Éttermek, és kávézók Bécsben

Utazás nyaralás info » Bécs » Éttermek, kávézók

Bécs híres, kiváló, valamint elérhető árú, de jó éttermeinek, és kávézóinak bemutatása

Cafe Central | Cafe Sperl | Demel | Drei Husaren | Gulaschmuseum | Magyar éttermek | Landtmann | Mensa | Nig-Mensa | Sacher | Weibels Wirtshaus | Wiener Rathauskeller | Hozzászólások

Bécsi étterem

Cafe Central

Az egyik leghíresebb, és legdrágább bécsi kávézó 1860-ban nyílt meg. A 20. század elején a bécsi értelmiség törzshelyévé vált. Számos híresség megfordult itt, köztük Trockij. A Cafe Central kávéi, süteményei, és atmoszférája fantasztikusak. A falakat Sissi, és Franzl festményei díszítik.

Eljutás: U3 metró: Herrengasse megálló. Cím: Herrengasse 14, 1010.

Cafe Central, Bécs

Cafe Central kép: ma jump

Cafe Sperl

A Café Sperl egy másik tradicionális, híres kávézó, a bécsi kávézókultúra másik tipikus példája, szinte egy külön intézmény. 1880-ban nyitották meg, szerepel a Mielőtt lemegy a nap c. remek romantikus filmben is. Ne kérjünk itt csak egy "kávét", mivel 30 különböző kávéból választhatunk. Kóstoljuk inkább meg a helyi specialitásokat, mint a Maria Theresia, Fiaker, vagy Pahrisaer kávé, vagy épp az Apfelstruder.

Eljutás: Legközelebbi metrómegálló: U2: Museumsquartier. Cím: Gumpendorfer Strasse 11.

Café Sperl, Bécs

Cafe Sperl, Bécs kép: Debraj/Flickr/Creative Commons

Demel

A Demelt kitűnő süteményei, és tortái, művészi, színes ablakai, és barokk berendezési tárgyai világhírűvé tették. A kitűnő kávéházat 1786-ban alapították, jelenlegi helyére 1857-ben költözött. Az árak ugyanakkor igen magasak itt, és sokak szerint a cukrászda dolgozói sem túl segítőkészek. Megkóstolható itt az Sachertorte is, amely összehasonlítható a Cafe Sacher eredeti tortájával. Több legenda is kering annak kapcsán, hogy hogy juthatott hozzá a Demel a recepthez. A Hotel Sacher tortájához képest az a különbség, hogy a Demel Sacher-tortájában a sárgabaracklekvár nem a közepén, hanem a bevonat alatt található. .

Eljutás: U3 metró: Herrengasse állomás. 2A, 3A busz: Hofburg megállóhely. Cím: Kohlmarkt 14, 1010.

Demel

Demel fotó: ma jump

Drei Husaren

A Drei Husaren 1933-as megnyitása óta Bécs egyik legelegánsabb, és legnagyobb presztízsű éttermének számít. Ebben a luxusétteremben talán az autentikus bécsi konyhaművészet legjobb alkotásait szolgálják fel, a legjobb minőségű hozzávalókból, a legjobb elkészítéssel, a háttérben cigányzenével. Az árak nem olcsók, így azok a kispénzű turisták, akik mégis szeretné élvezni az étterem fantasztikus légkörét, a legjobban teszik, ha az étterem egyik előre összeállított menüjét választják.

Eljutás: U1, U3 metróvonal: Stephansplatz állomás. Cím: Weihburggasse 4, 1010.

Drei Husaren

Gulaschmuseum

Ha magyarként azt hisszük, hogy a gulyást minden formában ettük már, lehet, hogy tévedünk. A bécsi gulyásmúzeumban (amely neve ellenére nem egy múzeum, hanem egy helyes kis étterem, melynek az árai elérhetőek) 15 fajta gulyás kóstolható meg, melyeket eredeti, különböző magyar régiókból származó receptek szerint készítenek. A Szent István-székesegyház közelében lévő étteremben megkóstolható még a Hortobágyi Palacsinta is, valamint számos osztrák étel.

Eljutás: U1, U3 metró: Stephansplatz megálló. Cím: Schulerstrasse 20, 1010.

Gulaschmuseum

Gulaschmuseum kép: sandy kemsley

Mini, Kardos, Ilona Stüberl - Magyar éttermek

A magyar tulajdonos által működtetett Mini éttermet és borbárt nem csak azért emeljük itt ki, mert magyar étterem, tulajdonosa Novák Sándor, aki egy évtizeden keresztül New Yorkban, vezető chefek mellett tanulta a szakmát. Emellett a Mini a legnépszerűbb utazási véleményoldal szerint Bécs 2900, az oldalon szereplő étterme közül a 2. legmagasabbra értékelt több száz korábbi vendég tapasztalata alapján, tehát ettől függetlenül is Bécs egyik top étterme. A legjobb ételek, és Bécs egyik legjobb kiszolgálása jellemzi a Minit.

Eljutás: Legközelebbi metrómegálló: U4, Pilgramgasse vagy U3, Zieglergasse megálló. Cím: Marchettigasse, 11, 1060.

Ha Bécsben is magyar ízekre vágyunk, annak egyik legjobb módja a Kardos étterem meglátogatása. A magyar ételeken kívül, balkáni, szlovén, és osztrák ízekkel is kényezteti az étterem a vendégeit. A Kardos berendezése is magyar, balkáni, és cigány motívumokat idéz.

Eljutás: U4 metró: Schwedenplatz állomás. Cím: Dominikanerbastei 8, 1010.

Másik remek magyar étterem az Ilona Stüberl, amely már több, mint 50 éve, 1957 óta működik. Somlai Mihály, és Somlai Ilona alapította. Az étterem 2005-ben a Wiener Bezirksblatter magazin szavazásán, tradicionális bécsi éttermeket megelőzve elnyerte az "év vendéglője" díjat. A Minihez hasonlóan szintén jó értékeléseket kap a korábban itt ebédelő, vagy vacsorázó látogatóktól. A 25 férőhelyes étteremben gulyáslevest, és palacsintát 4,20, míg főételeket jellemzően 9-11 Eurós áron ehetünk.

Eljutás: U1, U3 metró: Stephansplatz. Cím: Dominikanerbastei 8, 1010.

Ilona Stüberl

Ilona Stüberl kép: scottpartee

Landtmann

A Café Landtmann Bécs 1. kerületében található. Talán ez Bécs legelegánsabb, és legnagyobb presztízsű kávéháza. 1873-ban Franz Landtmann alapította. Ma Ausztria vezető politikusai, üzletemberei, és értelmiségei itt találkoznak. Meglátogatta már Sigmund Freud, Marlene Dietrich, Paul McCartney, és még sok híres ember. A kávézónak remek konyhája is van.

Eljutás: U3 metró: Herrengasse állomás. Cím: Universitätsring 4, 1010.

Landtmann

Landtmann kép: Corvair owner

Mensa der katholischen Hochschulgemeinde

Ez a menza főleg azok érdeklődésére tarthat számot, akik kifejezetten olcsón szeretnének Bécsben enni. Az egyetemi hallgatók egyik kedvenc helyén menü már 4 Eurótól elérhető, de túl sokat ne várjunk tőle.

Eljutás: U2 metróvonal: Schottentor megálló. Cím: 1., Ebendorferstrasse 8, 1010.

NIG-Mensa

Egy másik igen olcsó étterem, a bécsi egyetemi hallgatók, és azok törzshelye, akik nem szeretnek sokat költeni.

Eljutás: U2 metróvonal: Schottentor megálló. Cím: Universitätsstrasse 7, 1010.

Sacher

Bécs egyik leghíresebb kávéházában, amely a szintén igen híres Sacher Hotelben van, megkóstolható Ausztria leghíresebb édessége, a fantasztikusan finom, eredeti Sachertorte. A hely presztízsével a magas árak is együtt járnak, de a legautentikusabb Sacher-tortát itt lehet megkóstolni, és persze meg is lehet ebédelni.

Eljutás: U3: Stephansplatz megálló. Innen pár perc gyaloglás, vagy átszállás az U1-re, és leszállás az Oper - Kärnterstrasse állomáson. Cím: Philharmonikerstraße 4, 1010.

Sacher

Sacher kép: A.Currell

Weibels Wirtshaus

A Weibels Wirtshaus tradicionális osztrák ételeket kínál, de főleg borválasztéka miatt érdemes kiemelni. Az étteremben több, mint 250 remek osztrák bor kóstolható meg. A borbarátok számára ez Bécs egyik legjobb étterme.

Eljutás: U1, U3 metró: Stephansplatz. Cím: Kumpfgasse 6, 1010

Weibels Wirtshaus

Wiener Rathauskeller

A bécsi városháza étterme 1899-ben nyílt meg. Autentikus osztrák ételek kóstolhatók itt, elérhető árakon. Az élő zene, és a csodás belső tér az ételeket talán még finomabbá teszi.

Eljutás: U2 metró: Rathaus megálló. Cím: Rathausplatz 1, 1010.

Bécsi városháza

Bécsi városháza fotó: rpeschetz

Hozzászólások

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

35 hozzászólás
Sziasztok!

A Kardos éttermen kí­vül van még magyar étterem Bécsben?
Aki tud, í­rja már meg a cí­mét is.
Köszi
#1 - Judit - 2008.04.08. - 02:59
Szia!

Hát végülis a Gulaschmuseum is annak minősül. Ill. most kiegészí­tettem a leí­rást még egy magyar étteremmel, az Ilona Stüberllel.
#2 - utazas-nyaralas.info - 2008.04.08. - 12:17
Bécsben (külföldön)is magyar ételeket kóstolgatnál? Én nem...:))
#3 - Szoboszlai Mihály - 2008.12.02. - 12:33
Külföldön általában nem érdemes magyar nevű ill. magyaros ételeket enni, mert azok drága csalódások. Ha az osztrákok gulyásai olyanok, mint az"ungarische Langos", akkor ne vegyél! Én sem kóstoltam meg tegnap a Rathausnál az adventi vásárban ott helyben, mert ránézésre egy kőkemény palacsintának nézett ki 3,- Euróért. Hárman fejenként 10,.E-ért kajáltunk egy Wienerwald étteremben óriásadagot sörrel patinás körülmények között.Persze bécsi bécsiszelet,köret,sali.
#4 - boglarkati - 2008.12.15. - 13:54
Nagyon jó információk vannak Bécsről. Egyet hiányolok, hogy legyen itt is fórum, tapasztalatok Bécsről. Londonról a személyes tapasztalatok nekem kifejezetten tetszettek.
#5 - anikó - 2009.02.24. - 12:14
Köszi szépen, lesz itt is, csak í­rjanak majd tapasztalatokat a látogatók!! :)
#6 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.02.24. - 16:58
szereny tapasztalatom, hogy becsben a magyaros izek sokszor jobbak mint itthon
pl. az ilonaban olyan joizu marhahus volt a gulyasban hogy nem akartuk elhinni
az egesz gulyas kremes volt, megallt benne a kanal, es nagyon harmonikus volt az ize, nem volt zsiros, tocsogos es a paprika se volt tulzott mint itthon altalaban

a legjobb hazi gulyasokat idezte de az alapanyagok es foleg a marha nagysagrendekkel jobb volt mint itthon
#7 - Csanyi Sandor - 2009.04.15. - 23:48
Sziasztok

En azt szeretnem kerdezni, h "tipikus" osztrak, becsi eteleket hol ehetünk? Becsben? Mert cukraszdakat, kavezokat sokat talaltam, de pl egy igazi, jo becsi szeletre fajna a fogam :) (van egyaltalan tipikus becsi, osztrak etel a Wiener Schnitzel-en es Kaiserschmarn-on kivül...?) A cimet, ill az etterembe valo eljutast nagyon megköszönnem.
Üdv:
Rita
#8 - Jung Rita - 2009.06.23. - 16:18
#9 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.06.23. - 22:57
Sziasztok!
Én abban szeretném kérni bárki segí­tségét,hogy hol találok Bécsben olyan éttermet ahol libamájat lehet kapni!?
Üdv.:
Szilvia
#10 - Schmidt Szilvia - 2009.06.29. - 08:20
Sziasztok!

Én olyan elérhető árú éttermeket keresek Bécsben, amelyek éjfél után is nyitva tartanak.
#11 - R78 - 2009.09.06. - 22:54
http://www.ungar-grill.at/

sziasztok! ez is egy jooo kis hely elö zenével ;)
#12 - erika - 2009.11.15. - 13:44
Sziasztok, szeretném megkérdezni tud e valaki olyan éttermet mondani Bécsben ahol lehet igazi bécsi szeletet enni?
Köszi
#13 - Vari52@freemail.hu - 2010.05.02. - 17:16
sziasztok !
tipikus bécsi kiskocsmát keresek, céges partyhoz, 10 főnek.
van jó ötletetek. semmi flanc, és rongyrázás. inkább a hangulat és a gesztus a lényeg, egy bécsi szelet, sörrel, vagy hasonló. tehát olcsó, és hangulatos.
köszi
#14 - kriszta - 2010.11.07. - 11:14
Szeretném megkérdezni, tudja-e valaki, hogy Bécsben az éttermekben felszámítják-e a szervízdíjat, vagy egyáltalán mi a szokás a borravalóval kapcsolatban.
Szné Éva
#15 - Szné Éva - 2011.07.22. - 11:07
Szia!

Ha nincs feltüntetve a számlán a 10-15%-os, vagy valahány Eurós szervízdíj, akkor szokás 5-10%-os borravalót adni.
#16 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.07.22. - 13:17
Sziasztok!

Szerintem csak akkor menjetek Bécsbe ha beszéltek németül, mert ha nem akkor totálisan elvesztek.....
#17 - Ancsa - 2012.02.27. - 17:58
Mi tavaly nyáron kitűnően boldogultunk úgy, hogy nem nagyon tudunk németül, viszont angolul nagyon jól. :) Személy szerint az Ilona Stüberl nélkül meghaltam volna az egy hét alatt, míg ott voltunk. Nagyon hiányoztak a hazai ízek. Mások véleményével ellentétben azt mondhatom, hogy: jó áron kaptunk megfelelő mennyiségű nagyon finom ételeket. Remélem, hogy idén nyáron is megyünk, mert nagyon-nagyon hiányzik a város! ;)
#18 - Robi - 2012.03.19. - 11:26
Vigyázzatok! A Sacherben katasztrófa a Sacher-torta! Már eleve gyanús lehetett volna, hogy amikor a ruhatárba mentünk, a kiadópulton több tucat tányéron száradoztak a tortaszeletek. Aztán a rendelés után 30 másodperccel minden az asztalon volt (alig várták, hogy lelépjünk és jöhessen a következő 5 perces turistapár...). A nevezetes torta piskótája száraz (mintha többnapos lenne) a tetején a csokiréteg pedig olyan volt, mintha homokkal keverték volna (valószínűleg nem temperálták megfelelően). Szóval bármelyik magyar cukrászdában különbet ehettek! A Demel-t nem próbáltuk ki, de egy ilyen tapasztalat után nem is fogjuk... Inkább én sütök tortát a családnak, ha megkívánják.
#19 - Alíz - 2012.03.30. - 20:33

Sziasztok :-)
Tudja valaki hogy hol lehet finom és viszonylag elérhető áron csokikat venni? Szerdán megyünk Bécsbe :-)
A választ előre is köszönöm :-)
Balogh Mónika
#20 - Balogh Mónika - 2012.07.09. - 20:03
Kdves Monika !
A masik oldalon a Stephansdomot es az Albertinat kerdezted,amire valaszoltam.
Ha csak egy napra jössz es itt maradsz a belvarosban akkor több edessegbolt is az utadba kerül különleges finomsagokkal, de ez lehet dragabb egy kicsit a sok turista miatt.
Ha a Stephansdomtol elindulsz az Operaba iranyaba a Kärtnerstr.-en akkor balkez fele rögtön az elejen van egy keresztutca Singerstr. es itt van egy Billa.Itt sokkal olcsobban valogathatsz. Van meg egy közert a Meinl a Graben-nel/ez meg mindig közel
a Stephansdomhoz/ ahol a finomsagokban nincs hiany,csak az ara is olyan.
Azonkivül Mozartkugel mintabolt es Sacher mintabolt a Kärtnerstr.-en.
Üdv. Marta
#21 - Marta - 2012.07.09. - 21:20

Szia Márta :-)

Köszönöm a választ :-)
Üdv: Mónika
#22 - Balogh Mónika - 2012.07.10. - 19:59
Sziasztok! Tudja valaki a bécsi éttermek karácsonyi nyitvatartását? Kiemelten december 24.-e érdekelne. Előre is köszönöm a választ!
#23 - Varsch Endre Antalné - 2012.10.03. - 20:01
Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy a vásárlói jeggyel el lehet jutni a SCS-be vagy oda külön jegyet kell venni?
#24 - Csabai Ágnes - 2012.10.06. - 14:15
Tudja valaki,hogy 2012 12.adventi vásáron,milyen árak vannak?Föleg a kávé és olcso kaja érdekel.
#25 - Zsuzsa - 2012.12.02. - 08:53
Szia Zsuzsa!
Kávé 2-4 euro attól függ mennyire extrás, tea 2-3, puncs, forralt bor 3, parázson sült krumpli 3, bécsi fánk ( a kedvencem ) 3 euro. Bajor kolbász óriás kiflivel 5 ez naon finom, lángos 3 és 5 euro között, de borzalmas rossz!!! Csokiba mártott eper pálcikára fűzve 3, csokis alma 3 euró. BÉCSISZELET 10-ért ne hagyd ki!!!
#26 - berci - 2012.12.02. - 16:20
Sziasztok!

Még egyszer megszeretném kérdezni, hogy a vásárlói jeggyel el lehet jutni a SCS-be vagy oda külön jegyet kell venni?
Köszönöm!
#27 - Ágnes - 2012.12.04. - 16:20
sziasztok ! segitsegre lenne szuksegen tud valaki erdelyi fiatalnak munkat ajanlani? a 23 fiam szeretne becsben dolgozni, konyhai kisegito stb.elore is koszonom ! Mariana
#28 - Mariana - 2013.04.11. - 18:35
Sziasztok,nagy kérésem volna!Kiköltöztem Bécsbe a családommal,51 éves vagyok.nagyon sok munkahelyet megkerestünk de nyelvtudás nélkül sehova nem vesznek fel.Felmondtam az otthoni munkahelyet,itt nem kapok munkát.Kétségbe vagyok esve.Tudnátok-e segíteni?Vagy ajánlani valami takarítói vagy mosogatói,konyhai kisegítői állást?Köszönöm a megértést:Szép estét!!!
#29 - Nagy Andrásné - 2013.04.16. - 20:13
Tegnap Bécsben!
Az idö nagyon jó volt.
Ezt megelözve sokszor jártam Bécsben, mindig tömegben, most tömeg nélkül ,fantasztikus volt Sikerült igazi jó emberekkel szóba állni akár fiatal, idös, középkorú, udvariasak, segitökészek voltak.Centrál Káváházban
finom kávé, deszert udvarias felszolgálók. A templomokban fegyelem , minden nyitva megnézhetö szemet gyönyörködtetö, múzeumban fegyelem

Pályaudvaron ,Metrón jó az Információ, mindenhol tisztaság Csodálatos nap Bécsben. Budapesten este a kiskoru hullarészegen rókázik a tömegközlekedésen az ajtóban.Még szerencse hogy hazáig sétálva éjfélelött csodálatos akácillat keveredve az olajfa illatával zárja a szép napot. Jó itthon lenni
#30 - Rozi - 2013.05.14. - 15:34
Sziasztok!

Fontos kérdésem lenne, októberben utazom Bécsbe. A Do&Co hotelben található Onyx bárba és az étterembe be lehet menni azoknak is, akik nem a szálloda vendégei? Szeretnék ott enni-inni, de nem ott szállnék meg.
#31 - Virágocska - 2013.09.25. - 18:41
Viragocska,
Bemehetsz, napközben könnyebben akkor inkabb mint kenyelmes kavezo müködik,de aprosagokat azert lehet enni.
Este allitolag nagyon felkapott, akkor lehet nem olyan egyszerü.
Mindenesetre elegans öltözek estere kötelezö.
#32 - Marta - 2013.09.26. - 11:49
Köszönöm a választ! :)
#33 - Virágocska - 2013.09.26. - 22:28
érdeklődni szeretnék ,hogy 1 napra mennénk Bécsbe vonattal melyik pályaudvaron kell leszállni ahhoz hogy a belvároshoz közel legyünk és ne kelljen metrózni vagy buszozni jövő héten utaznánk jó jönne a gyors segítség..előre is köszönöm..
#34 - mariann - 2014.07.10. - 22:25
Szia!

A Westbahnhofnál, de azért valószínű onnan is metrózni kell, attól függ, miket néztek meg.
#35 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.14. - 14:58
Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás