Bécs útikalauz, közlekedés

Utazás nyaralás info » Bécs » Útikalauz, közlekedés

Tippek és tanácsok Bécsbe utazóknak

Eljutás Bécsbe | Parkolás Bécsben | Szállások | Bécs repülőtere | Közlekedés Bécsben, tömegközlekedési jegyek | Csomagmegőrzés | Utasbiztosítás | Autóbérlés | Telefonszámok | Konzulátus | Időjárás Bécsben | További utazási tippek | Hozzászólások

Bécs

Eljutás Bécsbe

Vonattal: A MÁV két óránként indít Bécsbe közvetlen Railjet járatokat, Budapest Keleti Pu.-ról (és Kelenföldön is megáll). Budapesten kívül a vonat a magyarországi szakaszon Tatabányán, Győrben, Mosonmagyaróváron, és Hegyeshalomban áll meg. Wien Westbahnhofra érkezik, és előtte megáll Wien-Meidling állomáson. A Westbahnhof pályaudvar Bécs belvárosában, a Mariahilfer Strasse közelében van. A Westbahnhofnak U-Bahn (metró) megállója is van (az U3, és U6 vonalon).

SparSchiene jeggyel oda-vissza összesen 26 euróért lehet így Budapestről Bécsbe jutni (ezt a fajta kedvezményes jegytípust legkésőbb 4 nappal az utazás előtt lehet megvenni, és megkötése, hogy nem váltható vissza, és csak egy konkrét vonaton, egy konkrét nap használható). Lehetőség van kirándulójegy vásárlására is: oda-vissza 39 Euró, 14 éven aluliaknak 19,50 Euro: ez, a SparSchiene jeggyel ellentétben az utazási naptól számítva 4 napig érvényes, és bármely vonaton igénybe vehető. Kirándulójegy vásárlásával a bécsi tömegközlekedési hálózat ingyen használható az érvényesség első 2 napján. A tömegközlekedés nélküli kirándulójegy 29 Euróért kapható (6-14 éveseknek: 14,50 EUR).

További információkat kapni, és a menetrendről tájékozódni a MÁV weboldalán lehet.

Busszal: Budapestről, kedvezményesen, az OrangeWays indít bécsi járatokat, naponta háromszor (7:00-kor, 11:00-kor és 15:30-kor), az FTC Stadion elől. A jegy ára: oda és vissza is 2990-4900 Ft között, időponttól függően, 2015. januári állapot szerint. További információk, és foglalás az OrangeWays weboldalán.

Autóval Budapestről kényelmesen az M1-es, majd Hegyeshalomtól az A4-es autópályán lehet Bécsbe jutni. A magyaron kívül az osztrák szakaszra is szükséges autópálya-matrica, ez azonban a magyarországi benzinkutaknál is megvásárolható. A legolcsóbb, 10 napos matrica jelenleg 2015-ben pedig 8,70 Euróba kerül személygépjárműre.

Autós útvonaltervező

Mozdony, Budapest-Bécs vonat

Parkolás Bécsben

Parkolni az óvárosban, és a környező kerületekben (1., 4., 9. és 20. kerület teljes egésze, és a 2., 3., és 15. kerület bizonyos részei), általában hétköznap 9-22 óra között (de az időpontot mindig pontosan jelzik a táblákon) csak fizetés után, maximum 2 órát lehet. 30, 60, 90, és 120 percre szóló parkolójegyek vehetők trafikokban, elárusító helyeken, és néhány benzinkútnál. Vásárlás után a szélvédő mögé kell tenni őket.

Árak (2015):

15 perc alatti parkolás ingyenes, de ekkor is érvényesíteni és a szélvédő mögé kell helyezni egy 15 perces parkolójegyet
30 perc: 1 Euró
60 perc: 2 Euró
90 perc: 3 Euró
120 perc: 4 Euró

Ha nem az utcán akarunk parkolni, akkor a városszerte kinn lévő táblák rendkívül hatékonyan tájékoztatnak a legközelebbi parkolóházról, és arról is, hogy azokban épp hány szabad hely van. A parkolóházak parkolási díjai már nem egységesek, listájuk a Parken in Wien weboldalon érhető el, akik nem szeretnének sokat fizetni a parkolásért, érdemes böngészniük, hogy hol olcsóbb. Az összes parkolóház rendszere hasonló: belépéskor, egy gomb nyomásával lehet hozzájutni a parkolójegyhez, ezután kinyílik a sorompó, be lehet menni, és üres helyet keresni. A jegyet a parkolóház elhagyásáig meg kell őrizni - ekkor kell a parkolás árát kifizetni az eltelt idő függvényében. A legtöbb parkolóháznál minden megkezdett óráért fizetni kell.

A belvárosban költséges, és körülményes lehet a parkolás, ezért érdemes megfontolni Bécs egyik külső kerületében a parkolást. Ezek a parkolóházak olcsók : mindössze 3,40 Eurót kell fizetni a 24 órás parkolásért, és innen metróval gyorsan, és olcsón Bécs belső részeire lehet jutni. Ezek az olcsó parkolóházak a következő metrómegállóknál vannak: U1: Leopoldau, U3: Erdberg, Ottakring, U4: Heilingenstadt, U6: Siebenhirten, és S1: Liesing.

Bécs, parkolás

Bécs szállás

Szállások Bécsben: az alábbiakban egyszerre, egy felületen, magyar nyelven lehet keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglalási, utazási oldalain: több száz weboldal árait lehet egyszerűen, gyorsan összehasonlítani, így a lehető legnagyobb választékot, a legjobb árakat, és mindenki igényeinek a legmegfelelőbb szállásokat lehet találni.

Bécs repülőtere

A bécsi nemzetközi repülőtér 16 km-re, délkeletre található Bécs városközpontjától. A City Airport Train a Wien Mitte állomáshoz viszi az utasokat. Fél óránként jár, az út 16 percet vesz igénybe, a vonat sehol nem áll meg. Az egy irányú útért 2015-s árakon 11 Eurót kell fizetni a retúrjegy pedig 17 Euróba kerül. 14 éven aluli gyermekek, szülői kísérettel, ingyen utazhatnak. Olcsóbb, de valamivel lassabb az S-Bahn, amely szintén a Wien-Mitte vasútállomásra érkezik.

A repülőtérről a Westbahnhofra, ill. a Westbahnhofról a repülőtérre repülőtéri busszal (Vienna AirportLines) lehet eljutni. Fél óránként jár: rendre egészkor és félkor indul mindkét irányból. A menetidő 45 perc, a jegyár 8 Euró, retúrjegy pedig 13 Euróba kerül. 6-15 éves gyermekeknek 4 Eurós kedvezményes jegy vehető, az oda-vissza jegy nekik 6,50 Euró. 6 éven aluli gyermekeknek az út ingyenes.

Utasszállító repülőgép

Közlekedés Bécsben

A bécsi tömegközlekedési útvonaltervező ezen az oldalon érhető el.

Bécs metró- és S-Bahn térképe

Bécs belvárosának metró, busz és villamos térképe

Bécs fejlett busz- metró- és villamoshálózata segítségével a város bármelyik pontjára könnyű eljutni, ezen felül gyorsvasutak is közlekednek a városban. Nézzük, milyen tömegközlekedési jegyekből lehet választani.

A 2,20 Euróba kerülő vonaljegyek érvényesek az összes tömegközlekedési eszközre, az átszállás megengedett, de útmegszakítás nem.

A bevásárlójegy (Einkaufskarte) ára 6,10 Euró, érvényes reggel 8-tól este 8-ig, azonban vasárnaponként és ünnepnapokon nem.

Lehetőség van 24 órás (7,60 euró), 48 órás (13,30 Euró), 72 órás (16,50 euró), heti, naptári hétre szóló (szintén 16,50 Euró) és 8 napos (38,40 euró) jegy megvásárlására is (2015-s árak). A 8 napos jegyet nem szükséges egymás követő napokon felhasználni. A havi bérlet 48,20 Euróba kerül. Aki a 61 évet betöltötte, az vehet kedvezményes, 2 utazásra szóló vonaljegyet (SeniorInnen-Fahrschein für 2 Fahrten) is, ennek ára 2,80 Euró.

A 48 órára 18,90, 72 órára pedig 21,90 euróba kerülő Bécs kártya (Wien Karte) megvásárlásával nem csak ingyen lehet utazni 48 vagy 72 órán át a tömegközlekedési eszközökön, hanem számos múzeumra, és látványosságra min. 10 százalék kedvezmény is igénybe vehető, és számos étteremben is pl. ingyen ital jár a kártya felmutatása esetén. A kedvezmények részletes listája a kártya mellé adott kuponfüzetben van leírva (online itt is megtekinthető). Minden egyes Bécs kártyával rendelkező szülővel vagy felnőttel ingyen utazhat egy 15 éven aluli gyermek is. A gyermek életkorának igazolása, személyivel vagy útlevéllel, szükséges lehet.

6 éven aluli gyermekek, szülői kísérettel, ingyen utazhatnak Bécsben. 6 és 15 év közötti gyermekek vasárnaponként, ünnepnapokon, és a bécsi iskolai szünnapokon utazhatnak ingyen.

Bécsi busz

Csomagmegőrzési lehetőség

Csomagmegőrző Bécsben a Westbahnhof, Floridsdorf, Meidling és Praterstern vasútállomásokon található. Ár 24 órára 2 ill. 2,5 ill. 3,5 EUR a szekrény méretétől függően. A szekrény bezárása után kell a pénzt bedobni, azután kapjuk meg a kártyát, amivel majd a szekrényt kinyithatjuk. Van csomagmegőrző a repülőtéren is. Amennyiben a szállásra való bejelentkezés előtt, vagy kijelentkezés után van szükség csomagjaink megőrzésére, amennyiben az kényelmesebb, a szállásadót/recepciót is érdemes lehet megkérdezni, hogy a bőröndöket, táskákat, ott lehet-e hagyni egy időre.

Utasbiztosítás

Utasbiztosítás 10% kedvezménnyel! Partnerünk, a biztositas.hu oldalán a biztosítók utasbiztosítási ajánlatait lehet összehasonlítani. A biztositas.hu 10% kedvezményt ad az Utazás nyaralás info látogatóinak utasbiztosításokra az UTNY-2015 kuponkóddal, vagy az alábbi bannerre, vagy IDE kattintás után.

Autóbérlés

Bérelhető autók keresésére, ha Bécsbe, vagy akár máshova Ausztriába látogat, a rentalcars.com oldalt ajánljuk. A rentalcars.com a világ vezető autóbérlési ügynöksége, amely több mint 2 millió ügyfél bizalmát élvezi. A weboldal segítségével garantáltan a legalacsonyabb áron lehet kölcsönözhető autókat keresni, piacvezető autókölcsönzési szolgáltatóktól. Egy kereséssel számos autóbérlési szolgáltató ajánlatai tekinthetők meg.

Fontos bécsi telefonszámok

Segélyhívószám: 112

Rendőrség: 133

Tűzoltók: 122

Mentők: 144

Ausztria előhívószáma: +43

Telefonfülke Bécsben

Bécsi magyar konzulátus

Cím: Schenkenstrasse 4. 1010 Wien

Telefonszám: (00)-(43)-(1-) 537-80-300

Ügyfélfogadás: Munkanapokon 8:30-11:00-ig.

Időjárás Bécsben

Bécs a budapestihez hasonló, valamivel hűvösebb időjárással rendelkezik, a csapadék általában nem tartós. Így Bécset leginkább késő tavasszal, és kora ősszel érdemes meglátogatni - és persze az adventi- és karácsonyi vásárok idején.

Statisztikai értékek - hőmérsékletek, csapadék, napsütés

Bécs hőmérsékletek, csapadék, napsütés

Korábbi időjárás, időjárási történelem

Amennyiben még legalább 1 hét van az utazásig, vagy szeretnénk eldönteni, melyik időpontot válasszuk bécsi látogatásunkhoz, az időjárás előrejelzések ilyen nagy időtávban előre nem adnak megbízható eredményt. A fenti statisztikai táblázat értékeinek figyelembe vétele mellett, a következő oldalon is érdemes lehet visszakeresni, hogy korábbi évek adott napjain milyen időjárás volt Bécsben, így lehet következtetni, hogy az utazás idején milyen idő várható:
Bécs korábbi időjárása

Jelenlegi bécsi időjárás, és előrejelzés

Find more about Weather in Bécs, OS

További utazási tippek

További, már nem csak Bécsre vonatkozó, de mindenre kiterjedő, nagyon hasznos utazási tippek itt is olvashatók.

Korábbi hozzászólások (2008-2013)
Legújabb hozzászólások (2014-2015): 


Hozzászólások

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

83 hozzászólás
Sziasztok!
Szombaton mennénk kocsival Bécs - Mariahilferstr. Kérdés: utcai parkolás 7végén évközben is ingyenes szombat/vasárnap egész nap) vagy ez csak az ünnepi időszakra vonatkozott?
Ha nem ingyenes: 12es kerületben is fizetni kell vagy nem (pár éve az még nem volt fizetős zóna) , mivel onnét gyalog simán át lehetne sétálni a Mariahstr-ra. Köszi a választ előre is!
#1 - anon - 2014.01.02. - 10:38
Szia!

Egész évben ingyenes a hétvégi parkolás Bécsben.
#2 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.02. - 10:42
Köszönöm!!!
#3 - anon - 2014.01.02. - 10:51
Szia!

Az lenne a kérdésem, hogy az elővárosi vonatokra (s-bahn) külön kell venni jegyet, vagy érvényes rá pl a 24 órás tömegközlekedési jegy?

Köszi előre is!
#4 - Sanyi - 2014.01.03. - 17:06
Ja igen, a reptérre mennénk az s-bahn 7-tel Wien Mitte állomásról!
#5 - Sanyi - 2014.01.03. - 17:32
Szia!

Bécs határán belül, a 100-as zónában érvényesek rá a tömegközlekedési jegyek, de ahova Bécsen belül mehetsz, a repülőtér kivételével, minden 100-as zóna, a külvárosi P+R parkolók is.
#6 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.03. - 17:36
Köszi a gyors választ! Pont a reptérre mennénk, akkor arra kell majd valami kiegészítő jegyet vennünk?
#7 - Sanyi - 2014.01.03. - 17:37
Na ezt már azután láttam, hogy elkezdtem írni, a reptérre pont nem érvényes, arra egy két zónás jegy kell, 4,40 EUR-ért.
#8 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.03. - 17:39
Ja, de ha van már egy 24 órás jegyet, akkor egy VOR 'Außenzone' kiegészítőjegyet kell csak venni 2,20 EUR-ért.
#9 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.03. - 17:42
Köszi! Akkor, ha jól értem, ha veszünk pl egy 24 órás tömegközlekedési jegyet (ezzel járkálnánk napközben a városban) és hozzá egy sima egy utazásra szóló jegyet (ezzel meg kimennénk a reptérre), akkor az úgy jó?
#10 - Sanyi - 2014.01.03. - 17:45
Az utolsó hozzászólásod meg én nem láttam, mert pont írtam. :) De így már tiszta! köszi szépen!
#11 - Sanyi - 2014.01.03. - 17:46
Szeretnék érdeklődni, hogy nyugdíjasként mi a legpraktikusabb, és legtakarékosabb ha vonattal szeretnék eljutni Bécsbe Szolnokról. Milyen jegyet vegyek, van-e nyugdíjaskedvezmény? 3 napot töltenénk Bécsben, érdeme-e olyan jegyet venni, amelyik a helyi tömegközlekedésre is érvényes? köszönöm válaszod!!!
#12 - Anikó - 2014.04.14. - 09:17
Nem tudom nemzetközi vonatra van-e nyugdíjas kedvezmény, de ezekről a MÁV tud felvilágosítást adni személyesen a szolnoki nemzetközi jegypénztárban, vagy a 06 (40) 49 49 49-es telefonszámon.
#13 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.14. - 15:02
Kedves Anikó! Bp-Bécs-Bp vasútvonalon létezik úgynevezett 4 napos kirándulójegy, amelynek az ára 29 EUR. Illetve van 39 EUR-ért is, így az első két napon korlátlanul használhatja a tömegközlekedési eszközöket Bécsben. (a 100-as zónában, ha jól emlékszem, de így is eljut minden nevezetességhez)
#14 - Orsolya - 2014.04.26. - 20:26
Kedves Tibcsi!
Az Erdbergi állomáson tudunk venni 24 h-s jegyet vagy bevásárló jegyet(8-20), vagy csak bent a városban?
#15 - Kati - 2014.04.30. - 20:12
Kati,
Lehet jegyet venni a metro megalloban.
#16 - Marta - 2014.04.30. - 21:59
Szia!
A segitségedet kérném. Szombaton a naschmarkt-i piac közelében ingyenesen lehet az utcán parkolni? Ha egy parkolóházban szeretnék parkolni, hogyan lehet oda bejutni. Múltkor egyik sorompója sem nyilt fel(volt szabad hely), ezekbe csak bankkártyával lehet bejutni, a készpénzes fizetés kizárt?
Válaszod előre is köszönöm!
#17 - Gábor - 2014.06.25. - 19:59
Szia!

Szombaton és vasárnap ingyen lehet parkolni Bécsben. Elvileg egy gomb megnyomása után ki kellett volna hogy adja a parkolójegyet, de én sose parkoltam Bécsben, de tudom, hogy ez a rendszer ott is.
#18 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.26. - 01:03
Van ahol magatol kiadja a gep a jegyet, meg se kell nyomni a gombot. Termeszetesen olyan is ahol meg kell nyomni a gombot es akkor adja ki a jegyet. Lehet ingyen parkolni, az utcan de nagy esely nincs ra sajnos.
#19 - m - 2014.06.26. - 07:56
Szia!

Az lenne a kérdésem, hogy mennyi csomagot lehet tömegközlekedésen magunkkal vinni pótjegy vétele nélkül? 3 napra megyünk ki a párommal, de lesz nálunk 2 hátizsák, 2 utazótáska, meg egy sátor. A kempinghez metróval tudunk eljutni.
Előre is köszönöm a választ!
#20 - Henrietta - 2014.06.28. - 14:10
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy autó nélkül el lehet jutni a Myra vízeséshez Bécsből? Útvonaltervező szerint csak vonat + taxival... :( Nincs valami különjárat oda?
#21 - Mar - 2014.07.02. - 13:15
Szia!

Pernitz / Muggendorf vasútállomástól kb. 1 órás gyaloglással elérhető.
#22 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.02. - 20:25
westbahnhof.
De azert innen is erdemes legalabb egy metrozast /atszallas nelkül/ igenybe venni.
U 3 -nak van a W estbahnhofnal megalloja es elvisz a Stephanplatzra, a belvarosba.
#23 - m - 2014.07.11. - 08:04
A félreértések elkerülése végett: itt m. úgy látom, egy másik kérdésre válaszolt (hol érdemes leszállni Bécs, amit egy másik menüpontban tettek fel az oldalon belül (valaki kérdezte, hol érdemes leszállni a Bécsbe induló vonatról)
#24 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.14. - 14:58
kedves Tibcsi!
szerintem en is ugyanazt irtam amit Te.
Azzal a vonattal erdemes jönni ami a westbahnhofhoz jön , es innen lehet az U3 -al a legegyszerübben a belvarost megközeliteni.
Termeszetesen gyalogosan is lehet , akinek birja a laba.
üdv.
Elnezest ha rosszul fogalmaztam.
#25 - Marta - 2014.07.14. - 16:16
Kedves Marta!

Igen, ugyanazt írtad, köszi a választ neki, csak a kérdést nem ebben a menüpontban tette fel, nem látszik, hogy mire válaszoltál, úgy tűnhet valakinek, hogy a vízesésesre, mert más előzmény nincs ebben a menüpontban, csak azért írtam ezt ide :)
#26 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.14. - 16:21
Tibcsi !
köszi, igy mar ertem.

Egy masik tema, ha mar igy összetalalkoztunk. Szerinted nem lenne erdemes a Roma utiterv melle odairni , hogy HAJNi 3 napos utiterve ? Minden harmadik ember keri töle, holott mar reg fent van, csak el kellene olvasni.
Ez csak egy ötlet, es persze megint rossz menüpontban.
üdvözlettel
#27 - Marta - 2014.07.14. - 18:03
Köszi, az jó ötlet, módosítom majd, felírtam mint teendőt, mert tényleg nem veszik észre, ha odaírom még hogy Hajni római útiterve, úgy talán majd jobban :)
#28 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.14. - 22:19
Kedves Tibcsi!
Sajnos juliustol megdragult Becsben a közlekedesi jegyek ara.
Nem tudom szeretned -e a fentieket modositani, vagy begepeljem ide, ha valakit erdekel.
egyebkent www.wienerlinien.at
üdvözlettel
#29 - Marta - 2014.07.14. - 22:51
Kedves Marta!

Köszi szépen az infót, frissítettem az árakat!
#30 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.14. - 23:12
Kedves Tibcsi !

egy jegyet erdemes lenne meg megemliteni ha gondolod.
-Seniorinnen Fahrschein 2,80 euro
2 menetre szol. ugyanugy müködik mint
a vonaljegy, csak ket külön alkalommal is fel lehet hasznalni, ill. ha ket nyugdijas
egyszerre utazik akkor eleg ez az egy jegy./ termeszetesen akkor mind a ket veget kezelni kell/
Feltetel a betöltött 61. eletev.
jövöre mar 62 lesz.
üdv.
#31 - Marta - 2014.07.15. - 10:46
Kedves Marta!

Köszi, erről hallottam korábban, csak nem tudom, hogy turisták is használhatják-e? Ugye személyes tapasztalatom nincs, nem vagyok 61 éven felüli.
#32 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.16. - 02:22
Kedves Tibcsi!

Igen lehet hasznalni.
üdv.
#33 - Marta - 2014.07.16. - 19:40
Kedves Marta!

Köszi, kiegészítettem azzal is :)
#34 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.18. - 01:30
Sziasztok!

Sopronból tervezünk kirándulást Bécsbe; kell-e autópályadíjat fizetni - merre menjünk? Hol tudok legközelebb P+p parkolót találni? Schönbrunnt mivel látogathatom, ha veszek Bécs kártyát?

Köszi: első kiránduló
#35 - Shop-ron - 2014.08.03. - 16:33
Szia!

Ahogy a cikkben is le van írva, kell autópályadíjat fizetni, a cikkben megtalálod a matricák árát is A cikkben P+R parkolókról is van szó.
Eljutás Sopronból Bécsbe: lásd Autós útvonaltervező menüpont ( http://utazas-nyaralas.info/utvonaltervezo.html ), az Indulás mezőbe írd be, hogy Sopron, érkezésnek pedig Bécs.
Schönbrunn eljutás, és belépőjegy árak a Bécs nevezetességei menüpontban ( http://utazas-nyaralas.info/becs/latnivalok.html ). A Bécs kártya csak akkor éri meg, ha sok nevezetességet látogattok, hogy kihasználjátok a kedvezményeit.
#36 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.08.04. - 22:41
Szia Shop-ron! Mi így szoktunk Sopronból menni. Beütöd gps-be: wien, kaisermühlenstrasse 113. Ez egy PR parkoló. Rögtön vele szemben van a metró, ott felszálltok az U2 Karlsplatz felé (végig mentek, Karlspatz megállóig). Itt van a belváros, körül is nézhettek, de ha egyenesen Schönnbrunnhoz akartok menni, ugyanitt a Karlspatz megállótól tovább tudtok menni U4 Hütteldorf felé (itt leszálltok a schönnbrunn megállónál). Visszafelé: ugynaitt ahol leszálltatok (tehát schönbrunn megálló) U4 Heiligenstadt felé (itt leszálltok a Karlsplatznál), majd itt újra U2 Seestadt felé (leszállás Donaustadtbrücke). Ha egy napra mentek, én nem vennék Bécs kártyát, hanem 24 órás jegyet, az 7,2 euro körül van.
#37 - Tündérvirág - 2014.08.05. - 19:58
Sopronból vonattal a Praterbemegy e közvetlen járat?a nyelvet nem beszélem a buszos kirándulásrollemaradtam
Szünidő van gyerekeknek kell e tömegközlekedési járatra jegyet venni vagy ingyenes?Meg nem voltunk külföldön hasznos infot gyűjtôk!Nagyon köszi!
#38 - csillag - 2014.08.10. - 19:19
Sopronból Wien Meidlinghez megy vonat (bécsújhelyi átszállással), Wien Meidgling állomástól át kell menni a Praterbe S-Bahnnal (S1 vagy S3), Praterstern állomásig.
#39 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.08.14. - 20:39
Sziasztok! Tudnátok segíteni nekem? Olvastam valahol,hogy 6-14 év közti gyerekeknek a Bécsi vonaljegy a VOR 100-as zónán belül féláron van. Ez így van tényleg és ha igen akkor automatában is tudok ilyet venni kint? Köszönöm előre is!
#40 - Andrea - 2014.10.08. - 13:13
Szia!

Ez nincs így. A 6-15 évesek viszont vasárnaponként és ünnepnapokon ingyen utazhatnak Bécsben.
#41 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.10.14. - 03:16
Kedves Tibcsi köszönöm! Szombati napon megyünk.A kirándulójegynél sincsen kedvezmény? Mert szerintem nekünk elegendő lenne a kirándulójegy,mert ha jól tudom az reggel 8-tól este 20óráig érvényes.
#42 - Andrea - 2014.10.17. - 10:52
Kedves Andrea!

A MÁV kirándulójegy, amiben van vonatjegy is, és bécsi közlekedés is, az féláron van 6-14 éveseknek. Ami 8 órától 20 óráig érvényes az viszont a bevásárlójegy, de nem tudok róla, hogy abban lenne kedvezmény fiataloknak.
#43 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.10.17. - 12:40
A szállásunk a Schottentor metrómegálló közelében van. Tud valaki itt a közelben olcsó Parkolóházat, ahol letehetnénk a kocsit 3 napra, csütörtöktől vasárnapig? A szállás parkolója elképesztő drága... Köszönöm, Gyula
#44 - Gyula - 2014.10.21. - 12:02
A cikkben szerepel az olcsó, 24 órára 3 EUR-s parkolóházak listája, Schottentorhoz legközelebb közülük az U4 Helingstadt parkolóház van, mert Schottentortól 1 megálló után át lehet szállni az U4-re, Schottenringnél (vagy gyalog is elérhető onnan az U4, nagyon közel van), Schotternringtől pedig 4 megálló Hellingstadt.
#45 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.10.21. - 13:30
Sziasztok!A 3 euros parkolóházakról szeretnék érdeklődni,hogy ezek pontosan hogyan működnek.Előre meg kell venni a 48 vagy 72 órás jegyet,vagy a parkolás időtartamától függően a végén kell fizetni?
Köszönöm
Edina
#46 - Edina - 2014.11.13. - 18:00
Szia!

Sajnos nincs bécsi parkolóházas tapasztalatom, de ki fog derülni a helyszínen.
#47 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.11.14. - 07:43
Edina! Igaz, én csak 1 napra hagytam ott a kocsit a 3 eurós parkolóházban (többször már), a végén kellett fizetni. Bemész, ad az automata egy jegyet, a végén pedig azt kell érvényesíteni. Fontos! A jegy ne maradjon a kocsiban, az legyen nálad, mert mikor mész vissza a parkolóházba, már a bejárati ajtónál szükséges van rá ( be kell ütnöd a kártyádon található kódot az ajtónál).
#48 - Tündér - 2014.11.15. - 09:34
Kedves Oldal kezelő!
Meg szeretném tudni, hogy kerekesszékes gyerekekkel járható-e a bécsi metro, ill. hogy van-e utazási kedvezmény, vagy netán ingyenes az utazásuk. Én csak a kísérőkre vonatkozó ingyenességet találtam meg.
Köszönöm a választ 2-án leszünk Bécsben.
Erika
#49 - Erika Szalmasne Szeker - 2014.11.26. - 12:56
Szia!
Nagyon sok értékes információ van itt, amihez gratulálok. Mi hétvégén mennénk Bécsbe. A buszról a schönbrunni kastélynál szállunk le, terveink szerint bemennénk a Madame Tusssauds panoptikumba és a Rathausplatzon a Christkindlmarkt-ot is természetesen bejárnánk. Helyi járatú közlekedéssel melyik a legolcsóbb jegy? Napijegyet érdemes venni, vagy van ennél kedvezőbb lehetőség is?
A választ előre is köszönöm,
Edina
#50 - Edina - 2014.11.26. - 16:25
Sziasztok!

ERIKA: Igen, minden metróállomás járható kerekesszékkel. Úgy látom, csak a kísérőnek ingyenes, a közlekedési társaság honlapja szerint ugyanakkor csak abban az esetben, ha a kerekesszékes igazolványán fel van tüntetve, hogy csak kísérővel közlekedhet.


EDINA: A bevásárlójegy olcsóbb a napijegynél, de ez vasárnap nem érvényes, csak szombaton, vasárnapra napijegy kell.
#51 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.11.26. - 23:59
Győrből Bécsbe Railjet-tel szeretnék menni, 65 év felettieknek mennyi a retur-jegy?
A Westbanhof-tól villamossal, vagy autóbusszal hogy jutok el a Rathaus-hoz?
#52 - Zempléni Viola - 2014.11.30. - 17:37
Link a MÁV weboldalára a cikkben, ahol lehet tájékozódni a jegyárakról, feltételekről, de egyébként 9-18 EUR egy útra.
Westbanhof és Rathaus közötti eljutás a 40-s hozzászólásban, közvetlen busz/villamos nincs.
#53 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.11.30. - 21:40
Holnap a Pratersterntől szeretnék a Westbanhofig eljutni tömegközlekedéssel,ha lehet átszállás nélkül.
#54 - Kati - 2014.12.09. - 19:19
Átszállás nélkül 5-s villamossal lehet menni a Praterstern és Westbahnhof között, de az egy nagyon hosszú, 35 perces út. Sokkal gyorsabban metróval: U1 Stephansplatzig, majd onnan U3 Westbahnhofig.
#55 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.12.09. - 20:33
Köszönöm!
#56 - Kati - 2014.12.10. - 03:22
Ha 11 órára érkezek a bécsi vasút állomásra és 17:35 kor jön vissza a vonat, meg tudom e nézni gyalogosan a nagy karácsonyi vásárt és a Gloriette ennyi idő alatt.
#57 - galuci - 2014.12.10. - 20:20
Azt javaslom, először a Gloriette-hez menj ki. A Westbahnhoftól a Schönbrunn 25 perc, ott még ha két órát is elvagy (nem annyira rövid gyaloglás a metróállomástól fel a Gloriette-hez, majd vissza), akkor leszel kb. 13:30-nál, így 2-re visszaérsz a Rathaushoz, a karácsonyi vásárhoz, ha 13:30-kor megint a metróban vagy. A karácsonyi vásárnál pedig fél 5-ig ellehetsz, még ha nagyon sokat is rászámolunk a visszatérésre a vonathoz (egyébként 10 perc a Rathaustól a Westbahnhof metróval). Tehát látható, hogy simán belefér, még ha késik is a vonat, és beoszthatod az idődet, ahogy kellemes.
#58 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.12.11. - 05:33
Köszönöm!Akkor gyalog a Gloriette az állomástól és onnan ,hogy jutok el tömegközlekedéssel a Rathaushoz.
#59 - galuci - 2014.12.11. - 07:53
A Gloriette gyalog a Schönbrunn metróállomástól, ahova el kell metrózni Westbahnhotól, nem pedig a Westbahnhoftól gyalog, ha így értetted volna. Onnan vissza Rathaushoz metró, Rathaustól Westbahnhof megint metró, a cikkben, a közlekedés Bécsben részben linkelt tömegközlekedési útvonaltervezőbe ezeket a megállókat beírva kiadja az átszállásokat, ill. a metrótérképen is láthatod a megállókat.
#60 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.12.11. - 08:33
Sziasztok, ki tudna segíteni abban, hogy jutnék el vonattal (?) Bécs belvárosból a Shopping City Süd-be ?
#61 - Kitty - 2014.12.17. - 19:55
Szia!

Ez a a Vásárlás Bécsben menüpontban le van írva, de akkor ide is ide írom: U6 metró végállomás (Siebenhirten), onnan ingyenes, fél óránként közlekedő SCS-busszal vagy pedig 207-s busszal.
#62 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.12.17. - 20:35
Nagyon köszönöm !!!!!!!!!
#63 - Kitty - 2014.12.17. - 20:41
Szia,
Szeretném megkérdezni, hogy mi lakókocsival vágnánk neki a bécsi adventnek és a Hüttelbergstaße-n (80) van a camping. Itt elméletileg az 52A és 52B jelű busz jár. Ez 30 percenként jár. Van esetleg más alternativa a Rathaus platz-ra való bejutásra? Természetesen kocsi nélkül.

Nagyon szépen köszönöm.
Valamint gratulálok az oldalhoz!

Heni
#64 - Heni - 2014.12.19. - 09:40
Szia!

igen, úgy lehet onnan a városba menni, ahogy a kemping is javasolja: 52A vagy 52B Hütteldorfig, onnan pedig metró: U4 Karsplatzig, majd U2 Rathausig. Más lehetőség csak sok gyaloglással lenne, ez meg közvetlenül a kempingnél áll meg, és busszal 6 perc alatt a metrónál vagytok.
#65 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.12.19. - 14:30
Nagyon szépen köszönöm a segítséget. Azt nem tudod esetleg hogy a lakókocsira kell hóláncot biztosítani? Illetve pályamatricát milyet kell vennünk?
#66 - Heni - 2014.12.19. - 17:37
Nem kell külön matrica lakókocsira 3,5 tonnáig, csak a személyautóra, és úgy látom, ez Magyarországon is így van. Ausztriában akkor, és azokon a szakaszokon kell hólánc, ahol, és amikor arra külön előírás van, téli útviszonyok között.
#67 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.12.26. - 11:32
Sziasztok,
az U3-as metró Erdberg megállójánál tesz le majd a buszunk, ott tudok Bécs kártyát vásárolni?
Köszönöm
#68 - Julcsi - 2015.02.11. - 12:17
Szia!

Igen, a tömegközlekedési pénztárban/infóponton.
#69 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.02.11. - 16:45
Sziasztok,
köszönöm a választ, lenne még egy kérdésem: a férjemmel és a fiammal mennénk Bécsbe, jobban járok ugye, ha veszünk két Bécs kártyát, mert akkor a fiam aki 12 éves lesz, ingyen utazik velünk (2*21,90). Különben meg vennünk kellene 3db 72 órás napijegyet (3*16,50). jól gondolom?
Köszönöm
#70 - Julcsi - 2015.02.18. - 12:43
Szia!

Igen, jobb 2 Bécs Kártya ilyen esetben, a 12 éves fiatok ingyen utazhat veletek.
#71 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.02.19. - 00:10
Köszönöm!!!
#72 - Julcsi - 2015.02.19. - 09:43
milyen bérlet célszerű ??? Csütürtök 9-re érek bécsbe és vasárnap 9-ig elhagyom . zenei fesztiválra érkezem, de szereretnék minél több látványosságot megtekinteni a szállás a karlsplatzon van
#73 - prókai istván - 2015.02.28. - 11:48
Sziasztok!
Tud valaki abban segíteni, hogy a reptér közelében hol lehet olcsón/ingyen parkolni?
#74 - Kornélia - 2015.03.01. - 00:26
Sziasztok!

ISTVÁN: Ez esetben a legjobb a heti bérlet, ez ugyanannyi mint a 72 órás bérlet.


KORNÉLIA: A reptér környékén nem lehet olcsón vagy ingyen parkolni, Bécsben a cikkben szereplő olcsó P+R parkolók vannak.
#75 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.03.01. - 23:33
Heti bérletet vehetek csütörtökön is ???? Tehát csötörtökön venném és hétfőig lenne érvényes ??? gondolom a pálya udvarokon kapható a bérlet !!
#76 - Prókai István - 2015.03.04. - 20:36
Istvan,
Hetföre mar nem ervenyes az elözö heti
berlet. Trafikban lehet venni egyebkent, ha meg van csütörtökön.
#77 - Marta - 2015.03.04. - 22:40
Szia! Szeretném ha segítenél abban ha p+r parkolóban szeretnénk hagyni a kocsit, akkor melyiket ajánlod , szombati napra, mert pl az Erdberginél látok szombaton vmi korlátozást a parkolásról de nem értem pontosan. Magyarországról mennénk az uticélunk a práter és környéke valamint a Mariahillfer str. Ott már rég voltunk még átépítés elött, érdemes ezt a sétáló utcát megnéznünk, vagy esetleg ajánlanál mást? Köszönöm válaszod előre is üdv!
#78 - Szilárd - 2015.03.10. - 16:38
Szia!

Én nem látok semmilyen korlátozást, ezek a parkolók mindig nyitva vannak, csak szombatonként 13 után, és vasárnap nincs személyzet. De egyébként szombaton az utcán is ingyen parkolhattok.
Bevásárlóutcákról a Vásárlás Bécsben menüpontban olvashatsz, jó pl. a Kartner Strasse.
#79 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.03.10. - 17:53
Szia! Írtad hogy a parkolás szombaton ingyenes Bécs területén, abban tudnál segíteni hogy a prater környéke parkolási szempontból milyen elrendezésű, úgy értve hogy átlagos vagy ott is vannak nagyobb parkolók esetleg parkolóházak vagy mivel sok a túrista hétvégén így jobb ha kívül p+r ben hagyjuk a kocsit. Köszi üdv Szilárd
#80 - Szilárd - 2015.03.10. - 21:58
Szilard,
Hatalmas parkolohaz van a Praternel.
En csak javasolni tudom a hasznalatat,mert a környeken nehez parkolohelyet talalni,mint egesz Becsben.
Kijössz a parkolobol es bent vagy a Praterben. Tömegre nem kell szamitani,
elvileg marcius közepen nyitnak csak.
Kerdezted korabban a Mariahilferstr.
Csak a fele van meg igazabol kesz, de setalni vasarolni termeszetesen lehet rajta.
üdv.
#81 - Marta - 2015.03.11. - 09:15
Szia! Nagyon köszönöm az eddigi segítséget, max még egy kérdés ha tudsz benne segíteni. A Práternél lévő parkolóház címe érdekelne mert a neten így nem találom és ha a cím megvan nem kell keveregnünk csak beírnánk a naviba. Köszi :-)
#82 - Szilárd - 2015.03.11. - 11:13
Szilard,
Nem lehet elteveszteni.
1020 Wien
Garage Prater/Austellungsstrasse-
Prater 9
Nezd meg itt, ez a web oldaluk,mindent megtalalsz rajta ,terkep ,parkolasi dij, ki es behajtas stb.
www.bestinparking.at/de/Garage/wien/prater< /a> 9/tiefstrasse-austellungsstrasse
#83 - Marta - 2015.03.11. - 11:44
Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás

Korábbi hozzászólások (2008-2013)