Nemzetközi vasúti menetrend és jegyvásárlás az interneten


Végre nemzetközi vasúti menetjegyek is vásárolhatók a MÁV-Start weboldalán, igaz egyelőre kizárólag ülőhelyes kocsikba, és csak Németország, Ausztria, Csehország, Lengyelország, Szlovákia, és Románia vonataira. Keresni teljes körűen lehet az adott országok vonataira, pl. Berlin-Prága járatot is kereshetünk mostantól az Elvirán, azonban jegyet venni csak a Magyarországot érintő járatokra lehet. A fekvő- és hálókocsikba való jegyvásárlás lehetőségét az ígéretek szerint még az idén megoldják. Otthoni jegynyomtatásra még mindig nincs lehetőség, a jegyet az állomásokon található jegykiadó automatáknál lehet kinyomtatni, az internetes vásárláskor kapott tíz számjegyű kód megadásával.

Aki a teljes európai vasúti menetrendet szeretné böngészni: Magyarországot nem érintő, vagy akár Magyarországot érintő, de az előző felsorolásba nem szereplő országba közlekedő vonatok menetrendjét megnézni, annak a DB Bahn weboldala ajánlható – bizonyos járatokra online, otthon nyomtatható menetjegy is vásárolható itt.

ICE, Inter-City-Express


8 hozzászólás
  1. Pingback: Hasznos utazási tippek mindenkinek | Utazás nyaralás turizmus blog

    • Bon día Kabileño.Ya veo que os lo pasais esteuendampnte, no se como puedes ir en bici con este calor, yo me moriría, por aquí esta semana pasad las temperaturas fueron entre 20 y 25 grados, fué una maravilla pero me temo que van a subir y mucho.Bueno querido Rafa,que continues disfrutando de Kabila, de tus hijos y tus nietos, que ser 10 personas en una casa, tela marinera !Besos y saludos a todos.

  2. Szeretnék érdeklődni, hogy Salzburgból mikor indul vonat Mallersdorfba,szombaton, és vasárnap. Mennyibe kerül a jegy? Autómatánál lehet váltani?
    Köszönöm szépen!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.