Nemzetközi vasúti menetrend és jegyvásárlás az interneten


Végre nemzetközi vasúti menetjegyek is vásárolhatók a MÁV-Start weboldalán, igaz egyelőre kizárólag ülőhelyes kocsikba, és csak Németország, Ausztria, Csehország, Lengyelország, Szlovákia, és Románia vonataira. Keresni teljes körűen lehet az adott országok vonataira, pl. Berlin-Prága járatot is kereshetünk mostantól az Elvirán, azonban jegyet venni csak a Magyarországot érintő járatokra lehet. A fekvő- és hálókocsikba való jegyvásárlás lehetőségét az ígéretek szerint még az idén megoldják. Otthoni jegynyomtatásra még mindig nincs lehetőség, a jegyet az állomásokon található jegykiadó automatáknál lehet kinyomtatni, az internetes vásárláskor kapott tíz számjegyű kód megadásával.

Aki a teljes európai vasúti menetrendet szeretné böngészni: Magyarországot nem érintő, vagy akár Magyarországot érintő, de az előző felsorolásba nem szereplő országba közlekedő vonatok menetrendjét megnézni, annak a DB Bahn weboldala ajánlható – bizonyos járatokra online, otthon nyomtatható menetjegy is vásárolható itt.

ICE, Inter-City-Express


9 hozzászólás
  1. Pingback: Hasznos utazási tippek mindenkinek | Utazás nyaralás turizmus blog

  2. Szeretnék érdeklődni, hogy Salzburgból mikor indul vonat Mallersdorfba,szombaton, és vasárnap. Mennyibe kerül a jegy? Autómatánál lehet váltani?
    Köszönöm szépen!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.