A leghangulatosabb karácsonyi vásárok Európában – képekkel


November közepén számos karácsonyi vásár nyitja meg kapuit. A karácsonyi vásárokban jó érzéssel, szánkban jó ízzel, orrunkban kellemes illattal, fülünkben pedig harmonikusan csengő melódiákkal nézelődhetünk, vagy vásárolgathatunk különleges, máshol nem kapható, egyedi ajándékokat. Összehasonlíthatatlanul jobb érzést ad ez, mint tolongani a legközelebbi plázában. Nem csak a bevásárlás miatt érdemes ebben az időszakban egy külföldi városba ellátogatni: a karácsonyi hangulat, és fények, a mézeskalács, a forralt bor, és a puncs illata felejthetetlen percekhez járulhatnak hozzá. Az alábbiakban a leghangulatosabb, legjobb európai karácsonyi vásárok kerülnek bemutatásra, melyek közül több is könnyen, és gyorsan elérhető Magyarországról. A képek kattintásra nagyíthatók!

Elsőként, nem csak közelsége miatt, kiemelendő a bécsi karácsonyi vásár. Pontosabban karácsonyi vásárok: jobbnál jobb atmoszférájú ünnepi piacok várják a helyieket, és turistákat az osztrák fővárosban. A leghangulatosabb vásárok a Rathausplatzon, a Schönbrunn előtt, valamint Freyung, és Spittelberg városrészben találhatóak. A bécsi karácsonyi vásárokról részletesen, eljutási, és nyitva tartási információkkal együtt, az oldal Bécs útikalauzának bécsi karácsonyi vásárok részében lehet olvasni.

Ausztriában Innsbruck, és Salzburg karácsonyi vására is sokakat vonz.

Karácsonyi vásár Bécsben

Prága mellett szól viszonylagos közelsége, és az is, hogy a romantikus városban megszámlálhatatlanul sok csodálatos nevezetességet lehet megtekinteni. A vásárlás, és a városnézés után pedig remek sörökkel, és ételekkel kényeztethetjük magunkat. Decemberben van rá esély, hogy havazik is, ami a kulisszákat még idillikusabbá teszi. A karácsonyi vásárokon népművészeti előadások, és kulturális események is élvezhetők, az Óvárosi téren a gyermekek bárányt, kecskét, de még lámát is simogathatnak. Nagyobb vásárokat a Vencel-téren, és az Óvárosi téren tartanak – barátságos, családbarát, nem kifejezetten drága vásárok ezek. Kisebb vásárok vannak a Namesti Republiky és a  Havelske Trziste környékén. A bazárok november 27.-én nyitnak.

bővebben Prágáról, és a nevezetességeiről

Prágai karácsonyi vásár

Karácsonyi vásár, Prága

Németországban Nürnbergben, Berlinben, Kölnben, és Münchenben is nagy tradíciókkal rendelkező, híres karácsonyi vásárok működnek. A leghíresebb (szinte egész Európában), és talán a legjobb közülük a nürnbergi, amelyet 1628 óta tartanak meg. Érdemes megkóstolni a híres Glühwein-t, a Nürnberger Bratwurst-t, és a gyömbérsört sem szabad kihagyni! A vásár 2010-ben november 26.-án nyit. Szintén híres, ismert karácsonyi vásár a kölni – a városban négy kisebb-nagyobb vásár is működik. A berlinit, vagy a münchenit sem érdemes kihagyni, ha arra vetődünk – Ausztria mellett Németországban rendezik a legjobb adventi vásárokat.

Karácsonyi vásár, Nürnberg

Karácsonyi vásár, Köln

Magyarországtól elég messze esik, de a felsorolásból nem maradhat ki Brugge. A város az év bármely részében ámulatba ejti a látogatókat, nem véletlenül becézik úgy, hogy die Scone ( a szépség).: a városban járva a középkor élő múzeumában érezheti magát az ember, mivel építészete azóta szinte érintetlen maradt. Mindehhez hozzávéve a karácsonyi hangulatot, fényeket, és illatokat, egy tündérmesébe csöppenünk. Ugyanakkor meg kell említeni azt is, hogy a Brugge-i karácsonyi vásár kisebb, mint a többi, itt felsoroltak, viszont a tömeg nagy: így nem mindenki tetszését nyeri el.

Belgiumban csodálatos a brüsszeli karácsonyi vásár is, amely a Place Sainte Catherine környékén, több utcában van, és 2010-ben november 26.-án nyit.

karácsonyi vásár, Brugge

Karácsonyi vásár Brüsszelben

A koppenhágai karácsonyi vásár talán a legkülönlegesebb mind közül: a világ 2. legrégebbi, és 3. leglátogatottabb vidámparkja, az 1843-ban nyílt Tivoli Gardens ad neki otthont, több mint ezer karácsonyfa, és félmillió karácsonyi égő díszíti, a tavon pedig korcsolyázni lehet. Emellett lehetőség van lovaglásra, és persze arra is, hogy felüljünk a vidámpark attrakcióira.  Az atmoszféra itt inkább a karácsonyról, mint az üzletről szól. A vásár november 19.-én nyit.

Koppenhága, karácsonyi vásár

Bázel Európa leghosszabb kivilágított karácsonyi utcájának ad helyt, és itt, az óvárosban található Svájc legnagyobb, és legszebb, kellemes atmoszférájú karácsonyi vására. Bázel nem Európa legolcsóbb helye, de aki Svájcban jár, és szereti a karácsonyi vásárokat, annak érdemes ellátogatnia ide – 2010-ben november 25.-én nyílik.

Bázel, karácsonyi vásár


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.