Horvátország - Kezdőlap

Horvátország utazás, nyaralás info, szállás, látnivalók

Horvátország nyaralóhelyek

Hova Horvátországba?

Itt, a Horvátország utazás, nyaralás info oldalon mindent megtudható Horvátországról, amely a magyarok körében a legnépszerűbb tengerparti üdülőhelynek számít. Hasznos nyaralási és utazási információkat olvashatnak, és olcsó szállást is foglalhatnak azok, akik Horvátországban szeretnének nyaralni.

Horvátország, PlitviceA gyönyörű, természeti kincsekben, és csodálatos szigetekben gazdag, és Európa talán legszebb tengerpartjával rendelkező Horvátország szigeteiről, városairól, és látnivalóiról is részletes információkkal szolgálunk, a bemutatott helyeknél partnerünk szállásai is böngészhetők és kereshetők: a legnagyobb választékban, a legjobb árakon. Részletesen, fényképekkel kerül bemutatásra tehát Biograd na Moru, Cavtat, Crikvenica, Dubrovnik, Fazana, Kraljevica, Makarska, Medulin, Nin, Novigrad, Novi Vinodolski, Omis, Orebic, Opatija, Porec, Pula, Primosten, Rabac és Labin, Rijeka, Rovinj, Senj, Sibenik, Split, Trogir, Umag, Varasd, Vodice, Vrsar, Zadar, és Zágráb városa, valamint Brac, Cres, Dugi Otok, Hvar, Korcula, Krk, Lopud, Losinj, Mljet, Murter, Pag, Rab, Solta, Susak, Ugljan, Vir, illetve Vis szigete. A makarskai riviéra legszebb, csodálatos strandokkal rendelkező településeiről is lehet olvasni (Baska Voda, Brela, Drasnice, Drvenik, Gradac, Igrane, Podgora, Tucepi). Horvátország lenyűgöző nemzeti parkjai közül a legnépszerűbb Krka és Plitvicei tavak nemzeti parkokról is lehet tájékozódni, valamint az Istralandia aquaparkról is olvasható leírás. Felsorolásra kerülnek még Horvátország világörökségi kincsei is.

Homokos strandok Horvátországban

Szállás Horvátországban

Horvátország, PrimostenA horvátországi nyaralóhelyekről áttekintés olvasható Hova utazzunk Horvátországba? cikkünkben, ahol áttekintést adunk a horvátországi nyaralóhelyekről, tengerpartokról, régiókról, így érdemes lehet elolvasni azoknak, akik még nem tudják, hogy az ország melyik részére utazzanak, és azoknak is, akik már voltak, akár többször az országban, de új helyeket fedeznének fel. Egy másik leírásban pedig Horvátország homokos strandjait mutatjuk be részletesen, képekkel, térképpel, tippekkel, tanácsokkal. Mint minden országkalauzunknál, a Horvátország infónál is a célunk, hogy a magyar weben elérhető legrészletesebb, legaktuálisabb, leghasznosabb információkat nyújtsuk, hogy az oldalnak köszönhetően is mindenki a lehető legjobban érezze magát Horvátországban, mindenki a lehető legtartalmasabban, legizgalmasabban, a lehető legjobb áron tudja eltölteni horvátországi nyaralását.

Az útikalauzok folyamatosan bővülnek új helyek bemutatásával. Az egyes szigetekről, városokról szóló írásokon kívül, az írások után, a hozzászólások közt többszáz hozzászólásból lehet tájékozódni a bemutatott helyekről, a korábban ott nyaralók véleményei, beszámolói is olvashatók, így a legobjektívebb, legrészletesebb információk találhatók az oldalon. Ezen kívül, a hozzászólások közt a feltett kérdésekre is válaszol a többi fórumozó, ill. az oldal szerkesztője.

Horvátország térképek

Horvátország fiataloknak

Omis felülrőlAutóval közlekedők számára rendkívül hasznos lehet az oldalról elérhető autós útvonaltervező, mellyel Magyarországról Horvátországba induló, ill. Horvátországon belüli utakat is remekül lehet tervezni. A fiatalok, a bulizni vágyók számára érdekes lehet Horvátország diszkóiról, szórakozóhelyeiről, és legfiatalosabb nyaralóhelyeiről szóló cikk, a merülések szerelmesei pedig búvárkodási információkat olvashatnak. Horvátország gasztronómiájáról is készítettünk leírást: borairól, söreiről,, röviditalairól, ételeiről, és konyhájáról. Ha a Horvátországban már korábban nyaralt utazók véleményeire, személyes élményeire kiváncsi, a Vélemények Horvátországról részben böngészheti a látogatók által beküldött véleményeket. Ha gondolja, itt Ön is megoszthatja az oldal látogatóival horvátországi tapasztalatait, egy form kitöltésével.

Több interaktív, zoomolható térkép, és műholdkép is elérhető az oldalon, ahol bejelölésre kerülnek a városok, szigetek nevezetességei, ezek: Brac sziget térképe, Crikvenica térképe, Dubrovnik térképe, a Hvar sziget térképe, a Krk sziget térképe, a Pag sziget térképe, Porec térképe, Pula térképe, a Rab sziget térképe, Split térképe, Zadar térképe, és Zágráb térképe, valamint áttekintő Horvátország térkép. a helyek látnivalóinak, és nevezetességeinek, strandjainak feltüntetésével.

A szállás rovatban, és az egyes horvátországi nyaralóhelyek bemutatásánál található ajánlatokon kívül, Horvátországi apartmanok itt is találhatók, és jó áron, nagy választékban foglalhatók.

Horvátország vélemények

Autós útvonaltervező

Horvátország szállás

Szállások Horvátországban: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Hírek, újdonságok

Horvátország, Plitvice

2016. március 15.: A nyaralásra nem ideális, de sokaknak útbaeső Rijeka látnivalóit mutatjuk be új oldalunkon, itt: Rijeka.

2016. március 2.: Egy Medulinnál csendesebb, nyugodtabb üdülőhely, Fazana bemutatásával bővült az isztriai nyaralóhelyek sora.

2016. február 24.: Isztria egyetlen homokos partját kínáló, a környék nyaralóközpontjának számító Medulin oldalával bővült Horvátország oldalunk.

2016. február 22.: Horvátország Horvátország homokos strandjairól szóló részletes leírással bővült az oldal. Ezen felül a korábbi hetekben számos nyaralóhely kalauza bővült ki új látnivalók, érdekességek, valamint éttermek, és üzletek bemutatásával.

2015. július 17.: A Horvátország térképek menüpont áttekintő országtérképpel bővült, ahol bejelölésre kerültek Horvátország nyaralóhelyei, szigetei.

2015. július 5.: Oldalunk térképek menüponttal bővült, ahol több horvát város, nyaralóhely, sziget interaktív térképe található meg, a helyek érdekességeinek: látnivalóinak, strandjainak, egyéb nevezetes pontjainak bejelölésével.

Korábbi hírek, újdonságokLegújabb hozzászólások a Horvátország info aloldalain

Kártyával lehet fizetni a belépőt?
Moni - 2016.07.28 - 12:18 - Krka Nemzeti Park
Nem akarok senkit lebeszélni Splitről, de csúcsidőben hemzseg a túristáktól. Gyakorlatilag élvezhetetlen. Az óvárosban hömpölyög a tömeg, gyakorlatilag egy fényképet nem lehet úgy készíteni, hogy valaki ne másszon bele :-)
Ajánlom a közelben lévő Omist, ami sokkal nyugisabb, ellenben gyönyörű szép.
Viszont ha valaki mindenképpen Splitben szeretne nyaraéni, semmiképpen sem ajánlom a tőle délkeletre lévő partszakaszt szállásügyben, mert onnan az állandó dugó miatt egy kínszenvedés bejutni Splitbe mondjuk esténként.
Bábáj - 2016.07.26 - 16:42 - Split
Aki igazi homokos strandot keres Krkön, annak ajánlom a Vrbnikhez közeli Sveti Mareket. Klasszikus, homokvárépítős strand.
A siloi inkább agyagos, de abszolút ajánlom egész kis gyerekeseknek, mert százméterre besétálva is lábszárközépig ér a víz.
Bábáj - 2016.07.26 - 16:29 - Krk sziget
Aki Omisba tervez, az jó ha figyelembe veszi, hogy ha valami esemény van a városban, akkor katasztrófális a közlekedés az adriai főúton. Gondolom ennek az az oka, hogy a főút keresztülhalad a városközponton, és a gyalogosforgalom erősen feltartja a főút forgalmát. Ha jól tudom, emiatt aktuális egy elkerülő út építése, amihez egy alagutat már fúrtak is a Fortica alatti hegybe. A kijárata látható a Cetina kanyonból is. Tavaly éppen a kalózfesztivál napján jártunk Splitben autóval, és kb másfél óra volt bejutni Omisba este 8 tájékán.
Megjegyzem ugyanez a helyzet Splittel. Eddig bármikor mentem arra kocsival Omis felől, Split előtt a fél órás dugó a minimum volt, de most szombat este amikor jöttünk éppen hazafelé másfél órát vesztegeltünk arra. Így ajánlatos a Gata felőli felhajtót választani, ha valaki hazafelé indul.
Amúgy panorámás apartmanok vannak dögivel, nem nehéz találni a szokásos szállásfoglalós oldalakon.
Maga Omis gyönyörű, érdemes kisétálni kora este a móló végére a világítótoronyhoz. Magával ragadó az egész. A strandok is rendben vannak szerintem.
Ajánlom a Forticát is mindenkinek, a Cetina felőli parkoló felől vezető úton kb egy óra az út felfelé (aki 3 kisgyerek nélkül megy biztosan rövidebb), a végén van egy kis \"sziklamászás\" is, de ha valaki rendszeresen kirándul a gyerekeivel, akkor minden gond nélkül megmászható kisgerekkel is akár.
Ami szerintem katasztrófa az a horvát fagylaltkínálat. Nagyjából mindenhol az egyenporfagyi van, se íze, se bűze. Omisban szerintem egyedül a La Roccában van ehető fagylalt. Ott a tiramisu is egész ehető. Pizzeriából a Pjerót tudom ajánlani, ott csak pizza van, semmi más, de egész jó az ár érték aránya, és mivel más nincsen, elég gyorsan megjön a pizza is.
Bábáj - 2016.07.26 - 16:24 - Omis
Nem hiszem, hogy találkozni fogsz velük egy hotelben :)
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.26 - 01:51 - Porec