Horvát alkoholok, italok

Horvátország italai, a legfinomabb röviditalok

Horvátország bor

Booking.com

Horvátország tradicionális, nemzeti röviditalainak bemutatása. A horvátországi sörök és borok bemutatása külön oldalakon olvasható.

Maraschino

A Zadar mellett növő savanyú Marasca cseresznyéből, desztillálással készített likőr. Az ősi recept szerint mézet is hozzáadnak. Zadarban már a középkor óta készítik. Alkoholtartalma 30-35%.

Maraschino

Pelinkovac

Fehér ürömből készített savanyúlikőr 28-35 százalékos alkoholtartalommal. Íze a Jagermeisterre emlékeztet. A legnépszerűbb horvát Pelinkovac fajta a Maraska Pelinkovac.

Pelinkovac

Travarica

40 százalékos, gyógyfüves törkölypálinka. Tízféle, válogatott tengermelléki fűszerből készítik. A horvátok gyomorbántalmak esetén orvosságként alkalmazzák.

Travarica

Travarica kép: Marcelix

Sljivovica / Slivovitz

Színtelen szilvapálinka, az összes volt jugoszláviai tagállam nemzeti itala, magas, 40-50 százalékos alkoholtartalommal. Mára a világ minden táján ismert, és kedvelt itallá vált. Egy üveg Slivovitzba rengeteg év munkája van: több, mint húsz éves fák terméséből készítik. Az erjesztés három hónapot vesz igénybe, majd még egy évig érlelik, és a friss szilva hozzáadása után még 5 évig hagyják állni.

Sljivovica

Hozzászólások

Booking.com

Hozzászólások, kérdések, válaszok

3 hozzászólás
Sziasztok!A maraschinot mindenképpen kóstoljátok meg!Tisztán sok jéggel,vagy rostos meggylével keverve isteni.De vigyázat,itatja magát nagyon!
#1 - zooooo - 2009.07.26. - 22:50
Aki szereti az UNIKUM next-et,keresse a Pelinkovacot,vagy piacokon kapható a szentjánoskenyér-ből készült ROGACS nevü nedü.Nekem izlik.
#2 - Lázár Lajos - 2011.10.24. - 22:36
(hibás link törölve)
Ezt is olvassátok el, ha van kedvetek...szerzői ajánlással Isztriáról... de a gasztronómia fontos ebben a blogban, ezért is nagyon ajánlom, más egyebek mellett.
Újévi üdv.
Kallisz
#3 - kallisz - 2012.01.04. - 11:54
Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás