Medulin nyaralás, szállás

Medulin útikalauz, szállás, látnivalók

Medulin

Booking.com

Medulin Budapesttől 612 km-re helyezkedik el, az Isztria déli csücskében. Pulától mindössze 10 km-re, Rovinjtól 47 km-re, Porectől már 65 km-re fekszik, délnyugati irányban. Leginkább arról nevezetes, hogy Isztriában csak itt van igazi, nagy homokos tengerpart, és Magyarországhoz elég közel is van.

Medulin homokos, nyüzsgő, sokszor zsúfolt tengerpartja a Bijeca, 1 km hosszú, nagyon lassan mélyülő. Napernyő, napágy bérelhető, lehet vízibiciklizni, a vízben felfújható vízi játszótérben játszani, és persze homokvárat építeni. De nem mondható a legtisztább strandnak, vagy különösen szép partnak.

Maga Medulin korábban halászfalu volt, ma a környék turisztikai központja. Egyébként, sok horvát nyaralóhelyhez képest azért egy viszonylag jellegtelen, kevésbé Isztriás, atmoszféra nélküli, kissé túlterjeszkedett településnek mondható. Igazi városközpontja nincs, de van egy sétánya, bazárral. Egyetlen nevezetességnek mondható épülete temploma, a Szt. Ágnes templom, mely felismerhető két fehér harangtornyáról. A templom 1893-ban épült.

De Medulin nyaralásra megfelelő, és Isztriában szinte csak itt van gyerekbarát part. Leginkább egy nyaralóközpontnak mondhatnánk, de a környéken sokkal szebb helyek is vannak. Emellett egy népszerű, családi hely, ahol sokan nyaralnak. És Medulinból (elsősorban autóval) számos remek helyre lehet kirándulni (bővebben a legjobb kirándulási célpontokról lejjebb), tehát ugyan Medulinban sok érdekesség nincs, de Isztria szebb városainak bejáráshoz jó bázis lehet. Szórakozni, várost nézni pedig át lehet menni a közeli Pulába.

Medulin homokos strand

Medulin homokos tengerpartja. Kép: Robert Steinhöfel/Flickr/Creative Commons

Medulin szállások

Szállások Medulinban: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Medulin szállások | Pula szállások | Fazana szállások | Szállások Horvátország egyéb részein is

Üzletek, bevásárlási lehetőség

A városközpontban egy kisebb Konzum áruház található, a strandhoz közel, pontosan a Brajdine 114. címen. Nyitva hétfő-szombat 7:00-20:00, vasárnap 7:00-14:00. Egy nagyobb Plodine Medulin északnyugati szélén, a Munida 3B címen működik. Nyitva minden nap 7:00-22:00. Pula külső részén pedig van Lidl is (Labinska ulica 2/A, Pula). A Pulában található Konzum, Plodine, Lidl üzletekben minden ételt és italt megvásárolhatunk, melyre a nyaralás alatt szükségünk lesz.

Ajánlott medulini éttermek

A Sad 138. címen található, hangulatos Salt & Pepper az egyik legfelkapottabb hely. Finom ételekkel, remek ár/érték aránnyal várja az éhes turistákat. Specialitásaik a remek stake-ek, de egyéb hús- és halételek is kóstolhatók.

Az Arena Medulin kemping területén, a régi kikötő mellett, a tengerparton lévő Candis is kiemelkedő medulini étterem. Remek hús- és halételek, valamint pizzák fogyaszthatók itt is, az árak is kifejezetten jók. A helyiek is gyakran ajánlják, ami mindig jó jel.

A Kalavojna Restoran & Enoteca a Meduinba vezető út mellett helyezkedik el (címe: (cím: Fucane 106). Így tehát nem ez van a legjobb helyen, ugyanakkor a konyhája az egyik legjobb a környéken. Házi bort, és olívaolajat is készítenek, melyeket természetesen az étteremben meg lehet kóstolni. Hús-, halételeik, és desszertjeik is elsőrangúak. Atmoszferikus, hangulatos étterem.

Salt & Pepper, Medulin

Salt & Pepper, Medulin.

Medulin környéke, kirándulási lehetőségek

Medulin kikötőjéből hajókirándulások indulnak, például a Kamenjak-fokhoz. A nemzeti park területén szép kis öblök, partok és sziklák csodálhatók, mindenképp érdemes megnézni. Autóval is felkereshető.

Premantura, Kamenjak-fok

Premantura, Kamenjak-fok

Premantura, Kamenjak-fok. Fotó: Andreas März, Jeroen/Flickr/Creative Commons

Pulába feltétlenül menjünk el, csak negyed óra autóval, sok szép látnivaló van ott. Medulinból autó nélkül, a 25-ös busszal is Pulába lehet jutni, háromnegyed óra alatt. A busz menetrendje ITT megnézhető. Bővebb információ Puláról: Pula.

Rovinj már messzebb van, de mivel Horvátország egyik leggyönyörűbb városa, megéri a hosszabb utat. Medulintól Rovinj 40-50 perces út, és útvonaltól függően, 45-55 km. Bővebben: Rovinj.

Isztriában 2 aquapark is van. A 2014-ben nyílt Istralandia kb. 50-60 perces autózásra, 70 km-re. A másik, az Aquacolors, Porec mellett, szintén 50-60 perc autózásra, és 60 km-re. Bővebb információk az aquaparkokról itt: Istralandia és Aquacolors aquapark

Aquacolors aquapark

A Glavani Park, egy remek, mindenki által dicsért erdei kalandpark, ahol kicsik, és nagyok is jól szórakozhatnak. Zipline pályák, erdei akadálypályák képezik a részét. Medulintól 30 km-re helyezkedik el, 30-40 perces autózással érhető el, pontosan ITT van.

Glavani Park

Eljutás autóval Medulinba: Autós útvonaltervező. Budapestről 613 km, 6-7 órás út. Autós eljutáshoz hasznosak lehetnek alábbi oldalaink: Horvátország autópályadíjak és Autóval Horvátországba.

Hozzászólások

Booking.com

Hozzászólások, kérdések, válaszok

Nincs még hozzászólás, legyen az első, aki hozzászól!
Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás