London - Kezdőlap

Utazás nyaralás info » London » Kezdőlap

London utazás nyaralás info, látnivalók, szállás

London

A London utazás nyaralás info oldalon részletes utazási információkat tudhatók meg Londonról, a világ egyik legjelentősebb, számos látnivalóval rendelkező városáról. Megismerhetők London városának látnivalóit, nevezetességei, a Látnivalók menüpontokban London 33, és London környékének 8 legjobb, legizgalmasabb, legértékesebb, legszebb látnivalója kerül részletesen, fényképekkel illusztrálva bemutatásra, belépőjegy-, nyitva tartás, és eljutási információkkal, amik ráadásul a könnyebb megtalálhatóság érdekében London interaktív térképén is fel vannak tüntetve. Londoni szállás információkat is találhatók az oldalon - bár Londonban rendkívül drága a szállás, de segítséget nyújtunk elérhető árú szállodák, vagy magánszálláshelyek fellelésében. Hasznos információk olvashatók továbbá London közlekedéséről, a tömegközlekedési jegyekről, a legjobb kedvezményekről, az ottani időjárásáról, a londoni repülőterekről való bejutásról, fontos londoni telefonszámokról, stb.

London EyeAkik esetleg autóval szeretnék megtenni a hosszú, Londonig vezető útat, azoknak érdemes az oldal remek autós útvonaltervezőjét használniuk, amellyel Magyarországról Angliába történő, és angliai utazás is tervezhető. A vastag pénztárcájú turisták, vagy csupán az érdeklődők pedig végigjárhatják a leghíresebb londoni üzleteket, és a város pezsgő piacait. Bár London rendkívül sok látnivalót tartogat, a város környékén is számtalan érdekesség fedezhető fel: ezek közül néhányról a London környéke szekcióban lehet olvasni, pontos eljutási információkkal kiegészítve. Vélemények Londonról - itt olyan utazók véleményei olvashatók London nevezetességeiről, gasztronómiájáról, a londoni életről, hangulatról, és emberekről, akik már jártak, esetleg éltek Londonban. Ha gondolja, itt Ön is megoszthatja velünk élményeit.Legújabb hozzászólások a London info aloldalain

Kedves Tibcsi!
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ, az önzetlen segítséget. Üdvözlet Pécsről!! Kata
Kata - 2014.07.22 - 17:52 - Utazási tanácsok, közlekedés
Sziasztok!

ZOLI: A legtöbb jegynél nincs 1-3-as bérlet, csak 1-4-es, de pont a 7 napos Travelcardnál van külön 1-3-as és 1-4-es is.
Az olyan metróállomások, amik 2 zóna határán fekszenek, mint East Ham: ha a városból közelítesz elég az 1-3-as bérlet, ha külső zónából, akkor pedig elég a 4-es annak, akinek csak olyan kártyája van. Ilyenkor mindig az utas számára legkedvezőbb zóna számolódik. Tehát London fele és felől elég az 1-3-as bérlet.
Ha külső zónába mész, természetesen kell hogy még legyen pénz az Oysteren a bérleten kívül, másképp nem tudsz kimenni / nem enged ki kifele a kapu. Off-Peak csak 1 naposból van.


KATA: A reptérről nem lesz jó, mivel a Stansted Expressre, ill. semmilyen más közlekedési eszközre a Stansted reptérről nem jók a Travelcardok. Ugyanakkor már Londontól Felthamig jó lesz. Az az Off-Peak 1 napos Travelcard az 1-6-os zónás, és Feltham is 6-os zóna, tehát Tottenham Hale-től (3-as zóna) Felthamig (6-os zóna) már jó.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.22 - 13:21 - Utazási tanácsok, közlekedés
Kedves Tibor!

Köszönöm a választ!
Üdv, szép napot!
jeszyke
jeszyke - 2014.07.22 - 10:15 - Utazási tanácsok, közlekedés
Szia!
Szeretném abban kérni a segítségedet, hogy most csütörtökön reggel 9 körül érkezünk ketten a Stansted reptérre. Onnan Felthamba, a Hounslow road-ra kell eljutnunk egy hotelbe. Az útvonaltervezővel látom, hogy kell mennünk. A kérdésem az, hogy az egy napos, nem csúcsidőben használható 8,90-es napijegy jó-e, ha a reptérről először a Greater Anglia vonattal kell mennünk a Tottenham állomásig, aztán 10 metrómegállónyit, aztán ismét vonattal a Vauxhall állomástól Feltham állomásig. Köszi előre is a választ!
Kata - 2014.07.21 - 20:02 - Utazási tanácsok, közlekedés
Szia,

Szeretném kérni a segítségedet 1-2 dologban. A szállásomhoz az East Ham megálló közelében lesz, ami pont a 3-4-es zóna határán van. Jól tudom, hogy elég a 1-3-as zónára venni a bérletet?
Oysterre töltve a 7 napos bérletnél nincs peak, off-peak külön, ugye?
Harmadik kérdésem, hogy egyik nap a 4. zónába szeretnék menni. Úgy tudom ilyenkor a különbözettel terhelik az oystert. De pontosan minek a különbözetével? Mert egy utazásra ugyanannyit vonna le az oyster, ha 3. vagy 4. zónába megyek off-peak, 2,7-2,7 fontot. Illetve mi történik, ha csak a bérlettel van töltve a kártya, de pénz nincs rajta, és mégis zónán kívül megyek?
Köszi szépen a választ előre is!
Zoli
Zoli - 2014.07.21 - 14:12 - Utazási tanácsok, közlekedés