London - Kezdőlap

Utazás nyaralás info » London » Kezdőlap

London utazás nyaralás info, látnivalók, szállás

London

A London utazás nyaralás info oldalon részletes utazási információkat tudhatók meg Londonról, a világ egyik legjelentősebb, számos látnivalóval rendelkező városáról. Megismerhetők London városának látnivalóit, nevezetességei, a Látnivalók menüpontokban London 33, és London környékének 8 legjobb, legizgalmasabb, legértékesebb, legszebb látnivalója kerül részletesen, fényképekkel illusztrálva bemutatásra, belépőjegy-, nyitva tartás, és eljutási információkkal, amik ráadásul a könnyebb megtalálhatóság érdekében London interaktív térképén is fel vannak tüntetve. Londoni szállás információkat is találhatók az oldalon - bár Londonban rendkívül drága a szállás, de segítséget nyújtunk elérhető árú szállodák, vagy magánszálláshelyek fellelésében. Hasznos információk olvashatók továbbá London közlekedéséről, a tömegközlekedési jegyekről, a legjobb kedvezményekről, az ottani időjárásáról, a londoni repülőterekről való bejutásról, fontos londoni telefonszámokról, stb.

London EyeAkik esetleg autóval szeretnék megtenni a hosszú, Londonig vezető útat, azoknak érdemes az oldal remek autós útvonaltervezőjét használniuk, amellyel Magyarországról Angliába történő, és angliai utazás is tervezhető. A vastag pénztárcájú turisták, vagy csupán az érdeklődők pedig végigjárhatják a leghíresebb londoni üzleteket, és a város pezsgő piacait. Bár London rendkívül sok látnivalót tartogat, a város környékén is számtalan érdekesség fedezhető fel: ezek közül néhányról a London környéke szekcióban lehet olvasni, pontos eljutási információkkal kiegészítve. Vélemények Londonról - itt olyan utazók véleményei olvashatók London nevezetességeiről, gasztronómiájáról, a londoni életről, hangulatról, és emberekről, akik már jártak, esetleg éltek Londonban. Ha gondolja, itt Ön is megoszthatja velünk élményeit.Legújabb hozzászólások a London info aloldalain

Kedves Erika!

Valamilyen transzferbusszal menjetek Victoriáig, onnan pedig metróval District Line-on Earl\'s Court metróállomásig.
Igen, csak Oyster vagy Travelcard van, hogy melyik a jobb, mikor éri meg az Oyster, mikor érdemes inkább Travelcardot venni, az részletesen le van írva a cikkben.
Ha mindenképp itthon akarjátok megvenni, akkor vehettek személyesen Budapesten 1-2-s zónás Travelcardot (varoskartyak.hu), valamint a visitorshop.tfl.gov.uk-on rendelhettek Visitor Oystert is, és Travelcardot is, de a szállítási költség miatt (meg Visitor Oysternél pluszban a 3 Fontos adminisztrációs díj miatt) nem igazán éri meg.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.12.19 - 15:28 - Utazási tanácsok, közlekedés
Kedves Tibcsi,

December 29-től öt napot töltünk hárman Londonban. A Luton reptérre érkezünk, szállásunk az Earls Court metróállomás közelében lesz. Azt szeretnénk kérdezni, hogy szerinted mi a legjobb megoldás a reptérről történő bejutás tekintetében, illetve milyen jegyet lenne a legoptimálisabb megvásárolnunk a városi tömegközlekedéshez (Oyster, illetve Travelcard)? Itthonról előre mit lehet és hol tudjuk megrendelni?

Köszönettel, Erika
Erika - 2014.12.19 - 15:12 - Utazási tanácsok, közlekedés
Kedves Tibcsi,

megjártuk Londont. Két infot szeretnék megosztani:
1. Crawleyból jártunk be Londonba, ez ugye zónán kívül van. Létezik egy kedvezményes lehetőség a közlekedésre: a vonatjegy mellé 3 fontért egész napos jegyet lehet venni a teljes londoni tömegközlekedésre. Háromszor vonatoztunk Londonba, mindháromszor más árat fizettünk. Függ az utazók számától / mikor hárman mentünk, már csoportot számolt/, szuper off-peak időszakban ez fejenként 10 fontba került. Ugyanez másnap, mikor csak ketten voltunk, fél órával hamarabbi indulásnál / off peak/ már 21 font volt fejenként.
A másik: annak, aki utazik, érdemes minél hamarabb beszerezni egy aktuális metrotérképet, mert nagyon sok állomás átalakítás alatt van és nem áll meg a szerelvény. Hétvégén pl a teljes zöld-sárga vonal nem járt, át is kellett szervezni emiatt a napot. Illetve vannak metroállomások / pl. A Harrods mellett/, ami este 8kor bezár.

üdv,

Stella
Stella - 2014.12.02 - 09:56 - Utazási tanácsok, közlekedés
2 napot töltöttünk Londonban.
Easybus jegyeket foglaltam egyenként, 1 fontosakat.
A hajnali géppel mentünk Lutonba. A 9-esről megy a kisbusz a Commercial Streetre, a pár percre lévő Liverpool Street nevén fut az oldalukon. A 8:10-est nem érték el a hosszú beléptetés miatt, és mint kiderült, ki is maradt. A 8:30-asokat felvette a 8:30-as, és mivel soká jött volna a következő, Baker Street-i nagybuszra fel lehetett szállni és oda bemenni a 8:10-es lerobbant helyett 9:50-kor az utasainak, a 2.-ra, mert az 1. tele volt. Luton után terelés van, így az út kb 1:20 per a Commercialre, 50 perc Bakerre.
Travelcardot Commercialnél Liverpool Street-i állomáson is meg lehet venni, a 2:1-es lehetőségeket és vouchereiket tartalmazó prospektusok ki vannak téve hozzá.
Napijegyet másnapra is lehet venni.
Bőven megérte a 8.90-et, mert első nap a London Eye-ra, 2. nap pedig a Towerbe mentünk vele. A Voucher kitöltése hozzá egyszerű.
Péntek este a metro nagyon zsúfolt volt a Russel téri vonalnál, de azért le lehetett szállni.
Szombaton elmentünk az Original Tourra. A piros vonal a leghosszabb, azt választottuk, kb 2 órás. A sárga vonala kicsit tér el és ott élő vezetés van. Jár a 48 órás Hop On Hop Off jegyhez ingyen hajózási lehetőség is, a Westminster- Tower útvonalon éltünk is vele.
Mivel az előző busz épp elment, szerencsénk volt egyből jött a következő és a fedett emeleti 1.sorban lett helyünk. Sajnos a 2:1 nem érvényes az Originalra, és mivel nem tudtuk hogy jó idő lesz, nem vettük meg előre a jegyet, de megérte az árát. A Victoriáról a sárga vonala odavitt volna a kikötőhoz, de kb fél egykor csúcsforgalom volt, így onnan metroval mentünk a hajóhoz.
Előző nap buszoztunk is, a busz megállókban a térkép és az elérhető állomások felsorolása segít az eligazodásban. A TravelCardot elég volt felmutatni a beszálláskor.

Szállást a Travelodge Central Southwarkban foglaltunk, jó helyen van, közel a metrohoz. A metrón túl a másik oldalon a Tesco Expressz után van egy indiai étterem, ahol nagyon jól főznek.

Visszafelé kb. 16:30-kor megjelent egy Easybus a Commercial-on, akkor nem ment ki vele senki.
Majd 17:14 körül a 17:00-es, szerencsére a 17:10-es előre váltott jegyeinkkel befértünk. Amint ígérte a sofőr kb. 1:15perc alatt ki is ért.


ildiko - 2014.11.30 - 18:13 - Utazási tanácsok, közlekedés
Szia Tibi! Köszönöm a tanácsot a közlekedéssel kapcsolatban. Nagyon bevállt a travellcard, egész nap jöttünk-mentünk vele. További jó munkát kívánok. Adri
Adri - 2014.11.28 - 19:23 - Útikalauz, látnivalók I.