London - Kezdőlap

Utazás nyaralás info » London » Kezdőlap

London utazás nyaralás info, látnivalók, szállás

London

A London utazás nyaralás info oldalon részletes utazási információkat tudhatók meg Londonról, a világ egyik legjelentősebb, számos látnivalóval rendelkező városáról. Megismerhetők London városának látnivalóit, nevezetességei, a Látnivalók menüpontokban London 33, és London környékének 8 legjobb, legizgalmasabb, legértékesebb, legszebb látnivalója kerül részletesen, fényképekkel illusztrálva bemutatásra, belépőjegy-, nyitva tartás, és eljutási információkkal, amik ráadásul a könnyebb megtalálhatóság érdekében London interaktív térképén is fel vannak tüntetve. Londoni szállás információkat is találhatók az oldalon - bár Londonban rendkívül drága a szállás, de segítséget nyújtunk elérhető árú szállodák, vagy magánszálláshelyek fellelésében. Hasznos információk olvashatók továbbá London közlekedéséről, a tömegközlekedési jegyekről, a legjobb kedvezményekről, az ottani időjárásáról, a londoni repülőterekről való bejutásról, fontos londoni telefonszámokról, stb.

London EyeAkik esetleg autóval szeretnék megtenni a hosszú, Londonig vezető útat, azoknak érdemes az oldal remek autós útvonaltervezőjét használniuk, amellyel Magyarországról Angliába történő, és angliai utazás is tervezhető. A vastag pénztárcájú turisták, vagy csupán az érdeklődők pedig végigjárhatják a leghíresebb londoni üzleteket, és a város pezsgő piacait. Bár London rendkívül sok látnivalót tartogat, a város környékén is számtalan érdekesség fedezhető fel: ezek közül néhányról a London környéke szekcióban lehet olvasni, pontos eljutási információkkal kiegészítve. Vélemények Londonról - itt olyan utazók véleményei olvashatók London nevezetességeiről, gasztronómiájáról, a londoni életről, hangulatról, és emberekről, akik már jártak, esetleg éltek Londonban. Ha gondolja, itt Ön is megoszthatja velünk élményeit.Legújabb hozzászólások a London info aloldalain

Szia!

Párommal október 9-12 között tartózkodunk majd Londonban. Luton repterére érkezünk majd a kora reggeli órákban. Szállásunk a Hendon Way 64 szám alatt található majd. Első kérdésem, hogy véleményed szerint ide el lehet-e jutni \"sima\" tegközlekedéssel a reptérről? Sima alatt értem, hogy nem kell speci \"expressz\" és egyéb jegyeket vásárolni.
Első körben arra gondoltam, hogy a reptérről közvetlenül a szállodába mennénk és megkonzultálnám velük, hogy a két kis apró kézipoggyászt valahol letehessük (hiszen csak 12-től lehet általában csekkolni, viszont remélhetőleg mi már 9 körül ott lennénk) és onnan tovább is mennénk London szívébe nézelődni, majd este visszamennénk és akkor csekkolnánk be.Tapasztalataid alapján van-e erre esély, hogy ezt megengedjék nekünk? Valamint mit gondolsz melyik lenne számunkra a legcélszerűbb jegy/bérlet a közlekedéshez? Én a feltöltős Oysterre gondoltam, pláne úgy, hogy nagy eséllyel elővételben veszünk majd egy 48 oras hopp-on hopp-off jegyet valamelyik cégnél. Ami ha jól tudom, elég sok látványossághoz elvisz, ergo nem kell pluszban metrózni/buszozni. Valamint, ha a reptérről a fent említett szállásunkra el lehet jutni \"mezei\" közlekedéssel akkor is ez lenne a célszerű. Észrevételeidet, válaszaidat előre is köszönöm!

Üdv.:

Krisztián
Katona Krisztián - 2014.08.28 - 18:36 - Utazási tanácsok, közlekedés
Szia! Stansted-Liverpool Street között veszek 2 oda-vissza jegyet a repülötéren. Ha ezen kivül veszünk 2 Travelcardot fényképpel ellátva 7-napra akkor ugye felesleges London Passt is vennünk? Egyikünk mindig ingyen megy be a legtöbb helyre? Mennyibe kerül a Hopon-Hopoff? Kapunk ingyenes belépöket ha jegyet váltunk 1 járatra?
Holnapután megyünk, tudsz gyorsan válaszolni? Köszi!
Gyöngyi - 2014.08.25 - 13:44 - Utazási tanácsok, közlekedés
Szia!

Én nem tartom túl célszerűnek a Lutonnál foglalni, és aztán minden nap kb. 2x1 órát utazni minimum 2x10 Fontért. Vagy ha már bevállalsz ennyi utazást naponta, ennyivel (min. 20 Fonttal/éj) olcsóbban esetleg találsz valamit, akkor meg nem kell feltétlenül pont a Lutonra korlátozni ezt az utazást, lehet máshol is külvárosban.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.08.25 - 10:40 - Utazási tanácsok, közlekedés
Szia Tibcsi!
A segítséged kérném. Októberben megyünk Londonba, Luton reptéren landolunk. A kérdésem, mert szállást még nem foglaltam, melyik célszerűbb
a reptér közeli szálloda, nem túl drága és ott a vasút, vagy beljebb valahol és utána tömegközlekedni?
Péntektől hétfőig, szűk 4 napról van szó, és persze a látnivalók közül szeretnénk megnézni jónéhányat.
Köszönettel
Béla - 2014.08.25 - 08:51 - Utazási tanácsok, közlekedés
Amennyiben az érkezéstől számítva másfél órátok van odaérni, akkor mindenképp Gatwick Express-szel kell mennetek. Szerintem csak nem lesz 1 óra felvenni a csomagokat, de ha tényleg annyi lesz, akkor sehogy se értek oda 23:30-ra. Tehát Gatwick Express Victoriáig (fél óra, plusz várakozás), majd még mindig nem tudom pontosan hogyan, mert ez a Seven Sisters Road nagyon hosszú, tehát így nem lehet megmondani (de te megnézheted Google Mapsen, milyen metrómegálló van közel, ha megvan a szálloda neve, vagy a pontos cím), de pl. a Seven Sisters metrómegállóig lehet menni közvetlenül a Victoriától, ahova a Gatwick Express érkezik, Victoria Line-on metróval.
Ahogy a cikkben is szerepel, és az előző hozzászólásban is írtam, és most is, a Gatwickre transzferbusz megy, vagy Gatwick Express, oda nem megy ki metró, és nem jók a tömegközlekedési jegyek, a különböző bejutási lehetőségek árai szerepelnek a cikkben.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.08.24 - 14:35 - Utazási tanácsok, közlekedés