London - Kezdőlap

Utazás nyaralás info » London » Kezdőlap

London utazás nyaralás info, látnivalók, szállás

London

A London utazás nyaralás info oldalon részletes utazási információkat tudhatók meg Londonról, a világ egyik legjelentősebb, számos látnivalóval rendelkező, akár hetekre elég kikapcsolódási lehetőséget kínáló városáról. Megismerhetők London városának látnivalóit, nevezetességei, az Útikalauz, látnivalók I-VI. menüpontokban London 38, és London környékének 8 legjobb kiemelt, legizgalmasabb, legértékesebb, legszebb látnivalója kerül részletesen, fényképekkel illusztrálva bemutatásra, hasznos tippekkel, belépőjegy-, nyitva tartás, és eljutási információkkal, amik ráadásul a könnyebb megtalálhatóság érdekében London interaktív térképén is fel vannak tüntetve. Londoni szállás információkat is találhatók az oldalon - bár Londonban rendkívül drága a szállás, de segítséget nyújtunk elérhető árú szállodák, vagy magánszálláshelyek fellelésében. Hasznos információk olvashatók továbbá London közlekedéséről, a tömegközlekedési jegyekről, a legjobb kedvezményekről, az ottani időjárásáról, a londoni repülőterekről való bejutásról, fontos londoni telefonszámokról, stb. Az oldalakon található információk rendszeresen frissítésre, aktualizálásra, bővítésre kerülnek, a látogatók hozzászólásaira, kérdéseire a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk.

London EyeAkik esetleg autóval szeretnék megtenni a hosszú, Londonig vezető útat, azoknak érdemes az oldal remek autós útvonaltervezőjét használniuk, amellyel Magyarországról Angliába történő, és angliai utazás is tervezhető. A vastag pénztárcájú turisták, vagy csupán az érdeklődők pedig végigjárhatják a leghíresebb londoni üzleteket, és a város pezsgő piacait. Bár London rendkívül sok látnivalót tartogat, a város környékén is számtalan érdekesség fedezhető fel: ezek közül néhányról a London környéke szekcióban lehet olvasni, pontos eljutási információkkal kiegészítve. Vélemények Londonról - itt olyan utazók véleményei olvashatók London nevezetességeiről, gasztronómiájáról, a londoni életről, hangulatról, és emberekről, akik már jártak, esetleg éltek Londonban. Ha gondolja, itt Ön is megoszthatja velünk élményeit.Legújabb hozzászólások a London info aloldalain

Én is köszönöm Tibcsinek! Ember legyen a talpán aki itt mindennel képben van.
Egy plusz információ azoknak akik hasonló cipőben járnak mint én:
Ma felhívtam a stansted express customer service-t és megkérdeztem jár e az online vett jegyekhez a 2for1. A válasz igen. Ennek örömére meg is vettem a 4 groupos return ticketet online 4ünknek 60fontért. Mélbe küldték ki kellett nyomtatni. (lehet választani mobilos megoldást is) Mindegyik jegyen ott virít a rail és a 2for1 logó. A hölgy azt mondta a voucher sem szükséges hozzá csak be kell mutatni a nevezetességnél a jegyet. Azért a biztonság kedvéért töltünk hozzá mert a jegyre meg rá van irva hogy kell :) Jah és amugy az oda és visszaut között 6x lehet felhasználni.
Na mindenkinek jó repülést és kalandra fel :)
rlaci - 2015.08.04 - 00:17 - Utazási tanácsok, közlekedés
Kedves rlaci!

Ahogy írtam, nem tudom 100%-ra kijelenteni hogy milyen online jegyekkel jó a 2for1, erről a Stansted Expresstől kell érdeklődni. Alap Stansted Express jegyre biztos hogy jó, de annyiféle kedvezmény, meg vásárlási lehetőség van, hogy nem tudom mindegyikre megmondani 100%-osan, mert nem akarok senkinek sem ezzel kapcsolatban rosszat mondani, egyébként itt erről egy lista, de itt se egyértelmű:
https://goo.gl/pXKBQO
Eszerint pl. a Stansted Express e-ticketre, valamint digitális jegyekre NEM érvényes.

A voucherek beszerezhetőségét, nyomtatását lásd a leírásban. Nem ajánlja fel a jegyvásárlásnál, nincs köze hozzá.
7 napos Travelcarddal feltöltött Oyster nem jó 2for1-re, csak a papíralapú 7 napos Travelcard. Ha ilyened van, nem kell Stansted Express jegy a 2for1-hez, és felesleges akkor azon gondolkozni, hogy milyen Stansted Express jegy jó, tehát akkor ilyet érdemes venni, és lesz 2for1 (viszont akkor kérdéses, hogy a London Pass megérné-e). Egyébként meg ha mégis Oysterre töltenéd a 7 napos Travelcardot, akkor ezt így el tudod mondani egy pénztárban, hogy Oyster with seven days Travelcard.

Buszra nem lehet jegyet venni, ahogy a leírásban szerepel, csak Oysterrel, vagy Travelcarddal használható.
Igen, Oysterre lehet még tölteni pénzt, amennyit és amikor akarsz.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.31 - 23:00 - Utazási tanácsok, közlekedés
Köszönöm Tibcsi a válaszod!
Zsuzsa - 2015.07.31 - 14:43 - Utazási tanácsok, közlekedés
Kedves Tibcsi!

Kérlek javíts ki ha tévedek. Ha jól látom a korábbi hozzászolásokbol a webduos standard stansted expresszhez online vett jegyekhez jár a 2for1, a grouphoz (pedig pont 4en mennénk ez lenne a jobb ez csak 60font lenne 4ünknek) pedig nem? Ezek szerint ha veszek 180fontért két ilyen oda-vissza webduos jegyet és nyomtatok hozzá vouchereket (honnan lehet ilyet amugy nyomtatni? a jegyvásárlás során ajánlja majd fel?) akkor az oda és a visszaut kozott bármennyiszer felhasználhatjuk mind a 4en a 2for1 kedvezményt igaz? Viszont igy meg lehet felesleges is már london passt venni...
A másik kérdés hogy akkor a stansted állomáson lehet venni 7 napos travelcarddal feltöltött oystert igaz? Ezt hogy a fenébe kell kérni hogy megértsék mit akarok? :) És akkor ez is sárga terminálos csippantós lesz mint a sima oyster? Ehhez viszont fénykép nem kell ugye?
Most jelenleg az a terv hogy csak london passt veszunk, a kozlekedéshez az oystert 7 napos travelcarddal meg a stansteden vesszuk meg. Igy a 8 napbol 7 meg is van. Egy napot meg még valahogy megoldunk mondjuk busszal ha utazni kell valamelyik állomásra. Buszra hogy lehet jegyet venni? Ha lejár a 7 napos travelcardos oyster arra lehet tolteni még pár fontot a 8. napra a buszozáshoz?
Mit szólsz? Szerinted?
rlaci - 2015.07.31 - 11:26 - Utazási tanácsok, közlekedés
Szia!

Igen, PayPass-szal kiváltható az Oyster, és igen, ahogy írod, és ahogy a leírásban is le van írva, a metrón a bejáratnál, és a kijáratnál is érinteni kell.
Eljutás: tehát, ahogy írod, vonattal mennek, akkor azzal Liverpool Streetig, onnan pedig metróval, Central Line-on (piros vonal), Mile End metrómegállóig.
Mile Endtől pedig 7 perc gyaloglás:
https://goo.gl/maps/b6lNM
Vagy fel is lehet még szállni a 323-as, vagy a 277-es vagy a D6 vagy a D7 buszra, Eric Street megállóig.
Örülök, hogy hagy hasznos információkat találtál. Remélem, minden jól fog sikerülni, és jó lesz az útja :)
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.30 - 21:46 - Utazási tanácsok, közlekedés