London - Kezdőlap

Utazás nyaralás info » London » Kezdőlap

London utazás nyaralás info, látnivalók, szállás

London

A London utazás nyaralás info oldalon részletes utazási információkat tudhatók meg Londonról, a világ egyik legjelentősebb, számos látnivalóval rendelkező, akár hetekre elég kikapcsolódási lehetőséget kínáló városáról. Megismerhetők London városának látnivalóit, nevezetességei, a Látnivalók menüpontokban London 38, és London környékének 8 legjobb kiemelt, legizgalmasabb, legértékesebb, legszebb látnivalója kerül részletesen, fényképekkel illusztrálva bemutatásra, belépőjegy-, nyitva tartás, és eljutási információkkal, amik ráadásul a könnyebb megtalálhatóság érdekében London interaktív térképén is fel vannak tüntetve. Londoni szállás információkat is találhatók az oldalon - bár Londonban rendkívül drága a szállás, de segítséget nyújtunk elérhető árú szállodák, vagy magánszálláshelyek fellelésében. Hasznos információk olvashatók továbbá London közlekedéséről, a tömegközlekedési jegyekről, a legjobb kedvezményekről, az ottani időjárásáról, a londoni repülőterekről való bejutásról, fontos londoni telefonszámokról, stb.

London EyeAkik esetleg autóval szeretnék megtenni a hosszú, Londonig vezető útat, azoknak érdemes az oldal remek autós útvonaltervezőjét használniuk, amellyel Magyarországról Angliába történő, és angliai utazás is tervezhető. A vastag pénztárcájú turisták, vagy csupán az érdeklődők pedig végigjárhatják a leghíresebb londoni üzleteket, és a város pezsgő piacait. Bár London rendkívül sok látnivalót tartogat, a város környékén is számtalan érdekesség fedezhető fel: ezek közül néhányról a London környéke szekcióban lehet olvasni, pontos eljutási információkkal kiegészítve. Vélemények Londonról - itt olyan utazók véleményei olvashatók London nevezetességeiről, gasztronómiájáról, a londoni életről, hangulatról, és emberekről, akik már jártak, esetleg éltek Londonban. Ha gondolja, itt Ön is megoszthatja velünk élményeit.Legújabb hozzászólások a London info aloldalain

Kedves Tibcsi!
Nagyon hasznos az oldal, de a nyaralás közeledtével egyre több kérdés merül fel bennem. :-)
Július 10-étől 17-ig (8 napot) leszünk Londonban családilag... :-) 2 felnőtt, 2 gyerkőc (10,5 és 12,5 évesek)
A Stansted-re érkezünk és az Aldgate East-nél lesz a szállásunk.
A legtöbb nevezetességhez úgy tudom elég az 1-2 zónás travelcard. Sok érdekes látnivaló van ezeken kívül? Érdemes bővebbet venni? Vagy ezek busszal is megközelíthetőek?
7 napos travelcardban gondolkozunk (+talán az első napi rövid útra 1-1 metrójegy), és ha minden igaz, a kisebbik gyereknek nem kell venni. Kell ezekhez valamilyen fotót vinni?
Ha a kisebbik gyereknek nem lesz travelcardja, a 2in1 kedvezményt rá nem is tudjuk igénybe venni?
Előre is köszi.
Anita
Megyeriné Anita - 2015.04.18 - 21:33 - Útikalauz, látnivalók I.
Kedves Manka!

Igen, a busz zónafüggetlen, csak az 555-ös busz nem Oysteres busz, az nem a londoni tömegközlekedési vállalat busza, tehát annál ki kellene fizetni az 1,50 Fontos jegyárat Oyster esetén.
Amik viszont londoni buszok, Oyster használható rajtuk, tehát nektek akkor a legjobbak lesznek:
A 117-es busz, mellyel el lehet menni Feltham vasútállomásig, ami már 6-os zóna, onnan pedig vonat: http://www.tfl.gov.uk/bus/route/117/
A 203-as a negyed óra gyaloglás után elérhető Ashford Hospitaltól megy a Hatton Crosshoz (metró, 5-ös zóna):
http://www.tfl.gov.uk/bus/route/203/
A 216-os a 6-os zónában lévő Hampton vasútállomásig visz el:
http://www.tfl.gov.uk/bus/route/216/
A 290-es Ashford War Memorialtól Twickenhamig (5-ös zóna):
http://www.tfl.gov.uk/bus/route/290/
A fent említett buszok menetrendjét itt találod meg, a busz számára kattintás után az adott megállóra kell kattintani, és akkor írja ki hogy onnan mikor indul:
http://www.tfl.gov.uk/travel-information/timetables/
Így első ránézésre az 1-2. megoldás (a 117-es vagy a 203-as busz) tűnik a legoptimálisabbnak, de egyenként a busz/vonat/metró és gyaloglási menetidők elemzését már nem csináltam meg :)
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.04.17 - 02:53 - Utazási tanácsok, közlekedés
Kedves Tibi!
Köszönöm újfent válaszodat.
Szóval az lenne a lényeg, hogy hogyan tudnánk legeslegolcsóbban bejutni a belvárosba. Az nem zavarna, ha sokig tartana. A fentiekben azt olvastam, hogy a busz zónafüggetlen, ha csak busszal (londoni tömegközlekedéses) megoldható lenne, az nagyon jó lenne. Ashfordban a Stanwell roadnál lesz a szállás, de gyalogolni kiválóan tudunk:)
Köszönöm
Mamka
Mamka - 2015.04.16 - 20:32 - Utazási tanácsok, közlekedés
Kedves Manka!

Nem írtad a pontos címet, csak azt, hogy kb. a vasútállomásnál van a szállást, így nem nagyon néztem más megoldást, mert akár teljesen mást írhattam volna, mint ahol a szállás van, de persze így a legjobb, ha az 555-ös busz megállója a szállás környékén van. Ráadásul Hatton Cross 5-ös zóna csak. Az egyetlen hátrány, hogy nem jár olyan gyakran az 555-ös. Az 555-ös buszra 1,50 Font lesz a jegyár, ha rendelkezel Oysterrel (nem londoni tömegközlekedési vállalat amelyik az 555-ös buszt üzemelteti, ugyanakkor Oysterrel rendelkezőknek Oysteres jegyárat nyújtanak, amit ki kell fizetni, nem az Oysterről kerül levonásra)
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.04.13 - 12:16 - Utazási tanácsok, közlekedés
Kedves Tibi!
Köszönöm válaszodat. Most tovább nézegettem a netet, az 555 busz kimegy pl. a Hatton Crossra, ami metromegálló. Ehhez a változathoz mit szólnál? Így elvileg a 6-os zónához lehet jutni busszal, ami zónafüggetlen, és az Oyster 6-os zóna elegendő lenne minden nap. Mamka
Manka - 2015.04.12 - 23:29 - Utazási tanácsok, közlekedés