Bari és környéke látnivalók, érdekességek

Bari nevezetességei, bemutatása

Bari

Bari Olaszország déli részének 2. legnagyobb és legfontosabb városa, Nápoly után. Lakosainak száma 327 ezer. Nagy kikötőváros, jelentős kikötőjének köszönhetően sokan szállnak itt hajóra, és indulnak Görögország, Horvátország vagy Albánia irányába.

A sok itt tanuló diáknak köszönhetően Barinak fiatalos, pezsgő hangulata, és jelentős éjszakai élete van. Óvárosán kívül túl sok, és túl érdekes nevezetessége viszont nincs. Bari strandja nem a legjobb, de a város környékén szép partszakaszok fedezhetők fel. Sétálni, az óvároshoz hasonlóan, viszont a tengerpart egy hangulatos, pezsgő helyszín.

Maga Bari ugyan nem egy első számú turistacélpont, bár olaszos, autentikus óvárosa (Città Vecchia) érdekes, hangulatos, szép épületekkel, kanyargós, szűk utcákkal (de éjszaka nem mindenhol biztonságos az óváros). A városra 1-2 nap elég is.

Ugyanakkor itt délen, a csizma sarkában, az egyébként szegény Puglia régióban remek kirándulásokat lehet innen tenni, és elsősorban emiatt érdemes Bariba elutazni. Matera pl. kötelező, csak Matera miatt is jó Bariba elrepülni. Lásd a leírás végén a Bariból elérhető szép helyeket. Melyekből rengeteg van, Puglia mesés látnivalókat tartogat, melyek a turizmus szempontjából még viszonylag érintetlenek - errefele nem fogunk akkora tömeggel, turisták hadával találkozni, mint a legismertebb, legfelkapottabb olasz városokban. És a szállások is olcsóbbak. Fehér városok, festői, homokos tengerpartok várják az utazókat Bari környékén.

Szállások | Bari látnivalói | Közlekedés, reptéri bejutás | Bari környéke, kirándulási lehetőségek | Ajánlott szállások | Hozzászólások

Bari szállás

Bari szállások: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Szállások Bariban | Szállások Olaszország egyéb részein is

Basilica San Nicola / Szent Miklós bazilika

Bari legjelentősebb látnivalója 1087-1197 között, román stílusban épült. Itt nyugszik Szent Miklós, azaz a Mikulás, akinek ereklyéit 1087-ben hozták a városba, miután Törökországban olasz halászok ellopták azokat egy szentélyből. Emiatt építették fel a bazilikát, hogy a szent ereklyéknek méltó helyül szolgáljon. A bazilika így jelentős keresztény zarándokcélpont, a római és a görög katolikusok körében is. Építészetileg szép, csendes nyugodt templom. A belépés ingyenes.

Bari, Szent Miklós bazilika

Basilica San Nicola, Bari

Szent Miklós Bazilika. Képek: Together4europe2012, gengish skan/Flickr/Creative Commons

Cattedrale di San Sabino

A város másik jelentős temploma a székesegyház, a bazilikától 250 méterre, délre, a Vár közelében helyezkedik el. 1292-ben szentelték fel, egy 1156-ban lerombolt bizánci katedrális helyére építették. Kevésbé híres, és kisebb mint a bazilika, de a katedrálist is érdemes megnézni, a belépés ide is ingyenes.

San Sabino székesegyház, Bari

San Sabino székesegyház. Kép: Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1151922

Castello Normanno-Svevo

A katedrálishoz közel található a Castello Normanno-Svevo vár, 1132-ben épült, 1156-ban lerombolták, de 1233-ban újjáépítették. Azóta többször restaurálták, ma szinte új állapotában látható. Három oldalról várárok veszi körül, északi oldaláról pedig a tenger határolja. Bemenni 5 EUR, de nem éri meg, bent nem sok látnivaló van, és a várfalakra sem lehet felmenni, elég csak kívülről megnézni a várkastélyt.

Castello Normanno-Svevo

Castello Normanno-Svevo. Kép: gengish skan/Flickr/Creative Commons

Bari közlekedés, reptéri bejutás, éghajlat

Bari repülőtéréről a 16-os, városi busszal lehet a legolcsóbban bejutni Bariba, a vasútállomáshoz (jegy a buszon vásárolva 1,5 EUR). További, gyorsabb, de drágább transzferbuszok Bariba a Tempesta Autoservizi busz (4 EUR, 30 perc) és az Autostradale társaság busza (5 EUR). Puglaribus-szal pedig a következő helyek érhetők el közvetlenül Bari repteréről: Brindisi, Foggia, Rodi-Peschici, Taranto és Matera.

A repülőtérről vonattal is be lehet utazni, 14 perc alatt a központi vasútállomásig, a vonat útvonala látható, és a menetrendje lekereshető (a reptér állomása: Aeroporto) ITT. A jegyár 5 EUR 2017-ben. Ahogy a linkelt útvonaltérképen is látható, ezzel, az FR2-es vonattal a reptérről nem csak Bari érhető el, hanem az ellenkező irányba, közvetlenül Bitonto, Sovereto, Terlizzi, Ruvo, Corato, Andria és Barletta is.

A városon belüli buszok útvonala, megállói, menetrendje ITT megnézhető, a közlekedési vállalat oldalán. Jegyárak (2017): Vonaljegy 1 EUR, 90 percig érvényes vonaljegy 1,20 EUR, vonaljegy a vezetőnél vásárolva 1,50 EUR, napijegy (naptári napra, üzemzárásig, nem pedig 24 órás időszakokra) 2,50 EUR, 7 napos jegy: 12 EUR.

Bariból négyféle vonat is közlekedik Puglia régió különböző településeire. A nemzeti vasúttársaság Trenitalia vonatai, ezen kívül Ferrovie Sud Est kisvonat, a Ferrovie Appulo-Lucane és a Ferrotramviaria (vagy Ferrovia Nord Barese) cég járatai.

Mindegyik megáll Bari Centrale állomáson, de annak más-más részein, tehát időben érdemes kiérkezni egy vonatinduláshoz, illetve figyelni a kiírásokat, és kérdezni. A fő részről indulnak a Trenitalia és a Ferrovie Sud Est vonatok. AZ FSE vágányok a Trenitalia vágányokon túl vannak, az aluljárón végig kell menni, és külön jegypénztáruk van. A Ferrovie Appulo-Lucane és a Ferrotramviaria (Ferrovia Nord Barese) vonatoknak viszont külön-külön bejárata, és szintén külön-külön jegypénztáraik vannak, a fő állomás mellett, Piazza Aldo Moro nyugati oldalán. Az alábbiakban, a Bari környéki látnivalók bemutatásánál kitérünk arra is, hova milyen vonat megy.

Fontos információ, hogy a Trenitalia Regionale típusú vonatainál a jegyet érvényesíteni kell már felszállás előtt az állomáson lévő automatáknál!

Aki inkább autóval járná be a régiót, kedvező áron bérelhet EZEN az oldalon, ahol az autóbérlési cégek ajánlatait lehet összehasonlítani, és egyszerűen a legkedvezőbb áron autót bérelni.

Csomagmegőrző is van a Bari Centrale vasútállomáson, nyitva minden nap 8:00-20:00, ár 6 EUR az első 5 órára, további 0,90 EUR/óra a 6. órától a 12. óráig, további 0,40 EUR/óra a 13. órától

Bari éghajlat, időjárás: Bari éghajlata mediterrán, meleg, száraz nyarakkal, és enyhe telekkel. A legcsapadékosabb hónapok: november majd február, a legszárazabbak: június majd július. Átlagos napi maximumhőmérsékletek (összehasonlítva Budapesttel, így könnyen látható hogy mikor mennyivel van Bariban melegebb): január: 12,6 °C (Budapesten: 1,2 °C), február: 12,9 °C (4,5 °C), március: 15,0 °C (10,2 °C), április: 18,0 °C (16,3 °C), május: 22,8 °C (21,4 °C), június: 26,8 °C (24,4 °C), július: 29,2 °C (26,5 °C), augusztus: 29,2 °C (26,0 °C), szeptember: 25,9 °C (22,1 °C), október: 21,5 °C (16,1 °C), november: 16,8 °C (8,1 °C), december: 13,9 °C (3,1 °C). A legjobb hónapok városnézésre, időjárás szempontjából: április, május, szeptember, október. Ezekben a hónapokban általában jó az idő, de nincs hőség. De persze sokan nyaralni, fürdeni is érkeznek a környékre, azoknak a nyári hónapok lesznek a legmegfelelőbbek. Várható időjárás: ma már akár magyar oldalakon is pontos képet kapunk Olaszország várható időjárásáról, vagy akár csak a Google-be beírva, hogy Bari időjárás, mindenesetre az olasz meteorológiai szolgálat hivatalos előrejelzése (a nem igazán jól használható és nem túl felhasználóbarát olasz nyelvű oldalukon) ITT látható Barira. Időjárás történelem: ITT megnézhető a korábbi évek bizonyos napjain milyen idő volt Bariban, így ebből is lehet következtetni, hogy a városlátogatás idején milyen idő várható.

Aki utasbiztosítást kötne: partnerünk, a biztositas.hu oldalán a biztosítók utasbiztosítási ajánlatait lehet egyszerűen, gyorsan összehasonlítani, így a legjobb áron lehet utasbiztosítást találni. Az így talált kedvező árból további 10% kedvezményt adnak az Utazás nyaralás info látogatóinak. Ehhez csupán az UTNY-2017 kuponkódot kell használni, vagy csak IDE kattintani.

Bari környéke, kirándulási lehetőségek

Polignano a Mare egy festői, képeslapokra kívánkozó, a tenger melletti sziklákra épült falu. A sziklás tengerparton pihenésen kívül, szép kis óvárosában is jókat lehet sétálni. Puglia egyik legromantikusabb, legszebb városa, mind nyaralás, mind városnézés céljából érdemes felkeresni. Bariból eljutás vonattal (Trenitalia) 25-30 perc, vonatjegy 2017-ben 2,50 EUR. Autóval 37 km, 35-40 perces út.

Polignano a Mare

Polignano a Mare

Polignano a Mare

Polignano a Mare. Képek: Pug Girl, Alvaro Moreno Gómez, Giorgio Galeotti/Flickr/Creative Commons

Monopolí is egy mesés hely Barihoz közel. Festői kikötője és óvárosa megér egy sétát. Hangulatos kikötője ma is aktív. Láthatjuk, ahogy a halászok visszatérnek zsákmányaikkal. Autentikus, nem csak elsősorban a turizmusra épülő város, ahol megismerhetjük az igazi olasz kultúrát. A séta után több strandon is felfrissülhetünk. Monopoli Baritól 45, míg Polignano a Marétól 8 km-re helyezkedik el. Polignano a Mare megcsodálása előtt vagy után tehát könnyedén felkereshetjük Monopolit is. Trenitalia vonatok közlekednek ide, a menetidő Bariból 30-35 perc (az olcsóbb, Regionale típusú vonatokat válasszuk, Intercityvel ugyanannyi az út, de sokkal drágább). Jegyár 2017-ben 3,20 EUR, menetrend ITT kereshető le.

Monopoli

Monopoli, Olaszország, Bari környékén

Monopoli. Képek: Patrick Nouhailler, Ride to dine/Flickr/Creative Commons

Trani egy kifejezetten autentikus és gyönyörű kis, középkori kikötőváros, halászokkal, csodás katedrálissal. 11. századi, tengerparton álló székesegyháza talán a tartomány legszebbje. Másik fő látnivaló a vár, a Castello Di Trani (inkább kívülről érdekes). Traniban sétálni kicsit olyan, mintha egy régi olasz filmben lennénk. Baritól közúton 55 km-re helyezkedik el, vonattal (Trenitalia) 35-40 perces út, a vonatjegy ára 3,20 EUR.

Trani

Trani

Trani

Trani. Képek: nicola abbiuso, Andrea Rinaldi, Giorgio Rodano/Flickr/Creative Commons

Ostuni óvárosát ősi városfalak fogják közre. Puglia régió egyik legfestőibb városa ez. A dombon lévő fehér város labirintusában sétálva, annak legmagasabb pontján megtekintetjük Ostuni 15. századi, látványos székesegyházát is. És több pontról a tengerre irányuló kilátásban is gyönyörködhetünk. Ostuni Baritól 82 km, autóval 70 perc, vonattal 55-60. A jegyár Regionale vonatokra 5,60 EUR (Intercity vonatok is közlekednek ide, 11 EUR-ért, de nem gyorsabbak). Menetrend a Trenitalia oldalon kereshető le.

Ostuni

Ostuni

Ostuni. Képek: elisa2046, Andrea Cavalera/Flickr/Creative Commons

A Grotte di Castellana az egyik legvonzóbb természeti látnivaló a környéken. Kifejezetten gyönyörű cseppkőbarlang, aki már látott 1-2 cseppkőbarlangot, annak is érdemes ide ellátogatnia, mert valóban a legszebbek között van. Legpompásabb része a Grotta Bianca, azaz a fehér barlang, melynek megtekintését azonban a rövid túra nem, csak a hosszú tartalmazza.

Belépőjegy 2017-ben 16 EUR a hosszú, és 12 EUR a rövid túrára. A hosszabb, és érdekesebb túra 3 km hosszú, és 120 perces, míg a rövid túra 50 perces, és 1 km gyaloglással jár a barlangon belül. A nyitvatartás minden hónapban más, ITT megnézhető. Eljutás Bariból vonattal: 1 órás út, Grotte di Castellana állomásig, a jegyár 2017-ben 3,20 EUR. Ferrovie Sud Est kisvonatok indulnak ide, melyek vágányai a fő vágányokon túl vannak, és jegyet a peronon lehet venni rájuk. Menetrend ITT lekereshető. Autóval 43 km, kb. háromnegyed órás út.

Grotte di Castellana

Grotte di Castellana. Kép: Simona Moscadelli/Flickr/Creative Commons

Az 1240-es években, II. Frigyes német-római császár építtette a különös, rejtélyes Castel del Monte várat, mely 1996 óta a Világörökség része. Különlegessége építészeti-matematikai szabályossága, a nyolcas szám bűvköre: a vár nyolcszögletű, sarkainál nyolcszögletű tornyok vannak, belső udvara is nyolcszögletű, mindkét szintjén nyolc-nyolc helyiség van. A Castel del Monte a középkori építészet egyik csúcsteljesítménye. A vár egy 540 méter magas dombon áll, az is érdekes benne, hogy védelmi célokat a kutatások szerint soha nem szolgált, és hogy konyhát, kápolnát, istálló, tárolót nem építettek bele, amik akkoriban jellemzőek voltak egy várra. Így nem tudják, mi is volt a rendeltetése. A vártól szép a kilátás - de sehová, mert a semmi közepén áll, a 13. században sem állt semmilyen kereskedelmi út központjában, vagy valamennyire is stratégiailag fontos helyen. Több szempontból érdekes, rejtélyes vár tehát ez. De bemenni jelenleg (2017-ben) nem érdemes, mert a belső részén semmi sincs.

Leginkább autóval érhető el, Baritól 55 km, és kb. 1 órás út. Tömegközlekedéssel: Ferrovie del Nord Barese vonattal Bariból Andria állomásig, majd Andria vasútállomástól a 6-os busszal érhető el. A 6-os busz csak április eleje-október vége között közlekedik!

Castel del Monte

Castel del Monte

Castel del Monte. Képek: Franco Antolini, Tobias Birmili/Flickr/Creative Commons

Matera barlanglakásairól ismert, melyekben már Kr. e. 7000-ben is éltek emberek. Óvárosa, vagy inkább úgy mondhatjuk, hogy ősi városa, annak barlanglakásaival (Sassi di Matera) a Világörökség része. A barlangokban még ma is laknak. Az 1980-as évekig főleg szegények lakóhelyei voltak, de ma már, a turizmusnak köszönhetően üzletek, bárok, szállodák nyíltak ezen a különleges helyen, és kifejezett luxus utazási célponttá vált a város. Sok régi, elhagyatott barlang is van a Sasso Caveoso részen, melyekbe bemehetünk. Mágikus, hihetetlen, egyedi, gyönyörű hely Matera, kevés helyen látni ilyet Európában. Mindezeken kívül, Matera egy viszonylag nagy, 60 ezer lakosú város.

Baritól Matera 73 km autózás északnyugati irányba. Vonattal 1,5 órás út, de ennek a menetrendjét nem a Trenitalia oldalán kell keresni, mivel egy magántársaság, a Ferrovie Appulo-Lucane üzemelteti, hanem ITT. A Bari-Matera vonat vasárnaponként nem közlekedik, ezeken a napokon busszal érhető el Matera. A vasútállomásról gyalog 20 perc alatt, vagy busszal juthatunk az óvárosba. Az óváros, a barlanglakások csak gyalog fedezhetők fel.

Matera

Matera, Olaszország

Matera, Bari közelében

Matera

Matera. Képek: Andrea Rinaldi, Piergiorgio Mariniello, Stijn Nieuwendijk, Luca Bruno/Flickr/Creative Commons

Alberobello is különleges házairól, a kúpos tetejű kis trulló-házakról ismert. Kőből, kötőanyag nélkül építették őket, tetejükre furcsa szimbólumokat rajzoltak. Az első ilyen házak a 16. század közepén kezdtek megjelenni itt. Érdekesség, hogy ezek csak errefelé jellemzőek, sehol máshol a világon nem terjedtek el a trulló-házak. Kifejezetten hangulatos, emellett nyugalmas, csendes hely Alberobello. Szintén a Világörökség része, lakosainak száma 11 ezer. Bariból Alberobello vonattal 1,5 óra, a jegyár 4,90 EUR. A vonat szintén nem Trenitalia, Ferrovie Sud Est kisvonatok indulnak ide, melyek vágányai a fő vágányokon túl vannak, és jegyet rájuk a peronon lehet venni. menetrend ITT. Autóval 64 km, kb. 1 órás út.

Alberobello

Alberobello, trulló házak

Alberobello

Alberobello. Képek: Stefano Losardo, Pug Girl, Luca Moglia/Flickr/Creative Commons

És az utolsó kirándulási célpontunk Locorotondo, Baritól 63, Alberobellóból 9 km-re. Alberobellóhoz való közelsége miatt érdemes összekötni a két látványos hely megnézését. Locorotondo egy kifejezetten bájos, rendben tartott és szép kisváros, fehér, virágokkal díszített házakkal. Olaszország legszebb városai között listázzák. Locorotondo magyarul "kerek helyet" jelent - ezt a nevet a városközpont körbe-körbe futó utcáiról kapta. Melyek egyben eléggé labirintusszerűek is. Locorotondo dombra épült történelmi óvárosában kellemes órákat lehet eltölteni sétálva, üldögélve. Még nem is lepték el a kisvárost túlságosan a turisták. Bariból Locorotondo vonattal 100-110 perc (Alberobellóból 10 perc). Ferrovie Sud Est kisvonatok közlekednek ide. A jegyár 2017-ben 5,60 EUR Bariból, 1,10 EUR Alberobellóból, menetrend ITT. A vasútállomástól kb. 10 perc gyaloglásra van szükség az óvárosig.

Locorotondo

Locorotondo. Kép: Annabelle Orozco/Flickr/Creative Commons

Ajánlott, válogatott, kiváló ár-érték arányú szállások

(a megadott árak tájékoztató jellegűek, mivel időpontonként változnak, és akcióknak, stb. köszönhetően jóval kedvezőbbek, vagy éppen bizonyos időszakokban akár magasabbak is lehetnek, a szálloda foglalási oldalára kattintva lekérdezhető aktuális dátumunknak megfelelően)

 • Olcsó: B&B Villa Pallante - Barátságos villában lévő, szép, kellemes, tiszta szállás, légkondival, az egyik legjobb ár/érték arány Bariban. A központtól messze van, de csendes villanegyedben található, busszal gyorsan elérhető a központ, kb. 7500 Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: B&B Piccinni 191 - Olcsó, jó panzió, légkondicionálással, ugyanakkor a legolcsóbb szobákhoz közös fürdőszoba van, és zajos környéken található, kb. 7500 Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Al Cortile - Tökéletesre értékelt, vasútállomáshoz közeli, jó helyen elhelyezkedő, légkondicionált apartman, kb. 8 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Bed And Breakfast Diana - Kiváló ár/érték arányú szállás, légkondicionált szobákkal, ugyanakkor messze a vasútállomástól, kb. 9 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Középkategória: Metropolitan B&B - a Bari Centrale vasútállomás közvetlen közelében elhelyezkedő, ritkán látható jó értékelésekkel rendelkező, modern, jól felszerelt, légkondicionált, erkélyes szobákkal rendelkező, tiszta csendes panzió, kb. 11 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Középkategória: Artist's suite - Fantasztikus, 60 m2-es, modern, légkondicionált, jól felszerelt, tiszta, nagyon kedvelt apartman, a városközponttól negyed óra gyaloglásra, kb. 11 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Középkategória: Piazzetta Santa Barbara - Szintén egy kiváló értékelésekkel rendelkező, mindennel felszerelt, központi, hangulatos, légkondicionált apartman, kb. 11-13 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Középkategória: B&B Melo - Központi, a vasútállomáshoz, a városközponthoz és a tengerparthoz is közel lévő szállás, jó értékelésekkel, tiszta és nagy szobákkal, légkondicionálással, kb. 11500 Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Középkategória: Hotel Palumbo Masseria Sant'Anna - A tengerparttól 50 m-re, csendes helyen fekvő, kiváló, de kategóriájában a legolcsóbb 4*-os szálloda, kb. 12500 Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Középkategória: La Muraglia - nagy, két hálószobás apartman akár 4 főnek. A tengerparton, az óvároshoz közel, remek helyen fekvő fantasztikus, tiszta, jól felszerelt apartman, a teraszról kilátással a tengerre, kb 17 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Felső kategória: Oriente Hotel - 4*-os, minden igényt kielégítő, tökéletes értékelésekkel büszkélkedő, elegáns, stílusos szálloda a városközpontban, a tengerparthoz és a vasútállomáshoz is közel, kb. 30-35 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>

Bari

Kép: xiquinhosilva/Flickr/Creative Commons

Kapcsolódó cikkek, útikalauzok

Hozzászólások

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

71 hozzászólás
Tudna nekem valaki segíteni, hogyan jutok el a repülőtérről a Best Western la Baia Palace hotelbe tömegközlekedéssel?
#1 - Ágnes - 2016.05.18. - 19:55
Szia!

A reptérről FM2 vagy FR2 vonattal menj el Bitonto állomásig (nem a város, nem Bari Centrale irányába, hanem a másik irányba). Onnan pedig FR1 vonattal 1 megálló Macchie állomásig (Bari Centrale irányába), mely állomástól kb. 15 perc gyaloglás a szállás:
https://goo.gl/maps/5FJGdgYg6ck
#2 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.19. - 00:03
Köszi. A napi jegyet és a sima jegyet lehet használni bármelyik közlekedési eszközön?
#3 - Ágnes - 2016.05.19. - 20:26
A buszokon lehet, ezeken a vonatokon nem.
#4 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.30. - 20:07
Szia Tibcsi, hogy jutunk el a repülôtèrrôl a Dolci Notti szálláshelyre? Köszönöm szèpen üdv Julcsi
#5 - Julcsi - 2016.06.11. - 14:55
Szia!

16-os busszal (esetleg vonattal, vagy más transzferbusszal) a Centrale álomásig. Onnan gyalog 10 perc: https://goo.gl/maps/vvsSjbzr4UQ2
#6 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.11. - 17:03
Egy kis segítséget kérnék ( örülők, hogy rátaláltam erre az oldalra :) ) Most megyek először Barira.. A reptérről az állomásig ( Bari Station) elvisz egy transzfer járat, de onnan hogy jutok el a Best Western Hotel Dei Cavalieriig ( Barleta) ...igazából nézegettem járatokat ( FB, REG...) semmit nem mondanak. Ott az állomáson lehet rájuk jegyet venni? Jegypénztárba? Nagyon várom a választ ! :)
#7 - Mónika - 2016.06.21. - 17:45
Szia!

A szálloda információi szerint "A szálloda menetrend szerinti járatokat indít a városközponthoz, a strandhoz és a vasúti pályaudvarhoz". Azt nem tudom, hogy a Bari vasútállomásra, vagy a Barletta vasútállomásra gondolnak itt, de gondolom utóbbira, mindenképp érdeklődj erről, és a buszra felszállás feltételeiről a szállodától (vagy máskülönben a vasútállomástól fél óra gyalog).
Nem kellene bemenni Bari Centrale-hoz, mivel pont a másik irányba van, mint Barletta. De ha már megvan a transzfer, akkor tehát bemész. Ha nincs, akkor a reptérről közvetlenül megy Barlettába vonat, az Ferrotramviaria (Ferrovia Nord Barese) FR2-es vonalán.
Ha mégis bemész a vasútállomásra, akkor Bari Centrale-től el kell menni ugyanúgy Barletta állomásig, Ez megtehető mind Trenitalia, mind Ferrovia Nord Barese vonattal, hasonló árban:
http://www.trenitalia.com/
http://www.ferrovienordbarese.it/home
#8 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.22. - 00:34
Köszönöm szépen! :) Néztem a Reptérről a menetjáratot... az sem egyértelmű minek a rövíditése a BRIG. Bari , C. Le illetve Q. Sella.... Ha van időd Tibcsi válaszolnál? :) Illetve ugyanez Barlettába C. LE, SCALo.
Köszönöm!
#9 - Mónika - 2016.06.22. - 09:06
C.le: a Centrale vasútállomás. Q.Sella: ez is egy vasútállomás Bariban, a Quintino Sella, a Centrale előtt eggyel, közelebb a reptérhez, BRIG: ez meg a Brigata Bari vasútállomás, eggyel a Quinito Sella előtt, még közelebb a reptérhez, és távolabb Bari városközpontjától.
Barlettában a C.Le szintén a Centrale vasútállomás, ott kell leszállnod, a Scalo az eggyel azelőtt van, közelebb Barihoz és a reptérhez.
#10 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.22. - 15:07
Szia!
Nagyon megorultem, hogy megtaláltam ezt az oldalt! Valamilyen felindulásból a barátnőmmel elhatároztuk, hogy Barin toltenenk el az idei szilvesztert de meg sosem jártunk itt! Kérdésem az lenne, hogy véleményed szerint mennyire van értelme télen, szilveszter idején ide utazni? Van e "élet " télen is vagy inkabb ez egy nyaralos város ?
Válaszodat es segítőkészsegedet előre is nagyon szepen koszonom!
#11 - Dani - 2016.07.13. - 00:36
Szia!

Télen Puglia régió elég kihalt, ha életet kerestek elsősorban, nem Bariba mennék szilveszterezni.
#12 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.15. - 03:38
Szia Tibcsi!Tudnál segíteni abban,hogy ha repülővel érkezünk a városba hogy jutunk el a legegyszerűbben a szállásra,ami a best western la baia palace.Köszönöm szépen a segítséget!
#13 - Petra - 2016.07.25. - 21:04
Szia!

Válasz a 2. hozzászólásban.
#14 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.26. - 00:01
Szia,

Alberobelloból szeretnék Monopoliba jutni, de sajnos csak Bari keresztül lehet vonattal.
Jól gondolom?Esetleg van busz is?
#15 - JOSBOMO - 2016.08.10. - 11:41
Szia!

Igen, elméletben Barin keresztül. Említések szintjén találtam egy buszt a két hely között, de nem tudom megerősíteni, hogy jelenleg létezik.
#16 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.10. - 14:54
Szia a kérdésem az lenne ha Bari környékét szeretnénk meglátogatni kb 50 km körzettel 5 személy, érdemes e autót bérelni vagy a vonat meg a busszal is boldogulni lehet ?
#17 - Nemes Melinda - 2016.08.16. - 22:57
Szia!

A leírtak alapján mindenhova el tudtok jutni vonattal/busszal, de autót bérelve kényelmesebb lehet, 5 személlyel akár az ár is kedvezőbb.
#18 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.18. - 16:56
Tibcsi,

Bari város honlapján nem találom a busz közlekedésre vonatkozó leírást.
A Bet Westenr Executive ba szeretnék a stazionétól busszal eljutni.
#19 - JOSBOMO - 2016.08.27. - 10:23
Szia!

Jó a 19-es busz P.zza Garibaldi, ang. c.so V. Emanuele megállóig, de gyalog sincs messze:
https://goo.gl/maps/3q3w3zVcFs12
#20 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.29. - 23:50
szia!
Bariban tényleg koszos a tengerpart, és a tenger? utazni kell,hogy fürödhessünk benne? köszönöm !
#21 - viki - 2016.09.09. - 10:45
Szia!

Igen, Bari nem fürdőváros. Van egy kis városi strand ugyanakkor, a Pane e Pomodoro, de az nem az igazi.
#22 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.09.09. - 15:19
szia, köszönöm a választ. szept 22 körül mennénk, szerinted van még esély fürdeni? és milyen közel van az első jó strand? nagyon köszi
#23 - viki - 2016.09.09. - 16:13
Szia!

Például a leírásban is említett Polignano a Mare egyik, vagy több strandjára érdemes elmenni.
#24 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.09.10. - 23:27
Szuper ez az oldal. Azt szeretném kérdezni, hogy a reptérről el lehet-e jutni közvetlenül Polignanoba, és tudsz-e jó éttermet javasolni,nem turistás helyet. Köszi
#25 - Agica - 2016.09.18. - 06:39
Közvetlenül nem lehet, de nagyon egyszerű, csak be kell menni Bari Centrale állomásig a reptérről vonattal vagy busszal, majd ugyanonnan indulnak Trenitalia vonatok Polignano a Maréba.
Bari/Polignano a Mare esetében nem tudok éttermeket javasolni, de itt érdemes böngészni:
Bari: https://goo.gl/fptXq5
Polignano a Mare: https://goo.gl/mUEscV
#26 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.09.19. - 02:00
sziasztok, szia Tibcsi!

köszönöm a sok hasznos infót, annyi változás van a leírtakban, hogy a Castellana Grottába a belépő 16 euro , illetve a napi jegy 2,5 eurora módosult Bari városában :)
gyönyörű helyeken jártunk, biztosan visszamegyünk még!!!
#27 - Heni - 2016.10.04. - 14:47
Szia!

Köszönöm, az árak minden év elején frissítésre kerülnek, de most is frissítettem hogy szóltál, örülök, hogy jó utatok volt!
#28 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.10.05. - 00:19
Szia Tibcsi,egy akció folytán tegnap foglaltunk jegyet és pénteken,21-én indulunk Bariba Wizzairrel,ma/holnap szeretnek szállást foglalni,de mar elég szűkös a kínálat Bariban. Arra gondoltam,hogy foglalnék így másik városban, pl Polignano a Mareban. Azt szeretném kerdezni, hogy ha csillagtúrázni szeretnenk, pl Matera Alberobello, Lecce, akkor tömegközlekedés szempontjából melyik várost ajánlod kiinduló pontként, szallaskent? Nagyon koszonom előre is a választ! Üdv, Cs
#29 - Csinszka - 2016.10.19. - 09:10
Szia!

Az a baj hogy pont Bari lenne a jó kiindulópont, mivel onnan indul minden, mindenfele. Bár Polignano a Maréból Lecce közelebb van, mint Bariból. Ugyanakkor az északnyugati irányban a tervezett kirándulásokhoz, illetve Alberobellóhoz képest pedig távolabb van mint Bari, fél órával. Általánosságban azt mondanám, hogy minél közelebb Barihoz. Polignano a Mare ugyan fél órára van, de egy kellemes hely (igaz azért ilyenkor eléggé kihalt).
#30 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.10.20. - 00:17
Koszonom szepen a gyors választ! Bari mellett döntöttünk! :)
#31 - Csinszka - 2016.10.20. - 09:24
Szia Tibcsi!

Nem tudod véletlenül, Ostuni vasútállomásról, hogy lehet eljutni a városközpontjába? Gyalogossan kicsit hosszúnak tűnik.
Köszi
#32 - Boki - 2016.10.28. - 09:55
Szia!

Hát igen, az Ostuni nevű vasútállomás nem éppen Ostuniban van. De buszok közlekednek a vasútállomásról a városközpontba, amik az érkező vonatokhoz vannak hangolva, ezt a menetrendet találtam:
http://www.stpbrindisi.it/index.php/ostuni/66-ostuni-villanova-feriale.html
#33 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.10.28. - 10:21
Szia!

Köszönöm, akkor ma belevágunk???? Nagyon jó ez az oldal, sokat segített felkészülni Barira és környékére.

Köszönöm
#34 - Boki - 2016.10.28. - 11:47
A három kérdőjel egy kavsintód fej akart lenni.
#35 - Boki - 2016.10.28. - 12:25
Szia Tibcsi, a segítségedet szeretném kérni abban, hogy a reptérről hogy jutok el a Casa Violába, Polignano a Mareba? Valamint jól gondolom, hogy innen Bari központjába busszal tudok átmenni? Előre is köszönöm, Kriszta
#36 - Kriszta - 2016.11.09. - 23:49
Szia!

A reptérről valahogy be kell menni Bari Centrale vasútállomáshoz (busszal vagy vonattal). Onnan vonattal lehet eljutni Polignano a Maréba, majd onnan vissza Bariba is: trenitalia.com.
Polignano a Mare vasútállomásától a Casa Viola 10 perc gyalog: https://goo.gl/maps/fnzWiTRdDtQ2
#37 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.11.10. - 14:57
Szia, dec.28-jan.1 között leszünk Bariban. Szeretnénk szétnézni a környéken. Mit ajánlasz télen? Milyen most az időjárás, hogy csomagoljak? Milyen lehetőség van szilveszterezni? Előre is köszönöm.
#38 - Klára - 2016.11.27. - 23:21
Szia!

Szilveszter környékén kb. a magyarországi időjárással összehasonlítva, kora tavaszi idő szokott lenni, persze az átlagtól való eltérések mindig előfordulhatnak. Pont most egészítettem ki a leírást az éghajlattal, lásd a cikkben.
Programlehetőségeknek ugyanazokat tudom mondani mint nyáron, amik szerepelnek a leírásban, csak így télen kevesebb az ember, viszonylag kihalt a környék, sokan nyaralni mennek a régióba. Konkrét szilveszteri programot sajnos nem tudok.
#39 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.11.29. - 18:40
Szia! szeretném kérdezni,hogy milyenek az utak arrafele, Bari környékén, ugyanis azongondolkodunk,hogy 2 kis autót , vagy egy nagyobb 7 személyest béreljünk, merthogy 7-en leszünk Bariban 3 napot . Előre is köszi a választ
Anna
#40 - Máthé Annamária - 2017.01.12. - 21:29
Szia Tibcsi!
Márc 15-tel megyünk egy hétre a férjemmel Pugliába kirándulni. Autót fogunk bérelni a reptéren, szeretnénk bejárni a régiót kicsit. Szállást szerinted hol foglaljunk? Nem ragaszkodunk Barihoz. Nagyon szeretem az olasz agroturismo szállásokat. A hely hangulatát szeretnénk kiélvezni. De jó lenne vmi olyan hely, ahol van közelben több vacsorázási lehetőség.
Köszi a segítséget!
Kata
#41 - Kati - 2017.01.26. - 21:21
Szia!

Attól függ, pontosan merre mennétek, de Bari pont olyan hely, ahonnan mindenfele elérhettek, és ott persze sok étkezési lehetőség van. Nem ismerem az agroturismo szállásokat mindenfele, ha találtok valahol jót, akkor érdemes megnézni milyenek a közlekedési lehetőségek onnan.
#42 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.29. - 19:05
Szia,
Pünkösdi hétvégén megyünk majd Bariba 5 napra, a cél hogy megnézzük a várost és minden kiránduljunk valamerre a környéken vonattal. Kérdésem lenne, hogy ehhez az apartmanhoz hogy jutunk el legegyszerűbben a reptérről, illetve a központi pályaudvarról: Artist's suite 143 Via Trevisani, 70122 Bari.
Illetve a fenti általatok javasolt kirándulási lehetőségek közül melyik 4-et emelnéd ki és javasolnád mindenképpen? Köszönöm!
Móni
#43 - Móni - 2017.01.30. - 12:04
Szia!

A reptérről vonattal ha mentek a Bari Centrale állomás előtt 1-el szálljatok le, a Quintino Sella állomáson. Onnan 10 perc gyalog: https://goo.gl/maps/KogFoJFEfgK2
A 4 mondjuk: Polignano, Ostuni, Matera, Alberobello.
#44 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.30. - 15:48
Köszönöm szépen! :)
#45 - Móni - 2017.01.31. - 14:13
Szia!

Február 10-12ig utaznánk Balira idén, kicsit melegebb éghajlatra vágyunk, de azért nem is nyári hőségre, szerinted érdemes, vagy nincs sokkal melegebb ott , mint itt? Köszi a választ előre is! :)
#46 - Móni - 2017.01.31. - 16:46
Szia!

Azért melegebb van, átlag 8,5 fokkal februárban mint Magyarországon. De azért nem Dél-Spanyolország. Olyan kora tavaszi időjárást kell elképzelni magyarországi viszonylatban. De mindig lehet az átlaghoz képest melegebb, vagy hidegebb idő, például mostanában ugye hidegebb volt a tél, de lehet február közepére átlagos vagy átlag feletti hőmérsékletek lesznek. Mindent megtalálsz az időjárásról, éghajlatról a leírásban a Bari közlekedés, reptéri bejutás, éghajlat részben, nézhetsz korábbi hőmérsékleteket is, stb.
#47 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.31. - 16:59
Szia! Érdeklődnék, hogy Bari centrale pályaudvartól a Trenitália járatára Polignáno a Mareba a vasútállomáson érdemes, lehet-e jegyet venni, vagy interneten egyszerűbb? Köszönöm előre is!
#48 - Csilla - 2017.02.02. - 14:33
Szia!

Természetesen lehet jegyet venni a vasútállomáson is, amit érvényesíteni kell felszállás előtt. Mivel regionale vonatról van szó, online megvéve nem olcsóbb, de online is meg lehet venni.
#49 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.03. - 20:54
Szia!
A segítségedet szeretném kérni: a testvéremmel húsvét után megyünk Bariba 4 éjszakàra áprils 19-töl.
Milyen áprils végén az idöjàrás?
Kocsit is szeretnénk bèrelni 1 nap vagy 2-re. Milyen helyeket ajànlasz amit mindenfèlekèpp meglàtogassunk ès belefèr 1 v 2napba?
Helyi kis ínyenc èttermeket tudnàl ajànlani?
Nagyon szèpen kôszônôm elôre is a vàlaszod. Hasznos ez az oldal.
#50 - Edina - 2017.02.05. - 23:20
Szia!

Az időjárásról olvashatsz a leírásban, illetve a környékbeli helyekről is olvashatsz a leírásban, valamint a 44-es hozzászólásban 4-et kiemeltem azok közül.
Éttermeket Bari esetében nem tudok ajánlani, de itt láthatók, értékelések szerint: https://goo.gl/fptXq5
#51 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.07. - 18:49
Szia!
Most februárban milyen tömegközlekedési eszközzel lehet megközelíteni Castel del Monte-t?
#52 - Időutazó - 2017.02.17. - 07:26
Szia!

Csak április eleje-október vége között közlekedik busz oda, Andriából (ki is egészítettem ezzel a leírást, linkekkel, menetrendekkel). Februárban csak Andriáig tudsz elmenni vonattal Bariból, onnan talán van taxi, ezt nem tudom megmondani.
#53 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.18. - 01:37
Nagyon jó az oldal. Olvasmányos, informatív, áttekinthető. Április elején jönnénk 5 napra Bariba. Érdemes-e (anyagilag) 1-2 napra autót bérelni a környék megtekintéséhez 4 embernek, vagy maradjunk a busz, ill. vonatnál?
Köszönettel: Sylvia
#54 - Hornyák Sylvia - 2017.03.07. - 06:04
Nincs autós tapasztalatom, de csak anyagilag nézve 24 órára 50 EUR-nál kezdődik, tehát személyenként 13 EUR körül, tehát megérheti, ártól függ, hogy mennyiért kaptok, mennyi esetleges kaució, biztosítás.
#55 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.07. - 17:59
Szia!
Nagyon sok hasznos informatioval latod el az olaszorszagba utazokat! Tudnal nekem segiteni abban, hogy hogyan tudnank eljutni Amalfirol Alberobelloba, vagy Bariba? Vonattal, vagy busszal!
Koszonom!
#56 - Maria - 2017.04.05. - 15:24
Szia!

A kérdést feltetted az Amalfi oldalon is, ott válaszoltam!
#57 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.05. - 17:18
Koszonom!
#58 - Maria - 2017.04.05. - 19:51
Szia Tibcsi!
4 napot töltünk Bariban. Tervezett kirándulásaink: Polignano a Mare, Monopoli, Trani és Ostuni. Milyen étkezdét ajánlasz amit a helyiek is felkeresnek? Tehát nem turista látványosság és kizsákmányolás, hanem valóban friss és ízes helyi ételek, egyszerűbb körülmények között. Előre is köszönöm. Zsuzsa
#59 - Zsuzsa - 2017.04.26. - 21:05
Most olvastam Materaról, hogy kihagyhatatlan. Bariból hogyan juthatunk el oda? Jó éjt! Zsuzsa
#60 - zsupoc@gmail.com - 2017.04.26. - 22:36
Kedves Zsuzsa!

Sajnos Bari esetében nem tudok éttermeket ajánlani, de itt lehet böngészni, értékelések alapján: https://goo.gl/M6GRvF
A leírásban szerepel Matera és az oda való eljutás.
#61 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.26. - 22:44
+43 Móni- mi is ezt a szállást foglaltuk le :-) május 10-től megyünk 5 napra...Nagyon jó ez az oldal, ha megjöttünk leírom a tapasztalatokat :-)
#62 - Böbe - 2017.05.04. - 14:53
Szia Tibcsi!
Tudnál nekünk abban segíteni,hogy hol találunk Bariban zöldség piacot?
#63 - brigi - 2017.05.17. - 00:35
#64 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.17. - 16:38
Köszi a segítséget,ez olyasmi piac,mint itthon a Vásárcsarnok?
#65 - brigi - 2017.05.18. - 23:15
Olyasmi, egy fedett farmerpiac.
#66 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.19. - 01:44
Szia!
Ha egy lazulós, tengerparton heverészős, néha kicsit kirándulós nyaralásra vágyunk egy 2,5 éves gyerkőccel, akkor is ajanlod Barit?
Nagyon köszönöm:)
#67 - Szabina - 2017.05.19. - 14:17
Szia!

Rengeteg kirándulási lehetőség van, illetve környékbeli tengerpart, azaz a tengerparton heverészéshez kirándulni kell kicsit (Polignano a Mare vagy Monopoli pl.), mert Bariban nem olyan jó a tengerpart, de a környéken sok szép van.
#68 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.19. - 18:13
#62 Böbe, most lesz aktuális nekünk is, várom az infót ha megosztanád megköszönném :)
#69 - Móni - 2017.05.26. - 14:38
Szia Tibcsi!
Érdeklődni szeretnék, hogy javasolt-e előre megvenni a Trenitalia és a Ferrovie Sud Est vonatok oldalán előre a jegyeket ha a Pünkösdi hétvégén szeretnénk majd minden nap kirándulgatni Bariból, vagy elég ott megvenni mondjuk az érkezésünk napján másnapra ill a többi napra? (Polignano a Mare, Monopoli, Ostuni, Alberobello, Matera)
Köszönöm!
Móni
#70 - Móni - 2017.05.26. - 14:56
Szia!

Ezek nem helyjegyes vonatok, nem szükséges előre jegyet venni.
#71 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.26. - 16:06
Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás