Bibione nyaralás, szállás

Bibione: időtöltés, nevezetességek

Bibione

Bibione, Magyarországhoz való viszonylagos közelsége miatt a magyar turisták körében is igen népszerű olaszországi nyaralóhelynek számít. Velencétől 60 km-re, Caorle, és Lignano között található. Hangulatos, rendezett, a turisták igényeit mindenben kiszolgáló, fejlett idegenforgalmi szolgáltatásokat kínáló város. Túlságosan olaszos hangulatra, történelmi épületekre azért itt ne számítsunk: egy kifejezetten turisztikai célból létrehozott üdülőtelepülésről van szó.

Bibione fő attrakciója homokos, 11 km hosszú, 120 m-es átlagszélességű, kék zászlós, viszonylag tiszta, de a legtöbbször zsúfolt tengerpartja. Mivel a tengervíz itt lassan mélyül, családok számára is ideális a város strandja. Napernyők, napágyak (több szálloda vendégeinek ingyenesen biztosítja őket), zuhanyzók, mellékhelyiségek vannak a strand területén. A gyermekeket ingyenes animációk várják, valamint az úszáson kívül lehetőség van siklóernyőzésre (melyet egy motorcsónak húz maga után, nagy élményt nyújt!), szörfözésre, és vitorlázásra is.

Bibionéban, a Via delle Colonie, 3 cím alatt (egy nem kifejezetten különleges) gyógyfürdő is található (Bibione Thermae), ahol számos termálmedence, és wellness-szolgáltatások várják a kikapcsolódásra vágyókat. Bibione keleti részén van egy kutyastrand is, a Spiagga di Pluto (csak oltott, mikrochipezett vagy tetovált kutyákkal lehet belépni, kötelező a nyakörv, és a maximum 1,50 méter hosszú póráz is). Az egyetlen építészeti nevezetesség Bibionéban a világítótorony.

Bibione főutcáján, a Via Orsa Maggiore-n egymást érik a bárok, éttermek, és üzletek. A szórakozásról diszkók, bárok gondoskodnak, a városban bringóhintózni is lehet. Sokan nyaralnak a városban, a hangulat mindig nagyon pezsgő, nem kifejezetten csendes nyaralóhely Bibione. Számos sportolási lehetőség is igénybe vehető: strandröplabda, teniszpálya, és focipálya ad lehetőséget a családdal, vagy barátokkal való megmérettetésre.

Bibione szállás

Szállások Bibionéban: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal árait lehet egyszerűen, gyorsan összehasonlítani, így a lehető legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat, és mindenki igényeinek a legmegfelelőbb szállásokat lehet találni. Így rengeteg időt és pénzt spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, amik csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Bibione szállások | Szállások Olaszország egyéb részein is

Kirándulási lehetőségek, Bibionén kívüli programok

A környéken számos kirándulást lehet tenni: például a közeli borospincéket, és szőlőskerteket felkeresve hangulatos bortúrát tehetünk. A gyermekeknek nagy élményt nyújthat a Bibione-közeli Lignanoban található Aquasplash aquapark, és az aquapark közvetlen közelében épült Gulliverlandia, amely egyszerre lenyűgöző akvárium, és kisebb vidámpark is. Ennél nagyobb vidámpark a színvonalas Strabila Lunapark, szintén Linganoban. További örömöt, és felejthetetlen pillanatokat okozhat a gyerekeknek a Bibonéhez közel található Punta Verde vadaspark is. Ezekről információk, belépőjegy árak a Lignano útikalauzunkban. Kirándulási lehetőség a Carole és Bibione között fekvő Laguna di Caorle. A Tagliamento és Livenza folyók lagunája természetvédelmi terület: figyelemre méltóak a náddal fedett halászházak, és a táj természeti értékei.

A kicsit távolabb lévő nevezetességeket említve: a Bibionétől 110 km-re fekvő Velence felfedezését a környéken nyaralva nem szabad kihagyni! Még ha nem is a legideálisabb időpont Velence meglátogatására a nyári csúcsszezon.

Eljutás autóval Bibionéba: Autós útvonaltervező (a Cél: mezőbe ezt írja: Bibione, Olaszország ; az útvonaltervező San Michele al Tagliamentot fogja kiadni, nem kell "megijedni", ennek része Bibione)

Repülős eljutás: A közeli Velencéig a Ryanair indít menetrend szerinti repülőjáratokat Budapestről. További légitársaságok gépeit a skyscanner.hu oldalon lehet keresni.

Bibione, Olaszország

Bibione

Bibione

Bibione

Bibione képek: Martin & Julia, premus, Antonio Marano, Armin Rodler/Flickr/Creative Commons

Bibione ajánlott éttermei

A Sans Souci Bibione egyik legjobb étterme. Pizzákat, hal- és húsételek, tésztákat is kínálnak. A város talán legjobb pizzája kóstolható itt, és kevésbé van szem előtt, mint a többi hely, kevesebb itt a turista.

Viale Italia 7 | Pizza 5-9 EUR | Nyitva 11:45-14:00 és 17:45-0:00 | Értékelések: TA: 4,26/5, 180 értékelés alapján, FB: 4,6/5, 31 értékelés alapján

Bibione másik ajánlott étterme a Ristorante Pizzeria Da Franco. Ugyanakkor Bibione éttermi választéka nem annyira elsőrangú, a legjobb éttermeknél sem kell első osztályú fogásokat elvárni. Persze azért jókat ehetünk, de nincsen annyi magas színvonalú étterem, és olyan különleges helyek, mint a nagyobb olasz városokban. A Ristorante Pizzeria Da Franco egy családi étterem, ahol remek pizza, valamint igazi olasz hús- és halételek, valamint tészták kóstolhatók. A berendezése, belső tere azonban nem annyira jó, ráférne egy renoválás.

Via Marte 29 | Nyitva 11:00-23:00 | Értékelések: TA: 4,09/5, 456 vélemény alapján, FB: 4,6/5, 33 vélemény alapján

A főutcához, a Corso Europához közel található Da Zio Stefano nevű étteremben sem szokott csalódni az étkezők többsége. Ez egy halétterem, ide a tengeri herkentyűk kedvelői jöjjenek el. Remek minőségű, friss, az aznapi fogásból készített ízletes halak kóstolhatók, a tulajdonos vendégszeretete is elsőrangú. Bibione legtöbb étterméhez képest elegánsabb, és romantikusabb. Az árak az átlagon felüliek, de a minőséghez képest teljesen korrektek.

Via del Sagittario, 25 | Halételek 15-26 EUR, tésztaételek 15 EUR | Nyitva 12:00-14:30 és 17:00-00:30 | Értékelések: TA: 4,40/5, 87 értékelés alapján, FB: 4,9/5, 20 értékelés alapján

A Wimpy nevű egyszerű gyorsétteremben ízletes pizza és kebab kapható. Itt olcsón, gyorsan, nagyon jót ehetünk.

Via del Leone 33-35 | Értékelések: TA: 4,47/5, 94 értékelés alapján

Ha egy forró nyári napon fagylatra vágyunk, a Ke Gelatot érdemes kipróbálni, mely Bibione valószínűleg legjobb fagylaltozója. A Ke Gelato sokak kedvence évek óta, akik Bibionébe látogatva minden fagyiznak itt egyet.

Via Veneto 82 | 1 gombóc fagylalt 1,10 EUR | Értékelések: TA: 4,60/5, 80 értékelés alapján

Ke Gelato, Bibione

Ke Gelato, Bibione

Kapcsolódó cikkek, útikalauzok

Hozzászólások