Pisa látnivalók

Pisa nevezetességei, bemutatása

Pisa, Olaszország

Ki ne hallott volna már a pisai ferde toronyról? Valljuk be, ha az nem dőlt volna meg, sokkal kevesebben látogatnának ebbe a 90 ezer lakosú, a Dóm tértől eltekintve, olasz szinten viszonylag jellegtelen kisvárosba. Amely persze a tornyon kívül Galileo Galileiről is ismert, akinek ugyanakkor híres kísérlete, melyben a ferde toronyból két különböző súlyú testet dobott le, hogy bebizonyítsa hogy az esés sebessége független a tárgy súlyától, a legtöbb tudós szerint soha nem történt meg, ez csak legenda.

De csupán a ferde torony, és a Piazza dei Miracoli miatt, ahol a torony áll (vagy dől), sokan ellátogatnak ide Firenzéből, vagy máshonnan, és nem is bánják meg. Egy napos kirándulást mindenképp megér a város. Pisa a ferde tornyon, és a csodák terén kívül tényleg csak 1-2 nevezetességet tartogat, melyeket az alábbiakban bemutatunk. Egyébként Pisa, a II. Világháború bombázásai miatt elég modern városnak számít, de az új épületek is mediterránok, olaszosak. A város a 12. században alapított egyeteméről is híres, a sok egyetemista meghatározza a város hangulatát nappal és éjjel is. Pisa Firenzétől 85 km-re fekszik, vonattal 45-60 perc alatt elérhető, ezért akik Firenzébe látogatnak, könnyen megnézhetnek egy másik híres várost is, ill. Pisa meglátogatása esetén szinte kötelező Firenze is.

Pisa szállás

Szállások Pisában: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Szállások Pisában | Szállások Firenzében | Szállások Olaszország egyéb részein is

Pisai ferde torony / Torre Pendente

A világ egyik leghíresebb tornya a Dóm téren fekvő katedrális harangtornya. Sokaknak életre szóló élményt jelent megnézni, melyet ahhoz hasonlítanak, mint amikor először látják az Eiffel-tornyot. Bedőlésének oka az, hogy túl puha és nem elég vastag alapra, homokos-agyagos talajra épült. 1173-1372 között épült, három fázisban 199 évig. Alacsonyabb oldalán 55,86, magasabb oldalán 56,67 m magas.

Dőlése, amely végül azt eredményezte, hogy a világ egyik leghíresebb épülete lett, a második szint befejezése után, 1178-ban kezdődött. Az építkezés ezután majdnem egy évszázadig állt, mivel a Pisai Köztársaság folyamatosan hadban állt, így a gyenge, nem elég vastag alapnak volt ideje leülepedni. E kényszerszünet nélkül sokak szerint a torony összedőlt volna. Ettől függetlenül az évszázadok alatt egyre tovább dőlt, hiába építették a magasabb szinteket úgy, hogy a dőlést kompenzálja, és helyezték még a harangot is úgy el. 1990-2001 között a torony stabilizálása miatt a dőlés szöge 5,5°-ról 3,99°-ra csökkent. Ez azt jelenti, hogy a torony teteje vízszintesen 3,9 m-rel arrébb van, mintha a torony egyenes lenne. A felújítás után azt nyilatkozták, hogy a torony 300 évig stabil marad.

A toronyba a felújítás 2001-s befejezése, annak stabilizálása óta ismét fel lehet mászni. Ennek ára 18 EUR 2017-ben.

Pisai ferde torony

Pisai ferde torony fotó: Jonathan Ziapour

Piazza dei Miracoli

A Piazza dei Miracoli, magyarul a Csodák tere (korábban Dóm térnek hívták) az UNESCO Világörökség része. Itt található a ferde torony, a Dóm, a keresztelőkápolna és a temető.

A középkori Dóm építése 1064-ben kezdődött. A fehér márványból épített dóm belülről ugyanolyan díszes és szép, mint kívülről. Sok gyönyörű kis festmény és szobor csodálható meg benne, mennyezete is csodás. Szinte mindenkinek tetszik a csodálatos belső és külső építészete, tehát a ferde torony mellett a Dómról sem szabad elfeledkezni. Ingyenesen is be lehet lépni, de akkor 2 órát kell várni a bebocsátásra. Akik ezt nem szeretnék, 5 EUR-ért kaphatnak jegyet, mellyel a Dóm, és a keresztelőkápolna is megnézhető.

A dóm Keresztelőkápolnáját (Battistero di San Giovann) 1152-1362 között építették, román, valamint már gótikus stílusú is. 54,86 m magasságával, 107,25 m-s kerületével Olaszország legnagyobb keresztelőkápolnájának számít. A tetején lévő Keresztelő Szent János szoborral együtt néhány cm-el magasabb a ferde toronynál. Akusztikája kitűnő, sokszor becsukják az ajtókat, és ezt demonstrálják is.

A Campo dei Miracoli további nevezetessége a Camposanto, azaz a temető, egy gótikus kerengő, melyet 1278-ban kezdtek építeni, így ez a tér legfiatalabb műemléke. A Camposanto építészete is szemkápráztató, és ez egy békésebb, csendesebb hely is, ide már kevesebb turista jön be.

Piazza dei Miracoli

Piazza dei Miracoli

Piazzale dei Miracoli képek, a ferde toronnyal, a dómmal és a keresztelőkápolnával: Randy Connolly, Visit Tuscany/Flickr/Creative Commons

Chiesa di Santa Maria della Spina

A dóm mellett Pisa másik szép temploma. Az Arno folyó mellett, a Solferino-hídnál álló kis gótikus templomot 1230-ban építették fel. 1871-ben nemes egyszerűséggel lebontották, és egy magasabb részen kőről kőre újjáépítették az Arno folyó veszélyes beszivárgása miatt. Reméljük, nem sértjük meg a vallásosokat azzal, ha azt mondjuk, hogy egy nagyon aranyos, kedves kis templom, mintha a nagy templomok kicsinyített változata lenne. Kis mérete ellenére szinte nagynak tűnik díszítettsége, és stílusa miatt.

A dómmal ellentétben, belső része nem díszes, igen egyszerű. A templomban tapasztalható csend és a békesség miatt ugyanakkor érdemes lehet bemenni (a belépés ingyenes - ha éppen nyitva van).

Chiesa di Santa Maria della Spina

Chiesa di Santa Maria della Spina

Chiesa di Santa Maria della Spina képek: Grzegorz Kochan, il_baro/Flickr/Creative Commons

Piazza dei Cavalieri

A Piazza dei Cavalieri, azaz a lovagok tere Pisa másik híres látnivalója a csodák terén kívül. A Piazza dei Miracolitól rövid sétával elérhető (vagy pedig már odafele, útban a ferde toronyhoz szinte biztos, hogy belebotlunk). A római és középkori Pisa központja, ma többek között egy fő egyetemi épület működik itt (az 1562-64 között épült Palazzo della Carovanában). Az egyetemi épületen kívül még több szép palazzo áll a Piazza dei Cavalierin.

A téren két templom is van. A Santo Stefano dei Cavalieri 1565-1569 épült, homlokzata a dómhoz hasonlóan fehér márványból készült. A San Rocco egy kis templom, 1575-re épült fel. A Piazza közepén I. Cosimo de' Medici szobra áll, mely 1596-ra készült el, a szobor előtt egy szökőkút.

Piazza dei Cavalieri

Piazza dei Cavalieri képek: Raúl Santos de la Cámara/Flickr/Creative Commons

Pisa tömegközlekedés, reptéri bejutás

 • Pisa repülőteréről egyszerűen be lehet jutni a városba: az 5-8 percenként közlekedő PisaMover buszra kell szállni, mellyel mindössze 10 perc alatt a Pisa Centrale vasútállomáshoz érünk. A jegyár a buszra 1,20 EUR a repülőtéren megvéve, 2 EUR a sofőrtől vásárolva. 2017 első hónapjaiban valamikortól a tervek szerint automata vonat fog közlekedni a repülőtér és a vasútállomás között.
 • A repülőtérről busszal közvetlenül elérhető Firenze, Siena, Lucca és Viareggio is. Információk a buszokról, linkek a megfelelő busztársaságok oldalaira a repülőtér weboldalának közlekedési részében láthatók.
 • PisaMover busszal beutazás után, Pisa Centrale vasútállomástól eljuthatunk Olaszország számos helyére. Menetrendek a trenitalia.com oldalon nézhetők. 2017 első felében valamikortól a reptérről közvetlenül elérhető Firenze is.
 • A Pisa Centrale állomáson van csomagmegőrző (nyitva 6:00-21:00), valamint a reptéren is (9:00-19.00, 7 EUR/csomag), így le lehet tenni a csomagokat, megnézni a ferde tornyot, majd azután továbbutazni.
 • Pisa gyalog könnyen bejárható. A Centrale állomástól a ferde torony kb. 20 perces séta, északi irányba haladva, az Arno-folyón átkelve.
 • Azonban, akinek Pisában van a szállása, esetleg kijjebb a városból, vagy nem szeretne sokat gyalogolni, annak szüksége lehet a tömegközlekedésre.
 • A Pisán belüli városi buszok útvonala, menetrendje megnézhető ITT, a tömegközlekedési vállalat oldalán. Tömegközlekedési útvonal is tervezhető ott, valamint a Google Térkép tömegközlekedési útvonaltervezőjével is.
 • Tömegközlekedési jegyárak Pisában buszokra (2017): 70 perces jegy 1,20 EUR ; 120 perces jegy 1,60 EUR; 240 perces jegy 1,90 EUR ; sofőrtől vásárolt jegy 2 EUR ; 4x70 perces gyűjtőjegy 4 EUR ; 10x70 perces gyűjtőjegy 9 EUR. A jegyekkel át lehet szállni, az első felszállásnál érvényesíteni kell őket.
 • Aki autóval járná be Pisa környékét, Toszkánát, Olaszország ezen részét, az kedvező áron bérelhet autót ezen az oldalon, ahol összehasonlíthatók az autókölcsönzési cégek ajánlatai, és a legjobb áron kölcsönözhetők bérautók.
 • Aki utasbiztosítást kötne: partnerünk, a biztositas.hu oldalán a biztosítók utasbiztosítási ajánlatait lehet egyszerűen, gyorsan összehasonlítani, így a legjobb áron lehet utasbiztosítást találni. Az így talált kedvező árból további 10% kedvezményt adnak az Utazás nyaralás info látogatóinak. Ehhez csupán az UTNY-2017 kuponkódot kell használni, vagy csak IDE kattintani.
 • Pisa éghajlat, időjárás: Pisa éghajlata nedves szubtrópusi-mediterrán, nagyon meleg, száraz nyarakkal, és mérsékelten hideg, csapadékos telekkel. A legcsapadékosabb hónapok: október majd november, a legszárazabbak: július majd június. Átlagos napi maximumhőmérsékletek (összehasonlítva Budapesttel, így könnyen látható hogy mikor mennyivel van Pisában melegebb): január: 11,4 °C (Budapesten: 1,2 °C), február: 12,6 °C (4,5 °C), március: 15,2 °C (10,2 °C), április: 17,8 °C (16,3 °C), május: 22,2 °C (21,4 °C), június: 26,0 °C (24,4 °C), július: 29,4 °C (26,5 °C), augusztus: 29,5 °C (26,0 °C), szeptember: 25,7 °C (22,1 °C), október: 20,9 °C (16,1 °C), november: 15,3 °C (8,1 °C), december: 11,8 °C (3,1 °C). A legjobb hónapok városnézésre, időjárás szempontjából: április, május, szeptember közepétől-végétől, október. Ezekben a hónapokban általában jó az idő, de nincs hőség. Várható időjárás: ma már akár magyar oldalakon is pontos képet kapunk Olaszország várható időjárásáról, vagy akár csak a Google-be beírva, hogy Pisa időjárás, mindenesetre az olasz meteorológiai szolgálat hivatalos előrejelzése (a nem igazán jól használható és nem túl felhasználóbarát olasz nyelvű oldalukon) ITT látható Pisára. Időjárás történelem: ITT megnézhető a korábbi évek bizonyos napjain milyen idő volt Pisában, így ebből is lehet következtetni, hogy a városlátogatás idején milyen idő várható.

Pisa vasútállomás

Pisa vasútállomás. Kép: David Jones/Flickr/Creative Commons

Kapcsolódó cikkek, útikalauzok

Hozzászólások

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

39 hozzászólás
Kedves Tibor!

Arról szeretnék érdeklődni, hogy Pisából hogyan és milyen árban lehet eljutni a Cinque Terre Nemzeti Park falvaihoz? Köszönöm szépen előre is a válaszát!
#1 - Balog Dóra - 2014.12.06. - 19:30
Kedves Dóra!

Pisa Centrale vasútállomástól megy a Cinque Terre településeire vonat közvetlenül, ár 9-10 EUR. Menetrendet itt lehet keresni: http://www.trenitalia.com/trenitalia21.html
de csak akkor adja ki megfelelően, ha először a tutti treni fülre kattintasz, és célállomásnak "Levanto"-t adod meg.
ill. a Cinque Terre települései között is lehet közlekedni vonattal: http://www.cinqueterre.eu.com/images/stories/Cinque-Terre-train-timetable-2014.pdf
#2 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.12.06. - 22:52
Kedves Tibor!
Azt szeretném kérdezni, hogy Pisa-ban augusztus 15-én (az ünnep miatt) nyitva lesznek-e a nevezetességek (Dóm, Camposanto, Battistero)??
Nagyon szépen köszönöm, üdvözlettel:
Éva
#3 - Vargáné Deák Éva - 2015.08.14. - 09:59
Kedves Éva!

Igen, nyitva vannak.
#4 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.08.16. - 22:49
Kedves Tibor!
Szeretnék segítséget kérni, szeptember 5-én megyünk az Albatros campingbe a Monfacone-öbölbe, ahol 14-ig leszünk, és a lehető legtöbbet szeretnék Olaszország ebből a részéből látni, és a közel eső városokból, 14-én indulunk Rómába, ahol négy napot leszünk és itt is a legjobban szeretnénk eltölteni az időt, de akkora káosz van bennem, hogy nem is tudom hogyan kezdjünk hozzá, hogy idő és enegiatakarékosan a legtöbb mindent meg tudjunk nézni. Tudna nekem ebben segiteni.
Előre is köszönöm, üdvözlettel: Lucskovicsné
#5 - Lucskovics Miklósné - 2015.08.17. - 16:25
Kedves Lucskovicsné!

Nem értem, hogy pontosan mi a kérdés, hogy mire gondol, hogy "hogy kezdjenek hozzá" - ezzel kapcsolatban a közlekedéstől kezdve a szálláson keresztül a látnivalókig sok mindenről írhatnék. Rómáról minden megtalálható a Róma oldalon: http://utazas-nyaralas.info/roma/
Ezen kívül konkrét kérdésekre tudok válaszolni.
#6 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.08.18. - 22:35
Október végi utazásunk tapasztalatai:
- a Dómba az ingyenes jegyet is meg kell váltani, sorban állás nélkül bejutottunk. A toronyba negyed órás időközönként engednek fel 30 főt, a jegyet is időpontra adják.
- Kocsival érkezőknek ajánljuk a Via Bonanno Pisano -n lévő parkolót, innen 3 perc gyalog a P. Miracoli.
- Az Il Baronetto kifőzdét nagyon tudjuk ajánlani: 10 euróért bő választékból ízletes, kétfogásos menü fél liter vízzel együtt.
#7 - Ibolya - 2015.10.29. - 22:29
Kedves Ibolya!

Köszönöm a hasznos beszámolót minden látogató nevében is!
#8 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.10.31. - 12:28
Kedves Tibor!

Szeretnék segítséget kérni, Budapestről Pisába közvetlen repülőjárattal fogunk utazni, azonban sajnos nem tudom, hogy Pisaból, hogyan juthatok el a tőle kb 10 kb-re lévő Tirreniaba kedvező áron? (itt foglaltunk szállást a tavaszra). Sajnos nem derült ki számomra hogy van e a repülőtéren közvetlen busz járat, ami a segítségünkre lenne. Előre is köszönöm. Üdvözlettel: Marianna
#9 - Marianna - 2016.01.01. - 16:10
Kedves Marianna!

Először be kell menni a reptérről a vasútállomásig PisaMover busszal.

A vasútállomás közelében lévő autóbusz-állomástól: https://goo.gl/maps/z4EFVDo2faA2
10-es busz közlekedik negyed óránként Tirreniába:
http://www.pisa.cttnord.it/Linee_e_Orari/Linee_Extraurbane/L/134
#10 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.01. - 23:03
Szia Tibcsi! Tudnál segíteni ? A repjegy meg van Szállás gondom olyan lenne, hogy a vasútállomás környékén Pisában keresgélek, de svédasztalos reggelis hotel /hostelt nem találok. A fiam elég sokat eszik, 1 süti és 2dl teával nem tudok vele mit kezdeni egész nap, csak ha jól bereggelizik. Milánóban is gondunk volt az étkezés , egy rendes reggeliző helyet nem találtunk, csak gyorséttermeket 20-30 eurós áron / 4 főre . Köszönöm szépen Milka
#11 - Milka - 2016.01.05. - 09:07
Szia!

Egyrészt szerintem elég jellemző a svédasztalos reggeli, erre külön keresni nem nagyon lehet, de a szállás leírásában szokták említeni.
Másrészt, igen, körül ki nézni a nyugati nagyvárosokban, hogy hol eszik az ember, mert lehet nagyon drága, de olcsón is nagyon jól lehet enni. Rómánál, Barcelonánál, stb. vannak is kiválogatva étteremek az oldalon, de nem tudok minden városhoz sajnos írni, mert sok város van, és rengeteg idő egyhez is ezt megcsinálni. Tehát azt tudom mondani, hogy itt böngéssz, lehet árkategória alapján is rendezni, illetve kiválasztani bal oldalt a legolcsóbbakat (olcsó étkezde, vagy középkategória):
https://goo.gl/y7JJn7
#12 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.05. - 17:51
Nagyon köszönöm , nézem :)
#13 - Milka - 2016.01.05. - 18:37
Hello Tibi!
Azt szeretném tudni, hogy ha Pisa-ban van a szállásom akkor mennyire éri meg át vonatozni Sienaba? Vagy inkább Firenzét válasszuk? Esetleg mindkettőt? 5 napba mi fér bele?
Előre is köszi : Booges
#14 - Booges - 2016.02.16. - 22:34
Szia!

Pisára elég 1 nap is, de nem tudom mi a programotok az 5 napra. Mindenképp érdemes átmenni Firenzébe 1 vagy 2 napra, sokkal jobb hely, mint Pisa. Siena már egy kicsit messzebb van, és 1 átszállással lehet oda eljutni oda Pisából. Ha még nem voltatok Firenzében, akkor először inkább Firenzét, mint Sienát.
#15 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.02.16. - 23:00
Tisztelt Tibor
Több kérdésem lenne.
Pisa reptérről milyen lehetőségeim vannak bejutni a városba? Úgy látom túl messze nincs a központ,akár be is gyalogolhatok?
A városközpontból ki tudok-e valamivel jutni a pisai tengerpartra(marina de pisa)? Esetleg érdemes kimenni?
Firenzébe csak a boboli kertbe van külön belépő vagy csak valami múzeumokkal komplikált belépő van? Szeretnénk megnézni firenzébe a dómot a keresztelő kápolnát,a boboli kertet,esetleg a pitti palotát ezt egy napra terveztük ,véleményed szerint belefér egy napra?
Egy másik nap szeretnénk elmenni Cinque Terré-re,ott mind az öt falut nem lesz időnk részletesen felfedezni. melyik falukat ajánlod megnézni 1 napunk van rá.
A vonat jegyeket ott helyben szeretném megvásárolni,van-e erre lehetőségem vagy netes vásárlást részesítsem előnybe?
Estleg jó tanácsot szivesen elfogadok,mire figyeljünk ,mit érdemes menéznünk...stb.
Érdemes-e esetleg autót bérelnünk?
Köszönöm a válaszodat és a türelmedet? :)
#16 - Pető Gyula - 2016.02.26. - 21:51
Kedves Tibor
Azt szeretném még mekérdezni,hogy Terravision buszra a Pisai repülőtéren hol tudok jegyet váltani? Van bent a reülőtéren valami jegyárusító hely vagy automata?
#17 - Gyula - 2016.02.27. - 22:36
Szia!

Pisamover busszal be lehet jutni a pisai vasútállomásra.
Gyalog, pl. a ferde torony, 40 perc / 3 km a reptérről.
Valahol ott lesz a Terravision jegyárusító hely az érkezési részen, vagy a busz környékén, melyek a terminál elől indulnak, nem tudom pontosan. De a Terravision buszok Firenzébe mennek, nem Pisába, és te azt írod Pisába jutnál be (vagy lehet úgy érted, hogy Firenzébe mennétek azzal).

Ha fürdeni is akarsz a tengerparton, akkor inkább Viareggio, vonattal negyed óra Pisa Centrale állomástól. Viszont csak regionale típusú vonattal menj, ne Intercityvel, vagy Frecciabianca vonattal.
Marina de Pisához pedig a vasútállomástól, busszal lehet eljutni.

A Boboli-kertbe csak a múzeumokkal kombinált belépő van, belépőjegyekről, stb. lásd a Firenze oldalt.
http://utazas-nyaralas.info/olaszorszag/firenze.html
Csak ezek, amiket írtál, szerintem beleférnek egy napba Firenzében.

A Cinque Terrét nem ismerem. Amit tudok róla: attól függ milyen szempontból a legjobb a Cinque Terrén, pl. fürödni is akartok? A legképeslapibb mindenesetre Riomaggiore, Vernazza és Manarola. De pl. Monterosso és Vernazza között egy nagyon jót lehet túrázni, szép környezetben.

A helyszínen is tudsz vonatjegyeket venni, nagytávolságú vonatokra olcsóbb lehet online.
#18 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.02.28. - 02:42
Köszönöm a válaszodat. A Terravision buszra irányuló kérdésem azért született meg másidik kérdésembe,mert végül is ugy döntöttünk Firenzébe szállunk meg. Ott még us csak több látni való van,és ugy gondoltam Pisa - ra elég lesz az a nap amikor hazautazom. Este indul a gép haza így de. 10- től este 8- ig gondolom elég lesz Pisa- ra.
Cinque Terre, fürdeni nem akarok csak ami egy napba belefér megnézném a legszebb részeket,falukat.
#19 - Gyula - 2016.02.28. - 10:42
sziasztok! jövő héten utazunk ,Pisa is része az útitervnek. A kérdésem ,ott is jellemző az ún. happy hour, melynek arról szól, hogy este meghatározott időben, egy koktél áráért könnyű vacsorában lehet részünk, vagy ez csak milánói specialitás?? ( valahol itt a neten azt olvastam, hogy ez Pisában is létezik, csak nem volt túl sok információ erről. Ha igen, Pisa melyik részén találhatók ezek a bárok? köszi a választ, előre is.
#20 - Kati - 2016.03.03. - 10:28
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni: Pisa belvárosába be lehet jutni gyalog a reptérről? A térkép 1,6 km-t ír a szállásig, viszont az autópálya és a vasút is keresztezi az utunkat.
Van valahol lehetőség gyalogolni vagy inkább ne kockáztassunk? :)
Köszönöm!
Heni
#21 - Heni - 2016.03.18. - 18:07
Kedves Tibor!
Nem tudom,hogy segíteni tudsz-e abban,hogy lakókocsival be tudunk-e menni Pisaba és,ha nem,akkor hol érdemes letenni a lakókocsit és mivel jutunk be a toronyhoz és a dómhoz?
Segítségedet köszönöm!
Karolina
#22 - Karolina - 2016.06.25. - 18:19
Kedves Karolina!

A Via Pietrasantinán lévő P+R parkolóban úgy látom, meg lehet állni lakókocsival, melynek díja 15 EUR/nap (autóval egyébként ingyenes), onnan akár gyalog is be lehet menni a városba, illetve 9:00-17:00 között busz is van.
https://goo.gl/maps/Zvxkt1vRDyH2
#23 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.27. - 00:16
Szeretném kérdezni, hogy a repülőtér melletti Hotel Galilei ben szállunk meg. gk.-val megyünk, de a városba gyakorta szeretnénk járni. célszerű a napi jegyet megvenni 3 főnek a LAM vonalra? Az egyébként a szállodánál megáll?
#24 - József - 2016.06.30. - 11:39
Úgy látom, onnan először 1 km-t kell gyalogolni, a Via Conte Fazio Fr.Chiesa-ig, és onnan E03 vagy E25-ös busszal lehet bemenni a városba:
https://goo.gl/maps/g6mTEaWQ38n
Lehet jobb lesz autóval közlekedni a ti esetetekben inkább, a feletted lévő hozzászólásban látható egy P+R parkoló, ahova a szállodától mindig elmehettek, és onnan továbbmehettek a városba.
#25 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.30. - 17:10
Sziasztok!

Egyik délután érkezünk Firenzéből Pisába, és másnap este 10kor jön haza a gépünk. Érdeklődni szeretnék, hogy Pisa környékén van lehetőség valamilyen kirándulásra, miután megnéztünk minden látnivalót a városban? :)
#26 - alexa - 2016.06.30. - 21:54
Szia!

Pl. a tengerpart - Viareggio. Vagy Lucca. Esetleg Siena, bár az már vagy 2 órás út, de én olyan messze már nem mennék, ha aznap indul vissza a gép, hogy elutaztok a városból, akkor óvatos lennék, és rászánnék néhány óra pótidőt.
#27 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.03. - 02:41
Kedves Tibor!
Azt szeretném megkérdezni, hogy mi a különbség a LAM Rossa buszok és a "sima" helyijáratú buszok között. A 24 órás jegy mindkettőre érvényes? A 24 órás jegyet lehet sofőrtől is vásárolni (illetve a reptéren hol tudom megvenni?) Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
#28 - Nina - 2016.07.04. - 09:52
Kedves Tibor!
Szeretném megkérdezni, hogy Pisa-ból Lucca-ba ill. Pisa-ból Siena-ba van-e közvetlen vonat?
#29 - Berbás Bea - 2016.07.28. - 22:31
Kedves Bea!

Pisából Luccába megy közvetlen vonat.
Pisából Sienába ugyanakkor át kell szállni egyszer.
Menetrend, árak, átszállási kapcsolatok a trenitalia.com oldalon kereshetők le.
#30 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.01. - 00:57
Köszönöm!
#31 - Berbás Bea - 2016.08.11. - 09:44
Kedves Tibor!

Szeretném megkérdezni, hogy a PisaMover buszra a reptéren hol lehet jegyet venni? Automatából vagy van elárusító hely vagy esetleg a sofőrnél?
A másik kérdésem, hogy a Pisa Centrale vasútállomáson hol található a csomagmegőrző? Köszönöm a segítséget.
#32 - B. Attila - 2016.08.20. - 13:11
Kedves Attila!

Az érkezési terminálra kilépve, jobbra nézve látható, ahol jegyet venni a buszra.
A vasútállomáson az 1-es vágánynál van a csomagmegőrző, ill. kövesd a jelzéseket (deposito bagagli).
#33 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.20. - 21:38
Kedves Tibcsi!
A Hotel Lungomare-ban (Via Pistelli 105
55041 Lido di Camaiore) szállunk meg jövő héten. Azt olvastam, hogy a PisaMover busz bevisz a Pisa Centrale pályaudvarra, de onnan mivel tudunk tovább menni a szállásra?
Köszönöm a segítséget!
Böbe
#34 - Böbe - 2017.04.04. - 08:51
Kedves Böbe!

Vonatra kell szállni, és Viareggioig elmenni (illetve lehet van közvetlen busz is a reptérről Viareggioba). A viareggioi vasútállomáson fel kell szállni a 25-ös buszra, mellyel 12 megállót kell menni, Via Trieste Ang.Italica megállóig, vagy
pedig E26 busszal Via Aurelia Ang. Italica megállóig.
#35 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.04. - 19:28
Szia!
1+1 napot leszünk Pisaban,az elso nap varosnezes eszem-iszom aztan atugrunk 1 napra Firenzebe utana vissza.szeretnem kerdezni h szted a masik nap melyik partra menjunk le setalgatni?(via Livornese utcaban lesz a masodik szallasunk)
Illetve innen hogyan a legcelszerubb reggel a repterre menni?
Köszi a segítséget
T.L.Szegedről
#36 - Lukács - 2017.04.19. - 20:38
Szia!

Lásd kérlek a 18-as hozzászólást (Viareggio vagy Marina di Pisa például).
A reptérhez a pisai vasútállomásra kell visszamenni, és onnan kijutni (illetve Viareggioból van közvetlen busz is, ill. volt legalábbis biztos, de most nem találom)
#37 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.21. - 02:09
Szia,
júni 23-26 között tervezzük a kirándulást, a reptérről egyből mennénk Firenzébe 2éj, majd 25-én reggel vissza Pisába1éj. Mivel a Pisai reptér közelében van a szállás gondoltuk a Terravision busszal megoldható kényelmesen a transzfer retur és csak kis séta a reptérről (gondolom van lehetőség gyalogos közlekedésre a város felé). Viszont a Pisa Airport-Firenze buszjáratot felfüggesztették. Az Autostradale meg sokkal drágább. Van esetleg valami ötleted a költséghatékony oda és visszaútra ?
Köszi
Áron
#38 - Áron - 2017.04.30. - 10:10
Szia!

Ezek a lehetőségek vannak Pisa (repülőtér) és Firenze között:
- Autostradale busz: 10 EUR egy irányban
- Vonat Pisa Centrale állomásról: 8,40 EUR egy irányban
- Esetleg telekocsi: 6-7 EUR: https://www.blablacar.it/
#39 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.30. - 12:54
Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás