Velence - Olaszország látnivalók

Velence nevezetességek, bemutatás

Velence

A 118 kis szigetből álló, hidakkal és csatornákkal összekötött város Olaszország egyik legkedveltebb turisztikai célpontja, a világ egyik legromantikusabb, legszebb városa. Köszönheti ezt csodálatos elhelyezkedésének, építészeti és művészeti szépségeinek, és annak, hogy sok szempontból ugyanazt láthatjuk, mint elődeink több száz évvel ezelőtt. Sajnos a turizmusnak negatív hatása is van: Velence virágkora már rég elmúlt, a számtalan turista miatt az elmúlt évtizedekben a város szépsége valamelyest kopott, de vonzerejét a mai napig megtartotta.

Velencét gyakran hívják az "Adria királynőjének", a "fény városának", a "víz városának" és "élő múzeumnak" is. A város, lagúnáival együtt az UNESCO Világörökség része. Sajnos, e csodálatos város a süllyedés, a tengerszint emelkedése és az elmocsarasodás következtében veszélyben van. Újabb és újabb megoldásokat dolgoznak ki a megmentésére, eddig inkább kisebb, mint nagyobb sikerrel. Az Acqua alta, azaz a magas vízállás évente többször is bekövetkezik, elsősorban a téli hónapokban. Ekkor a város utcáit, tereit elönti a tengervíz. A néhány óráig tartó jelenséghez a helyiek már hozzászoktak, teljesen természetesnek veszik. A Szent Márk téren, a turistainformációs pontokban, valamint a vasútállomáson acqua alta térképeket lehet kapni, melyből megtudható, hova lehet menekülni az áradás elől, melyek Velence magasabban fekvő pontjai.

A város meglátogatására a tavasz és az ősz a legalkalmasabb. Nyáron nagy hőség, rengeteg turista, szúnyog és légy keseríti meg a Velence csodáit felfedezni kívánok életét. De persze, akinek csak nyáron van lehetősége idelátogatni, emiatt ne hagyja ki! Valamint, egy másik jeles alkalom, a Velencei Karnevál ideje is remek időpont a Velencébe utazásra. Az alábbiakban bemutatott nevezetességek térképen láthatók Velence térkép oldalunkon.

Velence vonzerejét a közeli szép nyaralóhelyek elérhetősége is tovább növeli. A városnézés mellett így tehát fürdési, kirándulási lehetőségek, és Velencén kívüli városnézések is könnyen megvalósíthatók. Közvetlen közelségben található Lido di Venezia nyaralóhely (a Szt. Márk térről vagy a Piazzale Romától vaporettóval elérhető), illetve közel van Bibione, Caorle, Lido di Jesolo, Sottomarina, már 1,5 órás útra Grado és 3 órára Lignano tengerparti települések. Velencéből érdemes átmenni Buránóba is. Egy másik szép közeli város a 115 km-re fekvő Verona. Velencéből akár Horvátországba is át lehet ruccanni komppal. A VeneziaLines hajójárataival elérhető isztriai célállomások Rovinj, Pula és Porec.

Szállások | Szent Márk tér | Szent Márk székesegyház | Campanille harangtorony | Szent Márk óratorony | Dózse-palota | Sóhajok hídja | Canal Grande | Peggy Guggenheim Gyűjtemény | Teatro La Fenice | San Rocco | San Giorgio Maggiore | Santa Maria Gloriosa dei Frari | Santa Maria dei Miracoli | Canaregio | Tippek, tanácsok, közlekedés, parkolás | Ajánlott szállások | Velence környéke | Hozzászólások

Velence szállás

Szállások Velencében: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Szállások Velencében | Szállások Olaszország egyéb részein is

Szent Márk tér / Piazza San Marco

Sokan a világ legszebb terének tartják. Európa legtöbb terével ellentétben itt nem a motorhang, hanem az emberi beszéd hangja a domináns. Napóleon "Európa társalgójának" nevezte. Petrarca szerint "nincs párja a Földön".

A téren látható a Szent Márk székesegyház, bejáratával szemben harangtornya, a székesegyház mellett óratornya. A székesegyház előtti, bronztalapzaton elhelyezkedő zászlórudak a 16. századból származnak. A vízpart melletti két gránitoszlop, egyik tetején Velence oroszlánjával, másikon Szent Teodorral, a 13. század közepe óta állnak itt. A tér híres műemléke még a Doge-palota, és a történelem, művészet iránt érdeklődőknek megtekintésre érdemes a Correr-múzeum is. A rengeteg turista mellett sok galambbal is osztozni kell a tér csodálata közben.

A mindenki számára egyértelmű Szent Márk tér mellett Érdemes kevésbé zsúfolt, csendesebb, Velence meghittebb arcát bemutató tereket is megnézni, ilyenek a Campo Santa Margherita vagy a Campo Santo Stefano.

Szent Márk tér, Velence

Szent Márk tér. Kép: Scott Ingram.

Szent Márk Székesegyház / Basilica di San Marco

A Szent Márk tér keleti részén fekvő székesegyház építése 1063-ban kezdődött, és 1094-ben szentelték fel. Azóta viszont többször, minden évszázadban végeztek felújítási, átépítési, bővítési munkálatokat, még 1877-ben is, így a bizánci stílusban épített templomon minden kor rajta hagyta a nyomát. Ez volt a Velencei Köztársaság legjelentősebb, reprezentatív épülete, a legfontosabb találkozó- és imahely, így a város mindig a legjelentősebb művészekre bízta a díszítési, állagmegóvási munkálatok felügyeletét.

A belépés ingyenes. Olaszország más templomaihoz hasonlóan a belépéshez nem engedélyezett a rövidnadrág, vagy szoknya, ill. a fedetlen vállak. A bejutáshoz általában nagy sorokat kell kiállni. Csomagot nem lehet bevinni, fotózni vagy videókat készíteni is tilos.

Eljutás: Vaporetto vonalak megállói: 1, 2, 51. A St. Lucia vasútállomástól pedig kb. 40 perc gyaloglás.

Nyitvatartás: november-június: hétfő-szombat 9:30-17:00 (utolsó belépés: 16:45), vasárnap és ünnepnapokon 14:00-16:30 (utolsó belépés: 16:15). Egész nap zárva: március 4. Június-november: hétfő-szombat 9:45-17:00 (utolsó belépés: 16:45), vasárnap és ünnepnapokon 14:00-17:00 (utolsó belépés: 16:45).

Szent Márk székesegyház, Velence

Szent Márk Székesegyház, Velence. Kép: trinchetto.

Campanile harangtorony

Az eredetileg a 9.-12. század között épített, 1511-1514 között újjáépített, 1902-ben leomlott, ennek következtében teljesen megsemmisült, majd 1902-1912 között az eredeti formájában helyreállított Campanile a székesegyház harangtornya. A 98,6 m magas harangtoronyból csodálatos, 360°-os kilátás nyílik Velencére és a tengerre.

Belépő: 2018-as árakon 8 EUR-ért lehet felmenni, 9:30-17:30 (május 1.-szeptember 4.: 8:30-21:00) között. Január 9-27. között zárva. A sor általában nagy, sokan szeretnének feljutni, és megcsodálni a látványt. Így aki nem akar sokat várakozni, annak alternatív megoldás lehet a szintén csodálatos panorámát nyújtó San Giorgio Maggiore templom harangtornyának megmászása.

Campanile, Velence

Campanile. Kép: Javier Losa.

Szt. Márk óratorony / Torre dell'Orologio

A katedrális óratornya 1496-ban épült, és legutóbb 1998-2006 között újították fel. Ide felmenni csak előzetes foglalás alapján, a megadott időpontokban (a különböző nyelvű vezetések különböző időpontokban indulnak) lehet, 2018-ban 12,50 EUR-s áron (6-14 éveseknek,26 éven aluli tanulóknak és 65 éven felülieknek 7,50 EUR). Találkozó a foglalt időpont előtt 5 perccel a Correr múzeum előtt. 6 éven aluliak számára a túra nem engedélyezett.

Szent Márk óratorony, Velence

Szent Márk óratorony. Kép: Kevin Harber

Dózse-palota / Palazzo Ducale

A székesegyház mellett található palota Velencei Köztársaság vezetőjének, a dózsénak a székhelye volt, törvényszék, hivatalok, börtön és kínzókamra is helyet kapott benne. 1923 óta pedig múzeumként működik. Monet is megfestette. A palota helyén korábban több, hasonló rendeltetésű épület állt, a jelenlegi palota 1340-1424 között épült, de már 1419-ben tanácsülést tartottak benne. A Dózse-palota Velence egyik legismertebb, legszebb látványossága, a gótikus építészet egyik leggyönyörűbb példája. Ez Velence valószínűleg legjobb fizetős látnivalója. Itt átélhetjük Velence történelmét, és a túra keretében átmehetünk a Sóhajok hídján is. A történelem és művészetek iránt érdeklődők számára kötelező program. Impozáns belső tere elkápráztató, a palota festményei, díszítései, szobrai, falburkolatai szemet gyönyörködtetők.

Érdekes túra a titkos túra, melynek keretében olyan helyekre vezetnek el a Dózse-palotán belül, melyek egyébként zárva vannak a nagyközönség elől. Megnézhetjük például a palota alatti korábbi börtöncellákat, köztük Casanova celláját, és a kínzókamrákat is. Erre a túrára az előrefoglalás kötelező, itt megtehető, az ár 2018-ban 20 EUR (6-14 éveseknek, 15-25 éves diákoknak 65 éven felülieknek 14 EUR).

Nyitvatartás, belépő: A Dózse-palota április 1.-október 31. között 8:30-19:00-ig (utolsó belépés: 18:00), november 1.- március 31.-ig pedig 8:30-17:30-ig tart nyitva (utolsó belépés: 16:30). A jegyár 2018-ban 20 EUR (a Szt. Márk tér többi múzeumába is érvényes), 15 év alattiaknak, 26 év alatti diákoknak és 65 éven felülieknek pedig 13 EUR, 6 év alatt ingyenes. Online itt megvehető.

Palazzo Ducale, Dózse-palota

Palazzo Ducale. Kép: Mircea Turcan.

A sóhajok hídja / Ponte dei Sospiri

Velence talán leghíresebb hídja, amely a Dózse-palotát és a régi börtönt köti össze, 1600-ban épült. Megtekinteni belülről a Dózse-palota túra keretében lehet. A Sóhajok hídja elnevezést Lord Byronnak köszönhetjük. Úgy vélte, a Dózse-palotában elítélt rabok a Sóhajok hídján vethettek egy utolsó pillantást a városra, mielőtt, egy mély sóhaj után végleg elnyelte őket a börtön. A hídhoz rengeteg rémtörténet kapcsolódik, pl. a hídon lévő csapóajtóról, melynek kinyitása után a rabokat elnyerte a csatorna. A valóságban ugyanakkor a velencei börtönben a kor leghumánusabb börtönviszonyai között raboskodhattak az elítéltek, és Velencében szüntették meg a kínzásokat először a világon, 1660-ban.

Egy másik legenda szerint, ha a szerelmesek megcsókolják egymást a Sóhajok hídja alatt egy gondolán naplementekor, örök szerelem és boldogság lesz a jutalmuk.

Byron elnevezése, a sóhajok hídja rendkívül népszerűvé vált, több hidat is így neveztek el, vagy informálisan így hívnak, például Angliában (Waterloo Bridge Londonban, az oxfordi és cambridge-i sóhajok hídja), Németországban (a Római híd Frankfurtban), illetve Magyarországon: a szegedi városházához, a budapesti Műegyetem könyvtárához tartozó hídnak, és az esztergomi papnevelde hídjának népszerű neve mind sóhajok hídja.

Sóhajok hídja, Velence

Sóhajok hídja. Kép: Adam Smok.

A Canal Grande, épületei, és hídjai, nevezetességek a Canal Grande mentén

A 3 km hosszú Canal Grande a város fő vízi útja. Több mint 170, a 13-18. század között épült, lenyűgöző szépségű palota és templom sorakozik a csatorna mentén, és 4 híd ível át felette. A Canal Grande a Velencei Köztársaság fénykorának jólétét és művészetét demonstrálja. Érdemes vízibuszra (vaporetto), vagy gondolára szállni, és átszelni a csatornát, lenyűgöző élményben, rengeteg szépségben lehet részünk.

A vízibuszozást kezdhetjük már a városba beérkezés után, a St. Lucia vasútállomás, és a Piazzale Roma közeléből. Az 1-es vaporettóval 40 perc alatt érhetünk végig, a Szt. Márk térig (majd továbbmegy a hajó a Lidóra). A 2-es vaporetto is a Canal Grandén közlekedik. A 2-es gyorsabb az 1-esnél, kevesebb helyen áll meg, ezért ha gyönyörködnénk a látványban, inkább az 1-essel menjünk. Viszont a 2-es nem csak a Canal Grandén közlekedik, tehát a Piazzale Román vagy a Tronchetto-szigeten felszállva figyelni kell, hogy a megfelelő, Canal Grande irányába tartóra szálljunk fel. Az N jelzésű vaporettóval pedig éjszaka mehetünk végig a Canal Grandén, a megfelelő irányba felszállva. Természetesen a Canal Grande másik végén, a Szt. Márk térről indulva is végighajózhatunk.

Canal Grande

A Piazzale Roma közelében, a csatorna felett átívelő legújabb hid, a Ponte della Costituzione, magyarul az Alkotmány hídja látható. 2008 óta van itt, az olasz alkotmány elfogadásának 60. évfordulójára építették. A helyiektől sok kritikát kapott, sokak szerint nem volt rá szükség, és modern stílusa nem illik Velence középkori építészetéhez. A Piazzale Roma és a vasútállomás között húzódik.

Ponte della Constituzione, Velence

A következő híd a Ponte degli Scalzi. A kőhíd 1934-ben épült, egy régi vashíd helyére. A Santa Lucia vasútállomást a Canareggio városrésszel köti össze.

Ponte degli Scalzi, Velence

A csatornát átszelő hidak közül a leghíresebb a Rialto-híd (Ponte Rialto), Velence legrégebbi hídja. Helyén eredetileg fahíd állt, azonban annak a hídnak elég szerencsétlen sorsa volt: kétszer összeomlott, egyszer pedig leégett. A jelenlegi híd 1588-1592 között épült, 1973-1977 között felújították.

Ponte Rialto

A Rialto-hídtól északnyugatra, a Canal Grande nyugati oldalán, vasárnap kivételével, reggelente érdekes, nyüzsgő zöldség-gyümölcs és halpiac működik, amit szintén érdemes megnézni. 12-13 között szokott zárni, de érdemes legkésőbb 10:00-re odamenni. Nem egy kifejezetten turistás piac, a helyiek is itt szerzik be a legjobb, friss hozzávalókat.

Rialto halpiac

A Canal Grandén átívelő az utolsó híd, a Canal Grande második legrégebbi hídja az 1933-ban megnyitott Ponte dell'Accademia. A fahíd egy 1854-ben épült vashíd helyére került.

Ponte dell'Accademia

A hídat a Galleria dell'Accademia képtárról nevezték el, melynek megtekintése a művészet kedvelői számára kihagyhatatlan. A velencei reneszánsz festészet első számú és legteljesebb gyűjteménye található itt. Olyan híres velencei mesterek alkotásai láthatók, mint Giovanni és Gentile Bellini, Carpaccio, Lorenzo Lotto, Giorgione, Titian, Tintoretto, Veronese, Tiepolo, Canaletto, Guardi és még sokan mások. A gótikától a reneszánszon keresztül a barokkig láthatjuk itt a velencei festészet történetét.

Belépő 2018-ban 15 EUR, 18-25 éveseknek 7,50 EUR, 18 év alatt ingyenes. Nyitva hétfő 8:15-13:00, kedd-vasárnap 8:15-18:15. Zárva: január 1., május 1., december 25.

Galleria dell'Accademia

A hidak után nézzük a Canal Grande mentén elhelyezkedő néhány legfontosabb és legszebb palotát, és érdekes látnivalókat, a Piazzale Romától a Szent Márk tér felé haladva!

Elsőként a zöld kupolájáról felismerhető San Simeone Piccolo templomot látjuk meg, a vasútállomással szemben. 1717-1738 között épült, Velence egyik utolsónak felépített temploma.

San Simeone Piccolo

A Fondaco dei Turchi a 13. század elején készült el. Ma a velencei természettudományi múzeum működik benne, mely gyerekkel (is) érdekes program lehet a városban, ami fontos lehet, mivel Velencében nincs túl sok gyerekprogram. A krokodiloktól kezdve a dinoszauruszokig sok minden megismerhető a múzeumban. Rengeteg preparált állat, csontváz, és fosszília látható. Érdekes, interaktív részei is vannak.

Belépő 2018-ban 8 EUR, 6-14 éveseknek, valamint 15-25 éves diákoknak és 65 éven felülieknek 5,50 EUR. 5 év alatt ingyenes. Nyitvatartás június 1.-október 31. között minden nap 10:00-18:00 (pénztárzárás: 17:00). November 1.-május 31. között kedd-péntek 9:00-17:00, szombat, vasárnap 10:00-18:00 (pénztárzárás minden esetben 1 órával korábban). Ebben, a téli időszakban hétfőnként, valamint december 25.-én és január 1.-n zárva.

Fondaco dei Turchi

Velence, természettudományi múzeum

A Canareggio negyedben, a Fondaco dei Turchival majdnem teljesen szemben elhelyezkedő Ca' Vendramin Calergi a 15. század végén épült, kaszinó és a Wagner-múzeum működik benne. 2 évig itt lakott, és itt hunyt el Richard Wagner zeneszerző.

Ca' Vendramin Calergi

A Ca' D'Oro, azaz az aranyház talán a legszebb palota, lassan már a Rialto-hídhoz érkezve látható. A gótikus épület 1428-1430 között, a Contarini-család számára épült. Jelenleg galéria működik benne, így ezt az épületet belülről is meg lehet tekinteni, és a művészet iránt érdeklődők jelentős középkori festményeket és szobrokat nézhetnek meg a nem nagy, de értékes múzeumban.

Belépőjegy 2018-ban 11 EUR, 18-25 év között 5,50 EUR, 18 év alatt ingyenes. Nyitva hétfőn 8:15-14:00-ig, kedd-szombat 8:15-19:15-ig, vasárnap és ünnepnapokon 9:00-19:00 (pénztárzárás minden esetben fél órával korábban). Zárva: január 1., május 1., december 25.

Ca D'Oro, Velence

A Palazzo Barbarigo 16. századi palota, muránói üvegbolt működik benne.

Palazzo Barbarigo, Velence

A Ca' Foscarit Foscari velencei dózse építtette 1453-ban, jelenleg a Ca'Foscari Egyetem működik benne.

Ca' Foscari

A Ponte dell Accademia előtt nem sokkal magasodó Ca' Rezzonico építése 1756-ban fejeződött be, ez egy újabb palota abból az időből, amikor már megkezdődött Velence hanyatlása. Jelenleg Velence egyik legértékesebb múzeuma működik benne, mely a 18. századi Velencét mutatja be. Az önmagában is lenyűgöző épületben értékes festmények, freskók, szobrok csodálhatók meg.

2018-as áron 10 EUR-s belépőjegy kifizetése után nézhetjük meg belülről (6-14 éveseknek, valamint 15-25 éves diákoknak és 65 éven felülieknek 7,50 EUR). Nyitva április 1.-október 31.: 10:00-18:00 (pénztárzárás: 17:00), november 1.-március 31. 10:00-17:00 (pénztárzárás: 16:00). Zárva minden kedden, valamint december 25.-n és január 1.-n.

Ca' Rezzonico, Velence

A Ponte Dell'Accademia után következő Barbaro-paloták (Palazzi Barbaro, az alábbi képen a fehér épület) a Barbaro-család otthonai voltak, az első 1425-ben épült gótikus stílusban, a második pedig 1694-ben, a barokk jegyében.

Palazzi Barbaro

A Palazzo Dario 1487-ben épült. 1908-ban Monet is megfestette. A legenda szerint átok ül rajta.

Palazzo Dario, Velence

A Santa Maria della Salute templom építése 1631-ben kezdődött, és 1681-ig tartott, a barokk építészet egyik legszebb alkotásának számít. Már majdnem a Szent Márk térhez érkezve látható.

Santa Maria della Salute templom, Velence

Canal Grande képek: Freimut, caribb, Tony Hisgett, David Nicholls, brownpau, VeniceWiki, Tony Hammond, Eric.Parker, Jean-Pierre Dalbéra, Tony Hisgett, Matteo Villani, Michael Day, gunnsteinlye, Michael Day, David Nicholls/Flickr/Creative Commons

Peggy Guggenheim Gyűjtemény

A Canal Grande mentén, a 18. századi Palazzo Venier dei Leoniban működik Velence egyik legjobb múzeuma, a modern művészeti alkotásokat bemutató Peggy Guggenheim gyűjtemény. Velence második leglátogatottabb fizetős látványossága a Dózsepalota után. Kubista, szürrealista, absztrakt expresszionista művek kerülnek itt bemutatásra, köztük Dali, Miró, Picasso, Pollock, Metzinger, Duchamp, Gelizes alkotásai. Akik csak egy kicsit is érdeklődnek a modern művészet iránt, feltétlenül nézzék meg ezt a nagyon nagyra tartott múzeumot.

Eljutás: 1-es és 2-es vaporetto: Accademia vagy Salute megálló.

Belépő 2018-ban 15 EUR, 65 éven felülieknek 13 EUR, 26 éven aluli diákoknak 9 EUR, 10 év alatt ingyenes. Keddenként zárva, egyébként december 25.-e kivételével nyitva minden nap 10:00-18:00-ig (pénztárzárás: 17:30).

Peggy Guggenheim Gyűjtemény

Peggy Guggenheim Gyűjtemény. Kép: Darren & Brad/Flickr/Creative Commons

Teatro La Fenice

Olaszország leghíresebb, gazdag történelemmel rendelkező operaházát 1792-ben nyitották meg, miután a város korábbi operaháza leégett. De az 1792-ben megnyitott operaház is tűz áldozata lett 1836-ban (1837-ig tartott az újjáépítés), majd egy nagy tűz pusztított 1996-ban is, amikor már csak a külső falak maradtak meg, a tűz okát gyújtogatásban állapították meg. A gyújtogató 2 villanyszerelő 7 év, ill. 16 hónap börtönbüntetést kapott. Az újjáépítés után 2004 novemberében nyílt meg ismét az operaház, ezt láthatjuk ma. A Piazza San Marco közvetlen közelében található lélegzetelállító operaházban 10 EUR-ért tehetünk túrát (audioguide-ot adnak), 9:30-18:00 között.

Teatro La Fenice

Teatro La Fenice. Kép: Cornelli2010/Flickr/Creative Commons

Scoula Grande di San Rocco

A gyönyörű belső és külső terű, 1515-1560 között épült épületben a reneszánsz festő Tintoretto legszebb munkái csodálhatók meg. A csodálatos épület, annak falai, a lélegzetelállító mennyezete, valamint a festmények egyvelege a művészetrajongók számára felejthetetlen élményt fog nyújtani. Az 1489-1508 között épített San Rocco templom mellett áll.

Belépőjegy 2018-ban 10 EUR, 26 éven aluliaknak és 65 éven felülieknek 8 EUR, 18 év alatt ingyenes. Nyitva 8:30-17:30-ig.

Scoula Grande di San Rocco, Velence

Scoula Grande di San Rocco. Kép: michaelday_bath/Flickr/Creative Commons

San Giorgio Maggiore

A San Giorgio Maggiore Velence egyik szigete, vaporettóval lehet idejutni (a Szt. Márk tértől vagy a P. le Romától a 2-essel). Egyrészt a 16. századi, csodálatos szépségű San Giorgio Maggiore templomról ismert, másrészt onnan, hogy a templom harangtornyából (Campanile) lenyűgöző kilátás tárul Velencére.

Lifttel lehet feljutni. Olyan szép a látvány, mint a Szent Márk székesegyház harangtornyából, de tömeg és sorbaállás nélkül! Belépő a harangtoronyba 2018-ban: 6 EUR, 26 éven aluli diákoknak és 65 éven felülieknek 4 EUR.

San Giorgio Maggiore

San Giorgio Maggiore. Kép: Sebastian Cellis.

Santa Maria Gloriosa dei Frari bazilika

Hatalmas, gyönyörű bazilika a Campo dei Frarin, a Ferences rend temploma, Velence második legjelentősebb egyházi épülete. 1240-1338 között épült, a velencei reneszánsz művészet gyönyörű műalkotásai díszítik. Kiemelendő, például, Giovanni Bellini műalkotása, a Madonna a kisdeddel, vagy a templomban eltemetett Tiziano műve, a Mária mennybemenetele, és Pesaro Madonnája.

Santa Maria Gloriosa dei Frari bazilika, Velence

Santa Maria Gloriosa dei Frari bazilika. Kép: Richard Mortel.

Santa Maria dei Miracoli templom

1481-1489 között épített fogadalmi templom, 1883-1887 és 1993-1998 között restaurálták. Egy kis ékszerdoboz, gyönyörű, színes márványburkolattal. Kedves, egyszerű, emberi léptékű templom. A békesség, melyet áraszt, Velence szerte egyedülálló. Sokak Velence legszebb templomának tartják.

Santa Maria dei Miracoli templom, Velence

Santa Maria dei Miracoli templom. Fotó: Gwenael Piaser.

Canaregio

Az igazi Velencét, a "múzeumvároson" kívül, az északnyugati részen, Canaregio negyedben keressük. Csendes, autentikus városrész, a turisták zajától távol, ahol a helyiek élnek. Érdemes ide is ellátogatni hogy megismerjük Velence egy másik arcát. Hangulatos itt sétálgatni, visszavonulni kicsit a tömegtől. Remek, de a központi részeknél olcsóbb éttermeket, kávézókat, bárokat találhatunk erre.

Canareggio, Velence

Canareggio. Kép: MorBCN/Flickr/Creative Commons

Tippek, tanácsok, közlekedés, parkolás

 • Eljutás Velencébe:
  repülővel: a Ryanair fapados járataival lehet a legkedvezőbb áron eljutni. A gépek a Treviso repülőtérre érkeznek. Korábban az EasyJet is közlekedett, a Marco Polo reptérre, jelenleg nem.
  Olcsó repülőjegy keresési tippek
  , a legjobb eszközök, weboldalak - részletes, mindenre kiterjedő, de egyszerű leírás itt: Hogyan találjunk olcsó repülőjegyet?
  autóval: autós útvonaltervező
  vonattal: Budapestről, 29 Eurótól.
 • Bejutás Velence repülőtereiről: a Treviso reptérről, ahová a Ryanair járatai érkeznek transzferbusszal, 12 EUR-ért (retúrjegy 22 EUR) lehet bejutni Velencébe, az P.le Romához. A repülőtérről busszal közvetlenül elérhető Lido di Jesolo, Cavallino, Punta Sabbioni, Caorle, Eraclea Mare, és Bibione is, menetrendek mindenhova INNEN elérhetők. Busztranszfer Ryanair repülőjegy vásárlásánál is lefoglalható (a Ryanair partnere az Autostradale busztársaság).
  Másik megoldás a Velencébe jutásra, mely olcsóbb: először a reptérről 6-os busszal bemenni a Treviso vasútállomásra, és onnan vonattal, 30-40 perc alatt Velencébe. Így az ár: 1,30 EUR a buszjegy (a sofőrtől vásárolva: 2,50 EUR) + 3,45 EUR a vonatjegy. Ugyanakkor, vannak olyan időszakok, amikor ritkábban járnak a vonatok, érdemes ellenőrizni a gép érkezéséhez viszonyítva a Treviso - Velence menetrendet a trenitalia.com oldalon.
 • A Marco Polo repülőtérről, ahova az Easyjet közlekedett, a legolcsóbb lehetőség a bejutásra, a Piazzale Romához a 8 EUR-ért igénybe vehető ACTV 5-ös busz, ennek menetrendje itt található vagy a gyorsabb, szintén 8 EUR-s viteldíjjal közlekedő ATVO 35-ös busz, menetrendje INNEN elérhető.
  A Marco Polo repülőtérről busszal el lehet jutni, többek között a következő helyekre is: Lido di Jesolo, Punta Sabbioni, Caorle, Bibione, Lignano, Eraclea Mare. Menetrendek mindenhova ITT.
  A buszon kívül, másik, hangulatos lehetőség a Marco Polo reptérről vaporettóval Velencébe jutni (Alilaguna hajótársaság, kék vagy piros vagy narancssárga vonal). Ár a hajóra egy irányban 15 EUR (online 14 EUR), retúrjegy 27 EUR (30 napig érvényes a retúrjegy, online 25 EUR az ára), 5 év alatt ingyenes (a velencei vaporetto-jegyek nem érvényesek). A hajó 15-30 percenként jár, a menetidő a november eleje és március vége között nem működő piros vonalon 70 perc, az egész évben működő narancssárga vonalon 75 perc, a kék vonalon pedig 90 perc a Szent Márk térig. Menetrendek, további megállók ITT.
 • Velence gyalog is teljes mértékben bejárható, nem szükséges vízibuszra ülni. Azonban érdemes legalább egyszer vaporettóra szállni, hiszen a Canal Grandét teljes hosszában csak így lehet megcsodálni, gyalog a partja nem járható végig.
 • A Szt. Márk térig, a Rialto-hídig, valamint a Piazzale Romáig a házfalakon elhelyezett sárga táblák mutatják az utat, így nem lehet eltévedni az egyébként nagyon kanyargós, labirintus-szerű utcákon. A táblák sokszor két irányba is mutatnak, ekkor mindkét útvonal megfelelő.
 • Érdemes Velencében céltalanul bolyongani is, akár éjszaka is, mikor különösen romantikus a város, hiszen minden kis sikátorban, minden sarkon látható valami szépség, egy kis híd, egy szép épület, vagy éppen egy remek pizzéria. Ilyen esetben már nagyon könnyű eltévedni, tehát javasolt térképpel felszerelkezni.
 • Magas vízállás (acqua alta) főleg télen és ősszel, leggyakrabban novemberben és decemberben jellemző. Magas vízállás idején szerelkezzünk fel vízhatlan lábbelivel, de különösebb problémát egyébként nem okoz, néhány órát a város egy magasabban lévő pontján kell tölteni.
 • Csomagmegőrző a Santa Lucia vasútállomáson, a Piazzale Roma közelében található (min. 6 EUR/5 óra, majd óránként további 0,90 EUR, a 13. órától óránként további 0,40 EUR, nyitva minden nap: 6:00-23:00), valamint a Mestre vasútállomáson is (nyitva 8:00-20:00, az árak megegyeznek a Santa Lucia csomagmegőrző áraival).
 • Vaporetto (vízibusz) árak (2018):
  75 perc (átszállás engedélyezett, de visszaút nem): 7,50 EUR
  1 nap: 20 EUR
  2 nap: 30 EUR
  3 nap: 40 EUR
  7 nap: 60 EUR.
  A jegyeket érvényesíteni kell már a felszállás előtt (minden egyes felszállásnál, a több napos jegyeket is), a vízibuszállomásokon elhelyezett automatáknál. Oda kell érinteni őket egyszerűen a fehér (néhol zöld) kártyaolvasókhoz. A sikeres érvényesítést hangjelzés és zöld fény nyugtázza.
 • A 72 óráig érvényes ifjúsági Travelcard 6-29 éveseknek: 22 EUR. Szükséges hozzá egy 6 EUR-s Rolling Venice kártya előzetes megvásárlása, mely ezeken a helyeken kapható, csak annak birtokában lehet megvásárolni. Így tehát 3 nap alatt 40 EUR helyett 28 EUR-ért lehet közlekedni. Az ifjúsági Travelcard érvényes vízibuszokra és buszokra is (kivéve a repterekre közlekedő buszok).
 • Velencei, és Velence környéki vaporettók menetrendje itt, és a vonalak térképen itt
 • Nevezetes, turisztikailag érdekes vaporetto-vonalak: 1-es: Piazzale Roma - Canal Grande - Szt. Márk tér - Lido útvonalon, 2-es: Tronchetto-sziget - Piazzale Roma - Canal Grande - Szt. Márk tér útvonalon (más irányba is közlekedik, tehát a P.le Román vagy a Tronchetto-szigeten felszállva figyeljünk, hogy a Canal Grande felé tartóra szálljunk!), 3-as: Piazzale Roma - Murano útvonalon, 5.1 és 5.2: a Piazzale Romáról induló, Velence városközpontjában, érdekes részein (de nem a Canal Grandén) közlekedő, a F.te Novét is érintő, majd a Lidóra érkező járatok, 11-es: Lido - Chioggia között, 12-es: F.te Nove - Murano - Burano - (Torcello) - Burano - Treporti - Punta Sabbioni útvonalon, 13-as: F.te Nove - Murano útvonalon, 14-es: Szent Márk tér - Lido - Punta Sabbioni - Treporti - Burano útvonalon, 15-ös: Velence - Punta Sabbioni gyorsjárat, de ritkán jár, 17-es: Tronchetto-sziget - Lido közvetlen autóskomp, N: éjszaka közlekedik a Piazzale Roma - Canal Grande - Szt. Márk tér - Lido útvonalon.
 • A vízitaxi, és a gondola a vízibusznál jóval drágább, de gondolázni különösen romantikus, különleges élményt nyújt, pároknak érdemes lehet kihasználni. A gondolások sokszor énekelnek, gitároznak is. Gondolára lehet alkudni is, de ekkor az idő is kevesebb lesz, és a gondolás lehet, hogy nem mutatja meg a legkülönlegesebb, speciális helyeket. Hivatalos, megszabott minimum gondola árak Velencében: 80 EUR/40 perc nappal, minden további 20 perc 40 EUR, és 100 EUR/40 perc éjszaka, minden további 20 perc 50 EUR. Maximum 6 ember ülhet egy gondolába.
 • A People Mover egy automatikus vonat, mely a Tronchetto pakolószigetet a kikötővel és a Piazzale Romával köti össze, ez a 3 állomása van. Jegyár 1,50 EUR, más típusú jegyek (pl. az 1 és 2 napos vaporetto/buszjegyek) nem érvényesek rá. Jegyek az állomásokon elhelyezett automatákban vehetők.
 • Buszjáratok árai 2018-ban, Mestre, valamint Lido di Venezia határáig, azoknak, akik jóval olcsóbb, Velence szigetén kívüli szállást választanak (a reptérre közlekedő buszokra nem az alábbi árak érvényesek):
  Vonaljegy (75 perc, átszállás engedélyezett): 1,50 EUR - a buszon vásárolva: 3 EUR.
  10 db-os gyűjtőjegy 75 perces utakra: 14 EUR
  1 nap, 2 nap, stb.: a fenti, vaporetto jegyekkel megegyező árak, melyek vízibuszra és buszokra egyaránt érvényesek. A jegyeket a buszokon lévő kártyaolvasókhoz érintve érvényesíteni kell.
  Mestrétől távolabbi településekről pedig az actv-buszjegyek ára Velencébe ebből a táblázatból hámozható ki.
  Vonatjegyek ára és menetrendje Velencéből / Velencébe pedig ITT kereshető le.
 • Parkolni a városközponthoz legközelebb a Pizzale Román lehet. A Garage San Marco parkolóban, ár: 32 EUR / 24 óra, vagy az Autorimessa comunale parkolóban. Ott az ár: 185 cm-nél keskenyebb autók számára 26 EUR, 185 cm-nél szélesebb autók számára 29 EUR / 24 óra. Egy kicsit kijjebb, de olcsóbban a Tronchetto parkolóban rakhatjuk le az autót (az első 2 órában 3 EUR / óra, 3-4. óra 5 EUR / óra, 5-24. óra: összesen 21 EUR ezekre az órákra), további parkolás a 25. órától: 21 EUR / 24 óra, ahonnan 2-es vaporettóval gyorsan a "belvárosba" lehet érni, vagy pedig People Mover vonatra szállni ott.
 • A legolcsóbb megoldás viszont a Velence közeli Mestrében parkolni, például ebben a parkolóban, a S. Giuliano parkolóban. Innen ugyanakkor a közlekedés nem a legjobb: T1-es villamossal lehet bemenni, ami a parkolótól 1 km gyaloglásra van, és a villamosra felszállás előtt már jeggyel kell rendelkezni. Vagy, rapszodikusan vagy van hajó onnan Velencébe, vagy nincs. A parkolási díj itt: az első 3 órában ingyenes, 4 órára 2 EUR, 5 órára 4,50 EUR, 6 órára 8 EUR, 6 óránál több időre, zárásig, 12 EUR.
  Másik Mestre parkoló a Ca' Marcello, a Mestre vasútállomás közelében, díja 1 EUR az első 4 órában, 4 EUR egész napra, több mint 4 óra esetében. Ennek jó a közlekedése, hiszen vonattal egyszerűen Velencébe lehet jutni, itt viszont gondok lehetnek hely találásával, hiszen 90 parkolóhely az állandó parkoló autóknak van fenntartva, és csak 14 az átutazóknak. De ha nem lenne itt hely, vannak még parkolóházak a vasútállomás közelében:
  A Mestre vasútállomással szemben van a Parcheggio Gregory parkoló, ár óránként 2,50 EUR, 6 órás időtartamtól, éjfélig bezárólag 15 EUR (szombat, vasárnap és ünnepnap 16 EUR). Online is foglalható.
  Szintén a vasútállomásnál van a Saba Parcheggi, óránként 2,50 EUR, maximális napi ár 14 EUR.
  Egy ötödik parkoló Mestrében a velencei parkolóknál még mindig jóval olcsóbb Garage Europa, mely a Velencébe közlekedő 4-es és 4L busz megállójával szemben van, mely busszal 10 perc alatt Velencébe lehet érni. Címe: Corso del Popolo, 55, térképe itt. Ennek ára 2018-ban: 1. óra: 2,50 EUR, 2. óra: újabb 2 EUR, 3. óra: újabb 1,50 EUR, 4-12. óráig: rendre újabb 1 EUR, 13-24. óráig: nincs további díj felszámítva, 24 órára: 15 EUR.
  Illetve, Mestrén kívül, Punta Sabbioniban is lehet parkolni, ahonnan szintén jó a közlekedés Velencébe: 14-es vagy 15-ös vaporettóval Velencébe lehet jutni, a parkolás 5-7 EUR / 24 óra.
 • Az aktuális olasz autópályadíjakról lásd külön oldalunkat: olaszországi autópályadíjak
 • Aki repülővel érkezne, de autóval járná be Velence környékét, a legkedvezőbb áron tud autót bérelni ezen az oldalon, ahol összehasonlíthatók az autóbérlési cégek ajánlatai.
 • Aki nem Velencén kívül (pl. Mestrében), hanem konkrétan a városban akar megszállni, annak fontos, hogy más városnál is sokkal nagyobb mértékben figyeljen a szálloda elhelyezkedésére! Akinek lényeges szempont, hogy a csomagjait ne kelljen az egész városon áthurcolnia, valamint nem szeretne sokat vízibuszra költeni, az Velence több mint 400 hídja, rengeteg csatornája, labirintusai, és drága tömegközlekedése miatt megfelelő, könnyen elérhető szállodát válasszon (pl. a P. le Roma, a vasútállomás, vagy közvetlenül a Szt. Márk tér közelében).
 • Velence éghajlat, időjárás: Velence éghajlata nedves szubtrópusi, meleg (de olaszországi viszonylatban nem annyira forró) nyarakkal és hideg telekkel. A legcsapadékosabb hónapok: június majd október, a legszárazabbak: január majd február. Átlagos napi maximumhőmérsékletek (összehasonlítva Budapesttel, így könnyen látható hogy mikor mennyivel van Velencében melegebb): január: 6,6 °C (Budapesten: 1,2 °C), február: 8,6 °C (4,5 °C), március: 12,5 °C (10,2 °C), április: 16,1 °C (16,3 °C), május: 21,5 °C (21,4 °C), június: 24,9 °C (24,4 °C), július: 27,7 °C (26,5 °C), augusztus: 27,5 °C (26,0 °C), szeptember: 23,5 °C (22,1 °C), október: 18,0 °C (16,1 °C), november: 11,6 °C (8,1 °C), december: 7,4 °C (3,1 °C). A legjobb hónapok városnézésre időjárás szempontjából: május, esetleg még június eleje, szeptember, október eleje. Ezekben a hónapokban általában jó az idő, de nincs hőség. Várható időjárás: ma már akár magyar oldalakon is pontos képet kapunk Olaszország várható időjárásáról, vagy akár csak a Google-be beírva, hogy Velence Olaszország időjárás, mindenesetre az olasz meteorológiai szolgálat hivatalos előrejelzése (a nem igazán jól használható és nem túl felhasználóbarát olasz nyelvű oldalukon) ITT látható Velencére. Időjárás történelem: ITT megnézhető a korábbi évek bizonyos napjain milyen idő volt Velencében, így ebből is lehet következtetni, hogy a városlátogatás idején milyen idő várható.
 • Aki utasbiztosítást kötne: partnerünk, a biztositas.hu oldalán a biztosítók utasbiztosítási ajánlatait lehet egyszerűen, gyorsan összehasonlítani, így a legjobb áron lehet utasbiztosítást találni. Az így talált kedvező árból további 10% kedvezményt adnak az Utazás nyaralás info látogatóinak. Ehhez csupán az UTNY-2017 kuponkódot kell használni, vagy csak IDE kattintani.

Ajánlott, válogatott, kiváló ár-érték arányú szállások

(a megadott árak tájékoztató jellegűek, mivel időpontonként változnak, és akcióknak, stb. köszönhetően jóval kedvezőbbek, vagy éppen bizonyos időszakokban akár magasabbak is lehetnek, a szálloda foglalási oldalára kattintva lekérdezhető aktuális dátumunknak megfelelően)

Velence, szállás

Kép: gnuckx/Flickr/Creative Commons

Velence környéke, kirándulási lehetőségek

A Lido di Venezia a Velencéhez legközelebbi strand 15 perc alatt elérhető vaporettóval a Szt. Márk térről. A homokos sziget 11 km hosszú, legszélesebb pontja 700 méter. Nem különösebben hangulatos, vagy szép tengerpart. A Lido di Venezia több része is privát strand, melyek szállóvendégeknek vannak fenntartva, de vannak ingyenes szabadstrandok is, azok azonban nagyon zsúfoltak, pláne hétvégén. Szabadstrand van pl. a Gran Viale Santa Maria Santa Elisabetta keleti végén, térképen itt látható.

A Szent Márk térről és a P.le Rómáról 1-es vaporettóval a Lidóra lehet jutni, a P. le Romától pedig még az 5.1-es, 5.2-es, és 6-ossal, a Szt. Márk térről pedig a 14-essel is. A 14-es vaporettóra lehet kedvezményes retúrjegyet venni, 10 EUR-ért, ami érvényes Velencéből a Lidóba és vissza, valamint a Lidóban közlekedő buszokra is. Autóval a Tronchetto-szigetről 17-es, autós komppal lehet a Lidóra menni. A Lido di Venezián kívül, a Velencéhez legközelebb eső legközelebbi jelentős üdülőhelyek északkeletre Lido di Jesolo, délre pedig Sottomarina.

Lido di Venezia

Lido di Venezia fotó: Bonny van Sighem/Flickr/Creative Commons

Burano Velencétől 7 km-re fekszik, élénk színű, a szivárvány minden színében pompázó házairól, és csipkéjéről ismert. A lagunák legszebb helye. Burano 4 szigetből áll, melyeket hidak kötnek össze. Érdemes ide ellátogatni, ha Velencében vagyunk. Hangulatos, szép hely, kiválókat sétálgathatunk. Aki nem szeretne része lenni a turistatömegnek, az korán reggel érkezzen.

Velencéből Buránóba a 12-es vaporettóval, 40 perc alatt lehet eljutni, amely a F.te Nove-től indul, vagy 14-essel a Szt. Márk tér közeléből, a S. Zaccaria (Pieta) megállótól, 70 perc alatt. A tömegközlekedési jegyek érvényesek a Buránóba közlekedő vaporettókra is.

Burano

Burano kép: Matt Gillman/Flickr/Creative Commons

Murano 7 szigetből és 8 csatornából áll, melyeket hidak kötnek össze. Üveggyártásáról, a híres, Velencében is megvehető muranói üvegről híres. Érdekes az üvegmúzeuma, a Museo Vetrario, amely a Museo vízibusz megálló közelében helyezkedik el. Üvegfújás is megtekinthető a szigeten. Murano híres nevezetessége 7. századi, majd a 10. és 11. században is újjáépített bazilikája, a Basilica dei Santa Maria e San Donato is, mely 12. századi bizánci mozaikjairól ismert. Murano egy békés, Velencénél sokkal csendesebb hely, de főleg az üveg miatt érdekes, sokkal szebb nála Burano.

Murano Velencétől 1,5 km-re fekszik, vaporetto közlekedik ide: pl. a P. le Romától a 3-as, vagy a lassabb 4.1-es, és a Szent Márk tértől a 7-es, valamint F.te Nove-től a 12-es, vagy a gyorsabb 13-as. Érvényesek ide is a velencei vaporetto-jegyek. Murano és Burano között a 12-es vaporettóval közlekedhetünk.

Murano

Murano kép: damiandude/Flickr/Creative Commons

Torcello egy kis, csendes sziget, a történelem iránt érdeklődőknek érdemes oda elmenni. Nem sok látnivaló van itt, csak a 7. századi bazilika, a Cattedrale di Santa Maria Assunta, az viszont nagyon szép belülről. Ugyanakkor különleges a "szellemvárosias" hangulat ezen a mára elnéptelenedett szigeten. Ez Velence őse, a legrégebbi lakott sziget, innen indult Velence későbbi virágzása.

Torcellóba eljutni Velencéből úgy lehet, hogy először Buránóba megyünk, onnan pedig 9-es vaporettóval mindössze 5 perc ide átjönni.

Torcello

Torcello kép: François Philipp/Flickr/Creative Commons

Kapcsolódó cikkek, útikalauzok

Hozzászólások

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

434 hozzászólás
2000-ben (16 évesen) voltam itt, csak ámultam a látványtól. Augusztus vége volt, és délután nagyon nagy hőség tombolt.
Azóta sajnos nem jártam Veneziában, de természetesen visszavágyódom.
#1 - Gergő - 2013.02.11. - 15:34
Kedves Tibcsi!

Szeretném megkérdezni, hogy Velencében a 24 vagy 36 órás turista bérlet csak a vaporetto-ra jó, vagy a buszokra is? Mi jövő hétvégén megyünk, Mestrében fogunk lakni. Szeretnénk megnézni Muránot is!

Előre is köszi az infót!

Ági
#2 - Tímár Ágnes - 2013.04.28. - 14:33
Kedves Ágnes!

Buszokra is érvényesek a turistabérletek, de csak Velence határain belül, viszont pont Mestre beletartozik, attól függetlenül, oda/onnan is érvényes. Jó utat!
#3 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.04.30. - 17:01
Köszi szépen!
#4 - Tímár Ágnes - 2013.05.02. - 15:34
Bibionéból hogyan tudunk eljutni Velencébe ? Hol érdemes parkolnunk, mivel menjünk és mennyibe kerülnek ?
#5 - Solti Kriszti - 2013.06.11. - 16:08
A bibionei buszállomásról közlekednek buszok Latisanába, onnan pedig vonattal lehet menni Velencébe. A busz menetrendje:
http://www.atvo.it/images_doc/linee/Linea_7_-_dal_16.06_al_31.08.2013.pdf

Latisanától még 1 óra vonattal (illetve, ahogy a menetrendben látszik, tovább lehetne menni Latisana átszállással busszal is, de úgy elég lassú lenne)

Ezen kívül szerveznek hajós utakat is Velencébe, de azért az drágább, mint a felsorolt lehetőségek.
#6 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.06.12. - 02:23
Jó napot!

Autóval érkezünk Velencébe. Szeretném megkérdezni, hogy:
- Tronchetton kívül van -e más parkolóhely?
- Lehet -e gyalog bejutni a városba Tronchettőról, mert 5-en vagyunk (2 gyerek), drága lenne gondolom bármilyen közlekedési eszközzel bejutni?

Köszönöm szépen a segítséget!
Gergő
#7 - Gergő - 2013.06.14. - 15:47
Szia!

Lehet parkolni még a Mestre vasútállomáson is, ott a legolcsóbb. A Piazzale Román is több parkoló van, onnan nincs szükség tömegközlekedésre, viszont pontos számokat nem tudok, de drágább, mint a Mestre, tömegközlekedéssel együtt is talán a Mestrés jobban jön ki.
#8 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.06.15. - 17:58
Szia,

Monfalcone-ből indulnánk Velencébe autóval, hol érdemes Vaporettora átszállni?

Köszi,
Krisz
#9 - krisz - 2013.06.18. - 11:18
Kedves Tibcsi!

Autóval megyünk Lido di Jesolóba. Szeretnénk átmenni hajóval Velencébe.Honnan megy komp? Az autót ott tudjuk hagyni biztonságban a kikötőben? Mennyibe kerül a hajójegy oda-vissza, és ez a jegy használható-e a Canal grandén? Köszi, üdv!
Marianna
#10 - marianna - 2013.07.02. - 19:34
Marianna!

Hajok Punto Sabbione-bol indulnak Velencebe,ca 30 percenkent.
A jegy ara tavaly oda-vissza utra 13 Euro volt.
A kikötö hatalmas parkoloval rendelkezik. Parkolas 12 orara 16 Euro
/szinten tavalyi ar/
A Hajo direkt a Szent Mark terre visz.
A vaporettora külön kell jegyet venni,ha fel akarsz szallni.
#11 - Marta - 2013.07.02. - 20:38
Valójában ez a legegyszerűbb és legszebb módja a Velencébe érkezésnek. Persze csak az északról érkezőknek. Jesolo, Bibione, stb.
#12 - Péter - 2013.07.08. - 15:55
Szia
Mestreben fogunk lakni,ott a szalloda korul ha vasarolunk 12 oras vaportetto berletet ezzel mar be lehet utazni Velencebe? vagy oda bemenni kell buszjegyet valtani ?
Koszonom a segitsegedet .
#13 - IREN - 2013.07.11. - 14:53
Bocsanat, most lattam a terkepen , hogy a mi szallodank ( HOTEL DUCALE) Favaro-Veneto-ban van ez ugye mar nem tartozik Mestre-hoz ,itt lehet-e hasznalni a vaporetto berletet vagy mi a legolcsobb bejutasi mod Velencebe ?
Koszi valaszod
#14 - IREN - 2013.07.11. - 15:08
Kedves Tibcsi!

Legfontosabb kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet velencében közlekedni? Autóval megyünk a kikötőbe, kb 4 óra szabadunk lesz és szeretnénk kicsit csatangolni a városban..gondolom nem lehet autóval bejutni a Szent Márk térre..bocsánat ha buta kérdés,de első utunk lesz ez velencébe.
Illetve milyen más közlekedési eszközzel tudjuk magunkat az időhöz is tartani?

Előre is köszönöm válaszod,
üdvözlettel, Tünde
#15 - Tünde - 2013.07.14. - 21:43
Kedves Tibcsi!
Preganziolban tervezzük a szállást, a Hotel Magnoliában. Onnan szeretnénk Velencébe beutazni. A szállás szerint a hoteltől indulnak (gondolom ott állnak meg) rendszeres buszjáratok Velencébe. Hosszas küzdelem után sem találtam a nyomára, hol lehetne megtudni, milyen járat és főleg mennyiért visz be Velencébe.
Ha ebben tudnál segíteni, azt nagyon szépen megköszönném.
Tisztelettel: Vali
#16 - Vali - 2013.07.17. - 19:30
A szalloda recepciojan ki van függesztve a menetrend.
A busz menetideje 30 -40 perc, a vonat ca. 20 perc ,de az allomas ca. 800 meterre van.
Szemelyesen nem voltam ott,csak elolvastam egy-ket hozzaszolast.
Az arat en sem talaltam de nem lehet veszes.
A föutvonalon fekszik a szalloda,könnyen megtalalhato es van kis parkoloja.
jo utat!
#17 - Marta - 2013.07.18. - 17:09
Köszönöm Márta!
Hol olvashattál róla, szívesen áttúrnám azokat a fórumokat is.
Vali
#18 - Vali - 2013.07.20. - 06:51
Vali!
Nemet oldalakon olvastam, beütöttem a szalloda nevet,es az ott talalhato velemenyekbe neztem bele.
Nem volt panasz a szallodara,csak annyi hogy leginkabb csak olaszul tudnak.
Egesz biztos vagyok benne,hogy ott segitenek neked hogy tudsz a legjobban
legegyszerübben bejutni Velence.
Valoszinü az összes vendegük ezert szall meg ott.
Emiatt egyet se aggodj.
Jo utat!

#19 - Marta - 2013.07.20. - 09:04
Sziasztok!
Nem tudjatok a Treviso repterrol, hogy lehet eljutni Mestrebe?Tudom biztos van tobb lehetoseg de minket a legolcsobb erdekelne, talan a vonat lenne...nem tudjatok mennyibe kerulne egy ut? Es Mestrebol Velencebe hany euro egy ut valamint a vaporetto, hogyan lehet eljtni a vasutallomasrol a szent Mark terre?
Elore is koszonom segitsegeteket!

Udv,
Betti
#20 - Betti - 2013.07.23. - 08:10
Szia!

Itt a szükséges buszjárat Treviso-Mestre-Mestre vasútállomás-Velence között, 10 EUR az ára.
http://www.atvo.it/images_doc/linee/Aeroporto_Treviso_-_Venezia_dal_15.06.13_al_31.08.13.pdf
Mestréből Velencébe nem lehet eljutni vaporettóval, az itt linkelt busz van csak, valamint Mestrétől vonat Velencébe negyed óránként.
#21 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.07.24. - 01:59
Koszi szepen a valaszt. Csak annyit szeretnek meg megkerdezni hogy Mestrebol Milanoba mennyibe kerulne a legolcsobb vonatjegy?
Elore is koszonom!
#22 - Betti - 2013.07.24. - 09:48
17,75 és 37,50 EUR-s árak vannak. Menetrend, és látod ezeket az árakat is: trenitalia.com
#23 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.07.24. - 14:20
Kedves Mindenki!
Szeretném megkérdezni ha Triesztből érkeznénk és csak 1 napos városnézésre maradnánk Velencébe (3 gyerekkel) akkor hol parkoljunk és mivel közlekedjünk? Mi a legolcsóbb?
Előre is köszönöm!
#24 - Nagy Kriszta - 2013.07.25. - 16:12
Szia!

Lásd a 8-as hozzászólás!
#25 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.07.25. - 16:48
Sziasztok!
Én Milánóból mennék Velencébe, mivel soha nem voltam még csak Olaszországban se ezért kérnék segítséget, hogy mivel lehet a legolcsóbban eljutni, mennyibe kerülne kb, és esetleg a le és felszállási hely megnevezése is jól jönne. előre is köszönöm a választ :)
#26 - Hadriai - 2013.07.27. - 12:58
Sziasztok!
Nagy pácban vagyok. :-( Autóval mentünk volna Monfalcone városába, de kiesett ez a lehetőség. Néztem repülővel, vonattal, busszal...gyalog. :-) Aug. 30- szep 6-ig van foglalásunk az Albatros kempingben. A Rynair-nél néztem Velencébe repülőjáratot, ami elfogadható lenne 2 felnőtt 1 11 évesnek árban, de az 29-én megy. (Remélem nem néztem el) Ott kéne találnunk 1 éjszakára valami olcsó szállást, aztán vonattal? átjutni másnap Monfalconéba. :-) Soha nem jártam még Velencébe, azt sem tudom hol a reptér, a vonat...:-( Mennyibe kerülne egyáltalán? Aztán, hogy vissza hogy jutunk arról végképp nincs fogalmam. Ha valaki segítségemre tudna lenni némi infokkal, azt megköszönném, aztán majdcsak összerakom valahogy.

Üdv. Kinga
#27 - Tóth Kinga - 2013.07.31. - 19:25
Kinga!
Ugy tudom Budapest -Velence vonalon jar vonat,ami megall Triestnel, de az is lehet hogy Monfalconel is.
Ha megsem, egy helyi jarat a ket helyseg között egesz biztos közlekedik.

Ha megveszed a repülöjegyet,plus a csomagfelar,meg a vonatjegy, es a szallasköltseg akkor mar többe jön mint a Camping.
szerintem egy ejszakai jarat a vonaton,amivel reggelre ott vagy kenyelmesebb lenne meg a gyereknek is.
Ez tudom nem konkret segitseg,csak en ezt valasztanam.
#28 - Marta - 2013.08.01. - 09:04
Sziasztok!

Mi a párommal motorral megyünk Olaszországba, Velence lesz az egyik úticél. Tudja valaki, hogy parkolni, hol, hogyan és mennyiért tudok motorral Velencében? 24 óráról van szó. Előre is köszönöm!
Géza
#29 - Géza - 2013.08.01. - 09:56
Hello :)
Szeptember vegen baratnommel mi is Velencebe megyunk. 3 ejszakat toltunk ott. Kajalni is tobbnyire a varosban akarunk,s persze hogy romantikussa tegyuk a hangulatot. Kb mennyi koltopenzre van szuksegunk?
#30 - Szilard - 2013.08.22. - 08:43
Szia Tibcsi!
Október közepén autóval tennénk egy városlátogatást Velencébe.Érdeklődnék parkolási,és onnan a városba bejutási lehetőségekről...árakról.
Köszi,Évi
#31 - Évi - 2013.09.22. - 07:04
Szia!

Velencei parkolásra a válasz a 8-as hozzászólásban.
#32 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.09.23. - 05:01
Sziasztok!
Abban tudnátok segíteni, hogy szállást olcsón reggelivel velencébe hol találok, vagy van esetleg amit már kipróbáltatok és megadnátok a címét.Köszönöm Lídia
#33 - Lídia - 2013.09.29. - 19:02
Szia!

Olcsó kategóriában ott szerintem ez a legjobb: tiszta, akár saját fürdőszobás bungaló, Velence 10 perc alatt elérhető (tehát a másik 2 velencei campinggel ellentétben ennek a közlekedése is jó), nagyon jó értékelések, vélemények a különböző oldalakon:
http://www.hostelbookers.com/hostels/italy/venice/64435/

Többi szállások (itt a legnagyobb a választék, az összes szállásfoglaló oldal ajánlata látható), már drágább kategóriában:
http://www.hotelscombined.com/HU/City/Venice.htm?a_aid=9088
#34 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.09.29. - 20:36
Szia Tibcsi!
Köszönöm.
#35 - Lídia - 2013.10.01. - 21:20
Szia! Autóval érkezünk Lignanóba, ott van a szállásunk. Velencébe hogyan érdemes és a legolcsóbb mennünk, ha nem autóval akarunk a parkolás miatt!
Köszi!
#36 - Ildikó - 2013.10.25. - 10:02
Szia!
Sajnos közvetlen busz ilyenkor szezonon kívül már nincs Lignanóból Velencébe. Tehát előbb el kell menni helyi busszal Latisanába: http://www.saf.ud.it/CMS/Files/WEB_IN01_2013-09-12.pdf
majd onnan elővárosi vonattal lehet Velencébe jutni. A vonatmenetrendet pedig itt tudod nézni elvileg, de most nekem nem igazán akar keresni: http://www.fsitaliane.it/homepage_en.html
jobb oldalt a szürke Ticket on line dobozra kell kattintani, és ezután nyílik le a menetrendkereső.
#37 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.10.25. - 15:43
Köszi! És esetleg Lignanóból Punta Sabionéba busszal el lehet jutni?
#38 - Ildikó - 2013.10.25. - 19:40
Preganziolban a Hotel Magnolia előtt is megáll a Booking szerint a busz. Google Street View alapján én ezt a megállót sehol sem találom, de még azt sem találtam meg, hogy egyáltalán hányas busz mehet onnan Velencébe.
Tibcsi! Van valami ötleted? Addig még szállást sem merünk foglalni.
Előre is kösz, Marcsi
#39 - Marcsi - 2013.10.25. - 21:34
ILDIKÓ: Azt nem hiszem, de a buszállomáson kiderül. Az biztos, hogy Velencéből el lehet jutni Punte Sabbioniba menetrend szerinti hajóval.


MARCSI: Ne haragudj, de nem értem a kérdést, az a kérdés, hogy Preganziolból el lehet-e jutni Velencébe? Preganziolból vonat megy Velence St. Luciáig vagy a 8-as busz Velencébe: http://www.actv.it/pdf/extraurbano/E-8.pdf
#40 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.10.25. - 23:36
Kedves Tibcsi!
Köszönöm gyors segítséged, de sajnos nem sikerült előrébb jutnom. A menetrend ugyan ezt sugallja, de a Hotel elől nem indul a Google térképe szerint 8-as busz, csak a 21-es. A 8-as busz az actv.it honlapon bemutatott térkép szerint nem megy Velencébe.
Kissé tanácstalan vagyok.
#41 - Marcsi - 2013.10.26. - 19:32
Kedves Marcsi!

Nem ismerem Preganziolt, de a neten talált információk alapján számomra egyértelműen kiderül, hogy be lehet jutni Velencébe, ami azért logikus is, hogy nincs elvágva Preganziol a külvilágtól A 8-as busz Treviso és Velence között közlekedik, ahogy linkeltem is a pdf-t, azon is látszik, ez a velencei közlekedési társaság hivatalos pdf-e. Megáll Preganziolban is ez a busz, nem tudom pontosan hol, ha nem a szálloda előtt, akkor máshol (de még a tripadvisoros és a booking.com-os kommentek szerint is a szálloda előtti busszal be lehet menni Velencébe, szóval 100%), de nem olyan nagy város, hogy megoldhatatlan lenne megtalálni a buszmegállót. Ha esetleg nem 8-as a száma, akkor is be lehet jutni Velencébe busszal, de még vonattal is, a vasútállomás 10-15 perc gyaloglásra van.
#42 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.10.26. - 19:50
Köszönöm válaszod.
#43 - Marcsi - 2013.10.26. - 20:06
Kedves Tibcsi! A kérdésem csak az lenne,mennyibe kerül a retúr vonatjegy a 15 percenként közlekedő vonatra Mestréből Velencébe 1 személyre ? Válaszod előre is köszönöm!
#44 - Farkas Krisztina - 2013.12.15. - 18:13
Kedves Krisztina!

2 EUR körül, fontos hogy a felszállás előtt érvényesíteni kell.
#45 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.12.16. - 22:08
Kedves Tibcsi!
Egy nagy körutazást tervezünk a nyárra és már most hozzá kezdek. Első állomásunk Velence, ehhez kérnék tanácsot. Még soha nem jártunk arra. Júniusban utaznánk és egy éjszakát környékbeli kempingben saját sátorban szeretnénk eltölteni és onnan beutazva akár autóval akár tömegközlekedéssel, megnéznénk Velencét. Mit javasolsz? Akár szállás tekintetében, akár a beutazás, parkolás vagy bármilyen ötletet megköszönök.
#46 - adrivik - 2014.02.12. - 14:55
Kedves Adrivik!

A legjobb velencei kemping, amiről tapasztalatom is van (bár mi bungalowban voltunk, nem sátorban, de ugyanaz a hely), ez: (hibás link törölve - admin)
Innen busszal kb. negyed óra alatt elérhető Velence, parkolni is lehet természetesen a kempingben. Szerintem felesleges autóval bemenni innen, hogy fizessetek a parkolásért, inkább buszozzatok be.
A kemping elérhető a Pizzale Romáról (oda érkeznek a Treviso reptérről a transzferbuszok, és a vasútállomás közelében is az van) 5-ös vagy 19-es busszal, vagy a Marco Polo reptérről 5-össel.
#47 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.12. - 15:23
Köszönöm szépen a gyors választ! Folytatom a kutakodást, tervezgetést. :-)
#48 - adrivik - 2014.02.13. - 09:56
Szia! Hamarosan utazunk Velencebe és az lenne a kerdesem, hogy hogyan juthatunk el a legegyszerubben a Treviso repterrol a kovetkező szállásra: Hotel Palazzo Vitturi. Remelem, jo dontes volt ez a hotel. Koszi
#49 - Viki - 2014.02.13. - 19:37
Szia!

Transzferbusz a reptérről Piazzale Romáig. Onnan pedig odagyalogolhattok, először hídon magára a szigetre, majd követve a jelzéseket a Rialtoig, végül térkép alapján a szállodáig (kb. 20-30 perc gyaloglás Piazzale Romától). Vagy pedig a Pizzale Roma környékékéről 1-es vagy 2-s vízibusszal Rialto megállóig kell menni, majd onnan gyalog: http://goo.gl/maps/7rtr7 (az A pont a Rialto-híd, a B pont a szálloda). Közvetlenül a szállodához, gyaloglás nélkül vízitaxival mehettek, de az a legdrágább megoldás.
#50 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.13. - 21:58
Szia! 28-án utazunk Velencébe busszal egy baráti társaság. Idegenvezető nélkül megyünk és egy kicsit félek. Nem igazán vagyok biztos magamban, hogy mindennek utánajártam-e. Ezért kérnék tanácsot , segítséget.Mit jelent a városbalépési engedély? A busznak milyen költségei vannak? Hol tudunk parkolni, én Mestrét hallottam. Onnan be lehet sétálni is, vagy muszály buszozni mert hosszú? Minden segítséget szívesen fogadok. Köszönöm. Üdv: Erika
#51 - Tóthné Jagica Erika - 2014.02.16. - 21:40
Szia!

Igen, Mestre, vagy Tronchetto, elvileg mindkét helyen engedélyezett a buszos parkolás is, a Tronchetto parkolóban 100%, a Mestre S. Guliano parkolóban pedig 99%, a pontos elérhetőségeit a helyeknek lásd a cikkben, a hozzászólások felett, az utolsó bekezdésben.
A kettő közül a Mestre parkolás az olcsóbb, onnan hajóval gyorsan és olcsón Velencébe lehet írni (gyalog nem), Tronchetto parkolóból pedig 2-es vaporettóval szintén nagyon gyorsan a "belvárosba".
Városba lépési engedélyről nem tudok.
#52 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.16. - 23:30
Sziasztok!

Egy kérdésem lenne, remélem, hogy tudtok segíteni!
Augusztus közepén tervezek Velencébe utazni, és 15-én átmennék Triesztbe (innen jönnék haza). Most olvasom, hogy 15-e nemzeti ünnep Olaszországban.
Az lenne a kérdésem, hogy ez mennyiben befolyásolja a közlekedést (vonattal tervezek átmenni Velencéből Triesztbe) és a különböző látványosságok (pl. Miramare kastély, múzeumok, templomok) és egyéb helyek (pl. éttermek, nyilvános wc-k stb.) nyitva tartását, elérhetőségét?
Segítő válaszotokért előre is nagyon-nagyon hálás vagyok, mert időben át kell ahhoz variálnom a terveimet ahhoz, hogy még elcsíphessek 1-2 olcsó szálláslehetőséget a nagy roham előtt. :)

Egyébként őrültség augusztusban Velencébe utazni? :D

Nagyon köszönöm előre is a választ!
#53 - utazó - 2014.02.21. - 10:53
Szia!

Ha augusztusban tudsz menni, akkor menj, csak tömeg lesz, és hőség, annyi, viszont esetleg el lehet menni fürdeni közeli tengerpartokra is, ami elég jó.

A vonatközlekedést természetesen nem nagyon befolyásolja, a trenitalia.com-on meg tudod nézni az aznapi menetrendet (de még aug. 15.-re nem ad ki semmit, ilyen korán még nincsenek fenn a járatok, valamint, majd lekeresés után arra kell kattintani hogy tutte le soluzioni, mert valamiért a trenitalia ha arra nem kattintasz rá lekeresés után csak pár vonatot ad ki, ill. arra figyelj, hogy nem mindegy a belváros közvetlen közelében lévő, a P.le Roma mellett található S. Lucia állomásról, vagy Velence-Mestre pályaudvarról mész).

Éttermek, nyilvános wc-k valószínűleg nyitva lesznek, inkább az üzletek lesznek zárva.
A nevezetességek is általában nyitva, kettőt néztem meg: a Miramare minden nap nyitva, a Museo della Risiera di San Sabba zárva tartási napjai között pedig nem szerepel augusztus 15.
#54 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.21. - 11:07
Szia Tibcsi! Kérdezni szeretném, hogy 28-án megyünk Velencébe, Mestrében szeretnénk a buszunkkal parkolni. Mennyi a parkolási díj, helyi busszal átjutunk-e Velencébe, mennyiért és hanyas járat visz át minket. Köszi, Szép napot kívánok!
#55 - Olajosne Kamany Erika - 2014.02.23. - 10:58
Kedves Erika!

A cikk utolsó bekezdésében van info, és térkép egy mestrei parkolóról, de nem tudom, hogy pontosan mennyi a buszparkolás, de biztos hogy kedvezőbb mint a velencei Tronchetto parkolóban. Onnan hajóval lehet Velencébe jutni elég olcsón.
#56 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.23. - 18:01
Nem-e tud valaki Velencében magyarul beszélő idegenvezetőt ?
Gabi
#57 - Jozsa Gabriella - 2014.03.02. - 21:46
Sziasztok!
Május 9-én megyünk Velencébe, onnan egy hajóútra. Kocsival hol a legbiztonságosabb és legolcsóbb a parkolás? Érdemes kocsival menni, vagy repülő, autóbusz, vonat jobb lenne? Várom a válaszotokat.Köszönöm.
#58 - Vassné Simon Valéria - 2014.03.28. - 16:07
Szia!

Velencéig nem biztos hogy érdemes elmenni autóval, leírás a velencei, és a Velence környéki parkolásról a cikk utolsó bekezdésében.
#59 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.30. - 11:46
Sziasztok! Lido di venezia-ba hogy tudok átjutni kocsival? gondolom h komppal de mégis honnan?? köszönöm a segitségeteket!!!
#60 - Heiter Balázs - 2014.04.04. - 12:59
Szia!

A Tronchetto-szigetről megy komp (17-es vonal). De ha nem feltétlenül akarod vinni a kocsit, leparkolhatsz Velencében vagy Mestrében (lásd a cikkben a módszereket), és vízibusszal átmehetsz.
#61 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.04. - 14:26
Szia!
Azt szeretném kérdezni, hogy hol lehet ingyenesen parkolni Mestre-ben, ahol közel van egy buszmegálló, amivel be tudunk menni Velencébe. Vagy, nem találok valahol egy olyan busztérképet Mestréről, ahol a busz járatok fel vannak tüntetve és nyomon lehet követni? Köszönöm szépen a válaszodat.
#62 - Hannah - 2014.04.10. - 14:49
Szia!

Lásd a cikk utolsó bekezdését a hozzászólások felett, de ingyenes parkolóról nem tudok, de azok olcsók.
#63 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.10. - 15:35
A parkolás valóban olcsó St Gulianoban, viszont onnan már két főnek 6 Eu/fő bejutni Velencébe hajóval. Ha busszal akarok menni 1 km gyalog. De azért köszi, majd biztos találunk valami helyet, ahol van egy utcácska, ahol lehet parkolni és közelben buszmegálló.
#64 - Hannah - 2014.04.11. - 11:10
Kedves Tibcsi!

Szeretném megkérdezni, hogy, tudsz-e ajánlani olyan oldalt, ahol a látnivalókat gyűjtötték össze a hozzájuk tartozó linkekkel, illetve hogy a belépőjegyeket érdemes-e előre interneten megvásárolni - ehhez tudsz-e tippet adni - vagy inkább a helyszínen célszerűbb? Bármilyen ötletet megköszönök.
#65 - Józsi - 2014.04.22. - 13:13
Szia Tibi!
,Május középen megyünk Mestrébe,Kérdésem azt lenne,hogy jutunk el Trevisoi reptérről legegyszerűbben a célállomásra.4 napra megyünk,mit javasolsz?
Üdv,Anita
#66 - Anita Fürst - 2014.04.24. - 22:09
Szia!Olaszorszagi nyaralast tervezunk,szallasokat nezegetunk,es egy par kerdessel szeretnenk Hozzad fordulni:Nos,Velencebe autopalya nelkul,hogy lehet eljutni,ha szlovenia felol akarunk belepni az orszagba,esetleg ha Lido Di Veneziaban foglalnank szallast?Lido di Veneziabol csak hajoval lehet bejutni Velencebe?es az arban kb mennyi?Elore is koszonom,meg valoszinuleg lesznek kerdeseim.
#67 - Bambi - 2014.04.27. - 14:29
Szia!

Nyáron készülünk Velencébe és Mestrében fogunk megszállni itt: (Via Francesco Baracca 50, 30173 Mestre)
Néztem útvonalat tömegközlekedési eszközzel Velencébe, de nem nagyon találtam konkrét busz ill. villamos járatszámot amihez tudnánk alkalmazkodni. Tudnál segíteni, hogy hogyan tudnánk eljutni Velencébe és kb. mennyibe kerül. Vagy egyszerűbb autóba szállni? Vaporettoval szeretnénk végigmenni a Canale grande-n, melyik járattal menjünk? Köszönöm válaszod.
#68 - Évi - 2014.04.27. - 21:57
Sziasztok. Abban szeretnék segítséget kérni, hogy a trieszti reptérről hogyan lehet lignano di sabbiadoróba jutni. Köszönöm.
#69 - Misi - 2014.04.28. - 13:09
Sziasztok!

ANITA: Attól függ hova Mestrébe, hogy mi a pontos cím.


BAMBI: Nem tudok ilyen autópályás kérdéseket, az Autós útvonaltervező menüpontot használhatjátok, ott be lehet jelölni, hogy autópályák elkerülése.
7 EUR az egyirányú jegy a Vaporettóra ami Lido di Veneziába megy. Az 1-es számú vízibusz P. Veneziáról, vagy ha a Szt. Márk tértől mentek, ott a 14-esre is fel lehet már szállni, arra van retúrjegy is 10 EUR-ért.


ÉVI: A szállás weboldala szerint onnan 20 m-re van egy buszmegálló, ami Velencébe megy, pontosan nem tudom, hogy melyik, de nem lesz gond vele, 15 perc alatt a városban van. Autóval ne menjetek be, mert nem fogtok tudni parkolni, csak méregdrágán.
Az 1-es vaporettó megy végig a Canal Grandén. Ahogy beérkeztek Mestréből busszal Velencébe, rövid gyaloglás után felszállhattok.
#70 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.28. - 23:09
Kedves Tibcsi!
Már korábban is kérdeztem tőled, lassan kialakul a konkrét tervem, de mindig van valami ami nem világos.
Tehát:
A Venezia Kempingben foglaltam, onnan bemegyünk kocsival Mestrébe a vasútállomásra és ott hagyjuk a kocsit, onnan tömegközlekedéssel (5-ös busz? ) Velencébe. Vagy a kempingből is betudunk menni, kihagyva a vasútállomás parkolást stb.
Kérdésem: Ez a busz a Szent Márk térre visz?
Szeretnénk vaporettózni az 1 órás útra gondoltam. Ez a Canal Granden visz végig, és 7 euró? Oda visz vissza ahonnan elindultunk?
Ne haragudj hogy lehet számodra buta kérdéseket teszek fel, de nem szeretnék meglepetést és inkább felkészülök alaposan, annál is inkább mert olasz nyelvtudás hiányában is szenvedünk.

A Szent Márk térhez képest a Sóhajok hídja gyalog elérhető könnyen?

#71 - adrivik - 2014.04.30. - 11:09
Szia!

A buszok Mestréből nem a Szt. Márk térre, hanem a Piazzale Romáig visznek, ez Velence utolsó autóval megközelíthető része, ahonnan gyalog kb. fél óra a Szt. Márk tér, vagy odavisz pl. az 1-es vízibusz.
A Szt. Márk térhez nagyon közel van a Sóhajok hídja, de rá nem lehet menni, és alá is csak gondolával, de látszik, csak távolabbról.
A vízibusz jegy 60 percig érvényes, nem (feltétlenül) visz oda vissza, ahonnan elindultatok, de le lehet szállni és az ellenkező irányba tartóval a másik oldalról visszamenni. Pl. az 1-es végigmegy a Canal Grandén, a Piazzale Romától a Szt. Márk térig, de utána továbbmegy a tengerpartra.
#72 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.05.01. - 17:03
Szia Tibi!
Küldeném a pontos címet .
Hotel Centrale,P.le Donatori di Sangue 14.Mestre,
Szerinted érdemes e vásárolni vaporetto kártyát?
Köszönöm szépen,
Üdv,Anita

#73 - Anita Fürst - 2014.05.03. - 19:07
Szia!

A reptérről transzferbusszal menjetek Mestre vasútállomásig (de olyan buszra szálljatok, ami a Mestre vasútállomásig -is- megy, nem -csak- Velencébe!) VAGY 6-os busz Trevisio vasútállomásig, majd onnan vonat Mestre vasútállomásig. Mestre vasútállomástól pedig 15 perc gyaloglásra van a hotel: https://goo.gl/maps/MrhWS Vagy lehet mennek Mestre vasútállomástól helyi buszok is a szállodáig.
Velencébe pedig majd a hotel elől indul a 7-es busz.
Vaporettóra akkor vegyetek több órás jegyet, ha annyit utaznátok vele, hogy megérje (egyébként Velence gyalog bejárható, de egyszer-kétszer mindenképp érdemes felülni).
Egyszerűen 8 db jegyet vegyetek a buszra Mestréből Velencébe ha 4x mentek oda, és vissza, ha ennél többször már vehettek 10-es gyűjtőjegyet buszra.
#74 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.05.05. - 18:52
Szia Tibcsi!
Gyereknek hány éves kortól kell buszjegy, vaporetto jegy? Illetve a buszra fejenként egy táska megengedett. Az megszabott, hogy milyen méretű lehet?
#75 - ria314 - 2014.05.06. - 09:06
Szia!

6 éves kor alatt lehet ingyen utazni vaporetton, helyi buszokon Velencében.
Nem hiszem, hogy figyelnék, hogy mekkora a táskád, de még azt se hiszem, hogy 2 táskával nem engednének fel :)
#76 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.05.06. - 09:16
Köszönöm a gyors választ, minden mást már megtudtam erről az oldalról :)
#77 - ria314 - 2014.05.06. - 09:21
Szia Tibi,

Köszönöm szépen a gyors választ.

Üdvözlettel,
Anita
#78 - furst anita - 2014.05.06. - 12:33
Szia Tibcsi!

Nagyon szépen köszönöm a válaszod, sokat segített, így ezt is ki tudom pipálni a szervezésben. :)
Szép estét,
Évi
#79 - Évi - 2014.05.11. - 21:33
Hello !

Szeretnék érdeklődni hogy Punta Sabbioni és Szent Márk tér közt mennyi a felnőtt vaporetto ár
#80 - Bánhegyi Barbara - 2014.05.23. - 11:48
Szia!

Ugyannyi mint egy jegy más vaporetto-vonalakra is, tehát pl. 7 EUR egy vonaljegy (1 órás jegy). A 14-s vonal van P. Sabbioni és Velence között.
#81 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.05.26. - 01:54
Szia Tibi!
Mi Dolo-ban szállunk meg. Mi a legolcsóbb megoldás beutazni Velencébe?
Köszi. Dalma
#82 - Dalma - 2014.05.31. - 23:19
Szia!

50 perc Dolo-Velence busszal, az árát nem tudom: http://www.actv.it/pdf/ES/E-53.pdf
ill. úgy látom vannak vonatok is, fél óra alatt érnek Velencébe, 3,30 EUR-ért, menetrend http://www.trenitalia.com/trenitalia21.html tutti i treni fülre kattintva először.
Hogy hol a buszmegálló / vasútállomás a szálláshoz képest, a szállodában biztos megmondják.
#83 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.02. - 04:11
Kedves Tibcsi!

Augusztusban szeretnénk a párommal Olaszországba menni, most még apartmanokat keresek Bibione-ban vagy Jesolo-ban. Tudsz ajánlani olyan helyet, ahol olcsóbban meg tudnánk szállni 1 hétre?
A másik kérdésem pedig az lenne, hogy ha Bibione-ban foglalok szállást, akkor hogyan juthatok el a legolcsóbban Velencébe? Mindenképp szeretnénk megnézni a várost, lehet, hogy 1 nap nem is lenne rá elég, ezért érdekelne minden olcsó megoldás, mert ahogy olvasom, kocsival szinte lehetetlen ott parkolni. Köszönöm előre is a válaszaidat!!
Petra
#84 - Petra - 2014.06.09. - 13:34
Szia.
Doloból hogy lehet legolcsóbban bejutni Velencébe?
#85 - Dalma - 2014.06.11. - 22:31
Sziasztok!

PETRA: Nem tudok konkrét apartmanokat ajánlani. Bibone-Velence eljutás: lásd a 6-os hozzászólásban.


DALMA: Már egyszer válaszoltam..
#86 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.12. - 20:35
Sziasztok!
Velencébe utazunk, a szállás Margherában van, olyan térképet keresek, amin jelölve vannak buszmegállók, már mindenféleképpen kerestem térképen, fórumokon, de nem találok, és mivel a szállás a mestrei állomástól legalább 40 percnyi gyaloglásra van, ezért buszozni kellene. Néztem már az actv-t meg ilyeneket, de nem bírok rajta kiigazodni.
Meg olyan kérdésem lenne, hogy a 24, 36 órás vaporetto jegyben, vagy tömegközlekedési jegyben benne van a busz is Margherából, vagy azt külön kell megvenni? Mert Mestrét az olvastam, hogy arra is vonatkozik, csak ezt nem írták sehol.
Meg ha lehetne akkor árakkal kapcsolatban szeretnék kérdezni, egy fagyi, üdítő, vagy pizza vagy szendvics milyen áron mozog egy átlagos helyen, hogy tudjuk, hogy kb mire számítsunk. Meg valami emléktárgy. Meg hol érdemes egyáltalán ilyesmit venni.
köszönöm a segítséget
#87 - Plysysy - 2014.06.14. - 19:35
10-20 EUR-ból meg lehet kajálni személyenként, a legolcsóbbak mindig a pizzák (és finomak is), 10 EUR körül már vannak, ennél drágább már a risotto, egyéb főételek. Üdítőt, és egyéb nem főétel jellegű dolgokat pl. a vasútállomáson, vagy még a városon kívül lehet/érdemes venni, valamint Velencében is nagyobb áruházban, pl. van egy Billa.
Így nem tudom mit mondani Margherára, csak ha megadod a szállás nevét, vagy címét, ill. hogy honnan mennél egyáltalán, melyik reptérről, ill. lehet a szállás weboldalán is találsz infókat, de biztos, hogy e-mailben/telefonon érdeklődhetsz tőlük, hogy hogy lehet eljutni, válaszolni fognak.
#88 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.15. - 15:16
Köszi a választ. A camping village jollyban lesz a szállásunk, és ott is parkolnánk, onnét másnap már van lehetőségünk az utazásra, mert van kemping busz, de első nap viszont nem megoldott, mivel délután érkezünk. Beszéltem már a szállással, azt mondták, hogy az első napot nekünk kell megoldani.
Köszi a segítséget.
#89 - Plysysy - 2014.06.15. - 19:59
Leírások, valamint a camping weboldala alapján is kérhető reptéri transzfer. De ha azt írják, hogy mégse: a camping weboldala alapján így lehet odajutni: Mestre vasútállomástól 15-ös busz Marghera Panorama felé, majd leszállni 10 perc után a 2. megállónál Via Beccairában.
Egyébként a Treviso és a Marco Polo repülőtérről is van busz, ami a Mestre vasútállomásra visz.
#90 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.15. - 23:25
Köszi a választ, de szerintem félre értettél, mert írtam, hogy autóval megyünk, de nem akarunk velencében a drága parkolókban parkolni, pláne cuccokkal, azért kell a camping és velence között a busz.
De mostmár tudom, hogy melyik busz jó. És ez mindegyik irányba jó ugye? camping ->Velence ->camping?

köszi mégegyszer
#91 - Plysysy - 2014.06.16. - 17:34
Ja, autóval! Az eljutáshoz itt vannak az infók: http://www.ecvacanze.it/en/camping/camping-in-town/camping-village-jolly/info-point/
A camping és Velence között használhatjátok egyszerűen majd a camping transzferbuszát, meg van valami helyi busz is, ha nem lenne camping busz, úgy már nem hiszem, hogy Mestre vasútállomáson keresztül lenne a legjobb az eljutás, meg fogják mondani, hogy a legjobb, nem ismerem hogy a Velence környéki településeken milyen buszok vannak, hogy van a közlekedés.
#92 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.16. - 18:00
A vaporet-re 3 napos berletet lehet venni?
Koszi elore is Iby
#93 - FARKAS iBOLYA - 2014.06.17. - 03:11
Igen, ahogy a cikkben a Tippek, tanácsok, közlekedés, parkolás részben le van írva, van 72 órás jegy, 35 EUR-ért.
#94 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.17. - 03:34
A gondola korulbelul mennyibe kerul? En egyedul megyek.
Koszi Iby
#95 - FARKAS BOLYA - 2014.06.17. - 03:40
Hivatalos, megszabott velencei minimum gondola árak: 80 EUR nappal, 100 EUR éjszaka 40 percre. Lehet alkudni, akkor viszont nem fog 40 percet menni/nem fog olyan érdekes helyekre elmenni. (ki is egészítettem ezzel a cikket).
#96 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.17. - 22:04
Sziasztok!
A leírásban az szerepel, hogy a buszokra (nem Velence, hanem Mestre, stb) a jegyek 1,5 EURO-ba kerülnek. Ha elővételben vesszük? Mert a buszokon 3,5 EURO. Plusz azt írod, hogy van gyűjtő jegy 11 EURO-ert. Ezt hol lehet venni?
Előre is köszönöm a választ :)
#97 - Gabriella - 2014.06.18. - 12:57
Szia!

Ha a Garage Europaban parkolunk onnan hányas busszal tudunk bemenni Velencébe, és hol tudunk buszjegyet venni? A buszok milyen gyakorisággal járnak? A segítségedet előre is köszönöm.
#98 - Zita - 2014.06.19. - 11:11
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék, a neten nem igazán találtam választ a kérdésemre. Velencében van kemping? Ha nincs akkor Velencéhez melyik Kemping van a legközelebb? Köszönöm a választ előre is.
#99 - Dávid - 2014.06.19. - 13:05
Sziasztok!
Közben megoldottuk. 16 Euro egy 10-es jegy a külső kerületekben (például: Moglianoból Mestrebe) Érdemes ezt választani.
Szép napot!
#100 - Gabriella - 2014.06.20. - 09:34
Sziasztok!

ZITA: Az a 4-es busz, és 10 percenként jár.


DÁVID: Velencében nincs, de a környékén van egy pár. A legközelebbi, és legjobb ez, a kempinghez közel van egy buszmegálló, amivel negyed óra alatt Velencébe lehet érni: (hibás link törölve - admin)
#101 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.20. - 23:58
Szia!

Köszönöm a válaszodat. Még egy kérdésem lenne, hogy buszjegyet tudunk a Garage Europa közelébe venni.
A segítségedet ismét köszönöm.
#102 - Zita - 2014.06.21. - 09:09
Nem jártam a garázsnál, vagy ezen a vonalon. Nem biztos, hogy hogy van ott buszjegyárus (lehet venni újságosoknál, dohányboltokban is), de akkor lehet, hogy a buszon lehet venni.
#103 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.21. - 15:12
Szia. Velencébe szeretnék átjutni Punta Sabbioniból, 5 fő és az árak után érdeklődnék. Tavaly már voltunk, de egész napos jegyet vettünk elég drágán, lehet hogy az vaporettóra is érvényes lett volna. Ha csak a 7 eurós órás jegyet veszem az mit jelent? Velencéből újra meg kell vennem a 7 eurós egyszerit? Hogyan lenne a legolcsóbb, jó lenne a vaporettóval is körbejárni a szigetet, egyáltalán lehetséges, van ilyen jegy?
Köszönöm a segítséged.
#104 - Anita - 2014.06.22. - 11:47
Szia!

Igen, Punta Sabbioniból egyszerűen át lehet jutni vaporettóval Velencébe. Igen, 7 EUR az egyirányú jegy, tehát Velencéből is kell majd egy jegy vissza. További vaporetto jegyek 12, 24, stb. órásak, a cikkben található az áruk.
#105 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.22. - 14:56
Szép napot! Egy hét múlva megyünk Ve-
lencébe,A szállás foglalva/Mestre/,kér-
dezném A velence-kártya melyik mire
jó? /Közl./Murano. Burano,Torcello/,
Múzeumok,templomok.? /3 nap/
A segitséget köszi: Czuczi István
#106 - Czuczi istván - 2014.06.22. - 16:56
Szia!

Muranóba, Buranóba, és Torcellóba is jók a Travelcardok vaporettóra. A közlekedési jegyek árai a cikkben. Ezek nem érvényesek belépőkre.
Ami érvényes, az a Venezia UnicaPassra az múzeum- és templombelépőkre jó. Itt látható hogy mi a különbség köztük, életkor szerint vannak differenciálva: http://www.veneziaunica.it/en/ecommerce/products/pack/tourist-citypass
De ez meg alapból, azon az áron nem tartalmaz közlekedést, de lehet venni kombináltat is belőle, közlekedéssel.
#107 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.22. - 17:59
Szia!
Én feleségemmel júliusban utazok Velencébe.Mestrében fogok szállást foglalni.
Vonattal tervezem az utazást.Tudod e esetleg, hogy Mestrébe megáll e vonat?
Németet beszélik a helyiek?
Szokás e , hogy a gondolába hatan ülnek(természetesen akik nem együtt nyaralnak) és igy megosszák a költséget?
Várom válaszod

köszönöm!
#108 - Anikó - 2014.06.22. - 21:20
Szia!

Igen, van olyan vonatállomás, hogy Venezia-Mestre, ott le lehet szállni Mestréhez, de lehet onnan a szálláshoz még buszozni kell esetleg. Nem tudom, biztos meg lehet beszélni jó fej emberekkel hogy megosztjátok a gondolát, én nem láttam ilyet a két szememmel, de biztos, van, aki vevő rá, és biztos történt már ilyen :)
A turizmusban dolgozók igen, elképzelhető hogy beszélnek németül is, bár főleg angolul azért.
#109 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.22. - 21:33
Kedves Tibcsi!

Köszi a segitséget!!!!
#110 - Czuczi istván - 2014.06.23. - 08:33
Szia!
Én hatalmas segítséget szeretnék kérni.Jövő héten megyünk Velencébe,2 kicsi gyerekkel.Kérlek segíts nekem,hogy hol parkoljunk kocsival(Tronchetto parkoló),itt van mindig hely,vagy előfordulhat a teltház is?Menekülőtervnek valami más megoldás.Mivel tudunk tovább jutni...És esetleg ha tudnál nekem egy útvonalat összeállítani,ami 4-5 óra időtartamot ölel fel.Gondolázni is szeretnénk,és végigmenni a Canal Grande egy részén.Nagyon szépen köszönöm előre is a segítségedet!!!
#111 - Mariann - 2014.06.24. - 18:47
Kedves Tibor!
Nem tudom a foglalással kapcsolatban tudsz e segíteni.
A Trivago oldalán próbálok Mestreben szállást foglaani,de már a foglaláskor kérik a szállás árát!
Ez járható út, nem tudom mások hogyan foglalnak egyénileg, ami persze megbízható!

Köszönöm Anikó
#112 - Anikó - 2014.06.24. - 20:16
Sziasztok!

MARIANN: Velencében a Tronchetto, meg a P.le Roma parkoló van. A cikkben, a végén, a hozzászólások felett több mestrei parkoló is található menekülőtervnek, az említett mestrei parkolók olcsóbbak, és szerintem hely is lesz, de nem ismerem természetesen az összes parkolót, és hogy mikor hol van hely. De ezek szerint ha csak 4-5 órátok van, akkor lehet tényleg jobb Velencében parkolni. 4-5 óra alatt, mondjuk egy javaslat: végigmehettek a Canal Grandén a P.le Romától 1-es vaporettóval, leszállhattok a Szt. Márk térnél, ahol megnézhetitek a teret, és a közelében a sóhajok hídját, majd érdemes elindulni visszafele gyalog a Rialto-hídig, még ha nem is torony irányt, bolyongani, mert nagyon szép helyeket lehet felfedezni. És ha még belefér gondolázás, akkor gondola.


ANIKÓ: A Trivago egy árösszehasonlító oldal, mint a Hotelscombined, amit én is ajánlok itt az oldalon, tehát valamelyik partneroldalánál foglalsz gyakorlatilag, nem pedig a Trivagónál. Az adott partneroldal ismeretében tudok véleményt mondani. Általában a szállásfoglaló oldalak vagy kérnek 1 éjszaka előleget, vagy nem, teljes összeget nem igazán szoktak elkérni. Általában a foglaló oldalak mind megbízhatók, a nagyobbak, Trivagon, Hotelscombineden nem szoktak megbízhatatlan oldalak fenn lenni. A talán legjobb oldal a booking.com, de, ahogy itt is a cikkben, nem azt szoktam ajánlani elsősorban, én is a HotelsCombinedot ajánlom, mert azért a booking.com-on kívül is van élet, sokkal nagyobb választék, és jobb árak kaphatók ilyen árösszehasonlító oldalakon, mint csak a bookingot nézve (de a booking is fenn van ezeken is).
#113 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.24. - 21:41
Szia,köszönöm!!
Még annyi ha a Tronchetto-ban tudunk megállni,mivel megyek be,és a jegyeket hol veszem meg?A járatot megtaláltam,amit feljebb írtál,és azok milyen időközönként indulnak?
Köszönöm nagyon a segítségedet!
#114 - Mariann - 2014.06.25. - 07:42
Szia!

Onnan vaporettóval (2-s vonal) lehet Velencébe menni, amivel egyből végig is mehettek a Canal Grandén a Szt. Márk térig (csak jó irányba tartóra szálljatok fel, az első megálló a P.le Roma lesz). 10 percenként jár a 2-s vaporetto. Jegyet lehet venni a vaporetto állomáson, vagy a környékén egy trafikban.
#115 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.26. - 01:21
Kedves Tibcsi,
Kedves Tibcsi,
Segítségedet kérem. Szombaton indulunk Lignanoba, onnan egy napra átmennénk Velencébe. Úgy terveztük, hogy Punta Sabbioniniban hagyjuk az autót és onnan hajóval mennénk át Velencébe. Olvastam a hozzászólásokat a P.S-i parkolási díjról és a hajójegyről. Kérdéseim: Punta Sabbioniban esetleg az általad írt (2012-es) 16 eurós parkolási lehetőségnél van-e olcsóbb? Punta Sabbioniban lehet-e olyan(napi)jegyet váltani, ami a Velencébe be(és vissza)hajózást és a velencei vaporettó járatok igénybevételét is magában foglalja?
Válaszodat várom és köszönöm.
Üdv.Kati
#116 - Kifut Katalin - 2014.06.26. - 08:49
Kedves Katalin!

Punta Sabbioniban nem ismerem a parkolókat, a 11-s hozzászólásban írta valaki, azt nem én írtam, ill. máshol azt olvasom, hogy akár ingyen is lehet ott valahol parkolni, de az régebbi info. De onnan ugyanolyan vaporetto megy, mint amik Velencében közlekednek, tehát érvényesek onnan, oda, és Velencében is a cikkben említett vonaljegyek, több órás jegyek, stb.
#117 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.27. - 10:52
Kedves Tibcsi,

Tudna idegenvezetőt ajánlani Velencében?

Zoli
#118 - Zoli - 2014.07.01. - 11:42
Kedves Zoli!

Nem tudok magyar idegenvezetőt, és nem is találtam, angol idegenvezetést találni külföldi oldalakon pl. http://www.venicewelcome.com/servizi/tour-ing/venicewalktours.htm
ill. a helyszínen is majd lehet látni lehetőségeket.
#119 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.01. - 15:42
Kedves Tibcsi!

Az lenne a kérdésem, hogy a Dózse palotában és a Székesegyházban lehet e fényképezni?
Valamint papucsban, rövidujjú felsőben, és térdnadrágban be lehet e menni? Nem szeretnék ott fizetni pluszban, mert olvastam, h kendőt meg ilyeneket kell venni.
És hol lehet venni Velencében, csak kizárólag a Szent Márk téri múzeumokba belépőt (komplex) előre venni? Hogy ne kelljen sorba állni?
És az utolsó 2 kérdésem, hogy az Atenao S. Bassoról tudsz valamit mondani, hogy, hogyan is működik, mert azt olvastam, hogy az a ruhatár a székesegyházhoz, és utána a kapott bilétával nem kell sorba állni, csak be kell mutatni, ez tényleg így van?

köszönöm a segítséged
Üdv: Stike
#120 - Stike - 2014.07.02. - 20:08
Az Atenao San Basso egy templom, amit
1953-ban koncertteremnek alakitottak ki.
#121 - m - 2014.07.02. - 20:28
Kedves Stike!

Ha jól emlékszem, nem engedélyezik alapból a fotózást, de vaku nélkül, ill. esetleg ha meg is kérdezed, úgy megengedhetik. A térdet és a vállat takarni kell, tehát térd felett végződő nadrág nem jó (lehet eleve rövidnadrág sem), a papucsot szerintem nem nézik, de ez megint olyan dolog, hogy kérdés éppen hogy nézik, és mik a határvonalak, én nem ilyen jó időben voltam. A térd és váll takarása a templomokra vonatkozik, a Dózse-palotában nincsenek öltözködési szabályok.
Ilyen kombinált belépők vannak: http://www.veneziaunica.it/en/ecommerce/products/pack/tourist-citypass
A bazilika maga ingyenes.
#122 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.03. - 02:14
És ez a ruhatár dolog, hogyan működik, mert erről nem írtál, és most már kezdek elbizonytalanodni kicsit. :-)
Köszönöm
Stike
#123 - Stike - 2014.07.08. - 21:26
Ruhatár a vasútállomáson van, én arról a ruhatárról tudok csak.
#124 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.08. - 21:32
Kedves Tibcsi!

A Lidora foglaltam szállást a szép strandok miatt (gyerekekkel megyünk). Átvinnénk az autót, de az ott töltött napok alatt valószínű, hogy többször is elmennénk másfelé, azaz használnánk a kocsit. A kérdésem az lenne, hogy macerás-e, nagyon költséges-e kompozgatni (ha igen, akár le is mondom a szállást és keresek máshol)? Honnan indul és mennyibe kerül a komp (személyek+autó), van-e rá bérlet?
Előre is köszönöm a választ! M.
#125 - Márti - 2014.07.10. - 23:20
Szia,
Szeretném megkérdezni, ha P.Sabbioneból Velencébe szeretnénk utazni Burano megtekintésével milyen vaparetto jegyet kell venni.

Előre is köszi a választ. Éva
#126 - SzÉvi - 2014.07.11. - 12:24
Sziasztok! Nemsokára indulunk Velencébe, kocsival megyünk, kempingben szállunk meg, itt:
http://www.camping-miramare.it/
Azt olvastam valahol, h ennek a kempingnek a közeléből indul a vízibusz. Tudtok ennek az áráról mondani valamit? Egy útra vagy egy napra érvényesek? Oda-visszára, átszállással? Illetve olvastam, hogy vannak Mestre parkolók, ahol ott lehet hagyni a kocsit, és hajóval lehet bemenni a központba. Azt szeretném megtudni, h melyik megoldás pénztárca barátibb! Előre is köszönöm a segítséget! Dominika
#127 - Szabó Dominika - 2014.07.14. - 14:32
Sziasztok!

MÁRTI: A Lido-Velence (azaz Tronchetto) komp árai a kocsi méretétől függnek, és itt láthatók (a 17-s vonalat nézd):
http://www.actv.it/en/movinginvenice/prices#C7
Ez a személyek díját nem tartalmazza, azok a cikkben szereplő sima velencei hajóárak (ill. nem csak azok, a Lido esetében kapható speciális retúrjegy 10 EUR-ért).


SZÉVI: Ugyanolyan jegyek kellenek onnan is, lehet venni vonaljegyeket (azaz 60 perces jegyeket), vagy többórás jegyet.
#128 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.14. - 17:18
Kedves Tibi,
köszi a válaszodat. Megosztom a tapasztalatom, hátha másnak is hasznos az info...
Punta Sabbioniban, a hajóállomás közelében már "vadásszák" az autósokat :) Önkéntes "forgalomirányítók" vezetnek be a parkolókba, ahol 5 euró a napi parkolási díj.
Üdv és nagyon kellemes utazást Mindenkinek!
Kifut Kati
#129 - Kifut Katalin - 2014.07.17. - 19:58
Kedves Kifut Katalin!
Mennyire biztonságosak ezek a parkolók? Őrzik is őket, vagy csak a pénzt szedik be? :) Mi augusztus második hetében szeretnénk menni, Lignano-ban néztem apartmant. Szerintetek mennyire lesznek tele a strandok, a város? Bibione-ba, Velencébe mindenképp szeretnénk elmenni, csak kicsit tartok az óriási tömegtől az ünnep miatt... Vélemények, tapasztalatok? Köszönöm!
Petra
#130 - Csalló Petronella - 2014.07.17. - 23:46
Érdeklődnék, hogy ha Velencében töltünk 3 napot, repülővel érkezve, van lehetőség a tengerben strandolni? Valami Lido-ról írnak mindenütt, ez nem a Lido di Jesolo, ugye? El lehet tengerpartra (strand) jutni vaporettoval Velencéből, vagy mit javasolsz? És ez(ek) drága strandok vagy szabad strandok? Köszönöm a választ!
Hedi
#131 - Hedi - 2014.07.18. - 20:03
Szia!

A Lido di Venezia tengerpart negyed óra alatt elérhető Velencéből, a Szt. Márk térről vaporettóval. Szabad strand.
#132 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.18. - 20:45
Kedves Tibcsi!
Ha veszek egy 12 órás vaporetto jegyet, akkor azt többször is felhasználhatom? Átszállhatok, vagy le és utána vissza? Az ár gondolom csak egy személyre van, szóval kettőnknek ez 2*? Érdekelne még, hogy Burano-ba is át lehet menni vaporetto-val, vagy csak hajóval? Köszönöm a segítséget!
#133 - Csalló Petronella - 2014.07.18. - 21:49
Kedves Petronella!

Természetesen pont arra szolgál a 12 órás jegy, hogy 12 óráig használhasd amennyiszer akarod :)
Buranoba is megy vaporetto, de ahhoz először a Piazzale Romától el kell menni a 4.2-es számú vaporettoval Fondamente Nove-ig, és ott lehet átszállni a Buranóba közlekedő 12-s számú vaporettóra.
#134 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.18. - 22:57
Kedves Petronella!
Mi is Lignanoban töltöttünk apartmanban egy hetet, onnan kirándultunk át egy napra Velencébe. Punta Sabbioniban nem zárt a parkoló - simán az út (és közvetlenül a vaporettó megálló/kikötő) melletti, viszonylag nagy "zöldmezős" területre állnak az autókkal az odaérkezők (nagyon sokan!) Ezt az 5 eurós parkolót mi igénybe vettük, nem lett baja sem az autónak, sem az értékeinknek. Őrzött parkoló szerintem nincs a közelben...
Lignano - legalábbis a strandja - szerintem nagyon sok embert elbír... közel 8 km homok, 25 sor napernyő + a szabad terület... óriási!
Velencében pedig már július első napjaiban is brutál sok túrista volt.... készüljetek a hosszan kígyózó sorokra!
Nagyon jó utat, kellemes pihenést!
Üdv. Kifut Kati
#135 - Kifut Katalin - 2014.07.19. - 17:54
Köszönöm szépen a válaszokat, és a segítséget!
Lehet, hogy buta kérdés, de Punta S-ban azonnal meg fogjuk találni a kikötőt, ahonnan indul a vaporetto? Esetleg van pontos címe, vagy GPS kordinátája a helynek? Nagyon szépen köszönöm! Most először utazunk Olaszországba, és minél többet szeretnék megtudni, ill. megszervezni, amíg itthon vagyunk, netközelben :) Mindenképp meg akarjuk nézni Velencét, ha ezren lesznek, ha nem, akkor is, ha már ott leszünk. :) Még egy kérdés eszembe jutott. Nézegettem a neten térképeket, de nem tudom pontosan, hogyan keressek rá... olyat szeretnék, amin Velence fő nevezetességei vannak, illetve az utcák, kikötők. Gondolom ott is lehet venni térképet, de horror áron, ezért gondoltam, hátha ilyen is van az interneten?!
#136 - Csalló Petronella - 2014.07.19. - 21:20
Szia!

A térképet Velence nevezetességeivel még ezen az oldalon is megtalálhatod a Térképek - Velence térkép menüpontban:
http://utazas-nyaralas.info/olaszorszag/velence-terkep.html
De egyébként mindent meg fogsz találni, gyalog bejárható a város, sokszor csak követni kell a turisták hadát, ill. vannak jelzések a különböző nevezetességek felé.
#137 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.20. - 16:27
Kedves Petronella,
ne aggódj, biztosan megtaláljátok a kikötőt :) Lignánóból autóval nagyon egyszerű, Punta Sabbioniban "ütközésig" kell menni, az út végén található a kikötő. Augusztusban tuti, hogy rengeteg ember lesz a környékén, felismeritek. Velencében a térkép 3 euró, de nem érdemes megvenni, ahogy Tibcsi írta, a túristák hadát kell követni, de ha esetleg elbizonytalanodnál, lesz egy-egy sárga tábla a házak falán, ami útbaigazít :) a Piazzale Róma, a Rialtó, a Vasútállomás, a S.Márk tér stb. felé.
#138 - Kifut Katalin - 2014.07.20. - 22:15
Szia. Mi jövő hétvégén szeretnénk Velencébe menni, de céltalanul. Nem foglaltunk előre szállást vajon lessz szabad szoba? És Svájcból mennénk autóval,Mester lenne a megfelelő hely es szallasi hely? Es akkor onnan vaporettoval tovább? Köszönöm előre is válaszod.
#139 - Bea - 2014.07.23. - 10:43
Szia!

Azt javaslom, hogy inkább foglaljatok előre szállást, sok kellemetlenségtől, idő- és energiaveszteségtől kímélitek meg magatokat.
Kereső a cikkben, ill. egy konkrét kemping a 47-es hozzászólásban.
Mestréből nem vaporettóval lehet Velencébe jutni, szállástól függően inkább vonattal, vagy busszal.
#140 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.23. - 15:39
Én is sok információt kaptam az oldal hozzászólásaiból egyéni utazásunkhoz, ezért megosztanám jövendő utazókkal nagyon kedvező tapasztalataimat:
Van egy 4*-os szálloda Monastier di Trevisoban, a Park Hotel Villa Fiorita.
Besorolásának megfelelően magasszíntű kiszolgálással, hihetetlenül alacsony árakon.
Egy havi előfoglalással 2 fő + 1 gyermek szobaára svédasztalos, bőséges reggelivel 4 éjszakára : 264 Euró, ami felnőttre számítva is 10 eFt/fő/éj rendkívülk kedvező árat jelent, extra kiszolgálással.
A hely azoknak javasolható, akik a környéket is meg kívánják nézni autóval. Lido di Jesolo városi parkolója 27 km (parkolási díj 6 Euro 8 órára), Velence parkolóház 34 km, Caorle tengerpart 39 km.
Ez a szálloda lényegesn olcsóbb, mint a közvetlen tengerparti lehetőségek, még a kemping és apartman áraknál is. A kis utazgatás ellenében pedig kényelmes, jó színvonalú, és olcsó pihenési lehetőséget biztosít, gyönyörű környezetben.
#141 - B. István - 2014.07.29. - 17:31
Kedves Tibor!
Jesoloból szeretnénk először Muranóba és Buranóba eljutni, majd még.uezen a napon Velencébe, majd vissza Jesoloba. Tudom ez lehet sok egyszerre, de gyerekekkel megyünk, így a múzeumokat kihagyjuk, mivel mi korábban már voltunk és láttuk.Muranot és Buranot viszont még nem, így egy napba zsúfolnánk. I. Milyen ütemterv szerint javasolnád ezek bejárását. II. Milyen jegyet vegyünk (12 órás vaporettóval bejárható minden?) III. Pontosan mikor hol kell átszállni? Nagyon szépen köszönöm a válaszaid!
(Ui. Köszi az oldalt, már több nyaralásra a te "segítségeddel" készültünk fel:-))
#142 - Sz.Zsolt - 2014.08.02. - 20:15
Sziasztok!
1 hét múlva ilyenkor már Olaszországban leszünk... :)
Több kérdés is felmerült még bennem, ismét. Nézégetem a Jesolo-i és a Bibione-i strandokat is, oda is szeretnénk majd ellátogatni. Tudna nekem valaki segíteni, hogy melyik részre érdemes menni? Esetleg utca címet, vagy GPS kordinátát mondani, hogy könnyebben odataláljunk? A Bibione-i világítótorony is érdekelne, hogy merre kell menni, viszont a google-ban nem találtam pontos címet :(
A vaporetto-val kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogyha veszek 2 főre 12 órás jegyet, akkor arról mit kapok, kártyát, vagy egy kis papírt, hogy én meddig használhatom fel, és azt kell felmutatnom majd?
Köszönöm szépen a sok segítséget!
#143 - Csalló Petronella - 2014.08.02. - 22:11
Szia!
Mi Lido Di Jesolo-ban fogunk megszállni már holnap. Az lenne a kérdésem, hogy Velencébe onnan milyen tömegközlekedési eszközzel tudunk eljutni? A google maps hajót javasol Punta Sabbioni-ből ami 2,5 órába telik, kicsit soknak tartom, főleg hogy tengeribeteg vagyok a hajón :( Esetleg megy-e valahonnan vonat? Ha árakat is tudsz mondani nagyon megköszönöm :)
Másik kérdésem, hogy a vaporettóval hogyan tudunk Muránóba és Buránóba eljutni, illetve mennyibe kerülnek a belépők?
Nagyon köszönöm!
#144 - Piros - 2014.08.03. - 15:54
Kedves Piros! Mi 11-én megyünk Jesoloba.Hol szálltok meg? Előre foglaltatok? Tudunk esetleg privátban egyeztetni?;-) Köszi előre is! Zsuzsa
#145 - sz.zs. - 2014.08.03. - 16:31
Szia Zsuzsa,
igen előre foglaltam, kb 1 hete, de már nem volt sok választási lehetőség. A Hotel Silva-ban fogunk megszállni. Fontos szempontunk volt, hogy legyen félpanziós ellátás és ha már tengerpart akkor fürdési lehetőség. :) Én mindig a booking.com oldalán intézem a foglalásokat.
Közben megtaláltam, hogy megy busz Lido di Jesolo-ból napi 3× a pályaudvarról Mestre-be. Hát hogy aztán ez igaz-e nem tudom, kiderül.

Talán másnak is hasznos lehet, találtam egy oldalt ahonnan Velence térképet lehet letölteni, csak e-mail cím kell és küldik :)
http://www.venezia.net/venice-guide/grazie.php?lang=ITA
#146 - Piros - 2014.08.03. - 17:01
Sziasztok!

ZSOLT, ÉS PIROS:
Nagyjából ugyanazt kérdeztétek. Punta Sabbioniból mennek hajók Velencébe, lásd a 11-s hozzászólásban. Lido di Jesolóból P. Sabbioniig előtte pedig busz vagy kocsi.

Burano eljutás a 134-es hozzászólásban. Muranóba az ott említett 4.2-s vaporetto közlekedik, tehát értelemszerűen akkor először arról nem kell átszállni, mintha Buranóba mennétek, hanem elmenni Muránóig.
De az említett 12-s vaporetto is megy Velencétől Muranoba és Buránóba is, úgy nem kell átszállni, csak az nem a P. le Romától megy hanem a F.te Nove-tól.
Itt látható minden, tehát a 12-s és a 4.1/4.2-s vaporetto jöhet szóba: http://www.actv.it/sites/default/files/ultimorario.pdf

Zsoltnak: Igen, vaporettójeggyel bejárható P. Sabbionitól Velence, Murano és Burano, ha ez így belefér 12 órába.
Mehettek pl. először Velencébe, majd onnan fokozatosan vissza, lehet az a leglogikusabb, a lényeg hogy a 12-s ill. esetleg a 4.1-es/4.2-es vaporettók fognak kelleni.


PETRONELLA: Egy kártyát kapsz.
#147 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.08.04. - 14:19
Szia!
Azt szeretném kérdezni tőled, hogy a Treviso reptérről hogy tudok eljutni a szállásunkig ami itt található: Via Moranzani 93 Fusina, 30176 Malcontenta, Olaszország-ban található. Másik kérdésem, hogy erről a szállásról a Szent Mark térre hogy fogunk tudni eljutni?
Előre is köszi a választ!
#148 - Sanyi - 2014.08.22. - 18:01
Szia!

Itt, a kemping weboldalán le van írva, a by bus részben ill. (és ezt azért is írom, mert ahogy nézem elég ritkán járó buszokat írnak) kérik, hogy további információért a kempinghez forduljatok: http://www.camping-fusina.com/en/dovesiamo.aspx
Ami itt nincs leírva: a Treviso reptérről a Pizzale Romáig vagy a Mestre vasútállomásig (ahonnan indulnak buszok a kempingbe) transzferbusszal lehet közlekedni.
#149 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.08.25. - 02:13
Szia!

azt szeretném még kérdezni, hogy a nagyobb templomokban, pl santa maria del salute kell e a belépésért fizetni, vagy ingyenes, mint a bazilika. A Frarinál olvastam, hogy fizetni kell, ez tényleg így van?
köszönettel
Stike
#150 - Stike - 2014.08.30. - 15:45
Kedves Tibcsi és a többiek!
Szeretném megköszönni a sok segítséget, amit itt az oldalon kaptam, és összegyűjtöttem. 1 csodás hetet töltöttünk a párommal Lignanoban, és 1 napot Velencében. Csodás helyeken jártunk, mindenkinek csak ajánlani tudom!! :) És most már én is tudok segíteni, ha valakinek kérdése lenne :)
Üdvözlettel: Petra
#151 - Csalló Petronella - 2014.09.02. - 11:31
Szia Stike!

Bocs a késői válaszért, nem voltam egy ideig. A Santa Maria della Salute ingyenes. A Frari tényleg fizetős, de csak 3 EUR.
#152 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.09.10. - 19:20
Most jöttünk meg Lidó do Jesolóból és mivel több érdeklődő is kérdezte, hogy lehet eljutni Velencébe. Közvetlen hajójárattal a kikötőből 10-10 Euró áron. 9ó 30p indul és 17ó jön vissza, Kb 1órás út. Grátisz autóbusszal lehet eljutni a kikötőbe, amely a fő utcán közlekedik és a tereken lehet felszállni rá.
#153 - Péter - 2014.09.15. - 16:12
Kedves Tibcsi! A kérdésem, hogy októberben mennénk Velencébe, ha jól értem a vasútállomás mellett (sajnos az itt gomb alatt nem jön be semmi, lehetne a linket vagy a képet megkapni hol van??) van egy parkoló ami 4 euró és onnan retúr bejútni Velencébe vonattal egy főre 2 euro, és onnan vaporettóval lehet továbbmenni, ez lenne a legegyszerübb és legolcsóbb??
A másik lehetőség a S. Giuliano parkolóban (szintén nem látható hol van) onnan októberben is mennek hajók és mennyibe kerül egy főre retúr jegy? Köszönettel Zsófi ! :)
#154 - Gereben Zsófia - 2014.10.03. - 13:40
Kedves Zsófia!

Kösz, hogy szóltál, javítottam a térképek linkjét, sajnos ügyesen megváltoztatták az olaszok az url-jét, anélkül hogy átirányították volna, de mostmár megint megtaláltam, és jó.
A hajóra ugyanolyan jegyek kellenek, mint Velencében, a velencei tömegközlekedéshez tartozik.
#155 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.10.06. - 05:54
Köszönöm szépen! Hadd kérdezzem meg ha az állomásnál parkolunk a közelben indul buszjárat is és hányas számú? Köszönöm Szépen!
#156 - Zsófia - 2014.10.06. - 17:09
Vonattal kb 2-3 EUR-ért be lehet menni max negyed óra alatt. Buszból a 2-s az, ami Mestre vasútállomás, és a Piazzale Roma között közlekedik.
#157 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.10.06. - 18:30
Kedves Tibcsi!

Érdeklődnék, hogy tudnál-e felvilágosítást adni, ha Punta Sabbioniból hajóznánk be Velencébe, hol és mennyiért kell venni az iskolai buszunknak behajtási illetéket (én azt olvastam, hogy 170 euro), mennyi a parkolási díj a busznak (csak személygépkocsi összegét olvasom mindenhol)? Továbbá nem volt egyértelmű számomra a fórumban, hogy a hajójegy érvényes-e a vaporettóra is (12 órás érdekelne bennünket) és mennyi az áruk?

Előre is köszönöm!

Üdvözöllek: Anita

#158 - Anita - 2014.10.08. - 13:19
Kedves Tibcsi!
Az előbbi hozzászólásomat olvasva kérdezném még, pontosítanám:
hajóval és vaporettóval is be lehet menni Velencébe?:) Ha megveszem a 12 órás jegyet, akkor az érvényes Punta Sabbioni-Velence-Punta Sabbioni vonalon (oda-vissza), ha hajójegyet veszek akkor vennem kell napijegyet a vaporettóra???

Köszi előre is!
#159 - Anita - 2014.10.08. - 13:43
Kedves Anita!

A 12, 24 stb. órás jegyek érvényesek P. Sabbioniból is Velencébe, ahogy Velencében is, nem kell külön jegyet venni Punta Sabbioniból, ha van ilyen jegy. A busszal miért akartok behajtani Velencébe, ha behajóztok? Punta Sabbioniban van buszparkoló.
#160 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.10.08. - 23:23
Kedves Tibcsi! A kérdésem az lenne ,hogy ha S. Giuliano parkolóban parkolunk és hajóra szállunk, hova érkeznek a hajok Velencében? És mennyibe kerül a returjegy a hajóra?
#161 - Tibor - 2014.10.09. - 11:08
Kedves Tibcsi!
Köszönöm a választ! Úgy tudom, ha Punta Sabbioniig lemegyünk busszal, akkor fizetni kell a busznak behajtási illetéket Cavallinóban, Velencébe természetesen nem akarunk busszal bemenni, parkolna P. Sabbioniban!:)))
A parkolási díjat meg tudod mondani Punta Sabbioniban?
Tehát az a jegy, amivel behajózunk jó a velencei közlekedésre (vaporettóra) is!:)))
Köszi!

A.
#162 - Gulyás Anita - 2014.10.09. - 12:09
Szia.

Érdekelne,hogy szlovén kikötőből (Piran vagy Koper) mennyiért jutunk át Velencébe? Esetleg egy működő oldallal ki tudsz segíteni. A ferryto.com nem működik! Köszönöm
#163 - Betti - 2014.10.09. - 15:29
Sziasztok!

TIBOR: Tre Archihoz érkeznek a hajók, ahonnan gyalog, vagy vaporettóval tovább lehet menni Velence központjába (gyalog pl. a Rialto-híd 2 km-re/25 perc gyaloglásra van)
Retúrjegy 15 EUR a hajóra, de be lehet menni busszal is Velencébe, csak nem olyan egyszerű (pl. 20 perc gyaloglás a parkolótól).


ANITA: Egy oldalon azt találtam, hogy Euro 5-ös busszal 145 EUR, más busszal pedig 170 EUR a napi parkolási díj P. Sabbioniban, diákcsoporttal viszont olcsóbb: 90 ill. 125 EUR, a behajtási díj pedig 150 EUR.
Igen, jó, hacsak nem 1 órás jegyet vesztek :)


BETTI: Itt láthatók az időpontok és a hajóárak Piranból Velencébe, bár eszerint októberben már nem közeledik: http://www.sloveniaforyou.com/Ferry.htm
Tehát lehet, hogy Horvátországból kell átmenni (VeneziaLines).
#164 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.10.14. - 03:40
Kedves Tibi,
a segítségedet szeretném kérni. Hétfőn érkezünk Mestrébe, ott lesz a szállásunk. (Locanda Cavalli) Onnan hogy jutunk el Velencébe? (Busszal mennénk) Azt írják a szállás oldalán, hogy közel van a buszmegálló.. Hanyas buszt kell keresnünk? Egyszerűen megtaláljuk a szállástól? A buszon tudunk jegyet venni, vagy ott már érvényes jeggyel tudunk csak utazni?
Előre is köszi!
#165 - Kata - 2014.10.14. - 20:04
Kedves Kata!

Nem ismerem konkrétan Mestrét, de ha azt írják a szállás oldalán akkor nem lesz gond bejutni Velencébe, ill. valószínű a szálláson is segítenek. Ill. más helyeken is megtaláltam, hogy közel van a buszmegálló (ill. van aki írta, hogy először villamos, aztán busz Velencébe). A buszmegállókban ki is van írva, hogy mi hova megy. A buszon is lehet jegyet venni, csak drágább.
#166 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.10.15. - 20:08
Köszi, Tibi!
#167 - Kata - 2014.10.16. - 12:56
Sziasztok,
Treviso reptérről, vonattal szeretnénk menni Velencébe. Úgy láttam ez a legolcsóbb megoldás. A kérdésem az lenne, hogy a reptérről hogyan és mennyiért jutunk el a vasútállomásra? Köszönöm! :)
#168 - Anna - 2014.10.17. - 17:15
Szia!

ACTT 6-os busszal lehet a Treviso vasútállomásra menni a reptérről. Ára 2 EUR a reptéren megvéve, a buszon drágább, a transzferbusz Velencébe a reptérről közvetlenül pedig 10 EUR.
#169 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.10.18. - 14:18
Azt szeretném kérdezni, hogy a 39,90-es velence kártya a múzeumokon kívül tartalmazza-e a buszközlekedést (Mestréből), illetve vaporettót. Tehát ez kombinált?
#170 - Mária - 2014.11.21. - 11:01
Sajnos nem tartalmaz tömegközlekedést, külön kell venni tömegközlekedési bérletet, vagy hozzáadható a kártyához.
#171 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.11.21. - 16:37
Szia! A velencei karneválra mikortól érdemes menni? A honlap február 7.-től ír programokat,előtte is van azért valami? Köszönettel!
#172 - T.Bernadett - 2014.12.17. - 22:56
Szia!

Itt megtalálod a velencei karnevál teljes 2015-s programját: http://www.venice-carnival-italy.com/img/CARNIVAL_PROGRAMME_2015.pdf
#173 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.12.18. - 18:41
Sziasztok! Meg tudja valaki mondani, hogyan lehet az Óratoronyba felmenni? Már többször voltam Velencében, de egyszer sem jött össze, egyszerűen nem találom a bejáratot. Köszi, előre is!
#174 - János - 2014.12.26. - 19:11
Szia!

Az óratoronyba csak előzetes foglalás alapján lehet felmenni. Ki is egészítettem a cikket ezekkel az információkkal. Találkozó a Correr múzeum előtt a foglalt időpont előtt 5 perccel. Foglalni itt lehet: http://torreorologio.visitmuve.it/en/pianifica-la-tua-visita/bookings/
#175 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.12.27. - 14:42
Szia Tibcsi!

Ryanairrel megyek feleségemmel húsvétkor 1 napra Velencébe.Voltunk már nyáron a nyaralással egybekötve, így nagyjából ismerem Velencét.
Ami nem teljesen tiszta, hogy Trevisoból a transzferbusz meddig megy?
Illetve milyen sűrűn jár?Visszafelé mikor kellene elindulnunk, hogy tutti elérjük a repülőt?
#176 - László - 2015.01.01. - 10:40
Szia!

A transzferbusz a Piazzale Romáig megy, menetrendje a különböző irányokban, a kék gombra kattintva a következő oldalon itt van (a húsvéti menetrend még nincs fenn):
http://www.atvo.it/index.php?lang=en&area=23&menuid=36&view_pc=!
Érdemes 1,5-2 órával az indulás előtt kiérni a reptérre, esetleg rászámolni még egyéb időt, ha dugóba kerülne a busz, vagy ilyesmi.
#177 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.01.01. - 18:31
Köszi Tibcsi!

Sajnos vasárnap ritkában jár a busz, így hogy a 18 25 repülőt elérjük el kellene mennünk a 14 30 járattal.
Szóval lehet visszafelé taxi lesz.
Szerinted mennyiből jön ki a taxi?
Vagy esetleg más javaslatod van?Más busz társaság stb?
#178 - László - 2015.01.02. - 09:14
Azért majd később nézd meg a húsvéti menetrendet, mert csak március 28.-ig van fenn, hátha lesz más is, pláne hogy elvileg ezek a buszok szinkronban vannak az induló repülőgépekkel. Taxi 55-75 EUR körül lenne.
Másik megoldás vonattal: trenitalia.com, tutti treni fülre kattintás először, és utána le lehet keresni az utat Venezia St. Luciától Treviso Centrale-ig (de elég gyakran jár), a Treviso vasútállomástól pedig 6-os busz megy a reptérre: http://www.mobilitadimarca.it/ajaxfilemanager/uploaded/ORARI/140707-orario006.pdf
#179 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.01.02. - 12:42
Hello,busszal erkezunk velencebe tovabb a parkolobol vizibusszal kozlekedunk ami 15€ nem tudod veletlenul,hogx az oda vissza szol?
#180 - kriszta - 2015.01.13. - 17:00
Szia!

Nem tudom pontosan melyik parkolóra gondolsz, de mindenesetre a vízibusz valóban oda-vissza majdnem 15; pontosan 14 Euró, ahogy a cikkben szerepel.
#181 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.01.13. - 20:39
Kedves Tibcsi!
A kérdésem az lenne, hogy Velencéből hogyan tudunk személyautóval legkönnyebben eljutni a Ca' Del Moro Venice-Lidoig eljutni. A szigeten a strandok átutazó turisták számára is használhatók vagy csak a hotelek vendégei vehetik igénybe?
#182 - kaska - 2015.01.15. - 19:28
Kedves kaska!

Komppal a Tronchetto-szigetről, a Tronchetto ferry-boat per il Lido táblát kell követni. Bővebben lásd: autós útvonaltervező menüpont. A kiinduló állomás: "Velence, Olaszország", a célállomás mezőbe pedig ezt írd: "Via Malamocco, 83 30126 Lido"

A Lidón vannak privát, és szabadstrandok is.
#183 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.01.15. - 23:14
Sziasztok lenne egy pár kérdésem :)
1)Ha venni egy egész napos vaporetto vízibusz jegyet,ami 20 € kerül ,az szól -e arra a vízibuszra ami ,a földrészről Velencébe vissz?
2) A Tour Info-ban lehet-e ingyen térképet beszerezni ?
3)hol lehet olcsón étkezni Velencébe pontos (megnevezéseket ha kérhetek :) )
Előre is köszönöm a válaszokat sziasztok :)
#184 - Krisztina - 2015.01.27. - 13:53
Szia!

1. Igen, minden vízibuszra érvényes, ami vaporetto, és a velencei közlekedési társasághoz tartozik.
2. Nem voltam benn tourinfóban, de valamit biztos adnak, vagy megvásárolható max, de rengeteg helyről le is tölthetsz, és nyomtathatsz, valamint vehetsz is Velencében, vagy itthon (útikönyvekben is van) ill. itt az oldalon is van egy Velence térkép a nevezetességek feltüntetésével.
3. Itt nézhetsz velencei éttermeket, az árkategória is látszik: http://goo.gl/EQjmrQ
#185 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.01.27. - 14:14
Üdvözlöm! Az alábbi kérdéseket tenném fel :) hogyan tudok eljutni a Marco Polo repülőtérről Mestre-be? Illetve Mestre-bôl Velencébe? A szallasunk a Via Forte Marghera- n lesz . Koszonom a választ
#186 - Bernadett - 2015.02.02. - 13:17
Kedves Bernadett!

A reptérről 15-ös busszal a 14-18. megálló valamelyikéig, attól függ a szálloda a Via Forte Marghera melyik részén van vagy a FlyBus-szal, ami szintén megáll a Via Forte Margherán.
Onnan Velencébe pedig a Mestre vasútállomásról vonattal lehet bejutni, vagy lehet a szálloda környékéről van busz is, azt a szállodában majd megmondják.
#187 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.02.03. - 18:47
Köszönöm !
#188 - Bernadett - 2015.02.04. - 09:40
Sziasztok egy magyar idegenvezetőt keresek sürgősen Velencébe 14.02-re !
#189 - Kozmej Krisztina - 2015.02.11. - 11:52
Sziasztok! Murano sziget és Velence között milyen közlekedési lehetőségek vannak és mennyibe kerülnek? Köszönöm!
#190 - Anikó - 2015.03.19. - 13:09
Szia Tibcsi!
Júliusban keszülünk Velencébe, Camping Village Jollyban lesz a szállás,azt irja az oldal,hogy onnan nem messze indul busz és Piazzale Roma térre érkezik.Esetleg tudnál segiteni buszmenetrenddel kapcsolatban,illetve hogy létezik valamiféle travelcard? Mert múzeum kártyákat láttam...de erről úgy konkrétan nem találtam .Köszönöm a segitséged!
#191 - Petra - 2015.03.19. - 15:00
Sziasztok!

ANIKÓ: Velencéből Muranóba a 3-as, és a 4.1/4.2-es vaporetto megy a P. le Romáról, vagy a 12-es a F.te Nove-tól.
Itt látható is ez, tehát az említett vonalakat kell nézni: http://www.actv.it/sites/default/files/ultimorario.pdf
A velencei tömegközlekedési jegyek érvényesek erre a vaporettóra is.


PETRA: A tömegközlekedési jegyekről a cikkben olvashatsz a Tippek, tanácsok, közlekedés, parkolás rész 9. bekezdésében, "Helyi, Velence környéki buszjáratok árai"-val kezdve.
A campingnek elvileg (remélhetőleg így tavasszal is) van saját transzferbusza, ami 5 EUR egy útra, és úgy látom a Tronchetto szigetig visz. Ez a saját transzferbusz drágább, és ritkább, mint a Velence központjába, a P. le Romáig közlekedő menetrend szerinti busz. Úgy látom, a 6-os busz közlekedik a kempingtől kb. negyed óra gyaloglásra lévő megállóból a városba, ennek menetrendje itt van:
http://www.actv.it/pdf/UM/U-6.pdf
#192 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.03.19. - 16:23
Köszönöm szépen,nagy segítség volt :)
#193 - Petra - 2015.03.19. - 22:24
Szia!
Szeretnék Gratulálni az oldalhoz, már eddig is nagyon sok fontosságot sikerült begyűjtenem :-)
Egy kérdéssel én is fordulok hozzád:
Május 23- 27 - ig legyünk Velencében, persze bele esik a május 25. , amit tudjuk, hogy Pünkösd! Milyen az élet Pünkösd hétfőn Velencében?
Köszönöm szépen! Szép napot!
#194 - Gabi - 2015.04.13. - 10:55
Szia!

Pünkösd hétfő nem ünnepnap Olaszországban, tehát olyan lesz, mint bármelyik más hétköznap.
#195 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.04.13. - 12:36
Nagyon hasznos a honlap!
Pár kérdés: Venezia Mestre - Venezia S. Lucia vonat retúrjegy milyen árban van? Van-e esetleg lehetőség 3 napos bérletre ezen a vonalon?
Minden nevezetesebb látogatható épület belépődíjas? Ha igen, van-e átfogó látogató-bérlet?
Előre is köszönöm a válaszodat, Attila
#196 - Attila - 2015.04.16. - 10:17
Nem tudom pontosan, mert nem írja a Trenitalia oldala, de maximum 2,50 EUR lesz. Nincs 3 napos bérlet.
A templomok ingyenesek, egyéb nevezetességek ára a cikkben le van írva.
Venezia Unica Pass a látogatói kártya, 3 típusa van, részletek róla itt: http://www.veneziaunica.it/en/e-commerce/services
#197 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.04.17. - 02:18
Jól látom, hogy már nem létezik a 36 órás vaporetto bérlet, csak 1 vagy 2 napos van?
Korábban olvastam a májustól életbe lépő bőrönd húzogatási tilalomról az oldalon. Változott valami? Köszönöm a segítséget.
#198 - Edit - 2015.04.29. - 20:04
Igen, az oldal frissült korábban a változásokkal:
Most már igen, megszűnt a 12, és a 36 órás Travelcard, idén naposak vannak.
Végül tagadták, és nem vezették be a bőrönd tilalmat, ezért leszedtem az oldalról.
#199 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.04.29. - 21:18
Tibi! Nagy segítség a tapasztalattal és olasz nyelvtudással nem rendelkezőknek. Köszönjük. Pünkösdkor 1 napot töltünk Velencében. 8 fős busszal utazunk, lesz közöttünk 4 éves kislány is. Mit tanácsolsz, hogyan menjünk be Velencébe Mestréből: vonattal, busszal vagy hajóval? Az árakat is légy szíves leírni!
#200 - gulyás róza - 2015.05.16. - 16:20
Tibi! Légy szíves még azt megírni, hogy az autópályáról hol kell lemenni, ha Mestrébebe akarunk érkezni. Köszönöm.
#201 - gulyás róza - 2015.05.17. - 20:46
Szia!

Mestre elég nagy, tehát attól függ, hogy hol parkoltok, a parkolók listája a cikkben, és az onnan lévő eljutások is Velencébe.
Lehajtás az autópályáról: ha az autós útvonaltervező menüpontba beírod kezdőállomásnak hogy Budapest, célállomásnak, hogy Mestre, kiadja, hogy pontosan mikor hol kell lehajtani:
http://utazas-nyaralas.info/utvonaltervezo.html
#202 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.05.18. - 10:27
Kedves Tibcsi,
Júliusban töltünk 8 napot Cavallinoban, a Joker Campingben gyerekekkel. Tudnál segíteni, hogy hogyan jutunk el legegyszerűbben (leggyorsabban, legolcsóbban ;) ) Velencébe? Autóval utazunk az országba, de nem ragaszkodunk minden úton hozzá :)
4 felnőtt és 3 gyermek (kisiskolások). Mivel magunk megyünk, annyi időt tölthetünk Velencében, amennyit csak bírunk, érdemes 24 órás vaporetto jegyet vennünk? Esetleg áthajóznánk Muranoba, Buranoba is... A vaporetto jegy érvényes lehet a Lagunából a Velencébe vezető útra is?
Előre is köszönöm a válaszodat: Ili.
#203 - Csikósné Ili - 2015.05.22. - 19:45
Kedves Tibcsi,
Az iménti hozzászólásomat pontosítom: Cavallino-Treportiról van szó, nem a "csizma" csücskén lévő Cavallinoról...
Köszönöm előre is, ha válaszolsz: Ili.
#204 - Csikósné Ili - 2015.05.22. - 20:19
Kedves Ili!

Punta Sabbioniba el kell buszozni, vagy autózni először, nem tudom pontosan hogy hol a legközelebbi buszmegálló, de a campingben megmondják.
Onnan hajóval (14-es vonal) elérhető Velence, amire érvényesek a velencei tömegközlekedési jegyek.
Muranóba, Buranóba is érvényes a vaporetto-jegy, a 14-es vonal nem Velence felé, hanem a másik irányba pont Buranóba megy.
#205 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.05.24. - 20:47
Kedves Tibcsi,
Köszönöm szépen a választ, nagy segítség volt! A "velencei tömegközlekedési jegy", amit említesz a 14-es vonalra, a 24 órás vaporetto jegyet (is) jelenti? Magyarul: Punta Sabbioniból áthajózhatunk a 24 órás vaporetto jeggyel Velencébe, onnan elhajózhatunk Muranoba, Buranoba, vissza Velencébe és még vissza is utazhatunk vele Punta Sabbioniba? Azzal a fejenként egy db 24 órás jeggyel? :)
Köszönettel várom ismét válaszod: Ili.
#206 - Csikósné Ili - 2015.07.04. - 19:08
Kedves Ili!

Igen, ezekre mind érvényes a napijegy (már nem 24 órás, hanem napi).
#207 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.05. - 11:57
Szeretném megkérdezni, hogy tudja-e valaki autóval hogy lehet kompozni a Velencei szigetek között. Punta Sabbioniból át lehet-e jutni autóval a Lido-ra? Illetve onnan tovább a Tronchettói részhez, vagy esetleg Chioggiába. Ha valaki tudja, nagyon megköszönném ha elárulná... :-)
#208 - Marci - 2015.07.06. - 23:45
Szia!

Punta Sabbioniból nem tudom, hogy jelenleg autós komppal át tudsz-e menni a Lidóra, és így Tronchettóra, ill. ha igen, mikor, lehet kerülni kell a szárazföldön kb. 1 órát: https://goo.gl/maps/swhWA
mert az autós komp már lehet nem (mindig) megy el Punta Sabbioniig.

Ugyanakkor nem is szükséges/nem is érdemes autóval menni, hiszen Punta Sabbioniban van parkoló, és onnan 14-es vaporettóval átjuthatsz a Lidóra, és Velencébe.

Ugyanakkor, Tronchetto és a Lido között biztos, hogy van autós komp, a 17-es.

Chioggiába vagy Velencéből juthatsz el, vagy a Lidóról autós komppal, de az nem megy végig, csak Pellestrináig, onnan vízibusszal kell menni, tehát teljesen végig autóval csak Velencéből.

Ha nem autóval leszel itt már, akkor a Lidóról 11-essel lehet eljutni. Vagy pedig Velencéből busszal Chioggiába: http://www.actv.it/pdf/extraurbano/E-80.pdf

Tehát attól függ minden, milyen sorrendben / mennyi idő alatt járnátok be ezt az útvonalat, mindenképp minden állomását érintitek-e, és hogy leteszitek-e az autót pl. Punta Sabbioniban, vagy a Tronchetto-szigeten.
#209 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.07. - 05:43
Kedves Tibcsi,
Köszönöm ismét a válaszodat :)
Ili.
#210 - Csikósné Ili - 2015.07.09. - 21:41
Kedves Tibcsi!
Azt szeretném kérdezni, hogy hétfői napokon zárva tartanak-e a múzeumok/templomok Velencében?
Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!
Judit
#211 - Jávorszkiné Farkas Judit - 2015.07.15. - 17:42
Kedves Judit!

Nem tartanak zárva.
#212 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.15. - 17:53
Kedves Tibi! Segítenél nekem is? Treviso reptérről szeretnék eljutni Bibionéba 07.26.-án vasárnap este. Ryanair 18:10-kor érkezik. Úgy néztem, hogy 18:40-kor indul egy autóbusz, de nem tudom, hogy elég időm lenne-e elérni.Nem ismerem a helyi viszonyokat, hogy mekkora távolság van az érkezési oldal és a busz indulási helye között. Félek, hogy ez így nagyon kiszámított. Utánna sztem az nap már nincs busz. Van esetleg valami jobb megoldás?
#213 - Kacica - 2015.07.19. - 01:04
Katica,
Ha nem kesik a repülö akkor elered a buszt.
A repülöter nagyon kicsi, a buszok pedig szinte a kijarattol indulnak.
jo nyaralast!
#214 - Marta - 2015.07.19. - 08:26
Kedves Tibcsi!
Gratulálok ehhez a nagyon jó oldalhoz, sok hasznos információt lehet találni.
Lehet, hogy csak nekem nem világos, de a gondolázás 80 Euro/fő, vagy összesen ennyi a megadott idő?
Válaszodat előre is köszönöm: bebe
#215 - bebe - 2015.07.22. - 19:25
Kedves Bebe!

Az egész gondola kerül 80 EUR-ba, nem pedig személyenként annyi.
#216 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.23. - 22:48
Szia Tibi!
A jövő héten mennénk egy pár napra Olaszországba. Velence lenne az első állomás. Hajnal 3-4 körül érkeznénk Mestrébe. Ott leraknánk az autót a Vasútállomásnál egy parkolóba és onnan mennénk át vonattal vagy busszal Velencébe.
A kérdésem az volna, hogy 3-4 óra között is indulnak vonatok/buszok Velencébe vagy nem?
Illetve a Vasútállomásnál 24 órás parkolás van e?

Előre is köszönöm a válaszodat!
:)
#217 - Greiz Péter - 2015.07.25. - 20:40
Szia!

Sajnos hajnali 3-4 között nem látok vonatot Velencébe, az első regionale 5:13-kor indul (előtte 5:10-kor egy InterCity), ezek után viszont már kb. 5 percenként közlekednek.
Ugyanakkor van egy éjszakai busz, melynek menetrendje itt (a Mestre FS a vasútállomás megállója):
http://www.actv.it/pdf/UM/U-N1.pdf
A pontos megállója elvileg itt van: https://goo.gl/maps/JrND3, Megbízhatóságáról nincs információm, de utóbbival nem kellene gondnak lenni.

A parkolók nyitva tartásáról:
A leírásban említett, a Mestre vasútállomáshoz közeli Ca Marcelo parkoló úgy látom hétköznap 6:00-24:00, hétvégén pedig 8:00-20:00 között van nyitva.
A Mestre vasútállomástól kb. 20 perc gyaloglásra található, szintén a leírásban említett Garage Europa 8:00-22:00 között van nyitva. Ugyanakkor onnan busz is megy Velencébe.

Van ugyanakkor egy 24 órás parkoló is a vasútállomás közelében (de érdemes velük kapcsolatba lépni a hajnali érkezés miatt), a leírásban nem említett, ez, a Hotel Garibaldi, elvileg nem csak a szállóvendégek előtt megnyitott parkolója:
https://goo.gl/S03Thb
#218 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.25. - 22:24
Kedves Tibor!
Nagyon köszönöm a minden részletre kiterjedő korrekt válaszodat!!!

Üdv :)
#219 - Greiz Péter - 2015.07.26. - 09:17
Kedves Tibi!
Még egy kérdést engedj meg nekem.
Ha netán mégis úgy döntünk, hogy nem kell a macera és egyből Velencében megyünk, ott a Tronchetto parkolót találtam alkalmasnak.
Ebben a parkolóban a nyitott kocsiban kell hagyni a slusszkulcsot vagy nem?
Köszönettel
:)
#220 - Greiz Péter - 2015.07.26. - 10:09
Kedves Péter!

Nincs erről tapasztalatom, de úgy tudom, ill. úgy írják valahol, hogy a Tronchetto-parkolóban nem kell a kulcsokat ott hagyni, ez a furcsa, vicces szokás csak a Piazzale Román lévő parkolásnál van.
Ha végül a Tronchetto-szigeten parkoltok, akkor onnan kb. 20 percet kell majd az éjszaka gyalogolni Velencébe, a Pizzale Romára, majd onnan kezdhetitek meg a további gyaloglásotokat (a Szt. Márk tér még messze lesz).
#221 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.26. - 18:34
Kedves Tibor!
Kicsit ugyan necces lesz hajnali 4-körül mászkálni majd Velencében, de mint amatőr fotós nagyon szeretnék napfelkeltét fotózni. De az ébredő Velence sem lesz rossz téma.
Köszönöm a sok hasznos információt.
Üdv :)
#222 - Greiz Péter - 2015.07.26. - 22:00
Kedves Tibor!

Vőlegényemmel ketten utazunk autóval jövő hétfőn Olaszországba, Miranoban lesz a szállásunk, a Relais Leon D'oro hotelben. Lenne pár kérdésem Velencével kapcsolatban, nagyon megköszönöm, ha válaszolsz rájuk!
- Miranoból hogyan a legegyszerűbb, legolcsóbb eljutni Velencébe? (úgy tervezzük, hogy a héten legalább 4-szer bemennénk) Busz, vonat, esetleg hajó, ezek milyen árban vannak napijegy vagy bérlet(?) esetén?
- Ha autóval szeretnénk Velencébe bemenni, hol tudunk parkolni Velence közelében ingyenesen vagy kedvező áron?
- Ezekről a tömegközlekedési megállóhelyekről hogyan tudunk bejutni a Szt. Márk térre?
- Olvastam a 72 órás Travel Card-ról, ez minden közlekedési eszközre érvényes, hol lehet megvásárolni?
- A vaporetto-ra hogyan éri meg leginkább jegyet venni (napijegy például)?
-Olvastam, hogy a Dózse Palotába váltott belépővel több helyre is be lehet menni, melyek ezek a múzeumok?
Elnézést a sok kérdésért és nagyon köszönöm a válaszokat!
Üdvözlettel:
Szabó Barbara
#223 - Szabó Barbara - 2015.07.27. - 21:08
Kedves Barbara!

- A szálloda fél órás gyaloglásra található a vasútállomástól, ugyanakkor, ahogy olvasom van ingyenes transzferbuszuk a vasútállomáshoz, ill. helyi buszok is közlekedhetnek. A Mira Mirano vasútállomástól kb. fél óránként közlekednek vonatok Velencébe, menetrend: trenitalia.com.
- Ha autóval mentek be, szóba jöhet valamelyik mestrei parkoló,, lásd a leírás Tippek, tanácsok, közlekedés, parkolás részében
- Megvehető bármelyik tömegközlekedési jegypénztárban az ifjúsági 72 órás Travelcard, csak kell még mellé egy Rolling Venice kártya, melyet ezeken a helyeken lehet megvenni (kiegészítettem a leírást is ezekkel a helyekkel):
http://www.veneziaunica.it/en/content/top-points
- A napijegy pl. jó lehet, melynek ára 20 EUR, de ha, ahogy írtad, legalább 4x bementek, és 29 éven alul vagytok, akkor nyilván jobb az ifjúsági Travelcard.
- A Dózse-palota belépő érvényes még: Museo Correr, Museo Archeologico Nazionale, Biblioteca Nazionale Marciana.
#224 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.28. - 14:48
Nagyon köszönöm! Még egy kérdésem lenne, ne haragudj: a Travel Card csak Velencén belül érvényes minden közlekedési eszközre vagy pl. a Mirano-Velence vonatokra is?
#225 - Szabó Barbara - 2015.07.30. - 08:34
Nem csak Velencén belül érvényes, érvényes Velencén kívül is, ugyanakkor vonatokra nem, csak actv-buszokra.
#226 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.30. - 13:37
Köszönöm a válaszokat!
Azt esetleg még meg tudnád mondani, hogy a Travelcard és a Rolling Venice online megvehető-e, illetve, hogy a S. Lucia pályaudvaron be tudjuk-e szerezni őket? (nem teljesen tudtam kiigazodni az olasz honlapon). Köszönöm!
#227 - Szabó Barbara - 2015.07.31. - 10:34
Igen, mindkettő vehető ott, online ezek nem.
#228 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.31. - 13:51
Kedves Tibor!

Augustus 22-én megyünk Lignánóba. Azt szeretném megkérdezni, hogyan juthatunk el Velencébe leggyorsabban ?
Vonattal vagy esetleg közvetlen buszjárattal?
Előre is köszönöm a válaszodat.
Edit
#229 - Edit - 2015.08.09. - 21:46
Kedves Edit!

Lignano és Velence között közlekedik közvetlen busz. Menetrend itt, miután beírtad a keresőmezőbe, hogy Lignano, kiadja a járatokat.
http://www.atvo.it/en-timetable.html
VAGY:
Ez egy gyorsabb, de átszállást igénylő út: Lignanóból Latisanába busszal 20 perc, onnan vonattal 60-70 perc.
#230 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.08.09. - 22:06
Köszönöm !
#231 - Edit - 2015.08.10. - 21:21
Kedves Tibor!
Augusztus végén repülünk Velencébe, s ott is fogunk lakni 5 napig a párommal.
Tudnál abban tanácsot adni, hogy milyen tipusú kártyát-kártyákat érdemes beszerezni, hogy a lehető legtöbb látnivalót meg tudjuk nézni. Mindenhol olvasom, hogy gyalog is bejárható Velence, tehát kell-e több napos. A rolling kártya nem játszik, már 29 év fölött vagyunk.
Köszönöm előre is,
Marian
#232 - Marianna P. - 2015.08.17. - 15:14
Kedves Marianna!

Nem tudom, hol van a szállásotok. Attól függően, hogy mennyit használjátok a vízibuszt a tartózkodásotok idején, vehettek rá vonaljegyeket, valamint több napos jegyeket, ha megérné.
Velencei turistakártya, amennyiben több fizetős látnivalót néztek meg, ez:
http://www.veneziaunica.it/
Gyakorlatilag te állíthatod össze.
#233 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.08.18. - 22:45
Kedves Tibor,
Szeptember elején megyünk a párommal Velencébe. Két és fél napot leszünk ott. Majd Velencéből utaznánk Milánóba. Néztem több helyen is lehet online vásárolni vonat jegyet. Előre szeretnék foglalni, mert látom egyes indulási időpontokba sokkal olcsóbbak a jegyek, de gyorsan változnak az árak.
Itt néztem:
https://app.italiarail.com/results?aff=TRE
https://www.capitainetrain.com
Tudnál tanácsot adni, hogy hol érdemes vásárolni jegyet?
Eredetileg úgy szerettük volna, hogy helyben vásároljunk jegyet. Így dönthettünk volna arról is, hogy maradunk egy plusz napot vagy sem.
TOURIST CITY PASS (JUNIOR Pack) kilehet használni ennyi idő alatt?

Köszönöm előre is,
Zsolt
#234 - Zsolt - 2015.08.24. - 21:16
Kedves Tibor!
Segítséget szeretnék kérni szeptemberben elvisszük 75-éves édesanyám Velencébe. A szállásunk Campaltoban lesz,tényleg be lehet jutni az 5 busszal velencébe?hol áll meg a busz és utána hol tudunk felszállni a vaporettóra?a napi jeggyel többször le és fel szállhatunk rá? át tudunk menni vele Muránoba (hogy tudnék bejutni a gyárba?) és Buránoba is ezzel a jeggyel?a Doge palotába a helyszínen be tudok jutni? köszönöm előre is a válaszokat!
Krisztina
#235 - sipőcz krisztina - 2015.08.26. - 20:46
Sziasztok!

ZSOLT: A trenitalia.com vagy az italiarail oldalon, erről bővebb, részletes információk az Utazási tippek, tanácsok menüpontban:
http://utazas-nyaralas.info/olaszorszag/utazas.html


KRISZTINA: Igen, tényleg be lehet jutni, amennyiben a Marco Polo reptérre érkeztek, azért van leírva :) A reptér B-kijárata közeléből indulnak a buszok. A vaporettóra már ott, a Piazzale Roma közelében felszállhattok, miután megérkeztetek.
Ugyanakkor ha Campaltóba van a szállás, Velence és Camplalto között nem vaporettóval, hanem busszal tudtok közlekedni, valamint az 5-ös buszról már előbb, a Via Passo Campalto megállóban le kell szállni.
Igen, a napijegy azért napijegy, mert korlátlan utazásra ad lehetőséget vaporettón, érvényes Muránóba, Buránóba is. Igen, a helyszínen is lehet Doge-palota jegyet venni.
#236 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.08.30. - 18:19
Sziazstok! ÉRDEKLŐDNÉK HOGY LKDO DI VENEZIABAN HA VAN HOL TALALHATO SZABADSTRAND? VELENCÉBŐL RUCCANNÁNK ÁG. TUD VKI PONTOS JÁRATOT ÉS AKÁR ÁRAT IS.
VÁLASZOTOKAT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM
VIC
#237 - VicTORIa - 2015.09.11. - 15:47
Kedves Victoria!

Hogy hogyan lehet átmenni a Lido di Veneziára, valamint a vaporettók árai a cikkben.
Szabadstrand a Gran Viale Santa Maria Santa Elisabetta keleti végén van (ki is egészítettem ezzel a leírást), pontosan itt:
https://goo.gl/maps/CZykm
#238 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.09.12. - 17:46
sziasztok,

a csomagmegőrző az non-stop(éjjel is) nyitva van?
A vasútállomás az a Mestre??
"Csomagmegőrző a vasútállomáson, a Piazzale Roma közelében található (min. 5 EUR/5 óra). "

A Mestre pályaudvar amúgy bezár éjjel?
Ugyanis 03 órakor indul a vonatunk a Mestre-ről, ha éjfél körül odaérünk a vasútállomásra, meg tudjuk bent várni a vonatot?...

#239 - Zsolt - 2015.09.18. - 19:13
Szia!

A leírásban a Santa Lucia vasútállomásra gondoltam Velencében, ugyanakkor a Mestre vasútállomáson is van csomagmegőrző, ezzel ki is egészítettem a cikket, de az csak 8-20-ig van nyitva. Maga a Mestre vasútállomás ugyanakkor nyitva van éjszaka is.
#240 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.09.19. - 00:01
Tibcsi, nagyon köszönöm a válaszokat.
Térképen nézem, hogy Mestre vasútállomás még "szárazföldön" van, onnan bejutni a szigetekre mivel lehet? (gondolom busszal, akkor a szimpla(1,3 EUR) városi jegy elég?
#241 - Zsolt - 2015.09.19. - 10:53
Szia!

Írtad hogy éjfél körül érkeztek. 23:46-kor még van egy vonat Velencébe. Ha ezt nem éritek el, akkor a 218-as hozzászólásban említett éjszakai busszal tudtok Mestre és Velence között közlekedni (visszafele 3-ra pedig mindenképp csak azzal, de ha oda nem azzal mentek, akkor visszafele nem javaslom, ill. csak akkor ha kikeresitek előre a megállóját Velencében). Vagy taxi.
#242 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.09.20. - 18:41
sziasztok, tudtok abba segíteni, hogy ha Punta Sabbione-ból hajóval mennénk veléncébe mennyibe kerülnek a jegy árak? vagy esetleg egy honlap címet?
köszönöm
#243 - burik szilvia - 2015.10.14. - 09:20
Szia!

Onnan vaporetto jár Velencébe, tehát a rendes velencei vaporetto-árak vannak: 75 perces jegy 7,50 EUR, ill. vannak 1 napos, 2 napos, stb. jegyek, amik a cikkben szerepelnek.
#244 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.10.14. - 09:31
Sziasztok!

Van valakinek rálátása közületek, hogy mennyire biztonságos most Milánó és Velence? A híradásokból nem találtam arra utaló nyomot, hogy most jobb lenne elkerülni, de örülnék ha ezt valaki megerősíteni vagy cáfolni tudná.

Előre is köszönöm!
#245 - Lamella - 2015.11.17. - 21:28
Szia!

Olaszország terrorfenyegetettségi szintje a mostani híradások alapján közepes, 4-es skálán 3-as, ez Spanyolország, Franciaország, Oroszország, Törökország és Anglia után a következő legmagasabb érték, melyek 4-es skálán 4-esek. De ezek csak hírek, statisztikák, az angol külügyminisztérium értékelése ( http://www.telegraph.co.uk/travel/travelnews/11707583/Mapped-Terror-threat-around-the-world.html ) nem vagyok, illetve senki, aki ideír nem lesz szakértő ebben. Illetve nem hiszem, hogy mostantól majd egyszerűen félni kellene mindenhol. De azt se mondhatom, hogy biztos, hogy nem lesz semmi gond, ilyen felelősséget szintén nem fog senki vállalni, nektek kell eldönteni.
#246 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.11.17. - 21:48
Kedves Tibcsi!

Kisgyerekkel mennénk Velencébe. Érdemes babakocsit vinni vagy az utcák nem járhatók babakocsival? Továbbá a viziközlekedésnél ez zavaró tényező?
Köszönöm szépen!
#247 - Judito - 2015.11.26. - 22:03
Kedves Judit!

Van, aki babakocsival közlekedik a városban, de rengeteg híd van, amikre lépcsők vezetnek fel, és sokszor, sok helyen nagy a tömeg, tehát kicsit kényelmetlen, de a ti döntésetek, megoldható, ha nem probléma, hogy sokszor emelni kell a babakocsit, ill. összecsukni.
#248 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.11.28. - 01:03
Kedves Mindenki!
Segítséget szeretnék kérni a tapasztaltabbaktól.
Mi majd csak június végén mennénk Olaszországba 2 autóval kb.6-8 fő. Azt terveztem, hogy az első napon lemennénk a kempingbe (Camping Serenissima) és kipihennénk az út fáradalmait. Ott csak 1 éjszakára foglalnék szállást. Reggel bemennénk Velencébe és onnan délután mennénk tovább Riminibe. Hol parkoljuk le az autót, hogy a leggazdaságosabb legyen a velencei városnézés? Néztem a fentebb megadott térképeket és leírásokat, de még mindig nem látom át az egészet. Köszönöm, ha segítetek.
#249 - Márti - 2016.01.02. - 15:01
Kedves Márti!

A legjobban akkor jártok, ha a Mestre vasútállomás közelében parkoltok valahol: https://goo.gl/maps/3C78rYkdE452, vagy a Garage Europában: https://goo.gl/maps/kzVbE8axGs12, kiegészítettem most a leírást további parkolókkal is, nézd meg, így választhatsz.
#250 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.02. - 21:48
Kedves Tibcsi!
A 4-es busz kb. mennyibe kerülne oda-vissza? A busz után még kell menni vaporettoval vagy lehet menni gyalog? (A legutóbbi válaszodban ugyanazt a linket másoltad be 2X.)
#251 - Márti - 2016.01.04. - 20:48
Még egy problémám van, bár az Riminivel kapcsolatos. Félpanziós szállást keresek 6-7 főnek, ingyenes parkolási lehetőséggel. Nem találok. Az olaszoknál nem divat a félpanzió? Alig van ilyen ajánlat. Nem éri meg? A parkolás is eléggé macerás lehet, úgy látom. Tudsz segíteni ebben?
#252 - Márti - 2016.01.04. - 20:53
Kedves Márti!

Minden buszra az 1,50 EUR-s (buszon véve 3 EUR-s) vonaljegy érvényes. A busz a Piazzale Rómára érkezik, ahonnan el lehet kezdeni a gyaloglást (túl rövid nem lesz). De érdemes azért vízibuszra szállni, és végigmenni a Canal Grandén.
Javítottam az előző hozzászólásban a második linket.
Félpanzióban viszont sajnos nem nagyon tudok segíteni, mert úgy nem nagyon lehet keresni a szállásfoglalási oldalakon, tehát át kéne nézni rengeteg szállást, hogy említik-e. Parkolást szinte minden szálloda biztosít, ha nem is ingyenest.
#253 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.05. - 17:41
Sziasztok!
Egy olyan (lehet kissé furcsa) kérdésem lenne azokhoz akik ismertebbek Velencében, hogy az Európa Bajnokság ideje alatt van rá esély, hogy lesz szabadtéri óriáskivetítős meccsnézési lehetőség vagy esetleg a közelben valahol?
Köszi
#254 - Dani - 2016.02.22. - 22:57
Treviso repülő tértől melyik busszal tudok eljutni erre a szállásra:
Hotel Tre Santi
Via Postumia , 25, Treviso, 31100, Olaszország
Illetve 6,5 éves ,de még óvodás gyereknek is kell buszjegy?Előre is köszönöm a választ.
#255 - Ágota - 2016.04.12. - 10:55
Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogy kell-e valamilyen engedély, ha saját (tengeri kajak) hajóval szeretnék körülnézni Velencében? Ha igen, akkor hol és milyen feltételekkel lehet beszerezni?
Előre is köszönöm a válszt!
#256 - Csaba - 2016.04.12. - 12:03
Sziasztok!

ÁGOTA: Először be kell menned 6-os busszal a Treviso vasútállomásig. Onnan 3-as busszal VIA Callalta-CONCESSIONARIO FORD megállóig kell menni, majd gyalog: https://goo.gl/maps/3yQrphHz2Ak
Vagy 10-es busszal ie lehet a Treviso vasútállomástól, V.le IV Novembre Cassa Risparmio Di UD megállóig, de utóbbi esetben több, 750 méter gyaloglás szükséges.
Velencében 6 éven alul lehet ingyen utazni, valószínű a trevisói buszokra is kell már jegy 6,5 évesen.


CSABA: Egy nem hivatalos oldal szerint 9,9 LE motor alatt nem kell engedély. Afelett rendszám kell. Saját tapasztalatom nincs. Hivatalos információkkal kapcsolatban a turisztikai irodánál érdeklődhetsz.
#257 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.12. - 14:12
Sziasztok! A szállásunk Mestre-ben lesz, pontosabban ezen a címen:
Viale Ancona, 2,30172 Mestre, Venezia VE,Olaszország. A google útvonaltervező alapján láttam, hogy kb. 20 perc busszal Velence. Jegyekkel kapcsolatban szeretnék infót gyűjteni. 4 napra megyünk. Mindennap bemennénk oda-vissza Velencébe. Hogy jönnénk ki a legkedvezményesebben a jegyekkel? Van több napos bérlet, vagy ez a 10-es gyűjtőjegy? Hol tudok a szállásunkhoz legközelebb jegyet venni? Valamint ezek a jegyek/bérlet érvényesek-e Velencén belül valamilyen tömegközlekedési eszközre?

Másik kérdésem: Trevisoba érkezünk fapados repülővel, onnan a szállásunk 1 óra busszal, a repülőtéren meg tudom előre venni valahol a buszjegyet? Köszönöm szépen előre is a választ.
#258 - Markóth Bernadett - 2016.04.21. - 12:45
sziasztok! Légyszi minél előbb írjatok vissza, mert már holnap indulunk. Köszönöm :)
#259 - Markóth Bernadett - 2016.04.23. - 07:54
Szia!

A leírásban említett több napos bérletek jók buszra, és vaporettóra is Velencében.
A 10-es gyűjtőjegy csak buszra jó. Hogy mi a legkedvezményesebb, attól függ, mennyit vaporettóztok Velencében.
A Treviso reptéren lehet buszjegyet venni, az ATVO-automatánál (ha ATVO-buszra gondolsz).
Nem tudom pontosan a szállás közelében hol tudsz jegyet venni, de biztos megmondják a szállodában, de maximum Velencében majd tudsz a Piazzale Román.
#260 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.23. - 22:05
Kedves Tibcsi!
Nászútra megyünk jún.27-júl.04-ig 7 éjszakára Olaszországba.2. házasság, nem túl fiatalon...Nagyon készülök.Segítséget szeretnék kérni vagy jó ötleteket, hogy jól sikerüljön.
Szállásunk Mestre, Camping Venezia Village.Szeretném Velencét bebarangolni pár nap.Szeretnék tengarparton is pihenni.Erre mit ajánlasz?A Lido di Venezia partot?Szeretnék egy nap Horvátországba áthajózni.Ennek milyen költségei vannak?És egy nap szeretnék Milánóba utazni.Kocsival megyünk, de azt gondolom, hogy lehet, hogy Milánoba jobban megérné vonattal menni?Ha igen akkor annak a költségei? Esetleg, nem e tudod, hogy egy szombati focimeccs belépő milyen árban lenne Milanoban? A párom Milán drukker és nagyon örülnék, ha sikerülne elmennünk egy meccsre.
Szóval, bármilyen segítségnek örülök, az utiterv kialakításában.Még csak most kezdem majd átgondolni, ehhez gyüjtök információt.A szállás már lefoglalva.
Köszönöm!!!
#261 - Szilvia - 2016.04.27. - 14:46
Kedves Szilvia!

A Lido di Venezia nem olyan jó part, de Velencéből át lehet menni még sok más helyre is, pl. Lido di Jesolo, Sottomarina.
Velence-Horvátország árak változóak, itt láthatod, ill. lekeresheted őket egy adott időpontra:
http://www.venezialines.com/prices/venice-istra
Velence-Milánó vonatjegy árak szintén változóak, az interneten előre foglalva olcsóbbak: trenitalia.com
AC MIlan focimeccs belépők 26 EUR-tól kezdődik, online vásárolva olcsóbbak:
http://tickets.acmilan.com/en/tickets_purchase
#262 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.28. - 05:46
Kedves Tibcsi!
A segítséged szeretném kérni. Mi lakóautóval megyünk június vége felé Olaszországi körútra, ahol az egyik állomás Velence. Tudnál ajánlani kempinget? Nem igazán találtam weboldalt. Vagy árak nem voltak vagy nem volt egyértelmű, hogy lakóautóval meg lehet szállni.
Köszönöm. Zsuzsa
#263 - Zsuzsa - 2016.05.09. - 15:59
Kedves Zsuzsa!

Én ezt tudom ajánlani, én is voltam ott pár éve, közel a Velencébe közlekedő busz megállója:
http://www.booking.com/hotel/it/camping-venezia-village.html?aid=338579
Teljes árlista, lakókocsival is, itt:
http://www.veneziavillage.it/prezzi-camping.php
De még van néhány, amiket gondolom te is megtaláltál. Lakókocsival meg lehet itt szállni de gondolom szinte minden campingben.
#264 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.09. - 16:44
Kedves Tibcsi!
Màjus vègèn egy napos útra megyek Velencébe.Szombat reggel lerak a busz és este jön haza.Tronchettón àll meg.
Szeretnénk sok helyet begyalogolni,de tudom képtelen leszek egész nap sétàlni.Arra gondoltunk veszünk vaporetto jegyet 24 óràsat ès ha fàradunk àtmegyünk Buranoba,esetleg Muranoba is és jó lenne hajóval a Canal Granden is vegig menni.Mivel sajnos nyelvet nem beszélünk,kicsit félünk hogy sikerül az utat megtervezni.
Lâttam itthon is tudok vaporetto jegyet venni,de csak 24 óràsat.Velencébe nem lehet 12 óràsat venni?Ha igen az mennyibe kerülne?
Tudnâl-e nekem egy útitervet mondani,vaporetto jàratokat îrni,hogy megtervezhessük azt az egy napos utat? Ha gyalog kezdjük es begyalogolunk a Szt Màrk térig onnan hogyan tovàbb,ha ezeket a terveket meg akarjuk valósítani?

Köszönöm. Tünde
#265 - Gyergyief Tünde - 2016.05.11. - 01:03
Kedves Tünde!

Nyelvtudás nélkül sem lesz ez nehéz, nem egy hatalmas és bonyolult hely Velence, és nem lesz szükséges senkivel beszélni, ha nem akarsz. Három navigációs pont van: a P. le Roma (közelében a Santa Lucia vasútállomás), ide fogtok érkezni először Velencébe belépve, a Rialto-híd, és a Szent Márk tér, ezekhez táblák mutatják az utat, így könnyű lesz navigálni. A Velence térkép menüpontban pedig láthatod ezeknek a helyeknek, és a nevezetességeknek az elhelyezkedését:
http://utazas-nyaralas.info/olaszorszag/velence-terkep.html

A Canal Grandén pedig az 1-es vaporettóval tudtok végigmenni. 1 napos jegyet pedig vehettek úgy is, hogy akár egy papírra felírjátok, vagy csak annyit mondtok, hogy 1 Day Travelcard. Vagy akár automatából, a Water services - 24 hours travelcard menüpontokat választva, majd ezután lehet is fizetni.

A vaporettók menetrendje, ahogy a leírásban is linkelve van, itt: http://www.actv.it/sites/default/files/ultimorario.pdf
a vonalak térképe pedig itt:
http://www.actv.it/sites/default/files/ultimamappa.pdf

12 órás vaporetto-jegy nem létezik.

A Tronchetto szigettől a P. le Romára begyalogolás, vagy People Mover automatikus vonattal beutazás után, a P. le Román vagy felszállhattok az 1-es vaporettóra, és azzal végigmehettek a Canal Grandén. Vagy, ahogy írod, a Rialto-híd irányába elgyalogolhattok a Szent Márk térig, közben érdemes azért benézni mellékutcákba. És akkor a Szent Márk térről mehettek vissza 1-essel. Bár szerintem a P. le Román jobb felszállni, ott kevesebben lesznek, és az azért is jobb, mert ha visszamentek a Szent Márk térről a P. le Romára a Canal Grandén, akkor a Piazzale Romától megint mehettek befele, hacsak nem szálltok ott egy másik vaporettóra valamerre.

Muránóba és Buránóba eljutás is a leírásban, attól is függ honnan mennétek ezekre a helyekre, és csak az egyikhez, vagy mindkettőhöz is, egymás után.
#266 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.11. - 02:44
Köszönöm az eddigi vàlaszodat.Azt gondolom ha a gyaloglàstól elfàradtunk,akkor mennénk Murànóba és Buranoba egymàs utàn akàr.Hol érdemes felszàllni és ha mondjuk a messzebb Buranóba elmegyünk,akkor onnan tudunk-e Murànóba menni és vissza Velencébe?Hànyas vaporettóra kell ezekre a helyekre menni?
Ha jól értem amit írsz,akkor a buszról leszàllva érdemesebb az 1-essel a Canal Grandén végig menni és utàna sétàlni a Szent Màrk téren és környékén...remélem jól értettem.
Itthon veszem meg interneten a 24 óràs jegyet.Úgy olvastam azt érvényesíteni kell egy automatànàl.Remélem az nem bonyolult dolog.És utána kapok egy jegyet amivel egész nap utazhatok amelyik vaporettón akarok?Bocsànat a kérdésekért...de ez az első ilyen utunk.Nagyon köszönöm előre is a vâlaszt.Tünde
#267 - Tünde - 2016.05.12. - 02:21
Muránóba és Buránóba eljutás, valamint a 2 sziget közötti közlekedés szerepel a leírásban a Velence környéke részben, valamint most kiegészítettem a leírás tippek tanácsok részét nevezetes vaporetto-vonalakkal.
A buszról leszállás után még be kell jutni a Piazzale Romára, onnan lehet az 1-essel végigmenni a Canal Grandén. Vagy lehet 2-essel is menni, azzal már a Tronchetto-szigetről, viszont a megfelelő irányba kell felszállni azokra, mert az nem csak a Canal Grandén közlekedik.
Egyszerűen csak érvényesíted minden egyes felszállás előtt a jegyet a vaporetto-állomáson. Egyszerű, csak oda kell érinteni a fehér (vagy zöld) kártyaolvasóhoz, amit az zöld jelzéssel, és pittyegéssel nyugtáz. Nem értem ezt, hogy utána miért kapnál még egy másik jegyet, ha jegyet veszel, az a jegy. Vagy arra gondolsz, hogy csak egy vouchert kapsz, és nem jegyet, amit be kell váltanod Velencében? Nem tudom hol veszed itthon, nem tudom, ők mit adnak.
#268 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.12. - 02:44
Itthon vásárláskor egy részvételi jegyet és egy kódot adnak, azt írják ezzel a helyszínen lehet az automatákból kinyomtatni a jegyet. A 24 órás 8580 Ft-ba kerül, nem tudom olcsóbb-e ha kint vesszük és egyszerűbb-e?
#269 - Tünde - 2016.05.12. - 05:13
Értem!
Ahogy a leírásban szerepel, az 1 napos jegy 20 EUR, tehát olcsóbb ott venni, ha egyébként is az automatában kell kinyomtatni, akkor szerintem inkább kinn vegyetek.
#270 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.12. - 11:54
Nagyon köszönöm a vàlaszodat.Akkor remélem jól megértve a vàlaszaidat,érdemes leszàllàs utàn automatàba vagy személyesen megvenni a 24 óràs jegyet.Az 1-es vaporettót megkeresni és azzal a Canal Grandén végig menni.Annak nem tudom hol a végàllomàsa,de gondolom utàna a Szent Màrk téren és környékén tudunk nagyokat sétàlni és nevezetességeket nézni.Aztàn megkeresni azt az àllomàst ahonnét el tudunk jutni Burànóba,onnan Murànóba,majd vissza Velencébe.Gondolom ezek a jàratok is sűrűn jàrnak és ha ügyesen szervezünk mindent akkor ezt az utat egy nap alatt bejàrhatjuk. Ezt így jól értelmeztem nagyjâból?Nagyon köszönöm
#271 - Tünde - 2016.05.12. - 12:58
Igen, 1-es vaporettó a Piazzale Rómától (oda a Tronchetto-szigetről People Mover, vagy akár gyalog), vagy akár egyből a 2-es a Tronchetto-szigetről, csak abban az esetben a Canal Grande felé, ne a másik irányba. Az 1-es vaporetto a Szent Márk tér után még továbbmegy a Lidóra (tengerpart). Nem csak a Szent Márk tér környékén tudtok jókat sétálni, hanem egész Velencében, pl. érdemes lehet akár a Rialto-hídnál is leszállni az 1-esről/2-esről.
Hogy milyen gyakran járnak a járatok, azt a leírásban linkelt vaporetto-menetrendekben láthatod. Muránóba Buránóba ahol épp vagytok, ott kell a megfelelőre felszállni, mert más megy a Piazzale Romáról, más a Fondamente Novétól (onnan a legggyorsabb), és más a Szent Márk térről, ahogy a leírásban szerepel, és érdemes megnézni a menetrendeket, mert van, ami ritkább.
#272 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.12. - 13:18
Még azt szeretném megtudni,ha csak Velencébe maradunk és gyalogosan szeretnénk bejàrni amit csak lehet,akkor van rà esély,hogy a főbb nevezetességeket meg tudjuk nézni egy nap alatt?Szóval leszàllva a buszról elindulva gyalog mondjuk a Szent Màrk terig km-ben, időben memnyit tesz ki a séta? Úgy olvastam valahol,hogy akàr gyalogosan is be lehet jàrni Velencét és nagyon jók a jelzések,tehàt remélhetőleg akkor se téved el az ember ha gyalogosan vàg neki az egész napnak.Köszönöm előre is a vàlaszt.
#273 - TÜNDE - 2016.05.12. - 16:04
Igen, itt is szerepel az oldalon, hogy könnyen bejárható, és vannak táblák, javaslom, hogy olvasd el a Tippek, tanácsok, közlekedés részt. Csak a Rialto-híd és a Szent Márk tér felé mutató táblákat kell követni, gyalog kb. fél óra a Piazzale Romától, 45 perc a Tronchetto-szigettől (az egyik legrövidebb úton, de valójában persze több lesz meg-megállva, illetve nem feltlenül a legrövidebb úton haladva):
https://goo.gl/maps/ubMhPkeEDfJ2
Eltévedni el lehet, ha kisebb utcákba bemész, de a fő útvonalakat követve nehéz.
#274 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.12. - 16:44
Szia!
Tudsz-e valamit arról, hogy toalett-jegy létezne? Vagy meg lehet oldani a szükségleteket mint itthon (kávézó-étterem-nyilván os WC)? Mennyibe kerül egy alkalom? Esetleg tudsz jobb megoldást?
Köszi: Picur
#275 - Picur - 2016.05.17. - 16:23
Szia!

Vannak ingyenes nyilvános wc-k múzeumokban, belépős nevezetességeknél, fogyasztásért igénybe vehetők kávézókban, bárokban, éttermekben (de nem mindegyikben, érdemes beülés előtt megkérdezni), van a vasútállomáson, valamint vannak nyilvános wc-k is (áruk azt hiszem 1,50 EUR, helyszíneik itt: http://goo.gl/BHBYfd ).
A toalett-jegyet Venezia Unica kártyához lehet csatolni, vagy nem tudom, hogy anélkül is vehető-e, de úgy látom, nem, ill. nem igazán nyújt kedvezményt, mivel 2 alkalom 3 EUR, 7 alkalom 9 EUR, nem éri meg megvenni.
#276 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.17. - 22:09
Szeretném megtudni, hogy Velencében van-e valahol ingyenes Wifi? Köszönöm
#277 - Tünde - 2016.05.18. - 11:42
Kávézókban, éttermekben van, kérdezz rá rendelés előtt.
Ezen a térképen pl. jelöl olyan helyeket, kérdés mennyire pontos térkép:
http://www.wificafespots.com/wifi/city/IT--Venice
Ezen kívül, 24 órára 5 EUR-ért használhatod a velencei wi-fi hotspotokat, melyek itt vannak:
https://www.cittadinanzadigitale.it/mappa-wifi
És itt veheted meg ezt a wi-fi elérést, Venezia Unica kártyádhoz kapcsolva:
http://www.veneziaunica.it/en/e-commerce/services
#278 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.19. - 00:14
Ha jól értem akkor a 14 es vaporettoval Punta Sabbioniból el tudok menni Burano és vissza?
#279 - JOSBOMO - 2016.06.01. - 09:37
Punta Sabbioniból Buranóba és vissza, igen, el lehet jutni 14-essel, és azon kívül 12-essel is.
#280 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.02. - 02:11
Kedves Tibcsi!
Olvastam a velencei ACTV honlapján, hogy létezik a vízibuszra is érvényes feltölthető jegy-biglietto ricaricabile-nem találtam azonban infót olyan kérdésekre melyek igencsak érdekelnének.
Kérdéseim:
1. Milyen időintervallumú jegyek ezek?Például van 6 órás vagy 12 órás feltölthető jegy?
2. Egy 12 órás jegy több nap leforgása alatt is felhsználható?
3. Mennyi az áruk ezeknek a jegyeknek?
4. A jegyautomatákból vásárolhatoak-e ilyen jegyek, ki van-e jelezve minden változat?
Nagyon tetszik, profi a weblap, jó segítséget nyújt, én magam is többször használtam már és segített is. Köszönöm a segítségedet, válaszodat várom!
#281 - Luigi - 2016.06.13. - 15:56
Kedves Luigi!

Ezek attól eltekintve, hogy feltölthetők, teljesen ugyanolyan jegyek, ugyanolyan áron. Tehát 12 órás jegy egyáltalán nem létezik. Az időintervallumra szóló jegyek egyben használhatók fel.
#282 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.15. - 00:24
Kedves Tibcsi!
Augusztus 15. ünnep Olaszországban, amennyire tudom. Érdemes ilyenkor Velencében tölteni a napot? Eddig 16.-átol foglaltam szállást, de ha van valami különleges ilyenkor, akkor egy nappal hamarabb érkeznénk...
Előre is köszönettel:
Tibor
#283 - Tibor - 2016.06.23. - 16:26
Kedves Mindenki és Bárki aki segíteni tudna ...
Kérem segítsen aki tudja , hogy mennyibe kerül a 17.sz vaporetto (a komp) ami átvisz Tronchettoról a Lido-ra ?
köszönöm!
#284 - Bajor Zsuzsa - 2016.06.24. - 17:37
Sziasztok!

TIBOR: Nem tudok róla, hogy Velencében lenne valami különös ünnepség akkor.


ZSUZSA: A vaporettó árok a leírásban szerepelnek. Vagy ha autóval gondolod a kompot igénybe venni, úgy látom 13 EUR (autó+vezető).
#285 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.26. - 18:21
Tibcsi,
ami még érdekelne, hogy Punta Sabbioniba hol tudok jegyet venni a sima vaporettokra, a 12-14 es re.
Más hajóval voltam már Velencébe, de ott a felszállás előtt vettük meg a jegyet,
A hivatalos ACTV vaporettoknak van ott jegyirodája?vagy automata?
#286 - JOSBOMO - 2016.06.28. - 07:58
Lehet jegyet venni a kikötőben.
#287 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.29. - 00:15
Szia!

A következő kérdésem lenne, a Sóhajok hídján csak a Dózse-palota titkos túra keretében lehet átmenni belülről, vagy "sima" belépőjeggyel is?
#288 - H. Dani - 2016.07.03. - 11:30
Szia!

Nem szükséges a titkos túra, bármilyen Dózse-palota belépővel végig lehet menni a Sóhajok hídján.
#289 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.03. - 23:56
Szia!
Szeretném a segítségedet kérni, hogy 23.10-kor érkezik repülő a Marco Polo reptérre és onnan szeretnénk Velencébe a Santa Croce kerületbe bejutni kerekesszékkel.Mindenhol kerestem már, de még sehol nem találtam eddig.
Előre is köszönöm a segítséget!
#290 - Mária - 2016.07.09. - 18:17
Szia!

A reptérről a városba közlekedő buszok akadálymentesek. A buszok a Piazzale Romára érkeznek, ami már pont a Santa Croce kerület, szóval attól függ, azon belül hova kell menni.
#291 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.10. - 01:43
Kedves Tibcsi,
A kérdésem az volna, hogy Tronchetto szigetéről ha komppal szeretnénk átmenni autóval a Lidora , akkor ott meg lehet-e vásárolni a 3 napos jegyet és az már egyben érvényes lesz-e kompra is ?
Valamint, hogy a 1 napos jegy ,ha pl. délután kettőkor veszem meg akkor az konkrétan 24 órára szól , vagy éjfélkor lejár?
köszönöm!
#292 - Uzsi - 2016.07.13. - 15:00
Kedves Uzsi!

A 3 napos jegy nem érvényes a kompra, amennyiben autóval vagytok. De a Tronchetto-szigeten igen, lehet vásárolni kompjegyet, és vaporetto-jegyeket is.

Korábban 24 órás jegy volt (meg volt pl. 12 órás is). Úgy is szerepelt az actv oldalán. De megváltoztatták arra, hogy 1, 2, 3 nap, stb., és sehol sem említik hogy 24 órás lenne (bár az se, hogy naptári napra érvényes). Szóval nem tudom, most pontosan hogy 24 óra-e, vagy naptári nap, én is átírtam úgy, hogy 1, 2, 3 nap.
#293 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.15. - 03:12
Kedves Tibcsi,
nagyon köszönöm a válaszát!
#294 - Uzsi - 2016.07.20. - 00:21
Szia! A trenitalia oldallal lenne kérdésem. Amennyiben retúr regionale jegyet veszek online, akkor az esetleges átszállásokat bármikor megejthetem az adott útvonalon? Például ha Gardalandra megyek és visszafelé lenne kedvem megállni kicsit szétnézni Veronában, ahol ugye átszállás van, akkor egyel későbbi vonattal is megindulhatok haza Veronából? Köszönöm a válaszod :)
#295 - Réci - 2016.07.20. - 18:28
Szia!

Ebben nem tudok segíteni sajnos, mert nagyon bonyolult szabályok vannak erre, és a pecsételéstől számolva bizonyos ideig érvényesek a regionale jegyek, de ez ráadásul régióról régióra változhat, valamint online jegy esetén is más lehet a helyzet, erről a trenitaliától érdeklődj.
#296 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.21. - 03:38
Szia! Velencébe és környékére mennénk kb. egy hétre szeptemberben új, zárt Ford Connect-tel. Úgy tervezzük, hogy gyalogosan ill. vaporettoval, busszal járnánk be mindent. Szerinted mennyire biztonságos egész napra letenni egy kisteherautót parkolóban Velencén kívül (pl. Mestre)? Tudsz ajánlani valamit? (délen sajnos pár éve a személyautót feltörték) Köszönöm!
#297 - Csilla - 2016.08.06. - 15:13
Szia!

Vannak őrzött parkolók is, pl. az említett Parcheggio Gergory az, de valószínűnek tartom, hogy pl. a Garage Europa, és több másik is, de nincs információm minden parkoló biztonságáról.
#298 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.07. - 02:41
Szia,

Azt szeretném kérdezni, hogy Riminiből, hogy a legegyszerűbb menni egy napos kirándulásra Velencébe ?
Attila
#299 - Hegyi Attila - 2016.08.10. - 13:06
Szia!

Közvetlen vonattal 3 óra alatt lehet eljutni Riminiből Velencébe, vagy ha az időben nem jön pont ki, akkor 1 átszállással. Menetrend, árak, esetleges átszállási kapcsolatok: http://www.trenitalia.com/
#300 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.10. - 14:42
Szia!
Mi 22-én indulunk Velencébe vonattal és a Parrocchia Santa Mária Formosa mellett a Hotel Skandináviában foglalt a férjem szobát, azt szeretném megkérdezni, hogy mivel jutunk el legkönnyebben a vasútállomásról a szállásunkra? Zs
#301 - Zsuzsanna - 2016.08.16. - 16:05
Szia!

1-es vagy 2-es vaporettóval menjetek el Rialto állomásig, a Rialto-hídig, majd gyalog így:
https://goo.gl/maps/k9KDiSnqXSx
#302 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.18. - 17:16
Szia !
Hétfő reggel 6 -kor érkezünk Tronchettóra . Tudok e ott vaporetto bérletet venni ilyen korán ? Van e ott vagy a közelben csomagmegőrző? Szállásunk Fusinán van és csak este hajóznánk át oda ,addig valahová tenni kell a csomagot . Van e valamilyen turista kártya vagy Velence kártya ami minden közlekedési eszközre jó( 3 napig leszünk ) ? Ha igen , érvényes e a Fusina-Zattere vonalara is ?
Köszönöm előre is válaszodat !
#303 - Christy - 2016.08.31. - 07:44
Szia!

Nem tudom a pénztárak nyitvatartását, de automatából lehet venni vaporetto-jegyeket.
A jegytípusokat, napijegyeket megtalálod a leírásban, pl. van 3 napos vaporetto-jegy 40 EUR-ért. Vonatra nincs ilyen jegy.
Nem tudok róla, hogy a Tronchettón lenne csomagmegőrző, de van a közeli Piazzale Román, ahova People Moverrel gyorsan bejuthattok, valamint az ahhoz közeli S. Lucia vasútállomáson.
#304 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.31. - 19:32
Köszönöm ! A People Mover jegy hol kapható ? Szintén automata ? Budapestről busszal érkezünk majd , úgy terveztem felszállunk a 1 -es vaporettóra és letesszük valahol a utazó táskákat .
Buranóra melyik vaporettóra érdemes felszállni ,ami a leggyorsabban ott van ? Köszönöm válaszaidat !
#305 - Christy - 2016.09.01. - 15:39
Igen, a People Moverre a jegy az állomáson lévő automatákban megvehető. De ha lesz napi vaporetto-jegyetek, akkor a Tronchetto-szigetről mehettek People Mover helyett 2-es vaporettóval a Piazzale Romára/vasútállomáshoz.
Attól függ honnan mennétek Buránóba, oda 12-es megy a F.te Nove-től, és 14-es a Szt. Márk tér közeléből.
#306 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.09.02. - 01:06
Csak kérdezem: Mit tiltott be Velence vezetése nemrég? 1. Bikini az utcán 2. Gurulós bőrönd húzása 3. Rövidnadrág férfiaknak Egy rejtvény megfejtéséhez kellene, de nem találom a válast. Előre is köszönöm!
#307 - Fehér József - 2016.09.24. - 15:11
Voltak tervek a gurulós bőrönd betiltására, de végül nem tették meg, de ez lesz a helyes válasz.
#308 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.09.25. - 17:58
Kedves Tibcsi!
Hol tudok venni Velence városkártyát? Csak a tömegközlekedési eszközökre szólót szeretnék. Mestrében lesz a szállásunk, és onnan szeretnénk bemenni Velencébe, és már az első alkalommal való utazásnál szeretném használni. Köszönöm.
#309 - Fekete Mária - 2016.10.05. - 20:38
Kedves Mária!

Vehetsz közlekedési jegyeket, bérleteket a nagyobb vaporetto-állomáson, pl. a Piazzale Román, valamint automatából is sok helyen. Nem szükséges városkártyát venni, és arra feltölteni a tömegközlekedési bérletet, ha csak a közlekedést vennéd igénybe, elég külön ACTV-bérlet.
Mestrében ugyanakkor csak néhány helyen lehet venni, pl. a vasútállomáson automatából, és a P. le. Cialdinin jegyirodából:
http://actv.avmspa.it/en/content/tickets-offices-0
#310 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.10.07. - 01:22
Szia Tibcsi! Easy Jettel megyünk a feleségemmel május első napjaiban csütörtök-szombat este vissza. Marco Polora érkezünk s a szállásunk a Best Western Olimpia Venezia lesz. Szerinted hogy lenne egyszerűen eljutni a szállásig, illetve szerinted kellene valamilyen velence kártyát venni? Nem akarok kapkodós nagyon rohanós városnézést, inkább a kellemes kikapcsolódás a cél. Úgy tervezném, hogy ha pl. van 10 látványosság akkor inkább 6-7-t néznénk meg, hogy legyen bőven időnk. Tudom nem sok a 2-3 nap, de most ennyire fogja futni május elején. Akkor már úgy néztem jó idő van 20 celsius körül...Ha lenne ötleted a kérdéseimre szívesen venném addig is üdv Schon
#311 - Schon - 2016.10.16. - 23:23
Szia!

Az 5-ös vagy 35-ös busszal be lehet jutni a Piazzale Rómára, ahonnan rövid gyaloglás a szállás:
https://goo.gl/maps/3zia9SARPvG2
Tömegközlekedési kártyát érdemes lehet venni, amennyiben eleget vizibuszoztok hozá, de ezen kívül hogy érdemes-e pl. Venezia Unica kártyát az attól függ, milyen belépős nevezetességeket néznétek meg.
#312 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.10.26. - 14:44
Szia. Csak érdekelne hogyan lehetséges ez. Ennyire megdrágult minden vagy valamit rosszul csinálta,. 4 felnőtt és 1 gyerek vaporettóval: repülőtér-Szent Márk tér 70 EUR, vissza a sziget másik oldaláról a repülőtér 80 EUR.
#313 - Laszlo - 2016.10.26. - 16:22
Szia!

Nem tudom melyik repülőtérről lenne szó, de valóban, a Marco Polot nézve minimum 40 EUR onnan az út 5 személyre (a Trevisóról pedig még drágább). Ugyanakkor, ez esetben, és ha egyáltalán erről a repülőtérről lenne szó, akkor ez taxival is ennyi, de érdemes beszállás előtt megérdeklődni, illetve 5-en nem fértek be egy taxiba, tehát lehet mégse: http://www.radiotaxivenezia.com/en/fares.php
Vaporetto pedig valóban 7,50 EURx5 személy, az további 37,50 EUR. 6 éven alul ingyenes az utazás.
#314 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.10.26. - 23:02
Kedves Tibcsi!
12én megyünk Velencébe, 4 éves gyerekkel. A legolcsóbban bejutni Marco Poloról ha jól látom vaporettoval, 7,5 EUR-ért? Az atvo busznál nem láttam, hogy a gyerek ingyenes lenne..
Köszi a választ!!
Petra
#315 - Petra - 2016.11.02. - 12:47
Kedves Petra!

Amennyiben a kettő közül egyik busz sem ingyenes gyerekkel, amit nem tudok pontosan megmondani, lehet hogy aztán mégis ingyenes, de valóban nem írják sehol, hogy az lenne, ez esetben, így számolva, 2 főre a 15 EUR-s árat, valóban olcsóbb vaporettóval bejutni az ingyenes gyerekár miatt.
Ki is egészítettem a leírást a vaporettós bejutással is.
#316 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.11.02. - 12:58
Kedves Tibcsi!

Imént vásároltam repjegy akción felbuzdulva 2017 január végére 4 ajándékjegyet egy hosszú hétvégére Velencébe. Azonban ahogy elkezdtem utánanézni részletesebben a tudnivalóknak már vásárlás után szemet szúrt a magas víz problémája. Nyilván ez előre nem tudható, de Január végén még a kiöntött állapot várható és megközelíthetetlenné válnak a fő látványosságok? Eléggé elbizonytalanodtam, hogy nem feltétlenül ide kellett volna foglalnom erre az időszakra. :(

Köszönöm a választ előre is.
Üdv:
Adrienn
#317 - Adrienn - 2016.11.03. - 22:47
Kedves Adrienn!

Azért ez nem olyan, hogy menetrendszerűen kell rá számítani, nem annyira gyakori hogy nagy a víz, évente néhányszor fordul elő (kifejezetten magas vízállás pedig 4 évente), és a legtöbbször csak pár óráig tart.
#318 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.11.04. - 11:28
Kedves Tibor!
Legelőször is köszönöm azt a sok segítséget,amit már az elmúlt utazásainkhoz kaptunk Öntől. (Róma, Párizs, London) Ez az oldal lett a fő támaszunk az utazások megszervezésében.
Most Velencébe készülünk repülővel,de a szállás Miranoban lenne.Kérdésünk, hogy tömegközlekedéssel, hogy lehet Trevisio-ról eljutni Miranoba?
Segítségét előre és utólagosan is többszörösen köszönöm!
#319 - Zsóka - 2016.11.08. - 13:26
Kedves Zsóka!

Örülök, hogy mindig hasznos információkat talált!

Eljutás a Treviso reptérről Miranóba:

Először a reptérről a 6-os busszal be kell menni Treviso vasútállomásra. Onnan vonattal, Velence irányába, Venezia-Mestre vasútállomásig kell menni. A Mestre vasútállomás közeli Incr. via Seranglia buszmegállótól, ami pontosan itt van: https://goo.gl/maps/sjA9QH1mj5r 7E busszal lehet eljutni Miranóba, és ott a megfelelő megállónál leszállni, ami a szálláshoz képest a legjobb, erről pl. tud a szállás felvilágosítást adni, hogy a 7E busz melyik megállója van a legközelebb.

Másik, egyszerűbb megoldás: bemenni egyből végig Velencébe, pl. transzferbusszal, majd Velencéből, a Piazzale Román lévő buszpályaudvarról vissza Miranóba, a 4DE, 7E vagy 7DE busszal a megfelelő Miranói megállóig.

A 7E busz menetrendje Mirano-Velence, valamint Velence-Mirano irányba is itt:
http://actv.avmspa.it/sites/default/files/attachments/pdf/EN/E-7.pdf

Jegyet/bérletet a 7E buszra lehet venni a Mestre vasútállomáson, valamint Velencében, a Piazzale Román is.
#320 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.11.08. - 19:53
Kedves Tibcsi!
Szuper az oldal, nagyon hálás vagyok érte.
A páromat szeretném szülinapjára meglepni egy velencei városlátogatással, repülővel. Csak 2 éjszakára tervezek, mert a 2 éves kislányunk nélkül ez lenne az első "pihenésünk". Mire lesz elég ez a kis idő, mit nézzünk meg mindenképp? Szállást hol érdemes foglalni ha 2 éjről van szó. Nincsenek nagy igények. Legyen fűtés, saját fürdő, esetleg reggeli. Milyen idő várható január legvégén, február elején. A karnevál kezdete előtt mennénk, bízva a kisebb tömegben. Hétvégén lehet akadály a látványosságok zárvatartása? Előre is köszönöm!
#321 - Dóra - 2016.11.20. - 16:18
Kedves Dóra!

Sokan Mestrében foglalnak, ahonnan vonattal vagy busszal be lehet utazni viszonylag gyorsan Velencébe, hogy pontosan milyen busszal, mennyi idő, az a konkrét szállástól függ, érdemes olyat foglalni, ahol írják, hogy közel a Velencébe tartó busz megállója. Ha magában Velencében foglalnál, az drágább lehet, de akkor nem kell semmit utazni, ilyen esetben pedig arra érdemes figyelni, hogy könnyen megközelíthető helyen legyen Velencén belül.
Konkrét szállást nem tudok ajánlani, mivel legutóbb kempingben szálltam meg, szállások itt:
https://hu.hotelscombined.com/Place/Venice.htm?languageCode=HU
és itt:
http://www.booking.com/searchresults.html?city=-132007&aid=338579

Februárban az átlag napi legmagasabb hőmérséklet 8,6 °C, ez Budapest novemberi értékénél 0,5 °C-al magasabb. Itt visszanézheted, hogy a korábbi években milyen idő volt Velencében február elején:
https://goo.gl/0YxeoT

Amit mindenképp nézzetek meg, az a Rialto-híd, Szent Márk tér, hajózás a Canal Grande mentén, bolyongás a városban, valamit esetleg látogatás Buranóban.
#322 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.11.20. - 19:29
Kedves Tibcsi! A héten indulnék Velencébe 32 éves egyedüli nőként,első utazásom lenne oda. repülővel megyek a Marco Polo reptérre érkezem Pestről szombaton 26.-án, vissza December 1-el jönnék. szeretném a tanácsodat kérni, tudsz e ajánlani nekem valami jó helyet,szállást Velencében ami árban is jó és gyalog sok minden megközelíthető.,,csak aludni mennék haza,, leginkább ,,gyalogtúrákra gondolok,, bár szeretném majd besűríteni a közeli szigetek megnézését is,kicsit vaporettózni . nem lényeg hogy legyen kaja a szálláson vagy luxus legyen . ebben a pár napban fel akarok mindent térképezni kinnt, csak nem tudom melyik részen keressem a szállást, hogy majd a reptérről is könnyen odataláljak.vannak csak női szállások ahogy láttam de több ágyas a szoba.ez azt jelenti vadidegenek is lennének ott velem ? bocsi a hülye kérdésekért. :D hotelscombined oldalon nézgelődöm de összezavarodtam és sürget az idő foglalás téren :) köszönöm a segítséged előre is! üdv. Jucus
#323 - Juccus - 2016.11.23. - 16:02
Szia!

Tudok talán ajánlani, de először is: azt írod, hogy Velencében legyen a szállás, ne a közeli, olcsóbb Mestrében? Magában Velencében valóban a legolcsóbbak a hostelek lehetnek, igen, ilyen esetben többágyas szobában vagy idegenekkel, az jó? Talán nem leszel olyan kevés napot, hogy abszolút a központban legyél, de a lényeg, hogy ha leírsz több preferenciát, akkor tudok ajánlani, ha nem találtál még, bár ilyen kevés nappal előtte már kisebb a választék.
Ha már nincs időd, és még olvashatsz, itt is nézelődhetsz, rendezhető ár szerint:
http://www.booking.com/searchresults.html?city=-132007&aid=338579
#324 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.11.24. - 20:37
Szia!
"321"-es vagyok. :) Sikerült foglalnom. Február 8án érkezünk a Treviso reptérre, a szállásunk az Alcyone Hotelben (Calle Dei Fabbri 4712, San Marco, Venice, 30124) lesz. Remélem, jól választottam! Tudnál segíteni a hotelhoz jutásban? Esetleg tudnál ajánlani megfizethető étkezési lehetőséget a környéken?
Velence látványosságai mellett nagyon szeretnénk megnézni Buranot. Mennyi idő szükséges a szivárvány színű házak megcsodálásához? 8-án délután 3tól 10-e kb 11ig lesz időnk várostnézni. Hogy osszuk be ezt a kis időt? Köszönöm!
#325 - Dóra - 2016.11.25. - 23:00
Szia!

A Piazzale Romára érkeztek be a Treviso reptérről busszal. A Piazzale Román az 1-es vagy 2-es vaporettóra kell szállni, mellyel a Rialto-hídig (Rialto megállóig) kell menni. Onnan gyalog a szállás: https://goo.gl/maps/tRTNwFeSZJv

Buranóba az út kb. 1,5 óra egy irányba (a vaporettóra várakozással, a kiindulási helyre gyaloglással/utazással együtt, függ attól, hogy honnan mennétek, pl. a szállásról reggel egyből-e oda, pl. a Szent Márk tér közeléből 14-essel lehet Buranóba menni). Mindezen kívül, Burano nagyon kicsi, akár 1 óra alatt is bejárható egy jó útvonal, attól függ, mennyit álltok meg, nézelődtök, esetleg ebédeltek, stb.

Elég jó pizzák vannak jó árban, a legtöbb helyen kinn vannak az árak az étterem előtt, de így most konkrét olcsó éttermet nem tudok ajánlani.

Az érkezés napján már végig is mentek a Canal Grandén a szállásotokhoz, bár még a Rialto-hídtól lehetne, és érdemes is valamelyik későbbi nap továbbmenni a Szent Márk térig. Ezen kívül pl. fél nap Burano, a maradék időben érdemes megnézni a Szent Márk teret, illetve csak úgy sétálgatni a városban, illetve ami nevezetességek a leírtakból érdekelnek titeket (melyek Velence esetében főleg templomok, épületek belső részei, múzeumok)
#326 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.11.26. - 01:25
Szia. Decemberben utazunk Velencébe,a Treviso reptérre érkezünk. Szállásunk a Hotel Vidale-ban lesz,a cime:Via G. Parini
30172 Mestre
Kérdésem,a reptérről hogyan tudunk egyszerüen és költséghatékonyan eljutni a szállásunkra??

Közönöm
#327 - szucs.burjan - 2016.11.29. - 13:30
Szia!

Amennyiben ez a menetrend megfelelő a géped érkezéséhez, nem kéne túl sokat várni:
http://www.atvo.it/allegati/linee/aeroporto_treviso_-_venezia_dal_30.10.16_al_23.12.16.pdf
akkor a reptérről ezzel busszal a Mestre Corso de Popolo megállóig menj (50 perces út), ahhoz közel van a szállás:
https://goo.gl/maps/EZiWLzLSt472

Ha nem jók az indulási időpontok, akkor is több busz megy a Mestre vasútállomásra, ahonnan 1 km-re van a szállás, vagy pedig 6-os busszal Treviso vasútállomásra, és onnan vonattal Mestrébe.
#328 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.11.29. - 17:43
Köszönöm szépen a válaszod!
#329 - szucs.burjan - 2016.12.05. - 06:45
Szia Tibcsi!

Nagyon hasznos az oldal. Mar tobbszor is hasznaltuk utikalauzkent kulonbozo orszagokban. A kerdesem az lenne, hogy a szallodank a Szent Mark Ter kozvetlen kozeleben lesz. Erdemes a tomegkozlekedest igenybe venni vagy lehet setalni is? 3 napot leszunk ott es csak a szigetre szeretnenk osszpontositani. Mert ha lehet akkor legszivesebben gyalog szeretnenk felfedezni a varost.

Koszonom szepen
Tibor
#330 - Tibor - 2016.12.05. - 23:28
Szia!

Örülök, hogy hasznos információkat találsz.
Igen, Velence nagyon jól bejárható gyalog, rövidebb-hosszabb gyaloglással. De a Canal Grandén érdemes végigmenni vaporettóval. Illetve, ha elmentek csak egy szigetre, az oda-vissza 15 EUR vaporettóval, az meg már majdnem annyi mint a napijegy (2 nap 2 sziget az meg pontosan annyi mint egy 2 napos vaporetto-jegy, plusz eljutás a szálláshoz, szállástól vissza-csomagokkal sok lenne gyalog a Piazzale Rómától). Tehát annak ellenére, hogy csak a szigetekre mennétek hajóval, úgy néz ki, így is a 2/3 napos vaporetto-jegy lesz a legjobb.
#331 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.12.06. - 16:29
Szia!
A vaporettó napi jegyek érvényessége érdekelne. Pl.: ha 2 napos jegyet veszek szerda 14 órakor az csak szerdán és csütörtökön 24 óráig érvényes vagy szerda 14 órától péntek 14 óráig?
Illetve hol érdemes vagy lehet megvenni? A reptérről a Piazzale Romára érkezünk. Köszönöm!
#332 - Dóra - 2016.12.11. - 08:59
Szia!

A jegyek érvényességével kapcsolatban kérlek lásd a 293-as hozzászólás végét.
A Piazzale Román megveheted a jegyeket, automatából, vagy pénztárban.
#333 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.12.11. - 15:47
Kedves Tibcsi!

Először is BÚÉK! Úgy látom én vagyok az első idei hozzászóló, Velence esetében :)
Olvasgattam a fenti bejegyzéseket. Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy amennyiben a Treviso reptérre érkezünk, mit javasolsz a San Marco negyedhez való bejutásra?
Láttam, hogy két opció van: vagy transzfer busz (aminek most utánanéztem - időben kb. 70 perc és 15e Ft) vagy a 6-os busz + vonat kombinációt (ami időben ha jól láttam kb. 90 perc, viszont összegileg fogalmam sincs, hogy mennyi)
Melyik megoldást érdemes választanunk? A gépünk kora délután száll le, tehát elviekben lesz vonatközlekedés. Viszont a jegyárakkal - 2 napos "bérletekkel" még nem igazán sikerült képbe kerülnöm.
Egyébként csupán 2 napot leszünk Velencében, ezért mindenképp valamilyen kombinált jegyben gondolkodom. Ezeket akár már a reptéren is meg lehet venni?
Sokat olvasgattam, hova érdemes menni, viszont úgy látom rengeteg a lehetőség. Amennyiben a természeti látványosságokat - nem a múzeumokat - kedveljük mit emelnél ki? Néztem Murano-t, Burano-t... De persze azt sem tudom 2 napba mi fér majd bele? :)
Esetleg valami jó étterem javaslatod lenne? Egy átlagos helyre ülnénk be szívesen, ami a helyiek számára közkedvelt illetve megfizethető áron lehet ebédelni/vacsorázni.
Várom válaszod!
Hálás köszönettel:
Adrienn
#334 - T. H. Adrienn - 2017.01.02. - 21:30
Kedves Adrienn!

BUÉK! :)
A buszos+vonatos megoldás esetén a pontos ár (valóban azt nem írtam oda, csak, hogy olcsóbb, ki is egészíttem a leírást most a pontos árral): 1,30 EUR busz (sofőrtől vásárolva 2,50 EUR) + 3,40 EUR vonat.
Velencébe beérkezve még se a vonat, se a busz esetében nem a San Marco negyedben lesztek, vaporettóra kell majd szállni.
A Treviso reptéren nem lehet velencei tömegközlekedési jegyeket venni, de Velencében, a Piazzale Román, vagy a vasútállomás közelében már tudtok.
Murano és Burano közül inkább Buránóba menjetek. Konkrét természeti szépségek nem Velencében vannak, hanem onnan utazni kell, de 2 napba nem fér bele.
Sajnos Velence esetében éttermekről nem tudok információval szolgálni, de a legtöbb helyen kinn vannak az árak, ill. itt nézelődhetsz, olcsó árkategóriások is vannak a TOP-éttermek között:
https://www.tripadvisor.co.hu/Restaurants-g187870-Venice_Veneto.html
#335 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.03. - 12:32
Nagyon köszönöm részletes válaszod!
#336 - Tóth-Heininger Adrienn - 2017.01.04. - 15:05
Kedves Tibcsi!

Érdeklődni szeretnék, hogy a 28 eurós utazási kártya akkor érvényes a vaporettora, és a Mestre- Velence között közlekedő buszokra is?

Illetve egy olyan kérdésem lenne még; a Treviso reptérről ugye elmegyek busszal a vasútállomásra, onnan a vonatra, ha helyben vesszük, akkor lesz még jegy, vagy azt előre kell megvásárolni? Ha utóbbi, akkor ezt hol lehet megtenni?
#337 - alexa - 2017.01.28. - 21:51
Kedves Alexa!

Igen, az ifjúsági Travelcard érvényes mindezekre (kivéve a repterekre közlekedő járatok).
Külön jegy kell a Treviso reptérről a vasútállomásra közlekedő buszra, és kell egy vonatjegy is.
#338 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.29. - 16:57
Kedves Tibor!
Olyan kérdéssel fordulok Önhöz,hogy április 8.-án mennénk Velencébe!A repülő 22.50kor száll le a marco polo reptéren.Onnan mivel tudunk eljutni a hotel centrale mestrébe ( Piazzale Donatori di Sangue, 14, 30171 Mestre)?7 éves lányunkkal mennénk!Éjszaka is oda tudunk jutni valamivel?És mivel tudunk átmenni Velencébe?Érdemes vaporettóra váltani 3 napra?
Köszönettel:Zsuzsi
#339 - Zsuzsi - 2017.02.09. - 17:56
Kedves Zsuzsi!

Igen, van még busz a Marco Polo reptérről Mestrébe: itt kell nézni a Venice Marco Polo Airport - Mestre (Fly Bus - express service) menetrendjét, azért csak így linkelem, mert a pdf-ben kapott menetrend március 25.-ig érvényes, amikor ti mentek, már új lesz, majd március 25.-e után (is) nézd meg.

Ugyanakkor a busz Mestrében a vasútállomásoz érkezik, onnan 1,7 km-t gyalogolni kell (vagy taxi) még a szállásig:
https://goo.gl/maps/UYhvBqiohsp

Velencébe majd busszal tudtok menni, a közeli buszmegállóból: https://goo.gl/maps/NLMaL85Mjp32
7 vagy 7L vagy 7E vagy 8E busszal.
#340 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.10. - 02:22
Először is nagyon szépen köszönjük az oldal által kapott rengeteg segítséget, tegnap érkeztünk haza. Varázslatos város Velence! A szállásunk Velencében volt a Hotel Alcyoneben. Szuper helyen van, a reggeli bőséges és finom. Esetleg ha Eger környékéről utazna valaki a napokban, van egy február 15 délutánig érvényes vaporetto jegyem.
#341 - Dóri - 2017.02.11. - 08:08
Üdv,
tavaly júliusi az utolsó napijegy érvényességére vonatkozó bejegyzés, van azóta frissebb tapasztalat, hogy 24 órára, vagy naptári napra szól? köszönöm
#342 - Zsóka - 2017.02.19. - 19:55
Miért nem válaszolt kedves Tibor 2 kérdésemre sem. Londoni , barcelonai segítsége nagyon jó volt. Üdv ágota
#343 - Korom Ágnes - 2017.03.06. - 16:58
Kedves Ágnes!

Milyen kérdésekre? Nem látok Korom Ágnes vagy Ágota nevű hozzászólótól érkező kérdést a hozzászólások között, ha ismét felteszi a kérdéseit, szívesen válaszolok.
#344 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.07. - 18:00
Kedves Tibor. 2x írtam , de biztos nem vette be a rendszer. Még egyszer nekifutok. 1.én megyünk Velencébe, és sajnos 11 körül ér be a gép. Tudunk-e ott buszjegyet venni, vagy a buszon lehetséges, és a central hotelnél hol tudunk napijegyet venni,. Este a busz állítólag a pályaudvarig megy, találunk-e ott taxit. 1,8 km éjjel, 70 éven felülieknek hosszú.
Elolvastam , amit pár levéllel kapcsolatban válaszoltál, onnan vettem a számokat. 2 napot leszünk, vaporetto napijegyet kívánunk venni, ez Londonban is bevált. Mégegyszer köszönöm az eddigi 2 utazásunkhoz adott segítségedet, abból éltünk. Most is kijegyzeteltem a másoknak írt leveledből ami engem is érdekelt a bakancslistánk következő, velencei útjára, majd jelentkezünk, ha Amszterdamba készülünk , ez van még az idei listánkon. Köszönöm ágota
#345 - Korom Ágnes - 2017.03.10. - 12:07
Kedves Ágnes!

Ezek szerint ez a Hotel Centrale,P.le Donatori di Sangue 14.Mestre, és gondolom a Treviso repülőtérről van szó. Igen, este ha már a Mestre vasútállomástól nem lesz busz a szállásig, akkor taxizni kell, a vasútállomás előtt állnak fehér színű taxik, taxi táblák mutatják az irányt hozzájuk, remélhetőleg éjszaka is fognak állni.
A buszon lehet venni jegyet a buszra. Velencei tömegközlekedési jegyeket lehet venni a Mestre vasútállomáson, vagy pedig Velencébe beérve a Pizzale Román.
#346 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.10. - 16:39
Kedves Tibor!
Segítségre lenne szükségem, április 4 én érkezünk Velencebe 76 éves édesanyámmal. Szállásunk Castello negyedbe lesz hogyan tudunk eljutni a Marco Polo reptérről? Séta,busz nem gond.Köszönöm a segítséget !
#347 - krisztina - 2017.03.13. - 09:50
Kedves Tibor. bocsánat a pontatlan fogalmazásért, de az már 3-i levél volt, az első 2-t nem vette be a rendszer. A marco poló reptérre érkezünk, és 4 -el előttem kérdezőnek már elmondtad, hogy érkezhet mestrébe ugyanabba szállodába. Köszönöm a válaszodat. állitólag a szálloda előtt áll meg a Velencébe menő busz, biztos azon is kapunk jegyet, csak nem tudjuk, hányasra szálljunk, de majd kisilabizáljuk. Nagyon köszönöm a segítségedet, nem zavarlak többet ezzel az úttal kapcsolatban. Ágota
#348 - Ágota - 2017.03.14. - 12:04
Kedves KRISZTINA!

A Marco Polo reptérről 5-ös vagy 35-ös busszal, a leírás alapján. Miután beértetek a Piazzale Romához, a Castello negyedhez, a pontos cím függvényében, de valószínűleg pl. 4.1-es vaporettóval, Arsenale állomásig mehettek. Vagy vannak még más lehetőségek is Piazzale Romától, mivel lehet hogy a 4.1-re pont akár 20 percet kéne várni, attól függ, pontosan mi a cím, és max mennyit gyalogolnátok.


Kedves ÁGOTA!

Ott a Treviso reptérről volt szó, de a Marco Polo reptérről is igen, el lehet jutni a Mestre vasútállomásra a megfelelő busszal, ami oda megy. A Treviso reptérrel ellentétben, külön buszok mennek Velencébe, és Mestrébe, tehát ne a velencei buszra szálljatok.
A szállodától Velencébe közlekedő buszon egyelőre csak vonaljegyet tudtok majd venni, 1,5 EUR helyett 3 EUR-ért, majd Velencében tudtok több napos jegyet venni (vagy a Mestre vasútállomáson).
Például a szálloda közelében megálló 7 vagy 7E busszal tudtok Velencébe jutni.
#349 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.15. - 17:10
Kedves Tibor. Köszönöm a segítségedet, nem csalódtam most sem benned. Én a 339-es kérdéshez csatlakoztam , a 340-es válaszodat olvastam el, és csak a buszjegyekkel volt gondom. Különben minden kérdést-és választ elolvastam a lapodról, mindenből tanultam valamit. Ha Amszterdamba megyünk, akkor is számíthatunk a segítségedre? Ágota
#350 - Korom Ágnes - 2017.03.15. - 19:10
Kedves Tibor!

A segítségedet szeretném kérni.
Punta Sabbioniban őrzött parkoló van? Valóban csak 5-7 euró/nap? Éjjel is ott lehet hagyni az autót? Csak azért kérdezem, mert a többi lehetőséghez képest ez tűnik a legjobbnak.
Az ifjúsági travelcard megvételéhez kell nemzetközi diákigazolvány vagy elég a magyar? Ez korlátlan utazásra szól (oda-vissza) a 72 órában? Illetve a vaporettók teljes vonalán érvényes?
A múzeumokban a kedvezményes jegyhez elfogadják a magyar diákigazolványt?
Válaszodat előre is köszönöm!

Dóri
#351 - Dóri - 2017.03.16. - 22:25
Kedves Dóri!

Valóban annyi a parkolás, arról nincs információm, hogy mennyire őrzött a parkoló.
Az ifjúsági Travelcardot úgy tűnik, korhoz köti, 29 éves korig, nem pedig diákstátuszhoz. Igen, mindenhova érvényes (kivéve 16-os, 19-es buszok, valamint a Marco Polo reptérről közlekedő Alilaguna vaporetto, valamint reptéri buszok) korlátlan utazásra.
Múzeumokban: nincs információm mit hogyan fogadnak el, de mintha a mostani diákigazolvány jó néhány éve egyben nemzetközi diákigazolvány is lenne.
#352 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.17. - 00:36
Szia!

Az egyik barátőnőmmel szerveztünk egy kis kiruccanást Velencébe, szerdán érkezik a repülőgépünk a Treviso repülőtérre 13.00 közül, pénteken pedig jövünk is haza, tehát a 3 napos ifjusági travelcard megoldást találtuk a legjobbnak. A szállásunk a Hotel Centrale lesz. A kérdésem az lenne, hogy hogy lehetne a legolcsóbban megoldani, hogy bejussunk a szállásra, és útközben, vagy még a reptér közelében vegyünk travelcardot, és az ahhoz szükséges rolling venice kártyát? Ha esetleg tudnál adni egy pontos útvonal tervet, azt nagyon-nagyon megköszönnénk! :) Előre is köszi a választ!
#353 - Móni - 2017.03.20. - 17:19
Szia!

Ha ez a Hotel Centrale,P.le Donatori di Sangue 14.Mestre, akkor az eljutásra válasz a 74-es hozzászólásban.
Mestre vasútállomáson tudtok majd venni velencei tömegközlekedési jegyeket, melyek jók a vaporettóra, illetve a Mestre és Velence között közlekedő buszra is, köztük elvileg Rolling Venezia kártyát, így elvileg ifjúsági Travelcardot is.
#354 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.21. - 18:42
Kedves Tibor!
Májusban a családdal utazunk Jesolóba és hazafelé megnéznék Velencét is.
A cikkedben írtad, hogy a Treviso reptérre legolcsóbban vonattal és a 6-os busszal lehet kijutni, a vonatot sikeresen meg is találtam (3,40 euró) de a buszt hiába keresem, mindenhol azt írja, hogy május 24-én semmilyen busz nem megy a vonatállomástól a reptérre. Én vagyok a béna vagy ez tényleg lehetséges? Kérlek segítenél vagy marad a drága traszfer?
Köszönettel
Felicia
#355 - Felicia - 2017.03.23. - 11:15
Kedves Felicia!

Ez a menetrend szerinti 6-os busz, ami minden nap közlekedik: http://www.mobilitadimarca.it/urbano-treviso
#356 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.23. - 17:08
Kedves Tibor. Kérdésem automatából hogyan tudok 2 napos vaporetto jegyet venni olasz tudás nélkül? Londonban is zűrös volt az automata, de a londoniak csodálatos segítőkészsége segített. Ágota
#357 - Korom Ágnes - 2017.03.23. - 19:45
Kedves Ágnes!

Van angol nyelvű felület is, itt egyszerűbb mint Londonban :). A legegyszerűbb, ha ezt a videót küldöm. Így, csak néhány érintéssel:
https://www.youtube.com/watch?v=_bfVrcsrj6E
#358 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.24. - 05:02
Szia Tibcsi!

Tavaly Barcelónában voltunk és már abban az utazásban is nagy segítség volt a veled való kommunikáció. :) Áprilisban Velencébe utazunk, a szállásunk azonban Muranó szigetén lesz, az lenne a kérdésem, hogy hazafelé a reptérre való kijutást hogy tudjuk a legegyszerűbben megoldani? Amikor megyünk a Marco Pólón szállunk le, onnan biztosít a hotel transzfert visszafelé viszont a Trevisóról indul a gépünk. 04.14-én este hatkor. Tudsz ebben segíteni? Négy felnőtt és egy gyerek a csapat. :) Előre is köszönöm! Klári
#359 - Hornyák-Kovács Klári - 2017.03.29. - 11:02
Szia!

Kösz, örülök, hogy hasznos segítségeket kapsz! :)
Muránóból, a 3-as vagy 4.1-es vaporettóval elmehettek a Piazzale Romáig, ahonnan ATVO-busszal (vagy esetleg a Santa Lucia vasútállomásról vonattal, majd Treviso vasútállomásról a reptérre busszal) kimehettek a Treviso reptérre.
http://www.atvo.it/index.php?lingua=en&area=menustandard&idpadre=23&idmenu=36
#360 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.29. - 19:45
Kedves Tibcsi!
Júliusban megyünk Olaszországba nyaralni, és Velencében is eltöltenénk egy nézelődős napot. Olvastam, hogy van olyan kártya, amelyikkel sorban állás nélkül lehet meglátogatni múzeumokat. Tudna nekem javasolni olyan oldalt, ahol megvehetem ezt a kártyát?Buránóba a csipke múzeumba is szeretnénk ellátogatni. Ide előre be kell jelentkezni? A válaszát nagyon köszönöm.
#361 - Zoltán - 2017.04.05. - 14:56
Kedves Tibcsi!

Köszönöm a válaszod!
Még annyi, hogy a reptérről közlekedő buszra és vonatra lesz hely akkor is, ha helyben veszem a jegyet, vagy célszerű megvenni online?
#362 - alexa - 2017.04.09. - 15:55
Kedves ZOLTÁN!

Igen, itt tudsz összeállítani magadnak egy kártyát:
http://www.veneziaunica.it/en/e-commerce/services
De nem tudom, hogy (mindenhol) biztosítja-e a sorbanállás nélküli bejutást.


Kedves ALEXA!

Lesz hely.
#363 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.09. - 22:58
Köszönöm szépen
#364 - Zoltán - 2017.04.11. - 18:40
Kedves Tibor!
Május 13 án érkeznék a Marco Polo reptérre kora délután és foglaltam 3 nap szállást a
Camping Village Jolly
Via Giuseppe De Marchi 7, Marghera, 30175, Olaszország címen. Szeretnék eljutni Mestre állomásig vmi transzfer busszal, és ugy gondoltam, hogy az állomásról gyalog mennék a kempingbe lepakolni. De hogyan tudnék a kempingből bejutni Velencébe legegyszerűbben? Megint gyalog vissza a Mestre állomásig és onnan valami busz vagy vonat lenne a célszerűbb? Mit javasolna nekem, egyedüli 40 éves utazónak? Sajnos a kemping kicsit kiesik a várostól.
Na és persze biztos nem ártana jegyeket is vennem előre, ahogy olvasom az célszerűbb jóval. Segítségét előre is nagyon köszönöm!
Attila
#365 - Attila - 2017.04.12. - 22:12
Kedves Attila!

A legkevesebb gyaloglással ha jól látom az a legjobb, ha P.le Parmesan megállótól mész be Velencébe 6-os busszal, az a campinghez képest itt van:
https://goo.gl/maps/6PabicYf9qx
Igen, még Mestre vasútállomáson érdemes venni tömegközlekedési jegyet/bérletet, a buszon csak 3 EUR-s vonaljegyet tudsz a vezetőtől.
Valamint a camping weboldala alapján mintha lenne saját buszuk is Velencébe, erről érdeklődj majd tőlük.
#366 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.13. - 00:22
Kedves Tibcsi!

Köszönöm! Még egy kérdés: a 101-és busszal is el tudok menni a treviso vasútállomásra?
#367 - alexa - 2017.04.14. - 09:52
Kedves Alexa!

Az nem egy városi busz, mint a 6-os, hanem távolsági, ami Padovába megy, és másik szolgáltató közlekedteti, mint a 6-os buszt, tehát nem tudom, az is 1,30 Euró-e, de igen, az is közlekedik Treviso vasútállomás és a reptér között.
#368 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.14. - 22:20
Ooooh! Értem, akkor jó lesz az a 6-os is :D
#369 - alexa - 2017.04.14. - 23:32
Kedves Tibor!
Nagyon köszönöm válaszodat, bár én nem fedeztem fel a weboldalukon, de most írtam nekik, hogy van e transzferjük Velencébe, igaz ez logikus is lenne üzemeltetniük.
Még lenne egy kérdésem, Velencében vannak nyilvános mosdók vagy ott ez hogy megy? Mert Mo.-bó kiindulva bizony a turisták pórul járnak itthon.
Üdv:
Attila
#370 - Attila - 2017.04.17. - 11:59
Kedves Attila!

Igen, van, de nem sok: http://ontheworldmap.com/italy/city/venice/venice-public-toilet-map.jpg
és 1,50 EUR, lehet jobban jársz ha éttermekben/bárokban kérsz egy ásványvizet, vagy esetleg udvariasan bekérezkedsz.
#371 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.17. - 13:03
Kedves Tibor!
Köszönöm szépen minden segítségedet! Remélem klassz utazásom lesz, hamarosan indulni fogok!
Üdv:
Attila
#372 - Attila - 2017.04.21. - 08:56
Kedves Tibcsi!
Október végén fogunk néhány napot Velencében tölteni, s felmerült néhány kérdésünk. Remélem, tudsz segíteni.
A városon belül csak gyalogosan vagy vaporettoval lehet közlekedni? Buszok pl. csak Mestre-be visznek? Olyan tömegközlekedési bérletet/hetijegyet nem lehet venni, ami mindenre használható korlátlanul? Eddig ahol jártunk, sima hetijegyet vettünk, amivel az ott lakók is utaznak, de már napok óta keresgélek, mégsem találok erről információt...
Velencének egyáltalán nincs homokos parti része? Mivel amikor mi megyünk, már nem lesz meleg, így fürdeni nyilván nem fogunk, de azért a "tenger-érzést" szeretnénk megélni, vagy pl. kagylókat gyűjteni. Erre csak akkor van lehetőségünk, ha átmegyünk valamelyik környező szigetre?
Köszönöm a segítséget!
Kata
#373 - Kata - 2017.04.23. - 15:04
Kedves Kata!

A városban csak gyalog, vaporettóval, gondolával, és vizitaxival lehet közlekedni.
A leírásban említett 1,2,3,7 napos bérletek jók vaporettóra is, és a buszokra is Mestréből.
Nincs olyan messze Lido di Venezia, hogy ne tudnátok átmenni, a Szt. Márk tértől pl. csak 20 perc. Magában Velencében nincs strand.
#374 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.23. - 17:46
Kedves Tibcsi!
Szeretnék és is tanácsot kérni Tőled. Májusban utazunk Velencébe. A szállás a San Polo (Calle dei Botteri)negyedben vagy Hotel Riviérában lenne (melyik lenne praktikusabb?) A Marco Polo reülőtérre érkezik és indul a gépünk. Kb. másfél napot töltünk a városban. Szeretném a segítséged kérni. Amennyiben az alábbiakat szeretnénk megnézni érdemes-e városkártyát venni amiben esetleg a vaporetto is benne van? Dózse palota, Szt Márk téri Óratorony, Szent Márk székesegyház, Aranyház, Santa Maria Gloriasa dei Frari bazilika, Miracoli templom, Murano, Burano szigetek, San Giorgo Maggiore templom. Láttam, hogy van lehetőség a reptérről vaporettoval bemenni, de lehet, hogy az időben több lenne,mint a busz? Szeretnénk jól kihasználni ezt a kis időt amelyet a városban töltünk el. Előre is köszönöm a segítséged. Üdv. Julcsi
#375 - Julcsi - 2017.04.24. - 08:48
Kedves Julcsi!

A Hotel Riviera a Lidón, egy másik szigeten van (bár nincs messze vaporettóval), a Calle dei Botter pedig Velencében, tehát elsősorban városnézéshez az utóbbi praktikusabb. Vaporetto 2 napos jegyre mindenképp szükség lesz (ahhoz nem kell városkártya még csak a bérlet), a többinél attól függ végül mi fér bele, hova fizettek belépőt, és a belépők, valamint a megfelelő összeállítandó kártya árának különbségével lehet kiszámolni, hogy megéri-e.
#376 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.27. - 00:55
Kedves Tibcsi!

Nagyon szépen köszönöm a válaszod. Mindig sok segítséget kapunk tőletek, a részletekben rejlik a lényeg és ezt ti tudjátok. Köszi szépen.
Üdv.
Julcsi
#377 - Julcsi - 2017.05.01. - 21:19
Szia!
Szeptemberben megyek tesómmal Velencébe és olyan kártyát vadászok amiben a tömegközlekedés és a múzeum is benne van. Amit találtam a veneziaunica.it-oldalon az az 58,90 euros Gold city Pass. Nem tudsz vagy tudtok olcsóbb opciót? (Egyébként 1-2 napról lenne szó)

Köszi a választ :)
#378 - Dia - 2017.05.07. - 12:51
Kedves Tibcsi, két hét múlva megyünk Velencébe Easy Jet-tel Marco Polo reptérre érkezünk. Hogyan tudunk innen eljutni a szállodánkba (Hotel Centrale P.le Donatori di Sangue 14, 30170 Mestre)? Vaporettos megoldás is érdekelne.
Köszönöm előre is a választ, üdv: Évi
#379 - Évi - 2017.05.10. - 12:33
Szia DIA!

A Venezia Unica oldalon tudsz magadnak összeállítani ilyen kártyát, a Museu Civici di Venezia lehetőség csak 24 EUR, attól függ, pontosan milyen múzeumokat néznél meg, mi mennyire érné meg a belépőjegy árakkal összehasonlítva. Ehhez közlekedést annyiért tudsz hozzátenni, amennyiben amúgy is kerülne a tömegközlekedési jegy.


Szia ÉVI!

A Marco Polo reptérről busszal Mestre vasútállomásig:
http://www.atvo.it/allegati/aeroporti/linea_35_b_-_mestre_fs-m.polo_dal_26.03.2017_al_27.05.2017.pdf
ahonnan kb. negyed óra gyaloglás a szállás, vagy taxi: https://goo.gl/maps/zLwZmbkjJUt
#380 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.10. - 18:31
Tibcsi, köszönöm a választ. :-)
Huhh, végigolvasva az összes hozzászólást a jegyekbe kicsit belezavarodtam. Létezik olyan, hogy "Velence napijegy"? Ha igen, ez érvényes Mestre-ből busszal Velencébe majd este vissza, valamint Velencében az összes vaporetto-ra (Muranoba és Buranoba) is?
#381 - Szolnoki Éva - 2017.05.22. - 15:13
Ja, és ha létezik, mennyibe kerül a napi jegy? Köszönöm előre is választ.
#382 - Szolnoki Éva - 2017.05.22. - 15:17
Szia!

Igen, a leírásba szereplő 20 EUR-s napijegy érvényes mindezekre (a repterekről vagy repterekre ugyanakkor nem).
#383 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.22. - 15:45
Szia Tibcsi, a 20 EUR-s napijegyet több nappal a felhasználása előtt is meg tudjuk venni akár automatából, akár jegypénztárnál?

#384 - Évi - 2017.05.24. - 17:11
Szia!

Igen, az első érvényesítésnél aktiválódik.
#385 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.25. - 01:19
Kedves Tibcsi ! Június végén Klagenfurt-ból szeretnénk Velencébe utazni. Kocsival érkezünk. Mit tanácsolsz hol parkoljunk, és a parkolóból hogy jutunk be Velencébe. Szerinted vapettóval érdemesebb körbenézni, vagy gyalog. És a vapettó milyen árban van, hol tudjuk megvásárolni a jegyet. Köszönöm szépen a válaszodat: Csilla
#386 - Csilla - 2017.05.25. - 11:37
Kedves Csilla!

Részletesen szerepelnek a cikkben a velencei és Velence környéki parkolók a Tippek, tanácsok, közlekedés rész vége fel. Ugyanott szerepelnek a vaporettó árak, útvonalak is, gyalogolni is lehet, de a Canal Grandén érdemes végigmenni vaporettóval.
#387 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.25. - 15:57
Kedves Tibcsi!
Ha Olaszországon belül szeretnénk vonattal utazni meg lehet venni ugyan olyan áron a jegyet az utazáskor is, vagy érdemes előre, online?
Köszönöm: Kata
#388 - Kata - 2017.05.26. - 18:48
Kedves Kata!

Távolsági vonatokra (InterCity, Frecciarossa, Frecciargento, Frecciabianca, ill. az Italo magánvasút társaság nagysebességű vonatai) olcsóbb, akár jóval olcsóbb is a jegy előre megvéve a Trenitalia (vagy az Italo) oldalán. A legolcsóbb super economy jegyek azonban nem válthatók vissza, és az időpont nem módosítható, az economy típusú jegynél is korlátozott a módosítás, ill. az sem váltható vissza (a base típusú jegyeknél ez mind megtehető, de az már nem ad kedvezményt, az állomáson is annyi az ár).
Rövidtávú, helyi, elővárosi, regionale vonatokra nem olcsóbb a jegy online, és nem is szükséges, vagy érdemes online megvenni, azok nem helyjegyes vonatok.
#389 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.27. - 01:22
Szia!
Vicenzából vonattal mennénk Velencébe 1 napos kirándulásra. Hogyan tudunk elővételben oda-vissza vonatjegyet venni?
#390 - KK - 2017.06.13. - 12:23
Szia!

Ha Regionale vonatokkal mentek, nem szükséges, illetve felesleges, azok nem helyjegyes vonatok.
De egyébként itt: http://www.trenitalia.com/tcom-en
(ha Regionale vonatra az állomáson vesztek jegyet, azt felszállás előtt érvényesíteni kell a gépnél, ha online, akkor viszont nem kell)
#391 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.13. - 22:18
Kedves Tibcsi! most pénteken indulunk a férjemmel Velencébe, autóval. A szállásunk Mestrébe lesz a Hotel Primaveraban. 1 éjszakát maradunk szombaton jövünk is haza. A kérdésem ,hogy a hotel környékén tudunk valahol venni vonaljegyet,hogy ne a buszon kelljen? Illetve a szállásunktól legközelebbiként elméletileg az 5 ös és a 19-es busz megy be a Piazzale Roma ra? Ezt jól tudom? Úgy olvastam egyik fenti válaszodba,hogy a 24 órás napijegyet meg tudjuk vásárolni a P.le Roman. Ott csak automata van vagy van jegypénztár is? Nagyon köszi a válaszodat Ági
#392 - TudjaÁgnes - 2017.06.20. - 08:41
Kedves Ági!

Igen, Velencében a Piazzale Román tudtok jegyeket venni, van pénztár is. Mestrében a szállásotokhoz közel nem látok, csak ilyen kilométerekre, de hátha a szállodában árulnak legalább egy buszjegyet Velencéig, ahol tudtok venni pl. napijegyet.
Igen, az 5-ös és 19-es busz jó.
#393 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.20. - 12:55
Kedves Tibcsi,
Irtad a nagyon alapos leírásban, hogy Muránóban az üvegmúzeum mellett üvegfújást is meg lehet nézni. Szeretném megkérdezni, hogy ennek mi a módja? Köszönöm előre is a választ: Zsuzsa
#394 - Zsuzsa - 2017.07.03. - 00:49
egy kis tacskó is elkísér minket Velencébe, mivel a klasszikus szigeteket meg szeretnénk nézni, kérdésem, tudod-e véletlenül a kutyajegy árát....:-)
#395 - Béláné Böröcz - 2017.07.05. - 19:32
Sziasztok!

ZSUZSA: Több múzeumban, gyárban is tartanak ilyen bemutatókat, pl.:
http://www.vecchiamurano.it/
https://goo.gl/NzsC8v


BÖRÖCZ BÉLÁNÉ: Elvileg ingyenes, a szabályok szerint szájkosár és póráz szükséges.
#396 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.05. - 20:39
Szia!
Július végén tervezünk utazni barátnőmmel Velencébe, a szállásunk Mestrében lesz a Club Hotelben a Via Villafranca úton. Elviekben Mestrében is lehet ifjúsági Travelcard-ot (Rolling Venice kártyával együtt) venni, viszont a több opció közül nem tudom hol érdemes nekünk ilyet venni ebben a városban? Melyik esik a szálláshoz a legközelebb? És az adott értékesítőhely nyitvatartási ideje megtalálható e valahol? Válaszodat előre is köszönöm szépen,
Mátyás
#397 - Mátyás - 2017.07.06. - 15:08
Kedves Tibcsi! Július 27-én utazunk Olaszországba tacskó kutyával. A segítségedet szeretném kérni, hogy vaporettón szállítható-e kutya, kell-e jegy a kutyának is, múzeumokba, képtárakba, Dózse palotába bevihető-e. Válaszodat előre is köszönöm. Margit 2017.07.06
#398 - Fogarasiné Jakab Margit - 2017.07.06. - 21:37
Sziasztok!

MÁTYÁS: A legközelebbi, Piazzale Cialdini pont 3 km-re van a szállástól. Ez egy turinform, ami 8:30-19:00 között van nyitva. Lehet jobban jártok, ha majd Velencében intézitek el.


MARGIT: A vaporettón szállítható kutya, ingyenes (szájkosárral és pórázzal). A legtöbb múzeumba ugyanakkor nem lehet bevinni.
#399 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.06. - 22:08
Kedves Tibcsi!
Érdeklődni szeretnék, hogy az ifjúsági Travelcard, illetve Rolling Venice csak közlekedési eszközökre érvényes vagy nevezetességeknél is jelent kedvezményt az árból?
Szent Márk Bazilikába, illetve a Santa Maria della Salute templomba ingyenes belépés, van olyan része a templomoknak, aminek a megtekintésért fizetni kell?
Előre is nagyon köszönöm a választ!
#400 - Réka - 2017.07.16. - 19:58
Kedves Réka!

Számomra úgy tűnik, hogy a Rolling Venice ezeket a kedvezményeket kínálja, amit a Venezia Unica is: http://www.veneziaunica.it/en/content/venezia-unica-extra-benefits
A Szent Márk bazilika és a Santa Maria della Salute is ingyenes. Utóbbiba a nyitvatartás: 9.30-12.00 és 15.00-17.30.
#401 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.17. - 03:25
Kedves Tibcsi!
Szeretnék még megkérdezni a Dózse-palota titkos túra jeggyel kapcsolatosan, hogy valóban egy órával a kezdés előtt már be kell mutatni a jegyet vagy ezt rosszul értelmeztem az angol leírásnál?
Köszönöm a választ! :)
#402 - Réka - 2017.07.25. - 21:18
Kedves Réka!

Én nem találok sehol ilyen kikötést a titkos túra oldalán. Vagy én nem veszem észre, vagy lehet tényleg hogy rosszul értelmezted.
#403 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.26. - 02:48
Kedves Tibor!
Szeretnék segítséget kérni ,barátaimmal ,kollégáimmal 2017.szeptember 29-30 -01 megyünk Velencébe a szállásunk Hotel Ca Di Valleben lesz Cavallin-Treportiban.
Velencébe,Muránóba,Burán&o acute;ba szeretnénk eljutni bérelt vagy menetrendszerinti hajóval szombaton .
Helyi idegenvezetőt is szeretnénk ,ezekben kérném a segítségedet 42 főre.
Üdvözlettel:H.Róbert
#404 - Róbert - 2017.07.27. - 19:32
Szia!
Azt szeretném kérdezni, hogy a Marco Polo repülőtéren tudok-e napijegyet venni vaporettora (amit nem az utazás napján, hanem másik napon használnék fel), vagy esetleg Punta Sabbioniban is van erre lehetőség? Lido di Jesoloban lesz a szállásunk, onnan mennénk be.
Illetve ez nem tudom mennyire befolyásolja utunkat szeptemberben, de láttam, hogy pont aznap amikor bemennénk lesz a Velencei filmfesztivál zárónapja. Ilyenkor a közlekedés hogy alakul, ugye lehet a megszokott módon látogatni a turistalátványosságokat?:)
Köszi a választ!
#405 - Dia - 2017.07.28. - 10:29
Sziasztok!

RÓBERT: Nem ismerek sajnos helyi idegenvezetőt.


DIA: A Marco Polo reptéren van jegyautomata, Punta Sabbioniban pedig jegyiroda.
#406 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.28. - 14:41
Kedves Tibcsi!

Buszokkal kapcsolatban szeretném segítséged kérni.

Melyik buszos járatot ajánlanád a Marco Polo reptérről a mestrei vasútállomásig? A szállásunk a Plaza Hotel-ben lesz. Ilettve onnan a Piazzale Roma-hoz?

Előre is köszönöm
#407 - Niki76 - 2017.08.01. - 13:31
Kedves Tibcsi és Réka,

Most vettem egy jegyet a titkos túrára, melyen az alábbi mondat szerepel: Ticket collection
Ritiro presso la biglietteria a partire da un'ora prima dello spettacolo presentando la ricevuta del pagamento ed un documento di identita' o delega da parte dell'effettivo intestatario della prenotazione.

Így bár nem tudok olaszul, valószínűsítem, hogy a jegypénztárnál egy órával a foglalt időpont előtt kell megjelenni a dokumentumokkal, hogy megkapjuk a tényleges jegyet.
Persze ez részemről csak feltételezés, de gondoltam hátha segítek vele. Jövő héten megyünk, úgyhogy utána majd biztosabbat tudok :)

Tibcsi, köszi az oldalt, zseniális, pár nap alatt el is készült az útitervem!
#408 - Enikő - 2017.08.02. - 09:56
Sziasztok!

NIKI76: Ez a busz megy a Marco Polo reptérről Mestrébe: http://www.atvo.it/allegati/aeroporti/linea_35_b_-_mestre_fs-m.polo_dal_16.06.2017_al_31.08.2017.pdf
A Plaza Hotel a vasútállomásnál van, tehát lehet vonattal Velencébe menni, vagy a 2-es busszal.


ENIKŐ: Én nem láttam a visszaigazolást, csak a weboldalt, ahol nem írtak ilyet, de akkor így lehet :)
#409 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.08.03. - 00:25
Kedves Tibi
a napokban utazom olaszországba, velencét is megszeretnénk nézni, az irásokból látom érdemes mestrébe parkolni, melyik parkolóból lehet eljutni, és mivel a legegyszerübben eljutni, velencébe , és hogy találjuk meg könnyen azt a vaporetót, mivel a canel granden utat megnéznék. Napi jegyet, már mestrében tudunk venni, ami érvényes velencébe.és hogy juthatunk el muranóba hogyan tudnánk tájékozódni.
köszi
#410 - Sebestyén Lászlóné - 2017.08.06. - 14:57
Kedes Sebestyén Lászlóné!

A leírásban, a tippek, tanácsok, közlekedés részben részletesen megtalálod a Mestrében lévő parkolókat, és hogy honnan hogyan lehet Velencébe jutni.
Az 1-es vaporetto a Piazzale Roma közeléből indul, ahova busz érkezik Mestréből, ill. a vasútállomás közeléből, pontosan innen: https://goo.gl/maps/RoHNqgVsRtQ2
Muranóba eljutás is részletesen szerepel a leírásban (például ha a Pizzale Romától mentek, akkor a 3-assal). Mestrében a vasútállomáson lehet tömegközlekedési jegyeket venni.
#411 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.08.07. - 03:11
Tisztelt Tibor!
Szeptember elején utazunk Lidó di Jesolóba ahonnan szeretnénk átmenni Velencébe is. Érdeklődnék hogy az autót melyik parkolóban tudom letenni jesolónál . A parkolási díj mennyibe kerül, illetve milyen vaporettóval tudok bejutni onnan a Szent Márk térig. Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel Attila
#412 - Tímár Attila - 2017.08.07. - 11:55
Tisztelt Attila!

Jesolóból Punta Sabbioniig busszal kell menni, és onnan lehet vaporettóval bejutni Velencébe:
http://www.atvo.it/images/linee/percorso_23a_jesolo_urbana-01.jpg
Lido di Jesolo parkolásról nincs információm, érdemes a szállásadótól érdeklődni.
#413 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.08.09. - 01:09
Szia! Szeretném a segítséged kérni. M. P. repülőtérről szeretnék bejutni Velencébe. 2 szállás van, Te melyiket ajánlod? 1: Guglie Apartment, 1334. Cannaregio negyed. 2: Hotel al Graspode Ua. 5094 S. Marco negyed. A belvárost szeretnénk bejárni. Mivel? Merre?
Már 3 országba eljutottunk segítségetekkel. Szuperek vagytok! Köszönöm szépen! Szia Éva
#414 - Éva - 2017.08.12. - 15:28
Szia, szeretnék segítséget kérni, hogyan tudnék eljutni Lido-ba Venezia Santa Lucia állomásról. Kerestem interneten csatlakozásokat de valahogy nem sikerült megtalálnom. Tudnál nekunk benne kérlek segíteni?
#415 - Erika - 2017.08.13. - 11:41
Sziasztok!

ÉVA: Az egyik apartman, a másik hotel, ami nektek megfelelőbb az igényeitek alapján, az apartmannak nincsenek még értékelései, nem lehet tudni milyen, viszont a szálloda értékelési pontszáma kifejezetten alacsony, és nem írnak túl jókat róla.
A leírásban szerepel hogy hogyan tudjátok bejárni Velencét, vaporetto útvonalak, eljutások, stb., ha megírod a végleges szállást, megírom az eljutást a reptérről, ha az a kérdés.


ERIKA: A Lido di Venezia szigetre gondolsz (gondolom nem Lido di Jesolóra)? Lido di Veneziára a vasútállomás közeli Ferrovia vaporettóállomásról: https://goo.gl/maps/18us44a5coD2
vagy a P. le Romáról, 1-es vagy 2-es vagy 5.1-es vagy 5.2-es vagy 6-os vaporettóval, a megfelelő irányba.
#416 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.08.14. - 04:12
Kedves Tibi!
Szeretném a segítségedet kérni.Szeretnènk több napos vaporettojegyeket vásárolni,11 éves gyermekeknek milyen jegyet tudok venni?Nekik is szükséges?
Másik kérdés:Tényleg betiltották a börönd huzigálást?Előre is köszönöm.
#417 - Hornyák Hajni - 2017.08.16. - 07:39
Tibcsi, igen Lido di Veneziara gondoltam. Tudnal segiteni benne, hogy talalok e menetrendet az interneten?Jegyet elovetelbe kell megvenni vagy konkretan a vaporellon?
#418 - Erika - 2017.08.16. - 17:51
Sziasztok!

HAJNI: Igen, 11 éves korban is felnőtt jegyet vagy bérletet kell venni. Vagy vehető a leírásban említett ifjúsági Travelcard, Rolling Venice kártya mellé.
Nem tiltották be a bőrönd huzigálást.


ERIKA: Gyakran járnak a vaporettók, de ahogy a leírásban is szerepel, itt megtalálod a különböző vonalak menetrendjét:
http://actv.avmspa.it/en/content/orari-servizio-di-navigazione-0
Nem kell, és nem is lehet előre megvenni az interneten a jegyet, de a vaporettón sem, automatában, vagy pénztárban kell vonaljegyet vagy valamilyen napi, vagy több napos jegyet venni.
#419 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.08.18. - 22:06
Kedves Tibcsi!
Először is hálás köszönetem az oldalon található információkért! Nagyon könnyen meg tudtam így szervezni a velencei utazásunkat. November elején mennénk 4 napra, és az lenne a kérdésem, hogy ha előre megveszem a Gold City Pass kártyát akkor a kártyába tartozó múzeumokba bármikor bemehezünk, vagy valahol külön regisztrálni kell idősávokra, melyik látnivalót, mikor szeretnénk megtekinteni? Elég egyszerűnek tűnik, lehet én bonyolítom túl. Illetve szerinted a kapott visszaigazolást még Velencében be kell mutatnunk valahol, és ott kapjuk meg az igazi kártyát, vagy a kinyomtatott visszaigazolás elég lesz?
Válaszodat előre is köszönöm!
Üdv:
Edina
#420 - Edina - 2017.08.21. - 16:12
Kedves Tibcsi,

Szeretnénk érdeklődni, hogy a 27€-s retúrjegy a Marco Polo repülőtértől hány napig érvényes?
A Piazzale Roma - Piazza Mazzini Jesolo útvonalra a google a 10a buszt adja ki, 4,5€ -ért. Ez az ár aktuális lehet? Van Jesolo-ra jobb alternatíva ennél?
Köszönjük! :)
#421 - Tamás - 2017.08.22. - 23:15
Kedves EDINA!

A gold city pass azt hiszem tömegközlekedést is tartalmaz, annak a kártyáját úgy tudod átvenni, hogy odamész egy ACTV jegyautomatához, és beütöd a PNR-kódot, amit kapsz, vagy elmész egy turistainformációs pontba, és ott is kiadják.
A múzeumokhoz, templomokhoz elég a voucher, de fogsz kapni egy fizikai kártyát is azt hiszem.
http://www.veneziaunica.it/en/content/how-it-works


Kedves TAMÁS!

A Marco Polo reptérről a 27 EUR-s hajó retúrjegyet megveheted online 25-ért is:
http://www.alilaguna.it/en/airport-lidovenicecruise-terminal-and-vice-versa
30 napig érvényes (ki is egészítettem ezzel a leírást).
Igen, a 10 a busz megy Velencéből Lido di Jesolóba:
http://www.atvo.it/allegati/linee/linea_10_a_dal_16.06.2017_al_31.08.2017.pdf
Vagy kombinálhatod a hajózást és a buszozást, de ez drágább:
http://www.atvo.it/allegati/menu/locandina_lido_di_jesolo_quickly_2017.pdf
#422 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.08.23. - 02:12
Kedves Tibcsi !
Nagyon hasznos a tevékenysége, örülök, hogy létezik ez a fórum.
Velencébe megyünk szeptemberben, és azt szeretném megkérdezni, hogy van-e helyi utazáshoz kedvezmény 65 éven felüli személy részére.
Köszönettel:
Erzsi
#423 - Ploder Józsefné - 2017.08.24. - 22:47
Kedves Tibcsi!
Úgy tudom, vannak országok, ahonnan tilos elhozni a tengerpartról kagylóhéjat, homokot. Olaszország esetében van ilyen tiltás?
Köszönöm!
#424 - Kata - 2017.08.25. - 19:08
Kedves Tibcsi!
Szeptember végén október elején tervezünk menni újra Velencébe.. ezúttal vinnénk a 3 éves kislányunkat is.
A kérdésem az lenne hogy mennyire nézik szigorúan azt hogy 1 méternél nem magasabb a gyerek? Lányom most 103 cm .... csk hogy hogy számoljunk venni kell neki is jegyet vagy nem? nagyon köszönöm
#425 - T.Ági - 2017.08.28. - 10:28
Kedves PINTÉR JÓZSEFNÉ!

Nincs ilyen kedvezmény.


Kedves KATA!

Nem hiszem hogy lenne, meg egyébként is hol ellenőriznék?


Kedves ÁGI!

Nem tudom, hol van ez az 1 méteres határ, mire gondolsz? A tömegközlekedés 6 év alatt ingyenes Velencében.
#426 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.08.29. - 17:48
Kedves Tibcsi
Októberben utazunk Velencébe, és az a kérdésem, hogy San Servolo szigeten foglaltunk szállást, ahova a 20-as vaporettoval tudunk eljutni, ezért érdemes-e 7 napos bérletet venni ( 5 napot leszünk Velencében ), és ha igen, akkor ezt már a repülőtéren meg tudjuk-e venni ? vagy esetleg van olcsóbb megoldás is?
#427 - Laci - 2017.09.05. - 16:10
Kedves Laci!

Egy út vaporettóval 7,50 EUR, 7 napos jegy 60 EUR, tehát ha 5 nap alatt legalább 8-at vaporettóztok, ami azért elég valószínű, ha mindig bementek Velencébe, akkor megéri a 7 napos jegy.
A Marco Polo reptéren vehetők vaporetto jegyek, ill. a Pizzale Román például.
#428 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.09.05. - 22:22
Segítségedet szeretném kérni.Codevigo-ban szállunk meg és 1 nap beszeretnénk buszozni Velencébe kis városlátogatásra.Úgy látom hogy helyi busz a 80E ami bevisz minket a Sóhajok hídjáig.Jól tudom?Mennyi euro lesz 1 főnek a jegy?Köszönöm
#429 - Gácsi Ági - 2017.09.10. - 14:27
Ebben a táblázatban:
https://goo.gl/hgsEmZ
azt látom, hogy 5,20 EUR a vonaljegy.
#430 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.09.10. - 21:18
Szia Tibcsi, az 1m magassag ot a gyermekekre a varoskartyak.hu oldalon olvastam Velencènèl. Azt irjàk ott a 24/48/72 oràs jegyeknel hogy gyermekek 1 m magassagig ingyen utazhatnak minden mas esetben felnott jegyet kell venni nekik... de akkor ez tèves info ezek szerint. Koszonom a vàlaszod. Udv Àgi
#431 - T.Àgi - 2017.09.12. - 21:49
Kedves Tibcsi
Azt szeretném megkérdezni, hogy a 7 napos vaporettos bérlet érvényes-e a Marco Polo reptérre is ( oda-vissza )
Köszönöm Laci
#432 - Laci - 2017.10.03. - 16:33
Kedves Laci!

Nem érvényes!
#433 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.10.03. - 16:58
Szia. Trevisora erkezunk es onnan hogy juttunk el legkonnyebben erre a cimre
Piazzale Donatori di Sangue 14, Mestre Venice?
Es errol a cimrol hogyan juttunk be Velencebe?
Koszi szepen. Levi
#434 - Levi - 2017.12.06. - 18:00
Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás