Párizs - Főoldal

Párizs utazás nyaralás info, látnivalók, szállás

Párizs látnivalók

Párizsi tömegközlekedés

PárizsA visszafogott vélemények szerint is a világ legszebb városának számító Párizs mindenkit magába bolondít - az utazók 97 százaléka szeretne visszatérni felejthetetlen utazása után e számos látnivalóval rendelkező, leírhatatlan hangulatú városba. A Párizs utazás nyaralás info 6 oldalon mutatja be a fények, a szerelem, a szabadság, és a divat városának is mondott Párizs több, mint két tucat csodálatos, és érdekes nevezetességét, és csodálatos parkjait, és kertjeit melyek Párizs interaktív, zoomolható térképén is feltüntetésre kerülnek, ahol egyben műholdképen is megtekinthetők Párizs lenyűgöző részei. Mint minden oldalunkon, Párizs esetében is célunk, hogy a magyar weben elérhető legjobb, leghasznosabb, legaktuálisabb információkat tudjuk a magyar utazóknak nyújtani, és az oldal átolvasása, és párizsi látogatás után tartalmasabban, olcsóbban, nagyobb élményekkel térhessenek haza, akik itt "készültek fel". A párizsi látnivalókon kívül a Párizs környéki látnivalókról is olvasható bemutatás, ebben a részben lehet olvasni, és hasznos információkat kapni Disneylandről és Versailles-ról. Akik kisebb vagy nagyobb gyerekkel indulnak útnak a fények városba, azoknak érdemes elolvasni Párizs gyerekkel cikkünket, amelyben kisebb és nagyobb gyermekek számára is felejthetetlen élményt nyújtó párizsi vagy Párizs környéki attrakciókról írunk. Az oldalon található információk rendszeresen frissítésre, aktualizálásra, bővítésre kerülnek, a látogatók hozzászólásaira, kérdéseire a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk.

Párizs térkép

Párizsi szállás

Akik vásárolni is szeretnének a divat fővárosában, vagy csak szétnézni Párizs számos érdekes, és különleges áruházában, és piacain, azok a Párizsi üzletek, piacok oldalon találhatnak fogódzót. Párizsban nem csak jókat lehet vásárolni, hanem remek ízeket lehet kóstolni a város számos különleges éttermében - az éttermek, kávézók cikkünkben Párizs leghíresebb, legjobb, legkülönlegesebb, ill. olcsó, de remek éttermeit, és kávéházait mutatjuk be. Akik Párizs éjszakai életébe is bele szeretnék magukat vetni, szeretnék meglátogatni valamelyik diszkót, azok az éjszakai élet, diszkók, klubok oldalon olvashatnak általában véve a párizsi szórakozóhelyekről, ill. megismerhetik a legjobbakat, leghíresebbeket.

Párizs, LouvreAz útikalauz rovatban hasznos, és fontos információkat adunk át a Párizsba készülőknek a tömegközlekedésről, a tömegközlekedési jegyekről, a repülőterekről a városba való bejutásról, stb. Több éve ott élő magyarok, és Párizst már meglátogatók tapasztalatait, a Párizs vélemények oldalon pedig a véleményüket Párizsról, és az ott élő emberekről. Bár Párizst mindig érdemes meglátogatni, bizonyos hangulatos rendezvények, és fesztiválok még pezsgőbbé teszik az egyébként is lenyűgöző légkörrel rendelkező várost: ezekről a rendezvények, fesztiválok alatt lehet olvasni. Akik autóval kelnek útra, azoknak érdemes megnézniük az autós útvonaltervezőt, amellyel Budapestről Párizsba, ill. Franciaországon belül is tervezhetnek utat. A Párizs szállás rovatban olyan linkek találhatók, amelyeken párizsi szállást lehet foglalni a legolcsóbb árakon. A történelem iránt érdeklődők, illetve azok, akik utazásuk során szeretnének képben lenni a különböző épületek, és emlékművek eredetével kapcsolatban, Párizs történelmével is részletesen megismerkedhetnek. Azokra a kérdésekre, amelyekre valaki nem talál választ az oldalon, a minden oldal alján lévő hozzászólások között adunk választ.

Vásárlás Párizsban

Párizs gyerekkel

Párizs szállás

Szállások Párizsban: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.Legújabb hozzászólások a Párizs info aloldalain

Szia!

Nem közlekedik vonat a CDG-tól közvetlenül az Operához, az a Roissybus ami odamegy (1-es, 2-es 3-as terminál elől). RER-ek közlekednek mint \"vonat\" Párizsba.
4 napra szóba jöhet, utazási számtól függően, 4 db napijegy, vagy T+-gyűjtőjegy, de ha 26 éven alul vagytok, akkor hétvégi ifjúsági napijegy is, gyerekeknek pedig gyerek Paris Visite, a leírásban részletesen le van írva, mikor milyen jegy éri meg.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.09.19 - 14:40 - Útikalauz, utazási tippek és tanácsok
Szia Tibi.A sgitségedet szertnénk kérni a CDG melyik terminàljàrol indula vonat a Pàrizs Centrum Operàhoz? Még azt is légyszi milyen jeggyel érdemes közlekedni a 9 kerületböl be a vàrosba megnézni a làtvnivalokat.4 naprol lenne szo péntektöl hétföig .Köszi üdvözlettel.Bernadett
Bernadett - 2017.09.19 - 11:16 - Útikalauz, utazási tippek és tanácsok
Szia!

Disneyland és a belváros teljesen máshol van, tömegközlekedéssel pedig mindenhonnan el lehet jutni a belvárosba és Disneylandbe is, ahol van a környéken metró, vagy RER megálló, csak kérdés hova mennyi idő alatt.
Ha itt bal oldalt a keresőmezőnél bejelölöd, hogy \"parkolás\", akkor olyan szállodákat ad ki, ahol erre van lehetőség, utána kell nézned viszont a szálloda leírásánál, értékeléseinél, stb., hogy a parkolás mennyibe kerül, mennyire őrzött, stb., parkolás szempontjából ennél bővebben nem tudok javasolni:
https://www.booking.com/searchresults.hu.html?city=-1456928&aid=338579&no_rooms=1&group_adults=1
De ha kiválasztottál néhány szállást, el tudom mondani hogy azok közül honnan a legjobb a közlekedés, milyen a környék, stb.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.09.18 - 15:27 - Útikalauz, utazási tippek és tanácsok
Szia! Segítségedet szeretném kérni. Párizsba mennénk 4 -en . Autóval. Olyan szállást keresek ahol van örzőtt parkoló illetve Disneylandbe is el lehet jutni tömegközlekedéssel és a belvárosba is. A szállás lehet valami külső de biztonságos kerületbe külvárosba vagy Disneylendbe is, csak valamilyen tömegközlekedés Metro vagy RER legyen. Előre is köszönöm. A gépjárművet nem akarjuk használni Párizsba. Köszönöm. Patricia
Patricia - 2017.09.18 - 12:50 - Útikalauz, utazási tippek és tanácsok
Sziasztok!

MÓNIKA: A legegyszerűbb Orlybus-szal, Montsouris - Tombe Issoire megállóig, bár onnan még negyed óra gyalog: https://goo.gl/maps/hXFcvxobr562
Az utolsó Orlybus 0:30-kor indul a reptérről.


TIBOR: Az is jó eljutási lehetőség.
A gyűjtőjegy, és a napijegy jöhet szóba, napi utazási számtól függően.
Ki lehet jutni, éjszakai járatok kombinációjával (például N15 Chateletig, onnan N13 Gare de l\'Estig, onnan pedig N143 a reptérre vagy N51 Gare Saint-Lazare-ig, onnan N01 Gare de l\'Estig, onnan N143). Az útvonaltervező kb. 1,5 órás-2 utat, és 3 éjszakai járat igénybevételét javasolja. Csak kérdés, érdemes-e így menni, illetve jóval több időt érdemes rászánni, egy adott éjszakai busz esetleges lekésése, megálló nem megtalálása, stb. esetére. De a Google térkép mobilos tömegközlekedési útvonaltervezője már nagyon jól működik élőben.
Vagy lehet csak pl. Gare de l\'Estig taxival menni, onnan az N143 20-30 percenként jár a reptérre: https://www.transilien.com/contents/fr/_Docs-PDF/Les-lignes/Fiches-horaires-Noctilien/h_n143.pdf
Illetve onnan megy az N140 is, csak hosszabb úton:
https://www.transilien.com/sites/default/files/atoms/files/depliant_n140_0517.pdf


ANDREA: Minden fajta tömegközlekedési jegy és bérlet megvehető a CDG RER-állomásán.


LORETTA: A Paris Visite, ahogy a leírásban is szerepel, szinte sose éri meg, a te esetedben sem. Hogy mit vegyél, attól függ, hol a szállás, mennyit közlekedsz (köztük a városba érkezés és elutazás napján), és mész-e Párizson kívülre (pl. Versailles, Disneyland). Ha eleget közlekedsz, a 2, hétre, hétfő-szerdára jó a hetijegy, mivel 3 db napijegy+CDG-jegy drágább lenne.


KARI: A Navigo Decouverte kifejezetten azoknak van, akik nem élnek Párizsban, turisták, vagy látogatók, a helyiek a sima Navigót használják.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.09.17 - 22:25 - Útikalauz, utazási tippek és tanácsok