Párizs - látnivalók, nevezetességek, érdekességek I.

Utazás nyaralás info » Párizs » Látnivalók, nevezetességek I.

Párizs kalauz, látnivalók bemutatása I.

Eiffel-torony | Louvre | Sacré-Coeur, Montmartre | Champs-Élysées | Notre Dame | Hozzászólások

Párizs, Montmarte

Eiffel-torony / Tour Eiffel

A világ legismertebb épületét ma Párizstól elválaszthatatlannak tekintjük. De ez nem volt mindig így. Építője, Gustave Eiffel először Barcelonának ajánlotta fel, de a katalán város polgármesterének nem tetszett az ötlet. Végül is Párizsban is nehezen, nagy ellenkezéssel szemben épült fel. De a hatalmas siker igazolta Eiffel vízióját - ma az Eiffel-torony a világ leglátogatottabb fizetős látványossága: évente közel 7 millió ember ment fel a toronyba, míg megépítése óta több, mint 250 millió. De a kezdeti ellenkezések leküzdése után sem volt "könnyű élete" a hölgynek: villám csapott bele, szélhámos ócskavas-kereskedők többször is eladták, majd Hitler le akarta bontatni, és fegyvereket akart gyártatni belőle (Hitler egyébként se volt Párizs barátja, a II. világháború végén parancsot adott Párizs felégetésére, de ezt a város kormányzója megtagadta). A 324 méteres torony 1887-es megépítésétől 1930-ig a világ legmagasabb építményének számított, és még ma is Párizs legmagasabb, és Franciaország 2. legmagasabb építménye. Ma is itt található az EU legmagasabban fekvő kilátószintje: a 3. emeleti kilátóból 276 m magasan tekinthetünk a városra. A torony szerkezete 7300 tonnát nyom, és a tervező zsenialitására jellemző, hogy nagy szélben sem leng ki többet 6-7 centiméternél. A torony bámulatos kivilágítása 292 ezer wattos. 2014-ben az első szint padlóját átlátszó üvegfelületre cserélték. Az üvegpadlóra lépni, vagy ráfeküdni nagyon érdekes élmény.

A lenyűgöző mérnöki zsenialitással megépített torony 1-2. szintjére lépcsőn, és lifttel, míg a 3. szintre kizárólag a 2. szintről induló lifttel mehetünk fel. A legfelső szintről szép időben akár 70 km-re is ellátni. Számítsunk min. 1 órás, de akár még hosszabb sorban állásra is, ráadásul a 2. szinten újabb sort kell kivárnunk, hogy a legfelső szintre jussunk. Érdemes éjszaka is meglátogatni a tornyot, ekkor minden óra elején 10 percig a sárga kivilágítású torony káprázatos módon, fehér fényekben villog, amit a Mars-mezőn minden este fekvő, piknikező, italozó, és ismerkedő fiatalok hatalmas tapssal, és örömujjongással honorálnak. Szép időben, nappal és éjjel is rengeteg ember van a torony előtti parkban - fiataloknak, és fiatalos idősebbeknek ezt a feelinget sem szabad kihagyni.

Tippek:

  • A nyáron akár több órás, de a nyári hónapokon kívül is elég hosszú sorban állás elkerülése végett érdemes lehet online jegyet foglalni az Eiffel-toronyba. Ezt viszont több héttel a látogatás előtt meg kell tenni, és csak konkrét időpontra lehet venni.
  • Online jegy vásárlása nélkül, vagy ha már nincs online jegy, a sorokat leginkább hétköznap reggel, nyitás előtt érkezve lehet elkerülni. Aki lépcsőn menne fel, annak kisebb vagy szinte semmilyen sorra nem kell számítania, de nyáron a lépcsős sorok is nagyok.
  • Amennyiben kevés az időnk, és nem szeretnénk sorban állni, Párizs lenyűgöző panorámájának megtekintéséhez alternatíva lehet a Montparnasse-torony.
  • Az Eiffel-torony második szintje is szép látványt nyújt már, így aki spórolni akar, a 3. szintet akár ki is hagyhatja.
  • Párizs nappali és éjszakai fénynél is gyönyörű madártávlatból. Aki mindkét módon szeretné látni a várost, de nem kíván kétszer felmenni az Eiffel-toronyba, jöjjön közvetlenül sötétedés előtt, vagy második alkalommal válassza a Montparnasse-tornyot.

Eljutás: Gyalog a Szajna-parton. 6-os metró: Bir Hakeim megálló. 8-as metró: École Militare megálló, 9-es metró: Trocadero megálló. RER C: Champ de Mars, Tour Eiffel megálló. Busz: 42, 82: Tour Eiffel, 69, 87: Champ de Mars megálló. Térképen, Párizs többi nevezetességével együtt a Párizs térkép menüpontban. Cím: Champ de Mars, 5 Avenue Anatole France, 75007

Belépő (2017): Felvonóval a 2. emeletre 11, a míg a legfelső szintre 17 Eurót kell fizetni. 12-24 éveseknek 8,50 ill. 14,50 Euró, 4 és 11 év közötti gyermekeknek pedig 4 ill. 8 Euró ugyanezek. 4 év alatt ingyenes.
Lépcsőn az 1-2. szintre 7 Euró, 12-24 évesek 5 Euró, míg 4-11 éveseknek 3 Euró a belépőjegy. Lépcsőn csak a 2. emeletig lehet menni (115 méter magasra, 704 lépcső, 20-40 perc gyaloglás), de aki ott mégis úgy gondolja, hogy felmenne a 3. emeletre lifttel, a 2. emeleten is vehet oda jegyet.

Nyitva tartás: Június 15.-szeptember 1.: 9:00-0:45 (utolsó lift: 00:00-kor, a legfelső szintre: 23:00-kor), ezen dátumokon kívüli, nem nyári időpontokban 9:30-23:45 (utolsó lift: 23:00-kor, a legfelső szintre: 22:30-kor, a lépcsők ezekben a nem nyári időpontokban csak 18:30-ig tartanak nyitva (utolsó belépés: 18:00), utána csak lifttel lehet menni)

Összefoglaló: Kötelező, TOP-látnivaló mindenkinek, fentről és lentről, napfényben, és sötétedés után is. Általában nagy a sor, ezért érdemes előre, online jegyet venni!

Eiffel-torony Eiffel-torony

Eiffel-torony képek: dhammza, TaylorMiles/Flickr/Creative Commons

Louvre múzeum / Musée du Louvre

A Louvre a pekingi Palotamúzeum után a világ 2. leglátogatottabb múzeuma: 2014-ben 9,3 millióan keresték fel. Amellett, hogy az egyik leglátogatottabb, egyben a világ egyik legnagyobb, legérdekesebb, és leghíresebb múzeuma. 60 600 m2-es területén, közel 35 ezer műtárgyat őriznek az őskortól napjainkig. Köztük 7500 festményt, 1850 szobrot. Olyan híres alkotások találhatók itt mint a Mona Lisa (melyet 1911. augusztus 21.-én elloptak, és 1913-ban került ismét elő, elrablásával Apollinaire-t és Picassót is gyanúsították, a valódi tolvaj Vincenzo Peruggia, a múzeum egy korábbi dolgozója volt), vagy Delacroix festménye, a Szabadság vezeti a népet, Nicolas Poussin alkotása a Szabin nők elrablása (az első változat), és Vermeer Csipkeverőnő festménye. Nagyon híres kiállítási tárgyak a Milói Vénusz, a Szamothrakéi Niké és Hammurapi törvényoszlopa is. A Louvre, méretei miatt, egész napos bejárás alkalmával is csak igen felületesen nézhető meg, a bejáratnál osztogatott térkép segít abban, hogy legalább a múzeum leghíresebb alkotásait szemügyre tudjuk venni.

A hihetetlen gazdagságú gyűjtemény mellett a múzeum épülete, és az 1989-ben hozzáépített, rozsdamentes acélból készített, több mint 666 üveglapból álló, 21 méter magas piramis is igen szépek, és érdekesek. Az épületek 1190-ben épültek, Fülöp Ágost parancsára erődítménynek. A 14. században V. Károly királyi palotává alakította, a 16. században I. Ferenc pedig reneszánsz stílusban átalakította. 1750-ben nyílt meg mint királyi műgyűjtemény, A francia forradalom óta a "köznép" is látogathatta. 1793-ban nyílt meg múzeumként, 1796-1801 között zárva tartott, majd Napóleon újíttatta fel, és bővítette ki.

Tippek:

  • Ha nem a piramis alól, hanem a Galerie du Carrousel bevásárlóközpont alsó szintjétől közelítjük meg a Louvre-t, a legtöbbször elkerülhetjük a sorban állást, vagy legalábbis kisebb a sor a biztonsági ellenőrzéshez, mint a piramisnál belépve. Ha metróval érkezünk, a Palais Royal - Musée du Louvre metróállomásnál, a metróról leszállva ehhez a bejárathoz érkezünk. Ha gyalog, akkor a 99 Rue de Rivoli címet kell keresni, a bevásárlóközpont utcaszinti bejáratához, majd le kell menni az alsó szintre. Ez a bejárat ugyanakkor előre váltott jeggyel, illetve múzeumbérlettel nem használható, ez esetben a piramis alól kell bemenni!
  • A sorok, és a tömeg elkerülésének másik módja, ha nyitásra érkezünk, online jegyet veszünk, vagy múzeumbérletünk van.
  • Online jegyet venni a Louvre-ba ITT lehet, de nincs jegynyomtatás, majd Párizsban lehet átvenni (vagy postázzák, de az plusz költség). Vagy lehet venni a Louvre hivatalos oldalán is, ott vásárolva ki is nyomtatható a jegy, ez esetben viszont +2 EUR-s költség van az online jegyre, 15 EUR helyett 17 EUR.
  • Akinek kevés ideje van, vagy csak nem szeretne túl sok időt itt tölteni, lehetősége van arra, hogy csak a Louvre "kötelező" művészeti alkotásait tekintse meg, 1-2 óra alatt. Ehhez térképeket lehet kapni a múzeumban, illetve interaktív, valamint PDF-térkép nézhető itt is. Valamint itt is érdemes böngészni (magyar nyelv nincs). A weboldalon meg lehet adni, mennyi időnk van és mi érdekel minket. A Masterpieces túra pl. mindössze 1,5 órás, és a Louvre leghíresebb művészeti alkotásait tekinthetjük meg ennyi idő alatt. Aki kifejezetten kíváncsi valamire, annak érdemes megtekintenie a rendszeres terem zárva tartásokat is, itt, nehogy pont zárva legyen az a terem, ahol a kinézett műalkotás található.
  • A jegy egész napra érvényes, így többször is beléphetünk, például megnézhetjük a múzeum egyik részét délelőtt, egy másik részét délután

Eljutás: Gyalog a Szajna partján. 1-es és 7-es metró: Palais Royal - Musée du Louvre megálló vagy 14-es metró: Pyramides megálló (némi gyaloglással). Busz: 21, 24, 27, 39, 48, 68, 69, 72, 81, 95.

Belépő (2017): 15 Euró. Október és március között minden hónap első vasárnapján ingyenes. Ingyenes július 14.-én. 18 éven aluliak számára, és 18-25 éves EU-s állampolgárok számára minden időben ingyenes. Múzeumbérlet érvényes.

Nyitvatartás: Keddenként zárva. Hétfő, csütörtök, szombat, vasárnap 9:00-18:00-ig. Szerdán és pénteken 9:00-21:45. Egész nap zárva 2017-ben: január 1., május 1., november 1., december 25. Csak 17:30-ig nyitva: húsvét vasárnap, húsvét hétfő, pünkösd vasárnap, pünkösd hétfő, július 14. november 11.

Összefoglaló: A történelem, művészetek iránt érdeklődőknek kötelező, nagy élményt nyújtó látványosság. A világ leglátogatottabb, és egyik legjobb, legnagyobb múzeuma.

Louvre

Louvre piramis

Louvre fotók: Christopher Chan, Storm Crypt/Flickr/Creative Commons

Sacré-Coeur, Montmartre

A 130 méter magas Montmartre hegy Párizs legmagasabb pontja, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra. Számos művész élt, és alkotott ebben az inspiratív környezetben, pl. Picasso, Monet, Dali, vagy Van Gogh. A Sacré-Coeur előtt lévő lépcsőn a kilátás mellett sokszor remek zenészek játékát is élvezhetjük. A hangulat itt napközben, és éjjel is fantasztikus. A 234 lépcsőn odavezető út is izgalmas: Párizs egy igen szép részén, fantasztikus házak között követhetjük Amélie útját.

A csodálatos szépségű Sacré-Coeur bazilika a francia-porosz háborúban elesett francia katonák emlékére épült, akik lelki üdvéért még ma is folyamatosan imádkoznak a bazilikában. A Sacré-Coeur belső tere nem olyan szép, mint számos más párizsi egyházi épületé, de a hangulat, a kilátás, és a Sacré-Coeur külső homlokzata miatt kihagyhatatlan látnivalónak számít. A Sacré-Coeur 39 évig tartó építkezése 1914-ben fejeződött be, az I. Világháború után, 1919-ben avatták fel.

A negyedben, a lépcsők alján, a híres Pigalle negyedben található az 1889-ben megnyílt Moulin Rouge, a kánkán szülőhelye, és az Erotika Múzeumis. A Moulin Rouge környéke a prostitúció melegágya, és számos szexshop megjelenési helye.

Tippek: a Montmartre-nak igazán remek, Párizs szerte egyedülálló hangulata van (persze a város többi részének is remek a hangulata, de a Montmartre esetében ez másmilyen hangulat), és a Sacré-Coeur-ön kívül több érdekes látnivalója (pl. Maison Rose, szőlőskert, hangulatos kávézók, üzletek, kis utcácskák). Ezért érdemes nem egyből, toronyiránt felmenni a Sacré-Coeur-höz lépcsőn, vagy siklóval, majd gyorsan lejönni, hanem 1-2 órát barangolni errefele, sétálgatni, felfedezni a környéket. Ehhez, ebben az esetben, szükség lehet egy útikönyv túraleírására, Montmartre-térképére, hogy a metrótól a templomhoz felfele a megfelelő útvonalon menjünk ahhoz, hogy láthassuk a legérdekesebb, legszebb helyeket. Használható pl. ez a térkép is. Ha tudunk, a Montmartre-ra napsütésben jöjjünk!

Eljutás: 2-es metró: Anvers, vagy Pigalle megálló. 12-es metró: Abbesses vagy Pigalle megálló. A metrómegállóktól gyalog, vagy lépcsőn, vagy Montmartrobus-szal, vagy siklóval juthatunk fel a hegytetőre és a Sacré-Coeurhöz (a buszra és a siklóra is érvényesek a párizsi tömegközlekedési jegyek). Részletesebben: a Pigalle és az Abbesses metrómegállónál a Montmartobusra lehet szállni, így aki nem akar gyalogolni, ezektől az állomásoktól busszal mehet fel. Az Anvers metrómegállót válassza az, aki bármilyen okból szinte semmit sem gyalogolna, és siklóval menne fel a bazilikához, valamint gyalog is innen van a legközelebb a Sacre-Coeur. Az Abbesses metrómegállóhoz is közel a sikló, és a Sacre-Coeur. A Blanche állomáson pedig a feljebb linkelt jó gyalogos útvonal kezdőpontjához lehet leszállni, valamint a Moulin Rouge is ehhez a metrómegállóhoz van a legközelebb.

Belépő: Ingyenes belépés

Nyitva tartás: Minden nap 6:00-22:30

Összefoglaló: Mindenki számára nagy élményt nyújtó, kellemes, hangulatos látványosság, főleg jó időben. Érdemes sétálgatni itt, nem csak egy kis időt tölteni. Aki nehezen gyalogol, annak elérhetetlen több szép része.

Sacré-Coeur

Montmarte

Sacré-Coeur és Montmartre kép: RichardLowkes, bawkbawk

Champs-Élysées

Párizs legnagyobb presztízsű, és legszélesebb sugárútján, a 2 km hosszú, 70 méter széles Champs-Élysées-n minden valamirevaló márka képviselteti magát csillogó üzleteivel. Számos színház, és kávézó is elhelyezkedik itt. A világ leghíresebb utcájaként, és leggyönyörűbb sugárútjaként Európa legdrágább bérleti díjaival találkozhatunk itt: egy 100 négyzetméteres üzlethelyiség bérléséért évi 1,25 millió dollárt kell fizetni.

A sugárút számos világhíres eseménynek is helyt ad: itt van a világ leghíresebb kerékpárversenyének, a Tour de France-nak a befutója, itt vonulnak végén július 14.-én, a leghíresebb francia nemzeti ünnepen, Európa legnagyobb katonai parádéja, a díszszemle keretében a katonák (2007-ben már magyarok is), és a gépesített hadi egységek, és hatalmas ünnepségek vannak itt a francia sport sikereikor, pl. amikor a francia labdarúgó-válogatott éppen világbajnokságot, vagy Európa-bajnokságot nyer, vagy épp újévkor. Érdemes nappal, és éjjel végigmenni a Champs-Élysées-n, és magunkba szívni a semmihez sem hasonlítható hangulatot, és a sugárút pezsgését.

Eljutás: Gyalog a Szajna partján, a Concorde tértől, vagy a Louvre-tól, a Tüllériák kertjén át. 1-es metró: Champs-Elysées Clemencau, vagy Concorde megálló. 8-as metró: Concorde megálló. 13-as metró: Champs-Élysées Clemencau megálló

Összefoglaló: Párizs egyik fő látnivalója, érdemes végig sétálni rajta.

Champs-Élysées

Champs-Élysées

Champs-Élysées képek: Arranging Matches, Loic Lagarde

Notre Dame

A Notre Dame alapkövét 1163-ban fektette le III. Sándor, ezután 157 évig építették. E gótikus remekmű a francia forradalom alatt majdnem teljesen elpusztult, de 1845 és 1878 között az eredeti terveknek megfelelően újjáépítették. A II. Világháború is komoly károkat okozott a katedrálisban. 1991-től 2005-ig ismét jelentős renováción esett át a katedrális. A Notre Dame 113 regiszteres, és 5 manuálos nagyorgonáját ma a világ egyik legjobb hangszerének tartják.

A Notre Dame tornyaiba, fárasztó lépcsőzéssel ugyan, de fel lehet menni, ahol vízköpő szörnyek mellől élvezhetjük a párizsi panorámát. A 402 lépcsős túrán 2 pihenőhely is van, és megtekinthetjük a Notre Dame nagyharangját is. A Notre Dame előtti téren található Franciaország 0-ás kilométerköve.

Párizs gyalogos bejárását jó ötlet a Notre Dame-tól kezdeni. A Szajna-partján, az Eiffel-torony felé tartva így lehet a Sainte-Chapelle - Pont Neuf - Pont des Arts - Louvre - Tülériák kertje - Champs-Elysées - Diadalív (vagy a Louvre-tól tovább a Szajna-parton az Eiffel-toronyig) útvonalon haladni. A diadalívtől tovább lehet gyalogolni az Eiffel-toronyig (még 2,5 km / fél óra gyalog), vagy aki már fáradt, metróra szállhat: a Diadalívnél lévő Charles de Gaulle - Étoile metrómegállótól a 6-os metróval juthat el Bir-Hakeim állomásig, ami az Eiffel-torony közelében van. Az említett nevezetességektől kiesik, gyalog már nem érhető el pl. a Montmartre, vagy a Montparnasse-torony. A látnivalók egymáshoz való elhelyezkedése látszik a Párizs térkép oldalunkon.

Eljutás: Gyalog a Szajna partján, a Notre Dame a Cité-n áll. 4-es metró: Cité megálló. 1-es és 11-es metró: Hotel de Ville megálló. 7-es, 11-es, 14-es metró: Chatelet állomás. RER B, C: Saint-Michel - Notre-Dame megálló. Busz: 21, 24, 27, 38, 47, 85, 96

Belépőjegy (2017): A katedrálisba ingyenes a belépés. A toronytúra 10 EUR, 18 éven aluliaknak, és 26 év alatti EU-s állampolgároknak ingyenes. Érvényes a múzeumbérlet.

Nyitva tartás: Katedrális: 7:45-18:45 (szombat, vasárnap: 19:15-ig)
Túrák a toronyba: 10:00-18:30 (október-március: 17:30-ig). Júliusban és augusztusban péntekenként és szombatonként nyitva 23:00-ig. Utolsó belépés minden esetben 45 perccel a zárás előtt. Egész nap zárva: január 1., május 1., december 25.

Összefoglaló: Párizs híres, TOP-látnivalója, pláne a tornyokkal együtt. A templombelsőt tekintve nem kiemelkedő.

Notre Dame

Notre Dame

Notre Dame képek: R.Duran, J A. Alcaide

Párizs szállás

Szállások Párizsban: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Hozzászólások (2008-2011) | Hozzászólások (2012) | Hozzászólások (2013)
Legújabb hozzászólások (2014-2017):

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

470 hozzászólás
Hello!
Mi nyáron megyünk Párizsba ( én és az anyukám) azt szeretném megkérdezni hogy neki mennyibe kerülne felmenni az Eiffel-toromyba ( kicsit már több mint25 :)
#1 - Eszti - 2014.01.07. - 16:14
Szia!

A cikkben, a hozzászólások felett, az Eiffel-torony résznél, annak is a végén, a Belépő (2014) bekezdésben megtalálod a különböző típusú belépőjegyek árait.
#2 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.08. - 22:12
Szia Tibcsi!

Gratulálok az oldalhoz, nagyon hasznos infók vannak itt, jól összeszedve. Ha utazunk mindig ezt az oldalt használom.
Áprilisban megyünk Párizsba másodszor.
Érdeklődnék, hogy mi a véleményed erről a hotelről és a környékről?
Hipotel Belleville Paris
21 Rue Vicq d'Azir, 75010
Jól néztem, hogy a legközelebbi metro a Colonel Fabien (M2)?
Illetve még az lenne a kérdésem, hogy Beauvais-ra fogunk érkezni és innen majd transzferbusszal mennénk Párizsba. Hol kell majd leszállnunk a buszról, illetve felszállni mikor megyünk visszafelé majd a reptérre?
Köszönöm szépen és csak így tovább! :)
#3 - Ada - 2014.01.09. - 23:55
Szia!

Azt szeretném kérdezni, hogy a nevezetességek ünnepnapon látogathatóak-e. Pontosabban a Pünkösdre gondolok. Jún. 8-9. Lehet, hogy ekkor utaznánk, de emiatt hezitálok.
Köszönöm!
#4 - Varga Valéria - 2014.01.10. - 21:53
Sziasztok!

ADA: Jó helyen van, de nagyon rossz értékelések vannak róla, koszos, igénytelen, azt írják. Ha beírod a szálloda címét a Google-be, és utána írod hogy booking.com vagy tripadvisor, elolvashatsz sok véleményt, és dönthetsz.
A transzerbusz Porte Maillothoz érkezik, és onnan is indul vissza.
Igen, az a legközelebbi metrómegálló, pontos eljutás a szálláshoz a Párizs látnivalók nevezetességek IV. menüpont 56-os hozzászólásában.


VALÉRIA: Párat megnézve: az Eiffel-torony, Orsay, Notre Dame, Montparnasse pl. nyitva van, a Louvre pedig nyitva 17:30-ig. Más konkrét nevezetességek esetében pedig itt az oldalon a látnivalók menüpontokban megtalálod a nyitva és zárva tartásokat, a 2014-s infokkal még nem mindenhol frissült, de a napokban fog.
#5 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.11. - 16:43
Nagyon szépen köszönöm!
Szuper az oldal!!!!
#6 - Varga Valéria - 2014.01.15. - 18:37
Szia!
ÉLETMENTŐ volt mert franciaországról kellett projecktet készítenem és ezeket beleírtam! köszönöm!
#7 - Bogi - 2014.01.22. - 20:30
Kedves Tibcsi!
Remek ez az oldal, nagyon jól összefoglalja a tudni- és látnivalókat.
Mi most pénteken, jan. 31-én indulunk Párizsba a barátnőmmel.
A szállásunk a Hotel Camelia International-ban lesz. Mi a véleményed erről a szállodáról?
A rendelkezésünkre álló nettó két és fél nap alatt igyekszünk végignézni mindent, ami belefér, így az Eiffel-tornyot sem hagyjuk ki. Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem: elővételben, a neten vettem 2 db belépőt, saját account-tal; mivel egyidőben vettem a két jegyet, mindkettőn az én nevem szerepel (mondjuk nem is láttam olyan lehetőséget, hogy meg lehet adni ugyanazon vásárláson belül más nevet is).
A jegyen ez áll: "...the ticket is valid only for a single entrance for the person indicated on the ticket..." Ez azt jelenti, hogy a jegy névre szól? Vagy csak a vonalkódot nézik?
Köszönöm a segítséget.
#8 - Sanyi - 2014.01.27. - 10:02
Kedves Sanyi!

Örülök, hogy hasznos információkat találtál!
Nem lesz gond a névvel, ha csak egyet kértek, csak egy kell.
A szállodáról megoszlanak a vélemények a különböző weboldalakon, nem túl magas az értékelése.
#9 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.27. - 10:24
Kedves Tibcsi! Férjemmel kaptunk ajándékba egy "röpke" párizsi hétvégét, amiből szeretnék minél többet kihozni, kérlek segíts! Február 7- én 9:00-kor érkezünk meg Párizsba és 9-én reggel már indulunk vissza. Amit mindenképpen látni szeretnénk Eiffel-torony, Louvre, Notre Dame. Szerinted belefér még valami, és milyen sorrendben érdemes ezeket megnézni. A javaslatod alapján fogok az Eiffel-toronyba időpontot foglalni. Szállásunk a Eurohotel sovereign st denis-ben lesz, tudnál nekem innen kiindulva egy útvonaltervet adni! Előre is köszönöm!
#10 - Kormány Bernadett - 2014.01.31. - 08:49
Kedves Tibcsi! Atr elfelejtettem ,megkérdezni, hogy hogy jutunk el Beauvais reptérről a szállásunkra aminek neve és címe: Eurohotel Sovereign St Denis, 100/102 RUE GABRIEL PERI, PLACE 8 MAI 1945, ST DENIS 93200. Előre is köszönöm!

#11 - Kormány Bernadett - 2014.01.31. - 09:10
Kedves Bernadett!

A nevezetességek egymáshoz való elhelyezkedése az Interaktív Párizs térkép menüpontban látszik, valamint írtam egy programtervet másnak is, amiből ki lehet indulni, az Útikalauz, utazási tippek és tanácsok 7-es (2014.01.02.-s) hozzászólásában (bal menüből elérhetőek ezek a rovatok)
Az általad felsorolt három nevezetességen kívül más is bele fog férni.
Az eljutás: a reptérről transzferbusz, majd 1-es metró Champs-Elysees-Clemenceau állomásig, végül 13-as metró Basilique de Saint-Denis-ig.
#12 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.31. - 10:49
Szia.
Küldenél egy linket ahol jegyet lehet online foglalni az Eiffel toronyra. Egyet találtam,de ott minden dátumra azt írja,hogy nincs hely.?! Ez létezik? http://ticket.toureiffel.fr/
#13 - Betti - 2014.02.07. - 11:20
Szia!

Azon az oldalon lehet foglalni csak. Előfordulhat igen, hogy a mostanihoz képest nem messzi időpontokra nincs már sajnos hely, akkor sorba kell majd állni.
#14 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.07. - 12:19
Sziasztok!

A google térképet nézegetve akartam az útitervemet összeállítani, de kicsit megkeveredtem!
A Chatelet-n megáll a M7-es és az M1-es metró is? Jelzi, hogy megáll az M7-es, de az útvonalát nem pontosan arra jelöli.
Melyik az a megálló ahol át lehet szállni?
Előre is köszönöm a választ!
Üdv
#15 - Lilla - 2014.02.07. - 16:52
Szia!

Chateletnél megáll az 1-es, 4-es, 7-es 11-es, és 14-es metró is, valamint a RER A, B, D, minden állomás össze van kötve egymással.
#16 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.07. - 18:43
Szia, ha van online jegyem akkor sorban kell allni vagy mehetek a kapuhoz?Gondolok itt a nevezetessegekre.
Koszi elore is.
#17 - judit hoffman - 2014.02.08. - 21:38
Nem, általában nem, a rendszer a nevezetességeknél változó, pl. a Louvre-ba ugyanúgy a piramis alatt kell ilyenkor bemenni, sorbanállás nélkül, az Eiffel-toronynál külön bejárat van, az Orsay-nál is külön bejárat van az előre váltott jegyeseknek, a C bejárat.
#18 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.09. - 14:30
Nyáron szeretnék gyermekemmel Párizsba menni. Terv szerint magamnak vennék egy múzeumi bérletet, de a 13 éves gyermekkel mégis minden sort végig kell majd állnunk, hogy ő ingyenesen bemehessen? Vagy van esetleg 26 év alattinak való ingyenes bérlet?
Előre is köszi.


#19 - Éva - 2014.02.10. - 21:54
Én úgy tudom, hogy ingyen jegyet csak 18-26 év között kell "venni", a legtöbb helyen, 18 éven alul nincs rá szükség, csak az életkor igazolása kell. De ez változhat helyenként, szituációnkként, ha kell is ingyen jegyet "venni" a 13 éves gyereknek, nem biztos hogy ki kell várni a sort. Érdemes tehát mindig csak bemenni, és meglátni hogy mi lesz, maximum visszaküldenek sorban állni a gyerek miatt "ingyen jegyért", vagy esetleg sorban állás nélkül kiadnak ingyen jegyet.
#20 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.11. - 00:34
Nagyon klassz oldal, köszönöm.

Szeretnék viszont kérdezni.
Mi kocsival megyünk, és azt szeretném megtudni, hogy a belvárosban hogyan és mennyiért lehet parkolni?

Illetve nagyon szeretnénk elmenni egy, a londoni Hamleys játékáruházhoz hasonlóba. Van Párizsban "jó nagy" játékbolt?

Köszi
Ági
#21 - Ági - 2014.02.18. - 17:24
A parkolásról nem tudok sokat, mindenképp érdemes a szállásnál érdeklődni elsődlegesen, van-e ingyenes parkolójuk, vagy mit tudnak ajánlani. A belvárosban parkolni napokig vagyon lenne, akár az utcán, akár parkolóházban, ott nem nagyon vannak ingyenes parkolók (csak vasárnap ingyenes a parkolás, de akkor is a kisebb utcákban). Amik ingyenesek, azok külvárosban, RER-megállóknál vannak, ezekről
itt: http://www.parking-public.fr/rer.php
és itt:
http://en.parkopedia.fr/free/paris/parking/ lehet tájékozódni, de nem tudom melyik mennyire biztonságos, stb.
Belvárosi parkolóházak listája pedig:
http://www.parkingsdeparis.com/EN/car-reservation-map.php
vagy
http://www.vincipark.com/en/parkings

Nagy játékbolt Párizsban: JouéClub, címe: 3/5 boulevard des Italiens
Metro: Richelieu - Drouot (8-as vagy 9-es metróvonal)
#22 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.18. - 18:35
Kedves Tibcsi!
Májusban készülünk Párizsba a párommal és a Beauvais reptérre érkezünk. Nem tudom, hogyan jutunk el a reptérről a szálláshoz, ami valószínűleg a Belambra City-Magendie (6 rue Corvisart, 13. Place d'Italie - Gare d'Austerlitz, 75013 Párizs) lesz. A ryanair honlapján olvastam, hogy létezik valamilyen buszjárat a belvárosba, de nem tudom, hogy előre kell-e jegyet foglalni rá vagy egyáltalán milyen más lehetőség van. Hálás lennék, ha tudnál ebben segíteni. Illetve ha esetleg a szállásról tudsz valamit, kérlek írd meg, bár már elég sok kommentet olvastam róla és egész jónak tűnik az árához képest. Előre is köszönöm a segítséged!
Mónika
#23 - Drabik-Papp Mónika - 2014.02.18. - 22:19
Kedves Mónika!

Igen, Beauvais-ról transzferbusz közlekedik, más lehetőség nincs. Jegyet nem kell előre foglalni rá. Bővebben a transzferbuszról, a Beauvaisról való bejutásról az Útikalauz, utazási tippek és tanácsok menüpontban.
Eljutás a szálláshoz: transzferbusz után Porte Maillottól 1-es metróval Charles de Gaulle-Etoile-ig, onnan pedig 6-os metróval Glaciere-ig, majd 600 m gyalog: http://goo.gl/maps/Hltpw
#24 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.18. - 22:42
Kedves Tibcsi!
Köszönöm a segítséget!
Most hogy már alaposabban nézegetem az oldalt, rengeteg hasznos infót találok. Tényleg szuper!
Üdv,
Mónika
#25 - Drabik-Papp Mónika - 2014.02.19. - 13:51
Szio, en azt szeretnem kerdezni, hogy a Moulin Rouge-ba meg eri bemenni es hogy olcsobb jegyet valltani? Eleg borsosak az arak, de szivesen megneznem :)
#26 - Kinga - 2014.02.20. - 09:25
Kedves Kinga!

Az itt, a Látnivalók II.-ben feltüntetett jegyárak vannak, ezek a hivatalos árak, ennél nincs olcsóbb. Hogy megéri-e, arról megoszlanak a vélemények, van, akinek nagyon-nagyon tetszik a show, és felejthetetlen élménynek tartja, de van, akinek nem, és úgy gondolja, ezt a pénzt másra lehetne költeni, de gondolom az is számít, ki hány és milyen hasonló előadáson volt már, mennyire érdekli, stb.
#27 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.20. - 12:45
Szia
Milyen sorra kell számítani az Eiffel toronynál.
Nem kaptunk online jegyet,se 3 éves kisfiunkkal megyünk. Felszeretnénk készülni,amire csak lehet...
#28 - Betti - 2014.02.20. - 19:59
Szia!

Így télen azért általában nem akkorára, max 1 óra alatt be lehet szerintem jutni, de előre azért nem lehet pontosan megmondani. Reggel kevesebben vannak, mint este.
#29 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.20. - 20:05
szia!Szeretnék egy térképet nyomtatni utcanevekkel,látványosságokkal...tudt ok segíteni?...szerdán utazom:)
#30 - Batiz Emese - 2014.02.23. - 10:44
Szia Tibi!

Olvastam és láttam a párizsi óriáskereket. Tudsz-e róla valami információt adni? Ár? Hol található?
#31 - Betti - 2014.02.23. - 17:45
Sziasztok!

BETTI: A Place de la Concorde-on szokott lenni, a Tülériák kertje környékén, ha éppen ott van. Nyaranként szokott ott lenni, ill. néha télen is, most kinn volt februárig 16-ig, tehát nagyon változó mikor van ott, elvileg legközelebb majd a nyáron. Az ár egyébként 10 EUR.


EMESE: Az interaktív Párizs térkép menüpontban látszanak nevezetességek a térképen, a nevezetességek pontos címe pedig a Párizs látnivalók menüpontokban is le van írva.
Itt van egy térkép néhány, nem az összes nevezetességgel és az utcanevekkel, de ehhez jó nagy papír fog kelleni, ill. több oldalra lehet nyomtatni: http://cdn-locations.tripomatic.com/attractions-maps/paris-attractions-map-large.jpg
(egyből le fog töltődni, böngészőben nem nyitja meg)
Útikönyvekben is vannak térképek zónánként, nevezetességekkel.
#32 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.23. - 18:06
Sziasztok,
Május 15-20-ig fogunk turistáskodni Párizsban és 2 fontos kérdésem lenne:
- melyek azok a látnivalók (műemlék, múzeum, egyéb), ahová előzetesen érdemes regisztrálni, időpontot foglalni, esetleg jegyet is venni online, és mindezt hol lehet megtenni?
- ha Versailles-ba el szeretnénk menni, akkor milyen költségekkel kell számolnunk (utazás, belépők)? Gondolom jár oda valami vonat-féle...
Nagyon köszönöm a segítséget előre is, már úgy érzem nagyon ideje előre szervezkednem... :)
Orsi
#33 - Orsi - 2014.02.24. - 21:38
Szia!

Ilyen lehet az Eiffel-torony, a Louvre, és az Orsay múzeum (ha utóbbiakban nem ingyenesen mentek be életkor, vagy múzeumbérlet miatt). Hogy hol lehet ezekre online jegyet foglalni, az megtalálható e látnivalók leírása után a tippek bekezdésben.
A Versailles-hoz való eljutással, belépőjegyekkel kapcsolatban minden információt megtalálsz a Látnivalók Párizs környékén menüpontban.
#34 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.24. - 22:05
Köszönöm a gyors választ. Már meg is néztem az Eiffel-toronyba a jegyfoglalást, de már nincs sajnos a májusi időpontra sem hely :( Az a kérdésem, hogy ilyenkor mit lehet tenni? Elképzelhető, hogy még addig felszabadul? Vagy valamilyen "városkártyával" rendelkezve állhatunk mondjuk rövidebb sorba? Érdemes ilyet venni?
Köszi,
Orsi
#35 - Orsi - 2014.02.24. - 22:15
Május 16.-ra és 17.-re én úgy látom van hely! De ha azok az időpontok nem jók, akkor sajnos nem tudsz mit tenni, máshol nem lehet jegyet venni oda, sorba kell állni majd, olyan városkártya sincs, ami az Eiffel-tornyot tartalmazza. Lépcsőzéssel vagy pedig lifttel hétköznap, a délelőtti órákban (leginkább nyitás előtt érkezve) a legtöbbször kisebb a sor, de sokszor egyébként nem is olyan vészes eleve, de előre nem igazán lehet megmondani.
#36 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.24. - 22:29
Szia, április 15-én reggel 9-re érünk a CDG-re, a hotel neve Hotel De L'avre,15 Versailles. Milyen a környék ,ill. hogyan jutunk oda? 5 napra megyünk, jó választás -e a gyüjtőjegy,ha csak a belvárosban szeretnénk lenni,ill.a Versailles-i kastélyt szeretnénk megnézni. Oda hogyan és milyen jeggyel jutunk ki?Az utolsó napon reggel el kell hagynunk a szállodát, de a gép csak este indul vissza .Hová tudnánk napközben betenni a csomagjainkat?Köszi előre is a válaszodat: Anikó
#37 - Boros Anikó - 2014.02.25. - 09:34
Szia!

Eljutás a hotelhez: RER B St. Michel Notre-Dame-ig, majd 10-es metró La Motte-Picquet-Grenelle megállóig, majd rövid gyaloglás: http://goo.gl/maps/VMXMM .
Jó a környék.

A versailles-i kastélyhoz való eljutáshoz minden információ megtalálható a Látnivalók Párizs környékén menüpontban.

Csomagmegőrzők pályaudvarokon vannak, bővebben a helyük az Útikalauz, utazási tippek és tanácsok menüpontban, de meg lehet kérdezni a szállodában is, hogy megőrzik-e kijelentkezés után, ha úgy kényelmesebb.
Egy db gyűjtőjegy 1,37 EUR-ra jön ki ha elhasználjátok az összes jegyet belőle, egy napijegy a belvárosra pedig pedig 6,80 EUR, tehát ez alapján ki tudjátok számolni, melyik nap melyik éri meg jobban (Versailles-ba egyik se érvényes).
#38 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.26. - 09:03
Kedves Tibcsi!

- Március közepén megyek Párizsba. Mivel sokat fotózok, néztem a feltételeket az Eiffel-torony honlapján. Ott azt írják, semmiféle állványt nem lehet használni. Ezt el is fogadom, de felmerült bennem a kérdés: mi lesz ott, a helyszínen, ha nálam van egy egylábú állvány, amit egész nap vinni szeretnék városnézés közben (bár a toronyban nem használnám)!?
Ill. van-e arról valami információd, hogy egy-egy múzeumba beengednek-e vele, vagy problémát okoz az állvány?
- Ha az Eiffel-toronyba felmegyek gyalog, és a másodikon döntök úgy, hogy tovább megyek, akkor ott is kapható még jegy fölfelé - ezt olvastam. Ennek az ára ugyanannyi, mint lentről, vagy kevesebb?
- Fotózás miatt napnyugta körül mennék a toronyba, de a honlapon azt írják, hogy 6 órakor bezárják a lépcsőket. Aki lépcsőn ment föl, az lejöhet lifttel? Hogy működik ez?
Köszönettel: Zsuzsa
#39 - Zsuzsa - 2014.02.28. - 15:44
Kedves Zsuzsa!

Hogy az Eiffel-toronyba felengednek-e állvánnyal, abban tényleg tudok segíteni. A Párizsos állványos témára rákerestem egy külföldi fórumon, és a következőket találtam: múzeumokban biztos hogy nem használhatod, viszont egyébként egész Párizsban is tiltott az állvány használata törvény szerint, így kellemetlen szituációba kerülhetsz, ill. a másik, amit írnak, mint kevésbé "szigorú" dolog, és egy másik fórum szerint az az igazi előírás, hogy úgy nem rakhatod ki sehova, hogy a gyalogosforgalmat akadályozod, nem lehet arra kényszeríteni az embereket, hogy kikerüljék. Emelett viszont használható, kivéve néhány helyen, pl. a Louvre-nál. Álványos fotósokat egyébként persze látni a városban. Itt olvashatók ezek pl: http://goo.gl/3leyyy
Emellett angolul tripod paris kulcszóra keresve a Google-ban találhatsz erről információkat.

Lefelé lehet lifttel menni lépcsős jeggyel, ill. szerintem a 2. szintről a 3.-ra csak kiegészítő jegyet kell venni, tehát nem teljes áron, de nem tudom pontosan mennyi.
#40 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.28. - 18:43
Kedves Tibcsi,

Május 17-én lesz Párizsban a múzumok éjszakája, próbáltam a honlapon megtalálni, de nem sikerült, azoknak a múzeumoknak a listáját, akik részt vesznek ebben. Kinn milyen hagyományai vannak a múzumok éjszakájának , ott is feltétlen tömegre lehet számítani ?
Érdemes belevágni egy ilyen éjszakai túrába ?
Köszönöm MB
#41 - Málics Erzsébet - 2014.03.04. - 11:25
Kedves Erzsébet!

Szerintem a http://www.nuitdesmusees.culture.fr weboldalon fenn lesz a múzeumok listája, azt írják, a weboldal március elején kerül feltöltésre, de szerintem majdnem minden múzeumba be lehet menni, köztük a nagyobbakba is, mint a Louvre. Azt nem tudom, mennyien lesznek, de lehet hogy lesz tömeg a népszerűbb múzeumoknál.
#42 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.04. - 16:59
Köszönöm, próbálkozom a honlapon !
#43 - Málics Erzsébet - 2014.03.06. - 14:46
Kedves Tibor!
Május 19-én szeretnénk felmenni az Eiffel toronyba. Meg szerettük volna előre venni a jegyeket interneten, de azt írta ki hogy már elfogyott. Szerinted ha oda megyünk és sorba állunk fel tudunk még jutni? Van esélyünk vagy ez azt jelenti hogy nem is mehetünk már aznap fel?
Eléggé kétségbe estünk! :(
Köszi
#44 - Éva - 2014.03.07. - 19:49
Kedves Éva!

Természetesen fel lehet menni aznap, és fel fogtok jutni, előre jegyvétel csak egy lehetőség, amivel nem kell sorban állni.
#45 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.08. - 09:24
Kedves Tibcsi
április 17-21-ig tartózkodunk majd Párizsban ez ugye húsvét. Van-e valami ünnepi nyitvatartás. Van egy olyan oldal ahol meg lehet rendelni a belépőket?
Fiam kinézte a madár és virág kiállítást, megtudnád írni hogy mikor van nyitva.
köszönöm
#46 - katalin - 2014.03.13. - 22:18
Kedves Katalin!

Azoknál a látnivalóknál, ahol érdemes online jegyet venni, mert nagy sor lehet, a leírásban le van írva, hogy az adott helyre hol lehet online megrendelni a jegyet. A többinél pedig a nevezetességek hivatalos oldalán lehet, ha oda lehet.
A látnivalók nyitva- és zárva tartási is le vannak írva a látnivalókhoz, húsvétkor ahogy 1-2-t megnéztem, nincs konkrét zárva tartás, csak pl. a Louvre előbb zár 20.-n 21.-n.
A madár- és virágkiálításról nem tudok sajnos.
#47 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.14. - 21:54
Kedves Tibor!

Mi áprilisban megyünk Párizsba és fő úti célunk a Disneyland, de már ott problémákba ütköztem, hogy hogyan is fogunk eljutni a Charles de Gaulle repülőtérről a szállásunkra ( 1 RUE CHENIER ,PARIS 75002 ) . Nagyon nagy segítség lenne, ha tudna nekem linkelni egy olyan oldalt, ahol beírom azt, hogy honnan hova szeretnék eljutni és kiadja, hogy melyik metróra kell felszállni, stb.

Köszönettel, Szimonetta
#48 - Borossebesi Szimonetta - 2014.03.15. - 10:44
Kedves Szimonetta!

Az útikalauz, utazási tippek és tanácsok menüpontban van sok hasznos közlekedési tipp, a Párizsi metrótérkép, tömegközlekedési térképek bekezdésben pedig ott a tömegközlekedési útvonaltervező linkje is, de ide is iderakom: http://www.ratp.fr/itineraires/en/ratp/recherche-avancee
Egyébként a CDG-ról a címre RER B Gare du Nordig, majd 4-es metró Strasbourg-Saint-Denis állomásig.
#49 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.15. - 11:18
Szia Tibcsi!
Gratulalok az oldaladhoz! Nagyon sok hasznos infot kaptam.
A csaladommal aprilis kozepere tervezzuk az utat, harom napra megyunk.
van olyan szallas javaslatod, ami kozel van a legfontosabb latnivalokhoz, es minosegben is ajanlod?
koszi elore is!
udv
Mariann
#50 - Mariann - 2014.03.23. - 08:48
Szia!

Konkrét szállásokat nem tudok ajánlani, mert nem ismerek ahhoz eleget, mindenkinek mások az igényei, vagy vannak speciális igényei, stb. Minél kisebb egy kerület száma, annál közelebb van a látnivalókhoz, valamint érdemes az értékeléseket, pontszámokat megnézni, abból látni, hogy minőségben mennyire megfelelő. Szállások a legnagyobb választékban itt: http://www.hotelscombined.com/hu/City/Paris.htm?a_aid=9088
#51 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.23. - 12:15
Kedves Tibcsi!
Olvasva írásaidat vettem a bátorságot, hogy segítséget kérjek a párizsi utunk szervezésében. Április 4-9 között leszünk Párizsban 3 kisgyerekkel. Amit mindenképpen látnunk kell azaz Eiffel torony és természetesen Disneyland. Ryanairrel utazunk a Beauvais-ra érkezünk, hogy juthatunk el a 18. Sacré Coeur- Montmartre Paris, 75018
címen lévő szállásunkra?
Mit javasolsz milyen jegyet, bérletet vegyünk, valahol azt olvastam, hogy a városlátogató kártyával kedvezményt kaphatunk a Disneylandbe. A szállásunkról, mivel juthatunk el Disneylandbe? Válaszodat előre is köszönöm.
üdv
gyula
#52 - Bosch Gyula - 2014.03.23. - 23:07
Kedves Gyula!

Ez biztos nem a szálloda pontos címe, mert csak a kerületet, és a városrészt írja (pontosabban inkább annak környékét, mert nem hiszem hogy a Sacre-Coeur bazilika mellett lenne a szálloda), de ami biztos, hogy transzferbusz a reptérről, majd ahova a transzferbusz érkezik, onnan 1-es metró Charles de Gaulle-Etoile-ig, végül 2-es metró körülbelül Anversig, a pontos cím függvényében.
Disneylandbe eljutás a Látnivalók Párizs környékén menüpontban.
Disneylandes napra RER-jegy oda, a többi nap 1-2-es zónás napijegyek, kivéve ha valamelyik nap nem utaznátok annyit, hogy a napijegy megérje.
A gyerekeknek viszont jobb a napijegyek helyett a több napos 1-2-es zónás gyerek Paris Visite ill. hétvégén ifjúsági napijegy.
A Paris Visite-vel lehet kedvezményt kapni Disneylandbe a helyszínen váltott belépőjegyből. Ebből 1-5-ös zónásat kell venni a Disneylandes napra az előbb említett RER-jegy helyett, ami 22,85 EUR, a kedvezmény pedig a 74 EUR-ból 20% ilyen esetben. A kedvezmény az 1 nap/2 parkos belépőre vonatkozik, helyszíni megvásárlás esetén. Nem tudom, hogy a félárú gyerek Paris Visite-vel is érvényes-e a kedvezmény, de nincs rá info, hogy nem.
Bővebben mindezekről, a jegytípusokról az Útikalauz, utazási tippek menüpontban.
#53 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.24. - 20:22
Kedves Tibcsi!

Foglaltunk jegyet a Louvre-ba az általad megadott webes felületen. Az idő rövidsége miatt nem mertük bevállalni a futárszolgálatot-vasárnap utazunk-. Tudnál segíteni, hogy hol lehet egyszerűen és gyorsan átvenni a jegyeket a megadott pontok közül? Az Opera környékén lesz a szállásunk. Köszi, Éva
#54 - Éva - 2014.03.26. - 09:06
Szia!

Mik a lehetőségek, milyen címek vannak megadva?
#55 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.26. - 22:03
Szia Tibi!
Szuper az oldal, napok óta jegyzetelem belőle az információkat, köszönet sokak nevében! Mi családosan jövő héten utazunk a Párizs Maratonra, na meg persze egy részletes városnézésre.A Beauvais- ról még csak eltalálunk a szállásra -Roi René
Cím: 72 Place du Dr Félix Lobligeois, 17. Palais des Congrès - Arc de Triomphe
Paris, 75017- remélem gond nélkül, de onnan gyalog oda lehet jutni a Maraton start helyszínére - Champs-Elysées- re? Mennyi idő alatt? Nehogy lekéssem a futást :)
Szerinted milyen a szállás és a környék? én nagyon az olcsóságot néztem, meg próbáltam a közelséget...
#56 - Lilla - 2014.03.27. - 08:47
Szia Tibcsi!

Elég sok lehetőséget ad a jegyek átvételére, az alábbi linken a címek:
http://www.ticketnet.fr/static/html/en/popups/pd_retrait.htm
A probléma csak az, hogy nekem ez nem sokat mond.
Köszönöm a segítséget előre is!
Éva
#57 - Éva - 2014.03.27. - 09:44
Sziasztok!
LILLA: A címtől 500m-re lévő Brochant metrómegállótól menjetek 13-as metróval Champs-Élysées - Clemenceau megállóig. Gyalog pedig 2,5 km: http://goo.gl/maps/FQsBe
A hotelről nem túl jók a vélemények, de a környék rendben van.


ÉVA: Úgy látom, ezek közül csak 2 van Párizsban, a 31, rue du Pont Neuf, 75001 címen a belvárosban. a 4-es metró Les Halles/RER A, B, D, Chatelet-Les Halles metrómegálló közelében van, itt vedd át akkor a jegyet.
#58 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.27. - 14:09
Köszi, köszi, köszi...
Ez nekem min. 2 napot vett volna igénybe.
Mégegyszer köszi.Best Western Premier Hotel L'Horset Opera
#59 - Éva - 2014.03.27. - 17:59
Szia Tibor,mi májusban megyünk a férjemmel 1 hétre Párizsba,a Beauvais reptérre érkezünk est fél kilencre.A szállásunk a Hibiscus Szálló a Republic tér közelében,hogyan juthatunk el ide miután bejöttünk Párizsba.A busz- esetleg metrojegyet hol vehetjük meg ,automatából,vagy van ilyen jegyiroda ami nyitva van este is?Egy napra szeretnénk lemenni Nizzaba,könnyen elérhető az Orly vagy CDG reptér?Last minuttel mennénk ha nem túl komplikált az oda -vissza út.Köszönöm szépen, és gratulálok az oldalért,nagyon hasznos.Tisztelettel Izabella.
#60 - Lengyel Izabella - 2014.03.29. - 19:35
Szia!

Eljutás a szálláshoz a transzferbusz megállójától: 1-es metró Chateletig, majd 11-es metró Republique-ig.
A buszjegyet a transzferbuszba a reptéren vehetitek meg, miután elhagytátok a terminál épületét, metrójegyet pedig majd a metróállomáson, ahova a transzferbusz érkezett.
Az Orly/CDG repülőtérre való eljutások az Útikalauz, utazási tippek, tanácsok menüpontban.
#61 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.30. - 12:02
Szia!
Azt szeretném kerdezni hogy foglaltam jegyet az eiffel toronyba hogy azt ott a helyszinen kell fizetni vagy hogy?
#62 - zoli - 2014.03.31. - 15:16
Szia!

Azt online fizeted bankkártyával, a foglalás a fizetés után fejeződik be.
#63 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.01. - 16:38
Kedves Tibcsi!
Június végén megyünk Párizsba. 23-án szeretnénk az Eiffel-toronyba felmenni, de úgy néz ki, nem lehet a 3.szintr előre jegyet venni már. Mit javasolsz?
Ugyanez a helyzet Versailles esetében.
Megírnád, mely helyszínekre javasolsz mindenképp előzetes jegyvásárlást?
Köszönöm! Anita
#64 - Anita - 2014.04.03. - 09:01
Kedves Anita!

Eiffel-toronyba június 23.-án 21:30-ra még látok jegyet. Egyébként ha aznap már nem lehet venni, próbálhatsz más napokat, ugyanúgy Versailles esetében is, ha a hivatalos oldalakon nincs jegy, akkor sajnos máshol nem tudtok venni online, csak majd személyesen. Ahova még érdemes lehet előre venni, az a Louvre és az Orsay múzeum.
#65 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.03. - 14:52
Szia!
Mi július 11-16-ig leszünk párizsban.
Ez idő alatt Párizsban valahol lesz óriáskerék.
#66 - zoli - 2014.04.06. - 10:14
Szia!

Télen volt, hogy akkor nyáron lesz-e, még nem tudom, talán időben közelebb majd jobban kiderül.
#67 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.06. - 11:23
Szia. Szeretnék érdeklődni, hogy melyik igazolványukat kell igazolni, hogy Eu-s állampolgárok vagyunk?
#68 - Jen - 2014.04.07. - 23:19
Szia!

A személyi jó lesz.
#69 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.08. - 14:06
Szia. A segítségedet szeretném kérni. A Charles de Gauele reptéren szállunk le , a hotelünk pedig a Hotel Oceania Porte de Versailles. Hogyan tudunk a legegyszerűbben oda jutni? köszönöm.
#70 - Livi - 2014.04.08. - 22:21
Szia!

RER B Cite Universitaire megállóig, majd T3a villamos Porte de Versailles - Parc des Expositions megállóig.
#71 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.09. - 00:32
Szia!
Párizsból van lehetőség vonattal Londonba utazni. És ez mennyi pénz lenne kb. Köszönöm a választ elöre. :)
#72 - zoli - 2014.04.09. - 09:35
Szia!

Dátumtól függ, a következő napokra 133-183 EUR-tól vannak a legolcsóbb árak, de később akár 80 EUR-tól. Érdemes repülőt is nézni (EasyJet). Itt nézhetsz vonatárakat különböző dátumokra: http://www.eurostar.com/rw-en
#73 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.09. - 18:40
Kedves Tibcsi!
A jövő héten utazunk a barátnőmmel Párizsba. Szerda este érkezünk és vasárnap reggel indulunk vissza. Átolvastam mindent az oldalaidon, de lenne még egy pár kérdésem:
1. A reptérről a transzfer letesz az 1. metró Porte M. megállónál. Hogyan jutunk el a szállásra, ami a 129 Boulevard Magenta 75010 címen van?
2. A hotelhez való eljutáshoz szerdán és a vasárnap reggeli induláshoz elég egy metrójegy (gondolom én), tehát három párizsi napunk lesz közlekedés és látnivalók szempontjából. Ebből egy nap szeretnénk kimenni Disneylandbe, két nap marad a városnézésre. Mit ajánlanál ezek alapján: vonal-, napi-, gyűjtőjegy, több napos, esetleg heti jegyet? Két napra megéri múzeumbérletet venni? A disneylandi 20 %-os kedvezmény miatt megérné Paris Visit kártyát venni? (Az ifjúsági jegy kategória már nem vonatkozik ránk.)
Köszi: K.
#74 - kanga - 2014.04.09. - 20:14
Kedves Kanga!

A szállásig Porte Maillottól 1-es metró Charles de Gaulle-Etoile-ig, majd 2-es metró Barbes-Rochechouart állomásig.
Igen, azokra az utakra a szálláshoz, és vissza Porte Maillotig elég egy T+-jegy, a Disneylandes napon pedig ha mást nem csináltok, csak vegyetek egy RER-retúrjegyet Disneylandbe, ha aznap még Párizsban is sokat utaztok, máshova is mentek, akkor aznapra egy 1-5-ös zónás napijegyet. A kedvezményhez viszont ezek helyett aznapra 1-5-ös zónás 1 napos Paris Visite kell.
A másik 2 napra 2 db 1-2-es zónás napijegyet, ha közlekedtek annyit hogy megérje, nem sokat gyalogoltok inkább.
#75 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.10. - 16:40
Kedves Tibcsi és Mindenki!

Tegnap jöttünk haza Párizsból, feledhetetlen és csodás 4 napot töltöttünk ott a barátommal. Ezt az oldalt használtam, hogy megtervezzem az utazásunkat és nagyon nagy hasznát vettem az itt olvasható információknak! Ezúton is hálás vagyok a részletes leírásokért, tippekért Tibcsinek!!:) Pár kiigazításra azonban felhívnám a figyelmet, amik valószínűleg csak az utóbbi hónapok változásai. Kíváncsi vagyok egyfelől, hogy mi lehetett ezeknek az oka, ill. a később utazók így ezeket is figyelembe vehetik.
1.Nem tudom, hogy ez csak a Louvre saját változtatása, de annak ellenére, hogy a hónap első vasárnapján voltunk ott, mégse tudott sajnos a barátom bemenni ingyen a múzeumba. A jegyellenőr pedig azt mondta, hogy nincs már ez a lehetőség többé.Nem tudom, hogy a többi múzeumban mi a helyzet.
2. Versaillesban is más lett a rendszer a leírástól eltérően. 25 éves EU-s állampolgárként 8 Euróért tudtam megnézni én is a kastélyokat a kertekkel, mert a nagy palota ingyenes volt, de ahhoz hogy a trianoni kastélyokhoz eljussak (ezek a kert végében vannak), ki kellett fizetnem a kert belépőjét. Ez 8 Euro volt, pedig nem zenélő kutas hétvégén mentünk, hanem hétfőn,de az is igaz, hogy a szökőkút ment. (Ami egyébként nagyon jó kis hangulatot ad a pompás kertnek.)
3. Mi is a Beauvais reptérről mentünk Párizsba, és azt tanácsolom, hogy érdemes megvenni előre a jegyet online, ami 17 Euro helyett, így csak 15 Euro, és elkerülhető a sorban állás is! Ha mégis a helyszínen vesszük meg: hazafele menetkor nem a buszon, hanem a buszállomáson lehet megvenni a jegyeket. Figyelni kell, hogy melyik sorba állunk (alig van jelzés és sokan vannak), mert az egyik sor már a buszokhoz áll, és azok várnak ott akiknek a jegye már megvan. Így elkerülhető, hogy kétszer álljuk végig a sort.
Mindezek ellenére nagyon szép volt minden!Remélem egyszer eljutok megint Párizsba, mert nagyszerű város, imádom! Mindenkinek feledhetetlen élmény lesz, ha eljut egyszer oda!
#76 - Annri - 2014.04.11. - 00:59
Kedves Annri!

Köszi a beszámolót, és az infókat, tényleg, nem rég változott a Louvre belépő, már csak október és március között ingyenes az első vasárnapi belépés, javítottam is, és a többit is.
#77 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.11. - 21:01
Szia Tibor! Azt kérdezném,hol található a Parfüm múzeum,és a LOUVRE a múzeumok éjszakáján hány óráig tart nyitva.Izabella
#78 - Lengyel Izabella - 2014.04.28. - 14:56
Szia!

Parfümmúzeum: 9 Rue Scribe, metró: Opera (M3, M7, M8). 18:00-0:00-ig tart nyitva a Louvre a múzeumok éjszakája keretében.
#79 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.28. - 15:29
Haho!
Ha online veszünk jegyet a louvre-ba, azzal csak a fobejaraton tudunk bemenni, vagy alulrol, a bevasarlo központbol is lehet? Vagy ott is tudunk helyben, esetleg automatabol vasarolni?
#80 - Judit - 2014.05.11. - 16:46
Igen, ott lehet jegyet az automatából venni, lásd a Louvre leírása a cikkben. Előre váltott jeggyel viszont a piramisnál kell bemenni.
#81 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.05.12. - 01:14
Köszönöm!
#82 - Judit - 2014.05.12. - 20:09
Kedves Tibor!

Két látnivalóval kapcsolatosan szeretném a segítségét kérni.
Az egyik az Eiffel-torony - az oldalon összefoglalt díjszabás szerint 24 éves korig van lehetőség olcsóbb jegyárral feljutni a harmadik emeletig. Ezzel kapcsolatosan az lenne a kérdésem, hogy a 24 éves kor egészen addig tart, amíg valaki eléri a 25 éves kort, vagy amíg betölti a 24. életévét? Mert én és párom már 24 évesek vagyunk, és így nem tudom, kérhetjük-e majd az olcsóbb jegytípust.
A másik látnivaló az a katakombák lenne, itt nem tudom, hogy ez az oldalon feltüntetett csatornarendszerrel azonos-e. Ha igen, akkor az áraknak majd utánanézek, ha nem, akkor szeretnék érdeklődni, hogy van-e valami információja azzal kapcsolatban, hogy a katakombák felkeresése hogyan és milyen áron lehetséges.
Augusztus végén (25-29) tartózkodnánk Párizsban.
Segítségét előre is köszönöm!
Üdvözlettel,
Dóra
#83 - Dóra - 2014.05.13. - 12:04
Kedves Dóra!

24 évesen még a kedvezményes belépés van az Eiffel-toronyba, 12-24 évesekbe a 24 évesek is beletartoznak.
A katakombák nem azonosak a csatornarendszerrel, a katakombák címe: 1, avenue du Colonel Henri Rol-Tanguy (Denfert-Rocherau, 4-es, és 6-os metró, valamint RER B), nyitva 10:00-17:00 (kivéve hétfőn és ünnepnapokon), belépőjegy 8 EUR, 27 év alatt 4 EUR.
#84 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.05.13. - 13:04
Szia,
Amikor online rendeltünk jegyet a Vatikáni Múzeumba akkor kaptunk egy visszaigazolást amit kinyomtattunk és azzal mentünk be.( persze miután átutaltuk a pénzt)
Az Eiffel torony, Orsay és Louvre is így működik?
Ennél a három helynél külön sor van azoknak akik előre. pl. online vettek jegyet?
Köszi a választ
#85 - Borosi György - 2014.05.15. - 20:51
Szia!
Én az általad megadott linken szeretnék június 27-29 között valamelyik napra jegyet foglalni az Eiffel-toronyba. Egyelőre nem engedi, azt írja nincs hely arra az időpontra. Elképzelhető, hogy ennyire előre még nem lehet foglalni?
Próbáltam korábban is, akkor sem engedte - elég kevés napon engedné.
Köszönöm a válaszodat!
Nagyon szuper az oldal, erre fogunk támaszkodni utazásunk során!! :)
A 25 év alatti kedvezményt mi is ki szeretnénk használni, remélem nem lesz gond vele. :)
Üdv:
Orsi
#86 - Orsi - 2014.05.16. - 08:17
Sziasztok!

GYÖRGY: Eiffel-torony jegy: online nyomtatós, de nyárra már most elfogyott szinte, Orsay jegy: otthon nyomtatós, vagy mobiltelefonos, Louvre-jegy: át kell venni Párizsban (de nem a Louvre-ban), viszont oda gyorsan be lehet jutni alulról, és automatában megvenni ahelyett. Igen, az online jegyesek soron kívül bemehetnek.


ORSI: Sajnos nem az a helyzet, hogy nem lehet ennyire előre venni, hanem már elfogytak az online jegyek az Eiffel-toronyba erre az időpontra, júniusban is csak nagyon kevés napra van, és egész júliusra sincs, de augusztusra megint van, gyorsan elfogynak, főleg nyárra eléggé előre, tehát személyesen kell majd venni.
#87 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.05.16. - 14:23
Szia Tibcsi,
vagyis ha az áruházban lent az autómatából megveszem a jegyet a Louvre-ba, akkor utána elsétálok a piramishoz és ott beengednek a múzeumba?
Amennyiben interneten rendelem akkor valahol Párizsban majd át kell vennem.
Gondolom valahol megtalálható az a lista amin az átvevő helyek vannak.
Két dolog az Eiffel toronnyal kapcsolatban
-->például ha 10.00-ra van jegyem akkor
hol kell jelentkeznem a toronynál, vagy
milyen sorba kell beállnom?
-->a harmadik emeleten korlátlan ideig
lehetünk vagy korlátozva van az ott töltött idő?
Segítségedet köszönöm
#88 - GYURI - 2014.05.16. - 22:27
Sajnos nem elore nem lehet foglalni, hanem nincs szabad jegy... mi februar vegen nem tudtunk majus vegere jegyet foglalni... Igy vagy kialljuk a sort, vagy lepcsozunk.....
A Louvre-ba ha mar automatabol megveszed a jegyet, felesleges visszamenni a piramishoz. Szerintem.
#89 - Judit - 2014.05.20. - 19:16
Szia Gyuri!

A harmadik emeleten korlátlan ideig tartózkodhatsz, 10:00-kor az Eiffel-toronynál oda kell menned, ahol az elővételes jegyeseknek kell mennie.
#90 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.05.21. - 00:53
Kedves Tibor!
Fantasztikus az oldal!!!!
Mi szeptember elején utazunk és azt szeretném kérdezni, hogy a Charles de Gaulle repülőtéren lehet-e hetijegyet venni érkezéskor, mert az lenne a legpraktikusabb.
Előre is köszönöm
Éva
#91 - Éva - 2014.05.22. - 11:41
Kedves Éva!

Igen, lehet, a reptér RER-állomásán. Ha a reptérről, és a reptérre is ezt használjátok, 1-5-ös zónásat kell venni (ha azon a héten mentek vissza is a reptérre, és RER-el, úgy megéri az 1-5-ös az 1-2-es ellenében, még ha nem is mentek Versailles-ba, akkor is)
#92 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.05.22. - 14:34
Szia Tibi!
Nemrég találtam rá az oldalra, nagyon szuper!Mi Szeptemberben utazunk Párizsba és olvstam, hogy a belépő a legtöbb helyre ingyenes a 26 év alatti eu-s állampolgároknak. Ez valóban így van? és ha ingyenes nem kell semmiféle jegyet váltani? vagy elég a személyit megmutatni és mehetünk is be? Előre is köszi a válaszod!:)
#93 - Dóri - 2014.05.25. - 10:56
Szia!

Valóban így van, de csak a múzeumoknál, más típusú nevezetességeknél csak kedvezményes belépő váltható, nem ingyenes jegy, ahogy itt az oldalon is fel van tüntetve az egyes nevezetességek belépő árainál. Ugyanakkor ingyenes jegyet sok helyen kell "venni" statisztikai okokból.
#94 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.05.25. - 16:06
Szia Tibcsi!
A Galerie du Carrousel bevásárlóközpont alsó szintjén van egy automata amiből jegyet lehet venni a Louvre-ba. Az automatánál van a bejárat is?
Azért kérdezem mert furcsa hogy egy bevásárlóközpontból be lehet menni a Louvre-ba.
Ez a bejárat mettől meddig van nyitva?
Válaszodat köszönöm
Gyuri
#95 - Gyuri - 2014.05.25. - 19:29
Igen, onnan be lehet menni a Louvre-ba, ott a Louvre egyik bejárata, az alsó szint össze van kötve a Louvre-al. Mindig nyitva van, amikor a Louvre is nyitva.
#96 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.05.26. - 01:40
Szia Tibcsi!
Még két kérdést kérlek válaszolj meg.
A fiam nincs még 18 éves. Ebből az automatából kapunk olyan ingyenes jegyet ami neki kell a belépéshez?(mivel a 18 éven alattiaknak ingyenes de valamilyen belépő ha jól tudom nekik is kell a statisztika miatt)
a Palais Royal - Musée du Louvre metró-
megállónál ha kiszálunk akkor ez végül is a bevásárlóközt legalsó szintje ahol az automata és a bejárat van?
Ez lett volna a második.
Segítségedet köszönöm
Gyuri
#97 - Gyuri - 2014.05.26. - 21:04
Szia!

18 éven alul nem kell ingyenes jegy, úgy tudom, csak 18-26 év között (ha még kell). Igen, ahogy a cikkben is le van írva, leszálltok a metróról, Carrousel du Louvre irányt követve, a bevásárlóközpontba, majd a Louvre-ba értek.
#98 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.05.27. - 01:45
Sziasztok

Jövőheten utazunk Párizsba . A Roland gaross teniszversenynyre is van jegyunk, hogy jutunk ki oda tömegközlekedéssel ?

A szállodánk címe . Lodge du centre
6 rue Geoffroy Marie
#99 - Szvircsa - 2014.05.27. - 15:39
Szia!

8-as metróval, Grands Boulevards metrómegállótól, La Motte-Picquet-Grenelle állomásig, majd 10-es metróval Porte d'Auteuil állomásig. A Roland Garros oldalán az I-es, Suzanne-Lenglen kapun javasolják a belépést a Roland Garrosra.
#100 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.05.27. - 16:51
Szia!Mi most jöttünk haza Párizsból , ahol egy hetet töltöttünk.Sikerült a te tanácsaid útbaigazításaid és a saját felkészülésem alapján szinte minden fontos látnivalót megnézni.Előre kikerestem mit akarok látni, hogyan jutok el metróval egy TÖMEGKÖZLEKEDÉS-i Site-el.Kidolgoztam az útvonalakat és így csak követni kellett a füzetből a megállókat.Nagyon jók a kijelzések a metróállomásokon,így könnyen kilehet jönni, ott ahol akarunk. A versailles-i kastély látogatásánál a legkönnyebb és olcsóbb eljutás az Invalidok megállótól a RER C vagy a 171-es városi busz.Mi a HIBISCUS szállóban laktunk amely megfelelő úgy árban mint minőségben,közel van a fontosabb látnivalókhoz, sok metró elérhető és a Köztársaság közelében található.Körülötte nagyon sok kis étkezde a rue de Temple de Faubourg utcában ahol elég jó áron lehet étkezni.A közelben kisebb hipermarket is található ,FRANCH MARCHÉ, ahol vizet, és egyéb élelmiszert kapunk aránylag olcsó áron.Vigyázat a csalókkal szemben, óvakodjunk a listás ,kétes kinézetű hölgyektől akik aláírás fejében pénzt kérnek valamilyen alapítvány számára.Mindezek ellenére ajánlom,hogy aki szereti a kihívásokat,és spórolni is akar, no meg tud egy keveset franciául próbálja meg saját maga megszervezni a párizsi útját és nem bánja meg..Jelzem , én 55 éves vagyok és férjemmel voltunk és mint mondtam szinte minden fontos látnivalót megnéztünk.
#101 - Lengyel Izabella - 2014.05.28. - 08:58
Köszönöm a gyors választ:) Párizs belvárosában keresnek meg nagy jatekboltot:) ajandekvasarlas miatt a 2 gyermekemnek:)

#102 - szvircsa - 2014.05.29. - 15:34
Sziasztok!

IZABELLA: Köszi a beszámolót! :)


SZVIRCSA: Válasz a 22-es hozzászólásban a nagy játékboltra.
#103 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.02. - 04:14
Ha valaki tudja mikor akar menni konkrétan az Eiffel toronyba,és nem sikerül online jegyet vennie,foglalnia,az alábbi helyen segítenek.Nekem legalábbis sikerült.
VÁROSKÁRTYÁK
Liget Utazás

1071 Budapest, Damjanich utca 11-15.
Tel: 413-6494
Nagyon segítőkészek !
#104 - R Tibi - 2014.06.03. - 20:34
Szia !Nekünk is Ők foglaltak 06.14-én este fél 8-ra :) holnap megyünk hozzájuk megvenni a Múzeum Pass-t is :)
10 nap múlva indulunk...
#105 - marcsi62 - 2014.06.03. - 22:28
Szia Tibi! Mi szeptemberben utazunk Pàrizsba a ryanerrel szeretném megkèrdezni hogy a reptéri busz melyik kerületbe èrkezik mert ott szeretnék szàllàst foglalni.köszönöm!
#106 - Aranka - 2014.06.04. - 15:11
Szia!

A Porte Maillot a 16. és a 17. kerület határán van, 1-es metróval kb. negyed óra alatt lehet beérni pl. a belvárosba, a Notre Dame környékére (plusz a várakozás, gyaloglás), és az Eiffel-torony környéke is kb. negyed óra onnan RER C-vel.
#107 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.04. - 17:30
Fantasztikus hetveget töltöttünk Párizsban. Köszönöm a rengeteg infot, amit az oldalakon talaltam. A metroval nagyon könnyü közlekedni. Sajnos az Eiffel toronyba nem jutottunk fel, nem alltunk be a vegelathatatlan sorba.... Majd legközelebb jo elore vasarolt online jeggyel. :) A Louvre-ba alulrol mentunk be, cirka 1orat varakoztunk a jegyert. Az automatakbol csak kartyaval lehet jegyet venni. A Sacre Couer-templomhoz felvonoval mentunk fel, kisvonattal jöttünk le. Abesses (12metro)megallonal ajanlom kivarni a liftet, mi türelmetlenek voltunk, es lepcsoztunk. 100nal mar minden bajunk volt, de az csak a fele volt....
Egy napot meg Normandiaban töltöttünk. Eszmeletlen latvany volt az ocean, es a környek.
Egyszer tuti visszamegyünk még!
#108 - Judit - 2014.06.06. - 19:46
Szia Judit!
Amennyiben még itt vagy.
Pontosan hol vettétek a jegyet a Louvre-ba és hol mentetek be? A Piramison keresztűl?
#109 - Gyuri - 2014.06.06. - 21:40
Szia Judit!
Én pedig azt kérdezném,hogy Normandiába TGV-vel mentetek?előre váltott jeggyel?Kérlek írj róla pár szót!1 hét múlva megyünk Párizsba és sokat-sokat gondolkodtam a tervezéskor Normandiába menetelről,de a társaim mindig elvetették....( de nagyon érdekelne! Köszönöm és üdv:Marcsi
#110 - marcsi62 - 2014.06.06. - 22:15
Szia Gyuri!
A Galerie du Carrousel bevásárlóközpont alagsoran keresztul mentunk be, 99 Rue de Rivoli a cime. At kell setalni par üzlet elött, majd lesz egy nagy tér egy forditott kis piramissal. Ott talalsz automatakat, több is van, de csak kartyaval lehet fizetni. Es van nehany kassza is, mi ott vettunk jegyet. Utana onnan lehet menni tovabb, mindegyik szarnyba.

Szia Marcsi!
Autoval mentunk. 350km, de nagyon megérte! Az óceán lenyügözö volt. A kis falvak, es a taj szintén. Most ha visszagondolok az egészre, elsoként az ócean part ugrik be.... Omaha beach lenyugozo volt, es szerencsere hétágra sütött a nap is. Es termeszetesen a rengeteg tank... Ferjem tankmániás igy külön voltunk a Normandy Tank Museumban is. Nem tudom a vonat meddig megy, hogy megy, de szerintem jobb autoval menni, mert egymast erik a kis falvakban es között a különbözö emlekhelyek, muzeumok. Ha van meg kerdesed szivesen valaszolok.
#111 - Judit - 2014.06.07. - 14:56
Szia Judit!
Köszi a választ.
Ami valójában érdekelt az benne volt a válaszodban hogy van kassza is, nem kell kártyával lent megvenni a jegyet hanem lehet kp.-el is.
#112 - Gyuri - 2014.06.07. - 22:17
Köszönöm a választ Judit!
Nos,arra nem is gondoltam,hogy autóval mentetek :) sajnos,biztosan kimarad az idén Normandia,a többség arra szavazott,hogy csak Párizs;ami nem baj :) Normandia Bretagneval megvár,mert -ahogy Te is írod,-az közbeeső falvak-városok kínálta látnivalókat kár lenne kihagyni :)

Üdvözöllek és szép estét kívánok:Marcsi
#113 - marcsi62 - 2014.06.07. - 23:50
Szia,most talaltam ra az oldaladra.Nagyon hasznosnak talalom.Mi holnap reggel indulunk Parizsba,most megyek masadjara.Mi a Mercure hotelbe szallunk meg,es onnan szeretnenk eljutni hetfon a Champs-Elysees shopping utcajara....a gond az hogy egyedul kell mennem(ferj uzleti megbeszelesre kell menyen)szoval a taxi marad.....nem tudod pontosan mennyibe kerul?Esetleg mivel juthatnak el olcsobban?Koszonom a valaszod.
#114 - Geta - 2014.06.14. - 22:45
Nagyon könnyen el lehet jutni metróval, kicsit kell sétálni is .A szállodától 400m -re van a Saint Augustin megálló,fel kell szállni a M9 metróra Pont de Sevres felé ,3 megállót menni ,leszállni a Frank Roosevelt megállónál és 4 perc séta után ki ér a Champs Elyseere. A metrójegyet autómatából, vagy a jegypénztárnál lehet venni,1 jegy ára 1,70 euró vagy 10 db. 13,7 euró.
#115 - Lengyel Izabella - 2014.06.15. - 07:42
Szia Tibi! Július elején megyünk Párizsba. Először fogunk bérelt lakással próbálkozni. Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz. A Republic téren lesz a szállásunk. Hol van a környéken piac?
A másik kérdésem melyik passzázst tudnád ajánlani nézelődés/fotózás céljából, nem vásárlás miatt. Nagyon sok hasznos dolog van az oldaladon. Köszi szépen a sok jó tanácsot. Üdvözöllek és köszönöm a válaszodat.
#116 - Márti - 2014.06.16. - 15:24
Szia!

Ételpiac? A Les Enfants Rouges van a Republique közelében, ami ráadásul hangulatos is, Párizs legrégebbi piaca: https://goo.gl/maps/k8gGx
Passzázs alatt mit értesz, egy utcát, ahol üzletek vannak? Pl. ilyen a Champs-Elysées, vagy mondjuk a Boulevard Haussmann, ahol híres és szép áruházak is vannak, ott a Lafayette és a Printemps is, Párizs leghíresebb áruházai.
#117 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.16. - 15:49
Szia Tibcsi!
Először is gratulálok az oldalhoz, mely már Rómában és Barcelonában is kifogástalanul volt segítségünkre.
Most Párizsba megyünk augusztusban. Kérdés: ibis Styles Paris Cadet Lafayette 11 Bis rue Pierre Semard
9th arr. - Opéra
Paris a szállásunk. Szerinted elfogadható a környék?!
Krisz
#118 - Krisz - 2014.06.17. - 15:52
Szia!

Párizsban szinte minden környék jó, ami magában a városban van, ez is, belváros, mégis csendes környék.
#119 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.17. - 22:23
Szia Tibi.Koszonom szepen a segitseget ;-) Tenyleg ugy volt minden.....nem is olyan nagy "dolog" ez a Parzsi-metrozas(eletembe eloszor egyedul).Igy a vegere sikerult meg egy kis francia nyelvtudast is gyakrolojak,mert az angol vagy nem megy a franciaknak vagy nem is akarnak veled beszelni ;-) De gyonyoru volt a varos nezes,es meg jo idot is fogtam ki ;-) ugyhogy :Mersi es Au revoir.
#120 - Geta - 2014.06.19. - 17:01
Szia Tibcsi!
Köszönök minden eddigi infót, nagy segítség az utazás tervezésében. Tavasszal Rómában voltunk, és ott is nagyon sokat segített.
Kérdésem az lenne, hogy sajnos már nem lehet online jegyet foglalni augusztus második hetére az Eifel toronyhoz, s bár sorbanállás árán, de ott is lehet liftes jegyet vásárolni? Valamint, egy utikönyveb láttam egy képet, hogy az északi részen van egy "libegő" szerű felvonó, de semmi adat nem volt hozzá. Merre találjuk ezt, esetleg milyen árai vannak? Segítségedet előre is köszönöm!
Ildikó
#121 - Ildikó - 2014.07.02. - 11:25
Szia!

Természetesen lehet a helyszínen is jegyet venni az Eiffel-toronyba. Libegő szerű felvonó biztos hogy nincs az Eiffel-toronyba :)
#122 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.02. - 20:04
Szia!
Félre értettél! Azt én is tudom, nem az Eiffel-toronyra gondoltam a libegővel kapcsolatban. Párizs északi részén, valahol a Sacré Coeur környékén van valami felvonó szerű, erről szerettem volna kikérni a tanácsod, merre találhatom?!
Köszönöm!
#123 - Ildikó - 2014.07.02. - 21:26
Szia!

Sikló (nem pedig libegő) megy a Sacre Coeur-höz az Abesses metrómegálló közeléből, de nem biztos, hogy érdemes azt igénybe venni, mert sokkal érdekesebb "kanyarogva", az utcákon felsétálni.
#124 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.03. - 02:00
Szia Tibcsi!
Július 31-én repülünk Párizsba. A szállásunk az Ibis Budget Paris Porte Montmartre-ben lesz. Múlt héten írtad valakinek, hogy nem túl jó a környék. Erről az Ibis Budget szállóról írtad? Mert azóta találtam többet is. Nekem az ára, a fotói és a Montmartre miatt volt szimpatikus.
Szeretnénk múzeumbérletet venni 2 naposat, főként a sorbanállás elkerülése végett. Itthonról megrendelve elég húzós, inkább ott vennénk meg a reptéren. CDG-n szállunk le, automatát keressünk, ahol árulják? Azok az árak amiket írtál egész évben érvényesek mindenre?
Az oldal remek, a segítségeddel kész napirendünk lesz odakinn:)
#125 - Honorka - 2014.07.10. - 15:30
Szia Tibcsi!
Mivel te mindent tudsz Párizsról, szeretnélek megkérni, hogy segíts nekem. A feleségem megijedt, mikor olvasta a blogodat, mert a 12 Rue Eugene Sue Bat-ben foglaltunk szállást. Mennyire veszélyes ez a környék, mivel azt írtad, hogy a 18. kerületet nem ajánlod ? Egyébként az airbnb-n keresztül foglaltam, tudsz-e róluk valamit? Megbízhatóak ?
#126 - Bolla Zsolt - 2014.07.11. - 10:20
Szia Tibcsi!

Amivel kiegészíteném az előbbieket, hogy (Disneyland értelemszerű kivételével) gyalog szeretnénk bejárni a várost, végignézni a múzeumokat (ugyanúgy, mint sok-sok évvel ezelőtt). Így ha válaszod valamelyest is pozitív kicsengésű az utcánkkal kapcsolatosan, akkor még annyit, hogy szerinted mely utcákon, melyik irányba indulva közelítsük meg a belvárost reggelente, ill. az esti hazatérésünk mennyire para? Két hétre megyünk, a bérelt lakás vonzereje főként az árában keresendő. De mivel most velünk lesz a 11 éves lányunk is, így még fontosabb a véleményed. Kérdések még maradtak bennem, de átnézve az általad Párizsról írtak közel 3/4-t, szép lassan mindenre válasz érkezik. Nagyon alapos, nagyon korrekt, nagy segítség, csak köszönni lehet.
#127 - Zsolt - 2014.07.11. - 17:32
Bárkinek bármilyen sajátélményű észrevételét, (esetleg kellemes csalódással teli) tapasztalatát, tanácsát is szívesen veszem.
#128 - Zsolt - 2014.07.11. - 18:06
Kedves Zsolt,mi májusban voltunk Párizsban egy hétig.Tibi tanácsai alapján és egy tömegközlekedési site alapján mi szerveztük meg a kirándulást,elég sokat gyalogoltunk de nem lehetett mindenhová gyalog eljutni.A Versailles palotába, a Sacré Coeur-höz metróval és RER-rel jutottunk el.Én javasolnék egy napi programot,amikor az Eiffel toronytól elindulva nagyon sok mindent meg lehet látni.Az Eiffel toronyhoz a szállásuktól a Jules Joffin megállótól felszállnak az M12 metróra Mairie d.Issy irányába ,8 megálló utánleszállni a Madeleine megállónál átszállni a M8 metróra Balard felé és 4 megálló után a L,école militaire-től 10 percnyi séta.Az Eiffel toronytól visszafelé jövet van a hajózási lehetőség a Szajnán,jobb oldalon az ORSAY múzeum Van Gogh kiállítással,látható a Szajna hídjai ,következik a Louvre, a Tuilerie kertekkel,és utána a csodálatos Notre Dame templom.Hazafelé ugyanezekkel a metrókkal lehet ,ugyanannyi megálló csak a másik irányba.Ha bárhol metrómegállónál vannak bemondják az információba hová akarnak menni , nagyon kedvesen megmondják franciául melyik metróra kell felszállni, sőt térképen le is rajzolják.
#129 - Lengyel Izabella - 2014.07.12. - 19:39
Kedves Izabella!

Nagyon köszönöm reagálását, segítőkészségét! Igazándiból nem a programra, látnivalókra vonatkozott a kérdésem (azt többé-kevésbé már megterveztük), de szerintem én fogalmaztam félreérthetően. Ami foglalkoztat minket, hogy az utca, ill. környéke, ahol lakni fogunk, mennyire biztonságos (cím a 126-os kommentben)? Ez a Sacré Coeur fölött, tőle északkelet irányban van. Kérdésem akkor most pontosabban: van-e olyan utca lefelé (a városba vezető úton), amit jobb, ha elkerülünk? A Boulevard Barbes-t, Poissonniers-t tudjuk, hogy hanyagolni kell, de tőlünk inkább délnyugatra indulva mely utcákat preferáljuk inkább? Amit csak tudunk, gyalog szeretnénk bejárni most is.
#130 - Zsolt - 2014.07.12. - 20:35
Kedves Zsolt!Én sajnos ebben az ügyben nem tudok segíteni,mi a République tér környékén laktunk,és csak egy egyszerű kiránduló voltam ,vagyok.Azt akartam érzékeltetni,hogy milyen könnyen lehet a metrót használni, ha esetleg szükség van rá és egy nap alatt a Szajna mentén mi minden látogatható.
#131 - Lengyel Izabella - 2014.07.13. - 16:51
Mégegyszer köszönöm Izabella! Talán Tibcsi segít nekünk. Mi is laktunk a République térhez közel, a Bl. Magentában, egy igen hangulatos manzárdban. Ha jól emlékszem, Hotel Monopoly volt a neve, már nincs meg sajnos.
#132 - zsolt - 2014.07.13. - 21:15
Sziasztok!

HONORKA: Igen, csak az a szálloda nem a Montmarte-on van, mint a dombon, a Porte de Montmarte az máshol van. Sokszor trükköznek ilyenekkel, van a Montmarte, ami nagyon jó, és van a környéke, ahol vannak nem olyan jó részek is.
A CDG szinte minden terminálján van egy tourinform rész, ahol árulják, pontos lista róluk itt:
http://goo.gl/mNxXpk
Az árak aktuálisak, év elején frissítem őket, év közben nem nagyon szoktak változni.


ZSOLT: Nincsenek azért annyira veszélyes környékek, ezeket nem feltétlenül úgy kell elképzelni, hogy ezeken a környékeken félni kell, csak esetleg figyelni sötétedés után, de azért nincs nagy gond, főleg ugye, hogy többen mentek, csak vannak kevésbé jó helyek, amik általában Párizs északi részén vannak, de többségében már a város határain kívül (ahol azért már tényleg kemény helyek is lehetnek). A 18. kerületnek is csak bizonyos részei nem jók, ez pl. teljesen jó helyen van.
Bármilyen irányba mehettek a belvárosba, nem kell félni Párizs belvárosában, de onnan azért begyalogolni tényleg hosszú lenne.
#133 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.14. - 16:03
Szia Tibcsi!

Köszönjük megnyugtató válaszodat, a Google maps-en is nézegettük, nem tűnt végülis riasztónak, sőt. De hogy te is ezt írtad, így már rendben.

#134 - zsolt - 2014.07.14. - 18:05
Szia Tibcsi!

Még 1 kérdésem lenne: az airbnb-ről tudsz-e valamit? Rajtuk keresztül foglaltunk szállást, van-e erről tapasztalat? Fordult-e elő valakivel, hogy visszamondták a lefoglalt szállást?
#135 - zsolt - 2014.07.18. - 13:10
Szia!

Az airbnb egy normális oldal. Közvetlenül a tulajdonossal vagy kapcsolatban, tehát maximum a tulajdonos mondhat vissza egy szállást, ha olyanja van.
#136 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.18. - 14:10
Szia!
Augusztus 4-én megyünk Párizsba, a szállásunk a 7 Rue Audran 18 Sacré Coeur-Montmarte-on lesz. Azt szeretném kérdezni, hogy ez Párizs hányas zónája?
A transzferbusz a reptérre reggel 5-kor indul. Mivel juthatunk el oda ebben a korai órában?
Az 1-4-es zónás Mobilis napijeggyel eljuthatunk Versailles-ba?
#137 - Bea - 2014.07.21. - 10:21
Szia!

Párizs határain belül, ahova metró megy, nincs zónarendszer, tehát gyakorlatilag 1-2-s zóna, Párizs maga mindig csak annyi.
Igen, az jó Versailles-ba az 1-4-es napijegy, de csak akkor éri meg aznapra a napijegy a RER-retúrjegy ellenében, ha aznap még Párizson belül is utazgattok: legalább 3 jegyet elhasználnátok, de ebbe nem számít bele, hogy elmentek a RER-ig, meg vissza a RER-től a szállásra metróval, mivel a RER-jegy metróra is érvényes.
Reggel 5-re Porte Maillot: Hétvégén 4:19-kor, hétköznap 4:13-kor (de azért nézzétek majd ki a menetrendet) N02 éjszakai busz a közeli Blanche vagy Pigalle megállóból, Gare Montparnasse irányába, Rond-Point des Champs-Elysees - Franklin D. Roosevelt megállóig, ahol 2 perc van az átszállásra (tehát ha gond, menjetek korábbi éjszakaival) az N11-es vagy az N24-es éjszakai buszra, amivel Porte Maillot- Palais des Congres megállóig kell menni. Az N02-s megállóját a szállás környékén keressétek/kérdezzétek meg előre, hogy hol van.
#138 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.21. - 12:53
Szia Tibcsi! Olvastam a hozzászólásokban hogy lehet online jegyet venni a reptéri transzferbuszra és Versailles tudnál nekem ebben segíteni? Előre is köszönöm
#139 - Ari - 2014.07.24. - 19:59
Szia!

Versailles online jegy itt: http://goo.gl/911UnE
Beauvais-reptér transzferbusz jegy itt: http://goo.gl/imwxPX
#140 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.24. - 22:46
Szia Tibcsi!

Szeptemberben 5 napra (hetfö-pentek) utazunk. Szallasunk cime: 2 rue des Maronites 20th arr. - Ménilmontant
A Beauvais-ra megyunk/jövunk.
Kerdeseink:
1) Hogy tudunk a legkönnyebben eljutni a repterröl a szallasra?
2) Erdemes-e heti metro jegyet vennunk (2 felnött, nincs tervezve program Parizson kivul)?
3) A katakombakhoz hogy lehet eljutni? Muzeum berlettel megtekinthetö-e?

Köszi a segitseget.

Imi
#141 - Imi - 2014.07.25. - 13:43
Szia!

A reptérről transzferbusz, majd ahova érkezik a transzferbusz, onnan 1-es metró Charles de Gaulle-Etoile állomásig, onnan pedig 2-s metró Ménilmontant állomásig.
Szerintem érdemes heti Navigo Découverte bérletet venni, mert az 5 nap esetén napi 5 EUR-ra jön ki, így nagyon kedvező.
Katakombák: 1, avenue du Colonel Henri Rol-Tangu, Denfert-Rocherau metrómegálló (M4, M6 metró, vagy RER B).
Belépőjegy 10 EUR, múzeumbérlet nem érvényes.
Hétfőnként zárva.
#142 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.25. - 22:19
Szia

Augusztus 22-en ,megyunk a parommal Parizsba, pentek reggeltol vasarnap delutanig . Szeretnem kerdezni mit lenne erdemes feletlenul megnezni ilyen rovid ido alatt ?
#143 - csilla - 2014.07.25. - 22:21
Szia!

Attól függ, mi érdekel titeket legjobban, itt az oldalon megtalálod a legjobb nevezetességeket a különböző Látnivalók menüpontokban. De ennyi idő alatt simán végignézhető elég sok minden. Ami kötelező, és bele is fog férni: Notre Dame, Szajna és hídjai, Louvre legalább kívülről, Champs-Elysées, Diadalív (ezt egy sétába be lehet iktatni így egymás után), Eiffel-torony, Montmarte, esetleg Montparnasse-torony. De érdemes csak úgy sétálgatni is erre-arra, pl. a Latin-negyedben.
#144 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.25. - 22:26
Sziasztok! 8 napot voltunk nemrég Párizsban. Pár dolgot megosztanék azokkal, akik készülnek menni. Inkább gyakorlati dolgokat. Érkezés: ha fapadossal mentek, busszal tudsz bejutni a városba. A buszra a jegyet előre is meg tudod a neten rendelni, de amíg bőröndre vársz, addig is. Mi kb másfél óra alatt értünk be a városba busszal, igen hosszú volt... Metrónál tesz le ( innen is fogsz ugyanígy menni hazafelé ). Bizony a metrólejáratot már keresni kellett, és itt jött az egész út egyik nagy negatívja: őrült távolságok vannak a metrón belül, és ezer lépcső. Rengeteget kell gyalogolni, és a lábad is megerősödik az út végére... Bizony, csomaggal ez egy rettenet... A metróban általában tömeg van, a táskát végig elől vidd. Nekünk negatív tapasztalatunk nem volt ezzel kapcsolatban, de bizony láttunk nyitott hátizsákos, értékeitől megfosztott turistát. A metrós tömeget szó szerint értsd, gyakran, mint a heringek. Jól nézd meg, milyen jegy a legjobb az ott tartózkodásotok alatt. Mi hetit vettünk, ehhez kell igazolványkép. Rengeteget mentünk, x-szer kérdeztünk, amire az első metróban meg tudtuk csináltatni. Amúgy a metróhálózat nagyon jó, bárhová elvisz. Figyeld a megállókat, mert sok helyen nem áll meg a metró. Érdemes figyelni, ha pl másnap mentek valahová, hogy másnap hol szállnátok ki a metróból. Mi a szállodában apró kis metrótérképet kaptunk, ez elfért bárhol. Közlekedéskor mindig nézd pontosan a dolgokat, mert pl a RER-nek száma is van, nehogy másfelé vigyen . Távolságok azok vannak.. Szerencsére nekünk a szállásunk elég jó helyen volt, de pl a Montmarte bizony elég messze van, ha naponta onnan jössz-mész...
Amire tudod, vedd meg előre a jegyet. Érdemes nézegetni folyamatosan, nálunk is az volt, h a Eiffel-toronyra nincs jegy, és két héttel az utazás előtt felszabadítottak helyeket. Hatalmas a sor, órákat vársz, ha fel akarsz jutni valamire. Louvre-nál metróból menj, ne a fenti piramisoktól, napközben is könnyen be lehet jutni.
Étkezés: minimál reggelit kaptunk ( ez van mindenhol ), elég unalmas volt 1-2 nap után. Ételre a tervezettnél sokkal többet költöttünk, pedig ( ha egyáltalán meleg ételt vettünk ), akkor menüt kértünk.
A belépők elég húzósak, érdemes meggondolni, h mennyi időt vagy ott annyi pénzzért. Louvre csodás, de szerintem pár óra után sok az embernek. Mindenhol vannak prospektusok, a feliratok a múzeumokban általában franciák.
Ami nagyon tetszett: Montparnasse-torony. Fantasztikus a kilátás. Ide érdemes elmenni! Ingyenes kilátás a Lafayette áruház tetejéről.
Szerintem az Eiffel-toronyra érdemes felmenni, ha már ott vagy.
A tömeg általában mindenhol hatalmas, de pl a múzeumokban a sok ember elvész. A Mona Lisát is láttuk rendesen, igaz, nyitásra ott voltunk.
Versailles volt az , ami mást adott, mint vártuk. Vasárnap voltunk, eleve 11-re mentünk a kertbe, a zenélő szökőkutak miatt. Hát, ez csalódás volt. A kastélyban nem lehetett megmozdulni, tömve volt. Itt vártunk talán a legtöbbet ( kb egy órát ) a bejutásra, pedig előre megvolt a jegyünk. A Champs-Elysées -n rengetegen voltak, semmi pozitív élményt nem adott.
Amivel vigyázz: sok helyen aláírásokat akarnak tőled kérni, messze kerüld el őket, mert közben a táskalopás a cél, sajnos. rengeteg helyen árunak színes bőrűek mindenfélét. Egyszerűen kerüld el, ne figyelj oda. Montmarte-n ott vannak a karkötősök ( rád teszik gyorsan, és fizethetsz... ). Ki kell kerülni őket, és kész.
Ha gyerekkel mész, szerintem érdemes a Disney-landbe kimenni, életre szóló élmény lesz neki. A belépőjegy húzós... Nyitásra mentünk, először nem voltak még nagy sorok, de hatalmas a tömeg, és jobb ha megnézed neten, mire szeretnétek mindenképp felülni. Magyar térkép van a neten, érdemes elvinni. A filmstúdiós rész nagyon klassz!
Persze, lejárod a lábad az utazás alatt, de ha sok mindent látni szeretnél, akkor ez ezzel jár :)
Mit csinálnék másképp? Nem nyáron mennék, mert hatalmas a tömeg, és a meleg is kikészíti az embert. :)

#145 - Bodza - 2014.07.27. - 11:35
Hali.
Érdeklődni szeretnék hogy a városba lehet e találni pénzváltókat és ha igen hol.Nem forintot szeretnék váltani eurora hanem fontot.
Előre is köszönöm
#146 - Robi - 2014.08.01. - 23:15
Üdv.
Még egy olyan kérdésem lenne hogy erről a címről (66 Avenue Bosquet) mivel lenne a legjobb és legegyszerűbb eljutni a Charles de gaulle-ra?Én gondoltam még taxira de az lehet nagyon drága lenne.
Válaszod előre is köszönöm.
#147 - Robi - 2014.08.02. - 20:29
BODZA: Köszi szépen az érdekes beszámolót!:)


ROBI: Természetesen mindenhol vannak pénzváltók, azért hasonlítsd össze az árfolyamokat, de én úgy tudom jobban megéri mindig már hozni az adott ország pénzét.
82-es busz Ecole Militaire megállótól Luxembourg végállomásig, majd onnan RER B ki a reptérre. Vagy 87-s busz Porte de Reuilly felé, Cluny megállóig, majd onnan a RER B Saint Michel-Notre Dame megállójából (kis gyaloglás) ki a reptérre. Amelyik busz előbb jön.
#148 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.08.05. - 00:37
Szia!
Nagyon sok, hasznos információt találtam. Mi csak egyetlen napot leszünk Párizsba:( A Paris Gare rte Gallieni állomásra érkezünk és onnét megyünk tovább. Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen jegyet érdemes vennünk 8 órára, hogy a legrövidebb idő alatt a legtöbb mindent meg tudjunk nézni a főbb dolgokból? köszönöm
#149 - évi - 2014.08.06. - 15:07
Szia!

1-2-s zónás Mobilis napijegy lesz akkor a legjobb 6,80 EUR-ért.
#150 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.08.06. - 15:36
Szia!

Nagyon szuper az oldal, rengeteg hasznos infót szedtem össze róla, köszönjük!:) Látom, hogy több helyen 18-25 év között lehet ingyenesen jegyet váltani, az lenne a kérdésem, hogy ha én májusban töltöttem a 25-öt, akkor beleesek-e még ebbe a kategóriába, vagy sem. Előre is nagyon köszönöm a válaszod!
#151 - Adus - 2014.08.07. - 19:26
Szia!

Igen, 25 évesen még beleesel, ingyenesek az állami múzeumok neked.
#152 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.08.07. - 21:39
Kedves Tibi,

Öcsémmel augusztus 31-én indulunk Párizsba. Szeretnék Paris Visite kártyát venni de kint a városban. Mindenhol fellelhető ez a kártya?
Köszönöm,
Timi
#153 - Timi - 2014.08.11. - 13:56
Szia!

Nagyon jó ez az oldal is, ahogy a Róma-s is az! Nagy segítség volt tavaly... :)
Most itt szeretnék segítséget kérni, valószínűleg nem utoljára.
A következő helyek közül véleményed szerint melyik kedvezőbb közlekedés (ár, idő), és biztonságosság szempontjából? Te melyiket választanád, illetve melyik az, amelyikről lebeszélnél?
- Rue de Malte, 11. Bastille;
- Rue Lafayette, 10. République;
- Boulevard de Strasbourg, 10. République;
- Avenue Emile Zola, 15. Porte de Versailles;
- Rue de Chaligny 12. Bercy;
- Rue Godefroy, 13. Place d'Italie;
- Rue Buffault, 09. Opéra;
- Rue Ordener, 18. Montmartre

Ha 5 napot töltünk Párizsban, és szeretnénk Versailles-t is megnézni, akkor milyen közlekedési jegyet javasolsz?

Köszönöm
Móni
#154 - Móni - 2014.08.13. - 13:04
TIMI: Bármilyen metróállomáson lehet venni, de szinte sose éri meg, jobbak más jegyek, lásd az Útikalauz, utazási tippek és tanácsok rovatban.


MÓNI: Az Avenue Emilie Zola kicsit kijjebb van mint a többi, és a Rue Ordenert meg kihagynám. Hogy milyen jegyet vegyetek, attól függ, lesz-e hétváltás, hány évesek vagytok, lesznek-e esetleg gyerekek, tömegközlekedési jegyekről az Útikalauz, utazási tippek és tanácsok menüpontban olvashatsz.
#155 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.08.14. - 20:27
Köszönöm a választ és a tanácsot, még biztos lesznek kérdéseim.
Szép estét! :)
Móni
#156 - Móni - 2014.08.14. - 21:22
Oktober végén utaznánk Párizsba két gyerekkel(8-14-évesek)vonattal mennénk Bécsből.A kérdésem az lenne hogy a pályaudvar mennyire messze van a központtól?Illetve az hányadik kerületben van?
#157 - sissi75 - 2014.08.15. - 21:09
A vonat a Paris Gare Est vagy Gare de Lyon állomásra érkezik, metróval gyorsan a központba lehet érni.
#158 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.08.16. - 01:03
Kedves Tibcsi,

a külvárosokat általában nem dicséred, Saint-Cloudról viszont azt írják elég gazdag környék. Mennyire van itt élet este, érdemes errefelé sétálgatni? Itt fogunk lakni egy szállodában, innen járunk majd be az elővárosi vonattal a központba.

#159 - jozso - 2014.08.16. - 20:31
Kedves Jozso!

Csak néhány északi külvárosra szoktam írni, hogy nem a legjobb ötlet ott megszállni. Nem ismerem Saint-Cloudot, de nem hiszem, hogy ott akkora élet lenne, a városban tudtok majd sétálgatni (pl. Latin-negyed, Bastille környéke, ahol nagy az élet, érdemes a Szajna-parton is, az Eiffel-torony előtt is sokan vannak jó időben, stb.).
#160 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.08.17. - 13:03
Kedves Tibcsi,

Mi (én+párom+anyuka+anyós) Szeptember 10-én utazunk Párizsba. A gépünk 20:15kor száll le Beauvais reptéren. A szállásunk az Appart City - Le Blanc Mesnil. Ez cirka 60 km-re van a reptértől és 15 km-re a belvárostól. Az a gondom, hogy a transzfercégek és a taxisok nagyon drágán vinnének el minket a szállásra (40e Ft). Mennénk mi busszal is, de az bevisz minket a belvárosba én onnan este 10 órakor, mint kezdő utazó nemigazán tudnánk eljutni a szállásig, és nem is tenném ki a szülőket ilyen bizonytalan helyzetnek. Mit javasolsz? Hogy juthatnánk el a szállásig? Nincs-e olyan transzfercég akit ismersz és olcsón dolgoznak, ilyesmi?

Várom mielőbbi válaszod és köszönöm a segítséget előre is.

Ui.: Tényleg nagyon jó az oldal és is innen jegyzetelek az utazáshoz ;)
#161 - Kóczon Nikoletta - 2014.08.17. - 19:29
Kedves Nikoletta!

Transzfercéget nem tudok ajánlani, a worldtaximeter oldal szerint valóban a reptérről 114 EUR lenne a díj, de ha bementek transzferbusszal a Beauvais reptérről a városba, amiben semmi bonyolult nincs, Porte Maillottól már mindjárt csak 32 EUR.
#162 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.08.18. - 15:17
Köszönöm szépen! Akkor ahogy számolom a buszjegy 4 x 17 EUR, plusz a 32 EUR, az összesen 100. Kaptam ajánlatot 120-ra, akkor szerintem azt el is fogadom :)

Még egy kérdésem lenne. A szállásunktól hogyan juthatunk az Eiffel toronyhoz? Van-e elérhető térképsegédlet a nevezetességekhez való eljutáshoz? Olvastam, hogy jobban járunk ha veszünk metrobérletet. Te melyik bérlet típust ajánlanád?

Köszönöm!

Niki
#163 - Nikoletta - 2014.08.18. - 17:43
Szia!

A különböző látnivalók menüpontokban megtalálható a nevezetességekhez való legközelebbi metróállomás, valamint térképen látszanak a nevezetességek Interaktív Párizs térkép, műholdkép menüpontban is. A különböző tömegközlekedési jegyekről az Útikalauz, utazási tippek és tanácsok menüpontban olvashatsz, és ott található tömegközlekedési útvonaltervezőre link is. Hogy milyen típusú bérlet éri meg legjobban, attól függ hány napot lesztek, vannak-e gyerekek, lesz-e hétváltás, mentek-e Versailles-ba és/vagy Disneylandbe, stb. Úgy látom, a szállás a 3-s zónában van. A szállástól az Eiffel-toronyig például: 148-as busszal el kell menni a Drancy RER-megállóig, onnan RER B St. Michel-Notre Dame-ig, onnan pedig RER C Champ de Mars-Tour Eiffelig.
#164 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.08.18. - 19:35
Köszönöm :-) egyébként 4felnőtt, 4egész napra és Versaillba is mennék.
#165 - Nikoletta - 2014.08.18. - 21:00
Akkor ha egymás után lesz 3 olyan nap, hogy nem mentek még Versailles-ba, akkor mindenkinek 3 napos 1-3-as zónás Paris Visite-t. Ha a Versailles-os nap közbeékelődik, akkor 1-3-as zónás Mobilis napijegyeket a nem Versailles-os napokra, a Versailles-os napon pedig RER-retúrjegyet Versailles-ba vagy 1-4-es zónás Mobilis napijegyet, ha aznap még Párizsba is mennétek, nem csak Versailles-ba.
#166 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.08.18. - 23:09
Sziasztok!
Először is szeretném megköszönni a sok segítséget, melyet az utazás megszervezésénél kaptam!
Augusztus 13-án jöttünk haza Párizsból, amit mi észrevettünk:
Beauvais reptérre érkeztünk. A transzferbuszra a jegyet előre megvettem online (aminek az elérhetőségét itt találtam meg) ez jó ötlet volt, mert már itt is hosszú sortól kíméltük meg magunkat. Muzeum pass vásárlásával sokat tudtunk spórolni, ill.a sorban állás elkerülése ajándék órák voltak! Muzeum passt mi a Pantheonban vettünk, de minden múzeumnál árulják, valamint a Louvre alatt, a metrószinten egy Tobac üzletben is! (És a Pantheonba is jó!) Versaillesben viszont nincs külön kapu a Muzeum Passal rendelkezők számára, a sor hihetetlen, a tömeg hétvégén borzasztó! Mi a zenélő szökőkutak miatt mentünk vasárnap, de megbántuk. A zene azt jelenti, hogy hangszórón keresztül zene szól egy bokorból, és meghatározott időben minden szökőkút elindul, de nem csinál semmi egyebet. Hétvégén a park belépős, hétköznap ingyenes. A park csodálatos,érdemes korán menni, mert 1 nap is kevés bejárni! Az Eiffel-toronyba szintén online vettem jegyet. Ezt figyelgetni kellett naponta többször, mert a nyaralás előtt 4 nappal este 9-kor szabadítottak fel időpontokat a hivatalos oldalon (ahova innen jutottam el). Este kisebb a sor a pénztáraknál, de ha tudod, érdemes előre megvenni! Éjszaka gyönyörű fent, és tiszta időben a harmadik szint is páratlan élmény!
A Notre-Dame-ba a bejutás is hosszadalmas, a toronyba pedig hosszú sorban állás után lehet csak feljutni, mert nagyon lassan, szervezetlenül halad. A Muzeum Pass csak a téren lévő régészeti kiállításra és a toronyba jó, a kriptába nem, de nem is ad semmi extrát.
A városban 10-es T+ jegyekkel utaztunk, ezeket, és a jegyet Versaillesbe a metro aluljáróban lévő automatánál vettük, készpénzzel is lehet fizetni, egyszerű használni minimális angol nyelvtudással is! A metró használat jó, bár szinte mindenhol vizeletszag terjeng, és éjszaka előfordul pár patkány is. Bizonyos vonalakon a metrón és a RER-en (Versailles felé) pótló buszok járnak, de ez is ki van táblázva, és RER vagy METRO feliratú láthatósági mellényes fiatalok segítenek útbaigazítani. Könnyen megtalálható.
Mi nagyon jól éreztük magunkat, nagyon köszönjük a sok segítséget, amit az oldaltól kaptunk!! :-)
Ildikó
#167 - Ildikó - 2014.08.20. - 16:51
Szia!

Köszi a beszámolót, örülök hogy jól éreztétek magatokat, és sok segítséget kaptatok itt :)
#168 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.08.20. - 17:54
Októberben egy hosszú hétvégét tervezünk a férjemmel Párizsba. Azt szeretném kérdezni, hogy létezik Paris-card, vagy valami hasonló? Összevont kedvezményes városlátogató kártyára gondolok, 3 napos. (az oldal szuper!!!, jövőre tervezett barcelonai nászutankhoz is itt szerzem be az infót)
#169 - Anita - 2014.08.24. - 11:42
Létezik ilyen, de nagyon gyorsan sok helyet kell meglátogatni, hogy megérje: http://www.parispass.com
#170 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.08.24. - 14:07
Szia! Csütörtökön indulunk Franciaországba a Debreceni Ifjúsági Fúvószenekar és Majorette Együttessel kb 40-en busszal.Szept.1-jén Párizst szeretnénk megnézni, az Eiffel -tornyot, a Notre Dame-ot és a Diadalívet gondoltuk. Menjünk a saját buszunkkal avagy gyalog, vagy mit javasolnál nekünk? Hopp -on? Bár az szerintem drága. Előre is köszi a választ!
#171 - KIsné Szabó Beatrix - 2014.08.24. - 21:07
Szia!

A buszparkolásban, buszközlekedésben sajnos nem tudok segíteni. A Hop-on Hop Off buszra nem biztos, hogy csak úgy felszállhattok 40-en, kapcsolatba kéne lépni velük. De ezt az utat bejárhatjátok tömegközlekedéssel (a nagy létszám miatt inkább metróval mint busszal). A Notre Dame-tól kezdve a Diadalíven keresztül (Notre Dame-tól 1-es metró Charles de Gaulle-Etoile megállóig), az Eiffel-toronyig (Diadalívtől 6-os metró Bir-Hakeim megállóig). Ugyanakkor, szerintem a Notre Dame-nál nem érdemes még egyből metróra szállni a Diadalívhez, érdemes a Szajna partján sétálni a Louvre/Eiffel-torony felé. Valamint, ha teljes 1 napotok van, még ezeken kívül más is beleférhet.
#172 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.08.25. - 02:00
Szia!
A Sacre Coeur a 2-es vagy 3-as zónában van?
Ez a legmesszebb ahová mennénk és nem tudjuk milyen jegy kell oda.
Köszi a választ
#173 - Anikó - 2014.08.31. - 22:30
Szia Tibcsi!nagyon szuper az oldal,mi is hamarosan megyünk Párizsba egy pár dolgot szeretnék megtudni:-) a szállásunk a reptéri busz állomás közelében a 119 Avenue De Clichy alatt van kérdésem hogyan jutunk el legkönnyebben a szállásra a másik szeretnénk egy napra Versailles-ba elmenni milyen tömegközlekedést ajálsz a szálllástól?nagyon köszönöm!
#174 - Ari - 2014.09.09. - 19:20
Sziasztok!

ANIKÓ: 1-s zóna, ahova metró megy, ott nincs Párizsban zónarendszer.


ARI: Attól függ, melyik reptérről, ha megírod, leírom az eljutást. Viszont eljutás Versailles-ba: 13-as metró Invalidesig, majd onnan a megfelelő irányba közlekedő RER C Versailles Chateau - Rive Gauche végállomásig.
#175 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.09.10. - 01:02
Szia! A rynair járattal fogunk érkezni Párizsba,viszont találtam egy másik szép helyet is "Fontaineblea" ide hogy tudunk eljutni? Köszönöm
#176 - Ari - 2014.09.10. - 16:50
Szia!

Eljutás a Porte Maillot metrómegállótól, ahova a transzferbusz érkezik, a szállásra: RER C Porte de Clichyig, majd gyalog 750m, vagy 13-as metróval 1 megálló Brochant megállóig.
Fontainebleau eljutás leírása a Látnivalók Párizs környékén menüpontban:
http://utazas-nyaralas.info/parizs/latnivalok-kornyek.html#fontainebleau
#177 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.09.10. - 17:08
Szia Tibor :)
Esetleg tudnál kuldeni valami utitervet 5 napra ?Korulbelul azokat a nevezetteségeket szeretnénk látni amik az I,II,III nevezetességek lapon vannak.Elore is koszonom
#178 - Róbert - 2014.09.12. - 19:37
Szia!

Konkrét útiterv (még) nincs az oldalon. De a nevezetességek egymáshoz való elhelyezkedése az Interaktív Párizs térkép menüpontban látszik, valamint írtam egy programtervet korábban másnak is, amiből ki lehet indulni, az Útikalauz, utazási tippek és tanácsok 6-os (2014.01.02.-s) hozzászólásában olvasható (bal menüből elérhetőek ezek a rovatok).
Mindenesetre egyszerű szerintem navigálni, egyrészt a Szajna mentén vannak nevezetességek, a Notre Dame és az Eiffel-torony között, másrészt vannak kicsit, és jobban kijjebb esők.
#179 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.09.12. - 23:40
Szia.
Szeretnék tanácsot kérni tőled. Október 25 én egy hétre megyünk Párizsba és Disneylandba.Szeretném megkérdezni ,hogy Disneyland környékén vagy esetleg Párizs környékén találok e olyan fürdő helyet ahol egy napot el tudnánk tölteni. Nagyon köszönöm a segítségedet.Kocsival megyünk.
#180 - Izmindi Kriszti - 2014.09.21. - 19:14
Szia Tibcsi!légyszi írd már meg nekünk hogy jutunk el a foci stadionba a porte maillot megállótól?köszönöm
#181 - Ari - 2014.09.25. - 17:15
Sziasztok!

KRISZTI: Gondolom fürödni úgyse fogtok már abban az időben, de ha csak ilyesmi helyet kerestek, víz mellé vágytok, akkor a Creteil, ott van egy tó.
Párizsban van egy fedett aquapark, az Aquaboulevard.
A Disneyland környéki településeken vannak uszodák, akár kinti medencével, ill. több disneylandi szállodának van saját medencéje, melyet a szálloda vendégei használhatnak.


ARI: A PSG stadionjába? Porte Maillottól közvetlenül PC1 busszal, Pont du Garigliano irányába, Lycee Claude Bernard megállóig.
Vagy ha metrón könnyebben tájékozódtok: RER C-vel Boulainvilliers megállóig, majd 9-es metró Porte de Saint-Cloud állomásig.
#182 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.09.25. - 21:16
Szia Tibi!
Okt. 11-18-ig megyünk Torcy-ba, a Kyriad hotelbe. A CDG-re érkezünk szombaton du. 13 óra körül,kérlek segíts abban,hogy milyen jegyet vegyünk, ami végig megfelel bármilyen közlekedési eszközre, hol lehet megvásárolni? A CDG-ről hogy lehet eljutni Torcy-ba,valamint 18-án onnan vissza a rep.térre. Válaszodat előre is nagyon köszönöm!
#183 - Márti - 2014.10.05. - 10:30
Szia!Októberben a Charles de Gaulle-ra érkezünk az esti órákban(ez az első nap), a szállásunk a Montmartre-n lesz.3 teljes napot töltünk Párizsban,majd az 5.napon indulunk vissza a rep.térre.milyen vonaljegyet javasolsz?válaszod nagyon köszönöm
#184 - Balogh Zsike - 2014.10.05. - 21:00
Sziasztok!

MÁRTI: A reptérről RER B Chatelet-Les Halles állomásig, majd onnan RER A Torcy állomásig. Természetesen vissza is ugyanígy.
Vagy megy közvetlen járat is pont a CDG-ról Torcyra, de nem feltétlenül gyorsabb úgy, mert csak fél óránként jár (Seine-et-Marne express, 19-es vonal), és a menetideje is jó hosszú.
Torcy az 5-ös zóna, tehát amennyiben minden nap bementek Párizsban, csak Torcyban szálltok meg, akkor az első 2 nap 1-5-ös zónás Paris Visite, a többi 5 napra, hétfőtől pedig 1-5-ös zónás Navigo Decouverte fényképes hetijegy a jó, nagyon nagyon a Navigo fogja a legjobban megérni a többi jegytípushoz képest.


ZSIKE: Attól függ, lesz-e hétváltás, vagy nem lesz, tehát az 5 nap valahogy hétfő és vasárnap között lesz-e. A jegyekről, bérletekről az Útikalauz, utazás tippek, tanácsok menüpontban olvashatsz.
#185 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.10.06. - 05:45
Kedves Tibor!

Először is: Nagyon jó az oldal, nagyon sokat segített abban hogy eldöntsük mit nézzünk meg és, hogy mit hogyan intézzünk. :D
Engem is a katakombákkal kapcsolatban érdekelne pár dolog.
A címet már megtaláltam itt korábbi kommentekben, de találtam én olyan honlapokat is ahol ezeket a soksok órás túrákat ajánlják, van ahol 65 erutóért, van ahol 25 ért. És érdekelne, hogy ezek szerinted milyenek, és megérik e. Illetve hogy a Katakomba múzeumban mik vannak, oda érdemes e elmenni, érdekes? izgalmas e, ha csak azt nézzük meg és nem megyünk a túrára?
Előre is köszönöm a választ!
#186 - Nagy Henrietta - 2014.10.15. - 12:29
Kedves Henrietta!

Nem ismerem a katakomba túrákat sajnos, de 3 EUR-ért bemehetsz: http://www.catacombes.paris.fr/en/homepage-catacombs-official-website
#187 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.10.15. - 19:55
Kedves Tibor!
Először is nagyon szuper az oldal, és lenne egy kérdésem: Láttam, hogy több látnivalónál ki van írva, hogy 25 év alatti EU-s tagállam állampolgárainak ingyenes a belépő, hogyan lehet ezt érvényesíteni? Köszönöm a választ :)
#188 - Gina - 2014.10.20. - 16:17
Kedves Gina!

Személyivel vagy útlevéllel.
#189 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.10.20. - 16:54
Kedves Tibor,

november 14-én utazunk Párizsba. Még most kezdtem el böngészni a hasznos információkat az oldalon, de elsőként légy szíves segíteni abban, hogyan jutunk majd el legegyszerűbben és kedvező áron a Beauvais repülőtérről a szállásunkra: a Kyriad Hotel Paris Bercy Village, 19, Rue Baron Le Roy, 12. Bercy
Köszönettel várom segítő válaszod,
Judit
#190 - judit - 2014.10.26. - 12:54
Kedves Judit!

Transzferbusz a reptérről, majd ahova a transzferbusz érkezik, onnan 1-s metró Gare de Lyonig, onnan pedig 14-s metró Cour Saint-Emilion állomásig.
#191 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.10.27. - 13:07
Kedves Tibcsi!
Mi alig 3 hét múlva utazunk! Nagyon sokat segít az útiterv elkészítésében az oldal! Köszönjük szépen!
#192 - Kriszta - 2014.11.08. - 12:33
Kedves Tibor,
sajnos csak most tudtam elolvasni gyorsan megküldött válaszod( 191) és így megköszönni is csak most van lehetőségem! Az a helyzet állt elő, hogy egy másik Kyriad Hotelba helyeztek át bennünket, aminek a címe:
11, Rue Gabriel Péri, 92120 Montrouge.
Tudnál segíteni ismét, hogyan jutunk el a Beauvais reptérről a szállodánkig?
Köszönöm szépen!
#193 - judit - 2014.11.09. - 18:56
Sziasztok!

KRISZTA: Köszi a visszajelzést, örülök, hogy segített!


JUDIT: A transzferbusz után 1-s metró Chateletig, majd onnan 4-s metró Mairie de Montrouge állomásig.
#194 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.11.10. - 00:23
Hálásan köszönöm! És köszönöm a sok más információt is, amik már nem első alkalommal segítenek az utazásunk megtervezésében!
#195 - judit - 2014.11.10. - 18:13
Szia!Nagyon hasznos az oldal!En es a parom december 5.en indulunk Parizsba es december 7.en mar jovunk is haza.A Beauvais repteren szallunk le,es szallasunk az Eurohotel Sovereign St Denis.Az lenne az egyik kerdesem,hogy a metroallomastol(ahova a tranferbusz visz) hanyas metroval es hogyan jutunk el?Illetve a masik kerdesem,hogy mit er meg venni a kozlekedesre valo tekintettel?!Terveink kozott szerepel az Eiffel torony,aLouvre, a Sacre Coeur,a Notre Dame,es a Champs Elysees sugarut.Vonaljeggyel kozledjunk,vagy van lehetoseg kedvezo berlet vasarlasara erre a 3napra?Valaszodat elorenis koszonom! udv Zsofi
#196 - Balogh Zsofi - 2014.12.01. - 00:27
Szia!

A transzferbusz megállójától 1-s metróval Champs-Elysees-Clemenceau, majd 13-s metróval Basilique de Saint-Denis állomásig kell menni.
3 napra pl. lehet 3 db napijegy, de ha esetleg 26 éven aluliak vagytok, akkor hétvégi ifjúsági napijegyek is szóba jöhetnek (lásd az Útikalauz, utazási tippek és tanácsok menüpontban). Valamint, ha esetleg úgy tervezitek, hogy nagyon keveset utaztok, a belvárosi nevezetességek között inkább gyalogoltok, csak naponta be a szállásról a városba, és vissza, esetleg csak még 1-2 utazás, akkor a 3 db napijegy helyett megoldhatjátok gyűjtőjeggyel/gyűjtőjegyekkel is.
#197 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.12.01. - 04:32
Szia Tibi,
Nagyon klassz az oldal, rengeteg hasznos infót találtam a látványosságokkal kapcsolatban. Mi egy decemberi hétvégét fogunk ott tölteni, és az lenne a kérdésem, hogy a "kötelező" látnivalókon kívül szokott lenni a városban forralt borozós karácsonyi vásár? Ha igen, hova érdemes menni?
Előre is köszönöm a válaszod.
Rita
#198 - Rita - 2014.12.01. - 18:36
Kedves Rita!
Karácsonyi vásár a város több pontján is található, többek között a Champs-Elysées-n is. Én két évvel ezelőtt voltam ebben az időszakban, nekem a legjobban a Montrmarte-on, a bazilikánál levő forgatag tetszett a legjobban (itt finom volt akkor a forralt bor) és a La Defense-nál levő, ahol viszont nagyon sok kajálda volt (ezeket nem próbáltam ki), ide is érdemes kimenni (metróval nagyon hamar ki lehet érni)
és elnézést, hogy belekotyogtam, de számomra az akkor olyan nagy élmény volt, hogy örültem, hogy valakivel ezt megoszthattam. Jó utat!
Éva
#199 - K.Éva - 2014.12.01. - 20:10
Nagyon köszönöm Éva! Már alig várom!

Rita
#200 - Rita - 2014.12.02. - 17:47
Szia!koszi a korabbi valaszod hasznos volt nagyon,de most elakadtunk!holnap utaznank vissza parizsbol budapestre. A bouvearis repterre kellene visszajutnunk a Porte Maliotterol transzferbusszal,de sajnos ma probaltunk foglalni jegyet de nem hozza ki Budapestet.kicsit aggodunk hogy talan elfogyott a jegy ra?? Vagy a rendszer hibas? Irtunk emailt nem kaptunk meg valaszt es telefon szam nincs megadva! Mit tegyunk? Lesz a helyszinen jegy ha neten nem tudunk foglalni??Koszonom elore is a valaszod!!!
#201 - Zsofi - 2014.12.06. - 22:06
Szia!

Nem kell előre jegyet foglalni a transzferbuszra, és nincs olyan hogy elfogy a jegy, természetesen oda lehet menni, és a Porte Maillotnál venni, a foglalás csak egy lehetőség.
#202 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.12.06. - 22:32
Szia. Februárban megyünk Párizsba. Az a kérdésem hogy a látványossagok autóval mennyire lehet megközeliteni és parkolási lehetőség van e.csak 1 napra megyünk nem szeretnénk buszokra metróra várakozással eltölteni az idő. Ha ez volt már kérdés bocsi annyi hozzá szólás volt belefáradtam. :) Köszi a választ.
#203 - ági - 2014.12.28. - 13:14
Szia!

A parkolásról autózásról nem tudok túl sokat. Metróval még gyorsabb is lehet közlekedni, mint autóval, a parkolás elég drága. Az alábbi oldalakon megnézheted, hogy a különböző helyeken, a különböző nevezetességek környékén hol vannak parkolók és milyen áron:
http://www.parkingsdeparis.com/EN/car-reservation-map.php
http://www.vincipark.com/en/places/paris-france-V48bbw
#204 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.12.28. - 16:08
Szia!
Es ha mar itt tartunk: a tomegkozlekedesre is tudnal valami linket, hogy mennyibe kerul, meg hogyan mukodik Parizsban (zonak vannak-e, mint Londonban) meg hasonlok erdekelnenek engem.
Segitseged elore is koszonom :)
#205 - Morocz Andi - 2015.01.07. - 17:03
Szia!

Tömegközlekedési információk részletesen az Utazási tippek, tanácsok, közlekedés menüpontban: http://utazas-nyaralas.info/parizs/utikalauz.html
(a 2015-s jegyárakkal hamarosan frissül a cikk, minimális mértékben változhattak)
#206 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.01.07. - 17:13
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy, ha az Eiffel toronyba lépcsővel megyünk fel a 2. emeletre, de onnan mégis továbbmennénk a 3.-ra, akkor mennyit kell még pluszban fizetnünk? Valamint a 12-24 éves kategóriába beletartozik az, aki már betöltötte a 24. életévét? Személyivel kell igazolni az életkort?

Köszönöm a válaszokat!
#207 - Nagypál Nóra - 2015.01.09. - 18:01
Szia!

Ezt sajnos nem tudom pontosan, már többen kérdezték is, de sehonnan nem derül ki az Eiffel-torony weboldaláról sem. De talán a két szint árának különbsége, 6,50 EUR lehet? Valami ilyesmi ára lehet mindenesetre. Mindenesetre ha kiderül, ha gondolod, írd majd ide :)
Igen, a 12-24 évbe beletartozik a 24 éves is, személyi igen, jó.
#208 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.01.10. - 04:35
Kedves Tibcsi !
2014 aug.elején voltunk a feleségemmel,nettó 5+2 fél napot ebben a csodálatos városban.A mai napig a hatása alatt vagyunk,pedig én már másodszor voltam.Alapvetően saját, "alapos" tervezésű utat akartunk,amit nem is bántunk meg.Mi vonattal mentünk,Müncheni transitszállással(Budapestről railjet,Münchentől TGV),összességében 13,5 órát vonatoztunk.Nem akármilyen élmény a TGV ,320 km-es sebessége,-bár csak franciaföldön-,valamint a táj szépsége.
Megfogadtuk a tanácsod,és mindenhová gyalog mentünk,igaz a szállásunk nagyon jó helyen volt (Hotel Agora 7 Rue De La Cossonnerie, 01. Louvre, 75001 Párizs).Nem a legolcsóbb,de tiszta,nagyon segítőkész a személyzet,pedig se franciául,se angolul nem beszélünk.Már az első fél napon(kb.15.00-kor indultunk,a bejelentkezés után a szállóból)nagyon sok mindent meg tudtunk nézni(Saint Sulpice,Invalides,Ile de la Cité,Mars mező,Trocadero,Diadalív,Champs Élysées,Concord tér,Rue Rivoli,Louvre udvar sötétben,Művészek hídja),hangsúlyozom gyalog.Minden napunk így telt el,még az olyan viszonylag távoli helyeket is szemügyre vettük,mint az Eiiffel torony, Moulin Rouge,Montmarte,Sacre Coeur,Pére Lachaise,Bastille,Pantheon,Saint Germain,Opera,stb.Természetesen Versailles is kapott egy napot,ami csalódás volt(Museumpass-al 3 óra sorban állás,és iszonyatos tömeg a levegőtlen kastélyban).Az utolsó egész napon reggel elszáguldottunk Marseille-be,este pedig vissza,ami külön nagyszerű élmény volt.
Metrojegyet összesen 6 db-t használtunk,bolt nagyon sokfelé van,és olcsóbb éttermet is könnyű találni.Az emberek nagyon sokat segítenek,még akkor is ,ha csak köszönni,és megköszönni tudunk a nyelvükön.
Napi 10-15 km-t sétáltunk,fájt a lábunk,de megérte.Oly sok szép,érdekes dolgot,építményt,gyönyörű utcácskát láttunk,azt elmondani nem lehet.
Museumpass-al mindenhová soronkívül be lehet menni (kivéve Versailles,Notre Dame),érdemes megvenni,nagyon sokat spórol vele az ember.Nekünk nem volt semmi gondunk az utcai árus-hiénákkal,igaz,inkább rájuk se néztünk.Tömeg mindenhol,még sokszor este 10-11-kor is.Sajnos a toilettet is előre kell tervezni,mivel a frekventált helyeken hihetetlen sor áll,már ha nyitva van.Pl. az Eiffel toronynál,már 17.00-kor bezárt,a méltatlankodó tömeg ellenére.
Az oldal nagyon sokat segített,ezúton köszönöm Tibcsinek.
Valóban legalább 5-7 napra érdemes menni,és gyalog menni mindenfelé.

Mi már tervezzük a következő utat Párizsba,új kihívásként,gyerekekkel.
#209 - R. Tibor - 2015.01.11. - 14:53
Kedves Tibcsi!
Nagyszerű az oldal, minden információt szépen összeszedtél, gratulálok! A transzferrel kapcsolatban szeretnék még némi információt kérni. Beauvais reptérre fogunk érkezni és ahogy néztem 20 perc áll rendelkezésre, hogy felszálljunk a transzferbuszra. El lehet érni a buszt? Vagy a következő busszal is el lehet menni? Konkrét buszra kell venni a jegyet vagy csak megveszed és bármelyik busszal bemehetsz a városba? Tudnál ebben segyteni? Köszi előre is, Reni
#210 - Reni - 2015.01.12. - 14:58
Kedves Reni!

Az egy nagyon kicsi reptér, ha nem késik a gép, ki lehet érni 20 perc alatt, de ha online veszel jegyet, akkor is mehetsz bármelyik busszal.
#211 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.01.12. - 17:58
Kedves Tibcsi!
Szerinted biztonságos most Párizsba utazni? Repülővel mennénk, fő közlekedési eszközünk a metró lenne.
Válaszod előre is köszönöm.
#212 - Prünyike - 2015.01.15. - 20:40
Szia!

Ezt nektek kell eldönteni, ilyenben nem adhatok tanácsot. Mindenesetre nagyon kicsi az esélye, hogy bármi történjen veletek, de ez a ti döntésetek, én ilyet nem szeretnék javasolni.
#213 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.01.15. - 22:32
Szia,
értem és köszönöm, hogy válaszoltál.
#214 - Prünyike - 2015.01.15. - 23:14
Szia Tibcsi!
A kérdésem az, hogy mennyire drágák Párizsban a taxik. A Disneyland-ba mennénk a gyerekekkel. Ott keresek szállást. A CDG reptérre érkezünk majd, és onnan hogy a legolcsóbb bejutni a Disney park mellé?
Üdv
Benkéné
#215 - Benkéné - 2015.01.21. - 14:18
Szia!

A CDG reptérről Disneyland 10 perc alatt elérhető TGV-vel max 29 EUR-ért, vagy van busz is onnan, az 20 EUR, viszont 60-90 perc, és ritkábban jár.
http://en.voyages-sncf.com/
http://vea-shuttle.co.uk/

Ha sokan mentek, akár olcsóbban is kijöhet private shuttle is, ezek megbízható szolgáltatók, ott láthatók az árak az oldalaikon:
http://site.ezyshuttle.com/
http://www.prestige-transfer.com/
http://www.isprestige.com/
#216 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.01.21. - 15:15
Szia !

Hol találok több információt a 26 éven aluliak ingyenes belépéséről ?

Köszönöm a választ: Zoltán
#217 - Mongyi Zoltán - 2015.01.27. - 12:12
Szia!

Milyen információra gondolsz? A Párizs látnivalók, nevezetességek cikkekben le van írva a különböző nevezetességek leírásánál, hogy milyen nevezetességeknél ingyenes a 26 éven aluli belépés, melyeknél nem, vagy csak kedvezményes (összefoglalva: állami múzeumokba, templomokba, egyes látnivalókba ingyenes). EU-s állampolgárnak kell hozzá lenni, ami a magyaroknál ugye megvan, személyi igazolvánnyal, vagy útlevéllel kell igazolni a kort, sok helyen ingyenes belépőért sorba kell állni.
#218 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.01.27. - 14:05
Úgy értettem,hogy ilyenkor az adott év végéig, ha épp idén tölti az ember a 26-ot érvényes, vagy napra pontosan ? Az idei utuk pont úgy esik,hogy kint lesz töltve a szülinap, és én csak most itt olvastam,hogy van ilyen
#219 - Mongyi Zoltán - 2015.01.27. - 16:35
Ez korfüggő, nincs ilyen hogy adott év végéig. Ha 26 éves vagy, akkor már aznap nincs az ingyenes belépés, de nem mindenhol kezdik el azért kiszámolni, meg lehet kockáztatni esetleg, de akkor meg kellemetlen helyzetbe kerülhetsz.
#220 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.01.27. - 17:02
Hát nem volt egyszerű az Eiffeil-torony jegyvásárlása. Ugyanis legkorábban a kívánt időpontra pontosan 3 hónappal lehet jegyet venni. (NAGYON AJÁNLOTT!) Ugyanis nekem ez ma reggel 8:30-tól volt lehetőségem megtenni. Én 8:42-kor léptem be és akkora már 4 időpont is teljesen elfogyott. Sajnos nekem se sikerült a kinézett este 8-asra vennem jegyet, de végül az utolsó 21:30-ra igen. Most felnéztem és egyébként már csak 5 szabad időpont van május 8-ra. Tehát ennyire gyorsan elkelnek az online-jegyek! (így most a kislányom vágya végül teljesülhet, mert sötétben szeretett volna felmenni a tetejére és aznap 21:12-kor megy le a nap.
Tibcsi lenne még egy kérdésem ezzel kapcsolatban: amikor felmegyünk a 3. szintre (mert oda vettem jegyet) lefelé jövet még megállhatunk körül nézni a 2. szinten is? Illetve dönthetünk úgy, hogy a 2. vagy 1. szinttől lefelé gyalog megyünk? Van valami max. tartózkodási idő? válaszodat előre is köszönöm.
#221 - Krisztián - 2015.02.07. - 11:55
Szia!

Igen, úgy mozogtok a tornyon belül, ahogy akartok, és nincs maximális tartózkodási idő.
#222 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.02.07. - 15:04
szia! nagyon nagy "bajba" kerültem, nem foglaltam jegyet időbe Eiffel toronyra és elfogyott a liftes (megölnek a többiek tuti), viszont azt nem látom, hogy csak lépcsőre hol lehet venni jegyet, vagy azt csak ott a helyszinen lehet hosszú sorba állás után? köszönöm válaszod
#223 - Anita - 2015.02.08. - 21:03
Szia!A baràtnőmmel màjus 1-2-3.-àn leszünk Pàrizsba.A kèrdèsem az,hogy megèri a Paris visite kàrtyàt megvennünk,mert Louvre-t mindenkèppen szeretnènk megnèzni,az Eiffel-tornyot is...illetve azokat a mùzeumokat,amiket csak lehet.Illetve beszèlnek nèmetül vagy angolul pl,jegyvàsàrlàskor?:-)
#224 - Melinda - 2015.02.08. - 21:20
Sziasztok!

ANITA: A lépcsőre online nem lehet jegyet venni, csak a helyszínen, de nem olyan hosszú sorba állás általában mint a liftes sor.


MELINDA: A Paris Visitével ugyanúgy fizetni kell a látványosságoknál, néhányra ad kisebb kedvezményt, de pont nem a felsoroltakra. Az egy tömegközlekedési kártya, de tömegközlekedésre általában nem az a legjobb. Lásd: Útikalauz, utazási tippek, tanácsok menüpont.
Múzeumokat ingyen múzeumbérlettel lehet megnézni (hacsak nem vagytok véletlenül 26 éven aluliak, mert akkor ingyenesek), annál ki kell számolni, hogy x nap alatt megérné-e annak az árával és a múzeumbelépőkkel számolva. Beszélnek angolul.
#225 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.02.08. - 21:39
Köszönöm szèpen! Nem èn màr elmùltam 26 a baràtnőm,pedig àprilis3.-àn tölti a 26-ot.De úgy nèz ki veszünk museumpasst,a tömegközlekedést meg lehet megoldjuk tömbjeggyel ^_^ Mert sètàlni mindketten szeretünk :-) Remèlem jó időnk lesz! Règi àlmom teljesül ezzel az úttal,mive a Louvre -t màr règóta szerettem volna megnèzni!:-)
#226 - Melinda - 2015.02.10. - 12:20
Jó utat, remélem jól fog telni az utazás :)
#227 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.02.10. - 22:21
Szia Tibor!
Segítségedet szeretném kérni, május 12-ére szerettem volna jegyet foglalni az Eiffel toronyba, sajnos 2 jegy helyett 4-et foglaltam. Szerinted van lehetőség a két jegy árának visszakérésére.
Válaszodat előre is köszönöm.
#228 - Anna - 2015.02.27. - 17:43
Szia!

Itt kell velük kapcsolatba lépni ez esetben:
http://www.toureiffel.paris/contact-the-eiffel-tower.html
#229 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.02.27. - 17:53
Szia !

Anyukámmal most áprilisban szeretnénk kimenni Párizsba. Egy Generator Paris nevezetű hostelt néztem ki, ami képeken elég jól néz ki. 8 ágyas szobában lenne az elhelyezés személyenként 7 napra kb. 58000Ft-ért. Van valami tapasztalatod ezzel a szállással kapcsolatban ? Párizs mennyire drága árakon mozog ? Mármint a boltok, büfék vagy wellness az itthoni árakhoz képest.
#230 - Tomi - 2015.03.01. - 21:06
Szia!

Szállás véleményeket különböző szállásfoglalási oldalakon olvashatsz (pl. Booking, Tripadvisor). Ez termékenként, boltonként, szolgáltatásonként változik, de kb. dupla árakkal lehet számolni a magyarországi árakhoz képest (van ami 2,5x annyi, van ami csak 50%-al drágább).
#231 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.03.01. - 23:22
Üdv!Amikor én voltam kis renoválást végeztek az első szinten.De gondolom vannak dolgok amik nem változnak.A Szajna felől érkezve A bal oldali pillérnél van Eiffel szobra(ha jól emlékszem északi láb)A mögötte lévő láb liftjén üldögél a kezelő(ez ma már egy bábú).Először biztonsági ellenőrzés van ahogy halad a sor,aztán jegyet veszel,majd megint ellenőrzés(detektor)és egy hölgy megnézi a táskákat.Ha netán svájci kiskéskészleted van azt is elveszi(nekem villám!!!és késem bánta)Ja és mindez két éve volt!!A lábakban lévő liftek csak a második emeletig közlekednek.Ha fel akarsz menni a "csúcsra"újra sorba kell állni a csúcsra menő liftek előtt(4db van).A csúcsra csak lift van.A lábakban liftet vagy lépcsőt választasz.De szerintem előre gondold meg és úgy vegyél lent jegyet.
#232 - tomi - 2015.03.02. - 12:59
Szia!
3 hét múlva fogom menni a párommal Párizsba 2 napra, autóval megyek és azt szeretném kérdezni mennyire nehéz parkolóhelyet találni? Megéri autóval bemenni vagy inkább metró, és persze kb mennyibe kerül. A hotelekkel is ez a bajom nem nagyon van ingyenes parkoló (15 E per nap egy picit sok)
#233 - Paszty - 2015.03.02. - 17:56
Szia!

Nem éri meg, ill. nem érdemes a belvárosba bemenni. A parkolásban nincs tapasztalatom, nem tudok sokat, csak amiket összeszedtem, máshol olvastam, és egy másik aloldalon válaszoltam, most azt idézem:
"Sajnos a parkolásról nem tudok sokat mondani, itt vannak parkolók: http://www.parkingsdeparis.com/EN/car-reservation-map.php
http://www.parking-public.fr/parking-paris.php
http://www.vincipark.com/en/parkings
Valamint olcsóbbak, esetleg ingyenesek RER-állomások környékén a külvárosban, de nem tudom, ott lehet-e hagyni a kocsit éjszakára is.
http://en.parkopedia.fr/park_and_ride/paris/parking/
http://en.parkopedia.fr/free/paris/parking/
http://www.parking-public.fr/rer.php
http://www.eurotunnel.com/uk/inspiration/ideas/Park-and-ride-Paris
"
#234 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.03.02. - 18:08
Kedves Tibor!
Párizsba utazunk, a Camélia International Hotelben (3 rue Darcet,17.Batignolles) foglaltunk szállást.JMost azt olvastam a Monmarte, és a Moulin Rouge környéke nem biztonságos. Mi erről a véleményed?Beauvais reptérre érkezünk .Hogy juthatunk el a szállásra és érdemes foglalni jegyet transzferbuszra? Nagyon szépen köszönöm a választ előre is. Gratulálok az oldalhoz, nagyon sok hasznos tanácsot olvastam.
#235 - Helga - 2015.03.06. - 20:00
Kedves Helga!

A Pigalle környékén azért nem jó 1-2 rész, mert az a vöröslámpás negyed, nem a legjobb hely, pláne gyerekkel. Ez a cím ugyanakkor már onnan messzebb van, jó helyen van.
#236 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.03.06. - 20:26
Kérdésem az, hogy a hónap első vasárnapján ingyenesen látogatható Louvre-ban kell-e valamiféle regisztrációs jegyet venni erre a napra, vagy csak mindenféle jegy nélkül be lehet menni?
#237 - Klári - 2015.03.15. - 08:52
Már nem látogatható ingyen, csak október és március között ingyenes az első vasárnap, tehát legközelebb októberben. De egyébként ilyenkor nem kell jegy, csak be lehet menni.
#238 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.03.15. - 16:38
Kedves Tibcsi!

Először is gratulálok neked ehhez a rendkívül részletgazdag információs oldalhoz, nagyon sok hasznos dolgot olvastam amit máshol nem találtam meg! A menyasszonyomat szeretném meglepni egy nászúttal a szerelem városába. :) Augusztus 18-án érkezünk este. 6 napot töltünk majd ott és vasárnap délután repülünk haza (szerda, csütörtök Disneyland van tervben eddig). Kérlek segítenél nekem abban, hogy a rengeteg nevezetesség közül melyeket lenne érdemes megnéznünk péntek, szombat, esetleg vasárnap délelőtt? Nem szeretném nagyon zsúfoltra tervezni a programokat mert mégiscsak nászút de amit mindenképp érdemes és hangulatos megnézni azt szeretnénk látni. :)
#239 - Dávid - 2015.03.20. - 11:12
Kedves Dávid!

Örülök, hogy hasznos dolgokat találtál az oldalon! :)
Nem tudom megmondani, hogy nektek mit kellene megnézni, amiket szerettek csinálni, nézni, ami érdekel titeket. MIndenesetre ami "kötelező" és nem is érdemes kihagyni, mert nagy élmény és hangulatos: az Eiffel- és/vagy Montparnasse-torony (este, sötétedéskor), séta a Montmarte-ra és a Montmarte-on (fél nap, érdemes jó időben), a Champs Elysées és a Diadalív, séta a Szajna-parton, és csak úgy Párizsban, pl. a Latin-negyedben, és a Louvre kívülről. Sok nevezetesség egymáshoz nagyon közel van, tehát ezeket, és még másokat nem zsúfolt 2,5 nap alatt bejárni.
#240 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.03.21. - 23:47
Köszönöm Tibcsi a javaslatokat, feljegyeztem őket. :) Még annyi kérdésem lenne, hogy ha heti bérletet veszünk 1-5 zónásat az ugye használható CDG-ről a belvárosba jutásra, illetve Disneyland és Versailles megközelítésére?
#241 - Dávid - 2015.03.23. - 14:58
Igen, használható a CDG-ról, és Disneylandbe, Versailles-ba is.
#242 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.03.23. - 15:27
Hálás köszönetem a segítségedért Tibcsi! :) Ha hazajöttünk írok majd véleményt meg ajánlom az oldalt minden ismerősömnek aki minőségi és praktikus leírást keres. :)
#243 - Dávid - 2015.03.24. - 12:43
Szia Tibcsi:)
Mink a páromtol kaptu karácsonyra egy Párizsi utat..viszont bizonytalan vagyok egy kicsit, mert vinnénk magunkal a másfél éves kislányunkat is és nem tudom hogy pl. az Eiffel toronyba feljöhet? vagy számára is élvezetes e lesz az utazás..nem ismerjük Párizst..
szerinted? Nagyon szépen köszönjük a válaszod:)
#244 - Brigi - 2015.03.31. - 13:21
Szia!

Hogy maga az utazás élvezetes lesz-e, az szerintem nem Párizstól függ, szerintem inkább attól, hogy neki maga az utazás, repülőzés, városban mászkálás, szállodában lakás, stb. hogy tetszene, általában hogy viseli. Az Eiffel-toronyba felmehet (ingyenesen).
#245 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.03.31. - 15:28
oo..hat o imád csavarogni, evvel nincs baj:) csak mivel még nem jártunk ott ezért is kérdeztem. De akkor szuper ha feljöhet a toronyba:)
#246 - Brigi - 2015.04.01. - 12:39
Májusban megyünk Párizsba holtalálunk magyar idegenvezetőt?
#247 - Vadász Gergő - 2015.04.01. - 17:11
Én nem ismerek, nem tudok, de ezt találtam, ők kínálnak ilyet:
http://parizstours.hu/csatlakozas-csoportjainkhoz
Valamint, ha nem egyénileg, hanem utazási irodával mész, ott sok út része az idegenvezetés.
#248 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.04.02. - 17:29
Szia Tibcsi,
Szeretném megkérdezni, hogy a Szabadság szoborhoz hogy lehet lejutni. Illetve az Eiffel toronynál merre felé van a kassza.
#249 - Zsuzsa - 2015.04.04. - 18:32
Kedves Tibcsi!
Szeretném kérdezni, hogy van-e olyan múzeum vagy látványosság, amit nemzetközi pedagógus igazolvánnyal ingyenesen nézhetek meg? Köszönöm.
#250 - Kati - 2015.04.04. - 23:13
Sziasztok!

ZSUZSA:
Párizsi Szabadság szobor a Pont de Grenelle-nél, az Eiffel-torony közelében van: https://goo.gl/maps/nVryb , de van egy a Pont de l'Almánál, ami mára egyben Diana-hercegnő emlékhely is lett, és az Orsay múzeum előtt is.
A torony lábainál vannak jegyirodák, jól ki van táblázva, és a sorban álló emberek miatt is észre lehet venni.


KATI: Sajnos nem tudok ilyenről, ill. nem láttam rá utalást pár megnézett múzeum oldalán.
#251 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.04.05. - 21:44
Kedves Tibcsi!

Mi a múzeumlátogatást a Louvre-al kezdenénk és ott vennénk meg a Museum Pass-t. Sokat kell sorban állni a múzumbérletért? Vagy érdemesebb esetleg máshol megvenni?
#252 - Zoli - 2015.04.07. - 13:04
Kedves Zoli!

A Louvre-ban pont a legnagyobb a sor az összes múzeum közül, ha útba esik másik múzeum, érdemes ott megvenni. A Louvre közelében pl. ott a Musée des Arts Décoratifs, bár az csak 11-kor nyit. Vagy ha a Louvre-ba veszitek, ne a piramis alól menjetek be.
#253 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.04.07. - 19:42
Kedves Tibcsi! Tegnap jöttünk vissza Pàrizsbòl.Nagyon jò volt,semmi problèmànk nem volt.Nagyon finomakat ettünk ès olcsòn a Latin negyedben.Vissza fogunk mèg menni Pàrizsba mindaketten a baràtnőmmel,mert beleszerettünk:)
#254 - Melinda - 2015.05.04. - 22:31
Illetve az Eiffel-torony gyönyörű volt este!!!! :)
#255 - Melinda - 2015.05.04. - 23:00
Szia! Mi nyárra tervezünk autós Párizsi utat, autóval. Tudnál nekünk környéket ill. appartmant ajánlani 3 felnőtt részére központi helyen ahonnan a nevezetességek jól elérhetőek és nem kell autót használni . köszönöm.
#256 - J.Katalin - 2015.05.19. - 15:10
Szia!

Végülis sehonnan sem autót használni, mert mindenhova megy metró vagy RER. Mindenesetre a nevezetességek a kisebb számú kerületek környékén vannak, minél kisebb egy kerület száma, annál közelebb van a belvároshoz, az 1-11. kerület elég központi.
#257 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.05.20. - 22:55
Szia Tibcsi!
Szeretném kérdezni, hogy a Louvre-ban van-e lehetőség csoport számára magyar nyelvű tárlatvezetésre és milyen feltételekkel? Köszönöm.
#258 - O. Ildikó - 2015.06.27. - 01:26
Szia

Sajnos magyar nyelvűt nem tudok, nem találok, és még audioguide-ból sincs magyar nyelvű.
Ők azonban kínálnak magyar nyelvű idegenvezetést a Louvre-ban, de csak bizonyos időpontokban:
http://parizstours.hu/csatlakozas-csoportjainkhoz
Bár lehet, hogy ha kapcsolatba lépsz velük, meg lehet egyezni velük, hogy akkor, amikor ti mentek, is tudnak esetleg biztosítani, ha a megadott időpontok nem jók.
#259 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.06.28. - 17:46
Kedves Tibcsi!

Igen, en is erre gondoltam, nem elhagyni parizst 14.en foleg, hogy este repulunk vissza. Nagyon szepen koszonom a velemenyedet es valaszodat ! - Megfogadjuk ! :)
#260 - gyongyi medve - 2015.07.08. - 20:47
Kedves Tibcsi!
Először is köszönöm a sok információt, amit összegyűjtöttél! Talán túl későn kezdtem el nézegetni az oldalt :) Ha minden jól megy, 1 hét múlva megyünk Párizsba, ahol 3-4 napot töltünk. Azt szeretném megtudni, hogy van-e friss összegyűjtés róla, hogy az augusztus 2-i első vasárnapon mely múzeumok lesznek ingyenesek, mert sajnos látom, hogy ez a Louvre-ra már nem igaz :(
Köszi, előre is!
#261 - Marcsu - 2015.07.25. - 20:28
Kedves Marcsi!

Itt az oldalon aktuális információk vannak. Az oldalon szereplő múzeumok közül ingyenes a hónapok első vasárnapján: Orsay, Orangerie, Pompidou központ, Rodin múzeum, ugyanakkor ezeken az ingyenes napokon nagy tömeg szokott lenni.
#262 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.25. - 21:55
Szia Tibor!
A repülőnk reggel fél 7-kor indul vissza Bp.-re az Orlyról. Ehhez már 4-kor el kell indulnunk a szállásról bechekkolás miatt, hogy időben ott legyünk (autóval kb. fél óra az út). Akik így utaztak már, taxit hívtak, de elég húzós volt (kb. 60€). Van más közlekedés is ilyen korán?
Köszönöm
#263 - Ildikó - 2015.07.27. - 19:08
Szia!

Vannak éjszakai buszok, de az utazás előtt valamelyik nap keressétek előre ki az éjszakai busz megállóját, attól a megállótól, ahonnan indultok, ami a szálláshoz a legközelebb van, és nézzétek meg a menetidőt is, mert most nem tudom azért beírni az összes lehetőséget, menetidőt az összes megállótól:
Éjszakai buszok tehát az Orlyra:
N31 Gare de Lyon/Gare d'Austerlitz, Place d'Italie-tól, 1:25-5:25 között mindig óra 15-kor Gare de Lyontól.
N144 Gare de l'Est/Chatelet/Bastille/Gare de Lyon-tól, Gare de l'Esttől 1:10-től 4:10-ig mindig óra 10-kor, hétvégén 1:40-kor is.
N131 Gare de Lyontól / Gare d'Austerlitztől 1:35-4:35 között mindig óra 35-kor Gare de Lyontól.
#264 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.27. - 20:33
Szia Tibor!
A Gare de Lyontól kb. 300m-re lesz a szállás, az tökéletes, ha onnan megy busz. Akkor megnézem, és így tervezem. Köszönöm szépen a segítséget :)
Ildikó
#265 - Ildikó - 2015.07.28. - 05:28
Azt szeretném megkérdezni, hogy ha az előre megveszem a jegyet az Eiffel-torony 2. szintjéig, de ott mégis fel szeretnék menni a 3. szintre, lehet -e pótjegyet venni, vagy a megvett jegyet arra kiegészíteni. Valamint, hogy az Eiffel-toronyra a honlapján az online jegyfoglalás "időpontfoglalást", vagy "jegyvásárlást" jelent? Ha nem tudom tartani azt az időpontot, sorbanállással fel mehetek-e máskor?

Köszönöm! És csatlakoznék a dicsérő commentekhez, nagyon hasznos az oldal!
#266 - dr. Kertész Andrea - 2015.07.29. - 14:12
Kedves Andrea!

Igen, a 2. szinten lehet jegyet venni a 3. szintre.
Az Eiffel-torony honlapján jegyet lehet vásárolni, amit ki kell fizetni bankkártyával, majd kinyomtatni, vagy telefonra rátenni. Elvileg max fél órás késést még megengednek. Hogy ennél nagyobb késés esetén felengednek-e az előreváltott bejáraton, vagy akár sorban állással, mégis az előreváltott jeggyel, vagy pedig új jegyet kell venni, azt nem tudom.
Örülök, hogy hasznos információkat nyújt az oldal, köszönöm a visszajelzést!
#267 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.29. - 15:24
Hali! Jövő héten készülök Párizsba, és próbálok jegyet foglalni a Louvre-ba on-line. Rendelni csak a teljes árú jegyet tudom, de lesznek velünk 25 év alattiak is. Így akkor be tudunk menni együtt? Őket nem kell előre regisztrálni velünk? Köszi előre is a választ :)
#268 - Orsi - 2015.08.13. - 10:34
Szia!

Ingyenjegyet nem lehet "venni" online. Próbáljatok bemenni, maximum visszaküldik őket ingyen jegyért, nem tudom éppen hogy kezelik ezt a kérdést.
#269 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.08.13. - 21:42
Helló! Abban gondolkodom most, hogy ha család megy gyerekekkel, akkor a gyerkőcöket csak nem küldik külön sorba. Kár, hogy erről nem érhető el információ, most már nem is merek jegyet rendelni, minél többet olvasok a rendelésről, annál bizonytalanabbnak tűnik a rendszer. Inkább megpróbálunk a nyitás előtt odamenni.
Köszönöm a válaszod :) Csak így tovább az oldallal, nagyon sokat segített a programszervezésben :)
#270 - Orsi - 2015.08.14. - 08:17
Szia!

A gyereket nem, 18 éven felülieknek, akik még ingyen mehetnek be, kell ingyen jegyet beszerezni, ami nem tudom hol éppen hogy van.
#271 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.08.16. - 22:50
Kedves Tibi!
Az őszi szünetben megyünk lányaimmal 3 napra Párizsba, a Beauvais reptérre. Még nincs szállásunk, tudnál segíteni, hogy hol érdemes keresni? A legfontosabb, hogy közel legyen a metró. Vagy busszal érdemes közlekedni? /Én azt jobban szeretem, mert tudok nézelődni.../Ha nem gond, kérlek az e-mail címemre válaszolj! Előre is köszönöm! Üdv. Ági
#272 - Ági - 2015.08.17. - 21:44
Kedves Ági!

A metró egész Párizst behálózza, tehát mindenhol közel lesz, illetve egy adott szállást a Google térképen megnézve láthatod, hogy hol van közel metrómegálló.
Minél kisebb egy kerület száma, annál közelebb van a belvároshoz, és annál drágább a szállások.
Közvetlen belváros, nevezetességek viszonylag közel: 1-6. kerület; még viszonylat közel a nevezetességekhez: 7-12; talán még közel: 13-15; még Párizs határán belül, de már kintebb: 16-20+La Defense.
A vasútállomások környékét és a 16., 18. 19., 20. kerületet érdemes elkerülni, valamint 1-2 északi külvárost (azaz ezeknek is csak bizonyos, sokszor nagyon kicsi részeit, de ezt így nem tudom felsorolni, és így egyszerűbb, de ha egy értékelésben ezeknél a kerületeknél azt találod sokak által, hogy jó a környék, akkor jó az).
A legjobb kerületek szerintem: 1., 4., 5., 6., 7., 8. A latin-negyedet (5. kerület, valamint egy része a 6. kerületnek) különösen ajánlom.
#273 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.08.18. - 21:44
Kedves Ági (illetve bárki, akit érdekel)!

Van két eladó Párizs-Beauvais jegyem (Párizsból a reptér felé) a transzfer buszjáratra, 14 euró/darab áron, ami november közepéig felhasználható. Pesten átvehető, illetve szívesen elküldöm postán is. ( lillakuku@gmail.com )
#274 - Lilla - 2015.08.20. - 13:34
kedves Tibor,én 1989-ben egy hónapig dolgoztam párizsban.creteil -ben laktunk , a metró végállomásnál ahol volt egy carrefour árúház nagyon kedvező árakkal.most a feleségemmel megyünk 5 napra és a térképet nézegetve látom ,hogy bent a városban is van számos carrefour üzlet azt kérdezném tőled,ezek szintén hasonló árfekvésűek mint a külvárosi?
#275 - miklós - 2015.08.27. - 11:30
Kedves Miklós!

Nincs információm a különböző Carrefour áruházak árairól, de szerintem változhat külváros/belváros, nagyobb/kisebb bolt között lehetnek különbségek, mindenesetre a Carrefour jó megoldás a bevásárlásra, az olcsóbb boltok között vannak.
#276 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.08.30. - 17:29
Kedves Tibor!
Tudnál ajánlani Párizsban olcsó szállást valahol, ami közel van a tömegközlekedéshez (pl. metro)? Köszi: Nóra
#277 - Nóra - 2015.08.31. - 10:33
Kedves Tibcsi!

Szerettem volna az Eiffel toronyba online jegyet venni,de nem tudtam, elvileg az összes időpont le van foglalva már. Korábban is próbáltam ,ezt láttam. Most sem sikerült. Ha a helyszínen veszem meg a jegyet és nyitásra megyek, akkor elkerülhetem a nagy sort?

Köszi a választ!

Üdv

Balázs
#278 - Balázs - 2015.08.31. - 10:46
Sziasztok!

NÓRA: Konkrét szállást sajnos nem tudok ajánlani, metró mindenhova megy, és minél kisebb egy kerület száma, annál közelebb van a belvároshoz. Szállások nagy választékban itt: http://www.hotelscombined.com/hu/City/Paris.htm?a_aid=9088


BALÁZS: Igen, nyitásra érdemes ilyen esetben menni, valamint lehetőleg hétköznap, nem hétvégén.
#279 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.08.31. - 23:03
Köszönöm a választ!

Érdeklődni szeretnék,hogy ezt a Museum passt bárhol meg tudom venni,jól gondolom? Van még olyan látnivaló,ahol nagy sorra lehet számítani és érdemes hétköznap,nyitásra ,reggel menni? Louvre és a tornyon kívül...A "kevésbé" frekventált helyeket hagynám hétvégére...:)
#280 - Balázs - 2015.09.01. - 08:35
Köszönöm a választ, szétnézek az ajánlott honlapon.
#281 - Nóra - 2015.09.01. - 08:48
Kedves Balázs!

A párizsi múzeumbérlet megvehető számos helyen, itt írtuk le hol:
http://utazas-nyaralas.info/parizs/utikalauz.html#muzeumberlet
Nagy soros látnivaló még az Orsay, és Versailles, valamint a Notre Dame tornyai, de több helyen elkerülhető a sor online jeggyel, vagy múzeumbérlettel, vagy a Louvre-nál az itt leírt egyik módon, stb.
#282 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.09.01. - 12:43
Kedves Tibcsi!

Azt szeretném megkérdezni, hogy ezt a múzeum kártyát magában is meg lehet venni, nem szükséges a normál Párizs passt megvenni? Küldtem egy levelet az ügyfélszolgálatnak és azt írták,h csak a teljes csomaggal együtt kapható.. De ez hülyeség szerintem. Hisz van 2,4 és 6 napos múzeum bérlet, ami jóval olcsóbb,mint a Párizs pass.Gondolom profitorientáltak...
#283 - Balázs - 2015.09.08. - 16:25
Kedves Balázs!

A múzeumbérlet és a Paris Pass két különböző dolog, a múzeumbérletről lásd az Útikalauz, utazási tippek és tanácsok menüpontot. Ha a Paris Passosoknak küldtél levelet, ők nem is forgalmazzák a múzeumbérletet, tehát félre is érthették akár a kérdést, lehet azt gondolták, hogy a Paris Passon belül lehet-e csak múzeumost venni.
#284 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.09.08. - 16:53
Azt hittem egy cég...
Köszönöm.
#285 - Balázs - 2015.09.09. - 11:19
Kedves Tibi! A Hotel Berthában szállunk meg okt. végén. Milyen a szálloda és a környék? Milyen látnivalók vannak gyalogosan a környéken? Köszönöm előre is a válaszod!
Üdv.
Mágika
#286 - Molnár Ági - 2015.09.11. - 17:35
Kedves Ági!

A szállodáról szállásfoglaló oldalakon olvashatsz véleményeket, inkább rosszak a vélemények róla. A környék átlagos, ami közel van az a Montmarte, és a Moulin Rouge.
#287 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.09.12. - 16:36
Kedves Tibi!
Kérlek írd meg nekem, hogyan jutok el az Altona nevű szállodába, ha a gép a Beauvais-ra érkezik! Nagyon szépen köszönöm előre is válaszod!
Üdv. Ági
#288 - Molnár Ági - 2015.10.03. - 09:02
Kedves Ági!

Először reptéri busszal. A busz az 1-es metró Porte Maillot állomásához érkezik. Onnan 1-es metróval Charles de Gaulle-Etoile állomásig, onnan pedig 2-es metróval Barbès - Rochechouart állomásig. Onnan rövid gyaloglás: https://goo.gl/maps/U7jAtVReaFm
#289 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.10.03. - 19:15
Szia Tibi,
holnap reggel indulunk Párizsba, és hála az oldalnak és Neked teljesen felkészültnek érzem magam :) Ehhez az is hozzá tesz, hogy pár éve már jártam ott egyszer, de nagyon jó, hogy itt az oldalon minden infó friss,nem kell külön keresgetnem a nevezetességek oldalán. Köszi és csak így tovább :)
Kriszta
#290 - K. Kriszta - 2015.10.10. - 12:40
Szia!

Köszi a visszajelzést, jó utat! :)
#291 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.10.10. - 17:31
Sziasztok!Segitségre lenne szükségem:)Kedd reggel erkezunk meg Párizsba Beauvais reptérre és el kell jutnunk 13 rue du Val de Marne
Gentilly, 94250-ra az
ibis Paris Porte d'Italie szállodába.Hogy tudunk legkönnyebben oda jutni?Köszönöm
#292 - Kata - 2015.11.06. - 18:04
Szia!

Busz a reptérről Porte Maillotig. Onnan 1-es metró Chatelet állomásig, onnan pedig RER B Gentilly állomásig (nem lesz érvényes a T+-jegy, RER-jegy kell Gentillyig, vagy ha valamilyen bérletetek lesz, az is jó). Innen 10 perc gyalog:
https://goo.gl/maps/NtbVDXdZvbR2
#293 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.11.07. - 13:23
Szia!
Nem jártunk még Párizsban. Most készülünk karácsonykor. Egy kicsit félünk az ünnepi nyitvatartásoktól. Dec23-27. (23,27 utazás) Azt olvastam egy pár nevezetességnél ,hogy dec25 zárva. De csak ez az 1 nap? Az nem vészes. Max aznap olyan dolgokat nézünk meg ,ahová nem kell bemenni. Van ezzel kapcsolatban infód?
Előre is köszi: M :)
#294 - Márta - 2015.11.11. - 08:11
Szia!

Valóban, december 25.-én van csak zárva több nevezetesség, de pl. az Eiffel-torony aznap is nyitva.
#295 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.11.11. - 12:45
Kedves Tibcsi! Egy olyan kérdéssel szeretnék hozzád fordulni, hogy az egyik barátommal jövő májusban mennénk egy hétre Párizsba, és szeretnénk egy 1 napos kirándulásra menni a Loire menti kastélyokhoz, megnézni 1-2 kastélyt. Kerestem neten buszos utazásokat, de 1 napost nem találtam. Tudnál ebben segíteni, hogy hogy tudnám megszervezni? Válaszodat előre is köszönöm. K.
#296 - Karesz - 2015.11.22. - 15:17
Kedves Karesz!

El tudsz jutni Paris-Montparnasse állomástól TGV-el Tours-ig, kb. 1 óra 15 perc alatt, közvetlen vonatokkal. Toursból pedig indulnak túrák a kastélyokhoz.
#297 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.11.22. - 19:17
Köszönöm gyors válaszod! :)
#298 - Karesz - 2015.11.24. - 18:10
Szia!

Január 24-én megyünk párommal Párizsba. A Beauvais reptérre érkezünk. A transzferbuszról leszállva hogyan tudunk eljutni a szállásunkra metróval? A cím: 21 Rue Vicq D'azir, 10. République, 75010 Párizs, Franciaország
Előre is nagyon szépen köszönöm! :)
#299 - Böbe - 2016.01.06. - 19:09
Szia!

1-es metróval Charles de Gaulle-Etoile, majd 2-es metróval Colonel Fabien állomásig kell menni, majd gyalog:
https://goo.gl/maps/rvDkbe4e49p
#300 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.06. - 22:05
Nagyon szépen köszönöm.
Megnéztem utána én is a google térképet és láttam, h van olyan variáció is,h csak 2-es metróval,csak akkor többet kell sétálni. Próbálunk a jegyekkel spórolni. :)
#301 - Böbe - 2016.01.07. - 12:25
Igen, úgy is lehet. De felesleges: ha átszállsz a metrón, akkor is csak 1 jegyet kell használnod.
#302 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.07. - 16:43
90 percig érvényes egy jegy?
Akkor tényleg felesleges sétálni. Köszönöm a segítséget! :)
#303 - Böbe - 2016.01.11. - 09:38
Igen, az Útikalauz, utazási tippek, tanácsok menüpontban olvashatsz erről, és a többi jegytípusról:
http://utazas-nyaralas.info/parizs/utikalauz.html#jegytipusok
#304 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.11. - 09:44
Az Eiffel toronyba a lépcsőn való feljutás milyen? Van egy enyhe tériszonyom. Így is kivitelezhető? Lépcsőzés közben le lehet látni? A lépcsőfokok lyukacsosak?
#305 - Böbe - 2016.01.15. - 08:31
Lépcsőzés közben oldalra látsz rácson keresztül, a lépcsőfokok nem lyukacsosak.
Ilyen: https://www.youtube.com/watch?v=FVEP4ZuH7ps
Nem tudom a tériszonyod mennyire enyhe, pontosan hogyan jelentkezik, mindenesetre nagyon magasan vannak szintek.
#306 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.15. - 09:40
Kedves Tibcsi!

Egy barátnőmmel 4 napra megyünk, és vasárnapra megvesszük az ifjúsági napijegyet. A többi napra a 10 db-os gyűjtőjegy tűnik kifizetődőnek, a szállásunk a Ledru- Rollin metrómegálló mellett lesz. Az egyik kérdésem a Louvre-ral kapcsolatos. Mindketten 25 év alattiak vagyunk, ezért nem tudjuk se online megvenni a jegyet, és gondolom a jegykiadó automata sem tudja kezelni az EU-s személyinket az általad ajánlott bejáratnál. Ebben az esetben mit javasolnál, hogy kerüljük el a hosszú sort? Menjünk nyitásra, vagy mi lehet a megoldás? A Notre Dameba vasárnap délután mennénk, egyszer amikor voltam Párizsban régebben, nagyon hosszú sor fogadott ott, vajon most is erre számíthatunk? (Ezen a héten vasárnap mennénk)
A Flunch nevű étteremláncnál tényleg megéri enni?
Ezt az információt hallottam
Köszönöm a segítségedet előre is!
Üdv: Orsi
#307 - Orsi - 2016.01.21. - 15:32
Kedves Tibcsi!
Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra. Mi 2016 február végén megyünk Párizsba és a segítségeddel már megterveztem a legoptimálisabb helyi közlekedésünket (bérletek, jegyek), illetve megvettem online az Eiffel toronyba is a jegyeket! Minden ment flottul! És köszönöm az ötletet a Montparnasse toronyról is, tervezem valamelyik nap, hogy az ottani kilátót is meglátogatjuk! Köszi, hogy felraktad a nyitvatartási időket, hogy melyik helyi buszokkal tudjuk megnézni a várost (mi már Londonban is így csináltuk)! Megpróbálok mindent elolvasi innen még indulás előtt! Egyébként te honnan tudsz ennyi mindent? Talán ott élsz? Szép napot!
Üdv: Zsuzsa
#308 - Szunyoghné Rácz Zsuzsanna - 2016.01.22. - 10:21
Kedves Orsi!

Így januárban nem annyira vészes a helyzet. A Louvre-ba a metróból menjetek, csak valóban, az automatában ott nem tudtok ingyen jegyet venni, a pénztárhoz kell majd menni.
A Flunch valóban olcsó, viszonylag jó ár/érték arányú, de csodákat nem kell várni :)
Jó utat! :)


Kedves Zsuzsa!

Örülök, hogy hasznos információkat találtál, jó utat, szép napot! :)
#309 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.22. - 14:57
Jó napot!
Olyan kérdésem lenne, hogy jövő héten kedden megyünk Párizsba a barátommal. Szeretnénk online megvenni a jegyet a Louvre és Orsay múzeumba. A weboldalon a jegyvásárlásnál nem kell életkort megadni. Az tiszta sor, hogy neki megveszem, mert 32 éves, de én 23 éves vagyok. Nekem kell valami jegyfoglalás vagy csak a helyszínen oda adom a személyigazolványomat és bemehetek együtt a párommal?

Köszönöm a választ!
#310 - Nagy Kinga - 2016.02.02. - 10:02
Előző vagyok!
Esetleg abban tudnál segíteni, hogyan jutunk el a 11, Rue Burq, Butte-Montmartre, Párizs XVIII. kerülete, 75018 Párizs, Franciaország címre, a Paris Nord-tól (TGV-vel megyünk)?

Köszönöm szépen!
#311 - Nagy Kinga - 2016.02.02. - 16:47
Kedves Kinga!

Sajnos online nem lehet ingyen jegyhez jutni a Louvre-ban és az Orsay-ban, elméletben sorban kell állni ingyen jegyért (a Louvre-ban az automatában sem szerezhető ez be, csak a pénztárban), nem lehet soron kívül bemenni, de hogy éppen hogy nézik, azt nem tudom.
Eljutás 54-es busszal Blanche megállóig.
Vagy lehet egyszerűbb egy idegen városban inkább metróval: 4-es metróval Marcadet-Poissonniers állomásig, majd onnan 12-es metróval Abbesses állomásig, majd gyalog:
https://goo.gl/maps/8mpaPBBSUj62
#312 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.02.02. - 19:21
Kedves Tibcsi!

Az Orsay muzeumban van lehetöség csomagmegörzésre?mert vonattal érkezünk lesz egy kézitáska egy hátizsák és egy kicsi bőrönd,de mivel a szállást csak később tudjuk elfoglalni az a terv,hogy addig orsay muzeum lesz a program.
#313 - Németh Éva - 2016.02.08. - 16:49
Kedves Éva!

Erre a kérdésre már válaszoltam neked a Látnivalók IV. menüpontban:
http://utazas-nyaralas.info/parizs/latnivalok-4.html
#314 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.02.08. - 17:09
Szia Tibcsi
Köszi szépen a sok hasznos tanácsot.Február végén szeretnénk egy hosszúhétvégét tölteni Párizsban.A szállasunk Hotel Lodge du Centre ,megszeretnélek kérni segits hogyan jutunk odáig a Porte Maillot-rol.Köszi szépen
#315 - Melinda - 2016.02.11. - 18:47
Szia!

1-es metróval Concorde állomásig, majd 8-as metróval Grands Boulevards állomásig, majd gyalog:
https://goo.gl/maps/Kp6e6tFF8Rq
#316 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.02.12. - 00:43
szia, most február 21-24 ig kint leszek párizsban és tudnál segiteni pár dologban?
az e-mail cimem patersky9@gmail.com ha irsz akkor leirnám részletesen, rengeteg kérdésem lenne azért nem irom le ide mindet ugyhogy ha van időd irj kérlek, köszönöm üdv.
#317 - Szabados Patrik - 2016.02.15. - 20:57
Szia!

Ha ide leírod a kérdéseidet, akkor tudok rájuk válaszolni, még ha sok is, mint korábban mindenkinek, ennek nem az e-mailezgetés lenne a módja, ill. hogy én e-mailt írjak neked.
#318 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.02.15. - 21:23
Kedves Tibcsi!

Április 10-én megyünk az Eiffel- toronyba.
Szerinted mennyi időt kell a 2. emeleten várni, hogy jegyet vegyek a harmadikra? A 2-ig online veszem.
Sok segítséget kaptam az oldaladtól.
Köszi. Emma
#319 - Nagyné Balogh Emma - 2016.03.07. - 15:29
Kedves Emma!

Attól függ, épp hogy jönnek össze az emberek. 0-30 perc között van a sorbanállás a 2. emeleten, az biztos hogy jóval kisebb a sor mint lent.
#320 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.07. - 20:39
Kedves Tibi:-)

Online szeretném megvenni a jegyet az Eiffel-toronyba a 3. szintre.
Ezzel a jeggyel megnézhetem a 2. és első szintet is vissza lefele jövet?

Köszi, Andi
#321 - Andi - 2016.03.14. - 14:59
Kedves Andi!

Természetesen igen, akár odafele is. Úgy megy fel a lift, hogy először a 2. szintre, és onnan a 3. szintre egy másik.
#322 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.14. - 15:12
Kedves Tibi,

szeretném a segítSégedet kérni. Áprilisban Párizsba utazom, a gép Beauvais reptéren száll le, transzferbusszal beutazok Porte Maillotba és onnan szeretnék eljutni a szállasra, ami a Premiere Classe Paris Ouest Pont De Suresnes nevet viseli és a pontos címe 17 Boulevard Henri Sellier, 92150 Suresnes. Mivel tudnék eljutni a szállasra ? (delutan hétkozben erkezek), délutan még megoldhato lenne, de haza fele 9.10 kor indul a gép és a transzferbusz pedig 6.10 kor. hogyan érhetek oda ? A másik kérdesem, pedig az lenne, hogy a szállasrol mivel a legegyszerubb megkozeliteni az Eiffel tornyot?

Elore is koszonom a válaszod,

Udvozlettel, Evelin (SVK)
#323 - Evelin - 2016.03.17. - 14:17
Kedves Evelin!

A Porte Maillottól 244-es busszal Rue des Bourets - Pont de Suresnes állomásig (7 megálló).
Már van bőven busz ahhoz, hogy 6 körül a Porte Maillotra érj, pl. az útvonatervező szerint, hétköznapot nézve, 5:46-kor, ami 5:54-re odaér.
Eiffel-torony: T2-es villamos Issy - Val de Seine állomásig, majd RER C Champ de Mars Tour Eiffel állomásig.
Vagy vissza 244-essel a Porte Maillotig, majd onnan RER C az Eiffel-toronyig, vagy pedig a Porte Maillottól 1-es metró Charles de Gaulle Etoile állomásig, majd 6-os metró Bir-Hakeim állomásig.
#324 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.17. - 18:18
Kedves Tibi!

Szeretném megkérdezni, hogy a 16 éves lányomnak kell ingyenjegyet váltani vagy a diákigazolvánnyal tud bemenni a múzeumokba?

köszönettel Andrea
#325 - Horváth Andrea - 2016.03.23. - 19:47
Kedves Andrea!

18 év alatt általában nem kell ingyenjegy.
#326 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.24. - 13:58
Kedves Tibor!
Köszönöm a választ. Azért kérdeztem mert magunknak online megvásároljuk a jegyet.Tehát a gyerekkel akkor már nem kell sorban állni csak fel kell mutatni a diákot? Pl. a Louvre-ban?

köszönöm Andrea
#327 - Horváth Andrea - 2016.03.24. - 14:08
Kedves Andrea!

A biztonsági ellenőrzéshez sorban kell állni, egyébként jegyért nem. Személyi igazolvánnyal (ill. lehet diák is jó) lehet igazolni az életkort.
#328 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.24. - 14:14
Szervusz Tibi!
Szerdán 21:50 kor érkezünk az Orly-ra , tudnál utvonal tervet adni , hogy mivel tudnánk eljutni a Crowne Plaza szállodába a 10 Place De La Republique-ra. Nagyon jó az oldal,hetekig tervezgettem az itt található információk segítségével a 6 napos utunkat.
Válaszod előre is köszönöm, üdvözlettel,
András
#329 - Minda András - 2016.04.18. - 18:56
Szia!

Örülök, hogy hasznos információkat találtál!
Busz a RER C-hez, majd RER C-vel Gare d'Austerlitz állomásig, majd onnan 5-ös metró République állomásig.
#330 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.18. - 22:57
Kedves Tibi,
Május 21-26 között leszünk Párizsban. Megpróbáltam jegyet venni online az Eiffel-toronyba a megadott linken, de a legkorábbi foglalható időpont júliusban van. Mit tanácsolsz, melyik oldalt nézzem meg a sok "skip the line" szolgáltatást kínáló közül? Mivel 2 napot a Roland Garroson töltünk, csak a vasárnap és a szerda maradt városnézésre, ezért a sorállást mindenképp szeretném elkerülni.
Másik kérdésem, hogy a Roland Garrosra szerinted a Holiday Inn PARIS - PORTE DE CLICHY vagy a Crowne Plaza PARIS-REPUBLIQUE van közelebb a pályához?
Előre is köszönöm válaszod,
Mariann
#331 - Major Marianna - 2016.05.01. - 22:31
Kedves Mariann!

Nem ismerem a többi oldalt, ha megbízhatónak tűnik, és nem annyival magasabb az ár, akkor vegyél máshol. A getyourguide jónak tűnik, de ott is 36 EUR.
A Crowne Plaza közelebb van, de onnan is több mint fél óra.
#332 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.02. - 11:00
Nagyon köszönöm Tibi! Megpróbálom. Ha másképp nem megy, akkor reggel megyünk és sorban állunk, de ki nem hagyjuk :) Köszönöm,
Mariann
#333 - Major Marianna - 2016.05.02. - 21:56
Szia Tibi!
Sikerült jegyet vennem, bár csak a 2. emeletig, de majd ott várunk kicsit a feljutásra :) Újabb lehetőségem van a szállást illetően. Szerinted a Crowne Plazatól vagy a Holiday Inn Notre Dame-tól jutunk el könnyebben a Roland Garrosra?
Köszönöm a segítséged!
Mariann
#334 - Major Marianna - 2016.05.12. - 22:41
Szia!

Hasonló az eljutás a két szállásról.
A Crowne Plázától a szállás közeli République metrómegállóból 9-es metróval Michel Ange-Molitor állomásig, kb. 25-30 perc, majd 15 perc gyalog.
A Holiday Inn Notre Dame-tól a szállás közeli Odéon metrómegállóból 10-es metróval Port d’Auteuil állomásig, kb. 20-25 perc, majd 15 perc gyalog.
#335 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.12. - 22:53
Nagyon köszönöm a gyors választ! Akkor ebből a szempontból mindegy, melyik. A látványosságok és az esti programok szempontjából Te melyiket választanád?
Köszi, M
#336 - Major Marianna - 2016.05.12. - 23:24
A Crowne Plaza is viszonylag a belvárosban van, de a Holiday Inn Notre Dame még inkább, még közelebb mindenhez, és nagyon jó helyen, a latin negyedben, ami az egyik legjobb rész.
#337 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.12. - 23:29
Köszönöm! Sokat segítettél :) Notre Dame-nál maradunk.
Mariann
#338 - Major Marianna - 2016.05.14. - 22:36
Kedves Tibcsi!
A 6 éves kisfiam mindenképp szeretne felmenni a Notre Dame tornyaiba a vízköpőket megnézni. Az egyik kérdésem az lenne, hogy milyen a feljutás a toronyban (van egy kis klausztofóbiám..), a másik pedig hogy az Eiffel tornyot lehet e látni a toronyból?
Köszönöm
vberna
#339 - vberna - 2016.05.15. - 10:10
Kedves vberna!

A Notre Dame tornyába szűk csigalépcső vezet fel, nem vagyok szakember, de lehet hogy klausztrofóbiával nem ajánlanám. Az Eiffel-tornyot lehet látni viszont onnan a távolban.
#340 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.15. - 23:31
Köszönöm a válaszod! :)
#341 - vberna - 2016.05.17. - 19:52
Kedves Tibor! Mi jun 8-22ig neznenk meg Parizst. Szerinted ,foglaljunk online jegyeket vagy bizzuk a szerencsere es vegyuk meg helyben? Sok mindent szeretnenk megnezni, de meg a sorrendet nem igazan tudjuk.Elore is koszonom! Marianna
#342 - Kepes Marianna - 2016.05.28. - 16:25
Kedves Marianna!

Van, ahova mindenképp érdemes előre jegyet foglalni, pl. az Eiffel-torony, másképp nagyon nagy a sor. De sajnos ahogy megnéztem, már nem igazán van jegy oda a ti dátumotokra, ahhoz túl korán ez az időszak, így elfogytak, de érdemes azért még megnézni.
#343 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.30. - 18:51
Kedves Tibor!
Nagyon koszonom! Akkor reszletesebben tervezunk.
Sok segitseget kaptam a tobbi valaszodbol is!
Az Eiffel toronyba lepcsozni" szeretnenk" es oda a jegyet csak a deli oszlopoknal levo penztarnal lehet megvenni . A masodik emeleten pedig 6euro a jegy ha tovabb szeretnenk menni , lifttel.- ez az informacio a "toureiffel.paris"tol van.
Szep nyarat!
Marianna
#344 - Kepes Marianna - 2016.05.31. - 17:28
Kedves Tibor!
Férjemmel a 25 éves házassági évfordulónkat szeretném ünnepelni Párizsban!Már lefoglaltam a szállást és a repülő jegyet!A legnagyobb félelmem az hogy idegen nyelvet nem beszélünk így tartok attól hogy 3 nap alatt sok dolgot nem tudunk majd megnézni!A segítségedet kérném,ha megírnám hogy miket szeretnénk megnézni,meg terveznéd tömegközlekedéssel az utat?
Várom válaszod!Köszönettel Irma
#345 - Lengyel Andrásné Irma - 2016.06.02. - 14:35
Kedves Marianna!

Köszönöm, a 2. emeleten vehető jegy áráról nem volt pontos információm. Jó utat!


Kedves Irma!

Valamivel megnehezítheti az utazást, de nem kell feltétlenül ahhoz nyelvtudás hogy bármit megnézzetek, csak felszálltok a metróra, és leszálltok az adott helyen, minden jól ki van táblázva, az adott helyen pedig nem kell ahhoz szintén nyelvet beszélni, hogy kifizessétek a belépőjegyet, mutathatjátok, hogy 2 jegyet kértek, vagy annyit elmondtok angolul. A tömegközlekedési jegyeket is megvehetitek akár úgy is, hogy papírra felírjátok, mit kértek. Vagy használhattok városnéző buszt is akár. Letölthető okostelefonra offline használható térkép is (here, maps.me alkalmazások, az adott térkép letöltésével), a Párizs térkép menüpontban is látszik a nevezetességek egymáshoz való elhelyezkedése.
Minden nevezetességnél megtalálható itt az oldalon a tömegközlekedési eljutás, használható a metrótérkép, és a magyar nyelvű Google térkép tömegközlekedési útvonaltervezője is. De ha 1-2-t ideírsz, meg tudom írni a tömegközlekedési eljutást, de azért 3 nap tömegközlekedését, az összes nevezetességhez eljutást (pláne ha a sorrend is képlékeny) azért nincs időm megtervezni nektek.
#346 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.02. - 15:10
Kedves Tibor!
Köszönöm a gyors választ,a legfontosabb a reptérről eljutni a szállásig, CDG 2D terminál- 15 rue godefroy hotel Neptun és innen az Eifel toronyig.Ha ez a kettő sikerül már a többit megoldjuk!köszi
#347 - Lengyel Andrásné Irma - 2016.06.03. - 11:23
Kedves Irma!

A reptérről RER B-vel Denfert-Rochereau állomásig, ott átszállás 6-os metróval, mellyel Nation irányába, Place d'Italie állomásig kell menni, majd gyalog:
https://goo.gl/maps/6CuwsPKTc5F2

A szállodától az Eiffel-torony egyszerűen 6-os metróval, Charles de Gaulle-Etoile irányába, Bir-Hakeim állomásig.
#348 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.03. - 18:33
Kedves Tibor! Nagyon köszönöm az oldal infóit, klasszul felkészültünk. ???? Jún.15-19-ig leszünk kint. Sajnos nem figyeltük a focit, nem érdekes számunkra és most tartunk kicsit a felhajtástól. Hol van a meccs helyileg, illetve van-e olyan rész, amit érdemes lesz elkerülnünk? Nagyon köszi, csak így tovább, Vera
#349 - Vera - 2016.06.09. - 10:55
Kedves Vera!

A meccsek a városon kívül vannak, nem arra amerre jártok, a Parc des Princesben, és a Stade de France-ban. Meccsek e 2, Párizs környéki helyszínen: június 10., 12. 13. 15. 16.18. 21. 22. 25. 27., július 3., július 10.
Nagy kivetítő, szurkolói zóna lesz az EB idején a ez Eiffel-toronynál, ill. lehet még más helyeken is.
#350 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.09. - 15:41
Nagyon köszönöm a gyors választ. Szuper, hogy ennyi energiát tesztek az oldalba, nagy segítség az utazóknak.
Minden jót, Vera
#351 - Vera - 2016.06.09. - 23:09
Kedves Tibor! Barátnőmmel július 18-án repülünk Franciaországba. A Paris-Beauvais reptéren szállunk le. Szállásunk viszont Bezonsban lesz a 22 Rue Jean Foulonneau alatt. Mindenképpen busztranszferrel kell eljutnunk Párizsba és onnan tovább Bezonsba, vagy létezik másik tömegközlekedésési eszköz, amivel közvetlenül eljuthatnánk a szálláshelyre? A következő napokban erről a szálláshelyről utaznánk Versaillesba, következő nap Disneylandbe. Hogyan tudnánk közvetlenül odajutni tömegközlekedéssel? Ön hogy tervezné a Bezonsból Párizsig vezető utat, ha tömegközlekedést használna? Nem találtam útvonaltervezőt, ezért fordulok Önhöz. Válaszát előre is köszönöm. Éva
#352 - Vereckei Éva - 2016.06.24. - 17:24
Kedves Éva!

Igen, be kell menni busszal Párizsba, Porte Maillotig.
Onnan 1-es metróval La Defense végállomásig, majd onnan megy a T2-es villamos Bezonsba, a Pont de Bezons végállomásig. Onnan még 272-es busszal kell menni Albert 1er megállóig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/5roZ7hpYgiD2

Párizsba, Versaillesba ugyanígy, visszafele, be kell menni busszal, majd villamossal La Defense-ig, és onnan a megfelelő metróra, RER-re, stb. szállva lehet eljutni a kívánt helyre, a látnivalók oldalakon megadottak alapján. Disneyland esetében nem feltétlenül kell visszamenni La Defense-hez, egyszerűbb a 272-es busszal GARE DE SARTROUVILLE-RER megállóig, és onnan a RER A-val Disneylandbe.
Bezons a 4-es zóna.
#353 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.27. - 00:05
Kedves Tibor! Nagyon szépen köszönjük! Éva
#354 - Vereckei Éva - 2016.06.27. - 18:38
Szia!

Augusztus 1-én érkezünk Beauvais-ba és onnan vonattal megyünk Párizsba. Augusztus 5-én jövünk vissza. Ezt a 4 napot szeretnénk feleségemmel hasznos letölteni, segítenél ötleteiddel gazdagítani a szervezést?

Köszi:
Robi
#355 - Lakatos Róbert Sándor - 2016.07.11. - 20:22
Szia!

Itt az oldalon a Látnivalók I-V. menüpontban rendkívül sok ötletet találsz, hogy mit érdemes megkérdezni. illetve ha van konkrét kérdésed, szívesen válaszolok, mert általánosságban nem tudok válaszolni, nem tudom pontosan mire gondolsz.
#356 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.12. - 01:42
Szeretnék érdeklődni,hogy a 18-25 éves EU-s állampolgárok számára minden időben ingyenes belépéshez elég-e a személyi igazolvány? Illetve ilyenkor nekünk is sorba kell állni pl. a Louvre-ban? Köszönöm a szíves választ :)
#357 - Anna - 2016.07.12. - 12:02
Igen, elég a személyi, ugyanakkor sorban kell állni ingyen jegyért.
#358 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.12. - 13:59
Kedves Tibi, köszönöm az előző infót. Kérdezném még, hogy amennyiben 3 napig a Hotel du Mont Blanc-ba leszünk, megnéznénk mondjuk például Montparnass torony, Louvre, Eiffel, Montmarte, Opera, Invalidusok-at és nem bírnánk a gyaloglást, milyen típusú tömegközlekedési jegyet jegyet javasolsz? Esetleg amibe van visszafelé Charles de Gaulle reptéri visszaút is. Köszönöm szépen előre is:)
#359 - Stella - 2016.07.13. - 18:53
Kedves Stella!

Amennyiben maximum csütörtöki nap folyamán érkeztek a héten, nem annál későbbi napon (tehát péntek, szombat, vasárnap már nem jó), és úgy ahogy írod, nem gyalogolnátok, tehát akár lenne napi 5 vagy több utazás, akkor Navigo Decouverte hetijegyet vegyetek, érvényes a reptérre is vissza.

Amennyiben viszont pénteken, szombaton, vagy vasárnap érkeztek, akkor, napi utazási számtól függően gyűjtőjegy vagy napijegyek, vagy ha 26 éven aluliak vagytok, hétvégi napokon ifjúsági napijegy, és mindhárom esetben külön vissza jegy a reptérre.
#360 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.15. - 03:01
Kedves Tibi!
Aug. 3-án (reggel 9-re érünk a Beauvaris Tille repülőtérre) megyek a lányommal, aki most lesz 24 éves 21-én, és 9-én utazunk tovább a Paris Nord pályaudvarról Londonba. Szeretném a segítségedet kérni a következőkben:
1. Melyik helyi közlekedési formát válasszuk, hogy olcsóbban jöjjünk ki és minél több látványosságot meg tudjunk nézni? Paris Visit 1-5 zóna vagy a heti esetleg a havi bérletet vegyük meg? Illetve mi az amelyiket itthon forintért érdemes megvenni?
2. A lányomnak sok helyen azt olvastam, hogy 26 év alatti EU-s tagállamnak ingyenes, de mellette szerepel, hogy "múzeumbérlet érvényes". Ez valamelyik kártyával lehetséges?
3. Versailles vagy Disney is szóba jön, de ott meg nem tudom, hogy befizessünk egy iroda által szervezett programra vagy önállóan menjünk ki, illetve melyik éri meg jobban?
Elnézést a sok kérdésért, de napok óta ezeken agyalok, már teljesen belezavarodtam.
Köszi előre is a segítségedet.
#361 - Eleonóra - 2016.07.20. - 08:34
Ja, és azt elfelejtettem megírni, hogy a szállásunk Párizsban: Arc Paris Porte D'Orleans 11 Rue Gabriel Peri, Montrouge.
Ismételten köszönök mindent.
#362 - Eleonóra - 2016.07.20. - 15:36
Kedves Eleonóra!

Paris Visite sose éri meg. A hetijegy lesz a legjobb 7.-éig így, hogy mennek Versailles-ba, meg Disneylandbe is, pláne.
Igen, múzeumbérletet lehet venni Önnek, amennyiben megérné, annyi múzeumot megnézne, erről részletek az Útikalauz, utazási tippek, tanácsok menüpontban.
Nem tudom milyen iroda milyen programjára gondol, de nem hiszem, hogy olcsóbb lenne, önállóan jól meg lehet őket nézni.
#363 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.21. - 03:15
Kedves Tibcsi!

Augusztus 5-7-ig leszünk Párizsban 2 barátnőmmel. Érdeklődnék, hogy milyen jegyet érdemes vegyünk a tömegközlekedésre, ha készülünk Disneylandbe is és a szállásunk a Arc Paris Porte D'orleans. Nekünk is megérné a heti jegy erre a 3 napra?
Illetve érdeklődnék, hogy van e más megoldás a Beauvais repülőtérre jutásra? Az információim szerint 10:25 kor indul a busz Porte Maillotról Beauvais reptér felé és 11:40 re ér oda, a mi gépünk pedig már 13:25 kor indul és nem szeretnénk lekésni a járatot.

Válaszát előre is köszönöm, Edina
#364 - Edina - 2016.07.26. - 16:02
Kedves Edina!

Augusztus 5. péntek, aznap már nem lehet megvenni a hetijegyet. Így a megfelelő jegy attól függ, hány évesek vagytok, melyik nap mentek Disneylandbe.
Elég kimenni általában az "ajánlott" busszal a reptérre, és bőven elég ennyivel előtte kiérni. Ennek ellenére, ha szeretnétek, mehettek bármelyik korábbi busszal, pl. a 10:05-össel, a buszok menetrendje itt:
http://www.aeroportbeauvais.com/horaire_bus.php?lang=eng
#365 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.26. - 16:25
Kedves Tibcsi!
Rendben köszönöm,
25 évesek vagyunk és szombati napon megyünk Disneylandbe.
Köszönöm, Edina
#366 - Edina - 2016.07.27. - 15:04
Ez esetben a legjobb: pénteken, utazási számtól függően sima jegyek, gyűjtőjegy, vagy napijegy.
Szombatra egyértelműen 1-5-ös zónás hétvégi ifjúsági napijegy.
Vasárnapra pedig 1-3-as zónás hétvégi ifjúsági napijegy (ha nem utaznátok túl keveset hozzá)
#367 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.01. - 01:00
Kedves Tibcsi!

2016.09.23-án pénteken érkezünk reggel a Beauvaisra onnan Párizsba és hétfőn utazunk vissza a szállásunk 236 rue des Pyrénées, Ménilmontant, Párizs XX. kerülete, 75020 lesz a reptéről busszal lehet bejöni Párizsba onnan erre a párnapra közlekedés szempontjából milyen bérletet lenne érdemes vennünk 3-an lennénk 30 feleletiek igazából a szállásunk miatt kérdezem hogy melyik zónába tartozunk Párizban szeretnénk maradni csak a nevezetességeket nézzük meg talán Versailles mennénk el ha szerinted érdemes várom kedves válaszod és segitséged
#368 - Norbi - 2016.08.03. - 13:18
Kedves Norbi!

A szállás metróállomás közelében van, tehát 1-es zóna, így bármilyen jegy szóba jöhet. Utazási számtól függően gyűjtőjegy, vagy napijegyek. A Versailles-os napra, amennyiben megérné, akkor magasabb zónás napijegy. Az Útikalauz, utazási tippek, tanácsok menüpontban le van írva, hogy mikor melyik jegy éri meg.
#369 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.04. - 01:08
Kedves Tibcsi!

Barátnőmmel két hét múlva utazunk Párizsba. 25, illetve 24 évesek vagyunk, és az lenne a kérdésem, hogy a 26 éves ingyenes belépés a kijelölt múzeumokba még érvényes-e? Illetve kell-e valamilyen kártyát kiváltanom, hogy 26 éven aluli vagyok, vagy mindenképp sorban kell állnom az ingyen jegyért? Előre is köszönöm a választ!

Üdv

Zsolt
#370 - Zsola - 2016.08.06. - 21:06
Kedves Zsolt!

Igen, 2016-os árak vannak fenn, ingyenes a belépés a múzeumokba, személyivel lehet igazolni az életkort, és sorba kell állni.
#371 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.07. - 02:44
Kedves Tibcsi!

Köszönöm a gyors választ!

Üdv

Zsolt
#372 - Zsola - 2016.08.07. - 13:03
Kedves Tibor! Mi decemberbe megyünk csak a férjemmel, de szeretnénk ha minden zökkenőmentesen alakulna. A Montmarte negyedben foglaltunk szállást az Abbesses és a Blanche metrómegálló közelében, és szeretnék róla meggyőződni hogy jól döntöttünk-e. Bármilyen véleménynek, személyes tapasztalatnak örülnénk. Köszönjük előre is. Szuper az oldal :) Sz & K
#373 - Szani - 2016.08.09. - 22:38
Kedves Szani!

A Montmarte alatti részek, utcától, környéktől függően, nem feltétlenül a legjobb helyek Párizsban, ott van a piros lámpás negyed, stb., de nem lesz baj, azért nem is nyomornegyedek.
#374 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.10. - 01:21
Köszönöm a gyors választ, leginkább a közbiztonságra gondoltam, én ugyanis kicsit parázok, de biztos nem lesz baj. :)
Téli programokról sehol nem találtam infot, tudnál esetleg ebben is segíteni. Dec. 1-5-ig leszünk, lesz akkor már karácsonyi vásár. Mert valahol olvastam hogy pl. az Eiffel toronynál csak később nyit. Pedig reméltem hogy tudunk ott korcsolyázni :) Köszönöm még egyszer. Üdv: Szani
#375 - Szani - 2016.08.10. - 19:59
Kedves Tibi!
Október első vasárnapján mennénk dél körül a Louvre-ba. Akkor is lehetséges a Galerie du Carrousel alsó szintjéről az (ingyenes )belépés? Köszönöm szépen előre is. Üdv: Stella
#376 - Stella - 2016.08.16. - 21:12
Kedves Stella!

Igen, akkor is nyitva van az a bejárat.
#377 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.18. - 16:58
Szia Tibcsi
Meg szeretnem kerdezni,hogy a Port Maillot_tol hogyan lehet eljutni a Hotel Residhome Nanterre -hez ,a cim 521 boulevard des Provence Nanterre.Koszi szepen.
#378 - pal-magos melinda - 2016.09.12. - 11:17
Szia!

1-es metróval La Défense-Grande Arche végállomásig, majd onnan RER "A"-val Gare de Nanterre Universite állomásig,
majd gyalog: https://goo.gl/maps/P1BidpTjAJD2
Már a 3-as zónában lesztek.
#379 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.09.13. - 00:31
Kedves Tibcsi,
2 gyerekkel készülök Párizsba(14,11 évesek). Tudnál ajánlani olyan szállodát,ami jó környéken van,de nem észvesztően drága? Még egy kérdés: Bagnolet mennyire biztonságos környék? Köszönöm válaszod előre is :) Anikó
#380 - Szabó Anikó - 2016.09.26. - 00:50
Kedves Anikó!

Párizs határain belül szinte bárhol is van a szállás, az jó környék, Inkább az a kérdés, mi mégis a rosszabb környék, ezek az északi külvárosok (már inkább Párizs határain kívül), a Montmarte alatti, tőle délre lévő részek, illetve a vasútállomások környéke sokszor. De ha van konkrét szállás, amit kiválasztottál, akkor szívesen megmondom, hogy jó környék-e. Szóval szerintem egyszerűbb általában szállást keresni a megfelelő ár alapján, és aztán nézni az értékelések alapján, vagy én megmondom, hogy jó környék-e az.

http://www.booking.com/searchresults.html?city=-1456928&aid=338579

http://www.hotelscombined.com/hu/City/Paris.htm?a_aid=9088

Bagnolet biztonságos környék.
#381 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.09.27. - 18:01
Kedves Tibcsi,köszönöm a válaszodat :)
Hirtelenjében ezeket a szállásokat találtam
-Ibis Budget La Villette 19éme
57-63 Avenue Jean Jaures 19. Arr. Buttes Chaumont

-Campanile Paris 19- La Villette
19 Buttes Chaumont

-Hotel Ambassadeur
153 Rue Legendre, Batignolles-Monceau, Arr.17

-Median Paris Congrés
6á8 Boulevard Douaumont, Batignolle-Monceau 17.ARR

-Media
Latin negyed

-Mertopol
98 Rue de Maubeuge ARR.10
Szerinted melyikbe érdemes foglalnom,ami biztonságos és nem kell túl sokat metrózni mondjuk az Eiffel-toronyig? Onnan már gyaloglunk. Amúgy is sok sétát terveztünk a Szajna-parton :) köszönöm válaszod előre is: Anikó
#382 - Szabó Anikó - 2016.09.28. - 17:15
Kedves Anikó!

Csak tehát a környéket, és a látnivalókhoz közelséget nézve, egyértelműen a latin negyedben lévő Mediát mondom.
Az Eiffel-torony pont kicsit kiesik a többi látnivalótól, onnan azért nehéz gyalogolni, mert pont a Szajna "egyik végén" van a városban, de egyébként tényleg lehet gyalogolni a Szajna-parton pl. a Notre Dame-tól a Szajna-parton a Louvre-ig, majd onnan Champs-Elysées, Diadalív pl. egy gyalogút.
#383 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.09.28. - 22:08
Szia Tibi!

október 10-én hétfőn érkeznénk a Párizsba a délelőtti órákban a Párizs Beauvais reptérre és 14.ig péntekig maradunk.
A szállásunk a ibis Paris 17 Clichy-Batignolles (ex Berthier)
10 rue Bernard Buffet lesz. Kérdeznénk, hogy a legegyszerűbb a reptérről a hotelig az eljutás? A 4 napra (hétfőtől-péntekig) milyen tömegközlekedési bérletet, jegyet, stb érdemes venni? Csak Párizsban tartózkodnánk és szeretnénk minél többet látni Párizsból:)
Köszönjük előre is válaszod!

Sanyi&Zsuzsi
#384 - Katona Sándor - 2016.10.05. - 22:25
Szia!

A reptérről közlekedő transzferbusz után RER C-vel Porte de Clichy állomásig, majd rövid gyaloglás:
https://goo.gl/maps/FxV2wXrR4fn

4 napra a Navigo Découverte hetijegy a legjobb, de 4 db napijegy is csak 2 Euróval alig drágább, ha az 5. nap is még valamit közlekednétek (vissza kell még menni ugye a Porte Maillothoz a reptéri buszhoz pl.), akkor már még inkább a hetijegy jobb.
#385 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.10.06. - 16:33
Kedves Tibor!
Mi február 17-20 között, utazunk Párizsba, Beauvais-i reptérre, és a mi szállásunk pedig 24 Rue Maurice Jouet, 78340 Les Clayes-sous-Bois, itt van és az lenne a kérdésem, nekünk milyen tömegközlekedési bérletet vagy jegyet lenne érdemes meg venni ? és körübelül ezek a jegyek bérletek milyen árban vannak? mindenki 26 év aluli. Meg hogy a szálláshoz közel milyen látványosságokat érdemes meg nézni ?
köszönöm Vivien
#386 - Vivien - 2016.11.18. - 16:07
Kedves Vivien!

A Navigo hetijegy lett volna a legjobb, de az pénteken már nem vehető meg arra a hétre. Tehát: szombaton, és vasárnap 1-5-ös zónás (ti az 5-ös zónában lesztek) hétvégi ifjúsági napijegyet vegyetek. Pénteken és hétfőn pedig 1-5-ös zónás Mobilis napijegy a legjobb. Minden jegy aktuális árát megtalálod a Párizs útikalauz menüpontban:
http://utazas-nyaralas.info/parizs/utikalauz.html

A szállás nagyon kinn van Párizson kívül, és ott, Les Clayes-sous-Boisban nincs semmi látványosság. Tehát a párizsi nevezetességeket tudjátok megnézni, a városba beutazva, de a szálláshoz amit közel van, az Versailles, útba is esik Párizs irányába.
Megjegyzés: még nem tudom 2017-től hogy változnak a jegyárak, de nem hiszem hogy olyan jelentős mértékben, illetve nem is biztos hogy már január 1.-től fognak.
#387 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.11.18. - 20:35
Kedves Tibor!

Segítségét szeretném kérni! Pénteken utazunk a barátnőmmel Párizsba! A Charles de Gaulle reptérre. Hétfőig maradunk! Az lenne a kérdesem, hogyan jutnánk el legegyszerübben a szállásunkra? A lX. 75009 11 rue Victor Masse Opera. És még egy.. melyik jegyet érdemes vennünk a környékre? Megszeretnénk nézni a főbb látványosságokat! Köszönöm válaszát!
#388 - Timi - 2016.11.21. - 21:06
Kedves Timi!

Eljutás: RER B-vel Gare du Nordig. A Gare du Nord állomáson van egy hosszú alagút, ami a 2-es metró La Chapelle állomására visz. A jelzéseket kell tehát követni a 2-es metróig, majd 2-es metróval Pigalle állomásig. Onnan gyalog a szállásig: https://goo.gl/maps/EA1Ex6JY4MA2
A megfelelő jegy attól függ, hány évesek, mennek-e Versailles-ba/Disneylandbe, mindenesetre csak a városban utazva, 26 éven felül, utazási számtól függően gyűjtőjegy, vagy 1-2-es zónás napijegy lesz a jó (ezek nem jók a reptérről beutazás, illetve visszautazás napján, azokon a napokon RER-jegy kell a reptér és Párizs között). A Párizs útikalauz menüpontban láthatók a jegyek, és hogy mikor melyik éri meg:
http://utazas-nyaralas.info/parizs/utikalauz.html
#389 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.11.22. - 13:27
Kedves Tibcsi!

Köszönöm szépen válaszodat! Így mar egyszerűnek tűnik az utazás! 40 felettiek vagyunk és jelenleg csak a várost szeretnénk bejárni! Még 1 kérdés! A Paris Visite jegyet nézzegettük. Nem tudom megérné e nekünk a városon belül?
#390 - Timi - 2016.11.22. - 16:57
Kedves Timi!

A Paris Visite semmilyen esetben nem éri meg árban utazásra (csak néhány speciális esetben, lásd ezeket is az Útikalauz menüpontban).
#391 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.11.22. - 17:32
Kedves Tibcsi!

Nagyon köszönöm válaszod! További szép napot!
#392 - Timi - 2016.11.22. - 18:52
Szia, a Navigo Découverte bérlettel a Montamartre siklót is használhatjuk? Köszönöm.
#393 - Szani - 2016.11.26. - 15:49
Szia!

Igen, érvényesek rá a párizsi tömegközlekedési jegyek, így a Navigo is.
#394 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.11.27. - 00:03
Kedves Tibcsi!
Nagyon jól összeszedett leírást , útmutatót olvastam tőled. Egy kis segítséget szeretnék kérni. Szilveszteri utat terveznénk Párizsba. A kérdés: szervezett (busz esetleg repülő) vagy egyénileg menjünk. Nem vagyok benne biztos, hogy ha egyénileg megyünk olcsóbb lenne-e (transzfer, taxi, belépők). A szervezett utak előnye, hogy viszik az embert,nem neki kell keresgélnie. Vélemény??? Másik: írtad, hogy online megvásárolhatóak a múzeumba, toronyba a jegyek. Ha múzeum kártyát veszek előre, akkor sem kell sorban állni. Valamint érdemes tömegközlekedési jegyeket is vásárolni? Buszos úttól azért tartunk, mert nagyon hosszú az út. A repülős (szervezett) meg egy kicsit rövidnek, összecsapottnak tűnik. Örülnék a véleményednek, nagyon várjuk ezt az utat. Köszönöm. V.
#395 - Veronika - 2016.11.29. - 08:45
Kedves Veronika!

Ez így nehéz kérdés, nem tudom megmondani hogy milyen ajánlatot kapsz, milyen árba fog kijönni, és abba mik lesznek benne, illetve kérdés milyenek a szállás igényeid, biztos lehet szervezett út is olcsón. Sokszor a repülőjegyet adják pl. túl drágán az utazási irodák, ezzel szemben a szállást lehet, hogy jó áron, és persze van előnye annak is, hogy visznek ide-oda. Itt meghatározó lehet az is, hogy szilveszter, szilveszterre nem biztos hogy egyénileg normális árban normális szállást tudsz foglalni. Én nagyon rég voltam szervezett úton, de egy jó utazási iroda bizonyára ki tud hozni jó áron egy jó programot. De így nem tudom általánosságban megmondani, a megkapott árat kell összehasonlítani azzal, amivel te tudnál repülőjegyet venni egyénileg, és amennyiért egyénileg tudnál hasonló szállást foglalni. És persze az utazási iroda kényelmét, ha visznek ide-oda, meg kell határozni, hogy mennyit ér neked.
Tömegközlekedési jegyeket nem tudsz online vásárolni. Nevezetességekhez érdemes (múzeumkártya nem érvényes pl. az Eiffel-toronyra).
#396 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.11.29. - 14:52
Sziasztok!

Először köszönöm a sok jó tippet amit az oldal nyújtott. Nem olvastam végig minden hozzászólást, ezért bocsi ha olyat írnék ami volt. Az Eiffel toronyhoz én is kinéztem a naplementét, ami nekünk 16:54 volt, na a 16órás jegyünkkel nem értünk fel, valahol a felső lift végtelen sorát álltuk. Mi nem vettünk visit kártyákat, hisz sok minden közel van egymáshoz. Egy hétvégére mentünk, és bőven elég volt az 1-2 zónás napijegy, pénteken és hétfőre meg gyűjtőjegyet vettünk. Aki viszont minden múzeumba be akar menni, az vegye meg. Kellemes utazást
#397 - Béci - 2016.12.13. - 22:04
Szia,
Márciusban tervezünk egy utazást Párizsba, és nagyon szeretnénk egy napot Champagne-ban is eltölteni. Tudod-e esetleg, hogy 1) hogyan lehet oda legegyszerűbben (és leggyorsabban?) eljutni, hogy 2) Reims-be érkezve, melyik pezsgőpincészetet lehet meglátogatni, és oda hogyan jutunk el a vonatállomásról, illetve hogy 3) milyen árakon és milyen feltételekkel fogadnak vendégek a pezsgőházak.
Előre is köszönöm válaszod,
Csilla
#398 - Csilla - 2016.12.26. - 13:42
Szia!

A Gare de l'Est állomásról mennek közvetlen TGV-k, mindössze 48 perc közvetlenül Reims, és 40 perc Champagne-Ardanne állomásra, utóbbi vagy közvetlenül, vagy Reims átszállással is, ha úgy menetrendben jobban jön ki.

Nem ismerem Reims pincészeteit, de a Taittinger nevűt nagyon jónak és érdekesnek mondják nagyon sokan (9 Rue Saint-Nicaise, 51100 Reims). A vasútállomástól 4-es busz St Timothee Reims megállóig (Hopital Debre irányába), majd gyalog: https://goo.gl/maps/uunqwskHni82

Úgy látom náluk túra+kóstolás 19 EUR-ért van, itt foglalhatsz jegyet, elképzelhető hogy szükséges lehet néhány időpontban:
https://cellars-booking.taittinger.fr/visit/
#399 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.12.26. - 23:10
Köszönöm a választ! :)
#400 - Csilla - 2016.12.29. - 19:36
Kedves Tibcsi! Szeretném megkérdezni, hogy a Louvreban le lehet -e ülni ha elfáradunk, illetve milyen Párizs wc "ellátottsága" a turisták számára. Van-e illemhely Versaillesban, a Loire menti kastélyokban általában. Köszönöm.
#401 - Magdi - 2017.01.01. - 20:32
Kedves Magdi!

Bizonyos termekben igen, le lehet ülni a Louvre-ban, bizonyos termekben nem, bizonyos termekben pedig igen, de sokan ülnek már ott, kevés, vagy nincs hely, de a lényeg, hogy igen, le lehet ülni, ha nem is biztos, hogy pont abban a percben, pont az adott helyen.

Vannak illemhelyek Versailles-ban, más kastélyokban is biztosan, hiszen sok a turista.
Magában a városban is a múzeumokban, üzletekben, gyorséttermekben, stb. elhelyezkedő wc-k mellett vannak öntisztító, automata, nyilvános wc-k is.

Boldog Új Évet!
#402 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.01. - 22:42
Szia!szeretném kérni a segítségedet,hogy hogyan jutunk el a szállásunkig,ha a Beauvais reptérre érkezünk és a transzferbusszal bejutunk a városba?cim:3 rue de Chaligny,75012.köszönöm válaszod.
#403 - viki - 2017.01.03. - 21:42
Szia!

1-es metróval Reuilly - Diderot állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/FYjLfd6bMT32
#404 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.03. - 23:52
Kedves Tibcsi! Köszönöm válaszodat, Neked is Buék! Lányom 5 hónapos kismama lesz akkor, mikor megyünk, ezért volt szükségünk az adott infóra :)
Üdv. :)
#405 - Magdi - 2017.01.04. - 18:20
Szia, igazán szuper oldalad van, gratulálok! Márciusi disneylandet tervezünk családosan, autóval megyünk 3 éjszakát leszünk, úgy gondoltuk, ha már ott vagyunk, 2 napot ráhúznánk, és 2 éjszakára bemennénk Párizsba is, hogy a nevezetességeket kicsit megnézzük, még ha kutyafuttában is. ( Eiffel torony, Moulin Rouge, Diadalív, Notre Dame, Louve- kívülről :) ) Szállást a Galerie Lafayette közelében néztem ( lakás, nem hotel) . Azt nem tudom, hogy metróval elboldogulunk-e, és hogy vajon a kocsit hol tudjuk arrafelé biztonságban tudni. 4 gyerekünk van, 3-13 év köztiek. Mit javasolsz nekünk? Kényelmes és költséghatékony megoldás lenne a legjobb :) Sétálni is szeretünk/tudunk, szóval ha szerinted gyalog is bejárható az útvonal, olyan ötletet is örömmel fogadunk! Nagyon köszi, üdv, Andi
#406 - Andi - 2017.01.05. - 14:14
Szia!

A Moulin Rouge-hoz nem érdemes elmenni, azért, hogy kívülről megnéznétek, a Moulin Rouge környékén ugyanakkor a Montmarte nagyon jó hely. A Notre Dame-tól el lehet gyalogolni a Louvre-ig, onnan meg a Diadalívig, de az Eiffel-torony már kicsit messzebb van (bár az is legyalogolható). A Galeria Lafayette-től 20 perc a Louvre gyalog. De mindenhova eljuthattok metróval is egyszerűen. Parkolásról a szállástól érdeklődjetek, tudnak-e javasolni.
Parkolni biztonságosan parkolóházakban lehet, de azoknak szép áruk van, listájuk itt: http://www.parkingsdeparis.com/EN/
esetleg ha valahogy Disneylandben tudnátok hagyni az autót, az jó lenne.
#407 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.05. - 17:37
Szia Tibcsi!

Májusban megyünk Párizsba, sok mindent olvastam itt, de már jojózik a szemem, azt láttam, ha második emeletre vesz az ember jegyet az Eiffel-toronyba, ott még meggondolhatja magát, hogy vesz a harmadikra is. Mi online szeretnénk megrendelni, kérném a segítségedet, hogy viszont mi ha a harmadikra vesszük meg, de szeretnék először a másodikon kiszállni és körülnézni, hiszen te is javaslod, hogy az jobb, mint a harmadik, de azért csak felmennénk a tetejére is, akkor ez, lehetséges, tehát kiszállhatunk a másodikon, és utána vissza a liftbe és fel a harmadikra?
Még az a kérdésem, hogy tudod-e a taxik árait, és most lehet meglepő a kérdésem, de van bőven taxi Párizsban, mert pl. Barcelonában eszméletlen mennyiségű van.
#408 - Julika - 2017.01.09. - 19:53
Kedves Tibi !
azt szeretném kérdezni, 18-24 évesek vagyunk, akkor csak a személyit kell fel mutatni eu tagállamból vagyunk? köszönöm válaszodat
#409 - Vivien - 2017.01.10. - 01:43
Kedves JULIKA!

Ha a harmadikra vesztek jegyet, mindenképp ki fogtok szállni a másodikon, ugyanis úgy megy a lift, először a 2.-ra, aztán a 3.-ra egy másik. Illetve, szabadon közlekedhettek a szintek között. Érdemes azért felmenni a 3.-ra, ha valaki spórolni akar, akkor jó csak a 2. is.
Taxi árak: https://www.g7.fr/en/paris-taxi-fares


Kedves VIVIEN!

EU-n belül mindig, mindenhova elég a személyi.
#410 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.10. - 14:47
Kedves Tibcsi...szia! Lebuktam?

Köszi a válaszod, még olvasgatok nagyon sok mindent, foglak még szerintem keresni kérdésekkel!
#411 - Julika - 2017.01.10. - 18:49
Kedves Julika!

Persze, ha vannak még kérdéseid, írj! :)
#412 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.10. - 19:07
Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy a Louvre-ba és a Musée d'Orsay- ba 17 évesen(ugye ingyenes a belépés) egyedül be lehet-e menni vagy csak szülői kísérettel? És ha igen ki kell-e várni a nagy sort vagy külön kapun juthatok be? Egyik rokonunkat jövök meglátogatni de ők nem érnek rá sajnos és én szeretném az időt hasznosan tölteni! Köszönöm a segítséget előre is! :)
#413 - Péter - 2017.02.11. - 08:39
Szia!

Igen, ingyenes a belépés. Szülői kíséretet nem írnak egyik helyen sem.
A Louvre-ba a sor először a biztonsági ellenőrzéshez áll, amit ugyanúgy ki kell várni. Utána jegyért nem kell sorban állni szerintem 18 éven alul, az ingyenes jegy talán csak 18-25 év között szükséges. Az Orsay-ba szerintem ugyanúgy az "A" bejáraton kell bemenni, ahogy a legtöbben.
#414 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.12. - 22:31
Szia kedves Tibcsi,azt szeretném kérdezni,hogy: online szeretnék jegyet venni a Louvre-ba, és az Eiffel-toronyba.(3 felnőtt,2 18 év alatti gyerek)Kell-e a gyerekeknek ingyenes regisztrációs jegy (vagy hasonló) vagy jöhetnek be velünk egyenesen? A másik kérdés: az előre megvett jegyekkel előremehetünk a sor elejére,vagy valahol várakozni kell (gondolok itt egy ,,online tickets,, feliratú táblára,kapura,stb) és ott mehetünk be? Vagy ez hogy működik? Válaszod előre is köszönöm:Anikó
#415 - Szabó Anikó - 2017.02.14. - 02:09
Szia!

18 év alatt nincs szükség ingyen jegyre a Louvre-ba.
Az Eiffel-toronyba viszont nem ingyenes a jegy 18 év alatt (de lehet csak a Louvre-ra értetted), a weboldalon ki tudod választani hogy hány felnőtt, és gyerek jegyet veszel.
Online jeggyel az Eiffel-toronyba ahhoz a részhez kell menni, ahol a jeggyel már rendelkezők állnak sorba. A Louvre-hoz a biztonsági ellenőrzéshez ugyanúgy sorba kell állni, érdemes a bevásárlóközpont felől érkezni, nem pedig a piramisnál bemenni.
#416 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.14. - 02:35
Kedves Tibcsi,
köszönöm a választ. Igen,tudom ,hogy a toronyba a gyerekeknek is kell jegy :) A Louvre-ban ha a bevásárlóközpont felől megyek,akkor mutatja valamiféle tábla,hogy merre kell menni a biztonsági ellenőrzéshez? köszi a választ :)
#417 - Szabó Anikó - 2017.02.14. - 06:35
Kedves Tibcsi!

Én is csatlakoznék Anikó kérdéséhez, ha a bevásárló kp felől szeretnénk bemenni, ott tényleg igaz a mendemonda, hogy csak automatából lehet jegyet venni? Én tanárként a "Teacher Card"-ot szeretném érvényesíteni, mely ingyenes belépésre jogosít, illetve két 18 év alatti gyerek is lesz velünk, akiknek szintén ingyenes a belépés. Így ott szerinted a biztonsági ellenőrzés után beengednek minket, vagy fel kell mennünk a piramishoz?
Köszi a válaszod előre is!
#418 - Sziszkó - 2017.02.14. - 14:08
Kedves ANIKÓ!

Igen, Louvre táblák mutatják a bejáratot!


Kedves SZISZKÓ!

Nem csak automatából lehet jegyet, venni, akkor se, ha onnan mész be, csak van arra is lehetőség, hanem pénztárból is, át is írtam a leírásban, félrevezetőnek tűnhetett. A piramis alatti, és a földalatti bejárat ugyanoda vezet, és a Carrousel bejáratnál a legtöbb esetben nem néznek még jegyet.
Ugyanakkor a Louvre weboldala alapján ilyen tanári kártyával csak francia iskolákban tanítok léphetnek be ingyenesen, ezen kívül nem francia nemzetiségű tanárok akkor, ha művészet, művészettörténet, vagy alkalmazott művészet tanárok.
#419 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.15. - 08:21
Köszönöm a válaszod. A már kiváltott Teacher Card-on egyáltalán nincs rajta, hogy én mit tanítok, csak a saját nevem és vicces módon magyarul! az iskolám neve...Akkor ezt most ott hogy tudják ellenőrizni? Köszi, Sziszkó
#420 - Sziszkó - 2017.02.15. - 18:48
Ez így sajnos nem valószínű hogy érvényes. A weboldaluk alapján a Louvre-ba csak francia iskolákban tanító tanárok léphetnek be ingyen. hóHa magyar iskolában tanítasz művészetet, művészettörténetet, vagy alkalmazott művészetet, vagy valami ilyesmit, akkor gondolom erről valami igazolást kell szerezned, ill. a Louvre-tól tudsz érdeklődni, ilyen kérdésre azért nem tudok válaszolni :)
#421 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.15. - 19:23
Szia Tibcsi!

Teljesen elvesztem ezekben a zónákban. A CDG ből hogy jutok el a Diadalívhez? A legfontosabb látványosságokat akarom megnézni, pl Diadalív, Sacré Coeur, Bastille, Eiffel. Ezek milyen zónába tartoznak, milyen jegyet érdemes venni 4 napra. AZ egyik nap Versailles-be szeretnénk menni, oda mivel menjek? a T+ gyűjtőjegy is jó oda? Köszi a gyors válaszod!! Zsófi
#422 - Zsófi - 2017.02.27. - 16:23
Kedves Hozzászólók!
Én éttermekröl érdeklödnék. Melyik helyet ajánlanátok és melyikeket kellene biztos elkerülnünk?
Elöre is köszönöm!
#423 - B. László - 2017.02.28. - 17:42
Szia ZSÓFI!

Ahova metró megy, illetve amiket írtál (Versailles és a CDG kivételével), gyakorlatilag minden Párizsban az 1-es zóna, a zónákról olvashatsz az Útikalauz, utazási tippek, tanácsok menüpontban, és ott arról is, hogy mikor milyen jegyet érdemes venni. Versailles eljutás a Látnivalók Párizs környékén menüpontban. T+ nem jó oda, ahogy ott, és az Útikalauz, utazási tippek, tanácsok menüpontban leírásra került.
CDG-ról eljutás a diadalívhez: RER B-vel Chatelet-Les Halles állomásig, onnan RER A-val Charles de Gaulle-Étoile állomásig.


Kedves LÁSZLÓ!

Itt böngészhetsz jó éttermeket, sok értékeléssel, árkategória alapján is rendezhető: https://goo.gl/FDZxqq
#424 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.01. - 09:43
Kedves Tibi !
Glutén mentes éttermek, boltok mennyire elérhetők Párizsban ? A lányom lisztérzékeny. A másik kérdésem pedig, hogy a heti jegyre milyen méretű fényképet kell vinni. Legyen nálunk ragasztó is ? Köszönöm a válaszod :) Üdvözlettel :Ágnes
#425 - Szilagyiné Ági - 2017.03.03. - 12:32
Szia :)
Mi Júniusra tervezünk egy 3 napos párizsi kirándulást. Egyszer már volt szerencsém eltölteni ott 2 hetet, ami most elég sokat segít.Emlékszem még elég sok mindenre, de ennek ellenére vannak kérdéseim. A szállásunk az a 20.kerületben lesz. Ha mi a Porte Maillotra érkezünk,akkor onnan az 1-es metró Charles de Gaulle Etoille megállóra, majd a 2es metró Belleville megallóra ?
Gondolom a metrózással nem lesz gond,mert anno is gond nélkül sikerült megoldanom mindig.
Ami viszont nagy káosz az a jegyek :) Nekem akkor 1-5 zónás hetijegyem volt, igy sosem volt gond,hogy mikor mivel eddig lehet utazni,most viszont ezen kicsit fennakadtam .Versaillesbe is tervezünk kimenni így a kérdésem az lenne, hogy milyen jegyet vegyünk arra a napra? Gondolom nem egész nap leszünk ott, így valami olyan megoldást keresek,hogy aztán még az nap Párizsban is tudjuk használni ugyan azt a jegyet pl. ha mennénk a metróval Párizson belül. A többi nap csak gyalogosan tervezünk közlekedni,úgyhogy az nem gond. Esetleg ha mégis nagyon elfárádnánk akkor veszunk egy 1.70 euros T+-t.
Válaszodat előre is köszönöm :)
#426 - Lili - 2017.03.05. - 16:34
Kedves ÁGI!

A fénykép mérete 2,5 cm széles, 3 cm magas, ragasztót nem kell vinni :) Gluténmentes éttermeket nem ismerek konkrétan, csak amit a Google-ben "paris gluten free restaurants" kulcsszóra rákeresve tudnék információt adni, rákeresve találhatsz sokat.


Kedves LILI!

A 20. kerület nagy, de ha a Belleville megállóhoz közel lesz a szállásotok, akkor amit leírtál, annál gyorsabb eljutás: 1-es metróval Chatelet állomásig, majd onnan 11-es metróval Belleville állomásig.
A Versailles-i napra RER-jegy Versailles-ba, vagy ha eleget utaznátok hozzá Párizsban aznap, hogy megérje (7 EUR Versailles-retúrjegy vs 12 EUR 1-4-es zónás napijegy), akkor 1-4-es zónás napijegyet.
#427 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.05. - 20:34
Szia!!

Nagyon jó az oldal, sok infót kaptunk meg. Mi holnap indulunk, és olyan kérdésem lenne, hogy sok helyen látom, hogy 26 év alatt ingyenes. Azt, hogy kell elképzelni??
Felmutatom a személyimet és beengednek, vagy vennem kell 0-ás jegyet, amihez végig kell várnom a sort??
Segítséged előre is köszönöm :)
#428 - Ajtony Adrián - 2017.03.09. - 10:38
Szia!

A múzeumokban sajnos 18 éven felül sorban kell állni ingyen jegyért, 18 év alatt nem.
#429 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.09. - 14:04
Szia Tibi !Június 25-28 -ig megyünk a feleségemmel. Beauvais-ban száll le a repülőnk,a szállás pedig a Le Montclair Montmartre Hostel & Budget Hotel lesz. 62 Rue Ramey Butte-Montmartre Párizs 8.ker. Tudnál segíteni a transzferben ?Köszönöm :Zoli
#430 - Szendrő Zoltán - 2017.03.11. - 11:02
Szia

Busszal Porte Maillotig, majd onnan 1-es metróval Concorde állomásig, onnan pedig 12-es metróval Jules Joffrin állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/1PV5kGbjZMz
#431 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.11. - 14:24
Szia Tibi!
A párommal egy hét múlva megyünk párizsba és azt szeretném kérdezni, hogy jól olvastam, hogy csak az eiffel toronyba kell jegyet váltanunk? ( 22 évesek vagyunk mindketten) azt olvastam itt, hogy a louvre-ba 18-25 év közötti EU-s állampolgároknak ingyenes, ezt az ingyenes jegyet meg lehet venni online is, hogy ne kelljen sorban állni?
előre is köszi a választ!
Soma
#432 - Soma - 2017.03.13. - 00:44
Szia!

Érdekes, hogy most már megnéztem, és mostantól azt írják mind a Louvre mint az Orsay esetében, hogy nem kell sorban állni ingyen jegyért már, be lehet menni (persze a biztonsági ellenőrzésnél nem lehet megelőzni a sort).
#433 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.15. - 17:17
Kedves Tibcsi!

Mi hétfőn indulunk Párizsba, de egy picit aggódom az időjárás miatt. Milyen opciókat ajánlanál, ha netán ideérnek azok a fránya záporok?

Illetve szeretném megkérdezni, hogy a heti bérlethez ugye jó lesz a fekete-fehér kép is?

Válaszodat köszönöm előre is!

Üdv, Sziszkó
#434 - Sziszkó - 2017.03.18. - 19:50
Kedves Sziszkó!

Van rengeteg múzeum és templom pl., ott van Versailles is, melyekről olvashatsz a látnivalók menüpontokban, Párizsban egyébként is gyakori az esős idő, szinte bármikor is mész.
Igen, jó a fekete-fehér kép is.
#435 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.18. - 20:47
Kedves Tibcsi!

Köszönöm a válaszod és még egy SOS kérdés...Disneyland-be is el fogunk menni, egy speciális ajánlattal (Special MINI ticket) most mindkét parkba be tudunk menni, de csak "mid-week"-en...
Véleményed szerint ez mit jelenthet? Csak szerdát, vagy k-cs? Erről itt olvastam: https://www.booktickets.disneylandparis.com/tnsa64/live/shop/8en/MAININTENCD/pluto/index.php?vld=1&ecmp=n&affid=SECUTIX&tduid=32454335543R

Kicsit aggódom, mert ha csak szerdán mehetünk, az ütközne a befizetett Eiffel jegyünkkel...

Köszi előre is, üdv: Sziszkó
#436 - Sziszkó - 2017.03.19. - 14:47
Kedves Sziszkó!

Az információ piktogrammra kattintva megnyílik egy naptár, ahol látszik, hogy hogy a special mini ticket március 24.-ig érvényes, de minden nap addig, hétfőtől péntekig, tehát mehettek bármikor.
#437 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.20. - 00:07
Kedves Emberek !
Nemrég Párizsban voltunk, és úgy volt hogy hatan megyünk, így én online meg vásároltam a Beauvais i reptértől oda- vissza a jegyet a transzferbuszra, viszont végül 2 ember nem tudod velünk utazni, így szeretném eladni a jegyet, akár olcsóbban is mint az eredeti ára. :) érvényes 2018.02.14. ig érdeklődni szokeciklon30@gmail.com vagy telefonszámon : 06704283584 es számon köszönöm
#438 - Vivien - 2017.03.20. - 23:11
Kedves Tibi, ha előre vásárolok jegyet az Eiffel-toronyba, akkor azt a jegyet ki kell-e otthon nyomtatni, vagy kapunk róla valamilyen igazolást e-mail címre ? Köszönöm szépen
#439 - Anikó - 2017.04.13. - 13:52
Kedves Anikó!

A jegyet vagy ki kell nyomtatni, vagy okostelefonon bemutatható.
#440 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.13. - 15:49
Kedves Tibcsi!

Egy céges út keretén belül hazafelé Párizsban kell átszállnom. Lehetőségem volt a budapesti gépet estére kérnem, így egy vasárnapot Párizsban tölthetek reggel 7-től este 20-ig.
4 fő látnivaló van, amit ha lehetséges szeretnék egy napba belesűrítve megnézni: Eiffel-torony, Louvre, Notre Dame és a Diadalív.
A kérdéseim a következők lennének:
1) Ha mind a 4 látnivaló belefér az időbe, milyen sorrendben (és útvonalat használva) ajánlod őket megnézni?
2) A CDG repülőtérről indulva mi a leggyorsabb/késés-dugó szempontjából legmegbízhatóbb mód a központba jutásra [(és vissza) - olvastam egy cikket a Le Bus Direct line 2 -ről, ami a CDG es a belváros között közlekedik, erről mi a véleményed?]
- Vasárnap este 20.50-es repülőgép indulás esetén, mennyi időt érdemes a visszaútra és a becsekkolásra szánni, számolva az esetleges forgalmi okokból adódó késéssel?

Nagyon szépen köszönöm a segítséged előre is!

Üdv,
Tamás
#441 - Horváth Tamás - 2017.04.13. - 19:11
Kedves Tamás!

Meg lehet ezeket mind nézni, kényelmesen, ha mondjuk reggel 8-ra beérsz a városba. Hogy a Louvre-ot belülről mennyire az más kérdés, majd látod, mennyi az idő, és mekkora a sor, kívülről biztos, és az Eiffel-toronyba se mennél fel gondolom (vagy ha igen, online jegy vásárlása szükséges, ha még tudsz venni, de akkor annak időpontja meghatározza
a programot), a Notre Dame-ba azért gyorsan bemehetsz.

Gyorsaság, dugó elkerülése szempontjából a RER elővárosi vonat a legjobb, 35 perc a menetideje. Tömegközlekedési jegy pedig a te esetben az 1 napos, 1-5-ös zónás Paris Visite lesz a legjobb, melynek ára 24,50 EUR (érvényes oda-vissza a reptérre, és Párizson belüli közlekedésre is ; amennyiben Párizson belül csak 1-et közlekednél, akkor esetleg 2-3 EUR-t buksz rajta, de ez a legegyszerűbb akkor is).

A reptérről közlekedő RER B-ről St.Michel-Notre Dame állomáson szállj le, és a Cité-szigetre átmenve megnézheted a Notre Dame-t. Onnan el lehet indulni gyalog a Szajna-parton a Louvre-ig, majd tovább gyalog a Tülériák kertjén, majd a Champs-Elysées-n keresztül a Diadalívig. Itt már metróra érdemes szállni az Eiffel-toronyig: 6-os metróval Bir Hakeim állomásig.
Így sokat gyalogolsz, de sokat is látsz, jó helyeket, persze bármikor metróra lehet szállni, ha soknak érzed, vagy fogytán az idő. Útvonal:
https://goo.gl/maps/a7tbhnDzVyE2

Visszafele: az Eiffel-toronyhoz közeli Champ de Mars-Tour Eiffel állomástól: https://goo.gl/maps/TD3LnxynwHz RER C-vel vissza St. Michel Notre-Dame állomásig, majd onnan ugyanúgy RER B a megfelelő, 1-es vagy 2-es terminál állomásához.

A biztonság kedvéért fél6 körül elindulnék az Eiffel-toronytól vissza, ebbe beleférnek problémák (forgalmi dugó RER-nél nincs).
#442 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.14. - 05:07
Kedves Tibcsi!

Nagyon szépen köszönöm a választ! Rengeteget segítettél!

Üdv,
Tamás
#443 - Horváth Tamás - 2017.04.14. - 13:00
Kedves Tibi,tudnál néhány infót mondani a Concorde téren lévő óriáskerékről? Pl: hány kört lehet vele tenni,hány éves gyerek ülhet föl,mennyi az ára,mennyit kell sorban állni? Ilyenekre gondoltam. Köszi a segítséget előre is :)
#444 - Anikó - 2017.04.17. - 00:54
Kedves Anikó!

Arról sajnos nincsenek aktuális információm, a weboldalukon meg semmi info.
#445 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.17. - 01:06
Kedves Tibor !
Majus elejen mennenk a lanyommal 3napra Parizsba.Reggeli orakban erkeznenk a Charles de Gaulle repterre, innen a szallasunkra ami a rue Brancionon van.Mivel menjunk es hol szalljunk fel illetve le?Milyen jegyet vegyunk ha egy nap elszeretnenk menni Disneylandbe is es megszeretnenk nezni Parizs nevezetessegeit.
#446 - Gulyas Piroska - 2017.04.20. - 18:54
Kedves Piroska!

RER B-vel Cité Universitaire állomásig, majd onnan T3a villamossal, Pont Gariglano irányába, Brancion állomásig.
A megfelelő jegy függ attól hogy a hét melyik napján érkeztek, hogy a lányod hány éves, stb., hogy mikor melyik jegy éri meg összefoglalásra került az Útikalauz, utazási tippek, tanácsok menüpontban.
#447 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.21. - 01:41
Kedves Tibor!
Köszönöm a gyors válaszat,a lányom 12 éves es hétfön érkeznenk.A Paris visit vagy a navigo a megfelelő jegy?
#448 - Gulyas Piroska - 2017.04.21. - 22:26
Kedves Piroska!

Ez esetben a heti Navigo Découverte lenne a legjobb, érvényes CDG-ról oda-vissza a RER-re, valamint Disneylandbe, és Párizsban is.
#449 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.21. - 23:00
Kedves Tibor!
Mi május közepén megyünk Párizsba. Itt sikerült szállást foglalni: Hotel Du Globe, 197 Rue Saint Denis, Bourse, Párizs II.kerülete. Mi a véleményed a szállásról, milyen helyen van a látnivalók szempontjából? Hogyan juthatunk el ide a Beauvais repülőtérről? Párizs melyik kerületét ajánlod, ahol biztonságos, de viszonylag közel vannak a látnivalók? Ha esetleg még keressünk szállást,mert a fenti nem felel meg.
Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszodat!
Üdv
Nina
#450 - Nina - 2017.04.25. - 09:47
Kedves Tibcsi!

10 nap múlva indulunk Párizsba a barátnőimmel 4 napra. Sok-sok hasznos infót olvastam itt az oldalon, amit ezúton is köszönök. Egy kérdésem nekem is lenne. Sajnos lecsúsztam az Eiffel torony online jegyvásárlásról :/ aminek nagyon nem örülök, mert nem szeretnék 2030-ig sorban állni a csajokkal. Kérdésem az, hogy tudsz-e valami másik online portált ahol lehet jegyet venni, és elkerülhető a több órás sorban állás? Nem biztos, hogy bevállalnánk a lépcsőzést, mert kettőnknek rossz a térde.

Megtisztelő válaszodat előre is köszönöm.

Üdv: Marianna
#451 - Marianna - 2017.04.25. - 15:14
Kedves Tibor!
Mi máj. 24-28 között utazunk Párizsba, Beauvais-i reptérre a szállásunk pedig Hotel Ibis Budget Paris Porte de Vincennesben lesz (2, avenue Leon Gaumont, 20th arr.) A reptéri buszra már megvettük a jegyet, a Pershing Porte Maillot-ra érkezünk, onnan az 1-es metróval jutunk a szállodához Saint-Mandé megállótól. Úti tervünkben szerepel: Diadalív , Champs-Élysées, Eiffel torony, Notre-Dame, Ile de la Cité sziget, Louvre, Tuileriák palotája , Királyi Palota, Sacré-Coeur, Montmarte, Château de Vincennes.
Az lenne a kérdésem, nekünk milyen tömegközlekedési bérletet vagy jegyet lenne érdemes megvenni ? Ezek a jegyek bérletek milyen árban vannak, mi a pontos nevük? Kell-e hozzá fénykép?
#452 - Éva Ruszinkóné Király - 2017.04.26. - 13:28
Kedves NINA!

Nincs messze a látnivalóktól, elég központi szállás. Eljutás: busz a reptérről, majd a Porte Maillottól 1-es metróval Chatelet állomásig, majd 4-es metróval Réaumur - Sébastopol állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/PWU2i1iQWaz


Kedves MARIANNA!

Lehet még más oldalakon, csak sokkal drágábban:
http://booking.parisinfo.com/il4-selection_i188-eiffel-tower.aspx
https://www.getyourguide.com/eiffel-tower-l2600/
https://www.viator.com/Paris-attractions/Eiffel-Tower/d479-a89


Kedves ÉVA!

Ha van ebben legalább 4 teljes nap, azokon a napokon megfelelő számú közlekedéssel, valószínűleg a hetijegy lesz a legjobb. Hogy mennyi a jegyek ára, mihez kell fénykép, mikor mi éri meg, olvashatsz az Útikalauz, utazási tippek és tanácsok menüpontban:
http://utazas-nyaralas.info/parizs/utikalauz.html
#453 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.27. - 00:32
Kedves Tibor!

Köszönöm szépen az eddigi segítséget! Azt nem találtam az oldalon, hogy mennyibe kerül a jegy az Eiffel-toronyba, ha a 2. emeletre lépcsőn és onnan a tetejére lifttel megyünk fel és azt szeretném még kérdezni, hogy ez a jegy egész napra érvényes, hogy ha esetleg este is szeretnénk felmenni?

Köszönöm szépen!
Üdv Nina :)
#454 - Nina - 2017.05.04. - 14:37
Kedves Nina!

Lépcsőn a 2. emeletre 7 EUR, a 2-3. emelet között 6 EUR a liftre. Csak egyszeri belépésre érvényes a jegy.
#455 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.05. - 11:35
Kedves Tibcsi!
Olyan kérdésem lenne, hogy 1 hónap múlva megyünk párommal Párizsba. Juhhhéj :-) a CDGre megy az Easjet gép, majd onnan hogy jutunk el a szállásra? Five Boutique Hotel Paris Quartier Latin. Szerinted milyen tömegközlekedési bérletet lenne érdemes venni? Szerdán érkezünk délután s vasárnap reggel jön vissza a gép. 1 napot szeretnénk Disneylandbe tölteni, 1 napot a mellette lévő filmstúdióba (elég szerinted az idő?) 1 nap a nevezetességekre. Ezen kívül szerda délután/este mit javasolnál? Moulin Rougeba érdemes elmenni szerda este? Hirtelen annyi mindent szeretnénk megnézni, de lehet kevés az időnk...Kérlek ha tudsz válaszolj ha van időd hasznos infókkal. Nagyon köszi Andris
#456 - Andriska - 2017.05.30. - 14:26
Kedves Andris!

Egyszerű az eljutás a reptérről, közvetlenül RER B-vel Port-Royal állomásig, majd 7 perc gyalog (vagy Port Royal RER-állomástól még 91-es busszal 2 megálló, Bastille irányába, Port Royal-Berthollet megállóig): https://goo.gl/maps/QYzuZw9xRCT2
Biztosan a Navigo heti bérlet lesz a legjobb, érvényes CDG-ról/CDG-ra is, Disneylandbe, és Párizsban is, részletesen olvashatsz a jegyekről az Útikalauz, utazási tippek, tanácsok menüpontban.
#457 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.30. - 22:54
Kedves Tibor!
Mi a férjemmel és a 2 gyermekünkkel (7 és 9 évesek) június 18-21-ig leszünk Párizsba. Vasárnap érkezünk és szerdán délután jövünk haza. Hétfőn megyünk Disneyland-ba. Véleményed szerint a látványosságokat milyen sorrendbe nézzük meg a gyerekekkel? Mi már jártunk a férjemmel Párizsban...most a lényeg,hogy a 4 nap alatt a Disneyland-en kívül más érdekességeket is megmutassunk nekik. A Beauvais reptére érkezzünk az oldaldon keresztül már a transzfer buszt és Disneyland-i jegyeket is lefoglaltunk és az általad leírtak alapján az Eiffel torony látogatásához a jegyeket is online megveszük előre. Szállásunk a 14.kerületben lesz. Van még esetleg valami véleményed szerint amire figyelnünk kell? Válaszodat előre is köszönöm! További szép napot (:
#458 - Szilvi - 2017.06.06. - 16:16
Kedves Szilvi!

A látnivalók egymáshoz való elhelyezkedése látszik a Párizs térkép menüpontban:
http://utazas-nyaralas.info/parizs/parizs-terkep.html
Néhányat említve, közel van egymáshoz pl. a Notre Dame, a Sainte-Chapelle, a Louvre, majd onnan a Champs-Elysées és a Diadalív. Kicsit kiesik az Eiffel-torony, és jobban a Montmartre.
Arra figyeljetek, hogy a legkedvezőbb tömegközlekedési jegyeket vegyétek meg, ez attól függ, mikor mentek Disneylandbe, stb. hogy mikor milyen jegy éri meg, megtalálható az Útikalauz, utazási tippek és tanácsok menüpontban
http://utazas-nyaralas.info/parizs/utikalauz.html
Illetve hogy sok a zsebtolvaj.
Egyéb gyerekprogramokhoz még lásd:
http://utazas-nyaralas.info/parizs/parizs-gyerekkel.html
#459 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.06. - 16:36
Kedved Tibcsi!
Kérlek írd meg nekem,hogyan jutok el a porte Mailotrol a hotel Wallaceba(RUE fondary).jún.14-én utazom.Válaszodat előre is köszönöm.Rita
#460 - Forgó Rita - 2017.06.07. - 07:40
Kedves Tibor!
Köszönöm szépen a gyors válaszodat (: Hétfőre terveztük a gyerekekkel Disneyland-at talán akkor nincsen akkora tömeg. Így mit tanácsolsz milyen jegy típust vegyünk? Köszönöm! További szép napot! Szilvi
#461 - Szilvi - 2017.06.07. - 11:13
Kedves RITA!

1-es metróval Charles de Gaulle Étoile állomásig, majd onnan 6-os metróval Cambronne állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/xcEmBndfhhB2


SZILVI: A felnőtteknek Navigo Decouvere hetibérlet hétfőtől. A gyerekeknek szóba jöhet, utazási számtól, programtól függően a gyerek Paris Visite (a Disneylandes napon ebből 1-5-ös zónás), vagy gyerek gyűjtőjegy, napi utazási számtól függően, és attól is függően, hogy a Disneylandes napon Párizsban is utaztok-e, ha nem, akkor aznapra nekik csak retúr gyerek RER-jegy Disneylandig, és esetleg még a gyerek gyűjtőjegyből jegy.
#462 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.07. - 20:46
Kedves Tibcsi!
A 75-ös busszal nem lehet elmenni a Louvre-hoz? A térképen úgy láttam,hogy az is ott tesz le,viszont az ismertetőben nincs feltüntetve. Köszi a választ :)
#463 - Anikó - 2017.06.20. - 21:03
Kedves Anikó!

De, végülis azzal is lehet, kis gyaloglással a Pont Neuf hídtól, az egyik végállomásától, ez a 75-ös útvonala:
https://www.ratp.fr/sites/default/files/plans-lignes/Reseaux/Bus-Noctilien/Bus/75.pdf
#464 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.27. - 10:42
Kedves Tibcsi,köszönöm a sok-sok segítséget :) még néhány kérdés,és nem zaklatlak többet,mert nemsokára megyünk :) július 14-én (a nagy nemzeti ünnepen) mikor kezdődik reggel a katonai parádé? aznap jövünk haza,és szeretném,ha a gyerekek valamit látnának belőle. valamint még azt szeretném kérdezni,hogy a buszok,metrók,reptéri buszok ugyanúgy járnak,vagy ritkább menetrenddel számoljak? és végül: ha esetleg taxival mennénk a reptérre (CDG) akkor mennyibe kerül nagyjából a viteldíj? még egyszer nagyon köszönöm :)
Anikó
#465 - Anikó - 2017.07.01. - 07:28
Kedves Anikó!

A metró, RER normál hétvégi menetrend alapján közlekedik, csak néhány állomás le lesz zárva a Champs-Elysées, Eiffel-torony környékén. De számoljatok a nagy tömeggel, a nehéz kijutással a parádé területéről, ha sietnetek kell, mindenféle lezárások lesznek. 11-kor szokott kezdődni, de ha látni akartok valamit, érdemes előbb odamenni, gondolom most is 11 körül kezdődik, a pontos program elvileg itt fenn lesz:
https://en.parisinfo.com/discovering-paris/major-events/bastille-day-in-paris/military-parade-champs-elysees/military-parade-on-the-avenue-des-champs-elysees
Taxi Párizs belvárosából a CDG-ra a Szajna jobb partjáról 50 EUR, a Szajna bal partjáról 55 EUR.
#466 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.01. - 15:24
Kedves Tibcsi,
akkor erről sajna lecsúszunk :( 13.25-kor indul vissza a repülőnk,még taxival se fér bele. köszönöm a linket,még addig átbogarászom többször,hátha változik valami :) köszi még egyszer :D
#467 - Anikó - 2017.07.02. - 10:27
Kedves Tibcsi,köszönöm a sok segítséget. Hála neked minden jól ment,nem tévedtünk el :) Még annyit ideírnék,hogy a Sacré Coeur kupolájába is fel lehet mászni egy csigalépcsőn (mi felmentünk,340 lépcső) fantasztikus a kilátás onnan :) és maga a kupola a tornyokkal,vízköpőkkel...gyönyörű :) felnőtt jegy 6 Euro,gyereknek 4 Euro
köszi még egyszer mindent :)
üdv:Anikó
#468 - Anikó - 2017.07.20. - 09:34
Kedves Tibcsi,
Sajnos nem tudok jegyet venni az Eiffel toronyra. Augusztus 24-től szeptember 1-ig leszünk kint, ezen időintervallumon belül egyetlen szabad helyet adott ki, 29-e 2 órát, viszont folyamatosan visszadobál oda, hogy klikkeljem be, nem vagyok robot. Innen valahogy nem jutok tovább. :(
#469 - Erika - 2017.08.17. - 00:08
Kedves Erika!

Ennyivel előtte teljesen elképzelhető hogy nincs már jegy, hetekkel, hónapokkal előre kell venni sajnos (az augusztus 29.-et se látom már, tehát nem tudom mi lehetett az a visszadobálás).
#470 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.08.22. - 21:05
Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás

Hozzászólások (2008-2011) | Hozzászólások (2012) | Hozzászólások (2013)