Párizs / Paris - látnivalók, nevezetességek I.

Utazás nyaralás info » Párizs » Látnivalók, nevezetességek I.

Párizs kalauz, látnivalók bemutatása I.

Eiffel-torony | Louvre | Sacré-Coeur, Montmarte | Champs-Élysées | Notre Dame | Hozzászólások

Párizs, Montmarte

Eiffel-torony / Tour Eiffel

A világ legismertebb épületét ma Párizstól elválaszthatatlannak tekintjük, de ez nem volt mindig így. Építője, Gustave Eiffel először Barcelonának ajánlotta fel, de a katalán város polgármesterének nem tetszett az ötlet. Végül is Párizsban is nehezen, nagy ellenkezéssel szemben épült fel, de a hatalmas siker igazolta Eiffel vízióját - ma az Eiffel-torony a világ leglátogatottabb fizetős látványossága: évente közel 7 millió ember ment fel a toronyba, míg megépítése óta több, mint 250 millió. De a kezdeti ellenkezések lekűzdése után sem volt "könnyű élete" a hölgynek: villám csapott bele, szélhámos ócskavas-kereskedők többször is eladták, majd Hitler le akarta bontatni, és fegyvereket akart gyártatni belőle (Hitler egyébként se volt Párizs barátja, a II. világháború végén parancsot adott Párizs felégetésére, de ezt a város kormányzója megtagadta). A 324 méteres torony 1887-es megépítésétől 1930-ig a világ legmagasabb építményének számított. Ma is itt található Európa legmagasabban fekvő kilátószintje: a 3. emeleti kilátóból 279 m magasan tekinthetünk a városra. A torony szerkezete 7300 tonnát nyom, és a tervező zsenialitására jellemző, hogy nagy szélben sem leng ki többet 6-7 centiméternél. A torony bámulatos kivilágítása 292 ezer wattos.

A lenyűgöző mérnöki zsenialitással megépített torony 1-2. szintjére lépcsőn, és lifttel, míg a 3. szintre kizárólag a 2. szintről induló lifttel mehetünk fel. A legfelső szintről szép időben akár 70 km-re is ellátni. Számítsunk min. 1 órás, de akár még hosszabb sorban állásra is, ráadásul a 2. szinten újabb sort kell kivárnunk, hogy a legfelső szintre jussunk. Érdemes éjszaka is meglátogatni a tornyot, ekkor minden óra elején 10 percig a sárga kivilágítású torony káprázatos módon, fehér fényekben villog, amit a Mars-mezőn minden este fekvő, piknikező, italozó, és ismerkedő fiatalok hatalmas tapssal, és örömujjongással honorálnak. Szép időben, nappal és éjjel is rengeteg ember van a torony előtti parkban - fiataloknak, és fiatalos idősebbeknek ezt a feelinget sem szabad kihagyni.

Tippek:

  • A nyáron akár több órás, de a nyári hónapokon kívül is elég hosszú sorban állás elkerülése végett érdemes lehet online jegyet foglalni az Eiffel-toronyba. Ezt viszont több héttel a látogatás előtt meg kell tenni, és csak konkrét időpontra lehet venni.
  • Online jegy vásárlása nélkül, vagy ha már nincs online jegy, a sorokat leginkább hétköznap reggel, nyitás előtt érkezve lehet elkerülni. Aki lépcsőn menne fel, annak kisebb vagy szinte semmilyen sorra nem kell számítania, de nyáron a lépcsős sorok is nagyok.
  • Amennyiben kevés az időnk, és nem szeretnénk sorban állni, Párizs lenyűgöző panorámájának megtekintéséhez alternatíva lehet a Montparnasse-torony.
  • Az Eiffel-torony második szintje talán jobb látványt nyújt, mint a 3. A harmadik már túl magasan van, mindent nagyon kicsiben látni, nehéz kivenni a különböző épületeket, így aki spórolni akar, a 3. szintet akár ki is hagyhatja.
  • Párizs nappali és éjszakai fénynél is gyönyörű madártávlatból. Aki mindkét módon szeretné látni a várost, de nem kíván kétszer felmenni az Eiffel-toronyba, jöjjön közvetlenül sötétedés előtt, vagy második alkalommal válassza a Montparnasse-tornyot.

Eljutás: Gyalog a Szajna-parton. 6-os metró: Bir Hakeim megálló. 8-as metró: École Militare megálló. RER C: Champ de Mars, Tour Eiffel megálló. Térképen, Párizs többi nevezetességével együtt a Párizs térkép menüpontban.

Belépő (2014): Felvonóval a 2. emeletre 9, a míg a legfelső szintre 15 Eurót kell fizetni. 12-24 éveseknek 7,50 ill. 13,50 Euró, 4 és 11 év közötti gyermekeknek pedig 4,50 ill. 10,50 Euró ugyanezek.
Lépcsőn az 1-2. szintre 5 Euró, 12-24 évesek 4 Euró, míg 4-11 éveseknek 3 Euró a belépőjegy. Lépcsőn csak a 2. emeletig lehet menni, de aki ott mégis úgy gondolja, hogy felmenne a 3. emeletre, a 2. emeleten is vehet oda jegyet.

Nyitva tartás: Június 15.-szeptember 1.: 9:00-0:45 (utolsó lift: 00:00-kor, a legfelső szintre: 23:00-kor), más időpontokban 9:30-23:45 (utolsó lift: 23:00-kor, a legfelső szintre: 22:30-kor, a lépcsők ezekben a nem nyári időpontokban csak 18:00-ig tartanak nyitva, utána csak lifttel lehet menni)

Eiffel-torony

Eiffel-torony kép: dhammza

Louvre múzeum / Musée du Louvre

A Louvre évek óta őrzi a világ leglátogatottabb múzeumainak rangsorában az 1. helyet: 2012-ben 9,7 millióan keresték fel. Amellett, hogy a leglátogatottabb, egyben a világ egyik legnagyobb, legérdekesebb, és leghíresebb múzeuma. 60 600 m2-es területén közel 35 ezer műtárgyat őriznek. Olyan híres alkotások találhatók itt mint a Mona Lisa, vagy Delacroix festménye, a Szabadság vezeti a népet, vagy például a Milói Vénusz. A Louvre, méretei miatt, egész napos bejárás alkalmával is csak igen felületesen járható be, a bejáratnál osztogatott térkép segít abban, hogy legalább a múzeum leghíresebb alkotásait szemügyre tudjuk venni.

A hihetetlen gazdagságú gyűjtemény mellett a múzeum épülete, és az 1989-ben hozzáépített, rozsdamentes acélból készített, pontosan 666 üveglapból álló, 21 méter magas piramis is igen szépek, és érdekesek. Az épületek 1190-ben épültek, Fülöp Ágost parancsára erődítménynek. A 16. században I. Ferenc reneszánsz stílusú palotává alakította, majd Napóleon felújíttatta, és múzeumot rendezett be benne, amely a francia polgári forradalom óta a "köznép" számára is látogatható.

Tippek:

  • Ha nem a piramis alól, hanem a Galerie du Carrousel bevásárlóközpont alsó szintjétől közelítjük meg a Louvre-t, elkerülhetjük a sorban állást. Ha metróval érkezünk, a Palais Royal - Musée du Louvre metróállomásnál, a metróról leszállva ehhez a bejárathoz érkezünk. Ha gyalog, akkor a 99 Rue de Rivoli címet kell keresni, a bevásárlóközpont utcaszinti bejáratához, majd le kell menni az alsó szintre. Ennél a bejáratnál a jegyet automatából kell megvenni. Azonban ez a bejárat nem használható, ha múzeumbérlettel rendelkezünk.
  • A sorok, és a tömeg elkerülésének másik módja, ha nyitásra érkezünk.
  • Akinek kevés ideje van, vagy csak nem szeretne túl sok időt itt tölteni, lehetősége van arra, hogy csak a Louvre "kötelező" művészeti alkotásait tekintse meg, 1-2 óra alatt. Ehhez térképeket lehet kapni a múzeumban, ill. itt is érdemes böngészni (magyar nyelv nincs). A weboldalon meg lehet adni, mennyi időnk van és mi érdekel minket. A Masterpieces túra pl. mindössze 1,5 órás, és a Louvre leghíresebb művészeti alkotásait tekinthetjük meg ennyi idő alatt.
  • Online jegyet venni a Louvre-ba itt lehet

Eljutás: Gyalog a Szajna partján. 1-es metró: Palais Royal, Musée du Louvre, vagy Louvre-Rivoli. megálló. 14-es metró: Pyramides megálló (némi gyaloglással)

Belépő (2014): 12 Euró. Október és március között minden hónap első vasárnapján ingyenes. Július 14.-én is ingyenes. 18 éven aluliak számára, és 18-25 éves EU-s állampolgárok számára minden időben ingyenes. Múzeumbérlet érvényes.

Nyitva tartás: 9:00-18:00-ig. Szerdán és pénteken 21:45-ig tart nyitva. Keddenként zárva. Egész nap zárva 2014-ben: január 1., május 1., november 11., december 25. Csak 17:30-ig nyitva: április 20., április 21., május 8., május 29., június 8., június 9., július 14., augusztus 15., november 1.

Louvre

Louvre fotó: Christopher Chan

Sacré-Coeur, Montmarte

A 130 méter magas Montmarte hegy Párizs legmagasabb pontja, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra. Számos művész élt, és alkotott ebben az inspiratív környezetben, pl. Picasso, Monet, Dali, vagy Van Gogh. A Sacré-Coeur előtt lévő lépcsőn a kilátás mellett sokszor remek zenészek játékát is élvezhetjük. A hangulat itt napközben, és éjjel is fantasztikus. A 234 lépcsőn odavezető út is izgalmas: Párizs egy igen szép részén, fantasztikus házak között követhetjük Amélie útját.

A csodálatos szépségű Sacré-Coeur bazilika, amely egyesek szerint "olyan, mintha cukorból lenne" a francia-porosz háborúban elesett francia katonák emlékére épült, akik lelki üdvéért még ma is folyamatosan imádkoznak a bazilikában. A Sacré-Coeur belső tere nem olyan szép, mint számos más párizsi egyházi épületé, de a hangulat, a kilátás, és a Sacré-Coeur külső homlokzata miatt kihagyhatatlan látnivalónak számít. A Sacré-Coueur 46 évig tartó építkezése 1919-ben fejeződött be.

A negyedben, a lépcsők alján, a híres Pigalle negyedben található a Moulin Rouge, és egyesek szerint Párizs legérdekesebb múzeumának számító Erotika Múzeum is. A Moulin Rouge környéke a prostitúció melegágya, és számos szexshop megjelenési helye.  

Tippek: a Montmarte-nak igazán remek, Párizs szerte egyedülálló hangulata van (persze a város többi részének is remek a hangulata, de a Montmarte esetében ez másmilyen hangulat), és a Sacré-Coeur-ön kívül több érdekes látnivalója (pl. Maison Rose, szőlőskert, hangulatos kávézók, üzletek, kis utcácskák). Ezért érdemes nem egyből, toronyiránt felmenni a Sacré-Coeur-höz lépcsőn, vagy siklóval, majd gyorsan lejönni, hanem 1-2 órát barangolni errefele, sétálgatni, felfedezni a környéket. Ehhez, ebben az esetben, szükség lehet egy útikönyv túraleírására, Montmarte-térképére. Ha tudunk, a Montmarte-ra napsütésben jöjjünk!

Eljutás: 2-es metró: Anvers, vagy Pigalle megálló. 12-es metró: Abesses, Jules Jofrin, vagy Pigalle megálló. A metrómegállóktól lépcsőn, Montmartrobus-szal, vagy libegővel juthatunk fel a hegytetőre, és a Sacré-Coeurhöz.

Belépő: Ingyenes belépés

Nyitva tartás: 6:00-22:15

Sacré-Coeur

Sacré-Coeur és Montmarte kép: RichardLowkes

Champs-Élysées

Párizs legnagyobb presztízsű, és legszélesebb sugárútján, a 2 km hosszú Champs-Élysées-n minden valamirevaló márka képviselteti magát csillogó üzleteivel. A világ leghíresebb utcájaként, és leggyönyörűbb sugárútjaként Európa legdrágább bérleti díjaival találkozhatunk itt: egy 1000 négyzetméteres üzlethelyiség bérléséért évi 1,25 millió dollárt kell fizetni. A sugárút számos világhíres eseménynek is helyt ad: itt van a világ leghíresebb kerékpárversenyének, a Tour de France-nak a befutója, itt vonulnak végén július 14.-én, a leghíresebb francia nemzeti ünnepen, Európa legnagyobb katonai parádéja, a díszszemle keretében a katonák (2007-ben már magyarok is), és a gépesített hadi egységek, és hatalmas ünnepségek vannak itt a francia sport sikereikor, pl. amikor a francia labdarúgó-válogatott éppen világbajnokságot, vagy Európa-bajnokságot nyer, vagy épp újévkor. Érdemes nappal, és éjjel végigmenni a Champs-Élysées-n, és magunkba szívni a semmihez sem hasonlítható hangulatot, és a sugárút pezsgését.

Eljutás: Gyalog a Szajna partján, a Concorde tértől, vagy a Louvre-tól, a Tüllériák kertjén át. 1-es metró: Champs-Elysées Clemencau, vagy Concorde megálló. 8-as metró: Concorde megálló. 13-as metró: Champs-Élysées Clemencau megálló

Champs-Élysées

Champs-Élysées kép: Arranging Matches

Notre Dame

A Notre Dame alapkövét 1163-ban fektette le III. Sándor, ezután 170 évig építették. E gótikus remekmű a francia forradalom alatt majdnem teljesen elpusztult, de 1845 és 1878 között az eredeti terveknek megfelelően újjáépítették. 1991-től 2005-ig ismét jelentős renováción esett át a katedrális. A Notre Dame 113 regiszteres, és 5 manuálos nagyorgonáját ma a világ egyik legjobb hangszerének tartják.

A Notre Dame tornyaiba, fárasztó lépcsőzéssel ugyan, de fel lehet menni, ahol vízköpő szörnyek mellől élvezhetjük a párizsi panorámát. A 402 lépcsős túrán 2 pihenőhely is van, és megtekinthetjük a Notre Dame nagyharangját is. A Notre Dame előtti téren található Franciaország 0-ás kilométerköve.

Eljutás: Gyalog a Szajna partján, a Notre Dame a Cité-n áll. 4-es metró: Cité megálló. 1-es metró: St-Michel megálló.

Belépőjegy (2014): A katedrálisba ingyenes a belépés. A toronytúra 8,50 Euró, 18 éven aluliaknak, és 26 év alatti EU-s állampolgároknak ingyenes. Érvényes a múzeumbérlet.

Nyitva tartás: Katedrális: 8:00-18:45 (szombat, vasárnap: 19:15-ig) Túrák a toronyba: 10:00-18:30 (október-március: 17:30-ig). Júliusban és augusztusban pénteken és szombatokon 23:00-ig lehet felmenni. Utolsó belépés minden esetben 45 perccel a zárás előtt. Egész nap zárva: január 1., május 1., december 25.

Notre Dame

Notre Dame kép: R.Duran

Tovább: Látnivalók, nevezetességek II. - Hozzászólások

Korábbi hozzászólások (2008-2011) | Korábbi hozzászólások (2012) | Korábbi hozzászólások (2013)
Legújabb hozzászólások (2014):Hozzászólások

77 hozzászólás
Hello!
Mi nyáron megyünk Párizsba ( én és az anyukám) azt szeretném megkérdezni hogy neki mennyibe kerülne felmenni az Eiffel-toromyba ( kicsit már több mint25 :)
#1 - Eszti - 2014.01.07. - 16:14
Szia!

A cikkben, a hozzászólások felett, az Eiffel-torony résznél, annak is a végén, a Belépő (2014) bekezdésben megtalálod a különböző típusú belépőjegyek árait.
#2 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.08. - 22:12
Szia Tibcsi!

Gratulálok az oldalhoz, nagyon hasznos infók vannak itt, jól összeszedve. Ha utazunk mindig ezt az oldalt használom.
Áprilisban megyünk Párizsba másodszor.
Érdeklődnék, hogy mi a véleményed erről a hotelről és a környékről?
Hipotel Belleville Paris
21 Rue Vicq d'Azir, 75010
Jól néztem, hogy a legközelebbi metro a Colonel Fabien (M2)?
Illetve még az lenne a kérdésem, hogy Beauvais-ra fogunk érkezni és innen majd transzferbusszal mennénk Párizsba. Hol kell majd leszállnunk a buszról, illetve felszállni mikor megyünk visszafelé majd a reptérre?
Köszönöm szépen és csak így tovább! :)
#3 - Ada - 2014.01.09. - 23:55
Szia!

Azt szeretném kérdezni, hogy a nevezetességek ünnepnapon látogathatóak-e. Pontosabban a Pünkösdre gondolok. Jún. 8-9. Lehet, hogy ekkor utaznánk, de emiatt hezitálok.
Köszönöm!
#4 - Varga Valéria - 2014.01.10. - 21:53
Sziasztok!

ADA: Jó helyen van, de nagyon rossz értékelések vannak róla, koszos, igénytelen, azt írják. Ha beírod a szálloda címét a Google-be, és utána írod hogy booking.com vagy tripadvisor, elolvashatsz sok véleményt, és dönthetsz.
A transzerbusz Porte Maillothoz érkezik, és onnan is indul vissza.
Igen, az a legközelebbi metrómegálló, pontos eljutás a szálláshoz a Párizs látnivalók nevezetességek IV. menüpont 56-os hozzászólásában.


VALÉRIA: Párat megnézve: az Eiffel-torony, Orsay, Notre Dame, Montparnasse pl. nyitva van, a Louvre pedig nyitva 17:30-ig. Más konkrét nevezetességek esetében pedig itt az oldalon a látnivalók menüpontokban megtalálod a nyitva és zárva tartásokat, a 2014-s infokkal még nem mindenhol frissült, de a napokban fog.
#5 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.11. - 16:43
Nagyon szépen köszönöm!
Szuper az oldal!!!!
#6 - Varga Valéria - 2014.01.15. - 18:37
Szia!
ÉLETMENTŐ volt mert franciaországról kellett projecktet készítenem és ezeket beleírtam! köszönöm!
#7 - Bogi - 2014.01.22. - 20:30
Kedves Tibcsi!
Remek ez az oldal, nagyon jól összefoglalja a tudni- és látnivalókat.
Mi most pénteken, jan. 31-én indulunk Párizsba a barátnőmmel.
A szállásunk a Hotel Camelia International-ban lesz. Mi a véleményed erről a szállodáról?
A rendelkezésünkre álló nettó két és fél nap alatt igyekszünk végignézni mindent, ami belefér, így az Eiffel-tornyot sem hagyjuk ki. Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem: elővételben, a neten vettem 2 db belépőt, saját account-tal; mivel egyidőben vettem a két jegyet, mindkettőn az én nevem szerepel (mondjuk nem is láttam olyan lehetőséget, hogy meg lehet adni ugyanazon vásárláson belül más nevet is).
A jegyen ez áll: "...the ticket is valid only for a single entrance for the person indicated on the ticket..." Ez azt jelenti, hogy a jegy névre szól? Vagy csak a vonalkódot nézik?
Köszönöm a segítséget.
#8 - Sanyi - 2014.01.27. - 10:02
Kedves Sanyi!

Örülök, hogy hasznos információkat találtál!
Nem lesz gond a névvel, ha csak egyet kértek, csak egy kell.
A szállodáról megoszlanak a vélemények a különböző weboldalakon, nem túl magas az értékelése.
#9 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.27. - 10:24
Kedves Tibcsi! Férjemmel kaptunk ajándékba egy "röpke" párizsi hétvégét, amiből szeretnék minél többet kihozni, kérlek segíts! Február 7- én 9:00-kor érkezünk meg Párizsba és 9-én reggel már indulunk vissza. Amit mindenképpen látni szeretnénk Eiffel-torony, Louvre, Notre Dame. Szerinted belefér még valami, és milyen sorrendben érdemes ezeket megnézni. A javaslatod alapján fogok az Eiffel-toronyba időpontot foglalni. Szállásunk a Eurohotel sovereign st denis-ben lesz, tudnál nekem innen kiindulva egy útvonaltervet adni! Előre is köszönöm!
#10 - Kormány Bernadett - 2014.01.31. - 08:49
Kedves Tibcsi! Atr elfelejtettem ,megkérdezni, hogy hogy jutunk el Beauvais reptérről a szállásunkra aminek neve és címe: Eurohotel Sovereign St Denis, 100/102 RUE GABRIEL PERI, PLACE 8 MAI 1945, ST DENIS 93200. Előre is köszönöm!
#11 - Kormány Bernadett - 2014.01.31. - 09:10
Kedves Bernadett!

A nevezetességek egymáshoz való elhelyezkedése az Interaktív Párizs térkép menüpontban látszik, valamint írtam egy programtervet másnak is, amiből ki lehet indulni, az Útikalauz, utazási tippek és tanácsok 7-es (2014.01.02.-s) hozzászólásában (bal menüből elérhetőek ezek a rovatok)
Az általad felsorolt három nevezetességen kívül más is bele fog férni.
Az eljutás: a reptérről transzferbusz, majd 1-es metró Champs-Elysees-Clemenceau állomásig, végül 13-as metró Basilique de Saint-Denis-ig.
#12 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.31. - 10:49
Szia.
Küldenél egy linket ahol jegyet lehet online foglalni az Eiffel toronyra. Egyet találtam,de ott minden dátumra azt írja,hogy nincs hely.?! Ez létezik? http://ticket.toureiffel.fr/
#13 - Betti - 2014.02.07. - 11:20
Szia!

Azon az oldalon lehet foglalni csak. Előfordulhat igen, hogy a mostanihoz képest nem messzi időpontokra nincs már sajnos hely, akkor sorba kell majd állni.
#14 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.07. - 12:19
Sziasztok!

A google térképet nézegetve akartam az útitervemet összeállítani, de kicsit megkeveredtem!
A Chatelet-n megáll a M7-es és az M1-es metró is? Jelzi, hogy megáll az M7-es, de az útvonalát nem pontosan arra jelöli.
Melyik az a megálló ahol át lehet szállni?
Előre is köszönöm a választ!
Üdv
#15 - Lilla - 2014.02.07. - 16:52
Szia!

Chateletnél megáll az 1-es, 4-es, 7-es 11-es, és 14-es metró is, valamint a RER A, B, D, minden állomás össze van kötve egymással.
#16 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.07. - 18:43
Szia, ha van online jegyem akkor sorban kell allni vagy mehetek a kapuhoz?Gondolok itt a nevezetessegekre.
Koszi elore is.
#17 - judit hoffman - 2014.02.08. - 21:38
Nem, általában nem, a rendszer a nevezetességeknél változó, pl. a Louvre-ba ugyanúgy a piramis alatt kell ilyenkor bemenni, sorbanállás nélkül, az Eiffel-toronynál külön bejárat van, az Orsay-nál is külön bejárat van az előre váltott jegyeseknek, a C bejárat.
#18 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.09. - 14:30
Nyáron szeretnék gyermekemmel Párizsba menni. Terv szerint magamnak vennék egy múzeumi bérletet, de a 13 éves gyermekkel mégis minden sort végig kell majd állnunk, hogy ő ingyenesen bemehessen? Vagy van esetleg 26 év alattinak való ingyenes bérlet?
Előre is köszi.
#19 - Éva - 2014.02.10. - 21:54
Én úgy tudom, hogy ingyen jegyet csak 18-26 év között kell "venni", a legtöbb helyen, 18 éven alul nincs rá szükség, csak az életkor igazolása kell. De ez változhat helyenként, szituációnkként, ha kell is ingyen jegyet "venni" a 13 éves gyereknek, nem biztos hogy ki kell várni a sort. Érdemes tehát mindig csak bemenni, és meglátni hogy mi lesz, maximum visszaküldenek sorban állni a gyerek miatt "ingyen jegyért", vagy esetleg sorban állás nélkül kiadnak ingyen jegyet.
#20 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.11. - 00:34
Nagyon klassz oldal, köszönöm.

Szeretnék viszont kérdezni.
Mi kocsival megyünk, és azt szeretném megtudni, hogy a belvárosban hogyan és mennyiért lehet parkolni?

Illetve nagyon szeretnénk elmenni egy, a londoni Hamleys játékáruházhoz hasonlóba. Van Párizsban "jó nagy" játékbolt?

Köszi
Ági
#21 - Ági - 2014.02.18. - 17:24
A parkolásról nem tudok sokat, mindenképp érdemes a szállásnál érdeklődni elsődlegesen, van-e ingyenes parkolójuk, vagy mit tudnak ajánlani. A belvárosban parkolni napokig vagyon lenne, akár az utcán, akár parkolóházban, ott nem nagyon vannak ingyenes parkolók (csak vasárnap ingyenes a parkolás, de akkor is a kisebb utcákban). Amik ingyenesek, azok külvárosban, RER-megállóknál vannak, ezekről
itt: http://www.parking-public.fr/rer.php
és itt:
http://en.parkopedia.fr/free/paris/parking/ lehet tájékozódni, de nem tudom melyik mennyire biztonságos, stb.
Belvárosi parkolóházak listája pedig:
http://www.parkingsdeparis.com/EN/car-reservation-map.php
vagy
http://www.vincipark.com/en/parkings

Nagy játékbolt Párizsban: JouéClub, címe: 3/5 boulevard des Italiens
Metro: Richelieu - Drouot (8-as vagy 9-es metróvonal)
#22 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.18. - 18:35
Kedves Tibcsi!
Májusban készülünk Párizsba a párommal és a Beauvais reptérre érkezünk. Nem tudom, hogyan jutunk el a reptérről a szálláshoz, ami valószínűleg a Belambra City-Magendie (6 rue Corvisart, 13. Place d'Italie - Gare d'Austerlitz, 75013 Párizs) lesz. A ryanair honlapján olvastam, hogy létezik valamilyen buszjárat a belvárosba, de nem tudom, hogy előre kell-e jegyet foglalni rá vagy egyáltalán milyen más lehetőség van. Hálás lennék, ha tudnál ebben segíteni. Illetve ha esetleg a szállásról tudsz valamit, kérlek írd meg, bár már elég sok kommentet olvastam róla és egész jónak tűnik az árához képest. Előre is köszönöm a segítséged!
Mónika
#23 - Drabik-Papp Mónika - 2014.02.18. - 22:19
Kedves Mónika!

Igen, Beauvais-ról transzferbusz közlekedik, más lehetőség nincs. Jegyet nem kell előre foglalni rá. Bővebben a transzferbuszról, a Beauvaisról való bejutásról az Útikalauz, utazási tippek és tanácsok menüpontban.
Eljutás a szálláshoz: transzferbusz után Porte Maillottól 1-es metróval Charles de Gaulle-Etoile-ig, onnan pedig 6-os metróval Glaciere-ig, majd 600 m gyalog: http://goo.gl/maps/Hltpw
#24 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.18. - 22:42
Kedves Tibcsi!
Köszönöm a segítséget!
Most hogy már alaposabban nézegetem az oldalt, rengeteg hasznos infót találok. Tényleg szuper!
Üdv,
Mónika
#25 - Drabik-Papp Mónika - 2014.02.19. - 13:51
Szio, en azt szeretnem kerdezni, hogy a Moulin Rouge-ba meg eri bemenni es hogy olcsobb jegyet valltani? Eleg borsosak az arak, de szivesen megneznem :)
#26 - Kinga - 2014.02.20. - 09:25
Kedves Kinga!

Az itt, a Látnivalók II.-ben feltüntetett jegyárak vannak, ezek a hivatalos árak, ennél nincs olcsóbb. Hogy megéri-e, arról megoszlanak a vélemények, van, akinek nagyon-nagyon tetszik a show, és felejthetetlen élménynek tartja, de van, akinek nem, és úgy gondolja, ezt a pénzt másra lehetne költeni, de gondolom az is számít, ki hány és milyen hasonló előadáson volt már, mennyire érdekli, stb.
#27 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.20. - 12:45
Szia
Milyen sorra kell számítani az Eiffel toronynál.
Nem kaptunk online jegyet,se 3 éves kisfiunkkal megyünk. Felszeretnénk készülni,amire csak lehet...
#28 - Betti - 2014.02.20. - 19:59
Szia!

Így télen azért általában nem akkorára, max 1 óra alatt be lehet szerintem jutni, de előre azért nem lehet pontosan megmondani. Reggel kevesebben vannak, mint este.
#29 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.20. - 20:05
szia!Szeretnék egy térképet nyomtatni utcanevekkel,látványosságokkal...tudt ok segíteni?...szerdán utazom:)
#30 - Batiz Emese - 2014.02.23. - 10:44
Szia Tibi!

Olvastam és láttam a párizsi óriáskereket. Tudsz-e róla valami információt adni? Ár? Hol található?
#31 - Betti - 2014.02.23. - 17:45
Sziasztok!

BETTI: A Place de la Concorde-on szokott lenni, a Tülériák kertje környékén, ha éppen ott van. Nyaranként szokott ott lenni, ill. néha télen is, most kinn volt februárig 16-ig, tehát nagyon változó mikor van ott, elvileg legközelebb majd a nyáron. Az ár egyébként 10 EUR.


EMESE: Az interaktív Párizs térkép menüpontban látszanak nevezetességek a térképen, a nevezetességek pontos címe pedig a Párizs látnivalók menüpontokban is le van írva.
Itt van egy térkép néhány, nem az összes nevezetességgel és az utcanevekkel, de ehhez jó nagy papír fog kelleni, ill. több oldalra lehet nyomtatni: http://cdn-locations.tripomatic.com/attractions-maps/paris-attractions-map-large.jpg
(egyből le fog töltődni, böngészőben nem nyitja meg)
Útikönyvekben is vannak térképek zónánként, nevezetességekkel.
#32 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.23. - 18:06
Sziasztok,
Május 15-20-ig fogunk turistáskodni Párizsban és 2 fontos kérdésem lenne:
- melyek azok a látnivalók (műemlék, múzeum, egyéb), ahová előzetesen érdemes regisztrálni, időpontot foglalni, esetleg jegyet is venni online, és mindezt hol lehet megtenni?
- ha Versailles-ba el szeretnénk menni, akkor milyen költségekkel kell számolnunk (utazás, belépők)? Gondolom jár oda valami vonat-féle...
Nagyon köszönöm a segítséget előre is, már úgy érzem nagyon ideje előre szervezkednem... :)
Orsi
#33 - Orsi - 2014.02.24. - 21:38
Szia!

Ilyen lehet az Eiffel-torony, a Louvre, és az Orsay múzeum (ha utóbbiakban nem ingyenesen mentek be életkor, vagy múzeumbérlet miatt). Hogy hol lehet ezekre online jegyet foglalni, az megtalálható e látnivalók leírása után a tippek bekezdésben.
A Versailles-hoz való eljutással, belépőjegyekkel kapcsolatban minden információt megtalálsz a Látnivalók Párizs környékén menüpontban.
#34 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.24. - 22:05
Köszönöm a gyors választ. Már meg is néztem az Eiffel-toronyba a jegyfoglalást, de már nincs sajnos a májusi időpontra sem hely :( Az a kérdésem, hogy ilyenkor mit lehet tenni? Elképzelhető, hogy még addig felszabadul? Vagy valamilyen "városkártyával" rendelkezve állhatunk mondjuk rövidebb sorba? Érdemes ilyet venni?
Köszi,
Orsi
#35 - Orsi - 2014.02.24. - 22:15
Május 16.-ra és 17.-re én úgy látom van hely! De ha azok az időpontok nem jók, akkor sajnos nem tudsz mit tenni, máshol nem lehet jegyet venni oda, sorba kell állni majd, olyan városkártya sincs, ami az Eiffel-tornyot tartalmazza. Lépcsőzéssel vagy pedig lifttel hétköznap, a délelőtti órákban (leginkább nyitás előtt érkezve) a legtöbbször kisebb a sor, de sokszor egyébként nem is olyan vészes eleve, de előre nem igazán lehet megmondani.
#36 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.24. - 22:29
Szia, április 15-én reggel 9-re érünk a CDG-re, a hotel neve Hotel De L'avre,15 Versailles. Milyen a környék ,ill. hogyan jutunk oda? 5 napra megyünk, jó választás -e a gyüjtőjegy,ha csak a belvárosban szeretnénk lenni,ill.a Versailles-i kastélyt szeretnénk megnézni. Oda hogyan és milyen jeggyel jutunk ki?Az utolsó napon reggel el kell hagynunk a szállodát, de a gép csak este indul vissza .Hová tudnánk napközben betenni a csomagjainkat?Köszi előre is a válaszodat: Anikó
#37 - Boros Anikó - 2014.02.25. - 09:34
Szia!

Eljutás a hotelhez: RER B St. Michel Notre-Dame-ig, majd 10-es metró La Motte-Picquet-Grenelle megállóig, majd rövid gyaloglás: http://goo.gl/maps/VMXMM .
Jó a környék.

A versailles-i kastélyhoz való eljutáshoz minden információ megtalálható a Látnivalók Párizs környékén menüpontban.

Csomagmegőrzők pályaudvarokon vannak, bővebben a helyük az Útikalauz, utazási tippek és tanácsok menüpontban, de meg lehet kérdezni a szállodában is, hogy megőrzik-e kijelentkezés után, ha úgy kényelmesebb.
Egy db gyűjtőjegy 1,37 EUR-ra jön ki ha elhasználjátok az összes jegyet belőle, egy napijegy a belvárosra pedig pedig 6,80 EUR, tehát ez alapján ki tudjátok számolni, melyik nap melyik éri meg jobban (Versailles-ba egyik se érvényes).
#38 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.26. - 09:03
Kedves Tibcsi!

- Március közepén megyek Párizsba. Mivel sokat fotózok, néztem a feltételeket az Eiffel-torony honlapján. Ott azt írják, semmiféle állványt nem lehet használni. Ezt el is fogadom, de felmerült bennem a kérdés: mi lesz ott, a helyszínen, ha nálam van egy egylábú állvány, amit egész nap vinni szeretnék városnézés közben (bár a toronyban nem használnám)!?
Ill. van-e arról valami információd, hogy egy-egy múzeumba beengednek-e vele, vagy problémát okoz az állvány?
- Ha az Eiffel-toronyba felmegyek gyalog, és a másodikon döntök úgy, hogy tovább megyek, akkor ott is kapható még jegy fölfelé - ezt olvastam. Ennek az ára ugyanannyi, mint lentről, vagy kevesebb?
- Fotózás miatt napnyugta körül mennék a toronyba, de a honlapon azt írják, hogy 6 órakor bezárják a lépcsőket. Aki lépcsőn ment föl, az lejöhet lifttel? Hogy működik ez?
Köszönettel: Zsuzsa
#39 - Zsuzsa - 2014.02.28. - 15:44
Kedves Zsuzsa!

Hogy az Eiffel-toronyba felengednek-e állvánnyal, abban tényleg tudok segíteni. A Párizsos állványos témára rákerestem egy külföldi fórumon, és a következőket találtam: múzeumokban biztos hogy nem használhatod, viszont egyébként egész Párizsban is tiltott az állvány használata törvény szerint, így kellemetlen szituációba kerülhetsz, ill. a másik, amit írnak, mint kevésbé "szigorú" dolog, és egy másik fórum szerint az az igazi előírás, hogy úgy nem rakhatod ki sehova, hogy a gyalogosforgalmat akadályozod, nem lehet arra kényszeríteni az embereket, hogy kikerüljék. Emelett viszont használható, kivéve néhány helyen, pl. a Louvre-nál. Álványos fotósokat egyébként persze látni a városban. Itt olvashatók ezek pl: http://goo.gl/3leyyy
Emellett angolul tripod paris kulcszóra keresve a Google-ban találhatsz erről információkat.

Lefelé lehet lifttel menni lépcsős jeggyel, ill. szerintem a 2. szintről a 3.-ra csak kiegészítő jegyet kell venni, tehát nem teljes áron, de nem tudom pontosan mennyi.
#40 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.28. - 18:43
Kedves Tibcsi,

Május 17-én lesz Párizsban a múzumok éjszakája, próbáltam a honlapon megtalálni, de nem sikerült, azoknak a múzeumoknak a listáját, akik részt vesznek ebben. Kinn milyen hagyományai vannak a múzumok éjszakájának , ott is feltétlen tömegre lehet számítani ?
Érdemes belevágni egy ilyen éjszakai túrába ?
Köszönöm MB
#41 - Málics Erzsébet - 2014.03.04. - 11:25
Kedves Erzsébet!

Szerintem a http://www.nuitdesmusees.culture.fr weboldalon fenn lesz a múzeumok listája, azt írják, a weboldal március elején kerül feltöltésre, de szerintem majdnem minden múzeumba be lehet menni, köztük a nagyobbakba is, mint a Louvre. Azt nem tudom, mennyien lesznek, de lehet hogy lesz tömeg a népszerűbb múzeumoknál.
#42 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.04. - 16:59
Köszönöm, próbálkozom a honlapon !
#43 - Málics Erzsébet - 2014.03.06. - 14:46
Kedves Tibor!
Május 19-én szeretnénk felmenni az Eiffel toronyba. Meg szerettük volna előre venni a jegyeket interneten, de azt írta ki hogy már elfogyott. Szerinted ha oda megyünk és sorba állunk fel tudunk még jutni? Van esélyünk vagy ez azt jelenti hogy nem is mehetünk már aznap fel?
Eléggé kétségbe estünk! :(
Köszi
#44 - Éva - 2014.03.07. - 19:49
Kedves Éva!

Természetesen fel lehet menni aznap, és fel fogtok jutni, előre jegyvétel csak egy lehetőség, amivel nem kell sorban állni.
#45 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.08. - 09:24
Kedves Tibcsi
április 17-21-ig tartózkodunk majd Párizsban ez ugye húsvét. Van-e valami ünnepi nyitvatartás. Van egy olyan oldal ahol meg lehet rendelni a belépőket?
Fiam kinézte a madár és virág kiállítást, megtudnád írni hogy mikor van nyitva.
köszönöm
#46 - katalin - 2014.03.13. - 22:18
Kedves Katalin!

Azoknál a látnivalóknál, ahol érdemes online jegyet venni, mert nagy sor lehet, a leírásban le van írva, hogy az adott helyre hol lehet online megrendelni a jegyet. A többinél pedig a nevezetességek hivatalos oldalán lehet, ha oda lehet.
A látnivalók nyitva- és zárva tartási is le vannak írva a látnivalókhoz, húsvétkor ahogy 1-2-t megnéztem, nincs konkrét zárva tartás, csak pl. a Louvre előbb zár 20.-n 21.-n.
A madár- és virágkiálításról nem tudok sajnos.
#47 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.14. - 21:54
Kedves Tibor!

Mi áprilisban megyünk Párizsba és fő úti célunk a Disneyland, de már ott problémákba ütköztem, hogy hogyan is fogunk eljutni a Charles de Gaulle repülőtérről a szállásunkra ( 1 RUE CHENIER ,PARIS 75002 ) . Nagyon nagy segítség lenne, ha tudna nekem linkelni egy olyan oldalt, ahol beírom azt, hogy honnan hova szeretnék eljutni és kiadja, hogy melyik metróra kell felszállni, stb.

Köszönettel, Szimonetta
#48 - Borossebesi Szimonetta - 2014.03.15. - 10:44
Kedves Szimonetta!

Az útikalauz, utazási tippek és tanácsok menüpontban van sok hasznos közlekedési tipp, a Párizsi metrótérkép, tömegközlekedési térképek bekezdésben pedig ott a tömegközlekedési útvonaltervező linkje is, de ide is iderakom: http://www.ratp.fr/itineraires/en/ratp/recherche-avancee
Egyébként a CDG-ról a címre RER B Gare du Nordig, majd 4-es metró Strasbourg-Saint-Denis állomásig.
#49 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.15. - 11:18
Szia Tibcsi!
Gratulalok az oldaladhoz! Nagyon sok hasznos infot kaptam.
A csaladommal aprilis kozepere tervezzuk az utat, harom napra megyunk.
van olyan szallas javaslatod, ami kozel van a legfontosabb latnivalokhoz, es minosegben is ajanlod?
koszi elore is!
udv
Mariann
#50 - Mariann - 2014.03.23. - 08:48
Szia!

Konkrét szállásokat nem tudok ajánlani, mert nem ismerek ahhoz eleget, mindenkinek mások az igényei, vagy vannak speciális igényei, stb. Minél kisebb egy kerület száma, annál közelebb van a látnivalókhoz, valamint érdemes az értékeléseket, pontszámokat megnézni, abból látni, hogy minőségben mennyire megfelelő. Szállások a legnagyobb választékban itt: http://www.hotelscombined.com/hu/City/Paris.htm?a_aid=9088
#51 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.23. - 12:15
Kedves Tibcsi!
Olvasva írásaidat vettem a bátorságot, hogy segítséget kérjek a párizsi utunk szervezésében. Április 4-9 között leszünk Párizsban 3 kisgyerekkel. Amit mindenképpen látnunk kell azaz Eiffel torony és természetesen Disneyland. Ryanairrel utazunk a Beauvais-ra érkezünk, hogy juthatunk el a 18. Sacré Coeur- Montmartre Paris, 75018
címen lévő szállásunkra?
Mit javasolsz milyen jegyet, bérletet vegyünk, valahol azt olvastam, hogy a városlátogató kártyával kedvezményt kaphatunk a Disneylandbe. A szállásunkról, mivel juthatunk el Disneylandbe? Válaszodat előre is köszönöm.
üdv
gyula
#52 - Bosch Gyula - 2014.03.23. - 23:07
Kedves Gyula!

Ez biztos nem a szálloda pontos címe, mert csak a kerületet, és a városrészt írja (pontosabban inkább annak környékét, mert nem hiszem hogy a Sacre-Coeur bazilika mellett lenne a szálloda), de ami biztos, hogy transzferbusz a reptérről, majd ahova a transzferbusz érkezik, onnan 1-es metró Charles de Gaulle-Etoile-ig, végül 2-es metró körülbelül Anversig, a pontos cím függvényében.
Disneylandbe eljutás a Látnivalók Párizs környékén menüpontban.
Disneylandes napra RER-jegy oda, a többi nap 1-2-es zónás napijegyek, kivéve ha valamelyik nap nem utaznátok annyit, hogy a napijegy megérje.
A gyerekeknek viszont jobb a napijegyek helyett a több napos 1-2-es zónás gyerek Paris Visite ill. hétvégén ifjúsági napijegy.
A Paris Visite-vel lehet kedvezményt kapni Disneylandbe a helyszínen váltott belépőjegyből. Ebből 1-5-ös zónásat kell venni a Disneylandes napra az előbb említett RER-jegy helyett, ami 22,85 EUR, a kedvezmény pedig a 74 EUR-ból 20% ilyen esetben. A kedvezmény az 1 nap/2 parkos belépőre vonatkozik, helyszíni megvásárlás esetén. Nem tudom, hogy a félárú gyerek Paris Visite-vel is érvényes-e a kedvezmény, de nincs rá info, hogy nem.
Bővebben mindezekről, a jegytípusokról az Útikalauz, utazási tippek menüpontban.
#53 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.24. - 20:22
Kedves Tibcsi!

Foglaltunk jegyet a Louvre-ba az általad megadott webes felületen. Az idő rövidsége miatt nem mertük bevállalni a futárszolgálatot-vasárnap utazunk-. Tudnál segíteni, hogy hol lehet egyszerűen és gyorsan átvenni a jegyeket a megadott pontok közül? Az Opera környékén lesz a szállásunk. Köszi, Éva
#54 - Éva - 2014.03.26. - 09:06
Szia!

Mik a lehetőségek, milyen címek vannak megadva?
#55 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.26. - 22:03
Szia Tibi!
Szuper az oldal, napok óta jegyzetelem belőle az információkat, köszönet sokak nevében! Mi családosan jövő héten utazunk a Párizs Maratonra, na meg persze egy részletes városnézésre.A Beauvais- ról még csak eltalálunk a szállásra -Roi René
Cím: 72 Place du Dr Félix Lobligeois, 17. Palais des Congrès - Arc de Triomphe
Paris, 75017- remélem gond nélkül, de onnan gyalog oda lehet jutni a Maraton start helyszínére - Champs-Elysées- re? Mennyi idő alatt? Nehogy lekéssem a futást :)
Szerinted milyen a szállás és a környék? én nagyon az olcsóságot néztem, meg próbáltam a közelséget...
#56 - Lilla - 2014.03.27. - 08:47
Szia Tibcsi!

Elég sok lehetőséget ad a jegyek átvételére, az alábbi linken a címek:
http://www.ticketnet.fr/static/html/en/popups/pd_retrait.htm
A probléma csak az, hogy nekem ez nem sokat mond.
Köszönöm a segítséget előre is!
Éva
#57 - Éva - 2014.03.27. - 09:44
Sziasztok!
LILLA: A címtől 500m-re lévő Brochant metrómegállótól menjetek 13-as metróval Champs-Élysées - Clemenceau megállóig. Gyalog pedig 2,5 km: http://goo.gl/maps/FQsBe
A hotelről nem túl jók a vélemények, de a környék rendben van.


ÉVA: Úgy látom, ezek közül csak 2 van Párizsban, a 31, rue du Pont Neuf, 75001 címen a belvárosban. a 4-es metró Les Halles/RER A, B, D, Chatelet-Les Halles metrómegálló közelében van, itt vedd át akkor a jegyet.
#58 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.27. - 14:09
Köszi, köszi, köszi...
Ez nekem min. 2 napot vett volna igénybe.
Mégegyszer köszi.Best Western Premier Hotel L'Horset Opera
#59 - Éva - 2014.03.27. - 17:59
Szia Tibor,mi májusban megyünk a férjemmel 1 hétre Párizsba,a Beauvais reptérre érkezünk est fél kilencre.A szállásunk a Hibiscus Szálló a Republic tér közelében,hogyan juthatunk el ide miután bejöttünk Párizsba.A busz- esetleg metrojegyet hol vehetjük meg ,automatából,vagy van ilyen jegyiroda ami nyitva van este is?Egy napra szeretnénk lemenni Nizzaba,könnyen elérhető az Orly vagy CDG reptér?Last minuttel mennénk ha nem túl komplikált az oda -vissza út.Köszönöm szépen, és gratulálok az oldalért,nagyon hasznos.Tisztelettel Izabella.
#60 - Lengyel Izabella - 2014.03.29. - 19:35
Szia!

Eljutás a szálláshoz a transzferbusz megállójától: 1-es metró Chateletig, majd 11-es metró Republique-ig.
A buszjegyet a transzferbuszba a reptéren vehetitek meg, miután elhagytátok a terminál épületét, metrójegyet pedig majd a metróállomáson, ahova a transzferbusz érkezett.
Az Orly/CDG repülőtérre való eljutások az Útikalauz, utazási tippek, tanácsok menüpontban.
#61 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.30. - 12:02
Szia!
Azt szeretném kerdezni hogy foglaltam jegyet az eiffel toronyba hogy azt ott a helyszinen kell fizetni vagy hogy?
#62 - zoli - 2014.03.31. - 15:16
Szia!

Azt online fizeted bankkártyával, a foglalás a fizetés után fejeződik be.
#63 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.01. - 16:38
Kedves Tibcsi!
Június végén megyünk Párizsba. 23-án szeretnénk az Eiffel-toronyba felmenni, de úgy néz ki, nem lehet a 3.szintr előre jegyet venni már. Mit javasolsz?
Ugyanez a helyzet Versailles esetében.
Megírnád, mely helyszínekre javasolsz mindenképp előzetes jegyvásárlást?
Köszönöm! Anita
#64 - Anita - 2014.04.03. - 09:01
Kedves Anita!

Eiffel-toronyba június 23.-án 21:30-ra még látok jegyet. Egyébként ha aznap már nem lehet venni, próbálhatsz más napokat, ugyanúgy Versailles esetében is, ha a hivatalos oldalakon nincs jegy, akkor sajnos máshol nem tudtok venni online, csak majd személyesen. Ahova még érdemes lehet előre venni, az a Louvre és az Orsay múzeum.
#65 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.03. - 14:52
Szia!
Mi július 11-16-ig leszünk párizsban.
Ez idő alatt Párizsban valahol lesz óriáskerék.
#66 - zoli - 2014.04.06. - 10:14
Szia!

Télen volt, hogy akkor nyáron lesz-e, még nem tudom, talán időben közelebb majd jobban kiderül.
#67 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.06. - 11:23
Szia. Szeretnék érdeklődni, hogy melyik igazolványukat kell igazolni, hogy Eu-s állampolgárok vagyunk?
#68 - Jen - 2014.04.07. - 23:19
Szia!

A személyi jó lesz.
#69 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.08. - 14:06
Szia. A segítségedet szeretném kérni. A Charles de Gauele reptéren szállunk le , a hotelünk pedig a Hotel Oceania Porte de Versailles. Hogyan tudunk a legegyszerűbben oda jutni? köszönöm.
#70 - Livi - 2014.04.08. - 22:21
Szia!

RER B Cite Universitaire megállóig, majd T3a villamos Porte de Versailles - Parc des Expositions megállóig.
#71 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.09. - 00:32
Szia!
Párizsból van lehetőség vonattal Londonba utazni. És ez mennyi pénz lenne kb. Köszönöm a választ elöre. :)
#72 - zoli - 2014.04.09. - 09:35
Szia!

Dátumtól függ, a következő napokra 133-183 EUR-tól vannak a legolcsóbb árak, de később akár 80 EUR-tól. Érdemes repülőt is nézni (EasyJet). Itt nézhetsz vonatárakat különböző dátumokra: http://www.eurostar.com/rw-en
#73 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.09. - 18:40
Kedves Tibcsi!
A jövő héten utazunk a barátnőmmel Párizsba. Szerda este érkezünk és vasárnap reggel indulunk vissza. Átolvastam mindent az oldalaidon, de lenne még egy pár kérdésem:
1. A reptérről a transzfer letesz az 1. metró Porte M. megállónál. Hogyan jutunk el a szállásra, ami a 129 Boulevard Magenta 75010 címen van?
2. A hotelhez való eljutáshoz szerdán és a vasárnap reggeli induláshoz elég egy metrójegy (gondolom én), tehát három párizsi napunk lesz közlekedés és látnivalók szempontjából. Ebből egy nap szeretnénk kimenni Disneylandbe, két nap marad a városnézésre. Mit ajánlanál ezek alapján: vonal-, napi-, gyűjtőjegy, több napos, esetleg heti jegyet? Két napra megéri múzeumbérletet venni? A disneylandi 20 %-os kedvezmény miatt megérné Paris Visit kártyát venni? (Az ifjúsági jegy kategória már nem vonatkozik ránk.)
Köszi: K.
#74 - kanga - 2014.04.09. - 20:14
Kedves Kanga!

A szállásig Porte Maillottól 1-es metró Charles de Gaulle-Etoile-ig, majd 2-es metró Barbes-Rochechouart állomásig.
Igen, azokra az utakra a szálláshoz, és vissza Porte Maillotig elég egy T+-jegy, a Disneylandes napon pedig ha mást nem csináltok, csak vegyetek egy RER-retúrjegyet Disneylandbe, ha aznap még Párizsban is sokat utaztok, máshova is mentek, akkor aznapra egy 1-5-ös zónás napijegyet. A kedvezményhez viszont ezek helyett aznapra 1-5-ös zónás 1 napos Paris Visite kell.
A másik 2 napra 2 db 1-2-es zónás napijegyet, ha közlekedtek annyit hogy megérje, nem sokat gyalogoltok inkább.
#75 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.10. - 16:40
Kedves Tibcsi és Mindenki!

Tegnap jöttünk haza Párizsból, feledhetetlen és csodás 4 napot töltöttünk ott a barátommal. Ezt az oldalt használtam, hogy megtervezzem az utazásunkat és nagyon nagy hasznát vettem az itt olvasható információknak! Ezúton is hálás vagyok a részletes leírásokért, tippekért Tibcsinek!!:) Pár kiigazításra azonban felhívnám a figyelmet, amik valószínűleg csak az utóbbi hónapok változásai. Kíváncsi vagyok egyfelől, hogy mi lehetett ezeknek az oka, ill. a később utazók így ezeket is figyelembe vehetik.
1.Nem tudom, hogy ez csak a Louvre saját változtatása, de annak ellenére, hogy a hónap első vasárnapján voltunk ott, mégse tudott sajnos a barátom bemenni ingyen a múzeumba. A jegyellenőr pedig azt mondta, hogy nincs már ez a lehetőség többé.Nem tudom, hogy a többi múzeumban mi a helyzet.
2. Versaillesban is más lett a rendszer a leírástól eltérően. 25 éves EU-s állampolgárként 8 Euróért tudtam megnézni én is a kastélyokat a kertekkel, mert a nagy palota ingyenes volt, de ahhoz hogy a trianoni kastélyokhoz eljussak (ezek a kert végében vannak), ki kellett fizetnem a kert belépőjét. Ez 8 Euro volt, pedig nem zenélő kutas hétvégén mentünk, hanem hétfőn,de az is igaz, hogy a szökőkút ment. (Ami egyébként nagyon jó kis hangulatot ad a pompás kertnek.)
3. Mi is a Beauvais reptérről mentünk Párizsba, és azt tanácsolom, hogy érdemes megvenni előre a jegyet online, ami 17 Euro helyett, így csak 15 Euro, és elkerülhető a sorban állás is! Ha mégis a helyszínen vesszük meg: hazafele menetkor nem a buszon, hanem a buszállomáson lehet megvenni a jegyeket. Figyelni kell, hogy melyik sorba állunk (alig van jelzés és sokan vannak), mert az egyik sor már a buszokhoz áll, és azok várnak ott akiknek a jegye már megvan. Így elkerülhető, hogy kétszer álljuk végig a sort.
Mindezek ellenére nagyon szép volt minden!Remélem egyszer eljutok megint Párizsba, mert nagyszerű város, imádom! Mindenkinek feledhetetlen élmény lesz, ha eljut egyszer oda!
#76 - Annri - 2014.04.11. - 00:59
Kedves Annri!

Köszi a beszámolót, és az infókat, tényleg, nem rég változott a Louvre belépő, már csak október és március között ingyenes az első vasárnapi belépés, javítottam is, és a többit is.
#77 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.11. - 21:01
Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás

Korábbi hozzászólások (2008-2011) | Korábbi hozzászólások (2012) | Korábbi hozzászólások (2013)