Párizs / Paris - Útikalauz, tippek, közlekedés

Utazás nyaralás info » Párizs » Útikalauz

Párizs utazási információk, tömegközlekedés

Eljutás Párizsba | Szállás | Beauvais reptér, bejutás | Charles de Gauller/Roissy reptér, bejutás | Orly reptér, bejutás | Tömegközlekedési jegytípusok | Metrótérkép, tömegközlekedési térképek | Közlekedési eszközök | Ajánlott szállások | Hajókázás a Szajnán | Városnéző buszok | Kerékpárkölcsönzés | Utasbiztosítás | Autóbérlés | Autó, parkolás | Csomagmegőrzők | Múzeumbérlet | Utazási időpont | Időjárás | Árak | Közbiztonság | Telefonszámok | További utazási tippek | Hozzászólások

Párizs, metró

Eljutás Párizsba: (fapados) repülőjáratok, autó

A határellenőrzés visszaállítása miatt a repülőtereken több idővel kell számolni, valamint a repülőterekre való eljutásnál is számoljunk több időt.

Repülővel: Budapestről az EasyJet, a Ryanair és a Transavia indít olcsó fapados repülőgépeket Párizsba. A Wizz Air is repül - Debrecenből. Az EasyJet gépei a Charles de Gaulle, a Ryanair és a Wizz Air járatai a Beauvais, míg a Transavia gépei az Orly repülőtérre közlekednek. Nem fapados járatot az Air France közlekedtet: a francia légitársaság repülőgépei a Charles de Gaulle reptérre érkeznek.

Autóval Párizsba: Budapest - Bécs (E60) - Linz (E56-552) - Passau (E56) - Regensburg - Nürnberg (E50) - Heilbronn - Mannheim - Saarbrücken (E50-A4) - Metz - Reims - Párizs. Az autóval útra kelőknek érdemes az oldal autós útvonaltervezőjét használni, mellyel belföldön, és külföldön, bárhonnan, bárhova tervezhetnek autós utat.

Párizs

Párizs szállás

Szállások Párizsban: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Bejutás Párizs repülőtereiről

Beauvais

A Paris-Beauvais légikikötő, ahova a Ryanair és a Wizz Air repülői érkeznek, 84 km-re található Párizstól.

A Párizsba jutás egyetlen módja onnan a reptéri busz. A buszjegy ára a helyszínen megvéve 17 Euró (2017-es árakon). 3 év alatt ingyenes. Online vásárolva az egyirányú buszjegy felnőtteknek olcsóbb: 15,90 EUR, és így vehető retúrjegy, és gyerekjegy is: retúrjegy felnőtteknek 29 EUR. 4-11 éveseknek egy irányú jegy 9,90 EUR, retúrjegy 19,80 EUR. A megvásárolt jegy a vásárlástól számított 1 évig érvényes, szükséges kinyomtatni.

Az út 1 óra 15 percet vesz igénybe, a busz a Boulevard Pershingre érkezik, ahol az 1-es metró és a RER C Porte Maillot megállója van. Itt metróra (esetleg RER-re) szállva lehet továbbutazni a belváros felé.

A buszra nem érvényes semmilyen párizsi tömegközlekedési jegy.

A busz menetrendje az érkező repülőgépekhez van igazítva. Jegyet a belváros felé egy, a repülőtér épületén kívüli árusítóhelyen, míg a belvárostól a repülőtér felé a Porte Mailloton, a buszmegállónál lévő elárusítóhelyen lehet venni.

A transzferbusz menetrendje ITT . Alapból Párizsból látjuk, a második választógomb bejelölésével, majd a search gombra kattintással pedig a repülőtérről Párizs irányába. Láthatjuk az adott géphez ajánlott buszokat, valamint az összes buszt. Bármelyik buszra fel lehet szállni, mely lehetővé teszi hogy időben kiérjünk.

Beauvais repülőtér

Charles de Gaulle / Roissy

A Charles de Gaulle Európa 2. legforgalmasabb reptere, 2015-ben közel 66 millió utassal. Ide érkeznek az EasyJet és az Air France járatai.

A repülőtérről RER B elővárosi vonat közlekedik Párizs belvárosába. Jegyár: 10 Euró (4-10 éveseknek: 7 EUR). A RER-jegy érvényes még Párizsban is átszállásra a metróra, míg el nem hagyjuk a metróhálózatot. A menetidő 35 perc.

Busszal is be lehet jutni Párizsba, az 1-es, 2-es, 3-as terminálokról Roissybus közlekedik Párizsba. A jegy rá 11,50 Euro. A busz az Operához érkezik (a 3-as, 7-es, és 8-as metró állomása) és máshol nem áll meg. A menetidő 60-75 perc.

További buszjáratok, és a Charles de Gaulle-ról a városba jutás legolcsóbb (de hosszadalmas) módjai a 350-es, és a 351-es busz. A buszok 6 Eurós viteldíjért (vagy pedig 3 db T+-jegy érvényesítésével vehetők igénybe) szállítják az utasokat Párizsba. A 350-es busz a a Gare de l'Estig (4-es, és 5-ös, és 7-es metróvonal) 80 perc alatt, míg a 351-es a Nation metróállomásig (1-es, 2-es, 6-os, 9-es metróvonal) 80-90 perc alatt ér el. A buszoknál mindig figyelembe kell venni, hogy dugóba kerülhetnek, és a menetidő megnövekedhet, ezért ha repülőgéphez sietünk, vissza a reptérre, ezzel számoljunk!

A RER-re és a buszokra érvényes az 1-5-ös zónás Paris Visite, valamint az 1-5-ös zónás Navigo Découverte fényképes hetijegy is, ugyanakkor önmagukban csak a repülőtérről való bejutás miatt nem éri meg őket megvenni. T+, gyűjtőjegy, napijegy, hétvégi ifjúsági napijegy ugyanakkor nem érvényes (kivétel: 350-351-es busz)!

Charles de Gaulle repülőtér

Orly

Az Orly-ra érkeznek a Transavia repülőgépei.

Az Orlyról Párizsba jutásra a legnépszerűbb módszer a RER C: a repülőtéren követni kell a "Paris by train" táblákat, amelyek egy buszhoz vezetnek, amely busz a repülőtér RER-állomásáig visz. Innen (Pont de Rungis megálló) pedig a RER C-vel közvetlenül be lehet jutni Párizs belvárosába, és a kívánt megállónál le lehet szállni (pl. Notre Dame: St. Michel-Notre Dame állomás). A jegyárak: a buszra és a RER-re összesen 6,25 EUR. A menetidő 10 perc (busz)+25 perc (RER). A RER-jegy érvényes még Párizsban is átszállásra a metróra, míg el nem hagyjuk a metróhálózatot.

A RER C mellett RER B-vel is lehet menni: először az ORLYVAL automatikus metróra kell szállni, ez a RER B Antony állomásához érkezik, ahonnan néhány megálló a belváros RER-el (pl. a St-Michel Notre Dame, vagy a Les Halles állomás). A jegyár összesen 12,05 Euró (kombinált jegy az ORLYVAL-ra, a RER-re Antonytól, valamint még Párizsban is lehet használni RER-ről való átszállás után a metróra). Menetidő kb. 33 perc (8 perc ORLYVAL + 25 perc RER),

Egy másik módszer az Orlybus, ez az Orly déli H, és a nyugati D kapujától indul. A jegyár 8 Euró. Menetidő: 30 perc. A busz a Denfert-Rochereau metróállomásra érkezik (a 4-es, a 6-os metró, és a RER B megállója), amely Párizs Montparnasse városnegyedében helyezkedik el, innen lehet továbbutazni metróval, vagy RER-rel a kívánt helyre.

Egy másik buszjárat és a legolcsóbb utazási lehetőség az Orly repülőtér és Párizs között a 183-as busz, melyre a jegyár mindössze 2 EUR. A busz a déli terminál (Terminal Sud) elől indul közvetlenül, a 4-es megállóból és 50-60 perc alatt ér Párizsba, a Porte de Choisy metróállomáshoz (7-es metró). A buszoknál mindig figyelembe kell venni, hogy dugóba kerülhetnek, és a menetidő megnövekedhet, ezért ha repülőgéphez sietünk, vissza a reptérre, ezzel számoljunk

Valamint lehet menni T7-es villamossal is a reptérről, 40 perc alatt a Vilejuif-Louis Aragon metrómegállóig, amely a 7-es metró végállomása, 1,90 EUR-ért (a villamosra 1 db T+-jegy kell).

A RER-re, a buszokra és a villamosra érvényes az 1-5-ös zónás Paris Visite, valamint a minimum 1-4-es zónás Navigo Découverte fényképes hetijegy is (de az ORLYVAL-ra egyik sem), ugyanakkor önmagukban csak a repülőtérről való bejutás miatt nem éri meg őket megvenni. T+, gyűjtőjegy, napijegy, hétvégi ifjúsági napijegy ugyanakkor nem érvényes (kivétel: 183-as busz, T7-es villamos)!

Párizs, Orly

Tömegközlekedési jegytípusok Párizsban

Vonaljegy | Gyűjtőjegy | Napijegy | Hétvégi ifjúsági napijegy | Heti és havibérlet | Több napos bérletek | RER-jegy | Zónák |

T+ jegy - Vonaljegy

2017-es árakon a vonaljegy, azaz T+ jegy 1,90 Euróba kerül. Érvényes a teljes párizsi metróhálózatra zónáktól függetlenül (csak 1-2 külső párizsi metrómegálló, köztük a La Defense van a 3-as zónában, de oda is érvényes a T+, vagy a gyűjtőjegy). Használható Párizs határain, azaz az 1-es zónán belül buszokra, villamosokra, és a RER-re is (tehát ha a La Defense-negyedbe, vagy egy külső részre már RER-el, nem pedig metróval mennénk, oda már nem érvényes).

A T+ jegy 90 perces érvényességi idején belül korlátlan számú átszállás tehető a metrón, és (Párizs határain belül) a RER-en belül. Metróról RER-re, ill. RER-ről metróra is át lehet szállni csupán egy jegy érvényesítésével. Az átszállási lehetőség a felszíni közlekedésnél is fennáll: a 90 percen belül annyiszor lehet átszállni, amennyiszer szükséges buszról egy másik buszra, villamosról buszra, vagy buszról villamosra. Ugyanakkor a felszíni és a földalatti közlekedést nem lehet kombinálni: buszról metróra, vagy RER-re, vagy metróról/RER-ről buszra történő átszállás NEM lehetséges 1 T+ jeggyel! Továbbá, buszvezetőnél vásárolt jeggyel (melynek ára 2 EUR) nem lehet semmire átszállni, A metróba se lehet visszatérni annak elhagyása után. A T+ jegy éjszakai járatokra is érvényes, azonban éjszaka már átszállási lehetőség nélkül.

T+

Gyűjtőjegy

Lehetőség van 10 db-os gyűjtőjegy (Carnet) vásárlására - 2017-es árakon: 14,50 Euró, 4-10 éveseknek: 7,25 EUR. A gyűjtőjegyből egy jeggyel természetesen ugyanúgy lehetőség van átszállásra mint egy "sima" T+ jeggyel.

Egyszerre többen is használhatnak egy 10-es csomagot (össze sincs tűzve, csak 10 db jegyet adnak).

Carnet, gyűjtőjegy, Párizs

Mobilis - Napijegy

A Mobilis, azaz a napijegy, minden tömegközlekedési eszközre érvényes az adott zónán belül, és egy nap korlátlan számú utazásra használható. Naptári napra, nem pedig 24 órás időszakra szól. A Mobilisra használat előtt fel kell írni a nevet, és a használati nap dátumát. Fontos információ hogy a Mobilis repülőterekről közlekedő RER-járatokra, a Roissybusra, az Orlyvalra és az Orlybusra nem érvényes, azonban érvényesek a Charles de Gaulle-ról közlekedő 350-es, és 351-es buszra az 1-5-ös zónás, az Orlyról közlekedő 183-as buszra pedig a legalább 1-4-es zónás bérletek.

Árak (2017):

1-2-es zóna: 7,30 EUR
1-3-as zóna: 9,70 EUR
1-4-es zóna: 12 EUR
1-5-ös zóna: 17,30 EUR

Mikor éri meg a napijegy?

 • A T+ vonaljeggyel összehasonlítva: az 1-2-es zónában napi legalább 4 utazás esetén jobban megéri a napijegy, mint 4, vagy több db T+.
 • Gyűjtőjeggyel összehasonlítva, amennyiben nem lenne az utazás végén megmaradó, így "elvesző" gyűjtőjegy: az 1-2-es zónában napi legalább 6 utazás esetén jobban megéri a napijegy, mint 6, vagy több db gyűjtőjegyből felhasznált jegy.
 • Csupán egy napos magasabb zónából (pl. Disneylandből) Párizsba oda-vissza utazás, és párizsi városnézés esetén is megérheti a megfelelő zónás napijegy.

Mikor NEM éri meg a napijegy?

 • 26 éven aluli fiatalok, hétvégi napokon, a napijegynél olcsóbb hétvégi ifjúsági napijegyet vehetnek.
 • 4-11 éveseknek hétköznap a napijegynél jobban megéri a gyerek Paris Visite, vagy - utazási számtól függően - a gyerek gyűjtőjegy.
 • 4 vagy több napos tartózkodástól (amennyiben egyébként minden napra megérné a napijegy) 4 db napijegynél jobban megéri a Navigo Decouverte hetijegy (amennyiben nem történik hétváltás), ill. magasabb zónák esetén, magasabb zónákból (pl. Disneylandből) több napos oda-vissza Párizsba utazás, és párizsi városnézés esetén akár már kevesebb naptól is (lásd később).

Mobilis, Párizs

Hétvégi ifjúsági napijegy

Hétvégi ifjúsági napijegyet (Le Ticket Jeunes Week-end) 26 éven aluli fiatalok vásárolhatnak. Egy napig érvényes, felhasználható szombaton, vasárnap, vagy ünnepnap. Fontos információ a hétvégi ifjúsági napijeggyel kapcsolatban, hogy a repülőterekről közlekedő RER-járatokra, a Roissybusra, az Orlyvalra, és az Orlybusra nem érvényes, azonban a Charles de Gaulle-ról közlekedő 350-es, és 351-es buszra, valamint az Orlyról közlekedő 183-as buszra érvényesek az 1-5-ös zónás bérletek.

Hétvégi ifjúsági napijegy árai (2017):

1-3-as zóna: 4 Euró
1-5-ös zóna: 8,70 Euró
3-5-ös zóna: 5,10 Euró

Mikor éri meg a hétvégi ifjúsági napijegy?

 • Rendkívül kedvező ajánlat, hétvégén, fiataloknak ez a legolcsóbb jegy, a T+-al összehasonlítva már 3 utazástól megéri az 1-2-es zónában.
 • 4-10 éveseknek, az 1-2-es zónában, a gyerek gyűjtőjeggyel összehasonlítva ugyanakkor már 6 utazás szükséges, hogy a hétvégi ifjúsági napijegy jobban megérje mint a 4-10 éveseknek szóló gyűjtőjegy-tömbből kivett 6 jegy.

Ticket Jeunes Week-end

Párizs, fiatal lány

Heti és havibérlet

A Navigo Découverte hetibérlet nem 7 napos, hanem minden esetben hétfőtől vasárnapig érvényes, tehát ha pl. szerdán vesszük, "átminősül" "félheti" bérletté (péntektől vasárnapig pedig már csak a következő hétre vehető). Használat előtt a kártyára fel kell írni nevünket, valamint a fényképet is rá kell tenni! Hátránya, hogy fénykép kell hozzá, és hogy körülményesebb lehet megvenni, mint más tömegközlekedési jegyeket. A heti Navigo Découverte francia neve: Navigo Découverte Semaine, míg a havit Navigo Découverte Mois néven lehet kérni és keresni.

Navigo Découverte árak (2017):

5 Eurót kell fizetni magáért a kártyáért, ami nem visszatéríthető. Ezen kívül:

1-5-ös zóna (érvényes a városon kívül a CDG és Orly repterekre, Versailles-ba, Disneyland-be, és külvárosokba is): heti: 22,15 Euró, havi: 73 Euró
(1-2-es, 1-3-as, 1-4-es zónás ebből külön nincs)

Mikor éri meg a heti Navigo Découverte?

 • Aki csak az 1-2-es zónában utazik, annak a napijegyhez képest már 4 naptól megéri (amennyiben ebben a 4 napban nem történik "hétváltás")
 • Aki magasabb zónákat is érint, pl. az Orly, vagy CDG repteret használja, megy Versailles-ba és/vagy Disneylandbe, esetleg szállása Párizson kívül van, annak, programja, reptere függvényében, akár már 3, sőt, kevesebb napos tartózkodás esetén is megérheti ezt megvenni (ha nem történik "hétváltás" azokban a napokban).

Mikor NEM Éri meg a heti Navigo Decouverte?

 • Amellett, hogy az előzőekből következően az 1-2-es zónában kevesebb, mint 4 nap esetén nem éri meg, figyelembe kell venni ennél a jegynél, hogy szükséges hozzá fénykép, pénztárban kérhető ki, valamint időigényesebb beszerezni, mint más jegyeket, tehát akinek ez így összességében bonyolult, kényelmetlen, annak se jó megoldás.

Passe Navigo

Paris Visite

A Paris Visite kártya több napos jegy, 1, 2, 3, ill. 5 napra érvényes, az összes tömegközlekedési eszközre. Nem 24 órás időszakokra, hanem naptári napra szól az érvényessége, mindig éjféltől a lejárat napján éjfélig.

A Paris Visite kártya ezen felül 20-30 százalék közötti kedvezményeket biztosít néhány belépőből. A népszerűbb, érdekesebb kedvezmények: 25% a Montparnasse-toronyba, 20% az Arc de Triomph tetejére, 2 EUR kedvezmény a Picasso-múzeumba, 30% kedvezmény a Grevin viaszmúzeumba, és 10% kedvezmény a Galeries Lafayette vásárlásra, valamint birtokában a L'Open Tour turistabuszt 33 EUR helyet 27 EUR-ért lehet igénybe venni 1 napra.

Paris Visite árak (2017):

1-3-as zóna (zárójelben a 4-11 évesek számára szóló kedvezményes árak):

1 nap: 11,65 Euró (5,80 Euró)
2 nap: 18,95 Euró (9,45 Euró)
3 nap: 25,85 Euró (12,90 Euró)
5 nap: 37,25 Euró (18,60 Euró)

1-5-ös zóna: érvényes az Orly és CDG repülőterekre, és a külvárosokba, Versailles-ba és Disneylandbe is (zárójelben 4-11 éveseknek):

1 nap: 24,50 Euró (12,25 Euró)
2 nap: 37,25 Euró (18,60 Euró)
3 nap: 52,20 Euró (26,10 Euró)
5 nap: 63,90 Euró (31,95 Euró)

Mikor (nem) éri meg a Paris Visite?

 • Felnőttek esetében, az 1-2-es zónában nincs olyan kombináció, hogy a Paris Visite jobban megérje, mint napijegyek, vagy a hetijegy, maximum ha valaki abszolút kihasználja azt a néhány kedvezményt, amit a kártya birtoklásával kaphat.
 • Mivel a napijegy nem érvényes a repülőterekre, esetleg ilyen esetben, a CDG és/vagy az Orly repülőtér érintése esetén érheti meg Paris Visite-t venni, de ebben az esetben is csak akkor, ha még azon kívül is utazunk külső zónába, vagy egy oda-vissza útra van szó a reptérről. Például: ha valaki egy CDG/Orly repülőtér környéki szállodában lakik, és egy nap oda-vissza bemegy a reptérről a városba (vagy villámlátogatást tesz Párizsban, és a CDG reptérről beutazik, és még aznap visszautazik), és még Párizsban is utazik, ill. esetleg elmegy Versailles-ba/Disneylandbe is.
 • 4-11 éves gyerekek esetében ugyanakkor megérheti a gyerek Paris Visite akár az 1-3-as, akár az 1-5-ös zónában. Főleg tehát gyerekeknek érdemes ezt venni, amennyiben nem hétvégéről van szó, hiszen hétvégén a korábban bemutatott hétvégi ifjúsági napijegy kedvezőbb, illetve amennyiben, napi utazási szám függvényében, nem érné meg jobban a gyerek gyűjtőjegy.
Paris Visite

Billet Origine-Destination

Vagy nevezzük RER-jegynek. A T+-jegy, és a gyűjtőjegy az 1-es zónán kívül már nem érvényes RER-re, így Billet Origine-Destination (vagy megfelelő zónás valamilyen bérlet) szükséges. A Billet Origine-Destination tehát a vonaljegy az 1-es zónán kívülre (általában RER-re). Ilyen jeggyel lehet eljutni pl. Versailles-ba, vagy Disneylandbe, ill. ilyen jegyet használhatnak azok, akiknek szállásuk az 1-es zónán kívül van, és RER-el közlekednek oda, ill. ilyen jegyekkel lehet kimenni a CDG és Orly repülőterekre, vagy bejönni onnan. Ez a típusú jegy mindig egy adott állomástól egy adott állomásig érvényes.

Ugyanakkor, RER mellett Párizsban metróra is érvényes, és a metróállomásokon is megvehető. Ha pl. Versailles-ból, vagy a repülőtérről jövünk be egy ilyen jeggyel, át tudunk szállni újabb jegy vásárlása nélkül metróra, és ez fordítva is igaz: Párizsból pl. Versailles-ba már a RER-re való felszállás előtt, a RER-állomáshoz való eljutásnál, a metrón is érvényes ez a típusú jegy, nem kell mellé még T+-jegy a metróra. Ameddig fel nem megyünk a felszínre, a RER után vagy előtt bármennyiszer átszállhatunk metróra, ameddig el nem érjük célunkat. A jegy ára mindig a konkrét állomástól állomásig van meghatározva, 4-10 éveseknek féláron van.

Mikor éri meg a Billet Origine-Destination?

 • Ha egy adott nap kizárólag repülőtérről jövünk be, vagy ha Versailles-ba vagy Disneylandbe egy nap oda-vissza utazunk, de Párizsban nem nagyon közlekedünk, minden esetben jobban megéri a (retúr) Billet Origine-Destination, mint egy azonos zónás napijegy (a napijegy nem is érvényes a reptérre/reptérről).

Mikor NEM éri meg a Billet Origine-Destination?

 • Ha azonban ennél többet utazunk, akár Párizsban, akár külső zónákban, már megérheti helyette más. Pl., ha a Versailles oda-vissza út mellett, még legalább 3-at utazunk Párizsban, akkor a 2 db Billet Origine-Destination+3 db T+-jegy helyett már megéri az 1-4-es zónás napijegy.
 • Valamint, több napos tartózkodás esetén, pl. ha a több nap alatt elmegyünk a reptérre/reptérről, elmegyünk Disneylandbe/Versailles-ba is, valamint Párizsban is utazgatunk, akkor jobban megérheti az előzőekben bemutatott bérletek közül valamelyik, mint számos Billet Origine-Destination, és egy vagy több 1-2-es zónás, Párizs határain belül érvényes bérlet.

Billet Origine-Destination

Párizsi tömegközlekedési zónák

A metróhálózatban nincs zónarendszer, metró használatakor tehát nem kell a zónákkal foglalkozni, A Párizs látnivalók nevezetességek I-V., mind a 5 menüpontban bemutatott minden nevezetesség is tehát, a belvárostól kijjebb esők is, metróval való megközelítés esetén az 1-es zónába tartoznak.

Zónák ott vannak, ahova RER (vagy másmilyen elővárosi vonat) közlekedik: Versailles a 4-es zóna, Disneyland és Fontainebleau az 5-ös zóna. Az Orly repülőtér a 4-es, míg a Charles de Gaulle az 5-ös zónába tartozik. A Beauvais repülőtér zónákon kívül esik, oda és onnan nem érvényesek a párizsi tömegközlekedési jegyek és bérletek. A további RER-állomások zónájának megtekintéséhez ez a táblázat használható. Megjegyzés: aki a La Defense-negyedbe készül, figyeljen rá, hogy oda metró mellett RER is megy, és RER esetében a La Defense már a 3-as zónába tartozik, tehát RER használata esetén nem érvényes oda a T+.

Párizs, RER

Párizsi metrótérkép, tömegközlekedési térképek

A párizsi, és Párizs környéki tömegközlekedési útvonaltervező ezen az oldalon érhető el. A Google Térkép tömegközlekedési útvonaltervezője is a legtöbbször jól használható.

A párizsi metró, a RER, és a villamosok térképe, a zónák feltüntetésével itt!

Párizsi busztérkép itt

Párizsi metró, 14-es vonal

Közlekedési eszközök

Gyaloglás

Párizsban a legjobb, és legérdekesebb közlekedési forma a gyaloglás. Ekkor tudjuk magunkba szívni Párizs semmihez nem hasonlítható légkörét, és láthatjuk, hogyan élnek a helyiek. A városközpontból, a Szajna partjáról a legtöbb látnivaló (Eiffel-torony, Louvre, Notre Dame, Luxembourg-park, Orsay, Diadalív, Champs-Élysées stb.) egyébként is rövidebb, vagy hosszabb (az Eiffel-torony esetében) sétával elérhető.

Montmarte, lépcső

Metró

Ha már belefáradtunk a gyaloglásba, vagy a Szajnától kissé távolabb lévő látványosságokat szeretnénk megnézni, a legjobb megoldás a metró.

A párizsi metró, 14 vonalával a város bármely pontjára kényelmes, és gyors eljutást kínál. Nagyon ritkán fordul elő, hogy 1-2 percnél többet kelljen várni a következő vonatra. Ugyanakkor babakocsival, kerekesszékkel nehezen használható, lift nagyon kevés helyen van, és sokszor mozgólépcső sincs. Ugyanakkor az összes busz akadálymentes. A metrók hajnali 5:20 és éjjel 1:20 között közlekednek. Ezután éjszakai járatok vehetők igénybe.

Párizs, metró

RER

A RER külvárosokba, Párizs környéki településekre közlekedik, éa CDG és Orly repülőterekről ezzel lehet bejutni a városba, RER megy Disneylandbe és Versailles-ba is. Az 1-es zónán, azaz Párizs határain kívül nem érvényes rá a T+ jegy, külön jegyet kell venni (lásd később: Billet Origine-Destination), ára a távolság függvényében változik.

Párizs, RER

Ajánlott, válogatott, kiváló ár-érték arányú szállások

(a megadott árak tájékoztató jellegűek, mivel időpontonként változnak, és akcióknak, stb. köszönhetően jóval kedvezőbbek, vagy éppen bizonyos időszakokban akár magasabbak is lehetnek, a szálloda foglalási oldalára kattintva lekérdezhető aktuális dátumunknak megfelelően - elképzelhető hogy egy vagy több szállásnál már nem lesz szabad szoba, mivel az alábbiakban kiválogatottak tényleg kiváló ár/érték arányú szálláshelyek)

 • Olcsó: hotelF1 Paris Porte de Chatillon - a legolcsóbb párizsi szállások közül ez a leginkább megfelelő. Ez nem "horror", mint néhány a kifejezetten alacsony árúak közül. Azért ne várjunk túl sokat: kicsi, de tiszta, és légkondicionált szobákat kapunk, közös fürdőszobával (önfertőtlenítő). Jó helyen van (de nem a központban, 8 perc gyaloglás a Porte d'Orléans metrómegálló, ahonnan 13 perc 4-es metróval a Notre Dame). Kb. 6-7 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: ibis budget Paris La Villette 19ème - a budget hotelek közül ez is a jobbak közé tartozik. Ez már (és innentől az összes) saját fürdőszobás. De a szobák itt is kicsik, ugyanakkor ilyen áron teljesen megfelelő, tiszta hotel. A közeli Laumire 5-ös metró megállótól lehet a városba közlekedni, a Notre Dame kb. negyed óra. Kb. 9 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Hotel Montmartre Clignancourt - az olcsó, belvároshoz közeli, saját fürdőszobás szállodák közül ez az egyik legjobb választás, a szobák itt sem túl nagyok. A Montmartre és az Anvers metrómegálló közelében (ugyanakkor szintén a piros lámpás negyed közelében, így nem a legjobb környék, de azért nem is kifejezetten veszélyes) helyezkedik el a szálloda. Kb. 9-14 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: ibis Paris Porte d'Italie - olcsó, de árkategóriájában teljesen jó Ibis szálloda. Hátránya, hogy 10-15 percet kell gyalogolni 2 közeli metrómegálló közül valamelyikhez (Porte d'Italie vagy Gare de Gentilly), mely állomásoktól azonban 10 perc alatt a belvárosba érünk, kb. 9-15 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Kyriad Hotel XIII Italie Gobelins - a Gobelins metróállomás közelében, jó helyen lévő, kiváló ár/érték aránnyal, és elég jó értékelésekkel büszkélkedő szálloda is kiváló választás azoknak, akik olcsón szeretnének megszállni, de mégis színvonalas, tiszta helyen. A szobák itt is elég kicsik, mint általában az olcsóbb párizsi hotelekben, kb. 8-16 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Hotel Audran - olcsó, de jó, fantasztikus ár/érték arányú 2*-os hotel, jó helyen, közel a Montmartre-hoz, és a 12-es metró Abbesses állomásához. Ugyanakkor nem teljesen csendes, akik erre érzékenyek, ne ezt a szállást válasszák, kb. 12-16 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: ibis Paris canal Saint Martin - 3*-os Ibis, a Canal Saint Martin közelében, kiváló áron, jó értékelésekkel, kb. 13-17 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Hôtel Sainte-Marie - az olcsóbb kategóriájú, de nem rossz szállodák közül ez az egyik legjobb, legközpontibb helyen lévő, kb. 14-16 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Hôtel du Home Moderne - ez a 3*-os szálloda minőségéhez, szolgáltatásaihoz, a róla lévő kiváló véleményekhez képest nagyon olcsó. De nem is központi, a Porte de Vanves metróálomástól 11 perc gyaloglásra van, ahonnan kb. negyed óra alatt jutunk a Notre Dame-hoz vagy az Eiffel-toronyhoz, kb. 15-17 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Hotel Darcet - Párizsi árakhoz képest nagyon olcsó, és ezen az áron ritkán látható kiváló értékelésekkel rendelkező, makulátlanul tiszta 2*-os szálloda. A Place de Clichy (2-es és 13-as metró) metróállomás közvetlen közelében helyezkedik el, ahonnan kb. negyed óra a Notre Dame, kb. 14-19 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Középkategória: Hotel de Flore - Montmarte, és 12-es metró: Lamarck / Caulaincourt állomás közeli kiváló, de kategóriájában nem drága, kiváló ár/érték arányú 3*-os szálloda, kb. 12-21 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Középkategória: Porte de Versailles Hotel - dizájnos, stílusos, olcsó, de kiváló 3*-os szálloda, ugyanakkor nem a belvárosban van, az viszont csak kb. 10-20 perc, a 8-as metró közeli Balard állomásától, kb. 14-22 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Középkategória: Helussi Hotel - Párizs egyik legjobb, nagyon kedvelt, és fantasztikus értékelésekkel rendelkező, szép, 3*-os szállodája, a belvároshoz közel, a 7-es metró Poissonnière állomása közelében, kb. 22-26 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Középkategória: COQ Hotel Paris - a 4*-os szállodák közül az egyik legjobb ár/érték arányt itt találjuk, a kényelmes, barátságos, stílusosan berendezett szállodában senki sem szokott csalódni. Elhelyezkedés: 4 perc gyaloglásra a Place d'Italie 7-es metró állomástól, ahonnan 8 perc a Notre Dame, kb. 18-28 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Felső kategória: Boutique Hotel de la Place des Vosges - kiváló, stílusos, 3*-os butikhotel a városközpontban, Párizs egyik legjobb részén, a Place des Vosges közvetlen közelében, kb. 20-33 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Felső kategória: Hotel Monge - Párizs egyik legszebb, és leghangulatosabb, nevezetességekhez közeli részén, a latin negyedben találjuk ezt a szép, kifogástalan, Párizsban ritka nagy szobákat kínáló 4*-os szállodát, kb. 32-36 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Felső kategória: Hôtel Adèle & Jules - elég központi, minden igényt kielégítő, nagyon kedvelt, stílusos, modern, designos, kényelmes, csendes hotel, nem csoda, hogy Párizsban az egyik legjobb értékelései vannak, kb. 45-75 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Luxus: Ritz Paris - a világ egyik legtöbb luxust nyújtó szállodájaként tartják számon a híres, a 18. század elején megnyitott, 2012-2016 között felújított, hotelt. Az elegáns, minden igényt kielégítő, 5*-os Ritz valószínűleg Párizs legjobb, sőt Európa egyik legjobb, ritkán látható, tökéletes értékelésekkel rendelkező szállodája. Kb. 180-200 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>

Párizs, hotelszoba

Hajókázás a Szajnán

Egy szajnai hajókirándulás Párizsban igen nagy élményt nyújthat, a legjobb sötétedés után felszállni egyre. A szajnai hajókázás 2017-es árai, a legrégebbi, leghíresebb társaságnál (Bateaux-Mouches): felnőtteknek 13,50 Euró, 12 éven aluliaknak 6 Euró, 4 éven aluliaknak ingyenes. Lehetőség van a hajókázás közben megebédelni, vagy megvacsorázni is - természetesen ezért külön felárat kell fizetni (60 Euró az ebéd, a vacsorák pedig 75 vagy 99 vagy 155 Euróba kerülnek, menütől függően). Akik ebédelni, vagy vacsorázni is szeretnének, azoknak kötelező jegyet foglalni - de akik nem, azok is megtehetik ide kattintva.

Menetrend (2017): Április - szeptemberig 10:00-22:30, 20 percenként, október-március között 11:00-21:20 között 30 percenként jár a hajó. A Bateaux-Mouches szajnai hajója a Pont de Almától (9-es metró: Alma Marceau megálló) indul.

Párizs hajókirándulás a Szajnán

Egy másik társasággal is lehet hajókirándulást tenni Párizsban, ez a Batobus. Náluk ugyan a jegyár 17 Euró egy napra, és 19 EUR 2 egymást követő napra (16 éven aluliaknak 11 ill. 13 Euró, 3 év alatt ingyenes) de a hajónak 9 megállója is van (Beaugrenelle, Eiffel-torony, Champs-Elysées, Orsay, Louvre, St-Germain-des-Prés, Notre Dame, Hotel de Ville és Jardin des Plantes), bármelyiken le- és fel lehet szállni. És ezek napijegyek: egy jeggyel aznap korlátlan mennyiségben lehet le- és felszállni. Jegyet minden állomáson lehet venni.

A Batobus egész évben közlekedik. 2017-es menetrend: január 2.-március 31. között hétfő-csütörtök 10:00-17:00, 40 percenként, péntek-vasárnap 10:00-19:00, 40 percenként. Április 1.-27. között minden nap 10:00-19:00, 30 percenként. Április 28.-szeptember 3. között minden nap 10:00-21:30, 25 percenként. Szeptember 4.-november 5. között minden nap 10:00-19:00 között, 30 percenként. November 6.-december 24. között hétfő-csütörtök 10:00-17:00, 40 percenként, péntek-vasárnap 10:00-19:00, 40 percenként. 2017. december 25.-2018. január 7. között minden nap 10:00-19:00, 40 percenként.

Szajnai hajókázás Párizsban, Batobus

Városnéző buszok és buszvonalak

Párizsban is van városnéző busz, de először nem is azt emeljük ki, hanem a menetrend szerinti, tömegközlekedési jeggyel igénybe vehető buszvonalakat, amik Párizs szép részein, sok nevezetességet érintve közlekednek.

A leghíresebb ilyen a 69-es busz, ami a Pere Lachaise temető és az Eiffel-torony között közlekedik, érintve a Bastille-t, a Place de Vosges-t, a Pont Neuf-t, a Pont des Arts-t, a Louvre-t, az Invalidusokat is. A Szajna északi partját a St Germainnél keresztezi, majd tovább közlekedik a déli parton. A 72-es busz végigmegy a Szajna északi partján az Eiffel-torony környékéről egészen a Hotel de Ville-ig. A 80-as busz a Sacre Coeur és az Eiffel-torony között közlekedik, a Champs-Elysées érintésével. A 89-es busz a latin negyeden megy keresztül. Az említett buszjáratok pontos megállóit, azokat térképen is látva ITT lehet megnézni, az ratp (párizsi tömegközlekedési vállalat) oldalán, a felső mezőbe a járat számát beírva, majd lekeresve.

Párizs, 69-es busz

A párizsi városnéző busz a L'Open Tour 2017-es árakon, 1, 2, vagy 3 egymást követő napra 33, 37, vagy 41 EUR-ért vehető igénybe. 4-11 éveseknek, 1, 2, és 3 napra is 17 EUR. Egy jeggyel bármennyiszer le- és fel lehet szállni. A városnéző busz érinti Párizs minden nevezetességét, 4 vonalának megállói térképen ITT megtekinthetők.

Párizs, városnéző busz

Kerékpárkölcsönzés

Párizsban önkiszolgáló kerékpárkölcsönző automaták is működnek (Vélib). Bankkártya birtokában, a városszerte, egymástól max 300 méterre elhelyezkedő állomásoknál lévő terminálokon vagy online lehet 24 órás vagy 7 napos jegyet vásárolni 1,70 ill. 8 Euróért (2017-es ár). Az állomások itt láthatók. Jegyvásárlásnál egy regisztrációs kódot kapunk, és egy négyjegyű PIN-kódot kell választani, melyeket gondosan meg kell őrizni, mert ezek birtokában használhatjuk a továbbiakban a kerékpárokat. A napi, vagy hetijegy kifizetése után korlátlanul kölcsönözhetünk kerékpárt, és az első fél óra kerékpározás mindig ingyenes lesz, ha ezalatt a kerékpárt visszavisszük valamelyik állomáshoz. Ha ennyi idő alatt nem visszük vissza, a következő fél óráért 1, a második fél óráért 2, majd a további fél órákért 4 Eurót von le a rendszer automatikusan a bankkártyáról (ez azonban valószínűleg nem fog előfordulni az állomások nagy számát, és az egymástól való közelségüket tekintve).

Fontos, hogy a képernyőn megjelenő utasításokat kikölcsönzéskor, és visszavételkor is figyelmesen elolvassuk, és kövessük. 8 nyelv közül lehet választani (magyar nincs). Kikölcsönzéskor válasszunk egyet a biciklik közül, melyeknél zöld fényjelzés látható, ellenőrizzük a választani kívánt kerékpár kerekeit, és fékeit, állítsuk be az ülésmagasságot. A képernyőn adjuk meg regisztrációs kódunkat, a PIN-kódunkat, és a választott kerékpár számát, ezek után nyomjuk meg a kerékpártartónál lévő gombot. A visszavitelt ne hagyjuk az utolsó pillanatra a fél óra lejárta előtt, mert előfordulhat, hogy egy állomás tele van. Ellenőrizzük, hogy az állomás nem offline-e, kikapcsolt állomásnál a visszavételt a rendszer nem regisztrálja. Ellenőrizzük, hogy a kerékpárt megfelelően szolgáltattuk-e vissza, le lett-e zárva. Ha megfelelően visszarögzítettük a biciklit, azt egy narancssárga, majd zöld fény, és két pittyegés mutatja (piros fény, és folyamatos hangjelzés azt mutatja, hogy még nem került regisztrálásra a visszavétel). Megbizonyosodhatunk, hogy minden rendben van-e azzal is, ha blokkot nyomtatunk, vagy megpróbálunk egy másik kerékpárt kikölcsönözni. Amennyiben nem zártuk le rendesen a kerékpárt, bizonylat nyomtatása, és új kerékpár kikölcsönzése nem lehetséges, valamint a képernyőn is kiírásra kerül, hogy jelenleg van aktív kölcsönzésünk.

Ha valamilyen oknál fogva 24 óra alatt sem szolgáltatjuk vissza a kerékpárt, akkor a számlánkról 150 Eurót vonnak le. A 150 EUR-s összeget regisztrációnál zárolják a bankszámlán, tehát regisztrációhoz ekkora összeggel rendelkeznünk kell. Figyelem! A zárolást chippel nem rendelkező, Electron típusú bankkártyáknál csak 10-15 nap múlva oldják fel! Tehát akinek ilyen típusú bankkártyája van, és Párizsban szüksége van a pénzre, ne használja a rendszert!

Ugyan egyre több a bicikliút Párizsban, a francia autósok sajátos vezetési stílusa miatt fokozott figyelemmel kerékpározzunk!

Párizsi kerékpárút térkép ITT, a PDF-fájl második oldalán.

Párizs, Velib, kerékpárkölcsönző automata

Utasbiztosítás

Utasbiztosítás 10% kedvezménnyel! Partnerünk, a biztositas.hu oldalán a biztosítók utasbiztosítási ajánlatait lehet egyszerűen, gyorsan összehasonlítani, így a legjobb áron lehet utasbiztosítást találni. Az így talált kedvező árból további 10% kedvezményt adnak az Utazás nyaralás info látogatóinak. Ehhez csupán az UTNY-2017 kuponkódot kell használni, vagy az alábbi bannerre, vagy csak IDE kattintani.

Autóbérlés

Bérelhető autók keresésére, ha Párizsba, vagy akár máshova Franciaországba látogat, a rentalcars.com oldalt ajánljuk. A rentalcars.com a világ vezető autóbérlési ügynöksége, amely több mint 2 millió ügyfél bizalmát élvezi. A weboldal segítségével garantáltan a legalacsonyabb áron tudunk autót kölcsönözni. Az időpont, és a helyszín megadása után már láthatjuk is, hogy melyek a legmegfelelőbb, legjobb áron elérhető autók a világ 783 megbízható autókölcsönző cége - köztük a piacvezető, legnagyobb márkák - ajánlatai között.

Autó, parkolás Párizsban

Autóval nem ajánlott Párizsban közlekedni. Ha mégis így teszünk, figyelni kell a franciák szokatlan vezetési stílusára, a sávok hiányára, és arra, hogy a gyalogosok úgy gondolják, hogy a piros lámpa csak Párizs egyik díszítőeleme, és bátran átmennek piroson is a zebrán, ha jön éppen autó, ha nem.

Párizs belvárosában nehéz utcai parkolóhelyet találni, parkolni a külvárosokban érdemes. Az utcán általában hétfőtől-szombatig, 9-19 óra között fizetni kell a parkolásért, éjszaka és vasárnap ingyenes (de akkor is általában csak a kis utcákban, nem a nagy sugárutak mellett). Ünnepek alkalmával, és augusztus hónapban bizonyos utcákon ingyen lehet parkolni: ezt a parkolóórára helyezett sárga címke mutatja. A díjak tekintetében három zónát különböztetnek meg: Párizs belvárosában óránként 3,60 Euró a parkolás, míg a külvárosokban 1,20 Euró/óra. Maximálisan engedélyezett parkolási idő: 2 óra. Fontos információ, hogy a parkolóórák nem fogadnak el érmét, dohányboltokban vásárolható, 15 vagy 40 Eurós "Paris Carte" kártya megvásárlására van szükség, melyért cserébe az automata parkolójegyet ad, amit a szélvédő mögé, jól látható helyre kell kitenni. Párizsban sok parkolóház működik (ezekre nem vonatkoznak az előbbiekben leírt parkolási szabályok), listák róluk itt és itt, és itt találhatók. Parkolóházaknál olcsóbb parkolás lehetséges RER-állomások környékén, azonban ezek biztonsága, külföldi rendszámú autóval, nem garantált. Lista ezekről itt

Párizs, parkolás

Csomagmegőrző

Csomagmegőrzési lehetőség Párizs pályaudvarain van, a Gare de Lyon (1-es és 14-es metró), Gare de Montparnasse (4-es, 6-os, 12-es, 13-as metró: Montparnasse-Bienvenüe állomás), Gare du Nord (4-es és 5-ös metró) és Gare de l'Est (4-es, 5-ös és 7-es metróvonal) vasútállomásokon. 6:00-21:30-ig nyitva tartó csomagmegőrző található a Charles de Gaulle (Roissy) repülőtér 2-es termináljánál is (Bagages du monde), a RER-TGV állomás szintjén, a Cheraton Hotel előtt.

Online foglalható csomagmegőrzők vannak a városközpontban is: a CityLocker csomagmegőrzők díja 10-16 EUR egy napra, nyitva 8:00-22:00 között vannak. A következő helyeken található a cég 3 csomagmegőrzője: a Notre Dame-hoz közel közvetlenül a Szajna déli partján (6 rue des Bernardins), a Gare du Nord közelében (9 rue des deux Gares) valamint a Marais negyedben, a 82 rue des Gravilliers címen, az Arts et Métiers metróállomás (4-es és 11-es vonal) közelében. Ennek a cégnek a csomagmegőrzői kizárólag online foglalhatók (persze akár Párizsban is, okostelefonról, percekkel azelőtt is, hogy betennék a csomagunkat), itt. Amennyiben kényelmesebb, a szálláson is meg lehet érdeklődni, hogy biztosítanak-e csomagmegőrzést kijelentkezés után, vagy bejelentkezés előtt.

Párizs csomagmegőrzés

Múzeumbérlet

Akik Párizs több múzeumát is be szeretnék járni, azoknak megérheti múzeumbérletet (Paris Museum Pass) vásárolni. A múzeumbérlet birtoklásával Párizs összes híres múzeuma (kb. 60 múzeumba érvényes) soron kívül, további költségek nélkül megtekinthető. Ráadásul a bérlet nem csak múzeumokba, hanem olyan nevezetességekre is érvényes, mint Versailles, a Notre Dame tornyai, a Saint-Chapelle, vagy a Diadalív kilátás. A múzeumbérlettel megnézhető múzeumok és látnivalók listája ITT található. A lista áttekintésével, a múzeumok belépőinek megnézésével (a legjobb múzeumok információi, belépői láthatók a Párizs látnivalók I-V. oldalainkon), és a tervezett program függvényében mindenki eldöntheti, hogy neki megérné-e 2 / 4 / 6 napra megvenni.

A Paris Museum Pass megvásárolható ezekben a múzeumokban, valamint az Orly, és CDG repülőtereken, és a Nord, Est, és Lyon vasútállomásokon is. Mindezeken kívül számos párizsi belvárosi turistainformációs pontnál és egyéb elárusítóhelyeken is, pl. néhányat kiemelve: Galeries Lafayette Homme (40 boulevard Haussman), Fnac Saint Lazare (109, Rue Saint-Lazare), Fnac Forum (Forum des Halles 1-7), Fnac Champs-Elysées (74, avenue des Champs-Elysées), a Montparnasse-torony előtti téren, a vasútállomás előtt, vagy a Carrousel du Louvre bevásárlóközpontban a Louvre közelében. Az összes elárusítóhely listája térképen ITT látható - csak a points of sale gombnak kell bejelölve lennie, így látszanak, sárgával a helyek, ahol venni lehet.

A Paris Museum Pass árai (2017):

2 nap: 48 Euró
4 nap: 62 Euró
6 nap: 74 Euró

Párizsi múzeumbérlet

Utazási időpont

Általánosan elfogadott nézet, hogy Párizst tavasszal, és ősszel a legérdemesebb meglátogatni, ekkor élvezni lehet a napsütést, ugyanakkor a turisták tömege sem árasztja el a várost. Bizonyos szezonális események (Tour de France befutója - július vége, a francia nemzeti ünnep a díszszemlével, és a tűzijátékkal - július 14., a zene ünnepe, vagy a Nagyhét) szintén jó alkalommal szolgálhatnak a látogatáshoz, hiszen a sürgés-forgás, és az érdekes rendezvények feldobják az amúgy sem unalmas párizsi városlátogatásunkat. Augusztusban a legtöbb francia nyaralni van, sok üzlet, és létesítmény zárva tart, és ebben a hónapban Párizs szokatlanul kihalt városnak tűnhet.

Párizst 1 hétvégére, vagy 1 hétnél kevesebb időre nem érdemes meglátogatni. Még a Louvre bejárása is tovább tart 2 napnál. Tehát, ha tehetjük, töltsünk legalább 1 hetet a francia fővárosban, és még így is egészen bizonyos hogy számos olyan hely lesz, amiről fájó szívvel, de idő hiányában le kell mondani. Azonban akár 3 nap alatt is bejárhatók a főbb nevezetességek, legfeljebb ilyenkor nem fér bele múzeumlátogatás, a Versailles meglátogatása, vagy hosszabb elidőzések egyes helyeken.

Párizsi tüzijáték

Időjárás, öltözködés

Párizs mérsékelt, nedves óceáni éghajlattal rendelkezik: kellemesen meleg, a magyarországinál valamivel kevésbé forró nyarakkal, valamivel kevesebb napsütéssel, és a hazainál jóval enyhébb telekkel. Azonban a globális felmelegedés miatt Párizsban is egyre inkább előfordulnak extrém értékek. Párizs éghajlatára a változékonyság is igen jellemző: nyáron könnyen előfordulhat, hogy 1 hétig esik az eső, és a hőmérsékletek alig érik el a 20 fokot, ugyanakkor csodás, kellemesen meleg, napsütéses napokat is kifoghatunk. Ezért bármikor is megyünk Párizsba, készüljünk fel esőre, és hidegre (akár nyár közepén is mindössze 15 fokra), valamint meleg időre is, ráadásul ezek minden átmenet nélkül változhatnak, akár naponta többször is. Esőre gyakorlatilag minden nap számíthatunk, a városra jellemzők a rövid, intenzív csapadékos időszakok, sokszor amilyen gyorsan az esőfelhők jönnek, olyan gyorsan távoznak is. A legcsapadékosabb hónapok: május, majd július, de a csapadék eloszlása az évben elég egyenletes.

Átlagos napi maximumhőmérsékletek (összehasonlítva Budapesttel, így könnyen látható hogy mikor mennyivel van Párizsban melegebb vagy hidegebb): január: 7,2 °C (Budapesten: 1,2 °C), február: 8,3 °C (4,5 °C), március: 12,2 °C (10,2 °C), április: 15,6 °C (16,3 °C), május: 19,6 °C (21,4 °C), június: 22,7 °C (24,4 °C), július: 25,2 °C (26,5 °C), augusztus: 25,0 °C (26,0 °C), szeptember: 21,1 °C (22,1 °C), október: 16,3 °C (16,1 °C), november: 10,8 °C (8,1 °C), december: 7,5 °C (3,1 °C).

Eső Párizsban

Statisztikai értékek - hőmérsékletek, csapadék, napsütés

Párizs időjárás, hőmérséklet, csapadék statisztika

Korábbi időjárás, időjárási történelem

Amennyiben még legalább 1 hét van az utazásig, vagy szeretnénk eldönteni, melyik időpontot válasszuk párizsi látogatásunkhoz, az időjárás előrejelzések ilyen nagy időtávban előre nem adnak megbízható eredményt. A fenti időjárási táblázat figyelembe vétele mellett, a következő oldalon is érdemes lehet visszakeresni, hogy korábbi évek adott napjain milyen időjárás volt Párizsban, így lehet következtetni, hogy az utazás idején milyen idő várható:
Párizs korábbi időjárása

Jelenlegi időjárás Párizsban, és előrejelzés

Find more about Weather in Párizs, FR

Ma már akár magyar oldalakon is pontos képet kapunk Franciaország várható időjárásáról, vagy akár csak a Google-be beírva, hogy Párizs időjárás, mindenesetre a francia meteorológiai szolgálat hivatalos előrejelzése ITT látható Párizsra.

Megélhetés, árak, kedvezmények

Párizs nem csak egy misét, hanem szinte minden pénzt is megér, de ennek ellenére okosan gazdálkodva fél vagyonunk elköltése nélkül kihozhatunk egy 1 hetes párizsi utazást. 2009-es adatok szerint Párizs a világ 13. legdrágább városának számít. Ez nem csak a statisztikákon érződik, egy magyar turistának is igencsak feltűnik a magas árszínvonal. Ezért ha lehetséges, és befér a táskába, a kispénzű turistáknak érdemes konzerveket, és tartós élelmiszereket magukkal vinni.

Azonban Párizsban is találhatók olcsó boltok, megfizethető árú üzlethálózatok: ilyenek a G20, vagy a még olcsóbb Leader Price, mely hálózatok boltjaiban szinte az otthonival megegyező árakkal találkozhatunk. Párizs legolcsóbb ételpiaca a Marché d'Aligre, a Bastille keleti oldalán. A reggel végéhez közeledve tovább csökkennek itt az árak. A piac nyitva hétfő kivételével, minden nap nyitva tart.

Az éttermekben, kávézókban a 12-15 százalékos szervízdíj már fel van számolva a számlán, ezen felül borravalót adni egyéni döntés kérdése - ha elégedettek vagyunk, szokás a szervízdíjon felül még 10% borravalót adni. A kávézókban az árak egyébként attól függően változnak, hogy hol ülünk: a legolcsóbb, ha a pultnál, drágább ha asztalnál, míg a legdrágább az utcán, a teraszon, a kiülős részen.

Párizsi zöldséges

Közbiztonság

Híre ellenére, Párizs közbiztonsága jónak számít. Utcai támadások errefelé nagyon ritkán fordulnak elő. Ez, többek között, a párizsi rendőrség példás, és rendkívül hatékony munkájának és az utcákon jelenlévő igen nagy számú rendőrnek köszönhető.

Zsebtolvajlásokkal ugyanakkor gyakran találkozhatunk, főleg a népszerűbb turistalátványosságok környékén, és a metróban, tehát érdemes a pl. a magyar fővárosban is megszokott óvintézkedéseket megtennünk annak elkerülése érdekében, hogy zsebtolvajok áldozatául essünk. Ne tartsunk magunknál túl sok készpénzt, inkább a szálloda széfjében helyezzük el azt az összeget, ami aznapra nem szükséges, a hátizsákunkat ne hátul hordjuk. A zsebtolvajok sokszor igen trükkösek, és egyáltalán nem tűnnek zsebtolvajoknak. Profi zsebtolvajbandák, csoportosan is dolgoznak.

Problémát jelentenek a turistalátványosságok közelében "dolgozó" igen rámenős fekete bőrű hiénák, akik letámadják az embert, hogy vegyenek tőlük ezt, és azt, vagy egyszerűen karkötőt kötnek a turisták kezére, majd borsos árat kérnek el alkotásukért. Nem szabad velük szóba állni, vagy bármit elfogadni tőlük, nem kell megállni nekik, udvariasan, de határozottan kell őket elutasítani.

Párizsban egyébként bátran sétálgathatunk, akár éjszaka is a Szajna partján, és a turisták által leggyakrabban látogatott helyek környékén, azonban kihalt utcákon, más nagyvárosokhoz hasonlóan, ne sétáljunk sötétedés után. Veszélyes helynek számít a metró, főleg éjszaka, a kihalt végállomások környékén, és néhány külváros (főleg az északi külvárosok). Érdemes óvatosnak lenni a bevándorlókkal, az arabokkal, és a sötét bőrűekkel, hiszen a legtöbb bűncselekményt ők követik el.

Párizsi rendőrség

Fontos telefonszámok, konzulátus

Párizsi magyar konzulátus: 7 Square Vergennes, 75015 Paris (12-es metró: Vaugirard állomás). Telefonszám: (33)(1) 56 81 02 30, nyitva H, SZ, P 9:00-12:00, K 14:00-16:30

Általános segélyhívó: 112

Mentők (Samu): 15

Rendőrség (Police): 17

Tűzoltók (Pompiers): 18

Telefonálók Párizsban

További utazási tippek, tanácsok

Számos egyéb, már nem csupán Párizzsal kapcsolatos, de mindenre kiterjedő, részletes, nagyon hasznos utazási tippek és tanácsok itt.

Hozzászólások (2008) | Hozzászólások (2009) | Hozzászólások (2010) | Hozzászólások (2011) | Hozzászólások (2012) | Hozzászólások (2013) | Hozzászólások (2014) | Hozzászólások (2015) | Legújabb hozzászólások (2016-2017):

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

345 hozzászólás
Kedves Tibcsi!

Eddig már többször segítettél,most is kérem a segítségedet.Junius 12-19-ig mennénk kocsival a vacansoeil kempingjébe Párizs mellé Pommeusebe/2 fő/.Ha jól értelmezem a Navigo heti bérlettel/21,25+5 euro/ tudnánk megoldani a legegyszerűbben és legolcsóbban a bejutást Párizsba több alkalommal.Esetleg van párizs külvárosában metro közelben ingyenes parkoló?
Válaszodat előre is köszönöm!
Zoli
#1 - Vagányi Zoltán - 2016.01.04. - 18:28
Kedves Tibcsi!
Még egy kérdésem lenne.Nem találom a menetrendjet a valószínüleg elővárosi vonatnak amivel Pommeuseból be tudnánk jutni Párizsba és vissza.Légyszí ebben is segítsél!

Köszi előre is.
Zoli
#2 - Vagányi Zoltán - 2016.01.04. - 18:49
Kedves Zoltán!

Igen, 19.-éig a Navigo a legolcsóbb.
Itt kereshető le az onnan közlekedő vonat menetrendje, FAREMOUTIERS POMMEUSE kiindulóállomással:
http://www.transilien.com/horaires
RER-állomások közelében vannak olcsó parkolók, lásd a leírásban. A kemping nem biztosít parkolást? Ha biztosít, nem jó ötlet bemenni Párizs külvárosaiba parkolni.
#3 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.05. - 01:46
Kedves Tibcsi!
Februàr29.-én este érkezem Párizsba testvéremmel este 10:40-kor az Orly-ra. Kérdésem, hogy meg tudjuk e venni ebben a késői időpontban a heti bérletet, hogy màr azzal utazzunk be a városba? Illetve olyan kérdésem is lenne, hogy a Louvre múzeumba kell-e előre jegyet foglalnunk, vagy a helyszínen tudjuk kiváltani ingyenes belépőnket? (Mindketten 25 év alattiak vagyunk, tudtommal ingyenes a belépés) Válaszodat előre is köszönöm! Üdvözlettel: Széll Dani
#4 - Széll Dàniel - 2016.01.06. - 14:38
Kedves Tibcsi!

Köszi a válaszodat,a kempingben van parkoló onnan vonattal szándékozunk bemenni.Valamint megkérdezném hogy szombat,vasárnap fizetős-e a parkolás Párizsban?
Köszi válaszodat!
zoli
#5 - Vagányi Zoltán - 2016.01.06. - 17:48
Kedves Dániel!

Csak a helyszínen tudtok ingyenes jegyhez jutni. Sajnos viszont nem tudom megmondani, hogy hogy van a jegyirodák nyitva tartása az Orlyn.


Kedves Zoltán!

Szombaton 19:00-ig fizetős a parkolás. Vasárnap a kis utcákban ingyenes, de én nem parkolnék Párizsban külföldi rendszámú autóval, és nehéz is helyet találni az utcán.
#6 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.06. - 22:00
Kedves Tibcsi!
Köszönöm az információt! Illetve egyetlen kérdésem lenne még, hogy a heti bérlettel utazhatok az orlybusszal, vagy arra külön jegyet kell venni?
Üdvözlettel: Széll Dani
#7 - Széll Dániel - 2016.01.07. - 08:46
Kedves Dániel!

Igen, Orlybusra érvényes a hetijegy.
#8 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.07. - 16:45
Kedves Tibor!
A barátnőmmel 2016.03.09.-én 19.15.-kor érkezünk Párizsba a Beauvais-Tille reptérre, szállásunk a Hipotel Paris Belgrand a 60 rue Belgrand Paris 75020 címen található. Segítségét szeretném kérni abban hogyan jutunk el a legkönnyebben és a legolcsóbban a reptéről a szállásig. Visszautunk az Orly reptérről 2016. 03.13.-án 17.25-kor. Kérdésem: hogyan jutunk a szállástól a reptérig legkönnyebben és legolcsóbban. Tartózkodásunk, 3 teljes és 1 fél nap. Szeretnék 1-2 tippet az étkezéshez a szálloda környékén, és ha nem jelent gondot egy részletes leírást kérnék szépen a tartózkodásunk idejébe beleférő rengeteg látnivaló és nevezetesség szállásunktól legkönnyebben elérhető útvonaláról, menetjegyek és belépőjegyek vásárlásáról (hol lehet megvásárolni és milyet, busz,metró,RER, hol kell fel-le szállni, hányas? stb.). Vajon Versailles is beleférne? Sok mindennek utána néztem, olvastam és egyre jobban aggódom. Válaszát nagyon várjuk. és köszönjük , Erzsébet és Böbe( mit ne mondjak, két 70 éves csajszi, kik meg akarják hódítani Párizst!)
#9 - Lehoczkyné L. Erzsébet - 2016.01.10. - 18:53
Kedves Erzsébet!

Eljutás a szálláshoz: busz a reptérről, majd 1-es metró Charles de Gaulle Étoile állomásig, majd onnan 2-es metró Villiers állomásig, onnan pedig 3-as metró Porte de Bagnolet állomásig, melynek a közvetlen közelében van a szállás.

Vissza az Orlyra: Porte de Bagnolet állomástól 3-as metró Réaumur-Sébastopol állomásig, majd 4-es metró Saint-Michel állomásig, majd RER C Pont de Rungis Aéroport d'Orly állomásig, majd busz. Legalább másfél órát rá kell szánni erre az útra.

Tömegközlekedési jegyeket bármilyen metróállomáson lehet vásárolni, pl. a reptérről busszal való megérkezés után egyből. Ha biztos hogy lesz Versailles, akkor a hetijegy a legjobb, de azt egy kicsit nehezebb kikérni. Látnivaló belépőjegyeket pedig a látnivalóknál, ill. lehet esetleg online, főleg az Eiffel-toronyhoz, hogy ott ne kelljen sorbaállni. Versailles beleférhet az egyik nap.

Nem tudok minden egyes nevezetességhez eljutást írni, azt se tudom, mi a megtekintések sorrendje egy nap, tehát honnan hova kéne írni, de a látnivalókhoz való legközelebbi metróvonalak megtalálhatók a Párizs látnivalók, nevezetességek menüpontokban.

Néhány példát írhatok, mert végtelen kombináció felmerülhetne. Alapvetően a szállástól induló 3-as metróról mindig át kell szállni a nevezetességekhez, a metrótérkép, és a nevezetességek metrómegállói, valamint az útvonaltervező figyelembe vételével. Pl. a Notre Dame környékéhez Réaumur-Sébastopolnál kell átszállni a 3-asról a 4-esre, és a 4-essel Cité állomásig menni. A Louvre környékéhez az Operánál kell átszállni 7-esre, és a 7-essel Palais-Royalig menni. Az Eiffel-toronyhoz a 3-asról az Operánál kell átszállni a 8-asra, és a 8-assal École Militaire
állomásig menni. A Montmarte-hoz pedig Pére-Lachaise állomásnál a 2-esre, amivel Anversig kell menni. Versailles-ba pedig République-nél kell átszállni a 3-asról a 8-asra, a 8-assal Invalidesig, majd Invalides állomástól RER.

Jó utat, szerintem aggódni nem kell, minden ki van táblázva, a városban nehéz eltévedni, mindenhol van a közelben metró, a helyiek segítenek, stb.
#10 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.11. - 00:48
Kedves Tibor!
Mondták már Önnek , hogy aranyat ér!
Köszönöm a gyors és megnyugtató válaszát.
Köszönettel,
Erzsébet
#11 - Lehoczkyné L. Erzsébet - 2016.01.11. - 12:21
Szia!
Arról szeretnék érdeklődni, hogy a Beuvais reptéren mikor kimegyek, hol találom meg a transzferbuszt, illetve adott esetben a buszon is lehet-e jegyet vásárolni rá? Illetve még, hogy mikor majd visszafele jövünk akkor is ugyanott parkol majd a busz ahol letesz és miről ismerem meg? Mindegyik ugyanolyan esetleg??
#12 - Berta Richárd - 2016.01.25. - 15:05
Szia!

Ahogy elhagyod a terminált látni fogod a buszt, könnyű megtalálni, ill. ki van táblázva, és mindenki odamegy. A buszon nem lehet jegyet venni. Visszafele ugyanonnan indul a busz, látni fogod odafele, hogy hogy néz ki, fehér buszok, rá van írva hogy Beauvais.
#13 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.26. - 09:59
Kedves Tibi!
Szeretném megkérdezni ,hogy az Anvers metro megálló hányas zónában esik, mivel ott van a szállásunk. Előre is köszönöm válaszod.
#14 - Szabó Lilla - 2016.01.26. - 12:08
Kedves Lilla!

Ahogy a leírásban szerepel, a metróban nincs zónarendszer, minden metrómegálló az 1-es zóna.
#15 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.26. - 15:00
Kedves Tibcsi
Három saját gyerekkel mennénk néhány múzeumba,stb.A felnőtteknek a museumpass lenne az ideális,de a gyerekeknek is az kell ?Vagy a felnőttel beengedik,ugyanúgy sorban állás nélkül?
15-11-9 évesek.
Köszönöm
Tibi
#16 - Tibi - 2016.01.26. - 20:25
Kedves Tibi!

18 év alatt nincs szükség ingyen jegyre se, be lehet menni soron kívül a gyerekeknek is, esetleg 1-2 múzeumban lehet eltérő szabályozás.
#17 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.27. - 20:15
Kedves Tibcsi!

Május 27-30-ig leszünk Párizsban a párommal! A szállást még nem foglaltuk le, ebben szeretném a segítségedet kérni a 13.kerületben levő Ibis Styles Paris Massena Olympiades (82-84 rue Regnault, Gobelins, Párizs XIII. kerülete, 75013 Párizs, Franciaország) szállodát néztem ki érdekelne,hogy ez a kerület / környék mennyire jó és , hogy a Beauvais reptérről hogyan juthatnák ide?

Előre is köszi:

Andi
#18 - Andi - 2016.01.27. - 21:07
Kedves Andi!

Teljesen jó, bár abszolút jellegtelen helyen van, egy csendes részen, a belvároshoz viszonylag közel.
Eljutás a reptérről: busz a reptérről, majd 1-es metró Palais Royal - Musée du Louvre állomásig, majd onnan 7-es metró Porte d'Ivry állomásig, majd gyalog:
https://goo.gl/maps/m1aorTnyWnr
#19 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.27. - 21:36
Kedves Tibcsi!
az lenne a kerdesem hogy hogyan lehet a Beauvis Tille repterrol at jutni az Orly repterre es kb mennyibe kerul? Koszi a valaszodat.
#20 - Ica - 2016.01.28. - 20:08
Kedves Tibi!
Véleményedet és segítségedet szeretném kérni az alábbi CDG-ORY reptérváltás lehetőségekről. A fentieket végigolvasva a RER, metro és busz közlekedések miatt kicsit elbizonytalanodtam, már a jegyvásárlásokat illetően is! A CDG 2F-en landol a gépünk 9.15-kor, majd az ORY-n check limit 12.20-kor (indul 13.20). Azaz kb 2-2,5 óránk marad. Kettesben utazunk február 11-én. További lehetőségként az AIR FRANCE által kínált LES CARS / Roissy transzferbuszt néztem. A direkt járat (4-es vonal) 1óra15perc alatt átszállít, azonban szeretnénk legalább 10 percet az Eiffel torony (vagy az Arc de Triomphe) közelében eltölteni. Így a másik CDG -> Etoile/Champs Elysées járatot (2-es vonal) néztem ki 1 órás menetidővel. Majd ott felszállás az 1-es vonalra és szintén 1 órás menetidővel érkezés ORY West terminálra. Ez így együtt kettőnknek kb 60 EUR-ba kerül. Viszont félek a közlekedés lassúságától... Kérdésem, hogy szerinted ez megvalósítható?! Vagy van esetleg gyorsabb, olcsóbb megoldás? Taxi esetleg? Gondoltam a RER B-re ( majd 6-os metrora) is, de a jegyár és a menetidők idő miatt elbizonytalanodtam...
Várom válaszod!
Üdv: Robi
#21 - Robi - 2016.01.29. - 13:23
Sziasztok!

ICA: Amennyi külön a Beauvais-ról Párizsba jutás, majd Párizsból az Orlyra jutás, lásd a leírásban a módszereket. Ha közvetlenül akarsz átjutni, akkor arra különböző transzferszolgáltatók vannak, 80 EUR-tól kezdődik az áruk, pl:
http://www.sarah-shuttle.com/en/transfers-between-airports


ROBI: Igen, azzal a busszal közvetlenül lenne a legegyszerűbb.
Ugyanakkor ha Párizsban akartok lenni, és siettek, és tartasz forgalmi dugóktól, stb., én egyáltalán nem busszal mennék, hanem a 2 RER-rel, rövidebb a menetidejük mint 1 óra, és nem kell dugótól, stb. tartani, és közel sem 60 EUR.
A RER-ek menetidejére még rá kell számolni a várakozást a szerelvényre, a kijutást a kapun, a gép esetleges késését, és én azért odaérnék a reptérre 11:50 körülre. De a RER-menetidők pontosan kalkulálhatók, van pontos menetrendjük.
Bár én. a saját nevemben beszélve, nem kockáztatnám meg a gép lekésést 10 percért az Eiffel-toronynál. Illetve majd látod konkrétan mikor ér be a gép, mikor jutsz ki, mikor tudnál pontosan RER-re (vagy buszra) szállni a CDG-reptéren.
#22 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.29. - 19:10
Kedves Tibi!
A Parigi Beauvais -Tille-BVA repülőtérre érkezünk és az Ibis Styles Paris Crimée Villette Hotelben van a szállásunk ami a XIX. ker. Rue De Crimee-n van. Szeretném megkérdezni, hogy a reptérről hogy jutunk a szállásunkig. 5 napot leszünk Párizsban, sokfajta jegyről olvastam, nem tudjuk eldönteni melyiket lenne érdemes vennünk. Arra is kívácsiak lennénk, milyen környéken lesz a szállásunk.
előre is köszönöm válaszát, segítségét.
#23 - Keil Martonne - 2016.02.04. - 19:54
Kedves Martonne!

Busz a reptérről, majd 1-es metró Palais Royal - Musée du Louvre állomásig, majd onnan 7-es metró Crimée állomásig, majd gyalog:
https://goo.gl/maps/pLJXtLd9jLF2

Normális külvárosi környéken van.

5 napra valószínűleg a hetijegy lesz a legjobb, amennyiben nem lesz hétváltás, azon kívül sok mindentől függ, a leírásban részletesen megtalálható a jegyek leírása után, hogy mikor melyik jegy éri meg a legjobban.
#24 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.02.05. - 12:29
Kedves Tibcsi !
Ha jól értem,a gyűjtőjegy-(ha felnőtt,ha gyerek)-egyforma kinézetű,és nem naphoz kötött.Amit hétfőn megveszek,akár szerdán is használhatom?Vagy van gyerek Carnet,és felnőtt Carnet?
Köszönöm : Tibi
#25 - Tibi - 2016.02.09. - 21:08
Kedves Tibi!

Nem láttam még gyerek gyűjtőjegyet, nem tudom jelzik-e a jegyen külön feltüntetve, hogy az gyerek, de igen, van 4-10 év között, alacsonyabb áron. Ezek csak jegyek, bármikor felhasználhatóak, nem időhöz kötöttek.
#26 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.02.10. - 14:25
Hôtel Gallieni 18, Bis Boulevard Gallieni, 92230 Gennevilliers, Franciaország Parizsban szeretnenk jun 9-tol megszallni. Kerem ha tud infot adni, mennyire biztonsagos a zona, illetve hogy jutunk a CDG REPTERROL IDE. KOSZONOM ELORE IS
#27 - MIKE SANDOR - 2016.02.13. - 11:46
Szia Tibcsi!

Köszönet az ezelőtti válaszért! Lenne még néhány kérdésem. A Boulevard preshinghez közeli szállodában a La Villa des Ternes-ben fogunk megszállni február 26án és február 29én utazunk haza. Kérdésem, hogy hogyan tudunk eljutni a főbb nevezetességekhez, ami belefér ebbe a hétvégébe. Gondolok itt Eiffel torony, Louvre, Champs-Élysées, Notre Dame stb. Illetve engem a Parc des Princes is érdekelne! Jó lenne tudnunk még, hogy milyen közlekedési formára váltsunk jegyet és milyet. Barátnőm 27 én pedig 24 éves vagyok. Érdekelne az is, hogy ön hogyan rakná össze a hétvégéjét, ha a helyünkben lenne!
Előre is köszönet a válaszért!
#28 - Berta Richárd - 2016.02.15. - 15:50
Kedves Tibor!
A párommal tavasszal utazunk Párizsba 4 napra. Autóval tervezzük az utazást és az érdekelne, hogy hol lehetne a legolcsóbban parkolni és minél biztonságosabb helyen letenni az autót. Tudom, sok az elvárásom. :D A szállásunk Pantin-ban lesz a Hoche metró állomás mellett. Látom a leírásban a linkeket a parkolókhoz, de engem az érdekelne, hogy Te hogyan oldanád meg ezt a problémát.
Előre is köszönöm a segítséget!
#29 - Panni - 2016.02.15. - 18:38
Sziasztok!

SÁNDOR: Elég rossz környéken van. Eljutás a CDG-ról: RER B-vel Saint Michel-Notre Dame állomásig, majd onnan RER C-vel Les Grésillons állomásig (3-as zóna), majd 10 perc gyalog: https://goo.gl/maps/ZdKWygjCyG32


RICHÁRD: A nevezetességekhez való eljutás megtalálható a Párizs látnivalók, nevezetességek I-IV. menüpontokban. Első lépésként fel kell szállni a szálláshoz közeli Porte Maillot állomásnál az 1-es metróra. Ezzel elérhető már sok minden átszállás nélkül (Louvre, Notre Dame, Champs-Elysées), másokhoz pedig erről át kell szállni a megfelelő metróra.
A városi jegyek minden közlekedési eszközre érvényesek (kivéve: hajó, turistabusz).
Neked szombatra, és vasárnapra a hétvégi ifjúsági napijegy lesz a legjobb. Péntekre, és hétfőre neked, valamint a barátnődnek minden nap, utazási számtól függően gyűjtőjegy vagy napijegyek.
Attól függ, titeket mi érdekel, és az 1. és a 4. nap mennyire teljes, mentek-e Versailles-ba, stb., de pl. úgy lehet összerakni, hogy 1 nap Párizs belváros, 1 nap Montmarte, és a belvárosi részbe nem beleférő részek, 1 nap Versailles vagy Disneyland.
Sajnos nem látok utalást arra, hogy jelenleg lenne külön látogatás a Parc des Princesbe. De esetleg érdeklődhetsz a honlapjukon keresztül, hátha van. Mindenesetre oda az eljutás 9-es metróval Porte de Saint-Cloud állomásig.


PANNI: Igen, ahogy írod, a leírásban az Autó, parkolás Párizsban részben erről minden megtalálható, én ezen kívül a parkolásról nem tudok sokat, a legjobb lenne, ha a szállás tudna biztosítani biztonságos parkolást. Ha ott nincs rá lehetőség, ami biztonságos, az a parkolóház, de drágább is. Ami olcsó, az a RER-állomások környéke, az viszont nem feltétlenül biztonságos külföldi rendszámú autóval.
#30 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.02.15. - 20:44
Kedves Tibor!
Március 24-27 között leszünk kint a családdal.
Húsvét vasárnap indulunk haza Párizsból. Mennyire lesz "zárva" a város az ünnep miatt, a tömegközlekedést mennyire érinti az ünnep? Előre is köszi!
#31 - Krisztián - 2016.02.16. - 16:36
Kedves Krisztián!

Természetesen akkor is van ugyanúgy tömegközlekedés. A látnivalók nyitvatartását sem érinti, csak a Louvre előbb zár vasárnap, illetve amik egyébként is zárva lennének vasárnap, azok zárva lesznek. Vasárnap azok a boltok lesznek zárva, amik egyébként is zárva lennének vasárnap.
#32 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.02.16. - 23:07
Kedves Tibcsi,
a heti bérletnél írja, hogy ha szerdán kerül megvételre, akkor átminősül félheti bérletté. Az ára is átminősül? Nekem csütörtöktől vasárnapig lenne rá szükségem. Csütörtökön ezt még meg lehet venni erre az időszakra?
Köszönettel:
Anita
#33 - Anita - 2016.02.24. - 11:37
Szia! Köszi az eddigi válaszokat! Az a kérdésem merült fel még, hogy ha hétvégi ifjúsági napijeget váltok, de csak metrozni szeretnék vele, ahol ugyebár nincsenek zónák, akkor melyiket kell megvásárolnom, tudom a legolcsóbbat vagy a legdrágábbat kell??
#34 - Berta Richárd - 2016.02.24. - 12:00
Sziasztok!

ANITA: Idézőjelben minősül át, ha szerdán, vagy csütörtökön veszed meg, akkor ugye már csak fél hétig használhatod. Az ára adott, nem lesz kevesebb attól, hogy csütörtökön veszed meg. Csütörtök az utolsó nap, amikor még megvehető az adott hétre.


RICHÁRD: A metróban hogy nincsenek zónák, azt jelenti egyben, hogy 1-es zóna, tehát a legolcsóbb hétvégi ifjúsági napijegy jó lesz.
#35 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.02.24. - 16:31
Kedves Tibcsi,
köszönöm a nagyon gyors választ. Még lenne egy utolsó kérdésem, hátha abban is tudsz segíteni.
Szerda éjjel érkezem az Orlyra. Ott tudok venni ilyen bérletet, hogy már a szálláshoz ne kelljen jegyet vennem?
Vagy kénytelen leszek jegyet venni a 7-es villamoson és másnap valahol keresni egy bérletpénztárat? 7-es villamos vonalán van a szállás és a 7-es metróval járok majd be Párizsba. Hol lehet az első bérletpénztár?
Köszönettel:
Anita
#36 - Anita - 2016.02.25. - 09:55
Kedves Anita!

Vehetsz az Orlybus-jegyárusítónál 23:30-ig, és talán a RER-állomáson is. Egyébként pedig Párizsban bármelyik metróállomáson.
#37 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.02.25. - 17:49
Sziasztok,

Tudna valaki segíteni, hogy lehet a leggyorsabban kijutni a Bastille metrómegállótól a CDG-re vasárnap reggel 5 óra körül? Taxin gondolkodom /4 fő/ Egy taxi 4 embert és csomagot elvisz vagy 2 taxi kell hozzá? A segítséget előre is köszönöm.
#38 - Tom - 2016.02.28. - 17:36
Kedves Tibcsi!
Már napok óta olvasgatom az oldalad és rengeteg hasznos információt találtam. Azonban lenne még néhány kérdésem.
A CDG repülőtérre érkezünk péntek este (Március 11) 18 óra körül. A szállásunk a Bastille környékén a Rue Du Faubourg Saint Antoine utcában lesz. MIlyen ez a környék? Hogyan lehetne a legegyszerűbben és viszonylag gyorsan odajutni.
Arra gondoltunk, hogy vennénk Paris visite kártyát, mivel Versaille is tervben van vasárnapra és múzeumkártyát is. Ezeket egy helyen meg lehet venni a repülőtéren? Lehet ezeket kártyával fizetni?
Erről a szállásról mi lenne a legpraktikusabb és leggyorsabb utazás Versaille-ba? S mennyi időt venne igénybe az út. Aznap délután felmennénk a Montmart-ra. Belefér?Sajnos csak két és fél napunk van.
Utolsó napra a Louvre-ba szeretnénk bemenni. Onnan hogyan lehetne eljutni a Orly repülőtérre és mennyi időt kéne arra számítani?
Elnézést a sok kérdésért, segítséged előre is köszönöm.
Erika
#39 - Erika - 2016.02.28. - 21:18
Kedves Tibor!
A BVA-ra érkezve, hol lehet megvenni a buszjegyet, a buszon vagy reptéren, és hogy találom meg a buszt amely Párizsba a Boulevard Pershingre megy. Amennyiben a reptéren kell jegyet venni az érkezési oldalon található buszjegy értékesítési standnál, franciául hogyan van kiírva? Köszönettel,Erzsébet
#40 - Lehoczkyné L. Erzsébet - 2016.02.29. - 15:07
Kedves Tibor!
Navigo Découverte heti bérlet használatával kapcsolatban kérdeznék. Olyan elven működik mint a T+jegy vagy külön kaput kell használni a metrónál? Megerősítésedet kérném. Csütörtök este érkezünk a CDG-re és vasárnap este jövünk haza. csütörtök 18 óra körűl érkezünk a reptérre. ott meg tudom venni a Navigo Découverte heti bérletet? Ez a bérlet elég a városba be és ki jutáshoz RER-el és a négy nap alatt a városban történő közlekedéshez, aminek az ára 21,25 + 5 euró/fő ? :) Előre is kösz a válaszod!
#41 - Krisztián - 2016.02.29. - 19:25
Sziasztok!

TOM: 5-re kell kiérni a CDG-re, vagy 5 körül indulnátok? Mert már 4:53-kor megy RER a Gare du Nordtól a reptérre, ami 5:31-re a CDG-reptérre ér.
Ehhez a RER-hez a Gare du Nordhoz, Bastille-tól pedig eljuthattok 10 perc alatt az N02-es éjszakai busszal, melynek menetrendje itt:
https://www.transilien.com/contents/fr/_Docs-PDF/Les-lignes/Fiches-horaires-Noctilien/h_n02.pdf


ERIKA: Belvárosi, jó környék, a Bastille környéke egy szórakozónegyed, de lehet a ti környétek simán csendes is attól.
Az odajutás attól függ, pontosan mi a cím, mert ez egy hosszú utca, több metrómegállóval és metróvonallal.
Ha a Bastille metrómegállóhoz van legközelebb a szállás, akkor RER B Gare du Nordig, majd 5-ös metró Bastille állomásig. Ha nem a Bastille-nál, még be kell menni az utcába, akkor még át kell szállni a 8-as metróra, vagy pedig más módon eljutni.
A múzeumbérlet megvásárolható a CDG reptéren valamelyik turistainformációs pontnál. Ahol szerintem adnak Paris Visite-t is, de ha nem, a RER-állomáson az megvehető. Kártyával lehet fizetni.
Bastille-tól Versailles 5-ös metróval Gare d'Austerlitzig, ahol fel lehet szállni a Versailles-ba közlekedő RER C-re. De mivel nem tudom a szállás pontos címét, így lehet kisebb eltérés, ill. esetleg jobb út. Az út 3 perc metró + 40 perc RER + átszállás, várakozás, gyaloglás a kastélyig, stb.
A Montmarte akár beleférhet, attól függ mikor indultok, mennyi időt töltötök Versailles-ba, stb.
A Louvre-ba maximum 55x30x20-as csomagot vihettek be. Onnan az Orly 1-es metró Chatelet állomásig, majd 14-es metró Bibliotheque-Francois Mitterrand állomásig, majd RER C Pont de Rungis Aéroport d'Orly állomásig, majd busz. Kb. 55 perc.
Vagy: csak átgyalogtok a Szajna túlpartjára az Orsayhoz, és onnan, a RER C Musée d'Orsay megállójából közvetlenül RER C Pont de Rungis Aéroport d'Orly állomásig, majd busz, így a menetidő is kevesebb.


ERZSÉBET: A reptéren kell venni, a terminál elhagyása után látni fogod a buszt, és azt is, ahol a jegyet kell venni a terminálon kívül, ott fognak sorban állni az emberek, mindenki a buszhoz megy. De ki is van írva, hogy Bus Paris és hogy Cash Desk.


KRISZITÁN: Megvehető a CDG reptéren, a RER-állomáson. Fényképet vigyél! Igen, ez a bérlet mindenhova jó, és ennyi az ára, ahogy a leírásban is szerepel. Nem kell külön kaput használni, ugyanazt a kaput, csak a T+-jegyet betennéd a nyílásába, ezt pedig érinteni kell, felette.
#42 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.02.29. - 22:25
Kedves Tibcsi!

A Boulevard Pershingről csak az adott járathoz szánt busszal lehet kimenni a reptérre vagy korábbival is? Köszönöm Tünde
#43 - Tünde - 2016.03.02. - 04:27
Kedves Tünde!

Bármelyikkel kimehetsz.
#44 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.02. - 05:59
Kedves Tibcsi!
Rer c-nek m a Versailles megálló neve? vagy az a végállomás? menetidő? Köszönöm, Tünde
#45 - Tünde - 2016.03.03. - 06:21
Igen, Versailles-Château/Rive Gauche végállomás, a C5 vonalon (több irányba ágazik a RER C). Menetidő Invalides állomástól 30 perc. Információk a Versailles-ba jutásról a Látnivalók Párizs környékén menüpontban.
#46 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.03. - 12:32
Köszönöm szépen a segítséget! Sokat segítettél!
#47 - Erika - 2016.03.03. - 21:35
Tisztelt Tibcsi!

Az alábbi kérdésekben szeretném felvilágosításod kérni:
1. A Navigo Découverte hetibérlet a Fontainebleau-i kastélyhoz való eljutáshoz is jó-e vagy ahhoz valamilyen kiegészítő, vagy más jegyet kell venni?
2. A szállásunk a 10 Rue du Champ de Mars, 75007 Paris cím alatt tálaláható. Véleményed szerint CDG reptérről, melyik útvonalon, metró vonalra való átszállással lehet a legcélszerűbben eljutni?
Előre is köszönöm.
#48 - Orsi - 2016.03.06. - 14:37
Kedves Orsi!

1. Igen, érvényes.
2. RER B-vel Luxembourg állomásig, majd onnan 82-es busszal Ecole Militaire állomásig, majd gyalog:
https://goo.gl/maps/RTRW2gburhH2
Ha nem szeretnél buszozni egy idegen városban úgy, hogy nem ismered, ill. sokaknak könnyebb tájékozódni metróval. Ez esetben:
RER B Chatelet-Les Halles állomásig, onnan RER A Auber állomásig, majd onnan 8-as metró (a 8-as metró Opera megállójától, ami össze van kötve az Auber-rel) École Militarie állomásig.
#49 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.06. - 15:26
Kedves Tibcsi!
Nagyon szépen köszönöm gyors és alapos válaszaidat!
#50 - Orsi - 2016.03.06. - 19:41
Kedves Tibcsi!
Április 10-én érkezünk Párizsba a Beauvais reptérre és itt lenne a szálásunk 8 Rue Saint Charles Vaugirard, Párizs XV. kerülete
75015 Párizs és azt szeretném meg tudni, hogy hogyan, jutunk el oda a leg egyszerűbben és ugyan erről a szálásról pedig ere a reptérre Charles de Gaulle (Terminál 2D)
Előre is köszönöm.
#51 - Attila - 2016.03.14. - 01:16
Kedves Attila!

Gondolom 8 Rue Saint Charles a cím, mert olyan utca nincs, hogy a végén még Vaugirard.
A Beauvais reptérről busz, majd 1-es metróval Charles de Gaulle Étoile állomásig, onnan pedig 6-os metróval Dupleix állomásig, majd gyalog:
https://goo.gl/maps/6rxkHKyS28H2
Innen a CDG-ra: 6-os metróval Denfert-Rochereau állomásig, és onnan RER B a reptér irányába.
#52 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.14. - 19:34
Kedves Tibcsi!
Köszönöm igen arra gondoltam! Annyit szeretnék még megtudni, hogy a buszra a reptéren lehet venni jegyet?
#53 - Attila - 2016.03.15. - 01:05
Kedves Attila!

Természetesen lehet, a busznál lévő eladóhelyen.
#54 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.15. - 11:47
Kedves Tibcsi!
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
#55 - Attila - 2016.03.16. - 00:36
Kedves Tibcsi!
Áprilisban utaznék francia országba a barátnőmhöz és azt szeretném kérdezni hogy pontosan hogyan jutnék el hozzá. Nos ő Quimperlèben lakik szóval oda kéne jutnom, a Beauvais reptéren száll le a gépem onnan melyik busszal jutok be párizsba es melyik vonatállomásra kell mennem. És körülbelül mennyibe kerülne oda vissza a reptér ig az útiköltség . Ha kérhetem nagyon részletesen! Előre is nagyon szépen köszönöm!!!
#56 - Peti - 2016.03.16. - 20:13
Kedves Tibi,

Áprilisban Párizsba utazom a gép Beauvais reptéren száll le (delutan hetkozben), aztan transferbusszal tovább utazom Porte Maillotba és innen szeretnék eljutni a szállasra, ami Premiere Classe Paris Ouest Pont De Suresnes nevet viseli 17 Boulevard Henri Sellier, 92150 Suresnes a pontos cime. Hogyan tudnánk oda jutni? Delutan meg megoldhato, de a vissza út érdekelne jobban mert a gépen 9.10 kor indul es a transferbusz pedig 6.10 kor Boulevard Pershing tol. Hogy tudnék idoben a szállasrol eljutni a transzferbuszig?.... A szállasrol, mivel tudnék eljutni az Eiffel toronyhoz? gyalogosan már atnéztem a térképet, de kozlekedési ezkozok es a megállok kozott nem igazodok ki. Koszonom a válaszod elore is,

Udvozlettel, Evelin.
#57 - Evelin - 2016.03.17. - 13:02
Kedves Tibcsi,
Szuper az oldal, nagyon sok ötletet adott. Köszönet érte! Családommal 2016.03.23-27. között leszünk Párizsban. Lenne néhány kérdésem:
A transzferbusz a Porte Mailotra visz bennünket. Szeretném megtudni, hogy ott a metróállomáson Navigo Découverte-t tudok-e venni? Ez gyerekeknek is vehető? 5 napot leszünk Párizsban, a szállás 3 éjszakára Disneylandnél van. 23-án a főbb nevezetességeket néznénk meg, 24-25 Disneyland, 26-án Versailles, 27-én reggel haza. Ezt a hetijegyet találtam számunkra a legjobb megoldásnak.
Porte Mailottól a Garde de Lyonhoz mennék a csomagokat letenni.
Hogy jutunk oda a legkönnyebben? Ehhez a Batobus Jardin de Plantes megállója van legközelebb?
Szajnai hajókázásnál van infód, hogy milyen nyelveken érhető el?
Tudsz javasolni boltot (élelmiszer) a Porte Mailot környékén, esetleg étteremet (elfogadható áron)?
Utolsó éjszaka Hotel Elysees Nel (11 Rue Saussier Leroy) vagy Hotel Harvey (7, bis Rue Du Dearcadere). Nagyjából egy környék. Mindegy hogy melyik hotelt választom, vagy van javaslatod?
Disneyland közelében az Explorers At Disnelyland Parisban (50 Avenue de la Fosse Des Pressiors, Magny Le Hongre) lesz a szállásunk. Itt tudsz-e a környéken élelmiszerboltot, vagy éttermet ajánlani?
Köszönettel: Niki
#58 - Kovácsné Joó Nikoletta - 2016.03.17. - 15:02
Sziasztok!

PETI: A Párizsba induló reptéri busszal kell bemenni Párizsba, mindenki oda fog menni, és ki van táblázva.
A vonat a Paris Montparnasse állomásról indul Quimperlé-be. Porte Maillottól, ahova a busz érkezik, 1-es metró Charles de Gaulle Étoile állomásig, majd 6-os metró Montparnasse - Bienvenüe állomásig.
Buszjegy a reptérről 17 EUR. Vonatjegy 20-50 EUR-tól, dátumtól, időponttól függ, előre foglalva érhetők el a legolcsóbb árak, egyébként akár 140 EUR: http://en.voyages-sncf.com


EVELIN: A kérdésedre már válaszoltam a Párizs látnivalók I. menüpontban.


NIKOLETTA: Igen, ott lehet Navigo Decouverte-t venni, csak nagy szokott lenni a sor, mert sokszor elárasztják a pénztárat a transzerbusszal érkezők. Gyereknek is vehető.
Porte Maillottól a Gare de Lyon egyszerűen 1-es metróval Gare de Lyon állomásig.
A Batobuson nincs audioguide. Éttermekről lesz szó a Párizs éttermek menüpontban, a jelenlegi már régi verzió, de nem biztos, hogy március 23.-ig felkerül.
Igen, a Jardin des Plantes megálló, 1,2 km-re/negyed óra gyaloglásra.
Amelyik szállodának jobb az értékelése, vagy jobban megfelel az ára, mert elég közel vannak egymáshoz, a második a Porte Maillothoz közelebb.
Sajnos nem tudok Magny-le-Hongre-ban éttermet vagy élelmiszerboltot ajánlani, de a szállodában biztos segítenek.
#59 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.17. - 20:04
Sziasztok!
Nemsokára utazunk Párizsba, 2 felnőtt 1 10 éves gyermek, 5 napra szombat-szerda, CDG -re és tanácstalan vagyok milyen jegyet, bérletet vegyek ami megéri városnézésre is.
Nem olvastam végig a fenti leveleket, talán abban van a válasz?
Köszönöm,
Tibor
#60 - Tibor - 2016.03.19. - 11:33
Szia!

A válasz egyrészt a leírásban, a Tömegközlekedési jegytípusok Párizsban részben van, mindegyiknél ott van, hogy mikor melyik jegy éri meg. Illetve, sok mindentől függ még azon kívül, hogy hány napig lesztek (pl. mentek-e, és ha igen, mikor Versailles-ba, Disneylandbe, mennyit utaztok, hol a szállás), tehát pusztán az alapján, hogy 5 nap, nem tudom megmondani.
#61 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.19. - 13:02
Kedves Tibor!
Hálásan köszönöm ezt a hasznos oldalt, amit összeállított. Nagyon tetszik és minden információt innen gyűjtöttem össze.
Azt szeretném kérdezni, hogy hol lehet megvenni a Navigo Découverte Semaine heti jegyet? Március 23-án megyek oda. Előre is köszönöm válaszát.
Minden jót!

Mimi
#62 - Mimi - 2016.03.20. - 13:03
Kedves Mimi!

Örülök, hogy hasznos információkat találtál!
Bármelyik metró-, vagy RER-állomáson megvehető.
#63 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.20. - 14:05
Kedves Tibor!

Dolgozni mennénk többed magammal Franciaországba.
A Beauvais Tillè repülőtérre érkeznénk április 1.én.
Rouen Quai Jean Bèthencourt-ra szeretnénk eljutni.
A térképen ha jól láttam kb.80 km-re van nyugati irányban.
Ha Párizsba bemegyünk az is kb.80 km.+onnan vonattal legalább ugyanannyi a cél váris.
Legyen olyan kedves megmondani hogy hogyan jutnánk a legkönnyebben és biztonságosabban Rouenbe.
Olyan Franciaországi szakértőt kerestem mint Ön ,és véletlenül találtam rá az oldalra amit nagyon nagyon szupernek látom.
Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszát,segítségét.... /> István
#64 - István - 2016.03.22. - 18:52
Kedves István!

Gondolom Rouen városra gondol, és azon belül a Quai Jean Bèthencourt címre.

Először is be kell menni a repülőtérről Párizsba, busszal.
Majd ahova a busz érkezik, onnan 1-es metró Champs-Elysées-Clémenceau állomásig, majd 13-as metró Saint-Lazare állomásig (fejenként 1 T+-jegy kell erre a metrózásra).
Saint-Lazare vasútállomásról indulnak vonatok Rouenbe, elég gyakran. Menetrend: http://uk.voyages-sncf.com/

A roueni vasútállomástól pedig 3 km-re van a cím:
https://goo.gl/maps/YkVrRtsF2P12
Rouen tömegközlekedéséről nincs információm, de úgy látom egy térkép alapján hogy a vasútállomástól metróval (ami valójában villamos), Joffre-Mutualité állomásig közelebb lehet menni a címhez. Vagy taxi a vasútállomástól.
#65 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.22. - 19:21
Kedves Tibor!
Nagyon szépen köszönöm a gyors és részletes,pontos válaszát!
Ha nem lehet a repülőtérről közvetlenül Rouenbe utazni ami csak összesen kb.80 km lenne akkor kénytelenek leszünk 160 km megtéve ezt elfogadni,választani.
Mégegyszer nagyon szépen köszönöm a segítséget ,a pontos útbaigazítást!
Jó egészséget kívánok!
István
#66 - István - 2016.03.22. - 22:24
Kedves Tibor!

Érdeklődni szeretnék, hogy ha a CDG reptérről jövünk be a városba, ott a reptéren lehet e venni heti bérletet (Navigo Découverte)? Az írásod alapján ez lenne nekünk a legjobb (5napra megyünk) és azt írtad ezt nehéz beszerezni.

Köszönöm!
Krisztina
#67 - Kriszti - 2016.03.23. - 10:50
Kedves Tibor!
A nyáron utazunk Párizsba a CDG-ra érkezünk 4 éjszaka 5 nap. 2 felnőtt és 2 gyerek. A szállásunk Torcyban lesz. 1 nap Disney ,2 nap Párizs+az utazások a reptér és Torcy között a 1 és az utolsó nap.Sokat utazunk RER-rel. Mit javasolsz, mi a leggazdaságosabb megoldás az utazásra?
Köszönettel:Ildikó
#68 - Ildikó - 2016.03.23. - 11:54
Kedves Kriszti!

Igen, lehet, a RER-állomáson.


Kedves Ildikó!

Attól függ, ez az 5 nap milyen napokra esik, melyik naptól kezdve? A gyerekek hány évesek? De azért nagyon valószínű hogy a Navigo Découverte lesz a legjobb, hacsak nem pont pl. pénteken, vagy azután érkeztek, amikor arra a hétre nem tudjátok már megvenni.
#69 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.23. - 12:15
Kedves Tibor!!!
Szeretném kérdezni, hogy a T+ vonaljegyek Időre érvényes, vagy csak addig, míg a metro területén vagyunk. Ha kimeygünk a kapun akkor azzal a volt érvényesített jeggyel vissza már nem tudunk menni????
#70 - Sanyi - 2016.03.23. - 14:29
Kedves Tibor!
Azt szeretném megtudni, hogy van e busz járat Beauvais város központjából Párizsba, mivel arra gondoltam, ha már oda érkezik a repülő megnézzük a katedrálist. De nem találtam, csak a reptérről induló buszt Párizsba. A másik kérdésem, hogy 3 nap alatt milyen sorrendben ajánlanád megnézni a legfontosabb nevezetességeket, tömegközlekedéssel, minél kevesebb jeggyel, úgy hogy az Opera környékén lesz a szállásunk. Nagyon köszönöm. Csillag
#71 - Kiscsillag - 2016.03.24. - 10:19
Kedves Sanyi!

Nem lehet visszamenni a metróba egy T+-jeggyel. valamint metróról más közlekedési eszközre (kivéve RER), vagy más közlekedési eszközről metróra sem lehet átszállni vele.


Kedves Kiscsillag!

Igen, elvileg van busz oda is: http://www.aeroportbeauvais.com/telecharge.php?nomFichier=navette.pdf&urlComplete=doc/navette.pdf
Az Interaktív Párizs térkép menüpontban láthatod a nevezetességek egymáshoz való elhelyezkedését. Lehet haladni a Notre Dame-tól nyugatra, amik kiesnek, az pl. a Montmarte, és a Montparnasse-torony, és valamelyest az Eiffel-torony.
#72 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.24. - 14:12
Kedves Tibor !!

Marseille-ből szeretnék eljutni Párizsba de vannak olyan vonatok amik marne la vallee-ig közlekednek. Az lenne a kérdésem hogy lehet onnan legolcsóbban bejutni párizsba? előre is köszönöm a válaszod
#73 - Norbi - 2016.04.01. - 14:59
Kedves Norbi!

Marne-la-Vallée-ból RER "A" megy Párizsba. RER-jegy egy irányba onnan 7,60 EUR, ill. érvényesek az 1-5-ös zónás bérletek.
#74 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.01. - 22:06
Szeretnék tanácsot kérni: májusban (egy vasárnapi nap) érkezem Párizsba a Beauvais reptérre reggel és kora délután Charles de Gaulle reptérről megyek tovább. Mit javasolsz, hogyan tudok átjutni egyik reptérről a másikra a legegyszerűbben? Köszönöm!!! Zsuzsa
#75 - Kedves Tibor! - 2016.04.04. - 13:47
Szia!

Nincs közvetlen összeköttetés a két reptér között, csak taxi, ill. transzferszolgáltatások, esetleg autóbérlés, ezek jóval magasabb áron, mint tömegközlekedéssel.
Tehát a bejutás: transzferbusz Porte Maillotig, majd onnan 1-es metró Chatelet állomásig, onnan pedig RER B a CDG-reptérre. Az út maximum 3 órát fog igénybe venni.
#76 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.04. - 14:43
Kedves Tibor!

Köszönöm a tájékoztatást!!!

Zsuzsa
#77 - Zsuzsa - 2016.04.04. - 16:53
Kedves Tibcsi!
Március végén voltunk Párizsban és a nálad olvasott információk szuper hasznosak voltak. Ha nem olvasom nálad, akkor nem tudtam volna, hogy heti bérletet érdemes vennünk. A bérletet a CDG reptéren vettük meg. A vásárlással semmilyen probléma nem volt: a reptéren találtunk egy ügyfélszolgálat-jellegű helyet, ahol egyszerre több pultnál is folyt jegyértékesítés. A vásárlás könnyen ment: csak megmondtuk, hogy mit szeretnénk, nem kellett bediktálni semmilyen adatot és az általunk vitt fényképet is magunknak ragasztottuk fel. A bérlet nagyon kényelmes és költségtakarékos volt, mert Versailles-ban és a Disneyland-ben is voltunk.
Budapesten vettünk múzeumbérletet (városkártyák.hu) és az is nagyon megérte, nem csak azért, mert így olcsóbb volt, hanem azért is mert több helyen nem kellett sorban állni (Louvre, Orsay). Sajnos a Notre Dame tornyába sokat kellett sorban állni, hiába mentünk fél órával a nyitás előtt, de megérte, mert nagy élmény volt. Versailles-ben is viszonylag sokat kellett sorba állni, mert a sor nem a jegyvásárlásnál, hanem a belépéskori átvizsgálásnál volt.
Az Eiffel toronyba is vettünk előre jegyet az interneten, ennek köszönhetően semennyit sem kellett sorban állni (egy külön bejáratnál engedték be a foglalt időponttal rendelkezőket).
Szóval nagyon-nagyon hasznos volt minden, amit nálad olvastam, hálás köszönet érte!
#78 - Ildi - 2016.04.05. - 22:00
Kedves Ildi!

Köszönöm a beszámolót, örülök hogy hasznos információkat találtál, és jól telt az utazás! :)
#79 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.05. - 22:51
Kedves Tibor!
Nyáron utaznunk Párizsba,5 nap(4éj),Disneyben lesz a szállásunk.2felnőtt és 2 gyerek (9 és 12). A CDG-ra szombaton érkezünk.
Első és utolsó nap csak a szállás és a reptér közötti útra van időnk,a többi nap disney és 2 nap párizs. Mit javasolsz,milyen kártyát ,bérletet vegyünk? Hány éves kortól kell a gyerekeknek is jegy vagy bérlet?
A Disney kedvezményre szóló bérletet a helyszínen kell bemutatni? Az ajánlott bérletet online is meg lehet vásárolni vagy csak a reptéren?
Ezúton is köszönjük a sok hasznos infót és előre is a válaszodat.
Üdvözlettel:Csaba
#80 - Csaba - 2016.04.08. - 09:58
kedves Tibor,
május 9-én érkezünk az Orlyra, s azt tervezem,hogy ott vennénk Navigo Decouverte heti bérletet. Ez lehetséges?Továbbá. ha jól értettem,akkor ezzel a bérlettel a reptérről is közlekedhetek a városba. Ugye így van?
Abban még segítenél, hogy ehhez a bérlethez mekkora fénykép szükséges?
Köszönöm segítséged.
Üdv
Imre
#81 - Imici - 2016.04.09. - 10:50
Sziasztok!

CSABA: Attól függ, melyik napokon mentek be Párizsba (amikor Disneylandbe vagytok, akkor nem kell semmi), és az első nap hogyan mentek Disneylandbe, TGV-vel? Illetve utolsó nap hogyan mentek vissza a CDG-ra.
4 éves kortól szükséges jegy. A tömegközlekedési jegyeket nem nagyon lehet online megvásárolni.
Milyen Disney kedvezményre szóló bérletre gondolsz? Ha a Paris Visitére, attól, hogy az Disneyland kedvezményt kap, nem valószínű, hogy érdemes megvenni.


IMRE: Igen, vehetsz ott, és az Orly reptérről érvényes. 2,5 cm széles, 3 cm magas fénykép kell.
#82 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.09. - 18:39
köszönöm Tibor,
csak még egy kérdés, mert alaposabban olvastam a leírásod. A heti bérletet megveszem , akkor az Orlyról az Orlyval + RERB-re még fizetni kell vagy jó a bérlet is rá? Vagy a sima busz+RERC a gazdaságosabb?
Köszi
imici
#83 - Imici - 2016.04.10. - 10:23
AZ ORLYVAL-ra nem érvényes, de utána RER B-re, valamint a RER C-re érvényes, tehát a busz+RER C, igen, gazdaságosabb.
#84 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.10. - 13:21
kedves Tibor,

köszönöm szépen a segítséged. Gratulálok a honlaphoz s a kitartásodhoz a válaszokat illetően. Üdv
imici
#85 - Imici - 2016.04.11. - 19:32
Kedves Tibor!

Feleségemmel péntek délelőtt érkezünk Párizsba és hétfő este repülünk vissza Budapestre. Az a kérdésem, hogy a CDG-ról mivel érdemes beutazni a városba, ha a Louvre tőszomszédságában van a szálloda. Pénteken délután (este?) Eiffel-torony látogatást tervezünk: jó döntés ez, vagy inkább menjünk hétvégén? Szombatra és vasárnapra 2napos Museum Pass-szal múzeumlátogatásokat tervezünk. Van esetleg olyan múzeum, templom, amelyik ekkor nem látogatható? Üdv, (egy másik) Tibor
#86 - Tibee - 2016.04.12. - 21:32
Kedves Tibee!

A CDG-tól a Louvre környékére RER B-vel Chatelet-Les Halles állomásig, onnan meg akár gyalog is jó, attól függően pontosan hol a szállás.
Péntek este és hétvége között nem feltétlenül van akkora különbség a tömegben az Eiffel-toronynál.
A látnivalók menüpontokban megtalálod a múzeumok, nevezetességek nyitvatartását, itt az oldalon szereplő múzeumok közül nincs olyan, ami hétvégén zárva, azokon kívül se hiszem, hogy jellemző.
#87 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.13. - 18:52
Kedves Tibor!

Nagyon köszönöm válaszaidat!

Tibor
#88 - Tibee - 2016.04.13. - 19:06
Üdvözlöm!
2016 május 18.án 09.10 kor érkeznek férjemék Párizs - Beauvais repülőtérre!
Meudonba kell kijutniuk valahogy tömegközlekedéssel!
Tudna e segíteni nekünk ebben?
Köszönöm
#89 - F.V.Barbi - 2016.04.14. - 18:04
Kedves Barbi!

Először be kell menni Párizsba busszal.
Párizsból vagy vonattal, vagy RER-el lehet menni Meudonba, attól függően, hogy pontosan hova kell menni Muedonon belül, mivel a vasút- és RER-állomás Meudonban egymástól 1 km-re van.

RER esetében: Porte Maillottól, ahova a Beauvais-ról közlekedő busz érkezik, RER "C" Champ de Mars-Tour Eiffel állomásig, ott átszállás szintén RER "C"-re (de másik irányba ágazóra), mellyel Meudon-Val-Fleury állomásig kell menni.
Vonat esetében: a Párizsba buszozás után 1-es metró Charles de Gaulle Étoile állomásig, majd 6-os metró Montparnasse - Bienvenüe állomásig, ahonnan indulnak az elővárosi vonatok (Transilien Ligne "N") Meudonba.
#90 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.14. - 19:22
Kedves Tibor !

Rainer járattal érkezünk Párizsba, az lenne a kérdésem, hogy ha interneten veszem meg a buszjegyet az érkező járathoz csatlakozó buszra, de nem érjük el, mert kb 15 perc van a leszállás és a busz indulás között (9.05-re ér be a gép és 9.20-kor indul a busz), akkor bármelyik másik buszjáratra is érvényes lesz a jegy ? Vagy inkább ott helyben vegyük meg a jegyet, igazodva valamelyik másik buszinduláshoz. Vagy mindenképpen megvárják az utasokat ?
köszönöm Gabi
#91 - Dósáné Szécsi Gabriella - 2016.04.18. - 12:22
Kedves Gabi!

A jegyek nem konkrét időpontra szólnak, a megadott utazási időponttól számított 3 hónapig bármelyik buszjáraton érvényesek lesznek.
#92 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.18. - 12:30
Kedves Tibor!
A Beauvais repülőtérről hogyan lehet eljutni a következő szálláshelyekre: Timhotel Berthier Paris 17 vagy Hôtel Kuntz?
Mennyi idő?
Ön szerint melyik a jobb választás?
Köszönettel:
Ilona
#93 - Ilona - 2016.04.20. - 14:42
Kedves Ilona!

Az elsőnek az értékelései valamivel jobbak, de a 2. szinte a belvárosban van, míg az 1. eléggé kinn onnan, bár annyira az se vészes metróval. Konkrét értékeléseket lehet olvasni szállásfoglalási oldalakon.
Megírom a pontos eljutást, ha kiválasztotta a végleges szállást.
#94 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.20. - 22:02
Kedves Tibor!

Végülis a Nouvel Hotel Paris 18-ra esett a választásunk. Mi a véleménye a szállásról?
Amennyiben lehetséges, kérem írja meg Beauvais repülőtérről a szállásra történő eljutást.
Június 5-én (vasárnap) 9:40-kor indul vissza Debrecenbe a repülőgépünk. Hogyan kell kalkulálnunk, hogy időben kiérjünk a repülőtérre?
Június 1-én érkezünk. A látványosságokhoz tömegközlekedéssel szeretnénk eljutni. Ön szerint milyen jegyet kellene vásárolnunk?
Válaszát előre is köszönöm.
Ilona
#95 - Ilona - 2016.04.21. - 08:17
Kedves Ilona!

Szállásfoglalási oldalakon lehet véleményeket olvasni róla, azok összességében átlag alattiak.
Eljutás a szálláshoz a Beauvais reptérről: transzferbusz, majd 1-es metró Charles de Gaulle Étoile állomásig, majd onnan 2-es metró Barbés-Rochechouart állomásig, majd gyalog:
https://goo.gl/maps/GS3zfzjbYkM2
A 9:40-es géphez a 6:40-es transzferbuszt javasolja a repülőtér buszmenetrend oldala Porte Maillottól. Szerintem 5:50 körül jó lenne elindulni a szállodából a metróhoz, ez az 1. vagy 2. aznapi metrót fogja jelenteni.
Sok mindentől függ, hogy milyen jegy (gyerekek vannak-e, Versailles-ba mennek-e, stb.), a leírásban részletesben látható, hogy mikor milyen jegy éri meg.
#96 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.23. - 01:51
Kedves Tibor!
Mindenek előtt gratulálni szeretnék a honlaphoz, minden tiszteletem az Öné,az oldal napra készen tartása illetve segítőkészsége miatt. Mi május 11-15. között látogatunk Párizsba, 4 felnőtt és két 8 éves gyerek. Megnyertem az utazásszervező szerepét, így segítségét kérném, hogy az útvonaltervem helytálló e, illetve milyen típusú jegyet, kártyát vásároljunk a gazdaságosság jegyében.
Érk.: 05.11.szerda Beauvais reptér, irány a szállás: 77700 Serris, Coure de la Garonne
A terv: busztranszfer Porte Maillot, innen 73as busz Gambetta-ig. RER A La Defense állomástól Val d'europe-ig, rövid :-) séta és ott is vagyunk. (17euro+73busz+RER= 20-30euro/fő)
B terv: Beauvais-n shuttle bus bérlés 130-195 Euro között 6 főre (ezyshuttle, angolul nem találtam rosszat róluk)
Jól számolom,h a két terv kb azonos költség? Izgalmas, látványos bejutni a reptérről vagy egyértelmű,h a Bterv a nyerő?
Reggel 9kor érkezik a gépünk, lehetséges,h a nap folyamán bemegyünk Párizsba.
Csüt - Péntek: Dineyland a terv, oda visz ingyen busz.
Szombaton bemennénk Párizsba.
Útvonalterv:
RER A Val d'europe, leszáll Charles De Gaulle, M6 Bir-Hakeim, rácsodálkozik Eiffel-toronyra, innen séta Szajna parton amíg a gyerekek bírják, de terv eljutni a Notre-Dame-ig, erről a környékről RER A-val vissza szállásra.
Vasárnap a hazaúté, A/B terv szerint visszajutni reptérre.
És még egy Montmarte programot bezsúfolnék valahova. :-)
Érdemes Paris Visite kártyát vennünk? (1-5 zóna, 5nap) vagy ha a B terv szerint közlekedünk a reptér szállás között, akkor már nem éri meg?
Elnézést,ha nagyon bonyolítom a dolgokat, de szeretnék jó szervezőnek bizonyulni :-)) illetve amit megspórolunk a közlekedésen azt (is) elkölt(het)jük Disneylandben.
Segítségét, ötletét a fentiek megvalósításában szívesen venném.
Köszönettel
Szabó Gabriella

#97 - Gabi - 2016.04.24. - 18:53
Kedves Gabi!

Köszönöm, örülök, hogy hasznos információkat talált!

A Beauvais-Párizs út nem túl érdekes, ezért nem érdemes busszal menni. Porte Maillottól lehet menni 1-es metróval is Charles de Gaulle-Etoile-ig, és onnan RER "A", ez egyszerűbb lehet, mint buszozni egy idegen városban. A költség így pontosan 24,60 EUR felnőtteknek (online Beauvais-jegyet véve 23,50 EUR), 4-10 éveseknek 3,80 EUR-val alacsonyabb, tehát akár alacsonyabb lehet mint a shuttle, de az nyilván egyszerűbb, kényelmesebb.

Úgy látom, akár 6x is közlekedhetnek Disneyland és Párizs között (2x amikor a repülőtérről jönnek oda, és visszamennek, plusz oda-vissza utat 2-nek számolva 4x, amennyiben kétszer mennek be Párizsba). 4 utazás esetén már megéri az 1-5-ös zónás Navigo Decouverte hetijegy, ez esetben a Párizs-Disneyland RER-re nem kell külön fizetni.

Paris Visite semmiképp se éri meg, mivel abból 1 napos kerül majdnem annyiba az 1-5-ös zónában mint egy hetijegy. Amennyiben végül shuttle-t használnak, és csak 1x mennek Párizsba, akkor se jó az 1 napos Paris Visite, mivel a Disneyland-Párizs út egy irányban 7,60, a Paris Visite 23,50, akkor inkább 1-5-ös zónás napijegy, ami 16,60 EUR.

Itt a felnőttekkel számoltam, gyerekeknél nagyban függ, attól hogy végül 2x mennek-e Párizsba, stb. Az biztos, hogy amikor csak egyszer közlekednek Párizs és Disneyland között, pl. biztosan a vasárnapi nap, ha nem shuttle lesz, akkor sima gyerek RER-jegy lesz nekik a legjobb. Amikor kétszer, akkor a párizsi közlekedési számtól függ.
#98 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.25. - 04:14
Kedves Tibor.

Olvasom a kommenteket és sok hasznos információt találtam, de kérem ha tudja foglalja össze nekem az alábbi útvonalat.
Budapestről szeretnék eljutni Angers(FR)-ba. Érdeklődnék hogy mi ennek a módja. Melyik reptérre érdemes menni? Én a Beauvais repteret néztem és utána(busz, metro,TGV stb) mi az amivel tovább kellene menni?Amennyiben tud kérem írjon költségeket is. Az út csak oda szól mivel tanulmányi szempontból lesz az utazás így vinnék nagy csomagot is ha van erről tudomása hogyan megy ennek az elszámolása a reptéren azt is írja meg. Lehetséges hogy nem a Beauvais kell menni?
Segítségét előre is köszönöm.
Üdv
Attila
#99 - Attila - 2016.04.25. - 13:18
Kedves Attila!

A Beauvais reptérről a legdrágább eljutni, de Ryanair miatt oda a legolcsóbb a repülőjegy,. A CDG-ról lenne közvetlen vonat Angers-ba, de nem valószínű, hogy a drágább repülőjegyet oda kompenzálja az, hogy onnan nem kell bebuszozni Párizsba.
Eljutás Angers-ba tehát a Beauvais-ról: transzferbusz a reptérről, majd, a Párizsba buszozás után, 1-es metró Charles de Gaulle Étoile állomásig, majd 6-os metró Montparnasse - Bienvenüe állomásig, ahonnan indulnak a vonatok Angers-ba, a Paris-Montparnasse pályaudvarról.
A különböző repterekről Párizsba jutás költségei megtalálhatók a leírásban, Párizs (vagy CDG)-Angers vonatjegy árak pedig az en.voyages-sncf.com oldalon kereshetők le, az aktuális időpontban, a vonatjegy ára változik időponttól függően, előre foglalva az interneten olcsóbb.
#100 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.25. - 19:12
Sziasztok!
A Disneylandbe (Marne la Vallée Chessy) szeretnék eljutni RER-rel a La Défense megállóból. Tudnátok segíteni, hogy ez mennyibe fog kerülni? Megtaláltam, hogy milyen időközönként megy meg minden, de az árat sehol sem találom. Előre is köszönöm a választ! :)
#101 - Kitti - 2016.04.25. - 21:49
Szia!

Az ár egy irányba kb. 7,60 EUR, 4-10 éveseknek: 3,80 EUR (a látnivalók Párizs környékén menüpontban szerepel az ár).
#102 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.25. - 23:18
Szia Tibi.
2016. majus 2-an erkezunk Parizsba a Charles de Gaulle repuloterre parommal.
Mivel jutunk be a repterrol Parizs kozpontjaba? Tudsz barmi informaciot,velemenyt az Eurostar Panorama Hotelrol?
Valaszodat elore is kosznjuk.
Tisztelettel: Arpad es Ester
#103 - Arpad - 2016.04.26. - 17:24
Szia!

A leírásban, az oldal tetején, részletesen megtalálod a CDG-ról bejutás módjait. Ha konkrétan a szálláshoz kérdezed, akkor RER B Gare du Nordig, majd 5-10 perc gyalog: https://goo.gl/maps/e5hyhzmjVkS2
A szállásról jó véleményeket írnak többségében.
#104 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.26. - 17:52
Kedves Tibi! Nem tudom tudsz e segíteni, de annyira buták voltunk, hogy június 19-ére vásároltunk 3db éjszakai vonatjegyet a párizs-marseillle útvonalra, de fordítva kellett volna. Legolcsóbb jegy révén azt a választ kaptuk hogy nincs mit tenni, nem módosítható. tudok vmit tenni szerinted így másfél hónappal utazás előtt vagy a 60 euró elveszett akkor.köszönöm a segítséged
#105 - Norbi - 2016.04.27. - 11:03
Kedves Norbi!

Sajnos én sem tudok segíteni, ha a vasúttársaság ezt a választ adta, azt a típusú jegyet nem lehet visszaváltani akkor valószínűleg. Esetleg megpróbálhatod eladni valahol:
http://www.zepass.com/revendre-billet-train.php
http://www.kelbillet.com/
#106 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.28. - 05:39
Oks, köszi!
#107 - Norbi - 2016.04.28. - 09:31
Kedves Tibi,
légy szíves segíteni, hogyan és milyen áron lehet eljutni tömegközlekedéssel Párizsból Giverny-be és vissza.
Sőt, ha esetleg arra is van tipped, hogy melyik nap érdemes menni, azt is megköszönöm. Esetleg telekocsi oldal működik Franciaországban, ott is érdemes lenne nézelődni?
Május. 5 és 8. között szeretnék valamikor elmenni megnézni a Monet házat.
Előre is nagyon köszönöm a választ!
És köszi a sok-sok hasznos infót is, ami az oldalon van. Már három éve is sok jó tippet adott a Párizsi utamhoz és most is úgy lesz! :)
üdv, Gabriella
#108 - Gabriella - 2016.05.01. - 10:52
Kedves Gabriella!

Először a Saint Lazare állomásról kell elmenni Vernon (Vernon Giverny) állomásig, 45 perc az út. Jegyek 9-23 EUR között, online vásárolva olcsóbb, a vonyages-sncf.com oldalon. Amennyiben nem online veszed, és kinyomtatod, akkor az állomáson vásárolt jegyet a peronnál lévő sárga érvényesítőnél érvényesíteni kell.
Onnan, Vernon vasútállomásról, pedig busszal. A buszjegy retúrjegy ára 8 EUR.
A buszok indulása elvileg össze van hangolva a vonatok érkezésével, mindenesetre itt van azért a buszmenetrend:
http://giverny.org/transpor/Giverny-bus-shuttle-march-to-june-2016.pdf
Telekocsi: https://www.blablacar.fr
#109 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.01. - 15:03
Kedves Tibi,
légy szíves segíteni, hogyan jutunk el tömegközlekedéssel a Porte Maillot-ról a szállásunkra: Hotel George Sand 18 Avenue Marceau, 92400 Courbevoie.
És a későbbiekben a szállásunkról a belvárosba, hogyan tudunk a leggyorsabban bejutni?
Egyébként megbízható, jó környéken fogunk lakni?

Köszönettel,
Bogi
#110 - Bogi - 2016.05.02. - 00:18
Kedves Bogi!

1-es metróval La Defense-Grande Arche állomásig, majd onnan 2-es villamossal Faubourg de l'Arche megállóig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/5RS21VfZJQy
A belvárosba is így tudtok bejutni, 2-es villamossal, vagy gyalog vissza La Defense-ig, majd onnan 1-es metróval vagy RER-el.
Fontos, hogy a RER és villamos használata esetén már a 3-as zónába kerültök.
#111 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.02. - 10:41
Kedves Tibi, köszönöm az infókat! :)
#112 - Gabriella - 2016.05.02. - 11:31
Kedves Tibi!
Május végén érkeznénk Párizsba a 4 tagú családommal. Beauvais reptérre. Az lenne a kérdésem, hogy a taxi nagyon sok innen? Mert 4x17 euro sem kevés. A kocsi bérlésen is gondolkoztunk, de írtad hogy a parkolás nagyon nehézkes, nekünk pedig a Luxemburg park mellett van a szállásunk, pedig 2 napra (3 nap 2 éjszaka) 8.500.-ft-ért van autó a reptérről, de akkor ezt nem ajánlod? Hop on-off-ra is szerettünk volna jegyet venni, mert van egy 6 éves kisfiunk, így úgy gondoltuk nem fárasszuk annyira, de a 4 városnéző busz jegy és a bejutás a reptérről 80.000.- ft négyünknek. Te mit ajánlanál? Csak a fő látványosságokat akarjuk megnézni, mert másfél napunk lesz csak. Köszönöm vberna
#113 - vberna - 2016.05.09. - 20:35
Kedves vberna!

Taxi 120 EUR körül van a reptérről Párizsba.

Parkolásról legjobb ha a szállástól érdeklődtök, hátha tudnak ők valamit ajánlani, ha nincs is saját parkolójuk, egyébként parkolóházakat mondanék inkább, ahol biztos.

Mindenhova van tömegközlekedés, tehát városnéző busz nélkül se kell feltétlenül sokat gyalogolni, nem éri meg a városnéző busz ezért az árért, hogy minimum 4,5x drágább mint a tömegközlekedés.
#114 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.10. - 11:45
Köszönöm a segítséget! :)
#115 - vberna - 2016.05.11. - 07:05
A CDG reptérről szeretnék eljutni a Gare Saint-Lazare pályaudvarra. Ehhez információm szerint RER B-vel kell elmenni a Gare-du-Nord-ig, majd RER E-vel Haussmann-St-Lazare-ig. Ez helytálló? És ez a 10 eurós "bejutós" jegybe belefér, vagy kell mellé másik jegy?
Köszönöm! Gábor
#116 - Gábor - 2016.05.12. - 00:54
Kérdésem az lenne, hogy a Párizs De Gaulle reptérről a St. Lazare pályaudvarra a legegyszerűbben hogy lehet eljutni?
#117 - Biró Kálmánné - 2016.05.13. - 11:35
RER B Gare du Nordig, ami össze van kötve a RER E Magenta állomásával, onnan RER E Haussmann-St Lazare állomásig. A 10 EUR-s jegy jó ide, ha a felszínre nem mentek fel.
#118 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.13. - 12:22
A busztranszferrel hogyan tudok visszajutni Beauvais reptérre? Nem találom a bus timeschedule-ben. Köszönöm!
#119 - Szabó Dóra - 2016.05.13. - 21:28
Szia!

Ugyanonnan indul, ahova érkezik, le lehet keresni a visszaútra is a menetrendet a megadott oldalon.
#120 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.15. - 23:34
Nagyon köszönöm a választ.

Üdv. Biróné Ica
#121 - Biró Kálmánné - 2016.05.17. - 08:19
Kedves Tibor,

Csodás honlap, köszönjük. :)

Május 27-én pénteken este száll le gépünk, az Orly reptéren, 21:50-kor tehát elég későn. A szállásunk a Hotel Corail, címe pedig: 23, rue de Lyon
75012 Paris. Tudna esetleg egy útvonalat ajánlani, sajnos nem vagyunk tisztában az esti közlekedéssel, és mivel ketten leszünk kicsit félek az eltévedéstől. Hogy lehetne egyszerűen eljutni, lehetőleg nem túl drágán? Taxi gondolom költséges lenne.

Előre is köszönöm megtisztelő válaszát. :)

Nikolett
#122 - Engi Nikolett - 2016.05.24. - 17:56
Kedves Nikolett!

Busz a RER-állomásig, majd RER C Bibliotheque-Francois Mitterrand állomásig, onnan 14-es metró Gare de Lyon állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/6xeiuxWNd622
Taxi 35-40 EUR körül lenne.
#123 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.24. - 22:29
Kedves Tibor,
a foci EB-re utazunk a családdal Párizsba és Marseillbe. Kedden érkezünk és vasárnap távozunk a CDG-ról. Közben OUIGO-zunk Marseillbe és vissza (péntek-vasárnap, a vonat a Disneylandtől indul-érkezik). Szóval nekem úgy tűnik, hogy bár nem leszünk végig Párizsban, akkor is érdemes a 4 RER út miatt Navigot kiváltanunk. Kérlek erősíts meg ebben. Illetve a CDG-n is gondolom ki lehet váltani az igazolványt, ugye (fényképet viszünk)?
Köszi
Jani
#124 - E. János - 2016.05.30. - 12:15
Kedves János!

A CDG-ról Disneylandbe sokkal egyszerűbb és gyorsabb TGV-vel menni.
Amennyiben mégis RER-rel mennétek, Párizson keresztül, akkor igen, a 2 útra (CDG-Disneyland, majd vissza Disneyland-CDG), már megéri a Navigo. A CDG-n ki lehet váltani.
#125 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.30. - 18:46
Kedves Tibor,
köszönöm a választ. Csak a visszaútnál lesz közvetlen Disney-CDG útunk, szóval akkor ott esetleg érdemes TGV-t választani a gyorsasága miatt? Bár lesz bő 5-6 óránk a vonat érkezés és a repülő indulás között, ezért gondoltam ott is RER-ezni ha már lesz bérletünk...
Üdv
Jani
#126 - E. János - 2016.05.31. - 11:15
Kedves János!

Ja, persze, ha ilyen sok időtök van, akkor mindenképp érdemes Párizson keresztül menni, és szétnézni kicsit a városban. Ha a visszaútnál nincs annyi időtök, hogy szétnézzetek, akkor jobb a TGV, ez esetben viszont már, ha a visszaúton TGV, úgy nem éri meg a Navigo, mert akkor ha jól értem, csak 2 utatok lenne, CDG-Párizs, és Párizs-Disneyland, úgy már olcsóbbak a külön jegyek.
#127 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.31. - 15:59
Kedves Tibor!
Június 25.-én du.érkezünk 2felnőtt és 2 gyerek (9 és 12 évesek) a CDG-ra.
A szállásunk 4 éjTorcyban van ,közel a Disneyhez. A parkot hétfőn néznénk meg ,a másik 2 nap Párizs. Szerdán már csak annyi időnk van,hogy Torcyból a reptérre.
Mit javasolsz, milyen utazási kártyát váltsunk.? Gondolom főleg RER-ben gondolkozzunk.
Árban és időben,hogy jönnénk ki ha az első és/vagy utolsó nap CDG-ról TGV-vel jönnénk Disneyig,majd RER-rel 3 megállót vissza?
Előre is köszönöm válaszod:Csaba
#128 - Csaba - 2016.06.08. - 17:05
Kedves Csaba!

Első nap ha TGV-vel mentek, akkor TGV-jegy kell, majd pedig RER-jegy Marné la Vallé és Torcy között.

Ha nem TGV-vel, akkor RER-jegy 10+7,60=17,60 EUR felnőtteknek, és a 12 évesnek (7+3,80 EUR=10,80 EUR a 9 évesnek), ezt sajnos nem tudjátok kiváltana napijeggyel, vagy hétvégi ifjúsági napijeggyel, mivel azok a repülőterekről nem érvényesek.

Vasárnap bementek Párizsba, tehát Tory-Párizs-Torcy jegy kell, ami 15,20 EUR felnőtteknek és a 12 évesnek, ha legalább még 1-et közlekedtek Párizsban is, akkor már megéri helyette az 1-5-ös zónás Mobilis napijegy. Illetve, a 2 gyereknek mindenképp, a nagyobbnak párizsi közlekedés hiánya esetén is, az 1-5-ös zónás hétvégi ifjúsági napijegy.

Hétfőtől a felnőtteknek és a 12 éves gyereknek úgy számolom, hogy megéri Navigo Découverte hetijegy 26,25 EUR-ért - amennyiben nem TGV-vel mentek vissza a reptérre. Mivel anélkül a költségek így alakulnának: bemennétek kedden Párizsba, az 16,60 EUR-s napijegy lenne, majd szerdán vissza Torcyból a reptérre, az további 17,60 EUR. Plusz esetleg Torcy-Disneyland közlekedés, ha a szálloda nem biztosít transzfert. A 9 éves gyereknek olcsóbbak a RER-árai, tehát neki nem éri meg ugyanakkor a hetijegy.

Tehát akkor, ha nem TGV-vel mentek. TGV-vel nyilván egyszerűbb, és gyorsabb a reptér és Disneyland között közlekedni, eldönthetitek tehát úgy, hogy oda és/vagy vissza azzal mentek-e, hogy hogy milyen ár fér bele nektek, kiderül majd, mennyiért kapnátok jegyet (online most valamiért nem tudom lekeresni). Ha nem online veszítek, érdemes minél előbb megkérdezni/megvenni, úgy olcsóbb lehet.

Illetve, van busz is a CDG és Disneyland között, 20 EUR-ért (a TGV-nek is akörül kellene hogy legyen az ára), ezzel szemben gyakorlatilag 10 EUR RER-rel visszafele, ha van hetijegyetek, mert ennyi a keddi napi napijegy, és a hetijegy különbsége. Odafele, a CDG-ról kisebb a különbség ugyanakkor a TGV-jegy és a RER-jegyek között.
http://magicalshuttle.co.uk/timetables-prices/charles-de-gaulle-shuttle-schedules/
#129 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.08. - 19:42
Szia!Jún 29-én este érkezünk az Orly reptérre.Szállásunk a13.ker.van.A Place d'Italie metróállomásig szeretnénk eljutni.Hogy a legegyszerűbb?Segítséged kérném.Köszönöm
#130 - Melcsi - 2016.06.16. - 14:39
Kedves Tibor!
Köszönöm az eddigi válaszod!
Egy-két apróság lenne még.
A RER-nél meg lehet-e szakítani az utazást ugyanazzal a jeggyel és később folytatni az utat.pl Vincennesben leszállni és későbbi vonattal bemenni Párizsba.
A RER B-ről A-ra Les Hallesba kell-e átszállni illetve a reptéren pultnál vagy automatából lehet-e jegyet vagy venni?
Előre is köszönöm! Csaba
#131 - Csaba - 2016.06.17. - 12:52
Sziasztok!

MELCSI: Az eljutás: busz a RER C állomására, majd onnan RER C Gare d'Austerlitz állomásig, onnan pedig 5-ös metró Place d'Italie állomásig.


CSABA: Igen, Chatelet-Les Halles állomáson lehet átszállni. Nem hiszem, hogy meg lehet szakítani az utazást, felmenni a felszínre, aztán ismét bemenni, valószínű nem lesz érvényes már a jegy.
A reptéren automatában, és pénztárban is lehet RER-jegyet venni.
#132 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.19. - 23:19
Üdvözlettel:
Az lenne a kérdésem, hogy a Heti jegynél Párizsban, milyen fénykép kell, papír alapú un. igazolvány kép? és ha szerdán vesszük akkor, ahogy írva van: "félheti" a bérlet ez azt jelenti kevesebb lesz az ára?
Előre is köszönöm!
#133 - Tikász Sándor - 2016.06.22. - 22:57
Szia!

Egy 3 cm magas, 2,5 cm széles igazolványkép kell. Nem lesz kevesebb az ára szerdán véve, csak átvitt étteremben félheti.
#134 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.22. - 23:19
Kedves Tibor,

Első körben szeretném megjegyezni, hogy a honlapot hihetetlenül hasznosnak találtam! Nagyon sokat segített, bár vannak pontok, amik nem teljesen világosak!

A héten utazom Párizsba és addig szeretnék megpróbálni begyűjteni mindenféle tanácsot és tippet, így - sajnos vagy sem,- több kérdésem is lenne.

Igyekszem a lehető legtöbbet gyalogolni, majd, mert szeretek sétálni, mert olcsó és mert elég fiatal vagyok ahhoz, hogy bírjam, így arra gondoltam, hogy a sok séta miatt, nem hiszem, hogy különösebben napijegyet vennék, vagy az ott tartózkodásomat lefedő több napos "bérletet". Igazából csak az utólsó két napra vennék majd, mert akkorra terveztem be a távolabb eső látnivalókat.

1. Párizs határain belül és a centrumban a T+ jegy használható mindenre? Mert a jegyek leírásánál így értettem, ugyanakkor a RER leírásnál pont úgy jöttek le a dolgok. "Használható Párizs határain, azaz az 1-es zónán belül buszokra, villamosokra, és a RER-re is (tehát ha a La Defense-negyedbe, vagy egy külső részre már RER-el, nem pedig metróval mennénk, oda már nem érvényes)." Szóval a La Défense nyegyedbe T+ jeggyel nem vehetem igénybe a RER-t csak a metrót? A RER jegy pedig jó a Metróra is?
Igazából csak Versaille-ba szeretnék kimenni, meg Fontainebleau-be. De az utóbbi még nem biztos.

Továbbá szeretnék véleményt kérni, ugyanis egyedül (nőként) utazom ki, a szállás meg a Square Petrelle-n van... az olvasottak alapján úgy érzékelem, hogy nem nagyon kellene este egyedül, bőrönddel bemenni... (22.10-kor száll le a gép az Orly reptéren.)
:/ Szeretném elkerülni az esetleges konfliktusokat.
Amúgy nem először utazom, de új város és ismeretlen. New York nem volt ennyire "félelmetes".

A segítséget nagyon szépen köszönöm!

Üdv. és szép napot kívánok!
#135 - Charlotte - 2016.06.27. - 14:01
Kedves Charlotte!

Igen, a T+ mindenre használható (kivéve a speciálisabb közlekedési eszközök, pl. hajó, turistabusz, stb.).

Ugyanakkor igen, ha a La Defense negyedbe mész, oda T+-jegy esetében csak metróval mehetsz, mivel egyedüli ilyen állomásként RER esetében már a 3-as zónába esik.

RER-jegy jó a metróra, de nem úgy, hogy Párizson belül veszel egy RER-jegyet, mert olyan nem létezik (hiszen T+-t használhatsz). Hanem, hogyha veszel egy RER-jegyet, azzal még átszállhatsz a metróra is, míg el nem éred a célod, illetve előtte utazhatsz vele metrón, pl. mielőtt eljutsz a RER felszállási pontjára Versailles felé.

Hát Párizs azért az amerikai nagyvárosokhoz képest egyáltalán nem félelmetes, meg egyébként se, max néhány környéke. Ez nem a legjobb környék, mivel a vöröslámpás negyedhez közel van, de nem hiszem, hogy gond lenne.
#136 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.27. - 15:39
Üdvözletem!

Köszönöm az oldalon lévő információkat, rendkívül hasznosak.

Nekem lenne pár kérdésem.
Októberben utazok Francaországba, pontosabban Toursba, de a repülőm Beauvais-on száll le, és fel is.

Az odaút időbeosztásilag lazának tűnik eddig, de haza már neccesebb...
Így néz ki:
07h35--> TOURS CENTRE TGV
08h46--> PARIS MONTPARNASSE 1 ET 2
10h01--> PARIS NORD TER
11h18--> BEAUVAIS GARE SNCF

A repülőm 13:25-kor indul haza.
kérdéseim a következők:
- alapozhatok ezekre az érkezési időpontokra? pontosak a vonatok általában?
- Párizson belül a két megálló közt ennyi időn belül megoldható az átszállás? ha igen, hogyan, mivel?
- Beauvais állomásról a reptérre taxival mennyi idő az út, és árban hgy mozognak? (kb) Elég lesz online-check in és feladós poggyász nélkül ennyi idő a repülő indulása előtt?

Első repülés, első párizsi út... :D
#137 - Bettina - 2016.07.05. - 05:22
Szia!

8:46 és 10:01 között biztosan odaérsz a Gare du Nord vasútállomásra a Montparnasse vasútállomásról, tehát akár késhet is a vonat.
Ráadásul az is jó (sőt, több szempontból jobb: gyorsabb, olcsóbb, egyszerűbb), ha inkább (maximum) 10:25-re mész a Porte Maillothoz, majd onnan busszal mész közvetlenül a reptérre.

Gare Montparnasse-Porte Maillot (ha busszal mész a reptérre): 13-as metró Champs-Élysées - Clemenceau állomásig, onnan 1-es metró Porte Maillot állomásig.

Gare Montparnasse-Gare du Nord (ha vonattal mész a reptérre): 4-es metró Gare du Nord állomásig.

13 EUR a fix tarifa a Beauvais vasútállomás és a reptér között. De van busz is: http://www.aeroportbeauvais.com/telecharge.php?nomFichier=navette.pdf&urlComplete=doc/navette.pdf
#138 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.06. - 01:30
Szia!
2016. 09.19-23 (hétfő-péntek) megyünk Párizsba. Paris-Beauvais érkezik a repülő. Egy bizonyos lakás-foglalós oldalon néztem ki szállást. Az egyik Saint-Denis részen van, a másik Noisy-le-Grand (Noisy-Champs station-nál). Melyiket ajánlanád? Hova egyszerűbb eljutni ill. honnan jobb, gazdaságosabb beutazni várost nézni? Melyik jegyet ajánlanád, én a fényképes heti jegyet választanám. Jól gondolom? Vinni kell képet? Azt már a reptéren megcsinálják vagy csak ha beért a busz Párizsba.
Válaszod előre is köszönöm!
Szuper az oldal nagyon sok információhoz hozzájutottam!
#139 - Dominika - 2016.07.06. - 20:34
Szia!
Szeretnek a csaladdal disneylandbe menni. Szeptember elso hetvegejen. A repulo charleroi repteren szall le. Onnan neztem hogy vonattal es rerrel tudnank eljutni disneylandig (ahol a szallasunk is van). De segitsegedet szeretnem kerni, hogy pontosan mi lenne a legjobb utvonal illetve milyen jegyet, jegyeket kene venni ami felhasznalhato a varosban a fobb nevezetessegeket legalabbis egy reszet megnezni? Koszonom elore is!
#140 - Noemi - 2016.07.06. - 23:53
Sziasztok!

DOMINIKA:
Egyik helyről sem olyan gyors beutazni, mindkét helyről kb. 30-35 perc (bár attól is függ, Saint-Denisből honnan).
Saint-Denisnek vannak nagyon rossz részei, a rosszabb helyek közé tartozik Párizs környékén.
Noisy-le-Grand viszont közbiztonság szempontjából jó hely, és a Noisy – Champs állomásról talán még gyorsabban is be lehet érni RER-el, mint Saint-Denisből. Viszont Noisy-Champs már a 4-es zóna, tehát onnan drágább elméletben beutazni.
Igen, valószínűleg a hetijegy lesz a legjobb 5 napra, hacsak nem túl keveset utaztok hozzá, és pl. hacsak nem csak Párizsban lesztek, és belső zónában is laktok, és nem mentek pl. Versailles-ba. Hetijegy esetben teljesen mindegy, hogy hányas zónában laktok, a hetijegy mindig ugyanannyi, ezért írtam előbb, hogy a Noisy-Champstól csak elméletben drágább beutazni.
A Beauvais reptéren nem lehet tömegközlekedési jegyeket venni. Képet vinni kell.


NOEMI: Hogy milyen jegyeket érdemes venni, attól függ hány napot lesztek, hány évesek vagytok, pontosan hányszor mentek be Párizsba, mi a pontos programotok, TGV-vel vagy RER-el mentek a CDG-ról (gondolom arra gondolsz, mert charleroi Belgiumban van). A leírásban olvashatsz a jegytípusokról, valamint feljebb, a 128-as hozzászólásban olvashatsz egy hasonló kérdésre adott választ, illetve ha megírod a pontos adatokat, akkor meg tudom írni mi a legjobb.
#141 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.07. - 02:14
Először is köszönöm a gyors válaszodat!
Én is egyszerűbbnek vélem Noisy-Champstól RER-rel a bejutást.
Találtam még egy pici lakást Ménilmontant állomáshoz közel. Ez már beljebb van úgy nézem és hogy Boulevard Pershingtől az 1-es majd a 2-es metroval jutok el. Milyen a környék? Hányas zónában van? Innen könnyen eljutunk a látnivalókat megnézni? Nem tevezzünk Versailleba ill. Disney World-be menni. Innem melyik jegy érné meg az 5 napra?
A lányom pont 12 éves. Több helyen láttam ez a korhatár. Akkor neki már a dágább jegyeket kell venni?
Köszi előre is!
#142 - Dominika - 2016.07.07. - 08:55
Ménilmontant normális környék. Mivel metró megy oda, 1-es zóna. A 2-es metróról Nationnél vagy Charles de Gaulle-Étoile-nál átszállva, vagy bizonyos esetekben átszállás nélkül könnyen eljuthattok a látnivalókhoz.
Ha nem hagyjátok el Párizst, még akkor is jobb 5 napra a hetijegy az esetben, ha egyébként eleget utaznátok, mivel egyébként 5 db napijegy 35 EUR lenne, 5 napos Paris Visite pedig 35,70 EUR. 12 évesen felnőtt jegyek szükségesek a közlekedésre (de nincs is gyerekjegy a hetijegyből), a látnivalóknál viszont a legtöbbször 16 vagy 18 vagy 26 év alatti kedvezmények, vagy ingyenességek vannak, csak néhány helyen (pl. az Eiffel-toronynál) 12 év alatti, azoknál viszont felnőtt jegy szükséges.
#143 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.08. - 01:09
KEDVES Tibi, Próbáltam a kérdésemre az eddig leírtakban választ találni, de nem sikerült. Légyszíves írd meg nekem, a Párizs Beauvais reptérről, a busztransfer után, mivel jutunk el a Hotel Du Mont Blanc-ba? Előre is köszönöm a segítséget!
#144 - Stella - 2016.07.12. - 21:25
Kedves Stella!

RER C-vel Saint Michel-Notre Dame állomásig
vagy
1-es metróval Chatelet állomásig, majd 4-es metróval Saint Michel állomásig.
#145 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.12. - 21:31
Szia Tibi.Szeretnem tudni hogy Navigo Decuvert berlethez itthonrol kell vinni fenykepet vagy helyben csinalnak.Koszi
#146 - Fikker romeo - 2016.07.14. - 07:55
Szia!

Helyben csak fotóautomatánál tudsz csináltatni, inkább vigyél.
#147 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.15. - 02:51
Kedves Tibcsi!
BNem tudod esetleg, hogy melyik az a múzeum a városban, ahol nincs méret kikötve a kézipoggyász leadásához a csomagmegörzőben? Láttam a Louvre-ban a méretet de a többi helyen nem látok kikötést.Előre is köszönöm a válaszodat!
#148 - Nagy Regina - 2016.07.15. - 13:40
Kedves Regina!

Ezt a kérdés a Párizs látnivalók II. menüpontban is feltetted, ott válaszoltam már, hogy ne csomaggal menjetek szerintem múzeumozni. Ott az Orsay kapcsán kérdezted, azon kívül most attól függ melyikre gondolsz még.
#149 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.15. - 16:49
Köszönöm a választ, ne haragudj, nem találtam meg azt a hozzászólásomat. Köszönöm a válaszodat, kitalálunk valami mást aznap délutánra. Szép napot kívánok! :)
#150 - Regina - 2016.07.15. - 17:14
Koszi az informaciot minden jot.
#151 - Fikker romeo - 2016.07.15. - 17:52
Kedves Tibcsi!
Aug. 7-14 között leszünk Párizsban. A Hotel de Nemours-ban fogunk lakni? Hol kell leszállnoma metróról a repülőtérről befele? Milyen közlekedési fajtátt válasszak? Párizson kívül csak Versailles- be szeretnék menni.
Előre is köszi a válaszod, amit nagyon várok.
#152 - Enikő - 2016.07.29. - 14:44
Hamarosan utazunk Párizsba. A Première Classe Rosny Sous Bois (Cím: 3 Rue De Lisbonne, 9 3110 Rosny­sous­Bois)-ban szállunk meg. Úgy gondoltam hogy itt hagyjuk az autót, mert biztosított az ingyenes parkolás és a tömegközlekedést használjuk. Mivel tudok innen legegyszerűbben bejutni a belvárosba?? Köszönettel István
#153 - Facskó István - 2016.07.31. - 19:43
Sziasztok!

ENIKŐ: Egyik repülőtérről sem jár metró, valamint nem tudom, melyik repülőtérre gondolsz. Mindenesetre ez a szálloda a 3-as metró Parmentier, vagy az 5-ös és 9-es metró Oberkampf állomásához van közel.
Hétfőtől, 8.-ától egyértelműen a hetijegy lesz a legjobb, első nap pedig utazási számtól, reptértől, stb. függően a megfelelő jegy.


ISTVÁN: Kb. negyed óra gyaloglásra van a RER "E" Rosny-Bois-Perrier megállója: https://goo.gl/maps/EBa8HfKQQro
Arról a RER-ről pl. Magentánál átszállhatsz a RER B-re, annak Gare du Nord állomásán, és azzal Saint-Michel-Notre Dame állomásig utazva pl. a Notre Dame-ig jutsz.
#154 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.31. - 20:39
Kedves Tibcsi!

2 éve segítettél nekem, mikor Párizsba utaztunk, köszönöm szépen mégegyszer :) Most is szeretnék egy kis úti kalauz segítséget kérni, méghozzá:
Avignonból - Beauvis reptérre hogyan utazhatunk el legolcsóbban és leggyorsabban. Haza jönnénk repülővel szeptember 9-én. A repülő 10:10-kor indul, úgyhogy 9 órára jó lenne ha odérnénk.
Köszönöm a segítségedet előre is! :)

Niki
#155 - Fábián-Kóczon Nikoletta - 2016.08.01. - 21:55
Kedves Niki!

Elvileg úgy kéne menni, hogy TGV-vel beértek a Gare de Lyon állomásra, és onnan 1-es metróval Porte Maillotig, ahonnan indul a busz a reptérre, a busz menetrendje:
http://www.aeroportbeauvais.com/horaire_bus.php?lang=eng
Ugyanakkor ilyen korán nem fogtok tudni odaérni Párizsba. Úgyhogy vagy Párizsban kell aludni 1 éjszakát, vagy éjszakai busszal, vagy vonattal jönni, majd ugyanúgy kimenni a buszhoz, csak más útvonalon, mert akkor már nem a Gare de Lyonra érkeztek. Éjszakai vonat úgy látom 20:46-kor indul Avignonból, és reggel 7:38-ra ér Párizsba, már ez is késő. Marad az éjszakai busz, ami este 8-kor indul Avignonból, és reggel 6-ra ér Párizsba: https://www.isilines.fr/
Remélhetőleg nem késik, mert akkor lekésitek a gépet. A legjobb lenne tehát előző nap Párizsba menni, és ott aludni, majd a szállástól kimenni a Porte Maillotra a Beauvais-ra közlekedő buszhoz.
#156 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.02. - 00:36
Nagyon jó ez az oldal, igazán hasznosak az információi. Nekem egy kérdésem azért lenne: a Paris Visite kártyát hol lehet /célszerű megvásárolni?
#157 - Miklós - 2016.08.07. - 13:51
Megvehető bármelyik tömegközlekedési pénztárban (pl. metróállomásokon), vagy automatában.
#158 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.07. - 14:22
Kedves Tibcsi!
Ma érkeztünk meg Párizsba. A Beauvais repülőtér épületén kilépve balra lehetett pénztárban megvenni a transzferbusz jegyet a Puerto Maillot metróállomásig, Párizsba. Az út odáig 1 óra 10 percig tartott, és 17 euróba került. A biztonsági öveket a buszon be kellett kötni. A metróállomást egy kicsit nehezen találtuk meg, ahol megvettük a Passe Navigo Découverte hetibérletünket 27,15 euróért, ami az 1-5 zónáig érvényes és amelyre az eladó azt mondta, hogy mindenre jó. Az otthoni igazolványkép méretű fényképeink szélét levágták, hogy beférjen a bérletbe. Szállásunk a Chateau d'Eau metróállomás mellett van és amikor feljöttünk a metróból a Boulvard de Strasbourgra, azt hittük hogy Afrikába kerültünk, mert több volt a fekete bőrű ember , mint a fehér. Ezért azt gondoljuk, hogy ez valószínűleg egy négerek által sűrűn lakott negyed. A vele párhuzamosan futó Rue de St Dennis igazi sétáló utca, ami egy gyönyörű Diadalívszerű kapuval kezdődik és rengeteg kisebb bolt és étterem van benne. Ezek még este 9-kor is nyitva voltak, és rengeteg turista valamint helyiek vacsoráztak vagy vásároltak bennük. Az Eiffel toronyhoz is elnéztünk, de nem mentünk ma még be. A kapuknál először a biztonsági vizsgálaton kell átmenni és bentebb lehet a jegyeket megvenni. Láttuk a ferdén közlekedő liftet és a lépcsőkön felfelé mászókat is, akik a több mint ezer lépcsőfok megmászását választották inkább.
#159 - Karesz - 2016.08.08. - 23:59
Kedves Karesz!

Köszi a hasznos, érdekes beszámolót, illetve megerősítéseket minden látogató nevében is!
#160 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.10. - 01:46
Kedves Tibcsi!
Ma az Eiffel toronnyal kezdtünk, a Déli lába felől közelítettük meg, mert ott kevesebben voltak. Először egy biztonsági vizsgálaton kellett átesnünk és utána mehettünk be a kerítésen belüli részre. Az északi lábánál (Pilier Nord) álltunk újra sorba, mert csak ott lehetett lifttel felmenni, a többi lábnál gyalog lehetett lépcsőzni felfelé. Mi a második szintig kértünk jegyet, mert vissza gyalog akartunk lejönni, a tetőről viszont csak lifttel lehetett lejönni. 11 euró volt a jegy, a tetőig pedig 17 lifttel. A 2. szinten nagyon szép a kilátás, csak fújt a szél egy kicsit és hűvös volt. Kulturált és ingyenes WC minden szinten van. Ezután a Diadalívet néztük meg kívülről, ahová egy aluljárón lehetett átjutni a forgalmas körút alatt. Az egyik helyen jegyért álltak sorba, valószínűleg be lehetett menni a belsejébe. A diadalívtől gyönyörű, modern magas, különleges alakú üveg épületeket lehetett látni a távolban, ezért buszra szálltunk és elmentünk addig. Kiderült, hogy ez az 1-es sárga metró végállomásánál lévő La Défense negyed, amelyben főleg üzleti élet folyik.
#161 - Karesz - 2016.08.10. - 02:28
Itt minden épület, játszótér és szobor modern, különleges és egyedi. A végénél pedig van egy színvonalas bevásárlóközpont a legmenőbb üzletekkel. A Decatlon sportboltba bementünk, ami akkora és olyan gazdag az áruválasztéka, hogy majdnem eltévedtünk. Végül visszafelé a szigeten lévő Notre Dame-t látogattuk meg, de már késő volt (18.50)és nem lehetett bemenni, csak a bent lévő embereket engedték ki. Így benéztünk néhány szuvenír boltba. Az Eiffel toronynál nem ajánlatos vásárolni az árusoktól, mert minden nagyon drága. A Notre Dame felé sétálva vagy a mellette lévő kis utcákban olcsóbban meg lehet kapni a dolgokat. Képeslapot pl. a Chatelet metróállomásról a Notre Dame felé sétálva egy rakparti üzletben harmad annyiért megkaptunk, mint az Eiffel toronynál. A Notre Dame előtt sor állt, mint kiderült jegy vételre vártak az esti komolyzenei koncertre. 15 eurót láttunk először, ezért mi is beálltunk, de bent a pénztárnál kiderült, hogy valójában 25, elővételben lett volna 15 euró. De mivel már bent voltunk, megvettük a jegyet, bár nekünk drága volt. Bach, Percell és Monteverdi műveket énekelt két nő és két férfi orgona kísérettel. 1 órás volt csak a koncert, amit egy kicsit keveselltünk.
A szállodai szobában a konnektor olyan mint a magyar 220-as, csak a földelés felül áll ki egy pici rúd formájában. Tehát földelés nélküli lapos hálózati csatlakozók (pl. laptop, rádió) bedughatók és jók, de a kerek, földeléses magyar csatlakozók nem.
#162 - Karesz - 2016.08.10. - 03:15
Kedves Tibcsi!
Ma először a Notre Dame-ba szerettünk volna bemenni, hogy világosban is láthassuk a belsejét és fényképezhessünk. De olyan hosszú sor állt a bejáratnál délelőtt 10.15-kor, hogy inkább máskorra és egy korábbi reggeli időpontra félretettük a belépést. A Notre Dame megközelíthető 47-es busszal, 4-es metróval vagy RER B-vel, ami olyan, mint nálunk a HÉV. Mellette jobbra elől van a Square René Viviandi kis park, ahol rózsalugas, csap, wifi és nyugalom található annak, aki megpihenne egy kicsit vagy elfogyasztaná hozott ételét. Ezután a Louvre-hoz mentünk el metróval (Palais Royal Musée du Louvre), hogy megnézzük milyen sorok állnak. Biztonsági ellenőrzés után jutottunk be az üveghasáb aljához, ahol sokan álltak. Amikor pedig kimentünk a felszínre, ott többszáz sorban állót találtunk déli időpontban. Szerencsére még nem mára terveztük a bejutást. Ezután a Jardin des Tuileries (Tuileriák kertje) hosszú sétányán mentünk végig. A közepén kis tó van kacsákkal, jobboldalt a szélén pedig vidámpark. Délután a busz, villamos és RER közlekedést próbáltuk ki. A Gare de l'Est pályaudvarról induló 47-es busz vonalán mentünk végig, majd visszafelé felszálltunk a 3a villamosra, aminek a végállomása Pont du Garigliano, ahol a RER C-re lehet átszállni a város belseje és másik irányban Versailles felé. De csak 1 megállót tudtunk utazni Javel-ig, mert a további szakaszt egy darabig lezárták és innen visszafordult a RER. Hazafelé a 3a villamossal utaztunk a Cité Universitaire állomásig, ahol RER B-re átszállva akartunk hazatérni, de az egyetemi park nagyon megtetszett és egy kicsit betértünk. A kapun belépve azonnal megcsapott bennünket az oxigéndús és friss levegő, ami miatt nagyon sokan futottak az utakon. Egy banánfát is láttunk elültetve, ami szintén jól mutatja a különleges mikroklímáját. Lentebb a dombon éppen egy nyilvános zenés aerobik edzést tartottak, amihez többszáz látogató is csatlakozott.
#163 - Karesz - 2016.08.10. - 23:32
Kedves Tibcsi!
Ma Versailles volt az úti célunk, de a hagyományos odajutási módot a RER C egyes szakaszainak lezárása miatt módosítani kellett. A Javel-Paris Austerlitz és az Avenue Henri Martin-Paris Austerlitz szakaszokon nem közlekedik augusztus 27-ig a RER C. Versaillesbe eljutni a következő módokon lehetséges: 10-es metróval Javel RER állomásig, vagy 8-as metróval Balard végállomásig + 1 megálló T3a villamossal a Pont du Garigliano RER állomásig, vagy 12-es metróval Porte de Versailles megállóig + T2 villamossal az Issy-Valde Sévres RER C állomásig, vagy 9-es metróval Pont de Sévres végállomásig + 171-es autóbusszal Versailles Chateau végállomásig. Mi RER C-vel érkeztünk oda és kiszállva egyből segítőkész emberekkel találkoztunk, akik az út túloldalán lévő információs irodába irányítottak bennünket, ahol meg tudtuk venni a 18 eurós jegyeket. Ez a kastélyba, valamint a Kis és Nagy Trianon épületébe jogosít belépésre, a gyönyörű és óriási kert és park pedig ingyen látogatható. A kapu felé menve baloldalt még egy helyen lehetett jegyet venni, valamint a kapun bejutva (biztonsági vizsgálat) megint baloldalt árultak jegyeket. Itt iszonyú hosszú sor állt (kb. 1000 ember 10 órakkor) aminek a végére irányítottak bennünket, bár már volt jegyünk. Azt hittük több órát fogunk sorban állni, de viszonylag hamar, 35 perc alatt bejutottunk a baloldali A ajtón az épületbe. Jobboldalt a B ajtón a csoportokat fogadták és ott kevesen voltak. Ötlet a gyorsabb bejutásra: csoportosítani magunkat ha többen vagyunk, vagy baloldalt az A ajtó mellett bemenni ingyen a kertbe és onnan bejutni az épület másik, kert felőli bejáróján, de jegyet mindenképpen kell váltani a kastélyba, mert bent is van biztonsági vizsgálat. A nem megfelelő csomagokat elkérik és egy kék, számos bilétát adnak, amivel kifelé menet kiváltható. WC a kastélyban és a kertben is van. Kis és Nagy Trianon épületéhez eljutni a kertben először egyenesen menve a fő sétányon a tóig, ahol csónakázni is lehet, majd ott jobbra fordulva lehet eljutni. De Versailles kastély, park, valamint Kis és Nagy Trianon térképeket is adnak az épületekbe való belépéskor. Az egész park gyönyörű és óriási, egész napos programot igényel. Csak a parkba több oldalkapun is be lehet jutni. Kis 4 személyes furikázós autó bérelhető és kisvonatszerű buszok is tesznek bent körutakat a turistákkal.
#164 - Karesz - 2016.08.12. - 01:12
Kedves Tibcsi!
Ma pénteken a Louvre-be látogattunk. Reggel 9-től este fél 10-ig van ilyenkor nyitva és ki lehet menni az épületből közben, majd később visszatérni még aznap, folytatva a nézelődést. A jegyre rábélyegzik a dátumot. Mi 9-től délután kettőig, majd délután 5-re visszatérve este 8-ig voltunk ott, de nem tudtunk mindent megnézni. Mindig újabb meg újabb helyszíneket és kiállításokat találtunk, ahol előtte még nem jártunk. Ezért kijelenthetem, hogy a Louvre egy nap alatt bejárhatatlan. Már reggel fél 9-re odamentünk, hogy ne kelljen hosszú sorban állnunk és akkor még nem is nagyon voltak belépésre várók. Metróval érkeztünk a Palais Royal Musée du Louvre állomásra(1-es metró) és a metró után befelé menve egy táska ellenőrzés után jutottunk el az üvegpiramis alja melletti bejárathoz. Mivel még nem volt jegyünk, a nem messze onnan lévő jegyárusító irodában tudtam megvásárolni a 15 eurós belépőket, amíg a feleségem foglalta a helyünket a gyorsan növekvő bejárati sorban. A jegyiroda már 8.50-kor kinyitott. Érdemes megvásárolni ezért előző nap délután a jegyet, mert úgyis a belépés napi dátumot pecsételik rá bent a Louvre-ban. A Mona Lisa a legfelső szinten van, ahová 3 szintet kellett felfelé menni. Belépés után majdnem mindenki oda igyekezett. Érdemes sok tartalék elemet vinni a fényképezőgéphez, mert az érdekes és fotózni kívánt kiállítási tárgyak száma a több ezret is elérheti. Vakuzni tilos, szóllnak érte. Én többszáz képet készítettem, de csak a tizedét annak, amennyit szerettem volna, mert a gyönyörű és fotózásra szánt dolgok száma szinte végtelen volt.
#165 - Karesz - 2016.08.13. - 01:04
Kedves Tibcsi!
Ma a Montparnasse toronyházhoz mentünk először. A metróból kijőve a toronyház után jobbra lehetett megvenni a jegyeket 15 euróért a tetőre való feljutáshoz és a magasban való szétnézéshez, de mi végül nem mentünk fel. Viszont bementünk a szemben lévő Monoprix nagyáruházba, ahol két szinten élelmiszereket, ruhaneműket és egyebeket árultak. A legtöbb Monoprix élelmiszereket áruló bolt és főleg ezekben a boltokban szerezzük be az étkezésekhez szükséges dolgokat, mert a többi élelmiszerbolthoz képest olcsóbbak az árai és nagy a választék. Ezután elmentünk a Porte Maillothoz jegyet venni vissza a Beauvais repülőtérre, mert két nap múlva utazunk haza. Pénztárban készpénzzel és automatából bankkártyával is meg lehet venni a 17 eurós jegyeket. Hosszú volt a sor, de gyorsan fogyott, mert 10-15 percenként indulnak a buszok, minden repülőjárat felszállása előtt 3 órával. Az utazási idő busszal a repülőtérre 1 óra 15 perc. Még egyszer visszamentünk a La Défense negyedben, a CNIT bevásárlóközpontban lévő hatalmas Decathlon sportáruházba, ahol a múltkor majdnem eltévedtünk. Kiderült, hogy van még egy emeleti szintje is... A földszinten a bicikliket és rollereket ki is lehetett próbálni, sokszor hajtottak el mellettünk a sorok között. Végül a Montmartre dombjához metróztunk el. Siklóval (funiculaire, érvényes rá a Navigo bérlet), vagy gyalog lehet feljutni lépcsőkön a tetőn lévő Szent szív bazilikához (Basilique de Sacré Cour), ahová ingyenes a bemenet. Rengeteg turista és vásárló volt a lépcsőhöz vezető bevásárló utcán és nagyon sokan a lépcsőkön és a templomban is, pedig már este 8 volt. Aki emléket akar hazavinni Párizsból, javasolnám ezt az utcát, mert olcsóbb, jobb és nagyobb választékban találunk ott emléktárgyakat, mint a belvárosban.
#166 - Karesz - 2016.08.14. - 00:53
Kedves Tibcsi!
Ez az utolsó teljes napunk Párizsban, ezért csak könnyebb programokat terveztünk be mára. Elmentünk reggel a Notre Dame-ba, hogy világosban is lássuk belülről. Nagyon jó időpontban érkeztünk, vasárnap délelőtt 3/4 10-kor. Még nem volt sor, mise szertartást tartottak éppen a templomban, amit meg lehetett nézni és a turisták közben körbe mehettek belülről. Ezután a Bastille metróállomásnál szálltunk ki, ahol egy hatalmas, hosszú és zsúfolt piacot találtunk, ahol majdnem mindent kapni lehetett. Zöldséget, gyümölcsöt, kenyeret, helyben sütött és főzött ételeket, halat, tintahalat, édességet, ruhát, souvenirt, képeket, különböző országokban készített dolgokat. Ajánlom mindenkinek ezt a helyet, akik főtt ételt szeretnének enni, ajándékot vinnének haza vagy bevásárolnának aznapra, mert mérsékeltek az árak és több dolgot olcsóbban megkaptunk, mint eddig máshol a városban. Elmentünk még a Pompidou központba is, de csak az előcsarnokba. Itt többféle múzeum és kiállítás is található, köztük a Modern művészetek múzeuma. A felsőbb szintekre külső átlátszó csövekben mozgólépcsőznek az emberek, az egész épület pedig tele van kívülről vastag színes csövekkel. A Picasso múzeumhoz is elmentünk, de éppen akkor zárt (17.25). A 11-es metróval mentünk oda úgy, hogy a Rambutaeu állomáson szálltunk le (Pompidou központ), majd a Rue Bourgeois hosszú sétáló utcáján (amit a művészetek, zenészek, rajzolók, parfőmök, bőrdíszművesek utcájának is lehetne nevezni) majdnem végig menve balra fordultunk. Itt kis, hagyományos utcácskákban lehetett tovább sétálni a múzeum felé, s közben sok kis benyíló, csendes parkocska volt a megpihenni vágyóknak és hangulatos, csendes, kis éttermek.
#167 - Karesz - 2016.08.14. - 20:42
Kedves Karesz!

Köszönöm még egyszer a hasznos, érdekes és részletes beszámolókat, minden látogató nevében is, élmény volt olvasni őket!
#168 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.15. - 18:12
Kedves Tibcsi!
Ma hétfő reggel hajnalban keltünk, mert viszonylag korán ment a repülőgépünk a BVA-ról. Féltem, hogy valami közbejöhet, ami miatt nem érünk oda és nem tudunk időben bechekkolni. Az első metrók az információk szerint csak 5.30-kor indulnak. Mi ekkorra már kint szerettünk volna lenni a Porte Maillot buszállomáson, ahonnan a buszok indulnak kifelé a repülőtérre és 1 óra 10 perces út után érkeznek meg oda. Az egyik metróaluljáróban az információnál ezért megkérdeztem, hogy vannak-e Párizsban éjszakai buszok és a szállásunkhoz közel melyik és mikor indul, amivel a Porte Maillothoz ki tudnánk érni kb. reggel 5 órára. Nagyon készséges volt és kiderült, hogy az N13-as megáll a Gare de l'Est-nél, s arról a Chatelet állomáson át tudunk szállni a Porte Maillot felé közlekedő N11-es éjszakai járatra. Még ki is nyomtatta nekünk a megfelelő járatokat időpontokkal. Kicsit féltünk éjszaka utazni, de még mindig jobbnak és biztonságosabbnak tartottuk ezt a megoldást. A Chateau d'Eau metróállomás lejáratánál mindig néger csoportok tartózkodtak, akiknek látszólag semmi dolguk nem akadt. Szerencsére nem volt semmi gondunk velük, de mindig egy kicsit féltünk elhaladni közöttük, amikor annál a metróállomásnál kellett a felszínre jönnünk. Hajnalban pedig nem igazán szerettünk volna arra menni, ezért választottuk inkább a Gare de l'Est pályaudvarnál lévő éjszakai buszmegállót. Mivel a bérletünk előző nap lejárt, vettünk T+ jegyet a buszra, amivel hajnalban szerencsésen fel is szálltunk az N13-asra. Viszont átszállásnál az N11-esen ugyanaz a jegy már pirosan világított, tehát lehet hogy nem volt már érvényes más járatra. Úgy tudtuk, hogy 1 jeggyel 90 percig szabadon lehet utazni. De ez az éjszakai járatoknál úgy látszik nem így van, vagy nem jól tudtuk az információt. Szerencsére a második buszsofőr rendes volt és továbbintett bennünket, így megúsztuk 1 jeggyel. A Porte Mailloton megérkezésünkkor még alig voltak, ezért beálltunk a sor elejére a már korábban megvett jegyeknek köszönhetően. A pénztár csak 5 előtt nyitott, amikorra már hatalmas sor állt be mögénk. Az első busz 5.20-kor indult ki a BVA-ra. Mivel folyamatosan szállingóztak ki az emberek a buszpályaudvarra, egymás után álltak be az őket kiszállító autóbuszok is.
Pár szót a szállásunkról. Savoy Hotel, Rue Jarry 9. Nagy csalódást okozott számunkra, 0-10-es listán 5-ös osztályzat. A meghirdetett 24 órás portaszolgálat nem létezett. Naponta 1-2 órát volt ott portás a kijelentkezési és bejelentkezési időpontokban. Csak a folyosók voltak bekamerázva, tehát éjszaka semmiféle segítségre nem számíthattak baj esetén a szobában lévők. Reggelizni és portással találkozni vagy problémát megbeszélni csak az 50 méterrel arrébb lévő másik szállodában lehetett. A kétszemélyes szobában egyetlen szék sem volt, egy hét alatt egyetlen egyszer takarítottak, a fél sötétítőfüggöny a szekrénybe volt betuszkolva és nekünk kellett feltennünk, hogy ne lássanak be hozzánk öltözködéskor a 8 méterre szemben lévő ház ablakaiból, egyetlen pici szappant kaptunk ketten 7 éjszakára, amikor elfogyott a sampon nem pótolták, a zuhanyozó rúdja kijárt, a porszívózást nem ismerték, az ágy olyan puha volt, hogy ha az oldalára ültünk, lecsúsztunk róla és a feleségemnek megfájdult tőle a dereka, a reggeli vaj, dzsem, bagett, narancslé, tej és kakaó volt 7 napon keresztül, a törölközőket nem cserélték minden nap, az ágyneműt pedig csak egyszer 1 héten, csak szépen begyűrték, hogy jól mutasson. Szóval nyugodt szívvel nem tudom ajánlani másoknak.
De azért Párizs szép volt, sok csodálatos dolgot láttunk és azt hiszem mindenkinek el kell legalább egyszer oda látogatnia.
#169 - Karesz - 2016.08.16. - 00:39
Kedves Tibor,

Rendkívül hasznos a honlapod, nagyon sok útmutatást találtam benne.
Hála Neked, köszönettel.
ST
#170 - STamás - 2016.08.16. - 21:19
Kedves Tibcsi!

Köszönöm az előző válaszodat. 140-es Noémi vagyok. Tehát szeptember 2-án reggel 8:30kor vagyunk charleroiban és 4-én este 7-kor indulunk vissza ugyanonnan. 4fő van, én 32, két gyermekem 6 és 10évesek, és a mama 69éves. A program valami olyasmi lenne, hogy első nap szállás elfoglalása ami a disneyland környékén van (b&b hotel disneyland paris) innen mennénk eiffel torony nézésre(meg a városban sétálnánk), aztán vissza a szállásra. Szombaton a szállásról disneylandbe (bár innen elvileg van transzfer) vasárnap pedig vissza belgiumba a reptérre. Gondoltam autó bérlésre is, de kicsit félek a kauciótól. Sosem lehet tudni előre, hogy mennyi lesz. Én pedig emiatt félek bérelni. Köszönöm a segítségedet. És további sikert az oldalhoz! Szuper!
#171 - Noémi - 2016.08.23. - 01:01
Szia!

Beauvais reptér transzfer busz jegyvásárlással kapcsolatban kérném a segítséged. Online szeretnék jegyet vásárolni, szeptember 30 és október 4, illetve 9-ére (3db felnőtt roundtrip). A jegytípust ki is tudom választani, időpontot azonban nem. Lehetséges, hogy azt nem szükséges megadni? A kérdés/válaszok között találtam egy utazási időpont módosítására vonatkozó kérdést, illetve 3 hónapig való érvényességet, de időpontot sehol sem sikerül kiválasztanom. Előre is köszönöm a segítséget,
Üdvözlettel:
Niki
#172 - Nikolett Farkas-Morvay - 2016.08.30. - 10:58
Sziasztok!

NOÉMI: A belgiumi Charleroi reptérről vonattal lehet Párizsba jutni. Onnan nem érvényesek tömegközlekedési jegyek.
Az első nap Párizs-szállás-Párizs, tehát 3 RER-ezés esetén a felnőtteknek 1-5-ös zónás Mobilis napijegy lesz a legjobb, 11 éven aluli gyerekeknek pedig az 1-5-ös zónás gyerek Paris Visite.
Vasárnap viszont csak vegyetek jegyet felnőtteknek és gyerekeknek Disneylandből Párizsba, a RER-jeggyel még át lehet szállni a metróra, amennyiben szükséges, míg a vasútállomáshoz értek.


NIKOLETT: Amennyiben a foglalás folyamata során jelenleg sehol sem kéri az időpontot, akkor nem lehet, így nem kell megadni, a jegyek nem időpontra szólnak, 3 hónapig érvényesek.
#173 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.30. - 14:56
Szia!

Beauvais reptér transzfer busz jegyvásárlással kapcsolatban kérném a segítséged. Online szeretnék jegyet vásárolni, szeptember 30 és október 4, illetve 9-ére (3db felnőtt roundtrip). A jegytípust ki is tudom választani, időpontot azonban nem. Lehetséges, hogy azt nem szükséges megadni? A kérdés/válaszok között találtam egy utazási időpont módosítására vonatkozó kérdést, illetve 3 hónapig való érvényességet, de időpontot sehol sem sikerül kiválasztanom. Előre is köszönöm a segítséget,
Üdvözlettel:
Niki
#174 - Nikolett Farkas-Morvay - 2016.09.02. - 10:07
Kedves Nikolett!

Erre már válaszoltam, feletted.
#175 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.09.02. - 17:20
Kedves Tibcsi!
Október 4-én megyünk Bp- Párizs CDG 10.10-kor menetrend szerinti Air France járattal, egy konferenciára, Cherburgba, de előbb 1 nappal. Arra gondoltunk, h jó lenne megnézni a Mount St Michelle apátságot, hogyan tudunk tömegközlekedéssel eljutni a reptérről legegyszerűbben vmi apátsághoz közeli szállásra? Van esetleg szállástipped? Előre is köszönöm a segítséget, Üdvözlettel: Ági
#176 - Ágnes - 2016.09.12. - 11:02
Kedves Ágnes!

Alapvetően az eljutás Mont-St.-Michelle-be Párizsból:
TGV-vel lehet menni Párizsból Rennes-ig vagy Dol de Bretagne-ig, ezekről a helyekről pedig busz indul közvetlenül az apátsághoz.
Ez a menetrend összefoglalja a buszindulásokat, és a vonatindulásokat is:
http://www.destination-montsaintmichel.com/en/mont-saint-michel-timetables-valid-from-the-29th-of-august-2016-to-t-p0-C61.html

Szállás pl. lehet a közeli Pontorsonban, ahonnan negyed óra busszal Mont-St. Michel:
http://www.bienvenueaumontsaintmichel.com/file/medias/doc-69-fiche-poteau-ligne-pontorson-le-mont-ete-2016.pdf

Szállások:
http://www.booking.com/searchresults.html?city=-1459308&aid=338579

Tehát akkor ha, ahogy írod, először a szállásra mennétek, Pontorsonba az előzőekkel ellentétben közvetlenül nem lehet eljutni, át kell szállni Párizsból indulva: A St. Lazare állomásról Caenig, majd onnan TER vonat Pontorsonig, vagy a Montparnasse állomásról Follignyig, majd onnan egy másik vonattal Pontorsonig.

De néhány szállás Mont-Saint-Michelben is van: http://www.booking.com/searchresults.html?city=900039327&aid=338579

A CDG-ról közvetlenül egyik helyre sem tudtok eljutni TGV-vel, de megírom szívesen hogy hogyan lehet, Párizson keresztül, vagy akár Párizs érintése nélkül, csak így most elég sok variáció van, ha eldöntitek, hogy akkor pl. Pontorsonba mentek végül először a szállásra a CDG-ról, akkor megírom a végleges helyre az eljutást.
#177 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.09.13. - 00:48
Kedves Tibcsi!

Köszönöm szépen a sok hasznos infót.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy: szállásunkról Porte de Montreuil szeretnénk eljutni Versailles-ba a kastélyba, lehetséges, hogy a 9-es metróval végállomásáig, Pont de Sévres, onnan 171-es busszal elég lesz 1 db előre megváltott T+ jegy egy útra?
Ugyancsak a szállásról szeretnénk eljutni Disneyland-be, Nation állomáson tudok RER A-ra felszállni? Vagy hogyan tudok legegyszerűbben, legolcsóbban eljutni D-be? Nagyon köszönöm! Üdv,

Anna
#178 - Anna - 2016.09.14. - 19:07
Kedves Anna!

Igen, ez is egy lehetőség a Versailles-ba jutásra, csak elég hosszadalmas. A metróra és a buszra is szükséges 1-1 db T+-jegy, a171-esre elég 1 db T+-jegy.
Igen, Nation állomáson szállj át a RER A-ra.
#179 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.09.15. - 02:35
Kedves Tibcsi!

Nagyon köszönöm a gyors választ :) melyből kiderül számomra, hogy lenne ennél optimálisabb választás is. 7 éves kisfiammal utazom, ezért szeretném minél kevesebb átszállással megoldani az utazást. Nagy örömmel venném javaslatodat :) Köszönettel, Anna
#180 - Anna - 2016.09.15. - 08:02
Kedves Anna!

A másik lehetőség: 9-es metróval Alma/Marceau állomásig, és onnan, a RER C Pont de l'Alma állomásától, ami a híd másik oldalán van, RER C-vel Versaillesig.
Így az út: 26 perc metró + 27 perc RER, míg az előző esetben: 46 perc metró + 29 perc busz.
#181 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.09.15. - 14:43
Nagyon köszönöm!
Üdv,
Anna
#182 - Anna - 2016.09.15. - 19:03
Szia
Segítségedet szeretném kérni.
Most oktober 24-én fogunk menni párizsba, és főként kerékpárral szeretnénk kozlekedni. A kérdésem az lenne, hogy kölcsönzéskor tudjuk e mind ketten ugyan azt a bankkàrtyàt használni, vagy egy bankkártyát csak egy emberhez lehet hozzárendelni?
Köszönöm a segítséged!
#183 - Ákos - 2016.10.07. - 17:20
Szia!

Igen, lehetséges, de kétszer vonja le a 150 EUR-t, tehát 300 EUR-t zárol a bicikli visszaviteléig (Electron típusú bankkártya esetében pedig sokkal tovább).
#184 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.10.08. - 23:41
Kedves Tibcsi!
Mi a barátnőmmel okt. 17-én indulunk, 4 napot töltünk Párizsban.

Szeretnénk ha beleférne Fontainebleau, és Versailles, vagy legalább az egyik :).

A szállásunk Faubourg Saint Antoine 11.kerületben lesz, közel a 8 Metró, illetve az 1-es sincs messze.

Mit javasolsz a helyi közlekedésre? Gyűjtő jegyet gondoltam (kettőnknek jó lehet), illetve majd 1 napra Mobilis napijegyet.?
És ha jól látom a 2 napos Múzeum bérlet is megéri.

Bankkártyás fizetés általában mindenhol megoldható, vagy inkább a kp.?

Nagyon köszönöm!
Magdi
#185 - Magdi - 2016.10.09. - 20:38
Kedves Magdi!

Ha mentek valamelyik kastélyhoz, akkor mindenképp a Navigo Découverte hetijegy éri meg, hacsak nem extrém keveset utaztok. Ha levonom Versailles oda-vissza 7 EUR-ját, amit a hetijegy hiányában ki kéne fizetni, akkor a 4 napra marad 20 EUR, amit el kell utazni, tehát napi 5 EUR, ha gyűjtőjegyekkel számolva ennél kevesebbet utaznátok, akkor jobb a gyűjtőjegy.
A legtöbb helyen lehet bankkártyával fizetni.
#186 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.10.09. - 21:13
Köszi, csak talán körülményes ennek a megvásárlása, de valóban ez lenne a megfelelő.
#187 - Magdi - 2016.10.10. - 11:23
Kedves Tibor!

Fiammal (16) október 28-án péntektől a következő hét péntekéig (nov. 4.) leszünk Párizsban. Szállásunk az 1-es zónában, a Hotel ibis Paris Grands Boulevards -ban lesz (38 Rue du Faubourg Montmartre, 75009).
Terveink között szerepel többek között -időjárástól függően- Versailles és Disneyland meglátogatása is.
Kérdésem, hogy Disneyland és Versailles ebben az időszakban is zsúfolt-e hétvégén?
A közlekedési jegyek tekintetében megfelelő terv-e a következő? Mivel az érkezés napján, valamint hétvégén a -gyaloglás mellett- a metrót vesszük igénybe oda vissza utakra. Erre az időszakra egy gyűjtőjegyere gondoltam. Majd a hétfőtől péntekig tartó időszakra Navigo Découverte Semaine fényképes bérletet szerezném be mindkettőnk számára. (Ekkor mennénk Versailles-ba és Disneyland-be ha azt nem ajánlanád hétvégére.)
Van-e infó arról, hogy a fényképes bérleten mekkora pontosan a fotó mérete?
Esetleg ha van véleményed a szállásról, illetve annak környékéről azt szívesen veszem.

Válaszaidat előre is köszönöm!

Üdv: Lajos
#188 - Lajos - 2016.10.13. - 19:00
Kedves Lajos!

Igen, a második hétre, pláne hogy akkor mentek Versailles-ba és Disneylandbe, mindenképp a fényképes hetijegy lesz a jó. Versailles és/vagy Disneyland nélkül is valószínű az a legjobb a második hét 5 napjára, attól függ, mennyit utaztok.
A fotó mérete: 2,5 cm széles, 3 cm magas, kisebb mint egy igazolványkép, le lehet vágni abból, de a lényeg csak annyi, hogy beférjen a helyére, ne legyen túl nagy.
Az első hét hétvégi napjain gyűjtőjegy helyett a 16 éves gyereknek, utazási szám függvényében, jobban megérheti a hétvégi ifjúsági napijegy (bár ebben az esetben esetleg a te gyűjtőjegyedből feleslegesen maradhat).
Szerintem most nem lesz annyira zsúfolt Versailles és Disneyland, de ilyenkor is jobb lehet hétköznap.
A szállás és a környék jó.
#189 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.10.14. - 03:09
KedvesTibcsi!Okt28-nov.1.között üzletek,múzeumok mikor vannak zárva?Lesz-e pihenőnap átrendezés?
#190 - Bodrogközy Csilla - 2016.10.14. - 21:55
Kedves Csilla!

A múzeumok nyitva- és zárva tartásai a Látnivalók I-V. menüpontokban, egyáltalán nem érinti őket november 1. Sok üzlet is nyitva lesz.
#191 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.10.18. - 04:45
Kedves Tibor!
Én is a segítségedet szeretném kérni. A páromat szeretném meglepni a 45. szülinapjára a párizsi hétvégével. A repülőjegyet már megvettem 2016.nov.25-én szállunk le a Beauvais reptéren. 28-án reggel 10.30-án indul vissza innen. Szállást nem foglaltam még. Abban kérném szépen a segítségedet, hogy melyik környéken keressek szállást (ami nem túl drága)? Hogyan jutok majd el a repülőtérről a szálláshelyre? Mi a központi látványosságokat szeretnénk megnézni pl: Eiffel torony, Diadalív, Louvre, Triomphe? Gyűjtőjegyet, vagy mit ajánlasz mivel hogy közlekedjünk. Péntektől hétfő reggelig foguk ott tartózkodni (40-esek vagyunk). Válaszodat előre is nagyon megköszönve
#192 - Helczmann Barbara - 2016.10.19. - 09:13
Kedves Barbara!

Minél kisebb egy kerület száma, annál közelebb van a nevezetességekhez, ugyanakkor annál drágább az ugyanolyan kategóriájú, felszereltségű szállás. Rengeteg kerületről lehetne itt írni, tehát szerintem érdemes inkább kinézni megfelelő, ill. megfelelő árú szállásokat. És ha olcsón akarsz, és így messzebb van a városközponttól, ha akarod írd be, mik a jelöltjeid, és megmondom, milyen messze vannak a fő nevezetességektől, és hogy milyen a környék. Illetve, ha van konkrét lefoglalt szállásod, akkor már meg tudom mondani, hogy hogyan jutsz el a reptérről.

http://www.booking.com/searchresults.html?city=-1459308&aid=338579

http://www.hotelscombined.com/hu/City/Paris.htm?a_aid=9088&label=parizsuti

Amennyiben utaztok napi legalább 6-ot, azokon a napokon a napijegyek jobban megérik mint a gyűjtőjegy (persze figyelembe kell venni hogy esetlegesen az utazás végén megmaradhat fel nem használt gyűjtőjegy, így annak elveszik az ára)
#193 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.10.20. - 00:07
Kedves Tibor!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Páromnak Karácsonyra egy 4 napos párizsi kiruccanás szeretnék ajándékba. Találtam is egy szimpatikus utat, ahol a repülő a Beavois reptéren száll le, a szállás pedig az alábbi címen található 92120 Párizs, Rue Gabriel Péri . 11! Az lenne a kérdésem, hogy a reptérről, hogy tudnék eljutni a szállásra, illetve, hogy a 4 napra milyen jegyet vagy bérletet lenne érdemes vásárolnom, hogyha a belvárosi nevezetességeket szeretném megnézni, illetve ha esetleg Versaillesba is elmennénk??
Köszönöm szépen előre is a választ!

Gábor
#194 - Gábor - 2016.10.20. - 11:25
Köszönöm a gyors választ. Ha lefoglalt szállásom lesz, mindenképpen kérném szépen a segítségedet. Köszönöm
#195 - Helczmann Barbara - 2016.10.20. - 12:00
Kedves Tibor!

Köszönöm gyors és részletes válaszod.
Van még kérdésem. Érdemes-e beszerezni mindenképp előre (online) a Disneyland belépőt? Van-e olyan opció amely szerint jobban megéri a helyszínen megvenni azt? Gondolok itt egy esős napra ami elronthatja ezt a programot. Viszont a park honlapján nem találom helyben vehető jegyek árait illetve típusait.

Válaszaidat előre is köszönöm!

Üdv: Lajos


#196 - Puskás Lajos - 2016.10.20. - 17:37
Tisztelt Tibor!

Miután -immár alaposan- átnéztem Disneyland honlapját megtaláltam a bejáratnál is megvető jegyeket.

Tisztelettel: Lajos
#197 - Puskás Lajos - 2016.10.20. - 23:14
Szia.A kerdesem az lenne,hogy a CDG repterrol hogyan juthatok el a vasutallomasig, onnan pedig Budapestre?
A valaszodat elore is koszonom.
#198 - Dobos Eva - 2016.10.21. - 14:35
Szia!

Ezek szerint vonattal mennétek Budapestre? Budapest felé a Gare de Lyon, valamint a Gare de l'Est pályaudvarról is indulnak vonatok (4-6 átszállással). A Gare de Lyonról van néha csak 1 átszállásos vonat is, tehát azzal lenne a legjobb menni, a bahn.de oldalon tudod megnézni a vonatmenetrendet.
Eljutás tehát a Gare de Lyonra: RER B Gare du Nordig, onnan pedig RER D Gare de Lyonig.
Eljutás a Gare de l'Estre pedig: RER B Gare du Lyonig, és ott van a Gare du Lyon közelében a Gare de l'Est is.
#199 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.10.24. - 05:56
Kedves Tibcsi!
Véleményed szeretném kérni. 2017. ápr. 13-16 ig leszünk Párizsban. (2 gyerekkel. 15-16 évesek) Választottunk két szállodát. Te melyiket ajánlanád, ha egyáltalán jó valanelyik? Hotel Luxia Xlll. kerületben, vagy Grand Hotel Amelot, a Xl. kerületben. A CDG- ről hogy lehet bejutni az ajánlotthoz? Köszönöm válaszod!! Szia Éva
#200 - Éva - 2016.10.24. - 23:07
Szia! Elnézést, a Hotel Luxia a XVlll. kerületben van. Milyen a környék? Melyik van jobb helyen Szerinted? Vagy tudsz ajánlani esetleg jó környéket vagy szállodát? Köszönöm szépen!! Szia Éva
#201 - Éva - 2016.10.24. - 23:45
Kedves Éva!

Az értékeléseket elolvashatod szállásfoglalási oldalakon, a Hotel Luxiának kifejezetten rosszak. Az Amelotnak jobbak, és jó környéken is van.

Eljutás oda a CDG-ról: RER B Gare du Nordig, majd onnan 5-ös metró Richard-Lenoir állomásig, majd gyalog:
https://goo.gl/maps/h2nDkaVfRAK2
#202 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.10.26. - 14:09
Bercyben keresek két főre két éjszakára szállást nov 4-6 között reggelivel, mit ajánlasz?(50 ezer forintot szánunk rá) Az ATP tenisztornára megyünk az Accorhotels Arénaba.Néztem a következőket:
Pink Hotel, Color Design, Timhotel, Sweet Hotel, Bestwestern Aurore
#203 - Szekrényes Emese - 2016.10.27. - 12:01
Ezek közül a Pink Hotelnek és a Color Designnak a legjobbak az értékelései, a másik 3-nak valamivel rosszabbak. De attól függ, mik a szempontjaitok, pl. lehet hogy az egyik csendesebb a másiknál, vagy jobb a reggeli, stb., a szállás értékeléseket érdemes átnézni a szempontjaitok alapján.
#204 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.10.27. - 14:46
A reptéri transzfer jegy egy útra vonatkozik 17 EUR-ért? vagy retúr?
És a Mobilis napijegy zónái mit takarnak
1-2, 1-3, 1-4, 1-5?
#205 - Szekrényes Emese - 2016.10.27. - 15:01
1 útra 17 EUR a Beauvais reptérről.
A Mobilis napijegy az adott zónába érvényes, hogy milyen zónába érvényest vegyél, attól függ, hányas zónában van a szállásod (amiket írtál mind metróval elérhetőek, tehát nem számítanak a zónák, azaz 1-es zóna), illetve aznap mész-e Versailles-ba és/vagy Disneylandbe. Lásd a leírásban: Párizsi tömegközlekedési zónák.
#206 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.10.27. - 15:11
Szia! Köszönöm szépen a választ! Olvasgattam az oldalt, nagyon szuper! Változtattam a szálláson, inkább a 2. kerületben kerestem szállodát. Az talán jobb mint a külső kerületek. De azért szeretnék elmenni a 18. ba is körbenézni de inkább nappal. Már nagyon várom!!! Köszi mégegyszer!!!! Szia
#207 - Éva - 2016.10.27. - 18:28
Kedves Tibor!
Most szombaton (november 5.), megyek párommal Disneylandbe, Párizs belvárosából (Place d'Italie). Mindketten 26 éven aluliak vagyunk. Azt szeretném kérdezni, hogy a Hétvégi ifjúsági napijegy (1-5. zónás változata) erre alkalmas? Továbbá, ezen a napon a park elvileg 22:00-ig lesz nyitva, és szeretnénk minél több időt ott tölteni. Ilyen késői időpontban milyen a közbiztonság (visszafele Párizsba) a RER-en, nem veszélyes? Válaszodat előre is köszönöm.
#208 - Máté - 2016.11.01. - 18:56
Kedves Máté!

Igen, használható az 1-5-ös zónás hétvégi ifjúsági napijegy Párizs és Disneyland között.
A RER A pont a legbiztonságosabb a RER-vonalak közül, és jó környékeken megy keresztül, és bizonyára még sokan lesznek, akik visszajönnek Disneylandből, de nem tudok jósolni, hogy pontosan milyen lesz a helyzet.
#209 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.11.01. - 19:36
Kedves Tibor!
A jövő hétvégén megyünk Párizsba a bárnőmmel és olyan hangulatos, élőzenés helyet keresünk, ami a párizsi hangulatot idézi - megfizethető áron ...
Eddig kettőt találtunk: du Limonaire és Au Lapin Agile.
Tudnál esetleg hasonlókat ajánlani?
Köszönöm szépen.
Üdvözlettel,
Imre
Tudnál esetleg aj
#210 - Imre - 2016.11.16. - 12:34
Kedves Imre!

Ilyet viszont nem biztos hogy tudok mondani, ezeket nem ismerem, illetve attól függ, hogy milyen zenéről lenne szó, és milyen hangulatú, stílusú helyről.
#211 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.11.19. - 11:48
Kedves Tibcsi!
Ön egy főnyeremény :) Köszönjük a munkáját és a segítségét!

Mi januárban megyünk Párizsba, két gyerekkel (19 és 14 évesek) Olvastam, hogy sok múzeumba 26 év alatti fiataloknak nem kell belépőt fizetni. Azt szeretném megtudni, hogy érdemes-e nekik is venni Paris Museum Pass kártyát???? Azért négyünknek 4 napra 80 000 Ft lenne. Tudja-e esetleg fejből (ennyi szakmai tapasztalat után) hogy kb melyek azok a múzeumok ahova ingyen bemehetnek? Köszönöm!
Enikő
#212 - Enikő - 2016.11.27. - 22:55
Kedves Enikő!

26 éven alul minden állami múzeum ingyenes (pl. Louvre, Orsay, Musée de l'Orangerie, Musee des Arts et Metiers, Musée national du Moyen Age, Musée des Arts Décoratifs, Notre Dame torony, Sainte Chapelle, Diadalív megmászása, Invalides, Pantheon, stb.). Tehát 26 éven alul nem jó ötlet a múzeumbérlet. Amik nem állami, hanem magánmúzeumok, oda viszont csak kedvezmény van 26 éven alul. Belépőjegyek, ingyenességek, kedvezmények a Párizs látnivalók, nevezetességek I-V. menüpontokban.
#213 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.11.27. - 23:07
Kedves Tibcsi!

Köszönöm a gyors választ!
A sorbanállás elkerülése lenne a cél, ha a gyerekeknek nincs bérletük/jegyük, akkor csak úgy beengedik őket? Ilyen "free ticket"-et nem kel nekik venni? Köszönöm! :)
#214 - Enikő - 2016.12.01. - 15:58
Kedves Enikő!

Nem tudom, hogy ez általános szabály-e, és minden múzeumnál így van-e, de általában úgy tudom, hogy sajnos a 19 évesnek valószínűleg a legtöbb helyen kell ingyenes jegy, és sorban kell állni ezért, a 14 éveseknek viszont inkább nem. De nem minden múzeumban nagy a sor így télen, illetve a Louvre-nál érdemes nem a piramis alól bemenni.
#215 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.12.01. - 18:04
Kedves Tibcsi!

Köszönöm :)
#216 - Enikő - 2016.12.03. - 15:13
Kedves Tibcsi!

Én is köszönöm az eddigi sok hasznos infót. Mi márc. 20-24 között leszünk Párizsba. A kérdésem az lenne, hogy megnéztem a transzferbusz menetrendjét, de csak egy járatot ajánl fel a belváros felé, mely közvetlen a leszállás (BV) után indul 20 perccel!! És gyakorlatilag visszafelé is csak egy transzfert találtam. Ha én egy korábbival mennék a biztonság miatt, hol tudom ezt megnézni? Csatolnám a linket, ahol én ezt találtam: http://www.aeroportbeauvais.com/horaire_bus.php?lang=eng&soumettre=oui&SENS=2&DEST_PROV=DEBRECEN&DATEMVT=2017-03-20+00%3A00%3A00

Előre is köszönöm,üdv: Szilvi
#217 - Kedves Tibcsi! - 2017.01.01. - 13:26
és természetesen Boldog Új Évet kívánok!!! :-)
#218 - Sziszkó - 2017.01.01. - 13:29
Kedves Szilvi!

Bármelyik buszra fel lehet szállni, nem kell bejelölni, hogy Debrecenből jön a gép, és akkor az összes buszt kiadja (all destinations/origins választási lehetőség).

Boldog Új Évet, jó utat! :)
#219 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.01. - 22:18
Nagyon köszönöm, így már tényleg több induló buszt találtam... :-)

És még két apróság, az Eiffel-toronyba (online jegyet veszünk) limitálva lesz az időkeret, amit fenn tölthetünk? Én erről nem olvastam semmit, de a francia "ticket office "oldalukon utalnak valami ilyesmire...

Illetve a szállásunk a Hotel Paris Villette,
56, Rue Curial, Buttes-Chaumont, Párizs XIX. kerületében lesz. Az érdekelne leginkább, hogy milyen környék ez, illetve, hogy szerinted a BV reptérről hogyan érhetjük el a szállást a leggazdaságosabban?

Köszönöm, üdv: Szilvi
#220 - Szilvi - 2017.01.02. - 10:18
Szia!

Nem, annyi időt lehet fenn tölteni, amennyit szeretnél.

Ez nem Párizs legszebb, legjobb környéke, de átlagosan biztonságos, nem kifejezetten rossz.

Eljutás a busz után, Porte Maillottól: 1-es metró Palais Royal - Musée du Louvre állomásig, majd onnan 7-es metró Crimée állomásig. Majd Crimée metróállomástól gyalog: https://goo.gl/maps/wQou6RctVo92
#221 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.02. - 10:34
Kedves Tibcsi!
Kérlek segíts nekem. Márciusban utazunk Párizsba és Én(26) illetve a barátom(24) szombaton szeretnénk elmenni Disneylandbe. A szállásunk címe:102 avenue des champs élysées, 75008 Paris, Franciaország. Milyen tömegközlekedési jegyet vásároljunk arra a napra amikor Disneylandbe szeretnénk menni? Nagyon szépen köszönöm a választ!

Üdv.: Barbi
#222 - Barbi - 2017.01.05. - 20:02
Kedves Barbi!

Ha aznap vissza is utaztok Párizsba: 24 éves barátod 1-5-ös zónás hétvégi ifjúsági napijegyet. Te pedig csak RER-jegyet Disneylandig oda és vissza, amely már a RER előtt érvényes lesz a metróra is, amikor a RER-felé tartotok (majd visszafele a metrón is, míg ki nem mentek a felszínre). Amennyiben ezen az úton kívül még aznap utazgatnátok Párizsban, akkor viszont te 1-5-ös zónás Mobiilis napijegyet a RER-jegyek helyett.
#223 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.06. - 12:37
Kedves Tibcsi.
Találtam 1 szállást, és érdeklődnék , mennyire van közel az ejfel torony környékéhez.
Ibis Paris Tour Eiffel Cambronne 15Eme
2 Rue Cambronne, 15. - Tour Eiffel - Porte de Versailles, Párizs, Franciaország, 75015
Tisztelettel.: Béla
#224 - Baka Béla - 2017.01.06. - 20:14
Kedves Béla!

Gyalog 20 perces sétára van, és 1,5 km-re, tömegközlekedéssel 3 megálló, 6-os metróval, a Bir-Hakeim állomástól, Cambronne állomásig.
https://goo.gl/maps/zJztjWmPFH22
#225 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.06. - 20:22
Köszönöm szépen a válaszát.
És akkor ez a 6os metró visz a diadalívhez jóllátom ugye? Az a végállomása.
#226 - Baka Béla - 2017.01.06. - 20:55
Igen, oda is elvisz, az az egyik végállomása valóban.
#227 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.06. - 22:14
Kedves Tibcsi!

A Navigo Découverte hetibérletről egy fórumon azt olvastam, hogy csak bankkártyával lehet megvásárolni. IGaz lehet ez?
Köszönettel, üdv: Sziszkó
#228 - Sziszkó - 2017.01.07. - 20:06
Kedves Sziszkó!

Nem hallottam ilyenről, és nem is látom említését a hivatalos oldalon, nem tudom, miért ne lehetne-e ezt ugyanúgy készpénzzel megvenni, de attól még elképzelhető hogy így van.
#229 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.08. - 19:40
Tisztelettel érdeklődöm, hogy a Paris PASS kártya mennyire éri meg az árát? A repülőtérről (CDG) érvényes már a RER gyorsvasútra?
#230 - Gyuuu - 2017.01.17. - 11:33
Nem hiszem hogy 2 napra 129 EUR-ért megérné a Paris Pass, ahhoz nagyon sok nevezetességet kell megnézni. De ha a Paris Pass oldalon úgy számolod, hogy 2 nap alatt annyi fizetős látnivalót néznél meg, hogy (a tömegközlekedési jegy árát levonva) megérné, akkor érdemes megvenni. A Paris Passhoz 1-3-as zónás Paris Visite kártyát adnak, tehát a CDG-ról nem érvényes.
#231 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.17. - 16:04
Kedves Tibcsi!
Tudnál nekem abban segíteni, hogy a RER A, ami kivisz Disneylandbe, mennyibe kerül a jegy oda-vissza? Nem találtam sehol erről leírást.
Köszönöm szépen.
Barbi
#232 - Barbi - 2017.02.09. - 10:14
Kedves Barbi!

2015-ben 15,40 EUR volt oda-vissza, minimálisan emelkedhetett (mostanában nem működik a RER-jegyár lekérdező).
#233 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.10. - 02:00
Kedves Tibcsi!

A csaladommal Febr 16-19ig megyunk Parizsba, oda reggel erkezunk (CDG), vissza este jovunk (CDG). Tobb kerdesem is lenne:
-Edesapam 70 evet betoltott, tomegkozlekedesre es muzeumokba van kedvezmeny ilyenkor, vagy altalanos felnott jegy kell neki is?
-Az ocsem 24 eves, ha jol ertem neki a muzeumi belepok ingyen vannak,ugye?
-A legfobb nevezetessegeket tervezzuk megnezni (Versailles es Disney Land opcionalis, meg nem dontottunk). A szallasunk a La Defensenel van. Melyik tomegkozlekedesi jegyet erne meg a legjobban megvenni?
Elore is nagyon szepen koszonom a valaszodat :)
Udv:Eszter
#234 - Eszter - 2017.02.12. - 02:53
Kedves Eszter!

Nincsenek ilyen életkorkedvezmények.
Igen, 24 évesen ingyenesek az állami múzeumok, de ingyen jegy szükséges.
Mivel a CDG-ra mentek, onnan jöttök, oda-vissza a jegy RER-re már 20 EUR lenne, tehát mindenkinek megéri a Navigo Découverte hetijegy, amit csütörtökön még épp megvehettek. Ezzel mehettek Versailles-ba/Disneylandbe is, ha oda is mennétek esetleg.
#235 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.12. - 23:54
Kedves Tibcsi!

Március 8. és 15. között leszünk Párizsban. A CDG-re érkezünk és innen is indulunk vissza reggel 7 órakor. Szállodánk a belvárosban lesz. Kérdésem: mivel tudjuk időben elérni a repteret a korai induláshoz? Van-e esély, hogy a RER odaér a Luxembourg állomástól még megfelelő időben (ha előre becsekkolunk), vagy marad a taxi...
#236 - Szórádi Csaba - 2017.02.14. - 18:58
Kedves Csaba!

Az első RER a CDG-ra 5:31-re ér ki, de az nem áll még meg Luxembourgnál, csak a Gare du Nordtól indul 4:53-kor (a lekeresett menetrend viszont csak március 6.-ig érvényes, esetleg utána lehet változás).
Az első Luxembourg állomást is, 5:21-kor érintő RER csak 6:05-re ér ki, én azt nem kockáztatnám meg.

Ha nem taxi, így éjszakai busz lesz a megoldás, a Gare de l'Esttől és a Gare du Nordtól N140 és N143 éjszakai busz közlekedik a CDG-reptérre, a menetidő 80-90 perc:
http://www.ratp.fr/en/ratp/r_61878/noctilien/

Tehát ha éjszakai busszal, ha az első RER-el mentek, először el kell menni a Gare du Nordra, taxival vagy éjszakai busszal. Ez megtehető N14-es éjszakai busszal, ami fél óránként közlekedik.
#237 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.15. - 00:43
Kedves Tibor!
5 fő részére kb. mibe kerül egy taxi a Gare du l'Est-re a CDG-ről?
Ha RER B-vel mennénk a CDG-ről Chatelet les Halle-ra, át tudunk e szállni (anélkül,hogy a felszínre kellene kimenni) a 7-es metróra?
Válaszát előre is köszönöm. Ilona
#238 - Dr György Józsefné - 2017.02.15. - 15:44
Kedves Ilona!

50-60 EUR körül (elméletileg 50 EUR-s fix, megszabott ár a Szajna jobb partjáig, ahol a Gare de l'Est van), de nem tudom lesz-e olyan taxi, amiben elfér 5 utas, tehát ha 2 taxi kell, akkor 100-120 EUR.

Igen, a RER-állomásnak, és a 7-es metrónak van összekötése ott, nem kell kimenni a felszínre, ugyanakkor ez Európa legnagyobb metróállomása, sok gyaloglás, kis keresgetés lesz szükséges.
#239 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.15. - 19:51
Kedves Tibcsi!

Köszönöm a gyors és kimerítő választ, de sajnos kérdésekben kifogyhatatlan vagyok.
Nem szívesen kockáztatnám a gép lekésését (az sem biztos, hogy előre be tudunk csekkolni) ezért az lenne megnyugtató, ha időben a CDG-n tudnánk lenni - annál is inkább, mert bajos volna kapkodva keresgélni a megfelelő kaput.
Tehát marad mégis a taxi, ami ugyan 50-60 €, de a busz+RER sem sokkal olcsóbb 2 személyre, ha jól sejtem. Lehet-e taxiállomásra bukkanni a 2 Rue de l'Ancienne Comédie környékén, vagy hagyatkozzunk arra, hogy a recepció odarendel egyet hajnal négyre (+10€)?

(Felmerült természetesen, hogy inkább nem alszunk a szállodában, hanem az utolsó esti RER -el, vagy egy éjszakai busszal kiutazunk a reptérre és ott töltjük az éjszaka hátralévő részét -, de nem tudjuk nyitva lesz-e a CDG.)

Már tudom, jobb lett volna nekem későbbi indulást választani, de már nem lehet átfoglalni.

Köszönöm a türelmedet!
#240 - Szórádi Csaba - 2017.02.16. - 15:10
Szia Tibcsi!
Segítséged szeretném kérni. Szállásunk a Hotel Sally- ban lesz, 4. ker. Nagyjából megcsináltam a programot, honnan, hová, mivel. De! 2 hely kiesik nagyon, viszont szeretnénk megnézni. 1: PSG Stadion. 2: Haxo 24. Mivel tudnánk ide eljutni. (szállástól) Szerinted a stadionba valamikor be lehet menni megnézni? Április13-16-ig, csütörtöktől vasárnapig leszünk Párizsban. A Louvre- ba 18 év alatt kell ingyenes belépőt igényelni? Azt csak kint lehet? Az oldalukon csak teljes árú jegy van. Mert ha úgyis sorba kell majd állni, akkor nem veszem meg előre magunknak sem. Köszönöm szépen a segítséget!! Szuper az oldal!! Szia Éva
#241 - Éva - 2017.02.17. - 11:31
Kedves CSABA!

Én inkább a recepcióval rendeltetnék. De elvileg 450 m-re a Luxembourg állomástól van egy taxiállomás:
http://www.taxis-paris.fr/borne-station/port-royal.htm
2 személyre a busz+RER a CDG-reptérre 24 EUR (vagy érvényesek különböző bérletek, ha pont van valami olyan bérletetek).
Nyitva van éjszaka a CDG-reptér, ha ott akartok aludni, itt találtok erről információkat: http://www.sleepinginairports.net/europe/paris.htm


Szia ÉVA!

Nem találok ilyet, hogy Hotel Sally. Amennyiben a 48 Rue Saint-Antoine alatti Hotel de Sullyra gondolsz, akkor onnan az eljutás a 24 Rue Haxo címre: 96-os busszal, annak Saint-Paul megállójából: https://goo.gl/maps/ghbMoRoruZL2
13 megálló, Saint-Fargeau megállóig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/PdK2ko65Qyx

A PSG-stadion nem látogatható. Eljutás oda: 1-es metróval Saint-Paul (Le Marais) állomástól Franklin-Roosevelt állomásig, majd onnan 9-es metróval Porte de Saint-Cloud állomásig.

18 év alatt nem kell ingyenes belépő a Louvre-ba.
#242 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.18. - 06:21
Szia!
Köszönöm a gyors választ! Igen, az a hotel. Remélem jó lesz. Elég belvárosinak nézem. Elég " közel" mindenhez. A Stadionhoz Szerinted érdemes kimenni? Látványos kívülről? ???? Szép hétvégét!!! ☀Szia Éva
#243 - Éva - 2017.02.18. - 12:11
Kedves Tibcsi!
Először is nagyon hasznos az oldala. LAssan már oda-vissza végigolvastam :)
1 napra megyünk Párizsba. A CDG-re érkezünk fél 9-kor és onnan is indul vissza este a gépünk. Jól gondoltuk, hogy Paris Visite 1-5 zónás 1 napos kártyával járunk a legjobban?
Ami fix a napunkban, hogy 13.30-ra van jegyünk az Eiffel-toronyba. Tudnál abban segíteni, hogy mennyivel előbb kellene odaérnünk, illetve hogy körülbelül mennyi időt szánjuk rá?
Köszi!
Eszter
#244 - Eszter - 2017.02.18. - 13:29
Kedves Tibcsi!

Nincs több kérdésem, köszönöm a hasznos és célratörő választ.
#245 - Szórádi Csaba - 2017.02.18. - 17:56
Szia ÉVA!

Én nem mennék azért olyan messze ki, hogy kívülről kicsit megnézzem, nem annyira látványos kívülről.


Kedves ESZTER!

Örülök, hogy hasznos információkat találsz :)
Igen, 1 nap alatt oda-vissza CDG-reptér esetén az 1 napos, 1-5-ös zónás Paris Visite lesz a legjobb. Negyed órával érdemes azért az időpont előtt odaérni az Eiffel-toronyba, talán rá is van írva a voucherre, hogy annyival előbb, illetve akkor a biztonság kedvéért rá lehet még tenni +10 percet. 2 óra biztos számolható vele.
#246 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.20. - 00:05
Szia Tibcsi!!
Nagyon köszönöm válaszaidat! Sokat segítettél!! Minden jót kívánok!! Szép napokat!! Szia Éva
#247 - Éva - 2017.02.21. - 09:54
Kedves Tibcsi!
Már itt vagyunk párizsba, holnap készülünk Disneylandbe. Nekem RER jegyet kell vennem, barátomnak pedig ifjúsági napijegy. Az lenne a kérdésem, hogy mindkettő napijegy? Vagyis oda-vissza érvényesek? Vagy többet kell venni?
Köszönöm előre is a segítséget!
Barbi
#248 - Barbi - 2017.03.03. - 17:08
Kedves Barbi!

Nem, a RER-jegy Párizsból Disneylandbe egyirányú vonaljegy (ami érvényes előtte a metrón is, ahogy a RER-hez mentek, tehát ha aznap csak Disneylandbe mész, 2 RER-jegyen, vagy RER-retúrjegyen kívül más nem szükséges). A hétvégi ifújsági napijegy természetesen napijegy.
#249 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.03. - 17:16
Kedves Tibcsi!
Nem szeretnék metrozni.
Bonyolult eljutni Charles de Gaulle repülőtérről az Eiffel toronyhoz?
Köszönettel várom válaszod!
M.monika
#250 - Monika - 2017.03.09. - 12:03
Kedves Mónika!

Nem tudom, hogy a RER is metrónak számít-e ilyen esetben nálad, az Párizson kívül a föld felett megy. Tehát ha nem, akkor RER-el elmehetsz St. Michel-Notre Dame állomásig, onnan a közeli Cluny buszmegállóból 87-es busszal az Eiffel-toronyig
http://www.ratp.fr/informer/pdf/orienter/f_plan.php?nompdf=87&loc=bus_paris/
(busz nélkül pedig St Michel-Notre Dame-tól RER C-vel lenne Champ de Mars-Tour Eiffel állomásig).
#251 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.09. - 14:03
Kedves Tibcsi!
Sokadszor utazunk "veled", és ezt most is nagyon köszönöm! Párizsban nem tudok kiigazodni a tömegközlekedési tárképen, egyszerűen annyira bonyolult, hogy meghaladja a képességeimet :) Március 22-én indulunk Párizsba. Addig eljutottam, hogy busszal eljutunk a Beauvais reptérről a Porte Maillot-ra, de onnan nem tudom, hogy jutunk a szállodához, ebben kérném a segítségedet. A szálloda címe: 17 Boulevard Henri Sellier, Suresnes, Franciaország
#252 - Szilvi - 2017.03.15. - 17:12
Kedves Szilvi!

A Porte Maillottól 244-es busszal, Rue des Bourets - Pont de Suresnes megállóig, 7 megálló, kb. 13 perc buszút.
#253 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.15. - 17:53
Nagyon szépen köszönöm!
#254 - Szilvi - 2017.03.15. - 20:17
Kedves Emberek !
Nemrég Párizsban voltunk, és úgy volt hogy hatan megyünk, így én online meg vásároltam a Beauvais i reptértől oda- vissza a jegyet a transzferbuszra, viszont végül 2 ember nem tudod velünk utazni, így szeretném eladni a jegyet, akár olcsóbban is mint az eredeti ára. :) érvényes 2018.02.14. ig érdeklődni szokeciklon30@gmail.com vagy telefonszámon : 06704283584 es számon
köszönöm
#255 - Vivien - 2017.03.20. - 23:12
Kedves Tibor!
Ápr12-16ig /Szerdától-Vasárnapig/ Párizsba utazunk. Anyukám(70év) 2gyerek/13,17/ és jó magam. A Navigo Découverte heti jegyet gondoltam megvenni, mert ha jól értelmeztem ez egy olyan jegy ami hétfőtől vasárnapig tart.? Az Orlyra és a disneyre is érvényes. Ez jóval olcsóbb lenne mint a visit kártya. Hogyan lehetséges ez? Vegyem meg bátran? Nagyon köszönöm a segítségedet. Garami Krisztina
#256 - Garami Krisztina - 2017.03.24. - 08:46
Kedves Krisztina!

Igen, ez így van, nyugodtan vegyétek meg, ez a legkedvezőbb bérlet ilyen esetben.
#257 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.24. - 17:59
Kedves Tibor!
Nagyon sok hasznos tanácsot kaptam ( kaptunk) tőled amit előre is köszönök! Kis-nagy lányommal ajándék uttal előszőr járunk együtt Párizsban! ápr. 18-án érkezünk a CDG-ra 21-én pedig utazunk haza :-)! Azt már letisztáztam, hogy mindenképpen a bérlettel járunk a legjobban! Viszont mivel egyikünk sem egy nagy nyelvtudós szeretném megkérdezni tőled hogy a szállásunkra ( Hotel Eiffel Seine, Vaugirard XV. kerület) RER eljutva kell- e átszálnom és ha igen mire és hol, és milyen nevű megállónál száljak le! Válaszodat vája egy izguló anyuka és egy annál is izgatottabb 13-éves nagylàny :-) előre is köszönöm!
Üdv: Viki
#258 - Dubánné Gáspár Viktória - 2017.03.30. - 21:46
Kedves Viktória!

A Saint-Michel Notre-Dame állomáson át kell szállni RER C-re, amivel Champ de Mars-Tour Eiffel állomásig kell menni.
(Másik lehetőség: Denfert-Rochereau állomáson átszállni 6-os metróra, amivel Bir-Hakeim állomásig kell menni. )
#259 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.30. - 22:04
Sziasztok!
Eurolines-sal érkezek Párizsba. (Gallieni)
Azt szeretném megkérdezni, hogy ez milyen zónába esik? Milyen napi jegyet vagy gyüjtö jegyet lenne érdemes vennem, ha szeretném megnézni a föbb látványosságokat? Segítségeteket elöre is köszönöm! Christian
#260 - Krisztian Szeles - 2017.03.30. - 22:41
Kedves Tibor!
Köszönöm a gyors választ, már csak egy furcsa kérdésem lenne! Hol lehetne a leg pénztárcabarátabb étkezéseket megoldani?! Akár piac, kis étterem vagy boltok. Választ előre is köszönöm!
Viki
#261 - Dubánné Gáspàr Viktória - 2017.03.30. - 22:49
Sziasztok!

CRISTIAN: Ahova metró megy, az mind zónán kívül van, tehát maximum 2-es zóna, így a Gallieni metróállomás is.
Hogy mikor mit érdemes venni, azt ennyiből nem tudom megmondani, mivel függ a napi utazási számtól, az életkortól, a hét napjától, attól hogy kimész-e Versailles-ba, hogy hány napig leszel, stb. A leírásban részletesen szerepel, hogy mikor melyik jegyet érdemes megvenni.


VIKTÓRIA: Tervben van erről egy leírás Párizsnál is, de még nincs kész, itt tudsz olcsó helyeket nézegetni pl.: https://goo.gl/kg9uAS
#262 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.01. - 17:22
Kedves Tibor!

Köszönöm válaszát! Akkor veszek egy mobilis 1-2-es övezeti napijegyet majd. Üdvözlettel:Christian
#263 - Christian - 2017.04.02. - 14:50
Kedves Tibor!
Először is gratulálok az oldalhoz!
Azt szeretném kérdezni, hogy a Porte Maillot - nál mennyire nehéz taxit fogni? (Szerdai nap, 15 óra körül) A Rue du Belfort-hoz (Voltaire metrómegálló) kb. mennyibe kerülhet?
Ha mégis metróval mennénk (2f + 1gy + egy rakás csomag) az mennyire gáz? (Kicsit megijesztett az, amiket összeolvastam - persze nem csak nálad)
Köszönöm!
#264 - János - 2017.04.04. - 10:45
Kedves János!

Nem lesz nehéz taxit találni ott, mivel még egy taxiállomás is van, a Palais des Congres egyik oldalán, egész pontosan a 76 Boulevard Gouvion-Saint-Cyr címen.
24-35 EUR között becsülik a különböző, nem hivatalos taxiármeghatározók.
Nem értem, mire érted hogy gáz, vagy ijesztő a metrózás, jegyet vesztek, felszálltok, átszálltok, majd leszálltok. 1-es metró Franklin D. Roosevelt állomásig, majd 9-es metró Charonne állomásig.
#265 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.04. - 22:46
Köszönöm a nagyon gyors választ!
Időközben megérkeztünk, és valóban teljesen ok a metró, némileg túltoltam azt, amit olvastam... Taxi is rengeteg volt.
#266 - János - 2017.04.06. - 08:19
Kedves oldalszerkesztő!
Kérlek, ha lehetséges pontosítsd a tájékoztatást, hogy a Beauvais repülőtérre a budapesti Ryanair járathoz csak egy busz indulás van! Több, mint 3 órával a gép indulása előtt! Ha ezt lekési valaki, csak taxival (kb 140 Eur) tud kijutni a repülőtérre. Mi - sokan másokkal - együtt így jártunk. Ezt az infot még utólag sem tudtam megtalálni, és az előre interneten megvásárolt jegy sem tartalmazta.
Az oldal további tanácsait köszönjük!
#267 - Margócska - 2017.04.08. - 10:20
Kedves Tibor! .Szeretnék arról érdeklődni, hogy a Gare de l'Est pályaudvaron van e csomagmegőrző és miként müködik,továbbá a neten vásárolt TGV jegyeket hol kell kinyomtatni.A segitséget előre is köszönöm. Elek
#268 - Dékány Elek - 2017.04.08. - 21:25
Kedves Tibor,

családommal április 14-17 között leszünk Párizsban, Debrecenből. A városba jutás nem kérdés, világos. Azonban nem tudjuk pontosan érdemes e valamilyen visite kártyát kiváltani. 3 személy 26 év alatti, a többiek idősebbek. A szálláshelyünk Torcy-ban lesz (5-ös zóna). Érkezés napján Párizs belvárosában lennénk, 2. nap Versailles, 3. nap ismét Párizs nevezetességei, 4. nap haza. Milyen jegy kombináció lenne a leg jutányosabb esetünkben?
üdvözlettel: Laci
#269 - Laci - 2017.04.09. - 20:23
Kedves MARGÓCSKA!

Szerepelt eddig a leírásban a transzferbusz menetrendjének linkje, ahol látszik a Rynair budapesti járatához ajánlott busz, valamint az összes busz az adott napon, látható valóban, hogy a jelenlegi menetrend alapján nagyobb kihagyás van a budapesti járathoz hivatalos busz után.


Kedves ELEK!

Igen, van, vagy automata, vagy iroda, nem tudom pontosan. Több oldal, többféle TGV-jegy van, ha otthon nyomtatható jegyet vettél, akkor nyomtasd ki valahol nyomtatóval, a visszaigazoló e-mailben, ill. a fizetés előtt pontosan leírják mi a teendő az adott jeggyel.


Kedves LACI!

A felnőtteknek 1-5-ös zónás napijegyek, viszont a 3 26 éven alulinak szombaton és vasárnap 1-5-ös zónás hétvégi ifjúsági napijegy a jó, a többi nap nekik is Mobilis napijegy (ha a 26 éven aluliak esetleg 11 éven aluliak is, akkor gyerek Paris Visite)
Utolsó nap viszont ha csak a szállásról a Porte Maillothoz mentek a transzferbuszhoz, akkor nem biztos hogy kell már napijegy, elég csak RER-jegy Párizsba.
#270 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.09. - 22:45
Szia Tibcsi!
Már egyszer segítettél az utazásommal kapcsolatban. Most egy újabb kérdésem lenne. Versaillesbe is tervezek látogatást .Lehet ,h igen régi az információm, de úgy rémlett, h a hónap első vasárnapján ingyenes a belépés.Aztán lehet, hogy tényleg keverem vmivel.Szóval ha mi Versaillesben csak a kerteket (Ide tartozik Maria -Antoinette faluja is)szeretnénk meglátogatni a leirásodban szereplő időpontok alapján akkor hetfőn kellene oda ellátogatnunk h ne kelljen belépőt fizetnünk. Jól értettem meg?
Előre is köszönöm a segítséget.
#271 - Anna - 2017.04.16. - 14:16
Szia!

Versailles belépőjegy információk a Látnivalók Párizs környékén menüpontban. Röviden: Nem ingyenes áprilisban a hónap első vasárnapján sem, a kertek viszont mindig ingyenesek.
#272 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.16. - 21:47
Kedves Tibor!
A következő helyen van foglalásom: Rue de Vaugirard, 6th arr., 75006
Hogyan jutok el ide a Porte Maillot metroállomástól?
Köszönöm,
Móni
#273 - Mónika - 2017.04.18. - 22:09
Kedves Móni!

A Rue de Vaugirard nagyon hosszú, tehát házszámtól, szálloda címétől függ.
#274 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.19. - 00:01
Kedves Tibor!
Segítségét szeretném kérni abban, hogy a Beauvais reptérről hogy jutunk el a 8 Rue Coypel, Gobelins, Párizs XIII. kerülete, 75013 Párizs, szállásra.
Segítségét előre is köszönöm.
#275 - Zita - 2017.04.19. - 11:39
Kedves Tibor!

2017.06.18.-21 ig mennénk Pommeuse-be családdal (kemping). 2 felnőtt + 4 gyermek (15,13,10,8).
Innen 2 nap szeretnék Párizsba menni vonattal. Azt már sikerült a korábbi bejegyzésből megtudni, hogy mikor indul a vonat meg hova megy. Két kérdésem lenne. 1. Milyen jegyet (bérletet) vegyek.
2. Ott megtudom e venni akár előző nap akár az indulás napján. Vasárnap érkezünk, hétfőn és kedden mennénk városnézni.

Köszönöm deratis®
#276 - deratis - 2017.04.19. - 19:54
Kedves ZITA!

A busz után Porte Maillottól 1-es metróval Palais Royal Musée du Louvre állomásig, onnan 7-es metróval Place d'Italie állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/yqNtB4mypdz


Kedves DERATIS!

Úgy látom, 8,85 EUR a vonaljegy Pommeuse-Párizs között, 12 éven alul talán itt is féláron van.
De más jobban megéri. Felnőtteknek 1-5-ös zónás Mobilis napijegy (Faremoutiers - Pommeuse állomás az 5-ös zónában van) lesz a legjobb 17,30 EUR-ért azokon a napokon, amikor Párizsba mentek.
Ugyanakkor ha az a két nap már a következő hétre esik, tehát 19-21. között valamikor, akkor jobban megéri a Navigo Decouverte hetibérlet 27,15 EUR-ért, mint 2 db napijegy a 2 napra.
Mostantól így is számolok, mert gondolom nem rögtön, vasárnap, a megérkezés napján mennétek Párizsba, és úgy már túl sok változóval kéne számolni.
A gyerekekre rátérve:
Amennyiben 2 egymást követő nap mentek Párizsba a következő héten, 12 éven alul a hetijegynél is jobb a 2 napos 1-5-ös zónás gyerek Paris Visite 18,60 EUR-ért (bele kell számolni még hogy Párizsban is közlekedtek).
Amennyiben nem 2 egymást követő nap mentek Párizsba a következő héten, akkor is valószínűleg 12 éven alul a 2 napra 1-1=2 db 1-5-ös zónás, 1 napos gyerek Paris Visite lesz a jó 2x12,25 EUR-ért, mert talán közlekedtek Párizsban annyit hozzá, mindenesetre túl nagy különbség nem lenne, és az egyszerűbb, mint vonatjegyek+valamilyen párizsi közlekedési jegy.
A 12 éven felüli gyerekekre a hozzászólás elején írt felnőtt árak vonatkoznak (amennyiben az első párizsi nap nem hétvégére esik, mert akkor még a hétvégi ifjúsági napijegy is bejönne a képbe - ja, aztán olvastam, csak elkerülte a figyelmem elsőre, hogy hétfőn és kedden mentek Párizsba, tehát akkor a hetibérlet, és 2 napos gyerek Paris Visite az igaz, de ott hagyom a többit is, amit írtam, hátha lesz valami változás).
Előző nap igen, megvehetők a jegyek, remélhetőleg a vasútállomáson minden megvehető.
#277 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.19. - 23:57
Kedves Tibor!

Nagyon szépen köszönöm az információkat.

deratis® (Attila)
#278 - deratis - 2017.04.20. - 06:53
Nagyon szépen köszönöm!
#279 - Zita - 2017.04.20. - 10:00
Köszönet az oldalért.

Mi holnap utazzunk,a heti navigo lejár ma éjfélkor (vasárnap),ezt a billet la origine-destinatione jegyet egy automatán sem találtam.Ez lehet a train ticket(10E/db) a CDG reptérig. Mi a porte de clichy megállótól mennénk vissza,itt a RER C megálló ja.Jól sejtem hogy ez a jegy kell és a notre dame megállónál átszállhatunk a RER B-re ami közvetlenül visz ki a reptérre.Nem kell egyéb jegy.
#280 - Géza - 2017.04.30. - 18:53
Szia!

Automatán lehet többféle módon is, ticket to airports, ile de france tickets, tickets to paris suburbs is lehet, attól függ, milyen automata, ha nem találod az automatán, egyszerűen kérhetsz jegyet pénztárban CDG-ig. Igen, Porte de Clichytől érvényes a RER-jegy, és igen, így a legjobb menni.
#281 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.30. - 20:52
Kedves Tibor!
Az idei áprilisi Prágai utazásunkhoz óriási segítség voltál, útólag is köszönöm.Most őszre egy Párizsi útban gondolkodunk.airbnb szálláson agyalunk,eddig két apartmant néztem mivel nem foglaltam még, így pontos címet nem tudok csak nagyjából.Egyik 13.ker Buttes Aux Callies ill.itt közel Place d Italie, másik pedig 17.ker Batignolles.Kérdése ennyi infóval tudsz-e segíteni abban,hogy milyen környékek ezek?Jellegtelen?biztonság? És még egy a belvárostól milyen messze vannak közlekedés szempontjából?Bocs,hogy hosszú voltam.Előre is köszi Móni
#282 - Móni - 2017.04.30. - 21:55
Kedves Tibor!

Köszönöm a gyors választ, elnézést az előző hozzászólás pocsék fogalmazásáért,sajna mobilról így sikerült.

Móni!
Mi a 17.kerületben voltunk, rendszeresen este 9-10 körül értünk vissza a szállodába, semmi gond nem volt,elég forgalmas a környék még késő este is.
(Porte de Clichy megálló)
#283 - Géza - 2017.04.30. - 22:11
Kedves Móni!

A Place d'Italie jobb közlekedésben, 7-es metróval 10 perc alatt be lehet érni pl. a Notre Dame környékére. Mindkettő jó környék.
#284 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.01. - 19:09
Kedves Tibor!
Köszi a gyors választ.
És neked is Géza!
#285 - móni - 2017.05.01. - 19:37
Szia Tibor!
Azt kérdezném, hogy vásároltam online busztranszfer returjegyet Beauvais reptér-Párizs-Beauvais reptér között.Ki is fizettem bankkártyával viszont semmilyen visszaigazolást nem kaptam.Az oldalon van egy referenciaszám de azt nem tudom, hogy majd a sofőrnek mit kell mutatnom vagy kell e egyáltalán.Kérném ebben segítséged.
Köszönöm
Szécsi Sándor
#286 - Szécsi Sándor - 2017.05.04. - 21:08
Szia!

Meg kellett volna hogy kapd a jegyet e-mailben, ellenőrizd a spam/promóciók mappát. Ha nincs meg a jegy, lépj velük kapcsolatba a service.clients(kukac)aeroportbeauvais.com e-mail címen.
#287 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.05. - 11:26
Szia Tibor!
Köszönöm válaszod.Jegy azóta sincs e-mail - ben sehol. Írok nekik.
Köszönöm
#288 - Szécsi Sándor - 2017.05.05. - 15:19
Sziasztok, szeretném megkérdezni, hogy a RER C és RER A járatokra a napijegy használható-e? Azt tudom, hogy a RER B-re nem. Köszi!
#289 - Mónika - 2017.05.08. - 17:08
Szia!

Mind a RER A, B, C-re jó az 1-2-es zónás napijegy, és minden tömegközlekedési jegy, Párizs határán, azaz az 1-es zónán belül. A város határain kívül pedig a megfelelő zónás napijegy, pl. Versailles-ba az 1-4-es zónás, kivéve a repterekről, ahonnan nem érvényes.
#290 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.09. - 10:51
Szia Tibcsi!

Március 8-15 között voltunk Párizsban. Mivel reggel 7-kor indult vissza a gépem a CDG-ről, elég bajosnak tűnt a reptérre jutás a hajnalok hajnalán a Saint Germain közelében (csodás helyszín amúgy!) megbújó szállásunkról. Kértem a tanácsodat és ki is segítettél, ami nagyon hasznos volt és még egyszer megköszönöm.
Amit ajánlottál, azt cselekedtük: a recepcióval rendeltettük meg a taxit a visszaútra, rögtön az érkezésünkkor.
Új infó! Ez nem egy normál taxi volt, hanem egy olyan, ami több helyről gyűjt utasokat össze mikrobuszba, ha jól látom a megrendelőlapon, ami még azóta is megvan (...). Az út ára kettőnknek így csak 36€ volt, amiből 16€ előleget tettünk le. Az indulás napján 04 óra 10 perckor vártuk a kocsit a recepciótlan szálloda előtt a járdán a csomagjainkkal. Fél ötkor már ideges voltam és telefonáltam nekik a megrendelőlapon levő számra. Szerencsére másodjára fel is vették, és kiderült, hogy a diszpécser (vagy mi?) monitorán az én rendelésem 16 óra tíz perc! Segíteni nem tudnak, kocsi nincs.
Végül találtunk a közelben taxiállomást és kötött áron, 50€ -ért szélsebesen kiszáguldott velünk a reptérre még bőven időben. (Később a befizetett 16€-t visszaküldte a szegény recepciós, pedig nem ő volt a hibás).

Elnézést, ha hosszú voltam, de talán tanulságul szolgálhattam.

#291 - Szórádi Csaba - 2017.05.09. - 23:14
Szia!

Köszi a hasznos beszámolót minden látogató nevében is! :)
#292 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.10. - 18:33
Szia Tibor!

A 288-as bejegyzéshez tenném hozzá, hogy megkaptam a transzfer jegyek.
Köszönöm a segítséget.
Szécsi Sándor
#293 - Szécsi Sándor - 2017.05.14. - 20:38
Szia!

Szuper, örülök, hogy megoldódott!
#294 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.14. - 22:14
Sziasztok! Sokat segítettek az oldal információi az utunkon, köszönöm.
Múlt héten érkeztünk vissza az utazásból, megmaradt 2 db Beauvais-Párizs buszjegyünk, amit kedvezménnyel eladnék valakinek. Az történt ugyanis, hogy késve érkeztünk ki az induláshoz, amikor a debreceni járathoz rendelt busz már régen elment. Tanulság másoknak is, hogy a transzferbuszok nem folyamatosan indulnak, hanem járathoz kötve! A jegyek 2018.április végéig felhasználhatók bármilyen irányba 2 útra vagy személyre. Akit érdekel, kérem keressen. 25EUR a két db. 30/218-0837
#295 - Z.Attila - 2017.05.16. - 15:27
Kedves Tibor ! Segítségét szeretném kérni a következőhöz. A repülőgépem Párizs Orlyra érkezik 22.25- kor. Tovább szeretnék utazni vonattal a Gare Montparnasse -ról, másnap reggel 07.08-kor / 20 perccel előrébb hozták az indulást, mint a megrendeléskor volt/ . Milyen módon, járattal tudnám elérni a reggeli vonatot biztonsággal ? Előre is köszönöm a segítségét ! Üdvözlettel: Benkó Erzsébet .
#296 - Benkó Erzsébet - 2017.05.20. - 20:52
Kedves Erzsébet!

Ezek szerint az Orly reptéren töltenéd az éjszakát, és úgy mennél reggel 7-re a Gare Montparnasse-ra? A legegyszerűbb ezzel a busszal lenne, az Orlyról közvetlenül megy a Gare Montparnasse-ra:
http://www.lebusdirect.com/en/lines-and-schedules/orly-airport-paris-etoile-champs-elysees-line.html
csak kicsit drágább mint a többi megoldás, de kényelmes, egyszerű.
#297 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.21. - 20:59
Kedves Tibor ! Köszönöm a segítséget ! E szerint fogok beutazni a vasútállomásra. Kérdésem lenne még, hogy interneten meg vegyem - e a jegyet, hogy mindenképpen fel tudjak jutni az első járatra ? Köszönettel : Benkó Erzsébet
#298 - Benkó Erzsébet - 2017.05.23. - 13:14
Kedves Erzsébet!

Nem írják, hogy kifejezetten szükséges lenne, de ha online megveszed, biztos az időpontod, stb., akkor lehet érdemes, nem ismerem ezt a buszt, hogy mennyire szokott betelni.
#299 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.23. - 16:52
Kedves Tibor!
Fapados géppel utazom Párizsba, és előre megvettem a neten a jegyet a transzfer buszra (Beauvais-Párizs). Egy ismerősöm azzal riogat, hogy Brüsszelben nem fogadták el az Interneten megvett jegyét, végül taxival kellett kimennie a reptérre, hogy elérje a repülőjét. Nem hallottál ilyenről a Párizs-Beauvais járattal kapcsolatban? Szerinted biztonságos előre megvenni?
Köszönettel
Gabriella
#300 - Gábris Gabriella - 2017.05.31. - 14:03
Kedves Gabriella!

El fogják fogadni természetesen az interneten megvett jegyet.
#301 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.31. - 17:47
Kedves Tibor!

Én csak a köszönetemet szeretném kifejezni neked, a honlapodnak. Óriási segítség volt, hogy pontosan tudtam milyen jegyet kell vennem, milyen közlekedési eszközzel tudok eljutni a főbb nevezetességekhez. Örülök, hogy ezt a honlapot megtaláltam. Nagyon összeszedett, bőséges tájékoztatás. Soha életemben nem voltam Párizsban, de tegnap úgy éreztem magam, mintha Budapesten járkálnék, olyan egyszerűen megtaláltam mindent. Mégegyszer köszönet érte!
#302 - Széles Krisztián - 2017.06.02. - 18:45
Kedves Tibor!Segítségedet kérem én is, 2 gyermekkel utazunk 4 napra Párizsba, főként a központi nevezetességek megtekintésére lesz időnk sajnos így azt szeretném megkérdezni, hogy milyen jegyet vegyünk illetve hol lehet ezt megvenni?Ahogy néztem a szállásunk a Porte Maillot-ról legegyszerűbben 33 rue du Louvre, 75002 Paris-ig metroval közletíthető meg,tehát arra mindenképp kell jegy...(ezt hol tudom megvenni?)ezen kívül mit javasolsz?Nagyon köszönöm,várom válaszod.
#303 - A.Zita - 2017.06.04. - 13:49
Kedves KRISZTIÁN!

Köszönöm szépen, örülök hogy hasznosakat találtál az oldalon! :)


Kedves ZITA!

Attól függ, hogy hány évesek a gyerekek, és a hét melyik napján érkeztek, tehát milyen napokból áll össze ez a 4 nap, mentek-e Disneylandbe és/vagy Versailles-ba, a leírásban részletesen megtalálható hogy milyen esetekben milyen jegy éri meg, ill. megírom ha megírod ezeket.
#304 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.04. - 20:57
Kedves Tibcsi!
Nagyon köszönöm előre is...V-H-K-SZ megyünk, szerintem nem megyünk Disneylandbe és Versailles-ba sem lesz idő.A gyerekek 5 és 10 évesek.
#305 - Androsics Zita - 2017.06.08. - 06:15
Kedves Zita!

Vasárnap nem tudom mennyit utaztok, gyűjtőjegy/gyerek gyűjtőjegy, vagy napijegy utazási számtól függően.
Hétfő-kedd-szerda a felnőtteknek utazási számtól függően 3 db napijegy, vagy gyűjtőjegyek.
A gyerekeknek, utazási számtól függően, 3 napos, 1-3-as zónás gyerek Paris Visite, vagy gyerek gyűjtőjegy a jó.
#306 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.09. - 17:59
Kedves Tibcsi!
Nemsokára megyünk Párizsba,szeretném kérni a segítségedet.
Párizs Beauvais reptérre érkezünk meg,a Szállásunk a Hipotel Paris Bordeux Ménilmontant lesz ez a 3 rue Lemon,20 tk arr,kérdezném hogy hogy tudunk a reptérről a szállásra eljutni,le tudnád e nekem írni illetve térképen illusztrálni?s esti járatokkal ha a városból jövünk haza akkor milyen éjszakai járatok vannak? Köszönöm előre is! :)
#307 - Timea - 2017.06.17. - 04:12
Sziasztok! Továbbra is eladnám 2 db. fel nem használt Beauvais-Párizs transzfer jegyünk kedvezménnyel, 29 EUR/db helyett 25 EUR-ért. Az történt ugyanis, hogy késve érkeztünk ki az induláshoz, amikor a debreceni járathoz rendelt busz már régen elment. Tanulság másoknak is, hogy a transzferbuszok nem folyamatosan indulnak, hanem járathoz kötve. A nyomtatott jegyek 2018. április végéig felhasználhatók bármilyen irányba 2 útra vagy személyre. Akit érdekel, kérem keressen. 30/218-0837
#308 - Z.Attila - 2017.06.17. - 08:13
Kedves Timea!

A reptérről busszal, majd 1-es metróval Chatelet állomásig, onnan pedig 11-es metróval Belleville állomásig (vagy 1-es metró Charles de Gaulle-Étoile állomásig, majd 2-es metró Belleville állomásig), majd rövid gyaloglás, térképen: https://goo.gl/maps/ia2AAsXgsEF2
Nagyon későn kell hazajönni, hogy már éjszakai járatokra legyen szükség, de például az N12 és N23 megy oda Chatelet állomástól.
#309 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.18. - 16:59
Kedves Tibcsi!

Az lenne a kérdésem, hogy a Gare de Clichy-Levallois állomástól, ha jól látom megy közvetlen vonat Versaillesba valamint a központba Gare Saint-Lazare állomásra is. Ezekre a vonatokra jó a T+ vonaljegy vagy mivel ez SNCF így ez kiesik a tömegközlekedési jegyek kategóriájából és vasúti díjszabás van rá? Kérdésem lenne még, hogy ha az Orly reptérre szeretnék kijutni a 7-es metró 7-es villamos kombinációval azt hogy tudom megoldani? T+ a metróra és külön T+ a villamosra is? Továbbá nem tudom mennyire ismered, de mi a véleményed a Gare de Clichy-Levallois állomás környékéről? Ott lenne a szállásom (Résidence odalys paris levallois) milyen környék?

Nagyon köszönöm a segítséget előre is!
#310 - Laci - 2017.06.19. - 10:09
Kedves Laci!

Az 1-es zónán kívül nem jó a T+ vonatra / RER-re, vonatjegy, vagy valamilyen több zónás bérlet szükséges a leírásban szereplők közül (Gare de Cilchy-Levallois 2-es zóna, Versailles a 4-es zóna).
Igen, ha így mentek ki, egy jegy kell a 7-es metróval, majd még1 a T7 villamosra.
Biztonságos, jó környék, csak kicsit kiesik.
#311 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.19. - 13:06
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha egy nap szeretném bejárni Párizs nevezetességeit beleértve a Moulin Rouge-t is, a Mobilis napijegy megfelelő választás lenne? Illetve, ha másnap pedig Versailles-be szeretnék elmenni, oda is jó lenne ez a napijegy? Elnézést, ha bugyuták a kérdéseim, de most megyek először és kicsit össze vagyok zavarodva. :/
Előre is köszönöm a választ!
#312 - Kriszti - 2017.06.22. - 17:50
Szia!

1 napra a Mobilis napijegy, vagy a gyűjtőjegy a legjobb, utazási számtól függően: 6 vagy annál több utazásnál jobb a napijegy, mint a gyűjtőjegy, de persze figyelembe kell venni, pláne 1 nap esetén, hogy a gyűjtőjegyből megmaradhat, így "elveszik" a jegy. Versailles-ba a Mobilis napijegyből az 1-4-es zónás jó (a Párizsban használatos 1-2-es zónás nem), de ha aznap csak Versailles-ba mész, akkor ez nem éri meg, csak a sima retúr RER-jegy.
#313 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.26. - 23:32
Szia!

Abban szeretném a segítségedet kérni, hogy a CDG reptérről hogyan jutok el a Gare de Lyon állomásra, és milyen jegyet (jegyeket) kell vásárolnom? És lenne még egy kérdésem, hogy a Gare de Lyon-tól a Stade de France stadionhoz milyen jeggyel kellene utaznom? Nagyon szépen köszönöm előre is a segítségedet és fantasztikus az oldal!!!
#314 - londonier - 2017.07.01. - 20:02
Szia!

RER B-vel Gare du Nordig, majd RER D-vel Gare de Lyonig. RER-jegyet kell venni a reptéren Párizsba.
Gare de Lyon-Stade de France - ide is egy RER-jegy, amennyiben RER-el mész ki, Gare de la Plaine Stade de France állomásig. T+ vonaljegy oda nem jó, mert már 2-es zóna. És persze használhatsz különböző 1-2-es /1-3-as zónás bérleteket is, pl. napijegy, amennyiben megérné.
#315 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.01. - 20:21
Kedves Tibcsi!

Nagyon szépen köszönöm a segítségedet!!!!
#316 - londonier - 2017.07.01. - 22:23
Kedves Tibcsi!
Már barcelonai utazásunkkor is sokat segítettél, ezért a párizsival kapcsolatban is a segítségedet kérem:
szerdától következő hét péntekig leszünk Párizsban. Érkezünk a Beauvais-ra, szállásunk a 23 Rue Fondary
Vaugirard, Párizs XV. kerülete. Hogyan jutunk el a szálláshelyre? Olvasva a közlekedési jegyekkel, bérletekkel kapcsolatos infókat, úgy gondolom, hogy érdemes heti bérletet venni vasárnapig, és utána Párizs környéke esetleg Reims, Rennes,vagy Tours. Mi a véleményed? Ha a 6 napos múzeumbérlettel társítom csütörtöktől, barátságosnak tűnik. Vagy van jobb javaslatod?
Nagyon köszönöm a válaszodat: Erzsi
#317 - Máté Erzsébet - 2017.07.02. - 14:31
Kedves Erzsi!

Eljutás a szállásra: a transzferbusz után a reptérről 1-es metró Charles de Gaulle - Étoile állomásig, majd 6-os metró Dupleix állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/r5KfuD9NyCK2
Igen, valószínű a heti bérlet a legjobb, hacsak nem nagyon-nagyon keveset utaztok, és pl. szerdán egyáltalán nem, és nem mentek az 1. héten Versailles-ba/Disneylandbe, akkor előfordulhat, hogy még nem éri meg. Akár még a második hétre is jó lesz a heti bérlet, ha eleget lesztek akkor Párizsban hozzá, bár írod, hogy akkor már inkább máshova mentek.
#318 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.02. - 14:41
Kedves Tibcsi!

A segítségedet kérném! Gare de Clichy-Levallois állomástól szeretnék utazni a Párizs központjában lévő Saint-Lazare állomásra. Az SNCF honlapján fenn van a menetrend, de az hogy az út mennyibe kerülne azt sehol sem találom. Tudnál ebben nekem segíteni? Előre is köszönöm! Üdv!
#319 - Laci - 2017.07.02. - 15:34
Kedves Tibcsi!
Köszönöm a gyors válaszodat!
Még az érdekel, hogy 60 felett milyen kedvezmények vannak belépőkre ill. helyi, akár távolsági utazásra és hogyan vehető igénybe?
Köszönöm: Erzsi
#320 - Máté Erzsébet - 2017.07.02. - 17:14
Kedves LACI!

Sajnos már 1-2 éve nem elérhető az ilyen Párizs környéki jegyek árának a lekeresése, ezért pontosan nem tudom megmondani, de nem lehet egy nagy összeg. Továbbá érvényesek a különböző 1-2-es zónás bérletek onnan, azok birtokában nem kell vonatjegyet venni.


Kedves ERZSI!

Nincsenek ilyen kedvezmények.
#321 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.02. - 20:48
Kedves Tibcsi!
A barcelonai és a bécsi utazásunk után most a párizsihoz kérnék segítséget. Holnap este (2017.07.07.) 20.45-kor érkezünk az AirFrance járatával a CDG reptérre. A szállásunk címe: Hotel Moderne, 21 Rue du Général Leclerc, Issy-les-Moulineaux, 92130. A kérdésem, hogy taxival ez kb. mennyi idő/távolság a reptérről, illetve hogy ez mennyibe kerül? Négyen utazunk, és azt hallottam hogy a párizsi taxikban max. 3 utas utazhat. Ez igaz? Igaz a reptérről a városba közlekedő taxikra is? Mekkora az eltérés az árakban a hivatalos taxi társaságok ill. egyéb taxisok között? Egyáltalán: mi a hivatalos taxi társaság Párizsban? A taxin kívül milyen egyéb gyors, és kedvező árú eljutást javasolsz az említett szálláshelyre? Válaszodat előre is köszönöm! Üdv: Kata

#322 - Kata - 2017.07.06. - 10:17
Kedves Kata!

Meghatározott árak vannak: 55 EUR a Szajna déli partjára, és 50 EUR a Szajna északi partjára. Azonban ez a szállás már a párizsi körgyűrűn kívül van, tehát magasabb lehet az ár, akár jelentősen, érdemes érdeklődni beszállás előtt. Az út így este, kis forgalomban, kb. 35-45 perc. Vannak olyan nagyobb taxik, amik elvisznek 4 embert is, maximum várni kell a következőre.
A hivatalos taxik tetején ott van, hogy Taxi Parisien, mutatja az árat, kinn van az autón a taxi regisztrációs száma.
Tömegközlekedéssel eljutás: RER B-vel Saint-Michel Notre-Dame állomásig, onnan 4-es metróval Montparnasse-Bienvenue állomásig, onnan pedig 12-es metróval Corentin-Celton állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/URMtBWynexK2
Az út kb. 60-70 perc.
#323 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.06. - 14:10
Nagyon köszönöm a segítséget! :)
#324 - kata - 2017.07.07. - 08:42
Kedves Tibcsi!aug 2án érkezünk CDG reptérre ,szállásunk itt lesz:
ATN Hôtel
21, rue d'Athènes, 9th arr., Paris, A kérdésem hogy tudunk bejutni a reptérről.Gondolom RER a leggyorsabb megoldás,melyik megállónál szálljunk le?hogyan tovább? 5 napra megyünk.Paris Visite kártyára gondoltunk a leírásod alapján az érné meg nekünk.Azt a reptéren gondolom tudunk venni.köszönöm a választ előre is.
#325 - Bea - 2017.07.08. - 10:09
Kedves Bea!

Eljtuás: RER B-vel Gare du Nordig, a Gare du Nord állomás össze van kötve a Magenta állomással, Magentától RER E-vel Haussman-Saint-Lazare állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/VDyBiAieFHR2
Igen, minden típusú tömegközlekedési jegy megvehető a reptéren, a RER-állomásnál.
#326 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.08. - 15:36
Köszönöm a választ
#327 - Bea - 2017.07.09. - 16:35
Kedves Tibi!

Kislányommal (14)utazom jövő héten Párizsba. Egyik napon Disneyland a program, kérdésem az lenne, hogy a szállásunkról (Rue Eugene Carriere) pontosan hogyan és milyen jegyekkel jutunk el oda.
Nagyon szépen köszönöm a válaszod előre is.

Isabell
#328 - Isabell - 2017.07.10. - 10:48
Szia! Tudnál nekem segíteni, hogy a Charles de Gaulleról hogyan tudok legegyszerűbben Saint Jean Pied de Portba jutni, ha keddi napon száll le a gépem dél körül? Próbáltam a tgv és egyéb vonatokat megnézni, de nem igazán tudtam kiigazodni rajta. Köszi előre is, üdv Fatime
#329 - Fatime - 2017.07.10. - 13:36
Sziasztok!

ISABELL: A közeli Lamarck - Caulaincourt metróállomástól 12-es metróval Saint-Lazare állomásig, ami össze van kötve a RER A Auber állomásával. Onnan RER A-val (RER A4) Marne la Vallé Chessy végállomásig a megfelelő, és 1 irányon belül, az irányon belüli elágazást is figyelembe véve is megfelelő irányba. RER-jegy kell Marne la Vallé Chessyig, amivel már előtte a metrón is utazhattok, vagy lehet lesz valamilyen 1-5-ös zónás napi, vagy hetijegyetek, vagy hétvégi ifjúsági napijegy, amennyiben megérné, akkor az érvényes lesz.


FATIME: A reptér vasútállomásától Biarritz vagy Bayonne állomásig (általában Bordeaux-i átszállással), Biarritztól vagy Bayonnetól pedig helyi vonattal.
Biarritzig vagy Bayonneig a menetrend lekereshető itt: https://uk.voyages-sncf.com/en/#/
Bayonne - Saint-Jean-Pied-De-Port menetrend pedig itt: https://en.voyages-sncf.com/en/train/timetables/bayonne/saint-jean-pied-de-port
#330 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.10. - 15:56
Sziasztok!
Tud valaki segíteni abban a kérdésben, hogy Párizs 17,18, 20 kerülete, Nation, Buzval metró megálló környéke mennyire biztonságos, jó környék?
#331 - SzaboBeata - 2017.07.12. - 08:47
Szia!

A 20. kerület jó, valamint a Nation és Buzenval (gondolom arra gondolsz, olyan hogy Buzval nincs) megálló környéke jó, a 17. és 18. kevésbé tartozik a jó részek közé, de szállás, illetve környékfüggő a kerületen belül.
#332 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.12. - 17:39
Kedves Tibcsi!
Köszönöm gyors válaszod! Alesia és kínai negyedről is leírnád a véleményed?
Gyerekkel mennék, így nagyon körültekintőnek kell lennem, hogy hol nézek szállást, ahol mondjuk sötétedés után is nyugodtan hazasétálhatunk és azért megfizethető.
Köszönöm a segítséget
#333 - SzaboBeata - 2017.07.13. - 12:27
Kedves Beáta!

Chinatown, Alesia környéke szintén jó környék. De negyedeken belül is függ a pontos helytől, tehát elsősorban a szállás környéke a mérvadó, ami azért ki szokott derülni a korábban megszálltak értékeléseiből. Továbbá, Párizsban nagyon kevés a rossz környék, ami magában a városban van.
#334 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.14. - 02:03
Sziasztok! Mivel ügyesen lekéstük a transzfer buszt Párizsból, megmaradt 2 db Beauvais-Párizs buszjegyünk, amit olcsóbban eladnék. A jegyek 2018. április végéig felhasználhatók bármilyen irányba 2 útra vagy személyre. Akit érdekel, kérem keressen. 29 Euro helyett 20 Euro vagy 6200 Ft a két db. 30/218-0837 Attila
#335 - Attila - 2017.07.17. - 09:32
Sziasztok!
Két kérdésem lenne SOS. A CDG reptér 2. terminálon lehet-e venni/készíttetni a fényképes heti bérletet (Pass Navigo Decouverte), illetve a 2. hétre is meg kell-e fizetni az 5 euro kártyadíjat a 22,15-ön felül megint? Köszönöm
#336 - Takács Gabriella - 2017.07.18. - 00:41
Szia!

Igen, ill. nem :)
#337 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.18. - 02:05
Szia Tibor!
Érdeklődnék, hogy a Pass Navigo Decouverte heti bérletre nekem kell fényképet vinnem vagy ott csinálják és benne van az 5 euro kártyadíjban? Előre is köszönöm!
#338 - Gyula - 2017.07.26. - 20:27
Szia!

Neked kell vinni (vagy ott automatában csináltatni) egy 25 mm széles, 30 mm magas igazolványképet, de ez azért nem útlevélbe lesz, tehát akár nyomtatva, és méretre vágva is jó.
#339 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.28. - 03:11
Kedves Tibor!
Szeretnénk kérdezni, hogy a Passe Navigo heti bérlettel minden régióba tudunk-e közlekedni, vagyis a CDG reptérre és Versailles felé is érvényes-e?
További kérdésem, hogy ICON kártyával illetve 26 éven aluliaknak ingyenes múzeumoknál is sorba kell -e állni a pénztárnál?
Köszi előre is. Kata
#340 - Szalay Katalin - 2017.07.28. - 15:34
Kedves Kata!

Ami zónarendszerbe tartozik (1-5-ös zóna), RER megy oda, vagy elővárosi vonat, oda mint tudtok közlekedni, pl. Orly, CDG reptér, Versailles, Disneyland, Fontainebleau, Párizs környéki elővárosok, stb.
26 éven alul, de 18 éven felül, igen, általában sorba kell állni ingyen jegyért.
ICOM: nincs információm, hogy sorba kell--e állni.
#341 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.28. - 16:13
Kedves Tibor!
Köszönöm a választ. Tehát akkor Auvers sur Oise-be is tudunk ezzel a bérlettel menni?
Köszi. Kata
#342 - Szalay Katalin - 2017.07.28. - 19:22
Kedves Kata!

Igen, vonattal, az is még az 5-ös zónába tartozik.
#343 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.28. - 20:19
Kedves Tibor!
Nagyon köszönöm az információkat.
Kata
#344 - Szalay Katalin - 2017.07.28. - 21:24
Kedves Tibor! A Paris-Beauvais reptérről Uber taxival nem lehet bejutni a városba? Igen későn fogunk érkezni, és a végállomás még 16 perces séta a szállástól. Köszönöm a választ előre is!
Anikó
#345 - Anikó - 2017.08.18. - 09:51
Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás

Hozzászólások (2008) | Hozzászólások (2009) | Hozzászólások (2010) | Hozzászólások (2011) | Hozzászólások (2012) | Hozzászólások (2013) | Hozzászólások (2014) | Hozzászólások (2015) |