Prága - Kezdőlap

Utazás nyaralás info » Prága » Kezdőlap

Prága utazás nyaralás info, szállás, nevezetességek

Prága

Az utazás nyaralás info Prága oldala részletesen, fényképekkel mutatja be a csodálatosan szép, és hangulatos, megszámlalhatatlanul sok történelmi nevezetességet kínáló Prágát, ahol ráadásul utazásunkat a legkiválóbb cseh sörökkel dobhatjuk fel. 5 oldalon mutatjuk be a cseh főváros mintegy 27 leghíresebb, és legérdekesebb nevezetességét- A prágai vár kalauza külön részben olvasható: a várnegyed általános bemutatása, és legérdekesebb, legszebb nevezetességeinek, és helyeinek leírása. Prága minden nevezetességénél feltüntetésre kerül, hogy milyen tömegközlekedési eszközökkel lehet oda eljutni, megtudhatók az adott látványosságok nyitva tartásai, és belépőjegy árai. A Prágába utazók hasznos utazási tanácsokat is olvashatnak Prága közlekedéséről, időjárásáról, és néhány fontos dologról, amiket jó, ha tudnak a Prágába látogató utazók. A kisebb vagy nagyobb gyerekekkel utazóknak érdemes lehet beleolvasni a Prága gyerekkel cikkünkbe, amelybe a gyermekek számára is nagy élményt nyújtó látnivalókat, gyerekprogramokat, játszótereket gyűjtöttük össze.

Prágai szállás foglalására is lehetőség van az oldalról kiindulva, mégpedig a legjobb árakon, és a legnagyobb választékban. Tájékozódáshoz hasznos lehet az oldalon elérhető Prága térkép is, ahol a város, az oldalon bemutatott nevezetességeit is feltüntettük. Autóval útnak indulóknak pedig az autós útvonaltervező lehet segítségükre, mellyel Magyarországról Csehországba, és Csehországon belüli útvonalak is tervezhetők. Akik a városnézés után éjszaka szórakozni is szeretnének, azok az Éjszakai élet rovatban olvashatnak Prága legjobb szórakozóhelyeiről. A Vélemények Prágáról rovatban a Prágát korábban meglátogatók véleményei, élményei, beszámolói olvashatók. Az ön beszámolója, véleménye is felkerülhet a városról, ha kitölti az ottani űrlapot. Prágából remek kirándulások tehetők Csehország egyéb festői tájaira. A Prágán kívüli nevezetességek közül pedig Karlovy Varyt mutatjuk be.Legújabb hozzászólások a Prága info aloldalain

Szia!
Köszönöm a tanácsokat! Az Opatov P+R-ben tettük le az autót. Napijeggyel jártuk be a várost, abszolút könnyen lehet tájékozódni és használni a metrót, villamost. Jó volt néha megpihenni és mégis haladni és nézelődni...
Sajnos a Petrinre nem jutottuk fel, a felvonó nem működik.
Péter - 2015.07.26 - 17:25 - Útikalauz, közlekedés, tanácsok
Szia!

Olcsó P+R parkolók (10 Czk/nap) a következő helyeken, a következő metró/vasútállomásoknál, és központibb külvárosi helyeken vannak: Béchovice, Cerny most, Holesovice, Hostivar, Chodov, Ladvi, Letnany, Nove Butovice, Opatov, Palmovka, Radotin, Rajská Zahrada, Skalka, Zlicín.

A látnivalók könnyedén bejárhatók a belvárosban. A folyó bal partján van a vár (villamossal), és a kisoldal, valamint a Petrin (siklóval érhető el), majd (vagy előtte) a Károly-hídon átmenve gyalog bejárhatók a belvárosi látnivalók. A látnivalók egymáshoz való elhelyezkedése látszik a Prága térkép menüpontban:
http://utazas-nyaralas.info/praga/praga-terkep.html
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.24 - 09:55 - Útikalauz, közlekedés, tanácsok
Gyönyörű város, rengeteg látnivalóval! Mi egy hete érkeztünk a férjemmel és szinte már mindent végigjártunk de nem tudjuk megunni! Ha valaki eljön ide, érdemes megnézni Loket várát ami 12 km-re van a várostól illetve Marianske Lazne-t ami ugyanilyen csodálatos csak kicsit szellősebb mert nagyobb területen fekszik.
Mi két napig bolyongtunk a városban és már teljesen lemondtunk arról, hogy itt fürödni is fogunk mire felfedeztük a lehetőséget!
Az Erzsébet fürdő oldalsó bejáratánál kell bemenni, Swiming Pool-ként van jelölve. 3 órára 210 korona a felnőtt belépőjegy ( ez a max idő) , fedett uszoda de kb. 30 fokos a vize. Ezen kívül van két, kb. 35 fokos beleülős, dögönyözős, jaccuzis medence is valamint kétféle szauna amit használhatunk a jegy áráért! Csúcsszuper! Na és mindez, tiszta kultúrált környezetben ahol még nagy tómeg sincs ( mások még lehet, hogy nem fedezték fel ! )
Jó pihenést kívánok mindenkinek aki erre jár!
Budai Judit - 2015.07.24 - 09:41 - Karlovy Vary
Sziasztok!
Ceske Budejovicze felől tervezzük az érkezést autóval Prágába. Szeretnénk egy kedvező árú P+R parkolóban letenni a kocsit és onnan tömegközlekedéssel bejutni a városba. Tudtok ajánlani ilyen lehetőséget és útvonalat onnan a belvárosba? Kb. 9-ra érünk oda és estefelé távoznánk. Két felnőtt, két nagyobbacska gyerek. Kaphatok egy itinert a látnivalókról? Esetleg étkezési tipp?
Köszönöm szépen! Péter
Péter - 2015.07.20 - 19:39 - Útikalauz, közlekedés, tanácsok
A fényképes igazolvány mellett PIT-card, vagy Opencard kell hozzá, amit meg kell igényelni, és igazolványkép is szükséges hozzá, kényelmetlenségei miatt turistáknak nem éri meg, de egy kinti jegypénztárban kell érdeklődni erről. Azt hiszem, az ára 30 Czk.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.18 - 17:43 - Prága látnivalók, nevezetességek I.