Prága - Kezdőlap

Utazás nyaralás info » Prága » Kezdőlap

Prága utazás nyaralás info, szállás, nevezetességek

Prága

Az utazás nyaralás info Prága oldala részletesen, fényképekkel mutatja be a csodálatosan szép, és hangulatos, megszámlalhatatlanul sok történelmi nevezetességet kínáló Prágát, ahol ráadásul utazásunkat a legkiválóbb cseh sörökkel dobhatjuk fel. 5 oldalon mutatjuk be a cseh főváros mintegy 27 leghíresebb, és legérdekesebb nevezetességét- A prágai vár kalauza külön részben olvasható: a várnegyed általános bemutatása, és legérdekesebb, legszebb nevezetességeinek, és helyeinek leírása. Prága minden nevezetességénél feltüntetésre kerül, hogy milyen tömegközlekedési eszközökkel lehet oda eljutni, megtudhatók az adott látványosságok nyitva tartásai, és belépőjegy árai. A Prágába utazók hasznos utazási tanácsokat is olvashatnak Prága közlekedéséről, időjárásáról, és néhány fontos dologról, amiket jó, ha tudnak a Prágába látogató utazók. A kisebb vagy nagyobb gyerekekkel utazóknak érdemes lehet beleolvasni a Prága gyerekkel cikkünkbe, amelybe a gyermekek számára is nagy élményt nyújtó látnivalókat, gyerekprogramokat, játszótereket gyűjtöttük össze.

Prágai szállás foglalására is lehetőség van az oldalról kiindulva, mégpedig a legjobb árakon, és a legnagyobb választékban. Tájékozódáshoz hasznos lehet az oldalon elérhető Prága térkép is, ahol a város, az oldalon bemutatott nevezetességeit is feltüntettük. Autóval útnak indulóknak pedig az autós útvonaltervező lehet segítségükre, mellyel Magyarországról Csehországba, és Csehországon belüli útvonalak is tervezhetők. Akik a városnézés után éjszaka szórakozni is szeretnének, azok az Éjszakai élet rovatban olvashatnak Prága legjobb szórakozóhelyeiről. A Vélemények Prágáról rovatban a Prágát korábban meglátogatók véleményei, élményei, beszámolói olvashatók. Az ön beszámolója, véleménye is felkerülhet a városról, ha kitölti az ottani űrlapot. Prágából remek kirándulások tehetők Csehország egyéb festői tájaira. A Prágán kívüli nevezetességek közül pedig Karlovy Varyt mutatjuk be.Legújabb hozzászólások a Prága info aloldalain

Még a mai napunkhoz annyit, hogy szép időben kellemes időtöltés a vízből, vízibicikliről nézni és fényképezni a várost: a Nemzeti Színház közeléből, a Masarykovo rakpartról megközelíthető szigeten lehet 200 kc/óra áron bérelni. A Légii híd alatti sziget kényelmesen megkerülhető 3/4 óra alatt.
K. Ibolya - 2014.04.19 - 18:10 - Prága látnivalók, nevezetességek I.
Most vagyunk Prágában, autóval jöttünk Pozsony felől, a zötyögős részt leszámítva teljesen jó az út. A belvárosi parkolás drága, de megoldható: parkolóházban a Nemzeti Színház alatt a a 8. óra után már 20 kc/óra, amúgy 1-8. óráig 50 kc/óra. Vasárnap ingyenes csak a fehér sávval felfestett parkolóhelyeken, a kék színűbe nem szabad beállni. A fehér sávos parkolóhelyeknél időkorlát van, a Nemzeti Színháznál hat óra, máshol esetleg kettő. Óránként 30-40 korona ezeken a helyeken a parkolás. A parkolóházban tehát egy nap 720, kettő nap 1200, 3 nap 1680 kc, ezt lefényképeztük, onnan írom az adatokat.
A fórumban olvastam a Havelskán lévő önkiszolgáló étteremről, ma kipróbáltuk. Hát... A gyors haladás miatt nem egyértelmű, hogy mi mennyibe kerül, az árak köret nélkül vannak, szóval nehéz menet közben kalkulálni, hogy az öttagú családdal hol tartunk, így többet fizettünk, mint bárhol az eddigi helyeken, ahol ettünk. Mi inkább eldugott helyeken lévő vendéglőket javasolnánk, lehet, hogy első ránézésre többe kerül, mondjuk főételek 130 kc-től, de mégiscsak étterem és nem menza.
Ugyan nem prágai ínyencség, de felfedeztünk a Vencel téren egy olasz sajtboltot a jobb oldalon, ha szemben állunk a Nemzeti Múzeummal, finom sajtokkal és elfogadható árakkal. Betévedtünk a belvárosban a Julius Meinl csemegeboltba is, ahol szintén mindenféle drága finomság van, a kóstolás miatt már megérte bemenni.
Az U Medvidku sörfőzde-étteremben lehet helyben készült palackozott sört venni, ami a világ legerősebb söre, tizenvalahány fokos.
Családoknak üzenem még, hogy bár a belépőjegyek többnyire nem olcsók, a családi jegy, ha van, kifejezetten kedvező, így pl. a várban a kisebbik túra 500 kc volt ötünknek összesen, ez a jegy akár két napig is használható és négy nevezetességre szól. Érdemes reggel időben odaérni, még nincs tömeg.
Egyébként a booking-on foglalva a Hotel Bologna ötágyas, egyszerű szobája kb. 500 € volt három éjszakára büféreggelivel. Ez a szálloda pár percre van az Óvárosi tértől.
K. Ibolya - 2014.04.19 - 14:45 - Útikalauz, közlekedés, tanácsok
Kedves Marika,
ez nem olyan fürdő, mint Sárvár vagy Hajdúszoboszló. Nyilvános pancsolós gyógyvizes fürdési lehetőség nincs. Fürdőkúrát orvosi rendelvényre lehet felvenni. Egyre több szállodában van lehetőség a gyógyvíz fürdőkúra szerű használatára. (Ott van orvos is.) A gyógyvizet belsőleg is alkalmazzák (főként emésztőszervi megbetegedések, epeproblémák gyógyítására). A források vize az ivókutakon szabadon megkóstolható.
Remélem, segítettem az információval.

Csabának és Róbertnek üzenem, hogy a város üzemeltet egy kifejezetten turista buszok számára fenntartott parkolót, ahol a busz fizetség fejében állhat, a turistákat pedig a város üzemeltetésében lévő ingázó busz ingyenesen beviszi a Hotel Pupphoz és megbeszélt időben vissza is viszi a parkolóba. Ez egy kényelmesebb lehetőség, mint a buszpályaudvari.
Hegedűs Judit - 2014.04.17 - 12:56 - Karlovy Vary
Kedves Tibcsi, a 240-es hsz-hez:
Alakul az autopalya, messze nem olyan rossz, mint par eve. 6 ora kenyelmesen (Bp-rol), ketszer kavezva. (Hatha segitseg ez valakinek.) :) Udv.!
K. Anita - 2014.04.14 - 13:04 - Útikalauz, közlekedés, tanácsok
Sziasztok! Először is köszönet az oldalért, tényleg hasznos! Mi is a nyáron készülünk Prágába és szintén a Hotel Juno-ba a kuponos megoldással. Kedves Edina, miket olvastál róla, én nem találtam semmit. De valószínűleg nem voltam elég körültekintő.
Ezen kívül engem is az érdekelne, hogy van-e olyan konkrét kajálda, vendéglő, ami ízben és árban egyaránt jó, és nem számolnak fel mindenféle váratlan pluszköltséget.
Köszönöm a válaszokat!
Dina - 2014.04.09 - 22:39 - Prága látnivalók, nevezetességek I.