Prága - Térkép

Prága interaktív térképe, és műholdképe

Prága

Az alábbi interaktív Prága térképpel, és műholdképpel egész Prága bejárható "virtuálisan". A térkép, és a műholdkép is városszinttől utcaszintig nagyítható. A kék tűkkel a következő prágai nevezetességek kerültek kiemelésre:

Arany utca, Cseh Nemzeti Múzeum, Daliborka torony, Ferencesek kertje, Hradzsin tér, Kampa, Károly-híd, Kisoldal, Középkori kínzóeszközök múzeuma, Laterna Magika, Lőportorony, Loreta, Malostranské námesti (a Kisoldal központja), Mihulka lőportorony, Óvárosi hídtorony, Óvárosi tér, Petrin kilátó, Reprezentációs ház, Szexuális segédeszközök múzeuma, Szt. György Bazilika, Szt. Vitus székesegyház, Táncoló ház, Újvilág, Vencel tér.

A térkép bal felső sarkában lévő, jobbra mutató nyilat, és mellette egy négyzetet ábrázoló gombra kattintva előjön, hogy a térképen milyen nevezetességek kerültek feltüntetésre, és az adott nevezetességre kattintva a térkép odaugrik. A megnyílt lista nem mutatja még meg az összes a térképen feltüntetett nevezetességet, az ..."x további" linkre kell kattintani. A megnyílt nevezetesség lista ugyanoda, a bal felső sarokba kattintva bezárható, így nem takarja el a térkép bal szélét.


A Prága térkép használata:

Csak vigyük rá a kurzort a térképre, és a megjelenő kéz ábra segítségével a Prága térképen balra, jobbra, fel, és le mozoghatunk.

Zoomolás, nagyítás, kicsinyítés a Prága térképen

Utcaszintig zoomolhatunk a térképen, és a műholdképen is. A bal alsó sarokban található + gomb megnyomásával a térkép nagyobb, és részletesebb lesz, városszintről utcaszintre zoomolhatunk, míg a - gomb használata esetén a Prága térkép kevésbé részletes, de nagyobb területet átfogó lesz, kicsínyithetünk ország- vagy tartományszintre. Ha kétszer kattintunk a térképen, akkor az adott területet kijelöljük középpontnak. Ez segíti a pontos közelítést.

Prága nevezetességei a térképen

A Prága látnivalók, nevezetességek oldalakon bemutatott látnivalók fel vannak tüntetve a térképen, kék, tűt formázó ábrákkal. Csak kattintsunk rájuk.

Műholdfelvétel Prágáról

Ha a térkép helyett Prága műholdfelvételét szeretnénk nézegetni, kattintsunk a bal felső sarokban lévő jobbra mutató nyilat és négyzetet ábrázoló gombra, majd a megnyíló ablakban a bal alsó sarokban elhelyezett képes gombra., a térképhez való visszalépéshez pedig ugyanide.