Róma utazás nyaralás info

Utazás nyaralás info » Róma » Kezdőlap

Róma útikalauz, szállás, térkép, látnivalók

Róma látnivalók

Római tömegközlekedés

RómaAz utazás nyaralás info Róma oldalán részletes információkat tudhatnak meg az Olaszország fővárosába, Rómába turisztikai, vagy egyéb céllal készülő utazók, illetve az "örök város" iránt érdeklődök. A több ezer év alatt számos csodálatos templommal, szoborral, műkinccsel, épülettel, palotával, kerttel, szökőkúttal, és piazzával gazdagodott csoda látnivalói, és nevezetességei részletes, fényképes bemutatásra kerülnek, az egyes látványosságoknál eljutási, és rendszeresen aktualizált belépőjegy, és nyitva tartási információk is olvashatók. A különböző római látnivalókhoz való eljutást Róma térképe is segíti. Az interaktív térképen Róma legfontosabb nevezetességei kerültek feltüntetésre. A római látnivalók legoptimálisabb bejárását, és még számos hasznos tippet a Róma útiterv menüpontban lehet olvasni.

Róma térkép

Római szállás

Róma, Trevi-kútA Rómába készülőknek hasznos lehet az útikalauz, közlekedés szekció, ahol információk olvashatók a római közlekedéssel, időjárással, ill. különböző kedvezményekkel kapcsolatban, valamint megtalálható Róma metró- és közlekedési térképe is. Az autóval útnak indulókat az autós útvonaltervező segítheti. Olcsó római szálloda, apartman, vagy egyéb szállás találásában pedig a Róma szállás aloldal lehet segítségre. Akik Rómában vásárolni is szeretnének, a város népszerű üzletei, bevásárlónegyedei, piacai iránt érdeklődnek, azok a Vásárlás Rómában oldalon találnak válogatást, míg akik a római gasztronómia, és remek, vagy netán olcsó római éttermek iránt, azok a Róma éttermek rovatban olvashatnak erről. Akiket Rómán kívül Olaszország egyéb városai, nevezetességei, ill. nyaralóhelyei és érdekelnek, azoknak érdemes megtekinteni külön Olaszország oldalunkat is.

Római éttermek, kávézók

Római vásárlás

Róma szállás

Szállások Rómában: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.Legújabb hozzászólások a Róma info aloldalain

Kedves Hajni!

Nagy álmom teljesül, hogy kijutok Rómába a férjemmel (a gyerekek születése óta először kettesben). Sajnos csak 3 napot töltünk ott. Olvastam, hogy van egy 3 napos programterved, amit én is szívesen vennék.

Javaslod, hogy október 27-én kimenjünk a Vatikánba?

Előre is köszönöm a válaszod!
(te.kis.te@gmal.com)
Rita - 2017.08.22 - 22:17 - Róma látnivalói, nevezetességei I.
#212 Zsolt
Emailt küldtem.
RP -t nem javaslom nektek, mert a fiatoknak szinte minden ingyen van, de az ingyenes jegy miatt is sorba kellene állni hiába is volna nektek.
Egyébként hosszú sor a Colosseumnál szokott lenni, de ez kikerülhető, ha a Palatinusnál kezdtek, ott vesztek belépőt. A jegy érvényes Palatinusra, Forumra, Colosseumba.
RP Vatikánba nem érvényes, így ha a múzeumokba szeretnétek menni, akkor ajánlom online megvenni a jegyeket.
Bazilika ingyenes, a biztonsági ellenőrzés miatt muszáj sorba állni, de gyorsan halad.
Közlekedésre vegyetek 72H bérletet, és a maradék 24 órára vagy 24H bérletet vagy akár vonaljegy is elegendő lehet. Van 10 db-os gyűjtőjegy is.

Jó utat!
Hajni - 2017.08.22 - 20:37 - Róma látnivalói, nevezetességei I.
Szia Hajni. A párommal és a 14 éves fiúnkkal hármasban megyünk Rómába aug 28 tól szept 1 ig.Három napos tervet szeretnénk kérni.Javaslod a RómaPass kártyát?Előre is köszi a segítséget.
zsozsokovi@gmail.com

Üdv Zsolt
Zsolt - 2017.08.21 - 23:35 - Róma látnivalói, nevezetességei I.
#396 Erika
Ez a szálláshely közel van a Termini-hez (Róma nagy közlekedési csomópontja, ide érkeznek a reptéri buszok is)
700 méter gyalog.
https://goo.gl/maps/ZTuqyjE2J762

Közlekedésre érdemes bérletet venni vagy RomaPass-t, ezzel ingyenes a közlekedés. 48 és 72 órás is van. Előbbi 1, a 72 órás 2 ingyenes belépővel.
Colossem-Forum-Palatinus egy jeggyel látogatható, egy ingyenesség használható fel vele.
Fontos, hogy a két ingyenes belépő egymás utáni helyen használható fel, érdemes a drágább helyekre bemenni vele.
Vatikánba nem érvényes, az már másik állam!
Bazilika ingyenes, de sorba kell állni a biztonsági ellenőrzés miatt. Ruházatra ügyeljetek, vállak, térdek nem lehetnek kint.
Vatikáni múzeumokba javasolt az online jegyelővétel, hogy a hosszú sort elkerüljétek.


Hajni - 2017.08.20 - 20:35 - Közlekedés Rómában, római útikalauz
Kedves Hajni, szallasunk The place in Rome-ban lesz, ahogy neztem az kintebb van a belvárostol. Erdemes megvennunk igy roma Passot? Jol ertelmeztem h azzal igy tomegkozlekedes ingyen van kiveve repter ill bemehetek vele pl angyalvar ill Colosseum. Mivel colosseum kombi jegy igy masik 2re (Forum, Palatine)is ervenyes meg v ilyen esetben nem? Vatikanba is megyunk, de oda online elore veszek jegyet. Itt jelent vmit sorba allasnal h roma pass is van? Koszi a segitseget. Szep napot Erika
Erika - 2017.08.20 - 08:51 - Közlekedés Rómában, római útikalauz