Róma utazás, nevezetességek I.

Utazás nyaralás info » Róma » Róma látnivalók I.

Róma útikalauza, látnivalók, időtöltés I.

Vatikán, Szt. Péter Bazilika | Colosseum | Forum Romanum | Trevi-kút | Spanyol lépcső | Hozzászólások

Róma

Vatikán, Szt. Péter Bazilika..

A Vatikán az egyik a világ kevés enklávéja (egy ország, amelyet teljes egészében egy másik ország területén helyezkedik el) közül. Ez az 1929 óta létező ország 44 hektáros területével, 842 lakosával világ legkisebb országának számít. Az apró ország fő látványossága a Szent Péter-tér, és bazilikája, a Szent Péter-bazilika, a Sixtus-kápolna, és persze a 14 csodálatos vatikáni múzeum.

A Basilica di San Pietro in Vaticano, azaz a Szent Péter Bazilika egyike Róma négy nagy bazilikájának. A reneszánsz stílusú bazilika 1506-1626 között épült. A bazilika a Vatikán legkiemelkedőbb épülete, és kupolája uralja Róma látképét. A bazilika méretei elképesztők, szinte leírhatatlanok, de azért megpróbáljuk megtenni. 1989-ig ez volt a világ legnagyobb katolikus temploma, amikor is Elefántcsontpart fővárosában, Yamoussoukroban található bazilika megelőzte. Területe 15160 m2 (2,3 hektár), és kapacitása több, mint 60 ezer fő, tehát elférne benne pl. Veszprém lakossága! Hossza 211 méter, legnagyobb szélessége 186 méter, legnagyobb magassága pedig 132 méter. A templomban található számos jelentős művészeti alkotás között mindenképpen kiemelendő Michelangelo Piétája, amely a művész egyetlen szignált alkotása. Rögtön a bejárat után, jobbra látható. A Szt. Péter Bazilika Michelangelo tervezte csodálatos kupolájába lifttel, majd pedig 320 lépcsőfok megmászásával fel lehet jutni, ahonnan csodás kilátás nyílik Rómára. A túra közben a bazilika mennyezetét közelről megtekinthetjük.

Ha az Aventinus-dombon sétálunk, ne felejtsük el a Szent Péter-bazilikát "Róma kulcslyukán" keresztül is megnézni, érdekes, emlékezetes, különleges élmény. A híres kulcslyuk a római Máltai Lovagrend kapuján van, a Piazza dei Cavalieri di Malta címen.

Szent Péter Bazilika, Vatikán, Róma

Szent Péter bazilika, Vatikán

Szt. Péter Bazilika képek: Pensiero, John Maschak

A Szt. Péter tér, ahol a bazilika fekszik, a munkálatok 1657-es kezdése után 1667-re készült el, Gian Lorenzo Bernini tervei alapján. A tervezésnél az volt a fő szempont, hogy a pápa miséit a lehető legnagyobb számú ember tudja figyelemmel kísérni. A tér az optikai csalódáskeltés mesterfokát is képviseli: a dómhoz közeledve úgy tűnik, mintha az távolodna, továbbá a tér ugyan kör alakúnak tűnik, de valójában elipszis, ill. még számos hasonló jelenséggel lehet itt találkozni. A tér közepén található egyiptomi obeliszk 1586 óta áll itt. A 25,5 méter magas obeliszk egyébként már 4400 éves, ezalatt háromszor költöztették.

A Vatikán múzeumai a római katolikus egyház pazar gyűjteményét mutatják be. Főbejáratuk a Viale del Vaticanón található. A múzeumokat a 16. században alapították. 2013-ben 5,5 millió látogatóval a világ 5. leglátogatottabb múzeuma. A múzeumokat, és a több, mint 50 ezer műtárgyat megtekintve az embernek páratlan élményben lehet része. Hogy a számos műtárgy között el lehessen igazodni, és a turisták meg tudják tekinteni a legjelentősebbeket, többet, vagy kevesebbet, érdeklődésük függvényében, rövid és hosszú út is van, melyek táblákkal vannak jelölve. Az első másfél, míg az utolsó öt órás, és mindegyik út a Sixtus-kápolnába vezet. A belépő igencsak megéri az árát: 14 múzeum, és szintén 14 palota / lakóház tekinthető meg. Kiemelendő, többek között a a művészeti galéria, olyan művészek munkáival, mint Raffaello, Leonardo, Caravaggio, vagy Bernini. A Museo Pio Clementino a világ legnagyobb ókori gyűjteményét tartalmazza, görög, és római remekekkel.

A rövid vagy hosszú Vatikáni múzeumokba tett út végén a látogatók a Sixtus-kápolnába, utána pedig a Szt. Péter bazilika elé érkeznek. A kápolna 1473-1481 között épült. A 19. század óta a pápaválasztó konklávé helyszíne. A Sixtus-kápolna 1508-1512 között, Michelangelo által készített, 540 m2területű freskója a világ egyik leglenyűgözőbb képzőművészeti alkotása, és a világ legnagyobb freskója. A kápolna festményei: Ádám és Éva, A teremtés, Noé áldozata, a vízözön és Noé részegsége, Az utolsó ítélet, Szibillák és próféták, Az utolsó ítélet, Az Ószövetség megváltás jelenetei, Jézus életének jeleneti, A kulcsok átadása Szent Péternek, Mózes életének jelenetei, és Boticelli: a lázadók megmentése. Olyan művészek közreműködésével készült a remekmű, mint Michelangelo, Boticelli, Perugnino vagy Pinturicchino.

Sixtus-kápolna

Michelangelo: A teremtés, Sixtus-kápolna

Tippek:

  • Online jegyet a Vatikáni múzeumokba, és a Sixtus-kápolnába itt lehet venni, a linken az 'Admission Tickets'-re kattintva. Online jegy birtoklásával nem kell sorban állni.
  • A tömeg, a sorok leginkább hétköznap, 11-15 óra körül kerülhetők el, valamint a múzeumi túrára érdemes nyitásra, vagy nyitás előtt érkezni. Elviselhetetlen a tömeg az ingyenes vasárnapokon, és amikor a Pápa a városban tartózkodik.
  • Szoknyában, fedetlen vállakkal a templomokba (székesegyház, Sixtus-kápolna) nem lehet belépni.

Eljutás: Metró: A vonal: Ottaviano állomás. Busz: Terminitől: 64. A Colosseumtól: 5 perc gyaloglás a Piazza Venezia felé, majd 64-es busz. A Trasteverétől: 23-as busz. Térképen a Róma térkép menüpontban látszik, Róma többi látnivalójával együtt.

Belépőjegyek (2015):
Szt. Péter Bazilika: Ingyenes. A kupola belépőköteles: csak lépcsőn (551 lépcső) 5 Euró, lifttel+lépcsőn (320 lépcső) 7 Euró.

Vatikáni múzeumok, és a Sixtus-kápolna (egy jeggyel mind látogatható): 16 Euró. 26 éven aluli diákok részére 8 Euró. 6 éven aluliak számára ingyenes. Minden hónap utolsó vasárnapján, és szeptember 27.-én ingyenes. Elővételben online itt megvehető, a linken az 'Admission Tickets'-re kattintva.

Nyitva tartási idők:
Szt. Péter Bazilika: 07:00-18:30 (áprilistól szeptemberig: 19:00-ig). Kupola: 08:00-17:00 (áprilistól szeptemberig: 18:00-ig).

Vatikáni múzeumok és Sixtus-kápolna: hétfő-szombat: 09:00-18:00 (pénztárzárás: 16:00). Vasárnaponként zárva, kivétel minden hónap utolsó vasárnapja: 09:00-14:00-ig van nyitva, belépés 12:30-ig. Zárva 2015-ben: jan. 1., 6., febr. 11., márc. 19., ápr. 5., 6., máj. 1., jún. 29., augusztus 15., dec. 8., 25., 26.

Szent Péter tér, Vatikán, Róma

Szt. Péter tér kép: Giampaolo Macorig

Colosseum

Róma egyik szimbóluma, a Colosseum, a legnagyobb amfiteátrum, amely a Római Birodalom idején épült, a római építészet egyik legjelentősebb alkotása. A Forum Romanum mellett, attól keletre fekszik. Méreteit tekintve 48,5 m magas, 156 m széles, és 189 m hosszú. Kr. u. kb. 70-72-től 80-ig épült, Titus avatta fel. 50-80 ezer néző befogadására volt képes. Gladiátorviadalokra, állatviadalokra, és egyéb előadásokra használták. Színhelye nyilvános kivégzéseknek is. Romos kinézetét nem csak az idők vasfogának, hanem földrengéseknek, és kőrablóknak is köszönheti.

A Colosseumban 2012. decemberében felújítás kezdődött - homlokzatát 2016-ig helyenként állványzat fogja takarni. Azonban ez idő alatt is látogatható marad.

Tippek:

  • A sorok elkerülése érdekében érdemes már nyitás előtt (8:15-re) érkezni, ill. előre megvásárolni a jegyet. Mint minden nevezetesség esetében, hétköznap kisebb sorra lehet számítani mint hétvégén.
  • Az általában hosszú sorban állás elkerülhető a jegyet online vásárolva, vagy Roma Pass vagy Roma Archeologia Card birtoklásával. Online vásárlás mellett a jegy személyesen is megvásárolható sorban állás nélkül, a Colosseum közelében, a Via dei Forli Imperialin lévő tourinformban, illetve sokkal kisebb a sor mint a Colosseumnál vagy a Forum Romanumnál a Palatinus-dombon lévő jegypénztárban is.
  • Érdemes bemenni, a Forum Romanummal ellentétben kívülről szinte semmi sem látható (bár a kombinált jegy egyébként is mindkét nevezetességre érvényes)

Eljutás: Metró: B vonal: Colosseo megálló. Busz: a Terminitől, vagy a Vatikántól 64-es a Piazza Venezia megállóig, a buszmegállótól 5 perc gyaloglás a Colosseum. A Trasteverétől 8-as villamos a Largo Argentina megállóig, majd 87-es busz.

Belépő (2015): Kombinált jegy: Colosseum, Forum, és Palatinus múzeum: 12 Euró. 18-24 éveseknek: 7,50 Euró. 18 év alatt ingyenes.
A jegy online, 2 EUR foglalási költség felszámításával itt megvásárolható. Minden hónap első vasárnapján ingyenes.

Nyitvatartás: Nyitás 08:30-kor. Zárás: október utolsó vasárnapjától február közepéig 16:30-kor, február közepétől március közepéig 17:00-kor, március közepétől végéig 17:30-kor, március utolsó vasárnapjától augusztus végéig 19:15-kor, szeptemberben 19:00-kor, októberben 18:30-kor. Egész nap zárva: január 1., május 1., december 25.

Colosseum, Róma

Colosseum

Colosseum fotók: Rosino, 12thSonofLama/Flickr/Creative Commons

Forum Romanum

A Capitolium, és a Palatinus domb között, a Colosseumtól nyugatra terül el az ókori Róma központja, melyet mára teljesen feltártak, így a helyiek, és a turisták könnyedén elképzelhetik a hajdan volt nyüzsgést, és a patinás kultúra virágzását. A Forum Romanum volt Róma ítélkezésének, politikai életének, és kereskedelmének a központja. A Forum Romanumon számos különböző istennek (pl. Saturnus, Janus, Vesta, Concordia) szentelt templom állt, itt volt a szenátus helye, a kivégző tér, ezeken felül bazilikák, palotamaradványok, és négy diadalív romja található itt. Az emlékek kr. u. 1-6. századból származnak. Éjszakai vezetéseket is tartanak, amikor is holdfényben csodálhatók meg a letűnt időkből megmaradt romok. A Forum a Palatinus dombról, ill. az oldalától is jól látható, így belépőjegy nélkül is megcsodálhatóak a templomok, diadalívek, de akik közelebbről, jobban szeretnék megnézni, ill. a kombinált Colosseum-belépő miatt, érdemes jegyet váltani.

Eljutás: Metró: B vonal: Colosseo megálló, vagy elérhető 5 perc gyaloglással a Piazza Veneziától. Busz: 75, 81, 673, 175, 204. Villamos: 30.

Belépőjegy (2015): Kombinált jegy: Colosseum, Forum, és Palatinus múzeum: 12 Euró. 18-24 éveseknek: 7,50 Euró. 18 év alatt ingyenes.
A jegy online, 2 EUR foglalási költség felszámításával itt megvásárolható. Minden hónap első vasárnapján ingyenes.

Nyitva tartás: Nyitás 08:30-kor. Zárás: október utolsó vasárnapjától február közepéig 16:30-kor, február közepétől március közepéig 17:00-kor, március közepétől végéig 17:30-kor, március utolsó vasárnapjától augusztus végéig 19:15-kor, szeptemberben 19:00-kor, októberben 18:30-kor. Egész nap zárva: január 1., május 1., december 25.

Forum Romanum

Forum, Róma

Forum Romanum képek: Stuck in Customs, saját

Trevi-kút

A világ egyik leghíresebb, és legszebb szökőkútjába rengetegen dobnak aprópénzt, mivel a hiedelem szerint, aki háttal, a válla felett pénz dob a kútba, az visszatér Rómába. Ez Róma legnagyobb szökőkútja - 26 méter magas, és 49 méter széles. A barokk szökőkút Nicola Salvi tervei alapján épült, és 1762-re készült el, azóta többször is restaurálták (legutóbb 1998-ban, és jelenleg, 2015-ben is). A pénzérmékből naponta kb. 3000 Euró gyűlik össze, mely összeget a nap végén begyűjtik, bár néhány ötletes tolvaj alkalmanként mágneseket használva próbál lopni a kútból.

A Trevi-kutat 2014-2015 folyamán restaurálják, a befejezést 2015. októberre ígérik. Ez alatt az idő alatt, felújítási fázistól függően elképzelhető hogy semmit, vagy nagyon keveset látni a kútból.

Cím: Piazza di Trevi

Eljutás: A metróvonal: Barberini állomás, némi gyaloglással. Buszjáratok: 52, 53, 61, 62, 63, 71, 80, 95, 116, 119, 175, 492, 630: Via del Tritone megálló.

Trevi-kút, Róma

Trevi-kút

Trevi-kút képek: rayced, saját

Spanyol lépcső

Európa leghosszabb, és legszélesebb kültéri lépcsője, a rómaiak egyik kedvenc találkahelye 138 lépcsőfokból áll, 1723-1725 között épült, és utoljára 1995-ben újították fel. Azért Spanyol lépcső a neve, mert ma is itt található Spanyolország nagykövetsége. Bár lehetne inkább francia lépcső is: létét nem kis mértékben egy francia diplomatának, Étienne Gueffiernek köszönheti, aki 20 ezer scudit adományozott a lépcső megépítésére. Szépsége mellett hangulata is lenyűgöző, mindig tele van helyiekkel, turistákkal, fiatalokkal, és szerelmespárokkal, sokszor szól a gitárzene. A lépcső még szebb májusban, ekkor azeélák szegélyezik.

A lépcső az 1585-ben felszentelt Trinitá dei Monti templomhoz vezet, mely előtt található a Obelisco Sallustiano, Róma egyik egyiptomi obeliszkja, a lépcső alján pedig egy hangulatos tér (Piazza di Spagna), és egy 1627-29-ig épített barokk szökőkút látható.

Cím: Piazza di Spagna

Eljutás: A spanyol lépcső gyalog közel található a Trevi-kúthoz. Metró: A-vonal: Spagna megálló. Busz: Terminitől: 175, 492 a Via del Tritone megállóig. A Vatikántól: 62-es busz a Via del Tritone megállóig. A Trasteverétől: 8-as villamossal a Largo Argentina megállóig, majd 62-es busszal a Via del Tritone megállóig.

Spanyol lépcső

Spanyol lépcső, Róma

Spanyol lépcső képek: fspugna, FaceMePLS/Flickr/Creative Commons

Róma szállás

Szállások Rómában: az alábbiakban egyszerre, egy felületen, magyar nyelven lehet keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglalási, utazási oldalain: több száz megbízható weboldal árait lehet egyszerűen, gyorsan összehasonlítani, így a lehető legnagyobb választékot, a legjobb árakat, és mindenki igényeinek a legmegfelelőbb szállásokat lehet találni.

Hozzászólások (2008, 2009) | Hozzászólások (2010) | Hozzászólások (2011) | Hozzászólások (2012) | Hozzászólások (2013) | Hozzászólások (2014) |
Legújabb hozzászólások (2015):


Hozzászólások

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

166 hozzászólás
Szia. Február 19-23-ig leszünk Rómában. Fiumicino- ról megyünk termini állomásnál fogunk lakni. Szeretnenk a 3 napba minden lehetséges látnivalót belesűríteni. Ha tudnál adni pár hasznos infot, tanácsot, nagyon hálásak lennénk. Köszönjük,
Üdv
Laci& Erika

firstwindrider@gmail.com
#1 - Laci és Erika - 2015.01.03. - 20:48
Szia!
Januar 21-27ig leszunk Romaba,tudnal-e segiteni abban,hogy hova erdemes menni es mindez kb. mennyibe kerul a belepojegy 2 fore?Luciani Hotelbe szallunk meg, mint gondolsz mennyire volt jo valasztas?Olyan hotelt kerestunk ami eleg kozel van mindenhez
koszonom a valaszod!
#2 - netty - 2015.01.06. - 15:27
Szia!
Február 6-8-ig leszünk Rómában. Online foglalom le a jegyet a Vatikáni Múzeumba 6-ra. Mennyire megbízható ez az online foglalás? Hogy működik a jegyek átvétele?
A 81-es buszmenetrendről tudsz valamit? Úgy tudom, hogy a Colosseumtól az a járat megy ki közvetlenül a Vatikánba.
Délután fél 1-re foglalom a jegyeket, mennyi ideig van nyitva a múzeum?
Köszönöm!!!!!! :)
#3 - Dóra - 2015.01.06. - 18:18
Netty!
A hotel közlekedés szempontjából nagyon jó helyen van. Épp ez miatt nagy a nyüzsgés, de a booking értékeléseknél nem írnak rosszakat róla.

Hogy hová érdemes menni? Mindenhová. A látnivalók leírásánál található nevezetességeket érdemes felkeresni, illetve az Útiterv résznél még anno írtam 3 ill. 6 napos programot. Ezekben a főbb látnivalók benne vannak.
Szívesen átküldöm emailen is, ha írsz címet.
#4 - Hajni - 2015.01.06. - 22:01
Kedves Hajni!
Én is szeretném elkérni a 3 és esetleg a 4 napos városlátogatási tervet.
ekovacsildiko@gmail.com
Érdemes Roma Pass-t venni? (A központban lesz a szállásunk.)
Köszönöm szépen!!
#5 - Ildi - 2015.01.06. - 22:10
Dóra!
Vatikáni múzeumokba a jegyfoglaláskor a megadott emailcímre küldenek vouchert, melyet a jegypénztárnál kell majd jegyre váltani. Nem kell sorba állni, egyből menjetek a pénztárakhoz. Útiokmány legyen nálatok a személyazonosság azonosítására.
Nyitvatartás: 9-18-ig
Erre a programra 3 órát lehet számolni.

81es busz végállomása (Risorgimento) a Szt.Péter térhez közel van.

További kellemes készülődést!
#6 - Hajni - 2015.01.06. - 22:10
Kedves Hajni!
Nagyon szépen köszönöm a választ! :)
#7 - Dóra - 2015.01.07. - 08:41
Ildi!
RomaPass akkor éri meg, ha az ingyenes belépőket a drágább helyekre felhasználjátok.
Közlekedni kell, ha a központban vagytok is.
Számoljátok ki a belépőárakat, melyeket meg szeretnétek nézni + közlekedési bérlet vagy napi 1-2 vonaljegy hogyan jöttök ki jobban.
emaileket küldtem
#8 - Hajni - 2015.01.07. - 11:43
Kedves Hajni!
Nagyon sok kommentet elolvastam, és persze a nevezetességekről szóló cikket :) Szeretném én is elkérni a 4 napos programterved. Én júliusra tervezem az utazásunkat. Kb. milyen árban lehet közlekedni? Metró / busz? Lehet kapni 4 napos "bérletet"?
Kérlek a nagy.nana88@gmail.com email címre küld el a választ!
Nagyon szépen köszönöm!
nana
#9 - nana - 2015.01.08. - 21:57
Nana!
Közlekedési jegyekről, bérletekről a 'Közlekedés Rómában, római utikalauz' résznél olvashatsz.
(Emaileket küldtem.)
#10 - Hajni - 2015.01.09. - 16:48
Kedves Hajni! Kérnék egy 3 napos utitervet e-mail ben: shania@freemail.hu Köszönöm.
#11 - Róma2015 - 2015.01.17. - 17:34
Sziasztok!
Valaki tud segíteni, hogy tudok venni a hétvégi Lazio-Milan meccsre jegyeket? Elküld a Listicket.com oldalra, de amint kiválasztom a mérkőzést kér 2 adatot ( Support Indication *
Codice di Sicurezza / Listicket / LISTICKET *). Esetleg a mérkőzés előtt lehet venni?
#12 - Szabolcs - 2015.01.19. - 20:12
Szabolcs!
Úgy láttam több jegyvásárlási oldal van. Próbáld meg máshol.
Nem tudom meccs előtt lehet-e venni, ne hagyd az utolsó pillanatra.

http://roma-szenvedely.eu/foci/
#13 - Hajni - 2015.01.20. - 21:56
Köszi Hajni!
Akkor szombat délelőtt elmegyek valamelyik Lazio shopba.
#14 - Szabolcs - 2015.01.21. - 07:00
Kedves Hajni! Én március 6. és 9. között utazom Rómába. Köszönöm a sok jó tippet és gratulálok az oldaladhoz. Egyben elkérném a négy napos útitervet, ha tudnál nekem ezzel segíteni. Előre is nagyon köszönöm.
#15 - Évi - 2015.01.26. - 09:18
Szia Hajni!

Köszönöm szépen az info-kat.
Még azt szeretném kérdezni, hogy Ciampino-ról induló Cotral busznak a végállomása az Anagnina metróállomásnál van, vagy az egy közbenső állomás. Ha nem az a végállomás, akkor melyik irányban kell menni?
Rajta lesz a Cotral felírat?
Ez a busz melyik állásról indul? Van
esetleg menetrended?
uni.nitt@gmail.com
Köszi szépen.

Üdvözlettel:
Bálint István
#16 - Bálint István - 2015.01.26. - 14:53
Szia!
Itt olvastam, hogy van 3 napos Róma útiterved. Megkaphatom esetleg én is?
juditod@gmail.com
Köszönettel: Judit
#17 - Judit - 2015.01.26. - 16:32
Kedves Hajni!

Azt szeretném kérdezni, hogy a vatikáni múzeumban lehet-e fényképzeni. Azt tudom, hogy a Sixtus kápolnában tilos, de remélem hogy a többi helyen szabad :)
Köszönöm előre is a válaszodat
#18 - Márta - 2015.01.26. - 19:56
Évi!
Írj, lehetőleg gmail-os email címet!
#19 - Hajni - 2015.01.26. - 20:41
István!
http://www.atral-lazio.com/en/ciampino/anagnina

Anagnina metró a végállomása, és a reptéren a 2-es megállóból indul.
Valójában Atral a neve. Ez amolyan Volán féle, mint nálunk pl. Jász-, Agria, Tisza volán....
Cotral - Atral
#20 - Hajni - 2015.01.26. - 21:48
Márta!
Igen, szabad és szinte mindenhol lehet, max. vaku nélkül. Sixtus kápolnában egyáltalán nem lehet és a Galeria Borhese-ben is tilos.
#21 - Hajni - 2015.01.26. - 21:51
354-hez
Köszönöm
Bálint István
#22 - Bálint István - 2015.01.26. - 22:01
Kedves Hajni!
77 éves édesanyámmal utazunk Rómába, egy szombati napon. 8,20 érkezik a Ryanair járata a Ciampino reptérre. Szállásunk a Hotel Marc Aurelio hotelben lesz. Hogyan juthatnánk el a szállásunkra a legkevesebb gyaloglással és a legköltséghatékonyabb módon négyen. A 4. nap reggel utazunk vissza. Milyen útvonalat javasolsz? Sajnos vasárnap nincs nyitva a Sixtus-kápolna, pedig vasárnap szerettünk volna a Vatikánba menni, hátha szerencsénk lesz a pápát látni. A közlekedést a látnivalók között hogyan oldható meg? Van-e idősekre, pedagógusokra kedvezmény belépőknél, utazáshoz? Előre is köszönöm válaszod! Üdvözlettel: Csilla
#23 - Csilla - 2015.01.27. - 19:44
Szia Hajni!
Köszönöm, hogy válaszoltál. E-mailem: zelenagreen@gmail.com
Üdvözlettel: Évi
#24 - Évi - 2015.01.28. - 00:13
Szia Hajni , én is szeretném elkérni a 3 napos útitervet, Köszönettel :kata
smallfairy1@gmail.com
#25 - kata - 2015.01.28. - 08:57
Csilla!
Tömegközlekedéssel a legolcsóbb a városbajutás.
Ciampino reptérről Atral busszal az Anagnina metróállomáshoz, míg más transzferbusszal a Termini-hez tudtok utazni.
Bármelyikkel is mentek, ezután metrózni kell az A metró Battistini végállomásáig és innen az 546-os busszal, ami a ti utcátokon is közlekedik 3 megálló Ago/Val Cannuta irányba. Megálló neve Gregorio XI/Novelli G.
A hotel innen pár lépés.
Városba jutásnak is ezt az útvonalat javaslom, természetesen ellenkezőleg.
A metró megállói, pl. Cipro/Musei Vaticani, Flaminio (Piazza Popolo) Spagna (Spanyol lépcső), S.Giovanni (Laterani Szt.János bazilika)
Termininél át lehet szállni a B vonalra, amelynek megállói pl. Colosseo, Circo Massimo, Piramide (innen megy a Lido vonat a tengerpartra), Basilica S. Paolo

Vagy 546-os busszal a Battistini metróig, megálló neve Bonifazi/Noris.
A túloldalon lévő buszmegállónál tudtok a 46-os busszal a Piazza Venezia-hoz eljutni.
Megállói pl. Cavalleggeri/S.Pietro (Szt.Péter tér és bazilika), Corso Vittorio Emanuele/Navona (Piazza Navona, Campo di Fiori), Corso Vittorio Emanuele/Argentina (Pantheon), Piazza Venezia (VE emlékmű, Campidoglio).
Ezek a legkevesebb gyaloglást igénylő útvonalak.

Kedvezmények: 65 felettiek ingyenességét eltörölték, nekik jegyet kell venni. Nemzetközi pedagógus igazolvánnyal is van kedvezmény, de úgy tudom csak csoportvezetőként.
Utazásnál nincs kedvezmény, illetve 10 éves korig ingyenes a közlekedés.

Javaslom 3 napos közl.bérletet venni, a 4-ik napra pedig elegendő egy vonaljegy fejenként.


További kellemes készülődést!
#26 - Hajni - 2015.01.28. - 16:47
Kedves Hajni!
Nem tudom mivel hálálhatnám meg végtelen kedvességed?! A 3 napos közlekedési bérletet a reptéren megtudom-e venni? Ezekre a transzfer buszokra vagy Atral buszra is érvényes a bérlet? Érdemes online megvenni a jegyeket vagy ott esetleg egy helyen az összeset? Köszönöm! :) Csilla
#27 - Csilla - 2015.01.28. - 18:11
Csilla!
Reptér épületében a kijárathoz közeli standnál lehet venni jegyet az Atral buszra. Talán Atac (római bkv) 3 napos bérletet is, ha nem a metrónál biztosan.

Transzferbuszoknál vannak mellényes jegyárus emberkék. Helyben véve talán 1-2 euróval drágább, mint online vásárláskor. Így viszont nem vagytok időhöz kötve, a korábban indulóval mehettek.
Ezekre nem érvényesek az Atac jegyek, bérletek, Romapass.

(Hálából gondolj rám mikor a Pantheon környékén jártok :) )
#28 - Hajni - 2015.01.28. - 19:54
Kedves Hajni, ha nem fáradtság én is szeretném elkérni a 3 napos utitervet: nagyani.vp@gmail.hu Előre is köszönöm! Anita
#29 - Nagy Anita - 2015.01.29. - 09:44
Üdvözlöm! Elszeretném kérni a 3 napos útitervet , ha lehetséges!
szirmaidaniel@gmail.com
#30 - Szirmai Dániel - 2015.01.29. - 12:03
Anita!
Nem jó a címed, visszadobja az elküldött emaileket.
#31 - Hajni - 2015.01.29. - 20:01
Szia, Átjött, olvasom nagyon köszi, ha van kérdésem még írok. Szia Anita
#32 - Nagy Anita - 2015.01.29. - 21:16
Szia!
Láttam azt a lehetőséget, hogy online 2 eur felárért lehet jegyet venni a Colosseum látogatásra, ez is soronkivüli belépésre jogosit. Kérdés: ha most januárban veszem meg, akkor ez jó lesz tényleg júniusban? Nem látok lehetőséget arra, hogy a napot/órát kiválasszam. Köszönöm szépen!
#33 - Éva - 2015.01.30. - 11:53
Éva!
Ezzel kapcsolatosan nincs tapasztalatom, anno mi RomaPass-szal voltunk.
2 eurót mindenképp megérne a soron kívüli bejutás.
#34 - Hajni - 2015.01.30. - 19:26
Szia Hajni!
Február 27-március 01. között megyünk Rómába.Szállást a Federico Suite- ban foglaltunk a Via Enrico Cialdini 14 ben a Központi Vasútállomásnál.Ismered a környéket, vagy a szállodát?Írnál róla véleményt?S
Kérhetnék Tőled egy 2,5 napos útitervet, mit tudnánk megnézni Róma szépségeiből és a tömegközlekedést?Vásárolni is szeretnék, hol érdemes normális áron ?
Válaszodat és segítségedet előre is köszönöm.
Üdv:Csilla
email címem:antalcsilla@freemail.hu
#35 - Antal Csilla - 2015.02.01. - 22:15
Kedves Hajni, Elöszőr fogok Rómában járni és egy barátnőmmel végre kijutunk, ha nem fáradtság én is szeretném elkérni a 3 napos utitervet, nagyon megköszönném:) Illetve a vasárnapi nyitvatarásról szeretnélek megkérdezni, hogy a főbb látványosságok nyitva vannak-e és ezek milyen távolságban vannak? A szállás a Szent István Házban lesz, onnan mivel érdemes közlekedni. Érdemes-e megvenni előre a belépőjegyeket? Előre is köszönöm! Vera
hanzsekveronika@citromail.hu
#36 - Hanzsek Vera - 2015.02.05. - 15:48
Kedves Hajni!
12-én megyek párommal Rómába és 16-án jövünk haza. Lenne pár kérdésem. Kérlek, ha nem nagy gond írj egy e-mailt az mctigris@gmail.com címre. Érdekelne egy úti terv is! :)
Köszönöm! Melinda
#37 - Melinda - 2015.02.08. - 12:35
Kedves Hajni!
A Pantheon környékén feltétlenül gondolok rád! :)
A tájékoztatódban azt írtad, hogy az Angyalvár 65 év felettieknek ingyenes. Ez biztos így van? Az Atral menetrendjében az indulási idők mögötti L azt jelenti, hogy érinti a járat, a D meg hogy az a végállomás? Válaszodat előre is köszönöm! Szép hetet! Csilla
#38 - Csilla - 2015.02.08. - 19:16
Kedves Hajni, szeretnek kerni 3 napos romainutitervet, evafeherr@gmail.com cimre nagyon koszonom eva
#39 - eva - 2015.02.08. - 20:46
Csilla!
2014. júliustól módosultak a belépők, mi szerint a 18 alattiaknak ingyenes, 1-25 közöttieknek kedvezményes (nemz.diákigazolvány kell), a 65 felettieknek megszűnt az ingyenesség a látnivalók belépőárainál.
Angyalvárnál is.
http://www.castelsantangelo.com/info.asp

Atral
D: direkt (reptér - Anagnina)
L: érinti Ciampino várost is (reptér - Ciampino - Anagnina)

Minden jót!
#40 - Hajni - 2015.02.08. - 22:46
Szia!

Kérlek, segíts,hogy hogyan jutunk el a reptérről (Ryanair= Ciampino reptér) a Ceasar Vatican Rooms szálláshelyre?

Köszönöm szépen
Judit
#41 - Judit - 2015.02.09. - 09:36
Judit!
Ciampino reptérről busszal tudtok a városba beutazni
- Atral busz az Anagnina metróhoz megy
- transzferbuszok a Termini-hez

Bármelyikkel is utaztok be, utána az A metróval kell az Ottaviano megállóig menni. A hotel ehhez van közel.
#42 - Hajni - 2015.02.09. - 16:35
Kedves Hajni!
Köszönöm válaszod és ezt a tartalmas, nagyon hasznos információkat nyújtó weboldalt. Jó egészséget és sok sikert kívánok Neked! Csilla
#43 - Csilla - 2015.02.09. - 20:25
Szia !
Segítenél abban , hogy hogyan jutok el a Ciampino reptérről a ALBA TORRE MAURA illetve innen a városba? Látok a térképen egy villamost , az jó lehet ? Köszönöm a segítségedet , Üdv : V
#44 - Viktor - 2015.02.10. - 10:31
Viktor!
A hotel a reptérhez közel, 10 km-re van. Taxi lenne a legegyszerűbb, de nem a legolcsóbb.

Tömegközlekedéssel:
- Atral busszal az Anagnina metróállomáshoz, majd metróval Subaugusta -ig 2 megállót menni és innen tovább az 552-es busszal 10 megálló a Romanisti/Torre Spaccata.
A buszról leszállva, vissza ezen az úton lesz a hotel bal oldalon.

vagy
- Reptérről transzferbuszok a Terminihez mennek. Ha ezzel utaztok, akkor innen a 105-ös busszal kell 22 megállót menni a Casilina/Torre Spaccata-ig. Besétálni a via Torre Spaccata-n, majd balra a második úton Via di Torre Maura-n.
Ugyanezen az úton jár a Giardonitti (inkább hév), ezzel is utazhattok a Terminitől.

Kellemes készülődést!
#45 - Hajni - 2015.02.10. - 15:06
Csilla!
Köszönöm, de az oldal nem az én érdemem, én csak válaszolgatok.

Minden jót!
#46 - Hajni - 2015.02.10. - 15:08
Köszönöm szépen .
#47 - Viktor - 2015.02.10. - 16:57
Bocsánat, lenne még egy kérdésem lenne 14-18 kora reggelig leszünk Rómában, érdemes megvennunk a Roma Pass-t?
Koszonom

Judit
#48 - Judit - 2015.02.10. - 18:54
Kedves Hajni!
Szeretnék kérni Tőled ,ha nem nagy fáradság egy 3 napos utitervet .
Sajnos a 4.napon már kora reggel jövünk haza.
Még egy kérdés . így érdemes megvenni a roma passt, a páromnak ,és nekem?
email címem : dzsandzso@gmail.com
Kedvességed előre is köszönöm.
Lajos.
#49 - lajos - 2015.02.11. - 07:44
Szia!
június 30-július 03.ig szeretnénk meglátogatni Rómát.Segítségedet szeretném kérni,hogy melyik cégnél érdemes repülőjegyet foglalnunk jó áron.Illetve tudnál -e ajánlani nekünk egy normál árkategóriájú szállodát,ami valamelyest központi helyen van 2*2 felnőtt személyéről lenne szó.
Ha nem probléma én is nagyon örülnék egy útitervnek.
#50 - Tatai Szabina - 2015.02.11. - 14:18
Előre is nagyon köszönöm a segítségedet!!!e-mail címem:tatai_szabina@freemail.hu
#51 - Tatai Szabina - 2015.02.11. - 14:24
Judit!
RomaPass-t akkor éri meg megvenni, ha az ingyenes belépőket a drágább helyekre felhasználjátok. Colosseum-Forum Romanum-Palatinus, Angyalvár, Capitolium
Közlekedésre is ingyenes vele.
Van 2 és 3 napos. Előbbi csak 1 ingyenes belépővel.

4-ik napra elegendő 1-2 vonaljegy vagy 1 napos bérlet. Hazaútra 1 vonaljegy.
#52 - Hajni - 2015.02.11. - 20:51
Szabina!
Rómába fapadosokkal érdemes repülni, Ryanair vagy Wizzair.
Ryanair előnye, hogy ingyenes a kézipoggyász, ami 3-4 napos utazásra elegendő lehet.

Konkrét szállásajánlatom nincs, Prati környékét javaslom.
#53 - Hajni - 2015.02.11. - 21:08
Kedves Hajni!

Mint sokan mások én is a te segítségedet kérem római városlátogatás alkalmából.
Szeretném elkérni a három napos tervet ha el tudnád küldeni a címemre azt nagyon megköszönöm.
Cimem: joco@supertrafic.ro

Kellemes napot es minden szepet meg jot kivanok neked.
#54 - Joco - 2015.02.11. - 22:10
Szia Hajni!
Olyan kérdésem lenne, hogy szerinted a Colosseum-Forum Romanum-Palatinus hármas mennyi idő alatt járható be?
Köszi,
Évi
#55 - Évi - 2015.02.13. - 13:57
Évi!
Legalább 3-4 órával lehet számolni.
#56 - Hajni - 2015.02.13. - 17:15
Szia! Itt vagyunk Romaba az Excel Montemarioban szalltunk meg kedden reggel szeretnenk kijutni a ciampino repterre.Azt szeretnem kerdezni hogy a legegyszerubb es a legolcsobb ?8.45kor indul a gep.Hivjunk ide taxit vagy van valamilyen tömeg közlekedes?Köszönöm előre is a válaszodat!
#57 - Erika - 2015.02.16. - 09:36
Kedves Hajni!

A négynapos városlátogatási tervet szeretném elkérni tőled. Email címem: katiantal.67@gmail.com

Köszönöm, Antal Kati
#58 - Antal Katalin - 2015.02.16. - 10:18
Erika!
n6 éjszakai busszal tudtok a Piazza Venezia-hoz utazni és innen a Terminihez az n8 vagy n15 busszal.
1 vonaljegy elég ezekre a járatokra.

Terminitől transzferbuszok indulnak
- sitbusshuttle.com 5.30
- terravision.eu 4.50
- schiaffini.com 6.00

Érdemes lenne még ma a termininél jegyet vennetek, legalább tudni fogjátok honnan indulnak buszok. Vagy online.

Szép napot!
#59 - Hajni - 2015.02.16. - 11:35
Kérnék szépen az aszmannj@freemail.hu címre 3 napos programtervet. Köszönöm
#60 - aszmannj - 2015.02.17. - 14:08
Kedves Hajni!
Ismét a segítségedet szeretném kérni! A Capitoliumba vagy a Villa Borghesebe érdemesebb látogatást tenni? Melyik római templomot kell mindenféleképpen megnézni? Jó olasz ételek, fagyi hol vásárolható elfogadható áron? Válaszodat előre is köszönöm! Csilla
#61 - Csilla - 2015.02.17. - 19:58
Csilla!
Borghese-be csak előre foglalt jeggyel lehet bejutni. Fotózni nem lehet, mindent le kell adni a megőrzőben.
Capitolium központban van, eltéveszthetetlen. Látnivalókban gazdag.
Mindkettőt érdemes megnézni, de ha csak pár napotok van talán az utóbbi az, ami úgyis utatokba esik.
Templomok, bazilikák: Szt.Péter, Szt.Pál, Lateráni Szt.János, Pantheon, Santa Maria Maggiore, San Pietro in Vincoli és ami útba esik. Mind nevezetes valamiről, érdemes utána olvasni és a titeket érdeklőeket felkeresni.
Gasztronómiai részen olvashatsz étterem ajánlatokról. Árak között nincs túl nagy különbség. Ha a Trevi-kútnál vagy épp és fagyit szeretnél enni, egyél. Ez miatt nem kell a város túloldalára menni. Túl nagy különbségek nincsenek.
#62 - Hajni - 2015.02.17. - 21:53
Sziasztok! 2012-ben jártam Rómában a családommal. Nagyon élveztem és idén visszaszeretnénk menni. Mikor először voltunk megnéztük a Trevi-kút, Colosseum, Forum Romanum, Sixtusi-kápolna, Spanyol lépcső, Pantheon, Angyalvár, Szent Péter tér, Szent Péter Bazilika. Szeretnék ezen kívül más nevezetességeket is megnézni, csak nem tudom melyiket érdemes. Tudnátok segíteni? Előre is köszönöm :)
#63 - EmmaN. - 2015.02.18. - 19:10
Emma!
Még jó néhány utazásra való látnivaló van, mint például:
Trastevere, Gianicolo, Katakombák, Via Appia, Caracalla termái, Máltai kulcslyuk, Borghese park és palota.
Szt.Pál, Szt.János, SM Maggiore bazilikák, sok-sok templom.
Szökőkutak, terek, parkok, piacok.
Biztosan találsz ezek között is számotokra tetszőt.

Érdemes olvasgatni élménybeszámolókat, sok jó ötletet találni bennük.
#64 - Hajni - 2015.02.19. - 19:50
Sziasztok.szeretném megkérdezni melyik busszal lehet eljutni Tivoliba és honnan indul a busz. Köszönöm.
#65 - Éva - 2015.02.20. - 16:14
Éva!
B metró Ponte Mammolo megállójától indul Cotral busz Tivoliba.
Buszt a metróból feljőve jobbra fel találjátok.
#66 - Hajni - 2015.02.20. - 20:21
Sziasztok.

Most jöttem meg Rómából,néhány információt megosztanék veletek. Aki Ryanair géppel utazik,a gépen meg tudja venni a transzfer buszra a jegyet,kp-ra vagy kártyára,mindenféle felár nélkül. A reptér 2-es buszállása mellől,a metróhoz közlekedő busztól indul,és a Terminire visz kb negyven perc alatt. A Forum Romanumnál ne rögtön a Colosseum melletti első jobb oldali bejáratnál menjetek be,bár nagyon gyorsan halad,hanem menjetek tovább egyenesen és a fal tövében kb ötven méterre van egy bejárat és senki nem használja. A Colosseum elött a sorba,na abba be kell állni,bármilyen jegyed van,mert ott van a röntgen kapus ellenőrzés,amin mindenkinek át kell esnie. Gyorsan megy,nem kekeckednek. Bent viszont már nem kell sorba állni,ha roma passod van,vagy kombinált jegyet vettél. A Szent Péter Bazilikához reggel 7 körül,nyitásra érdemes menni,akkor negyedóra alatt át lehet jutni az ellenörzésen. Mi szerdán délután mentünk,ami eléggé rossz döntés volt,mert délelőtt a Pápa ad áldást,nincs nyitva a templom,utána megy be mindenki. Körbe állt a tömeg az egész téren,nagyon sokan voltak,két óra alatt jutottunk be. Ugyan folyamatosan halad a sor. Nagyon sok segitség volt a Róma útikönyv,aminek van cd melléklete,mert magyar nyelvű audioguide sehol nincs,de így ezt is megoldottuk.
Mindenkinek csak ajánlom.Igaz,rettenetes elfáradtunk négy nap alatt,mert gyalogoltunk,de minden utcasarkon templom van,vagy ókori rom,amit nem szabad kihagyni.
Köszönöm a rengeteg sok infot ,amit az oldalról szedtem. További jó munkát kívánok

Rita
#67 - Rita - 2015.02.21. - 14:09
Köszönöm
#68 - szépen a válasz Tivolival kapcsolatban Éva - 2015.02.21. - 15:29
Rita!
Köszönjük a visszajelzést, nagy segítség a későbbi utazóknak.
#69 - Hajni - 2015.02.21. - 18:57
Sziasztok!Mi is márciusban utazumk Rómába!Kérdésem lenne hogy a ciampino reptérröl a terminire a Terravision transzferbusszal szeretnénk eljutni!!
Sok,helyen olvastam hogy nem megbizhato!
Kérlek benneteket segitsetek h valoban igy van esetleg tapasztalat?! :-)
Kérlek a 4napos tervet email cimemre eltudnád juttatni!Köszönöm elöre is a válaszokat ;) :-)
#70 - kriszta - 2015.02.23. - 01:30
emal cimem mert elfelejtettem oda irni..
A 4 napos tervetet elküldenéd: piccur@freemail.hu
#71 - kriszta - 2015.02.23. - 08:59
Kedves Hajni! Márciusban utazunk Rómába és teljesen bepánikoltam, hogy még nem készültem. Körmömre égett a gyertya, de bízom benne, hogy innen kapok segítséget. Nagyon sokat segít a blog, de kérlek, a 4 napos tervet az e-mail címemre szíveskedjél eljuttatni, nagy segítség lenne. Előre köszönöm a választ, lehet, hogy még lesz kérdésem. Szép napot kívánok! Üdv., Erzsébet
#72 - Erzsébet - 2015.02.25. - 10:21
Szasztok! Tegnap jöttünk meg Rómàból. Hát maga a csoda volt. Nem lehet betelni vele. Már másodszor jártam ott,de még mindig sok felfedezni való maradt,amire a 4 nap alatt nem került sor. Igaz,hogy csak előszezon van,de nagyon sok a turista mindenhol. Néhány észrevételemet megosztanám veletek. Először isagyon ajánlom,hogy a vatikáni múzeumi belépőt előre foglaljátok le,iszonyú hosszú sor állt előtte,szerencsére mi előre foglaltunk. Rayanair géppel repültünk és már a repülőn meg lehetett venni a transzfer buszra a jegyet. Nagyon hasznosnak bizonyult,mert korai géppel jöttünk haza és így könnyebb volt a hajnali indulás. Amire nagyon kell vigyázni:4 nap alatt 2x próbáltak meglopni minket,bár nagyon óvatosak voltunk. Övtáskában tartottuk az értékeinket,nem is vittünk magunkkal mindent a szálláson a széfben tartottuk. A közlekedés szörnyű,készüljetek fel. A metro csúcsidőben is 8-10 percenként jár,a buszok 20-30 percenként. Túlzsúfoltak a járművek,sokszor alig tudtuk felpréselni magunkat. Nagyon zavaró mèg a sok zugárus,akik zaklatják a turistákat. Az olasz emberek kedvesek,segítőkészek. A Casa Simpatia szállásán voltunk,nagyon kedvesek voltak,a magyar képviselő rengeteget segített. Az Eurospin szuperkarketban vásároltunk,nagyon kedvező áron. Mindenkinek jó utat kívánok!
Gyöngyi
#73 - Ritter Gyöngyi - 2015.02.26. - 18:07
Szia!
Nagyon erdekes az ahogy bemutattad a latni valokat.Mi 2-esben megyunk marcius 7-10 kozott.Ha lehetne kernek en is egy 3 napos tervet kernek ha lehet.Elore is koszonom! :)
sziszi09@yahoo.com
#74 - Sziszi - 2015.02.26. - 18:53
Kedves Hajni!
Március 8-tól 6 napot fogunk Rómában tölteni és az itt olvasottak alapján én is Tőled szeretnék segítséget kérni. Az első napra vezetett túrára van foglalásunk a Vatikáni Múzeumba és a kertbe. A Kolping Hotel Casa Domitilla-ban szállunk meg. Hogyan jutunk el a leggyorsabban a múzeumhoz, és mikor célszerű elindulnunk, ha legkésőbb reggel 9-re ott kell lennünk. Ezen kívül küldd el légy szíves a 4 napos programot. Előre is köszönöm, és további jó munkát kívánok ehhez a nagyon hasznos oldalhoz! Andrea
#75 - Andrea - 2015.02.26. - 20:16
Kedves Hajni! Március 8-án utazunk párommal Rómába Wizz Air géppel a Fiumicino reptérrel. 11-én indulunk haza. A szállásunk a Hotel Acropoliban lesz. Az egyik kérdésem a közlekedés lenne. Mivel érdemes a reptérről beutazni ill. Rómán belül? Milyen programokat javasolsz két és fél napra? Köszönöm! Juli
#76 - Bali Júlia - 2015.02.27. - 15:04
Kedves Hajni !
En is szeretnem elkérni a 3 napos programot ha nem gond . Októberben mennek Eros ramazotti koncertre ami a palalottomatica-ba lesz mi a hostel arthurba fogunk lakni hogyan tudok legkönnyebben eljutni oda ? Érdemes autót bérelni ? Köszönöm szepen !
#77 - Tamas László - 2015.02.28. - 20:02
#78 - Hajni - 2015.03.01. - 17:27
Kedves Hajni!
Szeretném megtudni, hogy a 4. napra a vonaljegyet, amivel már csak a reptérre megyünk ki a RP-vel együtt megvehetem? Gondolom náluk is kezelni kell a jegyet használat előtt? Köszi! Nagyon várom már! :) Csilla
#79 - Csilla - 2015.03.01. - 19:05
Szia Hajni,
Én is szeretném elkérni a 3 napos útitervet! Előre is nagyon szépen köszönöm! :-)
adam24sumeghy49@gmail.com
#80 - Marcsi - 2015.03.01. - 20:00
Csilla!
Vonaljegyet metrópénztárakban, tabbachi-kban, jegyautomatákban lehet venni. Bármikor megvehető.
Ez a jegy azonban nem érvényes a reptéri transzferbuszokra!
Igen, kezelni kell.
#81 - Hajni - 2015.03.01. - 20:29
Siza,

tudom mar tobben is kertek, ezert mernem en is elkerni a 3 napos útitervet! Nagyon szépen köszönöm!

:-)

Tomi
thomolya@gmail.com
#82 - Tomi 11 - 2015.03.02. - 10:01
Szia! Elfelejtettem leírni az e-mail címem 3 három napos programot szeretnem elkérni ! Köszönöm szepen a választ is! Üdv : Tamás László
tlaszlo7779@icloud.com
#83 - Tamas László - 2015.03.02. - 12:31
Mi a Terravision transzferrel voltunk.Neten előre megvettem a jegyeket.Igaz pontos dátumot és időpontot is kérnek.Én rászámoltam az érkezésünkre egy kis időt.Az érkezés után a reptéri épületből kijöve jobbra fordultunk,aztán tovább egyenesen ott van a terra megálója is.A váró helyek előtt jobbra bemenve volt egy bus ticket felirat.Az egyik hölgy itt vett jegyet a buszra.Az előre megvett jegyünket megmutattuk az itt strázsáló hölgynek,aki kipipált valamit a papírján.A busz tisztára tele volt(jó kérdés:mikor és hol érdemes megvenni a jegyet??)A busz a Latteráni mellet is elmegy(ajtók felöli oldalra ülni!).A termininél a terra café előtt áll meg.Visszafelé is megvolt a jegyünk(neten olcsóbb ugye).De a papírokat(jegyeket)be kellet mutatni a terracafé jegyirodájában itt adtak hozzá beszállókártyát a buszra.Nem olvastuk el ugye a "jegy"jobb oldali részére írt szöveget( ahol ezt leírták és a "megjelenés" időpontját is,gondolom ha nem jelentünk volna meg időre újra eladták volna a jegyeket)Akik előttünk akartak jegyet venni már nem kaptak.Mindez fél éve volt,nekünk nem volt gondunk a terrával.
#84 - tomi - 2015.03.02. - 12:37
Szia Hajni!!!

Március 11-én, szerdán meglátogatjuk a Vatikánt, és részt szeretnénk venni a Pápai Audiencián. Úgy értesültem, hogy előre jegyet kell szerezni rá. De a weboldalon csak fax által lehet jegyhez jutni.
Nincs véletlenül valamilyen más megoldás??
#85 - Tibor - 2015.03.03. - 15:03
Kedves Hajni!
Augusztusi római kiránduláshoz én is szeretném elkérni a háromnapos programterved (dalmaamlad@gmail.com), amennyiben lehetséges.

Köszönöm neked előre is, üdvözlettel:
Dalma
#86 - Dalma - 2015.03.03. - 20:29
Tibor!
Én még nem voltam audencián, így nem tudom a menetét.
Talán ez segítség lehet:
http://www.vatican.va/various/prefettura/en/biglietti_en.html
#87 - Hajni - 2015.03.03. - 22:45
Szia Hajni!
Szeretném Én is elkérni a 3napos útitervet. Előre is köszönöm.
Edit
memo2@freemail.hu
#88 - Edit - 2015.03.04. - 15:34
Kedves Hajni!
Szeretném én is elkérni a 4 napos útitervet. Köszönöm szépen.
Júlia
julia.sagi@gmail.com
#89 - Júlia Sági - 2015.03.09. - 10:41
Kedves Hajni,
Én is szeretném elkérni a 3 napos útitervet! Előre is nagyon szépen köszönöm! :-)
dora.nagy1@gmail.com
#90 - Dora - 2015.03.09. - 13:23
Szia!
Március 13-án megyünk. A 3 napos útitervet én is elkérném ha lehet a bonyeszter@hotmail.com címre, illetve azt nyomozzuk, hogyan jutnánk
legegyszerűbben és legolcsóbban a Ciampinoról a szállásunkra: Via di Torre Rossa 94.
Ha tudsz ebben segíteni, azt nagyon megköszönöm!
Eszter
#91 - B.Eszter - 2015.03.09. - 21:32
Eszter!
Reptérről Atral busszal az Anagnina metróvégállomáshoz (1,20 eur), transzferbusszal (4 eur) a Termini-hez tudtok beutazni.
Mindkét helyről metróval (A) kell továbbmenetek a Cornelia megállóig, majd a 889-es (Mazzacurati irányba) vagy 892-es busszal (Aldobrandeschi irányba) 4 megállót kell utazni. Aurelia Antica/Torre Rossa-nál kell leszállni és visszafelé pár méterre lesz a hotel bejárata.
Többit emailben.
#92 - Hajni - 2015.03.10. - 16:29
Szia! Szeretném én is elkérni a 3 napos útitervet. Nagyon köszönöm és szuper jó az oldal. Üdv. Ági (botzheima@freemail.hu)
#93 - Ági - 2015.03.11. - 15:01
Szia Hajni,
a ferjemmel rovid naszutra utazunk Ròmába marcius vegen, kerlek kuldd el cimemre a 3 napos uti tervet. Nagyon
izgulok meg soha nem voltunk magunk altal szervezett uton... email: katonakri@otpbank.hu, v. katonakri17@gmail.com koszonom szepen!!
#94 - Bogdanne Kriszta - 2015.03.12. - 11:06
Szia Hajni!
Szeretném én is elkérni a 4 napos útitervet. Ha még esetleg tudnál ajánlani nagyon jó éttermet,ami nem is nagyon drága,de szerinted érdemes kipróbálni,azt nagyon megköszönném!!Előre is köszi szépen!! Szép napot!! Reni
#95 - Reni - 2015.03.13. - 11:22
Az elmaradt email címem: dzsammi@freemail.hu Reni :)
#96 - Reni - 2015.03.13. - 11:27
Kedves Hajni!

Március 20-án este előreláthatólag 22:45-kor érkezik a gépünk a Fiumicino repülőtérre. A szállásunk a B&B St.Peter Central Rooms-ban lesz ( Piazza dell'Unità, 13). Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudunk éjszaka a legegyszerűbben eljutni oda? Előre is köszönjük a segítségedet! Reni
#97 - Reni - 2015.03.15. - 16:08
Reni!
SIT buszt javaslom, mert van a Via Crescenzo-n is megállója, ami 750 méterre van a szállásotoktól. Innen gyalogosan vagy ha még jár ilyenkor a 81-es busszal 4 megállót kell Risorgimento irányba menni (éjfélkor van az utolsó járata)

https://www.google.com/maps/dir/Via+Crescenzio,+2,+R%C3%B3ma,+Olaszorsz%C3%A1g/41.9077699,12.4614724/@41.9075382,12.4611658,16z/data=!4m10!4m9!1m5!1m1!1s0x132f6059436f6e6d:0x951a99b3b49cf2ae!2m2!1d12.4684197!2d41.9053633!1m0!3e3!5i2?hl=hu-HU


http://www.sitbusshuttle.com/en/

23.00 és 23.50-kor is van járata. Utóbbira vennék jegyet és ha netán elérnétek a korábbit ezzel a jeggyel is biztosan utazhattok.
#98 - Hajni - 2015.03.15. - 17:40
Köszönöm szépen a segítséget!

Reni
#99 - Reni - 2015.03.16. - 21:27
Szia :)

Szeretném elkérni én is a három napos útitervet.
Köszönöm: Anna
#100 - S. Anna - 2015.03.17. - 19:01
Szia Hajni,
látva mennyi embernek segítettél és mennyire jártas vagy a témában, küldenél nekem is egy 4 napos útitervet?tömegközlekedni szeretnénk, valószínű 3 napos bérletet veszünk, elküldenéd az útvonaltervet is? nagyon szépen köszönöm!!! Anita
#101 - Anita - 2015.03.18. - 10:25
Kedves Hajni! Mi márc.25-én megyünk Rómába. Elküldené nekem is a 3 napos útitervet? Köszönettel: Edit
#102 - Edit - 2015.03.18. - 21:06
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni! III. 27-én megyünk Rómába és olvastam, hogy a Máltai lovagrend kapujának a kulcslyukán pont a Bazilika látható. Tudnátok abba esetleg segíteni, hogy oda az udvarba be lehet jutni, vagy csak a kulcslyukon keresztül lehet benézni?

A segítséget előre is köszönöm!

üdv. bandi
#103 - Bandi - 2015.03.19. - 15:08
Bandi!
Csak a kulcslyukon, hacsak nincs olyan mázlitok, mint akkor nekünk. Nyitva volt a kapu, valami melósok jöttek-mentek és egy pár lépésnyit beengedtek.
Ugyanaz a látvány, de így elvesztette a varázsát. Kulcslyukon át az igazi :)
#104 - Hajni - 2015.03.19. - 21:05
Szia Hajni!
Szeretném elkérni a háromnapos programot.
Köszönettel: Elvira
#105 - Elvira - 2015.03.22. - 21:33
Sziasztok!

Aziránt szeretnék érdklődni, hogy a Villa Borghese-be valóban a bejáratnál l kell adni a fényképezőgépetés nem lehet ben fényképezni? Ez nekem nagyon hihetetlen és ezért szeretném a segítségeteket kérni!


Előre is öszönöm!

Üdv. Bandi
#106 - Mészáros András - 2015.03.23. - 14:07
Bandi!
Nem lehet fotózni és a táskákat is le kell adni. Érdemes 30 perccel a foglalt időpont előtt ott lenni.
#107 - Hajni - 2015.03.23. - 21:52
Timi!
FCO reptérről transzferbusszal (5-6 euro) vagy Leonardo Epress vonattal (14 euro) a Terminihez tudtok beutazni.
Innen tovább a 40x busszal menjetek a Torre Lago Argentina-ig, ahol át kell szállni a 30, 70, 81, 87, 492 vagy 628 buszra. A második megállónál leszállva tovább sétálva jobbra előre juttok el a Via dei Portoghesi-re.
(email ment)
#108 - Hajni - 2015.03.23. - 22:08
Kedves Hajni!
Mi a május 1-ei hétvégén megyünk Rómába, s az lenne a kérdésem, hogy május elsejére tudnál-e programokat javasolni, mert ahogy láttam szinte minden zárva van aznap. Illetve a 3 napos programot is szeretném elkérni. Köszönöm a segítséget, üdv,
Nóri
kostyalnora@gmail.com
#109 - Nóri - 2015.03.24. - 11:16
Kedves Hajni!

A Villa Borghese-be való fotózással kapcsolatban köszönöm a válaszodat. Olyan infót is kaptam, hogy a kertbe szabad fotózni, csak a múzeumba nem. Ebben még kérnék szépen segítséget, hogy ebből mi az igaz.

Köszönöm!

Üdv. Bandi
#110 - Mészáros András - 2015.03.24. - 17:07
Nóri!
Május 1-én a szabadtéri parkokat, látnivalókat javasolnám.
Pl. Borghese park, Gianicolo, Via Appia, Ostia Antica, tengerpart. Vagy a Trasteveri kis utcácskák, csak úgy sétálgatni a Corso-n és a mellette levő szűk utcákban, Spanyol lépcső.
Colosseum (kívülről), Circus Massimus, Máltai kulcslyuk, az ehhez közeli narancs liget. Van látnivaló még nyitvatartás mentes időszakban is.
Email-t küldtem.
#111 - Hajni - 2015.03.25. - 21:49
Bandi!
Én is úgy tudom, hogy csak az épületben tiltott a fotózás.
#112 - Hajni - 2015.03.25. - 21:56
Szia Hajni! Az agyonszajkózott 3 napos útitervedet szeretném elkérni szeptemberi turnénkhoz. :) Előre is köszi.
TG
#113 - Tóth Gábor - 2015.03.29. - 09:48
Kedves Hajni! Május 28-tól június elsejéig Rómába szól a születésnapi meglepetésem. Hálásan megköszönném ha a 4 napos útitervét megküldené az email címemre. Köszönöm szépen.
#114 - Magyarné Szabó Margit - 2015.03.31. - 21:20
Kedves Hajni,

Szeretném elkérni a 3 napos útitervedet elkérni, a hétvégén ellátogatunk arra felé :)
Megköszönöm, ha elküldöd számomra a gyuszibacsi@gmail.com email címre.
hála érte,
Gyula
#115 - Kun Gyula - 2015.04.01. - 18:02
Szia kedves Hajni !

Szeretném elkérni a korábban említett 6 napos útitervet. Előre is köszönöm:
Laci (csermelylaci@upcmail.hu)
#116 - csermelylaci - 2015.04.06. - 21:23
Kedves Hajni!

Mi most szombaton, április 11-én megyünk Rómába. Szereetnék kérni én is egy 3 -4 napos útitervet!

Nagyon köszönjük!
Andrea
#117 - Andrea - 2015.04.07. - 08:47
Kedves Hajni!

Férjemmel májusban leszünk 4 nap/3 éjszakát Rómában. Szeretném én is elkérni a 3 és 4 napos útitervet is ha lehet.
Valamilyen olcsó szállást tudnál ajánlani ahonnan könnyű a közlekedés?
Nagyon köszönöm a segítséged!!
Üdv: Zsuzsa
A 3 napos jegyet vegyük meg, ugye?
Segítséged nagyon köszönöm!
#118 - Zsuzsa - 2015.04.07. - 10:52
Kedves Hajni,

Nagyon köszönöm! Várjuk már nagyon!

Viki
#119 - Pinter-Kiss Viktoria - 2015.04.07. - 18:38
Szia! Szeretnék elkérni egy 3 napos útitervet.
Nagyon köszönöm!
ecserf@gmail.com
#120 - frezsi - 2015.04.08. - 15:59
Kedves Hajni!
20. házassági évfordulónk alkalmából megyünk április 29- május 3.-ig Rómába a férjemmel és szeretném elkérni a négy napos útitervet a timeaga@gmail.com e-mail címre.
Előre is nagyon szépen köszönöm!
Üdv: Mimi
#121 - Mimi - 2015.04.08. - 23:03
Kedves Hajni!
Mi 05.30-06.02. között megyünk Rómába. Szeretnénk elkérni a 3 napos útitervedet a vigjudit66@gmail.com-ra. Előre is köszönjük!
Judit
#122 - Vig Judit - 2015.04.09. - 22:09
Kedves Hajni!
Április 24-27-én leszünk Rómában. Akkor éppen ünnep lesz? Nagy tömegre kell számítanunk? Szeretném elkérni a 4 napos útitervedet!
Előre is nagyon köszönöm!
Üdv.: Zsuzsa
#123 - Zsuzsa - 2015.04.10. - 08:50
Kedves Hajni! Véletlenül kerültem erre az oldalra, de gyorsan én is kérdeznék Tőled. Kerekesszékes embernek ajánlanád Rómát?? Mennyire akadálymentesek a látnivalók? és magyar idegenvezetőt tudnál e ajánlani? köszönöm, a segítséget
#124 - spathjutka - 2015.04.11. - 14:32
Jutka!
A látnivalók akadálymentesek. Sok helyen macskakövesek az utcák, a "járóknak" kényelmes cipőt szoktam javasolni.
A google-n találni magyar idegenvezetőket, de személyes tapasztalatom, javaslatom nincs.

Rómát látni kell! Kerekesszékkel is.
#125 - Hajni - 2015.04.12. - 06:21
Kedves Hajni!
Májusban római utat tervezünk és örülnénk ha nekünk is megküldenéd a 3/4 napos programot.
Köszönettel: Erika
#126 - Erika - 2015.04.12. - 07:48
Szia!
Lenne két kérdésem az online jegyfoglalásokkal kapcsolatban. A Vatikánba mennyivel előtte lehet lefoglalni a jegyet, mert a foglalási oldalon az angol leírásból ez nem világos számomra? A Colosseumnál pedig, ha két főre foglalunk jegyet, akkor a 2 eurós díjat mind a két jegyre külön ki kell fizetni vagy elég egyszer is?
Köszi!
#127 - Kitti - 2015.04.13. - 21:05
Szia, Hajni!
Szeretnék csatlakozni, én is elkérném a 4 napos programtervet.
Július 3-7-ig tartózkodunk a városban, szállásunk a Hotel Kolping Casa Domitilla-ban lesz. Transzfert a reptértől a központig kértem. Onnan hogy jutok el a hotelhez a legegyszerűbben?? Még annyi, hogy a szálloda környékén tudsz jó éttermet? Előre is köszi!
#128 - Hajni - 2015.04.13. - 23:56
Kedves Hajni!
Ha nem jelent nagy problémát szeretném elkérni a 4 napos római programtervet. Április 23-26 között megyünk, a reptérről transzfer visz a szállodához, ami a Marc Aurelio, Via Gregorio XI, 141, 00166 címen található. Ahogy néztem ez nincs annyira közel a nevezetességekhez. Tudnál segíteni, hogy milyen tömegközlekedéssel tudjuk megközelíteni ezeket?
e-mail: palbalazs7@gmail.com
Előre is köszönöm!
Balázs
#129 - Balázs - 2015.04.18. - 11:02
Balázs!
Hotelhez közel van az A metró Cornelia megállója, metróval sok helyre el tudtok jutni.
46-os, 916F busznak is a közelben van megállója. Ezek útvonala is számos látnivalót érint, illetve központi helyre tudtok utazni vele. Az alábbi térképen láthatod a busz útvonalát.

https://www.google.com/maps/dir/Marc+Aurelio+Sz%C3%A1lloda,+Via+Gregorio+XI,+141,+00166+Roma/Piazza+Venezia,+R%C3%B3ma,+Olaszorsz%C3%A1g/@41.9012147,12.4225529,582m/data=!3m1!1e3!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x132f5fc139a50c7b:0x2a6352976b34a613!2m2!1d12.419475!2d41.899534!1m5!1m1!1s0x132f604cdc2d78af:0xadf41a118aafa861!2m2!1d12.482574!2d41.895766!3e3
#130 - Hajni - 2015.04.19. - 22:35
Kedves Hajni!

Június 7-12-ig leszünk Rómában. El tudnál küldeni egy 4 napos útitervet? Cimapino-n száll le a gépünk, és a Termini mellett fogunk lakni. Mivel érdems oda utazni? És hol lehet jegyet venni? Vagy bérletet érdemes? És milyen típust?
Tudnál ezekben segíteni?
dr.toth.nikoletta@gmail.com
Előre is köszönöm!
Niki
#131 - Niki - 2015.04.21. - 15:28
Kedves Hajni! Busszal szeretnénk elmenni Tivoliba,s a Hadrianus Villánál akarunk kezdeni. Ugye ez esetben nem kell elmenni Tivoli-ig,hanem le lehet szállni valahol a Villa közelében is?
#132 - Zsolt - 2015.04.21. - 23:14
Niki!
Reptérről a Terminihez transzferbusszal lehet a legegyszerűbben eljutni. Jegyet online elővételben, de ott helyben a busznál is lehet venni. Utóbbit javaslom, így a korábban indulót választhatjátok.
Bérletet a római közlekedésre ajánlott megvenni. 1, 3, 7 napos közlekedési bérletek vannak.
3 napos RomaPass is érvényes a közlekedésre + 2 ingyenes belépés állami múzeumba. Ha a drágább helyekre szeretnétek bemenni, megéri megvenni.
A közlekedés résznél olvashatsz ezekről többet.
Emailt küldtem.
#133 - Hajni - 2015.04.22. - 21:02
Zsolt!
Busznak a Villa d'Este közelében van megállója. Villa Adriana-nál nem tudom, odáig nem mentem még.
Úgy emlékszem élménybeszámolókban vonatot írtak oda eljutásnak, annak közelebb van megállója. A vonatok Tiburtináról indulnak.
#134 - Hajni - 2015.04.22. - 21:27
Kedves Hajni!
Nagyon jó ez az oldal!
Szeretnék kérni én is egy 3, vagy 4 napos útitervet. Előre is nagyon köszönöm! Üdv: Emőke
csiemo@citromail.hu
#135 - Emőke - 2015.04.24. - 14:23
Kedves Hajni!
Szeretném a segítségedet kérni. 2015 Június 21-25-ig leszünk Rómában. Repülőnk Fiumicinón landol, és a szállásunk a Kolping hotelben lesz.
Kérlek ha tudsz egy jó tervet, és a legolcsóbb bejutást a szállodáig kérlek küldd el. Utána 10 nap Scilla következik.
Van ingyenes vonatjegyünk, és Tivolit és Assiszit is szeretnénk látni. Kihívás,tudom. Nagyon várjuk már az utazást.
Segítségedet előre is köszönöm.
üdv:
Kati
#136 - Rézmányi Kati - 2015.04.25. - 22:42
Kedves Hajni!
Én is szeretném elkérni a 3 és a 4 napos városlátogatási tervet, mi szeptemberre tervezzük ezt a kirándulást.
eszter.juhasz@gmail.com
#137 - Gábor és Eszter - 2015.04.26. - 09:30
Kedves Hajni!

Mi októberben megyünk Rómába. Elkérhetném én is a 3 napos útikalauzodat? :) Nagyon szépen köszönöm előre is!
baros.alexandra@citromail.hu
#138 - Szandi - 2015.05.01. - 15:49
Sziasztok!

A 18-24/25 éveseknek szóló kedvezményes belépők csak nemzetközi diákigazolvánnyal érvényesek?
#139 - Kinga - 2015.05.02. - 13:27
Szia!
05.11.-én megyünk Rómába ,40.szülinapi ajándék:) ,visszük a 13 éves lányunkat is ,azt olvastam hogy neki ingyenesek a belépők ill. a szülinaposnak is ,vegyünk e Róma passt? mi a módja hogy sorban állás nélkül hozzájussunk ,és egy jó program se lenne rossz a 3 napra. :) köszi
#140 - Muci - 2015.05.03. - 15:07
Kinga!
Vatikáni múzeumoknál biztosan kérik a nemzetközi diákot, a többi látnivalónál nem tudom. Jobb, ha van.
#141 - Hajni - 2015.05.03. - 22:35
Muci!
RomaPass a felnőtteknek megéri, ha a drágább helyekre bementek.
Colosseumnál van hosszabb sor, de RP-vel elkerülhető. Ha nincs akkor a Forumnál kell kezdeni, ott kell jegyet venni, mert a jegy érvényes a Colosseumba, Forumra, Palatinusra 2 napig.
RP-vel a városi közlekedés ingyenes, gyereknek bérletet érdemes venni.

Szülinaposok ingyenes belépője megszűnt!
(email ment)
#142 - Hajni - 2015.05.03. - 22:41
Kedves Hajni! köszönöm a választ.Colosseumnál a jegyelővételnél nem láttam csak korhatári kikötést, remélem nem lesz probléma.Sajnos diákunk már nincs.
#143 - Kinga - 2015.05.04. - 10:24
Sziasztok!
Gyors kérdésem, hogy péntek 13 órai érkezéssel és vasárnap reggeli távozással (1,5 nap),gyalogosan a főbb nevezetességek bejárhatók?
Köszönöm: Nóra
#144 - Varga Nóra - 2015.05.05. - 21:35
Nora,
Ha nekem lenne 1,5 napom, akkor penteken megneznem a Sz.Peter Bazilikat es az Angyalvarat, este elmennek vacsorazni Trasteverere.
A következö nap belefer Pantheon,Trevi kut,Spanyol lepcsö , Vittorio Emanuell emlekmü es a Colosseum/lehet csak kivülröl/.
Lehet valakinek lesz jobb ötlete.
Jo utat kivanok.
#145 - Marta - 2015.05.06. - 08:19
Szia Hajni!

Nagyon szuper az oldal, sokat segít...
kérhetek én is egy három napos programtervet?
köszönöm szépen :)
#146 - Anikó - 2015.05.06. - 12:12
aniko.molnarova.moa@gmail.com
#147 - Anikó - 2015.05.06. - 12:13
Szia! Május 20-24-ig megyünk Rómába férjemmel és 2,5 éves kislányommal. Sajnos ő még nem igazán bírja a gyaloglást (de persze viszünk neki kocsit, ha elfáradna). Tudnál nekünk egy lightosabb, de tartalmas utitervet küldeni? emailcímem: nemethi85@mailbox.hu
Köszönöm szépen a segítséget előre is.
Ildikó
#148 - Ildikó - 2015.05.07. - 23:08
Nagyon hasznosnak taalálom ezt az oldalt,mi hamarosan indulunk 4 napra Rómába, nagyon sok helyen olvasgatta, a látnivalókról, de tartok tőle,hogy nem fogunk tudni mindent megnézni. Pedig nagyon szeretném. Tudnál esetleg egy 3-4 napos útitervet küldeni nekem? Nagyon köszönöm. a címem: csilla0113@gmail.com
#149 - Bíró Csilla - 2015.05.08. - 15:57
Kedves Márta!
Nagyon köszönöm, így fogjuk csinálni:) A Trasteveren tudsz ajánlani konkértan vacsorázásra alkalmas helyet?
Köszönöm. Nóra
#150 - Varga Nóra - 2015.05.09. - 09:28
Kedves Nóra!
Konkret neveket nem tudok mondani, de ha ott lesztek meglatod , minden lepesnel van egy kis etterem. Nagyon hangulatos nyaron,föleg este.
En olyat szoktam valasztani, ami nincs nagyon tele, esetleg mellek utcaban, ahol kenyelmesen kiszolgalnak.
Nagyon jo utat kivanok!
#151 - Marta - 2015.05.09. - 19:12
Szia!
Nagyon tetszik az oldal, sok hasznos infót találtunk itt.Május 20-án utazunk a párommal Rómába.Nagyon várjuk már az utazást, de mivel akkor már nagyon meleg lesz-gondolom-szeretném megkérdezni,hogy a Capitoliumi Múzeumokba és a Pantheonba be lehet-e menni rövidnadrágba? Illetve még a Colosseum-Forum Romanum-Palatinus hármasa is érdekelne... Köszönöm a válaszod!
Üdv:Tamara
#152 - Tamara84 - 2015.05.10. - 12:21
Szia. Szeretnénk elkérni mi is a négynapos utitervet. Szállás a hotel adriaticban lesz, hogy jutunk el a reptértól oda, ha a fuimicon fogunk leszállni. Továbbá kérdezném, hogy róma passt megvéve ingyenes két drágább helyre a belépó pld. A kombinált jegy lehet az egyik? Bocs a helyesírásért, és koszi a választ
#153 - gyongyi - 2015.05.10. - 15:19
Tamara!
Templomokba fedetlen vállal, térdekkel nem lehet -Szt.Péter bazilikába biztosan nem!!!-, nem ildomos bemenni.
Múzeumokba, Colosseumba lehet.
#154 - Hajni - 2015.05.11. - 21:39
Gyöngyi!
A hotel nagyon jó helyen van, az Angyalvár közelében.
Fiumicino reptérről transzferbuszokkal a Terminihez lehet beutazni, majd innen a 40x expressz busszal a 7-ik (utolsó előtti) megállónál kell leszállni. A hotel közel van ide.
Az egyik reptéri transzferbusznak van megállója az Angyalvárhoz közel, a Via Crescenzio 2-nél. Innen 600 méterre van a szálloda.
http://www.sitbusshuttle.com/en/

RomaPass: igen, a 3 napossal 2 ingyenes belépő van.

Emailt küldtem.
#155 - Hajni - 2015.05.11. - 21:51
Szia Hajni!
Szeretnék én is kérni egy 3-4 napos útitervet, előre is köszönöm :-)
andrea.romvari@gmail.com
#156 - Andrea - 2015.05.11. - 22:02
Kedves Hajni!
Köszönöm szépen a válaszod!Még szeretném megkérdezni,hogy a Stadio Olimpicoba van-e belépő? A párom valahol olvasta,hogy ingyen meg lehet nézni, de én nem találok róla infót....Köszönöm előre is! :)
#157 - Tamara84 - 2015.05.12. - 13:56
Tamara!
Úgy tudom a stadion nem látogatható.
Mi elmentünk oda, de nem lehetett bemenni. (Nem olyan, mint a Nou Camp.)
#158 - Hajni - 2015.05.13. - 23:00
Szia. mi máj.19-24-ig leszünk Rómában. Elkérhetem a 4 napos útitervet? szállásunk Via Cerreto di Spoleto 24-n lesz. előre is köszönöm. üdv:Kata
#159 - Kata - 2015.05.15. - 13:22
Sziasztok! Én is kérhetnék egy 3 napos uti tervet ha van valakinek? Hotel Dock-ban lesz a szállásunk. Ciampino reptéren szállunk le. ingyenes Wifik vannak több helyen? E-mailcímem: martinkaneth@gmail.com
Előre is köszönöm! Anitramneth
#160 - Anitramneth - 2015.05.16. - 23:46
Szia Hajni!Junius 10.megyünk Romaba,szeretnenk egy 5 napos uti tervet,elore is koszi!
#161 - Ildi - 2015.05.17. - 20:37
Szia Hajni! A héten pénteken indulunk Rómába és szeretnék kérni egy 3 napos uti tervet. Nagyon köszönöm!
#162 - Beus - 2015.05.18. - 09:18
HAJNI 3 es 6 napos utiterve mindenki számára elérhetö, letölthetö a
Róma utiterv cimszó alatt.
#163 - Norci - 2015.05.18. - 14:40
Kedves Hajni!
Nagyon sok hasznos tanácsot találtam a fórumban és szeretnék én is kérni egy 4 napos tervet.
Köszönettel
#164 - Bubó Gabriella - 2015.05.20. - 15:28
Kedves Hajni! Jövő hétvégén mennénk a párommal Rómába 4 napra. Megköszönném, ha elküldenéd a 4 napos tervedet. Valamint érdekelne, hogy avan-e még a Romapass kártya?...anno azzal utazgattunk és néhány helyre jelentős kedvezménnyel lehetett vele bejutni. Létezik még és meg tudjuk venne esetleg a Termini vagy a reptér közelében? Köszönöm válaszod előre. Üdv. Z.
#165 - Zoli - 2015.05.21. - 21:44
Zoli!
RomaPass még mindig van 3, illetve 2 napos. Reptéren, Terminin is kapható.

http://utazas-nyaralas.info/roma/utikalauz.html#roma-pass
www.romapass.it

(emailt küldtem)
#166 - Hajni - 2015.05.23. - 14:07
Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás

Hozzászólások (2008, 2009) | Hozzászólások (2010) | Hozzászólások (2011) | Hozzászólások (2012) | Hozzászólások (2013) | Hozzászólások (2014) |