Róma utazás, nevezetességek I.

Utazás nyaralás info » Róma » Róma látnivalók I.

Róma útikalauza, látnivalók, időtöltés I.

Vatikán, Szt. Péter Bazilika | Colosseum | Forum Romanum | Trevi-kút | Spanyol lépcső | Hozzászólások

Róma

Vatikán, Szt. Péter Bazilika..

A Vatikán az egyik a világ kevés enklávéja (egy ország, amelyet teljes egészében egy másik ország területén helyezkedik el) közül. Ez az 1929 óta létező ország 44 hektáros területével, 842 lakosával világ legkisebb, valamint legkevesebb lakosságú államának számít. Az apró ország fő látványossága a Szent Péter-tér, és bazilikája, a Szent Péter-bazilika, a Sixtus-kápolna, és persze a 14 csodálatos vatikáni múzeum.

A Basilica di San Pietro in Vaticano, azaz a Szent Péter Bazilika egyike Róma négy nagy bazilikájának. A reneszánsz stílusú bazilika 1506-1626 között épült. A bazilika a Vatikán legkiemelkedőbb épülete, és kupolája uralja Róma látképét. A bazilika méretei elképesztők, szinte leírhatatlanok, de azért megpróbáljuk megtenni. 1989-ig ez volt a világ legnagyobb katolikus temploma, amikor is Elefántcsontpart fővárosában, Yamoussoukroban található bazilika megelőzte (ugyanakkor csak a külső részét hozzászámolva, a belső részt tekintve máig a Szent Péter Bazilika a világ legnagyobb temploma). Területe 15160 m2 (2,3 hektár), és kapacitása több, mint 60 ezer fő, tehát elférne benne pl. Sopron teljes lakossága! Hossza 211 méter, legnagyobb szélessége 186 méter, legnagyobb magassága pedig 132 méter.

A templomban található számos jelentős művészeti alkotás között mindenképpen kiemelendő Michelangelo 1499-es Piétája, amely a művész egyetlen szignált alkotása. A szobor Máriát ábrázolja, miután Jézust tartja a keresztre feszítés után. Rögtön a bejárat után, jobbra látható.

A Szt. Péter Bazilika Michelangelo tervezte csodálatos kupolájába lifttel, majd pedig 320 lépcsőfok megmászásával fel lehet jutni, ahonnan csodás kilátás nyílik Rómára. A túra közben a bazilika mennyezetét közelről megtekinthetjük.

Ha az Aventinus-dombon sétálunk, ne felejtsük el a Szent Péter-bazilikát "Róma kulcslyukán" keresztül is megnézni, érdekes, emlékezetes, különleges élmény. A híres kulcslyuk a római Máltai Lovagrend kapuján van, a Piazza dei Cavalieri di Malta címen.

Szent Péter Bazilika, Vatikán, Róma

Szent Péter bazilika, Vatikán

Szt. Péter Bazilika képek: Pensiero, John Maschak

A Szt. Péter tér, ahol a bazilika fekszik, a munkálatok 1657-es kezdése után 1667-re készült el, Gian Lorenzo Bernini tervei alapján. A tervezésnél az volt a fő szempont, hogy a pápa miséit a lehető legnagyobb számú ember tudja figyelemmel kísérni. A tér az optikai csalódáskeltés mesterfokát is képviseli: a dómhoz közeledve úgy tűnik, mintha az távolodna, továbbá a tér ugyan kör alakúnak tűnik, de valójában elipszis, ill. még számos hasonló jelenséggel lehet itt találkozni. A tér közepén található egyiptomi obeliszk 1586 óta áll itt. A 25,5 méter magas obeliszk egyébként már 4400 éves, ezalatt háromszor költöztették.

A Vatikán múzeumai a római katolikus egyház pazar gyűjteményét mutatják be. Főbejáratuk a Viale del Vaticanón található. A múzeumokat a 16. században alapították. 2013-ben 6 millióan látogatták meg, ezzel a világ 6. leglátogatottabb múzeuma. És egyben a világ 5. legnagyobb múzeuma, Európában pedig a Louvre után a 2. legnagyobb múzeum. Főleg görög, és római műalkotások jellemzőek, de az etruszk gyűjtemény is jelentős. A múzeumokat, és a több, mint 50 ezer műtárgyat megtekintve az embernek páratlan élményben lehet része. Hogy a számos műtárgy között el lehessen igazodni, és a turisták meg tudják tekinteni a legjelentősebbeket, többet, vagy kevesebbet, érdeklődésük függvényében, rövid és hosszú út is van, melyek táblákkal vannak jelölve. Az első másfél, míg az utolsó öt órás, és mindegyik út a Sixtus-kápolnába vezet. A belépő igencsak megéri az árát: 14 múzeum, és szintén 14 palota / lakóház tekinthető meg. Kiemelendő, többek között a a művészeti galéria, olyan művészek munkáival, mint Raffaello, Leonardo, Caravaggio, vagy Bernini. A Museo Pio Clementino a világ legnagyobb ókori gyűjteményét tartalmazza, görög, és római remekekkel. A múzeumokban kéziratok, textilek, térképek, bútorok, szobrok is kiállításra kerültek.

A rövid vagy hosszú Vatikáni múzeumokba tett út végén a látogatók a Sixtus-kápolnába, utána pedig a Szt. Péter bazilika elé érkeznek. A kápolna 1473-1481 között épült. A 19. század óta a pápaválasztó konklávé helyszíne. A Sixtus-kápolna 1508-1512 között, Michelangelo által készített, 540 m2 területű mennyezetfreskója a világ egyik leglenyűgözőbb képzőművészeti alkotása, és a világ legnagyobb freskója. A Teremtés jelenteit, valamint Ószövetségi és Újszövetségi képeket ábrázol. A kápolna falait pedig Botticelli, Perugnino, Signorelli, Rosselli, Ghirlandaio festették, valamint Michelangelo a falra is festett, a központi, Utolsó ítélet c. freskót 1535-1541 között. A falak is ószövetségi és újszövetségi jeleneteket ábrázolnak: a déli falon Mózes életének jelenetei, az északi falon Jézus életének képei, 1481-1482 között készültek. A keleti falon pedig egy 1572-es van den Broeck festmény, Krisztus feltámadása, valamint egy 1574-es Mózes festmény látható, Matteo da Leccétől.

Sixtus-kápolna

Michelangelo: A teremtés, Sixtus-kápolna

Tippek:

 • Online jegyet a Vatikáni múzeumokba, és a Sixtus-kápolnába itt lehet venni, a linken az 'Admission Tickets'-re kattintva. A belépőjegyen kívül 4 EUR foglalási díj is fizetendő ebben az esetben minden jegy után. Online jegy birtoklásával nem kell sorban állni.
 • A tömeg, a sorok leginkább hétköznap, 11-15 óra körül kerülhetők el. A múzeumi túrára pedig érdemes nyitásra, vagy nyitás előtt érkezni, ha nincs online jegy. Elviselhetetlen a tömeg az ingyenes vasárnapokon, és amikor a Pápa a városban tartózkodik.
 • Rövidnadrágban, szoknyában, fedetlen vállakkal a templomokba (székesegyház, Sixtus-kápolna) nem lehet belépni. A Sixtus-kápolnában fényképezni nem lehet.
 • Aki a vatikáni múzeumokat, és a Szent Péter bazilikát is megnézné: ha először a múzeumokba megy, utána nem kell sorban állnia a bazilikához, a múzeum + Sixtus-kápolna túra végén egyszerűen bemehet.

Eljutás: Metró: A vonal: Ottaviano állomás. Busz: Terminitől: 64. A Colosseumtól: 5 perc gyaloglás a Piazza Venezia felé, majd 64-es busz. A Trasteverétől: 23-as busz. Térképen a Róma térkép menüpontban látszik, Róma többi látnivalójával együtt.

Belépőjegyek (2017):
Szt. Péter Bazilika: Ingyenes. A kupola belépőköteles: csak lépcsőn (551 lépcső) 5 Euró, lifttel+lépcsőn (320 lépcső) 7 Euró.

Vatikáni múzeumok, és a Sixtus-kápolna (egy jeggyel mind látogatható): 16 Euró. 26 éven aluli diákok részére, és 6-18 éveseknek 8 Euró. 6 éven aluliak számára ingyenes. Minden hónap utolsó vasárnapján, és szeptember 27.-én ingyenes. A jegy elővételben online itt megvehető, jegyenként plusz 4 EUR foglalási költséggel, a linken az 'Admission Tickets'-re kattintva.

Nyitva tartási idők:
Szt. Péter Bazilika: Áprilistól szeptemberig: 7:00-19:00, október-március: 7:00-18:00. Kupola: áprilistól szeptemberig 08:00-18:00-ig, október-március: 08:00-17:00.

Vatikáni múzeumok és Sixtus-kápolna: hétfő-szombat: 09:00-18:00 (pénztárzárás: 16:00). Vasárnaponként zárva, kivétel minden hónap utolsó vasárnapja: 09:00-14:00-ig van nyitva, belépés 12:30-ig. Zárva 2017-ben: jan. 6., febr. 11., ápr. 17., máj. 1., jún. 29., aug. 15., 16., nov. 1., dec. 8., 25., 26.

Összefoglaló: A múzeumok rendkívül értékesek a művészetek iránt érdeklődőknek, de hatalmasok, és sok gyaloglás szükséges. A Sixtus-kápolna, a Szent Péter templomnak, a világ legnagyobb templomának belső tere, és a kilátás a kupolából mind-mind lenyűgöző, és kötelező Rómában járva.

Szent Péter tér, Vatikán, Róma

Szt. Péter tér kép: Giampaolo Macorig

Colosseum

Róma egyik szimbóluma, a Colosseum, a legnagyobb amfiteátrum, amely a Római Birodalom idején épült, a római építészet egyik legjelentősebb alkotása. A Forum Romanum mellett, attól keletre fekszik. Méreteit tekintve 48,5 m magas, 156 m széles, és 189 m hosszú. Kr. u. kb. 70-72-től 80-ig épült, Titus avatta fel, de építését még apja, Vespassianus császár rendelte el. 50-80 ezer néző befogadására volt képes. Gladiátorviadalokra, állatviadalokra, és egyéb előadásokra használták. Színhelye nyilvános kivégzéseknek is. Romos kinézetét nem csak az idők vasfogának, hanem földrengéseknek, és kőrablóknak is köszönheti.

Tippek:

 • A sorok elkerülése érdekében érdemes már nyitás előtt (8:15-re) érkezni, ill. előre megvásárolni a jegyet. Mint minden nevezetesség esetében, hétköznap kisebb sorra lehet számítani mint hétvégén.
 • Az általában hosszú sorban állás elkerülhető a jegyet online vásárolva, vagy Roma Pass vagy Roma Archeologia Card birtoklásával. Online vásárlás mellett a jegy személyesen is megvásárolható sorban állás nélkül, a Colosseum közelében, a Via dei Forli Imperialin lévő tourinformban, illetve sokkal kisebb a sor mint a Colosseumnál vagy a Forum Romanumnál a Palatinus-dombon lévő jegypénztárban is.
 • Érdemes bemenni, a Forum Romanummal ellentétben kívülről szinte semmi sem látható (bár a kombinált jegy egyébként is mindkét nevezetességre érvényes)

Eljutás: Metró: B vonal: Colosseo megálló. Busz: a Terminitől, vagy a Vatikántól 64-es a Piazza Venezia megállóig, a buszmegállótól 5 perc gyaloglás a Colosseum. A Trasteverétől 8-as villamos a Largo Argentina megállóig, majd 87-es busz.

Belépő (2017): Kombinált jegy: Colosseum, Forum, és Palatinus múzeum: 12 Euró. 18-25 éveseknek: 7,50 Euró. A jegy 2 napig érvényes. 18 év alatt ingyenes. Minden hónap első vasárnapján mindenki számára ingyenes.
A jegy online, 2 EUR foglalási költség felszámításával itt megvásárolható.

Nyitvatartás: Október utolsó vasárnapjától-február 15.: 8:30-16:30. Február 16.-március 15.: 8:30-17:00. Március 16.-március utolsó vasárnapjáig: 8:30-17:30. Március utolsó vasárnapjától-augusztus 31.: 8:30-19:15. Szeptember 1.-szeptember 30.: 8:30-19:00. Október 1.-október utolsó vasárnapjáig: 8:30-18:30. Pénztárzárás minden esetben 1 órával korábban. Egész nap zárva: január 1., május 1., december 25.

Összefoglaló: A világ egyik leghíresebb épülete, érdemes belülről is megnézni.

Colosseum, Róma

Colosseum

Colosseum fotók: Rosino, 12thSonofLama/Flickr/Creative Commons

Forum Romanum

A Capitolium, és a Palatinus domb között, a Colosseumtól nyugatra terül el az ókori Róma központja, melyet még jelenleg is tárnak fel, így a helyiek, és a turisták könnyedén elképzelhetik a hajdan volt nyüzsgést, és a patinás kultúra virágzását. A Forum Romanum volt Róma ítélkezésének, politikai életének, és kereskedelmének a központja. A házak mellett boltok, piacok, templomok működtek itt. A Forum Romanumon számos különböző istennek (pl. Saturnus, Janus, Vesta, Concordia) szentelt templom állt, itt volt a szenátus helye, a kivégző tér, ezeken felül bazilikák, palotamaradványok, és diadalívek romjai találhatók itt. Az emlékek Kr. e. 7.- Kr. u. 4. századból származnak. Éjszakai vezetéseket is tartanak, amikor is holdfényben csodálhatók meg a letűnt időkből megmaradt romok.

A Forum a Palatinus dombról, ill. az oldalától is jól látható, így belépőjegy nélkül is megcsodálhatóak a templomok, diadalívek, de akik közelebbről, jobban szeretnék megnézni, ill. a kombinált Colosseum-belépő miatt, érdemes jegyet váltani. Ezt a látványosságot úgy a legérdekesebb megnézni, ha van velünk egy jó idegenvezető, vagy legalább érdemes audio guide-ot kérni (magyar nyelvű nincs). Érdemes korán is érkezni, mivel később nagy tömeg, és a melegebb hónapokban nagy hőség is lesz.

A fórumra a Via dei Fori Imperialiról belépve először a Tempio di Antonio e Faustina és a Basilica Aemilia látható. A Basilica Aemilia Kr. e. 179-ben épült, kereskedelmi központ volt. A Tempio di Antonio e Faustina pedig az egyik legjobb állapotban lévő templom a Fórumon belül. Kr. u. 141-ben épült, később keresztény templomként is működött. A Via Sacra végén álló Curiát könnyű felismerni, hiszen egyszerű téglaépület, a bejárat felett három ablakkal. Kr. e. 44-ben építették. Ebben ülésezett a római Szenátus, a 7. században pedig templommá alakították. Rendkívül jó állapotban maradt ránk.

A szintén a Via Sacra végén, a Forum nyugati részén, a Capitoliumhoz, és a Curiához közel lévő Arco di Settimo Severo diadalív szintén jobb állapotban maradt fenn. Kr. u. 203-ban avatták fel. Kr. e. 479-ben épült a Forum legrégebbi épülete, Saturnus temploma, mely a diadalívre merőlegesen helyezkedik el, és 8 oszlopáról ismerhetjük fel. A Forum délnyugati végén lévő területen korábban a Kr. e. 46-ra elkészült Basilica Giulia volt, amely bíróságként működött, valamint népszerű találkozóhely volt, és üzletek is voltak benne. E mellett a Kr. e. 495-ös Castor és Pollux templom három korinthoszi oszlopa látszik, az oszlopok tetején pedig a párkány.

A templomtól keletre a Vesta-szüzek háza (a több emeletes, barlangszerű téglaépület, előtte szobrokkal), és a Vesta templom (6 oszlop, párkánnyal a tetejükön) áll. A Vesta-szüzek Róma szent tüzének őrzői voltak, "hivatalukat" 6-10 éves koruktól 30 évig látták el (10 év tanulás, 10 év szolgálat, azaz a tűz őrzése, és 10 év tanítás), ezek után megházasodhattak. Szüzességi fogadalmuk megszegésének következménye élve eltemetésük volt, ha a tűzet hagyták kialudni, annak "csak" korbácsütés. Cserébe viszont rendkívül nagy tiszteletnek örvendtek, és előjogokat élvezhettek. A Kr. u. 308-312 között épített Constantinus és Maxentius bazilikája a Vesta-szűzek házától rögtön északra helyezkedik el. Ez volt a Forum Romanum legnagyobb épülete, ma a három nagy megmaradt boltíve látszik.

A Forum keleti végén, a Colosseumhoz közel látható másik diadalív az Arco di Tito, azaz Titus diadalíve. Kr. u. 82 körül építették, Titus katonai sikereinek, köztük Jeruzsálem elfoglalásának emlékére. Azóta a diadalívek mintájául szolgál szerte a világon, a párizsi Arc de Triomphe-on, vagy éppen a váci diadalíven is egyértelműen felfedezhetők az Arco di Tito "vonásai". A Colosseumhoz még közelebb lévő, már a nem a Forum Romanumhoz tartozó diadalív pedig az Arco di Constantino, mely 315-ben épült.

Itt látható egy jó térkép a Forum Romanumról, valamint a fentebb leírt műemlékek elhelyezkedése vizuálisan.

Eljutás: Metró: B vonal: Colosseo megálló, vagy elérhető 5 perc gyaloglással a Piazza Veneziától. Busz: 75, 81, 673, 175, 204. Villamos: 30.

Belépőjegy (2017): Kombinált jegy: Colosseum, Forum, és Palatinus múzeum: 12 Euró. 18-25 éveseknek: 7,50 Euró. A jegy 2 napig érvényes. 18 év alatt ingyenes. Minden hónap első vasárnapján mindenki számára ingyenes.
A jegy online, 2 EUR foglalási költség felszámításával itt megvásárolható.

Nyitva tartás: Október utolsó vasárnapjától-február 15.: 8:30-16:30. Február 16.-március 15.: 8:30-17:00. Március 16.-március utolsó vasárnapjáig: 8:30-17:30. Március utolsó vasárnapjától-augusztus 31.: 8:30-19:15. Szeptember 1.-szeptember 30.: 8:30-19:00. Október 1.-október utolsó vasárnapjáig: 8:30-18:30. Pénztárzárás minden esetben 1 órával korábban. Egész nap zárva: január 1., május 1., december 25. Egész nap zárva: január 1., május 1., december 25.

Összefoglaló: Kívülről is látható, de érdemes bemenni. A történelem iránt érdeklődők akár fél napot is el tudnak itt tölteni, de érdemes előtte utánaolvasni.

Forum Romanum

Forum, Róma

Forum Romanum képek: Stuck in Customs, saját

Róma olcsón

 • Szállások a legnagyobb választékban, garantáltan a legjobb árakon ITT
 • A nyári időszakban, valamint a katolikus ünnepek idején nem csak hogy többen vannak a városban, de drágábbak is ugyanazok a szállások. Illetve, a repülőjegyek mellett a szállásokra is igaz, hogy korábban lefoglalva jobb árak kaphatók, és a legjobb szállások is még megvannak.
 • A vatikáni múzeumok minden hónap utolsó vasárnapján és szeptember 27.-én, a római állami múzeumok, attrakciók pedig minden hónap első vasárnapján ingyenesek.
 • Aki sok múzeumot, fizetős látványosságot akar megnézni, annak megérheti a Roma Pass megvásárlása. Részletek a Közlekedés Rómában, Római útikalauz oldalon.
 • Aki utasbiztosítást kötne: partnerünk, a biztositas.hu oldalán a biztosítók utasbiztosítási ajánlatait lehet egyszerűen, gyorsan összehasonlítani, így a legjobb áron lehet utasbiztosítást találni. Az így talált kedvező árból további 10% kedvezményt adnak az Utazás nyaralás info látogatóinak. Ehhez csupán az UTNY-2017 kuponkódot kell használni, vagy csak IDE kattintani.
 • A Fiumicino repülőtérről akár 6 EUR-t, a Ciampino repülőtérről pedig kevesebb mint 3 EUR-ért is be lehet jutni a városba. Részletek, bejutási lehetőségek a Közlekedés Rómában, Római útikalauz oldalon.
 • Menüs, ill. olcsó (ahol akár 3-4 EUR-ért jól lehet lakni), de jó éttermekről lista és leírás Róma éttermek oldalunkon.
 • Ha a kávét a pultnál isszuk meg, nem ülünk le, több helyen sokkal kevesebbet (akár fele annyit) kell fizetni.
 • Rómában nem elvárt a borravaló, és ha adunk is, sokkal kevesebbet szokás adni mint Magyarországon. Az olaszok olcsóbb helyeken sokszor csak felkerekítenek, pl. 19 EUR-s számlára 20 EUR-t adnak. Mindenesetre, 5%-nál többet nem szükséges adni.
 • Az éttermek házi borai általában olcsók, és nem is rosszak.
 • Az utcán esernyőt/virágot/szuveníreket áruló árusokat egyszerűen de határozottan utasítsuk vissza!

Trevi-kút

A világ egyik leghíresebb, és legszebb szökőkútjába rengetegen dobnak aprópénzt, mivel a hiedelem szerint, aki háttal, a válla felett pénz dob a kútba, az visszatér Rómába. A pénzérmékből naponta kb. 3000 Euró gyűlik össze, mely összeget a nap végén begyűjtik, bár néhány ötletes tolvaj alkalmanként mágneseket használva próbál lopni a kútból. Ez Róma legnagyobb szökőkútja - 26 méter magas, és 49 méter széles. A barokk szökőkút Nicola Salvi tervei alapján épült, és 1762-re készült el, azóta többször is restaurálták.

Az 1998-as felújítás után a legutóbbi 2014. június - 2015. novemberig tartott, melynek keretében több mint 100 LED-et is szereltek a kútra, így téve még szebbé az éjszakai kivilágítását. A felújítás költsége 2,2 millió Eurót tett ki. A kút 2015. november 3.-án nyílt meg újra.

Cím: Piazza di Trevi

Eljutás: A metróvonal: Barberini állomás, némi gyaloglással. Buszjáratok: 52, 53, 61, 62, 63, 71, 80, 95, 116, 119, 175, 492, 630: Via del Tritone megálló.

Összefoglaló: Gyönyörű szökőkút nappal, és éjjel is, körülötte mindig nagy tömeg van. Mindenképp sétáljunk el ide.

Trevi-kút, Róma

Trevi-kút

Trevi-kút képek: rayced, saját

Spanyol lépcső

Európa leghosszabb, és legszélesebb kültéri lépcsője, a rómaiak egyik kedvenc találkahelye 138 lépcsőfokból áll, 1723-1725 között épült, és utoljára 1995-ben újították fel. Azért Spanyol lépcső a neve, mert ma is itt található Spanyolország nagykövetsége. Bár lehetne inkább francia lépcső is: létét nem kis mértékben egy francia diplomatának, Étienne Gueffiernek köszönheti, aki 20 ezer scudit adományozott a lépcső megépítésére. Szépsége mellett hangulata is lenyűgöző, mindig tele van helyiekkel, turistákkal, fiatalokkal, és szerelmespárokkal, sokszor szól a gitárzene. A lépcső még szebb májusban, ekkor azeélák szegélyezik.

A lépcső az 1585-ben felszentelt Trinitá dei Monti templomhoz vezet, mely előtt található a Obelisco Sallustiano, Róma egyik egyiptomi obeliszkja, a lépcső alján pedig egy hangulatos tér (Piazza di Spagna), és egy 1627-29-ig épített barokk szökőkút látható.

Cím: Piazza di Spagna

Eljutás: A spanyol lépcső gyalog közel található a Trevi-kúthoz. Metró: A-vonal: Spagna megálló. Busz: Terminitől: 175, 492 a Via del Tritone megállóig. A Vatikántól: 62-es busz a Via del Tritone megállóig. A Trasteverétől: 8-as villamossal a Largo Argentina megállóig, majd 62-es busszal a Via del Tritone megállóig.

Összefoglaló: Róma egy nagyon hangulatos része, akár több órát is el lehet itt üldögélni, fiatalok különösen kedvelni fogják az itteni atmoszférát.

Spanyol lépcső

Spanyol lépcső, Róma

Spanyol lépcső képek: fspugna, FaceMePLS/Flickr/Creative Commons

Róma szállás

Szállások Rómában: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Hozzászólások (2008, 2009) | Hozzászólások (2010) | Hozzászólások (2011) | Hozzászólások (2012) | Hozzászólások (2013) | Hozzászólások (2014) | Hozzászólások (2015) | Hozzászólások (2016) |
Legújabb hozzászólások (2017):

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

171 hozzászólás
Kedves Hajni! Februárban elején megyünk Rómába 3 napra. Nagy segítség lenne 3 napos útiterved! Köszönöm, Zsófi
E-mail: csofika80@gmail.com
#1 - Zsófia - 2017.01.02. - 11:29
Kedves Hajni!
16.-an megyunk Romaba a Ciampino repterre. B&B Sepulveda-ban fogunk lakni. A cime: Via Magna Grecia 106, San Giovanni negyed,00183 Roma. Hogyan jutunk el ide? 3 napot töltünk ott,kérnék szépen utitervet emailben,ha ez lehetséges. Haza a Fiumicino reptérről megyünk. Oda hogy jutunk el?
Nagyon félek a közlekedéstől. Félek, hogy eltévedünk :) Előre is nagyon szépen köszönöm a választ
#2 - Ilona - 2017.01.03. - 10:47
Kedves Hajni! január végén megyünk Rómába 27-30-ig. A Mirage&Halifax nevű helyen, tudsz róla infót? Kérhetnék én is egy 3 napos utitervet. Köszönöm Erzsébet
#3 - Erzsébet - 2017.01.03. - 16:15
Kedves Hajni,

Jan. 21-23-ig, 3/2 éj megyünk Rómába, lányommal és anyukámmal.

A római látnivalókról (Colosseum, Forum R., Vatikán, Tervi kút) tudnál infókat írni, pl. hol milyen nyitvatartás van 2017-ben, belépő árak 2017-ben, bármilyen infó jól jön. Érdemes Roma Past vennünk, vagy elég napi 1-2 tömegközlekedési jegy (ezeket hol tudjuk beszerezni) Születésnaposoknak aznap ingyenes a belépés? Mivel szombattól-hétfőig leszünk, nem tudom, hogy mi lesz nyitva vasárnap.....hogy osszuk be az időt. Szállásunk közvetlenül a Termininél lesz, onnan az említett látnivalók csak metróval érhetőek-el?
1. nap kb. 13 h-kor landolunk, és 3. nap 12-kor indul vissza majd a gépünk.

Nagyon köszönöm előre is a segítséget!!
Szilvia
#4 - Szilvia - 2017.01.04. - 12:05
Szia! Márciusban megyünk 4 napra Rómába, ha átküldenéd az utitervet én is nagyon hálás lennék :)
Köszönöm
dalma.drietomszky@gmail.com
#5 - Drietomszky Dalma - 2017.01.04. - 16:45
Kedves Hajni Sok hála és köszönet a sok tanácsért amit tőled olvashattam Most jöttünk vissza Velencebol és már tervezem Romát márciusra Kérném szépen én is a 3 illetve 4 napos programot Köszönöm
#6 - Erika - 2017.01.05. - 15:18
Kedves Hajni. Mi júliusban megyünk Rómàba. Elkérhetném a 3 és 4 napos utitervet? Nagyon köszönöm :)
#7 - Hajni - 2017.01.05. - 20:20
Kedves Hajni!
Szeretnék kérni 2-3-4 napos útiterveket. Előre is köszönöm.
Zsolt
#8 - zsolt - 2017.01.07. - 08:51
Kedves Hajni! Remek ez az oldal, rengeteg hasznos dolgot tudtam meg a január végi utazásunkhoz. Több hozzászólásban is láttam hogy kérnek tőled útitervet. Én is szeretnék csatlakozni a népes táborba és elkérni a 3 napos tervet. Előre is nagyon nagyon köszönöm a segítséget. A címem: orsolya.molnaar@gmail.com
Üdvözlettel: Orsi
#9 - Molnár Orsolya - 2017.01.09. - 09:34
Kedves Hajni!
Január 15-én megyünk Rómába és a Fiumicio reptérre érkezünk. Sit-busszal szeretnénk a szállásunkra érni, címe: Via Tolemaide 12, Dimora Vaticano. Érdeklődni szeretnék, hogy melyik állomáson érdemes leszállni. Illetve szeretnék kérni egy 3-4 napos úti tervet is! előre is nagyon szépen köszönöm: Barbi
#10 - Barbi - 2017.01.09. - 15:32
Kedves Hajni!

Már 3 éve is az összeállítása alapján tájékozódtunk Rómáról a barátnőmmel.
Idén édesanyámmal megyek 2017.01.29-31-ig. Kérem küldjön nekem is egy 3 napos útitervet.
Chiampinoban száll le a gép. Könnyen megtalálható a transzfer busz? Visszafelé a Termininél hol találhatjuk a buszt? Ha jól láttam már 04.30-tól mennek buszok!? Fontos nekünk mert korán indul vissza majd a gép.

Előre is nagyon szépen köszönöm!

Szép napot!

Évi
#11 - Évi - 2017.01.09. - 15:48
Kedves Hajni,
Szombaton utazunk a párommal Rómába, és szeretném elkérni a 3 napos útitervet, ha ez lehetséges. Előre is köszönöm,
Ildikó
#12 - Kővári Ildikó - 2017.01.09. - 15:56
Kedves Hajni! Május 8-13ig megyünk a baráti körrel Rómába, szeretném én is elkérni az útiterveidet! Nagyon hasznos oldalt állítottál össze, köszönet érte :-)
#13 - Szabó Rita - 2017.01.10. - 06:43
Kedves Hajni!
Szeretném elkérni én is a 3 és 5 napos útiterveket, mert most szombaton megyünk Rómába. Előre is köszönöm!
tthgbor66@gmail.com

Gábor
#14 - Tóth Gábor - 2017.01.10. - 13:21
Kedves Hajni!
Bár csak augusztusban fogunk Rómába menni, de szeretném elkérni már most a 3 napos útitervet! :)
gyebnar.krisztina8@gmail.com
Előre is köszönöm!
Krisztina
#15 - Krisztina - 2017.01.10. - 18:13
Sziasztok!

A párommal 2017.03.19-2017.03.22-ig megyünk Rómába.
Kérdésem az lenne,hogy tud-e valaki megbízható és árérték arányban megfelelő transzfer szolgáltatót mondani. (oda-vissza)
Úticél: Ciampino Airport-La Casa La Salle, Via Aurelia 472, Rome

Esetleg, ha taxival mennénk, az mennyibe kerülne? Szállásunk kb 25 km-r található a reptértől.

Ha esetleg valaki a fenti időpontban és szálláshelyre menne, szívesen társulnánk a transzferhez/taxihoz.

Email: sarkbit@freemail.hu
#16 - Fiore - 2017.01.11. - 09:18
Kedves Hajni!
Elkérhetném a 3-4 napos Római útitervet?Előre is köszönöm!
sz.adrienn@citromail.hu
#17 - Adri - 2017.01.11. - 11:03
Kedves Hajni!
Szeretném elkérni a 3-4 napos Római útitervet.
Előre is köszönöm szépen!
h.t.luca1991@citromail.hu
#18 - Horváth-Tóth Luca - 2017.01.11. - 11:16
Kedves Hajni,

Szeretném én is elkérni a 4 napos tervet :)
Köszönöm
Niki
#19 - Niki - 2017.01.13. - 08:36
Kedves Hajni! Szeretnélek megkérni, hogy küldd el a 3-4 napos útitervet. Köszönöm. Edina
#20 - Edina - 2017.01.13. - 22:11
Szia. Jövő hét kedden indulunk párom ma Rómába. Ha szépen kérlek tudnál küldeni mailbe 3 napos útiterve? És egy pár ötletet és tudni valót? Köszönöm a segitséget
#21 - Tamás Norbert - 2017.01.15. - 09:24
#453 Kata
Pápai audienciával kapcsolatos info:
"A pápa szerdánként tart audienciát nyáron a Szent Péter téren, télen pedig a VI. Pál teremben. A pápai audiencián való részvétel mindenki számára ingyenes. A részvétel azonban regisztrációhoz kötött. A regisztrációt igazoló dokumentumot kell jegyre váltani a Portone Bronzo-nál, (a Szent Péter Bazilikától jobbra) az audiencia napján 8.00-10.00 óráig, vagy a megelőző napon 15.00-től 19.00 óráig lehet. Információk a pápa programjáról és az audienciákról: http://www.vatican.va/various/prefettura/en/udienze_en.html "

Fentebb a 91-92. hozzászólásban Edit írt részletesebben, igaz ők húsvétkor voltak, de a menete ugyanaz.

#22 - Hajni - 2017.01.15. - 13:29
Kedves Hajni!
Szuper az oldalad! :-)
Elküldenéd kérlek nekem is a 3 napos tervet. Nagyon-nagyon szépen köszönöm előre is. :-)
#23 - Kata Papai - 2017.01.15. - 15:16
#469 Fiore
Szállásotok az A metró Cornelia állomásához van közel. Ide a reptérről egyszerűen el lehet jutni. Atral busz (1,20 euro) az Anagnina metróvégállomáshoz megy, vagy más transzferbusz (4 euro a Terminihez) ahonnan tovább kell metróznotok. (1,50 vagy innen már közl.bérlet vagy RP)
Taxit nem tudom, megsaccolni sem merem.

#24 - Hajni - 2017.01.15. - 21:41
#464 Évi
Emailben elküldtem az utiterveket, leírásokat, amelyekből összeállíthatjátok a napjaitokat.
Ciampino nagyon kicsi reptér, buszmegállókat könnyen megtaláljátok.
Érdemes olyan transzferbuszra venni online jegyet, amelynek hazafelé a korai órákban is van járata.
Termininél nézzétek meg akár már érkezéskor, hogy honnan indul majd vissza a buszotok, de szerintem ezt már a honlapjukon is jelzik.

Jó utat!

#25 - Hajni - 2017.01.15. - 21:49
Máris sok szépet és jót olvastam itt. Köszönet érte! Szintén hálás lennék a 4 napos útitervért, és minden egyéb információért. Február 8-12 között leszünk Rómában, két felnőtt, és két lányunk (12 és egy 15 évesek).
#26 - Mátyás István - 2017.01.16. - 07:55
Kedves Hajni !

Olyan kérdésem lenne, hogy vásároltam online kombinált belépőt a Colosseumhoz és kaptam egy kódot , hogy azt merre tudom beváltani ? Nagyon szépen köszönöm előre is. :))
#27 - Nováki Győző - 2017.01.16. - 14:18
#480 GYőző
Ide még nem vettem online jegyet, de biztosan azt is a pénztárnál kell beváltani. Ne álljatok be a sorba, hanem az ottlévő segítőktől kérjetek útbaigazítást.

#28 - Hajni - 2017.01.17. - 22:14
Szia! Nem tudom hogy még van-e lehetőség arra hogy kérjek 3napos utitervet?? Előre is köszönöm a segitséget. Március 1.-én(szerda) indul a gépünk reggel koràn vissza én reggel 8-kor indul vissza.
#29 - Sponga Éva - 2017.01.17. - 23:04
Kedves Hajni,

mi holnap utazunk és 48 órnák lesz csak. Van 2 napos útiterv is?

Ha igen, légyszíves küld el.

Tamás
#30 - Molnár Tamás - 2017.01.18. - 09:40
Kedves Hajni ! :)

Vasárnap, 22.-én erkezünk Rómába (CIA) reggel fél 8 körül , haza pedig 25.-én szerdán jövünk este 8 körül.
Tudnád ajánlani mivel kezdjük a napot , esetleg egy utitervvel kisegitenel? Transfer a hotelig megvan (Camping Village Róma, via Aurelia) de mivel a check-in a hotelben 12 orátol van és amúgy is kèzi poggyászunk lesz csak , arra gondoltunk idő kihasználása szempontjából elindulnánk felfedező útra.
#31 - Reni - 2017.01.18. - 15:06
Kedves Hajni! 3 napos útitervet kaphatnék tőled? Nagyon köszönöm! Februárban megyünk, a 3 nap alatt nem is fér bele minden. :)
#32 - Juhász Judit - 2017.01.19. - 11:56
Nagyon szépen köszönöm a rèszletes leírást, utitervet Hajni ! Rengeteget segítettèl :D
#33 - Reni - 2017.01.19. - 21:36
Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy szeretnék online kombijegyet venni a Colosseum+Forum+Palatinus-hoz, de azt írják, hogy 2 napig érvényes. Mikortól számítva? A megvételtől? Mert az gáz, ugyanis csak egy hét múlva utazunk. Vagy kapunk valami nyomtatható jegyet/számlát/kódot?

Ha valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata, nagyon megköszönném, ha megírná nekem e-mail-ben:
tedaid@freemail.hu
#34 - Dávid - 2017.01.19. - 22:18
Szia Hajni! Látom, hogy nagyon sokan kérnek Tőled útvonaltervet a római utazásaikhoz. Ebben szeretném én is a segítségedet kérni. Igaz, hogy csak szeptemberben megyünk, de tervezgetjük, mit szeretnénk megnézni. 3 napot leszünk ott, és ehhez kérnék egy tervet, és tanácsot belépők vásárlásához, tömegközlekedéshez, Roma past kártya használatához, vásárlásához. Előre is köszönöm
faulhaber@citromail.hu
#35 - Faulháber Mária - 2017.01.20. - 11:18
Szeretnék kérni én is egy harom napos utitervet Romaról köszönöm!!!
#36 - Ildiko krizbai - 2017.01.21. - 17:59
Szia Hajni! Szeretnék kérni Tőled 3 és 4 napos útitervet. 2017.01.24-én érkezünk Rómába a Ciampino reptérre. Segítséged előre is köszönöm!
#37 - Zsuzsa - 2017.01.21. - 23:39
Szia, mi a csaladdal februar 1-en reggel erunk a Roma Ciampino repterre. Mit ajanlasz, ha a Vatican mellett van a szallasunk, hogy tudunk oda jutni legkonnyebben? Legyszives egy 3 -
4 napos utitervet at tudnal kuldeni mailbe (andrea@upsdistribution.ro). Koszonom szepen elore segitseged!
#38 - Fabian Andrea - 2017.01.22. - 14:04
#491 Andrea
Utazzatok transzferbusszal a Terminihez vagy az Atral busszal az Anagnina metróállomáshoz. Bármelyiket is választjátok az A metróval kell tovább mennetek az Ottaviano megállóig. Ehhez közel van a Vatikán.
#39 - Hajni - 2017.01.22. - 20:12
Szia
szeretnék kérni egy 3 napos (szomb,vas, hetfö) utitervet
romarol a/manzoni metronal lesz a szallasunk/
elöre is naon köszönöm !
#40 - kovacs peter - 2017.01.22. - 21:11
Sziasztok! Nemsokára utazok Rómába és szükségem lenne egy útitervre (3 napos)
Szeretném elkérni Tőletek ha lehetséges és elküldenétek e-mailemre. (hanzliedit@gmail.com Köszönöm. Edit
#41 - Hanzli Edit - 2017.01.23. - 11:23
Kedves Hajni!:)
Tobb kerdesem is lenne hozzad,a februari utazasunkkal kapcsolatban,halas lennek ha valaszolnal rajuk.:)
1.Ciampiano repuloterrol be lehet jutni a varosba olyan varosi tomegkozlekedesi eszkozzel melyre ervenyes a 72h berlet?vagy venni kell egy jegyet a repteri buszra es csak a varosban lehet ervenyesiteni a berletet?
2.A berletet egyszer kell csak ervenyesiteni ha felszallunk egy buszra ugy tudom,de olvastam ,hogy metrora szallasnal is kell,elegendo csak egyszer ilyen esetben,vagy minden metros utazaskor szukseges?
3.A 72h berlet az ervenyesites pillanatatol 72h?egy ismeros ugyanis azt mondta ,mar 00:00tol kezdodik a berlet ervenyessege.
4.A tengerparton ,az okori szinhaz megtekintesehez kell belepo dijat fizetni?
5.Eltudnad kuldeni a harom napos utitervet?
Illetve tomegkozlekedesi tanacsokat a tengerpartra,es a nevezetessegekhez?
Valaszod elore is koszonom.
Udv Szegedi Anna
e mail:anna.szegedi0@gmail.com
#42 - Szegedi Anna - 2017.01.23. - 18:24
#495 Anna
1. Reptéri buszokra nem érvényesek az ATAC (római bkv) jegyek, bérletek. Azokra külön jegyet kell venni.
Javaslom az Atral buszt (1,20 euro), ami az Anagnina metróvégállomáshoz megy. Itt tudtok venni bérletet, ami az első használattól kezdve érvényes az adott órán át. pl. 72H
2. Városi közlekedésben a buszokon már nem kell kezelni, de a metrókon igen. Csak ezzel lehet a metrónál lévő kapukon átjutni.
3. Az első kezeléstől kezdve érvényes 72 órán át. (Régebben a 3-ik nap éjfélig volt csak érvényes.)
4. Igen, Ostia Antica területén van.
http://utazas-nyaralas.info/roma/latnivalok-5.html#ostia-antica
5. Küldtem.

Jó utat!
#43 - Hajni - 2017.01.23. - 20:43
Nagyon köszönöm a hasznos tanácsokat,sokat segítettél a válaszaiddal és az oldalon lévő informaciókkal.:)Remelem meg sokaig folytatod a kisegitesunket,ugyhiszem sokan koszonhetik neked a jo utazasaikat .Udv Anna
#44 - Szegedi Anna - 2017.01.23. - 21:27
Kedves Hajni!
A honlapon azt írod, hogy a Vatikáni múzeumok ingyenesen látogathatóak a hónap utolsó vasárnapján. Mi most hétvégén utazunk, viszont legutóbb olyan híreket hallottunk, hogy ez az ingyenesség már nem él többet és most már minden vasárnap zárva vannak a múzeumok a Vatikánban. Tudsz esetleg naprakész információval szolgálni ezzel kapcsolatban?
Segítségedet előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Orsolya
#45 - Orsolya - 2017.01.24. - 09:02
Kedves Hajni!
Nagyon szépen köszönjük a segítséget :)!

Üdv.
Orsolya
#47 - Orsolya - 2017.01.25. - 09:03
Szia! Szeretnék kérni 4 napra utitervet, és minden hasznocs tanács jól jön (pl. étkezéssel kapcsolatban, hol érdemes) hiszen mi február végén utazunk Rómába először. A segítséget nagyon szépen köszönöm! Erika
#48 - Udvari Balázsné Erika - 2017.01.25. - 11:15
Sziasztok,

megkaphatnam en is azt a 3napos utitervet :) ? Annyi mindent olvastam es pillanatnyilag egy total kaosz van a fejemben. Elore is nagyon koszonom! E-mail cim: maximpaula@gmail.com
#49 - Paula - 2017.01.25. - 11:32
Szia! Március végén utazunk Rómába. Szeretnék kérni egy 3 napos útitervet. Nagyon örülök a sok hasznos információnak. Például az előbb tudtam meg, hogy akkor nekünk majd nem kell a Sixtus kápolnában fizetni, mert hónapo utolsó vasárnapján el tudunk menni. Rengeteg más kérdésem is lenne. Nagyon szépen köszönöm előre is!
#50 - Reni - 2017.01.27. - 10:36
Szia Hajni!
Nagy oromomre ratalaltam az oldaladra, a romai utazasunk elott. Mar a kommentekbol is rengeteget "tanultam" mit erdemes es hogyan megtekinteni. Egy programajanlot szeretnek kerni toled! Febr28-márc3 között megyunk. (Két 26 év alatti). A központban lesz a szallasunk a LUX hotelben. Szeretnek még tippeket hogy roma pass vagy 72h berletet vagyunk stb stb.
Elore is koszonom a valaszt, sokat segitenel vele.
(szlezak94@gmail.com)
#51 - Szlezák Bálint - 2017.01.27. - 21:31
#504 Bálint
Legtöbb látnivaló kedvezményes 25 alattiaknak, illetve a vatikáni múzeumok diákigazolvánnyal 26 éves korig.
Javaslom, hogy utóbbit kivéve mindenhol kedvezményes jegyet kérjetek, nem szoktak igazolványt nézni, legfeljebb még sem adnak azt. Próbáljátok meg mindenképp!
RomaPass így nem éri meg nektek, elegendő ha a közlekedéshez vesztek bérletet vagy akár elég a 10 db-os gyűjtőjegy is.
Többi emailben küldtem.
#52 - Hajni - 2017.01.29. - 20:40
Kedves Hajni!
Érdeklődnék,hogy diákként elegendő-e a magyarországi diákkártya vagy kell csináltatni valami európai uniós külön kártyát? Illetve mivel érdemes előbb kezdeni a Colosseummal vagy a Forum Romanummal? Még egy kérdésa Vatikánba hallottam,hogy egy irányból lehet végigjárni,de a rövidítésekkel végig lehet egy nap alatt járni? Mivel kell először kezdeni a Szent Péter Bazilikával vagy a Sixtus kápolnával? Köszönöm segítséged :Zsuzsi
#53 - Vincze Zsuzsanna - 2017.01.30. - 11:10
Kedves Hajni!
Nagyon szuper az oldal, nagy öröm hogy utazás előtt megtaláltuk.
A párommal február 20-25. között Rómába utazunk. Szeretném a segítségedet kérni esetleg egy programajánlóban, mit, hogyan érdemes megnézni.
Február 20-án reggel 8-ra ér be a gépünk és február 25-én hajnalban utazunk haza.
Milyen utazási menetjegyet váltsunk?
Rómához közel van még valami amit érdemes megnéznünk?
Köszönettel: Orsi (horvatho@arsc.hu)
#54 - Horváth Orsolya - 2017.01.30. - 11:58
Kedves Hajni!
Először is gratulálni szeretnék az oldalhoz. Hasznos, könnyen áttekinthető , briliáns! : )
Én is jövő héten utaznék Rómába és szeretném elkérni - a többiekhez híven - a háromnapos' programajánlódat, bár a nevezetességek összeállítása már sikerült , viszont a három nap kevéske' és így szeretnék precíz lenni .
Nagyon szépen köszönöm előre is az email'ed.
Vivi
#55 - Maráz Vivien - 2017.02.01. - 18:21
#506 Zsuzsi
Vatikáni múzeumokba kell a 18 -26 év közöttieknek nemzetközi diákigazolvány.
14 múzeum, ahol különböző útvonalak vannak, de mindegyik a Sixtus kápolnához vezet. Nekünk 4 óra kellett végigjárni. Van átjáró a bazilikába, de úgy tudom egyéni turisták nem használhatják. Azért próbáljátok meg.
Ha nem sikerül akkor vissza kell sétálni a Szt.Péter térre és ott újra sorba kell állni a biztonsági ellenőrzés miatt (gyorsan halad), hogy a bazilikába léphessetek. Kupola megmászással együtt erre is lehet akár 3 órát számolni.

Colosseumnál hosszú sor szokott lenni, de kezdjetek a Palatinusnál itt nincsenek annyian. A jegy érvényes a Palatinusra, Forumra, Colosseumba.
#56 - Hajni - 2017.02.01. - 19:13
#507 Orsi
Heti bérletet (CIS) javaslok venni az utazáshoz, de ha központi helyen lesz a szállásotok akár napi 1-2 vonaljegy is elegendő lehet.
Ostia Antica, Tivoli (villa d'este)

Emailt küldtem.
#57 - Hajni - 2017.02.01. - 19:21
Szia Kedves Hajni !
Nagyon nagy segítség ez az oldal, köszönjük !
Szeretnélek megkérni, küldd el a 3 napos
útiterved!
Hajóval érkezünk, csak egy napot töltünk
ott, ezért fontos a jó tervezés,
számítunk a tapasztalatodra.
Köszönettel, Krisztina, Ildikó
#58 - Ildikó - 2017.02.05. - 10:39
Kedves Hajni, most húsvétkor megyünk Rómába, pénteken délután érkezünk és kedden dél körül indulunk vissza. Ezidő alatt érdemes a PASS-t megvenni, ha a Termininél van a szállásunk? Hétfőn mi lesz nyitva? Csak a Vatikán? Érdemes olyankor mennünk oda vagy a nagy tömeg miatt nem javaslod? Mennyire kaotikus húsvétkor Róma? Ebbe az időintervallumba szerinted mit tudunk megnézni biztosan? :) Gluténmentes éttermet tudsz javasolni? Szuper az oldal, köszönöm, ha visszajelzel.
#59 - Linda - 2017.02.05. - 15:02
Kedves Hajni!
Nagyon hasznosnak találtuk az oldalt, már most rengeteget megtudtunk Rómáról :)
Március 20-23ig leszünk Rómában édesanyámmal, és szeretnénk tőled tanácsot kérni, hogyan szervezzük meg a programunkat. Rome (Ciampino)-ra érkezik a gépünk és CASA LA SALLE-ben lesz a szállásunk.
Segítségét előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Stégner Laura (lausteg89@gmail.com)
#60 - Stégner Laura - 2017.02.06. - 10:38
Szia!
Február 25-március 5 között megyünk Rómába. 2 éve töltöttünk ott 6 napot, így a legtöbb ,,kötelező" látnivalót már megnéztük, de Róma valóban visszavár! Szállást a Kennedy Hotelben foglaltunk a Termini mellett, ez szerintünk egy jó kiindulópont!
A mostani útitervben szerepel többek között Tivoli, ehhez szeretném a segítséged kérni! Hogy tudjuk a legegyszerűbben elérni, mennyibe kerül a jegy és hol tudjuk megvenni, mennyire lesz látványos március elején, ......stb? Ha bármi jó tanáccsal tudsz segíteni, előre is köszönöm!
Marika
#61 - Marika - 2017.02.06. - 13:49
Szia!
Február 24én érkznénk meg és 4 napot töltenénk Rómába. Nagyon sokat segítenél ha küldenél egy 3 napos útitervet. Róma belvárosába lenne a szállásunk és a Fiumicino repülőtérre érkeznénk mit ajánlanál vegyünk bérletet egyik személy 26 éven aluli és a másik 26 éven felüli, köszönöm szépen előre is.
#62 - Brigi - 2017.02.08. - 13:56
Kedves Hajni!
Még egyszer átolvastam az oldalt, és ha jól látom akkor a Colosseum, Forum Romanum és a Palatinus is ingyenes március 5-én?
Illetve én is elkérném a 3 napos útitervet, nagy segítségünkre lenne. Szállásunk a Colosseumtól 350 méterre lesz...
Előre is köszönöm...Katinka
#63 - Katinka - 2017.02.08. - 16:51
Kedves Hajni! A 3 napos úti tervet megkaphatnám emailben?
labady.bm@gmail.com
Előre is köszönöm! :)
#64 - Lábady Bence Máté - 2017.02.08. - 20:58
#512 Linda
Ünnepnapokon még nem voltam Rómában, ezért csak el képzelni tudom, hogy az egyébként is mindig zsúfolt városban még többen lehetnek.
RomaPass-t akkor éri megvenni, ha a drágább helyekre (colossem-forum-Palatinus, Angyalvár, Capitoliumi múzeumok) szeretnétek bemenni. A 72 órás két ingyenes belépőt biztosít, valamint a közlekedés is ingyenes vele.

Tavaly húsvéti utazásról fentebb a #91, 92-es hozzászólásban ír Edit.

Emailben küldtem utiterveket, melyekből összeállíthatjátok a ti napjaitokat. Húsvét vasárnap-hétfő a vallási látnivalóknál (bazilikák, templomok) biztosan nagyon sokan vannak.

Kellemes készülődést!
#65 - Hajni - 2017.02.08. - 22:15
#514 Marika
Tivoliba a B metró Ponte Mammolo megállójától indul busz. Jobbra fent, jegyet az utcaszinten lévő trafikokban lehet venni. Mikor mi voltunk 2 euro volt. vegyétek meg visszaútra is.
A busznak a Villa d'Este-hez közel van megállója, a Piazza Garibaldin. Sofőr, utasok segítenek majd.
A villa és kertje gyönyörű, márciusban is biztosan nagy élményt nyújt majd. Csak szép, napos időben javaslom ezt a programot.
#66 - Hajni - 2017.02.08. - 22:25
#515 Brigi
26 alattiaknak a látnivalók kedvezményesek, ezért a RomaPass nem éri meg nekik.
Javaslom mindenhol a kedvezményes belépőjegyet kérjétek mindkettőtöknek, nem szoktak igazolványt nézni. :)
Közlekedésre van 72H bérlet, ami kényelmes megoldás lehet, de elegendő lehet 10 db-os jegy is, amit ketten is használhattok.

Jó utat!
#67 - Hajni - 2017.02.08. - 22:34
#516 Katinka
A hónapok első vasárnapján ingyenesek az olasz állami múzeumok, így március 5-én is.
A rómaiak listáját a www.romapass.it oldalán megtalálod.
#68 - Hajni - 2017.02.08. - 22:40
Kedves Hajni!

Köszönöm a segítséget, és az emailokat! Szép napot!!
Katinka
#69 - Katinka - 2017.02.09. - 09:36
Kedves Hajni!
Március 3-án kora délután érkezünk és 5-én szintén kora délután indulunk vissza. Szállás a Piazza di Porta Maggiorén lesz. Szombat délután 3-kor focimeccs a program az Olimpico-ban.
1. Mi férhet még bele a látnivalók közül?
2. Vasárnap délelőtt elég az idő az ingyenes Colosseumra és környékére?
3. Egy 23 és egy 18 év alatti, plusz két felnőtt részére milyen jegyeket javasolsz (Roma Pass, gyűjtő stb)?
Nagyon hálás lennék egy programjavaslatért.
Előre is köszönöm,
Péter
#70 - Péter - 2017.02.09. - 20:46
Kedves Hajni!
Én is szeretnék a tömeghez csatlakozni, és kérni egy 3 napos útitervet. Febr. 26. reggeli érkezéssel, egy 17 évessel az oldalamon, Casa la Salle szállással. Előre is nagyon szépen köszönöm!
#71 - Judit - 2017.02.10. - 13:31
Kedves Hajni!
Szeretnék kérni egy 3 napos útitervet. Előre is köszönöm szépen!
#72 - KG - 2017.02.11. - 00:06
Kedves Hajni!
Marcius elejen megyunk Romaba. Szallasunk Piazza Fiumen van. Szeretnenk megkerdezni, milyen transfert ajanlasz a repterrol. (Ciampino)
#73 - Dr. Pozsonyi Judit - 2017.02.11. - 19:54
Kedves Hajni! Március végén megyek Rómába, két tinédzserrel. Sok mindent meg szeretnénk nézni. A Santa Maria Magiore közelében fogunk lakni. Kérlek küldd el a három napos tervet, igaz, a harmadikon csak fél nap áll rendelkezésünkre. Hálásan köszönöm előre is. Kata.
#74 - Katalin - 2017.02.12. - 11:45
Szia Hajni!
Olvastam, hogy EU tagoknak,akiknek aznap van a születésnapjuk, ingyen látogathatnak nevezetességeket. Tudsz erről esetleg valamit?

Köszönöm, Anna
#75 - AnnaBAl - 2017.02.13. - 10:26
Szia.
Szeretném elkérni a 3 napos programtervet a anna.bozoova@gmail.com e-mail címre. Köszönöm.
#76 - Bozó Anna - 2017.02.13. - 16:29
Kedves Hajni! 3 napos programtervet szeretnék kérni.
#77 - Szeketes Anett - 2017.02.13. - 18:27
#523 Péter
Küldtem egy 3 napos programtervet, amiből összeállíthatjátok a napjaitokat. Mindenre biztosan nem jut idő, de azért beleférhet sok minden. Én a következőket javasolnám:
érkezés napján Trevi-kút, Pantheon, P.Navona, Spanyol lépcső.
2.nap Szt.Péter bazilika, Angyalvár, meccs, utána P.venezia, Trajanus foruma, VE emkékmű, Capitolium. Vasárnap (hónap első vasárnapja) ingyenes a Colosseum is, ha nincsenek sokan akkor bevállalható. Ellenkező esetben csak kívülről, Diadalív, Palatinus esetleg. Itt nincsenek sokan a pénztárnál. Elég időigényesek ezek a látnivalók, csak úgy válasszátok hogy el ne késsétek a gépeteket.
Közlekedésre gyűjtőjegyet javaslom, 2-3x 10 db elég lehet.

Kellemes készülődést!
#78 - Hajni - 2017.02.13. - 23:10
Kedves Hajni! Abban kérném a segítségedet, hogy a Colosseum-ba foglalnék jegyet, de ahogy olvastam, csak két napig érvényesek a jegyek? Tehát csak közvetlenül utazás előtt tudom lefoglalni vagy helyben veszem meg?
#79 - Pomozita - 2017.02.14. - 14:28
Szia!
Érdeklődni szeretnék, hogy a hajóval Civitavecchia-ra érkezve, mivel tudunk Rómába bemenni. Illetve van-e valamilyen idegenforgalmi iroda (amit ajánlasz), amivel a látnivalókat sorbanállás nélkül le tudnák szervezni.
Köszi!
#80 - BT - 2017.02.14. - 19:44
#526 Judit
CIA reptérről különböző társaságoknak van transzfere a Termini-hez. Pl. Terravision, SITbus.
http://utazas-nyaralas.info/roma/utikalauz.html#ciampino
vagy Atral busz, de akkor metrózni is kell.

Terminitől 38-as busszal 3 megálló a P.Fiume.
https://goo.gl/maps/rQRWV4Z627F2
#81 - Hajni - 2017.02.14. - 22:20
#528 Anna
Ez a kedvezmény már nincs, ez még évekkel ezelőtt az olasz állam egységesítésének 150-ik évfordulója alkalmából volt 2011-ben.
#82 - Hajni - 2017.02.14. - 22:27
#532 Pomozita
A jegy érvényes 2 napig, de nem a vásárlástól számítva hanem az első látogatástól, érvényesítéstől kezdődően.
Ez egy kombinált jegy, amivel a Colosseum, Forum Romanum és Palatinus is megnézhető. Így akár egyik napon pl. a Palatinus-forum, másik napon a colosseum.


#83 - Hajni - 2017.02.14. - 22:32
Kedves Hajni
Március 19.én megyünk a párommal Rómába. El tudnád küldeni nekem is a 3 napos útitervet a dvorzsak1979@gmail.com -ra?
Előre is köszönöm
Üdv: Laci
#84 - Laci - 2017.02.15. - 21:18
Szia Hajni!

Nagyon örülök az oldalnak, mivel nagyon sok hasznos információval gazdagodhattam. Férjemmel 2017. február 24-én utazunk Rómába és 2017. február 27-én a délelőtti órákban érkezünk haza. Olvastam, hogy a Vatikáni Múzeumokba ingyenes a belépés minden hónap utolsó vasárnapján. Erre tekintettel abban szeretném a tanácsodat kérni, hogy február 26-án érdemes-e kivárni a sor a bejutáshoz vagy inkább február 25-re vegyük meg a jegyet, amivel sor kivárása nélkül, azonnal bejuthatunk a Vatikánba? Egyébként már megvettük a RomaPass-t, mellyel a többi kiválasztott nevezetességet kívánjuk megnézni.

Segítségedet előre is köszönöm!
#85 - Reni - 2017.02.15. - 22:09
Kedves Hajni!
Férjemmel Március 11-én megyünk Rómába. El tudnád küldeni nekem is a 3 napos útitervet?
Előre is köszönöm
Üdv: Mariann
#86 - Mariann - 2017.02.16. - 16:01
Szia! Megszertenem kerdezni,hogy lehet e meg utitervet kerni toled 3 naposat feb 23-26-ig! Nagyon koszonom!
#87 - Reisner Helga - 2017.02.17. - 15:40
#533 BT
Civitavecchia-ból vonattal 1 óra alatt lehet Rómába jutni. Járatot keresni a
http://www.trenitalia.com/
oldalán tudsz.
Vannak idegenvezetők Rómában, keress így rá a google-ban.
#88 - Hajni - 2017.02.18. - 19:50
#538 Reni
Nem tudok tanácsot adni az ingyenes nappal kapcsolatban, nem tudom mennyien lehetnek ilyenkor, mennyit kellene várakozni. És rábeszélni sem szeretnélek a jegyvételre.
Próbáljátok meg az ingyenes vasárnapon és, ha mégsem jutnátok be majd a legközelebbi utazásotokkor (mert Rómába vissza kell térni!!! ) pótoljátok.
Én kb. a 4-ik utam során láttam.


#89 - Hajni - 2017.02.18. - 20:12
Szia Hajni!
Nagyon tetszik az oldal és felkeltette az érdeklődésem ez a bizonyos 3 napos útiterv is :) Elküldöd nekem is?
aha112@freemail.hu
Köszi,
András
#90 - András - 2017.02.19. - 13:00
Kedves Hajni! Márciusban utazunk Rómába 4 napra. Sok mindennek utánajártam, de azért szeretném, ha megerősítenéd. Hotel Jonico lesz a szállásunk. A legegyszerűbb beutazás a központba busszal: N18 vonalon a 106-os busz. Közel van a metroállomás is, de az a C vonal, át kell szállnunk, így azt elvetettem. A buszt választanánk: Torre Maura megállónál felszállunk és a végállomásnál (P.Za Venezia) leszállunk. Ehhez a megállóhoz közel van már minden nevezetesség? (Colosseum, Angyalvár...stb) Visszafelé onnan indulunk és a Silicella megállónál szállunk le a szállásunk közelében. Kb. mennyi a menetidő? Milyen sűrűn jár ez a busz? Esetleg menetrendet találok valahol? A Torre Maura megálló milyen messze van a szállástól? Gondolom tudunk venni a környéken trafikban buszjegyet. A reptérről transzfert kértünk a szállásig. Elküldenéd nekem is a 3 napos programtervet? Utolsó nap már csak a környéken barangolnánk, esetleg van valami tipped, hogy mit nézzünk meg, ami közel van a szálláshoz? Nagyon köszönöm előre is!
Anita
#91 - Anita - 2017.02.20. - 06:48
Kedves Hajni! Még az lenne a kérdésem, mivel minden oldalon más menetidőt látok, hogy a
Ticketbar Rome » Városnézés » Róma Hop on - Hop off Busz márciusban mettől-meddig közlekedik? Mi sötétedéskor szeretnénk felszállni rá, hogy lássuk a kivilágított nevezetességeket. Este 19-kor még van felszállás ?(van ahol azt olvasom, hogy 18-kor indul az utolsó járat, van ahol meg azt, hogy 19-kor) És ha este vesszük meg a jegyet, akkor másnap estig van lehetőségünk rá bármikor felszállni? Köszi Anita
#92 - Anita - 2017.02.20. - 08:12
Kedves Hajni!
Szeptemberben megyünk Rómába és az Affittacamere Pratinn Vaticanban fogunk megszállni. Visszafelé a repülőnk a Ciampino-ról indul. Tudnál nekem segíteni, hogy hogy jutunk el oda a legegyszerűbben? Köszönöm, Adél
#93 - Adél - 2017.02.20. - 09:56
Kedves Hajni!
Mitől van, hogy a legrészletesebb tájékoztatók és leírások sem közlik, hogy a 65 év feletti EU polgárok az állami múzeumokba, létesítményekbe ingyen mehetnek be. Vagy valamiről lemaradtam? Igaz Budapesten sem hirdetik, hogy a 65 év felettiek közlekedése ugyanígy ingyenes.
#94 - Lajos - 2017.02.20. - 13:08
SZia Hajni!
Tudsz javasolni egy jó szórakozóhelyet a belvárosban, valami táncos helyre gondolok. Köszi
#95 - AnnaBAl - 2017.02.20. - 14:38
Kedves Hajni! Március 3-án reggeltől tartózkodunk Rómában Március 6-án estig. Elküldenéd nekünk is a 3 napos útitervet? Előre is köszönöm. :)
#96 - Zsidai Éva - 2017.02.20. - 22:20
Szia Hajni!
Nagyon hasznos az oldal. Szuper! Szeretnék kérni egy 4 napos utitervet emailben. Nagyon koszonom.
#97 - Ildi - 2017.02.20. - 22:26
#547 Lajos

A 65 felettiek ingyenes belépőjét még 2014-ben megszüntették.
Ingyenességet csak a 18, kedvezményt 25 alattiak kapnak.

http://orokvaros.network.hu/blog/roma-kozossegi-oldala-hirei/fontos-valtozasok-uj-nyitva-tartas-es-uj-jegyarak-2014
#98 - Hajni - 2017.02.22. - 21:05
#548 AnnaBal
Nem tudok segíteni ez ügyben. Még nem jutottam el ilyen helyre. :)

#99 - Hajni - 2017.02.22. - 21:08
Kedves Hajni!

Nagyon sok hasznos infot talaltam az oldalon. Tudnal esteleg kuldeni egy haromnapos utitervet?
Segitsegedet elore is koszonom!

Udv
Attila
#100 - Raso Attila - 2017.02.23. - 23:50
Kedves Hajni! Gratulálok, sok hasznos dolgot osztasz meg. Március 12-17 között megyünk Rómába. Kaphatnánk egy 3 napos tervet? Köszönjük!
#101 - Péter - 2017.02.26. - 18:20
Sziasztok! Én is szeretném elkérni a 3 napos útitervet. Nagyon köszönöm ????????????????
#102 - Hornyákné Nitsch Alexandra - 2017.03.03. - 07:44
Kedves Hajni!

Szeretném elkérni a 4 napra szóló útitervet. Van már egy elképzelés, melyik napba mi fér, de nem szeretném ha valami kimaradna, vagy az idővel rosszul kalkulálnék így megerősítene az általad összeállított terv. Köszönöm előre is! Vica
#103 - Tóth Éva - 2017.03.04. - 20:55
Szia Hajni! Marc. 8-12 kozott leszunk Romaban, ha idod engedi egy 3 napos utitervet szeretnek kerni Toled. Koszonettel: Ildiko
#104 - Adamecz Ildiko - 2017.03.05. - 05:49
Szia Hajni!
Elküldenéd nekem is a 4 napos útitervet? Nagyon jó az oldal! Köszönöm szépen: Dóri
#105 - Dóri - 2017.03.05. - 11:03
Kedves Hajni!
Nagyon sok hasznos infót találtam az oldalon. 3 vagy 4 napos útitervet át tudnál nekem küldeni e-mailben?
Előre is köszönöm: Evelin
#106 - eve92 - 2017.03.05. - 17:09
Kedves Hajni!
Szeretnélek megkérni nekem is küld át légy szíves a 3 vagy 4 napos útitervet.Március.04-én reggel 8-kor érkezik a gépünk és 17-én este 8-kor indul vissza.
Szeretnék Tivolit is megnézni.Hogy tudunk oda eljutni?
Előre is köszönöm!
Üdvözlettel:Györgyi
#107 - Kovács Györgyi - 2017.03.06. - 07:10
Kedves Hajni!

Nagyon szuper az oldal, és sok hasznos információt tartalmaz. A férjemmel és az 5 éves kislányommal utazunk március 10-n. 8.30-kor érkezünk a Ciampino reptérre. A szállásunk az Affittacamere Holiday and Rome-ban lesz. Hogyan a legegyszerűbb és gazdaságosabb eljutni a szálláshoz? Szertnénk először lerakni a poggyászt a szálláson. Vissza Mo-ra március 13-n 19.55kor indul a gépünk. Szertnék én is kérni egy 4 napos útitervet a hondavini@gmail.com-ra.
Érdemes megvenni erre az időszakra kettőnknek a Róma Pass-t?

Válaszod Előre is köszönöm.
#108 - Vini - 2017.03.06. - 10:16
Szia Hajni,
Szuper az oldal :) Rengeteg hasznos infó!
Láttam hogy rengetegen említik a kommentben a 3 napos útitervet, ha lehetséges, elküldenéd kérlek nekem is a gymirella@hotmail.com címre? Jövőhéten utazunk :)
Nagyon szépen köszönöm,
Mirella
#109 - Mirella - 2017.03.06. - 21:28
Bocsibocsi, megtaláltam, ignoráld az előző üzenetemet légyszi :)
#110 - Mirella - 2017.03.06. - 21:36
Sziasztok
En a kombinált colosseum jegy után érdeklődnék nem tudja valaki, hogy a vásáralstól szamított 2napig érvényes a jegy (itt arra a gondolom ha most megvásárolom interneten akkor a mai naptól számítva 2napig érvényes,jó) avagy ahogy érvényesítik és lehuzzák ott a jegyem onnantól számítva 2napig?! Mert lehet böszmeséget csináltam de én már most megvásároltam a jegyünket de mi csak májusba fogunk kimenni. Válaszokat,infokat előre is köszönöm
#111 - Alexandra - 2017.03.07. - 20:00
Szia Hajni :)

Nekem is át tudnád kérlek küldeni a 3 napos útitervet?

E-mail címem: berta_lilly@hotmail.com

Előre is köszönöm :)
#112 - Berta Lili Anna - 2017.03.08. - 10:19
#564 Alexandra
Nem a vásárlás napjától, hanem a felhasználás napjától lesz érvényes 2 napig.
#113 - Hajni - 2017.03.08. - 18:19
#560 Györgyi
Fentebb, az 514-es hozzászólásnál is írtam Tivoliba eljutásról.
#114 - Hajni - 2017.03.08. - 18:21
#561 Vini
CIA reptérről Atral busszal utazzatok (sofőrnél kell jegyet venni, 1,20euro) az Anagnina metróállomáshoz és tovább metróval Arco di Travertino megállóig. Itt kell átszállni a 409-es buszra, amivel Staz.Tiburtina irányba 12 megálló a Portonaccio/casal Bertone. Szállásotok innen 300 méterre van.
Térképen nézzétek meg a buszmegállókat: https://goo.gl/maps/LVeig4rEwMK2

RomaPass csak akkor éri meg az árát, ha a két ingyenes belépőt fel tudjátok használni. Célszerű a legdrágább nevezetességeknél. (Pl. Colosseum-Palatinus-Forum, Angyalvár)

Jó utat!

#115 - Hajni - 2017.03.08. - 18:31
Kedves Hajni!
Tudnál nekem segíteni, hogy hogy jutunk el a legkönnyebben az Affittacamere Pratinn Vatican szállásról a Ciampino reptérre?
Köszönöm, Adél
#116 - Adél - 2017.03.09. - 10:35
Kedves Hajni..
Ápr 5-9-ig tervezzük bevenni Ròmàt ????
Làtom a hozzàszòlòk közt,h népszerű az ùtiterved..megtennéd,h elküldöd?
Roma Pass-hoz nem làttam linket,vagy csak vak vagyok????hol lehetne beszerezni és mennyiért?
Köszönöm köszönöm előre is.Tündi
#117 - Tünde Bácsi - 2017.03.09. - 12:56
Szeretnénk mi is megkapni a 4 napos Róma látogatás tervét, ill. kérdeznénk, hogy érdemes-e a Róma passal foglalkozni vagy sem Köszönettel Kolesza György
#118 - Kolesza György - 2017.03.11. - 11:52
Kedves Hajni!
Most, hogy végigböngésztem mind a ...sok oldalt néhány kérdésre szeretnék választ kapni.
4 teljes és 1 fél napot leszünk Rómába. Szállás a Hotel Executive, via Aniene.
1. A reptérről (Fiu) a fórumozók szerint érdemesebb a drágább, de gyorsabb és biztosabb vonattal menni a Termniniig?
2 Olvastam Nálad olyat, hogy tömbjegy, mennyibe kerül és hol érdemes venni?
3.A Terminitől gyalogoljunk vagy inkább buszozzunk a szállásig?
A Róma pass-t hol tudjuk meg- vagy átvenni?
A RómaPassnál úgy kell érteni a 2 napot, hogy pl. 1.nap Colosseum-Forum Romanum-Palatinus és a 2. nap pl. Angyalvár?
Kajálni tényleg a trattoria a jó kategória?
Esetleg márc. végén érdemes a tengerpartra menni vagy inkább csak szívjuk a város levegőjét-hangulatát múzeumok között-helyett?
Még megköszönnénk, ha tudnál egy könnyített 4 napos tervet küldeni.Előre is köszönjük a honlap egyébként fantasztikus, csak gratulálni tudok hozzá.Üdv Kolesza György koleszag@t-online hu
#119 - Kolesza György - 2017.03.11. - 12:46
Szia Hajni,
Javaslatodat kérném egy 3 napos római város látogatáshoz. Mit érdemes megnézni 3 nap alatt? Illetve Roma Passt veszünk, de 11 éves gyerekeinknek ha nem veszünk, ki kell állni a sort a regisztrációs jegyhez nekik? Köszönöm válaszod. Szép estét! Katalin
#120 - Bónis Katalin - 2017.03.11. - 21:24
Kedves Hajni!
Sajnos csak most találtam rá az oldara .Kedden utazunk Rómába és szeretnélek megkérni,hogy küldjed el nekem a 3 napos programot ha időd engedi.Előre is köszönöm!Bali Johanna
#121 - bali johanna - 2017.03.12. - 08:34
Kedves Hajni,tegnap értünk haza Rómából,egy hetet töltöttünk ott.El kell árulnom,sokat inspirálódtam az oldaladról ,amiért utólagos köszönetemet szeretném kifejezni.Úgy érzem egy hét alatt sikerült felfedezni majdnem mindent,amit egy turistának látni kell.Amit szeretnék esetleg javasolni,az az,hogy továbbra is frissitsd,és gyarapitsd az oldalt mert sok embernek segit és nagyon hasznos .Ajánlani tudom a Trastevere negyedet ami gyönyörű,és talán nem annyira zsúfolt mint a történelmi negyed, az ebben a negyedben és a szigeten található templomok,amik ugyan kissebbek mint Róma nagy nevezetességei,de gyönyörűek.Bátoritanám az oda látogatókat,hogy ne a "hagyományos " kamu turista utvonalakat és megoldásokat vállasszák,pl hop on hop off busz,skipe the line szolgáltatás,hiszen ezek nagyon drágák és sok az átverés.bárhol,bárhová be lehet jutni maximum másfél óra után ,ami barátok közt szólva lehet ha nem kevés ,de ki lehet birni.Nagyon megbizható a vasúthálózat,mi például Aurelia negyedben laktunk és minden reggel és este vonattal közlekedtünk,egy eurós vonatjeggyel,Aurelia-St Pietro-Trastevere -Ostiense-Termini utvonalon,ami kb 20 perc.Aki meg úgy jár mint mi,hogy úgy érzi megbolondul a hétvégi tömegtől,és afrikai -indiai-és még rengeteg nemzetiségü utcai árústól,koldustól,agressziv pantomimestől,az pattanjon vonatra és 5 euróért leutazhat Santa Marinellaba,vagy Civittavechiaba,50 perc alatt a Tirrén tenger partjára .Garntált egy fél nap nyugalom.Mégegyszer gratulálok az oldalhoz,és köszönjük a segitséget
#122 - Aszalos Géza - 2017.03.13. - 09:22
Szia!
Érdeklődni szeretnék hogy mi 3 éjszakát fogunk májusban Rómában tölteni, el tudnád küldeni a 3 és 4 napos programterveket?
Köszönöm! Andrea
#123 - Deákné Szabó Andrea - 2017.03.13. - 19:04
#569 Adél
Terminitől indulnak transzferbuszok a reptérre, foglaljatok jegyet a nektek megfelelő időpontban indulóra.
Terminihez metróval tudtok eljutni.
https://goo.gl/maps/82GT5G579ex
#124 - Hajni - 2017.03.13. - 20:55
#572 Kolesza György
1. Buszok 4-6, FR1 vonat 8, Leonardo express 14 euro.
Buszok közül a SITbus-t ajánlanám, ezen nincs tülekedés.
2. 10 db-os gyűjtőjegy
http://utazas-nyaralas.info/roma/utikalauz.html#jegyek-berletek
3. Terminitől a 38-as busszal 4 megálló, Fiume-nél kell leszállni, ahonnan a hotel 150 méterre van.
https://goo.gl/maps/PWP9wziNWBu

RomaPass: vásárolható online is, de a nagyobb metróálloásokon, reptéren, turista információs pontokon vásárolható. 72 órás kettő a 48 órás egy ingyenes belépőt biztosít. Célszerű a drágább múzeumoknál felhasználni ezt. Pl. Colosseum-forum-Palatinus, Angyalvár

A Colosseum-Forum Romanum-Palatinus egy belépőjeggyel látogatható. Ez a kombinált jegy 2 napig érvényes .

Kajálást mindenki a saját igénye, ízlése és pénztárcája szerint oldja meg. Erre nincs javaslatom, de igen egy trattoria pl. a Trastevere negyedben nagyon hangulatos tud lenni.

Tengerpartra nem pazarolnék a négy napból. :)

(emailt küldtem)
#125 - Hajni - 2017.03.13. - 21:18
#575 Géza
Az oldal nem az én érdemem, (én csak hozzászóló vagyok) de köszönöm a szerkesztő nevében is.
Örülök, hogy szép élményekkel gazdagodtak és ehhez mi is segítségükre lehettünk.
További sok szép utat kívánok!
#126 - Hajni - 2017.03.13. - 21:24
Sziasztok!
Szeretnék Vatikán jeggyel kapcsolatban segítséget kérni. Ahogy látom fent, van egy link ahol 16Eur+4Eur a jegy, viszont rengeteg más oldal is van és nagyon különbözőek a jegyárak. Kicsit furcsa ennek a hivatalos oldalnak a felülete....nem szeretnék nem hivatalos jegyet venni vagy esetleg nem biztonságos oldalon bankkártya adatokat megadni....
Vett valaki mostanában jegyet neten keresztül?Mik a tapasztalatok?

Köszönöm előre is,
Berni
#127 - Török Bernadett - 2017.03.14. - 09:44
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy a Sixtusi-kápolnából át lehet-e menni közvetlenül a Bazilikába sima "admission" jeggyel? Köszönöm előre is az infókat!
#128 - Ágota - 2017.03.15. - 16:49
Kedves Hajni!

Mint sokan mások, én is szeretném elkérni az útitervet. zedina0309@gmail.com

Nagyon köszönöm,
Edina
#129 - Edina - 2017.03.17. - 09:22
Kedves Hajni!

Nagyon hasznosak az infók az oldalon, köszönjük! Mi április első hetében megyünk Rómába és szeretném én is elkérni a 3 napos útitervet! Előre is köszönöm! :)

Noémi
#130 - Noémi - 2017.03.19. - 17:26
Kedves Hajni!
Régi vágyam megvalósítását kezdem szervezni, elküldenéd a 3 napos útitervet?
köszönöm!
#131 - Zsóka - 2017.03.19. - 18:44
Kedves Hajni!
Szeretném én is elkérni tőled a 3-4 napos útitervet. Előre is nagyon köszönöm!
Üdv.: Kriszta
#132 - Csősz Krisztina - 2017.03.20. - 09:17
Sokadszorra térek vissza az oldalra, megbízható, hiteles források!
Családommal most voltunk egy felejthetetlen Róma-i városnézéses, kirándulós hétvégén. Ryanair-el repültünk, Terravision busszal mentünk be a Termini pályaudvarig. Szállásunk a Via Varese utcában, 3-5 percre a pályaudvartól (Casa di Penelope). Minden nagyon jó volt, az idő remek (17-19 fok lehetett, rövid ujjú póló), az emberek kedvesek, látnivaló annyi volt, hogy nem lehetett betelni vele, és sajnos végig nézni sem.
Vatikán gyönyörű, bár a sorban állás húzós, de kibírható:)
Ajánlom mindenkinek Róma városát, és ezt az oldalt kiváltképp!
#133 - Nedvesi Richárd - 2017.03.20. - 09:25
Szia,
én is szeretném a 3 napos útitervet, köszönöm :)
#134 - Andi - 2017.03.23. - 10:39
Szia.
Július 2. hetében megyünk Rómába. Most először megyünk nyaralni együtt külföldre, és szeretném ha minden rendben lenne ????
Ehhez kérném a segítségedet és a 4 napos útitervet.
Nagyon köszönöm.
traxler.szilvia@gmail.com
#135 - Traxler Szilvia - 2017.03.23. - 13:41
Szia!Szeretnék én is kérni egy útitervet!Mi május 3-7ig megyünk,egy 3,5 éves gyerkoccel!Válaszodat előre is koszonom :Dia ☺
(fejes.dia87@gmail.com)
#136 - Zentai Dia - 2017.03.26. - 14:51
Sziasztok!

2017.04.07.-re szerettem volna jegyet venni Vatikánba, de az írja hogy erre a napra nem elérhető!
Nem tudja véletlen valaki,hogy mi lesz akkor vagy miért nem enged jegyet venni? Köszönöm szépen!
#137 - Ribányi Lívia - 2017.03.28. - 11:15
Szia Hajni! 4 csodálatos napot töltöttünk a 23-26-ig Rómában . 25 -én mentünk a Collosseumba az előre online megvásárolt 4 db jeggyel de sajna zárva volt. Mit tehetünk a 4db jeggyel,van e ötleted? Előte is köszönöm: Ildi
#138 - PATAKI ISTVÁNNÉ - 2017.03.28. - 20:03
Kedves Hajni!
Ez egy születésnapi meglepetés lesz a Párom részére és szeretnék felkészülni, hogy minden rendben legyen.
Szeretnék kérni egy 3 és 4 napos útitervet Rómába.
Az időpontunk június 12-15-ig.
Nagyon szépen köszönöm.
További szép estét!
#139 - Holes Klára - 2017.03.28. - 22:31
Szia!

Április 30-ra terveztük a Vatikánt körbe járni ami pont vasárnap. Ez esetben írtad hogy ingyenes. Itt gondolom akkor nem érdemes foglalni hanem ki kell várni a sport ugye? Vagy lehet legalább időpontot foglalni? Tudnál ebben segíteni. 2 napot töltünk itt, majd el szeretnénk menni Pompei-be. Küldenél nekem is egy útitervet Köszönöm! Szép estét!
#140 - Bognár Katalin - 2017.03.29. - 20:32
Kedves Hajni!
Mi június 20-24 megyünk Rómába. Elkérhetném a 3 és 4 napos útitervet?(radykata@gmail.com)
Nagyon köszönöm :)
#141 - Rády Kata - 2017.03.30. - 12:30
#580 Berni
Vatikán oldalán vásárolt jeggyel biztosan nincs gond, anno én is ott vettem.
A vásárlás folyamán meg kell adni az email címe, amire küldik a vouchert. Ezt kell kinyomtatni és a pénztárnál jegyre váltani.
#142 - Hajni - 2017.03.30. - 22:39
#581 Ágota
Elvileg nem, azt csak vezetett csoportok használják. De próbáljátok meg.
#143 - Hajni - 2017.03.30. - 23:11
#586 Richárd
Örülök, hogy részesei lehettünk egy feledhetetlen élménynek!
#144 - Hajni - 2017.03.30. - 23:14
590# Lívia
Próbáltam én is, tényleg nem lehet április 7-re jegyet venni. Nem tudom miért.

#591 Ildi
Próbáld meg eladni, felajánlani, úgy tudom nem adott időpontra szólnak a jegyek.

#593 Katalin
Ingyenes napon nem lehet időpontot foglalni, muszáj sorba állni.
#145 - Hajni - 2017.03.30. - 23:26
#591 Pataki Istvánné
Mi 4-en megyünk Rómába, engem érdekelnének a jegyek. ribanyi.liv@hotmail.com
#146 - Lívia - 2017.03.31. - 08:15
Kedves Lívia! Kérnék egy email címet és küldöm. Az anyagiakat ,hogyan oldjuk meg? 56 euro de 50-ért átadom forintban(15 000Ft) ha így jó? Ildikó
#147 - PATAKI ISTVÁNNÉ - 2017.03.31. - 19:45
Szia! Szeretném elkérni a 3-4 napos útitervet! Köszönöm
#148 - Tarfarkas Balázs - 2017.04.03. - 08:36
Kedves Hajni!
Utazunk Rómába május 12-től.
Elkérhetném a 3 és 4 napos útitervet?(szilvike8404@gmail.com)

Nagyon köszönöm!!! :)
#149 - Szilvi - 2017.04.03. - 13:20
Kedves Hajni!
Szeretném én is elkérni a 3napos utitervet. Jövö héten utazunk Romàba. Ha online megvesszük a Vatikàni és Colosseumi jegyet azzal tényleg sorban àllàs nélkül lehet bejutni? A biztonsàgi ellenörzés mennyire lassitja meg a bejutàst, föleg igy tavaszi szünetben? Köszönöm! :)
#150 - Aniko - 2017.04.04. - 17:47
#603 Anikó
Mi anno a vatikáni múzeumokba online vettünk jegyet. Hosszú sor mellett mentünk el a pénztárhoz. Megérte a +4 eurot.
Colosseumnál is biztosan előnyt élveznek a jeggyel rendelkezők.

Biztonsági ellenőrzés a Szt.Péter bazilikánál van, de gyorsan halad.

Emailt küldtem.
#151 - Hajni - 2017.04.04. - 22:34
Kedves Hajni!

Augusztus 7-12-ig leszünk, ebből 1 napot mindenképp szeretnénk tengerparton tölteni majd.
Nagyon sokat segítene az útiterved, légy kedves, küldd el nekem is.
Köszönöm szépen.
Üdv.,
Agent Bé
#152 - Agent Bé - 2017.04.05. - 11:23
Kedves Hajni!

Lemaradt az e-mail címem, de közben visszaolvastam a legelejéig (2011-ig) :), és megtaláltam a 3 napra lebontott tervedet. (Kb. ezeket gondoltam én is.) Visszaolvasgatva, mintha privát idegenvezetőm lenne :) Király. Köszi!
Üdv.,
Agent Bé
#153 - Agent Bé - 2017.04.05. - 15:12
Na, ez a pontosítások napja...
2008-ig olvastam vissza... :)
#154 - Agent Bé - 2017.04.05. - 15:30
Kedves Hajni!:)

Én is szeretném elkérni a 3napos és a 4napos útitervet. Ápr22-26ig leszünk Rómában.

Nagyon köszönöm a segítséged!:)

Üdv:Viktória
kissvk@gmail.com
#155 - Viktória - 2017.04.11. - 15:06
Kedves Hajni,

Holnap indulunk Rómába vasárnapig, így a 3 napos tervet szeretném elkérni ha lehet. Sajnos csak most találtam rá az oldalra. Nagyon tetszik, remélem segítségünkre lesz ????. Előre is köszönöm, István
#156 - Gereb Istvan - 2017.04.11. - 22:22
Kedves Hajni! Árilis 24-27-ig leszek Rómában. A Szent István házban lesz a szállás. A három napos úti tervet szeretném elkérni. Ha nincs online jegyvásárlás, akkor mennyi idő lehet a sorban állás? Köszönettel:Zita
#157 - Torsa Zita - 2017.04.14. - 22:30
#607 Agent Bé
Küldtem emaileket, amelyek segítségedre lehetnek a napjaitok összeállításához.

#158 - Hajni - 2017.04.14. - 23:10
#609 István
CSak most olvastam... Küldtem emailt, talán az utolsó napra még talál benne plusz infot.
#159 - Hajni - 2017.04.14. - 23:16
Kedves Hajni! Április 22-26-ig leszünk Rómában. Szeretnénk a párom 40. szülinapját méltó képpen megünnepelni. Elkérhetem a 3 ill. 4 napos útitervedet? Köszönettel: Tibi
#160 - Tibor - 2017.04.15. - 10:34
Kedves Hajni!
Mi egy Földközi-tengeri hajó út során kötünk ki Civitavecchia-ban és látogatunk el Rómába április 30.-án, vasárnap. Durván 6 óránk lesz Rómában, amit szeretnénk a legjobban kihasználni. A hajón lehet vezetett túrákat is folalni, de úgy gondolom nem éri meg az árát. Abban szeretném a segítségedet kérni, mi az ami beleférhet ebbe az időbe? Jó lenne Rómából és a Vatikánból is látni valamit, de ha nem fér bele, akkor Rómát részesítenénk előnyben. A busz a Colosseum közelében tesz le és vesz fel minket. Köszönöm előre is a választ!
Nagyon szuper az oldal, rengeteg hasznos információt sikerült összegyűjtened! :)
#161 - Adrienn - 2017.04.15. - 17:07
Szia Hajni.majus 20-26 leszunk tervezzuk az utunkat.Vasarnap futbalmerkozesre keszulunk de hetfotol csutortokig szeretnek utitervet kerni ja egy nap szeretnenk ha a tenger is beleferne{santa marinella}.koszonom
#162 - Maros - 2017.04.16. - 21:15
Szia Hajni,
Július elején megyünk két 13 éves fiúval Rómába, kérhetnénk mi is 3 napos útitervet, illetve, ha van valami ötleted, ami "fiús" , nagyon szívesen vennénk.
köszönettel Csilla
#163 - Greman Csilla - 2017.04.16. - 22:14
Kedves Hajni!

Én is szeretném elkérni a 4 napos útitervet.
Előre is nagyon köszönöm :)! És köszönöm a nagyon sok hasznos információt is, amiket megosztottál :)!

Ági
#164 - Ági - 2017.04.17. - 21:07
Szia.
Vatikán jegyet miétt csak június 16 ig lehet venni online?
Junius 16 utan nem aktív a dátum illetve a többi hónap.
Köszi a választ
Gábor
#165 - Gábor - 2017.04.18. - 09:47
#165 Gábor
kb. 2 hónapra előre tudsz csak jegyet venni. Későbbi dátumra még várni kell.
#166 - Hajni - 2017.04.20. - 22:50
Colosseum. Innen a VE emlékmű felé a Forum mellett sétálhattok el. VE emlékmű jobb oldalán van a Capitolium, érdemes felmenni a gyönyörű térre.
Ezen épületek előtti tér a Piazza Venezia, melyről szemben a Corso fut végig. Erről (táblák jelzik) elérhető a Trevi, Pantheon, P.Navona és a Spanyol lépcső. Itt metróra tudtok szállni (A vonal) és ha van még időtök akkor az Ottaviano-nál a Szt.Péter térre, illetve bazilikához tudtok menni. Innen gyalogoljatok az Angyalvárhoz. Jobbra, az előtte lévő úton a 40x busznak van megállója, azzal vissza tudtok menni a P.Venezia-ig.

Vagy nektek jó lehet a hop-on hop-off buszos városnézés is, ami érinti a főbb látnivalókat. Persze a busz nem tud sok helyre bejutni (pl.Trevi, Pantheon)


#167 - Hajni - 2017.04.20. - 23:15
#161 Adrienn
Az előző hozzászólás neked szólt . :)
#168 - Hajni - 2017.04.20. - 23:17
Kedves Hajni.

Szeretném elkérni a 3 napos program leírást

Köszönöm
#169 - Juhász Anett - 2017.04.24. - 12:42
Kedves Hajni! Szeretném én is elkérni a 3 napos program leírást! :)
Köszönöm!
#170 - Pásztor Zsófia - 2017.04.25. - 17:55
Kedves Hajni, Én is szeretném elkérni a 3 napos útitervet. Köszönöm szépen.
#171 - Tardi Szilvia - 2017.04.26. - 17:02
Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás

Hozzászólások (2008, 2009) | Hozzászólások (2010) | Hozzászólások (2011) | Hozzászólások (2012) | Hozzászólások (2013) | Hozzászólások (2014) | Hozzászólások (2015) | Hozzászólások (2016) |