Róma utazás, nevezetességek I.

Utazás nyaralás info » Róma » Róma látnivalók I.

Róma útikalauza, látnivalók, időtöltés I.

Vatikán, Szt. Péter Bazilika | Colosseum | Forum Romanum | Trevi-kút | Spanyol lépcső | Hozzászólások

Róma

Vatikán, Szt. Péter Bazilika..

A Vatikán az egyik a világ kevés enklávéja (egy ország, amelyet teljes egészében egy másik ország területén helyezkedik el) közül. Ez az 1929 óta létező ország 44 hektáros területével, 842 lakosával világ legkisebb, valamint legkevesebb lakosságú államának számít. Az apró ország fő látványossága a Szent Péter-tér, és bazilikája, a Szent Péter-bazilika, a Sixtus-kápolna, és persze a 14 csodálatos vatikáni múzeum.

A Basilica di San Pietro in Vaticano, azaz a Szent Péter Bazilika egyike Róma négy nagy bazilikájának. A reneszánsz stílusú bazilika 1506-1626 között épült. A bazilika a Vatikán legkiemelkedőbb épülete, és kupolája uralja Róma látképét. A bazilika méretei elképesztők, szinte leírhatatlanok, de azért megpróbáljuk megtenni. 1989-ig ez volt a világ legnagyobb katolikus temploma, amikor is Elefántcsontpart fővárosában, Yamoussoukroban található bazilika megelőzte (ugyanakkor csak a külső részét hozzászámolva, a belső részt tekintve máig a Szent Péter Bazilika a világ legnagyobb temploma). Területe 15160 m2 (2,3 hektár), és kapacitása több, mint 60 ezer fő, tehát elférne benne pl. Sopron teljes lakossága! Hossza 211 méter, legnagyobb szélessége 186 méter, legnagyobb magassága pedig 132 méter.

A templomban található számos jelentős művészeti alkotás között mindenképpen kiemelendő Michelangelo 1499-es Piétája, amely a művész egyetlen szignált alkotása. A szobor Máriát ábrázolja, miután Jézust tartja a keresztre feszítés után. Rögtön a bejárat után, jobbra látható.

A Szt. Péter Bazilika Michelangelo tervezte csodálatos kupolájába lifttel, majd pedig 320 lépcsőfok megmászásával fel lehet jutni, ahonnan csodás kilátás nyílik Rómára. A túra közben a bazilika mennyezetét közelről megtekinthetjük.

Ha az Aventinus-dombon sétálunk, ne felejtsük el a Szent Péter-bazilikát "Róma kulcslyukán" keresztül is megnézni, érdekes, emlékezetes, különleges élmény. A híres kulcslyuk a római Máltai Lovagrend kapuján van, a Piazza dei Cavalieri di Malta címen.

Szent Péter Bazilika, Vatikán, Róma

Szent Péter bazilika, Vatikán

Szt. Péter Bazilika képek: Pensiero, John Maschak

A Szt. Péter tér, ahol a bazilika fekszik, a munkálatok 1657-es kezdése után 1667-re készült el, Gian Lorenzo Bernini tervei alapján. A tervezésnél az volt a fő szempont, hogy a pápa miséit a lehető legnagyobb számú ember tudja figyelemmel kísérni. A tér az optikai csalódáskeltés mesterfokát is képviseli: a dómhoz közeledve úgy tűnik, mintha az távolodna, továbbá a tér ugyan kör alakúnak tűnik, de valójában elipszis, ill. még számos hasonló jelenséggel lehet itt találkozni. A tér közepén található egyiptomi obeliszk 1586 óta áll itt. A 25,5 méter magas obeliszk egyébként már 4400 éves, ezalatt háromszor költöztették.

A Vatikán múzeumai a római katolikus egyház pazar gyűjteményét mutatják be. Főbejáratuk a Viale del Vaticanón található. A múzeumokat a 16. században alapították. 2013-ben 6 millióan látogatták meg, ezzel a világ 6. leglátogatottabb múzeuma. És egyben a világ 5. legnagyobb múzeuma, Európában pedig a Louvre után a 2. legnagyobb múzeum. Főleg görög, és római műalkotások jellemzőek, de az etruszk gyűjtemény is jelentős. A múzeumokat, és a több, mint 50 ezer műtárgyat megtekintve az embernek páratlan élményben lehet része. Hogy a számos műtárgy között el lehessen igazodni, és a turisták meg tudják tekinteni a legjelentősebbeket, többet, vagy kevesebbet, érdeklődésük függvényében, rövid és hosszú út is van, melyek táblákkal vannak jelölve. Az első másfél, míg az utolsó öt órás, és mindegyik út a Sixtus-kápolnába vezet. A belépő igencsak megéri az árát: 14 múzeum, és szintén 14 palota / lakóház tekinthető meg. Kiemelendő, többek között a a művészeti galéria, olyan művészek munkáival, mint Raffaello, Leonardo, Caravaggio, vagy Bernini. A Museo Pio Clementino a világ legnagyobb ókori gyűjteményét tartalmazza, görög, és római remekekkel. A múzeumokban kéziratok, textilek, térképek, bútorok, szobrok is kiállításra kerültek.

A rövid vagy hosszú Vatikáni múzeumokba tett út végén a látogatók a Sixtus-kápolnába, utána pedig a Szt. Péter bazilika elé érkeznek. A kápolna 1473-1481 között épült. A 19. század óta a pápaválasztó konklávé helyszíne. A Sixtus-kápolna 1508-1512 között, Michelangelo által készített, 540 m2 területű mennyezetfreskója a világ egyik leglenyűgözőbb képzőművészeti alkotása, és a világ legnagyobb freskója. A Teremtés jelenteit, valamint Ószövetségi és Újszövetségi képeket ábrázol. A kápolna falait pedig Botticelli, Perugnino, Signorelli, Rosselli, Ghirlandaio festették, valamint Michelangelo a falra is festett, a központi, Utolsó ítélet c. freskót 1535-1541 között. A falak is ószövetségi és újszövetségi jeleneteket ábrázolnak: a déli falon Mózes életének jelenetei, az északi falon Jézus életének képei, 1481-1482 között készültek. A keleti falon pedig egy 1572-es van den Broeck festmény, Krisztus feltámadása, valamint egy 1574-es Mózes festmény látható, Matteo da Leccétől.

Sixtus-kápolna

Michelangelo: A teremtés, Sixtus-kápolna

Tippek:

 • Online jegyet a Vatikáni múzeumokba, és a Sixtus-kápolnába itt lehet venni, a linken az 'Admission Tickets'-re kattintva. A belépőjegyen kívül 4 EUR foglalási díj is fizetendő ebben az esetben minden jegy után. Online jegy birtoklásával nem kell sorban állni.
 • A tömeg, a sorok leginkább hétköznap, 11-15 óra körül kerülhetők el. A múzeumi túrára pedig érdemes nyitásra, vagy nyitás előtt érkezni, ha nincs online jegy. Elviselhetetlen a tömeg az ingyenes vasárnapokon, és amikor a Pápa a városban tartózkodik.
 • Rövidnadrágban, szoknyában, fedetlen vállakkal a templomokba (székesegyház, Sixtus-kápolna) nem lehet belépni. A Sixtus-kápolnában fényképezni nem lehet.
 • Aki a vatikáni múzeumokat, és a Szent Péter bazilikát is megnézné: ha először a múzeumokba megy, utána nem kell sorban állnia a bazilikához, a múzeum + Sixtus-kápolna túra végén egyszerűen bemehet.

Eljutás: Metró: A vonal: Ottaviano állomás. Busz: Terminitől: 64. A Colosseumtól: 5 perc gyaloglás a Piazza Venezia felé, majd 64-es busz. A Trasteverétől: 23-as busz. Térképen a Róma térkép menüpontban látszik, Róma többi látnivalójával együtt.

Belépőjegyek (2017):
Szt. Péter Bazilika: Ingyenes. A kupola belépőköteles: csak lépcsőn (551 lépcső) 5 Euró, lifttel+lépcsőn (320 lépcső) 7 Euró.

Vatikáni múzeumok, és a Sixtus-kápolna (egy jeggyel mind látogatható): 16 Euró. 26 éven aluli diákok részére, és 6-18 éveseknek 8 Euró. 6 éven aluliak számára ingyenes. Minden hónap utolsó vasárnapján, és szeptember 27.-én ingyenes. A jegy elővételben online itt megvehető, jegyenként plusz 4 EUR foglalási költséggel, a linken az 'Admission Tickets'-re kattintva.

Nyitva tartási idők:
Szt. Péter Bazilika: Áprilistól szeptemberig: 7:00-19:00, október-március: 7:00-18:00. Kupola: áprilistól szeptemberig 08:00-18:00-ig, október-március: 08:00-17:00.

Vatikáni múzeumok és Sixtus-kápolna: hétfő-szombat: 09:00-18:00 (pénztárzárás: 16:00). Vasárnaponként zárva, kivétel minden hónap utolsó vasárnapja: 09:00-14:00-ig van nyitva, belépés 12:30-ig. Zárva 2017-ben: jan. 6., febr. 11., ápr. 17., máj. 1., jún. 29., aug. 15., 16., nov. 1., dec. 8., 25., 26.

Összefoglaló: A múzeumok rendkívül értékesek a művészetek iránt érdeklődőknek, de hatalmasok, és sok gyaloglás szükséges. A Sixtus-kápolna, a Szent Péter templomnak, a világ legnagyobb templomának belső tere, és a kilátás a kupolából mind-mind lenyűgöző, és kötelező Rómában járva.

Szent Péter tér, Vatikán, Róma

Szt. Péter tér kép: Giampaolo Macorig

Colosseum

Róma egyik szimbóluma, a Colosseum, a legnagyobb amfiteátrum, amely a Római Birodalom idején épült, a római építészet egyik legjelentősebb alkotása. A Forum Romanum mellett, attól keletre fekszik. Méreteit tekintve 48,5 m magas, 156 m széles, és 189 m hosszú. Kr. u. kb. 70-72-től 80-ig épült, Titus avatta fel, de építését még apja, Vespassianus császár rendelte el. 50-80 ezer néző befogadására volt képes. Gladiátorviadalokra, állatviadalokra, és egyéb előadásokra használták. Színhelye nyilvános kivégzéseknek is. Romos kinézetét nem csak az idők vasfogának, hanem földrengéseknek, és kőrablóknak is köszönheti.

Tippek:

 • A sorok elkerülése érdekében érdemes már nyitás előtt (8:15-re) érkezni, ill. előre megvásárolni a jegyet. Mint minden nevezetesség esetében, hétköznap kisebb sorra lehet számítani mint hétvégén.
 • Az általában hosszú sorban állás elkerülhető a jegyet online vásárolva, vagy Roma Pass vagy Roma Archeologia Card birtoklásával. Online vásárlás mellett a jegy személyesen is megvásárolható sorban állás nélkül, a Colosseum közelében, a Via dei Forli Imperialin lévő tourinformban, illetve sokkal kisebb a sor mint a Colosseumnál vagy a Forum Romanumnál a Palatinus-dombon lévő jegypénztárban is.
 • Érdemes bemenni, a Forum Romanummal ellentétben kívülről szinte semmi sem látható (bár a kombinált jegy egyébként is mindkét nevezetességre érvényes)

Eljutás: Metró: B vonal: Colosseo megálló. Busz: a Terminitől, vagy a Vatikántól 64-es a Piazza Venezia megállóig, a buszmegállótól 5 perc gyaloglás a Colosseum. A Trasteverétől 8-as villamos a Largo Argentina megállóig, majd 87-es busz.

Belépő (2017): Kombinált jegy: Colosseum, Forum, és Palatinus múzeum: 12 Euró. 18-25 éveseknek: 7,50 Euró. A jegy 2 napig érvényes. 18 év alatt ingyenes. Minden hónap első vasárnapján mindenki számára ingyenes.
A jegy online, 2 EUR foglalási költség felszámításával itt megvásárolható.

Nyitvatartás: Október utolsó vasárnapjától-február 15.: 8:30-16:30. Február 16.-március 15.: 8:30-17:00. Március 16.-március utolsó vasárnapjáig: 8:30-17:30. Március utolsó vasárnapjától-augusztus 31.: 8:30-19:15. Szeptember 1.-szeptember 30.: 8:30-19:00. Október 1.-október utolsó vasárnapjáig: 8:30-18:30. Pénztárzárás minden esetben 1 órával korábban. Egész nap zárva: január 1., május 1., december 25.

Összefoglaló: A világ egyik leghíresebb épülete, érdemes belülről is megnézni.

Colosseum, Róma

Colosseum

Colosseum fotók: Rosino, 12thSonofLama/Flickr/Creative Commons

Forum Romanum

A Capitolium, és a Palatinus domb között, a Colosseumtól nyugatra terül el az ókori Róma központja, melyet még jelenleg is tárnak fel, így a helyiek, és a turisták könnyedén elképzelhetik a hajdan volt nyüzsgést, és a patinás kultúra virágzását. A Forum Romanum volt Róma ítélkezésének, politikai életének, és kereskedelmének a központja. A házak mellett boltok, piacok, templomok működtek itt. A Forum Romanumon számos különböző istennek (pl. Saturnus, Janus, Vesta, Concordia) szentelt templom állt, itt volt a szenátus helye, a kivégző tér, ezeken felül bazilikák, palotamaradványok, és diadalívek romjai találhatók itt. Az emlékek Kr. e. 7.- Kr. u. 4. századból származnak. Éjszakai vezetéseket is tartanak, amikor is holdfényben csodálhatók meg a letűnt időkből megmaradt romok.

A Forum a Palatinus dombról, ill. az oldalától is jól látható, így belépőjegy nélkül is megcsodálhatóak a templomok, diadalívek, de akik közelebbről, jobban szeretnék megnézni, ill. a kombinált Colosseum-belépő miatt, érdemes jegyet váltani. Ezt a látványosságot úgy a legérdekesebb megnézni, ha van velünk egy jó idegenvezető, vagy legalább érdemes audio guide-ot kérni (magyar nyelvű nincs). Érdemes korán is érkezni, mivel később nagy tömeg, és a melegebb hónapokban nagy hőség is lesz.

A fórumra a Via dei Fori Imperialiról belépve először a Tempio di Antonio e Faustina és a Basilica Aemilia látható. A Basilica Aemilia Kr. e. 179-ben épült, kereskedelmi központ volt. A Tempio di Antonio e Faustina pedig az egyik legjobb állapotban lévő templom a Fórumon belül. Kr. u. 141-ben épült, később keresztény templomként is működött. A Via Sacra végén álló Curiát könnyű felismerni, hiszen egyszerű téglaépület, a bejárat felett három ablakkal. Kr. e. 44-ben építették. Ebben ülésezett a római Szenátus, a 7. században pedig templommá alakították. Rendkívül jó állapotban maradt ránk.

A szintén a Via Sacra végén, a Forum nyugati részén, a Capitoliumhoz, és a Curiához közel lévő Arco di Settimo Severo diadalív szintén jobb állapotban maradt fenn. Kr. u. 203-ban avatták fel. Kr. e. 479-ben épült a Forum legrégebbi épülete, Saturnus temploma, mely a diadalívre merőlegesen helyezkedik el, és 8 oszlopáról ismerhetjük fel. A Forum délnyugati végén lévő területen korábban a Kr. e. 46-ra elkészült Basilica Giulia volt, amely bíróságként működött, valamint népszerű találkozóhely volt, és üzletek is voltak benne. E mellett a Kr. e. 495-ös Castor és Pollux templom három korinthoszi oszlopa látszik, az oszlopok tetején pedig a párkány.

A templomtól keletre a Vesta-szüzek háza (a több emeletes, barlangszerű téglaépület, előtte szobrokkal), és a Vesta templom (6 oszlop, párkánnyal a tetejükön) áll. A Vesta-szüzek Róma szent tüzének őrzői voltak, "hivatalukat" 6-10 éves koruktól 30 évig látták el (10 év tanulás, 10 év szolgálat, azaz a tűz őrzése, és 10 év tanítás), ezek után megházasodhattak. Szüzességi fogadalmuk megszegésének következménye élve eltemetésük volt, ha a tűzet hagyták kialudni, annak "csak" korbácsütés. Cserébe viszont rendkívül nagy tiszteletnek örvendtek, és előjogokat élvezhettek. A Kr. u. 308-312 között épített Constantinus és Maxentius bazilikája a Vesta-szűzek házától rögtön északra helyezkedik el. Ez volt a Forum Romanum legnagyobb épülete, ma a három nagy megmaradt boltíve látszik.

A Forum keleti végén, a Colosseumhoz közel látható másik diadalív az Arco di Tito, azaz Titus diadalíve. Kr. u. 82 körül építették, Titus katonai sikereinek, köztük Jeruzsálem elfoglalásának emlékére. Azóta a diadalívek mintájául szolgál szerte a világon, a párizsi Arc de Triomphe-on, vagy éppen a váci diadalíven is egyértelműen felfedezhetők az Arco di Tito "vonásai". A Colosseumhoz még közelebb lévő, már a nem a Forum Romanumhoz tartozó diadalív pedig az Arco di Constantino, mely 315-ben épült.

Itt látható egy jó térkép a Forum Romanumról, valamint a fentebb leírt műemlékek elhelyezkedése vizuálisan.

Eljutás: Metró: B vonal: Colosseo megálló, vagy elérhető 5 perc gyaloglással a Piazza Veneziától. Busz: 75, 81, 673, 175, 204. Villamos: 30.

Belépőjegy (2017): Kombinált jegy: Colosseum, Forum, és Palatinus múzeum: 12 Euró. 18-25 éveseknek: 7,50 Euró. A jegy 2 napig érvényes. 18 év alatt ingyenes. Minden hónap első vasárnapján mindenki számára ingyenes.
A jegy online, 2 EUR foglalási költség felszámításával itt megvásárolható.

Nyitva tartás: Október utolsó vasárnapjától-február 15.: 8:30-16:30. Február 16.-március 15.: 8:30-17:00. Március 16.-március utolsó vasárnapjáig: 8:30-17:30. Március utolsó vasárnapjától-augusztus 31.: 8:30-19:15. Szeptember 1.-szeptember 30.: 8:30-19:00. Október 1.-október utolsó vasárnapjáig: 8:30-18:30. Pénztárzárás minden esetben 1 órával korábban. Egész nap zárva: január 1., május 1., december 25. Egész nap zárva: január 1., május 1., december 25.

Összefoglaló: Kívülről is látható, de érdemes bemenni. A történelem iránt érdeklődők akár fél napot is el tudnak itt tölteni, de érdemes előtte utánaolvasni.

Forum Romanum

Forum, Róma

Forum Romanum képek: Stuck in Customs, saját

Róma olcsón

 • Szállások a legnagyobb választékban, garantáltan a legjobb árakon ITT
 • A nyári időszakban, valamint a katolikus ünnepek idején nem csak hogy többen vannak a városban, de drágábbak is ugyanazok a szállások. Illetve, a repülőjegyek mellett a szállásokra is igaz, hogy korábban lefoglalva jobb árak kaphatók, és a legjobb szállások is még megvannak.
 • A vatikáni múzeumok minden hónap utolsó vasárnapján és szeptember 27.-én, a római állami múzeumok, attrakciók pedig minden hónap első vasárnapján ingyenesek.
 • Aki sok múzeumot, fizetős látványosságot akar megnézni, annak megérheti a Roma Pass megvásárlása. Részletek a Közlekedés Rómában, Római útikalauz oldalon.
 • Aki utasbiztosítást kötne: partnerünk, a biztositas.hu oldalán a biztosítók utasbiztosítási ajánlatait lehet egyszerűen, gyorsan összehasonlítani, így a legjobb áron lehet utasbiztosítást találni. Az így talált kedvező árból további 10% kedvezményt adnak az Utazás nyaralás info látogatóinak. Ehhez csupán az UTNY-2017 kuponkódot kell használni, vagy csak IDE kattintani.
 • A Fiumicino repülőtérről akár 6 EUR-t, a Ciampino repülőtérről pedig kevesebb mint 3 EUR-ért is be lehet jutni a városba. Részletek, bejutási lehetőségek a Közlekedés Rómában, Római útikalauz oldalon.
 • Menüs, ill. olcsó (ahol akár 3-4 EUR-ért jól lehet lakni), de jó éttermekről lista és leírás Róma éttermek oldalunkon.
 • Ha a kávét a pultnál isszuk meg, nem ülünk le, több helyen sokkal kevesebbet (akár fele annyit) kell fizetni.
 • Rómában nem elvárt a borravaló, és ha adunk is, sokkal kevesebbet szokás adni mint Magyarországon. Az olaszok olcsóbb helyeken sokszor csak felkerekítenek, pl. 19 EUR-s számlára 20 EUR-t adnak. Mindenesetre, 5%-nál többet nem szükséges adni.
 • Az éttermek házi borai általában olcsók, és nem is rosszak.
 • Az utcán esernyőt/virágot/szuveníreket áruló árusokat egyszerűen de határozottan utasítsuk vissza!

Trevi-kút

A világ egyik leghíresebb, és legszebb szökőkútjába rengetegen dobnak aprópénzt, mivel a hiedelem szerint, aki háttal, a válla felett pénz dob a kútba, az visszatér Rómába. A pénzérmékből naponta kb. 3000 Euró gyűlik össze, mely összeget a nap végén begyűjtik, bár néhány ötletes tolvaj alkalmanként mágneseket használva próbál lopni a kútból. Ez Róma legnagyobb szökőkútja - 26 méter magas, és 49 méter széles. A barokk szökőkút Nicola Salvi tervei alapján épült, és 1762-re készült el, azóta többször is restaurálták.

Az 1998-as felújítás után a legutóbbi 2014. június - 2015. novemberig tartott, melynek keretében több mint 100 LED-et is szereltek a kútra, így téve még szebbé az éjszakai kivilágítását. A felújítás költsége 2,2 millió Eurót tett ki. A kút 2015. november 3.-án nyílt meg újra.

Cím: Piazza di Trevi

Eljutás: A metróvonal: Barberini állomás, némi gyaloglással. Buszjáratok: 52, 53, 61, 62, 63, 71, 80, 95, 116, 119, 175, 492, 630: Via del Tritone megálló.

Összefoglaló: Gyönyörű szökőkút nappal, és éjjel is, körülötte mindig nagy tömeg van. Mindenképp sétáljunk el ide.

Trevi-kút, Róma

Trevi-kút

Trevi-kút képek: rayced, saját

Spanyol lépcső

Európa leghosszabb, és legszélesebb kültéri lépcsője, a rómaiak egyik kedvenc találkahelye 138 lépcsőfokból áll, 1723-1725 között épült, és utoljára 1995-ben újították fel. Azért Spanyol lépcső a neve, mert ma is itt található Spanyolország nagykövetsége. Bár lehetne inkább francia lépcső is: létét nem kis mértékben egy francia diplomatának, Étienne Gueffiernek köszönheti, aki 20 ezer scudit adományozott a lépcső megépítésére. Szépsége mellett hangulata is lenyűgöző, mindig tele van helyiekkel, turistákkal, fiatalokkal, és szerelmespárokkal, sokszor szól a gitárzene. A lépcső még szebb májusban, ekkor azeélák szegélyezik.

A lépcső az 1585-ben felszentelt Trinitá dei Monti templomhoz vezet, mely előtt található a Obelisco Sallustiano, Róma egyik egyiptomi obeliszkja, a lépcső alján pedig egy hangulatos tér (Piazza di Spagna), és egy 1627-29-ig épített barokk szökőkút látható.

Cím: Piazza di Spagna

Eljutás: A spanyol lépcső gyalog közel található a Trevi-kúthoz. Metró: A-vonal: Spagna megálló. Busz: Terminitől: 175, 492 a Via del Tritone megállóig. A Vatikántól: 62-es busz a Via del Tritone megállóig. A Trasteverétől: 8-as villamossal a Largo Argentina megállóig, majd 62-es busszal a Via del Tritone megállóig.

Összefoglaló: Róma egy nagyon hangulatos része, akár több órát is el lehet itt üldögélni, fiatalok különösen kedvelni fogják az itteni atmoszférát.

Spanyol lépcső

Spanyol lépcső, Róma

Spanyol lépcső képek: fspugna, FaceMePLS/Flickr/Creative Commons

Róma szállás

Szállások Rómában: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Hozzászólások (2008, 2009) | Hozzászólások (2010) | Hozzászólások (2011) | Hozzászólások (2012) | Hozzászólások (2013) | Hozzászólások (2014) | Hozzászólások (2015) |
Legújabb hozzászólások (2016-2017):

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

588 hozzászólás
Szia!

2016. március 15-20 között leszünk Rómában, öt felnőtt és egy 9 hónapos baba. Azt szeretném kérdezni, hogy a babának kell venni pl. Roma Pass kártyát? Milyen kedvezmény illeti meg a múzeumokban? Babakocsival tervezzük vinni. Elkérhetném én is a négy napos programot? Én is terveztem már, de szeretném összehasonlítani. Előre is köszönöm a segítségedet. Üdv: Kata
#1 - Tóth Katalin - 2016.01.02. - 14:45
Kata!
18 év alattiaknak ingyenesek a látnivalók, 10 év alattiaknak a közlekedés is. Ezért a kicsinek nem kell venni RomaPass-t.
Emailben küldtem a programterveket.

További kelleme készülődést!

#2 - Hajni - 2016.01.02. - 18:34
Kedves Hajni! A 4 napos utitervet megkaphatnánk e-mailben? Előre is köszönöm! pinter(pont)angela(kukac)freemail(pont)hu
#3 - Angela - 2016.01.02. - 20:55
Kedves Hajni! A 3 napos úti tervet megkaphatnám emailbe.Én csak most találtam rá erre az oldra,de szombaton már repülők Rómába.Ha esetleg tudod kérlek kuld át az útitervet.Nagyon szépen köszönöm.catlina1@gmail.com
#4 - Tekikati - 2016.01.07. - 23:58
Szia Hajni, elkérhetném a 3 napos útitervet - mail : martondeak@google.com -ra szuper az oldal nagyon. :)
#5 - Marci - 2016.01.08. - 00:17
Kedves Hajni! 2016 ban is vannak a hó végén ingyenes belépések a Colosseumba Forumba Angyalvárba es Vatikáni múzeumba? Kérdésem a Colosseumtól hogy jutok el a Porta Portesere piacolni. Köszi. Bea
#6 - BB - 2016.01.09. - 16:08
BB!
Vatikáni múzeumok a hónap utolsó vasárnapján, az állami múzeumok (Colosseum, Forum, Angyalvár....stb) a hónap első vasárnapján ingyenesek.

Porte Portese-nél vasárnaponként van piac.
Colosseumtól legegyszerűbben a 75-ös busszal 11 megálló Poerio/Marino irányba lehet eljutni. Buszmegálló a Colosseum mellett, a metróval szemben van.


#7 - Hajni - 2016.01.10. - 22:22
Szia! Január 26. megyünk Rómába 3napos utitervet szeretném elkérni.köszönöm
ritajr01@gmail.com
#8 - Rita - 2016.01.11. - 16:14
Szia,Febr.26-28-ig vagyunk kint,érdemes venni bérletet buszra metróra,és milyet javasolsz?...belépőket tudok venni online,Vatikán,Colosseum..szívesen veszek tanácsot ötletet!Hotel Acropolit-ban leszünk.Köszönettel:Zoli
#9 - Kriston Zoltán - 2016.01.13. - 21:31
Zoli!
Központi helyen (Termininél) lesz a szállásotok, ahonnan akár gyalogosan is közlekedhettek. Ám nincs minden karnyújtásnyira, buszozni is biztosan fogtok. Ezért, ha bérletet nem is de napi 1-2 vonaljegyet javasolnék venni, ha más nem a visszafelé útra. Jól esik az egész napos mászkálás után egy kis tömegközlekedés. :)
Online jegyvételt a Vatikáni múzeumokhoz szoktam ajánlani, mert nagyon hosszú sort lehet így elkerülni. Február 28-án (hónap utolsó vasárnapján) ingyenes a belépés, ami 12.30ig van. Ekkorra nem lehet jegyet, helyet foglalni ki kell állni a sort.
Colosseumnál lévő sor elkerülhető, ha először a Forumnál kezdtek és itt veszitek meg a kombinált jegyet, ami érvényes a Colosseum-Forum-Palatinusra.

Kellemes készülődést!
#10 - Hajni - 2016.01.14. - 21:56
Kedves Hajni!

Mint sokan mások én is a te segítségedet kérem római városlátogatás alkalmából.
Szeretném elkérni a három napos tervet ha el tudnád küldeni a címemre azt nagyon megköszönöm.
Cimem: arpad.ordog@gmail.com
#11 - Árpi - 2016.01.15. - 12:53
Kedves Hajni!
Most találtam rá az oldalra, nagyon szuper, ügyes vagy! Szeretném elkérni a 3 és a 4 napos útitervet, mert még nem tudjuk, mennyi napot töltünk ott! Köszönöm! csehijanos@index.hu
#12 - Csehi János - 2016.01.15. - 12:55
Kedves Hajni! Jövő hét szombaton utazunk Rómába , szeretném kérni a 3 napos útitervet, mivel egyénileg utazunk, s sajnos az olasz nyelvet sem ismerjük. hol érdemes megvenni a 3 napos turista bérletet? Tényleg ezzel minden közlekedési eszközt ingyenes használhatunk? Köszönöm szépen!
#13 - Benyőné Both Krisztina - 2016.01.16. - 17:37
Kedves Hajni! Február 1 és 4 között utazunk Rómába, szeretnék kérni egy 3 v 4 napos útitervet. Hétfő déltől péntek délutánig (18:30 van a gépünk visszafele) lennénk Rómába. Előre is köszönöm.
#14 - anna - 2016.01.17. - 13:47
Krisztina!
RomaPass-t már a reptéren is, de a nagyobb metróállomásokon is meg tudjátok venni. Valamint a turista infomációs pontokon, múzeumok pénztáránál. Itt a lista:
http://romapass.it/p.aspx?l=en&tid=8
Ezzel ingyenes a városi közlekedés és az első két nevezetességnél is ingyenes a belépő. Ezeket is megtalálod a fenti linken.
Olaszul én sem tudok, angolul is csak pár szót, de mindig sikerül megértetni magam. Kézzel-lábbal :)
Jó utat!
(Emailt küldtem.)
#15 - Hajni - 2016.01.17. - 22:01
Kedves Hajni! Január30 és február 2 között utazunk Rómába, szeretnék kérni egy 3 v 4 napos útitervet. Vasárnap reggeltől kedd délutánig (14:40 van a gépünk visszafele) lennénk Rómába. Előre is köszönöm.Tamás
#16 - Tóth Tamás - 2016.01.17. - 23:35
Szia! Küldenél nekem is kérlek 3 napos útitervet? adrienn.pribojszki@gmail.com címre. Előre is köszönöm! :)
#17 - mumin - 2016.01.19. - 14:20
Szia Hajni,

a hétvégén indulunk Rómába egy pár napos kiruccanásra és a transzferrel kapcsolatban szeretném a segítségedet kérni.
Öten vagyunk (két 18 év alatti, egy 20 éves és két felnőtt), Fiumicino reptérről az Apartment Twice-ba (Via Degli Scipioni 92), illetve fordítva, milyen opciók vannak az utazásra? Árban melyik a legideálisabb?

Előre is köszönöm! :)
#18 - Dominika - 2016.01.19. - 17:24
Dominika!

Nagyon jó helyen lesz a szállásotok, közel a Vatikánhoz, közel az Ottaviano metrómegállóhoz.
FCO reptérről transzferbusszal tudtok a Terminihez beutazni, 4-6 euroért. Jegyet online, de a helyszínen is tudtok venni.
www.terravision.eu
www.sitbusshuttle.com
www.tambus.it

Vonattal is be lehet jutni a városba. Leonardo express a leggyorsabb, de ez 14 euro. FM vonat 8 euro, de ez nem a Terminihez megy.

Terminitől az A metróval kell továbbutaznotok Ottaviano megállóig. A szállásotok a következő utcában van. Itt meg tudod nézni:
https://www.google.com/maps/place/Via+degli+Scipioni,+92,+00192+Roma,+Olaszorsz%C3%A1g/@41.9085997,12.4578848,18z/data=!4m2!3m1!1s0x132f60605aa3ab49:0xbe5ee1ff503aa5bf

Hazafelé is ugyanez a közlekedés.
Kedvezmény nincs ezekre a járatokra.
Római közlekedés 10 év alattiaknak ingyenes. A látnivalók viszont 18 alattiaknak, de 25 éves korig van kedvezmény. 20 évesnek is kedvezményes jegyet kérjetek mindenhol.

Nagyon jó utat kívánok!
(emailt küldtem)
#19 - Hajni - 2016.01.19. - 20:58
Kedves Hajni!
Február 5-én megyünk és 9-én jövünk. Nagyon szeretnék kérni 3 vagy 4 napos útitervet. Előre is köszönöm a segítségedet. Márti
#20 - Márti - 2016.01.21. - 09:23
Sziasztok!
Eloszor is koszonet ugy Tibcsinek mint neked az oldalert es az infokert! NAGYON JO AZ OLDAL! Mi a parommal bejartuk a segitsegetekkel Parizst,Pragat es most szeretnenk ROMAT is . Mindenkinek ajanlom !
Lenne par kerdesem amire elore is koszonom a valaszt(maj.7-11. tartozkodnank romaban):
1.A szallas amit kineztem :
Mondo Antico
Piazza Irnerio 68, Aurelio, Roma, -tudnal-e valamit mondani rola ? Valamint hogyan jutunk el ide a Róma (Ciampino) (CIA) repterol?
2. Megkaphatnam a 3-4 napos utitervet?
3. RomaPass-t vennek- nem tudom jo ertettem-e hogy ha 3 napra ervenyes es en a Colosseum, Forum, és Palatinus múzeumot vasarnap szeretnem megnezni mint ingyenes elso akkor szombat helyet (amikor is megerkezunk) vasarnap kell ervenybe leptesem? Es ebben az esetben szuksegeltetik valamilyen tomegkozlekedesi jegyet vegyek szombat es szerdai napra( a transferbusz jegye mellett)
4.Korulbelul mennyi idot szamoljak a Colosseum, Forum, és Palatinus múzeum megnezesere?
5.Ugyan ez a kerdesem
a.-Vatikáni múzeumok és Sixtus-kápolna-Szt. Péter Bazilika kb.mennyi ido
b.Angyalvár kb. mennyi ido
6.Ha szombaton 16.15-re erunk Romaba van ertelme, hogy meg aznap kilatogasunk a Lido di Ostia tengerpartra es/vagy Ostia Antica -hoz? Es a szallastol hogyan jutok oda es vissza?
Megegyszer koszonom elore is a valaszodat! Tisztelettel Angi!
#21 - Angi - 2016.01.24. - 07:14
Kedves Hajni! Szeretnem elkerni a 3 ill. 4 napos utitervet. Elore is koszonom.
#22 - Kati - 2016.01.24. - 20:15
Angi!
1. Szállásról nem találtam értékelést, booking.com-on pár napja van még csak fent. Közlekedésileg jó helyen van és a fotók, leírás alapján is rendben van.
CIA reptérről Atral busszal az Anagnina metróállomáshoz lehet utazni, a transzferbuszok a Terminihez közlekednek. Bármelyikkel is mentek a hotelhez az A metróval kell továbbutazni Cornelia megállóig. Innen kb. 350 méterre találjátok .
2. Igen, emailben küldöm. :)
3. RomaPass az első kezeléstől érvényes. Ez lehet közlekedésnél vagy múzeum belépő vásárlásnál. Akár már érkezéskor is használhatjátok a metrónál. (ott is kapható) Megjegyzés: érdemes egész napokra felhasználni.
Létezik 48 órás is, 1 ingyenes belépővel.
Amelyik napon nincs RP-tek, vehettek napijegyet is a közlekedésre vagy elegendő lehet napi 2-3 vonaljegy is.
4. 5-6 óra biztosan kell. Aznapra beleférhet még a VE emlékmű, Capitolium is.
5. 4+2+2
6. Tengerpartot nem igazán favorizálom. Időben is sok lenne az utazás. (másfél óra kb) Metróval a Termininél kell átszállni a B vonalra. Piramide állomásig kell metrózni, innen indul a LIDO hév, ami a tengerparthoz megy, megállója Ostia Antica is.
Érkezés napján inkább a belvárost (P.Navona, Corso, Spanyol-lépcső, Trevi) javasolnám.

További kellemes készülődést!#23 - Hajni - 2016.01.24. - 23:13
Kedves Hajni!
Mi 4 napra megyünk ,kaphatnék én is utitervet?Sajna nem beszélek olaszul de angolul ,németül kicsit.Mennyire segítőkészek az olaszok?
Köszönettel
#24 - Klári - 2016.01.25. - 16:42
Koszonom a gyors valaszt, sokat segit a tervezesben!
#25 - Angi - 2016.01.25. - 19:19
Klári!
Az olaszok a legkedvesebb emberek a földön. Nagyon segítőkészek, szeretnek magyarázni amiből egy kukkot sem szoktam érteni.
Én sem tudok olaszul, de még mindig sikerült megértetni magam. Nem lesz gondotok ezzel nektek sem.
Emailben küldtem az útiterveket.

Jó utat!
#26 - Hajni - 2016.01.25. - 22:02
Szia!
Február 17-19 megyünk Rómába a barátnőmmel, 17-én BL meccsre az Olimpiai stadionba. Kaphatnék Én is egy három napos tervet? A treminihez közel van a szállásunk.
Köszönöm.
Üdv.
Ádám
#27 - Ádám - 2016.01.27. - 14:29
Nagyon sok hasznos információt találtam az oldalon! Szeretnék kérni egy 4 napos útitervet! Előre is köszönöm! László
#28 - Tóth László - 2016.01.28. - 16:30
Kedves Hajni!

Tavaly július után újra Rómába :) utazunk húsvétkor! Születésnapomat tervezzük megünnepelni gyerekeimmel és nagyobbik fiam menyasszonyával közösen.
1. )Szeretnénk bejutni március 27.-én húsvét vasárnap a Szt. Péter térre a húsvéti nyilvános misére és pápai áldásra, tudnál segíteni, regisztrációhoz kötött-e a térre való bejutás?
2) Március 25.-én Nagypéntek este pedig a Colosseumi keresztutat szeretnénk valamennyire látni, esetleg a közelébe jutni a Colosseumnak ekkor. Benned van a bizodalmam, tudsz-e ajánlani erre vonatkozó információt, esetleg valami web-oldalon keresztül infóhoz tudnánk jutni ezzel kapcsolatban?
3.)Kíváncsi lennék, ezen a hétvégén vajon látogatható-e a Vatikán múzeum ill. a Szt. Péter Bazilika és a kupola? Március 25.-én érkezünk délben Rómába és 28.-án hétfőn délután utazunk vissza.

Előre is köszönöm: Edit

#29 - Edit - 2016.02.02. - 05:59
Edit!
Nem tudok segíteni... Még nem voltam ünnepi időszakban Rómában.
Azt megtaláltam, hogy a Vatikáni múzeumok húsvét vasárnap és hétfőn is zárva lesz.
#30 - Hajni - 2016.02.02. - 21:06
Kedves Hajni!

Köszönöm az e-mailt, megpróbálom a Vatikánnal felvenni a kapcsolatot:)
Segítenél abban, melyik negyedben érdemes majd étterembe menni 6 fővel, ami még megfizethető és olasz ízeket ismerhetünk meg?
Egy vonaljegy és egy napijegy mennyibe kerül, 9 éves gyermeknek az utazás és minden múzeum ingyenes? 25 év alatt kedvezményes?
Nagyon köszönöm előre is: Edit
#31 - Edit - 2016.02.03. - 05:48
Szia! Június utolsó hétvégéjén szeretnék elmenni Rómába! A kérdésem elég furcsa lesz! Tudsz-e ajánlani olyan hotelt, szállodát, ahonnan a fő nevezetességek "viszonylag" könnyen megközelíthetőek, mivel a 80 éves nagymamámmal megyek, s nem szeretném nagyon leterhelni! Köszönöm!
#32 - Attila - 2016.02.03. - 12:08
Edit!
Vonaljegy 1,50, 24 órás jegy 7 euro.
10 éves korig ingyenes a közlekedés. (reptéri transzfereken nem!) Látnivalók zöme ingyenes 18 alatt, de van ahol 6-18 közöttieknek jegyet kell venni.
25 alattiaknak kedvezményes jegy van, amihez kellhet a nemzetközi diákigazolvány. (ismerősöktől nem kérték)
A nevezetességek leírásánál találsz árakat is.

Trastevere negyedben érdemes valamely hangulatos trattoriában kajálni.
Konkrét ajánlataim nincsenek, de a gasztronómiai rész hozzászólásaiban olvashatsz ezekről is.#33 - Hajni - 2016.02.03. - 23:03
Attila!
Közlekedés szempontjából a Termini környéke ideális, bár más szempontból ez nem annyira frekventált helynek mondható. (zajos, koszos, tömeg ...)
Szálláskeresésnél javaslom, hogy a google térképen keresd meg cím alapján a hotelt, a sárga emberkével körül is nézhetsz az utcákon. Ha van a közelben busz-, villamos-, metrómegálló akár a távolabbi részeken is foglalhatsz. Csak ne legyen sok átszállás.

#34 - Hajni - 2016.02.03. - 23:11
Kedves Hajni!

Hálás köszönet a figyelmedért és segítségedért, viszont kívánok ugyanennyi jót és örömet utazásaidon!
Üdv: Edit
#35 - Edit - 2016.02.04. - 06:18
Kedves Hajni, örömmel olvastam végig az útikalauzodat, nagyon összeszedettnek találtam. Szívem csücske Olaszország, így most Rómát is szeretnénk megnézni. Talán a sok elfoglaltság vagy talán a lustaság miatt szeretnék egy 4 napos programhoz a segítségedet kérni. Március 16-19 között leszünk Rómában, szállásunk a Piazza Santa Croce in Gerusalemme 4 T & V House-ban lesz. Valami szisztematikus program jó lenne utazási-eljutási módokkal. Segítségedet előre is köszöm. Üdvözlettel : Anikó
#36 - Májerné Temesvári Anikó - 2016.02.04. - 08:26
Kedves Hajni!

Szeretném elkérni én is a 3 napos túratervet ha nem nagy kérés :) az email cimem: pappgaborbarnabas@gmail.com

Előre is köszi

Gábor
#37 - Gábor - 2016.02.06. - 20:55
Kedves Hajni!
Először megyünk Rómába, február végén. Vasárnap érkezünk, szállásunk a Navona negyedben lesz. Szeretnék kérni erre a 3,5 napra egy programtervet. Mi fér bele kényelmesen egy napba? Én is gyűjtöm az információkat a fórumokon. A Vatikáni Múzeumban febr.28-án ingyenes a belépés, de a várható tömeg miatt inkább hétfőre vennék jegyet. Köszönöm szépen!
#38 - Klári - 2016.02.14. - 17:49
Kedves Hajni! Szeretnék elmenni Rómában termálfürdőbe. A legszebbe (mint nálunk pl. a Széchenyi Fürdő), vagy valami nagyon hasonlóba. Tudsz segíteni?
Köszönettel: Gábor
#39 - Gábor - 2016.02.15. - 18:46
Gábor!
Caracalla termái... egykoron pazar volt.
Sajnos nem tudok segíteni, nem ismerek Széchenyi-szerű fürdőt.
#40 - Hajni - 2016.02.15. - 21:46
Kedves Hajni! Köszönöm a választ. Furcsa, de úgy tűnik Rómában nem működik "római" fürdő ... Sajnálom. Persze, lesz mit megnézni a városban :)
Üdvözlettel: Gábor
#41 - Gábor - 2016.02.16. - 07:53
Kedves Hajni!
Több mindenben kérem segítséged. Táncversenyre megyünk márc 17-21 között a- Via Giorgo Perlasca 69-ez a verseny helyszíne ..még sajnos nem találtunk szállást ahol 15 gyerek és 6 felnőtt elférne és jót is írnak róla...lehet hogy nekünk is a termini közelében kellene szállást nézni? úgy látom onnan sok minden megközelíthető ,igaz a verseny helyszíne messzebb van ,de csak egy nap kell odamennünk..érdeklődnék még ,mennyire drága Rómában a taxi? köszönöm
#42 - Krisztián - 2016.02.17. - 17:49
Krisztián!
Célszerű lenne központi részen (Termini) találni szállást, innen egyszerűbb a közlekedés.

www.booking.com oldalon 21 főre is tudsz keresni és a Terminihez közelit is találni. Hogy melyik lenne megfelelő a számotokra .... igények, ízlések....
Taxi drága, tömegközlekedésnél jóval drágább. Árat azonban nem tudok.
10 év alattiaknak ingyenes a közlekedés!

A verseny helyszínére metró+ busszal könnyen el lehet jutni. B metró Ponte Mammolo megállójától 451-es busszal 6 megálló a Togliatti/Scuola majd még 450 méter séta.
https://goo.gl/maps/nTuDbo9rK4K2

vagy a 14-es villamossal 19 megálló Prenestina/Valente. Innen azonban többet kell gyalogolni, 800 métert.

Bízom benne sikerül megfelelő szállást találnotok. Minden jót!


#43 - Hajni - 2016.02.18. - 22:28
Kedves Hajni! Kérem nekem is küldje el a 4 napos programtervet. Előre is nagyon szépen köszönöm.
#44 - Zsófi - 2016.02.19. - 15:00
Kedves Hajni!
Szeretnék egy 4 napos (ápr. 7-10) programtervet kérni.
Segítségedet előre is köszönöm!
#45 - Peti - 2016.02.20. - 20:40
Kedves Hajni!
Marc.18.reggel érkezünk Rómába a Ciampino repülőtérre.A segítségedet kérném, hogyan tudunk gyorsan eljutni a szállásunkra.nem taxival! / Rione Monti negyed. Conte House.Róma,Via merulana 191.
Aznapra terveztük Vatikánt, mert marc.19. es 20 is zarva lesz. ugye jól tudom.
válaszodat nagyon köszönöm,üdv. Kati
#46 - Szabó Kati - 2016.02.22. - 08:21
Kati!
CIA reptérről transzferbusszal a Terminihez tudtok beutazni, vagy Atral busszal az Anagnina metróállomáshoz.
Szállásotok a Vittorio Emanuele metrómegállótól 500 méterre van.
A San Giovanni metróállomástól a 16-os busszal 2 megálló Venti Settembre felé. Innen pár lépés csak a hotel.
https://goo.gl/maps/9UKk6ptiyAD2
https://goo.gl/maps/YYmW3GcwLsm

Vatikáni múzeumok márc.18, 19, 20-án zárva!

#47 - Hajni - 2016.02.22. - 10:52
Sziasztok!
Aki tud, küldene nekem is egy 3 v. napos útitervet?! Köszönöm előre is! Címem: p.csilla08&gmail.com
#48 - Csilla - 2016.02.22. - 20:12
Sziasztok!
Én is szeretném kérni én is a 3 és 4 napos útitervet (kormendipeti90@gmail.com) valamint érdeklődnék hogy a tengerparti részen milyen látnivalók vannak, érdemes-e a repülőtérről egyenesen arra indulni?
Március 7-10 között utazunk.
#49 - Peti - 2016.02.24. - 11:54
Kedves Hajni!
Márc. 13-17 utazunk a párommal Rómába! szeretném elkérni a 3 illetve 4 napos útiterveket. Előre is köszönöm!
Benike. valdbenjamin@gmail.com
#50 - Benike - 2016.02.24. - 14:23
Kedves Hajni, nagyon sok hasznos dolgot sikerült megtudni, de azért még szeretnék kérdezni. Március 13-20 leszünk Rómában az unokanövéremmel. A Ciampino reptérre érkezünk , és elõre kifizettem a reptéri transzfert a WIZZAIR -nél.( Az e-ticket még nem érkezett meg, csak 3 nappal az indulás elött).De visszafele Rómából a Piazza Indepndenzarol indul, a Casina delle Terme bár elõl, tehát gondolom ugyan oda is fog vinni nem a Terminire.
A szállásunk Ostian lesz, a Ping Pong -ban. Segítségedet szeretném kérni, hogy tudunk legkönnyebben eljutni a szállásunkra. Az útiterveket 3-4 napost leveszem az oldalról. Véleményedet szeretném kérni ,hogy vegyünk bérletet a vonatra(metrora)?. A Róma pass esetleg érvényes az Ostia járatra?
Elõre is köszönöm .
#51 - Sarolta - 2016.02.28. - 19:50
2016. júniusában szeretnék elutazni - egyénileg Rómába. A belépődíjaknál nem találtam rá arra, amit 2015. áraknál láttam - mármint, hogy nagyon sok műemlékek látogatása a 65. év felettiek részére ingyenes. Erre szeretnék rákérdezni, hogy ez valóban így van-e, 2016. évben is? Köszö9nettel várom a választ! Ibolya
#52 - Ibolya - 2016.02.29. - 10:57
Szia Hajni!
A sok hasznos segítség,információ amit olvastam Tőled,ha még aktuális szeretném a segítségedet kérni. A 40.ik születésnapomra kapom ezt a 3 napot ami inkább 2,5 nap A Szt.István Házba szállunk meg,onnan szeretnék kérni útitervet ha lehet térképpel(rövid idő alatt,többet láthassunk)a tengerpartot ha bele vennéd azt nagyon meg köszönöm!:)időpont:Márc 24-26 Hálásan köszönöm! Kata email címem katafritz3@gmail.com
#53 - F.Kata - 2016.03.01. - 08:41
Sarolta!
Wizz transzferét nem ismerem, de a Piazza 'dell Indipendenza közel van a Terminihez.
https://goo.gl/maps/aQQpsPjJuvr
Javaslom, még érkezéskor nézzétek meg honnan lesz a visszaindulás.

Hotelhez a Terminitől a B metróval Piramide megállóig kell utaznotok, amely mellett van a LIDO hév állomása. Azzal Lido Centro-ig menjetek, a hotel onnan 800 méter.
Lido hévre érvényesek a bérletek, vonaljegy, RomaPass is.
Heti bérletet (CIS) éri megvenni nektek, 24 euro. Utolsó napra elegendő lehet 1-1 vonaljegy.

Kellemes római vakációt!
#54 - Hajni - 2016.03.01. - 23:41
Ibolya!
2014. júliusától a 65 év felettiek ingyenessége megszűnt, kedvezményes belépődíjat kell nekik fizetni.
#55 - Hajni - 2016.03.01. - 23:48
F.Kata!
Emailben elküldtem az útleírásokat, amiből összeállíthatjátok a napjaitokat. Arra nincs kapacitásom hogy mindenkinek háztól házig állítsam össze az útitervet.

Jó utat!
#56 - Hajni - 2016.03.01. - 23:56
Szia Hajni!! Szeretném ha elküldenéd nekem a 3 illetve a 4 napos tervet wekcica@gmail.com Nagyon szépen köszönöm!!!
#57 - Andi - 2016.03.02. - 01:22
Szia Hajni,
Kérlek, küldd át nekem is az általad összeállított tervet.
Nagyon köszönöm előre is!
suliscsaj@freemail.hu
#58 - Adél - 2016.03.03. - 10:56
Szia Hajni!
Kérlek szépen küld el nekem a 3 napos útiterved.
Nagyon szépen köszönöm, és gratulálok az itteni munkádhoz.
bucsi.andras77@gmail.com
#59 - Bandiii7 - 2016.03.06. - 10:34
Szia Hajni !
Ma derült ki,hogy 6 nap múlva utazhatok Rómába. Szeretném a 3 napos programodat elkérni.Ma elkezdtem végig olvasni a hasznos infóidat,már így is nagyon sokat segítettél.Hálásan köszönöm.Email:vkata75@gmail.com


#60 - Kissné Varga Katalin - 2016.03.08. - 15:37
Kedves Hajni, szuper az oldal, gratulálok. Olvastam a hozzászólásokban, hogy van 3 napos útiterved. Esetleg elküldenéd nekem mailben? Nagyon köszönöm!
#61 - Timi - 2016.03.08. - 18:54
Szia Hajni.

Nagyon tetszik az oldalad sok hasznos információval.
Azt szeretném kérni, hogy elküldod nekem a 3 napos útiterved?

Előre is köszönöm timi920909@gmail.com

#62 - Racz Timea - 2016.03.10. - 05:45
Kedves Hajni,

Küld el kérlek az én részemre is a 3napos utitervet.
Köszönettel, Zsani (zsenike23@gmail.com)
#63 - Zsani - 2016.03.11. - 04:29
Szia!
Azt szeretném megkérdezni a Colosseumba vettem kombinált jegyet online, de most nézem, hogy 2 napig évényes. A vásárlástól számítva? Vagy érvényesítik majd az első helyen? Előre is köszönöm a választ! Bernadett
#64 - Bernadett - 2016.03.11. - 12:10
szia Hajni!
Sok hasznos informaciot talaltam az oldaladon, nagyon koszonom, hogy ezeket megosztottad. Iden aprilisban tervezunk harom napos latogatast Romaba, szeretnem elkerni a haromnapos varoslatogatasi tervedet!
koszonettel: Hajni :)
#65 - Hajni :) - 2016.03.12. - 23:24
Kedves Hajni !
Szeretném elkérni a 3 napos utitervet.
Köszönöm
#66 - Fredy - 2016.03.14. - 23:22
Kedves Hajni! Lelkesen olvasom oldalaidat, június végén megyek életemben először Rómába. Nagyon nagy segítség az oldalad számomra. Azt írod" Kombinált jegy: Colosseum, Forum, és Palatinus múzeum 2 napig érvényes. Ezt értelmezhetem úgy, hogy egyik nap csak a Colosseumot nézem meg, a másik nap a Palatinus Múzeumot? Válaszodat előre köszönöm. Erika
#67 - Erika - 2016.03.15. - 13:46
Kedves Hajni!

Jövő héten nagypénteken utazunk Rómába húsvétra. Sikerült a Vatikánba elküldeni a jegyigénylést a vasárnapi 10.15-kor kezdődő szentmisére és Urbi et a Orbi áldásra. Vajon milyen lesz a tömegközlekedés húsvétkor? A metróban a 9 éves gyermeknek nem kell jegy, de hogyan jut át a kapun? Kezdek izgulni a nagy tömeg miatt hogyan boldogulunk. Megéri vajon 3 napos bérletet venni 18 €-ért vagy jegyekkel olcsóbb, hiszen 100 percig érvényes:)
Péntek este megyünk a Colosseumi keresztútra is, nem kell jegy, de vajon hogyan ellenőriznek majd és hol? Szombaton szeretnénk felmenni a Szent Péter bazilika kupolájába, reméljük nem lesz zárva.
Hálás köszönet minden infóért kedves Hajni!???? Edit
#68 - Edit - 2016.03.15. - 19:26
Hajni, a három kérdőjel nevető fej lett volna:) Edit
#69 - Edit - 2016.03.15. - 19:42
Bernadett!
Az érvényesítéstől számított két napig használható fel a belépő. Pl. egy nap a Colosseum, a következő nap Forum-Palatinus.

#70 - Hajni - 2016.03.16. - 16:11
Erika!
Mint azt az előzőnél írtam.
#71 - Hajni - 2016.03.16. - 16:19
Kedves Hajni! Szeretnék csatlakozni az előttem szólókhoz , valóban nagyon szuper ez az oldal! Nagyon sok segítséget kaptam az utazás megtervezéséhez! Szeretnék egy kis segítséget , ötletet kéri. Április 21-én 14.50 érkezik meg a gépünk Rómába és vasárnap 15.15 indul vissza. Szeretnék kérni tőled egy 3 napos útitervet. illetve mit érdemes a megérkezésünk délutánjára, estéjére betervezni és az indulás nap vasárnap délelőttre.Sok ötletet olvastam itt, de nem tudom felmérni mi fér bele a félnapokba. Tanácsot szeretnék tőled kérni a szállásügyben , két foglalásunk van (még időben le tudjuk mondani az egyiket kötbér nélkül) , de nem tudtunk dönteni. Árban nincs lényeges különbség! Közlekedés illetve a környék lenne a mérvadó. Az egyik Szent István Ház Via del Castello 481. a másik
Sole
via dell'Alloro, 9/15, Prenestino. Előre is köszönöm a segítséged! Email címem: sikarigabi@gmail.com
#72 - Némethné Gabi - 2016.03.17. - 16:53
Gabi!
Emailben átküldtem a meglévő utiterveim, ebből összeállíthatjátok a napjaitokat.
Érkezéskor a Trevi-kút, Piazza Navona, Spanyol lépcső, Corso részt javaslom. Hazautazás délelőttjén menjetek vissza arra a helyre, ami nagyon tetszett nektek. Új programot nem akarnék ajánlani, mert lehet belevesznétek az időbe.
Szállás: mindenképp az utóbbi.
#73 - Hajni - 2016.03.17. - 22:12
Kedves Hajni!

Szuper az oldal, köszönöm a sok hasznos infót. Holnap utazunk, ha van mód rá, szeretném elkérni a 3 napos utitervet. :)
R.
#74 - Rita - 2016.03.18. - 08:37
Kedves Hajni!

Nagyon köszönöm az oldalt és a hasznos infókat:) Még mindig hozzád fordulok (nélküled tanácstalanok vagyunk) néhány aktuális kérdéssel, pénteken utazunk Rómába húsvétra:)
A születésnapi kedvezmény igénybe vehető még? Ha igen, vajon a Vatikáni múzeumokba is érvényes lehet? A háromnapos bérlet jól tudom hogy18 €? A Fiumicino reptérről a Camping Village Rómához mennyibe kerülhet a taxi, fejenként kell fizetni vagy egy összeg? 6-an utazunk, ezért "parázok" kicsit.
Nagyon köszönöm a segítséged!
#75 - Edit - 2016.03.21. - 08:32
Kedves Hajni! Szeretnem elkerni a 4 napos utitervet (marc. 24-marc.28). Elore is koszonom.
#76 - Viki - 2016.03.21. - 17:17
Edit!
Születésnapi kedvezmény már nincs, az egyébként sem volt érvényes Vatikánban.
72 órás bérlet 18 euro, ami az érvényesítéstől számított 72 óráig használható.
Taxi drága, megsaccolni sem tudom . Tömegközlekedéssel biztos csak töredéke lenne. Olvasom, hogy a kempingnek van transzfer szolgáltatása a repterekről, amelyről információt emailben lehet kérni.
http://www.camping.it/english/lazio/romacamping/
campingroma@ecvacanze.it

Érdeklődjétek meg, hogy 6 főnek ez mennyibe kerülne.#77 - Hajni - 2016.03.21. - 21:28
Kedves Hajni!

Nagyon köszönöm az infókat, nemcsak hasznosak, hanem erőt is ad az úthoz a gondoskodásod:) Megkérdeztem, a camping transzfer személyenként 12 Eu. így megpróbáljuk majd a fekete fehér SPQR taxit, ami úgy hallottam megfizethető és remélem nem személyenként számolja a viteldíjat. A camping ugyanis nincs túl távol a Fiumicino-tól:) Ha nem jön be, marad a transzfer a Terminire 5 Eu/fő. Majd a háromnapos bérlettel tovább...
Egy utolsó kérdésem lenne még: tudnál ajánlani személyes tapasztalatodból egy trattoriát ahol vacsorázhatunk igazi olaszos vendéglői hangulatban? Nagyon várjuk már a Szent Péter téren az Urbi et Orbi Szentatyai áldást, ha visszajöttünk beszámolok a húsvéti szertartásokról:)
#78 - Edit - 2016.03.22. - 07:51
Kedves Hajni!Kérlek segíts nekem.Mozgáskorlátozott vagyok.Igazolványom van.A ZTL zónába behajthatok-e,és parkírozhatok vele?Továbbá lehet-e kérni,és kaphatok-e kedvezményt a belépő díjakból?Aki kísér kap-e kedvezményt?Köszi a megtisztelő válaszod.Ha lehetne küld már el légy szíves a megadott e-mail címemre,mert ott könnyebben boldogulnék vele.Üdv.Sándor
#79 - Sándor - 2016.03.22. - 09:54
Szia!

A ZTL-kapcsán a Firenze oldalon is feltetted a kérdést, ott már válaszoltam.
#80 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.22. - 11:46
Edit!
Taxi biztosan nem személyenként van, de biztos az is, hogy drágábban jön ki, mint a kemping transzfere. Szerintem.
Ha az ár számít akkor válasszátok a tömegközlekedést.

Konkrét éttermi ajánlatom nincs. Én a Pantheon közeli kis utcácskák és a Trastevere trattoriáit kedvelem


Jó utat!
#81 - Hajni - 2016.03.22. - 21:35
Kedves Hajni!

Hálásan köszönöm az éttermi tippet, annál is inkább hogy az örök városban százezrek lesznek húsvétkor, most pedig a brüsszeli robbantás miatt mindenhol fokozott ellenőrzés várható:) Tehát kevés időnk lesz nézelődni spontán.
A camping transzferről lekéstünk, előtte több mint 3 nappal igényelni és fizetni kell.
Nagypénteken reggel utazunk. Minden fórumozónak, Róma rajongónak áldott Húsvétot kívánunk és
áldást kérünk mindannyiunkra a Szent Péter téren!
#82 - Edit - 2016.03.23. - 07:41
Edit!
Érezzétek jól magatokat, szerezzetek sok szép élményt!
Jó utat!
#83 - Hajni - 2016.03.24. - 09:53
Kedves Hajni!
Márc. 31-én mennénk Rómába.
Tudnál küldeni 3-4 napos útitervet?
Előre is köszönöm!
#84 - Bukovecz Dénes - 2016.03.24. - 16:56
Kedves Hajni!

Még indulás előtt elolvastam üzeneted, nagyon köszönjük!♡
Vár Róma és a Colosseumi Via Crusis ma este, a lenyűgözően csodálatos történelmi város a Szentatyával. Pax.
#85 - Edit - 2016.03.25. - 03:42
Szia Hajni,köszi szépen azt a sok segitséget,tanácsot amiket adtál.Már 90 %-ra megvan a kirándulási terv és a helyekhez való eljutás.A vatikáni múzeumba veszünk online jegyet,ha végzünk a múzeumokkal,Sixtusi kápolna,onnan sorban állás nélkül bemehetünk a Bazilikába?Mert valahol olvastam,hogy múzeumlátogatás után valaki beállt a a bazilikába váró sorba és 2 órát is várakoztak,ezt szeretnénk kikerülni.A másik meg,hogy a Terravision transzferbuszra megveszem az oda-vissza jegyet is.Ezt mennyi ideig lehet felhasználni,meg hogy a reptéren is meg lehet venni,vagy csak a soförtöl?Ugye hétfön megyünk és 4 napig leszünk.Köszi a segitséget.
#86 - Laci - 2016.03.27. - 19:00
Szia!

Mi egy hétig leszünk Rómában április végén. Szeretnék kérni tőled egy útitervet, illetve érdekelne szerinted Rómán kívül a környéken van-e olyan látványosság, amit érdemes megtekinteni:)
Üdv: Anett
erdosanett92@gmail.com
#87 - Erdős Anett - 2016.03.28. - 12:50
Laci!
Sixtus kápolnából kijőve van lehetőség átmenni a bazilikába, de úgy tudom hogy ezt csak vezetett csoportoknak lehet, egyénileg nem.

Terravision jegyvásárláskor meg kell adni melyik járatra váltod a jegyet. Szerintem nincs azzal gond, ha valami oknál fogva késtek és egy későbbi busszal utaztok. Vagy fordítva, előbb érkeztek és a korábbival utaztok. Viszont nem gondolom, hogy akár egész napra ki lehetne tolni ezt az időintervallumot.
Reptéren is lehet venni jegyet a buszmegállókhoz közeli standnál, illetve a busz melletti zöldmellényes emberkétől.

Jó utat!


#88 - Hajni - 2016.03.29. - 19:43
Anett!
Emailben küldtem leírásokat, útitervet. Környékbeli egy napra Tivolit javasolnám. Villa d'Este, Villa Adriana.
#89 - Hajni - 2016.03.29. - 19:52
Szeretném elkérni a hàrom napos utitervet. Máj 5-8 megyünk, 6-án 11.30-ra már foglaltam Vatikánba jegyet. Köszönöm szèpen
#90 - Erika - 2016.03.31. - 21:15
Kedves Hajni, kedves fórumozók!

Ígéretemhez híven rövid élménybeszámolóban próbálom leírni azt az élményt amit Róma húsvétkor ad a "zarándokainak":) Húsvétkor Róma együtt él, érez a pápájával, a rómaiak szeretettel gyalogoltak kilométereket, mivel nagypénteken a Colosseum metróállomás, szombat-vasárnap a Szent Péter térhez közeli Ottaviano megálló volt lezárva a bombatámadásokat megelőzendő. A Via Crucisra nem kellett belépő és regisztrációs jegy sem, de időben kell elfoglalni a jobb helyeket, (sokan összecsukható székeket vittek magukkal). Amint lemegy a nap, kimondottan hűvösre vált az idő, de reggel a napsütés hatására pillanatok alatt nálunk május végén megszokott meleg lett. A keresztút pontosan kezdődött 21.15-kor, a Colosseum komor falai tökéletes díszletet teremtettek a krisztusi szenvedéstörténethez. Végig olaszul beszélt a Szentatya, ugyanígy a húsvétvasárnapi szentmisén és Urbi et Orbi áldáson is. Az interneten már másnap olvashattuk magyarul is a beszédeket, de a hangulatát és mondanivalóját élőben lehet átérezni annak ellenére hogy alig tudunk olaszul.
A húsvétvasárnapi szentmisére jegyeket igényeltünk a Vatikánból levélben, amire nem kap az ember visszajelzést.
Itt lehet jegyet igényelni: http://www.vatican.va/various/prefettura/it/biglietti_it.html
Ki kell nyomtatni az igénylőlapot, amit a honlapról lehet letölteni, majd ezzel lehet átvenni az igényelt jegyeket. Át kell esni a biztonsági ellenőrzésen a Szt, Péter tér jobb oldalán, majd indulni a Bazilika felé. A közelben vezet föl egy széles lépcső jobbra, egy vagy két svájci gárdista szokott fönt állni a Portone di Bronzo bronzkapunál.
Így néz ki: http://www.panoramio.com/photo/30571805.
A kapu nincs szélesre tárva, csak kissé nyitva. Bemenni nem kell, az ajtónál belül várják a jegyért menőket. El kell mondani, hogy jegyért jöttek és be kell mutatni a kinyomtatott faxot vagy az elküldött nyomtatványt. Kihoznak egy lezárt borítékot, annak a nevére címezve, akit csoportvezetőként írtak a kérőlapra. A borítékban vannak a jegyek. Azok alján rá van írva, hogy mikortól van beengedés az adott eseményre. Érdemes legkésőbb addigra odaérni, mert a későbbieket már csak a regisztráció nélkül sorban álló többezres tömeggel együtt engedik be. Sajnos mi is így jártunk, mivel a reggelink 7.30-tól kezdődött a szálláson, csak fél tízre értünk a Szent Péter térre, a megadott 8 óra helyett. Ekkor becsatlakoztunk a tömeghez amelyik az Ottaviano felől várakozott az egyenkénti biztonsági ellenőrzésre türelmesen. Leírhatatlan volt a hangulat, Ferenc pápa személyes varázsa amely a tér legtávolabbi sarkában is érezhető volt. (folyt. köv.)
#91 - Edit - 2016.04.05. - 08:22
Nem lehet megnyitni valamiért a linket a bronzkapuról, és nem sikerült ide másolnom:( Sajnálom, remélem megtalálja majd mindenki, aki pápai szertartásra szeretne eljutni. A szertartást megelőző nap délután 3-tól lehet átvenni a jegyeket.
Mindezen információkat egy kedves ferences atyától kaptam, köszönet érte.
A mise előtt mindenkit egyenként átvizsgáltak fémdetektoros kapukkal, a csomagokat pedig alagúton keresztül engedték tálcákon, mégis fennakadás nélkül gyorsan bejutottunk a térre. Már előző napokban is le volt zárva a tér és a Bazilika is (ezért az Angyalvárból néztük meg a római panorámát). Egyedül a Vatikán múzeum volt nyitva szombaton, pedig on-line előzőleg zárva jelezték! Hatalmas sor kígyózott, ezért letettünk róla. A téren a mise alatt kivetítőkön is lehetett követni a szertartást, majd a nyitott pápamobilon Ferenc pápa bátran körbekocsizta a teret, minden szegletébe eljutott, hangos ováció jelezte merre tart a tömegben. Felemelő érzés látni a pápát. Sikerült áldoznunk is a sárga-fehér esernyők alatt álló áldoztató papoknál, igaz kb. 10 percig verekedtük át magunkat a tömegen a legközelebbi kordonhoz. Az Urbi et Orbi áldást csak olaszul mondta el Ferenc pápa, a 60 nyelven nem, ez már hagyomány úgy látszik, mert karácsonykor is csak olaszul hangzott el az áldás. De semmit sem vett el az értékéből és erejéből, különösen hogy szentévben hallhattuk meg:) A trastevere negyedben ebédeltünk egy hangulatos trattoriában házi készítésű lasagne-t és bolognait nápolyi fűszerezéssel. Csodálatos élményeket adott megint Róma, köszönjük Hajni a segítséged és ezt a hasznos oldalt!
#92 - Edit - 2016.04.05. - 08:52
Bronzkapu, Róma Szent Péter tér jobb oldali árkádok, ahol az igényelt jegyeket a pápai szertartásokra át lehet venni:
http://static.panoramio.com/photos/original/30571805.jpg

Talán ez a link megjeleníthető lesz. Szeretnék én is segíteni Róma rajongó utazótársaimnak, mert én is sok hasznos infót kaptam erről a fórumról:)
#93 - Edit - 2016.04.05. - 09:07
Sziasztok! 2016-ban a 65 év felettieknek ingyenes a Colosseum+Fórumok belépő? Kösui a választ
#94 - Csongor László - 2016.04.05. - 11:34
Edit!
Sok-sok köszönet az élményeitek megosztásáért, segítségedért!
Örülök, hogy én is részese lehettem a ti örömötöknek.
További szép napokat!
#95 - Hajni - 2016.04.06. - 21:16
László!
Két éve megszüntették a 65 felettiek ingyenes belépőjét, kell belépőjegyet venni.
#96 - Hajni - 2016.04.06. - 21:18
Kedves Hajni!

Először is elismerésem a munkádért, nagyon jó az oldal és hihetetlen lelkiismeretesen segítesz mindenkinek, le a kalappal! Mi júniusban megyünk Rómába és ha leszámítom az utazást úgy 3-3,5 napunk lesz, így szeretném elkérni a 3 napos városnézés útitervét, mert gondolom a 4 nap nem fér bele. Előre is nagyon köszönöm!

Köszönöm,
Petra
petra1028@gmail.com
#97 - Petra - 2016.04.08. - 20:54
Kedves Hajni!
Azt olvastam az előzményekben, hogy nem ajánlod az autóbérlést. Mi az oka? Mi május elején megyünk 1 hétre és a szállásunk Frascatiban lesz. Azt tervezzük, hogy a kocsit valami olcsó parkolóhelyen hagyjuk, amíg bemegyünk Róma központjába. Tudsz kérlek címet és árat küldeni olcsó parkolókról, ami az útvonalunkba esik? Vagy mi a véleményed erről, hogy így szeretnénk megoldani?
Egyik nap Nápolyba, Sorrentóba is át szeretnénk autókázni. Capriba hogy lehet átjutni? Szívesen venném a 6 napos útitervedet átküldenéd. Előre is köszönöm. Tünde
#98 - Benkéné Tünde - 2016.04.09. - 13:06
Kedves Hajni,

Május 4-9-ig megyünk Rómába a férjemmel, szeretnék kérni egy 4 napos útitervet e-mailen ha lehetséges.

Nagyon szépen köszönöm!
Üdvözlettel: Kriszta
k.gumberne.balogh@gmail.com
#99 - Gné Kriszta - 2016.04.09. - 19:53
Tünde!
Autós tapasztalataim, így információim sincsenek. Annyit tudok, hogy a belvárosba külön engedéllyel lehet csak behajtani, és azt láttam hogyan közlekednek az olaszok .)
Nápolyban még kaotikusabb a közlekedés. Szerintem.
De ez csak az én meglátásom, és tényleg csak a belvárosi részekre vonatkozóan.
Emailben átküldöm a meglévő írásaimat, Sorrento-st is.


#100 - Hajni - 2016.04.09. - 21:18
Kedves Hajni!

Fantasztikus munkát végzel ezen az oldalon, és most már talán sejtem mi ad erőt: Róma megváltoztatja, jobbá teszi az embereket, és szeretnéd ha mindenki átélné ezt a csodát. Nagyon köszönöm az önzetlen segítséged, ami hozzásegített hogy gyermekeimmel együtt megkapjuk a pápai áldást az irgalmasság szentévében. Miután a fórumozókra is gondoltam közben, remélem az áldás hatása valamilyen formában eljut mindenkihez a Jóisten akaratából, aki ebben a szentévben Rómába utazik:) Jó utat kívánok Neked is Hajni! (Máris visszamennénk)
#101 - Edi - 2016.04.10. - 23:08
Edit!
Sikerült megfogalmaznod:
Szeretném, ha mindenki átélné ezt a csodát!
Köszönöm!
#102 - Hajni - 2016.04.12. - 16:23
Sziasztok!

Lemne valaki olyab kedves, hogy elkuldi a 3 napos utitervet?
Nagyon hasznosnak talalom az oldalt, koszonjuk a megalkotonak:)

Udv,
A
#103 - Anita - 2016.04.13. - 23:14
Elnezest, elozo hozzaszolasbol kimaradt az email cim: feheranita9@gmail.com, 3 napos utitervet szeretnek kerni:) koszonom!
#104 - Anita - 2016.04.13. - 23:16
Kedves Hajni!
Nagyon jó az oldal rengeteg hasznos információt találtam itt.
Elküldenéd a három napos útitervet? Nagyon köszönöm.
Gábor
#105 - Gábor - 2016.04.14. - 17:17
Kedves Hajni! A párom és én ápr.28.-tól május 2ig leszünk Rómában azt szeretném kérdezni hogy tudsz-e arról valamit hogy kint mi történik május 1-én?? Van e valami ezzel kapcsolatban ami bármit befolyásolhat?? Köszönöm
#106 - Andi - 2016.04.16. - 09:48
Kedves Hajni! Szuper az oldal. Még soha sem voltam Olaszországban. Meg szeretném kérdezni, hogy a kiszemelt látnivalók Colosseum, Konstantin császár diadalive, Forum romanum, Palatinus, Kapitolium, Császári fórumok, Sta.Maria d´Aracoelli – templom, a Piazza Venezia a Viktor Emanuel emlékmuve, Fontana di Trevit- Spanyol lépcsők kb. milyen távolságra vannak egymástól? Van e lehetőség árnyékba vonulni a tűzőnap elől szeptemberben? Mennyire fizikailag megterhelő ez a "séta", ha egy délután szeretném végig csinálni? Előre is köszönöm a választ, sok sikert az oldalhoz!
#107 - Horváth Mária - 2016.04.16. - 18:02
Kedves Hajni
Juniusban utazunk Romaba. A varos meg ismeretlen a szamunkra. Szeretnek en is egy 3 napos tervet kerni toled! A 69heni@gmail.com e-mail cimre! Koszonom elore is,hogy idot szakitasz ram!
#108 - Henriette Kun - 2016.04.17. - 00:05
Szia nagyon nagyon hálás lennék ha 2-3 napos útitervet elküldenéd nekünk .a szállásunk a Termini közelében tervezzük
Marianna.tanacsne_sarkany@givaudan.com köszi
#109 - Marianna01 - 2016.04.17. - 21:12
Sziasztok!
Igazán hasznos ez az oldal. Nemrég jöttem haza a második római utazásomról, és írnék pár információt.
A Vatikáni Múzeumba valóban nagyon ajánlott előre, interneten jegyet venni, amikor ott voltam, legalább 2-3 órás sorban álltak azok, akik a jegyre vártak. Az interneten 30 perces időközökkel lehet a jegyet rendelni. A 11 órára szóló jeggyel fél órával előtte, 10:30-tól lehet bemenni, bár nem mindig nézik meg a bejáratnál, van, amikor nagyvonalúbbak.
A Szent Péter Bazilikánál a biztonsági ellenőrzés miatt mindig van sorbaállás, bár most kb fél óra alatt be lehetett jutni, de van, amikor sokkal hosszabb a sor.
A Vatikáni Múzeumok végén, a Sixtus-kápolnából is át lehet menni a Bazilikába. Két kis ajtón lehet kimenni, a bal oldali visszavisz a Vatikáni Múzeumba, de ott már nincs túl sok látnivaló a visszafelé vezető úton. (Ha ajándékot szeretne venni az ember, azt érdemes még az elején, a bejárat után, a nagy előcsarnokban megvenni. )
A Sixtus-kápolnában a jobb oldali ajtó mellé az van írva, hogy "csak csoportoknak". De ezt nem ellenőrzi senki. Szinte percenként mennek ki rajta csoportok, tehát velük együtt nyugodtan ki lehet menni. A Bazilika oldalához ér ki az ember, és onnan azonnal, biztonsági ellenőrzés nélkül be lehet jutni a Bazilikába.
#110 - Nóra - 2016.04.17. - 21:15
Ha elmentek a Vatikáni Múzeumban, amikor felér az ember a nagy előcsarnokba, érdemes egy kicsit megállni, tájékozódni.
Ki lehet menni a teraszra, onnan látszik a Bazilika kupolája. Innen nyílik jobbra a Pinacoteca, a Képtár, amit sokan nem vesznek észre, mert a fő útvonal a nagyobb látványosságokkal a másik irányban, jobb felé van. A Képtár bejárata előtt áll Michelangelo Pietája másolata, amit itt most közelről is meg lehet nézni. Igaz, hogy csak másolat, de a Bazilikában meg nagyon távol van az üveg mögött.
A képtárban az elején főleg régi ikonok, nem túl ismert festmények vannak. De aztán a félhomályos nagyteremben ott van három gyönyörű Raffaello-festmény, a középső az, amit közvetlenül a halála előtt festett, Jézus színeváltozása.
És van ott még pár hatalmas gobelin-kép, az egyik Leonardo Utolsó vacsorája alapján készült.
A következő terem falán középen van egy kisebb, barnás színekkel festett, vázlatos kép: Leonardo da Vinci: Szent Jeromos.
Van aztán még több terem, híresebb festőkkel, de ez a két terem az igazán érdekes.
A többi múzeum ezen az oldalon nem túl izgalmas, az érdekesebb egyiptomi és görög szobor gyűjtemények már a bal oldali szárnyban vannak, a főépületben.
Az előre váltott jegyhez küldenek egy vázlatos térképet is, azt érdemes tanulmányozni. Jó dolog, hogy több helyen van WC, lehet látni a térképen is.
#111 - Nóra - 2016.04.17. - 22:06
Kedves Hajni!
Szeretném kérni a 3 napos útitervet.
Nagyon köszönöm a segítséged!

Üdv,
Ági
agizoe@freemail.hu
#112 - Ági - 2016.04.18. - 21:32
Kedves Hajni,

Szeretném elkérni a 3 napos útitervet.

Köszönettel
Zoli
totya930@gmail.com
#113 - Zoli - 2016.04.19. - 20:29
Andi!
Nem voltam még ebben az időszakban Rómában, de úgy tudom ilyenkor -és egyébként is a hónap első vasárnapja- ingyenesek az állami múzeumok.
#114 - Hajni - 2016.04.19. - 21:25
Kedves Hajni,épp az elözö hozzászólásban olvastam,hogy van esély arra,hogy a vatikáni múzeum látogatás után,sorban állás nélkül is be lehessen jutni a bazilikába,valamelyik csoporthoz csapódva?Mit tanácsolsz,hogy elöször a bazilikát nézzük meg vagy a múzeumot?A múzeumba elöre meg lesz a jegyünk.Csak még nem tudom milyen idöpont lenne a legmegfelelöbb a múzeumba,ugyhogy a bazilikát is látni akarjuk és valószinü hogy a kupolába is fel szeretnénk menni.Az utolsó kérdésem pedig az,hogy a 310-es busszal eljutunk a szállásra( athena hotel Via Ercole Pasquali 3),ezzel visszafelé is lehet menni ugyanarról a megállóról pl.a Terminire?A villamos közlekedést egyébként ajánlod,nem túl lassú?Mert úgy néztem,hogy szállástól nem túl messze van megállója?Ha van Roma passunk aktiv,azt buszon,villamoson nem kell lehúzni,elég csak mutatni ha kontrolálják?Nagyon szépen köszönöm a sok segitséget.Üdv
#115 - Laci - 2016.04.19. - 21:38
Horváth Mária!
Ennyi minden biztosan nem fér bele egy délutánba, de még egy egész napba sem. Muszáj lesz szortíroznod!
Az utiterv résznél találsz programtervet, amelyben napokra osztva vannak az egymáshoz közeli látnivalók. Onnan is tudsz válogatni, szelektálni.
Szeptemberben már kellemesebb az idő, nem kell bújkálni a nap elől.
Kényelmes lábbeli legyen, sok a macskakő!

#116 - Hajni - 2016.04.19. - 21:46
Szia Hajni ! 06.17-21. közötti időszakra szeretnék programtervet kérni Tőled. Rayanair járattal érkezünk a reptérre, a szállásunk a Hotel Aniene. hogyan a legegyszerűbb eljutnunk, és mennyi idővel számoljunk ? köszönöm
#117 - Vidács Anikó - 2016.04.21. - 09:18
Szia Hajni ! 06.17-21. közötti időszakra szeretnék programtervet kérni Tőled. Rayanair járattal érkezünk a reptérre, a szállásunk a Hotel Aniene. hogyan a legegyszerűbb eljutnunk, és mennyi idővel számoljunk ? köszönöm email cím:vidacsaniko@gmail.com
#118 - Vidács Anikó - 2016.04.21. - 09:21
Kedves Hajni, kedves Fórumozók!

Május 22-27 közt remélhetőleg csodás napokat fogunk Rómában tölteni. Évekkel ezelőtt már kétszer is jártam Rómában, most azonban 70, de inkább 80-hoz közeli emberekkel fogok utazni, mert megígértem Nekik, hogy egyszer elviszem Őket az Örök városba. Mivel idősekkel fogok utazni, más szempontból kell sok mindent megterveznem. Talán tudnál segíteni Nekem néhány jó tanáccsal.
1. A szerdai audienciára már jó előre regisztráltunk, meg is érkezett a visszaigazolás. A téren vannak-e ülőhelyek, ahol az idősebbekkel talán kényelmesebb lenne.
2. Mennyire kell számítanunk forróságra május végén?
3. A Szent Péter bazilikától két utcányira lesz a szállásunk. Van-e viszonylag kényelmes módja a reptérről (Fiumicino) való bejutásnak, vagy válasszuk a szállásadó által felkínált transzfert? Nem szeretnénk túl sokat cipekedni, többször átszállni.
4. Tervezzük, hogy Castal Gandolfo-hoz kirándulunk. Néhány oldalon azt olvastam, hogy elég húzós, meredek emelkedőn lehet megközelíteni. Nem tudom jártál-e már ott, tudsz-e ezzel kapcsolatban valamit tanácsolni? Másik opció Tivoli lenne.
5. Biztosan többször felmerült már a kérdés, elnézést ha ismétlés lesz: biztosan nem fogunk tudni órákat sorban állni a Vatikáni múzeumnál. Az online vásárolt jeggyel valóban sorbanállás nélkül be tudunk jutni? Vagy elegendő, ha nyitás előtt kb egy órával beállok a sorba?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Andi
#119 - Andi - 2016.04.23. - 15:59
Kedves Hajni!
el szeretném kérni a római 3 napos utitervet. Májusban mennék Rómába., illetve tovább Nápoly Pompej, és a Vezúv túra. Köszönettel: Kati
#120 - Szilágyiné Vajai Katalin - 2016.04.24. - 16:30
Andi!
Kéréseidre a következőket válaszolnám:
1. Igen
2. Forróság még nincs, de a nap ellen védekezzetek.
3. Legkényelmesebb a szállás transzfere (háztól-házig, semmi cipekedés). A SIT busznak van még transzferjárata, ami a közeli Piazza Cavournál is megáll az Angyalvár mögött. Innen viszont még biztosan kell még gyalogolni vagy 1-2 buszmegállót utazni, amihez át kell szállni, jegyet kell váltani és cipekedni le-fel. Ja, és csak Fiumicino reptérre-ről közlekedik, Ciampinoról nem.
http://www.sitbusshuttle.com/
4. Itt még nem voltam. Tivoliban igen, az gyönyörű. Itt tudom, hogy kell lépcsőzni le majd fel, de nem túl sokat.
5. Igen, egyből lehet menni a pénztárhoz, ahol az emailben kapott voucherért cserébe adják a jegyet. Jegy nélkül nem tudom mennyit kellene várakozni.

Nagyon jó utat kívánok!
#121 - Hajni - 2016.04.24. - 18:37
Szia Hajni!Egy 4 napos útitervet szeretnék Rómában máj.6 és 9. között.Előre is köszönöm,Üdv. Ottó
#122 - Lőrincz Ottó - 2016.04.24. - 20:45
Köszönöm szépen!!!
Andi :-)
#123 - Andi - 2016.04.25. - 22:09
Szia Hajni!

1 hét múlva indulok Rómába egy 5 napos kirándulásra, már nagyon várom :) Lenne pár kérdésem hozzád.
1.) A megnövekedett terrorveszély kapcsán hallottuk valamikor a TV-ben, hogy a nevezetességekhez online regisztrálni kell, de nem találok erről infót, ez valóban létező dolog?
2.) Ha 72 órás Roma Passt veszünk, akkor azzal kell pl a Colosseum-Forum Romanum-Palatinus trióhoz online előre venni jegyet vagy mivel ez sorbanállás néküli bejutást biztosít, így semmit nem kell előre megvenni?
3.) A Roma Pass-szal online lehetséges jegyelőrevétel a kettőn felüli, azaz nem ingyenes nevezetességekhez? Vagy ezzel csak a helyszínen lehet jegyet váltani?
4.) Mennyire lehetséges bankkártyával fizetni a városban? Gondolom elterjedt, de van esetleg olyan hely, ahova mindenképpen készpénzt kell vinni?

Köszönöm előre is a segíséget :)
#124 - Nonó - 2016.04.26. - 11:15
Nonó!
1. Előzetes jegyfoglalás csak a Galeria Borghese-be kell, de ez így volt mindig is.
2. Ha van RomaPass-otok akkor nem kell előre jegyet venni.
Az RP az első használattól (belépőként vagy közlekedésnél) a 3-ik nap éjfélig érvényes. A 48 órás az első használattól számított 48 órán át érvényes.
3. Nem. Vagy online jegyet veszel, vagy majd a helyszínen használod az RP-t.
4. Bankkártyás fizetés is elfogadott, de szükséges készpénz is. Fagyizóba például :)

(Emailben átküldtem a meglévő leírásaim.)

Jó utat!


#125 - Hajni - 2016.04.26. - 22:39
Szia Hajni!
Köszönjük a sok és hasznos tanácsokat.
Szeretnélek megkérni, hogy nekem is küld el légyszíves e-mail-en a 3 és 4 napos római utitervet. Köszönettel: Irén
#126 - Zilahi Irén - 2016.04.27. - 10:26
Szia
2 napos útitervet szeretnék kérni tőled
Nagyon szépen köszönöm
Istvan
desoprano1030@gmail.com
#127 - Istvan - 2016.04.27. - 13:02
Sziasztok,
Szeretnék egy kis segítséget, infót kérni Tőletek.
Párom 30.születésnapjára meglepetés Római utat szánok. Előreláthatólag július.6-11.ig megyünk 5éjszakára, remélem elég lesz :)
Elég jó ajánlatokat találtam a wizzair repülőjegy+szállás funkció segítségével. 2 hotel között vacilálok, hátha van tapasztalatotok.Hotel Executive és hotel Collinna In elvileg mindkettő a belvárosban van, szinte egy áron.
Szeretném én is elkérni a 4 napos program ajánló tervet. Illetve ha jól olvastam érdemes megvenni itthon a belépőjegyeket, sorban állás miatt. Hol találom a legjobb kombinált jegyeket?
Szeetnénk megnézni az összes nevezetességet.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!!! :)
#128 - Emília - 2016.04.28. - 13:31
Kedves Hajni!
Egy 4-5 napos útitervet szeretnék kérni tőled.
Holnap indulunk délelőtt és csak most akadtam rá az oldaladra. :((((
Nagyjából tudom,mit szeretnénk, de Te sokkal jobban ismered a lehetőségeket.
A szállásunk Termini közelében lesz.
Mivel érdemes közlekedni?
A Roma Pass pontosan mire jó a közlekedésen kívül? (Nem nagyon értettem a múzeum választást..)
Köszönettel:
Attila
#129 - Attila - 2016.04.29. - 00:10
Sziasztok!Ezúton szeretnék köszönetet mondani a weboldal szerkesztőinek!Az itt található információk alapján tökéletesen sikerült megterveznünk a LEGAPRÓBB RÉSZLETEKIG olaszországi körutunkat!Nagyon emlékezetes hetet töltöttünk el a különböző városokban, sok-sok szép élménnyel lettünk gazdagabbak.Mindenkinek csak ajánlani tudom az Utazás-nyaralás.info-t!
Üdv:Tibor
#130 - Tibor - 2016.04.29. - 20:36
Szia Hajni,

Szeretnék én is 3 napos úti-tervet kérni.
Előre is Köszönöm.
nyekse@gmail.com
#131 - Laci - 2016.04.30. - 20:26
Attila!
Május 1-én ingyenesek az állami múzeumok, mivel ez a hónap első vasárnapja. De egyébként is ezen az ünnepnapon ingyenesek, illetve volt mikor 1 euros belépőt kértek.
Terminitől minden látnivaló elérhető. A nevezetességek leírásánál megtalálod az eljutási lehetőségeket. Egyébként én a 40x buszt javaslom és a metrót. Gyalog azért nincs olyan közel semmi. :)
RomaPass: turista kártya, amely kapható 3 napos és 48 órás változatban. Előbbi két ingyenes belépőt biztosít, ezért célszerű azokat a drágább helyeken felhasználni. Viszont csak az első kettőnél és egymásután. Pl. elsőnek a Colosseum-Forum-Palatinus , majd egy következőnek a Capitoliumi múzeumok vagy Angyalvár (ezek a drágábbak) belépőjeként felhasználni.
3 napig (a harmadik nap éjfélig)érvényes közlekedésre is.
Érdemes kiszámolni, hogy megéri-e megvenni. Mióta 36 euro lett az ára általában igaz, hogy jobban ki lehet jönni vonaljeggyel vagy közl.bérlet + belépők megvásárlásával.
Emailben átküldtem az útleírásokat, programterveket.
Bízom benne, hogy még időben.

Kellemes vakációt!


#132 - Hajni - 2016.04.30. - 23:53
Kedves Hajni! Kérném szépen én is a 3 és 4 napos útitervedet, júniusban megyünk, kedd délutántól szombat délelőttig leszünk. Köszönettel: János. j.balazsi52@gmail.com
#133 - János - 2016.05.01. - 01:51
Kedves Hajni!
Május. 09-13 utazunk Rómába! Szeretném elkérni a 3 illetve 4 napos útiterveket. Szent István Házhoz közel B&B Viale Dei Colli Portuensi 589 házban lesz a szobánk. Inéd indulva szeretnénk mi is megnézni Rómát. Előre is köszönöm!
#134 - Márta - 2016.05.01. - 15:59
Kedves Hajni,
Nagyon hasznosnak találom az oldalt, gratulálok hozzá. Édesanyámmal gyakran megyünk Rómába, nagy szerelmünk:) Kedvenc időtöltésünk elveszni a római utcácskákban, felfedezni a zegzugos helyeket. Pár éve voltunk a Colosseumban/F.Romanumban; de idegenvezetés nélkül. Idén szeretnénk idegenvezetéssel menni; magyar nyelvűvel lehetőség szerint; mert úgy kaphatnánk egy sokkal mélyebb betekintést... (Természetesen ez anyagiaktól is függ...sajnos mi csak ketten vagyunk, gondolom egy nagy csoportnál ez sokkal könnyebb és olcsóbb). Ha ott magunknak fel tudnánk olvasni a tudnivalókat, az is tökéletes lenne... Tudnál nekünk segíteni ebben? Nagyon szépen köszönöm! :) Viktória
#135 - Viktória - 2016.05.01. - 23:37
Sziasztok,
Szeretnék egy kis segítséget, infót kérni Tőletek.
Párom 30.születésnapjára meglepetés Római utat szánok. Előreláthatólag július.6-11.ig megyünk 5éjszakára, remélem elég lesz :)
Elég jó ajánlatokat találtam a wizzair repülőjegy+szállás funkció segítségével. 2 hotel között vacilálok, hátha van tapasztalatotok.Hotel Executive és hotel Collinna In elvileg mindkettő a belvárosban van, szinte egy áron.
Szeretném én is elkérni a 4 napos program ajánló tervet. Illetve ha jól olvastam érdemes megvenni itthon a belépőjegyeket, sorban állás miatt. Hol találom a legjobb kombinált jegyeket?
Szeetnénk megnézni az összes nevezetességet.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!!! :)
Email cím: emylia.b89@gmail.com
#136 - Emília - 2016.05.02. - 11:46
Sziasztok!

Annyiféle római útikönyv létezik. Nekem is van egy (Útitárs), de nem igazán kedvelem, túl felületes. Kinek, mi vált be? Javaslatok?

Köszönöm: Andi :-)
#137 - Andi - 2016.05.02. - 18:01
Kedves Hajni!
Bocsi, ismét írok mert az email címemet nem irtam a levél végére.
Május. 09-13 utazunk Rómába! Szeretném elkérni a 3 illetve 4 napos útiterveket. Szent István Házhoz közel B&B Viale Dei Colli Portuensi 589 házban lesz a szobánk. Inéd indulva szeretnénk mi is megnézni Rómát. Előre is köszönöm segítségedet!
56marta@vipmail.hu
#138 - Márta - 2016.05.02. - 18:01
Emília!
Szállással kapcsolatban nem tudok segíteni, döntsetek a vélemények, fotók alapján. Közlekedésileg mindkettő jó helyen van.
Előre jegyet venni a VAtikáni múzeumokba javasolt, így elkerülhető a sorbanállás.
https://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/do?aaaamm=20133&numeroPartecipanti=2&step=3&action=booking
Hosszú sor a Colosseumnál van még, de ez elkerülhető, ha a Fórumnál kezdtek, ott veszitek meg a jegyeket.
(Emailt küldtem.)
#139 - Hajni - 2016.05.02. - 23:29
Kedves Hajni ! olvastam a hozzaszólásokat és szeretném én is elkérni 3 vagy 4 napos utitervet mert junius elején megyünk Rómába és ez nagy segitség lenne elöre is köszi email ekkavarga65@gmail.com
#140 - varga erika - 2016.05.03. - 17:39
Szia Hajni!
Köszönjük a sok és hasznos tanácsot.
Szeretnélek megkérni, hogy nekem is küld el légyszíves e-mail-en a 3 napos római utitervet. Köszönettel: Balázs
csepib@yahoo.com
#141 - csepi balázs - 2016.05.03. - 22:10
Kedves Hajni! Köszönöm a sok hasznos információt! Fiam idén júniusban tölti a 18. életévét. A múzeumokba májusban még ingyen beengedik szerinted? Tudod esetleg, hogy miként bírálják el az életkort a belépéskor? Köszönöm szépen, üdv: Tímea
#142 - Tímea - 2016.05.04. - 11:07
Kedves Hajni! Láttam,hogy olyan kedves és sok érdeklődőnek segít eligazodni a felmerült kérdésekben. Ha van rá lehetőség, én is tanácsot kérnék Öntől. Június 30-án érkezünk Rómába, július 5-én megyünk tovább. Szeretnénk az időnket és a pénzünket is jól beosztani, hogy a lehetőségekhez képest a legjobbat hozzuk ki az ott töltött napokból. Mi hárman vagyunk a 15 éves lányunkkal, egy baráti házaspárral megyünk. Az Oly Hotelben foglaltunk szállást (Róma, Via Sautuario Regina Degli Apostoli 36 EUR negyedben.) Az lenne a kérdésem, hogy mit javasol: metróval érdemes bemenni a központba, vagy egy vonatot is láttunk. Vagy így közben látnivalókat szalasztunk el? Esetleg javasolna valamilyen ésszerű tervet arra, hogy ne ide-oda szaladozzunk, hanem jól osszuk be a látnivalókat? Már amennyire lehet. Azt is láttuk, hogy minden hó első vasárnapján több nevezetesség is ingyen látogatható. Nekünk pont beleesne. De talán túl kockázatos arra a napra hagyni látni valókat, mert biztos nagyobb olyankor a tömeg és a sor.(?) Még egy utolsó kérdésem lenne: érdemes-e venni Róma pass kártyát Magyarországon? Itt drágább, mint kint. Elnézést, hogy ilyen sok kérdésem van. Ha esetleg tudna segítő tanácsot adni, megköszönném. Üdvözlettel: Blaskó Attila
#143 - Blaskó Attila - 2016.05.04. - 14:53
Kedves Hajni! 05.07-től utazunk (2 fő 60-as pár) egy hétre Rómába. Szeretnénk egy napot Nápolyban is eltölteni. Bármelyik nap jó. Mi a legcélszerűbb megoldás, hogyan vegyek jegyet? Nápolyban van e valamilyen hajókázási lehetőség az öbölben. (neten nem találok választ).
Köszi - Üdv - R. Ottó
#144 - Ritter Ottó - 2016.05.04. - 20:03
Kedves Hajni!
Májusban utazunk Rómába, a Hotel Pratiban szállunk meg. Segíts kérlek, hogy a repülőtértől hogyan tudunk a legegyszerűbben eljutni a szállásra. A Romapass megvásárlásával mennyi napig utazhatunk a tömegközlekedési eszközökön ingyenesen. Küldenél nekem egy 3 napos utitervet, hogy a rendelkezésre álló időt a leghatékonyabban sikerüljön kihasználni. Köszönöm! Edina
#145 - Edina - 2016.05.05. - 15:20
Tímea!
Fiadnak még ingyenesek, illetve kedvezményesek lesznek az állami múzeumok, 18-25 között pedig kedvezményesek. Látnivalók leírásánál találsz jegyárakat is.
Igazolványt vagy útlevelet elkérhetik, de nem jellemző a nagy szigor az olaszokra. :)
Jó utat!
#146 - Hajni - 2016.05.05. - 16:48
Kedves Hajni!
Május végén mennénk autóval Rómába. Mivel nem katalizátoros az autónk nem hajthatunk be a körgyűrűn belülre. Jó ötlet lenne ha Ostia Antica vasútállomás közelében lévő parkolóban hagyjuk az autónkat és vasúttal megyünk be a belvárosba a szálláshelyünkre? Szerinted 6 napra otthagyhatjuk az autónkat az állomásnál? Ingyenesek ezek a parkolók? Vagy tudsz esetleg P+R parkolót a közelben? Köszönöm! Rita
#147 - Rita - 2016.05.05. - 19:28
Ottó!
Nápolyt nem ismerem, az Amalfi-parton viszont már nyaraltam. (Amalfi, Sorrento, Ravello, Positano, Capri, Pompei).
Egy napra nem érdemes elindulni. Szerintem Nápolyra is több idő kell.
Ha mindenképp szeretnétek Rómából valahová kirándulni, legyen az Tivoli. Villa 'd Este.
(Emailt küldök.)

Nagyon jó utat kívánok!

#148 - Hajni - 2016.05.06. - 09:35
Kedves Hajni,
A 4 napos utitervet megkaphatnám én is e-mail-ben, szeptember elején megyünk Rómába! :-)
Előre is köszönöm!
#149 - Anita - 2016.05.06. - 09:43
Edina!
Fiumicino reptérről a SIT busznak van megállója a Via Crescenzo 2-nél, ti a 89-ben fogtok lakni.
http://www.sitbusshuttle.com/en

Ciampino reptérről csak a Terminihez közlekednek a transzferbuszok vagy az ATral busz az Anagnina metróhoz.

Szállásotok az A metró Ottaviano megállójához közel van. Vagy a Terminitől a 40-es busz végállomásától is jó nektek.
https://goo.gl/maps/puk8xmWqzPH2
https://goo.gl/maps/JiQWfnDprYw

Emailt küldtem.
#150 - Hajni - 2016.05.06. - 09:48
Blaskó Attila!
Szállásukhoz közeli vonatállomás a LIDO (inkább hév) megállója, amivel a tengerparthoz lehet eljutni. Megállója Ostia Antica is. Ellenkező irányba a központ felé már csak egy megállója van.
Viszont ugyanitt van a B metrónak is megállója. Önöknek jó lehet ez az útvonal, metróval Colosseo-ig utazzanak, itt sok látnivaló van és innen busszal minden nevezetességhez el tudnak jutni.
https://goo.gl/maps/FttjqdrMuUR2


Városba közlekedésre jó még a 715-ös busz is, aminek a végállomása a Teatro Marcello a Capitolium és az Igazszágszája között közel a Piazza Venezia-hoz.
https://goo.gl/maps/MNRMtWkQdXR2

És jó a C.Colomo-n lévő megállóból a 30-as busz is érintve Piazza Venezia, Argentina, Piazza Navona-t.
https://goo.gl/maps/f4PZ82EfdyE2

RomaPass-t nem ajánlanám Önöknek. Jobban jönnek ki, ha heti közl.bérletet vesznek + belépők. A gyereknek egyébként sem kellene megvenni, és az ingyenes belépők miatt úgyis sorba kell állni.
Az ingyenes vasárnapra legalább egy helyre jó lenne bejutni (Colosseum-Forum-Palatinus, Capitoliumi múzeum, Angyalvár). Én is így tervezem a közelgő utazásomra, nem tudom hogy sikerül-e.

Emailben elküldöm a korábbi leírásaim.
További kellemes készülődést!
#151 - Hajni - 2016.05.06. - 11:00
Rita!
Sajnálom, autóval kapcsolatos információim nincsenek.
#152 - Hajni - 2016.05.06. - 11:21
Szia!
4 napra megyünk május végén, 26-29-ig, elküldenéd nekem is az utitervet? szállásunk a Via Merulana 67, Rione Monti negyedben, és a Ciampino reptérre érkezünk majd 14.30-kor.
Előre is köszönöm!
Üdv,
Zsu
#153 - Zsu - 2016.05.06. - 23:00
Kedves Hajni!
Május 21-24-ig leszünk Rómában és javarészt a Te leírásaid alapján szerveztem össze a programot. Szeretném egyrészt én is elkérni a 3 ill. 4 napos programtervedet, másrészt pedig megkérdezném, hogy a Bazilika kupolájába a helyszínen kell megvásárolni a jegyet? A Vatikán Múzeumi belépőt már megvettem online, de a weboldalukon nem írtak erről külön.
Előre is köszönöm a segítséged. Szabina
#154 - Szabina - 2016.05.07. - 19:17
Kedves Hajni!

Szeretném elkérni én is a 3 napos túratervet ha nem nagy kérés .
Segítséged előre is köszönöm.
Gábor
#155 - Lakatos Gábor - 2016.05.08. - 20:51
Zsu!
Reptérről transzferbusszal utazzatok be a Terminihez, majd innen a 16 vagy 714-es busszal 3 megálló a Merulana/Mecenate. Szállásotok a túloldalon 80 méterre lesz.
Emailt küldtem.

Jó utat!
#156 - Hajni - 2016.05.09. - 12:12
Szabina!
Kupolához a jegyet ott, a helyszínen kell megvenni. Miután átjutottatok a biztonsági ellenőrzésen a bazilika lépcsőjéhez érve választható útvonal, bazilika vagy kupola. Elsőként a bazilikát nézzétek meg, majd menjetek ugyanide a lépcsőhöz vissza és úgy a kupolához.
Emailt küldöm.

Kellemes vakációt!
#157 - Hajni - 2016.05.09. - 12:17
Kedves Hajni! Fantasztikus az oldal, ezt bújom már egy pár napja. Október végén megyünk, remélem jó lesz az idő! Nagy segítség lenne, ha egy 4 napos programtervet tudnál küldeni. Nagyon szépen köszönöm!
#158 - Gabi - 2016.05.11. - 15:57
Kedves Hajni! A 3 és a 4 napos utitervet szeretném elkérni. A Termini környékén lesz a szállásunk. Tengerpartra is szeretnék menni. Mi a legközelebbi part és hogy jutok oda legegyszerűbben? Köszönöm segitséged!
#159 - Meli - 2016.05.12. - 19:58
Kedves Hajni,
Május 15-én megyünk 3 éjszakára Rómába. A szállásunk a Tre Stelle Hotelben lesz, Ciampino-ra érkezünk. Szeretném elkérni emailen a 3 napos programtervet, a dici1128@gmail.com címre. Köszönöm,
#160 - Tóth Andrea - 2016.05.13. - 08:42
Sziasztok!
Szeretném én is elkérni a 3 és a 4 napos útitervet is, ha lehet és írta itt valaki, hogy Vatikáni Múzeumokba az előre váltott jegyhez küldenek egy vázlatos térképet is. (Mosdókkal feltüntetve, stb.) Valakinek meg van esetleg? El tudnátok küldeni erre az email címre? majorosdiana@gmail.com
#161 - Majoros Dia - 2016.05.13. - 08:55
Sziasztok!
A Szent Péter bazilikában, ha lifttel megyek fel és onnét lépcsőn már nem megyek tovább (láb probléma miatt), akkor is élvezhető valamennyire a kilátás? Vagy onnét mindenképpen tovább kell menni lépcsőn?
Andi
#162 - Andi - 2016.05.13. - 17:35
Kedves Hajni, Május 27 és 29 között leszünk Rómában barátnőmmel, szeretném elkérni a 3 napos útitervet.
Köszönöm, Zita
#163 - Zita - 2016.05.13. - 22:00
Kedves Hajni,
Csak ma találtam rá erre az oldalra, pedig már jóideje tervezés alatt van a Róma-i városlátogatásunk (3 nap). Szeretném én is elkérni a 3 napos útitervet (biztos kihagytam és az enyémből pár dolgot! :)
Előre is köszönöm!
Karesz
#164 - Jung Károly - 2016.05.14. - 14:23
Kedves Hajni!
Hasonlóképpen Kareszhez én is most találtam rá az oldalra, és elkezdtem összerakni az útitervet. Elkérhetném én is a 3 napos tervet?

Köszönöm szépen,
Márk
#165 - Márk - 2016.05.14. - 15:11
Kedves Hajni,

Római látogatást tervezünk a családdal július 3- augusztus 2 . Mivel ez az első alkalom , nem igazán vagyunk képben a sok érdekességgel .
Megkaphatnám én is a 3 napos programot?

Köszönöm szépen előre is, szep napot :)

andi17deby@yahoo.com
#166 - Andrea - 2016.05.15. - 12:05
Kedves Hajni!
4 napra van utitervetek? :)
Ha igen, megtennèd,hogy elküldöd emailbe.
Köszönöm szèpen! :)
#167 - Eszti - 2016.05.15. - 20:21
Kedves Hajni!
Minden tájékoztatást nagyon köszönök.Nagyon hasznosak voltak a programok amiket küldtél.Nagyon jól éreztük magunkat.
#168 - Márta - 2016.05.15. - 20:29
Kedves Hajni!
Nagyon hasznos az oldal! Köszönjük szépen!
Nyáron megyünk Rómába. Elkérhetem 3, illetve 4 napos tervet.
Előre is köszönöm! Szilvi
szokisziszi@gmail.com
#169 - Szokol Szilvia - 2016.05.16. - 08:39
Kedves Hajni!
A segítségedet kérném!
Mi 05.25.-től megyünk egy hétre Rómába, és 27.-e estére foglaltam a Teatro dell'Opera di Roma-ba jegyet egy előadásra. Az lenne a kérdésem, hogy tudsz e kötelező öltözködésről az Operába, öltöny stb., vagy egy elegáns cipő-farmer-ing-nyakkendő esetleg zakó is megfelelő lehet? Sajnos nem találtam a neten ilyenről infót. :( Tudom, hogy az olaszok mindig igyekeznek elegánsan öltözködni de, ha nem muszáj, akkor nem préselném be a bőröndbe az öltönyt!?
Nagyon köszönöm!
#170 - Zoltán - 2016.05.17. - 11:35
Kedves Hajni!
Meglepetésként gyerekeinktől kaptuk az utat repülővel és szállodai foglalással szeptember 19-23-ig. Tudnál nekünk útitervet küldeni, mert nem utazási irodával megyünk. A Hotel Marviban leszünk elszállásolva. Szept.20-án van a 30 éves házassági évfordulónk, esetleg tudsz nem túl drága éttermet javasolni.
Nagyon köszönöm a segítséged!
#171 - Mariann - 2016.05.17. - 11:54
Kedves Hajni,
05.19-in indulunk a Róma-i városlátogatásunkra (3 nap). Szeretném elkérni a 3 napos útitervet (Ha addig esetleg megkapnád e levelem, mert az előző bejegyzésemre sajnos nem jött válasz!!)
Előre is köszönöm!
üdv.: Karesz
jungkaroly77@gmail.com
#172 - Jung Károly - 2016.05.17. - 20:59
Kedves Hajni! Jövő pénteken indulunk Rómába három napra. Lassan kezdem elveszíteni a fonalat a sok látnivaló miatt. Szeretném elkérni a 3 napos útitervet, hogy kicsit letisztuljon a kép.
Üdvözlettel:
Böbe
#173 - Barta Erzsébet - 2016.05.18. - 10:38
Zoltán!
Nem tudok választ adni, színházban még nem (sem) voltam Rómában.
Szerintem már sehol nem "kötelező" az öltöny.

Jó utat, jó szórakozást!
#174 - Hajni - 2016.05.18. - 22:58
Kedves Hajni! Lennél kedves a 3, illetve 4 napos utitervet elküldeni? Köszönöm szépen, Emőke
#175 - Dénes Emőke - 2016.05.19. - 13:57
Kedves Hajni! A tervezett római utunkhoz szeretnék információt kérni! Szeretnénk megnézni Róma környékén egy mai , működő hajó-kikötőt. Hová és hogyan érdemes oda eljutni? (Ostia? Chivitaveccia?) A másik kérdésem pedigTivoliról lenne! Busszal vagy vonattal érdemes menni? Hol kell leszállni?
#176 - Éva - 2016.05.19. - 18:43
Kedves Hajni!
A bőség zavarában félek, hogy valami kimarad... Szeretném elkérni a 3-4napos útitervet :)
Előre is nagyon köszönöm
FiFi
#177 - FiFi - 2016.05.20. - 09:57
Kedves Hajni!
Mennyi idővel lenne érdemes az ingyenes vasárnapon elmenni a colosszeumhoz ha fél 9-kor nyit?
Köszönöm szépen a segítséget
#178 - Lídia - 2016.05.21. - 07:33
Kedves Hajni,
június első hétvégéjén utazunk Rómába, szeretném elkérni a 3 napos útitervet.
Szállásunk a Via Collina, 24-ben lesz.

Előre is köszönöm.
Judit
#179 - Judit - 2016.05.23. - 13:42
Kedves Hajni!

Május 27-én utazunk Rómába, 6 felnőtt. Szeretném elkérni a 3 vagy 4 napos útitervet.
Előre is köszönöm .
Éva
#180 - simon éva - 2016.05.23. - 16:22
Éva!
Tivoliba busszal a B metró Ponte Mammolo megállójától lehet utazni.
Villa 'd Este-hez közel a Piazza Garibaldi-n van megállója.
Vonattal még nem utaztam ide, így azzal kapcsolatos információm nincs.
Kikötőkkel kapcsolatosan sem tudok segíteni.
#181 - Hajni - 2016.05.24. - 22:20
Kedves Hajni! Nem találtam arra pontos információt, hogy a Vatikánba lehetséges-e a 70 éves anyukámnak kedvezményes jegyet venni. Válaszod előre is köszönöm
#182 - M Rita - 2016.05.24. - 22:25
Lídia!
Most először leszek majd ingyenes vasárnapon Rómában. Szeretnék legalább egy helyre bejutni majd, de attól tartok rengetegen lesznek. Nem tudok semmi praktikát :)
#183 - Hajni - 2016.05.24. - 22:25
Szia, 70évesek részére nem találtam minden infot meg. Több helyen azt olvastam, hogy ingyenes a helyi közlekedés. De az automatáknál hogy jut át a nagyi? van valami kártya hozzá? Ugyanez a kérdés a Colosseumnál. A család bemegy az Passal, soron kívül, a nagyi pedig várakozik valahol máshol egy ingyenes belépőkártyára? Tudsz mondani pontosat erről? Előre is köszönöm szépen. Attila
#184 - Attila - 2016.05.25. - 09:37
M.Rita!
Nem, egész jegyet kell venni neki is.
Utolsó előtti kérdés:
https://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/do?action=supporto
#185 - Hajni - 2016.05.25. - 10:07
Attila!
Közlekedésnél nem találtam arra vonatkozó infot, hogy a 65 feletti turistáknak ingyenes volna a közlekedés.
Csak ennyit, ami szerintem a helyi lakosokra vonatkozik (de nem értem):
ANNUALE OVER 65 valido per 365 giorni dalla data di ricarica riportata sullo scontrino per un numero illimitato di viaggi nel territorio di roma capitale.

Belépőjegyek már nem ingyenesek a 65 felettieknek, és igen ahogyan írtad is sorba kell állni. Legalábbis így gondolom, mert nem vagyok érintve, még nem volt idősebb utastársam.

#186 - Hajni - 2016.05.25. - 11:47
Kedves Hajni!
Most nyáron megyünk Rómába a férjemmel a szállásunk a Hotel Szmeraldo szerinted, érdemes lenne Róma Passot vennünk? És elszeretném kérni a 3 napos úti tervet köszönöm szépen! Üdvözlettel: Nagy Fruzsina futaci@gmail.com
#187 - Nagy Fruzsina - 2016.05.25. - 19:35
Kedves Hajni!
Gratulálok ehhez a remek oldalhoz! Tudnál küldeni egy 3 napos útitervet? Köszi. Orsi
#188 - B. Orsi - 2016.05.26. - 12:23
Fruzsina!
Szállásotok a belvárosban van, ahonnan gyalogosan is elérhető minden. RP-t, de még közl.bérletet sem kell vennetek. Elegendő, ha csak 1-2 vonaljegyet vesztek, mert azért biztos lesz olyan mikor már szívesen buszra, metróra ülnétek.

Kellemes készülődést!
#189 - Hajni - 2016.05.27. - 08:47
Kedves Hajni!

Nagyon szépen köszönjük, hogy létrejött ez az oldal, mert nagyon hasznos információkat lehet összegyűjteni. Én és a barátom 7 napra megyünk Rómába (jún. 17-24.) Terveztük, hogy átmegyünk Nápolyba is, illetve a tengerpartra. Esetleg van 6-7 napos programterved is amit el tudnál küldeni nekem a dora.mazzag@gmail.com címre? Nagyon hálás lennék. Illetve az lenne a kérdésem, hogy igaz-e az a hír, hogy minden nevezetesség meglátogatásához online be kell jelentkezni a terrorveszély miatt? Köszönöm előre is a segítségedet és további sok sikert kívánok az oldal szerkesztéséhez! Zseniális!
#190 - Dóri - 2016.05.28. - 09:00
Kedves Hajni!
Családommal június 03-07 közötti időszakot Rómában töltjük.
Szeretnék - az előttem hozzászólókhoz hasonlóan - 3 vagy 4 napos útitervet kérni. Mit tanácsolsz, hogy jutunk be a Fiumicino reptérről a via Giuseppe Palumbo 12, Vatikán címre a legegyszerűbben, illetve a látványosságokhoz eléréséhez szükségünk lesz e bármilyen bérletre?
Segítségedet előre is köszönöm!

üdvözlettel:
Attila
#191 - Attila - 2016.05.29. - 22:59
Attila!
FCO reptérről transzferbusszal (pl. Terravision) a Terminihez tudtok beutazni ahonnan tovább az A metróval kell az Ottaviano megállóig mennetek. Innen 800 méter a hotel.
Vagy a 70-es busszal.
https://goo.gl/maps/GULfEAyPtk12
https://goo.gl/maps/j2RAwqYmHvy

Közlekedésre javasolnám vonaljegyeket venni (10 db-os gyűjtő/fő akár elég is lehet). De ha mindenhová (látnivalók között is) közlekednétek, akkor jobban megéri a heti CIS 24 euroért.

Most vasárnap ingyenesek az állami múzeumok, érdemes erre a napra valamelyiket beiktatni.
Többit emaileztem.
Jó utat!
#192 - Hajni - 2016.05.30. - 16:44
Kedves Hajni! Azt szeretném megkérdezni, egyrészt jól értem-e, hogy Róma tengerpartjára (Lido di Ostia?) a Piramide megállóig metróval, onnan pedig a Porta San Paolo vasútállomásról induló vonattal lehet kijutni? Érvényes erre a vonalra a RomaPass? Ha RP nélkül utazunk, akkor ez kb. mekkora költség/fő? Előre is nagyon köszönöm a válaszodat, üdv, Ramóna Ui.: gratulálok az oldaladhoz, a munkádhoz!
#193 - Vértesné Ramóna - 2016.05.30. - 21:22
Ramóna!
Igen, a metróból kijőve balra van a vonatállomás. LIDO hévre érvényes a RomaPass és minden római közlekedési bérlet, 1,50 euros vonaljegy is.

Kellemes készülődést!
#194 - Hajni - 2016.05.31. - 13:41
A Vatikán Garden-t, hogyan, milyen belépőjeggyel, lehet egyénileg látogatni?
#195 - Kovács Tibor - 2016.06.02. - 14:42
Kedves Hajni! Szeretném elkérni a 3 napos útitervet. Köszönöm Eszter
#196 - Eszter - 2016.06.02. - 21:43
Kedves Hajni!

Szeretném elkérni a 3 napos útitervet.

Köszönöm
Ágota
#197 - Ágota - 2016.06.03. - 14:32
Szia Hajni!

Jövő hét csütörtökön Rómába utazunk és egy kis segítséget szeretnék kérni a programtervezéshez. Tudnál küldeni 3 napos útitervet?
Szuper az oldal!

Nagyon köszönöm!
Betti
#198 - Bezdán Bernadett - 2016.06.05. - 06:10
Szia Hajni !
Szeretnék kérni 3 vagy 4 napos tervet, valamint a Green Park Hotel Pamphili ről van e véleményed és hogy az elhelyezkedése a nevezetességekhez milyen, tömegközlekedéssel
Köszönöm előre is
#199 - Somogyi Gabor - 2016.06.05. - 18:03
Kedves Hajni!
Nyár közepén 4 napot töltök Rómában. Kaphatnék programtervet e-mailben? Az oldal is nagyon hasznos és sok információhoz jutottam. :) Köszi
#200 - Kitti - 2016.06.06. - 13:38
Köszönöm szépen a válaszát!
#201 - Éva - 2016.06.06. - 20:12
Hello!! Szeretném emailben elkérni a 3, illetve a 4 napos római utitervet!! Köszönöm szépen, további szép napot!! :)
#202 - Molnár Marcell - 2016.06.06. - 20:21
Kérlek küldd el a három napos utitervet, ugyanis 2 nap múlva indulunk. Csak a Situs kápolnába nincs belépő?:)
#203 - Kata - 2016.06.07. - 19:57
Kedves Hajni! Gratulálok a kitűnő oldalhoz és köszönöm a sok hasznos információt. Kérlek küld el a 3 napos útitervet. További szép utakat kívánok. Tisztelettel: Berta
#204 - Berta - 2016.06.07. - 20:23
Szia ! szeretnénk 3 napos utitervet kapni emailben . most hétvégén megyünk 3 napra. szeretnénk elmenni a tengerpartra is ha jó idő lesz. a colosseumtól hogyan lehet a tengerpartra eljutni tömegközlekedéssel? köszönettel
#205 - Balla Dániel - 2016.06.07. - 22:07
Kedves Hajni!
Érdeklődnék, hogy van-e valami jó szállás ötleted vasútállomashoz közel? Jó választás, ha ott nézünk szállást? Augusztus elejére tervezzük az utat a párommal. Előre is köszönöm a segítséget! Enikő
#206 - Kiss Enikő - 2016.06.08. - 00:14
Kedves Hajni! Június 10 es 13 között utazunk Rómába, szeretnék kérni egy 3 napos útitervet. Péntek 14:30-tól hétfő délutánig (13:20 indul a gépünk Ciampinorol) lennénk Rómába. Előre is köszönöm.Tibor
#207 - Bátki Tibor - 2016.06.08. - 14:41
Kedves Rómába készülők! Kérlek, írjatok email címet ahová elküldhetem az útiterveket.
Köszönöm
#208 - Hajni - 2016.06.09. - 21:56
Kedves Hajni, elküldöd nekem is? Köszönettel, Andi
#209 - Légrádi Andrea - 2016.06.09. - 22:31
Kedves Hajni! Június 21-től 26-így leszünk Rómában. Kérlek, küldj egy lehetőleg 4 napos útitervet. Köszi szépen!
Az oldal szuper, nagyon sok hasznos infót találtam rajta! Évi
zsameva@gmail.com
#210 - Zsoldosné Évi - 2016.06.10. - 05:38
Kedves Hajni!

Kérlek,hogy küldj nekem egy 3 napos útitervet. Két hét múlva megyek,hétköznap,szállás Termininél.
Nagy segítségemre lenne!
Előre is nagyon köszönöm!
Üdv:
Csilla
#211 - Csilla - 2016.06.10. - 08:52
#195 Kovács Tibor
Különböző utak vannak, melyeken a vatikáni kertek megnézhetőek. Az alábbi linken lehet online jegyet venni:
https://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/do?action=booking&codiceLivelloVisita=4&step=1
#212 - Hajni - 2016.06.10. - 21:09
#199 Somogyi Gábor
Hotelről nincs infóm, azt a bookingon vagy tripadvisoron olvashatsz. Busz+metróval minden megközelíthető innen is.
(Emailt küldtem.)
#213 - Hajni - 2016.06.10. - 21:17
#205 Balla Dániel
Piramide metrómegálló melletti vonatállomásról indul a LIDO hév, ami a tengerpartra megy. Érvényes rá a helyi közl.bérlet, RP, vonaljegy is elegendő.
Jó utat!
#214 - Hajni - 2016.06.10. - 21:30
#206 Kiss Enikő
Szállás ügyben nincs javaslatom, de jó ha közlekedésileg könnyen elérhető. Vonat, metró vagy busz legyen a közelben. És nem árt, ha van légkondi is, mert olyankor nagyon meleg van.
#215 - Hajni - 2016.06.10. - 21:36
Kedves Hajni!
Csatlakozom a többiekhez, köszönöm a sok hasznos tanácsot, ehhez a szép utazáshoz. Kérlek írd meg a mostani tapasztalataidat az ingyenes vasárnappal kapcsolatban sorban állás szempontjából, és én is kérnék egy 3-4 napos programtervet, ha nem gond.
Köszönöm: Kati
#216 - Vasas Kati - 2016.06.11. - 07:16
Kedves Hajni!

Én is szeretném elkérni a 3 napos római útitervet. Előre is köszönöm szépen!
Lilla
#217 - Bozó Lilla - 2016.06.12. - 16:19
Kedves Hajni!

Szeretném én is elkérni a 3 ill. 4 napos útitervet. 4 napra megyünk, de a repülő első nap csak 13:25-kor száll le, az utolsó nap pedig 14:05-kor indul vissza (ryanair). Elég kevés az ott töltött idő, azért is lenne szükségem egy útitervre.
Köszönöm szépen: Annamária
#218 - Deák-Varga Annamária - 2016.06.12. - 18:28
Kedves Hajni! Én is szeretném elkérni a 3 és a 4 napos útitervet. Előre is nagyon szépen köszönöm. Zsuzsanna
#219 - B. Zsuzsanna - 2016.06.12. - 19:13
#216 Vasas Kati
Múlt heti ingyenes vasárnapon sikerült bejutni a Palatinusra, Forumra. 3/4 10-kor értünk a Palatinus bejáratához a Via di San Gregorio-n és senki nem volt előttünk, egyből mehettünk a pénztárhoz az ingyenes jegyért és mehettünk is be. Palatinus, majd a Forum bejárása után a Via dei Fori Imperiali-n jöttünk ki fél 1 magasságában. Az itteni pénztárnál sem voltak. Colosseumnál az ingyenes jeggyel is sor volt, nem álltunk be a tűző napon. Én már láttam, többiek lemondtak inkább róla. Nem tudom mennyi idő lett volna bejutni.
Elmentünk az Angyalvárhoz, egy rövid sor volt, pár perc alatt bejutottunk.
Többre már nem volt erőnk.... Colosseumot lehet meg kellett volna még próbálni. Majd legközelebb.
Emailt küldtem.

#220 - Hajni - 2016.06.12. - 22:28
Szia!
Szuper az oldalad, nagyon összeszedett, csak gratulálni tudok hozzá, rengeteg hasznos infót találtam.
Megkérhetlek, hogy küldj nekem is e-mailben egy 4 napos útitervet? Sok mindent kiirogattam már magamnak útikönyv alapján, de a plusz infók sosem ártanak. Köszönöm előre is, és gratula mègegyszer az oldalhoz!:)
E-mail címem: adialszi1@gmail.com
Alexa
#221 - Alexa - 2016.06.13. - 11:37
Szia! a 4 napos útitervet megkaphatnám emailben? Szeptemberre tervezzük párommal a római kiruccanást
#222 - Variházy Dóra - 2016.06.13. - 14:30
Kedves Hajni! Én is szeretném elkérni a 3 és a 4 napos útitervet. Augusztusban közepén tervezzük a Róma látogatást. Előre is köszönöm. Laci
#223 - Laci - 2016.06.13. - 15:54
Kedves Hajni,

Örülök, hogy rátaláltam erre a hasznos oldalra!!
Ma derült ki, hogy szerdán megyünk Romába.
Ha lehet, szeretném megkapni a 3 es 4 napos programterveket! Sajnos nem sok időm van tervezni.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

Üdv.,
Agi
#224 - Agi - 2016.06.13. - 21:58
Kedves Hajni!
Most 06.17-én megyünk Rómába és
szeretném én is elkérni a 4 napos útitervet. 6 napra megyünk, de a repülő első nap 14:50-kor száll le, az utolsó nap pedig 15:15-kor indul vissza (ryanair). Tehát 4 tiszta napunk lesz, így a 4 napos útitervet nagyon jól tudnánk hasznosítani, és nagyon megköszönném ha tudnál ajánlani valamit az első és az utolsó nap pár órájára is. Lenne még egy kérdésem az útitársam 18 év alatti a nullás jegyhez hogy lehet hozzájutni, ha nekem nem kell venni belépőt (előre megvéve).
Válaszodat előre is köszönöm: Kati
#225 - Dombay Katalin - 2016.06.14. - 20:31
Kedves Hajni!
Ha a lányunk már betöltötte 18. évét (januárban), akkor csak a diák kedvezményt vehetjük igénybe?
Köszönöm a válaszod: Margó
#226 - Margó - 2016.06.15. - 17:26
#225 Dombay Katalin
A jegypénztár nem kerülhető ki, az ingyenes jegyet is kérni kell ezért muszáj sorba állni .
Emailt küldtem.
#227 - Hajni - 2016.06.15. - 22:19
#226 Margó
Elvileg igen, de nem szoktak igazolványt kérni. Gyerekjegyet kérjetek, max. ha nagyon kekeckednének akkor a kedvezményest kell venni.
#228 - Hajni - 2016.06.15. - 22:27
Kedves Hajni!
Nagyon szépen köszönöm, mindent megkaptam.
Üdvözlettel: Kati
#229 - Dombay Katalin - 2016.06.16. - 00:42
Szia Hajni!
Nagyon sok hasznos információt olvastam itt. Én is szeretném elkérni a 3 napot programod és ha van esetleg olyan hely ami tiniket érdekelheti, légyszíves írd meg (pl Milánóban a Leonardo múzeum nagyon tetszett). Szállásunk Via Polistena 5Appio Latino negyedben lesz, közel a metróhoz. Ez milyen hely? Előre is köszönöm
#230 - Ági1 - 2016.06.18. - 18:18
Kedves Hajni!
Az utóbbi pár napban sokat olvasgattam az oldalad. Nagyon tetszik! én is szeretném elkérni a 3 napos programot és kérdéseim is lennének.
A nemzetközi pedagógus igazolványt fel lehet-e használni bármire?
Van-e lehetőség 1-2 órás tengeri hajókázásra Rómából? Akár a tengeren, vagy egy szigetre, amit érdemes lenne megnézni és a strandja is jó? Honnan indul a hajó?
Válaszodat előre is köszönöm! lenke
#231 - Háder Lenke - 2016.06.19. - 13:51
Kedves Hajni, augusztusban utazunk a párommal Rómába, nettó 4 (bruttó 6 :)) napra, elkezdtem összerakni a látnivalók listáját, viszont nagy segítség lenne a 4 napos útiterved hozzá. Megkérhetlek, hogy elküldd? Köszönöm szépen előre is :)
mayerviktoria86(kukac)gmail(pont)com
#232 - Viki - 2016.06.19. - 22:43
szia Hajni!

nagyon szuper az oldal, hálás vagyok érte. Mi párommal augusztusban készülünk immár második alkalommal Rómában, amire most szeretnék előre tervezettebben felkészülni. Volt már szerencsém a Vatikáni kupolába felmenni, de idén a múzeumokat sem szeretném kihagyni. Köszönöm a jó tanácsokat, előre fogunk jegyet foglalni online, de arra azért kíváncsi lennék, hogy ha a múzeumokból át lehet menni a bazilikába van-e még lehetőség a kupolába felmenni? Vagy először menjünk fel a kupolába és utána a múzeumokba? Mi a te meglátásod? Előre is köszönettel! Évi
#233 - Eveee - 2016.06.20. - 09:34
Kedves Hajni!

Júniusban utazunk Rómába. A Colosseumba online vásároltuk meg a jegyet, melyről kaptunk egy visszaigazoló e-mail-t, amiben szerepel egy kód is a vásárlásról.
Az lenne a kérdésem, hogy ezt a visszaigazoló e-mail, csak ki kell nyomtatni és bemutatni a belépésnél ? más teendőnk nincs vele?

Válaszodat előre is köszönöm,
Lilla
#234 - Lilla - 2016.06.20. - 11:15
Szia Hajni,
mi júliusban megyünk rómába és szeretném elkérni a 3 napos utitervedet.
Köszönöm szépen,
Judit
#235 - Judit - 2016.06.20. - 11:18
Kedves Hajni
Mi novemberben megyünk 2 gyermekkel,
szeretném elkérni a 3 napos utitervet.
Köszönöm szépen.
Nelli
#236 - Szia Hajni - 2016.06.21. - 14:26
Kedves Hajni
Juliusban fogunk menni a ferjemmel Romaba. A romai latnivalok mellett szeretnenk egy napot tolteni Casciaba, a Szt. Rita templomot es a helyi nevezetessegeket megnezni. Mivel lehet eljutni oda? Kb. mennyibe kerul az ut. Belepot kell e fizetni a a templomba? Koszonom a valaszt, Rita
#237 - Rita - 2016.06.22. - 08:05
#233 Évi
Vatikáni múzeumokból a Sixtus kápolnából kijőve van lehetőség átmenni a bazilikába, de csak csoportoknak. Esetleg hozzácsapoódhattok valamelyikhez, próba szerencse.
Szt.Péter bazilikából, ha kijöttök ne menjetek ki jobbra a lépcsőn, hanem balra menjetek. Itt kell a kupolához menni.
Szerintem előbb a múzeumok és majd meglátjátok lesz-e még erőtök lépcsőzni a kupolába vagy majd egy másik napon.
#238 - Hajni - 2016.06.23. - 10:59
#234 Lilla
Igen. Menjetek egyből a pénztárhoz, ne álljatok sorba.
#239 - Hajni - 2016.06.23. - 11:00
#237 Rita
Cascia 1,5 órás vonatút Spoleto-ig majd innen újabb 1,5 óra busz. Vonat kb. 9 euro, buszra nem találtam árat.
Szerintem messze van nagyon, egy napot rá kell szánni.
Rómában Szt.Ritával kapcsolatban ezt találtam:
http://orokvaros.network.hu/blog/roma-kozossegi-oldala-hirei/szent-rita-athelyezett-temploma-romaban
#240 - Hajni - 2016.06.23. - 11:11
Kedves Hajni! Nagyon koszonom a Casciaval es Szt. Ritaval kapcsolatos informaciokat
#241 - Rita - 2016.06.24. - 21:34
Kedves Hajni, a segítséged szeretném kérni, 4 napra megyünk Rómába, de délután 3kor érkezünk a reptérre és ebben az időpontban indulunk majd vissza. El tudnád küldeni nekem a 3 ill. 4 napos útitervet? Illetve ha mind a ketten 26 év alatti diákok vagyunk, véleményed szerint érdemes megvenni a romapass kártyát?
Segítséged előre is köszönöm ????
#242 - Bogi - 2016.06.25. - 14:08
#242 Bogi
RomaPass nektek nem éri meg. Többit emailben küldtem.
#243 - Hajni - 2016.06.27. - 13:34
Szia Hajni,
mi július közepén megyünk Rómába és szeretném elkérni a 3 ill 4 napos útitervedet.
Köszönettel:
Zoli
#244 - Zoli - 2016.06.28. - 16:52
Kedves Hajni! Ma akadtam az oldaladra. sok hasznos infót gyűjtöttem. Lányaim mennek pénteken Rómába, ha elküldenéd a 4 napos programtervet, nagyon hálás lennék. Elsején mennek, 5-én jönnek. Érdemes nekik megvenni a Romapass kártyát?Köszönöm :)
#245 - Mária Kollár - 2016.06.29. - 22:05
Kedves Hajni!

Római vakációnkat 3 naposra terveztük, kérlek szépen küldd el emailcímemre (eniko.drsurman@gmail.com) a három napos verziót.
Köszönöm szépen, Enikő
#246 - eniko - 2016.07.01. - 05:55
Kedves Hajni!

Csatlakozva a sok előttem szólóhoz , köszönöm a sok hasznos információt amit a bejegyzések olvasása közben szereztem és szeretném elkérni a 3 ill 4 napos útitervedet.

Köszönettel:

Sándor
#247 - Sándor - 2016.07.01. - 10:20
Sziasztok!
Arról szeretnék érdeklődni, hogy pl. a Szent Péter Bazilikához az online jegyvásárlásnál ez olvasható:
"For students up to 25 years of age on presentation of a student identity card or an International Student Card on the day of the visit."
Akkor ha májusban töltöttem be a 25-öt, még belefér? Elfogadják a magyar diákigazolványt is?

Több helyen pedig az van, hogy 25 éves korig olcsóbb, akkor még az idén már betöltött 25. évvel beleférek, vagy hogy szokták ezt nézni?

Nagyon szépen köszönöm,
Kriszti
#248 - Kriszti - 2016.07.02. - 10:54
Kedves Hajni, én is szeretném elkérni a 3 és 4 napos útiterveket Rómába. Előre is köszönöm!
#249 - Szilágyi Anikó - 2016.07.03. - 17:57
Kedves Hajni!
Szeretném elkérni a 3 napos útitervet Rómába.
Köszönöm szépen!
(bischofaniko@freemail.hu)
#250 - Bischof Anikó - 2016.07.04. - 13:05
Kedves Hajni!
Szeretnék kérni egy 3 és 4 napos útitervet Rómába.
Nagyon szépen köszönöm.
#251 - Kiss Katalin - 2016.07.04. - 14:35
Kedves Hajni!

Szertnék kérni 3 - 4 napos útitervet Rómába.

Előre is köszönöm!
#252 - Schilling Márta - 2016.07.04. - 18:50
Kedves Hajni!

Szeretném elkérni mindkét útitervet, mert 5 napot leszünk és válogatunk belőle. Köszönettel, Balázs
#253 - Szűcs Balázs - 2016.07.05. - 10:15
Sziasztok,

Holnapután utazok. Meg tudná valaki mondani, hogy a St. Péter Bazilika tornyába lehet színtén online jegyet venni ?

Koszonom

Nella
#254 - Nella - 2016.07.05. - 20:43
#255 - Hajni - 2016.07.05. - 22:23
#248 Kriszti

Kedvezményes jegyet kérjél! Nem szokták szigorúan venni, és nem szoktak igazolványt sem kérni jegyvásárlásnál.
Online foglalásnál viszont, amikor is a jegyátvételhez kérnek igazolványt, szerintem ha már betöltötted akkor nem jár a kedvezmény. Itt a pénztárnál kérhetik majd a nemzetközi diákot is.

Azt javaslom ne vegyél előre. Vatikáni múzeumokba a Szt.Péter bazilikából kijőve még a lépcsők előtt van lehetőség jegyet venni. Itt nincs sor.#256 - Hajni - 2016.07.05. - 22:34
Kedves Hajni !
Nagyon sokat segítettél ezzel az oldallal. Elismerésem és köszönetem!
Eltudnál e nekem küldeni egy 4 napos útitervet? Előre is köszönöm!
#257 - Nikolett - 2016.07.09. - 17:54
Szia Hajni!
Nagyon jól összeállított az oldal. Szinte utazás nélkül is ott járhat az ember.
Két hét múlva utazunk Rómába. Tudnál nekünk ajánlani egy látnivaló úti tervet? A Termini pályaudvar mögött a Villa Frankában lesz a szállásunk. Lehet hogy előre kellene megvenni a belépőket? vagy gondolkoztunk a 48 órás városnéző buszon is. Mit gondolsz?
Előre is köszi. Márti
#258 - Szilvásiné Márti - 2016.07.10. - 08:14
Szia Hajni! szeretném kérni én is a 3 napos útitervet?? augusztus 14-én utazunk Rómába. köszönöm: Enikő
#259 - Veres Enikő - 2016.07.10. - 16:57
Kedves Hajni! Először is szeretnék gratulálni az oldalhoz.Egyszerűen fantasztikus. Rengeteg szuper információ.Köszönet érte.
Július 24.én utazunk Rómába egy hétre. Szeretnék kérni egy utitervet ,hogy maximálisan ki tudjuk használni az ott töltött időt.Egy napot szeretnénk a tengerparton tölteni.
A Hotel Morganaban fogunk lakni.Tudnál esetleg abban segíteni,hogy hogyan jutunk el a repülőtérről (Fiumicino) a szállodába?Négy főnek egyszerűbb a Taxi?
Előre is köszönöm a segítséged!
Üdvözlettel Laura
#260 - Laura - 2016.07.11. - 15:43
Szia Hajni!!! köszönöm szépen, megkaptam az e-mailjeidet. nagyon szuper!!! üdv:Enikő
#261 - Veres Enikő - 2016.07.12. - 13:52
Kedves Hajni! Az oldal szenzációs, nagyon sok hasznos infót tartalmaz, köszönjük!!! Abban szeretném a segitségedet kérni, hogy a Borghese Galéria jegyrendelésénél mit takar a "pick-up at the Venue Box Office" ? Illetve mennyire javaslod vagy nem, hogy az ingyenes (aug. 7.) vasárnapra foglaljak, végül is a belépők száma úgyis maximálva van, ha jó tudom? Köszönöm: Judit
#262 - V.Judit - 2016.07.12. - 17:44
#258 Márti
Jegyelővétel a Vatikáni múzeumokba javasolt, így elkerülhető a sorban állás. Borghese galériába csak előzetes bejelentkezéssel látogatható.
Colosseumnál lévő sor elkerülhető, ha a Palatinusnál kezdtek, itt veszitek meg a belépőt, Palatinus-forum. Colosseumnál már sorban állás nélkül mehettek be, mert a jegy érvényes ide is.
Többi nevezetességnél nincs , ill. minimális a várakozás.
Emailt küldtem.
#263 - Hajni - 2016.07.12. - 22:04
#260 Laura
Hotel a Termini-nél van, ide érkeznek a transzferbuszok a reptérről. 4-6 euro/fő egy jegy. Taxi közel 50 euro lehet.
Utitervet küldtem.
#264 - Hajni - 2016.07.12. - 22:13
Kedves Hajni! A 4 napos utitervet megkaphatnánk e-mailben? Előre is köszönöm!
#265 - Orsi - 2016.07.14. - 12:38
#262 V.Judit
Pontosan nem tudom, de úgy gondolom, hogy az online foglaláskor emailben kapott voucher itt cserélhető majd jegyre.
Igen, javaslom megnézni. A drágábbak közé tartozik, ezért az ingyenes vasárnapra érdemes ezt is választani. (2 euro)

#266 - Hajni - 2016.07.14. - 23:04
Ma jöttünk haza Rómából, pár információt
szeretnék elmondani. Euró legyen bőven,mert nagyon sok helyen nem lehet fizetni bank kártyával a PayPass-t az olasz boltokban,vendéglátó helyeken nem ismerik,vonat és metró jegyet csak kp.-val lehet venni és papír pénzt csak 5 és 10 eurós-t fogad el.A Vatikánhoz érdemes 14 óra után menni,mert 20 perc alatt be lehet jutni,mivel mindenki délelőtt akar bejutni,hatalmas a sor.
Ajánlják,hogy rövid időn belül bejuthatsz 33 euróért 16 helyett ha nem kérdezel rá már húzzák is le a kártyádat. Vizet vinni kell,mert nem sok lehetőség van venni és mire az ember bejut az eltervezett helyekre elég sokat kell várni.Mi előre megvettük a jegyeket a neten ahol a lehetőség adta.A Spanyol lépcső még mindig le van zárva. A tengerpartra /Ostia/ le lehet jutni 1.5 eurós metró jeggyel,az állomástól 650m-re van,12 euró a belépő,megéri.Mi egy hétig voltunk de 5 nap bőven elég és 2 napot töltöttünk a tengerparton. Rómát látni kell,fel kell készülni,hogy tésztát és pizzát eszek az ember egy hétig.Jó utat kívánok az utazóknak!
#267 - Olgi - 2016.07.17. - 21:16
sziasztok!

szeretném felhívni a figyelmeteket a colosseum 1 km-es sugarában lévő parkokra, kertekre, különös tekintettel a

-Roseto di Roma Capitale, Giardino degli Aranci
-Piazzale Caffarelli (itt 0 turistával lehet találkozni),
-Villa Celimontana,
-Giardino Storico di Sant' Alessio

nevű helyekre. egyrészt CSODASZÉPEK, másrészt jól eshet itt megpihenni a hosszú séták után (volt olyan nap, mikor több, mint 20km-t gyalogoltunk! - tehát létfontosságú a strapabíró, kényelmes cipő), peronit iszogatva, beszélgetve (a legfinomabb, még megfizethető olasz sör 0,66l - 1,10-1,40€).

érdemes kis hátizsákkal útnak indulni, kulaccsal, petpalackkal (peronival) felszerelkezve - boltot ritkán találni, ivókutat viszont annál többet.

és még egy gyakorlati tanács: ha jön a busz, intsük le, különben nem áll meg, ha nincs leszálló, és várhatunk fél órát a következőre, mivel elég ritkán jár a legtöbb busz (várhatunk fél órát, vagy 1 percet - nagyon következetlen időpontokban követik egymást a járatok, nem csoda, hiszen nincs is menetrend, legalábbis nem publikus).

jó utat mindenkinek!
#268 - Mikó István - 2016.07.18. - 13:09
Kedves Hajni!
Családommal (férjem és két gyermekem, 9-10 évesek) megyünk november 26-án Rómába, és ha kérhetnék én is egy 3 napos útitervet, azt megköszönném. 29-én jövünk haza. A kérdésem még az lenne, hogy milyen megoldással jövünk ki a legjobban tömegközlekedés és múzeumi belépők szempontjából. Ha jól értelmeztem a Vatikán múzeumai ingyenesen látogathatók a hónap ut. vasárnapján? Mert mi pont úgy megyünk, mit javasolsz? A 10 éves gyereknek is vennünk kell jegyet/kártyát a tömegközlekedésre? Nagyon köszönöm válaszod, Gonda Anna
#269 - Gonda Anna - 2016.07.19. - 20:44
Kedves Hajni!
Szeretném kérni a 3 és a 4 napos útitervet is! Nagyon köszönöm a rengeteg segítséget, amit ezen az oldalon találtam!
Minden jót!
Üdv. Zsanett
#270 - Györfi Zsanett - 2016.07.24. - 19:45
Kedves Hajni!
Szeptember 23-26 között utazunk Rómába. Nagy segítséget jelentene, ha küldenél egy 4 napos tervet. A Termini közelében szállunk meg. Előre is köszönöm segítséged. Tisztelettel:BL
#271 - Bodor László - 2016.07.25. - 09:47
Kedves Hajni, szeptember elejen utazom Edesanyammal Romaba, brutto 6, netto 4 napra. Elkuldod legyszives a 4 napos utitervedet? Meg sose voltunk Romaban, de minden ut ida vezet. :):):) Koszonom szepen!
Gabi
#272 - Gabi - 2016.07.25. - 16:20
Kedves Hajni! Kis csaladommal oktober 5-12-ig leszunk Romaban a gyerekek: 20 honapos, 10 eves, 12 eves, nagymama es En. :) Tudnal kuldeni nekem egy 5 napos utitervet, amiben gyerekes programok is vannak. Nagyon szepen koszonom elore is! Erika!
#273 - Erika - 2016.07.26. - 16:09
Kedves Hajni, szeretnék kérni egy 3 napos utitervet. Nagyon köszönöm!
via.hartmann@gmail.com
#274 - Szilvi - 2016.07.29. - 14:31
Szia Hajni,

vegigolvastam a kerdeseket es valaszokat es az alabbiak kapcsan kerek mar csak segitseget (mert tenyleg ezer dologra valaszoltal mar, koszi!)
- ha a Pantheonnal fogunk lakni es elmeletileg csak a kotelezo koroket tetvezzuk sok etteremmel es kavezassal, akkor valoban felesleges a Roma pass?
- 3,5 napra megyunk, atloned a 3 es 4 napos tervet?

Koszonom!
Juci
#275 - Juci - 2016.07.31. - 17:02
jcserni@gmail.com - bocs :)
#276 - Juci - 2016.07.31. - 17:04
#269 Anna
A hónap utolsó vasárnapján ingyenes a VAtikáni múzeumok.
RomaPass nem éri meg nektek, mert a gyerekekkel így is-úgy is sorba kell állni az ingyenes jegyek miatt is. Egyébként is mióta drágább lett már nem feltétlenül éri megvenni. Közlekedésre javaslom a 72 H bérletet, ami az első kezeléstől kezdve 72 óráig érvényes. (pl. 26-án 14órától 29-ike 14 óráig)
10 éves korig ingyenes a közlekedés, elvileg a 10-et betöltöttnek már kell jegy, de szerintem kihagyható.

Emailt küldtem.
#277 - Hajni - 2016.07.31. - 22:20
Kedves Hajni. Jerkek kuld el nekem a 3 napos uti tervet. Nagy segitseg lenne. koszonom
#278 - Kriszti - 2016.08.01. - 22:10
Szia Hajni!

Nagyon tetszik az oldalad és
szeretnék kérni tőled egy útitervet. Egy hétig leszünk Rómában augusztus végén.

Köszönettel: Ági
#279 - Ági - 2016.08.02. - 10:42
Kedves Hajni!
3 napot leszünk Rómában, erre az időre kérnék Tőled útitervet.
Illetve kérdezném, hogy 2 felnőttnek, egy egyetemistának és egy 13 évesnek érdemes-e Róma kártyát vásárolni?
Köszönöm!
Marika
#280 - Marika - 2016.08.02. - 19:03
Kedves Hajni!

Szeptember elején egy hétig leszünk a párommal Rómában. Nagy segítség lenne, ha részemre is megküldenéd a négynapos programtervet.

Köszönettel,
Anna
#281 - Anna - 2016.08.03. - 15:36
Szia, én os szeretném elkérni a 3 napos utitervet.

Köszönöm!

Berta.peter@whc.hu
#282 - Peter - 2016.08.03. - 20:48
Szia Hajni!
Klassz az oldal. :)
Két hét múlva utazunk Rómába. Tudnál nekünk ajánlani egy látnivaló úti tervet? Aug. 19-én délután indulunk, repülővel, és 22-én késő délután indulunk haza Budapestre. Ez nem tudom, hogy 3 v 4 napnak számít a programterv szempontjából. A szállásunk az American Palaceban lesz. Olvastam itt az oldaladon, hogy valaki azt javasolta a Vatikánba délután érdemes menni, addigra nincsenek sokan, így a jegyet sem szükséges előre megvenni? Neked mi a véleményed erről? Szerinted mivel érdemesebb utazni metróval vagy a sárga buszra (Open Bus Travel Cards???) vegyünk 3 napos jegyet?
Előre is köszönöm a segítséget!
lldikó
#283 - Cservenák Ildikó - 2016.08.07. - 22:30
Kedves Hajni!

Köszönjük a részletes beszámolót. Küldenél a 3-4 napos tervből?(niikica@gmail.com)
Köszönöm!
Nikolett
#284 - Nikolett - 2016.08.08. - 20:52
#283 Ildikó
Emailben átküldtem a meglévő útiterveket, melyekből összeállíthatjátok a napjaitokat.
Utazásra a tömegközlekedést ajánlanám, melyre 72H bérletet javaslom megvenni.

Vatikán: Szt.Péter tér, bazilika ingyenes csak a biztonsági ellenőrzés miatt kell sorba állni, de ez gyorsan halad. Ruházatra ügyeljetek, fedetlen vállal, térddel nem lehet bemenni a bazilikába!
Vatikáni múzeumok, ide ajánlatos online megvenni a jegyet, mert hosszú sor szokott lenni. Persze biztosan van olyan is mikor kevesebben vannak, de ezt itthonról - onnan sem - lehet előre megmondani. Megéri a +4 eurot.

További kellemes készülődést!
#285 - Hajni - 2016.08.08. - 22:10
Kedves Hajni!
Ismeretlenül is elkérhetném a 4 vagy 5 napos úti terved?
Előre is köszönöm!
#286 - Denke Balázs - 2016.08.08. - 22:10
Kedves Hajni!

Szeretném elkérni a 6napos programtervet. :)
Köszönöm!
#287 - alexa - 2016.08.09. - 18:43
Kedves Hajni,

Októberben készülünk 3 napra Rómàba , szeretném elkérni a programtervet.

Előre is köszönöm ,
Üdv
Bernadett
#288 - Bernadett - 2016.08.09. - 23:47
kedves Hajni,
November 26-29-ig leszek Rómában.
Már összeállítottam a programomat ,nagyon sok segítséget erről az oldalról szereztem ,amit nagyon szépen köszönök !
A Vatikán látogatásával kapcsolatban szeretnék érdeklődni: a 16 euros jeggyel ami muzeum+sixtus kápolna...fel lehet -e menni a bazilika kupolájába vagy az mindenképpen fizetős ? Valamint a vatikáni kertbe meddig lehet kimenni ? a vatikáni gömböt még láthatom a kerti idegenvezetés nélkül is ?
Köszönettel ,
#289 - Marti - 2016.08.10. - 11:37
Kedves Hajni!Szépen kérlek küldj nekem 3 napos útitervet.Két nap múlva indulunk,péntektől-hétfőig leszünk Rómába.Szállásunk Termininél.Köszönettel:Margit
#290 - molnár csabáné - 2016.08.10. - 14:06
Kedves Hajni,
Az oldal nagyon szuper, és az információk nagyon hasznosak, csak gratulálni tudok!
Tudnál ajánlani egy busz körjáratot, vagy villamost, ami "városnéző járat"-ként is használható? Szeretem kicsit "összefoglalva" is megnézi a városokat.
Előre is köszönöm a segítséget!
#291 - Erika - 2016.08.10. - 16:33
#288 Bernadett
Valami nem stimmel az emailcímeddel, mert visszadobja a rendszer az elküldött emaileket. Kérlek pontosítsd!
#292 - Hajni - 2016.08.10. - 22:10
#289 Márti
Kupola külön program, nem tartozik a V.Múzeumokhoz.
Kertbe ezzel a jeggyel nem lehet bemenni, (van olyan jegy, ami a VAtikáni kertekbe is érvényes) de ahol a gömb van az látogatható.
#293 - Hajni - 2016.08.10. - 22:14
#291 Erika
Minden nevezetességet érintő járatok nincsenek, erre a hop-on, hop-off buszok alkalmasak.
A fenti leírásoknál az eljutáshoz vannak megadva járatszámok, ezekkel lehetne utazgatni.

#294 - Hajni - 2016.08.10. - 22:22
Kedves Hajni!
Úgy tudtam, hogy minden hó utolsó vasárnapján ingyenes a vatikáni múzeum, ezért úgy vettük a repjegyet, hogy ezt igénybe tudjuk venni, de a biztonság kedvéért megkérdeztem a múzeum honlapján. Azt a választ kaptam, hogy szeptemberben 27én lehet ingyen látogatni, a turizmus világnapján. Nekünk viszont már hétfőn haza kell jönnünk, ekkorra szól a repjegyünk.
Ez most azt jelenti, hogy a szept. utolsó vasárnapján nem lesz ingyenes a jegy, sőt aznap nem is lesz nyitva? Ezt nagyon jó lenne tudni, mert akkor meg kell a jegyet rendelnünk online, ha nem tudunk vasárnap bemenni.
Másik kérdésem az, hogy a Ciampionóról be tudunk menni tömegközlekedéssel az A metróvonalhoz?
Nagyon köszönöm előre is a válaszod. Mária
#295 - Baranyi Mária - 2016.08.11. - 16:54
Szia :)
Szuper az összefoglaló!
Szeretném elkérni a 3 napos útitervet! Nagyon szépen köszönöm előre is.
135975mhz@gmail.com
#296 - Daniel - 2016.08.12. - 21:11
szia Kedves Segítő

Kérlek, hogy a 3 napos programot küld el nekem email-ben. 2 felnőtt megyünk 1 hét múlva, kiinduló pont Hotel Best Roma (via di Porta Maggiore). tömegközlekedést szeretnénk használni. (a fiumicino reptérről hogyan juthatunk a szállodáig a legkedvezőbben?)
Köszönettel: Kriszta
barcsakrisztina@gmail.com
#297 - Kriszta - 2016.08.13. - 20:46
#295 Mária
Szept.27. ingyenes az biztos, a 25-ike vasárnapra nem találtam nyitvatartásra vonatkozóan információt.
Nem tudom, nem tudok segíteni.
Ha biztosra akartok menni, akkor vegyétek meg előző napra online a jegyet. Egyébként is az ingyenes napokon biztosan még többen vannak. A sorban is.

Ciampino-ról az Atral busszal (4-es megállóból indul, jegy 1,20 euro és a sofőrnél kell venni) lehet eljutni az Anagnina metróállomáshoz (A vonal).
#298 - Hajni - 2016.08.16. - 22:36
#297 Kriszta
Reptérről transzferbusszal tudtok beutazni a Terminihez 8 euro retúr.
Innen a hotel 1 km-re van, amit akár gyalog is megtehettek. Vagy pl. 71-es busszal 2 megálló
https://goo.gl/maps/JKR4d4P6tAJ2

Többit emailben küldtem.
#299 - Hajni - 2016.08.16. - 22:59
Kedves Hajni

Szeretném én is elkérni a 4 napos útitervet. Köszi
Anna
#300 - Anna - 2016.08.17. - 11:28
Mint sokan mások én is a te segítségedet kérem római városlátogatás alkalmából.
Szeretném elkérni a három napos tervet ha el tudnád küldeni a címemre azt nagyon megköszönöm.
Cimem: moczitomi@gmail.com
#301 - moczar tamas - 2016.08.20. - 01:25
Kedves Hajni

Szeretném én is elkérni a 4 napos útitervet. Köszi

Helga
#302 - Helga - 2016.08.21. - 15:17
Kedves Segítő!

Én is hozzád fordulok. Okt30- nov2 között mennénk Rómába.Beleesik Mindenszentek. Attól tartunk az ünnep miatt minden nevezetesség, bolt zárva lesz, akár több napon át. Milyen információt tudsz erről? Milyen tömegközlekedéssel érdemes a városba jönni a Fiumicinoból a Termini metromegállóhoz?
A válaszokat előre is köszönöm!
Klára
#303 - Klára - 2016.08.21. - 21:40
Szia :)
Szia, szeretném én is elkérni a 3 napos útitervet! Köszönöm előre is.
nerika0205@gmail.com
#304 - Erika - 2016.08.22. - 12:09
Kedves Hajni,

Szeretném elkérni a 4 napos útitervet. Köszönöm! Üdv! Timi
#305 - Vadászné Timi - 2016.08.22. - 14:41
Kedves Hajni!
Szeretném elkérni a négy napos útitervet.
Előre is köszönöm!
Üdv
Zsuzsi
#306 - Zsuzsi - 2016.08.22. - 22:56
Kedves Klára!

Sajnos azt nem tudom, hogy az okt. 30-nov.1-és hosszú hétvégén milyen nyitvatartás van.

Bejutás a Fiumicinoról a Terminihez:
Ha Alitaliaval mentek, akkor a Terminal 1-en fognak kirakni Benneteket.

1.) Leonardo Express: Terminal3-ból indul, de elég drága. 14 euro/fő/út. Ki van táblázva végig, a vonat szimbólumot kell követni. Fiumicino és Termini között közlekedik, sehol sem áll meg. Kb fél óra az út. Lényeges, hogy a megvásárolt jegyet a peronon érvényesíteni kell az automatában, mivel megbüntethetik azt, aki valaki elfelejti.

2.) Transzferbuszok: Terminal3 érkezési szintjén találhatóak a buszparkolóban (ez is ki van normálisan táblázva), legtöbben ezekkel a cégekkel jutnak be a városba, kb 50 perc alatt vannak a Termini oldalánál. (Via Marsala az utca neve, ahonnan indulnak és érkeznek ezek a buszok). Mi transzferbusszal mentünk, és a reptéren oda-vissza megvettük a jegyeket, ami 7,8 euro volt oda-vissza. A buszparkolók mellett van a jegypénztár, a tömeg miatt úgyis fel fog tűnni. De nem olyan rémisztő, mert sok pénztár van, 50 fős jó buszokkal közlekednek és sok cég van. Pl. Terravision, TAM, SITI, Schiaffini stb...! Lényegében mindegy, hogy melyik céggel mentek, mert ugyanott fognak kirakni a Termini mellett.
Úgy tudtok legegyszerűbben eljutni a buszparkolókig, ha a Terminal1-ből kimentek az épület elé és követitek a "BUS" táblákat a Terminal 3 felé, kb 10 perc séta, de folyamatosan ki is lesz írva, hogy gyalog hány percre vagytok még...

Jó utat kívánok!
#307 - Tibor - 2016.08.23. - 11:27
Kedves Hajni!

2016 szeptember 24-28-ig lennénk Rómában, Ryanair-rel utaznánk. Egy 4 napos úti tervre lenne szükségünk. A Vatikáni múzeum és a Sixtusz kápolna minden hónap utolsó vasárnapján tényleg ingyenes?

Előre is köszönöm
#308 - Rita - 2016.08.24. - 13:30
Rita!
Igen. A hónap utolsó vasárnapján a Vatikáni múzeumok, a hónap első vasárnapján az állami múzeumok ingyenesek Olaszországban.

Szeptember 27-én, az Idegenforgalmi világnapon (Turizmus világnapja) minden ingyenes.
Érdemes így terveznetek. Többit emailben kültdtem.
#309 - Hajni - 2016.08.25. - 21:33
Szia!
Római utat tervezünk a lányommal és sok okos tanácsot olvastam! Mindenki az utitervedet kéri, én is elkérhetném a 3 és a 4 naposat is!
Nagyon köszönöm!
#310 - Györgyi - 2016.08.27. - 14:20
Szia!
Nagyon megköszönném, ha elküldenéd a 3 és a 4 napos programot!
Köszi!

/huszarikgyorgyi1968@gmail.com/
#311 - laura - 2016.08.27. - 15:56
Kedves Hajni!

Októberben repülök barátnőmmel Rómába. Én is szeretnélek megkérni, hogy küld el nekem a 3 és a 4 napos útitervet. A szállásunk a központban lesz, amit lehet sétálva szeretnénk megközelíteni.
#312 - Darabos Kata - 2016.08.28. - 11:09
Szia!
Ha megvettem előre on-line a jegyet a Colosseum+Forumra (nem Róma Pass-t, csak belépőt)
akkor is végig kell állni a sort, vagy van külön sor az e-jegyeseknek?
Ugyanez a kérdésem a Vatikáni jeggyel (időpontra szóló) kapcsolatban is.
#313 - Katalin - 2016.08.29. - 19:28
Szia!
Nagyon jó és hasznos az oldal. :) Szeretném elkérni a 3 napos útitervet, nagy segítség lenne. Köszönöm: Ági
#314 - Ágnes - 2016.08.30. - 16:13
Szia!:)
Október 1-5-ig tartózkodnánk Rómában. 4 napos útitervet szeretnék kérni!
Előre is nagyon köszönöm!:)
#315 - Schubert Anett - 2016.08.31. - 13:03
#313 Katalin!
Vatikáni múzeumokba nekünk is online jegyünk volt, amivel egyből a pénztárhoz lehetett menni.
Colosseumnál is előnyben lesztek. :)

#316 - Hajni - 2016.09.01. - 13:10
#314 Ágnes!
Valami baj van az emailcímeddel, mert nem mennek át a leveleim.
#317 - Hajni - 2016.09.01. - 15:05
Kedves Hajni!
Email-címem kemseiagi@gmail.com, általaban működik, spamban sem találtam. Kérlek, próbáld meg újra. Nagyon köszönöm. Ági
#318 - Ágnes - 2016.09.02. - 10:31
Szia!

Remek ez az oldal!!! Októberben megyünk tinikkel Rómába 4 napra (szombat-csütörtök). Tudnál tervet küldeni?Köszi
#319 - Viki - 2016.09.02. - 18:59
Kedves Hajni!
Nagyon színvonalas és lényegre törő az írásod! Hasznos volt olvasgatni!
Mi 5 napra megyünk Rómába, de szerda délután érkezünk, és vasárnap délután jövünk haza, így a 3 napos tervedet szeretném elkérni e-mailben. ( a Vatikánt mindenképpen szeretnénk bevenni:)
Melyik "pass" vásárlását ajánlanád?
Előre is köszönöm válaszod! További szép napot kívánok Neked!
Evelin
#320 - Horváth EVelin - 2016.09.05. - 08:18
Szia Hajni!

Novemberben utazom 3 napra, amiből a tényleges városnézésre fordítható idő 1,5 nap, szeretnék tőled kérni egy tervet, amivel a legjobban bejárhatók a látnivalók ennyi idő alatt.
Köszönettel,
Sándor Csaba
sandor.csaba1995@gmail.com
#321 - Sándor Csaba - 2016.09.05. - 17:34
Kedves Hajni!

Jövő héten utazunk Rómába, ezért szeretném elkérni a 3 napos útitervet e-mail-ben a mardit@freemail.hu címre.
Előre is köszönöm.
Üdv: Edit
#322 - Edit - 2016.09.07. - 08:45
Kedves Hajni!
10.31-én megyünk 3 napra Rómába. Szeretném én is elkérni a 3 napos útitervet. czszilvi@chello.hu. Előre is köszönöm.
Szilvi
#323 - Szilvi - 2016.09.08. - 09:34
Kedves Hajni!
Rómába utazunk 4 napra szeptember 11-én.
Nagy segítség lenne, ha tudnál semmi hasznos információkat, esetleg útitervet. Segítségedet előre is köszönöm.
Köszönettel: Tulok Szilvia
#324 - Tulok Szilvia - 2016.09.09. - 22:25
Kedves Hajni!

Novemberi római látogatást tervezünk, nagyon nagy segítség lenne a 4 napos programterv. :)

Előre is köszönöm!

üdvözlettel:

Bea
#325 - Bea - 2016.09.10. - 11:45
Előző vagyok, az e-mail cím lemaradt :)
tothbl30@gmail.com
#326 - Bea - 2016.09.10. - 11:46
Szia Hajni!
Elküldenéd a 3 napos útitervet!?
Nagyon köszönöm.
Üdv. István
#327 - Futaki István - 2016.09.11. - 17:11
Szia Hajni.

Három napos útitervet szeretnék kérni. gratulálok a nagyszerű és hasznos oldalhoz. Üdv:BL
#328 - Bodor László - 2016.09.12. - 06:35
Szia Hajni!
Nagyon örülök ,hogy rátaláltam az oldalra.
Szeptember 28-án utazom Rómába.
A 3-om napos útitervet szeretném elkérni.
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
Üdv:Zsuzsi
#329 - Bogár Zsoltné - 2016.09.13. - 11:45
Kedves Hajni!
Szeretném ,ha elküldenéd a 3-om napos útitervet.
Címem:zhegymegi@gmail.com
amit az elöbb lehagytam.
Köszi a segítséget!
Üdv.:Zsuzsi
#330 - Bogár Zsoltné - 2016.09.13. - 11:50
Szia Hajni! En 21 es 26 kozott leszek Romaban, es ha lehet szeretnem megkapni a 4 napos utitervet. Halasan koszonom elore is!
kaszasha@yahoo.com
#331 - Kaszas hajnalka - 2016.09.16. - 19:41
Szia Hajni! Mi szeptember 30-án utazunk 3 napra. Szeretném elkérni a 3 napos útitervet. Köszönöm: Judit
#332 - Kádár Judit - 2016.09.16. - 20:22
Köszönjük Hajni az összeállítást, információkat Rómáról, nagyon tartalmas 7 napot töltöttünk ott.
Akit esetleg érdekel a tengerpart: "hévvel" mentünk. Érvényes a tömegközlekedési jegy, kb ugyanaz, mint nálunk a hév. Mi bizonytalanok voltunk, hogy melyik vonat megy a tengerre, ezért megkérdeztük az ott dolgozókat, segítőkészek voltak. A szerelvényekben ki vannak írva a megállók, mi ott szálltunk le, ahol először volt feltüntetve kis hullámos vizes jelzés. :D Onnan konkrétan ahogy kijössz a megállóból egyenesen kell menni, bármelyik utcában, amit találsz, és ott lesz a tenger. onnan pedig mi jobbra sétáltunk a strandok mentén, míg elértünk az ingyeneshez. Teljesen tiszta, ugyanolyan, mint itthon egy balatoni szabad strand. Van mosdó, ha akarsz, bérelhetsz nyugágyat is, illetve bár is üzemel. Zárás után végigsétáltunk a fizetős strandokon is a víz mentén, és őszintén... sokkal zsúfoltabb, nehezebben látja az ember a holmiját, szóval szerintem nem éri meg.

Mi gondosan összeállított útitervet követtünk, amit én készítettem az itt található nevezetességekből, illetve amik az utikönyvben voltak, és bátran állíthatom, hogy nagyon alaposan felfedeztük Rómát, és ha az ember tényleg kitűzi céljának, hogy minél többet lásson, akkor össze fog jönni. Nem tértünk haza semmiféle hiányérzettel, ha egyszer visszamennék, akkor csak sétálgatnék, és feküdnék a Borghese parkban :D eltévedtünk az igazi, római kis utcákban is, mindemellett elutaztunk Tivoliba, ahol egy egész napot elücsörögtünk, szerintem nem lehet betelni azzal a látvánnyal :) Illetve egy napot a tengerparton töltöttünk.
A tapasztalatom alapján azt tanácsolhatom az odautazóknak, hogy ne a múzeumok legyenek a legfontosabbak, mert Róma izét meg kell érezni. Az elején még bennem is az volt, hogy itt vagyunk Rómában, menjünk, nézzük meg a múzeumokat, látványosságokat, aztán már a második napon annyira áthatja az embert az ottani hangulat, hogy már nem akar múzeumra költeni, csak élvezni az olasz életet.
Az esti sétákat semmiképpen nem szabad kihagyni, és a naplementéket valami magas, hangulatos helyről.
Mi egész, két hetes nyaralásunk után a legnagyobb pénzkidobásnak a Kapucnis múzeumot könyveltük. Sokkal többet vártunk tőle, nagyon izgatottak voltunk előtte, de bunkó volt a személyzet is, és azt a 17 eurót költhettük volna egy emiatt kihagyott finom vacsorára is :D Persze rendhagyó látványt nyújtanak az elrendezett csontok, de szerintem többet képzel róla az ember, mint amit nyújt, ezért csalódás.
Mi kihagytuk a Szent Péter Bazilika kupoláját, helyette Trastavere városrészben sétálgattunk, és hát az a hangulat... Firenzéhez tudnám hasonlítani. :)
Nappal gyönyörű kilátás van a Pincioról, illetve az Angyalvárból (nyáron vagy korán reggel, vagy később érdemes menni, mert a tetőn elviselhetetlen meleg van) is.
Érdemes kinézni a külkerületekbe is, ha az embernek van ideje.

A kávék kávéja valóban a Tazza d'Oro-ban kapható :D ízorgia.
Kipróbáltuk a 433-at is, de a Pasta Imperiale-ben sokkal jobban laktunk a házi tésztákkal, nagyon sajnáljuk, hogy nem hoztunk haza egy-két csomaggal :) Ha nagyon kiadósat akartok enni, akkor a Trattoriákat érdemes keresni. Sokkal nagyobb adagokat adnak, és igazi, olasz, házias ízekkel lehet megismerkedni.

A vasárnapi Portese piacra is ellátogattunk, imádtuk :D Alkudni mindig meg kell próbálni, a legtöbb eladó engedékeny :D

Mi Roma Archeologia Cardot vettünk, így elég sok helyre ingyen mehettünk be, sokkal olcsóbban jöttünk ki vele, mint a Roma Passal, mert 13 euró volt a tömegközlekedés 7 napra pedig 24. És ezzel sem kellett annyit várakoznunk.
A Colosseumba mi 11 óra körül mentünk be, elég sokan voltak, körülbelül fél óra alatt jutottunk be. Este 5 körül viszont már senki nem állt sorba.

Az időjárásról annyit tudok mondani, hogy brutális hőség. Augusztus végén voltunk, minél rövidebb a ruha, annál jobb. Még a lenge szoknyámban is megsültem, amikor Vatikánban voltunk. Kalap nélkül nem lehet elviselni.

Metroval nagyjából bárhová el tud jutni az ember, a buszok nagyon kiszámíthatatlanok, de egyszer mindenképp ki kell próbálni. Mi éjszakaival mentünk haza utolsó este, és hát egy élmény volt :D
Aki itthon utálja az állandó várakozást a piros lámpánál, annak Róma a városa. Szaladj bárhol, bármerre, a kocsik úgyis csak kikerülgetnek, nem számítanak a sávok :D

Egy dolog még. Aki Tivoliba szeretne menni:
1. Mindenképpen bent, a jegyinformációnál vegyen jegyet, ne a kávézóban.
2. Nem kell izgulni, ha halvány gőzötök sincs, hogy éppen merre jár a busz, a sofőrnek, ha szóltok, akkor be fogja üvölteni (tényleg üvölteni) a Villa d'estét, illetve a másik kastélyt is. :)

Aki teheti menjen minél több napra, és szívja magába az olasz mentalitást, és a történelmet. Szerintem csodálatos, hogy bármilyen magas pontjára is megy fel az ember a városnak, mindig láthatja maga előtt az ősrégi történelmet. Az olasz városok hangulata pedig az, ami itthonról hiányzik. Zene, tánc mindenhol; az utcán, a metróban, a hidakon, a szigeteken, mindenhol.
Mi a szívünkbe zártuk Olaszországot, valahogy minden nap hiányzik egy kicsit. :)
#333 - alexa - 2016.09.17. - 19:19
Szia Hajni! Olvasom a sok hozzászólást, már alig várom, hogy ott legyünk. Sajnos csak 3 napra megyünk, de nagyon várom. Nem tudom mi ez a 3 napos útiterv, de megköszönöm, ha elküldöd. üdv Szilvi
#334 - Halász Szilvi - 2016.09.20. - 13:24
Kedves Rómába készülők!
A héten nyaralok, jövő héten mindenkinek válaszolok.


Alexa!
Köszönöm a bejegyzésed minden utazó nevében is. Ezért érdemes csinálni! :)
"annyira áthatja az embert az ottani hangulat, hogy már nem akar múzeumra költeni, csak élvezni az olasz életet."
További szép napokat, utazásokat kívánok neked!
#335 - Hajni - 2016.09.20. - 23:11
Megyünk Róma meccsre és azt szeretném megkérdezni, hogy a Republika metró megállótól hogyan lehet a legegyszerűbben megtalálni.A segítséget előre is köszönöm.
#336 - Gabcsika - 2016.09.21. - 14:22
Szia!
Respect!Nem semmi ami itt megtalálható Rómáról.Szeretném elkérni a 4 napos tervet,jövő vasárnap indulunk .Előre is kösz!
#337 - lg - 2016.09.24. - 22:07
Mint sokan mások én is a te segítségedet kérem római városlátogatás alkalmából.Oktober 20-tol lennenk ottan,sajat jarmuvel
Szeretném elkérni a harom napos tervet ha el tudnád küldeni a címemre azt nagyon megköszönöm.
katalin771220@yahoo.com
#338 - kocsis katalin - 2016.09.25. - 12:19
Kedves Hajni,

Köszönjük ezt az oldalt!:) A látogatási tervet le tudom tölteni és abból fogjuk összeállítani a menetrendünket.
Azt szeretném megtudni, hogy a látnivalókat pdf-be nem tudom lementeni, vagy hogy a legcélszerűbb kinyomtatni?
Köszönettel

Anita
#339 - Anita - 2016.09.26. - 10:16
#340 - Hajni - 2016.09.26. - 23:23
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, okt. 8-án 10:00-ra van belépőnk a Vatikánba, és az Angyalvárat is megnéznénk még aznap! De sehol nem látok infót, hogy mennyi idő lenne a megtekintése. (lehet bugyuta kérdés, mert elidőzhet az ember....) Foglalni szeretnék a várba is, de kb. mikorra? A válaszotokat előre is köszönöm! Üdv!
#341 - Adri - 2016.09.29. - 09:08
Adri!
Három óra kell, hogy végignézzétek :) +idő átsétálni az Angyalvárhoz, esetleg ebéd, és +idő feldolgozni a látottakat.
14 óránál előbb ne foglalj szerintem.

#342 - Hajni - 2016.09.29. - 22:46
Sziasztok!
Én is hasonlóan a többiekhez szeretném a tanácsodat kikérni. Az az ötletünk, hogy szilveszterkor leutazunk vonattal Rómába és kb. 4 napot maradnánk. Mivel dec. 31-én késö délutáni órában érkezik a vonat, nem tudom, hogy mennyire lesz közlekedés a városban, elképzelhetö hogy csak taxival tudunk menni a szállásra? Melyik taxi társaság megbizható? Mennyire veszélyes a Szilveszter Rómában? Hol szoktak mulatni az olaszok Szilveszterkor, hova érdemes mennünk ( két tinivel megyünk)? Január 1. mindenütt munkaszüneti nap, erre a napra csak sétát tervezünk, de tudunk valahol azért ebédelni? Éjjel- nappali boltok nyitva vannak? Január 2- töl már gondolom minden nyitva lesz, múzeum és étterem is, csak az elsö két napot nem tudom, hogy tervezzem ill. Mire számítsak. Milyen a téli Róma? A szökökút pl. müködik télen?
Köszönöm szépen a segítségedet! Üdv. Zsuzsi
#343 - Zsu - 2016.09.30. - 08:18
Kedves Hajni!
Köszönöm szépen a válaszodat!
Üdv! :)
#344 - Adri - 2016.09.30. - 13:33
Kedves Hajni!

Lenne még egy kérdésem:
Colosseum
Palatinus domb
Forum Romanum

Ide mennénk vasárnap, de!
Úgy tudom, hogy hónap első vasárnapja ingyenes.

Őszintén nem érdekelne, ha fizetnem is kell, annak ellenére, hogy akkor ingyenes, ha nem kell sorba állnom!

Szerinted foglaljak, vagy csak menjünk...

Válaszodat előre is köszönöm!

Üdv! Adri
#345 - Adri - 2016.09.30. - 18:23
Adri!
Mindenképp használjátok ki az ingyenes napot. Júniusban mi 3/4 10-kor nulla sorbanállással a Palatinusnál kezdtünk. Onnan, bentről lehet a Forumra átmenni majd elhagyva ezt a területet a Colosseumhoz menni. Na itt már hosszú sor volt és mivel én már láttam ezért továbbálltunk. Elmentünk az Angyalvárhoz, ahol kb. 15 percet kellett csak a sorban állni.
További kellemes vakációt!
#346 - Hajni - 2016.10.02. - 00:31
Zsu!
Még nem voltam téli időszakban Rómában, így nem tudok semmi információt, segítséget adni.
#347 - Hajni - 2016.10.02. - 00:34
Kedves Hajni!

Szeretnek kerni en is egy utitervet. Utazassal egyutt leszunk ott 4 napot, szoval talan a 3 napos jobban passzolna nekunk.
Elore is nagyon koszonom!

Kata
#348 - Kata - 2016.10.03. - 19:08
Kedves Hajni!
Segítséged szeretném kérni az alábbiakban.
A hétvégén október 8-án délután 14,50-kor érkezünk a Ciampinora és 11-én kedden 16,55-kor indulunk vissza.
Az Inn Rhomban szállunk meg a Via Carlo Mirabello 34-ben.
1. Melyik transzfer a számunkra megfelelő. Az Atrar+az Anangina Metró, vagy inkább a Terravision transzferbusza.
2. Az Anangina Metrón már érvényesek a 100 perces és a 24 órás vonaljegyek, ha ott a helyszínen vesszük meg? Ezt automatában kell tenni? Egyáltalán a szállást nézne a további napokra szükséges nekünk ilyen, vagy elég ha csak vonaljegyet veszünk.
3. Rómában a szombat az holiday nap?
A menetrendekhez szükséges.
4. Az Angyalvár tetejére is csak belépőjeggyel lehet felmenni?
5. Hazafelé mennyivel előbb kell kint lenni a repülőtéren?
6.Az érkezés napján a szállás elfoglalása után (este) szerinted tudunk e már valamit tervezni, mondjuk a Trevi-kút. Biztonságos e sötétben közlekedni?
Szeretnék kérni erre a rövid időszakra (talán egy 3 napos?) útitervet. Hétfőn 10-én 12 órára van időpontunk a Vatikánba.
Segítséged nagyon köszönve, minden Jót kívánva, üdvözlettel Melinda

#349 - Melinda - 2016.10.04. - 18:32
349 Melinda!
1. Szállásotokhoz az A metró Lepantó állomásától a 30-as busszal 2 megálló Clodio-ig (végállomás) kell utazni.
Reptérről transzferbuszok a Terminihez (4-6 euro), Atral busz (1,20 euro) az Anagnina-hoz mennek. Bármelyiket is válasszátok a további útvonal metró+busz.
https://goo.gl/maps/ZeCR5fpmzPS2
A 30-as busz jó a városi közlekedésre, mert van megállója P.Navona-hoz közel (Senato), Argentina, P.Venezia, Igazság szája - Circo Massimo (Petroselli)
2. Metróállomáson tudtok venni közl.jegyet vagy bérletet automatából vagy trafikokban is. 72H órás jó nektek, de akár elegendő lehet napi 2-3 jegy is, ha bírjátok a gyaloglást a látnivalók között.
3. Igen, más a közlekedés szombaton és vasárnap is.
4. Igen.
5. Ha van feladott poggyászotok akkor 2 órával előbb, ha csak kézi poggyászotok van akkor elég 40 perccel az indulás előtt ott lenni. Azért ne centizzétek ki, inkább legyetek ott előbb biztos, ami biztos. Egy-másfél órát szoktam én rászámolni.
6. Igen, a 30-as busszal vissza tudtok menni, pl. P.Navona-Pantheon-Trevi
vagy P.Venezia-Campidoglio környéke belefér.
Biztonság jó, a metróállomásokon, közintézményeknél fegyveres katonák vannak, sok a rendőr is, de azért vigyázzatok az értékeitekre. Róma nagy város sok turistával.
Emailt küldtem.

Jó utat!
#350 - Hajni - 2016.10.04. - 20:59
Hajni, nagyon koszonom a sok segitseget, megerkeztek az emailek!

Azt olvastam valahol, a Spanyol lepcsot lezartak a nyaron. Vajon me'g mindig ugy van?

Udvozlettel:
Kata
#351 - Kata - 2016.10.04. - 21:26
#351 Kata!
Egy hete adták át a felújított Spanyol lépcsőt.
#352 - Hajni - 2016.10.04. - 22:07
Hajni, nagyon köszönöm a segítséged!
Üdv.Melinda
#353 - Melinda - 2016.10.04. - 22:33
Kedves Hajni!

Egy három napos útitervet szeretnék
kérni Rómára Reggeltől estig nov. 2-5 között.


#354 - Fülöp Zoltán - 2016.10.04. - 23:52
#352
Hajni, ez szuper hir!!!
Koszi:-)
#355 - Kata - 2016.10.05. - 09:21
Kedves Hajni!
Nem sokára utazom nejemmel 5 napra Rómába (Polo hotel a központban). Tudnál-e adni egy 3 napos jó úti tervet, amit mint nyugdíjasok könnyen és jól teljesíthetünk?! Köszi!
#356 - Gergely András - 2016.10.08. - 17:38
Kedves Hajni!
Mi január 24-27. között leszünk Rómában. El szeretném kérni én is a 3 napos úti tervet! Előre is köszönjük a segítségedet! :)
Üdvözlettel: Anita
#357 - Anita - 2016.10.09. - 12:03
Kedves Hajni!
Amennyiben lehetséges szeretnék egy 4 napos útitervet ben.zalan@yahoo.com ra. :)
Köszönöm szépen!
#358 - Zalan - 2016.10.09. - 15:52
Köszönöm szépen a sok hasznos infót. Szeretnék kérni egy 4 napos útitervet. margoka57@freemail.hu
Segítségedet előre is köszönöm!
#359 - Lakatos Margit - 2016.10.09. - 21:10
Kedves Hajni! Szeretnék kérni egy 4 napos útitervet. benes.timi@gmail.com
Köszönöm szépen!
#360 - Molnár Tímea - 2016.10.10. - 12:44
Kedves Hajni!
Én is szeretném megköszönni, hogy ennyi energiát fektetsz ebbe a honlapba.
Mi 2016. október 30án vasárnap reggel érkezünk Rómába és csütörtök reggel fogunk haza repülni. Így négy teljes napunk lesz felfedezni Rómát. Már mi is állítgatjuk össze az úti tervünket, de nagyon szépen megköszönném, ha te is elküldenéd a 4 napos úti terved. Üdv, Zsuzsi
#361 - Kovács Zsuzsanna - 2016.10.10. - 14:46
Kedves Hajni!
Mi márciusban utazunk Rómába, de már most nagyon izgatottak vagyunk! :-)
Szeretném én is elkérni a 3 illetve a 4 napos útitervet is :-)
72 órás jegyet a tömegközlekedésre még mindig lehet venni? Ha igen mennyibe kerül? Mi szombat reggel érkezünk, tudnál javasolni valamit, hogy hova menjünk először? Mi legyen az amit rögtön az első nap megnézzünk?
Nagyon köszönöm! :-) :-)
#362 - fejes Kitti - 2016.10.10. - 21:30
Kedves Hajni!
Én is a segítségedet szeretném kérni. A párommal 3 napig leszünk Rómába.
Szeretném elkérni a 3 napos úti terved.
Előre is köszönöm a segítségedet.
Üdvözlettel. Izabella
#363 - Lakatosné Imrek Izabella - 2016.10.11. - 21:55
Kedves Hajni! A fiammal 18. szuletesnapja alkalmabol latogatunk Romaba. 3 egesz napunk lesz november 6-8. Elso repulos utunk. Segitesz a 3 napos utitervvel, hogy jol hasznaljuk ki az idot? Szallasunk a Lux hotelben lesz. Elore is nagyon koszonom! levai.anita71 kukac gmail.com
#364 - Anyicska - 2016.10.12. - 10:13
Kedves Hajni!
Én is a segítségedet szeretném kérni. A párommal 3 napig leszünk Rómába.
Szeretném elkérni a 3 napos úti terved.
Előre is köszönöm a segítségedet.
Üdvözlettel. ILDIKÓ
#365 - P. ILDIKÓ - 2016.10.12. - 10:46
Kedves Hajni!

Elöször is hálás köszönet a szuper ismertetöért. Okt 23-26-ig Rómába utazok, igy szeretnélek megkérni nekem is küldd át a 3 és 4 napos utitervet is a köv. cimre: Gallo.toth.cecilia@gmail.com

Kérdéseim is lennének: van-e tapasztalatod bicikli bérlésröl? Magánszemélyként érdemes vagy turavezetövel?
Szállásunk a Via Fregene, San Giovannin van. Érdemes RP-t venni vagy mást javasolsz?
Köszönet elöre is!
Szép napot!
#366 - Cecilia - 2016.10.12. - 15:41
Kedves Hajni
Most lessz a lányunk 18,és romai ut lesz az
ajándéka.Okt.31-nov.3ig.Sajnos látássérült,a program sem könnyü.Neki a muzeum nem mond sokat.Amit kérdeznék,hogy tolerálják-e valamennyire a fogyatékát.Mondjuk közlekedés,sorban állás,kedvezményes jegy.
Nagyon köszönöm a választ,előre is.
Zsuzsa
#367 - sütö zsuzsa - 2016.10.12. - 21:19
Hello,

ha lehetséges szeretném elkérni a 4 napos útitervet... :)
Köszönöm.
#368 - Dávid - 2016.10.14. - 14:00
Szeretnék tájékoztatást kérni,a WIZZA air fapados járatára víhetek e? 40/50/25-ös méretü kézipoggyászként táskát ingyenesen? ,vagy mennyi a dija?.Köszönettel:Harnosné.
#369 - Harnos Józsefné - 2016.10.15. - 16:45
Kedves Hajni!

Szuper ayz oldal,a hozzászólók között is sok a hasznos információ.
Kérnék szépen egy négy napos útitervet.
Előre is köszönöm
eperfagyi5@gmail.com
#370 - Lugosi Szidonia - 2016.10.15. - 22:09
Kedves Hajni, mi október 31-én megyünk a 8 éves lánykámmal Rómába, 4 éjszaka/ 5 napot töltünk ott. Amennyiben kérhetném tudnál nekem is segíteni programösszeállításban? köszönöm előre is: napfenyszallas@t-online.hu Zsanett
#371 - Péter Zsanett - 2016.10.16. - 17:52
Kedves Hajni!
Október végén megyünk Rómába 3-4 napra, szeretném kérni ezt az útitervet.Előre is köszönöm :)
straub.stella.szjg@gmail.hu
#372 - Straub Stella - 2016.10.16. - 18:55
#367 Zsuzsa!
25 éves korig kedvezményes jegyekkel látogathatók a nevezetességek, egyéb kedvezményről nem tudok. Nem tudom milyen kedvezmény jár egy látássérültnek, de biztosan olyanok, amik itthon is. És gondolom van ehhez valami igazolványa is.
Jegyvásárlásnál mindenképp mutatni kell.
Természetesen a sorban állásnál, közlekedésnél segítenek. Az olaszok nagyon kedvesek, figyelmesek.

Kívánom legyen sok szép élményben részük!
(emailt mindenkinek elküldtem, amennyiben nincs szükség rá kérem törölje azokat)
#373 - Hajni - 2016.10.17. - 22:57
#369 Harnosné
Wizz kézipoggyász szabály:
ingyenes 42x32x25 cm kisméretű kézipoggyász,
nagyméretű kézipoggyász 56x45x25
díjköteles. 4450,- Ft/irány
https://wizzair.com/hu-hu/informaciok-es-szolgaltatasok/utazasi-informaciok/poggyasz#/
#374 - Hajni - 2016.10.17. - 23:04
Kedves Hajni!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Megvettem a jegyeket online a Colosseumba, de nem az otthon kinyomtatható verziót választottam, hanem olyat amit ott kell átvenni. Az a kérdésem, hogy ezt az online váltott jegyet is kiválthatom az Imperialin lévő tourinformban vagy a Palatinus dombi jegypénztárban, vagy csak a Colosseumnál?

Előre is köszönöm!
Zsuzsi
#375 - Dónáth-Bányai Zsuzsanna - 2016.10.18. - 09:14
Kedves Hajni!
Én is,mint sokan mások előttem a 4 napos útiterveded szeretném elkérni.Előre is köszönöm.goczerika@yahoo.com
Üdv:Erika
#376 - Prohászka Erika - 2016.10.18. - 23:19
Szia Hajni!
Mi a hó végén megyünk Rómába , babával.A 3-4 napos útitervet megköszönném( van olyan amit nem ajánlanál pici gyerekkel?), és megírnád azt is , hogy az ingyenes vasárnap hányra érdemes a Vatikánba menni? Tudnál esetleg egy központban lévő csomagmegőrzőt is? Köszi
(lanoemi@ freemail.hu)


#377 - László Dóra - 2016.10.23. - 22:25
Szia!

Szeretném elkérni a 3 napos utitervet, hétvégén megyünk.
Azt szeretném megkérdezni, hogy a 13 éves lányomnak megéri megvenni a Roma Pass-t?

Előre is köszönöm.

Üdvözlettel
#378 - Dékay Tímea - 2016.10.24. - 16:03
Szia!

Még egy kérdésem lenne:
A Fiumicino reptérről hogyan tudunk a legegyszerűbben eljutni a Cipro metrómeállóig.

Köszönöm a választ.
#379 - Dékay Tímea - 2016.10.24. - 16:09
Kedves Hajni!Dec.elejen megyunk Romaba 4 napra.Erdekelne,hogy a szallasunk ami a Hotel Centerben lesz a reptertol milyen tavolsagra van?A hoteltol milyen tavolsagra vannak a nevezetesegek?A vatikani belepot itthon veszuk meg.Erdekelne hogy dec.minden hova belehet menni?Koszonettel varom valaszod.
#380 - Dubecz Edina - 2016.10.24. - 18:51
#375 Zsuzsi
Bármelyik pénztárban kiválthatod.
#381 - Hajni - 2016.10.24. - 22:15
#378-379 Tímea
18 alattiaknak ingyenesek vagy kedvezményesek a belépők, nekik egyáltalán nem éri meg, nem kell venni RomaPass-t. És mivel nekik is ki kell váltani az ingyenes jegyet is, muszáj sorba állni. Tehát nektek sem éri meg az RP.
Megjegyzés: Colosseumnál való sorban állást lehetne elkerülni vele, de ez is megoldható, ha a Palatinusnál veszitek meg a jegyet. Kezdjetek itt, majd Forum és ezután a Colosseum. A jegy érvényes mindháromra, azzal már nem kell sorba állni.

Reptérről transzferbusszal utazzatok be a Terminihez (4-6 euro) vagy Leonardo express vonat (14 euro). Terminnél az A metróvonalon elérhető Cipro.
#382 - Hajni - 2016.10.24. - 22:25
#380 Edina
Szállásotok a Termini melletti Via Giovanni Giolitti-n van, ahová a reptér transzferbuszok is érkeznek.
Javaslom ezzel utazzatok be a Termihez. Különböző társaságoknak vannak járatai, ezekről a közlekedési információs résznél olvashatsz.

Nevezetességek (leírásoknál találsz eljutási lehetőségeket ) , Terminihez pl. 105 busszal tudtok beutazni és innen már könnyen elérhetőek azok busszal, metróval.
pl. 40x busz sok látnivalót érint.

Igen, decemberben is nyitva minden.#383 - Hajni - 2016.10.24. - 22:46
Kedves Hajni! Köszönöm válaszod!
#384 - Dubecz Edina - 2016.10.25. - 19:56
Szuper az oldal, nagyon sok hasznos információt találtam az utazással kapcsolatosan. Hálás lennék ha valaki el tudná juttatni nekem e-mailen (anna.szerecz@gmail.com) a 3 napos útitervet. Előre is nagyon szépen köszönöm! Anna
#385 - Anna - 2016.10.25. - 21:39
Szia Hajni!
Okt.30-nov.6-ig 1hetet töltünk Róma közelében. 2 felnőtt+3 gyerek(17,13,9 évesek)
Lido di Ostiában lesz a szállásunk.
Tudnál nekem küldeni egy 4 napos útitervet?
Szerinted érdemes előre megvenni a belépőket?(sorban állás miatt)
A Róma kártyán szintén gondolkozom....
Szuper az oldal, örülök, hogy rá találtam!
Köszönettel: Éva
#386 - Bárány Éva - 2016.10.26. - 07:19
Szia Hajni,
A párommal megyünk Rómába februárban 5 napra tudnál nekem küldeni egy útitervet? :)
Illetve szerinted érdemes vasárnap menni a vatikánhoz mert ingyen van és kiállni a sort?
előre is köszönöm a segitséged :) Ancsi
#387 - Vég Anett - 2016.10.26. - 11:34
Kedves Hajni!

Szeretnék kérni egy 3 napos útitervet.
Előre is köszönöm !
#388 - Vörös Anita - 2016.10.28. - 20:58
Kedves Hajni, és mindenki más!
Köszönöm a sok hasznos információt a városról, biztosan körülményesebb lett volna ezek nélkül megoldani a dolgokat. Viszont van 2 dolog, amivel kapcsolatban lenne megjegyzésem, ezeket máshol sem találtam, lehet segít valakinek:
1. Előre megvett jeggyel szerettünk volna a Terravision busszal bejutni a reptérről csütörtök délután. A gépünk késett kb 2 órát...Sebaj, azt írják, hogy az azt követő buszokra is érvényes. Biztosan, sajnos nem vártuk meg, mivel előttunk csukták be a busz ajtaját, kb 1/3adát tudta a busz elvinni a várakozóknak. A következő busz 1 órával később jött volna, ott a peronon állva kellett volna megvárnunk...elmentünk vonattal, a jegy a kukában végezte. Nem ajánlanám senkinek, szerintem többszörösét eladják a kapacitásuknak...(sor kígyózott a jegypénztáruk előtt akkor is, mikor 150 ember várt az aktuális buszra)
2. Mindenhol azt írják, hogy a Colosseum, Forum és Palatinus múzeum belépőjegyes. Viszont a Palatinus dombra sem lehet felmenni belépőjegy nélkül. Vagyis van egyrészt a Palatinus domb (ami maga egy nyitott múzeum) amin belül van egy Palatinus múzeum nevű épület is. Én látatlanba azt gondoltam, hogy a dombra belépőjegy nélkül is fel lehet menni, és ha valaki meg szeretné nézni a Palatinus múzeumot, a Fórumot illetve akkor már a Colosseumot is, hiszen a belépő mindháromra érvényes 2 napig, akkor vesz rá jegyet. Hát nem: az egész domb körbe van kerítve, oda belépő nélkül nem lehet bemenni. Így megvettük a belépőt, megéri mindenképp!
Üdv,
Boglárka
#389 - Boglárka - 2016.10.28. - 21:31
#387 Ancsi
Vatikáni múzeummal kapcsolatosan nem tudok tanácsot adni. Mi anno online jeggyel, a hosszú sor mellett egyből mentünk a pénztárhoz. Hogy ingyenes vasárnapon mennyien vannak, nem tudom. Próba szerencse.
#390 - Hajni - 2016.10.29. - 20:23
#389 Boglárka
Köszönjük az észrevételt, melyhez a következőket fűzném.
Terravison-nal kapcsolatosan olvastam már negatív tapasztalatokat, de én még nem utaztam velük így tanácsot sem tudok adni buszos transzferről.
FCO-ról FR1 vonattal, illetve taxival, CIA reptérről Atral busszal utaztunk ezidáig.

Palatinus és a Forum nem is olyan rég óta fizetős, ha jól tudom 2008-tól. Nekem egyértelmű, hogy az egész Palatinus jeggyel látogatható és a kombinált jegy igazán kedvező, hogy a történelembe visszacsöppenhessünk.

Róma megéri. :)

További sok szép utazást, élményt kívánok!
#391 - Hajni - 2016.10.29. - 20:46
Sziasztok, Szia Hajni!
Segítségeteket szeretném kérni: A Vatikánba be lehet menni személyivel, vagy kell útlevél? Köszönöm a választ!
Üdv,
Viki
#392 - Viki - 2016.10.31. - 20:25
Kedves Hajni!
Baráti társasággal pénteken készülünk Rómába, és szeretném elkérni a 3 napos útitervet.
Sajnos csak most akadtam ide... de nagyon jó.
Előre is köszönöm :)
#393 - Judit - 2016.10.31. - 20:29
#392 Viki
Vatikáni múzeumok pénztáránál az online vásárolt jegy átvételéhez kértek személyi okmányt, ami lehet útlevél és igazolvány is.
Szt.Péter bazilikába biztonsági ellenőrzés után lehet bemenni, de itt nem kérnek igazolványt. Júniusban még nem kértek.
#394 - Hajni - 2016.10.31. - 22:22
Kedves Hajni.

Szeretnék kérni egy kétnapos útitervet.
Tudom kevés az idő, de megpróbáljuk...

Köszi

Ági

agnes.druga@gmail.com
#395 - Druga Ágnes - 2016.11.02. - 10:35
Kedves Hajni,
Gratulálok az oldalhoz.
Szeretnék kérni egy 2-3 napos útitervet.

Köszi szépen

Emma

nagynemma@gmail.com
#396 - Nagyné Balogh Emma - 2016.11.03. - 10:31
Kedves Hajni,

Amennyiben lehetséges szeretnék kérni egy 3 napos útitervet.

Köszi szépen
Zsolt

U.i.: Nagyon jól átláthatóak a leírások. Gratulálok az oldalhoz :)
#397 - Kóczé Zsolt - 2016.11.03. - 21:13
Kedves Hajni!

Szuper leírások! Kérhetnék mail-ben én is egy 2-3 napos útitervet? Előre is nagyon köszönöm!!

kakukk1234567@freemail.hu-ra
#398 - Viktória - 2016.11.04. - 12:07
Kedves Hajni !
Gratulálok az oldalhoz !
A párommal nov.25-nov.30-ig megyünk Ròmába.Szeretnèk egy 3 vagy 4 napos útitervet kèrni ! Elõre is köszönöm !üdv.sz.sanya
#399 - SZOBOSZLAI SÁNDOR - 2016.11.06. - 20:17
Kedves Hajni!

Holnap reggel érkezünk a Ciampino repülőtérre, a kérdésem az lenne, hogy hogy tudunk a legolcsóbban eljutni a szállásunkig, ami a Via Catone-n lévő Blanco Vaticano.
Ha lennél kedves küldeni egy 3 napos útitervet, nagyon megköszönném. :-)

Köszönöm a választ. Üdv. Anna
#400 - Anna - 2016.11.06. - 21:55
Szia Hajni,
tobb napra megyunk Romaba. Szerinted Tivolit vagy Ostia Anticat erdemesebb megnezni. Valaszod koszonom, Bea
#401 - Beata Andrássy - 2016.11.09. - 15:49
Kedves Hajni!
Olvastam az előzményeket és nagyon hasznosnak találtam az írásokat!
Szeretnék Tőled kérni egy 4 napos Római útitervet.
- a repülünk a ciampino reptérre érkezik. A szallasun a Via Giovanni Giolitti 213- ban lesz az állomás mellett.
Hogyan tudnánk oda a legkönnyebben es legolcsóbban eljutni.
- olvastam, hogy jól át kell gondolni melyik látnivalót nézzük meg először mert lehet máshova is jó a jegy.
Ezekben szeretném a segítségedet kérni.
2- 6 éves,1-13éves,1-16éves gyerek lesz velünk
És 7 felnőtt. A gyerekeknek szükséges belépőket venni?
Válaszaidat és minden ínformációt előre is köszönök.
#402 - Gönczi Anita - 2016.11.12. - 21:27
#401 Bea
Tivoliban a Villa d'Este -ben jártam már két alkalommal is, gyönyörű.
Ostia Antica-n még nem voltam. :(

#403 - Hajni - 2016.11.13. - 12:51
#402 Anita
Reptérről transzerbusszal tudtok a Terminihez beutazni, melyek épp a Via G.Giolitti-re érkeznek-indulnak. Pár lépés vissza és a túloldalon lesz a szállásotok. Jegyet (retúr) érdemes online megvenni, így olcsóbb.
http://www.romeairportbus.com/
http://www.terravision.eu/
http://www.sitbusshuttle.com/en/
Utóbbi megállóját a pályaudvar másik oldalára írja,de onnan is könnyen a szálláshoz találtok, csak át kell menni a Termini épületén.
Válasszátok azt, amelynek jobb a menetrendje.
Vagy a reptérről az Atral busszal is el lehet jutni a metró Anagnina állomásához 1,20 euroért. Ez viszont több átszállás a gyerekekkel, poggyásszal és ha reggel indul vissza a repülő, nehézkes kijutni.
Nektek, mivel a Termininél laktok a transzferbuszt találom jobbnak, igaz drágább.

Közlekedésre (10 év alattiaknak ingyenes) javaslom vegyetek 3 napos bérletet, utolsó napra elegendő lehet vonaljegy is.
RomaPass (72 órás) ingyenes a közlekedés és az első két látnivaló, a többi kedvezményes. De mivel gyerekekkel mentek és a 18 alattiaknak szinte minden látnivaló ingyenes, nem éri meg venni. Az ő ingyenes jegyükért így is- úgy is sorba kell állni.

Emailt küldtem.

#404 - Hajni - 2016.11.13. - 13:28
Szia Hajni! Mint sokan előttem, én is a 3 napos útitervet szeretném tőled elkérni. Nagyon tetszik az oldal! Köszönöm. bigeria@freemail.hu
#405 - Viki - 2016.11.14. - 09:15
Kedves Hajni!

Szintén a 3 napos útitervet szeretném elkérni.
Köszönöm!
mate1.nagy@gmail.com
#406 - Máté - 2016.11.15. - 14:46
Szia szeretnem em is elkerni a 3napos utitervet holnap utazunk parommal romaba szulinapi ajandekkent :) elore is koszonom :)
#407 - Nagy Krisztins - 2016.11.15. - 21:52
Kedves Hajni!
Itt szeretném megköszönni azt a sok-sok segítséget, amit Tőled kaptunk a november 4-7-ei római vakációnk alkalmából. Mindent a Te segítségeddel kerestünk, nagyon sok és jó információt kaptunk Tőled. Kívánom, hogy még nagyon sokszor látogasd meg Rómát (is), és jó egészséget mindenhez.
#408 - Judit - 2016.11.19. - 07:50
Szia!
Segítségedet szeretném kérni, dec. 1-5 között leszünk Rómában a szállásunk Via Principe Amedeo, 94. A repülőről a Fiumicino repülőtéren szállunk le. Első kérdésem az lenne, hogy melyik a legkönnyebb út a szálláshoz. És szeretném elkérni a 4 napos útitervet. Segítségedet előre köszönöm.! :)
#409 - Jakatics Ádám - 2016.11.19. - 13:49
#408 Judit
Köszönöm szépen! Örülök, hogy segíthettem.
Minden jót!
#410 - Hajni - 2016.11.19. - 21:57
#409 Ádám
Szállásotok a Termini-hez közel van, ahová a reptéri transzferjáratok érkeznek-indulnak.
https://goo.gl/maps/Zh9uSDvsuov
Buszok online jeggyel 4 euro, Leonardo express vonat 14 euro. Busz 60, vonat 30 perc. Közlekedési résznél megtalálsz minden információt.
Emailt küldöm
#411 - Hajni - 2016.11.19. - 22:12
Kedves Hajni! Nagyon örülök hogy rátaláltam erre az oldalra.Útitervet szeretnék kérni tőled, mint ahogy a többiek is.Január 27-én érkezünk fél 2-kor FCO reptérre. Február1-én 2 órakor indul vissza a gépünk.Cesar Palaceban fogunk lakni.Pompejt is megszeretnénk nézni, szerinted ennyi idő alatt kivitelezhető lenne??Köszönöm és várom a válaszod és az útitervet
#412 - Földi Gyuláné - 2016.11.20. - 14:25
#412 Földi Gyuláné
Küldtem emailben római útiterveket, melyekből összeállíthatjátok napjaitokat.
29-én a hónap utolsó vasárnapján ingyenes a Vatikáni múzeum, érdemes úgy szervezni a programokat, hogy ez beleférjen.
Pompei fantasztikus, nagyon tetszett. Mivel lesz 5 egész napotok akár abból egyet szánhattok rá, egyébként inkább külön utazásként javasolnám. Nápoly-Vezúv-Herculaneum-Pompei-Sorrento-Pos itano-Amalfi-Capri-Procia-Ischia valamelyikével csoportosítva.

Egyébként vonattal tudtok Nápolyba utazni, majd innen a circumvesuviana-val (hévvel) Pompei Scavi-ig. Vonatjegyet már 9,90 euro/út lehet venni, ha időben foglaltok.
www.trenitalia.com (Roma Termini - Napoli Centrale)
Vannak utazási irodáknak is buszjáratai, amire akár helyben is be tudtok fizetni, de ezzel kapcsolatban nincs semmi infom.

Szállásotok a Terminitől 2 megállóra van a 90-es busszal. Termini-hez reptérről transzferbusszal vagy Leonardo Express vonattal tudtok eljutni.

Kellemes készülődést!
#413 - Hajni - 2016.11.20. - 21:57
#412
Szállásotokhoz eljutás:
https://goo.gl/maps/QciJLqGnLs12
#414 - Hajni - 2016.11.20. - 22:05
Ez egészen biztos? "Aki a vatikáni múzeumokat, és a Szent Péter bazilikát is megnézné: ha először a múzeumokba megy, utána nem kell sorban állnia a bazilikához, a múzeum + Sixtus-kápolna túra végén egyszerűen bemehet."
#415 - Jutka - 2016.11.21. - 10:59
Szia.
Olyan kérdésem lenne hogy kutyával milyen helyek látogathatóak Rómában?
Valamint kocsival mennyire könnyű közlekedni?
Úti tervet tudnál nekünk küldeni? 2-3 napot töltenénk ott.
Előre is köszönöm.
Szép napot
Ilona
#416 - Reho Ilona - 2016.11.22. - 18:57
#415 Jutka
Nem, egyáltalán nem biztos. Szerintem csak vezetett csoportok mehetnek itt át.
#417 - Hajni - 2016.11.22. - 23:28
#416 Ilona
Próbáltam felidézni az általam látogatott helyeken voltak-e, lehet-e kutyával bemenni. Egyáltalán nem emlékszem kutyákra, sőt úgy gondolom nem lehet.
Autóval külön behajtási engedéllyel lehet csak a városközpontba behajtani. Az olasz közlekedési morál szerintem kaotikus, motorosokról nem is szólva.
Inkább a tömegközlekedést javasolnám.
(emailt küldöm)
#418 - Hajni - 2016.11.22. - 23:36
Kedves Hajni!
Csupa hasznos és jó dolgot olvastam az oldaladon! Nagyon köszönöm az információkat! Ha lehetséges kaphatnék én is 3v4 napos útitervet? 2017. jan 13-14 ig leszünk Rómában a párommal. Sikerült a központban a Terminitől 5perc sétára foglalnunk szállást. Szernited nekünk így megéri a RomaPass ?
Köszönöm szépen előre is a válaszod!
Üdv:Patrícia
#419 - Patrícia - 2016.11.23. - 11:06
Kedves Hajni! Kaphatnék én is egy 3napos útitervet?
#420 - Andrea - 2016.11.23. - 21:23
Kedves Hajni! Dec 6-10-ig leszunk Romaban. 6-an este erkezunk repulovel. Erdeklodom, hogy a repterrol mivel erdemes a szallodaba menni. Mennyibe kerul a vonatjegy? A taxik dragak? Tudunk-e napijegyet venni ( akar 3 naposat is) tomegkozlekedesre?
elore is koszonom a valaszod
Erzsebet
#421 - Erzsebet - 2016.11.25. - 20:33
Kedves Hajni!

Olvastam a kommenteket és nagyon hasznosnak találtam az írásokat!
Kaphatnék én is egy 3 napos útitervet?
A Fiumicino reptérről a leonardo express a legkézenfekvőbb transzfer?

Válaszodat előre is köszönöm.
#422 - Bence - 2016.11.27. - 12:07
#421 Erzsébet
Írd meg hol lesz a szállásotok (név vagy cím), hogy tudjak írni eljutást oda.
Ja, és a reptért sem tudom melyik.
Taxi kb. 50 euro.

#423 - Hajni - 2016.11.27. - 22:11
#422 Bence
-Leonardo expess a leggyorsabb és a legdrágább 30 perc 14 euro.
-Buszok 50 perc 4-6 euro.
SITbus-nak van megállója a Vatikánhoz, Angyalvárhoz közel is.
-FR1 vonat megáll pl. Trastevere, Ostiense (Piramide metrómegálló), Tiburtina állomásokon. 40 perc 8 euro.

Célszerű azt választani, ahonnan a szállásotokhoz könnyebb eljutni.
(emailt küldtem)
#424 - Hajni - 2016.11.27. - 22:18
Kedves Hajni!

Amennyiben lehetséges, szeretnék kérni én is egy 3 napos útitervet. Dec 3-5-ig leszünk kint, 5 felnőtt, szállásunk a Termininél lesz, illetve a Fiumicino a reptér.
Vatikáni Múzeumoknál tudsz esetleg csomagmegőrzőről? Hol érdemes hagyni a cuccokat a múzeumok és a Szent Péter Bazilika látogatása előtt?

Köszönöm előre is!

Üdvözlettel,
Balázs
#425 - Balázs - 2016.11.28. - 10:35
Szia Hajni!
Véletlenül akadtam rà az oldalra, de nagyon tetszik... :)
Feleségem, 23 hónapos kisfiunk és jómagam làtogatunk el Rómàba.
Az idöpont 2017. feb. 6 - feb. 10. között van.
FCO-n landolunk, szàllàsunk pedig a BEST WESTERN ART HOTEL NOBA hotelben lesz.
Kérdésem a majdnem minden kommentben olvasható 4 napos programra irányùl, illetve hogy van esetleg valmi tipped a repülőtérről a hotelhez való kényelmes eljutást illetően, mert ugye babakocsi, nagy táska, gyerek...
A cím : Best Western Art Hotel Noba - Via Nomentana 543 - 00141 - Róma.
Valamint...
Tapasztalatom pl. Párizsból, hogy lehetett venni olyan jegyet, ami pl. 3 napig volt érvényes minden tömegközlekedési eszközre...
Van esetleg ilyen információd?
Válaszod előre köszönöm!

Feri.
#426 - Feri - 2016.11.28. - 14:28
Szeretnék kérni 3 napra szóló programtervet.
Mi van nyitva jan.1-én?
Köszönöm

Pálma
#427 - Takács Pálma - 2016.11.28. - 21:01
#425 Balázs
Szt.Péter bazilika csomagmegőrzőjében már hagytam kézi poggyásznak megfelelő kis bőröndöt. Az még belefér, vagy hátizsák, kisebb sporttáska.
Vatikáni múzeumoknál is le kell adni a nagyobb méretűeket, de mivel nekünk nem volt így nincs tapasztalatom ezzel kapcsolatban.
Emailt küldtem.
#428 - Hajni - 2016.11.28. - 22:10
#426 Feri
FCO reptérről a Terminihez lehet eljutni
- Leonardo Express vonattal (14 euro, 30 perc)
- transzferbuszok (4-6 euro, 60 perc)
Ha a buszt választjátok (van több társaságnak is járata), válasszátok a SITbus-t, azon kevesebben vannak, nincs tülekedés a megállóban.
http://booking.sitbusshuttle.com/en/ricerca
Online érdemes megvenni a jegyet.

Terminitől a 90-es busszal 7 megálló a Nomentana/Vall d'Aosta. A szállásotok a túloldalon lesz.
https://goo.gl/maps/CPZzs7yscQ62

Vagy
- FL1 vonattal (8 euro, 52 perc) Roma Nomentana-ig kell utazni átszállás nélkül. Innen 500 méterre van a szállás.
https://goo.gl/maps/tcPpPvdQndE2

Tömegközlekedéshez vannak bérletek 1-3-7 naposak, és van RomaPass városkártya is, amivel ingyenes a közlekedés és 2 nevezetességbe ingyenes a belépés.

Közlekedés résznél megtalálsz minden infót. http://utazas-nyaralas.info/roma/utikalauz.html

Emailben küldtem volna útleírásokat, de szerintem nem jó a címed. Írd meg újra!#429 - Hajni - 2016.11.28. - 22:45
#427 Pálma
Január 1-én a nevezetességek, múzeumok zárva vannak.
Erre a napra a terek, szökőkutak, parkok tervezhetőek. P.Navona, Trevi-kút, Spanyol lépcső, P.Popolo, Borghese park, kívülről Colosseum, VE emlékmű mellette a Capitolium, Trastevere utcácskái, templomok szerintem nyitva vannak. Szt.Péter tér, bazilika(?), Angyalvár -Ponte San Angelo.

#430 - Hajni - 2016.11.28. - 23:28
Kedves Hajni, én is nagyon megörültem az oldalnak. Pénteken repülünk, elküldenéd nekem is a 4 napos tervet? További kérdésem, hogy mivel hónap első vasárnapja lesz, így az állami múzeumok ingyenesek. Ez azt jelenti, hogy ilyenkor is lehet online jegyet regisztrálni 2 EUR-ért, vagy csak sorban állással juthatunk be.
#431 - Novák Ágnes - 2016.11.30. - 18:33
Szia Hajni!

Graturálok szuper az oldal.
Szeretném a segítségedet kérni. December 15.-én utazunk és 3 teljes napunk lesz. Szeretném elkérni a 3 napos tervet és hogy mit érdemes megvenni .
A Ciampino Reptére érkezünk és a szállásunk a Marc Aurérió Hotelben (Via Gregorio XI. 141.) lesz hogy tudunk eljutni tömegközlekedéssel. Reptéren a Róma Pass kártyát megtudjuk vásárolni?
Segítséged előre is köszönöm.


Andi
#432 - Kovács Andrea - 2016.12.02. - 13:15
#432 Andi
CIA reptérről utazzatok az Atral busszal (4-es megállóból indul, 1,20 euro a jegy, amit a sofőrnél kell venni) az A metró Anagnina metróvégállomásához. Itt biztosan tudtok venni RomaPass-t vagy közl.bérletet. Metróval Battistini végállomásig kell utaznotok, majd innen az 546-os busszal 3 megálló Ago/val Cannuta irányba. A hotel pár méterre van.
https://goo.gl/maps/8vByHy4e6sk

Atral menetrend: http://www.atral-lazio.com/index.php?option=com_content&view=article&id=145&Itemid=197

(emaileket küldtem)
#433 - Hajni - 2016.12.04. - 18:20
Kedves Hajni!
Szeretnem elkerni a 3 illetve a 4 napos utitervet!
Maj.24-Maj.29 kozott leszunk Romaban! Elore is koszonom!
Szep napot!
#434 - Halász Zsolt - 2016.12.05. - 05:15
Kedves Hajni,
Szeretném én is elkérni a 3, ill. a 4 napos útitervet.
Köszönettel,
Herti
#435 - Herti - 2016.12.05. - 16:12
Kedves Hajni,
A Hotel Ederaban foglaltunk szallast dec 6-10-ig. A Ciampino repterre erkezunk dec.6-an este 8 ora 20-ra. Tudom, hogy utolso pillanatban vagyok, de ha van egy kis idod, legyszi ird meg az utvonalat es hogy mennyibe fog kerulni! Esetleg ha valami programot is tudnal ajanlani erre a harom napra, nagyon megkoszonnem
Udv. Erzsebet
#436 - Valdi Erzsebet - 2016.12.05. - 16:50
Kedves Hajni! Csak ismételni tudom, amit a többiek írnak; SZUPER az oldal.
Előreláthatólag jan 20- jan 26 vagy febr 10- febr 16 között megyünk Rómába.
Szeretném elkérni az útvonaltervet. % szabadnapunk biztosan lesz, mert az első és utolsó napot inkább felfedezésnek/ utazásnak számolom. Milyen nevezetességeket ajánlasz, amiket nem szabad kihagyni? címem: pozsarer@gmail.com

Előre is köszönöm!
Böbi
#437 - Böbi - 2016.12.05. - 21:23
Kedves Hajni.
Nagyon tetszik az oldalad :-)
Kérlek nekem is küldd el a 4 napos útitervet.
Köszönöm!
Erika
#438 - Ludovics Erika - 2016.12.06. - 17:50
Kedves Hajni! Nagyon tetszik az oldal, sok ,hasznos informacio van benne. Egyenileg utazunk Romaba, december 30-tol januar 3-ig , 4 ejszaka. Szeretnem elkerni a 3 napos utitervet, egy napot kirandulassal szeretnenk tolteni Roma kornyeken a tenger parton.
Nagyon koszonom a segitseged!
Kornelia
#439 - Juhasz Kornelia - 2016.12.10. - 12:59
Szia Hajni!

Én is szeretném kérni a 3 napos útitervet: szreni85@gmail.com
Előre is köszönöm!
Minden jót!
#440 - Reni - 2016.12.12. - 12:21
Szia Hajni! Én is szeretném kérni a 3 napos útitervet: petererdelyi91@gmail.com
Előre is köszönöm!
Minden jót!
#441 - Erdélyi Péter - 2016.12.13. - 11:03
Kedves Fórumozók!
Most töltöttünk 4 csodálatos napot Rómában. Ezen az oldalon lévő információk nagyon sokat segítettek, köszönöm szépen. Egy-két információt megosztanék a jövőben utazókkal. A Capitoliumi Múzeumok sajnos nincsenek ingyen a hónap első vasárnapján csak a római lakosoknak, belépő 15 EUR. A Szent Péter bazilikába most nem lehetett bemenni a Vatikáni múzeumból, csak kívülről és sajnos sorba kellett állni, de a sor gyorsan halad. Szállásunk a Marc' Aurelio Hotelben volt, mi meg voltunk elégedve vele, nagyon jó környéken van. Decemberben az idő tökéletes volt, napsütés 15-20 fok. Adventi vásárt nem találtunk és a karácsonyi kivilágítás is szegényes az ittenihez képest. Mindenkinek jó utat és kellemes időtöltést Rómában.
#442 - Fekete Zsuzsanna - 2016.12.13. - 17:22
#442 Zsuzsanna
Köszönöm a visszajelzésed és a friss információkat.
További sok szép utazást kívánok!
#443 - Hajni - 2016.12.13. - 22:28
Én találtam egy érdekes videót erről:
https://www.youtube.com/watch?v=S8Xij3mFpUQ
#444 - Valamilyen Valaki - 2016.12.15. - 16:51
Kedves Hajni!

Megkaphatnék egy 4 napos útitervet? Előre is köszönöm. klaudia.m.varga@gmail.com
#445 - Varga Klaudia - 2016.12.25. - 09:49
Kedves Hajni, oldalszervezők
2017 február 22-25ig tervezünk egy családi utat Rómában (10 és 12 éves gyerekkel), megosztanák velem a 3 napos túraverüket, köszönettel, Balázs Ildikó
#446 - Balázs Ildikó - 2016.12.25. - 23:03
Kedves Hajni!
Én is szeretném elkérni a 3 és a 4 napos útitervet. Azért mindkettőt, mert nem tudom, melyik lenne jó. Vasárnap reggel 8-kor érkezünk Rómába és szerdán du. 2-kor indulunk vissza Bp-re. Előre is nagyon köszönöm válaszodat! :)
#447 - Dóra - 2016.12.25. - 23:45
Kedves Hajni! Kérlek neken is küldd el a 3 ill. 4 napos útitervet.Màjusi utat tervezünk Rómàba. Köszönjük előre is. Üdvözlettel:Herczeg Rebeka
#448 - Rebeka - 2016.12.27. - 12:41
Szia Hajni! 2017. 02.8.08-tól 2017. 02.11 ig leszünk Rómában szeretnék kérni egy utitervet. Köszönöm Hajni
#449 - Csombó Hajnalka - 2016.12.28. - 09:13
Kedves Hajni! Januárban 3 napra utazunk Rómába, nagyon nagy segítség lenne 3 napos útiterved a tervezésnél! Köszönöm, Melinda
#450 - tmelinda - 2016.12.28. - 21:18
Szia
Aprilis 13-16 közt leszünk Romaba, kerhetek 3 v 4 napos utitervet? Köszönettel, Kriszta
#451 - Kriszta - 2016.12.29. - 17:25
Kedves Hajni! Februárban 4 napra utazunk Rómába, nagyon nagy segítség lenne 3 vagy 4 napos útiterved a tervezésnél! Köszönöm, Renáta
E-mail: rena0225@gmail.com
#452 - Hagymási Renáta - 2016.12.30. - 16:35
Kedves Hajni! Nem akartalak zavarni, de nem találok a net-en olyan oldalt ahol regisztrálni lehetne a szerdai pápai audienciára. ( március 29-én mennénk 4-en) Tudnál ebben tanácsot adni? Köszönöm és Boldog Új Évet Kívánok!
#453 - Kata - 2016.12.31. - 16:03
Kedves Hajni! Februárban elején megyünk Rómába 3 napra. Nagy segítség lenne 3 napos útiterved! Köszönöm, Zsófi
E-mail: csofika80@gmail.com
#454 - Zsófia - 2017.01.02. - 11:29
Kedves Hajni!
16.-an megyunk Romaba a Ciampino repterre. B&B Sepulveda-ban fogunk lakni. A cime: Via Magna Grecia 106, San Giovanni negyed,00183 Roma. Hogyan jutunk el ide? 3 napot töltünk ott,kérnék szépen utitervet emailben,ha ez lehetséges. Haza a Fiumicino reptérről megyünk. Oda hogy jutunk el?
Nagyon félek a közlekedéstől. Félek, hogy eltévedünk :) Előre is nagyon szépen köszönöm a választ
#455 - Ilona - 2017.01.03. - 10:47
Kedves Hajni! január végén megyünk Rómába 27-30-ig. A Mirage&Halifax nevű helyen, tudsz róla infót? Kérhetnék én is egy 3 napos utitervet. Köszönöm Erzsébet
#456 - Erzsébet - 2017.01.03. - 16:15
Kedves Hajni,

Jan. 21-23-ig, 3/2 éj megyünk Rómába, lányommal és anyukámmal.

A római látnivalókról (Colosseum, Forum R., Vatikán, Tervi kút) tudnál infókat írni, pl. hol milyen nyitvatartás van 2017-ben, belépő árak 2017-ben, bármilyen infó jól jön. Érdemes Roma Past vennünk, vagy elég napi 1-2 tömegközlekedési jegy (ezeket hol tudjuk beszerezni) Születésnaposoknak aznap ingyenes a belépés? Mivel szombattól-hétfőig leszünk, nem tudom, hogy mi lesz nyitva vasárnap.....hogy osszuk be az időt. Szállásunk közvetlenül a Termininél lesz, onnan az említett látnivalók csak metróval érhetőek-el?
1. nap kb. 13 h-kor landolunk, és 3. nap 12-kor indul vissza majd a gépünk.

Nagyon köszönöm előre is a segítséget!!
Szilvia
#457 - Szilvia - 2017.01.04. - 12:05
Szia! Márciusban megyünk 4 napra Rómába, ha átküldenéd az utitervet én is nagyon hálás lennék :)
Köszönöm
dalma.drietomszky@gmail.com
#458 - Drietomszky Dalma - 2017.01.04. - 16:45
Kedves Hajni Sok hála és köszönet a sok tanácsért amit tőled olvashattam Most jöttünk vissza Velencebol és már tervezem Romát márciusra Kérném szépen én is a 3 illetve 4 napos programot Köszönöm
#459 - Erika - 2017.01.05. - 15:18
Kedves Hajni. Mi júliusban megyünk Rómàba. Elkérhetném a 3 és 4 napos utitervet? Nagyon köszönöm :)
#460 - Hajni - 2017.01.05. - 20:20
Kedves Hajni!
Szeretnék kérni 2-3-4 napos útiterveket. Előre is köszönöm.
Zsolt
#461 - zsolt - 2017.01.07. - 08:51
Kedves Hajni! Remek ez az oldal, rengeteg hasznos dolgot tudtam meg a január végi utazásunkhoz. Több hozzászólásban is láttam hogy kérnek tőled útitervet. Én is szeretnék csatlakozni a népes táborba és elkérni a 3 napos tervet. Előre is nagyon nagyon köszönöm a segítséget. A címem: orsolya.molnaar@gmail.com
Üdvözlettel: Orsi
#462 - Molnár Orsolya - 2017.01.09. - 09:34
Kedves Hajni!
Január 15-én megyünk Rómába és a Fiumicio reptérre érkezünk. Sit-busszal szeretnénk a szállásunkra érni, címe: Via Tolemaide 12, Dimora Vaticano. Érdeklődni szeretnék, hogy melyik állomáson érdemes leszállni. Illetve szeretnék kérni egy 3-4 napos úti tervet is! előre is nagyon szépen köszönöm: Barbi
#463 - Barbi - 2017.01.09. - 15:32
Kedves Hajni!

Már 3 éve is az összeállítása alapján tájékozódtunk Rómáról a barátnőmmel.
Idén édesanyámmal megyek 2017.01.29-31-ig. Kérem küldjön nekem is egy 3 napos útitervet.
Chiampinoban száll le a gép. Könnyen megtalálható a transzfer busz? Visszafelé a Termininél hol találhatjuk a buszt? Ha jól láttam már 04.30-tól mennek buszok!? Fontos nekünk mert korán indul vissza majd a gép.

Előre is nagyon szépen köszönöm!

Szép napot!

Évi
#464 - Évi - 2017.01.09. - 15:48
Kedves Hajni,
Szombaton utazunk a párommal Rómába, és szeretném elkérni a 3 napos útitervet, ha ez lehetséges. Előre is köszönöm,
Ildikó
#465 - Kővári Ildikó - 2017.01.09. - 15:56
Kedves Hajni! Május 8-13ig megyünk a baráti körrel Rómába, szeretném én is elkérni az útiterveidet! Nagyon hasznos oldalt állítottál össze, köszönet érte :-)
#466 - Szabó Rita - 2017.01.10. - 06:43
Kedves Hajni!
Szeretném elkérni én is a 3 és 5 napos útiterveket, mert most szombaton megyünk Rómába. Előre is köszönöm!
tthgbor66@gmail.com

Gábor
#467 - Tóth Gábor - 2017.01.10. - 13:21
Kedves Hajni!
Bár csak augusztusban fogunk Rómába menni, de szeretném elkérni már most a 3 napos útitervet! :)
gyebnar.krisztina8@gmail.com
Előre is köszönöm!
Krisztina
#468 - Krisztina - 2017.01.10. - 18:13
Sziasztok!

A párommal 2017.03.19-2017.03.22-ig megyünk Rómába.
Kérdésem az lenne,hogy tud-e valaki megbízható és árérték arányban megfelelő transzfer szolgáltatót mondani. (oda-vissza)
Úticél: Ciampino Airport-La Casa La Salle, Via Aurelia 472, Rome

Esetleg, ha taxival mennénk, az mennyibe kerülne? Szállásunk kb 25 km-r található a reptértől.

Ha esetleg valaki a fenti időpontban és szálláshelyre menne, szívesen társulnánk a transzferhez/taxihoz.

Email: sarkbit@freemail.hu
#469 - Fiore - 2017.01.11. - 09:18
Kedves Hajni!
Elkérhetném a 3-4 napos Római útitervet?Előre is köszönöm!
sz.adrienn@citromail.hu
#470 - Adri - 2017.01.11. - 11:03
Kedves Hajni!
Szeretném elkérni a 3-4 napos Római útitervet.
Előre is köszönöm szépen!
h.t.luca1991@citromail.hu
#471 - Horváth-Tóth Luca - 2017.01.11. - 11:16
Kedves Hajni,

Szeretném én is elkérni a 4 napos tervet :)
Köszönöm
Niki
#472 - Niki - 2017.01.13. - 08:36
Kedves Hajni! Szeretnélek megkérni, hogy küldd el a 3-4 napos útitervet. Köszönöm. Edina
#473 - Edina - 2017.01.13. - 22:11
Szia. Jövő hét kedden indulunk párom ma Rómába. Ha szépen kérlek tudnál küldeni mailbe 3 napos útiterve? És egy pár ötletet és tudni valót? Köszönöm a segitséget
#474 - Tamás Norbert - 2017.01.15. - 09:24
#453 Kata
Pápai audienciával kapcsolatos info:
"A pápa szerdánként tart audienciát nyáron a Szent Péter téren, télen pedig a VI. Pál teremben. A pápai audiencián való részvétel mindenki számára ingyenes. A részvétel azonban regisztrációhoz kötött. A regisztrációt igazoló dokumentumot kell jegyre váltani a Portone Bronzo-nál, (a Szent Péter Bazilikától jobbra) az audiencia napján 8.00-10.00 óráig, vagy a megelőző napon 15.00-től 19.00 óráig lehet. Információk a pápa programjáról és az audienciákról: http://www.vatican.va/various/prefettura/en/udienze_en.html "

Fentebb a 91-92. hozzászólásban Edit írt részletesebben, igaz ők húsvétkor voltak, de a menete ugyanaz.

#475 - Hajni - 2017.01.15. - 13:29
Kedves Hajni!
Szuper az oldalad! :-)
Elküldenéd kérlek nekem is a 3 napos tervet. Nagyon-nagyon szépen köszönöm előre is. :-)
#476 - Kata Papai - 2017.01.15. - 15:16
#469 Fiore
Szállásotok az A metró Cornelia állomásához van közel. Ide a reptérről egyszerűen el lehet jutni. Atral busz (1,20 euro) az Anagnina metróvégállomáshoz megy, vagy más transzferbusz (4 euro a Terminihez) ahonnan tovább kell metróznotok. (1,50 vagy innen már közl.bérlet vagy RP)
Taxit nem tudom, megsaccolni sem merem.

#477 - Hajni - 2017.01.15. - 21:41
#464 Évi
Emailben elküldtem az utiterveket, leírásokat, amelyekből összeállíthatjátok a napjaitokat.
Ciampino nagyon kicsi reptér, buszmegállókat könnyen megtaláljátok.
Érdemes olyan transzferbuszra venni online jegyet, amelynek hazafelé a korai órákban is van járata.
Termininél nézzétek meg akár már érkezéskor, hogy honnan indul majd vissza a buszotok, de szerintem ezt már a honlapjukon is jelzik.

Jó utat!

#478 - Hajni - 2017.01.15. - 21:49
Máris sok szépet és jót olvastam itt. Köszönet érte! Szintén hálás lennék a 4 napos útitervért, és minden egyéb információért. Február 8-12 között leszünk Rómában, két felnőtt, és két lányunk (12 és egy 15 évesek).
#479 - Mátyás István - 2017.01.16. - 07:55
Kedves Hajni !

Olyan kérdésem lenne, hogy vásároltam online kombinált belépőt a Colosseumhoz és kaptam egy kódot , hogy azt merre tudom beváltani ? Nagyon szépen köszönöm előre is. :))
#480 - Nováki Győző - 2017.01.16. - 14:18
#480 GYőző
Ide még nem vettem online jegyet, de biztosan azt is a pénztárnál kell beváltani. Ne álljatok be a sorba, hanem az ottlévő segítőktől kérjetek útbaigazítást.

#481 - Hajni - 2017.01.17. - 22:14
Szia! Nem tudom hogy még van-e lehetőség arra hogy kérjek 3napos utitervet?? Előre is köszönöm a segitséget. Március 1.-én(szerda) indul a gépünk reggel koràn vissza én reggel 8-kor indul vissza.
#482 - Sponga Éva - 2017.01.17. - 23:04
Kedves Hajni,

mi holnap utazunk és 48 órnák lesz csak. Van 2 napos útiterv is?

Ha igen, légyszíves küld el.

Tamás
#483 - Molnár Tamás - 2017.01.18. - 09:40
Kedves Hajni ! :)

Vasárnap, 22.-én erkezünk Rómába (CIA) reggel fél 8 körül , haza pedig 25.-én szerdán jövünk este 8 körül.
Tudnád ajánlani mivel kezdjük a napot , esetleg egy utitervvel kisegitenel? Transfer a hotelig megvan (Camping Village Róma, via Aurelia) de mivel a check-in a hotelben 12 orátol van és amúgy is kèzi poggyászunk lesz csak , arra gondoltunk idő kihasználása szempontjából elindulnánk felfedező útra.
#484 - Reni - 2017.01.18. - 15:06
Kedves Hajni! 3 napos útitervet kaphatnék tőled? Nagyon köszönöm! Februárban megyünk, a 3 nap alatt nem is fér bele minden. :)
#485 - Juhász Judit - 2017.01.19. - 11:56
Nagyon szépen köszönöm a rèszletes leírást, utitervet Hajni ! Rengeteget segítettèl :D
#486 - Reni - 2017.01.19. - 21:36
Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy szeretnék online kombijegyet venni a Colosseum+Forum+Palatinus-hoz, de azt írják, hogy 2 napig érvényes. Mikortól számítva? A megvételtől? Mert az gáz, ugyanis csak egy hét múlva utazunk. Vagy kapunk valami nyomtatható jegyet/számlát/kódot?

Ha valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata, nagyon megköszönném, ha megírná nekem e-mail-ben:
tedaid@freemail.hu
#487 - Dávid - 2017.01.19. - 22:18
Szia Hajni! Látom, hogy nagyon sokan kérnek Tőled útvonaltervet a római utazásaikhoz. Ebben szeretném én is a segítségedet kérni. Igaz, hogy csak szeptemberben megyünk, de tervezgetjük, mit szeretnénk megnézni. 3 napot leszünk ott, és ehhez kérnék egy tervet, és tanácsot belépők vásárlásához, tömegközlekedéshez, Roma past kártya használatához, vásárlásához. Előre is köszönöm
faulhaber@citromail.hu
#488 - Faulháber Mária - 2017.01.20. - 11:18
Szeretnék kérni én is egy harom napos utitervet Romaról köszönöm!!!
#489 - Ildiko krizbai - 2017.01.21. - 17:59
Szia Hajni! Szeretnék kérni Tőled 3 és 4 napos útitervet. 2017.01.24-én érkezünk Rómába a Ciampino reptérre. Segítséged előre is köszönöm!
#490 - Zsuzsa - 2017.01.21. - 23:39
Szia, mi a csaladdal februar 1-en reggel erunk a Roma Ciampino repterre. Mit ajanlasz, ha a Vatican mellett van a szallasunk, hogy tudunk oda jutni legkonnyebben? Legyszives egy 3 -
4 napos utitervet at tudnal kuldeni mailbe (andrea@upsdistribution.ro). Koszonom szepen elore segitseged!
#491 - Fabian Andrea - 2017.01.22. - 14:04
#491 Andrea
Utazzatok transzferbusszal a Terminihez vagy az Atral busszal az Anagnina metróállomáshoz. Bármelyiket is választjátok az A metróval kell tovább mennetek az Ottaviano megállóig. Ehhez közel van a Vatikán.
#492 - Hajni - 2017.01.22. - 20:12
Szia
szeretnék kérni egy 3 napos (szomb,vas, hetfö) utitervet
romarol a/manzoni metronal lesz a szallasunk/
elöre is naon köszönöm !
#493 - kovacs peter - 2017.01.22. - 21:11
Sziasztok! Nemsokára utazok Rómába és szükségem lenne egy útitervre (3 napos)
Szeretném elkérni Tőletek ha lehetséges és elküldenétek e-mailemre. (hanzliedit@gmail.com Köszönöm. Edit
#494 - Hanzli Edit - 2017.01.23. - 11:23
Kedves Hajni!:)
Tobb kerdesem is lenne hozzad,a februari utazasunkkal kapcsolatban,halas lennek ha valaszolnal rajuk.:)
1.Ciampiano repuloterrol be lehet jutni a varosba olyan varosi tomegkozlekedesi eszkozzel melyre ervenyes a 72h berlet?vagy venni kell egy jegyet a repteri buszra es csak a varosban lehet ervenyesiteni a berletet?
2.A berletet egyszer kell csak ervenyesiteni ha felszallunk egy buszra ugy tudom,de olvastam ,hogy metrora szallasnal is kell,elegendo csak egyszer ilyen esetben,vagy minden metros utazaskor szukseges?
3.A 72h berlet az ervenyesites pillanatatol 72h?egy ismeros ugyanis azt mondta ,mar 00:00tol kezdodik a berlet ervenyessege.
4.A tengerparton ,az okori szinhaz megtekintesehez kell belepo dijat fizetni?
5.Eltudnad kuldeni a harom napos utitervet?
Illetve tomegkozlekedesi tanacsokat a tengerpartra,es a nevezetessegekhez?
Valaszod elore is koszonom.
Udv Szegedi Anna
e mail:anna.szegedi0@gmail.com
#495 - Szegedi Anna - 2017.01.23. - 18:24
#495 Anna
1. Reptéri buszokra nem érvényesek az ATAC (római bkv) jegyek, bérletek. Azokra külön jegyet kell venni.
Javaslom az Atral buszt (1,20 euro), ami az Anagnina metróvégállomáshoz megy. Itt tudtok venni bérletet, ami az első használattól kezdve érvényes az adott órán át. pl. 72H
2. Városi közlekedésben a buszokon már nem kell kezelni, de a metrókon igen. Csak ezzel lehet a metrónál lévő kapukon átjutni.
3. Az első kezeléstől kezdve érvényes 72 órán át. (Régebben a 3-ik nap éjfélig volt csak érvényes.)
4. Igen, Ostia Antica területén van.
http://utazas-nyaralas.info/roma/latnivalok-5.html#ostia-antica
5. Küldtem.

Jó utat!
#496 - Hajni - 2017.01.23. - 20:43
Nagyon köszönöm a hasznos tanácsokat,sokat segítettél a válaszaiddal és az oldalon lévő informaciókkal.:)Remelem meg sokaig folytatod a kisegitesunket,ugyhiszem sokan koszonhetik neked a jo utazasaikat .Udv Anna
#497 - Szegedi Anna - 2017.01.23. - 21:27
Kedves Hajni!
A honlapon azt írod, hogy a Vatikáni múzeumok ingyenesen látogathatóak a hónap utolsó vasárnapján. Mi most hétvégén utazunk, viszont legutóbb olyan híreket hallottunk, hogy ez az ingyenesség már nem él többet és most már minden vasárnap zárva vannak a múzeumok a Vatikánban. Tudsz esetleg naprakész információval szolgálni ezzel kapcsolatban?
Segítségedet előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Orsolya
#498 - Orsolya - 2017.01.24. - 09:02
Kedves Hajni!
Nagyon szépen köszönjük a segítséget :)!

Üdv.
Orsolya
#500 - Orsolya - 2017.01.25. - 09:03
Szia! Szeretnék kérni 4 napra utitervet, és minden hasznocs tanács jól jön (pl. étkezéssel kapcsolatban, hol érdemes) hiszen mi február végén utazunk Rómába először. A segítséget nagyon szépen köszönöm! Erika
#501 - Udvari Balázsné Erika - 2017.01.25. - 11:15
Sziasztok,

megkaphatnam en is azt a 3napos utitervet :) ? Annyi mindent olvastam es pillanatnyilag egy total kaosz van a fejemben. Elore is nagyon koszonom! E-mail cim: maximpaula@gmail.com
#502 - Paula - 2017.01.25. - 11:32
Szia! Március végén utazunk Rómába. Szeretnék kérni egy 3 napos útitervet. Nagyon örülök a sok hasznos információnak. Például az előbb tudtam meg, hogy akkor nekünk majd nem kell a Sixtus kápolnában fizetni, mert hónapo utolsó vasárnapján el tudunk menni. Rengeteg más kérdésem is lenne. Nagyon szépen köszönöm előre is!
#503 - Reni - 2017.01.27. - 10:36
Szia Hajni!
Nagy oromomre ratalaltam az oldaladra, a romai utazasunk elott. Mar a kommentekbol is rengeteget "tanultam" mit erdemes es hogyan megtekinteni. Egy programajanlot szeretnek kerni toled! Febr28-márc3 között megyunk. (Két 26 év alatti). A központban lesz a szallasunk a LUX hotelben. Szeretnek még tippeket hogy roma pass vagy 72h berletet vagyunk stb stb.
Elore is koszonom a valaszt, sokat segitenel vele.
(szlezak94@gmail.com)
#504 - Szlezák Bálint - 2017.01.27. - 21:31
#504 Bálint
Legtöbb látnivaló kedvezményes 25 alattiaknak, illetve a vatikáni múzeumok diákigazolvánnyal 26 éves korig.
Javaslom, hogy utóbbit kivéve mindenhol kedvezményes jegyet kérjetek, nem szoktak igazolványt nézni, legfeljebb még sem adnak azt. Próbáljátok meg mindenképp!
RomaPass így nem éri meg nektek, elegendő ha a közlekedéshez vesztek bérletet vagy akár elég a 10 db-os gyűjtőjegy is.
Többi emailben küldtem.
#505 - Hajni - 2017.01.29. - 20:40
Kedves Hajni!
Érdeklődnék,hogy diákként elegendő-e a magyarországi diákkártya vagy kell csináltatni valami európai uniós külön kártyát? Illetve mivel érdemes előbb kezdeni a Colosseummal vagy a Forum Romanummal? Még egy kérdésa Vatikánba hallottam,hogy egy irányból lehet végigjárni,de a rövidítésekkel végig lehet egy nap alatt járni? Mivel kell először kezdeni a Szent Péter Bazilikával vagy a Sixtus kápolnával? Köszönöm segítséged :Zsuzsi
#506 - Vincze Zsuzsanna - 2017.01.30. - 11:10
Kedves Hajni!
Nagyon szuper az oldal, nagy öröm hogy utazás előtt megtaláltuk.
A párommal február 20-25. között Rómába utazunk. Szeretném a segítségedet kérni esetleg egy programajánlóban, mit, hogyan érdemes megnézni.
Február 20-án reggel 8-ra ér be a gépünk és február 25-én hajnalban utazunk haza.
Milyen utazási menetjegyet váltsunk?
Rómához közel van még valami amit érdemes megnéznünk?
Köszönettel: Orsi (horvatho@arsc.hu)
#507 - Horváth Orsolya - 2017.01.30. - 11:58
Kedves Hajni!
Először is gratulálni szeretnék az oldalhoz. Hasznos, könnyen áttekinthető , briliáns! : )
Én is jövő héten utaznék Rómába és szeretném elkérni - a többiekhez híven - a háromnapos' programajánlódat, bár a nevezetességek összeállítása már sikerült , viszont a három nap kevéske' és így szeretnék precíz lenni .
Nagyon szépen köszönöm előre is az email'ed.
Vivi
#508 - Maráz Vivien - 2017.02.01. - 18:21
#506 Zsuzsi
Vatikáni múzeumokba kell a 18 -26 év közöttieknek nemzetközi diákigazolvány.
14 múzeum, ahol különböző útvonalak vannak, de mindegyik a Sixtus kápolnához vezet. Nekünk 4 óra kellett végigjárni. Van átjáró a bazilikába, de úgy tudom egyéni turisták nem használhatják. Azért próbáljátok meg.
Ha nem sikerül akkor vissza kell sétálni a Szt.Péter térre és ott újra sorba kell állni a biztonsági ellenőrzés miatt (gyorsan halad), hogy a bazilikába léphessetek. Kupola megmászással együtt erre is lehet akár 3 órát számolni.

Colosseumnál hosszú sor szokott lenni, de kezdjetek a Palatinusnál itt nincsenek annyian. A jegy érvényes a Palatinusra, Forumra, Colosseumba.
#509 - Hajni - 2017.02.01. - 19:13
#507 Orsi
Heti bérletet (CIS) javaslok venni az utazáshoz, de ha központi helyen lesz a szállásotok akár napi 1-2 vonaljegy is elegendő lehet.
Ostia Antica, Tivoli (villa d'este)

Emailt küldtem.
#510 - Hajni - 2017.02.01. - 19:21
Szia Kedves Hajni !
Nagyon nagy segítség ez az oldal, köszönjük !
Szeretnélek megkérni, küldd el a 3 napos
útiterved!
Hajóval érkezünk, csak egy napot töltünk
ott, ezért fontos a jó tervezés,
számítunk a tapasztalatodra.
Köszönettel, Krisztina, Ildikó
#511 - Ildikó - 2017.02.05. - 10:39
Kedves Hajni, most húsvétkor megyünk Rómába, pénteken délután érkezünk és kedden dél körül indulunk vissza. Ezidő alatt érdemes a PASS-t megvenni, ha a Termininél van a szállásunk? Hétfőn mi lesz nyitva? Csak a Vatikán? Érdemes olyankor mennünk oda vagy a nagy tömeg miatt nem javaslod? Mennyire kaotikus húsvétkor Róma? Ebbe az időintervallumba szerinted mit tudunk megnézni biztosan? :) Gluténmentes éttermet tudsz javasolni? Szuper az oldal, köszönöm, ha visszajelzel.
#512 - Linda - 2017.02.05. - 15:02
Kedves Hajni!
Nagyon hasznosnak találtuk az oldalt, már most rengeteget megtudtunk Rómáról :)
Március 20-23ig leszünk Rómában édesanyámmal, és szeretnénk tőled tanácsot kérni, hogyan szervezzük meg a programunkat. Rome (Ciampino)-ra érkezik a gépünk és CASA LA SALLE-ben lesz a szállásunk.
Segítségét előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Stégner Laura (lausteg89@gmail.com)
#513 - Stégner Laura - 2017.02.06. - 10:38
Szia!
Február 25-március 5 között megyünk Rómába. 2 éve töltöttünk ott 6 napot, így a legtöbb ,,kötelező" látnivalót már megnéztük, de Róma valóban visszavár! Szállást a Kennedy Hotelben foglaltunk a Termini mellett, ez szerintünk egy jó kiindulópont!
A mostani útitervben szerepel többek között Tivoli, ehhez szeretném a segítséged kérni! Hogy tudjuk a legegyszerűbben elérni, mennyibe kerül a jegy és hol tudjuk megvenni, mennyire lesz látványos március elején, ......stb? Ha bármi jó tanáccsal tudsz segíteni, előre is köszönöm!
Marika
#514 - Marika - 2017.02.06. - 13:49
Szia!
Február 24én érkznénk meg és 4 napot töltenénk Rómába. Nagyon sokat segítenél ha küldenél egy 3 napos útitervet. Róma belvárosába lenne a szállásunk és a Fiumicino repülőtérre érkeznénk mit ajánlanál vegyünk bérletet egyik személy 26 éven aluli és a másik 26 éven felüli, köszönöm szépen előre is.
#515 - Brigi - 2017.02.08. - 13:56
Kedves Hajni!
Még egyszer átolvastam az oldalt, és ha jól látom akkor a Colosseum, Forum Romanum és a Palatinus is ingyenes március 5-én?
Illetve én is elkérném a 3 napos útitervet, nagy segítségünkre lenne. Szállásunk a Colosseumtól 350 méterre lesz...
Előre is köszönöm...Katinka
#516 - Katinka - 2017.02.08. - 16:51
Kedves Hajni! A 3 napos úti tervet megkaphatnám emailben?
labady.bm@gmail.com
Előre is köszönöm! :)
#517 - Lábady Bence Máté - 2017.02.08. - 20:58
#512 Linda
Ünnepnapokon még nem voltam Rómában, ezért csak el képzelni tudom, hogy az egyébként is mindig zsúfolt városban még többen lehetnek.
RomaPass-t akkor éri megvenni, ha a drágább helyekre (colossem-forum-Palatinus, Angyalvár, Capitoliumi múzeumok) szeretnétek bemenni. A 72 órás két ingyenes belépőt biztosít, valamint a közlekedés is ingyenes vele.

Tavaly húsvéti utazásról fentebb a #91, 92-es hozzászólásban ír Edit.

Emailben küldtem utiterveket, melyekből összeállíthatjátok a ti napjaitokat. Húsvét vasárnap-hétfő a vallási látnivalóknál (bazilikák, templomok) biztosan nagyon sokan vannak.

Kellemes készülődést!
#518 - Hajni - 2017.02.08. - 22:15
#514 Marika
Tivoliba a B metró Ponte Mammolo megállójától indul busz. Jobbra fent, jegyet az utcaszinten lévő trafikokban lehet venni. Mikor mi voltunk 2 euro volt. vegyétek meg visszaútra is.
A busznak a Villa d'Este-hez közel van megállója, a Piazza Garibaldin. Sofőr, utasok segítenek majd.
A villa és kertje gyönyörű, márciusban is biztosan nagy élményt nyújt majd. Csak szép, napos időben javaslom ezt a programot.
#519 - Hajni - 2017.02.08. - 22:25
#515 Brigi
26 alattiaknak a látnivalók kedvezményesek, ezért a RomaPass nem éri meg nekik.
Javaslom mindenhol a kedvezményes belépőjegyet kérjétek mindkettőtöknek, nem szoktak igazolványt nézni. :)
Közlekedésre van 72H bérlet, ami kényelmes megoldás lehet, de elegendő lehet 10 db-os jegy is, amit ketten is használhattok.

Jó utat!
#520 - Hajni - 2017.02.08. - 22:34
#516 Katinka
A hónapok első vasárnapján ingyenesek az olasz állami múzeumok, így március 5-én is.
A rómaiak listáját a www.romapass.it oldalán megtalálod.
#521 - Hajni - 2017.02.08. - 22:40
Kedves Hajni!

Köszönöm a segítséget, és az emailokat! Szép napot!!
Katinka
#522 - Katinka - 2017.02.09. - 09:36
Kedves Hajni!
Március 3-án kora délután érkezünk és 5-én szintén kora délután indulunk vissza. Szállás a Piazza di Porta Maggiorén lesz. Szombat délután 3-kor focimeccs a program az Olimpico-ban.
1. Mi férhet még bele a látnivalók közül?
2. Vasárnap délelőtt elég az idő az ingyenes Colosseumra és környékére?
3. Egy 23 és egy 18 év alatti, plusz két felnőtt részére milyen jegyeket javasolsz (Roma Pass, gyűjtő stb)?
Nagyon hálás lennék egy programjavaslatért.
Előre is köszönöm,
Péter
#523 - Péter - 2017.02.09. - 20:46
Kedves Hajni!
Én is szeretnék a tömeghez csatlakozni, és kérni egy 3 napos útitervet. Febr. 26. reggeli érkezéssel, egy 17 évessel az oldalamon, Casa la Salle szállással. Előre is nagyon szépen köszönöm!
#524 - Judit - 2017.02.10. - 13:31
Kedves Hajni!
Szeretnék kérni egy 3 napos útitervet. Előre is köszönöm szépen!
#525 - KG - 2017.02.11. - 00:06
Kedves Hajni!
Marcius elejen megyunk Romaba. Szallasunk Piazza Fiumen van. Szeretnenk megkerdezni, milyen transfert ajanlasz a repterrol. (Ciampino)
#526 - Dr. Pozsonyi Judit - 2017.02.11. - 19:54
Kedves Hajni! Március végén megyek Rómába, két tinédzserrel. Sok mindent meg szeretnénk nézni. A Santa Maria Magiore közelében fogunk lakni. Kérlek küldd el a három napos tervet, igaz, a harmadikon csak fél nap áll rendelkezésünkre. Hálásan köszönöm előre is. Kata.
#527 - Katalin - 2017.02.12. - 11:45
Szia Hajni!
Olvastam, hogy EU tagoknak,akiknek aznap van a születésnapjuk, ingyen látogathatnak nevezetességeket. Tudsz erről esetleg valamit?

Köszönöm, Anna
#528 - AnnaBAl - 2017.02.13. - 10:26
Szia.
Szeretném elkérni a 3 napos programtervet a anna.bozoova@gmail.com e-mail címre. Köszönöm.
#529 - Bozó Anna - 2017.02.13. - 16:29
Kedves Hajni! 3 napos programtervet szeretnék kérni.
#530 - Szeketes Anett - 2017.02.13. - 18:27
#523 Péter
Küldtem egy 3 napos programtervet, amiből összeállíthatjátok a napjaitokat. Mindenre biztosan nem jut idő, de azért beleférhet sok minden. Én a következőket javasolnám:
érkezés napján Trevi-kút, Pantheon, P.Navona, Spanyol lépcső.
2.nap Szt.Péter bazilika, Angyalvár, meccs, utána P.venezia, Trajanus foruma, VE emkékmű, Capitolium. Vasárnap (hónap első vasárnapja) ingyenes a Colosseum is, ha nincsenek sokan akkor bevállalható. Ellenkező esetben csak kívülről, Diadalív, Palatinus esetleg. Itt nincsenek sokan a pénztárnál. Elég időigényesek ezek a látnivalók, csak úgy válasszátok hogy el ne késsétek a gépeteket.
Közlekedésre gyűjtőjegyet javaslom, 2-3x 10 db elég lehet.

Kellemes készülődést!
#531 - Hajni - 2017.02.13. - 23:10
Kedves Hajni! Abban kérném a segítségedet, hogy a Colosseum-ba foglalnék jegyet, de ahogy olvastam, csak két napig érvényesek a jegyek? Tehát csak közvetlenül utazás előtt tudom lefoglalni vagy helyben veszem meg?
#532 - Pomozita - 2017.02.14. - 14:28
Szia!
Érdeklődni szeretnék, hogy a hajóval Civitavecchia-ra érkezve, mivel tudunk Rómába bemenni. Illetve van-e valamilyen idegenforgalmi iroda (amit ajánlasz), amivel a látnivalókat sorbanállás nélkül le tudnák szervezni.
Köszi!
#533 - BT - 2017.02.14. - 19:44
#526 Judit
CIA reptérről különböző társaságoknak van transzfere a Termini-hez. Pl. Terravision, SITbus.
http://utazas-nyaralas.info/roma/utikalauz.html#ciampino
vagy Atral busz, de akkor metrózni is kell.

Terminitől 38-as busszal 3 megálló a P.Fiume.
https://goo.gl/maps/rQRWV4Z627F2
#534 - Hajni - 2017.02.14. - 22:20
#528 Anna
Ez a kedvezmény már nincs, ez még évekkel ezelőtt az olasz állam egységesítésének 150-ik évfordulója alkalmából volt 2011-ben.
#535 - Hajni - 2017.02.14. - 22:27
#532 Pomozita
A jegy érvényes 2 napig, de nem a vásárlástól számítva hanem az első látogatástól, érvényesítéstől kezdődően.
Ez egy kombinált jegy, amivel a Colosseum, Forum Romanum és Palatinus is megnézhető. Így akár egyik napon pl. a Palatinus-forum, másik napon a colosseum.


#536 - Hajni - 2017.02.14. - 22:32
Kedves Hajni
Március 19.én megyünk a párommal Rómába. El tudnád küldeni nekem is a 3 napos útitervet a dvorzsak1979@gmail.com -ra?
Előre is köszönöm
Üdv: Laci
#537 - Laci - 2017.02.15. - 21:18
Szia Hajni!

Nagyon örülök az oldalnak, mivel nagyon sok hasznos információval gazdagodhattam. Férjemmel 2017. február 24-én utazunk Rómába és 2017. február 27-én a délelőtti órákban érkezünk haza. Olvastam, hogy a Vatikáni Múzeumokba ingyenes a belépés minden hónap utolsó vasárnapján. Erre tekintettel abban szeretném a tanácsodat kérni, hogy február 26-án érdemes-e kivárni a sor a bejutáshoz vagy inkább február 25-re vegyük meg a jegyet, amivel sor kivárása nélkül, azonnal bejuthatunk a Vatikánba? Egyébként már megvettük a RomaPass-t, mellyel a többi kiválasztott nevezetességet kívánjuk megnézni.

Segítségedet előre is köszönöm!
#538 - Reni - 2017.02.15. - 22:09
Kedves Hajni!
Férjemmel Március 11-én megyünk Rómába. El tudnád küldeni nekem is a 3 napos útitervet?
Előre is köszönöm
Üdv: Mariann
#539 - Mariann - 2017.02.16. - 16:01
Szia! Megszertenem kerdezni,hogy lehet e meg utitervet kerni toled 3 naposat feb 23-26-ig! Nagyon koszonom!
#540 - Reisner Helga - 2017.02.17. - 15:40
#533 BT
Civitavecchia-ból vonattal 1 óra alatt lehet Rómába jutni. Járatot keresni a
http://www.trenitalia.com/
oldalán tudsz.
Vannak idegenvezetők Rómában, keress így rá a google-ban.
#541 - Hajni - 2017.02.18. - 19:50
#538 Reni
Nem tudok tanácsot adni az ingyenes nappal kapcsolatban, nem tudom mennyien lehetnek ilyenkor, mennyit kellene várakozni. És rábeszélni sem szeretnélek a jegyvételre.
Próbáljátok meg az ingyenes vasárnapon és, ha mégsem jutnátok be majd a legközelebbi utazásotokkor (mert Rómába vissza kell térni!!! ) pótoljátok.
Én kb. a 4-ik utam során láttam.


#542 - Hajni - 2017.02.18. - 20:12
Szia Hajni!
Nagyon tetszik az oldal és felkeltette az érdeklődésem ez a bizonyos 3 napos útiterv is :) Elküldöd nekem is?
aha112@freemail.hu
Köszi,
András
#543 - András - 2017.02.19. - 13:00
Kedves Hajni! Márciusban utazunk Rómába 4 napra. Sok mindennek utánajártam, de azért szeretném, ha megerősítenéd. Hotel Jonico lesz a szállásunk. A legegyszerűbb beutazás a központba busszal: N18 vonalon a 106-os busz. Közel van a metroállomás is, de az a C vonal, át kell szállnunk, így azt elvetettem. A buszt választanánk: Torre Maura megállónál felszállunk és a végállomásnál (P.Za Venezia) leszállunk. Ehhez a megállóhoz közel van már minden nevezetesség? (Colosseum, Angyalvár...stb) Visszafelé onnan indulunk és a Silicella megállónál szállunk le a szállásunk közelében. Kb. mennyi a menetidő? Milyen sűrűn jár ez a busz? Esetleg menetrendet találok valahol? A Torre Maura megálló milyen messze van a szállástól? Gondolom tudunk venni a környéken trafikban buszjegyet. A reptérről transzfert kértünk a szállásig. Elküldenéd nekem is a 3 napos programtervet? Utolsó nap már csak a környéken barangolnánk, esetleg van valami tipped, hogy mit nézzünk meg, ami közel van a szálláshoz? Nagyon köszönöm előre is!
Anita
#544 - Anita - 2017.02.20. - 06:48
Kedves Hajni! Még az lenne a kérdésem, mivel minden oldalon más menetidőt látok, hogy a
Ticketbar Rome » Városnézés » Róma Hop on - Hop off Busz márciusban mettől-meddig közlekedik? Mi sötétedéskor szeretnénk felszállni rá, hogy lássuk a kivilágított nevezetességeket. Este 19-kor még van felszállás ?(van ahol azt olvasom, hogy 18-kor indul az utolsó járat, van ahol meg azt, hogy 19-kor) És ha este vesszük meg a jegyet, akkor másnap estig van lehetőségünk rá bármikor felszállni? Köszi Anita
#545 - Anita - 2017.02.20. - 08:12
Kedves Hajni!
Szeptemberben megyünk Rómába és az Affittacamere Pratinn Vaticanban fogunk megszállni. Visszafelé a repülőnk a Ciampino-ról indul. Tudnál nekem segíteni, hogy hogy jutunk el oda a legegyszerűbben? Köszönöm, Adél
#546 - Adél - 2017.02.20. - 09:56
Kedves Hajni!
Mitől van, hogy a legrészletesebb tájékoztatók és leírások sem közlik, hogy a 65 év feletti EU polgárok az állami múzeumokba, létesítményekbe ingyen mehetnek be. Vagy valamiről lemaradtam? Igaz Budapesten sem hirdetik, hogy a 65 év felettiek közlekedése ugyanígy ingyenes.
#547 - Lajos - 2017.02.20. - 13:08
SZia Hajni!
Tudsz javasolni egy jó szórakozóhelyet a belvárosban, valami táncos helyre gondolok. Köszi
#548 - AnnaBAl - 2017.02.20. - 14:38
Kedves Hajni! Március 3-án reggeltől tartózkodunk Rómában Március 6-án estig. Elküldenéd nekünk is a 3 napos útitervet? Előre is köszönöm. :)
#549 - Zsidai Éva - 2017.02.20. - 22:20
Szia Hajni!
Nagyon hasznos az oldal. Szuper! Szeretnék kérni egy 4 napos utitervet emailben. Nagyon koszonom.
#550 - Ildi - 2017.02.20. - 22:26
#547 Lajos

A 65 felettiek ingyenes belépőjét még 2014-ben megszüntették.
Ingyenességet csak a 18, kedvezményt 25 alattiak kapnak.

http://orokvaros.network.hu/blog/roma-kozossegi-oldala-hirei/fontos-valtozasok-uj-nyitva-tartas-es-uj-jegyarak-2014
#551 - Hajni - 2017.02.22. - 21:05
#548 AnnaBal
Nem tudok segíteni ez ügyben. Még nem jutottam el ilyen helyre. :)

#552 - Hajni - 2017.02.22. - 21:08
Kedves Hajni!

Nagyon sok hasznos infot talaltam az oldalon. Tudnal esteleg kuldeni egy haromnapos utitervet?
Segitsegedet elore is koszonom!

Udv
Attila
#553 - Raso Attila - 2017.02.23. - 23:50
Kedves Hajni! Gratulálok, sok hasznos dolgot osztasz meg. Március 12-17 között megyünk Rómába. Kaphatnánk egy 3 napos tervet? Köszönjük!
#554 - Péter - 2017.02.26. - 18:20
Sziasztok! Én is szeretném elkérni a 3 napos útitervet. Nagyon köszönöm ????????????????
#555 - Hornyákné Nitsch Alexandra - 2017.03.03. - 07:44
Kedves Hajni!

Szeretném elkérni a 4 napra szóló útitervet. Van már egy elképzelés, melyik napba mi fér, de nem szeretném ha valami kimaradna, vagy az idővel rosszul kalkulálnék így megerősítene az általad összeállított terv. Köszönöm előre is! Vica
#556 - Tóth Éva - 2017.03.04. - 20:55
Szia Hajni! Marc. 8-12 kozott leszunk Romaban, ha idod engedi egy 3 napos utitervet szeretnek kerni Toled. Koszonettel: Ildiko
#557 - Adamecz Ildiko - 2017.03.05. - 05:49
Szia Hajni!
Elküldenéd nekem is a 4 napos útitervet? Nagyon jó az oldal! Köszönöm szépen: Dóri
#558 - Dóri - 2017.03.05. - 11:03
Kedves Hajni!
Nagyon sok hasznos infót találtam az oldalon. 3 vagy 4 napos útitervet át tudnál nekem küldeni e-mailben?
Előre is köszönöm: Evelin
#559 - eve92 - 2017.03.05. - 17:09
Kedves Hajni!
Szeretnélek megkérni nekem is küld át légy szíves a 3 vagy 4 napos útitervet.Március.04-én reggel 8-kor érkezik a gépünk és 17-én este 8-kor indul vissza.
Szeretnék Tivolit is megnézni.Hogy tudunk oda eljutni?
Előre is köszönöm!
Üdvözlettel:Györgyi
#560 - Kovács Györgyi - 2017.03.06. - 07:10
Kedves Hajni!

Nagyon szuper az oldal, és sok hasznos információt tartalmaz. A férjemmel és az 5 éves kislányommal utazunk március 10-n. 8.30-kor érkezünk a Ciampino reptérre. A szállásunk az Affittacamere Holiday and Rome-ban lesz. Hogyan a legegyszerűbb és gazdaságosabb eljutni a szálláshoz? Szertnénk először lerakni a poggyászt a szálláson. Vissza Mo-ra március 13-n 19.55kor indul a gépünk. Szertnék én is kérni egy 4 napos útitervet a hondavini@gmail.com-ra.
Érdemes megvenni erre az időszakra kettőnknek a Róma Pass-t?

Válaszod Előre is köszönöm.
#561 - Vini - 2017.03.06. - 10:16
Szia Hajni,
Szuper az oldal :) Rengeteg hasznos infó!
Láttam hogy rengetegen említik a kommentben a 3 napos útitervet, ha lehetséges, elküldenéd kérlek nekem is a gymirella@hotmail.com címre? Jövőhéten utazunk :)
Nagyon szépen köszönöm,
Mirella
#562 - Mirella - 2017.03.06. - 21:28
Bocsibocsi, megtaláltam, ignoráld az előző üzenetemet légyszi :)
#563 - Mirella - 2017.03.06. - 21:36
Sziasztok
En a kombinált colosseum jegy után érdeklődnék nem tudja valaki, hogy a vásáralstól szamított 2napig érvényes a jegy (itt arra a gondolom ha most megvásárolom interneten akkor a mai naptól számítva 2napig érvényes,jó) avagy ahogy érvényesítik és lehuzzák ott a jegyem onnantól számítva 2napig?! Mert lehet böszmeséget csináltam de én már most megvásároltam a jegyünket de mi csak májusba fogunk kimenni. Válaszokat,infokat előre is köszönöm
#564 - Alexandra - 2017.03.07. - 20:00
Szia Hajni :)

Nekem is át tudnád kérlek küldeni a 3 napos útitervet?

E-mail címem: berta_lilly@hotmail.com

Előre is köszönöm :)
#565 - Berta Lili Anna - 2017.03.08. - 10:19
#564 Alexandra
Nem a vásárlás napjától, hanem a felhasználás napjától lesz érvényes 2 napig.
#566 - Hajni - 2017.03.08. - 18:19
#560 Györgyi
Fentebb, az 514-es hozzászólásnál is írtam Tivoliba eljutásról.
#567 - Hajni - 2017.03.08. - 18:21
#561 Vini
CIA reptérről Atral busszal utazzatok (sofőrnél kell jegyet venni, 1,20euro) az Anagnina metróállomáshoz és tovább metróval Arco di Travertino megállóig. Itt kell átszállni a 409-es buszra, amivel Staz.Tiburtina irányba 12 megálló a Portonaccio/casal Bertone. Szállásotok innen 300 méterre van.
Térképen nézzétek meg a buszmegállókat: https://goo.gl/maps/LVeig4rEwMK2

RomaPass csak akkor éri meg az árát, ha a két ingyenes belépőt fel tudjátok használni. Célszerű a legdrágább nevezetességeknél. (Pl. Colosseum-Palatinus-Forum, Angyalvár)

Jó utat!

#568 - Hajni - 2017.03.08. - 18:31
Kedves Hajni!
Tudnál nekem segíteni, hogy hogy jutunk el a legkönnyebben az Affittacamere Pratinn Vatican szállásról a Ciampino reptérre?
Köszönöm, Adél
#569 - Adél - 2017.03.09. - 10:35
Kedves Hajni..
Ápr 5-9-ig tervezzük bevenni Ròmàt ????
Làtom a hozzàszòlòk közt,h népszerű az ùtiterved..megtennéd,h elküldöd?
Roma Pass-hoz nem làttam linket,vagy csak vak vagyok????hol lehetne beszerezni és mennyiért?
Köszönöm köszönöm előre is.Tündi
#570 - Tünde Bácsi - 2017.03.09. - 12:56
Szeretnénk mi is megkapni a 4 napos Róma látogatás tervét, ill. kérdeznénk, hogy érdemes-e a Róma passal foglalkozni vagy sem Köszönettel Kolesza György
#571 - Kolesza György - 2017.03.11. - 11:52
Kedves Hajni!
Most, hogy végigböngésztem mind a ...sok oldalt néhány kérdésre szeretnék választ kapni.
4 teljes és 1 fél napot leszünk Rómába. Szállás a Hotel Executive, via Aniene.
1. A reptérről (Fiu) a fórumozók szerint érdemesebb a drágább, de gyorsabb és biztosabb vonattal menni a Termniniig?
2 Olvastam Nálad olyat, hogy tömbjegy, mennyibe kerül és hol érdemes venni?
3.A Terminitől gyalogoljunk vagy inkább buszozzunk a szállásig?
A Róma pass-t hol tudjuk meg- vagy átvenni?
A RómaPassnál úgy kell érteni a 2 napot, hogy pl. 1.nap Colosseum-Forum Romanum-Palatinus és a 2. nap pl. Angyalvár?
Kajálni tényleg a trattoria a jó kategória?
Esetleg márc. végén érdemes a tengerpartra menni vagy inkább csak szívjuk a város levegőjét-hangulatát múzeumok között-helyett?
Még megköszönnénk, ha tudnál egy könnyített 4 napos tervet küldeni.Előre is köszönjük a honlap egyébként fantasztikus, csak gratulálni tudok hozzá.Üdv Kolesza György koleszag@t-online hu
#572 - Kolesza György - 2017.03.11. - 12:46
Szia Hajni,
Javaslatodat kérném egy 3 napos római város látogatáshoz. Mit érdemes megnézni 3 nap alatt? Illetve Roma Passt veszünk, de 11 éves gyerekeinknek ha nem veszünk, ki kell állni a sort a regisztrációs jegyhez nekik? Köszönöm válaszod. Szép estét! Katalin
#573 - Bónis Katalin - 2017.03.11. - 21:24
Kedves Hajni!
Sajnos csak most találtam rá az oldara .Kedden utazunk Rómába és szeretnélek megkérni,hogy küldjed el nekem a 3 napos programot ha időd engedi.Előre is köszönöm!Bali Johanna
#574 - bali johanna - 2017.03.12. - 08:34
Kedves Hajni,tegnap értünk haza Rómából,egy hetet töltöttünk ott.El kell árulnom,sokat inspirálódtam az oldaladról ,amiért utólagos köszönetemet szeretném kifejezni.Úgy érzem egy hét alatt sikerült felfedezni majdnem mindent,amit egy turistának látni kell.Amit szeretnék esetleg javasolni,az az,hogy továbbra is frissitsd,és gyarapitsd az oldalt mert sok embernek segit és nagyon hasznos .Ajánlani tudom a Trastevere negyedet ami gyönyörű,és talán nem annyira zsúfolt mint a történelmi negyed, az ebben a negyedben és a szigeten található templomok,amik ugyan kissebbek mint Róma nagy nevezetességei,de gyönyörűek.Bátoritanám az oda látogatókat,hogy ne a "hagyományos " kamu turista utvonalakat és megoldásokat vállasszák,pl hop on hop off busz,skipe the line szolgáltatás,hiszen ezek nagyon drágák és sok az átverés.bárhol,bárhová be lehet jutni maximum másfél óra után ,ami barátok közt szólva lehet ha nem kevés ,de ki lehet birni.Nagyon megbizható a vasúthálózat,mi például Aurelia negyedben laktunk és minden reggel és este vonattal közlekedtünk,egy eurós vonatjeggyel,Aurelia-St Pietro-Trastevere -Ostiense-Termini utvonalon,ami kb 20 perc.Aki meg úgy jár mint mi,hogy úgy érzi megbolondul a hétvégi tömegtől,és afrikai -indiai-és még rengeteg nemzetiségü utcai árústól,koldustól,agressziv pantomimestől,az pattanjon vonatra és 5 euróért leutazhat Santa Marinellaba,vagy Civittavechiaba,50 perc alatt a Tirrén tenger partjára .Garntált egy fél nap nyugalom.Mégegyszer gratulálok az oldalhoz,és köszönjük a segitséget
#575 - Aszalos Géza - 2017.03.13. - 09:22
Szia!
Érdeklődni szeretnék hogy mi 3 éjszakát fogunk májusban Rómában tölteni, el tudnád küldeni a 3 és 4 napos programterveket?
Köszönöm! Andrea
#576 - Deákné Szabó Andrea - 2017.03.13. - 19:04
#569 Adél
Terminitől indulnak transzferbuszok a reptérre, foglaljatok jegyet a nektek megfelelő időpontban indulóra.
Terminihez metróval tudtok eljutni.
https://goo.gl/maps/82GT5G579ex
#577 - Hajni - 2017.03.13. - 20:55
#572 Kolesza György
1. Buszok 4-6, FR1 vonat 8, Leonardo express 14 euro.
Buszok közül a SITbus-t ajánlanám, ezen nincs tülekedés.
2. 10 db-os gyűjtőjegy
http://utazas-nyaralas.info/roma/utikalauz.html#jegyek-berletek
3. Terminitől a 38-as busszal 4 megálló, Fiume-nél kell leszállni, ahonnan a hotel 150 méterre van.
https://goo.gl/maps/PWP9wziNWBu

RomaPass: vásárolható online is, de a nagyobb metróálloásokon, reptéren, turista információs pontokon vásárolható. 72 órás kettő a 48 órás egy ingyenes belépőt biztosít. Célszerű a drágább múzeumoknál felhasználni ezt. Pl. Colosseum-forum-Palatinus, Angyalvár

A Colosseum-Forum Romanum-Palatinus egy belépőjeggyel látogatható. Ez a kombinált jegy 2 napig érvényes .

Kajálást mindenki a saját igénye, ízlése és pénztárcája szerint oldja meg. Erre nincs javaslatom, de igen egy trattoria pl. a Trastevere negyedben nagyon hangulatos tud lenni.

Tengerpartra nem pazarolnék a négy napból. :)

(emailt küldtem)
#578 - Hajni - 2017.03.13. - 21:18
#575 Géza
Az oldal nem az én érdemem, (én csak hozzászóló vagyok) de köszönöm a szerkesztő nevében is.
Örülök, hogy szép élményekkel gazdagodtak és ehhez mi is segítségükre lehettünk.
További sok szép utat kívánok!
#579 - Hajni - 2017.03.13. - 21:24
Sziasztok!
Szeretnék Vatikán jeggyel kapcsolatban segítséget kérni. Ahogy látom fent, van egy link ahol 16Eur+4Eur a jegy, viszont rengeteg más oldal is van és nagyon különbözőek a jegyárak. Kicsit furcsa ennek a hivatalos oldalnak a felülete....nem szeretnék nem hivatalos jegyet venni vagy esetleg nem biztonságos oldalon bankkártya adatokat megadni....
Vett valaki mostanában jegyet neten keresztül?Mik a tapasztalatok?

Köszönöm előre is,
Berni
#580 - Török Bernadett - 2017.03.14. - 09:44
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy a Sixtusi-kápolnából át lehet-e menni közvetlenül a Bazilikába sima "admission" jeggyel? Köszönöm előre is az infókat!
#581 - Ágota - 2017.03.15. - 16:49
Kedves Hajni!

Mint sokan mások, én is szeretném elkérni az útitervet. zedina0309@gmail.com

Nagyon köszönöm,
Edina
#582 - Edina - 2017.03.17. - 09:22
Kedves Hajni!

Nagyon hasznosak az infók az oldalon, köszönjük! Mi április első hetében megyünk Rómába és szeretném én is elkérni a 3 napos útitervet! Előre is köszönöm! :)

Noémi
#583 - Noémi - 2017.03.19. - 17:26
Kedves Hajni!
Régi vágyam megvalósítását kezdem szervezni, elküldenéd a 3 napos útitervet?
köszönöm!
#584 - Zsóka - 2017.03.19. - 18:44
Kedves Hajni!
Szeretném én is elkérni tőled a 3-4 napos útitervet. Előre is nagyon köszönöm!
Üdv.: Kriszta
#585 - Csősz Krisztina - 2017.03.20. - 09:17
Sokadszorra térek vissza az oldalra, megbízható, hiteles források!
Családommal most voltunk egy felejthetetlen Róma-i városnézéses, kirándulós hétvégén. Ryanair-el repültünk, Terravision busszal mentünk be a Termini pályaudvarig. Szállásunk a Via Varese utcában, 3-5 percre a pályaudvartól (Casa di Penelope). Minden nagyon jó volt, az idő remek (17-19 fok lehetett, rövid ujjú póló), az emberek kedvesek, látnivaló annyi volt, hogy nem lehetett betelni vele, és sajnos végig nézni sem.
Vatikán gyönyörű, bár a sorban állás húzós, de kibírható:)
Ajánlom mindenkinek Róma városát, és ezt az oldalt kiváltképp!
#586 - Nedvesi Richárd - 2017.03.20. - 09:25
Szia,
én is szeretném a 3 napos útitervet, köszönöm :)
#587 - Andi - 2017.03.23. - 10:39
Szia.
Július 2. hetében megyünk Rómába. Most először megyünk nyaralni együtt külföldre, és szeretném ha minden rendben lenne ????
Ehhez kérném a segítségedet és a 4 napos útitervet.
Nagyon köszönöm.
traxler.szilvia@gmail.com
#588 - Traxler Szilvia - 2017.03.23. - 13:41
Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás

Hozzászólások (2008, 2009) | Hozzászólások (2010) | Hozzászólások (2011) | Hozzászólások (2012) | Hozzászólások (2013) | Hozzászólások (2014) | Hozzászólások (2015) |