Vásárlás Rómában

Utazás nyaralás info » Róma » Vásárlás Rómában

Népszerű piacok, üzletek, bevásárlónegyedek Rómában

Róma, vásárlás

Via dei Condotti

A spanyol lépcső aljánál kezdődő, és a Via del Corsonál végződő, párhuzamosan futó utcák, a Via Condotti, a Via Borgognona és a Via Frattina Róma "legdivatosabb" bevásárlóutcái. Köztük a legnagyobb presztizsű a szép és gazdag utca, a Via Condotti. Olyan márkák üzletei vannak itt, mint az Armani, a Prada, a Versace, a Dolce, a Gabbana, a Gucci, a Valentino, stb. A Via dei Condotti korábban arról is ismert volt, hogy csupán azért is fizetni kellett, ha valaki betért egy üzletbe, és nem is vásárolt, ma már azonban minden üzleten kinn van az "ingresso gratuito" jelzés, így szét lehet nézni, vásárlási kötelezettség nélkül. Az elegáns üzletekben elsősorban az igen vastag pénztárcával rendelkezők találhatnak maguknak ruhanemüket.

Eljutás: A Via dei Condotti, és a vele párhuzamosan futó utcán a spanyol lépcsőnél találhatók. Metró: A-vonal: Spagna megálló. Busz: Terminitől: 175, 492 a Via del Tritone megállóig. A Vatikántól: 62-es busz a Via del Tritone megállóig. A Trasteverétől: 8-as villamossal a Largo Argentina megállóig, majd 62-es busszal a Via del Tritone megállóig.

Via dei Condotti

Via dei Condotti kép: much ado about nothing

Via del Corso

A csak Corsoként emlegetett, teljesen egyenes utca Róma történelmi városközpontját szeli át. A Piazza del Popolótol a Piazza Veneziaig futó Corso a rómaiak, és a turisták körében is igen népszerű, számos híres, és népszerű bolt, izgalmas, és viszonylag olcsó üzletek helye, a bevásárlókörútra induló fiatalok kihagyhatatlan utcája. A Via del Corson elérhető árakon lehet római divatcikkeket, szuveníreket vásárolni.

Via del Corso

Via del Corso kép: NoEclipse

Campo de' Fiori

A Campo de' Fiori szépsége, és hangulata miatt önmagában is megtekintésre érdemes, több étterme, és pubja rendkívül népszerű az éjszakai életbe induló fiatalok körében. A Pizza Navonához közel található Campo de' Fiorint található Róma legrégibb piaca, ahol zöldségeket, gyümölcsöket, és virágokat lehet vásárolni. Vasárnap kivételével minden reggel nyitva tart. A Piazza Navona környékén a művészeteket kedvelőknek is érdemes kalandozni: a környező utcákban művészeti galériákat, régiségboltokat lehet megtekinteni, ill. vásárolni bennük.

Eljutás: Buszjáratok: 62, 64, 70, 81, 87, 115, 116, 186, 492, 628. Villamos: 8-as.

Campo de' Fiori piac

Campo' de Fiori piac kép: Daniele Muscetta

Porta Portese bolhapiac

Róma fő bolhapiaca, és leghíresebb piaca a Trastevere-negyed közelében működő hatalmas Porte Portese. Itt olcsón lehet venni szuveníreket, (használt) ruhákat, cipőket, táskákat, ékszereket, lakberendezési tárgyakat, és szinte mindent, tipikus bolhapiacon kapható árukat is. Persze a ruhák sokszor hamisak, rossz minőségűek, hiszen mégiscsak egy piacról beszélünk. A fő piacon kívül, a mellékutcákban is érdemes barangolni, az igazi bolhapiaci portékák inkább ott vannak, valamint a piac déli részén. A piac kizárólag vasárnap, 6:30-14:00-ig tart nyitva, érdemes minél korábban kimenni. Fontos, hogy figyeljünk oda, hogy zsebtolvajok is dolgoznak a piacon, valamint próbáljunk alkudni (vagy csak sétáljunk el az árustól, és az ár lemegy).

Eljutás: A Marcini metróállomástól 170-es busz, vagy a Piramide metróállomástól 23-as vagy 280-as busz, vagy a Piazza Veneziától 8-as villamos.

Porta Portese bolhapiac, Róma

Porta Portese. Kép: Fabrizio Sciami/Flickr/Creative Commons

Moriondo & Gariglio

A Moriondo & Gariglio az édesszájúak kedvenc helye Rómában. Róma legrégebbi csokoládé boltjában a csokoládék, és egyéb édességek hihetetlen választéka található, és Róma legfinomabb csokoládéja kóstolható. A kiváló minőségű édességek viszonylag drágák is itt.

Eljutás: Cím: Via di Pie' di Marmo 21-22. Buszjáratok ide: 40, 46, 64, 119

Moriondo & Gariglio

Moriondo & Gariglio. Kép: threelayercake/Flickr/Creative Commons

Oviesse

Az Oviesse (OVS) a legjobb hely azoknak, akik Rómában, elérhető árakon szeretnék megújítani a ruhatárukat divatos, és igen jó minőségű divatcikkekkel. Férfiak, nők, és gyermekek számára is nagy választékban vásárolhatók itt ruhaneműk. Parfűm-, és ékszerrészlege is van.

Eljutás: Több helyen is Rómában: Via del Tritone, 172 ; Viale di Trastevere, 62 ; Piazza della Balduina, 110 ; Piazzale della Radio, 74.

Bevásárlóközpontok Rómában

Akik egy római bevásárlóközpontot szeretnének megtekinteni, ill. ilyen módon vásárolni, azoknak ajánlható például Róma két nagy bevásárlóközpontja, a Cinecitta Due Centro Commerciale (eljutás: A metróvonal - Cinecitta megálló) kb. 100 üzlettel, és az I Granai (eljutás: B metróvonal - Basilica San Paolo állomás, majd 766-os busz) kb. 150 üzlettel. A Cinecitta Due Centro Commerciale Róma első nagy bevásárlóközpontjába, ahol minden kapható, amire csak a fogyasztói társadalom polgárai vágyhatnak, ezen felül szolgáltató egységek, mint például fodrász vagy ruhatisztító, is találhatók itt. Az I Granai főleg remek, és hatalmas választékot nyújtó ruházati boltjai miatt kiemelkedő, férfi divatáruházakból pl. igen sok van itt.

A városból már kijjebb esik a Galleria Commerciale Porta di Roma (Via Alberto Lionello 201, a Terminitől 38-as busszal Porta di Roma felé), és az Euroma2 (Via Cristoforo Colombo, B metróval EUR Fermi állomásig, majd 706-os busz Oceano Atlantico- Colombo vagy 709-es busz Colombo- Atlantico megállóig ). A Castel Romano Designer Outlet ahogy a nevében is benne van, egy designer outlet, de nagyon nehéz és körülményes kijutni ide. A Via Ponte di Piscina Cupa 64. cím alatt található, 25 km-re Róma központjától. A Terminitől, a Via Marshala, 58 elől buszok közlekednek ide, de a visszajelzések meglehetősen rosszak erről a buszról. Az aktuális indulási időpontok itt megtalálhatók.

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

95 hozzászólás
Van amúgy még 1: a Parco Leonardo
#1 - Melinda - 2008.06.27. - 15:10
ajánlanám élelmiszer vásárlásra a GS nevű üzletet elég elviselhetö árakkal..
#2 - Márti - 2008.07.06. - 02:04
És hol található ez a GS üzlet?
#3 - Bea - 2008.08.14. - 14:19
Lehet hogy több is van a városban egyet biztosan tudok, a 44-es busz vonalán.. /Ez a Velence Térről indul, egészen felmegy a hegyre/ Az üzletet könnyen meg lehet látni a buszról. De ha a belvárosban szálnátok meg, talán érdemesebb közelebb keresni ilyet. Ezt inkább azoknak ajánlanám akik a Szent István Házban szállnak meg. Azoknak gyalog pár perc.
#4 - Márti - 2008.08.25. - 03:15
Kedves Márti!

Légyszives ird már le hogy hol található ez az üzlet, milyen messze van a Szent istván Háztól, és hogy hogyan jutottatok el a Szent István Házhoz. Az októberi hosszú hétvégén tervezzük az utazást. Előre is köszi.
#5 - ígi - 2008.10.06. - 09:15
Segí­tene nekem valaki, h a spanyol lépcsőnél található Gucci bolttal szemben, milyen boltok találhatók?? nagyon fontos! Előre is köszönöm!
#6 - Vitto - 2008.12.24. - 20:35
Ez egy nagyon jó kérdés. Az tudná megmondani, aki most ott van, és konkrétan meg tudná nézni. Keresgettem kicsit, egyik forrás szerint a Prada van vele szemben, egy másik forrás szerint pedig egy kávézó. Sajnos a Google Utcakép se "megy be" a Via dei Condottiba, mert oda behajtani tilos, í­gy csak "benézni" lehet egy másik utcából, de sajnos nem "látok el" a Gucci-ig. Olyan képet se találtam, ahol a Guccin kí­vül látszik tisztán az is, hogy mi van vele szemben. Azt tudom inkább mondani, hogy a Gucci cí­me Via dei Condotti 8, listák a Via dei Condotti üzleteiről (ill. kicsit bővebben, a spanyol lépcső körüli üzletekről) pedig:

http://www.inromenow.com/site%20templates/ShopFashSpanish.html

http://www.fodors.com/world/europe/italy/rome/shopping-nam_loc:67511.html

Illetve esetleg itt fel lehetne tenni a kérdést, angolul, lehet, hogy fognak válaszolni:

http://answers.yahoo.com/dir/;_ylt=AgMeQksNQaXn_Q5aecOzZIik7RR.;_ylv=3?link=list&sid=396546988
#7 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2008.12.24. - 23:23
Mi decemberben voltunk Rómában, tehát amire emlékszem:
Gucci, Chanel, Dior, Prada, LVuiton, Versace, Swarovski, Tiffany, Valentino,Fendi, ....
#8 - Niki - 2009.03.03. - 20:20
..és ami a legfontosabb, mindenhova be lehet menni, és nagyon kedvesem még az ajtót is nyitják ( pl. tiffany, ..Chanel..)..érdemes körülnézni akis utcákban is mert pl. a Chanel ott van.
#9 - Niki - 2009.03.03. - 20:22
..és a metró megálló: Spanyol lépcső :)
#10 - niki - 2009.03.03. - 20:24
Akismet!

Az előző hozzászólásomban elég sok hasznos infót adtam volna át a szentistvánház lakóinak (is), de spamnak minősí­tetted, pedig nem is volt benne link.
#11 - racoon - 2009.03.15. - 21:04
Nincs Granai-megállója a kék metrónak , viszont a San Paolo fuori le mura bazilika (egyébként is néznivaló!) metromegállójától a 766-os busz elvisz a via Rigamontira, az i Granaihoz (végállomás). A 766-os városi végállomása egyébként a Trastevere vasútállomásnál van, a 8-as villamos nagy kanyarjában. íllí­tólag grátiszbusz is van, talán a Magliana (EUR) megállótól, de én még nem láttam.
Jó "közért" a DESPAR (több), és a STANDA alagsora (v.Trastevere, 8-as villamos befelé a városba, két megállóval a Garibaldi hí­d előtt baloldalon)Jó "közért" a DESPAR (több), és a STANDA alagsora (v.Trastevere, 8-as villamos befelé a városba, két megállóval a Garibaldi hí­d előtt baloldalon)

(köszi, hogy szóltál, talán ez lehetett az, visszaállí­tottam, ha nem, kérlek, ha gondolod, küldd el az info (kukac) utazas-nyaralas.info cí­mre, elnézést, előfordul ilyesmi is )
#12 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.03.17. - 00:43
sziasztok! Segí­tene valaki, hol érdemes vásárolni Rómában ruhákat, kiegészí­tőket jó áron? A jó áron alatt olcsó, nem márkás, de azért nem utcai árusoktól valót értek. köszi! mi két hét múlva indulunk!!!!!! :)
#13 - nyunyus - 2009.03.17. - 17:11
Szerintem az Oviesse nem kí­nál felnőtteknek minőségi holmikat. Van viszont egy olyan Oviesse áruház a Vittorio Emmanuel metró megállónál, aminek fantasztikus a bébi és gyerekruha kí­nálata. Gyönyörűek, nagyon széles választék és nagyon méltányos árak. Kisgyerekeseknek, nagyszülőknek nem szabad kihagyni.
Vásárláshoz nincs megemlí­tve a vasárnap délelőtti piac a Posta Portesenél. Itt legalább 2-3 órát muszáj eltölteni, minden van fillérekért.
A Cinnecitta bevásárlóközpont a budapesti plázákhoz képest, sőt még a régi Corvin áruházhoz viszonyí­tva nulla. Időpocséklás kimenni oda.
#14 - Verebély Marcsi - 2009.03.21. - 21:32
Én azt szeretném megkérdezni, hogy milyenek a kaja árak és hol érdemes enni olcson?
#15 - Jócó - 2009.06.19. - 21:39
Meg tudná valaki mondani milyen élelmiszer árak vannak Rómában és Perugiaban?
Köszönöm:
Moni
#16 - Török Moni - 2009.07.08. - 20:54
Én is ezt kérdeztem , de nem vállaszolt senki. Azóta megjártam Rómát. Büfékben dkg-ban mérik a pizzát. Akkorát kérsz amekkorát akarsz. Hát olyan 4-5 euroból már jóllehet laki. Paszta 5,5 euro. Gyros 3,5 . Üdditők nagyon drágák. 2,5 egy félliteres. Lehet néhány helyen találni Spárt. Másfeles üditő 1,5 és 3 euro között mozog. Szeletelt kenyeret azt hiszem 1,4 euroért vettük. Szendvics 3-4 euro.Mekiben 1 euro egy sajtburger. Sültkrumpli az gáz, 2,5 euro. Menü 6 - 8 euro. Remélem segí­tettem! Jó utat , klassz város Róma!
#17 - jócó - 2009.08.13. - 20:15
beszélnek angol nyelven is?
#18 - eni - 2009.10.02. - 21:22
Tudja valaki,hogy Rómában van-e Next bolt?
#19 - rami - 2010.02.03. - 13:43
sziasztok kellene olcso szallas roma kozpontjaban koszi
Gyuri
#20 - gyuri - 2010.04.10. - 09:23
Sziasztok!
Remélem valaki válaszol majd.
Olyan helyet keresek ahol a legolcsóbban meg tudom venni a szuveníreket.
Segítsetek kérlek
#21 - bobek - 2010.12.29. - 13:39
Bobek!
Én a Pantheon környéki kis utcák üzleteit ajánlom. 1-1 euroért tudtunk venni hűtőmágnest, vespa-s kulcstartót meg mindenféle apróságot (pl. rózsafüzér, apróbb dísztárgyak). Ugyanezek a látványosságoknál lévő árusoknál, üzletekben 3-4 euro. De ha komolyabb, drágább ajándékokat szeretnél akkor csak a Corson kell végig sétálni. Minden híres világmárkát megtalálsz :-)
#22 - Hajni - 2010.12.31. - 19:18
Hello!

Egyetértek Hajnival, a kis sétáló utcákban 1-1 euróért vettünk mi is gipsz figurákat a nevezetességekről. Viszont ugyanezek többszörösébe kerülnek a főbb látványosságok közelében, meg a boltokban is. Van egy kínaiak által létesített bolt, a Pantheon-tól pár 100 méterre, és ott minden nagyon olcsón kapható.
Üdv.: Yana
#23 - Yana - 2011.01.05. - 16:05
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
#24 - bobek - 2011.01.06. - 10:23
Hali!
A gasztronómia oldalon nem sok infó van és az sem hízelgő. Tud valaki olyan helyet, ami nem rongyrázós és ahol hódolhatok a pizza és pasta imádatomnak?
Köszi a segítséget, üdv
Numi
#25 - Numi - 2011.01.12. - 21:40
Mi szeptember elején szeretnénk Rómába menni.Minden segitséget szivesen veszek,szállás,vásárlás ,utazás,lehetőleg alacsonyabb árfekvésü helyek érdekelnek,tiznapra szeretnénk menni.Bocs,nem találom az ékezetes betüket!
#26 - Tarjánné Nagy Róza - 2011.01.14. - 16:55
Numi!
Nem akarlak elkeseriteni ,de Romaban meg egyszer sem ettem jot pedig mar voltam egy parszor. Kiprobaltam a nevezetessegek környeki ettermeket, es olyan pizzeriakat is amelyek kicsit tavolabb voltak a centrumtol.A centrumban a pincer all a fejed felett mikor vagy mar kesz, es ugyanazt a melyhütött elöregyartott kosztot kapod mint pl. Termini környeken. Termeszetesen nem kell ehenhalni, de igazi jo olasz izekre,jobbra mint otthon ne szamits. Az arak megfizethetök.
#27 - mbenedekffy@hotmail.com - 2011.01.17. - 13:46
Sziasztok! Megy valaki feb 26 és márc 2.között Rómába?
#28 - Móni - 2011.01.17. - 19:06
Üdv mbenedekffy,
Köszi a választ!

Numi
#29 - Numi - 2011.01.21. - 09:47
Szerintem nem érdemes elmenni az Oviesse-be mert 1 sokat utazol érte és másol is van... 2 nincsenek olyan jó cuccok h megérje :) sztem az Upim-ba érdemesebb ott is van mindenféle ruha, ékszerek, parfümök :)
#30 - Anita - 2011.02.06. - 22:31
Sziasztok!!
Mi a nászutunkat tervezzük Rómába.Itt olvastam,hogy Despar üzletek vannak Rómába.Utána néztem a neten,és nincs se Despar,Lidl, Auchan is csak a város szélén.Tudnátok nekem olyan üzleteket ajánlani a központba ami nem túl drága?
Illetve tudnátok tanácsot adni,hogyha a központba lesz a szállásunk,akkor érdemes venni Roma passt?
Előre is köszönöm a válaszokat.
#31 - Dóra - 2011.02.13. - 10:35
Dóra!
A Via Nazionalen a Piazza Republikatol egy vagy ket buszmegallora van egy Spar.Mindent lehet kapni.
Üdv. Márta
#32 - Marta - 2011.02.13. - 19:02
Márta!!
Köszönöm szépen az infót!Beírtam a google térképbe,és nem dobott ki Rómán belül spárt.Azért hittem azt hogy nincs!
Köszi még egyszer!!
#33 - Dóra - 2011.02.14. - 11:41
Dóra!
Tavaly aprilisban meg ott volt, illetve evek ota vasarolok benne. Megyek marcius vegen, a környeken fogok lakni ha erdekel megirom mit tapasztaltam. Ha jol emlekszem a Piazza Navona környeken az egyik mellekutcaban is van egy nagy közert de az utca nevet nem tudom pontosan.
Az viszont biztos ,hogy a
bejarat elegge el volt rejtve.
üdv. Marta
#34 - Marta - 2011.02.14. - 14:02
Kedves Numi!

Mi decemberben voltunk, és én ettem jó pizzát, a pasta is jó volt, aki ette nem panaszkodott :-)
Ez a Piazza Venezia-val szembeni utcán kell felsétálni, és ezen az utcán lesz balra. 10 eurós menü van, bruscetta + pizza + cappuccino. A pizza hatalmas, igaz hogy vékony, de nagyon finom, én így szeretem ;-) És ami még fontos, nagyon kedves, mind1, hogy tudsz-e angolul vagy sem...
Ajánlom!

Üdv.: Yana
#35 - Yana - 2011.02.15. - 12:53
Bocs, kifelejtettem az üdítőt a menüből :-)
Meg persze nem csak menü van :-)
#36 - Yana - 2011.02.15. - 12:56
Márta!
Igen kíváncsi vagyok minden új infóra amit márciusba szerzel!!Köszönöm a segítséged!!
#37 - Dóra - 2011.02.19. - 19:51
Yana!!
Én is köszönöm az infót az étteremről!!Ki fogom próbálni!!
#38 - Dóra - 2011.02.19. - 19:56
Dóra!
Aprilis elsö heteben jövök vissza majd akkor is irok Neked.
Nem tudom hol fogtok lakni, de közben eszembe jutott,hogy a Termini aluljarojaban a Via Marsala-i kijaratnal is van egy nagy elelmiszerbolt./a szamtalan
boutique mellett/
üdv. Marta
#39 - Márta - 2011.02.22. - 09:18
Márta!
Köszönöm szépen a segítséget!!Amúgy a Barberinihez közeli szállodába fogunk lakni!
Üdv: Dóra
#40 - Dóra - 2011.02.23. - 12:27
Kedves Dóra!
Megigertem jelentkezek,ha visszajöttem.
A Via Nazionalen valoban van egy Despar a Piazza Republica-hoz közel.Lattam meg egy Despar feliratu tablat egy nyillal,de az utca nevet mar nem tudtam elolvasni mert egy buszon ültem. A busz a 117-es jarat a Via del Traforon haladt /közel a Barberinihez/ a Piazza del Popolo fele.
Ha egy aruhazat is szeretnel belülröl megnezni,ajanlanam az A metro S.Giovanni megallojanal a Coin nevü üzletet,Becshez hasonlo aruvalasztekkal es arakkal. A felsö szinten van egy WC ami tiszta es rendes. Csak azert emlitem
mert kivetelesen nem a pincebe kell menni miatta.
Nem tudom mennyire vagytok "edesszajuak" de szeretnek a figyelmetekbe ajanlani A Pantheon közvetlen közeleben ,egy nagyon szerenynek tünö cukraszdat Tazza d´oro-nak hivjak.Mi egy granita di caffee nevü edesseget ettünk,ami nem fagylalt inkabb jegdara,egy kis tejszinnel. Sajnos nagyon finom. Minket is ismeretlenül huzott be egy amerikai hazaspar hogy üljünk le es kostoljuk meg.Aztan megkostoltuk mashol is ,es meg sem közelitette
az elsöt.
Ha meg egy ettermet is ajanlhatok, akkor mi nagyon finomat ettünk egy Life nevü ristorante-pizzeriaban, aa via della Vite 29-ben. Ez az utca a Corso-rol nyilik a belvarosban.
Ha vesztek Romaban az ujsagosnal,egy Roma Metro Bus terkepet, nagyon könnyen boldogultok a varosban.
Ha a Leonaardo -expressel akarsz a Terminihez eljutni,csak tanacskent mondom hogy a jegypenztar melletti Tabak üzletben sorbanallas nelkül is megveheted a jegyet.
Ha van kerdesed es tudom a valaszt szivesen segitek.
Üdvözlettel Marta
#41 - Marta - 2011.04.11. - 20:05
Kedves Márta!
Köszönöm szépen a hosszú választ.Igen imádjuk az édességet,és nekem személy szerint pont az ilyen darakása a kedvencem.Azt hiszem azt itthon Frappénak hívják.Nyáron a nagy melegbe biztos jól fog esni.A boltot pedig majd meg keresem.
Én még a Larca Ostia strandra lennék kíváncsi.Esetleg abba tudnál nekem segíteni,hogy mennyi a belépő,illetve a napernyő bérlés.Illetve mi különbség van az ingyenes,és a fizetős strand között?Én megnéztem a honlapot,de árakat nem találtam rajta.A munkatársam szerint annyira nem nagy eresztés a strand mert nagyon piszkos.
Köszönöm szépen a sok segítséget!!
Üdv: Dóra
#42 - Dóra - 2011.04.12. - 00:32
Kedves Dóra!
A tengerparton nem voltam,ebben nem tudok segiteni.Magam is ugy hallottam ,hogy nem szep. De ha a radioban hallgatom Sarközi Julia
közvetiteset nyaron Romabol,mindig azt meseli a romaiak nagy resze mar koran
reggel elindul a strandra.Tehat annyira rossz nem lehet.Az Adrian a fizetös-es nem fizetös között az a különbseg, hogy a nem fizetösben magad viszed a napernyöt es amire leülsz,de takaritva az is van.
Ha a cukraszda tenyleg erdekel,akkor ha szembe allsz a Pantheonnal es elindulsz balkez fele azonnal beleszaladsz.
Üdvözlettel Marta
#43 - Marta - 2011.04.12. - 08:31
Kedves Márta!!
Nagyon szépen köszönöm a segítséged!!Már számolom a napokat,hogy mikor repülünk!Ha bármilyen kérdés eszembe jut akkor írok majd!!
Nagyon szépen köszönöm még egyszer!!
Üdvözlettel: Dóra
#44 - Dóra - 2011.04.17. - 17:04
Sziasztok!

Már nagyon sok infot olvastam, ami mind nagyon hasznos, mégis van még kérdésem. Tudja valaki, h a Meki vagy a spar, vagy valamilyen élelmiszerbolt meddig vannak nyitva?
Előre is köszi a választ.
#45 - Badra - 2011.05.03. - 11:59
Piazza della Repubblica 40. 1:00-ig
Via Giolitti 65. ez közvetlen a Termini pu. mellett 2:00-ig.
A többi 23:00-ig. Legalábbis valahol ezt találtam.
#46 - Gyuri - 2011.05.05. - 10:22
Minden bolt, múzeum, stb. címe, nyitvatartása, térképe, elérhetősége megtalálható:
www.060608.it oldalon. Nagyon jó weblap, csak ajánlani tudom.
#47 - Ilcsi - 2011.05.16. - 21:20
Köszönöm Ilcsi a tippet!!Nagyon jó az oldal.Meg tudtam nézni a szállásunkhoz közeli boltokat,és üzleteket!!
#48 - Dóra - 2011.05.22. - 19:31
sziasztok!
5 napra megyünk, érdemes tömegközlekedési bérletet venni?
#49 - juli - 2011.06.13. - 19:53
Juli!
Szerintem igen. A heti bérlet 16 euro. Néha jól esik akár csak 1-2 megállót is busszal megtenni :)
#50 - Hajni - 2011.06.14. - 19:32
Sziasztok. Mi róma passt veszünk, 25euro fejenként, amiben kedvezményes belépők vannak, és ingyenes közlekedés 3 napig.
#51 - dori890 - 2011.07.09. - 14:10
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy van-e diákoknak havi bérlet Rómában? A római honlapon csak mondhatni "felnőtt" bérletet találtam 30 Euróért.
Előre is köszönöm a segítséget!
#52 - ve24 - 2011.09.07. - 21:05
Szia!

Úgy tudom, ha van is, bizonyos feltételekkel használható csak, ezt ott lenne szükséges megérdeklődni.
#53 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.09.10. - 12:32
Kedves ve24!

Romaban van dikaberlet, ha jol emlekszek kb 17 euro, de nemelyik jegyelado nem szivesen ad magyar diakigazolvanyhoz. erdemes kivaltanod a nemzetkozi dikaot ha hosszabb idore jossz, es azt biztosan elfogadjak.

Amugy nincs sok jegyellenor Romaban.

Jo utat!
#54 - Nikoletta - 2011.10.06. - 13:28
Szia Nikoletta!

Sikerült diákbérletet vennem és 18 euróba került. A vásárlásnál nem kellett semmit sem felmutatni, de gondolom az ellenőrzéshez kell egy igazolás az adott iskolától (ahol tanul az ember). De köszönöm a segítséget!
#55 - ve24 - 2011.10.25. - 19:45
Sziasztok!
Padovában már voltam 2x, kimondottan ruhavásárlás céljából. 10-20 euró között iszonyú jó dolgokat lehet venni, divatos, nem kínai!, az utiköltség is megétrül mert tartós darabok.
Velencéből vonattal mentem,szombaton van nyitva több helyen a városban.
Azt hallottam egy butikostól hogy Róma is tele van ilyen piacokkal. Tud valaki címet mondani, merre induljak el és milyen napokon árulnak. Velencébe már nem megy fapados járat sajnos...
Köszi, üdv.
#56 - Judy - 2011.12.08. - 15:36
Judy!
Az A metrovonal San Giovanni megallojanal ha kiszallsz pont beleszaladsz egy ilyen piacba, a neve Mercato di via Sannio. Mindenfelet arulnak nagy területen,direkt a Bazilika mögött.A youtube.com-on talasz egy ket felvetelt rola. Ez a piac azert nem olyan ami miatt erdemes lenne Romaba utazni, en ezt az egyet lattam.
üdv.
#57 - Marta - 2011.12.09. - 08:52
Kedves Márta!
Nagyon köszi!
#58 - Judy - 2011.12.12. - 08:30
Márta, bocs még egy kérdés, szombatonként van nyitva ez a piac is? - köszi -
#59 - Judy - 2011.12.12. - 08:36
Judy!
Elnezest,nem voltam itthon,de hatha meg nem kesö:
ugy tudom csak vasarnap nincs nyitva.
Üdv.Marta
#60 - Marta - 2011.12.16. - 13:59
Rengeteg fontos infót olvastam a levelezésekben, de van egy kardinális kérdés, amit senki nem tett még fel:
Vannak-e Rómában és ha igen, hol nyilvános WC-k? vagy be lehet-e menni fogyasztás nélkül étterembe, presszóba?
Néha jól jön szorult helyzetben.

Kösy mindenkinek, aki már megkönnyebbült 1x is.
GYM
#61 - gymaria - 2012.05.23. - 19:48
A nevezetességeknél, látnivalóknál vannak vc-k és ingyenesek. Metróállomásokon is van, ezek általában 50 centessel működnek.
A Mekiből sem zavarnak ki, nem kell hozzá vásárolni sem.

Ivóvíz is van szinte minden sarkon. Legyen nálatok üres palack és azt mindig utána tudjátok tölteni friss vízzel.
#62 - Hajni - 2012.05.23. - 21:09
Sziasztok!
Érdeklődöm, hogy a városban a köztereken utcasarkokon lévő kutak vize iható?Válaszotokat előre is köszönöm

Margó
#63 - Ofner Margo - 2012.06.07. - 21:48
Margó!
Igen, iható a víz és nagyon finom....
(Nem is értem miért vettek vizet Ildóék.)
#64 - Hajni - 2012.06.07. - 23:15
Sziasztok!
Nem tudtok valami jó piacot Rómába ahol ruhákat tudok vásárolni? :)
Előre is köszönöm
#65 - gigi - 2012.06.19. - 13:50
Sziasztok!
A Via Nazionalen lévő spar mihez van közel? Könnyen odatalálhatunk? Még sose voltunk Rómába ez lesz az első és nem szeretnék eltévedni :( Köszi Marcsi
#66 - zsmarcsi - 2012.06.23. - 20:00
Marcsi!
A Piazza Republikatol 1 buszmegallo, a Vittorio Emanuel emlekmü fele.Gyalog erdemesebb szerintem,par perc.
Üdv.Marta
#67 - Marta - 2012.06.23. - 20:18
SZia Márta!
Köszi! Megnézema térképen és asszem kinyomtatom az útvonalat :)Fentebb olvastam, hogy van bevárásló központ is.
cinecitta-ba vagy az i grani-ba érdemesebb inkább menni ha az ember "vásárolni" szeretne.Ezekben esetleg van élelmiszer üzlet is?
Augusztusba tényleg minden kihalt? Jesszum mi akkor megyünk!

Köszönöm Marcsi
#68 - zsmarcsi - 2012.06.24. - 11:26
Gigi!
Nagy piac vasárnaponként a Porte Portesenél van. A piac a Tevere folyó és a Viala di Trastevere közötti útszakaszon van. A 3-as busznak van itt megállója.

#69 - Hajni - 2012.06.24. - 21:28
Sziasztok!
Vannak Rómában outletek, ahol érdemes nagy márkákat vásárolni? Esetleg tud valaki ajánlani ilyet?
Köszönöm, Andi
#70 - Andi - 2012.11.07. - 17:11
Sziasztok Csajok!

Május végén utazunk Rómába, úgyhogy idejekorán elkezdtem kutakodni, és találtam két üzletet:
http://www.coin.it/jsp/it/index/index.jsp
http://www.rinascente.it/webapp/

A második üzletnél ha ráklikkelsz az "international visitors"-ra, letölthetsz egy kupont, ami 10% kedvezményre jogosít vásárláskor.
Esetleg ha menet közben valakinek sikerült a párját kicselezve eljutni valamelyik boltba, meséljen már, hogy érdemes-e betérni?

Boldog shoppingolást (is)!
Olga
#71 - Olga - 2013.01.23. - 19:49
Kedves Olga!
Az A metrovonal San Giovanni megallojaban van egy Coin.
Jobban nem tudom jellemezni,mint hogy az arukeszlete es az arszinvola olyan mint a Peek &Coppenburg
Becsben. Voltam egy masik Coinban is az Via Cola di Rienzi-n van. Ez kisebb,de latvanyos.
Ha a fiatal korosztalyhoz tartozol,akkor szerintem vasarolgatni legjobban a Via del Corson,a via Nazionalen lehet. Sok ruha,sok cipöbolt.
Üdv.
#72 - Marta - 2013.01.24. - 21:17
Ha a San Luigi dei Francesi templom -Navona ter - iranyabol kozelititek meg a Panteont, egy kis pinceboltban, alig 100 m-re a templomtol desginer outlet talalhato.Igaz,mindenbol 1 darab van, es nem az aktualis kollekcio, de minden cimkes, a holgy nagyon kedves, es ha latja, hogy komolyan erdekel, meg enged is az arbol! en egy roberta scarpa bluzt vettem 28 euroert, ezt csak a viszonyitasi alap kedveert irom.
#73 - Timi - 2013.01.28. - 21:44
Sziasztok,
bár jártam már Rómában,de azóta elfelejtettem,vajon vasárnap tudok e Roma Pass-t venni..? Ezenkívül tudja még valaki,hogy vasárnap és hétfőn melyik múzeumok vannak nyitva (Colosseum,Forum R.,Angyalvár,Sixtus kápolna érdekel kifejezetten)?
Köszi
#74 - Fune - 2013.02.25. - 15:55
Fune!
http://www.romapass.it/p.aspx?l=en&tid=8
Ezen az oldalon meg tudod nézni hol lehet RomaPass-t venni. A nagyobb metróállomásokon vasárnap nem lehet.
Colosseum-FR-P nyitva minden nap
Angyalvár: hétfőn zárva
Vatikáni múzeumok: szombat-vasárnap zárva, kivéve a hónap utolsó vasárnapja
A látnivalóknál olvashatsz nyitvatartási, eljutási, belépődíj információkat is.

#75 - Hajni - 2013.02.25. - 19:47
Köszi a gyors választ Hajni,

volna még egy kérdés: a Roma&Piu Pass vajon érvényes a Fiumicino-Termini vonalon is? Az oldalukon elvileg ezt írják...
Ott az áll,hogy a Terminin minden nap nyitva a Pit,ahol a normál pass-t lehet venni.
Köszönöm!
#76 - Fune - 2013.02.26. - 21:41
Fune!
Reptéri járatokra biztosan nem érvényes, ellenkező esetben mindenki RPíuPass-t venne.
Az FR1 vonaton Fiera di Roma megállóig érvényes, de innentől ugyanúgy 8 euro a jegy, mint pl. Trastevere vagy Tiburtina állomástól. Transzferbuszokra nem érvényes, a Leonardo expresszre sem.

Bocsánat, én a Terminit, mint metróállomást néztem. A Via G.Giolitti-n minden nap lehet RP-t venni.


#77 - Hajni - 2013.02.26. - 22:22
Sziasztok!
Bolhapiacot esetleg tud valaki? Továbbá szakácsként olyan üzleteket is keresek Rómában, ahol szuper olasz konyhafelszerelési cuccokat, Marcato tésztakészítő , stb. gépeket lehet venni.
Köszönöm előre is a választ!
#78 - lacifer - 2013.07.14. - 00:13
Lacifer!
Nagy piac vasárnaponként van a Porte Portese-nél.
Reggeltől dél tájékig tart. Nem kimondott bolhapiac, de itt van mindenféle áru és árus is.

#79 - Hajni - 2013.07.17. - 22:31
Tudtok benne segíteni?
Üzletbe szeretnék női holmikat 1o euro alatt-körül beszerezni. Ruházat,cipő,táska,bizsu...sok minden érdekelne.
Hova érdemes menni? Tudtok megbízható címeket?
Előre is köszönöm.
#80 - Teréz - 2014.03.17. - 08:47
Hello, engem az üzletek, boutikok nyitvatartása érdekelne forgalmasabb helyeken... (pl Corso). Elöre is köszönöm
#81 - Nati - 2014.09.07. - 16:54
Hello, elég kurta volt az elözö kérdésem... :-) tehát föleg a hétvégi nyitvatartás érdekelne és hogy este mikor zárnak? Köszi
#82 - Nadj Natalie - 2014.09.07. - 17:20
Natalie,
az üzletek a belvarosban vasarnap is nyitva vannak.
Amit meg ismerek a Via Nazionale,ott is.
#83 - Marta - 2014.09.07. - 19:32
Sziasztok! Tibcsi ! Érdeklődnék konektor átalakítót hol tudok venni konkrét helyre lennék kivancsi, és kb. mennyibe kerül? Tudom már felkerült témába de nem találom hol... Mi a neve vagy ezt hogy írjak hogy találom meg legegyszerűbben? Nagyon köszönöm... Jó éjt!! Róma csodás..isteni a fagyi!!!
#84 - andi - 2014.09.19. - 21:00
Azt szeretném megtudni, hogy van e, és ha igen akkor hol használt cikk piac Rómában?? Porcelánok ilyesmik érdekelnének? Köszönöm előre is ha tud valaki segíteni! ( okt. végén megyek)
#85 - Saci - 2014.09.27. - 22:14
Szia Márti!
3 hét múlva érkezünk Rómába. Érdekelne, hol kapható kedvezményes áron cipők, táskák? Érdemes vasárnap kilátogatni a Posta Portese-nél levő piacra? Ez egy Bolhapiac szerűség? 5 napig leszünk ott, péntektől keddig. Vatikánba mikor érdemes menni? Válaszodat előre köszönöm! Üdv: Márti
#86 - Márti - 2014.09.28. - 11:01
Marti,
a youtube.com-on ha beütöd hogy porta portese roma , rengeteget lathatsz rola.
En meg nem voltam, de a youtubon latottak alapjan en bolhapiacnak neveznem. .
üdv.
#87 - Marta - 2014.09.28. - 20:32
Vasárnap a Porte Portese-nél lévő piacon minden kapható.

Konnektor átalakítót még nem kellett venni az eddigi szállásoknál.
#88 - Hajni - 2014.10.02. - 22:28
Édeklődnék hogy milyen árak vannak Rómában, van- e Spar,Penny stb.itthoni viszonyokhoz képest mi várható. 2015. márciusban megyünk egy hétre és nem vendéglős étkezést tervezünk, maximum valami olyan helyre megyünk majd be ahol menűszerű kiszolgálás van.
Köszönöm a választ.
#89 - Németh Andrea - 2014.11.26. - 07:39
Kedves Hajni!
Az a kérdésem, hogy május 1-jén nyitva vannak-e az üzletek a belvárosban? Sehol nem tudok utána nézni. A Lateráni templom környékén, a városfal mellett is van piac, új és használt ruhák, cipőket, műszaki cikkeket is lehet kapni. alkudni kötelező. Szombaton van a nagy piac, vasárnapról nem tudok, de mos majd megnézem. Rómában deSpar (egy kisebbet a Pantheon környékén ismereek), és Coop is van (egy a Trevi-kút környékén), az árai nagyjából azonosak, mint itthon. Zs. Zs.
#90 - Zsigmond Zsuzsanna - 2015.04.20. - 11:29
Zs.Zs!
Köszönjük az üzletekkel, piaccal kapcsolatos hasznos információkat.
Május 1-i nyitvatartással kapcsolatosan nem tudok semmit.
#91 - Hajni - 2015.04.20. - 22:06
Sziasztok. Valaki utazik 08.13. Rómába?
#92 - marcsi - 2015.08.06. - 17:46
Hi!

Mi éppen romába vagyunk az árak elég borsosak 6-8euro egy pizza 2-3 egy kávé, 3 egy kóla a sör pedig 5- kezdődik.

Andrea: penny hogy a fenébe lenne... Az magyar üzletlanc. Istenem ez a kérdés :D
#93 - Aron - 2015.11.22. - 19:50
Sziasztok,a porta portese-t,csak ajânlani tudom,én ott vagyok minden vasàrnap :) .Minden van amit csak akarsz,és van egy jó hangulata .????
#94 - Seron - 2016.05.25. - 09:49
Sziasztok,a porta portese-t,csak ajânlani tudom,én ott vagyok minden vasàrnap :) .Minden van amit csak akarsz,és van egy jó hangulata .????
#95 - Seron - 2016.05.25. - 09:50
Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás