Róma útikalauz, tippek, tanácsok

Utazás nyaralás info » Róma » Közlekedés, útikalauz

Hasznos tippek Rómába utazóknak

Eljutás Rómába | Közlekedés Rómában | Tömegközlekedési jegyek, bérletek | Fiumicino reptér, bejutás | Ciampino reptér, bejutás | Szállás | Roma Pass | Roma Archeologia Card | Csomagmegőrzők | Időjárás | Utasbiztosítás | Autóbérlés | Konnektorok | Fontos telefonszámok | További utazási tippek | Hozzászólások

Villamos Rómában

Eljutás Rómába

Budapestről Rómába a Ryanair és a Wizz Air, és március 27.-től a Vueling közlekedtet fapados repülőjáratokat, a nem low-cost modellben működő légitársaságok közül pedig az Alitalia. A Ryanair gépei a Ciampino, míg a Wizz Air, a Vueling és az Alitalia járatai a Fiumicino repülőtérre érkeznek.

Spanyol lépcső, Róma

Közlekedés Rómában

A római tömegközlekedési útvonaltervező ezen az oldalon érhető el.

Róma metró-, elővárosi, és városi vasúti térképe

Róma buszhálózatának térképe

Róma történelmi városközpontja nem túl nagy: a Colosseumtól a Spanyol lépcsőig mindössze 2,5 km-t foglal magában, ezért a legtöbb nevezetesség gyalog is elérhető. Azonban ha buszozni szeretnénk, vagy távolabbi helyekre eljutni, a szállásunk a belvároson kívül található, vagy elfáradtunk a sok gyaloglásban, hasznosak lehetnek az alábbi információk.

Róma kiterjedt tömegközlekedési hálózattal rendelkezik, minden lehetséges közlekedési eszköz megtalálható itt: buszok (241 vonal, 2310 km-nyi hálózattal), metró, villamosok (6 villamosvonal), trolibuszok. Róma egyes látnivalóinál feltüntettük az oda való eljutást, a Róma térképe, látnivalókkal menüpontban pedig látszik az egyes nevezetességek egymáshoz való elhelyezkedése. Éjjel 12:30, és 05:30 között éjszakai buszjáratok közlekednek.

A városnak csupán két metróvonala van, az A, és B vonal, főleg annak köszönhetően, hogy amint elkezdenek ásni, szinte mindig belebotlanak egy ókori római emlékbe, és ugyanez igaz az építkezéseknél is. Az A és B metróvonal a Termininél keresztezi egymást. A metró 23:30-ig, pénteken és szombatig 1:30-ig jár.

Róma metró

Megemlítendő még a 110-es busz (Trambus), amely 08:30 és 19:00 között, negyed óránként közlekedik a Termini állomástól, és 1 napra 20 Eurós, 48 órára 30 EUR-s jegyárért (a 48 órás jegy az Archeobusra is érvényes, 6 éven alul ingyenes) érinti Róma fő nevezetességeit. A buszról bármelyik megállónál le lehet szállni, és ott szétnézni az adott látványosságnál, majd ugyanazzal a jeggyel egy következő buszra felszállni. A busz kb. 40 híres nevezetességet érint, és a következő helyeken áll meg: Termini, Colosseum, Piazza Bocca della Veritá, Piazza Venezia, Szt. Péter tér, Ara Pacis, Trevi kút, Piazza Barberini, majd ismét Termini. A 110-es busz 2014. decemberében megszűnt.

A másik ilyen városnéző busz az Archeobus. Ez csak pénteken, szombaton, és vasárnap közlekedik, 09:00-12:30, majd 13:30-16:30 között, fél óránként. A jegyár itt is 1 napra 20 Euró, 48 órára 30 EUR (a 48 órás jegy a 110-es buszra is érvényes, 6 éven alul ingyenes). A 110-es buszhoz hasonlóan, bárhol le- és fel lehet szállni, korlátlan mennyiségben. Útvonala: Viale Einaudi - Piazza Venezia - Colosseum - Caracalla termái - Porta di San Sebastiano - Sede Parco Regionale Appia Antica - Valle della Caffarella - San Callisto katakomba - San Sebastiano katakomba - Cecilla Metella - Sant'Urbano - Capo di Bove - Stadio delle Terme - Bocca della Verita - Termini. Az Archeobus 2014. decemberében megszűnt.

Archeobus, Róma

Az autóval útnak indulóknak az oldal Autós útvonaltervezője lehet segítségükre.

Római busz

Tömegközlekedési jegyek és bérletek

A tömegközlekedési jegy (BIT) egységesen 1,50 Euróba kerül 2014-es áron. Az első érvényesítéstől számított 100 percig érvényes, átszállni is lehetséges vele. Ugyanakkor minden egyes átszállás után újra kell érvényesíteni a meglévő BIT-et az új tömegközlekedési eszközökön is!

Egynapos (BIG, 6 Euró), háromnapos (BTI, 16.50 Euró), és hét napos (CIS, 24 Euró) jegyek vásárlására is lehetőség van.

Roma Pass vásárlása esetén a tömegközlekedés ingyenes (kivéve a 110-es busz, ill. a repülőtéri transzferjáratok: a Leonardo Express, és az Fr1).

Római metró

Róma repülőterei

Fiumicino

A Fiumicino (Leonardo da Vinci) repülőtérre érkeznek a Wizz Air járatai. A Fiumicino repülőtérről Róma belvárosába, a Termini állomásra 06:38 és 23:38 között, fél óránként gyorsvasút (Leonardo Express) közlekedik - Menetrend. A jegy ára 2015-ös árakon 14 Euró (vagy a Trenitalia elárusítóhelyen 15 Euró), és az út fél órát vesz igénybe. 4-12 évesek számára a jegy ingyenes (felnőttenként 1 jegy, tehát ha 1 felnőtt veszi meg a 14 EUR-s jegyet, akkor 1 gyermek utazhat ingyen, a másodiknak már jegyet kell venni, 2 gyerek ingyen utazásához 2 felnőttre van szükség). 4 éven alul a jegy mindenképpen ingyenes.

Olcsóbban (2015-ös árakon 8 Euróért) lehet a repülőtérről a városba jutni a Trenitalia Fr1-es vonalán (FM1-nek, vagy FL1-nek is hívják, ez mind ugyanaz): a repülőtérről negyed óránként indul vonat, amely megáll többek között a Trastevere, Ostiense, Tuscolana, és Tiburtina állomásokon is, az utóbbi 3 állomáson metróra lehet átszállni, és úgy lehet eljutni pl. a Terminire. 4-12 évesek számára a jegy ingyenes (felnőttenként 1 jegy, tehát ha 1 felnőtt veszi meg a 8 EUR-s jegyet, akkor 1 gyermek utazhat ingyen, a másodiknak már jegyet kell venni, 2 gyerek ingyen utazásához 2 felnőttre van szükség). 4 éven alul a jegy mindenképpen ingyenes. Az Fr1 menetrendje itt (le kell keresni - from: Fiumicino to: Roma, a keresés a Leonardo Express-eket is ki fogja adni).

Transzferbuszok is közlekednek a Fiumicino és Róma között. A SIT busz 6 EUR-ért (online 5 EUR) szállítja az utasokat a Terminihez. Menetrendje itt megtekinthető. A Terravision transzferbusz szintén 6 EUR, de online foglalva csak 4 EUR. Ennek itt a menetrendje. 6 Euróba kerül a buszjegy online megvásárolva a szintén a Terminihez közlekedő AirportBusExpressre, ennek pedig itt a menetrendje.

Visszafelé a Fiumicinora a transzferbuszok a Termini elől, a Via Marsalaról indulnak, busztársaságtól függően a kijárattól balra, a Via Marsala elejétől, vagy jobbra, ezért érdemes a visszajárat indulása előtt időben kimenni.

Éjszaka és hajnalban a repülőtérre kijutni, és a repülőtérről a városba bejutni COTRAL autóbusszal lehet. Ez Roma Tiburtina állomásról indul a repülőtérre, az indulási időpontok: 00:30, 01:15, 02:30, és 03:45. A repülőtérről a Tiburtinához: 01:15, 02:15, 03:30, és 05:00.

Leonardo Express

Ciampino

A Ciampino egy kisebb légikikötő, ahova a Ryanair repülőgépei közlekednek. Innen Róma városközpontjába a legolcsóbban a következő módon lehet eljutni. Először az 1,20 Eurós viteldíjjal közlekedő COTRAL buszra kell felszállni, amelyről át lehet szállni az A metróra, a metró Anagnina állomásán. A COTRAL busz átlagosan 40 percenként közlekedik, az utolsó 22:40-kor indul.

A másik lehetőség közvetlen transzferjáratok igénybe vétele, melyekkel egyszerűen, átszállás nélkül, közvetlenül Rómába, a Terminihez lehet jutni. A Terravision transzferbuszra a jegyár egy útra: 6 Euró, oda-vissza 11 Euró (online vásárolva: 4 ill. 8 EUR), a menetidő 40 perc. Az utolsó két járat 23:40-kor, és 00:15-kor indul a repülőtérről. Menetrendje itt. Másik transzferbusz a SITBus, szintén 6 EUR, itt a menetrendje, vagy az AirportBusExpress (online 4 EUR). Visszafelé a Ciampinóra a transzferbuszok a Termini elől, a Via Marsalaról indulnak, busztársaságtól függően a kijárattól balra, a Via Marsala elejétől, vagy jobbra, ezért érdemes a visszajárat indulása előtt időben kimenni.

Római repülőtér

Róma szállás

Szállások Rómában: az alábbiakban egyszerre, egy felületen, magyar nyelven lehet keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglalási, utazási oldalain: több száz weboldal árait lehet egyszerűen, gyorsan összehasonlítani, így a lehető legnagyobb választékot, a legjobb árakat, és mindenki igényeinek a legmegfelelőbb szállásokat lehet találni.

Roma Pass

A 2015-ös árakon 36 Euróba kerülő, az első múzeum látogatásától számított 3 napig érvényes Roma Pass (a 3. napon, éjfélkor jár le) megvásárlásával, annak lejárati idejéig, a teljes római tömegközlekedési hálózat ingyen vehető igénybe. Továbbá, az első két meglátogatott múzeumba vagy régészeti helyszínre sorban állás nélküli ingyenes belépést biztosít, a harmadik meglátogatott múzeumtól kezdve pedig kedvezményes belépő váltható. Több mint 45 római múzeumnál felhasználható, a múzeumok listája a Roma Passhoz adott füzetecskében, vagy online, ITT megtekinthető. Az első két ingyenes múzeumtól függetlenül, ingyenesek vele a következő múzeumok is: Accademia Nazionale di San Luca, Museo della Repubblica Romana e della memoria garibaldina, Museo Bilotti a Villa Borghese, Museo Canonica, Museo delle Mura, Museo Napoleonico and Villa di Massenzio.

Kapható 48 óráig érvényes Roma Pass is (Roma Pass 48 hours) 28 Euróért. Ezzel csak az első választott múzeumba ingyenes a belépő, sorban állás nélkül, de a "sima" Roma Passhoz hasonlóan a többi múzeumba kedvezményes belépést, valamint ingyenes tömegközlekedést biztosít, és az előző bekezdésben felsorolt múzeumok az első ingyenes múzeumtól függetlenül ingyenesek.

Érdemes az ingyenességet a legdrágább múzeumokra felhasználni, tehát pl. a Colosseum/Palatinus/Forum Romanum kombinált jegyet, és/vagy a capitoliumi múzeumok jegyét kiváltatni vele. Fontos információ, hogy a vatikáni múzeumokra nem érvényes, valamint a Roma Pass ingyenes tömegközlekedése nem érvényes a Leonardo Expressre, az Fr1 vonatra, és egyéb repülőtéri transzferjáratokra, érvényes ugyanakkor a Roma-Lido-ra, a tengerpartra közlekedő kisvasútra. A 110-es, városnéző buszra és az Archeobusra 5 EUR kedvezmény kapható vele, valamint a Fiumicino és a Ciampino repterekről közlekedő Terravision transzferbuszokra birtoklásával kedvezményes belépő váltható.

A 3 napos és a 48 órás Roma Pass megvásárolhatók a múzeumokban, amelyek csatlakoztak a Roma Pass hálózatához, valamint turistainformációs pontoknál, a Terminin, és a repülőtereken is. Onnantól kezdve érvényes, ahogy az első múzeumba beléptünk vagy az első tömegközlekedési járatra felszálltunk. Fontos, hogy a Roma Pass ki legyen töltve, a névvel, és az érvényesség kezdeti idejével, innentől kezdve a 3. nap, éjfélig, vagy 48 óráig érvényes.

Érdemes számolgatni, hogy a Roma Pass vagy a 48 órás Roma Pass megvétele megéri-e 1-2-3, stb. napos tartózkodásra, de a legtöbb turistának mindenképp visszahozza az árát. Ha viszont valakinek a szállása a belvárosban van, és inkább gyalogolni szeretne, megvásárlása már nem biztos, hogy meg fogja érni.

Roma Pass

Roma Archeologia Card

A Roma Archeologia Card a következő látványosságokhoz biztosít ingyenes belépést: Colosseum, Forum Romanum, Palatinus, Palatinus Museum, Carcalla termái, Cecilia Metella, Villa Dei Quintili, nemzeti múzeumok (Palazzo Altemps, Palazzo Massimo, Crypta Balbi, Terme di Diocleziano). Ingyen tömegközlekedést, a Roma Pass-szal ellentétben, nem tartalmaz. Elsősorban azoknak éri meg, akik a felsorolt múzeumok, régészeti helyszínek közül sokat meg szeretnének látogatni, különösen érdeklődnek Róma történelme, múzeumai iránt. Ára 2015-ben: 27 EUR, 18-25 éveseknek 17,50 EUR. A megvásárlástól számítva 7 napig érvényes.

Csomagmegőrző Rómában

Csomagmegőrzési lehetőség a Termini (B metróvonal) és Tiburtina (B metróvonal) pályaudvarokon, valamint a Fiumicino repülőtér 3-as termináljának földszintjén van. A Terminin található csomagmegőrző nem automata, az útlevelet vagy a személyi igazolványt lefénymásolják, ezért nagy sorok szoktak kialakulni. Ezért, és amennyiben úgy kényelmesebb, érdemes a szálláson is megkérdezni, ott lehet-e hagyni a csomagokat bejelentkezés előtt vagy kijelentkezés után.

Róma csomagmegőrzés

Róma időjárása

Rómában éghajlata mediterrán: enyhe, rendkívül csapadékos telekkel (a jellemző napi maximum-hőmérséklet 10-15 °C), és forró, száraz nyarakkal. Nyáron nagy forróság, és szinte teljes szárazság tapasztalható a városban. Júliusban, és augusztusban forró, nem egyszer 35 °C körüli, igen párás levegő van, és júliusban sok éves átlag szerint a csapadékos napok száma mindössze kettő. A hőségre jellemző, hogy míg Budapesten augusztusban az átlagos napi maximumhőmérséklet 26,5 °C, addig Rómában 30,6 °C. A telek ugyanakkor sokkal csapadékosabbak, de a csapadéknak itt esőt kell érteni, ritkán megy fagypont alá a hőmérséklet. A városba így a leginkább ősszel, és tavasszal érdemes ellátogatni, amikor is igen kellemes hőmérsékletben lehet részünk - talán a legjobb április közepe és május közepe között - még viszonylag késő ősszel sem kell kabátot venni. Júliusban, és augusztusban, amellett hogy elviselhetetlen a hőség, városnézésre kevéssé alkalmas, viszonylag kihalt Róma, mert ekkor a helyiek elmenekülnek a nagy hőség elől.

Róma, szökőkút

Statisztikai értékek - hőmérsékletek, csapadék, napsütés

Róma időjárás, hőmérséklet, csapadék statisztika

Korábbi időjárás, időjárási történelem

Amennyiben még legalább 1 hét van az utazásig, vagy szeretnénk eldönteni, melyik időpontot válasszuk római látogatásunkhoz, az időjárás előrejelzések ilyen nagy időtávban előre nem adnak megbízható eredményt. Ezért a fenti táblázat figyelembe vétele mellett, a következő oldalon is érdemes lehet visszakeresni, hogy korábbi évek adott napjain milyen időjárás volt Rómában, így lehet következtetni, hogy az utazás idején milyen idő várható:
Róma korábbi időjárása

Jelenlegi időjárás Rómában, és előrejelzés

Find more about Weather in Róma, IY

Utasbiztosítás

Utasbiztosítás 10% kedvezménnyel! Partnerünk, a biztositas.hu oldalán a biztosítók utasbiztosítási ajánlatait lehet összehasonlítani. A biztositas.hu 10% kedvezményt ad az Utazás nyaralás info látogatóinak utasbiztosításokra az UTNY-2015 kuponkóddal, vagy az alábbi bannerre, vagy IDE kattintás után.

Autóbérlés

Bérelhető autók keresésére, ha Rómába, vagy akár máshova Olaszországba látogat, a rentalcars.com oldalt ajánljuk. A rentalcars.com a világ vezető autóbérlési ügynöksége, amely több mint 2 millió ügyfél bizalmát élvezi. A weboldal segítségével garantáltan a legalacsonyabb áron lehet kölcsönözhető autókat keresni, piacvezető autókölcsönzési szolgáltatóktól. Egy kereséssel számos autóbérlési szolgáltató ajánlatai tekinthetők meg.

Konnektorok

Olaszországban néhány helyen 3 ágú konnektorok találhatóak, melyekbe néha nem mennek bele a magyar szabvány szerinti, 2 ágú konnektort igénylő műszaki cikkek, telefontöltők, stb. Ilyen esetben átalakító (trasformatore) vásárlására lehet szükség, amely sok boltban, pár Euróért beszerezhető.

olasz konnektor

Fontos telefonszámok

Római Magyar Konzulátus

Címe: 00198 Roma, Via Messina 15.

Telefon: 06/4424 9938 Fax: 06/4424 9908

Olaszország előhívószáma: 39

Róma körzetszáma: 06 (Róma hívása tehát: +3906...)

Rendőrség (Polizia): 113

Carabinieri: 112

Mentők: 118

Tűzoltók: 115

Római telefon

További utazási tippek és tanácsok

Számos egyéb, már nem csupán Rómával kapcsolatos, de mindenre kiterjedő, részletes, nagyon hasznos utazási tippek és tanácsok itt.

Korábbi 3027 hozzászólás, időrendi bontásban... |
Legújabb hozzászólások (2015):


Hozzászólások

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

75 hozzászólás
Kedves Hajni!
2015. július 14-17 között megyünk hármasban Rómába. Láttam az oldaladon egy barátságosnak tűnő szállást (Relais RSA Villa Fiorelli). Az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e már most lefoglalni a szállást, vagy később esetleg olcsóbban is meg lehetne kapni? A következő kérdésem, hogy a Fuimicino reptéren, hol található a Terravision transzferbuszok megállója, mert azzal tervezzük a bejutást a Termini pályaudvarra. Előre is köszönöm válaszod. Üdv: Zsolt
#1 - Zsolt - 2015.01.02. - 17:54
Szia Hajni!
Január 8-dikán utazunk Rómába. Vasárnap 11-dikén jövünk haza, reggel 6:45-re kell a Ciampino reptéren lenni. Metróval tervezünk az Anagnina állomásig menni, aztán pedig Cotral/ Atral busszal a reptérig. Azt szeretném kérdezni, hogy vasárnap, hogy közlekednek ezek a buszok, és mit jelent az L, D jelölés az időpontok mellett. Előre is köszönöm a válaszod.
http://www.atral-lazio.com/en/ciampino/anagnina
Üdv. Réka
#2 - Reka - 2015.01.02. - 18:39
Kedves Hajni!
Földközi-tengeri hajóutunk Rómából indul. Szeretnék érdeklődni, hogy a Fiumicino reptérről a Civitavecchia kikötőbe hogyan lehet eljutni. Köszönettel: Csilla
#3 - Csilla - 2015.01.02. - 21:36
Zsolt!
A booking.com oldalon visszamondhatóak a szállásfoglalások, ha az INGYENES LEMONDÁS-t válasszátok.
Nem visszatérítendő áruk viszont nagyon jó. Olcsóbb nem hiszem, hogy lesz. Ha tetszik, megfelel nektek már most foglalhattok, de 3ágyas már nincs.

FCO reptéren a buszmegálló a T3-nál van, Terravision az 5-ös-ről indul.
http://www.terravision.eu/airport_transfer/bus-fiumicino-airport-rome/13976-2/
#4 - Hajni - 2015.01.03. - 17:36
Réka!
Vasárnap 7.20-kor van az első busz a reptérre, ez már késő nektek.
http://www.atral-lazio.com/en/ciampino/anagnina
D: diretta = közvetlen
L: több helyen, mindenhol megáll


Szerintem más kijutást válasszatok, pl. Terravision transzberbusz a Terminitől vagy érdeklődjétek meg a szállásotokon a transzferszolgáltatást.

Nagyon jó utat kívánok!
#5 - Hajni - 2015.01.03. - 18:05
Csilla!

FCO reptérről az FL1 vonattal Roma Trastevere állomásáig kell utazni, majd itt átszállni az FL5 (Terminiből érkező) vonatra. 1 óra 30-40 perc menetidő, 11 euro a jegyár, amit a vonat előtti jegypénztárnál vagy automatából lehet megvenni.

vagy
FCO reptérről be kell utaznotok a Termini pályaudvarra.
Leonardo expressz vonattal 30 perc, 14 euro
vagy transzferbusszal 45-50 perc 4-6 euro.
A Termini pályaudvarról közlekedik vonat Civitavecchia-ba kb. 60 perc menetidő, jegyár 5 euro.

Első megoldást javasolnám, de ha van több időtök akár városnézésre is, akkor a Terminihez utazzatok be.

Jó utat!
#6 - Hajni - 2015.01.03. - 18:22
Kedves Hajni!
Köszönöm szépen a gyors válaszod :)
Üdv Réka
#7 - Reka - 2015.01.03. - 19:39
Kedves Hajni!
Kérnék egy kis segitséget. Mi a CIA-ra megyünk és nem tudjuk hogy transzferbusz v. vonat (terminire) . Ár és Idő különbség érdekelne. KÖSZI
#8 - szöszi - 2015.01.06. - 10:43
Kedves Hajni!

Szeretnénk egy kis tanácsot kérni.
Január 27-én megyünk Rómába és 4 napot fogunk ott tölteni.
A Termini pályaudvar közelében foglaltunk szállást, 27-én reggel érkezünk Ciampino-ra.
Olvastam, hogy onnan vonattal is be lehet menni a Termini pu-ra, csak ahogy látom a Google Maps-on, a vasútállomás a reptér másik oldalán van és nem tudom gyalog lehet e oda menni?
Kérném a segítséged, hogy hogyan tudunk a vasútállomásra menni, vagy jobb lenne e buszt foglalni. On-line lehetne, csak ha késik a gép nem tudom fel lehet-e szállni ugyanezzel a jeggyel egy későbbi buszra?
Szeretnénk Vatikánban a Szent Péter Bazilikát a Vatikán múzeumot, az altemplomot, ha lehet II. János Pál Pápa sírját, a vatikáni kertet meglátogatni.
Gondolom csoportosan érdemes a nevezetességeket idegenvezetővel megtekinteni, vagy egyedül is lehet? van esetleg magyar nyelvű I Pod , vagy hasonló hanganyagos idegenvezetés?
Úgy tudom, hogy szerdánként tart Ferenc Pápa audenciát, ha lehetséges szeretnénk résztvenni.
Azt szeretném kérdezni, hogy előzetesen hol lehetne jegyet váltani a fenti programokra, mert gondolom, hogy a helyszínen erre már nincs, vagy csekély lehetőség van, ill. több órás sorbanállással lehetséges. Lehetséges lenne-e ezt Vatikani programot egy nap alatt leszervezni, vagy nem? Mindenhová kell belépőt váltani, vagy jegy nélkül is be lehet menni, pl. a Bazilikába?
Érdemes RÓMA-Pass-t venni, vagy a Hop-on Hop-off is elgendő, hogy ez a rövid idő alatt a leghíresebb nevezetességeket meg tudjuk tekinteni?
Nagyon köszönöm előre is a szíves válaszodat.
Üdvözlettel: István
#9 - Bálint István - 2015.01.06. - 16:04
Kedves Hajni!

Bocsánat még egy kérdésem lenne az előzőhöz.
Jan. 31- én indul a gépünk a Ciampino repülőtérről 8:45-kor, cca 7 óra körül kell ott lennünk.
Ez szombati nap, mivel tudunk oda menni biztonságosan?
Mi a jelzése a szombati járatoknak?

Köszönöm szépen

Üdvözlettel:

István
#10 - Bálint István - 2015.01.06. - 16:47
Szöszi!
Busszal lehet CIA-ról bejutni a városba.
Transzferbuszokra ott helyben is lehet jegyet venni a busznál 4-6 euro. Terminihez mennek, menetidő 40 perc.
vagy
Atral/Cotral (mint nálunk a volán) az Anagnina metróállomáshoz megy (1,20 euro) + metró (1,50 vonaljegy vagy már innentől használható a bérlet, RP). Menetidő így is 40 perc körüli.

Vonat itt nem jár.
#11 - Hajni - 2015.01.06. - 21:06
István!
Az előző, ill. 432-es hsz-ban írtam reptéri közlekedésről.
Hétvégén inkább a Terminitől induló transzferbuszokból válasszatok. Jegyet online, vagy előző napokban vegyétek meg rá.

Vatikán:
Szt.Péter bazilika ingyenes, II.János Pál pápa sírja itt található a Pieta utáni kápolnánál.
Tombákhoz is le lehet menni, ha a bazilikából kijöttök és újra visszamentek a lépcsőkön a kupola sorhoz. Bal oldalon lesz a lejárat, jobb oldalon a kupolához lehet sorakozni, jegyet venni.
Ha jobbra jöttök le a lépcsőn, akkor újra már nem mehettek vissza csak, ha újból végig álltátok a sort a biztonsági ellenőrzéshez. Néha nagyon hosszú a sor, de gyorsan halad.

Vatikáni múzeumok: jegyet kell venni, (javasolt az online jegyvétel a hosszú sor elkerülése miatt) és önállóan is végigjárható. Magyar nyelvű audio guide nincs.
Vatikáni kertek: csak előzetes jegyvétellel, csoportosan lehet megtekinteni. Ha jól emlékszem csak busszal visznek körbe, gyalogosan nem lehet "mászkálni". (Kertben még nem voltam.)
Itt lehet jegyet venni a különböző túrákra: http://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/do?action=booking&codiceLivelloVisita=4&step=1

Egy egész napot rá kell szánni ezekre a programokra. Legalábbis a belépős múzeumok, kertek. A bazilikába vissza lehet menni később is.
Audencián még nem voltam, arra is előre kell jelentkezni, a belépő ingyenes.
Nem tudom, hogyan hol kell rá foglalni, de a keresőben találsz ezzel kapcsolatos infókat és magyar idegenvezetést is találni.


Többi látnivaló miatt érdemes megvenni a RomaPass-t, mert azzal ingyenes az első kettő nevezetesség valamint ingyenes a közlekedés 3 napig.
(3-ik nap éjfélig)
Hop-on,off buszt nem ajánlanám Rómában. Egy-egy csoportban vannak a látványosságok, amelyek gyalogosan is könnyen megközelíthetőek. Felesleges pénzkidobás.

Kellemes készülődést!
#12 - Hajni - 2015.01.06. - 21:47
Köszönöm !
#13 - szöszi - 2015.01.06. - 23:33
Kedves Hajni!

Köszönöm szépen a hasznos tanácsaidat.
Még azt szeretném kérdezni, hogy az FM4-es vonattal ciampino reptérről nem tudunk a Termini pu-ra menni. Valahol olvastam-de most nem találom- hogy a pu ályaudvar 10 perc sétára van a reptértől. Lehet ez?
És még egy kérdés, mi a Hotel Giorgina-ban (Termini pu-nál) foglaltunk szállást, és sok helyen olvastam, hogy nem igazán ideális hely. Mi a baj ott? Közbiztonság? vagy egyebek? Az a gond, hogy a Booking-on foglaltam, és rögtön leemelték a pénzt, így nem szeretnék máshová menni, de ha abszolut rossz ez a hely akkor inkább foglalok máshol, noha nem szeretném hogy vesszen a pénz.
Köszönöm előre is válaszod.

István
#14 - Bálint István - 2015.01.07. - 14:59
István!
Nem tudom, meg tudod-e nyitni az alábbi linket, amelyen jól látható, hogy meg kell kerülni a repteret. 4,5 km és 55 percet ír gyalogosan.
https://www.google.hu/maps/dir/Central+Station+Srl,+Via+San+Francesco+D'Assisi,+Ciampino,+R%C3%B3ma,+Olaszorsz%C3%A1g/Ciampino+Airport,+Via+Appia+Nuova,+1651,+00040+Ciampino+RM,+Olaszorsz%C3%A1g/@41.7981175,12.5979789,14z/data=!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x13258893366758a5:0x146e38d25d03a9d5!2m2!1d12.599108!2d41.80355!1m5!1m1!1s0x132588b6389de903:0xedb6061d8fc5510d!2m2!1d12.59001!2d41.799343!3e2

A buszok megállója rögtön ott van a kijárattól balra. Még nem olvastam vonatos megközelítésről. Róma másik repterén van ilyen lehetőség.

Hotel:
Termini pályaudvarhoz közel van, ezen a környéken nagyon sok és mindenféle ember van azon a környéken. Rosszak is.
Vigyázni kell az értékekre, nem szabad teleaggatva arannyal mászkálni vagy pl. fényképezőgépet csak úgy a nyakba lógatni, pénztárca ne a zsebben legyen... stb.
Nem árt az óvatosság!

Ez miatt nem kell máshol foglalni. Máshol is vigyázni kell.
#15 - Hajni - 2015.01.07. - 15:43
Köszönöm szépen Hajni!
István
#16 - Bálint István - 2015.01.07. - 16:30
Szia,azt szeretnem kerdezni hogy marcius 13-an es (marcius 16 vissz)-este erkezunk a Fiumicino repterre es onnan a hotel Mariano-ba van szallas foglalva,hogy tudunk eljutni a hotel-ig es mennyire biztonsagos hely?elore koszonom valaszod
#17 - Karesz - 2015.01.09. - 13:44
Karesz!
Reptérről transzferbusszal a Termini pályaudvarhoz tudtok beutazni. Jegyet online lehet venni vagy a busznál is, de úgy picit drágábban.
Különböző társaságoknak van járata, pl. Terravision, TamBus, Sitbusshuttle...

Hotel közel van a pályaudvarhoz, gyalogosan könnyen elérhető.
https://www.google.hu/maps/dir/Termini,+Via+Giovanni+Giolitti,+R%C3%B3ma,+Olaszorsz%C3%A1g/Hotel+Mariano,+Piazza+Manfredo+Fanti+19,+00185+Roma,+Olaszorsz%C3%A1g/@41.8992129,12.5009891,17z/data=!4m13!4m12!1m5!1m1!1s0x132f61a2ed581d7f:0xe83c4b94082dc773!2m2!1d12.501994!2d41.901027!1m5!1m1!1s0x132f61a310aa1f9f:0xeaef92f4d233324a!2m2!1d12.503268!2d41.897512

Biztonsággal kapcsolatosan csak annyit, hogy Róma nagy város, mindenféle nációval... zsebesekkel, kéregetőkkel.
Óvakodjatok tőlük és fokozottabban vigyázzatok az értékeitekre!
#18 - Hajni - 2015.01.09. - 16:56
koszonom az infokat,emailben irnal nekem egy szombat,vasarnap es hetfon mar egy lazabb programot,koszonom szepen!karesz_81@yahoo.com
#19 - Karesz - 2015.01.09. - 18:13
Szia Hajni!
Néhány kérdés:
-A Roma passt érdemes elővételben megvenni( van olyan oldal, amelyik postázza, vagy a treminin egyszerűbb átvenni vagy megvenni?)?
-A Treminitől hogy jutok el a Piazza Navonára?
Köszi:Kati
#20 - Kati - 2015.01.10. - 16:26
Kati!
Felesleges. Kapható a nagyobb metróállomásokon, PIT turista információknál, a múzeumok pénztáránál.

http://romapass.it/p.aspx?l=en&tid=8

Terminitől pl. a 64-es busszal, mely érinti a Piazza Venezia, Argentina, a Corso Vittorio Emanuelen haladva elérhető az Angyalvár is, és a Cavalleggeri/S.Pietro (alagút után) a Szt.Péter bazilika megállója.
Piazza Navona a Corso VE/Navona, 10-ik megállóhoz van közel.
http://viaggiacon.atac.roma.it/?service=trovalinea&linea=40&percorso=40A#
#21 - Hajni - 2015.01.10. - 22:40
Köszönöm szépen!
#22 - Kati - 2015.01.11. - 11:23
Kedves Hajni!

Köszönöm szépen a válaszod. Én is így gondoltam, ezért már lefoglaltam a 3 ágyas szobát arra az időpontra.

Üdv: Zsolt
#23 - Zsolt - 2015.01.11. - 17:23
Kedves Hajni!
jan. 30-án reggel érkezünk és febr. 3-án reggel távozunk. Érdemes RP-t venni, ha a Termini közelében lesz a szállásunk, nem szeretünk sokat gyalogolni, és szeretnénk megnézni a Colosseumot, Angyalvárat, Capitoliumot, Szt. Peter bazilikát. Valahol fentebb olvastam, hogy a Capitolium a hónap első vasárnapján ingyenes. Az Angyalvár is? Mert ha igen, lehet, h. nem is szükséges az RP?
#24 - Faboszi - 2015.01.11. - 23:47
Szia Hajni!
A 110 open buszról mit tudsz? Az oldalukon azt írják, hogy 2014 dec. 17.-én befejezték a tevékenységüket. Van még a 110-es vagy már megszünt? Köszi!
http://www.trambusopen.com/en/news.cfm?leggi=291
#25 - Krisztián - 2015.01.12. - 19:51
Faboszi!
Minden hónap első vasárnapján az olaszországi állami múzeumok ingyenesek.
Rómaiak listája:
www.romapass.it/p.aspx?l=en&tid=37< br />
Colosseum, Angyalvár, Capitolium is és még számos hely
RP nem kell, viszont ilyenkor számítani kell tömegre.

Egy 3 napos bérletet + 1 naposat vagy vonaljegyeket vegyetek a közlekedéshez.
#26 - Hajni - 2015.01.12. - 20:19
Hajni!
Nagyon köszönöm az ultragyors választ, és a többi infót is, amit írtál. Még nem jártam Rómában. Ha visszajöttünk, írok élménybeszámolót.
#27 - Faboszi - 2015.01.12. - 21:38
Krisztián!
Nem tudtam erről, talán mert nem követem figyelemmel....
A városnézés eme formáját Rómában nem szoktam javasolni.
Az egy-egy napra összeszedett látnivalók közel vannak egymáshoz, felesleges ilyen drága buszra szállni.

De, ha nagyon szeretnétek van lehetőség más buszokkal:
http://www.hop-on-hop-off-bus.com/rome-bus-tours
#28 - Hajni - 2015.01.12. - 21:43
Kedves Hajni
Szeretném a segítséged kérni, a nyáron utazunk, rómába, és a ciampino reptérre érkezünk, hol tudok a legközelebb bérletet venni a buszra? Mert arra gondoltam, hogy veszek egy 7napos vonaljegyet, lenne még jó pár kérdésem, gyorsabb formábban tudnánk valahogyan beszélni?
#29 - Istvan - 2015.01.13. - 10:26
Kedves Hajni!
Febr. 26-márc. 02. között, 5 nap / 4 éjszakát töltünk Rómában és szeretnénk jól kihasználni a rövid időt, ehhez kérem szépen segítségedet, javaslataidat! Ryanair/Ciampino reptér és szállásunk, a Hotel Marc'Aurelio (Via Gregorio XI) a meghatározó pontok. 1. nap már reggel (8:20-kor) megérkezünk, 5. nap viszont már reggel (8:45-kor) indul vissza Bpestre a gépünk. Arra gondoltam, hogy előzetesen itthon csak a reptéri transzfereket és a 7 napos közlekedési bérletet venném meg (ahogy nézegettem az árakat, a 4+1 napos drágább), és az időbeosztásunktól, időjárástól, a sorok hosszától, meg a kedvünktől függően helyben döntenénk arról, hogy melyik látnivalókat nézzük meg belülről is. Van-e olyasmi, amit szerinted ebben az időszakban kell / célszerű feltétlenül látni? MINDEN segítségedet, javaslatodat örömmel fogadom, és előre is köszönöm szépen! Üdvözlettel: Judit
#30 - Nemes Judit - 2015.01.13. - 13:01
István!
Közlekedési bérletet a metrónál tudtok venni. Cotral busszal az Anagnina metróvégállomáshoz , transzferbuszokkal a Termini-hez érkeztek.
Lehetséges, hogy a reptéren is kapható, nem vagyok benne biztos, de az onnan induló járatokra nem érvényes.
Írj email címet!
#31 - Hajni - 2015.01.13. - 21:11
Judit!
Szívesen elküldöm a korábban írt utiterveket neked, írj emailcímet.
#32 - Hajni - 2015.01.13. - 22:12
Szia Hajni
dasdas@vipmail.hu
Előre is köszönöm a segítséget,kérlek majd akkor magyarázd már el nekem hogy azok a bérletek mire érvényesek,és esetleg előre itthon nem e megtudnám venni online valahol
#33 - Istvan - 2015.01.14. - 08:23
Kedves Hajni!
2015.01.18.-an reggel érkezünk a Ciampino reptérre . Szeretném megkérdezni hogy hogyan jutunk el a szállásunkra ami : Casa La Salle - Casa Religiosa szállodába? Milyen árakra lehet számítani ha taxival megyünk a szállásunkra ?
Köszönettel
Marianna
#34 - Sörös Marianna Melinda - 2015.01.14. - 20:19
Marianna!
Reptérről busszal lehet a városba utazni. Transzferbuszok a Termini-hez, Cotral busz (volán) az Anagnina metróállomáshoz megy.
Buszok a kijárattól balra lesznek. Válasszátok az elsőnek indulót. Jegyet vehettek ott a busznál is vagy online is foglalhattok. (4-6 euro)
Bármelyekkel is mentek, a busz után metróval kell továbbutazni (A metró) a Cornelia megállóig. A hotel ehhez van közel.
https://www.google.com/maps/dir/Termini,+R%C3%B3ma,+Olaszorsz%C3%A1g/Via+Aurelia,+472,+00165+Roma,+Olaszorsz%C3%A1g/@41.9010671,12.4240488,15z/data=!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x132f61a3e528cfbd:0xd1608dabaf6565b7!2m2!1d12.502005!2d41.901556!1m5!1m1!1s0x132f5fc36ce83691:0x4a5c909a778fbb1a!2m2!1d12.4246795!2d41.8985719!3e3

A metrónál tudtok venni jegyet, bérletet vagy RomaPass-t. Árakat fent megtalálod.

Taxit megsaccolni sem tudom, de nagyon drága. Az általam írt eljutási lehetőségekhez képest akár tízszeresen.
(30 km)

A hotel honlapján írnak transzferszolgáltatásról. Emailben megérdeklődhetitek az árat.

Jó utat!
#35 - Hajni - 2015.01.14. - 22:18
Kedves Hajni,
( #457 ) nemeshome@hotmail.com - várom a javaslataidat, és előre is köszönöm szépen a segítségedet! Üdv.: Judit
#36 - Nemes Judit - 2015.01.15. - 07:44
Kedves Hajni! Nagyon szépen köszönöm a gyors segítségedet! Üdvözlettel: Marianna
#37 - Sörös Marianna - 2015.01.15. - 22:35
kedves hajni szeretnek erdeklodni hogy a ciampioni repuloterol melyik buszal jutok el mercure roma piazza bologna hotelhez hany megalo es hogy a roma pass berlet 3 napra megfelelo lenne ? meg innen a szalotol melyik buszal tudunk eljutni a vatikanba es hany orakor erdemes odameni ,amugy a tobbit gyalog terveztuk jo otletnek tartod? masadikan indulunk ,milyen sorendben ajanlod az utitervet elore is koszonom nagyon sok ember halas lehet neked a sok infoert ,ritkasag B.U.E.K
#38 - noemi - 2015.01.16. - 21:00
Noémi!
Ciampino reptérről buszokkal lehet a városba eljutni. Különböző társaságoknak van transzferjárata a Termini-ig. Ez Róma nagy közlekedési csomópontja. Innen metróval 3 megálló a Bologna állomás. A hotel a Piazza Bologna-hoz közel van.

Vagy a reptérről Atral busz az A metró Anagnina végállomásához megy. Metróval Termini, itt át kell szállni a B metróra és 3 megálló a Bologna.

Közlekedéshez szükséges bérlet vagy vonaljegy, mert a látnivalókhoz el kell jutni és vissza is. Legalább napi 2 jegy kell.
Létezik 3 napos bérlet is, vagy a RomaPass, mellyel ingyenes a közlekedés és két múzeum.

Vatikánhoz eljutás:
Metró, amelyről a Termininél át kell szálni a másik A vonalra. Ottaviano (Musei Vaticani) megállóhoz közel a Szt.Péter tér, Vatikán.
Vagy 62-es busszal, amelynek végállomása az Angyalvár és a Szt.Péter tér között van. Ennek a busznak van megállója a Viale de Corso-n, melyről a Trevi-kút, Spanyol lépcső, Pantheon elérhető. Piazza Venezia (VE emlékmű, Capitolium), majd a Corso Vittorio Emanuelen megy tovább a Torre Argentina, Piazza Navona megállókon át, át a Ponte VE hídon az Angyalvár mellé.

https://www.google.com/maps/dir/Mercure,+Via+Reggio+Calabria,+54,+00161+Roma+RM,+Olaszorsz%C3%A1g/Szent+P%C3%A9ter-bazilika,+Piazza+San+Pietro,+Vatican+City,+Vatik%C3%A1n/@41.9033167,12.4862032,15z/data=!4m15!4m14!1m5!1m1!1s0x132f617a9c6beae1:0x154477fe5e28f730!2m2!1d12.518676!2d41.912326!1m5!1m1!1s0x132f6061b7149b59:0x724bf077cd875283!2m2!1d12.453937!2d41.902167!3e3!5i1

Vatikáni múzeumok, Szt.Péter bazilika és tér, kupola megmászása + Angyalvár egy napi program.

Az útiterv napjai bármilyen sorrendben variálható. Amire figyeljetek: Angyalvár, Capitoliumi múzem hétfőn zárva.

Jó utat!
#39 - Hajni - 2015.01.17. - 22:07
Az alábbi címen lévő szálláshelyen szeretnék néhány éjszakára szállást foglalni: Via di Castel Giubileo, 5, 00138 Róma. A térképet nézve az látszik, hogy a villa és Róma központja között van az "Aeroporto di Roma - Urbe" repülőtér. Tudsz valamit erről a repülőtérről? Mennyire nagy? Mennyire zavaró a zaja? Kérlek, azt is írd meg, hogy a Roma Pass-szal innen is ingyen igénybe lehet venni a városi tömegközlekedést? És még egy kérdés: nagyjából mennyi idő alatt lehet erről a "külvárosi" címről bejutni a központba? Nagyon köszönöm előre is a válaszaidat, üdv: Ramóna
#40 - Vértesné Ramóna - 2015.01.18. - 16:34
Kedves Hajni!
Február közepén készülünk 4 napot Rómában tölteni. Mennyire kedvezőtlen ez az időpont, kb. milyen időjárásra számíthatunk? Első alkalom, szeretnénk minél több nevezetességet megnézni, minél több dolgot megtapasztalni Rómából. Szállásunk a Hotel Caravaggio lesz, a Via Palermo-n. Javasolt-e a RomaPass vagy elérhető gyalogosan a látnivalók nagy része? Kérlek, küld el az útitervet is.
Köszönöm, Péter
#41 - Péter - 2015.01.18. - 19:28
Ramóna!
Erről a reptérről nem hallottam még, nem tudom milyen forgalma lehet.
Szállásról találsz véleményeket pl. a tripadvisor oldalán.

Innen kb. 60-80 perc alatt lehet a városközpontba jutni. Bérletek, RomaPass érvényesek.

További kellemes készülődést!
#42 - Hajni - 2015.01.18. - 20:34
Péter!
Időjárásra az ilmeteo.it oldalt javaslom nézni. 2 hetet jelez előre.

A szállásotok központi helyen lesz, ha bérlet nem is azért 1-2 vonaljegy legyen nálatok, ha buszra, metróra kell szállni.
RomaPass-t nem kell megvennetek.
Írj emailcímet!
#43 - Hajni - 2015.01.18. - 20:47
Köszönöm!
petyko98@freemail.hu
Péter
#44 - Péter - 2015.01.18. - 21:56
Péter!
Nem tudom freemailre elküldeni, ha volna más (gmail) cím írd meg azt.
#45 - Hajni - 2015.01.18. - 22:06
schpeter73@gmail.com
#46 - Péter - 2015.01.18. - 22:37
Szia Hajni!

A Spanyol lépcsőtől hogy jutok el a Vatikánhoz? Metró, vagy busz az egyszerűbb? melyik hogy közlekedik?
Vasárnap hajnalban indulunk a transzfer buszhoz, a repülőgép hazafelé 8:45 kor indul. 4.50 kor indul a transzfer busz. A spanyol lépcsőtől hogy jutok el a Terminihez ilyen korán?
Köszi előre is :)
#47 - Dóri - 2015.01.19. - 14:53
Dóri!
Legegyszerűbben és leggyorsabban metróval. Mindkét megálló az A vonalon van.
Terminihez is ez lenne a legjobb eljutás, de a metrók 5.30-tól járnak.
Így az éjszakai n5-ös busszal tudtok menni, amihez el kell sétálni a Via del Tritone-ra a Tritone/Fontana di Trevi megállóhoz. 6 megálló a Termini.
A busz félóránként jár.
Előző nap nézzétek meg a megállót, ne hajnalban kelljen keresgélni.
Vagy gyalog 2,1 km, 30 perc :)
#48 - Hajni - 2015.01.19. - 20:11
Kedves Hajni!
Két gyerekkel (8 és 10 évesek) megyünk Rómába. Ilyen korú gyerekeknek a tömegközlekedésnél, illetve a múzeumoknál van-e valamilyen kedvezmény?
Válaszodat előre is köszönöm.
#49 - Cilike - 2015.01.20. - 14:28
Kedves Hajni!
Először is köszönet a már általam eddig itt olvasott számos hasznos információért és tippért! Nagyon sokat segít a tervezésben és az idő hasznos és tartalmas eltöltésében is!
Mi (feleségem, 21 és 17 éves lányaim + én) febr. 5-én reggel érkezünk Ciampino-ra és 8-án reggel indulunk vissza, tehát 3 napunk lesz a városban. Természetesen szeretnénk eljutni a lehető legtöbb látnivalóhoz. Én is szeretném kérni a már többeknek küldött útitervedet, email címem: rinettguide@freemail.hu
Még egy dolog: a TripAdvisoron olvastam, hogy többek között a Colosseumnál -gondolom leginkább a párizsi események miatt- bevezették, hogy hátizsákot és nagyméretű kézitáskát sem engednek bevinni és megőrző sincs... Tudsz erről bővebbet?
Köszönöm! Zoli
#50 - Horváth Zoltán - 2015.01.20. - 15:33
Kedves Hajni!
Köszönöm a válaszod, nagyon aranyos vagy :)
#51 - Dóri - 2015.01.20. - 17:36
Kedves Hajni!
Megkaptam a levelet, köszönöm a tippeket, tanácsokat. Írtam egy e-mail-t, néhány kérdéssel. Megkaptad?
Péter
#52 - Péter - 2015.01.20. - 20:21
Cilike!

10 éves korig ingyenes a közlekedés. Ha már betöltötte a 10-et kell jegyet, bérletet venni.
Múzeumok 18 éves korig ingyenesek, de ki kell kérni a gyerekeknek is az ingyenes jegyet.

Jó utat!
#53 - Hajni - 2015.01.20. - 22:01
Zoltán!
Eddig is csak kézitáskával lehetett bemenni a Colosseumba és más múzeumokba is.
Szt.Péter bazilikánál tudom, hogy van csomagmegőrző, többire nem emlékszem. Talán, mert nem volt mit beadnunk.
Lányok: 18 éves korig ingyenesek a múzeumok, 25 éves korig ha van nemzetközi diákigazolvány kedvezményesek.
Többit emailben.
#54 - Hajni - 2015.01.20. - 22:08
Köszönöm szépen! Zoli
#55 - Horváth Zoltán - 2015.01.20. - 22:27
Kedves Hajni!

Szeretném a segítségedet kérni. A Fiumicinora érkezünk, hogy jutunk el a Piazzale marcellino champagnat n.2, ra legegyszerűbben, a Hotel Villa Eur Parco di Pinibe lesz a szállásunk.
Kicsit megzavarodtam, hogy a Laurentina megállóhoz gyalog is hamar eljutunk, más és mást olvastam, ha a városközpontba akarunk eljutni, vagy busszal menjünk a metróig?5 éves gyermekkel leszünk.
Előre is köszönöm a segítségedet.
#56 - Csilla - 2015.01.20. - 22:55
Csilla!
Két metrómegálló is van kb. 1 km távolságra, a Laurentina és az Eur Fermi.
Közelebb van buszmegálló, ahonnan
a 30X (express) busszal a városközpont elérhető.

Clodio irányba a következő megállói vannak:
- Cave Ardeatine: Piramide metró, Lido vonatmegálló. Piramis. Innen el lehet sétálni a Máltai kulcslyukhoz.....
- Petroselli Igazság szája és a Tiberis-sziget közötti megálló.
- Ara Coeli/Piazza Venezia: Capiolium, VE emlékmű.
- Via Torre Argentina
- Rinascimento. Piazza Navona és a Pantheon között

https://www.google.hu/maps/place/Piazzale+Marcellino+Champagnat,+2,+00144+Roma,+Olaszorsz%C3%A1g/@41.82505,12.4756281,17z/data=!4m2!3m1!1s0x13258b04fae63479:0xb02fcd7c92108919

Nem tudom látható e, de a hotel felett, ahol a Deutse bank felirat van ott a buszmegálló.
#57 - Hajni - 2015.01.21. - 12:26
Szia!
Csupán egy nyúlfarknyi kérdésem lenne hozzád: az egynapos (BIG) jegy 1 napig, vagy 24órán keresztül érvényes?

Köszönöm, és nagyon köszönöm az oldal "üzemeltetését" is, iszonyatosan jó olvasgatni, és nagy segítség is:)!
#58 - mirtill - 2015.01.21. - 19:34
Igazán köszönöm, minden jót Neked:Csilla
#59 - Csilla - 2015.01.21. - 21:50
Mirtill!
1 napig, tehát az érvényesítés kezdetétől aznap éjfélig.
#60 - Hajni - 2015.01.21. - 21:52
Szia.
Hogy jutok el a Termini vonat és busz állomásrol Termini metró állomáshoz.
ksznm.
#61 - Attila... - 2015.01.22. - 21:17
Kedves Hajni,
Köszönöm a gyors választ. Ha jól értem, hiába van nekem RomaPass-om, a gyerekek ingyenes jegye miatt sorba kell állni a pénztárnál?
#62 - Cilke - 2015.01.23. - 08:26
Kedves Hajni!
A jövő héten megyünk Rómába, és a repülőtérről a legegyszerübb a Ciampino -tól busszal a pu-hoz menni.
Szeretném a jegyet on-line megvásárolni, mert így olcsóbb és kényelmesebb is, nem kellene ott az olasz nyelvű automatákon eligazodni.
Németül és angolul beszélek, olaszul nem . Vannak az automatákon angol tájékoztatók is?
A terravision látszik a legjobbnak, ezen az oldalon lehet foglalni.

www.terravision.eu

Azt szeretném kérdezni, hogy biztonságos ez, van tapasztalatod, vagy pozitív ill. negatív infód erről a társaságról,mert rögtön leemelik a pénzt, és nem lenne jó, ha megadom a kártya adatait, hogy esetleg jogcím nélkül is emeljenek le valamit.
Köszönöm szépen a tanácsot
#63 - Bálint István - 2015.01.23. - 12:32
Szia Hajni!

Bocsánat még egy kérésem lenne az előzőhöz.
Olvasom a levelezéseket, nagyon hasznos infokat tartalmaz. Igazán fáradhatatlan vagy.
Azt szertném kérni, hogy légyszi nekem is küldeni, uti, ill programtervet.
Mi 4 napot leszünk Rómában 01.27-től 31-ig.
Köszönöm
Bálint István
#64 - Bálint istván - 2015.01.23. - 13:06
István!
Nem hallottam még rosszat, illetve bankkártyával kapcsolatos negatív dolgot egyik transzferbuszos társaságról sem.
Nem szükséges előre venni jegyet, azt ott a buszok melletti jegyárustól is lehet.
Írj email, lehetőleg gmail-os címet!
#65 - Hajni - 2015.01.23. - 16:09
Cilike!
Igen, sorba kell állni.
Egyébként csak a Colosseumnál van külön sor a RomaPass-osoknak.
#66 - Hajni - 2015.01.23. - 16:11
Szia Hajni!

A 65-ös üzenethez

Köszönöm! Az e-mail címem az utitervhez:

uni.nitt@gmail.com

Köszi szépen.
#67 - Bálint István - 2015.01.23. - 16:31
Szia Hajni!

Köszönöm az uti beszámolót.
Kellemes hétvégét!
Bálint István
#68 - Bálint István - 2015.01.23. - 20:12
Szia Hajni!
Mi is készülünk Rómába, és szeretnénk eljutni a lehető legtöbb látnivalóhoz. Én is szeretném kérni a már többeknek küldött útitervedet. Köszönöm szépen: forgacsne.farago.katalin@gmail.com
#69 - Kati - 2015.01.23. - 22:11
Kedves Hajni!
Van olyan fő látnivaló, ami zárva van februárban, ezért ne is tervezzük meglátogatni?
Az őrségváltás van-e télen is, ill. mikor és érdemes-e megnézni?
Köszönöm, Zoli
#70 - Horváth Zoltán - 2015.01.25. - 12:24
Zoli!
Minden látogatható, a Trevi-kút viszont felújítás alatt van.
Őrségváltással kapcsolatban ezeket találtam:
"A Quirinale őrségváltása változó időpontban van, nyáron 18.00-kor, télen 15.15kor, de (télen vas. 16.00)."
http://orokvaros.network.hu/blog/roma-kozossegi-oldala-hirei/ciprusi-mukincsek-kiallitasa-a-romai-elnoki-palotaban
#71 - Hajni - 2015.01.25. - 18:56
Sziasztok!
Február 1-én, vasárnap reggel megyünk Rómába 5 éjszakára. A Termini pályaudvar környékén a Hotel Acropoliban foglaltunk szállást. Első utunk lesz ebbe a csodás városba, ezért arra gondoltunk, hogy fogadnánk egy magyar idegenvezetőt, aki szakszerűen bemutatná a látnivalókat. Lenne valakinek kedve társulni hozzánk? Az idegenvezetés díja 120 Euró/3 óra. Mi négyen megyünk és a költségek csökkentésére keresünk társakat!
Email: hmarika50@freemail.hu
#72 - Marika - 2015.01.25. - 23:06
Kedves Hajni!
Ez év május 8-13-ig leszünk Rómában és a LuxuryHomeRoma Via Di Ripetta 39
Spagna szállásra van foglalásunk.A véleményedet szeretném kérni,hogy jól tervezünk-e?Mivel városközponti a szállás,így nem tervezünk venni közlekedési bérletet és így a RP sem érné meg szerintünk.Egy napra vennénk napi jegyet,amikor is az Ostiára/tengerpartra mennénk.A Ciappinora érkezünk és a Cotral busszal mennénk az Anagniáig és onnét a Spagna megállóig metróval.
Kíváncsi vagyok a véleményedre és az esetleges tanácsodra!
Köszönöm előre is ,üdv:Marcsi
#73 - marcsi62 - 2015.01.26. - 17:22
Marcsi!
A hotel közelebb van az A metró Flaminio állomásához. A Piazza Popolo-n átsétálva a jobb oldali templom melletti utca a Via di Ripetta, ahol a szállás van.
Ciampinoról menjetek Cotral / Atral busszal az Anagnina metróállomáshoz, majd metróval a Flaminio-ig.
http://www.atral-lazio.com/en/ciampino/anagnina
Buszra jegyet még bent a terminál épületében a kijárathoz közeli standnál tudtok venni, de a sofőrnél is lehet.
Metrónál pedig tudtok venni vonaljegyeket. Ezzel is el lehet menni a tengerpartig, érvényes a LIDO vonatra is, nem szükséges egy napos bérletet venni.

További kellemes készülődést!
#74 - Hajni - 2015.01.26. - 20:39
Köszönöm szépen a válaszodat Hajni:)
Szép estét Neked !
Marcsi
#75 - marcsi62 - 2015.01.26. - 21:55
Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás

Korábbi 3027 hozzászólás, időrendi bontásban...