Róma útikalauz, tippek, tanácsok

Utazás nyaralás info » Róma » Közlekedés, útikalauz

Hasznos tippek Rómába utazóknak

Eljutás Rómába | Szállás | Közlekedés Rómában | Tömegközlekedési jegyek, bérletek | Fiumicino reptér, bejutás | Ciampino reptér, bejutás | Roma Pass | Roma Archeologia Card | Csomagmegőrzők | Időjárás | Utasbiztosítás | Autóbérlés | Fontos telefonszámok | További utazási tippek | Hozzászólások

Villamos Rómában

Eljutás Rómába

Budapestről Rómába a Ryanair a Wizz Air, és a Vueling közlekedtet fapados repülőjáratokat, a nem low-cost modellben működő légitársaságok közül pedig az Alitalia. A Ryanair gépei a Ciampino, míg a Wizz Air, a Vueling és az Alitalia járatai a Fiumicino repülőtérre érkeznek.

Spanyol lépcső, Róma

Róma szállás

Szállások Rómában: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal árait lehet egyszerűen, gyorsan összehasonlítani, így a lehető legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat, és mindenki igényeinek a legmegfelelőbb szállásokat lehet találni. Így rengeteg időt és pénzt spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, amik csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Közlekedés Rómában

A római tömegközlekedési útvonaltervező ezen az oldalon érhető el.

Róma metró-, elővárosi, és városi vasúti térképe

Róma buszhálózatának térképe

Róma történelmi városközpontja nem túl nagy: a Colosseumtól a Spanyol lépcsőig mindössze 2,5 km-t foglal magában, ezért a legtöbb nevezetesség gyalog is elérhető. Azonban ha buszozni szeretnénk, vagy távolabbi helyekre eljutni, a szállásunk a belvároson kívül található, vagy elfáradtunk a sok gyaloglásban, hasznosak lehetnek az alábbi információk.

Róma kiterjedt tömegközlekedési hálózattal rendelkezik, minden lehetséges közlekedési eszköz megtalálható itt: buszok (241 vonal, 2310 km-nyi hálózattal), metró, villamosok (6 villamosvonal), trolibuszok. Róma egyes látnivalóinál feltüntettük az oda való eljutást, a Róma térképe, látnivalókkal menüpontban pedig látszik az egyes nevezetességek egymáshoz való elhelyezkedése. Éjjel 12:30, és 05:30 között éjszakai buszjáratok közlekednek.

A városnak csupán két metróvonala van, az A, és B vonal, főleg annak köszönhetően, hogy amint elkezdenek ásni, szinte mindig belebotlanak egy ókori római emlékbe, és ugyanez igaz az építkezéseknél is. Az A és B metróvonal a Termininél keresztezi egymást. A metró 23:30-ig, pénteken és szombatig 1:30-ig jár.

Róma metró

Az autóval útnak indulóknak az oldal Autós útvonaltervezője lehet segítségükre. Turistáknak Róma ZTL-zónájába: a városközpontba (Centro Storico) és a Trastevere negyedbe éjjel-nappal, a San Lorenzo és Testaccio negyedekbe pedig éjjel autóval tilos behajtani, akik mégis behajtanak, súlyos bírságra számíthatnak. A szabály alól kivétel, ha a szállodánk felé tartunk, vagy azt hagyjuk el - ez esetben kapcsolatba kell lépni a szállodával, akik segítséget nyújtanak az egyszeri engedély beszerzésében. A tiltott, autómentes zónák pontos térképe ITT látható.

Római busz

Tömegközlekedési jegyek és bérletek

A tömegközlekedési jegy (BIT) 1,50 Euróba kerül 2016-os áron. Az első érvényesítéstől számított 100 percig érvényes, átszállni is lehetséges vele. Ugyanakkor minden egyes átszállás után újra kell érvényesíteni a meglévő BIT-et az új tömegközlekedési eszközökön is! 10 db-os gyűjtőjegy (BIT REGENERATION edizione limitata) 14 EUR-ba kerül.

24 órás (Roma 24H, 7 Euró), 48 órás (Roma 48H, 12,50 Euró), 72 órás (Roma 72H, 18 Euró), és hét napos (CIS, 24 Euró) jegyek vásárlására is lehetőség van.

10 éven aluliak felnőtt kíséretében ingyen utazhatnak (kivétel: repülőtéri transzferjáratok, melyekre a fenti jegyek sem érvényesek).

Roma Pass vásárlása esetén a tömegközlekedés ingyenes (kivételt képeznek a repülőtéri transzferjáratok: a Leonardo Express, az Fr1, és a transzferbuszok).

Római metró

Róma repülőterei

Fiumicino

A Fiumicino (Leonardo da Vinci) repülőtérre érkeznek a Wizz Air járatai. A Fiumicino repülőtérről Róma belvárosába, a Termini állomásra 06:38 és 23:38 között, fél óránként gyorsvasút (Leonardo Express) közlekedik - Menetrend. A jegy ára 2016-os árakon 14 Euró (vagy a Trenitalia elárusítóhelyen 15 Euró), és az út fél órát vesz igénybe. 4-12 évesek számára a jegy ingyenes (felnőttenként 1 jegy, tehát ha 1 felnőtt veszi meg a 14 EUR-s jegyet, akkor 1 gyermek utazhat ingyen, a másodiknak már jegyet kell venni, 2 gyerek ingyen utazásához 2 felnőttre van szükség). 4 éven alul a jegy mindenképpen ingyenes.

Olcsóbban (2016-os árakon 8 Euróért) lehet a repülőtérről a városba jutni a Trenitalia Fr1-es vonalán (FM1-nek, vagy FL1-nek is hívják, ez mind ugyanaz): a repülőtérről negyed óránként indul vonat, amely megáll többek között a Trastevere, Ostiense, Tuscolana, és Tiburtina állomásokon is, az utóbbi 3 állomáson metróra lehet átszállni, és úgy lehet eljutni pl. a Terminire. 4-12 évesek számára a jegy ingyenes (felnőttenként 1 jegy, tehát ha 1 felnőtt veszi meg a 8 EUR-s jegyet, akkor 1 gyermek utazhat ingyen, a másodiknak már jegyet kell venni, 2 gyerek ingyen utazásához 2 felnőttre van szükség). 4 éven alul a jegy mindenképpen ingyenes. Az Fr1 menetrendje itt (le kell keresni - from: Fiumicino to: Roma, a keresés a Leonardo Express-eket is ki fogja adni).

Transzferbuszok is közlekednek a Fiumicino és Róma között. A SIT busz 6 EUR-ért (online 5 EUR) szállítja az utasokat a Terminihez. Menetrendje itt megtekinthető. A Terravision transzferbusz szintén 6 EUR, de online foglalva csak 4 EUR. Ennek itt a menetrendje. 6 Euróba kerül a buszjegy online megvásárolva a szintén a Terminihez közlekedő AirportBusExpressre, ennek pedig itt a menetrendje. Busztranszfer Wizz Air repülőjegy foglalásánál is lefoglalható (partnerük a SITBus).

Visszafelé a Fiumicinora a transzferbuszok a Termini elől, a Via Marsalaról indulnak, busztársaságtól függően a kijárattól balra, a Via Marsala elejétől, vagy jobbra, ezért érdemes a visszajárat indulása előtt időben kimenni.

Éjszaka és hajnalban a repülőtérre kijutni, és a repülőtérről a városba bejutni COTRAL autóbusszal lehet. Ez Roma Tiburtina állomásról indul a repülőtérre, az indulási időpontok: 00:30, 01:15, 02:30, és 03:45. A repülőtérről a Tiburtinához: 01:15, 02:15, 03:30, és 05:00.

Leonardo Express

Ciampino

A Ciampino egy kisebb légikikötő, ahova a Ryanair repülőgépei közlekednek. Innen Róma városközpontjába a legolcsóbban a következő módon lehet eljutni. Először az 1,20 Eurós viteldíjjal közlekedő COTRAL buszra kell felszállni, amelyről át lehet szállni az A metróra, a metró Anagnina állomásán. A COTRAL busz átlagosan 40 percenként közlekedik, az utolsó 22:40-kor indul.

A másik lehetőség közvetlen transzferjáratok igénybe vétele, melyekkel egyszerűen, átszállás nélkül, közvetlenül Rómába, a Terminihez lehet jutni. A Terravision transzferbuszra a jegyár egy útra: 6 Euró, oda-vissza 11 Euró (online vásárolva: 4 ill. 8 EUR), a menetidő 40 perc. Az utolsó két járat 23:40-kor, és 00:15-kor indul a repülőtérről. Menetrendje itt. Másik transzferbusz a SITBus, szintén 6 EUR, itt a menetrendje, vagy az AirportBusExpress (online 4 EUR). Visszafelé a Ciampinóra a transzferbuszok a Termini elől, a Via Marsalaról indulnak, busztársaságtól függően a kijárattól balra, a Via Marsala elejétől, vagy jobbra, ezért érdemes a visszajárat indulása előtt időben kimenni. Busztranszfer lefoglalható Ryanair repülőjegy vásárlásánál is (a Ryanair partnere az Autostradale).

Római repülőtér

Roma Pass

A 2016-os árakon 36 Euróba kerülő, az első múzeum látogatásától számított 3 napig érvényes Roma Pass (a 3. napon, éjfélkor jár le) megvásárlásával, annak lejárati idejéig, a teljes római tömegközlekedési hálózat ingyen vehető igénybe. Továbbá, az első két meglátogatott múzeumba vagy régészeti helyszínre sorban állás nélküli ingyenes belépést biztosít, a harmadik meglátogatott múzeumtól kezdve pedig kedvezményes belépő váltható. Több mint 45 római múzeumnál felhasználható, a múzeumok listája a Roma Passhoz adott füzetecskében, vagy online, ITT megtekinthető. Az első két ingyenes múzeumtól függetlenül, ingyenesek vele a következő múzeumok is: Accademia Nazionale di San Luca, Museo della Repubblica Romana e della memoria garibaldina, Museo Bilotti a Villa Borghese, Museo Canonica, Museo delle Mura, Museo Napoleonico and Villa di Massenzio.

Kapható 48 óráig érvényes Roma Pass is (Roma Pass 48 hours) 28 Euróért. Ezzel csak az első választott múzeumba ingyenes a belépő, sorban állás nélkül, de a "sima" Roma Passhoz hasonlóan a többi múzeumba kedvezményes belépést, valamint ingyenes tömegközlekedést biztosít, és az előző bekezdésben felsorolt múzeumok az első ingyenes múzeumtól függetlenül ingyenesek.

Érdemes az ingyenességet a legdrágább múzeumokra felhasználni, tehát pl. a Colosseum/Palatinus/Forum Romanum kombinált jegyet, és/vagy a capitoliumi múzeumok jegyét kiváltatni vele. Fontos információ, hogy a vatikáni múzeumokra nem érvényes, valamint a Roma Pass ingyenes tömegközlekedése nem érvényes a Leonardo Expressre, az Fr1 vonatra, és egyéb repülőtéri transzferjáratokra, érvényes ugyanakkor a Roma-Lido-ra, a tengerpartra közlekedő kisvasútra. A Fiumicino és a Ciampino repterekről közlekedő Terravision transzferbuszokra birtoklásával kedvezményes belépő váltható.

A 3 napos és a 48 órás Roma Pass megvásárolhatók a múzeumokban, amelyek csatlakoztak a Roma Pass hálózatához, valamint turistainformációs pontoknál, a Terminin, és a repülőtereken is. Onnantól kezdve érvényes, ahogy az első múzeumba beléptünk vagy az első tömegközlekedési járatra felszálltunk. Fontos, hogy a Roma Pass ki legyen töltve, a névvel, és az érvényesség kezdeti idejével, innentől kezdve a 3. nap, éjfélig, vagy 48 óráig érvényes.

Érdemes számolgatni, hogy a Roma Pass vagy a 48 órás Roma Pass megvétele megéri-e 1-2-3, stb. napos tartózkodásra, de a legtöbb turistának mindenképp visszahozza az árát. Ha viszont valakinek a szállása a belvárosban van, és inkább gyalogolni szeretne, megvásárlása már nem biztos, hogy meg fogja érni.

Roma Pass

Roma Archeologia Card

A Roma Archeologia Card a következő látványosságokhoz biztosít ingyenes belépést: Colosseum, Forum Romanum, Palatinus, Palatinus Museum, Carcalla termái, Cecilia Metella, Villa Dei Quintili, nemzeti múzeumok (Palazzo Altemps, Palazzo Massimo, Crypta Balbi, Terme di Diocleziano). Ingyen tömegközlekedést, a Roma Pass-szal ellentétben, nem tartalmaz. Elsősorban azoknak éri meg, akik a felsorolt múzeumok, régészeti helyszínek közül sokat meg szeretnének látogatni, különösen érdeklődnek Róma történelme, múzeumai iránt. Ára 2016-ban: 28 EUR, 18-25 éveseknek 18 EUR. A megvásárlástól számítva 7 napig érvényes.

Csomagmegőrző Rómában

Csomagmegőrzési lehetőség a Termini vasútállomáson (B metróvonal) van. A Terminin található csomagmegőrző nem automata, az útlevelet vagy a személyi igazolványt lefénymásolják, ezért nagy sorok szoktak kialakulni. Ezért, és amennyiben úgy kényelmesebb, érdemes a szálláson is megkérdezni, ott lehet-e hagyni a csomagokat bejelentkezés előtt vagy kijelentkezés után. A Termini csomagmegőrző nyitva minden nap 6:00-23:00, ár az első 5 órára 6 EUR, a 6-12. óráig óránként további 0,90 EUR, a 13. órától óránként további 0,40 EUR.

Van csomagmegőrző a Fiumicino repülőtér 3-as termináljának földszintjén is. Ez nyitva minden nap 6:30-23:30. Ár: 6 EUR/24 óra.

Róma csomagmegőrzés

Róma időjárása

Rómában éghajlata mediterrán: enyhe, rendkívül csapadékos telekkel (a jellemző napi maximum-hőmérséklet 10-15 °C), és forró, száraz nyarakkal. Nyáron nagy forróság, és szinte teljes szárazság tapasztalható a városban. Júliusban, és augusztusban forró, nem egyszer 35 °C körüli, igen párás levegő van, és júliusban sok éves átlag szerint a csapadékos napok száma mindössze kettő. A hőségre jellemző, hogy míg Budapesten augusztusban az átlagos napi maximumhőmérséklet 26,5 °C, addig Rómában 30,6 °C. A telek ugyanakkor sokkal csapadékosabbak, de a csapadéknak itt esőt kell érteni, ritkán megy fagypont alá a hőmérséklet. A városba így a leginkább ősszel, és tavasszal érdemes ellátogatni, amikor is igen kellemes hőmérsékletben lehet részünk - talán a legjobb április közepe és május közepe között - még viszonylag késő ősszel sem kell kabátot venni. Júliusban, és augusztusban, amellett hogy elviselhetetlen a hőség, városnézésre kevéssé alkalmas, viszonylag kihalt Róma, mert ekkor a helyiek elmenekülnek a nagy hőség elől.

Összehasonlítva a magyarországi hőmérsékletekkel: januárban a napi maximális átlaghőmérséklet 11,5°C (ezzel szemben Budapesten 1,2 °C), áprilisban 19,1 °C (Budapesten 16,3°C), júliusban 31,3 °C (Budapesten 26,5 °C), míg októberben 22,3 °C (Budapesten 16,1 °C).

Róma, szökőkút

Statisztikai értékek - hőmérsékletek, csapadék, napsütés

Róma időjárás, hőmérséklet, csapadék statisztika

Korábbi időjárás, időjárási történelem

Amennyiben még legalább 1 hét van az utazásig, vagy szeretnénk eldönteni, melyik időpontot válasszuk római látogatásunkhoz, az időjárás előrejelzések ilyen nagy időtávban előre nem adnak megbízható eredményt. Ezért a fenti táblázat figyelembe vétele mellett, a következő oldalon is érdemes lehet visszakeresni, hogy korábbi évek adott napjain milyen időjárás volt Rómában, így lehet következtetni, hogy az utazás idején milyen idő várható:
Róma korábbi időjárása

Jelenlegi időjárás Rómában, és előrejelzés

Find more about Weather in Róma, IY

Utasbiztosítás

Utasbiztosítás 10% kedvezménnyel! Partnerünk, a biztositas.hu oldalán a biztosítók utasbiztosítási ajánlatait lehet összehasonlítani. A biztositas.hu 10% kedvezményt ad az Utazás nyaralás info látogatóinak utasbiztosításokra 2016-ban is az UTNY-2015 kuponkóddal, vagy az alábbi bannerre, vagy IDE kattintás után.

Autóbérlés

Bérelhető autók keresésére, ha Rómába, vagy akár máshova Olaszországba látogat, a rentalcars.com oldalt ajánljuk. A rentalcars.com a világ vezető autóbérlési ügynöksége, amely több mint 2 millió ügyfél bizalmát élvezi. A weboldal segítségével garantáltan a legalacsonyabb áron lehet kölcsönözhető autókat keresni, piacvezető autókölcsönzési szolgáltatóktól. Egy kereséssel számos autóbérlési szolgáltató ajánlatai tekinthetők meg.

Fontos telefonszámok

Római Magyar Konzulátus

Címe: 00198 Roma, Via Messina 15.

Telefon: 06/4424 9938 Fax: 06/4424 9908

Olaszország előhívószáma: 39

Róma körzetszáma: 06 (Róma hívása tehát: +3906...)

Rendőrség (Polizia): 113

Carabinieri: 112

Mentők: 118

Tűzoltók: 115

Római telefon

További utazási tippek és tanácsok

Számos egyéb, már nem csupán Rómával kapcsolatos, de mindenre kiterjedő, részletes, nagyon hasznos utazási tippek és tanácsok itt.

Korábbi 3027 hozzászólás, időrendi bontásban... |
Legújabb hozzászólások (2015-2016):

Hozzászólások

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

415 hozzászólás
Kedves Hajni!
2015. július 14-17 között megyünk hármasban Rómába. Láttam az oldaladon egy barátságosnak tűnő szállást (Relais RSA Villa Fiorelli). Az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e már most lefoglalni a szállást, vagy később esetleg olcsóbban is meg lehetne kapni? A következő kérdésem, hogy a Fuimicino reptéren, hol található a Terravision transzferbuszok megállója, mert azzal tervezzük a bejutást a Termini pályaudvarra. Előre is köszönöm válaszod. Üdv: Zsolt
#1 - Zsolt - 2015.01.02. - 17:54
Szia Hajni!
Január 8-dikán utazunk Rómába. Vasárnap 11-dikén jövünk haza, reggel 6:45-re kell a Ciampino reptéren lenni. Metróval tervezünk az Anagnina állomásig menni, aztán pedig Cotral/ Atral busszal a reptérig. Azt szeretném kérdezni, hogy vasárnap, hogy közlekednek ezek a buszok, és mit jelent az L, D jelölés az időpontok mellett. Előre is köszönöm a válaszod.
http://www.atral-lazio.com/en/ciampino/anagnina
Üdv. Réka
#2 - Reka - 2015.01.02. - 18:39
Kedves Hajni!
Földközi-tengeri hajóutunk Rómából indul. Szeretnék érdeklődni, hogy a Fiumicino reptérről a Civitavecchia kikötőbe hogyan lehet eljutni. Köszönettel: Csilla
#3 - Csilla - 2015.01.02. - 21:36
Zsolt!
A booking.com oldalon visszamondhatóak a szállásfoglalások, ha az INGYENES LEMONDÁS-t válasszátok.
Nem visszatérítendő áruk viszont nagyon jó. Olcsóbb nem hiszem, hogy lesz. Ha tetszik, megfelel nektek már most foglalhattok, de 3ágyas már nincs.

FCO reptéren a buszmegálló a T3-nál van, Terravision az 5-ös-ről indul.
http://www.terravision.eu/airport_transfer/bus-fiumicino-airport-rome/13976-2/


#4 - Hajni - 2015.01.03. - 17:36
Réka!
Vasárnap 7.20-kor van az első busz a reptérre, ez már késő nektek.
http://www.atral-lazio.com/en/ciampino/anagnina
D: diretta = közvetlen
L: több helyen, mindenhol megáll


Szerintem más kijutást válasszatok, pl. Terravision transzberbusz a Terminitől vagy érdeklődjétek meg a szállásotokon a transzferszolgáltatást.

Nagyon jó utat kívánok!
#5 - Hajni - 2015.01.03. - 18:05
Csilla!

FCO reptérről az FL1 vonattal Roma Trastevere állomásáig kell utazni, majd itt átszállni az FL5 (Terminiből érkező) vonatra. 1 óra 30-40 perc menetidő, 11 euro a jegyár, amit a vonat előtti jegypénztárnál vagy automatából lehet megvenni.

vagy
FCO reptérről be kell utaznotok a Termini pályaudvarra.
Leonardo expressz vonattal 30 perc, 14 euro
vagy transzferbusszal 45-50 perc 4-6 euro.
A Termini pályaudvarról közlekedik vonat Civitavecchia-ba kb. 60 perc menetidő, jegyár 5 euro.

Első megoldást javasolnám, de ha van több időtök akár városnézésre is, akkor a Terminihez utazzatok be.

Jó utat!
#6 - Hajni - 2015.01.03. - 18:22
Kedves Hajni!
Köszönöm szépen a gyors válaszod :)
Üdv Réka
#7 - Reka - 2015.01.03. - 19:39
Kedves Hajni!
Kérnék egy kis segitséget. Mi a CIA-ra megyünk és nem tudjuk hogy transzferbusz v. vonat (terminire) . Ár és Idő különbség érdekelne. KÖSZI
#8 - szöszi - 2015.01.06. - 10:43
Kedves Hajni!

Szeretnénk egy kis tanácsot kérni.
Január 27-én megyünk Rómába és 4 napot fogunk ott tölteni.
A Termini pályaudvar közelében foglaltunk szállást, 27-én reggel érkezünk Ciampino-ra.
Olvastam, hogy onnan vonattal is be lehet menni a Termini pu-ra, csak ahogy látom a Google Maps-on, a vasútállomás a reptér másik oldalán van és nem tudom gyalog lehet e oda menni?
Kérném a segítséged, hogy hogyan tudunk a vasútállomásra menni, vagy jobb lenne e buszt foglalni. On-line lehetne, csak ha késik a gép nem tudom fel lehet-e szállni ugyanezzel a jeggyel egy későbbi buszra?
Szeretnénk Vatikánban a Szent Péter Bazilikát a Vatikán múzeumot, az altemplomot, ha lehet II. János Pál Pápa sírját, a vatikáni kertet meglátogatni.
Gondolom csoportosan érdemes a nevezetességeket idegenvezetővel megtekinteni, vagy egyedül is lehet? van esetleg magyar nyelvű I Pod , vagy hasonló hanganyagos idegenvezetés?
Úgy tudom, hogy szerdánként tart Ferenc Pápa audenciát, ha lehetséges szeretnénk résztvenni.
Azt szeretném kérdezni, hogy előzetesen hol lehetne jegyet váltani a fenti programokra, mert gondolom, hogy a helyszínen erre már nincs, vagy csekély lehetőség van, ill. több órás sorbanállással lehetséges. Lehetséges lenne-e ezt Vatikani programot egy nap alatt leszervezni, vagy nem? Mindenhová kell belépőt váltani, vagy jegy nélkül is be lehet menni, pl. a Bazilikába?
Érdemes RÓMA-Pass-t venni, vagy a Hop-on Hop-off is elgendő, hogy ez a rövid idő alatt a leghíresebb nevezetességeket meg tudjuk tekinteni?
Nagyon köszönöm előre is a szíves válaszodat.
Üdvözlettel: István

#9 - Bálint István - 2015.01.06. - 16:04
Kedves Hajni!

Bocsánat még egy kérdésem lenne az előzőhöz.
Jan. 31- én indul a gépünk a Ciampino repülőtérről 8:45-kor, cca 7 óra körül kell ott lennünk.
Ez szombati nap, mivel tudunk oda menni biztonságosan?
Mi a jelzése a szombati járatoknak?

Köszönöm szépen

Üdvözlettel:

István
#10 - Bálint István - 2015.01.06. - 16:47
Szöszi!
Busszal lehet CIA-ról bejutni a városba.
Transzferbuszokra ott helyben is lehet jegyet venni a busznál 4-6 euro. Terminihez mennek, menetidő 40 perc.
vagy
Atral/Cotral (mint nálunk a volán) az Anagnina metróállomáshoz megy (1,20 euro) + metró (1,50 vonaljegy vagy már innentől használható a bérlet, RP). Menetidő így is 40 perc körüli.

Vonat itt nem jár.
#11 - Hajni - 2015.01.06. - 21:06
István!
Az előző, ill. 432-es hsz-ban írtam reptéri közlekedésről.
Hétvégén inkább a Terminitől induló transzferbuszokból válasszatok. Jegyet online, vagy előző napokban vegyétek meg rá.

Vatikán:
Szt.Péter bazilika ingyenes, II.János Pál pápa sírja itt található a Pieta utáni kápolnánál.
Tombákhoz is le lehet menni, ha a bazilikából kijöttök és újra visszamentek a lépcsőkön a kupola sorhoz. Bal oldalon lesz a lejárat, jobb oldalon a kupolához lehet sorakozni, jegyet venni.
Ha jobbra jöttök le a lépcsőn, akkor újra már nem mehettek vissza csak, ha újból végig álltátok a sort a biztonsági ellenőrzéshez. Néha nagyon hosszú a sor, de gyorsan halad.

Vatikáni múzeumok: jegyet kell venni, (javasolt az online jegyvétel a hosszú sor elkerülése miatt) és önállóan is végigjárható. Magyar nyelvű audio guide nincs.
Vatikáni kertek: csak előzetes jegyvétellel, csoportosan lehet megtekinteni. Ha jól emlékszem csak busszal visznek körbe, gyalogosan nem lehet "mászkálni". (Kertben még nem voltam.)
Itt lehet jegyet venni a különböző túrákra: http://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/do?action=booking&codiceLivelloVisita=4&step=1

Egy egész napot rá kell szánni ezekre a programokra. Legalábbis a belépős múzeumok, kertek. A bazilikába vissza lehet menni később is.
Audencián még nem voltam, arra is előre kell jelentkezni, a belépő ingyenes.
Nem tudom, hogyan hol kell rá foglalni, de a keresőben találsz ezzel kapcsolatos infókat és magyar idegenvezetést is találni.


Többi látnivaló miatt érdemes megvenni a RomaPass-t, mert azzal ingyenes az első kettő nevezetesség valamint ingyenes a közlekedés 3 napig.
(3-ik nap éjfélig)
Hop-on,off buszt nem ajánlanám Rómában. Egy-egy csoportban vannak a látványosságok, amelyek gyalogosan is könnyen megközelíthetőek. Felesleges pénzkidobás.

Kellemes készülődést!
#12 - Hajni - 2015.01.06. - 21:47
Köszönöm !
#13 - szöszi - 2015.01.06. - 23:33
Kedves Hajni!

Köszönöm szépen a hasznos tanácsaidat.
Még azt szeretném kérdezni, hogy az FM4-es vonattal ciampino reptérről nem tudunk a Termini pu-ra menni. Valahol olvastam-de most nem találom- hogy a pu ályaudvar 10 perc sétára van a reptértől. Lehet ez?
És még egy kérdés, mi a Hotel Giorgina-ban (Termini pu-nál) foglaltunk szállást, és sok helyen olvastam, hogy nem igazán ideális hely. Mi a baj ott? Közbiztonság? vagy egyebek? Az a gond, hogy a Booking-on foglaltam, és rögtön leemelték a pénzt, így nem szeretnék máshová menni, de ha abszolut rossz ez a hely akkor inkább foglalok máshol, noha nem szeretném hogy vesszen a pénz.
Köszönöm előre is válaszod.

István
#14 - Bálint István - 2015.01.07. - 14:59
István!
Nem tudom, meg tudod-e nyitni az alábbi linket, amelyen jól látható, hogy meg kell kerülni a repteret. 4,5 km és 55 percet ír gyalogosan.
https://www.google.hu/maps/dir/Central+Station+Srl,+Via+San+Francesco+D'Assisi,+Ciampino,+R%C3%B3ma,+Olaszorsz%C3%A1g/Ciampino+Airport,+Via+Appia+Nuova,+1651,+00040+Ciampino+RM,+Olaszorsz%C3%A1g/@41.7981175,12.5979789,14z/data=!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x13258893366758a5:0x146e38d25d03a9d5!2m2!1d12.599108!2d41.80355!1m5!1m1!1s0x132588b6389de903:0xedb6061d8fc5510d!2m2!1d12.59001!2d41.799343!3e2

A buszok megállója rögtön ott van a kijárattól balra. Még nem olvastam vonatos megközelítésről. Róma másik repterén van ilyen lehetőség.

Hotel:
Termini pályaudvarhoz közel van, ezen a környéken nagyon sok és mindenféle ember van azon a környéken. Rosszak is.
Vigyázni kell az értékekre, nem szabad teleaggatva arannyal mászkálni vagy pl. fényképezőgépet csak úgy a nyakba lógatni, pénztárca ne a zsebben legyen... stb.
Nem árt az óvatosság!

Ez miatt nem kell máshol foglalni. Máshol is vigyázni kell.
#15 - Hajni - 2015.01.07. - 15:43
Köszönöm szépen Hajni!
István
#16 - Bálint István - 2015.01.07. - 16:30
Szia,azt szeretnem kerdezni hogy marcius 13-an es (marcius 16 vissz)-este erkezunk a Fiumicino repterre es onnan a hotel Mariano-ba van szallas foglalva,hogy tudunk eljutni a hotel-ig es mennyire biztonsagos hely?elore koszonom valaszod
#17 - Karesz - 2015.01.09. - 13:44
Karesz!
Reptérről transzferbusszal a Termini pályaudvarhoz tudtok beutazni. Jegyet online lehet venni vagy a busznál is, de úgy picit drágábban.
Különböző társaságoknak van járata, pl. Terravision, TamBus, Sitbusshuttle...

Hotel közel van a pályaudvarhoz, gyalogosan könnyen elérhető.
https://www.google.hu/maps/dir/Termini,+Via+Giovanni+Giolitti,+R%C3%B3ma,+Olaszorsz%C3%A1g/Hotel+Mariano,+Piazza+Manfredo+Fanti+19,+00185+Roma,+Olaszorsz%C3%A1g/@41.8992129,12.5009891,17z/data=!4m13!4m12!1m5!1m1!1s0x132f61a2ed581d7f:0xe83c4b94082dc773!2m2!1d12.501994!2d41.901027!1m5!1m1!1s0x132f61a310aa1f9f:0xeaef92f4d233324a!2m2!1d12.503268!2d41.897512

Biztonsággal kapcsolatosan csak annyit, hogy Róma nagy város, mindenféle nációval... zsebesekkel, kéregetőkkel.
Óvakodjatok tőlük és fokozottabban vigyázzatok az értékeitekre!
#18 - Hajni - 2015.01.09. - 16:56
koszonom az infokat,emailben irnal nekem egy szombat,vasarnap es hetfon mar egy lazabb programot,koszonom szepen!karesz_81@yahoo.com
#19 - Karesz - 2015.01.09. - 18:13
Szia Hajni!
Néhány kérdés:
-A Roma passt érdemes elővételben megvenni( van olyan oldal, amelyik postázza, vagy a treminin egyszerűbb átvenni vagy megvenni?)?
-A Treminitől hogy jutok el a Piazza Navonára?
Köszi:Kati
#20 - Kati - 2015.01.10. - 16:26
Kati!
Felesleges. Kapható a nagyobb metróállomásokon, PIT turista információknál, a múzeumok pénztáránál.

http://romapass.it/p.aspx?l=en&tid=8

Terminitől pl. a 64-es busszal, mely érinti a Piazza Venezia, Argentina, a Corso Vittorio Emanuelen haladva elérhető az Angyalvár is, és a Cavalleggeri/S.Pietro (alagút után) a Szt.Péter bazilika megállója.
Piazza Navona a Corso VE/Navona, 10-ik megállóhoz van közel.
http://viaggiacon.atac.roma.it/?service=trovalinea&linea=40&percorso=40A#
#21 - Hajni - 2015.01.10. - 22:40
Köszönöm szépen!
#22 - Kati - 2015.01.11. - 11:23
Kedves Hajni!

Köszönöm szépen a válaszod. Én is így gondoltam, ezért már lefoglaltam a 3 ágyas szobát arra az időpontra.

Üdv: Zsolt
#23 - Zsolt - 2015.01.11. - 17:23
Kedves Hajni!
jan. 30-án reggel érkezünk és febr. 3-án reggel távozunk. Érdemes RP-t venni, ha a Termini közelében lesz a szállásunk, nem szeretünk sokat gyalogolni, és szeretnénk megnézni a Colosseumot, Angyalvárat, Capitoliumot, Szt. Peter bazilikát. Valahol fentebb olvastam, hogy a Capitolium a hónap első vasárnapján ingyenes. Az Angyalvár is? Mert ha igen, lehet, h. nem is szükséges az RP?
#24 - Faboszi - 2015.01.11. - 23:47
Szia Hajni!
A 110 open buszról mit tudsz? Az oldalukon azt írják, hogy 2014 dec. 17.-én befejezték a tevékenységüket. Van még a 110-es vagy már megszünt? Köszi!
http://www.trambusopen.com/en/news.cfm?leggi=291
#25 - Krisztián - 2015.01.12. - 19:51
Faboszi!
Minden hónap első vasárnapján az olaszországi állami múzeumok ingyenesek.
Rómaiak listája:
www.romapass.it/p.aspx?l=en&tid=37< br />
Colosseum, Angyalvár, Capitolium is és még számos hely
RP nem kell, viszont ilyenkor számítani kell tömegre.

Egy 3 napos bérletet + 1 naposat vagy vonaljegyeket vegyetek a közlekedéshez.
#26 - Hajni - 2015.01.12. - 20:19
Hajni!
Nagyon köszönöm az ultragyors választ, és a többi infót is, amit írtál. Még nem jártam Rómában. Ha visszajöttünk, írok élménybeszámolót.
#27 - Faboszi - 2015.01.12. - 21:38
Krisztián!
Nem tudtam erről, talán mert nem követem figyelemmel....
A városnézés eme formáját Rómában nem szoktam javasolni.
Az egy-egy napra összeszedett látnivalók közel vannak egymáshoz, felesleges ilyen drága buszra szállni.

De, ha nagyon szeretnétek van lehetőség más buszokkal:
http://www.hop-on-hop-off-bus.com/rome-bus-tours
#28 - Hajni - 2015.01.12. - 21:43
Kedves Hajni
Szeretném a segítséged kérni, a nyáron utazunk, rómába, és a ciampino reptérre érkezünk, hol tudok a legközelebb bérletet venni a buszra? Mert arra gondoltam, hogy veszek egy 7napos vonaljegyet, lenne még jó pár kérdésem, gyorsabb formábban tudnánk valahogyan beszélni?
#29 - Istvan - 2015.01.13. - 10:26
Kedves Hajni!
Febr. 26-márc. 02. között, 5 nap / 4 éjszakát töltünk Rómában és szeretnénk jól kihasználni a rövid időt, ehhez kérem szépen segítségedet, javaslataidat! Ryanair/Ciampino reptér és szállásunk, a Hotel Marc'Aurelio (Via Gregorio XI) a meghatározó pontok. 1. nap már reggel (8:20-kor) megérkezünk, 5. nap viszont már reggel (8:45-kor) indul vissza Bpestre a gépünk. Arra gondoltam, hogy előzetesen itthon csak a reptéri transzfereket és a 7 napos közlekedési bérletet venném meg (ahogy nézegettem az árakat, a 4+1 napos drágább), és az időbeosztásunktól, időjárástól, a sorok hosszától, meg a kedvünktől függően helyben döntenénk arról, hogy melyik látnivalókat nézzük meg belülről is. Van-e olyasmi, amit szerinted ebben az időszakban kell / célszerű feltétlenül látni? MINDEN segítségedet, javaslatodat örömmel fogadom, és előre is köszönöm szépen! Üdvözlettel: Judit
#30 - Nemes Judit - 2015.01.13. - 13:01
István!
Közlekedési bérletet a metrónál tudtok venni. Cotral busszal az Anagnina metróvégállomáshoz , transzferbuszokkal a Termini-hez érkeztek.
Lehetséges, hogy a reptéren is kapható, nem vagyok benne biztos, de az onnan induló járatokra nem érvényes.
Írj email címet!
#31 - Hajni - 2015.01.13. - 21:11
Judit!
Szívesen elküldöm a korábban írt utiterveket neked, írj emailcímet.
#32 - Hajni - 2015.01.13. - 22:12
Szia Hajni
dasdas@vipmail.hu
Előre is köszönöm a segítséget,kérlek majd akkor magyarázd már el nekem hogy azok a bérletek mire érvényesek,és esetleg előre itthon nem e megtudnám venni online valahol
#33 - Istvan - 2015.01.14. - 08:23
Kedves Hajni!
2015.01.18.-an reggel érkezünk a Ciampino reptérre . Szeretném megkérdezni hogy hogyan jutunk el a szállásunkra ami : Casa La Salle - Casa Religiosa szállodába? Milyen árakra lehet számítani ha taxival megyünk a szállásunkra ?
Köszönettel
Marianna
#34 - Sörös Marianna Melinda - 2015.01.14. - 20:19
Marianna!
Reptérről busszal lehet a városba utazni. Transzferbuszok a Termini-hez, Cotral busz (volán) az Anagnina metróállomáshoz megy.
Buszok a kijárattól balra lesznek. Válasszátok az elsőnek indulót. Jegyet vehettek ott a busznál is vagy online is foglalhattok. (4-6 euro)
Bármelyekkel is mentek, a busz után metróval kell továbbutazni (A metró) a Cornelia megállóig. A hotel ehhez van közel.
https://www.google.com/maps/dir/Termini,+R%C3%B3ma,+Olaszorsz%C3%A1g/Via+Aurelia,+472,+00165+Roma,+Olaszorsz%C3%A1g/@41.9010671,12.4240488,15z/data=!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x132f61a3e528cfbd:0xd1608dabaf6565b7!2m2!1d12.502005!2d41.901556!1m5!1m1!1s0x132f5fc36ce83691:0x4a5c909a778fbb1a!2m2!1d12.4246795!2d41.8985719!3e3

A metrónál tudtok venni jegyet, bérletet vagy RomaPass-t. Árakat fent megtalálod.

Taxit megsaccolni sem tudom, de nagyon drága. Az általam írt eljutási lehetőségekhez képest akár tízszeresen.
(30 km)

A hotel honlapján írnak transzferszolgáltatásról. Emailben megérdeklődhetitek az árat.

Jó utat!
#35 - Hajni - 2015.01.14. - 22:18
Kedves Hajni,
( #457 ) nemeshome@hotmail.com - várom a javaslataidat, és előre is köszönöm szépen a segítségedet! Üdv.: Judit
#36 - Nemes Judit - 2015.01.15. - 07:44
Kedves Hajni! Nagyon szépen köszönöm a gyors segítségedet! Üdvözlettel: Marianna
#37 - Sörös Marianna - 2015.01.15. - 22:35
kedves hajni szeretnek erdeklodni hogy a ciampioni repuloterol melyik buszal jutok el mercure roma piazza bologna hotelhez hany megalo es hogy a roma pass berlet 3 napra megfelelo lenne ? meg innen a szalotol melyik buszal tudunk eljutni a vatikanba es hany orakor erdemes odameni ,amugy a tobbit gyalog terveztuk jo otletnek tartod? masadikan indulunk ,milyen sorendben ajanlod az utitervet elore is koszonom nagyon sok ember halas lehet neked a sok infoert ,ritkasag B.U.E.K
#38 - noemi - 2015.01.16. - 21:00
Noémi!
Ciampino reptérről buszokkal lehet a városba eljutni. Különböző társaságoknak van transzferjárata a Termini-ig. Ez Róma nagy közlekedési csomópontja. Innen metróval 3 megálló a Bologna állomás. A hotel a Piazza Bologna-hoz közel van.

Vagy a reptérről Atral busz az A metró Anagnina végállomásához megy. Metróval Termini, itt át kell szállni a B metróra és 3 megálló a Bologna.

Közlekedéshez szükséges bérlet vagy vonaljegy, mert a látnivalókhoz el kell jutni és vissza is. Legalább napi 2 jegy kell.
Létezik 3 napos bérlet is, vagy a RomaPass, mellyel ingyenes a közlekedés és két múzeum.

Vatikánhoz eljutás:
Metró, amelyről a Termininél át kell szálni a másik A vonalra. Ottaviano (Musei Vaticani) megállóhoz közel a Szt.Péter tér, Vatikán.
Vagy 62-es busszal, amelynek végállomása az Angyalvár és a Szt.Péter tér között van. Ennek a busznak van megállója a Viale de Corso-n, melyről a Trevi-kút, Spanyol lépcső, Pantheon elérhető. Piazza Venezia (VE emlékmű, Capitolium), majd a Corso Vittorio Emanuelen megy tovább a Torre Argentina, Piazza Navona megállókon át, át a Ponte VE hídon az Angyalvár mellé.

https://www.google.com/maps/dir/Mercure,+Via+Reggio+Calabria,+54,+00161+Roma+RM,+Olaszorsz%C3%A1g/Szent+P%C3%A9ter-bazilika,+Piazza+San+Pietro,+Vatican+City,+Vatik%C3%A1n/@41.9033167,12.4862032,15z/data=!4m15!4m14!1m5!1m1!1s0x132f617a9c6beae1:0x154477fe5e28f730!2m2!1d12.518676!2d41.912326!1m5!1m1!1s0x132f6061b7149b59:0x724bf077cd875283!2m2!1d12.453937!2d41.902167!3e3!5i1

Vatikáni múzeumok, Szt.Péter bazilika és tér, kupola megmászása + Angyalvár egy napi program.

Az útiterv napjai bármilyen sorrendben variálható. Amire figyeljetek: Angyalvár, Capitoliumi múzem hétfőn zárva.

Jó utat!
#39 - Hajni - 2015.01.17. - 22:07
Az alábbi címen lévő szálláshelyen szeretnék néhány éjszakára szállást foglalni: Via di Castel Giubileo, 5, 00138 Róma. A térképet nézve az látszik, hogy a villa és Róma központja között van az "Aeroporto di Roma - Urbe" repülőtér. Tudsz valamit erről a repülőtérről? Mennyire nagy? Mennyire zavaró a zaja? Kérlek, azt is írd meg, hogy a Roma Pass-szal innen is ingyen igénybe lehet venni a városi tömegközlekedést? És még egy kérdés: nagyjából mennyi idő alatt lehet erről a "külvárosi" címről bejutni a központba? Nagyon köszönöm előre is a válaszaidat, üdv: Ramóna
#40 - Vértesné Ramóna - 2015.01.18. - 16:34
Kedves Hajni!
Február közepén készülünk 4 napot Rómában tölteni. Mennyire kedvezőtlen ez az időpont, kb. milyen időjárásra számíthatunk? Első alkalom, szeretnénk minél több nevezetességet megnézni, minél több dolgot megtapasztalni Rómából. Szállásunk a Hotel Caravaggio lesz, a Via Palermo-n. Javasolt-e a RomaPass vagy elérhető gyalogosan a látnivalók nagy része? Kérlek, küld el az útitervet is.
Köszönöm, Péter
#41 - Péter - 2015.01.18. - 19:28
Ramóna!
Erről a reptérről nem hallottam még, nem tudom milyen forgalma lehet.
Szállásról találsz véleményeket pl. a tripadvisor oldalán.

Innen kb. 60-80 perc alatt lehet a városközpontba jutni. Bérletek, RomaPass érvényesek.

További kellemes készülődést!
#42 - Hajni - 2015.01.18. - 20:34
Péter!
Időjárásra az ilmeteo.it oldalt javaslom nézni. 2 hetet jelez előre.

A szállásotok központi helyen lesz, ha bérlet nem is azért 1-2 vonaljegy legyen nálatok, ha buszra, metróra kell szállni.
RomaPass-t nem kell megvennetek.
Írj emailcímet!#43 - Hajni - 2015.01.18. - 20:47
Köszönöm!
petyko98@freemail.hu
Péter
#44 - Péter - 2015.01.18. - 21:56
Péter!
Nem tudom freemailre elküldeni, ha volna más (gmail) cím írd meg azt.
#45 - Hajni - 2015.01.18. - 22:06
schpeter73@gmail.com
#46 - Péter - 2015.01.18. - 22:37
Szia Hajni!

A Spanyol lépcsőtől hogy jutok el a Vatikánhoz? Metró, vagy busz az egyszerűbb? melyik hogy közlekedik?
Vasárnap hajnalban indulunk a transzfer buszhoz, a repülőgép hazafelé 8:45 kor indul. 4.50 kor indul a transzfer busz. A spanyol lépcsőtől hogy jutok el a Terminihez ilyen korán?
Köszi előre is :)
#47 - Dóri - 2015.01.19. - 14:53
Dóri!
Legegyszerűbben és leggyorsabban metróval. Mindkét megálló az A vonalon van.
Terminihez is ez lenne a legjobb eljutás, de a metrók 5.30-tól járnak.
Így az éjszakai n5-ös busszal tudtok menni, amihez el kell sétálni a Via del Tritone-ra a Tritone/Fontana di Trevi megállóhoz. 6 megálló a Termini.
A busz félóránként jár.
Előző nap nézzétek meg a megállót, ne hajnalban kelljen keresgélni.
Vagy gyalog 2,1 km, 30 perc :)
#48 - Hajni - 2015.01.19. - 20:11
Kedves Hajni!
Két gyerekkel (8 és 10 évesek) megyünk Rómába. Ilyen korú gyerekeknek a tömegközlekedésnél, illetve a múzeumoknál van-e valamilyen kedvezmény?
Válaszodat előre is köszönöm.
#49 - Cilike - 2015.01.20. - 14:28
Kedves Hajni!
Először is köszönet a már általam eddig itt olvasott számos hasznos információért és tippért! Nagyon sokat segít a tervezésben és az idő hasznos és tartalmas eltöltésében is!
Mi (feleségem, 21 és 17 éves lányaim + én) febr. 5-én reggel érkezünk Ciampino-ra és 8-án reggel indulunk vissza, tehát 3 napunk lesz a városban. Természetesen szeretnénk eljutni a lehető legtöbb látnivalóhoz. Én is szeretném kérni a már többeknek küldött útitervedet, email címem: rinettguide@freemail.hu
Még egy dolog: a TripAdvisoron olvastam, hogy többek között a Colosseumnál -gondolom leginkább a párizsi események miatt- bevezették, hogy hátizsákot és nagyméretű kézitáskát sem engednek bevinni és megőrző sincs... Tudsz erről bővebbet?
Köszönöm! Zoli
#50 - Horváth Zoltán - 2015.01.20. - 15:33
Kedves Hajni!
Köszönöm a válaszod, nagyon aranyos vagy :)
#51 - Dóri - 2015.01.20. - 17:36
Kedves Hajni!
Megkaptam a levelet, köszönöm a tippeket, tanácsokat. Írtam egy e-mail-t, néhány kérdéssel. Megkaptad?
Péter
#52 - Péter - 2015.01.20. - 20:21
Cilike!

10 éves korig ingyenes a közlekedés. Ha már betöltötte a 10-et kell jegyet, bérletet venni.
Múzeumok 18 éves korig ingyenesek, de ki kell kérni a gyerekeknek is az ingyenes jegyet.

Jó utat!
#53 - Hajni - 2015.01.20. - 22:01
Zoltán!
Eddig is csak kézitáskával lehetett bemenni a Colosseumba és más múzeumokba is.
Szt.Péter bazilikánál tudom, hogy van csomagmegőrző, többire nem emlékszem. Talán, mert nem volt mit beadnunk.
Lányok: 18 éves korig ingyenesek a múzeumok, 25 éves korig ha van nemzetközi diákigazolvány kedvezményesek.
Többit emailben.

#54 - Hajni - 2015.01.20. - 22:08
Köszönöm szépen! Zoli
#55 - Horváth Zoltán - 2015.01.20. - 22:27
Kedves Hajni!

Szeretném a segítségedet kérni. A Fiumicinora érkezünk, hogy jutunk el a Piazzale marcellino champagnat n.2, ra legegyszerűbben, a Hotel Villa Eur Parco di Pinibe lesz a szállásunk.
Kicsit megzavarodtam, hogy a Laurentina megállóhoz gyalog is hamar eljutunk, más és mást olvastam, ha a városközpontba akarunk eljutni, vagy busszal menjünk a metróig?5 éves gyermekkel leszünk.
Előre is köszönöm a segítségedet.
#56 - Csilla - 2015.01.20. - 22:55
Csilla!
Két metrómegálló is van kb. 1 km távolságra, a Laurentina és az Eur Fermi.
Közelebb van buszmegálló, ahonnan
a 30X (express) busszal a városközpont elérhető.

Clodio irányba a következő megállói vannak:
- Cave Ardeatine: Piramide metró, Lido vonatmegálló. Piramis. Innen el lehet sétálni a Máltai kulcslyukhoz.....
- Petroselli Igazság szája és a Tiberis-sziget közötti megálló.
- Ara Coeli/Piazza Venezia: Capiolium, VE emlékmű.
- Via Torre Argentina
- Rinascimento. Piazza Navona és a Pantheon között

https://www.google.hu/maps/place/Piazzale+Marcellino+Champagnat,+2,+00144+Roma,+Olaszorsz%C3%A1g/@41.82505,12.4756281,17z/data=!4m2!3m1!1s0x13258b04fae63479:0xb02fcd7c92108919

Nem tudom látható e, de a hotel felett, ahol a Deutse bank felirat van ott a buszmegálló.

#57 - Hajni - 2015.01.21. - 12:26
Szia!
Csupán egy nyúlfarknyi kérdésem lenne hozzád: az egynapos (BIG) jegy 1 napig, vagy 24órán keresztül érvényes?

Köszönöm, és nagyon köszönöm az oldal "üzemeltetését" is, iszonyatosan jó olvasgatni, és nagy segítség is:)!
#58 - mirtill - 2015.01.21. - 19:34
Igazán köszönöm, minden jót Neked:Csilla
#59 - Csilla - 2015.01.21. - 21:50
Mirtill!
1 napig, tehát az érvényesítés kezdetétől aznap éjfélig.
#60 - Hajni - 2015.01.21. - 21:52
Szia.
Hogy jutok el a Termini vonat és busz állomásrol Termini metró állomáshoz.
ksznm.
#61 - Attila... - 2015.01.22. - 21:17
Kedves Hajni,
Köszönöm a gyors választ. Ha jól értem, hiába van nekem RomaPass-om, a gyerekek ingyenes jegye miatt sorba kell állni a pénztárnál?
#62 - Cilke - 2015.01.23. - 08:26
Kedves Hajni!
A jövő héten megyünk Rómába, és a repülőtérről a legegyszerübb a Ciampino -tól busszal a pu-hoz menni.
Szeretném a jegyet on-line megvásárolni, mert így olcsóbb és kényelmesebb is, nem kellene ott az olasz nyelvű automatákon eligazodni.
Németül és angolul beszélek, olaszul nem . Vannak az automatákon angol tájékoztatók is?
A terravision látszik a legjobbnak, ezen az oldalon lehet foglalni.

www.terravision.eu

Azt szeretném kérdezni, hogy biztonságos ez, van tapasztalatod, vagy pozitív ill. negatív infód erről a társaságról,mert rögtön leemelik a pénzt, és nem lenne jó, ha megadom a kártya adatait, hogy esetleg jogcím nélkül is emeljenek le valamit.
Köszönöm szépen a tanácsot
#63 - Bálint István - 2015.01.23. - 12:32
Szia Hajni!

Bocsánat még egy kérésem lenne az előzőhöz.
Olvasom a levelezéseket, nagyon hasznos infokat tartalmaz. Igazán fáradhatatlan vagy.
Azt szertném kérni, hogy légyszi nekem is küldeni, uti, ill programtervet.
Mi 4 napot leszünk Rómában 01.27-től 31-ig.
Köszönöm
Bálint István
#64 - Bálint istván - 2015.01.23. - 13:06
István!
Nem hallottam még rosszat, illetve bankkártyával kapcsolatos negatív dolgot egyik transzferbuszos társaságról sem.
Nem szükséges előre venni jegyet, azt ott a buszok melletti jegyárustól is lehet.
Írj email, lehetőleg gmail-os címet!
#65 - Hajni - 2015.01.23. - 16:09
Cilike!
Igen, sorba kell állni.
Egyébként csak a Colosseumnál van külön sor a RomaPass-osoknak.
#66 - Hajni - 2015.01.23. - 16:11
Szia Hajni!

A 65-ös üzenethez

Köszönöm! Az e-mail címem az utitervhez:

uni.nitt@gmail.com

Köszi szépen.
#67 - Bálint István - 2015.01.23. - 16:31
Szia Hajni!

Köszönöm az uti beszámolót.
Kellemes hétvégét!
Bálint István
#68 - Bálint István - 2015.01.23. - 20:12
Szia Hajni!
Mi is készülünk Rómába, és szeretnénk eljutni a lehető legtöbb látnivalóhoz. Én is szeretném kérni a már többeknek küldött útitervedet. Köszönöm szépen: forgacsne.farago.katalin@gmail.com
#69 - Kati - 2015.01.23. - 22:11
Kedves Hajni!
Van olyan fő látnivaló, ami zárva van februárban, ezért ne is tervezzük meglátogatni?
Az őrségváltás van-e télen is, ill. mikor és érdemes-e megnézni?
Köszönöm, Zoli
#70 - Horváth Zoltán - 2015.01.25. - 12:24
Zoli!
Minden látogatható, a Trevi-kút viszont felújítás alatt van.
Őrségváltással kapcsolatban ezeket találtam:
"A Quirinale őrségváltása változó időpontban van, nyáron 18.00-kor, télen 15.15kor, de (télen vas. 16.00)."
http://orokvaros.network.hu/blog/roma-kozossegi-oldala-hirei/ciprusi-mukincsek-kiallitasa-a-romai-elnoki-palotaban
#71 - Hajni - 2015.01.25. - 18:56
Sziasztok!
Február 1-én, vasárnap reggel megyünk Rómába 5 éjszakára. A Termini pályaudvar környékén a Hotel Acropoliban foglaltunk szállást. Első utunk lesz ebbe a csodás városba, ezért arra gondoltunk, hogy fogadnánk egy magyar idegenvezetőt, aki szakszerűen bemutatná a látnivalókat. Lenne valakinek kedve társulni hozzánk? Az idegenvezetés díja 120 Euró/3 óra. Mi négyen megyünk és a költségek csökkentésére keresünk társakat!
Email: hmarika50@freemail.hu
#72 - Marika - 2015.01.25. - 23:06
Kedves Hajni!
Ez év május 8-13-ig leszünk Rómában és a LuxuryHomeRoma Via Di Ripetta 39
Spagna szállásra van foglalásunk.A véleményedet szeretném kérni,hogy jól tervezünk-e?Mivel városközponti a szállás,így nem tervezünk venni közlekedési bérletet és így a RP sem érné meg szerintünk.Egy napra vennénk napi jegyet,amikor is az Ostiára/tengerpartra mennénk.A Ciappinora érkezünk és a Cotral busszal mennénk az Anagniáig és onnét a Spagna megállóig metróval.
Kíváncsi vagyok a véleményedre és az esetleges tanácsodra!
Köszönöm előre is ,üdv:Marcsi
#73 - marcsi62 - 2015.01.26. - 17:22
Marcsi!
A hotel közelebb van az A metró Flaminio állomásához. A Piazza Popolo-n átsétálva a jobb oldali templom melletti utca a Via di Ripetta, ahol a szállás van.
Ciampinoról menjetek Cotral / Atral busszal az Anagnina metróállomáshoz, majd metróval a Flaminio-ig.
http://www.atral-lazio.com/en/ciampino/anagnina
Buszra jegyet még bent a terminál épületében a kijárathoz közeli standnál tudtok venni, de a sofőrnél is lehet.
Metrónál pedig tudtok venni vonaljegyeket. Ezzel is el lehet menni a tengerpartig, érvényes a LIDO vonatra is, nem szükséges egy napos bérletet venni.

További kellemes készülődést!

#74 - Hajni - 2015.01.26. - 20:39
Köszönöm szépen a válaszodat Hajni:)
Szép estét Neked !
Marcsi
#75 - marcsi62 - 2015.01.26. - 21:55
Szia Hajni!

Február 21-én a reggeli órákban érkezünk 5 napra Rómàba. Február 24-én 9ó 30-ra foglaltunk jegyet a vatikàni múzeumba jegyet. Azon a napon a Szent Péter Bazilikában a magyar kàpolnában reggel 8- kor lesz szentmise,amin szeretnénk résztvenni. Az a kérdésem,hogy a Bazilikából is megközelíthető a múzeumi bejárat,vagy csak kívülről az utcáról? A Casa Simpatia Massalongo apartmanban szállunk meg . Tudnàl nekem segíteni 4 napos útitervvel? 25-én reggel indul a gépünk haza.

Köszönöm: Gyöngyi
#76 - Gyöngyi - 2015.02.02. - 12:25
Szia Hajni!
Elővételben megvettem a belépőjegyeket a Colosseum-hoz és a Vatikán múzeumhoz. Kérdésem az lenne, hogy külön bejárat van -e az előre megváltott jeggyel érkezőknek? Googel maps-en nézem kordon van és igen hosszú a sor pl. a Vatikánnál. Köszi a választ előre is!
#77 - Krisztián - 2015.02.02. - 16:07
Krisztián!
Vatikáni múzeumoknál menjetek a pénztárhoz, nem kell sorba állni. Az emailben megküldött és kinyomtatott voucher-ért cserébe kaptok jegyet. Útiokmány legyen nálatok.
Colosseumnál is biztosan előre lehet menni.
#78 - Hajni - 2015.02.03. - 21:47
Gyöngyi!
Vatikáni múzeumoknak külön bejárata van, a bazilikából nem közelíthető meg csak utcáról.
Szállásotok honlapján van lehetőség különböző szolgáltatásokra, úgy mint idegenvezetés, belépőfoglalás...
http://www.casasimpatia.com/hu/szallasok/roma/via-massalongo

Az útitervek résznél találsz programleírásokat, de szívesen elküldöm emailben is.

További kellemes készülődést!
#79 - Hajni - 2015.02.03. - 22:18
Kedves Hajni!

Köszönöm szépen a válaszodat. Nagyon tetszik az oldal,hasznos a sok tanács,nagy segítséget jelent az utazóknak.Az útitervet majd böngészem.

Üdvözlettel: Gyöngyi
#80 - Gyöngyi - 2015.02.04. - 07:35
Szia Hajni!
Február 26.-án repülünk Rómába 3 napra!
Érdeklődni szeretnék, hogy hol érdemesebb pénzt váltani? Tudunk Rómában eurót venni esetleg kedvezőbb áron, vagy itthon váltsuk be amit vinni szeretnénk?
Köszönöm válaszod
Anita
#81 - Anita - 2015.02.05. - 10:41
Köszi! :-)
#82 - Krisztián - 2015.02.05. - 16:16
Néhány napja jöttünk vissza Rómából egy néhány napos családi utazásról, sokat segített ez az oldal a felkészülésben, köszönjük! Néhány friss benyomás, hátha jól jön:
- Ciampino-ról egyszerű, olcsó és jó a bejutás az Atral+metró kombinációval, az Anagnina-ig 20 perc, összesen jegyvásárlással együtt egy óra a Termini-ig.
- visszafelé reggeli órákban Terravision: 30-40 perc, helyszínen is lehet jegyet venni, csak kp. Akinek van foglalása, annak is be kell állnia a sorba, hogy felvegye a beszállójegyet.
- nagyon kifizetődő az ingyenes havi első vasárnap, nekünk belefért a Colosseum, Forum Romanum és az Angyalvár is, sorban állással együtt. A Capitolium múzeumai sajnos csak Róma lakóinak ingyenesek.
- januári-februári utazási időpontot tudom ajánlani, kellemes az idő és nincs túl nagy tömeg. Hétfői napon a Vatikáni Múzeumokba minden sorállás nélkül jutottunk be, nem volt előre jegyünk.
#83 - Ibolya - 2015.02.05. - 22:07
A Terravision buszokhoz még: a 8.45-kor Ciampino-ról induló géphez kényelmesen elég a 6.30-as vagy 6.40-es járatra felülni. A 6.40-es busszal 7.15-re kinn voltunk.
#84 - Ibolya - 2015.02.05. - 22:19
Kedves Hajni! Augusztusban megyünk 1 hetes nászútra Rómába.Azt szeretném kérdezni,ha Tivoliban a Villa d'Estét szeretnénk megnézni nappal is és éjszaka is,akkor meg kell venni mindkét jegyet?
#85 - Zsolt - 2015.02.06. - 10:22
Anita!
Nem vagyok járatos a pénzügyekben, de szerintem valutát itthon kell váltani.
Bankkártyával is lehet sok helyen fizetni, azt érdemes használni.
#86 - Hajni - 2015.02.06. - 13:46
Zsolt!
Külön jegyet kell venni.
Éjszakai nyitvatartás csak péntek és szombati napokon van meghatározott időszakban.
http://www.villadestetivoli.info/servizie.htm
(2014-es infók)
#87 - Hajni - 2015.02.06. - 13:50
Kedves Hajni!
Tudna küldeni az email címemre 3 napos utitervet RP vásárlásával?
előre is köszönöm:
racz imre
e-mail: raczimre12@gmail.com
#88 - Rácz Imre - 2015.02.07. - 20:09
Helló! Szeretném megkérdezni, hogy irtad "1,20 Eurós viteldíjjal közlekedő COTRAL buszra kell felszállni, amelyről át lehet szállni az A metróra, a metró Anagnina állomásán"(elméletileg ez a legolcsóbb bejutás a Terminihez még az online vásárolt 4 eus. transzferjáratnál is olcsóbb?) és hogy itt már érvényes a bérlet. Arról a bérletről van e szó amit mondjuk 3 napra lehet venni? És a 3 nap hogy értendő? A megvételtől 72 óra mint Budapesten, vagy akár milyen időpontba veszem meg a harmadik nap éjfélkor lejár. Mi öt napig lennénk nem tudom milyen bérletet érné meg venni vagy az elsőnapon nézzük meg a nevezetességeket a Termini körül (ott a szállás) gyalog ötödig nap pedig menjünk le metróval és vasuttal a tengerhez, mivel csak fél öt-kor indul a gép? Ja és szállást hol érdemes foglalni melyik környéken hogy gyalog sok minden megközelithető legyen vagy jó a termini körül ahol mi néztük? Kérlek szépen addjál ezekre a dolgokra nekünk jó tippeket. Nagyon szépen köszönöm előre is. Márciusba mennénk. Üdv Marika
#89 - Marika - 2015.02.08. - 17:04
Kedves Hajni, köszönjük szépen a hasznos információkat. Én a szüleimet viszem el Rómába, két és fél napunk lesz összesen, bármilyen hasznos információt, utitervet szívesen vennék. A szállásunk a Vatikán mellett lesz.
Válaszodat előre is köszönöm.
#90 - Marianna - 2015.02.08. - 22:07
Marika!
Ciampino reptérről Atral /Cotral busszal az A metró Anagnina végállomásához lehet beutazni. Jegy 1.20 euro.
Metrónál már az Atac (római bkv) bérletei, vonaljegy és a RomaPass is használható.
Ez a legolcsóbb megoldás a városba jutásnak.
Bérletek, RomaPass (3 napos) érvényessége az első kezeléstől számított 3 nap éjfélig érvényes. 7 napos bérlet a 7-ik nap éjfélig.
Mindegy mikor veszed meg az érvényesítés kezdete számít!

Termini nagy közlekedési csomópont, innen mindenfelé el lehet jutni. Hátránya, hogy zajosabb, koszosabb ez a környék.
Prati (Vatikán környéke) jobb választás lenne szállásnak.
De bárhol is szálltok meg mindenhová gyalogolni sok lenne, néha akár csak 1-2 megállónyit is jól esik buszozni.

Javasolnám az első és utolsó napra vonaljegyeket venni, a közbenső három napra bérletet. Ha szeretnétek belülről is megnézni a múzeumokat, látnivalókat akkor megéri RomaPass-t venni.


További kellemes készülődést!


#91 - Hajni - 2015.02.08. - 23:06
Marianna!
A "Róma útiterv' résznél találsz programterveket, de szívesen elküldöm emailben is. Kérlek írj címet (gmail)!
#92 - Hajni - 2015.02.08. - 23:10
Kedves Hajni,
köszönöm. A mail címem: torok.mariann[kukac]gmail.com
#93 - Mariann - 2015.02.08. - 23:26
Kedves Hajni!
Reggel hány órakor indul az első metró Rómában? A Terminihez szeretnék jutni 5 óra 30-ra a Cornelia metróállomásról. Sajos sehol nem találtam menetrendet. Segítségét előre is köszönöm! Tisztelettel : Kovács Zsolt
#94 - Kovács Zsolt - 2015.02.09. - 16:44
Zsolt!
Metrók 5.30-tól járnak.
n5 éjszakai buszt javaslom, melynek van megállója a Cornelia-hoz közeli Via di Boccea-n. Fél óránként közlekedik, óra egészkor és 30-kor. Hogy mikor van ebben a megállóban nem tudom.
Érdemes előző napokban megnézni a menetrendet, illetve a megálló pontos helyét.

www.atac.roma.it
Itt lehet járatot, vagy útvonalat keresni.

Jó utat!
#95 - Hajni - 2015.02.09. - 19:25
Kedves Hajni!
Köszönöm az infót.
Tisztelettel:
Kovács Zsolt
#96 - Kovács Zsolt - 2015.02.09. - 21:14
#97 - Judit - 2015.02.10. - 18:23
kedves Hajni febr 19-én utazunk először Rómába .
Szállásunk Sunrise szállóban lesz .
Az a kérdésem ,hogy a Termini pu. után ,hogyan tudunk eljutni a szállásunkra.
Milyen közlekedési eszközzel a legegyszerűbb?
Segítséged előre is kszönöm
Magdi
#98 - Magdi - 2015.02.10. - 21:53
Kedves Hajni!
Nagyon sok hasznos információt olvastam az oldalon. Hétvégén utazok a barátommal Rómába,és a Terminihez közel lesz a szállásunk.Annyi segítséget szeretnék kérni,hogy érdemes e RP venni? Ill. megköszönném ha a 3 napos programajánlót átküldenéd amennyiben van rá mód. Üdv: Tünde
#99 - Harmath Tünde - 2015.02.11. - 13:42
Judit!
Ciampino reptérről busszal tudtok a városba beutazni
- Atral busz az Anagnina metróhoz megy
- transzferbuszok a Termini-hez

Bármelyikkel is utaztok be, utána az A metróval kell az Ottaviano megállóig menni. A hotel ehhez van közel.
#100 - Hajni - 2015.02.11. - 21:32
Magdi!
Terminitől a 90x busszal 13-ik megálló a Sempione. A hotelhez jobbra, majd balra fordulva kell menni, amíg a jobb oldalon nem értek egy lépcsősorhoz. Azon kell felmenni a hotelhez.

Jó utat!

#101 - Hajni - 2015.02.11. - 23:00
Tünde!
RP-t akkor érdemes megvenni, ha a drágább helyekre szeretnétek bemenni. Ez a Colosseum-Forum-Palatinus, Angyalvár, capitolium, Borghese Galery..., mert a két első múzeum ingyenes ezzel.

Kellemes római vakációt!
#102 - Hajni - 2015.02.11. - 23:05
Tünde!
Írj emailcímet!
#103 - Hajni - 2015.02.11. - 23:06
Tiszteletem Hajni
03 07 megyek Rómába bérlek autot a reptéren. Az lenne a kérdésem, hogy hétvégén a parkolás mennyibe kerül, vagy ott is ingyenes mint pesten.
#104 - karácsony istván - 2015.02.12. - 10:49
István!
Nincs tapasztalatom autóval kapcsolatos dolgokban. Arról viszont már olvastam, hogy a belvárosba csak külön engedéllyel lehet behajtani. Tiltó táblák nincsenek csak súlyos bírságok.
(Turistaként nem használnék autót Rómában.)#105 - Hajni - 2015.02.12. - 18:51
Hajni ! nagyon köszönöm , gyors válaszodat.
nagy biztonság ez nekem ,hogy hamar odatalálunk
Magdi
#106 - deák Hajni - 2015.02.12. - 19:45
Kedves Hajni!

Köszönöm szépen. szihetu@gmail.com

Üdv: Tünde
#107 - Harmath Tünde - 2015.02.12. - 21:26
Köszönet ismét Tibcsi és Hajninak a sok értékes infoért, ismét erről a honlapról készültem fel az útra.
Hétfőn mentünk a Wizzairral Rómába. A repülő hamar odaért, 12:00-kor láttuk elmenni a SITbust. Ha nem ugrunk be a Tourist Infoba, simán elérjük. A következővel a Cavour térig mentünk mert a Blanco Vaticanoban foglaltam szállást, ami zseniális helyen van a Via Catonen, pár percre a Vaticani Múzeumtól és a metrótól. Gyalog mentünk a Via Crecenzion. Ez egy 4 szobás kicsi panzió egy elegáns ház 5. emeletén. A tulajnak jeleztük az érkezésünk idejét, a ház előtt várt. 50EUR a szép fürdőszobás szoba. Nagyon kedves ő is és a szobaasszony is, aki az édes reggelit tálalja és elkészíti hozzá a Cappucinot. Mivel a klíma fűtése nem ment csak a radiátor kissé hideg volt az első éjjel, de jobb időben ez sem jelent problémát, a hűtés megy.
3-ra foglaltam a Vatikáni Múzeumba a jegyet, már 2 körül ott voltunk és be is mehettünk. Simán vehettünk volna jegyet a helyszínen is, nem voltak sokan a pénztárban. A rövidebb úton mentünk végig. A Sixtusi kápolnában láttuk a Hajni által leírt kijáratot, de az volt odaírva hogy vezetett csoportoknak és sajnos nem azon mentünk ki amiatt, így egy hosszú úton mehettünk volna ki vagy újra végig kellett volna menni a kápolnáig amint azt az őr tanácsolta, és nyugodtan használhattuk volna a kiírás ellenére.
Az előbbi megoldást választottuk, így nem a Szent Péter bazilika oldalsó bejáratánál kötöttünk ki. A téren rengetegen álltak sorban hát inkább megkerestük a City Sightseeing piros Hop On Hop Off buszát. A buszunk nem ment tovább a Termininél, így a következőhöz, az aznapi utolsóhoz, ami 5-kor indult sorba álltunk. Kicsit hűvös volt fent, de megérte. A gyerekeknek most ingyenes, annál is inkább. Vaticanban leszálltunk 6 óra körül, addigra már alig kanyarodott a sor a biztonsági vizsgálathoz, bementünk a Szent Péter bazilikába. Aztán elsétáltunk a szállás felé és a mellette levő bevásárló utcán találtunk egy pince vendéglőt ahol finom volt a tészta.
Még a Cavouron vettem 4 jegyet, az elsőkkel bementünk másnap reggel metroval a Spanyol lépcsőhőz. Egy hölgytől kértem útbaigazítást a Trevi kúthoz, majdnem ott dolgozik így készségesen odavezetett bennünket. A Trevi egy részét renoválják de plexifalon keresztül jól látható és a pénzgyüjtő kismedencébe be lehetett dobni a pénzt.
Utána a átmentünk a Via Nationalera, ahol egy nagyon érdekes matematikai kiállítás van 15-éig. Utána elsétáltunk a Forum Romanumhoz és megvettük a jegyet, páran voltak előttünk. Igen jól tettük, mert a Colosseumnál a biztonsági vizsgálat után hosszú sorba tereltek, a jegypénztárhoz. Szerencsére ezt időben észrevettem és másik ösvényre váltottunk amin egyből bemehettünk. Megnéztük 2 szintjét, mivel nem vezetett csoporttal mentünk az alsó szintre nem tudtunk lemenni. Majd átsétáltunk a Palatinus dombra és egy kicsit megnéztük belülről is a Forum Romanumot. Megérte, vannak olyan részei amelyek kívülről nem látszanak. Utána felmentünk a Victor Emanuell király féle "írógép" lépcsőjére, lefelé jőve láttul az őrségváltást.
Mivel 24 órás volt a Hop On jegyünk, aznap is érvényes volt még így még egy kört tettünk ezúttal jó melegben pihenésül. Utána elsétáltunk a 433 étterembe, ami nagyon hangulatos hely, 12EUR a 3 fogásos menü plusz negyed liter bor fejenként. Helyette a 7dl vizet hoztak nekünk, mert nem kértük. Volt 4 fajta Bruscetta előételnek, egy paradicsomos-bazsalikomos, egy darált fekete olivás, egy olivaolajos és egy padlizsános. Kb 4 fajta tésztából lehetett kiválasztani a második fogást, majd belül olvasztott csokis csokis piskóta szelet volt a desszert. És nem volt sem szervízdíj, sem Coperto, jó hely valóban. Onnan a Piazza Navonán keresztül a Pantheonba mentünk. Ez a templom nekem jobban tetszett mint a Szent Péter. Kerestük a 22 lefolyót ami elvezeti az esőt. Közben behallatszott a szólógitáros utcazenész aki a Wallt nyomta szuperül. Onnan a Via Victor Emanuelre mentünk a Leonardo kiállításra, amely a mérnöki, hadászati, stb találmányainak fa makettjait mutatja be. Onnan az Angyalvár gyaloghídján hazasétáltunk, szépen ki volt este világítva.
A Capitolini Múzeum és a tér kimaradt, tegnap reggel a másik buszjegyekkel odamentünk a térre lefényképezni Marcus Aurelianus lovasszobrát és a romokat. Majd busszal továbbmentünk a Terminire. A buszjegyárusok mögötti nagy épület mögött van a Via Marsala, ott megtaláltuk a Sit buszt. A buszból egy pillanatra láttam a Piazza Popolon a 2 ikertemplomot. Rómában nagyon gyorsan be lehetett checkolni, azzal sem szórakoztak, ha több csomagot vittek fel a Wizzairre. Mi a 9:45-össel mentünk, egy óra múlva a reptéren voltunk. D5-ről jött a Wizzair. Az automatákban van szendvics 2.80EUR-ért és víz is 1.5EUR-ért.


#108 - ildiko - 2015.02.12. - 22:19
Ildikó!
Nagyon kedves, hogy írtál az élményeitekről. Bízom benne Róma a ti szívetekbe is belopta magát!
#109 - Hajni - 2015.02.13. - 17:12
Kedves Hajni
Nagyon sok jó információt olvastam az oldaladon.Lenne egy kérdésem
Mi a S .Pietro-ba foglaltunk szállást a Via della Stazione di San pietron.Hogyan jutunk el oda a legolcsóbban a Ciampino reptérről? Üdv Réka
#110 - Réka - 2015.02.13. - 20:08
Hajni, belopta bizony.
Szerintem visszamegyünk, csak úgy lófrálni a hidakon, népszerű tereken, hallgatni az utcazenészeket, megnézni még templomokat és a nagy kedvencem a Pantheont, az Ostiai ásatást, Capitoni szobrait, a Villa Borgheset. Nyár végén megyünk Szardíniára, addig remélem Tibcsi arról is ír majd, valamikor azután. Olaszország csodálatos, nehéz a hatása alól szabadulni:)))))))
#111 - ildiko - 2015.02.13. - 21:52
Réka!
Cia reptérről a transzferbuszok a Terminihez érkeznek (4-6 euro), ahonnan a 64-es busszal kell továbbutaznotok a Cavalleggeri/S.Pietro-ig (alagút utáni megálló) vagy a következő megállóig és ott balra a Via Paolo II-n besétálni a Via della Stazione di San Pietro-ra.
Utóbbinál egy picit rövidebb a gyalogos távolság.

Reptérről Atral busszal is lehet utazni az A metró Anagnina végállomásához. (1,20 euro) Majd innen metróval a Termini-ig és a 64-es busszal tovább.

Metróra, buszra már érvényes a vonaljegy, 1-3-7 napos bérlet, Romapass is. Atral, transzferbuszokra nem!

További kellemes készülődést!
#112 - Hajni - 2015.02.13. - 22:58
Hajni! Köszi a gyors választ lehetséges ,hogy még fogok kérdezgetni amit nem tudok kiböngészni.
Réka
#113 - Réka - 2015.02.14. - 10:41
Kedves Hajni!
Szerdai napon 8:30-kor indul a gépünk a Ciampino reptérről, tehát 6:30-ra kint kellene lennünk.
A Vatikánban van a szállásunk, kérlek segíts,h hogyan/mivel tudnánk legegyszerűbben kijutni ilyen korán,h biztosan ne késsük le a gépet! :)

Koszonom előre is!
Judit
#114 - Judit - 2015.02.15. - 20:55
Judit!
Terminitől transzferbuszok indulnak
- sitbusshuttle.com 5.30
- terravision.eu 4.50
- schiaffini.com 6.00

Menetidő 40 perc, jegyár 3,90-4 euro.
Jegyeket online lehet venni, vagy előző napon a buszok indulásánál, így legalább tudni fogjátok honnan indulnak pontosan ezek a buszok.

Terminihez n1 jelzésű éjszakai busszal tudtok eljutni, aminek megállója az Ottaviano-nál a Via Barletta-n van. 30 percenként jár.

Erről kár volna lemaradnotok:
http://orokvaros.network.hu/blog/roma-kozossegi-oldala-hirei/farsangi-kepek-romabol-2015
A Pincio dombon lesz 17-én a karnevált lezáró látványos tüzijáték.

Sok-sok élményt kívánok!

#115 - Hajni - 2015.02.15. - 23:14
Szia Hajni! Ismét a segítségedet szeretném kérni!
26.-án megyünk Rómába! A szállásunk a tengerparton lesz a Hotel la scaletta! A gépünk a fiumicino reptérre érkezik!
A kérdésem az lenne hogy jutunk el a Szállásig a legegyszerűbben? Olvastam hogy a bit jegy érvényes 75 percig! Ez az fm1 vonalra is vonatkozik?
Köszönöm a segítséget
#116 - Anita - 2015.02.16. - 10:19
Anita!
Hotelnek van transzferszolgáltatása, ez lenne a legegyszerűbb eljutás. Habár úgy látom csak délelőtt 10.15-ig van járatuk. Azért emailben érdemes lenne rákérdezni későbbi indulásra.
http://mobile.lascaletta.it/html/en/index.html

Reptérről Cotral busszal is el lehet jutni Lido di Ostia-ba. Az alábbi linken van menetrend. (5.oldal)
Jegyet valahol a reptéren belül lehet venni, (1-2 euro) de nem tudom pontosan hol. Sofőrtől véve drágább, 7 euro.

Városba közlekedésre a LIDO hév a legjobb nektek. Erre érvényesek a római bkv jegyek, bérletek, RomaPass is.
BIT jegy 100 percig érvényes.
Fm1 vonatra csak Róma határán belül érvényesek, de nektek ez nem is jó.


További kellemes készülődést!
#117 - Hajni - 2015.02.16. - 21:50
Kedves Hajni!Márc21.én érkezünk Rómába a fiumucino reptérre.A szállásunk a hotel palma residenceben lesz.A Stadio Olimpicoban szeretnénk megnézni egy meccset,és meglátogatnánk az óvárost is.Véleményedet kérdezném a hotelről és ha lehetséges egy útiterv elkészítésében is a segítséged kérném.Sajnos se olasz se angol nyelven nem beszélek,s gondolom a német ott mit sem ér.köszi!
#118 - Balázs - 2015.02.16. - 22:43
Balázs!
A hotel, mint azt a honlapjukon illetve a booking.com-on is írják 5 percre van a Terminitől. Utóbbi oldalon olvashatsz véleményeket is. Magyarul nincs sok, de a google translate lefordítja neked az idegennyelvűt.
Reptérről egyszerű a közlekedés, a transzferbuszok a Terminihez érkeznek.
Nem írtad mennyi ideig lesztek, így nem tudok ajánlani programot, de a Róma útiterv résznél találsz javaslatokat.
Nyelvtudás nem probléma, meg tudod értetni majd magad.
Ingyenes térképet kérjetek a hotel recepcióján.
#119 - Hajni - 2015.02.17. - 12:32
Kedves Hajni!

Elképesztően jó az oldal, rengeteg hasznos információt írsz meg az érdeklődőknek, köszönjük! Mivel mindenkinek készségesen válaszolsz, én is feltennék néhány kérdést, ha szabad. Mindössze 2,5 napunk lesz a Rómában a feleségemmel március végén, péntek reggeltől vasárnap estig. A szállásunk nem a központban lesz, Fiumicinora érkezünk. Terveim szerint a Terravision busszal vagy az FR1-el mennénk be a központba és hagynánk a csomagot a Termininél vagy a Tiburtinán (melyiket javaslod??). A pénteki napra két terv lehet: a) Belváros b) Vatikán. Vajon mikor lehet a Vatikánban kisebb tumultus, pénteken vagy szombaton? A Vatikánban a Vatikáni Múzeum és a Szent Péter, kupolával együtt a terv, elég-e erre mondjuk a dél és este hat közötti idő? A szállásra csak este megyünk, aludni. A szombat a péntek ellentéte lesz (vagy Vatikán, vagy Belváros). Vasárnap megint csomagmegörző és Belváros, majd este vonat vagy busz a reptérre. 3 napos RP-t gondoltam. A Colosseum/Capitolium/Forum kombinált jegy mellett milyen jegyre érdemes az ingyenességet megőrizni? Milyen jegyet keressünk a Vatikánba és milyen oldalon lehet előre foglalni? Kell-e a RP-t esetleg előre megvenni, lehet-e egyáltalán?
És ha van egy jó 3 napos programajánlód, azt is nagyon megköszönném!

Köszi előre is a segítséget!

Feri
#120 - Kőhalmi Ferenc - 2015.02.17. - 21:48
Kedves Hajni!

Érdeklődnék, hogy a Terminitől mi a legegyszerűbb út a Via Treviso, 37, Hotel Kriss.

Előre is köszönöm a segítséget.
#121 - Zsuzsi - 2015.02.20. - 10:39
Kedves Hajni!

Mi a párommal a pünkösdi hétvégén megyünk Rómába; péntek délután érkezünk, és hétfő délután indulunk vissza. Elküldenéd nekem is a 3 napos programajánlatot a szonjus777@gmail.com e-mail címre? Illetve a pünkösdi ünnep miatt van valami plusz tanácsod?

Válaszodat előre is nagyon köszönöm!

Üdv:

Szonja
#122 - Szonja - 2015.02.20. - 11:48
Feri!
FCO reptérről a buszok Terminihez, FR1 vonat Tiburtinára megy. Mindkettőnél van csomagmegőrző.
Busz olcsóbb és a Terminitől jobb a tömegközlekedés, inkább ezt választanám.

Programok. Róma útitervnél találsz 3 napos tervet, de az általad írt is jó. Általában egy nap Vatikán-Angyalvár-Trastevere, egy nap Colosseum, Capitolium, II.VE emlékmű, Piazza Venezia és egy nap belváros Piazza Navona, Pantheon, Trevi, Spanyol lépcső. Távolabbi látnivalók is beleférnek, mint pl. a Szt.Pál, Lateráni Szt.János bazilika bármelyik napba.

Vatikáni múzeumok a hónap utolsó vasárnapján ingyenes! Ha ekkor lesztek ott érdemes lenne kihasználni, habár nagyon sokan vannak ilyenkor. (is)
Ingyenes napra nem is lehet belépőt foglalni.
http://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/do?action=booking&codiceLivelloVisita=9&step=1

RomaPass-t tudtok venni akár a reptéren is, de Termini-n biztosan.
A második ingyenességet az Angyalvárra vagy a Capitoliumi múzeumokra javaslom felhasználni.

Szívesen küldök korábban megírt útitervet, de kérlek írj emailcímet.
#123 - Hajni - 2015.02.20. - 20:04
Zsuzsi!
B metróval 2-ik megálló a Policlinico , amelyhez közel van a hotel. Ez két megálló a Terminitől.
#124 - Hajni - 2015.02.20. - 20:13
Szia!
Köszi a tippeket. Nem az utolsó hétvégén megyünk , így az ingyenesség miatt nem aggódunk
#125 - Feri - 2015.02.21. - 13:30
Bocs, a vége lemaradt. Szóval a k_feri@freemail.hu címre szeretnék kérni egy 3 napos útitervet.
Köszi.
Feri
#126 - Feri - 2015.02.21. - 13:33
Szia Hajni. Érdeklődöm,hogy az Omnia kártyát hol lehet átvenni és hogy,ha 3 napig leszünk Rómába érdemesebb,mint a Rp? Köszönöm
#127 - Timi - 2015.02.22. - 13:15
Timi!
Az Omina Card oldalán minden információt megtalálsz. Itt vásárolhatod meg online, melyet aztán vagy a Szt.Péter térhez vagy a Lateráni Szt.János bazilikához közeli megadott címen lehet átvenni az emailben kapott voucher-ért cserébe.

Több mindenre használható, mint az RP, de a majd háromszoros ár sok érte. Szerintem.
#128 - Hajni - 2015.02.22. - 20:11
Kedves Hajni

Mi a ciampino reptére érkezünk és szeretnék segítséget kérni, hogy hogy jutunk el a Casa La Salle szállás helyünkre a legegyszerűbben. Segítségedet előre is Köszönöm Emőke Ja és ha kaphatnánk mis is egy 3 napos utitervet. bosnyakemoke@gmail.com
#130 - Horváth Lászlóné - 2015.02.23. - 16:11
Kedves Hajni!
Csatlakoznék az előttem kérdezőhöz, mert Mi is a Casa La dalle szállásra megyünk, és nagy segítség lenne ha leírnád, hogy hogyan lehet oda menni a Ciampino reptérről.
Segítségedet előre is küszönöm
Mamóka
#131 - Mamóka - 2015.02.23. - 16:44
Emőke, Mamóka!
Reptérről transzferbusszal a Termini-hez, Atral busszal a metró Anagnina végállomásához tudtok utazni. Bármelyikkel is mentek, utána metrózni kell a Cornelia megállóig.

Casa le Salle a Cornelia metrómegállótól 250 méterre van.

https://www.google.com/maps/place/Via+Aurelia,+472,+00165+Roma,+Olaszorsz%C3%A1g/@41.899955,12.426708,17z/data=!4m2!3m1!1s0x132f5fc36ccd7667:0x92bd0ff6ef591e41

#132 - Hajni - 2015.02.23. - 19:16
Kedves Hajni!
Nagyon tetszik az oldalad, rengeteg információt tudtam meg Tőled,az utazással,látnivalókkal kapcsolatban. Tegnap érkeztünk haza Rómából, az utazás remekül sikerült. Itthon vettük észre, hogy a fiam a szállodában felejtette a kedvenc cipőjét. Nincs valami ötleted,hogyan tudnám visszaszerezni? (Hotel Centro Róma, a Termini pu.-tól 5 perc), a hotellel beszéltünk, ott van náluk.
Köszönettel
Dóri
#133 - Nagy Dóri - 2015.02.24. - 13:05
Dóri!
Sajnos ez ügyben nem tudok segíteni.
#134 - Hajni - 2015.02.24. - 22:05
Kedves Hajni!
Rengeteg hasznos információt kaptam az oldalról, de van egy -két dolog, amit inkább kérdezenék. Fiumicinora érkezünk csütörtök délben, a szállás a hotel villa torlonia. Mivel a legcélszerűbb odajutni..? Vissza vasárnap délben jövünk.. Ezen időszakra szívesen fogadnék tőled egy útitervet... Illetve érdemes e a roma pass megvétele és ha igen, mikortól..
Válaszodat előre is köszönöm. És a lelesz.andrea81@gmail.com címre várom.
#135 - Andy - 2015.02.25. - 21:27
Andy!
Reptérről transzferbusszal a Termini-hez érkeztek be, ahonnan tovább pl. a 90x busszal kell 3 megállót utazni a Nomentana/Regina Margherita-ig. A hotel ehhez közel van.
https://www.google.com/maps/dir/Termini,+R%C3%B3ma,+Olaszorsz%C3%A1g/Hotel+Villa+Torlonia,+Via+Eustachio+Bartolomeo,+7,+00161+Roma,+Olaszorsz%C3%A1g/@41.9105978,12.508589,17z/data=!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x132f61a3e528cfbd:0xd1608dabaf6565b7!2m2!1d12.502005!2d41.901556!1m5!1m1!1s0x132f6173051f1703:0xa46ebab36b83987!2m2!1d12.5092!2d41.912162!3e3

RomaPass csak akkor éri meg, ha két drágább helyre szeretnétek az ingyenes belépőt felhasználni.
Reptéren is, de Termini-n biztosan tudtok venni és a 90-es buszon már használhatjátok is. Így szombat éjfélig érvényes lesz.
Ugyanígy a 3 napos bérlet is, ha még sem vennétek RP-t.
Emaileket küldtem.
#136 - Hajni - 2015.02.25. - 22:18
Kedves Hajni!!

Március 10-én megyünk 3 napra Rómába. Azt szeretném kérdezni, hogy a visszafele utunk a Fiumicino reptérről van, helyi idő szerint 21:55 től. A szállásunk a Termininél van. Hogyan és mivel jutnánk ki leggyorsabban és legmegbizhatóbban ??
#137 - Tibor - 2015.02.26. - 15:46
Tibor!
FCO reptérre transzferbusszal vagy vonattal is el lehet jutni.
Transzberbuszok a Termini melletti Via Marsala-ról indulnak, jegyet online lehet foglalni rá. 4-6 euro
Helyszínen is lehet venni, de azt javaslom azt már korábban vegyétek meg, ne induláskor kelljen kapkodni.
Menetidőre 1 órát számoljatok.

Termini-től indul vonat is, Leonardo express. 14 euro, 30 perc menetidő.

Az oldalon megtalálod a reptéri közlekedési információkat is.

Jó utat!
#138 - Hajni - 2015.02.26. - 19:17
Kedves Hajni!

A feleségemmel júliusban megyünk Rómába. Az időjárásról azt találtam, hogy ebben a hónapban elviselhetetlen a hőség és városnézésre alkalmatlan. Az lenne a kérdésem, hogy csak a hőség gél kell megküzdenünk, vagy más nehézséggel is szembe kell néznünk? A túristák száma valóban kevesebb ilyenkor?
#139 - László - 2015.02.27. - 20:26
László!
Én kerülöm a július-augusztusi időszakot, nem utazom sehová sem. Nem bírom a hőséget.
Azt mondják ilyenkor nagyon meleg van a városban, a helyiek ekkor mennek szabadságra tengerpartokhoz.
Turista szempontból nézve nincs holtszezon, mindig sokan vannak, de talán egy picit kevesebb ilyentájt.
Iktassatok be ti is egy tengerpartos napot.
#140 - Hajni - 2015.03.01. - 17:17
2015 03 07 én a 6.35 romai géppel utazom a párommal, ha valaki ezzel a géppel jön szivesen beviszem a reptérről romába mert kocsit béreltem a reptéren és három nap vagyunk ott 10.én jövünk a 8.45 budapestre géppel vissza. ott is kocsikázom. érdeklődőnek megadhatod a emailemet köszi szépen HAJNI
#141 - karácsony istván - 2015.03.02. - 15:30
Kedves Hajni!
Csütörtökön reggel érkezünk Ciampono reptérre. Szerveztunk programot csüt. péntekre viszont szombaton szeretnenk lejutni a tengerhez. Tudnal nekunk segiteni hogy tudunk eljutni. A szallasunk a san giovanni metromegallonal lesz. Előre is koszonjuk.
#142 - Bajnóczi szófia - 2015.03.04. - 09:25
Kedves Bajnóczi Szofia!
Elnézést kérem, hogy Hajni helyett válaszolok, Hajnikám, úgye nem baj! Csatoltam egy linket, ezt legyen szíves letölteni, Róma Metró térképét fogja a csatlakozásokkal együtt megtalálni rajta.

A tengerhez a Piramide Metró állomáson a villanyvonatra kell át szállni, és csak annyi teendő, hogy melyik állomáson szeretne kiszállni. Én el szoktam menni a férjemmel az utolsóig, és ott szoktunk strandolni és sétálni. A villanyvonatra a megváltott Metró jegy, vagy bérlet érvényes! A Piramide állomáson csak a "lido" táblákat kell figyelni és nagyon könnyen megtalálja a vonatot.
Ha még valami nem egyértelmű szívesen segítünk.

üdv. Magdi


http://balog.hu/roma/images/Kozlekedes_roma_romaban_travel_rome/Roma_metro_vonat_map_terkep.gif
#143 - magdi - 2015.03.04. - 13:11
Magdi!
Köszönöm.
#144 - Hajni - 2015.03.05. - 16:45
Kedves Hajni,
Így utólag szeretném megköszönni, hogy ilyen sok hasznos információt találtam nálad.
Most voltunk Rómába az unokahúgommal (02.27-03.04.).
A reptéri busztól kezdve az útvonaltervekig minden tökéletesen szuper volt.
Az oldalad jobb, mint egy útikönyv, ezt komolyan mondom. Ugyanis az is volt nálunk, meg az innen letöltött és kinyomtatott oldalak. És Te győztél:-)
Nagyon hálás vagyok, hogy ezt csinálod, mert rengeteget segítettél.
Köszönöm még egyszer.
Ilder

#145 - Ilder - 2015.03.06. - 10:13
Ilder!
(Az oldal nem az érdemem, én csak válaszolgatok a Rómába készülőknek.)

Tibcsi nevében köszönöm a dícsérő szavakat, köszönöm a visszajelzésed!
Bízom benne az örök város örök élményeket szerzett. :)


#146 - Hajni - 2015.03.06. - 19:32
Szia Hajni. Már érdeklődtem omnia kártya miatt,nagyon jó olt a link,de szereték még tanácsot kérni 3 napos ott létünkhöz,hogy egy tervet készítenél,hogy milyen sorrendben érdemes indulnuk a látnivalókhoz. A szállásunk közel lesz a termini pályaudvarhoz és megvettük az omnia kártyát. Előre is köszönöm,nagy segítség vagy mindekinek.
#147 - Timi - 2015.03.08. - 11:44
Timi!
Az útiterv résznél találsz 3 napos programtervezetet, mely úgy lett összeállítva, hogy a napi látnivalók egymáshoz közel legyenek.
#148 - Hajni - 2015.03.09. - 15:46
Kedves Magdi!
Köszönjük az útbaigazítást, eljutottunk a tengerhez.Minden fantasztikus volt.Csodás hely Róma, sőt egész Olaszország is!
#149 - Bajnóczi Szofi - 2015.03.09. - 22:42
Szia!
Én is szeretnék kérni egy látnivalók listát :) Előre is köszönöm!
Egy kérdésem is lenne: tapasztalataid szerint az április elején milyen az időjárás Rómában? Ápr.1-5. Között tervezünk utazni.
Köszi: Évi
#150 - Évi - 2015.03.11. - 14:03
Évi!
Időjárás előrejelzést az ilmeteo oldalán szoktam nézni, ez megbízható. Tapasztalatom nincs erre az időszakra.
http://www.ilmeteo.it/meteo/provincia-RM
#151 - Hajni - 2015.03.11. - 20:46
Kedves Hajni!
Május 10-14 utazunk a párommal Rómába, a Vatikán közelében lesz a szállásunk, ezért a SIT buszt látom a legjobbnak bejutni a szállásig a Fiumicino reptérről. Kérdésem, hogy könnyen megtalálható-e a felszálló hely a reptéren, illetve ha online veszem a jegyet, akkor konkrétan meg kell jelölnöm az indulási időpontot. Ha késik a repülő, akkor ez ugrott? Vagy ne vegyem előre, és majd a helyszínen is fogok tudni rá jegyet venni? Te mit ajánlasz?
Köszönöm szépen!
#152 - Sylwie - 2015.03.12. - 15:36
Kedves Hajni!
Csodálatos az oldal, én minden hozzászólást elolvastam, de kérdésem mégis csak lenne. A Párommal most indulunk Rómába, márc. 21-25.ig. A szállásunk a The Churc Village ( 94 Via di Torre Rossa) Segítségedet szeretném kérni, hogy hogyan, mivel jutunk ki a reptérre /CIA/ hazafelé, mert a gépünk 8:45-kor indul. Hányra illik kint lenni? A másik kérdésem, hogy RP kártyát nekünk érdemes-e venni? A szálloda nem a központban van, gondolom nekünk sokat kell majd utazgatnunk. Úgy láttam, valami busz van a szállodánknál, de hogy hányas..és mi az útvonala, azt nem sikerült kiderítenem. :( Szeretném, ha elküldenéd nekem is a program ajánlatodat. Nem vagyunk nagy múzeum nézegetősek, de 1-1 múzeum belefér. Nagyon szépen köszönöm a sok infót, amit itt olvashattam. kovacsnemarika2@gmail.com
További sok sikert és egészséget Neked. :)
#153 - Marika - 2015.03.12. - 17:33
Sylwie!
Online jegyvételnél igen, meg kell adni az óra percet is. Ha mégis késnétek biztosan felengednek későbbi járatra is.
A honlapjukon ezt írják:
Do not worry to miss the bus, the ticket is valid for the entire day.
(egész nap érvényes a jegy)
Reptéren a megállója a T3-nál van. Honlapjukon találni térképet is erről.
http://www.sitbusshuttle.com/en/bus-stops/
Bátran foglalhatsz.

#154 - Hajni - 2015.03.12. - 22:07
Marika!
Reptérről Atral busszal az Anagnina metróvégállomáshoz (1,20 eur), transzferbusszal (4 eur) a Termini-hez tudtok beutazni.
Mindkét helyről metróval (A) kell továbbmenetek a Cornelia megállóig, majd a 889-es (Mazzacurati irányba) vagy 892-es busszal (Aldobrandeschi irányba) 4 megállót kell utazni. Aurelia Antica/Torre Rossa-nál kell leszállni és visszafelé pár méterre lesz a hotel bejárata.
Hazafelé a reptéren másfél órával legyetek kint, biztos ami biztos. Erre az útra a Terminitől közlekedő transzferbuszokat javaslom, amire jegyet online lehet venni vagy ottlétetekkor utazás előtti napokban a helyszínen vegyétek meg egyúttal feltérképezve a pontos induló helyet is.
6.30 vagy 6.40-es terravision járat jó nektek. Ehhez a hoteltől korán el kell indulni.
A 892-es busznak vannak korai járatai. pl. 5,22 (busz+metró 35-40 perc a Termini-ig)

RomaPass csak akkor éri meg megvenni, ha a drágább helyekre szeretnétek bejutni. Ezek a Colosseum-Forum-Palatinus (1 jeggyel megnézhetőek), Angyalvár, Capitoliumi múzeumok.
Egyébként elegendő 3 napos közl.bérlet + 1 napos. Hazafelére már 1 db vonaljegy is elég.
Buszokkal kapcsolatosan még: a hoteltől a 98-as busszal a Szt.Péter tér elérhető és a végállomása (Paola) közel van az Angyalvárhoz és innen már gyalogosan is elérhető pl. Piazza Navona.

(Email-eket küldtem)


#155 - Hajni - 2015.03.12. - 22:39
Szia Hajni!
Szeretném megköszönni a Római úttal kapcsolatos aranyat érő azonnali segítségedet. Leírhatatlanul sok infót kaptam Tőled.... próbáltam jegyzetelni.... csak a legfontosabbakat. Nem küldök fényképet, hogy most hogy néz ki a szobám! Az ágyam, az íróasztal, a parketta....minden tele van A4-es lapokkal... nem férek el!!! :D Szerintem meg is tanultam Rómát...ha..ha... Izgatottan várjuk az indulást. Köszönet mindenért! Marika
#156 - Marika - 2015.03.13. - 06:29
A fiumicino repülőtérről szeretnék eljutni a Piazza Navonára-mi a legjobb megoldás?
#157 - audikovszky maria - 2015.03.13. - 12:28
Mária!
Reptérről a Termini-hez busszal (különböző transzferbuszok vannak 4-6 euro) vagy a Leonardo Express vonattal (14 euro) tudtok beutazni.
Terminitől busszal (atac) lehet a P.Navona-hoz eljutni, amin már vonaljeggyel, bérlettel vagy RomaPass-szal is lehet utazni.
40x busz 4-ik megállója az Argentina, ahol át kell szállni 30, 70, 81, 87, 492, 628 egyikére. 3-ik megálló Senato-tól pár lépés a P.Navona.
vagy
Terminitől 64-es busszal 9 megálló a C.so Vittorio Emanuele/S.A. Della Valle, ahonnan gyalogosan már nincs messze a P.Navona.

https://www.google.com/maps/dir/Termini,+R%C3%B3ma,+Olaszorsz%C3%A1g/Piazza+Navona,+00186+Roma,+Olaszorsz%C3%A1g/@41.8970545,12.4736825,18z/data=!4m15!4m14!1m5!1m1!1s0x132f61a3e528cfbd:0xd1608dabaf6565b7!2m2!1d12.502005!2d41.901556!1m5!1m1!1s0x132f6083c19d1c3d:0xa35724562e82334a!2m2!1d12.473072!2d41.899162!3e3!5i1
#158 - Hajni - 2015.03.13. - 20:01
Marika!
Ó, hát ez nagyon kedves...., de csak nyugtával dicsérd a napot :)

Kellemes római vakációt!
#159 - Hajni - 2015.03.13. - 20:04
Kedves Hajni. Nagyon sok mindent sikerült megnéznünk a segítséseddel,most jöttünk haza,jó volt az omnia kártya,mellé adtak Rp t is. Megnéztük a tengert is,helyi vonattal mentünk. Köszönjük a segítséged. Még annyit szeretnék kérdezni,hogy tudnànk legközelebb Rómából Nápolyba eljutni vonattal és mennyibe kerül a jegy,hol tudom foglalni? Köszi
#160 - Timi - 2015.03.16. - 19:16
Timi!
www.trenitalia.com
Roma Termini - Napoli Centrale állomásokat, valamint időpontot megadva tudsz járatot keresni és foglalni.

Köszönjük a visszajelzést!
#161 - Hajni - 2015.03.16. - 19:34
Szia.
Mivel kismama vagyok, ezért a város központjához közeli szállást szeretnék találni férjemnek és magamnak, elérhető áron. (bírok sétálni, úgyhogy kis séta nem árt) 04.09-14-ig terveztük a kirándulást. Tudsz-e ebben segíteni? néztem már rengeteg ajánlatot, de nem tudom megsaccolni, hogy mi milyen távolságra van egymástól. segítségedet előre is köszönöm.

Üdv:Kata
#162 - Kata88 - 2015.03.20. - 12:48
Kata!
Konkrét szállásajánlatom nincs (kempingben szoktunk megszállni, ami a városon kívül van), de a keresésnél javaslom a Navona negyedre vagy Vatikán negyedre szűkíteni a találatokat.
Termini környékét (központi pályaudvar) nem javaslom.
Ha vannak már neveid, szívesen utánanézek melyiket volna érdemesebb foglalni.
#163 - Hajni - 2015.03.20. - 21:16
Kedves Hajni,

Csütörtökön utazunk Rómába, az lenne a kérdésem, hogy a Termini pályaudvarról hogy lehet a legrövidebb idő alatt a Hotel Corallo-hoz jutni (Via Palestro 44.)?

Előre is köszönöm!

Üdv,
Lili
#164 - Lili - 2015.03.22. - 20:14
Sziasztok, egy 3 napos útitervet megköszönnék, valamint 70 éves Anyukámat viszem magammal. Az Ő részére van valamilyen utazási kedvezmény, múzeumi kedvezmény? Köszönettel: Erika
#166 - Erika - 2015.03.23. - 16:10
Erika!
2014. júliusától a 65 év felettieknek is kell belépőért fizetni. Az árakat a nevezetességek leírásánál megtalálod.
Közlekedésnél nincs kedvezmény, csak a 10 év alatti gyerekek utazhatnak ingyen.

#167 - Hajni - 2015.03.23. - 21:18
Kedves Hajni, köszönöm szépen a gyors választ.
#168 - Erika - 2015.03.24. - 10:12
Kedves Hajni! Gepkocsival megyek Romaba egy hetre. A Termini kozeleben szetetnek megszallni. A kocsit orzott fizetos parkoloban, a kulvarosban szeretnem hagyni. Jo lenne metro kozeleben. Van a szamomra javaslata? Koszonettel es udvozlettel Botond
#169 - Botond - 2015.03.28. - 20:08
Kedves Mindenki! Tegnap értünk haza Rómából, gondoltam leírom a tapasztalataimat, mert az itt olvasottak nekünk is nagyon sokat segítettek. MI a reptérről Cotral busszal mentünk az Anganina metróállomáshoz, ott terveztük Roma Passt venni, mivel reggel érkeztünk és a szállás átvétele után rögtön a Colosseumhoz mentünk volna, azonban hiába írja a Róma Pass oldala, hogy itt lehet ilyen kártyát venni, valójában keveset kapnak és gyorsan kifogynak belőle, ez igaz a Forum Romanum jegyirodájára is. Így mi a kártyát a Colosseum metrómegállóból feljövet egy kedves úrnál vettük meg (48 órásat) egy ajándékos/újságos standnál (kör alakú, zöld bódé). Mindenkinek ajánlom a kártyát a következők miatt: nem kell végigállni a sort sem a Colosseumnál, sem a Fórumnál. A kedvezményeit mi így használtuk: első ingyenes belépő Colosseum+Forum, első ingyenes múzeum belépő: Angyalvár. Ez a kettő együtt 19 euró lett volna fejenként, plusz sorbanállás (A Colosseumnál kint gyorsan halad a sor, de az bent is kígyózik tovább, 2 óra sorbanállás van szép időben kb.). A Pass 28 euró volt fejenként, így az ingyenes utazásunk ezzel 9 euróba került két napig (19 euró belépő + a maradék utazás). A két napos utazási jegy egyébként 12,5 euró. Érdemes busszal közlekedni, mert a metro a legtöbb látványosságtól 20 perc sétára áll meg, plusz a buszon a sofőr nem nézi a jegyeket és mi négy nap alatt ellenőrrel sem találkoztunk. Enni a trasteverén érdemes kis utcákban, itt olcsóbb minden a belvároshoz képest. Vásárolni a carrafourben érdemes, ahol már 0,32 centért van 1,5 literes ásványvíz. Érdemes neten megnézni, hogy a szálláshoz legközelebb hol van ilyen üzlet. Nagyon sok apró templom van, ezekbe érdemes benézni, nagyon szépek. Mi egyik délután kimentünk a Lidora (tengerpart), a Piramide megállónál érdemes leszállni, innen egy köpés a vonal ami kivisz minket a tengerpartig. Mi Lido Centro-nál száltünk le, innen csak egyenesen kell mennünk a kijárathoz képest és 10 perc sétával elérjük a partot, jobbra elindulva egy szép mólóhoz, üzletsorhz jutunk, amásik irányba még majdnem minden zárva volt, mi egy kis parti étteremben/strandbüfében ettünk tengergyümölcseis tésztát és fél liter ház borát 21 euróért. Ezt a trasteverén 26 euróért, a belvárosban 35 euróért vagy drágábban tehetjük meg egyébként. A Lido vonalra érvényes a helyi közlekedési jegy/bérlet, illetve a Roma Pass is. Az út kb. 30 perc, a vonatok 40 percenként mennek kb. Hazafelé a reptérre már a Terminitől mentünk Cotral busszal (3,9 euró fejenként), ez átlagosan 40-45 percenként indul és fél óra a reptér (Chiampino). Ha szembe állunk a Terminivel, ezek a buszok jobb oldalról indulnak, de figyelni kell, melyik busz melyik reptérre megy. A Cotral buszoknak fix menetrendje van és a sofőrnél lehet is jegyet venni. A mi repülőnk 16:40-kor indult (Ryanair), és a 13:10-es busszal mentünk ki, féltünka későbbivel menni, de azzal kellett volna, mert csak 16 óra fele írták ki a chek in pult számát (persze akinek nincs feladandó csomagja, annak ez nem mérvadó). A következő busz 13:55-kor indult volna a Terminiről. Nekem mindenki azt mondta, és olvastam is, hogy a biztonsági átvizsgálás itt nagyon fáradalmas és sokat kell várni, de mi 15 perc alatt végeztünk vele :). A reptéren egy fél literes víz 1,5 euró egy sör 4-4,5 euró, egy szendvics 4,5-7 euró. A csomagokat mindkét irányba nagyon hamar megkaptuk, a buszt pedig a Chiampinón nem lehet eltéveszteni: ha kijövünk az épületből balra már látjuk is a buszokat, a Terminire nagy buszok mennek, ki is van rájuk írva hogy Termini, a kicsi busz (mint itt egy rövid helyi busz) megy az Anganinára. Most ennyi jutott csak eszembe, de ha bárkinek kell bármi tanács, vagy kérdésetek van, írjatok nyugidtan egy e-mailt :). Jah mi Bónusz Brigádon vettünk szállást a Romoli Hotelbe, ami a város szélén van, de 10-15 perc sétára már van is egy metrómegálló (Furio Camillo). A hotel nagyon csendes helyen van, kedves a személyzet, finom a reggeli (ebéd, vacsora nincs), van a közelben Carrefour is, illetve újságos, a metrómegálló mellett most nyílt egy bevásárlóközpont is. A szálláson felár van a pénteki és szombati éjszakára szobánként. De nagyon megérte, komolyan.
#170 - Kiss Martina - 2015.03.30. - 11:40
Kedves Hajni!
Kedden utazunk Rómába. A Ciampino reptérre érkezünk. Transzferrel megyünk be a városba. Ugye jól tudom, a Terminihez érkeznek a buszok? Mi a Via Caour 213 szeretnénk eljutni a szállodánkba. Tudnál segíteni, hogy mivel érdemes menni? Vagy egyszerűen gyalogoljunk? Válaszodat előre is köszönöm! Udv. Bori
#171 - Borbála - 2015.03.30. - 15:49
Botond!
Gépkocsival kapcsolatosan nincs semmi információm, nem tudok tanácsot adni.
#172 - Hajni - 2015.03.30. - 16:14
Bori!
Terminitől a 75-ös busszal 4-ik megálló a Cavour/Annibaldi. Itt kell leszállnotok és pár lépést visszasétálni a hotelig.

Jó utat!
#173 - Hajni - 2015.03.30. - 16:16
Köszi Martina!
#174 - Hajni - 2015.03.30. - 16:21
Köszönöm, Hajni a gyors választ.
Esetleg tudsz egy-két jó programot gyerekekkel (13,12,9) a hétre?
Szerdán érkezünk délután. Csüt: Vatikán muz. /péntek szabad/ szombat: Colosseum, For.rom, Vas.Borgese vagy tengerpart? sajnos hétfőn délután haza.
Lenne valamilyen tipped? Köszi Bori
#175 - Borbála - 2015.03.30. - 17:32
Bori!
Gyerekeknek inkább a szabadteret ajánlanám, mint pl. Via Appia, Borghese park, Gianicolo.
Leonardo múzeum is érdekes lehet számukra.
Nézz rá az emailjeidre, írtam oda.
#176 - Hajni - 2015.03.30. - 19:48
Kedves Hajni
Tudnál segiteni abba ,hogy a nyugdijasoknak 70 év felett van e kedvezmény a közlekedési eszközökön és a múzeumokba ?
Köszi Réka
#177 - Reka - 2015.03.31. - 09:37
Réka!
Nincs kedvezmény a közlekedésben, csak a 10 éven aluli gyermekek utazhatnak ingyen.
A múzeumoknál tavaly júliustól megszüntették a 65 felettiek ingyenességét. A nevezetességek leírásánál megtalálod a belépőjegy árakat is.
#178 - Hajni - 2015.03.31. - 20:06
Kedves Hajni!
Júliusban egy olasz körút utolsó állomásaként töltenénk 3 napot Rómában. Mivel kocsival érkezünk, de a városban egyáltalán nem szeretnénk így közlekedni, olyan szállást keresek ami a város külső kerületeiben, vagy akár a városon kívül van. A kocsit a szállás parkolójában hagyva tömegközlekedéssel oldanánk meg a dolgot. A problémám az, hogy helyismeret hiányában nem tudom mely kerületek azok, ahol biztonságos lakni/közlekedni akár éjszaka is,és ráadásul jól megközelíthető a belváros. Ha ebben tudnál segíteni nagyon megköszönném.
#179 - Tünde - 2015.04.02. - 20:39
Tünde!
A kempinget, ahol mi szoktunk megszállni tudnám ajánlani. Vannak mobilházak, bungalók, sátrak és az autó is biztonságban lehet.
A kemping a város és a tengerpart között van, busszal (+metró) mindkét irány jól elérhető.
http://www.vacansoleil.hu/camping/info/olaszorszag-roma-lazio/roma/kemping-fabulous/VHU/10/2240003/?gclid=CjwKEAjw9PioBRDdpqy0-ofG3DgSJAACe5NEBoiD8K7ku2fuz53t3zjWD8BHunVANnmBEHEzjCo0AhoCg6jw_wcB

#180 - Hajni - 2015.04.03. - 17:48
Sziasztok! Segítségeteket kérném, hogy a Ciampino reptérről hogyan lehetne legegyszerűbben eljutni a Ciampino szállodába. Májusban megyek egy 7 éves gyerekkel. Vagy esetleg: mennyi lenne kb . a taxi? Köszönöm a válasz előre is. :-)
#181 - Kovács Mihály - 2015.04.04. - 14:01
Mihály!
A hotel 3 km-re van a reptérről, tömegközlekedéssel nagy kerülő lenne eljutni oda. Taxi árat nem tudok,, de túl sok nem lehet. Viszont a szállodának van reptéri transzferszolgáltatása, ami fizetős és rendelésre van.
Honlapjukon találni erre vonatkozó információt.
Transfer from CiampinoHotel to Ciampino Airport and Fiumicino Airport on request / payment.
http://www.ciampinohotel.com/en/servizi.html

Érdemes lenne emailben ezt megérdeklődni tőlük.

Kellemes készülődést!
#182 - Hajni - 2015.04.04. - 22:43
Kedves Hajni, a Campinotól Anagnináig közlekedő Cotral buszok milyen színűek és mi van rájuk írva (Atral v. Cotral) mondjuk a busz oldalán? Azért kérdem, mert olvastam, hogy ugyanott áll meg, mint a többi transzfer busz, és honnan tudni, melyik a Cotral?
Ha a gép 16:15-kor érkezik, jó esély van elérni a 16:40-es Cotral buszt?
Köszönöm.
#183 - T. Éva - 2015.04.05. - 23:05
Éva!
Cotral busz kék, Atral fehér. Oldalukon rajta a felirat.
http://www.rometoolkit.com/airport/ciampino_airport_bus.htm

Buszok a reptér kijáratától balra, pár méterre vannak. Cotral/Atral a 2-esről indul.
Könnyen megtaláljátok, és ha nincs feladott poggyász biztosan eléritek a 16.40-est.


#184 - Hajni - 2015.04.07. - 15:34
Kedves Hajni, köszönöm a választ és az oldalt, nagyon hasznos volt. Az Atral buszra gondoltam. Viszont az oldalon azt írták 1,20€ + a csomag kiegészítők. Erről tudsz valamit, a bőröndért külön fizetni kell? A másik amit írtak, hogy nem a leggyorsabb és legkényelmesebb módja a városba jutásnak. Mi a baj vele? Esetleg megbízhatatlan a menetidejük? Miért jobbak a Terminire érkező transzferbuszok? Nekünk az A (piros) metró vonalán lesz a szállásunk, gondoltam ez a legideálisabb megközelítési mód. Vagy mégsem ajánlod?
#185 - T. Éva - 2015.04.07. - 16:08
Éva!
Nem, nem kell külön fizetni a poggyászért. (max. ha több és nagyobbak)
Semmi baj velük, én is ezzel utaztam. És ha az A vonalon lesz a szállásotok akkor tényleg ez a legjobb.
Ez a legolcsóbb megoldás a városba jutásnak.
#186 - Hajni - 2015.04.07. - 22:30
Kedves Hajni! Nagyon köszönöm a válaszod. Hasznos volt és időközben a transzferről is sikerült megállapodni a hotellel. Köszi mégegyszer!! :-)
#187 - Kovács Mihály - 2015.04.09. - 13:49
Köszönöm Hajni. Remélem, hazafelé a reptérre nem lesz késése a busznak, tartani fogja a menetidőt. Bár hagyunk plusz időt, ez azért mindig izgalom. Azt olvastam valahol, hogy egyszer 15 perc helyett 40 percig ment. A D jelűnek, tudom, hogy a menetideje kb. 15 perc, de vajon az L járatnak is ugyanennyi?
#188 - T. Éva - 2015.04.09. - 15:28
Sziasztok!
Valaki tudna tippet, tanácsot adni arra, ha holnap szeretnénk lemenni valamelyik Rómához közeli szép tengerpartra!? A Terminitől indulnánk. Busz, vonat, hév, hogyan, mikor és kb. mennyibe kerülne?
Előre is nagyon köszönöm!
#189 - dorcii - 2015.04.13. - 17:51
Dorcii!
B metró Piramide megállója, mellől indul a LIDO hév a tengerpartra.
Érvényesek rá a közl.bérletek, RomaPass, vagy 1,50 euros vonaljegy.
#190 - Hajni - 2015.04.13. - 21:45
T.Éva!
Teljes bizonyossággal nem tudok választ adni, de valószínű ezek a jelek az útvonalat jelölik és ezáltal a menetidők is mások.
#191 - Hajni - 2015.04.13. - 21:48
Köszönöm! Időközben már meg is jártuk, én is ezt a megoldást ötlöttem ki. :)
#192 - dorcii - 2015.04.14. - 18:12
Kedves Hajni!

Májusban utazunk Rómába! Kérdésem az lenne, hogy az Alberto Ottocento hotel milyen környéken van? érdemes-e ott foglalni vagy van e valami jó ötelted szállásra?

Köszönettel: Tamás
#193 - Tamás - 2015.04.24. - 19:35
Tamás!
A hotel szép és közlekedésileg is jó helyen van. Tripadvisor értékelések kiválóak, nagyon jók. Ha árban is megfelelő számotokra, foglalhatjátok.
Konkrét szállásajánlataim nincsenek.
#194 - Hajni - 2015.04.24. - 21:37
Kedves Hajni!
Tudnal-e abban segiteni, hogy a Ciampinorol hogyan tudnank legegyszerübben eljutni a Trasteveren levö szallasunkra? Egy 9 fös tarsasagrol van szo. Elöre is köszönöm.
Edit
#195 - Edit - 2015.04.25. - 22:26
Tudna valaki segiteni az FM3 vasuti menetrendjében.Mikor és mennyi idönként.Köszi
#196 - samu - 2015.04.30. - 04:03
Samu!
Hétfői napra néztem, 15 percenként közlekedik.
www.trenitalia.com oldalon megadva az induló és érkező állomások nevét, dátumot, órát láthatod a menetrendet.
Róma közig.határain belül érvényesek rá az ATAC bérletek, RomaPass is.
http://utazas-nyaralas.info/roma/roma-kozlekedesi-terkep.gif
#197 - Hajni - 2015.05.01. - 10:46
Szia Hajni!
Szeptember elején utazunk Rómába kérdésem lenne, hogy a leg egyszerűbb eljutni a CIA-ról a Hotel Tre Stelle-hez?
Köszönöm
Erika
#198 - Erika - 2015.05.07. - 16:19
#199 - Hajni - 2015.05.08. - 22:42
Szia! Nagyon sok jó infót olvastam ezen az oldalon,de egy személyes segítségre azért szükségem lenne: Mi a párommal aug.28-31 ig utazunk Rómába. Az interneten foglaltuk és fizettük ki az utazást,így még nem érkeztek meg a beszállókártyáink,ezért még nem is tudjuk milyen járattal megyünk.szeretném megtudni,hogy a Ciampino, ill ha a másik reptérre érkezünk a Fiumicino -ról hogyan tudunk eljutni a Casa La Salle hotelbe,ami a Via Aurelia-n van?
#200 - Szandiii - 2015.05.10. - 09:40
Kedves Hajni!
RomaPass-al 2 nevezetesség ingyen látogatható. Kérdésem: a Colosseum+Forum Romanum+Palatinus domb egy belépőnek számít? Mellette még pl. az Angyal várba ingyen be tudunk menni? Válaszodat előre is köszönöm: Zsuzsi
#201 - Zsuzsi - 2015.05.11. - 19:15
Szandiii!
Mindkét reptérről transzferbuszokkal tudtok beutazni a Termini-hez. (terravision, sitbusshuttle, tambus)
Jegyet online tudtok venni, de a busznál is lehet.
Termini-től az A metróval kell Cornelia megállóig mennetek. A hotel 250 méterre van a metróállomástól.

A hotelnek kérésre van reptéri transzferszolgáltatása is. Emailben érdeklődhettek erről.

http://www.casalasalle.com/index.php?option=com_content&view=article&id=136:services&catid=79:hotel&lang=en

További kellemes készülődést!
#202 - Hajni - 2015.05.11. - 21:31
Zsuzsi!
Igen, a Colosseum-FR-Palatinus egy belépővel látogatható. A belépőjegy 2 napig érvényes.
A 3 napos RomaPassal még egy nevezetességet nézhettek meg ingyenesen.
#203 - Hajni - 2015.05.11. - 21:35
Szia Hajni,

Engem az érdekelne hogy tudok átjutni a Ciampino airportról a Fiumicino reptérre (mennyibe kerül), és mennyi ideig tart az út a délelőtti forgalomban.

Előre is köszönöm a választ.
#204 - Peti - 2015.05.12. - 22:29
Peti!
Tömegközlekedéssel csak a városközpontba, majd onnan a másik reptérre való utazással tudtok egyik reptérről a másikra eljutni. Persze így hosszabb az út.
A repterek és városközpont (Termini) között transzferbuszok közlekednek, amelyekre online lehet jegyet venni,, de lehet a helyszínen is.
terravision, tambus, sitbusshuttle
Egy járat 4-5 euro, a menetidő 45 illetve 60 perc.
Két-két és fél órával kell számolni az utazásra.

#205 - Hajni - 2015.05.13. - 23:05
Kedves Hajni!
5 éjszakára utazunk wizz-el júliusban Rómába, szállásunk a Battistininél lesz, párszor lemennénk Ostiába. Felvetődött az autóbérlés is, meg a napi vonatozás is. Van-e olyan bérlet, amivel "olcsón" eljuthatunk a tengerpartra?
Köszönöm!
#206 - Robi - 2015.05.15. - 10:45
Szia Hajni,
Szeretném megkérdezni, hogy 2,5 éves kislányomnak kell-e venni jegyet/RómaPass-t? Utaznánk is és múzeumba is mennénk vele.
Köszönöm a segítséget.
További szép napot!
Ildikó
#207 - Szűcs-Németh Ildikó - 2015.05.15. - 13:54
Robi!
Tengerpartra a B metró Piramide megállójától közlekedik a LIDO hév, amelyre érvényesek a római közl.bérletek, RomaPass vagy 1,50 euros vonaljegy.
Ezekről fentebb olvashatsz:
Tömegközlekedési jegyek és bérletek
#208 - Hajni - 2015.05.17. - 16:33
Ildikó!
10 év alatti gyermekek ingyen utazhatnak és a belépés is ingyenes 18 éves korig.
A kicsinek nem kell venni RomaPass-t.
#209 - Hajni - 2015.05.17. - 16:36
Kedves Hajni !
Csak 1 gyors kérdésem lenne : a 7 napos bérlettel ki tudunk menni Ostia Antica-hoz ,vagy az külön jegyet igényel?
#210 - Mackófickó - 2015.05.19. - 19:01
Mackófiú!
Piramide (B metró) megállója mellett van a LIDO hév végállomása, amellyel Ostia Antica, a Lido (tengerpart) elérhető. Vonaljegy vagy bérletek érvényesek rá, RomaPass is.
#211 - Hajni - 2015.05.19. - 22:33
Szia Hajni !
Köszi a gyors választ,de találtam még egy kérdést : Terminitől a Via Antonio Pacinotti 8 szám alá hogyan tudunk el jutni,mert mintha ott nem lenne semmi...mármint busz megálló,metro...csak valami vonat v hév megálló.Vagy csak én vagyok béna?
#212 - Mackófickó - 2015.05.20. - 13:42
Szia megint!
Közben rátaláltam az útra...A Piramide-ig kell metrózni onnan meg egy kis séta,csak estére mégis jó lenne valami busz féleség,bár nem vagyok félős de még is . Szóval azért csak szeretném ha segítenél picit.
#213 - Mackófickó - 2015.05.20. - 14:17
Mackófiú!
Trastevere vasútállomás van a közelben, ahonnan vonattal 20 perc, 3 megálló a Termini. FL5
(Fiumicino reptérről FL1 vonat 35 perc, 8 euro. )
Városon belül a vonatközlekedésre is használhatóak a bérletek, RomaPass.

Vagy Terminitől 170-es busz, 17-ik megálló a Piazza della Radio, amelyhez közel van a megadott cím. Menetidő 47 perc.
A busznak megállója a Piazza Venezia, Bocca della Veritá (Igazság szája).

https://www.google.com/maps/dir/Termini,+R%C3%B3ma,+Olaszorsz%C3%A1g/Via+Antonio+Pacinotti,+8,+00146+Roma,+Olaszorsz%C3%A1g/@41.8716306,12.4722308,17z/data=!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x132f61a3e528cfbd:0xd1608dabaf6565b7!2m2!1d12.502005!2d41.901556!1m5!1m1!1s0x132f60275da25523:0x78ba27ed0dd89bac!2m2!1d12.4680532!2d41.8709344!3e3
#214 - Hajni - 2015.05.20. - 19:22
Szia, 3,5 napot leszünk kint, a prg-et már leszerveztük iránymutatásod alapján. Viszont úgy halottam , hogy érdemes ingeket-zakót vásárolni, mert nagyon jó az ár/értékarány, ez igaz? Hol érdemes vásárolni, üzletek, piac? Helyileg merre találunk ilyen lehetőségeket?
#215 - Ervin - 2015.05.20. - 22:08
Ervin!

Piac vasárnaponként a Porta Portese-nél van.
Olvastam erről a piacról is:
http://orokvaros.network.hu/blog/roma-kozossegi-oldala-hirei/romai-piacon-turkalt-a-sex-es-new-york-sztarja
#216 - Hajni - 2015.05.23. - 20:31
Sziasztok,
Tudja-e valaki hogy milyen tömegközlekedéssel jutunk el a Terminitől, a Via Flaminia Nuova 821, címen lévő campingba?
#217 - Szőcsné Papp Éva - 2015.05.24. - 18:32
Kedves Mindenki!
Segítségeteket szeretném kérni a július 30-aug.2-ig tervezett Római utunkhoz.A 14.30-kor induló RYANAR járattal indulunk Bp-ről, és a Ciampinora érkezünk.Kérdéseim:Melyik busszal tudnunk bejutni a VIA Gregorió XI.Aurelio negyedben található Hotel Marc Aurelió szállodához? Transzfer busszal v tömegközlekedéssel olcsóbb? Ha tömegközlekedéssel: melyik és milyen szinű buszra szálljunk? Visszafelé a 16.40-es járattal indulunk vissza a Ciampinóról.Mikor kell elindulnunk a szállodából h időbe odaérjünk? Nem lesz feladandó poggyászunk.Érdemes-e Roma Pass-t váltani, és ha igen, melyiket? Elég a 24 órás v a 48-as jobb?Válaszotokat, segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv:Kati
#218 - Szabóné Kővágó Katalin - 2015.05.24. - 21:38
Éva!
Az A metróval kell 4 megállót Flaminio-ig utazni majd innen tovább az FC3 vonattal Viterbo irányba 5-ik megálló Due Ponte. A kemping innen gyalogosan elérhető.
vagy
Terminitől 910-es busszal Mancini végállomás és innen tovább a 200-as busszal Stazione Due Ponti-ig.
Utóbbinál közelebb van a kemping, de hosszabb a menetidő.
A kemping weboldalán megtalálható minden információ. Transzfer is kérhető a reptérről.
http://www.villageflaminio.com/en/getting-here.html
#219 - Hajni - 2015.05.25. - 22:23
Kati!
Hotelhez a következőképpen lehet eljutni:
Ciampino reptérről transzferbusszal a Terminihez tudtok beutazni (4-euro), vagy Atral busszal az Anagnina metróállomáshoz (1,20 euro).
Bármelyikkel is utaztok a metróval Cornelia-ig kell menni, ahonnan tovább a 46, 889, vagy 916-os busszal 3 megálló. Vagy gyalog 600 méter.
Metróra, buszra már használható bérlet, RomaPass vagy vonaljegy.
2 és 3 napos RP kapható, előbbi 1 utóbbi 2 ingyenes belépővel. Érdemesebb a 3 napost megvenni, de csak akkor éri meg, ha a drágább helyekre felhasználjátok az ingyenes belépőt. (Colosseum-Forum-Palatinus, Angyalvár, Capitolium)
Közlekedés ingyenes vele.
Javaslom az érkezés napjára 1 napos bérlet vagy vonaljegyek használatát, a következő 3 napra RomaPass-t vagy 3 napos bérletet.

Hazafelé is ugyanez az útvonal, menetidőre 2 órát lehet számolni.

Városba közlekedésre a metrót (Ottaviano-Musei Vaticano, Spagna-Spanyol lépcső, San Giovanni Laterano) javaslom, vagy a 46-os buszt, aminek megállója a Szt.Péter térhez közeli Cavalleggeri/s.Pietro, Corso V.E/Navona (Piazza Navona, Pantheon), végállomása a Piazza Venezia. (VE emlékmű, Capitolium...)

További kellemes készülődést!

#220 - Hajni - 2015.05.25. - 23:11
Kedves Hajni!

Párommal szeretnénk másél napot (átutazóban) eltölteni Rómában.
Szeretném én is elkérni a mások által oly annyira dicsért információkat/útuterveket e-mailben.
Előre is nagyon szépen köszönöm.
Gratulálok az oldalhoz, sokat segít!

E-mail: haklarpetra@gmail.com
#221 - artepetra - 2015.05.28. - 15:49
Sziasztok, második Római útunk során, ha belefér, akkor szeretnénk elmenni Rainbow Magic Landbe. A Roma Pass szerintetek érvényes erre a vonat útra? Köszönöm.
#222 - Judit - 2015.05.28. - 22:42
Judit!
Nem. Csak a körön belül érvényes az RP és közl.bérletek, vonaljegy. Kivéve LIDO hév.
http://utazas-nyaralas.info/roma/roma-kozlekedesi-terkep.gif
#223 - Hajni - 2015.05.29. - 10:30
Szia
Nemsokára indulunk mi is...az lenne a kérdésem, hogy fiumicinoról/wizzair/ mennénk Prima Porta- ig/Happy Village campingben lesz a szállásunk 1hétig/ melyik lenne a leggyorsabb ill. legköltséghatékonyabb megoldás, érdemes rp- t venni? FL1-150F-FC3 útvonalra gondoltam, esetleg mennyi lenne ennek költsége? Válaszaidat nagyon köszi
#224 - Cicc - 2015.05.31. - 12:50
Szia Hajni!
Jól értelmezem, hogy a Fiumicino-ról induló shuttle bus először Vatikán-ba áll meg, majd onnan megy tovább a Termini megállóba? Feltételezem visszafelé ugyanez? Ha igen akkor lesz hely visszafelé felszállni, nem lesz tele már a Tremini-n felszálló utasokkal?
Ha retúr buszjegyet veszek, az a 3.nap visszaútra is jó?
Köszönöm, Üdv.Kriszta
#225 - Kriszta - 2015.06.01. - 08:20
Cicc!
Fiumicino reptérről transzferbusszal egy óra alatt a Terminihez lehet beutazni (5 euro) vagy a Leonardo Express vonattal fél óra (14 euro).
Termini-n tudtok venni közl.bérletet vagy RomaPass-t és azzal utazni tovább, ami innentől kezdve érvényes az adott nap (1, 3, 7) éjfélig.
Majd metróval az A vonalon Flaminio megállóig utazni és tovább a FL3 vonattal Montebello irányába Prima Porta-ig. Innen már van a kempingnek transzferjárata.
http://www.happycamping.net/en/camping-village-in-rome.html

RP csak akkor éri meg, ha a két ingyenes belépőt fel akarjátok használni. Készítsetek egy előzetes kalkulációt a belépőjegyekről + közl.bérletekről (7 napos), illetve RP (2 ingyenes belépővel) +3 napos közl.bérlet+1napos közl.bérlet.

RP csak akkor éri meg, ha a 2 ingyenes belépőt fel tudjátok használni a drágább helyekre. Vatikánba nem érvényes!

#226 - Hajni - 2015.06.01. - 23:44
Kedves Hajni! előző bejegyzésekből már olvastam, hogy lehet a reptérről bejutni a városba! azt szeretném kérdezni, hogy a Terminitől még hogy jutok el az American Palace hotelhez! köszönöm: szintén Hajni
#227 - hajni - 2015.06.04. - 14:51
Köszi a választ, annyi lenne még hogy ha a terminin veszek bérletet/az a bit-es jegy?/ vagy rp-t az jó az FL3 vonatra is? mert az már a határon túl van nem kell leszállni Saxa Rubra-n? egyébként sehol nem láttam feltüntetve az FL3 vonat árait, azért jó lenne tudni... Köszönöm gyors válaszod! Holnap indulunk✈köszi még1x
#229 - Cicc - 2015.06.07. - 16:03
Szia Hajni!
Az elöbb még kérdezni akartam hogy végül mennyi a cotral ára mert írnak 1.50-5 euroig mindent, mégegyszer köszi a választ
#230 - Cicc - 2015.06.07. - 18:17
Cicc!
Lemaradtam.... Bízom benne, hogy minden rendben van és kellemesen telik a vakációtok. További szép napokat!
#231 - Hajni - 2015.06.09. - 15:27
Kedves Hajni!

A segítséged szeretném kérni néhány kérdésben.
A hétvégét fogjuk Rómában tölteni a párommal. Vonattal fogunk érkezni Roma Terminibe. A szállásunk neve Art in Vatican (Via Luigi Rizzo 36) ide szeretnénk eljutni tömegközlekedéssel. Úgy gondoltuk, hogy a város robogóval fogjuk körbejárni, ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy a parkolás hogyan működik? Péntek- szombaton leszünk robogóval. Továbbá azt szeretném megkérdezni, hogy bár nyilván kevés ez az idő Rómát végignézni, és persze az a célunk, hogy minél többet lássunk belőle, minél kevesebb várakozással, ezzel kapcsolatban tudnál ajánlani valamit? Gondolkodtunk a Rómapass-on de így, hogy robogóval közlekedünk, annyira nem találtuk azt jónak. Amit biztos szeretnénk megnézni (Vatikán, Vatikán múzeumai, Szent Péter kápolna, Sixtus-kápolna, Colosseum, Forum Romanum), esetleg erre tudnál valami összefogó jegyet? Természetesen szívesen látnánk az általad készített útitervet is (2-3 napra szólót) E-mail címem: gombi66@gmal.com

Előre is köszönöm a segítséged!

László
#232 - Gömbös László - 2015.06.09. - 21:35
László!
Szállásotok a Cipro metrómegállóhoz van közel. Terminitől az A metróval kell utaznotok. Vonaljegy 1,50 euro, napijegy 6 euro, 3 napos bérlet 16,50.
Robogóval szeretnétek közlekedni így elegendő, ha csak 1-2 vonaljegyet vesztek. RomaPass nem éri meg nektek.
Az egyébként sem érvényes Vatikán területén.
A vatikáni múzeumokba javasolt az online jegyvásárlás, így a hosszú sorban állás elkerülhető. Péntek este is nyitva 7-11-ig.
http://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/do

Colosseumnál is nagy sor van, de elkerülhető ha a Forumnál vesztek jegyet, azt nézitek meg először és a Palatinust. Colosseumnál már nem kell sorba állni. A jegy két napig érvényes.
(Email-t küldtem.)

Jó utat!
#233 - Hajni - 2015.06.10. - 10:00

Szia Hajni!

Köszönöm a gyors válaszod, az email cimem rosszul adtam meg véletlenül. gombi66@gmail.com ide eltudnád nekem még egyszer küldeni kérlek.

Még egyszer köszönöm!

László
#234 - Gömbös László - 2015.06.10. - 11:37
Kedves Hajni!
Csodállak aa önzetlen segítőkészségedért, és a türelmedért, hogy sokszor feltett ugyanazon kérdésre ugyanúgy válaszolsz, mint egy még meg nem válaszoltra. Köszönet a sok-sok infóért, amit már eddig is próbáltam rendszerezni. Július 2-7-ig lesz szerencsénk először meglátogatni Rómát. 07.02-án csüt-ön a 14.30-kor induló RYANAR járattal indulunk Bp-ről, és a Ciampinora érkezünk, ahonnan szerencsére lesz transzferünk a szállásunkra, mert 6-an megyünk, köztük a 75 éves édesanyám. Visszafelé kedden a 16.40-es járattal indulunk vissza a Ciampinóról.Az lenne a kérésem, tekintettel idős édesanyámra, hogy tudnál egy optimális útitervet összeállítani nekünk, hogy ne terheljük le anyukámat? A szállásunktól kapunk bérletet, így az utazás megoldott. Mivel a hónap első vasárnaja beleesik az otttartózkodásunkba, kérdésem, hogy érdemes-e a 21 éves főiskolás fiamnak kiváltani a nemzetközi diákigazolványt? A 14 éves lányomnak ingyenesek a múzeumok, ugye? Ha ingyenes vasárnap megyünk megnézni a Colosseum, Forum és Palatinus műemlékeket, akkor lehet először a Forumnál bemenni, mint azt többen is tanácsoltátok, hogy itt rövidebb a sor, és akkor nem kell sort állni a Colosseum-nál, vagy ez nem így működik?
Esetleg van valakinek tapasztalata a La Romantica étterem svédasztalos választékáról? A Via Emanuele Filiberto 52-ben található.
e- mail címem: sautekildi@gmail.com

További sok sikert kívánok, ehhez a szenzációs oldalhoz.

Köszönettel: Ildikó
#235 - Ildikó - 2015.06.11. - 12:23
Kedves Hajni,

Pénteken utazunk Rómába, hétfőig, és néhány kérdésem lenne :).
Olvastam hogyan lehet eljútni a Termini pu.ig, azonban azt szeretném megtudni az ATRAL/COTRAL buszokra honnan lehet megvenni a jegyeket?
Egy másik kérdésem az lenne, hogy online honnan vásárolhatunk jegyet ha a Colosseum és a Szent Péter bazilikát illetve kupoláját szeretnénk megnézni?

Köszönöm a segítséget.
Bíborka
#236 - Bíborka - 2015.06.15. - 12:02
Ildikó!
Továbbítottam a meglévő utiterveket emailben. Nem személyre szabottak, a saját tempótok szerint alakítsátok a napjaitokat.
Mivel az ingyenes vasárnap ott lesztek érdemes lenne ezt kihasználni legalább egy nevezetességnél. Azt viszont tudni kell, hogy nagyon sokan vannak ilyenkor. A colosseum-forum-nál szerintem mindenhol sort kell állni, bárhol is kezdtek.
18 alattiaknak ingyenesek a múzeumok, 21 évesnek nem szükséges a nemz.diákigazolvány.

További kellemes készülődést!
#237 - Hajni - 2015.06.16. - 08:31
Bíborka!
Ciampino reptéren a kijárathoz közeli standnál, de a buszsofőrnél is lehet jegyet venni.

Szent Péter bazilika ingyenes, kupola fizetős. Ott helyben tudtok jegyet venni.

Colosseum jegy: http://etickets.coopculture.it/index.php/en/index.php?option=com_snapp&view=event&id=C1F4480E-9F88-41FE-BD39-1C2283FF1AF9

Jó utat!
#238 - Hajni - 2015.06.16. - 08:39
Kedves Hajni!

Nagyon köszönöm a programterveket, igyekszem átalakítani a tempónkhoz. Nagy segítség a készülődésben. Írtam privátban is.

Üdv: Ildikó
#239 - Ildikó - 2015.06.16. - 12:52
Kedves Hajni!
A segítségedet kérném! Jún.19-én érkezünk Rómába, a Fiumicinóra. Melyik busszal lehet elmenni a Termini-ig, szállásunk Re di Róma metrónál van.(Cotral-Atral-Sit-Tam) melyik a legolcsóbb megoldás, kell-e neten előre lefoglalni, hogy legyen helyünk, vagy ott amelyikre felférünk? Nem akarunk órákat várni, hogy felférjünk egy buszra. (8-an megyünk) Menetrendet hol találok, hogy melyik mikor indul? Vissza a Ciampinóra kell mennünk, oda melyikkel lehet? 16.40-kor indulunk haza, mennyi idő kiérni a reptérre?(Anagnina metro 1,5 euro, onnan Cotral busz 1,5 euro?...mintha valahol ezt olvastam volna.
Róma Pass-al kapcsolatban.Úgy olvastam, hogy a két ingyenes belépés mellett (Colosseum-Angyalvár) ezenfelül is ingyenesen be lehet menni múzeumokba. Minket a Villa Borghese Galéria érdekelne, ehhez hol lehet regisztrálni?
Ha már lejárt a Róma Pass-unk, kimehetünk egy vonaljeggyel (Re di Róma metrótól)1,5 euro a tengerpartra, vagy napijegyet kell venni? Mennyibe kerül a strandbelépő, vagy hol találunk szabadstrandot? Hol érdemes, lehet strandolni? Átöltözni. lezuhanyozni szabadstrandon lehet-e?
Még egy kérdés..carrefour üzletet vagy valami mást, ahol olcsón lehet vásárolni hol találunk?
Nagyon köszönöm a segítségedet!
Szia:Ady
#240 - ady - 2015.06.17. - 01:28
Ady!
Fiumicino reptérről transzferbusszal (4-5 euro) lehet a Terminihez eljutni vagy a Leonardo express vonattal, ami 14 euro.
Terminitől az A metróval 4 megálló a Re di Roma.
transzferbuszokra érdemes előre jegyet foglalni, úgy olcsóbb is talán 1 euroval.
www.terravision.eu
www.sitbusshuttle.com
www.tambus.it

Visszafelé Ciampino reptérre fenti transzferbuszokkal a Terminitől vagy az A metró Anagnina végállomásától Atral busszal lehet eljutni. Utóbbi 1,20 euro.
Az utazásra egy órát számoljatok.

RomaPass: 72 órás 2, 48 órás 1 ingyenes belépővel , többi nevezetesség kedvezményesen látogatható.
www.romapass.it

Galeria Borghese: Jegyfoglalás kötelező!
http://www.tosc.it/tickets.htm?affiliate=T2C&sort_by=event_datum&sort_direction=asc&fun=erdetail&doc=erdetaila&erid=912678&language=en
Ingyenes jegyek Roma Pass tulajdonosoknak a +3606 32810 számon foglalhatók.

RomaPass lejárta után, ha már nem szeretnétek napijegyet venni a közlekedésre elegendő lehet 1-2 vonaljegy is. A tengerpartra közlekedő Lido-ra is használható vonaljegy.
Strandról nincs tapasztalatom, üzletekkel kapcsolatosan pl. a Termini alsó szintjén van egy nagy deSpar.

Jó utat!

#241 - Hajni - 2015.06.17. - 22:20
Kedves Hajni! Köszönöm a gyors választ!
Sok hasznos információt adtál, nagyon kedves vagy. :)
#242 - Ady - 2015.06.18. - 00:11
Kedves Hajni,
napok óta olvasgatom a válaszaidat, sok mindent megtudtam belőle. Segíts abban, hol tudunk robogót bérelni. 3 kamasz fiú gyerekkel utazunk szombaton, egy hétig maradunk. Nagyon szeretnének motorozni. Köszönöm!
#243 - Zsuzsi - 2015.06.23. - 12:45
Zsuzsi!
Saját tapasztalatom nincs, de a neten találni. Pl.
http://www.trenoescooter.com/
http://www.rentalmotorbike.com/motorbike-rental-roma

Kellemes római vakációt kívánok!
#244 - Hajni - 2015.06.24. - 16:56
Kedves Hajni!
Szenzációs az oldal és a türelmed,körültekintésed fantasztikus!!!
Nagyon sok információt gyüjtöttem.Az lenne a kérdésem,hogy65 év felett van-e ingyenes múzeum illetve kedvezmény?
Ha van akkor a másik kérdés: Roma Pass-om lesz tudunk együtt bemenni a 66 éves férjemmel vagy külön kell sorba állnunk? A Star Rooms-ban a Via Cavour 57.-ben foglaltunk szállást.Olvastam,hogy a Termini közelében koszosabb,zajosabb mint máshol.Ez ide is érvényes? Ha nagyon gáz akkor inkább változtatnék a szálláson./az ingyenes lemondást választottuk./ Az itteni jegyzetelésekből gondoltam,hogy ez jó hely a gyalogos esti és nappali sétákhoz.11 napig leszünk,úgy gondolom lesz időnk a "csak úgy bolyongunk"-hoz.Más környéket ajánlanál inkább?
A Viale Degli Ammiragli-n a la roma di Camilla jobb lenne?Ajándék lesz a férjemnek az út és nagyon jót szeretnék!!! Sokat fogunk menni,de metróra és buszra is szükségünk lesz.Csak akkor változtatnék ha nagyon gáz a szállás vagy a környék.
Előre is köszönöm a válaszokat!!!!
F.Erika
#245 - F.Erika - 2015.06.25. - 01:54
Kedves Hajni! Roma Pass-szal kapcsolatban érdeklődöm, hogy 4 fő részére (2 gyerekkel) érdemes-e megvásárolni abban az esetben, ha a sorbanállást nagyon elkerülnénk, viszont a gyerekekkel "csak" a Szent Péter Bazilikába, ill. a Colossseum-ba mennénk be, ahol tapasztalataink szerint hosszú a sor. Mivel 3 napot tartózkodunk Rómában és "tömegközlekedünk", e miatt is mérlegelem, hogy megéri-e a Roma Pass, vagy maradjunk a bérletvásárlásnál? Szíves tanácsodat várom, melyik megoldás a kedvezőbb? Üdvözlettel:Gabi
#246 - Harka Gabriella - 2015.06.25. - 13:59
Sziasztok!!Szeptemberben Nápolyba fogunk utazni és a kérdésem hogy a reptérről, hogy jutok el és mivel a szállásra ami a belvárosban található a HOTEL NUOVO REBECCHINO!Köszönöm a segítséget!!
#247 - Aliz - 2015.06.25. - 17:07
F.Erika!
Mindkét szállás hely a fotók alapján nagyon jó, az értékelésekben is jókat írnak róluk.
Termini központi hely, innen többfelé több fajta közlekedési eszközzel el lehet jutni. Nem vészes, csak több a színesbőrű.
Az egész városban érvényes az "Fokozottabb odafigyelés az értékeinkre". Zsebtolvajoknak Róma a paradicsom, rengeteg a turista. Főleg a tömegközlekedési eszközökön legyetek óvatosak. És ne fotózkodjatok a gladiátorokkal, és ne fogadjatok el rózsát és semmi mást sem senkitől.
Ezeket nem elrettentésként, inkább figyelmeztetésként írtam.

65 felettiek ingyenességét, kedvezményét egy éve megszüntették. A látnivalók leírásánál belépőárakat is találsz.

RomaPass-t mindkettőtöknek vehettek, 3 napos 2 ingyenes belépővel. (Érvényesítéstől számított 3-ik nap éjfélig érvényes.)
Többi napokra 7 napos közlekedési bérletet vagy napi 2-3 vonaljegy vételét javaslom.

További kellemes készülődést kívánok!


#248 - Hajni - 2015.06.25. - 23:10
Gabi!
Nektek elegendő, ha közlekedési bérletet vesztek. Gyerekek 10 éves korig ingyen utazhatnak.
Szt.Péter bazilika ingyenes. Sort kell állni a biztonsági ellenőrzéshez, de gyorsan halad. Öltözékre ügyeljetek, fedetlen vállal, térddel ne lehet bemenni!
Colosseumnál elkerülhető a sor, ha a Forum-Romanumnál kezdtek, itt vesztek jegyet. A jegy érvényes a Forumra, Palatinusra és Colosseumba 2 napig.
Colosseumnál már nem kell sorba állni, mehettek előre a jegyetekkel .

Kellemes római vakációt!

#249 - Hajni - 2015.06.25. - 23:19
Kedves Hajni,
köszönöm a motorbérlési tippet a fiúk nevében is! 2 éve voltunk pár napra, azóta vágyunk vissza. Most sikerül újból.
Zsuzsi
#250 - Tresó Zsuzsanna - 2015.06.25. - 23:20
Szia Hajni! Szeretném megkérdezni,hogy a 3napos közlekedési jegy most mennyibe kerül és hogy a Termini pályaudvaron is megtudom-e venni,mi a neve? Úgy tudom jó a hévre Ostiara,a hév este meddig jár,mert a szállásunk a parton lesz és este bemennénk a városba,de nem tudom, hogy jutunk vissza.Köszönöm
#251 - Timi - 2015.06.26. - 18:45
Timi!
3 napos bérlet: BTI 16,50 euro. Minden metróállomáson kapható, Termini-n is jegypénztárnál és trafikokban (tabbachi) is.
Lido hév utolsó járata mindkét irányban 23.30-kor van, szombaton 00.00-kor.
Napközben negyedóránként közlekedik, óra egészkor, 15-kor, 30-kor és 45-kor. Este tíztől egészkor és félkor.

#252 - Hajni - 2015.06.26. - 22:42
Nagyon szépen kösznöm a gyors és megnyugtató választ.Vigyázni fogunk,remélem sikerül.A 7 napos bérletnek is BTI a neve?Mennyibe kerül?Ugye jó tudom,hogy le lehet menni vele a tengerpartra?Nem tudod véletlenül,hogy merre van a 433 étterem és hogy mivel lehet odajutni?
Köszi előre is: F.Erika
#253 - F.Erika - 2015.06.30. - 23:32
F.Erika!
7 napos bérlet CIS, 24 euro.
http://utazas-nyaralas.info/roma/utikalauz.html#jegyek-berletek

Érvényes a Lido hévre is, amivel a tengerpartra lehet elmenni. (Egyik megállója Ostia Antica.)

433next bár a Piazza Navonához közel találjátok:
https://www.google.hu/maps/place/433+Next+Bar/@41.8989203,12.4705678,18z/data=!4m2!3m1!1s0x0:0x3a6858659d265b14
#254 - Hajni - 2015.07.01. - 09:18
Kedves Hajni! 2015.07.03- án indulunk Rómába, a Termini pályaudvar közelében van a szállásunk. Vissza 07.07- én reggel indulunk. Küldenél - ha még lehetséges az idő rövidsége miatt- egy útitervet, hogy mit érdemes megnéznünk. Lesz velünk egy mozgásában korlátozott személy is, utazási tippek is érdekelnének. Nagyon szépen köszönöm! Gabi Az e- mail címem: kaskag@szarvasnet.hu
#255 - Gabi - 2015.07.01. - 15:05
Kedves Hajni! Most érkeztünk vissza Rómából, ahol 5 napot töltöttünk. Megosztanék pár tapasztalatot és élményt. Sokat segített a felkészülésben a Te segítséged, és a fórumhoz hozzászólóké is, köszönöm.
A vatikáni múzeumban elfogadják a főiskolai diákigazolványt, ezért nem kell külön kiváltani a nemzetközi diákigazolványt. Mivel mi az ingyenes első vasárnapos hétvégén tartózkodtunk Rómában, ki is használtuk. A Colosseumhoz negyed 10-re értünk, mert a szállásunk elég messze volt, és a busz és metróval való közlekedés igen időigényes, és sajnos nagyon sok időnk ráment az utazásra. A metró 12 percenként járt, a busznak nincs kitéve a buszmegállókba a menetrendje, így rendszerint 15-30 percet vártunk a 221-es buszra. Visszatérve Colosseumhoz, aki járt már Rómában tudja, hogy hol van a diadalív, na a sor még mögötte kanyargott, kb. 100 métert, ( aki nem volt, annak mondom, hogy kb. 500 méteres sor volt ) ehhez képest 1 óra múlva már bent is voltunk. A Forum Romanum-ba kb. 30 perc alatt bejutottunk és az Angyalvárba egyáltalán nem kellett várnunk du. mikor odaértünk. Szóval kibírható volt a várakozás. A vatikáni múzeumba pénteki napon kb. fél 11-re értünk oda, szerencsére árnyékot vet az épület, így elviselhető volt a másfél órás várakozás, amit kárpótolt a sok gyönyörűség amit a múzeumban és a Sixtusi kápolnában láttunk. A Lido hévvel nem volt szerencsénk, mert egyik délután szerettünk volna kimenni a tengerhez, és a hév lerobbant. Visszairányítottak egy másik metrómegállóhoz, ahol szintén hosszas várakozás után megérkezett a hév, viszont az is elromlott, mint kiderült ez már a 3. szerelvény volt. Másfél órás várakozás után feladtuk és a szemben lévő metróra felszálltunk, ami pechünkre szintén csak egy 20 perces várakozás után indult el, így sajnos a nagy hőségben nem tudtunk felfrissülni a tengerben, helyette idegeskedtünk nem keveset. Volt még egy-két kalandunk a tömegközlekedéssel, de nem untatlak vele benneteket. Viszont tudok ajánlani egy szuper éttermet a Via Emanuele Filiberto 52. alatt a RomAntica-t. A Vittorio Emanuele és a Manzoni metrómegálló között található. 12-15:30-ig svédasztalról lehet ebédelni 7 euróért. Mindig van tészta, saláták, péksütemények, desszertek, görögdinnye, többször bruschetta, felvágottak, mozzarella-paradicsommal, mi vasárnap pármai sonkát ettünk sárgadinnyével, isteni volt. Mindennap variálják főleg a főételeket, egyik nap grillezett zöldségek voltak, grillkolbásszal. Szóval mi mindig telihassal jöttünk ki, pedig 6-an voltunk, különböző ízlésvilággal. Ha valakinek van egyéb kérdése írjon privátban, ha tudok válaszolok sautekildi@gmail.com. Mégegyszer köszönet az oldalért Hajni.
#256 - Ildikó - 2015.07.10. - 12:22
Kedves Hajni!
Július 21-én megyünk Rómába a lányaimmal. Este 20 órakor száll le e repülő a Aeroporto di Roma-Fiumicinora, ha nem késik. Nem igazán szeretnék pórul járni az Fr1-el, azt szeretném kérdezni, hogy mi a tapasztalat, lehet rá jegyet venni, nincs olyan, hogy azért nem tudunk felszállni, mert nincs hely, megtelt? Van lehetőség a szállodából transzfert kérni 50 euróért, az Fr1 16 lenne, ami nagy különbség árban.

A választ köszönöm.
#257 - Zsuzsanna Gasparin - 2015.07.12. - 11:19
Kedves Hajni!

Július 14-én érkezünk Rómába és szállásunk a Villa Fiorelliben lesz. A szállástól nem messze található a Róma-Giardinetti vasút Sant'Elena megállója, ami ha minden igaz bevisz a Termini pályaudvarra. A kérdésem az lenne, hogy erre a vonatra jó a tömegközlekedési jegy, vagy külön jegyet kell váltani?
Előre is köszönöm válaszod.

Üdvözlettel: Zsolt
#258 - Zsolt - 2015.07.12. - 14:28
Zsuzsanna!
Vonatra jegyet pénztárnál vagy automatából tudtok venni. (8 euro)
Hely is, jegy is lesz lesz! A jegyet a vágányok előtti jegykezelő automatánál érvényesíteni kell.
Menetrend: 20.12, 20.42, 21.12, 21.42, 22.12, 22.42, 23.27

Jó utat!
#259 - Hajni - 2015.07.12. - 23:16
Kedves Hajni!

A választ és azt a sok mindent, amit e-mailben is kaptam, nagyon köszönöm.
#261 - Gasparin Zsuzsanna - 2015.07.13. - 09:48
Szia Hajni!

Nagyon sok hasznos infót kaptam az oldalon. Hálás vagyok érte.
júli 30-án érkezünk Rómába. 2 napot szeretnénk itt tölteni városnézéssel a gyerekeinkkel. A szállásunk Labaro városrészben van. Ugyan közel a vonat, de csak olyan menetrendet találtam, amely szerint nem áll meg a vonat itt, ami bevinne a Flaminio-hoz. Tudsz esetleg segíteni? Küldeni aktuálisat, amiből kiderül, hogy jutunk be onnan (és vissza) a városba tömegközlekedéssel?
A másik kérdésem: hogy hol tudunk venni egy helyen - a szállástól jól megközelíthető helyen - Roma Pass 24h és napi jegyet a gyerekeknek. Mert ugye nekik fizetni kell? Megvehetem előre 2 napra a napijegyet? Első érvényesítéstől él? 31-től használnánk.
Válaszod előre is köszönöm.
Bogi
#262 - BogiZ - 2015.07.13. - 14:57
Bogi!
Írj közelebbi címet vagy a hotel nevét, hogy nézzek oda eljutást.

RomaPass kapható minden nagyobb metróállomáson, turista információs pontokon, a nevezetességeknél és a reptéren is.
http://romapass.it/p.aspx?l=en&tid=8

Gyerekeknek 10 éves korig ingyenes a közlekedés, 18 éves korig pedig a látnivalók is. Nekik nem éri meg RP-t venni.
RP és a közlekedési bérletek az első érvényesítéstől kezdődően az adott nap éjfélig érvényes. Meg lehet venni előre is.
#263 - Hajni - 2015.07.13. - 22:41
Kedves Hajni!
Köszön szépen.
A cím: Via Constantiniana. Epy House Roma. Innen szeretnénk bejutni a központba.
Bogi
#264 - BogiZ - 2015.07.14. - 00:11
Kedves Hajni!

Szombaton indulunk Rómába, 13 éjszakát fogunk eltölteni. A kérdésem az lenne hogy megéri-e archeologica card-ot venni (utazásra havi bérletet veszünk), ha alapvetően minden fontos régészeti múzeumot és helyszínt meg akarunk nézni, de nem akarunk heveny archeologitiszben elhalálozni? :)
#265 - Túrin - 2015.07.15. - 18:37
Kedves Hajni!
Azt szeretném megkérdezni,hogyha foglalok online jegyet terravision buszára és netán azt a járatot lekéssük amit bejelöltünk akkor a későbbire él e a jegyünk.
#266 - Hedviga - 2015.07.15. - 19:18
Kedves Hajni!
Rómában a buszokra hol lehet jegyet venni és mennyibe kerül? A sofőrnél is van jegy?
#267 - Judit - 2015.07.15. - 23:54
Túrin!
Archeologia Card érvényes a következő helyekre:

Colosseum
Palatine Museum and Roman Forum
Palazzo Altemps
Palazzo Massimo
Baths of Diocletian
Crypta Balbi
Baths of Caracalla
Cecilia Metella
Villa dei Quintili

12, 7, 6, euroba kerülnek a belépőjegyek ezekre a helyekre. Kártya is ennyibe kerül, tehát nem éri meg az árát.
#268 - Hajni - 2015.07.16. - 23:29
Hedviga!
Igen, fel lehet szállni más járatra is ha van szabad hely.
Jegyet nem csak online, hanem a busznál is lehet venni.
#269 - Hajni - 2015.07.16. - 23:32
Judit!
A vonaljegy 1,50 euro. 100 percig érvényes, át szállni is lehet vele. (kivéve metróra, mert arra újból nem lehet felszállni, ott új jegyet kell kezelni)
Kapható metróállomások pénztáránál, trafikokban (tabacchi), automatáknál.
#270 - Hajni - 2015.07.16. - 23:37
Kedves Hajni és a Többiek! :)
Most szervezem az utazásunkat és nagyon sok hasznos tanácsot kaptam az oldaltól, amit köszönök. Leírok pár előzetes tapasztalatot, hátha segít valakinek (elég hosszú leszek, amiért előre is elnézést!
Július 30-tól aug.5-ig leszünk Rómában, Firenzében és Milánóban 2-2 éjszakát.
Végül a repülő/vonat mellett döntöttünk...
Szállást teljesen felszerelt, üres magánlakásokban találtam öt fős családunknak Rómában kb 70 € áron éjszakánként (a Vatikántól 2 utcányira és a Trasteverén) (www.airbnb.hu/c/nlipcseinetakacs?s=8)
Ha valaki hozzám hasonlóan focimániás kamaszgyerekkel van megáldva és éppen Firenzében jár aug. 2-án, akkor el ne mulassza a Barca-Fiorentina meccset! 28U-ért vettem jegyet a pályától és a felezővonaltól a 7. sorba itt: http://www.ticketone.it/acf-fiorentina-barcellona-fc-florence-tickets.html?affiliate=ITT&doc=artistPages%2Ftickets&fun=artist&action=tickets&key=659743%246010323&jumpIn=yTix&kuid=464959&from=erdetaila
(Itthon a legolcsóbb állójegy 65.000,- Ft-ért volt…) Mondjuk kicsit hibás az oldal – ki kell cselezni a látogatók életkorát,, mert egyszerűen nem veszi be a 2001 előtti lehetőséget, de kb. 20 próbálkozás után sikerült…
A vonatjegy foglalásakor (www.trenitalia.it) számos érdekes kedvezményt találtam:
2x1 szombaton 2 felnőtt 1 áráért (tehát féláron) utazhat. Ehhez a kedvezményhez fontos, hogy akkor is csak 2 felnőttet írjunk be egyszerre, ha többen szeretnénk utazni (mi öten vagyunk: szülők+17,14 és 10 éves gyerek) - mi 2-szer írtunk 2 felnőttet + 1x 1 gyereket - a helyeket ki lehet választani és egyben fizetni. Fontos tudni, hogy a vonatokon a 15. születésnapig kérhető a gyerekkedvezmény (a regionálisokon csak 12 évesig), de mi így jártunk jobban...(érdemes olyan vonatot keresni, ahol még felkínálja az economy, vagy ha nagy szerencsétek van, a super economy lehetőséget is, mert így, ha a felnőtt kedvezménnyel utazik, a gyerekjegyet meg kell venni, ami ugye nem mindegy, hogy minek a fele.) Kicsit félreérthető a tájékoztatás ezzel a 2x1 kedvezménnyel kapcsolatban a honlapon: először azt hittem, csak aznap éjféltől lehet ezt a kedvezményt foglalni, ezért az egyik szombaton kipróbáltam, mintha aznapra szeretnék - persze nem sikerült, hiszen limitált az így értékesíthető jegyek száma. Tehát, sokkal előbb érdemes az ilyen kedvezményre hajtva lefoglalni az utazást. Ha nem ajánlja fel a rendszer azonnal a 2x1 ajánlatot, akkor a vonat időpontjára kattintva az utasok mellett láthatjuk az "offer"-re kattintva legördülnek a még nyitva álló kedvezményes lehetőségek.
Miután kiválasztottuk, érdemes bejelölni a helykiválasztás lehetőségét, azután feljegyezni a választott helyet és a kosárnál bejelölni a további utazások foglalását - már ha többen vagyunk. Így a többi utast lehet kérni arra a helyre, ami az előzőekhez közel van.
Ha megvan mindenki, elég utána fizetni, erre azonban csak kb. 10 percünk van, úgyhogy igyekezzünk, különben úgy jártok, mint én az első foglalásnál: 77 € volt az 5 jegy (ez bizony olcsó!...bár minden relatív) Firenzéből Milánóba. (3 felnőtt Bimbi gratis Economy - Intercity) Az első fizetési kísérlet után a rendszer hibát jelzett és rendkívül ügyesen sikerült kétszer kifizetnem (ugyanarra az 5 helyre szóló jegyet). Persze csak utána hívtam a bankomat, akik megerősítették, kétszer került zárolásra az összeg, de megnyugtattak, hogy vagy visszavonja az eladó az egyik kérést és akkor azonnal feloldják a zárat, vagy eleve nem hívják le, csak egyszer és a második 15 nap múlva feloldódik, vagy segítenek visszaszerezni a pénzt. Mindenesetre a Trenitalia honlapján azonnal jeleztem a problémát, ők viszonylag hamar reagáltak is, hogy csak 1 fizetést látnak, úgyhogy bízom az első kettő lehetőségben…
Elnézést, ha túl hosszú voltam! Azért remélem, valakinek talán hasznos lesz ez az iromány – már ha egyáltalán valaki végig bírja olvasni :)
#271 - L.T.Nóra - 2015.07.19. - 22:27
Sziasztok!
Úgy látszik, mégsem voltam elég hosszú/ill. tartalmas az előbb, mert valami lemaradt:
ezen az oldalon lehet tájékozódni az esetleges sztrájkokról:
http://scioperi.mit.gov.it/mit2/public/scioperi
Jó (és sztrájkmentes) utat mindenkinek! :)
#272 - L.T.Nóra - 2015.07.19. - 23:16
Kedves Hajni. Szeretném megkérdezni,hogy van-e olyan busz a Terminiről,ami lido di ostiara megy,vagy valameddig ahol át tudok szállni a hév jellegűre,mert nagyon sokan vannak a metrón amivel a piramidig mehetnénk,ezt szeretném elkerülni a csomagokkal.köszönöm
#273 - Timi - 2015.07.20. - 19:32
Timi!
75-ös busznak Poerio/Marino irányba 12-ik megálló a Porta San Paolo, ami a Piramide megállóhoz közel van. Innen indul a Lido hév.
#274 - Hajni - 2015.07.20. - 23:14
szia,
meg szeretném kérdezni, hogy 6 év alatti gyereknek a tömegközlekedés mennyibe kerül?
#275 - Norbert - 2015.07.21. - 15:34
Norbert!
10 éves korig ingyenes a tömegközlekedés felnőtt kísérettel.
http://atac.roma.it/page.asp?p=229&i=14
#276 - Hajni - 2015.07.21. - 23:37
Szia Hajni. Szeretném még megkérdezni,hogy a Róma 72H,ami 18 euró,valóban 72 órát érvényes-e,és a lido héven is tudom használni vagy hogy a bti 16,5 eurós az a 3 -dik nap éjfélig szól?köszi
#277 - Timi - 2015.07.22. - 13:36
Timi!
BTI-t ismerem, az kimondottan turistáknak van. Az érvényesítéstől számított 3-ik nap éjfélig érvényes.

#278 - Hajni - 2015.07.23. - 09:45
Kedves Rómába utazok!!!
Van valaki, aki hamarosan Budapestről indul ebbe a gyönyörű városba? Most jöttem és történt valami kis baki és szeretnék tőle egy nagyon apró szívességet kérni. Nem fog gondot okozni, amit szeretnék. Köszönet
#279 - Judit - 2015.07.26. - 11:26
Kedves Rómába utazok!!!
Van valaki, aki hamarosan Budapestről indul ebbe a gyönyörű városba? Most jöttem és történt valami kis baki és szeretnék tőle egy nagyon apró szívességet kérni. Nem fog gondot okozni, amit szeretnék. Köszönet. Ha írna egy email címet, hogy felvegyük a kapcsolatot.
#280 - Judit - 2015.07.26. - 11:28
Sziasztok ! A hozászolásokat böngészve nem nagyon sok olyan örült embert bejegyzését olvashatom aki autóval indul Rómába. Na mi a családdal 08.08.-án elindulunk. Egy kis segítséget kérnék autós ügyben , elsődlegesen Róma nevezettségeinek autóval történő megközelítése érdekelne. Parkolás , stb. Előre is köszönöm a ki tud ebben segíteni ,és van tapasztalata.
#281 - Magyar Csaba - 2015.07.26. - 19:25
Szia.
aug.27-én mennénk Romába.30-án lenne a meccs amire igazán indulnánk.elvileg a Fiumicino reptérre érkezünk.Mit érdemes váltanunk hogy bejussunk a szállásunkra és egy-két nevezetesséket megnézzünk,pl.colosseum,capitolium.2felnőtt.1 gyerek.13éves.a szállást még nem foglaltuk le.van-e ajánlatod.ez egy szülinapi meglepi út lesz.szia.
#282 - Csilla - 2015.07.29. - 11:26
Csilla!
FCO reptérről transzferbusszal 5 euro, FR1 vonattal 8 euro, Leonardo Express vonattal 14 eurért lehet a városba utazni.
A városi közlekedésre napijegyet, bérletet javaslok venni, illetve RomaPass-t, ha a drágább helyekre is szeretnétek bemenni. Ezzel ingyenes az első két nevezetesség.
Gyereknek ingyenesek a múzeumok, elegendő csak közl.bérletet venni.

Konkrét szállásajánlatom nincs, mi többször kempingben szálltunk meg bungalóban, mobilhome-ban.

Ha sikerült szállást találnotok , majd megírom az eljutást oda.
#283 - Hajni - 2015.07.30. - 21:32
Csaba!
Autós tapasztalataim ugyan nincsenek, de úgy tudom autóval a belvárosba csak engedéllyel lehet behajtani. A városban inkább a tömegközlekedést javaslom.
#284 - Hajni - 2015.07.30. - 21:36
Kedves Hajni. sikerült a szállást találnunk.A hotel Zara. A colosseumtól nem messze.Kérlek írd meg hogy jutunk oda a reptérről./fiumicino/
#285 - Csercsicsné Csépány Csilla - 2015.07.31. - 21:19
Szia Hajni!
Szeptember 3-5 leszünk Rómában az idő rövidsége miatt sajnos nem tudunk mindent megnézni kérlek küldj nekem egy tervet mit érdemes megnézni, roma pass kártya megéri-e 2 napra?
Válaszod köszönöm.
Erika
#286 - Erika - 2015.08.01. - 08:00
Csilla!
Reptérről transzferbusszal utazzatok be a Termini-hez, majd innen a 64-es busszal 3 megálló Nazionale/Quattro Fontana. A hotel innen 100 méterre van.
#287 - Hajni - 2015.08.01. - 22:29
Erika!
Van 48 órás RomaPass is 1 ingyenes belépővel.
Szerintem az idő rövidsége miatt most ne menjetek múzeumokba.... úgyis kedvet kaptok majd egy újabb utazásra Rómába. :)
Érkezés napján nézzétek meg a Szt.Péter bazilikát. Hosszú sor szokott lenni a biztonsági ellenőrzés miatt, de gyorsan halad. Innen rövid séta az Angyalvár, San Angelo híd.
Második napon kezdjetek a colosseumnál, majd a közeli VE.emlékmű, mellette a Capitolium. A Piazza Venezia-n át, a Corso-ról elérhető a Trevi, Pantheon, Piazza Navona, a végéhez közel a Spanyol lépcső.
Harmadik napon, ha valami lemaradna az előző estékről, vagy ami nagyon tetszett újra megnézhető.

További kellemes készülődést!
#288 - Hajni - 2015.08.01. - 22:47
Kedves Hajni!
Szeptember 7.-től 4 éjszakát töltünk Rómában. Gépkocsival megyünk.
A Luce Di Luna hotelt néztem ki. (Via Domenico Tardini 5, Aurelio negyed, 00167 Róma, Olaszország) Mert hogy metro közelben van, és van zárt parkoló.
Kérlek írd meg, hogy Te ajánlanád-e a szállást. Illetve milyen látnivalókat javasolnál. (az előző válaszaidat is nézegettem)
Előre is köszönöm: Péter
#289 - Mérő Péter - 2015.08.07. - 13:45
Kedves Hajni koszonom az eddigi segítségedet.A szállásunkat nem igazolták vissza így újat kellett keresni.újra szeretnélek megkérni hogy hogyan jutunk oda a fiumicino reptérről.Hotel repubblica.valamint a szállástól a stadio olimpicoba meccsre. koszi Csilla
#290 - Csercsicsné Csépány Csilla - 2015.08.08. - 14:14
Szia Hajni,
Mi augusztus 23-án érkezünk Rómába, szállásunk a Hotel Sirenetta-ban lesz a tengerparton. 5 éjszakát töltünk ott. Milyen lehetőséget javasolsz a nevezetességek megtekintése és tömegközlekedés terén? Javaslod a RomaPass igénybevételét? Köszönöm a segítséget: Hajni
#291 - Haj ni - 2015.08.09. - 09:37
Csilla!
Hotelhez a Terminitől busszal 2 megállót kell utazni. 40, 64, 70, H jelű-nek is van itt megállója.
Stadionhoz a 150 méterre lévő metróállomástól (Repubblica) kell az Ottaviano-ig metrózni majd innen a 32-es busszal Stazione Saxa Rubra irányba 7 -ik megálló a De Bosis-Stadio Tennis.
#292 - Hajni - 2015.08.11. - 16:23
Csilla!
Hotelhez a Terminitől busszal 2 megállót kell utazni. 40, 64, 70, H jelű-nek is van itt megállója.
Stadionhoz a 150 méterre lévő metróállomástól (Repubblica) kell az Ottaviano-ig metrózni majd innen a 32-es busszal Stazione Saxa Rubra irányba 7 -ik megálló a De Bosis-Stadio Tennis.
#293 - Hajni - 2015.08.11. - 16:23
Péter!
Szállásokkal kapcsolatban a tripadvisor értékeléseit ajánlatos megnézni. Elég változóak a vélemények, de hiszen nem vagyunk egyformák, különbözőek az igényeink, elvárásaink is.
Fotók alapján nekem tetszik.
http://www.tripadvisor.co.hu/Hotel_Review-g187791-d3596347-Reviews-B_B_Living-Rome_Lazio.html


#294 - Hajni - 2015.08.11. - 16:44
Hajni!
Lido hév megállója (Lido di Ostia) közel van a hotelhez, ezt javasolnám közlekedésre. Érvényesek rá a római bkv jegyei, bérletei és a RomaPass is.
RomaPass-t akkor éri megvenni, ha a 2 ingyenes belépőt fel tudjátok használni a drágább helyekre (Colosseum-Forum-Palatinus, Capitolium, Angyalvár)
Készítsetek egy előzetes kalkulációt a belépőkről, közlekedési jegyárakról így könnyen megállapítható melyiket éri megvenni.
Jó utat!
#295 - Hajni - 2015.08.11. - 23:20
A Ciampino-ról való Cotral buszos közlekedésről lenne kérdésem. Utánanéztem a Cotral menetrendben, de az nem ismeri a Ciampino reptérről menő buszt, csak a Ciampino városból menőt, ahova ki kéne menni a reptérről, ami gyalogosan lehetetlennek tűnik. Valamit félrenézek?
#296 - András - 2015.08.16. - 17:14
Szia Hajni!
Ismét segitségedet kérném. Hogy tudjuk megvenni a transzfer buszra a jegyeket interneten keresztül, honnan indulnak a buszok?
A CIA-ra érkezünk.
Köszönöm
#297 - Erika - 2015.08.16. - 20:50
András!
CIA reptér és az Anagnina metróállomás között közlekedő ATRAL busz menetrendje:
http://www.atral-lazio.com/it/ciampino/anagnina
#298 - Hajni - 2015.08.16. - 21:25
Erika!
CIA reptér kicsi, a buszok megállója a kijárattól balra vannak. Könnyen megtaláljátok.
Jegyet a helyszínen, a buszoknál is tudtok venni (repülőgépen is), de akár online is előrevehető. Utóbbit azért nem szoktam itt ajánlani, mert ha helyben veszitek tudjátok választani a korábban induló járatot.

http://www.terravision.eu/airport_transfer/bus-ciampino-airport-rome/
http://www.sitbusshuttle.com/en/
http://www.romeairportbus.com/
#299 - Hajni - 2015.08.16. - 21:31
Szia Hajni!
Köszönöm gyors válaszodat!
#300 - Erika - 2015.08.17. - 09:29
Szia Hajni!
Végtelenül tetszik ez a pozitív hozzáállás amit Nálad tapasztalok ezen az oldalon! Szeretném én is kihasználni egy kicsit ezt és kérni szeretnék Tőled. Szeptember elején megyünk Rómába (sajnos még először) 30. házassági évfordulónkat ünnepelni. A Viale di Torre Maura 81- ben van a szállásunk a város déli részén. Autóval megyünk, úgy tudom a közlekedés és a parkolás drága és "katasztrofális" egy vidéki magyar részére, ezért az autót leparkolom a hotel udvarán. Blogokban olvastam, hogy valamelyik busz az épület környékén áll meg, de a Google térképen valamilyen kötött pályás közlekedést láttam, mi lehet ez villamos vagy HÉV szerűség, ezzel egyszerűbb e bemenni a központba mint a zsúfolt busszal? Szeretnénk egy napot eltölteni a tenger partján is oda érdemes e kocsival menni (parkolási díj, parkoló hely) vagy menjünk tömegközlekedéssel?
Szeretném elkérni Tőled én is a 3/4 napos úti tervet biztosan van benne sok minden ami a város szakrális látnivalóit illeti. Még egy dolog, Krisztus lépcsőjét feltétlenül szeretnénk megnézni, ha a pontos helyét megmondanád akkor a GPS- be tudnám pötyögni és ezért még külön hálás lennék. E- mail címem: gyoorifad@gmail.com.
Előre is köszönöm a válaszodat.
Feri
#301 - Győri Ferenc - 2015.08.18. - 11:13
Kedves Hajni!
Köszönöm az e-mailban küldött sok hasznos tanácsot és segítséget.
Péter
#302 - Mérő Péter - 2015.08.18. - 14:07
Feri!
Autós tapasztalatim nincsenek ugyan, de nem ajánlanám a városi közlekedésre az autót. Tömegközlekedéssel minden könnyen megközelíthető.
Szállásotokhoz közeli megállóból az 558-as busszal az A metró Subaaugusta megállójához utazhattok, metróval pedig minden elérhető. Az A vonal megállója pl. San Giovanni Laterano, Spagna (Spanyol lépcső), Ottaviano (Vatikán). Termininél lehet átszállni a B vonalra, amely megállója Colosseo, Circo Massimo, San Paolo Basilica.
(A nevezetességek leírásánál találsz eljutási lehetőségeket is.)
Amit te írtál, az a Via Casilia-n közlekedő Giardinetti hév. Ide nincs közvetlenül a hoteltől út.
Tengerpartra csak a városból tudom a járatot, B metró Piramide megállója mellől indul a Lido hév. Érvényesek rá a római bkv jegyek, bérletek.

Emailben küldöm az útleírásokat.
#303 - Hajni - 2015.08.18. - 21:43
Kedves Hajni!!
Baráti társasággal Rómába készülünk.Repülővel már voltunk most pedig az autós utazáson gondolkodunk.Olyan kérdéssel fordulnék hozzád hogy tudnál nekünk olyan parkolóházat vagy örzött parkolót ajánlani a külvárosba ahol hosszabb időre ott tudjuk hagyni az autót?Azt is megköszönném ha esetleg árakat is tudnál írni.Előre is köszönöm a segítséget!!
#304 - Dóri - 2015.08.22. - 19:43
Dóri!
Sajnálom, autós információim nincsenek.
#305 - Hajni - 2015.08.23. - 21:07
Hajni
Köszönöm szépen a választ!!
#306 - Dóri - 2015.08.24. - 06:14
Kedves Hajni!

A segitségedet kèrném :)
A Ciampino-ra èrkezünk és a szâllásunkra szeretnénk eljutni,ha esetleg tudod merre van akkor kèrlek szêpen navigâlj :)
A cìm: Via Palestro 55, Stazione Termini Roma 00185

Nagyon köszönöm :)
Erika
#307 - Pilât Erika - 2015.08.28. - 12:51
Szia Hajni!
Azt szeretném kérdezni, hogy a Ciampiano reptéren a buszjegyautomatákon csak olasz nyelv van vagy angolt is lehet választani?
És még egy kérdés a Termini-n a csomagmegőrzés mennyibe kerül?
Köszönöm szépen előre is a válaszod!! :)
#308 - Alíz - 2015.08.28. - 12:56
Alíz!
Jegyet a buszok melletti mellényes emberkéktől lehet venni, vagy a sofőrtől.
Csomagmegőrző: http://www.amoitaly.com/deposit/roma.html


#309 - Hajni - 2015.08.29. - 21:03
Köszönöm szépen a segítséget!! :)
Azt szeretném megkérdezni még hogy a Máltai kulcslyukhoz van e belépő és mennyibe kerül?
Köszi szépen!!
#310 - Alíz - 2015.08.31. - 08:09
Kedves Hajni!
Ez a legjobb oldal Rómáról! Szept. végén megyünk a nagylányommal Rómába, és most már csak erről az oldalról tervezgetek. Úgy emlékszem, olvastam valahol a hozzászólások között, hogy 7 évesnek nem kell buszjegy, de elég hihetetlennek tűnik, így inkább megkérdezlek, hogy ez valóban igaz-e? Köszönöm, Ivett
#312 - Ivett - 2015.09.16. - 21:07
Ivett!

10 éven aluli gyermekeknek felnőtt kísérettel ingyenes a tömegközlekedés Rómában.
Reptéri transzferjáratok nem!

http://atac.roma.it/page.asp?p=229&i=14

Jó utat!
#313 - Hajni - 2015.09.17. - 15:29
Kedves Hajni!

Az FL (FM) vonatokra külön kell váltani jegyet, vagy elég a rendes jegy ill. a Roma pass is? Pl. Valle Aurelia-tól La Guistiniana-ig.

Köszönettel
#314 - Gábor - 2015.09.18. - 09:00
Kedves Hajni vagy bárki aki tud segíteni.Novemberben utazok lányommal Rómába,visszaolvasva nem találtam információt,Fiumicinora érkezünk,annyi lenne a kérdésem hogy a repülőtértől van a transzferbuszoknak megállója vagy sehol nem áll meg csak a végállomáson?Köszönöm.
#315 - julia - 2015.09.19. - 21:07
Gábor!
Római bkv jegyek, RomaPass az alábbi térképen, a körön belül érvényesek.
La Giustiniana már nincs benne.
A trenitalia honlapját nézve 1 euro a jegy az általad írt szakaszra.
(Utazás előtt az állomáson, pénztárnál azért érdeklődjetek.)
http://utazas-nyaralas.info/roma/roma-kozlekedesi-terkep.gif
#316 - Hajni - 2015.09.20. - 16:08
Júlia!
Transzferbuszok csak a Termini-nél, végállomáson állnak meg.
Kivéve: SIT busz (www.sitbusshuttle.com), aminek van megállója Vatikánhoz közel a Via Crescenzio-n a Piazza Cavour-nál is.
#317 - Hajni - 2015.09.20. - 16:13
Kedves Hajni!
Okt. 1-4-ig leszünk Rómában, oda felé a Fiumicino reptérre érkezünk délben, hazafelé pedig a Ciampino reptérről indulunk du. 4 órakor. Tudnál segíteni abban, hogyan juthatunk el legegyszerűbben és olcsón a szállásunkig, aminek a címe:
Via di San Giovanni in Laterano 28
Rione Monti negyed. Köszönöm előre is!
#318 - Zsuzsi - 2015.09.20. - 23:05
Szia Hajni ! Azt szeretném kérdezni, hogy szerinted a repülőtérre kijutáshoz illetve a repülőtérről a városba bejutáshoz melyik az a közlekedési eszköz, amihez a legkevesebbet kell sorban állni-tülekedni ? ( Nemrég jöttünk meg Nápolyból, ott katasztrofális volt a repülőtéri busz...)
Köszönöm előre is válaszod !
Judit
#319 - Kenyeresné Judit - 2015.09.21. - 12:23
Zsuzsi!
Colosseum és a Lateráni Szt.János bazilika közötti úton lesz a szállásotok.
FCO reptérről a Terminihez transzferbussza (5 euro), Leonardo Express vonattal (14 euro) tudtok beutazni. Innen 2 megálló a B metróval a Colosseo, amihez közel van a szállásotok. Metróra a vonaljegy 1,50 vagy bérlet vagy RomaPass is használható.
Haza CIA reptérre Terminitől transzferbusszal tudtok eljutni a legegyszerűbben.
Buszra online is lehet jegyet venni. Pl:
www.terravision.eu
www.sitbusshuttle.com
www.tambus.it

https://www.google.com/maps/place/Via+di+S.+Giovanni+in+Laterano,+28,+00184+Roma,+Olaszorsz%C3%A1g/@41.8898696,12.4949456,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x132f61b77be842bd:0xc02d6cc1a68715f5

Jó utat!
#320 - Hajni - 2015.09.21. - 20:17
Judit!
Ciampino nagyon kicsi reptér, buszok a kijárattól balra vannak. Könnyen meg lehet találni.
Fiumicino viszont nagy reptér. Innen buszokkal és vonattal is a városba lehet jutni. Leonardo express 14, FM vonat 8, buszok kb. 5 euro. Sokan vannak, de tülekedést még nem tapasztaltam.
Nekünk Nápolyban sem volt ilyen élményünk.


#321 - Hajni - 2015.09.21. - 20:33
Köszönöm szépen Hajni
#322 - julia - 2015.09.21. - 20:38
Segítséget kérnék ahhoz, hogy egy megbízható, korrekt transzfert megvalósító társaságot ajánl Róma/Fiumicino- Civitavecchia között. Vonattal nem tudjuk vállalni az utat: férjem mozgásában korlátozott. Előre is köszönöm!
#323 - Judith - 2015.09.22. - 19:46
Köszönöm a segítségedet Hajni!!! :)
Még annyit kérdeznék, hogy szerinted van-e értelme a Róma passt kiváltanunk?
Köszi: Zsuzsi
#324 - Zsuzsi - 2015.09.22. - 20:46
Judith!
Ajánlani nem tudok, de a google keresőjében találni transzferszolgáltatásokat.
Pl: http://www.shuttlerome.it/eng/index.php
http://www.airportshuttle.it/
https://www.rometoolkit.com/airport/fiumicino_civitavechia.htm
#325 - Hajni - 2015.09.23. - 09:42
Zsuzsi!
Csak, ha a drágább helyeket is szeretnétek megnézni, mert RP-vel 2 látnivaló ingyenes.
Október 4-én a hónap első vasárnapján ingyenesek az állami múzeumok! Még ekkor is megnézhettek valamit.
#326 - Hajni - 2015.09.23. - 13:23
Szia Hajni ! Köszönöm gyors válaszodat ! Mi a Fiumicino-ra érkezünk. A szállásunk itt van: Hotel Relais Patrizi, Via di Villa Patrizi 20, Nomentano negyed, 00161 Róma. Gondolom a reptéri buszok a Terminire visznek, onnan kell tovább mennünk. Metróval célszerűbb ? Köszi, szép napot !
#327 - Kenyeresné Judit - 2015.09.24. - 07:59
Kedves Hajni!
Szeretném én is elkérni a mások által dicsért információkat/útiterveket.
Előre is nagyon szépen köszönöm.
Gratulálok az oldalhoz, nagyon sokat segít!
Kedden indulunk 3 éj 4 napra Rómába 5-en felnőttek.
A szállásunk a Hotel Capannelle. Elég távol van a központhoz, ezért kérdésem lenne, hogy a tömegközlekedés éjjel hogyan működik? Hogyan tudunk a szállodába visszajutni?
Nagyon megköszönnék egy program javaslatot emailen, egy tengerparti sétát és az ókori római kikötői romokat belevéve.
Előre is köszönöm, ha fáradsz velünk.
Üdv.
Anna (anna.lorinczi.l@gmail.com)

#328 - Anna - 2015.09.24. - 15:35
Kedves Hajni!
Annához (#328) hasonlóan én is szeretném elkérni azt a pár napos útitervet.
Csak gratulálni tudok az oldalhoz, nagyon szuper. Minden egy helyen, részletes leírásokkal és képekkel.
Előre is köszönöm!
Karcsi (komiking@gmail.com)
#329 - Karcsi - 2015.09.24. - 19:37
#330 - Hajni - 2015.09.25. - 11:48
Anna!
Nemrégiben írtam ehhez a hotelhez eljutást az I. résznél. Bemásolom ide:

Termini-től metróval (A) Cineccitta megállóig, és tovább a 654-es busszal Lagonegro irányába 20 megálló a Siderno. Innen 160 méterre van a hotel.
Vagy Terminiből FL4 vonattal Capanelle-ig és innen tovább a 654-es busszal 10 megálló.
Vagy a hotelnek van shuttle busz járata a metró Colli Albani, illetve Cineccitta megállóktól. Menetrend: http://www.hotelcapannelle.com/data/file/Shuttle.pdf

Metróra, buszokra, vonatra is érvényes a vonaljegy, napijegy, bérlet, RomaPass is. Reptéri transzferjáratokra nem!

Éjszakai közlekedés: éjféltől, fél 1-től éjszakai buszok járnak. Terminitől n1-es busz megy az Anagnina irányába, amivel 13 megálló a Largo Colli Albani, ahol át kell szállni az n26-os buszra. Ezzel Largo Cosoleto irányba 9 megálló az Appia/Squillace. Innen 650 méterre van a hotel.
https://www.google.hu/maps/dir/Termini,+R%C3%B3ma,+Olaszorsz%C3%A1g/Hotel+Capannelle,+Via+Siderno,+37,+00178+Roma/@41.8444926,12.5499886,16z/data=!4m18!4m17!1m5!1m1!1s0x132f61a3e528cfbd:0xd1608dabaf6565b7!2m2!1d12.5017553!2d41.9008207!1m5!1m1!1s0x132589bdb334e5b7:0xe55a4ee270916342!2m2!1d12.5556499!2d41.8347853!2m2!7e2!8j1443229080!3e3!5i2?hl=hu

Emailben küldtem a már régebben írt útiterveket, beszámolókat. Ebből összeállíthatjátok a ti napjaitokat.

Kellemes római vakációt kívánok!
#331 - Hajni - 2015.09.25. - 12:05
Kedves Hajni!

Nagyon köszönjük a segítséget és a küldött terveket is.
Hihetetlenül nagy segítség.

KÖSZÖNÖM!! :)))

Üdvözlettel:
Anna
#332 - Anna - 2015.09.25. - 16:35
Kedves Hajni!
Nagyon sok hasznos információt találtam az oldalon, köszönöm! Viszont a tömegközlekedéssel kapcsolatban több kérdés is felmerült bennem. Lehet, hogy butaságok, de azért örülnék, ha válazt kapnék rájuk. :) 1. Ha a 10 év alatti gyereknek nem kell jegyet vásárolnom, akkor ő hogy tud áthaladni a metrónál/vonatnál lévő kapuknál? 2. Egy vonaljegy (BIT)100 percig érvényes, használhatom ugyanazt a jegyet pl. külvárosi vonat (pl. Viterbo), a metrón illetve buszon is az adott időn belül? 3. Ha napijegyet vásárolok, akkor az az adott napon éjfélig érvényes vagy az első érvényesítéstől számított 24 óráig?
#333 - Szilvia - 2015.09.26. - 15:33
Kedves Hajni!
Elnézést, az előző hozzászólásomnál véletlen lenyomtam az entert, pedig még nem fejeztem be, amit írtam. Szóval a 3. kérdésem az érvényességi időre vonatkozóan azért fontos, mert több helyen azt olvastam, hogy az első érvényesítés napján éjfélig érvényes a napijegy. Viszont a jegy hátulján azt az információt találtam, hogy az első érvényesítéstől számított 24 órán keresztül érvényes. Most akkor melyik információ helyes? A válaszokat előre is köszönöm! Üdvözlettel: Szilvia
#334 - Szilvia - 2015.09.26. - 16:06
Szilvia!
Jegyekkel kapcsolatban: utána néztem a római bkv oldalán a jegyfajtáknak. Azt nem tudom mikor változott, de a BIG, BTI (1, 3 napos) helyett már 24, 48 és 72 órásak vannak. Ezek az adott óraszámig érvényesek az érvényesítéstől kezdődően.
http://www.atac.roma.it/page.asp?p=229&i=14
Elnézést, ha félretájékoztattalak volna!
A BIT vonaljegy 100 percig érvényes és ez idő alatt több járművön is használható, metrónál viszont csak egyszer kezelhető a kapuknál.
Gyerekekkel a metrónál át lehet menni a mozgássérült kapuknál és az állomásokon van egy alkalmazott is aki segít.
Jó utat!
#335 - Hajni - 2015.09.28. - 19:52
Szia Hajni!
Rp-t hol érdemes venni? Online vagy reptéren inkább?Egy árban van? És ha van , az első két ,,múzeum" (Colosseum+ Angyal vár például) ingyenes ugye? Köszi a választ.
#336 - Booges - 2015.10.01. - 15:39
Booges!
RP kapható turista információs pontoknál, reptéren, nagyobb metróállomásokon. Online is vásárolható, de a kártyaátvételhez meg kell jelölni egy elárusító helyet. Tehát így is -úgy is fel kell keresni egyet.
www.romapass.it

És ahogy írtad, az első kettő ingyenes.
#337 - Hajni - 2015.10.01. - 20:59
Kedves Hajni!
Nagyon érdekes az oldalad. Mi október 30-án megyünk reggel és november 3-án reggel jövünk vissza. Esetleg át tudod küldeni a 3-4 napos útiterved megkönnyítendő a tervezést.
Előre is köszönöm!
Zoltán
#338 - Zoltán - 2015.10.06. - 13:46
Kedves Hajni!
Mi két nap mulva utazunk Romába. Azt szeretném megtudni, hogy a Ciampino reptérről melyik tömegközlekedési formával lenne a leg szerencsésebb utazni? A szállásunk a Hotel Aurora Garden, Tiburtino negyed. Onnan melyik busz vagy metro, amelyik megy a város főbb látványoságaihoz? Vagy kényelmesebb a reptéren taxit fogadni? Előre is köszönöm! Violetta
#339 - Sabjánné Violetta - 2015.10.06. - 14:02
Violetta!
CIA reptérről transzferbusszal a Termini-hez tudtok beutazni, ahonnan a 90-es busszal Labia irányába 10 megálló az Adriatico/Lampedusa. Itt át kell szállni a 337-es buszra, amivel Via Manzoni/Tor Lupara felé a 10-ik megálló Nomentana/Tosatti-nál kell leszállni. A hotel innen 220 méter.
Transzferbusz 4 euro, a többin már használható bérlet is vagy Romapass, amit a metrónál meg tudtok venni.
Taxi egyszerűbb lenne, de minimum 10x ennyibe kerülne.
Városba a közlekedés a következő:
hotelnek van ingyenes járata a metróhoz, aminek megállója pl. Colosseo, San Paolo Basilica. Termininél lehet átszállni az A metróra, ennek megállói San Giovanni Laterano, Spagna (Spanyol lépcső), Ottaviano (vatikáni múzeumok).
A nevezetességek leírásánál találsz eljutási lehetőségeket is.

Jó utat!
#340 - Hajni - 2015.10.06. - 21:44
Kedves Hajni!
Egy kis segítséget kérnék. Jövő hét szombaton (17-én) utazunk Rómába. Ha jól néztem, a Terminitől legegyszerűbben metróval juthatunk el a Hotel American Palace szállodához, vagy van esetleg más jobb tömegközlekedési mód is?
És abban hadd kérjek még tanácsot, hogy a szombati napon délután negyed 5-től estig, illetve kedden a hazautazásunk előtt kb. délután fél 2-ig mit érdemes beszervezni, vagy mi az, ami már zárva van ilyenkor/túl hosszú a sor/nem érnénk oda? Persze csak nagyvonalakban kérdezném...
Előre is köszönöm a segítséget!
Nagyon szuper az oldal!
Judit
#341 - Judit - 2015.10.07. - 08:05
Judit!
Metró a leggyorsabb és nincs túl messze a hoteltől.
Utiterveket emailben küldtem, ezekből összeállíthatjátok a napjaitokat.

További kellemes készülődést!
#342 - Hajni - 2015.10.07. - 12:32
Kedves Válaszadó!
Repülőnk a Ciampino reptérre érkezik.Kérdésem lenne,ha transzferbuszt válaszunk bejutáshoz,akkor a jegy hol vásárolható meg,közvetlenül a buszon vagy valami kis irodában a busz mellett?Reptérről kijövet merre találhatóak ezek a buszok?
A roma-transfer.com (magán taxi) ajánlott-e igénybe venni?Véleményt esetleg tudsz-e róluk!?
Illetve a szállásunk az Una Hotel Roma-ban lesz,róluk,környékről tudnivalók??Csak 2 napot töltünk Rómában,így elég csak vonaljegyet venni a nevezetességek megtekintéséhez???
Válaszod előre is köszönöm!
Krisztina
#343 - Kriszti - 2015.10.15. - 10:23
Kedves Hajni,
Gratulálok az oldaladhoz, nagyon hasznos, és hálás köszönet is érte! A családdal (2 felnőtt és egy 17éves diák fiú) 3,5 nap / 3 éjszakát töltünk Rómában. Október 29. csütörtökön 8:05-kor érkezünk a Ciampino reptérre, szállásunk a Hotel Il Castelletto, Via Dei Carraresi 27/29, Gianicolense (bejelentkezés 13:00-tól, poggyászmegőrzésre valószínű előbb is van lehetőség, kijelentkezés 7:00-10:00) és november 1. vasárnap 13:50-kor indulunk a Termini pályaudvarról tovább. Szeretnék néhány kérdést feltenni, és segítségedet, javaslataidat kérni, hogy leghasznosabban hogyan tudnánk ezt a 3,5 napot eltölteni.
1. Érkezés napján milyen útvonalat javasolsz az Anagnina metró végállomástól a szállásig? A csomagokat érdemes a szálláson letenni (és bejelentkezni a nap végén), mert úgy olvastam, hogy pl. a Terminiben bonyolultabb és költségesebb a csomagmegőrző.
2. Tehát a szállodától szerinted mikor tudunk elindulni, és mit érdemes az első nap megnézni? Figyelembe véve, hogy az utolsó napon 1-jén reggeltől a 13:50-es vonat indulásáig az ingyenes havi első vasárnapot kihasználva mit lehet betervezni?
3. Az első és utolsó nap alapján mit javasolsz a pénteki és szombati napra? Van-e pl. különbség péntek és szombat között a látnivalók szempontjából? A Pantheon környéki kis utcákban vásárlási lehetőségről olvastam. Ezt a Pantheon látogatásakor szeretnénk kihasználni. Olvastam a RomAntica étteremről, hogy 12-15-ig svédasztalos ebéd van 7 euróért. Ezt pénteken és szombaton szeretnénk beiktatni.
4. Múzeumokba, Colosseumba kisebb hátizsákkal be lehet menni?
5. Mindezek alapján érdemes-e nekünk valamelyik Roma Pass-t megvenni, vagy elég mindhármunknak közl.bérletet és belépőket ahová szükséges? Ha csak közl.bérletet veszünk, akkor azt az első naptól vegyük, a negyedikre pedig elég vonaljegy is vagy egy egynapos bérlet? Mi a különbség a ROMA 72H 18 eurós bérlet és a BTI 3 napos 16,50 eurós bérlet között?
Amit biztosan szeretnénk megnézni: Vatikán (Múzeumai, Szent Péter Bazilika, Sixtus-kápolna), Colosseum-Forum-Palatinus, VE emlékmű, Capitolium, Angyalvár, Trevi kút, Spanyol lépcső, Piazza Venezia, Piazza del Popolo, Szent János Bazilika, Pantheon, Piazza Navona, Máltai kulcslyuk.
Nagyon köszönöm előre is! Tibor
bogdanfi@inext.hu
#344 - Tibor - 2015.10.18. - 20:35
Krisztina!
Ciampino reptere nagyon kicsi, a buszokat a kijárattól balra találjátok. Jegyet a busz melletti emberkétől tudtok venni. (4-5 euro) Online is lehet jegyet venni, de anélkül nem vagytok járathoz kötődve, választhatjátok a hamarabb indulót.
Ezek a transzferbuszok a Terminihez mennek, innen a szállásotok nagyon közel van.
https://www.google.com/maps/place/UNA+Hotel+Roma/@41.9004001,12.5007876,18z/data=!4m2!3m1!1s0x0:0x344c6b3361f07f54
Taxi sokkal drágább, min. 40 euro.

Termini egy nagy közlekedési csomópont, innen mindenhová el tudtok jutni busszal, metróval. (A látnivalók leírásánál találsz eljutási lehetőségeket.) Közlekedésre elegendő lehet napi 2 vonaljegy fejenként.
Egyik napra a Vatikán/Sz.Péter bazilikát, majd Angyalvárt javaslom és onnan a San Angelo hídon át rövid séta a Piazza Navona. Ehhez közel a Pantheon, majd Trevi-kút (felújítás alatt) és végül a Spanyol lépcső. (lezárva felújítás miatt)
http://www.skylinewebcams.com/en/webcam/italia/lazio/roma
Másik nap Colosseum-Forum-Palatinus, II.VE emlékmű, mellette a Capitolium.

Jó utat!
#345 - Hajni - 2015.10.18. - 21:52
Tibor!
Anagnina-tól a metróval Cornelia-ig kell utazni és innen a 889-es busszal még 10 megálló Mazzacurati irányba. Bravetta/Guidi-nál kell leszállni, a hotel innen 250 méterre van.
Csomagotokat biztosan le tudjátok itt tenni, és lehet szobát is megkapjátok már. Kb. 11 órára saccolom a városba visszaindulást.
Első nap akár már a Vatikán/Szt.Péter bazilika is vállalható. (Ottaviano metrómegálló) Múzeumokba érdemes előre jegyet venni, hogy a sorban állást elkerüljétek. Az első napon még az Angyalvár, San Angelo híd biztosan belefér.
Utolsó napra a belépőseket kellene meghagyni az ingyenesség miatt, de szerintem az idő rövidsége és a sorban állások miatt inkább ne.
Emailben átküldök útleírásokat, ezekből összeállíthatjátok a napjaitokat.

Bérletek: közlekedési bérlet 24, 48, 72H és heti CIS van. (BTI, illetve az egy napos már nincs)
RomaPass, mivel szeretnétek sok mindent megnézni és az utolsó félnapra - ingyenes vasárnapra - talán mégsem kellene hagyni a legfőbb látnivalót, érdemes megvennetek. Nagyfiúnak viszont elegendő a közl.bérlet, mert neki ingyenes vagy nagyon kedvezményesek a belépők.

További kellemes készülődést!
#346 - Hajni - 2015.10.18. - 22:43
Kedves Hajni,

Nagyon sok hasznos infot olvastam válaszaidban, igy kèrdeznèk is párat. 4 felnőtt utazunk vasárnap (okt.25) Rómába, kb. 14.30-ra èrünk a Terminire. Mit ajánlasz aznapi terveknek? Egèsz napunk lesz a hètfő ès kedd, szerda reggel már indulunk vissza. Igy megèrnè a RomaPass? Szállásunk apartman, a Piazza Madonna dei Montin van. A Borghese kert belefèrne, mikor èrdemes menni? Esetleg át tudnád küldeni a 3 napos tervet? Köszönettel, Rèka.
#347 - Kinda Rèka - 2015.10.19. - 01:05
Réka!
RomaPass akkor éri meg, ha a drágább helyekre is szeretnétek bemenni és így az ingyenességet ki tudnátok használni. (colosseum, angyalvár, capitoliumi múzemok, borghese palota). A 3 napossal 2 ingyenes.
A szállásotok központi helyen van, közlekedésre elegendő lehet napi 2 vonaljegy is akár. Egy előzetes kalkulációval (belépőjegyek ára + közl.jegy-bérlet ára összehasonlítva a RomaPass árával) eldönthető, hogy nektek melyik érné meg jobban.

Érkezés napjára "belvárosi" sétát javasolnék. P.Navona, Pantheon, Trevi, Spanyol-lépcső, Corso.
Egyik egész napra Vatikán, Szt.Péter-bazika, Angyalvár, Trastevere.
Másik napra Colosseum-Forum-Palatinus, II.VE emlékmű, Capitolium.
Az emailekben átküldött útitervekből összeállíthatjátok a napjaitokat.

Jó utat!

#348 - Hajni - 2015.10.19. - 21:47
Kedves Hajni ! Először is köszönöm az eddigi válaszaidat, nagyon sokat segítettek.
Mi holnap indulunk Rómába :) A Fiumicinoról Terravisionnal mennénk a Terminiig. Ott szerinted lehet taxit fogadni és azzzal tovább menni a szállásunkra ? ( Hotel Relais Patrizi, Via di Villa Patrizi 20, Nomentano ) Lesz nálunk egy szép nagy bőrönd, nem tudom, hogy azzal tudunk-e metrózni... Drága a taxi ?
Más. Ha online veszünk jegyet a Terravision buszra - amit időre kell foglalni - és előbbi buszhoz kiérünk, akkor lehet arra is felszállni, vagy mindenképpen meg kell várni a későbbit?
Még egy kérdés: 13 éves kamasznak ingyenesek a múzeumok ? Ha igen, akkor neki nem érdemes RómaPasst venni ?
Utolsó kérés: 6 napot leszünk Rómában. Küldenél az e-mail címünkre egy 4 napos útitervet ?
Nagyon köszönjük segítségedet !
#349 - Kenyeresné Judit - 2015.10.20. - 09:09
Judit!
A reptéren tudtok jegyet venni transzferbuszra. Unokahugomék vasárnap jöttek haza, ők SIT busszal mentek 5 fővel, míg a Terravision-nál nagyon sokan sorakoztak.
Terminitől a szállásotok 2,5 km-re van. Nem tudom a taxi mennyibe kerülne, de ha ezzel utaztok fehér, ajtaján róma címerest válasszatok.
18 alattiaknak ingyenesek, ill. kedvezményesek a belépők. Gyereknek nem éri meg RP-t venni.

Emailt küldtem, nézd meg!

Jó utat!
#350 - Hajni - 2015.10.20. - 11:06
Szia Hajni !
A segítséged szeretném kérni. A párommal a jövőhéten utazunk Rómába, a Ciampino reptérre érkezünk, és indulunk vissza. Sajnos a szállásunk nagyon messze van a Terminitől, mert az úti tervek szerint 14 km. Visszafelé 8.30- kor indul a gépünk és nem tudom mikor és hogyan tudunk kora reggel közlekedni a szállás és a Termini között, a transzfert intéztem csak a helyi közlekedést nem tudom. Esetleg taxival ez nagyon drága lenne? A szállásunk címe: B&B Europe, Via Vincenzo Monami 30. Több tervező nem is ismeri ezt az utcát, akkor a Via Fratelli Mazzocchi -t írtam be. Köszönöm válaszod !
#351 - Timi - 2015.10.21. - 14:31
Timi!
Éjszakai busszal - n18 - be tudtok utazni a Terminihez a közeli Grotta Celoni metrómegállótól.
http://www.agenziamobilita.roma.it/en/journey-planner.html

A busz végállomása a Piazza Venezia. Terminiig a menetidő kb. 1óra 10-20 perc.
Menetrend: .... 3.13, 3.28, 3.43, 3.58, 4.13, 4.29, 4.49

Javaslom az előző napokban keressétek meg a megálló pontos helyét, ne akkor kelljen keresgélni.

Egyébként a reptér kb. 20 perc lenne autóval. Érdemes lenne megkérdezni a szállásadótól, hogy van-e, vállalnak-e transzfert. Taxi biztosan drágább, de nem tudom megmondani mennyi lehet.

(küldtem emailt)

További kellemes készülődést kívánok!
#352 - Hajni - 2015.10.21. - 22:29
Kedves Hajni!

November 18-án utazunk Rómába, a Ciampino reptérről transzferrel utazunk a Termini-re. A szállásunk a Hotel Athena-ban lesz (Via Ercole Pasquali 3.). Azt szeretném tudni, hogy a Terminitől hogy jutunk el a legkönnyebben a szállodába?
21-én 8:45-kor indul a gépünk haza, de transzfert nem kértünk a visszaútra. Érdemes kérnünk, vagy tömegközlekedéssel is el tudunk jutni a viszonylag korai órákban a reptérre? Ha igen, az mennyi időt vesz igénybe?
A szállodától hogyan jutunk el a Vatikánba, vagy a Colosseumhoz?
Várom válaszod! Üdvözlettel: Sziszó
#353 - Olahné Sziszó - 2015.11.04. - 19:22
Sziszó!
Terminitől a 310-es busszal Vescovio irányba 6-ik megállónál, Ippocrate/Marchiafava -nál kell leszállni. Hotel a következő sarkon jobbra lesz.

https://www.google.hu/maps/dir/Termini,+R%C3%B3ma,+Olaszorsz%C3%A1g/Via+Ercole+Pasquali,+3,+00161+Roma,+Olaszorsz%C3%A1g/@41.9085113,12.5128959,16.92z/am=t/data=!4m15!4m14!1m5!1m1!1s0x132f61a3e528cfbd:0xd1608dabaf6565b7!2m2!1d12.5017553!2d41.9008207!1m5!1m1!1s0x132f6179eebaabfd:0x4b76e894dc083d73!2m2!1d12.51936!2d41.90798!3e3!5i1?hl=hu

vagy B metróval 2 megálló a Policlinico, de innen többet kell gyalogolni.

Látnivalókhoz a következő eljutást javaslom. Terminihez a 310-es busszal, majd a 40X vagy 64-es busszal elérhetőek az alábbi nevezetességek. Piazza Venezia (II.VE emlékmű, Capitolium, Forum-Colosseum), Argentina, Corso VE-ről elérhető a P.Navona, Pantheon, Trevi.
40x utolsó előtti megállója az Angyalvár mellett van, innen közel Szt.Péter bazilika.
Metróval elérhetőek:
A vonal Spagna (Spanyol lépcső), San Giovanni (Lateráni Szt.János bazilika), Ottaviano (Vatikáni múzeumok), Flaminio (Piazza Popolo, Pincio)
B vonal: Colosseo, Circo Massimo, Basilica San Paolo

Reptérre a Terminitől induló transzferbuszokat javaslom, melyre már előző napokban vagy online vehettek jegyet. (terravision, sitbusshuttle, schiaffini)

Jó utat!
#354 - Hajni - 2015.11.05. - 14:09
Kedves Hajni!

Köszönöm szépen a gyors választ!
Üdvözlettel: Sziszó
#355 - Oláhné Sziszó - 2015.11.06. - 12:01
Mindent tudó kedves Hajni!
Kérem szépen a segítségedet: Ha RomaPass-szal megyek be a Museo Nationale Romano valamelyik helyszínére, kapok-e jegyet, amivel a többibe is bemehetek? (Most 13 Euro-s a jegy és 7 napig érvényes.) Avagy a Roma Pass érvényességi idején belül azaz 3 napon belül járhatom be a 4 helyszínt?
Nagyon várom és köszönöm szépen a válaszodat!
Üdv.
#356 - Ágnes - 2015.11.07. - 18:05
Kedves Hajni!
Jövő évben tervezünk Rómába utazni, már többször jártunk ott és emlékezetem szerint létezett az utazáshoz vásárolható 10 darabos BIT ami olcsóbb volt mint az 1 darabos.
Létezi még ez a lehetőség?
Várom válaszát!
D. J.
#357 - Danita János - 2015.11.08. - 13:22
Éva!
3 napig érvényes a 4 helyszínre. Azonban 2016. január 31-ig az időszaki kiállítások miatt az érvényességi idő 8 nap.
Ha RomaPass-val veszitek akkor is 3 illetve 8 napig érvényes.

Single ticket valid for 3 days at 4 sites (Palazzo Massimo, Palazzo Altemps, Crypta Balbi, Baths of Diocletian)

Full price: € 7.00
Reduced: € 3.50 for European Union citizens ages 18 to 25 and for European Union teachers.
Free: Visitors 17 and under.
Due to the two exhibitions: "Henry Moore" at Bath of Diocletian and "La forza delle rovine" at Palazzo Altemps: in the period commencing on 24 September until 31 January 2016, the price of the entire ticket is EUR 13,00 (reduced ticket: EUR 9,50) with an extended validity term of 8 days.
#358 - Hajni - 2015.11.09. - 20:48
János!
Igen, van 10 darabos jegy. Az ára 14 euro.
#359 - Hajni - 2015.11.09. - 20:54
Kedves Hajni!
Évának (358) adott válaszoddal nekem (356) is válaszoltál, köszönöm szépen! Jánosnak adott válaszoddal (359) új infohoz jutottam. Nagyon megköszönném, ha megírnád, hogyan kell ezt a 10-es gyűjtőjegyet kérni. Talán azt is tudod, hogy használhatja-e két személy is?
Hálás köszönetem!
Ágnes

#360 - Ágnes - 2015.11.11. - 11:55
Ágnes!
Az Atac honlapján ezt írják:
BIT REGENERATION EDIZIONE LIMITATA (€ 14,00 Pack da 10 BIT) validi per 100 minuti dalla prima timbratura

http://www.atac.roma.it/page.asp?p=229&i=14

#361 - Hajni - 2015.11.11. - 21:37
Szia Hajni!
Első utazók vagyunk. A kérdésem az lenne, hogy a repülőtérről hogyan jutnánk el a legolcsóbban a szállásig? Szállásunk neve: Hotel tre stelle. Válaszod előre köszönöm!!
#362 - Szekeres Orsolya - 2015.12.06. - 00:57
Orsolya!
Róma mindkét repteréről transzferbuszokkal 4-6 euroért be lehet utazni a város központjába, a Termini pályaudvarhoz.
Ezekre a buszokra online, de a helyszínen is váltható jegy.
(terravision, tambus, sitbusshuttle)

A hotel a Terminitől gyalog 550 méterre van vagy a B metróval 1 megálló Rebibbia irányba Castro Pretorio közelében.
https://www.google.com/maps/dir/Termini,+R%C3%B3ma,+Olaszorsz%C3%A1g/Hotel+Tre+Stelle,+Via+S.+Martino+della+Battaglia,+11,+00185+Roma/@41.9028461,12.4978043,16z/data=!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x132f61a3e528cfbd:0xd1608dabaf6565b7!2m2!1d12.5017553!2d41.9008207!1m5!1m1!1s0x132f61a0791fc29b:0x9b5a16758f406ef2!2m2!1d12.5045229!2d41.9053853!3e3
#363 - Hajni - 2015.12.06. - 19:19
Szia hajni azt szeretnrm kerdrzni milyen papirok kellenek oda ki olasz vonaton mit kernek el
#364 - Krisztina horvath - 2015.12.08. - 11:53
Krisztina!
Vonatjegy :)
Nem igazán értem a kérdést.... Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal utazhatnak az EU országaiba.
#365 - Hajni - 2015.12.09. - 19:16
Kedves Hajni! Nagyon jó olvasni praktikus tanácsaidat ezen az oldalon. Mi most januárban (5- 8.) készülünk Rómába- barátnőkül. A ryanair járattal megyünk, a szállásunk pedig a excel roma montemario ( Mi lenne a tanácsod, hogy hogy jussunk el a reptérről a szállodáig, s vissza? ). Sajnos, mikor foglaltunk még nem tudtuk, hogy Vízkereszt az olaszoknál ilyen nagy ünnep. Mit tanácsolsz, hogy osszuk be a napjainkat? A 3 napos programtervedből mit tegyünk arra a napra. S kérlek a részletesebb programterved küldd el nekem is! Köszönöm szépen!
#366 - Anna Kata - 2016.01.02. - 14:38
Anna Kata!
Reptérről Atral busszal az Anagnina metróállomáshoz tudtok utazni, vagy transzferbuszokkal (Terravision, Schiaffini, SitBus... ) a Termini-hez.
A szállodához az A metró Ottaviano megállójáig kell metrózni és a 913-as busszal 17 megálló a Via Trionfale/Monte Gaudio , ahonnan 400 méterre lesz a hotel.

https://www.google.com/maps/dir/Anagnina,+R%C3%B3ma,+Olaszorsz%C3%A1g/Excel+Roma+Montemario,+Via+degli+Scolopi,+31,+Roma,+Olaszorsz%C3%A1g/@41.8912976,12.4340277,12z/data=!3m1!4b1!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x13258830b5134a05:0x8a157dc5ea48b653!2m2!1d12.5864169!2d41.8426285!1m5!1m1!1s0x132f5e1f4168c04d:0xaa305762de78cc42!2m2!1d12.4336464!2d41.9326263!3e3

google maps-on nézzétek meg a pontos útvonalat, a metró-busz átszállás helyét!

A meglévő programterveket átküldöm, ezekből összeállíthatjátok a napjaitokat. 6-ára javaslom a belvárost: VE emlékmű, Corso, Trevi-kút, P.Navona, Spanyol lépcső

Jó utat!
#367 - Hajni - 2016.01.02. - 18:20
Kedves Hajni! Nagyon szépen köszönöm a segítségedet, csak reménykedtem, hogy hátha mégis elolvasod a hozzászólásomat- tudod így az új év első napjaiban. S lám már az emailjeidet is megkaptam. Olvasgatom, böngészgetek, tervezgetek tovább. Én kb. 11 évvel ezelőtt jártam már Olaszországba és Rómában is, de az szervezett kirándulás volt. Mentünk a csapatunk vezére után. Ez most teljesen más, hiszen mi döntünk, mi kell megtervezzük. Izgalmas napok lesznek! (A tömegközlekedéstől tartok leginkább... na, de csak nem veszünk el.) Köszönöm a tanácsaidat!

Tisztelettel, Anna Kata
#368 - Anna Kata - 2016.01.02. - 19:31
Kedves Hajni!
Jan. 23-án utazunk Rómába, és szeretném pár dologban a segítségedet kérni. A Terravison transzfer buszra online vegyünk jegyet, vagy a buszon? Valahol olvastam, hogyha Roma-pass-t veszünk, akkor van rá valamennyi kedvezmény. Igaz?
A következő: külön lehet-e jegyet venni csak a Sixtusi kápolnába, vagy együtt van a többi múzeummal?
Vasárnap nyitva van-e a Szent Péter Bazilika, mert ezt nem írják sehol, csak hogy a múzeumok nincsenek vasárnap nyitva.
Előre is köszönöm, Edit
#369 - Edit - 2016.01.03. - 16:24
Edit!
Transzferbuszokra ott helyben is tudtok jegyet venni, így érkezéskor választhatjátok a korábban induló társaság járatát.
Hazafelére viszont jó, ha már van jegyetek akár online, akár a helyszínen vásárolt. Utóbbi esetén azt már előző napokban vegyétek meg.
RomaPass-os kedvezményt ezekre a járatokra nincs, én nem tudok. RP-vel a városi közlekedés ingyenes.

Sixtus kápolna csak a Vatikáni múzeumokon át látható, a múzeumi útvonalak idevezetnek.
Szt.Péter bazilika nyitva vasárnap is.

Nagyon jó utat kívánok!
#370 - Hajni - 2016.01.04. - 16:09
Kedves Hajni!
Szeretnék segítséget kérni egy-egy buszjárat útvonalát illetően. Hol tudom megnézni, hogy pl. a 23-as busz milyen útvonalon közlekedik? Köszönöm! :)
#371 - Anikó - 2016.01.11. - 19:08
Kedves Hajni!
Olyan sok jót hallottam a 433-as étteremről. Tudnál segíteni a pontos címét , illetve az odajutást illetően? Mondjuk, ha a Navona téren vagyok. Köszi! :)
#372 - Anikó - 2016.01.11. - 19:47
Anikó!
Itt tudsz járatokat, útvonalakat keresni:
www.atac.roma.it
vagy
http://www.agenziamobilita.roma.it/en.html
és a google maps is segít. :)

#373 - Hajni - 2016.01.11. - 19:49
Kedves Anikó!

A 433 nevű étterem szerepel is itt a Róma éttermek menüpontban: http://utazas-nyaralas.info/roma/roma-ettermek.html
pontos címmel, stb., a pontos címe egyébként Via del Governo Vecchio, 123, 00186
a Piazza Navonától így van:
https://goo.gl/maps/3FtgMkfJFR82
#374 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.11. - 22:15
Lehet, sőt biztos nagyon béna vagyok, de nem tudtam megnézni a 23-as busz vonalát. Konkrétan arra gondolok, mint a BKV-nál a két végállomás közötti megállókat felsorolja. :)
#375 - Anikó - 2016.01.12. - 19:49
Tibcsi!
Megtaláltam, köszönöm!
#376 - Anikó - 2016.01.12. - 19:51
Anikó!

http://www.agenziamobilita.roma.it/en/find-your-line.html?linea=23

http://viaggiacon.atac.roma.it/?service=trovalinea&linea=23&percorso=23A

Nem tudom meg tudod-e nyitni ezeket, ha mégsem a korábban írt oldalakon a Find your bus-hoz kell beírni járatszámot (23), amire két találat van, a 23-as busz két irányba. Ha ezek valamelyikét kiválasztod, látod a térképet és a megállókat is.
#377 - Hajni - 2016.01.12. - 23:07
Kedves Hajni!
Köszönöm, nagyod kedves vagy, most már oké! :)
#378 - Anikó - 2016.01.13. - 15:11
Kedves Hajni!
Csodálatos dolog ,hogy ennyit segítesz ,le a kalappal!köszönjük minden olvasó nevében.Sok hasznát vettem a nyári római utunk során.Szeretném kérdezni,hogy tudod-e,hogy a Ciampino reptéren vagy közvetlen közelében van-e poggyászmegőrző? S vmi ötlet a tekintetben,hogy átszállással utazunk,s a következő gép indulásáig van 8 óránk,ez idő alatt a közelben van e vmi látnivaló amit egy gyors tömegkölekedéssel megnézhetnénk? Ezért is jo lenne ha addig a csomagot lepasszolhatnánk.remélem tudsz segiteni pár ötletnek nagyon örülnék.köszönöm előre is.Zoli
#379 - Zizandro - 2016.01.13. - 16:13
Zoli! (Zizandro)
Keresgéltem csomagmegőrzővel kapcsolatosan, de csak egy 2010-es infót találtam, mi szerint Ciampino-n nincs ilyen.
Közelben van Castel Gandolfo: 10 km-re van a reptértől. Itt van a pápai rezidencia, ami szombatonként látogatható.
Róma: transzferbusszal a Termini 40 perc, itt van csomagmegőrző is. Újra ellátogathattok a kedvenc helyekre, vagy ami kimaradt a nyári utazás alkalmával.
Jobb ötletem nincs :)
#380 - Hajni - 2016.01.14. - 21:39
Köszönöm szépen a segitséget!
#381 - Zizandro - 2016.01.17. - 17:49
Kedves Hajni!
Szeretnék segítséget kérni a Vatikáni múzeum alaprajzát illetően (mi, merre található),hogy a tájékozódás könnyebb lenne. Nem találok erre vonatkozóan semmit, de lehet, nem jó helyeken keresem.
#382 - Anikó - 2016.01.17. - 18:09
#383 - Hajni - 2016.01.17. - 22:26
Kedves Hajni! A 10-es gyűjtőtömböt több ember is használhatja?
#384 - Elza - 2016.01.18. - 12:51
Hajni! Szuper Vagy, köszi! :)
#385 - Anikó - 2016.01.18. - 19:24
Elza!
Igen, úgy mint a bkv-nál :)
#386 - Hajni - 2016.01.18. - 20:14
:D Köszönöm szépen!!!
#387 - Elza - 2016.01.18. - 21:46
Kedves Hajni!
Februárban utazunk Rómába, és néhány nap után vonattal átmegyünk Firenzébe. Az eurail gyorsvonatával megyünk, a Terminiről indulunk. Az lenne a kérdésem, hogy a jegyet ezekre a vonatokra ott helyben indulás előtt is meg lehet venni, vagy csak előre online?
Köszi előre is!
Dóri
#388 - Dóri - 2016.01.27. - 11:11
Dóri!
Nem utaztam még nagy távolságokra Oo-ban, az általad írt eurail-t nem ismerem.
Én a trenitalia oldalán szoktam keresgélni, járatokat nézni. Róma-Firenze desztinációt nézve az árak drágulnak az utazás időpontjához közeledve, ezért érdemes előbb megvenni a jegyeket.
Jó utat!
#389 - Hajni - 2016.01.28. - 09:42
Sziasztok, szeretnék egy kis segítséget kérni a programtervezéshez :) Úgy adódik, hogy szombaton este érkezünk, és következő szerdán jövünk vissza, így elméletileg három teljes napunk lenne: vasárnap-hétfő-kedd, amiből ugye hétfőn a legtöbb dolog zárva tart. Most szembesültem vele, hogy a vasárnap viszont május 1. ami ott is a munka ünnepe, és kicsit csalódott vagyok, hogy így gyakorlatilag egy egész napra korlátozódna a négynapos ottartózkodás alatti megtekintendő dolgok besűrítése. Azt szeretném kérdezni, hogy van-e olyan gyűjtemény, hogy melyik látványosság melyik nap tart zárva - vagy egyenként, mindegyik honlapján meg kell nézni (mondjuk általánosságban mik lehetnek nyitva hétfőn is) stb. Például Tivoli, Villa Handriana, villa d'este is érdekelne. Köszönöm szépen a segítséget előre is :)
#390 - zsokri - 2016.01.28. - 22:56
Szia Hajni, én is először gratulálok a fáradhatatlanságodhoz! Szerintem az összes magyar tőled kér és kap tanácsot! Én is ezt szeretném. Mi holnap,jan. 30.-án megyünk Rómába 4 napra, a kérdésem az lenne, hogy van-e ingyenes parkoló, vagy nagyon drága -e. Ill. hol tudnánk letenni az autót biztonságban, de egy kicsit közelebb a nevezetességekhez? A Hotel Roma Tor Vergattában szállunk meg. Köszönöm előre is a válaszod. Anikó
#391 - S.Anikó - 2016.01.29. - 12:40
Anikó!
Autós tapasztalataim nincsenek, így a kérdésedre nincs konkrét válaszom.
Úgy gondolom, hogy érdemes lenne metróállomásnál hagyni az autót és tömegközlekedni. Olvastam, hogy a belvárosba (nevezetességek többnyire itt találhatóak) csak külön engedéllyel lehet behajtani.

Nagyon jó utat kívánok!
#392 - Hajni - 2016.01.29. - 22:42
Zsokri!
A látnivalók, nevezetességek leírásánál megtalálod a nyitvatartási időket is.
Május 1-én sok minden látogatható. Tivoliban a Villa d'Este tavaly nyitva volt. Villa Adriana nincs nyitva.

Kellemes készülődést!
#393 - Hajni - 2016.01.29. - 23:00
Kedves Hajni! Nagyon köszönöm a tippet, harmadszorra megyünk, az elsőkörben "kötelező"-k nagy részét már láttuk, ezért is gondoltam egy távolabbi pontra. Köszönöm mégegyszer :) - esetleg ha van valami titkos tipp a colosseum-forum-trevi-spagna és ezeken túl, nagy szeretettel veszem :) Gratulálok az oldalhoz, mindig találok újat, és nagyon hasznos mind kezdőknek, mint újrázóknak!
zsokri
#394 - zsokri - 2016.01.30. - 19:20
Zsokri!
Titkos tipp nincs. Én szeretném végig járni, biciklizni (lehet bérelni) a Via Appia-t. Ostia-t sem láttam még...
Tivoli és a Villa d'Este gyönyörű, Villa Adriana-ban még nem jártam.
Tudnám javasolni a Cinecitta filmstúdiót, nekünk tetszett főleg az épp akkor nálunk vetített Róma sorozat díszletei.
Római Magyar Akadémia szerdánként előzetes bejelentkezéssel látogatható.
Ezek jutottak most eszembe, emailben küldök élménybeszámolókat azokból is meríthetsz ötleteket.
#395 - Hajni - 2016.01.30. - 22:33
Sziasztok!
Köszi a sok hozzászólást és infót, nagyon hasznosak!
Mi február 6-9-ig leszünk Rómában, a reptérre (Ciampino) való visszajutással kapcsolatban kérdeznék. A beszállást 08:00-ig be kell fejezni, feladandó csomagunk nem lesz, így gondolom 7:00-ig kellene kiérni a reptérre. Az Anagnináról 6:30-kor induló Cotral busszal szerintetek megoldható a kijutás? A honlap szerint 10 perc az út, de a 6:30-as busznál szerepel egy L betű, ami nem értem pontosan mit jelenthet az utazási időre nézve (L: "transita per Ciampino", D: "diretta").
Azért szimpatikus ez a megoldás, mert közelebb van a reptérhez, mint a transzferbuszok, így talán kisebb a késés és a dugó valószínűsége. Mi a véleményetek?
A másik kérdésem pedig: 2016-ban is érvényes, hogy a hónap első vasárnapján ingyenesen látogathatóak az állami múzeumok (Colosseum, Capitolium stb.)
Köszi
#396 - Gergo - 2016.01.31. - 14:00
Gergő!
Próbáltam utánanézni a buszjáratoknak....
Atral: Nem tudom mennyire megbízható az a menetrend, már évek óta nem változtatták. Menetidőre itt 20 percet írnak. Az L betű szerintem azt jelöli, hogy a busz Ciampino városon át megy, nem közvetlen a reptérhez.

Cotral: Itt nézelődve több buszjárat is van 6.00, 6.25, 6.40 , 6.50, 7.00 A menetidő 9-11 perc. A buszok nem mennek be a reptérhez, az előtte lévő Via Appia Antica-n van a megálló.
http://www.cotralspa.it/CalcolaPercorso.aspx

Azt javasolnám, hogy még érkezéskor érdeklődj, nézd meg ott helyben a menetrendet. Semmiképp ne centizd ki az időt!

Ingyenes vasárnappal kapcsolatban, 2016-ban is van ez a kedvezmény. Legalábbis még nem láttam, olvastam ellenkező információt.

Kérlek, írd majd meg a busszal kapcsolatos tapasztaltakat!

Jó utat!
#397 - Hajni - 2016.01.31. - 20:49
Kedves Hajni! A filmstúdió nagyon-nagyon jó ötlet, utána is nézek. Köszönöm a küldött segítséget, azonnal bele is ásom magam. Még mindig a bőség zavarával küzdök :) Esetleg még egy kérdés: nap szempontjából nem mindegy, (május 1 miatt) hogy a Villa D'este-be és a Villa Hadrianába is be szeretnék jutni, vagy sem.... Mivel az előbbit említetted,hogy jártál: ott mennyi időt lehet eltölteni? Érdemes-e a másikat is beszuszakolni vajon? Nagyon köszönöm az eddigi rengeteg segítséget!!!
zsokri
#398 - zsokri - 2016.02.01. - 14:06
Kedves Hajni,
Február 6-án megyünk Rómába 3 gyerekkel (6,6,9 évesek). Ha jól értelmezem, akkor a tömegközlekedés ingyen van nekik.
A múzeumok is inygenesek vagy oda kell belépőt venni?
A romapass.it-vel elkerülhető sorbanállás a múzeumoknál? Vagy erre mit javasoltok?
Köszi
Zsolt
#399 - Zsolt - 2016.02.01. - 17:00
Zsokri!
Cinecitta: 3-4 órával lehet számolni. Először az idegenvezető végigvezeti a csoportot (oda kell csapódnotok egyhez vagy odacsapnak ők titeket :) ) a filmgyár területén, a megépített díszletek, utcarészletek között, forgatást is láthattok. Aztán már önállóan tudjátok megnézni a különböző épületek berendezett termeit, kiállításait.

Villa d'Este: 3-4 órát biztosan el lehet tölteni itt. Az utazásra is számoljatok 1-1,5 órát összességében.
#400 - Hajni - 2016.02.01. - 21:12
Zsolt!
10 év alatt ingyenes a közlekedés, a látnivalók pedig 18 alattiaknak. Az ingyenes jegyet azonban ki kell váltani, ezért muszáj a pénztárhoz sorba állni.
Hosszú sor a Colosseumnál szokott lenni, de ez elkerülhető, ha a Forumnál kezdtek és itt vesztek jegyet. A jegy érvényes Colosseum-Forum-Palatinusra és ezzel már nem kell újra sorba állni.
Többi múzeumnál nincs nagy sor.
Vatikáni múzeumoknál van még iszonyat nagy sor, de ide az RP nem érvényes. Ide érdemes online jegyet venni, amivel egyből be lehet menni a pénztárhoz.

Jó utat!
#401 - Hajni - 2016.02.01. - 21:18
Kedves Hajni! Nagyon köszönöm, most már - azt hiszem - teljesen képben vagyok :) Külön jó, hogy a filmstúdió lehet egy hétfői program is, azzal kicsit bajban voltam :)
Lehet Tivoliban marad "csak" Villa D'este, és akkor az mehet május 1-én is, így nem lesz erőltetett a program. Legközelebb - merthogy lesz még legközelebb - pedig a többi :) Köszönet még egyszer!
zsokri
#402 - zsokri - 2016.02.02. - 09:54
köszönöm
#403 - Zsolt - 2016.02.02. - 10:05
Kedves Hajni!
Segítenél hogy jutok át a legegyszerűbben és legolcsóbban Ciampinoból Fiumicinoba? Köszi :)
#404 - Tina - 2016.02.02. - 19:46
Tina!
A két reptér között transzferbuszokat javasolnám Termini-s átszállással.
Időben kb. 1,5 óra, árban 4-5 euro/járat.
Nem szükséges előre jegyet foglalni, ott helyben is tudtok venni és így választhatjátok a korábban induló buszt.


#405 - Hajni - 2016.02.02. - 21:47
Szia Hajni,
Írtad, hogy a vatikáni múzuemhoz érdemes előre megvenni a jegyet. A google rengeteg találalot ad ilyen jegyekre, de a legtöbb privát vezetett túrának tűnik. Tudsz segíteni abban, hogy melyik az a hivatalos oldal, ahol az átverés mentes jegyeket árulják?
A Szent-Péter Bazilikába is kell/célszerű külön (előre) jegyet venni vagy az van kombinált vatikáni múzeum jeggyel?
Köszi előre is, Zsolt
#406 - Zsolt - 2016.02.03. - 21:48
Zsolt!
Vatikáni múzeumok jegyvétel:
http://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/do?action=booking&codiceTipoVisita=26&step=2

Szt.Péter bazilika ingyenes, csak a biztonsági ellenőrzés miatt kell sorba állni a Szt.Péter téren.
(Múzeumok bejárata nem itt van.)
#407 - Hajni - 2016.02.03. - 23:16
Kedves Hajni!

Kérlek segíts nekem abban, hogy hogyan jutunk el a Via dei Quintili 57 szám alá, a szállásunkra?
Ez egyébként mennyire van messze a központtól illetve metrótól akár?
Gondolom érdemes megvenni a Roma Pass-t, már csak a közlekedés miatt is.

Nagyon köszönöm,
Szilvi
#408 - Szilvi - 2016.02.04. - 12:51
Kedves Hajni!
Március 18-21. között leszünk Rómában. Szeretnélek megkérni, hogy küldd el nekem is a 3 napos útitervet (lavina69@freemail.hu).
És még egy kérdés: Azt olvastam, hogy márc. 19. ünnepnap, így mit javasolsz, mikorra tervezzük a Vatikán és egyéb látnivalók megnézését.
Köszi:
Anikó
#409 - Anikó - 2016.02.06. - 22:59
Szilvi!
Szállásotok az A metró Porta Furba-Quadraro megállójától 280 méterre van.
https://goo.gl/maps/wJCJ5ARdtU92

RomaPass-t csak akkor éri megvenni, ha az ingyenes belépőket fel tudjátok használni. Ha nem akartok bemenni a drágább helyekre, akkor elegendő közlekedési bérletet venni.

#410 - Hajni - 2016.02.07. - 19:14
Anikó!
Márc.19-én a vatikáni múzeumok zárva lesznek.
Erre a napra lehetne belvárosi nézelődés, (P.Navona, Trevi, Sp.lépcső, P.Popolo, a kettő között fent a Pincio parkja) vagy Gianicolo, Trastevere.
Küldtem emaileket, azokból össze tudjátok állítani a napjaitokat.
#411 - Hajni - 2016.02.07. - 19:21
Sziasztok!

Meg tudnátok mondani, hogy jutok el a legegyszerűbben és legolcsóbban a Ciampino reptérről a Camping Village Fabolousba? Köszönöm szépen.
#412 - Csilla - 2016.02.08. - 14:17
Csilla!
Reptérről transzferbusszal (4 euro) utazzatok be Termini-hez. Innen a B metró vonal Eur Fermi megálló, majd tovább a 070-es vagy 709-es busszal. Metróállomáson át kell mennetek a túloldalon, le a lépcsőn. Buszok a metróbejárat elől indulnak. Buszról a Via Malafede-nél kell leszállni. (nagy lámpás kereszteződés) A kemping jobbra lesz.
A kempingnek van shuttle szolgáltatása, emailben érdeklődjétek meg mennyibe kerül.
#413 - Hajni - 2016.02.08. - 20:54
Csilla!
folyt.
Metróra, buszra már használhatjátok a RomaPass-t vagy közlekedési bérletet, amit akár már a reptéren is megtudtok venni, Termininél biztosan.

Mi már többször szálltunk meg itt. Emailben küldök leírást róla.
#414 - Hajni - 2016.02.08. - 20:58
Szeretném megkérdezni, mennyire problémás pünkösdkor Rómába utazni. Pünkösd hétfőn mennénk. Nincs nagyon-nagy forgalom, mennyire okoz problémát a közlekedésben? Kérem, aki tud véleményt mondani írjon!
#415 - Horváth Lászlóné - 2016.02.09. - 21:00
Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás

Korábbi 3027 hozzászólás, időrendi bontásban...