Róma útikalauz, tippek, tanácsok

Utazás nyaralás info » Róma » Közlekedés, útikalauz

Hasznos tippek Rómába utazóknak

Eljutás Rómába | Közlekedés Rómában | Tömegközlekedési jegyek, bérletek | Fiumicino reptér, bejutás | Ciampino reptér, bejutás | Szállás | Roma Pass | Roma Archeologia Card | Csomagmegőrzők | Időjárás | Utasbiztosítás | Autóbérlés | Konnektorok | Fontos telefonszámok | További utazási tippek | Hozzászólások

Villamos Rómában

Eljutás Rómába

Budapestről Rómába a Ryanair és a Wizz Air közlekedtet fapados repülőjáratokat. A Ryanair gépei a Ciampino, míg a Wizz Air járatai a Fiumicino repülőtérre érkeznek.

Spanyol lépcső, Róma

Közlekedés Rómában

A római tömegközlekedési útvonaltervező ezen az oldalon érhető el.

Róma metró-, elővárosi, és városi vasúti térképe

Róma buszhálózatának térképe

Róma történelmi városközpontja nem túl nagy: a Colosseumtól a Spanyol lépcsőig mindössze 2,5 km-t foglal magában, ezért a legtöbb nevezetesség gyalog is elérhető. Azonban ha buszozni szeretnénk, vagy távolabbi helyekre eljutni, a szállásunk a belvároson kívül található, vagy elfáradtunk a sok gyaloglásban, hasznosak lehetnek az alábbi információk.

Róma kiterjedt tömegközlekedési hálózattal rendelkezik, minden lehetséges közlekedési eszköz megtalálható itt: buszok (241 vonal, 2310 km-nyi hálózattal), metró, villamosok (6 villamosvonal), trolibuszok. Róma egyes látnivalóinál feltüntettük az oda való eljutást, a Róma térképe, látnivalók menüpontban pedig látszik az egyes nevezetességek egymáshoz való elhelyezkedése.. Éjjel 12:30, és 05:30 között éjszakai buszjáratok közlekednek.

A városnak csupán két metróvonala van, az A, és B vonal, főleg annak köszönhetően, hogy amint elkezdenek ásni, szinte mindig belebotlanak egy ókori római emlékbe, és ugyanez igaz az építkezéseknél is. Az A és B metróvonal a Termininél keresztezi egymást. A metró 23:30-ig, pénteken és szombatig 1:30-ig jár.

Róma metró

Megemlítendő még a 110-es busz (Trambus), amely 08:30 és 19:00 között, negyed óránként közlekedik a Termini állomástól, és 1 napra 20 Eurós, 48 órára 30 EUR-s jegyárért (a 48 órás jegy az Archeobusra is érvényes, 6 éven alul ingyenes) érinti Róma fő nevezetességeit. A buszról bármelyik megállónál le lehet szállni, és ott szétnézni az adott látványosságnál, majd ugyanazzal a jeggyel egy következő buszra felszállni. A busz kb. 40 híres nevezetességet érint, és a következő helyeken áll meg: Termini, Colosseum, Piazza Bocca della Veritá, Piazza Venezia, Szt. Péter tér, Ara Pacis, Trevi kút, Piazza Barberini, majd ismét Termini.

A másik ilyen városnéző busz az Archeobus. Ez csak pénteken, szombaton, és vasárnap közlekedik, 09:00-12:30, majd 13:30-16:30 között, fél óránként. A jegyár itt is 1 napra 20 Euró, 48 órára 30 EUR (a 48 órás jegy a 110-es buszra is érvényes, 6 éven alul ingyenes). A 110-es buszhoz hasonlóan, bárhol le- és fel lehet szállni, korlátlan mennyiségben. Útvonala: Viale Einaudi - Piazza Venezia - Colosseum - Caracalla termái - Porta di San Sebastiano - Sede Parco Regionale Appia Antica - Valle della Caffarella - San Callisto katakomba - San Sebastiano katakomba - Cecilla Metella - Sant'Urbano - Capo di Bove - Stadio delle Terme - Bocca della Verita - Termini.

Archeobus, Róma

Az autóval útnak indulóknak az oldal Autós útvonaltervezője lehet segítségükre.

Római busz

Tömegközlekedési jegyek és bérletek

A tömegközlekedési jegy (BIT) egységesen 1,50 Euróba kerül 2014-es áron. Az első érvényesítéstől számított 100 percig érvényes, átszállni is lehetséges vele. Ugyanakkor minden egyes átszállás után újra kell érvényesíteni a meglévő BIT-et az új tömegközlekedési eszközökön is!

Egynapos (BIG, 6 Euró), háromnapos (BTI, 16.50 Euró), és hét napos (CIS, 24 Euró) jegyek vásárlására is lehetőség van.

Roma Pass vásárlása esetén a tömegközlekedés ingyenes (kivéve a 110-es busz, ill. a repülőtéri transzferjáratok: a Leonardo Express, és az Fr1).

Római metró

Róma repülőterei

Fiumicino

A Fiumicino (Leonardo da Vinci) repülőtérre érkeznek a Wizz Air járatai. A Fiumicino repülőtérről Róma belvárosába, a Termini állomásra 06:38 és 23:38 között, fél óránként gyorsvasút (Leonardo Express) közlekedik - Menetrend. A jegy ára 2014-as árakon 14 Euró (vagy a Trenitalia elárusítóhelyen 15 Euró), és az út fél órát vesz igénybe. 4-12 évesek számára a jegy ingyenes (felnőttenként 1 jegy, tehát ha 1 felnőtt veszi meg a 14 EUR-s jegyet, akkor 1 gyermek utazhat ingyen, a másodiknak már jegyet kell venni, 2 gyerek ingyen utazásához 2 felnőttre van szükség). 4 éven alul a jegy mindenképpen ingyenes.

Olcsóbban (2014-es árakon 8 Euróért) lehet a repülőtérről a városba jutni a Trenitalia Fr1-es vonalán (FM1-nek, vagy FL1-nek is hívják, ez mind ugyanaz): a repülőtérről negyed óránként indul vonat, amely megáll többek között a Trastevere, Ostiense, Tuscolana, és Tiburtina állomásokon is, az utóbbi 3 állomáson metróra lehet átszállni, és úgy lehet eljutni pl. a Terminire. 4-12 évesek számára a jegy ingyenes (felnőttenként 1 jegy, tehát ha 1 felnőtt veszi meg a 8 EUR-s jegyet, akkor 1 gyermek utazhat ingyen, a másodiknak már jegyet kell venni, 2 gyerek ingyen utazásához 2 felnőttre van szükség). 4 éven alul a jegy mindenképpen ingyenes. Az Fr1 menetrendje itt (le kell keresni - from: Fiumicino to: Roma, a keresés a Leonardo Express-eket is ki fogja adni).

Transzferbuszok is közlekednek a Fiumicino és Róma között. A SIT busz 6 EUR-ért (online 5 EUR) szállítja az utasokat a Terminihez. Menetrendje itt megtekinthető. A Terravision transzferbusz szintén 6 EUR, de online foglalva csak 4 EUR. Ennek itt a menetrendje. 6 Euróba kerül a buszjegy online megvásárolva a szintén a Terminihez közlekedő AirportBusExpressre, ennek pedig itt a menetrendje.

Visszafelé a Fiumicinora a transzferbuszok a Termini elől, a Via Marsalaról indulnak, busztársaságtól függően a kijárattól balra, a Via Marsala elejétől, vagy jobbra, ezért érdemes a visszajárat indulása előtt időben kimenni.

Éjszaka és hajnalban a repülőtérre kijutni, és a repülőtérről a városba bejutni COTRAL autóbusszal lehet. Ez Roma Tiburtina állomásról indul a repülőtérre, az indulási időpontok: 00:30, 01:15, 02:30, és 03:45. A repülőtérről a Tiburtinához: 01:15, 02:15, 03:30, és 05:00.

Leonardo Express

Ciampino

A Ciampino egy kisebb légikikötő, ahova a Ryanair repülőgépei közlekednek. Innen Róma városközpontjába a legolcsóbban a következő módon lehet eljutni. Először az 1,20 Eurós viteldíjjal közlekedő COTRAL buszra kell felszállni, amelyről át lehet szállni az A metróra, a metró Anagnina állomásán. A COTRAL busz átlagosan 40 percenként közlekedik, az utolsó 22:40-kor indul.

A másik lehetőség közvetlen transzferjáratok igénybe vétele, melyekkel egyszerűen, átszállás nélkül, közvetlenül Rómába, a Terminihez lehet jutni. A Terravision transzferbuszra a jegyár egy útra: 6 Euró, oda-vissza 11 Euró (online vásárolva: 4 ill. 8 EUR), a menetidő 40 perc. Az utolsó két járat 23:40-kor, és 00:15-kor indul a repülőtérről. Menetrendje itt. Másik transzferbusz a SITBus, szintén 6 EUR, itt a menetrendje, vagy az AirportBusExpress (online 4 EUR). Visszafelé a Ciampinóra a transzferbuszok a Termini elől, a Via Marsalaról indulnak, busztársaságtól függően a kijárattól balra, a Via Marsala elejétől, vagy jobbra, ezért érdemes a visszajárat indulása előtt időben kimenni.

Római repülőtér

Róma szállás

Szállások Rómában: az alábbiakban egyszerre, egy felületen, magyar nyelven lehet keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglalási, utazási oldalain: több száz weboldal árait lehet egyszerűen, gyorsan összehasonlítani, így a lehető legnagyobb választékot, a legjobb árakat, és mindenki igényeinek a legmegfelelőbb szállásokat lehet találni.

Roma Pass

A 2014-es árakon 34 Euróba kerülő, az első múzeum látogatásától számított 3 napig érvényes Roma Pass (a 3. napon, éjfélkor jár le) megvásárlásával, annak lejárati idejéig, a teljes római tömegközlekedési hálózat ingyen vehető igénybe. Továbbá, az első két meglátogatott múzeumba vagy régészeti helyszínre sorban állás nélküli ingyenes belépést biztosít, a harmadik meglátogatott múzeumtól kezdve pedig kedvezményes belépő váltható. Több mint 45 római múzeumnál felhasználható, a múzeumok listája a Roma Passhoz adott füzetecskében, vagy online, ITT megtekinthető. Az első két ingyenes múzeumtól függetlenül, ingyenesek vele a következő múzeumok is: Accademia Nazionale di San Luca, Museo della Repubblica Romana e della memoria garibaldina, Museo Bilotti a Villa Borghese, Museo Canonica, Museo delle Mura, Museo Napoleonico and Villa di Massenzio.

Kapható 48 óráig érvényes Roma Pass is (Roma Pass 48 hours) 28 Euróért. Ezzel csak az első választott múzeumba ingyenes a belépő, sorban állás nélkül, de a "sima" Roma Passhoz hasonlóan a többi múzeumba kedvezményes belépést, valamint ingyenes tömegközlekedést biztosít, és az előző bekezdésben felsorolt múzeumok az első ingyenes múzeumtól függetlenül ingyenesek.

Érdemes az ingyenességet a legdrágább múzeumokra felhasználni, tehát pl. a Colosseum/Palatinus/Forum Romanum kombinált jegyet, és/vagy a capitoliumi múzeumok jegyét kiváltatni vele. Fontos információ, hogy a vatikáni múzeumokra nem érvényes, valamint a Roma Pass ingyenes tömegközlekedése nem érvényes a Leonardo Expressre, az Fr1 vonatra, és egyéb repülőtéri transzferjáratokra, érvényes ugyanakkor a Roma-Lido-ra, a tengerpartra közlekedő kisvasútra. A 110-es, városnéző buszra és az Archeobusra 5 EUR kedvezmény kapható vele, valamint a Fiumicino és a Ciampino repterekről közlekedő Terravision transzferbuszokra birtoklásával kedvezményes belépő váltható.

A 3 napos és a 48 órás Roma Pass megvásárolhatók a múzeumokban, amelyek csatlakoztak a Roma Pass hálózatához, valamint turistainformációs pontoknál, a Terminin, és a repülőtereken is. Onnantól kezdve érvényes, ahogy az első múzeumba beléptünk vagy az első tömegközlekedési járatra felszálltunk. Fontos, hogy a Roma Pass ki legyen töltve, a névvel, és az érvényesség kezdeti idejével, innentől kezdve a 3. nap, éjfélig, vagy 48 óráig érvényes.

Érdemes számolgatni, hogy a Roma Pass vagy a 48 órás Roma Pass megvétele megéri-e 1-2-3, stb. napos tartózkodásra, de a legtöbb turistának mindenképp visszahozza az árát. Ha viszont valakinek a szállása a belvárosban van, és inkább gyalogolni szeretne, megvásárlása már nem biztos, hogy meg fogja érni.

Roma Pass

Roma Archeologia Card

A Roma Archeologia Card a következő látványosságokhoz biztosít ingyenes belépést: Colosseum, Forum Romanum, Palatinus, Palatinus Museum, Carcalla termái, Cecilia Metella, Villa Dei Quintili, nemzeti múzeumok (Palazzo Altemps, Palazzo Massimo, Crypta Balbi, Terme di Diocleziano). Ingyen tömegközlekedést, a Roma Pass-szal ellentétben, nem tartalmaz. Elsősorban azoknak éri meg, akik a felsorolt múzeumok, régészeti helyszínek közül sokat meg szeretnének látogatni, különösen érdeklődnek Róma történelme, múzeumai iránt. Ára 2014-ben: 28 EUR, 18-25 éveseknek 18 EUR. A megvásárlástól számítva 7 napig érvényes.

Csomagmegőrző Rómában

Csomagmegőrzési lehetőség a Termini (B metróvonal) és Tiburtina (B metróvonal) pályaudvarokon, valamint a Fiumicino repülőtér 3-as termináljának földszintjén van. A Terminin található csomagmegőrző nem automata, az útlevelet vagy a személyi igazolványt lefénymásolják, ezért nagy sorok szoktak kialakulni. Ezért, és amennyiben úgy kényelmesebb, érdemes a szálláson is megkérdezni, ott lehet-e hagyni a csomagokat bejelentkezés előtt vagy kijelentkezés után.

Róma csomagmegőrzés

Róma időjárása

Rómában éghajlata mediterrán: enyhe, rendkívül csapadékos telekkel (a jellemző napi maximum-hőmérséklet 10-15 °C), és forró, száraz nyarakkal. Nyáron nagy forróság, és szinte teljes szárazság tapasztalható a városban. Júliusban, és augusztusban forró, nem egyszer 35 °C körüli, igen párás levegő van, és júliusban sok éves átlag szerint a csapadékos napok száma mindössze kettő. A hőségre jellemző, hogy míg Budapesten augusztusban az átlagos napi maximumhőmérséklet 26,5 °C, addig Rómában 30,6 °C. A telek ugyanakkor sokkal csapadékosabbak, de a csapadéknak itt esőt kell érteni, ritkán megy fagypont alá a hőmérséklet. A városba így a leginkább ősszel, és tavasszal érdemes ellátogatni, amikor is igen kellemes hőmérsékletben lehet részünk - talán a legjobb április közepe és május közepe között - még viszonylag késő ősszel sem kell kabátot venni. Júliusban, és augusztusban, amellett hogy elviselhetetlen a hőség, városnézésre kevéssé alkalmas, viszonylag kihalt Róma, mert ekkor a helyiek elmenekülnek a nagy hőség elől.

Róma, szökőkút

Statisztikai értékek - hőmérsékletek, csapadék, napsütés

Róma időjárás, hőmérséklet, csapadék statisztika

Korábbi időjárás, időjárási történelem

Amennyiben még legalább 1 hét van az utazásig, vagy szeretnénk eldönteni, melyik időpontot válasszuk római látogatásunkhoz, az időjárás előrejelzések ilyen nagy időtávban előre nem adnak megbízható eredményt. Ezért a fenti táblázat figyelembe vétele mellett, a következő oldalon is érdemes lehet visszakeresni, hogy korábbi évek adott napjain milyen időjárás volt Rómában, így lehet következtetni, hogy az utazás idején milyen idő várható:
Róma korábbi időjárása

Jelenlegi időjárás Rómában, és előrejelzés

Find more about Weather in Róma, IY

Utasbiztosítás

Utasbiztosítás 10% kedvezménnyel! Partnerünk, a biztositas.hu oldalán a biztosítók utasbiztosítási ajánlatait lehet összehasonlítani. A biztositas.hu 10% kedvezményt ad az Utazás nyaralás info látogatóinak utasbiztosításokra az UTNY-2014 kuponkóddal, vagy az alábbi bannerre, vagy IDE kattintás után.

Autóbérlés

Bérelhető autók keresésére, ha Rómába, vagy akár máshova Olaszországba látogat, a rentalcars.com oldalt ajánljuk. A rentalcars.com a világ vezető autóbérlési ügynöksége, amely több mint 2 millió ügyfél bizalmát élvezi. A weboldal segítségével garantáltan a legalacsonyabb áron lehet kölcsönözhető autókat keresni, piacvezető autókölcsönzési szolgáltatóktól. Egy kereséssel számos autóbérlési szolgáltató ajánlatai tekinthetők meg.

Konnektorok

Olaszországban néhány helyen 3 ágú konnektorok találhatóak, melyekbe néha nem mennek bele a magyar szabvány szerinti, 2 ágú konnektort igénylő műszaki cikkek, telefontöltők, stb. Ilyen esetben átalakító (trasformatore) vásárlására lehet szükség, amely sok boltban, pár Euróért beszerezhető.

olasz konnektor

Fontos telefonszámok

Római Magyar Konzulátus

Címe: 00198 Roma, Via Messina 15.

Telefon: 06/4424 9938 Fax: 06/4424 9908

Olaszország előhívószáma: 39

Róma körzetszáma: 06 (Róma hívása tehát: +3906...)

Rendőrség (Polizia): 113

Carabinieri: 112

Mentők: 118

Tűzoltók: 115

Római telefon

További utazási tippek és tanácsok

Számos egyéb, már nem csupán Rómával kapcsolatos, de mindenre kiterjedő, részletes, nagyon hasznos utazási tippek és tanácsok itt.

Korábbi 2600 hozzászólás, időrendi bontásban... |
Legújabb hozzászólások:


Hozzászólások

415 hozzászólás
Kedves Hajni!
Január 23.-tól megyünk Rómába és az lenne kérdésem, hogy valóban ingyenes-e utolsó vasárnap, a Vatikáni múzeum, és esetleg más állami múzeum, és mikorra menjünk oda illetve merről érdemes megközelíteni. Kisgyerekkel megyek így nem mindegy hogy hajnal 3 kor állunk-e már sorba. Nagyon köszönöm válaszod! B.Bea
#1 - B.Bea - 2014.01.05. - 20:26
B.Bea!
Vatikáni múzeumok ingyenes a hónap utolsó vasárnapján. Itt mindig sokan vannak, az ingyenes napokon pláne. Nincs jó tanácsom mikor lenne érdemes odamenni. Azt viszont vegyétek figyelembe, hogy ilyenkor csak 14 óráig van nyitva és 12.30-ig van beléptetés.
Az állami múzeumok (amelyek a romapass.it oldalon megtalálhatók) vasárnaponként ingyenesek. Colosseumnál nagyon sokan szoktak lenni, a többinél nem jellemző hosszú sor. Hajnali 3 korai lenne sorba állni :)

Ilyen vasárnapon csak 1-2 látnivalóra van idő. Mérlegelni kell melyeket választjátok.

Megközelítés, nyitvatartás a látnivalóknál olvasható.

Jó utat!
#2 - Hajni - 2014.01.05. - 21:25
Kedves Hajni, segítenél abban, hogy a Ciampinoról hogy jutok el legegyszerübben a Grand Hotel Flemingbe? köszönöm a segítséget
#3 - B.Éva - 2014.01.07. - 21:46
Kedves Hajni
Akár te, akár a többiek tudnátok-e abban segíteni, hogy a Vatikán oldalán hogyan lehet vezetés(guide) nélküli jegyet rendelni. Csak azt hozza ki, ami a 16 euróra még rátesz kötelezően 16 eurót, ráadásul csak valamilyen más nyelven. Ha nem szeretném ezt a szolgáltatást igénybe venni, csak végig csodálni a Vatikánt és a kertjét (amit ilyenkor télen egyébként nem tudom van-e értelme végigjárni) és a Sz. Péter Bazilikát a kupolájával, akkor hogyan foglaljam le a jegyet vagy melyik jegyárusnál. Mivel négy diákkal megyek, a 16 + 4x8=32 össz 48 euró helyett nem nagyon szeretnék 128 eurót kifizetni. Kérlek ebben segítsetek, ha tudtok, de ez SOS kellene. Köszönöm előre is.
#4 - Laci - 2014.01.09. - 17:26
Szia!
25 éven alatti vagyok ezért ahogy láttam van kedvezményes belépő több helyre is. Hogy igazoljam a koromat elég a személyi igazolvány vagy külön ki kell váltani a nemzetközi diákigazolványt (iytc)? Ez utóbbira tudok konkrét helyeket a városban ahol elfogadják? Köszi!
#5 - Évi - 2014.01.10. - 00:02
Kedves Hajni!

Mi a Hotel Saint Paul Rome-ban fogonk megszállni (Via Vito Volterra 43), a kérdésem az, hogy a Fiumicino-ról hogyan jutunk el a legegyszerűbben oda?
Nagyon köszi, Zsuzsa
#6 - zsuzsa - 2014.01.12. - 17:06
Laci!
A vatican.va oldaláról tudsz jegyet rendelni. Az Admission Ticketset válaszd az. múzeumok megnézéséhez. link feljebb, egy korábbi hsz-nál. Jegyár 1*16 + 4*8 + 5*4 euro.
#7 - Hajni - 2014.01.13. - 04:35
Az admisssion tickets menüpontnál nem enged rendelni, nem hozza fel az időpont választási lehetőséget. Próbáltam azt is. Valószínű maradok a helyben vett belépőnél.
#8 - Laci - 2014.01.13. - 08:03
Nekem tökéletesen működik, próbáld esetleg másik böngészőben:
http://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/do?action=booking&codiceTipoVisita=26&step=2
Amit valóban rátesz, az az előfoglalási díj, 4 EUR személyenként.
#9 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.13. - 08:50
Köszönöm Tibcsi!

Valóban a böngészővel volt gond.
A google chrome böngészővel nem működik, a mozillával ok.
Köszönöm mégegyszer a sok hasznos infót. Holnap indulunk a gyerekekkel.
#10 - Laci - 2014.01.13. - 11:43
Kedves Hajni!
Kérlek segíts a Terminiről hogyan jutok el a Scala Santahoz, a Protestáns temetőhőz, a Kapucinusok kriptájához ,a zsidó negyedbe, és a Campo de Fiori piacra. Mikor vannak nyitva, mikor érdemes menni. Nagyon köszönöm a válaszod, Ezek maradtak ki a júliusi útból.
#11 - B.Bea - 2014.01.14. - 10:01
Évi!
Nem szükséges nemzetközi diákigazolvány, elegendő az útiokmány.
#12 - Hajni - 2014.01.18. - 21:08
Zsuzsa!
Reptérről a Terminihez kell eljutnotok transzferbusszal. Több társaságnak is van járata. SITbus, terravision, tambus
Terminitől a 170-es busszal 22 megálló Marconi/Edison-ig kell utazni. A hotel 150 méterre van innen.
#13 - Hajni - 2014.01.18. - 21:19
B.Bea!
Santa Scala a Lateráni Szt.János bazilikával átellenben van balra. Az A metró San Giovanni megállójánál.
Kapucinusok kriptája: A metró Barberini állomásánál, majd az aluljáróból a Via Veneto felé kell feljönni.
Protestáns temető: B metró Piramide megállójánál van.
Campo di Fiori: Corso V.Emanuelle-ről lehet könnyel eljutni. pl. 64-es busz C.SO VITTORIO EMANUELE/S. A. DELLA VALLE megállója.
Zsidó negyed: ezt a beszámolót találtam
http://elismondom.wordpress.com/2010/06/24/romai-levelek-2009-oktober-22-zsido-negyed/

Nyitvatartásokról, jegyárakról a látnivalók leírásánál olvashatsz.
#14 - Hajni - 2014.01.18. - 21:36
Kedves Hajni!
Nagyon jó az oldal, köszönet a sok infóért!!
Kérdésem, hogyan jutok el a CIAMPINO reptérről a Grand Hotel Fleming ig (piazza Monteleone di Spoleto ?
#15 - Szilvi - 2014.01.19. - 12:05
Szilvi!
Ciampino reptérről az Anagnina metróállomáshoz vagy a Termini-hez lehet busszal eljutni. Innen az A metróval az Ottaviano megállóig kell utazni majd tovább a 32-es busszal 16 megállót Flaminia/Bevagna-ig. A hotel 250 méterre lesz innen.
Reptéri buszra a sofőrnél vagy a busz melletti emberkétől lehet jegyet venni. Metróra és a 32-es buszra elegendő 1 db vonaljegy, amit a metrónál meg tudtok venni.
#16 - Hajni - 2014.01.19. - 19:42
Köszönöm!!
#17 - Szilvi - 2014.01.19. - 21:13
Köszönöm a válaszaidat! Még 1 nagyon fontos kérdésem lenne. A Porte Portesen levő puac csak vasárnap van nyitva? Én szombatra emlékeztem de az utikönyvek vasárnapot írnak. 2 nap múlva indulunk! Nagyon várom és mindent köszönök
Bea
#18 - B.Bea - 2014.01.21. - 12:00
Bea!
Vasárnaponként van a Porta Portesenél piac reggeltől kb. dél 12-13 óráig.
Jó utat!
#19 - Hajni - 2014.01.21. - 21:27
Kedves Hajni! Kérdésem az lenne , hogyan lehet a Vatikántól eljutni legegyszerübben a Porta Portesehez. Köszönettel! Karesz
#20 - V. Károly - 2014.01.22. - 09:31
Kedves Hajni!

Köszönöm!
#21 - Zsuzsa - 2014.01.22. - 19:28
Karesz!
Piac a Viale di Trastevere és a Tevere folyó közötti Via Portuense-n van vasárnaponként.

Vatikántól pl. 64-es busszal lehet eljutni a Piazza Venezia-ig, ahonnan tovább a 44-es busszal még 6 megálló a Porta Portese.
#22 - Hajni - 2014.01.22. - 22:45
Kedves Hajni!
Január 29-30-ig egy napot leszünk Rómában. Úgy hallottam, hogy 30-án a közlekedési dolgozók sztrájkolni fognak. Ki lehet azért jutni a repülőtérre (Fiumicino)? Köszönettel: Bea
#23 - Konszky Bea - 2014.01.24. - 08:34
Bea!
Igen gyakori a sztrájk, de ez a reptéri transzferbuszokat, Leonardo Express-t nem érinti.
Jó utat!
#24 - Hajni - 2014.01.24. - 18:29
Kedves Hajni!
Nagyon köszönöm a segítséged! Róma témában ez a leghasznosabb oldal.
Bea
#25 - Konszky Bea - 2014.01.25. - 08:47
Kedves fórumozók!
A RomaPass-ról lenne egy kérdésem. Valahol olvastam, hogy már csak egy kártya van (régen külön volt a múzeumi és az utazási). Mit gondoltok, a két funkció így időben össze van kötve? Konkrétan pl. a városközpontban lakva első nap gyalogosan járnánk be a Colosseum-Palatinus-Forum-Capitolium kört, ehhez felhasználva a két ingyenes belépőt, és a következő három napban utaznánk tömegközlekedéssel a távolabbi célok felé. Ez így működik?
#26 - Györgyi - 2014.01.25. - 19:26
Györgyi!
Nem, ez így nem működik.
Az első érvényesítéstől kezdődően - legyen az múzeum vagy közlekedés - érvényes a harmadik nap éjfélig.
#27 - Hajni - 2014.01.25. - 22:30
Kedves Hajni!
Június végén mennénk Rómába 10-en. A ciampinói reptérre
érkezünk este 21.40-kor. A szállásunk a volt olimpiai falu egyik
házában lesz a 217-s busz vonalán. Hogyan jutunk el oda a
reptérről egyből, vagy a Termini pályaudvarról késő este.
Bérelhető-e mikrobusz valahol erre a célra, és mennyibe kerül
kb.?
Üdvözlettel: Gábor
#28 - Gábor - 2014.02.01. - 23:29
Gábor!
Reptér - Termini:
Atral/Cotral busz (mint nálunk a Volán) 1,20 euroért az Anagnina metróállomáshoz megy és innen tovább metróval a Terminihez kell utazni.
Különböző transzferbuszok vannak 4-5 euroért, amelyek a Terminihez közlekednek.
Terminitől tovább a 217-es busszal. 1,50 euros vonaljegy elég fejenként a metróra és/vagy buszra. A vonaljegy 100 percig érvényes.

Autó, busz bérléssel kapcsolatosan nem tudok segíteni. A szállásadónál kellene érdeklődni emailben transzferszolgáltatásról.

További kellemes készülődést!
#29 - Hajni - 2014.02.02. - 18:45
Sziasztok!
Nagyon sokszor volt már segítségemre ez az oldal, és azt látom, hogy gyorsan választ is kapnak a kérdezők az aktuális problémájukra,ezért bátorkodom én is kérdéssel fordulni hozzátok! Azt szeretném kérdezni ,hogy a Ciampinoról a Atral/Cotral busszal mennék a városba a reptéren merre találjuk majd a megállóját? Érdemes e egyáltalán ezzel menni vagy célszerűbb valamelyik transzferbuszt választani? A Vittorio Emanuele metró megállótól nem messze lesz a szállásunk. Abban kérném a segítségeteket, hogy via Guglielmo Calderini 66/C – 00196 Roma címre, illetve via Prenestina 200-00176 Roma címre hogy jutunk el a szállástól.
Előre is köszönöm a segítséget!
#30 - grundigfor - 2014.02.03. - 16:19
Grundigfor!
Ciampino nagyon kicsi reptér, buszmegállók a kijárattól jobbra lesznek.
Menetrend: http://www.atral-lazio.com/index.php?option=com_content&view=article&id=145&Itemid=197
Késői érkezéskor talán nem érdemes megvárni, kivárni az utolsó járatot, inkább 4 euróért más transzfer busszal a Terminihez utazzatok be. (több van, amelyik korábban indul)

via Guglielmo Calderini 66/C
A (piros) metróval Flamino állomásig kell menni, majd onnan a 2-es villamossal 7 megállót MANCINI végállomásig. Kb 300 méter a cím.

via Prenestina 200
5 vagy 14-es villamossal 8 megálló PRENESTINA/GUISSANO. Innen 50 méter a cím.
#31 - Hajni - 2014.02.03. - 21:20
Grundigfor!
javítás: reptér kijáratától balra vannak a buszmegállók
#32 - Hajni - 2014.02.03. - 21:59
Köszönöm Kedves Hajni!
#33 - grundigfor - 2014.02.04. - 16:20
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy a Vittorio Emanuele metró megállótól hogy jutunk el a stadio olimpicoba. Arról lehet mostanában hallani, hogy sztrájkra készülnek a közösségi közlekedés dolgozói. Erről tudtok valamit?
#34 - grundigfor - 2014.02.05. - 13:08
grundigfor!
Stadio Olimpicohoz a V.E metróállomástól Battistini irányába 7 megállót kell metrózni az Ottaviano-S.Pietro-ig és innen a 32-es vagy 271-es busszal 7 megálló a De Bosis/Stadio Tennis.
Olaszországi sztrájkok:
http://www.mit.gov.it/mit/site.php?p=scioperi
#35 - Hajni - 2014.02.06. - 17:29
Köszönöm Hajni az eddigi infókat! Pont hétfőn mennénk haza mikor elvileg lesz a sztrájk. Mivel az olasz tudásom egyenlő a nullával még abban kérném a segítsèged, hogy mely vonalakat érinti a sztrájk. "A" metró illetve a cotral busz fog járni , vagy a terminitől menjünk valami transzfer busszal? Előre is köszönöm!!
#36 - Grundigfor - 2014.02.08. - 21:00
Grundigfor!
febr.10. hétfő: 10-14 óra között az Air Dolomiti személyzete sztrájkol, ami nem érint titeket.
Nagyon jó utat kívánok!
#37 - Hajni - 2014.02.08. - 22:26
Kedves Hajni! Rengeteget segítettél, köszönöm! Te egy IstenNő vagy :)
#38 - grundigfor - 2014.02.11. - 11:12
Kedves Hajni! Pünkösdkor mennénk Rómába, június 6-9, szerinted a repülőjegyet mikor érdemes megvenni? Most 90.000 körül van hármunknak oda-vissza a Ryanair-el. Lehet ez még olcsóbb vagy ahogy közeledünk az időponthoz egyre drágább? Válaszodat előre is köszönöm!
#39 - Ivett - 2014.02.12. - 11:05
Ivett!
Ezt nem lehet egyértelműen megmondani mikor a legolcsóbb a repülőjegy. Ez inkább pénztárca függő, kinek mi éri meg, de általában a 2-3 hónappal előbb kell foglalni, mert ahogy fogynak a jegyek úgy nőnek az árak.
Vagy ha nem ragaszkodtok fix időponthoz akkor lehet találni olcsóbbat is. pl most az egy nappal későbbi jún.7-10. 25ezerből kihozható.
#40 - Hajni - 2014.02.13. - 13:57
Szia Hajni!

Pénteken utazunk Rómába és érdeklődnék, hogy az olimpiai stadion látogatható-e, vagy be lehet-e jutni mérkőzés megtekintése nélkül. Továbbá érdekelne, hogy a Termini pályaudvartól hogy lehet odajutni.

Segítő együttműködésedet előre is köszönöm.

Üdvözlettel:

Nadin
#41 - Nadin - 2014.02.17. - 22:33
Nadin!
A stadion nem látogatható.
(There are no possibilities for stadium tours at Stadio Olimpico.)

Eljutás: az A metró Ottaviano-S.Pietro állomásától a 32-es vagy 271-es busszal kell 7 megállót a De Bosis/Stadio Tennis-ig utazni.

Kellemes római vakációt!
#42 - Hajni - 2014.02.17. - 23:06
Kedves Hajni,

Segítséget szeretnék kérni.
Én és a párom március 13-án indulunk Rómába, este 21.40-kor száll le a gép a Fiumicino reptérre.
Érdeklődni szeretnék, hogy hogyan jutunk el a szállásig, ami a B&B Eleven Rome; cím:117 Merulana Street.

Segítséget előre is köszönöm

Üdv, Judit
#43 - V.Judit - 2014.02.18. - 15:31
V.Judit!
Reptérről transzferbusszal a Termini-hez tudtok eljutni, ahonnan tovább a 714-es busszal kell 4 megállót menni a Merulana/Labicana-ig. Szállásotok a buszról leszállva visszafelé a túloldalon lesz 100 méterre.

Jó utat!
#44 - Hajni - 2014.02.18. - 20:18
Sziasztok!
Tudna segíteni valaki milyen oldalon találom a Roma -Nápoly közötti vasuti menetrendet.Jó nekem az IC is.
Köszi:Éva
#45 - Éva - 2014.02.19. - 22:13
Éva!
trenitalia.com oldalán tudsz vonatjáratokat keresni.
#46 - Hajni - 2014.02.20. - 15:11
Kedves Hajni!

Érdeklődnék, hogy az Angyalvárba is érvényes "az ingyenes vasárnap", belépést tekintve. Amennyiben nem, meg tudnád mondani, hogy a Vatikánon, Szent Péter Bazilikán kívül hol lehet igénybe venni a kedvezményt?

Köszi:

Anett
#47 - Anett - 2014.02.20. - 21:33
Anett!
Az ingyenes vasárnapot tavaly évben találták ki az egyhetes áprilisi hét helyett. Idén még nem voltam és nem találok rá semmilyen információt, de hiszem hogy most is így van.
Az ingyenesség minden állami múzeumra érvényes. Ezeket a romapass.it oldalon megtalálod.

Vatikán: más állam, az utolsó ingyenes vasárnapok már korábbi években is voltak. (romapass nem érvényes ide)
Zölddel az ingyenes napok: http://mv.vatican.va/2_IT/pages/z-Info/MV_Info_Calendario2014.html
#48 - Hajni - 2014.02.21. - 18:09
Sziasztok!
Áprilisban mennénk Rómába egy kedves ismerősömmel és (mivel én már régen jártam ott) elszeretném vinni az általam választott legjobbnak tartott helyekre, ezekkel kapcsolatban lennének kérdéseim.
Colosseumba, Forum Romanum és Emmanueles emlékmű közötti múzeumra emlékszem ahol az anyafarkas, Marcus Aurelius lovasszobra látható. Ezekbe milyen árakon lehet be/eljutni? Valamint ami abszolút érdekelne, hogy: a vatikán tetejére - a kupolába - mennyiért és milyen módon lehet eljutni? Angyalvár, Circus Maximus is érdekelne.
Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszokat. Elég az árak írásánál egy becsült érték, csak hogy tudjam mennyivel kell kimenni hogy jól érezzem magam a 4nap/3éj alatt a kedves kollégnőmmel ;)
Köszönöm még egyszer!
#49 - Zsolt - 2014.02.26. - 21:38
Zsolt!
Róma látnivalói, nevezetességei I. II, III, IV, V-nél olvashatsz részletesen a jegyárakról, megközelítésükről.
#50 - Hajni - 2014.02.26. - 22:44
Kedves Hajni!


Júliusban elviszem két nagylányomat Rómába, 7 éjszakát töltünk Olaszországban, és nagyon szeretnék a tengerparton is eltölteni néhány napot. Már foglaltam egy olcsó szállót a terminininél az első 4 éjszakára, de úgy látom, a tengerpartiak jóval drágábbak, és most afelé hajlok, hogy ugyanabban a szállóban foglalok még 3 éjszakát, és inkább leutazunk a Lidóra azokon a napokon, amikor erre vágyunk. Kérdés:hgyan lehet lejutni, és mennyibe kerül? Vagy inkább azt tanácsolod, keressek tovább a parton szállást az utolsó három napra? Melyik jobb megoldás szerinted? Nagyon szépen köszönöm előre is tanácsodat! Üdv., Barbara
#51 - Barbidu - 2014.02.27. - 11:59
Bardibu!
Tengerpartra a Piramide (B) metró megállótól induló LIDO hévvel lehet eljutni, melyre érvényesek a vonaljegy, bérletek, Romapass is. Nem kell külön jegyet venni rá. Végállomásától még tovább lehet buszozni a parton.

Róma nem a tengerpartjáról nevezetes, én nem töltenék ott napokat. Talán jobb megoldás 1-1 nap kiutazni oda. Viszont azt is figyelembe kell venni, hogy a nyári hónapokban szinte elviselhetetlen a meleg a városban.
Esetleg egy kemping a város és a tengerpart között? Pinea fenyők alatti mobilházak, medencék, fagyizó, étterem, abc, sportpályák....
http://www.vacansoleil.hu/camping/info/olaszorszag-roma-lazio/roma/kemping-fabulous/VHU/10/2240003/

A döntés a tiéd. :)
#52 - Hajni - 2014.02.27. - 19:46
Kedves Hajni!
Szeretném kérdezni, hogy buszra, metróra érvényes vonaljegyeket , illetve az egynapos vonaljegyet/BIG/ hol lehet megvásárolni?
Illetve azt is, hogy ez a sima vonaljegy érvényes e a Lido Di Ostiára közlekedő vonatra is, vagy arra más jegy szükséges? Azt hol lehet megvásárolni?
Válaszodat köszönöm.
Még négy nap és átadom magam Róma csodáinak!
Üdvözlettel: Mónika
#53 - Mónika - 2014.02.28. - 17:23
Mónika!
Metróállomás jegypénztárában vagy automatákban, tabbachi-kban.
Mindegyik érvényes, RomaPass is a lido-ra.

Kellemes római vakációt!
#54 - Hajni - 2014.02.28. - 19:17
Szia,
Nagyon jó kis útikalauz ez :) Sok hasznos infó egy helyen. Ez kell most nekem :D Jövő héten készülünk eltölteni egy hetet Rómában, de sajnos a sok munka mellett eddig még nem jutott időm arra, hogy megtervezzem a kirándulást. Az itteni infók sokat segítenek.
Két rövid kérdésem lenne: 1. lehet-e a tömegközlekedési eszközökön jegyet venni, vagy ezt minden esetben elővételben, automatából vagy jegyirodából lehet megtenni? 2. Hogyan lehet legegyszerűbben eljutni a Fiumicino-ról a Via Boncompagni 47-re (Residenza Luxury)? Válaszod előre is nagyon köszönöm. Üdv, Yoggi
#55 - Yoggi - 2014.02.28. - 21:25
Yoggi!
Reptérről transzferbusszal vagy a Leonardo expresszel a Termini-hez lehet eljutni ahonnan továbba 910-es busszal 3 megálló a Piemonte/Boncompagni. 50 méterre lesz a szállás.
Transzferbuszokra a helyszínen is lehet venni jegyet a busz melletti mellényes emberkéktől. Városi közlekedési eszközökön nem. Javaslom érkezéskor a Termini-n vegyetek.

További kellemes készülődést!
#56 - Hajni - 2014.02.28. - 21:54
Szia Hajni!
Ezer köszönet :)
#57 - Yoggi - 2014.03.01. - 13:14
Kedves Hajni!

04.15-20-ig mennénk Rómába, érdeklődnék, hogy azon a héten milyen ingyenes programok vannak, helyileg hol, illetve ha van honlap kérlek, írd meg.
Segítséged nagyon köszönöm!
Üdvözlettel: Szilvi
#58 - Szilvi - 2014.03.04. - 21:10
Szilvi!
Ingyenes programokról nem tudok, de a templomok, terek, parkok mind-mind ingyen vannak.
#59 - Hajni - 2014.03.04. - 22:20
Kedves Hajni!
Pénteken este 21:55kor érkezünk meg a párommal a Fiumicino reptérre, a szállásunk a Via Ligurian lesz, a Via Veneto közelében. Az volna a kérdésem, hogy ebben az igen késői órában tömegközlekedéssel be tudunk még jönni a városba? Mivel munka után indulunk, azon is gondolkodtunk, hogy nem bumlizunk a csomagokkal, hanem befele bemennénk a városba taxival, az mennyibe kerül most kb? Válaszodat előre is köszönöm! ÜDv: Anita
#60 - anitaando - 2014.03.05. - 16:56
Anita!
Reptérről transzferbusszal (Terravision, Sit Bus, TamBus) a Termini-hez tudtok bejutni (helyszínen, busz mellett véve 6 euro) majd a piros A metróval két megállót a Barberini-ig. (jegy 1,50)
Az aluljáróból a Via Veneto felé kell felmenni. (itt van a jobb oldalon a kapucinusok csontos kápolnája). Nektek a jobbra kanyarodó Via Veneto bal oldalán lévő lépcsőn kell felmenni és a következő utca jobbra a Via Liguria.
Vagy mentek tovább a Via Veneto-n és lesz még egy lépcsősor a bal oldalon, ahol át tudtok menni a Via Liguria-ra.
Tipp: Itt van buszmegálló, ahonnan pl. az 53-as busszal elérhető a Trevi-kút, Via Corso, Piazza Venezia, Colosseum, Lateráni Szt.János bazilika.
83-as busszal Trevi, Corso, P.Venezia, Igazság szája.
116-os busszal Piazza Navona, Angyalvár, Vatikán.
160-as busszal Trevi, Corso, P.Venezia, Teatro Marcello, Igazságszája, Circus Massimus, Caracalla termái.

Taxival nem tudom pontosan mennyibe kerülne (min. 50 euro a Termini), de tömegközlekedéssel is egyszerű. Transzferbuszok vannak és a metró is jár pénteken éjjel 1.30-ig.
Én ezt választanám.

Kellemes római vakációt!
#61 - Hajni - 2014.03.05. - 19:53
Szia Hajni!
Június közepén utaznánk Rómába. A Fimucino repülőtérről Fiumicino központjába,és a tengerpartra milyen lehetőségek vannak az eljutásra?
Segítségedet köszönöm! Üdv:István
#62 - István - 2014.03.08. - 10:13
István!
Csak annyit tudok, hogy Cotral busszal el lehet jutni a tengerparti Lido di Ostia-ba, de késő este már nincs járat.
Fiumicino városkába is biztosan busz közlekedik.
Itt kellene szétnézni: (én nem igazodom el ezen az oldalon) http://www.cotralspa.it/

Szállás honlapján talán írnak eljutásról, megközeleítésről. Érdemes lenne transzferszolgáltatásról emailben érdeklődni.
#63 - Hajni - 2014.03.09. - 21:22
szia! erdeklodnek,hogy a jovo heten megyek a fiammal a lazio -milan meccsre,es szeretnem tudni az olimp,stadionhoz a terminitol hogy jutok el legegyszerubben,es hol tudok jegyet venn i pl. a buszra.
ezer koszonet..
#64 - zoli - 2014.03.11. - 22:30
Zoli!
Terminitől metróval A (piros) Ottaviano-S.Pietro állomásig, majd a 32-es vagy 271-es busszal kell 7 megállót a De Bosis/Stadio Tennis-ig utazni.
"bkv"jegyet metróállomások pénztáránál vagy automatából és trafikokban (Tabacchi) tudsz venni.

Jó szurkolást!
#65 - Hajni - 2014.03.12. - 10:30
koszi szepen
#66 - zoli - 2014.03.12. - 15:15
Kedves Hajni!

Június utolsó hetében szeretnék nyaralni a Fabulous Kempingben,a Vacansoleil-nél foglaltam helyet.
Láttam egy 2012.09.04-i válaszodnál is érdeklődött valaki a kempingről és a közlekedésről.Válaszodban írtad,hogy szívesen küldesz emailben képeket infókat a kempingről.
Szívesen fogadnék mindenféle tanácsot,mint a tenger part,mint a Rómába való bejutásról a kempingből.
Mi kocsival megyünk,de inkább a tömegközlekedést választanánk az ottani mozgásra.
Megadom az email címem,és előre is nagyon köszönöm az infókat.
meranusz@freemail.hu
Üdvözlettel: J.Zoli
#67 - J.Zoli - 2014.03.15. - 19:40
Kedves Hajni!

Mi szeptemberben megyünk a párommal 1 hétre Rómába. Én úgy néztem, hogy talán a legjobb megoldás egy 7 napos bérlet lenne közlekedésre és egy Roma archeologie card a nevezetességekhez. Ezekkel nagyjából mindenhova el lehet jutni, ugye?

A másik kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet a legkönnyebben eljutni a Via del Casaletto 481. Szent István Házba a Ciampino reptérről? Transzfer járattal a Terminiig, és onnan hogyan lenne a legegyszerűbb?

Köszönöm a válaszodat előre is!
Üdv: Zita
#68 - Zita - 2014.03.20. - 15:02
Zita!
Érdemes készíteni egy előzetes ktgvetést a látnivalók belépőárairól, hogy milyen bérletvariációt érdemes venni.
7 napos közl.bérlet + belépők vagy arch.card
esetleg RomaPass + 3 + 1 napos bérlet.

Ciampino reptérről az alábbi bejutások vannak a Termini-hez:
- Cotral/Atral busz (1,20 euro) az Anagnina metró végállomáshoz megy, ahonnan metróval érhető el a Termini (1,50 euro)
- transzferbuszok (Terravision, SitBus, Schiaffli) közvetlenül a Terminihez mennek (4 euro)

Terminitől a 64-es busszal kell menni a LGT SASSIA/S. SPIRITO (H) -ig 14 megállót és itt átszállni a 870-es buszra. Azzal 25 megálló a CASALETTO/AFFOGALASINO.
Utóbbi buszokra, valamint a metróra elegendő 1 db vonaljegy.
64-es késő este-éjjel is 8-10 percenként közlekedik, a 870-es pénteken 22.30, 22.50, 23.13, 23.36, 00.00 indul az eggyel előbbi végállomástól.

Egy másik lehetőség, ha az Anagnina-tól metróval a Cipro-Musei Vaticani-ig utaztok és innen a 31es Laurentina irányába vagy 33-as busszal Lenin irányába 19 megálló a COLLI PORTUENSI/MORELLI E.
Késő esti menetrend: 22.38, 23.05, 23.33, 00.00. + 1-2 perc, mert ezek a 5 megállónyira lévő végállomásról induló idők.

SZIH-nek van transzferszolgáltatása is, amit emailben lehet igényelni. Nincs ár írva a honlapjukon.
www.szih-roma.com

További kellemes készülődést!
#69 - Hajni - 2014.03.20. - 20:42
Köszönöm Hajni!

Igazad volt, átszámolgattam az alapján, hogy mit írsz a honlapon, hogy hova lehet bemenni az Archeologie kártyával, és valóban jobban megéri inkább a Pass jegy a 3+1 napos, vagy 7 napos bérlettel. Azt hittem több helyre be lehet menni az Archeologie kártyával. Letöltöttem a 6 napos túra tervedet és jól hangzik. Mindenképpen nagy segítség!
A SZIH-nél 15€/fő a transzfer, így szerintem mindenképpen megéri inkább a transzfer busz online jegy megvásárolva (2 főre 16€).


Köszönöm a segítséget!
#70 - Zita - 2014.03.21. - 13:51
Kedves Hajni,
Késő esti géppel (21.40-re) érkezünk csütörtökön a Fiumicino-ra, szerinted 1 nagy bőrönddel kényelmesen el tudunk -e jutni a Laurentina megállóhoz tömegközlekedéssel? A reptéren egyszerűen meg lehet találni a vonatot és hogyan lehet rá jegyet venni a helyszínen? Gyakran jár ilyen későn is? Hol javasolnád az átszállást a metróra?
Köszönöm a segítségedet! :)
Zsuzsi
#71 - Zsuzsi - 2014.03.24. - 08:26
Zsuzsi!
Reptéren a Treni feliratot, illetve vonat ábrát kövessétek. Nem fogjátok eltéveszteni.
FR1 vonattal Ostiense állomásig kell utaznotok, ahol át tudtok szállni a B metróra. Azzal kell majd tovább mennetek Laurentina végállomásra.
Vonatok indulnak: 22.12, 22.27, 23.17
Jegyet az előtte lévő pados várakozóhelyen lévő automatából tudtok venni. A jegyet a vonat előtti jegykezelőben érvényesíteni kell felszállás előtt.

vagy transzferbusszal a Terminihez és onnan metrózni Laurenta-ig.

Nagyon jó utat kívánok!
#72 - Hajni - 2014.03.24. - 20:36
Kedves Hajni,
Nagyon köszönöm a választ és azt a rengeteg hasznos infót is, amivel felvértezve indulhatunk! :)
#73 - Zsuzsi - 2014.03.25. - 13:44
Kedves Hajni,

Érdeklődök, hogy kamerát és fényképezőgépet lehet használni,csak külön jegy ellenében, vagy egyáltalán nem? Vatikánba, Colosseum,Fórum Románum, Angyalvár!
Válaszod előre is köszönöm!
Üdv:
Peti
#74 - Peti - 2014.03.25. - 16:42
Peti!
Lehet használni, sőt kötelező! :)
kivéve: Sixtus-kápolna, Kapucinusok kriptája, katakombák, Galeria Borghese.
#75 - Hajni - 2014.03.25. - 20:18
Kedves Hajni!
Köszönjük a sok-sok infót, nagy segítség az oldal az utazás szervezésénél! Érdeklődni szeretnénk, hogy Róma Omnia Pass-t hol tudunk vásárolni? Segítségedet előre is köszönjük! Ildikó
#76 - Ildikó - 2014.03.26. - 11:53
Ildikó!
Az alábbi oldalon online meg lehet vásárolni:
http://www.romeandvaticanpass.com/rome-pass-prices.php
#77 - Hajni - 2014.03.26. - 19:23
Szia, en a reptérről szeretnek a waldorfba jutni , mit ajanlanal?
#78 - Norah - 2014.03.31. - 20:02
Norah!
Melyik reptérről és hány órára érkezik a repülő? Waldorf Astoria?
Kérlek pontosítsd!
#79 - Hajni - 2014.03.31. - 21:25
Kedves Hajni!
Nagyon hasznos infókat tudtam meg az oldalt olvasgatva, de arra nem találtam választ: mi autóval megyünk, mert több városba el szeretnénk kirándulni.Úgy tudom, hogy magyar(vagyis külföldi) rendszámú autóval nem mehetünk be a belvárosba bár azt sem tudom mi a belvárosi szakasz?!De Ez tényleg igy van?Milyen parkolási lehetöségek vannak: pl.mélygarázs , ahol fél napra biztonságban ott tudnánk hagyni az autót.Árban meg tudod mondani körülbelül mire számítsunk?Tivoliban fogunk lakni és onnan autózunk be Rómába és más városba.Köszönöm válaszod,Berni
#80 - Berni - 2014.04.01. - 12:03
Helló sziasztok ! A Tiburtina megállóból szeretnék eljúni Guidonia Carpediem Roma Golf Clubba vonattal vagy busszal . Segít Hajni vagy valaki ! Köszi Karcsi .
#81 - zenkó gusztáv - 2014.04.01. - 18:34
Berni!
Autós tapasztalataim nincsenek, de úgy tudom, hogy a belvárosba külön engedéllyel lehet behajtani.
Autót metróállomásnál kellene hagyni, mert azzal tovább egyszerűen be lehet jutni a városba.
Azt tudom, hogy busszal a Ponte Mammolo metróállomástól lehet Tivoliba eljutni. Itt biztosan van parkoló is. http://en.parkopedia.it/parking/carpark/ponte_mammolo_1/00158/roma/
#82 - Hajni - 2014.04.01. - 20:48
Karcsi!
A hotel messze van a városközponttól, az eljutás sem egyszerű oda.
Tiburtina-tól a B metróval kell 1 megállót Bologna állomásig menni és itt átszállni a B1 metróra. Conca d'Oro végállomásra kell utazni és innen tovább a 337-es busszal 26 megállót. Megálló neve Nomentana/Palombarese.
És innen tovább 2,5 km gyalog.

Talán érdemesebb lenne közelebbi szállást választani, ha még nem foglaltátok ezt le.
#83 - Hajni - 2014.04.01. - 21:13
Kérdésem: a vonaljeggyel a megadott 100 percen belül a két metro vonal között is át lehet szállni
#84 - Dr. Saághy Ferenc - 2014.04.02. - 10:06
Dr.Saághy Ferenc!
Igen. Metróátszállásra is elég 1 jegy, nem kell újat érvényesíteni.
#85 - Hajni - 2014.04.02. - 19:46
Új!

Áprilistól már kapható 2 napos RomaPass is.
1 ingyenes belépő (többi kedvezményes), 2 napig érvényes közlekedésre.
http://romapass.it/
#86 - Hajni - 2014.04.05. - 14:00
Köszi az infot én is, frissítettem itt az oldalon a leírásban.
#87 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.05. - 19:28
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni hogyha azokon a helyeken, ahol a belépo ingyenes 18 év alatt és 65 év folott,kell e sorakoznom a tobbiekkel ha ebbe a kategóriába tartozom?
Koszonom elore is
#88 - Šáhó Róbert - 2014.04.06. - 15:01
Róbert!
Igen, és az útiokmánnyal (személyi vagy útlevél) kell igazolni a kedvezményre jogosító életkort.
#89 - Hajni - 2014.04.06. - 18:55
Kedves Hajni!

Az Olimpiai Stadionba szeretnénk menni. Az útvonalat értem, de a 32-es, vagy a 271-es buszra melyik irányba kell felszállni?

Köszönöm a válaszodat.
#90 - Ági - 2014.04.07. - 17:21
Kedves Hajni!
Csütörtök reggel repülünk Rómába. Légyszíves segíts hogyan jutunk el a Park Hotel Blanc et Noir szállodába. Címe: Via Alberese 38, Gianicolense negyed
A Fiumicino-ra érkezünk. Előre is köszönöm, várom válaszod
#91 - Edit - 2014.04.07. - 18:58
Ági!
32-es: Tor di Qinto
271-es: Volpi

www.atac.roma.it
#92 - Hajni - 2014.04.07. - 20:44
Edit!
Reptérről transzferbusszal a Termini-hez tudtok beutazni és innen tovább a következőképpen juthattok el a szállásra:
B metróval Laurentina irányába az EUR Magliana állomásig kell menni és innen a 31-es busszal 4 megálló a Newton/Alberese (Clodi felé).
Buszról leszállva balra kell menni az úton, át az autóút felett előre egyenesen. Itt lesz a hotel kapuja.

Érdemes tanulmányozni a google térképet, mert eléggé külvárosi rész ez.

Jó utat!
#93 - Hajni - 2014.04.07. - 21:42
Sziasztok!
Segítségetek szeretném kérni! Holnap (ápr.9-én) érkezünk Rómába a Fiumicino reptérre. Hogy lehet onnét tömegközlekedéssel a Vicolo delle Palle-re eljutni legkönnyebben? A reptér-Termini közötti buszra a busznál is lehet jegyet venni? A Terravision-nál érdemes előre foglalni jegyet? Nem tudjuk,hogy mikorra érünk ki a reptérről. És merre induljunk a buszok felé... ?
Nagyon várom a segítségetek! Köszönöm!
#94 - Marcsi - 2014.04.08. - 11:23
Hajni, köszönöm szépen a válaszodat!
#95 - Ági - 2014.04.08. - 11:34
Marcsi!
Reptéren a buszokat a kijárattól jobbra találjátok. Válasszátok a korábban indulót. Jegyet a busz melletti mellényes emberkéknél is tudtok venni.
Terminitől a 64-es busszal kell 12 megállót menni a Corso V.Emanuele/Tassoni-ig. Buszról leszállva és tovább menve a Corso-n balra a második utca lesz a Vicolo delle Palle.

Érezzétek jól magatokat!
#96 - Hajni - 2014.04.08. - 21:33
Kedves Hajni!
Nagyon szépen köszönöm a válaszod!
Leírhatatlanul "jó fej" vagy, nagyon sokan hálásak vagyunk Neked!
Hatalmas ölelésem, "hátbaveregetésem" küldöm! :)
#97 - Marcsi - 2014.04.08. - 23:06
Sziasztok, lehet hogy fent van csak elkerülte a figyelmem, 7 napos bérletet tudok a Fiumicinon venni, ha igen, merrefelé? köszi
#98 - Merc - 2014.04.15. - 16:45
Merc!
A vonatoknál lévő turista információs pultnál úgy emlékszem lehetett venni, de lehet csak RP-t.
Metróállomásokon tudtok venni.
(Bérletek, RP nem érvényesek a reptéri buszokra, vonatokra!)
#99 - Hajni - 2014.04.15. - 20:11
Szia Hajni! Nagyon köszönöm! És az összes többi információt is, amit az oldalon találtam:)
#100 - Merc - 2014.04.16. - 09:51
Kedves Hajni!
Megirnad, hogy jutok el legegyszerubben a Fiumicino repterrol a Gladiator rooms-hoz (Via Principe Eugenio) del koruli idopontban? Innen a hoteltol milyen messze vannak a latnivalok? Erdemes buszozni vagy gyalog is konnyen elerheto? 2 es fel napot leszunk Romaban, mar nagyjabol megvan a 2 napos utiterv, esetleg fel napra mit javasolnal? Koszonom Renata
#101 - Reni - 2014.04.20. - 10:42
Kedves Hajni,
tudnál valami hasznos infót adni arról, hogy a szentté avatás napján hányra érdemes kimenni a Szent Péter térre, hogy még beférjen az ember? Azt hol tudom megnézni, hogy hánykor kezdődik a mise? Jól látom a térképen, hogy a via Nationalétól a 64-es busz megy a Szent Péter térig? Előre is köszönöm, ha tudsz segíteni.
#102 - Anna - 2014.04.20. - 12:21
Reni!
Reptérről a Terminihez busszal utazzatok be (Terravision, TAM, SIT) majd az 5, 14 villamossal vagy a 105-ös busszal 3 megállót. Hotel előtt van a megálló. Az A metró Vittorio Emanuel megállója is közel van.
Nincs minden karnyújtásnyira, ha nem is bérletet, de legalább napi 2 buszjegyet vegyetek.
Érkezés napján a Trevi-kút, Pantheon, Spanyol lépcső és környékét javaslom megnézni. Az egész napok egyikére pedig a Vatikán, Angyalvár..., másodikra Colosseum, Capitolium, VE emlékmű....

Kellemes készülődést!
#103 - Hajni - 2014.04.20. - 12:28
Kedves Hajni!
Április 28-án indulunk 6an Rómába, a Hotel Pulizerben szállunk meg (Viale G. Marconi 905, Eur negyed, 00146 Róma ). Kérlek segits abban, hogy tudunk a legegyszerűbben eljutni a szállodához. Továbbá abban is kérném a segitséged, hogy vonatjegyet , hajójegyet hol tudnánk foglalni? május 02-án este indulunk haza és szeretnénk az öt napot tartalmasan eltölteni. Meg szeretnénk nézni Nápolyt, Sorenntot, Caprit és amit még lehet ebben az 5 napban. Nem szivesen mennénk kocsival, mert folyamatosan vezetünk a hátköznapokban. Ha esetleg tudnál egy jó idegenvezetőt, aki elkalauzol minket, azt is megköszönném, ha megosztanád velem. SZép estét:Barbi
#104 - Barbi - 2014.04.20. - 20:29
Barbi!
Reptérről transzferbuszokkal a Terminihez lehet eljutni, ami egy nagy közlekedési csomópont.
A hotel a B metró Marconi állomásához van közel. Ez a leggyorsabb.
Busz is közlekedik, megálló a hotel előtt van. 170-es busznak megállója pl. a Bocca della Verita (Igazság szája), Piazza Venezia, Termini.

Rómára az 5 nap épp, hogy elég. Nápolyt és környékére 1 nap biztosan nem elegendő. Nekünk 8 is kevés volt. (Nápolyban nem is voltunk) Ezt egy következő uticélként tudnám elképzelni.

Egyébként vonatok keresésére, menetjegy vásárláshoz a trenitalia.com oldalát használd.
Hajót Caprira itt tudsz keresni:
http://www.ok-ferry.com/en/capri-island/ferries-sorrento-capri.aspx

(Van egy leírás a sorrentoi nyaralásunkról. Szívesen elküldöm, ha írsz email címet.)
#105 - Hajni - 2014.04.20. - 21:41
Kedeves Hajni!
04.24-én indulunk Rómába. A Fiumicino reptérről a Terminihez a Leonardo expressel szeretnék eljutni, de google térképen csak az FL1 állomását találtam a meg.A "Leonardo" merre a van a reptértől? Köszönöm...
#106 - dr. Tussai Gábor - 2014.04.21. - 19:16
Gábor!
Ugyanonnan. Bal oldalról az FR1, jobb oldali vágányról a Leonardo Express.

Jó utat!
#107 - Hajni - 2014.04.21. - 20:52
Kedves Hajni!
Köszönöm a válaszod, az email cim: barbara750307@gmail.com
Szép estét:Barbi
#108 - Barbi - 2014.04.21. - 21:10
Nem tudok most sajnos semmi jót írni Rómáról sőt az olaszokról sem. A lányom most kint van , Lakóautóval indultak amit tegnap elloptak! A rendőrség hozzáállása minősíthetetlen. Volt az autóban nyomkövető és meg sem mozdultak. Itthonról kértünk meg egy taxi társaságot, h menjenek velük az autó után. Meg lett, de mindent még az utolsó bútort is elvitték. Mindenki nagyon vigyázzon mindenére odakint. Én biztos, h az életben többet még Olasz embert sem akarok látni! A mai napon a konzulátuson segítenek nekik amit nagyon köszönünk, de azon kívül senki a füle botját sem mozdította. Ennyit az örök városról. Az biztos , h örök emlék maradt :(
#109 - Mira Garcia Gea - 2014.04.22. - 10:12
Szia!
Június 17-24-ig megyünk Rómába hárman. Az életkorok: 16, 64 és 69 év. Mit ajánlasz, hogy a legolcsóbban jöjjünk ki a közlekedés és a múzeumi belépők terén (A SZIH-ben lesz a szállásunk). Van-e valami javaslatod, hogy egy 16 éves fiúnak milyen program lenne a nem túl fárasztó, de tartalmas?
#110 - Marika - 2014.04.22. - 11:59
Marika!
A heti közlekedési bérletet, CIS javasolnám megvenni mindhármótoknak és a belépőket külön fizetni.
18 alatt és 65 fölöttieknek szinte ingyenes minden látnivaló, vagy minimális árat kell fizetni. 64 évesnek még nem, de külön RP-t feleslegesnek tartom megvenni. Így egyforma mindenkié.
Fiút, ha érdekli a történelem akkor Rómában lépten-nyomon abba botlik az ember. Érdekes lehet a katakombák, a Caracalla termái és minden szabadtéri látnivaló. Parkok, terek, akár a tengerpartra is el lehet menni.
Mivel 7 napot lesznek egy-egy lazább napot be lehet illeszteni a kissé tömény templomos illetve ókori látnivalók közé.
Ha ír emailcímet küldök leírásokat.

További kellemes készülődést!
#111 - Hajni - 2014.04.22. - 20:40
Kedves Hajni!
Köszönöm a válaszodat!
A borghese-be a belépőt : VI.18-ra a SZIH már lefoglalta.
Mindenhova a SZIH-ből indulunk tömegközlekedéssel. Ha a leírásokhoz útvonaltervet (busz, villamos, metró vonlak) is mellékelnéd, azt nagyon megköszönném. Szerinted a Vatican túl "nagy falat" egy 16 évesnek?
Az e-mail címem: ltimar@kit.hu
#112 - Marika - 2014.04.23. - 09:19
Kedeves Hajni!
A Roma Pass-t érényesíteni kell az első felszálláskor (busz,metro) vagy elég ha csak ki van töltve (név,dátum)??
Tegnapelötti válaszodat is KÖSZÖNÖM
#113 - dr. Tussai Gábor - 2014.04.23. - 18:13
Gábor!
Az első felszálláskor vagy belépőként kell érvényesíteni és az ekkortól számított 3-ik nap éjfélig érvényes.
És ki is kell tölteni.

Nagyon jó időtöltést kívánok!
#114 - Hajni - 2014.04.23. - 22:19
Kedves Hajni, én is a szentté avatás napjáról érdeklődnék, ha tudnál segíteni. Mi a vasárnap menterendje, lehet tudni? 10-kor kezdődik a mise? Honnan érdemes megközelíteni a Szent Péter teret, hogy látni lehessen valamit? Köszönöm: Móni
#115 - Móni - 2014.04.23. - 22:45
Moni,
az ujsagok szerint több mint 7 millio vendeget varnak erre az alkalomra Romaba.
Ugy olvastam csak a lengyel es a bergamoi latogatoknak 5000 hely van lefoglalva a teren.
A Piazza del Popolon, es a Piazza Santa Maria Maggioren /lehet meg mashol is, de en csak ezt olvastam/ lehet majd nagy vetitö vasznakon az esemenyeket követni. En inkabb itt probalkoznek.
Szerintem a Szent Peter ter szinte megközelithetetlen lesz.
jo utat!
#116 - Marta - 2014.04.24. - 07:08
Köszönöm a választ és az ötletet, ez a 7 millió elég ijesztően hangzik :-) Móni
#117 - Móni - 2014.04.24. - 10:52
Kedves Hajni!
Máj.7-én megyünk Rómába a Fiumicinóra ra érkezünk.Szállásunk a Viale Giurio Cesarare-n van. Hogyan jutunk el leghamarabb ide?
#118 - Marcsir - 2014.04.24. - 18:40
Kedves Hajni!
Rómába készülünk szeptemberbe 10 napra, de már most foglaljuk a szállást, mert nagyon fognak. A Hotel Ginevrát néztük ki, úgy tűnik elég közel van a belvároshoz és a Termini pályaudvarhoz is. Abban kérném a segítségét, hogy van-e ott a környéken olyan hely (bisztro, büfé, vagy egyéb reggeliző )ahol "baráti áron" étkezni tudnánk?
#119 - Piroska - 2014.04.25. - 08:23
Piroska!
Közlekedésileg jó helyen van, viszont ezen a környéken sok a bevándorló. Főleg kínaiak.
Street wiew nézetben csak kínai üzleteket láttam a közelben.
#120 - Hajni - 2014.04.25. - 21:32
Kedves Hajni!
Május elsején az esti órákban érkezünk Rómába... Kérdésem, hogy hol tudjuk megvenni a Roma Pass-t? ( munkaszüneti nap lévén)
#121 - Kézérné Detti - 2014.04.27. - 18:07
Detti!
Minden nagyobb metróállomáson kapható és az alábbi helyeken:
http://romapass.it/p.aspx?l=en&tid=8
#122 - Hajni - 2014.04.27. - 21:28
Kedves Hajni!
Róma Camping Village-ben foglaltunk szállást és oda szeretnénk megérkezni, majd tömegközlekedéssel bejárni Rómát.
Kérdésem: Hol tudom megvenni a Roma Passt, hogy azonnal tudjam használni már a campingből való beutazáskor is?
Továbbá létezik-e diákjegy a Roma Passban, a lányom 20 éves egyetemista.
Köszönöm a segítséget.
#123 - adrivik - 2014.04.30. - 11:52
szia :)
Azt szeretném megkérdezni hogyha csak a pápai audenciára megyek elozo nap megvett jegyekkel akkor máshonnan kell bemennem vagy a vatikáni muzeumoknál fizetés nélkul.vagy van tobb bejárat is ?
A válaszodat elore is koszonom
#124 - Šáhó Róbert - 2014.04.30. - 17:30
Kedves Hajni!
Szállás elfoglalással kapcsolatban szeretnék kérdezni. A szállásunk a Benigni Case-ban van. Cím: Via Attilio Benigni 36, Roma, 00156 Hogyan tudunk tömegközlekedéssel eljutni oda a Terminiről? Szerinted ez nagyon messze van a központtól, sokat kell majd tömegközlekedni minden nap?
Nagyon köszönöm a válaszod!
Orsi
#125 - Orsi - 2014.05.03. - 22:15
Róbert!
Még nem voltam audencián, nem tudom hol a 'bejárat", de nem hinném, hogy a Vatikáni múzeumok bejáratán át.
#126 - Hajni - 2014.05.04. - 22:09
Orsi!
B metró Ponte Mammolo megállójától kell még buszozni 6 megállót a 341-es vagy 350-es busszal. Megálló neve: Galbani/Negroni.
http://www.benignicase.com/?page_id=424&lang=en

Az utazás időtartama kb. 30 perc, ami nem sok egy nagyvárosban. B metró megállója pl. a Colosseum vagy a Szent Pál bazilika. Termininél át lehet szállni a másikra, aminek megállója a Spagna (Spanyol lépcső), Ottaviano (Vatikán).
Szerintem jó választás a hotel.
#127 - Hajni - 2014.05.04. - 22:23
Sziasztok!
:) 2 hét múlva utazunk Rómába, repülő, hotel, vatikáni múzeum belépő lefoglalva... a kérdés az, hogy szerintetek tömegközlekedni, vagy városnéző buszos túrázni jobb...illetve, a metró reggel hány órától indul?
A kigondolt program a következő, 1. nap délután Szt. Péter tér és bazilika, Angyalvár, 2. nap óváros és nevezetességek, 3. nap Vatikán , majd haza. Mit gondoltok, belefér még valami az időnkbe?
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv, Tünde
#128 - Tünde - 2014.05.05. - 11:17
Kedves Hajni!
Május 26-28-ig 2 gyerekkel (5,7 év) megyünk Rómába. A Fiumicino rep.térre érkezünk és a Friend House Via Napoleone III.58-ban van a foglalásunk. Azt szeretném kérdezni, hogy szerinted hogy a legegyszerűbb odajutni.Mi elsőkörbe kinéztük a Terravision buszt online foglalva 4 euro. Tömegközlekedést nem tervezünk, hanem a 110-es Trambuson gondolkodunk mint városnézés. Gyerekeknek kell fizetni?
Köszönöm szépen a segítséget.
Üdv.Gyöngyi
#129 - Gyöngyi - 2014.05.06. - 09:23
Szia Hajni!
Tavaly nagyon sok jó tippet kaptunk tőled Rómára, oly annyira, hogy az idén megismételjük az utazásunkat, csak kicsit kibővítve. Pár nap Róma után lerepülünk Szicíliába. Sajnos nem találok hasonlóan szuper oldalt, mint ez...de megpróbáljuk időben elkezdeni a szervezést.
Rómában minden flottul ment, mindent megtaláltunk, minden annyiba került, amit vártunk és még egy Róma-Lazio focimeccsre is sikerült eljutnunk (persze a párom miatt), ami fergeteges hangulatú volt még nekem is :)
Az idén megpróbáljuk, a tavaly idő hiányában kimaradt dolgokat pótolni és megnézzük a lakatunkat a Ponte Milvion :) hátha még ott van :)
Köszönjük a tavalyit és árgus szemekkel figyelem az új tippeket is! :P
#130 - Szilvia - 2014.05.07. - 16:44
Kedves Tünde!
Mi tavaly jártuk be Rómát, az idén duplázunk. 8 napig voltunk, így a 7 napos bérlet megfelelt. Egyik nap előfordult, hogy nagyon korán mentünk, fél 6kor már jártak a metrók. Igazi reggeli olasz hangulat volt, kávéztak és minket is megkínáltak :)
Mi naponta kb 15-20 kmt gyalogoltunk, de szinte észre sem veszed a kilométereket, mert mindenhol van valami, ami érdekes. A tipikus turistahelyeket pár nap alatt letudtuk, aztán össze vissza barangoltunk a városban, két szandál talpát jártam csak el :)
A repülőn megismertünk egy házaspárt, ők 3 nap alatt járták be Rómát, úgyhogy nem lehetetlen.
A mi stratégiánk az volt, hogy este vacsi közben mindig megnéztük, másnap mit csinálunk és próbáltunk azon az útvonalon maradni. Három nap után már otthon éreztük magunkat a városban és mai napig tudom a metró megállókat:)
A Trevi kúthoz 4x is elmentünk :) Könnyen lehet közlekedni, nincsenek a belvárosban nagy távolságok.
Szerintem tervezz bátran, max jövő nyáron ti is dupláztok :D
Üdv, szilvi
#131 - Szilvia - 2014.05.07. - 17:01
Tünde!
Metró reggel 5.30-tól jár 23.30-ig, péntek-szombaton 01.30-ig.
Hop on-hop off buszokat nem szoktam ajánlani Rómában, mert tényleg az egy-egy napra összeállított látnivalók elérhető távolságra vannak gyalogosan is.
A három napos bérlet vagy RomaPass, amivel az első két múzeum ingyenes tökéletes megoldás. Mert néha azért jól esik akár egy-két megálló erejéig is buszra szállni, illetve a szállástól való el- és visszajutásra kell közlekedési eszközt használni.
Kényelmes lábbeli kötelező! :)
#132 - Hajni - 2014.05.07. - 22:32
Gyöngyi!
Terravision transzferjárattal a Termini pályaudvarhoz érkeztek, ahonnan a szállásotok 900 méterre van. Gyalogosan elérhető, de akár 1 megállót lehet buszozni a 105-össel vagy az A metróval a Vittorio Emanuel-ig.
10 éves korig a tömegközlekedés ingyenes, a terravision csak 4 éves korig!
A 110-es open busz 5 éves korig ingyenes.
Itt találsz árakat: http://www.trambusopen.com/en/110-open/rates.cfm

(jobban jöttök ki a római bkv-val :) )
#133 - Hajni - 2014.05.07. - 22:54
Szilvia!
Köszönöm kedves soraid és örülök, hogy egy kicsit részese lehettem a sikeres vakációnak.
Sziciliában nem vagyok járatos. Még. :)
#134 - Hajni - 2014.05.07. - 23:00
Kedved Hajni egy het mulva utazunk romaba, es lenne par kerdesem . Elore is koszonom a segitseget! Szoval a hotel luis ban lesz szallasunk a ciampino vasut allomashoz kozel! A terminire elvileg az fr4 es vonattal tudunk bejutni a legkonyebben. Az lenne a kerdesem erre a vonatra is ervenyes a roma pass vagy a het napos berlet? Es a vonat menetrend is erdekelne ,elso ,utolso vonat! Irtad korabban hogy egy hetbe bele fer egy tengerparti kirandulas is . Esetleg ha irnal valami konkretumot nagyon megkoszonnem!
#135 - Atis - 2014.05.08. - 12:39
Atis!
Ciampino állomás már a "közig.határon" (http://utazas-nyaralas.info/roma/roma-kozlekedesi-terkep.gif) kívül esik ezért vonatjegyet kell venni, ami 1,50 euro.
Az előző állomásig még jó a bérlet, RP, de Ciampinoig nem.
Az első vonat Ciampinoról 5.25-kor, az utolsó Terminiből 23.14-kor indul. Menetidő 15 perc.
www.trenitalia.com oldalon tudsz járatot keresni.

Tengerpartra legegyszerűbben a B metró Piramide megállójától induló LIDO hévvel lehet eljutni. Erre jó a vonaljegy, illetve érvényes a bérlet, RP.
Konkrétumot nem tudok írni, nekem Róma nem a tengerpartjáról nevezetes.
Inkább 1 nap Tivoli, vagy pl. Cinecitta, séta a Via Appia-n... Persze, ha nagyon meleg van akkor szóba jöhet egy kis lubickolás is.

Jó utat!
#136 - Hajni - 2014.05.08. - 22:27
Köszönöm szépen a válaszokat :) már nagyon várjuk.
Még egy kérdésem lenne, a három napos tömegközlekedési kártyát hol vehetem meg és mennyibe kerül?
Szállásunk a Colosseumtól 5 percre van, Hotel Eurostars Saint John és közvetlen közelünkben van a Manzoni metró megálló...milyen a környék? Biztonságos? Remélem jót választottunk.
Szép hétvégét mindenkinek :-)
#137 - Tünde - 2014.05.09. - 08:39
Kedves Hajni koszonom az elozo valaszod. Igen nekem se a tenger a fo cel, csak ha esetleg bele fer! Azt hiszem
olvastam mar errol de anny infot megneztem hogy kicsit mar bele keveredtem! Szoval a vatikani belepot milyet erdemes venni ? A kertet is szeretnenk megnezni! Arra kulon kell jegy ? Hol tudom a leg egyszerubben megvenni online?hova erdemes meg elore megvenni a jegyet? Ja igen ! A het napos berletet megtudom venni online vagy ha nem
akkor hogyan? Ez a berlet tartalmaz muzeumi belepest? Elore is koszi !
#138 - atis - 2014.05.09. - 08:41
Ahhh, bocsánat, vaksi vagyok...három napos tömegközlekedési jegy 16.50..akkor csak az a kérdés hol vehetjük meg. Köszönöm :-)
#139 - Tünde - 2014.05.09. - 08:43
Kedves Hajni!
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet. Még annyi kérdésem lenne, hogy ilyenkor május végén mennyi emberre lehet számítani az utcákon?
#140 - Gyöngyi - 2014.05.09. - 09:20
Kedves Hajni!
Szombaton este érkezünk Rómába. A Terminitől busszal kell a szállodába mennünk. Eredetileg Róma Pass 3 napost terveztem, de ha szombaton este veszem igénybe először akkor kedd estig vagy csak hétfő estig érvényes? Ha csak hétfő estig érvényes és vasárnap a múzeumok ingyenesek, akkor akkor talán elég csak hétfőn 48 órást venni és a vasárnapi közlekedést jeggyel megoldani?
Segítségedet előre is köszönöm
Kati
#141 - Kati - 2014.05.09. - 17:35
Kedves Hajni!

Érdeklődni szeretnék, hol tudok utána nézni, hogy autóbusszal hogyan, és mennyiért tudunk behajtani Rómába?

Szeretnék gratulálni a sok hasznos információért, mellyel utazásainkat segíti.

üdvözlettel:

Márta
#142 - Márta - 2014.05.10. - 20:52
Tünde!
Bérleteket metróállomások pénztárában, illetve tabacchi-ban (trafik) is lehet venni.
#143 - Hajni - 2014.05.12. - 16:44
Atis!
Vatikáni múzeumba érdemes előre online jegyet venni, amit a következő oldalon lehet:
http://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/do
Kerttel kapcsolatos info: http://orokvaros.network.hu/blog/roma-kozossegi-oldala-hirei/minibusszal-a-vatikani-kertekbe

Közlekedési bérletet metróállomások jegypénztárában, tabacchi-kban lehet venni. Ez csak közlekedésre érvényes!

Létezik Roma Archeologia Card is, ami a múzeumokba ingyenes belépőt biztosít. Erről fentebb olvashatsz.

Utazás előtt érdemes készíteni egy előzetes ktgvetést a belépőkről, közlekedési jegyekről, hogy melyikkel jöttök ki jobban.

További kellemes készülődést kívánok!
#144 - Hajni - 2014.05.12. - 16:56
Gyöngyi!
Sokra :)
Szerintem nincs olyan időszak amikor kevesen, kevesebben lennének.

Jó utat!
#145 - Hajni - 2014.05.12. - 16:58
Kati!
bocsánat, de hétvégén nem voltam gép közelben.
Remélem minden jól sikerült!
#146 - Hajni - 2014.05.12. - 16:59
Márta!

Sajnálom, de autós- autóbuszos információim nincsenek.
google-ban találni írásokat az "autóbusz behajtási engedély Róma" keresésre.

További kellemes készülődést!
#147 - Hajni - 2014.05.12. - 17:05
Kedves Hajni !
Valaki azt mondta,hogy Rómában is ingyenes mint nálunk a 65 éven felülieknek a tömegközlekedés. Igaz ez ?
Kösz.
Tamás
#148 - Fiszter Tamás - 2014.05.18. - 20:04
Tamás!
Úgy tudom, hogy a 65 felettieknek is kell közlekedési jegyet venni. A múzeumi belépők viszont ingyenesek, illetve kedvezményesek.
#149 - Hajni - 2014.05.18. - 23:21
Kedves Hajni !
Köszönöm. Ha lehetne még kérdezni, szeretném tudni,hogy a Fiumicino-ról hogyan lehet leggazdaságosabban bejutni a Via Pompei 15-ig. ( B&B Sogni Stellari ) Vagy esetleg meg tudná-e adni milyen linken tudnám leggyorsabban megnézni. Holnap reggel indulunk.
Előre is kösz.
Tamás
#150 - Tamás - 2014.05.19. - 06:12
#151 - Hajni - 2014.05.19. - 21:42
Tamás!
A 360-as busznak egyik megállója a Santa Maria Maggiore templom, egy másik a lateráni Szent János bazilika.

Közlekedési jegy ingyenességére azért kérdezzenek rá vásárlás előtt. Transzferbusz biztosan fizetős, 5-6 euro.

Nagyon jó utat kívánok! Érezzék jól magukat!
#152 - Hajni - 2014.05.19. - 21:45
Kedves Hajni!

Véleményedet szeretném kérni, hogy szerinted november közepén is érdemes-e Rómába menni vagy nagyon csapadékos és így lehangoló lenne? Férjemet szeretném meglepi egy hosszú hétvégével és csak akkorra találnék szabad hétvégét:-)

Előre is köszönöm a válaszod!

Üdv

Júlia
#153 - Júlia - 2014.05.21. - 11:53
Júlia!
Ez az időszak csapadékosabb, de hogy most milyen lesz.... nem lehet megjósolni.
Róma esőben is szép :)
#154 - Hajni - 2014.05.21. - 21:19
Sziasztok! A Terravision busz online foglalásával kapcsolatosan kérnék segítséget. Wizz gépünk 12:00 órakor érkezik a repülőtérre, ahhoz szeretnék foglalni transfert. Úgy látom, időpontra kell online foglalni. Ha a 12:30-kor induló buszt nem érjük el (késés, stb) a megváltott jegyet felhasználhatom a következő járatnál? Köszi a segítséget. Ági
#155 - V.Ágnes - 2014.05.22. - 10:58
Kedves Hajni!
A szállásunk az Aris Garden Hotelben lesz, Róma és Ostia között! Az lenne kérdésem, hogy a Hotelből, melyik tömegközlekedési eszközzel jutnánk be legegyszerűbben az Óvárosba, vagy a Colosseumig és onnét esetleg gyalogosan tovább és, hol tudnánk megvenni a Roma Pass-t,hogy már másnap tudjunk utazni vele! Köszönöm a válaszodat!
Üdv.: Kati
#156 - Kati - 2014.05.22. - 20:13
V.Ágnes!
Igen, a következő járatra is fel lehet szállni.
Reptéren a busznál is lehet jegyet venni, nem szükséges előre foglalni. Igaz így 1 euróval drágább.
Hazafelére viszont előző napokban vegyétek meg a Via Marsala-n lévő Terra Café-ban. (Termini)
#157 - Hajni - 2014.05.22. - 21:04
Kati!
A hotelből kilépve jobbra kell mennetek, majd a körforgalomnál balra a Via Ibico-n. Itt van buszmegálló( jobb oldalon), ahonnan a 709-es busz az Eur Fermi metróállomáshoz megy. Metróval már könnyen megközelíthető minden. B vonalnak megállója a Szt.Pál bazilika, Colossuem. Termini-nél át lehet szállni a másik vonalra.
Eur Fermi metróállomáson lehet venni Rp-t. (7-20 óra között)

További kellemes készülődést!
#158 - Hajni - 2014.05.22. - 21:37
Kedves Hajni!
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet, nagyon aranyos vagy sokat segítettél! Már csak egyetlen kérdésem lenne, hogy a 709-es buszra, amivel az Aris Garden hotelből mennénk a Metróállomásig... a buszon
is lehet jegyet venni, vagy vannak erre kijelölt helyek és a jegy érvényes lenne 100 percen belül a Metróra is?
Köszönöm!
Kati
#159 - Kati - 2014.05.23. - 14:57
Kedves Hajni!
Jövő hét végén megyünk Rómába, és a Camping Village Fabulous-ban lesz a szállásunk. Bicikliket viszünk, és a kérdésem az, hogy tudjuk-e használni Róma belvárosában. A szálláshely bicikli-bérlési lehetőséget kínál. Másik kérdésem, hogy kb milyen távolságra van a camping a belvárostól.
Válaszodat előre is köszönöm.
Éva
#160 - Éva Kovács - 2014.05.23. - 23:49
Éva!
A camping a tengerpart és a város között található. A városközpont busszal+metróval kb. 45 perc, 18 km.
A camping melletti Via Cristoforo Colombo 2x2 sávos autóút, de a városközpontban sem láttam bicikliseket.
Az első nap tömegközlekedjetek és utána tudtok dönteni a kerékpár használatról.

Mi már többször ebben a kempingben szálltunk meg, szívesen küldök emailben meglévő infókat.

További kellemes készülődést!
#161 - Hajni - 2014.05.25. - 16:18
Szeretnék érdeklődni, hogy június 17.-e után mikor van az őrségváltás Quirinale - Palotában. Valahol azt olvastam, hogy nyáron este 6 órakor, máshol pedig azt, hogy délután 3 órakor, ill. vasárnap 4-kor.
#162 - Marika - 2014.05.26. - 12:39
Marika!
június-szeptemberben minden nap 6-kor,
október-május időszakban hétköznap 3.15, vasárnap és ünnepnapon 4 órakor van az őrségváltás.
#163 - Hajni - 2014.05.26. - 21:51
Kedves Hajni! Jun.10-én utazunk Rómába21.40kor száll le a gépünk a ciamp.-on.Onnan hogy lehet a legolcsobban eljutni aTerminire.Ha lehet részletesen,nagyon jó lenne,mert onnan még van egy utunk a Via Aurélián található kempingbe.Ha azt is tudod nagyon megköszönném.
Az utazási bérleteknél van felnőtt és gyerek is? Köszi!
#164 - Éva - 2014.05.27. - 22:17
Kedves Hajni!
Köszönöm a választ. Még azt szeretném megkérdezni, hogy a vatikáni kertbe mikor lehet menni buszos megtekintésre; előre meg kell-e venni a jegyet, vagy ráérünk közvetlenül az indulás előtt.
Valahol olvastam csak vasárnap nyítvatartó piacról, de már nem emlékszem pontosan (valahol a Tiberis partján). Megírnád, hogy pontosan hol van?
Köszönöm!
#165 - Marika - 2014.05.28. - 21:26
Kedves Hajni!
Nagyon szépen köszönöm a sok segítséget. Tegnap jöttünk haza Rómából a gyerekekkel. Bár itthon hagytuk amit kinyomtattam erről az oldalról, de mivel volt Tabletünk és Wifi nagyon sokszor megnéztük az oldalt és sok segítséget kaptunk. Szuper volt minden :) Köszönjük szépen mégegyszer.
Gyöngyi
#166 - Gyöngyi - 2014.05.29. - 14:25
Éva!
Legolcsóbban Cotral/Atral busszal az Anagnina metróállomáshoz lehet utazni. 1,20 euro a jegy, amit a sofőrnél is lehet venni. Késő este 21.20 és 22.40-kor van járat.
További lehetőség egyéb, más társaságok transzferjárataival eljutni a Terminihez (4-6 euro). Ott helyben, a busznál is lehet jegyet venni.
Válasszátok a korábban indulót. Buszmegállók a kijárattól balra vannak.

Kempinghez a következőképpen lehet eljutni. Az A (piros) metróval Cornelia állomásig kell utazni, majd innen a 246 vagy 247 busszal kell a Stazione Aurelia-ig, 5 megállót menni. A kemping az út túloldalán van. Kicsit előre kell sétálni a felüljáróig.

Metróra, buszra 1,50 a vonaljegy. 1 db elegendő, mert 100 percig érvényes. Másnaptól használhattok napijegyet, bérletet vagy RomaPasst. Kempingben biztosan lehet kapni. 10 éves korig ingyenes a közlekedés. (reptéri járatokon nem) Gyerekjegy, bérlet nincs.

Kellemes római vakációt kívánok!
#167 - Hajni - 2014.05.29. - 22:41
#168 - Hajni - 2014.05.29. - 23:00
Gyöngyi!
Örülök, hogy segíthettem.
Maradjon mindig szép emlék Róma!
#169 - Hajni - 2014.05.29. - 23:02
Kedves Hajni !
Júlis végén szeretnénk pár napot Rómában tölteni. Autóval mennék, viszont nem szeretnék a városba behajtani.Érdeklődnék, hogy Róma körül vannak-e parkolási lehetőségek, ha igen kb mennyibe kerül ? , hogy lehet onnan bejutni ? (tavaly Velence kellemes csalódás volt, a rémhírekkel ellentétbe a parkolást megúsztuk 4euro/24óra, egy ilyen útmenti parkolóba.)
A válaszodat előre is köszönöm, Évi
#170 - Gál Éva - 2014.05.30. - 17:07
Évi!
Autós információim nincsenek, de metróállomások mellett biztosan van lehetőség parkolásra (külváros) és metróval a látnivalók könnyen megközelíthetőek.
#171 - Hajni - 2014.05.30. - 19:27
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ.
Szép estét !
#172 - Gál Éva - 2014.05.30. - 20:42
Kedves Hajni!
A párommal június 26.-án reggel 10.30kor szállunk le a Ciampino reptéren,majd este 22.05kor repülünk tovább Budapestre.
A kérdésem az lenne,hogy hogyan juthatnánk be a leggyorsabban és legolcsóbban a városba,mit érdemes és vagy lehetséges ez idö alatt megnézni?Mivel a várost abszolút nem ismerjük esetleg beleférhet 1 Colosseum -Vatikán,1 jó kávézó,étterem?Vagy van jobb ötleted?Valahol le tudjuk adni a böröndjeinket megörzésre?
Válaszodat elöre is köszönöm!!!
Szép napot! :)Melinda
#173 - Maja - 2014.05.31. - 10:14
Kedves Hajni,
a Fiumicino reptérre érünk vasárnap este 19 órára.
Hogy jutunk el a legkönnyebben a Hotelbe: Hotel Executiv, Via Aniene 3, Piazza Fiume.
Jegyeket hol vehetünk erre az útra, illetve visszafelé a repülőtérre hogyan lehet a legegyszerűbben eljutni?
Köszönöm válaszodat: Ádám
#174 - Griger Ádám - 2014.05.31. - 20:12
Maja!
Nem lesz sok időtök, de azért egy-két dolgot láthattok a sok-sok látnivalóból a röpke 7-8 óra alatt.
Ciampino reptérről busszal lehet a városba eljutni. Különböző transzferbuszok vannak, amik a Termini-hez (Róma nagy közl.csomópontja), illetve Cotral/Atral busz (mint nálunk a volán), ami az Anagnina metróállomáshoz megy. Metróval sok minden elérhető.
Reptéren a korábban induló buszt válasszátok, jegyet a busz melletti emberkétől vagy sofőrtől lehet venni.
Metróra jegyet az állomáson jegypénztárban vagy trafikokban, automatából lehet venni. Legalább 2db/fő kell egy napra.

A következő útvonalat javaslom:
Az A metróval Ottaviano állomásig utazzatok és innen rövid sétára van a Szt.Péter tér és bazilika. A bazilikába való bejutás előtt biztonsági ellenőrzés van, ahová hosszú sor szokott állni, de gyorsan halad. Öltözékre figyeljetek, nem lehet fedetlen vállal, térd alatti ruhában bemenni.
A bazilikával szembeni úton menjetek majd tovább és az Angyalvárhoz érkeztek. Át a Ponte Sant Angelo-n és a belváros szűk kis utcáin a Piazza Navona, Pantheon és Trevi kút gyalogosan elérhető. Innen vissza a Via Corso-n a Piazza Venezia-ra érkeztek. VE emlékmű, jobb oldalán a Capitolium. Bal oldalán rövid sétára a Forum mellett a Colosseumhoz juttok el.
Innen visszatudtok metrózni a Terminihez, átszállni a másik A metróra és az Anagnina végállomásig utazni. Itt tudtok reptéri Cotral/Atral buszra szállni.
Itt van a menetrend:
http://www.atral-lazio.com/index.php?option=com_content&view=article&id=145&Itemid=197

vagy, Terminitől transzferbusz, de erre előre meg kell venni a jegyet, jeggyel lehet csak felszállni rá.

Lehet, minden nem fog beleférni ebbe a pár órába. Igyekeztem a főbb látnivalókat beilleszteni (Spanyol lépcső kimaradt). Ha van konkrét hely, amit szeretnétek látni írd meg.
Vagy, ha a Vatikán után az Angyalvárhoz közeli megállóban buszra (40 x express) szálltok a Piazza Venezia-ig utazzatok (VE emlékmű, Capitolium), és innen a Forum mellett séta a Colosseumhoz.

Bőrönd: Ciampino nagyon kicsi reptér, nem találok poggyászmegőrzőre információt. Úgy néz ki, ott nincs ilyen.
Termini-n van: http://www.romatermini.com/en/service/detail/left-luggage

Egy térképen jelöltem az útvonalat, ha írsz emailcímet továbbítom oda.

Hajni
#175 - Hajni - 2014.05.31. - 23:20
Ádám!
FCO reptérről vagy transzferbusszal (6 euro, kb. 50 perc menetidő) vagy Leonardo express vonattal (14 euro, 30 perc) lehet eljutni a Termini-hez. Jegyet a busznál, illetve a vonatok előtti pénztárnál vagy automatából lehet venni.
Innen tovább a 38-as busszal kell 4 megállót kell menni Fiume-ig. Erre a buszra vonaljegyet Termininél automatában, jegypénztárban, tabacchi-ban tudtok venni.

Hazafelé a reptérre ugyanígy transzferbusszal vagy vonattal lehet kijutni. Transzferbuszra előző napokban vegyétek meg a jegyeket, mert csak jeggyel lehet felszállni a buszra. Online is lehet foglalni, úgy olcsóbb is.

Nagyon kellemes időtöltést kívánok Rómában!
#176 - Hajni - 2014.05.31. - 23:39
Kedves Hajni!
Meg tudnád nekem mondani, hogy a Ciampino reptérről induló Cotral buszra, az 1,20 viteldíjon kívül a bőröndre is kell fizetni?
Előre is köszönöm:
Adri
#177 - Adri - 2014.06.01. - 13:20
Adri!
Méreten túlira igen, 1.20 euro.
De hogy mekkora a méreten túli arról nem írnak.
http://www.atral-lazio.com/index.php?option=com_content&view=article&id=145&Itemid=197
#178 - Hajni - 2014.06.01. - 22:48
Kedves Hajni!
Kérlek írd meg a 33-as busz két végállomásának a nevét.
A heti bérlettel korlátlan számban lehet utazni?
Ha a Ciampino repülötérre transzferrel szeretnénk kimenni, akkor neten vegyük meg a jegyet, vagy elég a Termininél néhány nappal az elutazás előtt megvenni?
#179 - Marika - 2014.06.02. - 15:20
Marika!
33-as busz végállomásai Clodio és Lenin. Ezek vannak a buszra is kiírva a szám mellett.
http://1.citynews-romatoday.stgy.it/~media/originale/2147816477042/64.jpg

Transzferbuszra a jegyet elég előző nap is megvenni. Lényeg, hogy ne az utazás előtt kelljen vele kapkodni.
#180 - Hajni - 2014.06.02. - 16:31
Kedves Hajni!
Nagyon köszönöm a válaszod!
Marika
#181 - Marika - 2014.06.03. - 07:10
Sziasztok!

Mi a Via Ferruccio 46 - Rome, Italy -nál fogunk lakni, és azt már tudom , hogy reptérről hogy lehet miként arra jutni.

Ám nekem más irányba lenne kérdésem :). Mivel párom és én is nagy gourman vagyunk, ezért nem tud valaki esetleg olyan oldalt ahol NEM a turista , hanem a valódi kajás helyek vannak összegyűjtve ? (angol, német, orosz, török, spanyol nyelv nem probléma az olasz az sajna az :D).

üdv
Jani
#182 - Jani - 2014.06.03. - 11:21
Jani!
Konkrét helyeket nem tudok ajánlani, nekem egy szelet pizza is megteszi. És fagyi, fagyi.....
A Római éttermek, gasztronómia hozzászólásainál vannak javaslatok.
Találtam egy ilyen írást is, ez is érdekes lehet számotokra:
http://www.travellina.hu/?page=leiras&id=167
#183 - Hajni - 2014.06.03. - 21:11
Kedves Hajni!
Sok hasznos infót már találtam a fent leírtak között, köszönöm, igazán jó oldal!
Június végén tervezzük az utat Olaszországba, immár harmadszor, most végre úgy néz ki lejutunk Rómáig. A Camping Village Roma-t, vagy a Fabulous-t javaslod? Elég nagy az árkülömbség, de lehet a buszjegy, vagy bérlet megvételével is a második jön ki olcsóbban. Hogy lehet kijutni a Fabulous-ba és mennyibe kerül? Segítségedet előre is köszönöm.
Betty
#184 - Betty - 2014.06.05. - 15:01
Betty!
Mindkét kempingtől kell utazni a városba, így is-úgy is kell buszjegy vagy bérlet.
Én a Fabuloust ismerem, itt már háromszor voltam. Merem ajánlani.
Ide metróval és busszal lehet eljutni kb. 40 perc alatt.
Ha ezt választjátok szívesen küldök emailben róla egy-két irományt, csak írj címet.
#185 - Hajni - 2014.06.05. - 17:19
Kedves Hajni! Kérlek ha tudsz segíts nekem. 17-én utazunk Rómába a férjemmel. A reptértől a Terminiig, foglaltam transzfer buszt, onnan viszont tovább kell jutnunk valahogy a szállásig. Via della Pisana, a hotelünk neve Antico Casale. Köszönöm előre is a segítségedet. Kicsit aggódom az odajutást illetően, hiszen még nem jártunk Rómában, így kihívást jelent az odajutás. Szia
#186 - Ilona Gutmayer - 2014.06.11. - 15:56
Ilona!
Terminitől az A (piros) metróval kell Battistini irányába 10 megállót utazni a Cornelia-ig. Innen a 892-es busszal (Aldobrandeschi irányba) 7 megálló a Pisana/Bravetta, ahol át kell szállni a 808-as buszra Eiffel irányba (megálló a Via della Pisana-n) és 13 megállót utazni a Pisana/Fosso Magliana-ig. A hotel 250 méterre van.
A metró sűrűn, de ezek a buszok 20-30 percenként járnak.

Nagyon jó utat kívánok!
#187 - Hajni - 2014.06.11. - 23:09
Kedves Hajni!
El sem tudom mondani milyen hálás vagyok a segítségedért! Nagyon szépen köszönöm. Máris nem érzem olyan elveszettnek magam. Köszönöm a jókívánságot is, bízom benne, hogy nagy élmény lesz ez a 10 nap, amit ott töltünk. Ne haragudj, de még lenne egy kérdésem. Ha veszek 7 napos bérletet, azzal minden járműre felszállhatok Rómában? Arra gondolok, hogy esetleg több közlekedési vállalat is van, és nem jó mindegyikre a bérletem. A bérlettel a tenger partra is ki tudok menni, valamilyen járművel?
Köszönöm, üdvözlet Neked! Ilona
#188 - Ilona Gutmayer - 2014.06.12. - 12:58
Ilona!
A bérletek érvényesek Rómán belül minden közlekedési eszközre. Buszra, villamosra, metróra, hévre, vonatra az alábbi képen a körön belül.
http://utazas-nyaralas.info/roma/roma-kozlekedesi-terkep.gif

Tengerpartra a B metró Piramide állomásától induló LIDO hévvel lehet eljutni. Erre is érvényes a bérlet.
Reptéri járatokra (busz, vonat) nem!

Ha bármiben tudok még segíteni nagyon szívesen!
További szép napokat!
#189 - Hajni - 2014.06.12. - 22:51
Kedves Hajni! Már egyszer kértem a segítségedet de az e-mail címben a kukac v betű lett.
Kérlek ha van ajánlásod segíts, hogy jól tervezzem meg a jul 21-29 közötti túránkat Rómában. utikönyvem van de nem szeretnék abba a csapdába esni, hogy mindent akarva múzeumról múzeumra járjunk , de a legfontosabbakat nem szeretném kihagyni. A történelmen túl az életérzést is szeretném megtapasztalni amit Róma adhat ezért kérem ha van ilyen jellegű útvonalterved oszd meg velem. Jön velünk a 25 éves fiam is . Köszönöm . Vali
#190 - Lukács Vali - 2014.06.12. - 23:49
Vali!
Van egy 2010-es beszámolóm és mások által írottakat is találni a neten. Ezek leírások az ott tartózkodásról, az életérzésről nem tudok tervet készíteni. Ti is hamarosan részesei lesztek!

(emailcímet nem tudom)
#191 - Hajni - 2014.06.13. - 22:18
Kedves Hajni!

Segítségedet szeretném kérni. Mi júliusban megyünk Rómába, és a Fiumicino reptérre érkezünk. Hogy tudunk a legkönnyebben a kora délutáni órákban eljutni a szállásunkra, a Kolping Hotel Casa Domitillába? És mi a legegyszerűbb módja, hogy a hotelból eljussunk Róma nevezetességeihez. Pl Colosseumhoz, a többit igyekszünk gyalog megtenni, ill. a Vatikánba? Előre is köszönöm a segítségedet. Timi
#192 - Timi - 2014.06.14. - 19:49
Szia Hajni!
Köszönöm a segítségedet! Ha nem veszek el Rómában, jelentkezek! :-)
Szép napokat, Neked!
Ilona
#193 - Gutmayer Ilona - 2014.06.15. - 18:00
Kedves Hajni,

Rómában, az LJ House Rome-ban foglaltunk szállást, ami a Via Cola di Rienzo 243, Vatikán, 00192 Róma címen található.
Szeretném kérni a véleményedet a környékről és a szállásról.
Valamint, kérlek segíts, hogyan tudunk a legegyszerűbben / legolcsóbban eljutni a reptérről a szállásra.
Segítségedet előre is köszönöm!
Norbi
#194 - Norbi - 2014.06.17. - 21:55
Timi!
FCO reptérről a Termini pályaudvarhoz (Róma legnagyobb közlekedési csomópontja) transzferbusszal lehet a legolcsóbban eljutni. 5-6 euro a jegy, melyet a busznál is meg lehet venni, nem szükséges előre foglalni. Vagy a Leonardo express vonat, ez viszont 14 euro.
Terminitől tovább a 714-es busszal Palazzo Sport irányába kell 12 megállót utazni. Megálló neve Navigatori. Ehhez közel van a szállásotok.
Szállásotokhoz közel van a Via Appia, a San Callisto katakombák. Érdemes megnézni.
Városba befelé ugyanígy a 714-es busszal Termini-ig, onnan tovább metró vagy busz. Látnivalóknál olvashatsz az odavaló eljutásokról is.

További kellemes készülődést!
#195 - Hajni - 2014.06.17. - 23:14
Norbi!
Nagyon jó helyen lesz a szállásotok, a Prati negyedben.
FCO reptérről a SitBus Shuttle-nek transzferbusznak van megállója a Piazza Cavour-nál is. (Via Crescenzo 2.) Ehhez még gyalogosan is közel van a szállásotok. Érdemes lenne erre jegyet foglalni.
Íjr emailcímet, és küldök térképes utitervet, amit ebben a negyedben megszállottaknak állítottam össze.

Minden jót!
#196 - Hajni - 2014.06.17. - 23:22
Kedvas Hajni! Segítséget szeretnék kérni.
Aug.8.-án érkezünk a Fiumicino reptérre.Innen el szeretnénk jutni Civitavacchia kikötőbe.
Majd innen , ha vissza érkezett a hajó, szeretnénk eljutni a Hotel Oltramare hotelba.Aug.15.-én egy napot Róma látnivalóival ismerkednénk. Mit ajánlanál. 65 év felettiek vagyunk, a közlekedés ott is díjmentes?
Köszönöm a segítséged.
#197 - Marika - 2014.06.18. - 10:26
Kedves Hajni,

Küldöm az email címemet ahova az ígért tájékoztatást várom:
simon.norbert@hotmail.hu
Köszönöm a segítséget!
Norbi
#198 - Simon Norbert - 2014.06.18. - 19:16
Marika!
Reptérről be kell utazni Rómába és onnan tovább vonattal Civitavecchia-ba.
Reptérről be lehet jutni a Termini-hez (Róma legnagyobb pályaudvara) transzferbusszal (5-6 euro) vagy Leonardo Express vonattal 14 euro.
Vagy az FM1 vonattal (8 euro) Roma Trastevere állomáig, ahol át lehet szállni a Civitavecchia felé tartó vonatra.
Menetrendet a www.trenitalia.com oldalon lehet keresni, megadva az induló (Fiumicino Aeroporto) és érkezési (Civitavecchia) állomásokat, valamint az utazás dátumát.

Visszafelé javaslom Rómába érkezéskor a csomagokat letenni (Termini pályaudvaron van csomagmegőrző) és várostnézni. Nem tudom mi az, amit mindenképp látni szeretnének. Úgy gondolom a Szt.Péter bazilikát igen. Terminitől a 64-es busszal 15 megálló (alagút után) a Szt.Péter tér oszlopai már láthatóak innen. A bazilika, tér megnézése után a térrel szembeni úton az Angyalvárhoz lehet eljutni. Bal oldalon, mielőtt az úttesten átmennének van buszmegálló, ahonnan pl. a 40X busszal a Piazza Venezia-ig utazva megnézhető a II.VE emlékmű, jobb oldalán a Capitolium, majd bal oldalán tovább sétálva a Forum mellett a Colosseumhoz érkeznek.
Amennyiben még van idő és szeretnének akkor a Colosseutól (metró bejáratnál lévő buszmegállóból) a 85-ös busszal a Corso/Minghetti-nél leszállva (4 megálló) közel van a Pantheon és a Trevi kút. Előbbi a Corsotól balra, a Trevi jobbra van. Ki van táblázva.
Ennek a busznak is a Termini a végállomása, ezzel is odamehetnek vagy még tovább sétálva a Corso-n a Spanyol-lépcső és innen metróval a Termini.
Szálláshoz, mely Fiumicino tengerpartján van csak a következő eljutást találom: vonattal a reptérre és innen busszal a hotelhez. (hotel előtt van a megálló) A hotelnek van shuttle busz szolgáltatása. A megállót itt találják: http://www.hoteloltremare.com/services.php#busservice

Közlekedésre nincs kedvezmény, venni kell 3-3 db jegyet vagy 1-1 napijegyet. Ezek egyike sem érvényes a reptéri járatokra, csak a római közlekedésre.
A látnivalók 65 felettieknek ingyenesek vagy minimális összegű belépőt kell venni.

További kellemes készülődést kívánok!
#199 - Hajni - 2014.06.18. - 22:51
Kedves Hajni!

Régebbi hozzászólásokból olvastam, hogy visszaútnál érdemes a Terminnél a jegyet az előző napokban megvenni...online akartam jegyet foglalni csak az volt a problémám, hogy nem tudtam pontosan, hogy melyik busszal is induljunk vissza...a kérdésem tehát az lenne, hogy mindegy mikor veszem meg a jegyet a transzferbuszra? vagy miért van akkor az, hogy az online foglaláskor pontosan meg kell adnom, hogy hány órási busszal megyek vissza a reptérre?
#200 - Andra - 2014.06.19. - 11:52
Andra!
Az indulás előtti kapkodás helyett írtam, hogy érdemes előző nap, napokban megvenni a transzferbuszra a jegyet, hogy ne akkor kelljen kapkodni. Akár online, akár személyesen.
A járat kiválasztásnál az időpontot meg kell adni, 1 óra menetidővel számoljatok. Ha van hely akkor a korábbira, vagy ha éppen lekésitek az adott buszt felengednek a következőre is.
Miért kell megadni az időpontot? Legfőképp, hogy tudják hány fő utazik azon a járaton, ne lépjék túl a busz kapacitását. Szerintem.
#201 - Hajni - 2014.06.19. - 22:06
Szia Hajni!

Segítségedet szeretném kérni, Rómát választottuk nyaralásunk céljából, június 28(12:00re érkezünk)-júli 2(11kor repülünk)ig
Repülőjegy, szállás, transzferbuszjegy lefoglalva.
A párom 20 éves diák én pedig 25 éves vagyok szintén rendelkezem diákigazolvánnyal, (míg a párom az újjal én a régivel)
Mit ajánlanál a sok lehetőség közül? RomaPass? Vagy csak bérlet? illetve 25 évesen diákként járnak a belépőknél a kedvezmények?
Vatikán, Colosseum stb. tervben. Előre foglalnám a vatikáni jegyet hétfőre(mert vasárnap zárva, hiába hónap utolsó vasárnapja) ott elég a sima magyar diák a kedvezményhez?
Ingyenesek lesznek azon vasárnap a múzeumok Rómában? Illetve mit tudnál ajánlani program terén?
Párizsban már vakon közlekedünk, de Róma meghódítását a hó végén kezdenénk :) Segítségedet nagyra értékelnénk :)

Előre is köszönöm a válaszod, Norman :)
#202 - Norman - 2014.06.20. - 01:19
Kedves Hajni!
Nagyon szépen köszönöm szépen a válaszodat!
#203 - Andra - 2014.06.20. - 08:35
Norman!
25 éves korig kedvezményesek a belépőjegyek, nincs diákigazolványhoz kötve.
Vatikáni múzeumokban 26 éves korig diákigazolvánnyal lehet kedvezményes jegyet váltani. Szerintem nem szükséges a nemzetközi diákig.
29-én zárva. A többi állami múzeumban érvényes a hónap utolsó vasárnapi ingyenesség.

Mivel a belépőket kedvezményesen tudjátok megvenni, így a RomaPass-t nem érdemes megvennetek. Elegendő csak közl. bérletet vagy vonaljegyeket venni.
Programterveket a Róma utiterveknél olvashatsz, de szivesen elküldöm emailben csak írd meg a címet.
#204 - Hajni - 2014.06.20. - 20:37
Kedves Hajni!
Nagyon köszönöm neked és Tibcsinek a rengeteg információt amit az oldalon találtam. Már mindent átolvastam, nemsokára utazunk (jövő hét szerdán) és most kicsit elbizonytalanodtam :( A BIT 100 percen belül korlátlan átszállásra jogosít és metróról metróra, metróról buszra stb. átszálláskor mindig érvényesíteni kell?
Segítségedet előre is köszönöm Enikő
#205 - Enikő - 2014.06.21. - 22:42
!!! FONTOS VÁLTOZÁSOK !!!

Minden hónap ELSŐ VASÁRNAPJÁN ingyenes lesz a belépés az olaszországi állami múzeumokba és az ókori romvárosokba. Péntekenként 22 óráig nyitva lesznek egyes látnivalók. Pl. Colosseum

Megváltoznak a belépőjegyek árai is.
- 18 éves korig ingyenes
- 18-25 között kedvezményes
- 65 feletti ingyenesség megszűnik !!!

http://orokvaros.network.hu/blog/roma-kozossegi-oldala-hirei/fontos-valtozasok-uj-nyitva-tartas-es-uj-jegyarak-2014

http://www.06blog.it/post/112817/musei-statali-e-siti-archeologici-di-roma-rivoluzione-del-piano-tariffario-della-cultura?utm_source=newsletter&utm_medium=mail&utm_campaign=Newsletter:+06blog/it+%2806blog%29
#206 - Hajni - 2014.06.23. - 21:06
Enikő!
Fentebb olvasható a jegyekről:
A tömegközlekedési jegy (BIT) egységesen 1,50 Euróba kerül 2014-es áron. Az első érvényesítéstől számított 100 percig érvényes, átszállni is lehetséges vele. Ugyanakkor minden egyes átszállás után újra kell érvényesíteni a meglévő BIT-et az új tömegközlekedési eszközökön is!

Megjegyzés: metróról metróra átszállni lehet (Termini), viszont újból metróra szállni nem. Ahhoz új jegy kell, hogy beengedjen a kapun.
#207 - Hajni - 2014.06.23. - 21:17
Kedves Hajni!

Most megyünk először Rómába.Megszeretném kérdezni, hogy a reptérről /Ciampino/ a Domus Pacis Torre Rosa szállodáig hogy jutok el.Milyen tömegközlekedéssel a legolcsóbban? 4 napra megyek és a legolcsóbb tömegközlekedési bérlet melyik?
köszönöm szépen

üdv Zsuzsa
#208 - Zsuzsa - 2014.06.24. - 08:50
Zsuzsa!
Reptérről busszal lehet a városba bejutni. Vannak transzferbuszok a Terminihez (4 euro) és van a Cotral/Atral busz, ami az Anagnina metróállomáshoz megy. (1,20 euro).
Késő esti érkezéskor a korábban indulót válasszátok. Jegyet a sofőrnél vagy a busz mellett lehet venni.

Szállodához eljutás:
- A (piros) metró Cornelia állomásáig kell utazni és innen 1100 méter gyalog.
- Vagy a Terminitől 64-es busz a LGT Sassia/S.Spirito -nál (a hídon átérve kell leszállni) és itt átszállni a 98-as buszra. Mazzacurati irányba 12 megálló Aurelia Antica/Torre Rossa. Itt kell leszállni és a hotel bejárata visszafelé pár méterre lesz.
https://maps.google.com/maps?saddr=Termini,+R%C3%B3ma,+Olaszorsz%C3%A1g&daddr=Via+di+Torre+Rossa,+94,+R%C3%B3ma,+Olaszorsz%C3%A1g&hl=hu&ie=UTF8&ll=41.890745,12.42646&spn=0.004928,0.009645&sll=41.89074,12.426267&sspn=0.009792,0.01929&geocode=FfRdfwId9cO-ACG3ZWWvq41g0Sm9zyjlo2EvEzG3ZWWvq41g0Q%3BFbQzfwIdG5y9ACmVQlyh6F8vEzF4CdMRhf5m4Q&oq=termini&dirflg=r&ttype=now&noexp=0&noal=0&sort=def&mra=ls&t=m&z=17&start=2

Metróra, buszokra elegendő 1 db vonaljegy (1,50 euro), mert az 100 percig érvényes. Érdemes megvenni a 3 napos bérletet BTI 16,50 euro és azzal közlekedni a további napokon. És + 1 napos a 4-ik napra vagy 1-2 db vonaljegy.

További kellemes készülődést!
#209 - Hajni - 2014.06.24. - 21:36
Kedves Hajni!
Véletlenül akadtam rá erre az oldalra, de nagyon örülök, mert rengeteg hasznos információt adtál az érdeklődőknek. A párommal a közeljövőben megyünk Rómába. Kérlek, pontosíts, légy szíves: ha Roma Pass kártyát veszünk. És az első használat (az érvényesítés) szerda délután lesz. Meddig tudjuk használni? Péntek éjfélig, vagy szombat éjfélig? Hogyan kell értelmezni a 3 napos érvényességet?
Köszönettel.
#210 - Pál - 2014.06.24. - 21:36
Pál!
Az első kezeléstől kezdve a 3-ik nap éjfélig. Tehát péntek éjfélig.
#211 - Hajni - 2014.06.24. - 22:18
Kedves Hajni!
Az utolsó pillanatban akadtam erre az oldalra, szeretném a segítséged kérni. 26-án a lányommal repülünk Rómába, 21 40-kor érkezik a gép, a Contiliaban lesz a szállásunk, Via Principe Amedeo 81. Célszerű transzferrel menni, vagy mást javasolsz? Ha csak a főbb látnivalókat szeretnénk megnézni, akkor is érdemes a Róma Passt megvenni? Kaphatok egy email címet, ha esetleg még lenne kérdésem? Nagyon szépen köszönöm : Györgyi
#212 - Györgyi - 2014.06.24. - 23:41
Györgyi!
Reptérről transzferbusszal utazzatok be a Terminihez. Szállásotok közel van onnan.
RomaPass-t akkor érdemes megvenni, ha a drágább belépős helyeket is szeretnétek látni. Nem tudom hány éves a lányod, lehet neki nem szükséges mert 25 éves korig kedvezményes a belépő, 18-ig általában ingyenes.

Írj emailcímet, küldök át meglévő információt. Ennyit tudok segíteni, mert én is elutazom és nem fogok tudni segíteni.
#213 - Hajni - 2014.06.25. - 20:29
Kedves Hajni!

Van-e a múzeumokban pedagógus kedvezmény? Ha igen, általában mennyi és milyen igazolvány kell hozzá?
Köszi.
#214 - Robi - 2014.06.27. - 14:08
Úgy hallottam, hogy áprilistól az állami múzeumokba minden hónap első vasárnapján ingyenes a belépés (ahogy a Vatikánba az utolsón már régóta). Erről tudsz-e valamit? A Colosseum is beletartozik?
Köszi.
#215 - Robi - 2014.06.29. - 14:19
Kedves Hajni!
Én is a pedagógus igazolvánnyal kapcsolatban érdeklődnék. Ha kiváltom, tudom hasznosa használni?
Köszönöm: Móni
#216 - Kárpátiné L.Mónika - 2014.06.30. - 23:05
Robi, Mónika!

http://orokvaros.network.hu/blog/roma-kozossegi-oldala-hirei/fontos-valtozasok-uj-nyitva-tartas-es-uj-jegyarak-2014

Ebben olvasható, hogy a pedagógusoknak ingyenes a belépés az állami múzeumokba. Biztosan kell hozzá valami igazolvány, de mivel én nem vagyok érintett nem tudom milyen az.
#217 - Hajni - 2014.07.02. - 10:15
Kedves Hajni!

Szeretném a segítségedet kérni, mivel látom, te igazán kedves, tájékozott és segítőkész vagy. :) Júl. 4-7-ig leszünk Rómában. Ez idő alatt szeretném megmutatni Édesanyumnak (születésnapja alkalmából) amit csak lehet. Többek közt szeretném elvinni a tengerpartra és Tivoliba is.
Kérlek, küldd el nekem az e-mail címemre:
- Hogyan közelíthetem meg a lehető legjobban a tengerpartot és Tivolit?
- Hol tudok 3 napos metro jegyet venni?
- Mit ajánlanál, hogyan tölthetnénk el leghatékonyabban az időnket?
Szállásunk a Termini közelében található.
Segítségedet előre is nagyon szépen köszönöm! :)
#218 - Zsuzsi - 2014.07.02. - 14:03
Zsuzsi!
Tenerpart: LIDO hévvel a B metró Piramide állomása mellől indul. Érvényesek rá a bérletek, RP, vonaljegy.
Tivoli: B metró Ponte Mammoló állomásától Cotral autóbusszal könnyen elérhető. Villa d'Este-hez közel van megállója.
3 napos metró jegy: BTI érvényes minden közlekedési eszközre Róma határán belül, de a tengerpartig közlekedő Lido-ra is.
Programterveket a Roma Utitervnél olvashatsz.
Szívesen megküldöm emailben is, de kérlek add meg azt.

+info: Minden hónap első vasárnapján ingyenesek az állami múzeumok, valamint a születésnaposok is azon a napon ingyen látogathatják azokat.
Múzeumok listája a www.romapass.it oldalon megtalálhatóak.
#219 - Hajni - 2014.07.02. - 22:43
Kedves Hajni!

Abban az ügyben érdeklődnék, hogy ha a Vatikánba online foglalunk jegyet, akkor annál ugye ki kell választani a napot és az időpontot. Mi történik akkor a jeggyel, ha nem érünk oda időben?
Előre is köszönöm a választ.
Dani
#220 - Dani - 2014.07.03. - 19:25
Dani!
Nem tudom, de valószínű bukjátok.
Válasszatok olyan időpontot, amelyre biztosan odaértek. Vagy egy péntek estét.
http://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/do?action=booking&codiceLivelloVisita=17&step=1
#221 - Hajni - 2014.07.03. - 20:37
Kedves Hajni,
A központi pályaudvarról hogy jutunk el a legegyszerűbben a szállásunkra? Címe Via del Casaletto, 481.
Nagyon köszönöm előre is a választ
Petra
#222 - Petra - 2014.07.05. - 09:19
Petra!
Fentebb, a 69-es hozzászólásnál írtam az ide való eljutásról.
#223 - Hajni - 2014.07.05. - 19:08
Kedves Hajni!
Szerdán érkezünk Rómába a Fiumicino-i reptérre. Hogy lehetne szerinted a legolcsóbban innen a városba jutni tömegközlekedéssel? Már kutakodtam több helyen az interneten, eddig a Terravision társaság 4 €-s ajánlata tűnik a legjobbnak Roma Pass-al. Vagy van még ettől olcsóbb lehetőség is? Még egy kérdés: ha Terravision-nal mennénk, de nem akarunk online foglalni, a jegyet a buszvezetőnél kell megvenni, vagy van a cégnek jegyirodája a reptéren?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv, Jocó
#224 - Jocó - 2014.07.07. - 14:25
Jocó!
Transzferbusszal, pl. Terravision. Helyben is lehet venni a busz melletti emberkéktől 5-6 euro.
Vonat 8 euro, a Leonardo Express 14 euro.
Reptéri járatokra nem érvényesek a közl.bérletek, jegyeg, RP.
#225 - Hajni - 2014.07.07. - 21:34
Kedves Hajni!

Korábban linkeltél egy oldalt, amin a sztrájkokat lehet megnézni (http://www.mit.gov.it/mit/site.php?p=scioperi).
Párommal július 20-án utazunk vissza Wizz air-el a Fiumicino-i repülőtérről 12 órakor. A megadott oldalon több reptért érintő szrájkot irnak. Kérlek segits értelmezni, érinthet bármelyik minket? Köszönöm!
#226 - Norbi - 2014.07.12. - 22:36
Norbi!
google fordítóval tudom csak olvasni....
Wizz-t nem látom, szerintem nem lesz gond.
Inkább kérdezz rá a az alábbi fórumon, ott biztos tudnak segíteni:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9188752
#227 - Hajni - 2014.07.13. - 11:45
Kedves Hajni!

Tanár vagyok és három diákkorú gyermekemmel utazunk Rómába. Azt láttam a korábbi hozzászólásokban, hogy nemzetközi pedagógusigazolvánnyal ingyenesen lehet belépni az állami múzeumokba. Ugyanez a kedvezmény a nemzetközi diákigazolványra, vagy egyáltalán van valamilyen diákkedvezmény? Mindenképpen kell-e a nemzetközi diákigazolvány vagy elég az életkor? Második kérdésem: A Ciampino reptérről hogyan lehet legegyszerűbben eljutni a Pyramid metróállomásig (ennek a közelében van a szállásunk)? Harmadik kérdés: Hogyan lehet legegyszerűbben eljutni a tengerpartra? És egy kérés: Szívesen venném én is, ha az e-mailemre küldene városnéző programajánlatokat, ugyanis először utazunk Rómába. Üdvözlettel: Mihályi Gyula
#228 - Mihályi Gyula - 2014.07.13. - 22:08
Gyula!
18 éves korig ingyenesek az állami múzeumok, 25 éves korig kedvezményesek. Nemzetközi diákigazolvány nem szükséges, elegendő útlevéllel, személyivel igazolni az életkort.
Pirmadie megálló a B (kék) metró vonalán van. Ciampino reptérről busszal a Terminihez lehet eljutni, ami egy nagy közlekedési csomópont. B metróra is fel lehet szállni.
Vagy Cotral busszal az A metró Anagnina végállomásához lehet eljutni és majd a Termininél kell átszállni a B metróra.
Tengerpart: Piramide metróállomás mellett van a LIDO vonat állomása, amellyel könnyen elérhető a tengerpart. Érvényes rá a vonaljegy, bérletek, RomaPass. Megállója Ostia Antica is.
Utolsó 4 megálló a tengerparton van. Hogy hol található jó strand, fizetős vagy szabad, nyugágy-napernyő bérlős azt nem tudom.

Emailt szívesen elküldöm, de kérek címet.
#229 - Hajni - 2014.07.14. - 21:38
Kedves Hajni !
Gyermekeim utaznak Rómába , kicsit félnek a közlekedéstől. Szállásuk Domus Pacis Torre Rosa Park, hogyan tudnak oda problémamentesen eljutni. Privát taxi mennyibe kerülne kb. ?Üdvözlettel és köszönettel: Saci
#230 - Zakarné Király Sarolta - 2014.07.16. - 11:23
Kedves Hajni!

Az ígért programajánlatokat a következő címre kérnénk: migyu@gmail.hu
#231 - Mihályi Gyula - 2014.07.16. - 15:13
Kedves Hajni!
Július 25-én 12:00-kor érkezünk a párommal a Rómába a Fiumicino repülőtérre. A szállásunk a Relais La Maison De Luxe B&B (Cím: Via Agostino Depretis 70, Rione Monti negyed, 00184 Róma) hotelben lesz. Hogyan érdemes szerinted a reptértől a hotelig eljutnunk?
Visszafelé 29-én 12:35-kor indul a gépünk, így lényegében összesen 3,5 napunk (péntek délutántól hétfő estig, mert a kedd délelőtt úgy is elmegy a hotel kijelentkezéssel meg a reptérre kijutással) lesz szétnézni, ráadásul sajnos csak most láttuk, hogy hétfőn a legtöbb múzeum zárva van.  Ez csak a múzeumokra érvényes vagy pl. az Angyalvárra, Pantheonra, székesegyházra is?
Nem vagyunk azok a „nagy múzeumba járó” típusok, de azért a nagyobb jelentőségű műveket is szeretnénk megnézni. Illetve, van néhány hely ahova szeretnénk elmenni (Colosseum, Capitolium, Forum Romanum, Angyalvár, Pantheon, Spanyol lépcső, Trevi-kút, Piazza del Popolo, Szt. Péter székesegyház, Vatikán), de nem tudjuk, hogy a rendelkezésünkre álló időbe mi fog beleférni. A hétfői szünnap miatt mi az amit mindeképpen nézzünk meg még hétvégén? Esetleg tud nekünk ajánlani erre a 3,5 napra Péntek délutántól hétfő estig) egy útitervet?
A szállásunkat igyekeztünk úgy foglalni, hogy akár gyalogosan is elérhetőek legyenek a nagyobb látványosságok, és ne legyen muszáj tömeg közlekednünk.
Nem igazán tudtuk eldönteni, hogy megérné-e nekünk megvenni a Roma Pass kártyát, és ha igen akkor elég vajon a 48 órás vagy esetleg a Roma Archeologia Card. Szerinted? A döntésünket nehezíti, hogy nem igazán találtunk olyan oldalt ahol össze lenne szedve, hogy hol érvényesíthetőek.
Segítségedet előre is köszönjük! Andi
#232 - Andi - 2014.07.16. - 16:07
Saci!
A 209-es hozzászólásban írtam ehhez a hotelhez való eljutásról.
Taxi árat nem tudok, de nem olcsó az biztos. Az 1,50-es vonaljegyhez képest meg pláne nem.
Nem lesz gond, odatalálnak majd :)
#233 - Hajni - 2014.07.16. - 21:21
Andi!
Szállásotok a Terminihez közel lesz (600 méterre). Reptérről transzferbusszal a Terminihez tudtok bejutni. 4 euro, jegyet a busz melletti emberkétől tudtok venni. Több társaság indít járatokat, válasszátok a korábban indulót.
A google térképet tanulmányozva könnyen eljuttok majd a hotelhez.
Hazafelér is ezt az utat javaslom, de már előző napokban vegyétek meg a buszjegyet ne induláskor kelljen kapkodni.

Látnivalók. Hétfőn zárva a főbb látnivalók közül az Angyalvár, Capitoliumi múzeumok. Mivel nem vagytok múzembajárók, így akár ezek ki is hagyhatók.
Vasárnap a vatikáni múzeumokba ingyenes a belépés 12-ig, de hosszú sorra lehet számítani (mindig az van, ingyenes napon pláne) Egy próbát megér, ha már ott vagytok.
Colosseum minden nap nyitva, péntek este 10-ig. Templomok is minden nap nyitva vannak.

Róma utitervnél találsz 3 napos programot, amely napjai felcserélhetőek.

RomaPass-t akkor éri megvenni, ha két drága helyre szeretnétek bemenni, mert ezzel az első két hely ingyenes. pl. Colosseum-Forum-Palatinus, Capitoliumi múzeumok, Angyalvár.
www.romapass.it oldalon megtalálhatóak hová érvényes.

Ha megadod az emailcímet átküldöm a programtervet.
#234 - Hajni - 2014.07.16. - 21:52
Kedves Hajni!

Köszönöm a válaszodat. E-mail címem andrea_bako@freemail.hu
Andi
#235 - Andi - 2014.07.19. - 14:07
Sziasztok, péntek reggel indulunk párommal Rómába 4 napra. Az már biztos, hogy a Vatikánt célba vesszük terv szerint szombaton. Szeertnénk még a Colosseumot, Forumot Angyalvárat. Hotel Ciliciában lesz a szállásunk. Azt nem tudjuk, hogy a Roma passz így megéri-e nekünk vagy vegyünk egy Colosseumi komniált jegyet ami a Fórumba is jó. A szállásunk viszont ahogy nézzük messze van tehát tömegk. kell. Segítséget kérek, hogy a napi jeggyel kapcsolatban mi a vélemény.

Köszönöm:
#236 - Évi - 2014.07.30. - 10:04
Évi!
Colosseum-Forum Romanum-Palatinus egy jeggyel látogatható, a jegy két napig érvényes akár RomaPass-szal, akár anélkül veszitek.
RomaPass Vatikánban nem érvényes.

Minden hónap első vasárnapján (most 3-án is) ingyenesek az állami múzeumok (romapass.it oldalon megtalálható ezek listája). Így a RomaPass-t nem kellene megvenni, de az biztos, hogy rengetegen lesznek és hosszú a sorban állás. Colosseumnál főleg.
Közlekedésre viszont érdemes bérletet venni, 3 napos BTI 16,50 euro + 1 napos BIG 6 euro.

Jó utat!
#237 - Hajni - 2014.07.30. - 14:54
Nagyon köszönöm!!!
#238 - Évi - 2014.07.30. - 15:04
Kedves Hajni!
Azt szeretném megkérdezni, hogy vettünk RomaPasst és tudom, hogy az első két múzeum ingyenes. Foglaltunk időpontot a Borghese Gallery-be. Viszont csak a harmadik napon megyünk oda. Van mód arra, hogy hamarabb (tehát nem azon a napon, amikor valójában meglátogatjuk a galériát) átvegyük/kiváltsuk a jegyet ingyenesen a Pass-szal? Vasárnap indulunk, ezért jó lenne, ha pénteken tudnál válaszolni.
Válaszodat előre is köszönöm.
#239 - EDIT - 2014.07.31. - 21:24
Edit!
Nem, így nem használható.
Az első ingyenes belépő felhasználása után ne használjátok belépőként a RomaPasst, hogy a Borghese-re megmaradjon az ingyenesség. De ha van más, árban hasonló látnivaló a listátokon akkor teljesen mindegy melyik ingyenes vagy melyikért fizettek.

A mostani vasárnapon ingyenesek az állami múzeumok. Ha időben érkeztek és van rá lehetőségetek használjátok ki.

Jó utat!
#240 - Hajni - 2014.07.31. - 22:16
Kedves Hajni!
Szeretném kérni a segítséged! A Ciampino reptérről hogyan jutok el tömegközlekedéssel a Porta Pia Hotelhez ( Via Messina, 25, 00198 ) ?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv, Barbi
Ó, még egy kérdés. Hogyan jutok el a Porta Pia hotelből a tengerpartig, ahol lehet strandolni? Nagyon-nagyon köszi
#241 - Patai Barbi - 2014.08.01. - 19:56
Barbi!
Reptérről transzferbuszok közlekednek Termini-hez. (Róma nagy közl.csomópontja) A 90-es busszal kell még 2 megállót utazni Labia irányba. Megálló neve Porta Pia. Innen 200 méterre van a hotel a balra levő Via Messina-n.
Tengerpart: Terminitől a B metróval kell a Piramide megállóig utazni és itt van a LIDO vonat állomása, ami a tengerpartra visz. Érvényesek a bérletek, vonaljegy, RomaPass rá.
#242 - Hajni - 2014.08.02. - 18:25
Sziasztok!
A következő kérdés nem feltétlen ide tartozik, de nem tudom hová más hová írhatnám.
Ryanair-el utazunk szeptemberben.
Érdekelne, hogy Rómában a reptéri shoppokban milyen árakon vannak dolgok /bor, csokoládé, olasz kekszféleségek , ilyesmik/ Mert, a problémám az, hogy csak kisbőröndöt viszünk tehát a poggyászt és kézitáskát és félek , hogy bármit veszek kidobatják velünk, de plusz bőrönd hozzáadása pedig kb. 20.000. ft/ oda -vissza azért ez nem kevés....:-( Ez miatt lenne fontos, hogy adjak hozzá egy feladott bőröndöt vagy vásároljak a shoppan..? Illetve mennyire szigorúak vagy engedékenyek a súlyhatárral..?
Előre is köszönöm válaszotokat...
Nagyon szeretem ezt az oldalt!! Naprakész!!!
Üdv: Andi
#243 - Andi - 2014.08.02. - 20:31
Sziasztok. Mar ket napja itt vagyunk es szuper minden amibe segitseget kerek,hogy a termininel az utolso napon a borondot le lehet tenni cs.megorzobe es holennyiert es a terminitol a ciampinohoz hogy lehet kijutni. Nagyon koszi
#244 - evi - 2014.08.02. - 20:32
Andi!
Árakat nem tudok.... Ha a kézi táska kicsi, akkor szerintem a shopban vásároltakkal nem lesz gond, ha csak nem szatyorszámra lesz a sok finomság.
1db/fő nem hiszem, hogy gondot okozna.
#245 - Hajni - 2014.08.02. - 23:28
Évi!
Van csomagmegőrző a Termini jobb oldalán a 24-es vágánynál. Via Giolitti-nél.
6 euro az első 5 óra majd óránként 0,90.
Szálláson biztosan ingyen ott hagyhatjátok a csomagjaitokat és majd visszamentek értük.
Ciampino reptérre Terminitől transzferbusszal tudtok a legegyszerűbben eljutni. Bal oldalán a Via Marsala-ról indulnak. Jegyet időben vegyétek meg.

További kellemes római vakációt!
#246 - Hajni - 2014.08.02. - 23:35
Ismet koszonom. A szalloda messze van igy a borondot nem akarjuk mar ott hagyni ezert jol nott amit irtal. Meg egy kerdes a 360 buyz hany percenkent jar. Koszonet
#247 - evi - 2014.08.03. - 08:10
Évi!
hétköznap, szombaton 15, vasárnap kb. 20-25 percenként.
#248 - Hajni - 2014.08.03. - 12:30
Kedves Hajni!

Szeptember 09-én mennék Rómába 8 napra egyedül, hogy ott ünnepeljem a születésnapomat.
A Villa Materában, vagy a Szent István Házban lenne a szállásom.
Tudnál nekem segíteni, hogy melyik szállás lenne jobb, a városnézés, és a közlekedés szempontjából?
Segítenél, hogy jutok be a reptérről a szálláshelyekre?
Nem beszélek csak magyarul, jól jönne a segítséged, és az ötleteid.
Megköszönném, ha az email címemre írnál: gyorgyi911@gmail.com, így gyorsabban hozzájutok az adatokhoz, amiket küldesz.
Köszönöm
#249 - Györgyi - 2014.08.03. - 13:15
Szia! Szeptemberben megyünk Rómába. és a Ciampino Hotelben fogunk lakni. Az FM4-es vasútra érvényes e a Roma pass, ha nem mennyibe kerül a bejutás a városba, hol érdemes leszállni. Menetrendet és a megállókat le tudom e tölteni vhonnan. köszönöm a segítséget.
#250 - Ili - 2014.08.05. - 13:51
Ili!
Ciampino állomása már a római közl. határon kívül esik. http://utazas-nyaralas.info/roma/roma-kozlekedesi-terkep.gif
Termini-ig a jegy 1,50 euro, menetidő 16 perc.
Menetrend: a hotel honlapján van egy link: http://www.ciampinohotel.com/en/dove_siamo.htm
Reptéri busznak is van itt menetrend.

Vagy a www.trenitalia.it oldalon tudsz keresni járatokat. (Ciampino-Roma Termini)
#251 - Hajni - 2014.08.06. - 13:55
Hajni már itthon vagyunk és csak köszönni szeretném a sok segítséget amit kaptam tőled. Így nem vesztünk el:-) Amúgy Nagyon szuper volt!
#252 - Évi - 2014.08.07. - 13:41
Évi!
Mindent nagyon szívesen.
Remélem Róma a ti szívetekbe is belopta magát. :)
#253 - Hajni - 2014.08.07. - 16:36
Kedves Hajni!
Írtad, hogy 10 éves korig a tömegközlekedés ingyenes. A metrónál ezt hogyan lehet igénybe venni?
#254 - Nagymama - 2014.08.10. - 12:14
Nagymama!
Metrónál kapukon kell átmenni. Ha még kicsi a gyerek akkor felvéve vagy egymáshoz közel lehet átjutni. Az állomásokon van ügyeletes, aki a nagyobbacskákat átengedi.
#255 - Hajni - 2014.08.10. - 23:10
Köszönöm szépen.
#256 - Nagymama - 2014.08.12. - 07:16
Szia Hajni, először is köszönöm a sok értékes infót. Három kérdésem van:
1. Pénteken megyek Rómába, a nemzeti ünnepen aznap meg tudom nézni a Capitoleumot és múzeumait?
2. Jól értelmezem-e a RomaPasst, ha megérkezem a Ciampinora, ott tudok RP-t venni, és tömegközlekedésen használni, hiába csak később kezdem használni egy múzeumban?
3. A Via di Torre Rossa 94-be megyünk. Az útvonaltervező a 720-31-98 járatokat ajánlja. Jó megoldás-e a Cotral (Anagninaig)-Metro (Corneliáig)-889 busz vagy gyalog?
Köszönettel, Attila
#257 - Attila - 2014.08.12. - 13:37
Kedves Hajni!
Augusztus 25-én reggel indulunk a férjemmel Rómába, ezzel egy álom válik valóra, és már nagyon várjuk! A Fiumicino-ra érkezünk, és a kérdésem az lenne, hogy hogyan jutunk el legegyszerűbben a Via Pieve di Cadore - ba?
Nagyon köszönöm előre is a válaszod!
Üdvözlettel,
Judit
#258 - Judit - 2014.08.14. - 09:47
Judit!
Pontos cím nélkül (nem tudok házszámot) a következő a javaslatom:
Reptérről transzferbusszal a Termini-hez beutazni majd innen tovább az A metróval a Lepanto megállig, ahol buszra kell átszállni. 913-as busszal még 21 megálló.

vagy
reptérről FL1 vonattal Roma Trastevere állomásig utazni és itt átszállni az FL3 vonatra, ami La Storta-Formello felé megy és Appiano állomásnál kell leszállni és a 990-es busszal 19 megálló a Ufficio Postale irányába.
Ha az FL3 vonattal Monte Mario állomáson szálltok le, akkor innen gyalog még 1 km.

https://www.google.hu/maps/dir/Leonardo+da+Vinci+International+Airport,+Via+dell'+Aeroporto+di+Fiumicino,+320,+00054+Fiumicino+Roma,+Olaszorsz%C3%A1g/Via+Pieve+di+Cadore,+25,+Roma,+Olaszorsz%C3%A1g/@41.8630032,12.2276634,11z/data=!3m1!4b1!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x1325f0793898141f:0xafe513b4e358316f!2m2!1d12.246238!2d41.799887!1m5!1m1!1s0x132f60a782c2cdef:0xa99ca431891e99d7!2m2!1d12.4383387!2d41.9397329!3e3
https://www.google.hu/maps/dir/Leonardo+da+Vinci+International+Airport,+Via+dell'+Aeroporto+di+Fiumicino,+320,+00054+Fiumicino+Roma,+Olaszorsz%C3%A1g/Via+Pieve+di+Cadore,+25,+Roma,+Olaszorsz%C3%A1g/@41.9378988,12.428842,17z/data=!4m19!4m18!1m5!1m1!1s0x1325f0793898141f:0xafe513b4e358316f!2m2!1d12.246238!2d41.799887!1m5!1m1!1s0x132f60a782c2cdef:0xa99ca431891e99d7!2m2!1d12.4383387!2d41.9397329!3e3!5i1!6m3!1i0!2i3!3i0
#259 - Hajni - 2014.08.14. - 16:46
Kedves Hajni!
Nagyon szépen köszönöm az infókat és a térképet!!
#260 - Judit - 2014.08.15. - 08:14
Kedves Hajni!
Még egy kérdés eszembe jutott. Ha a vonatos megoldást választjuk, akkor a jegyvásárlás hogy történik? A reptéren meg tudjuk venni a jegyet mindkét vonatra (fl1 és fl3)? Vagy csak a célállomást kell mondanom (mint Magyarországon), és a megváltott jeggyel az átszállás is működik? Gondolom a sárga dobozkánál mindkét helyen felszállás előtt érvényesíteni kell a jegyet.
A vonatjegyre van időkorlát, mint a tömegközlekedésre?
Nagyon köszönöm előre is!
Üdv,
Judit
#261 - Judit - 2014.08.15. - 10:19
Judit!
Vonatos tapasztalataim nincsenek, csak reptér-Roma Ostiense viszonylatban utaztam vonattal.
A treritalia honlapján 8 euro-t ír a vonatjegyre és Trastevere-i átszállást. (odáig is ennyi a jegy)
Szerintem kérjétek a jegyet Trastevere és Monte Mario állomásig. Meglátjátok majd, hogy 1 vagy 2 jegyet adnak a két járatra. Érvényesítésnél is, ha 1 db akkor elegendő induláskor, ha 2 db akkor átszálláskor a másikat is érvényesíteni kell. Időkorlátról nem tudok.
#262 - Hajni - 2014.08.17. - 11:53
Kedves Hajni!
Jövő hétvégén megyünk Rómába egy 9 hónapos kisbabával. Azt szeretném kérdezni hogy mennyire zűrös babakocsival a közlekedés pl. a metrón, a óvárosban, a Vatikáni Múzeumban (hónap utolsó vasárnapján) stb. Baba víz kapható, mert a kicsi még azt iszik és ha igen,mi a neve? Köszönöm a választ
#263 - Rita - 2014.08.20. - 17:05
Rita!
A metróknál általában lépcsők vannak, a buszok alacsony padlósak.
A kisebb zeg-zugos utcák macskakövesek. Nem éppen babakocsihoz tervezettek, de azért járhatóak. Gyalogosoknak a kényelmes cipő ajánlott.
Babavíz nevét nem tudom, de biztos felismerhető Rómában is akár a baby feliratról, akár babás cimkéről.

Jó utat!
#264 - Hajni - 2014.08.21. - 12:39
Szia Hajni

2014-ben is megvan még a szülinapi akció az állami múzeumokra?
08.28-án indulunk, páromnak 29-én van a szülinapja!
köszönöm előre is a válaszodat!
#265 - Giorgio - 2014.08.25. - 18:55
Giorgio!
Igen, az idén is van ez a kedvezmény.

Jó utat!
#266 - Hajni - 2014.08.25. - 21:08
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy a 3-as villamos megy-e rendesen vagy pótlóbuszokkal járnak még mindig a Trastevere felőli oldalon?
köszi,
Olga
#267 - Olga - 2014.08.26. - 08:37
Sziasztok!
10 nap múlva megyünk Rómába kocsival. A szállásunk az FM4 vasúti vonal közelében 800 m található (Ciampino nem a reptér). Tud vki abban segíteni, hogy erre érvényes e a Róma pass, vagy vennünk kell rá jegyet? Előre is köszi a segítséget!!
#268 - Ili - 2014.08.29. - 18:54
Hajni, nagyon szépen köszönöm, megtaláltam a korábbi válaszodat. A menetrendet letöltöttem, de mivel nem tudok olaszul így elég nehéz járatokat találni. A buszok menetrendjét nem találom sehol. Abban tudnál segíteni?
#269 - Ili - 2014.08.29. - 19:11
lli!
Általában minden honlap angolul is használható, trenitalia is.
Róma közlekedéséhez használható a
http://www.agenziamobilita.roma.it/en.html
oldal is, melyen lehet címtől címig vagy járatszám szerint is keresni.
A google térképe is használható útvonal tervezésre.

Ciampino kívül esik a kö
zig.határon, így a vonatra jegyet kell venni.
RP érvényes:
Free use of the city’s public transport network. Valid until midnight of the third day inclusive that of the first validation for ATAC public transport (bus, metro A, B and B1 and railway lines Roma-Lido, Roma Flaminio Piazza del Popolo-Viterbo, Roma-Giardinetti), within the territory of the Municipality of Rome. All special connections tpl Atac, the railway lines Trenitalia FR, the connection Tiburtina/Termini/Fiumicino airport, the connection Trenitalia “No stop” Roma Termini-Fiumicino Aeroporto (Leonardo Express) and all connections to and from Fiumicino and Ciampino Aeroporto are not included.
#270 - Hajni - 2014.08.29. - 21:28
Kedves Hajni,

nekem olyan kérdésem lenne h a Ciampino airport-ról hogyan jutok el legegyszerűbben Frattocchie városába hol a hotelszobát foglaltuk. Mivel a gépünk éjfél előtt száll le és hát a taxisokról nem olvastam túl jó referenciákat.
Köszönöm.
Üdv. Kriszta
#271 - Kriszta - 2014.08.30. - 15:14
Kriszta!
Éjjeli érkezésnél mindenképp a taxit ajánlanám. Frattocchie 10 perc a reptértől.
Fehér, ajtaján róma címerével taxit válasszatok.
Tömegközlekedést nem találtam.
#272 - Hajni - 2014.08.31. - 11:59
Hajni köszönöm szépen az infót. Még egy kérdésem lenne, h a tömegközlekedésre vonatkozó egynapos BIG jegyet leghamarabb hol tudjuk megvenni?
#273 - Kriszta - 2014.08.31. - 12:21
Kriszta!
Mi a pontos cím vagy szállás neve, hogy keressek tömegközlekedést a városba jutáshoz?
Jegyet trafikban (tabbachi), újságosnál lehet venni, illetve metróállomásokon. Buszvezetőnél talán, nem vagyok ebben biztos.
Nem lesz gond. Rugalmasak az olaszok :)
Szálláson azért kérdezzetek rá, lehet nekik is van.
#274 - Hajni - 2014.08.31. - 21:11
Kedves Hajni!

Segítséget szeretnék kérni Tőled. Novemberben - végre :) - eljutok Rómába. Igyekszem minél több helyre megvenni előre ajegyet, kerülve a sorban állást.
A Vatikánba azonban valamilyen oknál fogva November 3.án kívüli napra nem tudok jegyet foglalni.
Mi lehet ennek az oka?
Bevallom frászt kaptam, remélem nem lesz zárva. :)
Itt a link, ami mutatja hogy nem enged jegyet foglalni az oldal.

Köszönöm szépen a segítséget!
Az oldal nagyon szép, igényes, tele hasznos információval, sokat segít a felkészülésben!

Köszönöm, Brigitta

http://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/do?action=booking&step=3&aaaamm=201411&numeroPartecipanti=2&codiceLinguaVisita=
#275 - Szűcs Brigitta - 2014.09.05. - 12:34
Brigitta!
Még korai a foglalás, csak két hónapos időintervallumban engedi a jegyvételt.

(Az oldal nem az én érdemem. Én csak válaszolgatok. De jól esik!)

További kellemes készülődést!
#276 - Hajni - 2014.09.05. - 23:21
Kedves Hajni!
Segítséget szeretnék kérni. Olvastam, hogy bizony helyekre 65 év felett ingyenes a belépés. A kérdésem az lenne, hogy ezt milyen okmánnyal kell igazolni illetve, hogy a tömegközlekedésre van-e a nyugdíjasoknak valamiféle kedvezmény?
Előre is köszönöm!
H. Eszter
#277 - H.Eszter - 2014.09.07. - 12:41
Sziasztok!
Már csak alig több mint egy hét van az indulásig! Kezdek izgatott lenni!!!
A kérdésem Ciampino reptérről a Cotral busszal akarunk a városba bejutni , olvastam , hogy az A metróra kell átszállnom az Anagnina metró állomáson. A kérdésem, hogy a reptértől honnan indul a Cotral busz? Kb. mennyit kell menni..? illetve a busznak ez a végállomása vagy csak egy megállója ? Az Anagnina állomáson megtudom venni a BIG-et illetve közlekedéshez bus metro térképet ? (ez mennyibe kerül)
köszönöm, Andi
#278 - Andi - 2014.09.07. - 18:56
Eszter!
Megszűnt a 65 felettiek kedvezménye, ingyenessége, így már nekik is kell fizetni a belépőkért teljes árat.

http://orokvaros.network.hu/blog/roma-kozossegi-oldala-hirei/fontos-valtozasok-uj-nyitva-tartas-es-uj-jegyarak-2014

Tömegközlekedésre sincs kedvezmény nekik. Csak a 10 év alatti gyerekek utazhatnak ingyen.
#279 - Hajni - 2014.09.07. - 21:13
Andi!
Ciampino nagyon kicsi reptér, az egyetlen kijárattól balra vannak a buszmegállók. A Cotral/Atral a 2-esről indul (ha jól emlékszem). Jegyet rá még bent, az információs pultnál lehet venni, de a sofőrnél is.
Anagnina metróhoz megy, ez a végállomása. Ott tudtok venni jegyet, bérletet, RomaPass-t is. Térképet is biztosan, de az felesleges.
A szálláson kérjetek turista térképet.
#280 - Hajni - 2014.09.07. - 21:30
Sziasztok!

Most jöttem haza Rómából. Van néhány lelombozó hírem. Egyrészt a Trevi kutat épp felújítják vagy ilyesmi, úgyhogy aki egy szép látványra számít az csalódni fog. A Spanyol lépcső alján lévő szökőkúttal ugyanez a helyzet.
Eddig csak halovány hír volt az olasz sztrájk-mánia. Most megkaptuk. Szombaton volt sztrájk a reptéren, törölték a járatunkat. 5 és fél órás sorbanállás után végre eljutottunk a jegykiadóig ahol át tudtuk tetetni a jegyünket a következő nap este fél 10-es járatra (Alitaliaval utaztunk). Szerintem ezek után érdemes anyagilag nem lenullázva érkezni a reptérre hazafelé menet, mert sosem lehet tudni.
És a saját kérdésemet megválaszolva, a 3-as villamos a Piramidától megy normálisan a Villa Giulia felé. Aki szeretne ücsörögni és várost nézni annak ajánlom ezt a vonalat, mert jó hosszú. A végén pedig ott a Villa Giulia az etruszk múzeummal.
Üdv mindenkinek,
Olga
#281 - Olga - 2014.09.09. - 08:44
Kedves Hajni!
A tömegközlekedésnél létezik diákbérlet, vagy csak a atac.roma.it honlapon található 1-2-stb napos bérletek vannak?
A múzeumoknál mennyire szoktak kérni igazolványt? (nagyon megnézik, hogy tuti nem múltál-e el 25? :) )
Előre is köszi a válaszokat!
#282 - Szilárd - 2014.09.10. - 01:55
Szilárd!
Ahogy írtad, nincs 1-3-7 napos diákbérlet.
Belépő vásárláskor diákjegyet kérjetek, max. elkérik az igazolványt (nem jellemző, legalábbis mikor unaköcsémékkel voltam sosem kérték el tőle, pedig csak pár nap volt a 25-ig).
Scusa :)
#283 - Hajni - 2014.09.10. - 12:38
Szia Hajni!
A segítségedet kérném. 21.-én megyünk Rómába autóval. Szállásunk a Via Delle Sette Chiesen lesz a Kolping Hotelben.Nem szeretnénk autóval a belvárosba közlekedni ezért más megoldást keresnénk mit ajánlanál? Előre is köszi
#284 - MARIANN - 2014.09.10. - 20:20
Mariann!
A közeli Via Cristoforo Colombo-n sok busznak van megállója, melyekkel a városközpontba lehet jutni.
pl. 30-as busznak megállója P.Venezia
160-as busznak Bocca della Verita (Igazság szája), P.Venezia, Via del Corso (Trevi, Pantheon.....), villa Borghese
716-os busznak Bocca della Verita, Teatro Marcello

Az autós közlekedés egyébként sem ajánlott a belvárosban, tömegközlekedéssel minden könnyen elérhető.

Nagyon kellemes római vakációt kívánok!
#285 - Hajni - 2014.09.10. - 22:54
Kedves Hajni!

Október elején megyünk egy olasz körútra saját autóval.
2 napot fogunk Rómában tölteni. Két helyen néztem szállást. Az egyik a Via Pietro Belon - nál van, a másik pedig Via Orso Mario Corbino-nál. Az utóbbi bent van Róma központjában, ahogy néztem. Parkolás szempontjából milyen Róma? Bár mindkét hostel azt írja, hogy van parkolási lehetőség , de mindenhol azt olvasom, hogy nagyon nehéz (és drága?)Rómában a parkolás.
Az autót nem akarjuk a városban használni, de olyan helyen szeretnék szállást, ahol a tömegközlekedés jó és ha szeretnénk este bent tudunk maradni a belvárosban, mert van vissza busz/metro stb. későn is.

Tudnál ebben segíteni nekem? Mit javasolsz?

A választ előre is köszönöm:

Üdv;
Szandra
#286 - Koltai Szandra - 2014.09.11. - 10:13
Kedves Szandra!

Bocsánat, hogy a Hajninak szánt kérdésre válaszolok, de szeretnék egy tippet adni, mivel ez már kipróbált így bátran megteszem!
Mi a családommal Villa Mater Redemptorisba járunk, ez a Battistini metró megállótól 5-6 percre van szinte a város központban, az udvarán ingyen parkolnak a kocsival érkezők. A neten utána nézhetsz a villamaterred.lapunk.hu

üdv. Magdi
#287 - magdi - 2014.09.11. - 12:13
Kedves Magdi!

Nagyon köszönöm a tippet! Mindenképpen megnézem!

Tényleg köszönöm!

Üdv;

Szandra
#288 - Koltai Szandra - 2014.09.12. - 09:22
Szandra!
Via Pietro Belon utcában már szálltunk meg a Belon B&B-ben.
Giardonetti villamossal vagy a 105-ös busszal lehet a Terminihez beutazni.
Errefelé sok a bevándorló, nem túl bizalomgerjesztő velük zötyögni a buszon, de nem volt semmi problémánk.
A Via Orso Mario Corbino-tól a 170-es busszal elérhető a Bocca della Verita, Tiberis-sziget, P.Venezia.
Ez utóbbi jobb lehet! :)

És persze Magdi javaslata, de azt én nem ismerem.
#289 - Hajni - 2014.09.12. - 13:03
Kedves Hajni.
Véletlen találtam erre az oldalra ,és meglepődve nézem hogy van valaki ,aki gondolom Rómában él ,és szeretettel válaszol minden hozzá intézett kérdésre!
Nagyon szimpatikus ,és ritka hozzáállás!
Ezek után ,ha nem zavarlak ,én is szeretnék kérdezni!
Októberben megyünk egy barátnömmel ,a Fiumicino reptérre érkezünk ,néztem a bajutási lehetőségeket!Ami nem világos ,hogy ha én a neten megveszem a 4 eurós buszjegyet időre ,nincs arra bizotositék ,hogy ki is érünk időre a reptérről!A vonat amit láttam 14 euró ,és gondolom a Trminiig visz!
Viszont láttam Airport shuttle Rome From oldalon ,ahol ha jól értem 18 euró személyenként a taxi???Vagyis 36 euróért címre vinne?
Ottani közlekedésre ,mit a legpraktikusabb venni?7 napig leszünk ,és mint látom van 7 napos jegy ,16 vagy 24 euróért?Gondolom városnéző buszra is vennénk jegyet ,amiről le ,fel lehet szállni?Mind a ketten ismerrjük Rómát ,de nagyon régen voltunk!
Ja és elmultunk 65 évesek!Valakinek írtad ,hogy e kor felett sok minden ingyenes!Mire gondoltál?
Ha van időd örülnék ha válaszolnál ,ötleteket adnál!
Előre is köszönöm!
Üdv:
M.Csilla
#290 - Molnár Csilla - 2014.09.14. - 14:21
Csilla!
Sajnos nem élek Rómában, de még csak nem is Olaszországban. Róma a kedvenc városom, már többször jártam ott. Szívesen megosztom a tapasztalataimat és segítem az örök városba készülőket.

Fiumicino reptérről a városba jutni legolcsóbban transzferbusszal 4-6 euro (Terravision, TamBus, SITbus) lehet, vagy FR1 vonattal 8 euro, vagy a Leonardo Express 14 euro.
Érdemes a szállásadótól is megérdeklődni, hogy van-e transzfer szolgáltatásuk. Olcsóbb, mint a taxi.
Ha megadod a hotel nevét vagy címét megírom az eljutást oda.

Közlekedésre a 7 napos bérlet (CIS) 24 euro. Városnéző hop-on hop-off buszra külön jegyet kell venni, a le-felszállás korlátlan.
Júliustól változtak a belépők kedvezményei, így a 65 éven felüliek ingyenességét megszüntették.
http://orokvaros.network.hu/blog/roma-kozossegi-oldala-hirei/fontos-valtozasok-uj-nyitva-tartas-es-uj-jegyarak-2014

További kellemes készülődést kívánok!
#291 - Hajni - 2014.09.14. - 21:24
Kedves Hajni! October 10-en, 14.55-kor erkezem meg a Fiumicino repterre A Wizz Airrel.Szallasom a kamping Fabulousban lessz 3 ejszakara. Kerlek szepen ird meg, hogyan tudnek eljutni oda kozszalitassal es milyen berletet vegyek,hogy a legelonyosebb legyen? Koszonettel Anna
#292 - Pop Anna - 2014.09.15. - 10:55
Anna!
A kempingnek van transzferszolgáltatása, melyet emailben kell kérni:
Servizio navetta (da/per aeroporti di Roma)
Il servizio navetta è disponibile su richiesta (per info e prenotazioni inviare una email a fabulous@ecvacanze.it).
Il servizio navetta deve essere prenotato almeno 48 ore prima dell'arrivo/partenza ed è soggetto ad un pagamento anticipato e alla conferma da parte del Camping Fabulous.

Ez lenne a legegyszerűbb eljutás vagy a taxi, de az drága. 30 perc
Tömegközlekedéssel:
FR1 vonat Roma Ostiense állomásig (8euro), tovább metróval az Eur Fermi-ig, majd a 709 vagy 070-es busszal a Via Malafede-ig. (1,50 vonaljegy vagy már bérlet használata) Időben kb. 2 óra.
Nappal van Cotral busz is a reptérről, amivel Lido di Ostia-ig (tengerpart) el lehet jutni és innen a 070-es busszal a kempinghez. (1,30 + 1,50 euro)
Ez a legolcsóbb, de nem próbáltam még, mert régebben késő este érkezett a wizz gép.

Bérlet: ha szeretnél a drágább helyekre is bejutni és nincs kedvezményed (pl. diák) akkor érdemes megvenni a RomaPasst. Egyébként elegendő a 3 napos bérlet + 1 napos vagy 1-2 db vonaljegy.
Kempingben is kaphatóak.
#293 - Hajni - 2014.09.15. - 12:00
Szia Hajni.
Nagyon kedves vagy ,köszönöm a választ!
A lakás ,jó helyen van ,a Vaticán környékén!
Gondolom metróval az Ottavianó megállóig kell menni?
Cím:Piazzale degli Eroi
Rom Latinum 00136
Megkérdezzük a transzfert!
Rómában ,nincsen a mini búsz szolgálat ,mint itthon???
Baromi rendes vagy ,csak ámúlva nézem a levelezésedet!

Üdvözlettel:
M.Csilla
#294 - Molnár Csilla - 2014.09.15. - 14:18
Csilla!
Cipro metrómegálló közelebb van.
Vagy megoldás lehet a Sitbusshuttle transzferbusz, mert ennek a Vatikánhoz közel a Via Crescenzio 2-nél is van megállója. (Piazza Cavour-nál az Angyalvár mögött). Innen a 913-as busszal 8 megálló a P.degli Eroi.

Linkek:
transzferbusz: http://www.sitbusshuttle.com/en/
menetrend:
http://www.sitbusshuttle.com/pdf/ORARI_FIUMICINO_TO_ROME.pdf
913-as busz:
https://www.google.hu/maps/dir/Via+Crescenzio,+2,+Roma,+Olaszorsz%C3%A1g/Piazzale+degli+Eroi,+Roma,+Olaszorsz%C3%A1g/@41.9067505,12.4602433,15z/data=!4m18!4m17!1m5!1m1!1s0x132f6059436f6e6d:0x951a99b3b49cf2ae!2m2!1d12.4684197!2d41.9053633!1m5!1m1!1s0x132f607cdebdf64f:0x7a1cfc3c4fd19a63!2m2!1d12.4485236!2d41.9091043!3e3!6m3!1i0!2i0!3i0?hl=hu

Minibuszról nem tudok.
#295 - Hajni - 2014.09.15. - 16:54
Kedves Hajni!
Tudnál abban segíteni, hogy tömegközlekedéssel a Fiumicino reptérről hogyan jutunk el az alábbi címre? Via Capua 24. Illetve mennyibe kerül a jegy? Köszi szépen! Üdv! Csepi
#296 - Csepi - 2014.09.17. - 08:51
Csepi!
Reptérről transzferbusszal a Termini-hez kell beutazni és innen a 105-ös busszal 13 megálló. Casilina/Salomone megállótól visszafelé jobbra a második utca.
Transzferbuszra a jegy 4-6 euro, a 105-re vonaljegy 1,50 vagy már bérlet, RP használható.

Jó utat!
#297 - Hajni - 2014.09.17. - 16:17
Kedves Rómába készülők!

Holnap elutazom - Rómát megcsalva, de Olaszországot nem - a napsütötte Toszkánába. Októbertől leszek újra, számíthattok rám :)

Kérek mindenkit, hogy olvasson vissza, keressen rá szavakkal (ctr+f) a kérdésére és lehet választ is talál így.

Ciao :)
#298 - Hajni - 2014.09.17. - 16:25
Jó utat, Hajni! :)
Addig is én szívesen válaszolok a kérdésekre, hozzászólásokra, köztük sokszor csak ki fogom keresni Hajni válaszait, mert tényleg sok minden szóba került már. :)
#299 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.09.18. - 02:37
Szia Hajni!!
Holnap reggel indulunk, izgatott vagyok.. Valami hasznos info, egy utolso tipp..?
Es egy utolso kerdes... A BTI-vel hazafele kitudunk menni a Ciampino repterre vagy kulon buszjegy kell? (Cotral busz ra gondolok,) illetve este mikor megy az utolso Cotral busz?
Koszonom, Andi
#300 - Andi - 2014.09.18. - 21:04
Szia!

Hajni elutazott, de én válaszolok addig: a Cotral és egyéb transzferbuszokra nem érvényesek a római tömegközlekedési jegyek. Ebből a fajta transzferbuszból az Anagninától a Ciampino fele 23:10-kor indul az utolsó, további menetrendje itt: http://www.atral-lazio.com/en/ciampino/anagnina
#301 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.09.19. - 04:26
Kedves Tibcsi!

Annyi mindent olvastam, teljesen össze vagyok zavarodva. Azt szeretném megkérdezni, hogy autóval be lehet-e menni Róma belvárosába, vagy csak akik ott laknak?
Köszönöm szépen.
#302 - ER - 2014.09.22. - 07:25
Szia Tibcsi!
Előre is elnézést, ha már volt kérdés.. Most pénteken megyünk Rómába 4 napra, és azt szeretném kérdezni, hogy igaz-e, hogy szept. 27-én szombaton ingyenes a belépés a Vatikánba? Illetve hogy vasárnap is nyitva van ezen a hétvégén és akkor is ingyenes? Válaszodat előre is köszönöm! Enci
#303 - Enci - 2014.09.23. - 08:06
Szia Tibcsi!
Érdeklődnék h a reptérről induló transzferbúszra a Terminiig, hol lehet megvenni a jegyet? Illetve visszafele is előre meg kell venni?
#304 - Csepi - 2014.09.25. - 14:26
Sziasztok!

ER: Nem lehet behajtani, itt látszanak a határok: http://goo.gl/maps/QB7VE
Engedélyt csak helyiek kaphatnak.


ENCI: Igaz :) Vasárnap most nem lesz zárva, mivel a hónap utolsó vasárnapja, így ingyenes is.


CSEPI: Nem kell előre megvenni se oda, se vissza, a buszon, busznál megvehető.
#306 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.09.25. - 20:14
Kedves Tibcsi!
Október 23-27-ig 5 napot Rómában töltünk. A szállásunk neve és címe a következő: Hotel Poggioverde Roma
Via Poggio Verde 31, Gianicolense negyed, 00148 Róma
A szállásleírásban az áll, hogy a hoteltől 50 méterre található buszmegállóból el lehet jutni a városközpontba. A térképen én egy sárga villamosjárat vonalát is láttam. Az első napon reggel a Colosseumhoz kellene eljutnunk. Mi lenne a legegyszerűbb megoldás?
Köszönöm: Bea
#307 - Bea - 2014.09.29. - 17:02
Kedves Bea!

Picit kinn van ez a szállás, nem ismerem a környéket. Villamosjáratot nem látok arrafelé, úgy látom, hogy a 98/98A busszal lehet a belváros fele menni, vagy a 889-essel a metróig, a szálláson biztos segítenek, hogy mi a legegyszerűbb.
#308 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.09.30. - 16:04
Sziasztok,
Azt szeretném tudni,hogy meddig kell várni a Vaticanban postázott képeslapra?Hétfőn volt 2 hete,hogy postáztam és még nem érkezett meg.Köszönöm!
#309 - János - 2014.10.01. - 14:14
Szia!

Elvileg egyrészt már meg kellett volna hogy érkezzen, de beszámolók szerint előfordulhatnak rendkívül hosszú postázási idők a Vatikánból, ill. hogy nem érkeznek meg a képeslapok.
#310 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.10.01. - 14:19
KEDVES HAJNI ! Legy szives ird,hol talalom meg a contral buszt a fiumicino repuloteren es mennyibe kerul a jegy,hol vegyem meg a buszjegyet, nem tudom mennyire biztonsagos es, ha nagyon zsufolt. Oct. 10-en erkezem Romaba A wizz geppel 16 ora korul, nagyon izgatom magam a fiammal es a menyemmel megyek,karacsonyi ajandeknak szantam nekik ezt az utat es termeszetesen magamnak is. A szallasunk a fabulous campingban lessz ( Malafede 225). Meg irtam neked, de ugy erzem nem vagyok magamban eleg biztos. Kerlek adj meg egy par utbaigazitast. Koszonettel Anna
#311 - pop anna - 2014.10.01. - 20:44
Szia!

A kisfiam 10 éves múlt. Neki is szükséges menetjegy a közlekedési eszközökre? Köszönöm, Hajni
#312 - Hajni - 2014.10.02. - 09:43
Köszönöm szépen a választ!
#313 - János - 2014.10.02. - 14:52
Anna!
Buszmegállók a reptérről kijőve jobbra lesznek. Jegyet trafikban lehet venni (érkezési oldal csarnokában) Ostia-ig 1,30 euro. Innen a 070-es busszal lehet a kempinghez eljutni. Colombus/Malafede megálló
A városba jutás a 070-es vagy 709-es busszal Eur Fermi metróállomásig, majd metróval már minden könnyen megközelíthető.
Kempingben tudtok venni jegyeket, bérleteket. Kaptok, illetve kérjetek térképet, buszmenetrendet.

Jó utat kívánok!
#314 - Hajni - 2014.10.02. - 22:41
Hajni!
Igen, 10 éves kortól kell jegy a közlekedésre!
#315 - Hajni - 2014.10.02. - 22:44
Ma megkaptam a szeptember 15-én Vatikánban postázott képeslapomat,nagyon jól esett!
#316 - János - 2014.10.03. - 17:40
Sziasztok! 23.-án feladott képeslapon pár napja Megérkezett....nekem gyorsabb volt a Vatikáni posta. Ha tehetitek adjatok fel egyet!! 80vagy 85 cent volt a bélyeg .!!!
#317 - andi - 2014.10.04. - 08:10
Kedves Hajni! Légy szíves segíts nekem . Nagyon kevés időm egy fél napom lesz Rómában, péntek délután, és szombaton délbe indulás haza. A hopp on hopp off lenne szerintem nekem a legjobb, igaz nem a legolcsóbb, de erre a röpke időre szerintem ez a legjobb. Nem világos nekem, hogy most az utolsó 18 órakor vagy 21 órakor indul vissza. Fontos lenne tudnom, hogy az utolsó mikor indul vissza a Terminihez, ott fogok megszállni. Jegyet ott is tudok venni a megálló környékén vagy csak neten? Köszönöm előre is . szia Niki
#318 - Niki - 2014.10.04. - 10:08
Niki!
Hop on-off buszokkal kapcsolatosan nincs tapasztalatom, Rómában legalább is. Én nem javasolnám, hiszen közel vannak egymáshoz a látnivalók.
Egy pár kényelmes cipő és mindent láthatsz e pár órában is.
Javaslatom:
Metróval Colosseo megálló és onnan séta a Forum mellett a II.VE emlékműig, balra mellette a Campidoglio. Ezekkel szemben a Piazza Veneziaról nyílik a Corso. Azon, ha sétálsz balra lesz a Pantheon és Piazza Navona, jobbra a Trevi-kút (fel van állványozva). Egyenest tovább, majd jobbra a Via dei Condotti-n a Spanyol lépcsőhöz érsz. Ha van még idő a Popolo térig elsétálhatsz. Vissza metró a Terminihez.
Másnap reggel a Szt.Péter bazilikában kezdenék. 7-kor nyit, ekkor még nincsenek is. 64-es busszal menjél így látsz is a városból szépeket. Az alagút utáni megállónál kell leszállni. Innen már látod a tér oszlopait. A túl oldalon van a bejárat a bazilikához, de előtte van biztonsági ellenőrzés.
Bazilikából kijőve az Angyalvárig, Ponte San Angelo-ig sétálj el.
Mielőtt átmész az Angyalvárhoz az úton, balra vannak buszmegállók. 40X express visszavisz a Terminihez.

4 db vonaljegyből megúszod (6 euro). És hidd el sokkal többet látsz így a városból.

Nagyon jó utat kívánok!
#319 - Hajni - 2014.10.04. - 22:46
Kedves Hajni ! nagyon kedves vagy köszönöm szépen, megfogadom a tanácsodat :)
#321 - Niki - 2014.10.05. - 20:44
Kedves Hajni! Bocsánat, hogy ismét zavarlak. Valahol olvastam, hogy a reptérről, Wizzairrel érkezem, valamelyik suttle busz a Vatikán felé megy, jól tudom? mert lehet akkor a reptérről egyből oda mennék, és utána a 40x busszal Terminihez a hotelbe . Jól tudom, a reptérről el tudok jutni oda könnyedén? köszönöm szépen üdv
#322 - Niki - 2014.10.05. - 21:11
Niki!
http://www.sitbusshuttle.com/en
Via Crescenzo 2. -nél van megállója, ami az Angyalvár mögött van.
(én maradnék az eredeti tervemnél)

Hazafelé a reptéri transzfert érdemes előre lefoglalni.
#323 - Hajni - 2014.10.05. - 22:13
Kedves Hajni!
Kérdésem, hogy RomaPass-t tudok-e venni már a Ciampino reptéren?
#324 - Laci - 2014.10.06. - 19:17
Laci!
Igen, az Információs Pontnál. (még a poggyász felvevő helyen találod). Nyitva 9-18.30 között.
http://romapass.it/p.aspx?l=en&tid=8
#325 - Hajni - 2014.10.06. - 19:42
Kedves Hajni! Köszönöm a gyors választ!
Újabb praktikus kérdés jutott eszembe: lehet-e az információs pontoknál bankkártyával fizetni?
#326 - Laci - 2014.10.07. - 19:07
Laci!
Nem tudom...
www.romapass.it
#327 - Hajni - 2014.10.07. - 20:58
Kedves Hajni!
Október 23-27 között leszünk Rómában, szállásunk : Hotel Poggioverde Roma.
A pontos cím: Via Poggio Verde 31, Gianicolense negyed, 00148 Róma. Autóval megyünk, és látva a buszjáratok menetidejét úgy tervezzük,hogy reggelente kocsival mennénk be a városközponthoz közeli parkolókig és onnan gyalog ill.tömegközlekedéssel mennénk tovább. A térképen láttunk pl. a Vatikán közelében parkolótáblát és a Piramide mellett is. Esetleg van valami információd ezekről ? Jó ötletnek tartod ezt a tervet? Találhatunk esetleg olyan térképet, amelyen a nagyobb parkolók vagy parkolóházak jelölve vannak? Ahogy számolgattuk a menetidőket, kocsival mindenképpen gyorsabban el lehetne így jutni a nevezetességek közelébe.
Előre is köszönöm a segítséget, üdvözlettel:
Bea
#328 - Bea - 2014.10.07. - 22:37
Bea!
Autó és ezzel kapcsolatos információim nem igazán vannak. Azt viszont már olvastam, hogy a belvárosba csak engedéllyel lehet behajtani.
Érdemes lenne valamely metróállomás közelében parkolni, de az nincs a ti közeletekben. Nagyobb közl. csomópont a Piramide vagy előtte a Trastevere vasútállomás.

https://www.google.hu/maps/search/parking+in+rome/@41.9022184,12.4711369,14z
#329 - Hajni - 2014.10.08. - 10:29
Kedves Hajni!
Köszönöm a gyors választ és a térképet.
Esetleg lenne valami infód a parkolóházak árairól is?
Köszi:
Bea
#330 - Bea - 2014.10.08. - 18:37
Bea!
Ha beírod a google keresőjébe a térképen látható parkolókat, akkor eljutsz a honlapjukra.
pl.: http://www.parcheggi-roma.it/
#331 - Hajni - 2014.10.08. - 20:56
Köszönöm!
#332 - Bea - 2014.10.09. - 21:45
Kedves Hajni!
Szállodánk címe: Domidea Hotel
Via Raffaele Costi, 17/21 Róma. Tudnál segíteni abban, hogy hogyan juthatunk el innen legegyszerűbben a Colosseumhoz?
Előre is köszi:
Béla
#333 - Béla - 2014.10.10. - 20:10
Béla!
Hotelből kilépve jobbra, majd ismét jobbra van buszmegálló. 437 vagy 447 busszal 10 megálló (utolsó előtti) a Rebibbia metróállomás. Metróval 12-ik megálló a Colosseo.
Feljöttök és ott lesz előttetek a Colosszeum.

Bármerre is mentek a városba ezt az útvonalat javaslom (busz+metró). Termininél lehet átszállni az A-ra.
#334 - Hajni - 2014.10.10. - 22:28
Szia!
Köszi a választ.Én is ettől tartottam...Még egy kérdésem lenne. Egy BIT jeggyel fejenként el tudunk jutni a Terminitől az Olimpiai Stadionig?
#335 - Kubanek Krisztián - 2014.10.12. - 14:11
Krisztián!
Igen, egy jegy 100 percig érvényes. A menetidőtök kb. 45 perc.
Ha csak nézelődtök, még visszafelé is jó lesz a jegy :))))

Terminitől mehettek A metróval az Ottaviano-ig és onnan a 32-es busszal 6 megálló + egy rövid séta.
Térképes útvonal:
https://www.google.hu/maps/dir/Roma+Termini,+Olaszorsz%C3%A1g/Olimpiai+Stadion,+Piazzale+del+Foro+Italico,+00135+Roma,+Olaszorsz%C3%A1g/@41.9149916,12.4600926,14z/data=!4m15!4m14!1m5!1m1!1s0x132f61a3e528cfbd:0xd1608dabaf6565b7!2m2!1d12.502005!2d41.901556!1m5!1m1!1s0x132f60bc3db30885:0x791c21ce91960617!2m2!1d12.454709!2d41.934068!3e3!5i1?hl=hu
#336 - Hajni - 2014.10.12. - 20:51
Sziasztok,
Szombaton este utazunk Rómába 4 napra. Hétfőre tervezem a Szt. Péter Bazilikát és a Vatikáni Múzeumot. A múzeumba előre szeretném megvenni a jegyet. Abban kérném a segítséget, hogy a Bazilikába mikor érdemesebb menni, hogy a lehető legkisebb legyen a sor. Ehhez igazítanám a múzeumi belépőt.
Előre is köszi,
Kriszti
#337 - Kriszti - 2014.10.13. - 13:57
Kriszti!
Bazilikába érdemes korán menni mikor még nincsenek ott a turistacsoportok.
De, ha sokan is vannak gyorsan halad a sor az ellenőrző pontoknál. Ne rettenjetek meg.
Vatikáni múzeum min. 3-4 óra, annyi a látnivaló.

Jó utat, kellemes vakációt!
#338 - Hajni - 2014.10.13. - 16:47
Köszi!
#339 - Béla - 2014.10.13. - 19:55
Köszönöm szépen a választ, és ezt az oldalt is. Nagyon klassz és hasznos. :)
#340 - Kriszti - 2014.10.14. - 10:21
Köszönöm szépen a választ, és ezt az oldalt is. Nagyon klassz és hasznos. :)
#341 - Kriszti - 2014.10.14. - 10:54
Kedves Hajni!
Fantasztikus ez az oldal, nagyon örülök, hogy rábukkantam!
Szeretnék on line jegyet vásárolni a Galléria Borghesebe, tudnál erre egy jó lehetőséget javasolni?
A Lidora hogyan tudunk kijutni, a Szt. István házban van a szállásunk? Köszönöm Zsuzsa
#342 - Kurnik Zsuzsanna - 2014.10.14. - 18:32
Zsuzsa!
Borghese jegyfoglalás: http://www.tosc.it/tickets.html

Tengerhez a B metró Piramide megállója melletti állomásról induló LIDO hévvel tudtok elmenni a legegyszerűbben. Érvényesek rá a bérletek, RP, vonaljegy.
#343 - Hajni - 2014.10.14. - 20:36
Rómában a Terminiből hogyan tudnék a leggyorsabban kijutni a RomaEst Centro Commerciale bevásárlóközpontba? http://romaest.cc/home.php


A Termini buszpályaudvar infópultjában nem tudnak a közvetlen shuttle buszról, amit a honlap említ, ha jól értem, hogy van ilyen egyáltalán. :( Tudna valaki segíteni?
#344 - maccar - 2014.10.15. - 02:03
#345 - Hajni - 2014.10.15. - 11:38
Köszi a Választ!
Nem csak nézelődni megyünk... :-) Lazio-Verona meccsre megyünk a családdal! :-)
#346 - Kubanek Krisztián - 2014.10.15. - 19:57
Kedves Hajni,
szombat este utazunk Rómába 4 gyerekünkkel (11-16 évesek) 5 napra. A Szent István Házban szállunk meg. Ha a magunk részére RP-t veszünk, bejöhetnek velünk a gyerekek a Colosseumba soron kívül, vagy vegyek nekik online jegyet? Ha tudnál utitervet küldeni, különös tekintettel a közlekedésre, nagyon köszönöm.
üdvw Gábor
#347 - Gábor - 2014.10.15. - 20:22
Krisztián!
Gondoltam, ezért is volt a mosoly jel. :)
Akkor visszaútra is kell jegy.

Jó szurkolást!
#348 - Hajni - 2014.10.15. - 20:42
Gábor!
Július 1-től már ingyenesek a 18 alattiaknak az állami múzeumok. Colosseum is.

http://orokvaros.network.hu/blog/roma-kozossegi-oldala-hirei/fontos-valtozasok-uj-nyitva-tartas-es-uj-jegyarak-2014

Előre jegyet nem tudtok venni nekik, viszont az ingyenes jegyet is ki kell váltani. RP sorba ők nem mehetnek.
Javaslom, hogy a Forum-nál kezdjetek, ott nincsenek annyira sokan. A jegy érvényes a Forum-Palatinus-Colosseum hármasába és 2 napig felhasználható.

Írj emailcímet!
#349 - Hajni - 2014.10.15. - 21:11
Köszi Hajni a gyors választ.
emilem: kuthykati@gmail.com
köszi üdvw
#350 - Gábor - 2014.10.15. - 22:22
Hajni,

Köszi az infót. :)
#351 - maccar - 2014.10.16. - 00:55
Szia Hajni, nagyon köszönöm a bőséges infót és a gyorsaságot is!
Gábor
#352 - Gábor - 2014.10.16. - 13:55
Szia , Hajni okt, 24 -én megyünk Romába, segítenél nekünk hogy jutunk el tömegközlekedéssel a Fiumicino reptérről a hotel Porta Maggiore-ba , címe : piazza di porta maggiore 25. Köszi Józsi .
#353 - Szilágyi József - 2014.10.19. - 12:06
József!
Reptérről transzferbusszal utazzatok be a Terminihez (5-6 euro). Jegyet online lehet foglalni vagy a busznál is tudtok venni. (trenitalia, tambus, sitbusshuttle...)
Terminitől 4-ik megálló a 105-ös busszal, vagy a 5-ös ill. 14-es villamossal a Piazza di Porta Maggiore. Hotel itt van, könnyen megtaláljátok.

Erről a térről a 3-as villamossal a Colosseumhoz, Circus Massimushoz, Piramide metróhoz tudtok eljutni.

Nagyon jó utat kívánok!
#354 - Hajni - 2014.10.19. - 19:55
Sziasztok!
A Gemelli állomásnál lesz a szállásunk, tehát a Valle Aurelia-nál a metróról át kell szállnunk az FM3 vonalra. A kérdésem az, hogy a heti tömegközlekedési jegy (CIS) odáig érvényes-e? Amúgy a szálloda neve Hotel Sisto V.
Segítségeteket Köszönöm!
Csaba
#355 - Csabcsi - 2014.10.21. - 11:11
Csaba!
Igen, érvényesek rá az Atac jegyei, bérletei. Heti CIS is.
Gemelli állomás a körön belül van.
http://utazas-nyaralas.info/roma/roma-kozlekedesi-terkep.gif

Ha a San Pietro állomásig jöttök befelé, innen a 64-es busznak az útvonala sok nevezetességhez közeli. Szt.Péter bazilika, Angyalvár, VE Corso-ról a Pantheon, Piazza Navona elérhető, Piazza venezia.
Vagy metró az általad is írt Valle Aurelia-tól.
#356 - Hajni - 2014.10.21. - 21:27
Kedves Hajni!

24-én átszállás miatt reggel 7től estig a római reptéren lennék de szívesen bemennék Rómába.
Sajnos mivel egyedül leszek és sem olaszul sem angolul nem beszélek a segítséged szeretném kérni. Esetleg tudsz e éppen oda utazókról akikhez csatlakozhatnék vagy ismersz e valakít aki elkalauzolna!
Köszönöm Erika
#357 - Nagy Erika - 2014.10.22. - 15:23
Kdves Hajni!
Köszönöm a segítséget!
Csaba
#358 - Csabcsi - 2014.10.22. - 18:47
Erika!
Így konkrétan nem tudom, de biztosan vannak magyarok ekkor Rómában.
Egyedül is beutazhatsz a városba még nyelvismeret nélkül is. Azt viszont tudni kell, hogy a transzferbusz menetidejére 1 órát kell számolni. A Leonardo Express fél óra alatt bent van a Termininél, de ez drágább. FCO reptérről!
Ciampino-ról a transzferbusz 40 perc.

Bármelyikről, bármivel a Terminihez érkezel, ami Róma nagy közl.csomópontja.

Innen a javasolt útvonal:
B metró Colosseo megálló. Metróból feljőve előtted lesz a colosszeum. A Forum mellett a VE emlékműig sétálj el. (metrókijárat jobbra esik)
Az emlékmű (szemben állva) jobb oldalán van a Capitolium a templom lépcsősora után. A térre sétálj fel, nagyon szép.
A VE emlékmű előtti tér a Piazza Venezia, a túl oldalán lévő utca a Via del Corso. Ezen menj tovább. Barna táblák jelzik, hogy merre van a Trevi-kút, Pantheon, Piazza Navona. (Trevi-kút fel van állványozva, nincs víz benne. Így talán ez most kihagyható.)
Tovább a Corso-n, majd jobbra a Via dei Condotti-n a Spanyol lépcsőhöz érsz.
A lépcsőtől balra van metróállomás, innen vissza tudsz menni a Terminihez majd ki a reptérre.
Reptéren a busznál is lehet jegyet venni, de visszafelé úgy tudom nem. Így azt még érkezéskor vedd meg.
2 db vonaljegy elég a két metrózáshoz.

Vatikán kimaradt a látnivalókból (és még sok minden), de ilyen összeállítást már írtam fentebb a 199. hozzászólásban.

Szerintem ez járható, csak ne hogy belefeledkezz a sok csodába! Időben indulj vissza a reptérre :)
#359 - Hajni - 2014.10.22. - 20:23
Szia Hajni

A Fiumicino reptérről, hogyan jutok legkönnyebben a Via degli Scolopira és vissza? Ez időben kb. hány perc? Köszi
Tünde
#360 - tünde - 2014.10.22. - 21:24
Kedves Hajni!

Köszönöm, nélküled ennyit se tudnék.

Üdv: Erika
#361 - Nagy Erika - 2014.10.23. - 08:06
Tünde!
Sitbusshuttle transzferbusznak van megállója a Piazza Cavour-nál a Via Crescenzio-n (Angyalvárhoz közel).
Innen a térről a 913-as busszal 23 megálló a Stz.Monte Mario felé a Via Trionfale/Monte Gaudio. Itt kell leszállni és a második utca lesz balra a Via d.Scolopi.
https://www.google.com/maps/dir/Piazza+Cavour,+R%C3%B3ma,+Olaszorsz%C3%A1g/Via+degli+Scolopi,+Roma,+Olaszorsz%C3%A1g/@41.9338408,12.4492391,15z/data=!4m16!4m15!1m3!2m2!1d12.469734!2d41.904977!1m5!1m1!1s0x132f5e1f640e4945:0xc9f30e69019fdd89!2m2!1d12.4341488!2d41.9332783!3e3!6m3!1i0!2i2!3i0
Ha más járattal jöttök be a városba, akkor a Terminitől metrózni kell Lepanto állomásig és onnan a 913-as busz.
2 órát számoljatok a reptér-hotel közötti útra.
#362 - Hajni - 2014.10.23. - 11:36
Kedves Hajni!
Köszönöm a válaszod, biztos, hogy sokat segítettél a páromnak aki egy AS Roma megy az Stadio Olimpicoba. Oda van valami tudnivaló? Arra gondolok, hogy a meccs kezdése előtt kell esetleg korábban menni a beléptetés miatt?
Köszönöm válaszod.
Tünde
#363 - tünde - 2014.10.23. - 21:41
Tünde!
Ezzel kapcsolatos tapasztalatom, információm nincs.
#364 - Hajni - 2014.10.24. - 09:59
Szia Hajni!

A Trevi-kutat még nem adták át? Nem készült el? Mintha a hírekben néhány hete ezt hallottam volna. Üdv: Ildikó
#365 - Ildikó - 2014.10.24. - 22:25
#366 - Hajni - 2014.10.24. - 23:28
Kedves Hajni,
nagyon köszönöm a sok hasznos információt! Még egy olyan kérdésem lenne, hogy van-e gyerek program ötleted? Okt. 31-én indulunk Rómába négy gyermekünkkel, akik 4-14 év közöttiek.
Előre is köszönöm! Orsi
#367 - Endrédy Orsi - 2014.10.25. - 20:44
Köszönöm Hajni. akkor félre hallottam, pedig 05.-én indulunk Rómába és a lányom nagyon készült megnézni. :(
#368 - Ildikó - 2014.10.26. - 18:35
Orsi!
Gyerekeknek a déli ágyúlövés a Gianicolo-n érdekes lehet. A közelben lehet pónilovacskázni, talán körhinta is van. Legalábbis mikor ott jártam volt. Pincio-n (Spanyol-lépcsőfölött balra lévő park) többféle szórakozási, sportolási lehetőség van. Lehet bérelni mindenfélét. Görkori, bicikli....
Leonardo múzeum interaktív kiállítása. http://www.museoleonardiano.it/

Nagyon jó utat kívánok! Érezzétek jól magatokat!
#369 - Hajni - 2014.10.26. - 19:30
Kedves Hajni,

nagyon köszönöm!

Szép őszi napokat! Orsi
#370 - Endrédy Orsi - 2014.10.28. - 09:08
Kedves Hajni!
Éppen a szállásfoglaláson vacilálok és kiváncsi lennék a véleményedre. az egyik apartman amit néztem a Via Palermo utca 61. alatt van,a másika Pantheon negyed a Largo di Torre Argentina tértől nem messze Via Gesu sarka. A környékre lenné kíváncsi melyik a biztonságosabb, két kisgyerekkel megyünk és a Campiano repülőtérről melyiket egyerűbb megtalálni. Előre is köszönöm
#371 - Gabi - 2014.10.28. - 16:40
Gabi!
Utóbbit választanám. Nagyon jó helyen van, innen tényleg minden közel van gyalogosan is.
Biztonság szempontjából is jobb választás lehet, mert annyira a központban van, nem egy eldugott utcában. Keress véleményeket a tripadvisor-on.
Közlekedés is jobb ide-innen.
Ciampino-ról a transzferbuszok Termini-hez jönnek, innen a 40-es express busszal 4 vagy 64-es busszal 8 megálló a Largo torre Argentina.

További kellemes készülődést!
#372 - Hajni - 2014.10.28. - 20:26
Kedv Hajni ! December 4-én reggel érkezünk Rómába repülövel CIA reptérre és a Szent István Házban szállunk meg .8-án reggel indul vissza a repülőnk.Tudnál erre a napokra látogatási tervet javasolni? és hasznos tanácsokat ,hogy oldjuk meg a helyi közlekedést hol étkezzünk gazdaságosan.A reptérről taxival vagy más módon javaslod a bejutást?Szeretnénk mindent megnézni a városból ami belefér!Köszi szépen Rita
#373 - Funk Rita - 2014.10.28. - 22:17
Rita!
SZIH-hez való eljutásról írtam már, pl. a 69-es hozzászólásban.
Programtervet a Róma útiterv résznél találsz. Szívesen elküldöm emailben is, ha írsz címet.
7-én vasárnap, a hónap első vasárnapja lesz amikor ingyenesek az állami múzeumok. Érdemes úgy tervezni, hogy erre a napra valamelyik drágább beleférjen.
#374 - Hajni - 2014.10.28. - 22:46
szervusz Hajni! Kinéztem magunknak, hogy a repülőtérről a A SIT busszal tudunk a legegyszerűbben a Vaticánhoz közel eső szállásunkra eljutni. A linkelt oldalon megtaláltam, hogy egy jegy ára 6 Euró/Return jegy 11 euró. A kérdésem az, hogy hogyan kell return jegyet venni, illetve meddig érvényes, dátumra-időpontra szól e. Ha majd visszafelé megint a Via Crescenzio n.2, Vaticano-nál szállunk fel, ott tudunk e valahol---- vagy a buszvezetőnél jegyet venni. Online vásárlásra nincs lehetőség? Válaszodat előre is köszönöm üdv. Szkotina
#375 - Virág Éva Szkotina - 2014.11.02. - 18:29
Kedves Hajni!A CIA reptérről a Hotel Ponte Biancoba hogy tudunk eljutni egyénileg?
#376 - Funk Rita - 2014.11.02. - 20:05
Szkotina!
Online lehet retúr jegyet venni, megadva a visszaút időpontját is.
Pöttyöt kell rakni a Round trip-nél.
#377 - Hajni - 2014.11.02. - 22:24
Rita!
Reptérről a Terminihez kell beutaznotok transzferbusszal. Majd innen a H jelű busszal 11 megálló a Gianicolense/San Camillo. Buszról leszállva vissza kell sétálni és balra a Piazzale Enrico Dunant majd tovább a Viale dei Quattro Venti-n, amelyről balra nyílik a Via Francesco Cornaro ahol a szálloda van.
https://www.google.com/maps/dir/Termini,+R%C3%B3ma,+Olaszorsz%C3%A1g/Via+Francesco+Cornaro,+19,+00152+Roma,+Olaszorsz%C3%A1g/@41.8691447,12.4577733,15z/data=!4m18!4m17!1m5!1m1!1s0x132f61a3e528cfbd:0xd1608dabaf6565b7!2m2!1d12.502005!2d41.901556!1m5!1m1!1s0x132f601e95104b01:0xfbc1f43b61296565!2m2!1d12.4565597!2d41.8753293!3e3!6m3!1i0!2i2!3i3

Napi utazásra, a városközpontba jutásra a H jelű buszt vagy a 8-as villamost javasolnám a Piazza Venezia-hoz , amely szerintem Róma központja.
#378 - Hajni - 2014.11.02. - 23:02
Kedves Hajni ! A CIA reptéren a tranzfer buszok a közelből indulnak vagy ki kell gyalogolni messzebbre felzálláshoz.Vélményed szerint melyik transzferre vegyunk neten jegyet?
#379 - Funk Rita - 2014.11.03. - 22:22
Szia Hajni
olyan sok válaszokat olvastam, de a kocsival nézelõdoknek mit javasolnám.
Mármint az a kérdésem van olyan oldal a nete ahol pontos címek szerepelnek a látványosságok mellett. Hétvégén kell parkolási díjat fizetni.
Köszönöm válaszokat.
#380 - Karácsony ístván - 2014.11.04. - 16:47
Rita!
Buszmegállók a kijárattól balra pár lépésre vannak.
fotó:
http://www.romesightseeing.net/ciampino-airport/

Hogy melyik transzfert válasszátok? Nézzétek meg a menetrendjeiket, próbáljatok ahhoz igazodni. De nem szükséges az online jegyvétel, azt helyben a busznál is meg lehet venni. Ebben az esetben válasszátok azt, amelyik előbb indul.
Visszafelé úgy tudom nem lehet a busznál jegyet venni, azt előző napokban vegyétek meg.
#381 - Hajni - 2014.11.04. - 20:42
István!
Nincsenek autós információm. Annyit viszont tudok, hogy a belvárosba (látnivalók többnyire itt vannak) csak engedéllyel lehet behajtani.
Pontos címet, elhelyezkedést és még útvonalat is tervezhetsz a google térképen.
#382 - Hajni - 2014.11.04. - 20:48
Kedves Hajni!

Érdeklődnék, hogy a Fiumicino reptérről a szállásunkig, hogy jutunk el. a szállás címe: Hotel Acropoli, Via Principe Amedeo 63/67

Köszönettel: Renáta
#383 - Renáta - 2014.11.05. - 21:43
Kedves Hajni! Hónap első vasárnapján a Kapitoliumi muzeumok is ingyenesek?
#386 - Funk Rita - 2014.11.09. - 17:59
Kedves Hajni!
Még van két kérdésem.
Olvastam a Roma Passnál, hogy vannak még ingyenes múzeumok az első 2 múzeumon kívül:
Accademia Nazionale di San Luca,
Museo della Repubblica Romana e della memoria garibaldina,
Museo Bilotti a Villa Borghese(1,5 Euró),
Museo Canonica,
Museo delle Mura,
Museo Napoleonico (1, 5 euró?) and
Villa di Massenzio.
Továbbá egy másik weblapon találtam többet is:
Museo Barracco ,
Villa di Massenzio e Mausoleo di Romolo
Ezek csak a Roma Pass birtokosoknak, vagy mindenkinek érvényes az ingyenes belépés?
A Vatkáni belépőjegy vásárlás ilyenkor novemberben (mi november végén utazunk Rómába) is nagy sorbanállással jár, ha nem online vesszük meg?
Várom válaszát!
Köszönettel: Mónika
#387 - Mónika - 2014.11.09. - 19:18
Kedves Hajni!

November 19-25 között Rómában leszünk, és szeretnénk a lehető legtartalmasabban tölteni ezt a pár napot, költséghatékony módon.

A szállásunk a Trastevere közelében lesz.
Étkezés nincs az árban, szeretnénk mindent önellátóan megoldani.

Látványosságok közül pedig a lehető legtöbb dolgot szeretnénk megnézni, költséghatékonyan.

A kedvesem Vatikán mániás, én inkább a régészeti dolgokért rajongok.

Mit javasolsz? Érdemes megvennünk a Roma Pass-t, vagy valamelyik másik kártyát?

Van még lehetőség arra, hogy vasárnap ingyen menjünk be a múzeumokba?

Válaszodat előre is köszönöm!

Üdvözlettel:

Laci
#388 - Torbán László - 2014.11.10. - 11:11
Rita!
Igen, a Capitoliumi múzeumok is ingyenesen látogatható a hónapok első vasárnapján.
#389 - Hajni - 2014.11.10. - 21:49
Laci!
A hónap első vasárnapjain ingyenesek az állami múzeumok, a Vatikáni pedig az utolsó vasárnapon.
Ti nem lesztek ott ezeken a napokon.

Romapass 48 és 72 órás van, 1 illetve 2 ingyenes belépővel és ingyenes közlekedéssel.
Készítsetek egy előzetes kalkulációt a jegyárakról, amelyeket szeretnétek megnézni + közl.díjról valamint RP árakról.
Mivel ti 7 napot tartózkodtok Rómában, szerintem jobban jöttök ki egy 7 napos közlekedési bérlettel + belépőjegyek megvásárlásával, vagy az Archeologia Card megvásárlásával.
Utóbbit nem ismerem, de fentebb olvashatsz róla, ez jó lehet nektek.

Kellemes időtöltést Rómában!
#390 - Hajni - 2014.11.10. - 22:08
Kedves Hajni!

Nagyon szépen köszönöm a tippeket és a jókívánságot! :)
#391 - Torbán László - 2014.11.11. - 08:30
Kedves Hajni!

November 28-án reggel érkezünk Rómába és 30-án reggel indulunk vissza, szállásunk a Via Nazionalen lesz.
Hogy érdemes beosztani a látnivalókat erre a két napra?
Érdemes előre megvenni online a belépőket?
Ha a lefoglalt Terravision járatot nem érjük el a reptéren, a következőre is érvényes lesz az előre megváltott jegyem?

Előre is köszönöm a válaszodat!
Ádám
#392 - Ádám - 2014.11.11. - 10:48
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni,h valakinek van e tapasztalata a Sunshine Rooms vagy a Guest House Rome szállásról?
Nem igazán tudom eldönteni,hogy melyiket válasszam :(
Köszönöm előre is!
#393 - Judit - 2014.11.11. - 16:18
Kedves Hajni! Szeretném a segítséged kérni a következő szállások között vacilálok: Alex Place, Guest House Rome, Sunshine Rooms, melyiket ajánlanád?szeretném minél előbb lefoglalni a szállást. (Ha esetleg van jobb ajánlásod, szívesen fogadom :) )
OLyan környéket keresek,ahonnan közel elérhetőek a látnivalók.
Nagyon köszönöm előre is!
#394 - Judit - 2014.11.11. - 16:53
Ádám!
Egyik nap Colosseum-Forum, VE emlékmű, Capitolium, Piazza Venezia, Trastevere.
Másik napon: Szt.Péter bazilika, Vatikáni múzeumok, Angyalvár, SanAngelo híd, Piazza Navona, Pantheon, Trevi-kút, Spanyol lépcső
Sok-sok szökőkút, templomok, zeg-zugos utcák hangulatos trattoriákkal....
Érezzétek jól magatokat Rómában!

Online jegyvételt a Vatikáni múzemokra javaslom, hogy elkerüljétek a hosszú sort. Colosseumnál ez kikerülhető, ha a Forum Romanumnál kezdetek és ott vesztek jegyet. A jegy érvényes a Forumra, Palatinusra és Colosseumra.

Transzferbuszt, ha lekésitek elfogadják a jegyet a következő járatoknál is.
#395 - Hajni - 2014.11.11. - 20:31
Judit!
A képek alapján jól néznek ki ezek a szállások. Központi helyen vannak, de azt azért tudni kell, hogy a Termini környéke nem a legszebb.
Vendégértékeléseket érdemes elolvasni.

Én a Vatikán, Prati negyedét javasolnám.
Pl. Hotel Colors
#396 - Hajni - 2014.11.11. - 20:56
Koszonom a segítséget.
Kérdésem lenne meg, h innen hogyan / mennyi ido alatt tudunk eljutni a latnivalokhoz? Illetve a Campiana reptérről?
Koszonom
Judit
#397 - Judit - 2014.11.12. - 14:37
Judit!
Ciampino reptérről vagy Atral/Cotral busszal (2-es megállóból indul) az Anagnina metróállomáshoz mentek, majd a metróval az Ottaviano megállóig.
A hotel 700 méterre van innen.
vagy transzferbusszal a Termini és onnan 40X busszal 7 megálló a Borgo San Pietro. 400 méterre lesz a szállás innen.

A Termini közeli hotelekhez a transzferbusztól gyalog lehet eljutni.
#398 - Hajni - 2014.11.12. - 22:17
Kedves Hajni! Köszönöm a segítséget nagyon hasznos volt. Minden gond nélkül lezajlott az utazásunk. Remélem mihamarabb újra mehetünk.
#399 - Virág Éva Szkotina - 2014.11.13. - 04:23
Kedves Hajni!
Koszonom a segítséged. Szeretnem meg megkérdezni,h a Vatikáni környékről vagy a Termini környékről lehet egyszerűbben/ rövidebb ido alatt eljutni a látnivalokhoz?
Igazából nekünk ez lenne a leglényegesebb dolog, h ne kelljen sokat utazgatni.
Koszi,
Judit
#400 - Judit - 2014.11.14. - 15:04
Judit!
Termini egy nagy közlekedési csomópont, metrók, buszok, villamos, vonatok....
Innen el lehet jutni minden irányba.
Ennek ellenére szállást inkább máshol keresnék. Vatikán jobb környék és innen is elérhetőek a látnivalók.
#401 - Hajni - 2014.11.14. - 21:54
Kedves Hajni!

Azt meg tudod mondani, hogy szombatonként reggel hány órától közlekedik a metró?

Válaszodat előre is köszönöm.
#402 - Enikő - 2014.11.17. - 18:41
Kedves Hajni!

Érdeklődni szeretnék, hogy a kedvezményre jogosító kor igazolásához elég-e a személyi igazolvány, vagy szükséges nemzetközi diákigazolvány, vagy ilyesmi?

Válaszodat előre is köszönöm!
#403 - Torbán László - 2014.11.17. - 19:23
Enikő!
A metrók 5.30-tól járnak 23.30-ig, péntek-szombaton éjjel 01.30-ig.

László!
18 éves korig ingyenesek az állami múzeumok, 25 éves korig kedvezményesek. Nincs diákigazolványhoz kötve.
A vatikáni múzeumokban viszont csak nemzetközi igazolvánnyal lehet kedvezményes jegyet váltani 26 alattiaknak.
#404 - Hajni - 2014.11.17. - 21:38
Kedves Hajni!
Sikerült kiválasztani a szallast, abban segíts kérlek,h szerinted mennyire van jo helEn illetve h a reptérről hogyan / mennyi ido alatt tudunk ide eljutni?

Ami meg kérdés számomra h azt írja h 15 perc gyalog Roma tortnelmi városa , a látnivalók ott találhatók? Vagy oda tömegközlekedésre lesz szükség ? Ha igen, akkor meg ezt írd meg kérlek,h oda hogyan jutunk el.
Nagyon köszönök minden segítséget.
A szállás:

http://www.booking.com/hotel/it/b-b-s-pietro-alle-fornaci.hu.html?aid=357018;label=gog235jc-hotel-en-it-sunshineNrooms-unspec-hu-com-L%3Aen-O%3Aunk-B%3Aunk-N%3AXX-S%3Abo;sid=e23da9a0a0dc3c3e93149cd54231c32c;dcid=4;checkin=2015-02-14;checkout=2015-02-18;ucfs=1;pr=0,16000;pr_cur_code=HUF;srfid=1c0700c503c973a5b44669e485804c56b59891a2X3;highlight_room=25860102

B&B san pietro Alle Fornaci
#405 - Judit - 2014.11.19. - 14:25
Judit!
Ez a hotel jó környéken van, de gyalogos távolságra csak a Szt.Péter tér, bazilika, Vatikán és ezekhez a látnivalókhoz kapcsolt Angyalár, Ponte San Angelo van.
64-es busszal, amely a Stazione S.Pietro és Termini között közlekedik tudtok több helyre is eljutni.
- Corso V.E /Navona (P.Navona, Pantheon),
-Via Torre Argentina (innen 8-as villamossal Trastevere),
- Piazza Venezia (VE emlékmű, Capitolim, ezek mögött a Forum, Colosseum).

A reptérről, ill. odaeljutás a következő: transzferbusz a Termini-hez és onnan a 64-es busz. Az alagút utáni megállónál Cavalleggeri/Fornaci kell leszállni. A túloldalon, az alagút előtti utcában van a hotel. Via delle Fornaci
Visszafelé, a buszmegálló az alagút előtt van.
Ha nem akartok bérletet venni, elegendő napi 2db vonaljegy is.

Tetszik :)
#406 - Hajni - 2014.11.19. - 20:38
Kedves Hajni!
Segítségedet szeretném abban kérni, hogy most szerdán érkezünk a Ciampinora. A szállásunk a Hotel Laura Via San Francesco D'Assisi, 72
Ciampino, 00043el. Azt már az előző hozzászólásokból leszűrtem, hogy nekünk a Cotral/Atral busszal kell mennünk, mert ez elvileg érinti Ciampino vasútállomását amihez a hotel közel van. (Kérlek javítsd, ha rosszul gondolom.)
Az első kérdésem annyi lenne, hogy ettől a vasútállomástól, ha be akarunk jutni az Anagnina metróállomásig akkor új felszálláskor új jegyet kell vennünk, vagy az első jegy érvényes lesz még.
A második kérdésem pedig, hogy mivel meccsre megyünk ami este 11-kor ér véget, hogyan tudunk visszajutni a hotelbe, mert az utolsó busz már régen elment mire az Anagninara érünk.
Válaszodat előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Évi
#407 - Évi - 2014.12.07. - 22:18
Évi!
Az 5 percre lévő hotelhez legegyszerűbben taxival juthattok el.

Tömegközlekedéssel a következőképpen lehet eljutni: reptéren van megállója a Róma Termini és Ciampino FS vasútállomás között közlekedő Schiaffini busznak.
Honlapjukon 2010-es menetrend van, jegyár 3,90.
http://www.schiaffini.com/ciampino/ciampino-fs-aeroporto-stazione-termini

vagy
Cotral/Atral busszal az Anagnina metróhoz (nem érinti Ciampino vá-t) és onnan vissza az 515-ös busszal Ciampino vá-hoz majd 2 órás az út.

Ciampino FS (vasútállomás) kívül esik a Rómában érvényes közl.határon, ezért a római bkv jegyek, bérletek nem érvényesek eddig.
Városba az FL4 vonattal lehet a legegyszerűbben eljutni és vissza is.
Termini-ig 16 perc a menetidő, jegyár 1,50 euro.
22.42-kor van vissza az utolsó járat, első 5.22-kor.

Meccs utáni hazajutás: Terminitől metróval az Anagnina végállomásig, és az 515-ös busszal a Ciampino vasútállomásig.
Metró 23.30-ig közlekedik hétköznap, az utolsó 515 busz 00.15-kor indul Anagnina-ról.

Vagy taxi. Más lehetőséget nem találok.

Jó utat, jó szurkolást!
#408 - Hajni - 2014.12.08. - 16:44
Kedves Hajni!
Szeretnem megkerdezni,h tudod e esetleg,h mennyi lehet a felára a recepció nyitvatartási idején kívüli kijelentkezésnél az alábbi szállásnal:
Mivel reggel megy a gép,igy fel6-6 körül el Kellene hagynunk a szobát,de a neten csak annyit találtam,h felár ellenében lehetséges:..

Ceasar rooms vatican

Koszonom előre is
Judit
#409 - Judit - 2014.12.10. - 16:25
Judit!
Csak bejelentkezésnél.
Hazafelé előző nap rendezzétek az anyagiakat (Ezt már a becsekkoláskor kell szerintem), iratokat, így aztán hajnalban csak ki kell sétálnotok.

Jó utat!
#411 - Hajni - 2014.12.10. - 21:46
Koszonom!
#412 - Judit - 2014.12.11. - 11:29
Kedves Hajni!
Látom, már rengeteg embernek segítettél hasznos tanácsaiddal, információiddal, így gondoltam, én is teszek egy próbát, mivel eléggé tanácstalan vagyok.
December 23. és 26. között leszünk Rómában, autóval érkezünk a Leonardo da Vinci reptérről.
Első körben a szállások közül kéne választanunk. Három szálloda között vacillálunk, az egyik a Via della Pinetta Sanchettin van, a másik a Via Degli Scolopin, a harmadik a Via Ezión. A tanácstalankodás oka főként az, hogy bár mindhárom szállás kínál ingyenes parkolót, nem tudjuk eldönteni, hogy a látnivalók szempontjából melyik lenne a jobb, tekintettel arra, hogy három nap alatt minél több nevezetességet ( Vatikán, Colosseum, Forum Romanum, stb.) meg szeretnénk nézni, és jó lenne olyat választani, ahonnan a legtöbb tömegközlekedéssel, illetve esetleg gyalogosan könnyen elérhető. Én nem vagyok autó és parkolás keresés párti, bár párom szerint ez nem lenne gond, de én úgy láttam, sok helyre be sem lehet hajtani autóval, illetve, gondolom, a parkolás sem olcsó.

A tömegközlekedés ellen szól viszont az időpont, gondolom, a karácsonyi időszakban lelassulnak, megritkulnak a járatok.

Erről szeretném a véleményed kérni, illetve arról, hogy három nap alatt szerinted milyen programot érdemes csinálni, amibe minél több látnivaló belefér. Olvastam továbbá a Roma Passról is,ami szintén jó ötletnek tűnik, de jól tudom, hogy
a Vatikánba való belépést nem foglalja magába?

Segítséged előre is köszönöm.
#413 - Kristin - 2014.12.14. - 15:25
Kristin!
A hotelek közül a harmadikat választanám, mert ez van a legközelebb a belvároshoz. (Van több Ezio utca, de azoknak van másik neve is pl. Via Ezio Pinza.) Jót néztem, csak Via Ezio?
Ha a reptér felől érkeztek miért a város túloldalán kerestek szállást? pl. EUR negyed

Autóval a belváros sok részére csak külön engedéllyel lehet behajtani, a tömegközlekedés javasolt.
Tömegközlekedésre vannak bérletek 1, 3, 7 naposak vagy vonaljegy. (egyelőre dec.23ig mutat az www.atac.roma.it oldala menetrendet)
RomaPass is használható közlekedésre, valamint a 2 első múzeumba (állami múzeumba) ingyenes belépést biztosít, többibe kedvezményt ad. Akkor éri megvenni, ha a 2 ingyenest fel tudjátok használni a legdrágább helyeken. Colosseum-Forum-Palatinus, Angyalvár, Capitoliumi múzeum.
Vatikánra nem érvényes, az más állam.
Ott ha a múzeumot szeretnétek megnézni érdemes lehet előre jegyet venni. 23-24én nyitva, 25,26-án zárva.
http://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/do?aaaamm=201412&numeroPartecipanti=2&step=3&action=booking

A látnivalók leírásánál megtaláljátok a nyitvatartásokat is. 25-én zárva vannak.

Programtervet találsz az Útiterv résznél, de szívesen küldök ha írsz emailcímet.
És, ha a szállásotok is meglesz, írok a látnivalókhoz eljutást.
#414 - Hajni - 2014.12.14. - 23:02
Szia Hajni,
nagyon köszönöm a segítségedet! Pár napig nem voltam netközelben, így nem láthattam hasznos és kedves válaszodat.
Estére feltehetően eldöntjük a szállást ( ezeknek kiválasztásánál az ár illetve a parkoló ingyenessége dominált), akkor írok email elérhetőséget is, és köszönettel fogadom majd a további tippeket.
:)
#415 - Kristin - 2014.12.18. - 01:47
Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás

Korábbi 2600 hozzászólás, időrendi bontásban...