Róma útiterv

Utazás nyaralás info » Róma » Útiterv

Róma útitervek

3 napos útiterv | 6 napos útiterv | Hozzászólások

Róma, Colosseum

Az alábbiakban a hozzászólások között számos látogatónak hasznos segítséggel nyújtó, Rómát többször megjárt, nagy utazási tapasztalattal rendelkező Hajni remek, mindenre kiterjedő 3 és 6 napos római útitervei találhatók meg. A linkekre kattintva az adott nevezetességekről részletesen lehet olvasni.

3 napos Róma útiterv

Az útiterv letöltése PDF formátumban

Egy nap:

- Vatikáni Múzeumok (javasolt online előrefoglalni jegyet)

- Szt.Péter Bazilika, pápák sírja (II.János Pál most már a bazilikában van), kupola megmászása, Szt.Péter tér. Ezek közül csak a kupola kerül pénzbe. 5 euro és 551 lépcső, vagy 7 euro és a tetőig lifttel lehet felmenni és onnan még kb. 320 lépcső.

- Ezután egy rövid séta az Angyalvárig, majd át a St.Angelo hídon. Buszra szállni és a Piazza San Giovanni (M metrómegállóig buszozni)

- Itt van a Lateráni Szent János bazilika, amelyben van a pápai trón. Itt van egy emléktábla, hogy Istvánnak küldte a koronát Szilveszter pápa. (ingyenes)

- Ezzel szemben van a Santa Scala (Szent lépcső). Ezen ment fel Jézus Pilátus elé. 28 fokból áll és minden fokra térdelve egy-egy imát elmondva lehet felmenni. Természetesen csak a nagyon hívők teszik ezt meg (ingyenes).

- Innen ha még van idő - legyen!!! - metróval (A vonal, piros) a Barberini állomásig. A Via Veneto felé kell feljönni az aluljáróból. Rögtön jobbra van a kapucinusok temploma, Santa Maria della Concenzione. A templom mellett lévő jobb oldali ajtón kell bemenni a kapucinusok kriptájába, ahol minden csontból van. (belépő a kriptába: 6 euro)

Egy következő nap lehetne:

- Foro Boario. Itt van az a templom, ahol az Igazság szája van (Bocca della Veritas), ez a tér neve is. (0,50 centet kérnek egy fotózásért).

- Innen balra egy kis emelkedőn eljutni a Circus Massimushoz. A bal oldalán haladva elmentek a Palatinus mellett, majd balra kanyarodva már látszik a diadalív és a Colosseum is. Ha szeretnétek bemenni, akkor inkább itt, még mielőtt a Diadalívhez érnétek lesz bejárat a Forumra. Itt kevesebben állnak sorba és mint mondtam érvényes mindhárom helyre a belépő. De ha van RP-tek akkor arra külön sor van, amelyben nem állnak sokan.

- ha végignéztétek ezt a részt, akkor a II.Vittorio Emanuel emlékműig lehet továbbmenni a Forum mellett. Ez is ingyenes, a teraszáról (nem a liftes, mert az 7 euro) jó a kilátás a Forumra és a Colosseumra. A bejárat a jobb oldalán van!

- Itt a jobb oldalától pár lépesre van a Capitolium. (Palazzo dei Conservatori). Innen is nagyszerű a kilátás.

És még egy nap:

- "A" (piros) metró Spagna megálló, spanyol lépcső.

- A lépcsővel szembeni úton (Corso) lehet eljutni a Trevi-kúthoz (balra a Corsotól). A Trevi- kúttól nem messze van a Quiraline palota, ahol 3-kor van a zenés őrségváltás (vasárnap 4- kor).

- Visszafelé a Corso másik oldalán lehet eljutni a Pantheonhoz, majd tovább - a Piazza Navona felé. (minden ingyenes, kivéve a Trevibe dobott pénzt)

Trevi-kút

Trevi-kút. Fotó: ozzieguy

6 napos Róma útiterv

Az útiterv letöltése PDF formátumban

1. nap:

- Piazza Venezia
- Monumento Vittorio Emanuele
- Foro Traiano
- séta a Coros V.E.-n, közben az Area Sacra mellett mentek el. http://sites.google.com/site/thorvathagnes/oktatasi-segedanyagok/az-antik-roma-varostoertenete/a-campus- martius/area-sacra-di-largo-argentina
- Campo de Fiori
- Piazza Navona
- Pantheon
- Santa Maria Sopra Minerva (előtte a kis elefántos obeliszk)
- Tempio Adriano
- Palazzo di Monteciterio (parlament)
- Marcus Aurelius obeliszk
- Trevi-kút
- Quiraline palota (őrségváltás nyáron 6-kor, egybént 3-kor van)
- Corso

2. nap:

- Capitolium
- Colosseum-Forum-Palatinus (2 napra érvényes a belépőjegy).
- Palatinus dombjáról látni a Circus Massimust, sajnos semmi nem maradt belőle.
- San Pietro in Vincoli
- Santa Maria Maggiore
Talán az Angyalvárat is most kellene ingyenesen megnézni. Akkor viszont a Colosseumtól a 87-es busszal a II.V.E hídig el tudtok menni. De jó a 186-os és 571-es busz is.

3. nap:

A tengerpartra a B metró vonalán lévő Piramide/Ostiense állomásától közlekedő Roma Lido vonattal juthattok el. És ha már ezen a vonalon vagytok a beachelés előtt meg lehetne nézni a Szt. Pál Bazilikát, a San Paolo Basilica megállónál.

A Piramide megállónál pedig mielőtt átszálltok a vonatra vagy hazafelé a partról egy fotó erejéig kimehettek a térre. Ott van a kis piramis. http://hu.wikipedia.org/wiki/Cestius_piramisa
Ha pedig már itt vagytok, akkor innen már nincs túl messzi a "Máltai Kulcslyuk" sem.

4. nap:

- Vatikáni múzeumok (online jegyfoglalással elkerülhető a sorbanállás)
- Szt.Péter bazilika
- Angyalvár
- át a Ponte San Angelo-n és a jobbra szembe lévő utcán (Via Paola) a 870-es buszhoz, vagy hosszabb sétával a Piazza Rovere-re.
- Gianicolo (=Janiculum) A Piazza Garibaldinál ágyúszóval jelzik a delet pár perccel a templom harangjai előtt.
- Trastevere
- Tiberis-sziget
- Igazság szája (Santa Maria Cosmedin)

5. nap:

- Caracalla termái
- 714-es busszal Piazza San Giovanni di Laterano
- Lateráni Szent János Bazilika
- Santa Scala
- 218-as busszal a Via Appia Antica-ra. A 10-ik megálló (Fosse Ardeatina)-nál van a Saint Callixtus katakombák. (nyitvatartásra figyeljetek)
- San Sebastiano

6. nap:

Csomagokat biztosan ott lehet hagyni a szálláson, ti is tegyétek ezt. Ez a legjobb megoldás de a Terminin, illetve Tiburtinán vannak csomagmegőrzők.

- Csontos templom (Barberini metrónál a Via Veneto felé kell fel jönni és máris ott van jobb oldalon)
- 1 metróra van a Spanyol lépcső
- Caffe Greco
- séta fent a Pinción a Viale della Trinita dei Monti-n egészen a kilátó teraszig. Ha van idő, akkor a parkban egy nagyobb sétát is lehet tenni.
- A terasztól le lehet menni a lépcsőn, át az úton majd ismét le a lépcsőn és máris a Piazza Popolora juttok. Innen a kapun kimenve metróra tudtok ülni és azzal visszamenni a szállásra a cuccotokért.

Így elsőre talán nem tűnik egy-egy nap túl soknak, de mindenhez idő kell. Nem beszélve az esetleges sorban állásról, technikai szünetekről.

A sok templomot sem írtam. Minden sarkon van belőle vagy kettő. Amelyikbe gondoljátok bementek. A nagyobbakat, ismertebbeket beillesztettem a programokba.

Egyik nap végére iktassatok be egy Roma by night városnézést is. Csodaszép kivilágítva a Szt.Péter Bazilika, Angyalvár, Colosseum, Spanyol lépcső, Trevi kút meg minden.

Amennyiben a szállásotok központi helyen van, akár minden este lófrálhattok egyet.

Nagyon kellemes vakációt kívánok!

Korábbi hozzászólások (2012-2013)
Legújabb hozzászólások (2014-2016):

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

233 hozzászólás
remélem énis eljutok Rómába.Nekem nagyon tetszett ez az utazás:)
#1 - Enikő - 2014.02.01. - 11:34
Kedves Hajni, Nagyon sokat okosodtam az eddigi hozzászólásokból, kérdésekből. Mi szeptember elején megyünk Rómába a párommal. A ciampino reptérre érkezünk. Onna hogyan tudunk eljutni a Via Boncompagni-n lévő szállodánkhoz? 3 teljes napunk lesz, tudnál segiteni abban, hogy összeállitsunk egy jó kis útitervet. előre is nagyon köszönöm Éva
#2 - B. Éva - 2014.02.19. - 15:26
B.Éva!
Reptérről különböző társaságok transzferbuszaival a Termini-hez lehet bejutni, ahonnan a 910-es busszal 3 megállót kell még utazni a Via Boncompagni-ig.
Ha Atral/Cotral busszal a metró Anagnina állomásához mentek a reptérről akkor metróval Termini majd a 910-es busz az eljutás a szálláshoz.
(Ciampino-n a korábban induló buszt válasszátok)
Útitervet az oldal tetején olvashatsz.
#3 - Hajni - 2014.02.19. - 20:45
Nagyon sok hasznos információt olvashattam, köszönöm mindenkinek!
Szeretném tudni, hogy a heti bérletet megvásárolhatom-e a
metró Anagnina állomásán?
Előre is köszönöm!
Xéni
#4 - Nagy Xénia - 2014.03.06. - 02:59
Kedves Hajni és Többiek!
Május elején megyünk 1 hétre Rómába két kislánnyal, 2 és 7 évesek. Milyen gyerekeknek való programot ajánlotok, hogy minden napra nekik is kedvezzünk? (állatok, nagyobb játszóterek, vidámparkok...) Mi, felnőttek már többször voltunk, így most a gyerekeinknek szeretnénk szép élményeket szerezni. Köszönöm!
#5 - Bogi - 2014.03.27. - 14:53
Bogi!
A zoomarine egész napos program lehetne.
Borghese parkban is van sokféle szabadidős tevékenységre, mozgásra lehetőség. (bicikli, görkori, csónakázás....)
Gianicolo-n láttam kis körhintát, lehetett pónilovacskázni. Itt fent ágyúszóval jelzik a delet, ami szintén érdekes lehet a nagyobbacska gyerekeknek és felnőtteknek.
Leonardo da Vinci múzeum, ami interaktív lehetőségekkel mutatja be a találmányokat.

Az alábbi oldalon is olvashattok több lehetőségről:
http://www.olaszorszagbangyerekkel.com/2012/09/latnivalok-gyerekeknek-romaban.html

Kellemes készülődést!
#6 - Hajni - 2014.03.28. - 19:57
Kedves Hajni! Rengeteg hasznos információt olvastam itt, amit ezúton is köszönök Neked és mindenkinek.
Mi április 12-én utazunk, nem szervezett útra Rómába, 70 éves anyukámmal és a nővéremmel. Mivel szombat este érkezünk, a vasárnap-hétfő-kedd napok maradnak városnézésre. Több helyen olvastam, hogy hétfőn sok minden zárva van, esetleg tudnál segíteni egy alternatív útitervben?
A másik kérdésem az lenne, hogy este 20 óra körül érkezünk a Chiampino reptérre, itt traszfert kellene keresnünk. Milyen táblák felé menjünk, milyen feliratot keressünk? A transzfert hol lehet kifizetni.
A szállásunk a Hotel Select lesz, elvileg a Termini-től pár percre. Cím: Via Vittorio Bachelet 6-6/a. Tudsz esetleg útmutatást adni, a Terminitől ezt hogyan találjuk meg?
Segítséged előre is köszönöm!
email: evaboka@gmail.com
#7 - B Éva - 2014.04.02. - 14:28
B.Éva!
1. Főbb látnivalók minden nap nyitva vannak. Hétfőn az Angyalvár, Capitoliumi múzeumok vannak zárva. Vasárnap a Vatikáni múzeumok. A fenti útiterv járható, esetleg a napokat fel kell cserélni.
Vasárnap: Colosseum, Capitolium, P.Venezia, tovább Igazság szája, Tiberis sziget, Trastevere
Hétfő: templomok: Vatikán, Lateráni Szt.János, St.Maria Maggiore
Kedd: Angyalvár, P.Navona, Pantheon, Trevi, Spanyol-lépcső
2. Ciampino nagyon kicsi reptér, egy kijárata van. Innen balra vannak a buszmegállók, ahonnan különböző busztársaságok buszai indulnak a Terminihez. Válasszátok a korábban indulót. Jegyet a busznál lehet venni.
(Terravision, Schiaffini, SitBusShuttle)
3. Hotelhez a Termini jobb oldalánál lévő Via Vicenza-n kell mennetek és a 3-ik keresztutcában balra lesz a szállás.

(email-t küldök)
#8 - Hajni - 2014.04.02. - 20:31
Kedves Hajni! Nagyon-nagyon szépen köszönöm! Hihetetlen vagy, az emailek is remekek és ez a segítség is! Hogyan lehetne ezt neked meghálálni?
Köszi még egyszer! Évi
#9 - B.Éva - 2014.04.03. - 17:09
Évi!
Nagyon szívesen! Érezzétek jól magatokat és kívánom titeket is varázsoljon el a város!
#10 - Hajni - 2014.04.03. - 20:43
Kedves Hajni!
Köszönöm a gyerek nevében is!!!
#11 - bogi - 2014.04.04. - 15:38
Szia !
én készitettem programot az oldal segitségével.
A kérdésem az lenne h szerinted érkezunk e ezeket egy nap alatt megnézni
Kedd:Vatikáni muzeumok,pápák sirja,Szent péter Bazilika,Angyalvár,Lateráni Szent János bazilika,Szent lépcso
Szerda:Audenció kb 13:00-ig,Colosseo,este tengerpart
Csutortok:Santa Maria Maggiore bazilika,trevi kut,spanyol lépcso,piazza navona,trastvere
Esetleg mit változtatnál a programot?
Válaszodat nagyon szépen koszonom
#12 - Šáhó Róbert - 2014.04.16. - 13:28
Róbert!
Jó, kivitelezhető program.
Szerdai audencia után a Piazza Venezia-ig kellene buszozni, megnézni a Capitoliumot és a II.Vittorio Emanuel emlékművet, majd a Colosseumhoz sétálni a Fórum mellett.
Csütörtökön Pantheont ne hagyjátok ki!
#13 - Hajni - 2014.04.16. - 21:22
Útibeszámoló-Róma 2014.04-12-15.
Ígértemhez híven, itt az útibeszámoló első része..a többit még írom.
Először is soha nem múló hálám Hajninak, aki rengeteg hasznos információval látott el Bennünket utazásunk előtt. A kinyomtatott papírjaink mindig nálunk voltak és sokszor nagyon jól jöttek az ötletek, amit Tőle kaptunk! Még egyszer köszönöm!
Utazásunk szombat este kezdődött, reptér, Rynair…sorbaállás a csomagos résznél..majd tájékoztatás, hogy mivel méretes a csomagunk, nekünk ott nem kell sorba állni. Ellenőrzés, majd időben csekkolnánk…kiküldenek bennünket a szélbe, megérkezünk egy hangárba. Döbbenet…komolyan, a repülőterek megcsúfolása…
Repülő viszont nagyon szép, új, bőrülések, kellemes, pilóta nem kezdő, utazásunk gyors volt és szépséges.
Megérkezés a Chiampino reptérre 20:10 körül, 21 órás transzferre volt foglalásunk, de a 20.30-sal tudtunk menni. Busz előtt egy világítómellényes srác, ránéz papír, elszakít, haladhatunk a buszra. Az út kb. 30 perc, ízelítőt kaptunk az olaszok vezetési stílusából..:) Eddig minden rendben…most jön a Termini, és a szállás megtalálása (ettől tartottam a legjobban). Terminin leszállás, tömeg, éjszakai élet. Hajni papír elő…azt írja, menj a Via Marsala-n 50 métert majd jobbra…oké ez itt a Via Marsala…de merre 50 m? Pár perc tanakodás után, elindultunk jobbra…3 nő az éjszakába..éppen megérkezve…húzzuk a bőröndöt, se látva-se hallva…de azért kb. 15 m után tudatosodik bennem, hogy gyakice a keskeny útsáv két oldalán (ahol mi középen haladtunk) valszeg Róma összes hajléktalanja ott van, mivel ételosztás van…hát hagy ne jellemezzem a látottakat…közben az anyukám és a nővérem is rájött a baklövésünkre, mondtam, szedjük a lábunkat de NAGYON gyorsan. Ahogy végre elhaladtunk, sétáltunk, egyre gyanúsabbá vált, hogy rossz az irány. Két olasz pasi jön szembe, érdeklődöm…mutogatnak a másik irányba. Nosza, forduljunk vissza. Most már volt annyi eszünk, hogy átmentünk a túloldalra. Azért még egy-két rosszkinézetű fazonnal találkoztunk, de végül megtaláltuk a szállodánkat a Hotel Select-et. Becsekkolás, kis földszinti szoba, pont a portásfülke mellett, se nem csicsás..se nem lelakott, pont jó.
Átbeszélve élményeinket…elég gyorsan nyugovóra tértünk.
Reggel ugye, irány reggelizni. Kínálat türhető, szalámi, sonkafelvágott, péksütemények, sütik, gyümisali, automatából frissen facsart narancslé. Nincs a teához citrom. Alkalmazott hölgytől kevéske angollal érdeklődnék…lemon??? Tee?? Erre hoz egy kancsó forró vizet…na gondoltam ez van, itt is csak a magyarok innák a teát citrommal…de csodák csodája egyszer csak belibben egy szeletelt citrommal, nagy gráciázás, tenkjúzás, ismerkedés. Reggeli vége, kis nyári kertihelység megtekintése…középen citormfa..nahát…egyszer csak leesett egy citrom..felkapom..ekkor látom a Manuelát…szedi a citromot..kaptunk belőle egy-egy darabot és érdeklődött meddig maradunk. Mondanom se kell, minden reggel friss citrom várt minket, reggeli után igazi olasz kávé…ismét megállapítottam, milyen hálásak az ilyen hotel-alkalmazottak, ha kommunikálunk velük és emberszámba vesszük őket.

Induljunk neki akkor felfedezni Rómát. Első célunk természetesen a COLOSSEUM volt. Roma Pass-t nem vettünk itthon, ott akartunk dönteni. A Termini-n vásároltuk meg újságosnál, jelenleg 36 EUR-t kóstál az ára. Anyukám mivel 65 év feletti, csak egy utazási bérletet vásárolt, ára 16.5 EUR. A metrós utazást választottuk, elvileg két megálló a Colosseum. Oké..megnézzük a térképen merre kell menni…aztán kb. negyedórát tévelygünk, mert mindenhová ki van írva minden, de már a világunkról nem tudunk melyik mehet arra. Nagy nehezen megtaláljuk. A metrón ezren, mint a heringek, alig férünk fel. 2 megálló, feljövünk a metróról…ééé&eac ute;és ott magaslik előttünk a CSODA! Fantasztikus látvány, erre vártam, hogy az életben egyszer láthassam. Mindenhol tömeg…keressük a bejáratot…hát nem akarok hazudni, de kb. 100-150 méteres sor..vagy még több. Megyünk előre…találunk Romapass sort…vagy 10-en vannak előttünk. Csak anyukámmal nem tudjuk, hogy legyen…hisz 65 felett ingyen van a belépés. Érdeklődünk és kiderül, egy teljesen üres pénztárnál kapunk ingyen jegyet, szuper…10 perc alatt benn voltunk!
Mindenkinek ajánlom a Romapass-t…ha már többet nem is, de annyit megér, hogy nem áll egy órát sorba mindenhol. Máshol is tapasztaltuk, Romapass-al mindenhová könnyebben jut be az ember!
A Colosseum maga a csoda…azt az életben egyszer látni kell…döbbenet..:) Itt eltöltöttünk vagy 2 órát nézelődéssel, fényképezkedéssel. Majd átsétáltunk a Forum Romanumhoz (Roma Pass!!! szinte semmi sorbanállás)…ismételt csoda…hihetetlen mennyire jó állapotban fennmaradva…sétáltunk, ámulunk-bámulunk..elég nagy területet bejárunk…de nem az egészet..úgy döntünk megyünk még tovább. Kis információs papírjainkat, térképet elővéve látjuk, nincs túl messze a Pantheon…de ebédeljünk meg előtte. Kis utcácskában kellemes kis pizzéria, udvarias pincérek, elfogadható árak, isteni igazi olasz pizza. (8 EUR-nál kezdődtek általában…10-12 EUR-ig normálisabb helyeken)
A Pantheon felé utunkba akad egy nagy épület…jééé&hellip ;ez meg a II. Vittorio Emanuell emlékmű..akkor ide is benézünk. A többi nap során fedeztük fel, hogy ezt az épületet bármerre jártunk láttuk..annyira kiemelkedik a többi épület közül. Monumentális. Már elég fáradtak voltunk a sok gyaloglástól…de még a Pantheont megnéztük és a Piazza Venezia-t is felfedezzük. Visszafelé én már alig tudok menni (hogy elszokik az ember ilyen túráktól)..jön egy busz..ráírva Termini…azonnal felugrunk..:))) Busz tele…lassan meg is érkezik a célhelyre. Együnk még egy fagyit…sétálunk, találunk fagyizót…de hol lehetünk…érdeklődünk..hát persze, hogy a Termini másik oldalán vagyunk, pont átellenben a szállással. Meg kell mondjam, mire visszaértünk én már csak vonszoltam magam. Ha városlátogatásra mentek, kizárólag iszonyatos kényelmes cipőben!!!..:)))))
Folyt. köv este..:)
#14 - B Éva - 2014.04.24. - 13:34
:) :) :)
Kíváncsian várom a folytatást!
#15 - Hajni - 2014.04.24. - 20:44
2. nap

Igazából azzal kezdeném, hogy még első nap a tévében láttuk, hogy éppen virágvasárnap voltunk Rómában, a Vatikánban pedig százezer ember hallgatta a pápát. Igazából nem bántuk meg, hogy hétfőre hagytuk Vatikán meglátogatását, mert így is rengetegen voltak. Szóval szokásos reggeli után irány a Metro…egyre ügyesebbek voltunk…igaz ez a másik vonal, de némi mozgólépcsőzéssel egyből meg is találtuk. Annyi ember volt, hogy az első metróra nem fértünk fel, a másodikra is csak úgy, hogy éppen előttünk állt meg a metró. Megérkezés Vatikánba, indulunk a tömeg után. Egyszer csak egy fiatalember megszólal mellettünk magyarul, hogy honnan jöttünk..:) Ugye kicsi a világ. Kiderült, ők egy iskolai kiránduláson vannak, Budapestről, idegenvezetővel, javasolja, csatlakozzunk hozzájuk. A Szent Péter Bazilika terére érve a döbbenettől nem nagyon jutunk szóhoz. Egyrészt gyönyörű és megható, hogy ide is eljutottunk….másrészt a sor….durván számolva U alakban majdnem körbe ér…minimum 500 méter…végül némi kis fifikával, a magyar csoporthoz csatlakozva bejutottunk. Belépéskor táska ellenőrzés, erre figyelni kell. A belseje..fantasztikus, szavakkal nagyon nem leírható. Egy érdekes élményünk még volt, láttunk kispapokat, ahogy éppen tanították őket a szertartásokra. Kinn a Vatikáni Postán (ismét Hajni ajánlása) nem hagytuk ki, hogy küldjünk haza Vatikáni bélyeggel képeslapokat…(még nem érkeztek meg…több, mint egy hét telt el).
Innen séta az Angyalvárig….jut eszembe az árusok már első nap elleptek bennünket, mindenhol, mindent árulnak…itt az Angyalvárig is tele van velük az utca. Napszemüveg, sálak, karkötők, nyakláncok, 1 EUR-s kis ajándéktárgyak. Néha fárasztóak voltak, nem értenek a NEM-ből..de végül is határozattan lerázhatóak!
Angyalvár szép, nagy..hétfő van..zárva van. Körbejártuk, megpihentünk a tövében…és indul az újratervezés…mi van még a közelünkben. Megállapítjuk térkép alapján, hogy a Spanyol lépcső kb. annyira van, mintha visszamennénk a vatikáni metróig…így sétálunk. Jól tettük! Végig a Tevere partján, gyönyörű a kilátás, (sok az árus, itt láttam a legolcsóbb dolgokat, sajnáltam is később, hogy kihagytam őket) kis utcácskákon át eljutottunk a Spanyol lépcső közelébe. Ekkor már korog a gyomor, ezer kis pizzéria, persze megnézünk vagy tizet, nem tudunk dönteni, de végül leülünk egy helyre. Az előző napból kiindulva kicsit drágább a pizza, de oda se neki. Kérünk még hozzá üdítőt (előző nap 2,50 volt) kávét (1,50) élünk mint Marci Hevesen. Pizza fantörpikus..aztán kérjük a számlát…nos sikerült megtalálnunk a közelben lévő talán legdrágább helyet, üdítő 5 EUR, kávé 3 EUR…kb annyiért ettünk, mint amennyiért ittunk. Sétálva még egy kicsit, kb. 3 hely, ahol menü van! Már bántuk, ajánlom mindenkinek ilyeneket keressen 10-12 EUR-ért jól lehet lakni, előétel pizza üdítő v. sör.
Spanyol lépcsőnél szintén rengetegen, de megmásztuk… Az élmény….végre fentről nézünk Rómára…innen ismét a szerencse vezérelt tovább bennünket, térkép alapján nem messze a Borghese-park. Kicsit emelkedős az út, de a kilátás mennyei! Innen láttuk csak igazán felülről Rómát! A kerteknek beillő tetőteraszok, kiemelkedő műemlékek, szűk sikátorok…csodás. A park nagyon szép, nagyon nagy, mi már kissé fáradtan csak egy picit sétáltunk, olyasmi lehet, mint nálunk a Városliget. Mivel estére még kivilágított Colosseumot terveztünk indulás a metróhoz és vissza a szállásra..pihenni is kell néha. Előtte még megvacsoráztunk a Termini-től nem messze…kellemes kis olasz hely, klassz pincérekkel, összeválogattuk mit szeretnénk, holnap is ide jövünk.
Pár órás szieszta után még visszametrózunk a Colosseumhoz (már tiszta profik vagyunk a metrón), éppen telihold van…az érzés csodás. Este fáradtan, de élményekkel teli térünk nyugovóra.
Folyt köv. holnap..:)
#16 - B.Éva - 2014.04.24. - 22:28
Ui: A Piazza Navona kimaradt, azt is útba ejtettük, rengeteg kirakodó árus, szép kis kutak, kellemes itáliai hangulat..:) Méregdrága éttermek...enni ne itt álljatok meg..:)
#17 - B.Éva - 2014.04.24. - 22:33
Kedves Hajni!
A 6napos útitervnél olvasom, hogy "Talán az Angyalvárat is most kellene ingyenesen megnézni." Mikor ingyenes ide a belépés?
Válaszodat előre is köszönöm!
Zsuzsanna
#18 - Zsuzsanna - 2014.06.17. - 20:02
Zsuzsanna!
Az állami múzeumok (Angyalvár is), Vatikáni múzeumok a hónap utolsó vasárnapjain ingyenesek.
És van egy kezdeményezés, mi szerint a születésnapjukat ünneplőknek azon a napon ingyenesek az állami múzeumok.
(romapass.it oldalon megtalálni ezeket a múzeumokat)
Érdemes úgy szervezni a napokat, hogy ezeket ki lehessen használni.


#19 - Hajni - 2014.06.17. - 22:47
Sziasztok! Buta kérdés...a ryanair-nél a kézipoggyász méretébe a kerék is beleszámít??köszi:Kriszti
#20 - Kriszti - 2014.07.12. - 13:11
Kriszti!
Igen. Figyeljetek a méretre, mert ha belepróbáltatják a keretbe és nem fér bele, feladatják poggyászként, ami 60 euro. Hazafelé az olaszok még jobban szívóznak.
#21 - Hajni - 2014.07.13. - 00:10
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a Róma Omnia Pass megéri e, ha mi 5 napra megyünk...? Ugye abban csak 3 nap ingyen tömegközlekedés van így kell mellé még egy 3 napos bérlet is és a Vatikán van benne pluszba egy sima Róma Pass-hoz képest...
Sajnos ahány oldal annyi féle leírás mi mennyi...nem tudom összevetni, hogy a Róma Pass / Omnia Pass ...
Kérdésem: a teljes vatikán soronkívüli bejutással kijön 40-50 euro-ból ???
jah és lesz velük egy 65 fölötti is... ha jólt tudom a múzeumok többségében 65 fölött ingyenes... :D
#22 - Attila - 2014.07.17. - 18:23
Attila!
Omnia: 3 nap, ingyenes közlekedés, open busz, ingyenes belépő Vatikáni múzeumokba és az állami múzeumokba, amelybe a RomaPass is érvényes.
95 euro
RomaPass: 3 nap, ingyenes tömegközlekedés, 2 állami múzeumba ingyenes belépő többibe kedvezményes (kb. 20%)
34 euro
Vatikáni múzeumok: belépő 16 euro + online foglaláskor 4 euro költség. Ha online foglaltok nem kell végig állni a sort a pénztárhoz.
Vatikáni kertekről annyit találtam, csak csoportosan lehet bemenni (10 fő felett) 110 euro + 8/fő.
http://www.omniavaticanrome.org/en/the-card/index.html
www.romapass.it
http://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/do?action=booking

Teljes vatikán: múzeumok 16+4, bazilika ingyenes, kupola 5-7 euro. Kert ?
Nem tudom a kérdésedre a választ. Sajnálom.

65 fölöttiek ingyenes belépője megszűnt!
http://orokvaros.network.hu/blog/roma-kozossegi-oldala-hirei/fontos-valtozasok-uj-nyitva-tartas-es-uj-jegyarak-2014#23 - Hajni - 2014.07.17. - 22:41
Üdv!
Én vonattal szeretnék eljutni Rómába.
Megnéztem,hogy 2 helyen kell átszállni.Bécsbe,és innsbruckba.Az utóbbi vasutállomásról láttam képeket.Egy kicsit felment a para bennem.Hogy fogom én szűk 5 perc alatt megtalálni a csatlakozási vonatot Róma irányába?Ugyanez a gond lesz Bécsbe is a csatlakozáskor.Első ilyen számomra egy kicsit veszélyes utazás,egyedül Rómába.Szeretném megnézni az Örök Várost,de egy kicsit parázok.Segítséget kérhetek az átszállásokhoz?
#24 - Joci - 2014.07.21. - 16:41
Joci!
Vonattal kapcsolatosan nem tudok segíteni. Próbáld meg itt: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9188752

Irigylem a bátorságod, merészséged és gondolom az ehhez szükséges fiatalságot :)
Sok sikert!
#25 - Hajni - 2014.07.21. - 21:59
Joci !

www.mav-start.hu
nezd meg itt, mert egy atszallassal kapkodas nelkül is el lehet jutni.

Budapest-Keleti rj.68 15.10 -kor indul
erkezik Wien-Meidling 17.56-kor.

Euro Night EN 235 indul
Wien Meidling 19.30-kor es
erkezik Roma Termini 9.22.
#26 - Marta - 2014.07.21. - 22:59
Joci!
A jelenleg érvényes menetrendet és minden tudnivalót az utazással kapcsolatban itt találod:
http://www.mav-start.hu/utazas/kulfoldi_utazasi_ajanlatok.php?mid=149c76e8061585
3 éve voltunk vonattal, csak Wien Meidling állomáson kell átszállni, ott pedig minden ki van írva, nem bonyolult, időd pedig van bőven. Arra azért számíts, hogy a vonat főidényben fullosra tömött, a mi vonatunkon még a folyosón is feküdtek.
#27 - V.Ágnes - 2014.07.22. - 08:14
Kedves Ági,Márta,és Hajni!
Fiatalságomat irigylitek,meg a bátorságomat.Hát fiatal sem vagyok már,inkább fiatalos/38éves/ :).Bátor meg .nah erről inkább ne beszéljünk.Parázok mint állat.Pedig nem tudom hgy miért :)
Zsúfolásig meg vannak telve a vonatok?Olyan sok embernek van annyi pénze hgy kapásból 12ezreket kiadnak vonatjegyért?Meg ha megvan előre a jegyed online,akkor gondolom nem kell a folyosón feküdni./Szerintem/
S én olyan menetrendet találtam,ami szintén a Keletiből indul,hogy 2 átszállós,tehát Bécsbe,és Insbruckba is.Az utóbbi 22.58 kor,és 23.05kor indul tovább Rómába.
Ezért parázok,hogy nem fogom megtalálni a csatlakozási vonatot.Nagyon szeretném látni Rómát :)
S ha ezért huszonegynéhány órákat kell vonatoznom....hát legyen.
A másik nagy gondom a Hostelek.Én találtam egy pár megfelelő hostelt,a www.hostelworld.com oldalon.3 éjszakát szeretnék ott tölteni.Mindenre 85ezrem van/Utazás-Szállás-Látnival&oa cute;k-Kaja/ /> Esetleg tudtok ajánlani olyan Hostelt ami biztonságos?
Köszi előre is a gyors választ.
#28 - Joci - 2014.07.22. - 11:55
Joci!
Bocsi, de nem azért írtam, hogy elriasszalak, de sajnos nekünk a vonat nem jött be, pedig sok helyen jártunk már vonattal, és semmi gond nem volt. Lehet, rosszkor mentünk (augusztus második felében). A 7 perc Insbruckban átszállásra kevés, elég, ha a vonat 2-3 percet csúszik, már nem éred el. A MÁV-Direkt pontos, korrekt tájékoztatást ad a lehetőségekről, konkrét dátumra még a szabad helyeket és a pontos árakat is megmondják, javaslom hívd fel őket: 06-40/494949, én is a segítségükkel intézem az utazásokat (legutóbb Párizs). És tényleg nem elriasztani, hanem segíteni szeretnék.
#29 - V.Ágnes - 2014.07.22. - 13:24
Köszi V.Ágnes.
Én is ezért parázok leginkább,mert ennyi idő nem elég szerintem sem az átszállásra./7 perc/
Másfajta vonatot meg nem dobott ki a gép.A repülőjegy meg csak oda olcsó,de még plusszba azért is fizetni hgy kijuss a reptérre,stb-stb.Valakinek olcsó a repjegy,valakinek sajna nem.
Hát ugy látom nem nagyon lessz ebből a kirándulásból semmi,egyénileg,legfeljebb ha több pénzem lesz rá,s csoportal megyek.Azok meg 2x annyiba kerülnek. :(
De azért kösz mindenkinek a segítséget
#30 - Joci - 2014.07.22. - 13:51
Joci!
Azért ne add fel! Wien Meidling átszállással legjobb esetben oda-vissza 98€-ért kihozható, de ahhoz időben kell a jegyet megvenni.
#31 - V. Ágnes - 2014.07.22. - 14:01
Kedves Hajni!
Nagyon szépen köszönöm a sok értékes információt és tanácsot amivel ellátod a Rómába készülőket. Fárjemmel és két egyetemista lányommal augusztusban egy hétre a Ponte Sisto hotelban fogunk megszállni. Szeretném elkérni a 6 napos útitervet, útleírásokat, mert ezek szerint szeretnénk megtervezni a programot. Mivel a férjem kerekesszékes, ezért a mi helyzetünk egy kissé bonyolultabb. Az útitervekben szereplő lépcsőket meg kell kerülnünk, esetleges buszokat, metróvonalat ki kell hagynunk. Nagyon szépen megkérlek, hogy megjelölnéd nekünk azokat a helyeket, ahol emlékeid szerint lépcsőkbe vagy egyébb akadályba ütköznénk két látványosság közötti úton és mit javasolnál ezek megkerülésére. Természetesen azzal tisztában vagyunk, hogy a látványosságok nagy része nem akadálymentes. Egy nap le szeretnénk menni a tengerhez is. A Piramide/Ostience megálló és az azt követő LIDO akadálymentes? Ez azért lenne fontos, mert ha nem akkor autót kell bérelnünk arra a napra. Mivel ez az első kirándulásunk mióta a férjem kerekesszékes (2 éve), ez lesz az első nagyobb megmérettetésünk is :). Minden jó tanácsot hálás szívvel fogadok és előre is köszönök.
#32 - Andrea - 2014.07.28. - 16:37
Andrea!
A főbb látványosságoknál biztosan megoldott a kerekesszékeseknek is a bejutás, de őszintén szólva nem figyeltem ezeket. Így nem tudok konkrét helyeket mondani sem. Ugyanígy a közlekedési eszközöket, metrókat sem figyeltem.
Szerintem nem lesz gond. :)

A hozzászóláskor megadott email címet nem látom, írd meg légyszives.
#33 - Hajni - 2014.07.28. - 20:53
Kedves Hajni, köszönöm szépen gyors válaszodat. Mivel magyarul szinte semmit sem találok e témában az angol oldalakon próbálkozom. Az email címem andrea6707@gmail.com. Mégegyszer köszönöm
#34 - Andrea - 2014.07.28. - 22:35
Kedves Hajni!
Mi október 3-6-ig leszünk Rómában, ebből csak két teljes nap lesz városlátogatásra. Péntek délután érkezünk Kolping Hotel Casa Domitillaba, (Via delle sette Chiese, 280, 147 Róma). Szóval marad a péntek késő délután, szombat és a vasárnap. Hétfőn reggel utazunk haza. a 3 napos programot hogy érdemes átvariálni 2 és félre? A szállás környékén vannak, ha jól látom, a katakombák, esetleg érdemes szted a pénteket ott eltölteni a környéken? Vagy van értelme a központba bemenni? Arra is gondoltunk, hogy esetleg a Vatikánt azon az estén megnézni, akkor tovább tart nyitva. Előre is köszönöm, kicsit tanácstalan vagyok.
#35 - Petjó - 2014.08.08. - 13:39
Petjó!
A hónap első hétvégéjén lesztek Rómában, amikor is vasárnap ingyenesek az állami múzeumok. Érdemes úgy összeállítani az útitervet, hogy legalább egy drága belépőst ekkor, ingyen nézzetek meg. Colosseum-FR-Palatinus hármasa, Capitoliumi múzeumok, Angyalár. Ezek a legdrágábbak.
Pénteken érkezés után érdemes bemenni a városba (Trevi, Patheon, Piazza Navona, Spanyol lépcső, P.Popolo), de akár a vatikáni múzeumot is megnézhetitek ekkor. Ide érdemes online jegyet venni akár péntek estére, akár más napokra.
Katakombákat 3 napos látogatásnál nem szoktam listára venni, de mivel közel lesztek hozzá akár ez is beleférhet. Nyitva tartásra figyeljetek. 9-12 14-17
http://www.catacombe.roma.it/en/info_orari.php

Javaslatom:
péntek: belváros, akár késő estig. Trevi, Pantheon, P.Navona, Corso, Spanyol lépcső... (minden ingyenes)
szombat: Vatikán, Szt.Péter bazilika, Angyalvár, Trastevere (vatikáni múzeum belépős és az Angyalvár, ha be is szeretnétek menni)
vasárnap: Colosseum-Forum-Palatinus, Piazza Venezia, VE emlékű, Capitolium és újra visszamenni a legjobban tetszett helyekre. (ingyenes nap)
+ a közbeeső templomok, terek

További kellemes készülődést!
#36 - Hajni - 2014.08.10. - 23:00
Hajni, nagyon szépen köszönöm, igazán nagy segítséget nyújtottál számunkra, ajánlatod szerint fogjuk akkor a programjainkat összeállítani. Nagyon szép és kellemes további utazásokat kívánok Neked! :)
#37 - Petjó - 2014.08.11. - 10:23
Kedves Hajni!

A férjemmel szept.25-okt.1. között leszünk Rómában. A 6napos tervet nézegetem. Segítenél, ha én szeretném beilleszteni a Villa Borghese, és Rendőr múzeumot (az autók miatt), vagy az màr sok lenne? Erre a napokra van-e valamilyen kedvezmény (pl: a vasárnapi még van)? RP-t megrendeltem szállásadótól.
Válaszodat előre is köszönöm: Zita
#38 - Zhorak - 2014.08.12. - 07:57
Zita!
A ti időszakotokra esik a turizmus világnapja, szeptember 27. Ekkor ingyenesek (esetleg minimális árú belépő) a múzeumok, látnivalók.
Ingyenes a vatikáni múzeumok is, amire itt lehet online jegyet foglalni (4 euro adm.díjat kell fizetni), de nem kell sort állni órákig. Ezt érdemes lenne kihasználnotok.
http://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/do?action=booking&codiceTipoVisita=124&step=2
#39 - Hajni - 2014.08.12. - 13:47
Hajni!

Köszi a gyors választ! :) Biztosan ki fogjuk használni az ingyenes napot, de akkor biztosan rengetegen lesznek.
#40 - zhorak - 2014.08.12. - 17:10
Szia Hajni!

Tudsz-e nekem olyan oldalt írni, ahol Rómában érvényes kuponokat lehet venni. Főleg éttermi kuponok érdekelnének. Köszi!
#41 - Szamba - 2014.08.15. - 22:03
Szamba!
Kuponos ismereteim nincsenek.
#42 - Hajni - 2014.08.17. - 11:55
Kedves Hajni,
Szeptember elején utazunk Rómába, és a Via Cola di Rienzo 243, Vatikán címen fogunk lakni.
Szeretném kérdezni, hogy a FCO reptérről hogyan lehet a legegyszerűbben és leggyorsabban eljutni a szállásra.
Ha tudnál térképes útitervet küldeni erre a negyedre vonatkozóan az eva.pasztor88@gmail.com címre, nagyon hálás lennék.
Segítségedet előre is köszönöm!
Üdv:
Norbi
#43 - Norbi - 2014.08.21. - 10:39
Kedves Hajni!

Először is szeretnék gratulálni az oldalhoz, és egyben megköszönni is, telis tele van hasznos információval! Kedvesemmel december 27-január 1ig Rómában tartózkodunk. Mit ajánlasz, hogyan kezdjek neki az útitervünknek? Úgy gondolom a RP megvásárlása mindenképp ésszerű lenne. Illetve a 6 napos útiterv ajánlásodban szerepel egy "csontos templom"....melyik az..nem találok róla semmit! Előre is köszönöm a válaszodat!
#45 - Fehér Erika - 2014.08.23. - 15:48
Erika!
Útitervnél vegyétek sorra a látnivalókat, melyeket úgy osszátok szét napokra, hogy pl. az RP-t ki tudjátok használni. Az általam írt terveknél - 3 és 6 naposnál is - egy-egy csokorra vannak szedve az egymáshoz közeli nevezetességek.
Január 1-én minden zárva.

Csontos templom: a leírások V. részénél olvashatsz róla.
http://www.erdekesvilag.hu/a-hatborzongato-santa-maria-della-concezione-templom/
Most már csak múzeumon keresztül nézhető meg, ami belépőjegyes.

További kellemes készülődést!
#46 - Hajni - 2014.08.23. - 23:34
Sziasztok,Három hét múlva megyek Rómába egyedül,Fiumicino repülőtéren szállok le és nem tudom mivel jutok el a Termini állomásra,ha busszal melyikkel és honnan veszek jegyet?Örülnék ha válaszolna valaki!
#47 - Egyed János - 2014.08.24. - 21:47
János!
Transzferbusszal közvetlenül a Terminihez lehet utazni. Jegyet a busznál is lehet venni, vagy online (5-6 euro)
terravision.eu
tambus.it
sitbusshuttle.com

vagy
Leonardo expressz vonat fél óra alatt a Termini-ben van, de ez 14 euro.
#48 - Hajni - 2014.08.24. - 22:45
Hajni!
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat,még azt szeretném tudni,hogy a reptéren keressem a Terravision buszt és a sofőrtől vehetek jegyet,mert online nem szeretnék.És majd visszafele a Terminiből,hol lehet jegyet venni és hol szállok buszra?Egy kicsit parázok,mert egyedül megyek,kicsi angol tudássl,olaszul semmit.
#49 - Egyed János - 2014.08.25. - 09:11
Köszönöm a segítséget Hajni!
Lenne még egy kérdésem: kint tartózkodásunk alatt az előrejelzés szerint kánikula lesz. Néztem, hogy nincs messze a tenger, max 1 óra alatt el lehet jutni, tudnál javasolni útvonalat, partszakaszt?
Köszönöm a segítséget!
Üdv Norbi
#50 - Norbi - 2014.08.25. - 10:36
Norbi!
B metró Piramide megálló mellett van a LIDO hév(vonat) állomása, amellyel a tengerpartra lehet utazni. Érvényesek rá a római bkv jegyek, bérletek, RP.
#51 - Hajni - 2014.08.25. - 13:18
János!
A busz mellett van egy mellényes emberke, akitől kell a jegyet venni.
Hazafelé a Termini mellől a Via Marsala-ról indul a busz. Előző napokban vedd meg a jegyet, ne induláskor kelljen kapkodni. Biztos, ami biztos. :)

http://www.terravision.eu/rome_fiumicino/rome_fiumicino_map.html
#52 - Hajni - 2014.08.25. - 13:26
Nagyon szépen köszönöm,remélem rendben mennek majd a dolgok.Szeptember 13-án megyek és 17-én vissza,most azt nem tudom olyankor még lehet rövidnadrágos időre számitani,vagy ki tudja.
#53 - Egyed János - 2014.08.25. - 13:40
János!
Az ilmeteo megbízható időjárás előrejelzést ad. Utazás előtt nézz rá.
http://www.ilmeteo.it/meteo/provincia-RM
#54 - Hajni - 2014.08.25. - 14:40
Nagyon szépen köszönök mindent,kedves Hajni!
#55 - Egyed János - 2014.08.25. - 15:38
Szia Hajni!

Most pénteken indulok egy hétre anyukámmal Rómába. Egy kis segítséget kérnék.
Láttam a 6 napos útitervet a honlapon. Sokan e-mailen kérnek útitervet Tőled. Ezeket (3 vagy 6 napos) az útiterveket küldöd vagy van másik is? :)
A Vatikáni Múzeumba a belépőt online szeretném megvenni. Gondolom, kapok egy nyomtatható jegyet. A kérdésem, hogy ezzel hol tudok bemenni? Merre kell keresni a külön bejáratot?
Sok helyen írják, hogy hétfőn zárva vannak a múzeumok és a főbb látványosságok. Gondoltam aznap kimegyünk vonattal a tengerpartra. RomaPass-sal gondoltam az utazást. A kérdésem, hogy a bejáratnál vannak átmenő kapuk, amin le kell húzni a kártyát vagy máshol (esetleg a vonaton) kell érvényesíteni a "jegyet"?

Minden segítséget előre is köszönök!!!
#56 - Airwomen1981 - 2014.08.26. - 09:20
Airwomen!
Igen, ezeket a terveket tudom emailben is elküldeni csak több körítéssel, valamint beszámolót egyik utazásunkról.
Szivesen megküldöm, ha írsz email címet.
Vatikáni múzeumok: online jegyvételkor a megadott emailcímre küldenek egy vouchert, melyet ki kell nyomtatni és azzal a pénztárhoz menni. Bejárat ugyanott van, de nem kell a sorba beállni egyből mehettek a pénztárhoz. Ott kérnek majd igazolványt is, a voucher-ért kaptok jegyet.

RP-t és a bérleteket is az első kezelés után csak a metrókapuknál kell használni az átjutáshoz. Buszon, villamoson már nem kell többször kezelni. Szerintem a LIDO-n sem.
#57 - Hajni - 2014.08.26. - 16:59
Kedves Hajni!

Nagyon klassz és hasznos az oldalad! Elismerésem hozzá és kitartásodért! :-)

Első dolgom volt a "Róma útiterv" pontba belekukkantani, ahol nagyon jó kis tippeket kaptam. (Megjegyzem, 20 éve töltöttem kb. egy hetet Rómában, így - a "kötelező" látnivalók mellett - most inkább az olyan csemegék (is) érdekelnek, mint a Máltai kulcslyuk (amiről eddig nem is hallottam), vagy a Piramide (amit akkor nem láttam), stb...

Ma nagyjából átböngésztem a fenti fórumot is és többeknél olvastam, hogy küldözgettél X-napos útiterveket. Néhol olvasható volt, hogy ezen esetekben "hasznos infókkal kiegészített" útítervekről van szó.
Engem igazából ezek a kiegészítések, plusz infók érdekelnének (hiszen az útiterveket az oldalról már kilestem ;-).)

Van rá lehetőség, hogy ezeket itt közzétedd? Biztos mások is örülnének. (Vagy küldjem meg inkább a mail-címem?)

Válaszodat előre is köszönöm!
Noémi
#58 - Noémi - 2014.09.09. - 15:52
Noémi!
Az oldal nem az én érdemem, én csak válaszolgatok.
Emailben egy évekkel ezelőtti utazásunkról írott élménybeszámolót, valamint a fenti utiterveket kiegészítve közlekedési információkkal, útvonaltervekkel tudok elküldeni.
Írj címet és továbbítom neked is!

#59 - Hajni - 2014.09.09. - 21:42
Kedves Hajni!
Novemberben újra lesz szerencsénk Rómába eljutni. Egy napot valamelyik Rómán kívüli kisváros felfedezésére szánnánk. Olyan úticélt keresünk, ami hűvös időben is érdekes, és Rómából tömegközlekedéssel (HÉV, vonat vagy busz) jól megközelíthető (és nem csak a város, de a nevezetességek is elérhetőek legyenek ilyen módon). Eddigi kutatásom során ezek merültek fel: Bracciano, Viterbo, Anzio és Nettuno, Castel Gandolfo. (Tivoliban már voltunk.) Tudsz ezek közül javasolni valamit, ami még ősz végén is szép, vagy van esetleg egyéb ötleted? Minden tippnek nagyon örülnék. Előre is köszönöm!

Kedves Tibcsi!
Rengeteg információt hasznosítottunk már a korábbiakból is erről a szuper oldalról. Ha lesz egy kis időtök, esetleg bővítenétek a Róma környéki városok, látnivalók, lehetőségek listáját? Szerintem sokaknak jól jönne. Róma gyönyörű és nem lehet megunni, de (mi legalábbis) egy-egy napot mindig szívesen szánunk más hely felfedezésére is.
Köszi!
Alíz
#60 - Alíz - 2014.09.10. - 13:09
Alíz!
Én is Tivoliban jártam ezidáig, az csodaszép.
Nagyon közeliként Ostia Antica-t tudnám ajánlani, esetleg egy sétát a Via Appia-n.
https://utazom.com/olaszorszag/roma/latnivalok-romaban/a-via-appia

Viszont ezeket már biztosan láttátok.
Keress úti beszámolókat, vannak nagyon jó írások és biztosan akad benne Róma környékéről is.

További szép napot!
#61 - Hajni - 2014.09.10. - 20:06
Kedves Hajni/Tibcsi!
Rossz időre (is) készülve keresek római programokat. Tudom, hogy megnyílt az EUR negyedben a Mediterraneum Acquario. De hiába guglizok, sehol nem találok jegyárakat. Esetleg van valami infótok róla? Volt ott valaki mostanában?
Alíz
#62 - Alíz - 2014.09.19. - 08:48
Kedves Aliz!

Sajnos én se találok róla infót :)
#63 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.09.25. - 20:30
Kedves Hajni/Tibcsi! Rövidesen Rómában leszünk, barátokkal. (Okt.16-21között) Csütörtök este érkezünk, tehát péntektől kedd estig leszünk Rómában. Kiírogattam már dolgokat, de szeretném pontosítani, mivel én állítom össze a programokat. Rendeltem Roma Pass-t. Mikorra tervezzem be a Vatikánt? Szerintetek 1 nap menjünk ki a tengerpartra? Ha esetleg van egy 4 napos tervezetetek, megköszönném, ha az email címemre elküldenétek. lehmanm50@gmail.com.....Szeretnénk Rómát élvezni, hová menjünk el mindenhogyan? Válaszotokat előre is köszönöm
Márti
#64 - Márti - 2014.09.28. - 13:48
Szia!

Hajni két útiterve itt látható az oldalon, ahol kommentelsz, 3 vagy 6 napos van, ezek alapján össze lehet állítani 4 naposat.
Akkor menjetek ki a tengerpartra, ha szeretnétek, és esetleg olyan idő van, hogy érdemes :)
Vatikán: pl. ha rosszabb az idő, vagy ha a Roma Pass már/még nem érvényes.
Hogy hova menjetek el: ami titeket érdekel :) Nyilván amúgy sem hagynátok ki a kötelező látnivalókat, mint pl. a spanyol lépcső, a Vatikán, a Colosseum, a Trevi-kút, a Forum..
#65 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.09.30. - 16:11
Kedves Hajni!
Nejemet szeretném születésnapja alkalmából meglepni egy római úttal. Ennek azért van jelentősége, mert eddigi útjaink során ő vette vállára a program szervezés terhét, de érthető okokból most nekem kell. Becsülettel böngészem már egy ideje a netet a témában és szerencsére ráakadtam erre az oldalra, ahol már a cikkek és a hozzászólások átolvasása után is sokkal okosabb lettem. Kihasználva legendás segítőkészségedet és tapasztalatodat engedd meg, hogy én is tanácsodat kérjem. Néhány hozzászólással ezelőtt Petijónak javasoltál egy útitervet, ami nekünk is megfelelőnek tűnik, mert hasonló időbeosztásunk lesz. Mégis kérlek, ha időd engedi, szabd egy kicsit testre a tervet az alábbi infók ismeretében:
• Október 30-án délben száll le a gépünk Fiumicino-n.
• Szállásunk a Hotel Poggioverde Roma-ban lesz.
• November 2-án 12:35-kor indulunk vissza.
Amit eddig sikerült kiderítenem:
• A reptérről a szállodába az FL1 jelzésű vonat(?) és a 775-ös busz segítségével jutok el leggyorsabban.
• A szállodából a Vatikán a 98-as vagy az N15-ös busszal érhető el.
A tervem valahogy hasonlóan nézne ki, mint amit Petijónak küldtél azaz:
• csütörtök (okt. 30.): belváros, akár késő estig. Trevi, Pantheon, P.Navona, Campo de Fiori(?), Corso, Spanyol lépcső
• péntek (okt. 31.): Vatikán, Szt.Péter bazilika, Angyalvár
• szombat (nov. 1.): Colosseum-Forum-Palatinus, Piazza Venezia, Capitolium
Első kérdésem az lenne, hogy szerinted ez így vállalható-e, bejárható-e? Szem előtt tartva azt, hogy inkább legyen elsőre kevesebb látnivaló, de ne legyen egy rohanás az ott tartózkodásunk. Legfeljebb ami kimarad, azt következő alkalommal pótoljuk.
A másik kérdésem, hogy a fentiek ismeretében javaslod-e a RomaPass megvételét vagy sem? A Vatikáni Múzeumok és Szt.Péter Bazilika belépőt mindenképpen előre megvenném, de a Colosseum-Forum-Palatinus hármasét csak akkor, ha nem veszek RomaPass-t.
Végül, ha meg tennéd, hogy a csütörtöki és szombati közlekedésre javasolsz valamit, azt is megköszönném. (Péntekre elvileg a 98/N15 ideális, de ha van jobb ötleted, szívesen meghallgatnám.)
A válasz jöhet az e-mail címemre is, vagy akár itt a fórumon is. Előre is nagyon köszönöm a segítséged!
BP
#66 - BP - 2014.10.01. - 16:37
BP!
Jó a tervezet, ez így járható.
Közlekedés, buszjáratok is rendben vannak.
Jegyelővétel a Vatikáni múzeumokba ajánlott. Szt.Péter bazilikába nincs belépő.
Colosseum hármasára nem szükséges az elővétel, mert ha lesz RomaPass akkor azzal egyből lehet bemenni. Ha nem akkor pedig a Forumnál kell kezdeni, mert ott nincsenek sokan és ezután Palatinus, majd Colosseum ahol már nem kell sorba állni.
RomaPass megvétele nem szükséges, közlekedésre is elegendő napi 2-2 jegy vagy 3 napos bérlet.

Kellemes római vakációt!
#67 - Hajni - 2014.10.02. - 22:24
Kedves Hajni!

Köszönöm szépen a választ. Ha a Forumnál tényleg nincs sor, akkor nem veszünk RomaPass-t, mert tényleg nem fogunk sokat tömegközlekedni. Még két kérdés: Jegyet a buszon kell venni, vagy van külön "bkv pénztár"? Illetve a Forum-Palatinus-Colosseum hármashoz hogyan jutunk el legegyszerűbben a szállásunkról?

Köszönöm szépen a segítséget még egyszer!

BP
#68 - BP - 2014.10.03. - 12:50
Kedves Hajni!

Nov. 1-5-ig tartózkodnánk Rómába, párommal mennénk, 40. szülinap alkalmából. Mivel nov. 1-je ott is ünnep és vasárnap-héfőn sincs minden nyitva, a segítségedet szeretném kérni utiterv ügyben! Szombaton 12-kor landolunk a Fiumicino-n, a szállodánk a termini mellett van, Hotel Giubileo, Via Carlo Alberto 15. Úgy gondolom délután 2-től még férne bele pár program, aztán maradna a vasárnap-hétfő-kedd, mivel szerdán már 12 35-kor indul a gép vissza. Nagyon megköszönném ha tanácsot adnál nekünk a látnivalók összeállításában. Rp-t érdemes e vennünk? Előre is nagy köszönet!!!
Marika
#69 - Marika - 2014.10.03. - 18:58
BP!
Colosseumhoz: 98F vagy 889-es busszal 22 megálló a Circonvallazione Cornelia, ahol az A metrónak van a Cornelia állomása. Metróval a Termini-ig, itt át kell szállni a B metróra és 2 megálló a Colosseo.
https://www.google.com/maps/dir/Hotel+Poggioverde+Roma,+Via+Poggio+Verde,+31,+Roma,+Olaszorsz%C3%A1g/Colosseum,+Piazza+del+Colosseo,+1,+00184+Roma,+Olaszorsz%C3%A1g/@41.8727703,12.3900697,12z/data=!3m1!4b1!4m17!4m16!1m5!1m1!1s0x1325f53fe755eb6d:0x295a25eccaa4d009!2m2!1d12.417643!2d41.856404!1m5!1m1!1s0x132f61b6532013ad:0x28f1c82e908503c4!2m2!1d12.492231!2d41.89021!2m1!4e2!3e3!5i2

Vonaljegyet trafikokban (Tabbachi), metróállomások pénztáránál vagy automatából lehet venni. Sofőrtől nem vagyok biztos benne, hogy lehet.
#70 - Hajni - 2014.10.03. - 20:16
Marika!
1-én délutánra, amolyan ismerkedés a várossal programot javasolnék.
Szállásotoktól a 71-es busszal Stazione Tiburtina irányba 6 megálló a Tritone/Fontana Trevi. Tovább a Corson át, balra -táblák jelzik- Pantheon, Piazza Navona. Tovább sétálva a Corson a Spanyol lépcsőig mehettek és ha még belefér a Piazza Popolo.
2-án a hónap első vasárnapján ingyenesek az állami múzeumok. Érdemes lenne egybe bejutni, de az biztos hogy mindenhol nagyon sokan lesznek. Colosseum-Forum-Palatinus, majd II.VE emlékmű, mellette a Capitoliumi múzeumok. Piazza Venezia, Igazság szája.
3-án, hétfőre a Szt.Péter bazilikát, VAtikáni múzeumok (online jegyelővétel javasolt), Angyalvár, Trastevere.
4-én, kedden Lateráni Szt.János bazilika, Santa Scala, Katakombák vagy Caracalla termái. Illetve visszamenni a szerintem városközpont Piazza Venezia-Corso tengelyre.

Santa Maria Maggiore nagyon közel lesz hozzátok, ezt is nézzétek meg.

RP-t nem, de 3 napos közl. bérletet vegyetek, valamint az első és utolsó napra néhány vonaljegyet.

További kellemes készülődést!
#71 - Hajni - 2014.10.04. - 23:19
Szia Hajni!

Ismét köszönöm a választ és közben még egy kérdés eszembe jutott. :-)
A Vatikáni Múzeumok belépőjegy online vásárlásakor időpontot is meg kell adni. Ez azt jelenti, hogy pontosan akkor kell a pénztárhoz mennem, amikorra a jegy szól, vagy ez a kezdő időpont és mondjuk egy 11 órás jeggyel délben még bemehetek?

Köszönöm.
BP
#72 - BP - 2014.10.06. - 10:50
Kedves Hajni!
Nagyon nagy tiszteletem Neked azért, amiért mindenkinek ilyen gyorsan és önzetlenül segítesz! El sem tudom mondani mennyire hálás vagyok a program leírásért, ezer köszönet érte!
Megfogadjuk tanácsodat, hazaérve jelzem hogy hogyan is sikerült!
Addig is sok sikert és kitartást a hozzám hasonló tanácstalan honfitárshoz!
Marika
#73 - Martinné Gulyás Mária - 2014.10.06. - 11:21
BP!
Adott időpontra kell ott lenni, így válasszatok nektek megfelelőt.
#74 - Hajni - 2014.10.06. - 19:39
Kedves Hajni!
10.17-20-ig fogunk Rómában tartózkodni. Nagyon jó az oldal, sok információt fogunk tudni összeszedni. Megszállni Domus Pacis Torre Rossa Park -ban fogunk. Kérnék egy kis segítséget, hogy a reptérről milyen járattal tudunk bejutni a szálláshoz (járat szám, hány megálló). Továbbá a Róma Pass-t hol érdemes szerinted megvásárolni? Magyarországon vagy kint esetleg a reptéren. Egyáltalán érdemes e megvásárolni 4 nap kint tartózkodáshoz.
Előre is nagyon köszönöm válaszod és a segítséged!!!
Zsuzsa
#75 - Zsuzsa - 2014.10.12. - 22:10
Zsuzsa!
Reptérről transzferbusszal (Terravision, TamBus, Sitbusshuttle) utazzatok be a Termini-hez. Innen az A metróval a Cornelia állomásig kell mennetek, majd a 889-es busszal Mazzacurati felé 5 megálló az Aurelia Antica/Torre Rossa. Innen már csak pár lépés a hotel.

https://www.google.hu/maps/dir/Termini,+R%C3%B3ma,+Olaszorsz%C3%A1g/Domus+Pacis+Torre+Rossa+Park,+Via+di+Torre+Rossa,+94,+00165+Roma,+Olaszorsz%C3%A1g/@41.9015581,12.4272471,13z/data=!3m1!4b1!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x132f61a3e528cfbd:0xd1608dabaf6565b7!2m2!1d12.502005!2d41.901556!1m5!1m1!1s0x132f5fe8a15c85f5:0x2226989b58fda8ac!2m2!1d12.426272!2d41.890735!3e3?hl=hu

RomaPass-t kint vegyétek meg. Reptéren is kapható vagy nagyobb metróállomásokon, mint pl. a Termini, Cornelia...

Ha két drágább helyre (Colosseum, Angyalvár, Capitolium) szeretnétek bemenni, akkor megéri megvenni. 3 nap érvényes, közlekedésre is használható. Reptéri buszokra, vonatokra nem érvényes!
4-ik napra 1-2 db vonaljegy vagy 1 napos bérletet vegyetek.

Kellemes római vakációt!
#76 - Hajni - 2014.10.13. - 16:44
Kedves Hajni!
Összeállítottam az általad ajánlott utitervet, csak az lenne a kérdésem, mivel nov. első vasárnapján ingyenes a belépés az állami múzeumokba ezért mit ajánlanál a Colosseumba történő bejutáshoz? A Forum romanumnál is ugyanúgy be tudunk menni és át lehet menni a Colosseumba?
Egyébként az utitervem:
Szombat: kapucinusok kriptája-trevi kút-pantheon-piazza navona-spanyol lépcső-piazza del popolo.
Vasárnap: II. VE- forum r.- colosseum-capitoliumi museumok-vincoli-piazza venezia-igazság szája
Hétfő:vatikáni museum-angyalvár-trastevere
Kedd: lateráni szt jános basilika-katakombák-caracalla-vissza a corsora
Remélem minden jól alakul, nagyon köszönöm a sok segítséget, Nélküled nem ment volna!
Várom válaszod, addig is minden jót kívánok!
Marika
#77 - Martinné Gulyás Mária - 2014.10.20. - 19:26
Marika!
Colosseum - Forum Romanum - Palatinus egy jeggyel látogatható. Ingyenesen is.
Forumot szoktam elsőnek javasolni, mert ott nincs nagy sor a jegypénztárnál.
Útiterv: vasárnapra talán sok lesz a program, illetve nem tudni mennyi idővel kell számítani a Colosseum-FR-P nál. Akár hétfőre áttehető valamelyik (vincoli, VE).
+észrevétel: Hétfőn az Angyalvár nincs nyitva.
Többi rendben. Kényelmes lábbeli elengedhetetlen! :)

Kellemes készülődést!

#78 - Hajni - 2014.10.20. - 20:32
Kedves Hajni!
Kérlek segíts abban,hogy a Colosseum különállóan megtekinthető-e vagy csak kombinált jeggyel a Fórummal és Palatinussal! A Sixtus-kápolnáról is ezt szeretném tudni,hogy csak a Vatikáni Múzeumokkal együtt lehet bemenni vagy különállóan is? Nagyon köszönöm!
#79 - Piroska - 2014.10.22. - 00:05
Piroska!
Colosseum külön is megtekinthető, de a jegy érvényes mindhárom helyre és 2 napig felhasználható.
Sixtus kápolna viszont csak a Vatikáni múzeumokon át nézhető meg. Az az utolsó látnivaló.

#80 - Hajni - 2014.10.22. - 11:31
Kedves Hajni!

Rengeteg hozzászólást elolvastam, de szeretném a saját családunkra vonatkozólag is a segítségedet kérni.
Néhány dolgot szeretnék tőled kérdezni. Hétfőn 10.27-én 12:40-kor érkezünk a Fiumicino reptérre. Három teljes napot töltünk Rómában, így a 3 napos utiterven gondoltam, hogy végig megyünk.Mivel négy gyermekkel utazunk (7,9,12,14 éves), kérdezném tőled, hat főre mi lenne a leggazdaságosabb transzfer a reptérről? Szállásunk a Hotel Memphis (Via Degli Avignonesi 36) szállodában lesz. Gyerekeknek olvastam, hogy nem érdemes a RP-t megvenni, ők ingyen vagy kedvezménnyel utaznak tömegközlekedési eszközön?
Ha mi a férjemmel megvesszük a RP-t, a gyerekeket vihetjük magunkkal a gyorsabb sorban pl. ahol a RP érvényes és lesz ott lehetőség nekik jegyet venni, ha egyáltalán kell értük fizetni, vagy mit tanácsolsz? A Szent- Péter Bazilikában a kupola megtekintéséhez a helyszínen kell jegyet venni vagy elővételben is lehet? Kevés hozzászólást olvastam gyerekkel utazóktól, én ebben szeretnék segítséget kapni. Minden választ nagyon köszönök! Gratulálok az oldalhoz, nagyszerű segítség!

Zita
#81 - Zita - 2014.10.23. - 00:50
Zita!
Reptérről transzferbusszal a Termini-hez lehet bejutni, és innen az A metróval 2 megálló a Barberini, majd 5 perc séta a hotel.
https://www.google.com/maps/dir/Termini,+R%C3%B3ma,+Olaszorsz%C3%A1g/Memphis+Hotel+Sz%C3%A1lloda,+Via+degli+Avignonesi,+36,+00187+Roma,+Olaszorsz%C3%A1g/@41.9045831,12.4887326,16z/data=!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x132f61a3e528cfbd:0xd1608dabaf6565b7!2m2!1d12.502005!2d41.901556!1m5!1m1!1s0x132f61ab7e69db33:0xe890dc0c3d7a5ba5!2m2!1d12.486508!2d41.90282!3e3

A hotel oldalán írnak transzferszolgáltatásról, kérdezzetek rá emailben.
the subway (line A, direction Battistini), get off at Piazza Barberini, just 5 minutes from the hotel on foot. As an alternative, a transfer service can be provided on request.

10 éves korig ingyenes a közlekedés (reptéri transzfer nem!), a látnivalók 18 éves korig.
RP-nek külön sor a Colosseumnál van, de a gyerekek ingyenes jegyét itt nem tudjátok kiváltani. Ha sokan vannak a Forum-nál kezdjetek. A jegy három helyre érvényes (Forum, Palatinus, Colosseum) és 2 napos.
Készítsetek egy előzetes kalkulációt a belépőkről, közl.jegyekről és kiderül megéri az RP-t megvennetek.
4 gyerekkel nem biztos, hogy minden múzeumot végig szeretnétek járni.
Vatikánba nem érvényes.
Kupolához a jegyet ott helyben kell megvenni. A bazilika lépcsőjénél kötéllel elválasztva van lehetőség a kupolához menni.

Írj emailcímet, hogy küldhessek leírásokat!

#82 - Hajni - 2014.10.23. - 12:38
Hajni!
Köszönöm gyors válaszod.
A szállodának valóban van transzferszolgáltatása, 70 euróba kerül. Nekünk valószínűleg ez a leggazdaságosabb. Jól értem, amit írsz, hogy a RP csak két napra érvényes?
A vatikáni múzeumokat most nem terveztük, bár a Sixtusi- kápolnát nagyon sajnálom.
Küldöm az email címemet, nagyon köszönöm a segítséged!
toszegiz@gmail.com

Zita
#83 - Tószegi Zita - 2014.10.23. - 18:17
Zita!
Transzferbuszra online jegyvétellel a retúr 8 euro/fő. x6fő= 48 euro
Plusz metrózás, átszállás, várakozás, cipekedés.
Hotel 70 euro-s ajánlata 6 főre nagyon jó, megéri az árát a háztól házig fuvar.

Colosseum-Forum-Palatinus jegy érvényes 2 napig.
RP 48 órás 1 ingyen belépővel, vagy 72 órás 2 ingyen belépővel van + ingyenes közlekedés.
www.romapass.it

Többit küldöm.
#84 - Hajni - 2014.10.23. - 20:43
Kedves Hajni!
Köszönöm szépen a válaszod, azt én is néztem hogy az Angyalvár hétfőn nem lesz nyitva, majd megpróbálunk visszamenni egy másik nap hogy belülről is lássuk. Ami kimaradna időhiány miatt, jó ok lesz arra hogy újra visszatérjünk! Már nagyon várom!
Nagyon nagy köszönet Neked a sok-sok segítségért!
Marika
#85 - Martinné Gulyás Mária - 2014.10.24. - 09:05
Kedves Hajni, nov.4-én érkezünk wizzel dél körül Rómába, tudnál segíteni nekünk, hol találjuk az FCO-n a TerraCafe-t, úgy olvastam ott kell jegyet venni, vagy az online foglalást ott kell érvényesíteni....
...és érdemes e a Terminitől buszra vagy villamosra szállni a Santa Maria Maggiore-ig, ott lesz a szállásunk?
....és hol tudunk 7 napos bérletet venni, esetleg a Terminin lehet?
....és el tudnád küldeni a kiegészítésekkel a 6 napos utitervedet? provance63@t-online.hu
Köszönöm válaszaidat!
#86 - Judus - 2014.10.25. - 18:54
Kedves Hajni! Megvettem a transzfer buszra a jegyet online oda-vissza( terravision-ra) és kinyomtattam a jegyet.Az a kérdésem lenne hogy azt most érvényesíteni kell valahol vagy csak azt amit kinyomtattam odakell adni a buszvezetőnek és ennyi? Várom válaszodat minnél hamarabb mert nov. 2.-án már megyünk.Köszönettel Gábor
#87 - gabeeeh - 2014.10.26. - 19:28
Judus!
- FCO reptéren az online vásárláskor emailben kapott, kinyomtatott jeggyel kell a buszra felszállni vagy ott venni a busznál.
Hazafelé kell a Termini-nél lévő TerraCafénál jegyet venni.
- Terminitől 10 perc sétára van a S.M.M.
5, 14 villamosokkal 1 megálló.
- bérletet a Termini-nél tudtok venni, metró jegypénztárnál, automatából, tabacchi-ban (trafik).
- küldöm :)
#88 - Hajni - 2014.10.26. - 19:52
Gábor!
Kinyomtatott jegyet odaadod a busznál lévő emberkének és ennyi.

Jó utat!
#89 - Hajni - 2014.10.26. - 20:58
Kedves Hajni,

November 20-22-ig valamint 26-28-ig leszek Rómában és lehetőleg minél több látnivalót szeretnék ez idő alatt megnézni. A kérdésem az lenne, hogy érdemes-e Roma Pass-t venni valamelyik két napos időtartamra vagy sem? Amennyire megértettem a roma pass oldalon, a 48 órás egy ingyenes belépést biztosít, de a többi helyre viszont kedvezményt? Hogy működik ez, tudsz erről valami bővebb infót adni nekem? És mi a helyzet a tömegközlekedéssel? Arra érvényes vagy ad valamiféle kedvezményt?
Válaszaidat előre is köszönöm!
Szilvi
#90 - Szilvi - 2014.10.26. - 22:50
Szilvi!
Itt olvashatsz RP-ről:
http://utazas-nyaralas.info/roma/utikalauz.html#roma-pass

Egy előzetes kalkulációt kell készíteni a megnézendőek belépődíjáról + közlekedési jegyekről, így kiderül megéri-e megvenni, hogy jössz ki jobban.
#91 - Hajni - 2014.10.27. - 15:17
Kedves Hajni!
Nagyon hasznos, szimpatikus az oldalad, Gratula!!! Meglepi szülinapi utazásra okt 30-án érkezünk Rómába 4 napra.
Szeretném én is elkérni a részletes 3 napos tervet és a segítségeket...
Ryanair-ral érkezünk, s szállásunk a Via Galvani-n lesz.
Köszönöm :)
#92 - Szilvia - 2014.10.27. - 20:49
Szilvia!
Írj email címet.
#93 - Hajni - 2014.10.27. - 22:06
Lemaradt, bocs: vki(pont)mezoszel(kukac)gmail(pont)com
#94 - Szilvia - 2014.10.27. - 22:23
Kedves Hajni!

A segítségedet szeretném kérni.
November 17-től Rómában töltünk néhány napot párommal és kisfiúnkkal. Megvettük a kombinált jegyeket a www.coopculture.it oldalon, de a visszaigazoló emailben nem kaptunk jegyeket, csak az összesítőt, és hogy sikeres volt a banki tranzakció. Esetleg tudnál segíteni nekünk, hogy fogunk kapni jegyeket, vagy azt a visszaigazoló emailt kell magunkkal vinni?

Köszönöm,
Szilvi
#95 - Szilvi - 2014.10.29. - 19:37
Szilvi!
Ide még nem vettem online jegyet, de valószínű a visszaigazoló email-ért cserébe adják majd a jegyet.
Mindenképp vigyétek magatokkal.
#96 - Hajni - 2014.10.30. - 16:40
Kedves Hajni! Valahol korábban olvastam, hogy valaki érdeklődött, hogy a Vatikáni Múzeumbe a megadott linken vásárolt jegynél a számláról az összeget levonta a rendszer, sikertelen jegyvásárlást írt. Vajon mi lett a megoldás? Ma este nekem emailben a következő szöveg jött.
EPay - AUTHORIZED Payment

Dear Customer,
we inform you that your payment has been authorized.
About payment information:
Merchant : Musei Vaticani Tickets
Amount : 52.00 EUR
Order No : 2KISIJ8N0000006NQ1
Transaction Ref. : SIV001-20141102-074133-93069039
Credit Card : Mastercard
Transaction Date : 2014-11-02 19:41:33.0
Notification Service
Servizio Internet Vaticano
This e-mail is generated automatically, please don't use this email address.

Nincs valami ötleted, hogy mi lehet ez?
#97 - Ildikó - 2014.11.02. - 20:08
Ildikó!
Én úgy fordítottam, hogy sikertelen a fizetés. Ha sms-t sem kaptál a vásárlásról, akkor biztosan.
Várj vele 1-2 napot és aztán próbálkozz újra.
#98 - Hajni - 2014.11.02. - 23:11
Ildikó!
Bocs Hajni, hogy beleszólok, én is sok hasznos tippet kaptam itt, de nem értem ez miért jelentené azt. Payment authorized=a fizetés engedélyezve, minden rendben, ezt jelenti angolul. Arról jött visszaigazolás, hogy minden rendben.
#99 - Csilla - 2014.11.02. - 23:27
Ildikó, Csilla!
Bocsánat, ennyit tudok angolul.... illetve a google fordító.
A világért sem szerettem volna hamis információt adni.
Köszönöm Csilla, hogy jelezted ezt.
Anno mi ezt kaptuk emailben, csatolva a voucherrel:
Voucher di prenotazione 2KC6D8JC3TTG95IJG
#100 - Hajni - 2014.11.03. - 09:10
Kedves Hajni!

Segítségedet szeretném kérni 2 dologban is.
Két hotel közt vacillálunk. Az egyik a Hotel Gelano (Via dei Vilini 10), a másik a Hotel Dina (Via Principe Amadeo 62). Te melyiket ajánlanád? A másik kérdésem az lenne, hogy Mi január 1-én érkezünk Rómába és 4-én jövünk haza. Biztos, hogy újév napján minden zárva lesz, (már a fizetős helyek) de 2.-án? Néztem a 3 napos útitervet, nagyon tetszik, csak nem tudom, hogy az ünnep és a nyitvatartások miatt hogyan lehetne átvariálni, hogy mindenre jusson egy kis idő.

Segítségedet előre is köszönöm!
Dóra
#101 - Dóra - 2014.11.04. - 18:06
Dóra!
Térképen néztem a szállásokat és e szerint a következőket írnám:
Közlekedés szempontjából nézve utóbbi a Termini-nél, Róma fő közl.csomópontjánál van. Ez viszont zajosabb környék és sok erre a bevándorló, mindenféle portékát rásózni akaró nem kívánatos alak.
Az első pár buszmegállóra van a Terminitől. Ez jobban tetszik.

Próbálj fotók, vélemények és persze ár szerint választani.

1-én, érkezéskor a belvárost járjátok végig, a zegzugos utcákon eljuttok a Piazza Navona, Trevi, Spanyol lépcsőhöz. Piazza del Popolo vagy akár a Colosseum - Piazza Venezia környékét is megnézhetitek. Trastevere. Nagyon sok ingyenes látnivaló van.
Következő napokon már nyitva lesznek a múzeumok. 4-én, a hónap első vasárnapján ingyenesek az állami múzeumok. Ha még erre a napra belefér iktassátok be egyik drágábbat. Pl. Angyalvár vagy Capitoliumi múzeumok

Ha írsz emalcímet szívesen küldök át leírásokat.
#102 - Hajni - 2014.11.04. - 21:14
Hajni!

Köszönöm a tanácsodat! A 4.-e már nem jó sajnos, dél körül indul a gép hazafelé, de az Angyalvárat mindenképp be fogjuk iktatni. A leírásokat a dora.dobak@freemail.hu címre küld légyszíves.

Köszönöm: Dóra
#103 - Dóra - 2014.11.05. - 05:25
Kedves Hajni!
A segítséged szeretném kérni! Február 1-én vasárnap 8,20-kor szállunk le a Ciampino reptéren és a Termini közelében a Hotel Acropoliban szállunk meg. Pénteken reggel 8,45-kor indul vissza a gépünk. Erre az 5 napra kérnék tőled részletes, nem túlságosan feszített tervet, jó tanácsokat! Először utazunk Rómába, sajnos a nyelvet nem beszéljük (de tanulok pár fontos szót). Arra gondoltam, vasárnap megnéznénk a Colosseumot, Angyalvárat, mivel aznap ingyenes a belépés. Ezek után érdemes megvenni a Roma Pass-t, ha igen, mikor kezdjük érvényesíteni? A Vatikánban mindig ajánlott előre foglalni a jegyet, vagy van olyan időpont, mikor kevesebben vannak? Általában milyen az idő február elején, mit vigyünk magunkkal? Tudsz ajánlani konkrét címet, ahol nem márkás, de szép, megfizethető ruhát, cipőt, táskát lehet kapni? Bocs, hogy ennyit kérdezek, de nagyon várom már az utazást és szeretném ha nagyon jól sikerülne!
Gratulálok és köszönet az oldalon nyújtott sok segítségért!! Marika
Bocs, az előbb lemaradt: hmarika50@freemail.hu
#104 - Marika - 2015.01.02. - 17:18
Marika!
Ha az ingyenes vasárnapon valamely helyre sikerül bejutnotok, akkor az RP-t már nem érdemes megvenni. Elegendő csak közlekedési jegyet, bérletet venni.
Vatikáni múzeumoknál mindig hosszú sor szokott lenni, ezt elkerülendő javasolt az online jegyvétel.
Időjárást nem tudom megjósolni, az alábbi linken tájékozódhattok:
http://www.ilmeteo.it/meteo/provincia-RM
Vásárolni olcsón piacon lehet, ami vasárnaponként van a Porta Portese-nél. Vagy nemrég olvastam a következő helyről: http://orokvaros.network.hu/blog/roma-kozossegi-oldala-hirei/romai-piacon-turkalt-a-sex-es-new-york-sztarja
Részletes, személyre szabott tervet nem, de már korábban írott útitervet szívesen továbbítom.
#105 - Hajni - 2015.01.03. - 17:01
szia, olvastam nálad a Csontos templomról, de csak alig valamit találtam róla az interneten. Tudnál róla adni bővebb információt?
Köszönöm.
#106 - Angi - 2015.02.02. - 12:59
Angi!
Santa Maria della Concezione templom ( Kapucinusok temploma).
Már csak múzeumonként lehet megnézni, aminek a belépő ára 6 euro.
http://orokvaros.network.hu/blog/roma-kozossegi-oldala-hirei/kapucinus-muzeum-nyilt-romaban
#107 - Hajni - 2015.02.03. - 21:53
Szia!
Március 30-án két éjszakára tervezünk római városnézést. Így a húsvét előtti héten már lehet számítani nagy tömegre?
Válaszodat előre is köszi!
#108 - Tibi - 2015.02.10. - 19:28
Kedves Hajni!
sürgős segítségre lenne szüksègem, èppen most Ròmàban vagyunk, de nem tudom mit csinàljak. Csütörtök reggel megy a gépünk a Ciampinorol de reggel 8.15kor ami azt jelenti,hogy legkésőbb 6.45re ki kellene érni, igen àm de a Terminiről 6.15kor vagy 5.05 kor indul a Terravision busz amivel ki jutunk, de az első metró csak 5.30 kor megy. Az A vonalon a Cornelia megàllónàl van a hotel. Airportshuttle busz az 50euro kb., taxi a terminiig pedig kb 33 euró. Èjszakai busz? Vagy kockàztassuk a 6óràsi buszt? A bejutàs több mint 1orat vett igénybe.
Válaszodat előre is koszonom
#109 - Geska - 2015.02.11. - 00:03
Geska!
Az n5 éjszakai busznak a Cornelia-nál a Via di Boccea 69-nél van a Via Pier delle Vigne sarkánál.
Félóránként jár éjfél és 5.30 között, és mivel ez a megálló félúton van a két végállomás között nem tudom mikor van ott.
Menjetek nézzétek meg a megállót és a menetrendet is ne hajnalban kelljen keresgélni.
Inkább az előbb induló terravision buszt válasszátok még ha nincs is feladandó poggyászotok.

Remélem célba ért az üzenet!

https://www.google.hu/maps/place/Via+di+Boccea,+69,+Roma,+Olaszorsz%C3%A1g/@41.9008234,12.4276973,18z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x132f5fdb3bdeadad:0x88cc61c4c2065b1f
#110 - Hajni - 2015.02.11. - 16:40
Tibi!
Róma nagy város rengeteg látnivalóval. Mindig sok turista van. Tavasszal talán többen.
#111 - Hajni - 2015.02.11. - 21:27
Kedves Hajni!

Köszi a segítséget sikerült megoldani a dolgot. Két másik magyarral akik ugyanakkor mennek összefogtunk béreltek autót és elvisznek minket is, de hàlàm örök köszönöm az utánna járást. Szép estét!
#112 - Geska - 2015.02.11. - 23:24
Kedves Hajni!
A segítséged szeretném kérni! Március 11-én 8,20-kor szállunk le a Ciampino reptéren és a Hotel Cherubuni szállunk meg. (Via Giovanni Amendola 77
Stazione Termini) 5 napot töltünk itt.. Erre az 5 napra kérnék tőled részletes, nem túlságosan feszített tervet, jó tanácsokat illetve hogy hogyan jutunk el a szállásra. Először utazunk Rómába, illetve ez lesz az első külföldi kiruccanásunk édesapámmal és szeretném felejthetetlenné tenni.E mail címem strbikre@gmail.com Köszönöm a segítséget, szép hétvégét!
#113 - Renáta - 2015.02.28. - 21:01
Szia, Hajni!
márc 20.-án megyünk a barátnőmmel Rómába és szeretnénk Nápolyba lemenni. Mit tanácsolsz, honnan menjünk, hogy csináljuk? Köszi előre is!
#114 - éva - 2015.03.01. - 19:18
Éva!
Vonatok mennek a terminiből. Járatokat, jegyárakat a trenitalia.com oldalon találsz. Roma Termini - Napoli Centrale

Ha csak 1 napra mennétek, az nagyon rövid idő és Rómától ezt kár volna elvenni.

#115 - Hajni - 2015.03.01. - 20:38
Szia Hajni!

Szerdán indulunk 4 napra (tul képpen csak 3 ) a párommal. Először megyünk Rómába, így minden jó tanács, ötlet jól jön. Úgy látom, hogy elég rossz időnk lesz, sokat fog esni az eső, de remélem nem gátol minket abban, hogy minél több látnivalót meg tudjunk nézni. El tudnád küldeni a 3 napos részletes útitervet. Illetve az lenne még a kérdésem, hogy a Vatikáni online belépőt ha ma megrendelem megérkezik-e időben szerinted, mi a tapasztalat? Csütörtökre vagy péntekre terveznénk. Erre a e-mail címre küld el lszí : boboca1022@gmail.com. Nagyon köszönöm a segítséged előre is.
#116 - Norbi - 2015.03.02. - 08:36
Szia Hajni! Mi november 1.-én megyünk Rómába, ami ünnepnap náluk és egyben a hónap első vasárnapja is! Ebben az esetben hogy van a múzeumi nyitva tartás? És a hétfő? köszi
#117 - Kati - 2015.03.22. - 14:19
Kati!
Az egyes látnivalók leírásánál találsz nyitvatartási információkat is. Úgy látom november 1-én nyitva vannak a nevezetességek.
Ingyenes vasárnap lévén érdemes lenne a Colosseum-Forum-Palatinust megnézni, esetleg még a közeli Capitoliumi múzeumok beleférhet.
Ünnepnap lévén a templomokat inkább más napra tervezzétek.

#118 - Hajni - 2015.03.22. - 21:51
Szia Hajni!
Mi áprilisban megyünk Rómába 3 napra. A repülőgépünk 15.-én reggel 6 óra 20-kor indul vissza, a Fiumicino-ról. Szállásunk, a Vintage Hotelban lesz.
El tudunk jutni időben (kb. 2 órával előbb) a reptérre, valamilyen tömegközlekedéssel, vagy csak taxival van esélyünk? Köszi
#119 - Eszti - 2015.04.03. - 13:53
Eszti!
A közeli (1,5 km) Anagnina metróállomástól indul az n1 éjszakai busz, amivel a Termini-hez el tudtok menni. Innen pedig leggyorsabban a Leonardo expressz vonattal (14 euro, fél óra) a reptéren vagytok. Ez mégsem jó, mert az első vonat 5.35-kor megy.

Transzferbusszal (4 euro, 50 perc menetidő)
- terravision: 4.40 érkezés 5.35
- tambus: 4.30 érkezés 5.20
- sitbusshuttle: 5.00 érkezés 5.50

Tambus bevállalható, ha nincs feladandó poggyászotok.
A hotel messze van FCO reptértől (40 km), taxi biztosan nagyon drága lenne.

Talán a legjobb megoldás az lenne, ha a reptéren éjszakáznátok. Úgy látom a Tambus-nak van 23.30 és 00.15-kor is járata.
www.tambus.it

Poggyászt a Termini-n lévő csomagmegőrzőbe le tudjátok adni.

De érdemes lehet a hoteltől is megkérdezni, hogy van-e ennyire korán transzferszolgáltatásuk. Honlapjukon nem találok ilyen infót.


Jó utat!

#120 - Hajni - 2015.04.03. - 18:47
Sziasztok!
Hajni köszönjük szépen a sok hasznos információt, amire ünnepnap, hétvégén, reggel, este bármikor válaszolsz. Az én kérdésem, hogy a Fiumicino reptérről Sit Bussal a Vatikánnál - ami nem is a Vatikán, inkább az Angyalvár (Via Crescenzio) - leszállva, hogyan lehet legkönnyebben eljutni a Passenger B&B (Via Costantino Morin 1) szállásra.
Esetleg a Terravision busznak vannak megállói, vagy közvetlen a Termini pályaudvarra megy?
Előre is köszönöm a segítséget.
#121 - Csenge - 2015.04.06. - 10:36
Csenge!
Ahogy írtad is a Sit busznak van a Via Crescenzo-n megállója, ahonnan a szállásotokhoz még a 70-es busszal kell még 7 megállót utazni.
Többi transzferbusznak csak a Termini-n van megállója. Innen is a 70-es busszal tudtok a szálláshoz utazni, vagy az A metróval Ottaviano megálló és egy kis séta.
https://www.google.hu/maps/dir/Via+Crescenzio,+2,+R%C3%B3ma,+Olaszorsz%C3%A1g/Via+Costantino+Morin,+1,+00195+Roma,+Olaszorsz%C3%A1g/@41.9090055,12.4576813,16z/data=!4m15!4m14!1m5!1m1!1s0x132f6059436f6e6d:0x951a99b3b49cf2ae!2m2!1d12.4684197!2d41.9053633!1m5!1m1!1s0x132f60898cc616a5:0x16f199d28757771b!2m2!1d12.454772!2d41.9123392!3e3!5i2?hl=hu


Jó utat!
#122 - Hajni - 2015.04.07. - 16:19
Szia Hajni!
Áprilisban megyünk Rómába,a Palma Residence -ben lesz a szállásunk
Cím:Via Varese 5
Stazione Termini
Roma, 00185, Olaszország
Szeretném megkérdezni,hogy van e a közelben valuta váltó vagy hol érdemes eurót váltani???
Angol fontot szeretnék euróra váltani!
Előre is köszönöm válaszod!
Reni

#123 - Reni - 2015.04.10. - 12:38
Reni!
Valutaváltók vannak, de hogy mennyiért váltanak nem tudom.
#124 - Hajni - 2015.04.12. - 06:13
Szia!
Szeretném elkérni a 4 + 5 napos útitervet is. Köszönöm a segítséget!
Üdv.
Anikó
#125 - Kosztolányi Anikó - 2015.05.21. - 17:40
Szia Hajni,
Július 13-26 között megyek a három lányommal Rómába (9,11,13 évesek). A 6 napos program jó lesz, de hová érdemes még menni a maradék egy hétben? Szeretnénk egy kicsit lábat is lógatni, és azért elég sok időnk lesz mindenre...
Ha kimozdulunk a városból (mondjuk Nápoly, vagy tengerpart) érdemes autót bérelni, vagy a tömegközlekedéssel eljutunk bárhová?
Nagyon köszönöm előre is!
Enikő
#126 - Enikő - 2015.05.24. - 00:13
Enikő!
Júliusban nagyon meleg szokott lenni, tengerpart akár minden másnapra betervezhető. B metró Piramide megállója mellett van a Lido vonat állomása, amellyel a tengerpartra tudtok utazni. Érvényesek rá a római bérletek, vonaljegy. (10 éves korig ingyenes a közlekedés)
Tudom javasolni Tivoli-t (Villa d' Este), ahová busszal el lehet könnyen jutni a B metró Ponte Mammolo megállójától.
Zoomarine (aqua park, delfin show...)
www.zoomarine.it

További kellemes készülődést!
#127 - Hajni - 2015.05.25. - 21:48
Szia Hajni!
Fiumicino reptérről szeretnénk eljutni a Casal Bernocchi megállóig úgy, hogy ne kelljen Rómába bemenni. Tudsz ebben segíteni?
Köszönettel
Vera
#128 - Vera - 2015.05.26. - 10:19
Vera!
Fiumicino reptérről Cotral busszal el lehet jutni Lido di Ostia - Piazza della Stazione-ig, ahonnan tovább a LIDO hévvel tudtok utazni Casal Bernocchi-ig.
Ezzel a LIDO vonattal tudtok Rómába és a tengerpartra utazni. Érvényesek rá az ATAC (római bkv bérletei, vonaljegy, RomaPass).

http://www.cotralspa.it/Orari_risultati.aspx?partenza=Aeroporto%20di%20Fiumicino&arrivo=Lido%20di%20Ostia%20(Roma)&start=20150408&end=20150608

#129 - Hajni - 2015.05.26. - 16:41
Szia Hajni!
Nagyon nagy segítség vagy!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy utolsó nap (júni 20) 16:40-kor indul vissza a repülőnk a Ciampino repülőtérről. Úgy tervezzük, hogy aznap lemennénk a tengerpartra, hogy azt is láthassuk. Mikorra érdemes kiérni a repülőtérre? Hogy lehet oda a leggyorsabban(legolcsóbban) eljutni? (Vonat+Metro+Cotral nagyon hosszú/összeszervezhetetlen?) Mikor kéne elindulnunk?
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
#130 - artepetra - 2015.05.29. - 12:04
Artepetra!
15 - 15.30-ra legyetek a reptéren, attól függően lesz-e feladandó poggyászotok vagy csak kézi lesz.
Ciampino-ra a tengerpartról csak a városba visszautazással a Lido hévvel, majd metró+busz útvonallal tudtok eljutni. 2,5 - 3 órát lehet számolni az útra.
Inkább egy másik délutánra tervezzétek be a tengerpartot.
#131 - Hajni - 2015.06.01. - 23:20
Szia Hajni! Mi jövőhét után utazunk Rómába Németországból. A szállás már le van foglalva 3 éjszakára. A kérdés az lenne, h össze tudnál nekünk állítani egy konkrét útitervet 4 napra? Biciklit viszünk, azzal szeretnénk közlekedni. Köszi a segítséget. :)
#132 - Virág - 2015.06.02. - 10:46
Virág!
Személyre szabott, biciklis útitervem nincs, de a meglévőket átküldtem emailben.
#133 - Hajni - 2015.06.03. - 11:15
Sziasztok! Gyakran használom az oldalt az utazásaimhoz mert nagyon hasznos de idén vagy lusta vagyok vagy fáradt de szinte csak azt számoltam át hogy legyen elég pénz. Max egy hétre szeretnék menni júliusba Rómába két gyerekkel repülővel. (7(f) és 10(l) évesek) Még semmi sincs lefoglalva, tudom az idő sürget. Néztem a fenti 3 -6 napos programokat, a 6 talán zsúfoltnak is tűnik, igazából nem ismerem annyira Rómát. Elég akár a 3 nap is bár ha már elrepülünk akkor belefér több is. A segítségetek kellene összeállítani egy útitervet. Elég egy napi beosztás árak cím nélkül, csak hogy mik az alap megnézendő helyek. És ha van olyan akkor gyerek orientált legyen. Nem gondolok itt egy hetes játszóterezésre de ha pl van akkor ki tudunk egyszer kétszer sétálni. No és a tenger :) Beachelés is számításba jöhet. Köszönöm előre is a segítséget, egy apa
#134 - Misi - 2015.06.11. - 14:43
Sziasztok!
Nagyon sok mindent jegyzeteltem a hozzászólásokból is.Az egész oldal fantasztikus,ilyen segítségekkel nagyon megkönnyititek a dolgunkat.
Az lenne a kérdésem,hogy 65 év felett van-e még ingyenesség illetve kedvezmény a múzeumokban.És ha igen akkor betudunk együtt menni a párommal,ha nekem R.P-om van vagy külön kell sorban állni? A Star Rooms-ot /Via cavour 57./-t néztem ki szállásnak. Tudtok róla mondani valamit? A Terminitől kb. mennyire van? Kell valami közlekedési eszköz vagy gyalog is elbírunk vele? Egyelőre ennyi. Előre is köszi a gyors választ!!!!! F.Erika
#135 - F.Erika - 2015.06.21. - 21:47
Erika!
65 felettiek ingyenességét egy éve szüntették meg. Az egyes látnivalók leírásánál megtalálod a belépőárakat.
RP a colosseumnál lévő hosszú sornál jelent előnyt, mert azzal külön be lehet menni. Csak RP-vel!
Szállásotok közel van a Terminihez, 500 méterre. Gyalog könnyen elérhető.
https://www.google.com/maps/place/Via+Cavour,+57,+00184+Roma,+Olaszorsz%C3%A1g/@41.899947,12.4984017,17z/data=!4m2!3m1!1s0x132f61a5acfbd4fb:0xe2e1faa28cebf714

#136 - Hajni - 2015.06.21. - 23:06
Kedves Hajni!

Nagyon hasznos, szimpatikus az oldalad, Gratula!!!
Örülök, hogy rátaláltam :-)
Sajna, sok minden összejött hirtelen az utazásunk előtt, nem volt időm kellőképpen felkészülni az útra, most pedig kezdek pánikolni, az a sok infó meg összekuszálódni a fejemben.
Megnéztem a 3 napos útiterved, nagyon hasznos, de felmerült jó pár kérdésem.

Hétfőn - júli 6 - érkezünk Rómába, Bp-ről 14:30-kor induló Ryanair járattal a Ciampinora, csütörtök délutánig, azaz 3 napra.
A szállásunk a Casa la Salle- Casa Religiosa/ a Cornelia metroállomásnál lesz.

Szeretném kérni a segítséged az alábbiakban:
- hogyan s mivel jutunk el legoptimálisabban a szállásunkig – kb mennyi idő lesz? ( A Terravisiont néztem ki Terminiig, onnan Metrót. Milyen sűrűn jár ez a buszjárat?)
- ha elfoglaljuk a szállást, és optimálisan 18 óra körül útnak tudnánk indulni a szállásról, merre érdemes hétfőn este indulnunk?
- meddig jár a metro?
- ha nem érjük el az utolsót, taxin kívül hogy juthatunk vissza a szálláshelyünkre?

Én úgy tervezem, hogy megveszem kettőnknek itt Bp-en a RP-t és kedd délelőttre foglalnék időpontot a Vatikáni látogatáshoz, amit így szintén előre megveszek.
Kedd-szerda az két teljes nap – itt követném a programterved első két napját - viszont csütörtökön 16:15 kor indul vissza a repcsink, szintén a Ciampinoról, tehát 14:30 körülre illene kiérnünk.
Ahhoz mikori buszjárattal kell a Terminiről elindulni?

Úgy gondoltam, hogy a szállásról reggel kijelentkezve a Terminin leraknánk a csomagokat, és akkor még volna 3-4 óránk az indulásig. Erre a pár órára mit ajánlanál?
Előre is köszönöm a segítséged!

Üdvözlettel:
Móni
#137 - Mónika - 2015.07.01. - 18:19
Még egy kérdés:
ha egy kicsit shoppongolni is szeretnénk (normál, halandó árakon :-) hová érdemes menni ...a megadott programterv alapján mihez esik közel?
Köszönöm :-)
#138 - Móni - 2015.07.01. - 18:57
Köszönöm az email címemre megküldött sok-sok hasznos infót! :-)
#139 - Móni - 2015.07.04. - 14:07
Kedves Hajni!
Mi októberben megyünk 17-21-ig Rómába és szeretnélek megkérni, hogy küld el nekem is a 3 és 6 napos programtervet:) Majd összeollózom:) Nagyon szépen köszönöm! További jó munkát kívánok és gratula az oldalhoz! Üdvözlettel:Viki
#140 - Viki - 2015.07.08. - 13:38
Kedves Hajni !
Szeretném megkérdezni,hogy a Rómából a tengerpartra mivel a legegyszerűbb kijutni tömegközlekedéssel,illetve azt terveztük,hogy megvásároljuk a Róma passt,és ez felhasználható-e az odajutásban ? Köszönjük a nagyon sok hasznos infót,ezek alapján tervezzük a programokat is.
Üdv Gabi
#141 - Bodnár Gabriella - 2015.07.25. - 18:18
Gabi!
B metró Piramide megállója mellett van a Lido hév állomása, amellyel a tengerparthoz el tudtok jutni. Érvényesek rá a jegyek, bérletek, RomaPass is.
#142 - Hajni - 2015.07.26. - 22:57
Szia Hajni ! Köszönöm az emailban küldött útitervet . Még egy kérdésem lenne , hogyan jutunk el a reptértől(Ciampino) a szállásig Via Giuseppe Palombini ) . Venni szertnénk Róma Passt . Köszi Éva
#143 - Gyurika Andrásné - 2015.08.19. - 16:26
Éva!
CIA reptérről vagy Atral busszal az Anagnina metróállomáshoz vagy más transzfer buszjáratokkal a Termini-hez tudtok beutazni. Hotelhez az A metró Baldo degli Ubaldi megállóig kell utazni, ahonnan az kb. 500 méterre van.
https://www.google.com/maps/dir/Termini,+R%C3%B3ma,+Olaszorsz%C3%A1g/Via+Giuseppe+Palombini,+00165+Roma,+Olaszorsz%C3%A1g/@41.8987512,12.4320139,17z/data=!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x132f61a3e528cfbd:0xd1608dabaf6565b7!2m2!1d12.5030798!2d41.9004291!1m5!1m1!1s0x132f5fdc523bb0e9:0x7398826188b5346c!2m2!1d12.430072!2d41.8969624!3e3

RomaPass-t a reptéren vagy metróállomáson tudtok venni. Transzferbuszokra nem érvényes!
#144 - Hajni - 2015.08.19. - 19:04
Kedves Hajni!
Szeretnék tőled segítséget kérni én is. Hotelhoz eljutáshoz, útitervet. Érkezés: Ciampino Airport, szállás: Hotel Romoli,Via della Caffarelletta 114. Kedd délutántól csütörtök délutánig.
Már voltunk egyszer Rómában, szintén rövid ideig. Most találtam meg az oldalt sajnos, már csak két nap van az indulásig.
Előre is köszönöm.
#145 - Sz-né Éva - 2015.08.23. - 17:05
Éva!
CIA reptérről ATRAL busszal a metró Anagnina végállomáshoz, más transzferbszokkal a Termini-hez tudtok beutazni.
Szállásotok az A metró Furio Camillo állomásához 1 km-re van.
Hotelhez közeli buszmegállóból a 628-as busszal Volpi/Farnesina irányba sok nevezetesség elérhető. Terme Caracalla, Circo Massimo, Bocca della Veritá, Piazza Venezia, Argentina, Zanardelli (Piazza Navona közel) egészen az olimpiai stadionig is lehet utzani.
(emailt küldöm)

Jó utat!
#146 - Hajni - 2015.08.23. - 21:49
Kedves Hajni!
Nagyon köszönöm a gyors választ, a e-maileket az útitervekkel.
Éva
#147 - Sz-né Éva - 2015.08.23. - 22:48
szia Hajni!
Segítségedet szeretném kérni. A Ciampino reptérre fogunk érkezni és a terravision transzferre tudunk-e a buszon venni jegyet , vagy előre kell foglalni? Másik kérdés, Marc Aurelio szállodában fogunk megszállni és hogyan tudunk kijutni a tengerpartra, és mikor van az utolsó járat visszafelé?
Válaszodat előre is köszönöm
#148 - zsuzsa - 2015.08.24. - 12:32
Kedves Hajni!
Rómából szeretnénk eljutni Tivoliba. Tudom, hogy busszal kell menni, de milyennel és hol tudok rá felszállni?
Köszönöm szépen a segítségedet! Adél
#149 - Adél - 2015.08.25. - 15:46
....még azt szeretném kérdezni Tivolival kapcsolatban, hogy érdemes e robogót bérelni s avval menni oda. 30km nem sok, s talán több mindent meg tudnánk nézni. Köszönöm szépen: Adél
Robogót már béreltünk a Bici&Baci-tól s nem volt drága.
#150 - Adél - 2015.08.25. - 17:23
Zsuzsa!
Buszoknál is tudtok jegyet venni, nem szükséges online foglalni.
Tengerpartra a B metró Piramide megállója melletti állomásról induló Lido hévvel tudtok eljutni.

#151 - Hajni - 2015.08.26. - 21:28
Adél!
Tivoli elérhető busszal a B metró Ponte Mammolo megállójától induló busszal vagy a Tiburtina vonatállomásról vonattal.
Előbbinek közel van a Villa d'Este-hez a megállója. Vonattal a Villa Adriana van közelebb.
Robogós, autós kérdésekben nem tudok segíteni.
#152 - Hajni - 2015.08.26. - 21:32
Kedves Hajni!
Láttam feljebb, hogy rengeteg mindenkinek segítettél, ezért én is szeretnék egy kis segítséget kérni. Tegnap derült ki, hogy vasárnap utazhatunk Rómába, délben érkezünk, ami a hónap első vasárnapja lesz és ha jól olvastam akkor ingyenesek az állami múzeumok. Csütörtök délben repülünk haza. Így majdnem négy napunk lesz. Segítenél kérlek egy olyan útiterv összeállításában, amivel megcsodálhatjuk Róma szépségeit. Érdeklődnék továbbá, hogy szerinted érdemes-e így Roma Passt vennünk? Illetve barátom még nem töltötte be a 25-öt és van nemzetközi diákunk ez jelent-e számunkra valamekkora előnyt. Válaszod előre is köszönöm.
#153 - Julcsi - 2015.09.01. - 22:46
Kedves Hajni!
Néhány hét múlva utaznánk, a Hotel Capannelle Rómában foglaltunk szobát. Abban szeretném a tanácsodat kérni, hogy a metró kizárásával, ha lehetséges felszíni közlekedéssel (Fiumicíno, nevezetességek) meg tudnánk-e ezt oldani?
Hálásan köszönöm!
Üdvözlettel, Éva
#154 - Éva - 2015.09.02. - 15:15
Kedves Hajni!
Köszönöm szépen a válaszod. A robogót akkor még áttervezzük. Holnap délben indulunk, már nagyon várom.

Még egyszer köszönöm: Adél
#155 - Adél - 2015.09.02. - 20:35
Julcsi!
RomaPass-t nem éri megvenni nektek, mert, ha vasárnap sikerül valamely állami múzeumba bejutnotok már nem is éri meg. Másrészt 26 éves korig a diákoknak kedvezményesek a belépők.
Belépőárakat a nevezetességek leírásánál találtok.
Emailt küldtem.

Nagyon jó utat nektek!
#156 - Hajni - 2015.09.02. - 22:27
Adél!
Jó utat, kellemes római vakációt!
#157 - Hajni - 2015.09.03. - 09:39
Éva!
Fiumicino reptérről transzferbusszal (pl. Terravision) tudtok a Termini-hez beutazni kb. 5 euro, vagy a Leonarde Express vonattal 14 euroért.
Terminitől az FL4 vonattal kell továbbutaznotok 9 állomást Velletre irányba Capannelle-ig, majd innen a 654-es busszal Lagonegro irányába 10 megállót. Siderno-nál kell leszállni, ahonnan a hotel egy saroknyira van.

Városnézéshez a közeli Via Appia Nouva-n közlekedő 118-as buszt javaslom, mellyel elérhetőek a Katakombák, Circo Massimo, Igazságszája, Capitolium, Piazza Venezia, Colosseum.
P.Veneziától indul a Corso, ahonnét gyalogosan elérhető a Pantheon, Piazza Navona, Trevi-kút, Spanyol-lépcső.
Szt.Péter bazilikához a P.Veneziától pl. a 40x busszal könnyen el lehet jutni. Az Angyalvár mellett van a megállója.
#158 - Hajni - 2015.09.03. - 16:49
Kedves Hajni, nagyon hálás vagyok a tanácsaidért!
Minden jót, üdv, Éva
#159 - Éva - 2015.09.04. - 09:07
Kedves Hajni.
Eltudnad nekem is kuldeni a 3-6 napos kirandulasi tervet?elore is koszonom
#160 - suzie - 2015.09.06. - 23:13
Kedves Mindenki!
Most jöttünk meg a pár napos Római nyaralásról és néhány infót szeretnék megosztani.
A Fiumicino reptérről a vonat, ha nem a Leonardo express-t válasszátok nekünk 8 Euro volt. A reptéren akárkit kérdeztünk nem lehet ott Roma Passt venni csak a városban, de kiderült, hogy ahonnan a vonatok indulnak ott lehet, úgyhogy le is csaptunk gyorsan a lehetőségre.
A Trevi kút tényleg le van zárva, körbe van átlátszó üveggel kordonozva és így is rengeteg a turista azon a részen, így a szuveníres boltok is olcsóbbbak mint máshol és az éttermek is. A zenés őrségváltás sajnos nem volt zenés és elég messziről kellett néznünk mert nem engedtek minket be az épületbe ez pedig az előtérnél volt.
A kapucinusok temploma már 8 Euro/fő, de ez tényleg nagyon megéri :).
Mi bementünk az Angyalvárba, ahonnan gyönyörű a kilátás, de a fegyvermúzeummal nem találkoztunk. Néhány tanács. A Colosseumban megéri az Audioguide, mert nagyon érdekes dolgokat el is mond. Mi a Forum Romanumban nem vettünk, ezt utólag nagyon sajnáltuk, mert ha az oldalsó hátsó kapun mész be amit Hajni ajánl, ahol tényleg semmi sor nincs akkor elég elveszett tudsz lenni, az elején, hogy mit látsz mert nincsenek igazán leíró táblák.
A Capitóliumi múzeumba viszont szerintem sok volt az Audioguide. Több mint 50 terem van, tele érdekesebbnél érdekesebb műtárgyakkal és mindről részletesen mesél. Egy szoba minimum 3 perces szöveg, de van hogy 6 perces is van. És ugye közben többször megállítod, hogy meg is nézd amit mond, így egy szoba 8-10 perc, úgy pedig egy napot simán rá kellene szánni a múzeumra.
A Vatikánnál tényleg hosszú sor van, de amikor mi voltunk közel fél óra alatt simán be lehetett jutni. Barátom úgy fogalmazott két cigit elszív valaki és már bent is van. Egyébként tényleg nagyon figyelnek a ruhára. Ha épp térdig ér a nadrág vagy a szoknya az oké, de ha már egy tenyérrel feljebb az nem és nem engednek be.
Remélem tudtam azoknak segíteni, akik még nem voltak. Nekem Hajni hatalmas segítség volt és az oldal is, mert így tudtam, hogy mit érdemes megnézni egy kész tervvel mentünk ki és mindent meg is tudtunk nézni amit akartunk, persze még lenne mit, de az egy következő alkalom.
Jó utazást annak, aki megy.
#161 - Julcsi - 2015.09.11. - 15:58
Kedves Hajni,
Ha a RP mellett döntünk (most esélyesnek látszik a 3 napos, mert épp ennyi teljes napunk lesz + 2 csonka nap az utazás). Azt olvastam, hogy az első 2 belépő ingyenes. Ezek szerint úgy állítsam össze a programot, hogy első nap a Colosseum (3 az 1-ben jegy) majd utána a Capitolium,aztán minden más, vagy én választhatom meg, hogy a 3 napban mikor használom ki az ingyenességet (és mikor a kedvezményes belépéseket)?
Köszi szépen a segítségedet előre is. Judit
#162 - Judit - 2015.09.28. - 23:55
Judit!
A két első az ingyenes, többi kedvezményes. Úgy ahogyan azt elsőként írtad.
#163 - Hajni - 2015.09.29. - 22:41
Kedves Hajni!
Két hét múlva utaznánk Rómába, a Ciampino reptérre érkezünk, és a Laurentina metróállomáshoz közel lesz a szállásunk. Jól láttuk, hogy érdemes beutazni a Tremini-re transzferbusszal, onnan pedig a B metróval tudunk továbbutazni? Szombaton kb. 6 óra körül tudunk a városba érkezni, estére még talán egy séta belefér a belvárosban (?). Vasárnap és hétfőn lesz egész nap időnk a városra, kedd délután már utazunk haza. Kérdéses, hogy erre az időre érdemes lenne-e RomaPass kártyát venni, vagy csak 3 napos metrójegyet? A fő nevezetességekre lennénk kíváncsiak, mivel kezdjünk? Válaszodat előre is nagyon köszönöm! Üdv.
#164 - Dóra - 2015.10.03. - 18:49
...még annyit kérdeznék, hogy az útikönyvek szerint Transtevere városrész mutatja a klasszikus római utcákat, házakat a legjobban. Ez valóban így van? Esetleg egy piacozást érdemes lenne megnézni, ha igen, hol és mikor? Köszi!
#165 - Dóra - 2015.10.03. - 18:56
Dóra!
Reptérről transzferbusszal utazhatok be a Terminihez és innen metróval tudtok Laurentina-hoz eljutni.
Reptérről mehettek Atral busszal is az A metró Anagnina végállomásához, ahonnét metróval kell tovább utazni. Termininél kell átszállni a B metróra és azzal Laurentina-ig utazni.
Reptéri buszokra nem érvényes sem az RP, sem a közlekedési bérlet. Azokra külön jegyet kell venni, ott a busznál is lehet.
Metrónál már tudtok venni bérletet vagy RP-t. Utóbbit akkor éri meg, ha a drágább helyekre is szeretnétek bemenni, mert 2 ingyenes ezzel.
Az első 2, ezért kezdjetek a Colosseumnál (külön sor van az RP-nek), Forum, Palatinus. (egy belépővel látogatható) A második ingyenességre javaslom a Capitoliumi múzeumot vagy az Angyalvárt.

Vasárnap délelőtt van piac a Porte Portese-nél. Piramide metróállomástól a 3B busszal 5 megálló Stz.Trastevere felé. Vagy 75-ös busszal 8 megálló Poerio-Marino irányába.
Innen már a Trastevere negyed sincs messze. Ha továbbmennénk a busszal a Via Trastevere-ig jutnánk amely túloldala (kicsit jobbra) a Trastevere.
Nagyon hangulatos. :)

Jó utat!


#166 - Hajni - 2015.10.04. - 20:48
Kedves Hajni!
A héten megyünk Rómába és pont beleesik a születésnapom. Olvastam, hogy egyes állami múzeumokba ilyenkor ingyenes a belépés.
Milyen múzeumokra igaz ez és hogyan tudom igénybe venni? Be kell állnom a sorba vagy inkább megéri előre megváltani a belépőt?
Előre is köszönöm
#167 - Zalán - 2015.10.05. - 14:24
Zalán!
Ezt a kedvezményt még tavaly megszüntették.

Kellemes római vakációt!
#168 - Hajni - 2015.10.05. - 21:24
Kedves Hajni!

El tudná küldeni a részletes útiterveket az emailemre?
Köszönöm szépen!

Zoli
#169 - Benkő Zoltán - 2015.10.13. - 17:05
Kedves Hajni!

Ha megkérhetlek, el tudnád küldeni e-mailbe a 4, illetve 5 napos részletes útitervet? 5 napra mennénk Rómába, de gondolkodunk, hogy az egyik napon átugrunk Firenzébe.

Köszönettel: Máté
#170 - Máté - 2016.01.19. - 08:41
Kedves Hajni!

23-án, szombaton utazunk Rómába kettesben szeretném én is elkérni a 4, illetve az 5 napos útitervedet.

Nagyon köszönöm: Judit.
#171 - Judit - 2016.01.21. - 10:42
Szia!
Ma este sikerült jegyet venni online a vaticani múzeumokba holnapra, de nincs lehetőségünk kinyomtatni. Telefonon ha megmutatjuk a vouchert elfogadjak?
Koszi előre is!
#172 - Kati - 2016.02.04. - 21:00
Kedves Hajni!
Élőszőr is köszi ezt az oldalt, annyi jó dolgot olvastam, nagyon hasznos!
Olvastam, hogy van 5 napos útiterved is... ezt szeretném elkérni!
Köszönettel: Bogi
#173 - Bogi - 2016.02.09. - 13:15
Szia Hajni,mi májusban,16-tól 20-ig, megyünk Rómába a barátnömmel,csak már most szeretném megkezdeni az információgyüjtést.A Ciampiano reptéren fogunk leszállni,Pozsonyból repülünk.Ha minden jól megy már hétfön ott lehetünk Rómában kb.11 körül,ugyhogy arra a napra még terveznék valamit megnézni délután,ami nem vesz olyan sok idöt igénybe.Ezen kivül lesz 3 egész napunk Rómában,mert pénteken indul vissza a repülönk 11.30kor ugyhogy a péntek az már csak a hazaútra lesz elegendö.Szóval én is kérném a részletesebb 3 napos útitervet,amit elöre is köszönök.Arra az elsö napra mit javasolsz mi férne bele elsö nap igy délután?Az email cim:simonlaszlo83@freemail.hu.A szállásunk a Tiburtino negyedben lévö Albergo Athena hotelben lesz(Via Ercole Pasquali 3).A Terminiröl szerinted van olyan busz esetleg villamos ami a közelbe visz?A metrót azt tudom,hogy melyik van kb.közel,10 perc séta.Vagy mégiscsak a metró lesz a legegyszerübb nekünk?Mindenképp szeretnék venni Roma Pass-t,csak ha veszek 3 naposat,az elsö nap felhasználom,az csak csütörtökig lesz elég?Vagy az elsö napi utazásra vegyek 1 napos jegyet,és keddtöl meg használnánk a Roma Passt?Mit javasolsz?Olvastam hogy a Roma Pass az elsö kettö múzeumba ingyenes bejutást biztosit, irtad,hogy a Colosseum-Forum Romanum-Palatinus domb kombinált jegyre érdemes kihasználni pl.,de ezt a kombinált jegyet csak 1-nek számolják?Melyik múzeum lenne még szerinted ami kihagyhatatlan?Elsöre ezek lennének amik nem teljesen világosak.Szuper az oldal,rendkivül sok hasznos infót lehet itt olvasni,gratuláció és nagy hála érte.Köszönöm.
#174 - Laci - 2016.02.21. - 12:36
Laci!
Reptérről transzferbusszal a Terminihez tudtok beutazni, ahonnan a szállásotok a 310-es busszal 6 megálló Vescovio irányba. Megálló neve Ippocrate- Marchiafava. Hotel jobbra a következő utcában lesz.
https://goo.gl/maps/Ay6kiGj9wMk

Közlekedésre kell vennetek jegyet vagy bérletet. RomaPass-szal is lehet utazni.
Azt érdemes a 3 egész napotokon felhasználni. Érkezési napon 1 napos bérlet, a hazautazás napján elegendő lesz egy-egy vonaljegy.
A Colosseum-FR-Palatinus kombinált jegy 1-nek számít! Második ingyenesnek az Angyalvár, Capitoliumi múzeumokat szoktam javasolni, mert ezek a drágábbak, ide célszerű felhasználni.
Emailben küldök leírást, abból összeállíthatjátok a napjaitokat.

További kellemes készülődést!
#175 - Hajni - 2016.02.22. - 10:38
Kedves Hajni,
márc. 18-21. közt utazunk Rómába a párommal (péntek kora reggel érkezünk Ciampinora, hétfő reggel már indulunk is vissza). gyakorlatilag harom napunk lesz városnézésre, ezért a 3napos útitervet szeretném elkérni. Mivel 26 év fölöttiek vagyunk, gondolkodunk a RomaPass vásárlásán is (szállásunk a Via Magna Grecian lesz). Szerinted a 3 vagy a 2 napos Pass érné meg jobban? Ha az időjárás engedi, sétálni többet szeretnénk, mint tömegközlekedni... :) Még az érdekelne, hogy hova érdemes online jegyet váltani? Epp virágvasárnap lesz, a Vatikánt ezért szombaton tervezzük meglátogatni. Nagyon köszönöm a segítséget!
#176 - Nóra - 2016.02.28. - 16:17
Nóra!
Készítsetek egy előzetes kalkulációt a megnézni kívánt látnivalók belépődíjairól és közlekedési jegyekről, és ezt összehasonltva a RomaPass-szal kiderül melyiket éri megvenni.
(Tömegközlekedni nem szeretnétek, így elsőre biztosan a RP nem éri meg.)

Online jegyvételt a Vatikáni múzeumokba szoktam javasolni, de az márc. 18-20-ig zárva.
Colosseumnál van még nagy sor, de a Forumnál kezdjetek (kombinált jegy) ott nincsenek annyian.
Emailt küldtem.

Jó utat!
#177 - Hajni - 2016.03.02. - 00:08
Kedves Hajni!
Én is szeretném kérni a 3 napos útitervedet, ill. azt kérdezném, egy 6 éves gyermekkel mit érdemes megnézni/mit lehet kihagyni? Ha jól láttam, a Zoomarine egy egész napos program, ezt jó lenne belevenni. Neki mindenhová ingyenes a belépő? Jún 18-án érkeznénk, 22-én utaznánk tovább. Nagyon köszönöm a segítségedet!
#178 - Noémi - 2016.03.09. - 17:32
Noémi!
Gyerekeknek érdekes lehet:
Zoomarine egész napos, itt még nem (sem) voltam.
Állatkert esetleg? http://www.bioparco.it/
Borghese park (Spanyol lépcső és P.Popolo feletti rész) lehet bérelni mindenféle szabadidős cuccot. Pl. Görkori, bicikli...
Gianicolo- délben ágyúszó van, itt lehet pónilovagolni, van körhinta is.
Leonardo múzeum, amelyben sok minden kipróbálható.
Tengerpart.

Többit küldtem emailben.

#179 - Hajni - 2016.03.10. - 16:29
Kedves Hajni! Utazásunkhoz kaptunk tőled már segítséget, amit ismét megköszönök. Az utazás időpontjának kiválasztásakor, nem tudtuk, hogy abban az időpontban (április 21-én) van Róma születésnapja. Előző évekre találtam, hogy adott napokon , milyen programok voltak, illetve sok múzeum ingyen volt látogatható és azok listája is megvolt. Az ide ünnepről nem találtam semmit! Jó lenne tudni, hogy tudjunk előre tervezni. Kérdésem, hol lehet ennek utána nézni illetve tudnál erről nekünk információt küldeni! Előre is köszönöm!
#180 - Némethné Gabi - 2016.03.29. - 12:34
Szia Hajni :)
A BTI (Biglietto Turistico Integrato) 3 napos jegy mennyibe kerül? Érvényes esetleg a Fiumicino reptérről a Terminihez közlekedő buszokra? Köszi előre is!
#181 - Anikó - 2016.03.29. - 13:16
Gabi!
Egyelőre én sem találtam erre vonatkozó infót.
#182 - Hajni - 2016.03.30. - 09:27
Anikó!
72 órás 18 euro. Reptéri transzferekre nem használható!
http://utazas-nyaralas.info/roma/utikalauz.html#jegyek-berletek
#183 - Hajni - 2016.03.30. - 09:29
Kedves Hajni!
május.21 (szombat)-25 ig (szerda) Leszünk Rómában.
( 25.házzasági év forduló) A gépünk Szombat délután.13.30-kor száll le,é s szerdán 14.00 óra körül indul vissza. Szeretnénk ha ez időre tudnál nekünk segíteni valami jó kis útitervvel. Akkár e-mailban is. Nagyon szépen köszönjük előre is a kedves fáradozásodat.
Üdv. Laci
#184 - Saffi Laci - 2016.04.26. - 18:40
Kedves Hajni!

Először is elismerésem ezért a hasznos oldalért, látszik, hogy sok munkád van benne.
Pár nap múlva utazunk Rómába a párommal. Már eddig is nagy hasznát vettük az oldalnak, nagyon informatív, és örülök, hogy nem csak a szokásos dolgokról olvashatunk itt (pl. látnivalók), hanem gyakorlati információkat is leírtál, jó, hogy adsz tippeket éttermekről, vásárlásról, közlekedésről stb. A hozzászólások is nagyon hasznosak, mások tapasztalataiból is sokat tanulhatunk.
Olvastam a 3 és a 6 napos útitervet, le is töltöttem, viszont a hozzászólásokban említenek 4 napost is. Szeretnélek megkérni, hogy küld ezt át nekem a következő címre: sze19@freemail.hu.
Előre is köszönöm!
Üdv, Edina
#185 - Edina - 2016.05.06. - 11:11
Szia Hajni,

Két barátnőmmel szervezzük már most római vakációnk utitervét, nagyon hálásak vagyunk az oldalért és a kommentekért, sok hasznos infót megtudtunk belőle.
Június 28-án repülünk Ryanairrel 14:50-kor érkezünk elvileg. Valahol olvastunk, egy bizonyos "Giovan Battista Pastine" vonatállomásról 1€-ért a Terminibe menő buszról. Létezik ilyen? Ha igen a repülőtérről hogy jutunk el ide? Miért érdemes a transzferbusszal a "korábbival" menni? Megéri rá foglalni jegyet? A szállásunk a Terminihez közel, via Tasso utcában van,ahonnan gondoltuk bejárható minden. Fiatalok vagyunk így a gyaloglás nem gond. 4 éjszakát, igy kb. 5 napot leszünk ott. A Vatikánra érdemes egy napot szánni? Számunkra megéri 3 vagy 1 napos bérleteket venni? A Roma Pass-t azért nem gondoltunk,mert 26 év alattiak vagyunk.
Az email-címem a következő: emeseruzsik@gmail.com
Erre elküldenéd légyszi a bővebb utitervet?
Az utazás napjai mindig fél napok, mit javasolnál ezekre az időkre?
Milyen bevásárló helyeket tudsz ajánlani a belvárosban?
Nagyon köszönjük előre is a segítséget, várjuk a válaszod!
#186 - Emese - 2016.05.19. - 19:30
Emese!
CIA reptérről a Terminihez transzferbusszal lehet bejutni (4 euro) vagy Atral busz (1,20) az Anagnina metróvégállomáshoz és onnan metrózni (1,50 a jegy vagy innen már használható bérlet) a Terminihez.
Az általad írt 1 euros lehetőségről nem tudok.
Mivel a központban lesztek és fiatalként a gyaloglás nem gond, elegendő lehet 1-2 vonaljegyet vennetek, ha mégis közlekedni kellene. Így bérlet sem kell, RP meg pláne.
(Küldtem emaileket.)
#187 - Hajni - 2016.05.24. - 22:55
Kedves Hajni!
Utazásunkkor ki tudnánk használni a hónap végi vasárnapi ingyenes Vatikán látogatást - de nem tudom érdemes-e megkockáztatnunk a sor miatt. Mit javasolsz- vegyük meg inkább előre online?
Előre is köszönöm válaszod!
#188 - Szászné Gy. Margit - 2016.06.09. - 11:23
#188 Szászné Gy.Margit
Nem tudok biztos választ adni, hogy mennyire lehet egyszerű a bejutás.... Ha a közelben, illetve könnyen elérhető helyen laktok akkor korán ott tudtok lenni, akkor még talán nem lesznek annyian.
#189 - Hajni - 2016.06.10. - 21:49
Szia Hajni!
Jövő héten megyünk Rómába, és a te terveid alapján állítjuk össze az utat. El tudnád küldeni nekünk a hat napos tervet a kiegészítésekkel? Rengeteg hasznos tippet olvastunk, köszönjük!
Zsuzsi
#190 - Zsuzsi - 2016.06.21. - 21:43
Kedves Hajni!

Köszönöm a rengeteg infót, segítséget. Ha nem gond, küldd el, kérlek nekem is a bővebb útitervet!
Előre is köszönöm. :)
#191 - Diána - 2016.06.28. - 19:03
Kedves Hajni!

Kérlek szépen segíts!
Szombaton érkezünk Rómába, és szombat este, júl. 02-án 21:00-kor játszik a foci EB negyeddöntős Olaszország- Németország csapata. Biztos kint Olaszországban nagy lesz a fociláz. Hol nézzük meg a mérkőzést? Van valami nagy kivetítős tér, legjobb lenne focipálya. Az sem baj ha fizetni kell érte.
Köszönettel: Annamária
#192 - Deák-Varga Annamária - 2016.06.29. - 10:37
Kedves Hajni!
idén sikerül Rómába utazni párommal.
2016. 09. 22-28-ig. Szállásunkat lefoglaltam a Hotel Jonico-ban.
Ha nem nagy kérés, szívesen vennénk ha a hat napos Róma útitervet összeállítanál számunkra, figyelembe véve a szállásunk elhelyezkedését. Előre is köszönjük segítőkész munkádat. Berni és Sanya
#193 - Czomba Sándor - 2016.07.08. - 13:03
Kedves Hajni!
Köszönöm a sok hasznos információt.
Szeptember elején utazunk Rómába hárman.A szállásunk a Termini közelében lesz, úgyhogy a SIT buszra gondoltam transzferként.Szeretünk, és tudunk is gyalogolni, szerinted megéri a RP.-ét megvenni? Első olvasásra úgy gondolom nem, de azt is írták, hogy azzal sokkal gyorsabban be lehet jutni a múzeumokba a külön RP-s sorok miatt, és nem szeretném az időt sorállással tölteni.Szerinted? A 3 napos utitervet már letöltöttem, nagy segítség lesz.A Vatikáni Múzemba mindenképp veszek jegyet on-line, és ha jól láttam a székesegyházba ingyenesen át lehet menni a kupola kivételével.Hol kezdjünk a székesegyházban vagy a múzeumban? Mikor érdemes menni (nyitásra vagy inkább később) , hogy ne legyen tömeg? Érdemes felmenni a kupolába?
Mennyi időt számoljunk a Vatikáni napra (fél nap, egy egész nap?)
Milyen a közbiztonság este a Termini környékén?
Előre is köszönöm a választ!Kati
#194 - Koleszár Katalin - 2016.07.11. - 16:41
Kedves Hajni!
A párommal két hét múlva utazunk Rómába 5 napra. Érdemileg 3 teljes napunk lesz, az első és az utolsó nap inkább félnap az utazás miatt. Szállásunk a Termini pályáudvar közelében lesz megtalálható. Átnéztem a 3 illetve a 6 napos útitervét, nagyon jók és hasznosak, mi is hasonlót állítottunk összese. Szívesen vennénk ha elküldené számunkra a 4 napos útitervét is (cinti.meresz@gmail.com).
Válaszát előre is köszönjük!
Üdvözlettel, Cinti.
#195 - Mérész Cinti - 2016.07.12. - 13:00
#194 Katalin
Reptérről legegyszerűbben és legolcsóbban transzferbusszal lehet a Terminihez eljutni. pl. SITbus
RomaPass mióta drágább lett már nem feltétlenül éri meg, mindenképp érdemes utánaszámolni. A Colosseumnál lévő sor miatt van előnye, de ez elkerülhető, ha a Palatinusnál kezdtek, ott vesztek belépőt. Többi látnivalónál már nincs hosszú sor. Vatikán területén pedig nem érvényes.
A vatikáni múzeumokba javaslom az online jegyelővételt. Mindig sokan vannak, de talán jobb itt kezdeni nyitáskor. Legalább 3 órát kell rá szánni.
Bazilikánál a biztonsági ellenőrzés miatt kell sorba állni, de ez gyorsan halad.
Kupolát megmászni felejthetetlen élmény, jó ha van egy is kondíció.
Fél nap, kb 6- 8 óra elegendő lehet.

Közlekedésre 1-3-7 napos bérlet, vagy vonaljegy is elegendő.

Közbiztonság: rengeteg turista van, zsebtolvajokra figyelni kell. Vigyázzatok az értékeitekre! Pénzre, fényképezőre-telefonra, drága ékszer viselése mellőzendő. Sok az utcai árus, akik mindenfélét megvetetnének. Gladiátorokkal se fényképezkedjetek, mert sok pénzt kérnek érte.
Egyébként semmi veszély, csak nem árt az alapvető óvatosság, mint minden nagyvárosban, mint minden turistaparadicsomban.


#196 - Hajni - 2016.07.12. - 23:43
Szia Hajni!
Két hét múlva megyünk a férjemmel Rómába 3 és fél napra. a Via Macchiavellin fogunk lakni. Légyszi állíts össze nekünk egy jó kis 3 napos utitervet! 30-án du. érkezünk és 4-én jövünk majd haza. Szeretnénk minél többet látni. Előre is nagyon köszönöm! :)
#197 - Eszter - 2016.09.12. - 16:38
Kedves Hajni!
A születésnapi ingyenesség érvényes az idén is? Hol lehetne ezt megtudni? Az utazásunk a párom 40. születésnapi ajándéka és akkor már kihasználnánk ezt a lehetőséget :-). Köszönöm!
#198 - Szedlák Viktória - 2016.09.21. - 14:23
#198 Viktória!
Már nincs ez a kedvezmény. Még 2011-ben, Olaszország 150-ik születésnapja alkalmából voltak az állami múzeumok a születésnaposoknak ingyenesek.
#199 - Hajni - 2016.09.27. - 22:12
Én is kérhetnék a bizonyos 4 napos utitervből?
köszönet érte.
#200 - Radocz Hédi - 2016.10.05. - 09:44
Kedves Hajni.
Nagyon megorultem amikor rabukkantam erre az oldalra.
Munkambol adodoan okt.20-26 kozott Romaban leszek es ezen belul okt.23 vasarnap es okt.25 kedd kozott pedig szabadidozom a varosban.
A szallas a Hotel Torino
(Via Principale Amadeo ,8)-ban van.
Szeretnem elkerni a 3 napos varosnezo utvonaltervet
(tothedina2012@gmail.com) illetve minden egyeb mas hasznos infot ami a szallas megkozelitest illeti a Fiumicino repterrol ill.hetvegi kedvezmenyekrol illetve h mit erdemes most vasarnap vagy hetfon megtekinteni?stb.Minden info hasznos es jol jon.Nagyon szepen koszonom elore is valaszod es a segitseged.
Udv.T.Edina
#201 - Tóth Edina - 2016.10.17. - 20:17
#201 Edina
Szállásod a Termini közelében van, ami Róma nagy közlekedés csomópontja (vonat, metró, buszok, reptéri járatok).
https://goo.gl/maps/UijcYVa1bAw

A nevezetességek leírásánál megtalálod a nyitvatartást és az eljutási lehetőségeket is. A megküldött utitervekből összeállíthatod a napjaidat tetszőlegesen.
Ezen a hétvégén nincs kedvezmény.
+info: vasárnap a Porta Portese-nél van nagy piac.

Jó utat!
#202 - Hajni - 2016.10.17. - 23:30
Eladó 2 db jegy november 3 este 9 a római Teatro Olimpico Carmen - modern komikus opera előadására http://teatroolimpico.it/2016/06/21/carmen-secondo-lorchestra-piazza-vittorio/ összesen 50 € nagy segítség lenne, mert a vicenzai Teatro Olimpico-ba akartam jegyet venni :(
#203 - elekiencsi - 2016.10.22. - 19:12
Szia Hajni!
Mi december 2-5-ig leszünk Rómában, érdekelne a 4 napos városnéző útvonalterved. A Termini mellett lesz a szállásunk, és ha jól tudom, az első hétvégén kedvezményesek a múzeumok.
Minden infó jól jön, amit előre is köszönök. :-)
#204 - Szandra - 2016.11.16. - 15:03
#204 Szandra
Termini nagy közlekedési csomópont, a reptéri buszok (FCO-ról vonatok is) ide érkeznek. Célszerű ezek valamelyikével utazni.
Minden hónap első vasárnapján !!! ingyenesek az állami múzeumok Olaszországban. (www.romapass.it oldalán megtalálod a rómaiakat)
Érdemes úgy szervezni a programokat, hogy legalább egy drágább helyre ezen a napon jussatok el, pl. Colossem-Palatinus-Forum, Angyalvár, Capitoliumi múzeumok
Többit emailben küldtem.
#205 - Hajni - 2016.11.16. - 22:58
Kedves Hajni!
Kis családunk februárban utazik 4 napra Rómába. Első nap délután érkezünk,s negyedik nap délután indulunk haza,tehát két napunk lesz körülnézni. A gyerekek 9 es 6 évesek. Ezeket figyelembe véve véleményed szerint mi férne bele a városnézésbe?
A szállásunk: XX Settembre
VIA DEL MACAO 6 ROMA 00185 Olaszország

TripAdvisor Rating
567 Reviews
A reptértől ( Fiumicino) hogyan lehet eljutni a szállásra?
Válaszod előre is köszönöm! Kati
#206 - Kati - 2016.11.19. - 21:10
Kedves Hajni!

Amennyiben lehetséges, úgy tudnál küldeni nekem egy 4 napos útitervet a mila0604@gmail.com e-mail címre (Szállás: Via Dei Gracchi, 161) ? Most szerdán utazunk hajnalban és vasárnap hajnalban jövünk vissza.

Előre is köszönöm!
#207 - Árpád - 2016.12.05. - 14:46
Szia Hajni!
Esetleg kérhetnék egy email címet, lenne pár kérdésem Rómával kapcsolatban.

Köszönöm
#208 - Marianna - 2017.01.12. - 10:23
Szia!

Nagyon hasznos tanácsokat találtam a levelezésekben. Mi most február végén szeretnénk kimenni Rómába. A hónap utolsó vasárnapja beleesik. Hogyan mükődik a jegyvétel erre az ingyenes napra a Vatikánba? Online is lehet erre vásárolni, vagy beregisztrálni? Segítenél nekem, mivel most már leszeretném foglalni a belépőket.
Nagyon köszönöm
Kati
#209 - Kati Skultéti - 2017.02.17. - 13:34
Kedves Hajni!
Kérhetnék tőled emailben egy 4 napos útitervet? :)
Köszönöm előre is!
#210 - Réka - 2017.02.28. - 22:39
Kedves Hajni!
Húsvéti hosszú hétvégét Rómában töltjük, ez lesz az első római látogatásunk. Nagyon hasznos tanácsokat találtam az oldalon, de az ünnepre tekintettel tanácstalanok vagyunk,nem tudom, hogy van-e valami tanácsod a látnivalók megtekintésének sorrendjével kapcsolatban. Mikorra iktassuk be a Vatikáni múzeumot? Szombaton érkezünk, szerdán reggel jövünk haza. Köszönöm segítségedet. Használjunk-e RP-t , a Vatikán közelében lesz szállásunk. Juzsa
#211 - Máté István - 2017.03.05. - 11:06
#211 Juzsa
Húsvéti időszakban még nem voltam
Rómában, így pontos informáiókat nem tudok mondani. Úgy gondolom ilyenkor az egyházi nevezetességeknél lehetnek nyitvatartási változások, esetleg lezárások.
Javaslom a Vatikáni múzeumokat keddi napra ütemezzétek.
(Küldtem emailt)
#212 - Hajni - 2017.03.05. - 21:45
Március 24-én indulunk álmaink városába. Mit lehet tudni a Római szerződés 60. évfordulóján a korlátozásokról? Csak a közlekedést érinti, vagy a múzeumokat is?
Köszönettel:
Imre
#213 - Imre - 2017.03.07. - 13:44
Kedves Hajni!
Kérlek, küldj el az e-mail címemre egy 6 napos útitervet. Van néhány kérdésem, de lehet, hogy a bővebb változatban megtalálom a válaszokat, és akkor nem zargatlak velük.
Köszönöm előre is.
Ági
#214 - Ági - 2017.03.13. - 18:12
#213 Imre
Ezzel kapcsolatos információim nincsenek.
#215 - Hajni - 2017.03.13. - 21:32
Kedves Hajni!
http://www.rome-museum.com/de/buchung-eintrittskarten-vatikanische-museen.php
Itt miért ennyire drága a vatikáni belépő?Köszönöm a segítséged.
#216 - Kata - 2017.03.23. - 11:37
Kedves Hajni!
Május 5 és 9 között fogunk Rómában tartózkodni. Ebbe beleesik május első vasárnapja, amiről úgy tudjuk, hogy ilyenkor az állami múzeumok és nevezetességek ingyenesen látogathatók. Azt szeretném megkérdezni, hogy ezek melyek Rómában, és ezt a vasárnapot is figyelembe véve szeretném elkérni a 4 napos útitervet. ( A Termini pályaudvar közelében fogunk megszállni, főleg gyalog tervezzük bejárni a várost)
Előre is köszönöm!
#217 - Luca - 2017.04.18. - 14:42
#217 Luca
Ingyenesen látogatható a hónap első vasárnapján az állami múzuemok.
Pl. Colosseum-Forum-Palatinus, Capitoliumi múzemok, Angyalvár, Borghese Galleria, Tivoli-Villa d Este....
Teljes lista a www.romapass.it oldalán

Többit emailben küldtem.
#218 - Hajni - 2017.04.20. - 23:03
Köszönök szépen mindent! :)
#219 - Luca - 2017.04.23. - 22:17
Kedves Hajni!
június 19-22-ig leszünk Rómában, a Róma (Ciampino) (CIA) reptérről hogyan jutunk el a Corso D'Italia 92, Via Veneto, Rome lévő szállásunkra? Köszönettel Marika
#220 - Marika - 2017.05.01. - 13:16
#220 Marika
CIA reptérről atral busszal (1,20 euro) az Anagnina metróállomáshoz, más transzferbusszal (4-5 euro) a Terminihez tudtok beutazni.
Terminitől (Anagnina-tól metróval elérhető) a 90-es busszal 2 megálló a Porta Pia. Szállásotok innen 250 méterre van.
https://goo.gl/maps/DqTn2aCaKMk

#221 - Hajni - 2017.05.01. - 22:32
Kedves Hajni!
Nagyon sok hasznos információt találtam az oldalon. Július 3-tól 7-ig leszünk kislányommal Rómában. 3-án 14,50 kor érkezünk CIA-ra. Szállásunk a Via Della Scala 9-ben lesz. Hogyan jutunk oda legegyszerűbben, leggyorsabban? Milyen programot javasolsz erre a délutánra? Érdemes lenne-e a Roma Pass-t kiváltanunk? A 3 napos programot megtaláltam. 5. napon 15:15-kor indul a gépünk Bp-re. Milyen programot javasolnál erre a fél napra? Válaszodat köszönöm. Anna
#222 - Anna - 2017.06.17. - 16:57
Kedves Anna!

Busszal a Terminihez (vagy igénybe lehet venni a buszos+metrós módszert). A Terminitől "H" busszal Sonnino/s. Gallicano megállóig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/nM6Ad5JCd2x
Általánosságban nehéz javasolni, ami titeket érdekel, a Róma látnivalói, nevezetességei I-VII, menüpontokban van sok jó látnivaló, érdekesség, illetve innen a 6 napos útitervből lehet még kinézni.
A Roma Pass akkor éri meg, ha kihasználjátok.
#223 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.18. - 21:44
Szia Hajni!

Párommal júli 18-23- között megyünk Rómába. én 25 éves vagyok ő 22. Elég sok dolgot elolvastam már itt az oldalon, ami nagy segítség a tervezésben. Abban szeretném a segítségedet kérni, hogy erre a 6 napra tudnál valami olyan programot ajánlani amiben mindenképp lenne 2 olyan nap amikor a tengerpartra is le tudunk menni, a többi pedig városnézés. A gépünk 18-án 15:00 magasságában ér a reptérre (CIA). A szállásunk a Termini pályaudvar közelében lesz (megéri-e reptéri transzfert foglalni, vagy inkább kiváltani RomaPass, vagy valamilyen bérletet és úgy eljutni?) Haza pedig 23-án 15:00 körül indul a gépünk. Ha tudnál segíteni egy olyan programtervben ami alkalmazkodik ezekhez a feltételekhez, valamint az életkorból adódó kedvezményeket figyelembe véve milyen bérletet/belépőket lenne érdemes kiváltani. Segítségedet előre is köszönöm!
#224 - Roli - 2017.06.20. - 15:15
#224 Roli
RomaPass nem éri meg nektek, mert a belépők kedvezményesek 25 alattiaknak.
Hét napos (CIS) bérletet vegyetek, ez érvényes a tengerpartra közlekedő Lido hévre is. Reptéri transzferbuszokra nem.
Emailben küldök útiterveket, amiből összeállíthatjátok a napjaitokat.

Kellemes készülődést!
#225 - Hajni - 2017.06.21. - 21:36
Szép nyarat,jó pihenést!
Augusztus 20.-tól augusztu-26.-ig leszünk Rómában a szállásunk egy sarokra van a Vaticantól. Nagyon hálás lennék egy útitervezet leirásáért.
Talán tudtok segíteniolyan letölthető vagy akár folyamatos internet kapcsolattal müködő térkép is érdekelne amin szerepelnek a látnivalók fényképpel s megtudom tervezni az útvonalat gyalog ill. tömegközlekedéssel.
Előre is köszönöm!
Zoltán
#226 - Kövesdi Zoltán - 2017.06.25. - 10:49
Kedves Hajni!
Fantasztikus az oldal nagyon sokat informálódtam belőle, az előző hozzászoló (Roli) a párommal júl 3 tól 7 ig leszünk szintén a Termini mellett szállunk viszont mi vonattal érkezünk 3.-án reggel és 7.-én péntek este jövünk el. Érdekelne engem is az amit Rolinak elküldtél, mi is mennénk a tengerpartra. Én 25 múltam januárban kérdés van ahol bejátszhatom még a kedvezményt vagy nagyon szigorúan veszik? Illetve mivel csak 5 napunk lesz nem 6 melyik napot ajánlanád kihagyni? Illetve milyen sorrendben? Ha jól szűröm le inkább érdemes gyalogosan közlekedni de a napi tervben sok kösségi közlekedés szerepel így érdemes heti bérletet venni? Köszöm a válaszod és az eddig olvasottakat is! Szép napot, üdv: Botond!
#227 - Botond - 2017.06.26. - 14:58
Kedves Hajni!
Légy szíves küldj nekem 3, illetve 4 napos útitervet.
Köszönöm szépen!
#228 - Adri - 2017.06.29. - 09:09
Üdv! Segítséget szeretnék kérni. Problémám van az online jegyekkel. Nekem nincs hitelkártyám, de nagyon szeretnék előre jegyet vásárolni. Találtam pár másik oldalt,ahol talán lenne rá esélyem,de amit meglátom,ott mennyivel többe kerül,már ki is léptem és nem néztem meg,hogy esetleg megtudnám e venni. Ezért abban szeretnék segítséget kérni,hogyan lehet a hivatalos oldalon vásárolni kártya nélkül. Onlinebankom van és ami még fontos lenne,hogy Euróban fizetnék.
Válaszod előre is köszönöm.
#229 - Alexandra - 2017.06.30. - 12:51
Kedves Hajni!
A nejemmel 4 napra megyünk Rómába. szeptember 29-től délutántól október 3 délelőttjéig. Fiumicino -ra érkezik a gépünk, a szállásunk a Affittacamere Holiday And Rome -ban lesz.Szeretném a segítségedet kérni a fenti időpontok figyelembe vételével egy 4 napos varosnéző útvonalterv összeállításában,(tibor.vozr@gmail.com) illetve minden egyéb más hasznos infot ami a szallás megközelitést illeti a Fiumicino reptérről ill.hétvégi kedvezményekről ,illetve mit érdemes ebbe az időszakba eső péntek-szombat-vasárnap illetve hétfőn megtekinteni?Minden info hasznos es jól jön.Nagyon szépen köszönöm előre is válaszod és a segítséged.
Üdvözlettel: Tibor
#230 - tibor - 2017.08.29. - 15:57
#230 Tibor
Ha transzferbusszal utaztok be a reptérről Terminihez akkor a következő az eljutás a szálláshoz:
https://goo.gl/maps/KYxb8gaQiyM2

Ha az FR1 vonattal jöttök, akkor annak van megállója Tiburtina-n.

Október 1-én ingyenesek az állami múzeumok, érdemes erre a napra hagyni drágább helyeket. Pl. Colosseum, Palatinus-forum, Angyalvár
Emailt küldtem.
#231 - Hajni - 2017.09.03. - 21:19
Szia Hajni!
Útitervet szeretnék tőled kérni.
2017.11.26.-án érkezek 06:20h-kor a Ciampino reptérre.
A szállásom Tre Stelle szállodában van.
Hogyan jutok el a szállodába és szerdán (2017.11.29.-én) indul vissza gépem 06:50h-kor, Budapestre.
Tömegközlekedéssel el tudom -e érni a gépet szerdán?
És kérlek állíts össze számomra egy városlátogatási tervet.
Váltsak-e RP jegyet, vagy egyenként belépőt és utazási jegyeket.
Még szeretném azt is megkérdezni, hogy hétfőn mik vannak nyitva?
Köszönöm szépen a segítségedet!
Kriszta
#232 - Tóth Krisztina - 2017.10.22. - 14:48
#232 Kiszta
CIA reptérről utazzatok a 720-as busszal Larentina metróállomáshoz, ahonnan a metróval 12 megállót kell mennetek Castro Petorioig. Innen 150 méter a hotel.
https://goo.gl/maps/7bfH3tvEDzC2

Ha Atral busszal mentek Anagnina metróállomáshoz akkor a metróval Termini-ig kell mennetek és ott átszállni a B vonalra és azzal egy megálló Castro Pretorio.

Utazhattok transzferbusszal is a Terminihez, akkor onnan egy megálló a B metróval Castro Pretorio vagy 649-es busszal 2 megálló.
https://goo.gl/maps/jUeHMkkCpA12

Tömegközlekedés 5.30-kor indul, reptérre kijutásra traszferbuszt javaslom a Terminitől. Pl. Terravision indul 4.30, 4.50-kor. Sitbus 4.30kor

Terminihez N2 vagy N13 éjszakai busszal tudtok menni.

RP megéri, ha a drágább helyekre az ingyenes belépőt felhasználod. Pl. Colosseum-Palatinus-Forum és Angyalvár. Közlekedés ingyenes 3 napig.

Nyitvatartásokat a nevezetességek leírásánál találod.

(emailt küldtem)
#233 - Hajni - 2017.10.23. - 20:31
Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás

Korábbi hozzászólások (2012-2013)