Spanyolország - Kezdőlap

Utazás nyaralás info » Spanyolország

Spanyolország utazás, nyaralás info, szállás, látnivalók

Városok, nyaralóhelyek

Közlekedés

Spanyolország, MalagaA Spanyolország nyaralás, utazás info oldal célja, hogy a lehető leghasznosabb, legrészletesebb, és legnaprakészebb információkat nyújtsa a gyönyörű Spanyolországról, hogy az ide készülők az oldalon olvasott információk segítségével nyaralásukat, városnézésüket a lehető legfelejthetetlenebbül tudják eltölteni. Olvashat itt hasznos nyaralási, utazási és szállás információkat. Megtudhatja, hogy hol érdemes nyaralni, mely városokat érdemes felkeresni, bármilyen igényei is vannak, bármilyen típusú városokat, vagy nyaralóhelyeket is szeret - megismerheti Spanyolország városait, szigeteit, és üdülőparadicsomait. Részletes, fényképes bemutatásra kerülnek Barcelona, Granada, Girona, Madrid, Malaga, Salamanca, Sevilla, Toledo, és Valencia városok, és látnivalóik. Barcelona, és Madrid nevezetességeinek bemutatásán kívül hasznos tippek, és tanácsok is olvashatók a tömegközlekedésről, a repülőterekről való bejutásról, szállásról, és különböző kedvezményekről, a Barcelona tippek, és a Madrid tanácsok rovatban. Az oldalon nyaralási tippeket is talál, részletesen megismerheti a népszerű és gyönyörű Costa Bravát, Costa Blancát, a Costa del Solt, és a Costa Doradát, és azon belül részletesen, többek között, Salout, és Tarragonát, a Costa de la Luzt, és Cádizt, az öt üdülőparadicsom településeit és látnivalóit.

Spanyolország, Tossa de MarAz oldal tippeket ad akkor is, ha Formentera, Fuerteventura, Gran Canaria, Ibiza, La Palma, Lanzarote, Mallorca, Menorca, vagy Tenerife, vagy szigetek valamelyikén vagy La Manga izgalmas részén szeretne nyaralni, sokat megtudhat e paradicsomi szépségű szigetekről, nevezetességeikről, és tengerpartjairól. A Camino zarándokútról is olvashat. Spanyolországnak a világon a legtöbb, 38 világörökségi kincse van, ezek is felsorolásra kerülnek. Az útikalauzok folyamatosan bővülnek, az eddigieken kívül számos új spanyol város, sziget, és nyaralóhely bemutatása fog felkerülni. Az egyes helyekről Spanyolország valamelyik részén korábban nyaralók, esetleg most, vagy korábban ott élők véleményeit, élménybeszámolóit is olvashatja, a Vélemények Spanyolországról rovatban. Ha gondolja, egy űrlap kitöltésével, Ön is megoszthatja a látogatókkal véleményét, élményeit.

Spanyolország térképek

Közlekedés

Spanyolországi utazáshoz hasznos lehet Spanyolország interaktív, zoomolható térképe, amely szintén megtalálható az oldalon. A térkép kicsinyíthető-nagyítható, balra-jobbra-fel-le tolható. A térkép menüpontban nem csak Spanyolország, hanem több spanyol város (Barcelona térképe, Granada térképe, Llloret de Mar térképe, Madrid térképe, Malaga térképe, Sevilla térképe, Toledo térképe, Tossa de Mar térképe, Valencia térképe) tengerparti üdülőparadicsom (Costa Blanca térképe, Costa Brava térképe, Costa del Sol térképe) és sziget (Fuerteventura térképe, Gran Canaria térképe, Mallorca térképe, Ibiza térképe, Lanzarote térképe, Tenerife térképe is megtalálható, ráadásul a legtöbb térképnél az adott városok, és szigetek nevezetességei, és látnivalói is fel vannak tüntetve a jobb tájékozódás érdekében. Spanyolországról, és az említett városokról és szigetekről, műholdfelvételek is találhatók. Egyénileg Spanyolországba utazóknak a térképek mellett az oldal közlekedés része is segítségre lehet, ahol a Spanyolországban utazgatók találhatnak hasznos információkat a belföldi vonat-, busz-, repülő-, hajó-, és kompközlekedésről. Akik autóval szeretnék megtenni a hosszú, Spanyolországba vezető utat, vagy Spanyolországon belül autózni szeretnének, azoknak az autós útvonaltervező lehet segítségükre. Akik spanyolországi utazásukkor szeretnék megkóstolni Spanyolország legfinomabb nemzeti ételeit, söreit, és borait, azok a Spanyol gasztronómia rovatban találnak erről leírást.

Az információk, a különböző leírások és útikalauzok rendszeresen frissítésre, aktualizálásra, bővítésre kerülnek, a látogatók hozzászólásaira, kérdéseire a lehető legrövidebb időn belül igyekszünk válaszolni.

Spanyolország térképek

Autós útvonaltervező

Szállás Spanyolországban

Szállások Spanyolországban: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Hírek, újdonságok

Spanyolország, Ronda

2016. április 29.: Az év folyamán minden oldal éves revíziót, bővítést kapott, a 2016-os állapotoknak, belépőjegy áraknak megfelelően frissítésre, aktualizálásra került, több útikalauz bővült is új érdekességek bemutatásával. Jelentősen bővült Lanzarote és Fuerteventura útikalauza, valamint immár Lanzarotéról is található térkép, érdekességeinek feltüntetésével.

2015. december 7.: Barcelona látnivalók, és Barcelona tippek, tanácsok oldalaink mellett mától Barcelona éttermeiről is lehet olvasni.

2015. november 11.: Madrid kalauzunk a Madridból elérhető kirándulási lehetőség bemutatásával bővült, ezen felül az utóbbi időben számos útikalauz bővült új érdekességek bemutatásával.

2015. január 30.: Frissítésre került több útikalauz oldal a 2015-s jegyárakkal, nyitva tartási információkkal. Ezen felül, a naprakészség, a mindig aktuális és pontos információk érdekében az elmúlt napokban jelentősen átdolgozásra, frissítésre, bővítésre került az utóbbi hónapok, néhány helyen évek változásai alapján Costa Brava, Gran Canaria, Ibiza, Madrid, Mallorca és Tenerife oldala, ezek térképeire felkerültek az újonnan bemutatott látnivalók. A következő napokban, hetekben a többi, eddig nem átdolgozott oldal is revízióra kerül.

Korábbi hírek, újdonságokLegújabb hozzászólások a Spanyolország info aloldalain

Sziasztok! Most néztem, hogy a Fred Olsen hajótársaság visz át autót Lanzarote és Fuerteventura között. 1 autó+ 2 személy odavissza 121 Euro interneten előre megvéve.
https://www.fredolsen.es/en-US/CompraOnline/C-DatosTarifa.aspx
Dia - 2017.06.28 - 22:50 - Lanzarote
Nagyon szépen köszönöm! Igen úgy értettem h mennyire kell sétálni a reptértől a buszhoz! :)
Kriszti - 2017.06.28 - 14:01 - Costa Brava
Kedves MÓNIKA!

A barcelonai reptérről a legegyszerűbb közvetlen busszal Salouba menni: a reptér 1-es termináljáról (a 2-es terminálról érkezve át kell menni először ingyenes busszal az 1-es terminálra). Menetrend, árak:
http://www.busplana.com/new2013/es/
A másik lehetőség: beutazni Barcelona Nord autóbuszállomásra (reptéri vonattal Clot állomásig, onnan pedig L1 metróval 3 megálló, Arc de Triomf állomásig), majd onnan busszal Salouba.
Harmadik lehetőség vonattal: reptéri vonattal Sants állomásig, majd onnan vonattal, menetrend, árak: renfe.com
Hogy mit érdemes megnézni Barcelonában: ami titeket érdekel a leírtak közül, a \"kötelező\" látnivalók pl.: Güell Park, Sagrada Familia, Rambla és tengerpart. Eljutások a látnivalók leírásánál, a vasútállomásnál metróra szállhattok és elmehettek a megfelelő metrómegállóig közvetlenül vagy másik metróvonalra átszállással.
Csomagmegőrző van a Sants vasútállomáson: http://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/barcelona-tippek.html#csomagmegorzok
Eljutás a Sants vasútállomástól a szálláshoz: vonattal ki a reptérre, onnan L9Sud metróval Mas Blau állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/fd6Rd7QhgqK2


Kedves ANIKÓ!

Nem, az már útmegszakítás ha ugyanarra a viszonylatú buszra szállsz fel, úgy már 2 utat számol.
A két cím között gyalog is csak negyed az út, ill. tömegközlekedéssel így lehet: H8 busszal, Les Corts - Maternitat megállótól, Travessera De Les Corts 272. megállóig, 3 megálló, majd gyalog: https://goo.gl/maps/korSzP95NNE2
Gondolom a megadott időre kell érkezni a Camp Nou túrára.
Google térképpel simán tervezhettek útvonalat, a legtöbbször jó, továbbá például:
- A TMB (közlekedési vállalat) appja:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.geomobile.tmbmobile
- Here we go szintén ismeri a tömegközlekedést: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.here.app.maps&hl=hu
- Csak a metróra útvonaltervező: https://play.google.com/store/apps/details?id=uk.co.mxdata.barcelonametro
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.27 - 21:07 - Barcelona
Kedves Tibcsi!
Júliusban megyünk Barcelonába segítenél egy kicsit?
Montjuic-ra a 150-es busznál is érvényes a T10-es és az átszállásos szabály? pl. leszállunk az Olimpiai Stadionnál és 75 percen belül vissza és folytatjuk az utat a várhoz? Ez egy út, vagy új útnak számít?
A Camp Nou-tól hogyan juthatunk el a Carrer de Déu i Mata címhez? A Camp Nou látogatásnál is szigorúan be kell tartani a jegyen szereplő belépési időpontot?
Melyik androidos alkalmazást ajánlanád a kinti eligazodáshoz, útvonaltervezéshez?
Válaszaidat előre is köszönöm.
Anikó
Anikó - 2017.06.27 - 19:46 - Barcelona
Kedves Tibcsi!
Szeretnék segítséget kérni. Mi július 22-én utazunk Barcelonába, pontosabban Salouba szeretnénk eljutni. A repülőnk szombaton 8:45-re érkezik Barcelonába és onnan vonattal szeretnénk eljutni Salouba. Kérlek írd le nekem részletesen, mivel menjünk, mikor indul a vonat és honnan, és kb. mennyibe kerül, illetve július 28-án, pénteken szeretnénk reggel 8-10 között Barcelonába (mikor indul a vonat???) vissza menni, és ott eltölteni egy napot. 1 nap alatt mit érdemes megnézni, mi fér bele, mivel lehet ezekre a helyekre eljutni a vasútállomásról, mennyibe kerül. Van-e csomagmegőrző a vasútállomáson, és mennyibe kerül?
BAH Barcelona Airport Hotelbe szállunk meg 1 éjszakára, a vasútállomásról hogyan lehet oda eljutni ??? Előre is köszönöm a segítségedet.

Szilassy Mónika - 2017.06.27 - 13:43 - Barcelona