Spanyolország - Kezdőlap

Utazás nyaralás info » Spanyolország

Spanyolország utazás, nyaralás info, szállás, látnivalók

Városok, nyaralóhelyek

Közlekedés

Spanyolország, MalagaA Spanyolország nyaralás, utazás info oldal célja, hogy a lehető leghasznosabb, legrészletesebb, és legnaprakészebb információkat nyújtsa a gyönyörű Spanyolországról, hogy az ide készülők az oldalon olvasott információk segítségével nyaralásukat, városnézésüket a lehető legfelejthetetlenebbül tudják eltölteni. Olvashat itt hasznos nyaralási, utazási és szállás információkat. Megtudhatja, hogy hol érdemes nyaralni, mely városokat érdemes felkeresni, bármilyen igényei is vannak, bármilyen típusú városokat, vagy nyaralóhelyeket is szeret - megismerheti Spanyolország városait, szigeteit, és üdülőparadicsomait. Részletes, fényképes bemutatásra kerülnek Barcelona, Granada, Girona, Madrid, Malaga, Salamanca, Sevilla, Toledo, és Valencia városok, és látnivalóik. Barcelona, és Madrid nevezetességeinek bemutatásán kívül hasznos tippek, és tanácsok is olvashatók a tömegközlekedésről, a repülőterekről való bejutásról, szállásról, és különböző kedvezményekről, a Barcelona tippek, és a Madrid tanácsok rovatban. Az oldalon nyaralási tippeket is talál, részletesen megismerheti a népszerű és gyönyörű Costa Bravát, Costa Blancát, a Costa del Solt, és a Costa Doradát, és azon belül részletesen, többek között, Salout, és Tarragonát, a Costa de la Luzt, és Cádizt, az öt üdülőparadicsom településeit és látnivalóit.

Spanyolország, Tossa de MarAz oldal tippeket ad akkor is, ha Formentera, Fuerteventura, Gran Canaria, Ibiza, La Palma, Lanzarote, Mallorca, Menorca, vagy Tenerife, vagy szigetek valamelyikén vagy La Manga izgalmas részén szeretne nyaralni, sokat megtudhat e paradicsomi szépségű szigetekről, nevezetességeikről, és tengerpartjairól. A Camino zarándokútról is olvashat. Spanyolországnak a világon a legtöbb, 38 világörökségi kincse van, ezek is felsorolásra kerülnek. Az útikalauzok folyamatosan bővülnek, az eddigieken kívül számos új spanyol város, sziget, és nyaralóhely bemutatása fog felkerülni. Az egyes helyekről Spanyolország valamelyik részén korábban nyaralók, esetleg most, vagy korábban ott élők véleményeit, élménybeszámolóit is olvashatja, a Vélemények Spanyolországról rovatban. Ha gondolja, egy űrlap kitöltésével, Ön is megoszthatja a látogatókkal véleményét, élményeit.

Spanyolország térképek

Közlekedés

Spanyolországi utazáshoz hasznos lehet Spanyolország interaktív, zoomolható térképe, amely szintén megtalálható az oldalon. A térkép kicsinyíthető-nagyítható, balra-jobbra-fel-le tolható. A térkép menüpontban nem csak Spanyolország, hanem több spanyol város (Barcelona térképe, Granada térképe, Llloret de Mar térképe, Madrid térképe, Malaga térképe, Sevilla térképe, Toledo térképe, Tossa de Mar térképe, Valencia térképe) tengerparti üdülőparadicsom (Costa Blanca térképe, Costa Brava térképe, Costa del Sol térképe) és sziget (Fuerteventura térképe, Gran Canaria térképe, Mallorca térképe, Ibiza térképe, Lanzarote térképe, Tenerife térképe is megtalálható, ráadásul a legtöbb térképnél az adott városok, és szigetek nevezetességei, és látnivalói is fel vannak tüntetve a jobb tájékozódás érdekében. Spanyolországról, és az említett városokról és szigetekről, műholdfelvételek is találhatók. Egyénileg Spanyolországba utazóknak a térképek mellett az oldal közlekedés része is segítségre lehet, ahol a Spanyolországban utazgatók találhatnak hasznos információkat a belföldi vonat-, busz-, repülő-, hajó-, és kompközlekedésről. Akik autóval szeretnék megtenni a hosszú, Spanyolországba vezető utat, vagy Spanyolországon belül autózni szeretnének, azoknak az autós útvonaltervező lehet segítségükre. Akik spanyolországi utazásukkor szeretnék megkóstolni Spanyolország legfinomabb nemzeti ételeit, söreit, és borait, azok a Spanyol gasztronómia rovatban találnak erről leírást.

Az információk, a különböző leírások és útikalauzok rendszeresen frissítésre, aktualizálásra, bővítésre kerülnek, a látogatók hozzászólásaira, kérdéseire a lehető legrövidebb időn belül igyekszünk válaszolni.

Spanyolország térképek

Autós útvonaltervező

Szállás Spanyolországban

Szállások Spanyolországban: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Hírek, újdonságok

Spanyolország, Ronda

2016. április 29.: Az év folyamán minden oldal éves revíziót, bővítést kapott, a 2016-os állapotoknak, belépőjegy áraknak megfelelően frissítésre, aktualizálásra került, több útikalauz bővült is új érdekességek bemutatásával. Jelentősen bővült Lanzarote és Fuerteventura útikalauza, valamint immár Lanzarotéról is található térkép, érdekességeinek feltüntetésével.

2015. december 7.: Barcelona látnivalók, és Barcelona tippek, tanácsok oldalaink mellett mától Barcelona éttermeiről is lehet olvasni.

2015. november 11.: Madrid kalauzunk a Madridból elérhető kirándulási lehetőség bemutatásával bővült, ezen felül az utóbbi időben számos útikalauz bővült új érdekességek bemutatásával.

2015. január 30.: Frissítésre került több útikalauz oldal a 2015-s jegyárakkal, nyitva tartási információkkal. Ezen felül, a naprakészség, a mindig aktuális és pontos információk érdekében az elmúlt napokban jelentősen átdolgozásra, frissítésre, bővítésre került az utóbbi hónapok, néhány helyen évek változásai alapján Costa Brava, Gran Canaria, Ibiza, Madrid, Mallorca és Tenerife oldala, ezek térképeire felkerültek az újonnan bemutatott látnivalók. A következő napokban, hetekben a többi, eddig nem átdolgozott oldal is revízióra kerül.

Korábbi hírek, újdonságokLegújabb hozzászólások a Spanyolország info aloldalain

Kedves Rita!

Barcelona Card esetén nem kellene T-10, mert az tömegközlekedést is tartalmaz. Tehát mondjuk hozzá lehet számolni 10 EUR-t. A Sagrada Familiába ugyanakkor csak 1 EUR, a Casa Batllóba pedig 3 EUR kedvezményt ad, tehát csak ezekért, 14 EUR spórolásért még nem éri meg a 45 EUR-s (online 40,50 EUR-s) 3 napos Barcelona Card.
Igen, a T10 érvényes egész Barcelonában, és a szállásotok területe is a városon belül van.

Santa Caterina nyitva hétfő, szerda, szombat 7:30-15:30, kedd, csütörtök, péntek 7:30-20:30-ig (át is írtam, így érthetőbb).
Mercat de la Barceloneta: hétfő-csütörtök és szombat 7:00-15:00, péntek 7:00-20:00, vasárnap zárva


Kedves Éva!

Nem is láttam még soha ICOM-kártyát, de mindenesetre a Sagrada Familia oldala szerint mintha nem kéne vele sorban állni, illetve az biztos, hogy időpontkérésre, foglalásra, stb. nincsen szükség.
Sem a sikló, sem a libegők oldalán nem találok említést jelenleg felújításról.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.04 - 01:23 - Barcelona
Kedves Tibi,a leghíresebb piacon kívűl emlitesz kisebb,kevésbé \"turistás\" piacokat is,engem is ez vonz inkább,megtudnád mondani a nyitvatartasukat? Az egyiknél jol értem,hogy csak két nap a héten amikor nyitva tart? Koszonom! Rita
Rita - 2016.05.03 - 21:52 - Barcelona
Kedves Tibor!
Már kaptam Öntől értékes információkat, melyeket nagyon köszönök.
Most az a kérdésem, hogy a Sagrada Familia templomba érvényes ICOM kártyával való belépés előtt van e valami tennivalónk (időpont kérés, vagy valamilyen igazolás interneten keresztül), vagy pedig simán bemehetünk bármikor, sorban állás nélkül?
A másik kérdésem pedig az, hogy - állítólag - a Montjuic-ra felmenő függővasút felújítás alatt van, május 22 körüli időpontra befejezik e. Tudom, ez nem tartozik az általános kérdésekhez, de kérem, ha tudja rá a választ, nagyon megköszönöm. Üdv.
Éva.
Kovács Éva - 2016.05.02 - 22:31 - Barcelona
Kedves Tibi!
Sikerült megvenni a Stadion látogatásra a jegyeket! Nagyon örülök,köszönöm.
Május 7-en érkezünk,kora délelőtt,online megvettem mar a Güel parkba a belépőket,a többit még nem döntöttük,szombaton stadion túra,vasarnap meccs,hétfő reggel Güel park,a többit még nem terveztem el,annyi minden van... Tanácsot szeretnék kérni Tőled,érdemes vennem barcelona kártyát,abban az esetben,ha a La Sagrada Família-t,Casan Batllo-t mindenkepp meg néznénk? Utazni a városban a T10 a legjobb,ezt mar tudom Tőled. Ha jol értettem ez egész barcelona területére érvényes.(szállásunk az Amray Sant Pau Hotel, Sant Antoni Maria Claret 173. Horta-Guinardo negyed). Köszönöm! Rita
Rita - 2016.05.02 - 20:52 - Barcelona
Szia!

Vonattal El Clot-Aragó állomásig. Onnan L1 metróval Glóries állomásig. Onnan 10 perc gyalog, vagy T4 villamos Pere IV állomásig:
https://goo.gl/maps/m3J6taXkP862
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.02 - 19:42 - Barcelona tippek, tanácsok, közlekedés