Spanyolország - Kezdőlap

Utazás nyaralás info » Spanyolország

Spanyolország utazás, nyaralás info, szállás, látnivalók

Spanyolország, Malaga

A Spanyolország nyaralás, utazás info oldal célja, hogy a lehető leghasznosabb, legrészletesebb, és legnaprakészebb információkat nyújtsa a gyönyörű Spanyolországról, hogy az ide készülők az oldalon olvasott információk segítségével nyaralásukat, városnézésüket a lehető legfelejthetetlenebbül tudják eltölteni. Olvashat itt hasznos nyaralási, utazási és szállás információkat. Megtudhatja, hogy hol érdemes nyaralni, mely városokat érdemes felkeresni, bármilyen igényei is vannak, bármilyen típusú városokat, vagy nyaralóhelyeket is szeret - megismerheti Spanyolország városait, szigeteit, és üdülőparadicsomait. Részletes, fényképes bemutatásra kerülnek Barcelona, Granada, Girona, Madrid, Malaga, Salamanca, Sevilla, Toledo, és Valencia városok, és látnivalóik. Barcelona, és Madrid nevezetességeinek bemutatásán kívül hasznos tippek, és tanácsok is olvashatók a tömegközlekedésről, a repülőterekről való bejutásról, szállásról, és különböző kedvezményekről, a Barcelona tippek, és a Madrid tanácsok rovatban. Az oldalon nyaralási tippeket is talál, részletesen megismerheti a népszerű és gyönyörű Costa Bravát, Costa Blancát, a Costa del Solt, és a Costa Doradát, és azon belül részletesen, többek között, Salout, és Tarragonát, a Costa de la Luzt, és Cádizt, az öt üdülőparadicsom településeit és látnivalóit.

Spanyolország, Tossa de MarAz oldal tippeket ad akkor is, ha Formentera, Fuerteventura, Gran Canaria, Ibiza, La Palma, Lanzarote, Mallorca, Menorca, vagy Tenerife, vagy szigetek valamelyikén vagy La Manga izgalmas részén szeretne nyaralni, sokat megtudhat e paradicsomi szépségű szigetekről, nevezetességeikről, és tengerpartjairól. A Camino zarándokútról is olvashat. Spanyolországnak a világon a legtöbb, 38 világörökségi kincse van, ezek is felsorolásra kerülnek. Az útikalauzok folyamatosan bővülnek, az eddigieken kívül számos új spanyol város, sziget, és nyaralóhely bemutatása fog felkerülni. Az egyes helyekről Spanyolország valamelyik részén korábban nyaralók, esetleg most, vagy korábban ott élők véleményeit, élménybeszámolóit is olvashatja, a Vélemények Spanyolországról rovatban. Ha gondolja, egy űrlap kitöltésével, Ön is megoszthatja a látogatókkal véleményét, élményeit.

Spanyolországi utazáshoz hasznos lehet Spanyolország interaktív, zoomolható térképe, amely szintén megtalálható az oldalon. A térkép kicsinyíthető-nagyítható, balra-jobbra-fel-le tolható. A térkép menüpontban nem csak Spanyolország, hanem több spanyol város (Barcelona térképe, Granada térképe, Llloret de Mar térképe, Madrid térképe, Malaga térképe, Sevilla térképe, Toledo térképe, Tossa de Mar térképe, Valencia térképe) tengerparti üdülőparadicsom (Costa Blanca térképe, Costa Brava térképe, Costa del Sol térképe) és sziget (Gran Canaria térképe, Mallorca térképe, Ibiza térképe, Tenerife térképe is megtalálható, ráadásul a legtöbb térképnél az adott városok, és szigetek nevezetességei, és látnivalói is fel vannak tüntetve a jobb tájékozódás érdekében. Spanyolországról, és az említett városokról és szigetekről, műholdfelvételek is találhatók. Egyénileg Spanyolországba utazóknak a térképek mellett az oldal közlekedés része is segítségre lehet, ahol a Spanyolországban utazgatók találhatnak hasznos információkat a belföldi vonat-, busz-, repülő-, hajó-, és kompközlekedésről. Akik autóval szeretnék megtenni a hosszú, Spanyolországba vezető utat, vagy Spanyolországon belül autózni szeretnének, azoknak az autós útvonaltervező lehet segítségükre. Akik spanyolországi utazásukkor szeretnék megkóstolni Spanyolország legfinomabb nemzeti ételeit, söreit, és borait, azok a Spanyol gasztronómia rovatban találnak erről leírást.

Hírek, újdonságok

Spanyolország, Ronda

2015. január 30.: Frissítésre került több útikalauz oldal a 2015-s jegyárakkal, nyitva tartási információkkal. Ezen felül, a naprakészség, a mindig aktuális és pontos információk érdekében az elmúlt napokban jelentősen átdolgozásra, frissítésre, bővítésre került az utóbbi hónapok, néhány helyen évek változásai alapján Costa Brava, Gran Canaria, Ibiza, Madrid, Mallorca és Tenerife oldala, ezek térképeire felkerültek az újonnan bemutatott látnivalók. A következő napokban, hetekben a többi, eddig nem átdolgozott oldal is revízióra kerül.

2013. október 25.: Megújult az oldal, új, modern, mobilkompatibilis designt kapott, valamint számos kisebb frissítés történt, több útikalauz is kibővült.

2013. február 26.: Malaga, Madrid, Tenerife, és Valencia eddig is részletes kalauza újabb (esetleg újonnan megnyílt) szép és érdekes nevezetességek bemutatásával bővült.

2013. január 22.: Frissítésre kerültek a különböző, 2013-ban változott jegyárak, nyitva tartási, és tömegközlekedési információk a különböző városoknál (Barcelona, Madrid), és nyaralóhelyeknél.

Korábbi hírek, újdonságokLegújabb hozzászólások a Spanyolország info aloldalain

Hello Tibcsi, tök jó az oldalad, már elég sok várost, országot végigolvastam és nagyon, nagyon hasznos infókba futottam, köszi! Nemrég jártam Barcelonában és tök véletlenül egy jó hostelbe futottam, a gótikus negyedben, ahol egy magyar lány dolgozik. Nagyon tiszta és kellemes a hely, az egyetlen hátránya, hogy nincs lift és a harmadikon van. Ezt csak azért írom, ha valakinek itt a kommenteket olvasgatva érdekes infó lehet a magyarul beszélő személyzet, akkor Hostal Nitzs Bcn-nek hívják a helyet, fenn van minden szállásfoglaló oldalon is, booking.com, meg ilyenek. Lépcsőzni kell, de aki sportos, annak nem akadály, amúgy meg a központban van, mindentől egy köpésre. A város meg varázslatos, arról nem is lehet dióhéjban írni... :)
Üdv, Petra
Petra - 2015.03.31 - 00:06 - Barcelona
Kedves Gábor!

Itt vannak ingyenes P+R parkolók: http://www.metrovalencia.es/metro_en/?page_id=233
A megoldás, hogy átnevezték a vonalakat 2015. márciusában. A hivatalos, metrovalencia.es szerint is a 2-es és a 7-es vonal megállója a Torrent Avinguda.
Ez most a jó metrótérkép: http://goo.gl/NUizgB
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.03.30 - 14:59 - Valencia
Szia!

A Carrer de Paris egy 1,5 km hosszú utca, kérlek, írd meg a pontos címet, és azt is, hogy pontosan hétfő és vasárnap között milyen nap mennétek (mert ettől függ, jár-e még a metró). Az biztos, hogy első lépésként reptéri vonattal Passeig de Graciáig kell menni. Az utolsó reptéri vonat a reptérről 23:38-kor indul. Ha ezt lekésnétek, akkor a reptérről Aerobus-szal Placa de Catalunyáig első lépésként, a további pedig itt is attól függ, hogy pontosan mi a cím/milyen naptári napon mentek.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.03.30 - 13:58 - Szállás
Szia!

Egyszerűen reptéri vonattal Clot-Aragó állomásig menjetek, aminek a közelében van a szállás: https://goo.gl/maps/B4yS4
Ha nem érnétek el az utolsó, 23:38-as reptéri vonatot, akkor viszont Aerobus-szal Pl. Catalunyáig menjetek, onnan pedig L1 metróval Clotig. Ha már nincs metró a városban, mert éjfél után értek oda, akkor Catalunyától N3 vagy N9 éjszakai busszal Clot környékére, vagy N2 éjszakai busszal Pl. Glórieshez.
Általában mindig a T-10 a legjobb.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.03.30 - 13:23 - Barcelona tippek, tanácsok, közlekedés
Szia Tibcsi!
Először is: szenzációs az oldal, óriási segítség! :)
Viszont egy kis plusz segítségre lenne szükségem: április 22-én érkezünk Barcelonába, kb 23 órakor landolunk az El Prat reptéren, a szállásunk a Catalonia Sagrada Familia hotelben lesz )cím:Aragón, 569 Bis, 08026) Ha nem taxival szeretnénk menni, hogy lehet a lehető legegyszerűbben ( a legkevesebb átszállással) eljutni a szállásra? Illetve abban az esetben. ha a visszaút április 25 és du. 5-kor indul a gép, milyen típusú jegyet javasolsz? Hajlok a Barcelon Card-ra is, de bizonytalan vagyok :)
Előre is köszönöm a segítséged.
Viki - 2015.03.30 - 10:52 - Barcelona tippek, tanácsok, közlekedés