Spanyolország - Kezdőlap

Utazás nyaralás info » Spanyolország

Spanyolország utazás, nyaralás info, szállás, látnivalók

Spanyolország, Malaga

A Spanyolország nyaralás, utazás info oldal célja, hogy a lehető leghasznosabb, legrészletesebb információkat nyújtsa a gyönyörű Spanyolországról. Olvashat itt hasznos nyaralási, utazási és szállás információkat. Megtudhatja, hogy hol érdemes nyaralni, mely városokat érdemes felkeresni, bármilyen igényei is vannak, bármilyen típusú városokat, vagy nyaralóhelyeket is szeret - megismerheti Spanyolország városait, szigeteit, és üdülőparadicsomait. Részletes, fényképes bemutatásra kerülnek Barcelona, Granada, Girona, Madrid, Malaga, Salamanca, Sevilla, Toledo, és Valencia városok, és látnivalóik. Barcelona, és Madrid nevezetességeinek bemutatásán kívül hasznos tippek, és tanácsok is olvashatók a tömegközlekedésről, a repülőterekről való bejutásról, szállásról, és különböző kedvezményekről, a Barcelona tippek, és a Madrid tanácsok rovatban. Az oldalon nyaralási tippeket is talál, részletesen megismerheti a népszerű és gyönyörű Costa Bravát, és a ha lehetséges, még szebb Costa Blancát, a Costa del Solt, és a Costa Doradát, és azon belül részletesen, többek között, Salout, és Tarragonát, a Costa de la Luzt, és Cádizt, az öt üdülőparadicsom településeit és látnivalóit.

Spanyolország, Tossa de MarAz oldal tippeket ad akkor is, ha Formentera, Fuerteventura, Gran Canaria, Ibiza, La Palma, Lanzarote, Mallorca, Menorca, vagy Tenerife, vagy szigetek valamelyikén vagy La Manga izgalmas részén szeretne nyaralni, sokat megtudhat e paradicsomi szépségű szigetekről, nevezetességeikről, és tengerpartjairól. A Camino zarándokútról is olvashat. Spanyolországnak a világon a legtöbb, 38 világörökségi kincse van, ezek is felsorolásra kerülnek. Az útikalauzok folyamatosan bővülnek, az eddigieken kívül számos új spanyol város, sziget, és nyaralóhely bemutatása fog felkerülni. Az egyes helyekről Spanyolország valamelyik részén korábban nyaralók, esetleg most, vagy korábban ott élők véleményeit, élménybeszámolóit is olvashatja, a Vélemények Spanyolországról rovatban. Ha gondolja, egy űrlap kitöltésével, Ön is megoszthatja a látogatókkal véleményét, élményeit.

Spanyolországi utazáshoz hasznos lehet Spanyolország interaktív, zoomolható térképe, amely szintén megtalálható az oldalon. A térkép kicsinyíthető-nagyítható, balra-jobbra-fel-le tolható. A térkép menüpontban nem csak Spanyolország, hanem több spanyol város (Barcelona térképe, Granada térképe, Llloret de Mar térképe, Madrid térképe, Malaga térképe, Sevilla térképe, Toledo térképe, Tossa de Mar térképe, Valencia térképe) tengerparti üdülőparadicsom (Costa Blanca térképe, Costa Brava térképe, Costa del Sol térképe) és sziget (Mallorca térképe Ibiza térképe Tenerife térképe is megtalálható, ráadásul a legtöbb térképnél az adott városok, és szigetek nevezetességei, és látnivalói is fel vannak tüntetve a jobb tájékozódás érdekében. Spanyolországról, és az említett városokról és szigetekről, műholdfelvételek is találhatók. Egyénileg Spanyolországba utazóknak a térképek mellett az oldal közlekedés része is segítségre lehet. Akik autóval szeretnék megtenni a hosszú, Spanyolországba vezető utat, vagy Spanyolországon belül autózni szeretnének, azoknak az autós útvonaltervező lehet segítségükre. Akik spanyolországi utazásukkor szeretnék megkóstolni Spanyolország legfinomabb nemzeti ételeit, söreit, és borait, azok a Spanyol gasztronómia rovatban találnak erről leírást.

Hírek, újdonságok

Spanyolország, Ronda

2013. október 25.: Megújult az oldal, új, modern, mobilkompatibilis designt kapott, valamint számos kisebb frissítés történt, több útikalauz is kibővült.

2013. február 26.: Malaga, Madrid, Tenerife, és Valencia eddig is részletes kalauza újabb (esetleg újonnan megnyílt) szép és érdekes nevezetességek bemutatásával bővült.

2013. január 22.: Frissítésre kerültek a különböző, 2013-ban változott jegyárak, nyitva tartási, és tömegközlekedési információk a különböző városoknál (Barcelona, Madrid), és nyaralóhelyeknél.

Korábbi hírek, újdonságokLegújabb hozzászólások a Spanyolország info aloldalain

Szia!
Október végén megyünk,nejem és én továbbá a kislányunk.Terveink:pihenés az első napokban,utána a környék nevezetességeit szeretnénk megnézni,Malaga,Ronda,Marbella,Mijas stb.
Üdv.Tibi
Tibi - 2014.10.24 - 17:20 - Malaga
Október első hetét töltöttük Barcelonában, mostanra ülepedtek le annyira az élmények bennem, hogy tudok írni is arról: milyen gyönyörű a város!
Ez az oldal és két útikönyv remek felkészülést jelentett, így minden fontos látnivalót megnéztünk és belekóstoltunk egy kicsit a katalán mindennapokba.
Egy-két információt megosztok, amik talán hasznosak lehetnek másoknak is:
- Barcelona tömegközlekedése valóban kiváló! Először furcsa volt, hogy az aluljárókban néha elég sokat kell gyalogolni, mert annyi metró/vonat vonal keresztezi egymást, de a harmadik nap már úgy közlekedtünk, mintha otthon lennénk! Hiába, a jót könnyű megszokni…
- a Güell palotát vasárnap este akartuk megnézni, de úgy látszik mások is tudják, hogy akkor ingyenes  Elképesztő sor állt mire odaértünk, félóra várakozás után egy öltönyös fiatalember előttünk kb. tíz emberrel meghúzta a sort és bejelentette, hogy addig engedik be a várakozókat, nincs több jegy! Persze ha előtte a Kolombusz emlékműnél a lift ideiglenes leállása miatt nem kell annyit várakoznunk, hamarabb odaértünk volna a palotához. Sebaj, majd legközelebb.
- a Sagrada Familiába előre váltott jeggyel azonnal bemehettünk, egyébként elképesztő a tömeg a pénztárakhoz! A templom kívülről is lenyűgöző, de szerintem belülről valami elképesztő, egészen más mint, amit vár az ember. A toronyba a liftnél csak pontosan a jegyen meghatározott időpontban engedtek fel, egy perccel se előbb.
- a Casa Mila homlokzatának egy kis része nincs letakarva a felújítás miatt, így azért fotókat lehetett készíteni, be nem mentünk. A Casa Battlóba viszont gyorsan bejutottunk, bár belülről annyira nem nyűgözött le.
- a Güell park elképesztő fantáziavilág bizonyítéka, ezt tényleg látni kell! A park legmagasabb pontjáról pedig rendkívül szép a panoráma a városra.
- a Montjuic hegyre gyalog indultunk a Placa Espanyaról és végül gyalog mentünk fel a várig! Többet nem tenném! Nem olyan rövid és sima séta, mint ahogy gondoltam A hegyről már libegővel jöttünk le.
- a Camp Nou minden foci rajongó számára kötelező, igaz nekem a múzeum nagyobb élményt jelentett, mint az üres stadion…
- a gótikus negyedben egy egész napot simán el lehet sétálgatni és bámészkodni.
- a Tibidabo hegyre való feljutást az itt leírt 3. számú módszerrel oldottuk meg, ami egy T-10 jeggyel letudható és nem is annyira bonyolult. Innen a legcsodásabb a kilátás a városra! Illetve lett volna, ha nem annyira párás és felhős az időjárás aznap. De mindenképp érdemes felmenni! A vidámpark játékait elnézve az embernek olyan érzése támad, mintha a múlt évszázadban lenne.
- voltunk még az Aquariumban, hajókiránduláson, Montserratban, a Parc de Ciutadellaban, megnéztük a Katalán Zene Palotát,a Torre Agbart és a Diadalívet, ettünk paellát és ittunk sangriat, szóval sok-sok élmény.
És végül a leghelyesebb történet: utolsó nap a gótikus negyedben egy csokoládé boltban válogatok, hogy mit is hozzak a kollégáimnak haza, amikor az eladó megszólít bennünket, hogy beszélek-e angolul (erről jut eszembe, hogy az angollal egész héten jól elvoltunk, mindenhol megértettük magunkat) és kérdezi, hogy honnan jöttünk. Mondom: Magyarországról, erre ő kis akcentussal: hát én is magyar vagyok! Kellemesen elbeszélgettünk, ajánlotta milyen csokit vigyünk. Kilépve az utcára kiszakad hangosan belőlem, hogy „milyen kicsi a világ”! Erre a mellettünk elhaladó pár férfi tagja megszólal magyarul: „valóban kicsi a világ”! Nevetve sétál mindegyikőnk tovább  Hát ilyenek voltunk mi magyarok Barcelonában!

Jonathan - 2014.10.24 - 17:10 - Barcelona
Mit szeretnétek csinálni Torremolinosba? Meg lehet érdeklődni , hogy mikor mentek?
malaga tourist - 2014.10.23 - 23:04 - Malaga
Szia!

Vonattal (C1 elővárosi vonal) közvetlenül, 10 perc alatt, kedvező áron elérhető Torremolinos a malagai repülőtérről.
http://www.renfe.com/EN/viajeros/cercanias/malaga/
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.10.23 - 16:02 - Malaga
Sziasztok!
A házidolgozatom vezetett erre az oldalra, mert 15 ország nemzeti ételét kell leírnom,szakácsnak tanulok idén végzek,az oldal nagyon hasznos volt számomra. Köszönöm: )
Bogi
Bogi - 2014.10.23 - 14:11 - Spanyol konyha, nemzeti ételek