Spanyolország - Kezdőlap

Utazás nyaralás info » Spanyolország

Spanyolország utazás, nyaralás info, szállás, látnivalók

Spanyolország, Malaga

A Spanyolország nyaralás, utazás info oldal célja, hogy a lehető leghasznosabb, legrészletesebb, és legnaprakészebb információkat nyújtsa a gyönyörű Spanyolországról, hogy az ide készülők az oldalon olvasott információk segítségével nyaralásukat, városnézésüket a lehető legfelejthetetlenebbül tudják eltölteni. Olvashat itt hasznos nyaralási, utazási és szállás információkat. Megtudhatja, hogy hol érdemes nyaralni, mely városokat érdemes felkeresni, bármilyen igényei is vannak, bármilyen típusú városokat, vagy nyaralóhelyeket is szeret - megismerheti Spanyolország városait, szigeteit, és üdülőparadicsomait. Részletes, fényképes bemutatásra kerülnek Barcelona, Granada, Girona, Madrid, Malaga, Salamanca, Sevilla, Toledo, és Valencia városok, és látnivalóik. Barcelona, és Madrid nevezetességeinek bemutatásán kívül hasznos tippek, és tanácsok is olvashatók a tömegközlekedésről, a repülőterekről való bejutásról, szállásról, és különböző kedvezményekről, a Barcelona tippek, és a Madrid tanácsok rovatban. Az oldalon nyaralási tippeket is talál, részletesen megismerheti a népszerű és gyönyörű Costa Bravát, Costa Blancát, a Costa del Solt, és a Costa Doradát, és azon belül részletesen, többek között, Salout, és Tarragonát, a Costa de la Luzt, és Cádizt, az öt üdülőparadicsom településeit és látnivalóit.

Spanyolország, Tossa de MarAz oldal tippeket ad akkor is, ha Formentera, Fuerteventura, Gran Canaria, Ibiza, La Palma, Lanzarote, Mallorca, Menorca, vagy Tenerife, vagy szigetek valamelyikén vagy La Manga izgalmas részén szeretne nyaralni, sokat megtudhat e paradicsomi szépségű szigetekről, nevezetességeikről, és tengerpartjairól. A Camino zarándokútról is olvashat. Spanyolországnak a világon a legtöbb, 38 világörökségi kincse van, ezek is felsorolásra kerülnek. Az útikalauzok folyamatosan bővülnek, az eddigieken kívül számos új spanyol város, sziget, és nyaralóhely bemutatása fog felkerülni. Az egyes helyekről Spanyolország valamelyik részén korábban nyaralók, esetleg most, vagy korábban ott élők véleményeit, élménybeszámolóit is olvashatja, a Vélemények Spanyolországról rovatban. Ha gondolja, egy űrlap kitöltésével, Ön is megoszthatja a látogatókkal véleményét, élményeit.

Spanyolországi utazáshoz hasznos lehet Spanyolország interaktív, zoomolható térképe, amely szintén megtalálható az oldalon. A térkép kicsinyíthető-nagyítható, balra-jobbra-fel-le tolható. A térkép menüpontban nem csak Spanyolország, hanem több spanyol város (Barcelona térképe, Granada térképe, Llloret de Mar térképe, Madrid térképe, Malaga térképe, Sevilla térképe, Toledo térképe, Tossa de Mar térképe, Valencia térképe) tengerparti üdülőparadicsom (Costa Blanca térképe, Costa Brava térképe, Costa del Sol térképe) és sziget (Gran Canaria térképe, Mallorca térképe, Ibiza térképe, Tenerife térképe is megtalálható, ráadásul a legtöbb térképnél az adott városok, és szigetek nevezetességei, és látnivalói is fel vannak tüntetve a jobb tájékozódás érdekében. Spanyolországról, és az említett városokról és szigetekről, műholdfelvételek is találhatók. Egyénileg Spanyolországba utazóknak a térképek mellett az oldal közlekedés része is segítségre lehet, ahol a Spanyolországban utazgatók találhatnak hasznos információkat a belföldi vonat-, busz-, repülő-, hajó-, és kompközlekedésről. Akik autóval szeretnék megtenni a hosszú, Spanyolországba vezető utat, vagy Spanyolországon belül autózni szeretnének, azoknak az autós útvonaltervező lehet segítségükre. Akik spanyolországi utazásukkor szeretnék megkóstolni Spanyolország legfinomabb nemzeti ételeit, söreit, és borait, azok a Spanyol gasztronómia rovatban találnak erről leírást.

Hírek, újdonságok

Spanyolország, Ronda

2015. január 30.: Frissítésre került több útikalauz oldal a 2015-s jegyárakkal, nyitva tartási információkkal. Ezen felül, a naprakészség, a mindig aktuális és pontos információk érdekében az elmúlt napokban jelentősen átdolgozásra, frissítésre, bővítésre került az utóbbi hónapok, néhány helyen évek változásai alapján Costa Brava, Gran Canaria, Ibiza, Madrid, Mallorca és Tenerife oldala, ezek térképeire felkerültek az újonnan bemutatott látnivalók. A következő napokban, hetekben a többi, eddig nem átdolgozott oldal is revízióra kerül.

2013. október 25.: Megújult az oldal, új, modern, mobilkompatibilis designt kapott, valamint számos kisebb frissítés történt, több útikalauz is kibővült.

2013. február 26.: Malaga, Madrid, Tenerife, és Valencia eddig is részletes kalauza újabb (esetleg újonnan megnyílt) szép és érdekes nevezetességek bemutatásával bővült.

2013. január 22.: Frissítésre kerültek a különböző, 2013-ban változott jegyárak, nyitva tartási, és tömegközlekedési információk a különböző városoknál (Barcelona, Madrid), és nyaralóhelyeknél.

Korábbi hírek, újdonságokLegújabb hozzászólások a Spanyolország info aloldalain

Sziasztok, feltöltős SIM kártyáról szeretnék érdeklodni, melyik szolgáltatónál éri meg a legjobban ha csak adatforgalomra szeretném használni a kártyát. Próbáltam információt szerezni a mobilszolgáltatók weboldalán de angol verzió nem elérheto. Esetleg valakinek van tapasztalata a Freeclick szolgáltatással, amely ingyenes internetet ígér 15 napra turistáknak egész Spanyolországban?

Koszonom
Ottó - 2015.04.21 - 12:15 - Barcelona
Szia! 4 napra megyünk Barcelonába, tudnál abban segíteni, hogy érdemes megvenni a Barcelona cardot vagy elég lenne a napi jegy, gyűjtőjegy? Múzeumok kb kilőve, inkább városban mászkálás, tengerparton sétálás..Carrer de Chapí-ban lesz a szállásunk. Köszönöm válaszod!
Dalma - 2015.04.21 - 10:22 - Barcelona tippek, tanácsok, közlekedés
Szia Tibcsi, nagyon jó a cikked ;-)!
Én nem kérdezem, hogy jutok el a szállásomig, gondolom nyugodtan elgyalogolhatok a Placa de Catalunyatól a Palau de La musica Catalana utcájáig, egyébként késő este sötétben nem veszélyesek ezek a sikátoros utcák egy nőszemélynek?
A másik, hogy a cikkedben írtad, hogy a Güell Palota vasárnaponként ingyenesen látogatható. Ez valóban így van? Szerinted van rá esély, hogy megnézzem a Picassot és a Güell Palotát egymás után?
F. Csilla - 2015.04.21 - 01:00 - Barcelona tippek, tanácsok, közlekedés
Nincs már az a kedvezmény, javítottam, kösz, minden év elején frissítem az árakat, de az a változás elkerülte a figyelmem. egyébként is az csak 1,2 EUR kedvezmény lett volna csak. Persze, a Sants vagy Passeig de Gracia állomáson át lehet szállni a metróra, érvényes lesz a T-10 a metróra is, nem vesz le róla új utat.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.04.20 - 16:59 - Barcelona tippek, tanácsok, közlekedés
Köszi, de pont itt, legfelül olvastam ezt:
Olcsóbb bejutási mód az Aerobus (repülőtéri busz). Ez a barcelonai repülőtér összes terminálja előtt megáll. Napszaktól függően 5-10 percenként jár, és 2015-ös árakon 5,90 Euróért (retúrjegy 10,20 Euró, Barcelona Card tulajdonosoknak 20% kedvezmény), szállít a központba, a Placa de Catalunya, vagy a Placa Espanya állomáshoz (és megáll még a Gran Via - Urgell és a Pl. Universitat -utóbbinál csak a város irányába- megállóknál is).
Kicsit elbizonytalanodtam.

A reptéri vonatra is van gondolom kapcsolat a varosban metrora. Ha jol sejtem, akkor viszont a repteri vonatrol metrora valtaskor fizetni kell.

Koszi ismet.