Spanyolország - Kezdőlap

Utazás nyaralás info » Spanyolország

Spanyolország utazás, nyaralás info, szállás, látnivalók

Spanyolország, Malaga

A Spanyolország nyaralás, utazás info oldal célja, hogy a lehető leghasznosabb, legrészletesebb, és legnaprakészebb információkat nyújtsa a gyönyörű Spanyolországról, hogy az ide készülők az oldalon olvasott információk segítségével nyaralásukat, városnézésüket a lehető legfelejthetetlenebbül tudják eltölteni. Olvashat itt hasznos nyaralási, utazási és szállás információkat. Megtudhatja, hogy hol érdemes nyaralni, mely városokat érdemes felkeresni, bármilyen igényei is vannak, bármilyen típusú városokat, vagy nyaralóhelyeket is szeret - megismerheti Spanyolország városait, szigeteit, és üdülőparadicsomait. Részletes, fényképes bemutatásra kerülnek Barcelona, Granada, Girona, Madrid, Malaga, Salamanca, Sevilla, Toledo, és Valencia városok, és látnivalóik. Barcelona, és Madrid nevezetességeinek bemutatásán kívül hasznos tippek, és tanácsok is olvashatók a tömegközlekedésről, a repülőterekről való bejutásról, szállásról, és különböző kedvezményekről, a Barcelona tippek, és a Madrid tanácsok rovatban. Az oldalon nyaralási tippeket is talál, részletesen megismerheti a népszerű és gyönyörű Costa Bravát, Costa Blancát, a Costa del Solt, és a Costa Doradát, és azon belül részletesen, többek között, Salout, és Tarragonát, a Costa de la Luzt, és Cádizt, az öt üdülőparadicsom településeit és látnivalóit.

Spanyolország, Tossa de MarAz oldal tippeket ad akkor is, ha Formentera, Fuerteventura, Gran Canaria, Ibiza, La Palma, Lanzarote, Mallorca, Menorca, vagy Tenerife, vagy szigetek valamelyikén vagy La Manga izgalmas részén szeretne nyaralni, sokat megtudhat e paradicsomi szépségű szigetekről, nevezetességeikről, és tengerpartjairól. A Camino zarándokútról is olvashat. Spanyolországnak a világon a legtöbb, 38 világörökségi kincse van, ezek is felsorolásra kerülnek. Az útikalauzok folyamatosan bővülnek, az eddigieken kívül számos új spanyol város, sziget, és nyaralóhely bemutatása fog felkerülni. Az egyes helyekről Spanyolország valamelyik részén korábban nyaralók, esetleg most, vagy korábban ott élők véleményeit, élménybeszámolóit is olvashatja, a Vélemények Spanyolországról rovatban. Ha gondolja, egy űrlap kitöltésével, Ön is megoszthatja a látogatókkal véleményét, élményeit.

Spanyolországi utazáshoz hasznos lehet Spanyolország interaktív, zoomolható térképe, amely szintén megtalálható az oldalon. A térkép kicsinyíthető-nagyítható, balra-jobbra-fel-le tolható. A térkép menüpontban nem csak Spanyolország, hanem több spanyol város (Barcelona térképe, Granada térképe, Llloret de Mar térképe, Madrid térképe, Malaga térképe, Sevilla térképe, Toledo térképe, Tossa de Mar térképe, Valencia térképe) tengerparti üdülőparadicsom (Costa Blanca térképe, Costa Brava térképe, Costa del Sol térképe) és sziget (Gran Canaria térképe, Mallorca térképe, Ibiza térképe, Tenerife térképe is megtalálható, ráadásul a legtöbb térképnél az adott városok, és szigetek nevezetességei, és látnivalói is fel vannak tüntetve a jobb tájékozódás érdekében. Spanyolországról, és az említett városokról és szigetekről, műholdfelvételek is találhatók. Egyénileg Spanyolországba utazóknak a térképek mellett az oldal közlekedés része is segítségre lehet, ahol a Spanyolországban utazgatók találhatnak hasznos információkat a belföldi vonat-, busz-, repülő-, hajó-, és kompközlekedésről. Akik autóval szeretnék megtenni a hosszú, Spanyolországba vezető utat, vagy Spanyolországon belül autózni szeretnének, azoknak az autós útvonaltervező lehet segítségükre. Akik spanyolországi utazásukkor szeretnék megkóstolni Spanyolország legfinomabb nemzeti ételeit, söreit, és borait, azok a Spanyol gasztronómia rovatban találnak erről leírást.

Hírek, újdonságok

Spanyolország, Ronda

2015. január 30.: Frissítésre került több útikalauz oldal a 2015-s jegyárakkal, nyitva tartási információkkal. Ezen felül, a naprakészség, a mindig aktuális és pontos információk érdekében az elmúlt napokban jelentősen átdolgozásra, frissítésre, bővítésre került az utóbbi hónapok, néhány helyen évek változásai alapján Costa Brava, Gran Canaria, Ibiza, Madrid, Mallorca és Tenerife oldala, ezek térképeire felkerültek az újonnan bemutatott látnivalók. A következő napokban, hetekben a többi, eddig nem átdolgozott oldal is revízióra kerül.

2013. október 25.: Megújult az oldal, új, modern, mobilkompatibilis designt kapott, valamint számos kisebb frissítés történt, több útikalauz is kibővült.

2013. február 26.: Malaga, Madrid, Tenerife, és Valencia eddig is részletes kalauza újabb (esetleg újonnan megnyílt) szép és érdekes nevezetességek bemutatásával bővült.

2013. január 22.: Frissítésre kerültek a különböző, 2013-ban változott jegyárak, nyitva tartási, és tömegközlekedési információk a különböző városoknál (Barcelona, Madrid), és nyaralóhelyeknél.

Korábbi hírek, újdonságokLegújabb hozzászólások a Spanyolország info aloldalain

Szia!

Madridból Bilbaóba eljuthatsz repülővel, vonattal, vagy busszal.
A leggyorsabb repülővel, most még viszonylag olcsó ennyire előre, bizonyos dátumokra (1 órás út):
https://www.aireuropa.com/en/flights#/book-flights
http://www.iberia.com/
Vonattal 5 óra, vonatttól függően Atocha vagy Chamartin pályaudvartól, előre foglalva olcsóbb mint a helyszínen, de most még nem adja ki a májusi dátumokat:
http://www.renfe.com/EN/viajeros/horarios.html
Busszal, az avda De America pályaudvartól busztól függően 4-5 óra, olcsóbb lehet mint a vonat, de kevésbé kényelmes. http://www.alsa.es/
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.01.31 - 02:19 - Madrid tanácsok, közlekedés
Szia!

Segítséget kérnénk! Májusban megyünk igaz még csak Bilbao-ba, de én már vágom a centit...Szerinted hogyan jutok el oda Madridb gyorsan és olcsón?
Köszi a választ! Sly
Sly - 2015.01.30 - 22:01 - Madrid tanácsok, közlekedés
Szia!

Szeptember közepén elég nyári még az időjárás, és meleg a tenger, és sokan fürdenek. Szeptember végén nagyobb az esélye valamivel a rossz időnek, de vannak olyan évek, hogy még teljesen jó, és sokan fürdenek, napoznak, de ezt előre nem lehet megjósolni, hogy éppen milyen idő lesz, ill. akár szeptember közepén is lehet egy rosszabb időszak. Ugyanakkor sok minden zárva lesz már. Itt visszanézheted, hogy az utóbbi években milyen idő volt a különböző napokon:
http://goo.gl/xYA0vu
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.01.30 - 15:57 - Barcelona tippek, tanácsok, közlekedés
Szia!

Az a dilemmám, hogy mikor érdemesebb Lloret de Mar környékére utazni Szept. közepén, vagy szept. végén. Nyári még az időjárás olyankor, vagy nem érdemes kockáztatni a strandidőt. (Mondjuk kb. 50e Ft a különbség a repjegy árában.) Előre is nagyon köszönöm!
mata - 2015.01.30 - 10:55 - Barcelona tippek, tanácsok, közlekedés
Szia!

Az Av Miramar-Estació del Funicular buszmegállónál, az olimpiai stadionhoz elég közel, attól 3 buszmegállóra, jóval a vár alatt, az alsó libegőállomásnál van a siklómegálló, pontosan itt: https://goo.gl/maps/xG8oS
Mivel érvényes rá a T-10, át is lehet szállni azzal.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.01.28 - 14:38 - Barcelona