Spanyolország - Kezdőlap

Utazás nyaralás info » Spanyolország

Spanyolország utazás, nyaralás info, szállás, látnivalók

Spanyolország, Malaga

A Spanyolország nyaralás, utazás info oldal célja, hogy a lehető leghasznosabb, legrészletesebb információkat nyújtsa a gyönyörű Spanyolországról. Olvashat itt hasznos nyaralási, utazási és szállás információkat. Megtudhatja, hogy hol érdemes nyaralni, mely városokat érdemes felkeresni, bármilyen igényei is vannak, bármilyen típusú városokat, vagy nyaralóhelyeket is szeret - megismerheti Spanyolország városait, szigeteit, és üdülőparadicsomait. Részletes, fényképes bemutatásra kerülnek Barcelona, Granada, Girona, Madrid, Malaga, Salamanca, Sevilla, Toledo, és Valencia városok, és látnivalóik. Barcelona, és Madrid nevezetességeinek bemutatásán kívül hasznos tippek, és tanácsok is olvashatók a tömegközlekedésről, a repülőterekről való bejutásról, szállásról, és különböző kedvezményekről, a Barcelona tippek, és a Madrid tanácsok rovatban. Az oldalon nyaralási tippeket is talál, részletesen megismerheti a népszerű és gyönyörű Costa Bravát, és a ha lehetséges, még szebb Costa Blancát, a Costa del Solt, és a Costa Doradát, és azon belül részletesen, többek között, Salout, és Tarragonát, a Costa de la Luzt, és Cádizt, az öt üdülőparadicsom településeit és látnivalóit.

Spanyolország, Tossa de MarAz oldal tippeket ad akkor is, ha Formentera, Fuerteventura, Gran Canaria, Ibiza, La Palma, Lanzarote, Mallorca, Menorca, vagy Tenerife, vagy szigetek valamelyikén vagy La Manga izgalmas részén szeretne nyaralni, sokat megtudhat e paradicsomi szépségű szigetekről, nevezetességeikről, és tengerpartjairól. A Camino zarándokútról is olvashat. Spanyolországnak a világon a legtöbb, 38 világörökségi kincse van, ezek is felsorolásra kerülnek. Az útikalauzok folyamatosan bővülnek, az eddigieken kívül számos új spanyol város, sziget, és nyaralóhely bemutatása fog felkerülni. Az egyes helyekről Spanyolország valamelyik részén korábban nyaralók, esetleg most, vagy korábban ott élők véleményeit, élménybeszámolóit is olvashatja, a Vélemények Spanyolországról rovatban. Ha gondolja, egy űrlap kitöltésével, Ön is megoszthatja a látogatókkal véleményét, élményeit.

Spanyolországi utazáshoz hasznos lehet Spanyolország interaktív, zoomolható térképe, amely szintén megtalálható az oldalon. A térkép kicsinyíthető-nagyítható, balra-jobbra-fel-le tolható. A térkép menüpontban nem csak Spanyolország, hanem több spanyol város (Barcelona térképe, Granada térképe, Llloret de Mar térképe, Madrid térképe, Malaga térképe, Sevilla térképe, Toledo térképe, Tossa de Mar térképe, Valencia térképe) tengerparti üdülőparadicsom (Costa Blanca térképe, Costa Brava térképe, Costa del Sol térképe) és sziget (Mallorca térképe Ibiza térképe Tenerife térképe is megtalálható, ráadásul a legtöbb térképnél az adott városok, és szigetek nevezetességei, és látnivalói is fel vannak tüntetve a jobb tájékozódás érdekében. Spanyolországról, és az említett városokról és szigetekről, műholdfelvételek is találhatók. Egyénileg Spanyolországba utazóknak a térképek mellett az oldal közlekedés része is segítségre lehet. Akik autóval szeretnék megtenni a hosszú, Spanyolországba vezető utat, vagy Spanyolországon belül autózni szeretnének, azoknak az autós útvonaltervező lehet segítségükre. Akik spanyolországi utazásukkor szeretnék megkóstolni Spanyolország legfinomabb nemzeti ételeit, söreit, és borait, azok a Spanyol gasztronómia rovatban találnak erről leírást.

Hírek, újdonságok

Spanyolország, Ronda

2013. október 25.: Megújult az oldal, új, modern, mobilkompatibilis designt kapott, valamint számos kisebb frissítés történt, több útikalauz is kibővült.

2013. február 26.: Malaga, Madrid, Tenerife, és Valencia eddig is részletes kalauza újabb (esetleg újonnan megnyílt) szép és érdekes nevezetességek bemutatásával bővült.

2013. január 22.: Frissítésre kerültek a különböző, 2013-ban változott jegyárak, nyitva tartási, és tömegközlekedési információk a különböző városoknál (Barcelona, Madrid), és nyaralóhelyeknél.

Korábbi hírek, újdonságokLegújabb hozzászólások a Spanyolország info aloldalain

Sziasztok!

GÁBOR: Ez sok mindentől függ, ti mennyit töltötök az egyes helyeken (pl. valami nagyon megtetszik, és ellenétek még ott ill. vannak olyan helyek, amiket csak végig lehet járni, de alaposabban is meg lehet azért nézni) mennyit kell sorban állni (van-e elővételes jegyetek, ha nincs, akkor pl. nagy sor lehet a Sagrada Familiánál) honnan utaztok hova, ill. a messzebbi helyekre az utazást is hozzá lehet számítani, stb. A legtöbb felsorolt helyre utazás nélkül elég lehet 1-2 óra, a Gótikus és El Born negyedekben azért el lehet sétálgatni, meg-megállni, a Montjuic és Tibidabo pedig akár fél-fél nap. A Güell Parkban is legalább 2-4 vagy több órát el lehet tölteni (persze ez időjárástól is függ, oda, és a hegyekre érdemes jó időben menni), plusz kérdés mikorra kaptok jegyet, ha a helyszínen veszitek, ha reggel mentek, akkor elég hamar. Szerintem érdemes a Güell Parkot, és a 2 hegyet, ill. akár a Sagrada Familiát külön \"egységként\" kezelni, oda külön menni pl. délelőttönként, a többi helyet pedig földrajzi elhelyezkedés, közlekedés alapján a leglogikusabban felkeresni.
De az biztos, hogy az általad felsoroltak 5 nap alatt megnézhetők (mindig reggel indulva).


MELCSI: A reptér vasútállomásán kaphatók tömegközlekedési jegyek és bérletek.


TÜNDE: Az egy abszolút központi rész, sok étterem, üzlet van a környéken, konkrét reggelizőhelyet nem tudok ajánlani.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.11.01 - 01:37 - Barcelona
Szia Tibi!Sziasztok!
Jövő héten megyünk Barcelonába,a szállodánk a Gran via de les Corts Catalanes 573 szám alatt lesz.Tudnál/tudnátok ajánlani valami reggeliző helyet a közelben?
Előre is köszönöm:Tünde
Zöldné Horváth Tünde - 2014.10.31 - 14:33 - Barcelona
Kedves Tibcsi!

Az a kérdésem lenne, hogy az El Praton vasárnap reggel tudunk venni 5 napon TMB bérletet vagy el kell mennünk egy központba? Köszönöm, Melcsi
Melcsi - 2014.10.31 - 11:42 - Barcelona
A fenti kérdésem célja, hogy a felsorolt helyeket szeretném megnézni 5 nap alatt és mit mivel tudok összerakni egy napra!

Köszönöm!

Gábor
Gábor - 2014.10.30 - 13:13 - Barcelona
Kedves Tibcsi,

Szeretném megkérdezni, hogy véleményed szerint a következő helyszíneket mennyi idő alatt lehet megnézni? (Mennyi idő szükséges minimum az egyes helyszínekre?)

- Sagrada Familia
- Güell Park
- Casa Battló
- Güell Palota
- Gótikus negyed
- Katedrális
- Székesegyház
- Montjuic
- Tibidabo (vidámpark nèlkül)
- Ciutadella Park (csak a park)
- Szent Pál kórház
- Camp nou stadiontúra és a múzeum

Kérlek, hogy egy hozzávetőleges időt írj a fenti felsorolás mellé, amennyit Te szánnál az adott helyekre!

Köszönettel:

Gábor
Gábor - 2014.10.30 - 12:39 - Barcelona