Barcelona - tippek, tanácsok

Hasznos tippek, és tanácsok, közlekedési információk Barcelonába utazóknak

Nevezetességek | Szállás | Utazás Barcelonába | Barcelona repülőtér, bejutás | Tömegközlekedési jegyek | Tömegközlekedés | Ajánlott szállások | Barcelona Card | Turistabusz | Articket | Biciklis túra | Csomagmegőrzők | Zsebtolvajok! | Wi-fi | Barcelona tippek | Utasbiztosítás | Autóbérlés | Girona repülőtér | Mikor menjünk Barcelonába? | Ünnepnapok | Időjárás | Hozzászólások

Rabbitbike Banner

Nevezetességek

Barcelona 23 legjobb nevezetességének részletes, fényképes bemutatása, eljutási és belépőjegy információkkal ide kattintva érhető el.

Barcelona interaktív térképe, a város nevezetességeinek feltüntetésével itt

Barcelona, Güell Park

Szállás Barcelonában

Szállás Barcelonában: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Bármilyen kérdés esetén olvassa el a gyakran ismételt kérdések internetes szállásfoglalásnál részt, és ha nem talál választ, írjon az utazas-nyaralas.info e-mail címére.

Barcelona hotel

Utazás Barcelonába

Budapestről Barcelonába repülőgéppel a Wizz Air, és a Ryanair, valamint március 27. és október 27. között a Vueling diszkont légitársaságok járataival lehet eljutni.

Más, nem fapados modellben működő légitársaságok is közlekedtetnek Budapestről Barcelonába közvetlen, vagy átszállással igénybe vehető járatokat, ezek kereséséhez a skyscanner rendszerét ajánljuk.

Akik autóval indulnak útnak, azoknak az oldal autós útvonaltervezője lehet segítségükre. Budapestről Barcelona 1927 km / minimum 18,5 órás út. Az autópályán Szlovéniában matricás, Olaszországban, Franciaországban és Spanyolországban fizetőkapus rendszer van.

Barcelona repülőtér

Barcelona repülőtere

Barcelona repülőteréről (El Prat) a következő módokon lehet a városba jutni.

A legkényelmesebb, leggyorsabb, és természetesen a legdrágább megoldás a taxi, 25-30 Euróval lehet számolni a fuvarért a városközpontba (meghatározott minimum ár: 20 EUR). Mindkét terminál előtt vannak taxidrosztok.

Barcelona, repülőtér, taxi

Olcsóbb bejutási mód az Aerobus (repülőtéri busz). Az A1-es vonal az 1-es, az A2-es pedig a 2-es termináltól közlekedik. 2017-es árakon 5,90 Euróért (retúrjegy 10,20 Euró) szállít a központba, a Placa de Catalunya, vagy a Placa Espanya állomáshoz (és megáll még a Gran Via - Urgell és a Pl. Universitat -utóbbinál csak a város irányába- megállóknál is).

A menetidő 35 perc, a busz az 1-s terminálról 5-10, a 2-es terminálról 10 percenként jár. Az 1-es termináltól Barcelona felé 5:35-1:05 között, a reptér felé, Pl. Catalunyától 05:00-0:30 között, míg a 2-es termináltól a város fele 5:35-1:00 között, a repülőtér fele 5:00-0:30 között közlekedik. Jegyet az Aerobus megállójában, és a buszon is lehet venni (a sofőr azonban túl nagy címletből nem feltétlenül tud visszaadni). Nem érvényesek rá a barcelonai tömegközlekedési jegyek.

Aerobus

RENFE vonatot (R2 Nord vonal) is igénybe lehet venni a repülőtérről, ami gyorsabb, olcsóbb, esetleges forgalmi dugók nem befolyásolják, de ritkábban jár mint az Aerobus. Fél óránként közlekedik, a Sants (19 perc), Psg. Graciá (26 perc) vagy Clot (30 perc út után) állomások valamelyikén lehet leszállni róla a belvárosban, és ezeknél van metrócsatlakozás is. Az utolsó reptéri vonat a repülőtérről 2017-es menetrend szerint 23:38-kor indul. Az első reptéri vonat Sants állomástól a reptérre 5:13-kor. Ezek után, ill. előtt Aerobus-szal, vagy metróval, vagy éjszakai busszal lehet közlekedni. A reptéri vonat menetrendje itt lekereshető (a repülőtér állomása: Aeroport, ezt kell kiválasztani érkező- vagy indulóállomásnak).

A jegyár a vonatra 4,10 Euró 2017-ben egy irányba, de a vonatra érvényes a T-10 gyűjtőjegy, a Hola BCN! Travelcard, a T-Dia napijegy, és a Barcelona Card is (azok birtokában tehát nem kell jegyet venni rá). Barcelonai tömegközlekedési vonaljegy nem érvényes rá. T-10-el az ár a reptéri vonatra gyakorlatilag 1 EUR.

Minden típusú tömegközlekedési jegyet meg lehet venni a repülőtér vasútállomásán.

A repülőtér 2-es termináljától a táblákat, jelzéseket követve elérhető a reptéri vasútállomás, nem olyan rövid gyaloglással, egy hosszú folyosón keresztül, tehát akinek ez probléma, az inkább az Aerobust válassza, ami gyakrabban is jár. Az 1-es terminálon ugyanakkor nem áll meg: ott először gyakran járó, ingyenes transzferbuszokkal kell átmenni a 2-s terminálhoz, ahonnan a vonat indul.

Barcelona repülőtéri vonat

Metró: Az L9 Sud metróvonal reptéri állomásai 2016. február 12.-n nyíltak meg. Így már metróval is be lehet utazni Barcelonába, mind a T1, mind a T2 terminálról. De nem feltétlenül ez a legjobb megoldás. Biztosan jó választás akkor, ha a T1 terminálra érkezünk. Akkor is, ha a szállásunk Barcelona délnyugati részén van, vagy ha nem kívánunk akár 30 percet várni a reptéri vonatra, esetleg, ha lekésnénk az utolsó reptéri vonatot, ugyanis a metró tovább jár. Egyébként pedig attól függ, hogy hol a szállás, hova utazunk a városon belül a reptérről.

Az L9 Sud metróra a repülőtéren felszállva, vagy ott leszállva róla, külön jegy kell (Billet aeroport), melynek ára 4,50 EUR. Ez a reptérről bármelyik metróállomásra érvényes, valamint bármelyik metróállomásról a reptérre (átszállás esetén is, tehát az L9 Sud metróról más vonalra átszállva sem kell másik jegy, míg a metró területét el nem hagyjuk). Az L9 Sud metróra, a reptér érintése esetén, a vonattal ellentétben, nem érvényes a T-10, ugyanakkor érvényesek rá a Hola BCN! bérletek, a T-Dia napijegy, a T-Mes havibérlet, valamint a T50/30 és a T70/30 kártyák, ezek közül valamelyik birtokában tehát nem kell megvenni a 4,50 EUR-s reptéri jegyet. Amennyiben érvénytelen jeggyel megyünk ki a városból a reptérre, a kapu nem fog kiengedni a kijáratnál, ott szükséges repülőtéri jegyet venni, hogy ki tudjunk menni a kapun.

A metró az L9 Sud vonalon 7 percenként jár. A metrómegállóhoz csak követni kell a Metró (M) jelzéseket. A 2-es terminálon a metróállomás a vasútállomás mellett található. Menetrend: hétfő-csütörtök, és hétköznapra eső ünnepnapon 5:00-0:00, péntek és ünnepnap 5:00-2:00, szombatról vasárnapra virradó éjjel non-stop, majd vasárnap ismét 5:00-0:00. A Zona Universitaria megállóig kb. fél óra alatt ér el. Állomásai: T1 terminál, T2 terminál, Mas Blau, Parc Nou, Céntric, El Prat Estació, Les Moreres, Mercabarna, Parc Logistic, Fira, Europa-Fira (átszállás az L9 metróra), Can Tries Gornal, Torrassa (átszállás az L1 metróra), Collblanc (átszállás az L5 metróra), és a végállomás: Zona Universitária (átszállás az L3 metróra).

Barcelona repülőtéri L9 Sud metró

Alternatívaként, a 46-os busszal is be lehet menni a reptérről Barcelonába. A busz a Pl. Espanyára érkezik. 4:50-23:00 között, 12-20 percenként jár, és szintén érvényes rá minden típusú tömegközlekedési jegy. A sofőrtől is lehet rá jegyet venni, a 2,15 EUR-s vonaljegyet, de 10 EUR-nál nagyobb címletből nem feltétlenül tud visszaadni. A 46-os busz több helyen áll meg, és lassabb mint az Aerobus, vagy a reptéri vonat.

Barcelona, 46-os repülőtéri busz

Éjszaka és hajnalban a NitBus N16 és N17 éjszakai buszokkal lehet utazni a repülőtérhez a Pl. Catalunyától, és a repülőtérről a Pl. Catalunyáig. Az N16-os a 2-es, az N17-es az 1-es terminálhoz közlekedik. A buszok megállnak még, többek között, a Placa Universitat és a Placa Espanya állomásokon is. Az éjszakai repülőtéri busz 23:00-5:00 között, 20 percenként jár. Érvényes rá a T-10 (de a Hola BCN! és a Barcelona Card nem).

Barcelona repülőtér

Tömegközlekedési jegytípusok

A T-10 jegy egy gyűjtőjegy (kártya formátumú), 10 utazásra vehető igénybe. Ugyanakkor, egy utazás 1 óra 15 percnek minősül, és ezalatt átszállásra is lehetőség van: a metrón belül, metróról buszra, buszról metróra, buszról egy másik számú buszra, és akár a reptéri vonatról metróra vagy buszra is. Maximum 3 átszállás engedélyezett, 4 átszállástól, 75 percen belül is, új utat számol.

Útmegszakítás, visszaút nem engedélyezett. Ezért, miután elhagytuk a metrót, nem lehet visszatérni, ekkor újabb utat számol. Továbbá, ha ugyanarra számú buszra később ismét felszállunk, ha 75 percen belül is vagyunk, az is útmegszakításnak minősül, így szintén új utat vesz le a kártyáról.

Fontos, hogy átszállásnál a kártyát ismét érvényesíteni kell a metróbejáratnál, vagy a buszon (kivéve metrón belüli átszállások esetén). Azonban, ha 1 óra 15 percen belül vagyunk, a fentiekkel összhangban, nem von le újabb utat A sikeres érvényesítést zöld fény jelzi. Sikertelen érvényesítésnél piros fényt és hangjelzést kapunk (valamint le sem tudunk menni a metróba).

Egy T-10-et egyszerre több ember is használhat, azonban minden utasnak érvényesíteni kell, a metróbejáratoknál vagy a buszon, pl. miután az első ember áthaladt a metrókapun, a következőnek hátra kell adnia, és annak is érvényesítenie.

A T-10 Ára 2017-ben 9,95 Euró az 1-es zónában (melybe beletartozik egész Barcelona, és még a repülőtér is). A T10 minden bizonnyal a leggazdaságosabb jegytípus, nagyon sokat kell ahhoz utazni, hogy a napijegy, vagy a Travelcardok jobban megérjék. A T-10, mint a többi barcelonai tömegközlekedési jegy, érvényes a repülőtérre, és repülőtérről közlekedő RENFE-vonatra is (ugyanakkor nem érvényes a reptérre közlekedő L9 Sud metróra a reptéri állomások érintése esetén).

T-10, Barcelona

Összehasonlításképp, hogy mennyire megéri a T10: a vonaljegy (Bitllet senzill / Billete sencillo), (metróra - kivéve az L9 Sud vonalra a reptérig/reptértől -, buszra, vagy a Montjuic-siklóra) 2,15 Euróba kerül.

Barcelona vonaljegy

A barcelonai tömegközlekedési napijegy (T-Dia) 8,40 Euróba kerül. Érvényes a repülőtérre is, mind a reptéri vonatra, mind a metróra. Nem 24 óráig, hanem aznap, üzemzárásig érvényes (illetve ha aznap a metró éjfél utánig jár, akkor másnap hajnali 3:59-ig).

T-Dia

Az Hola BCN! Travelcardok több napra érvényes bérletek, 2 (14,50 Euró), 3 (21,20 Euró), 4 (27,50 Euró), és 5 (33,70 Euró - 2017-es árak) naposak léteznek. Az érvényességét a napijeggyel ellentétben 24 órás időszakokkal kell számolni, tehát 24, 48, 72, 96 és 120 órára érvényes az első érvényesítéstől számolva. Az éjszakai buszokra, a T-10-el ellentétben, a Hola BCN! nem érvényes. Érvényes ugyanakkor a repülőtérre - mind a reptéri vonatra, mind a metróra. Metrópénztárakban, turistainformációs központokban lehet őket megvásárolni. Valamint online is, 10% kedvezménnyel, ez esetben átvehető a Placa Catalunyán, vagy a reptér T1 és T2B termináljain található turistainformációs pontokban, minden nap 8:30-20:30-ig. A T-10-hez hasonlóan az egy, vagy több napos bérleteket is minden alkalommal, és minden (nem metrós) átszállásnál érvényesíteni kell a buszra felszállás után, vagy a metróbejáratnál.

Hola BCN!

Ha valaki hosszabb időre / nagyobb társaságban utazik Barcelonában, vehet T-70/30 kártyát, ami 70 útra érvényes 30 nap alatt, és egyszerre több személy is használhat (ha pl. 5 személy utazik oda-vissza, az már 10 út). Ára 2017-ben 59,50 EUR. Figyelem, a T-70/30-al ellentétben a T-50/30 kártyát egyszerre csak egy személy használhatja. Az 30 nap alatt 50 útra érvényes, ára 42,50 EUR. Havibérlet a T-Mes, ára 52,75 EUR, személyi igazolvánnyal együtt használható.

T70/30

A Barcelona Card is tartalmaz tömegközlekedést, lásd kicsivel lejjebb.

A felsorolt tömegközlekedési jegyek érvényesek buszra, metróra, villamosra, a Funicular de Montjuic és a Funicular de Vallvidrera siklóra, az 1-es zónában, azaz Barcelonában és közvetlen környékén közlekedő elővárosi vonatokra, a reptéri vonatra (utóbbi 2 esetben kivétel a vonaljegy), és néhány, nem mindegyik a reptéri metróra (ahogy feljebb szerepel). Ugyanakkor nem érvényesek az Aerobus-ra, valamint a Montjuic és a Tibadbo libegőire, a Funicular del Tibidabo siklóra, valamint a Tibidabóra közlekedő kék villamosra és Tibibus-ra, ahogy a városnéző buszokra sem. Éjszakai buszokra a T-10 érvényes, de a Hola BCN! nem.

4 éven aluliak ingyen utazhatnak, ezen kívül gyerek- vagy diákkedvezmények turisták számára nincsenek.

Barcelona metró

Barcelonai közlekedés

A barcelonai tömegközlekedési útvonaltervező ezen az oldalon érhető el, valamint a Google térkép tömegközlekedési útvonaltervezője is a legtöbbször jól használható.

A barcelonai metró segítségével gyorsan, tiszta, és légkondicionált kocsikban lehet eljutni szinte bárhova a városban.
A barcelonai metróhálózat térképe.
Metró menetrend: A metrók Barcelonában hétfőtől csütörtökig, valamint hétköznapra eső ünnepnapokon 5:00-24:00-ig, pénteken 5:00-02:00-ig, szombatról vasárnapra virradó éjszaka non-stop, majd vasárnap este ismét éjfélig járnak. December 24.-én 5:00-23:00-ig. További éjjelek, amikor non stop járnak a metrók ünnepek miatt 2016-ban: június 23-24., augusztus 14-15., szeptember 23-24., december 31-január 1.

Ezen kívül Barcelonában természetesen buszok is közlekednek. Amikor már nincs tömegközlekedés, nem járnak a metrók, és buszok, az egész várost behálózó éjszakai busz hálózat vehető igénybe. Buszjegyeket a buszon is lehet vásárolni, metrójegyek pedig automatákban, vagy a metróállomásokon vehetők.
A barcelonai buszhálózat térképe
A barcelonai éjszakai buszok útvonala és menetrendje

Barcelona környékére közlekedő elővárosi vonatok menetrendje (melyek külvárosokba, valamint tengerparti településekre közlekednek) ITT lekereshetők.

Taxi Barcelonában: a fekete-sárga színű taxik a hivatalos, engedéllyel rendelkező taxik. HIvatalos barcelonai taxiár, időszaktól függően 1,10-1,40 EUR / km + idődíj. További költségek: repülőtéri és kikötő kiegészítő díj: 3,10 EUR, indulás a Sants pályaudvarról: 2,10 EUR, nagy taxi (több mint 4 utas): 3,10 EUR, 55X35X35 cm-nél nagyobb csomagok: 1 EUR / csomag. Hivatalos taxiár kalkulátor adott útvonalakra ITT. Uber nincs Barcelonában, Spanyolországban betiltásra került.

Barcelona, busz

Barcelonai tömegközlekedési zónák

Egész Barcelona, annak közvetlen környéke, néhány elővárosa, és a reptér is az 1-es zóna. Így a zónáknak nincs jelentősége azok számára, akik csak Barcelonát látogatják meg, a felsorolt tömegközlekedési jegyekkel nem fogják elhagyni a zónát, azok mindenhova érvényesek lesznek.

Azoknak kell csak a zónákra figyelni, akiknek a szállása Barcelonán kívül van, vagy Barcelona környékét (pl. Montserrat, környékbeli tengerpartok, Costa Brava egy része, ami még a zónarendszerbe tartozik) is meglátogatják. Ilyen esetben már nem jók a barcelonai tömegközlekedési jegyek, külön vonat- vagy buszjegy kell. Vagy pedig, amennyiben megérné (jellemzően több napos tartózkodásnál, több napos beutazás esetén Barcelonába egy külső zónából), lehet venni nem csak az 1-es, hanem magasabb zónákra is érvényes T-10-et, vagy Bonotren 10 db-os vonatbérletet. Ugyanakkor ilyen esetben is, érdemes venni külön Barcelonára egy T-10-et, mert a városon belül nem éri meg a magasabb zónás, drágább T-10-el közlekedni.

A zónák felsorolása ITT látható (az oldal alján lista is van a tetején lévő térkép mellett), valamint EZ a térkép is szükséges lehet.

Elővárosi vonat Barcelona környékén

Ajánlott, válogatott, kiváló ár-érték arányú szállások

(a megadott árak tájékoztató jellegűek, mivel időpontonként változnak, és akcióknak, stb. köszönhetően jóval kedvezőbbek, vagy éppen bizonyos időszakokban akár magasabbak is lehetnek, a szálloda foglalási oldalára kattintva lekérdezhető aktuális dátumunknak megfelelően - elképzelhető hogy egy vagy több szállásnál már nem lesz szabad szoba, mivel az alábbiakban kiválogatottak tényleg kiváló ár/érték arányú szálláshelyek)

 • Olcsó: Inout - az egyik legolcsóbb megfelelő színvonalú szállás Barcelonában. Vannak szobák saját fürdőszobával, de hálótermi ágyak is. A kedvező ár titka amellett hogy nonprofit, hogy nem éppen központi, egy szép parkban működik, békés, csendes környezetben, de a városközponttól kb. 20 perces elővárosi vonatozásra a Baixador de Vallvidrera állomástól, ami 5 perc gyalog az Inouttól. Kb. 4-10 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Pensió Cerdanya - városközpont közeli, de csendes, egyszerű, de tiszta és kellemes panzió, kiváló értékelésekkel, privát és közös fürdőszobás szobákkal is, kb. 7-13 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Barcelona Central Garden - ugyan közös fürdőszobás szobákat (is) kínál ez a szállás, de rendkívül olcsó, tiszta és központi (a Passeig de Gracia közelében), és az ilyen árú szállások között nagyon ritkán látható jó értékelésekkel, rendelkezik, kb 8-11 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Hostal El Ninot - közös és privát fürdőszobás szobákat is kínál ez a városközponttól jól elérhető, Hosptial Clinic metróállomás közeli, modern, kedvező árú szállás, kb. 10-13 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Hostal Barcelona Centro - a Passeig de Gracia közelében, központban lévő szállás minden igénynek megfelel, és ahhoz képest nagyon kedvezőek az árai, így nehéz is szabad szobát találni közeli időpontokra, kb. 11-14 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Aparthotel Bertran - hangulatos, mindennel felszerelt apartmanhotel kültéri medencével, a Güell Park közelében, a városközpont kb. 10 perc metróval a Vallcarca metróállomástól, kb. 9-16 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Hotel BestPrice Diagonal - tengerpart közeli, a Selva de Mar metróállomás közelében, jó környéken lévő, fantasztikus ár/érték arányú, modern, szálloda, légkondicionált, de viszonylag egyszerű szobákkal. Egy budget hotel, de annak ritka kiváló, kb. 12-16 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Hotel BestPrice Gracia - ez is egy BestPrice budget hotel, azok érvényesek rá mint a Diagonalra. Olcsó, viszont fantasztikusra értékelt szálloda, tiszta, hangulatos, szép szobákkal. Nem központi, de csak 7 perc gyaloglásra található a Joanic metróállomástól, ahonnan L4 metróval 10 perc alatt a központba jutunk, kb. 12-16 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Hostal Colkida - a Girona és a Passeig de Gracia metróállomás, valamint a Casa Milá közelében lévő egyszerű, de tiszta, kedvelt szállás, ugyanakkor nem túl nagy szobákkal, kb. 13-20 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Olcsó: Hostal Balkonis - viszonylag központi, a Sant Antoni metrómegálló közvetlen közelében elhelyezkedő, kiváló árú, de mégis fantasztikus értékelésekkel rendelkező, modern, tiszta panzió, légkondicionált szobákkal, kb. 14-16 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Középkategória: The Hotel 592: A Placa Catalunya és az Universitat metróállomás közelében lévő szálloda a központi, jó hotelek közül az egyik legjobb ár/érték arányú, valamint kedvelt, kiváló értékelésű, kb. 13-20 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Középkategória: Azul B&B - ritkán látható jó véleménnyel vannak erről a Girona és Verdaguer metrómegálló, valamint látványosságokhoz közeli hangulatos, stílusos szállásról a korábban itt megszállt utazók, kb. 15-21 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Középkategória: Forget Me Not Plus - tökéletes elhelyezkedésű és értékelésű, stílusos, fantasztikus ár/érték arányú szállás, kb. 13-25 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Középkategória: Bordeta - tökéletes értékelésekkel rendelkező, barátságos, modern, tiszta, nagy, 3 hálószobás, 85 m2-es, mindennel felszerelt apartman a Placa Espanya, és a Hostalfranc metróállomás közelében. Nehéz is szabad időpontot találni, kb. 19-22 ezer Ft / fő / éj, 2 fővel számolva, több főre olcsóbb, részletek, foglalás itt >>
 • Felső kategória: Yurbban Trafalgar Hotel - a kifogástalan, hangulatos, stílusos, Urquinaona metróállomás közeli 3*-os szálloda egyik különlegessége, hogy a tetőteraszról, akár annak medencéjéből, 360°-os barcelonai panorámában gyönyörködhetünk, kb. 34-38 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Felső kategória: Olivia Balmes Hotel - 4*, fantasztikus elhelyezkedés, és értékelések, szép, modern szobák, tetőmedence és napozóágyak, Barcelona egyik legkedveltebb szállodájában nem szoktak csalódni, kb. 38-42 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>
 • Luxus: Hotel Palace GL - Barcelona egyik legjobb, ha nem "A" legjobb 5*-os, gyönyörű, belvárosi luxussszállodája minden igényt kielégít, kb. 43-55 ezer Ft / fő / éj, részletek, foglalás itt >>

Barcelona szálloda

Barcelona Card

A Barcelona Card használatával ingyen vehető igénybe a barcelonai tömegközlekedés (éjszakai buszokra nem érvényes), valamint ingyenes 30 múzeum. Ezen kívül számos további nevezetesség, és múzeum 5-50 %-os kedvezménnyel látogatható. A kedvezménykártya mellé térkép jár, valamint egy füzet, amelyekben megtalálható a kedvezmények felsorolása, ezen kívül útikalauz is (magyar nyelvű nincs).

A kedvezmények, ingyenességek teljes listája online ITT megtekinthető (PDF). A kedvezmények, ingyenes belépők listájának áttekintésével, valamint a tömegközlekedési árak hozzászámolásával mindenki eldöntheti, megérné-e neki megvenni.

A Barcelona Card dohányboltokban, újságárusoknál, szállodákban, turistainformációs pontokban kapható, és online, 10% kedvezménnyel is megvásárolható, és az online megvásárolt akár a repülőtéren is felvehető (a T1 és T2B terminálokon lévő turistainformációs irodákban, amik 8:30-20:30-ig vannak nyitva). A reptéren kívül felvehető, valamint megvehető a többi Barcelonában lévő turisztikai irodában is, szintén 8:30-20:30-ig, melyek a következő címeken vannak: Pl. Catalunya, Pl. Sant Jaume (ennek a többitől eltérő a nyitvatartása hétvégén: akkor nem 8:30-20:30-ig, hanem szombaton 9:00-19:00, vasárnap és ünnepnap 9:00-14:00), Sants állomás, Kolombusz szobor, Placa Espanya, és Sagrada Familia.

Barcelona Card árak (2017):

3 nap (72 óra): 45 Euró (4-12 éveseknek: 21 Euró) - online 40,50 EUR (4-12 éveseknek 18,90 EUR)
4 nap (96 óra): 55 Euró (27 Euró) - online 49,50 EUR (24,30 EUR)
5 nap (120 óra): 60 Euró (32 Euró) - online 54 EUR (28,80 EUR)(

Barcelona látképe

Barcelonai turistabusz

Használható a barcelonai turistabusz (Barcelona Bus Turístic) is. Ennek 44 megállója, és három útvonala van: piros, kék, és zöld. Az útvonalak térképei itt érhetők el. 5-25 percenként jár. Megfelelő módszer lehet annak, aki meg szeretné tekinteni Barcelona számos nevezetességét, hiszen a buszról bármelyik megállóban, bármennyi alkalommal le lehet szállni, majd a napijeggyel visszaszállni, ha egy adott látnivalót megnéztük.

A jegyár 1 napra 29 Euró, 2 egymást követő napra pedig 39 Euró, 4-12 éves gyermekeknek 16 ill. 20 Euró, 65 éven felülieknek 25 ill. 35 EUR (2017-es árak). Online vásárolva 10%-al olcsóbb a jegy. A jegyek megvehetők a buszon is, valamint turistainformációs pontoknál, TMB-ügyfélszolgálati pontoknál, újságosoknál, és könyvesboltokban, valamint online, 10% kedvezménnyel. A turistabuszra szóló jegy felmutatásával több barcelonai nevezetesség, és múzeum is kedvezményesen tekinthető meg.

Barcelona, turistabusz

ArTicket Barcelona

Ezt a kártyát azoknak érdemes megvenni, akik végignéznék Barcelona legjobb múzeumait. A kártya birtoklásával a külön belépőárakhoz képest 45%-al olcsóbban (57 EUR helyett 30 EUR-ért) tehetik ezt meg, és sorban állni sem kell. Az ArTicket a következő helyekre biztosít sorban állás nélküli ingyenes belépést: Museu Picasso, Fundació Joan Miró, Museu Nacional d'Art de Catalunya, CCCB, Fundació Antoni Tàpies és MACBA. Ára 2017-ben 30 EUR, online vásárolva 28,50 EUR. 1 évig érvényes.

ArTicket Barcelona

Biciklis városnéző túra

Lehetőség van kiscsoportos városnéző bringatúrára, magyar nyelvű idegenvezetéssel. További információk az info (kukac) rabbitbike.es e-mailre írva kaphatók.

Csomagmegőrző Barcelonában

Barcelonában 24 órán keresztül nyitva tartó csomagmegőrző automaták találhatók a Sants vasútállomáson (3-as és 5-ös metró, nyitva: 5:30-23:00) és a Nord buszpályaudvaron (1-es metró: Arc de Triomf állomás, nyitva: 0-24). Az árak mindkettőnél 24 órára 3,50 vagy 5 EUR, mérettől függően.

A belvárosban 8:30-22:30-ig nyitva tartó őrzött csomagmegőrzési lehetőség van a Locker Barcelona csomagmegőrzőben, a Carrer Estruc, 36 alatt (a Placa de Catalunyához, ahova 1-es, 3-as, 6-os és 7-es metró megy, valamint az 1-es és 4-es metró Urquinaona állomásához van közel). Ennek az ára, mérettől függően 6,50 / 12 EUR / nap. A barcelonai repülőtér 1-es termináljának 0. szintjén (nyitva 0-24), és a 2-es terminál 0. szintjén (nyitva 6:00-22:00) is biztosítanak csomagmegőrzési lehetőséget. Ár: 6 EUR / 2 óra, az első 2 óra után 24 óránként 10 EUR. Ezeken felül, amennyiben az kényelmesebb, meg lehet érdeklődni hogy a szálláson megőrzik-e csomagjainkat bejelentkezés előtt vagy kijelentkezés után.

Barcelona csomagmegőrzés

Zsebtolvajok!

Barcelona alapvetően egy kedves, barátságos, nyugodt város, ahol éjjel is bátran sétálhatunk (de a Ramblas környékén, a kis utcákban sötétedés után figyeljünk oda), ráadásul rengeteg rendőr van jelen az utcákon. Azonban a városra, más nagy városokhoz képest is kiugró mértékben jellemzőek a zsebtolvajlások. A zsebtolvajok sokszor igen profik és trükkösek, és sokszor csoportban dolgoznak. Egy trükk például: egyik hozzászólónkat úgy rabolták ki, hogy lefröcskölték, de azt imitálva, mintha madár tojta volna le őt, a hozzászólónk ezt hitte, majd törölgetni kezdték nedves törlőkendővel, később derült ki, hogy elemelték a pénzét. Egy másik módszer: elkezdenek táncolni velünk az utcán. Egy harmadik: virágot adnak egy hölgynek - ez pusztán a figyelemelterelést szolgálja. Még egy módszer: "közvélemény-kutatók", adománygyűjtők, vagy kéregetők állítják meg az embert. És még nagyon sok trükk van, melyek közös jellemzője a figyelemelterelés, tehát minden testi kontaktusnál, furcsa viselkedésnél és történésnél, figyelemelterelésnél gyanakodjunk arra, hogy zsebtolvajokkal van dolgunk!

Ezért tehát vigyázzunk az értékeinkre, főleg a metrón, és a nevezetességek környékén, de inkább mindenhol. Tegyük meg a szükséges óvintézkedéseket, pl. a hátizsákot ne hátul, hanem egy vállon, azt figyelve hordjuk, övtáskát a ruha alá tegyük, csak annyi pénzt vigyünk magunkkal a szállásról, amennyi aznapra szükséges, és azt se egy helyen tartsuk, nélkülözhetetlen iratokat (pl. a személyi igazolványt a repülőúthoz) biztos helyen tartsuk, stb. Táskánkat, pénztárcánkat soha, sehol ne hagyjuk őrizetlenül! Az is megfontolandó, hogy ne "tűnjünk" turistának: öltözködjünk egyszerűen, ne tartsuk állandóan elől, és ne nézzük mindig a fényképezőgépünket, útikönyvünket, valamint ne mutogassuk értékeinket!

Barcelona zsebtolvaj grafiti

Wi-Fi Barcelonában

 • Ennek a résznek már valamivel kisebb a jelentősége, mivel 2017. június 15. óta az Európai Unióban, köztük természetesen Spanyolországban, alapesetben nincsenek roaming többletdíjak. "Elvileg", illetve a méltányos használat erejéig, a belföldivel azonos díjakkal lehet telefonálni, sms-t küldeni, és internetezni mobilon, a hívásfogadás pedig természetesen ingyenes. "Elvileg", mivel hálózaton belüli kedvezmények, több egyéb kedvezmény, kiegészítő kedvezmény nem él. Valamint, több esetben (főleg feltöltőkártyásoknak, pláne Dominósoknak) a mobilnet nem használható, vagy nem minden esetben, és nem pontosan a hazai feltételekkel használható roaminghelyzetben. Tehát tájékozódjunk a szolgáltatónk weboldalán, ügyfélszolgálatán! Feltöltőkártyásoknak, vagy akiknek a szolgáltatója nem, vagy nem úgy teszi lehetővé az adatroamingot, hasznosak lehetnek a barcelonai wi-fi információk.
 • Ingyenes Wi-Fi szinte minden szállodában, és apartmanban van, valamint sok étteremben, gyorsétteremben, és kávézóban (a vendéglátóhelyek esetében persze nem teljesen ingyenes, "ára" a fogyasztás). Több bevásárlóközpontban, valamint a repülőtéren is elérhető.
 • Ezeken kívül, regisztráció nélkül használható ingyenes városi hotspotok vannak (Barcelona WiFi). Ezeknél a sebesség 256 Kbps-re van lekorlátozva. 590 helyen található ilyen ingyenes wifi hotspot a városban, gyakorlatilag mindenhol. Csak keressük a világoskék alapon fehér W jelzést. A Barcelona WiFi nevű hálózatra kell csatlakozni. Térképen ITT látszanak.
 • Nyílt, jelszó nélkül használható wi-fiknél vegyük figyelembe a biztonsági problémákat: ne lépjünk be internetbankunkba egy ilyenről, ne fizessünk bankkártyánkkal az interneten ilyen wi-fi-re csatlakozva, ne adjunk meg sehol érzékeny jelszót, stb. Vagy esetleg használjunk VPN-t.
 • Amennyiben ezek az ingyenes megoldások valakinek nem elegendőek, szüksége van rá, hogy tényleg bárhol, bármikor, megbízhatóan legyen internete, kölcsönözhet egy ún. Wifivox dobozt. Ez a napi díjért korlátlan 3G/HSDPA adatforgalmat ad, és wi-fit sugároz. Barcelona mellett egész Spanyolországban is használható (ahol van mobillefedettség). A kis, könnyű eszközre akár 10 eszközt is rácsatlakoztathatunk, a wi-fi jelszava a Wifivox dobozán van. A Wifivox 10% kedvezménnyel itt lefoglalható (így napi 6,99 EUR helyett 6,29 EUR az ára), majd Barcelonában, a Roselló 324. címen, az L4/L5 metró Verdaguer állomásának közelében átvehető (hétfő-péntek 10:00-14:00 és 16:00-20:00 között vehető át). Szükséges hozzá a helyszínen, átvételkor, 50 EUR letétet is fizetni, melyet a Wifivox visszavételekor visszaadnak.
 • Vagy pedig, akinek nem hálózatfüggő telefonja van, valamint a telefon több sim-kártyás, illetve ha nem fogad be több sim-kártyát, nem probléma, ha a netezés idején telefonon nem lesz elérhető, bemehet az egyik szolgáltatóhoz, és ott vásárolhat feltöltős sim-kártyát adatforgalommal. Nagyon jó ajánlatok vannak, sokkal jobbak mint Magyarországon, de nincs kapacitásunk rá, hogy ezen a helyen az összes szolgáltató adatcsomagját rendszeresen frissítve közöljük.

Barcelona Wi-fi

Barcelona tippek

A Barcelona látnivalók, és Barcelona tippek, tanácsok, közlekedés oldalainkon már egyszer említett, részletesen leírt, legfontosabb barcelonai tippek összefoglalása még egyszer, egy helyen:

 • Sok a zsebtolvaj!
 • A rendkívül nagy sorok miatt több helyre "kötelező" online jegyet venni. Mint pl. Sagrada Familia (itt lehet venni), Güell Park (itt), Casa Batlló (itt) és a Casa Milá (itt). De máshova is érdemes, a Barcelona látnivalók oldalon feltüntetésre kerültek az egyes látnivalóknál az online jegyvételi lehetőségek, online vásárolva spórolni is lehet velük, több kedvezményes úgy.
 • A legkedvezőbb tömegközlekedési jegy általában a T-10 gyűjtőjegy, amit egyszerre több személy is használhat, hacsak valaki nem extrém sokat utazik. 1 nap alatti fejenként 9 utazástól éri meg jobban a napijegy mint a T-10, és 2 nap alatti összesen 15 utazás felett éri meg jobban a 2 napos Hola BCN! mint a T-10. 3 nap alatt 22, 4 nap alatt 28, 5 nap alatt pedig 34 utazás ez a szám, amikor a 3, 4, vagy 5 napos Hola BCN!-ek kedvezőbb árra jönnek ki, mint a T-10 kártyák (ugyanakkor figyelembe kell venni azt is, hogy esetleg az utazás végén maradhat út a T-10-en, így az "elveszik").
 • Repülőtérről bejutásra a legolcsóbb a RENFE-vonat (ha T-10-el használjuk), melyre a T-10 is érvényes, a metróval ellentétben, melynél a reptéri állomások esetén az nem.
 • A Rambla környékén sok a lehúzós étterem (és a zsebtolvaj).
 • Jobb inkább tavasszal vagy ősszel Barcelonába látogatni, mint nyáron, a hőségben, tömegben.

Barcelona kilátás

Utasbiztosítás

Utasbiztosítás 10% kedvezménnyel! Partnerünk, a biztositas.hu oldalán a biztosítók utasbiztosítási ajánlatait lehet egyszerűen, gyorsan összehasonlítani, így a legjobb áron lehet utasbiztosítást találni. Az így talált kedvező árból további 10% kedvezményt adnak az Utazás nyaralás info látogatóinak. Ehhez csupán az UTNY-2017 kuponkódot kell használni, vagy az alábbi bannerre, vagy csak IDE kattintani.

Autóbérlés Barcelonában és környékén

Bérelhető autók keresésére, ha Barcelonába, vagy bárhova Spanyolországba látogat, a rentalcars.com oldalt ajánljuk. A rentalcars.com a világ vezető autóbérlési ügynöksége, amely több mint 2 millió ügyfél bizalmát élvezi. A weboldal segítségével garantáltan a legalacsonyabb áron tudunk autót kölcsönözni. Az időpont, és a helyszín megadása után már láthatjuk is, hogy melyek a legmegfelelőbb, legjobb áron elérhető autók a világ 783 megbízható autókölcsönző cége - köztük a piacvezető, legnagyobb márkák - ajánlatai között.

Girona repülőtér

Néhány légitársaság gépe Gironába érkezhet.

Autóbuszok indulnak minden járat érkezése után 20 perccel közvetlenül a Barcelona Nord buszpályaudvarhoz. További buszjáratokkal a Costa Bravára, vagy Girona központjába is el lehet jutni. A reptérről és reptérre közlekedő buszok ezen az oldalon kereshetők le (repülőtér: Aeroport de Girona).

A másik opció a vonatozás. A vonat ugyanakkor Girona központjából közlekedik ahova a repülőtérről, busszal vagy taxival kb. fél óra alatt lehet eljutni. A taxi ára a repülőtértől a vasútállomásig kb. 20 Euró. A gironai reptér és Girona városközpont között közlekedő buszok is itt kereshetők le.

Girona

Mikor menjünk Barcelonába?

Sokan egy spanyolországi nyaralással összekötve tekintik meg a várost, ami teljesen rendben van, és ajánlott is. Azonban ha valaki várost nézni szeretne, és a tengerparti nyaralás számára nem fontos ilyenkor, lehetőleg ne nyáron menjen. A nyári hónapokban nagy a tömeg, és a hőség is elviselhetetlen. A legjobb időpontok városnézésre a tavasz és a koraősz. Már nagyon szép idő lehet, ilyenkor is lehet napozni a tengerparton, és sokan meg is teszik, csak fürdeni nem feltétlenül. Kellemes, napsütéses, akár meleg az idő, a város a legszebb arcát mutatja a napsütéssel, és tavasszal a virágzással, de még (vagy ősszel: már) nincs hőség, és kevesebb az ember. A város ezek miatt jobban élvezhető. A fő nevezetességek végigjárásához, nem rohanva, ajánlott legalább 3-4 napot a városban tölteni, de aki beleszeret a városba, annak utólag ez kevésnek bizonyulhat.

Barcelona, Güell park

Ünnepnapok Barcelonában

A következő napok 2017-ben egyházi vagy állami ünnepek Barcelonában, amikor is az üzletek nagyon jelentős többsége zárva tart. A zárva tartás nem vonatkozik a nevezetességekre. A nevezetességek nyitva tartása a Barcelona látnivalók menüpontban látható, ahol feltüntetésre kerülnek a zárva tartási napok is. Amennyiben ünnepnapon utaznánk, érdemes lehet megnézni a nevezetességek hivatalos oldalát is, mert olyan változtatások történhetnek év közben, melyeket nem mindig tudunk azonnal lekövetni. Az alábbiakban felsorolt napokon kívül az üzletek minden vasárnap zárva vannak.

Január 1., 6., április 14., 17., május 1., június 5., június 24., augusztus 15., szeptember 11., 25., október 12., november 1., december 6., 8., 25., 26.

Időjárás, éghajlat

Barcelona éghajlata nedves szubtrópusi. A nyarak nagyon melegek, és a telek enyhék. Nyári napokon a hőmérséklet gyakran haladja meg a 30 fokot, a hőmérő higanyszála néha 35 foknál is többet mutat. Augusztusban, a legmelegebb hónapban, a helyiek elmenekülnek a hőség elől. Ősszel kellemes, enyhén melengető napsütést élvezhetnek a Barcelonába utazók, a hőmérséklet ilyenkor 15-20 fok körül van. Télen a hőmérséklet 10-15 fok körül alakul, néha 10 fok alá megy. Havazás évente-kétévente 1-2x, 1 nap fordul elő, zömmel februárban. Fagypont alá utoljára 1985-ben ment a hőmérséklet. A legcsapadékosabb hónapok október, majd szeptember. A leghidegebb hónap január, de gyakran még ilyenkor is ki lehet ülni az éttermek, kávézók teraszára.

Átlagos napi maximumhőmérsékletek (összehasonlítva Budapesttel, így könnyen látható hogy mikor mennyivel van Barcelonában melegebb): január: 14,8 °C (Budapesten: 1,2 °C), február: 15,6 °C (4,5 °C), március: 17,4 °C (10,2 °C), április: 19,1 °C (16,3 °C), május: 22,5 °C (21,4 °C), június: 26,1 °C (24,4 °C), július: 28,6 °C (26,5 °C), augusztus: 29,1 °C (26,0 °C), szeptember: 26,0 °C (22,1 °C), október: 22,5 °C (16,1 °C), november: 17,9 °C (8,1 °C), december: 15,1 °C (3,1 °C). A várost, az időjárási viszonyok szempontjából, talán március és június között, valamint szeptember közepétől és októberben érdemes meglátogatni, ilyenkor nincs se túl meleg, se túl hideg.

Statisztikai értékek - hőmérsékletek, csapadék, napsütés, tengervíz-hőmérséklet

Barcelona időjárás, tengervíz hőmérséklet statisztika

Korábbi időjárás, időjárási történelem

Amennyiben még legalább 1 hét van az utazásig, vagy szeretnénk eldönteni, melyik időpontot válasszuk barcelonai látogatásunkhoz, az időjárás előrejelzések ilyen nagy időtávban előre nem adnak megbízható eredményt. Ezért, a fenti táblázat figyelembe vétele mellett, a következő oldalon is érdemes lehet visszakeresni, hogy korábbi évek adott napjain milyen időjárás volt Barcelonában, így lehet következtetni, hogy az utazás idején milyen idő várható:
Barcelona korábbi időjárása

Jelenlegi időjárás és előrejelzés

Find more about Weather in Barcelona, SP

Ma már akár magyar oldalakon is pontos képet kapunk Spanyolország várható időjárásáról, vagy akár csak a Google-be beírva, hogy Barcelona időjárás, mindenesetre a spanyol meteorológiai szolgálat hivatalos előrejelzése ITT látható Barcelonára.

Kapcsolódó cikkek, útikalauzok

Hozzászólások

Hozzászólások (2009-2012) | Hozzászólások (2013) | Hozzászólások (2014) | Hozzászólások (2015) |
Legújabb hozzászólások (2016-2017):

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

419 hozzászólás
Kedves Tibcsi!

holnap este utazunk Barcelonába. Érdeklődni szeretnék, hogy a T-10-est a reptéren hol tudom megvenni. A vonatra is használható? 3-an megyünk és ahogy számoltam 2 db T-10-es bőven elegendő lenne 3 napra. A R2N vonat menetrendjét nem találtam sehol, csak az R2-t. A T-10-et hogy tudom buszon és vonaton érvényesíteni?

Előre is köszönöm a válaszaidat!

Szép napot!

Zsuzsi
#1 - Zsuzsi - 2016.01.06. - 11:14
Kedves Zsuzsi!

Ezekre a kérdésekre a válaszok mind le vannak írva a cikkben, a hozzászólások felett, Barcelona repülőtere rész 4. bekezdésétől kezdve. De ha van még ott nem szereplő kérdésed, nyugodtan írj!
#2 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.06. - 22:07
Kedves Barcelonába látogatók.
2015. novemberi utazásból megmaradt T10 gyűjtőjegyből 8 alkalom. Ha jól emlékszem, Tibor azt mondta, hogy ez még február végéig jó (?). Akinek szüksége lenne rá, jelezze. Köszönöm! :) Eszter
#3 - Eszter - 2016.01.09. - 20:30
Kedves Tibcsi,

Köszönet az összeszedett és részletes infókért, nagyon hasznosak!
Engem még az érdekelne, van-e esetleg vmilyen androidos magyar nyelvű, lehetőleg ingyenes audio guid?
Előre is köszönöm a segítséged,
Timi
#4 - Timi - 2016.01.15. - 21:53
Kedves Timi!

Nem tudok konkrét magyar nyelvű auidoguide-ot, ill. nem hiszem, hogy van, de ha rákeresel, hogy PocketGuide a Google Playben, azt egy magyar cég csinálta, lehet (de nem biztos), hogy van Barcelonáról magyar nyelvű is (de nem biztos, hogy ingyenes).
#5 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.16. - 10:07
Kedves Tibi,
most megyünk ki, szombat-vasárnap (jan 23-24) működik a Mágikus szökőkút? Potyára nem mennénk.
Köszi,
Anita
#6 - Anita - 2016.01.22. - 11:51
Kedves Anita!

Nem, február 19.-ig zárva!
#7 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.22. - 14:30
Azt szeretném megkérdezni, hogy a 2 napos városnéző buszjegy érvényes mind a 3 útvonalra?
#8 - Bárány Péter - 2016.01.23. - 19:25
Igen!
#9 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.23. - 19:53
Szia Tibcsi! Március 11-én érkeznénk a párommal Barcelonába az El Prat reptérre.14-én hétfőn utaznánk haza. A szállásunk a Hostal la Palmera lesz címe Jerusalem, 30 Ciutat Vella
Barcelona, 08001, Spanyolország.Azt szeretném megkérdezni először ,hogyan juthatunk el ide a legegyszerűbben. Tanácsod kérném , hogy milyen tömegközlekedési jegyet érdemes vennünk ? T10-est vagy BCN-t? Bár nem sokat leszünk ott szeretnék azért sok látnivalót megnézni.Mit tanácsolsz jobb magunk barangolni vagy vegyük igénybe a turista buszokat a 3 útvonalon hisz az szinte minden látványosságot érint. Erre érdemesebb venni több napos bérletet és van olyan ami mind a 3 szinű útvonalra érvényes? Az is érdekelne , hogy melyek azok a látnivalók,amire esetleg érdemes előre jegyet venni neten a nagy tömeg miatt?Előre is köszönöm a válaszod !Péter :)
#10 - Bárány Péter - 2016.01.23. - 20:09
Szia!

Eljutás a szálláshoz: reptéri vonattal Passeig de Gracia állomásig, majd L3 metróval Liceu állomásig, majd gyalog:
https://goo.gl/maps/AGtxYt8TsB32

Legalább 27-et kéne utazni 4 nap alatt fejenként hogy a 4 napos Hola BCN! jobban megérje mint a T-10, ennyit utazni elég nehéz, hiszen átszállással is csak 1 utazásnak számít.

Turistabusz akkor éri meg, ha megér nektek 28-39, vagy több mint 2 nap esetén még több EUR-t fejenként (minusz valamennyi, mert egyébként is kell tömegközlekedési jegy) hogy ne kelljen tömegközlekedést használni, mindenhova el lehet jutni tömegközlekedéssel.

A Sagrada Familiába és a Güell parkba érdemes előre jegyet venni.

Jó utat! :)
#11 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.23. - 20:34
Kedves Eszter,/Szia Tibcsi,
Barátnőmmel feb. 24-én utazunk Barcelonaba,érdekelne a gyűjtőjegy ha megvan meg.
Tibcsi: ez még feb. végéig érvényes lehet?
Köszi nektek a választ.

Kedves Barcelonába látogatók.
2015. novemberi utazásból megmaradt T10 gyűjtőjegyből 8 alkalom. Ha jól emlékszem, Tibor azt mondta, hogy ez még február végéig jó (?). Akinek szüksége lenne rá, jelezze. Köszönöm! :) Eszter
#316 - Eszter - 2016.01.09. - 20:30
#12 - Mesi - 2016.01.27. - 16:00
Kedves Tibor, a T10 használatában átszállásnak minősül a busz-busz közötti átszállás? pl. 150-es buszra ismét felszállok azonos menetirányba?
Köszönöm.
#13 - Maya - 2016.01.27. - 18:52
Kedves Mesi!

Szerintem az a jegy már nincs meg, múltkor valaki érdeklődött iránta.


Kedves Maya!

Ha ugyanarra a buszra szállsz fel, az már nem átszállás, hanem útmegszakítás, valószínűleg le fog vonni egy újabb utat, bár konkrétan ezt az esetet nem tudom, de látni fogod majd.
#14 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.27. - 19:10
Kedves Tibcsi!
Nekem a Montserratba való eljutással kapcsolatban van kérdésem, illetve a jegyekről. Mi nagycsalád vagyunk, 2 felnőtt, 3 gyerek, ilyen esetben van kedvezőbb jegy Montserratba? (csak egyik gyerkőc 13 év alatti, a másik már 13 és 14 között van, a harmadik meg 15) A másik, hogy a T10-es jegynél van-e nagycsaládosoknak kedvezőbb jegy? (6 napot leszünk, nem akarunk sokat tömgközlekedni) Láttam a Barcás "bkv"-n Large families-t, de nem tudom, az vonatkozik-e ránk.... (itt az oldaladon nemigen találtam nagycsaládosokra leírást, de azon kívül nagyon sok jó dolgot tanultam.. :) )
Válaszodat köszönöm.
Mónika
#15 - Mónika - 2016.01.28. - 14:40
Kedves Mónika!

A T-10 így is nagyon kedvező, annál nincs kedvezőbb jegy, az ilyen családi jegyek, stb., barcelonai lakosoknak vehetők igénybe.
Sajnos a Montserratba jutáshoz sincs családi jegy, de ott vannak gyerekjegyek (de nem a drágább Trans Montserrat esetében).
#16 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.29. - 13:46
szia Tibcsi!
szeretném megkérdezni , hogy este érkezünk 22 után mennyire biztonságos tömegközlekedéssel a hotelig utazni? A repülőtérről hogyan jutunk el a Via Augusta 89-91. alatti szállodába? 22,35-kor száll le a gép. Köszönöm a válaszod!
#17 - Sipos Brigitta - 2016.01.29. - 22:09
Szia!

Nem hiszem, hogy gond lenne a reptéri vonaton vagy a metrón este, de az biztos, hogy nappal és este is sok a zsebtolvaj a metrón.
Eljutás: reptéri vonattal Passeig de Graciáig (vagy Aerobus-szal Catalunyáig, de úgy drágább), majd L3 metróval Fontana állomásig, majd gyalog:
https://goo.gl/maps/bpgwe7Rmbxk
#18 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.30. - 20:37
Szia Tibcsi!
Tudnál vmi jó helyet ajánlani, ahol finom paellát lehet kapni, persze nem horror áron? Köszi
#19 - Éva! - 2016.02.03. - 18:11
Szia!

A paella nem jellemző Barcelonára, az valenciai, de ennek ellenére persze sok helyen van. Van autentikus, jó paella pl. a La Boqueria piacnál, a Paella Bar Boqueriában, lásd Barcelona éttermek menüpont:
http://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/barcelona-ettermek.html
#20 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.02.03. - 20:04
Kedves Tibi!
Sok hasznosat találtam az eddigi levelekből ill. a válaszokból. Milyen tömegközlekedéssel v. szervezett úttal tudnánk eljutni Barcelonából Figuresbe ill. egy másik alkalommal Andorrába? 4 vidám nyuggerről van szó. Üdv. Anna
#21 - Baloghné Milánkov Anna - 2016.02.12. - 21:17
Kedves Anna!

Örülök, hogy hasznos információkat találtál!
A Figueresbe való eljutáshoz kérlek lásd feljebb, a 247-es hozzászólás (2015.09.06.) elejét.

Andorrába pedig busszal lehet eljutni Barcelonából. Több busztársaság is van, saját menetrenddel, árakkal. Pl.:
http://www.andorradirectbus.es/en/
https://www.alsa.es/en/home
Vagy pedig esetleg bérelt autóval.
#22 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.02.12. - 23:38
Kedves Tibi!
Úgy látszik a szepemberi hozzászóláson átsiklottam.
Andorrát megnézem, köszönöm a busztársaságokat, mert nem autózunk.
Köszönet a segítségért.
#23 - Anna - 2016.02.13. - 21:22
Kedves Tibcsi!

Egy hetet töltöttünk Barcelonában, és hála az oldaladnak is, minden tökéletes volt. (Én vagyok aki Besalúba való eljutáshoz kért segítséget.) Csak gratulálni tudok minden info, ami az oldalon van hasznos, aktuális. Besalút ajánlom mindenkinek, nagyon bájos középkori hangulatú kisváros, a főtéren 3 étteremmel (10-15 eurós bőséges menükkel), egy miniatűröket bemutató múzeummal, templomokkal, zegzugos utcákkal és barátságos emberekkel. A Teisa buszt - segítségeddel - könnyű volt megtalálni, ( Girona térről indul reggel 9:30-kor és mi azzal jöttünk vissza, ami 16:55- kor indult vissza az út 1óra és 40 perc 15,40 euró) Barcelonában nagyon sokfelé jártunk, és az éttermek közül a Bar Casi a Güell parknál nagyon jó, olcsó, finom és a személyzet valóban elbűvölően kedves, jót ettünk a Toscában is, és a Sagrada melletti "all you can eat" kajálda, a Lactuca Buffet (amit nagy zöld Free Buffet felirat jelez, tehát így könnyebb megtalálni) is jó, bár ne a pesti Trófeát várjátok, inkább egy minőségibb önkiszolgáló étterem, viszont tényleg jó sokat lehet enni-inni, van egy csomó saláta, tésztasaláták is, húsos kaják is, és pizza, ja meg egész finom katalán csicseriborsós leves, gyümölcsök és fagylalt, meg korlátlan estrella sör.:) és persze Tapasok, Churros, halak és tengeri herkentyűk mindenek fölött,....A legjobb Churrosost a Clot Aragó metrókijáratnál találjátok, 5 darab sima, vagy 4 darab csokis 1 euró, van még négyféle töltött is, 2 db 1.50-ért, isteni finom, a "bódé-boltot" apa és fia vezeti, tündéri jófejek, utolsó nap vettünk náluk 5 adag (azaz 20 db) csokist, és mondtuk, hogy megyünk haza, ere kijöttek fotózkodni, és adtak két-két töltött churrost meg egy nagy zacskó burgonyaszirmot ajándékba,...Az El Born-t ne hagyja ki, akit egy kicsit is érdekel a katalán történelem, a kiállítás interaktív és 10 éves kortól gyereknek is élvezetes, (mi 26 múzeumban voltunk 6 nap alatt, ...ezért ebbéli élményeimről nem írnék helyhiány miatt,...) Aki múzeumba szeretne menni a Barcelona kártya valóban nagyon jó befektetés. Mi (hárman) egy db. T-10-est vettünk, azzal mentünk első nap a szállásra, aztán másnapi program volt Besalú és harmadiktól 7. napig az 5 napos BCN Carddal közlekedtünk, amit itthonról online vettem 54 euró/per fő áron, viszont a focimeccsekre felesleges itthonról jegyet venni, mi a Sagradánál vettünk aznap (február 3.) a Barca Valenciára, 41 euróért, és nagyon jó helyre (az olcsó helyek első sorába) kaptuk. A Casa Batlló belépője 25 euró (még BCN Carddal is 22) ami húzós, és bár szép nagyon, aki nem fanatikus az nézze meg inkább a ház internetes honlapján virtuális sétában és helyette menjen el a Gaudi Experience 4D moziba, ami nagyobb élmény, csak 12 euró és még sorba sem kell állni egy órát.:)

Még egyszer köszönöm a segítséget és az oldalt, további sok sikert.

Orsi
#24 - szabó orsi - 2016.02.14. - 18:00
Amint olvasom 2016.február 12-től már működik az L9S metrovonal T1 terminálból indul és a T2 terminált és Collblanc ( L5 vonal ) érintve egész a Zóna Universitaria-ig , onnan pedig ( L3 vonal ) tovább . A jegynek külön díja van 4,50 Eur ( Bitllet Aeroport ) terminálból lehet venni . Menetidő 32 perc . http://i2.wp.com/immovingtobarcelona.com/wp-content/uploads/2016/02/L9_aeropuerto_mapa.jpg?zoom=3&resize=499%2C316
#25 - Lambert - 2016.02.14. - 18:54
Kedves Tibor!
Csak a legnagyobb elismeréssel szólhatok az oldalatokról és az áldozatos, segítőkész tevékenységetekről. Mindehhez gratulálok. Ugyanakkor lenne egy kérdésem is, felétek. Úgy láttam a TMB lapján, hogy megnyílt a 9-es metróvonal is az El Prat reptérig. Viszont azt írják, hogy a T-10-es jegy nem érvényes ide. Vajon az R2N vasúton, ami szintén a reptérről visz be a városba, továbbra is elfogadják ezt a jegy típust?
Válaszodat előre is köszönöm és további sikereket kívánok a munkátokhoz. Ferenc
#26 - Ferenc - 2016.02.15. - 12:43
Sziasztok!

ORSI: Nagyon köszönöm a részletes, érdekes, és hasznos beszámolót, minden látogató nevében is!


LAMBERT: Köszi az infót, ki is egészítettem vele az oldalt a reptéri bejutásoknál!


FERENC: A T-10 továbbra is érvényes a reptéri vonatra. A metróra valóban nem érvényes, ugyanakkor a napijegy, és a Hola BCN! kártyák érvényesek a metróra is. Kiegészítettem a reptéri bejutásokat a metróval.
#27 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.02.15. - 13:52
Szia Tibcsi! Érdeklődnék, hogy a kisebb élelmiszer boltok hány óráig vannak nyitva? Csak mert későn érkezünk meg, és he esetlegesen szükségünk lesz vmire pl. üdítő, akkor meddig tudunk venni. A Holiday Inn Barcelonában leszünk, esetleg a közelben tudsz vmilyen kis boltot. Köszönöm szépen!!
#28 - Éva - 2016.02.15. - 14:55
Szia!

A kisebb boltok akár éjjel-nappal is nyitva vannak, attól függ, de pont arra nem tudok konkrétat mondani neked.
#29 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.02.15. - 15:24
Szia!
Először is nagyon szuper az oldal, Gratulálok!
Segítségedet kérném, hogy 02.26-29-ig megyünk Barcelonába, de a 29-i visszaindulásunk elég korai 6.00 a Terminal -ről. A szállásunk a Lesseps megállónál van. Mit ajánlasz, mivel érünk ki gyorsan és taxi nélkül. Mert ahogy nézem a tömegközlekedés -kor indul, ami nekünk már kései.
Nagyon köszi!
Üdv.
#30 - Bringuska - 2016.02.17. - 12:35
Szia; két kérdésem lenne;
az egyik a reptértől a szállásig való eljutás: a szálloda címe:
Hotel Madanis Liceo***
Riera Blanca, 10
08903 Barcelona.
A másik, hogy van e információd arra, hogy a Camp Nou-ba meghatározott időközönként van e lehetőség bejutni, azaz van e "tárlatvezetés" pl. óránként, vagy nyitvatartási időben bármikor be lehet menni?!?! Köszönöm a választ előre is! Üdv.
#31 - Tímea - 2016.02.17. - 14:52
Sziasztok!

BRINGUSKA: N4-es éjszakai busz közlekedik Lesseps és a Placa Catalunya között, 20 percenként.
Placa Catalunyától N16-os éjszakai busz megy a 2-es, és N17-es az 1-es terminálhoz.
Érdemes valamelyik előző nap már kinézni a megállókat a Lessepsnél és a Pl. Catalunyán.


TÍMEA: A legegyszerűbb metróval, Collblanc állomásig, amelynek a közvetlen közelében van a szállás.
Olcsóbb (T-10 esetében) vonattal Sants állomásig, majd L5 metróval Collblanc állomásig.
Bármikor be lehet menni a Camp Nouba nyitvatartási időben, nem vezetett túra van.
#32 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.02.17. - 21:40
Szia Tibcsi, légyszíves segíts nekünk, hogy jutunk el a reptérről a Larambla Ceratetes, 125 Ciuta Vella negyed 08002 Barcelona alatt lévő szàllodàhoz. Köszönjük szépen a rengeteg hasznos informàcióval együtt.
#33 - Zsófi és Julcsi - 2016.02.21. - 12:07
Sziasztok!

Ez a cím nem jó. A Rambla Canaletes, 125, Ciutat Vella negyed, 08002 Barcelona címre gondolsz, a Hotel Lloret Ramblasra?
Gondolom igen, tehát oda reptéri vonattal Passeig de Graciáig, majd L3 metróval Catalunya állomásig, majd gyalog a Ramblán, a tenger irányába kicsit.
Vagy mehettek Aerobus-szal is közvetlenül a Catalunyához, de az drágább, illetve, a Passeig de Graciától is csak 800 méterre van a szálloda, nem feltétlenül kell még a reptéri vonat után felszállni az L3-ra.
#34 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.02.22. - 00:40
Nagyon köszönjük ☺
#35 - Julcsi és Zsófi - 2016.02.22. - 05:17
Szia!
4-en megyünk 5 napra Barcelonába, érdeklődni szeretnék, hogy 4 főre milyen jegyet ajánlasz a tömegközlekedésre? A T-10 használható 4fő esetében is?
Egy apartmant foglaltunk (201-203, Sant Martí, Barcelona, 08041), a reptérről milyen útvonalat ajánlasz (20:30kor száll le a gépünk)?
Köszi előre is, üdv:
Évi
#36 - Évi - 2016.02.23. - 15:57
Szia!

Ha fejenként utaztok egy nap alatt legalább 4-et, 5 napon keresztül, akkor T70/30-at is vehettek. De ha csak napi 3-at fejenként 5 napig, akkor is megéri a T70/30 a T-10 ellenében, mert ugyan marad rajta 10 út, de ugyanannyi lesz mint 6 db T-10.
Mind a T10-et, mind a T70/30-at korlátlan számú ember használhatja.
5 napos Hola BCN! pedig akkor éri meg, ha 5 nap alatt fejenként utaztok legalább 37-et.
Ez a cím nem jó, mert a Sant Marti az egy negyed. De rákeresve, gondolom az Alguera Apartments Industria szállásra gondolsz. Ha igen, az eljutás: reptéri vonattal Sants állomásig, majd L5 metróval Sant Pau - Dos de Maig állomásig.
#37 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.02.23. - 19:09
Szia Tibcsi!
02.28-án este 22.35-kor érkezünk a párommal a barcelonai reptérre .Szállásunk a Sunotel Aston Hotelben 3 éjszakára van- mit javasolsz a bejutásra .Ha Barcelona Card-ot előre megvesszük a neten, akkor este a reptéren fel lehet-e venni ?
#38 - Laca - 2016.02.24. - 16:50
Szia!

Eljutás: reptéri vonattal Sants állomásig, majd onnan L5 metróval Hospital Clinic állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/MkQ566zQnkk
Felvehetnéd elvileg a reptéren, a turistainformációs pontnál, amik a T2B és T1 terminálon is vannak (Oficina de Turisme), de azok csak 20:30-ig vannak nyitva, tehát gyakorlatilag nem.
#39 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.02.24. - 17:00
Szia!
Ápr. végén megyünk Barcelonába. Szállásunk az Uranie-ban lesz/C.Ferran/.Hogyan jutunk el legolcsóbban a szállásra? Valamint azt is szeretném megkérdezni, hogy ha Barc.Card-ot veszünk, azzal sorban kell állni vagy külön sorhoz mehetünk ?
Köszi előre is
#40 - Macika - 2016.02.29. - 18:39
Szia!

Eljutás a reptérről: vonattal Passeig de Graciáig, majd L3 metróval Liceu állomásig, majd gyalog:
https://goo.gl/maps/e6YH153DxJA2
A Barcelona Cardnál, mely múzeumok ingyenesek, ott jegyért nem kell sorban állni több helynél, de attól függ melyik múzeumnál hogy működik. Ahol kedvezményt ad, ott sorban kell állni.
#41 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.02.29. - 21:10
Kedves Tibcsi,
Van kint vmilyen lehetőség magyar nyelvű idegenvezetőhöz csatlakozni. 8 napot töltök majd Barcelonában és egyedül fogom végigjárni a látnivalókat és jó lenne tudni mit is nézek éppen :)
Illetve Sant Esteve-ben fogok lakni, onnan zonazoval bemenni a városba. Ehhez kb 13 db jegyre lesz szükségem(+a városon belüli közlekedés). Mi lenne a leggazdasagosabb?
Előre is köszönöm!
#42 - Timi - 2016.03.01. - 08:34
Kedves Timi!

Én nem ismerek konkrét idegenvezetőt, de a Google-ben rákeresve hogy Barcelona idegenvezető, az első 2 találat jónak tűnik.
Sant Esteve Sesrovires 3-as zóna.
3 zónás FGC-vonaljegy kell az útra. Ennek ára, egy útra 3 EUR. 2 en 1 jegy, 2 útra a Sante Esteve-Barcelona vonalon 6, míg 4 en 1 jegy, 4 útra, 12 EUR, tehát nincs kedvezmény, csak nem kell mindig megvenni.
3 zónás T-10 ára, 10 útra pedig 26,75 EUR, ezzel még átszállhatsz Barcelonában metróra is, anélkül, hogy új utat levenne, amennyiben 1 óra 45 percen belül vagy.
Tehát 13 útra vegyél egy 3 zónás T-10-et, valamint még miután lement a 10 út, 3 db vonaljegyet a vonatra.
Barcelonai utazáshoz pedig pl. 1 zónás T-10-et (Barcelonában is használhatnád a 3 zónásat, de úgy nem éri meg, leszámítva az említett 1 átszállást a vonat után egyből a metróra).
#43 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.01. - 10:40
Szia Tibi! Vagy valaki aki tud segíteni. Online szerettem volna jegyet venni a Sagrada Familiába. Ment is minden rendben kiírta a vásárlás összesítőt is, de emailban nem küldték meg a jegyet a Güell Parknál ez sikerült, mi lehet a probléma?
#44 - Péter - 2016.03.01. - 18:12
Szia!

Ha nem kaptál e-mailt, lehet hogy rosszul adtad meg az e-mail címed, vagy esetleg a spam mappába került, vagy az alacsony prioritásba, vagy csak valahol elveszett útközben. Illetve, ahogy olvasom ott, lehet hogy már a vásárlás végén, miután kifizetted (is) felajánlotta, hogy letöltsd a jegyet. De lehet, ezeket már ellenőrizted. Lépj velük kapcsolatba a soporte (kukac) clorian.com e-mail címen.
#45 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.01. - 18:17
Kedves Tibi az emailt jol adtuk meg spam-ban nincs ezen az emailon nem tudom mit irjak nekik szerintem valahol az egész elveszett mert a számlánkat sem terhelték meg a jegy árával szerintem újra fogom próbálni a vásárlást ha holnapig sem vonják le a pénzt
#46 - Péter - 2016.03.01. - 20:11
Kedves Péter!

Bankkártyás fizetésnél azonnal le kellett volna vonnia pénzt, valószínűleg nem ment végig a vásárlás.
#47 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.01. - 21:08
Kedves Tibi!
Nagyon tetszik az oldalad, sok hasznos információhoz jutottam általa. Olvasgattam a hozzászólásokat is, onnan is sokat informálódtam, de már olyan sok kérdés-válasz van, hogy nem tudok mindent végigolvasni. Ezért bocsánat, ha olyan kérdést teszek fel, amit már más is feltett!
Április végén megyünk Barcelonába, egy anya-fia hétre (8 napra) a 9 éves fiammal.
Badalonában találtunk olcsón szállást, arra gondolva, hogy mivel a közlekedés elég jó, nem baj, ha távolabb vagyunk a központtól. A kérdéseim elsősorban éppen erre vonatkoznak. Badalona mennyire biztonságos környék? Este gyerekkel sétálva van félnivalónk?
Kis focistámmal természetesen meccs is van a terveink között, a Barca oldalán vettem jegyet, azt kinyomtatva nincs különleges tennivalóm, megfelel úgy?
A közlekedés mertóval úgy látom, nem bonyolult, ami még felmerült bennem, hogy ha (pl. meccs után) kissé elmegy az idő és esetleg lekéssük az utolsó metrót, éjszakai busszal is el tudunk jutni a szállásunkra? Ha T70/30-at veszek, az az éjszakai buszra is jó?
Tervben van még egy Camp Nou túra meccsen kívül is, ide érdemes online jegyet venni vagy nem túl hosszú sorbanállással a helyszínen is tudunk majd?
Tervezzük tremészetesen a többi lényeges látnivalót is, de még elég képlékeny, mikor hova megyünk. Van esetleg olyan javaslatod, amit egy ekkora gyerekkel mindenképpen érdemes belekalkulálni?
Előre is köszönöm a segítségedet (nem biztos, hogy nem lesz több kérdésem :) )
#48 - Kriszti - 2016.03.05. - 08:26
Kedves Kriszti!

Nem ismerem Badalonát, de úgy tudom, vannak rossz részei. Az adott szállás értékeléseit érdemes megnézni, hogy miket írnak ilyen szempontból (is) a vendégek.

Ha kinyomtattad a jegyet, akkor nincs semmi teendő, lehet menni a meccsre! :)

Nem tudom, mikor mentek, így hogy mikor lesz a meccs, de ha ha pénteken, akkor éjjel 2-ig jár a metró, szombatról vasárnapra virradó éjszaka pedig non-stop. Egyébként pedig éjfélig, de 0:10-kor van még egy vonat Sants állomástól Badalónába.
Mindezeken felül, az N2-es, az N9-es, és az N11-es éjszakai busz is Badalonába megy.
http://www.ambmobilitat.cat/Principales/TiraLinea.aspx?linea=225
http://www.ambmobilitat.cat/Principales/TiraLinea.aspx?linea=232
http://www.ambmobilitat.cat/Principales/TiraLinea.aspx?linea=218
A T-10 biztosan jó az éjszakai buszokra, szerintem a T70/30 is.

Gyerekkel: CosmoCaixa, ha érdeklik a tudományok, csokoládémúzeum (Museu de la Xocolata) táncoló szökőkút, libegőzés, strandolás, állatkert (bár nem olyan különleges a barcelonai), esetleg akvárium, Tibidabo-vidámpark, viaszmúzeum (bár mindhárom túlárazott). Esetleg el lehet menni a Port Aventura vidámparkba is, illetve vannak aquaparkok is a közelben, de azokról most külön nem írok, hacsak nem mindenképp érdekelnének titeket az aquaparkok is.

Ha van kérdésed, még nyugodtan írj! :)
#49 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.05. - 18:59
Szia Tibcsi!
Csatlakozom azok népes táborához akik dicsérték az oldaladat. Nagyon sok hasznos információkat kaptunk meg a közelgő utunk előtt. Március huszadikától huszonnyolcadikáig leszünk Barcelonában a HOTEL SENATOR szállodában. Az utazáson 3 felnőtt és három gyermek vesz részt közülük egyik 9 másik 7 harmadik meg 2,5 éves. A kérdésünk az, hogy a repülőtérről a szállodába csomagokkal célszerűbb-e nagyobb méretű taxival bejutni a szállodába vagy a tömegközlekedést választva a T-10 vagy a T-70/30- as kártyát használjuk? Mi természetesen sokat szeretnénk utazni legfőképp tömegközlekedést használva a városban. A másik kérdésem az lenne hogy én és fiam nagy Barca rajongók vagyunk de itt tartózkodásunk alatt nem lesz mérkőzés a NOU CAMP-ban. Van-e esetleg arra mód hogy megnézzük a BARCELONA edzését?

Előre is köszönöm segítségét üdv,Zoli
#50 - Zoltán - 2016.03.06. - 20:52
Szia!

5 ember használ jegyet minden utazáskor, és 8-9 napot lesztek. Ha csak napi 2x is utaztok, bőven lemegy egy T70/30, ami jobban megéri mint annyi T-10. Sőt, még mellé kelleni is fog néhány T-10, vagy esetleg még egy T70/30, majd látjátok, miután lement az első, hogy mennyi útra lesz még szükségetek a további napokon.
Ugyanakkor, ha nagyon sokat utaztok, megérheti az 5 napos Hola BCN! is akár mindenkinek a T70/30 helyett, ehhez 5 nap alatt fejenként 38-at kell utazni összesen.
Nem tudom van-e akkora taxi, de ha van is, akkor is sokkal drágább mint bejutni reptéri vonattal, T70/30-al, ugyanakkor az Aerobus-szal, metróval már versenyképes úgy, és kényelmesebb.
Az edzéseket nem lehet megnézni, de a stadiont igen.
#51 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.07. - 21:51
Kedves Tibor!
Rokonokhoz mennénk Sitgesbe és persze Barcelonát is szeretnénk látni.Sok minden hasznosat elolvastam már a szenzációs rovatodban...viszont a fiam szeretne autót bérelni a repülőtéren,hogy ne legyünk kiszolgáltatva a kedves rokonoknak,este érkezünk.Szóval elolvastam a bérlésről,amit tudtam,de nem tudom,hogy a hitelkártyán lévő 1000 eurós lezárolt összegnek eurónak kell lenni vagy ennek megfelelő forint is jó??Az autóbérlésnél a biznisz a benzinnél van,ahogy levettem,ebben lenne tanácsod???köszönöm szépen
#52 - Kelement Magdi - 2016.03.08. - 20:01
Kedves Magdi!

Teletankkal kapod az autót, és teletankkal adod vissza, ha így lesz, akkor nem kell fizetned még hiányzó benzinre. Ha az a szabály, hogy 1000 EUR legyen a kártyán, természetesen nem kell Eurónak lennie, forintszámlán nem is tudsz Eurót tárolni.
#53 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.08. - 20:36
Kedves Tibi! Elbizonytalanítottál Badalonával kapcsolatban, inkább másik szállást választottam a Sagrada Familia közelében. Köszönöm a segítségedet! Még egy kérdésem lenne. Vasárnap szeretnénk eljutni egy misére is, vagy a szállásunk környékén, vagy a Camp Nou környékén. Fogunk találni működő templomot? Ha találunk ki van írva vajon a miserend? Sejtem, hogy nem biztos, hogy tudod a választ a kérdéseimre, de hátha... ????
#54 - Kriszti - 2016.03.09. - 21:56
Bocsánat, a kérdőjelek nem tudom, hogy kerültek a mondatom végére...
#55 - Kriszti - 2016.03.09. - 21:59
Sziasztok!

E-cigarettával kapcsolatban lenne két kérdésem.
Az egyik, hogy magammal vihetem-e a repülőre, ha igen, kézipoggyászban szállítható-e, külön be kell-e mutatni a biztonsági ellenőrzésnél, felvihetem-e a hozzá való folyadékot? (Ryanair)
A másik kérdésem, hogy Barcelonában milyen szabályok vonatkoznak a használatára? Lehet-e használni az utcán, éttermekben, vagy csak kijelölt helyen?
Minden információt előre is nagyon köszönök!

Üdvözlettel: G

(Az oldal szuper, gratulálok Tibcsinek és nagyon köszönöm!)
#56 - G - 2016.03.10. - 08:48
Kedves Tibor!
Köszönöm a válaszodat az autóbérléssel kapcsolatban..lenne azért még egy:-)))tudnál javasolni egy olyan parkolót,ahol lehetőleg ingyen le tudnánk tenni az autót?Sitgesből autóznánk be Barcelonába és olyan P+R-tipusú metró közeli parkolóra gondolok,ahonnan T10 -essel járnánk be a várost.köszönöm szépen
#57 - Kelement Magdi - 2016.03.10. - 19:29
Sziasztok!

KRISZTI: Sajnos a miserendekkel tényleg nem vagyok tisztában.


G: Vihetsz e-cigit a repülőre (a kézipoggyászba tedd, ott nagyobb biztonságban lesz), semmi gond nincs vele, én is többször vittem. Én külön kiraktam mindig, a liquidekkel együtt a külön kis csomagba, amiben a kis tusfürdők, stb. voltak. Soha még csak meg sem nézték. Természetesen nincs kitiltva az utcáról. Egyébként viszont úgy tudom, nem lehet ott se már középületekben, közlekedési eszközökön, játszóterek és iskolák közelében. Éttermekben, bárokban ugyanakkor nincs betiltva, de kérdezd meg mindig.


MAGDI: Sitgesben nem tudjátok hagyni a szálláson? Mert Sitgesből egyszerűen be tudtok menni vonattal. De ezek elvileg ingyenes parkolók Sitgesben, de nincs róluk információm:
http://en.parkopedia.es/free/sitges/parking/
#58 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.10. - 21:16
Nagyon köszönöm a gyors és kimerítő választ! :)
#59 - G - 2016.03.10. - 22:07
Kedves Tibor!
Elnézést,biztos ostobán kérdeztem,Barcelonában keresnék ingyenes P+R tipusú parkolót metro közelben,bocs,köszi:-)))
#60 - Kelement Magdi - 2016.03.11. - 07:04
Szia!

Remek az oldal, és a feltétlen segítséged!

3 egész napot szeretnénk eltölteni (4fő) Barcelonában, és szeretném én is a segítségedet kérni az alábbiakban:

-érkezés 22:35 El Pratra, a szállás itt:
Carrer de Felip II, 124-126 08027 Barcelona, Sant Andreu negyed.
Olyan későn mivel van esélyünk eljutni a szállásra?

-Ahogy olvastam, inkább a T10-es jegyet ajánlod, amennyiben viszont Barcelona Card-t vennénk nem járunk jobban? Érdemes egyáltatlán B.Card-t vásárolni?

-Esetleg van egy útiterved 3 egész napra, nem nagyon találtam a fórumban összeállított tervet!

Köszi előre is!
#61 - Szabó Károly - 2016.03.12. - 21:29
Kedves Tibcsi!
Szeretném megkérdezni, hogy a turistabusz egy kört ír le, vagy mindkét irányba közlekedik? A Santsnél lesz a szállásunk és a Diagonálhoz szeretnénk eljutni.
Köszi: Zsozsó
#62 - zsozsó - 2016.03.13. - 10:12
Sziasztok!

MAGDI: Ingyenes P+R nincs. De nyitvatartási időben ingyenesen lehet parkolni az IKEÁ-nál (Cistricte Econòmic, 08908, L'Hospitalet de Llobregat, Barcelona, metró: L8 és L9 Nord, Europa Fira) és a La Maquinsta bevásárlóközpont mélygarázsában ( Calle Potosí, 2. 08030 Barcelona, metró: L1, Torras i Bages)


KÁROLY:
Reptéri vonattal Sants állomásig, majd L5 metróval La Sagrera állomásig, majd gyalog:
https://goo.gl/maps/vSSfUyot1fn
A Barcelona Card nem egy közlekedési bérlet, bár tartalmaz tömegközlekedést is. Hola BCN!-nel járhattok jobban közlekedési szempontból, ha nagyon sokat utaztok. Hogy a Barcelona Card megéri-e, az attól függ, miket néztek meg, behozná-e az árát.
Nincs összeállított útitervem, 3 napnál nagyon függ attól, hogy titeket mi érdekel. A látnivalók egymáshoz való elhelyezkedését láthatod a Barcelona térkép menüpontban. Amik kiesnek, egy útvonalon mással nehezen összeegyeztethetők, azok pl. a Tibidabo, a Montjuic és a Güell Park.


ZSOZSÓ: Az innen letölthető PDF-térképeken nyilakkal látszik az iránya:
https://www.barcelonabusturistic.cat/en/rutes
#63 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.13. - 10:24
Köszi szépen!

Szerintem marad a T10 jegy, azt tűnik tényleg gazdaságosnak nekünk, a B.Card sajna nem ad sok olyan kedvezményt, amit ki tudnánk használni.

Éjjel tudunk még venni T10-et a reptéri vasútnál?
A Güell Parkhoz Te mit tennél hozzá kirándulás szempontjából?

Még egyszer köszi!
#64 - Szabó Károly - 2016.03.13. - 14:07
Igen, tudtok még jegyet venni. A Güell Parkba érdemes délelőtt, elsőnek menni, lehetőleg jó időben. Semmi sincs hozzá kifejezetten közel, tehát nincs olyan, hogy utána ide érdemes menni, mert kb. olyan, hogy visszamentek a városba, és ettől függetlenül mentek máshova is.
#65 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.13. - 23:28
Kedves Tibcsi!
Köszönöm a választ. Március 20-án, vasárnap a délelőtti órákban érkezünk. Szállásunk a Hotel Santsban lesz. Szeretném megkérdezni, hogy vasárnap az állomás környékén bolt vagy piac vagy olcsóbb étkezési lehetőség van-e?
Üdv:Zsozsó
#66 - Zsozdó - 2016.03.14. - 08:40
Kedves Zsozsó!

Vasárnap a piacok, és a nagyobb boltok zárva, de kisebb, nyitva tartó boltot szerintem fogtok találni.
Sok olcsó étteremről olvashatsz a Barcelona éttermek menüpontban. Ott egyelőre nem szerepel még a Sants környékén lévő, arra nem ismerek, de Barcelonában minden sarkon van egy tapas-bar, egy kis kajálda, tehát szerintem fogtok találni vasárnap nyitva tartó, olcsóbbat.
#67 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.14. - 19:43
Szia Tibcsi!

A segítségedet szeretném kérni 03.24-én utazunk négy fővel Barcelónába nagyjából összeálltak már a programok, de a Montserratba való eljutás megtervezésébe akadályba ütközik, egyszerűen nem találom a megoldást. A szállásunk a Rambla de Catalunya cím alatt a La eixample negyedben lesz, innen indulnánk 03.26-án szombaton a Montserratba, mindenhol azt olvasom, hogy vonattal a legegyszerűbb, viszont a legközelebbi állomást nem igazán találom, tudnál ebben segíteni? Illetve azt is szeretném még megtudni, hogy 3 napra érdemes-e megvenni a barcelona kártyát, úgy, hogy elég központi helyen van a szállás és igazából egy nap lenne amikor metróznánk a Güell parkba.
Üdv, Klári
#68 - Klári - 2016.03.16. - 18:46
Szia!

Az L3 metróra Passeig de Gracia vagy a Diagonal állomáson felszállva juthattok el az Espanya állomáshoz, ahonnan az R5 vonat megy a Montserrathoz.
A Barcelona Card akkor éri meg, ha kihasználjátok a kedvezményeit, az nem elsősorban közlekedési jegy. Ha a Hola BCN!-re gondolsz, akkor az nem éri meg, ha alig metróztok.
#69 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.17. - 18:35
szia. Esetleg az tudod hogy Tossa de Marban vannak e csomagmegorzok? Oda megyunk holnap es ugy adodott szallasra nem tudunk 3ig menni. koszonom a gyors valaszt!
#70 - Nagy Ottilia - 2016.03.17. - 21:02
Szia Tibcsi!
Olvastam a válaszaidat ezért merlek én is zavarni...
Május közepén megyünk PortAventura Resort includes a szállóda neve.
Azt szeretném kérdezni hogy mivel jutunk el oda a legkönnyebben a repülőtérről illetve hogy lehet e már fürödni a tengerbe ilyenkor...
Köszönöm válaszodat!!
#71 - Kovács Heni - 2016.03.17. - 21:30
Sziasztok!

OTÍLIA: Nem tudok ilyenről.


HENI: Megy közvetlen busz az 1-es termináról (a 2-esre érkezve át kell buszozni ingyenes buszokkal először):
http://autocaresplana.pesvalencia.com/Documento.asp?w=1&idc=4398&tipo=HORARIOS
Ha ez nem jó, pl. a menetrend, vagy valami más miatt, a másik lehetőség vonattal eljutni. Először be kell menni a 2-es terminálról vonattal Sants állomásra. Sants állomásról indulnak vonatok Port Aventura megállóig, illetve annál kicsit gyakrabban Salou-ig.
Május közepén még nem annyira meleg a tenger, maximum 20 fokos szokott lenni.
#72 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.18. - 10:08
Szia Tibcsi!

Köszönöm szépen, nagy segítség vagy az embereknek! :)

Klári
#73 - Klári - 2016.03.18. - 20:48
Kedves Tibi!
Mivel este 11 körül érkezünk Barcelonába, egyedül, gyerekkel nem gondolom, hogy akkor szeretném felfedezni a tömegközlekedést. Ezért érkezéskor szeretnék valami egyéni transzfert vagy taxit igénybe venni. Biztosan találunk ilyen későn taxit akkor is, ha nincs rendelve? Vagy esetleg tudsz ajánlani nem túl drága előre megrendelhető transzfer lehetőséget? A Sagrada Famíliától még kb 1 km-re van a szállásunk, odáig szerinted körülbelül mennyiért vinne ki a taxi/előre megrendelt transzfer?
#74 - Kriszti - 2016.03.19. - 17:17
Kedves Kriszti!

Lesznek taxik.
Taxi 30-35 EUR körül lesz a Sagrada Familiáig. Transzfereket nem ismerek, de azoknál előre ki fog derülni az ár.
#75 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.19. - 18:04
Kedves Tibcsi,
azt szeretném tudni, hogy a B.Card kedvezményei a netes jegyrendelésnél igénybe vehetők-e, vagy csak a helyszíni jegyvásárlásnál? Köszi a választ, már eddig is sok hasznos tanácsot találtam az oldalon!
#76 - Miklós Ágnes - 2016.03.20. - 21:12
Kedves Tibcsi!

Köszönöm a választ,még ha azt megtudnád mondani hogy taxival mennyi kb a PortAventura illetve hogy van e a közelében strand?
Hálás vagyok ha válaszolsz !
#77 - K.Heni - 2016.03.20. - 22:58
Kedves Ágnes!

Nem, mivel ha a neten veszel belépőt a nevezetességekhez, akkor ki kell fizetned már a jegyet, és nem lehet kiválasztani Barcelona Card kedvezményt.


Kedves Heni!

Taxival? Ahhoz messze van Barcelonától. Jóval 200 EUR felett lenne.
Igen, Salouban van strand, az egy tengerparti nyaralóhely.
#78 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.21. - 20:52
Kedves Tibcsi!

Már többször néztem a google térképen, hogy hogyan lehet eljutni Montserrat-ra, de számomra elég bonyolultnak tűnik, több megoldást is javasolnak. Szerinted mi lenne a legrövidebb, legegyszerűbb útvonal? A Travelodge Barcelona Poblenu hotelben fogunk lakni Llull 170. cím alatt. Válaszodat előre is köszönöm.
#79 - Kovács Éva - 2016.03.22. - 22:13
Kedves Éva!
Első lépésként, a Placa Espanyához kell eljutnod, ahonnan a vonat indul. A szállástól, például, L4 metróval Urquinaona állomásig, majd L1 metróval Espanya állomásig. A Pl. Espanyától pedig a részletes eljutás itt:
http://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/costa-brava.html#montserrat
#80 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.22. - 23:58
Kedves Barcelonába készülők! Aki április 10-15. között Barcelonában lesz és szeretne magyar idegenvezetővel bejutni a Sagrada Familiába, La Pedrerába, vagy a Gótikus negyed leghangulatosabb sikátoraiba, írjon nekünk az info@dobarcelonas.com-ra vagy a facebook-oldalunkra. Részleteket, árat, időpontot ugyanoda, a facebook-oldalra tettünk fel. Üdvözlettel: a DoBarcelonas csoport magyarjai.
#81 - Brigitta - 2016.03.25. - 13:28
Kedves Tibor!

Először is köszönet a sok hasznos információért.
Április 10-én utazunk Barcelonába.A szállás Hostal Petit Princep (Avenida Diagonal, 578, 2, Sarrià-St. Gervasi negyed, 08021 Barcelona,)A Bookingcom rendszere által megadott útvonalon kívül hogyan érhető el a szálláshely(vonat, esetleg metro beiktatásával).
Válaszát előre is köszönöm
#82 - Edit - 2016.03.30. - 07:53
Kedves Edit!

Vonattal Sants állomásig, majd L5 metróval Hospital Clinic állomásig, majd 850 méter/10 perc gyalog:
https://goo.gl/maps/ZTq8TMZGbRr
#83 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.30. - 12:36
Kedves Tibi!

Az El prat repuloterrol hogyan jutok el az El prat de Llobregat vonatallomashoz?

Üdv: Anikó
#84 - Szabó Anikó - 2016.03.30. - 13:34
Kedves Tibi!
Köszönöm eddigi segítségedet, hát persze, hogy van még kérdésem... :D Több is... :)
1.
A Sagrada Famíliába néztem az online jegyvásárlást azon az oldalon, ami a cikkben van. Egy dolog nem világos. A cikk szerint 11 év alatt ingyenes, az ajánlott oldalon is több helyen ezt írja, illetve van, ahol 10 év alatt írja. Ugyanakkor a jegyvásárlásnál, ahol kiválasztom a jegyeket, ott van ilyen opció, hogy 11 év alatti gyermek, de ott 6 euros ár szerepel. Gondoltam, lehet, hogy nem kell neki jegy (9 éves), elég igazolni a korát, ehhez képest viszont a vásárlási űrlap alatt van olyan info, hogy az ingyenes gyereknek is kell külön jegy. Akkor ezt vajon hogyan?
2.
Tibidabo Sky Walk. Ez tulajdonképpen micsoda? Nagyon kevés dolgot találtam róla, az alapján úgy tűnik, mintha egy park lenne néhány szórakoztató látványossággal, de akkor ez és a vidámpark két külön dolog egymás mellett? Azért érdekel, mert amikor megyünk, akkor a vidámpark épp nem lesz nyitva és érdekel, hogy ez is hasonló dolog-e, milyen áron, megéri-e, gyerekkel mindenképpen beiktassuk-e?
3.
Montserrat is belekerült a programtervbe és költségvetésbe, ott viszont a költségvetés részébe nem tudtam belekalkulálni, hogy:
-a kolostorba van-e és mennyibe kerül a belépő, illetve
-az onnan fel és le induló siklók árát nem találtam meg sehol. (Nem biztos, hogy igénybe vesszük, de szeretném, ha tudnék vele kalkulálni.)
4.
Bár előzőleg írtam, hogy valószínűleg taxizunk a reptérről, de azért gondolkodom rajta, nem akarom-e inkább megspórolni az árát. Mivel a vonatot szinte biztosan lekéssük, gondoltam a metróra, itt az a kérdés merült fel bennem, hogy a reptéri metrójegyet megvéve az érvényes a többi metróra is átszállásnál, vagy ha átszállok, arra már vegyek külön vonaljegyet? És ezeket a reptéren meg fogom tudni venni késő este?
Azt hiszem, most ennyi a kérdésem, bár ha még sokat tervezgetek, biztos felmerül néhány.... de remélem, már nem :)
Köszönöm előre is és nagy köszönet az eddigiekért is!
#85 - Kriszti - 2016.03.30. - 13:45
Kedves Anikó!

Vonattal 1 megálló/5 perc, vagy metróval 4 megálló.


Kedves Kriszti!

11 év alatt ingyenes a jegy, ha a hivatalos Sagrada Familia oldalon veszed, ami a Barcelona oldalon is linkelve van, és nem is számolja el az online jegyvásárlásnál, kipróbáltam, 2 felnőtt, 2 gyerek, 30 EUR-ra számolja. Úgy valóban nem ingyenes, ha toronylátogatással kötitek össze, lehet, arra gondolsz, úgy 6 EUR 11 év alatt is.

A Sky Walk a Tibidabo vidámpark külső, régebbi része, régebbi játékokkal, az alábbiakkal:
http://www.tibidabo.cat/en/discover-the-park/the-sky-walk/

A kolostorba nincs belépő.
A kolostortól induló siklók árai itt:
http://www.fgc.cat/eng/bitllets_oci_turisme.asp
Montserrat árak, eljutás itt: http://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/costa-brava.html#montserrat
kérdésednek megfelelően kiegészítettem ezt a részt a kolostortól, fentről induló siklók áraival is.

Attól függ, milyen jegyet szeretnétek használni egyébként Barcelonában? Mert pl. a metróra a reptérről is érvényes a Hola BCN (bár ezt nyilván aznapra, éjszakára már nem érdemes megvenni). A T-10 a reptéri metróra nem, ez esetben 4,50 EUR-s reptéri jegyet kell venni, ez érvényes bármelyik metróállomásig, akkor is ha átszálltok másik vonalra. Igen, tudtok majd venni jegyeket

Ha van kérdésed, még írj! :)
#86 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.30. - 15:58
Kedves Tibor!

Nagyon köszönöm gyors válaszát.Még egy kérdés:Megnéztem a menetrendet, de jó lenne tudni, hogy a 2 Terminálról a vasútig körülbelül mennyi az út(időben)?
#87 - Edit - 2016.03.31. - 07:36
Kedves Edit!

Max 10 perc gyalog.
#88 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.31. - 12:10
Kedves Tibor, hálásan köszönöm.
#89 - Edit - 2016.03.31. - 12:49
Kedves Tibi!
Most néztem, hogy nekünk is beleesik április 23. az utazásunkba. Mire számitsunk? Találunk nyitva boltot? Éttermet, büfét, bármit, ahol enni tudunk? Ilyenkor hogy ünnepelnek? Lehet vmi számunkra érdekes?
#90 - Kriszti - 2016.04.01. - 20:05
Kedves Kriszti!

Április 23. nem nemzeti ünnep, az üzletek nyitva lesznek. Ez a rózsák, és a szerelmesek napja, amolyan helyi Valentin-nap. Érdemes kimenni a Ramblára, ahol rózsa- és könyvárusok lesznek.
#91 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.01. - 22:21
Kedves Tibi!
Június 14-én szeretnénk az El Prat reptérről eljutni Sitgesbe. Szerinted busszal vagy vonattal egyszerűbb és gyorsabb a kijutás?
Másik kérdésem ha Sitgesből szeretnénk egy 1 napos látogatást tenni Barcelonába akkor mit érdemes besűríteni a nevezetességek közül és ezeket hogyan lehet megközelíteni? Persze tisztában vagyok azzal hogy 1 nap szinte semmire sem elég :-)
Előre is köszönöm a válaszokat!
Gábor
#92 - Gábor - 2016.04.02. - 10:22
Kedves Gábor!

Sitgesbe 2 lehetőség van eljutni a reptérről.
Vagy az óránként közlekedő Monbus-szal az 1-es terminálról (a 2-esről át kell menni először az 1-esre), 25 perc alatt:
http://www.monbus.cat/en/
Vagy vonattal, a 2-es terminálról 1 megálló El Prat de Llobregat állomásig, majd átszállás a Sitges felé közlekedő vonatra, 4,1 EUR, összesen 42 perc:
http://www.renfe.com/EN/viajeros/cercanias/barcelona/

Ami titeket érdekel. De, például, lehet kezdeni reggel a Güell Parkkal (ha van online jegyetek), aztán vissza a városba, El Born/Gótikus negyed, majd La Ramblán keresztül a tengerparti rész felé.
A nevezetességek megközelítését láthatod a Barcelona látnivalók menüpontban, az egymáshoz való elhelyezkedésüket pedig a Barcelona térkép menüpontban.
#93 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.02. - 13:31
Kedves Tibi! Április 17-én megyünk Barcelonába, az El Prat repülőtérről szeretnénk bejutni az alábbi címre : 2313 Eixample Flats, Rosello 90 . Mivel kora reggel érkezünk,így úgy tűnik,hogy nem tudjuk egyből a szállásra letenni a csomagokat, és emiatt a Locker nevű csomag megőrzőt ajánlották nekünk. Mivel egy kismama is lesz velünk,így szeretnénk oda a legegyszerűbben eljutni , lehetőleg úgy,hogy ne kelljen tülekedni ( Frankfurtban a repülőtéri buszoknál majdnem tömeg verekedés volt, mert nem fértek fel az emberek ), szóval számunkra az is lényeges,hogy kényelmesen tudjunk utazni. Mit ajánlanál, menjünk inkább taxival? Igaz,hogy egy taxiba nem férnénk be mert 6-an megyünk. Visszafelé pedig reggel 1/2 7-re kell majd kint lennünk a repülőtéren,így ha tudod, akkor légy szíves azt is írd meg,hogy a fenti címről,hogyan menjünk majd ki a repülőtérre. Előre is nagyon köszönöm a segítségedet. Üdvözlettel Adrien
#94 - Adrien - 2016.04.07. - 18:48
Szia Tibor!
Rengeteg hasznos és aktuális infó az oldalon, hálás köszönet érte, hatalmas segítség!!
Az április 17-i Barcelona-Valencia meccsre szeretnénk elmenni ketten. Néztem a Barca hivatalos oldalán felkínál majdnem minden szektorban néhány, vagy akár több szabad helyet , de nem találtam olyat, ahol kettő lenne egymás mellett. ? !?
Van arra vonatkozóan tapasztalat, vagy infó, hogy esetleg a meccs előtti napokban érdemesebb a stadionnál a jegypénztárban megvenni a jegyeket? Talán olcsóbb is? Vagy mi ennek a legegyszerűbb, legolcsóbb módja?
Köszönöm!
Kocó
#95 - Koller Péter - 2016.04.08. - 17:44
Sziasztok!

ADRIEN:
Ha a Carrer Estruc, 36 alatti Locker Barcelona csomagmegőrzőre gondolsz, akkor reptéri vonattal Passeig de Graciáig, majd gyalog 600 méter, vagy még a Passeig de Graicától tovább L4 metróval Urquinaona állomásig, és onnan 270 méter gyalog: https://goo.gl/maps/SB6ga9xDGux
Vagy a másik lehetőség a reptérről: Aerobus-szal Catalunyáig, ami szintén közel van az a csomagmegőrzőhöz.

Nincs tülekedés a reptéri vonatnál.

Kijutás a reptérre a szállástól: L5 metró, a szállás közeli Hospital Clinic állomástól Sants Estació állomásig, majd vonat a reptérre. A metró már 5:00-től jár, reptéri vonatból pedig jó lehet a 6:09-es, az 6:27-re kiér, vagy pedig esetleg előtte az 5:35-ös.


PÉTER: Én találtam egymás melletti helyeket most több helyen is, ahogy megnéztem. Nem lesz a helyszínen olcsóbb a jegy, érdemes online megvenni, lehet a helyszínen vásárolva még rosszabb helyekre kapsz majd csak helyet.
#96 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.09. - 18:55
Kedves Tibi! Nagyon köszönöm a segítséget. Üdv Adrien
#97 - Adrien - 2016.04.11. - 07:55
Kedves Tibi!Hatalmas problémánk van .Szeretne a kórusunk eljutni Callela városába a Musica Sacra versenyre,viszont nem tudjuk hogy a repülőtérről hogyan juthatunk oda.Tudnál nekünk ebben segíteni?Előre is köszönöm.Üdv Era
#98 - Ésikné Era - 2016.04.14. - 19:22
Kedves Era!

A reptérről vonattal Sants állomásig, majd ott átszállás az R1 elővárosi vonatra, ami Calellába megy.
Menetrend:
http://www.renfe.com/EN/viajeros/cercanias/barcelona/
(a reptér állomása: Aeroport)
Jegyár 4,9 EUR, a reptér vasútállomásán egyszerűen vehettek jegyet Calelláig.
Azonban ha vagytok legalább 10-en, lehet azzal spórolni, hogy 4 zónás T-10-et vesztek 34,40 EUR-ért, így egy út fejenként csak 3,44 EUR-ra jön ki, a T-10-et 10x kell érvényesíteni 10 ember esetén.

Jó utat, sok sikert! :)
#99 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.14. - 19:28
Nagyon szépen köszönöm.
Puszi
#100 - Ésikné Era - 2016.04.15. - 14:33
Helo!

Terminal2bol a camp nou stadionhoz hogynan tudok eljutni? T10est erdemes megvennem akkor? Koszi elore is
#101 - Zsolti - 2016.04.18. - 19:36
Szia!

A legegyszerűbb közvetlenül, L9 Sud metróval Collblanc állomásig.
Másik lehetőség: vonattal Sants állomásig, majd onnan L5 metróval Badal állomásig.
Az első esetben, L9 Sud esetén, a reptérről nem érvényes a T-10. Ettől függetlenül, a T-10 általában megéri, hacsak nem utaztok, napok számától függően, olyan sokat, hogy jobban megérje a Hola BCN!
#102 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.18. - 22:45
Helo.

Koszi szepen a segitseget, egy kerdesem lenne hogy a camp nou stadiontol a tibidabo hegyre szeretnek egybol felmenni oda hogyan tudnek eljutni es oda mar jo a t10? Koszi elore is
#103 - Zsolti - 2016.04.19. - 06:21
Szia!

A Camp Nou közeli Palau Reial vagy Les Corts megállótó 3-as metró Catalunyáig. Onnan 3 módszer is van a Tibidabóra jutásra, melyekhez vagy jó, vagy nem jó a T-10 szakaszosan, vagy teljesen, az eljutásról mindent részletesen megtalálsz a Barcelona menüpont Tibidabo részében:
http://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/barcelona.html
#104 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.19. - 13:42
Szia Tibcsi!
Szuper vagy, több várost jártunk már végig "Veled", hihetetlen, hogy mindent meg lehet így tervezni percről percre! Köszönöm Neked a kitartásodat! :) Egy kérdés Barcelonával kapcsolatban; ha a Katedrálishoz vasárnap délelőtt megyünk, és megnéznénk a Katalán Sardana táncot, akkor elvileg pont ingyenes a belépés a Katedrálisba, ha jól értelmezem a leírásodban. Jól gondolom? Üdv: Szilvi
#105 - Szilvi - 2016.04.23. - 16:39
Szia!

Örülök, hogy hasznos információkat találtál! Igen, ingyenes lesz a belépés!
#106 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.24. - 00:58
Sziasztok! Belebotlottunk egy fantasztikus japán étterembe! Wok Dao Restaurant Villarroel,1 Egy óráért ( nem tévedés!) 17.56€-t kell fizetni/fő. Ezért annyit eszel, amennyit tudsz vagy akarsz! Főként a tengeri herkentyűk szerelmesei találnak még itt minden csodát, de husi is van bőven! Párolt zöldségek, rizs, csicseriborsó. Nagyon finom, sőt arra is van lehetőség, hogy frissen készítessék el a friss tengergyümölcseit. Mi nagyon jót ettünk itt! Mindenkinek nagyon jó utat, kellemes kikapcsolódást kívánunk! Tibcsinek pedig óriási köszönet a munkájáért, segítségéért!!
#107 - Marjanka - 2016.04.28. - 00:03
Kedves Tibor! Nekem az lenne a kérdésem, hogy a T-10 jegy esetében, hogy lehet leellenőrizni, hány utazásra alkalmas még? Az 1 óra 15 perces érvényességet pontosan hogy kell érteni? Mi pl. éjszakai busszal mennénk ki a reptérre és át kell szállni, az átszállás kb. 30 perc után lesz, de nem biztos hogy a másik busz a megadott időn belül kiér a reptérre. A leszálláskor is érvényesíteni kell a jegyet? Vagy ilyenkor hogyan számítódik az érvényességi idő?
Előre is köszönöm a választ:
Kriszta
#108 - Kriszta - 2016.04.28. - 20:12
Kedves Kriszta!

Kiírja a gép az LCD-kijelzőn, amikor érvényesíted, hogy hány út van még rajta, ha elsőre még nem is veszed észre, 2-3. alkalommal már biztosan látni fogod.
Az érvényesség kérdés ritkán merül fel, mert szinte lehetetlen meghaladni a 75 perces utazást, de akkor ez esetben lehet, hogy meghaladod. Mindenesetre, úgy tudom, hogy ilyen esetben a te felelősséged újra érvényesíteni a buszon, ha látod, hogy akár menet közben lejárt a 75 perc. Még esetleg az lehet kérdéses, hogy a fél órás várakozást nem fogja-e útmegszakításnak értékelni, lehet, még egyet le fog venni.
#109 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.28. - 20:23
Szia

Segítséget szeretnék kérni. A reptérről hogyan jutok el a F. P. by Sheraton Diagonal (Av. Diagonal, 161-163) szállodába?!

köszönöm.
Nagyon sok hasznos infó van az oldalon.

Csilla
#110 - Csilla - 2016.05.02. - 14:51
Szia!

Vonattal El Clot-Aragó állomásig. Onnan L1 metróval Glóries állomásig. Onnan 10 perc gyalog, vagy T4 villamos Pere IV állomásig:
https://goo.gl/maps/m3J6taXkP862
#111 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.02. - 19:42
Kedves Tibor!
Május 31.-én megyünk hárman Barcelonába, az El Prat reptéről hogyan jutunk el a legkönnyebben és legolcsóbban Congrés metrómegállóig? 5 napot töltünk el ott milyen jegyet érdemes venni? A T10 jegy több napig is érvényes? Előre is köszönöm a válaszodat!
#112 - Diána - 2016.05.04. - 10:45
Kedves Diána!

Vonattal Sants állomásig, majd L5 metróval Congrés állomásig.
Általában a T-10 éri meg a legjobban, kivéve ha 5 nap alatt fejenként legalább 32-t utaznátok, akkor 5 napos Hola BCN! már jobb.
A T-10 10 utazásra érvényes, nem napi, vagy több napos jegy.
#113 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.04. - 12:06
Szia,
Szeptemberben tervezünk utat (12 nap)Barcelonába,,anyámmal.A szállást a Pineda de Mar-on (Aqua H) szeretnénk foglalni és onnan bejárni vonattal Barcelonába+tengerpart.
Kérdés:Vonattal közlekednénk,A repülőtérről is a szállodáig és vissza majd.
Menetrend van-e,egyértelmű-e.mi az állomás neve,ahol le kell szállni ,mit érdemes venni bérlet ,T-jegy(anyám nyugdíjas )
Mikor ingyenesek a belépők,
mikor,hol célszerű előre venni belépőt,hol van sor.Milyen sorrendet javasolsz a városnézés során, éttermet,. Szeretnénk piacot is megnézni stb.Nem akarjuk összezsufolni.Minden információ hasznos tanács érdekel és nem baj ha nagyon részletes

Üdvözlettel:Vera


#114 - Bradács Vera - 2016.05.06. - 13:07
Szia!

A reptérről közvetlenül is el lehet jutni busszal Pineda de Marba. A következő linkeken látod a reptér-Pineda de Mar busz menetrendjét, valamint Costa Brava közlekedési információkat, a vonatmenetrend linkjével is, stb.:

http://goo.gl/zoxigR

http://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/kozlekedes.html#barcelona-costa-brava

http://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/costa-brava.html#kozlekedes

Ha nem a reptérről busszal mennétek be Pineda de Marba, akkor reptéri vonat, majd arról Clot vagy Sants állomáson kell átszállni a Pineda de Marba közlekedő R1 vonatra.

Pineda de Marban kell leszállni, tehát egyértelmű. A szálloda a vasútállomástól mindössze 180 méterre van.

Barcelonai belépőkről pedig a Barcelona látnivalók oldalon olvashatsz, nem jellemző, hogy ingyenesek, ahol ingyenesek bizonyos időközökben, az le van ott írva az egyes nevezetességeknél. Barcelona éttermeket pedig a Barcelona éttermek menüpontban találatsz.

Jegyek: Barcelona és Pineda de Mar között 4,90 EUR a vonatjegy. Amennyiben elég sokszor mentek be ahhoz Barcelonába, vehettek 10 db-os Bonotren gyűjtőjegyet 33,50 EUR-ért, vagy pedig 4 zónás T-10-et 34,45 EUR-ért. Mindkét jegytípust használhatja egyszerre több ember is (többszörös érvényesítéssel), a Bonotren és a T-10 között az a különbség, hogy T-10-el még a vonatozás után átszállhattok Barcelonában metróra. Ezen kívül viszont Barcelonában az 1 zónás T-10-et érdemes használni.
#115 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.08. - 09:59
Kedves Utazás-nyaralás-infó!

A Te virtuális segítségeddel már bejártuk Párizst, Velencét, Milánót, Genovát. Most Barcelonába készülünk.
Kérdésem a következő lenne: repülővel megyünk, ami csütörtökön a délelőtti órákban érkezik meg. Horta-Guinardó negyedben lesz a szállás. Azt már tudom, hogy az L9 S-es metróról átszállva az L5-re jutunk a szállásunkra és vissza felé is ez a járható vasárnap hajnalban 6:45-ös repülő induláshoz. A kérdésem az lenne, hogy hány napos Hola BCN! Travelcard-ot vegyünk? Mivel sokat fogunk sétálni a városban és hát ami éppen utunkba esik (busz, villamos, metró) azzal távolabbi helyekre is elkukkantani, így ezt a jegy típust gondoltam gazdaságosnak. Csak az nem derült ki számomra, hogy ez mikortól-meddig érvényes? Első felszállástól vagy naptári napra?
Válaszodat, ajánlatodat ez úton is köszönöm és remélem sok helyre eljutunk a "segítségeddel"! :-)
További jó munkát, kirándulásokat kívánunk!
Üdvözlettel? felhocske78-ék
#116 - felhocske78 - 2016.05.08. - 17:51
Kedves Felhőcske!

Köszönöm, örülök, hogy hasznos információt találtatok!
Ha sokat sétáltok a városban, akkor lehet, nem a Hola BCN! lesz a jó, hanem a T10. Naptári napokra érvényes a Hola BCN!, nem pedig 24 órás időszakokra.
Jó utat!
#117 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.09. - 09:47
Szia Tibi bacsi!

Csatlakozom az előttem szólókhoz nagyon hasznos az oldal! A tanacsodat szeretnem kerni: csütörtök reggel erkezun az el pratra a szallasunk a plaza reialon van hogyxa legegyszerubb az odajutas?
Valaszodat koszonom!
Ui: mit gondolsz hol nezzuk meg a granada- barca meccset? Valami jo hangulatos kellemes helyre gondolnek!
Koszi

Viktor
#118 - viktor - 2016.05.09. - 20:30
Kedves Tibi!

Először is szuper az oldal :)
Most vasárnap utazunk a barátnőmmel Barcelonába, a szállásunk címe: Hotel Ronda, Sant Erasme, 19 Barcelona, Spanyolország
08001. Elvileg központi helyen van, ahonnan sok nevezetesség gyalog is jól megközelíthető. A kérdés az lenne, hogy az El Prat repülőtérről, hogyan tudunk ide a legegyszerűbben eljutni? Ha jól néztem az A1-es és az A2-es repülőtéri busszal is a Gran Via - Comte Borrell megállóig kell utaznunk, aztán gyalog?

Csak 4 napunk lesz, ezért a terveink szerint egy nap alatt megnéznénk: Casa Battlo, Casa Milá csak kívülről, Sagrada Familia (online jegyet veszünk), Güell Park és még a Tibidabo-hegy. Szerinted belefér egy napba ennyi minden? Nem tudom közlekedés szempontjából megfelelő-e a sorrend.

Előre is köszönöm a segítségedet!!!
Üdv: Mónika
#119 - Mónika - 2016.05.09. - 20:44
Szia Viktor bácsi!

Vonattal Passeig de Gracia állomásig (vagy Aerobus-szal Catalunyáig), majd L3 metró Liceu állomásig.
Sok helyen nézhető a meccs, ezeken a helyen pl. kifejezetten nagy képernyőkön:
http://www.wildroverbarcelona.com/
http://www.thegeorgepayne.com/


Kedves Mónika!

Ha Aerobus-szal (az az A2) mentek a Catalunyáig, az drágább mint a vonat, és 1 km gyaloglást igényel leszállás után. Másik megoldás:
vonattal Passeig de Graciáig, majd onnan L2 metró Sant Antoni állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/SakGw6oEZev
Casa Battló, Casa Milá, Güell Park, Tibidabo talán beleférhet egy napba, ha korán keltek, és mondjuk 9-re mentek, és végeztek 10-re a Sagrada Familiában, a Güell Parkba is lesz online jegy, akkor délután felmehettek a Tibidabóra, de én a Güell Parkot és a Tibidabót nem tenném egy napra.
#120 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.10. - 11:34
Kedves Tibor,
köszönöm a választ, még lenne egy kérdésem (lehet, hogy még majd több is), Amikor Montserratra megyünk, az R 5-ös vonalon meddig érvényes az 5 napos BCN bérlet? Vagy Montserrat Aeri-ig mennénk + libegő (tudom, ezért külön kell fizetni), vagy pedig Monistrol állomásig és onnan hegyi vasúttal. Hogy jövünk ki a legjobban?
Előre is köszönöm a választ.
Éva.
#121 - Éva - 2016.05.13. - 11:16
Kedves Éva!

Nem tudjátok használni a vonalon az 5 napos bérletet Montserratig (egy darabig érvényes lenne, de nincs ilyen, hogy kiegészítő jegy), jegyet kell venni.
#122 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.13. - 12:26
Szia Tibcsi! Június 7 én reggel érkezünk El Prat ra a fiammal. onnan REnfe vonattal tevezünk bejutni Barcelonába. Kérdésem, hogy a santsról hogyan jutok el Collblanc metróállomásra? a szállásunk ott lesz a Hotel Alguer Camp Nou ban. Illetve az lenne a kérdésem még, hogy a vonat menetrendet szeretném megnézni, de az spanyol oldalon az érkezés helyénél melyiket kell kiválasztani ha a Sants pályaudvarra megyünk. Hány megálló a páylaudvar a reptértől? Vagy az a végállomás? köszönöm
#123 - Picur - 2016.05.13. - 14:33
Szia Tibcsi!
Nagy bajban vagyunk!
Jelenleg PORT Aventuránnál vagyunk,holnap reggel 8 kor indul a gépünk és az aeroport de Barcelona nem vesszi fel a telefont,így nem tudom hogy melyik állomás ahol mindig ott van hívás nélkül...
Vagy valami ötlet hogy lehet vasárnap reggel eljutni a repülő térre.????
Vsgy ha tudod ahol biztos ott van foglalás nélkül?
Köszi ha válaszolsz!!!
#124 - Heni - 2016.05.14. - 18:27
Sziasztok!

PICUR: Vagy vonattal Sants állomásig, majd onnan L5 metróval, vagy pedig közvetlenül L9 Sud metróval a reptérről.
Gondolom, a leírásban megadott menetrendet nézed. Ebben az esetben a reptér állomása: Aeroport, a Sants állomás pedig Barcelona-Sants (de minden órában 08-kor és 38-kor megy a reptérről egyébként). A 3. megálló a Sants, de látszik a kijelzőn hogy mi a következő állomás, illetve az állomáson is látni fogod, hogy hova érkezel, lehetetlen eltéveszteni. Nem az a végállomás.


HENI: Sajnálom, nem voltam tegnap este fél 7, és ma reggel 6 között gépközelben, de remélem megoldódott.
#125 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.15. - 23:53
nagyon köszönöm Tibcsi.
#126 - Picur - 2016.05.17. - 07:46
Szia!
kicsit perverz kérdésem lenne, ma este utazunk ki.
Tudnál javasolni olyan helyet, ahol a szombati BL-döntőt anélkül lehetne nézni, h. meglincselnének a helyiek, amiért a Madridnak szurkolok?
Kivetítő ilyenkor gondolom nincs, meg nem sok kocsmában közveítik, így, h. a főellenség lesz porondon.
Nagyon köszi!
#127 - tamas - 2016.05.25. - 11:34
Szia!

A kérdésedre a Barcelona menüpontban válaszoltam.
#128 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.25. - 15:28
Szia! Junius vegen utazunk Barcelonaba.Tudnal nekunk ajanlani magyarul beszelo idegenvezetott? 1 eves kicsi lanyunkkal utazunk ezert nem egesz napos idegenvezetesre gondolok.Csatlakoznank inkabb egy csoporthoz Barcelona főbb nevezetessegeit megnézni.
Koszonom,Nelli
#129 - Nelli - 2016.05.28. - 04:18
Szia!

A Barcelona látnivalók menüpontban is feltetted a kérdést, ott válaszoltam.
#130 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.30. - 18:42
Kedves Tibcsi!

A segítségedet szeretnénk kérni. 12-én, vasárnap, 22.55-kor landol a gépünk Barcelonában. Milyen tömegközlekedési eszközt válasszunk, hogy bejussunk a központba? A szállásunk címe: Avenida Marques de Argentera No 19, Barcelona
#131 - Betti - 2016.06.06. - 14:40
Kedves Betti!

Az eljutás Aerobus-szal Catalunyáig, vagy reptéri vonattal Passeig de Gracia állomásig, majd Passeig de Graciától (Aerobus és Catalunya esetében vissza kell gyalogolni onnan oda) L4 metróval Barceloneta állomásig, majd gyalog:
https://goo.gl/maps/MkZDqAXrr5D2

Ha esetleg késik a gép, és úgy értek be a városba, már éjfél után, hogy már nincs metró, akkor Catalunyától vagy Passeig de Graciától le is gyalogolható akár (kb. 20 perc gyalog), vagy éjszakai busz.
#132 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.06. - 18:34
Kedves Tibcsi! Köszönjük szépen a gyors segítséget! :)
#133 - Betti - 2016.06.07. - 16:47
Kedves Tibcsi!

Szombaton érkezünk Barcelonába. A szállásunk Sitgesben lesz. Segítségedet kérem, hogy a reptérről hogyan tudunk odajutni. Hárman utazunk, a városi közlekedéshez a T-10 jegy vásárlására gondoltam. Olvastam a sok hasznos tanácsodat, nagyon köszönjük a segítséget!
#134 - K.Anna - 2016.06.08. - 20:29
Kedves Anna!

Az eljutásra válasz a 93-as hozzászólás (2016.04.02.) elején.
A jegyek kapcsán: Sitges a 3-as zóna. Vehettek 3 zónás T-10-et, amivel közlekedhettek a reptér, Barcelona, és Sitges között. Ez akkor éri meg, ha eleget közlekednétek ahhoz (Barcelona vagy reptér - Sitges vonaljegy: 4,10 EUR vs 3 zónás T-10: 26,75 EUR).
Ugyanakkor magában Barcelonában már az 1 zónás T-10-et használjátok, mivel ott drága lenne a 3 zónással közlekedni.
#135 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.08. - 20:38
Kedves Tibi! 29-én érkezünk éjszaka Barcelonába. Két felnőtt, két gyerek. Taxival megyünk be a városba, így egyszerűbb éjszaka. Két napot a városban leszünk, megnézünk mindent, amit ilyen rövid idő alatt lehet. Köszönöm a sok információt, tippet, amit eddig olvastam nálad. A kérdésem a következő lenne: hogy tudunk eljutni a barcelonai szállásról (Sancho de Ávila 32-34. Sant Marti negyed) a tengerparti szállásra (Malgrat de Mar (Passegi Marítim - Fergus Maripins Hotel). Segítségedet előre is köszönöm!
#136 - Timi - 2016.06.13. - 11:34
Kedves Timi!

A szálláshoz közeli Marina metróállomástól 1-es metróval 1 megálló Arc de Triomf állomásig (vagy esetleg gyalog negyed óra).
Arc de Triomf vasútállomásról indul az R1 elővárosi vonat, Macanet-Massanes irányába, Malgrat de Marba.
A vasútállomástól 1 km-re van a szállás: https://goo.gl/maps/qKW4HJwVti32
#137 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.13. - 13:31
Kedves Tibi! Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Timi
#138 - Timi - 2016.06.14. - 12:45
Kedves Tibi!
Július 2,-án érkezünk a reptérre,kérdésem az közlekedéssel kapcsolatban az lenne,hogy a repülő téren lehet -e vásárolni T10 es jegyet?Az itteni leírásokból úgy döntöttünk,hogy 46-os busszal bemennénk a espanyára,de onnan tovább szeretnénk menni megnézni a camp nou-t a gyerekekkel,a stadion látogatás után pedig szeretnénk eljutni valahogy lloret de márba.Várom a válaszod.
#139 - Kati - 2016.06.21. - 16:11
Kedves Kati!

Megvehető a T-10 a reptéri metróállomáson, és vasútállomáson is.
Placa Espanyától a Camp Nou: L3 metró Les Corts állomásig.
Camp Noutól Lloret de Mar: L5 vagy L3 metróval Sants Estació állomásig. Onnan R1 vagy R3 vagy R4 elővárosi vonattal, a megfelelő irányba (Macanet-Massanes, vagy Latour-de-Carol-Enveitg, vagy Manresa irányába) Arc de Triomf állomásig, ahol a buszállomás van, ahonnan indulna buszok Lloret de Marba. Buszmenetrend: https://www.barcelonanord.cat/en/home/
#140 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.21. - 18:43
Kedves Tibor, a segitségedet szeretném kérni.Junius 30-án utazunk Barceonába.5 személy 5napra.A szállásunk Hotel Fira Congress.(Hospitalet de Llobregat)Melyik jegy tipus lenne számunkra a legjobb megoldás a T-10 vagy az 5 napos Hola BCN,ugyanis a legközelebb lévö metrora (L9 Sud) nem érvényes a T-10 ,és más tipusú tömegközlekedéssel csak több átszállással jutnánk be naponta a központba.Segitségedet előre is köszönöm Klaudi
#141 - klaudi - 2016.06.23. - 22:57
Kedves Klaudi!

A T-10 érvényes az L9 Sud metróra is, csak a repülőtér érintése esetén nem (ki is egészítettem a leírásban, hogy ne legyen félreérthető). Tehát használhattok T-10-et Barcelonában, ha akartok, csak amikor a reptérről mentek a szállásra, majd vissza a szállásról a reptérre, akkor vegyetek Billet aeroport 4,50 EUR-s jegyet, vagy aznapra, ha megéri, napijegyet.

Illetve, ugye az 5 napos Hola BCN!-el nincs szükség reptéri jegyekre, ezzel 9 EUR-t spóroltok tehát. 23 EUR különbség marad így T-10+reptéri jeggyel összevetve, tehát ha fejenként 23 (vagy gyakorlatban 20) útnál többet utaznátok az 5 nap alatt, akkor inkább megéri az 5 napos Hola BCN mint T-10+reptéri jegyek.
#142 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.23. - 23:06
Kedves Tibi!
Csatlakozom az előttem szólókhoz, ez az oldal igazán klassz,sokkal jobb mint egy natúr turista tájékoztató vagy hasonló! Az érdekelne, (Barcelona-Madrid vonatos utazás)hogy mivel a vonat pályaudvaron nem szeretnénk korán reggel az időt tölteni,hanem egyből menni a vonathoz,ezért online vennénk meg a jegyet még itthon, ehhez használhatjuk-e a captaintrain.com oldalt? Itt találtuk meg a legkedvezőbb árban a jegyeket.
Továbbá,hogy Barcelona Sants az indulási pu ugye, ez a fő pályaudvar Barcelonában?Madridban pedig a Madrid Atocha a célállomás, ott pedig az a fő pu?
Előre is köszönöm!
#143 - Dinnyés Kornél - 2016.06.24. - 02:51
Hálás köszönet.Klaudi
#144 - klaudi - 2016.06.24. - 16:01
Szia!
Azt szeretném megkérdezni, hogy ha péntek este 22,40-kor leszáll a gépünk, tudunk venni a reptéren T10 jegyet akár automatából, vagy egyéb jegyárusító helyen? Nyitva vannak?
Amúgy klassz az oldal, köszi a sok hasznos infót!
#145 - Eszter - 2016.06.25. - 22:05
Sziasztok!

KORNÉL: Nem ismerem ezt az oldalt, de azt mondják róla jó, minden rendben van vele. Ha tehát olcsóbb a jegy, mint a renfe oldalon, vehetsz ott.
Igen, Barcelona Sants és Madrid Atocha között közlekedik a vonat.


ESZTER: Igen, tudtok venni a metróállomáson és a reptéri vasútállomáson is.
#146 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.26. - 18:03
Kedves Tibi!
14-én utazunk Barcelonába, illetve csak átutazóban leszünk ott. A gépünk reggel fél 9 körül száll le és csak este 9 30-kor indul tovább a csatlakozó gép, tehát van egy egész napunk Barcelonára. Hol találhatunk olyan csomag megőrzőt, ami nem túl drága és egész nap ott lehet hagyni a csomagot? Esetleg ha árat is tudnál mondani, nagyon megköszönném.
Nagyon hasznos ez az oldal, minden elismerésem Neked.
#147 - Klári - 2016.06.27. - 16:34
Kedves Klári!

A leírásban részletesen szerepelnek a csomagmegőrzők, árakkal, nyitvatartással.
#148 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.27. - 16:36
Kedves Tibi!
Ha mindenhova metróval mennénk csak akkor melyik csomagjegyet ajánlod ami a legkifizetődőbb? Ugyanez érdekelne Madrid esetében is!
A másik kérdéss Güell parkhoz metróval eltudunk jutni?
Köszönöm!
#149 - Kornél - 2016.07.05. - 18:01
Kedves Tibcsi!

Először is en is szeretnem megdicserni az oldalt, nagyon hasznos!

Lehet h csak elkerülte a figyelmem, abban tudnál segíteni ha az általad említett arero busszal megyunk be a belvárosba, akkor hogy jutok vissza a reptérre? Hol vannak ennek a járatnak a megalloi, ha vissza irányba, a városból a reptérre szeretnek jutni?

Válaszod előre is nagyon köszönöm!

Üdv: Barbi
#150 - Barbi - 2016.07.05. - 22:18
Kedves Kornél!

Attól függ, hányat utaztok egy nap, és hány napot lesztek. 2 nappal számolna pl. 2 nap alatt leutazott, fejenként 15 utazástól éri meg 2 napos Hola BCN! a T-10 helyett, azalatt a T-10 a legjobb.
Igen, a Güell Parkhoz el lehet jutni metróval, a látnivalókhoz eljutások a Barcelona látnivalók oldalon.


Kedves Barbi!

Ahogy a leírásban is szerepel: Placa de Catalunya, vagy Sepúlveda-Urgell vagy Placa Espanya.
Itt, az adott állomások nevére kattintva megtekinthető, hogy ezeken belül is hol van a megállója:
http://www.aerobusbcn.com/en/lines
#151 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.06. - 00:54
Kedves Tibcsi!
A hónap végén utazunk Spanyolországba, már eddig is nagyon sok információt szereztem az oldalról, nagyjából összeállt az útiterv, megnéznéd, hogy így jó lesz-e? Leginkább az utazásos résztől tartok, sajnos szokásom mindenhol eltévedni. Megnéznéd, hogy az útvonalak jók-e így? Vagy van egyszerűbb is? A szállásunk Calella-ban lesz, az 5. nap teljesen megfogott, a 8-9-ben pedig nem vagyok biztos. Hárman fogunk utazni, és szeretném egyszerre megvenni a jegyeket, hogy utána már ne legyen ezzel probléma.

Érkezés 1. nap, július 25.
Reptérről RENFE R2 Nord vonattal T10 – 1es zónára érvényesítve Sants, csomagmegőrző, utána ismét vonattal (R2 Sud, R2 Nord, R2) Passeig de Grácia
Passeig de Gracia: Casa Batlló 22,50 Euró, Casa Milá / La Pedrera – 10:30
El Corte Inglés a Placa Catalunán
A Katalán Zene Palotája - kívülről
Mercat de Santa Caterina
Arc de Triomf – diadalív
Parc de la Ciutadella – katalán parlament, sp trevi kút
séta vissza a Passeig de Gráciáig, vonattal (R2 Sud, R2 Nord, R2) – T10 – 4es zóna érvényesítve - Sants, csomag ki, R1 vonattal Calella
1 főre: 1 db T-10 1-es zónára, 1 db T-10 4-es zónára

2. nap, július 26.
Calellaból R1 vonattal T10 - 4es zónára érvényesítve – Barcelona Placa Catalunya, onnan tovább gyalog Passeig de Grácia, felszállás az L2 metróra, 3 megálló (5 perc), leszállás a Sagrada Famíliánál, majd 180 m (2 perc) séta a La Sagrada Famíliánál
La Sagrada Familia Nativity toronnyal
Sagrada famíliától a La Rambla-ig: gyalog a Sagrada Família megállóig, T-10 1-es zónára érvényesítve, onnan L2 metróval 4 megálló (7 perc), Universitat megállóig, onnan gyalog 950 m (11 perc)
La Boqueria piac – vasárnap zárva
La Rambla
Güell-palota 12 euró – csak kívülről
Placa Reial
Kolumbusz emlékmű/szobor, séta a Rambla del Mar-on
Barceloneta strand és negyed
Pg. Joan de Borbó megállótól a V15 busszal (T-10 4-es zónára érvényesítve) a Metro Urquinaona megállóig, 5 megálló (14 perc), onnan gyalog 350m (4 perc) a Placa de Catalunya-ig, ott átszállás az R1 vonatra Calella-ig
1 főre: 2 db T-10 4-es zónára, 1 db T-10 1-es zónára

3. nap, július 27.
Calella – Barcelona – Montserrat – Barcelona – Parque del Laberinto de Horta - Calella
Trans Montserrat jegy: 29,50: retúr metrójegy Barcelona, retúr vonatjegy Barcelonából, retúr jegy a libegőre, korlátlan számú utazás a 2 montserrati siklóval, audiovizuális show-ra belépő
hol lehet megvenni a trans montserrat jegyet? elővételbe is váltható?
Calella R1 vonattal T-10 4-es zónára érvényesítve a Sants állomásig, CJ busszal a Placa d’Espanya-ig, vagy V7 vagy 27 busszal a Tarragona-Pl. Espanya-ig, onnan 170 m a Plaza de Espana. A Placa d’Espanya-tól R5 vonattal az Aeri de Montserrat-ig, onnan libegővel a kolostorig. A kolostortól még indul 2 sikló: a csúcs felé: Sant Joan sikló; a Santa Cova barlanghoz: Santa Cova sikló
Vissza: Aeri de Montserrattól az R5 vonattal a Pl. Espanya-ig, onnan az L3 metróval 14 megálló (27 perc) Mundet megállóig, onnan gyalog 45 m (6 perc) Passeig dels Castanyers
Parque del Laberinto de Horta – szerdán és vasárnap ingyenes
gyalog 450 m (6 perc) a Mundet megállóig, felszállás az L3 metróra – T-10 – 4es zónára érvényesítve-, 9 megálló (17 perc) a Catalunya-ig, gyalog 2 perc a vonatmegállóig R1 vonattal Calella-ig
https://www.fgc.cat/downloads/horaris/R5_Manresa_juliol2012.pdf
1 főre: 2 db T-10 4-es zónára
Trans Montserrat jegy: 29,50€/fő

4. nap, július 28.
Calella -> Sant Pol de Mar -> Pineda de Mar -> Calella
R1 vonattal
T-10 1-es zónára
1 főre: 3 db T-10 1-es zónára

5. nap, július 29.
Calella – Rupit – Besalú - Girona – Peratellada – Begur - Calella

6. nap, július 30.
Calella - Malgrat de Mar – Calella
R1 vonattal – T10-1-es zónára érvényesítve
1 főre: 2 db T-10 1-es zónára

7. nap vasárnap, július 31.
Calellából T10-4es zónára érvényesítve, leszállás a Placa Catalunya-n
Gótikus negyed –Katedrális / Catedral de la Santa Creu i Santa Eulàlia katedrális vasárnap8:00-13:45 és 17:15-20:00 között ingyenes, délben sardana a téren
Santa Maria del Mar Székesegyház és a Born negyed, Carrer de Montcada
Urquinaona megállótól L1 metróval - T-10 1es zónára érvényesítve, 5 megálló (8 perc)-, leszállás a Pl. Espanya-n, átszállás a 150-es buszra, 5 megálló (12 perc), leszállás az AV Estadi-INEFC megállónál
Las Arenas a Montjuic-on (Placa de toros de las Arenas)
Castell de Montjuic – vasárnap 15 után ingyenes, nyitva 18:00-ig
felszállás Castell megállónál a 150es buszra T-10 érvényesítve 4-es zónára, leszállás az AV Reina Maria Cristina-Pl de l’Univers-nél, a Pl. Espanya-n felszállás az L1 metróra, 2 megálló (2 perc), leszállás a Placa de Sants-on, átszállás az R1 vonatra, utazás Calella-ig
1 főre: 2 db T-10 4-es zónára, 1 db T-10 1-es zónára

8. nap, augusztus 1.
Calella – Blanes - Lloret de Mar - Calella
Calella -> Blanes R1 vonat, T-10 2-es zónára érvényesítve
Blanes -> Lloret de Mar
Blanes Estació D'Autobusos állomástól a 605-ös busszal kb 15 perc Estació d'Autobusos de Lloret de Mar állomásig. Indul 11:30, érkezik 12:08-ra – erre érvényes a T-10? vagy külön jegy kell?
Lloret de Mar -> Calella
605-ös busz Estació d'Autobusos de Lloret de Mar állomásról indul 17:05 perckor 18:01-re van Calella-ban, jegy ára: 3,6 € (leszállás Calella-ban: St. Jaume - Pl. de les Roses , St. Jaume - Oficina d'Informació i Turisme, Pg. de les Roques - Mar - Hotel Maritim) – korábbi nincs? – érvényes rá a T-10? vagy külön jegy kell?
http://www.sagales.com/en/search-results?origen=1042&destiF=20&inlineRadioOptions=option2&datetimepicker=01%2F08%2F2016+14%3A00
1 főre: 1 db T-10 2-es zónára

9. nap, augusztus 2.
Calella -> Tossa de Mar -> Calella
R1 vonattal? vagy busszal? T-10 érvényes rá?
1 főre: 2 db T-10 2-es zónára?

10. nap haza, augusztus 3.
Calella-ból R1 vonattal T10-4-es zónára érvényesítve a Santsig, csomagmegőrző, onnan vissza vonattal az Arc de Triomf-ig, onnan a 3. számú metróvál Vallcarca megállóig (itt lefelé lehet menni egy darabig, majd mozgólépcsőn fel, és felfele csak egy kicsit kell gyalogolni), majd az irányjelzéseket követve. Cím: Carrer d'Olot, 5, 08024.
Güell Park
Vallcarca állomáson felszállás az L3 metróra, T-10 1-es zónára érvényesítve, leszállás a Catalunya-n, Pl. Catalunyától S1 vagy S2 vonat Peu del Funicular állomásig (ha négy kocsis vonat indul, az első és utolsó kocsijában nem szabad beszállni, mert majd nem lehet kiszállni belőle!), majd innen Funicular de Vallvidrera sikló Vallvidrera Superior állomásig (a sikló hétköznap 6, hétvégén 10-15 percenként közlekedik). Majd innen, végül a fél óránként közlekedő 111-es minibusszal, vagy 20 perc gyaloglással lehet a Tibidabo csúcsára felérni.
Tibidabo
Tibidaboról 111 minibusszal indulás, T-10 1-es zónára érvényesítve, a Valvidrera Superior állomástól a Funicular de Vallvidrera siklóval a Peu del Funiculat állomásig, onnak S1 vagy S2 vonattal a Pl. Catalunya-ig. Pl. Catalunya-tól R1, R3 vagy R4 vonattal a Santsig
Sants-on, csomag fel, onnan az Aeroportig az R2 Nord vonattal
1 főre: 1 db T-10 4-es zónára, 2 db T-10 1-es zónára

Segítségedet előre is köszönöm!
#152 - Enikő - 2016.07.06. - 06:38
Kedves Tibi!
Akkor Az Hola BCN! Travelcard egy több napra érvényes bérlet, tehát korlátlan utazást ad metrón és 3 napra 20,50 Euró/db?
3 napot lennénk ezalatt mindenfelé mennénk metróval,minden vonalon.
#153 - Kornél - 2016.07.06. - 17:43
Kedves ENIKŐ!

Az útitervek jók, elismerésem a precizitásodért, ahogy összeállítottad magatoknak.

Közlekedés: nagyjából jónak tűnik így átfutva, és gondolom útvonaltervezővel terveztetted, amik a legtöbbször jól működnek, de ne haragudj, nem tudom neked 10 nap minden egyes közlekedését mindenhova most átnézni, néhány észrevétel, és válaszok a kérdéseidre:

- Az első napra 1 főre 1 db 1-es zónás T-10-et írsz, de mivel elhagyhatod a vonat területét, de lehet fel fog számolni még egyet Sants-Passeig de Gracia között.

- A Trans Montserrat igen, elővételbe is váltható, itt: http://bcnshop.barcelonaturisme.com/shopv3/en/product/616/trans-montserrat.html?o=h&w=5259-1796
de csak vouchert kapsz, nem a konkrét jegyet, át kell venni ugyanúgy, a voucher felmutatásával átvehető a Placa Catalunyán lévő Tourinformban minden nap 8:30-20:30-ig, vagy a Placa Espanyán lévő FGC-állomáson, minden nap 8:00-14:00-ig.

- Egyébként a 4 zónás T-10 érvényes a Barcelona-Montserrat vonatra is, de akkor nem kapjátok persze meg a Trans Montserrat kedvezményeit.

- Calella és Malgrat de Mar között 2 zónás T-10 kéne, tehát az 1 zónás T-10 nem lesz jó, a 4 zónásból kell használni, vagy vonatjegyet venni 2,15 EUR-ért.

- Illetve sokszor azt írod, hogy "-s zónára érvényesítve", lehet csak a fogalmazásod ilyen, de valójában lesz fizikailag 1 db 1 zónás meg 1 db 4 zónás T-10-ed, nem különböző zónákra érvényesíted, ahol 2 zóna kell, ott vagy a 4 zónásat tudod használni, vagy vonatjegy kell.

- Lloret de Marba és Lloret de Marból nem érvényes a T-10. 17:05 előtt csak reggel van busz közvetlenül Lloret de Marból Calellába:
http://goo.gl/QxrBRV
De lehet Blanesig vagy Malgrat de Marig menni busszal, onnan vonattal Calellába.

- Tossa de Marba vonattal nem lehet menni. T-10 nem érvényes Tossa de Marba sem.

- Utolsó nap nem tudom hánykor indul a repülőgép, de azért a Tibidabón el lehet csúszni, és onnan nem olyan gyors a közlekedés, tehát számoljatok rá sok plusz időt.

- Sokszor vonatokat írsz Barcelonán belül, de elképzelhető hogy a metróban azért egyszerűbb, áttekinthetőbb lesz közlekedni mint a vasútállomásokon keresgetni a megfelelő irányt és vágányt.

Jó utat! :)


Kedves KORNÉL!

Igen, úgy van (nem csak metrón, hanem buszon, és egyéb említett tömegközlekedési eszközökön is).
#154 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.07. - 03:43
Kedves Tibi!
Szeptember 25.-én 8 35 kor érünk Barcelónába. A Riera De Sant Miquel, 74
Gràcia negyed 08006 Barcelona lesz a szállásunk a Ding Dong Expressben. a transferrel kapcsolatosan kérek tanácsot, mit javasolsz hogyan menjünk oda és szeptember 30.-án 8 óra 35 kor indulunk vissza a WizzAirrel megyünk. mennyi időt számítsunk, hogy a beszálláshoz időben odaérjünk?
#155 - Pape - 2016.07.07. - 09:45
Kedves Pape!

A szállástól gyalog 10 percre (vagy L3 metróval a szállás közeli Diagonal állomástól 1 megálló) van a Passeig de Gracia vasútállomás, ahol felszállhattok a reptéri vonatra. A Passeig de Graciától 6:32-kor induló vonattal 6:57-re kiérhettek, vagy ha biztosra akartok menni, mehettek a 6:02-essel is. De az aktuális menetrendet majd szeptemberben ellenőrizd, bár nem szokott változni:
http://www.renfe.com/EN/viajeros/cercanias/barcelona/
#156 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.08. - 00:43
Kedves Tibcsi!
Abban tudnál segíteni, hogy melyik a legjobb beutazni a reptérről a szállásra? A Carrer de Llull-ba van a szállásunk.
Köszönöm
#157 - Lídia - 2016.07.09. - 15:15
Kedves Lídia!

Reptéri vonattal Passeig de Graciáig kell menni, onnan L4 metró Bogatell vagy Llacuna vagy Poble Nou vagy Selva de Mar állomásig, attól függően, hogy a Carrer de Llull melyik részén van a szállás.
#158 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.10. - 01:46
Kedves Tibcsi!
A Rambla del Poblenau sarokhoz van közel, a Llacuna metró megállóhoz esik közelebb.Akkor ez lesz a jó. Nagyon köszönöm, a segítséged.
#159 - Lídia - 2016.07.10. - 08:24
Szia Tibi!
Augusztusban egy pénteki napon mennénk a párommal Barcelonaba egy napra. Calellaból indulnánk korán reggel vonattal, hogy nyitásra odaérjünk. Négy főbb látnivalót szeretnénk bezsúfolni az egy napba-Sagrada, Güell-park, Camp Nou és zenélő Szökőkút a legvégére, majd onnan az utolsó 22.54-es vonattal vissza Calellaba.
Kérdéseink a következőek lennének:
1. Létezik olyan vonatjegy Callelaból, mely érvényes az egész napos utazásainkra-metróra, vagy helyi buszra?
2. Ha a vonatjeggyel mégsem menne a dolog, akkor milyen jegyeket vegyünk meg egy napra, amely mind a 4 helyre elvinne?
3. Hol szálljunk le a vonatról, ha mondjuk a Güll parkkal, vagy esetleg a Sagrada-val kezdenénk napunkat?
4. A Camp Nou 23 € belépője érvényes a stadion múzeumába is?
5. Meddig van nyitva a Camp Nou 18.30, vagy esetleg 19.30-ig?
6. Véleményed szerint beleférne-e még egy – útba eső - látnivaló a Camp Nou előtt, netán után? Ha igen, mit javasolsz?

Segítségedet előre is megköszönve tisztelettel: Attila
#160 - Attila - 2016.07.14. - 15:17
Szia!

Elviekben létezik olyan jegy, mégpedig a 4 zónás T-10, csak az így nem éri meg, nagyon drága ahhoz hogy Barcelonában azzal közlekedjetek.
Vegyetek vonatjegyet Calellából. Barcelonai közlekedés pedig attól függ, hányat utaznátok. Ha maximum fejenként 5-öt, akkor vehettek egy T-10-et, amit ketten pont lehasználtok. Ha 5-nél több utazás lesz, akkor fejenként 1-1 db napijegy a jobb.

Güell Park esetén a Pl. Catalunya állomáson szálljatok le, és onnan L3 metró, Sagrada Familia esetén pedig az El Clot-Aragó állomáson, és onnan L2 metró.

A Camp Nou túrára most már csak egyféle belépő van, ami a stadionba és a múzeumba is érvényes.
Júliusban 19:30-ig van nyitva a Camp Nou (utolsó jegyeladás: 18:45), az aktuális belépőjegyárakat, és nyitvatartásokat megtalálod a Barcelona menüpontban.

Ha mondjuk 10:00-re értek Barcelonába, és pl. 10:30-ra mentek a Güell parkba, akkor akár ott lehettek pl. 13:00-ig (legyen online jegyetek oda, és mindenhova így pláne, hogy 1 napra mentek, de online jeggyel nem késhettek a Güell parkból és a Sagrada Familiából), ha innen mentek a Sagrada Familiába, akkor odaértek pl. 13:30-ra, ott vagytok kb. 14:30-ig, tehát szerintem, ha minden jól alakul, van még legalább 2-3 órátok, amikor még amellett is, hogy esetleg megebédeltek, valamit meg lehet nézni, vagy sétálgatni. Például sétálgathattok a gótikus/El Born negyedben, vagy ami titeket érdekel, a Barcelona menüpontban ott van a legjobb látnivalók leírása.
#161 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.15. - 02:47
Kedves Tibor!
07.20-án 8:30-ra érkezünk az El Prat repülőtérre, kérdésem hogyan jutunk el Calellaba, milyen jegyet vegyünk?

Válaszodat előre köszönöm: András
#162 - András - 2016.07.16. - 16:56
Kedves András!

Válasz feljebb, a 99-es hozzászólásban.
#163 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.16. - 17:26
Köszönöm!
Kérdésem, hogy közvetlenül átszállás nélkül el lehet -e jutni Calellába(esetleg busszal) és mennyibe kerül?
#164 - András - 2016.07.16. - 17:48
Van busz, közvetlenül:
http://goo.gl/YEiUui
Ár 9,50 EUR, vagy használható 4 zónás T-10, ára 34,45 EUR, így 4 utazástól behozza az árát (pl. oda-vissza a reptérre, 2 személy esetén, és még használható Barcelona-Calella között vonatra a továbbiakban)
Információk a Barcelona (repülőtér) - Calella közötti közlekedésről itt:
http://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/kozlekedes.html#barcelona-costa-brava
#165 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.16. - 18:07
Kedves Tibor!
Calella-ban töltünk pár napot hamarosan.
Egy esti koncertre vettünk jegyet , mely Sant Feliu de Guixols-ban lesz. Tudsz abban segíteni, hogy hogyan jutunk vissza Calella-ba éjszaka? :( Autónk nem lesz, mert repülővel megyünk.
Előre is köszönöm a segítséged!
Kata
#166 - Rácz Katalin - 2016.07.18. - 21:54
Kedves Kata!

Meddig tart az a koncert? Nem nagyon vannak túlságosan éjszakai közlekedési lehetőségek taxin kívül, illetve eleve a Calella és Sant Feliu de Guixols közötti nappali közlekedés sem túl egyszerű.
#167 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.19. - 23:43
Kedves Tibcsi!
Köszönöm szépen a segítséget, elnézést, hogy csak most, nem nagyon voltam internet közelében az elmúlt időszakban. A montserratba a vouchert már meg is vettem, köszönöm szépen. A Tibidabon figyelni fogunk utolsó nap, nem kellene lekésni a gépet hazafelé :)
Üdv: Enikő
#168 - Enikő - 2016.07.24. - 09:02
Kedves Tibor!
A Sant Feliu de Guixols-ban rendezett koncert 23 órakor kezdődik, gondolom éjfélig tart kb. Annyit én is kiderítettem, hogy nehézkes a közlekedés a két település között, pláne éjszaka. :( Csak reméltem, hogy Te ismersz valami praktikus megoldást a taxin kívül.
Köszönöm a választ!
Kata
#169 - Rácz Katalin - 2016.07.24. - 14:09
Üdv!olyan kérdésem lenne,hogy barcelonában a camp nou stadiontól a taxi mennyiért vinne el santa susanába?köszönöm a választ előre is Robi....
#170 - Pintér Róbert - 2016.08.01. - 16:37
Szia!

100 EUR körül adja ki egy általában pontos kalkulátor, de pontos árakat Barcelonán kívül nem tudok, nem tudom van-e a városon kívül megszabott díj.
#171 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.02. - 00:30
Hello Tibcsi! Szeptember végén utazok ki Barcelonába 4 napra, az angolom elég hiányos és tartok attól hogy hazaútnál nehezen találom meg az induló gépemet, Ryanair! Milyen a 2 es terminál felépítése? Könnyű eligazodni? Válaszod előre is köszönöm!
#172 - Zoli - 2016.08.06. - 07:23
Kedves Zoli!

A repülőtér felépítése logikus, rendezett, mint általában a repülőtereken. Nem szükséges túlságosan nagy angoltudás egy repülőtéren tájékozódáshoz, ki van írva a táblára, hogy ryanair, hogy Budapestre megy a gép, és hogy hányas kapu, mikor nyílik a kapu, stb., hogy melyik kapu hol van, az is jól ki van táblázva. Érdemes időben kiérkezni.
#173 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.07. - 02:35
Szeptemberben utazunk Barcelonaba es kezdek olvasni, tanulni.
Szeretnem megkerdezni, hogy az online -on rendelt jegyeket muszaly -e kinyomtatni, vagy eleg a mobilban vagy Ipadon?
Nem vilagos a Sagrada Familiaban a liftjegy a tornyokba. Nem lehet kulon venni csak a Top jeggyel?
Elore is koszonom a segitseget!
Laci
#174 - Laci - 2016.08.09. - 07:50
Szia,

A reptérről hogyan érdemes eljutni Pineda de Mar-ba,mennyi az utazási idő ?.Mi a legegyszerűbb közlekedési eszköz a taxin kívül?
Innen többször Barcelonát megnéznénk,Monserat-ot.Van-e nyugdíjas kedvezmény?
haza felé a repülő reggel 9,30 kor indul,mennyivel korábban kell elindulni innen?
Hogyan járnak a vonatok? Hol lehet jegyet venni
Reptér-Pineda-oda-vissza
Pineda-Barc oda vissza
Pineda-Monserat oda vissza
Köszi:
Vali
#175 - vali - 2016.08.09. - 13:47
Sziasztok!

LACI: Ez attól függ, milyen, hova szóló online jegyre gondolsz, de általában a rendelésnél valahol, vagy a visszaigazolásban kiderül, hogy mi a teendő a jeggyel.
A Sagrada Familiában nincs külön toronyjegy, templom nélkül.


VALI: A barcelonai repülőtér és Pineda de Mar között vagy közvetlen busszal lehet közlekedni, vagy pedig vonattal, átszállással Barcelonában. Itt mindent részletesen megtalálsz erről, a jegyekről, és menetrendekről is:
http://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/kozlekedes.html#barcelona-costa-brava
Jegyből valószínű meg fogja érni, ha ennyit utaztok, egy vagy több 4 zónás T-10, amely érvényes a reptér, Barcelona, és Pineda de Mar között, bármilyen kombinációban (illetve a Barcelona és Montserrat között közlekedő vonatra is, de ez esetben külön kell libegő, vagy hegyi vasút jegyet venni).
Illetve kiegészítés: látom erre a hozzászólásra már részletesebben is válaszoltam a Spanyolország közlekedés menüpontban, ugyanaz, amit előbb linkeltem, az oldal alján.
#176 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.10. - 01:42
Kedves Tibcsi!

Még egy apró kérdésem lenne. Kb. éjfél lesz, mire beérünk majd az Aerobus-al a Catalunya-ra, ahol még fel kell szállnunk egy pár megálló erejéig a helyi járatos buszra. Kérdésem az lenne, hogy azt hol tudom megnézni, hogy ilyen későn meddig és egyáltalán járnak e ezek a buszok? (pl:66,67,68) Köszönöm a segítséged! üdv:Szilvi
#177 - Szilvi - 2016.08.10. - 14:47
Kedves Szilvi!

Akkor már ezek a buszok nem közlekednek, pl. itt látható:
http://www.tmb.cat/es/linia-de-bus/-/bus/66/detall-s/dia-FEINER
http://www.tmb.cat/es/linia-de-bus/-/bus/67/detall-s/dia-FEINER
http://www.tmb.cat/es/linia-de-bus/-/bus/68/detall-s/dia-FEINER

Ugyanakkor, ha jó esetleg metró is onnan, bizonyos napokon (ha hétvége fele érkeztek pl.) közlekedik még olyan későn is metró.
Ezen felül vannak éjszakai buszok, de hogy melyik kell neked, ahhoz a pontos címet kell tudnom.
#178 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.10. - 14:58
Kedves Tibcsi!

Egy októberi hétfői napon fogunk megérkezni a kiírás szerint 22:55-kor, így úgy számolom, hogy a csomagok felvétele és az Aerobus min.35 perces útja miatt nem fogjuk elérni egyik buszt sem a 66-68-ok közül. A címünk: Calle Muntaner, 175, 08036 Barcelona, Spain lesz, esetleg melyik éjszakai járatot látod ehhez a legközelebbinek a Catalunya-ról? Köszi! Üdv:Szilvi
#179 - Szilvi - 2016.08.11. - 09:28
Szia Tibcsi!
Nagyon tetszik az oldal, gratulálok!
A kérdésem az lenne,ha veszek egy Billet aeroport jegyet a reptéren,akkor azzal át tudok szállni egy másik metróra (L9-ről L3-ra) vagy ott már egyéb jegyre is szükségem lesz (pl; T-10)?
Válaszodat előre is köszönöm;
Üdv;
István
#180 - István - 2016.08.11. - 11:45
Sziasztok!

SZILVI: N3 vagy N8 éjszakai busszal Aribau-Còrsega/Còrsega - Aribau megállóig kell menni.
Az N3 esetén Cardenal Reig - Pisuerga irányába, az N8 esetén pedig Can Carelleu irányába.
Pontosan innen indul az N3 és az N8 a Placa Catalunyán a megfelelő irányba:
https://goo.gl/maps/hNVvDYJR5ip


ISTVÁN: Igen, azzal az egész metróhálózatban utazhatsz még, míg el nem hagyod a metró területét (ki is egészítettem a leírást kicsit, így egyértelműbb).
#181 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.11. - 22:19
Kedves Tibor!
Szeretném megérdeklődni, hogy a Rambla közepén a piacnál fogunk lakni. Hogyan célszerű onnan a strandra menni?
2 felnőtt (nagyszülők 66 és 70 évesek)és egy 11 éves unokának milyen jegyet érdemes venni, ha a reptérre oda vissza tömegközlekedéssel szeretnénk menni az eddig olvasottak alapján. Valamint szeretnénk villamossal, vagy busszal körbejárni a várost, hogy lássuk hol vagyunk. Ilyenkor szoktuk eldönteni, hogy hova érdemes menni. 3,5 napot fogunk ott tartózkodni.
Úgy tudom, a buszok a szomszédból indulnak minden felé.
Előre is köszönöm segítségét.
Katika
#182 - Darázs Tihamérné Katika - 2016.08.15. - 11:04
Kedves Katika!

A legegyszerűbb V13-as busszal elmenni Pla de Palau-Metro Barceloneta végállomásig.
Másik megoldás: elgyalogolni a Jaume I metróállomásig: https://goo.gl/maps/7TKfzgCVv8s
majd onnan L4 metróval Barceloneta állomásig.
A T-10-hez képest a 3 napos Hola BCN! Travelcard 3 nap alatti fejenként összesen 21 utazástól éri meg, azalatt még a T-10 a jobb. Hola BCN! vásárlása esetén viszont a maradék fél napra is kell valamilyen jegy még, napijegy, vagy T-10.
#183 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.15. - 17:52
Kedves Tibor!
Szeretném megkérdezni, hogy Barcelonában egy kerekesszékes a Metron minden esetben tud közlekedni? Amikor Párizsban voltunk, az esetek többségében igen, de ott is volt ahol lépcső volt, amire nem számítottunk (de nem ez volt a jellemző). Valamint a véleményedet szeretném kérni abban, hogy az El Prat reptérről az Aparthotel Atanea Barcelona (Joan Güell, 207-211, Les Corts, 08028) szállásra mi a célszerű utazási eszköz számunkra kerekesszékkel? Én első kanyarba a taxira gondoltam, mert nem ismerem a körülményeket. Előre is köszönöm válaszod :) Ildikó
#184 - Ildikó - 2016.08.16. - 09:40
Kedves Tibor!
Még a kerekesszékes témában érdeklődnék...... A Güell-parkba, és a La Sagrada Familia alsó szintjén gondolom tudunk közlekedni, de a toronyba felmenni már nem. A Casa Mila, és Casa Batllo-ban is gondolom nem tudunk felmenni emeletre, hogy megnézzük, ezért gondolom nem is érdemes jegyet vennem oda. Nagyon megköszönném, ha tudnál segíteni abban, hogy mi az a pár nevezetesség, amit meg tudunk nézni 3 napban kerekesszékkel belülről is, eljutva nagyrészt az épületben is mindenhova. Ildikó
#185 - Ildikó - 2016.08.16. - 11:42
Kedves Ildikó!

A metróban 15 állomás kivételével az összes kerekesszékkel elérhető, pl. van lift. Az a 15, amelyik nem, kerekesszékkel nem használható, az alábbiak:
L1:Plaça de Sants, Espanya, Urquinaona and Clot.
L3: Espanya, Vallcarca.
L4: Maragall, Verdaguer, Urquinaona, Jaume I, Ciutadella-Vila Olímpica.
L5: Virrei Amat, Maragall, Verdaguer, Plaça de Sants.
Ugyanakkor előfordulhat, hogy nem működnek a liftek, tehát érdemes mindig tudni a buszos útvonalat.

Ha nem taxi, akkor a reptérről a legjobb lenne kerekesszék esetén Aerobus-szal menni, Catalunya állomásig (Espanya jobb lenne útvonalban, de az az állomás nem érhető el kerekesszékkel), majd onnan L3 metró Les Corts állomásig, onnan pedig 270 méter.
https://goo.gl/maps/Agcyr7YEqfy
Alternatív, buszos útvonal a Catalunyától a szállásig: 59-es busz Carles III-Mejía Lequerica megállóig (Pl. Reina Maria Cristina irányába). Ezzel az 59-es busszal pedig egyébként a szállástól követlenül eljuthattok pl. a Ramblára, vagy a tengerpartra. Az összes busz akadálymentes, és a Barcelona Bus Turístic városnéző busz is.

Güell Park: van kerekesszékes útvonal, de nagyon meredek, tehát ha jó erőben vagy, akkor ajánlott. Inkább busszal érdemes odamenni a Barcelona oldalon megadottak alapján, mint metróval.
Casa Batlló: azt írják hogy kerekesszékkel a "nagy része" elérhető.
Casa Mila: szintén hasonlókat írnak.
Sagrada Familia: kerekesszékkel megnézhető.
#186 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.18. - 19:13
Kedves Tibor!
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet ???? Ildikó
#187 - Ildikó - 2016.08.18. - 21:13
Kedves Tibor!
Még lenne egy kérdésem, ha nem baj. Szeretnénk elmenni a Montjuicra,és a Tibidabo hegyre is kerekesszékkel. A libegővel is fogunk tudni közlekedni? A leírást láttam az eljutásra. Előre is köszönöm válaszod. Ildikó
#188 - Ildikó - 2016.08.19. - 08:38
Kedves Ildikó!

Szálástól a Montjuic: nem tudom 750 méter mennyire fér bele kerekesszékkel: https://goo.gl/maps/8pp8BJVBE2k
Mert onnan indul a V7-es busz a Placa Espanyára. A Placa Espanyán pedig városnéző buszra, vagy a 150-es buszra lehet szállni a Montjuicra.
Vagy pedig másik megoldás: 450 méter a szállástól a városnéző busz megállójához:
https://goo.gl/maps/DJ8syg3c9iF2
Ott fel lehet szállni a kék vonalú városnéző buszra, mellyel Francesc Macia-Diagonal megállóig kell menni, és ott át lehet szállni a piros vonalú, Montjuicra közlekedő városnéző buszra.

Tibidabo: a korábbiakban megadottak alapján busszal vagy metróval, vagy a kék városnéző busszal közvetlenül a Catalunyára. A Catalunyáról a legegyszerűbb Tibibus-szal lesz, amennyiben az akadálymentes, gondolom az. A Tibibus csak a vidámpark nyitvatartási napjain közlekedik.

Siklók/libegők használhatósága kerekesszékkel:
Montjuic sikló a Paral-lel metróállomástól: igen
Montjuic libegő a várhoz: igen
Montjuic libegő a tengerpartról: nem
Kék villamos: nem
Tibidabo sikló: igen
#189 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.19. - 15:09
Kedves Tibor!
Nagyon sokat segítettél a tervezésben, ismét köszönöm szépen! Szept. 9.-én teljesen felkészülve indulunk útnak, a Te útmutatásaid alapján. Köszönöm, Ildikó
#190 - Ildikó - 2016.08.19. - 19:16
Kedves Tibor!
Úgy tűnik az olvasottak alapján, hogy a Rambla közepétől az 56-os busszal érdemes menni.
Ha az op on off városi buszt szeretném igénybe venni egész napra, és a nevezetességeket amit lehet meg szeretnék nézni, hol lehet, illetve érdemes megvenni online a ticketteket, ha nem akarom a sorban állásokkal eltölteni az időt. A kedvezményeket is szeretném érvényesíteni, mert 65 éven felüliek vagyunk, és egy 11 éves gyermekkel megyünk.
Előre is köszönöm segítségét.

Katika
#191 - Katika - 2016.08.21. - 15:43
Kedves Katka!

A Barcelona menüpontban látszik az egyes nevezetességek leírása után, a belépőjegy áraknál, hogy hol lehet az online jegyeket megvenni, de itt a Barcelona tippek menüpontban feljebb, a Barcelona tippek bekezdésben is van egy rövid összefoglalójuk, néhány összeszedve. Érdemes a legtöbbhez, így nem kell, vagy kevesebbet kell sorban állni, a Güell Parkba, Sagrada Familiába pedig "kötelező". Valamint, néhány helyre olcsóbb is a jegy online. Az online jegyvásárlós oldalakon megvehetők a kedvezményes jegyek is.
56-os busz nem létezik, a Ramblán pl. 59-es közlekedik. A Rambláról lehet menni busszal, vagy metróval, attól függ, hova. A Ramblához legközelebb a Pl. Catalunyán lehet felszállni a városnéző buszra.
#192 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.21. - 16:21
Szia Tibcsi! Szeretnék jegyet venni a Sagrada Familiaba, látom hogy negyed órás intervallumban meg kell adni a pontos érkezési időt? Kötelező is betartani azt az időt amit kiválasztok? A jegyen szerepel?
#193 - Zsolt - 2016.08.22. - 06:59
a Güell Parkba a belépés reggel 7-8 és este 21:30-23:00 között ingyenes!!! Ráadásul a turista is kevés!
#194 - István - 2016.08.22. - 22:25
Szia,
Köszönöm az eddigieket.Pinade de Mar-ban előzetesen foglaltuk le a helyet,de a távolság miatt mivel több egész napot is Barcelonában töltünk inkább Baecelonában foglalnánk helyet,Tudsz-e a jó helyen lévő szállást(akár szálloda is) ajánlani elfogadható áron.Szeptember elején indulnánk.
Az online foglalt jegyek ki kell-e nyomtatni? Illetve a Katalán Zene Palotába hol lehet előre időpontot foglalni?
Kösz Vali


#195 - Vali - 2016.08.23. - 21:23
Üdv!
A katalán zene palotájába az oldalukon érdemes foglalni,http://www.palaumusica.cat.Fent jobboldalt kiválasztod az angol nyelvet.Aztán rámész a Guided Tours-ra és a lenyíló menüben a buy tickets-re.Megint buy tickets aztán a megjelenő oldalon kiválasztod az idegenvezetés nyelvét és a bő dátumot.Aztán pontos dátum és idő választás.A jegyet nekünk pdf. formátumba küldték neten.Bemenet baloldalt volt a kávézó étteremnél.Nyelvtudás nélkül is boldogulni max. a vezetésből nem értesz semmit.Néhány helyen láttam egy évvel ezelőtt,hogy okostelefonon mutatták a jegyet.Én azt tanácsolnám nyomtassuk ki a jegyeket.Én egy évvel ezelőtt az adott nevezetességek netes oldalán vettem meg a jegyeket.Mindet kinyomtattam.
#196 - tamas - 2016.08.27. - 23:04
Sziasztok!
A mult heten lattam az oldalon, valaki megadott egy weboldalt ahol 50% engedmenyt lehet kapni kulombozo muzeumokra. El kell kuldeni egy mail cimre a csatlakozast minden fonek kulon.
Egyszer elkuldtem es kaptam is kuponokat, de nem talalom a cimet!
Valakinek megvan? Barcelona termeszetesen.
Elore is koszonom!
Azt is kerdeztem Tibi, hogy ha most 4-8 ig leszek Barcelonaban nem lathatom a Zenelo kutat? Ha jol ertem csak szombaton mukodik?
Udv. Laci
#197 - Laci - 2016.08.28. - 11:52
Sziasztok!

ZSOLT: Igen, be kell tartani, egy 1 órás időköz lesz a jegyre írva, amely idejében bármikor bemehetsz.


ISTVÁN: Köszi a hasznos infót! Hallottam már ezt, csak a hivatalos oldalán nem írnak róla, én meg nem voltam ott olyan korán/későn, de hogy te is írtad, kiegészítettem vele a leírást.


VALI: Az online foglalt jegyeket vagy ki kell nyomtatni, vagy akár bemutatható mobilon is a PDF, ez nevezetességtől függ, és általában a jegyen, ill. a visszaigazoló e-mailben feltüntetésre kerül, nem tudom neked egyenként megmondani.


LACI: Sajnos szeptember 4-8. között nem lesz pénteki vagy szombati nap, amikor működik elméletben, ugyanakkor két hivatalos oldal is van, amikről van a nyitvatartási információ, és az egyik szerint szeptember 30.-ig van, hogy csütörtökön is működik, tehát csütörtökön érdemes lehet megnézni 21:30-22:30 között, ha 8.-án este még ott leszel.
#198 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.29. - 21:31
Köszönöm a sok segítséget Tibi.
Tamásnak is a zenapalotát.

Üdv:Vali
#199 - vali - 2016.08.30. - 11:28
Sziasztok!
Még egy kérés Andorrába Pineda de Mar ból (2 fő) szerintetek hogyan lehet egyszerűen jutni.Érdemes-e csak 1 napra átmenni? Hogyan,ötlet tanács vagy tapasztalat érdekelne.Van-e különleges feltétel amire figyeljünk.

Kösz:Vali
#200 - vali - 2016.08.30. - 11:37
Szia!

Barcelonából lehet eljutni Andorrába, lásd feljebb, a 22-es hozzászólást. 3 óra, oda-vissza 6 óra buszozás, nem vagyok biztos benne, hogy feltétlenül érdemes elmenni, hacsak nem akarod elmondani magadról, hogy voltál egy újabb országban. Szép a hegyi környezet, és az út, de egyébként Barcelonában és a környékén is el lehet tölteni jól az időt.
#201 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.30. - 14:00
Tibi!
Koszonom a segitseget!
42 eve mar voltunk Barcelonaban, kivancsi vagyok milyen lesz.
Laci
#202 - Laci - 2016.09.01. - 07:08
Szeptember 25.-én érkezünk Barcelónába. Hogyan jutok legegyszerűbben és legolcsóbban a Garciához, és onnan vissza majd a repülőtérre.
#203 - Pape - 2016.09.01. - 10:20
A reptér és a Passeig de Gracia között vonat közlekedik a leírtak alapján.
Ha nem a Passeig de Graciára, hanem a Gracia metróállomásra gondolsz, akkor pl. Aerobus Catalunyáig, majd onnan L6 vagy L7 metró Gracia állomásig.
Ha pedig a Gracia negyedre, akkor címtől függ.
#204 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.09.01. - 14:20
Kedves Tibor!
Vasárnap reggel érkezem Barcelonába repülővel. Kérlek szépen írd meg, hogy menjek a szállásomig : Residence Melon District Marina
Cím: Carrer de Sancho de Ávila, 22 08018. Barcelona

Egy konferenciára megyek, ami a Museum of Design of Barcelona-ban lesz megrendezve. Mit tanácsolsz mivel közlekedjek a szállástól oda majd vissza? Szerinted ezen a környéken biztonságos éjszaka közlekedni?
Még egy kérdés: Ha minden nap csak az ebédszünetben mehetek várost nézni és jövő szombaton jövök haza, akkor nekem ugye a T-10-es jegyet érdemes megvennem?
Köszönöm előre is , hogy segítesz!
Zsófi
#205 - Karsai Zsófia - 2016.09.07. - 09:46
Tisztelt Tibor !
Novemberben lesz az első Barcelonai utazásunk , ebben szeretnék egy - két segítséget , tanácsot kérni. Az első kérdésem a reptérről a belvárosba jutás.
Hol kell leszállni a Renfe ( R2 nord ) vonatról és melyik metróval a legcélszerűbb utazni a szállásunkra ?
A szállás : Carrer de la Marina 70
Segítségét előre is köszönöm !
#206 - H Attila - 2016.09.08. - 11:57
Kedves Zsófia!

Vonattal Clot állomásig, majd L1 metróval Marina állomásig, majd 300 méter gyalog:
https://goo.gl/maps/4SNZ7bietmp
A szállásról egyszerűen L1 metróval Glóries állomásig, amennyiben a Placa de les Glóries Catalanes, 37 alatti múzeumra gondolsz. De gyalog is csak 15-20 perc.
Biztonságos ez a rész szerintem éjszaka. A T-10 általában a legjobb, 5 nappal számolva legalább 31-et kellene összesen ahhoz utazni, hogy az 5 napos Hola BCN! jobban megérje.


Kedves Attila!

A legjobb Clot állomásig menni, majd L1-es metróval Marina állomásig, majd 400 méter gyalog:
https://goo.gl/maps/aKStqnwMRJL2
Várom a további kérdéseket :)
#207 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.09.09. - 15:00
Nagyon szeretnénk ki menni egy Barca meccsre. Kicsit húzósnak találom az elővételben megrendelhető jegyek árát. A kérdésem az lenne , hogy van e , szokott e lenni alacsonyabb árú jegy a meccs napján , illetve az azt megelőző napokon ? Barcelona - Malaga meccs lesz akkoriban , gondolom akkor nem lesz telt ház és talán a megmaradt jegyeket olcsóbban is értékesítik..
Válaszát , segítségét előre is köszönöm.
#208 - H Attila - 2016.09.10. - 12:05
Nem tudok róla, illetve nem valószínű hogy alacsonyabb lenne az ár a meccs előtt, mint online.
#209 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.09.10. - 22:09
Sziasztok!

Olyan kerdesem lenne, hogy nem tudnatok-e ajanlani elo spanyol gitaros kis helyet, ahol lehet este borozgatni, romantikazni? Mint a Vicky Christina Barcelona filmben :D Semmi hasonlot nem talaltam, csak clubokat, ir pubokat, discokat... Elore is koszonom!

Illetve hogy biciklivel-motorral konnyen bejarhato-e a "belvaros", mert igy terveznenk.. hogy aktivkodjunk is :)
A Guell-parkhoz erdemes elbicajozni vagy motorozni- le lehet tenni valahova biztonsagosan? Mert azt olvastam, hogy nagy emelkedon van... ha nem, akkor a Ctra del Carmen megallo megfelelo??

Elore is koszonom a segitseget!!!
#210 - Hajni - 2016.09.15. - 19:01
Kedves Tibor!
Utazásunkat jövő hét végére terveztük, azaz szeptember 23-27-ig. Viszont most olvastam az ünnepnapok felsorolásánál, hogy szeptember 24-e (szombat) ünnepnap és egyébként vasárnap is zárva vannak az üzletek. Tehát a tervezett hétvégén szombaton és vasárnap is! Mivel a programok között szerepel a híres La Boqueria piac, érdeklődnék, hogy tapasztalatod szerint ez érintheti-e mindkét nap a piac nyitvatartását, illetve a kultúrális látnivalók nyitvatartását befolyásolja-e? Válaszod előre is köszönöm!
#211 - Zsuzsi - 2016.09.17. - 08:46
Szia HAJNI!

Ha pl. flamencóra gondolsz (bár az nem igazán barcelonai), akkor ezt a kettőt jónak tartják:
http://www.tablaocordobes.es/en/
http://www.tablaodecarmen.com/en/

A belvárosban jól lehet biciklizni, vannak bicikliutak, bár több helyre azért nem igazán tudsz bemenni rendesen biciklivel, mert sok az ember, sétálóutcák, stb., tehát érdemes pl., egyet említve, a gótikus negyed külső részén letenni valahol a biciklit.
A Güell Parkba igen, nagy emelkedőn kell felmenni, elég fárasztó lesz, és elég messze is van a belvárostól. De ezt a Ctra del Carment nem értem, nincs ilyen megálló Barcelonában.


Kedves ZSUZSI!

A piac zárva lesz valószínűleg 24.-én, mivel ünnepnapokon is zárva. Ugyanakkor a látnivalók rendesen nyitva lesznek, sőt, van, ami szeptember 24. alkalmából ingyenes lesz, a látnivalók nyitva- és zárva tartásait megtalálod a Barcelona látnivalók menüpontban.
#212 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.09.19. - 01:52
Kedves Tibor.

Azzal a kérdéssel fordulnék hozzád , hogy holnap megtekintjük a párommal a Barcelona-Atletico mérkőzést és nem igazán találom a megfelelő éjszakai buszjáratot hazáig ugyanis a mérkőzés 00:00 után ér véget és a metrót már nem csípjük el a Sagrada Familia megállóig. Tudnál segíteni?

Előre is köszönöm.
#213 - Bence - 2016.09.20. - 21:48
Kedves Bence!

Volt már rá példa, hogy volt metró meccsek után az utolsó szerelvények menetrendi elindulása után is, tehát azért érdeklődj/nézz szét.
Mindenesetre, éjszakai busszal: ha nem probléma egy kis gyaloglás, akkor a legegyszerűbb, átszállás nélkül, N3 éjszakai busszal lenne, ami innen indul pontosan:
https://goo.gl/maps/WYVzumKPXms
Consell de Cent - Cartagena megállóig kell menni, majd 10 perc gyalog a Sagrada Familia:
https://goo.gl/maps/uNR2XoYw9h32
#214 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.09.20. - 22:07
Kedves Tibor! Nagyon köszönöm a válaszod! :)
#215 - Zsuzsi - 2016.09.22. - 14:19
Szia!
Holnap indulunk Barcelonába és eléggé tanácstalan vagyok abban milyen tömegközlekedési jegyet vegyünk. Péntek este 22H-kor érkezünk ketten és Hétfőn 17h-kor indulunk vissza! Nyilván szeretnénk mindent megnézni ami belefér de nem tudom ez körülbelül mennyi utazás. Úgy olvastam a metrora nem jó a T10es jegy? Mit ajánlasz erre az esetre ha sokat szeretnénk metróval közlekedni? Köszönöm
Orsi
#216 - Orsika1019 - 2016.09.22. - 15:09
Kedves Tibcsi,
mielőtt Barcelonába indultunk, ezt a lapot is átböngésztük, és hihetetlen mennyiségű hasznos infót találtam. Köszönöm szépen, így utólag is:
Köszi! :)

Mesi
#217 - Mesi - 2016.09.22. - 15:11
Szia ORSI!

Jó a metróra a T-10 jegy, csak a reptérről nem, a leírásban nincs ilyen írva, hogy nem jó. 3 nappal számolva, 3 nap alatti fejenként 21 utazástól éri meg jobban a 3 napos Hola BCN! mint a T-10.


Kedves MESI!

Köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy hasznos információt találtál! :)
#218 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.09.22. - 16:29
Sziasztok!
Tanácstalan vagyok, remélem tudtok segíteni.
Szeptember 30.-án, hajnali fél 3-kor már az Estáció del Nordon kell lennem. Erről a címről kellene oda jutnom: Ciencias 98-100
08908 Hospitalet de Llobregat.
Előre is köszönöm :)
#219 - Angica123 - 2016.09.24. - 11:56
Szia!

Innen:
https://goo.gl/maps/pKzuwfguDTE2
N17 éjszakai busszal menj el Pl. Universitat megállóig.
Onnan pedig N2 éjszakai busz Pl. Tetuan - Gran Via megállóig, ahonnan gyalog így: https://goo.gl/maps/EmZgJU2EJu12
Az útvonaltervező szerint az 1:48-as N17-el kéne elindulni a fél3-as odaéréshez, de én még rászánnék legalább plusz fél órát esetleg buszlekésés, rossz helyen leszállás, eltévedés, stb. esetére.
#220 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.09.25. - 22:24
Kedves Tibi!
Köszönjük a sok segítséged, csodás idöt töltöttünk Barcelonában.
#221 - Péter - 2016.10.01. - 12:59
Szia! Jövő hét pénteken indulunk Barcelonába, vettem online jegyet a Sagrada Familiaba reggel 9 órára! A jegyen 9.00-9.15 szerepel, ez mit jelent? Negyed órát lehetünk bent? Vagy azon belül kell odaerni?
#222 - Zsolt - 2016.10.06. - 16:28
Szia!

Abban az időközben kell bemenni, bármeddig benn lehet lenni.
#223 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.10.06. - 16:35
Szia!
Pénteken érkezünk Barcelonába, este 22.55kor száll le a gépünk az El Prat repülőtéren. Azt találtam, hogy az utolsó R2N vonat a reptérröl 23.38-kor indul el a város fele. Tudnál nekem segíteni abban, hogy ha esetleg ezt a vonatot nem érnénk el, akkor mivel tudnánk eljutni a Barcelona Sants vagy az aközeli megállóra? Vagy menjünk taxival (6an megyünk), az nagyon drága? S még egy olyan kérdés,. hogy ebben az időben tudunk venni a városi közlekedésre jegyet a reptéren (automatából pl.) vagy vegyük meg előtte online? Valamint a véleményedre vagyok kíváncsi, hogy ha 6an utazunk, akkor szerinted milyen bérletet/jegyet érdemes vennünk úgy, hogy szombaton a stadiumba megyünk, amitől kb 15 pres sétára leszünk elszállásolva (tehát nem szállnánk fel semmire), de vasárnap és hétfőn a városba szeretnénk bemenni.

Előre köszönöm szépen a segítségedet.

Üdv.

Viki
#224 - Viki - 2016.10.10. - 10:47
Kedves Tibcsi!
A Tibidabo hegyről ha lejöttünk a felvonóval onnan lehet tovább gyalog jönni?
#225 - Lídia - 2016.10.10. - 21:28
Szia VIKI!

Ha nincs már vonat, akkor Aerobus-szal lehet bejutni a városba, vagy metróval. Aerobus esetében azzal Espanyáig, majd onnan L3 metróval Sants Estació állomásig (péntekről szombatra virradóra éjjel 2-ig van metró).
Vagy metróval a reptérről: azzal Collblancig, onnan L5 metróval Sants Estació állomásig.
Igen, tudtok venni tömegközlekedési jegyeket a reptér metróállomásán. Általában a T-10 éri meg a legjobban, hacsak nem olyan sokat utaznátok, hogy jobb legyen a maradék 2 napra a 2 napos Hola BCN! (tehát 2 nap alatt fejenként legalább 15-öt). A T-10 ugyanakkor nem érvényes a reptérről metróra (se Aerobus-ra, de arra semmilyen tömegközlekedési jegy nem érvényes).


Kedves LÍDIA!

Ha a Funicular del Tibidabo siklóra gondolsz, igen, onnan lefele a metróhoz, az Av. Tibidabo állomáshoz a buszozás vagy kék villamosozás helyett lehet gyalog is menni, 15-20 perc.
#226 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.10.11. - 01:47
Köszönöm Tibcsi!
Szuper erre gondoltam. Másik kérdésem az lenne, hogy egyik nap a Montserrat Trans jeggyel mennénk. Ezt bármelyik metró megállóba meg lehet venni?
#227 - Lídia - 2016.10.11. - 08:49
Kedves Tibcsi!
Még annyi, hogy a Tibidabo hogy van nyitva és a vidámpark külön rész az választható? Ha én nem mennék oda?
Köszönöm
#228 - Lídia - 2016.10.11. - 09:14
Szia Tibcsi,

egy olyan kérdésben szeretném a segítséged kérni, hogy ha Barcelona Card-ot szeretnénk venni, de csak este 10 után érünk a reptérre, akkor aznap még megtudom valahol venni a kártyát?

Köszönöm előre is!
#229 - Barbara - 2016.10.11. - 10:21
Kedves LÍDIA!

Szerintem nem, valószínű a Trans Montserrat jegyet még mindig csak a Placa Espanyán lehet megvenni az FGC--vasútállomáson (illetve szerintem még a Catalunyán a turisztikai irodában is).
A Tibidadabo egy hegy, nincs nyitvatartása, maximum az eljutási lehetőségek közül nem mindegyik elérhető minden időben. A Tibidabón működik a vidámpark, de nem szükséges azt meglátogatni, az csak egy része.


Szia BARBARA!

Aznap már ilyen későn nem. Másnap megveheted az említett turisztikai irodákban.
#230 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.10.11. - 21:00
Kedves Tibcsi!
Igen én is arra értettem, hogy mettől meddig lehet használni a felvonót. Nagyon köszönöm a válaszaidat.
#231 - Lídia - 2016.10.13. - 07:24
Hello..Mennyi idő lenne elég Mila és a Batló ház megnézéséhez ,ha bemegyünk ?Olyan 2-2 óra ? Persze a sorbanállást nem számítva.. és mennyire van közel ,időben a Sagradahoz ?
Másik kérdésem az lenne mi van a Guell park közelében ? illetve annak közvetlen közelében ..pl a La Seu katedralis vagy Parc Ciutadella esetleg a Palau Guell ?
Köszönöm
#232 - meli - 2016.10.19. - 16:20
Szia!

Casa Mila, Casa Batlló, 1-2 óra, sorbanállást leszámítva.
Ezekhez a Sagrada Familia viszonylag közel, a Passeig de Gracia metróállomástól L2 metróval 3 megálló.

A Güell Park közelében nincs különösebb nevezetesség, kicsit kiesik a többi látnivalótól. A Barcelona térkép oldalon láthatod a nevezetességek elhelyezkedését egymáshoz képest:
http://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/barcelona-terkep.html
#233 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.10.20. - 00:01
Sziasztok !!
Valakit esetleg érdekel egy T10-es , amiről csak 3-at utaztunk le ? effcse @freemail.hu-ra írjon , akit esetleg érdekel ...
#234 - csaba - 2016.10.23. - 13:54
Kedves Tibor!

Az lenne a kérdésem, hogy vasárnap nyitva vannak-e a boltok (esetleg plazak), illetve, hogy a Hola BCN kártyát a buszokra való felszálláskor is érvényesíteni kell-e?
#235 - Livi - 2016.10.24. - 08:52
Kedves Livi!

Az üzletek nincsenek nyitva vasárnap. Igen, a buszokon is érvényesíteni kell a Hola BCN!-t.
#236 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.10.24. - 16:15
Kedves Tibcsi! Nagyon hasznos a barcelonai információ, köszönöm. Szeretném ha változtatnál a reptéri kijutási lehetőségeken belül a RENFE vonatot (R2 Nord vonal) használatán, mert a metróra érvényes vonal- vagy gyűjtőjeggyel nem lehet a reptérre, vagy onnan a városba jutni, kötlező megvenni a vonatjegyet (többek estünk ebbe a hibába, és a vasút munkatársa angolul magyarázta el, hogy a metrójegy nem érvényes, meg kell venni a vonatjegyet is.
#237 - István - 2016.11.07. - 13:43
Kedves István!

Köszönöm a visszajelzést, de nem is szerepelt a leírásban, hogy metrójegy érvényes lenne rá, a " vonatra érvényes a T-10 gyűjtőjegy, a Hola BCN! Travelcard, a T-Dia napijegy, és a Barcelona Card", mindenesetre odaírtam, hogy vonaljegy nem érvényes rá, hogy egyértelműbb legyen, köszi. Vagy a T-10-re gondolsz, hogy nem lenne érvényes? Eddig az volt, illetve abszolút sehol, hivatalos vagy nem hivatalos oldalon sem találom hogy mostantól nem lenne, továbbá a hivatalos tarifakereső továbbra is kiadja mint érvényes jegyet: http://rodalies.gencat.cat/en/horaris/
#238 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.11.07. - 14:37
Kedves Tibcsi!

Az én kérdésem az lenne, hogy ha leérkezünk a Montjuic libegővel a tengerpartra, ott melyik éttermet ajánlanád? Van esetleg olyan amiből szép kilátás nyílik egy vacsorához este? Köszönöm előre is a választ!
#239 - Bianka - 2016.11.08. - 13:39
Kedves Bianka!

Nem írtál árkategóriát, illetve hogy milyen ételekre gondoltál, de pl. jónak tartják a tengerparti kilátással rendelkező, és a libegő alsó állomása környékén lévő éttermek közül az Agua és a Can Majo nevű éttermeket, még ha nem is kiemelkedően a legjobbak, mivel ezeknél a helyeknél a környezet, a kilátás a fő attrakció. Google-ben rákeresve találhatsz bővebb információkat róluk, cím, árak, stb.
#240 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.11.08. - 20:35
Kedves Tibcsi, és Utazótársak! Nagyon hasznos ez az oldal, egyéni utazásunk szervezésében a legnagyobb segítséget adta. A személyes tapasztalataimat szeretném megosztani veletek, hátha valamikor valakinek segíteni fog. Santa Susannában volt a szállásunk, ahonnan a Renfével gond nélkül be lehet jutni a belvárosba. Nagyobb a távolság, kb. 70 perc, de a tengerparti környezet, és a belvároshoz viszonyított árak kárpótolhatnak. Ami nekem itt nem jött le a sok hasznos információból, hogy a Renfére a jegyet már felszállás előtt kell érvényesíteni. A legrosszabb benyomásokat az autókölcsönzés terén tapasztaltam. Itt nagyon sok a lehúzás, és a kivédhetetlen kiskapu, amit úgy néz ki az előre nem tervezett költségek közé kell bekalkulálni. A sok negatív tapasztalat közül a legnagyobb, a Ryanairt messze kerüljétek el ebben a témában. Repülőjegy vásárlás során, felkínálták az autóbérlési lehetőséget. Az árak nem voltak rosszak, biztosítástól kezdve mindent beígértek. Praktikusan legyen meg minden egy helyen, gondoltuk, az oldalukon béreltünk autót. Na ezt soha senkinek nem javaslom! Óvatos utasként megkötöttünk minden biztosítást, beleértve még az önrészre vonatkozót is. Kiderült a Ryanair kiközvetített csak autókölcsönző cégekhez. A nagy meglepetés az autó átvételekor ért. Közölték, hogy semmilyen Ryanair által kötött biztosítást nem fogadnak el, vagy megkötjük náluk a biztosítást, vagy zárolnak a hitelkártyán kb. napi 150 Eurot. A felvetésre, hogy ez nem korrekt, közölték, hogy szerintük sem, legközelebb közvetlenül velük szerződjünk. Ez a Ryan egyébként olyan, mint egy fantomcég. Személyesen a repülőtéren autókölcsönzés témában elérhetetlenek, a Ryan légi pultnál pedig kioktatva közlik, hogy nekik ehhez semmi közük, reklamáció a honlapon. A honlapon meg csak repkedünk tovább mindíg az aktuális, általános utastájékoztatókra, jelen pillanatig még egy e-mail címet sem sikerült találni, ahol reklamálni tudtunk volna. 3 repülésünk volt egyébként velük,ami szintén nem volt egy nagy élmény. 2 órás késés éjszaka, kényelmetlen utazás(más fapadosokhoz képest), dehát kis pénz kis foci, mondhatjuk.
A La Sagrada Familiaba célszerű online jegyet venni. Pár éve még kaptunk 1-2 órás sorbanállás után, most azonban már egyáltalán nem tudtunk volna aznapra venni. Sok honfitársunkkal találkoztunk a helyszínen, akik nem tudtak bejutni, mivel ki sem nyitottak már a pénztárak.
#241 - Gabor - 2016.11.09. - 12:45
Szia Tibcsi!
Szeretném megkérdezni h tudsz-e hajó kirándulási lehetőségről itt Barcelonába mert az infopultoknál csak úgy pillogtak ránk:) egyébként ma voltunk fent a tibidabon nagy élmény és szuper a tibidabo classic jegy sokat spóroltunk vele!Várom a válaszodat és előre is köszönöm!
Csaba
#242 - Csaba - 2016.11.14. - 00:50
Sziasztok!

GÁBOR: Köszönöm a hasznos beszámolót minden látogató nevében!


CSABA: Az oldalakon bővebb infó is ezekről:
Barcelonán belüli hajókázás 7,40 EUR-ért: http://bcnshop.barcelonaturisme.com/shopv3/en/product/19630/las-golondrinas-de-barcelona.html?o=h&w=4378-1796
Egy másik:
http://bcnshop.barcelonaturisme.com/shopv3/en/product/21468/eco-catamaran.html?o=h&w=4379-1796
3 órás vitorláskirándulás, drága: http://www.classicsailbcn.eu/
Szárnyashajókázás - csak nyáron, mostanában nem:
http://www.barcelonaspeedboat.com/en/prices.html
Barcelona-Sitges hajóval - szerintem ez is csak nyáron, az oldal most nem jön be:
http://bluemarferries.com/ferry-barcelona-sitges/#timetable
#243 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.11.14. - 13:04
Kedves Tibcsi!
Gratulálok a végtelen türelmedhez és fantasztikus tudásodhoz. Sokszor elszégyellem magam a válaszaid
olvasása közben, mert akkor jövöik rá, hogy én semmit nem tudok Budapestről.
Kèrdèseim: Elfogadják e az ujsaágírói igazolványt ?
Ha online veszem a belépőket és valami közbejött,akkor a jegy meghalt?
Buszról buszra Lehet 75 percen belül átszállni?
Nem tudok választani,kérlel segíts! Casa Mila vagy casa Batlo? Nativiy torony vagy Passion vagy talàn egyik sem? A zene palotata ? Köszönöm előre is a válaszokat
! Üdv Gordon judit
#244 - Gordon judit - 2016.11.23. - 10:39
Kedves Judit!

A legtöbb helyen külön Barcelona Press Card kell, tehát amit a barcelonai turisztikai hivatal bocsát ki, úgy tudom, a látogatás előtt kapcsolatba kell lépni velük, talán jó az info(kukac)barcelonaturisme.com e-mail cím erre, és ők kiállítják a kártyát, amit Barcelonában lehet átvenni, mindenesetre ők tudják megírni ezzel kapcsolatban a részleteket.
Online jegyvásárlás esetén a Sagrada Famlia és a Güell Park jegyek nem válthatók vissza, elvesznek, de a többi, itt az oldalon linkelt jegy visszaváltható.
Buszról egy másik számú buszra is át lehet szállni T-10-el, (maximum 3 átszállás erejéig, ki is egészítettem ezzel a leírást), de mindig érvényesíteni kell, tehát ha nem lenne már érvényes, úgyis levesz még egy utat .
A Barcelona menüpontban a Casa Milá és a Sagrada Familia leírásánál részletes információkat találsz arról hogy Casa Batlló vagy Casa Milá, és hogy melyik torony.
#245 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.11.23. - 15:28
Kedves Tibor!
Köszönöm eddigi segítségedet szeretném újból kérni.Légyszíves segíts abban ezt a szállás helyet,hogyan tudom a legkönnyebben-legegyszerűbb módon megközelíteni.Fáradozásodat nagyon szépen köszönöm.
Üdvözlettel:Kata
Cím: Alberg Pere Tarrés
Numància 149-151, Les Corts negyed, 08029 Barcelona, Spanyolország, Barcelona, ES
#246 - kata - 2016.11.30. - 06:11
Kedves Kata!

A reptérről Sants állomásig vonattal (vagy Aerobus-szal Espanyáig), majd L3 metróval Maria Cristina állomásig. Innen 750 méter gyalog, vagy pedig T1/T2/T3 villamossal 1 megálló Numáncia állomásig (ha gyalog mennétek a metrótól, nem villamossal akkor a Les Corts állomás kicsit közelebb van a szálláshoz, mint a Maria Cristina, csak 650 méterre).

https://goo.gl/maps/1DaEg7RTXro

https://goo.gl/maps/udqpfzWGpsx
#247 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.11.30. - 13:33
Tisztelt Uram!
Kérem segítsen abban,hogyan tudom megtalálni ezt a szállás helyet.Valamint azt ettől a szálláshelytől ,hogyan lehet az állatkertet elérni decemberben nyitva van-a s mennyi a felnőtt belépő és van-e valamilyen különlegesség amit javasolna meg nézni!Várom szíves válaszát,melyet köszönök.
Üdvözlettel:Johanna
#248 - Johanna - 2016.11.30. - 16:28
T.Uram!
Le maradt a szállás címe:Guesthouse Barcelona Gotic 1 csillag Okos Ajánlat
Kiváló ár-érték arány a kiválasztott dátumokon.
Avinyo, 42 Pral., Ciutat Vella negyed, 08002 Barcelona,
Üdv: Johanna
#249 - Johanna - 2016.11.30. - 16:30
Kedves Johanna!

A reptérről vonattal Passeig de Grácia állomásig kell menni, onnan pedig L3 metró Liceu állomásig, majd gyalog:
https://goo.gl/maps/68UZomi4PkJ2
A szállástól az állatkert: a szintén közeli Jaume I metróállomástól L4 metróval Ciutadella Villa Olimpica megállóig. Belépőjegy 19,90 Euró (online 20% kedvezmény), nyitva 10:00-17:30.
Az állatkertről és a többi barcelonai nevezetességről, belépőjegyekről, nyitvatartásokról a Barcelona látnivalók menüpontban lehet olvasni.
http://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/barcelona.html
#250 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.12.01. - 01:00
Kedves Tibor!
Ámulva olvasom a weboldalon található információkat, és a kommentekben leírt kérdésekre a válaszodat. Hatalmas segítség a tervezett utunk szervezésében. Pár kérdésem lenne. Ha a reptérről a Renfe vonattal megyünk be a belvárosba a Pasaige De Graciáig, ott látom át kell sétálni a metróhoz. Ha aT10 es jeggyel megyünk, ez az átszállás 1 utazásként számítható, vagy kalkuláljunk 2 külön jeggyel? Mi Karácsony után 29.-én megyünk, és jan 2.-án indulunk haza. Milyen időre számítsunk szerinted?
#251 - Anikó - 2016.12.12. - 11:08
Kedves Anikó!

Ha T-10-et használsz, akkor az csak 1 útnak fog számítani fejenként.
Januárban az átlagos napi legmagasabb hőmérséklet 14,8 °C, szemben Budapest 1,2 °C-ával. Tehát Budapesttel összehasonlítva kb. március végi időre számíthatsz. De az átlagtól való eltérések mindig előfordulhatnak, itt visszanézheted milyen idő volt Barcelonában az elmúlt években január elején: https://goo.gl/AYUcXX
#252 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.12.12. - 14:45
Szia !
Nagyon sok jót olvastam az oldaladon :-)
Ezért fordulok hozzád segítségért.
Pénteken utazom a családommal Barcelonába este 22:35 re érkezik be a repülő el part T2 -re és kedden 5 órakor indul vissza . Férjemmel és lányommal megyek és szeretném ha segítenél az útvonal tervekben meg a közlekedésben mivel közlekedjünk ott és milyen jegyet vegyünk amivel jobban kijönnénk anyagilag .A szállásunk Hostal Balmes Centro ,amit megszeretnénk nézni az egy Barcelona meccs amire meg van a jegyünk ,Güell park ,Sagrada Família ,tengerpart ,La Rambla,La boqueria,Magic Fountain of Montjuic, ,Casa Milá ,L 'illa Diagonal .
Segítségedet előre is köszönöm !Várom válaszod!
Szép estét !
Üdv:Éva
#253 - Jánosi Tamásné - 2016.12.14. - 22:16
Szia!

A jegyekről részletesen olvashatsz a leírásban. Utazási számtól, programtól függ a legkedvezőbb jegy, de nem feltétlenül vannak óriási különbségek.

5 nap alatti fejenként összesen 32 utazástól az 5 napos Hola BCN! kedvezőbb árra jön ki, mint a T-10 kártyák, fejenként 32 alatti utazás szám alatt a T-10-ek kedvezőbbek (ugyanakkor figyelembe kell venni azt is, hogy esetleg a hazautazáskor maradhat út a T-10-en).

T70/30 is szóbajöhet: ha 5 nap alatt összesen fejeként csak 24-et vagy kevesebbet utaztok, 1 db T70/30 kedvezőbb, mint 3 db 5 napos Hola BCN!

A látnivalókhoz való eljutásokról olvashatsz a Barcelona menüpontban.
#254 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.12.16. - 02:11
Kedves Tibor!
Fantasztikus oldalát olvasva jött meg a kedvem Barcelonához. Április 13-16 közöttre foglaltam szállást, és csak azután jöttem rá, hogy a húsvéti ünnep miatt majdnem minden zárva lesz. Szállásunk a Carrer de la Independencia, 287, 08026, Barcelona: Apartements Independencia lesz. Segítségét szeretném kérni abban, hogy a környéken lesz-e szupermarket, vagy kisebb élelmiszerbolt nyitva a nagy ünnep alatt, vagy ezt már buktuk.
A repülőtérről bejutást annyira túlvariáltam gondolatban, hogy most egyáltalán nem tudom, mit válasszak( a jegyen El Prat2 szerepel).
Nagyon hálás lennék a segítségéért!
Üdvözli: Erzsébet
#255 - Juhász Erzsébet - 2017.01.01. - 19:24
Kedves Erzsébet!

Eljutás a szálláshoz a reptérről: vonattal El Clot-Aragó állomásig, onnan L2 metróval 1 megálló Encants állomásig, melynek közvetlen közelében van a cím:
https://goo.gl/maps/Pp4KHN7dQR72

Április 13-16. között csak a 14.-e, péntek az ünnepnap (illetve vasárnap egyébként is zárva lennének a boltok), tehát a többi napon bárhol be lehet vásárolni.

Boldog Új Évet!
#256 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.01. - 22:33
Kedes Tibor!Január 13.-án pénteken érkezünk El Prat 2-re és 16.-án hétfő délutánig leszünk Barcelonában.Több kérdésem lenne,előre is köszönöm segítségedet!22.35-re érkezünk menetrend szerint és szeretném tudni,akkor van-e még nyitva pénztár ahol T-10-es jegyet tudnánk venni,vagy autómatából megtudjuk oldani?Szállásunk a Travelodge Barcelona Poblenou lesz.Próbáltam az odajutást a metrótérkép és itt az oldalon található infók alapján megtervezni.Reptérről a Renfe vonattal a Passeig de Grácia állomásig és ott átszállni a sárga 4-es metróra és azzal a szálloda oldalán megadott Llacuna állomásig.Mivel pénteken hajnali 2-ig jár a metró,szerintem így megoldható,kérlek írd meg,jól terveztem-e?6-an mennénk,és jól gondolom,hogy egy T-10-es jegy elég a szállásshoz mindannyiunknak?(6 egység Psg.Grácia állomásig és ott egység levonása nélkül,75 percen belül,átszállás a 4-es metróra)A vasárnapi barca meccs a fő uticél és a jegyeink a múzeumbelépőkkel már ki vannak nyomtatva.A stadionba csomag olvastam nem vihető,egy doboz üdítő,vagy sör bevihető?10 éves unokaöcsimnek ez az út a karácsonyi ajándékom és szerettem volna a vidám parkba is elvinni,de sajnos ezen a hétvégén a honlapjukról látva,zárva lesznek.(Ahogy sajnos a zenélő szökőkút is)Kárpótlásul szeretném egy nagy játékboltba elvinni,hogy valami nálunk nem kapható játékkal kárpótoljam.A szállásunkhoz közel esetleg volna ilyen,vagy csak máshol?Az elérhetőségüket légyszives írd meg ha lehet.Szállásunkhoz legközelebb eső Lidl szerű nagyobb üzletet tudnál ajánlani?Szeretnénk a Futballáriumba is elmenni és Sagrada Família közelében lévő étteremehez hasonlót,ahol korlátlan étel és italfogyasztás van,tudnál-e még ajánlani?Olvastam a túristabuszról is az információdat és elég borsos a 28 eurós jegy.Az volna ezzel kapcsolatban a kérdésem,hogy nem volna-e életlenül a barcelonai buszok között olyan amelyiknek az útvonala leginkább közelíti a túristabuszét,vagy legalább az útvonalán nagyon sok a látnivaló.Azt is meg szeretném kérdezni,hogy ilyenkor télen érdemes-e egy rövidebb hajókázást beiktatnunk,ha igen,melyiket ajánlánád?Utolsó kérdésem az lenne,hogy a leírásodban szereplő CosmoCaixa-n kívül,van-e még valami,ami egy 10 éves fiúnak nagy élmény lenne?Előre is köszönöm segítségedet,üdvözlettel,Bé la!
#257 - Hegyesi Béla - 2017.01.02. - 01:02
Kedves Béla!

Igen, lehet még T-10-et venni, szerintem még a pénztár is nyitva lesz.
Igen, ez a legjobb eljutási mód, fejenként 1 út a T-10-ből. De ha 6-an mentek, akkor ha a 4 nap alatt többet utaztok összesen mint fejenként 10, akkor már a T-10-nél is jobb a T70/30 (ugyanakkor, azért nem akkora spórolás, illetve akkor csak 1 db kártyátok lesz, macera lehet hogy azt kell 6x érvényesíteni mindig).
Maximum 0,5 literes műanyag palackban vihető be ital, a dobozos sört nem tudom.
Attól függ, milyen játékok érdeklik, pl. a Palau egy híres, jó játékbolt, ahol távirányítós autók, vonatok, hajók, stb. vannak ( Ronda de Sant Antoni, 61, L1, L2 metró: Universitat állomás). De van pl. Disney-bolt is, de gondolom 10 évesen az már nem annyira, mindenestre attól függ, milyen típusú játékok érdeklik.
A 4-es metróval 1 megállóra lévő Poble Nou állomáshoz közel van pl. egy Lidl, a C/ Lope de Vega, 112-114. címen.
Ilyen all you can eat étterem még pl. a Restaurante La Vaca Paca is (Passeig de Gracia, 21. címen) is, ott 10,90-11,90 EUR az ár (ki is egészítettem vele a Barcelona éttermek menüpontot).
Nem tudok most hirtelen ajánlani konkrét buszutakat, ill. attól is függ, merrefele, végig kéne néznem most sokat, de bárhonnan bárhova el lehet menni busszal is, így sok mindent lehet látni.
Nem próbáltam a hajózásokat még, nem tudom.
Gyerekekkel jó lehet: állatkert, Barceloneta-Montjuic libegő, akvárium, Museu de la Xocolata csokoládé-múzeum, Museo de Cera viaszbábú múzeum.
#258 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.02. - 13:37
Kedves Tibor!

Boldog Új Évet!
Én is csak hálával kérném tanácsodat!
Márciusban utazunk négy éjszakára a férjemmel. Sajnos egészségügyi okok miatt a metró kizárt.
Négy, öt csillagos szállodában szoktunk megszállni, mit ajánlanál, belváros, vagy tengerpart közelében keressek?
Esetleg személyes tapasztalatod, ajánlatod, ha lenne!
Nagyon köszönöm a választ!
Üdvözlettel: Éva
#259 - Éva - 2017.01.02. - 22:30
Kedves Éva!

Boldog Új Évet! A Barceloneta tengerparti rész sincs messze a belvárostól, tehát akár ott is jó, arrafele nyugodtabb lehet, mint a sok helyen elég hektikus, hangos belvárosban. Személyes tapasztalatom legutóbbról a Barcaroomsról van, az nagyon szuper, de az nem 4-5*-os, illetve egy másik szállásról, ami szintén inkább egy apartman. Ugyanakkor a szállásfoglalási oldalakon a véleményeket megnézve igazi tapasztalatokat olvashatsz, és láthatod, hogy az egyéb szempontjaitoknak melyik szállás a leginkább megfelelő. Ha kiválasztottatok végül néhányat, akkor meg tudom mondani, hogy szerintem melyik ezek közül a legjobb, melyik van a legjobb helyen.

http://www.hotelscombined.com/hu/City/Barcelona.htm?a_aid=9088&label=barcelona

http://www.booking.com/searchresults.html?city=-372490&aid=338579
#260 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.03. - 11:22
Kedves Tibor!
Nagyon köszönöm a segítséget és a gyors választ, írok, ha nem sikerül dönteni!
Üdv. Éva
#261 - Éva - 2017.01.03. - 17:20
Kedves Tibcsi!Nagyon szépen köszönöm a gyors,pontos válaszaidat,nekem is nagyon sokat segítettél!U.i.:Fantasztikus ez az oldal,szinte hihetetlen a mai világban az ilyen önzetlen,gyors,pontos segítségnyújtás az utazni vágyóknak.
#262 - Hegyesi Béla - 2017.01.03. - 18:41
Kedves Tibor, nagyon hasznosak és érdekesek az infóid és tippjeid, köszönöm. Van két kérdésem:
1. Érdemes-e, vagy milyen esetben érdemes Barcelona Card-ot venni, ki lehet azt használni?
2. Tudom, hogy ez rengeteg dologtól függ, de szállás nélkül átlagosan, legalább nagyságrendileg hány euróba kerül egy nap Barcelonában?
Köszönöm, üdv
#263 - Magyar Béla - 2017.01.05. - 23:07
Kedves Béla!

1. Akkor érdemes Barcelona Cardot venni, ha a programod függvényében kapnál vele annyi kedvezményt, ingyenességet, hogy megérje az árát a tömegközlekedési ingyenességen felül. Általánosságban nem lehet megmondani.
2. Ez a nevezetességek árától függ, illetve hogy egyáltalán hányat néztek meg egy nap. A nevezetességek belépőjegy árait megtalálod Barcelona látnivalók menüpontban. Valamint a nap folyamán étkezésre lehet költeni, pl. kaptok-e reggelit a szálláson, majd pedig a városban mennyi pénzért esztek, vannak olcsóbb, és drágább helyek is, példa éttermi árakat találsz a Barcelona éttermek menüpontban. Mindezekre rakódnak még a tömegközlekedési jegyárak, illetve esetleges apróbb dolgok (üdítő, szendvics, szuvenír, kávé, stb.).
#264 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.06. - 12:29
Kedves Tibi!

Először is nagyon köszi a sok hasznos infót, amit megosztasz az oldalon!:)

Ha nem nagy teher, tudnál segíteni, hogyan lehet eljutni tömegközlekedéssel legegyszerűbben az El Prat reptérről az
Ally's Guest House, Bed&Breakfast szálláshelyre? (Bruc, 150, Eixample, Barcelona, 08037, Spanyolország).
A szállás által küldött útvonaltervezővel próbálkoztam, de indokolatlanul sok gyaloglást ír már eleve a metróig a reptérről, ezért kérem a segítségedet, hogy valóban így van-e, vagy egyszerűbben is el lehet jutni a célig!?

Előre is köszönöm!
Eszter
#265 - Eszter - 2017.01.11. - 16:34
Kedves Eszter!

Vonattal Passeig de Gracia állomásig, majd L4 metróval Verdaguar állmásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/LSE17XKJwWt
De akár már a Passeig de Graciától is legyalogolható.
#266 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.11. - 23:07
Kedves Tibi!

Ezer köszönet az önzetlen segítségedért!:)

Eszter
#267 - Eszter - 2017.01.12. - 10:12
Kedves Tibi! Először is köszönet a szuper összeállításért. 21-én este érkezünk meg Barcelonába, és 25-én este indulunk vissza. Sok mindent meg szeretnénk nézni, de csak az 1-es zónán belül. A kérdésem, hogy a tömegközlekedésre milyen jegyet vegyünk, érdemes-e többnapos bérletet venni. Köszi!
#268 - Zsufi - 2017.01.16. - 12:16
Kedves Zsufi!

3 nap alatt fejenként 22, 4 nap alatt pedig 28 utazás felett éri meg a 3 vagy 4 napos Hola BCN! Travelcard jobban mint a T-10. A programotoktól függ, hogy pontosan melyik nap hova mentek, mit néztek, de nem könnyű ennyit azért elutazni.
#269 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.17. - 16:17
Kedves Tibi!

Szeretnénk felsétálni majd a Bunker del Carmel "kilátóhoz" megnézni a naplementét.
Érdemes összekötni a Güell Park látogatással,ha jól tudom ez a kilátó onnan gyalogosan megközelíthető?Kb milyen távolságra lehet?Mikor érdemes menni,hogy ne csússzunk le a naplementéről?Egyébként január 29-febr1-ig leszün ott....
Valamint a kilátótól hogyan jutunk el legegyszeűbben este 6 után a Bird House szálláshoz?Köszi!!
#270 - Adri - 2017.01.24. - 13:43
Kedves Adri!

Ez egy kevésbé ismert, nagyon jó ötlet! A Güell Parktól 1 km gyalog (meredek, sok lépcső), vagy pedig a 24-es buszra lehet szállni a Güell Parknál, és azzal Doctor Bové-Gran Vista megállóig menni.
Január 30.-án 18:05-kor van a naplemente Barcelonában, érdemes tehát mondjuk minimum 17:45 környékén érkezni.
#271 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.24. - 18:44
Köszi!

Esetleg tudsz ajánlani (Te vagy más) olyan letölthető offline tréképet ami ismeri a tömegközlekedést is?
Adri
#272 - Adri - 2017.01.25. - 14:49
Most nem tudom az összeset ellenőrizni, próbáld ki őket otthon hogy offline módban a tömegközlekedés is működik-e jelenleg ezeknél (a linkeket Android esetén küldöm, iOs-re, Windows Phone-ra meg kell keresni ezek változatát azokra az oprendszerekre, ha vannak):

- A sima Google Térkép app is ismeri a tömegközlekedést, le kell töltened előre Barcelona térképét hogy offline módban tudd használni (offline módban is remélem működik a tömegközlekedés is).

- A TMB (közlekedési vállalat) appja (nem tudom jó-e offline):
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.geomobile.tmbmobile

- Here we go szintén ismeri a tömegközlekedést (le kell tölteni a térképet előre, majd offline használatra beállítani az alkalmazást): https://play.google.com/store/apps/details?id=com.here.app.maps&hl=hu

- Csak a metróra offline útvonaltervező: https://play.google.com/store/apps/details?id=uk.co.mxdata.barcelonametro
#273 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.25. - 15:33
Kedves Tibi! Köszi az eddigi infókat,sokat okosodtunk belőlük. Február 1-től 5-ig leszünk Barcelona-ban.A szállásunk a Hostal Paraiso-ban lesz. (Ronda de Sant Pau,55-57). A reptérről milyen utat javasolsz a szállásig? Én azt néztem,hogy vonattal a Placa de Catalunya-ig és innen sétálunk egy fél órát,addig is ismerkedünk a várossal.Van esetleg rövidebb útvonal? Volna még egy kérdésünk.Nem találtam a reptérre induló vonatok vasárnapi menetrendjét.Reggel 9:15-kor indul vissza a gép,kényelmesen szeretnénk kiérni.Előre is köszönjük. Tamás
#274 - Tamás - 2017.01.27. - 19:39
Kedves Tibi! Február 11-én este fél 11-kor érkezik a gépünk az El Prat repülőtérre. A szállásunk itt található:Ona Living Barcelona, Carrer Castelao, L'Hospitalet de Llobregat . HA tudsz, segits abban légyszives, hogyan jutunk el a legkönnyebben a szálláshelyre. Köszi
#275 - Anita - 2017.01.27. - 20:40
Kedves TAMÁS!

Vonattal Passeig de Gracia állomásig, majd onnan L2 metróval Sant Antoni állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/ciStxAcnm7B2
A menetrend lekereshető a megadott oldalon: http://www.renfe.com/EN/viajeros/cercanias/barcelona/
9:15-ös gépindulásra mondjuk érdemes 7:45-kor kiérni, 7:02-kor indul egy vonat Passeig de Graciától, ami 7:26-ra ér a reptérre (előtte 6:32-kor, utána 7:32-kor van Passeig de Graciától vonat).


Kedves ANITA!

46-os busszal menjetek Av Granvia-Física
megállóig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/hL2gAR3m4YA2
#276 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.27. - 22:41
Tibcsi,köszönöm szépen!!! :-)
#277 - Tamás - 2017.01.28. - 21:05
Üdv, Gratulálok leíráshoz, remek.
Mi családosan mennénk juli11-17 ig és a Residencia Agora Barcelona-t találtam mint olcsó szállás. Olcso idejutás ill. a 7 napra 4 személyre milyen gyűjtőjegyet vegyek? Igazából Érdekes programok kellenének 14 és 17 éves gyerekeknek a városnézésen túl, akár autobérlés ill. környék bejárása is lehetséges.
Várom megtisztelő válaszod.

T.

OGy.
#278 - Oláh György - 2017.01.30. - 15:25
Szia!

Eljutás a szálláshoz: vonattal Passeig de Gracia állomásig, majd L3 metróval Mundet állomásig,
majd gyalog: https://goo.gl/maps/5fTh6CdqE2t
A 7 napból 5 napot számolva: 5 nap alatt ha utazok fejenként 34-nél többet (tehát naponta 7-nél többet), akkor jobban megéri az 5 napos Hola BCN!, mint a T-10-ek. 34 alatti utazás esetén még a T-10-ek a jók.
Meg lehet próbálni a T70/30 kártyát is, 7 nap alatt 4-en biztos utaztok 70-et/fejenként 18-at, bár kényelmetlen lehet hogy 4x kell kezelni, és hátraadogatni a metrón, illetve azt nem is jó elveszteni, mert drága ahhoz :)
#279 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.30. - 15:56
Kedves Tibi.

Köszönöm válaszod.

OGy
#280 - György Oláh - 2017.01.31. - 12:55
Kedves Tibi!

Április végén utazunk utazási irodával Barcelonába.Calellában lesz a szálláshelyünk Érdeklődnék, hogy hogy járok jobban anyagilag, ha az utazási iroda által fakultatív programnak választom a Stadion megtekintését (Calellából transzfer a stadionig aztán szabadprogram az óvárosban-12 900 ft- belépő nélkül) vagy ha Calellából gyorsvasúttal egyénileg bejutást választom. Köszönöm: Anikó
#281 - Anikó - 2017.02.01. - 12:29
Kedves Tibor!

Mi 4 napos családi kirándulást szervezünk február 22-től.
Segítségét szeretném kérni :hogyan tudunk a repülő térről legkönnyebben eljutni a szállásadóinkhoz. A cím : Passatge de Simó, 21-23, 08025 Barcelona

Illetve hogyan tudunk eljutni a Monserratra ?
A feltüntetett címet megkerestem(barcarooms@gmail.com) de sajnos március előtt nem vállalnak magyar vezetést illetve szállítást. Hasonló szervezés érdekelne idő hiányában.
Segítségét előre is köszönöm: Tisztelettel: Margit
#282 - Major Margit - 2017.02.02. - 18:58
Kedves ANIKÓ!

Calellából Barcelonába vonaljegy a vonatra 4,90 EUR, ez oda vissza 9,80 EUR + barcelonai tömegközlekedés, mondjuk ha vesztek 2-en egy T-10-et, az elég lesz, még marad is valószínűleg rajta = 9,95 EUR = összesen vonat és tömegközlekedés 19,75 EUR, ez jóval olcsóbb mint 12900 Ft.
Arra figyelj, hogy visszafele 22:54-kor indul az utolsó vonat Calellába Barcelona Sants állomásról.


Kedves MARGIT!

Eljutás a szállásra: vonattal Sants állomásig, majd L5 metróval Sagrad Familia állomásig, aminek a közvetlen közelében van a szállás: https://goo.gl/maps/8BZczUH2Efm
Montserratra vonattal, majd hegyi vasúttal vagy libegővel lehet eljutni:
http://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/costa-brava.html#montserrat
#283 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.03. - 20:45
Kedves Tibor!
Köszönöm válaszod. A vonat menetrendet magyarul nem tudtam megtekinteni. Pedug hasznos lenne ha még itthon ki tudnám nyomtatni.
#284 - Anikó - 2017.02.05. - 08:32
Nagyon sok hasznos információval segít az oldal! Még egyszer Köszönöm a segítséget! További szép napot ! Margit
#285 - Major Margit - 2017.02.05. - 09:39
Kedves Anikó!

Innen kinyomtathatod, kiválasztva hogy Calella és Barcelona-Sants (valamint visszafele a fordított sorrendben), a megfelelő dátumot, majd lekeresve: http://www.renfe.com/EN/viajeros/cercanias/barcelona/
#286 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.05. - 20:00
Kedves Tibor!
"Elvesztem" az oldalak között, nagyon hálás vagyok, hogy kétszer is válaszoltál.
Üdvözöl: Erzsébet
#287 - Juhász Erzsébet - 2017.02.05. - 20:17
Kedves Tibor,
1 hét alatt Figueresben szeretnénk megnézni majd a Dali múzeumot is, - a szállásunk Barcelonában, a La Rambla középső részén lesz. Hogy lenne a legegyszerűbb eljutni oda, mit javasolsz, vonattal, vagy autót bérelni okosabb?

Üdvözlettel: Edit
#288 - Zs. Tóth Edit - 2017.02.08. - 22:00
Kedves Edit!

Barcelonából Figueresbe vonattal lehet eljutni. Háromféle vonat létezik:

Két fajta lassabb, de olcsóbb vonat, Regional (12 EUR, 2 óra 20 perc-2 óra 50 perces út) vagy MD (16 EUR, 1 óra 50 perc) típusú. A Barcelona-Sants vagy Passeig de Gracia vagy Clot állomásról indulnak.

Menetrendje itt: http://www.renfe.com/EN/viajeros/index.html

Nagysebességű, AVE, AVE-TGV, vagy AVANT típusú vonat (55 perces út, ár 11-36 EUR, interneten előre megvéve a legolcsóbb a jegy), a Barcelona-Sants állomástól. Ez a vasútállomás messzebb van a múzeumtól, ebben az esetben Figueres-Vilafant vasútállomástól még buszozni kell.

Menetrend, árak, jegyvásárlás a nagysebességű vonatra is ugyanazon a linken, amit előbb írtam, csak a célállomásnak nem FIgueres, hanem Figueres Vilafant állomást kell kiválasztani.

Autóval 1,5-2 óra, autópályadíjjal.
#289 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.08. - 22:57
Kedves Tibi

A szállásunk a SM Hotel Sant Antoni , a reptérről mivel tudunk legkönnyebben be jutni ? június 5-én megyünk szerinted akkor boltok , éttermek is zárva lesznek ?
Üdv. Tünde
#290 - Maták Tünde - 2017.02.14. - 17:28
Kedves Tünde!

Vonattal menjetek a Passeig de Graciáig, onnan L2 metróval Monumental állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/sfwxn5xhA9U2

Pünkösdhétfőn a legtöbb bolt zárva lesz, éttermek nyitva.
#291 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.15. - 00:58
Tisztelt Tíbor!
Azt szeretném megtudni, hogy mikyen tömegközlekedési járművel, busszal lehet feljutni a Montjuich legmagasabb ppontjára, ahonnan már csak lefele kell sétálni. 76 éves vagyok, így igyekszem spórolni az energiámmal.

Köszönettel: István
#292 - István - 2017.02.16. - 13:13
Tisztelt István!

150-es busszal, vagy pedig siklóval és utána libegővel vagy 150-es busszal. Minden megtalálható részletesen a Montjuicra jutásról a Barcelona oldal Montjuic részének végén: http://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/barcelona.html#montjuic

Ugyanakkor onnan azért teljesen lefelé sétálni elég hosszadalmas lesz (hogy pontosan mennyi, attól függ onnan hova le, de mindenhova minimum fél óra)
#293 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.18. - 01:59
T. Tibor!
Válaszod megnyugtatott, köszönöm: István
#294 - István - 2017.02.18. - 13:24
Kedves Tibor! Május 9-én elég késő este érkezem majd Barcelonába (22.40). A repülőtérről a Carrer Povencales-re kell eljutnom, ott van a szállásom. Van ilyenkor még közlekedés? (keddi nap), mivel jutok el a szállásra? Ha esetleg metróval, kell külön jegy, ha jól értem. T-10-et mindenképpen veszek, mert 6 napig maradok, esetleg egy egynapos turistabusz jegyet. Köszönöm a segítséget.
#295 - Éva - 2017.02.23. - 21:32
Kedves Tibor!

Itt vagyunk Barcelonában, szeretnénk megkérdezni, legegyszerűbben hogyan juthatunk el a Sagrada Familiától a Placa d"espanya állomásra?
Köszi a segítséget, leírásokat: rendkívül hasznos és pontos!
Szép napot!
Margit
#296 - Major Margit - 2017.02.24. - 10:04
Kedves ÉVA!

Nincs olyan utca, hogy Carrer Povencales, ha a Carrer de Provencalsra gondolsz, akkor vonattal Passeig de Graciáig, majd L4 metróval Selva de Mar állomásig. Az utolsó reptéri vonat 23:38-kor indul, ha csak azt éritek már el, akkor is még lesz ahhoz metró is.


Kedves MARGIT!

2-es metróval Universitat állomásig, majd onnan 1-es metróval Pl. Espanya állomásig.
#297 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.24. - 12:41
Köszönöm Tibor!
Valóban elírtam az utca nevét és látom nem írtam házszámot. A 17-es házszámig is ez az útvonal érvényes? Nagyon jó tipp a magyar fiatalok kisbuszos szervezése a Montserrathoz. Ritkán talál az ember ilyen alapos segítséget, nagyon köszönöm. Éva
#298 - Éva - 2017.02.24. - 13:35
Igen, a metróállomásra merőleges az utca, bármelyik házszámnál az a megálló lenne: https://goo.gl/maps/fxcPZquRmqP2
Örülök, hogy hasznos információkat találtál! :)
#299 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.24. - 14:03
Kedves Tibcsi,

Szeretném a segítségedet kérni. Április 3-án repülünk vissza Gironábol 06.30 kor, mivel tudnánk időben kiérni a reptérre Barcelonabol. Már néztem azt az oldalat ami a cikkben van, de sajnos nemtaláltam meg. Válaszod előre is köszonöm.
U.i. Nagyon jó az oldal, bárhová utazom az első, hogy itt utánna olvasok.
#300 - Evelin - 2017.02.25. - 10:32
Kedves Evelin!

A megadott oldalon lekereshető a menetrend, jelenleg március 25.-ig érvényes menetrend van, ami szerint hajnali 5:00-kor indul egy busz a Nord buszállomásról a gironai reptérre: https://goo.gl/Zqqu7v

(érdemes jóval előtte kiérni, hogy megtaláljátok a buszt, stb.).

Tehát érdemes majd március 25.-e után is lekeresni az új menetrendet, vagy pedig április elején írj újra.
http://www.sagales.com/resultats-busqueda?origen=12&destiF=1036
(a másodikként kiadott, 604-es járat az, ami indul korán)
#301 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.25. - 11:45
Kedves Tibor! Segítségedet kérem,hogyan jutunk el reptérről a szállásunkhoz? Carer de Casanova? Köszönettel.Tünde
#302 - Papp Tünde - 2017.02.28. - 14:51
Kedves Tünde!

Vonattal Sants állomásig, majd L5 metróval Hospital Clinic állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/Bo9iYKkJ8zj
#303 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.28. - 21:02
Szia!
Néhány kérdésem van: Hogyan jutunk el Barcelonából Tossa de Marba legegyszerűbben, átszállás nélkül? Továbbá olvastam egy új outletről (The Style), azt hogyan tudjuk megközelíteni?
Továbbá a reptérre való kora reggeli kijutás hogyan lehetséges (5 óra magasságában) taxi kivételével? Szállásunk a Sagrada F.közelében lesz, és napokon belül utazunk.Fentiek vonatkozásában mire, hol, hogyan tudunk jegyeket venni? Mivel már voltunk Barcelonában, úgy tervezzük, hogy most túrista busszal és gyalogosan járjuk be a látnivalókat, a fentieket pluszban tervezzük 6 napra.
Előre is köszönöm a segítségedet!
#304 - Edina - 2017.03.01. - 21:45
Szia!

A kérdésedre már válaszoltam a Spanyolország közlekedés menüpontban:
"Barcelona és Tossa de Mar között busz közlekedik a Barcelona Nord buszállomásról, ahogy a leírásban olvasható.
Szívesen írok eljutást a reptérre, de kérdés hogy az 5-6 óra az az, amikorra ki kell érni, vagy akkor indulnátok, és akkor is pontosan hánykor, a menetrendek, az első reptéri vonat indulása, stb. miatt fontos."

Ott nem kérdezted a Style-t, oda eljutás R2 vonattal, Sants vagy Passeig de Gracia vagy El Clot-Aragó állomástól, Viladecans állomásig. Viladecans még az 1-es zóna, érvényes oda is a T-10.
Vagy van outlet-busz is a Pl Catalunyáról, a Hard Rock Café elől, de arra a jegyár 5 EUR, és a következő időpontokban indul: 10:00, 12:00, 14:00, 16:00, 18:00.
#305 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.03. - 14:11
Kedves Tibor!
A segítségedet kérem. Március 29-én szerdán 22:55-kor ér be a repülőnk El Prat T2-re. Ha elérjük az utolsó , 22:38-as vonatot, azzal Sants állomásig mennénk, onnan pedig L3-as metróval Lessepsig, majd gyalog a szállásig. Kérdésem: van-e esélyünk metróra szállni, hisz csak éjfélig járnak? Ha nem, Te mit javasolsz? Hol találunk csomagmegőrzőt a Santson kívül?
#306 - Kriszta - 2017.03.05. - 06:50

Kedves Tibor!

Márc.25-én, este 11-kor érünk Barcelonába a Ryanair-rel. A szállásunk itt lesz: Vilardell, 16 Sants-Montjuïc negyed 08014 Barcelona. Hogy tudunk a legegyszerűbben eljutni ide szombat éjjel a repülőtérről? Másik kérdésem, hogy hogyan jutunk el Montserratba kocsi nélkül?
Köszönettel: Mari
#307 - Tóthné dr. Lauritz Mária - 2017.03.05. - 09:06
Kedves KRISZTA!

23:58-kor még van egy metró Lesseps állomástól, ha az elment, akkor N0 éjszakai busz Entença - Av. Roma megállótól Mitre-Berna megállóig.
Csomagmegőrzők a leírásban, a Csomagmegőrző Barcelonában részben.


Kedves MARI!

Vonattal Sants állomásig, ahonnan gyalog 10 perc a cím: https://goo.gl/maps/aav5zaZ7Gu62
ha ez sok gyaloglásban, akkor a reptérről Aerobus Pl. Espanyáig, onnan L1 metróval Hostalfrancs állomásig, vagy: a reptérről vonattal Sants állomásig, majd L5 metró Placa de Sants állomásig, majd L1 metró Hostalfrancs állomásig.
Montserrat eljutás vonattal, részletek: http://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/costa-brava.html#montserrat
#308 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.05. - 21:17
Köszönöm a segítséget:

Mari
#309 - Mari - 2017.03.06. - 17:06
Kedves Tibcsi!

Meg tudnád írni, hogy az El Prat reptérről tömegközlekedéssel hogyan tudunk legkönnyebben eljutni a Front Maritim Hotelbe, melynek címe: Paseo García Faria 69-71?
Előre is köszönöm: Ancsa
#310 - Ancsa - 2017.03.07. - 12:03
Kedves Ancsa!

Reptéri vonattal Passeig de Graciáig, onnan L4 metró Selva de Mar állomásig, majd gyalog, vagy 26-os busszal Pg Taulat - Provençals megállóig: https://goo.gl/maps/M9wXTScUnsD2
#311 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.07. - 15:42
Kedves Tibor!
Jovoheten szerdan erkezunk Barcelonaba az ElPrat repuloterre este 22:35-re!Azt szeretnem megkerdezni, hogy hogyan jutunk el a legegyszerubben,szallasunkra Hotel Derby Loreto, 21 Barcelona?! Nagyon koszonom a segitsegedet, szuper az oldal, es nagyon hasznos :)
Udv: Eszti :)
#312 - Eszti - 2017.03.15. - 22:11
Szeretném kérdezni, hogy online jegyvásárlásnál a fizetés után, ki kell nyomtatnom a jegyet vagy más formában vehetem át? Előre is köszi a választ.

Üdv: Eszti
#313 - cseszter60 - 2017.03.16. - 14:33
Kedves ESZTI!

Ha metróznál, mert úgy könnyebb tájékozódni esetleg: vonattal Sants állomásig, majd L5 metró Hospital Clinic állomásig, de úgy negyed óra gyalog:
https://goo.gl/maps/cVFxBxjAcV32
(akár Sants vasútállomástól is legyalogolható)
Busszal, kevesebb gyaloglással: vonattal Sants állomásig, majd az ahhoz közeli Josep Tarradellas - Rosselló buszmegállóból: https://goo.gl/maps/aPqtYRpHsyy
27-es vagy 32-es busszal, 2 megálló, Josep Tarradellas - Viladomat
megállóig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/oJBXYKEBcJr


Kedves ESZTI!

Attól függ, milyen jegyről van szó, mindenhova más, van, ahol ki kell nyomtatni, van, ahol mobilon is jó, van, ahol át kell venni Barcelonában (Hola BCN! és Barcelona Card inkább csak), de ez mindig kiderül a jegyvásárlás előtt/után.
#314 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.16. - 19:09
Kedves Tibor!
Érdeklődni szeretnék, hogy Budapestről Barcelonába milyen utazási lehetőség van vonattal. Köszönettel.
#315 - Emese - 2017.03.18. - 20:20
Kedves Emese!

Vonattal hosszú és drága. Úgy tudom a bahn.de oldalon a legjobb pl. keresni, az kiad minden lehetőséget, ott egy tetszőleges dátumot lekeresve min. 23 órás utat (azt feltételezve hogy minden csatlakozást elérsz), és minimum 2 átszállást adott ki, érdemes lekeresni a te dátumod, amikor mennél. Az árakról, stb. a MÁV tud felvilágosítást adni.
#316 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.18. - 20:43
Kedves Tibcsi!

Köszönjük a sok hasznos információt, segítséget, amit kaptunk.
4 napig voltunk kint, jól éreztük magunkat.

Jelezném, hogy:

1. A Tibibusz a Tibidabo-ra csak időszakosan jár. Például márciusban most csak hétvégi napokon jár annak ellenére, hogy a vidámpark nyitva volt hétköznap.

2. A Lactuca étteremnél megemlített La Vaca Paca étterem megszűnt, helyén építkezés volt.
#317 - Utazunk - 2017.03.19. - 12:57
Szia!
Március 31-én este 11 körül érkezünk a Ryanairrel Barcelonaba El Prat és a szállásunk a hotel Sagrada Familiban lesz ( Córcega, 541, L'Eixample negyed, 08025 Barcelona) Hogy jutunk el olyan későn a Hotelba tömegközlekedéssel legegyszerűbben a reptérről és hol tudunk rá jegyet venni? Másik kérdésem hogy a Gaudi parkba a szállásról mivel jutunk el és mennyi idő alatt?Érdemes a belépőt előre megvenni (7eur online ahogy olvastam). A La Rambla gyalogosan is elérhető távolságban van a Sagrada Familiától?
#318 - Szekrényes Emese - 2017.03.20. - 12:51
Kedves Tibcsi!
Érdeklődnék, hogy a BuBi-hoz hasonló "felveszem-leteszem" típusú városi biciklizési lehetőség van-e BCN-ban és mi a díja, kell-e kauciót letenni hozzá stb? Sok évvel ezelőttről úgy rémlik, van ilyen, de nem tudom, milyen néven vagy linken keressem
Köszönettel!
#319 - Inez - 2017.03.21. - 19:17
Kedves UTAZUNK!

Köszi a beszámolót, a La Vaca Pacát töröltem az éttermek menüpontból!


Szia EMESE!

A kérdés már feltetted a Barcelona menüpontban, ahol válaszoltam is, 02.28.-án, 455-ös hozzászólás.
Amit ott nem kérdeztél: a reptér vasútállomásán tudtok venni T-10, és egyéb jegyeket.
Igen, érdemes megvenni előre a belépőt a Güell Parkba.
A La Rambla gyalog 40 perc. Mindenhez az eljutást megtalálod a Barcelona menüpontban.


Kedves INEZ!

Barcelonában van a Bicing rendszer, de csak helyiek használhatják, turisták nem, tehát kerékpárkölcsönzés szükséges ehelyett kerékpárkölcsönzőkben, amennyiben biciklizni szeretnél.
#320 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.21. - 20:03
Sziasztok,jövőhéten érkezem Girona reptérre, és lenne egy kérdésem.A repülőm szombatról vasárnapra 5-35 kor indul vissza .Hogy tudok kimenni,kijutni a reptérre olyan korán Barcelonábol? Válaszod előre is köszönöm.
#321 - Fesus Timea - 2017.03.26. - 21:47
Szia!

3:30-kor indul egy busz Nord buszállomásról, ami kb. 4:45-re ér ki:
https://goo.gl/xeWNTx
Ugyanakkor ez az 5:35-ös induláshoz szerintem már késő, én nem kockáztatnám meg. Ennél korábban nincs busz. Esetleg Gironában tudtok aludni előző éjszaka, és taxival ki a reptérre Gironából.
#322 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.27. - 00:05
Szia! Próbáltam a tömegközlekedési tervezővel megtervezni a reptérről az utat a szállásig, de azt írja, hogy nincs megálló a környéken. Ezt nem értem, mert metromegálló is van 5 percen belül. Szerinted mi lehet a baj? Carrer de la Marina 70 a cím. A gép pedig 22.35-kor száll le. Előre is köszönöm a segítséged.
#323 - Barkó Judit - 2017.03.29. - 18:36
Szia!

Vonattal menjetek Passeig de Graciáig, majd onnan L4 metróval Bogatell állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/vhrALo9rpX22
#324 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.29. - 19:51
Szia
Hotel Ronda house ,erasme szállunk meg .Innen a lehető leggyorsabb ,könnyebb út a Camp Nou ,Cosmo Caixa illetve a Guell Parkhoz melyik lenne és ha tudsz a közelben jó éttermet ,megköszönnénk
#325 - János - 2017.04.02. - 10:01
Szia!

Ti az L2 metró Sant Antoni metrómegállója közelében lesztek.
Camp Nou: L2 Paral-lelig, majd L3 Las Cortesig
CosmoCaixa: Kigyaloglás a Catalunyához, majd L7 metró Av. Tibidabóig, majd onnan 196-os busz vagy gyaloglás.
Güell Park: Catalunyától L3 metró Vallcarca állomásig vagy Ronda Sant Antoni - Pl. Goya megállótól 24-es busz Ctra del Carmel - Parc Güell megállóig.

Rengeteg étteremről olvashatsz a Barcelona éttermek menüpontban, illetve a nevezetességekhez való eljutás megtalálható a Barcelona menüpontban.
#326 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.02. - 20:39
Kedves Tibor! Azt olvastam,a Güell park egy része ingyenes, arra is kell regisztrálni,hogy bejussunk? jún 21-29 megyünk. Köszi.Tamás.
#327 - Knittel Tamás - 2017.04.05. - 16:54
Kedves Tibor! Még annyit, hogy kb mennyi idő egy Camp Nou látogatás, és ott bent lehet venni Barca mezt? Köszi szépen.
#328 - Tamás - 2017.04.05. - 17:00
Kedves Tamás!

Nem, az csak egy park. Igen, lehet ott venni mezt, van egy nagy F.C. Barcelona bolt a stadion területén. A túrán olyan ütemben mozogtok, ahogy szeretnétek, addig vagytok, ameddig akartok (persze zárásig), de olyan 1,5-2 órát biztos mondanék rá.
#329 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.05. - 17:57
Kedves Tibor! Köszi a gyors válaszokat.Még 2 kérdés: Blanesban lakunk, terv:3 retur ut Barcelonába 4 főnek, a bonotern 10 gyüjtőjegy jó?
#330 - Tamás - 2017.04.05. - 18:47
Kedves Tamás!

Akkor már inkább T-10, az olcsóbb, de több mint 10, ill. több mint 20 utatok lesz, 3x2x4= 24, kell még vonatjegy. Barcelona-Blanes között ezek jók:
- 6 zónás Bonotren gyűjtőjegy: 41,85 EUR
- 5 zónás T-10 gyűjtőjegy: 39,55 EUR
- Sima egyirányú vonaljegy: 6,15 EUR
( - Buszjegy: 6,50 EUR)
#331 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.05. - 20:18
Kedves Tibor!
Csak egy gyors kérdésem lenne. A T10-es jegy csak egy napon belül érvényes? Köszi a válaszodat.
#332 - Zsolti - 2017.04.09. - 15:42
Kedves Zsolti!

Nem, az a napijegy, a T-10 10 darabos gyűjtőjegy.
#333 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.09. - 21:09
Kedves Tibor! A férjem kerekesszékes, azt szeretném tudni, hogy mennyire tudunk mozogni tömegközlekedéssel.A reptérről a vonattal be tudunk jutni akadálymentesítve van? köszönettel
#334 - Veronika Tóth - 2017.04.14. - 20:36
Kedves Veronika!

Kérlek, lásd a 186-os (2016.08.18.) hozzászólást, és a 189-es (2016.08.19.) hozzászólás végét.
Hogy mennyire tudtok bejutni a reptérről vonattal vagy metróval attól függ, mi a végcél, ki tudtok-e jönni.
A buszok 100%-ban akadálymentesek.
#335 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.14. - 22:26
sziasztok,
megjártuk Barcelonát, némi beszámoló, mert ez az oldal sokat segített a kirándulásban.
Reptér: mindenki beszél angolul, ezért könnyen boldogulsz. Légitársaság: mivel csak a fapad repüli barcelonát ezt is vedd figyelembe. Ők nem szolgáltatnak magas szinten, kedvesnek meg nem nevezhetőek. Ha repültél velük érted mire gondolok he nem akkor megérted, de a repjegy árak „olcsók”. A feladott csomagot a reptéren lenn tudod átvenni, ott keresd:)
A bejutás a városba, ahogy Tibi is írja vonat, metro stb. Én is a T10-est javaslom mindenkinek. Nem kell félni tőle mindenhol vannak automaták, katalán/spanyol, angol német nyelven működnek, és nem bonyolult jegyet venni. papírpénzt is elfogad. Tömegközlekedés oké. A busz lassú de szép, lehet nézelődni a metró gyors de nem lehet nézelődni. A Trans Montserrat jegy kicsit drágult, 31,8 €, de nagyon megéri oda vissza a tömegközlekedés és a kint Montserrat-ban a lebegőzés/siklózás. Ezt a jegyet is célszerű a metrómegállóban az automatából megvenni! Sagrada Familia nekem csalódás bár korán mentünk 9-kor de már ilyenkor is tömeg később délben már mozdulni sem lehet. Drága a jegy sok lökdösődés stb. Ja és Gaudit szeretni kell mert azért néhány nap után töményű:). Ide is és mindenhova érdemes előre online jegyet venni. Nem is kell kinyomtatni okos telefonon mindenhol elég, ha le, van mentve.
Kaja: boltok nem drágák mindenhol van egy sarki bolt ahol tudsz venni enni innivalót, korrekt áron. Éttermek: A tengerparton is ettük a városközpontban is és a magyar (Futballárium) étteremben is. Érdekes a magyar volt a legdrágább és ízre az jött be a legkevésbé majd 20€/fő ajándék pálinkával igaz spanyol étellel. Ja és hallod magyarul kinek mennyire rossz az élet. Én nem javaslom. A La Rambla melletti utcákban olcsón jót lehetet kávézni, érdemes sétálni egy kicsit a jó vacsoráért/kávéért. De a városban sok-sok helyen helyiekkel együtt találsz jó Paellát. La Boqueria piac: nézd meg látványos turistás hely, de szerintem helyi ember oda nem megy. Érdemes kóstolni, vásárolni.
Összességében érdemes ezen az oldalon olvasni, megszervezni, megtervezni az utazást és jól fogod magad érezni.
ha valakinek kell infó írhat hátha tudok segíteni. Ja és köszi Tibi az oldalt az infókkal klassz
#336 - oktond - 2017.04.16. - 10:48
Kedves Tibcsi!
Júniusban megyek Barcelonába. A szállásom itt lesz: Inout Hostel Carrer Major del Rectoret, 2A, 08017 Barcelona, Spanyolország. Kérdésem, hogyan tudok leggyorsabban eljutni ide a repülőtér 2.termináltól, és a T-10 gyűjtőjegy éri meg, vagy Barcelona kártyát vegyek? Köszönöm!
#337 - Török Eszter - 2017.04.16. - 14:14
Kedves OKTOND!

Köszi a hasznos, részletes, és érdekes beszámolót minden látogató nevében, az információk az oldal frissítése szempontjából is hasznosak, szóval mindenki beszámolóit várom, akinek hasznos az oldal! :)


Kedves ESZTER!

Eljutás: Vonattal Passeig de Graciáig, majd L3 metróval 1 megálló Catalunyáig, majd onnan S1 vagy S2 vonattal Baixador de Vallvidrera állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/ZEXWaqhTA8m
Utazási számtól függ a megfelelő bérlet, nehéz annyit utazni, hogy jobb legyen a több napos bérlet, mint a T-10. Ahogy a leírásban szerepel: " 1 nap alatti fejenként 9 utazástól éri meg jobban a napijegy mint a T-10, és 2 nap alatti összesen 15 utazás felett éri meg jobban a 2 napos Hola BCN! mint a T-10. 3 nap alatt 22, 4 nap alatt 28, 5 nap alatt pedig 34 utazás ez a szám, amikor a 3, 4, vagy 5 napos Hola BCN!-ek kedvezőbb árra jönnek ki, mint a T-10 kártyák (ugyanakkor figyelembe kell venni azt is, hogy esetleg az utazás végén maradhat út a T-10-en, így az "elveszik")."
#338 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.16. - 22:00
Sziasztok!
Aki volt az idén a Camp Nouban, és leírná, hogy mit lehet megnézni, azt megköszönném!
/öltözők,játékos kijáró, BL trófea,stb/
Többen is írhattok!
Köszönöm. Tamás.
#339 - Tamás - 2017.04.17. - 15:23
Kedves Tibor!
Néztem az utazásszervezőt, ha Blanesből vonattal indulok, és a Sagrada Familiával, vagy a Güell Parkkal kezdünk,nem kell bemenni Sants-ig, leszállhatok a Placa Catalunya-nál? Jól értem?
Köszi.Tamás.
#340 - Tamás - 2017.04.18. - 15:29
Kedves Tamás!

Amennyiben a Sagrada Familiánál kezdtek, még jobb El Clot-Aragó állomáson leszállni, onnan csak 2 megálló L2 metróval.
Ha a Güell Parkkal kezdtek, akkor igen, Catalunyánál.
#341 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.18. - 15:40
Kedves Tibor!
Még 1 kérdés. A Sagrada Famíliától Monseratra melyik a leegyszerűbb útvonal?
Köszi. Tamás
#342 - Tamás - 2017.04.18. - 16:31
Placa Espanyától (L2 Universitat, majd L1 Placa Espanya állomásig) lehet menni az itt megadott módon:
http://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/costa-brava.html#montserrat
#343 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.18. - 16:41
szia Tibi,
még két apró infó Barcelonához.
A tömegközlekedésen ne bliccelj! 100 € a bírság, és többször is belefutottunk ellenőrzésbe. A buszon a T10-est kis kézi műszerrel ellenőrzik. Nem kíméltek senkit, ha nem volt jegy akkor bírság.
A másik: A Sagrada Familia olnline jegy. Mi mindenhova ahova lehetett online előre megvettük a jegyet. Ki se kellett nyomtatni, csak a telefonon bemutatni. Igen ám csak a viharos időjárás miatt lezárták mind a két tornyot. Bementünk hát megnézni a templomot, és jelezték, hogy vissza fogják téríteni a jegy árát. Persze hiszi a piszi:). Hazajöttünk pár nap múlva a bankszámlámon megjelenik a visszatérítés. Gracias a Szent Családnak. Nem egy nagy összeg de a korrektség az ami számít.
#344 - oktond - 2017.04.19. - 08:06
Szia!

Köszi a hasznos beszámolót minden látogató nevében is! :)
#345 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.19. - 20:41
Kedves Tibi.

Szombaton megyünk Barcelonába. 2-es terminálba érkezik a gépünk, olyan kérdésem lenne hogyan tudoka legegyszerűbben eljutni a reptérről a Sagrada Familiához?
Köszönöm :)
#346 - Pap Henriett - 2017.04.20. - 23:03
Kedves Henriett!

Vonattal Passeig de Graciáig, majd L2 metróval Sagrada Familiáig.
#347 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.21. - 01:32
Kedves Tibcsi !
Először is nagyon tetszik az oldal ,sok segítséget nyujt a kirándulás megtervezéséhez.
A Hola barcelona card vagy a Card Barcelona megvásárlása esetén feksorolja a kedvezményeket pl a zoo aqvarium meglátogatásakor.Kérdésem az lenne azt a bizonyos voucher kódot elküldik mailban ? Az on line foglaláshoz jól jönne és előre meg kellene venni a jegyet.Azt látom hogy van hely,tehát valahogyan hozzá lehet jutni ilyen kódhoz. Ha tudsz esetleg erről valamit vagy arról melyik card illetve akar a hop on hop off tour bus küld ilyesmit ?
Köszönöm
#348 - csilla - 2017.04.29. - 16:18
Kedves Tibor!
Az lenne a kérdèsem, hogy szerinted milyen tömegközlekedési eszközzel lenne a legegyszerűbb és leggyorsabb eljutni reggel az El Prat reptértől a szállásunkig? ( Aparthotel Silver- Bretón de los Herreros, 26, Gràcia, Barcelona, 08012)
Köszönöm a segítséged!
#349 - Kati - 2017.04.29. - 17:05
Kedves CSILLA!

Erről konkrétan nem tudok információt adni, nem valószínű hogy kódokat küldözgetnek e-mailben, általánosságban ilyen különböző kártyákkal nem lehetséges az online foglalás, a helyszínen adnak kedvezményt, de érdemes a kedvezménykártyák elérhetőségein érdeklődni.


Kedves KATI!

Vonattal Passeig de Gracia állomásig (vagy Aerobusszal Catalunya állomásig), majd L3 metróval Fontana állomásig, majd rövid gyaloglás: https://goo.gl/maps/NCRhmh32r1o
#350 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.29. - 23:17
Kedves Tibor!
Szeretném megkérdezni, hogy van e valamilyen információd arról, hogy Spanyolországban milyen kötelező oltásokkal kell a kutyáknak rendelkezniük? Esetleg tudsz valamilyen oldalt vagy fórumot ajánlani, ahol utána kérdezhetek? ( Egy kedves ismerősöm szeretne Spanyolországba költözni, és természetesen vinné a kutyáját is magával :) ) Segítséged előre is köszönöm! Üdv! Csiga
#351 - Feketecsiga - 2017.05.01. - 13:13
Kedves Csiga!

Erről nem nagyon tudok információkat nyújtani, gondolom hivatalos szerveknél lehet érdeklődni, talán nagykövetség, konzultátus, külügyminisztérium ügyfélszolgálata, ügyfélkapuk, stb., ezeket találtam:
http://www.pettravel.com/immigration/Spain.cfm
https://thedogman.net/owning-a-dog-in-spain/595
#352 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.01. - 18:43
Kedves Tibor!
Nagyon jó oldalt sikerült összehoznod!
Igazán informatív és hasznos, ha valaki utazást tervez.

Négy napra utazunk ezen a héten (4-én kora reggel) ...amiböl 2 napot napközben egy kiállításon töltök.
Mivel vasárnap este utazunk vissza, így tehát marad összesen 2 nap és 2 este a nézelödésre.
Kérdésem az lenne, hogy mik a tapasztalatok a többnapos kedvezmény kártyákkal kapcsolatban!? ..azaz, hogy megéri-e a több napos BarcelonaCard vásárlása, ha abból 2 napot csak este 6 után tudjuk használni valójában?
Szállásunk Platja de Castelldefels közelében lesz. Mivel nekünk onnan minden nap oda-vissza kell utaznunk, úgy néztem, hogy az még az 1-es Zónába esik, tehát akár a T-10-es jegy akár a BCN Card alkalmas lehet a beutazásra. Igaz?
Tudsz-e ajánlani klasszikus Hop-on, hop-of városnézést, és azt holt találjuk, hol lehet be-bookolni?
És ha egy ilyen többnapos "túristabusz" jegyet vesz az ember, akkor ügyes szervezéssel ki lehet vele váltani a belvárosi tömegközlekedést!?
Hol lehet ehhez menetrendet és útvonaltervet találni?
Válaszodat elöre is köszönettel veszem!
Illetve mások tapasztalatai is érdekelnének a buszos városnézö sightseeing túrákkal kapcsolatban!
Andrés
#353 - Andrés - 2017.05.02. - 00:11
Kedves András!

4 nappal számolva 28 EUR-val drágább a Barcelona Card mint a 4 napig érvényes Hola BCN! Travelcard (és valószínűleg még annál is kedvezőbb közlekedésre a T-10), tehát 28 EUR értékű kedvezményt vagy ingyenességet kellene elhasználni, ezt csak is a programod, a megtekinteni kívánt nevezetességek ismeretében lehet megmondani. De persze lehet venni csak 2 napra is Barcelona Cardot, a másik 2 nap pedig tömegközlekedési jeggyel utazni, és hátha 2 napra kijön.
A T-10 biztos hogy jó Platja de Castelldefelsből. A Hola BCN!-t kérdezd meg, mert az a vonatos zóna szerint már a 2-es zónába tartozik, csak a barcelonai integrált zóna szerint tartozik az is az 1-es zónába, illetve volt már, akinek nem fogadták el, pedig az 1-es zónában volt a szállása Barcelonán kívül.
A leírásban olvashatsz városnéző buszról, árakkal, útvonallal, a Barcelonai turistabusz részben. Kiválthatod akár vele a barcelonai tömegközlekedést.
#354 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.02. - 02:02
Kedves Tibi!
Holnap indulunk Barcelonába, már minden program kitalálva oldaladnak köszönhetően! Viszont a szállásunk Castelldefelsben lesz és nem teljesen egyértelmű nekem ez a zónatérkép. Oda is érvényes még a T-10 1-es zóna jegy?
Niki
#355 - Niki - 2017.05.02. - 14:20
Kedves Tibcsi
Köszönöm gyors válaszod .Még az lenne köv. kérdesem h itt az oldalon az állatkertbe 20 % való foglalásnál nem kér napot ,akkor az azt jelenti bármelyik nap mehetünk ? .. akkor a jegy nincs naphoz sem órához kötve és 6 hónapig érvényes ?
#356 - csilla - 2017.05.02. - 17:06
Kedves NIKI!

Igen, érvényes, Castelldefels az 1-es zóna!


Kedves CSILLA!

Valóban (már) nem kér időpontot, tehát nem időpontra szól a jegy, a másik oldalon se kérnek, és azt írják, hogy 1 hónapig érvényes a voucher.
#357 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.03. - 09:28
Kedves Tibor!
A reptéren bérelünk autót, első három nap Barcelonában nem használnánk, majd át autózunk Costa Bravara.
A 3 napos parkolással kapcsolatban mi a tanácsod? Éjfél körül érkeznénk a szállodához a belvárosba, hétköznap.
Előre is köszi Üdv
#358 - Laci - 2017.05.03. - 12:44
Kedves Laci!

Parkolásról nincs sok információm. Ebben a leírásban találhatók olcsó parkolók:
https://www.barcelona-tourist-guide.com/en/transport/long-term-parking-in-barcelona.html
és a linkekre kattintva lefoglalható a hely, ami lehet hogy szükséges, mert a parkolók hivatalos oldalán nézve ennél magasabb árakat írtak, valószínűleg szükség van a kedvező árakhoz az online foglalásra a parclick oldalán.
#359 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.03. - 20:57
Kedves Tibor,
Hazafele jovet reggel 7 kor indul a repulonk a GIRONAI repterrol,ez azt jelenti Barcelonabol ejszaka kell jaratot keresnunk..ebben szeretnem ha segitenel ,milyen jaratok indulnak kora reggel ????
#360 - Ildiko - 2017.05.05. - 21:44
Kedves Ildikó!

3:30-kor indul egy busz a Nord buszpályaudvarról, ami 4:45-re ér a Girona reptérre:
https://goo.gl/xeWNTx
A buszpályaudvarra pedig éjszakai busszal tudtok eljutni, vagy ha pont szombatról vasárnapra virradó éjszakára van szó, akkor jár a metró, ill. ha közel van a szállásotok, akkor akár gyalog is odamehettek.
#361 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.06. - 10:19
szia Tibcsi
Nem világos hogy a gyerekkedvezmény összevonható a Barcelona carddal ?Szerintem vagy egyik vagy a másik.Következő kérdésem az lenne hogy a b .cardot fel lehet venni a reptéri automatákból ,mint a Holát ? A 2 napos ,úgy ahogy megéri az árát szerintem )
#362 - csilla - 2017.05.06. - 19:18
Szia!

A Barcelona Cardot a reptéren a turisztikai irodában tudod átvenni, ill. megvenni, nem hiszem, hogy automatában van. Nem tudom az egyes kedvezmények összevonását hol, hogyan kezelik.
#363 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.10. - 17:36
Szia Tibor!

2 kérdésem lenne. Az egyik a napi /T-Dia / jegyel kapcsolatos. Gondolom 24 órára érvényes a megvásárlástól számitva. Hogy működik a rendzser?Ugy mint Budapesten és felmutatás, ellenőrzés után mehetek vagy pl a metrónál érzékelő megérintése után nyilik a kapu. A buszra szálláskor a busz sofőrnél fel kell mutatni vagy csak felszállok és ha ellenőr jön neki mutatom fel?
A 24-es busz /Güell park/ útvonala érdekel. Ki van írva a buszon digtálisan a következő állomás vagy, hogy lehet megtudni pontosan hol kell leszállni?Köszi
#364 - Tomi - 2017.05.14. - 20:35
Szia!

Nem, a T-Dia nem 24 órára érvényes, hanem 1 naptári napra, bármikor is veszed a nap folyamán, csak aznap érvényes (illetve ha a metró aznap éjfél utánig jár, akkor következő nap hajnali 3:59-ig), ki is egészítettem ezzel a leírást.
Kártya formátumú minden jegy és bérlet, a metróknál kapuk vannak, és a buszon is a nyílásba be kell tenni minden alkalommal.
Vannak képernyők, amik mutatják a következő megállót.
#365 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.14. - 22:11
Kedves Tibcsi
Jegyet vennék a http://tickets.santpaubarcelona.org oldalon ,de nem értem mit jelent a bcn cultural vagy a targeta rosa ?
#366 - csilla - 2017.05.16. - 17:16
Kedves Csilla!

Erre a kérdésre már válaszoltam neked tegnapelőtt a Barcelona látnivalók oldalon. Ott a Tarjeta Rosát nem kérdezted: az egy helyi 60 éven felülieknek kiállítható kártya.
#367 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.16. - 17:36
Kedves Tibor!
Júliusban megyünk Barcelonába és megrendeltük online a belépőjegyet a Camp Nouba (a hivatalos Barca oldalról). A pénzt levonták, nem kaptunk semmilyen visszajelzést és jegyeket sem. Két nap múlva visszautalták a vételárat. Nem szeretnénk hosszú sorokat állni, de nem tudom, ezek után miként juthatunk jegyekhez. Tudunk a helyszínen is venni hossza sorbanállás nélkül? Előre is köszönöm!
#368 - Mariann - 2017.05.17. - 13:55
Kedves Mariann!

Meg lehet próbálni újra megvenni, júliusig még bőven van idő, ill. kapcsolatba lépni velük, hogy miért nem tudtak jegyet eladni, miért utalták vissza. Nem feltétlenül mindig van nagy sor, nem tudom előre megmondani, hogy mikor milyen sor lesz.
#369 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.17. - 14:20
Köszönöm szépen! :)
#370 - Mariann - 2017.05.17. - 21:07
Kedves Tibor!
Nagyon jó az oldal, szerintem mindenkinek rengeteget segítenek ezek az infók!
Ryanair gépével utaznánk, és ennek érkezési ideje 22.55 . Jól olvastam, hogy indul a reptérről egy Sarfa busz LLoret de Marba 24.00-kor? Illetve ezt el lehet érni egyáltalán? Köszi, előre is!
#371 - Gabi - 2017.05.20. - 03:19
Kedves Gabi!

Attól függ, hányadikán mennél. Júliustól van éjfélkor egy busz a reptérről, de júniusban még nincs, itt lekeresheted aktuális dátumodnak megfelelően a menetrendet:
https://compras.moventis.es/en-GB
Ha nem késik a gép, van esély elérni a buszt 1 óra alatt.
#372 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.20. - 13:59
Kedves Tibcsi!

Június 26-án hajnalban száll le a gépünk Barcelonában és onnan két napra átmegyünk Costa Bravara, bérelt autóval. Ezután visszajövünk a városba, de érdeklődnék, hogy szerinted mi a legjobb megoldás a parkolásra?
Előre szállást sem foglaltam, mennyire reálisak az egy egy éjszakára lefoglalt motelszobák? Vagy inkább foglaljak előre még?

Előre is köszönöm a segítséget, üdv!
#373 - István - 2017.05.31. - 13:22
Kedves István!

Jobb előre foglalni, ne a városban keresgess ide-oda betérve, előre foglalva sokkal olcsóbb is, mivel elfogynak idővel a jó ár/érték arány szállások, és előre foglalva jobb szállások érhetők el.
Parkolásról kérlek lásd feljebb, a 359-es hozzászólást.
#374 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.31. - 17:49
Kedves Tibcsi!
Július elején Calellába utazunk.
Jól tájékozódtam a neten, ha ezt találtam:
Wizard járat Barcelona T2-es terminálba érkezik. Itt fel lehet szállni a Callelába tartó 614-es vagy 603-as autóbuszra, első a Hotel Maritim előtt is megáll, utóbbi a benzinkútnál. T10-es jegyet lehet a reptéren vásárolni, ami jó ezekre a buszokra és ketten 5 utazásra használhatjuk fel.
Nagyon köszönöm segítséged!
#375 - Gábor - 2017.06.06. - 10:04
Kedves Gábor!

Igen, így van, ezek a buszok Calellába mennek a reptérről, hogy pontosan hol állnak meg, nem tudom, de biztos akkor ezeken a helyeken. A menetrend itt kereshető le (kiinduló állomás: Aeroport del Prat de Llobregat): http://www.sagales.com/en
De a sima T-10 nem jó Calellába, csak a 4 zónás T-10, melynek ára 34,45 EUR. De így is megéri, mivel a vonaljegy ennek hiányában a buszra 9,50 EUR lenne. A T-10-et használhatjátok még majd Barcelonába való közlekedésre is.
#376 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.06. - 16:26
Köszönöm, gyors válaszod!
Igen, a 4 zónásra gondoltam én is. Azt esetleg nem tudod, hogy ezt a buszmegállót könnyen meg lehet találni a reptéren?
#377 - Gábor - 2017.06.06. - 16:39
Közvetlenül a T2B terminál előtt vannak a buszmegállók:
http://sagalesairportline.com/images/planol-barcelona.jpg
https://goo.gl/s15Ads
#378 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.06. - 16:53
Kedves Tibor!
Monseratba lehet úgy is menni,hogy felfelé vonat, lefelé libegő, vagy csak fordítva? Köszönöm.
#379 - Tamás - 2017.06.09. - 13:23
Kedves Tamás!

Igen, úgy is lehet, csak akkor külön kell vonatjegy, valamint hegyi vasút és libegő jegy:
http://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/costa-brava.html#montserrat
#380 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.09. - 15:30
Nagyon jó kis összeállítás! Eddig 2-szer voltam Barcelonában (2012,2013) és idén készülünk triplázni! Tökéletesek a tippek, tanácsok! Mindennel egyetértettem, azért mégis jó ha az ember átolvasgatja!
#381 - Fábián Tímea - 2017.06.10. - 09:32
Köszi! :)
#382 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.10. - 12:49
Kedves Tibor!
Valamit nem értek. Nem úgy van, hogy 5 zónás jeggyel megyek R5 vonattal Manresa felé, és akár libegő, vagy hegyi vasúttal megyünk fel-le, arra külön jegyet kell venni mindkét irányba?
Köszönöm.
#383 - Tamás - 2017.06.12. - 20:38
Kedves Tamás!

De természetesen mindenre kell jegy amire utazol, abban az irányba, amelyik irányba utazol, viszont vannak kombinált jegyek is, itt mindent megtalálsz: http://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/costa-brava.html#montserrat
Amennyiben van valamilyen 5 zónás bérleted (T-10 vagy 5 zónás vonatgyűjtőjegy), akkor a vonatra nem kell jegy.
#384 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.13. - 21:59
Kedves Tibor!
Nem tudtam, hogy az 5 zónás jegyhez nem kell külön vonatjegy!
Köszi a segítséget!
Majd írok, ha hazajöttünk, de azt már tudom, hogy sokat segítettél a leírásokkal, és a válaszokkal is!
Még egyszer köszönöm. Tamás.
#385 - Tamás - 2017.06.14. - 13:59
Kedves Tibor!
Még 1 kérdés: Ha 13-kor indulunk az Espanyáról Monseratba, akkor nem lesz túl kevés időnk Monseratba? Előtte 10-kor Sagrada jegyünk van.Érdemes lenne átrakni Monseratot egy másik napra?
Köszi.Tamás.
#386 - Tamás - 2017.06.16. - 19:22
Kedves Tamás!

19:15-kor jön le az utolsó hegyi vasút, és 18:30-kor az utolsó libegő, és kb. 3-ra értek oda (a 13:36-os vonattal tudtok elmenni), tehát akár elég lehet az idő, attól függ, hogy a Montserraton még pl. túráznátok, mennétek-e feljebb, lejjebb, a többi vasúttal, mit csinálnátok, stb.
#387 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.18. - 17:06
Kedves Tibor!
Július 05-én utazunk Barcelonába, és szeretném a tanácsodat kérni pár dologban. 22:55-kor száll le a gépünk. A szállásunk címe a következő: 08001 Calle de Sant Pau 34. (Peninsular Barcelona). Miként tudunk a szálláshoz jutni tömegközlekedéssel? Javaslod-e a taxit? Másnap szeretnénk a Camp Nou-ba is elmenni. Hogy tudunk odajutni? Erre a napra célunk még a Güell Park. 07-én Sagrada Familia jegyünk van 12:15 órára. Mit javasolsz még megnézni, ami időben belefér 06-ára és 07-ére? 8-án 17:10-kor indul vissza a gépünk. A közlekedési információkhoz (Mit és hogy tudunk megközelíteni?) szeretnék segítséget kérni.
Előre is nagyon köszönöm válaszodat! Üdvözlettel: Mariann
#388 - Mariann - 2017.06.23. - 11:44
Kedves Mariann!

Eljutás a reptérről: vonattal Passeig de Graciáig (vagy Aerobusszal Catalunyáig, majd L3 metróval Liceu állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/6FZjWiS8yh32
Hogy mit és hogyan tudtok megközelíteni: minden látnivalóhoz eljutás szerepel a Barcelona oldalon: http://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/barcelona.html
metróval, vagy közvetlenül, vagy másik metróvonalra átszállással juthattok el mindenhova.
#389 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.26. - 23:27
Kedves mindenki
Eladó 3 kedvezményesen vett (14 euro ) jegy a palau musicaba ..zenepalotaba ..július 25 re es 10 h
érdeklődök az lmelinda111@yahoo.com ra irjanak.
#390 - melinda - 2017.07.04. - 08:19
Kedves Tibcsi!
Egy hete érkeztünk haza Barcelonából.
Minden leírásod, infód időszerű, és pontos! Nekünk nagyon sokat segített a program szervezésében, sok időt megspóroltunk így! A jó tippek gazdaságosak is voltak! A Costa Brava-n is hasznosak, és jók voltak a leírások!! Gondoltam , az új infókat megosztom, de
minden fent van, ami kellhet egy ilyen út során!! Talán csak annyi, hogy a part végig gyorsan mélyül,annyira, hogy 5-6 méter után úszni tudás kell, a "lassan méyülő" partoknál még 1-2 métert lehet bemenni! Az árak, kb mint itthon, bár a Balaton szerintem drágább!
Mégegyszer köszönöm a sok infót, és a kérdéseimre adott válaszokat!
Tamás, és Családja.
#391 - Tamás - 2017.07.04. - 19:12
Kedves Tamás!

Köszi a visszajelzést és a beszámolót! :) Örülök, hogy minden jól sikerült!
#392 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.05. - 02:23
Kedves Tibor,
augusztusban mennénk Barcelonába, városnézést összekötve tengerparti pihenéssel. A kérdésem, hogy a város tengerpartja megfelelő fürdésre, pihenésre? Érdemesebb lenne kicsit arrébb vonatozni, buszozni?Tudnál ajánlani fizetős, nem fizetős helyet?
Köszönettel Andrea
#393 - Andrea - 2017.07.06. - 09:04
Kedves Andrea!

Lehet persze Barcelona tengerpartján is fürödni, széles és hosszú homokos (gyorsan mélyülő) strandok vannak, de érdemes kipróbálni más strandokat is. Szinte minden partszakasz ingyenes:
http://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/barcelona.html#barcelona-strandok
#394 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.06. - 13:50
Kedves Tibor!
Július 27-én a délelőtt utaznánk vonattal Barcelonából Girónába. A vonatjegyet meg kell-e vennünk előre? Melyik netes oldalon tájékozódhatunk a legkönnyebben?
Válaszod előre is köszönjük.
Timea
#395 - Timea - 2017.07.11. - 20:03
Kedves Tímea!

Többféle vonat megy, a legolcsóbb és valamivel lassabb Regional és MD típusú vonatokra nem is lehet online jegyet venni, csak az állomáson. Ha gyorsabb vonattal mennél, akkor vehetsz jegyet online, de nem kötelező, de online sokkal olcsóbb lehet.
Menetrend, árak: https://venta.renfe.com/vol/home.do?c=_ia9I
#396 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.12. - 01:21
Kedves Tibcsi!

Hétfőn este jöttünk meg Barcelonából, és szeretném megköszönni az összes naprakész infót, amit itt találtam. Ennél jobb web oldalt a témában nem találtam. Te ott élsz, vagy voltál már többször is, hogy ennyire naprakész vagy? :) Néhány infót szeretnék megosztani veletek. Először is, Barcelona fantasztikus hely, muszáj lesz visszamenni. A spanyol tudásom sokat segített, sokat tudtam beszélgetni helyiekkel, akik kedvesek, barátságosak, segítőkészek. Szerencsére, zsebtolvajjal nem találkoztunk. A T-10 tökéletes, mindenhová elvisz. Mi regisztráltunk 2 Freetour idegenvezetésre, Old Town és Gaudí és modernismo, csak javasolni tudom mindenkinek. Sok "titkot", érdekes infót hallottunk, és bejártuk a várost. A végén elég fejenként 5-7 eurót adni a guide-nak. A séták kb. 3 órásak. Mi is a Líceunál laktunk, a C/Sant Pau, ideális helyszín. Az Aerobus tényleg a legjobb be- , és kijutás, ha ezen a környéken van a szállás. Mi "interior" szobát katunk, ami egy lifthofra nézett - reklamáltam, és kicserélték "exeriorra" - ezzel vigyázzatok, mert az utcára néző sobáért + 30 eurót felszámolnak, de persze van hátsó udvarra néző, ablakos, és nincs felár. A Hostal Operaramblasban laktunk, korrekt, tiszta, segítőkészek. Az utcában tudom ajánlani a Taberlot bárt, reggelire és vacsira, jó az étel, kedvesek, este élőzene. Tőlünk 1 sarokra volt a Romesco családi étterem (S. Pau 28), ár-érték arányban verhetetlen: 2 főétel, kenyér, 1 Crema catalana, 1 üveg sör, 1 kis üveg bor került 24 euróba. Vasárnap zárva! A Boquería nagyon jó, csak körül kell nézni, és nem elöl leragadni. Ajánlom a Born negyedben a Santa Caterina piacot, a helyiek inkább oda járnak. Strand: érdemes a Plc Catalunyatól a H16-os bsszal kicsit kijjebb menni, mi a Bogatellig utaztunk és a Nove Icária strandon voltunk. Minden 10 euró: napágy és napernyő, de megéri. Érdemes a városból vinni szendvicset, mert a strandon az árak, akárcsak nálunk, elszálltak...Utazás: mi a Ryanairrel mentünk, senkinek nem ajánlom...8.-án indultunk, másfél óra késéssel, visszafelé, 10.-én, félórással...A beszállás nagyon "nyögve nyelős". Visszafelé vigyázzatok, a spanyolok sárga cetlit raknak egyes kézipoggyászokra, és csak a beszállásbál, konkrétan a gépen derül ki, hogy ezeket ők ingyen feladják, mert - szerintük - nem fér fel a gépre, és a Ryanair csak az első 90 (!!) utasnak biztosít kézipoggyász felvitelt a gépre....na, én ezt sehol nem találtam leírva....persze reklamáltam, és a spanyol személyzet végül is felrakta a poggyászt a gépre..Ezt leszámítva minden tökéletes volt! Jó utazást mindenkinek!!! :)
#397 - Andi - 2017.07.12. - 14:03
Kedves Andi!

Köszi a hasznos, részletes, és érdekes beszámolót minden látogató nevében is! :)
#398 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.12. - 17:57
Szia Tibi!
07.30-án 22:55-kor száll le a gépünk Barcelonában. Szeretnék segítséget kérni hogy ebben a késő esti órában miként tudunk eljutni Sitgesbe?
Köszönettel!
#399 - Nagy Zoltán - 2017.07.14. - 17:33
Szia!

Vonattal, El Prat de Llobregat átszállással, ahol fél óra van az átszállásra, menetrend (a repülőtér állomása: Aeroport): http://www.renfe.com/EN/viajeros/cercanias/barcelona/
Ha valamilyen okból lekésnétek az utolsó, 23:38-as reptérről induló vonatot, akkor az L9 Sud metróval is elmehettek El Prat Llobregat vasútállomásig, és talán a csatlakozó vonatot még eléritek.
Ha azt sem, akkor a városból megy éjszakai busz, ahova Aerobus-szal juthattok el a reptérről: http://www.monbus.cat/es/horaris-nocturn/
#400 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.15. - 19:07
Kedves Tibi!
Köszönöm szépen a segítségedet! Ha esetleg késik a gép és a reptéri taxit választanánk kb. milyen árral számoljunk?
Üdvözlettel:
Zoltán
#401 - Nagy Zoltán - 2017.07.15. - 20:25
Kedves Zoltán!

Ha késik a gép, és nincs vonat, van még metró, Aerobus, és éjszakai busz, taxi a városba 25-30 EUR, Salouba 140-160 EUR.
#402 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.15. - 20:42
Kedves Tibcsi! Köszönöm! De mi Sitgesbe megyünk nem Salouba.
Az éjszakai busz honnan indul és hogy jutok el oda a reptérről?
Köszönettel:
Zoltán
#403 - Nagy Zoltán - 2017.07.15. - 20:48
Kedves Zoltán!

Sitgesre vonatkozott minden, amit írtam, csak legutóbb véletlenül Salout írtam, Sitgesbe a taxi 50-70 EUR. Az éjszakai busz, és minden eljutási lehetőség megtalálható a 2-vel előtti válaszomban (a linken látszik hogy Espanya és Catalunya állomásról, ahova Aerobus megy). Ha a reptéri éjszakai buszra gondolsz, az a terminál elől indul, de nagyon sokat kell ahhoz késnie a gépnek, hogy azzal kelljen menni.
#404 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.15. - 20:53
Kedves Tibcsi!
Nagyon szépen köszönöm! A reptéren könnyen megtalálom a vonat indulási helyet? Ott későn este is lehet jegyet vásárolni?
Köszönettel:
Zoltán
#405 - Nagy Zoltán - 2017.07.16. - 08:19
Kedves Zoltán!

Igen!
#406 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.16. - 14:07
Kedves Tibcsi!
Köszönöm!
Milyen jegyet kell vennünk El Prat Lobregatig és utánna Sitgesre? Van jegypénztár vagy automatából kell megvenni?
Köszönettel:
Zoltán
#407 - Nagy Zoltán - 2017.07.18. - 18:33
Kedves Zoltán!

Vonatjegyet Sitgesig 4,10 EUR-ért. Jegypénztár és automata is van. Vagy ha többször mentek Barcelonába, ill. többen vagytok, mert egyszerre több ember is használhatja többszöri érvényesítéssel, 3 zónás T-10 gyűjtőjegyet 26,75 EUR-ért.
#408 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.18. - 23:46
Szia!

Castelldefelsből szeretnék eljutni a La Ramblára, ezt úgy tervezem, hogy egy gyűjtőjeggyel eljutok Santsra, és itt átszállok a metróra. Ilyenkor csak egy utat használtam el a T-10-ről?
Válaszod előre is köszönöm!
#409 - Gergő - 2017.07.21. - 17:11
Szia!

Igen, 75 percig (és maximum 3 átszállásig) csak egy út.
#410 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.21. - 23:46
Kedves Tibcsi!
Köszönöm szépen!
Annyi segítséget kérnék még hogy a reptéren vennem kell egy vonat jegyet Lobregat megállóig és ott veszem majd meg a vonatjegyet Sitgesbe?
Köszönettel:
Zoltán
#411 - Nagy Zoltán - 2017.07.26. - 10:31
Kedves Tibcsi!
Callelaban szállunk meg,szeretném kérdezni milyen jegyeket vegyünk,ha Barcelonába is elmegyünk 3x ?
szeretnénk elmenni Monserratba is ,hogy tudok oda a legegyszerűbben?
Az egyik este elmegyünk Barca mecsre aminek 11-kor van vége,hogy jutok vissza Callelába az esti órákban?
nagyon szépen köszönöm a válaszokat
#412 - Krisztián - 2017.07.27. - 08:07
Kedves ZOLTÁN!

A reptéren Sitgesig vegyél jegyet.


Kedves KRISZTIÁN!

5 zónás 10 alkalmas Bonotren vonat gyűjtőjegyet, 33,50 EUR-ért, vagy 4 zónás T-10 gyűjtőjegyet 34,45 EUR-ért. Utóbbi még érvényes lehet a vonattal beérkezés utáni azonnali metróátszállásra is, tehát nem vesz le új utat a 4-ből a metrón, amennyiben még az érvényesítéstől számított 120 percen belül vagytok.
N82 éjszakai busszal lehet visszajutni Calellába, ami a Passeig de Graciától indul:
http://www.atm.cat/web/pdf/ca/_dir_nocturn/N82.pdf
A Passeig de Graciáig a Camp Nou közeli Les Corts metróállomástól L3 metróval lehet eljutni.
#413 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.28. - 03:06
Hello !
Csak jelezni szeretném, hogy szerintem - a TMB oldala alapján- már nem jó a T-10 a reptérről utazásra, helyette ugyan van T-10 aeroport, viszont az személyre szóló, tehát nem lehet többen használni !
#414 - Feri - 2017.07.30. - 16:59
Szia!

Továbbra is jó a vonatra, csak a metróra/Aerobusra nem jó, de oda eddig se volt jó.
#415 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.30. - 17:06
Szia,
Tavaly találtunk és igénybe is vettük - valahol a hozzászólásoknál - egy webcímet,ahol 50%-os kedvezményt biztosítottak különböző nevezetességek belépőjéből regisztráció után.Nem tudom,hogy idén van -e ilyen lehetőség?
Vagy tudsz-e ajánlani hasonlót?

Köszi:Vali

#416 - vali - 2017.08.09. - 11:15
Szia!

Ezek voltak az erre vonatkozó hozzászólások, nem tudom, jelenleg működnek-e:

a szerencsénk van, akkor beszerezhetünk akciós kuponokat a belépőjegyek vásárlásához. (pl. Aquarium) Nekünk nem volt.  A stadiontúrához kaphatunk kedvezményes online felhasználható kuponkódot, ha regisztrálunk ingyenesen FAN Club tagnak  : http://fans.fcbarcelona.com/detail/card/camp-nou-experience-discount

--

Aki még tervezi a Barcelonai útját, hasznos lehet: http://lameva.barcelona.cat/modernisme/es/suscribete-a-la-campana/

Regisztrálással -50% kuponokat kaphatunk e-mailben. Benne van pl. a La Pedrera ami 50% nélkül elég húzós szerintem. :)

(de azóta ez az url máshova irányít, persze attól még lehet regisztrálni)
#417 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.08.10. - 03:18
Kedves Tibcsi!
Mindenek előtt: remek az oldal, az itt lévő információk alapján teljeskörűen megtervezhető a barcelonai utazás. Köszönet érte.
Szeptember 10-én utazunk a városba. Utólag derült ki számomra, hogy szept. 11. katalán ünnep. A program tervezésénél mit vegyünk figyelembe, mindenhol sokkal nagyobb tömegre lehet-e számítani, vagy bátran tervezzünk kirándulást pl. a Tibidabora esetleg inkább múzeumos napot javasolsz?

Köszi:
Ági
#418 - Ági - 2017.08.16. - 17:53
Szia,
Köszi a 417-nél az információt.
Ezt találtam.http://www.rutadelmodernisme.com/default.aspx?idioma=en&contenido=body_queeslarutaen.htm
Segíts kérlek ennek a lehetőségnek a feltételeiről?Mit mikor,hogyan .

Köszi:Vali
#419 - vali - 2017.08.17. - 10:35
Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás

Hozzászólások (2009-2012) | Hozzászólások (2013) | Hozzászólások (2014) | Hozzászólások (2015) |