Barcelona utazás, nevezetességek

Barcelona kalauz, látnivalók, érdekességek

Barcelona

Booking.com

Barcelona 1,6 milliós lakosságával Spanyolország második legnagyobb városa, és Katalónia fővárosa. De ami ennél fontosabb, hogy a világ egyik leghíresebb, legszebb, legizgalmasabb és leghangulatosabb metropolisza, a legtöbben szerepeltetik bakancslistájukon e katalán várost. Ez azonban, például Rómától, vagy a horvát városoktól eltérően nem ősrégi épületeinek, és több ezer éves történelmének köszönhető, pont ellenkezőleg: Barcelona a modernizmus fővárosa, és a 20. századi avantgarde művészet legbátrabb szárnypróbálgatásainak helyszíne, valamint a modern várostervezés egyik legjobb példája. Számos látnivalóját a világ egyik leghíresebb és legelismertebb építésze, az organikus építészet, és a modernizmus jeles képviselője, Antoni Gaudí (1852–1926), valamint Luis Doménech i Montaner (1850-1923) néha meghökkentő, a megszokott építészeti konvenciókat teljes mértékben elvető alkotásai adják. Több híres nevezetesség pedig az 1992-es Olimpiai játékok elnyerése után került kialakításra vagy felújításra, ahogy ekkor a várost is rendbe szedték, teljes negyedeket újítottak fel, példásan kidolgozott városfejlesztési tervet valósítottak meg. Ennek, és az azóta is példás városmarketingnek és városfejlesztésnek köszönhetően Barcelona Európa egyik legfelkapottabb, leglátogatottabb városa lett. A helyiek szerint már réges rég túlságosan látogatott is. De a város modernizmusa nem merül ki az épületeiben: az utcalámpák, az erkélyek, és Barcelona számos más eleme ezt a légkört erősítik. Persze a régi Barcelonával is megismerkedhetünk a Barri Gothic vagy El Born negyedek labirintusszerű, középkorú hangulatot árasztó, rendkívül hangulatos szűk utcáit járva, illetve a városnézés után Barcelona homokos strandjain is megmártózhatunk.

Modernitás, ugyanakkor a hagyományok tisztelete. Homokos tengerpart, kék tenger. Hegyek, lélegzetelállító kilátási pontok, elsőrangú kirándulási lehetőségek Barcelonában és környékén. Remek hangulat, és gasztronómia. Vidám, mosolygós, élettel teli emberek, mediterrán légkör és növények. Csodálatos utcák és épületek a látványosságokon kívül is. Izgalmas, gyönyörű nevezetességek, érdekességek, és időtöltési lehetőségek, melyek közül a legjobbakat az alábbiakban igyekszünk bemutatni. Mindezek Barcelonát a világ egyik legizgalmasabb, legsokoldalúbb városává teszik, melyhez kevés hely hasonlítható Európában.

Az alábbiakban Barcelona 25 csodálatos nevezetességének, érdekességének a részletes bemutatása következik. Az információk mindenhol eljutási, belépőjegy, és nyitva tartási információkkal vannak kiegészítve. Valamint Barcelona, és környékének strandjairól, és a város környékének nevezetességeiről is lehet olvasni. Az utazók számára hasznos barcelonai utazási, közlekedési tippek, tömegközlekedései leírások, mint pl. bejutás Barcelona repülőteréről vagy tömegközlekedési jegytípusok másik barcelonai oldalunkon, a Barcelona tippek, tanácsok, közlekedés oldalon olvashatók, válogatott barcelonai éttermeket pedig a Barcelona éttermek oldalunkon emeltünk ki. A nevezetességek egymáshoz való elhelyezkedése térképen pedig a Barcelona térképen látható.

Szállások | La Sagrada Familia | Güell park | Casa Batlló | Casa Milá / La Pedrera | Barcelona olcsón | Güell-palota | Táncoló szökőkút | La Rambla | La Boqueria piac | Gótikus negyed | Katedrális | Santa Maria del Mar Székesegyház és El Born-negyed | Picasso múzeum | Montjuic | Tibidabo | Parc de la Ciutadella és Állatkert | Arc de Triomf | Barcelona Aquarium, IMAX-mozi | Parque del Laberinto de Horta | CosmoCaixa | Torre Bellesguard | Colonia Güell | A Katalán Zene Palotája | Szent Pál Kórház | Torre Agbar | Camp Nou stadion | Barcelona strandjai | Montserrat | Hozzászólások

Barcelona szállás

Szállások Barcelonában: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Szállások Barcelonában | Szállások Spanyolország egyéb részein is

La Sagrada Familia / A Szent Család Temploma

A Szent Család temploma Spanyolország leglátogatottabb fizetős turisztikai látványossága. Évente 3 millió turista nézi meg belülről, amivel megelőzi a madridi Prado múzeumot. Gaudí élete fő művének tekintette, 40 évet dolgozott rajta, és 15 éven keresztül kizárólag a Szent Család Templomával foglalkozott. Itt is temették el, miután 73 éves korában elütötte egy villamos. A Sagrada Familia több, mint 130 éve épül (1882-ben kezdődött a kivitelezése). Elkészülte után, 170 méteres magasságával a világ legmagasabb temploma lesz, és 18 toronnyal fog rendelkezni. A tervek szerint 2026-ra, Gaudí halálának 100. évfordulójára fejezik be építését. Amikor Gaudít a rendkívül hosszú kivitelezésről kérdezték, ő állítólag csak ennyit mondott: "Az ügyfelem nem siet."

A Szent Család templomot XVI. Benedek pápa 2010. november 7.-én szentelte fel, és nyilvánította bazilikává. Ebből az alkalomból misét is celebrált, amely a templomban tartott első szentmise volt. Mint Gaudí más alkotásai a városban, a Sagrada Familia is a Világörökség része. A bazilika az organikus építészet mintájának számít, de sorolják a szecesszióhoz, és a kubizmushoz is. A világ egyik leglenyűgözőbb, legkülönlegesebb, legérdekesebb temploma, az építészeti csodákat a remek fényjáték is kihangsúlyozza. Azoknak is érdemes bemenni, akik egyébként nem szívesen látogatnak katedrálisokat. Az épület semmi máshoz nem hasonlítható, mindentől különbözik, amit a látogatók korábban láttak.

Tippek:

 • A nyári hónapokban, de a legtöbbször máskor is, a rendkívül hosszú sorban állás, a hatalmas tömeg elkerülése végett, érdemes korán, akár már 9 órára érkezni vagy előre jegyet foglalni (úgy a jegy is olcsóbb). Ez a tipp Barcelona más népszerű nevezetességeire is vonatkozik, de a Sagrada Familiában különösen nagy sorban állásra kell felkészülni.
 • Érdemes, sőt, nagyon ajánlott felmenni a bazilika egyik tornyába is (bár 2016-ban jelentősen felemelték ennek árait) - ehhez szinte kötelező az online jegyvétel, mert a helyszínen hamar elfogynak a jegyek. Mindkét torony szép, mindenkinek a saját preferenciájától, egyéni ízlésétől függ, melyiket nézné meg. A Nativity tornyon még személyesen Gaudí dolgozott, az egy régebbi torony, az építészeti látnivalók is jobbak, érdekesebbek, és át lehet menni a két tornyot összekötő hídon is, ahonnan sok szépség közelről látszik. Ugyanakkor itt lefele gyalogolni kell, egy szűk csigalépcsőn. Az egyszerűbb építészeti megoldásokat alkalmazó Passion torony ugyanakkor magasabb, így onnan jobb a kilátás, a város érdekesebb részére, és lefelé is lifttel lehet jönni, tehát akik nehezen lépcsőznek, azoknak az ajánlható.
 • A templomban, annak környékén, ill. egész Barcelonában, főleg a metrón, és a turisztikai helyeknél, különösen figyeljünk az értékeinkre. Más nagyvárosokkal összehasonlítva is kiugróan magas a zsebtolvajlások, trükkös lopások, átverések, csalások, erőszak nélküli rablások száma. A zsebtolvajlástól eltekintve egyébként Barcelona egy nyugodt, békés, barátságos város, ahol éjjel is nyugodtan sétálgathatunk.

Eljutás: 2-es, és 5-ös metró: Sagrada Familia megálló. Busz: 19, 33, 34, 43, 44, 50, 51, B20, B24. Cím: Carrer de Mallorca, 401, 08013.

Belépő (2018): Csak a bazilikába: online vásárolva 15 Euró, a helyszínen megvéve 18 EUR. 30 éven aluliaknak és diákoknak - elfogadott nemzetközi és magyar diákigazolvány is: online 13 EUR, a helyszínen 16 EUR. 65 éves kortól: online 11 EUR, a helyszínen 14 EUR. 11 éven aluliaknak ingyenes. Belépőjegy a bazilikába, az egyik torony látogatásával, és audioguide-al együtt: online 29 EUR, a helyszínen 35 EUR. 30 éven aluliaknak és diákoknak: online 27 EUR, a helyszínen 33 EUR. 65 éves kortól: online 22 EUR, a helyszínen 28 EUR. 11 éven alul (de 6 éves kor alatt a tornyok nem látogathatók, valamint 16 éves korig kizárólag szülői kísérettel): online és a helyszínen is ingyenes.

Nyitvatartás: Áprilistól szeptemberig 9:00-20:00. Novembertől februárig: 9:00-18:00. Március és október: 9:00-19:00. December 25., 26., január 1. és január 6.: 09:00-14:00. Utolsó belépés minden esetben fél órával a zárás előtt.

Összefoglaló: Barcelona első számú látnivalója, a világ egyik legkülönlegesebb, legérdekesebb temploma, mely jelenleg is épül. Kívül-belül "kötelező" megnézni. Vegyünk online jegyet, különben órákat fogunk sorba állni!

la sagrada familia

Sagrada Familia

Sagrada Familia

Sagrada Familia képek: Juanillooo, Crisitano Cani, Steven Christenson/Flickr/Creative Commons

Güell park

A Güell park, a Szent Család templomához hasonlóan, az UNESCO Világörökség része. Az 1900 és 1914 között épült parkot Antoni Gaudí eredetileg egy modern "luxuslakóparknak" szánta, távol a belváros akkori gyárainak füstjétől, azonban a park üzletileg sikertelennek bizonyult olyannyira, hogy senki sem akart itt lakni. Csak két ház készült el, és végül maga Gaudí költözött ide családjával, házában jelenleg a Gaudí-múzeum működik. Az épületek, a sétányok, és a lépcsők, mind-mind egy rendkívül különös fantáziavilághoz hasonlítanak, ezt nehéz leírni, ezt látni kell!

2013 óta belépős a Güell Park műemléki része. Ezt mindenképp érdemes kifizetni, de akinek ez nem fér bele a költségvetésébe, az is látogasson el a Güell Parkba, mivel a belépős részen kívül is egy nagy, szép, izgalmas, különleges területet járhat be, és a fizetős részt is úgy-ahogy láthatja kívülről. Érdemes reggel elsőként ide érkezni, vagy online jegyet venni, így nem kell sorban állnunk, a kapott időpontban egyszerűen bemehetünk. Online jegy nélkül, vagy nem reggel érkezve előfordulhat, hogy sokat kell sorban állni és akár több órával későbbre kapunk csak jegyet, Miután elhagytuk a belépős területet, arra a részre már nem lehet visszatérni.

Eljutás: 24-es busszal a Placa de Catalunyától vagy 92-es busszal a Passeig de Graciától. Közvetlenül a bejárathoz tesz le az L4 metró Joanic állomásától induló 116-os busz is. Vagy 3-as metró: Lesseps (itt meredeken felfelé kell menni, és sokat gyalogolni, vagy fel lehet szállni itt is a 116-os buszra), vagy Vallcarca (itt a metróállomástól lefelé lehet menni egy darabig, majd mozgólépcsőn fel, és felfele csak egy kicsit kell gyalogolni) megálló, majd az irányjelzéseket követve. Cím: Carrer d'Olot, 5, 08024.

Belépő (2018): 8,50 EUR (online: 7,50 EUR). 7-12 éveseknek és 65 év felettieknek: 6 EUR (online: 5,25 EUR). 7 éven alul ingyenes, de szükséges felvenni és bemutatni az ingyen jegyet. Mindenkinek ingyenes a hivatalos nyitvatartási időn kívül, pl. nyitás előtt, 7:00-8:00 között, valamint zárás után, a nyári időszakban pl. 21:30-tól. Ugyanakkor korán reggel és késő este zárva van, tehát ne sokkal a nyitás előtt, vagy a zárás után érkezzünk!

Nyitvatartás: Október 28.-február 16.: 8:30-18:30 (utolsó belépés: 17:30). Február 17.-március 24.: 8:30-19:00 (utolsó belépés: 18:00) Március 25.-április 29.: 8:00-20:30 (utolsó belépés: 19:30). Április 30.-augusztus 26.: 8:00-21:30 (utolsó belépés: 20:30). Augusztus 27.-október 27.: 8:00-20:30 (utolsó belépés: 19:30).

Összefoglaló: Különleges fantáziavilág, remek fotós témákkal, ne hagyjuk ki, nagy élményt nyújt, és a környezete is kellemes. Érdemes online jegyet venni, különben lehet hogy órákat kell várni!

Güell park

Güell park

Güell park fotók: Nathan Gibbs, Patrick Shyu

Casa Batlló

A Passeig de Gracia 43 alatt található szecessziós ház 1904-1906 között épült Gaudí, és Josep Maria Jujol tervezésében, és szintén a világörökség része. Gaudí egy 1877-ben épült lakóépületet alakított át. A Barcelona egyik igen előkelő negyedében álló lakóépület eredetileg egy középosztálybeli család számára készült. A Casa Battlóra nézve úgy tűnhet, hogy a tervezők célja nem más volt, minthogy az egyenes vonalakat teljes mértékben mellőzzék.

A két híres Gaudí épület, a Casa Batlló, és a Casa Milá a híres barcelonai sugárúton, a Passeig de Gracián található, amelyről önállóan is érdemes megemlékezni. Ez Barcelona legszebb, és legimpozánsabb sugárútja, a katalán város Champs-Elysées-je, vagy Andrássy útja. Az Avenida Diagonaltól a Placa Catalunyáig húzódó sugárúton találhatók a legjobb boltok, üzletek, éttermek, és kávéházak - persze mind nagyon drágák. Gaudí két épületén kívül más fantasztikus modernista alkotások is találhatóak itt. Kiemelendő, és érdemes megnézni még a 35-ös szám alatti Casa Lleo i Morerát (1902-1906 között építette át Lluís Doménech i Montaner), és a 41-es szám alatti Casa Amatllert (Puig i Cadalfach, 1898-1900), melyek egy háztömbben találhatók a Casa Battlóval, utóbbi közvetlenül mellette. A 20. század első felében épült házak lakói Barcelona leggazdagabb polgárai voltak.

Eljutás: 2-es, 3-as, és 4-es metró: Passeig de Gracia megálló, Calle Aragó-Rambla Catalunya kijárat. Buszok: 7, 22, 24, H10, V15. Cím: Passeig de Gràcia, 43, 08007.

Belépő (2018): 24,50 Euró. Diákoknak, 7-18 éveseknek, és 65 éven felülieknek: 21,50 Euró. 7 éven aluliaknak ingyenes. Online jegy ide kattintva vehető, birtoklásával kevesebbet kell sorban állni.

Nyitvatartás: Minden nap 9:00-21:00 (utolsó belépés: 20:00)

Összefoglaló: Különleges, szép színes Gaudí-épület, belülről szebb mint a Casa Milá. De hogy melyik is legyen, ha csak az egyiket néznénk meg, lásd kicsit lejjebb, a Casa Milá leírás végén.

Casa Battló

Casa Battló

Casa Batlló képek: 3dom, Any.colour.you.like/Flickr/Creative Commons

Casa Milá / La Pedrera

Híres nevezetesség Barcelonában, tehát természetesen ismét Gaudí műve, és ugyancsak az UNESCO Világörökség része. Kőbánya, avagy La Pedrera néven is ismert a Passeig de Grácia 92. szám alatt lévő lakóház. A Casa Milá Gaudí utolsó lakóháza, melyet egy gazdag textilgyáros, Roger Segimon de Milá megrendelésére tervezett, és 1905-től 1910-ig épült. Ebben az öt emeletes bérházban valósítja meg Gaudí leginkább a természet és az építészet összeolvasztását - mintha egy lepusztult, barlangos hegyet látnánk. A Casa Milá gyakorlatilag mindennek az ellenkezője, mint amit szokványos építészetnek ismerünk.

Érdekesség, hogy a Casa Milát terv nélkül, csupán vázlatok alapján építették fel. A tetőn lévő kémények pedig a szürrealista szoborművészet előfutárainak számítanak. A Pedrera legérdekesebb része is ez, a teteje, sokak számára a belső tér nem annyira lenyűgöző, mint a Casa Batlló esetében.

Eljutás: 3-as és 5-ös metró: Diagonal megálló. Busz: 7, 16, 17, 22, 24, V17. Cím: Provença, 261-265, 08008.

Belépőjegy (2018): A helszínen 25 Euró, online 22 EUR. Diákoknak és 65 éven felülieknek: 19,50 Euró, online 16,50 EUR. 7-12 éveseknek: 14 EUR, online 11 EUR. 7 éven aluliak számára ingyenes. Online jegyvásárlás itt, online jeggyel kevesebbet kell sorban állni, és olcsóbb a jegy.

Nyitvatartás: 2018-ban zárva január 8.-14. között. Nyitva minden nap 9:00-20:30 (utolsó belépés: 20:00), november 6.-március 2. között 9:00-18:30 (utolsó belépés: 18:00).

Összefoglaló: Különleges Gaudí-épület. A Casa Batllónál nagyobb, de építészetileg az szebb.

Casa Batlló vagy Casa Milá? Sokan kérdezik, hogy ha csak egy Gaudí-épületet néznek meg belülről, az melyik legyen? Elöljáróban: bármelyiket is választjuk, kifejezetten rosszabbul nem fogunk járni.

A Casa Batlló mellett szóló érvek: egészen lélegzetelállító, építészetileg szebb, színesebb, lenyűgözőbb, érdekesebb, mint a Casa Milá,

A Casa Milá / La Pedrera mellett szóló érvek: olcsóbb ; nagyobb ; a teteje nagyon érdekes, és "túlvilági", és jó a kilátás onnan ; kiállítás is van benne, mely bemutatja, hogy dolgozott Gaudí ; berendezett, így láthatjuk, hogy élt egy vagyonos család a 20. század elején Barcelonában.

Casa Milá

Casa Milá, tető

Casa Milá homlokzat és Casa Milá tető. Képek: Tavallai, Jeremny Knight/Flickr/Creative Commons

Barcelona olcsón

 • Szállások a legnagyobb választékban, garantáltan a legjobb árakon ITT
 • Kiválogatott, ajánlott, olcsó, de mégis nagyon jó, ill. kiváló ár/érték arányú szállások listája ITT
 • Olcsó repülőjegy keresési tippek, a legjobb eszközök, weboldalak - részletes, mindenre kiterjedő, de egyszerű leírás itt: Hogyan találjunk olcsó repülőjegyet?
 • Online jegyekkel nem csak hogy sokszor nem, vagy kevesebbet kell sorban állni a látnivalókhoz, de több esetben olcsóbbak is. A látnivalók leírásánál láthatók az online jegyvételi lehetőségek.
 • Több múzeum ingyenes minden hónap első vasárnapján, illetve minden vasárnap délután, részletek a látnivalók leírásánál.
 • Aki utasbiztosítást kötne: partnerünk, a biztositas.hu oldalán a biztosítók utasbiztosítási ajánlatait lehet egyszerűen, gyorsan összehasonlítani, így a legjobb áron lehet utasbiztosítást találni. Az így talált kedvező árból további 10% kedvezményt adnak az Utazás nyaralás info látogatóinak. Ehhez csupán az UTNY-2017 kuponkódot kell használni, vagy csak IDE kattintani.
 • Tömegközlekedésre nagyon olcsó a T-10 gyűjtőjegy, mindössze 9,95 EUR 10 utazásra. Részletek erről Barcelona tippek, közlekedés oldalunkon.
 • Reptérről bejutás T-10-et használva mindössze 1 EUR-ért lehetséges vonattal, vagy a 46-os busszal. Részletek Barcelona tippek, közlekedés oldalunkon.
 • Menüs, ill. olcsó (ahol akár 2-3 EUR-ért jól lehet lakni), de jó éttermekről lista és leírás Barcelona éttermek oldalunkon. Továbbá, hétköznaponként, ebédidőben számos étterem kínál olcsó napi menüt (menu del dia). A Ramblán, és környékén viszont ne együnk!

Palau Güell / Güell-palota

A La Rambláról nyíló Carrer Nou de la Rambla utcában található Gaudí egyik első lakóháza, melyet a mester Eusebi Güell gróf, egy gazdag textiliparos számára tervezett, aki családjával itt élt 1888-1910 között, amikor is átköltöztek a Güell parkba. Az építkezés 1886-1889 között zajlott. Csupán egy 18x12 méteres hely volt az épületre, ezért Gaudí úgy tervezte, hogy nagyobbnak tűnjön, mint amilyen: ezt kupolával és nagy üvegablakokkal érte el.

A Güell-palota ugyan kevésbé ismert, mint a Pedrera vagy a Casa Battló (talán mert 2004-2011 között restaurálták, és 2008-ban nyitottak még részben, 2011 áprilisában pedig teljesen a látogatók előtt), de sokak számára mégis ez az épület tetszik a legjobban Gaudí művei közül, bár homlokzata talán kevésbé látványos a La Pedrerához vagy a Casa Battlóhoz képest. Leghíresebb, legszebb része a tető.

Eljutás: 3-as metró: Liceu állomás. Buszok: 14, 59, 91, 120. Cím: Carrer Nou de la Rambla, 3-5, 08001.

Belépőjegy (2018): 12 Euró. 17 év feletti diákoknak és 65 éven felülieknek: 9 Euró. 10-17 éveseknek 5 EUR. 10 éven aluliaknak ingyenes. Ingyenes belépés mindenki számára: minden hónap első vasárnapján, és április 23.-án, július 8.-án szeptember 11.-én, szeptember 24.-én és december 15.-én. Ingyenes jegyek a készlet erejéig kaphatók: novembertől márciusig 10:00-től, majd 13:30-tól kezdik kiadni, áprilistól októberig 10:00-től, majd 15:00-től kezdik kiadni.

Nyitvatartás: Hétfőnként zárva (kivéve, ha a hétfő ünnepnapra esik). Nyitva április-október: 10:00-20:00 (utolsó belépés: 19:00), november-március: 10:00-17:30 (utolsó belépés: 16:30). Zárva: január 1., január 6., január 3. hetében, december 25., december 26.

Összefoglaló: Homlokzatát tekintve kevésbé látványos, de belülről szép Gaudí-remekmű.

Güell-palota, Barcelona

Palau Guell

Güell-palota, homlozat és tető. Képek: katherineprice, drgillybean/Flickr/Creative Commons

Font Mágica / Táncoló v. mágikus szökőkút

Fantasztikusan nagy élményt nyújtó, gyönyörű, mindenkit elkápráztató víz- és színjátékban lehet része a Placa de Espanyahoz ellátogató turistáknak. A táncoló, zenélő szökőkutak a zene ütemére változtatják színeiket, és formáikat. A zene a klasszikustól (Verdi, Strauss, Mozart) a modern, kortárs zenéig terjed. A show 15 perces, de nem baj, ha pont lemaradunk a kezdésről, hiszen 15 perc szünet után újrakezdődik. Érdemes fentről, lentről, középről, és több nézőpontból is megnézni az előadást. A fantasztikus látvány ráadásul ingyenes, így ez egy olyan látnivaló Barcelonában, amit nem szabad kihagyni.

A szökőkút sok mással együtt, az 1929-es barcelonai világkiállításra, Carles Buigas tervei alapján épült, majd az 1992-es barcelonai olimpiai játékokra jelentős mértékben felújították.

Eljutás: 1-es, 3-as metró: Espanya megálló. Busz: 9, 13, 27, 30, 37, 50, 55, 56, 57, 65, 79, 109, 157, 165, Place Espanya megálló. Cím: Pl. Carles Buïgas, 1, 28080.

Jegyár: Ingyenes

Nyitvatartás, a fényjátékok működése: Minden évben zárva január elejétől február közepéig, 2018-ban pontosan január 6-február 16. között van zárva. November 1.-március 31. (az év eleji zárva tartási időpontok kivételével): csütörtökönként, péntekenként és szombatonként 20:00-21:00. Április 1.-május 31: csütörtök, péntek, szombat 21:00-22:00. Június 1-szeptember 31.: csütörtök, péntek, szombat, vasárnap 21:30-22:30. Október 1.-október 31.: csütörtök, péntek, szombat 21:00-22:00.

Összefoglaló: Mindenképp jöjjünk el egyik este megnézni ezt az ingyenesen megtekinthető, hangulatos fényjátékot.

Barcelona zenélő szökőkút

Barcelona zenélő szökőkút kép: MUMINUX

La Rambla

Barcelona fő sétálóutcája a széles és hosszú La Rambla, amelyet csodás platánsor szegélyez. Az 1,2 km hosszú Rambla a Placa Catalunya és a tengerparthoz közeli Colombus-szobor között húzódik. A sétálóutca mindig tele van helyiekkel, és turistákkal. A La Rambla sétálóutcán kávézók, bárok, butikok, üzletek, trafikok találhatók. A korzózókat komédiások, zsonglőrök, és mutatványosok is szórakoztatják. De ha megéhezünk, semmiképp se a Rambla túlárazott, és nem is kifejezetten jó, kiülős, turisták számára létrehozott éttermeiben együnk (hanem inkább pl. az El Born negyedben, ill. lásd oldalunkat Barcelona válogatott éttermeiről: Barcelona éttermek). Ez alól csak a La Boqueira piac a kivétel, ahol viszont érdemes valamit megkóstolni. A turisták mellett a zsebtolvajok kedvelt célpontja is a Rambla.

Itt található Barcelona 1847-ben nyílt operaháza (Gran Teatre del Liceu), és a legrégebbi színháza is, az 1568-ban alapított, de azóta többször újjáépített Teatre Principal. A Rambláról nyíló Carrer de Colom utcán keresztól elérhető, pálmafákkal, valamint drága kávézókkal és éttermekkel, és éjszakai mulatókkal teli szép teret, a Placa Reialt is érdemes megnézni a Ramblán sétálva. A teret a 19. században alakították ki, koncertek, ünnepségek színhelye is. A Rambláról nyíló, a tengerhez közeli végéhez található Passatge de la Banca utcában, a 7-es szám alatt a Museo de Cera panoptikum helyezkedik el, amely azonban nem feltétlenül éri meg az árát (2018-ban felnőtteknek 15 EUR, 5-11 év között 9 EUR), nem olyan jó, nem hasonlítható össze a Madame Tussauds-val.

A Rambla alsó végén található 60 méter magas, 1888-ra elkészült Kolombusz-emlékmű tetejéről szép panoráma tárul elénk. Lift visz fel. Belépő 2018-ban 6 EUR, 4-12 éveseknek és 65 éven felülieknek 4 EUR. Online vásárolva 30%-al olcsóbb a jegy: 4,20 EUR, 4-12 éveseknek és 65 éven felülieknek 2,80 EUR.

Eljutás: 1-es, 3-as, 6-os, 7-es metró: Catalunya megálló (az egyik felére) vagy 3-as metró: Drassanes megálló (a másik, a kikötőhöz közeli felére). Busz: 14, 59, 91.

Összefoglaló: Nagyon turistás hely, de sétáljunk végig rajta, azonban a zsebtolvajokkal vigyázzunk, és ne itt együnk!

ramblas

La Rambla

La Rambla kép: christomsett, Francesc González/Flickr/Creative Commons

La Boqueria piac

A Rambláról nyíló Mercat de Sant Josep de la Boqueria nevű piacon minden nap friss zöldséget, gyümölcsöt, húst, halat (és egyéb tengeri ételeket elképesztő választékban), felvágottat, péktermékeket vagy akár kézműves édességeket vehetünk. És tapast, készételeket ehetünk, frissen facsart gyümölcslevet ihatunk. Itt elérhető áron lehet bevásárolni kiváló minőségű ételekből. Emellett egy teljes értékű barcelonai látványosság is, valóban Európa egyik legjobb, leghangulatosabb (de igen zsúfolt, és turistás) piaca. A színek, hangok, ízek és illatok kavalkádja lebilincselő, egy gasztronómiai élmény ide ellátogatni. Érdemes még délelőtt jönni. A Boqueria piac első említését 1217-ből találjuk, de jelenlegi helyén és épületében 1840 óta működik.

Eljutás: 3-as metróvonal: Liceu megálló. Busz: 14, 59, 91. Cím: Plaza de la Boqueria / La Rambla.

Nyitvatartás: Hétfő-szombat: 8:00-20:30. Vasárnaponként zárva!

Összefoglaló: Egy gasztronómia élmény, Európa egyik legjobb, leghangulatosabb piaca, ahol ínycsiklandozó ételeket kóstolhatunk.

Más barcelonai piacok, melyek kevésbé zsúfoltak, és turistásak, ahova főleg helyiek járnak a Mercat Santa Caterina (Avinguda de Francesc Cambó, 16, L4 metró: Jaume I megálló, nyitva: hétfő, szerda, szombat 7:30-15:30, kedd, csütörtök, péntek 7:30-20:30-ig, vasárnap zárva) vagy például a Mercat de la Barceloneta (Plaça de La Font, 1, L4 metró: Barceloneta megálló, nyitva hétfő-csütörtök 7:00-15:00, péntek 7:00-20:00, szombat 7:00-15:00, vasárnap zárva).

La Boqueria

La Boqueria. Kép: vgm8383/Flickr/Creative Commons

Gótikus negyed / Barri Gothic

Barcelona gótikus negyede a város óvárosának a központi része. Számos középkori épület van itt, valamint néhány még régebbi, a római időkből származó, a római városfal maradványai is felfedezhetők. A gótikus negyed egy labirintusra emlékeztet: a szűk, kanyargós utcák terekbe nyílnak, melyek különleges, igazi középkori atmoszférát adnak a helynek. A turista minden sarkon valamilyen meglepetésbe botolhat, valamilyen érdekességgel találkozhat: egy templommal, egy palotával, egy múzeummal, egy képtárral, egy tapas-bárral, vagy egy kávézóval.

A negyedben érdemes megnézni, többek között, a szép, békés Placa Sant Felip Neri teret is. A Ramblához hasonlóan, a gótikus negyed is a zsebtolvajok egyik kedvelt vadászcélpontja.

Eljutás: L4 metró: Jaume I megálló.

Összefoglaló: Sétáljunk ebben a hangulatos negyedben is!

Barcelona, Gótikus negyed

Katedrális / Catedral de la Santa Creu i Santa Eulàlia

A gótikus negyed központjában magasodik Barcelona gótikus katedrálisa, melynek építése a 13. században kezdődött, de teljesen csak a 19. századra fejeződött be. Helyén már a római időkben, 343-ban is egy bazilika állt ezt a mórok 985-ben lerombolták. Pompás, gyönyörű, hatalmas templom, mindenképp érdemes megnézni az ingyenes időközökben. A katedrális belső udvarának medencéjében úszkáló hattyúk igazi különlegességnek számítanak. A katedrális előtti téren vasárnaponként, délben, a Franco-diktatúra alatt betiltott tradicionális katalán Sardana táncot lehet megtekinteni.

Eljutás: L4 metró: Jaume I megálló. Cím: Pla de la Seu, s/n, 08002.

Belépőjegy és nyitvatartás: hétköznap 8:00-12:45 és 17:45-19:30-ig, szombaton 8:00-12:45 és 17:15-20:00, vasárnap és ünnepnap 8:00-13:45 és 17:15-20:00 között - ingyenes ezekben az időközökben ; hétköznap 13:00-17:30, szombaton 13:00-17:00, vasárnap és ünnepnap 14:00-17:00 között - belépőjegy 7 EUR ezekben az időközökben.

Barcelona katedrális

Barcelona katedrális kép: panos r

Santa Maria del Mar Székesegyház és El Born-negyed

A La Seu-től 400 m-re keletre van van ez a gyönyörű és lenyűgöző 14. századi katedrális. 1329-1383 között épült Katalónia tengeri és kereskedelmi fénykorában. A katalán gótika lenyűgöző példájának számít tisztaságával, és a középkori épületek között szokatlan egységes építészeti stílusával. Belépve a látogatókat, ha engedik, átjárhatja a béke és a nyugalom érzése. Sokaknak jobban tetszik, mint a La Seu, de egy biztos, a gótikus negyedben sétálva, akiket érdekelnek a templomok, a monumentális középkori építmények, ezt is nézzék meg.

A Santa Maria del Mar Székesegyház az El Born negyedben található, amely a Gótikus negyedtől keletre található, a Via Laietana választja el egymástól a két negyedet. A negyed nagyjából a Carrer de la Princesa, és az Avinguda del Marquès de l'Argentera között található. Az El Born az óváros talán "legtrendibb" része. Hangulatos sétákat lehet tenni ebben a bohém negyedben, rengeteg bár, tradicionális, remek, de megfizethető árú étterem, kávézó, üzlet, kis galéria található itt. Itt kevesebb a turista mint a gótikus negyedben, egy autentikusabb résznek számít, és legalább annyira hangulatos mint a Gótikus Negyed, vagy a Rambla, sőt! Ez valószínűleg Barcelona leghangulatosabb városrésze.

A negyedben járva érdemes végigsétálni mindenképp a Carrer de Montcadán. Ez egy szép, szűk, gótikus, középkori hangulatú utca, mely a Picasso-múzeumnak is helyt ad.

Eljutás: Legközelebbi metrómegálló: L4 metró: Jaume I. Cím: Plaça de Santa Maria, 1, 08003.

Belépőjegy a székesegyházba (2018): 5 EUR.

Nyitvatartás (székesegyház): hétfő-szombat 9:00-20:30, vasárnap 10:00-20:00.

Összefoglaló: A gótikus negyedhez hasonlóan hangulatos, szép negyed, remek éttermekkel. A székesegyház lenyűgöző.

Santa Maria del Mar Székesegyház, Barcelona

El Born, Barcelona

Santa Marid el Mar székesegyház. Kép: Riccardo Cuppini/Flickr/Creative Commons. El Born kép: Carlos Lorenzo/Flickr/Creative Commons

Picasso múzeum / Museu Picasso

Pablo Picasso több, mint 3500 korai munkája: festmények, rajzok, metszetek, és kerámiák találhatók Barcelona leglátogatottabb, és talán legjobb múzeumában, valamint néhány mű a mester kék korszakából is. Az itt kiállított művek döntő többsége 1890-1917 között keletkezett (Picasso 1881 – 1973 között élt), kivéve az 1957-es Las Meninas sorozatot. Itt tehát főleg a fiatalkori, korai alkotások láthatók, melyek még klasszikus festmények, és nem a leghíresebb Picasso-művek, de érdekes megfigyelni, hogy hogyan fejlődött Picasso, és hogyan változott a stílusa. A múzeum 1963. március 9.-e óta fogadja a látogatókat. Van egy érdekes ajándékboltja is.

Eljutás: 4-es metró: Jaume I állomás. Busz: 17, 19, 40, 45: Via Laitana megálló. 39, 51: Passeig Picasso megálló. 14, 59: Pla de Palau megálló. 120: Princesa megálló. Cím: Carrer Montcada, 15-23, 08003.

Belépő (2018): 12 Euró. 18-25 éveseknek és 65 éven felülieknek: 7 Euró. 18 éven aluliaknak ingyenes. Minden hónap első vasárnapján egész nap ingyenes, korlátozott jegykiadással, tehát érdemes reggel odamenni, ill. csütörtökönként 18:00-tól ingyenes. Ingyenes a következő napokon is: február 12., május 18., szeptember 24.

Nyitvatartás: Hétfőnként zárva!. Kedd-vasárnap: 9:00-19:00, csütörtökönként 21:30-ig. Zárva: január 1., május 1., június 24., december 25. December 24.-én és 31.-én csak 14:00-ig tart nyitva.

Összefoglaló: A Picasso iránt érdeklődőknek ajánlott, itt a festőművész kevésbé híres, főleg korai festményei kerültek kiállításra.

Picasso múzeum, Barcelona

Picasso múzeum kép: mor (bcnbits)

Montjuic

A Barcelona városközpontjához közel található 185 méter magas, a kikötőre néző Montjuic domb (szó szerinti fordítása: zsidó hegy) rengeteg látványosságot kínál, melyek közül sok az 1929-es világkiállítás, vagy az 1992-es olimpia alkalmából épült, vagy ezek alkalmával újították fel. Nézzük is, mi minden látható itt.

A Montjuic alsó, Placa Espanya közeli részén található a már említett Táncoló szökőkút, és felette az 1929-es Palau Nacional, amely a Katalán Nemzeti Szépművészeti Múzeumnak (MNAC) ad helyet. Ez Barcelona legjelentősebb, és legnagyobb múzeuma. Az érdekes, gazdag szépművészeti múzeumban román, gótikus, reneszánsz, és barokk festmények (pl. El Greco, Zurbarán, Rubens, Velázquez, Cranach művei), szobrok, zománcok kerültek kiállításra, és a 19-20. századi modern katalán festészetből is nagy gyűjteménye van, köztük Picasso festmények is megtekinthetők. Rajzok, nyomtatványok, poszterek és érmék is a gyűjtemény részét képezik. Belépő 2018-ban: 12 EUR, online jegyet véve 5% kedvezmény, diákoknak 30% kedvezmény. 16 év alatt és 65 év felett ingyenes. Mindenkinek ingyenes minden szombaton 15:00 után, valamint egész nap: a hónapok első vasárnapján + február 12.-én, május 18.-án, szeptember 11.-én és szeptember 24.-én. A múzeum hétfőnként, január 1.-én, május 1.-n és december 25.-, és 26.-n zárva. Nyitva októbertől áprilisig kedd-szombat 10:00-18:00, vasárnap és ünnepnapokon 10:00-15:00. Májustól szeptemberig kedd-szombat 10:00-20:00, vasárnap és ünnepnapokon 10:00-15:00.

Egy másik múzeum is van erre, a Montjuic lábánál, a Táncoló szökőkútnál, a CaixaForum nevű művészeti központ, ahol időről időre érdekes modernista, és kortárs időszaki kiállításokat tartanak. Akik érdeklődnek ezek iránt, érdemes megnézniük, hogy mi az aktuális kiállítás. Maga az épület is érdekes. A belépőjegy ide 4 EUR, online 5% kedvezmény.

Ezektől gyalog érhető még el a Poble Espanyol (spanyol falu, belépő 14 EUR, diákoknak 10,50 EUR, 4-12 éveseknek 7 EUR, 65 éven felüliknek 9 EUR 2018-ban, online jegyvásárlás esetén 15% kedvezmény) amely egy igen népszerű barcelonai látványosság. Ez gyakorlatilag egy skanzen, amelynek 116 épülete Spanyolország különböző területeinek építészetét mutatja be, ezt bejárva kicsiben egész Spanyolországot láthatjuk. Ugyanakkor, a vélemények megoszlanak róla, vannak, akik szerint nem éri meg a rászánt időt és pénzt, és turistacsapdának tartják, míg másoknak tetszik.

Már a Montjuic egy másik részén, feljebb a dombon van az olimpiai falu, és az olimpiai stadion (ingyenes belépés). Hozzájuk közel a Fundació Joan Miró, mely egy csodálatos és érdekes modern művészeti múzeum, a kortárs művészet kedvelői számára kötelező program, Miró-festményekkel, szobrokkal, rajzokkal, kárpitokkal (belépő 2018-ban: 12 EUR, 15-30 éves diákoknak és 65 éven felülieknek 7 EUR, hétfőnként zárva).

A domb legrégebbi nevezetessége a csúcsán látható Castell de Montjuic (belépő: 5 EUR 2018-ban, mindenkinek ingyenes vasárnaponként 15:00 után, nyitva november-március között minden nap 10:00-18:00, április-október között minden nap 10:00-20:00), egy hatalmas, 18. századi erődítmény, melynek várfaláról, vagy akár csak a környékéről remek kilátásban gyönyörködhetünk. A dombon számos kert, és park is van, közülük legfigyelemreméltóbb az olimpiai stadion közelében található Jardí Botànic, egy botanikus kert, több, mint 2000 növényfajjal (belépő 3,50 EUR), és a Jardins de Mossèn Costa i Llobera, ahol több száz különböző kaktuszfaj él.

Külön meg kell emlékeznünk a Barceloneta tengerpartról a Montjuicra induló libegőről, mivel az út, és a kilátás semmihez sem fogható, a tengerparti részről a várost így máshonnan nem láthatjuk. Már a libegő a tengerparton lévő tornyából is lenyűgöző a kilátás indulás előtt vagy érkezés után. Érdemesebb inkább a Montjuicról indulni, és a tengerpartra érkezni, mivel a hegyen kevesebben szállnak fel, kevesebbet kell várni.

Eljutás a Montjuicra

 • 1-es, 3-as és 8-as metró: Placa Espanya megálló. Ez a megálló a Poble Espanyol (spanyol falu), a táncoló szökőkút, és a Palau Nacional megtekintését teszi lehetővé. A Placa Espanyától a Poble Espanyolig 13-as vagy 150-es busszal is lehet menni.
 • a 150-es busz érinti a Montjuic összes látványosságát. A Pl. Espanyától is lehet már vele menni, és a Poble Espanyol (spanyol falu), az Olimpiai Stadion (Estado Olimpic megálló), a Fundació Joan Miró, és a felső siklóállomás=alsó libegőállomás (Av Miramar-Estació del Funicular megálló) érintésével a csúcsra, a várhoz érkezik. A vártól lefelé érinti a tengerpartról közlekedő libegő felső megállóját is (Av Miramar-Pl Carlos Ibáñez megálló).
 • a Funicular de Montjuic sikló a Montjuic Parkhoz közlekedik, és a Paral-lel metróállomástól (2-es, 3-as vonal) indul. Érvényesek rá a szokásos barcelonai tömegközlekedési jegyek. A sikló végállomásától az Olimpiai Park és Stadion, valamint a Fundació Joan Miró érhető el gyalog vagy 150-es busszal. A végállomástól tovább lehet utazni:
 • a Telefèric Montjuïc libegő a Avinguda Miramartól, a Funicular de Montjuic sikló végállomásától indul, és a Montjuic legtetejére, a Castle de Montjuichoz megy fel. A jegy ára 2018-ban: 8,40 Euró, retúr: 12,70 EUR, 4-12 éveseknek: 6,60 ill. 9,20 EUR. A retúrjegyből vásárolható kedvezményes online, 11,43 EUR-ért, 4-12 éveseknek 8,28 EUR-ért. A tömegközlekedési jegyek nem érvényesek rá.
 • a libegő helyett a már említett 150-es busszal (Barcelonai tömegközlekedési jegyekkel igénybe vehető) vagy gyalog is fel lehet menni a Funicular de Montjuic végállomásától a csúcsra, a várhoz.
 • a legizgalmasabb, és legnagyobb élményt, Barcelona csodálatos panorámáját nyújtó lehetőség pedig a régi kikötőtől induló libegő (Transbordador Aeri del Port). A libegő a Barceloneta metrómegállótól 15 perc gyaloglással érhető el, egész pontosan INNEN indul. A Montjuicon a Torre de Miramarhoz érkezik, ahonnan a csúcshoz még gyalogolni kell, vagy, a 150-es busz "segítségével" libegőre kell szállni. Ha inkább lefelé mennénk ezzel a libegővel, akkor fentről, a vártól 150-s busszal (Av Miramar-Pl Carlos Ibáñez megálló), vagy gyaloglással érhető el. Ez a libegő nem azonos a korábban említett, a siklóállomástól közlekedő libegővel! Jegyár 2018-ban: 11 Euró, oda-vissza 16,50 Euró). Tömegközlekedési jegyek nem érvényesek rá.

Összefoglaló: Sok programlehetőséget, szép panorámát nyújtó hegy, remek sétalehetőség csodás természeti környezetben, még narancsfák is felfedezhetők. A Montjuic múzeumai közül az MNAC egy jelentős, gazdag szépművészeti múzeum, a Fundació Joan Miró és a CaixaForum pedig a modern, kortárs művészet iránt érdeklődőknek ajánlott. Érdemes a tengerpartról induló libegővel feljönni, vagy lemenni innen.

Montjuic

Montjuic fotó: J. Salmoral

Montjuic libegő

Montjuic libegő kép: Jumilla/Flickr/Creative Commons

Castell de Montjuic

Castell de Montjuic. Kép: Andy Mitchell/Flickr/Creative Commons

Tibidabo

A Barcelona északnyugati részén lévő, 512 méter magas Tibidabo-hegyről fantasztikus kilátás nyílik a városra, a Barceloneta-Montjuic libegő mellett innen látható vitathatatlanul a legszebb panoráma. Nevét onnan kapta, hogy a katalán legenda szerint az ördög itt kísértette meg Krisztust, ezt mondta neki: "neked adom", latinul "tibi dabo".

Az ingyenes kilátáson, a jó hangulaton és a szép hegyi környezeten kívül az idelátogatókat Spanyolország legrégebbi, 1901-ben megnyílt vidámparkja is szórakoztatja (belépőjegy 2018-ban: 28,50 Euró, 120 cm alattiaknak 10,30 Euró, 90 cm-nél alacsonyabb gyermekeknek ingyenes, Online jegyek 10% kedvezménnyel, nyitvatartási napok ITT). Ne várjunk annyira félelmetes játékokat, nem olyan menő, és modern a vidámpark, és ahhoz képest drága a belépő. Viszont remek légkört, és szép kilátást kaphatunk. Azért 1-2 izgalmasabb attrakció is van, de főleg kisebb gyerekek fognak nagyon jól szórakozni a vidámparkban.

A Tibidabo tetején egy csodálatos katolikus templom, az 1902-1961 között épített Temple de Sagrat Cor áll, amely Barcelona nagy részéről látható. A templom tetejéhez, az 1950-es hatalmas bronz Krisztus-szoborhoz mindössze 3 EUR-ért fel lehet menni (lifttel, lépcsőzni csak keveset kell), és érdemes is, ekkor 568 m magasról gyönyörködhetünk a kilátásban, innen a legjobb a kilátás a Tibidabón.

Egy futurisztikus kinézetű tv-torony, a Torre de Collserola is a Tibidabo része. A templomtól 10 perces, hangulatos gyaloglással elérhető. A 288,4 méter magas, a tengerszint felett 445 méterrel álló tornyot az 1992-es nyári olimpiai játékokra építették. A 135 méter magasságban lévő 10. emelete látogatható, így ez Barcelona legmagasabban lévő kilátópontja, ha összeadjuk, ez azt jelenti, hogy ekkor 580 méterrel vagyunk Barcelona felett! A kilátószint körpanorámát nyújt, tiszta időben akár 70 km-re is ellátni innen. Belépőjegy 2017-ben 5,60 EUR felnőtteknek, 3,90 EUR diákoknak, 3,30 EUR 4-14 éveseknek és 60 éven felülieknek. Március-december között tart nyitva, de nem minden nap, a 2017-es nyitva tartási napok és időpontok ITT megtekinthetők.

Eljutás a Tibidabora:

 • Először a Pl. Catalunyára kell utazni, az alábbiakban bemutatott mindhárom eljutási módnak a Pl. Catalunya a kiindulópontja (pl. L1, L3 vagy L6 metróval, S1, S2, S5, S55, R1, R3, R4 vagy RG1 vonattal vagy busszal)
 • 1. MÓDSZER: Pl. Catalunyától L7 metró Av. Tibidabóig + kék villamos vagy 196-os busz + Funicular del Tibidabo sikló vagy gyalog. Ez a legszebb, leghangulatosabb eljutási mód (viszont januárban nem vehető igénybe, és februárban csak hétvégente, lásd lejjebb a sikló menetrendjét!).
 • Először is L7 metróra kell szállni a Pl. Catalunyán, mellyel Avinguda Tibidabo végállomásig kell menni. Azonban figyelem! Az L7 metró megállója nem ott van, mint a többi metróvonalnak, pl. annak, amivel a Pl. Catalunyára érkeztünk, először ki kell menni a felszínre, figyeljük a jelzéseket.
 • A kék villamos (Tramvia Blau) az Av. Tibidaboról, az L7 metró végállomásától indul, és a siklóállomáshoz érkezik, ahonnan tovább lehet utazni a csúcsra. A kék villamos naponta közlekedik a március 24.-április 2., valamint június 23.-szeptember 11. közötti időszakokban, 10:00-19:30 között, más időszakokban viszont csak szombaton, vasárnap és ünnepnapokon. Kicsi villamos, és nagy sor alakulhat ki, tehát lehet sokat kell várni, mire felférünk. A Tramvia Blaura az egyirányú jegyár 5,50 EUR 2018-ban, a barcelonai tömegközlekedési jegyek és bérletek nem érvényesek rá.
 • Az Av. Tibidabótól kék villamos helyett a mindig közlekedő 196-os busszal is fel lehet menni a siklóig, melyre már érvényesek a tömegközlekedési jegyek és bérletek.
 • Tibidabo-sikló a kék villamos és a 196-os busz végállomásától (Pl. del Doctor Andreu) a vidámparkhoz (és a templomhoz, a csúcsra) közlekedik. A jegy ára: 7,70 EUR, vidámpark-belépővel csak 4,10 EUR. Nem érvényesek rá a barcelonai tömegközlekedési jegyek és bérletek. A sikló januárban nem közlekedik! Februárban pedig csak hétvégente! Március és december között minden nap közlekedik (kivéve december 25., 26., 31.). A pontos menetrend ITT.
 • A sikló igénybe vétele helyett túrázni is lehet a Pl. del Doctor Andreu-től, a kék villamos, és a 196-os busz végállomásától a csúcsra. Kaktuszok, mediterrán növények, és szép kilátópontok hálálják meg a gyaloglást, mely kb. 1-1,5 órát vesz igénybe.
 • Ehhez, az 1. eljutási módszerhez nagyon megéri a Tibidabo Classic jegy, amely ezen az oldalon megvehető. A jegy 11 EUR-s árért tartalmaz retúrjegyet a kék villamosra (vagy a 196-os buszra) és a siklóra is, ezen kívül a Tibidabo Sky Walk (a Tibidabo vidámpark régebbi, külső része, régebbi játékokkal, illetve egy újabbal is, az óriáskerékkel) egy választott játékát ingyenesen ki lehet próbálni - mindezek így külön vagy háromszor ennyibe kerülnének.
 • 2. MÓDSZER: Pl. Catalunyától T2A busz (Tibibus): egyszerű, közvetlen eljutási mód. A T2A busz a Pl. Catalunya és a Rbla. Catalunya sarkáról, a Caja Madrid Bank elől indul a vidámparkhoz közvetlenül. Csak a vidámpark nyitva tartási napjain közlekedik (tehát nyári hónapokon kívül csak hétvégén vagy akkor sem, a nyitva tartási napok itt láthatók). Az első busz 10:15-kor indul és kb. 20 percenként jár. Egyirányú jegyár a Tibibusra 3 EUR, a barcelonai tömegközlekedési jegyek, bérletek nem érvényesek rá. A busz ingyenes vidámpark belépővel (a vidámparkbelépő helyszíni megvétele esetén visszatérítik a Tibibus árát).
 • 3. MÓDSZER: Pl. Catalunyától S1 vagy S2 vonat Peu del Funicular állomásig + Funicular de Vallvidrera sikló + 111-es minibusz vagy gyalog. Ez egy több átszállást, és esetleg sok várakozást igénylő eljutási mód, ugyanakkor itt végig érvényesek a barcelonai tömegközlekedési jegyek és bérletek, tehát teljes egészében igénybe vehető egy T-10-es jeggyel vagy a napijeggyel: Pl. Catalunyától S1 vagy S2 vonat Peu del Funicular állomásig (ha négy kocsis vonat indul, az első és utolsó kocsijában nem szabad beszállni, mert majd nem lehet kiszállni belőle!), majd innen Funicular de Vallvidrera sikló Vallvidrera Superior állomásig (a sikló hétköznap 6, hétvégén 10-15 percenként közlekedik). Majd innen, végül a fél óránként közlekedő 111-es minibusszal, vagy 20 perc gyaloglással lehet a Tibidabo csúcsára felérni.

Összefoglaló: A Montjuicnál is kellemesebb, szebb panorámát kínáló (pláne a templom tetejéről), még annál is idillikusabb hegy, ahova már eljutni is hangulatos, ugyanakkor itt kevesebb a látnivaló mint a Montjuicon. Ne hagyjuk ki, ha van időnk, itt akár túrázásra is lehetőség van, csodás környezetben!

Óriáskerék a Tibidabon, és panoráma

Tibidabo: óriáskerék, és panoráma, kép: papalars

Tibidabo, Temple de Sagrat Cor

Tibidabo, Temple de Sagrat Cor kép: SantiMB

Tibidabo, torony

Tibidabo, torony, kép: PacoCT

Parc de la Ciutadella és Állatkert

Barcelona központjának szinte egyetlen zöldterülete a 30 hektáros Parc de la Ciutadella, amely a katalán parlament épületének is helyt ad. Számos barcelonai nevezetességhez hasonlóan ez is az 1888-as világkiállításra épült. A Parc de la Ciutadella egyik leghíresebb része a Cascada, egy monumentális vízesés, és szökőkút, amelyet a római Trevi-kút mintájára építettek, Josep Fontseré tervei alapján, de az építésében, akkor még tanulóként, Gaudí is asszisztált. A 30 hektáros parkban tett látogatás remek kikapcsolódást ígér. A park kis taván csónakázni is lehet, a kacsák mellett, csodálatos környezetben. Papagájok, pálmafák is idillikussá teszik a parkot. A park számos múzeumnak is helyt ad.

A Parc de la Ciutadellában helyezkedik el Barcelona állatkertje, mely 1892-ben nyílt. Az állatkertben 5500 emlős lakik, például víziló, gorilla, sörényes hangyász, mangabé, makákó, orangután, majmok, macik, zebra, panda, zsiráf, oroszlán, afrikai elefánt, ibériai farkas és gazella. 9000 madár, köztük flamingó, pingvin, nyerges gólya, barátkeselyű, vörösfülű ara, amazon, zöld szajkó, papagájok és kakaduk. A kétéltűeket mexikói axolotl, arany fakúszóbéka, Mallorcai korongnyelvűbéka és paradicsombéka képviseli, többek között. A hüllők közé például komodói varánusz, pápaszemes kajmán, galápagosi óriásteknős, hispaniolai orrszarvú leguán, óriás zebragyík és kubai karcsúboa tartozik.

Az állatkert farmrészét nagyon szokták kedvelni a (városi) gyerekek, itt kecskék, tehenek, pónik, birkák, malacok, lovak, szamarak simogathatók. Az állatkertben delfinek, és fókák is nézhetők, de delfinshow már nincs.

Maga az állatkert nem mondható a világ, vagy akár Spanyolország legjobb állatkertjének, de gyerekekkel érdekes lehet, illetve azoknak, akik kedvelik az állatokat. Érdemes ételt és italt vinni, mert az állatkerten belül drága enni és inni, és nem is túl jók az ételek. Aki nem szeretne gyalogolni az állatkertben, akár golfautót is bérelhet.

Eljutás: 4-es metró: Ciutadella állomás vagy 1-es metró Marina állomás (némi gyaloglással). Busz: D20, H14, H16, V21, V27. Villamos: T4: Ciutadella-Villa Olimpica megálló. Cím: Passeig de Picasso, 21, 08003.

Belépő (állatkert, 2018): 21,40 Euró, 3-12 éveseknek 12,95 EUR, 65 év felettieknek 10,50 EUR (a park ingyenes). Online 20% kedvezménnyel vehetők jegyek az állatkert weboldalán, de van, aki ott nem boldogul a vásárlással, akkor ezen a másik, szintén hivatalos, a barcelonai turisztikai hivatalhoz tartozó oldalon vegyen 10% kedvezménnyel.

Nyitvatartás (állatkert): A mai, és az adott napi nyitvatartás ITT megtekinthető.

Összefoglaló: Egy kellemes, idillikus hely a városnézés közben egy kicsit megpihenni. Az állatkert pedig gyerekekkel utazva kiváló program lehet.

Barcelona, Cascada, Parc de la Ciutadella

Cascada, Parc de la Ciutadella fotó: Theweakestlink

Barcelona állatkert

Barcelona állatkert. Fotó: Mariya Prokopyuk/Flickr/Creative Commons

Arc de Triomf

Barcelona diadalíve az 1888-as barcelonai világkiállításra épült, és annak főbejárataként funkcionált. A Josep Vilaseca i Casanovas tervei alapján készült diadalív jelentősen különbözik Európa többi diadalívétől, pl. a párizsi Arc de Triomphe-tól. Színes téglái a mór stílusra emlékeztetnek.

Eljutás: Az Arc de Triomf rövid sétára van a Parc de Ciutadellától. Metró: 1-es vonal: Arc de Triomf megálló. Cím: Passeig de Lluís Companys, 08010

Összefoglaló: A környéken sétálva nézzük meg!

Arc de Triomf

Arc de Triomf kép: docman

Barcelona Aquarium, és IMAX-mozi

Az IMAX-mozi, és Barcelona akváriuma főleg a gyerekek számára fog nagy élményt nyújtani, árához képest nem nyújt sokat. A Barcelona Aquariumban 35 akvárium található, melyekben 11.000 tengeri állat (összesen 450 különböző faj) él. Az akvárium rendelkezik egy 80 méter hosszú, vízalatti csatornával is. Az akvárium szomszédságában van az IMAX Port Vell, így akár fokozhatjuk is az élvezeteket: az akváriumban tett látogatás után megnézhetünk pl. egy félelmetes 3D-s cápás filmet.

Eljutás: Metró: 3-as vonal: Drassanes állomás. 4-es vonal: Barceloneta állomás. Busz: V17. Cím: Moll d'Espanya del Port Vell, s/n, 08039

Belépőjegy (akvárium, 2018): Felnőtteknek: 20 Euró. 5-10 éves gyerekeknek: 15 Euró. 3-4 éves gyermekeknek: 7 EUR. Online vásárolva olcsóbb: felnőtteknek 18 EUR, 5-10 éveseknek 13 EUR, 3-4 éveseknek 6,50 EUR

Nyitvatartás (akvárium): Nyitás 10:00-kor. Zárás január-március, és november, december hónapokban hétköznap 19:30-kor, hétvégén és ünnepnap 20:00-kor. Április, május, és október hónapokban hétköznap 20.00-kor, hétvégén 20:30-kor. Júniusban és szeptemberben minden nap 21:00-kor, júliusban és augusztusban, valamint húsvétkor minden nap 21:30-kor.

Összefoglaló: Leginkább gyerekekkel jó program, egy kicsit drága a belépő ár/érték arányt tekintve.

Barcelona Aquarium

Barcelona Aquarium kép: veneman

Parque del Laberinto de Horta

Barcelona legrégebbi parkjának építése 1791-ben kezdődött, majd a 19. század közepén kibővítették. A korábbi magánpark 1971 óta működik közparkként, 1994-ben felújították. A 9,10 hektáros, romantikus park legismertebb része annak sövénylabirintusa, amely nem is annyira kicsi, és nem is olyan egyszerű és gyors kitalálni belőle. Szép szökőkutak, tavacskák, szobrok, pavilonok, kis hidak is várják az erre az idillikus helyre látogatókat. Halak, teknősök, hattyúk, kacsák, és más állatok is láthatók. Játszótér, és piknikezési lehetőség is van itt, gyerekekkel is ideális program. Nyugodt, csendes hely, lehetőséget ad egy kicsit elmenekülni a zsúfolt, turistákkal teli Barcelonából - kevésbé "turistás" hely, a városközpontból ki is esik. A parkban forgatták a Parfüm c. film egyik jelenetét.

Eljutás: 3-as metró: Mundet állomás, majd 10 perc gyaloglás. Busz: 27, 60, 73, 76. Cím: Passeig dels Castanyers, 1-17.

Belépő (2018): 2,23 EUR. 14 éven aluli gyerekeknek 1,42 EUR. Szerdánként és vasárnaponként ingyenes. A látogatók egyidejű száma limitált.

Nyitvatartás: Április-október: 10:00-20:00, november-március: 10:00-19:00. December 25: 10:00-14:00.

Összefoglaló: Egy kicsit kiesik a városból, de kevesebb is itt a turista, ha van időnk, vagy erre járunk, nézzük meg!

Parque del Laberinto de Horta

Labirintus, Barcelona

Parque del Laberinto de Horta. Képek: annaspies, Maria Neupavert/Flickr/Creative Commons

CosmoCaixa

Szintén remek élményt nyújthat a gyermeknek Barcelonában a fantasztikus, Európa egyik legjobbjának tartott tudományos múzeum, a CosmoCaixa, Spanyolország egyik legérdekesebb múzeuma. Érdekes, interaktív, színes, néha vicces dolgokat próbálhatnak itt ki a kicsik - a sok visszacsatolásért, ingerért és érdekességért szinte minden gyerek odáig szokott lenni. A felnőttek számára is érdekességeket tartogat a CosmoCaixa, ráadásul hihetetlenül olcsó jegyárért.

Állandó kiállítások: az "elárasztott erdő", melynek keretében az Amazonas ökoszisztémáját alkották meg - rovarok, aligátorok, piranhák, madarak, békák és egyéb állatok figyelhetők meg. A múzeum 3D planetáriumában "az űrbe kirándulhatunk". Az "anyag szobája" az evolúción vezet végig: az ősrobbanástól, az első élőlények kialakulásán át a civilizáció megjelenéséig. A geológiai falon földtani folyamatok ismerhetők meg, mint pl. az erózió vagy a vulkanizmus. 2 további kiállításrészen a gyermekek interaktívan, játszva, szagolva, érintve, látva tanulhatnak a tudományról.

Eljutás: L7 metró, végállomás: Av. del Tibidabo, majd 800 m gyaloglás, vagy a 196-os busszal 1 megálló. Cím: Carrer d'Isaac Newton, 26, 08022.

Belépőjegy (2018): 4 EUR. Online vásárolva 5% kedvezmény. 16 éven aluliak számára ingyenes.

Nyitvatartás: Minden nap: 10:00-20:00. Zárva: december 25., január 1., január 6.

Összefoglaló: Különleges, alternatív látnivaló. Gyerekek és felnőttek számára is érdekes, interaktív tudományos-technikai-természeti múzeum, és egyben kisebbfajta akvárium

CosmoCaixa

CosmoCaixa

CosmoCaixa képek: Sa Gordillo, Nacho Pintos/Flickr/Creative Commons

Torre Bellesguard

Sokan hallhattak már Gaudíról, leghíresebb, az előzőkben bemutatott barcelonai nevezetességeiről, de a Torre Bellesguardot elég kevesen ismerik. Főleg amiatt, mert csak nem is olyan rég, 2013. szeptember 18.-án nyílt meg a látogatók előtt, így ez lett a "legújabb" Gaudí-látványosság a városban. A korábban ezen a helyen álló kastélyban a 15. század elején I. Márton, Aragónia királya élt. Halála után a vár pusztulásnak indult, míg 1900-ban egy Jaume Figueres nevű kereskedő meg nem vásárolta. Ekkor már csak a kastély néhány fala, és a terasza maradt meg, melyek most is láthatók a kertben. Figueres barátját, Gaudít kérte meg, hogy alakítson ki ő és felesége számára egy megfelelő hétvégi otthont a telken. Gaudí 1900-1909 között a kastély neogótikus stílusjegyei által inspirálva, azokat saját modernista stílusával ötvözve végezte el a munkát. Több mint 100 évvel ezután a jelenlegi tulajdonosok, akik ma is a ház egyik részében élnek, megnyitották a kapukat a látogatók előtt.

A Torre Bellesguard kiesik a a többi látnivalótól. De az érdekes, egyedi, Gaudí más épületeitől eltérő, még korai építészeti jegyei mellet, a szép kilátás miatt is érdemes eljönni. A Collserola hegyen helyezkedik el, a tetőről széles panoráma tárul a városra. Neve (Bellesguard) is innen származik, a katalán "gyönyörű kilátás" kifejezésből. Itt még nincs sok turista, kevesen fedezték fel, ezért is tartják a "legexkluzívabb" Gaudí-építménynek.

Eljutás: Az L3 és L5 metró Vall d'Hebron állomásától 60-as busszal Rotonda de Bellesguard megállóig. Vagy az L7 metró Av. Tibidabo állomásától 196-os busszal Bellesguard megállóig. Cím: Carrer de Bellesguard, 16,08022

Belépő (2018): 9 EUR. 18 éven aluliak és 65 éven felüliek számára 7,20 EUR. 8 év alatt ingyenes. Online jegy itt vehető.

Nyitvatartás: Kedd-vasárnap 10:00-15:00 (utolsó belépés: 14:30). Zárva: minden hétfőn, január 1., 6., december 25., 26.

Összefoglaló: A városból kissé kieső, "exkluzív", várkastély stílusú Gaudí-épület, szép kilátással.

Torre Bellesguard

Torre Bellesguard

Torre Bellesguard. Képek: machbel/Flickr/Creative Commons

Colonia Güell

A Colonia Güell szintén egy kevésbé ismert és látogatott, a városból kieső, de figyelemre méltó Gaudí-alkotás. Az 1890-ben elkezdett, munkáscsaládok számára, egy textilgyár köré épített modernista kolóniában még ma is élnek. Santa Coloma de Cervellóban, Barcelona belvárosától 23 km-re délnyugatra található.

A lakónegyed területén található legérdekesebb épület az 1908-1914 között épített Gaudí kriptája. A kápolna építése nem fejeződött be, csak a kripta rész készült el. A látottak alapján, ha nem fogy el a pénz, akár a Sagrada Familiával is rivalizálhatott volna. Azért is jelentős, és érdekes a befejezetlen templom, mivel a Sagrada Familia építésének inspirációs forrása volt ez Gaudí számára. Itt próbált ki sok, a Szent Család templománál is használt építészeti megoldást

Eljutás: A Plaza Espanyától FGC-vonattal, az S4 vagy S8 vagy S33 vonalon Colonia Güell állomásig. 11 megálló / 23 perces út. A vonatjegy ára egy irányba 3 EUR, ide a barcelonai tömegközlekedési jegyek nem érvényesek. Cím: Calle Claudi Güell, 08690 Colònia Güell, Santa Coloma de Cervelló

Belépő a kriptába (2018): 7 EUR. Diákok és 65 éven felüliek számára 5,50 EUR. Maga a Colonia Güellnek, valamint a kriptának megtekintése kívülről ugyanakkor ingyenes.

Nyitvatartás: November-április: hétköznap 10:00-17:00, hétvégén és ünnepnapokon 10:00-15:00. Május-október: hétköznap 10:00-19:00, hétvégén és ünnepnapokon 10:00-15.00. Zárva: január 1., 6., április 8., április 14., december 25.-26.

Összefoglaló: Gaudí egy különleges, kevésbé ismert és látogatott alkotása, Barcelonától 25 percre. Itt nincs tömeg, mint a Sagrada Familiában.

Colonia Güell

Colonia Güell

Colonia Güell. Képek: Ferran Pestaña, calafellvalo/Flickr/Creative Commons

Palau de La Música Catalana / Palacio de la Música Catalana / A Katalán Zene Palotája

A Katalán Zene Palotája Barcelona egyik legfontosabb modernista alkotása. Gaudí és Cadafalch mellett a harmadik ismert katalán modernista építész, Lluís Doménech i Montaner műve. A koncertterem 1905-1908 között épült, és 1909-ben építészeti díjat kapott Barcelona Város Tanácsától. 1982-1989 között az épületet jelentősen felújították, és 1997-ben az UNESCO Világörökség részévé választották. Ma évente több, mint fél millió ember látogat a Katalán Zene Palotájába komolyzenei koncerteket hallgatni. Belépés csak idegenvezetéssel, 18 EUR-ért, de a gyönyörű épület megéri a belépőjegy kifizetését. Igazából belülről lenyűgöző, pl. az üvegkupolája, csempéi, festett üvegei. Érdemes lehet előre időpontot foglalni, mert ennek hiányában sokszor nem lehetséges bejutni.

Eljutás: 1-es, 4-es metró: Urquinaona megálló. Busz: V15, V17, 45. Cím: C/ Palau de la Música, 4-6, 08003

Belépőjegy (2018): 20 EUR. Magában foglalja az idegenvezetést. 65 éven felülieknek 16 EUR. Diákoknak 11 EUR. 10 éven aluliak számára ingyenes.

Nyitvatartás:: Minden nap 10:00-15:30-ig. Júliusban és húsvétkor 10:00-18:00. Augusztusban 9:00-18:00. A nyitvatartási időkön belül fél óránként indulnak túrák, melyek 55 perc hosszúak.

Összefoglaló: A modernista építészet, a szép épületek iránt érdeklődők ezt is nézzék meg.

Palacio de la Música Catalana

Katalán Zene Palotája kép: G-rome

Hospital de Sant Pau / Szent Pál kórház

Lluís Domenech i Montaner alkotása szintén a világörökség része. Az 1901 és 1930 között katalán modernista stílusban épült, 100.000 négyzetméteren elhelyezkedő komplexum egészen 2009-ig kórházként funkcionált. 2009-től csodálatosan renoválták, és 2014-től már teljes egészében látogathatók a komplexum lenyűgöző épületei és kertjei. A látogatás folyamán a külső és belső részeknél is többször is rá lehet csodálkozni a hely szépségére, a fantasztikus részletekre, arra hogy egy ekkora kórházat, egy ekkora komplexumot ilyen építészeti igényességgel, ilyen dekorációval építettek. A modernista építészet, a lenyűgöző formák, a szép építészeti megoldások kedvelőinek talán kevésbé ismert, de kötelező barcelonai látványossága.

Eljutás: 5-ös metró: Sant Pau – Dos de Maig állomás. Buszok: H8, 19, 20, 45, 47, 50, 51, 92, 117, 192. Cím: C. Sant Antoni Maria Claret, 167, 08025.

Belépőjegy (2018): 14 EUR. 12-29 éveseknek és 65 éven felülieknek: 9,80 EUR. 12 éven aluliak számára ingyenes. Minden hónap első vasárnapján mindenkinek ingyenes, továbbá ingyenes: február 12., április 23., szeptember 24.

Nyitvatartás: Április-október: hétfő-szombat: 09:30-18:30, vasárnap és ünnepnapokon: 09:30-14:30. November-március: hétfő-szombat: 09:30-16:30, vasárnap és ünnepnapokon: 09:30-14:30. Zárva: január 1., 6., december 25., 26.

Összefoglaló: A modernista építészet, a szép épületek iránt érdeklődők ezt is nézzék meg.

Sant Pau hospital

Szent Pál kórház kép: pedro_qtc

Torre Agbar

A modern épületek kedvelői nem hagyhatják ki a Torre Agbar megtekintését. A 38 emeletes, 144 méter magas (ezzel Barcelona 3. legmagasabb épületének számító), Jean Nouvel által tervezett felhőkarcoló építése 2005-ben fejeződött be. Éjjeli kivilágításáról 4500 LED gondoskodik. A Torre Agbar jelenleg a Vízművek irodaházaként funkcionál.

Eljutás: 1-es metró: Glories megálló. Cím: Avinguda Diagonal, 211, 08018

Összefoglaló: A modern épületek kedvelői jöjjenek el a Torre Agbarhoz.

Torre Agbar

Torre Agbar kép: anroir

Camp Nou

Ellátogatni a világ egyik legnagyobb múltú, és jelenleg az egyik legjobb focicsapatának stadionjába a csapat szurkolóinak szinte kötelező program, de az együttesért nem rajongók tetszését is bizonyára elnyeri. Az 1957-ben megnyílt, sok helyen tévesen Nou Campnak hívott stadion 99 ezer néző befogadására alkalmas, és ezzel Európa legnagyobb arénájának számít. A futballmérkőzések mellett olyan együttesek, és énekesek barcelonai koncertjeinek adott helyet a Camp Nou, mint a U2, a Pink Floyd, Michael Jackson, Bruce Springstreen, Frank Sinatra, vagy Madonna. A stadiontúra alkalmával az érdeklődők meglátogatják a múzeumot, a vendégcsapat öltözőjét, a futballpályát, a TV-szobába, és egyéb helyiségekbe is ellátogathatnak, és sok trófeát is láthatnak.

A Camp Noutól 200 m-re lévő Futballárium Barcelonát is érdemes meglátogatni a focirajongóknak, ahol mérsékelt árakon ehetnek-ihatnak is, a visszajelzések szerint finom ételekből. Az alábbiakban a bár saját bemutatkozása olvasható:
Egy megvalósult álom közepébe csöppenhetsz, ha ellátogatsz Barcelonába a Camp Noutól 200 m-re lévő (100%-ban) magyar tulajdonú nemzetközi futball bár-étterembe (Carrer de Benavent 7., a Camp Nou 18-as kapujával szemben lévő utca, hétfőnként zárva, kivéve a Barcelona hazai meccsnapjait követő hétfők). Itt szembe találhatod magad azokkal a halhatatlan magyarokkal, akik sokat tettek az F.C. Barcelonáért, és a világ labdarúgásáért! Hiszen akkoriban mi tanítottuk a világot a futballra. Múzeumunkban a tulajdonos több mint 27 éves magángyűjteményét csodálhatod meg, egyedi ereklyékkel. Egyebek mellett, több mint 350 db szurkolói sál, 80 db-nál több eredeti futballmez található itt! A falakról az 50-es 60-as évek köszönnek vissza rád. Addig is megtalálsz minket a facebookon: Futballárium Barcelona kedvelői oldalon vagy a www.futballarium.com
Partnerségünknek köszönhetően már közvetlenül tőlünk, a Futballárium Barcelonától is rendelhetsz az F.C. Barcelona összes hazai, a Camp Nou arénában zajló mérkőzésre meccsjegyet. A gólvonalon túl! Ismerd meg Barcelonát, vagy akár egész Katalóniát közelebbről, személyre vagy csoportra szabott tudományos, művészeti, gasztronómiai és egyéb változatos témájú élményutazásainkon. Kérd ajánlatunkat, hogy még emlékezetesebbé tehessük ittlétedet.

Eljutás: 3-as metróvonal: Palau Reial vagy Les Corts megálló, 5-ös metróvonal: Collblanc vagy Badal megálló. L9 Sud metróvonal: Collblanc megálló. Cím: Carrer d'Aristides Maillol, 12, 08028.

Belépőjegy (2018): Stadiontúra, és múzeumlátogatás: 25 Euró. 6-13 éveseknek és 70 éven felülieknek: 20 Euró. 6 éven aluliaknak ingyenes. Online itt megvehető

Nyitvatartás: Stadiontúra és múzeumlátogatás: március 26.-október 14..-ig, valamint december 17.-január 7. között (kivéve december 25., és január 1.): minden nap 09:30-19:30. Január 8.-március 25. és október 15.-december 16.: hétköznap 10:00-18:30, vasárnap 10:00-14:30. Pénztárzárás minden esetben 45 perccel korábban. Meccsnapokon korábbi zárás lehetséges, illetve a stadion nem látogatható, csak a múzeum. Zárva: január 1., december 25.

Meccsjegyek az F.C. Barcelona következő hazai mérkőzésekre F.C. Barcelona hivatalos oldalán vásárolhatók, az ott vásároltak kinyomtathatók. Az árak függnek a helytől a stadionon belül (minél drágább, annál jobban látható a meccs), attól, hogy ki az ellenfél, és hogy mennyi hely van még az adott meccsre. A helyszínen, illetve Barcelonában is elképzelhető hogy kapható még jegy, de nem mindig.
Figyelem! A bajnoki meccsek kezdési időpontjai csak a mérkőzések előtt 10 nappal kerülnek véglegesítésre, addig változhatnak, a meccseket 1-2 nappal előbbre, vagy későbbre tehetik, vagy csak a napon belül későbbi vagy korábbi időpontra. Ezt vegyük figyelembe! A BL-, és kupameccseknél ugyanakkor ilyen nincs, azok időpontjai fixek.
A stadion a meccsek előtt 1,5 órával nyit. Érdemes legalább a kezdés előtt fél órával odaérni. Csomag nem vihető be, a legközelebbi csomagmegőrző a Sants állomáson van. Ital maximum 0,5 literes műanyag palackban bevihető.

Összefoglaló: Focirajongóknak kötelező, ha nem is meccsre mennénk, a stadiont meg lehet tekinteni.

Camp Nou

Camp Nou kép: rolleh

Barcelona strandjai

4 km hosszan terülnek el Barcelona aranyhomokos, kék zászlós strandjai, így a városnézés mellett fürdésre is lehetősége van a helyieknek, és a turistáknak.

A legnépszerűbb barcelonai strand a Barceloneta (L4 (sárga) metróvonal, Barceloneta állomás, vagy gyalog a La Rambla végétől 20 perc). Itt hullámlovaglásra is lehetősége van a fürdőzőknek. Egy forró nyári napon a felfrissülésről a számos tengerparti étterem, és büfé gondoskodik. A strand szép, és jól felszerelt, azonban nyári napokon igen zsúfolt lehet, akik ezt nem szeretik, azoknak érdemes egy másik strandot választani. Ez legkoszosabb, de fiatalok számára a leghangulatosabb, legpezsgőbb strand. A strand környékén, magában a Barceloneta-negyedben is érdemes sétálgatni. Ez Barcelona egy nagyon hangulatos és barátságos része, remek éttermekkel, bárokkal, étkezdékkel.

Barceloneta strand, Barcelona

A Nova Icaria strand az L4-es (sárga) metróvonal Ciutadella Villa Olimpica megállójától 10 percnyi gyaloglásra van az ikertornyok felé. A város egyik legcsendesebb strandja, népszerű családok, és baráti társaságok körében. Tisztább, és nyugodtabb, mint a Barceloneta. Sportolási és étkezési lehetőségek itt is adottak.

Nova Icaria

A Mar Bella strandhoz már 20 percet kell gyalogolni, ugyanezen metróvonal Poblenou megállójától. A Mar Bella naturista strand, bár vannak ruhás strandolók, és családok is itt. A strand népszerű a saját nemükhöz vonzódók körében is.

Mar Bella strand

A 600 m hosszú Bogatell strand főleg a középkorú, és idős korosztály körében népszerű. A Poblenou és Llacuna metróállomások közelében található.

Bogatell strand

Barcelonán kívüli strandokról szólva: igen szép strandok vannak Sitgesben. A Barcelona Sants állomástól az R2 elővárosi vonalon mindössze 30 perc vonatozással elérhető, Barcelonától 30 km-re lévő településen 17 remek homokos strand várja a fürdőzőket (az igazat megvallva a barcelonainál szebb, és jobb minőségű strandok találhatók itt). Sitges-szel kapcsolatban megjegyzendő, hogy a meleg közösség kedvelt nyaralóhelye, és bár csak egy hivatalos meleg strand van, ma már az összes sitgesi strandon megtalálhatóak a melegek. Sitges egy csendes, idillikus tengerparti kisváros, érdemes itt is fürödni.

Sitges

Sitgesnél kicsit közelebb található Castelldefels - mindössze 25 percnyi vonatozásra a Barcelona Sants pályaudvarról az R2-es elővárosi vonalon (a strandokhoz a Platja de Casteldefels állomáson kell leszállni a vonatról). Öt kilométer hosszan, széles, homokos strandok várják az idelátogatókat.

Castelldefels

A népszerű Salou nyaralóhely már valamivel messzebb található. Busszal 2 óra, vonattal 1,5 óra (vagy gyorsabb, drágább vonattal 1 óra), autóval pedig 111 km az út.

A Barcelonától délre lévő nyaralóhelyek mellett ne feledkezzünk meg az északra található Costa Brava számos gyönyörű üdülőhelyéről sem. Barcelonából a Costa Bravára vonattal, a Sants pályaudvartól (metró: L3, L5: Sants Estacio állomás), vagy a Catalunya, Arc de Triomf, vagy El Clot-Aragó megállótól, Macanet-Massanes irányába, vagy busszal a Barcelona Nord állomástól (metró: L1: Arc de Triomf állomás) lehet eljutni. Bővebben a Costa Braváról, és nyaralóhelyeiről, itt: Costa Brava

Az összes tengerparti település Barcelona környékén, melyek a várostól délre, vagy pedig északra vannak, és elérhetők átszállás nélkül a Barcelona Sants állomástól: Badalona (23 perc az R1 vonalon), Castelldefels (25 perc az R2 vonalon), Montgat (28 perc az R1 vonalon), Garraf (29 perc az R2 vonalon), Sitges (30-35 perc az R2 vonalon), El Masnou (31 perc az R1 vonalon), Ocata (34 perc az R1 vonalon), Vilanova i la Geltrú (36-42 perc az R2 vonalon), Premia de Már (37 perc az R1 vonalon), Gavá Mar (40 perc busszal Barcelonából), Vilassar de Mar (41 perc az R1 vonalon), Cabrera de Mar (44 perc az R1 vonalon), Mataró (47 perc az R1 vonalon), Caldes D’Estrach (55 perc az R1 vonalon), Arenys de Mar (58 perc az R1 vonalon), Canet de mar (62 perc az R1 vonalon), Sant Pol de Mar (66 perc az R1 vonalon), Calella (72 perc az R1 vonalon), Pineda de Mar (77 perc az R1 vonalon), Santa Susanna (80 perc az R1 vonalon), Malgrat de Mar (83 perc az R1 vonalon), Blanes (90 perc az R1 vonalon, már Costa Brava). A továbbiak, Barcelonától messzebb, a Costa Braván már zömmel busszal érhetők el a Barcelona Nord buszállomástól, vagy Blanestől.

Barcelona, strandok, képek: inthesitymad, sim00n, Abeeeer, sim00n. Sitges fotó: Travel & Photo Castelldefels kép: viajar24h

Montserrat

Bár Barcelona megszámlálhatatlan, hosszú ideig új izgalmakat, szépségeket és különlegességeket tartogat, innen Montserratba ellátogatni is hatalmas élményt jelent, sokan "kötelező" látnivalónak tartják. A hegy kolostora, és bazilikája is szép, a sziklák különlegesen gyönyörűek, az eljutás izgalmas, a kilátás innen pedig az egyik leglenyűgözőbb látvány, amit az ember élete folyamán láthat.

További részletes információk Montserratról (eljutás, tömegközlekedési jegyárak, stb.) ide kattintva olvasható: Montserrat

Montserrat

Montserrat fotó: jenikilo

Kapcsolódó cikkek, útikalauzok

Hozzászólások

Hozzászólások (2008) | Hozzászólások (2009) | Hozzászólások (2010) | Hozzászólások (2011) | Hozzászólások (2012) | Hozzászólások (2013) | Hozzászólások (2014) | Hozzászólások (2015) | Hozzászólások (2016) |
Legújabb hozzászólások (2017-2018):

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

325 hozzászólás
Szia!
Segítséget szeretnék kérni. Hamarosan Barcelonába utazunk 3 napra. A szállás a Hostal Delfos-ban lesz, cím: Ronda Sant Antoni ,61 08011. Barcelona. Hogyan jutunk el leggyorsabban, legegyszerűbben, legolcsóbban a szállásra. Késő este fogunk érkezni a repülőtérre (El Prat).
A főbb nevezetességeket szeretnénk megnézni, ami 3 napba belefér. Szerintem a T10 jegyet fogjuk megvenni. Van esetleg valami tipped, hogy 1-1 napot hogy érdemes összeállítani (mik azok a helyek amik viszonylag közel vannak egymáshoz)??
Nagyon köszönöm a válaszodat és Sikeres, Boldog Új Évet kívánok!!
K
#1 - K - 2017.01.01. - 13:24
Szia!

Eljutás a reptérről: vonattal Passeig de Gracia állomásig, majd onnan L2 metróval 1 megálló, Universitat állomásig, majd rövid gyaloglás:
https://goo.gl/maps/JUicUM2XT4x
(másik lehetőség: Aerobus Catalunyáig, onnan pedig L1 metróval 1 megálló Universitatig)

Attól függ mi érdekel titeket a program összeállítás szempontjából, mert így minden létező nevezetességet figyelembe véve nehezen tudom megmondani, tehát, egyébként a nevezetességek egymáshoz való elhelyezkedése látszik a Barcelona térkép menüpontban:
http://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/barcelona-terkep.html

Boldog Új Évet! :)
#2 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.01. - 22:25
szia
Segítséget szeretnék kérni júliusban mennnénk Barcelónába 3 gyerekkel. Az lenne a kérdésem hogy barcelonaából marinaland catalunya (delfinárium és vizipark) -ba szeretnénk elmenni mi a legegyszerübb mód az eljutáshoz tömegközlekedéssel ?
A választ belőre is köszönöm tamás
#3 - karkuczka tamás - 2017.01.02. - 03:39
Szia!

Barcelona Sants, vagy Pl. Catalunya vagy Arc de Triomf vagy Clot vasútállomásról R1 vonattal, Santa Susannáig kell menni, ahonnan ingyenes transzferbuszok közlekednek a Marineland Catalunyába.

Barcelonában lehet venni kombinált belépőt+vonatjegyet is. Ebben a pdf-ben látszik, hogy mikor indulnak Santa Suasanna vasútállomástól a buszok, de ez 2016-os, kérdés 2017-ben változik-e valami ebben, még nem tudom: http://www.marineland.es/cataluna/wp-content/uploads/2016/02/A-4-RODALIES-INGLES.pdf
#4 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.02. - 10:24
Szia
Köszönöm a választ azt szeretném még kérdezni hogy a gyereknek a vonatra kell menetjegyet váltani? Valamint Barcelonából santa susanába a T10 jegyet lehet használni?Vagy az általad említett kombinált jegy a kifizetődőbb és hol tudom megvenni? Először urazunk Barcelonában ezért a sok kérdés amúgy aBarcarooms nál fugunk megszállni előreláthatólag. Ha esetleg Barcelán bellűl van vaahol delfin show az is érdekelne. Köszönöm Tamás
#5 - Karkuczka Tamás - 2017.01.02. - 16:35
Szia,
nagyon köszönöm a választ.
A reptéri busznak elvileg a város irányában van megállója az Universitat-nal, vagy rosszul láttam? Utóbb néztem ezt a lehetőséget...és akkor nem kellene elmenni a végállomásig és vissza 1 megállót metróval az Universitat-ig.?
Nagyon köszönöm, ha megerősítesz! :)
#6 - K - 2017.01.02. - 19:11
Sziasztok!

TAMÁS: Igen, 4 éves kor felett kell felnőtt jegyet venni gyerekeknek is.
Santa Susannába a sima, Barcelonában használt T-10 nem jó, a következő jegyek jók:
- Vonaljegy a vonatra, egy irányba: 4,90 EUR.
- 5 zónás Bontoren 10 db-os vonat gyűjtőjegy: 33,50 EUR
- 5 zónás T-10 (Barcelonában is használható, pl. a vasútállomás fele tartva a metrón, és még ugyanaz az út érvényes a vonatra, így nem fogy a Barcelonában használt T-10 a vasútállomás felé tartva): 39,55 EUR.
- Az említett kombinált jegy.
Ha 3 gyerekkel mész, és 4-en lesztek, (vagy 5-en), akkor megéri a Bonotren, így valamivel olcsóbbra jön ki az út, mint vonaljeggyel, mivel egy Bonotrent egyszerre többen is használhattok, annyiszor érvényesítve, ahány ember utazik (akkor persze külön kell venni belépőt az aquaparkba)
Ezek mind megvehetők a vasútállomáson.


K: Igazad van, ha Aerobus-szal mész, akkor inkább az Universitatnál érdemes leszállni, csak gyorsan írtam be, mint másik lehetőséget :)
#7 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.03. - 12:12
Szia,
köszönöm a választ, akkor valószínűleg az Aerobus lesz a legegyszerűbb!! Köszi-köszi!
Szép napot!!!! :)
#8 - K - 2017.01.03. - 13:39
január 6 és 8 ünnepnap ha jól látom. a látnivalók nyitva tartása hogyan változik e miatt, mert ezt nem igazán látom a honlapokon feltüntetve?
#9 - Sz R - 2017.01.03. - 16:40
Január 6.-án néhány látnivaló zárva lesz, ill. rövidített nyitvatartással üzemel, az itt feltüntetésre került itt az oldalon azoknál, ill. pont holnapra frissül az oldal a 2017-es jegyárakkal, és a 2017-es nyitva-, és zárvatartásokkal.
#10 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.03. - 16:45
Kedves Tibcsi!Egy-két napja egy hosszabb levélben kértem segítséged és eltünt a levelem a fórumból.Azt szeretném tudni,hogy olvasta-e valaki és hogy a hétvégéig kaphatok-e választ a kérdésekre,ugyanis akkor ülünk össze az utazás részleteit megbeszélni.Bocsánat,ha levelem túl hosszúra sikeredett,vagy ha túl sok kérdést tettem fel!Köszönettel,Béla!
#11 - Hegyesi Béla - 2017.01.03. - 17:47
Kedves Béla!

A kérdéseid a Barcelona tippek, tanácsok, közlekedés oldalon tetted fel, ahol válaszoltam is tegnap :)
http://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/barcelona-tippek.html
#12 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.03. - 17:50
Kedves Tibcsi!Bocsánat,figyelmetlen voltam,nem vettem észre hogy másik oldalon kérdezősködtem.Ezért biztos ami biztos:),itt is szeretném megköszönni a gyors,pontos segítségedet!U.i.:Fantasztikus ez az oldal,szinte hihetetlen a mai világban az ilyen önzetlen,gyors,pontos segítségnyújtás az utazni vágyóknak.
#13 - Hegyesi Béla - 2017.01.03. - 18:45
Köszönöm a gyors válaszod sokat segítettél. Ha kehet még egy kérésem hogy lényegében júlusban 6 napot töltenénkbel családostul Barcelonában (2 felnőtt és 3 gyerek 2,5 és 13 évesek) ha tudnál ajánlani pár programot vagy tervet itt inkább olyanokra gondolok ahol a gyerekekkel is ellehet menni. Szeretném. megnézniba gaudi épületeket de gyerekekkel esélytelen max kívülről. Ami mindenképp szerepel a listán eddig a Sangra famillia, marinaland tengerpart, aqvárium, La rambla a piac esetleg a gótikus negyed, zenélő szökőkút, Ciutadella Park
Köszönöm :Tamás
#14 - Karkuczka Tamás - 2017.01.04. - 04:19
Kedves Tibcsi!
2017.01.27-30. között leszünk Barcelonában. A szállásunk: EXE MITRE, Bertran, 9-15, Sarriá-St. Gervasi negyed, 08023 Barcelona
Segítenél, hogy jutunk el a szálláshoz a leggyorsabban?
Ketten megyünk. Nekünk akkor a T-10 jó választás lehet?
Tudom, hogy 3nap kevés (pénteken kb.9-kor érkezünk, hétfőn reggel9-kor már indul a gépünk haza), hogy mindent megnézzünk. Tudnál ajánlani nekünk esetleg egy tervet, mely napokon mit érdemes megnézni, hogy az össze-vissza kapkodással ne veszítsünk időt?
Nagyon köszönöm a segítséget!
Üdvözlettel: Krisztina
#15 - Pataki Krisztina - 2017.01.04. - 09:24
Szia Tibi!

A segítségedet szeretném kérni. A hónap végén 29-én utazunk párommal Barcelonába, a szállásunk címe: Carrer de Joaquín Costa 30 4-1 Barcelona, CT 08001 Spanyolország. Nagy segítség lenne, ha elmondanád, hogy jutunk el oda a 2-es reptérről.

Illetve szeretném a segítségedet kérni a program tervünkben is. Igyekeztem úgy megszerkezteni, hogy könnyen eljuthassunk egyikről a másikra, de látássérült vagyok, így a térképen nem látom, hogy mennyire logikus is lett végül.
A program tervünk most így néz ki:
Jan 29. vasárnap

8:35 BCN2
T10 vásárlása a vonatállomáson
Csomagmegőrző/szállás csomag lerakásához
12:00 gótikus negyed Catedralis (Catedral de la santa Creu i Santa Eulália
15:00 Sagrada Famillia
18:00 Casa Mila (18:30-kor zár)

Jan 30. hétfő

8:00 Güell park
12:00 EBÉD valamelyik piacon: a Mercat Santa Caterina (Avinguda de Francesc Cambó
a Mercat de la Barceloneta (Plaça de La Font
13:00 Santa Maria del Mar Székesegyház
16:00 Parc de la Ciutadella
18:00 Casa Batllo

Jan 31. kedd

8:00 Montserat
12:00 Montjuic: Palau Nacional a Katalán Nemzeti Szépművészeti Múzeum
Montjuic park
15:00 Parque del labirinto
16:00 Güell palota
La Boqueria piac
Az időpontok még nem fixek, nem foglaltam még sehova sem jegyet, de azt szeretném majd. Az időbeosztást azért csináltam meg, hogy egyszerűbb legyen kiszámolni a napot, hogy minden beleférjen.

Segítségedet előre is nagyon köszönöm! :)
Kriszti
#16 - BKriszti - 2017.01.04. - 18:28
Sziasztok!

TAMÁS: Gyerekkel érdekes programok még pl.: Tibidabo vidámpark, Állatkert, Barceloneta-Montjuic libegő, akvárium, Museu de la Xocolata csokoládé-múzeum, Museo de Cera viaszbábú múzeum, meg persze júliusban sok a lehetőség, ha egy kicsit elutaztok, pl. Costa Brava tengerparjai, aquaparkjai, vidámparkjai.


KRISZTINA: Eljutás a szálláshoz: reptéri vonattal Passeig de Graciáig, majd L3 metróval Catalunyáig (vagy a reptérről közvetlenül Aerobus-szal Catalunyáig), majd Catalunyától L7 metróval El Putxet állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/QkXnBtUvhRp
A T-10 jó addig, ameddig fejeként nem utaztok többet mint 4 nap alatt 28, 4 nap alatti 28 utazás felett már jobb a 4 napos Hola BCN! Travelcard.
Amennyiben leírod, hogy miket szeretnétek megnézni, tudok ajánlani egy útitervet, ugyanis így az összes létező nevezetességből kéne merítenem, lehet, hogy van, amiket nem is néznétek meg. Addig is, a látnivalók egymáshoz való elhelyezkedése látszik a Barcelona térkép menüpontban: http://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/barcelona-terkep.html
illetve fontos, hogy Sagrada Familiába, a Gaudi-házakhoz, a Güell Parkban, meg esetleg még más helyekre is, legyen online jegy.


KRISZTI: Eljutás: Aerobus-szal Universitat állomásig, vagy vonattal Passeig de Gracia állomásig, majd L2 metróval Universitat állomásig, majd Universitattól gyalog 400 méter a szállás: https://goo.gl/maps/S3WWMkvSoyx
Első nap én fél órára nem mennék oda a Casa Milába, csak ha valamivel előbb tudtok odaérni.
Kedden nem biztos, hogy 4 óra alatt megjárjátok a Montserratot, és utána még el is értek a Montjuichoz, és még innen is 3 óra alatt leértek, és átértek a Parque del Labirintohoz, majd onnan 1 óra alatt a Güell Palotához.
Kicsit átvariálnám talán, a Casa Batlló, és a Casa Mila pl. egymás közvetlen közelében van. A gótikus negyed közel van a Santa Maria del Mar székesegyházhoz.
#17 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.05. - 13:01
Kedves Tibcsi!
Nagyon köszönöm a válaszod! Hihetetlen mennyi türelmed van hozzánk!
Amit mindenképpen szeretnénk megnézni: La Sagrada Familia, Güell park, Casa Batllo, La Rambla, La Boqueria piac (úgy olvastam, hogy ez vasàrnap zárva van), Gótikus negyed, Montjuic. Sajnos sok minden nem fér bele ebbe a pár napba. Mivel a repülőnk 9 körül érkezik a terminal 2-re, a szállásunkat nem tudjuk még elfoglalni. Talán aznapra lehetne időzíteni a piacot, La Ramblat. A jegyeket még nem vettem meg sehova. Ha ez alapján tudnál segíteni. ????
Köszönöm! Krisztina
#18 - Pataki Krisztina - 2017.01.05. - 13:30
Szia!

Akkor igen, például lehetne az első nap La Rambla, és a piac. De még sok időtök lesz aznap ezeken kívül, pl. ki lehet menni a tengerpartra, az közel van ezekhez, a Rambla végétől már kezdődik. És szerintem még azelőtt akár a Gótikus negyed is belefér.
Egy másik nap: Sagrada Familia, Casa Batlló (és marad még idő).
A harmadik nap: Güell Park délelőtt, Montjuic délután (vagy fordítva, de az online jegy miatt jobb talán először a Güell Parkba menni, hogy le ne késsétek, ne kelljen odarohanni a Montjuic után)
#19 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.05. - 17:44
Szia!

Gondoltam, hogy "kicsit" zsúfolt lett, ezért nagyon örülök, hogy ennyi mindenben segítesz. :)
Szomorú vagyok, de akkor kihagyjuk a Montserat-ot és előrébb csúsztatom a napot. De remélem azért a Casa Milát nem kell majd kihagynunk és sikerül, hamarabb odaérnünk.

Mégegyszer nagyon szépen köszönöm a segítséget! :)
Kriszti
#20 - BKriszti - 2017.01.05. - 18:22
Szia!
Nagyon köszönöm a segítséget!
Krisztina
#21 - Pataki Krisztina - 2017.01.05. - 18:34
Kedves Tibor!

Zseniális az összeállítás és leírás, köszönet érte!

Azonban egy apró hibát találtam, a Palau Nacional szombaton ingyenes, nem pedig vasárnap. Így behúzható a szombat Palau Nacional 15h után és a Picasso vasárnap 15h után szép spórolósan.

Üdv
#22 - huha - 2017.01.07. - 20:49
Kedves Huha!

Köszönöm, javítva, most a 2017-es frissítéseknél bekerült a hiba :)
#23 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.08. - 19:20
Szia Tibcsi köszönöm a válaszodat. Tömegközlekedéssel kapcsolatban lenne egy kérdésem a Tmd oldalám láttam egy gyerekeknek való utazási kártyát T 16 a neve ezt csak helyiek vehetik igénybe vagy túristák is?
#24 - Tamás - 2017.01.09. - 03:42
Szia!

Csak a helyiek vehetik, ha vehetnék turisták is, fel lenne tüntetve az is itt a Barcelona tippek, közlekedés oldalon :)
#25 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.09. - 13:36
Kedves Tibi!
Február 19-én érkezünk Barcelónába. Segítségedet szeretném kérni, hogyan juthatunk el a szálláshelyünkre. Szállásunk címe: Suites Indepedencia - Abapart Independencia, 287-297, Sant Martí, Barcelona, 08026
A T-10 kombinált jegy valamennyi tömegközlekedésre használható és hol lehet megvásárolni? Négy napra megyünk, 22-én utazunk haza.
#26 - Anna - 2017.01.14. - 20:37
Kedves Anna!

Eljutás a szálláshoz: a reptérről vonattal El Clot-Aragó állomásig, onnan L2 metróval 1 megálló Encants állomásig,
majd gyalog: https://goo.gl/maps/5QyNpsmBbYz
(de akár már a El Clot-Aragó vasútállomástól is legyalogolható)
T-10 nem jó a reptérről ha metróval mennél (ezzel az eljutással nem azzal fogsz, tehát nem érint), és még, mint a többi tömegközlekedési jegy se, nem érvényes: Aerobus-ra, Montjuic és a Tibadbo libegőire, a Funicular del Tibidabo siklóra, kék villamosra, Tibibus-ra, városnéző buszokra. Ezeken kívül minden tömegközlekedési eszközre érvényes. Leghamarabb megveheted a reptér vasútállomásán.
#27 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.15. - 05:41
Kedves Tibcsi!
Nagyon köszönöm a válaszod, nagy segítség.
#28 - Anna - 2017.01.15. - 19:02
Kedves Tibor!
Húsvétkor (ápr.13-16) utazunk Barcelonába. Most döbbentem rá, hogy a nagy ünnep miatt sok minden zárva lesz(köztük az élelmiszerboltok is!) Tanácsát kérem, hogy nagyjából mire számítsunk, ill. hogy kicsi boltok vajon nyitva lesznek-e.
Az El Pratról hogyan jutnánk be legegyszerűbben a Carrer de la Independencia, 287, 08026, Barcelona címre, és vajon a T10-essel járunk-e a legjobban? Előre is köszönöm, hogy tízezredik alkalommal is leírja a válaszokat!
#29 - Juhász Erzsébet - 2017.01.15. - 21:46
Kedves Tibi!
Köszönjük a sok-sok információt! Érdeklődnék, hogy ha hétfőn érkezünk repülővel 06:35-kor és a Rialto Hotelbe szeretnénk eljutni. ( Carrer de Ferran, 40-42) Melyik a legjobb megoldás a közlekedésre.
Illetve gondolkodunk a belépőjegyek előre megvásárlásra. Tanulok felsőoktatásban és nemzetközi a diákigazolványom. Fel tudom használni ezt kedvezményes belépésre vagy sem?
Köszönettel: Katinka
#30 - Kiss Katinka - 2017.01.16. - 15:55
Kedves ERZSÉBET!

A kérdésedre már válaszoltam január 1.-n a Barcelona tippek, tanácsok menüpontban.
Ami ott nem szerepelt mint kérdés, a T-10: 3 nap alatt fejenként 22, 4 nap alatt pedig 28 utazás felett éri meg a 3 vagy 4 napos Hola BCN! Travelcard jobban mint a T-10. A programotoktól függ, hogy pontosan melyik nap hova mentek, mit néztek, de nem könnyű ennyit azért elutazni.


Kedves KATINKA!

Eljutás a szálláshoz: vonattal Passeig de Gracia (vagy Aerobus-szal Catalunya állomásig), majd L3 metróval Liceu állomásig,
majd gyalog: https://goo.gl/maps/kLJf577HvZp
Ahol vannak diákkedvezmények, ott felhasználhatod a belépőkre a nemzetközi diákigazolványt.
#31 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.17. - 16:29
Kedves Tibor!
Holnap hajnalban indulunk, most kezdek kapkodni: Beguesben kaptunk szállást, onnan el tudok-e jutni vasárnap reggel 7-re a repülőtérre tömegközlekedéssel? Elvileg a 902-es busszal megyünk Gaváig, de ez a busz menetrendje szerint csak 7-kor indul Beguesből. Köszi, ha tudsz válaszolni.
#32 - Mari - 2017.01.17. - 18:16
Kedves Mari!

Én is úgy látom, hogy azelőtt nincs busz, és azon a buszon kívül nincs is más lehetőség, tehát taxizni kell, vagy valamilyen más transzfert szervezni legalább Gaváig, ahonnan 6 perc alatt eljuthattok vonattal a reptérre (pl. a 6:28-kor induló 6:34-re ér a reptérre, a következő 7:06-kor indul, és 7:12-re ér a reptérre)
#33 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.17. - 22:29
Kedves Tibcsi!

Februárban utazunk Barcelonába,szállásunk a Hostal Elkano
Elkano 78, 1º 1ª, Sants-Montjuïc negyedben lesz. Az érdekelne,hogy a reptérről,El Prat,hogyan lehet eljutni ide /elsösorban vonatra gondoltam/.

Köszönettel
Rita
#34 - szucs.burjan - 2017.01.23. - 11:45
Kedves Rita!

Vonattal Sants állomásig, majd onnan L3 metróval Poble Sec állomásig menjetek. Onnan rövid gyaloglás: https://goo.gl/maps/TcNssrjEKt22
#35 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.24. - 18:47
Szia Tibi!
Februárban egy éjszakát szeretnénk autoval parkolni Barcelonában, metro közelben. Hol és milyen lehetöségeket ajánlanál? Köszi, Feri
#36 - szánto ferenc - 2017.01.25. - 19:16
Szia!

Parkolásról nincs sok információm, de pl. a Barcelona Nord buszállomásnál van egy nagy parkolóház (25 EUR/nap):
http://www.webarcelona.net/parkings-in-barcelona/car-park-bsm-estacio-nord
További parkolók listája: https://www.webarcelona.net/parkings-in-barcelona
#37 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.28. - 18:54
Kedves Tibi!
Most tértünk vissza első barceloniai látogatásunkról. 3,5 napot voltunk kint, és rengeteg csodát látunk, mely a kinti tömegközlekedésnek és Neked volt köszönhető. Nagyon hálásak vagyunk, hogy ilyen csodálatos oldalt hoztál létre és így gondozod, gyakorlatilag végigjártunk midnen látnivalót, amit leírtál. Ez azért volt lehetséges, mert a pontos és részletes leírások mellett az eljutási mód is fel van tüntetve, így semmit nem kellett keresgélni, mindenhova kényelmesen, keresgélés nélkül eljutottunk, nemcsak a látnivalókhoz, hanem a szálláshoz is, és igen megkönnnyítetted adolgunkat a hasznos tipekkel is. Köszönjük a sok segítséget, rengeteget jelentett. Üdv, Zsufi
#38 - Zsufi - 2017.01.28. - 21:31
Kedves Zsufi!

Köszönöm a beszámolót, örülök, hogy hasznos információkat találtatok, és segítségre lehetett az oldal a kellemes utazásban! :)
#39 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.29. - 16:52
Kedves Tibi!

Tudnál ajánlani svédaszalos (de viszonylag nem vészes árú) étkezést nyújtó éttermeket?

#40 - Utazunk - 2017.01.30. - 21:25
Kedves Utazunk!

Kérlek, lásd a Barcelona éttermek menüpontban:
http://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/barcelona-ettermek.html
a Lactuca Buffet részt, ahol megemlítésre kerül a La Vaca Paca is.
Valamint lejjebb, a Savigovi részt is.
#41 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.31. - 00:07
Kedves Tibor,
Április elején 4 napot töltünk majd Barcelonában. Egy lakást bérelünk a Sagrada Familia melletti utcában. Azt szeretném megkérdezni, hogy Ön szerint mennyire biztonságos ez a környék? Olvastam a zsebesekről, de általánosságban jelenleg milyen a közbiztonság? Válaszát előre is köszönöm! JJ
#42 - Jackjunior - 2017.02.01. - 13:15
Kedves Jackjunior!

Jó a Sagrada Familia környéke, ill. Barcelonában a zsebeseket leszámítva jó a közbiztonság.
#43 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.03. - 20:51
Kedves Tibcsi!
A barcelonai fizetési lehetőségekről szeretnék érdeklődni. Nem szívesen vinnék magammal készpénzt, leginkább azért, mert nem tudom kiszámítani, mennyire is lesz szükségem. Lehet arra számítani, hogy mindenhol elfogadják a magyar bankkártyát (Mastercard)? Pl. múzeumok, tömegközlekedés, éttermek, esetleg az olcsóbb büfék is? 5nap/4 éjszakás útra megyek. Előre is köszönöm!
#44 - Valéria - 2017.02.04. - 17:09
Kedves Tibor!
Nagyon köszönöm válaszaidat!
Üdvözöl: Erzsébet
#45 - Juhász Erzsébet - 2017.02.05. - 19:51
Kedves Valéria!

Nagyon sok helyen lehet bankkártyával fizetni, illetve ez nem feltétlenül "magyar bankártya", egy Mastercard, Visa, stb. a világ minden részén elfogadott.
#46 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.07. - 18:51
Kedves Tibcsi!
Köszönöm a választ. Azért kérdeztem rá, mert - bármilyen hihetetlen is - nyáron Németországban nagyon sok helyen nem fogadták el az unicredites Mastercard kártyámat, és nem szeretnék Barcelonában is így járni...
#47 - Valéria - 2017.02.07. - 20:43
Kedves Tibi
Segítenél abba , hogy a reptérről mivel tudnánk a legjobban és olcsóbban eljutni a szállásunkra / SM Hotel Sant Antoni/
Június 5-én megyünk pünkösdkor Szerinted minden zárva lesz boltok , éttermek?
Előre is köszönöm válaszod .
#48 - Maták Tünde - 2017.02.16. - 17:23
Kedves Tibor!

Nekem is a közlekedéssel kapcsolatban lenne kérdésem. Hogyan jutunk el legegyszerűbben a reptérről a szállásunkra, Angli, 60, Sarrià-St. Gervasi negyed (délutáni órákban), illetve vissza a reggel 6 órai géphez.

Válaszod előre is köszönöm!
#49 - Alejandro - 2017.02.16. - 19:55
Kedves TÜNDE!

Ezt a kérdést már feltetted a Barcelona tippek menüpontban, ahol már válaszoltam 15.-én. Vagy válasz ezen az oldalon is feljebb, az 5-ös (2016.01.03) hozzászólásban.


Kedves ALEJANDRO!

Eljujtás a reptérről: Aerobus-szal Catalunya állomásig (vagy vonattal Passeig de Gracia állomásig, majd 1 megálló L3 metróval Catalunya állomásig), majd L6 metróval, vagy S1/S2/S5/S55 vonattal Sarria állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/bLCj88HULLE2

Visszafele reggel 6-kor indul a gép? Akkor mondjuk 4:30-ra ki kell érni. Az N16-os éjszakai busz a reptér 2-es termináljára a Pl. Catalunyától indul. Ide eljutás a szállástól: N8-as éjszakai busszal, a szállodához közeli Pg de la Bonanova-Anglí megállótól (amit keressetek már ki egy előző nap, illetve Google térképen láthatod, pontosan hol van, az N8-es éjszakai busz 20 percenként közlekedik). A Google térkép 1 óra 22 perces menetidőt mond erre mindösszesen a reptérig.
#50 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.18. - 01:55
Kedves Tibor,

Tudnál segíteni abban, hogy a barcarooms csapatán kívül van e valaki, aki szervez külön utat a Montserrat-ra, mert sajnos március 15-ig szabadság miatt ők nem vehetők igénybe. Mi március 6-10-ig leszünk Barcelonaban, egy négy éves kislánnyal, miatta szerettük volna így megoldani ezt a kirándulást. Köszönöm szépen!

Linda
#51 - Lengyel Linda - 2017.02.18. - 13:37
Kedves Tibor!

Nagyon köszönöm a segítségedet.
#52 - Alejandro - 2017.02.18. - 20:49
Kedves Tibi
Segítenél abba , hogy a reptérről mivel tudnánk a legkönnyebben és olcsóbban eljutni a szállásunkra : Ramblas Hotel
Előre is köszönöm a válaszod!
#54 - Livia - 2017.02.20. - 11:09
Kedves Lívia!

Vonattal Passeig de Graciáig menjetek, onnan L3 metróval Liceu állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/zADj64nuKSP2
#55 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.20. - 15:20
Szia Tibcsi

Február 24-27 közt töltök néhány napot Barcelonában. A szállásom itt lesz:
Ballester 11-13, Sarrià-St. Gervasi, Barcelona, 08023,
Segítenél, hogy az EL Prat-ről hogy jutok el legkönnyebben ide ? :)
Válaszodat előre is köszönöm:)
#56 - dortimcsi - 2017.02.20. - 22:40
Szia!

Vonattal Passeig de Gracia állomásig (vagy Aerobus-szal Catalunyáig), majd L3 metróval Lesseps állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/PmGU7wwjNtQ2
#57 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.21. - 16:59
Kedves Tibor,

Nagyon köszönöm. Átnézem, de végül lehet az autóbérlést választjuk. Nagyon szuper az oldal, rengeteg segítséget nyújt. Esetleg autóbérléssel kapcsolatban tudnál segíteni? Mi a Hotel Gabri Milleni-ben szállunk meg ( Ronda Sant Pau 14 ), esetleg a közelben valami lehetőség autóbérlésre ?
Köszönöm szépen.
#58 - Lengyel Linda - 2017.02.22. - 13:35
Kedves Linda!

A szállodában pl. tudtok érdeklődni, vagy van a különböző autókölcsönzőknek irodája Barcelonában, illetve itt látható mennyi lenne, összehasonlíthatók az autókölcsönzők ajánlatai, le is foglalható, csak ha itt foglalod, akkor kauciót is levonnak: https://goo.gl/LygTeR
#59 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.23. - 12:51
Kedves Tibor,

Ismét köszönöm a segîtségét. Utánanézünk melyik autókölcsönzőnek lehet kint irodája.
Olvastam a sok sok válaszát, azzal kapcsolatban , hogyan lehet a szálláshoz eljutni. Van akinek a reptéri vonatot van akinek az aerobust javasolja. Ha mi a Hotel Milleniben szállunk meg (Ronda Sant Pau 14) , tudna segíteni mi a legegyszerűbb odajutási útvonal?
A T10-est gondoltam megvenni tömegközlekedésre fejenként. 3napra szerintem elég lenne ez.

Előre is köszönöm.
#60 - Lengyel Linda - 2017.02.24. - 16:40
Kedves Linda!

Mindig elsősorban inkább a vonatot szoktam írni, csak többször odaírom alternatívaként az Aerobust is. Eljutás a szállásra a reptérről: vonattal Sants állomásig, majd L3 metróval Paral-lel állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/Gsazfrpaxqz
#61 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.24. - 22:10
Szia,
Szállásunk címe: Carrer de Bonaventura Polles 2. Ide milyen útvonalat ajánlasz ami T10-el igénybevehető? Szerda reggel 8.30kor érkezünk.
Ha nekünk a 46os busz lesz a jó, akkor hol tudok venni a reptéren T10-et? El kell menni a Renfe vonatállomásig?
Szállástól a Camp Nou 1,5 km, de át kell menni vonatsínek alatt /felett (ez nem egyértelmű az útvonaltervező szerint) Ez a környék mennyire biztonságos gyalog? Ugye a meccsnek 22-23 óra között van vége és lehet hogy nem szállnánk tömegközlekedési eszközre, hanem gyalogolnánk éjszaka.
Egyik nak 9re vennék jegyet a Sagrada Familia-ba, hány órára merjek venni belépőt a Güell Parkba? Nekem úgy tűnik, hogy egy irányban van és nem rossz ötlet egy napra rakni, de pont ez a két hely, amire itthon megvenném a belépőt és fix időpontra adnak.
Köszönjük. Ági
#62 - Ági - 2017.02.24. - 22:21
Szia!

Vonattal Clot állomásig, majd L5 metróval Placa de Sants állomásig, majd L1 metróval Mercat Nou állomásig,
majd gyalog: https://goo.gl/maps/ekcVzSqZ62B2
Nem tudom utcáról utcára megmondani Barcelonában melyik rész milyen éjszaka, az általános közbiztonság nem rossz. Úgy látom, aluljárón (azaz utcaszintben) lehet átmenni, mivel a vonat fent, hídon megy.

A Sagrada Familiától ha egy kicsit gyalogoltok, a Sant Antoni Maria Claret - Lepant buszmegállóig: https://goo.gl/maps/67wXPH5K69B2
felszállhattok a 92-es buszra, ami elvisz a Güell Parkhoz, kb. gyaloglással együtt 20 perc az út + várakozás a buszra, olyan fél órát számolnék. Ha a Sagrada Familiában mondjuk kényelmesen 2 órát vagytok, akkor olyan 11:30-12:00-re vennék jegyet a Güell Parkba.
#63 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.24. - 23:05
Kedves Tibi!
Március elején egy pár napot töltünk Barcelonában és szeretnénk majd ellátogatni a Tibidabo-ra és a vidámparkba. A vidámpark oldalán nem sikerült eligazodnunk, hogy hogyan lesz nyitva március 6-án. Ebben kérnénk a segítségedet, illetve, hogy ha nyitva lesz akkor csak a Sky walk-része vagy az egész Amusement Parkkal együtt?
Előre is köszi a választ.
Krisztina
#64 - Krisztina - 2017.02.27. - 19:19
Szia!
A hotel Sagrada Familiaba - Córcega, 541, L'Eixample negyed a Ryanair-es késő esti érkezéssel (23 óra) hogy jutunk el legegyszerűbben?
Valamint a Guell parkba való eljutás a szállásról mivel a legegyszerűbb?
#65 - Szekrényes Emese - 2017.02.28. - 11:30
Szia Tibcsi!

Köszönöm a szálláshoz való útba igazítást, és a sok-sok szuper információt, étterem ajánlót. A Cera 23 , a Tosca nagyon bejött nekünk is. Csak ajánlani tudom mindenkinek. A város pedig egyszerűen lenyűgöző. :)
#66 - dortimcsi - 2017.02.28. - 18:33
Sziasztok!

KRISZTINA: Március 6.-án zárva a vidámpark, márciusban csak hétvégén van nyitva.


EMESE: Vonattal Passeig de Gracia állomásig, majd L2 metróval Sagrada Familia állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/AKfsNjrw6Vq
Ha lekésnétek az utolsó, 23:38-as reptéri vonatot, akkor Aerobus-szal be lehet menni, de kérdés hogy a hét melyik napján érkeztek, hogy onnan még lesz-e metró, miután beértetek a városba, vagy pedig hogy ha nem, akkor milyen éjszakai busz.
Eljutás a Güell Parkhoz: lásd 2-vel feletted, a 451-es hozzászólás végén.


DORITIMCSI: Kösz a visszajelzést, örülök, hogy jól telt az utazás, és hasznos információkat találtatok! :)
#67 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.28. - 20:58
Kedves Tibor!
Nagyon jó a weboldal, ez volt az alapja a barcelonai utazásunknak. Néhány friss gyakorlati tapasztalatról számolnék be.
A Güell Parkba, és a Sagrada Familiába az itthon vásárolt jegyünkkel percre pontosan engedtek be bennünket, egy perccel se korábban.
A Güell Parkba a 8.30-as nyitás előtt érkeztünk, minden kapu nyitva volt, szabadon lehetett bemenni a fizetős részre is. Volt egy tábla, hogy a hivatalos nyitvatartási időn kívül ingyenes.
A Güell Park nyugati nem fizetős részén van egy kilátódomb, ahonnan a legszebb a kilátás a városra. A Sagrada Familia felett felkelő nap látványa lenyűgöző.
2 db T10 gyűjtőjegyet használtunk (3fő 2,5 nap)
Köszönjük a sok pontos információt.
#68 - Morvai Tamás - 2017.03.03. - 22:42
Kedves Tamás!

Köszi a beszámolót, örülök hogy hasznos információkat találtál! Kiegészítettem most már az újabb megerősítés alapján hogy nyitvatartási időn kívül ingyenes a Güell Park!
#69 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.03. - 22:58
Kedves Tibcsi!

Az alábbiakban kérném a segítségedet:

1. 08:35 körül érkezünk vasárnapi napon repülővel.
Hogyan lehetséges innen úgy eljutni Tibidabo-ra, hogy a tömegközlekedési napijegyek végig érvényesek legyenek?
Tudsz javasolni fotózásra, jó kilátásra alkalmas helyet, ahová fizetni nem szükséges?

2. Online venném meg a 3 napos HOLA BCN tömegközlekedési jegyet
A reptéren hol tudnám átvenni? (automata, iroda)

3. Lactuca és La Vaca Paca éttermekben lehetséges a MasterCard bankkártyával a fizetés?

Köszönöm a segítséget!
#70 - Utazunk - 2017.03.05. - 08:09
Szia Utazunk!

Saját tapasztalat alapján mondom, hogy a 3 napos HOLA BCN-t nem biztos, hogy megéri megvenni. Mi 4 napot voltunk ( péntek reggeli érkezés, hétfőn délutáni visszaút ) és 2 -2 db T10-es gyűjtő elengedőnek bizonyult számunkra.

Amit a korábbi hozzászólásomból kifelejtettem, jártunk a Bodega Biarritz nevű tapas bárban is. Tibcsi említette, hogy népszerű, és sokszor az utcán kell várakozni. Valószínű a hely sikeressége miatt nyitottak egy újabb tapas bart, ugyanabban az utcában, kb. két sarokkal feljebb. Egy kedves pincérnő kisért minket át az új helyre. :)
A Bar Casi-t is szerettük volna kipróbálni, de vasárnap délben sajnos nem volt nyitva :(
Amit még jószívvel ajánlok,az a La Boqueria piacon lévő Kiosko Universal. Fantasztikus, helyben elkészült tengeri fogásokat ehetünk. A hely nagyon népszerű,így akár 20-30 percet is várni kell míg asztalhoz, vagy székhez jutunk a bárpultnál. Az ízek viszont kárpótolnak a várakozásért.
#71 - dortimcsi - 2017.03.05. - 09:01
Az utolsó napon a reptérre milyen jegyet kell váltani? Mennyibe kerül?
Ez az egy utazás lenne.

Poble Sec-től mennék.
#72 - Utazunk - 2017.03.05. - 09:53
A T10-es gyüjtővel a Renfe vonatokra is felszàllhatsz,ami a reptérre visz. Én a Poble Sec-től elmennék a Passeig de Gracia-ig az L3-as Metroval, majd onnan vonattal a reptérre. Ez egy vagy két jegy a gyüjtőből, attól függően, hogy az utazás meghaladja-e a 75 percet az átszállásokkal, várakozásokkal. De Tibcsi majd megerősít, hogy jól gondoltam-e...
#73 - dortimcsi - 2017.03.05. - 10:13
Köszönöm a válaszokat.

A napijegy minden járatra jó, ami szerepel az alábbi listában?
Mert zavaró, hogy különböző jelölések vannak.
Például V17
#74 - Utazunk - 2017.03.05. - 11:06
Kedves Utazunk!

1. Ez esetben vonattal Passeig de Graciáig, onnan gyalog, vagy L3 metróval 1 megálló Pl. Catalunyáig, majd a Tibidabo leírásánál szereplő 3. módszer, tehát: "Pl. Catalunyától S1 vagy S2 vonat Peu del Funicular állomásig + Funicular de Vallvidrera sikló + 111-es minibusz vagy gyalog". A Tibidabóról pl. nagyon jó fényképeket fogtok tudni csinálni.

2. A reptéren a Turisme de Barcelona turisztikai irodában lehet átvenni.

3. Mindkét helyen lehetséges.

4. Igen, ahogy doritimcsi is írja, a vonatra érvényes a T-10, vagy Hola BCN, vagy napijegy, tehát a barcelonai tömegközlekedési jegyek, bérletek. A barcelonai jegyek jók a barcelonai tömegközlekedési eszközökre, így a V17-es buszra is. A tömegközlekedési jegyekről, reptéri eljutásról, és hogy mely tömegközlekedési eszközökre érvényesek a jegyek, melyekre nem (pl. siklók, libegők) olvashatsz a Barcelona tippek, tanácsok, közlekedés menüpontban. A Poble Sec állomástól el lehet menni L3 metróval Sants állomásig, majd onnan vonattal.
#75 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.05. - 22:39
Kedves Tibor!
Ismét írok Neked, mert a tegnapi hozzászólásomra nem kaptam választ.
29-én, szerdán éjjel 22:55-re ér be El Prat T2-re a gépünk. Az utolsó RENFE vonattal (23:38) bemennénk Sants állomásig, onnan L3-as metróval Lessepsig és végül gyalog a Caller de Ballesterre. Mindez kivitelezhető? Nem túl veszélyes éjjel két nőnek a Lesseps környéke?Ha lekésnénk a vonatot, Te mit javasolsz?
#76 - Kriszta - 2017.03.06. - 14:20
Kedves Kriszta!

De, már válaszoltam a kérdésedre a Barcelona tippek, tanácsok, közlekedés menüpontban.
#77 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.06. - 14:25
Szia Tibcsi!
Április elején utazunk meccsre + városnézést is beiktatunk egy-két napra. Elolvastam a kommenteket, talán mindet, de nem nagyon írnak az utazók Barcelona City Tour-ról. Nem használja senki? Úgy tűnik a T10 a sláger. Ami ár/érték arányában a legjobb, de ami a citytour busz mellett szól, hogy nem kell keresgélnem a buszmegállókat, buszokat, menetrendet, nevezetességeket, mert ez a járat elvisz mindegyikhez. Mikor az utazó időszűkében van, és minden óra számít, és nem keresgéléssel kell tölteni a drága időt. Valóban ennyire egyszerű lenne a közlekedés egy idegen országban ad-hoc, hogy elég a T10-zel közlekedni?
#78 - Cicamica100 - 2017.03.06. - 16:27
Szia Kriszta!

Egy hete jöttem haza Barcelonából, ahol a mi szállásunk is a Caller de Ballesteren volt. Volt, hogy 22 óra után mentünk a szállásunkra, és nem éreztük magunkat veszélyben barátnőmmel. A főút mellett tudtok szinte végig menni a Lesseps és szállásotok közt. Csak nem a Ding Dong Putxet-ben szálltok meg ?
#79 - dortimcsi - 2017.03.06. - 19:30
Szia Cicamica100!

Ahogy az előbb írtam, 1 hete voltam Barcelonában, ahol korábban még nem jártam. Az itt olvasható infók alapján mindig tudtam, hogy az adott látnivaló melyik metróállomás közelében van. Az okostelefonomra letöltöttem a Barcelona Metro-TMB map and route planner alkalmazást, ahol csak beírtam honnan-hova szeretnék eljutni. Valamint a telefon térkép alkalmazása is segítségünkre volt.
Mi is T10-el közlekedtünk, négy napra elegendő volt fejenként 2-2 db T10.
#80 - dortimcsi - 2017.03.06. - 19:39
Kedves Tibor!

El vagyok ájulva! Elképesztő mennyiségű és minőségű infót kaptam itt tőled, gyakorlatilag ez alapján terveztem meg közelgő 4 napus barcelonai utunkat, az általad javasolt oldalakon vettem meg a jegyeket előre, online. Mondjuk ezt a fórumot előbb is felfedezhettem volna, akkor a jegyek megvásárlása előtt tettem volna fel a kérdésemet. Az egyik napon a Barcelona Bus Tirístic kék útvonalát felhasználva szeretnénk eltölteni a napot: korai indulással a Placa Catalunyáról, leszállni rögtön a Casa Battlónál. azt megnézzük, elsétálunk a Casa Milába, ahova vettem online jegyet 10.00 órára. Kb. bő egy órát szánnánk rá, majd felpattannánk a turista buszra, amivel elmennénk a Sagrada Familiához, oda 12.00 órára vettem egy alap jegyet ( guide és torony nélkül ) Majd szintén a turista busszal elmennénk a Güell Parkba, oda 14.00 órára vettem jegyet, azzal 14.30-ig be tudunk elvileg menni. A Güell Park után: turistabusszal A Nou Campba, vettem oda is online jegyet, ami ugye nem adott idősávra, csak adott napra szól, szóval elvileg oda nem kell pontos időpontra érkezni. Viszont azt olvastam valahol, hogy igazából 15.00 óráig lehet a stadionnak azon részeit látogatni, ahonnan jó a ki/rálátás a pályára..stb. Ez igaz vajon, vagy csak én értelmeztem félre valamit? Mindegy, mert arról akkor lecsúszunk de azért remélem még így is érdemes bemenni a stadionba. A Nou Camp után a magyar étteremben egy vacsi :) majd ha még jár a turista busz, azzal két megállót tovább mennénk, ott átszállnánk a piros vonalra, ami elvisz a Placa Espanyáig, ahol megnéznénk a színes-zenés szökőkutat ( 03.24, péntekre terveztem ezt a programot.) Mennyire tartod ezt a menetrendet megvalósíthatónak? Nem volt túl kockázatos előre megvenni a jegyeket ezekre az időpontokra?? Válaszodat előre is köszönöm!!
#81 - Kata - 2017.03.07. - 14:43
Helló Tibcsi!
A párommal március 22 én utazunk Barcelónába a szállásunk a Atlantis by Atbcn hotelben lessz.
Pelai, 20, Ciutat Vella negyed,
A reptérről szeretnénk a hotelbe bejutni.
Ehhez kérem segítségedet.
Köszi szépen.
#82 - Samu Zoltán - 2017.03.07. - 16:39
Sziasztok!

CICAMICA: Városnéző busszal is persze kényelmes közlekedni, vannak is, akik igénybe veszik (pont utánad Kata is azt tervezi pl.), én nem próbáltam, de egy kényelmes, egyszerű, de költségesebb módja a közlekedésnek. De tényleg, ahogy doritimcsi is írja a közlekedés teljesen jó.


KATA: Ez megvalósítható egy darabig, csak a Güell Parkba lesz kevés fél óra mindenre, én nem mennék onnan ilyen gyorsan el a Camp Nouba, ha jó idő van, nagyon sok időt el lehet tölteni a Güell Parknál, én másik nap mennék a Camp Nouba. Illetve a turistabusz menetrendjét, menetidejét, irányát vedd mindig figyelembe.
A Camp Nounál a 15 órás határ akkor van, ha éppen meccs van aznap.


ZOLTÁN: A legegyszerűbb Aerobus-szal lenne Pl. Catalunyáig, mivel onnan gyalog közel a szálloda. De ha inkább a T-10-el nagyon olcsó vonattal mennétek, akkor sem sokkal bonyolultabb: vonattal Passieg de Graciáig, majd onnan L2 metróval 1 megálló Universitat állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/Z6NdWPYJ4yA2
#83 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.07. - 17:27
Köszönöm a válaszodat Tibor! Természetesen nem fél órát szánunk a Park Güellre, a 14.00-14.30 arra vonatkozik, hogy a 14.00 órára megvett jeggyel 14.30-ig van lehetőségem bemenni. Minimum 1-1,5 órát tervezek a parkra, és még utána a stadion. A turista buszról azt írták, hogy 5-25 percenként jár, ennek megfelelően , inkább a 20 perces várakozást figyelembe véve terveztem az utat. :)
#84 - kata - 2017.03.07. - 17:55
Tibikém köszönöm válaszodat!
Szeretném megköszönni magam és sokan mások nevében ezt az önzetlen segítséget!
(Ritka adomány)
Szép estét !
#85 - Samu Zoltan - 2017.03.08. - 18:56
Kedves Tibor! Hetfon utazunk Barcelonaba, a Medium Prisma hotelben szallunk meg, cim: Av.Josep Tarradellas, 119-121. A segitseget szeretnem kerni: milyen utvonalon, mivel juthatunk el a szallodaig a repterrol, ket felnott, egy gyerek leszunk, harom napot tartoszkodunk ott, milyen utazasi jegyet vegyunk, hol es hogyan lehet megvenni, majd hasznalni? Koszonettel, Kinga
#86 - Tokos Kinga Imola - 2017.03.08. - 20:13
Kedves Tibcsi!

Köszönöm a válaszokat.

A Tibibus-ra a jegyet a buszon kell megváltani, vagy automatából, vagy lehet interneten is?

Köszönöm előre is.
#87 - Utazunk - 2017.03.09. - 09:47
Kedves KINGA!

Vonattal Sants állomásig, Onnan el kell gyalogolni a Josep Terradella-Rosseló buszmegállóig: https://goo.gl/maps/RJnvKaBzpm12
ahonnan 27-es vagy 32-es busszal 2 megálló, Josep Tarradellas-Viladomat megállóig, amely a szálloda közvetlen közelében van.
Általában a T-10 a legjobb, a jegyek megvételéről, használatáról, és hogy hány utazástól jobb mégis több napos jegy, mint a T-10, olvashatsz a Barcelona tippek, tanácsok, közlekedés menüpontban: http://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/barcelona-tippek.html


Kedves UTAZUNK!

A buszon tudod majd megvenni.
#88 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.09. - 14:16
Múlt hét péntektől szerdáig voltunk másodjára Barcelonában és ismét csodás volt!
Nagyon hasznos volt a rengeteg információs és tanács, amit itt olvastam :)
Bár az esti Ryanair gép 1 órás késéssel indult és nem tudott elsőre leszállni a Barcelonában tomboló vihar miatt, így az utolsó reptéri vonatot is lekéstük.... de végül taxival 26 euróért eljutottunk a Barcarooms szállására.
Szóval nem indult könnyen, de fantasztikus volt, szombaton egy 5-0 a Celta ellen, biztos, hogy nem utoljára voltunk :)
(A Barcaroomsos szomszédainkat pedig innen is üdvözöljük, ha esetleg olvassátok... gondoltunk rátok, amikor mi már itthon néztük a PSG elleni meccset :) )
#89 - Móni - 2017.03.10. - 17:06
Kedves Tibor!
Barcelonai tartózkodásunk alatt tervezünk egy kirándulást Figureres-be, kérdésem az lenne, hogy a vonat utat meg lehet-e szakítani, ha Gironát is meg szeretnénk nézni? Illetve milyen jegyet lenne célszerű venni? Előre is köszönöm
#90 - Hen - 2017.03.12. - 20:27
Kedves Tibor!
A Hostal Orleansban lesz a szállásunk Barcelonában, az Estacio de Franca állomással szemben. Jól gondolom, hogy az el Pratról induló vasút megáll itt? Ha igen, hányadik megálló? Köszönettel: Bakonyi István
#91 - Bakonyi István - 2017.03.12. - 20:56
Szia,szeretnék segítséget kérni, a reptérről /T2 /hogy jutunk el a szállásra ami a - Ronda de Sant Pere 27,Principal 4A Eixample-n lesz.Előre is köszönöm !
#92 - Gabi - 2017.03.13. - 21:24
Kedves Tibor!

Nekem is a szálláshoz való eljutással kapcsolatos a kérdésem: a gépünk 22 óra után érkezik az El Pratra, onnét kell eljutnunk az alábbi címre: Carrer de Joaquín Costa, 48. Airbus, vagy vonat-metró? Köszönettel, Kálmán
#93 - Kálmán - 2017.03.14. - 09:27
Kedves MÓNI!

Köszi a beszámolót, örülök, hogy hasznos információkat találtál!


Kedves HEN!

Nem szakítható meg az út.
Barcelonából Figueresbe vonattal lehet eljutni. Háromféle vonat létezik:

Két fajta lassabb, de olcsóbb vonat, Regional (12 EUR, 2 óra 20 perc-2 óra 50 perces út) vagy MD (16 EUR, 1 óra 50 perc) típusú. A Barcelona-Sants vagy Passeig de Gracia vagy Clot állomásról indulnak.

Menetrendje itt: http://www.renfe.com/EN/viajeros/index.html

Nagysebességű, AVE, AVE-TGV, vagy AVANT típusú vonat (55 perces út, ár 11-36 EUR, interneten előre megvéve a legolcsóbb a jegy), a Barcelona-Sants állomástól. Ez a vasútállomás messzebb van a múzeumtól, ebben az esetben Figueres-Vilafant vasútállomástól még buszozni kell.

Menetrend, árak, jegyvásárlás a nagysebességű vonatra is ugyanazon a linken, amit előbb írtam, csak a célállomásnak nem FIgueres, hanem Figueres Vilafant állomást kell kiválasztani.
Természetesen az állomáson is vehetők jegyek.


Kedves ISTVÁN!

Nem, nem áll ott meg a vonat, nem arra megy. De át lehet szállni: vonattal Sants állomásig, majd ott átszállás a R2Sud vonattal, mellyel 2 megálló a Franca állomás (vagy Passeig de Gracia állomástól 1 megálló vonattal, vagy pedig onnan metróval is lehet: L4 metró Barceloneta állomásig).


Szia GABI!

Vonattal Passeig de Graciáig, majd L4 metróval 1 megálló Urquinaona állomásig.


Kedves KÁLMÁN!

Vonattal vonattal Passeig de Graciáig, majd onnan L2 metróval 1 megálló Universitat állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/n3xHnhzkiFU2
(vagy Aerobusszal Catalunyáig, majd L1 metró Universitatig)
#94 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.15. - 16:35
Köszönöm a választ, Tibor! :)
#95 - Kálmán - 2017.03.16. - 07:05
Kedves Tibor! Imádom ezt az oldalt, a te segitségeddel tervelem a 04.05-i utazást, és nélküled meg se tudtam volna mozdulni. Köszönöm.
Lenne 2 kérdésem. 1. - mi a helyzet a wc-kel? Van bőven, vagy olyan rossz a helyzet mint itthon?
2- kérdés. Nem világos nekem a sikló. Meg a libegő. Mi a különbség? Honnan indul, és hova érkezik? Előre is köszönöm.
#96 - Jucus - 2017.03.18. - 08:14
Kedves Tibor!
Köszönöm a választ,s a sok hasznos infót!
#97 - Gabi - 2017.03.18. - 10:34
Kedves Jucus!

Wc-k vannak minden nevezetességnél, bevásárlóközpontokban, vasútállomásokon, valamint minden kávézóban, étteremben (néhány helyen fogyasztás nélkül is használhatók, ha szépen kéred, de 1-2 EUR-t azért ki lehet fizetni egy ásványvízért). Ezeken kívül nyilvános wc-k ritkák.
Sikló, libegő Tibidabóra, Montjuicra (valamint Montserratra) megy, a leírásban, a Montserrat és Tibidabo részeknél megtalálod hogy honnan hova mik, és mire érvényesek a tömegközlekedési jegyek közülük, mire nem. A sikló síneken megy, a libegő (drótkötélpályás felvonó, függővasút, mint a sífelvonók) pedig a levegőben, egy drótkötélről "lóg" lefele, és úgy halad.
#98 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.18. - 17:56
Szia Dortimcsi!
Köszi a megnyugtató sorokat! Igen, mi is a Ding Dong Putxetben szállunk meg. Írnál a személyes tapasztalataidról? Kicsit tartok az éjjeli automatás bejelentkezéstől. Ment minden simán Nektek?
#99 - Kriszta - 2017.03.18. - 20:47
Szia!Holnap reggel megyünk haza.Érdeklődnék,hogy az L9-es metro működik-e a reptér irányába és milyen sűrűn jár?Köszi
#100 - Sandor - 2017.03.19. - 16:30
Kedves Tibor
A Guell Parkba csak 14 illetve 15 óra körül jutunk el.Olyankor nagyon sokan vannak?nem jó?Hova lenne jó inkább dél illetve déután elmenni ?
#101 - kati - 2017.03.19. - 18:43
Nagyon szépen köszönöm :D És ujra csak ismételni tudom magam, szuper vagy
#102 - Jucus - 2017.03.19. - 20:20
Sziasztok!

SANDOR: Természetesen működik, egész pontosan az L9 Sud vonalra van szükség. 7 percenként jár.


KATI: Általában akörül a legforgalmasabb. De a legjobb, bármikor is mentek, ha van online jegyetek.
#103 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.19. - 23:34
Szia,

A párommal hétvégén utazunk Barcelonába 3 napra, és szeretnék úti tervet kérni ha lehetséges. Köszönöm Niki
#104 - Nikoletta - 2017.03.20. - 16:26
Még egy kérdésem lenne: az időjárás-előrejelzés szerint péntek-szombatra esős idő várható. Barcelonában ez mit jelent? Egész napos eső, vagy csak időszakos? A levegő mennyire hűl le? (Nem lennék boldog, ha az itthoni hosszú tél után ott is fáznánk...) Kemény, szakadó esők vannak, vagy inkább csak záporok (értsd: lehet-e sétálni az esőben, anélkül, hogy ronggyá áznánk)? És egyáltalán: mennyire megbízható az előrejelzés?
#105 - Kálmán - 2017.03.21. - 09:13
Hátha tud valaki segíteni, Barcelonába Second Hand üzletet keresek, ahol Desigual termékek kaphatók, olcsóbban. Voltam többször már ott, de nem találtam. Köszönöm, Csillag Kati
#106 - Csillag Kati - 2017.03.21. - 13:36
Sziasztok!

NIKOLETTA: A leírás és a Barcelona térkép menüpont alapján össze tudod állítani az útiterved, látod, hogy mik vannak egymáshoz közel. Attól függ elsősorban, hogy miket néznétek meg a látnivalók közül, ha leírod, akkor egy körülbelüli útitervet tudok írni.


KÁLMÁN: Szombatra már jobb időt ír, ill. péntek is még messzebb van viszonylag a pontos előrejelzéshez, de nem tudom neked megjósolni hogy mennyit fog esni az eső aznap, ha esik, az időjárás előrejelzések megmondják a hőmérséklettel együtt, 1-2 nappal előtte már viszonylag pontosak.
#107 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.21. - 17:43
Szia Kriszta !

Mi nappal érkeztünk, így szerencsés módon volt recepciós a bejelentkezéskor. Bár volt egy kis kavarodás, olyan szobát adott először ahol már voltak vendégek... De gyorsan megoldotta problémát.
Úgy láttuk, hogy elég könnyen megoldható az automatás bejelentkezés, és utána a szállásra való ki-bejutás.
A szobánk nem volt túl nagy (305-ös szoba :D ), egy normál méretű kétszemélyes ággyal , két kis éjjeliszekrénnyel és falról lenyíló asztallal és székkel, valamint egy szekrénnyel, amiben van széf is. A fürdőszoba nem túl nagy: épp elfér egy zuhanyfülke, mosdókagyló és wc. A kilátás nem túl szép..egy másik ház falát csodálhattuk.De minket ez legkevésbé se zavart, nem sokat voltunk a szobánkban :D
Esténként a wifi volt, hogy akadozott,de azért használható volt, és ha a folyóson hangoskodtak, akkor az is beszűrődött.:(
Barcelona egyszerűen lenyűgöző, varázslatos, már azon gondolkodom mikor mehetnék vissza :)
Ha finomakat ennétek, akkor mindenképp ajánlom a Kiosko Universalt a La Boqueria piacon és a Bodega Biarritz tapas bart a gótikus negyedben. Ha picit magasabb ár is belefér,akkor a Cera 23 is nyerő lehet. Tibcsi tippje nagyon jók :) A Can Ramonet is kellemes étterem a Bareloneta strandtól nem túl messze.
Mit terveztek megnézni ?
#108 - dortimcsi - 2017.03.21. - 18:55
Kedves Tibor!
5* az oldal értékelésem !Az információid szerint halladunk probléma mentesen /minimál angol tudással sajnos/ Van olyan hop on hop off busz amin lenne magyar nyelvű információ?? Köszönöm a segítségedet!
#109 - Gabi - 2017.03.22. - 08:20
Szia! Érdeklődöm, hogy nyáron mennénk Barcelonába, vasárnap reggel 8.45-kor ér oda a repülő a szállás Castelldefelsben a vasútállomás közelében. Gyerekekkel, sok cuccal hogyan tudnánk legegyszerűbben a szállásra jutni közösségi közlekedéssel? A taxi mennyibe kerülne kb. úgy tudom 10 perces út! Hol tudom megnézni a B-ba menő vonat menetrendjét? Köszi:Kati
#110 - Sziva Katalin - 2017.03.22. - 11:37
Kedves Tibor!
Március 31-én, pénteken, reggel 8:45-kor érkezünk (3 felnőtt) Barcelona El Prat reptérre. Ápr. 2-án, vasárnap szeretnénk Valenciába menni a 18:30-kor kezdődő meccsre. Ápr. 4-én, kedden Alicantéból a 20:35-ös járattal jövünk haza.
A kérdéseim:
- hogyan a legegyszerűbb és legolcsóbb
1. eljutni a szállásunkhoz a reptérről (Carrer de Sepúlveda, 122, Barcelona, Catalunya 08015)
2. eljutni a szállástól a vasútállomásig
3. eljutni Barcelonából Valenciába vonattal
3. onnan ismét a szállásig (Carrer dels Drets, 12 APARTAMENTO nº6, València, Comunidad Valenciana 46001)
4. Valenciából vonattal Alicantéba
5. onnan a reptérre
- milyen jegyet érdemes vennünk a barcelonai rövid városnézésre?
Köszönöm a segítségét, előre is!
#111 - Szilvi - 2017.03.23. - 11:30
Kedves GABI!

A Barcelona Bus Turísticnál és a Barcelona City Tournál sajnos biztos hogy nincs, más társaság pedig kb. nincs.


Kedves KATALIN!

Vonattal El Prat de Llobregat állomásig, ott pedig átszállás az R2 vonatra, Castelledefels állomásig menni vele.
Menetrendek: http://www.renfe.com/EN/viajeros/cercanias/barcelona/ T-10 jó a reptérről Castelldefelsbe, illetve Castelldefelsből Barcelonába is.
Taxi 20-25 EUR lehet.


KEDVES SZILVI!

1. Vonattal El Clot-Aragó állomásig, majd L1 metróval Urgell állomásig,
majd gyalog: https://goo.gl/maps/e9jLo4YWVvn
2.: Barcelona-Sants vasútállomástól indulnak vonatok Valenciába, menetrend árak, előzetes jegyvétel: http://www.renfe.com/EN/viajeros/
Eljutás Sants állomáshoz: L1 metróval Placa de Sants állomásig, majd onnan L5 metróval 1 megálló Sants-Estació állomásig (a reptérről jövet is lehet így is jönni a szálláshoz, Sants állomásnál leszállva, persze ezt az útvonalat megfordítva, gyorsabb mint El Clot-Aragónál leszállni, csak +1 átszállással jár)
Általában a T-10 jegy a legjobb
3. Nem vagyok otthon valenciai közlekedésben, ezt tudom mondani: ha az Estacio Nord állomásra érkezik a vonat, 5-ös vagy 63-as busszal, a megfelelő helyen leszállva és felszállva, ezek itt kerültek összefoglalásra: https://goo.gl/maps/7Np1wTbHwxM2
Ha a Joacquin Sorolla vasútállomásra, akkor írd át arra az előző linken az indulási helyet.
4. Az Estacio del Nord és a Joacquin Sorolla vasútállomásról is indulnak vonatok.
5. A C6 busz közlekedik Alicante és Alicante repülőtér között: http://aerobusalicante.es/index.php/lineas-y-paradas-de-autobus-aeropuerto/paradas-linea-c6-alicante-aeropuerto/?lang=en
#112 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.23. - 16:48
Nagyon szépen köszönöm a részletes, alapos segítséget! :)
#113 - Szilvi - 2017.03.23. - 21:07
Szia Dortimcsi!
Röviden a terv: 1. nap Casa Mila, Casa Batllo, La Rambla, El Gatto, La Boqueira piac, Colombus szobor, tengerpart, este a Mágikus szökőkút. 2. nap Güell park, Sagrada, Arc de Triomp, Parc de la Citadella, Olimpiai falu, Gótikus negyed, Santa Maria Del Mar. 3. nap Placa Espanya, Arena, Katalán Nemz. Szépm. Múzeum, Botanikuskert, Olimpiai stadion, Castell de Montjuic. Ennyi nagyjából. Van esetleg tanácsod, kiegészítésed?
#114 - Kriszta - 2017.03.25. - 13:34
Szia Kriszta !

Nekem a második nap kicsit zsúfoltnak tűnik. A Güell-parkban akár 1.5-2 órát (de akár többet is eltölthet az ember, ugyanez igaz a Sagrada Familiára is. Ha a Gótikus negyedben a Katedrálist is megnézitek, (szerintem érdemes, magával ragadó élmény ) akkor ott is eltölthettek legalább ennyi időt. A Santa Maria Del Marban mi nem voltunk,és bár úgy tudom közel van a gótikus negyedhez,de ott is telik az idő. Ha az olimpiai falut is erre a napra tervezitek, ahogy írod, akkor fel kell mennetek a Montjuicre, ahova a következő napon mentek. Én inkább erre a napra tenném az olimpiai falut is.
Nekem nagyon tetszett még a Katalán zene palotája, nem messze van az Arc de Triomp-tól, de látogatni csak idegenvezetéssel lehet, vagy ha valamilyen előadást néznél meg. Ha lett volna flamenco est az ottlétünk alatt, biztos nem hagytuk volna ki,de sajnos nem volt előadás:(
Csak annyit tudok még mondani : Hagyjátok, hogy Barcelona elvarázsoljon benneteket!
#115 - dortimcsi - 2017.03.25. - 19:09
Szia Dortimcsi!
Köszi a tanácsokat! Lehet, hogy kicsit túlterveztem a 2. napot, de ha azt mondom, hogy már 7 körül kezdünk a Güell parkban (ingyenes),akkor talán belefér minden... Az Olimpiai falu nekem Barceloneta (Port Olimpic, Villa Olimpica), lehet, hogy rosszul tudom, de ezekre gondoltam. Tudom: egy dolog tervezni, a valóság kicsit úgyis más lesz!
#116 - Kriszta - 2017.03.26. - 11:11
Szia Kriszta!
Ha reggel 7 körül kezdtek, akkor beleférhet:) Mi általában 9 körül indultunk neki a városnak. Kellett a pihenés a sok km gyaloglás után, na meg ha már a gyerkőceink otthon maradtak, akkor mi is egy picit tovább szundikáltunk :D
Az olimpiai falu helyszínét én erről az oldalról tudom, itt a Mountjuic szerepel, mi kihagytuk...majd legközelebb :)
Még valami eszembe jutott, a Lesseps metró megállóhoz közel van egy pékség. ( a "főút " és a Carrer de Mont roig sarkán ) Péksütik, szendvicsek vannak elérhető áron, reggelizni kiváló hely.
#117 - dortimcsi - 2017.03.26. - 21:46
Barcelonába utazok!!
2017. március 25-én vásároltam T-10 jegyet, melyből 7 db. utazás még megmaradt. Akinek szüksége van rá jutányos áron eladom.
Fetyus
#118 - Beck Péter - 2017.03.27. - 11:46
Szia Dortimcsi!
Köszi a segítséget!
#119 - Kriszta - 2017.03.27. - 13:02
Kedves Tibcsi! Kedves Utazók!

Pár napja érkeztünk haza Barcelonából, és még mindig a város hatása alatt vagyok! A fenti ajánlások alapján állítottam össze a programunkat, és mindent sikerült megnézni, fantasztikus volt, annak ellenére hogy az egyik napon végig esett az eső. Nikoletta: az eső az bizony Barcelonában is kellemetlen, nagyon esett, hideg volt, éjjel dörgött és villámlott is. Jól esett bemenni a Futballárium Barcelona nevű helyre, a meleg fogadtatás és a magyaroknak adott ajándék pálinka átmelegítette testünket-lelkünket. Az étel finom és bőséges, a személyzet közvetlen és nagyon kedves. Ha tehetitek minden itt ajánlott helyre menjetek el, a Sagrada Familia elképesztő, a Camp Nou Experience tényleg még azoknak is érdekes lehet akik egyébként nem szeretik a focit. Mi mindenhová online vettük meg a belépőket, így némi pénzt és főleg rengeteg időt spóroltunk meg, mindenhová várakozás nélkül be tudtunk jutni. Többnyire tömegközlekedéssel jutottunk el A-ból B-be, ez rendkívül jól szervezett: a buszok tiszták, nem zsúfoltak, gyakran járnak még hétvégén is. Szerintem jobb mint a metró, mert nem sokkal lassabb, viszont sokkal látványosabb vele utazni. Az egyik napon a Barcelona Bus Turístic HOHO buszát használtuk, ez is megbízható, gyakran jár, kaptunk kedvezményekre jogosító kupont, információs füzetet az egyes megállók nevezetességeiről, és fülhallgatót is a nagyon egyszerűen, praktikusan használható audio guide-hoz. Amire figyelni kell: a Güell Park megállónál nem a Travessera de Dalt-on áll meg a busz, hanem egy utcával lejjebb, onnan egy kicsit gyalogolni kell hegynek felfelé. a Főbejáratot a Carrer De Lallard utcán lehet legegyszerűbben megközelíteni. Mi T10 kártyát vettünk, nagyon megéri az árát, rengeteget lehet utazni vele. A libegőn mi a Montjuicról mentünk lefelé a tengerpartra, nincs igazán kiírva hogy pontosan hol a megálló, de a Placa de Carlos Ibanez megállóhoz nagyon közel van, a Miramar Hotel mellett. Nagyon örülök hogy rátaláltam erre az oldalra, rendkívül nagy segítséget nyújtott az utazásunk megtervezéséhez, minden egyes információ pontos, aktuális, jók az ötletek, az ajánlások. Köszönet érte! :)
#120 - Kata - 2017.03.28. - 12:49
Szia Fetyus! Meddig érvényes a T-10 jegy? Mi ápr.30-május 4-ig leszünk kint gondolom akkor még feltudom használni, mert akkor érdekel engem.
#121 - Szabó-M. Enikő - 2017.03.28. - 14:20
Sziasztok,
Kérlek segítsetek, Desigual Second Hand üzletet keresek Barcelonába. Köszönöm,
Csillag Kati
#122 - Csillag Kati - 2017.03.29. - 10:33
Kedves Tibor!
Gratulálok az oldaladhoz sok hasznos infohoz hozzájutottam de azért lenne még egy pár kérdésem nekem is.
1. Reptéről hogyan jutunk el a legkönyebben a Apartamentos Ganduxer 50, Sarrià-St. Gervasi negyed, 08021 Barcelona szállásra?
2. Szállásunk környékén tudsz ajánlani olyan élelmiszer boltot ahol reggelit, vacsorát be tudjuk szerezni? (Ápr.30, máj.1-én minden zárva lesz?)
3. Sagrada Familiában és a Güell Parkba kombinált jegyet gondoltunk venni. Úgy-e ezzel a jegyel mindent meg tudunk-e nézni a Güell parkba(múzeum, kert)? Reggel 9-re Sagrada F. és déli 12 óra Güell Park ez így reális? Güell Parkból ha kijövünk ebédelni vissza lehet menni?
3. Összeállítotam a programunkat 4 napra erről mondasz légyszí véleményt:
1.nap vasárnap:
-Érkezés 11 -12 között a szállásra
-Kirándulás Montjuicra (múzeumok kihagyva, olimpia falu meg a Castell de Montjuic érdekel vas. du. ingyenes) majd a 150-es busszal: lefelé, a libegő (Transbordador Aeri del Port) felső megállójáig, ezzel le a Barcelonata strandig.
-Régi kikötő
2.nap hétfő
- Sagrada Familia
-Güel Park
-Parc de la Ciutadella és Cascada szökőkút (Időben ez még belefér vagy mit ajánlasz mást ?)
3.nap kedd
-CasaMilá
-Casa Batlo(belülről)
-La Ramba és a La Boqueria piac
- Gótikus negyed
4.nap szerda
- Camp NOU stadion
-Szabad program vásárlás

Köszönöm előre is válaszodat.#123 - M.Enikő - 2017.03.29. - 10:44
Szia Enikő!
Ebben az évben érvényes. Írjál a beck.peter11@gmail.com címre és többit ott egyeztetjük.
Üdv.
Fetyus
#124 - Fetyus - 2017.03.29. - 13:19
Szia!
Ha a Renfe vonatot lekéssük pénteken este,és az Aerosbus-al jutunk be a Placa de Catalunya-ig onnan hogy menjünk a Sagrada Familiahoz legegyzerűbben?
Tibidabora való eljutást hogy javaslod?
#125 - Szekrényes Emese - 2017.03.29. - 14:22
Kedves KATA!

Köszi a részletes, érdekes, és hasznos beszámolót minden látogató nevében is!


Kedves ENIKŐ!

1. Aerobus-szal Catalunyáig (vagy vonattal Passeig de Graciáig, majd gyalog át onnan a Catalunyára, vagy Passeig de Graciától L3 metróval 1 megálló Catalunyáig) majd Catalunyától L6 metróval vagy S5/S55 vonattal La Bonanova állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/ahSxHs9bCWQ2
2. Nem ismerem a környéket, biztosan fogtok találni több élelmiszerboltot is, térképre ránézve 1 km-re pl. van egy Lidl, de közelebb is lesz más: https://goo.gl/maps/8ppWrPLvGdG2
Április 30., 31. nem ünnepnap.
3. Ha a Sagrada Familia oldalon megvásárolható Gaudi jegyre gondolsz, az nem Sagrada Famlia - Güell Park kombinált jegy, az a Güell Parkon belül csak a Gaudi házba biztosít belépést, ami nem a Güell Park fizetős területén belül van, tehát ezzel semmit nem láttok a Güell Park fizetős részén belül.
Ha a Güell Park fizetős területéről kijössz, már nem lehet visszamenni, de miért ott akarnál ebédelni? Ott nincsenek éttermek. De az jó, hogy 9, és 12.
3. Szerintem jó a program, még más is beleférhet.


Kedves EMESE!

L3-as metróval Diagonal, majd L5-ös metróval Sagrada Familia állomásig.
Tibidabóra a Pl. Catalunyáról lehet háromféle képpen is eljutni, részletesen a leírásban.
#126 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.29. - 20:22
Szia Tibi!

Április 3-án este érkezünk Barcelonàba(23:00-kor száll le a gép). Hogyan tudunk bejutni a szállásunkra a legkönnyebben(olcsóbban)? A szállásunk Smart Room Barcelona,az Olzinelles 56-58. szàm alatt van. Valami éjszakai járat megy arra?
Illetve,hogyha 4 napot leszünk ott,melyik tömegközlekedési jegyet/kártyát/ bérletet ajánlod? Szerintem sokat fogunk tömegközlekedni.
Válaszodat,nagyon köszönöm,előre is.
Nóri
#127 - Nóri - 2017.03.29. - 22:18
Szia.
Május 18án megyek Barcelonába 2.gyerköccel a plaza Rialon van a szállasunk.melyik a leg költsèghatèkonyabb eljutási lehetősèg?
#128 - Èva - 2017.03.30. - 09:41
Kedves Tibor!
Köszi a gyors válaszod.
Igen arra a jegyre gondoltam. 1.Értem akkor nekem külön kell még jegyet vennem a Güell park fizetős részére is? De érdemes ilyen kombinált jegyet vennem (megéri bemenni a Gaudi házba, mert erről nem nagyon ír senki?)
2.Ugy gondoltam az ebédet hogy ott a környéken ennénk. De az lehetséges hogy 12-től bemegyünk a fizetős részre 2-3 órát ott töltünk kijövünk megebédelünk és utána megyünk a Gaudi házba mert ahogy írod az nem a fizetős részén van a parknak.
3. Egy héttel előtte elég ha megveszem online a jegyeket vagy mennyivel előtte érdemes megvenni?
Köszönöm válaszod.
#129 - M.Enikő - 2017.03.30. - 10:52
Sziasztok!

NÓRI: Ha eléritek az utolsó, 23:38-as reptéri vonatot, akkor azzal Sants állomásig menjetek.
Innen L5 metróval Placa de Sants állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/CTHeukWvCyK2
Ha nem éritek el, akkor Aerobusszal Placa Espanyáig. Ez esetben metró se lesz már nagy valószínűséggel, tehát miután leszálltatok az Aerobusról, a Gran Via-Pl. Espanya nevű buszmegállóból N13 éjszakai busz Mossèn Amadeu Oller-Gran Via megállóig, vagy N2 vagy N14 éjszakai busz Metro Pl. de Sants megállóig.
4 nap alatti fejenként összesen 28 utazás felett éri meg jobban a 4 napos Hola BCN! mint T-10-ek.


ÉVA: A reptérről? Illetve gondolom a Plaza Realra (Placa Reial) gondolsz. Vonattal Passeig de Graciáig, majd L3 metróval Liceu állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/55VChNd2Mgu


ENIKŐ: A Gaudi házmúzeumról megoszlanak a vélemények, vannak akiknek nagyon tetszik, túl sok minden nincs azért benn, ha nagy rajongója vagy Gaudínak, akkor érdemes oda belépőt venni.
Lehetséges a fizetős részen kívül bárhogy közlekedni, az csak egy sima közpark.
Egy héttel előtte jó pl. jegyet venni, pl. a Sagrada Familiába akár most holnapra is lennének jegyek, a délelőtti időpontok kivételével, 1 hétre előre pedig csak aznapi 4 időpontról fogytak el a jegyek, de lehet májusban más lesz a helyzet.
#130 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.30. - 21:50
Kedves Tibcsi tanácsot szeretnék kérni Barcelonában kisgyerekekkel melyik strandot ajánlanád valamint hogy a barcaroomsnál fogunk megszállni ezért onnan szeretném megkérdezni az eljutást.
#131 - kaktusz79 - 2017.04.01. - 04:27
Kedves Tibor
Mi a véleménye a 3 napos I venture city tour card illetve a Barcelona city pass ticketbarról? Éerdemes megvenni?
#132 - ILdi - 2017.04.01. - 16:55
Kedves KAKTUSZ79!

Eljutás a szálláshoz: vonat Sants állomásig (vagy Aerobus Catalunyáig), majd L3 metró Paral-lel állomásig, majd gyalog:
https://goo.gl/maps/yvavkD4SroQ2
Viszonylag csendesebb strand pl. a Bogatell, ill. állítólag a San Sebastia strand W hotel környéki része viszonylag lassabban mélyülő.


Kedves ILDI!

A programoktól függ, és hogy mennyire vannak túlárazva a kártyák. Amennyiben nektek megérné, a kártyákkal igénybe vehető megtekinteni kívánt nevezetességek, és szolgáltatások árait figyelembe véve, ezeket amúgy is igénybe vennétek/megnéznétek, és olcsóbban jönnének ki valamelyik kártyával mint anélkül.
#133 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.01. - 17:48
Kedves Tibcsi
Köszönöm a választ de rosszul fogalmaztam azt szerettem volna tudni hogy a Barcaroomstol hogyan jutok el a strandra?
#134 - Kaktusz79 - 2017.04.02. - 23:17
Kedves Kaktusz69!

Attól függ, melyik strandra, de pl. nagyon jók a H14 és a D20 buszok, a szállás, ill. a Paral-lel metróállomás közelében, itt:
https://goo.gl/maps/8pHmMRgjp752
fel lehet rájuk szállni, és végigmennek a tengerparti részek közelében (a H14 tovább kimegy északra)
#135 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.03. - 01:20
Kedves Tibor!
Május 8-tól megyünk és az 5 napos Barcelona kártyát online rendelve a reptéren vennénk át. A kártyával a Gaudi házaknál és a többi nevezetességnél a jegyvásárlásnál (kivéve Sagrada, ahova előre foglalnánk) van-e lehetőség a sorbanállás elkerülésére?
#136 - Gocze Gyula - 2017.04.05. - 20:54
Kedves Gyula!

Ahova ingyenes belépést biztosít, ott elkerülhető a sorban állás a jegyvételhez. Ahova kedvezményt biztosít, pl. a Gaudi-házak, ott nektek is sorba kell állni jegyért.
#137 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.06. - 01:09
Kedves Tibor!
Először is szeretnék gratulálni, nagyon szuper az oldal, nagyon sok hasznos információt találtam.

A párom születésnapjára (meglepetésből) szerveztem egy utazást Barcelonába.
04.21-én késő este ér oda a repülőgépünk, és igénybe vettem a szállás transzfer szolgáltatást, tehát a szállásig való eljutás nem fog problémát okozni. Vissza 04.26-án szerdán délután indulunk vissza (itt már nincs transzferünk), így arra a napra már nem tervezek sok mindent, inkább csak ajándékok beszerzését, sétálgatást, stb…

Tehet így 4 teljes napunk lesz felfedezni a várost :)

A szállásunk címe: Poeta Cabanyes, Barcelona 08004 (ennek a linkje található az oldal tetején  )

Amiket mindenféleképpen szeretnék megnézni:
- Sagrada Familia
- Güell park & Güell Palota
- Casa Milá
- Font Mágica / Táncoló v. mágikus szökőkút
- La Rambla
- La Boqueria piac
- Montjuic (esetleg Castell de Montjuic)
- Telefèric Montjuïc libegő
- Parc de la Ciutadella és Állatkert (ha belefér)
- Parque del Laberinto de Horta (ha belefér)
- Barcelona tengerpart

Az itt olvasott információk alapján ezek azok a helyek, amik szimpatikusnak és érdekesnek tűntek.
Beleférhet ez a sok nevezetesség 4 (és fél) napba?

Szeretném a segítségedet kérni, mert kicsit bajban vagyok azzal, hogy 1 napba mi fér bele, és miket érdemes 1 napra tenni az elhelyezkedésük szempontjából. Ahol lehet, szeretném interneten előre megvenni a jegyet. Eszembe jutott még az is, hogy a nagyobb nevezetességekhez (pl. Sagrada Familia) nem hétvégén mennék, mert gondolom sok turista csak hosszú hétvégére jön látogatóba.

Továbbá, érdemes vennünk több T10-es jegyet, vagy itt már jobban megéri a 4 napos Hola BCN! jegy?

Illetve, ha bármi olyan szerepel a felsorolásban, ami helyett (vagy azokon felül) mást (is) javasolnál, azt nagyon megköszönöm!

Előre is köszönöm a választ, nagyon hálás vagyok érte, hogy ennyire segítőkész vagy a Barcelonába látogatókkal, nagyon megkönnyíted így a tervezést. Ez lesz az első utunk kettesben a párommal, valamint most fogunk először repülőn is ülni, így nagyon izgulok.

Köszönöm szépen!!!! :)
#138 - Anita - 2017.04.07. - 10:56
Kedves Tibor! Az 5 zónás t-10 jegy jó Barcelónából a monserathoz? Esetleg a helyi kisvasúthoz is? Nagy segítség vagy a Barcába utazóknak, óriási hála, és gratula! 2-3 kérdésem még lessz.Köszi.
#139 - Tamás - 2017.04.07. - 14:41
Kedves ANITA!

Így logikusnak tűnik, ill. egymáshoz közeli helyeket néztek meg egy nap:

1 nap: piac, La Rambla, Güell-palota, tengerpart
1 nap: Montjuic, Castell de Montjuic és Montjuic libegő (lehet emiatt ezen a napon is tengerpart a La Ramblás nap helyett, ill. mellett), és a nap másik részében, ha van idő, állatkert vagy Parque del Laberinto de Horta
1 nap: Sagrada Familia és Casa Milá
1 nap: Güell Park pl. délelőtt, és délután pl. állatkert vagy Parque del Laberinto de Horta
valamelyik este: Font Magicá
Látszik, hogy nagyon laza a program, és belefér minden, és a "ha belefér" helyeket is be tudjátok tenni valahova. Kérdezted, hogy javasolnék-e mást is, érdemes a Gótikus/El Born negyedben is sétálni, pl. a La Ramblás napon, ahhoz van közel.

Így se hiszem, hogy 5 nap alatt fejenként 34 utazásotok lenne, hogy jobban megérné az 5 napos Hola BCN (a visszautazás napjára is kellene valami a reptérre kiutazáshoz, de ha 4 nappal számolunk, akkor se valószínű a 28 utazás fejenként).

Jó utat! :)


Kedves TAMÁS!

Igen, jó (1-4-es zónás is, mert Montserrat 4-es zóna), a vonatra, utána a felvonóra vagy a hegyi vasútra már nem.
#140 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.07. - 22:34
Kedves Tibor!
A segítségedet szeretném kérni. Május 1.-én indulunk haza Barcelónából a Girona Costa Brava reptérről. A repülő indulása reggel 06:35. Szállásunk a Sagrada Familia hotelben van. A kérdésem pedig az lenne, hogy hogyan és milyen módon tudunk ilyen korai órában a retérre jutni. Előre is köszönöm a válaszodat.
#141 - Zsolti - 2017.04.09. - 15:17
Kedves Zsolti!

A Nord buszállomásról 3:30-kor indul egy busz, ami kiér 4:45-re:
https://goo.gl/a64t3j
#142 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.09. - 21:13
Kedves Tibor!
A Camp Nou látogatáskor tényleg kézbe vehetjük a BL trófeát? Ez ugyanis olyan hihetetlen!
#143 - Tamás - 2017.04.10. - 17:25
Kedves Tibor!
A Costa Braván hol van viszonylag lassan mélyülő tengerpart Llafanc kivételével?
#144 - Tamás - 2017.04.10. - 17:36
Kedves Tibor!
Jún 21-29 leszünk a Costa Bravan. Blanes szállással. Barcelónába érkezünk 9-40-kor.Mielőtt kimegyünk Blanesba,1-2 látnivalót terveznék Barcelónába. Első: kb 11.30-ra,Camp Nou, utána Tibidabo még belefér,úgy hogy kb 18-ra Blanesba akarunk lenni? Utána még két teljes nap a városban,Monserat,Güell park,Sagrada Familia.Te hogy állitanád össze, milyen sorrendben ,tömegközlekedéssel utazva? Köszönöm a választ.
#145 - Tamás - 2017.04.10. - 18:22
Kedves Tamás!

Nem igazán van lassan mélyülő tengerpart a Costa Braván azon kívül, kifejezetten gyorsan mélyülő az egész partszakasz.
Nem tudom, van-e mostanában BL-trófea, ki is szedtem a szövegből a régebbi utalást.
Első napra sajnos nem valószínű hogy még belefér a Tibidabo, negyed 5-kor el kell indulni a vonattal Barcelona-Sants vasútállomásról hogy Blanesbe érjetek 6 előtt.
Sajnos az se biztos, hogy bele fog férni a 2 napba Montserrat, Güell Park, Sagrada Familia és Tibidabo is, úgy, hogy Blanesból jöttök. Mindegyik egy viszonylag messzi, a többi látnivalótól kieső, máshoz nehezen köthető látnivaló. Ezek közül még a Sagrada Famlia van viszonylag a legközelebb a városhoz, és veszi igénybe a legkevesebb időt, akkor, ha vesztek online jegyet.
#146 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.12. - 01:40
Szia Tibcsi!
Még egy olyan kérdés, hogy ha a vonatról ami elvisz (Passeig de Graciáig) átülök metróra kell újból jegyet érvényesítenem ? Köszönöm válaszod.
#147 - Szabó-M. Enikő - 2017.04.12. - 10:56
Kedves Tibor!
Köszi a választ. A Güell Park,Sagrada Familia,Monserat,és a Tibidabó 2 külön nap programja,Blanesből indulással.
Ezenkívül még a mágikus szökőkutat akarjuk megnézni a 2 nap egyik estéjén.
Köszi a segítséget. Tamás.
#148 - Tamás - 2017.04.12. - 10:59
Kedves ENIKŐ!

Igen, ismét érvényesíteni kell, azonban ha T-10-es jegyet használva jöttök a reptérről, akkor az érvényesítés ellenére nem vesz le új utat.


Kedves TAMÁS!

Igen, de 2 külön napba se biztos hogy belefér, bár megoldható. Talán úgy, hogy Montserrat, majd Sagrada Familia (vagy fordítva, a Sagrada Familiába online jeggyel), másik nap Güell Park (szintén lehetőleg online jeggyel, csak el ne késsétek az időpontról, se a Sagrada Familiából, mert nem lesz érvényes a jegyetek) és Tibidabo.
#149 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.12. - 14:33
Köszi Tibor a sok segítséget! Hasznos infokhoz jutottunk remélem minden jól fog sikerülni majd írok beszámolót.
Enikő
#150 - Enikő - 2017.04.13. - 11:57
Szia Tibor!
Köszi a válaszokat, sokat segítesz mindenkinek. Ha lesz még kérdésem, majd jelentkezem,igyekszem visszafogni magam,
Kívánok boldog névnapot, és kellemes ünnepet!
Köszönettel. Tamás.
#151 - Tamás - 2017.04.14. - 12:36
Kedves Tibor, mint mindenki én is a szervezésben kérném a segítséget . Egy Földközi tengeri hajóút során köt ki a hajónk, Barcelonában, s a városban 9-18 óráig lehetünk. Végigböngésztem az írásait, sokat olvasgattam a kérdezz felelekből is. Ami nagyon érdekel: Sagrada Familia, a hosszú libegőzés, a Montjuic és a Tibidabo. Hogyan kössem össze ezeket? Reális egyáltalán ennyi minden? Nagyon köszönöm, ha van ideje segíteni a közlekedés megszervezésében. A kikötőből 15 perc séta a net szerint a város, Köszönettel, Zsuzsa
#152 - Zsuzsi - 2017.04.15. - 15:35
Szia Zsuzsi !

Néhány hete voltam Barcelonaban , csodás város:) Viszont ennyi program egy napba sajnos nem fér bele szerintem. Az àltalad említett látnivalók messze vannak egymástòl , és egy-egy helyen is több órát el lehet tölteni. A Sagrada Familia-t ha belülröl is megnéznétek, akkor mindenképp érdemes online jegyet venni. Toronylátogatàssal együtt kb. 2.5 óràs program.A hosszù libegözés a Montjuic-el köthető össze.Azt gondolom, hogy ez férhet bele 1 napos programba kényelmesen. Én valószínű inkább a városban könnyebben megközelíthető helyeket sűríteném be egy napba. Kettőtöknek vennék egy T10-es gyüjtőt és azzal utaznék.
#153 - dortimcsi - 2017.04.16. - 13:00
Kedves Zsuzsi!

Én is ezt írtam volna, amit doritimcsi, ezek nem férnek bele 1 napba, nem csak hogy egymástól, de a várostól is messze vannak, ill. a Sagrada Familiába mindenképp kell online jegy. Ha leírod mik a legfontosabbak ezek közül, akkor tudok bővebben írni.
#154 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.16. - 22:03
Kedves Tibor és Doritimcsi, köszönöm a gyors segítséget! Férjemmel átbeszélve a Tibidabo és a Montjuic a libegőzéssel lett a győztes. A Sagrada Familiát kívűlről csak. Majd ha jövünk egyszer hosszabb időre.. hátha lesz olyan is! :) Sokszor olvasgattam az oldalt, de valahogy nagyobb biztonsággal indulok neki a városnak, ha valaki szakavatott " fogja a kezem". Szerencse, hogy van türelmed mindenkinek segíteni. Zsuzsi
#155 - Zsuzsi - 2017.04.17. - 10:32
Kedves Zsuzsi!

Nem tudom hol köt ki pontosan a hajótok? Lehet egész közel van gyalog a felvonó, ami pontosan innen indul: https://goo.gl/maps/At2ZPK2nBPv
Aztán ha megjártátok a Montjuicot, látjátok lesz-e még idő Tibidabóra, attól függően mennyit kellett sorban állni a libegőhöz, mikor értél végül oda, stb.
Ha úgy gondolod, hogy lefelé is felvonóval jöttök, és úgy mennétek a Tibidabóra, akkor vagy fél óra gyalog a Pl. Catalunya a lenti állomásról, ahonnan a Tibidabo eljutási módszerben ismertetett lehetőségek indulnak, vagy 59-es busszal kell menni Almirall Cervera megállótól: https://goo.gl/maps/CCT8r4pwd6S2
Pl. Reina Maria Cristina irányába, La Rambla - Pl Catalunya megállóig.
#156 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.17. - 13:14
Sziasztok!
Akik ebben az évben voltak a Camp Nou-ban, leirnátok, hogy mit mutatnak meg?
/BL serleg, öltözők,játékoskijár&oacut e;, stb./
2-3 leírást is szívesen olvasnék!
Köszi.
#157 - Tamás - 2017.04.17. - 15:07
Szia Tibi!

A feleségemmel 1 hónappal ezelőtt mentünk 1 hetes utazásunkra Barcelonába. Rengeteget böngésztük és olvasgattuk ezt az oldalt és rengeteg hasznos információt és tippet szereztünk innen. Ennek az oldalnak, illetve szerkesztőinek is nagy szerepük volt abban, hogy egy felejthetetlen kirándulásunk volt, ezt szeretnénk nagyon szépen megköszönni, hálásak vagyunk neked/nektek. Sok sikert továbbra is!

Üdv. Tomi & Barbi
#158 - Tomi - 2017.04.17. - 22:06
Kedves Tibor!
Szeretnék segítséget kérni! A reptérről /T2 /hogy jutok el a szállásra:Inout Hostel
Major Del Rectoret 2, Sarrià-St. Gervasi, Barcelona, 08017, Spanyolország. 5 éjszakát leszek itt, és érdeklődnék, hogy mi éri meg jobban:T-10 gyűjtőjegy, vagy valami más?Esetleg Barcelona kártya? Köszönöm előre is!
#159 - Török Eszter - 2017.04.17. - 22:11
Kedves TOMI & BARBI!

Köszönöm! Örülök hogy jól telt az utazás! :) További minden jót!


Kedves ESZTER!

A kérdésedre már válaszoltam tegnap a Barcelona tippek, tanácsok, közlekedés menüpont hozzászólásai közt (338-as hozzászólás ott)
http://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/barcelona-tippek.html
#160 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.17. - 23:02
Kedves Tibor, köszönöm a kedves segítséget, így fogunk utazni! Zsuzsi
#161 - Zsuzsi - 2017.04.18. - 12:11
Kedves Tibor!

2017. április 29-én 8.45-kor száll le a gép az El Prat-on, és május 3-án 9.25-kor indul vissza. Kérlek segíts, hogy milyen útvonalon közelítsük meg a szállást. és vissza, Calle provença,443 L'Eixample negyed 08025 Barcelona.

Köszönöm

Zsolt
#162 - Zsolt - 2017.04.18. - 14:11
Kedves Zsolt!

A reptérről vonattal Passeig de Gracia állomásig, majd L2 metróval 3 megálló Sagrada Familia állomásig.
Vissza ugyanúgy.
#163 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.18. - 16:14
Kedves Tibor!

Nemrég írtam ide egy hozzászólást, amire hamar választ is kaptam, ezt nagyon szépen köszönöm, hatalmas segítség.

Megfogadva a tanácsát, a következőképpen szerveztem meg a 4 napos városnézést:
2017.04.21. Péntek:
- 22:55-re ér be a repülőnk, transzferrel elmegyünk a szálásig.

2017.04.22. Szombat:
- 10:30 Güell Park (online jeggyel)
- kb. 13:00 Parque del Laberinto de Horta
- kb. 15:00 Tibidabo
- 21:00 Font Magicá

2017.04.23. Vasárnap:
- kb. 10:00 Montjuic; olimpiai falu és stadion; botanikus kert; kaktuszkert (Funicular de Montjuic siklóval)
- 15:00 után: Castell de Montjuic (elvileg ingyenes ilyenkor)
- kb.17:00 Telefèric Montjuïc libegő

2017.04.24. Hétfő:
- 10:00 Sagrada Familia (online jeggyel)
- 14:00 Casa Milá (online jeggyel), utána Casa Batló kívülről
- kb. 17:00 Ciutadella Park (Arc de Triomf útközben)

2017.04.25. Kedd:
- La Rambla sétálóutca
- La Boqueria piac
- Gótikus negyed
- kb. 12:00 Katedrális (ekkor ingyenes)
- El Born negyed (Santa Maria del Mar Székesegyház)
- Tengerpart (Barceloneta)

2017.04.26. Szerda:
- 14:00 körül kell kiérnünk a reptérre, addig csak nézelődünk, esetleg ami nem fér bele az előző napokba

Jónak tűnik ez az összeállítás, vagy van valahol olyan, ahol esetleg kevés időt hagytam? (Az online jegyekkel még megvárom a válaszát, az időpontok egyelőre csak tervezettek.)

Ezen kívül két kérdésem lenne még:
- Hol tudom megvenni a T-10-es jegyeket? Azt olvastam, hogy a reptéri vasútállomáson lehetséges, de mivel késő este ér be a repülőnk, és van transzferünk a szállásig, nem tudom, hogy belefér-e. Ha igen, az lenne a legegyszerűbb. Ha nem, akkor a szállásunk közelében van erre lehetőség (Poeta Cabanyes, Barcelona 08004)?
- Az online jegyeket csak kinyomtatott formában fogadják el, vagy telefonról is be lehet mutatni? Arra gondoltam, hogy ha ott eszembe jut, hogy másnapra szeretnék valahova jegyet venni, akkor ott meg tudom-e oldani?

Előre is köszönöm a válaszát és a rengetek segítséget.
#164 - Anita - 2017.04.19. - 10:33
Kedves Anita!

Talán a 2. nap zsúfolt lehet, Güell Park, labirintus, és Tibidabo 4,5 óra alatt. Majd kiderül, de nincs vele gond, mivel itt csak a Güell Parkba kell online jegy. Egyébként jó program.
Ha nem a reptéren veszitek meg a T-10-et, minden metróállomáson meg lehet venni, így a Poeta Cabanyes közeli Paral-lel metróállomáson is.
Telefonról is be lehet mutatni elvileg az online jegyeket, pont tegnap írt valaki a Barcelona tippek oldalon beszámolót, és ezt írta, de a biztonság kedvéért mindig olvasd el a visszaigazolásban mit írnak, valahol kifejezetten kérik-e a kinyomtatást, akkor inkább nyomtass.
#165 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.19. - 20:41
Kedves Tibor!
Nagyon szépen köszönöm a sok segítséget és a gyors választ.
#166 - Anita - 2017.04.20. - 08:22
Kedves Tibor!
Mi 04.24-én este 8 körül érkezünk a szállásunkra (Carrer de la Verge,16.) és 04.27-én 11:30-kor hagyjuk el azt, hogy hajóra szálljunk. Így kb. 2 napunk és egy kicsi időnk lesz a városban. Nagy Barcelona szerelmes vagyok, még sosem voltam itt, de már most tudom, hogy nem most leszek utoljára. :) Viszont félek, hogy megpróbálok túl sok mindent belezsúfolni ebbe a 2 napba. La Sagrada Familia, Casa Batlló vagy Milá, Picasso Múzeum, La Rambla, Montjuic-ról lelibegőzni mindenképp jó lenne. Szeretnék tanácsot kérni, hogy mit és hogyan tervezzek be, hogy ne csak egyik helyről a másikra rohanjunk, de azért lássunk is valamit. Illetve hogy az érkezésünk estéjén mit nézhtenénk meg, merre lenne érdemes sétálni és hogy 27-én 11:30-ig még belefé-e valami az időnkbe?
Köszönöm előre is a választ!
Szép napot!
Adrienn
#167 - Adrienn - 2017.04.20. - 13:54
Kedves Adrienn!

Úgy csinálnám, hogy első nap Casa Batlló vagy Milá, és Sagrada Famlia, mind online jeggyel (csak figyelj odaérsz-e, mert időpontra szólnak).
Ezzel végezhettek délutánra, aztán lehet sétálni a La Ramblán, le a tengerpartig.
Másik nap Picasso múzeum (lehetőleg szintén online jeggyel), majd Montjuic. Nem kell rohanni szerintem így.
Amikor belefér még sétálás, akkor pl. Gótikus/El Born negyed (ill. a Picasso-múzeum pont az El Born negyedben van, ill. a La Rambla is errefele).
#168 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.20. - 19:01
kedves Tibcsi! Köszönöm a segítséget. A Güell parkból hogy jutok legkönnyebben a Tibidabo-ra, és ott mit érdemes megnéznem? A TV toronyba fel tudok jutni? Köszönöm előre is .. Zsolt
#169 - zsolt - 2017.04.21. - 13:33
Kedves Zsolt!

A legegyszerűbb 92-es busszal elmenni (ami innen indul a Güell Park elől: https://goo.gl/maps/QLPnz3f9nss ) Av Tibidabo - La Rotonda végállomásig, majd onnan indul a kék villamos, vagy a 192-es busz. De ha leírásban szereplő 2. vagy 3. módszert választanád inkább a feljutáshoz, akkor más a helyzet, attól függ, melyik módszerrel mennél a háromból.
A Tibidabón alapvetően a kilátás, természet, a vidámpark, a templom, és a TV-torony van, amik a leírásban is vannak. A TV-toronyba nyitvatartási idejében (április hátralévő napjain és májusban csak hétvégén, valamint május 1.-n, 12:00-13:45 és 15:30-18:45/19:45-ig. ) fel tudsz menni.
#170 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.21. - 18:21
Szia Tibi!
Az előzőekben nem nagyon hallottam a Barcelona Card-ról. Kérdésem azért mert nem ismerik a túristák vagy mert nem éri meg?
#171 - Nóri - 2017.04.21. - 22:29
Szia!

Van szó a Barcelona Cardról a Barcelona tippek oldalon:
http://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/barcelona-tippek.html#barcelona-card
Szoktak venni emberek, de nem mindenkinek éri meg, akkor jó, ha a megtekinteni kívánt nevezetességekre adott kedvezmények, és a néhány ingyenességet figyelembe véve neked megérné az árát.
#172 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.21. - 22:53
Szia!
Május 10-én érkezünk Barcelonába,első 2 nap Sitges-ben van a szállásunk,majd 2 éj Barcelonában.
Kérdésem az 5 napra milyen tömegközlekedési jegy a legtakarékosabb? Én a Hola BCN-t néztem,ami 5 napra 32 euro,csak azt nem tudom,hogy ez a Sitges-be menő R2 -es vonatra is érvényes,vagy oda más jegyet kell váltanunk (esetleg oda is van 2 napos jegy?)Köszönöm előre is!
#173 - Erika - 2017.04.25. - 23:48
Kedves Tibi!
Tibidabora a T2a buszt találnám a legegyszerűbbnek, de a fenti leírásban az áll, hogy hogy a vidámpark nyitvatartási időszakában közlekedik, Néztem a vidámpark nyitva tartását. Létezik, hogy júniustól nem lesz nyitva? Csak májusban vannak zölddel jelölt nyitvatartási időszakok a naptárban.
Előre is köszönöm, ha lenne erről infód.
Üdv:
Anikó
#174 - Aniko - 2017.04.26. - 10:38
Kedves ERIKA!

Sitgesbe vagy 3 zónás T-10 (26,75 EUR), vagy 4,10 EUR-s vonatjegy érvényes.


Kedves ANIKÓ!

Szerintem még csak nem rakták fel a júniusi nyitvatartást, majd nézd meg májusban.
#175 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.26. - 11:33
Sajnos nem tudunk szombaton Barcelonába utazni, így féláron felajánlom a Casa Battló-ba 17.04.29. 18.15 percre, 2 főre szóló belépőmet + Fast pass, 10 000 Ft-ért, valamint a Güell Parkba 17.04.30-án 10.00 órára, szintén 2 főre szóló belépőmet Keresni a 06704333822 számon lehet.
#176 - Zsolt - 2017.04.27. - 14:45
Kedves Tibi!
Sok előttem hozzászólóhoz hasonlóan én is szeretnék egy kis transzfer segítséget kérni.
A gépünk 08:45rwe érkezik az El Prat reptérre. Innen szeretnénk bejutni a szállásra: Aparthotel Silver- Bretón de los Herreros, 26, Gràcia negyed, 08012. Mit javasolsz, melyik tömegközlekedési módot válasszuk a leggyorsabb bejutáshoz?
Köszönöm a választ!
Üdv, Kata
#177 - Kata - 2017.04.28. - 20:37
Kedves KATA!

Ezt a kérdést feltetted a Barcelona tippek menüpontban is, ott válaszoltam.
#178 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.29. - 23:18
Kedves Tibi!
A segítségedet kérném, május. 06.-10-ig leszünk Barcelonában,kocsit bérelünk,4 napba(napi lebontásban) letudnád írni hogy miket nézzünk meg feltétlenül. Vasárnap 10 ó.-ra n van online jegyünk a Sagrada Familiába.Előre is köszönöm a segítségedet. Üdv: Adri
#179 - Adrienn_B - 2017.05.03. - 14:33
Kedves Adri!

Válaszd ki a cikkből, hogy titeket mi érdekel elsősorban, és akkor leírom, hogy nagyjából hogy lehet összerakni a 4 napot.
#180 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.03. - 20:26
Kedves Tibi!
ezeket a helyeket néznék meg mindenképpen:Sagrada,Güell park,Casa Battló/Milá,Castel de Montjuic,libegő,Tibidabo-templom,La Bogueria piac, La Rambla, Santa Maria del Mar székesegyház-El born negyed
, valamelyik strand,és még ami belefér szerinted. Vasárnap Sagradába 10.-re van online jegyünk.
Köszönöm
#181 - Adrienn_B - 2017.05.04. - 12:46
Kedves Tibi, kedves hozzászólók!

Mi júliusban tervezünk Barcelonába menni, és egy kicsit félek, mert 22.35-kor érkezik meg a repülő....azt már kinéztem a térképen, hogy a Liceu metróállomásig kell eljutnunk, onnét kb. 4 perc gyalog a szállás. Kérdésem, valahol olvastam, hogy idén már El Prattól is van metró a városba. Ez vajon igaz, el lehet jutni éjszaka metróval közvetlenül a Liceuig? Tudjátok, meddig járnak a metrók?

Amúgy tényleg nagyon sok jó és hasznos tippet olvastam itt! Előre is köszönöm a választ!

Andi
#182 - Andi - 2017.05.04. - 14:32
Kedves Tibcsi
A fiam 18 évet betöltött ,kérdésem az lenne hogy ha student jegyet veszünk neki ( ami valamivel olcsóbb ) és veszünk 2 napos b cardot is ,abból az árból is kap kedvezményt vagy nem .Illetve vásárláskor vagy egyik vagy a másikat lehet kérni ?
#183 - csilla - 2017.05.05. - 08:55
Kedves ADRIENN!

Lehet pl.:
egy nap: Güell Park délelőtt, délután: Rambla, El Boqueria, El Born, strand
egy nap: Sagrada, Casa Batlló, Milá
egy nap: Motjuic és libegő
egy nap. Tibidabo
utóbbi 2 napba még beleférhet más, ill. ami kimaradt esetleg.


Kedves ANDI!

Van metró, de nem az a legjobb megoldás, az eljutási lehetőségekről olvashatsz a Barcelona tippek, tanácsok, közlekedés menüpontban. Eljutás a Liceuig: vonattal Passeig de Graciáig (vagy Aerobusszal Catalunyáig), majd L3 metróval Liceu állomásig.


Kedves CSILLA!

Egyszerre 2 kedvezmény nem érvényesíthető, vagy az egyik, vagy a másik.
#184 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.05. - 11:18
Kedves Tibcsi!

Köszönöm a választ! :)
#185 - Andi - 2017.05.05. - 16:47
Szia Tibi!
Nagyon köszönöm a sok hasznos infot amit itt az oldaladon találtam és adtál külön választ is kérdéseimre. Nagyszerű 4 napot töltöttünk Barcelonába mondhatom ez az első számú hely az eddigi sok europai városok közül amit láttam. Néhány tipp meg tapasztalat amit mi láttunk:
- Tosca, La Paradeta(tengeri herkentyűk bőséggel) és Bodega Biarritz(utolsó kettő mindent vitt) étteremet mindenkinek nagyon ajánlom, de tényleg oda kell menni időbe nyítás előtt 15-30 perccel mert utána lehet ha órákat kell várni hogy ételhez jus. Bar Casi május 1-én zárva volt.Kiosko Universal a piacon nagyon zsúfolt nem nagyon lehet helyet kapni ezért inkább hasonló La Paradeta éttermet ajánlom.
- A Montjuicon a Torre de Miramarhoz érkező libegőt tényleg elég nehéz megtalálni a hegyről lefele jövet elég eldugott helyen van de megéri megkeresni mert nagy élmény fentről látni a várost és a kikötőt.
-Sagradaba, Güell parkba és a Casa Batlóba volt online jegyünk mindenhová nagyon gyorsan bejutottunk.
-Tibidabo nem is volt tervbe véve de jutott rá idő és felmentünk ezt is csak ajánlani tudom mindenkinek nagyszerű a killátás a városra még borus időben is. Mindenképp a 196-os buszal és a siklóval érdemes felmenni.
-T-10 jegy tényleg a legjobb jegyvétel.
-Metróátszállásokná l rengeteget kell föld alatt menni egyik metroról a másikra inkább a buszt ajánlom.
Aki csak teheti ki ne hagyja a városlátogatások közül Barcelonát :)))))
Üdv. Enikő
#186 - Enikő - 2017.05.08. - 14:38
Szia Tibor
Hallottam az embertorony építésről a katedralis előtt.Minden este van ,ha igen akkor hány óra körül ?Engem júliusban érdekelne . Esetleg valami hasonló programot tudnál ajánlani .A kérdés olyan embereknek is szól akik mostanában voltak Barcelonában és megfogta őket valami érdekes
#187 - János - 2017.05.08. - 16:52
Kedves Tibor,
kérdéseim:
1. A reptérről a H10 Casanova szálláshoz ez a jó útvonal: R2 a Sants-ig, majd L3 az Espanyáig, végül L1 az Urgellig vagy az Universitat-ig?
2. Egy napi programnak a Montjuic + a Güell Colonia + a castelldefelsi strandok beleférhet? El lehet jutni egyikből a másikba, mert BCN központjától mind a három Ny-DNy-i irányba fekszik , de nem biztos, hogy van köztük összeköttetés. Jó lenne...
3. Négy napra a T-10 a legjobb vagy inkább Hola BCN! kártya? Ez utóbbit ugye, csak egy utazó használhatja?
Köszönettel előre is!
#188 - Inez - 2017.05.08. - 17:35
Kedves Tibi,
még egy kérdésem lenne: mennyire jellemző manapság a siesta a spanyol (barcelonai) üzletekben, éttermekben, vagyis sokan bezárnak - főleg a kisebb éttermek - valamikor 1 és 4 óra között?
#189 - Inez - 2017.05.09. - 21:41
Kedves ENIKŐ!

Köszi a részletes, érdekes, és hasznos beszámolót minden látogató nevében is! :)


Kedves JÁNOS!

Sajnos nem tudom, mikor van.


Kedves INEZ!

Egyszerűbb vonattal Passeig de Graciáig, majd L2-vel 1 megálló Universitatig.
Ezek három egymástól, és a várostól messzebb lévő programok, nem biztos, hogy pont beleférnének mind, mivel gondolom nem este szeretnétek strandolni. El lehet jutni az egyiktől a másikig.
Általában a T-10 a legjobb, 4 nap alatti fejenként 28 utazástól éri meg jobban a 4 napos Hola BCN!
Barcelonában a városközpontban, nagyobb éttermekben, üzletekben nem jellemző a siesta.
#190 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.10. - 17:34
Kedves Tibcsi
Lenne egy nagy kérésem https://www.santpaubarcelona.org/en/schedule ezen a linken lehet foglalni jegyet ,viszont nem értem hogy a BCN CULTURAL alatt mit ért a barcelona cardot vagy más valamit ?
Rute Modernisme könyv megvásárlásakor a kedvezménykből a veled levő személyek is részesülnek ? 5 euro ellenében ? vagy hülyeséget írok ,de valami ilyesmit olvastam http://www.rutadelmodernisme.com oldalon .
A Barc.card pl a 2 napos ha használom mondjuk hetfő 9 órától akkor szerda 9 óráig érvényes vagy hétfő és kedden érvényes ? Köszönöm türelmét )
#191 - csilla - 2017.05.13. - 21:37
Kedves Csilla!

20% kedvezményt adnak ott a Barcelona Cardra is, 50%-ot a Ruta del Modernismára is, ez a Carnet BCN Cultural nem tudom mi akar lenni, de mivel a Barcelona Cardra és a Ruta del Modernismára is adnak kedvezményt, nincs jelentősége.
Ha oda van írva hogy más is megkaphatja a kedvezményt, biztos úgy van, én nem látom az oldalon, hogy ezt hol olvastad.
A Barcelona Card érvényessége naptári napok, most már 24 órás időszakok szerint van.
#192 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.14. - 13:54
Köszönöm szépen )
#193 - csilla - 2017.05.16. - 18:45
Kedves Tibcsi ! Imádom az oldalt , és az információk 99% át innen szerzem be. A mult évben szerintem láttam a barcelonai csillagvizsgálót a nevezetességek között , link is volt hozzá én ugy emlékszem. Tudnál segíteni hogy a leggyorsabban hogyan jutunk el ? Van vacsora is este és utána csillagokat lehet nézni. Azt hiszem így olvastam nálad. A Tibidaboról látni a tetejét, de onnan gyalog szerintem messzi van. köszönettel Milka
#194 - Milka - 2017.05.18. - 14:22
Kedves Milka!

Nem szerepelt olyan nevezetesség az oldalon, ami már nincs ott :) A CosmoCaixában van planetárium, arra gondolhatsz, máshol nincs Barcelonában.
#195 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.19. - 01:30
Farba obeszervatorium a neve a Tibidabo alatt van a teteje látszik , de valahogy már 4x is kimaradt az életünkből, nem tudtuk mivel kell oda elmenni. farba.cat a honlapja ,azon sem találom az eljutást. este van egy vacsora és utána csillagokat lehet nézni nagyon komoly gépekkel. Az általad javasolt látnivalókon már túl vagyunk, aki Barcelonában jár a labirintust is nézze meg , nagyon nagy élmény volt. Köszönjük a sok türelmet hozzánk ! Milka
#196 - Milka - 2017.05.20. - 14:52
Kedves Tibor!
Szeretném kérni a segítségedet,hogyan tudnám legegyszerűbben a szállást megtalálni.KÖSZÖNÖM SZÉPEN
További szép napot.
Üdvözlettel:Kata
Pensión Portugal (1)
Josep Anselm Clavé, 27
Ciutat Vella negyed
08002 Barcelona
Spanyolország
#197 - Kata - 2017.05.20. - 17:09
Tisztelt Tibor!
Légyszíves adjál tanácsot mivel éjjel érkezem ezt a szállást mivel lehet a legkönnyebben megközelíteni.Köszönöm szépen a fáradságodat.Kellemes további napot.
Tisztelettel:Gergő
Be Mar Hostel
Calle Sant Pau, 80
Ciutat Vella negyed
08001 Barcelona
Spanyolország
#198 - Kovács Gergő - 2017.05.20. - 17:15
Kedves KATA!

Érdemes velük kapcsolatba lépni, hogy mikor tudjátok megnézni az esti időpontokban, azt írják, hogy az időpontok változók.
Eljutás: attól függ honnan mennétek? A 111-es busz közlekedik oda, Ctra de Vallvidrera-Camí de l'Observatori megállóig, a 111-es érinti pl. a Tibidabót, és a Funicular de Vallvidrera sikló felső állomását.


Kedves KATA és GERGŐ!

Pontosan mikor éjjel? Úgy tudom megmondani. És akkor végül melyik szállást a kettő közül?
#199 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.20. - 17:34
Kedves Tibor!
Előszór is köszönjük a gyors válaszát.22.35-re érkezik az Barcelona El Prat-ra a repülő.Mind két szállás hely megközelítése érdekelne,hogy melyik lesz a legcélszerűbb a kirándulások megszervezéséhez s mivel mozgásában korlátozott is utazik velünk.Ne haragudjon amiért ilyennel terheljük a szabad idejében.Ezután is köszönjük a fáradozását.
Szép Estét.
Üdvözlettel:Kata és Gergő
Ui: Ezen kívül még 3 szálloda megközelítésében tudna segíteni,hogy le tudjuk fixálnia szállást.Nagyon Köszönöm
Plaza Bonsuccés, 6-3
Ciutat Vella negyed
08001 Barcelona
Spanyolország
------------------------
General Castaños, 6
Ciutat Vella negyed
08003 Barcelona
Spanyolország
------------------------------
Aribau 37 1.1
L'Eixample negyed
08011 Barcelona
Spanyolország
NAGYON KÖSZÖNJÜK A FÁRADOZÁSÁT
#200 - Kata és Gergő - 2017.05.20. - 19:26
Kedves Kata és Gergő!

Mindegyik szálláshoz vonattal kell menni, majd rövid metrózás, nincsenek is messze egymástól, a városközpontban vannak, egyik se lényegesen rosszabb mint a másik közlekedési szempontból. Ha ki lett választva a végső, akkor megírom oda az eljutást kerekesszékkel (ha arról van szó, hogy kerekesszékes eljutás szükséges).
#201 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.21. - 21:04
Maradt :
T10 - 1 utazás
T10 - 1 utazás
T10 - 4 utazás
Grátisz, Budapesten
#202 - Janijan - 2017.05.22. - 14:23
Kedves Tibor.
Zseniális az oldal, sok segítséget kapunk tőletek.
Mi vasárnap érkezünk és szerdán reggel repülünk vissza így viszonylag kevés időnk lesz ténylegesen. Elég komoly tervet írtunk össze, ami félő, hogy félig sem fog teljesülni, ezért kérem a segítséged és véleményed, hogy mi férhet bele. Nagyon szeretünk sétálni, de még friss utazók vagyunk ezért lehet naív a kis tervünk, hogy ennyi mindent meg akarunk nézni. :) Jegyeket a Picasso Múzeumba, Casa Mila, Sagrada Familia,Camp Nou,Güell park,Güell Palotaba szeretnénk venni.
Vasárnap:
1.Reptérről Montserrat
2.Font Magica
3. Anella Olimpic
4.Montjuic
5.Monument a Colomb
6.La Rambla
7.Szállás Hostal Dragonfly
Hétfő:
1.Halpiac
2.Cathedral of Barcelona
3.Picasso Múzeum
4.Basilica of Santa Maria
5.Gótikus negyed
6.Casa Battlo
7.Casa Mila
8.Sagrada Familia
9.Güell Park
10.Port Olimpic
Kedd:
1.Camp Nou
2.Tibidabo
3.Strand

Érdekelne az is,hogy szerinted érdemes a HopOnHopOff-ot igénybe venni ezekhez vagy inkább tömb jegy, vagy akár valamilyen kártyát érdemes venni ezek megtekintéséhez?
Bocsánat, ha butaságokat kérdezek? :)
Üdv.:Tibi
#203 - Tóth Tibor - 2017.05.23. - 13:26
Kedves Tibor!

Sajnos megvalósíthatatlan ez a program, csak a keddi lehetséges. Mik a legfontosabbak ezek közül, amiket megnéznétek?
A városnéző busz sokkal drágább mint a tömegközlekedés, de kényelmesebb lehet.
#204 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.23. - 16:51
Kedves Tibor,
köszönjük szépen a gyors választ. Abban maradtunk, hogy első nap körüljárjuk a Hostal Dragonfly körüli látnivalókat és abból kiindulva döntünk a következő napokra. A legfontosabb a Camp Nou és Montserrat.
Akkor a városnéző busz egy erős opció marad. :)
Köszönjük mégegyszer!!
Szép estét mindenkinek!
#205 - Tóth Tibor - 2017.05.24. - 20:25
Kedves Tibor,

Az erdekelne, hogy a Güell parkba való ingyenes belépésre vonatkozó infó (hivatalos nyitvatartási idõ elõtt és után) pontosan honnan származik? Kerestem már mindenütt, hogy nehogy kellemetlen meglepetésben legyen részünk, de nem találtam sehol máshol erre vonatkozó infót (a park hivatalos honlapján sem).

Nagyon köszi a választ!
#206 - Dòri - 2017.05.30. - 12:58
Kedves Tibor,
Július 28 - Aug 1 között leszünk Barcelonában. A Hotel HLG CityPark Sant Just-ben fogunk megszállni. Szerinted meddig lehet csavarogni a városban, hogy még a T3 villamossal hazajuthassunk. Köszi a válaszod, Zoli
#207 - Zoli - 2017.05.30. - 14:13
Sziasztok!

DÓRI: Korábban úgy volt fenn az oldalon, hogy írtam is, hogy nem megerősített információ. Azelőtt beszámolt erről egy hozzászóló, majd azóta többen is, valamint külföldi fórumokon is olvasható, valamint pl. ebben a cikkben:
http://barcelona-home.com/events-and-guide/event/mismatch-in-schedule-makes-it-possible-to-visit-the-park-guell-for-free/
Valami olyan helyen is olvastam aztán, ami alapján már teljesen egyértelműen oda tudtam írni, és kitöröltem, hogy nem megerősített az infó.


ZOLI:
Úgy látom hogy például a Palau Reilal metróállomástól fél 2 körül indul az utolsó T3, de változhat hétköznap/hétvége vonatkozásában.
Itt lekeresheted a menetrendet:
http://www.tram.cat/en/lines-and-times/
"trükkje", hogy alul a time slotot kell beállítani, pl. 22:30-01:30 között ha beállítod, akkor adja ki az utolsó indulásokat, pl. a Palau Reial, vagy a Maria Cristina metróállomástól, Torreblanca megállóig.
De az N12 éjszakai busz is közlekedik oda a városból,Avenue Torreblanca - Pla del Vent megállóig.
#208 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.30. - 23:24
Kedves Janijan! (202 hozzászólás)

Szívesen átvenném a megmaradt jegyeket, augusztus elején mennénk megnézni a várost. czabayfarkas@freemail.hu
Köszönettel: Farkas
#209 - Czabay Farkas György - 2017.06.05. - 17:13
Kedves Tibcsi!

Júliusban megyünk Barcelonába. Két kérdésem lenne.

1. A szállásunk a H10 Art Gallery
Enric Granados, 62-64, L'Eixample negyed. Délelőtt érkezünk. Milyen útvonalat ajánlanál a repülőtérről a szállodáig?

2. Készítettem egy nagyvonalú tervezetet a programjainkról. Érdekelne a véleményed, javaslatod.
Hétfő:
Csomagokat elvinnénk a szállásra VAGY csomagmegőrzőbe.
- Gótikus negyed
- Katedrális
- El Born negyed (Santa Maria del Mar Székesegyház)
La Boqueria piac
Güell palota
La Rambala
Kolombusz szobor
Kedd:
Sagrada Familia
Szent Pál kórház
Torre Agbar
Arc de Triomf
Csokoládé múzeum(?)
Casa Milá,utána Casa Batló kívülről
Szerda:
Camp Nou
strand
este mágikus szökőkút
Csütörtök:
Güel park
Tibidabo
Poble Espanyol (helyileg nem biztos, h jó helyre/napra terveztem)
Péntek:
Montjuic
strand
Valamikor még jó lenne megnézni a Parque del Laberinto de Horta-t, de nagyon kiesik, ha jól láttam. Hova javasolnád?
Előre is köszönöm a válaszodat.
Anikó
#210 - Anikó - 2017.06.05. - 19:52
Kedves Anikó!

Eljutás a szállásra: Aerobus-szal Catalunyáig (vagy vonattal Passeig de Graciáig, majd gyalog át onnan a Catalunyára, vagy Passeig de Graciától L3 metróval 1 megálló Catalunyáig)
majd Catalunyától L6 vagy L7 metróval vagy S1/S2/S5/S55 vonattal Provenca állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/Ew7nsadubwp

Útvonalterv:
szerintem nagyon jól, logikusan összeállítottad elhelyezkedés szempontjából, esetleg néhol kicsit zsúfolt lehet. De túlságosan nem tudok belenyúlni, mert akkor már az egész borulna.
a keddi nap szép kör lesz, vegyetek online jegyet a Sagrada Familiába, úgy érdemes oda menni.
szerdán nem működik a szökőkút! Csütörtökön vagy pénteken tudjátok megnézni működés közben.
Csütörtökön nem biztos belefér még a Poble Espanyol. Az lehet pénteken is, mielőtt mentek a Montjuicra.
A Parque del Laberinto de Hortát szerdára tudnám mondani, bár a Camp Noutól fél óra L3 metróval, átszeli az egész várost.
#211 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.06. - 02:29
Szia Tibcsi.
Október végére tervezünk egy City breaket Barcelonába. Első kérdésem az lenne ,hogy melyik környékre nézzek szállást,ha a BCN El Prat reptérre érkezünk,és tömeg közlekedéssel szeretnénk a legfőbb látnivalókat megnézni. Emelettt 7 éves fiunkkal megyünk,akivel a gyerekprogramokat mindenképp bele szeretnénk tenni a napokba. Köszi
#212 - betti - 2017.06.18. - 09:32
Szia!

Gyorsan el lehet érni mindenhova metróval, tehát szinte minden jó, ahol van metrómegálló, és nagyjából a városban van azért, ha nagyon központit akarsz, akkor a belvárosban, például Barri Gotic, El Raval, vagy L'Eixample negyedekben.
#213 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.18. - 16:49
Koszi a fenti választ.
Közben meglett a szállás is. (Ant Hostel Barcelona - Passeig Pujades, 17, Sant Martí negyed, 08018 Barcelona, Spanyolország).
4 teljes napunk les és a következőket szeretnénk megnézni: La Sagrada templom, Guell parak,Casa Batlo, Guell palota, Fonta Magica,La Rombla,Boquera piac, Montjuic, Tibidabo, Tv torony, Vidámpark, Cosmocaixa, Sagrat Car szobor, egy tengerpart (melyiket ajanlod ? legkönnyebben eljutás a lényeg) . Ha belefér Montserrat. - ide hogy lehet eljutni?
Érdekelne ,hogy milyen jegy lenne nekünk (2 felnőtt+7 éves gyerek) a legolcsóbb utazgatni ?
Illetve a reptérről (BCN El Prat) a legkönnyebb eljutás a szállásra?
Köszönöm

#214 - betti - 2017.06.19. - 17:28
Szia!

Ez 4 napba, Montserrattal együtt, lehet nehezen fér bele.
Legkönnyebb eljutás tengerpartra L4 metróval Barceloneta állomásig, vagy ha a Gótikus negyed környékén jártok, egyszerűen legyalogoltok, vagy akár a La Ramblán keresztül, majd kis gyaloglás.
Általában a T-10 a legjobb, 4 nap alatti fejenként 28 utazás felett éri meg jobban a 4 napos Hola BCN!, de nehéz annyit utazni.
Montserrat eljutás itt: http://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/costa-brava.html#montserrat
Eljutás a szálláshoz: vonattal Clot állomásig (vagy Aerobusszal Catalunya állomásig), majd L1 metróval Arc de Triomf állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/APricHDjNR52
#215 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.20. - 13:31
Köszi újra mindent. :)
Sokat segítesz !

Újabb két kérdés: Montjuic és Tibidabo legkönnyebb eljutás (minimális gyaloglással és átszállással ) :) ! szállás : Ant Hostel Barcelona - Passeig Pujades, 17, Sant Martí negyed, 08018 .
#216 - betti - 2017.06.20. - 19:00
Szia :)
Szeretnék tanácsot kérni. Mi csak márciusban tervezünk pár napot Barcelónában tölteni, de lenne egy kérdésem és a választól függően kezdek el keresgélni. A gépünk Gironába érkezik és úgy gondoltam onnan mennénk át Barcelónába.Annyit sikerült megtudnom, létezik transzferbusz Gironából Barcelónába és vissza. Idén ugyan így utaztunk Párizsba ami nem tudom miért nem okozott fejtörést, most itt viszont elbizonytalanodtam :( Ott Barcelónában is ugyan olyan egyszerűen megoldható ez a transzferbuszos utazas mint Párizs esetében?
#217 - Lenka - 2017.06.25. - 22:15
Sziasztok!

BETTI: A Tibidabóra minden, a leírásban írt eljutási módszer a Pl. Catalunyáról indul, ahova a szállásra eljuthattok L1-es metróval Arc de Triomf állomástól Catalunya állomásig.
Montjuic: például elmehettek L1 metróval Pl. Espanyáig, és onnan 150-es busszal. Vagy ha inkább siklóval mennétek, majd a fenti siklóállomástól libegővel, vagy 150-es busszal, akkor a szállás közvetlen közelében lévő Pg Pujades - Parc de la Ciutadella megállótól juthattok el H14-es busszal a Paral-lel állomásig, ahonnan a sikló indul.


LENKA: Igen, Girona reptér-Barcelona között busszal lehet közlekedni, én sose utaztam azon, de nem hiszem hogy bonyolult lenne, a reptér buszparkolójából indulnak, a Barcelona Nord buszállomásig, az indulások össze vannak hangolva a Ryanair járatokkal. Itt, a Select a Route-nál válaszd ki, hogy 604: http://www.sagales.com/en/lines/1
de még nem márciusi menetrend van fenn.
#218 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.26. - 23:13
Köszönöm :)ezt néztem en is, de akkor ez is egyszerűen megoldható.
#219 - Lenka - 2017.06.27. - 09:31
Kedves Tibcsi!
Szeretnék segítséget kérni. Mi július 22-én utazunk Barcelonába, pontosabban Salouba szeretnénk eljutni. A repülőnk szombaton 8:45-re érkezik Barcelonába és onnan vonattal szeretnénk eljutni Salouba. Kérlek írd le nekem részletesen, mivel menjünk, mikor indul a vonat és honnan, és kb. mennyibe kerül, illetve július 28-án, pénteken szeretnénk reggel 8-10 között Barcelonába (mikor indul a vonat???) vissza menni, és ott eltölteni egy napot. 1 nap alatt mit érdemes megnézni, mi fér bele, mivel lehet ezekre a helyekre eljutni a vasútállomásról, mennyibe kerül. Van-e csomagmegőrző a vasútállomáson, és mennyibe kerül?
BAH Barcelona Airport Hotelbe szállunk meg 1 éjszakára, a vasútállomásról hogyan lehet oda eljutni ??? Előre is köszönöm a segítségedet.

#220 - Szilassy Mónika - 2017.06.27. - 13:43
Kedves Tibcsi!
Júliusban megyünk Barcelonába segítenél egy kicsit?
Montjuic-ra a 150-es busznál is érvényes a T10-es és az átszállásos szabály? pl. leszállunk az Olimpiai Stadionnál és 75 percen belül vissza és folytatjuk az utat a várhoz? Ez egy út, vagy új útnak számít?
A Camp Nou-tól hogyan juthatunk el a Carrer de Déu i Mata címhez? A Camp Nou látogatásnál is szigorúan be kell tartani a jegyen szereplő belépési időpontot?
Melyik androidos alkalmazást ajánlanád a kinti eligazodáshoz, útvonaltervezéshez?
Válaszaidat előre is köszönöm.
Anikó
#221 - Anikó - 2017.06.27. - 19:46
Kedves MÓNIKA!

A barcelonai reptérről a legegyszerűbb közvetlen busszal Salouba menni: a reptér 1-es termináljáról (a 2-es terminálról érkezve át kell menni először ingyenes busszal az 1-es terminálra). Menetrend, árak:
http://www.busplana.com/new2013/es/
A másik lehetőség: beutazni Barcelona Nord autóbuszállomásra (reptéri vonattal Clot állomásig, onnan pedig L1 metróval 3 megálló, Arc de Triomf állomásig), majd onnan busszal Salouba.
Harmadik lehetőség vonattal: reptéri vonattal Sants állomásig, majd onnan vonattal, menetrend, árak: renfe.com
Hogy mit érdemes megnézni Barcelonában: ami titeket érdekel a leírtak közül, a "kötelező" látnivalók pl.: Güell Park, Sagrada Familia, Rambla és tengerpart. Eljutások a látnivalók leírásánál, a vasútállomásnál metróra szállhattok és elmehettek a megfelelő metrómegállóig közvetlenül vagy másik metróvonalra átszállással.
Csomagmegőrző van a Sants vasútállomáson: http://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/barcelona-tippek.html#csomagmegorzok
Eljutás a Sants vasútállomástól a szálláshoz: vonattal ki a reptérre, onnan L9Sud metróval Mas Blau állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/fd6Rd7QhgqK2


Kedves ANIKÓ!

Nem, az már útmegszakítás ha ugyanarra a viszonylatú buszra szállsz fel, úgy már 2 utat számol.
A két cím között gyalog is csak negyed az út, ill. tömegközlekedéssel így lehet: H8 busszal, Les Corts - Maternitat megállótól, Travessera De Les Corts 272. megállóig, 3 megálló, majd gyalog: https://goo.gl/maps/korSzP95NNE2
Gondolom a megadott időre kell érkezni a Camp Nou túrára.
Google térképpel simán tervezhettek útvonalat, a legtöbbször jó, továbbá például:
- A TMB (közlekedési vállalat) appja:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.geomobile.tmbmobile
- Here we go szintén ismeri a tömegközlekedést: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.here.app.maps&hl=hu
- Csak a metróra útvonaltervező: https://play.google.com/store/apps/details?id=uk.co.mxdata.barcelonametro
#222 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.27. - 21:07
Kedves Tibi,

Tudnál nekem segíteni, hogy kicsi, 3 éves gyerekkel a strandolás (ennyi idős gyerekkel melyik strandot ajánlod?) mellett mi jöhet még szóba? Libegőzést, Állatkertet/Aquariumot már kinéztem. Vannak esetleg nagyobb, jó játszóterek? A Diagonal Mar környékén fogunk lakni, több időnk van.
#223 - Dorka - 2017.07.01. - 20:00
Kedves Dorka!

A strandok arrafele jellemzően gyorsan mélyülnek, a San Sebastia strand W hotel környéki része viszonylag lassabban mélyülő.
A többi gyerekprogram inkább nagyobb gyerekeknek jó, korábban mindenesetre ezt írtam egy gyerekprogramos kérdésre: " Tibidabo vidámpark, Állatkert, Barceloneta-Montjuic libegő, akvárium, Museu de la Xocolata csokoládé-múzeum, Museo de Cera viaszbábú múzeum, meg persze júliusban sok a lehetőség, ha egy kicsit elutaztok, pl. Costa Brava tengerparjai, aquaparkjai, vidámparkjai. "
A játszótereket sose figyeltem, nem tudom mik a nagyobbak, jobbak, de itt találsz róluk listát: https://www.kidsinbarcelona.com/city-playgrounds/
Ezek pedig fedett játszóparkok: https://www.kidsinbarcelona.com/indoor-soft-play/
#224 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.01. - 20:46
Kedves mindenki
Eladó 3 kedvezményesen vett (14 euro ) jegy a palau musicaba ..zenepalotaba ..július 25 re es 10 h
érdeklődök az lmelinda111@yahoo.com ra irjanak.
#225 - melinda - 2017.07.04. - 08:23
Sziasztok!
Tegnap érkeztünk haza két hetes Spanyolországi utazásunkról, melynek utolsó, 5 napos állomása Barcelona volt. Csodálatos város, egy év sem lenne elég belőle! :) Egy pár hasznos tanácsot megosztanék. A táncoló szökőkút hétfőn és kedden nem működik, a többi napon pedig 21.30-22.00-ig van egy műsor, utána pedig 22.00-tól 22.30-ig.
Aki fürdeni szeretne, annak nem a Barcelonai strandot ajánlanám, mert enyhén szólva szemetes (esti sétához, lazuláshoz viszont a legjobb hely) , hanem az R1-es vonat, ahogy a cikkben is van, megy Badalonára. Az ottani strand tökéletes, gyönyörű környezetben lehet fürdeni. Ja
A Sagrada Familiába már két nappal korábban meg kell venni a jegyet, mert egy nappal korábban már sanszos, hogy neten sem lehet venni (mi így jártunk).
A Güell Parkba helyszínen semmiképpen ne vegyetek jegyet, amikor mi voltunk, akkor olyan 3-4 körül már nem engedtek be, csak online jegyeseket.
A Güell Park mellett tényleg érdemes kipróbálni a Bar Casi helyet, iszonyat finom és bőséges az étel, viszont nagyon jól beszélnek a pincérek angolul. :) Ha jól emlékszem, akkor 16.15-ig lehet kérni a menüből, utána már csak a bár része üzemel, ételt nem lehet kérni!
Mi a Tibidabora az első eljutási módot használtuk (196-os busszal). Persze ez teljesen emberfüggő, de visszafele a 111-es busszal mentünk le, majd a siklóval jutottunk el a vonatig. Őszintén mondom, hogy ezen az úton a kilátás milliószor szebb volt. A 111-es busz össze-vissza kanyargott a szerpentines utakon, rengeteg szépséget láttunk. A siklóról pedig premier plán kilátás volt. Felfelé viszont a Tibidabo-sikló tömött, tűzforró, és semmit nem látsz a többi embertől. :/ Illetve még annyi, hogy aki az első megoldást választja, és 196-os busszal meg fel, a végállomás nem a Pl. del Doctor Andreu. Mi ezt a megállót vártuk, meg sem néztük a térképet, de sajnos nincs is ilyen megállója, fent a hegyen visszakanyarodik, és lemegy a kiindulópontra, így érdemes meglesni a térképet, mielőtt buszra szálltok.
Több paellát is kóstoltunk, de a legfinomabbat a Set de Gótic nevű helyen ettük, ami a Négy macska mellett található, még most is érzem az ízét, ha csak rá gondolok. :D A személyzet hibátlan angoltudással rendelkezik, mosolygósak. Nem mellesleg elég jó áron lehet enni. Az egyik legkedvesebb hely, ahová betértünk, meleg szívvel ajánlom mindenkinek.
Ezen kívül próbáltuk a Made in Sicilyt, ahol tésztát és pizzát ettünk, sört ittunk 18 euroért. Igazi olasz ízek!
A Foc i Oli hamburgerei eszméletlen finomak és akkora adagot adnak, hogy tyű... Egy ideig nem voltunk éhesek :D
A Gelaaati Di Marco tényleg igazán különleges ízvilágú fagylaltokkal rendelkezik, viszont ide mindenképp vigyetek magatokkal készpénzt, mert csak azzal lehet fizetni.
Egyébként a legtöbb étteremben és üzletben lehet bankkártyával is fizetni (a fagyison kívül mindenhol tudtunk bankkártyával fizetni).
Köszönjük a sok hasznos tippet, rengeteget segített az oldal a tervezésben! :)
#226 - alexa - 2017.07.10. - 19:41
Szia!

Köszi a hasznos, érdekes, és részletes beszámolót minden látogató nevében is! :)
#227 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.11. - 02:35
Szia !
Tanácsra lenne szükségem..Spanyolorszagi utat szerveznék .A gépem Gironaban száll le 17:00 kor. Úgy gondoltam ha mar ott vagyok akkor megnézném a város és vasárnap reggel indulnék tovább Barcelónába. És onnan tovább Madridba. Amit szeretnék kérdezni az az; h :1. Girona -Barcelona = ott utazhatnék transzferbusszal akkor is ha pl a gépem pénteken érkezik de én csak vasárnap mennek tovább?
2.Barcelóna -Madrid = melyik a legolcsóbb es leggyorsabb eljutás?
3. 2nap-4nap-2 nap = Girona -Barcelona-Madrid beosztás az teljesíthető?
Vissza Madridból jönnék BP re szombat reggel.
Segítségedet előre is köszönöm
#228 - Lili - 2017.07.13. - 10:31
Kedves Tibi!
Remek az oldalad, nagyon könnyen képes voltam összeállítani az útitervünket.
Azonban 3 szállásunk lesz különböző helyeken, és nem tudom, hogy hogy lehetne a leggyorsabban és legjobb körülmények között eljutni ezekre a helyekre. Tudnál légyszíves segíteni?

Első szállásunk: Passeig de la Mare de Déu del Coll, 41-51, Gárcia negyed, 08023 Barcelona
Innen szeretnénk eljutni reggeli 8 órás indulással: Av. Puerto Rico, 6, 17320 Tossa de Mar, Girona, Spain
Van itt lehetőség vonattal menni?

Aztán erről a helyről vissza Barcelonába a Carrer del Poeta Cabanyes 45-re.

Előre is köszönöm a segítséget!
#229 - Beatrix - 2017.07.13. - 12:46
Sziasztok!

LILI: Nem szükséges repülőjegy a buszra, csak buszjegy, nem nézik, hogy mikor utazol.
Barcelona-Madrid: a leggyorsabb repülővel vagy vonattal, a legolcsóbb biztosan busszal, és hogy vonattal, vagy repülővel az olcsóbb, ha nem busz, az időponttól függ, nézd meg dátumaid alapján, hogy mikor mennyi a jegy (persze a vonat és repülőjegy akkor a megtalált ár, ha online most megveszed, illetve ha nagy csomagod van, az a repjegyre rárakódik):
Busz: https://www.alsa.es/en/
Vonat: http://www.renfe.com/EN/viajeros/index.html
Repülő: http://www.vueling.com/en#
Ha 4 napot töltenél Barcelonában, és 2 napot Madridban, persze, teljesíthető, csak kérdés hogy a közlekedés pont hogy jön össze, a szállásokra be- és kijelentkezés, stb.


BEATRIX:
Eljutás a reptérről az 1. szállásra: vonattal Passeig de Graciáig (vagy Aerobusszal Catalunyáig), majd L3 metróval Vallcarca állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/Fas5MCW75ju
Vagy a Passeig de Gracia közeli Llúria - Gran Via buszmegállóból: https://goo.gl/maps/CNoPkjUhowm mehettek V17-es busszal is, Carmel irányába, Mare de Déu del Coll - Cartago megállóig, így a szállás előtt tesz le, nem kell gyalogolni Vallcarcától.

Barcelona és Tossa de Mar között busszal lehet közlekedni, a Barcelona Nord autóbuszállomásról, ahova a szállásról eljutás: a szállás közli Vallcarca metrómegállóból L3 metróval Pl. Catalunyáig, onnan L1 metróval Arc de Triomfig. De ha vonattal szeretnétek menni, akkor lehet azzal is, Pl Catalunyától Blanesig az R1 vonalon, és ott át kell szállni a Blanes-Tossa de Mar buszra.
A szállás a Tossa de mari autóbuszállomás közvetlen közelében van: https://goo.gl/maps/cxA716D3tg72

Visszaérkezve Barcelonába a Nord buszállomástól L1 metróval Universitatig, majd L2 metróval Paral-lel állomásig juttok el a Carrer de Poeta Cabanyes közelébe.
#230 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.14. - 02:48
Szia!
Engem az érdekelne, hogy az online lefoglalt jegyeket ki kell nyomtatni vagy elfogadják, ha telefonon mutatjuk? Illetve, hogy a Güell Parkba nyitás előtt vagy zárás után bármely nap ingyen bejuthatunk?
Előre is köszönöm válaszod!
#231 - Anna - 2017.07.14. - 16:29
Szia!

Változó, hogy ki kell-e nyomtatni, több helyre nem szükséges, a visszaigazolásnál általában jelölik.
Elvileg igen, be lehet menni zárás után egy ideig a Güell parkba.
#232 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.15. - 19:08
Szia!
Azt kérdezném, hogy Barcelonában a strandokon kell e (jobban mondva ajánlott e) ilyen vizicipőt vagy ahhoz hasonlót felvenni, mert pl a horvát tengerparton sok helyen láttam a tengerisünök miatt, hogy ilyenben mentek az emberek fürdeni.
#233 - Gabi - 2017.07.20. - 03:29
Szia!

Barcelonában nem hiszem, hogy szükséges lenne.
#234 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.22. - 00:02
Kedves Tibi!

Nemrég értünk haza Barcelonából és a családi T70-30 tömegközlekedési jegyünkön maradt még 18 utazás. Augusztus 11-ig érvényes és baráti áron átadnám annak, aki most utazik és a T10 kevés neki, de a T70 pedig sok. Maradhat a poszt? :)
#235 - Fülöp Viktor - 2017.07.23. - 01:12
Kedves Viktor!

Persze, akkor ha valaki érdeklődik, elküldöm neki az e-mail címed.
#236 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.23. - 21:42
Sziasztok!
Online szeretnénk jegyeket venni, pl. a Sagrada Familiához, de sehol nem találok arról információt, hogy sérült gyerek esetében van-e kedvezmény. Jövő héten megyünk a Costa Bravarára és 1-2 napot szeretnénk Barcelonában is eltölteni. Előre köszönöm a választ.
#237 - Andrea - 2017.07.25. - 23:52
Szia!

65%-os mozgáskorlátozottság felett a belépés ingyenes, és a kísérőnek is:
http://www.sagradafamilia.org/en/special-ratesconditions-and-entrances/
#238 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.26. - 02:55
Szia!
Azt szeretném kérdezni, hogy babakocsival hova lehet vagy érdemes menni Barcelonában? És a Barcelona ticket mennyire éri meg?
Előre is köszönöm!
Gábor
#239 - Gábor - 2017.07.30. - 12:39
Szia!

Nem tudok sajnos teljes babakocsi körképet nyújtani, az egyes nevezetességeknél lehet megmondani, hogy azok babakocsival mennyire jól megközelíthetők, ez a kép áttekintést ad néhány népszerű nevezetesség babakocsis megközelítéséről: https://goo.gl/7QpT6v

Nem tudom, mi ez a Barcelona ticket, ha a Barcelona Cardra gondolsz, az akkor éri meg, ha kihasználod a kedvezményeit, általánosságban nem lehet megmondani.
http://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/barcelona-tippek.html#barcelona-card
#240 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.30. - 17:02
Szia!
Köszönöm a válaszodat!
Igen a Barcelona cardra gondoltam. Bocsánat!
#241 - Gábor - 2017.07.30. - 17:23
Kedves Tibi!Az unokaöcsimmel megyünk Barcelonába 10.-én a 13.-ai El Classicóra és azt szeretném kérdezni,hogy kell-e valamilyen papír a szülőktől,hogy az engedélyükkel megyünk?Ha igen,akkor milyen papír kell legyen,minek kell szerepelnie benneés érvényes-e visszafelé is a barcelonai repülőtéren?Köszönettel,Béla !
#242 - Hegyesi Béla - 2017.08.03. - 21:57
Kedves Béla!

Amennyiben egyikőtök legalább 16 éven felüli, nincs gond, a schengeni övezeten belül nincs semmi ilyen előírás úgy tűnik, hogy ne lehetne utazni:
http://europa.eu/youreurope/citizens/travel/entry-exit/eu-citizen/hungary/index_hu.htm
Amennyiben 16 éven alul vagytok mindketten, akkor viszont nem utazhattok, nem visznek el a légitársaságok 16 éven felüli kísérő nélkül.
#243 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.08.04. - 00:20
Kedves Tibi!Köszönöm a gyors választ!
#244 - Hegyesi Béla - 2017.08.04. - 23:39
Sziasztok!
A múlt héten voltunk Barcelonában. Vettünk egy 70 alkalmas 6 zónás (max) jegyet (T-70/30 card), mely 30 napig érvényes és több ember is használhatja. Maradt még rajta 42 utazás. A kukába dobás helyett nagyon szívesen diszkont áron odaadnám valakinek, aki augusztus 27-ig fel tudja használni.
A jegyről infó:
https://www.tmb.cat/en/barcelona/fares-metro-bus/travel-cards/t-70-30
A zónákról térkép:
https://www.tmb.cat/en/barcelona/fares-metro/zone-map
Érdeklődni: 30/975-9220
#245 - Gyula - 2017.08.09. - 14:08
Kedves Tibi!
szuper az oldal, szinte mindent megtudtam róla, és most csak azt szeretném megkérdezni, hogy a barcelonai nevezetességeknél az online jegy hogy működik? Mennyi nappal előre kell megvenni a jegyet; csak fix időpontra tudom megvenni és ha nem érünk oda időben akkor mi történik; illetve ha van ilyen jegyünk akkor csak simán előre megyünk a sorban a jegypénztárhoz? Csak mert nem szeretném ha "csúnyán" néznének ránk ha beelőzünk, illetve mivel gyerekkel mennénk, nem biztos hogy pont 10:00-ra odaérünk pl. a Sagrada Familiához és nem szeretném kidobni a jegy árát (5 főét). Nagyon szépen köszönöm a segítséget! :)
#246 - KazsiViki - 2017.08.14. - 10:31
Kedves Viki!

Mindenhol máshogy működik, de pl. a Sagrada Familiánál és a Güell Parknál időre szól, soron kívül be lehet menni ahol az online jegyesek bemehetnek, nem kell sorban állni, de nem lehet elkésni, akkor nem lesz érvényes a jegy.
#247 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.08.14. - 16:32
Szia!
Casa Battló-ba szeretném online megvenni a jegyet, de elakadtam. Ott az van hogy : Duration of stay ez mit jelent? mert 1-től 60-ig lehet választani.
#248 - Merci - 2017.08.14. - 17:37
Szia!

A tartózkodás hossza, gondolom napban, és szerintem Barcelonában, csak statisztikai okokból kérdezik, mindegy mit írsz oda.
#249 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.08.14. - 23:21
Üdvözlöm!

Először is gratulálni szeretnék az oldalhoz, hiszen nagyon sok segítséget adott a közelgő Barcelonai utam megtervezéséhez!
Olyan kérdés merült fel bennem, hogy szükség van e az online jegyek kinyomtatására, vagy elég okos telefonon megmutatni? Gondolok itt pl.: a barcelonai turistabuszra.
Illetve, édesanyámmal utazok aki nyugdíjas, viszont még nem töltötte be a 65. évet. Számára milyen belépőjegyet kellene vásárolnunk? Nagyon sok helyen a 65. éven felülieknek van jegy, akkor ott a nyugdíjas kedvezményt nem fogjuk tudni igénybevenni?
További sok sikert kívánok!
Köszönettel: Csilla
#250 - Biter Csilla - 2017.08.15. - 11:17
Sziasztok!
Pénteken indulunk Barcelonába. Érdeklődni szeretnék, hogy tudtok-e a reptéri sztrájkkal kapcsolatban friss infót, mire számíthatunk?
27-én fogunk hazarepülni, remélem addig megoldódik a dolog.

A másik kérdésem az lenne, hogy Passeig de Gracia-ból indulunk vonattal Salouba, és oda is érünk vissza. A helyszínen valóban csak aznap tudom megvenni a vonatjegyet?
Ha igen, akkor returt nem is tudok venni?

Köszönöm előre is a választ!
#251 - Eszter - 2017.08.16. - 12:35
Sziasztok!

CSILLA:
Sokszor nem kell kinyomtatni, de nem tudom megmondani minden egyes belépőnél, a visszaigazolásban, ill. a jegyen szerepel hogy mi a teendő vele.
A nyugdíjas szinte mindig 65 éven felülit jelent.


ESZTER: Jelenleg a sztrájkot felfüggesztették, de nem tudom megmondani hogy 27.-én mi lesz a helyzet.
Azok a jegyek, amiket aznap lehet megvenni csak az elővárosi vonatokra vonatkoznak, Salouba lehet venni jegyet előre, akár online is.
#252 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.08.21. - 02:23
Sziasztok,
kérlek szépen segítsetek: vasárnap este érkezem Barcelonába és az szeretném megtudni, hogy a repülőtérről hogyan juthatok el a szállásra amelynek címe: Buba House, Aragó 237, Principal 3 L'Eixample negyed. Reggel meg el kellene jutnom a vonatállomásra (Sants), de még ezt sem tudom, hogyan.
Nagyon megköszönöm, ha megmondja (leírja) ezt nekem valaki.
Emese
#253 - Emese - 2017.08.23. - 12:37
Kedves Tibcsi!
Ez a legjobb oldal, amit Barcelonáról olvastam. Szuperül meg lehet tervezni mindent., hála Neked!
Köszönjük
#254 - Ági - 2017.08.24. - 15:38
Sziasztok!

EMESE: Elnézést, nem tudtam azon a héten pont válaszolni.


ÁGI: Köszi szépen, örülök hogy hasznos információkat találtál :)
#255 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.08.29. - 18:20
Kedves Tibi bácsi! Írtam pár napja, de látom, eltűnt a kérdésem?! Calellaba utazunk, segítséged szeretném kérni, hogy jutunk el a leggazdaságosabb módon? Ha jól látom ez már a 4-es zóna, ide már nem érvényes a T10-es gyűjtőjegy? Ha a buszt választjuk akkor a buszon vásárolható jegy? Vagy a vonat közvetlen a reptérről indul? Előre is nagyon köszönöm! Gabi
#256 - Gabi - 2017.09.10. - 21:30
Megtaláltam a választ :) Nagyon köszönöm a segítséget! Gratulálok a remek oldalhoz!
#257 - Gabi - 2017.09.10. - 21:43
Szia!

Abban kérném segítségedet, hogy Barcelonában vagy közvetlen közelében világítótornyot találok-e és ha igen, hogyan jutok el oda?
Előre is köszönöm
Erzsébet
#258 - Erzsébet - 2017.09.14. - 11:52
Segítséget szeretnék kérni tőled! 2017. szeptember 22. és 24. között tartózkodunk Barcelonában, és nem sikerült online jegyet venni egyik napra sem a Sagrada Famíliába ("Sorry, there are no tickets available for this date, please try selecting another date"). Van remény arra, hogy személyesen, több órát várakozva, a helyszínen vásárolhassunk jegyet, vagy fölösleges próbálkoznunk? Várom mielőbbi válaszodat! Köszönettel: Éva
#259 - Éva - 2017.09.16. - 20:51
Sziasztok!

ERZSÉBET: Elég sok világítótorony van Katalóniában, attól függ milyenre gondolsz, modernre, régire, olyanra, ami még ma is működik, és a tengerparton is van (mert pl. Barcelonában is van egy világítótorony a Montjuicon, de az nem az a klasszikus, romantikus világítótorony)


ÉVA: A helyszínen tudtok majd jegyet venni elvileg, érdemes korán odamenni, vagy pedig nem a reggeli, hanem a zárás előtti órákban, de nem tudom megmondani hogy mikor lesznek a legkevesebben épp.
#260 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.09.17. - 18:59
Kedves Tibor,
Szombaton utazunk Barcelonába, a Hotel ROOM MATE CARLA-ban szállunk meg.
Megmondanád, hogyan jutunk el T10-jeggyel oda a repülőtérről.
Cím: Carrer de Mallolrca, 288. Barcelona 08037.
Köszönöm szépen.
Péter
#261 - Péter - 2017.09.18. - 11:38
Kedves Tibor!

Szeretném a segítséged kérni, hogy hogyan tudunk eljutni a szálláshelyünkre: Occidental Atenea mar Passeig García i Faria, 37-47.
Szombaton 8.45-kor érkezünk Barcelonába és kedden 9.25-kor indul a gépünk majd vissza.
Segítségedet előre is köszönöm
Gabi
#262 - Gabi - 2017.09.18. - 12:53
Kedves PÉTER!

A kérdést a Barcelona tippek, tanácsok, közlekedés oldalon is feltetted, ott válaszoltam.


Kedves GABI!

Vonattal Passeig de Graciáig, majd L4 metróval Selva de Mar állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/FEJgqd9AjAB2
(vagy még 26-os busszal Selva de Martól kicsit közelebb lehet menni, Pg Taulat - Provencals megállóig, és onnan gyalog még kicsit.)
#263 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.09.18. - 15:39
Kedves Tibor!
Köszönöm a válaszát. Még meg tudná mondani esetleg, hogyha 9:25-kor indul vissza a gépünk kedden, mikor kell elindulnunk?
Köszönöm
Gabi
#264 - Gabi - 2017.09.19. - 07:36
Kedves Gabi!

Akkor én kiérnék mondjuk fél8-ra a reptérre biztonság kedvéért, vagy legalábbis én 2 órával előtte szoktam, hogy ha bármi közbejönne, akár a közlekedésben. Ez azt jelenti, hogy a 7:02-es vonattal kell menni Passeig de Graciától, ami 7:26-ra kiér (a következő fél óra múlva megy). A 7:02-es vonat eléréséhez Selva de Mar metróállomáshoz a biztonság kedvéért fél7-re, vagy kicsit azelőtt érdemes kiérni (a metró menetideje onnan 15 perc, és még jegyet kell majd venni a vonatra, ha nem T10-el használjátok, megkeresni, stb).
#265 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.09.19. - 14:46
Kedves Tibi!
22-én megyünk Barcelonába, és ha jól láttuk 24-e ünnep lesz, legalábbis a Picasso Múzeumba pld. ingyenes a belépő. Lehetséges, hogy ezen a napon más egyéb helyszínt is meg tudunk ingyen látogatni? Köszönettel: Adrienn
#266 - Pákozdi Adrienn - 2017.09.19. - 15:16
Kedves Adrienn!

Ingyenes még aznap a Güell-palota, a Szent Pál kórház, és a katalán szépművészeti múzeum.
#267 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.09.19. - 15:43
Kedves Tiibcsi!
Köszönöm az infot! Éva
#268 - Éva - 2017.09.20. - 05:21
Kedves Tibor!

Köszönöm válaszait.
Gabi
#269 - Gabi - 2017.09.20. - 11:24
Sziasztok!

Abban szeretném segítségetek kérni, hogy 30-adikán szombat este (21:10) a reptérről (T2) hogy a legegyszerűbb eljutni a Hotel Catalonia Park Putxet-be?
Nézegetem a google útvonaltervezőjét, és hasonlítom össze az itt leírtakkal. Eddig nekem talán legegyszerűbbnek az A2-es busz -> L3 metró vonal tűnik, viszont ha jól értem, ide kell venni külön a buszra jegyet, illetve a metróra már jó a T-10 jegy. Ketten vagyunk, az cirka 30 euró. Ennyiből kb taxival is tudnánk menni, mert a jegyre elméletileg később nem lesz szükségünk.
Segítségetek, ötleteitek, tanácsaitok előre is köszönöm ^_^
#270 - Tamás - 2017.09.22. - 13:44
Szia!

Végig T-10-el tudtok menni: vonattal Passeig de Graciáig, majd onnan L3 metróval Lessepsig.
#271 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.09.22. - 14:47
Szia Tibcsi, köszönöm a gyors válaszod :)

Azt még meg tudnád mondani, hogy pontosan melyik vonat lenne az ideális? Az R2-t adja google, az viszont gyalog viszonylag messze van a reptértől. Az El Prat De Llobregat megállót írja felszállásnak. Oda hogy lehetne eljutni?

Ne haragudj, ha körülményes vagyok :)
#272 - Tamás - 2017.09.22. - 15:17
Szia!

Nem, nincs gyalog messze a reptértől, az R2 Nord vonalnak van egy konkrétan reptéri állomása a T2-es terminálon, nem kell elmenni El Prat Llobregat megállóig, ami a következő lenne a reptér után.
http://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/barcelona-tippek.html#barcelona-repuloter
#273 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.09.23. - 02:05
Szia,

Köszönöm szépen a segítséged, megnyugtattál :)
Így már biztosan gond nélkül megtaláljuk a szállodát :)
#274 - Tamás - 2017.09.25. - 11:26
Kedves Tibor!

Tudna nekem még abban segíteni, hogy a reptéren hol tudunk T10-es jegyet venni?
Köszönöm
Gabi
#275 - Gabi - 2017.09.25. - 12:07
Kedves Tibor!
WizzAir géppel érkezünk majd meg. Kérdésem lenne, hogy könnyen megtalálható a csomag átvétele után a vasútállomás? Próbáltam térképet keresni a repülőtérhez, de sajnos nem találtam semmi jót.
Gabi
#276 - Gabi - 2017.09.25. - 14:01
Kedves Gabi!

A reptéri vasútállomáson és metróállomáson tudsz. Igen, könnyen megtalálható, ki van táblázva (először a kijárat, sortida/way out, aztán connecio/connection) illetve miután kijöttél teljesen, már magából a terminálból is kimehetnél, ott lenne a kijárat az "utcára", balra kell menni.
#277 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.09.25. - 16:03
Kedves Tibor!

Október 6-án szerettünk volna Barcelonába utazni, de a hétvégi népszavazásos események után meggondoltuk magunkat, nem tudjuk eldönteni mennyire biztonságos most oda utazni. Az rtl híradója tegnap este azt közölte hogy jövő hét hétfőig sztrájk lesz, ami érinti a tömegközlekedést, illetve a turista látványosságok sem lesznek nyitva és még az sem biztos hogy a repülőgépek elindulnak. Ehhez képest azt látom a Güell park és a Sagrada Familia weboldalán hogy csak ma nem lesznek nyitva szolidaritásból. Ön tud esetleg pontos felvilágosítást adni az ottani helyzetről, hogy mennyire biztonságos, illetve hogy a turista látványosságok látogathatóak e, vagy inkább halasszuk el az utazást?

Üdvözlettel:
Végvári Gitta
#278 - Végvári Gitta - 2017.10.03. - 11:30
Kedves Tibor!

A véleményedet kérem. Repülővel mennénk Barcelonába, október 10-től 13-ig. A népszavazás és annak utóélete (sztrájkok) mennyire befolyásolhatják negatívan az utazást, közlekedést és az ott tartózkodást, városnézést? Érdemes elindulni vagy mondjuk le az utat?

Üdvözlettel: Dénes
#279 - Dénes - 2017.10.03. - 13:35
Kedves Gitta és Dénes!

Nem tudom előre megmondani, mi lesz 3 ill. 10 nap múlva, azt viszont nem tartom valószínűnek hogy több mint 1 napra leálljon a tömegközlekedés, és bezárjanak a nevezetességek, illetve ne indulnának, érkeznének repülőgépek. A repülőtér forgalma most is zavartalan. Sztrájk pedig egyelőre csak ma van, ami a tömegközlekedést, és a nevezetességek nyitvatartását érinti. Ha ismét meghirdetnek, az azért nagyban megnehezítené a városnézést. Esetleg a Futballárium Barcelonától, a kint lévő magyar étteremtől tudtok felvilágosítást kérni.
#280 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.10.03. - 17:11
Kedves Tibor!

Köszönöm válaszát, mi végül elhalasztottuk az utazást.

Üdvözlettel:
Végvári Gitta
#281 - Végvári Gitta - 2017.10.03. - 20:13
Kedves Tibor
oktober 18 an erkezunk a Gironai repterre 17.10 re,keresem az lenne ha leirnad a legolcsobb utvonal variaciot a szallasunkig ami Barcelonaban van cim.Diagonal ,436,LEixample negyed,08037.Hazafele meg okt.22 en vasarnap 6.55 kor reggel indul a gepunk szinten a Gironai repterrol ,milyen jarattal tudunk Barcelonabol a fent emlitett cimrol eljutni a repterre?
#282 - DANIEL ILDIKO - 2017.10.04. - 14:28
Kedves Segítőm!
Barcelonába utazunk 10 nap múlva.
Online belépőjegyek vásárlását ma a Sagrada Famíliánál akartam kezdeni.
Itt rögtön akadályba ütköztem.
Olyan jegyet kerestem, mely a toronyba is szól, de egyik lapon sem találtam ilyen lehetőséget. (Bazilika + Torony + Audio Guide: – Felnőtt: 29 EUR)
Csak bazilikai belépő volt mindenhol, ahol kerestem. (torony nélkül)
Kérlek, ha tudsz, sürgősen segíts!
Hol keressem, melyik linken?
Köszönöm:
E. Irén
#283 - Eisler Irén - 2017.10.04. - 19:29
Kedves ILDIKÓ!

A Girona reptérről induló busz a Barcelona Nord autóbuszállomásra érkezik. Onnan, a közeli Pg. Lluís Companys - Arc de Triomf megállóból 39-es busszal kell menni, Rosselló - Bruc
megállóig, vagy ha metróval egyszerűbbnek tűnik, akkor pedig a másik lehetőség: L1 metróval Catalunya állomásig, majd onnan L3 metróval Diagonal állomásig.
Ha 6:55-kor indul a gép, akkor érdemes kb. 5:20-ra kiérni, ehhez vasárnap csak a 3:30-as busszal lehet elmenni, a következő busz csak 8:00-kor menne: https://goo.gl/oucPji
(a menetidő 75 perc).
3:30-ra a Barcelona Nord autóbuszállomáshoz vagy gyalog lehet eljutni, kb. fél óra, vagy pedig Pg. de Sant Joan - Rosselló megállótól induló N4 éjszakai busszal. Pg. Sant Joan - Ausiàs Marc megállóig: http://www.ambmobilitat.cat/Principales/TiraLinea.aspx?linea=227
Mivel csak 2 km, taxival sem egy nagy összeg éjjel a szállás és az autóbuszállomás között utazni.


Kedves IRÉN!

A 29 EUR-s jegy az, ami a toronyba szól, a sagrada familia jegyvásárló oldalán egyből látható (top views ticket ott):
http://www.sagradafamilia.org/en/tiquets/
#284 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.10.05. - 05:15
Kedves Tibor, koszonom a gyors valaszodat .
A kovetkezo kerdesem az lenne ,hogy mi a 4 szemleyes csaladunk 2 felnott+2 gyerek (15,9)melyik tipusu jegyet vasaroljunk meg 3 teljes egesz napra ,ami ervenyes minden jaratra .Esetleg amivel a Gironai repterre is ki tudunk menni.koszonom
#285 - DANIEL ILDIKO - 2017.10.05. - 09:29
Kedves Ildikó!

A T-10 általában a legjobb, hacsak nem extrém sokat utaztok, azon kívül 3 napra a 3 napos Travelcard lenne a másik lehetőség, 3 nap alatti fejenként 22 utazás felett éri meg jobban a 3 napos Travelcard, mint a T-10-ek. Gyerekjegyek nincsenek. A jegyekről részletesen olvashatsz a Barcelona tippek, tanácsok, közlekedés menüpontban.
A Girona reptérre egyik jegy sem érvényes, 25 EUR/fő a retúrjegy a buszra.
#286 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.10.05. - 10:14
Kedves Tibor!

Köszönöm a válaszodat! Úgy döntöttünk, hogy ha a repülőgép elindul Barcelonába, akkor mindenképpen megyünk. Nem riaszt el minket a politikai huza-vona, bár ezt a katalánok biztosan másképpen értékelik, mint egy turista.
Köszönöm az étterem tippet.
Üdvözlettel: Dénes
#287 - Dénes - 2017.10.05. - 13:54
Kedves Tibor,
A segítséged szeretném én is kérni-milyen meglepő... Október 22 délelőtt szállunk le Barcelonában az El Prat-repülőtéren. Szállásunk Carrer Berlin , 58-60 Sants-Montjuic negyedben lesz. Vasárnaptól, csütörtök kora délelőttig . Segítenél esetleg megtervezni ezt a pár napot. Semmit nem tudunk. Gondolok itt akár a legalapvetőbb dolgokra: hogyan jutunk el a szállásra, hol kell jegyet venni, stb. Látnivalók tekintetében , leginkább az épületeket néznénk meg Jó lenne Montserratra is elmenni, libegőzni, a tengerben fürdeni, bolhapiacon nézelődni , enni, sörözni. Gaudi remekművei mellett a gótika is érdekel bennünket. Gondolom, ez jó nagy kérés, ha nem sikerül válaszolni, megértem Addig is :Üdvözöllek és köszönöm:Tibor
#288 - Gáll Tibor - 2017.10.05. - 18:27
Kedves Tibor!

Eljutás egyszerű reptérről: Sants állomásig vonattal, onnan gyalog: https://goo.gl/maps/uXe8xAmj8172
T-10 jegyet tudtok venni a reptéri vasútállomáson, ez érvényes a reptéri vonatra, és a barcelonai tömegközlekedésre (a reptéri metróra, valamint Montserratba viszont nem).
Látnivalókhoz való eljutást megtalálod a leírásban, a látnivalók egymáshoz való elhelyezkedését pedig láthatod a Barcelona térkép oldalon:
http://utazas-nyaralas.info/spanyolorszag/barcelona-terkep.html
5 nap alatt rengeteg mindent meg tudtok nézni, amiket írtál mind beleférnek.
#289 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.10.05. - 21:04
Kedves Tibor!

Köszönjük szépen az összes információt, amik ezen a szuper honlapon találhatók, jelen esetben a Barcelonával kapcsolatosakat. Itthonról nézve minden még bizonytalan, de érkezés után mindent megtaláltunk, minden egyszerűnek tűnt. Imádtuk a várost, a szépségét, a tisztaságát, azt hogy mindenhol, mindenki segítőkész, mindenki beszél angolul. 3 egész napot tölthettünk ott, most már tudjuk, ez kevés volt. Hálás köszönet az aktuális információk közreadójának, nélküle nem lett volna ennyire nagyszerű ez az utazás.
Mindenhova online jegyet vettem itthonról, jó ötlet volt.
Szerencsénk volt, hogy hónap első hétvégéjén voltunk ott, ingyen mehettünk be jópár helyre.

Egy kis kiegészítés az infókhoz: a Picasso Múzeumnál is korlátozott a jegykiadás hónap első vasárnapján. Mi amikor odaértünk délután, már senkit nem engedtek be ingyen.

Mégegyszer köszönet és ha legközelebb utazunk, akkor is ez az oldal lesz az első és legfontosabb, ahonnan a tájékozódást kezdem.
#290 - Ádám Krisztina - 2017.10.05. - 22:16
Kedves Krisztina!

Köszi a beszámolót és a visszajelzést, örülök, hogy minden jól sikerült! :) Kiegészítettem a Picasso Múzeumnál hogy korlátozott a jegykiadás.
#291 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.10.06. - 14:16
Kedves Tibor!

Október 12-én utazunk Barcelonaba. Most derült ki számunkra, hogy ez egy nemzeti ünnep.Boltok, éttermek, nevezetességek nyitvatartásával kapcsolatban tudsz információt adni? A jelenlegi belpolitikai helyzet mennyire befolyásolja a tömegközlekedést ill. a látványosságok megközelíthetőségét? Gratulálok az oldalhoz, nagyon informatív, és hasznos. Köszönöm a segítséget!
#292 - Gaál Attila - 2017.10.09. - 20:17
Kedves Attila!

Október 12.-én a legtöbb bolt zárva lesz. Nevezetességek nem.
Annyiban befolyásolja jelenleg, hogyha épp tüntetés lenne, akkor ahol van, azt a helyet nehéz megközelíteni, illetve ott befolyásolhatja a tömegközlekedést. Sztrájkot jelenleg nem terveznek. Kedden, azaz ma kiderül, hogy egyoldalúan kinyilvánítják-e az elszakadást, az bonyolíthatja a dolgokat, érdemes figyelni a híreket.
#293 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.10.10. - 02:40
Kedves Tibcsi,

A kérdésem, nem feltétlenül a helyhez kapcsolódik, de a mostani helyzet miatt merült fel és kíváncsi lennék ilyenkor mit lehet tenni. Hátha van ötlet/javaslat.
Mi nov 9-13 között tervezzük, hogy Barcelonába megyünk, hármasban a gyerekkel, repjegy (már hónapok óta), szállás csak bookingon lefoglalva, de kosár meccs jegyek megvannak.
Ha a politikai helyzet miatt változnak a dolgok, van-e olyan biztosítás, ami ilyen szituációra köthető ?
Pl. ha nem tudnánk menni (lezárások, tüntetések stb miatt), akkor valamilyen kártérítést kaphatunk-e ?
Vagy ezt előre a repjegy vásárlásakor kellett volna megkötnünk ?
Mostmár biztosan megvárjuk a mai nap eseményeit, remélve hogy békés megoldás lesz.

Előre is köszönöm.
Feco
#294 - Feco - 2017.10.10. - 14:49
Kedves Feco!

Amellett hogy repjegyvásárláshoz kérhető WizzFlex, amivel módosítható ingyenesen az időpont, ill. a Rynairnél is lehet van hasonló, lehet hogy utasbiztosítások is tartalmaznak valami ilyesmit, de nem tudom, nem vagyok utasbiztosítási szakértő, és ez nehéz kérdés, bár az biztos, hogy olyan nincs, hogy tüntetésre fizetnének, mert attól még el tudtok utazni.
Itt kaptok 10% kedvezményt az utasbiztosításból, és van online chat, ahol lehet meg tudják mondani melyik biztosítás milyen eseményeknél fizet rendkívüli helyzet esetén, vagy valamilyen tájékoztatást tudnak nyújtani (nem kellett volna megkötni repjegyvásárlásnál, bőven megköthető még az utazás előtti napig):
http://www.biztositas.hu/utas-kupon/UTNY-2017
#295 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.10.10. - 15:11
Kedves Tibor,
A kovetkezo heten Barcelonaban leszunk ha a helyzet nem valtozik, es szeretnenk autot berelni 1 napra azzal a cellal hogy vegigjarjuk a tengerpartot.Esetleg tudnal abban segiteni hogy melyik reszet erdemes beautozni ? Es ha tudnal egy autokolcsonzo ceget is ajanlani? Koszonom Ildiko
#296 - DANIEL ILDIKO - 2017.10.11. - 11:58
Kedves Ildikó!

Pl. a Costa Braván nagyon sok érdekesség van, olvashatsz róla a Costa Brava menüpontban, de messzebb van mint néhány közelebbi tengerparti rész (kb. 70 km-re Barcelonától kezdődik). Nem tudok autókölcsönző céget ajánlani.
#297 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.10.15. - 16:47
Kedves Tibcsi! Novemberben keszulunk menni a ferjemmel Barcelonaba. Cimunk Marina, 70, Sant Martí negyed, 08005 Barcelona. A gepunk este 23.35-kor fog megerkezni az El Prat repterre. Mennyire biztonsagos ejszaka tomegkozlekedessel a szallasig eljutni. Milyen mas lehetoseg van? Tudal -e tanacsot adni? Valaszodat elore is koszonom! Rita
#298 - rita - 2017.10.18. - 07:41
Kedves rita!

Ahogy más európai nagyvárosokban, vagy Budapesten, Barcelonában sem jellemző, hogy éjszaka a tömegközlekedésen mindenféle bandák járnának, és az emberek nem mernének felszállni, de ahogy minden nagyvárosban, Barcelonában is történhet bármi kis eséllyel. Másik lehetőség taxi. Ha a pontos tömegközlekedési eljutás iránt is érdeklődsz, az attól függ, a hét melyik napján érkeztek, és akkor 23:35-re? Nem inkább 22:35-re gondolsz, mint a Ryanair gép érkezése? (ha igen, akkor nem is fontos a hét napja)
#299 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.10.18. - 12:46
Kedves Tibcsi! Koszonom a valaszt! rita
#300 - rita - 2017.10.19. - 13:28
Kedves Tibcsi!

Érdeklődni szeretnék, hogy a Bazilika előtt vasárnap délben lehet megtekinteni a Sardanát, vagy más időpontban? Több honlapon kerestem és más más időpontot írtak.
Tibidabo classic jegyet szerettem volna az ajánlott oldalon megvásárolni, de úgy értelmezem, hogy csak 60 perc tartózkodási időre lehet maximum megváltani?
A helyszínen is lehet ezt a tipusú jegyet megváltani?
Köszönettel:
Ilka
#301 - Kovács Ilka - 2017.10.19. - 14:42
Kedves Tibor!

Szeretném segítségedet kérni hogyan tudnánk a legpraktikusabban eljutni a Barcelona 2. termináltól az Urquinaona térig, ahol a szállásunk lesz. (Hotel Urquinaona, Ronda de Sant Pere, 24, Gotic, Barcelona, Spain 08010) Néztem a közlekedési térképeket és olvastam az utazással kapcsolatos leírásaidat is, lenne több megoldás, de nem tudom melyik lenne a legjobb.

Köszönettel:

Attila
#302 - Balázs Attila - 2017.10.23. - 19:05
Kedves Tibor!

Hogyan jutok el Barcelona 2. termináltól este 22.35 után a következő címre:
Rec, 38, Ciutat Vella, 08003 Barcelona (Rec Studios Barcelona ‐ Decimonónico)

Köszönettel:
Csaba
#303 - Csaba - 2017.10.24. - 11:23
Kedves ILKA!

Ez nem szervezett, hanem spontán jön össze, de vasárnap 11-13 körül általában szokott lenni.
Nem csak 60 percig érvényes a Tibidabo Classic, addig fel, és vissza sem érnél, ez retúrjegy, ill. nem is látom sehol, hogy ezt az 1 órát, vagy hasonlót bárhol említenének. Turisztikai irodákban lehet még venni.


Kedves ATTILA!

Vonattal Passeig de Graciáig, majd gyalog, vagy 1 megálló L4 metróval Urquinaona állomásig.


Kedves CSABA!

Vonattal Sants állomásig, majd ott átszállás az R2 vonalra, és azzal Franca állomásig VAGY
vonattal Passeig de Gracia állomásig, majd onnan L4 metróval Barceloneta állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/M7C9Ueie1cp
#304 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.10.24. - 15:57
Köszönöm!

Üdv. Csaba
#305 - Miklós Csaba - 2017.10.25. - 09:49
Kedves Tibor!
Láttam, hogy sokan kértek segítséget, ezért én is szeretnék kérdezni, ha lehet. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan jutok el az El Prat repülőtérről a Mas 63, 08904 Hospitalet de Llobregathoz (Camp Nou Home hotel) vagy a környékéhez.
Előre is nagyon szépen köszönöm a választ!
Üdvözlettel,
Réka
#306 - Réka - 2017.11.26. - 21:32
Kedves Réka!

A legegyszerűbb közvetlenül L9Sud metróval, Collblanc állomásig.
Olcsóbb (T-10-el használható) vonattal Sants állomásig, onnan L5 metróval Collblanc állomásig.
Collblanctól gyalog: https://goo.gl/maps/P4rA1LtEBBQ2
#307 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.11.27. - 04:09
Kedves Tibcsi!

Először is fantasztikus az oldal, köszönjük a segítségedet minden utazó nevében!

A kérdésem az lenne, hogy az el Prat reptérről a reggeli órákban el lehet jutni a cruise terminal-ban - a hajókikötőbe - tömegközlekedéssel vagy csak a taxi jöhet szóba? Illetve a check in után vissza a városba, mondjuk a la Rambla környékére?
Válaszodat előre is köszönöm: Adrienne
#308 - Hávris Adrienne - 2017.12.04. - 08:51
Kedves Tibor!

Az el Prat repterrére érkezünk hétköznap 23 órára, de valószínű csak éjfél után indulnánk a szállásra a reptérről. Hogyan jutunk el a Poble Nou Design Apartment-hez( Carrer de Roc Boronat, 48, 08005 Barcelona)?
Köszönöm.
Adrienn
#309 - Adrienn - 2017.12.04. - 11:32
Kedves HÁVRIS ADRIENNE!

7 cruise terminal is van, tehát nem tudom pontosan hova kell majd mennetek, de a cruise terminálokhoz eljutás a reptérről: vonattal Passeig de Graciáig (vagy Aerobusszal Catalunyáig). Majd L3 metróval Drassanes állomásig. Itt a Ramblán, a tenger felé, el kell gyalogolni a Kolombusz-szoborig, ahonnan indul a T3 Portbus (jegyet a buszon lehet venni, barcelonai tömegközlekedési jegyek nem érvényesek). Ez elvisz a terminálokhoz.
Vissza a Ramblára: cruise terminaltól függően el lehet gyalogolni a Rambláig, vagy pedig ha messzebb van, felszállni ugyanerre a Portbusra, ami elvisz a Kolombusz-szoborig, ami a Rambla tenger felöl vége.
A cruise terminálok térképe (nekem nagyon-nagyon lassan töltődött be): https://goo.gl/n8zMzu


Kedves ADRIENN!

Ha éjfél után indultok, akkor Aerobusszal tudtok menni. Pl. Catalunya végállomásig menjetek. Onnan, a Pl. Catalunya - Portal de l'Àngel megállótól,
N8-as éjszakai busszal Llacuna-Pallars megállóig (16 megálló).
Vagy Pl. de Catalunya - Bergara megállótól N11-es éjszakai busszal Pallars-Ciutat de Granada megállóig (11 megálló)
Vagy N6-os éjszakai busszal Pl. Calatunya-Rambla Catalunya megállótól, Llull-Llacuna megállóig (21 megálló).
A megállók helye a Pl. Catalunyán látható Google térképen a megálló pontos nevére rákeresve.
#310 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.12.04. - 12:50
Kedves Tibcsi!

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ. Ha ilyen komplikált a dolog a sok cók - mókkal (gyerekkel) akkor lehet, hogy inkább a taxira alkuszunk, visszafelé meg a port busz lesz. További szép napot! És köszönet a sok segítségért és türelemért mindenki nevében.
Adrienne
#311 - Adrienne - 2017.12.05. - 15:24
Kedves Tibcsi,

Az online jegyeket kinyomtatva kérik? Vagy be lehet mutatni telefonon?
Köszönöm szépen
Szilvi
#312 - Hartmann Szilvia - 2017.12.22. - 10:19
Kedves Tibor!

Köszönöm a segítséget!
Adrienn
Boldog Karácsonyt!
#313 - Adrienn - 2017.12.22. - 15:17
Kedves Adrienn!

Sok helyen nem kell kinyomtatni, telefonon is bemutatható, de olvasd el mit írnak a visszaigazolásban, kérik-e a nyomtatást, nem tudom minden egyes jegynél megmondani.
#314 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.12.23. - 21:34
Kedves Tibor!
A hétvégén megyünk Barcelonába. Számomra kissé kusza a Montjuicra való feljutás. A libegő a sikló végállomásáról indul? Tehát a tengerpartról fel lehet jutni egy pontig a siklóval, majd onnan tovább a libegővel a várig?
Érdemes kétnapos jegyet venni turistabuszra és azzal körbejárni mindent? Úgy látom, hogy a várba (Montjuic) nem megy fel a turistabusz. Így érdemesebb talán felmenni tömegközlekedéssel és lejönni siklóval. Véleményed?
Köszönöm szépen,
Ágnes
#315 - Németh Ágnes - 2018.01.08. - 15:18
Kedves Ágnes!

Két libegő is van. Az egyik igen, a sikló felső végállomásától indul. A másik a tengerpartról, de az nem megy teljesen fel. A kettő nincs összekötve, tehát nem az egyikkel fel a tengerpartról, majd ott átszállni a másikra. Az a sikló, amiről átszállhatsz a második, feljebbről induló, és a csúcsra érkező libegőre. De a sikló nem a tengerpartról, hanem a Paral-lel metróállomástól indul.
Tovább bonyolítva, vagy egyszerűsítve, a sikló, és a második libegő is kiváltható a 150-es busszal.
A második, feljebbről, a sikló végállomásától induló libegő alsó állomásához, tehát a sikló felső végállomásához úgy látom felmegy a Barcelona BusTuristic turistabusz.
Hogy érdemes-e venni turistabuszra jegyet, csak attól függ, neked megéri-e, hogy sokkal drágább, mint a tömegközlekedés.
#316 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.01.08. - 15:56
Kedves Tibor!
Köszönöm a gyors választ. Igen tudom, hogy a két napos turistabuszjegy 39 euró/fő, de mivel a csapatból vannak akik szeretnének így buszozni, arra gondoltam, hogy veszünk két napra (ez csak 10 euróval több) és ezzel tömegközlekedünk.
Üdv,
Ágnes
#317 - Németh Ágnes - 2018.01.08. - 21:40
Kedves Tibcsi!
Január 26-án (péntek) tervezzük meglátogatni a Sagrada Familiát és a Güell parkot. Mivel a jegyet előre meg kell venni és időponthoz kötött, ezért a kérdésem a következő: Ha a Sagrada Familiában a toronyba is fel szeretnénk menni, 10:00-ás kezdéssel, akkor ha a Güell Parkba 12:30-ra vesszük a jegyet az megfelelő, vagy érdemesebb inkább későbbre venni? (megnézzük alaposan a Sagrada Familiát, de azért nem akarunk túl sok időt eltölteni)
#318 - Ágoston - 2018.01.14. - 13:34
Kedves Tibcsi!
Montserrat-ra szeretnék eljutni az Espanyaról, de nem találom a linket, ahol meg lehet venni a kombinált vasúti és fogaskerekű jegyet, illetve az indulási időpontokat sem találom, kérlek szépen segíts nekem. üdvözlettel Katalin
#319 - Nagy Katalin - 2018.01.14. - 20:56
Kedves ÁGOSTON!

2 órának elégnek kellene lennie, bár a toronyra lehet akár 1-1,5 órát is szánni, akkor is, ha van online jegyetek, sor lehet a liftnél.
A Güell Parkból nem szabad elkésni a megadott időközből. Én áttenném még egy fél órával későbbre a Güell Parkot, lehet sétálni az ingyenes részen maximum mielőtt a fizetős részbe beléptek.


Kedves KATALIN!

Javítottam a menetrend linkjét a Montserrat leírásnál, de ide is írom:
https://www.fgc.cat/downloads/horaris/R5_Manresa_octubre_17.pdf
A Trans Montserrat és Tot Montserrat online jegyvételi lehetőséget nem tudtam javítani, úgy tűnik, jelenleg valamiért nem lehet megvenni online, lehet csak az év eleje miatt.
#320 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.01.15. - 01:47
Kedves Tibor!

Január 25-30 között leszünk kint, az oldal segítségével sikerült összeállítanunk a menetrendünket, erről szeretném a véleményedet kérni. Például tömegközlekedés szempontjából, a helyszínek megtekintésén kell-e változtatni? Teljesíthető-e ez a menetrend, vagy vegyünk ki néhány programot? Stb.

Segítségedet és válaszodat előre is köszönöm szépen!
Üdv Sándor

2018. január 25. csütörtök kb. 9 órától
• Casa Milà
• Casa Batlló – kívülről
• Santa Maria del Mar Székesegyház
• Picasso múzeum / Museu Picasso
• Torre Agbar- kívülről
2018. január 26. péntek
• Güell Park
• La Sagrada Familia
• Camp Nou stadion – Múzeum és Stadion túra
2018. január 27. szombat
• Tibidabo hegy – 196-os busztól túra a csúcsra
• Temple de Sagrat Cor
• Torre de Collserola TV-torony - kívülről
• La Rambla
• La Boqueria piac
• Plaça Reial
• Güell-palota - kívülről
• Kolombusz-szobor
2018. január 28. vasárnap
• Parque del Laberinto de Horta
• Montjuïc domb
• Montjuic Estadi Olimpico
• Castell de Montjuic
• Fc Barcelona - Deportivo Alavés
2018. január 29. hétfő
• Montserrat
2018. január 30. kedd kb. 14 óráig
• Gótkus negyed/Barri Gothic
• Katedrális / Catedral de la Santa Creu i Santa Eulàlia
• Parc de la Ciutadella
• Arc de Triomf
#321 - Sándor - 2018.01.16. - 20:30
Kedves Sándor!

Szerintem nagyon jó, a szombat tűnik zsúfoltnak és fárasztónak. Illetve csütörtökön, ha lesz időtök, a keddi Gótikus negyedet és Katedrálist odatehetitek, mert közel lesz az El Born negyedhez.
#322 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.01.17. - 01:22
Szia Tibi!
Március 31-én reggel érkezünk Barcelonába és egy hét múlva szombaton utazunk haza. Szállásunk a Liceu megállótól néhány percre van. Ha megerősítenéd: a reptérről vonattal utazunk a Passeig de Graciáig, onnan az L3 metróval a Liceu-ig. T-10-es jegyet vegyünk, amit a reptéri vasútállomáson már tudunk vásárolni. Te kb. hány jegyet javasolsz két főre ennyi időre? Sajnos nem beszélünk nyelvet / pici angol /, a jegyet automatából vagy elárusító helyen tudjuk beszerezni? Eddig 3-4 napra tervezett programokat találtam. Szeretnélek megkérni arra, ha időd engedi, segítenél nekünk a hat napos program összeállításában? Illetve megérkezéskor szombaton lesz még plusz fél napunk 14 órától. A vasárnapnál figyelembe kell vennünk, hogy a hónap első vasárnapja, célszerű erre a napra tervezni az ilyenkor ingyenes nevezetességeket. Kérlek írd a látnivalók mellé, hogy melyikhez javasolod előre megvenni az online jegyet. Nagyon szépen köszönöm, ha segítesz!
#323 - Nomcsi - 2018.01.17. - 16:10
Szia Noncsi!

Igen, így kell a Liceuhoz menni T-10-el!
Automatában, és pénztárban is meg lehet venni a T-10-et a reptéren.
Nem tudom, hogy mennyit fogtok utazni, így nem tudom hány jegyet fogtok elhasználni.
A 6 napos programot összeállíthatod, ami érdekel a látnivalók oldalról, ill. a Barcelona térkép oldalon látszik a látnivalók egymáshoz való elhelyezkedése, ill. pont 2-vel feletted is van egy nagyon jó, pont 6 napos útiterv, amiből ki lehet indulni. Ha megvan, mik érdekelnek, vagy miket néznétek meg, ha ideírod az útitervet, véleményezem szívesen.
Ahol mindenképp fontos megvenni a jegyet: Sagrada Familia, Güell park, szintén javasolt: Casa Batlló, Casa MIlá.
#324 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.01.18. - 00:08
Szia Tibi!
Köszönöm, hogy válaszoltál. A hat napos útitervet utólag olvastam már, abból tényleg ki lehet indulni. Az online jegyrendeléssel elakadtam, mert sajnos nem tudok angolul. A Sagrada, a Güell park és a Casa Batlló megtekintéséhez mindenképpen szeretném online megrendelni a jegyeket. Nincs lehetőség a jegyrendelésre magyar nyelvű oldalon?
#325 - nomcsi - 2018.01.18. - 12:10
Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás

Hozzászólások (2008) | Hozzászólások (2009) | Hozzászólások (2010) | Hozzászólások (2011) | Hozzászólások (2012) | Hozzászólások (2013) | Hozzászólások (2014) | Hozzászólások (2015) | Hozzászólások (2016) |