Costa del Sol nyaralás

Costa del Sol utazás, üdülőhelyek, látnivalók

Costa del Sol

A Costa del Sol, spanyolul a "Napos Part" melyet sokan "Európa Kaliforniájának" neveznek, Spanyolország egyik legváltozatosabb üdülőhelye. A gyönyörű tájegység a Spanyolország egyik legismertebb, és a legnépszerűbb részének számító, csodálatos szépségű Andalúzia rendkívül gazdag kulturális örökségeit, hangulatos kis "fehér" falvait, csodálatos városait, történelmi emlékeit, a Sierra Nevada hegyeit, és persze csodálatosan szép, tiszta, és napsütéses tengerpartokat kínál az odautazónak. Az Európa legdélibb részén, Afrikához közel található tartomány Európa legkedvezőbb éghajlatával rendelkezik - egész évben süt a nap, és kellemes a hőmérséklet, azt mondják, itt még télen is lehet fürödni a tengerben. Télen a síelés, nyáron pedig a golfozás szerelmeseit is várja a Costa del Sol és Andalúzia. A Costa del Solon való üdüléskor, közelsége miatt, a hivatalosan Nagy-Britanniához tartozó Gibraltár meglátogatása is megfontolandó.

Olcsón a Costa del Solra a Ryanair, és a Wizz Air Budapest és Malaga között közlekedő fapados repülőjárataival lehet eljuni.

Szállások | Benadelmadena | Casares | Estepona | Fuengirola | Malaga | Marbella | Mijas | Nerja | Puerto Banus | Ronda | San Roque | Torremolinos | Hozzászólások

Costa del Sol szállás

Szállások a Costa del Solon: az alábbiakban egyszerre, egy felületen, magyar nyelven lehet keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglalási, utazási oldalain: több száz weboldal árait lehet egyszerűen, gyorsan összehasonlítani, így a lehető legnagyobb választékot, a legjobb árakat, és mindenki igényeinek a legmegfelelőbb szállásokat lehet találni.

Costa del Sol szállások | Szállások Spanyolország egyéb részein is

Benalmadena

Malaga városától 12 km-re nyugatra, Torremolinos, és Fuengirola között található településen a nyugati világ legnagyobb buddhista sztúpája található, amely 33 méter magas, és 2003-ban építették. A város három részből áll: az eredeti település, Benalmadena Pueblo a tengerszint felett 200 méterrel fekszik. Benalmadena Costa a strandok, a diszkók, és a szállodák, és a kikötő színhelye. 8 km hosszú strandján ugyan a homok nem annyira finom, és szép, mint a Costa del Sol néhány másik településén, de mindent megtesznek azért, hogy igen tiszta legyen. Ráadásul rengeteg szórakozási lehetőséget nyújt a város. Ilyenek a SeaLife Aquarium, a Selwo Marina (egy delfinárium, pingvinekkel, és egyéb tengeri élőlényekkel), és a Parque Paloma (egy 200 ezer négyezetméteres gyönyörű park, egy nagy tóval, és vadállatokkal). A két városrész között az Arroyo de la Miel áll, amely eredetileg egy külön település volt. Itt is számos attrakció található, pl. a Tivoli World vidámpark, vagy a teleferico, amely a 769 méter magas Calamorro hegy tetejére visz fel, ahonnan csodás kilátás nyílik a Sierra Nevadára, és a Giblaltárra.

Benalmadena kikötő

Benalmadena kikötő kép: nexus6

Casares

Casares hivatalosan nem tartozik a Costa del Solhoz (a tengertől kb. 5 kilométerre, pontosan északra található), de az ottani nyaraláskor érdemes felkeresni. Casares egy tipikus andalúz, hófehér városka egy domb tetején, sziklába vájt, régi mór épületekkel. A domb tetején lévő arab várból csodás kilátás nyílik a városra, az odavezető úton pedig igazi andalúz, roppant barátságos és vendégszerető spanyol hölgyekkel, és urakkal találkozhatunk, amint dolgoznak, vagy barátkoznak a helyiekkel. Casares ajánlható azoknak, akik szeretnének egy kicsit kimenekülni a zsúfolt strandok világából, hisz a városka szinte teljesen érintetlen turizmus szempontjából.

Casares

Casares kép: david h in bucks

Estepona

A városban, mikroklímájának köszönhetően, az év 325 napján süt a nap. A turizmus térhódítása ellenére Esteponáról elmondható, hogy még megtartotta természetes báját. 21 km-es partvonalán két kék zászlós strand is található. Sok tapas-bárja, fehér házai, szűk utcái, és csodálatos terei igen népszerű turistacélponttá teszik. Nem éjszakai életéről, vagy különleges szép tengerpartjáról ismert, inkább az ínyencek kedvenc helye: a helyi spanyol konyhától, sok mediterrán ételig (pl. olasz, francia), itt minden fogyasztható. Érdekes kirándulás lehet innen Gibraltár, amely Esteponától 40 perc autózásra található, és ahol vámmentes vásárlás lehetséges, valamint több más nevezetességet (pl. barlangokat) tartogat.

Estepona

Estepona fotó: world of jan

Fuengirola

A Malagától 40 km-re található Fuengirola, bár népszerű célpont a turisták körében, mégis családbarátabb kikapcsolódást kínál, mint Torremolinos. Fuengirola híres tiszta, szépen karbantartott, 7 kilométeres homokos tengerpartjáról. Bár népszerűsége révén rendkívül beépített, sok történelmi emlék (pl. egy római villa maradványa), és park található a településen, és megcsodálhatjuk a régi, és az új kikötőt, ahova minden héten friss halárú érkezik. Az állatkertben Andalúzia növény- és állatkülönlegességeit, és egyéb természeti szépségeiben gyönyörködhetünk, a keddi, és szombati piacon egy igazi spanyol piacot ismerhetünk meg, miközben friss, lédús spanyol gyümölcshöz jutunk, a Sohail vár tornyából pedig beláthatjuk az egész partot. Mindenképp megemlítendő még a Fuengirola központjában található a Pueblo Lopez, amely egy tipikus andalúz faluhoz hasonlít, gyönyörű, fehér házaival.

Fuengirola

Fuengirola kép: christopher sly

Malaga

Malagáról részletes információ itt: Malaga látnivalók

Malaga

Marbella

Marbella a Costa del Sol legexkluzívabb, legelegánsabb üdülőhelye, a gazdagok, és szépek városa. Több herceg, és trónörökös, híres politikusok, olajmágnások, valamint olyan híres színészek nyaralnak itt, mint Sean Connery, vagy Antonio Banderas. A Ferrarik és Porschék sora Monte Carlohoz teszi hasonlóvá a járműparkot. Az elegáns üzletek, éttermek, és a hírességek luxusvillái mellett, Marbella óvárosában kanyargós, szűk utcácskákat, hangulatos tereket, és régi, római, és mór műemlékeket fedezhetünk fel.

Marbella

Marbella kép: Mad John

Mijas

A Costa del Sol szívében, dombvidéken, 400 méteres magasságban fekvő Mijas fehérre festett házaival egy tipikus, roppant hangulatos andalúz kisváros. Itt található a Ferias, Spanyolország egyik legősibb bikaviadal-arénája. Mijas több részből áll - Mijas Pueblo a hegyi kisváros, míg Mijas Costa a partszakasz, mely Európa egyik legtisztább strandjának számít. Mijasban számos sport (pl. tenisz, golf - bár egész Costa del Solról elmondható, hogy a golfozók paradicsoma), és vízisport űzhető.

Mijas

Mijas kép: Iscan

Nerja

Nerjának régi története, és több ősi látványossága van: a Nerjai cseppkőbarlangban 1959-ben felfedezett őskori festmények ma Spanyolország 3. leglátogatottabb nevezetességének számítanak. A barlangrendszer egyik barlangjában koncerteket is hallgathatunk. Ezen kívül, többek között, római emlékeket is találhatunk a városban. Nerja tengerpartja is gyönyörű: csodás öblöket fedezhetünk fel a sziklák mögött. Nerja a túrázok, és búvárok paradicsoma is: a Sierra de Almijara és a Sierra Tejeda hegyi környezetének, és a Maro nemzeti parknak köszönhetően. A híres Burriana strandon, amely az egyik kékzászlós tengerpartnak számít, több vízisportot is kipróbálhatunk. Ráadásul, sok más costa del soli üdülőhelytől eltérően, itt tömeg sincs a strandon. A gyönyörű kék tengerről, és a hegyekről csodálatos fotókat készíthetünk, ha ellátogatunk Nerja kilátófennsíkjára, melyet Európa teraszának hívnak. Nerja óvárosa pedig a tipikus andalúziai faluk hangulatát nyújtja szűk utcáival, és fehér házaival. A Chillar vízesés is egy olyan látványosság, amely nem hagyható ki, ha Nerjába látogatunk.

Nerja

Nerja kép: jon k

Puerto Banus

Puerto Banusban található a világ egyik leghíresebb kikötője: az 1970-ben nyílt Puerto a szupergazdagok luxusjachtjait fogadja, akik aztán a Banos méregdrága üzleteiben "shoppingolnak". A kikötőben a világ leggazdagabb embereinek luxushajói, és -jachtjai találhatók, összesen 915 darab, melyek között ott van például a szaúdi király hajója, a városban pedig Ferrarik, Bentleyk, és Porschék sora közlekedik. Puerto Banusban a világ leghíresebb divatházainak, és legdrágább, legexkluzívabb márkáinak mind van üzlete, de a turisták számára is találhatók itt megfizethető árszinvonalú butikok. Ha pedig meguntuk a vásárolgatást, például betérhetünk egy helyi, hangulatos halétterembe. Puerto Banus éjszakai élete is nagyon mozgalmas, itt aztán alaposan kiszórakozhatja magát az ember.

Puerto Banus

Puerto Banus fotó: jdolan

Ronda

Ronda a neve ellenére igen szép - ezt a frázist minden útikönyv, utazási iroda katalógus, és weboldal elsüti, ennek ellenére mi sem hagyjuk ki ezt az olcsó viccet. Az Andalúzia egyik leglátogatottabb célpontjának számító Ronda nem egy costa del soli üdülőváros, viszont kihagyhatatlan fakultatív program ha a Costa del Solon nyaralunk. Kb. 50 kilométerre északra Marbellától egy csodálatos világ, és az igazi Spanyolország tárul az utazó szeme elé. A Guadalevin folyó mély szurdoka felett átívelő három híd az építészet csodája, legmagasabbjuk, a Puento Nuevo (mely nevével ellentétben - "új híd" 1793-ban épült) 120 méter magas. A szakadék valósággal kettévágja Ronda lenyűgöző városát. Rondában a természeti szépségek, és a mór házak mellett többek között Spanyolország legrégebbi (1784-ben épült), és egyik legcsodálatosabb, lenyűgöző szépségű, ma már ritkán használt bikaviadal-arénáját is megcsodálhatjuk.

Ronda

Ronda kép: Chodaboy

San Roque

San Roque - nem meglepő módon - fehér városa 109 méterrel a tengerszint felett található. San Roque egy kifejezetten szép, történelmi város, bár a régi épületeket már körbevették a modern építmények. Több szép egyházi épületet is találhatunk itt, például a Saint Roch kápolnát, vagy a Paris templomot. San Roque 72 lyukas golfpályája egyike a Costa del Sol három legjobb golfpályájának.

San Roque

San Roque kép: angel de olavide

Torremolinos

Torremolinos, "Dél-Spanyolország válasza Benidormra" a Costa del Sol legnagyobb üdülőhelyének számít, számos kávézóval, kocsmával, étteremmel, pörgős éjszakai élettel, rengeteg szórakozóhellyel, és persze az elmaradhatatlan vízi aquaparkkal, amely itt az Aqualand nevet viseli, valamint vidámparkkal (Tivoli World). A kulturális élményeket keresők, és a Spanyolországot megismerni szándékozók ne Torremolinost válasszák, de azok, akik egy felejthetetlen, aktív, bulizással, és élményekkel teli nyaralásra vágynak, mindenképpen.

Torremolinos

Torremolinos fotó: Kainet

Kapcsolódó cikkek, útikalauzok

HozzászólásokHozzászólások

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

47 hozzászólás
Ha valaki Andalúziában jár ne csak a costa del solt nézze meg! Biztos elmegy Cordoba, Granada, Sevilla látnivalóit megnézni, de szerintem érdemes a Costa de la luz-ra is átruccanni, mert Cádiz lenyűgöző!!!!
Na és persze Tarifa. Európa legdélebbi pontja! Jobban látni Marokkót, mint Gibraltárból. Ami szintén gyönyörű és bár nem Spanyolország része ki ne hagyja senki!
#1 - Detti - 2008.05.23. - 07:50
Juniusban megyunk 1 hetre Torremolinos-ba. Valaki vmi tipp, hogy hova erdemes menni es mit nem szabad kihagyni.... (esetleg info az egynapos Marokkoi turarol?)
#2 - David - 2009.05.11. - 13:17
The picture of San Roque is´not to San Roque Cadiz. This picture represents the litle church of Saint Roque in Ribadeo- Galicia. Spain.
#3 - elangeldeolavide@gmail.com - 2009.09.04. - 00:12
Kétévente járunk Spanyolországba, Costa del Solra. Szebbnél szebb tájak vannak, az ország
belsejét nagyon tudom ajánlani,nemcsak a tengerparti részeket, különösen kedvencünk Mijas. Imádjuk Spanyolországot.
#4 - Gáspár Pálné - 2010.02.27. - 12:43
Szeretnek olyan magyarral beszelni aki kikoltozott Costa del Solra,mert mi szeretnenk es jo lenne nehany informacio es jo tanacs.
Koszi
#5 - Stadler Katalin - 2010.04.23. - 17:46
Ezek szerent senki nem koltozott ki Costa del Solra,mert senki nem valaszolt
#6 - Stadler Katalin - 2010.12.17. - 15:10
Szia Kati!

Mi is tervezzük jövőre a kiköltözést!
Idén megyünk végig járni a partot.
Hol tart az ügyetek?Mi, mégcsak most nézelődünk.
Van valami jó tanácsod esetleg?
#7 - Bagesz - 2011.02.01. - 11:20
Valóban felejthetetlen nyaralás Spanyolország déli része. Már háromszor voltam, ott, mert a lányom ott él. Ha valaki sok szépet szeretne látni, az is jól érezheti magát, de az is, aki csak szórakozni, kikapcsolódni vágyik. Rengeteg program várja az ideérkezőket. Innen sok-sok emlékkel és fényképpel lehet haza térni. Amit mi bejártunk az Sevilla, Ronda, Malaga, Torrremolinos, Nerja, Granada, Gibraltár, Cabo de Gata, Almeria, ...mind egy-egy gyöngyszeme a Costa del Solnak. Aki Nerjába készül, az a látványra is készüljön fel. A csepppkőbarlangot se hagyja ki, de nem fogja látni a reklámfogásként használt barlangrajzokat. Ugyanis nem engedik megnézni, mert elzárt terület. Mindegyik program megér egy egész napi látnivalót. Ronda a nevével ellentétben, gyönyörű. A Capo de Gata-nál sajnos egyszer sem láttunk fókát, max. a képen. De ez ne keserítsen el senkit, mert kárpótol a látvány. Almeriában érdemes megnézni a Mini Hollywood-ot. Kellemes emlékek ébrednek fel a western film rajongóiban. Egyszóval érdemes ellátogatni Spanyolország déli partjára. Pozsonyból indul a Ryanair légitársaság. kb.4 órás repülőút. Mindenkinek kelleme snyaralást kívánok. Ágnes
#8 - Ágnes - 2011.05.22. - 12:02
Mi két hétre megyünk és szeretnénk átmenni Marokkóba egy napra.ha van valakinek infója annak nagyon köszönöm.
#9 - anklet - 2011.06.07. - 21:41
Malagából Melillába (ami valójában Spanyolországhoz tartozik, de Marokkó veszi körül) megy komp: http://www.trasmediterranea.es Tangierba pedig a Malagától 140 km-re lévő Algecirasból.
#10 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.06.07. - 22:45
Júliusban megyünk Torremolinosba, ha esetleg valaki tud néhány infót küldeni a Tarik hotelről, köszönöm!
A San Rouqe képnél egy hiba van,ez ugyanis Ribadeo-ban található, ami galiciában van.
#11 - Hajni - 2011.06.07. - 23:33
Kedves Hajni!
2009 nyarán voltunk a Tarik hotelben,megérkezéskor egy földszinti, világítóudvarra néző ablakos szobát kaptunk, kértünk szobacserét, és kaptunk a medencénél lévő földszinti szobát, ami nagyszerű volt. Félpanziós ellátással voltunk, változatos, bőséges, friss, sokrétű svédasztal volt a reggeli és a vacsora is, kulturált étkezőhelyiségben. Nem nagy szálloda (mi ennek örültünk) remek helyen! Elutazáskor van zárható csomagszoba, a medencét minden reggel takarítják, a szobákra is jellemző az egyszerűség és a tisztaság.A hotel tökéletesen megfelelt arra a célra,hogy tulajdonképpen majdnem csak aludni jártunk oda, mert 8 nap alatt mindent meg akartunk nézni, persze ez nem sikerült.
#12 - Edit - 2011.06.19. - 20:10
Kedves Edit! Köszönöm a tájékoztatást,mi is leginkább csak aludni fogunk a szobában,legalábbis így tervezzük!!
Azért választottam,mert elég családiasnak tűnt, ezek szerint jó választás volt!
#13 - Hajni - 2011.06.20. - 01:16
Las Palomas szálloda Torremolinosban. Volt ott valaki?
Irjon
Köszi.
#14 - Tóth Péter - 2011.06.21. - 10:25
Kedves Hajni! Nagyon szivesen, ha tudok még segíteni bármilyen kérdésben, örömmel teszem. A kisfiam a héten jött haza 10 nap után Torre Blancából,szerinte Nerját (Európa terasza)feltétlenül meg kell nézni ha van rá lehetőségetek, mi azt 2 éve sajnos kihagytuk.Torremolinosból a Renfe vonattal Malagáig (kb:25 perc)és onnan busszal Nerjáig. Tartalmas, szép nyaralást!
#15 - Edit - 2011.06.25. - 15:57
Kedves Edit!
Köszi a segítséget,lehet még kereslek! Nerja bent van a tervben, meg még nagyon sok minden csak jusson rá idő!!Jó nyarat neked is!
#16 - Hajni - 2011.07.07. - 13:04
Augusztusban megyünk Torremolinosba, a Sol Don Marcoba. Van valakinek tapasztalata a helyről.
Előre is köszönöm.
#17 - András - 2011.07.15. - 22:57
Kedves Edit!
Sajnos vége van a nyaralásunknak, rengeteg élmennyel gazdagodtunk! A Tarik szálloda nagyon jó választás volt, csendes,nyugodt és tiszta, a kaja bőséges és változatos! Csak ajánlani tudom! Mér egyszer köszi a segítséget! Hajni
#18 - Hajni - 2011.07.28. - 15:27
Kedves Hajni!
Nagyon szivesen, örülök, hogy élménydús és szép volt a nyaralásotok, és a Tarik hotelben sem csalódtatok. Costa del Sol gyönyörű,vissza kellene még menni egy kicsit, ugye jól gondolom? Üdv: Edit
#19 - Edit - 2011.07.31. - 19:43
Sziasztok!
Két hét mulva megyünk Estapona-ba. Hogyan lehet átmenni Marokkóba? Érdemes? Vagy a környékről van- e valakinek javaslata, mit nézzünk meg.
Köszönöm ha valaki válaszol.
Csilla
#20 - Csilla - 2011.07.31. - 21:19
Szia!

Lásd a 10-es hozzászólást a Costa del Solról Marokkóba való jutáshoz, azzal a különbséggel, hogy Esteponából már közelebb van Algeciras mint Malaga, tehát ez esetben Algecirasból érdemes menni. Ennek a hajótársasága szintén a 10-esben linkelt Transmediterranea. A környékről pedig épp a cikkben olvashatsz javaslatokat :) Pl. Ronda különösen ajánlott.
#21 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.08.01. - 22:21
Szia Edit!
Így van, aki egyszer már járt Andaluziában,az mindig visszavágyik oda, legalábbis szerintem!Mi biztos,hogy megyünk még, van még mit felfedezni arrafelé!!
#22 - Hajni - 2011.08.03. - 14:02
Sziasztok! Malagán szeretnénk autókölcsönzést, tudtok valami jót ajánlani?
#23 - Salsera - 2011.10.08. - 14:22
Szia Bagesz!
Most vettem csak eszre a valaszod.
Mi kozben Vancouverben kotottunk ki,de egy masfel even belul ha nyugdijasok leszunk tovabbra is foglalkoztat a gondolat,hogy at koltozunk Costa del Solra.
Nektek sikerult mar? Kosz a valaszt.
Udv. Stadler Kati
#24 - Stadler Katalin - 2011.12.12. - 03:37
Sziasztok!
Augusztusban megyek Malagaba. Esetleg megtudná nekem valaki mondani, hogy melyik a legszebb partja Costa del Solnak? Köszönöm a válaszokat előre is!
Udv: Péter
#25 - Péter - 2012.06.23. - 08:20
Sziasztok!
Ez engem is érdekelne, ugyanis kihasználjuk a fapadosok olcsó Malaga-jegyeit :) Bár átolvastam az itt lévő nagyon jó leírást, érdekelne, hogy szubjektíven, aki több helyen volt a környéken, melyikek a legszebb helyek, hova érdemes mindenképpen ellátogatni?
#26 - Lilla - 2012.06.25. - 23:02
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni abban, hogyan jutok el Torremolinosból Alhambraba. Mi éri meg jobban, befizetni egy csoportos útra, autót bérelni vagy a tömegközlekedést választani?

Olvastam egy fórumon, hogy érdemes előre megvenni a jegyeket az utazás előtt legalább két nappal. Nektek mi a tapasztalatotok?

Köszönöm a válaszokat!
#27 - Rita - 2012.07.22. - 20:20
Sziasztok!
Szeptember közepén megyünk a roc flamingo hotelbe torremoloinosba néhány info kellene, ha valaki volt már? Marokkoba szeretnénk elmenni, de nem tudjuk, hogy szervezett utat válasszunk, vagy egyénileg? Előre is köszönöm!
#28 - Betty - 2012.08.06. - 11:31
Sziasztok! Torremolinosban szeretnenk autot berelni aug. vegen. Van jo es olcso tippetek? Elore is koszonom a valaszt! Marci
#29 - Whitey - 2012.08.14. - 09:20
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy az RCI-on keresztül Spanolyországba, Costa de Solban három apartman után szeretnék érdeklődni. A Marina Dorada, Siera Marina, és a Marina de Sol aparmanokba járt e már valaki? Véleményeket szeretnék és kirándulási lehetőségeket. A bolti alapélelmiszer árakat és éttermi árakat is szeretném tudni. Ha van olyan aki repülővel ment, akkor az hogy jutott el az apartmanba? Április elején megyünk, kb milyen az időjárás? Aki ebben az időpontban volt már, milyen repülőjárattal ment, mert sajnos charter még nem megy. :(
Előre is köszönöm a válaszokat :)
#30 - Nagypál Józsefné - 2012.10.23. - 11:49
Sziasztok.

A párommal megyünk 2013 Juliusában a Costa del Sol-ra. Ha van kedve vkinek kötetlenül csatlakozni, azt szívesen várjuk. Társasággal szeretünk menni nyaralni ,de az idén nem jött össze.
30-40 közötti korosztályra gondoltunk.
Esetleg tud vki olyan rovatot,forumot,oldalt ahol szintén hasonló emberekkel találkozhatunk?

Köszi
#31 - Attila - 2013.05.27. - 18:28
Sziasztok!

Mi szivesen csatlakoznank magyarokkal, akar csak egy buli erejeig..2013 junius 3-13ig megyunk Torremolinosba nyaralni,bejarnank a kornyeket,elmennenk Giblaltarba,komppal Marokkoba..A roc flamincoban fogunk megszallni,szivesen irok majd velemenyt,beszamolot a nevezetessegekrol. Szivesen ismerkednenk kint elo magyarokkal,mert majd Angliabol ide szeretnenk koltozni:)
#32 - Szelenyi Agnes - 2013.05.30. - 18:15
Kedves Ágnes!

Kár hogy nem 1 hónappal később mentek. Ráadásul ha jól értelmezem, akkor ti is Angliából mentek.
Amikor ezeket a sorokat írom pont kinn lesztek, így reménykedem hogy amikor hazaértek beszámolsz hogy, hogy éreztétek magatokat és pár hasznos tanácsot is olvashatunk.

Utólag is jó nyaralást.
Attila
#33 - Attila - 2013.06.08. - 19:38
Sziasztok!

Alicantéból utaznánk úgy, hogy Gibraltárt és Sevillát érintve végül Malagába érjünk (innen indul a repülőnk vissza). A kérdésem, hogy szerintetek hogyan egyszerűbb utazni, Gibraltár vagy Sevilla legyen az első? Köszi a segítséget!
#34 - gergő - 2013.07.24. - 22:20
Szia!

Szerintem Alicante-Sevilla-Gibraltár-Malaga a leglogikusabb. Akkor lehet módosítani, ha fontos, hogy pl. több időt töltsetek Gibraltárban, ne este érjetek oda, stb (bár nem biztos, hogy egy napra gondoljátok, mert csak Alicante-Sevilla 600 km).
#35 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.07.25. - 16:55
Sziasztok! Két hét mulva indulunk Benalmadénaba. Szeretnénk Rondába és Setenil de las Bodegasba is eljutni, ha lehet helyi busszal egyénileg. Nagyon sok kirándulást terveztünk, ezért egy napot szeretnénk a két városban tölteni. Tudtok segíteni, hogy juthatnánk el a két városba? Infot kérnénk a helyi buszközlekedésről. Köszönjük előre is a segítséget. Mindenkinek szép nyaralást kívánunk!
#36 - Szilvi-Michi - 2013.09.01. - 12:53
Mi most vasárnap indulunk Marbellára! 09. 15. Érdemes átmenni Marokkóba? Kb emnnyibe kerül? Mit érdemes megnézni? Cél: Gibraltár, MAlaga, Nerja, Ronda... Már NAGYON várom!!!!
#37 - Kukucska Lilla - 2013.09.09. - 07:55
#37 - Kukucska Lilla - 2013.09.09. - 07:55

Sziasztok!
Mi júliusban voltunk errefelé, MArokkóban 2 éve.

Marbella: klasszikus üüdülőváros, a tengerpartja, lgalábbis ammerre mi jártunk igencsak zyúfolt a víz pedig eléggé hűvüs. Az óvárost feltétlenül meg kell nézni, mert igazság szerint az az igazi. A tengerparton, a belváros környékén, a főúttól levezetően van egy park kb 10-12 Dali szoborral, érdemes megkeresni. Az óvárosi etetők közepes árakon dolgoznak, garantáltan nem csapnak be túlszánlással, a kaja igencsak jó. Az óvárosban érdemes megnézni a kicsi, házakba épület kápolnákat, számunkra érdekes volt a látvány. Az árak kezelhetők, - ihaz helye válogatja,- de kb. 30-40%-al drágábbak az éttermi árak, mint nálunk.

Gibraltárt különösebben nem ajánlom, mert elég macerás a bejutás, látnivaló sincs igazán, hacsak nem akarsz agresszív majmokkal találkozni. A szirt, a többi látnivalóhoz képest nem éri meg, nyugodtan lapozható.

A marokkói kirándulást is kihagynám, mert Tanger egy tökátlagos kikötői város, Marokkó nem olyan. Sokkal érdemesebb egy megfizethető árú 8-9 nnapos marokkói körútra befizetni, (még október-november is jó időpont) ls legalább az ország szele kicsit megérint Benneteket.

Malaga tökbuli, bár látnivaló nem sok van, de igazán emberi, ha sok időtök van megér egy napot. Ronda egy csoda, kihagyhatatlan. Cadiz felejtős, Cordoba gyönyörű, a Nagymecset elképesztő, és az Alcazar és az óváros is. Granada szintén egy csoda, de oda érdemes előre interneten jegyet venni, mert másképp a tervezett időben nemigen jutottok be. Sevilla szintén megér 1-2 napot, az Alcazar, a balra, mellette lévő óváros, a kicsit kintebb lévő 1928-as világkiállítás pavilonjai, a Plaza Espana és az óváros igencsak szép látvány.

A kajákról: nem érdemes étterembe menni, a "tapas"-bárok teljesen megfelelőek. Általában 30-40 féle kajakóstolóból lehet válogatni többfélét, 2 embernek 4-5 féle kaja tökélesen elég főétkezésnek. Malagában a tengeri herkentyűk (apró halivadékok fülestől-farkastól 3-4 centiben könnyű panirban, tintahalkarika, 5-7 centis sült hering, rákos palacsinta, normálkagyló, fésűskagyló, ilyesmi, serrano sonkakóstoló, chorizo kolbászkostoló, mind zseniális. Az árak adagonként 1.80-2,5 euro. A sör eléggé laza, de iható. A cherry ( a száraz fajta... hmmm nem igazán az igazi, (meg lehet hagyni az angol turistáknak) Ne lepődjetek meg, a pincér, hiába mondod, mennyit hozzon vissza, a teljes visszajárót leteszi, ha borravalót akartok adni, azt külön a tányéron kell hagyni, vagy nyomban a kezébe nyomni. 5-10% borravalótól hóttodokig emlegetni fognak:-)

Szóval tapas-bárban 2 ember étellel-itallal 15-20 euróból degeszre tömi magát.

Na túl sokat beszéltem, de ha érdekel még vaélami kérdezzetek....
#38 - csaba - 2013.09.10. - 12:08
Köszönöm a hosszú és kielégő választ :-) Azt hiszem mindent megtudtunk! Még annyi, hol érdemes strandolni? Hol vannak jó partok?
#39 - Kukucska Lilla - 2013.09.11. - 13:24
#39 - Kukucska Lilla - 2013.09.11. - 13:24

Sajna strandolásról nem tudok beszámolni, mivel mi "árosnéző" túrán voltunk a strandolás kimaradt, no meg a tengerpartnézés is ilyen megfontolásból. Az összes tapasztalatunkat a tengerpartról Marbella vonatkozásában leírtam. Igaz, az időpont július eleje volt. Párom volt már augusztusban is erretájt, de azt mondta, hogy bizony a víz eléggé hideg és nagy a zsúfoltság is, fürdőzésre inkább vmelyik görög szigetet (Rodosz, Kos, Nyugat-Kréta ajánlom...)
Ugyan "#36 - Szilvi-Michi - 2013.09.01. - 12:53" írta Setenil de las Bodegas-t, nos a tömegközlekedés macerás, a kis falu, ami valóban kuriózum, ( egy sziklák alá vájt vízmosás alá lapultak be a házaikkal az emberkék, a tető maga a szikla), szóval ebben a történetben a kuriózom-jellegénél és 2 óránál nincs több. 2-3 utca, kb 200 méter hosszan és kész. Mijas más történet, az legalább 4 óra, de akkor már mindent láttál.

A tömegközlekedés felejtős, a távolságokra való tekintettel érdemesebb kocsit bérelni, az utak jók és biztonságosak. A nagyobb városokhoz autópálya vezet, amelyek kategóriákkal szélesebbek és jobb minőségűek, mint az itthoniak. Rondában van központi parkoló a buszpályaudvar mellett, onnan az óváros kb. 15 perc séta. Ha jósorsotok elvet ide, akkor nagyon érdemes megnézni a bikaviadal arénát a kiszolgáló épületekkel, mert ez az egyik leghíresebb ilyen "intézmény", nem mellesleg a 18. század óta folyamatosan üzemel.

MEgpróbálók belinkelni néhány fotót, hátha sikerül:

Mijas:

http://www.newphotoland.com/data/532/DSC02386.JPG
http://www.newphotoland.com/data/532/DSC00996.JPG

Ronda:
http://www.newphotoland.com/data/532/DSC4736.JPG
http://www.newphotoland.com/data/532/DSC02188.JPG
http://www.newphotoland.com/data/532/DSC02218.JPG
Cordoba:
http://www.newphotoland.com/data/532/DSC01586.JPG
http://i1.trekearth.com/photos/111158/dsc01607.jpg
http://www.newphotoland.com/data/532/DSC016231.JPG
Sevilla:
http://www.newphotoland.com/data/532/DSC01865.JPG
Malaga:
http://i1.trekearth.com/photos/111158/_dsc4444.jpg

Jó utat!
A nagyobb városokban a taxitól nem kell félni, rendben vannak, kb megfizethetők.
Csaba
#40 - csaba - 2013.09.11. - 15:23
Szia Lilla és tobbiek. Lilla irtad hogy hideg a viz Torremolisban. Hogy-hogy ? Koszi a választ.
#41 - Jani - 2014.03.16. - 23:54
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni a közlekedéssel kapcsolatban nem igazodok ki gyüjtő jegy -gyorsvasut esetleg vonat nyugdíjasok vagyunk szept.-be Fuengirolán lesz a szállásunk befizetnénk fakultatívra is /Granada,Marokkó/de szeretnénkminél több helyre eljutni tömegközlekedéssel is.Teri
#42 - Sinkó Gyuláné - 2014.03.30. - 12:59
Szia!

Attól függ, pontosan milyen helyekre mentek Fuengirolából tömegközlekedéssel. Mindenesetre a helyi vasúti menetrend/árak itt láthatók: http://www.renfe.com/EN/viajeros/cercanias/malaga/
#43 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.30. - 13:23
Köszönöm a gyors segítséget,Granada és Marokkó talán könnyebb irodával de szeretnénk pl:Nerja Ronda.Sevilla.Gibraltár .és a Costa del Sol-t bejárni esetleg van-e olyan gyüjtő jegy ami több járműre érvényes? Vagy a távolsági buszoknál nincs ilyen? Tibcsi ha tudsz légyszives segíts.Köszönettel:Teri
#44 - Sinkó Gyuláné - 2014.03.30. - 19:20
Kedves Tibcsi! Közben olvastam amit bejelöltél. 10 jegy olcsóbb a Renfe járatára gondolom a reptérről jövet megtudjuk venni.Árban5 zónát jelöl de én Fuengiroláig csak 4-et látok mi az 5-ik? A buszra is írta a fórumon valaki hogy olcsóbb a tömb,ez a tengerparton járó buszokra érvényes? Neharagudj hogy ilyenekkel zavarlak de a fórumot is vissza olvastam és álltalában kocsit bérelnek,vagy aki tömegközlekedéssel az is röviden írja.Szeretnénk minél olcsóbban minél több helyre eljutni. Nyelvet nem tudunk pár szót megértünk.Uti könyv, DVD és internet a segítségünk.Nagyon sok fele jártunk és szerencsére még nem volt gondunk sehol. Üdv.Teri
#45 - Sinkó Gyuláné - 2014.03.31. - 08:35
sziasztok mindenki,
en azutan erdeklodom, hogy az augusztus 29 es szeptember 7-i terminusban lesz - e vki a torremolinos-i Sol Don Pablo hotelben, esetleg a kornyeken :) a parommal szeretnenk korbejarni a kornyek nevezetessegeit, esetleg ha lenne kedve vkinek csatlakozni hozzank es egy kozos autot berelni :) udv Csilla
#46 - csilla - 2014.08.12. - 13:36
Szia Csilla!
Aug 27-szept 5 ig-leszünk Banalmadena, Best Triton hotelben, autot akarunk bérelni, bejárni Andaluziat.
Kontakt: vinczeistkukacindamailponthu
#47 - istvan vincze - 2014.08.20. - 22:43
Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás