Szállásfoglalás FAQ

Gyakran ismételt kérdések (FAQ) internetes szállásfoglalással kapcsolatban

Melyik internetes oldalon érdemes szállást foglalni?

Az utazás nyaralás info a HotelsCombined rendszerét ajánlja, az alábbi keresődobozzal lehet is keresni a rendszerében. Ezzel időt és pénzt lehet spórolni, hiszen összehasonlítja a net legnagyobb, és legnépszerűbb szállásfoglaló oldalainak ajánlatait, így a legnagyobb választékban, garantáltan a legjobb árakon lehet hotelt foglalni, bármelyik országról, városról, vagy nyaralóhelyről is legyen szó, valamint bármilyen szállást is igényelünk, legyen az hostel, apartman vagy szálloda.

Hogyan érdemes szállást, szállodát választani, mire érdemes figyelni?

Az ár mellett szempont lehet, hogy az adott szállás mennyire van közel a belvároshoz / tengerparthoz / nevezetességekhez, hiszen az időtényező mellett plusz költséggel járhat a külvárosokból való bejutás. Ugyanakkor a központon kívül lévő szállások olcsóbbak, tehát sokat lehet spórolni nem a központban lévőkkel, és lehet, hogy annak ellenére, hogy kinn van, nagyon jó a közlekedése. Érdemes megtudni, milyen a környék? Hiszen nem sokan akarnak megszállni egy város vagy üdülőhely legrosszabb környékén: néhány Euróval drágábban esetleg a belvárosban, vagy jobb környéken is lehet kapni szállást. Akiknek csend kell az alváshoz, az se szerencsés, ha a szálloda pl. egy hangos diszkó közvetlen közelében, vagy egy forgalmas főút mellett van, esetleg vékonyak a falak. Érdemes arra is figyelni, hogy milyen messze van a hoteltől tömegközlekedési megálló. Amennyiben a térképen nem látszik egyértelműen, érdemes rákeresni pl. a Google Maps-en a szálloda címére. A Google utcaképen (amelyik városoknál van), be is járhatjuk a környéket.

Figyelembe lehet venni azt is, hogy az adott ár, tartalmaz-e reggelit is, és ha igen, az mennyire bőséges. Egyes drágább városokban ezzel sokat lehet spórolni. A legolcsóbb kategóriájú szállásoknál, hosteleknél az is szempont lehet, hogy van-e külön fürdőszoba, zuhanyzó a szobához, vagy esetleg csak szintenként egy?

A fenti tényezőkből a legtöbbet úgy lehet a legobjektívebben megtudni, ha a szállásfoglaló oldalon található leírás mellett elolvassuk a korábban az adott hotelben megszállt utazók véleményeit is a szállodáról, annak szolgáltatásairól, és a környékről. Ezt megtehetjük a különböző szállásfoglaló oldalakon, és a Tripadvisoron is mindenképpen érdemes rákeresni a szálloda nevére, sokszor ez az oldal adja a legobjektívebb képet. Mindenkinek lehetnek speciális szempontjai is, amire érdemes figyelni, fontosak lehetnek egyeseknek tehát a következő tényezők: van-e parkolója a szállodának (és mennyit kell fizetni érte), vagy van parkolási lehetőség a közelben? Van-e hűtő, mikrohullámú sütő, étterem, konditerem, wellness-szolgáltatások, uszoda, kinti medence? Lehet-e dohányozni a szobában, vagy valahol a hotelben? Gyerekbarát-e a szálloda? Mindezek szintén kiderülnek a szálloda leírásánál, valamint a vendégértékeléseknél.

Szükség van dombornyomott bankkártyára a szállásfoglaláshoz?

Vagy dombornyomott bankkártyával van lehetőség a szállásfoglalásra, vagy nem dombornyomott, internetes, ill. néhány egyéb bankkártyával is. Ha nincs tisztában vele, hogy bankkártyája alkalmas-e internetes vásárlásra, lépjen kapcsolatba számlavezető bankjával.

Dombornyomott bankkártya nélkül tudok szállodát foglalni az interneten?

Ma már egyre több nem dombornyomott kártyatípus (pl. internetes kártyák) is használható internetes vásárlásra. Előfordulhat az is, hogy ha semmilyen internetes fizetésre alkalmas kártyája nincs, ha telefonon, vagy e-mailen kapcsolatba lép az adott szállodával, lehet lehetőség a szállásfoglalásra. Lehetséges lehet más kártyáját is használni, amennyiben engedélyt ad rá, és ezt a foglalásnál megjegyzésként feltüntetjük.

Honnan tudom, hogy dombornyomott bankkártyám van-e?

A bankkártya száma, az érvényesség ideje, és a kártyabirtokos neve dombornyomással van rajta, és kitapintható. Ezen felül a kártya hátoldalán is van egy ellenőrzőszám.

Hogyan juthatok dombornyomott, vagy egyéb, internetes vásárlásra alkalmas bankkártyához?

Bankfiókjában. A legtöbb bank 1-3 héten belül elkészíti, 1-2 ezer forintos éves díja van. Bankszámlacsomagtól, és banktól függően akár ingyen is hozzá lehet jutni.

Szállásfoglalásnál a szálloda levonja a bankkártyámról a szállás díját?

Egyes weboldalak, szállodák nem vonnak le pénzt a kártyáról. Elképzelhető, hogy csak egy kisebb összeget vonnak le, hogy ellenőrizzék, hogy a bankkártya valódi-e, elképzelhető, hogy előleget vonnak le, és elképzelhető, hogy a szállás teljes díját levonják. Ez mindenesetre a foglalásnál egyértelműen kiderül. Fontos figyelni a lemondási feltételekre, hogy hány nappal az első éjszaka előtt lehet díjmentesen lemondani a szállást, amennyiben valami közbejönne.

Lehetséges, hogy a helyszíni fizetésnél más bankkártyát használjak, mint amit foglaláskor megadtam?

Általában lehetséges, de érdemes erről megkérdezni az adott szállodát.

Biztonságos használni a bankkártyám?

Igen, teljesen. Ezek az oldalak a legfejlettebb biztonsági megoldásokat, és titkosítást használnak, hogy a bankkártya adatai ne kerülhessenek illetéktelen kezekbe. A bankkártyája adatait a foglalás után nem tárolják. Mindezek ellenére, ha lehetőség van rá, internetes kávézóból, iskolából, és egyéb nyilvános helyről ne használjuk a rendszert. Akkor is halasszuk el a szállásfoglalást, ha valamilyen nyilvános hely (kávézó, gyorsétterem, oktatási intézmény) wi-fi kapcsolatát használjuk. És, mint minden más esetben is, ha internetezünk, fontos, hogy legyen bekapcsolt tűzfal, vírusirtó, és az operációs rendszeren telepítve, a vírusölőn legyenek a legújabb frissítések. Ilyen szempontból rossz állapotban lévő számítógépen se foglaljunk inkább.

Egyéb kérdése van?

Felteheti, ha hozzászólást ír, vagy e-mailt küld az info kukac utazas-nyaralas.info címre.

Hozzászólások

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

11 hozzászólás
A szállásfoglalásnál a bankkártya biztonsági kódját kéri a szálloda. Ez a PIN kód?
#1 - Kozáry Hédi - 2009.09.02. - 22:01
Szia! Párizsban szeretnénk magán apartmant foglalni www.myapartmentparis.com. 50%-ot kérnek előre. Bankkártyás vagy paypal-lal lehet fizetni. 1. Van-e róluk infód? 2. Forintos bankkártyám van dombor,ők euros fizetést kérnek. Hogyan utaljak?
#2 - Ani - 2010.01.20. - 15:47
Kérdésem lenne,hogy Londoni foglalásnál találok e céget amelyik csak 10%-kot kér előlegként.
#3 - Fehér Miklos - 2010.11.01. - 08:20
Kedves Miklós!

A foglalásnál látszik, hogy mennyit kérnek előlegnek, mennyit vonnának éppen le a kártyáról, de általában csak 10%-ot szoktak, konkrétat nem tudok mondani, ahhoz elég sokat végig kéne nézni :)
#4 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.11.07. - 16:30
Hogyan találhatok olyan szállást, ahonnak be és kiszállítanának az Orly repülőtérről és, hogy ezt ingyen, vagy mennyiért teszik meg?
#5 - Babe Rick - 2011.10.13. - 18:23
Pl. itt: http://www.booking.com/searchresults.hu.html?city=-1456928&aid=338579 a bal oldalon, a szolgáltatásoknál be kell jelölni, hogy reptéri transzfer. De ezen kívül, sajnos, semmit sem lehet megtudni róluk, a szállodával kell kapcsolatba lépni a részletekkel kapcsolatban (ill. a szálloda weboldala, vagy foglalás utáni információkban lehet benne lesz), az biztos, hogy ingyenes nem igazán lesz.

Másik lehetőség, hogy olyan hotelt kell keresni, ami pl. közvetlen közelében van a reptérről közleked RER/busz stb. megállójának. A harmadik opció pedig a taxi.
#6 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.10.14. - 01:05
Sziasztok,szeretném megkérdezni,3 nap Rómában,kb mennyibe kerül??szállás,kaja,helyi közlekedés,muzeumibelépök stb.álltalánosságban,gondoltam,kö ;szi,ha tudtok,irjatok.
#7 - Máté Irén irenke@citromail.hu - 2012.03.06. - 15:06
Szia! Szeretném kérdezni,hogy a szállásnál amit foglaltam csak ott helyben kell fizetni,de lehet kézpénzzel vagy csak bankkártyával? Köszönöm válaszod
#8 - Vincze Zsuzsanna - 2017.01.30. - 11:28
Szia!

A legtöbb szálláson, ha szálloda, nem pedig magánszállás, lehet kártyával és készpénzzel is fizetni, de érdemes érdeklődni a szállodánál.
#9 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.30. - 14:19
bookingon foglaltam leszeretném mondani ,de a hotel kéri a teljes foglalási dijat, létezik ilyen? vagy csak azért hogy oda menjek?
#10 - vastag éva - 2017.07.07. - 07:35
Igen, foglalás előtt látod, hogy mik a lemondási feltételek, előfordul, hogy bizonyos nappal előtte, vagy egyáltalán, csak 100%-os díjjal lehet lemondani.
#11 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.07. - 13:28
Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás