Amszterdam - Útikalauz, tippek, közlekedés

Utazás nyaralás info » Amszterdam » Utazási tippek, tanácsok

Hasznos amszterdami utazási tippek, tanácsok

Eljutás Amszterdamba | Szállás | Amszterdam Schiphol repülőtér | Eindhoven repülőtér, bejutás | Maastricht Aachen repülőtér, bejutás | Amszterdami tömegközlekedés | Tömegközlekedési jegyek, bérletek | Taxi | Csomagmegőrző | Amsterdam Holland Pass | I Amsterdam Card | Museumkaart | Utasbiztosítás | Autóbérlés | Amszterdami időjárás | Ünnepnapok | Telefonszámok | További tippek | Hozzászólások

Amszterdam, villamos

Eljutás Amszterdamba

A Wizz Air Eindhovenbe (Budapestről és Debrecenből is) indít olcsó fapados repülőjáratokat. Amszterdam Schiphol repülőterére is el lehet jutni fapadossal 2017. februárjától, Easyjettel. Továbbá a KLM is közlekedtet repülőket Budapest és Amszterdam között. Az eindhoveni és Schiphol repterekről Amszterdamba való jutásról néhány bekezdéssel lejjebb lehet tájékozódni.

Olcsó repülőjegy keresési tippek, a legjobb eszközök, weboldalak - részletes, mindenre kiterjedő, de egyszerű leírás itt: Hogyan találjunk olcsó repülőjegyet?

Autóval Amszterdamba: Az autóval útra kelőknek érdemes az oldal autós útvonaltervezőjét használni, mellyel belföldön, és külföldön, bárhonnan, bárhova tervezhetnek autós utat.

Amszterdam szállás

Szállások Amszterdamban: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Amszterdami Schiphol repülőtér

Amszterdam repülőtere a Schiphol, Európa 5. legforgalmasabb repülőtere, 9 km-re délnyugatra található Amszterdamtól. A legegyszerűbb, és leggyorsabb mód az Amszterdam belvárosába való bejutásra a vonat: a repülőtérről közvetlenül indulnak vonatok Amszterdam belvárosába, a Centraal vasútállomásra. A menetidő 20 perc, a vonatjegy ára 2017-ben 4,20 Euró (4-11 éveseknek 2,50 EUR, ennyiért vehető Railrunner jegy, amely egész napi vonatozásra érvényes Hollandiában). A vonat 5-15 percenként jár (még éjjel, és kora hajnalban is közlekedik, óránként).

Igénybe vehető a 197-es busz (Amsterdam Airport Express) is. A busz negyed óránként jár, 5 EUR-s viteldíjért szállítja az utasokat a reptérről a Museumplein (28 perc), Rijksmuseum (32 perc), Leidseplein (34 perc), vagy Marnixstraat (38 perc) megállókhoz.

Harmadik lehetőség a 69-es busz, melyre, a vonattal, és a 197-es busszal ellentétben, érvényesek az amszterdami tömegközlekedési jegyek (pl. napijegy), ugyanakkor ez egy rendkívül lassú mód a reptérről a városba jutásra. A busz a Stojerdik vasútállomásig közlekedik, érdemes róla az Antwerpenbaan megállóban leszállni, ahol át lehet szállni 2-es villamosra (annak Laan v.Vlaanderen megállójánál), mellyel el lehet menni a központba, Centraal állomásig.

Schiphol

Eindhoven repülőtere

Több légitársaság, köztük a Wizz Air gépei Eindhovenbe érkeznek. Eindhoven Amszterdamtól 100 km-re, délre fekszik, a repülőtér a város központjától 7 km-re, nyugatra található. Innen 400-as vagy 401-es busszal, 20 perc alatt lehet az eindhoveni vasútállomásra jutni, ahonnan pedig fél óránként indulnak InterCity járatok Amszterdam központi pályaudvarára, melyekkel 1 óra 20 perc alatt érhető el a holland főváros. A másodosztályú jegy ára a vonatra 2017-ben 19,20 Euró (4-11 éveseknek 2,50 EUR, ennyiért vehető Railrunner jegy, amely egész napi vonatozásra érvényes Hollandiában).

Másik lehetőség a busz: az AirExpressBus közvetlenül az eindhoveni repülőtérről szállítja az utasokat Amszterdamba. Az egyirányú jegy ára 2017-es árakon 24 Euró (online vásárolva 22,50 Euró), az út kb. 1 óra 45 percet vesz igénybe. A busz viszonylag ritkán jár (1-1,5 óránként). Wizz Air repülőjegy vásárlásakor is foglalható busztranszfer.

Eindhoven repülőtér

Maastricht Aachen repülőtér

A Wizz Air korábban Maastricht Aachen repülőtérre is indított repülőjáratokat. Innen Amszterdamba jutni: először a terminál elől induló 59-es buszra kell szállni, amely Maastricht vasútállomáshoz közlekedik. Itt lehet vonatra szállni: a vonatok fél óránként közlekednek Amszterdamba, a jegyár 2017-ben 25,50 EUR.

Maastricht Aachen

Amszterdami tömegközlekedés

Az amszterdami tömegközlekedési útvonaltervező ezen az oldalon érhető el. Használható a Google Térkép tömegközlekedési útvonaltervezője is.

Amszterdami tömegközlekedési térképek (busztérkép, villamostérkép, metrók, hajójáratok, éjszakai buszok vonalainak térképe): itt.

Amszterdam elsősorban a biciklis közlekedésről híres, a biciklis kultúra hazája, az utak 38 százalékát kerékpárral teszik meg. Kerékpár kölcsönzők listája ITT található. A városnak 16 villamos, 4 metró (2017-re készül el az 5. vonal), és 30 buszvonala van, valamint a városon belül 5 hajójárattal is lehet közlekedni. Remek ötlet felszállni az 5-ös villamosra, mely a város szinte minden fő turistalátványossága mellett elhalad.

Metró Amszterdamban

Tömegközlekedési jegyek és bérletek

1 órás jegy 2,50 Euróba kerül 2017-ben. Ez alatt korlátlan számú átszállásra van lehetőség, de mindig ki- és be kell csekkolni.

A turistáknak remek lehetőség a különböző papíralapú napijegyek, pontosabban 24, 48, 72, 96, 120, 144, vagy 168 órás jegyek vásárlása, melyek árai 2017-ben, sorrendben: 7,50, 12,50, 17, 22, 27, 31 és 34 Euró. Gyerek napijegy ára 4-11 éveseknek 24 órára 2,50 EUR.

Akik egy napon belül Amszterdam környékét szeretnék megtekinteni, azok 24 órás Amszterdam és környéki tömegközlekedési jegyet vásárolhatnak. 2017-es áron 1 napra 18,50 EUR, 2 napra 27 EUR, 3 napra 33,50 EUR. A jegy Amszterdamon kívül érvényes még pl. a következő helyekre: Zandvoort, edami sajtpiac, Aalsmer virágaukció, Volendam, Zaanse Schans, Keukenhof (utóbbi helyre csak a kert nyitvatartási idejében érvényes). Érvényes a reptérre/reptérről is a vonatra, és a 197-es buszra is. Pontosan ezekre a járatokra, útvonalakra érvényes Amszterdamon kívül, a PDF-fájl mindkét oldalán ezek áttekinthetők.

Fontos információ: "becsekkolás és kicsekkolás" az amszterdami tömegközlekedési járatokon: Amszterdamban nem csak felszálláskor, hanem leszálláskor is le kell olvastatni a közlekedési kártyákat! Ha valaki leszálláskor nem olvastatja le, a kártya a továbbiakban az nem lesz érvényes, és büntetést is kockáztat! A buszra, villamosra való felszálláskor, illetve a metróba való lemenetelkor tehát a kártyát az ajtóknál, ill. a metrókapunál lévő leolvasó elé kell tartani, míg fel nem villany a zöld fény, és egy hangjelzés is nyugtázza az érvényesítést. Leszálláskor, átszálláskor ismét le kell olvastatni a kártyát. Metró esetében, átszállás esetén nem kell újra leolvastatni, csak az út végén, a metróaluljáró elhagyásakor.

Lehetőség van I Amsterdam Card vásárlására is (lásd lejjebb).

Busz Amszterdamban

Taxi, amszterdami taxi árak

Hivatalos, meghatározott amszterdami taxi árak, melyet minden sofőrnek be kell tartania: alapdíj 2,89 EUR + maximális viteldíj 2,12 EUR / km + maximális percdíj 0,39 EUR / perc. Egy adott út költsége ITT kiszámítható.

Uber ár: alapdíj 2 EUR + viteldíj 1,40 EUR / km + percdíj 0,25 EUR / perc

Amszterdami taxi

Csomagmegőrző

Csomagmegőrzési lehetőséget Amszterdamban a központi pályaudvar, a Centraal Station kínál. Fontos információ, hogy a csomagmegőrző automata csak bankkártyát fogad el, érmével nincs lehetőség fizetni! A csomagmegőrző a 2-es vágánytól lefelé induló lépcsőkön át érhető el, és 7:00-1:00-ig tart nyitva. Ára, a szekrény méretétől függően 7 vagy vagy 10 EUR 24 órára.

9:00-22:00 között nyitva tartó magáncég által üzemeltetett csomagmegőrző (Drop&Go) is van Amszterdamban. A Centraal állomáshoz közel, a Prins Hendrikkade 86. cím alatt. Ár, a csomag méretétől függően 5, 8, vagy 10 EUR 24 órás időszakonként. A Drop&Go csomagmegőrzőnél laptop és telefon töltésre is lehetőség van.

A Schiphol repülőtér érkezési és indulási részén, több helyen is vannak csomagmegőrző automaták, mérettől függően 6-11,50 EUR-ért 24 órára (szintén csak bankkártyával fizethető). Készpénzzel fizethető, 6:00-22:00-ig nyitva tartó, nem automatás csomagmegőrző is az 1-es és 2-es érkezési rész között (24 órára 7 EUR).

Amszterdam, csomagok

Amsterdam Holland Pass

Az Amsterdam Holland Pass, változattól függően, 3 vagy 4 vagy 6 ingyenes belépőjegyet, ezeken kívül még további kedvezményeket biztosít. 2017-től kezdve tömegközlekedést már alapból nem tartalmaz, de egy ezüst jegy beváltható 24 órás tömegközlekedési bérletre a Leidsestraat 80, Damrak 26 vagy Damrak 97 címeken. A 3 (vagy több) ingyenesség úgy tevődik össze, hogy vannak arany tulipános, valamint ezüst szélmalmos belépőjegyek, a legolcsóbbnál 1 arany, és 2 ezüst kedvezmény használható fel.

Az ingyenes arany kategóriás belépők listája ITT található, az ezüst kategóriások pedig ITT. Az ingyenességen kívüli kedvezmények pedig ITT. A tömegközlekedés 24 óráig érvényes, de az ingyenesség, és a kedvezmények az első használatot követő 1 hónapig felhasználhatók, tehát a nevezetességek megtekintése nincs időhöz kötve. A kártya birtoklásával a legtöbb helyen nem szükséges a sorban állás.

Amsterdam Holland Pass árak (2017)

Small változat - 1 arany, 2 ezüst belépővel: 40 EUR
Medium változat - 2 arany, 2 ezüst belépővel: 55 EUR
Large változat - 3 arany, 3 ezüst belépővel: 75 EUR

Amsterdam Holland Pass

I Amsterdam Card

Az I Amsterdam Card (korábban Amsterdam Passnak hívták) megvásárlása után a teljes amszterdami tömegközlekedés ingyenes (a GVB buszai, villamosai, metrói, de vonatokra nem érvényes). Ezen kívül 30 múzeumba ingyenes, további 20 múzeumba pedig kedvezményes belépést biztosít, és ingyenes sétahajózás is igénybe vehető, valamint egy színes, térképes útikalauzt is mellékelnek a kedvezménykártyához. Az ingyenes, és kedvezményes múzeumok listája itt található (PDF fog letöltődni).

Az I Amsterdam Card megvásárolható a turistainformációs pontokon, számos szállodában, tömegközlekedési jegyárusoknál, valamint a Schiphol reptér turistainformációs pontjában is. Elsősorban azoknak ajánlható, akik legalább 3 múzeumot szeretnének megtekinteni. Megvásárlásának előnye az is, hogy az érdeklődök olyan múzeumokba is eljuthatnak, amelyekbe a kártya nélkül talán nem látogattak volna el.

Különbség az Amsterdam Holland Passhez képest, az ára. Valamint az alapelvük: az I Amsterdam Card esetén időlimiten belüli korlátlan számú ingyenes belépőt kaphatunk, míg Amsterdam Holland Pass esetén időlimit nélküli, korlátozott számú ingyenes belépő kapható. Továbbá, az I Amsterdam Card Rijksmuseum ingyenes belépőt, Keukenhof ingyenes belépőt+közlekedést, valamint a Schiphol repülőtéri 197-es buszra jegyet nem tartalmaz, míg az Amsterdam Holland Pass ezeket is tartalmazza. Az Amsterdam Holland Pass általában véve több lehetőséget, és ingyenességet tartalmaz, de ezeket korlátozott számban használhatjuk ki.

Árak (2017):

24 óra: 57 Euró
48 óra: 67 Euró
72 óra: 77 Euró
96 óra: 87 Euró

I Amsterdam Card

Museumkaart

A Museumkaart abban különbözik az I Amsterdam Cardtól, hogy ingyenes tömegközlekedésre nem jogosít, ugyanakkor 1 évig érvényes, nem csak Amszterdam 32, hanem egész Hollandia 400 múzeumába biztosít ingyenes belépést. Az amszterdami ingyenes múzeumok listája ITT megtekinthető. Az ára 2017-ben 1 évre 59,90 Euró, 18 éven aluliaknak 32,45 Euró.

Utasbiztosítás

Utasbiztosítás 10% kedvezménnyel! Partnerünk, a biztositas.hu oldalán a biztosítók utasbiztosítási ajánlatait lehet egyszerűen, gyorsan összehasonlítani, így a legjobb áron lehet utasbiztosítást találni. Az így talált kedvező árból további 10% kedvezményt adnak az Utazás nyaralás info látogatóinak. Ehhez csupán az UTNY-2018 kuponkódot kell használni, vagy az alábbi bannerre, vagy csak IDE kattintani.

Autóbérlés

Bérelhető autók keresésére, ha Amszterdamba, vagy akár máshova Hollandiába látogat, a rentalcars.com oldalt ajánljuk. A rentalcars.com a világ vezető autóbérlési ügynöksége, amely több mint 2 millió ügyfél bizalmát élvezi. A weboldal segítségével garantáltan a legalacsonyabb áron tudunk autót kölcsönözni. Az időpont, és a helyszín megadása után már láthatjuk is, hogy melyek a legmegfelelőbb, legjobb áron elérhető autók a világ 783 megbízható autókölcsönző cége - köztük a piacvezető, legnagyobb márkák - ajánlatai között.

Amszterdami időjárás

Amszterdamnak, és Hollandiának enyhe, nyirkos, óceáni, Angliához hasonló klímája van. Eső egész évben előfordulhat, télen hó is eshet (a legcsapadékosabb évszakok: október, november, augusztus). Az enyhe klímának köszönhetően az extrém hőmérsékleti értékek télen, és nyáron is ritkák. Leghidegebb decembertől márciusig (de a tél jóval enyhébb mint Magyarországon), legmelegebb pedig júliusban és augusztusban van. Az időjárás gyakran változik, ezért nyáron is érdemes melegebb ruhát magunkkal vinni.

Összehasonlítás a magyarországi éghajlattal: Januárban Amszterdamban az átlag napi legmagasabb hőmérséklet 5,8 °C (ezzel szemben Budapesten 1,2 °C), áprilisban 13,5 °C (Budapesten 16,3 °C), júliusban 22 °C (Budapesten 26,5 °C), míg októberben 14,5 °C (Budapesten 16,1 °C).

Statisztikai értékek - hőmérsékletek, csapadék, napsütés

Amszterdam hőmérsékletek

Korábbi időjárás, időjárási történelem

Amennyiben még legalább 1 hét van az utazásig, vagy szeretnénk eldönteni, melyik időpontot válasszuk amszterdami látogatásunkhoz, az időjárás előrejelzések ilyen nagy időtávban előre nem adnak megbízható eredményt. A fenti statisztikai táblázat értékeinek figyelembe vétele mellett, a következő oldalon is érdemes lehet visszakeresni, hogy korábbi évek adott napjain milyen időjárás volt Amszterdamban, így lehet következtetni, hogy az utazás idején milyen idő várható:
Amszterdam múltbeli időjárása

Ünnepnapok

A következő dátumok egyházi vagy állami ünnepek Amszterdamban, amikor is a boltok, múzeumok, és nevezetességek korábban zárhatnak, vagy egész nap zárva vannak. A nevezetességek pontos zárva tartásai, vagy korábban zárásai ugyanakkor az Amszterdam látnivalói I-V. menüpontokban fel vannak tüntetve.

2017: január 1., április 14. (nem hivatalos ünnepnap), április 16., 17., 27., május 4. (nem hivatalos ünnepnap), május 5., július 4., 5., december 5. (nem hivatalos ünnepnap), december 25., 26., december 31. (nem hivatalos ünnepnap)

Fontos telefonszámok, konzulátus

A magyar köztársaság nagykövetsége, és konzuli hivatala (Den Haag városban): Hogeweg 14. 2585 JD Den Haag, telefon: +31 70 355-3319

Segélyhívó szám (mentők, rendőrség, tűzoltóság): 112

Amszterdam, telefon

További tippek

További, már nem csak Amszterdam-specifikus, de mindenre kiterjedő, nagyon hasznos utazási tippek és tanácsok itt.

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Hello!
Remélem ez is a te oldalad Tibi,mert a párom kitalálta,hogy a jövő évi városnéző utunk ide vezessen,és hihetetlenül jó sok infót kaptunk Tőled Párizsról.Tehát,ha véglegesí­tjük a gondolatot,hogy Amszterdam,az esetben ismét igénybe vennénk a tapasztalatidat és tudásodat.Remélve,hogy Te sem bánod.
üdv:Booges
#1 - Booges - 2010.05.12. - 14:56
Szia!

Igen, ez is az enyém, szí­vesen válaszolok természetesen, amikor az utazás véglegessé válik :)
#2 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.05.12. - 18:25
Szia,
ápr.15 és 17. között leszünk Amszterdamban ill. inkább a környékén. 2 dolgot szeretnénk mindenféleképp megnézni,Keukenhof-ot és a delfináriumot. úgy látom, ehhez érdemesebb kocsit bérelni, mert vonattal jóval több idő. Lehet a központi vasúti pályaudvar környékén valahol kocsit bérelni szerinted? érdemes ilyesmit neten előre lefoglalni? Köszi.
#3 - zsuzsa - 2011.03.06. - 23:18
Jó napot!

április 1-én megyek Amsterdamba és volna egy kérdésem. Eindhovenben száll le a gépem. A kérdésem az lenne, hogy érdemesebb-e a 401-es busszal és utána vonattal menni vagy jobb a reptéri buszjárat?
Melyik előnyösebb, kényelmesebb, olcsóbb...?
Előre is köszönöm a választ!
#4 - kriszta - 2011.03.16. - 17:08
Szia!

Az AirExpressBus valamivel drágább, de ha szeretsz buszozni, kényelmesebb lehet, mert csak felülsz a reptéren, és leszállsz Amszterdamban, de az se bonyolult, hogy a reptéren felülni a 401-esre, majd átszállni vonatra. Időben, a vonatra/buszra várakozást is figyelembe véve is gyorsabb lehet a vonat+busz.
#5 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.03.16. - 20:59
Szia!

Júliusba megyek Hollandiába (Amszterdam +Eindhoven). Igaz, hogy július-augusztusban 40%-kal olcsóbbak a vonatjegyek?
Ezt az oldalt néztem, jó ez?

(hibás link törölve-admin)

Előre is köszönöm a választ.
Andrea
#6 - Andrea - 2011.05.19. - 15:02
Szia!

Ez abban az esetben igaz, ha megveszed ezt a Voordeelurenabonnement bérletet (az árát viszont nem találom)
#7 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.05.23. - 01:47
Szia!

én júniusban megyek Amsterdamba. Schipholban száll le a gép. Megtudnák nekem esetleg mondani, hogy tudok eljutni a reptérről a hajókikötőbe. A taxi állítólag túl drága.

Előre is köszönöm a választ.
Jacqueline
#8 - Jacqueline - 2011.05.23. - 19:56
Szia!

Gondolom az ijmuideni kikötőről van szó. De ha véletlenül a Passenger Terminal Amsterdamról (ott luxushajók állnak meg), azt is leírom: vonattal a repülőtérről Amsterdam Centraalig, majd innen 25-ös villamos, ami közvetlenül a terminál előtt áll meg.

Ha IJmuidenről: a taxi tényleg elég drága lenne, akár 100 Euró. Tömegközlekedéssel nem rövid idő: először 300-as busz a reptérről Haarlembe, majd innen 4-es vagy 75-ös busz (de hogy melyik irányba, meddig, az nem tiszta) ahonnan még 15 perc gyaloglás a kikötő. Ezek nem 100% infok, egy fórumon találtam, de gondoltam nem írtak hülyeségeket, egy másik fórumon pedig hasonlókat írnak. Hogyha azért mész a kikötőbe, mert hajóval mész, a DFDS társasággal, ők viszont ingyenes transzferbuszokat indítanak a kikötőbe, Amsterdam Centraal felől, ez esetben lépj velük kapcsolatba. Weboldalak ahonnan az IJmuiden infok vannak:

http://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g188590-i60-k1156697-Schiphol_to_Ijmuiden-Amsterdam_Noord_Holland.html

http://www.dfdsseaways.co.uk/Customer-Service/newcastle-amsterdam-ferry/getting-to-us/amsterdam-ferry-port (itt kicsit mást mond, és nem is a reptérről írja - legalul).
#9 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.05.23. - 23:05
Szia!

Köszi a választ. Meg azt megmondanád légyszi, hogy áramátalakítóra szükség van?

köszönöm,
Andrea
#10 - Andrea - 2011.05.24. - 08:59
Szia!

Nem, rendes európai konnektorok vannak, és 230V.
#11 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.05.24. - 13:33
Szia,

A busz árak amiket megadtál oda-vissza árat takarnak, vagy csak egyirányú.

Köszi
#12 - Agi - 2011.06.10. - 16:23
Szia!

Nem tudom, melyik buszárakra gondolsz, nem találom, de gondolom egy irányban.
#13 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.06.12. - 10:44
Szia!

Régóta keresem az amszterdami "útvonaltervezőt", sajnos sikertelenül. Tömegközlekedéssel kéne eljutnunk a pályaudvarról a "De zedde 6" címre. Segítsél, légyszi!

köszi,
Andrea
#14 - Andrea - 2011.06.27. - 13:38
Szia!

bocsánat, megtaláltam az útvonaltervezőt. De zedde Katwoude-ba van, a 114 busszal lehet oda menni, csak azt nem tudom, hogy ez távolsági busz vagy nem. Ha Amsterdam Pass-t vennénk, ezt az utazás is ingyen lenne, vagy külön kellene fizetni (esetleg a város határától?). Ha mégis fizetni kell, ezt a buszon megtehetjük, vagy hogy működik ez náluk?

előre is köszi a választ,
Andrea
#15 - Andrea - 2011.06.28. - 09:36
Szia!

Kerékpárral szeretnénk körülnézni Hollandiában, de sehol nem találunk részletes kerékpáros térképet. Elsősorban Amszterdam és környéke, illetve Dél-hollandia érdekel. Tudnál segíteni, hogy hol tudnánk Mo-n ilyen térképet vásárolni?

Előre is köszi,
Heni
#16 - Heni - 2011.06.28. - 12:40
Szia!

Találtam egy webáruházat. ahol tudtam rendelni térképeket. Ha valakit érdekel:
bol.com

üdv,

Heni
#17 - Heni - 2011.06.29. - 15:13
Sziasztok!

Tudnátok segíteni nekem?
Thalys-szal érkezünk augusztusban Amsterdam Central, központi vasútállomásra. Milyen tömegközlekedéssel érdemes eljutni a nevezetességekhez?

Köszönöm a segítségeteket!

üdv:
Ildi
#18 - Ildi - 2011.07.03. - 19:10
Szia!

Hát attól függ hova, úgyhogy így csak azt tudom mondani, hogy az Amszterdam térkép rovatban látható a nevezetességek "elhelyezkedése", a pályaudvar pedig azon térképen a kék vonatábra, a kék metróábra közelében, az s100 jelölés alatt, középen, a csatornáknál. Ill. az amszterdami nevezetességek leírásánál itt az oldalon le van írva az eljutás, és az itt található tömegközlekedési útvonaltervező is segíthet, de sok minden gyalog elérhető. Már a vasútállomás környékén is sok nevezetesség van.
#19 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.07.03. - 21:07
Szia!
2 nap múlva hárman megyünk,5 napra Amsterdamba.A szállás az 1. zónában lesz, nem is nagyon mászkálunk el abból a zónából, kivéve a Skanzent, meg a reptéri ki-beutazást./Schiphol/
Milyen jegyet érdemes venni! Strippenkaart 45X vagy 4 napos bérlet /a 120 órás túl sok/ és egy strippenkaart /15x/ az utolsó napra?
Köszi ,lehetőleg hamar válaszolj, 07.30án megyünk.
Este mennyire biztonságos a Leidseplein és környéke?
Köszi előre is!
#20 - Kac - 2011.07.28. - 11:01
Szia!

A Strippenkaart jobb megoldás.. LENNE, de sajnos megszűnt, minden év elején frissítem az új információkat, de ez valahogy lemaradt. így marad az x napos jegy, esetleg ha utolsó napra nem érné már meg, akkor aznap 1 órás jegy(ek), ára 2,60 Euró.
#21 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.07.28. - 23:36
Szia!

Mivel megint összesorsoltak minket a Holland válogatottal, elhatároztuk a haverokkal, hogy kimennénk a meccsre. Valószínűleg Eindhoven-ből mennénk, mert oda jóval olcsóbbak a jegyek, mint amszterdamba. Az lenne a kérdésem, hogy minket az Amsterdam Arena és a Heineken múzeum-ba hogyan juthatnánk el legegyszerűbben a központi pályaudvarról? Köszönöm a választ. (ha felmerülnek még kérdések akkor feltétlenül írok még :) )
#22 - Xabi1979 - 2011.08.01. - 09:51
Szia!

Hát igen, szép csoportba kerültünk :) Az első bekezdésben olvasható az Eindhoven és Amszterdam közötti eljutás. Az amszterdami vasútállomástól pedig metróval, a sárga vonalon (más metró is megy onnan, de csak a sárga jó), Bijlmer ArenA állomásig kell menni az Arénához. A Heineken múzeumhoz pedig az állomástól 16-os villamossal, Heinekenplein (vagy Stadhouderskade?) állomásig.
#23 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.08.01. - 22:14
Köszönöm szépen a gyors választ!
#24 - Xabi1979 - 2011.08.03. - 09:19
friss a hír - tegnapi: a központi pályaudvaron a mertró állomás átalakítás miatt zárva, villamossal tervezzetek közlekedni, abból van ott elég. Viszont ami új (nekem az volt), hogy nemcsak felszállásnál, de leszállásnál is "érvényesíteni" kell a jegyet = odaérinteni az elektromos érzékelőhöz. Napijegynél különösen fontos, mert enélkül a következő felszállás nem engedélyezett.
#25 - ElEn - 2011.08.30. - 10:21
Sziasztok,

Penteken erkezunk amsterdamba, a heart of amsterdamban fogunk megszalni.6 napot leszunk ott.
Tudnatok egy par dologban segiteni?Pl h a kornyeken hol erdemes elelmiszert vasarolni, milyen jegyet erdemes venni a tomegkozlekedesre stb.
#26 - banna - 2011.09.27. - 16:22
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy az I amsterdam kártya érvényes-e a Madame Tussaud Panoptikumba?
#27 - Niki - 2011.10.13. - 19:45
Szia!

Korábban járt rá 25% kedvezmény, de úgy tűnik, idén arra nem.
#28 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.10.14. - 00:17
Szia Tibi!
Pár hét múlva megyek Amszterdamba. kérdésem az lenne, h mennyire drága a taxi. Elsősorban az amszterdami reptér és belváros közti távolság érdekelne, vmint a belvárosban egyik helyről a másikba (mennyire lehet számítani 4-5 km esetén)? A válaszodat előre is nagyon köszönöm!
#29 - xenia - 2011.10.17. - 14:46
Szia!

Viszonylag drágák Amszterdamban a taxik, a reptérről a városba kb. 40-50 Euró, de ki lehet fogni olcsóbbakat is, pl. http://www.taxi2airport.com/transfer/netherlands/schiphol-airport/to/amsterdam-city
A városon belül pedig km díj van, amik fel vannak tűntetve a taxikon kívül és belül is. 7,86 EUR a törvényileg maximális kezdő díj (ez tartalmazza az 1-2. km-t) majd maximálisan 2,30 EUR kilométerenként, körülbelül azért a maximális díjak környékén kell számolni.
#30 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.10.17. - 20:47
Tibcsi!

Először is köszi ezt az oldalt. Horvátország utáni tapasztalat alapján, már mindig itt nézek körül :) Most Amszterdam a cél.
A kérdésem az lenne, hogy a 168 órás (7 napos) jegy, az a Schipholtól közlekedő vonatra is jó, vagy arra külön kell venni?

Köszi a választ!
#31 - shara - 2011.11.13. - 20:58
Bocsánat, a buszra gondoltam. Hogy a Schipholtól a belvárosig menő buszra is jó-e. Illetve ha igen akkor melyik busz megy oda.
#32 - shra - 2011.11.13. - 21:03
Szia!

Nem érvényes se a vonatra, se a buszokra, mert nem GVB (amszterdami tömegközlekedési vállalat) buszok. Interlinier 197-es vagy 370-es busz megy a reptérről, de a vonat gyorsabb, és jobban a központban tesz le, kérdés pontosan Amszterdam melyik részére szeretnél menni.
#33 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.11.13. - 22:24
Tesóm azt mondta, hogy a Central Stationhoz tud kijönni elénk. Oda mivel éri meg menni?
Előre is nagyon köszi a választ!
Őszintén megvallva, a közlek térképüktől elsőre megijedtem :)
#34 - shara - 2011.11.16. - 12:37
A reptérről? A vonat közvetlenül oda, Amszterdam central állomásra visz, 10-15 percenként jár, 20 perc a menetidő, a jegyár 3,70 Euró.
#35 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.11.16. - 20:14
Sziasztok!

Sajnos haza kellett jönni, de azért gondoltam beszámolok, hátha valakinek hasznos.
Első tapasztalat, hogyha Ferihegyről mentek, akkor feltétlen fóliáztassátok a bőröndöt. Az enyémről eltűnt a lakat (Amúgy 1500 forint körül van a fóliáztatás, biztosítással együtt 2000).
Ami nekem a legjobban tetszett, az a hajózási múzeum. Nagyon-nagyon jó! Nagyon interaktív is! Ha esetleg gyerekekkel mentek, akkor nagyon jó a NEMO is. Ott van mellette.
A Central Stationnal szembe van a GVB-nek irodája, ott találtok térképet, amin a közlekedés, de néhány nevezetesség is rajta van. Amúgy elég sok nevezetesség közel is van a Central Stationhoz. Mi ezért nem is vettünk tömegközlekedésre jegyet.
Ha valaki sok helyre szeretne bemenni, akkor javaslom a múzeum kártyát. Ez egy évig érvényes és 40 euró, de nagyon sok helyre jó (Van Gogh, Rijksmuseum, Gyémántmúzeum, ótemplom, újtemplom, FOAM, NEMO, Hajózási múzeum) Amúgy általában 10 euró környékén vannak a belépők, de van ahol még több.
Nekem tetszett a Heineken gyár is, bár inkább a reklámról szól, mint a sörfőzésről. Oda pl. 16 euró a belépő fejenként, és ezért 3 sört is megihattunk ott.
Nekem az állatkert is tetszett, de valószínű nyáron sokkal szebb. Ha valaki ott jár, akkor javaslom hogy az Akváriumnál menjen el mosdóba :) Egy élmény lesz :) Az állatkertbe a belépő megvételekor lehet venni térképet. én ajánlom! Ami nagyon fura, hogy pl. az étteremben madarak repkedtek (galambok),a Planetárium éttermében pedig két szökevény egérrel találkoztunk. A végén rájöttünk, hogy a mosdók sokkal gusztusosabbak és tisztábbak mint az éttermek. Ja, és ha az állatkertből kijön az ember és balra indul el, a túloldalon nem messze van egy helyiek közt elég híres hamburgerező.
A Central Stationnal szembe is van egy jó hely. át kell menni a hídon, majd elindulni ott is balra (NEMO) irányába, ott lesz több étterem is. Mi egy steakhouseba voltunk, ahol ráadásul magyarul is tudott a felszolgáló és nagyon kedvesen elmagyarázta hogy mi micsoda. A hely neve La Gouch Steakhouse. Nem a legelső steakhouse volt, hanem azon túl egy kicsivel. Pont a sarkon volt, és néhány asztaltól a csatornára lehet rálátni.
Ami szerintem nem érte meg, az a Marihuána múzeum. Nagyon unalmas volt. Aki bizonyos ott legális növény miatt menne, be se menjen. Arról szó sincs benne. Inkább a mezőgazdaságról.
Amszterdam gyönyörű! Bármikor visszamennék!
#36 - shara - 2011.12.04. - 18:58
Mivel nincs külön gasztronómia, még annyit, hogy a hollandoknak elvileg két nemzeti ételük van.
Az egyik a erwtensoep. Ez egy leves, amiben elsősorban sárgaborsó van. De azonkívül még jó néhány más zöldség is. Nagyon sűrű és laktató leves! (és nekem nagyon ízlett is, bár mi háznál ettünk :) )
Stamp: ennek nagoyn sok fajtája van. Krumplipüré de nagyon sok más zöldséggel meg van amelyikben kolbász is van. Ez is nagyon finom.
Ezenkívül még van néhány amit érdemes megkóstolni:
vla: pudingszerűség, tejesdobozban árulják
saté: ezt sültkrumplihoz is lehet enni, meg husihoz is. mogyorós szósz.
stroopwafel: Ki ne hagyjátok!!! Vékony ostyát kettévágnak és közé vékonyan karamellt raknak. Valami isteni!
mi elég sok kókuszkenyeret (Kokosbrood) is ettünk. Ezt úgy eszik, hogy a kenyeret megkenik csokikrémmel (mi fehércsokikrémmel kentük) és arra rakják rá a kókuszkenyeret.
(Ja igen, a hollandok szörnyen édesszájúak)
Tipikus kekszük a Sultana. Nekem ez nem jött be. Sokféle ízben lehet venni.
Na és persze a rengeteg sajt! A füstölt sajtjuk nagyon-nagyon finom! Mi az egyik piacon vettünk sajtokat, illetve a Virágpiacnál van néhány sajtbolt, és ott (füstölt sajtot, meg fokhagymás-növényes sajtot).
Aki szereti, rengeteg medvecukor van náluk.
Rengeteg gyrosos is van. átlag 10 euró egy gyrostál, de sokkal nagyobb adag mint nálunk.
Ja igen! Az utcán mindenhol sültkrumplit árulnak. Mi sajtos öntettel ettük, mert nem ismertük még a saté-t :)

A boltokban érdemes körülnézni. Mi rengeteg egzotikus üdítőt ittunk kinn (Guabanana, mangó,...).
Sörökből érdemes úgy készülni, hogy kicsit másabb az ízük mint itthon. Inkább keserűbbek (de mégis édesebbek is). PL. Heineken. Ja és kinn van barna Heineken is.
Amit nekünk kinn javasoltak: La Trappe, Wieckse Witte

Boltból mi csak az AlbertHein-t láttuk mint láncot. De ott vettük a finom fehércsoki krémet. :) (Van pl. egy gyorsshopja a Centralon, egy nagyobb bolt a Plázánál a Dam tér mellett. De a Damrakon is van boltjuk.
#37 - shara - 2011.12.04. - 19:27
Szia!

Köszi a nagyon hasznos és érdekes beszámolót!
#38 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.12.05. - 20:21
Szia Tibi!
Az lenne a kérdésem, hogy esetleg tudsz-e valami elfogadható szállást ajánlani?
Március végén mennénk 9-en egy hosszú hétvégére, és árban max.Ft/éj-re gondoltunk.
Segítséged előre is köszi!
#39 - Magnolia - 2012.01.14. - 21:50
Szia!

Konkrét szállás helyett, inkább a Szállás rovatot ajánlom, ill. ezeket az oldalakat, szállások nagy választékban, jó áron:
http://www.hotelscombined.com/City/Amsterdam.htm?a_aid=9088&label=amszterdam
és
http://www.booking.com/searchresults.hu.html?city=-2140479&aid=338579#top
A fenti oldalaknál még olcsóbb szállások is találhatók a hostels.com -on de azok már nem feltétlenül "elfogadhatók".
#40 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.01.15. - 16:34
Sziasztok!

A napi jegyeken kívül nincs más lehetőség a tömegközlekedés használatára?
Régebben volt a Strippencaart, de ahogy olvasom az oldalon ez megszűnt teljesen, sima vonaljegy sem létezik?

Bea
#41 - Bea - 2012.01.23. - 10:26
Szia! 2,60 Euróért, ill. 5 Euróért (az utóbbi 2 útra) van vonaljegy, vezetőtől lehet venni, ez az említett 1 órás jegy, ennél olcsóbb nincs.
#42 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.01.23. - 21:43
Bea!

Nagyon sokféle verzióban van jegyük. Akár többnapos jegy is van, ha sokáig maradsz. De amúgy Amszterdamban szinte nincs is távolság. A híres látnivalók gyalog is elérhetőek a központból.
#43 - shara - 2012.01.25. - 11:46
Tibcsi, Shara,
köszi!

Bea
#44 - Bea - 2012.01.26. - 20:00
Eindhovenből vagy Amszterdamból tervezünk Hága- Rotterdam érintésével egy Rajna menti kerékpártúrát Magyarországig.
Hasznos és fontos infók érdekelnének!
üdv:hjno
#45 - JENO HANCZ - 2012.02.15. - 11:14
Sziasztok,

Már többször jártam Amsterdamban és csak ajánlani tudom, hogy járjátok be inkább gyalog a belvárost, nem nagy távolság. Nekem ov-chipkaart-om van amit egyszer meg kell venni és után csak feltölteni akkora összeggel amivel gondoljátok. A reptér és a belváros között jár busz is ami picit hosszabb időben és néha zsúfolt (a hollandok is szeretik) de legalább látod az igazi arcát is Hollandiának.
#46 - ági - 2012.02.17. - 14:36
Sziasztok!

Tudnátok, hogy hogyan jutok el a legegyszerűbben a Schipol repülőtérről Heemstede-be?

Előre is köszönöm!
#47 - Maszat - 2012.03.14. - 13:52
Szia!

Heemstede-be vonattal, Amsterdam-Sloterdijk-i átszállással juthatsz el: 9292.nl/en
#48 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.03.15. - 15:22
Sziasztok,

hasznosak az infók nagyon! Egy kérdés: külföldi diákoknak (vagyis nekem :)) van valamilyen utazási kedvezmény a holland vonatokra? Mintha olvastam volna olyat, hogy nekem + velem utazó 3 személynek van 40% kedvezménye, ez igaz lehet? Nemzetközi diákigazolványt érdemes kiváltani?
Köszi előre is!!
#49 - Nonó - 2012.03.15. - 23:35
Hát a veled utazó 3 személynek nem biztos, de van ilyen kedvezmény, nem automatikusan, csak ha veszel egy ilyen diákkártyát (OV-studentenkaart ) de hogy hol kell igényelni, és elég-e hozzá nemzetközi diákigazolvány azt sajnos nem tudom. Olyat is olvastam, hogy ez már megszűnt, de mindenesetre ha tudsz hollandul, itt tájékozódhatsz: http://www.studentenreisproduct.nl/
#50 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.03.16. - 14:14
A holland sajnos nem az erősségem, de majd a jó kis google fordítóval teszek egy kósza kísérletet :)
Köszi a segítséget!!
#51 - Nonó - 2012.03.16. - 20:14
Sziasztok!
5 éves kisfiúval mennénk Amsterdamba, 2 hét múlva. Neki tudtok valami jó programot ajánlani?
Köszönöm
#52 - Rabbit - 2012.05.24. - 15:57
Szia!

Tetszhet egy gyermeknek Amszterdamban pl. az állatkert (Artis Zoo), az állatsimogató az Amstelparkban, a Tunfun (nagy beltéri játszótér: Mr. Visserplein 7), hajókázás (van olyan hajó is, ahol korlátlanul lehet palacsintát fogyasztani: Ms. van Riemsdijkweg t/o 38), és talán a Madame Tussauds is.
#53 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.06.03. - 00:50
Szia!
érdeklődni szeretnék, hogy Amsterdam Shipool-ból, hogy tudnék az ijmundeni hajókikötőbe tömegközlekedessel eljutni.

köszi válaszod
#54 - Otto - 2012.06.18. - 11:21
Szia!

Erről múltkor kerestem információkat, mivel én még nem jártam a kikötőben, amiket találtam, az a 7-es hozzászólásban olvasható.
#55 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.06.25. - 23:47
Szia!

Tudnál abban segíteni, hogy a Den Helder-i kikötő kompjáratairól hol találok információkat? Pl. menetrend, árak, és hogy hogyan lehet oda eljutni Amszterdamból..
Illetve érdemes kiváltani a nemzetközi diákigazolványt? Mert nem láttam még olyan helyet ahol lehetne használni, mindenhol csak felnőtt és gyerek jegyet találtam.
Előre is köszönöm :)
#56 - Nori - 2012.07.08. - 14:09
Szia!
Ősszel utaznék Hollandiába a párommal látogatóba, de még sosem voltunk. Ha repülővel megyünk a Sciphol reptérre érkezünk meg, és innen Weertbe kell utaznunk. Sok helyen néztem de nem jöttem rá mivel lehetne eljutni. Tudnál segíteni ebben?
#57 - Fló - 2012.07.28. - 20:05
Szia!

Utrecht Centraalon való átszállással közlekednek a Schiphol reptérről Weertbe vonatok, kb. fél óránként (és 1-2 közvetlen is néha), itt lehet menetrendet keresni: http://www.ns.nl/en/travellers/home
#58 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.08.05. - 00:17
Most vettem 290Ft-ért repjegyet Eindhovenbe. Mondjuk már nem emléxem mikor megyek de király hogy olcsobban hozzájutottam mint egy vonaljegy ára pesten :))))

#59 - Szaby - 2012.10.05. - 04:57
Igen, én is pont nézek repjegyeket, bár sajnos nem ennyire olcsón (mikorra, hol találtál 290-ért?), mert korábban szeretnénk menni, de így is jó az ár, a fapados repülőgépek a 20-21. század egyik legkellemesebb találmányai :)
#60 - kisvirág - 2012.10.05. - 17:20
Jan 15,17(ekkor megyünk de már 13-man jönnek velem), és 24.
ekkor voltak gépek tegnap mikor néztem.
Mondjuk nekem ilyen wizz bankkártyám van ezért nincs 1100-2000 Ft foglalási költségem azért ennyi de még ha lenne akkor is semmi ez az ár.

Viszont febr 2.-án meg megyek amszterdamba 99% hogy fapadossal eindhovenen keresztül és 5.-én délután meg jövök vissza és az istennek nem találok olcsón jegyet. Szerintetek érdemes várni vagy ne kockáztassam hogy feljebbmegy a jelenlegi ár erre a két napra?
#61 - Szaby - 2012.10.06. - 15:33
Sziasztok!
Eindhoveni reptértől szeretnék amszterdamba menni. A buszos és a vonatos utazás közül nem tudom melyiket válasszam? Mennyibe kerül most a buszjegy a reptértől eindhoveni állomásra? és a vonatjegy vásárlásnál ott van hogy 20% meg 40% kedvezmény? Ez kire vonatkozik?
#62 - Lívia - 2012.10.07. - 16:13
Szia!

Fent le vannak írva az árak (vonat 17,50 busz: 27 EUR), a vonatjegy olcsóbb. Kedvezményt OV Chiipkarttal kaphatnál, tehát gyakorlatilag magyaroknak nincs kedvezményt.
#63 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.10.07. - 17:28
Szia,Sziasztok! Eindhoven-ből hogy jutok el NOORDWIJK-be? köszönöm.
#64 - kiss mónika - 2012.10.17. - 21:40
Szia!

Eindhovenből dordrecht-i átszállással, először Leiden Centraal-ig kell menni, majd onnan 40-es vagy 42-es busszal lehet eljutni Noordwijk-ba. Vonatmenetrend (azokat a vonatokat nézd az eredményeknél, ahol csak 1 átszállást ír): www.ns.nl/en/
#65 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.10.17. - 23:55
Szia TIBCSI! :) én egy szőke nő vagyok, :) ha nem okozna problémát le tudnád nekem írni részletesen/esetleg képekkel illusztrálva/ Eindhoven-Leiden centrál station utvonalát.Várom válaszod előre is köszcsi,puszcsi TIBCSI :) :) :)
#66 - kiss mónika - 2012.10.18. - 21:42
Szia!

Eindhovenben felszállsz a Breda városába közlekedő InterCity vonatra, ami kb. fél óránként jár. Erről le kell szállni kb. 55 perc múlva Dordrecht-nél. Dordrechtben pedig fel kell szállni a leszállástól számított 10 perc múlva induló Rotterdam Centraal felé közlekedő InterCity vonatra, és le kell szállni Leiden Centralnál, a Dordrechttől való indulástól számítva 50 perc múlva. A fenti linken ezt, amit leírtam, láthatod is, konkrét időpontokkal, ha beírod kezdőállomásnak, hogy Rotterdam, és végállomásnak, hogy Leiden Centraal, az eredményekből pedig azokat nézd, amik 1 átszállást írnak. és mindenek előtt még Eindhovenben vegyél jegyet, ha automatában veszel, 0,50 EUR-al olcsóbb, mintha a jegyárusítónál vennél.
#67 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.10.19. - 22:52
Tibcsi! Köszönöm szépen az útba igazítást,remélem így már oda jutok.
#68 - kiss mónika - 2012.10.20. - 18:17
Szia Tibi!
Nyáron mennénk a barátnőmmel Amsterdamba, és érdekelne, hogy hol tudunk a legolcsóbban szállást találni? Nem szállodába, és hotelbe szeretnénk menni, hanem hostelbe vagy akár családnál kivenni 1 szobát.
#69 - Barbi - 2012.10.25. - 10:16
Szia Tibcsi! Már megint én zaklatlak "A szőke nő". Lenne egy pár kérdésem:1. Elég ha csak személyigazolvánnyal utazom?vagy kell útlevél is? 2.én Noordwijkbe mennék melyik útvonal lenne egyszerűbb/és az olcsóbb/ az Amszterdami vagy a Eindhoveni?3.mikor érdemes repülőjegyet foglaljak? én december 21 körül utaznék január 6-ig. Debreceni vagyok és innen is indul decemberben Wizzair járat. Most ennyi jut eszembe de még biztos zaklatni foglak egy darabig.Várom válaszod és előre is köszönöm.
#70 - mónika - 2012.10.25. - 19:34
Sziasztok!

BARBI: ez esetben a hostelworld.com vagy hostels.com oldalakat ajánlom, de a hostelek sem mindig feltétlenül olcsóbbak, amennyiben privát szobát akartok. Tehát ajánlom a szállás rovatban látható linken is végignézni.


MóNIKA: Természetesen elég a személyi.

Amennyiben Amszterdamba érkezel, a reptértől közvetlen vonat közlekedik 16 perc alatt Leiden Centraalig, ez olcsóbb is, 5,30, míg Eindhovenből 18,30, de gondolom inkább a repülőjegy árán fog múlni, nem ezen a 13 EUR különbségen.
Egyébként még az előző útvonalas leírásból kimaradt, mert nem tudtam, hogy repülővel jössz, hogy az eindhoveni reptérről 401-es busszal kell bemenni a vasútállomásra mindenek előtt.
Repülőjegyet minél később foglalsz, annál drágább, tehát a legjobb árakért érdemes max november közepén foglalni, vagy akár most megnézni, van-e már valami jó akció, főleg hogy a karácsonyi időszak előtt utazol.
#71 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.10.26. - 01:15
Szuper oldal nagyon sokat segített nekem! Köszönöm! :)
#72 - Rajmond - 2012.11.14. - 17:26
Sziasztok

Amszterdambol hogy tudok eljutni Giethoornba és Giethoornbol hogyan jutok el eindhovenbe és mennyibe kerül ez? Gondolom vonat de pontosabbat nem tudok. Segítsetek légyszi
#73 - Szaby - 2012.11.20. - 19:11
Szia!

Vonat Meppelig megy, onnan busszal lehet eljutni Giethoornba. Amszterdamból Meppelig hilversumi átszállással lehet eljutni. Meppeltől Eindhovenig pedig már két átszállásra lesz szükség.
A pontos infok, menetrend, árak itt, a journey plannerbe be kell írni a városokat (viszont Gierthoorn helyett "Meppel"-t):
http://www.ns.nl/en/travellers/home
#74 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.11.21. - 22:43
Szia!

Segítségedet kérném.
Portugáliába készülünk utazni, amszterdami átszállással(Schiphol reptérre érkezünk). Arra gondoltunk, hogy megnézzük kicsit Amszterdamot (van 3 és fél óra átszállási időnk), és a kérdés az lenne, hogy van e rá esély(vagy érdemes-e), hogy ennyi idő alatt kicsit benézzünk a holland fővárosba?
Válaszod előre is köszönöm!
#75 - kelemen - 2012.12.14. - 09:10
Szia!

Nem tudom, hogy ez nettó vagy bruttó 3,5 óra, tehát nem valójában 2-2,5 óra, mivel a másik gép indulása előtt esetleg valamivel korábban kell ott lenni? Mindenesetre, 20 perc alatt be lehet érni a belvárosba vonattal a Schipholról, tehát bele lehet szagolni a hangulatba :) A vasútállomástól gyalog kb. 10-15 percre van a főtér (Dam), a királyi palota, közel van a vörös lámpás negyed is, a környéken lehet sétálgatni erre-arra még.
#76 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.12.15. - 16:21
Igen, az a 3 és fél óra valójában 2 és fél a beszállás miatt...
Köszönöm a segítséget! :)
#77 - kelemen - 2012.12.16. - 19:55
Szia Tibcsi!

Boldog karácsonyt kívánok!
Segítséget szeretnék kérni. Nem Amszterdamra lennék kíváncsi, de talán így is kapok pár ötletet-tanácsot.
28-án megyünk Eindhovenbe fapadossal. A reptérről Veldhovenbe szeretnénk eljutni egy nagyon nagy bőrönddel (92x82x38). Ezt vajon fel lehet vinni a buszra? Ha van taxi elég nagy csomagtartóval, akkor mennyibe kerülhet egy 6 km-es út? Melyik taxi társaságot érdemes keresni (vagy elkerülni)? Az autókölcsönzés is felmerült, de azokat nagyon drágának találtuk (talán nem jókat néztem).
óvodásokkal mennénk ide-oda a városban. Jól jönne pár tipp, hogy a kicsik hol érezhetnék jól magukat. A picikkel nem szeretnénk bicajozni, de nem tudunk semmit a közlekedésről (buszok, járatsűrűség, jegyár). Szívesen fogadnék pár jó tanácsot!
Most ismerősöknél alszunk (sajnos még nem ismerik a várost), de akár olcsó szállás ötletek is jól jöhetnek.
Jó sok kérdést sikerült feltennem. Lenne még ezer (boltok, ajándék-tippek, érdekességek), de fel sem merem tenni ezeket. Már azt is nagyon megköszönném, ha egy részére kapnék választ (sajna nem boldogultam a holland nyelvvel).
Ezer hála és köszönet!
üdv: katica
#78 - katica - 2012.12.26. - 02:33
Szia!

én egy kicsit kényesebb kérdéssel fordulnék hozzád, ami Hollandiát tekintve meglepő, hogy senki nem tette még fel coffee shopokkal kapcsolatban, amit én most megteszek :) :
Mi a végső eredmény a turisták szabályozásával kapcsolatban? Ki lettünk tiltva, vagy nem? Amúgy merre felé tudsz ilyen jellegű helyet ajánlani Amszterdamban, esetleg Eindhovenben?
#79 - gyulvdri - 2013.01.02. - 19:02
Szia!

Nem vezettek végül be szigorított szabályokat. Itt találsz egy listát coffee shopokról Amszterdamban:
http://www.amsterdam.info/coffeeshops/
#80 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.01.02. - 21:54
Szia,segitenel,hogy a 401buszra a jegy csak egy utra ervenyes,vagy idokorlatos? visszafele a repterre hol lehet megvenni a jegyet? koszi a valaszt.
#81 - jucus - 2013.01.05. - 08:15
Szia!

A buszra 3 EUR körül van a jegy, csak egy útra érvényes. Lehet venni a vezetőnél, vagy ha van, a buszon lévő automatában.
#82 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.01.06. - 02:41
Szia!

Még egy kérdésem lenne. wizzair-rel mennénk, ami eindhovenben tesz le, és vesz fel. szerinted, ha hétköznapi napon elindulunk amszterdamból hajnalban, akkor elérjük a 8:45-ös eindhoveni járatot?

Azért fontos, mert akkor végig amszterdamban szállnánk meg.

#83 - gyulvdri - 2013.01.09. - 16:12
Szia!

Nagyon korán mennek már Amszterdamból vonatok Eindhovenbe, menetrend:
http://www.ns.nl/en/travellers/home
Az eindhoveni vasútállomásról még 401-es busz kell a reptérre, abból is már 5:53-kor indul az első az eindhoveni vasútállomásról:
http://web.inter.nl.net/hcc/oves/EhvHurkA.htm
#84 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.01.09. - 16:29


Kedves mindenki!

Segítséget szeretnék kérni Aamszterdam-mal kapcsolatban. Mi szombaton megyünk, és nem tudjuk eldönteni, hogy mivel érdemes az eindhoveri reptérről eljutni amszterdamba. Olvastam a hozzászólásokat, de nem jöttem rá, hogy melyik is az.
Hogy jutok el amszterdamban erre a címre.: SURINAMEPLEIN 53. AMSZTERDAM.

Kérlek benneteket válaszoljatok, sürgősen kellene.

Köszönöm Zsóka
#85 - ZSóKA - 2013.01.09. - 19:25
Szia!

Az Amszterdamba való bejutás fenn olvasható a cikkben (busz+vonat), az amszterdami főpályaudvartól pedig 1-es vagy 17-es villamossal kell menni Surinameplein megállóig
#86 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.01.10. - 00:43
Szia!

Nekem egy olyan gondom lenne,hogy diák vagyok, de nem tudom hogyan vegyem igénybe a studentcard kedvezményeit, mert így nekem iszonyatosan drága lenne vonattal közlekednem Hollandiában, pedig sok városba el szeretnék menni. (Tavaszi szünetben megyek 11 napra)
#87 - Simmes Andreas - 2013.01.27. - 23:11
Szia!

Lehet, hogy olyan hogy studentkaart már nincs is, de lehet, vannak más diákkedvezmények, kérdés, kell-e hozzá nemzetközi diákigazolvány, magyarok igénybe vehetik-e, stb. erről nem tudok sokat, itt lehet tájékozódni, ha tudsz hollandul:
http://www.studentenreisproduct.nl/

11 napra még esetleg lehet alternatíva, ha árban kijön, meg kell nézni mennyit utaznál mennyiért, a diák Eurail Benelux-Németország bérlet (sajnos 1 országos Hollandia-bérlet már nincs).
#88 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.01.27. - 23:45
üdv. Mindenki!
Elkövettük egy nagy hibát, ugyanis március 1-2 helyett február 1-2-re foglaltunk szallast Amsterdamban, négy főre. Egy fillért nem adnak vissza. Belinkelem a szállást és ha valakinek szüksége lenne rá febr. 1. Pénteki érkezéssel és vasárnapi távozással, hívjon bátran, mert megegyezünk.
0670/320-4330

http://www.booking.com/hotel/nl/de-lastage-apartments.hu.html?aid=319854;label=de-lastage-apartments-Cd4eX4Giu62ouWS1Y616nQS4779149229;sid=a6868376a65806d8dfb3bfab7a886820;dcid=1;checkin=2013-02-15;interval=2
#89 - üski Annamária - 2013.01.28. - 17:41
Szia!

érdeklődnék, hogy az i amszterdam kártyával az éjszakai tömegközlekedési eszközök is igénybe vehetőek-e?

köszi: gy
#90 - gyulvdri - 2013.02.11. - 20:08
Szia!

Igen, érvényes az éjszakai buszokra is az I Amsterdam Card!
#91 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.02.12. - 00:17
Sziasztok
Nemrég jöttem amszterdambol és remekül éreztem magam. Csodálatos város, még így a februári hidegben is annyi a látnivaló és a programlehetőség.

Viszont sajnos történt egy kis galiba. Elszórtam a amszterdam-eindhoven vonatjegyem amiért megbüntettek 30 valahány euró + a vonatjegy ára szerepelt a papíron és aztmondták küldnek majd csekket postán de nem kaptam semmit. Kicsit parázok mi lesz, főleg hogy szeretnék még kimenni hollandiába. Mitcsináljak ilyenkor? Van mitől félnem? Hogy tudom kifizetni a büntit ebben a helyzetben? Tud valaki segíteni?
#92 - Szabyy - 2013.02.13. - 08:42
Szia!

Még két hét, és utána nem zargatlak többet itt , csak a milánói oldalon.. :)

Az lenne a kérdésem a közlekedéssel kapcsolatban, hogy valahol olvastam, a járműveken tiszta időt mérnek tehát, ha 3 napig vagyunk, akkor is elég az egy napos gvb kártya, mert effektíve nem fogunk 24 óránál többet tömegközlekedni a 3 nap alatt.

Válaszodat előre is köszönöm.

üdv: gy
#93 - gyulvdri - 2013.02.24. - 22:01
Szia!

Hát ez nincs így, nem a közlekedési idő számít, viszont ami fontos hogy hiába van 24 órás/72 órás kártyád, a buszokra, villamosokra való felszállás előtt (metrónál ez mondjuk egyértelmű, mert kapu van) "be kell csekkolni", és leszálláskor is "ki kell csekkolni" a járatról! Ki is egészítem ezzel a cikkben leírtakat.
#94 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.02.25. - 09:02
Szia! Március 13-16 kirándulást tervezünk Amsterdamba. Segíts nekem, hogyan öltözzünk? Köszönöm
#95 - Garibella - 2013.03.03. - 13:33
Szia!

Mint ezekben a napokban Magyarországon, átlagban 9-10 fok között van olyankor a maximumhőmérséklet, de mivel ez átlag, lehet alatta is, és nem biztos, hogy a nap sütni fog.
#96 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.03.03. - 19:46
Szia!

Mi március 18-24ig leszünk Amsterdamban és azt terveztük, hogy biciklit bérlünk és elgurulunk Zandvoortig kb. 30 km szerinted ez egy megerőltető túra vagy nem vészes? Ha végig sík a terület akkor szerintem nem gond de nem tudom mennyire lejtös a terep..
#97 - Szabó Nikolett - 2013.03.08. - 15:25
Szia!

Az szerintem jó ötlet, gyakorlatilag semmi szintkülönbség nincs, Hollandia nagyon lapos ország.
#98 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.03.08. - 15:41
Szia!
A hétvégén indulunk Amsterdamba.I Amsterdam kártyát szeretnénk vásárolni,de nem vagyunk biztosak a használatában.Ezt a kártyát is minden fel és leszállásnál érvényesíteni kell,vagy csak az első beszállásnál.
A választ előre is köszönöm!
#99 - Péter - 2013.03.13. - 15:11
Szia!

Igen, le kell olvastatni mindig!
#100 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.03.13. - 23:48
Sziasztok!

A héten tértünk vissza egy pár napos kirándulásból, és mivel sok segítséget kaptam ezen az oldalon, gondoltam én is megosztok pár info-t, hátha akad benne hasznosítható dolog:

Szombaton a délelőtti órákban indultunk a debreceni repülőtérről, 11:25-ös indulás volt kiírva, kb. akkor engedtek be minket a gépre. viszont z érkezésre behoztuk a lemaradást. Eindhovenből az airexpressbus-szal mentünk át Amszterdamba, itt "csupán" 20 percet vártunk, mert a sofőrnek a leadott listáról hiányzott két személy, akiket lelkiismeretesen meg is várt. A buszút kb. másfél órűt vett igénybe, 16 után nem sokkal már Amszterdam flaszterét koptattuk :)
Kezdésként megkóstoltam egy sütit a 420-as coffeeshopban, aztán miután 1 óra után sem volt semmi hatása, kezdtem csalódott lenni, hogy feleslegesen hajítottam ki 6 eurót a "szpészkék"-re.. Elindultunk a szállodába becsekkolni - a booking.com-on a HEM hotelre esett a választásunk -, amit 2 villamossal közelítettünk meg (melyet 72 órás gvb kártyával használtunk - bocs a csapongásért :)).
Tényleg nagyon jól ki van építve a villamosközlekedés Amszterdamban, szinte bárhová el lehet jutni vele!
Szóval, megtörtént szállodai bejelentkezés, elfoglaltuk a szobákat, ezután úgy döntöttünk, hogy a közeli Lidlben bevásárolunk pár dolgot... éS EKKOR A VARáZSSüTI SZíNRE LéPETT!!! kb. két órával az elfogyasztása után átléptem egy másik dimenzióba, aztán egy ideig ott is maradtam, mondtam a többieknek, hogy, ha találnak a boltban valami hasznosítható kaját, vagy bármit, akkor szóljanak, mert én már nem látok semmit. :)
No de nem is untatlak benneteket ilyetén részletekkel, áttérve a nagyvonalakra, március lévén, baromi hideg volt a városban, fújt a szél, és tényleg nagyon hideg volt... így mindig nagyon gyorsan kellett dönteni, hogy mi legyen a következő program, így jutottunk el a Heineken Experience-be, a Stedlijk múzeumba, megnéztük az Erotika múzeumot, sajnos a parkokra nem tudtuk rávenni magunkat - talán egy kicsit barátságosabb időjárás mellett -, az Albert Cuyp piac nem volt vmi nagy szám, bár azon is csak végigfutottunk, a lányok a virágpiacon elbíbelődtek, a hajókázás több szempontból is élmény volt, a piroslámpás negyed szokatlan, bizarr ám mégis elragadó a hídról végignézve a sok villódzó, színes kirakatokat. érdekes kis túra volt mindez, csodás keresztmetszete ez egy szabadlelkű, és dinamikus városnak. Amit mindenkinek ajánlani tudok - márciusban mindenképpen a szokásosnál is több ruházatban.

üdv:gy
#101 - gyulvdri - 2013.03.17. - 12:43
Szia!

Köszi szépen az érdekes, és hasznos beszámolót, a látogatók, informálódni kívánok nevében is :)
#102 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.03.18. - 23:27
sziasztok!

Kérnék szépen segítséget!
Antwerpenből a kikötőből, hogyan lehet eljutni busszal vagy vonattal , melyik a legegyszerűbb az Eindhoveni reptérre.

Köszi
#103 - onelli - 2013.03.28. - 12:51
Szia Tibcsi!
Szeretném megkérdezni,hogy Schipoli reptérről,hogyan jutok el a legegyszerűbb módon Nordwijkerhoutba?
Előre is köszi!
#104 - feri - 2013.04.14. - 15:42
Szia!

Schipholtól vonat Ledien Centraalig, Leidentől pedig 57-es busz Noordwijkerhoutba.
Részletek, egyéb eljutási módok:
9292.nl/en
#105 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.04.15. - 16:23
Sziasztok

Zandvoortba lehet fürdeni a tengerben? Van strand? (ingyenes,fizetős?) Következő amszterdami túrám során szeretnék ellátogatni ide is.
#106 - Szaby - 2013.05.03. - 13:14
Szia!

Igen, Zandvoort Hollandia egyik fő, és legjobb fürdővárosa. 9 km hosszú homokos strand van ott, ingyenes.
#107 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.05.03. - 18:29
Szia.

köszönöm a segítséget. így már biztos el fogok látogatni oda is :)
#108 - Szaby - 2013.05.06. - 18:46
Szia Tibcsi!
Május 17-én utazunk Hollandiába, Eindhovenbe érkezünk repülővel, onnan tovább megyünk Amsterdamba. Meg tudnád mondani, hogy az AirExpressBus Amsterdamban hol áll meg? A szállásunk a Központi Pu-tól 10 perc sétára lesz, ezért csak akkor választjuk a buszt, ha valahol a vasútállomás környékén áll meg. Köszönöm!
#109 - Niki - 2013.05.07. - 13:05
Szia!
Még egy kérdésem lenne. Amsterdamból szeretnék elkirándulni a tengerpartra. Vonattal lenne a legjobb. Mit javasolsz, milyen állomásig vegyünk jegyet a Központi Pu-tól? Köszönöm!!
#110 - Niki - 2013.05.07. - 13:11
Szia!

Az AirportExpressBus a kikötőnél áll meg, kb. 800 m-re a központi pályaudvartól. Attól függ, hova a tengerpartra :) Zandvoortba mennek közvetlen vonatok pl., az elég jó tengerpart.
#111 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.05.16. - 00:55
Kedves Tibi, az amszterdami egy órás jegy átszállásra is jogosít? Schipholról, úgy látom, egyszerűbb nekem busszal+villamossal bemenni a Ceintuurbaanra. Erre jó ez? Ezt a sofőr adja? Milyen jegyek vannak Hágában, Delftben, Rotterdamban helyi tömegközlekedésre? Nagyon jónak ígérkezik a google útvonalkereső szolgáltatása - van tapasztalatod, jó-e?
#112 - Rafael Balázs - 2013.05.22. - 20:35
Még egy - lesz több is - : mi igaz abból, hogy Amszterdamban, Rotterdamban, Dél-Hollandiában csak és kizárólag az OV-chipkart létezik? Az EU-vonal.hu írja ezt.
#113 - Rafael Balázs - 2013.05.22. - 21:58
Szia!

Végigolvastam az összes hozzászólást, rengeteg hasznos infót kaptam (pl. a szpészkék-es részen vagy 5 pecig röhögtem is). Szóval hasznos volt, de sajnos mi egy kicsit agyamentebb vállalkozásba kezdünk és ezzel kapcsolatban szeretnék kérdezni.
Azt találtam ki hogy autóval fogunk menni Amszterdamba. :-) Annyi előnyöm van hogy céges az autó, és a magyar határ előtt még csurig tankoljuk, utána meg 4 felé oszlik a benyaköltség. Négyen megyünk, június 3-án reggel szeretnék indulni, és 7-én reggel tervezem a hazaindulást (vagy 6-a este, még nem tudom). Mivel halál amatőr módon még szállást sem foglaltam, egyelőre ötletem sincs mi lesz :). Lenne viszont pár kérdésem:
1. Amszterdamban hol érdemes parkolni? Van olyan parkoló, vagy hely ahol nem kell fizetni? érdemesebb a város szélén hagyni a járgányt és tömegközlekedni utána?
2. Nagyon elvetemült ötlet egy kempingezés? Van frankó sátram, katonai hálózsákjaim. Igazából csak azért vagyok extra smucig, mert nálam nem gond a lóvé, de viszek még három csóró havert, és maximalizálni kéne a sörre, sütire :) és kajára költhető összeget. Tud valaki kempinget a városban? Vagy olyan helyet ahol olcsón lehet megszállni?

Mi a véleményetek?

Ha esetleg lesz még kérdésem, jövök újra. :) Amúgy az ötleteim lehet negatívan is véleményezni nyugodtan. Van még pár napom változtatni... :-) Még meg akarom nézni azért a fapados repjegyárakat is, hátha mégis azzal jönnénk ki jobban.

Köszi!
#114 - Zoli - 2013.05.24. - 21:58
Szia!
Szerintem a repjegy árak elég barátságosak, én júliusban megyek és 21 ezer (Wizz air - és az odaút 7 ezer, csak a hazaút sajnos 14), viszont ehhez hozzá kell tennem, hogy Eindhovenbe. Tehát nyilván Eindhovenből Amszterdamba is el kell jutni valahogy. Viszont ha úgy döntesz, hogy repülővel mész, szerintem érdemes naponta figyelni az árakat, mert gyakran változnak. Meg a poggyászon lehet még sokat spórolni, hiszen ha csak fejenként egy hátizsákot visztek, az ingyenes.
#115 - Fanny - 2013.05.26. - 12:30
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy Amszterdam Centrumában hol, milyen jellegű helyeken lehet viszonylag olcsón enni?
Köszi előre is a válasz(oka)t :)
#116 - Fanny - 2013.05.26. - 16:53
Kedves Tibcsi!

Egy hét múlva megyünk Amszterdamba, az Eindhoven repükőtérre érkezünk, Wizzair transzfer busszal szeretnénk bemenni Amszterdamba. A transzfer busz végállomásánál tudunk 2 napos bérletet venni? A Rembrand tér szélén a Hotel Atlanta-ban fogunk lakni. Hányas villamossal tudunk majd eljutni oda? Csak két éjszakát leszünk, de tényleg nagyon hangos a tér, lehet, hogy nem tudunk majd aludni? Szeretnénk kimenni a skanzenbe, oda a központi pályaudvarról megy vonat, melyik állomásig kell jegyet venni?

Ha 2 napos bérletet veszünk, azt csak leolvastatni kell fel és leszálláskor? Lyukasztani nem?

Előre is köszi!

Magdi
#117 - Magdi - 2013.05.26. - 17:55
Kedves Tibcsi,
Arról szeretnék érdeklődni, hogy Amszterdamban a Vondel park környékén lesz a szállásunk,a Schiphol reptérről,hogyan juthatunk el a legegyszerűbben?

Előre is köszönöm
#118 - Benedek Ivánné - 2013.05.30. - 15:12
Sziasztok,
érdeklődni szeretnék hogy mit ajánlotok teljes éjszakai programnak amszterdamban? 2 napra megyünk és úgygondoltuk nem bérlünk szállást. 2-en megyünk és az hogy nem alszunk éjjel nem akadály ha találunk valami pörgős bulit vagy hasonló szórakozást.
#119 - Michael - 2013.06.05. - 14:55
Sziasztok!

No, túl vagyunk az ötnapos amszterdami túránkon. Röviden:
Magyon jó volt! :)

Bővebben: (ELŐRE SZóLOK HOGY NEM FOGOM A TéMáT KERüLGETNI, éS DISZKRéTEN ELHALLGATNI A LéNYEGET :D )
Időközben úgy döntöttem hogy a sátrazást kihagyjuk és némi igényességet viszünk a dologba így a West Side Innre esett a választásunk (régi HEM Hotel). 4 főre, autó parkolással együtt 101.000 Ft volt, ebből az autó volt egy 10-es.
A szállással kapcsolatban ami gáz volt: Nagyon jó időt fogtunk ki, így érezhető volt hogy a szoba bemelegszik estére tisztességesen. Tehát a légkondi hiánya nem pozitívum. A wc és a tusoló egy 2 m2-es lyuk volt, ami főleg azért necces mert egybe volt építve, így mi kijártunk a folyosóra folyó és koppanó ügyeinket intézni. :)
A recepciósok gyakorlatilag semmivel nem foglalkoznak, még egy iratot se kértek el, kitölteni sem kellett semmit szóval ha valaki full inkognitóban akar menni, nyugodtan diktáljon Matolcsy Gyurka nevet akár. A semmivel sem foglalkozás azt is jelenti hogy nem adják át az üzeneteket és a telefonhívást sem kapcsolják, és nem is szólnak hogy volt valami. Ki-be bárki járkálhat a szállodába. Az ágyak elsőre kényelmesek, de inkább túl puhák. Nincs a szobában hűtő. (ez így a kaja tekintetében igen necces, ha újra mennék tuti odatelefonálnék előtte hogy csak akkor megyek ha lesz frigó a sarokban). Maga a szállás a város szélén van, kb. 1 óra séta az első coffee shop, és 2 óra séta a látnivalókkal tarkított belváros.
Pozitívumok: a recepcióval szembeni belső pizzériában ár/érték arányban szuper pizzát sütöttek (8 - 12 eur). Tisztaság volt, a szobák és a szálló egészére is vonatkoztatva.

Amszterdamról:
Autóval halál közlekedni benne, felejtsétek el. Béreljetek biciklit! Mi a King's Bikenál béreltünk 10 EUR/napért, mert ott nem csak lopásra, hanem balesetre is benne volt a biztosítás. Keróval már nem vészes a távolság sem, plusz élvezet bámulni a többi városlakót. Szép csajok, nőies öltözetek, szóval megéri bámészkodni. :) Mindenki más is keróval van, szóval a száguldást szokni kell. Ami fontos: tojnak a kresz szabályokra, az erősebb kutya b...ik elve van. Akinek motorja van ledúrja az útról a biciklist, akinek biciklije van, az a gyalogost, a gyalogosok meg max a galambokat rúgdossák félre, de abból szerencsére nem nagyon van. :D
Legjobb program a vizi túra, a Heineken sörtúra, rengeteg coffeeshop van (érdemes körbekóstolni mert nagy a diverzitás) kevésbé pornófilmen szocializálódottaknak a szexmúzeum is ajánlott. :)

Szex és drogok:
Fű és származékai: Kiszolgálják a turistákat, csak a határ menti shopokban nem. A helyiekre egy rakat szabály vonatkozik, ezt turistáknál nem alkalmazzák. Ergo el lehet vinni a cuccot, de lehet hogy kérnek személyit vagy útlevelet hogy csekkolják a korod és azt hogy nem vagy helyi.
Az árak helyszíntől függően 7 és 12 eur/g fű esetén, 16-25 eur/g hasis esetén. Utóbbit ne szívjátok el, mert csak bealtat inkább négy felé vágva rágni, szopogatni érdemes 20-30 percig, lassan komótosan. Lenyelni nem ajánlott mert brutál repülés lesz belőle és 24 órás delírium, ami azért luxus időpazarlás. Utcán bármit vásárolni szigorúan tilos, kerüljétek és ne álljatok szóba fekete árusokkal. Van nálunk minden, nagyon erőszakosak is, olcsók is, de szerintem kerülendőek. Sütit nem mindenhol lehet venni, és ahol lehet is, az sem mindig hatékony. 0.3 és 0.6g közötti tartommal számoljatok, van aki a füvet lisztként darálja és azt süti, és van aki a gyantából süt. Tapasztalat szerint a fűből készült magasabb százalékos ér valamit, a sima gyantás 0.3-as szinte semmit. Az itt sztárolt 420-as shopban 0.2-0.3 között van a tartalom, de a mi tapasztalatunk szerint csak hypeolva van a hely, a termék gyenge náluk és drága. A süti szinte semmit nem hat, a fű drága, száraz és poros. A külvárosi helyek ilyen szempontból sokkal jobbak. Szerintünk minél kevésbé frekventált helyen van a shop, annál tutibb a cucc. :) Sütire adok egy tippet konkrétan: Kerkstraat. Fűre és hasisra ár/értékben legdurvább a Jan Pieter Heijestraat, a pizzéria melletti "üveg kalitkás" shop (NEM a kashmir!). Ide szinte csak feketék járnak, full jamaikai az eladó is. Amnesia-t kérjetek, a neve ellenére nem felejthető :D Ráadásul ha helyben tolod el, akkor bemehetsz egy "üveg szobába", ami az utcára néz és a kifújt füstöt újra szívhatod. Nem gyenge... :P
Mi többnyire elvittük mindenhonnan a terméket és a szállodában szórakoztunk a teraszon, vagy a parkban a szabad ég alatt. Szerintem érdemes úgy próbálkozni hogy utána ne kelljen még messzire gyalogolni, keróra ne üljetek és kocsiba főleg ne, mert mi van ha belenézel a tükörbe, és egy sárkány indexel mögötted hogy húzódj le mert előzni akar? :)
Szex: Mi kétszer mentünk el a negyedbe, szolgáltatást nem vettünk igénybe. Késő este vannak tele az ablakok, mi csak hét óra körül jártunk arra mindkét alkalommal, valszeg amiatt volt annyi üres kirakat. Aki kint volt, nagyon változatos volt, a cigány magyarul beszélő kiélttől kezdve a dögös lengyelig. Ja és van shemale sor is, sajnos ott már hét órakor is kint álltak. :)
Pontos árakat nem tudunk, de az egyik ablaknál odaúton és visszaúton is épp egy vendég érdeklődött majd "bevállalt". Dögös, szőke húszas évei elején járó lány volt, nagyon szép arccal és testtel. A fickó németül kérdezett, a csaj angolul válaszolt hogy 50 euro. Mivel nem volt csúnya a hölgy feltételezem hogy ennél sokkal drágább a többi sem lehet.

Egyéb látnivalók: minden. érdemes a városban erre-arra bicajozni, rengeteg szép hely van, a parkok felérnek egy kirándulással. A helyiek ott sütik a húst, a csajok napoznak, száll a fűszag néha, de inkább nem jellemző. Szerintem Amszterdamban senki sem játszik otthon a számítógépén a fiatalok közül, mert kövér helyit gyakorlatilag nem láttunk. A neccces arszerkezettel rendelkező lányok és fiúk is jó felépítésűek voltak, a parkok tele vannak sportolókkal minden korosztályból. Plusz persze ott van a keró, mindenki naponta több km-t teker.

Fontos: Egy GPS nem GPS. Tehát lehetőleg legalább két telón, vagy kézi térképetek legyen! Telefon mindenkinél legyen, mert irdatlan forgalom van a városban, könnyű lemaradni a többiektől akár bicajjal, akár gyalog! Szinte egy pillanat alatt közénk hajtott egy bicajos csapat, majd jött a villamos, majd a másik mögöttünk és újabb tömeg jobbról és mire észbe kaptunk egy ember eltűnt. :) Szóval teló, térkép, személyi, és mindig legyen nálad legalább 50 EUR kp, ha gáz lenne és taxizni kell a város másik feléről! Ha jól beszélsz angolul, az nagy előny, mindenki érti és nagyon segítőkészek is.
Ha valaki hozzánk hasonlóan autóval tervezi az utazást pár hasznos dolog:
Pálya matrica csak Labancoknál kell (2800 Ft az egyhetes). Németországban és Hollandiában nem fizetős az autópálya. Németországban javasolt a 130 km/h sebesség de amúgy annyival tolod neki amennyire csak szeretnéd. A sebesség korlátozásokat viszont nagyon komolyan kell venni, mert könnyen becsúszik 3-400 eur extra költség :D. én azt javaslom, hogy mivel baromi hosszú út, a német szakaszon érdemes tolni neki, ott lehet spórolni akár egy órát is, amit felhasználhattok több pihenő beiktatására. A WC a határon túl majdnem mindenhol fizetős, 0.7 Eur, amiből 0.5 lefogyasztható (de van ahol kizárlólag kávéra!) Mi mindig olyan pihenőt választottunk ami nagyobb, étteremmel és jó nagy parkolóval rendelkezik, a kicsi susnyásban lapuló, 1-2 kamionosokat elkerültük. :) Autózásnál érdemes vinni túra gázégőt, a pici fajtát. A hideg kaja mellett felüdülés egy forró húsleves (zacskós) vagy brokkoli krémleves. Nyam-nyam. :)
Tankolni a legjobb itthon és Németországban ár szempontjából, Hollandiában 40 cenntel drágább mint 10 km-el visszább a német kúton.

Bárki aki ide tervezi az utazását, BáTRAN TEGYE, nem fogja megbánni. Szerintem a két napos, vagy hétvégi kiruccanás csak akkor éri meg ha már nem először mész. Mindenképp több nap kell még a repcsis változatnál is, hogy kicsit nagyobb rálátásod legyen a városra.

Ha valakinek infó kell, a stu kukac freemail pont hu címen segítek, ha tudok.

Zoli
#120 - Zoli - 2013.06.11. - 14:09
ui:

Hol lehet olcsón enni a belvárosban:
SEHOL! :)
A legolcsóbb a pizza és a hamburger, de utóbbi is elég zúzós az itteni árakhoz képest. :) Van viszont Burger King és Meki is, ha bírod a műanyag kaját, akkor ott csak 20%-al drágábban eszel mint itthon. Egy normálisabb sült/főtt kaja egy sörrel simán belefáj 10.000 ft/fő összegbe. A csapolt sör a belvárosban 5-6 EUR, ami azért elég durva. :)

Teljes éjszakai program:
Red Light District, ott vannak diszkók is. :) én azt tenném ha két naposra mennék szállás nélkül, hogy első nap bérelnék biciklit két napra, a RLD környékén letenném (lakatokat adnak), innék és buliznék a dizsiben és környékén, majd reggel lekeróznék a Vondelparkba és az egyik tó mellett lefeküdnék az árnyékba 5-6 órát aludni, majd irány keróval a belváros.

#121 - Zoli - 2013.06.11. - 14:17
Nagyon szépen köszi a részletes, érdekes, és minden olvasó számára hasznos beszámolót!!
#122 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.06.12. - 03:37
Szia!
Meg tudnád mondani, hogy hogyan lehet eljutni Amsterdamból Alkmaarba a sajtpiacra?
#123 - Gabi - 2013.06.28. - 22:54
Szia!

Negyed óránként közlekednek Intercity járatok Amszterdam Centraal vasútállomásról Alkmaarba, az út 40 perc, az ár 7 EUR. Menetrend: http://www.ns.nl/en/travellers/home

A sajtpiac péntekenként 10:00-12:30 között van. A címe: Waakplein, Alkmaar vasútállomástól 1 km gyalog.
#124 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.06.29. - 01:01
Szia!

A hónap végén Japánba utazunk Amszterdam érintésével. Ott lesz 6 óránk és szeretnénk beugrani a városba nézelődni. Gondolom EU-s állampolgárként kijöhetünk és vissza ugyanúgy biztonsági ellenőrzésen kell átessünk. De a kérdés, a csomagjainkat is vissza kell szerezzük (aztán csomagmegőrző), vagy egyszerűen el van rendezve itthon, amikor feladjuk Japánba?
Péter
#125 - Balogh Péter - 2013.07.01. - 09:58
Szia!

Erről a légitársaságot kéne megkérdezni, én nem tudok biztos választ adni.
#126 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.07.01. - 19:55
Köszönöm a gyors választ mindenesetre! Semper fi,
P
#127 - Balogh Péter - 2013.07.01. - 21:48
Szia, a kisfiam (nagy) Bredába megy egyetemre. Mindent tudni szeretnék, tudnál mondani egy általános tájékoztató oldalt? Utazás, egyetem, kollégium, mennyi zsebpénz kellhet, sportolási lehetőségek, ilyesmi. Persze a legjobb lenne, ha találnék valakit, aki már ott tanul. Köszi
A
#128 - Bánhalmi Anna - 2013.07.05. - 08:35
Szia!

Kedden utazunk Eindhovenbe,majd onnan Amszterdamba. Amszterdamban a Holiday Inn-ben lesz a szállásunk.Azt írják, hogy az Amstelparkkal szemben van. Kérdésem, hogy eindhoveni reptérről mivel érdemes Amszterdamba menni úgy. Olvastam, hogy busz, vagy busz és Intercity. Melyik van közelebb az Amstelparkhoz? 2 kisgyerekkel utazunk, így a lehető legközelebb kellene kerülni a szálláshoz.
Köszönöm:Bea
#129 - Sipos Beatrix - 2013.07.05. - 21:11
Sziasztok!
Kisfiammal voltunk Amsterdamban, egy-két kiegészítést tennék a leíráshoz.

- Eindhoven-ben a 400-as és a 401-es busz közkekedik a reptérre. Ugyanaz az útvonaluk, csak a 400-as nem áll meg, csak a két végállomáson, ezért a 400-ast javaslom. Menetidő kb. 25 perc.
- Eindhoven-i tömegközlekedés (Hermes) 3.5euro, de létezik gyerek jegy (11 év alatt) 1 euróért, csak ezt nem tudtam automatában megvenni.
- Eindhoven - Amterdam central 18.4euro lett a tranzakciós adó óta. Létezik gyerek napijegy 11 év alatt (aka. Railrunner) 3 euróért.
- A mi szállásunk közel volt az Amterdam Amtel pályaudvarhoz, így mi itt szálltunk le. Esetleg erre érdemes figyelni.
- A vonatokon nagyon jól kiírják az aktuális információkat, a komolyabb vonatokon van internet is, ahol a kezdőlapon még részletesebben leírják, hogy a vonat mikor és hova érkezik meg.
- Amterdamon belül a tömegközlekedési jegyeket a villamos és a buszvezetőknél lehet felszálláskor megvásárolni, nincsenek automaták a megállókban. Ellenben egyes villamosokon ül dedikált jegyárusító is az utolsó előtti ajtóban. A legtöbb villamosra ennek megfelelően csak a legelső és az utolsó előtti ajtón lehet csak fölszállni. A többi csak leszállásra használható.
- Nekünk, ami nagyon bejött, az a tengerpart és a Zaanse Schans (skanzen). Az előbbihez Koog Zaandijk-re, az utóbbihoz Zandvoort-ra kell eljutni vonattal.
#130 - K.Balázs - 2013.07.07. - 07:31
Sziasztok!

a segítségeteket szeretném kérni.
hétfőn szeretnék a barátnőimmel Antwerpenből Amsterdamba utazni?mivel érdemes menni (buszon kívül!) mennyibe kerül az utazás és az érkezési ponttól hogyan jutunk el a madame tussauds-ba, oda mennyi a jegy?és mire figyeljünk oda az Amsterdami tartozkodás alatt?
Előre is nagyon szépen köszönöm a választ.
szép napot mindenkinek!
#131 - ági - 2013.07.09. - 20:15
Sziasztok!

Lehet még menni vonattal, menetrendet itt lehet nézni:
http://www.ns.nl/en/travellers/home

Sajnos az árakat nemzetközi utazásnál nem adja ki, de az állomáson majd segítenek ebben. Talán a "lassabb" vonatok olcsóbbak.
Amsterdam-Centraal állomásról gyalog 10 perc a Dam, ahol a Madame Tussauds van, de fel lehet szállni villamosra is, 1-es vagy 2-es vagy 5-ös.
Amszterdam biztonságos város, sötétedés után a vöröslámpás negyed környékét érdemes csak elkerülni.
#132 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.07.10. - 05:17
Sziasztok!
A segítségeteket szeretnénk kérni.
Jövő héten érkezünk Schiphol reptėrre,a szállásunk pedig a Vondelpark mellett lesz a Hotel Parkview-ban.
Mivel érdemes menni bemenni,és mennyibe kerül?
Segítségeteket előre is nagyon köszönjük!
Szép napot!
#133 - Orsi - 2013.07.21. - 09:02
Sziasztok!
Arra a kérdésre keresem a választ, hogy az 1,2...napijegyek a megváltás (vagy a lejárat) napján 24 óráig érvényesek, vagy a megváltás időpontjától számítva 24, 48... stb. óráig használhatók? Pl. ha kedden este 8-kor veszek egy 24 órás jegyet, az még 4 órán keresztül érvényes-e, vagy másnap este 8-ig? A legtöbb helyen az első verzió él, de pl. Prágában a második.
Előre is köszönöm a választ.
#134 - Lackó - 2013.07.21. - 23:49
Sziasztok!
ORSI: Vonattal Amsterdam Centraalig, onnan pedig 2-es villamossal Jacob Obrechtstraatig. Jegyár: vonat: 3,90 EUR, villamosra meg amilyen jegyet vesztek, 24 órás jegy vagy 1 órás jegy, stb.


LACKó: 24, 48.. stb. óráig, ahogy a cikkben, a hozzászólások felett is le van írva.
#135 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.07.24. - 02:20
üdvözlet!

Egyetlen napot tudunk a jövő héten Amszterdamban tölteni, szeretnénk a lehető legtartalmasabban eltölteni. Ehhez szívesen fogadunk jó tanácsokat. Ami különösen fontos: hol lehet/érdemes "letenni" a kocsit - érdemes-e Amszterdam-kártyát venni - esetleg van-e valakinek egynapos program-terve, amit megvalósított: pl. városnéző-útvonal ajánlat, múzeum, látnivalók stb.
Előre is köszönet.
#136 - András - 2013.07.26. - 23:31
Sziasztok.

Amszterdamban a központi pályaudvartol hogyan/mivel jutok el a Het Amsterdamse Bos kempingig? EzEz lenne a címük (Camping Hostel Amsterdam
"Het Amsterdamse Bos"
Kleine Noorddijk 1
1187 NZ Amstelveen
(Amsterdam-South)
The Netherlands)

Látom hogy elvileg a 199-es busz megáll ott de arra is jó a megváltott 24,48..stb órás jegy vagy külön jegy kell?
Vagy bármi más egyszerű megoldás?
#137 - Szaby - 2013.08.22. - 15:46
Szia!

Igen, a 199-es busz megy oda a Schiphol vasútállomásától. Tehát a központi pályaudvartól el kell menni vonattal Schipholig, és ott lehet felszállni a 199-es buszra, ami közvetlenül a kemping bejárata előtt tesz le.
Valamint, közvetlenül az amszterdami főpályaudvarról a 172-es busz is megy, de csak a környékre, úgy 2 km-t kell gyalogolni a 172-es busz Amstelveen, Hadweg megállójától, ami tó másik oldalán van:
http://goo.gl/maps/E2Bo9
#138 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.08.22. - 16:25
Szia.

Köszönöm a segítséget.
úgy tervezem itt szilveszterezek.
#139 - Szaby - 2013.08.24. - 10:13
Szia" Egy napot fogunk családommal Amsterdamban eltölteni, október 6-át :-) Gyermekeink 17 és 20 évesek. A rövid időre való tekintettel mit javasolsz a temérdek látnivaló közül. Ajánlatod előre is köszönöm. üdvözlettel: Kata
#140 - Kata - 2013.08.24. - 22:16
Szia!
Jövő héten megyünk Amszterdamba szeretném megkérdezni, hogy a Schiphol-ról hogyan tudunk eljutni a szállodánkhoz Best Western Blue Square Hotel
Slotermeerlaan 80.
Köszönettel és üdv. Zsóka
#141 - Zsóka - 2013.08.26. - 10:52
Szia Tibcsi!

Köszönöm az eddigi hozzászólásaidat és segítőkészségedet a többi város oldalán, azonban most egy kicsit ide nem illőt kérdeznék. Ezt találtam a legközelebb Belgiumhoz, így ide írok, mivel nincs olyan oldal és valamiben nagyon nagyon elakadtam. Megkérhetnélek rá, hogy írj nekem egy emailt a ruzsiviki@gmail.com címre, hogy kérdezzek valamit?
Köszönöm, Vica
#142 - Vica - 2013.08.26. - 21:30
Sziasztok!

KATA: Nem tudok javasolni általában ilyen kérdésekre, ha nem ír valaki pontos preferenciát, hiszen nem tudom, hogy konkrétan titeket mi érdekel :) Nézd át a látnivalókat az oldalon.


ZSóKA: Közvetlenül a reptérről, a Plaza buszállomástól 69-es busszal Plein 40 45 megállóig, majd gyalog 350m.
#143 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.08.30. - 15:43
Köszönöm Zsóka
#144 - Zsóka - 2013.08.30. - 16:06
Szia Tibicsi !

A kérdésem az lenne hogy Eindhovenből Amszterdamba az IC vonatra van lehetőség retúr jegyre , és hogy ennek mi az ára ?
Kszönöm előre is .üdv.Géb
#145 - Géb - 2013.08.30. - 17:14
Szia!

Csak akkor lehet venni retúrjegyet, ha ugyanazon a napon mész vissza, ha másik nap, akkor két egyirányú jegyet kell venni. 17,90 EUR egy irányba a jegy, tehát a retúrjegy ennek kétszerese lesz.
#146 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.08.31. - 05:02
Köszönöm Tibcsi !
#147 - Géb - 2013.08.31. - 12:48
Sziasztok!

Az Eindhooven-Amszterdam IC vonattal kapcsolatban érdekelne hogy létezik e diákjegy és ha igen az mennyibe kerül,milyen diákkal lehet igénybe venni?
#148 - aaa - 2013.09.04. - 12:45
Szia!

Ha nem Hollandiában tanulsz, akkor nem vehetsz diákjegyet. Ha Hollandiában tanulsz (talán akár cserediákként is), akkor OV-Studentkaart-tal vehetők igénybe a diákkedvezmények, ezt meg kell igényelni, vannak különböző feltételei, ill. nézd az árát, hogy megéri-e (többször utazol-e, hogy visszahozza-e az árát)
#149 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.09.04. - 15:48
Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy tudnátok-e ajánlani egynapos kiruccanást Amszterdamból? Esetleg szívesen megnéznénk a poldereket, vagy valamilyen virágmezős-szélmalmos városkát,a virágtőzsdét vagy valami ilyesmit. Próbáltam rákeresni, de sajnos semmi használhatót nem dobott ki a google... Előre is köszönöm a választ! :)
#150 - Veronika - 2013.09.05. - 14:05
Szia!

Kinderdijk: polderek éS szélmalmok :) Híres hely erről, a világörökség része, tehát nem egy random falu, nem csak hasraütésre mondtam. De nem rövid út, 2 óra 15 perc. El kell menni Ultrechtig vonattal, majd ott a Rotterdam felé közlekedő 90-es buszra kell szállni.
Jó utat! :)
#151 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.09.07. - 04:59
Sziasztok!
Légyszi segítsetek,hogy jutok el Zandvoortból Amszterdamba.Vonat közlekedik ezen a részen.A városban mit érdemes megnézni,hogy fogom megtalállni,és milyen tömegközlekedést vegyek igénybe.Köszi Ircsi
#152 - Ircsi - 2013.09.17. - 22:31
Sziasztok, először is gratulálnék az oldalhoz, nagyon sok hasznos infót lehet itt találni. én október közepén szeretnék Amszterdamba utazni egy focimeccsel egybekötött városnézésre. Szerintetek mennyire kockázatos bevállalni egy ilyen utat egyedül (sajnos várhatóan senki nem jön velem - Pl. kell-e tartani a holland szurkolóktól?) Továbbá nagyon nem tudom felmérni Amszterdam méretét és hogy mennyit kellene utazni az egyes szálláshelyektől. Szerintetek inkább az AmsterdamArena közelében érdemes megszállnom és onnan könnyen felfedezhetem a várost (3-4 napra mennék), vagy inkább a belvárosban kellene valahol szállást keresnem? Köszönöm előre is a választ. u.i.: Esetleg ha valaki tudna tapasztalatból ajánlani egy jó és olcsó :) hotelt, azt nagyon megköszönném.
#153 - dan - 2013.09.20. - 22:47
Sziasztok!

IRCSI:
Vonattal fél óra alatt tudsz eljutni. Menetrend, árak:
http://www.ns.nl/en/travellers/home

Hogy mit érdemes megnézni Amszterdamban, az attól függ, hogy téged mi érdekel, ill. itt az oldalon az Amszterdam látnivalói menüpontokban fel vannak sorolva a főbb nevezetességgek, és az azokhoz való eljutás, valamint a nevezetességek az Amszterdam térkép menüpontban is láthatók.


DAN: Nem hiszem, hogy tartani kell a szurkolóktól, de erről nem nagyon tudok információt adni. Ezen kívül, sokan utaznak egyedül nagyvárosokba, azzal a résszel nincs gond, sötétedés után max a vöröslámpás negyed ami veszélyesebb.
Az AmsterdamArena azért kijjebb esik, de metróval bemehetsz a városba. De városnézés céljából inkább a belvárosban szállj meg.
#154 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.09.23. - 05:07
Sziasztok

Tibcsi, azt szeretnem megkérdezni kb mennyi ido alatt lehet kijutni a belvárosból az arenaa ba (holl-mo) es mivel? Valamint érdemes e előre szállást foglalni vagy úgyis talál megfelelőt az ember helyben?

Előre is köszi!
#155 - Baltama - 2013.09.30. - 22:36
Szia!

Szerintem nagyváros, nem pedig nyaralóhely esetén jobb előre szállást foglalni, nem olyan jó helyben szállásra vadászni, bemenni x helyre, hogy van-e szabad szóba, milyen az ár, vajon normális-e a szállás, stb. Szállások pl. itt böngészhetők nagy választékban:
http://www.hotelscombined.com/hu/City/Amsterdam.htm?a_aid=9088&label=amszterdam

Amennyiben várost nézni is szeretnél, szerintem ne az ArenA közelében, hanem a belvárosban foglalj.

Kijutás a belvárosból az ArenA-ba: 4-es metróval Gein felé kell menni a Centraal vasútállomástól, és Bijlmer állomáson leszállni. Negyed óra az út. Ezután csak követni kell a tömeget, ill. ki is van táblázva hogy ArenA.
#156 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.10.01. - 06:12
Szia!

Köszönöm a segítséget ( sok időt sporoltal a városnezesunkre az utbaigazitassal)
#157 - Baltama - 2013.10.01. - 22:47
Szia!

Hogy jutok el Eindhovenből Hágába?
#158 - Jolán - 2013.10.17. - 06:32
Szia!

Vonattal 1,5 óra, 18,90 EUR.
http://www.ns.nl/en/travellers/home
(a cél mezőbe Den Haag -ot kell írni, Hága holland nevét).
#159 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.10.17. - 14:21
köszönöm
#160 - Jolán - 2013.10.17. - 17:09
Szia!
Nagyon szuper az oldalad, sok a hasznos info! Nekem egy kérdésem lenne: egy abszurd ötlettől vezérelve, arra gondoltam, hogy Amszterdamban karácsonyoznánk. Mivel a férjemmel ketten megyünk, így a piros lámpás negyed 4 napon át, nem az a kimondott program, amivel le tudnánk magunkat kötni, viszont egy kicsit aggódom, hogy mi más lesz vajon nyitva dec.21-25. között. Tudnál segíteni, hogy az utcákon bóklászáshoz képest milyen alternatívánk lehet még? Előre is köszi!
=O)
#161 - Linda - 2013.10.25. - 11:38
Szia!

Csak december 25.-én lesznek zárva a nevezetességek (emellett a királyi palota 23.-án is), de van, ami 25-én is nyitva, a többi nap nyitva lesznek. Persze nem néztem át az összes nevezetességet, tehát ha valami konkrét nagyon érdekel, annak nézd meg a hivatalos oldalát. De amik itt az oldalon vannak nyitva tartások, az Amszterdam látnivalói menüpontokban leírva, azok pontosak, az esetleges zárva tartások is le vannak írva.
#162 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.10.25. - 15:53
Az időpont kiválasztásához kérnék segítséget: a tulipán virágzás jól gondolom, hogy március közepén beindul? illetve nem igazán a Keukenhof féle parkos verzió érdekel,hanem táblában,ilyeneket hol találni legközelebb Amsztedamhoz,mondjuk a legideálisabb az volna,hogy 20-30km.-en belül,hogy bicajjal megközelíthető legyen:)
#163 - gagman - 2013.11.14. - 21:37
Szia!

Sajnos ez időjárás függő teljesen, pl. március végétől elvileg beindul a virágzás, amikor is április közepén a legszebb, de ha rossz az idő, hosszú a tél, akkor pl. március végén még nem virágoznak a tulipánok.
Ha nem pont Keukenhof érdekel, akkor azt tudom mondani, hogy annak a környékén lehet biciklizni, vagy autót bérelni, és sok tulipánmezőt lehet látni.
#164 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.11.15. - 04:28
Köszi ! Végül megvettem a rep.jegyet ápr 6-9-re,- potom 12e.Ft/2fő a retúr,- és lesz ami lesz,valami csak fog virágozni, legfeljebb a jókedvünk:) A bicajozás is úgy nézem vagylagos,mert az időjárás elég változékony ekkor még és a szél erőteljes tud lenni arrafelé...
#165 - gagman - 2013.11.15. - 10:22
Ja kerékpárbérlés gondolom majd minden utcasarkon lehetséges!? A szállásunk,- ha addig le nem cserélem:Reimerswaalstraat 5, Osdorp Amsterdam, 1069 AE,- környékén is ?
#166 - gagman - 2013.11.15. - 10:25
Szia!

Azért ne Amszterdamból menj szerintem biciklivel Keukenhofig, úgy értettem, hogy Keukenhofban kerékpárt bérelni. A Keukenhof park főbejáratánál pl. van kerékpárkölcsönző, 10 EUR/nap. A bicikliutak jól kiépítettek, kitáblázottak, külön biciklis útvonalakat alakítottak ki (magában a parkban nem lehet biciklizni, de nem is az a célod, ahogy írtad).
De Amszterdamban is igen, sok helyen lehet kerékpárt bérelni.
#167 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.11.15. - 21:56
Debizony:) A fő úticél tulipánmezők között bicajozni,az a 25 km. meg nem tétel,ha csak nem lesz pocsék idő, akkor viszont jó lesz a Park bejáratánál a kölcsönzés,köszi.
#168 - gagman - 2013.11.15. - 22:16
Szia Tibor !

Amszterdamban fogunk szilveszterezni esetleg tudsz ajánlani jó szórakozóhelyet? Köszi
#169 - Brenda - 2013.11.26. - 14:04
Szia!

Konkrétan nem tudok sajnos ajánlani, de itt egy lista pl: http://www.theguardian.com/travel/2011/jun/18/amsterdam-10-best-clubs
illetve a szállás recepcióján is biztos segítenek, ha szálláson laktok, és olyan a szállás, hogy van "igazi" recepció.
#170 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.11.29. - 12:11
Szia Tibcsi!

Először is Boldog új éVet :)!

Szerinted, ha társasággal - kb 8-10 fő mennénk pár napra Amszterdamba (május 31-től június 3-ig), milyen módon tudnánk olcsón szállást keríteni? Legjobb megoldás a kétágyas szobánkénti elosztás lenne. Illetve, azon is gondolkodunk, hogy kiadnak-e nekünk mondjuk egy 12 fős hálótermet, úgy hogy mást ne pakoljanak hozzánk? Booking.com-on nézelődtem, de annyira nem ilyen opciót nem találtam.

Jah szerinted érdemes várni még a szállásfoglalással a booking-on? Tesznek még fel ajánlatokat, vagy ennyi a repertoár, és ennyiből lehet választani?
#171 - gyulvdri - 2014.01.07. - 11:44
Szia!

Köszi, BUéK Neked is! :)

Igen, mindenképp a hosteles hálótermek lehetnek a legolcsóbbak ilyen esetben, mert a szállodák automatikusan nem fognak kedvezményt adni azért mert többen mentek. De sajnos a hostelek tényleg nem szokták garantálni, hogy egy szobába kerültök. érdemes viszont személyesen pár kinézett hostelnél érdeklődni, mert lehet ha előre jelzitek, és foglaltok 8-10-en, akkor mindent megtesznek, hogy egy vagy két vagy 4-5 szobába csak ti kerüljetek.
Ha hostelt akartok nézni akkor a hostels.com-on és a hostelworld.com-on nézelődjetek, ott a hostelekből több van mint a Bookingon. A Bookingnál valamivel több szállás (köztük a Booking szállásai is) itt: http://www.hotelscombined.com/hu/City/Amsterdam.htm?a_aid=9088
de mondom, ha hostel, akkor az említett hosteles oldalakat (is) nézzétek, és érdeklődjetek az elhelyezésről.
#172 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.08. - 23:41
Szia.
Az érdekelne , hogy vonattal kb mennyibe kerülne (idő/euró) Párizs-Amszterdam? A legolcsóbb variáció érdeklene...esetleg egy link ahol lehet foglalni jegyet!
Köszönöm előre is!
#173 - Betti - 2014.01.24. - 19:43
Szia!

A tgv-europe.com-on lehet az árakat nézni, és foglalni.
Repülő lehet, hogy olcsóbb lesz, azt a skyscanner.hu-n lehet nézni, és érdemes Eindhovent is keresni, mert az olcsóbb reptér, és onnan könnyen be lehet jutni Amszterdamba.
#174 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.25. - 21:15
Szia!
Engem az érdekelne,hogy Eindhovenben a vasútállomás nyitva van-e egész nap.
Köszönöm előre is a választ.
#175 - Berci - 2014.02.23. - 12:08
Szia!

Természetesen a nap folyamán nyitva, gondolom arra gondolsz, hogy éjszaka is nyitva van-e, de sajnos zárva.
#176 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.02.23. - 18:19
üdv.,egy technikai kérdés: kimenénk Keukenhofba a 361-es busszal és erre jó az amszterdami napijegy?
#177 - gagman - 2014.03.16. - 13:18
Szia!

Bocs a késői válaszért. Sajnos nem, az nem GVB (helyi BKV) busz.
#178 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.24. - 20:34
szia,á nem késő, két hét múlva megyünk és a busz amúgyis a B. tervhez kéne,ha rossz az idő és nem tudunk bicajozni!
#179 - gagman - 2014.03.26. - 21:34
Friss árak:

2014.03.25-én a 401-es buszra a buszjegy ára 3,50 eur, ami megvehető a reptéren a könyvesboltban vagy a buszmegállóban lévő automatából.
A vonatjegy Eindhoven - Amszterdam Central között 19,60 eur, ami megvehető a vasútállomáson automatából vagy a hagyományos jegypénztárban. Ha az Amszterdam Amstel megállónál száll le az ember akkor csak 18,50 eur a jegy.
#180 - szili - 2014.03.27. - 08:58
Szia Tibcsi,csak most olvastam sajnos milyen hasznos informaciokat adtal kerdesekre,azert sajnos mert 3 nap mulva ,aprilis 9-en erkezunk Eindhovenbe,onnan vonattal megyunk Groningenbe,lennel olyan kedves hogy leird reszletesen az Eindhoven-Groningen utvonalat?Es azt is hogy mennyi ido alatt erkezunk meg .Valaszodat elore is koszonom!
#181 - ilona - 2014.04.06. - 17:44
Szia!

Elég hosszú vonatúttal érhető el, de, időponttól függően, lehet egy átszállással is. Itt keresd le a menetrendet, átszállási helyeket stb.:
http://9292.nl/en
#182 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.06. - 20:11
Szia Tibcsi!
Nagyon tetszik ez az oldal, tök jó infókat tudtam összeszedni. Köszi!
Azt szeretném megkérdezni még, hogy Amszterdamból más városokba való eljutáshoz szükség van e OV-chipkaart-ra, vagy lehet "papír jegyet" venni? A másik kérdésem pedig, hogy bicikli bérléskor ugyanoda kell-e visszavinni a biciklit ahol béreltük, vagy mások helyre is le lehet tenni?
Előre is köszönöm a választ!
#183 - Anita - 2014.04.09. - 11:53
Na sikerült becserkészni a tulipánmezőket:) is,ha valaki/k/nek van kedve bicajozni akkor Vogelenzangig kell taposni. Mi Zandvortban béreltünk kerót,onnan 12-13 km volt. Aki mostanában utazik az lehet,hogy belefut egy Eindhoven-Amsterdam közötti vágányzárba,minket odafelé Den Haag felé tereltek el átszállásal, visszafelé Boxtelnél buszra kellett szállni,majd vissza vonatra.
#184 - gagman - 2014.04.09. - 19:20
Sziasztok. Az érdekelne engem hogy Amszterdamból Keukenhofba hogy lehet eljutni és mennyibe kerűl? Olvastam hogy érdemes connexxion all-in combi-ticketet venni. Az mennyibe kerűl? Valamint az érdekelne hogy van-e olyan tengerparti rész amit érdemes megnézni és nincsmessze Amszterdamtól. Előre is köszönöm a választ!
#185 - chabee - 2014.04.10. - 00:07
Sziasztok!

ANITA: Ha vonattal mész más városba, arra lehet venni sima jegyet is. A biciklit természetesen oda kell visszavinni, ahonnan, és amelyik cégtől bérelted, Amszterdamban nincs városi biciklikölcsönző hálózat.


CHABEE: 197-es busszal (Museumplein-től vagy Leidseplein-től) Schiphol Plazáig, majd onnan 858-s busz (Keukenhof Express). A kombi-jegy 28 EUR Amszterdamtól, 23 EUR Schipholtól.
Zandoort egy jó, szép, népszerű strand, Amsterdam Centraltól 20 perc vonattal.
#186 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.11. - 21:23
Köszi az infót :)
#187 - chabee - 2014.04.24. - 20:45
Szia, sziasztok!

érdeklődnék, hogy az 1 órás jegy azt jelenti, hogy egy órán belül akárhányszor át lehet szállni ill. a napi jegy az az adott napon érvényes vagy a megváltástól számított 24 óráig? Köszi, Bea
#188 - Bea - 2014.04.25. - 07:41
Szia!

Az 24 órás jegy, tehát 24 óráig érvényes. Az 1 órás jeggyel igen, korlátlanul át lehet szállni. Viszont ugyanúgy "ki kell csekkolni" vele leszálláskor mint a hosszabb ideig érvényes jegyek esetében, különben nem lesz már érvényes a következő felszálláskor.
#189 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.28. - 15:36
Szia!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy tudsz nekem abban segíteni, hogy az eindhoven repülőtérről szretnék Raamsdonksveer- be jutni.
pontos cím : Raamsdonksveer, Ramgatseweg 61 számba.
Mire kellene felszálnom,hogy eljussak oda.
előre is köszi.
#190 - Magyar éva - 2014.06.02. - 16:26
Szia,érdeklődnék hogy azt a 168 orás "bérletet" hol tudnám rátölteni az ov chipcardra??

Választ köszi!!


#191 - Toth Katalin - 2014.06.21. - 22:21
Szia!

A 168 órás jegyet nem feltétlenül kell OV-Chipkaartra tölteni, ha turistaként látogatsz Amszterdamba, ezért nem kell Chipkaartot venni, elég az "eldobható" 168 órás jegy. Ettől függetlenül, az OV Chipkaart feltölthető bármilyen jegyárusítóhelyen (metróállomások, GVB-elárusítóhelyek, automaták, sárga feltöltőgépek dohányboltokban, szupermarketeben).
#192 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.22. - 01:50
Szia!

1 hetet töltenénk Hollandiában, elég sok utazást tervezve az országon belül. érdeklődnék, hogy vonatos utazás esetén a vasúttársaság honlapján teljes ár mellett feltüntetett 20% és 40% kedvezményt hogyan lehet igénybe venni?
Köszönöm
#193 - Gabi - 2014.08.11. - 09:06
Szia!

Turisták számára nem élnek ezek a kedvezmények.
#194 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.08.15. - 15:17
Sziasztok, októberben négy napot fogunk tölteni Amszterdamban. A reptérről a városbajutást legkönnyebben h. tudnánk megoldani? ill. létezik-e olyan kedvezményes tömegközlekedési jegy, amit négy napra használni tudunk és érvényes a reptér-város vonalra is. Előre is köszönöm segítségeteket:-)
#195 - Légrádi Krisztina - 2014.08.28. - 17:49
Szia!

Reptérről a városba jutásra infók a cikkben a hozzászólások felett.. Tömegközlekedési jegyekről, bérletekről, szintén (Schipholra nem érvényesek).
#196 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.09.10. - 01:17
Sziasztok.

Vasárnap hajnalban eindhoven városközpontbol hogyan tudok kijutni a repülőtérre a legolcsóbban? Sajnos a busz nem jár :(
#197 - Szaby - 2014.09.26. - 01:34
Szia!

Az eindhoveni repülőtérre? Attól függ mennyire hajnalban (kis reptér, elég lehet akár a gép indulása előtt csak 1 órával is kiérni), de ha még nem jár a 400-as/401-s, akkor csak taxival.
#198 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.09.26. - 01:48
Szia.

Köszönöm az infót. Nagyon hajnal, 8:20kor indul a gépem az eindhoveni reptérről, az első busz 8:30ra ér ki :) és a taxi kb milyen áron dolgozik központ - Reptér között?
#199 - Szaby - 2014.09.26. - 10:45
Szia!

Ja, sajnos akkor valóban nem érsz ki busszal. Nem tudom a pontos taxiárakat, de úgy látom, 25 EUR körül írják a legtöbb helyen, itt vannak telefonszámok is:
http://www.eindhovenairport.com/en/accessibility/by-taxi/
#200 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.09.26. - 16:13
Szia Tibcsi!

Egy olyan kérdésben lennék kíváncsi a véleményedre, hogy áprilisban mennénk Amszterdamba és ami fontos lenne, hogy lássuk a tulipánok virágzását. Sok helyen próbáltam kinyomozni, hogy mi a "biztos" időpont erre, de csak annyit láttam, hogy pl. a Keukenhof kert 03.20-05.17 között van nyitva, de a csúcs az április közepén van igazán. A dilemmám az, hogy 2 opció közül tudok választani: vagy 04.04-04.08 között vagyunk kint, vagy pedig 04.18-04.22 között - de bizonyos okoból nekünk a 04.04-04.08 lenne kicsit jobb.

Tudom, hogy nehéz megítélni, de szerinted melyik időszakot érdemes választanunk, hogy virágzás közben lássuk a tulipánmezőket?

Köszönöm, Norci
#201 - Norci - 2014.09.30. - 09:56
Szia!

Erről én is ezt tudom, mivel nem naptár szerint virágoznak, ill. lásd a 164-es hozzászólást, ahol ugyanerre a kérdésre írtam választ, de kb. azt mint te most. Ezek alapján a két időpontból talán a 2. lenne a jobb, de nem lehet így megmondani.
#202 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.09.30. - 15:26
Szia!

Köszönöm a visszajelzést, végül a javasolt időpontra esett a választásunk :)
#203 - Norci - 2014.10.01. - 13:15
Sziasztok erdeklödnèk marily monro muzeumba szeretnem el vinni a paromat jövöhèten a4 napos ünepekre. Buszal hogy hol dudom ezt meg rendelni. Kösszi.
#204 - farkas zsolt - 2014.10.19. - 12:33
Szia!

Nem tudok Amszterdamban Marlyin Monroe múzeumról. De egyébként sem javasolnám, hogy busszal menjetek ki, hiszen repülővel még olcsóbb is.
#205 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.10.19. - 15:09
Szia Tibi!
Tudnál segíteni abban,leggyorsabban legegyszerűbben hogy tudnék eljutni Eindhoven és a Schipol repülőtérről is keukenhoffba.
#206 - István - 2014.11.21. - 11:36
Szia!

Schipholtól egyszerűen 858-as busszal.
Eindhovenből el kell vonatozni Schiphol repülőtérre (a reptérről először busszal Eindhoven vasútállomásra), majd ugyanúgy 858-as busz.
#207 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.11.21. - 17:02
Köszi szépen!
#208 - István - 2014.11.22. - 19:32
Még annyit kérhetnék hogy az Eindhoveni reptértől Keukenhoffi virágos kertig le írnál nékem egy útvonaltervet.Busz a reptértől honnan indul a vasút állomásra,a kert előtt a 858-as buszról melyik állomáson kell majd le szállni, mennyi idő,ilyenekre gondolok.Köszi előre is,úgy döntöttem az Einhoveni repülőteret választom mert ez olcsóbb lenne mint ha a Schipholra mennék.
#209 - István - 2014.11.23. - 08:03
A terminál mellől indul a busz, ami a vasútállomáshoz megy közvetlenül, 20 perc. A vasútállomástól InterCity közvetlenül Schipholhoz, másfél óra körül: http://www.ns.nl/en/travellers/home
Schipholtól a 858-as busznak Keukenhof a végállomása lesz, a park bejáratánál tesz le, fél óra az út.
#210 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.11.24. - 17:53
Nagyon szépen köszönöm.
#211 - István - 2014.11.25. - 12:14
Tibor kérhetnék még egy kis segítséget.Igaz hogy csak április elején szeretnék menni,a Schipholnál ha leszállok a vonatról,nehéz megtalálni hogy honnan indul a 858-as busz?
#212 - István - 2014.12.02. - 07:54
A Schiphol Plazától indul, nem hiszem, hogy nehéz lenne megtalálni.
#213 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.12.03. - 12:52
Köszönöm szépen!
#214 - istván - 2014.12.04. - 15:13
Szia!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy autóval mennénk Amsterdamba április végén. Mit lehet tudni a parkolásról? Van olyan olcsóbb szállás ahol lehet parkolni is?
Van olyan környék ahova nem tanácsos szállást foglalni főleg, hogy kint áll az utcán az autó?
Köszi!
#215 - Kriszta - 2015.01.13. - 12:34
SZia!
én is autóval megyek Amsterdamba áprilisban. A szállásunk megvan Purmerendben. 1 napot leszünk a városban, mert utána behajózunk New Castle felé. Szóval a kérdésem az lenne, hogy hol hagyhatnánk az autót,mikor bemegyünk a városba, illetve szeretnénk 24 órás jegyet vásárolni a közlekedési eszközökre, azt hogyan tehetjük. Illetve, hogy a második nap ismét be szeretnénk jönni a városba és utána Ijmudenbe a kikötőbe menni 15.00 órára. Akkor hol célszerű hagyni az autót, hogy időben kiérjünk a hajóhoz.Válaszodat előre is köszönöm! Judit
#216 - Barkó Judit - 2015.01.15. - 20:03
Sziasztok!

KRISZTA: Konkrét parkolós, olcsóbb szállást nem tudok, és parkolási tapasztalatom nincs, de pl. valaki említett egyet a 120-as hozzászólásban, és ő írt autós tapasztalatokat is. A fenti keresőt használva lekeresés után bal oldalt szűkítheted a találatokat saját parkolós szállásokra.
Olcsóbb P+R parkolók, külvárosban itt: http://www.amsterdam.info/parking/park-ride/


JUDIT: Lásd a Krisztának írt hozzászólást parkolásról, persze a belvárosban is lehet parkolni, de az drágább. Bármilyen jegypénztárban, automatában, vagy metróállomáson, néhány szupermarketben és újságosoknál is vehettek közlekedési kártyákat, itt le is lehet keresni pontos elárusítóhelyeket:
https://www.ov-chipkaart.nl/klantenservice/adresvinder/?servicetype=1&radius=5
#217 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.01.15. - 23:02
Köszönöm!
#218 - Barkó Judit - 2015.01.17. - 18:50
Kedves Tibcsi!
Május 1-jén tervezünk Amsterdamból elutazni vonattal reggel az alkmaari sajtpiacra, utána pedig még aznap utaznánk tovább a Zaanse Schans-i skanzenba. Bejárható ez a kettő egy nap alatt? úgy tudom, hogy egyirányba vannak vonattal. Ott május 1-je ünnepnap, nem találtam arról sehol infót, hogy bármi ekkor zárva lenne? Köszi előre is a választ.
#219 - Erika - 2015.02.12. - 14:15
Kedves Erika!

Ez nagyon jó, érdekes programnak tűnik :) Amsterdam-Alkmaar 37 perc, onnan a sajtpiac negyed óra gyalog, vagy pedig busszal lehet menni. Alkmaarból újabb 30 perc Koog-Zaandijk, utigeesti átszállással negyed óra után.
Kong-Zaandijk vasútállomástól negyed óra gyaloglás Zaanse Schans.
Az időpontok alapján tehát simán bejárható reggel indulva, utazásra max 2,5 óra megy el (az amszterdami visszautazást, és vonatra várakozásokat nem számolva). Zaanse Schans épületei csak 17:00-ig vannak nyitva! Nincsenek zárva május 1.-n.
#220 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.02.12. - 19:53
Kedves Tibcsi!
Köszi a választ. Olvastam, hogy a repülőtér közelében (Aalsmeer) van a virágtőzsde, 6-10 h-ig tart az értékesítés, és látogatható is. Tudnál abban segíteni, hogy mennyi a belépőjegy, és hogy a repülőtérről mivel lehet oda eljutni? Köszi.
#221 - Erika - 2015.02.17. - 09:52
Kedves Erika!

Szombaton és vasárnap nem látogatható. Belépő 6 EUR. Eljutni a Amszterdamból a Centraal vasútállomásról 172-es busszal lehet (ill. megáll máshol is Amszterdamban, pl. a Damnál), kb. 45 perc, a Aalsmeer, Floraholland Hoofdingang megállóig.
A repülőtérről viszont először 198-as busz Hortensiaplein, Aalsmeer megállóig, és onnan a 172-es (kb. 40 perces út)
#222 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.02.17. - 15:46
Sziasztok,
Hogyan tudnék eljutni a Jan van galenstrat utcából a reptérre? Villamos és metrómegállóban is 2 percre található.
Köszönöm,
#223 - Tamas - 2015.02.20. - 22:22
Szia!

2 megálló 50-es metróval Sloterdijk állomásra, ahol fel lehet szállni a Schiphol reptérre közlekedő Sprinter vonatra, amivel 10 perc.
#224 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.02.21. - 13:39
Köszönöm a gyors segítséget! :-)
#225 - Tamas - 2015.02.21. - 20:54
Szeretnék segítséget kérni, a Maastricht Aachen reptérről van lehetőség a repülő berkezése után ami 16,10 eljutni Amsterdamba? Valaki volt már a Wizz járattal milyen tapasztalatai voltak? Nagyon drága a jegy Amsterdamig? Köszönöm szépen.
#226 - Milka - 2015.03.18. - 14:11
A terminál elől induló 59-es busszal elérhető Maastricht vasútállomás, ahonnan fél óránként közlekednek közvetlen vonatok Amszterdamba. A vonatjegy ára 25 EUR (ki is egészítettem a cikket ezzel az információval, a Maastricht Aachen repülőtérről Amszterdamba jutással).
A Wizz Airrel minden rendben lesz, én jobban szeretem mint a Ryanairt.
#227 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.03.18. - 16:53
Nagyon szépen köszönöm, megnyugtató a válasz :) én is jobban szeretem a Ryanairt csak ez most 3-4 ezer volt egy irányban ....
#228 - Milka - 2015.03.18. - 17:33
Sajnos olcsó fapadost nem is nagyon látok csak a wizzt, mehetne közvetlenül is Amsterdamba :)
#229 - Milkja - 2015.03.18. - 17:41
De a Wizz Air teljesen jó, én azt írtam hogy jobban szeretem a Wizzt mint a Ryanairt, kényelmesebb, és még udvariasabbak is :) A Wizz Air még Eindhovenbe is megy.
#230 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.03.18. - 17:43
Szia!

április közepén megyünk Amsterdamba, 6 napra, repülővel.
Az lenne a kérdésem, hogy milyen bérlet/jegy fajták vannak, amit érdemes megvenni?

Köszi előre is a választ.
#231 - Andi - 2015.03.23. - 13:04
Szia!

Ahogy a cikkben, a Tömegközlekedési jegyek és bérletek részben le van írva, van 144 órás jegy 29,50 EUR-ért, ha 6 nap alatt legalább 11x igénybe veszed a tömegközlekedést, akkor már megéri.
#232 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.03.23. - 13:33
Szia!

Köszönöm szépen a választ.
A 144 órás jegyet is minden alkalommal kell kezelni? (le és felszállásnál)
Schipol repülőtérre érkezünk. Onnét, hogyan lehet bejutni Amsterdamba?
A repülőtéren lehet kapni ilyen típusú jegyet? Ha igen, akkor hol?

Vondelpark közelében lesz a szállásunk. Onnét hogyan lehet eljutni Kuekenhof-ba?

Köszönöm.
#233 - Andi - 2015.03.23. - 16:59
Szia!

Igen, azt is minden esetben le kell olvastatni, felszállásnál és leszállásnál is. A cikkben elolvashatók a Schipholról való bejutás módjai (az amszterdami tömegközlekedési jegyek nem érvényesek Schipholról vagy Keukenhofba).
Az érkezési résznél lévő tourinformban kaphatók tömegközlekedési jegyek, remélhetőleg a 144 órás is.
Keukenhof eljutás a 186-os hozzászólás 2. felében, a Vondelparkhoz közel van a Museumplein, ahol fel lehet szállni a 197-es buszra (de Schipholig mehettek a vonattal is).
#234 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.03.23. - 17:53
Szia! Husvét után megyünk Amsterdamba, illetve Keukenhofba (ott lessz a szállásunk is) kocsival hol érdemes majd parkolni Amsterdamban (P+R parkolóra gondolok) ? illetve ha veszünk amsterdam cardot azt tudjuk -e érvényesiteni a parkolásnál is? Köszönöm a válaszodat.
#235 - Gyuri - 2015.03.29. - 00:48
Szia!

A 217-es hozzászólásban első felében van egy link olcsó P+R parkolókra. Ezek csak akkor használhatók, ha utána tömegközlekedéssel bemész Amszterdamba. A kék automatáknál lehet venni P+R+tömegközlekedési kártyákat, ezt a parkolás utána max 1 órával meg kell venni. Ez a parkolótól való beutazáshoz, és az oda való visszautazáshoz érvényes. Erről részletesen itt: http://www.iamsterdam.com/en/visiting/plan-your-trip/getting-around/parking/park-and-ride
Az I Amsterdam Card elvileg 50% kedvezményt biztosít 4 P+R parkolóba, de nem tudom melyikbe, a parkolásról ennyit tudok csak.
#236 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.03.29. - 08:45
Szia!

április 23-án, indulunk, a hajnali repülőjárattal, ami 9 óra körül ér Amsterdamba.
A boltok, kajáldák mikor nyitnak?
Szerinted, aznap mit érdemes megnézni?
(mivel hajnal 4 órára kell kiérni a reptérre. :-) )
Hogy vannak nyitva egyébként a boltok, múzeumok, látnivalós helyek?
(április 28-án, éjjel jövünk vissza)

Előre is köszönöm a választ.
#237 - Andi - 2015.03.30. - 16:07
Szia!

Hát az jó kérdés, hogy esetleg álmosan mit érdemes megnézni, ilyenkor meg lehet annak az esélye, hogy az álmosan megnézett nevezetesség nem annyira tetszik. Nem tudom, talán az állatkertet (ha mennétek oda)? Vagy esetleg kimenni rögtön Keukenhofba, megnézni a tulipánok virágzását, az is felüdítő lehet, oda úgyis a reptéren keresztül lehet menni.
9 körül nyitnak az üzletek, éttermek, hétfőnként azonban az üzletek később, délután 1-kor.
A múzeumok, látnivalók nyitva tartását az Amszterdam látnivalói I-V. menüpontokban láthatod.
#238 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.03.31. - 19:26
Szia!

Köszönöm az eddigi válaszokat.
Az jutott még eszembe, hogy a Delifnáriumba érdemes e kimenni?
és ha igen, akkor oda hogyan lehet eljutni?

Andi
#239 - Andi - 2015.04.01. - 15:06
Szia!

Gondolom a Harderwijk-ben található delfináriumra gondolsz. Nem ismerem, de mérsékelten jók a vélemények róla (5 pontból 4, egyesek szerint kicsit drága).
Oda eljutni Amsterdam Centraal vasútállomástól amersfoorti átszállással lehet, Harderwijk állomásig (összesen 1 óra 8 perc, 12,70 EUR), a harderwijki vasútállomástól pedig 103, 142, 144, 147, 148 vagy 159-es busszal Dolfinarium megállóig.
#240 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.04.02. - 17:34
Kedves Tibcsi!

Mindenekelőtt szeretném megköszönni a sok hasznos információt, ami az oldalon található. A Schipol reptéren merre keressük majd a csomagmegőrzőt és egy teljes napra milyen költséggel kalkuláljunk evvel kapcsolatban?

A válaszodat előre is köszönöm!

üdv,

Peti
#241 - Peti - 2015.04.03. - 16:57
Kedves Peti!

Mérettől függően a csomagmegőrző ára 24 órára 6, 7, 8, 9,50 vagy 11,50 EUR a Schipholon. A következő helyeken van:
"Departure Lounges 1, 2 and 3, the Departure Lounge at Pier D, Arrival Hall 3, Baggage Basement Square at level -1 between Arrival Halls 1 and 2."
#242 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.04.03. - 22:32
Szia Tibcsi!

Köszönöm a válaszod!

Az első kérdésem kicsit hiányos lett, utólag gondolkodtam, hogy még szükségem lenne pár infóra...

Tök jó, hogy ennyi hely van a Schipolon, ahová le tudjuk majd tenni a csomagokat egy fél napra. Nem tudom mekkora a távolság közöttük, de melyiket lenne a legcélszerűbb igénybe venni, ha érkezés után egyből megyünk Keukenhofba, majd onnan visszatérve az esti órákban a szállásra, az Amsterdam Zuid megállóhoz? Az itteni csomagmegőrzők is csak bankkártyával vehetőek igénybe?

Szeretnénk majd jegyet venni a Schipolró induló Intercityre, illetve szeretnénk 72 órás tömegközlekedési jegyet is. Ezeket meg tudom venni egy helyen, vagy ez két külön dolog?

Jól néztem, hogy az Intercity megáll az Amsterdam Zuid nevű megállóhelyen? Az ár idáig is 4,10 Euro?

Előre is köszönöm az újabb segítséget!

üdv,

Peti

#243 - Peti - 2015.04.06. - 11:52
Szia!

Az érkezési részen lévő csomagmegőrzők lehetnek a legoptimálisak, de nem vagyok a repülőtér szakértője :) Itt van egy térkép, a térkép mellett válaszd ki, hogy airport facilites, majd baggage lockers: http://goo.gl/lCxRsD
Itt pedig az indulási részen lévők:
http://goo.gl/KTRIey
Készpénzzel az Arrivals Hall 1 és 2 között lévő csomagmegőrző, ami nem automata, fizethető csak (kiegészítettem ezzel a cikket).
Tömegközlekedési jegyet a reptéren a tourinformnál vehetsz, és Amszterdamban sok helyen, vonatjegyet pedig a Schiphol vasútállomáson.
Amsterdam Zuid állomásig 2,70 EUR a vonatjegy.
#244 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.04.07. - 08:08
Szia!

Nagyon szépen köszönöm az infokat.
Amsterdamból Alkmaar-ba hogyan lehet eljutni?
Találtam egy 2013-as hozzászólást (124-es), az mennyire naprakész?
Vagy van valami amivel még kiegészítenéd?

Milyen az idő most Amsterdamba?

Köszi szépen.
Andi
#245 - Andi - 2015.04.07. - 12:43
Köszönjük szépen!

üdv,

Peti
#246 - Peti - 2015.04.07. - 17:55
Szia Andi!

Igen, még mindig megy a vonat Alkmaarba, csak most már 36 perc, és 7,40 EUR.
Időjárás előrejezést magyar- és külföldi oldalakon nézhetsz, pl. a google-be beírva hogy amsterdam weather.
#247 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.04.07. - 20:03
Szia!

Köszönöm szépen.
Amsterdamból honnét indul a vonat?

Tényleg automatából véve a vonatjegy olcsóbb, mintha a pénztárban veszi az ember? Autómatánál lehet kártyával fizetni?

Egyébként milyen tipusú bankkártyát fogadnak el kint?

üdv.
Andi
#248 - Andi - 2015.04.07. - 20:12
A Centraal állomásról, ahogy a 124-es hozzászólásban is van. Nincs már a 0,50 EUR-s díj pénztári vásárlás esetén, helyette az eldobható kártya miatt van 1 EUR-s díj automatában és pénztárban is. Automata elfogad bankkártyát, 0,50 EUR-s díj van bankkártya használata esetén. Minden bankkártyát használhatsz külföldön is.
#249 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.04.07. - 20:32
Szia Tibi,

áprilisban megyünk ki Amszterdamba.
Azt szeretném kérdezni, hogy mi a legegyszerűbb módja, hogy eljussunk Keukenhofba (autóbérlés, busz...) és hogy oda a belépőjegyet szerinted Magyarországon meg lehet-e venni.

Előre is nagyon köszönöm.
üdv. Tünde
#250 - Tünde - 2015.04.08. - 09:34
Szia!

Schiphol Plazáig vonattal (Amsterdam Centraal állomástól) vagy 197-es busszal (Leidseplein vagy Rijksmuseum vagy Museumplein állomástól) Schipholtól pedig Keukenhof Expressel (858-as busz) kell menni.
Jegyet itt vehetsz online: http://www.keukenhof.nl/en/footer/buy-tickets/
#251 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.04.08. - 13:58
Szia!

Köszönöm szépen az eddigi válaszaidat.
Kezdek kifogyni a kérdésekből, de azért még eszembe jutott valami. :-)

Ha megérkezünk, délelőtt 9 óra körül a reptérre, akkor hol érdemes enni valami reggeli szerűséget?
Illetve, hogy mit ajánlasz, hol érdemes ebédelni és vacsorázni, amíg kint vagyunk? (a szállodába csak reggelit kapunk)
Semmi flancos helyre nem gondoltam, csak valami jópofa, hangulatos esetleg romantikus, nem drága helyre. :-)

Andi
#252 - Andi - 2015.04.15. - 12:49
Szia!

Konkrét éttermeket, kajáldákat már viszont nem nagyon tudok ajánlani, ezen az oldalon lehet böngészni, a legjobbakat, ill. a legjobb ár/érték arányúakat, az árkategória is látszik a legtöbbnél: http://goo.gl/97msoq
#253 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.04.15. - 20:20
Szia!
Májusban megyünk Amszterdamaba,a repülőnk éjjel száll le Rotterdamban.
Azt szeretném kérdezni,hogyan jutnánk el legegyszerűbben Amszterdamba,és mit javasolsz ha muzeumokat szeretnénk látogatni,metro és busz bérletet hol váltsunk?
#254 - Szilvia - 2015.04.29. - 12:11
Szia!

Attól függ mikor, mert pl. 0:14-kor még elindul a reptérről az utolsó 33-as busz, ami bevisz Rotterdam vasútállomásra, ahonnan vonattal be lehet jutni Amszterdamba éjszaka is. Metró- és buszjegyeket tömegközlekedési jegypénztárakban lehet venni, akár Amsterdam Centraal vasútállomáson is, ahova Rotterdamból érkeztek.
#255 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.04.29. - 20:03
Szia!
Kedden érkezem Amszterdamba és onnan Veenendaal-ba kellene eljutnom. Terveim szerint vonatozni fogok, a menetrend megvan, viszont a jegyek (automatából) és típusaik között elkeveredtem...Szeretném a tanácsodat kérni, ehhez az úthoz hol célszerűbb jegyet venni: az állomáson, pénztárnál vagy automatából? Utóbbi esetben melyik típust? Még egy: Van lehetőség egyúttal a retúr jegyet is megvenni, (Május 7). Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
#256 - Meli - 2015.05.03. - 12:42
Abban szeretnék még segítséget kérni, ha szombati nap mennénk Keukenhofba, Amsterdamból busszal, mit érdemes még azon a napon megnézni ? Gondolom az alkmaari sajtpiacot szombaton már nem érdemes útba venni ? Ahogy olvasom pénteken van csak sajtpiac. Vagy van valami ami még azon a napon belefér? Vasárnap lenne Amsterdam és hétfőn hazaindulás. Nagyon köszönöm a választ
#257 - Milka - 2015.05.03. - 13:18
Sziasztok!
Mivel utazásunk előtt nagyon sok hasznos infót találtam itt, és a kérdéseimre is mindig pontos választ kaptam Tibcsitől, ezért próbálok egy rövid beszámolót adni a 4 napos Amsterdami kirándulásunkról. Talán lesz, akinek ez is fog segíteni a programok összeállításánál.
04.29: Reggel 8,15-re érkezés Schipholra a KLM géppel. A repülőtér érkezési oldalán beraktuk a csomagokat egy M-es méretű szekrénybe (ebbe belefért a 2 db kézipoggyászként magunkkal hozott 2 húzós kisbőröndünk (7 EUR/24óra). Utána utazás a 858-as busszal Keukenhofba. Kombi jegy vásárlása (belépő+ busz 23,50 EURO) itt: http://www.keukenhof.nl/nl/footer/koop-tickets/
Az itthon kinyomtatott kombi jegyünket a busz előtt irányító/segítő simán leolvasta egy kézi kütyüvel, és már tereltek is fel a buszra. Konkrét menetrend nem tudom van-e, mert amint megtelt egy busz és elindult, már állították is be a következő járatot. Kb. félóra volt a menetidő, a park gyönyörű volt, kb. 9,30-16,30-ig sétálgattunk ott, és nem nagyon volt még kedvem eljönni onnan. Szívesen mentem volna még egy kört, már ha bírtam volna. Utána kivettük a csomagokat, becsekkoltunk a szállodába (ami a repülőtértől 3 percre van vonattal) utána bementünk a központba vonattal, itt a Dam téren amolyan falusias búcsú hangulata fogadott bennünket, mindenféle körhintával, óriáskerékkel stb. Sötétedés után meglátogattuk a piroslámpás negyedet, nekem női szemmel elég csinosnak tűnt a felhozatal. Furcsa volt az a rész, ahol fiúk illegették magukat, bár nem mindenkiről volt azonnal megmondható, hogy ki milyen nemű. Nekem érdekes volt, hogy van olyan hotel, ahol csak férfi vendégeknek adnak ki szobát, itt pld. a szivárványos zászlók lengtek az épületeken. Akit érdekel a konkrét aktus is, azoknak működnek „színházak”, ahol 40-50 EUR-ért nézhető a műsor. Ez a program nem vonzott annyira bennünket, ezért ezt kihagytuk. Este kb. 10,30-ra értünk vissza a szállásra. A férjem lépésszámlálója alapján kb. 19 km-t sétáltunk aznap.
04.30: Reggel 6-kor kelés, 6,30-tól reggeliztünk, aztán a Centraal vasútállomásról 172-es busszal utaztunk Aalsmeerbe a virágtőzsdére (nyitva 6-10 h-ig). A busz 10 percenként jár. A Floraholland Hoofdingang megállóig kell utazni, hát ez sajnos 1óra 20 percig tartott. Tehát kb. 9 órára értünk oda, a pénztáros hölgy rögtön fel is ajánlotta nekünk, hogy mivel már nemsokára zárnak, ezért beenged bennünket gyerekjeggyel. Különben nagyon látványos volt így is, de ha legközelebb ismét arrafelé járunk, akkor tuti, hogy korábban megpróbálunk odaérni. Kb. egy km-es hosszú repülőgép hangárban kis kocsikkal hozzák-viszik a virágokkal teli állványokat, néha 10-20 állvány is össze van kapcsolva, mint egy kisvonat. Ezt a programot mindenkinek csak ajánlani tudom! Utána megint busszal vissza a központba (ez már rövidebbre sikerült, kb. 45 perc alatt a múzeum negyednél voltunk). Egy rövid vihar bekergetett bennünket a gyémántmúzeumba (nem volt belépő, csak regisztrálni kellett a helyszínen). Kedvesek voltak, ketten még külön idegenvezetést is kaptunk. Majd felkísértek egy üzlethelyiségbe is bennünket, ha esetleg vásárolni szeretnénk. Nagyon szemeztem egy kb. 120.000 EUR-s nyakékkel, de valamiért a férjemnek nem volt kedve vásárolni.  Utána a Heineken Experience élménymúzeum felé vettük az irányt, ami tényleg egy nagy élmény volt. Az külön tetszett, hogy a gépi angol nyelvű idegenvezetés stílusa olyan, mint ha gyerekeknek próbálnának minden elmesélni, megmagyarázni. Tehát nem túl jó angollal is simán érthető minden. A jegy mellé járt egy kóstoló + még 2 pohár sör. Délután még világosban hajókáztunk egyet (10.- EUR/fő/1 óra) a városban. Ez is jó volt. Utána a vacsi egy olasz kis étteremben, ami a kp-i vasútállomás főbejáratától a Dam felé kb. 5 perc sétára van.
05.01: Reggel Sloterdijk vasútállomásról indult a vonatunk Alkmaarba a sajtpiacra. (Csak péntekenként van nyitva!) Az állomásról kb. 10-15 perc sétával lehet eljutni a térre, (táblák mutatják, hogy merre kell menni a sajtpiacra) ahol a turistáknak szánt műsor zajlik 10-12 h-ig. Szerencsénkre jó időnk volt, de így is kb. félóra után meguntuk a népviseletbe öltözött sajthordók fel és alá rohangálását. Ezért bementünk a téren lévő templomban működő sajtmúzeumba. Rengeteg népviseletbe öltözött termelő árult a téren felállított sátrakban klf. sajtokat. Sok félét kóstoltunk, és lehetett csak 1-1 szelet sajtot is venni náluk. Mivel utána még utaztunk tovább a skanzenba, nem akartuk magunkkal cipelni a sajtokat, ezért ott nem vásároltunk. Ezt utólag megbántuk, mert Amsterdamban (ahol végül vásároltunk) sokkal drágábban tudtuk csak megvenni őket. Kb. 12 h körül indultunk tovább Zaanse Schans-ra (a szélmalmok 17 h-ig vannak nyitva). Nagyon látványos kis település, és a működő szélmalmokba be is lehet menni. Voltunk sajtkészítő ill. fapapucskészítő műhelyben is. Egész nap szerencsénk volt az időjárással, és sikerült ezen a napon is közel 18 km-t sétálnunk. Ezzel a két programmal nagyon tartalmas volt a napunk.
05.02: Reggeli után kicsekkoltunk a hotelból, a repülőtéren újra igénybevettük a csomagmegőrzőt, majd ezt a napot szántuk volna a művelődésnek. Hát ez csak hellyel-közzel sikerült, a Királyi Palotába, az új templomba és az öreg templomba bementünk (de mindkét templomban valamilyen modern kiállítás-féle volt). Mindkettő csalódás volt, egyik sem érte meg a belépő árát. Sajnos a Van Gogh Múzeumba és Anne Frank házba nem jutottunk be, mert mindkettő előtt kígyózott a sor. Még délután is elsétáltunk arra, hátha kisebb lett a sor, de sajnos nem. Ezek kimaradtak, de legalább lesz miért visszatérni. Terveink között még szerepelt a bringázás is, de be kellett látnunk, hogy nagyon nehezen ment volna nekünk a biciklivel való közlekedés, mert szinte hömpölygött a tömeg az utakon, ezért erről is lemondtunk. Délután még vásároltunk tulipánhagymákat az úszó virágpiacon, majd sétáltunk egyet a Vondelparkban. és persze kíváncsiságból meglátogattuk a Baba nevezetű híres coffeeshopot, ami egy nagyon régi, keleties hangulatú műintézmény. Szinte mozdulni sem lehetett bent az üzletben, annyian voltak a vásárlók ill. a fogyasztók. A késő esti KLM géppel jöttünk haza.
összegzésül elmondhatjuk, hogy nagyon klassz 4 napot töltöttünk el Hollandiában, amiből csak 2 nap maradt Amsterdamra, de így is nagyon jó volt. A vidéki programokat pedig kár lett volna kihagyni!
#258 - Erika - 2015.05.11. - 15:26
Sziasztok!

Részben offtopic, de talán használható lehetőség Hollandiába, Amszterdamba látogatóknak.

Idén március közepén négy napos körutazást tettem Hollandia szebbnél-szebb tájain és városain keresztül, a rendkívül fejlett vasúthálózatot használva. Az amszterdami programrész tervezésekor nagyon jó segítséget nyújtott az oldal, köszönet érte ! :) Az utazás során egy feltölthető, nem személyre szóló OV-chipkaart-ot (önmagában 7,5 EUR körüli az ára) használtam, mely az utazásom végén megmaradt a rajta lévő pénzösszeggel együtt (kb. 25-30 EUR), mivel a hazaindulás előtti este nem volt lehetőségem az eindhoveni vasútállomáson leszedetni az összeget, és kezelési költségért visszaváltani a kártyát, másnap reggel, a reptéren ezt pedig nem tudták elvégezni.

Az azóta eltelt időszak során érdeklődtem ismerőseimnél, hogy terveznek-e Hollandiába utazni a közeljövőben, de már vagy rendelkeztek hasonló, személyre szóló kártyával (kint élők, tanulók), vagy pedig nem utaznak errefelé mostanság. épp ezért szeretnémmeghirdetni a kártyát: ha valaki turistaként utazik ki, vagy épp Hollandiában élő ismerősét tervezi meglátogatni, akkor jó szolgálatot tehet. Azonnal használható, nem kell külön pénzzel egyelőre feltölteni, hiszen a rajta található összeggel például az eindhoveni reptérről elvileg el lehet jutni egészen Amszterdamig, de természetesen bármikor utántölthető igény szerint.

Ha valakit érdekel a lehetőség, akkor az alábbi e-mail címen lehet megkeresni: hvv622@gmail.com
#259 - Viktor - 2015.05.18. - 00:37
Köszönöm a segítséget amit tőletek kaptam: Tibcsi és a fórumozók. Szerencsésen megjártuk Hollandiát és Amszterdamot ami nélkületek nem sikerült volna ilyen olajozottan.
Most én is próbálom leírni a tapasztalatokat , árakat. Előnyöket és hátrányát.
Maastricht Aachen repülőtérre szálltunk le, a járatunk volt az első hollandiai járat. Az 59-es busszal kell a vonattal tovább közlekedőknek szállni, de nem a reptérrel szembeni járatra , hanem az út túloldalán lévő 59-es buszra ami 4,5eu elvisz a vasútállomásig. Tiszta , térerővel dúsított, csodás utunk volt Amszerdamig 26 euro/ fő csak oda. Az út 2,5 óra , szép fotókat készítettünk a vonatból mivel az ablakok tiszták.
A szállás utólag is megállapítottunk a legjobb helyen van . Vasútállomástól pár lépésre az Ibis hotel. Az ellátás várakozáson felüli volt, és a hotel elhelyezkedése is . A bokingon keresgéltem előtte szállást, és még ez jött ki a legolcsóbban, bár nem olcsón.
http://www.accorhotels.com/gb/hotel-1556-ibis-amsterdam-centre/index.shtml
Szemben a villamosok, a csatornák, sétára a piros lámpás negyed.Este még a negyedet megnéztük . Világosban lehet fotózni is , nem volt vele gond. érdekes világ, mindenki aki teheti nézze meg,és lásson túl a másságon.
2. nap Kaukenhof tulipáncsodák. A szövegértésemmel kicsit baj volt, így kis ide –oda átszállással eljutottunk a kertészetbe. Schiphol Plazáig kell eljutni a 197-es busszal (Leidseplein vagy Rijksmuseum vagy Museumplein állomástól indul ) Majd átszállni a 858-as buszra Keukenhof Expresst kell megkeresni ez már a 858-as busz .Amit mi elvétettünk, hogy a 197-es buszról nem szálltunk le a Schipol Plázánál ,ott le kell szállni!!! és a 858-ast megkeresni. Segítenek megmutatják hol van. , Közvetlen járatot mi Amszterdamból nem találtunk. Viszont jó ötlet megvenni a jegyet olyan formátumban előre ,hogy jegy + busz. 3 átszállásra is elfogadták oda vissza a kinyomtatott jegyünket, így a kis kavarodás sem került pénzbe.Már a 197-es buszon sem kellett fizetni. 2016 ban március 26-án nyit a kertészet lehet tervezni, ezt a programot nem szabad kihagyni.
Délután a csatornán hajókáztunk egy 1,5 órát, a hotelben lehetett elvenni bónokat, igy 10 eurót megspóroltunk a hajójegyen, 9 euroért vitt el fejenként. Nagyon érdekes és szép út volt.
3.nap
Vettünk egy tömegközlekedési napijegyet , és nagyon megérte. A hotelben vettük, mivel a villamoson nem árusítanak csak vonaljegyet.
Reggel elmentünk a Madame Tussaud panoptikumba , ami a Dam megállónál van . 2 és 5 villamos megállt itt. Előre kinyomtattuk az itthon megvásárolt jegyet, mivel így nagy kedvezményt kaptunk , hogy ha 11-ig bejutunk a múzeumba. Kevesen voltak a 10 órási nyitáskor lehetett fotózni nyugodtan, mire kiértünk már nagyon nagy volt a tömeg.
Utána a Királyi palotát néztük meg 10 eu/ fő, csodaszép megéri bemenni kb 1 órás elfoglaltságot jelent. Viszont itt táskát tilos bevinni, ez úgy müködik, hogy van egy nyitott kabátakasztós megőrző és ide akasztják fel a táskát amiben pénz, iratok és egyéb okmányok vannak. érdemes sok zsebes ruhát felvenni, mi kivettünk belőle minden értéket amit csak lehetett.Valahogy nem is értették miért nem rakjuk a táskánkat be az akasztóra, teli iratokkal ,pénzzel.
A mai nap fénypontja volt a www.heinekenexperience.com Heineken sörgyár látogatása . Teli gyomorral jóllakva menjetek be. Fejenként 3 pohár sör jár mindenkinek. élmény volt látni, hogy készül a sör,4D mozi is volt ebben a 2 órás programban. A belépő úgy emlékszem 17 euro volt /fő. Valakinél van üres üdítős üveg és nem tudja a sok sört meginni elhozhatja a pohárból óvatosan bele lehet önteni. Lehet képet hazaküldeni Heineken háttérrel, és saját cimkézésű sört is készíthetünk , amit a kijáratnál átadnak 7-8 euro.
Késő délután az úszó virágpaicon vásároltunk sok-sok tulipán hagymát , ott nagyon olcsó volt 50 db fekete tulipán 7,5eu volt. A piac végén volt egy Mc Donalds ahol tiszta a Wc, és finom kávéval frissültünk fel .
Ami nagyon kevés van Amszerdamban - élelmiszerbolt, elvétve találtunk belőle. Sokan kérdezték az étkezést, igen az nagyon drága,én olcsó étkezdét nem láttam 2,5 eu egy kis szelet pizza, és 4-5 eu egy jobb kávé. így utólag is nagyon örültünk a csuda jó szállásunknak a központban ,mivel a reggeli svédasztalos volt ,minden finomsággal telirakva. így 2-3 óráig teli hassal jártuk a várost, majd az első kis helyen ettünk valami finomságot.
4,nap Hazaút. A szomszédban lévő pályaudvarra áthúztuk a bőröndöt és ujra nekivágtunk a 2,5 órás vonatútnak. Szerencsésen és élményekkel teli érkeztünk haza
Hogy mit csinálnék másként ? és a tapasztalat :
Maastricht Aachen reptérre mennék, kézipoggyásszal ,onnan vonattal Amszterdamba, majd ott olcsón vennék egy bőröndöt amibe bevásárolok, tulipán hagymát, sajtot és amit csak Hollandiában lehet kapni, és Amszterdamból jönnék haza.
Gyereknek nem való Hollandia én úgy gondolom, sem a sörgyárba nem engedik be , sem a Piroslámpás negyed nem nekik való.
A nagyon kényelmes cipő sem maradjon itthon !
Azt hiszem még visszatérünk egyszer 
#260 - Milka - 2015.05.24. - 17:34
Köszi nektek a hasznos beszámolókat! :)
#261 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.05.25. - 01:47
Szia!

Egy kérdésem lenne: a napi jegyek érvényesek az éjszakai járatokon is vagy arra más jegyet kell venni? Előre is köszi !
#262 - Beatril - 2015.07.08. - 19:18
Szia!

Igen, érvényes! :)
#263 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.08. - 21:09
Sziasztok! Èjfèl után zár a reptèr...tudja valaki mikor nyit?
#264 - adel - 2015.08.18. - 02:57
Szia!

A nap 24 órájában nyitva van, de attól függ miért kérdezed: ott aludni ott lehet, a boltok ugyanakkor az első járat indulása előtt 1 órával nyitnak.
#265 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.08.18. - 21:41
Kedves Tibor!
Eindhovenből Amszterdamba utaznánk 5-en. Az ns.nl oldalán olvastam, de nem tudom értelmezi a köveztező kedvezményeket, kérlek segíts!
NS Groepsretour 4-10 főig (55Euró +2,5 4fő után) és a Weekend Vrij Jaar hétvégi kedvezménnyel érünk e valamit. Eindhovenből - Amszterdamig (pénteki nap 9 után és vissza vasárnap)
valamint Zaanse Schans be és vissza Amszterdamba? Ha csak aznapi visszautazásra érvényes szerintem akkor is megéri ha kétszer kell megvenni 5 fő esetén.
A hétvégi jegy kedvezménynél 3 utas esetén 29Euró a jegy?
Szóval belebonyolodtam!!
Várom válaszod
Köszönettel
éva
#266 - éva - 2015.10.09. - 14:39
Kedves éva!

AZ NS Groepsretour csak online vehető (korábban csak hollandok tudták venni, most már azt hiszem/remélhetőleg elérhető nem holland bankkártyával is), 4 főig 55 EUR, és utána 2,5 EUR valóban. 9:00 után, valamint hétvégén érvényes. Aznapi visszautazásra jó.
Weekend Vrij Jaar - ilyet nem tudtok venni, ez egy éves, chipkártyára tölthető bérlet, ára havi 29 EUR, 1 év előre fizetve.
#267 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.10.10. - 10:36
Szia Tibcsi!

Egy útvonaltervezővel néztem, hogy Amsterdam Centraal-ból a szállodánkba ami a Schiphol repülőtérnél van egy Sprinter-rel a leggyorsabb menni. Erre a Sprinterre érvényes az a 24 órás jegy amit vennénk ? Vagy mennyi 1 útra a jegy a Sprinterre?
Esetleg tudsz javasolni más útvonalat a Centrumból Schiphol reptérhez (Ibis budget hotelben szállunk meg)?

Előre is köszi, várom válaszod!
#268 - fanni - 2015.10.14. - 12:53
Szia!

Ez a Sprinter a leírásban szereplő 4,10 EUR-s vonat, a Sprinter és InterCity vonattípusok, a Schipholról megy Sprinter és IC is, de ugyanolyan gyorsak. Nem érvényes rá a 24 órás jegy.
#269 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.10.14. - 13:05
Szia!

Az lenne a kérdésem, hogy a 24 órás jegyet a Schiphol Airport-on hol tudjuk megvenni?

Köszi
#270 - Agota - 2015.10.17. - 11:42
Szia!

Az érkezési résznél, a Schiphol Plázában, a 2-es hallban lévő Holland Tourist Informationnél.
#271 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.10.17. - 12:34
Sziasztok,
Programként próbáljátok ki Nora Leus (Facebook) városnéző hajóját! :)
Nagyon nagyon jó! Mi 2 és fél órára mentünk és egy élmény volt! :)
#272 - Nóri - 2015.10.22. - 20:28
Szia Tibcsi,
Júliusban készülünk Hollandiába 12 és 14 éves gyerekekkel, autóval. Ismersz esetleg olyan helyet, ahol élvezhető, sétálható / strandszerű, de ingyenes a tengerpart? Ha bírjuk a hidegét, meg is fürdenénk a tengerben... Van Amszterdamban vagy 50 km-es környékén olyan látnivaló, amit ekkora gyerekeknek (fiúk) nagyon ajánlanál? Köszönöm szépen.
#273 - mammer - 2016.01.12. - 17:47
Szia!

Gyerekprogramok:
Science Center NEMO
Artis Royal Zoo
Vondelpark / Amstelpark
esetleg Madame Tussauds

Nagyon jó strand Zandvoort, Amsterdam Centraltól 35 perc vonattal, Zandvoort aan Zee állomásig, 5,50 EUR-s jegyárért. Ingyenes a strand.
#274 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.13. - 08:26
Sziasztok!

Nagyon jó az oldal, többször elolvastam.

Sürgősen segítségre lenne szükségem, meg kéne vennem a repülőjegyeket mihamarabb, de nem tudom nyugodt szívvel.
Amszterdamba mennénk, már évek óta tervezgetem. Sajnos az egyetlen hétvége, amikor elszabadulok a munkából, az március 11-től 17.
Most látom csak, hogy pont egy héttel maradunk le a számomra 3 legfontosabb dologról:

- Sajtpiac Alkmaarban
- Keukenhof
- Walibi Holland

Mind pár nappalkésőbb nyit. Lenne esetleg bármi tanácsotok, milyen alternatívák lennének helyettük?

Sajtpiac, sajt farm, sajtkóstolás valahol a régióban?
Tulipánok, virágok, ha esetleg szerencsénk lenne és kinyílnának addig?
Vidámpark, ami már nyitva van március közepén és felnőtteknek is érdekes, nem túl messze?

és itt lenne a 2. kérdésem is. Eftelinget egy lehetőségnek, de bár csak 100 km-re van onnan, ahol lakni fogunk (Nijkerk, 20 km-re a Walibi Worldtől...), mégis 25000 Ft lenne kettőnkre csak az út, nem beszélve a belépőkről.
Nincs esetleg valami ötletetek, hogy lehetne ezt olcsóbban megúszni? Valami bérlet , ami egész Hollandia területén érvényes? Olcsó autóbérlés? (Bár látom a benzin is 500 Ft ott :) ).
Néztem, hogy mi lenne, ha Eindhovenbe érkeznénk, vagy onnan jönnénk haza, de azokon a napokon pont drágább lenne a jegy.

Minden segítségnek örülök!


Köszönöm.

Petra
#275 - artepetra - 2016.02.01. - 23:05
Szia Tibcsi!
Az Amsterdam és környéki jegy érvényes Keukenhofba a 858-as buszra? A http://www.connexxion.nl/ oldalon olvastam róla, de a 858-as buszt az Arriva üzemelteti.

Köszönöm a segítséget!
Edit

#276 - Edit - 2016.02.02. - 10:46
Sziasztok!
Még egy kérdésem lenne.
Most látom, hogy a Holland Pass 2016-tól tartalmaz a kedvezményes belépők mellett 24 óra tömegközlekedést is ingyen.
Ez csak AMszterdam és környékére értendő (mind az Amsterdam&region day ticket), vagy azzal el tudok jutni Eindhovenbe és Eftelingbe is?
Ez úgy működik, hogy az első érvényesítéstől 24 óra vagy megvételtől? Lehetséges, hogy pl egyik nap utazok vele 24 órát, de a belépőket 3 nappal később használom fel?

Az Amsterdam&region day ticket Nijkerkben érvényes lehet? Fontos lenne!

Köszönöm szépen!
#277 - artepetra - 2016.02.02. - 15:53
Sziasztok!

PETRA: Keukenhofról nem véletlenül nem nyit akkor még ki, lehet, hogy még nem lesz virágzás. De a park környékén is vannak tulipánmezők.
Walibi Holland alternatívája: Efteling, már február 1.-től nyitva. Amszterdamból 1 óra vonatttal 's-Hertogenbosc állomásig, majd busz. Később látom, hogy te is írtad. De az oda vissza út kettőtöknek összesen 60 EUR, nem 25 ezer azért, bár így se kevés.
Nem tudom vonatnál olcsóbban hogy tudnátok eljutni. Esetleg telekocsival? https://www.blablacar.nl/ Autóbérlés nem tudom kijönne-e olcsóbbra: http://goo.gl/algyBD
Sajtkóstolás: http://www.reypenaercheese.com/en/cheese-tasting

Az amszterdami Holland Pass csak Amszterdamban, és a környékén érvényes, Rotterdamba nem lehet elmenni vele, mivel Amszterdam és környéki tömegközlekedési jegyet adnak mellé. 1 hónapig érvényes, azalatt felhasználhatod a belépőket. A mellé járó 24 órás tömegközlekedési időszakot pedig akkor, amikor akarod, az első érvényesítéstől számított 24 óráig lesz érvényes.

Nijkerkbe nem érvényes az amszterdami és környéki jegy, abba az irányba Huizen a legtávolabbi hely, ahova érvényes, ezekre a helyekre érvényes: http://www.iamsterdam.com/media/pdf/getting-around/amsterdam-and-region-day-card-map-2015.pdf?la=en


EDIT: Oda is érvényes, de csak a kert nyitvatartási idejében, ki is egészítettem ezzel a leírást.
#278 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.02.04. - 19:25
Kedves Tibcsi!

Köszönöm a segítséget! Minden kérdésemre választ kaptam!
Bár úgy tűnik ki kell hagynom ezeket a programokat, és a közlekedés is egy vagyon lesz minden nap Nijkerkből :)
#279 - artepetra - 2016.02.05. - 10:23
Szia.
Schipol reptéren szállnánk le és a környékén is szállnánk meg.megtudnád mondani hogy onnan milyen messze van keukenhof?mivel lehet odajutni?nagyon szépen köszönöm
#280 - Andi - 2016.02.09. - 00:45
Szia!

A Schiphol reptérről egyszerűen a 858-as busszal lehet eljutni Keukenhofig.
#281 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.02.10. - 14:38
Szia! Giethoornba szeretnék Amszterdamból eljutni, keresgéltem, de lehet te tudnál jobb infót számomra adni, ami egyszerűbb. Csak 1 napos kirándulásra gondoltam.
#282 - ildiko - 2016.02.18. - 19:57
Szia!

Először el kell menni Amszterdamból Steenwijkbe. Közvetlen vonatok nincsenek, Almere Centrumnál, vagy Amersfoort állomáson vagy Leiystad Centrum állomáson át kell szállni. menetrend: www.ns.nl
Steenwijkből 70-es busz Giethoornba.
Vagy: mehetsz közvetlen buszos kirándulással esetleg:
http://www.tourist-shuttle.com/tour6
#283 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.02.22. - 02:18
Szia!
örülök,hogy rátaláltam erre a fórumra,szinte minden kérdésemre választ kaptam,viszont kicsit megkeveredtem.4-5 napra készülünk Amszterdam és környékére.
Giethoorn
Kaukenhof
Zaanse-schans
Zandvoort
Volendam

Ezekre a helyekre jó a régió napi jegy?Láttam,hogy be van linkelve a régió térkép,de valamiért nem tudom megnézni!
Köszönettel:Edina
#284 - Edina - 2016.02.24. - 12:05
Szia!

Kaukenhof (csak a park nyitvatartási idejében), Zaanse-schans, Zandvoort, Volendam - igen.
Giethoorn - nem.
#285 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.02.24. - 16:39
Köszönöm szépen!
#286 - Edina - 2016.02.25. - 07:12
Szia Tibi!
Nationaal Parkba szeretnék menni,meg tudnád mondani a buszról hol kell leszállni majd ami steenwijjkből megy?
#287 - István - 2016.03.01. - 12:05
Szia!

A De Weerribben-Wieden nemzeti park területe 100 km2. Nem tudom, melyik részére akarsz menni. De úgy látom, hogy pl. Ossenzjilnál van látogatói központ, és onnan indul egy út is. Steenwijkből a 76-os busszal oda Ossenzijl, Kooystraat megállóig tudsz menni.
#288 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.01. - 17:45
Ide szeretnék menni Tibi.
(link moderálva - admin)
#289 - István - 2016.03.03. - 12:32
Szia!

Ez Giethoorn, nem pedig nemzeti park, amit írtál. Steenwijkből Giethoorn 70-es busszal, a városközponthoz a Giethoorn, Dominee Hylkemaweg állomáson szállj le.
#290 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.03. - 12:38
Köszi szépen!
#291 - István - 2016.03.04. - 12:12
Sziasztok!

Meg tudnátok mondani, hogy az "I Amsterdam" felirat hol található? A hétvégén indulunk Hollandiába.

Köszönöm
#292 - artepetra - 2016.03.07. - 19:38
Szia!

A múzeumnegyedben, a Rijksmuseum mögött.
#293 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.07. - 20:25
Kedves TibiI
ápr. végén megyünk egy hétre Hollandiá-
ba, Zandvoorti szállással.Kaukenhof után
Amszterdamba is megyünk.Kérdezni sze-
retném, az Amszterdam Holland card csak Amszterdamban vehető, Zandvoort-
ban nem?így Kaukenhofba is jó lenne.
Vonatjegy ez a kártyatipus Zandvoort-Amszterdam viszonylatban nem tartal-maz? Külön returjegyet kell venni? Vagy
érdemes régiós napi jegyet venni az
állomáson automatából? /úgy tudom a papírjegy megszünt/
Köszönöm a választ, üdv: István
#294 - István - 2016.03.11. - 09:27
Szia!

Keukenhofba érvényes, de Zandvoortba nem. Zandvoortba (és Keukenhofba) is kimehetsz az Amszterdam&környéki jeggyel, vagy vonat/buszjeggyel is.
#295 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.13. - 11:12
Köszönöm a segítséget. Ha jól értelme-
zem az Amszterdam holland Pass csak
Amszterdamban váltható ki, Zandvoort-
ban nem, Tehát a programot, /hogy Kau-
kenhofban is használhassam/,Amszter-
damban kell kezdeni?
Köszi, üdv: István
#296 - István - 2016.03.13. - 19:55
Keukenhofban szerintem nem veheted meg, vagy online veheted meg, és felveheted a megadott pontokon, vagy pedig ezeken a helyeken:
http://www.hollandpass.com/sellingpoints
#297 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.13. - 23:47
Szia!Március 29-április 1 között "csoda"túrára készülünk a lányommal.érdeklődni szeretnék,hogy ilyen korán már van nyíló tulipán a Keukenhof-i parkban?Ugyanis valahol azt olvastam,hogy március végétől van egyáltalán nyitva!Nagyon szépen köszönöm előre is a választ!
#298 - Doszkocs Hajnal - 2016.03.14. - 12:35
Szia!

Március 24.-től van nyitva, de a tulipánok nyílása az időjárástól függ.
http://tulipsinholland.com/faq-tulips-and-keukenhof/weekly-tulips-and-flower-update/
#299 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.15. - 12:19
Szia Tibi!

érdeklődni szeretnék, hogy van e infód arról, hogy virághagymát kézipoggyászban felengednek e a gépre?
Csak mielőtt bevásárolunk, és elveszik, mint a jó kis sajtokat a franciák
Köszönöm ;-)
#300 - Barbara - 2016.04.02. - 19:20
Szia!

Amit erről találtam: ha a reptéri ellenőrzés után veszed, akkor nem lesz gond, de ott drágább. Illetve, az eladók elvileg tudni fogják, hogy hogy kell csomagolni, stb., hogy ne legyen gond. érdemes esetleg a légitársaságnál érdeklődni.
#301 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.02. - 19:55
Sziasztok!
Múlt tavasszal voltunk Hollandiában több napot, az élménybeszámolómat meg is írtam ide. Sajnos nem tudtam ellenállni a tulipánhagymák vásárlásának, ezért 5 csomaggal vettünk Amsterdamban az úszó virágpiacon. Bár ne tettük volna! Most ugyanis kivirágoztak, és sajnos az összes - több helyre ültetett - hagymából csak egyfajta sötét rózsaszín virágú tulipán lett, amilyet persze nem is vettünk. Eltettem a hagymák zacskóiról a képeket, de sajnos a különleges papagáj tulipánok, de még a törpe tulipán helyett is mindegyik ugyanolyan lett. Tehát a virágpiacon való vásárlást nem ajánlom senkinek! Szomorú, hogy itt is átvágják a túristákat és valószínű, hogy nem gyakran megy vissza bárki is reklamálni a végeredmény miatt.
#302 - Erika - 2016.04.04. - 14:03
Mi kézipoggyászban hoztuk át a virághagymákat és a sajtokat is (ez sem volt kevés), de senki hozzánk se szólt.
#303 - Erika - 2016.04.04. - 14:10
Haarlemből-Giethoornba vonattal vagy busszal?Vonat jegyárakat hol találok?
#304 - Panka - 2016.04.04. - 21:42
A 283-as hozzászólásban megtalálod az Amszterdamból Giethoornba jutást, linkkel a vasúttársaság oldalára, ahol jegyárak is vannak.
Haarlemből pedig először be kell menned Amsterdam Centraalhoz.
#305 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.05. - 22:41
Szia Tibcsi! 72 órás jegyet szeretnénk venni. Az lenne a kérdésem, hogy azt hol tudjuk megvenni a városban? Trafikokban, vagy megállókban van olyan automata? Illetve az lenne a kérdésem, hogy akkor azzal kitudunk menni Zaandvortba is? Akkor oda már nem kell külön semmilyen jegyet vennünk? Haarlemben is leszállnánk úgy tudom ez egy vonalon található. Azt megtudod mondani melyik vonat megy Zaandvortba? Előre is nagyon szépen köszönöm! üdv, Adri
#306 - Adri - 2016.04.11. - 09:05
Szia Tibcsi! Még egy olyan kérdésem lenne, hogy ez a 72 órás jegy jó hajóra is ami Amszterdamban közlekedik? Van ilyen BKV-s hajó, és azt lehet tudni valamiről melyik az? Köszi, Adri
#307 - Adri - 2016.04.11. - 11:17
Szia!

GVB-elárusítóhelyeken veheted meg, pl. bármelyik metróállomáson, a Centraal vasútállomáson, az alábbi térképen látható egy lista, ha bejelölöd, hogy "buy paper day ticket", akkor látszanak a helyek:
http://maps.gvb.nl/en/lagen
Zandwoortba ezzel nem tudtok kimenni, ahhoz Amszterdam és környéki jegy kell, lásd a leírásban.
A http://www.ns.nl/en oldalon keresheted le az Amszterdamból Zandvoortba induló vonatokat.
Igen, egy vonalon van Haarlem és Zandvoort.
Az alábbi hajókat üzemelteti a közlekedési társaság, ezek ingyenesek, nem kell rájuk jegy:
http://maps.gvb.nl/nl/lijnen?boat&show
#308 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.11. - 19:06
Kedves Tibi!
ápr.27-én indulunk Hollandiába.Előta-
nulmányaim közben sem világos, / a hi-
ba bennem/,hogy az Amsterdam H.Pass
arany tulipán-nal ad-e ingyenes belé-
pést, vagy csak soronkívüliséget? A
mozgáskorlátozottaknak /nem kerekes-
székes/van valamiféle ált. kedvezmény,
mint sok európai országban szokás.Pl.
parkolás, belépők..
A választ köszönöm? István
#309 - István - 2016.04.14. - 21:23
Kedves István!

Igen, az Amsterdam Holland Pass ad ingyenes belépőket, kártyától függő számban:
http://www.hollandpass.com/museum-attractions?type=2&page=1
Kiegészítettem a leírást az Amsterdam Holland Pass-el is.
Nem jellemzőek a mozgáskorlátozott kedvezmények a belépőkhöz.
#310 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.16. - 18:40
köszi , rengeteg infót találtam nálad!
Amszterdam-Steenwijk vonat, átszállással,
onnan mennyi idő (70-es busz)Giethorn?Hajnalban induljunk?Mennyi idő elég a "falura"?és vissza Haarlemba.
#311 - Panka - 2016.04.19. - 22:28
Haarlem-Amszterdam 15-20 perc. Amszterdam-Steenwijk 1 óra 40 perc. A 70-as busz menetideje a steenwijki vasútállomástól Giethoornig pedig 15 perc + esetleges várakozás a buszra, egy menetrend szerint, amit találtam, óránként, mindig óra 25-kor indul.
#312 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.20. - 22:12
Kedves Tibcsi!
Az I Amsterdam kártyával is sorba kell állni a múzeumoknál, vagy lehet egyből menni előre?
Illetve a kártyához tartozó 1 ingyenes hajókázásról szeretnék kérdezni,hogy az pontosan milyen hajóút(1órás,éjszakai,városnézős stb.) és honnan tudom melyik hajóra illetve útra jogosít?
írtál fentebb a GVB által üzemeltetett hajókról,ezekre tényleg teljesen ingyenesen fel lehet szállni?
Köszönöm szépen előre is a választ!
Kata
#313 - Kata - 2016.05.08. - 14:11
Kedves Kata!

Ahol ingyenességet ad, ott jegyért nem kell sorban állni, de a bejutáshoz attól még igen, és ez nem feltétlenül szétválasztható. Kivéve 1-2 hely, ahol ingyenes jegyért sorban kell állni. Ahol kedvezményt ad, ott ugyanúgy sorban kell állni. A Van Gogh múzeumban ugyanakkor van külön sor I Amsterdam Carddal rendelkezőknek.

A GVB által üzemeltetett hajók valóban ingyenesek.
Az I Amsterdam Carddal ebből a 3 hajókirándulásból 1 ingyenes:
http://www.iamsterdam.com/en/visiting/what-to-do/activities-and-excursions/overview/city-canal-cruise-blue-boat-company
http://www.iamsterdam.com/en/visiting/what-to-do/activities-and-excursions/overview/the-1-canal-cruise
http://www.iamsterdam.com/en/visiting/what-to-do/activities-and-excursions/overview/see-amsterdam-canal-tour
#314 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.09. - 10:58
Szia Tibcsi! ...immáron negyedszer, mivel az utóbbi években mindenhová általad jutunk el, és ezt most is köszönöm! Jesolo, Velence, Barcelona, és most Amszterdam. A kérdésem...5 gyerekkel utaznánk, repülővel. A szállásunk a belvárosban lenne, van is ott annyi látnivaló, hogy szerintem nem kell napijegyeket venni az utazáshoz, gyalog elérhető minden, lábunk van, és van ott annyi minden, hogy a 4 napot tartalmasan megtöltsük. De...jól értem, hogy a repülőtérről közel 50.000.- lesz, hogy bejussunk a városba? (a repülőjegyünk lesz kb. ennyi Budapesttől Eindhovenbe). A 400-as, vagy 401-es busz, ami az Eindhoveni pályaudvarra visz, az is fizetős? Ami pozitívum, hogy a legtöbb múzeumba a gyerekek jóval olcsóbban jutnak be, és a felnőtt belépők is olcsóbbak, mint pl. Barcelonában (mondjuk ott 1 Eur a reptérről a belváros). Szállást viszont 300 ezerért találtunk egyelőre. Miért ennyire drága ez a város (persze ez a kérdés csupán költői)? Köszönöm: Szilvi
#315 - Szilvi - 2016.05.13. - 23:42
Szia!

örülök, hogy mindig megnézed az oldalt! :)
Hollandia az egyik legdrágább ország, de ezt nem mindig követi a tömegközlekedés, pl. Londonban nagyon drága, Párizsban olcsóbb, Barcelonában pedig T-10-el budapesti árak vannak.
A 400-as 401-es buszra a legutolsó információm szerint 3,70 EUR a jegyár.
Vonatra 4-11 éveseknek 2,50 EUR-ért vehető Railrunner jegy, így nekik csak annyi a vonatút (ki is egészítettem ezzel a leírást).
#316 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.16. - 00:14
Kedves Tibcsi!
Zseniálisak az oldalaid, "Veled" utaztunk az elmúlt években: Barcelona, Párizs, Prága, Róma és idén Amszterdam. :)
Eindhovenben szállunk le, 400/401-es busz + vonat kombinációt választottuk a városba jutáshoz. Három kérdés: A buszra a jegyet a vezetőnél lehet megvenni? Mi az az OV chipkaart? Ez kellhet nekünk? I amsterdam kártyát tervezünk majd venni. Tudunk valahonnan szerezni/letölteni a busz, villamos, metróhálózatról térképet? Vagy esetleg ilyen térkép lesz majd a turista-információs irodákban (pl. ahol az i amsterdam kártyát megvesszük a Központi pályaudvaron)? Nagyon köszi a válaszokat előre is. üdv, Móni
#317 - Osvát Mónika - 2016.05.16. - 22:48
Kedves Móni!

Köszönöm, örülök hogy hasznos információkat találtál!
Vehetsz a sofőrtől jegyet a 400-as/401-es buszra, de a buszmegállóban is van automata.
A vonatúthoz eldobható OV-Chipkaartot kapsz, már csak így lehet a vonatokat használni, de ez olyan, mint ha csak egy vonatjegy lenne, 1 EUR-val több emiatt a jegyár. Egyébként drágább, nem eldobható OV-chipkaartra röviden nem lesz szükség.
Tömegközlekedési térképek itt: http://en.gvb.nl/reizen/plattegronden
#318 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.19. - 01:39
Köszi a gyors és hasznos válaszokat. :)
#319 - Móni - 2016.05.19. - 11:41
Szia Tibcsi! Zaandamban sikerült végül elfogadható áron szállást találnunk. át tudnád küldeni a Zaandam- Amszterdam vonat menetrendjének a linkjét, és esetleg a vonat árakról tudsz valami infót? Ezer köszönet! Szilvi
#320 - Kamlah Szilvi - 2016.05.24. - 21:21
Szia!

Nagyon gyakran járnak a vonatok, a jegyár 2,70 EUR. Menetrend lekeresés után: http://www.ns.nl/en
#321 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.24. - 22:14
Szia Tibcsi ! Segíts légyszi, hogy, ha Zaandamban van a szállásom az Ibis Budget, onnan az Amsterdami tömegközlekedés napijegyet tudom használni, hogy bejussak a Centraal Stationra a 391-es busszal ? Ha nem, akkor mennyi a busz onnan ? A vonatot láttam, de a busz közelebb van a hotelhez... Előre is köszönöm, Tibi
#322 - Tibi - 2016.06.09. - 17:03
Szia!

Nem, az amszterdami napijegy nem jó onnan/oda. A jegy ára 391-es buszra 5 EUR.
#323 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.10. - 01:10
Sziasztok.
Szeptember 2-an Amterdamban allunk a Mein Schiff 5. Magyar ettermet keresünk.
Segitsegeteket kernem.
#324 - Kadlicsko Beatrix - 2016.08.09. - 02:41
Szia!

Ilyenről nem tudok, és nem találok semmit. Magyar éttermek Amszterdamban viszont a Paprika Csárda, a Van Eeghenstraat 64. címen, vagy a Goulash@Home, a Jan Hanzenstraat 21. címen.
#325 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.10. - 01:49
Szia Tibcsi! Köszi a sok információt, végigolvastam mindent. Kérdésem lenne: Október végén megyünk Amsterdamba. Az Anna Frank múzeumba ill a Van Goghba ebben az időben is hatalmas sorok szoktak e lenni. Mennyi a belépő, illetve lehet és érdemes e online megvenni. Másik kérdésem, hogy hajón szeretnénk megszállni. Szerinted mennyire biztonságos a környék (pu.melletti öböl). Köszi a választ.
#326 - Bősze Csilla - 2016.08.19. - 09:22
Kedves Csilla!

A belépőjegy árakat, nyitvatartásokat, online jegyvételi lehetőségeket megtalálod az Amszterdam látnivalói I-V. menüpontokban. De röviden: az Anna Frank múzeumba 9 EUR a jegy, 15:30-ig kizárólag online jeggyel látogatható, de azután is érdemes megvenni. Van Gogh múzeum 17 EUR, oda is érdemes megvenni az online jegyet, nem tudom neked megmondani hogy egy konkrét október végi napon mennyien lesznek.
Mint minden városban, a vasútállomások környéke általában nem a legjobb, és oda kell figyelni, de így nem tudom neked megmondani, hogy "pályaudvar melletti öböl".
#327 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.20. - 22:02
Kedves Tibi!
Kérlek segíts, hogyan jutunk el legegyszerűbben a Schiphpol reptérről az Amstel Botel lakóhajóhoz!
Köszönettel:
ági
#328 - ági - 2016.09.06. - 19:03
Kedves ági!

Vonattal Centrale állomásig. A Centrale állomásnál található kikötőből pedig 905-ös vagy 906-os hajóval a túlpartra (a 905-ös még megáll egy helyen Centraal után, a 906-os nem). A folyó fele nézve, közel, jobbra lesz a lakóhajó onnan, ahol a hajó kiköt az NDSM állomáson.
#329 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.09.06. - 23:41
Kedves Tibi!
Mi Rotterdamba megyünk fapadossal, onnan Almere-be igyekszünk! Segíts kérlek!
2./ =5 éves múltam, van e valami kedvezmény mint ideaza, ingyenesség stb.
#330 - Gyuribácsi - 2016.10.09. - 14:14
Javítás: 2./ 75 éves.....
#331 - Gyuribácsi - 2016.10.09. - 19:35
Kedves Gyuribácsi!

Nincs alapból életkorkedvezmény vonatokra, ahhoz meg kellene venni egy külön kártyát, ilyen a Dal Voordee, ez 50 EUR-ba kerül, és hétvégén lehet vele 40% kedvezménnyel utazni 65 év felett a csúcsidős időszakon kívül, vagy a másik a Altijd Voordeel, ez havi 20 EUR, és 20% kedvezményt biztosít csúcsidőben, 40% kedvezményt csúcsidőn kívül.
#332 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.10.09. - 21:06
Köszönöm, a válasz nagyon prima, a kedvezmény nem sokat ér (nekem)!
Zömében a kerékpár és a kajak közlekedést választom, de nagyon rossz idő esetén csak valami tömegközlekedés a megoldás!
üdv. jó egészséget!
#333 - Gyuribácsi - 2016.10.11. - 22:13
én is tervezek majd vmikorra egy Amsterdami hosszú hétvégét és az EasyJet kb 10.000.-ért elvisz Shipholba! De lehet, hogy ezt már mindenki tudja ????
#334 - Heni - 2016.10.17. - 19:48
Igen, igaz, kiegészítésre is került a leírás az új Easyjet Budapest-Amszterdam járattal.
#335 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.10.27. - 10:43
Kedves Mindenkinek!
Nemrég jöttünk haza Amszterdamból és egy remek szállást találtunk még itthon a nagyutazás.hu-n. az email címe: jrmaja@online.nl A szállásadó kint élő magyar. A szállás remek és nagyon jól megközelíthető több villamossal is. Ha külföldre megyünk én is vadászom más szállásait, örülök, hogy megoszthatom veletek.
éva
#336 - éva - 2016.11.01. - 13:58
Kedves Tibcsi!
Meg szeretném kérdezni, hogy az
NS Group return ticket
egy útra is jó lehet 4 embernek Eindhovenbe, mert egyébként kb 80 EUR a single ticket ára 4 főre?

Vajon miért írják ezt a honlapon:
You can buy NS Group returns at the e-ticket shop until December 2016

talán meg fog szűnni?
Előre is köszönöm.
#337 - Halász Lajos - 2016.12.30. - 15:03
Szia, remélem tudsz nekem segíteni. Márciusban mennénk Hollandiába, régi vágyam. Sokmindent olvadtam, de tanécstalan vagyok. Ami érdekel: Amsterdam, Hága és Harderwijk. Nem tudom jobb-e egyenrsen Amsterdamba repülni, ez drágább. Viszont ha Eindhovenbe repülünk, időt és pénzt is kell áldoznunk. A célállomások közötti utazásra van valami jó ötleted?
#338 - TopSecret - 2017.01.19. - 21:55
Szia Tibcsi!

áprlis 13-16. között (tavaszi szünet) látogatjuk meg Amszterdamot.

Abban kérném a segítségedet, hogy április 14-én, amit itt nem hivatalos ünnepnapnak jelöltél 2017-re, nyitva lesznek-e a Zaanse Schans látnivalói, mert azt erre a napra terveztem be.

A nem hivatalos ünnepnap amúgy mit jelent náluk? Milyen hátrányai lehetnek?

Továbbá azt olvastam, hogy április 16-án (Húsvét vasárnap) a legtöbb látnivaló nyitva tart Amszterdamban. Ezt meg tudnád erősíteni?

Előre is köszönöm.

János
#339 - János - 2017.01.24. - 22:12
Szia!

április 14.-én nyitva van Zaanse Schans!
Húsvét vasárnap a látnivalók nyitvatartását nem befolyásolja.
#340 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.29. - 20:13
Szia Tibcsi!
Abban segítenél, hogy Amszterdamból Keukenhofba milyen lehetőségek vannak eljutni, hol kell leszállni és mennyibe kerül?
#341 - Lídia - 2017.01.31. - 15:18
Szia!

A Schiphol reptérről lehet közvetlenül 858-as (Keukenhof Express) busszal eljutni.
Amszterdamból a Schiphol reptérre pedig vonattal, vagy 197-es busszal.
#342 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.01.31. - 21:55
Szia Tibcsi!
Nagyon köszönöm. Azt esetleg meg tudod mondani mennyibe kerül a vonat és a busz?
#343 - Lídia - 2017.02.03. - 06:46
Szia!
Közbe a vonatot megtaláltam 4,20 Euró. Csak a buszt nem.
#344 - Lídia - 2017.02.03. - 06:53
Szia!

Lehet venni combi-jegyet 24 EUR-ért, ami tartalmazza a Keukenhof belépőt (ami egyébként 16 EUR) plusz retúr buszjegyet, tehát ha nem ilyet veszel, ezen kívül a buszjegy oda-vissza 8 EUR vagy több.
https://keukenhof.nl/en/footer/buy-tickets/
#345 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.03. - 21:17
Szia!
Nagyon köszönöm. Amit küldtél linket van combi jegy 29 Euróért az mi lehet?
#346 - Lídia - 2017.02.08. - 22:16
Szia!

Az a jegy nem Schipholtól, hanem Amszterdamból van, a 24 EUR-s combi jegyen kívül tehát tartalmazza a 197-es (Amsterdam Airport Express) buszra is a retúrjegyet Amszterdamból Schipholig (de nem a vonatjegyet).
#347 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.08. - 22:34
Szia Tibcsi!
Köszönöm a válaszod. Vonattal Amszterdamból belépővel együtt van olyan oldal ahol meg lehet nézni? és még kell plusz buszjegy is?
#348 - Lídia - 2017.02.19. - 13:53
Szia!

Kombinált vonatjegy+buszjegy+belépőjegy nincs, kell akkor külön vonatjegyet, és kombinált belépő+buszjegyet venned.
#349 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.20. - 00:08
Szia!
Köszönöm a sok segítséget.
#350 - Lídia - 2017.02.20. - 09:15
Szia!
Az lenne a kérdésem, hogy a 7,5 eurós napi jegyet (GVB day ticket) lehet használni a Schiphol-ról induló 197-es buszon is?
#351 - Dorka - 2017.03.03. - 13:42
Szia!

Nem, arra nem érvényes!
#352 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.05. - 20:35
Szia Tibcsi!
Azt szeretném kérdezni, hogy az Amsterdam környéki bérlet jó-e a Centraal Station-tól a Schiphol-ig vonatra is vagy csak a 197-es buszra.
Köszönöm.
#353 - Lajos - 2017.03.06. - 15:48
Szia!

A pdf alapján mintha jó lenne, említik mint 197-es busz és vonatok Schiphol és Amszterdam között.
#354 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.07. - 18:22
Szia!
Nekem is Kaukenhof buszos kérdésem lenne. Azt írjátok, hogy a 197-esre nem jó a jegy, de mi van a 69-es busszal? Arra jó? Mert a tömegközlekedési térkép szerint az is elmegy addig a megállóig ahol fel lehet szállni a 858-as buszra.
#355 - Csaba - 2017.03.15. - 10:12
Szia!

Az amszterdam környéki jegy (valamint a 29 EUR-s kombi Keukenhof jegy) jó a 197-es buszra, a sima amszterdami jegyre válaszoltam, hogy nem jó a jegy rá. A 69-es buszra viszont jók az amszterdami tömegközlekedési jegyek, azzal a reptérig el lehet menni (ki is egészítettem vele a leírást). Onnan viszont buszjegy szükséges Keukenhofig.
#356 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.17. - 00:07
Kedves Tibcsi! Mind a milánói, mind a barcelónai utazásunkhoz kaptam már segítséget Tőled, amit nagyon köszönök. Remek az oldalad, sok hasznos információt olvasok és használok fel belőle :) Most Amszterdamba tervezem az utazásunkat megnézni a szélmalmokat és a tulipánvirágzást Keukenhofba, a maradék időben Amszterdam felfedezése a cél. A közlekedéssel kapcsolatban lenne egy-két kérdésem. A leírások alapján az Amszterdam és környéki utazási jegyet gondoltam megvenni. Márc.végén érkeznék az eindhoveni repülőtérre és innen rögtön a szélmalmokhoz mennénk ha jól láttam NS Intercity járattal tudunk utazni, egy átszállásal Zaandij Zaanse Shans-ig. Hol tudom megvenni legelőször ezt a típusú jegyet (kártyát)? Gondolom Eindhovenben nem lehet, de esetleg Zaandijkban a szélmalmoknál? Innen vissza kell jutnunk Amszterdam központba, vagy a szállásunkhoz Hoofddorpba, amelyhez a schipholi reptérre kell eljutnunk. Ehhez pedig már jó lenne használni az utazási kártyát. Vagy csak Amszterdamban tudom megvenni? Másnap Keukenhof a cél. A schipoli reptértől ha jól értem a 858-as busszal tudunk menni és erre is jó ez a típusú utazási kártya. Este és másnap délelőtt pedig Amszterdam központját fedeznénk fel. Azt szeretném megtudni, hogy igazából ha pénteken mondjuk du. 4kor csekkolok be először a jeggyel akkor a 2 napos mikor is jár le? Előre is köszönöm válaszod :) üdv. Zsuzsa
#357 - Zsuzsa - 2017.03.18. - 19:29
Kedves Zsuzsa!

Az Amszterdam és környéki jegyet amszterdami tömegközlekedési pénztárakban, valamint I Amsterdam látogatóközpontokban veheted meg. Eindhovenben, Amszterdamon kívül nem. A Schiphol reptéren ugyanakkor meg lehet venni több helyen is, az NS és Connexxion közlekedési társaságok elárusító pontjánál, valamint az I Amsterdam turistainformációs pontnál.
Naptári napok, nem pedig 24 órás időszakok alapján érvényes, a lejárat napja utáni hajnal 4-ig, tehát a 2 napos aznap, a következő nap egész nap, és a 3. nap hajnali 4-ig érvényes.
http://www.iamsterdam.com/media/pdf/visiting/artt-map-2017.pdf?la=en
#358 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.22. - 02:12
Kedves Tibcsi!
Köszönöm válaszod, remélem jól sikerül az utazásunk, bár lehet át kell szerveznem egy kicsit a programokat, mert esőt írnak péntek, szombatra :( pont mikor a tulipánokat, meg a szélmalmokat néznénk meg.... még azért reménykedem.
#359 - Zsuzsa - 2017.03.27. - 22:09
Köszönöm mindkét kérdésemre a választ. Még egy "utolsó" kérdésem lenne: Hoofddorp - ból hogy tudok kijutni Keukenhof-ba ? Milyen busszal, vonattal, és mennyiért ? Kell-e még átszállni vagy gyalogolni ? Nagyon köszönöm !
#360 - Kata - 2017.04.02. - 22:03
A legegyszerűbb Sprinter vonattal visszamenni a Schipholra, és onnan a 858-as, Keukenhof Express busszal.
Vagy lehet menni közvetlenül Hoofdorpból 162-es busszal is, Lisséig, a végállomásig, de az ritkán jár, és a végén kell egy kicsit gyalogolni.
#361 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.03. - 02:03
Szia Tibcsi!
Nagyon köszönöm a #340 válaszodat.
üdv, János
#362 - János - 2017.04.04. - 20:10
Kedves Tibcsi és utazó, utazni készülő társaim! Pont egy hete érkeztünk meg Amszterdamból és most megpróbálom megosztani Veletek az élményeimet...Rövid kiruccanás volt mert pénteken indultunk a Wizzair reggeli járatával, amely pontosan meg is érkezett Eindhovenbe. Mivel fő célunk a tulipánpark meglátogatása volt, így rögtön az eindhoveni pályaudvarról a Schiphol-i reptérre mentünk vonattal. A vonatjegy 20,80 EUR volt és kb. 1 óra 45 perc alatt (pontosan betartva a menetidőt) ott is voltunk. Itt először letettük a poggyászmegőrzőbe a csomagjainkat (7 EUR egy szekrény amibe 4 kézipoggyász simán elfért) megvettük a Keukenhof-i kombinált jegyet 24 EUR-ért és irány a tulipáncsodákhoz. A buszok sűrűn közlekedtek a parkhoz és ott is volt poggyászmegőrző és tiszta kultúrált mosdó is. A park csodálatos, a pavilonokba is érdemes bemenni, de esernyő, esőkabát nem árt ha van nálunk mert az idő változékony. Nekünk szerencsénk volt, csak a kijövetelnél kezdett el esni, így amit terveztünk az meg is tudtuk nézni. Innen visszatértünk a Schiphol-i reptérhez, ettünk, felvettük a csomagjainkat és eltranszfereltünk a közelbe lévő szállodánkba. Másnap ismét a reptérről indulva (előbb vettünk egy Amsterdam Region Travel jegyet 18,50 EUR-ért, 1 napra szól és korlátlan utazást tartalmaz Amszterdam és környékére) megcéloztuk a szélmalmokat Zaanse Schans-ban. Egyszeri átszállásal és egy kis sétával kb. 40 perc alatt ott is voltunk. Sajnos az eső ekkor már igen csak esett, de nem adtuk fel és megnéztünk a malmokat és a helyi sajt, fapapucs és waffel készítő műhelyeket. Szuper élmény volt és a végére még az eső is elállt. Visszaszálltunk a vonatra amellyel most Amszterdam Centraal-ig mentünk és a délutánt és estét Amszterdamba töltöttük. Mentünk a 2-es villamossal, amely sok látnivalót érintett. Mi a Van Gogh Múzeumot céloztuk meg, de akkora sor volt, hogy esélyünk sem volt bejutni. Helyette bementünk a Gyémánt Múzeumba. érdekes volt, persze nem egy olyan élmény mint Van Gogh...majd sétáltunk a DAM téren aztán elmentünk a Centrál pályaudvartól induló "komppal" a szemközti kis szigetre, hogy megcsodáljuk a kilátást az Adam LOOKOUT toronyból. A belépő 12,50 EUR/fő és plussz 5 EUR-ért (na meg 1 órás sorbanállás után) fel lehetett ülni "hintázni" a város felett. Az élmény hatalmas!!! Vacsoráztunk és vissza a szállásra. Az utolsó napunkon a Schiphol reptérről vettünk jegyet 5,20 EUR-ért a központba ismét. Sétáltunk, élveztük, hogy végre sütött a nap, megnéztük a Vörös Lámpás negyedet, kipróbáltuk a "híres" sütijüket, ebéd, majd elindultunk az eindhoveni reptérre. A pályaudvaron lehet venni kombinált jegyet ami rögtön jó a vonatra ami elvisz Eindhovenig, itt pedig átszállhatunk vele a reptérre menő buszra. Az ára 23,70 EUR. Innen már a becsekkolás és itthon a landolás sima ügy volt. Sokat mentünk, sokat láttunk, nagyon jól éreztük magunkat és még vissza kell mennünk, mert még sok mindent meg kell néznünk. Remélem a beszámolóm hasznos lehet másoknak is, Tibcsinek külön köszönet a tanácsokért. üdvözlettel :)
#363 - Zsuzsa - 2017.04.09. - 23:13
Kedves Zsuzsa!

Köszi a részletes, érdekes és hasznos beszámolót minden látogató nevében is! :)
#364 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.13. - 01:53
Sziasztok!
A 120 órás tömegközlekedési jeggyel be tudok jutni vonattal amszterdamba, ha a szállásom zwanenburgban van? Vagy kell váltanom egy megállóra jegyet a határáig?
#365 - Viktor - 2017.06.15. - 15:45
Kedves Tibi!
Júliusban fogunk az Eindhoveni repülőtérre érkezni a gyerekeimmel. Sajnos a férjem csak néhány óra múlva tud értünk jönni. Láttam, hogy a városközpont kb. 7 km-re van a reptértől. érdeklődnék van-e a repülőtér közelében valami látnivaló, múzeum vagy park?
#366 - Bea - 2017.06.17. - 14:03
Kedves VIKTOR!

A GVB-jegyek sajnos egyáltalán nem érvényesek vonatokra, csak buszra, villamosra és metróra. Amszterdam és környéki jegy érvényes Halfweg-Zwanenburg vasútállomástól, viszont csak ezért nem érdemes megvenni, mivel a vonatjegy csak 2,80 EUR egy irányban.


Kedves BEA!

Vannak érdekes múzeumok Eindhovenben pl. , de nem a repülőtér közelében, hanem a városban. 400-as vagy 401-es busszal 20 perc alatt bejuttok Eindhovenbe.
#367 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.18. - 22:01
Szia!
Augusztusban utazunk Amsterdamba, Zaandamban lesz a szállásunk, ahonnan ha jól néztem a 391-es busszal tudunk majd a központba jutni. Az I amsterdam city carddal tudjuk majd ingyenesen használni azt a buszt, vagy regionalis buszra nem érvényes?
Köszönöm
#368 - Flóra - 2017.08.04. - 12:45
Szia!

Nem érvényes az I amsterdam card Amszterdamon kívül, ill. nem GVB-buszokra, de az amszterdam és környéki jegy érvényes rá.
#369 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.08.09. - 01:51
Szia Tibcsi!

Az eindhoveni reptérről induló busz transzferek hol raknak le Amszterdamon belül? (pl. wizzair transzfer) A centrumban?

Válaszod előre is köszönöm!
#370 - Viktor - 2017.09.04. - 21:34
Szia!

A WIzz Air transzfere a Centraal vasútállomás közelében.
#371 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.09.04. - 22:48
Kedves Tibor!

Megtudnád mondani, hogy a Benelux Weekendretour jegy
kedvezőbb árban van e Charleroi Sud és Luxemburg között, mint az egyébként vonatállomáson vásárolható jegy??

Láttam, hogy ha a NMBS/SNCB-n online veszem meg akkor 6 főnek retúr 188 euro lenne. Nem tudom mennyibe kerül, ha az állomáson veszem a jegyet és mennyibe ha a Benelux Weekendretourt veszem meg?
Tudnál segíteni?
Köszönettel éva
#372 - Vargáné Dániel éva - 2017.11.24. - 12:15
Kedves éva!

Ebben sajnos nem tudok segíteni, a vasúttársaságnál érdemes érdeklődni.
#373 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.11.24. - 17:56

Sziasztok!
Április közepén utazunk Amszterdamba, a kérdésem a következő lenne: a 24.5 eurós kombijegyet Keukenhofba lehet úgy használni, hogy Sciphol-Keukenhof-Haarlem?( a szállás Haarlem-ben van)
Valamint ez a jegy adott napra szól, vagy ebben az idényben bármikor felhasználható?
Köszönöm, ha valaki tud hozzászólni
Irén - 2018.03.16. - 16:31
Sziasztok!
Holnap megyünk Amszterdamba saját autóval. Városnézés közben milyen parkolási lehetőségek és díjak vannak? Vagy érdemes valahol letenni az autót és sétálni? Ebben kérnék segítséget! Köszönöm
Szilvi - 2018.03.23. - 16:41
Kedves Tibcsi!
Április elején megyünk Amszterdamba (6 fő) 4 napra. Debrecenből indul a repülőgép és Eindhovenbe érkezünk.
A szálloda Mercure Hotel Amsterdam West, Oude Haagseveg 20.
Kérdésem: hogyan tudunk oda jutni és a negyedik napon vissza a repülőtérre, milyen tömegközlekedési jegyet kell venni és hol?
A közbenső két nap szeretnénk az alábbi helyekre eljutni: Edami sajtpiac, Zaanse Schans, Keukenhof / tulipánok /, Sloten / szélmalom /, és ha még belefér a Vondelpark.
Milyen tömegközlekedési jegyet alánlanál?
Jó lenne, ha volna olyan amely mindenre jó! Vagy esetleg különböző típusú jegyeket kell venni? Várom szíves válaszod.
Lehet, hogy még lesz kérdésem.
Köszönöm szépen!
Ibi - 2018.03.23. - 17:40
Kedves Tibcsi!
Az előző levelemhez kapcsolódna még a kérdésem: találtam olyan napijegyet a leírásban amely 24, 48 és 72 órás, az Amszterdam és környéke tömegközlekedési jegy. Amszterdamon belül és a leírt helyekre egyaránt használható? A 11 éves gyereknek erre van kedvezmény, vagy ugyanannyi mint a felnőttek számára?
Még egy kérdés: Keukenhof tulipánkert nyitvatartási ideje és belépőt kell venni?
Ne haragudj a sok kérdésért, de szeretnénk biztosra menni.
Segítséged nagyon szépen köszönöm!
Ibi - 2018.03.26. - 18:15
TakáL még nem késő írnom... holnap este érkezünk Schipolra-a vonatot találtam bejutni a Centraalra/ig. Könnyen megtalálható? Remélem ki lesz táblázva. Jegyet valahol ott kell majd venni rá? Köszönöm válaszod!
Krisztina Bányai - 2018.04.06. - 07:00
Igen, ki van táblázva, könnyű megtalálni (Trains, és vonat szimbólum, miután kijöttél a terminálról már), a föld alatt van a vasútállomás, lifttel, vagy mozgólépcsővel lehet lejutni. A sárga automatáknál lehet jegyet venni, illetve árusoknál is, Amsterdam Centraalig. A chipkártyát felszállás előtt le kell olvastatni (a mozgólépcső tetején.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.04.07. - 00:02
Kedves Tibcsi!
Május elején a Schipholra érkezünk. Van 5 óránk az átszállásig, gondoltam kimennénk a városba kicsit körbenézni.Láttam,hogy kb.20 perc alatt vagyok bent de milyen sűrűn járnak?Mennyi időt tölthetnék nézelődéssel? A jegy ára egy útra szól vagy vissza is utazhatok vele a reptérre? Nagyon köszönöm a segítséged!
Sipos Ildikó - 2018.04.16. - 11:36
Kedves Ildikó!

A jegy egyirányú. A vonat napközben 5-15 percenként jár.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.04.22. - 00:33
Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás