Bécs / Wien - nevezetességei, látnivalók II.

Utazás nyaralás info » Bécs » Látnivalók, nevezetességek II.

Bécs nevezetességeinek bemutatása II.

Prater | Bécsi Madame Tussauds | Kunsthistorisches múzeum | Természettudományi múzeum | Technisches Museum | Hadtörténeti múzeum | Szent Péter templom | Hundertwasserhaus | Kunsthaus | Karlskirche | Hozzászólások

Bécs

Prater

Bécs 2. kerületében található Bécs egyik legnagyobb zöldterülete, a Prater. Teniszpályák, egy golfpálya, lóversenypálya, kerékpárpálya, sűrű kerékpárút-, és sétaúthálózat szolgálja a bécsiek kikapcsolódását.

Itt található Bécs híres vidámparkja, a Wurstelprater, amely alatt sokszor magát a Pratert értik. A vidámpark 1766-ban nyitotta meg kapuit, és ezzel a világ egyik legöregebb vidámparkjának számít. Régi játékai, köztük Bécs egyik szimbóluma, az 1896/97-es, 65 méter magas óriáskerék (Wiener Riesenrad) idézi a múltat, amely 1920-1985 között a világ legmagasabb óriáskereke volt. Modern vidámparki játékok is megtalálhatóak itt, az egyik leghíresebb az izgalmas, 2010-ben megnyitott, 117 méter magas Prater Turm repülő kőrhinta. A Prater vidámparkja 250 attrakciót kínál a szórakozni vágyóknak.

Eljutás: U1, U2 metró: Praterstern Bf állomás. 5, 21, O villamos.

Belépő: Ingyenes belépés, a vidámpark különböző játékaira 1-10 Euró közötti árakat kell fizetni.

Összefoglaló: Bécs egyik leghíresebb látványossága, különösen gyerekekkel mindenképp látogassunk el ide.

Prater

Prater Turm

Prater, Bécs

Prater képek: gSquare, Miguel Diaz (Mad-King), eg65/Flickr/Creative Commons

Bécsi Madame Tussauds

A Prater parkjában, az Óriáskerék előtt elhelyezkedő bécsi Madame Tussauds sokkal kisebb, mint a londoni, és a viaszfigurák nem olyan élethűek, mint londoni társa esetében. Ugyanakkor ez is sokaknak érdekes lehet, köztük gyerekeknek is, meg hát a bécsi sokkal közelebb is van. És itt a magyar történelemhez kapcsolódó személyiségek is láthatók, mint Ferenc József, Mária Terézia, vagy Sisi.

A világsztárok közül Leonardo Di Caprio, Brad Pitt, Morgan Freeman, Johnny Depp, Daniel Craig, Nicole Kidman, Sandra Bullock, Audrey Hepburn, Marylin Monroe, Angelina Jolie, Robbie Williams, Will Smith, Lady Gaga és Michael Jackson viaszfigurái vannak kiállítva, többek között, meg persze Conchita Wursté. Nem csak filmsztárokat, hanem filmrendezőket, mint Quentin Tarantino, és Alfred Hitchcock, is láthatunk. A legjobb jelenlegi osztrák focista, David Alaba is helyet kapott a múzeumban. Politikusokkal, híres emberekkel, mint Barack Obamával, Angela Merkellel, II. Erzsébet királynővel, és a Dalai Lámával is fotózkodhatunk.

Eljutás: U1, U2 metró: Praterstern Bf állomás. Villamos: 5, 21, O. Cím: Riesenradplatz, 1022.

Belépőjegy (2018): A helyszínen 23 EUR 15 év felett, 19 EUR 4-14 év között. Online 20-30% kedvezménnyel vehetők jegyek.

Nyitvatartás: Változó, ITT megtekinthető.

Madame Tussauds, Bécs

Bécsi Madame Tussauds

Bécsi Madame Tussauds. Képek: Neo_II/Flickr/Creative Commons

Kunsthistorisches múzeum

A Ringstrassen található képtárat 1891-ben I. Ferenc József nyitotta meg. A gyűjtemény egy négyszögletű dómban található. A világ 4. legnagyobb festménygyűjteményében többek között Rembrandt, Peter Paul Rubens, Jan van Eyck, Albrecht Dürer, Michelangelo Merisi da Caravaggio, és Rafel munkái találhatók a 15-17. századig (tehát a kevésbé klasszikus festészet iránt rajongóknak inkább a Felső-Belvedere gyűjteménye, az Albertina vagy a Leopold-múzeum ajánlható).

Bécs leghíresebb múzeumában a képtáron kívül a világ egyik legjelentősebb egyiptomi kollekciója, valamint görög, és római antik darabok is megtekinthetőek. A magyar turisták figyelmébe ajánlható a lépcsőház mennyezete, melyet Munkácsy Mihály a "Képzőművészet dicsőítése" című munkája díszít.

Eljutás: U2, U3 metró: Volkstheater megálló. Villamos: 1, 2, 46, 49, 71, D. Busz: 2A, 57A. Cím: Maria-Theresien-Platz, 1010. Térképen lásd a Bécs térkép menüpontban.

Belépőjegy (2018): 15 Euró. Diákoknak, 27 éves korig, és 65 év felettieknek: 11 Euró. 19 éven aluliaknak ingyenes. Kombinált jegy: Kunsthistorisches múzeum + Schatzkammer (kincstár) + Neue Burg: 20 EUR. Kombinált jegy: Kunsthistorisches + Neue Burg + Leopold múzeum: 24 EUR.

Nyitvatartás: Kedd-vasárnap 10:00-18:00. Csütörtök 10:00-21:00. Szeptember és május között hétfőnként zárva (júniustól augusztus végéig hétfőnként is nyitva)!

Összefoglaló: Értékes festménygyűjtemény, de nem különösen modern képekkel, van, akinek emiatt unalmas lesz.

Bécs, Kunsthistorisches múzeum

Kunsthistorisches kép: prob1t

Természettudományi Múzeum / Naturhistorisches Museum

Ez nem csak egy "egyszerű" természettudományi múzeum: a Kunsthistorisches mellett lévő bécsi Naturhistorisches Museum Európa egyik legjobb, leggazdagabb ilyen jellegű múzeuma, valamint Bécsen belül is a város legjobb látnivalói között van, a világhírű Tripadvisor oldal Bécs nevezetességeit felsoroló listáján a turisták szavazatai alapján 12. helyen áll, a Hofburg után, megelőzve pl. a Szent Péter templomot, vagy a Belvederét. Ez annyiban mindenesetre mérvadó, hogy látszik, hogy a természet iránt érdeklődök számára egyértelműen kötelező bécsi nevezetesség. Sokan a londoni természettudományi múzeumnál is jobbnak tartják. Gyermekek számára (is) hatalmas élményt nyújthat. Az 1889-ben nyílt múzeum 8700 km2-en mutat be 30 millió kiállítási tárgyat. A látogatók megismerhetik az ősember életét, valamint rengeteg állatfajt: hüllőket, halakat, madarakat, emlősöket, rovarokat, akár a T-Rexet is - több óriás dinoszaurusz csontváz került kiállításra. A múzeum ásvány- ,és meteoritgyűjteménye is különösen jelentős és látványos, meteoritokból egyenesen a világ legnagyobb gyűjteménye található itt!

Eljutás: U2, U3 metró: Volkstheater megálló. Villamos: 1, 2, 46, 49, 71 Busz: 48A. Cím: Maria-Theresien-Platz.

Belépő (2018): 10 EUR. 19-26 éves diákok számára 5 EUR. 19 éven aluliak számára ingyenes.

Nyitvatartás: Csütörtök-hétfő: 09:00-18:30. Kedd: zárva! Szerda: 9:00-21:00. Zárva: január 1., december 25.

Összefoglaló: Európa egyik legjobb természettudományi múzeuma mindenkinek érdekes, aki csak egy kicsit is érdeklődik az állatok, növények iránt. A múzeum meteoritgyűjteménye is egészen szép.

Naturhistorisches Museum, Bécs

Bécsi Természettudományi Múzeum kép: Sonja Vollnhofer/Flickr/Creative Commons

Technikai Múzeum / Technisches Museum

Kevésbé ismert, ugyanakkor rendkívül érdekes, sok órás kikapcsolódást nyújtó, és magas színvonalú múzeum. Elsősorban a tudomány és technika iránt érdeklődők tetszését fogja elnyerni, de egy kis kíváncsiság is elég ezek iránt a dolgok iránt, a múzeum szinte mindenki számára nagy élményt nyújt, és érdekességeket rejt, azoknak is ajánlható, akik egyébként nem szeretnek múzeumokat látogatni.

A Mariahilffer Strasse nyugati végén, a Schönbrunn-hoz közel található Technikai múzeum építését 1909-ben kezdték, és 1918-ban nyílt meg. 1992-1999 között kibővítették és modernizálták. A látogatók érdekes dolgokat tudhatnak meg, rengeteg kiállítási tárgyat láthatnak a tudomány, technika, bányászat, energia, csillagászat, kommunikáció, és informatika, közlekedés, gyártás világából. A 22 ezer m2 területű, 4 emeletes múzeum egyik legnagyobb attrakciója a magasfeszültség-demonstráció, különösen érdekes egy TV-stúdió is, ahol a hírolvasó szerepébe bújhatunk (igaz, a híreket németül kell felolvasni). Interaktív múzeum: különböző kísérletek végezhetők, sok minden kipróbálható. Ezért gyerekek számára is ideális, a kisebbeket játszótér is várja.

Eljutás: U3 metró: Johnstrasse megáló. U4 metró: Schönbrunn megálló. Mindkét esetben 10 perces gyaloglással. Villamos: 52 vagy 58: Penzinger Strasse, vagy 10: Johanstrasse/Linzer Strasse megálló. Busz: 10A: Johanstrasse/Linzer Strasse megálló. 57A: Anschützgasse megálló. Cím: Mariahilfer Strassee 212., 1140.

Belépő (2018): 13 EUR. 19-27 éves diákok számára: 11 EUR. 19 éven aluliak számára ingyenes.

Nyitvatartás: Hétfő-péntek: 9:00-18:00. Szombat, vasárnap, és ünnepnapokon: 10:00-18:00. Zárva: január 1., május 1., november 1., december 25., 31.

Összefoglaló: A tudomány, technika iránt érdeklődést mutatók mindenképp nézzék meg ezt a nagy, érdekes, interaktív múzeumot.

Bécsi technikai múzeum

Bécsi technikai múzeum kép: J.Com/Flickr/Creative Commons

Hadtörténeti Múzeum / Heeresgeschichtliches Museum

A gazdag, színvonalas múzeumban Ausztria háborúinak a történetét ismerhetjük meg. Láthatunk például fegyvereket, páncélokat, repülőgépeket, tankokat, festményeken, érméket, fotókat, és csatahajó modelleket. A múzeum épülete 1852-re készült el, és a múzeum 1869-ben nyílt meg. A történelem iránt érdeklődők számára rendkívül érdekes, tartalmas múzeum, ahol sok időt el lehet tölteni, bár nem annyira modern, és interaktív.

Az I. teremben a 17. század, a II. teremben a 18. század, míg a 3.-ban az 1789-1848, a IV-esben az 1848-1866, az V-ösben az 1867-1914, a VI-osban az 1914-1918, a VII-esben az 1918-1955 közötti időszak történetét, a VIII-asban az osztrák haditengerészet történelmét ismerhetjük meg. Van egy "tank kert" (Panzergarten) is, mely március és október között tart nyitva, ahol 1955-től napjainkig gyártott tankokat nézhetünk meg.

Eljutás: U1 metró: Südtirolerplatz állomás, majd 69A busz, Arsenal megállóig. Vagy: U3 metró: Schlachthausgasse állomás, majd 18-as villamos Heinrich Drimmel-Platz megállóig. S-Bahn: Quartier Belvedere, 10 perc gyaloglásra. Cím: Arsenal Objekt 1, 1030.

Belépő (2018): 6 EUR. Diákoknak 19 év felett 4 EUR. 19 éven alul ingyenes. Minden hónap első vasárnapján mindenki számára ingyenes.

Nyitvatartás: Minden nap: 9:00-17:00. Zárva: január 1., húsvét vasárnap, május 1., november 1., december 25., 31.

Összefoglaló: A történelem iránt érdeklődők értékes órákat tölthetnek itt.

Bécs, Hadtörténeti Múzeum

Bécsi Hadtörténeti Múzeum. Kép: Otto Rapp/Flickr/Creative Commons

Szent Péter templom / Peterskirche

A bécsi barokk építészet egyik legszebb példájának a Szent Péter templom számít. A mai templom helyén, a kora középkorban épített templomból jelenleg már semmi sem látható. Úgy tartják, hogy 800-ban épült, de erre nincs bizonyíték. Első említése írásos dokumentumokban 1137-ből származik. A régi templom 1661-ben leégett. Az új templom építését 1701-ben kezdték meg, Gabriel Montani, majd Johann Lukas von Hildenbrandt vezetésével. A tervek a római Szent Péter-bazilika alapján készültek. 1722-re a templom nagy része elkészült, és 1733-ban szentelték fel. Ezzel ma a Peterskirche Bécs 2. legrégibb templomának számít. 1988-tól 2004-ig a templomot renoválták, hogy visszanyerje eredeti fényességét, és színeit. A templombelsőben csodás oltárok, és szobrok vannak.

Eljutás: U1, U3 metró: Stephansplatz megálló. Cím: Petersplatz, 1010. Térképen lásd a Bécs térkép menüpontban.

Belépő: Ingyenes belépés!

Nyitvatartás: Hétfő-péntek: 7:00-20:00, szombat, vasárnap: 9:00-21:00.

Peterskirche

Peterskirche kép: natsu

Hundertwasserhaus

A 2000-ben elhunyt híres osztrák építész, Friedensreich Hundertwasser első munkája a Hundertwasserhaus Bécs 3. kerületében található, és 1983-tól 1986-ig épült. A különleges, színes, a természet és az ember kapcsolatát jelképező épület nagyon messze áll egy szokványos építménytől. A házban 52 lakás, 4 iroda, 16 magán, és 3 közös terasz található, mintegy 250 fa, és bokor színesíti.

Csak kívülről tekinthető meg. Útba eshet villamossal a Prater fele, vagy a Belvedere után. Érdemes betérni az utca másik oldalán található kis, Hundertwasser stílusban épült, hangulatos, kedves üzletközpontba, melyben bárok, ajándékboltok, valamint egy posztergaléria található.

Eljutás: U1, U4: Schwedenplatz, majd 1-es villamos, Prater Haptallee felé, a Hetzgasse megállóig, majd 2 perc gyalog. Cím: Kegelgasse 36-38, 1030. Térképen lásd a Bécs térkép menüpontban.

Belépő: Ingyenes belépés

Hundertwasserhaus

Hundertwasserhaus fotó: R. Duran

Kunsthaus

Hundertwasser másik híres alkotása, a Hundertwasserhaus közelében található Kunsthaus múzeumként működik. Az 1-2. emelet állandó kiállítása Hundertwasser munkáit: festményeit, grafikai munkáit, építészeti makettjeit mutatja be, a 3-4. emeleten időszaki kiállításokat tartanak. Az építész 1989-1991 között renoválta az 1892-es bútorgyárat.

Önmagában csak a különleges épületért, annak különleges formáiért, színeiért is érdemes ide eljönni, a Kunsthaus önmagában is egy műalkotás. Bemenni pedig a modern művészet, a különleges, nem szokványos múzeumok kedvelőinek érdemes.

Eljutás: A Hundertwasserhaustól 5 perc gyaloglásra van. Máshonnan: U1 vagy U4 Schwedenplazig, majd 1-es villamos, Prater Hauptallee felé, Radetzkyplatz megállóig. Vagy U3 vagy U4 metró Landstrasse/Wien mitte megállóig, majd O villamos, Praterstern felé, Radetzkyplatz megállóig. Cím: Untere Weissgerberstraße 13, 1030

Belépő (2018): 12 EUR. 18 éven felüli diákoknak és 11-18 éveseknek 5 EUR. 11 éves kor alatt ingyenes.

Nyitvatartás: Minden nap: 10:00-18:00

Kunsthaus

Kunsthaus kép: hermansylvester/Flickr/Creative Commons

Karlskirche

A Karsplatz déli oldalán, Bécs 3. kerületében áll ez a szép bécsi templom. A Karlskirche Európa egyik leglenyűgözőbb barokk templomának számít. Hatalmas kupolája 76 méter magas, amit meg lehet tekinteni, ide panorámalift vezet fel. Innen a Bécsre irányuló kilátás csodálható, és a templomfreskók is közelebbről megtekinthetők. A templomot 1716-tól 1737-ig építették, és az 1980-as évek végén restaurálták. Szent Borromei Károly, a járványok ellen védő szent tiszteletére emelték az 1713-as, több ezer bécsi életét követelő pestisjárvány után, mivel úgy gondolták, hogy neki köszönhetik, hogy a járvány igen hamar véget ért.

Eljutás: U1, U2, U4 metró, 62-es villamos: Karsplatz állomás. Cím: Kreuzherrengasse 1, 1040. Térképen lásd a Bécs térkép menüpontban.

Belépőjegy panorámalifttel a kupolába (2018): 2,5 EUR.

Nyitvatartás: Hétfő-szombat: 9:00-18:00. Vasárnap és ünnepnap: 12:00-19:00

Karlskirche

Karlskirche kép: Florian Demmer

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Tisztelt Lapszerkesztők! Nagyon jó az oldal egy ismeretlen számára, egy rövid átnézeti képet ad a városról. én Bécs anyagát néztem át, mivel az a szakterületem, még sok minden nevezetességet fel lehet tenni! Grinzing, Kahlenberg, többi múzeum,miért Bécs a magyarok számára a mások által Wien - nek Wienna - nak nevezett város stb. Nagyon jó a kezdeményezés, csak í­gy tovább
#1 - Sarang István - 2008.03.23. - 18:26
Köszönjük a hozzászólást, és a javaslatot, István! Folyamatosan bővül minden oldal, Bécs kalauzát is majd még bőví­tjük!
#2 - utazas-nyaralas.info - 2008.03.23. - 19:28
Nagyon tetszenek a képek.
Remélem valóságban is fogom látni majd egyszer.
#3 - Ambruzs Sándor - 2008.04.27. - 14:01
üdv!Szerintem is nagyon jó az oldal ,de sajnos a Rathausról kerestem információkat és nem találtam, de sebaj ,mert í­gy is tapasztaltabb lettem!
#4 - ...Márk - 2008.06.03. - 15:58
Szisztok! A hétvégén Bécsbe megyünk. Tudna valaki segí­ten, hogy hogy lehet eljutni a Természettudományi Múzumhoz?
Nagyon köszi előre is!
Vera
#5 - Vera - 2008.07.09. - 21:39
Köszönöm! Grazzie mille! így legalább odataláltam a Duna szigetre én is !!! ;-*
---
Ho trovato la mia strada sul Danubio isola almeno in questo modo !!! Grazzie tutto! ;-*
#6 - Madonna Louise Veronica Ciccone - 2008.10.03. - 10:57
Most voltam a Kunsthistorisches Museumban és a felsorolásból hiányolom Tizian,Tintoretto, Veronese stb. neveit akik képeinek hatalmas gyújteményét megcsodálhattam. Van egy kérdésem is: későbbi múvészek képei hol láthatóak? 2008 dec.
#7 - zsí¼ri - 2008.12.20. - 15:45
hat nagyon jok a kepek.En mar elobe is lattam oket es nagyon jok.Foleg a prater vidampark!!nagyon szuper!!mindenki el kell oda menjen!
#8 - david - 2009.01.10. - 09:56
Húsvét után megyünk Bécsbe, szeretném megtudni, hogy a vidámpark akkor nyitva van-e, illetve hol található a Spanyol lovasiskola és hogyan tudok rá itthonról jegyet venni?
Köszönöm a segí­tséget.
#9 - Newberg Klára - 2009.02.15. - 11:36
A Prater nyitva van egész évben. A bécsi lovasiskolába itt tudsz jegyet venni: http://partners.eventim.at/srs/de/buhne/show/vorfuhrung_2007/148/
Cí­me: Michaelerplatz 1.
#10 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.02.18. - 14:42
Jó oldal, csak éppen a legfontosabb infók hiányoznak. A cí­mek. Az oké, hogy eljutás hogyan, meg ilyenek, de az senkinek nem jut eszébe, hogy van, aki kocsival, vagy kerékpárral szeretné megközelí­teni a nevezetességeket? Szóval jó lenne a konkrét cí­met is feltüntetni mondjuk az eljutással együtt. Nem kellene külön keresgélni. Ja, és van olyan, hogy GPS. :)
#11 - TaTa - 2009.07.16. - 17:29
Igen, utólag eszembe jutott, hogy az is hasznos lenne, majd valamikor kiegészí­tem, csak sok idő minden városnál. :) Egyébként a metrómegállók nevében a legtöbbször ott a cí­m is, ill. a "Bécs térkép, műholdkép" rovatban fel van tűntetve a térképen, hogy mi hol van :)
#12 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.07.16. - 18:18
Azt szeretném megtudni,hogyan igazolhatom Bécsben, hogy nyugdí­jas vagyok.Jó az itthoni nyugdí­jas igazolvány, vagy kell váltanom valami spécit?
#13 - M.Kovács éva - 2009.07.28. - 13:20
Nem működik már a válaszadás? Nagyon szeretném tudni,hol kapok választ a kérdésemre. Két hét múlva megyünk 2 napra Bécsbe,fontos lenne tudni a dolgokat.
#14 - M.Kovács éva - 2009.07.29. - 10:24

Bécs gyönyörü hely! Nagyon tetszik,hogy az oldalon minőségi fotók vannak, de annak jobban örülök, hogy a napokban mindezt láthatom éLöben is :O) 2009
#15 - Ani - 2009.08.13. - 23:23
szuper az oldal:)
de kerem segitsetek
Milyen hegyvideken talalhato Becs?
..ecseki
csak egy beture lenne szukseg a hazihoz!
koszi
#16 - zeni - 2009.11.07. - 17:37
Bécs egy medencében fekszik, de nyugatra tőle már az Alpok kezdődik.
#17 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.11.08. - 18:39
Iggen jó minden..:D
#18 - babucyka - 2009.11.26. - 13:03
úgy tudom, a Práterben van egy hely, ahol nagyon finom a csülök. Valaki tud segí­teni, melyik étterem az?
Köszönöm!
Kati
#19 - Kati - 2009.12.08. - 21:38
HELLO MAGYARORSZíG

éN BéCSBEN LAKOM
#20 - Tóth Gyula - 2010.05.31. - 16:22
szia Gyula!Augusztus 20.-án megyünk Bécsbe busszal a schönbrunni kastélyba.Szeretnénk megnézni a kapucinusok kriptáját is.Hogyan jutunk el oda.Messze van a kastélytól?Az árakat is megirhatnád! előre is köszi.
#21 - ibcsi - 2010.08.05. - 16:27
ibcsi: A Hofburg közelében, a Neuer Markt sarkán, a Kapucinusok templomában van a kripta. Legközelebbi metrómegálló: Stephansplatz.
#22 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.08.12. - 19:25
Tudja valaki hogy november vége fele milyen latnivalok vannak Bécsben pl a Prater vagy Schönbrun kertje es az állatkert nyitva van ilyenkor?vagy valami más érdekesseg?
#23 - Iza - 2010.08.17. - 23:17
A Schönbrunni állatkert nyitva van novemberben 16:30-ig, a Schönbrunn kertje pedig 17:30-ig. A Prater attrakció október végéig működnek (talán az óriáskerék még nyitva van novemberben is), de maga a park nyitva marad télen is.
#24 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.08.18. - 14:16
általános iskolai némettanárnő vagyok, J-N-Szolnok megyében.
évek óta szervezek kétnapos utakat a tanulóimnak Bécsbe,az adventi vásár idején: nov. végén. Nagyon élvezik.Program: Prater:óriáskerekezés, séta a vidámpark területén...Városháza előtti tér,délután.Séta a Stephansdom-hoz.Vissza a Városháza elé, esti hangulat: varázslat!!!
Szállás: egy klassz hostel-ben.Másnap: Schönbrunn: Imperial-Tour a kastélyban.Séta a kertben, Gloriette, állatkert. Isteni.
A kastély előtt addigra kinyitnak a karácsonyi árusok: ebéd: forró puncs, sült krumpli...ki mit szeret.Indulás haza.
Közel van, az ára bírható, a hangulata frenetikus!
Idén is megyünk, ott a helyünk!
#25 - zsuzsa - 2010.08.26. - 20:47
Tavasszal mikor nyit a Schönbrunn-i állatkert?
#26 - Erika - 2010.09.20. - 19:20
Egész évben nyitva, minden nap 9-kor nyit.
#27 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.09.22. - 00:37
Tisztelt Szerkesztő!
Az oldal tényleg jó és használható is. Viszont egy nagyon fontos észrevételem lenne. Két hete voltunk Bécsben és a Hundertwasserhaus-t kerestük. A leírásban az szerepel, hogy U3, U4 metróval kell Landstrasse-ig menni és onnan kb. 5 perc gyaloglás. Ami azt illeti, mi így mentünk, viszont a séta nem 5 perc volt. Legalább félóráig mentünk és vagy 3 embert megkérdeztünk, hogy merre van. Ez elég sok időt elvett, az amúgyis kevés időnkből. A legjobb az az egészben, hogy az 1-es villamos ott áll meg előtte és még be is mondja, hogy a Hundertwasserhaus következik. Javaslom a javítást, mert különben nagyon érdekes épület és érdemes megnézni.

#28 - Réka - 2010.11.02. - 12:46
Köszi, elnézést, hát igazából tényleg nem 5 percre van, 900 méter, ami 10-15 perc lehet, de valóban nem egyértelmű az eljutás, kanyarogni kell, ezért most megváltoztattam egy optimálisabb eljutásra.
#29 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.11.07. - 21:13
Sziasztok!
Szeretnék egy olyan oldalt a neten, honnan letölthetném Bécs villamostérképét!
Köszi
#30 - Tibi - 2010.11.10. - 21:08
#31 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.11.11. - 22:44
Szia!

Nagyon jó!
Köszönöm!
üdv!
#32 - Tibi - 2010.11.12. - 08:02
sziasztok!
mi decemberben megyünk bécsbe.
azt szeretném megtudni hogy a vidámparkban (prater) hány euro-ba kerül az óriáskerékre a belépő?
előre is köszi !!:)
jó az oldal !!:)
#33 - Lili - 2010.11.17. - 15:20
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni, hogy a Hofburgba mennyibe kerül egy diákbelépő, ill. vannak-e különböző árkategóriák ( -tól, -ig)?
Előre is köszi!
#34 - Judit - 2010.11.20. - 20:14
köszi ! rengeteget segítettetek ! szuper az oldal !
#35 - rekka - 2010.11.21. - 16:23
igen szép és gyönyörű mindegyik kép
#36 - hakalovicskrisztina - 2010.11.22. - 13:04
Judit: lásd Bécs nevezetességei I. menüpont, Hofburg rész.
#37 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.11.22. - 16:03
Most jövök rá, hogy még nem láttam Bécset. Tud valaki egy - látnivalókra koncentráló - turista séta térképet küldeni? Vagy belinkelni? Nagyon hálás lennék!
#38 - B. Gábor - 2010.12.16. - 16:57
Sziasztok!
Pünkösdkor tervezünk Bécsbe utazni.érdeklődni szeretnék, hogy a múzeumok, nevezetességek Pünkösd vasárnap, ill. hétfőn ugyanúgy nyitva tartanak,mint már napokon? Köszönöm előre is!
#39 - Vicus - 2011.01.16. - 08:59
Sziasztok!
A tavasszal megyünk barátokkal a Schönbrunni kastélyba, szeretném kérdezni a jegypénztárnál tudnak-e magyarul?
Köszi
#40 - moncsi - 2011.01.18. - 12:08
Vicus: nyitva van minden nevezetesség, üzletek, ilyesmik viszont nincsenek nyitva.

moncsi: Tényleg nem tudom :) Szerintem nem. Miért, valami speciális igényetek van?
#41 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.01.22. - 21:20
áprilisban 50 fővel megyünk a Schönbrunni kastélyba. Kell kérni előre időpontot?
#42 - loló - 2011.02.07. - 12:34
Nincs rá utalás sehol, hogy kéne!
#43 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.02.08. - 19:54
Sziasztok! Valaki tudna abban segíteni, hogy a Kitsse-i csokigyár mintaboltja vasárnap nyitva van-e. Adventkor voltam ott és most egy bécsi kirándulás előtt ismét be szeretnék menni.
A másik kérdésem, hogy jól tudom a Schönbrunni kastély 16,5 eurós belépőjével be lehet menni a labirintusba és a Glorietthez, valamint a 41 szobába? a Privy Garden melyi kert? (sajnos nem tudok németül).
Köszönöm.
#44 - Helga - 2011.03.09. - 12:53
Szia!

Talán nincs, mert vasárnaponként szinte semmi sincs nyitva. Igen, a 16,5 Eurós ezekre mind érvényes! A Privy garden az, ami a kastély előtt van, a 16,50-es tartalmazza!
#45 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.03.09. - 14:16
Köszönöm a segítséget!
#46 - Helga - 2011.03.09. - 21:20
sziasztok!
szombaton nyitva van a Schönbrunni park es a Schönbrunni állatkert? ha igen akkor mettől meddig?
#47 - Rikush - 2011.07.06. - 12:39
Szia!

Minden nap nyitva van, a nyári időszakban 9:00-18:30-ig.
#48 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.07.17. - 15:43
Kati kérdezte: úgy tudom, a Práterben van egy hely, ahol nagyon finom a csülök. Valaki tud segí­teni, melyik étterem az?
Köszönöm!
Válaszolt valaki???? Nekem is szükségem lenne rá!!!
Szintén hallottam róla, s 23-án szeretnénk valakit szülinapjára elvinni oda!
#49 - Liza - 2011.08.10. - 22:35

Zeni kérte:

segítsetek:
Milyen hegyvidéken található Bécs?
..ecseki
csak egy betűre lenne szükség a házihoz!
köszi


Szerintem Pécs-re gondoltak, arra passzolna:

... ecseki, azaz: Mecseki (Pécs a Mecsekben van)

Bécset a Bécsi erdő öleli északon (s kissé nyugaton is, Kahlenberg, majd Leopoldsberg az utolsó két (egyben talán legmagasabb) szakasza, mely közvetlenül a Dunánál végződik

#50 - Liza - 2011.08.10. - 22:45

Nagyon kedves, hogy mindig megköszönitek a hozzászólást, de én jobban örülnék, ha valaki a CSüLöKRŐL íRNA VALAMIT!
#51 - Liza - 2011.08.10. - 22:46
A Práterben több, mint öt tucat gasztronómiai egység várja: az egyszerű büfétől, ahol fűszeres illatú lángost vásárolhat, a bécsi virslis standon át, ahol az ember többnyire „Haße"-t (csípős kolbász helyi dialektus szerint) fogyaszt, egészen az eredeti vendéglőkig - kerthelyiségükben élőzenével és tánccal -, valamint a legmagasabb igényeknek is megfelelő éttermekig.

Legendás hely a Schweizer Haus hatalmas kertjével, ahol a hozzáértők az eredeti Budweiser sör mellett az árnyas fák alatt hasonlóan legendás csülköt vagy krumplilángos fogyasztanak.
#52 - lIZA - 2011.08.10. - 22:52
Előbb is rájöhettem volna! Beírtam a keresőbe, hogy Wien, Práter, csülök, s egyből kidobta!!!

Az előbbi üzenet Katinak szólt, hátha még aktuális!
#53 - LIZA - 2011.08.10. - 22:54
Sziasztok,

őszi időszakban meddig van a Práter nyitvatartása?
Köszi előre is!;)
#54 - Hajnal - 2011.09.07. - 11:03
Szia!

Október 31.-ig van szezon, a Prater 10:00-24:00-ig van nyitva, de az egyes játékok nyitva tartása változó (pl. az óriáskerék október 31.-ig 21:45-ig, utána 19:45-ig van nyitva).
#55 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.09.10. - 12:36
Mi a madame tussauds panoptikumba mennénk.Milyen kombi jegyek vannak hozzá,állítolag va 5d mozi is.Ha valaki tud segítsen.
#56 - galuci - 2011.10.19. - 12:53
Szia!

A bécsi Madame Tussauds jegyárai: felnőtt 18,50, 4-14 éves gyermekeknek: 14,50 EUR. AZ 5D a Vienna Airlines, egy repülőszimulátor-féleség a kombinált jegy 22,50 Euró, először a Madame Tussauds-t kell meglátogatni. Van kombinált jegy bécsi hajókázással is (27,50 EUR). Online vásárolva (http://www.madametussauds.com/wien/) 10% kedvezmény (ill. a kombi jegyek már online árak)!
#57 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.10.19. - 23:30
Szeretnem megtalalni Zsuzsat, az altalanos iskolai tanarnot. Egy 50 fos diakcsoportnak szeretnek szallast keresni, gondolom Tole kaphatnek egy par tanacsot, utbaigazitast.
#58 - bianka90 - 2011.10.20. - 22:34
Kedves bianka!

írtam neki, hogy kiadhatom-e az e-mail címet! Kérlek, a következőkben add meg az e-mail címed (elég az erre szolgáló felületen, nem fog látszani, a hozzászóláshoz pedig írhatsz bármit), hogy oda küldhessem az ő e-mail címét, amennyiben engedélyezi, hogy megadjam.
#59 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.10.20. - 22:50
Szia!
Koszonom szepen, hogy a kert cimet megprobalod megszerezni nekem.
#60 - bianka90 - 2011.12.04. - 13:11
Szia, szeretném tudni, hogy pl. egy múzeumban igénybe lehet-e venni egyidejüleg a senior jegy kedvezményes belépőjegyet és a Bécs-kártya nyújtotta kedvezményt.Köszi.
#61 - sárma - 2012.03.23. - 06:48
Szia'
Szeretném egy árajánlatot kérni a vidámpark árairól.
Előre is köszönöm.
Edina
#62 - Edina - 2012.05.09. - 18:09
Szia!

A bécsi vidámparkba a belépés ingyenes, a különböző attrakciókért kell fizetni, pl. az óriáskerék 9 EUR, egy "levegőbe kilövős" játék 5 EUR, 1-10 EUR között vannak a játékok árai.
#63 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.05.09. - 20:33
Kedves Tibcsi! A 61 sz. kérdésemre légy szíves válaszolni, ha sikerült utánanézned. Köszi.
#64 - sárma - 2012.05.23. - 11:17
Kedves sárma!

Sajnos ezt nem tudom pontosan, de általában nem lehet kedvezményeket összevonni, azt lehet felhasználni, ami nagyobb kedvezményt ad.
#65 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.06.02. - 04:56
Sziasztok!Grinzinggel kapcsolatban tudnátok nekem segíteni? Különlegesség, bármilyen érdekesség/ turista attrakció, étel-italspecialitások.
Megközelíthetőség (km/idő) Bp-ről, ill. Bécsből. Köszönöm szépen!
Delfin
#66 - Farkas Ibolya - 2012.06.08. - 23:06
Most a Práter vasárnaponként mikor van nyitva ?? és megéri elmenni?
#67 - valaki - 2012.07.21. - 12:25
Sziasztok!

Olvastam egy régi cikket, amiben azt írták, hogy van városnéző villamos Bécsben, a Vienna Ring Tram.
érdeklődnék, hogy ez még most is jár és hol vannak a megállói?
Köszönöm szépen a választ előre is!
#68 - Nóri - 2012.09.11. - 18:14
Nóri!
A villamos egesz evben jar 10-18 között.
Az utolso jarat 17.21-kor indul a Schwedenplatzrol. 30 perces intervallumokban közlekedik.Megalloi a normal villamosmegallokban,a pontos idöpontot a menetrend tablan egy szimbollal jelzik. 1 menet 7.-Euro.
A 24 oras jegy 9.-Euro,ezzel barhol leszallhatsz es a következö varosnezö villamosra felszallhatsz, es van egy szinten 24 oras jegy az 14 Euro ezzel a többi közlekedesi eszközt is hasznalhatod egy napig. Jegyet a villamoson lehet venni.
Az en velemenyem, hogy ezt egy normal villamossal is vegig lehet nezni, ha a labaid jok akkor pedig a Rathaustol az Operaig akar gyalogosan is egy kellemes kirandulas szep idöben.
üdv.
#69 - Marta - 2012.09.12. - 08:40
Kedves Márta!

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ. Mi Budapestről mennénk ki Bécsbe és vettünk egy napos jegyet 1400 Ft-ért, amivel használhatjuk kint a közlekedési eszközöket. Az jó rá?
#70 - Nóri - 2012.09.12. - 16:16
Nóri,
égy "Einkaufskarte" Eur 5,40 Becsben,árban stimmel akkor.
Ezzel a jeggyel vasarnap kivetelevel reggel 8-este 20 oraig közlekedhetsz
a varosban.Minden közlekedesi eszközre jo.Kezelni kell mikor elöször hasznalod.
üdv.
#71 - Marta - 2012.09.12. - 18:13
Nori, a lenyeget kihagytam, a Vienna Ring Tram-ra nem jo az altalatok vasarolt jegy, csak a normal tömegközlekedesre.
üdv.
#72 - Marta - 2012.09.13. - 18:52
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a Prater melletti Madam Tussauds Panoptikummal kapcsolatban.
Hiányos német tudásom miatt nem teljesen egyértelműek a jegyárak. 2 felnőtt és 2 /"gyerek"/ 15 és 17 éves tanuló mennénk Bécsbe nézelődni, többek közt a Panoptikumba is. Szerintetek melyik jegyet célszerű váltanunk? Bécsben elfogadják a magyar diákigazolványt?

1 vagy 2 napra mennénk. én a 7 Tage Flexi Ticket-re gondoltam, hogy ez a legkedvezőbb.- 64,80 Eur. Esetleg online rendelés is szóba jöhet, ez is ad kedvezményt, meg persze időt.
Előre is köszönöm szépen a választ!!!
#73 - András - 2012.10.14. - 13:05
Szia!

A bécsi Madame Tussauds-ba 2 felnőtt és 2 diákjegy vásárlása lesz szükséges. Ha csak magyar diákigazolvány van, akkor lehet, 4 felnőtt kell, de csak 1 EUR-val olcsóbb a diákjegy. 7 Tage Ticket ugyanannyiba kerül mint a rendes, csak bármikor lehet vele menni, de online rendelve 10% kedvezményt ad. Annál valamivel olcsóbb online a Nachmittagsticket vagy az Online ticket.
#74 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.10.15. - 05:17
Szia!
Szeretnék érdeklődni ha másfél óra szabadidőm lesz a belvárosban 2 iskolás gyerekkel mit érdemes mit lehet ennyi idő alatt megnézni(a tenger házát biztos megnézzük)?
Válaszod előre is köszönöm, üdv Anna
#75 - Anna - 2012.11.23. - 19:14
Anna,
A tengerek haza jo ötlet, de ettöl több nem is fer bele az idötökbe,meg igy is igyekeznetek kell.
üdv.Marta
#76 - Marta - 2012.11.25. - 12:43
Szia!
Szeretnék érdeklodni, hogy merre van a villamosmúzeum bécsben, és mikortol meddig van nyitva?
Koszi...
#77 - Tomi - 2013.02.28. - 19:19
Tomi,
Az iden nincs nyitva a villamosmuzeum mert atepitik, hogy egesz evben latogathato legyen. Nyitas 2014-ben.
#78 - Marta - 2013.02.28. - 21:08
Köszönöm...
#79 - Tomi - 2013.03.01. - 20:09
Sziasztok!
Segítséget kérnék,1 napos kirándulásra mennék Bécsbe,tervezett program Madame Tousseaud és Schrönbunni-kastély.Hogy jutok el egyik helyről a másikra tömegközlekedéssel?Westbanhofra érkezünk.
üdv.
#80 - éva - 2013.03.15. - 21:07
Szia!

A Westbahnhoftól a Schönbrunni kastélyig 6-os metró, Alterlaa felé, Längenfeldgasse állomásig, majd U4-es metró, Hütteldorf felé, Schönbrunn állomásig. Onnan a Madame Tussauds U4 metró, Heiligenstadt felé, Karlsplatz állomásig, majd U1 metró, Leopoldau felé, Praterstern állomásig.
A Madame Tussauds a prateri óriáskerék mellett van, a metróállomástól a jelzéseket kell követni a Prater felé.
#81 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.03.18. - 23:19
Sziasztok!

Grinzingtől hogyan tudok eljutni a Shöbrunnikastélyig?
köszönöm
#82 - Erika - 2013.06.01. - 09:15
Szia!

Mivel több lehetőség is van, időponttól, stb. is függően más és más lesz a legkedvezőbb, ezúttal a bécsi tömegközlekedési útvonaltervezőt ajánlom:
http://www.wienerlinien.at/wl/ep/home.do?tabId=0
indulásnak be kell írni, hogy Grizling, célnak pedig Schloss Schönbrunn.
#83 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.06.03. - 02:21
Wien Meidlingtől hogyan lehet eljutni Pratersternig????Valaki segítsen!
#84 - gizi - 2013.10.24. - 18:47
Vagy közvetlenül S-Bahn-nal (S1 vagy S2), vagy pedig metróval: U6 Langenfeldgasséig, majd U4 Schwedenplatzig, végül U1 Pratersternig.
#85 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.10.25. - 02:30
Sziasztok! Mi de 13-át megyünk Bécsbe autóval a PRáTERHEZ. Kell ott parkolást fizetni vasárnap?
Előre is köszi! István
#86 - Antalovics István - 2015.12.10. - 13:29
Szia!

Vasárnap az utcai parkolásért nem kell fizetni, de nehéz is lesz helyet találni, pláne most az adventi időszakban.
#87 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.12.10. - 15:53
Sziasztok!

Kb 2 het múlva megyunk Becsbe az egy éves kislanyunkkal és meg szeretnénk nézni a Mme Tussauds-t is, előre váltott, online jeggyel. Kérdésem,h erdemes-e skip the line jegyet venni, vagy azért nem olyan hosszú ott a sor, mint Londonban, kivarhato a picurral is? Koszi a valaszt! :)
#88 - Piroska - 2016.06.05. - 22:08
Szia!

Az biztos, hogy nem akkora a sor mint Londonban. Korábban egyszer láttam, hogy szinte semmi sor nem volt. Azt viszont nem tudom neked sajnos megmondani, hogy amikor ti mentek, pontosan mekkora sor lesz.
#89 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.06. - 00:24
Koszi Tibcsi, igen is így gondoltam, remelem szerencsenk lesz. :) A lényeg hogy akkor nem eri meg 8 euróval drágább jegyet venni. Esetleg van vmi extra tipped a latnivalok közül kisbabaval? Ezt is koszi! :)
#90 - Piroska - 2016.06.06. - 15:03
Kedves Piroska!

Nem tudom, hogy mire gondolsz, mint extra tippre, mert gondolom nincs olyan látnivaló, ami egy kisbabának kifejezetten tetszene, a gyerekes látnivalókhoz még gondolom fiatal. :)
#91 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.06. - 22:37
:) Azt hiszem fejen találtad a szöget! Koszi a segitseget!
#92 - Piroska - 2016.06.07. - 11:35
Sziasztok!

Ugyan nem Bécsben található nevezetesség, de érdemes megnézni a Laxenburg kastélyt (érdekessége, hogy Sissi és Ferenc József itt töltötte a mézes heteit). A Wien Hauptbahnhofról induló 200-as busszal átszállás nélkül kb. fél óra alatt el lehet jutni a kastélyhoz. Ha a bécsi tömegközlekedésre van valakinek pl. bevásárlójegye, akkor csak egy 2,20 euros kiegészítő jegyet kell vennie a buszra. Sajnos a park bejáratától még kb. 15-20 perc gyaloglás a kastély, de ez csak akkor, ha komppal kel át a tavon az ember, ha végig gyalog szeretne menni, akkor jó fél óra gyaloglás (a parkba való belépésért is fizetni kell 2,3 euro-t). A kastély csak vezetéssel látogatható, viszont a túrát egy magyar idegenvezető vezette (az osztrák látogatók többsége miatt németül), de többek között magyar audio guide is kérhető, amit a belépő ára tartalmaz. A vezetésekre érdemes időben érkezni, a kastélytúrára és a toronytúrára különböző időpontokban indul vezetés. A kastélytúra kb. 1 órás volt és utólag nem lehetett csatlakozni a csoporthoz. A toronytúráról nincs infóm. A komp viteldíja felnőtteknek 0,60 euro/fő (és a "sofőr" nem fogad el aprót csak 1-2 euros érmét vagy nagyobb bankjegyet). A kastélyhoz elvileg kocsival is el lehet jutni (az az út a hátsó bejárathoz visz), de a komp felőli bejárat a kastély legszebb oldala, ezért szerintem arra is érdemes elsétálni. Nagyon érdekes még, hogy a kompot egy régi csengő megkongatásával lehet a túloldalra "áthívni" (amennyiben a komp a másik oldalon van éppen). Lehet csónakot bérelni és a tavon lehet csónakázni is.
#93 - Györgyi - 2016.09.09. - 23:48

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás