Bécs útikalauz, közlekedés

Utazás nyaralás info » Bécs » Útikalauz, közlekedés

Tippek és tanácsok Bécsbe utazóknak

Eljutás Bécsbe | Szállások | Parkolás Bécsben | Bécs repülőtere | Közlekedés Bécsben | Tömegközlekedési jegyek | Csomagmegőrzés | Utasbiztosítás | Autóbérlés | Telefonszámok | Konzulátus | Időjárás Bécsben | További utazási tippek | Hozzászólások

Bécs

Eljutás Bécsbe

Vonattal: A MÁV két óránként indít Bécsbe közvetlen Railjet járatokat, Budapest Keleti Pu.-ról (a vonat Kelenföldön is megáll). Budapesten kívül a vonat a magyarországi szakaszon Tatabányán, Győrben, Mosonmagyaróváron, és Hegyeshalomban áll meg. A vonat 2016-tól már Hauptbahnhofra érkezik, nem pedig a Westbahnhofra mint korábban. A vonatok azután tovább közlekednek Wien Meidling pályaudvarig. A Hauptbahnhof pályaudvarról U1-es metróval (és arról való átszállással) lehet bejutni a belvárosba, a látnivalókhoz.

SparSchiene jeggyel oda-vissza összesen 26 euróért lehet így Budapestről Bécsbe jutni (ezt a fajta kedvezményes jegytípust legkésőbb 4 nappal az utazás előtt lehet megvenni, és megkötése, hogy nem váltható vissza, és csak egy konkrét vonaton, egy konkrét nap használható). Lehetőség van kirándulójegy vásárlására is: oda-vissza 43 Euró Budapestről, 49 EUR Debrecenből: ez, a SparSchiene jeggyel ellentétben az utazási naptól számítva 4 napig érvényes, és bármely vonaton igénybe vehető. Kirándulójegy vásárlásával a bécsi tömegközlekedési hálózat ingyen használható az érvényesség első 2 napján. A tömegközlekedés nélküli kirándulójegy 33 Euróért kapható (Debrecenből 39 EUR).

További információkat kapni, és a menetrendről tájékozódni a MÁV weboldalán lehet.

Busszal: El lehet jutni Flixbus-szal, a Népligettől, 3900 Ft-tól.

Autóval Budapestről kényelmesen az M1-es, majd Hegyeshalomtól az A4-es autópályán lehet Bécsbe jutni. A magyaron kívül az osztrák szakaszra is szükséges autópálya-matrica, ez azonban a magyarországi benzinkutaknál is megvásárolható. A legolcsóbb, 10 napos matrica 2018-ban 9 Euróba kerül személygépjárműre (5,10 EUR motorkerékpárra). 2 hónapos matrica 26,20 EUR (13,10 EUR motorkerékpárra)

Autós útvonaltervező

Mozdony, Budapest-Bécs vonat

Bécs szállás

Szállások Bécsben: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Parkolás Bécsben

Parkolni több kerületben (1.-9., 10., 12., 14-18. és 20. kerület) általában hétköznap 9-22 óra között (de az időpontot mindig pontosan jelzik a táblákon) csak fizetés után, maximum 2 órát lehet (kivételek: 10., 12. és 14-18. kerület: 9:00-19:00,, maximum 3 órát ; a 15. kerületi Stadthalle környéke: hétköznapokon 9:00-22:00 között, hétvégén és ünnepnapokon 18:00-22:00, maximum 2 órát).

30, 60, 90, és 120 percre szóló parkolójegyek vehetők trafikokban, elárusító helyeken, cigarettaautomatákból, tömegközlekedési jegypénztárakban, és néhány benzinkútnál. Vásárlás után a szélvédő mögé kell tenni őket.

Vannak csak a helyi lakosoknak fenntartott parkolóhelyek, az 1., 2., 3., 4., 6., 7., 8., 9., és 12. kerületben, melyekre még parkolójeggyel sem szabad állni! De ezeknél kinn van a megállni és várakozni tilos tábla, és a ausgenommen Fahrzeuge mit Parkkleber für den xx Bezirk sowie Behinderte kiegészítő tábla, ami azt jelenti, hogy csak a helyi lakosok, és a mozgáskorlátozott matricával rendelkezők parkolhatnak.

Árak (2018):

15 perc alatti parkolás ingyenes, de ekkor is érvényesíteni és a szélvédő mögé kell helyezni egy 15 perces, lila parkolójegyet
30 perc (piros parkolójegy): 1,05 Euró
60 perc (kék parkolójegy): 2,10 Euró
90 perc (zöld parkolójegy): 3,15 Euró
120 perc (sárga parkolójegy): 4,20 Euró

Ha nem az utcán akarunk parkolni, akkor a városszerte kinn lévő táblák rendkívül hatékonyan tájékoztatnak a legközelebbi parkolóházról, és arról is, hogy azokban épp hány szabad hely van.

A parkolóházak parkolási díjai már nem egységesek, listájuk a Parken in Wien weboldalon érhető el, akik nem szeretnének sokat fizetni a parkolásért, érdemes böngészniük, hogy hol olcsóbb. Az összes parkolóház rendszere hasonló: belépéskor, egy gomb nyomásával lehet hozzájutni a parkolójegyhez, ezután kinyílik a sorompó, be lehet menni, és üres helyet keresni. A jegyet a parkolóház elhagyásáig meg kell őrizni - ekkor kell a parkolás árát kifizetni az eltelt idő függvényében. A legtöbb parkolóháznál minden megkezdett óráért fizetni kell.

A belvárosban költséges, és körülményes lehet a parkolás, ezért érdemes megfontolni Bécs egyik külső kerületében a parkolást, metróállomásoknál lévő P+R parkolókban. Ezek a parkolóházak olcsók : mindössze 3,40 Eurót kell fizetni a 24 órás parkolásért (egy hétre pedig 17,10 EUR az ár), és ezektől metróval gyorsan, és olcsón Bécs belső részeire lehet jutni. Ezek az olcsó parkolóházak a következő metrómegállóknál vannak: U1: Leopoldau és Aderklaaer Strasse, U2: Donaustadtbrücke, U3: Erdberg (ez, az erdbergi Magyarország felől érkezve közvetlenül útba esik), Ottakring, U4: Hütteldorf, U4/U6 Spittelau, U6: Siebenhirten, és S1: Liesing. Ezeknek a P+R parkolóknak az elhelyezkedése térképen ITT megtekinthető.

Bécs, parkolás

Bécs repülőtere

A bécsi nemzetközi repülőtér 16 km-re, délkeletre található Bécs városközpontjától. A City Airport Train a Wien Mitte állomáshoz viszi az utasokat. Fél óránként jár, az út 16 percet vesz igénybe, a vonat sehol nem áll meg. Az egy irányú útért 2018-as árakon 11 Eurót kell fizetni a retúrjegy pedig 19 Euróba kerül. 14 éven aluli gyermekek, szülői kísérettel, ingyen utazhatnak.

Ennél olcsóbb más típusú vonattal a repülőtérről a városba menni (Railjet vagy S-Bahn az S7 vonalon): 4,10 EUR az ár. A Railjetek Wien Hauptbahnhof állomásra érkeznek, 15 perc alatt, míg az S-Bahnok Wien Mitte állomásra, 25 perc alatt.

A repülőtéri busznak (Vienna AirportLines) 3 vonala van. A VAL 1 fél óránként jár, a reptérről a Westbahnhofra és a Hauptbahnhofra, menetidő 40 perc. A VAL 2 fél óránként jár, 20 perc alatt ér Schwedenplatz/Morzinplatzhoz. A VAL 3 A reptérről Donaustadt megállóig közlekedik, óránként, és megáll még a következő megállóknál: Donaumarina, Krieau, Kaisermühlen/VIC, Hotel NH Danube City, Kagraner Brücke, Donauzentrum. A jegyár minden útvonalon 8 Euró, retúrjegy pedig 13 Euróba kerül. 6-15 éves gyermekeknek 4 Eurós kedvezményes jegy vehető, az oda-vissza jegy nekik 6,50 Euró. 6 éven aluli gyermekeknek az út ingyenes.

Taxi a repülőtérről Bécsbe: fix ár - 36 EUR (maximum 4 utas számára)

Utasszállító repülőgép

Közlekedés Bécsben

A bécsi tömegközlekedési útvonaltervező ezen az oldalon érhető el. Bécs az a város, ahol a Google Térkép tömegközlekedési útvonaltervezője nem használható jól, csak S-Bahnokat ad ki.

Bécs metró- és S-Bahn térképe

Bécs belvárosának metró, busz és villamos térképe

Éjszakai járatok térképe munkanapokra virradó éjjel

Éjszakai járatok térképe szombatra és vasárnapra, valamint ünnepnapokra virradó éjjel

Bécs fejlett busz- metró- és villamoshálózata segítségével a város bármelyik pontjára könnyű eljutni, ezen felül gyorsvasutak is közlekednek a városban.

Bécsi villamos

Bécsi tömegközlekedési jegyek

A 2,40 Euróba kerülő vonaljegyek (villamoson megvéve: 2,60 EUR) érvényesek az összes tömegközlekedési eszközre, az átszállás megengedett, de útmegszakítás nem. Átszállás esetén csak egyszer, az utazás kezdetén kell érvényesíteni.

Kedvezményes vonaljegyek: 6-15 éveseknek a vonaljegy ára 1,20 EUR (villamoson megvéve: 1,40 EUR), 2 utas vonaljegy 2,40 EUR. Aki a 63. évet betöltötte, az is vehet kedvezményes vonaljegyet, 1,50 EUR-ért illetve ugyanezt, 2 utazásra (SeniorInnen-Fahrschein für 2 Fahrten) is, ennek ára 3 Euró. Átszállni, ahogy a sima vonaljegyekkel, ezekkel is lehet egy irányban.

A napijegy (1 Tag WIEN) ára 5,80 Euró, érvényes aznap, illetve másnap hajnali 1 óráig.

Lehetőség van 24 órás (8 euró), 48 órás (14,10 Euró), 72 órás (17,10 euró), heti, naptári hétre szóló, hétfő reggel 9-től a következő hétfő reggel 9-ig (szintén 17,10 Euró) és 8 napos, 8 naptári napra érvényes (40,80 euró) jegy megvásárlására is (2018-as árak). A 8 napos jegyet nem szükséges egymás követő napokon felhasználni, és használhatja egyszerre több ember is, természetesen ez esetben többszöri érvényesítéssel, így pl. 2x4 napos jegy lesz belőle.

A havi bérlet 51 Euróba kerül.

A 24 órára 13,90, 48 órára 21,90, 72 órára pedig 24,90 euróba kerülő Bécs kártya (Wien Karte) megvásárlásával nem csak ingyen lehet utazni 24, 48 vagy 72 órán át a tömegközlekedési eszközökön, hanem számos múzeumra, és látványosságra min. 10 százalék kedvezmény is igénybe vehető, és számos étteremben is pl. ingyen ital jár a kártya felmutatása esetén. A kedvezmények részletes listája a kártya mellé adott kuponfüzetben van leírva (online itt is megtekinthető). Minden egyes Bécs kártyával rendelkező szülővel vagy felnőttel ingyen utazhat egy 15 éven aluli gyermek is. A gyermek életkorának igazolása, személyivel vagy útlevéllel, szükséges lehet.

6 éven aluli gyermekek, szülői kísérettel, ingyen utazhatnak Bécsben. 6 és 15 év közötti gyermekek vasárnaponként, ünnepnapokon, és a bécsi iskolai szünnapokon utazhatnak ingyen. Ebbe beletartozik a téli, és a nyári, és egyéb több napos szünetek is, tehát ezekben az időszakban minden nap ingyenes nekik a közlekedés. Ezek az iskolai szünetek 2018-ban: féléves szünet: február 5.-február 10., húsvéti szünet: március 24.-április 3., pünkösdi szünet: május 19.-május 22., nyári szünet: június 30. -szeptember 2. téli szünet: december 24.-január 1.

Bécsi busz

Taxi árak Bécsben: Hivatalosan meghatározott árak: alapdíj 6-23 óra között: 3,80 EUR, 23-6 óra között: 4,30 EUR. Kilométerdíj 4 km-ig: 1,42 EUR / km nappal, 1,62 EUR / km éjszaka. 4-9 km: 1,08 EUR / km nappal, 1,28 EUR / km éjszaka. 9 km-es távolságtól 1,05 EUR / km nappal, 1,18 EUR / km éjszaka. Ezeken felül fizetendő az idődíj: 27,80 EUR / óra, az út hossza alapjáni percdíj, nappal és éjszaka is. Egy adott út költsége ITT kiszámolható. Bécsi taxiállomások térképen ITT. Uber árak ITT kalkulálhatók.

Bécs taxi

Csomagmegőrzési lehetőség

Csomagmegőrzők Bécsben a Hauptbahnhof, Westbahnhof, Bf. Wien Mitte, Floridsdorf, Meidling és Praterstern vasútállomásokon találhatók. Ár 24 órára 2 ill. 2,5 ill. 3,5 EUR a szekrény méretétől függően. A szekrény bezárása után kell a pénzt bedobni, azután kapjuk meg a kártyát, amivel majd a szekrényt kinyithatjuk. Van csomagmegőrző a repülőtéren is.

Amennyiben a szállásra való bejelentkezés előtt, vagy kijelentkezés után van szükség csomagjaink megőrzésére, amennyiben az kényelmesebb, a szállásadót/recepciót is érdemes lehet megkérdezni, hogy a bőröndöket, táskákat, ott lehet-e hagyni egy időre.

Utasbiztosítás

Utasbiztosítás 10% kedvezménnyel! Partnerünk, a biztositas.hu oldalán a biztosítók utasbiztosítási ajánlatait lehet egyszerűen, gyorsan összehasonlítani, így a legjobb áron lehet utasbiztosítást találni. Az így talált kedvező árból további 10% kedvezményt adnak az Utazás nyaralás info látogatóinak. Ehhez csupán az UTNY-2018 kuponkódot kell használni, vagy az alábbi bannerre, vagy csak IDE kattintani.

Autóbérlés

Bérelhető autók keresésére, ha Bécsbe, vagy akár máshova Ausztriába látogat, a rentalcars.com oldalt ajánljuk. A rentalcars.com a világ vezető autóbérlési ügynöksége, amely több mint 2 millió ügyfél bizalmát élvezi. A weboldal segítségével garantáltan a legalacsonyabb áron tudunk autót kölcsönözni. Az időpont, és a helyszín megadása után már láthatjuk is, hogy melyek a legmegfelelőbb, legjobb áron elérhető autók a világ 783 megbízható autókölcsönző cége - köztük a piacvezető, legnagyobb márkák - ajánlatai között.

Fontos bécsi telefonszámok

Segélyhívószám: 112

Rendőrség: 133

Tűzoltók: 122

Mentők: 144

Ausztria előhívószáma: +43

Telefonfülke Bécsben

Bécsi magyar konzulátus

Cím: Schenkenstrasse 3. 1010 Wien

Telefonszám: (00)-(43)-(1-) 537-80-300

Ügyfélfogadás: Munkanapokon 8:30-11:00-ig.

Időjárás Bécsben

Bécs a budapestihez nagyon hasonló, annál valamivel hűvösebb időjárással rendelkezik, a csapadék általában nem tartós. Így Bécset leginkább késő tavasszal, és kora ősszel érdemes meglátogatni - és persze az adventi- és karácsonyi vásárok idején.

Statisztikai értékek - hőmérsékletek, csapadék, napsütés

Bécs hőmérsékletek, csapadék, napsütés

Korábbi időjárás, időjárási történelem

Amennyiben még legalább 1 hét van az utazásig, vagy szeretnénk eldönteni, melyik időpontot válasszuk bécsi látogatásunkhoz, az időjárás előrejelzések ilyen nagy időtávban előre nem adnak megbízható eredményt. A fenti statisztikai táblázat értékeinek figyelembe vétele mellett, a következő oldalon is érdemes lehet visszakeresni, hogy korábbi évek adott napjain milyen időjárás volt Bécsben, így lehet következtetni, hogy az utazás idején milyen idő várható:
Bécs korábbi időjárása

További utazási tippek

További, már nem csak Bécsre vonatkozó, de mindenre kiterjedő, nagyon hasznos utazási tippek itt is olvashatók.

Korábbi hozzászólások (2008-2013)
Legújabb hozzászólások (2014-2018):

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Sziasztok!
Szombaton mennénk kocsival Bécs - Mariahilferstr. Kérdés: utcai parkolás 7végén évközben is ingyenes szombat/vasárnap egész nap) vagy ez csak az ünnepi időszakra vonatkozott?
Ha nem ingyenes: 12es kerületben is fizetni kell vagy nem (pár éve az még nem volt fizetős zóna) , mivel onnét gyalog simán át lehetne sétálni a Mariahstr-ra. Köszi a választ előre is!
#1 - anon - 2014.01.02. - 10:38
Szia!

Egész évben ingyenes a hétvégi parkolás Bécsben.
#2 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.02. - 10:42
Köszönöm!!!
#3 - anon - 2014.01.02. - 10:51
Szia!

Az lenne a kérdésem, hogy az elővárosi vonatokra (s-bahn) külön kell venni jegyet, vagy érvényes rá pl a 24 órás tömegközlekedési jegy?

Köszi előre is!
#4 - Sanyi - 2014.01.03. - 17:06
Ja igen, a reptérre mennénk az s-bahn 7-tel Wien Mitte állomásról!
#5 - Sanyi - 2014.01.03. - 17:32
Szia!

Bécs határán belül, a 100-as zónában érvényesek rá a tömegközlekedési jegyek, de ahova Bécsen belül mehetsz, a repülőtér kivételével, minden 100-as zóna, a külvárosi P+R parkolók is.
#6 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.03. - 17:36
Köszi a gyors választ! Pont a reptérre mennénk, akkor arra kell majd valami kiegészítő jegyet vennünk?
#7 - Sanyi - 2014.01.03. - 17:37
Na ezt már azután láttam, hogy elkezdtem írni, a reptérre pont nem érvényes, arra egy két zónás jegy kell, 4,40 EUR-ért.
#8 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.03. - 17:39
Ja, de ha van már egy 24 órás jegyet, akkor egy VOR 'Außenzone' kiegészítőjegyet kell csak venni 2,20 EUR-ért.
#9 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.01.03. - 17:42
Köszi! Akkor, ha jól értem, ha veszünk pl egy 24 órás tömegközlekedési jegyet (ezzel járkálnánk napközben a városban) és hozzá egy sima egy utazásra szóló jegyet (ezzel meg kimennénk a reptérre), akkor az úgy jó?
#10 - Sanyi - 2014.01.03. - 17:45
Az utolsó hozzászólásod meg én nem láttam, mert pont írtam. :) De így már tiszta! köszi szépen!
#11 - Sanyi - 2014.01.03. - 17:46
Szeretnék érdeklődni, hogy nyugdíjasként mi a legpraktikusabb, és legtakarékosabb ha vonattal szeretnék eljutni Bécsbe Szolnokról. Milyen jegyet vegyek, van-e nyugdíjaskedvezmény? 3 napot töltenénk Bécsben, érdeme-e olyan jegyet venni, amelyik a helyi tömegközlekedésre is érvényes? köszönöm válaszod!!!
#12 - Anikó - 2014.04.14. - 09:17
Nem tudom nemzetközi vonatra van-e nyugdíjas kedvezmény, de ezekről a MáV tud felvilágosítást adni személyesen a szolnoki nemzetközi jegypénztárban, vagy a 06 (40) 49 49 49-es telefonszámon.
#13 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.14. - 15:02
Kedves Anikó! Bp-Bécs-Bp vasútvonalon létezik úgynevezett 4 napos kirándulójegy, amelynek az ára 29 EUR. Illetve van 39 EUR-ért is, így az első két napon korlátlanul használhatja a tömegközlekedési eszközöket Bécsben. (a 100-as zónában, ha jól emlékszem, de így is eljut minden nevezetességhez)
#14 - Orsolya - 2014.04.26. - 20:26
Kedves Tibcsi!
Az Erdbergi állomáson tudunk venni 24 h-s jegyet vagy bevásárló jegyet(8-20), vagy csak bent a városban?
#15 - Kati - 2014.04.30. - 20:12
Kati,
Lehet jegyet venni a metro megalloban.
#16 - Marta - 2014.04.30. - 21:59
Szia!
A segitségedet kérném. Szombaton a naschmarkt-i piac közelében ingyenesen lehet az utcán parkolni? Ha egy parkolóházban szeretnék parkolni, hogyan lehet oda bejutni. Múltkor egyik sorompója sem nyilt fel(volt szabad hely), ezekbe csak bankkártyával lehet bejutni, a készpénzes fizetés kizárt?
Válaszod előre is köszönöm!
#17 - Gábor - 2014.06.25. - 19:59
Szia!

Szombaton és vasárnap ingyen lehet parkolni Bécsben. Elvileg egy gomb megnyomása után ki kellett volna hogy adja a parkolójegyet, de én sose parkoltam Bécsben, de tudom, hogy ez a rendszer ott is.
#18 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.26. - 01:03
Van ahol magatol kiadja a gep a jegyet, meg se kell nyomni a gombot. Termeszetesen olyan is ahol meg kell nyomni a gombot es akkor adja ki a jegyet. Lehet ingyen parkolni, az utcan de nagy esely nincs ra sajnos.
#19 - m - 2014.06.26. - 07:56
Szia!

Az lenne a kérdésem, hogy mennyi csomagot lehet tömegközlekedésen magunkkal vinni pótjegy vétele nélkül? 3 napra megyünk ki a párommal, de lesz nálunk 2 hátizsák, 2 utazótáska, meg egy sátor. A kempinghez metróval tudunk eljutni.
Előre is köszönöm a választ!
#20 - Henrietta - 2014.06.28. - 14:10
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy autó nélkül el lehet jutni a Myra vízeséshez Bécsből? útvonaltervező szerint csak vonat + taxival... :( Nincs valami különjárat oda?
#21 - Mar - 2014.07.02. - 13:15
Szia!

Pernitz / Muggendorf vasútállomástól kb. 1 órás gyaloglással elérhető.
#22 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.02. - 20:25
westbahnhof.
De azert innen is erdemes legalabb egy metrozast /atszallas nelkül/ igenybe venni.
U 3 -nak van a W estbahnhofnal megalloja es elvisz a Stephanplatzra, a belvarosba.

#23 - m - 2014.07.11. - 08:04
A félreértések elkerülése végett: itt m. úgy látom, egy másik kérdésre válaszolt (hol érdemes leszállni Bécs, amit egy másik menüpontban tettek fel az oldalon belül (valaki kérdezte, hol érdemes leszállni a Bécsbe induló vonatról)
#24 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.14. - 14:58
kedves Tibcsi!
szerintem en is ugyanazt irtam amit Te.
Azzal a vonattal erdemes jönni ami a westbahnhofhoz jön , es innen lehet az U3 -al a legegyszerübben a belvarost megközeliteni.
Termeszetesen gyalogosan is lehet , akinek birja a laba.
üdv.
Elnezest ha rosszul fogalmaztam.
#25 - Marta - 2014.07.14. - 16:16
Kedves Marta!

Igen, ugyanazt írtad, köszi a választ neki, csak a kérdést nem ebben a menüpontban tette fel, nem látszik, hogy mire válaszoltál, úgy tűnhet valakinek, hogy a vízesésesre, mert más előzmény nincs ebben a menüpontban, csak azért írtam ezt ide :)
#26 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.14. - 16:21
Tibcsi !
köszi, igy mar ertem.

Egy masik tema, ha mar igy összetalalkoztunk. Szerinted nem lenne erdemes a Roma utiterv melle odairni , hogy HAJNi 3 napos utiterve ? Minden harmadik ember keri töle, holott mar reg fent van, csak el kellene olvasni.
Ez csak egy ötlet, es persze megint rossz menüpontban.
üdvözlettel
#27 - Marta - 2014.07.14. - 18:03
Köszi, az jó ötlet, módosítom majd, felírtam mint teendőt, mert tényleg nem veszik észre, ha odaírom még hogy Hajni római útiterve, úgy talán majd jobban :)
#28 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.14. - 22:19
Kedves Tibcsi!
Sajnos juliustol megdragult Becsben a közlekedesi jegyek ara.
Nem tudom szeretned -e a fentieket modositani, vagy begepeljem ide, ha valakit erdekel.
egyebkent www.wienerlinien.at
üdvözlettel
#29 - Marta - 2014.07.14. - 22:51
Kedves Marta!

Köszi szépen az infót, frissítettem az árakat!
#30 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.14. - 23:12
Kedves Tibcsi !

egy jegyet erdemes lenne meg megemliteni ha gondolod.
-Seniorinnen Fahrschein 2,80 euro
2 menetre szol. ugyanugy müködik mint
a vonaljegy, csak ket külön alkalommal is fel lehet hasznalni, ill. ha ket nyugdijas
egyszerre utazik akkor eleg ez az egy jegy./ termeszetesen akkor mind a ket veget kezelni kell/
Feltetel a betöltött 61. eletev.
jövöre mar 62 lesz.
üdv.
#31 - Marta - 2014.07.15. - 10:46
Kedves Marta!

Köszi, erről hallottam korábban, csak nem tudom, hogy turisták is használhatják-e? Ugye személyes tapasztalatom nincs, nem vagyok 61 éven felüli.
#32 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.16. - 02:22
Kedves Tibcsi!

Igen lehet hasznalni.
üdv.
#33 - Marta - 2014.07.16. - 19:40
Kedves Marta!

Köszi, kiegészítettem azzal is :)
#34 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.18. - 01:30
Sziasztok!

Sopronból tervezünk kirándulást Bécsbe; kell-e autópályadíjat fizetni - merre menjünk? Hol tudok legközelebb P+p parkolót találni? Schönbrunnt mivel látogathatom, ha veszek Bécs kártyát?

Köszi: első kiránduló
#35 - Shop-ron - 2014.08.03. - 16:33
Szia!

Ahogy a cikkben is le van írva, kell autópályadíjat fizetni, a cikkben megtalálod a matricák árát is A cikkben P+R parkolókról is van szó.
Eljutás Sopronból Bécsbe: lásd Autós útvonaltervező menüpont ( https://utazas-nyaralas.info/utvonaltervezo.html ), az Indulás mezőbe írd be, hogy Sopron, érkezésnek pedig Bécs.
Schönbrunn eljutás, és belépőjegy árak a Bécs nevezetességei menüpontban ( https://utazas-nyaralas.info/becs/latnivalok.html ). A Bécs kártya csak akkor éri meg, ha sok nevezetességet látogattok, hogy kihasználjátok a kedvezményeit.
#36 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.08.04. - 22:41
Szia Shop-ron! Mi így szoktunk Sopronból menni. Beütöd gps-be: wien, kaisermühlenstrasse 113. Ez egy PR parkoló. Rögtön vele szemben van a metró, ott felszálltok az U2 Karlsplatz felé (végig mentek, Karlspatz megállóig). Itt van a belváros, körül is nézhettek, de ha egyenesen Schönnbrunnhoz akartok menni, ugyanitt a Karlspatz megállótól tovább tudtok menni U4 Hütteldorf felé (itt leszálltok a schönnbrunn megállónál). Visszafelé: ugynaitt ahol leszálltatok (tehát schönbrunn megálló) U4 Heiligenstadt felé (itt leszálltok a Karlsplatznál), majd itt újra U2 Seestadt felé (leszállás Donaustadtbrücke). Ha egy napra mentek, én nem vennék Bécs kártyát, hanem 24 órás jegyet, az 7,2 euro körül van.
#37 - Tündérvirág - 2014.08.05. - 19:58
Sopronból vonattal a Praterbemegy e közvetlen járat?a nyelvet nem beszélem a buszos kirándulásrollemaradtam
Szünidő van gyerekeknek kell e tömegközlekedési járatra jegyet venni vagy ingyenes?Meg nem voltunk külföldön hasznos infot gyűjtôk!Nagyon köszi!
#38 - csillag - 2014.08.10. - 19:19
Sopronból Wien Meidlinghez megy vonat (bécsújhelyi átszállással), Wien Meidgling állomástól át kell menni a Praterbe S-Bahnnal (S1 vagy S3), Praterstern állomásig.
#39 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.08.14. - 20:39
Sziasztok! Tudnátok segíteni nekem? Olvastam valahol,hogy 6-14 év közti gyerekeknek a Bécsi vonaljegy a VOR 100-as zónán belül féláron van. Ez így van tényleg és ha igen akkor automatában is tudok ilyet venni kint? Köszönöm előre is!
#40 - Andrea - 2014.10.08. - 13:13
Szia!

Ez nincs így. A 6-15 évesek viszont vasárnaponként és ünnepnapokon ingyen utazhatnak Bécsben.
#41 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.10.14. - 03:16
Kedves Tibcsi köszönöm! Szombati napon megyünk.A kirándulójegynél sincsen kedvezmény? Mert szerintem nekünk elegendő lenne a kirándulójegy,mert ha jól tudom az reggel 8-tól este 20óráig érvényes.
#42 - Andrea - 2014.10.17. - 10:52
Kedves Andrea!

A MáV kirándulójegy, amiben van vonatjegy is, és bécsi közlekedés is, az féláron van 6-14 éveseknek. Ami 8 órától 20 óráig érvényes az viszont a bevásárlójegy, de nem tudok róla, hogy abban lenne kedvezmény fiataloknak.
#43 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.10.17. - 12:40
A szállásunk a Schottentor metrómegálló közelében van. Tud valaki itt a közelben olcsó Parkolóházat, ahol letehetnénk a kocsit 3 napra, csütörtöktől vasárnapig? A szállás parkolója elképesztő drága... Köszönöm, Gyula
#44 - Gyula - 2014.10.21. - 12:02
A cikkben szerepel az olcsó, 24 órára 3 EUR-s parkolóházak listája, Schottentorhoz legközelebb közülük az U4 Helingstadt parkolóház van, mert Schottentortól 1 megálló után át lehet szállni az U4-re, Schottenringnél (vagy gyalog is elérhető onnan az U4, nagyon közel van), Schotternringtől pedig 4 megálló Hellingstadt.
#45 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.10.21. - 13:30
Sziasztok!A 3 euros parkolóházakról szeretnék érdeklődni,hogy ezek pontosan hogyan működnek.Előre meg kell venni a 48 vagy 72 órás jegyet,vagy a parkolás időtartamától függően a végén kell fizetni?
Köszönöm
Edina
#46 - Edina - 2014.11.13. - 18:00
Szia!

Sajnos nincs bécsi parkolóházas tapasztalatom, de ki fog derülni a helyszínen.
#47 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.11.14. - 07:43
Edina! Igaz, én csak 1 napra hagytam ott a kocsit a 3 eurós parkolóházban (többször már), a végén kellett fizetni. Bemész, ad az automata egy jegyet, a végén pedig azt kell érvényesíteni. Fontos! A jegy ne maradjon a kocsiban, az legyen nálad, mert mikor mész vissza a parkolóházba, már a bejárati ajtónál szükséges van rá ( be kell ütnöd a kártyádon található kódot az ajtónál).
#48 - Tündér - 2014.11.15. - 09:34
Kedves Oldal kezelő!
Meg szeretném tudni, hogy kerekesszékes gyerekekkel járható-e a bécsi metro, ill. hogy van-e utazási kedvezmény, vagy netán ingyenes az utazásuk. én csak a kísérőkre vonatkozó ingyenességet találtam meg.
Köszönöm a választ 2-án leszünk Bécsben.
Erika
#49 - Erika Szalmasne Szeker - 2014.11.26. - 12:56
Szia!
Nagyon sok értékes információ van itt, amihez gratulálok. Mi hétvégén mennénk Bécsbe. A buszról a schönbrunni kastélynál szállunk le, terveink szerint bemennénk a Madame Tusssauds panoptikumba és a Rathausplatzon a Christkindlmarkt-ot is természetesen bejárnánk. Helyi járatú közlekedéssel melyik a legolcsóbb jegy? Napijegyet érdemes venni, vagy van ennél kedvezőbb lehetőség is?
A választ előre is köszönöm,
Edina
#50 - Edina - 2014.11.26. - 16:25
Sziasztok!

ERIKA: Igen, minden metróállomás járható kerekesszékkel. úgy látom, csak a kísérőnek ingyenes, a közlekedési társaság honlapja szerint ugyanakkor csak abban az esetben, ha a kerekesszékes igazolványán fel van tüntetve, hogy csak kísérővel közlekedhet.


EDINA: A bevásárlójegy olcsóbb a napijegynél, de ez vasárnap nem érvényes, csak szombaton, vasárnapra napijegy kell.
#51 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.11.26. - 23:59
Győrből Bécsbe Railjet-tel szeretnék menni, 65 év felettieknek mennyi a retur-jegy?
A Westbanhof-tól villamossal, vagy autóbusszal hogy jutok el a Rathaus-hoz?
#52 - Zempléni Viola - 2014.11.30. - 17:37
Link a MáV weboldalára a cikkben, ahol lehet tájékozódni a jegyárakról, feltételekről, de egyébként 9-18 EUR egy útra.
Westbanhof és Rathaus közötti eljutás a 40-s hozzászólásban, közvetlen busz/villamos nincs.
#53 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.11.30. - 21:40
Holnap a Pratersterntől szeretnék a Westbanhofig eljutni tömegközlekedéssel,ha lehet átszállás nélkül.
#54 - Kati - 2014.12.09. - 19:19
átszállás nélkül 5-s villamossal lehet menni a Praterstern és Westbahnhof között, de az egy nagyon hosszú, 35 perces út. Sokkal gyorsabban metróval: U1 Stephansplatzig, majd onnan U3 Westbahnhofig.
#55 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.12.09. - 20:33
Köszönöm!
#56 - Kati - 2014.12.10. - 03:22
Ha 11 órára érkezek a bécsi vasút állomásra és 17:35 kor jön vissza a vonat, meg tudom e nézni gyalogosan a nagy karácsonyi vásárt és a Gloriette ennyi idő alatt.
#57 - galuci - 2014.12.10. - 20:20
Azt javaslom, először a Gloriette-hez menj ki. A Westbahnhoftól a Schönbrunn 25 perc, ott még ha két órát is elvagy (nem annyira rövid gyaloglás a metróállomástól fel a Gloriette-hez, majd vissza), akkor leszel kb. 13:30-nál, így 2-re visszaérsz a Rathaushoz, a karácsonyi vásárhoz, ha 13:30-kor megint a metróban vagy. A karácsonyi vásárnál pedig fél 5-ig ellehetsz, még ha nagyon sokat is rászámolunk a visszatérésre a vonathoz (egyébként 10 perc a Rathaustól a Westbahnhof metróval). Tehát látható, hogy simán belefér, még ha késik is a vonat, és beoszthatod az idődet, ahogy kellemes.
#58 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.12.11. - 05:33
Köszönöm!Akkor gyalog a Gloriette az állomástól és onnan ,hogy jutok el tömegközlekedéssel a Rathaushoz.

#59 - galuci - 2014.12.11. - 07:53
A Gloriette gyalog a Schönbrunn metróállomástól, ahova el kell metrózni Westbahnhotól, nem pedig a Westbahnhoftól gyalog, ha így értetted volna. Onnan vissza Rathaushoz metró, Rathaustól Westbahnhof megint metró, a cikkben, a közlekedés Bécsben részben linkelt tömegközlekedési útvonaltervezőbe ezeket a megállókat beírva kiadja az átszállásokat, ill. a metrótérképen is láthatod a megállókat.
#60 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.12.11. - 08:33
Sziasztok, ki tudna segíteni abban, hogy jutnék el vonattal (?) Bécs belvárosból a Shopping City Süd-be ?
#61 - Kitty - 2014.12.17. - 19:55
Szia!

Ez a a Vásárlás Bécsben menüpontban le van írva, de akkor ide is ide írom: U6 metró végállomás (Siebenhirten), onnan ingyenes, fél óránként közlekedő SCS-busszal vagy pedig 207-s busszal.
#62 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.12.17. - 20:35
Nagyon köszönöm !!!!!!!!!
#63 - Kitty - 2014.12.17. - 20:41
Szia,
Szeretném megkérdezni, hogy mi lakókocsival vágnánk neki a bécsi adventnek és a Hüttelbergstaße-n (80) van a camping. Itt elméletileg az 52A és 52B jelű busz jár. Ez 30 percenként jár. Van esetleg más alternativa a Rathaus platz-ra való bejutásra? Természetesen kocsi nélkül.

Nagyon szépen köszönöm.
Valamint gratulálok az oldalhoz!

Heni
#64 - Heni - 2014.12.19. - 09:40
Szia!

igen, úgy lehet onnan a városba menni, ahogy a kemping is javasolja: 52A vagy 52B Hütteldorfig, onnan pedig metró: U4 Karsplatzig, majd U2 Rathausig. Más lehetőség csak sok gyaloglással lenne, ez meg közvetlenül a kempingnél áll meg, és busszal 6 perc alatt a metrónál vagytok.
#65 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.12.19. - 14:30
Nagyon szépen köszönöm a segítséget. Azt nem tudod esetleg hogy a lakókocsira kell hóláncot biztosítani? Illetve pályamatricát milyet kell vennünk?
#66 - Heni - 2014.12.19. - 17:37
Nem kell külön matrica lakókocsira 3,5 tonnáig, csak a személyautóra, és úgy látom, ez Magyarországon is így van. Ausztriában akkor, és azokon a szakaszokon kell hólánc, ahol, és amikor arra külön előírás van, téli útviszonyok között.
#67 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.12.26. - 11:32
Sziasztok,
az U3-as metró Erdberg megállójánál tesz le majd a buszunk, ott tudok Bécs kártyát vásárolni?
Köszönöm
#68 - Julcsi - 2015.02.11. - 12:17
Szia!

Igen, a tömegközlekedési pénztárban/infóponton.
#69 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.02.11. - 16:45
Sziasztok,
köszönöm a választ, lenne még egy kérdésem: a férjemmel és a fiammal mennénk Bécsbe, jobban járok ugye, ha veszünk két Bécs kártyát, mert akkor a fiam aki 12 éves lesz, ingyen utazik velünk (2*21,90). Különben meg vennünk kellene 3db 72 órás napijegyet (3*16,50). jól gondolom?
Köszönöm
#70 - Julcsi - 2015.02.18. - 12:43
Szia!

Igen, jobb 2 Bécs Kártya ilyen esetben, a 12 éves fiatok ingyen utazhat veletek.
#71 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.02.19. - 00:10
Köszönöm!!!
#72 - Julcsi - 2015.02.19. - 09:43
milyen bérlet célszerű ??? Csütürtök 9-re érek bécsbe és vasárnap 9-ig elhagyom . zenei fesztiválra érkezem, de szereretnék minél több látványosságot megtekinteni a szállás a karlsplatzon van
#73 - prókai istván - 2015.02.28. - 11:48
Sziasztok!
Tud valaki abban segíteni, hogy a reptér közelében hol lehet olcsón/ingyen parkolni?
#74 - Kornélia - 2015.03.01. - 00:26
Sziasztok!

ISTVáN: Ez esetben a legjobb a heti bérlet, ez ugyanannyi mint a 72 órás bérlet.


KORNéLIA: A reptér környékén nem lehet olcsón vagy ingyen parkolni, Bécsben a cikkben szereplő olcsó P+R parkolók vannak.
#75 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.03.01. - 23:33
Heti bérletet vehetek csütörtökön is ???? Tehát csötörtökön venném és hétfőig lenne érvényes ??? gondolom a pálya udvarokon kapható a bérlet !!
#76 - Prókai István - 2015.03.04. - 20:36
Istvan,
Hetföre mar nem ervenyes az elözö heti
berlet. Trafikban lehet venni egyebkent, ha meg van csütörtökön.
#77 - Marta - 2015.03.04. - 22:40
Szia! Szeretném ha segítenél abban ha p+r parkolóban szeretnénk hagyni a kocsit, akkor melyiket ajánlod , szombati napra, mert pl az Erdberginél látok szombaton vmi korlátozást a parkolásról de nem értem pontosan. Magyarországról mennénk az uticélunk a práter és környéke valamint a Mariahillfer str. Ott már rég voltunk még átépítés elött, érdemes ezt a sétáló utcát megnéznünk, vagy esetleg ajánlanál mást? Köszönöm válaszod előre is üdv!
#78 - Szilárd - 2015.03.10. - 16:38
Szia!

én nem látok semmilyen korlátozást, ezek a parkolók mindig nyitva vannak, csak szombatonként 13 után, és vasárnap nincs személyzet. De egyébként szombaton az utcán is ingyen parkolhattok.
Bevásárlóutcákról a Vásárlás Bécsben menüpontban olvashatsz, jó pl. a Kartner Strasse.
#79 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.03.10. - 17:53
Szia! írtad hogy a parkolás szombaton ingyenes Bécs területén, abban tudnál segíteni hogy a prater környéke parkolási szempontból milyen elrendezésű, úgy értve hogy átlagos vagy ott is vannak nagyobb parkolók esetleg parkolóházak vagy mivel sok a túrista hétvégén így jobb ha kívül p+r ben hagyjuk a kocsit. Köszi üdv Szilárd
#80 - Szilárd - 2015.03.10. - 21:58
Szilard,
Hatalmas parkolohaz van a Praternel.
En csak javasolni tudom a hasznalatat,mert a környeken nehez parkolohelyet talalni,mint egesz Becsben.
Kijössz a parkolobol es bent vagy a Praterben. Tömegre nem kell szamitani,
elvileg marcius közepen nyitnak csak.
Kerdezted korabban a Mariahilferstr.
Csak a fele van meg igazabol kesz, de setalni vasarolni termeszetesen lehet rajta.
üdv.
#81 - Marta - 2015.03.11. - 09:15
Szia! Nagyon köszönöm az eddigi segítséget, max még egy kérdés ha tudsz benne segíteni. A Práternél lévő parkolóház címe érdekelne mert a neten így nem találom és ha a cím megvan nem kell keveregnünk csak beírnánk a naviba. Köszi :-)
#82 - Szilárd - 2015.03.11. - 11:13
Szilard,
Nem lehet elteveszteni.
1020 Wien
Garage Prater/Austellungsstrasse-
Prater 9
Nezd meg itt, ez a web oldaluk,mindent megtalalsz rajta ,terkep ,parkolasi dij, ki es behajtas stb.
http://www.bestinparking.at/de/Garage/wien/prater
#83 - Marta - 2015.03.11. - 11:44
Szia!
Kedden, április 7.-én mennénk a lányommal Bécsbe, aki 14 éves. Aznap iskolai szünet van ott és ingyen utazhat, vagy kell neki jegy a metróra? A bevásárló jegy a p+R-es helyeken is kapható? Azzal aznap 8-8h-ig tudok közlekedni?Köszi
#84 - Kati - 2015.04.04. - 07:27
Szia!

úgy látom, igen, az húsvéti szünet utolsó napja, de azért mindenképp érdemes a helyszínen érdeklődni. Minden metróállomáson, tehát a P+R parkolók metróállomásain is kapható bevásárlójegy, igen, 8-20-ig érvényes.
#85 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.04.04. - 12:55
Köszönöm szépen a gyors választ!
#86 - Kati - 2015.04.04. - 13:18
Sziasztok ,
A heti jegyet is érvényesíteni kell a felszálláskor a járművekre vagy a metrón?
#87 - Edi - 2015.04.28. - 06:05
Edi,
Nem kell ervenyesiteni.
A datum ra van nyomtatva, ettöl meddig ervenyes.
#88 - Marta - 2015.04.28. - 07:57
Kedves Marta,
Köszönöm a gyors választ .
#89 - Edi - 2015.04.28. - 17:19
Június 4.-én mennénk Bécsbe a ROCK IN VIENNA fesztiválra, ez a Donauinsel Wien helyszínen van. Azt írják, hogy az U6 metroval lehet kijutni. Viszont úgy olvastam, hogy a metrók hétköznap éjfélig járnak és hajnalban indulnak újra. Ez egy csütörtöki dátum. Mi a legjobb megoldás a közlekedésre?
#90 - Ildikó - 2015.05.03. - 07:10
Valóban a metrók éjfélig járnak.
Utána, hajnali 5-ig éjszakai buszok mennek. A Duna-sziget környékére a belvárosból N25-ös éjszakai busz megy ki: https://www.wienerlinien.at/media/download/2014/Linie_N25_117869.pdf
#91 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.05.03. - 21:57
Köszönöm!
#92 - Ildikó - 2015.05.04. - 05:30
Szeretném megkérdezni, hogy Bécs belvárosából hogyan lehet tömegközlekedéssel a Schönbrunni kastélyba menni? Előre is köszönöm
#93 - Till Jánosné - 2015.05.12. - 07:54
Az U4 metró Schönbrunn állomásához kell menni.
#94 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.05.13. - 13:18
Vasárnap vonattal Bécsben jártunk a 80 éves Nagymamával, ő még sose ott. A 13 EUR-os jegyek már elfogytak, az eladó szerint abból járatonként 6 db van csak és 3 hónappal előre árulják őket. A 29EUR-os retúr kirándulójegy 3EUR-os helyjegyekkel a legjobb megoldás, gyereknek pedig 14.5EUR+ helyjegy. Nem érdemes a belföldi részre a nyugdíjasnak külön ingyenjeggyel menni. A 7:10-es Railjettel mentünk, Medliengben szálltunk le, és 2 db felnőtt és nyugdíjas helyi jegyet vettünk, 14 év alattinak vasárnap nem kellett. Az egyikkel az U-bahnnal bementünk Karlplatzra, ahonnan párszáz méter az Operaház. Előle indul a Hop On Hop Off 2 céggel is, mi a zöld-sárgát választottuk, és az 5 kör közül a 3 rövidet céloztuk meg, 25EUR, illetve 13EUR a gyereknek a 24 órás jegy. A piros vonallal kezdtünk, ami a Ring nevezetességeit mutatta be, a 12-es csatornán magyar nyelv is választható. Utána átszálltunk a sárga körre, amely Schönbrunn-ba és a Belvedere-hez vitt. Majd sétára indultunk. Az Operaház oldalán kivetítőn az Euróvíziós Dalfesztivál benti rendezvényét vetítették ki, épp Conchita énekelte a tavalyi dalát, bent és kint is nagy tapsot kapott. Elsétáltunk a Szt. István Dómhoz, megkóstoltuk a bécsi kolbászt, majd a Hofburgon keresztül Városháza előtti parkban pihentünk kicsit. A piros kör 5-ös Burgtheater megállójából elmentünk a 12-es MAK megállóig, ahol átszálltunk a kék körre, amely a Prater-t és a folyókat mutatta be. Utána ismét a pirossal szerettünk volna a Rathaus-ig menni, de a dalfesztivál megnyitója miatt került a busz és nem arra ment. A Liechtensteinstrasse-n metrora szálltunk és kimentünk a Westbahnhof pályaudvarra. 6 óra körül értünk oda, volt időnk kisétálni a Mariahilfer Strassera annál is inkább mert a 18:48-as láttuk hogy késni fog kicsit. Egy kebabosnál kipróbáltuk a Snitzelt 4EUR-os dobozos frissen sütött verzióban, összedarabolva adták sültkrumplival, választható zöldségekkel és majonézzel, nagyon finom, mivel volt idő a vendéglőben leültünk vele. A vonat félórás késéssel ért a Keletibe.
A Nagymama örült hogy mennyi mindent látott és el sem fáradt nagyon.
#95 - ildiko - 2015.05.19. - 08:58
Köszi a beszámolót a látogatók nevében is :)
#96 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.05.19. - 13:02
érdeklődnék !!! A 72 órás bérlet órára vonatkozik ??? vagyis csütörtökön veszem 10 órakor az vasárnáp 10 óráig érvényes ???? ez fontos mert a vonatom Csütörtökön10-re ér be és vasárnap 7-kor hagyom el Bécset, vagyis nem kell heti jegyet vennem ami ugyanannyiba kerül de valószinü nem lehet kapni ???? köszi előre is !!! István
#97 - István - 2015.05.20. - 17:51
István,
érvényesitéstöl szamit a 72 óra.
üdv.
#98 - Marta - 2015.05.20. - 20:58
érdeklődnék... Vasárnap és hétfőn megyünk Bécsbe szétnézni, ez ugye Pünkösd ünnep mind a két nap. Ekkor hogy van a parkolás a belvárosban? Lehet-e ingyen az utcán is autóval csak esélytelen, vagy marad a P+R és tömegközlekedés? ünnepnapokon működik a 24, vagy 48 órás bérlet? Válaszát előre is köszönöm. üdv
#99 - Gábor - 2015.05.21. - 21:50
Mivel ünnepnap, ingyenesen lehet parkolni, ugyanakkor nem biztos, hogy lesz hely pont ott, ahol akartok. Igen, 24 és 48 órás bérlet bármikor van.
#100 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.05.22. - 18:22
Köszönöm a gyors választ. Nagyon jó az oldal, tele hasznos infóval :)
#101 - Gábor - 2015.05.22. - 19:33
érdeklődnék !!! szeretném tudni hogy van-e a Metro állomásokon tájékoztató szórólap ametró vonalairól esetlegesen más tömeg közlekedési járművek utvonalai stb..a Karlsplaczon van a szállás és felszini tömegközlekedéssel szeretnék minél többet látni Bécsből !!!! mit tudnál javasolni ??? Köszi !!!
#102 - István - 2015.05.25. - 10:18
Információt szeretnék kérni az alábbi kérdésben! Júniusban megyek a családommal Bécsbe egy koncertre. Kocsival a Park + Ride U2 Donaustadtbrücke parkolóházba szeretnék beállni, de nem találok semmi információt arra nézve, hogy LPG-s (autógáz) kocsival ezt szabad-e. Amennyiben nem, milyen megoldás jöhet még szóba? Az információt előre is nagyon köszönöm!
#103 - Zoltán - 2015.05.25. - 20:00
a rock in wienna fesztiválra érkezem. kérdésem mivel tudok a legegyszerűbben odajutni ?? illetve a Karlsplatszon lévő szállásomra vissza jutni ? mert lehet hogy metró nem jár már akkor valószinű 23-24 órakor lessz vége a rendezvénynek !!! estlegesen éjszakai busz de melyik ? a fesztivál csütörtök ,péntek szombat. 3napos
#104 - István - 2015.05.28. - 19:13
A fesztivál a Dounainselen van, annak elvileg az U6 metró megállóhoz közeli részén, tehát U6 metró, Handelskai állomás. 23-24-kor még járnak helyi vonatok Handelskai állomástól.
#105 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.05.29. - 17:06
Sziasztok!
A párommal szeretnénk kocsival bécsbe menni, és azt terveztük hogy megállunk egy P+R parkolóban, és tömegközlekedéssel folytatjuk utunkat. Csak másnap este mennénk haza, így az lenne a kérdésem hogy a parkolóban ottlehet hagyni az autót 24 óránál tovább is?
Előre köszönöm a válaszokat!
#106 - Márk - 2015.06.07. - 17:25
Szia!

Lehet több mint 24 órát is ott parkolni, csak ilyenkor természetesen 2x24 órás díj kerül felszámolásra, illetve figyelj a nyitva tartásra, mert van, ami 0-24 nyitva, de van amelyik este 8-kor zár.
#107 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.06.07. - 17:52
 Szia Tibi!
"6 és 15 év közötti gyermekek a bécsi iskolai szünnapokon utazhatnak ingyen."
Ez a szombat,vasárnapot jelenti?
#108 - Rubi - 2015.06.24. - 10:37
Szia!

Pontosan azt írtam, hogy vasárnap, ünnepnapokon, és bécsi iskolai szünnapokon, tehát szombaton nem, csak vasárnap, ugyanakkor ha nyárra gondolsz, mostanában mentek, akkor a nyári szünet miatt minden nap, nem csak vasárnap, a nyári szünet július 4.-szeptember 5. között tart idén Bécsben (ezzel ki is egészítem a leírást).
#109 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.06.24. - 13:11
Szia Tibcsi!

Augusztusban megyünk Sopronba és környékére, így természetesen Bécs sem maradhat ki. :) Valószínűleg szombaton vagy vasárnap megyünk át, és ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy egész hétvégén ingyenes a parkolás Bécs teljes területén? Az egyik hozzászólásban csak a szombatról olvastam. Ha egy napot szeretnénk ott tölteni, szerinted hogy érdemes parkolni: egy "mindenhez" közeli helyen letenni az autót vagy mindig az adott nevezetességnél? Félek, hogy nehezen találunk majd helyet. A tömegközlekedés is szóba jöhet persze, vagy a séta. Várom a javaslatodat és előre is köszönöm!
#110 - T.Sz.Erika - 2015.07.15. - 11:32
Szia!

Egész hétvégén ingyenes a parkolás, ugyanakkor nem lesz könnyű parkolóhelyet találni, szerintem egy helyen érdemes letenni, nem mindig ide-oda menni vele, de hogy hol, abban nem tudok sajnos segíteni. Az olcsó P+R parkolók lehet egyszerűbbek lesznek.
#111 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.15. - 13:50
Szia!
Az lenne a kérdésem, h. Bécs egész területén fizetős a parkolás? Mert itt a honlapon csak a rövid parkolási zónákat látom. Nincs saját, ingyenes parkolója pl. a Schönbrunni kastélynak vagy az állatkertnek? Duna-szigeten kell fizetni a parkolásért?
Köszönöm előre is.
#112 - Zsuzsi - 2015.07.21. - 19:27
Szia!
Lenne még egy kérdésem. A Kahlenbergre kocsival is fel lehet menni, ha "csak" a kilátást szeretném megnézni? Vagy ott is fizetni kell a parkolásért?
#113 - Zsuzsi - 2015.07.22. - 11:21
Szia!

Mindenhol fizetni kell a parkolásért, csak maximum nem a a rövidtávú zónák vannak. Külvárosokban esetleg találhatsz ingyenes parkolót - ha van hely. A legjobb, ha lerakod az autót az egyik a leírásban említett külső, metrómegállónál található olcsó P+R parkolóban.
A Schönbrunnál van parkoló, de nem ingyenes:
http://www.apcoa.at/parken-in/wien/schoenbrunn.html
Kahlenberg elérhető autóval, de a parkolásról nincs infóm.
#114 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.24. - 09:43
Szia,
Szeptemberben Sopronbol vonattal erkezzunk a Wien Meidling allomasra,onnan betudunk jutni a belvarosba S-bahnnal?
#115 - Nagy Eniko - 2015.08.05. - 10:44
Szia!

Nem igazán. Ne S-Bahnnal, hanem U-Bahnnal, tehát metróval menjetek. Meidlingnél az U6 metró áll meg, arról attól függően, hogy pontosan hova mentek Bécsben, Langenfeldgassén szálljatok át U4-re, vagy Westbahnhofnál U3-ra. U4-el vagy U3-al ezek után menjetek el a kívánt állomásig.
#116 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.08.06. - 00:03
Szia!
Az lenne a kérdésem, h. a 72 órás jegyet, illetve a heti jegyet kell érvényesíteni? Lyukasztani, vagy ilyesmi? Nem tudom, h. a bécsi metro hogyan működik.
Köszi előre is.
#117 - Zsuzsi - 2015.08.10. - 11:23
Szia!

Igen, érvényesíteni kell őket, de csak az első alkalommal, a budapesti metróhoz hasonló jegyérvényesítőknél.
#118 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.08.10. - 13:47
Szia! én is kérdeznék, ha lehet. Aug19-23 (csüt-vas) között megyünk Bécsbe, 1 felnőtt+10 éves gyerek. Kérdések: ha veszek 1 Bécs kártyát, azzal elvileg szombatig a gyerek ingyen utazhat, vasárnap meg nem kell neki fizetni. Viszont 1 kártyával csak 1 fő belépőire érvényesek a kedvezmények. Túl sok helyre nem akarunk menni (állatkert, sivatagi ház, tenger háza, vidámpark, lepkemúzeum). érdemes-e megvenni a kártyát, illetve ha nem, milyen jegyet érdemes vennem. Köszönöm előre is a választ.
#119 - Rita - 2015.08.12. - 12:47
Szia!

Eleve minden nap ingyen utazhatna a gyerek Bécs kártya nélkül is, mivel nyári szünet van.
Akkor vegyetek Bécs kártyát, ha 48 vagy 72 órás Bécs kártya tömegközlekedésen felüli ára "kihozza" a kedvezményeket, a cikkben linkelt PDF-ben láthatók a kedvezmények, tehát ki kell számolni, hogy ti miket néznétek végül meg, és így mennyi kedvezmény jönne össze, kijönne-e pl 72 óra alatt az 5,40 EUR plusz. De mivel mindössze 5,40 EUR-ról beszélünk, ez nem egy nagy összeg, tehát nem valószínű, hogy ha nem is érné meg, 1-2 EUR-val nagyobb bukás lenne.
#120 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.08.12. - 14:42
Szia!
Netes utazástervező szerint Weidlingből 241-es busszal tudunk elmenni Klosterneuburgig, ott át kell szállnunk a 40-es S-Bahn-ra, és így érünk Bécsbe. Bécsen belül 72 órás jeggyel fogunk közlekedni. De Weidling és Bécs között milyen jegy kell? Hol lehet azt megvenni? 2 jegy kell az átszállás miatt?
Köszönöm a segítséget.
#121 - Zs. - 2015.08.12. - 20:12
Szia!

Ezt a buszt a Zuklinbus társaság üzemelteti, de nem ismerem a vonalat, vagy Weidlinget, gondolom valamilyen buszjegy kell a buszra, ami nem hiszem hogy az S-Bahnra érvényes lesz.
#122 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.08.12. - 22:47
Köszi. és az S-Bahnra milyen jegy kell? Hol lehet venni?
#123 - Zs. - 2015.08.13. - 08:46
Klostenburg (230-as zóna) - Bécs S-Bahn jegy 2,20 EUR, az S-Bahn állomáson meg lehet venni.
#124 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.08.13. - 22:06
Az Einkaufskartet kell ervenyesitenni az elso felszalaskor?vagy csak ellenorzeskor kell felmutatni?
#125 - Nagy Eniko - 2015.08.30. - 15:01
Igen, érvényesíteni kell.
#126 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.08.30. - 16:59
Még egy kérdésem lenne,csak első alkalomkor kell,vagy ahányszor felszalunk egy jármüre.Ez a jegy is érvényes minden tömegközlekedési eszközre?
#127 - Nagy Eniko - 2015.08.31. - 13:53
A bevásárlójegyet csak első alkalommal, érvényes Bécsen belül minden "normál" tömegközlekedési eszközre.
#128 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.08.31. - 23:18
Sziasztok.Abban kérnék segítséget,hogy westbanhoftol a vasutállomásról hogy lehet eljutni gyalog a karácsonyi vásárig?
#129 - Era - 2015.10.22. - 21:11
Szia!

Gyalog kb. fél órás út, így:
https://goo.gl/maps/kFGPbn8HPQK2
#130 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.10.23. - 13:57
Köszönöm.
#131 - Era - 2015.10.24. - 01:01
Kedves Tibcsi.Tudom ez itt nem a Máv infórmáció,de hátha tudod a kérdésemre a választ.Ezüst Advent Expressz - élményvonattal utaznánk Bécsbe december12. Az emailos jegy vasarlas hogy történik?Hol kell kinyomtatni,hogy a vonaton elfogadják? A masik kerdes ,hogy Győrből szeretnenk utazni Bécsbe es akkor is azon az oldalon kell intezni a helyfoglalást ahol Budapest Bécs utvonal van megadva vagy van külön oldal ahol Győr Bécs utvonal van?
Válaszod előre is köszönöm.
#132 - Era - 2015.10.24. - 14:15
Kedves Era!

Hogy pontos választ adjak, ahhoz végig kéne vinnem egy foglalást, amit nyilván nem tudok megtenni.
De úgy látom, ezen az oldalon, az oldal tetején, a jegyvásárlás linkre kattintva lehet jegyet vásárolni, regisztráció után, nem pedig "e-mail-ben" (hacsak nem Imperial Club osztályra szeretnétek, mert azt csak e-mailben, ahogy látom):
http://www.mavnosztalgia.hu/hu/programs/show/774
Ez a december 12.-es vonat, ha más dátum kell, akkor az eseménynaptár menüpontra kattintva kell kiválasztani a másik dátumot.
Hogy a jegyet ki lehet-e nyomtatni, vagy másmilyen módon átvenni, az a foglalás folyamán biztosan kiderül, ha ki kell nyomtatni, egyszerűen kinyomtatod majd, ha nincs nyomtatód, akkor pdf-be nyomtatod, és máshol kinyomtatod.
Ha ezzel az élményvonattal mentek, akkor gondolom Győrből is meg lehet venni a jegyet online is.
#133 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.10.24. - 14:26
Kedves Tibcsi,
december 12-13-án utaznánk Bécsbe vonattal. Valószínűleg a kirándulójegyet választjuk plusz hozzá a bécsi közlekedést / ha esetleg van ennél jobb ötleted, akkor megköszönöm :) /. Szállással kapcsolatban annyi kérdésem lenne, hogy a West Bahnhof környéke mennyire biztonságos este, ebben tudsz-e segíteni?
Előre is nagyon köszönöm,
Stella
#134 - Stella - 2015.11.02. - 17:13
Kedves Stella!

Ahogy sok nagyvárosban a pályaudvarok környéke, úgy Bécsben a Westbahnhof környéke se a legjobb környék. Ez egy szegényebb, kevésbé szép rész, ugyanakkor Bécsben nem igazán kell bűnözéstől tartani, tehát ilyen szempontból nem veszélyes környék. Persze sötétedés után minden városban érdemes odafigyelni, nem járni kihalt utcákon, stb, bár ahogy írod, nem is egyedül leszel.
#135 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.11.02. - 17:41
Kedves Tibcsi,

bocsánat a kései válaszért. Nagyon köszönöm a segítséged - bár reméltem, hogy nem ezt írod :) Ketten mennénk csajok Bécsbe, szerettem volna belváros/közeli/ szállást de ami még van, az már elég drága. Na, majd látjuk...

köszönöm még egyszer,

Stella.
#136 - Stella - 2015.11.06. - 15:58
üdv Tibcsi!
December elején tervezünk kiutazni 1 napra bécsbe, az adventi vásárra. Még sohasem jártunk bécsben. Elvileg a Westbahnhofra fut be a vonatunk, onnan melyik metró vagy villamossal tudunk eljutni a Schönbrunni kastélyhoz, ill. állatkertez? Ha veszek 24 órás jegyet az jó lesz? Vagy kell másfajta is? (olvastam hogy az csak a 100-as zónán belül jó, a schönbrunni pedig mintha azon kívül lenne). Köszi a választ! :)
#137 - András - 2015.11.10. - 14:56
Szia!

Eljutás a Westbahnhofról Schönbrunnig: U6 metró Längenfeldgasse állomásig, onnan U4 metró Schönbrunn állomásig. Ha először az állatkertbe mentek, akkor az U4-ről inkább a Hietzing állomáson szálljatok le.
24 órás jegy jó lesz. A 100-as zóna egész Bécs, Schönbrunn is a 100-as zóna határain belül van.
#138 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.11.10. - 15:09
üdv!
Ez aztán a gyors válasz! Nagyon szépen köszönöm!
#139 - András - 2015.11.10. - 15:25
Sziasztok.soha nem közlekedtem se u-bahnnal,se busszal, semmivel.ha megveszem a napi jegyet,akkor itt lyukasztás van,vagy csak felmutatom?
#140 - jozegy - 2015.11.17. - 07:56
Szia!

A napijegyet csak az első használat előtt kell érvényesíteni a metró bejáratánál, vagy a buszon.
#141 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.11.17. - 08:55
Kedves Tibcsi! érdeklődőm, hogy Budapesten meg lehet-e venni a bécsi heti bérletet (16,5 eu)? A népligeti buszpályaudvar csak napijegyet tud adni. üdvözlettel B Tamás
#142 - Braun Tamás - 2015.11.20. - 10:17
Kedves Tamás!

Nem tudok róla, hogy meg lehetne, ugyanakkor online megvehető, és kinyomtatható:
https://goo.gl/3Z71h7
#143 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.11.20. - 10:38
Kedves Tibcsi!
Az lenne a kérdésem, hogy november 30-án mennék Bécsbe autóval, hol érdemes olcsón parkolni? Egész nap a városban leszünk este is, de visszajövünk MO-ra, mert ott lesz a szállásunk. Van egész napos jegy?
#144 - ördög Anikó - 2015.11.20. - 11:22
Kedves Anikó!

A leírásban, a Parkolás Bécsben rész utolsó bekezdésében megtalálod az olcsó bécsi P+R parkolókat, az árukat, valamint térképet is hozzájuk. Azok közül Magyarországról érkezve az erdbergi esik legjobban útba.
#145 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.11.20. - 11:41
Kedves Tibcsi!
Railjet vonattal szeretnénk Bécsbe utazni adventezni. A Westbahnhofon ha leszállunk el tudunk sétálni Schönnbrunnba az állatkertbe is? Kb. mennyi idő lenne a séta? Vagy inkább tömegközlekedjünk valahogyan?
Köszönöm szépen válaszod!
#146 - Nora Garai - 2015.11.23. - 20:14
Kedves Nóra!

Gyalog 35-50 perc:
https://goo.gl/maps/PT1djNbyC7t
Tömegközlekedéses eljutás a 138-as hozzászólásban.
#147 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.11.23. - 20:24
Szia Tibcsi! Tudnál segíteni,hogy az új főpályaudvarról (Hauptbahnhof) hogy tudunk eljutni pl.a Rathaus platzra? Melyik metró jár a Hauptbahnhof-nál?Illetve tudnál ajánlani nyomtatható metró útvonalat? A bécsi vásárok megnyitnak/nyitottak rendesen? (a terrorcselekmények miatt kérdezem,nem tudom ott most mennyire van készültség stb...)
Köszönöm előre is!
#148 - Andrea - 2015.11.26. - 19:51
Szia!

U1 metróval Karlsplatz, majd onnan U2 metróval Rathaus állomásig menjetek.
Metrótérkép, ahogy a leírásban is linkelve:
http://www.wienerlinien.at/media/files/2014/svp_2013_106483.pdf
A karácsonyi vásárok rendben működnek.
#149 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.11.28. - 01:00
Szia Szombaton mennénk ki autóval,a szàllásunk a Práter mellett lesz,hogy juttunk legegyszerübben tömegközlekedéssel a vásárhoz és a szállás közelében van vmilyen jó parkolóház. Köszönök minden ötletet,segítséget
#150 - Timi - 2015.12.14. - 20:29
Szia!

A Pratertől a Rathausplatzon lévő karácsonyi vásárig az U2 metró Messe-Prater vagy Praterstern állomásától egyszerűen U2 metróval Rathaus állomásig.

Az olcsó parkolóházak külvárosokban vannak, a Praterhez a legközelebbi a Donaustadtbrücke parkoló: https://goo.gl/maps/pgY4Web8bNn . A Dunaustadbrückét a Praterrel szintén az U2 metró köti össze.

Ha az a parkoló nem jó nektek valamiért: ezeknek, és az egyéb, nem olcsó P+R, hanem "sima" parkolóházaknak a listáját is megtalálod a leírásban.
#151 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.12.15. - 23:48
Helló! érdekelne, hogy Bécsben a 60perces jegy használata hogyan működik pontosan?Az adott 60 percen belül ugyanazzal a jeggyel visszafelé is utazhatok, vagy csak egy irányba szabad (de egy irányba át is szállhatok)? Ha lehet visszafelé is, akkor mi történik,ha a felszálláskor,még időn belül vagyok,de mire célt érek túllépem a 60percet?
#152 - Szilvi - 2016.01.27. - 11:59
Szia!

Nincs az leírva, se itt, se a tömegközlekedési vállalat oldalán, hogy ez 60 percig érvényes. A vonaljegy egy utazásra érvényes, melybe átszállás is beletartozhat, amennyiszer csak akarsz, míg el nem éred a célod. Ugyanakkor visszafele út az már nem minősül átszállásnak, az útmegszakítás, ill. visszaút, úgy nem érvényes már az a jegy.
#153 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.27. - 19:57
Szia!
Szeretnénk április 22-23-án(péntek, szombat) Bécsbe utazni. A szállásunk Miedling U6 Tschertegasse közelében van. Nézegettem a napijegyeket, meg hogy szombaton ingyenes a parkolás. Nem tudom, hogy napijegyet vegyek-e és szombaton autóval menjünk-e be a városba, (lehet parkolót találni?) vagy kétnapos jegyet vegyek-e. A Technisches Museumba, a Hundertwasserházhoz és a Haus der Musikba meg a Motorik Parkba szeretnénk elmenni.
Köszönöm a segítséget!
#154 - Kustos Eszter - 2016.03.19. - 18:58
Szia!

Ha lehet parkolni a szálláson, akkor nem érdemes autóval bemenni a városba, jó az ott a szálláson szerintem, de nincsenek autós tapasztalataim.
#155 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.19. - 21:24
üdv!
Most voltam bécsben először autóval.Először a Museumsquartier földalatti parkólójában álltam meg.Itt 10.16-16:31 között fizettem 6 eurót.úgy néztem a napi max.8 euró a honlapjuk szerint.Ez a Maria Theresien -platz mellet van rögtön a belváros szívében.Ez szuper hely.Mastercard kártyát is elfogad.A parkoló jegyet kell magunkal vinni mert az ajtón ezzel enged be.Hétvége ingyenes valóban,de a belvárosban helyet találni?Mindenhol tiltó táblák, feliratok.Sok helyen csak ott lakók parkolhatnak.SZállás foglalásnál érdemes a parkolásról érdeklődni.Van ahol kedvezményt adnak parkolásra.Pl 24 euró helyett 12euró 24 óra.Persze adott helyen,parkolóházban.De némelyik parkolóház...én a a fentebbi helyet ajánlanám.Kultúrált,új(nem tudom ezt az árat meddig tartják).mindenhez közel van.(Jó práterhez nem..)Stadtparkhoz gyalog mentünk(star wars kiállításra),de ott sem láttam utcai szabad helyet sehol.Ha nem akar valaki gyalogolni ott a metró 2.2euró/fő.Ugye ennyiért milyen közel a Rathaus gyalog..
#156 - tamás - 2016.03.29. - 00:38
Szia!

Köszi a hasznos beszámolót minden autóval érkező látogató nevében is!
#157 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.03.29. - 22:35
Kedves Tibcsi! Szeretném a segítségedet kérni. Szombaton megyünk Bécsbe autóval Budapestről, egy éjszakát maradunk. A szállásunk a Hotel Admirálba lesz, ahol csak napi 16 Euroért lehet parkolni. (Karl-Schweighofer-Gasse 7, 07. Neubau, 1070 Bécs) Szombaton a szállás elfoglalásáig Schönbrunnt szeretnénk megnézni. Dèlután a belvárosba nézelödnénk. Másnap Hofburgot néznénk meg és ebéd utàn indulnánk haza. Mit javasolsz a parkolással és a közlekedéssel kapcsolatban? P+R parkoló és 24 órás jegy vagy esetleg más kombináció? Melyik parkolót ajánlanád? Előre is köszi a választ!
#158 - Tiag - 2016.05.02. - 22:08
Kedves Tiag!

Mindenképp a P+R parkolók a legolcsóbbak. Magyarországról érkezve a legközelebbi P+R az erdbergi, és a szálláshoz/belvároshoz legközelebbi is úgy látom ez, itt van:
https://goo.gl/maps/WPf4Xy5ygHm
24 órás jegy lesz a legjobb, ha meghaladnátok a 24 órát, lehet elég lesz csak még 1-2 vonaljegy.
#159 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.04. - 01:41
Kedves Tibcsi! Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
#160 - tiag - 2016.05.04. - 14:05
Kedves Tibcsi!

Augusztusban szeretnénk menni egy hétre Bécsbe és a wienerlinien.at oldalon szeretnék heti metro jegyet vásárolni online, amit otthon ki is lehet nyomtatni. Az oldalon nem nagyon találtam információt arról, hogy hogyan kell érvényesíteni majd ezt a jegyet, csak annyit írnak, hogy fényképes igazolvánnyal együtt érvényes (személyi, útlevél, stb.). Esetleg lenne erről valami infód, hogy ezt az otthon nyomtatott jegyet Bécsben kell-e majd valamilyen formában érvényesíteni, vagy tényleg csak fel kell majd mutatni és kész?
Valamint ha egy 12 éves gyerek is utazik velünk, akkor neki tényleg nem kell külön jegyet venni, mert iskola szünet van?
Előre is nagyon szépen köszönöm segítségedet!
További szép nyarat kívánok!
üdv:
Keti
#161 - Keti - 2016.07.20. - 14:09
Kedves Keti!

Nem használtam még ilyen jegyet, de nem hiszem, hogy érvényesíteni kéne, talán be se fér oda, illetve valószínű azért kellenek a személyes adatok, illetve azt írják, hogy okostelefonnal is használható.
12 évesen iskolai szünetben ingyenes az utazás.
#162 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.21. - 03:31
Kedves Tibcsi!

Köszönöm szépen a választ!
Egyébként úgy néz ki a jegy, mint egy személyigazolvány, szóval ha kivágom az A/4-es lapból, akkor lehet belefér az érvényesítő gépbe. A biztonság kedvéért majd megkérdezem ott, hogy mi a teendő vele, aztán megírom majd!:)

#163 - Keti - 2016.07.25. - 14:19
Kedves Tibcsi!
2 felnőtt + 3 gyerek ( 8-9-13 évesek ) megyünk 07.29-én 3 napra. Jól értettem, hogy a gyerekeknek iskolai szünetben díjmentes a bécsi tömegközlekedés?
#164 - Czéva - 2016.07.27. - 10:58
Kedves Tibcsi!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Olvastam, hogy a parkolás legolcsóbb a P+R parkolókban. Ezeknek a címét valahol meg lehet találni? Például az U3 metró Erdberg állomásnál levőét, mert írtad, hogy ez Magyarországról pont útba esik.
és még azt meg tudnád mondani, hogy a Wiener Stadthalle-ba hogy lehet eljutni? Megy oda metró esetleg?
Köszi előre is! :)
#165 - Dóri - 2016.07.31. - 12:17
Sziasztok!

éVA: Igen, ez így van.


DóRI: Igen, az erdbergi esik útba a legjobban Magyarországról. A leírásban is szereplő linken látszanak térképen, és elérhető ott ez a lista is, a címeikkel (az erdbergi címe: 1030 Wien, Franzosengraben 2):
http://www.parkandride.at/Standorte.html#g11

Wiener Stadthalle: U6 metró: Burggasse-Stadthalle állomás, Urban-Loritz-Platz kijárat, vagy (több gyaloglással): U3 metró: Schweglerstrasse állomás, Märzstraße kijárat.
#166 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.31. - 21:34
köszönöm szépen!
#167 - Dóri - 2016.08.01. - 12:15
Sziasztok!

Tudnátok abban segíteni,hogy ha Wien Hauptbanhofra érkezik be a vonatom onnan hogyan jutok el a Praterig? Gyalog messze lenne? Láttam a térképen vasúti sínt jelző vonalakat ott is van megálló? Vagy metrot jelzi?

Köszi szépen!
#168 - Szilvi - 2016.08.01. - 18:42
Szia!

Gyalog 1 óra, kb. 4,5 km: https://goo.gl/maps/xAySRzYbXxw
Egyébként igen, vannak sínek, S-Bahnnal, elővárosi vonattal tudsz a legegyszerűbben eljutni, S1, vagy S2-vel, Praterstern állomásig.
#169 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.02. - 00:28
Nagyon szépen köszönöm a gyors segítséget :)
#170 - Szilvi - 2016.08.02. - 07:37
sziasztok megkérdezem hogyan lehet a handelskai kikotobol eljutni schonbrunngi kastélyhoz koszonom
#171 - cseh viola - 2016.09.10. - 15:49
Szia!

U6 metróval Westbahnhof állomásig, majd onnan 58-as villamossal Schloss Schönbrunn állomásig.
Vagy: U6 metróval Längenfeldgasse állomásig, majd onnan U4 metróval Schönbrunn állomásig.
#172 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.09.10. - 21:52
Szombaton megyünk Bécsbe, csak egy napra. A Schönbrunni kastélyt szeretnénk megnézni. Kérlek írd meg, hogy melyik P+R parkoló van hozzá a legközelebb, kb. hány km és ott mennyibe kerül a parkolás. Köszönöm.
#173 - Nagy Károlyné - 2016.09.17. - 17:51
Az Ottakring parkoló van a legközelebb a Schönbrunnhoz, 4,5 km-re tőle:
https://goo.gl/maps/gr6BQVDMbUp
Tömegközlekedéssel pedig az Ottakringtől U3 metró Johnstrasse állomásig, onnan 10-es villamos vagy 10A busz Schloss Schönbrunn állomásig.

Minden P+R parkolóban az említett 3,40 EUR 24 órára a parkolás.
#174 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.09.19. - 02:10
Szia,
azt szeretném kérdezni, hogyan jutok el a "Hallenbad Simmering - töl" a HAUS DES MEERES - ig tömegközlekedéssel.
Szombaton október 22- én megyünk,köszi
#175 - jutka - 2016.10.04. - 13:22
Szia!

Ha a Florian-Hedorfer-Straße 5. alatti uszodára gondolsz, akkor: gyalog negyed óra, vagy 71-es vagy 6-os villamos a Simmering metróállomásig, ahonnan pedig U3 metróval, Ottakring irányába, Neubaugasse állomásig, ahonnan rövid gyaloglás:
https://goo.gl/maps/5T4empcW3xp
#176 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.10.04. - 17:01
Szia! December második szombatján szeretnénk Bécsbe menni a karácsonyi vásárra és érdekelne,hogy pontosan hogyan lehet eljutni a színhelyre. Az előző válaszokból látom,hogy az erdbergi parkoló útba esik,de onnan hogyan tovább? Köszönöm előre is!
#177 - Szilvia - 2016.11.08. - 20:34
Szia!

Az erdbergi parkolótól eljutás a városháza előtti karácsonyi vásárhoz:
U3 metróval, Ottakring irányába, Volkstheater állomásig, onnan pedig U2 metróval Seestadt irányába 1 megálló Rathaus állomásig.
#178 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.11.08. - 20:45
Szia!
December 08-án szeretnénk Bécsbe látogatni.Mosonmagyaróváron szállunk meg két gyerekkel,/6 és 8 éves/ 2 éjszakát töltünk ott,így kétszer utazunk Bécsbe.Melyik karácsonyi vásárba menjünk?Melyik módját válasszuk az odajutásnak?/tömegközlekedés,parkolás/Köszi!
#179 - Marcsi - 2016.11.22. - 12:41
Szia!

A karácsonyi vásárok közelében nem könnyű parkolni, illetve az utcán nem is lehet többnél 2 óránál többet, a parkolásról olvashatsz feljebb, pl. lehet parkolni az erdbergi P+R parkolóban, valamelyik P+R parkolóban a legolcsóbb.
A fő karácsonyi vásár a Rathausplatzon van, ezt mindenképp érdemes megnézni, mint a legnagyobbat, leghíresebbet. Erről, a többiről, és ezekhez a tömegközlekedési eljutásról olvashatsz a Vásárlás Bécsben menüpontban:
https://utazas-nyaralas.info/becs/vasarlas-becsben.html
#180 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.11.22. - 13:13
Szia Tibcsi!
Olyan kérdésem lenne, amit bárhogy és bárhol is kerestem, nem találtam.
Itt fogunk megszállni (pontos cím):
1210 Bécs, Russberg . 46. (Ausztria)
Tehát 21. kerület. December 30-január 2-ig leszünk itt. Azt már néztük, hogy a vonatállomásról legkönnyebben az S3-sal lehet eljutni a hotelbe. így a napi közlekedés is nyilván ezzel lenne a legegyszerűbb. Ha ketten veszünk egy 8 napos /többszemélyes/ bérletet, akkor azzal utazhatunk kiegészítő jegy nélkül is az S-bahn vonalakon? Mert nem volt egyértelmű, hogy mi tartozik akkor a V100-as körzethez. és azt sem találtuk meg, hogy az S-bahn fizetős-e (vagy az S3 ezen a vonalon). Amennyiben az, hogyan jönnénk ki a legolcsóbban, milyen jeggyel vagy bérlettel? Mindennap be szeretnénk menni a belvárosba, illetve utazni Bécsen belül.

Előre is nagyon köszönöm!
Szuper az oldal egyébként!
#181 - Timi - 2016.11.23. - 19:41
Szia!

Ha a Rußbergstraße 46.-ra gondolsz, és az ahhoz közeli Strebersdorf állomásra, akkor az még pont a belső zóna, tehát érvényesek a bécsi tömegközlekedési jegyek.
December 30.-január 2. között azért nincs szükség 8 napos jegyre, vehettek egy 72 órásat és egy 24 órásat (ha egyáltalán első és utolsó nap utaznátok annyit hogy megérje azokra a napokra is, vagy nem elég-e már csak néhány vonaljegy ezeken a napokon). Ja vagy lehet arra gondolsz, hogy a 8 napos jegyet 2x4 napos jegyként használnátok fel mint 2 személy, akkor úgy már jó lehet.
#182 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.11.23. - 20:57
úú szuper! Köszönöm a gyors választ, ez azért nagyban megkönnyíti majd az ottlétet :)
Igen, a 2x4re gondoltunk, de így már legalább tudunk mi is kalkulálni, hogy mi érné meg a legjobban.
További szép estét Neked!

Timi
#183 - Timi - 2016.11.23. - 21:49
Szia! Szeretném a segítségedet kérni. Hogyan lehet tömegközlekedéssel a Westbhanhoftól eljutni a Shopping City Südbe. Köszönöm!
#184 - Kata Kálló - 2016.12.06. - 17:37
Szia!

U6 metróval Siebenhirten végállomásig. Onnan ingyenes SCS-buszok közlekednek, melyek menetrendje itt:
https://goo.gl/a1aovl
Ezen kívül 207-es és 265-ös busszal is el lehet a Siebenhirten állomástól jutni.
#185 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.12.06. - 18:49
Nagyon köszönöm a segítséget!
#186 - Kata Kálló - 2016.12.06. - 21:50
Kedves Tibcsi!

Pénteken megyek a két gyermekemmel és feleségemmel egy napra Bécsben.
Végigolvasva a válaszaidat, illetve a honlapot, az a legjobb, ha lerakom az autót reggel a Erdberg P+R parkolóban, és onnan mindenhova eljutok a tömegközlekedéssel. ( terv : Schönbrunn, Prater, Madame, természettudományi múzeum, rathaus) Kérdésem, hogy akkor nekem az a legjobb ha veszek két Bécs kártyát, mert azzal a gyerekek is ( 15 év alattiak) ingyen utaznak. Ezt a kártyát meg tudom venni a parkoló közelében valahol? Illetve ezt kell érvényesíteni a buszon, metrón valahogy?
Köszi,

Tamás
#187 - Kázsmér Tamás - 2016.12.07. - 13:48
Szia.
Hauptbahnhopnál szállunk majd le a vonatról. A vasútállomásnál lehet-e venni 48 órás jegyet, és tudunk-e valamire, vagy mire kell szállnunk, hogy eljussunk a Taborstrasse-re? Segítséged előre is köszönöm.
#188 - Ella - 2016.12.08. - 19:34
Sziasztok!

TAMáS: Elvileg kapható a Wiener Linien, tehát a tömegközlekedési vállalat pénztáraiban, így remélhetőleg az Erdberg metróállomáson is. Egyszer kell érvényesíteni a metróbejáratnál, onnantól érvényes.


ELLA: Igen, a Südtiroler Platz-Hauptbahnhof metróállomáson vehetők tömegközlekedési jegyek. Eljutás onnan a Taborstrasséig: U1 metró Karlsplatz állomásig, majd onnan U2 metró Taborstrasse állomásig.
#189 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.12.08. - 23:26
Sziasztok,
Hétvégén voltunk harmadik éve Bécsben, P+R parkolóban hagyva az autót, és a tömegközlekedést használtuk. Eddig mindig segítséggel sikerült venni az automatából Einkaufskarte-t, most azonban sehogy nem találtuk. Sem a német nyelvű menüben, sem angolul, sem franciául, sem magyarul. Próbáltunk segítséget kérni, de a helyiek sem találták, ezért a 24 órás 7,60 EUR-s napi jegyet vettük. Minden kocka lehetőséget kipróbáltunk az automatán, hogy esetleg ár alapján megtaláljuk, de így sem sikerült :( Megszűnt talán, vagy nem ezen a néven árulják?
#190 - Gabi - 2016.12.12. - 11:06
Szia!

Kösz a beszámolót. érdekes, mert nem hiszem, hogy megszűnt a bevásárlójegy, a közlekedési vállalat oldala is listázza, és továbbra is bevásárlójegyként hívja. Lehet kiszedték az automatából, mert ugye csak hétvégén érvényes, és nem akarták hogy hétköznap is vegyenek az emberek, de pénztárban meg kapható, nem tudom.
#191 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.12.12. - 14:48
Mariahilf Templom előtti karácsonyi vásárra milyen metróval, buszokkal jutok ki? Válaszod előre is köszi.
#192 - Bella - 2016.12.14. - 21:29
Az U3 metró Neubaugasse állomásához közel van a Mariahilferkirche. Buszok: 13A, 14A.
#193 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.12.16. - 02:32
Szia!
Azt szeretném megkérdezni, hogy ha Linzből érkezünk Bécsbe s onnan megyünk tovább Bp-re, hol érdemes utasokat felvenni, hogy a lehető legkevesebbet kelljen a városban kocsikázni? Pl. vasútállomás?
Köszi.
#194 - Enikő - 2016.12.18. - 21:03
Szia!

Attól függ, mennyit utaznának az utasaitok kifelé. Például Bécs nyugati része szerintem jó lenne, pl. a Schönbrunnál, akkor be se kell hajtani a városba, a Schönbrunnhoz meg el lehet menni metróval: https://goo.gl/maps/9W4Ues2mvKo
Vagy ugyanúgy a Schönbrunnhoz közeli Meidling vasútállomás.
Vagy akár az erdbergi P+R parkolónál:
https://goo.gl/maps/8R4ew7hQSqo
#195 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.12.18. - 22:40
Ki tudna segíteni, a Főpályaudvarról a Mariahilfer str.-ra milyen közlekedési eszközzel lehet eljutni ?? Kösz a segítséget.
#196 - Dr. László István - 2017.02.21. - 14:11
Gondolom a Hauptbahnhofra gondol, hogy onnan? A Mariahilfer strasse nagyon hosszú, tehát mondjuk a Westbahnhof felöli részét nézve: U1 metróval Stephansplatz állomásig, majd onnan U3 metróval Westbahnhof állomásig.
#197 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.21. - 16:57
Sziasztok! Kérem segítségeteket. Szombat 13 óra körül érkezünk a Hapuptbahnhof-ra. Tömegközlekedéssel szeretnénk eljutni a A HB1 Schönbrunn szállodába.Köszi előre is az infókat.
#198 - Lévai Imre - 2017.04.09. - 12:36
Szia!

U1 metróval Karlsplatz állomásig, majd U4 metróval Schönbrunn állomásig, majd onnan 10A busszal Linzer Str./Johnstr megállóig.
#199 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.09. - 21:27
Szia Tibics!

Szeptmeberben utaznánk Mallorcára Bécsből,ahová a saját kocsinnkal mennénk ki....Hol tudnánk ingyen(vagy nagyon olcsón)parkolni?11 napról lenne szó...
#200 - Adri - 2017.04.12. - 13:38
Sziasztok! Kérdezném hogy a heti tömegközlekedési bérlet az mikortól érvényes? Az ugyanis félreértelmezhető, hogy hétfőn éjféltől. Tehát az induló napján hétfőre még nem érvényes? Köszönettel: Balla
#201 - Balla Gyula - 2017.06.06. - 19:15
Szia!

A tömegközlekedési társaság oldalán tényleg félreérthetően írják. Naptári hétre érvényes, akkor úgy mondanám, hogy hétfőn 0:01-től, következő hét hétfő 09:00-ig.
#202 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.06. - 19:27
Szia Tibcsi!
Vonattal a Meidligre érkezünk, és a Schönburgi kastély-hoz eljutás, majd innen a Hofburgba szeretnénk menni. Majd innen vissza a Meindling pályaudvarra. Légyszí segíts hogy a legegyszerűbb tömegközlekedéssel. (Google map elég bonyolultnak mutatja).
köszönöm szépen.
#203 - Judit - 2017.07.20. - 19:49
Szia!

Bécsben nem működik a Google Maps tömegközlekedési útvonaltervezője.
Eljutás Meidlingtől: U6 metróval, Flodridsdorf irányába, Niederhorfstrasse állomásig, majd onnan 10A busszal Schloss Scönbrunn álllomásig.
#204 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.21. - 00:34
Szia!
Bécsbe utazunk a jövő héten. 2 felnőtt 1 - 10 éves gyerek és 2 -18 éves, akik csak augusztus végén töltik a 18-cat. Az lenne a kérdésem a belépőknél beleférnek-e a gyerekjegybe (6-18 -ra van feltüntetve), vagy már diákjegyet kell vennünk? Továbbá Schönbrunnba készülünk érdekelne, h vegyük-e meg a jegyet előre vagy hosszú sorbaállás nélkül sikerül-e ott is gyorsan hozzájutnunk? Mennyi kedvezményt kapunk a bécsi kártyával a kastélynál, nem tudjuk kibogozni a leírásból. Azon gondolkodunk megéri-e nekünk vagy elég-e a 24 órás. Még a fiákerezésnél használnánk a kedvezményt.
Bocsi a sok kérdésért, Szilvia
#205 - Szilvia - 2017.08.06. - 11:43
Most jöttünk haza Bécsből... :-)

2 felnőtt és 2 gyerek 14 és 17,5 éves... ha nem töltötték be a 18-at, több múzeumba (pl. szépművészeti, term. tudományi...) is ingyenes a belépés nekik - de kell kérni jegyet nekik is. Ingyenes a tömegközlekedés is nekik.

Schönbrunnba családi jeggyel érdemes bemenni mert abban benne van a Labirintus és a Gloriette is, és a hosszabb túra... ha tudják vegyék meg előre a jegyet mert kb fél óra a sorban állás, és akkor sem lehet egyből bemenni, hanem még kb. 1,5 óra szabadidő van a palota megtekintéséig, amit ki lehet használni a többi látványosságra...

Sajnos nemzetközi pedagógus igazolvánnyal kapcsolatos véleményeket eddig nem láttam, így saját bőrömön tapasztalhattam, hogy a 2050.- Ft-os ITIC plasztik kártya a kaparós sorsjegy lekaparására elegendő... többet nem ér.
Konkrétan sehol sem fogadták el a 10 meglátogatott intézmény közül.
Remélem tudtam segíteni.
#206 - Tömöri László - 2017.08.07. - 17:11
Szia Tibcsi!
Két napra megyünk Bécsbe egy gyors bevásárlásra, vonattal. A Hauptbanhof - Primark - Kreuzgasse (szállás) háromszögében fogunk mozogni. Rajtam is kifogott az útvonaltervező, nem látom, hogyan lehetne a leggyorsabban utazni, ráadásul metró nélkül. Tudnál abban segíteni, hogy az állomás - Primark - szállás - állomás útvonallal hogyan kalkuláljunk? Ráadásul, azt se tudom, melyik Primarkba menjünk. Előre is köszönöm a segítségedet. Erika
#207 - Erika - 2017.08.19. - 21:22
Szia!

Primark pl. a Shopping City Südben van, ahova eljutás: az U6 Siebenhirten végállomásától ingyenes SCS IKEA-busszal, vagy 207-es vagy 265-ös autóbusszal.

Hauptbahnhof-Siebenhirten: S2 vagy S1 S-Bahn Meidlingig, onnan U6

Siebenhirten-Kreuzgasse - A Kreuzgasse elég hosszú, de pl. ott van az egyik végén a Michelbeuern-AKH metrómegálló, tehát oda: egyszerűen U6 metróval, egy vonalon vannak.

Michelbeuern-AKH - Hauptbahnhof: U6 Meidlingig, onnan vonattal, vagy S1 vagy S2 S-Bahnnal.
#208 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.08.22. - 21:39
Szeretném megtudni, kell-e Schönbrunn Palace-ig behajtási engedély. Ott parkolnánk. Iskolai csoport megy busszal.
Előre is köszönöm: Adrienne
#209 - Galaba Adrienne - 2017.11.13. - 16:13
Alapvetően nem szükséges behajtási engedély, viszont advent alkalmából ideiglenesen bevezették, hogy december 2.9.,16. és 23.-án, tehát csak ezeken a napokon buszoknak behajtási engedélyt kell igényelni. De nem a Schönbrunnál, a 13. kerületre ez nem vonatkozik. Ha érintitek a városközpontot ezeken a napokon, és/vagy az 1., 6-9. kerületeket, akkor itt tudtok engedélyt igényelni: https://www.wien.gv.at/wagenkarten/besteller/hu/
#210 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.11.15. - 18:35
Szia Tibcsi!
Szeretnék a Schönbrunnál parkolni
Tudsz valami félnapos parkolót a közelben?
Segítséged előre is köszönöm Lajos
#211 - Horváth Lajos - 2017.11.25. - 17:05
Szia!

Ahogy a látnivalók - Schönbrunn résznél van írva:
A Schönbrunn parkolója 24 órában nyitva tart, ár: 3,90 EUR/óra, napi maximum 39 EUR. Attól 700 m-re van egy másik, nagyobb, fedett, több szintes parkoló, a Schönbrunner Strasse 222-228. címen, szitén nyitva 0-24, ott az ár 2,90 EUR/óra, napi maximum 29 EUR.
és ezeknél sokkal olcsóbbak az ezen az oldalon írt P+R parkolók.
#212 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.11.26. - 01:07
Szia Tibcsi!
Tájékoztatásod köszönöm.Lajos
#213 - Horváth Lajos - 2017.12.03. - 18:17
Nyugdíjasként milyen árú vonaljegyet vegyek metróra?
#214 - Kövesdi éva - 2017.12.05. - 15:58
62 év betöltése után lehet venni kedvezményes, 2 utazásra szóló vonaljegyet (SeniorInnen-Fahrschein für 2 Fahrten) is, ennek ára 2,80 Euró, ill. ugyanilyet, 4 utazásra, az 4,40 EUR), ha ezek jobban megérnék, mint a napijegy pl.
#215 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.12.05. - 19:53
Szia!

Szombaton mennénk kocsival -7 személyessel 7 személlyel- Bécs adventi vásárlátogatásra, és a Schönbrunni Kastélyba (tudom, hogy nagy távolságok).
Két kérdésem lenne: hétvégén (és ünnepi időszakban) fizetni kell-e az utcai parkolásért, ha mázlink van, és találunk helyet? Illetve ha nem, akkor hol tudnánk elérhető távolságban parkolni P&R parkolóban olcsón, hogy gyalogosan meg tudjuk ezeket közelíteni, és ne kelljen tömegközlekedést használnunk? Sajnos nem sikerült a térképen eligazodni ez ügyben. :-(

Előre is köszönöm a választ! :-)

Angéla
#216 - Angéla - 2017.12.17. - 14:02
Szia!

Olyan P+R parkoló nincs, ahonnan gyalog meg tudnátok bármit közelíteni. A Budapesthez legközelebbi, útbaeső mindenesetre az erdbergi.
Ha találtok helyet, nem kell fizetni az utcai parkolásért. De sok hely helyieknek van fenntartva. Jobban jártok ha a P+R-ben parkoltok le.
#217 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.12.20. - 01:25
Szia ,
kérlek segíts nekem ebben: a Bp. Keletiből induló vonathoz (amely Bécsben a Hauptbahnhof-ra érkezik, ezt olvastam fönn az információknál) ott melyik metro vonal jó nekünk Schönbrunnba való ( mert úgy tudom van egy ilyen megállója az egyik metrónak) közlekedéshez és ez a metro hol van a pályaudvarhoz viszonyítva, hogyan lehet ehhez a metro vonalhoz a vonattól eljutni? Ehhez még tömegközlekedés kell vagy közvetlenül ott van esetleg mellette? Köszönöm válaszod :)

üdv: Krisztina
#218 - Krisztina - 2018.02.09. - 00:06
Szia!

A Hauptbahnhofnak van metróállomása. U1 metróval menj Karlsplatzig, onnan U4 metróval Schönbrunn állomásig.
#219 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.02.09. - 00:25

Szia!
Az lenne a kérdésem, hogy az 5,80 eurós napijegy jó a WLB-re is? Létezik kiegészítő jegy, ha Vösendorferben található shopping city-be szeretnénk elmenni? Ha igen, azt hogy hívják és mennyibe kerül?
Köszönöm válaszod!
Gábor - 2018.02.16. - 16:37
Szia!

A napijegy nem jó. Ha a Vösendorf SCS állomásig akarsz elmenni vele, az 4,10 EUR-s vonaljegy. Ugyanakkor van 1,70 EUR-s kiegészítő jegy, Bécs határától, de ez nem tudom mivel működik.
De a Shopping City Südbe ki lehet menni teljes egészében bécsi tömegközlekedési jegyekkel is, ingyenes busszal az U6 Siebenhirten metróállomástól:
https://utazas-nyaralas.info/becs/vasarlas-becsben.html#shopping-city-sud
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.02.17. - 00:32
Szeretnék a Klimt Villához menni. Hogy tudok Bécs belvárosától?
Lékai Zsuzsa - 2018.03.30. - 11:47
Az U4 metró Unter-St.-Veit állomásának közelében van:
https://goo.gl/maps/FqZfikDNiWC2
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.03.30. - 19:28
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy a 8-Tage-Klimakarte jeggyel Hütteldorf állomáson használhatom-e a Westbahnhof felé menő vonatokat a metró mellett(helyett)?
Tamás - 2018.04.10. - 11:05
72 éves, mozgáskorlátozott vagyok, rokkant kártyával. Tolókocsiban, kisérővel visznek autóval. Milyen kedvezmények illetnek Bécsben parkolásnál, tömegközlekedésnél?
dr Jászberényi József - 2018.04.12. - 14:41
Kedves TAMÁS!

Alapvetően Bécsen belül vonatokra is érvényesek a tömegközlekedési jegyek, de nem minden vonatra (zömmel inkább az S-Bahnokra), ill. kérdés ennél a jegynél van-e valami megkötés, érdemes megkérdezni a vasútállomáson.


Kedves JÓZSEF!

Ingyenesen lehet parkolni a mozgáskorlátozott igazolványt a szélvédő mögé helyezve. Ez Bécs esetében akkor is érvényes, ha nem a sofőrnek van ilyen igazolványa.
Egy másik leírás szerint ez azonban nem ilyen egyszerű: "Fogyatékkal élő látogatóinknak parkolási igazolványra van szükségük, hogy korlátlan ideig parkolhassanak a mozgássérültek számára fenntartott parkolókban, valamint a rövid parkolási övezetekben. Az igazolványt jól látható helyre kell elhelyezni a szélvédő mögé. A parkolási igazolványhoz az igénylőnek olyan rokkantsági igazolvánnyal kell rendelkeznie, amelyben a következő bejegyzés szerepel: "Maradandó mozgáskorlátozás miatt nem várható el tőle a tömegközlekedési eszközök használata".
A mozgáskorlátozott kísérője ingyen használhatja a tömegközlekedési járműveket, de csak akkor, ha a mozgáskorlátozott igazolványba be van írva, hogy kísérő szükséges.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.04.15. - 00:46
Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás

Korábbi hozzászólások (2008-2013)