Berlin - Útikalauz

Utazás nyaralás info » Berlin » Útikalauz, utazási tippek, tanácsok

Hasznos információk Berlinbe utazóknak

Eljutás Berlinbe | Szállás | Berlin repülőterei | Berlini tömegközlekedés | Tömegközlekedési jegyek | Taxi | Kedvezménykártyák | Csomagmegőrzők | Utasbiztosítás | Autóbérlés | Időjárás | Fontos telefonszámok | További utazási tippek | Hozzászólások

Berlin metró

Eljutás Berlinbe

Budapestről Berlinbe a Wizz Air, Ryanair, és az EasyJet indít fapados repülőjáratokat Budapestről. A Ryanair és a Wizz Air gépei a Schönefeld, míg az Air Berlin járatai a Tegel és a Schönefeld repülőtérre is érkeznek.

Olcsó repülőjegy keresési tippek, a legjobb eszközök, weboldalak - részletes, mindenre kiterjedő, de egyszerű leírás itt: Hogyan találjunk olcsó repülőjegyet?

A városba vonattal (egy útra 29 Eurótól) is el lehet jutni.

Továbbá Flixbus-szal, 10990 Ft-tól.

Berlin, vonat

Berlin szállás

Szállások Berlinben: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Berlin repülőterei, bejutás a belvárosba

Tegel

A Tegel repülőtér Berlin városközpontjától 8 km-re északra található, tömegközlekedéssel jól megközelíthető, ill. a reptérről könnyen, és gyorsan elérhető a város.

A repülőtérről Beusselstrasse - Hauptbanhof - Brandenburg Tor - Alexanderplatz útvonalon TXL JetExpressBus közlekedik.

Másik eljutási lehetőség az X9 JetExpressBus, amely az állatkerttől indul, és oda érkezik, S+U Jungfernheide érintésével.

A reptérről induló 109-es busz U Jakob-Kaiser-Platz, és Jungfernheide érintésével az állatkerthez érkezik.

Végül, a 128-as busz útvonala a reptértől: U Kurt-Schumacher-Platz - U Franz-Neumann-Platz - U Osloer Strasse.

A reptér a "B" zónában található, érvényesek a buszokra a berlini tömegközlekedési jegyek. A repülőtér a Bradenburg repülőtér megnyitásával bezár.

Berlin, Tegel repülőtér

Schönefeld

A Schönefeld repülőtér a német fővárostól délkeretre fekszik, a városközponttól 20 km-re. A másik reptérhez hasonlóan ez is jó tömegközlekedéssel rendelkezik, de kijjebb esik mint a Tegel.

Be lehet jutni a városba a 20 percenként közlekedő S45 és az S9 S-Bahn-nal. Az S9-ről a következő metrómegállóknál van metrócsatlakozás: Frankfurter Allee, Schönhauser Allee, Pankow, míg az S45 a következő metrómegállóknál áll meg: Neukölln, Hermannstraße, Templehof.

RE7 vagy RB14, vagy RB19 repülőtéri expresszvonatokkal (Airport-Express Schönefeld) is elérhető a város. Ezek óránként járnak, de természetesen nem mindig egy időben indulnak, tehát a gyakorlatban maximum 20 perc várakozás lesz szükséges. Az RE7 útvonala a reptérről: Karlshorst - Ostbahnhof - Alexanderplatz - Friedrichstrasse - Hauptbahnhof - Zoologischer Garten - Wannsee - Babelsberg - Michendorf - Bad Beizig - Dessau Hbf. Az RB14 útvonala a Zoologischer Gartenig megegyezik az RE7-ével, majd utána: Spandau - Falkensee - Nauen. Az RB19 pedig a következő útvonalon jár a reptértől: Südkreuz - Potsdamer Platz - Hauptbahnhof - Gesundbrunnen.

Érvényesek a berlini tömegközlekedési jegyek, de a Schönefeld a "C" zónában fekszik, ezért ABC jegyre (pl. vonaljegy, vagy napijegy), vagy pedig valamilyen AB jegy birtoklása esetén "C" zónára kiegészítő jegyre van szükség a bejutáshoz, vagy az idejutáshoz. A repülőtér a Brandenburg repülőtér megnyitásával be fog zárni..

Schönefeld repülőtér

Brandenburg

Az új Brandenburg repülőtér többszöri csúszás és halasztás után, talán 2021-ben nyílik, holott eredeti tervek szerint már 2010-ben (a következő határidő szerint 2012-ben, majd 2013-ban, majd 2017-ben, legutóbb pedig 2018-2019 környékén) meg kellett volna nyílnia a kivitelezés 2007-es megkezdése után. A többszöri csúszás utáni költségek immár 7 milliárd Euróra (2100 milliárd Forintra) rúgnak, a tervezett 2,3 miliárd Euró helyett. A Brandenburg felváltja a Schönefeld és Tegel repülőtereket, melyek a Brandenburg repülőtér megnyitásával egyidejűleg bezárnak. A belvárost a Brandenburg reptérről vonattal lesz lehetőség elérni, a repülőtér és Berlin Hauptbahnhof között 30 perc az út. A vonaton kívül busz is fog közlekedni: a tervek szerint az 5 percenként közlekedő X7-es expresszbusz a Rudow metrómegállóig (U7-vonal) fogja szállítani az utasokat.

Berlini tömegközlekedés

Autóval érkezőknek hasznos lehet az oldal útvonaltervezője.

A berlini tömegközlekedési útvonaltervező ezen az oldalon érhető el. Használható a Google Térkép tömegközlekedési útvonaltervezője is.

Berlini U-Bahn, S-Bahn, és egyéb tömegközlekedési térképek itt, a tömegközlekedési vállalat oldalán

Berlinben a buszok mellett villamos, U-Bahn (ez a metró), és S-Bahn (városi vasút) közlekedik. Így minden nevezetesség gyorsan, egyszerűen, olcsón, és biztonságosan megközelíthető. Az éjszakai buszoknak, és vonatoknak köszönhetően sötétedés után is lehetőség van a város különböző pontjaira eljutni.

Berlinben, több más nyugat-európai várostól eltérően csak három zóna van: az "A" zóna a belvárost jelenti, és ahova U-Bahn jár, az is még mindig az "A" zónához tartozik. A "B" zóna a városhatárig tart, míg a "C" zóna Berlin határain is átnyúl, kiterjed a Berlin közelében lévő településekre (pl. Postdam, Oranienburg), valamint a "C" zónába tartozik a Schönefeld repülőtér is. AB, BC, és ABC jegyek vásárlására van lehetőség. 6-14 éves gyermekek kedvezményesen, 6 éven aluliak pedig ingyen utazhatnak.

Akik először vannak Berlinben, azoknak egyszerű, és olcsó módszer ahhoz, hogy minél többet lássanak, ha a 100-as buszra szállnak. Az emeletes busz Berlin számos fő látnivalóját érinti. Az állatkerttől indul, majd rengeteg nevezetességet érintve, az Alexanderplatzhoz érkezik. Általános tömegközlekedési jegyek érvényesek rá (pl. 2,70 Eurós vonaljegy, vagy 7 Eurós napijegy), nincs külön felár.

Berlin, busz

Berlini tömegközlekedési jegyek

Vonaljegyek, gyűjtőjegyek

Jegyárak (2018):

AB vonaljegy (Einzelfahrausweis): 2,80 Euro, 6-14 éveseknek: 1,70 Euro. 2 óráig érvényes egy irányba, ez idő alatt átszállás korlátlan számban lehetséges egy jegy felhasználásával. Visszafele, ugyanakkor, nem lehet vele utazni.

ABC vonaljegy: 3,40 EUR, 6-14 éveseknek: 2,50 EUR. Érvényes a Schönefeld repülőtérre / repülőtérről is, valamint egyéb, a "C" zónába tartozó helyekre. 2 óráig érvényes, ez idő alatt átszállás korlátlan számban lehetséges egy jegy felhasználásával. Visszafele, ugyanakkor, nem lehet vele utazni.

"C" zónára kiegészítő vonaljegy (Anschlussfahrschein): 1,60 EUR. Valamilyen AB jegy (pl. vonaljegy, napijegy) birtoklása esetén ezzel utazhatunk a "C" zónába. 2 óráig érvényes, ez idő alatt átszállás korlátlan számban lehetséges.

Szakaszjegy, csak az AB zónára, max. 3 metró- vagy S-Bahn megállóra, akár átszállással azalatt, vagy 6 busz- vagy villamosmegállóra, ezalatt viszont átszállás nem megengedett (Kurzstrecke): 1,70 Euro, 6-14 éveseknek: 1,30 Euro

AB gyűjtőjegy 4 utazásra (4-Fahrten-Karte Einzelfahrausweis): 9 Euro, 6-14 éveseknek: 5,60 Euro

ABC gyűjtőjegy 4 utazásra (4-Fahrten-Karte Einzelfahrausweis): 13,20 Euro, 6-14 éveseknek: 9,60 Euro

Szakaszjegy 4 utazásra (Kurzstrecke 4-Fahrten-Karte): 5,60 Euro, 6-14 éveseknek: 4,40 Euro

Berlin jegyautomata

Napijegyek, több napos jegyek

AB napijegy (Tageskarte): 7 Euro, 6-14 éveseknek: 4,70 Euro. Érvényesítés után aznap éjfélig, és a következő nap hajnali 3 óráig érvényes. Napijeggyel rendelkező felnőttel ingyenesen együtt utazhat még maximum 3, 6-14 év közötti gyerek.

ABC napijegy - érvényes a Schönefeld repülőtérre / repülőtérről is, valamint egyéb, a "C" zónába tartozó helyekre: 7,70 EUR, 6-14 éveseknek: 5,30 EUR. Érvényesítés után aznap éjfélig, és a következő nap hajnali 3 óráig érvényes. Napijeggyel rendelkező felnőttel ingyenesen együtt utazhat még maximum 3, 6-14 év közötti gyerek.

Csoportos AB napijegy (Kleingruppen-Tageskarte) - maximum 5 főre: 19,90 EUR. Érvényesítés után aznap éjfélig, és a következő nap hajnali 3 óráig érvényes.

Csoportos ABC napijegy - maximum 5 főre ; érvényes a Schönefeld repülőtérre / repülőtérről is, valamint egyéb, a "C" zónába tartozó helyekre: 20,80 EUR. Érvényesítés után aznap éjfélig, és a következő nap hajnali 3 óráig érvényes.

AB 7 napos jegy, érvényes a 7. nap 23:59-ig: (7-Tage-Karte) 30 Euro. Egy 7 napos jegyet birtokló felnőttel ingyenesen együtt utazhat maximum 3, 6-14 év közötti gyerek, a következő időpontokban: hétköznap 20:00 után, hétvégén és ünnepnapokon egész nap.

ABC 7 napos jegy, érvényes a 7. nap 23:59-ig: (7-Tage-Karte) 37,50 Euro. Egy 7 napos jegyet birtokló felnőttel ingyenesen együtt utazhat maximum 3, 6-14 év közötti gyerek, a következő időpontokban: hétköznap 20:00 után, hétvégén és ünnepnapokon egész nap.

Berlin, U-Bahn

Taxi

Taxi árak Berlinben: alapdíj 3,90 EUR + viteldíj 2 EUR / km, 7 km-ig, 1,50 EUR / km, 7 km-en felül + idődíj 30 EUR / óra

Uber árak: Berlinben az Uber is taxitarifákkal üzemel.

Berlin taxi

Kedvezménykártyák

A Berlin WelcomeCard megvásárlásával 200 múzeum, látnivaló, nevezetesség, és kulturális emlék belépőjének árából lehet 25-50 százalékos kedvezményt kapni, és a tömegközlekedés is ingyenes vele. A kedvezmények listája ebben a pdf-ben tekinthető meg, annak átnézésével, és a nevezetességek belépőjegyeinek figyelembe vételével, mindenki eldöntheti, megérné-e neki a kártya.

2018-as árakon Az A és B zónákra érvényes 48 órás 19,90, míg a 72 órás 28,90 Euróba kerül. Vehető 4, 5 és 6 napra is, sorrendben 33,50, 36,90 és 42,50 EUR-s árakon. ABC zónára pedig: 48 órára 22,90 EUR, 72 órára 30,90 EUR, 4 napra 35,90 EUR, 5 napra 41,50 EUR, 6 napra pedig 46,50 EUR.

A Berlin WelcomeCard Museuminsel az alábbiakon felül, ingyenes belépést biztosít a múzeumsziget múzeumaiba is. Ennek ára 72 órára 45 EUR az AB zónára, az ABC zónára pedig 47 EUR.

A CityTourCard szintén ingyenes tömegközlekedést biztosít, és néhány belépő árából kedvezmények kaphatók vele.

Ára (az AB zónára) 16,90 Euro (48 órás), 23,90 Euro (72 órás), 29,90 Euro (4 napos), 33,90 Euro (5 napos). ABC zónára: 48 óra: 17,90 EUR, 72 óra: 24,90 EUR, 4 nap: 31,90 EUR, 5 nap: 37,90 EUR.

A kedvezmények listája ITT tekinthető meg.

Berlin, Museuminsel

Csomagmegőrzők Berlinben

Több helyen is tárolhatjuk csomagjainkat Berlinben. A Zoologischer Garten vasútállomás (2-es vagy 9-es metróval lehet ide eljutni) nagyszámú csomagmegőrző automatát kínál. A Hauptbahnhof területén belül 6:00-22:00-ig nyitva tartó csomagmegőrző iroda található, ahol általában nagy a sor. Ugyanakkor, a 24 órán át nyitva tartó csomagmegőrző automaták sem hiányoznak, ahol nem kell kivárni a hosszú sort, de ezek a vasútállomás föld alatti parkolójában vannak, a "C" zónában, a -1, -2, -3 szinteken. Az Alexanderplatz állomáson is találhatók csomagmegőrzők, de mindössze 20 db. A központi buszpályaudvar (Zentraler Omnibusbahnhof Berlin, röviden ZOB) szintén csomagmegőrző irodával rendelkezik.

A Schönefeld és Tegel repülőtereken szintén van csomagmegőrzési lehetőség.

Berlin Hauptbahnhof

Utasbiztosítás

Utasbiztosítás 10% kedvezménnyel! Partnerünk, a biztositas.hu oldalán a biztosítók utasbiztosítási ajánlatait lehet egyszerűen, gyorsan összehasonlítani, így a legjobb áron lehet utasbiztosítást találni. Az így talált kedvező árból további 10% kedvezményt adnak az Utazás nyaralás info látogatóinak. Ehhez csupán az UTNY-2018 kuponkódot kell használni, vagy az alábbi bannerre, vagy csak IDE kattintani.

Autóbérlés

Bérelhető autók keresésére, ha Berlinbe, vagy akár máshova Németországba látogat, a rentalcars.com oldalt ajánljuk. A rentalcars.com a világ vezető autóbérlési ügynöksége, amely több mint 2 millió ügyfél bizalmát élvezi. A weboldal segítségével garantáltan a legalacsonyabb áron tudunk autót kölcsönözni. Az időpont, és a helyszín megadása után már láthatjuk is, hogy melyek a legmegfelelőbb, legjobb áron elérhető autók a világ 783 megbízható autókölcsönző cége - köztük a piacvezető, legnagyobb márkák - ajánlatai között.

Időjárás, éghajlat

Berlinnek, fekvéséből következtetve nem meglepő módon, kontinentális éghajlata van. Telei igen hidegek, amelyeken havazások is gyakoriak, és fagypont alatti hőmérsékleti értékekre is számítani kell. A nyarak viszont melegek, és napsütésesek. Az is megjegyzendő, hogy június, július, és augusztus számít a legcsapadékosabb hónapnak, így nyáron nem árt esernyőt is bepakolni. A legtöbben nyáron keresik fel Berlint, amikor számos érdekes szabadtéri rendezvényt is tartanak. A város legszebb arcát talán szeptemberben, és októberben mutatja, a hőmérsékletek még kellemesek, és nem kell annyi esőre számítani, mint nyáron, az első 2 őszi hónapban sok éves átlagot figyelembe véve kevés csapadék esik. A magyarországi éghajlattal összehasonlítva, az átlagos napi maximumhőmérséklet januárban 2,9 °C (ezzel szemben Budapesten 1,2 °C), áprilisban 13,2 °C (Budapesten 16,3 °C), júliusban 23,7 °C (Budapesten 26,5 °C), míg októberben 13,4 °C (Budapesten 16,1 °C).

Statisztikai értékek - hőmérsékletek, csapadék, napsütés

Berlin időjárás, hőmérséklet, csapadék

Korábbi időjárás, időjárási történelem

Amennyiben még legalább 1 hét van az utazásig, vagy szeretnénk eldönteni, melyik időpontot válasszuk berlini látogatásunkhoz, az időjárás előrejelzések ilyen nagy időtávban előre nem adnak megbízható eredményt. A fenti statisztikai táblázat értékeinek figyelembe vétele mellett, a következő oldalon is érdemes lehet visszakeresni, hogy az elmúlt években, egy adott időpontban milyen időjárás volt Berlinben, így következtetni lehet az azidőtájt szokásos időjárásra:
Berlin korábbi időjárása

Fontos telefonszámok, nagykövetség

Mentők, és tűzoltók: 112

Rendőrség: 110

Magyar Köztársaság Nagykövetsége, Berlin

Konzuli Osztály

10117 Berlin Unter den Linden 76. (bejárat a Wilhelmstrasse 61.-nél)

Telefon: 030-203-100

Telefax: 030-394-1385

E-mail cím: konzuli (kukac) kum.hu

Berlin telefon

További utazási tippek, tanácsok

Egyéb, már nem csupán Berlinre vonatkozó, de mindenre kiterjedő, nagyon hasznos utazási tippek és tanácsok itt olvashatók.

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

BERLIN-BUDAPEST .RETURJEGY,,vonat vagy fapados jegy az olcsobb? MAJUS HONAPBAN
#1 - palchuber karolyne - 2010.05.01. - 17:58
Vonattal 39 Eurótól lehet Berlinbe egy irányú jegyet váltani, ha elég idővel az indulás előtt kerül megvételre: http://www.mav-start.hu/utazas/nemet_berlin.php

Busszal retúrjegy 95 Euró (Student Agency): (már megszűnt link eltávolítva - admin)
ill. 22 ezer Forint (Orangeways)
olcsó repülőjegy elképzelhető van, de nem valószí­nű, hogy ezeknél olcsóbb, pl. a fapados.hu-n lehet keresni.
#2 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.05.02. - 22:31
üdvözletem! Januárra tervezem a Berlini látogatást, szeretném megtudni, hogy az olimpiai stadion nyitva van e? Pontosabban a Herta BSC része érdekelne? Köszi a segítséget.
#3 - Miklós Elvira - 2010.11.27. - 17:56
Kedves Elvira!

A stadionlátogatás november 1.-március 19. között minden nap 9:00-18:00-ig lehetséges, 4 Eurós belépődíjért. A Hertha miatt viszont lehet, neked érdekesebb a Hertha BSC túra, ez a téli időszakban minden hónap első csütörtökén, 13:30-kor van, a részvételi díj 10 Euró, a túra végén a Hertha edzését is meg lehet tekinteni.
#4 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.11.27. - 22:14
Sziasztok,
én Easyjettel repülök, úgy fizettem 22600Ft-ot oda-vissza, hogy ennél sokkal kevesebb is lehetett volna, ha....
....hamarabb észbe kapok
....rugalmasabb vagyok időpontválasztásban
stb.
#5 - Varga Edit - 2011.01.16. - 20:10
Malévval 26.000 forint alatt nem nagyon lehet repülni, az Easyjettel csomag nélkül 12-13.000 forint körüli ár is elérhető. A vonat és a busz iszonyatosan sokáig megy, és nemegyszer drágább! Sajnos repülőben nincs túl nagy verseny Budapestről, időben kell elkezdeni nézelődni.
#6 - Tékássyné Joli - 2011.03.15. - 22:32
Húsvétkor utaznánk Berlinbe - autóval terveztük, de úgy látom kell vmi matrica (a belvárosban lenne a szállásunk). Az még nem tiszta, hogy mennyibe kerülne egy 2007 Suzuki Swiftre, vmint azon is gondolkodunk, hogy Zónán kívül parkolunk le, és aztán tömegközelekedünk. Tudnának tanácsot adni?
#7 - Sallai József - 2011.03.30. - 13:19
Kedves József!

Legalább Euro 4-es motorral kell rendelkeznie a gépjárműnek Berlinben a belvárosba való behajtáshoz, gondolom egy 2007-es Swift ezt teljesíti. Egyébként matricát online itt lehet igényelni, és itt árak is vannak: http://www.környezetvédelmi-matrica.hu/hu/koernyezetvedelmi-matrica.html
#8 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.04.06. - 02:46
érdeklődni szeretnék,hogy Berlin-Tegel reptérről,hogyan lehet eljutni a Schwartkopff straße U-Bahn megállóhoz?
#9 - Sch.Gabika - 2011.07.27. - 17:23
128-as busszal U Kurt-Schumacher-Platz-ig, itt lehet átszállni a metróra, Alt-Mariendorf felé kell menni.
#10 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.07.27. - 21:37
üdv!

Mi aug 19-én utazunk Berlinbe a párommal. Easyjettel repülünk. Eddig a Hotel Potsdamer Inn szállásajánlatait néztem, egész jónak tűnik és jó helyen is van. Esetleg, ha tudna még valaki szálláslehetőséget ajánlani, azt megköszönném. Illetve, Schönefeld reptérről mivel a legegyszerűbb eljutni az említett szállodába és vissza? Gondolom vonattal a Hbf-ig, onnan gyalog 45 perc séta lenne...addig is várost lát az ember :D
Valamint az érdekelne, hogy mi minden kell még az utazásokhoz? jegy vagy bérlet, stb.
Köszi a segítséget.

#11 - tomkesz - 2011.08.02. - 21:54
Tomkesz!

én tavaly augusztus végén voltam Berlinben, még 100szor visszamennék:) én is a párommal voltam, a Pegasus Hostelben szálltunk meg, nekünk megfelelt, nem volt semmi gond:) szerintem érdemes 7 napos jegyet venni, ha 1 hétre mentek! és Potsdamot is nézzétek meg, ha van időtök;)
#12 - rommv - 2011.08.08. - 20:30
üdv! és aki több hónapra Berlinbe költözik, milyen bérletet vegyen?
#13 - Buk - 2011.08.27. - 19:20
Szia!

Havibérlet (VBB ECO) AB zónában 74 Euró. Ha nem vagy koránkelő, vehetsz olyan havi bérletet is, ami csak 10 óra után érvényes, másnap hajnali 3-ig, viszont hétvégén és ünnepnapokon egész nap, az pedig 53 Euró.
#14 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.09.05. - 23:54
üdv.
Berlin melyik részén érdemes szállást foglalni, ha a város nevezetességeit gyalog szeretnénk bejárni,és ahol esténként a legnagyobb élet van?
Köszi.
#15 - vajda enikő - 2011.10.21. - 18:13
Szia!

Pl. a Mitte-negyedben (Unter den Linden környéke), több nevezetesség is van a környéken, és talán a leghíresebb környék éjszakai élet szempontjából.
#16 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.10.24. - 19:49


sziasztok!
azt kérdezném hogy Berlinbe hogy működik a napi jegy? mert sok helyen úgy van , hogy megveszem a jegyet érvényesítem és onnantól 24óráig érvényes a jegyem!De berlinnél sehol nem találom hogy müködik ez?
köszi
#17 - kunaca - 2011.11.08. - 09:33
Szia!

Berlinben naptári napra szól a napijegy, az érvényesítés napján, és a következő nap hajnali 3 óráig érvényes. Ki is egészítetettem ezzel most a leírást itt.
#18 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.11.08. - 20:00
Mi a német neve a napijegynek?
#19 - galuci - 2011.11.09. - 10:22
Tageskarte a napijegy német neve!
#20 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.11.14. - 00:52
Szia Tibcsi!
Az érdekelne, hogy hol lehet leállítani a kocsit Berlinben néhány napos ott-tartózkodásnál, hogy ingyen legyen és biztonságban (nem luxusautóról van szó...). én valamilyen P+R-re gondolnék. Szerinted?
#21 - Erik - 2011.11.28. - 15:39
Szia!

Ezúttal egy angol fórum hozzászólását idézném, mert nincs tapasztalatom a berlini parkolással kapcsolatban: az utcán nem biztos, hogy biztonságban lesz az autó a vandalizmus miatt, de Oberseestr és Lichtenberg, csendes, nyugodt, biztonságos negyedekben már bátran meg lehet állni az utcán.
Berlini parkolóházak listája, árakkal, pedig itt: http://en.parkopedia.de/parking/berlin/
10-15 Euróért is van 24 órára.
#22 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.11.30. - 23:44
Szia!

Köszi az infókat!
#23 - Erik - 2011.12.11. - 12:53
Sziasztok!

Jövő héten utazom Berlinbe, de mindössze 1 napra, tehát másnap reggel már jövök is vissza. Arra lennék kíváncsi, hogy ha a Marlene Dietrich Platz környékén van a szállásom, a reptérről (Tegel) tömegközlekedéssel el lehet jutni egyenesen oda (meg aztán másnap vissza), vagy át kell szállni? Illetve egy buszjegy kizárólag egy útra vonatkozik, és ahányszor átszáll az ember, újat kell váltania? Sakkozom, hogy megérné-e a napijegy ilyen rövid időre, mivel másnap úgyis újat kellene vennem. :-)
Köszönöm!
#24 - Principessa - 2012.02.07. - 20:41
Szia!

Lehetséges az átszállás egy jeggyel. Az eljutás: TXL busszal Hauptbahnhofig, majd M41-es busszal Potsdamer Platzig.
#25 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.02.13. - 22:26
Szia,

Nagyon köszönöm a választ! Akkor így teszek. :-)
#26 - Principessa - 2012.02.14. - 00:25
Sziasztok! 2012. nyarára, augusztus végére tervezünk 3 napos városlátogatást Berlinbe. Easyjet-tel mennénk, Brandenburg repteret jelöli meg érkezési helyként, viszont mindenhol csak a Tegel és a Scönefeld repterekről olvasok. A Brandenburg melyiket jelöli, vagy ez teljesen külön reptér? Illetve tudnátok-e abban segíteni, hogy innen milyen közlekedési eszközökkel lehet eljutni a belvárosba. Köszönöm!
#27 - ostora - 2012.02.14. - 09:32
Ostora: azt olvastam, hogy a Brandenburg repteret majd csak 2012. június 3.án nyitják meg, szóval még nem is "létezik". De Easy Jettel mehettek a Schönefeld reptérre is, mi oda vettünk jegyet.
#28 - Diana - 2012.02.20. - 21:39
Ui.: Viszont azt is olvastam, hogy a Schönefeldet valamikor 2012-ben bezárják (azt nem tudni, hogy végleg e vagy csak kis időre), úgyhogy azért figyelni kell.
#29 - Diana - 2012.02.20. - 22:06
Köszönöm, akkor ezért nem találtam sehol.....
#30 - ostora - 2012.02.22. - 14:13
Sziasztok! Nem találok olyan oldalt ahol a környezetvédelmi matrica határvonalait megtalálnám ha segítene valaki megköszönném a Templhoff reptér mellett laknánk kell-e vagy csak beljebb szükséges?
#31 - bicsiba - 2012.02.27. - 17:46
Szia!

Itt találod a térképet a berlini környezetvédelmi zónához: http://www.plakette24.de/images/berlin.jpg , az S-Bahnringen belülre nem lehet behajtani, Tempelhof talán még nem tartozik bele.
#32 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.02.27. - 20:55
Szia Tibcsi köszönöm az infót!! Megnéztem kb 3-4 utcányival vagyok beljebb mint a körgyűrű lehet hogy ott eldugom egy parkolóban egyébként is tömegközlekedni fogunk.
#33 - bicsiba - 2012.02.29. - 10:36
Szia!
Berlini tömegközlekedéshez van havi diákbérlet, vagy egységesen vannak az árak?
#34 - ábó - 2012.03.17. - 16:24
Szia!

Csak akkor van diákkedvezmény, ha (nem Erasmusos) hallgató vagy Berlinben, egyébként Berlinben a havibérlet (AB zóna) 74 EUR, míg ha csak délelőtt 10 után szeretnél utazni, olyan havibérlet is van, 53 Euróért. Másik lehetőség, hogy van 177,60 EUR-ért szemeszterbérlet, ez lehet Erasmusosok számára is elérhető, ezt, ha Erasmusos diák vagy, a kinti egyetemen kell megérdeklődni.
#35 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.03.18. - 12:38
Szia mindenkinek, aki erre jár!
Júniusban megyek a CSD-re Berinbe, de mivel egyedül megyek, szívesen csatlakoznék valakihez (vagy akár egy csoporthoz) - mármint csak azon a napon. Ha hasonló terveid vannak, írj, kérlek!
#36 - Dover - 2012.05.02. - 15:13
Szia Tibcsi, sziasztok! Melyik útikönyvet ajánlanátok Berlinről? Olyat keresnék, ami megfelelő színvonalon mutatja be a (nem csak fő) látványosságokat, érdekességeket.
Köszönöm előre is!
#37 - Petra - 2012.05.21. - 12:46
Szia,
Lányom Pünkösd hétfőn érkezik meg Berlin Tegel repterére. A főpályaudvarra átmenő TXL buszokra hol lehet megvenni a jegyet? Ezt követően vonattal utazik tovább Waren(Müritz) irányába. A főpályaudvaron automatából, vagy pénztárnál lehet megvenni a vonatjegyet?
Előre is köszi a segítséget
János
#38 - János - 2012.05.22. - 17:34
Szia,
A múzeum szigetre a leírás szerint külön kell fizetni 13 € belépőt, majd a múzeumok felsorolásánál mondjuk a Pergamon Múzeum belépője 14 €. E szerint, ha csak ebbe a múzeumba szeretnék bemenni az összesen 27 € lenne? Diák jegyet lehet venni a magyar diákigazolvánnyal vagy csak a nemzetközivel? Kell számítani hétköznap a déli órákban hosszas sorban állásra a pénztárnál?

Előre is köszönöm!

Julianna

#39 - Pap Julianna - 2012.06.01. - 11:34
Szia!

Nem, a 14 EUR-s múzeumsziget-belépő kombinált jegy, ami mindenhova érvényes, külön jegyet azon kívül nem kell tehát venni a Pergamon múzeumba! A sima pergamon se olyan drága, véletlenül az időszaki kiállítással együtt volt feltüntetve.
#40 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.06.03. - 01:01
Szia, köszi az előző választ. Még egy kérdésem lenne ezzel kapcsolatban. On-line konkrét időpontra lehet jegyet venni? Ha tudod kérlek írd meg a weboldal címét.Ha elővételben meg lehet venni a jegyet talán elkerülhető a hosszas sorban állás. Csak egy napot töltünk Berlinben, de ebbe a múzeumba feltétlenül be szeretnénk menni, mert nem valószínű, hogy mégegyszer eljutunk Berlinbe.
#41 - Pap Julianna - 2012.06.03. - 17:11
Szia!

Itt lehet jegyet venni: http://www.smb.museum/smb/shop/ticket_check.php?ticket_id=28601 de hogy nyomtatható-e, vagy ez csak egy foglalás, azt nem tudom.
#42 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.06.03. - 23:02
Az lenne a kérdésem, hogy az éjszakai közlekedés / élet mennyire biztonságos két fiatal lány számára Berlinben? merjünk egyedül hazagyalogolni bárhol, vagy van olyan kerület amit kerüljünk el?

Köszi!
#43 - Sophie - 2012.06.30. - 22:21
Szia!

én nem ismerem ilyen szinten Berlint, de néhány fórum és cikk kutatás után az alábbiakat találtam, amiket érdemes elkerülni (éjszaka), többet többen is említettek. A vélemény szerint Londonnál biztonságosabb, és a turistahelyeken, nappal nem kell tartani semmitől. Kelet-Berlin belső része, Prenzlauer Berg, Moabit, Lichtenberg (ezt említették a legtöbben), Wedding (többen említették), Pankow, Neukoeln, Potsdammer strasse/Kufurstenstrasse, Schoeneberg részei, Marzahn (többen említették), Neuköllns, Weißensee, Karlshorst, Hellersdorf, Helle Mitte, Schönenweide, Altglienicke, Hohenschönhausen, Treptow
#44 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.06.30. - 23:40
Köszönöm, reméljük nem lesz semmi gond, főleg ha ezeket a helyeket kerüljük éjszaka :) elvileg Charlottenburgban fogunk lakni, az nem tűnik veszélyes környéknek
#45 - sophie - 2012.07.05. - 21:41
Szia! érdeklődnénk, hogy azt hol lehet megnézni, hogy melyik kártya, melyik múzeumokba ad kedvezményt. Előre is köszi.
#46 - Ildikó - 2012.07.10. - 22:17
Sziasztok! Hogyan lehet eljutni Berlinből Hamburgba leggyorsabban/legolcsóbban?
#47 - ákos - 2012.07.16. - 10:00
Sziasztok,
mi szept 1-töl költöznénk Berlinbe. Merre érdemes albérletet keresnünk, ha a Siemenstöl max 30 percre szeretnénk csak lakni, de nem akarunk nagyon külvárosi részre sem költözni, illetve van egy kis gyerekünk is, aki miatt fontos volna, h a közelben legyen park, játszótér.
Illetve bármilyen hasznos információt szívesen várok, amire érdemes már az elején odafigyelnünk.
Ha van albérletekkel foglalkozó cím az is jöhet, elöre is köszönöm!
#48 - Ibolya - 2012.07.26. - 17:17
Azt írták, hogy a Brandenburgi repülőtér megnyitásával Schönefeld és Tegel bezár. Akkor az ezekre érkező járatok hova érkeznek? én június közepén foglaltam le a jegyemet és akkor érkezési helyként Berlin Tegel szerepelt.
#49 - Vera - 2012.07.30. - 11:54
Szia Vera,
a férjem most volt Berlinben és mondta, hogy valamiért eltolták az új reptér átadását jövö év elejére, így a másik kettöt sem zárták még be!
#50 - Ibolya - 2012.07.30. - 13:33
schonefeldi repterrol hogy jutok be a Hauptbahnhof-hoz a legegyszerubben? Koszi

#51 - zsoka - 2012.07.31. - 21:25
Ibolya, köszönöm szépen az információt! :)
#52 - Vera - 2012.08.01. - 17:30
Szia ZSOKA!

Az Airport Express pontosan Schönefeld és a Hauptbanhof között közlekedik, a menetidő kb. 28 perc.
#53 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.08.03. - 22:36
Koszonom Tibcsi! Sokat segitettel.
Zsoka
#54 - Tibcsi - 2012.08.05. - 16:28
Hello!
Tudna nekem valaki segíteni? 2013 tavaszán készülünk Berlinbe pár napra, ezért CityTourCard-ot szeretnénk venni az AB zónára (nem szeretnénk elhagyni Berlin határát).
Viszont az akkoriban már átadott Berlin-Brandenburg Repülőtér kívül esik az AB zónákon. Akkor külön egy útra venni kell sima jegyet, amivel bejutok a városba, és csak utána tudok AB zónás CityTourCard-ot venni?
#55 - czimmy - 2012.08.06. - 03:56
Most jöttünk a héten haza Berlinből. Csak a pontosítás miatt: az AB napijegy 6,5 euro. :)
#56 - Babes - 2012.09.02. - 11:33
Csak info: az U6 egy szakaszon nem jár felújítási munkálatok miatt előreláthatóan 2013 őszéig. Amúgy meg rengeteg építkezés, lezárás, elterelés megy egyidejűleg a város több pontján.
#57 - Babes - 2012.09.02. - 11:38
Sziasztok!

Nagyon megköszönném ha tudna nekem segíteni valaki abban, hogy Berlinben a HBF-ről hogyan lehet eljutni a buszállomásra tömegközlekedéssel? Mert a párom vonattal megy be berlinbe és onnan az orangewayses busszal jönne Budapestre. Előre is köszönöm a választ!!!
#58 - cukeebaby - 2012.09.16. - 21:34
Szia!

A legjobb HBF-ról S-Bahn (S7/75) Zoologischer Gartenig. Onnan pedig U2 Kaiserdamm-ig, és 350 m gyaloglás a Messedammon (az utolsó lépést érdemes térképen, pl. Google Mapsen megnézni).
#59 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.09.17. - 00:30
Kedves Tibor! Nagyon jó, informatív a honlap. üdvözlettel: Ferenc
#60 - Ferenc - 2013.02.10. - 17:40
Szia !
15 személyes EU 3-as busszal mennénk Berlinbe ( sárga matrica). érdeklődöm, hogy mennyire toleráns a ,,közeg". Városnézésre bevihet-e valameddig, vagy ne kockáztassunk, tömegközlekedjünk ?
Előre is köszi
#61 - 5tibi6 - 2013.02.18. - 11:21
Szia!

Erről sajnos nem tudok információt adni, hogy milyen módon, és mennyire nézik, mekkora a lebukás veszélye, de tény, hogy nem lehet behajtani vele, ha megállítanak, 40 EUR a bírság.
#62 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.02.18. - 12:52
Szia Tibcsi !

Sajnos így nem lettünk nyugodtabbak, de nagyon köszönöm ezt az infót is.
#63 - 5tibi6 - 2013.02.18. - 13:09
Szia!

A kérdésem az lenne,hogy az Olimpia Stadion március 19.-e után is látogatható?
áprilisban mennénk és szeretnénk látni a Herta BSC edzését.Szerinted lesz hozzá szerencsénk?
Köszönöm a segítséged!
#64 - Rózsa - 2013.03.12. - 07:44
Szia!

Látogatható, 11-től vannak túrák, de hogy edzést egyáltalán ott tartanak-e, és mikor, azt nem tudom.
#65 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.03.13. - 23:41
"Kedves Elvira!

A stadionlátogatás november 1.-március 19. között minden nap 9:00-18:00-ig lehetséges, 4 Eurós belépődíjért. A Hertha miatt viszont lehet, neked érdekesebb a Hertha BSC túra, ez a téli időszakban minden hónap első csütörtökén, 13:30-kor van, a részvételi díj 10 Euró, a túra végén a Hertha edzését is meg lehet tekinteni."

Ezt olvasva hittem, hogy edzést is tartanak,de akkor valamit félreértettem.Nem vagyok nagy szakértő a témában.A fiamat szeretném meglepni vele.Szóval akkor ha leírnád nekem hogy mi is az a túra,amiről itt írsz,azt megköszönném.
#66 - Rózsa - 2013.03.14. - 09:37
ápr. 10. én.me gyünk Berlinbe legyetek szivesek megírni akörnyezetvédelmi kártya beszerzését
illetve aszabályait

Köszi Imi
#67 - TLB Imre - 2013.04.04. - 21:12
Válasz a 8-as hozzászólásban, a zónahatárok pedig a 32-es hozzászólásban. Online már ennyi idő alatt nem lesz idő megrendelni, tehát ha be akartok hajtani az adott zónában, akkor Németországban személyesen kell venni, forgalomba helyezési irodákban, TüV vagy Dekra állomásokon.
#68 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.04.06. - 22:36
Decemberben utazom Bp-ről Berleni átszálással Ausztrália felé. Erről szeretnék többet tudni, hogy megy ez. érkezési illetve indulási rerminátor ugyan az vagy keresni kell? Nagyon izgulok..Minden segítség jó jön.
#69 - Gizus - 2013.05.25. - 16:54
Bármelyik reptérről is van szó, valószínűleg nem lesz nehéz megtalálni, a repterek mindig jól ki vannak táblázva. Illetve, az átszálló utasoknak általában nem kell kimenni az érkezési terminálra, és újra bemenni, ki van írva, hogy átszállás (transfer), és azt az utat kell követni megérkezés után.
#70 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.05.28. - 04:35
Sziasztok,

szeptember közepén utazunk ketten Berline.
Szeretném a segítségeteket kérni, hogy tömegközlekedéssel hogy lehet a legegyszerűbben eljutni U8 vonalán Boddinstr. megállóig. Illetve, hogy milyen vonaljegyet kell vennünk. Schönefeld kb. pont a B-C zóna határán van ahogy a térképet néztem, vagy oda ill. onnan C jegy kell? 3 éjszakát töltünk csak Berlinben, ezért városkártyára nem valószínű, hogy szeretnénk beruházni, vonaljegyeket vagy max. napijegyeket vennénk, csak a repülőtérről való bejutáshoz ill oda visszajutáshoz kéne tudni, hogy elég-e az AB jegy?köszönöm a segítséget előre is!
#71 - Kata - 2013.07.19. - 13:27
Szia!

Ahogy a cikkben is le van írva, Schönefeld C zóna, tehát ABC jegyre van szükség.
Eljutás: S45 S+U HermannStr.ig, majd U8 S+U Wittenau felé, Boddinstr.-ig.
Jó utat! :)
#72 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.07.24. - 02:23
sziasztok azt szeretnem megkerdezni hogy berlinbe egyhavi berletel hanyan utazhatnak hetvegen mert halotam ojant hogy a csalad utazhat hetvegen vele köszonom a segitseget elore is
#73 - jani - 2013.12.08. - 09:39
Szia!

6 éven aluli gyerekek utazhatnak együtt ingyen a különböző jegyek (napi, heti, havi) tulajdonosaival, én ennyit tudok.
#74 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.12.09. - 01:16
üdvözlöm! Gratulálok az oldalhoz, számomra is rengeteg hasznos infót tartalmaz, mert Berlin számomra teljesen ismeretlen volt. Sok mindenben segített, pl. abban is, hogy kezdem megszeretni lassan-lassan, bár az utazásunk csak egy hónap múlva lesz. Négy éjszakára foglaltunk szállást az AGON FRANKE szállodába, hotel Agon Franke, Albrecht-Achilles-Str. 57 szám. Két komoly kérdés fogalmazódott meg bennem: milyen bérletet érdemes váltani az öt napra 2 fő számára, ha a Schönefeld repülőtérre érkezünk, és hogyan jutunk el a szállásra a legegyszerűbben. Azontúl nyugdíjas kedvezményt sehol nem ír, ezek szerint nem is létezik? Köszönöm előre a lehetőséget, várom szíves válaszát, üdv. PEmese
#75 - puskel emese - 2014.03.21. - 13:31
Nagyon jó az oldal. Tavaly a párizsit tanulmányoztam, és az is jó volt, sok mindent hasznosítottam. Most Berlinbe készülök
#76 - Katimami - 2014.03.24. - 11:36
Kedves Emese!

Az eljutás: a reptérről RE7 vagy RB14 jelzésű repülőtéri expresszvonat Zooligischer Gartenig, majd 110-es busz Hochmeisterplatzig.
VAGY a reptérről X7-es expresszbusz U Rudow megállóig, onnan U7 metró Fehrbelliner Platz megállóig, végül 104-es busz Hochmeisterplatzig.
Berlinben használhatók AB napijegyek, a reptérre való kijutás/bejutás napján pedig ABC napijegy (ami a vonatra érvényes, a reptéri expresszbuszra viszont nem).
#77 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.03.24. - 22:01
Nagyon szépen köszönöm a hasznos információkat. üdv. PEmese
#78 - Emese - 2014.03.25. - 20:11
Berlinben a belépőjegyeknél, vagy közlekedési bérleteknél van-e nyugdíjas kedvezmény?
Köszönöm előre is a választ.
Szabóné
#79 - Szabó Mihályné - 2014.04.02. - 08:03
Nem tudok ilyenről tömegközlekedésnél, nevezetességeknél viszont esetleg 1-2 helyen előfordulhat.
#80 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.04.03. - 00:58
üdv. A BVG honlapját böngészve találtam egy kis csoportok, családok (max 5 fő) számára elég kedvezményes jegytípust. Mi 4-en megyünk Berlinbe és gondoltam megosztom, hátha másoknak is jól jönne ez a lehetőség (remélem jól értem, hogy ez ugyanúgy használható mint a sima napi jegy, csak annyi, hogy együtt kell mozogni)
Small Group Ticket Berlin AB 16,20
Small Group Ticket Berlin BC 16,50
Small Group Ticket Berlin ABC 16,70
#81 - gtome - 2014.04.06. - 17:06
Szia Tibcsi,
még mindig nagyon szuper ez az oldal, Londonban és Prágában már sokat segített :)
Most Berlinbe megyünk, és szeretnék segítséget kérni Tőled.
Kéziladba döntőre megyünk, így nem túl sok helyre lesz időnk elmenni, de azért a főbb nevezetességeket mindenképpen megnézzük.
érdemes -e venni Berlin Welcome kártyát, illetve elég -e csak az A - B Zónára érvényeset választani?
A Mitte negyedben fogunk lakni, a mérkőzések a Max-Schmelling-Halle Berlinben lesznek, címe: 10437 Berlin, Falkplatz 1.
Ez melyik zónában van?
Illetve segítenél abban, hogy a főpályaudvarról mivel jutunk el a szállásunkra; Grand City Hotel Berlin Mitte, 13359 Berlin, Osloer strasse 116A.
és innen a szálásunkról a sportcsarnokba?
A Branderburgi Kaput, a Reichstagot, a TV tornyot és az Alexander Platz környékét szeretnénk megnézni.
Köszönöm előre is a segítségedet :)
#82 - Melinda - 2014.05.09. - 18:03
Júliusban 2 hétre utazunk Berlinbe. Az egyik kérdésem: létezik-e 2 hetes bérlet, illetve a másik kérdés: a Storkower Str. metrómegálló melyik zónához tartozik?
#83 - Annamária - 2014.06.23. - 13:03
Nem, csak 7 napos jegy van, abból kell 2, a havi még nem érné meg 2 hétre. A Storkower Str. még maximum "B" zóna.
#84 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.24. - 03:38
Sziasztok, azt szeretném megtudni, h. a Schönefeld rep.térről hogy lehet a legegyszerűbben a Landsberger Alleen lévő "Berlin Grandhotel"-hez eljutni. Ha Potsdamba is szeretnénk eljutni, akkor milyen jegyet érdemes vásárolni, ha 3 napot töltünk Berlinben? Köszönöm a segítségeteket, Marika
#85 - Karakainé Marika - 2014.06.29. - 11:37
Szia!

A Schönefeldről S9 vonat Frankfurter Allee állomásig, majd M13 villamos Landsberger Allee/Weißenseer Weg. állomásig. Potsdam a C zónában van, tehát aznapra ABC napijegy kell, és azokra a napokra is, amikor oda, meg vissza mentek a reptérről, mert a Schönefeled is C zóna, szóval lehet mindhárom napra az kell.
#86 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.30. - 23:35
Tibcsi, köszönöm a segítséget!
Szerinted a 72 órás Berlin WelcomeCard megéri inkább, mint naponta Tageskartet vásárolni? (3és fél napos igazából a kirándulásunk ideje) Nagyon köszönöm a segítséget! Marika
#87 - Karakainé Marika - 2014.07.04. - 22:15
Az úgy drágább lenne 3 napra, viszont ha 3,5 napot vagytok, és valójában 4 napijegy kéne, viszont a 72 órában meg benne vagytok, akkor jó. Az ABC zónás 72 órás WelcomeCard 27,50 EUR, míg az ABC napijegy 7,20 EUR.
#88 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.07.06. - 12:30
Köszönöm!
#89 - Karakainé Marika - 2014.07.07. - 21:48
Mi augusztus 17-től mennénk ki és a Rankestr. lesz a szállásunk, ott van 2 db parkolóház csak nem találok semmi infót, hogy mennyibe kerülne 7 napra.
Valaki tud segíteni?
#90 - Szilvi - 2014.08.01. - 01:48
Berlin, charlottenburg-wilmersdorf, milyen körny.véd. matrica kell, hol lehet beszerezni? Köszönöm a segítséget
#91 - Seres Károly - 2014.09.11. - 19:10
Környezetvédelmi matricáról infók a 8-as és 32-s hozzászólásban.
#92 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.09.12. - 23:48
Szia Tibcsi,
azt szeretném kérdezni, hogy a Berlin Welcome card a Tegel reptérrol indulo TXL Jet Expressbusra is érvényes? Továbbá, hoyg van-e megbízhato taxitársaság, amit tudnál ajánlani? Koszike. Marianna
#93 - Marianna - 2014.09.14. - 19:33
Szia!

AZ ABC zónás Berlin WelcomeCard érvényes rá, a sima AB zónás nem, bár úgy látom most az ABC zónásnak is ugyanaz az ára, mint az AB-nek :)
#94 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.09.16. - 17:28
Szia Tibcsi!
Azt szeretném kérdezni, hogy az East Side Gallery-hoz is ABC zónás jegy kell-e? Illetve hogy ezeket a jegyeket már a Tegel reptéren meg tudjuk e venni? és ott hol? köszi a segítséget :)
#95 - Aliz - 2014.09.18. - 08:49
Szia!

Nem, az East Side Gallery még A zóna.
A Tegel is még csak B zóna (előbb tényleg azt írtam, hogy C, Schönefelddel kevertem hirtelen), lehet ott venni tömegközlekedési jegyeket.
#96 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.09.19. - 04:50
április 4-én 14:00-kor érkezünk a Schönefeldi reptérre és április 9-én 12.20-kor indulunk haza.
Az lenne a kérdésem, hogy mennyire járunk pórul a húsvét miatt?! Sajnos benéztem az időpontot és a repjegyet meg már megvettem. Fogunk tudni várost nézni az ünnep miatt, vagy full bukta az egész?!
Elsősorban múzeumok és a szokásos látnivalók érdekelnek minket, de a húsvétra vonatkozó nyitva tartásokat nem találok sehol :(
Várom válaszod!
üdv,
Tomi
#97 - Szia Tibcsi! - 2014.11.23. - 18:25
Szia.
érdeklődnék, hogy a shönefeled reptérről hogy lehet eljutni a Leonardo city west hotelhoz a legegyszerűbben, hogy ne kelljen sokat gyalogolni?
dec 12-14-ig megyünk mindössze 2 éjszakára, de 6an vagyunk. Van hétvégi tömegközlekedési jegy? vagy csoportosat érdemes venni? Előre is nagyon köszi a választ.
#98 - dani - 2014.11.24. - 19:48
Sziasztok!

TOMI: Pénteken, vasárnap és hétfőn az üzletek zárva lesznek, de a nevezetességek nem (hacsak nincs lenne amúgy is zárva, pl. hétfőnként zárva a Charlottenburgi kastély, és a múzeumsziget néhány múzeuma).


DANI: S45 S-Bahnnal Bundesplatzig (nem mindegyik S45 megy el addig, van, ami csak , onnan U9 metróval Güntzelstr. megállóig. Nincs hétvégi, de valóban 5 főig vehettek csoportos ABC (Schönefeld miatt kell ABC) napijegyeket 16,70 EUR-ért, a 6. embernek meg kell majd még egy külön ABC napijegy.
#99 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.11.25. - 22:27
Kedves Tibor!

A kérdésem az lenne, hogy Berlinben a vonatunk a főpályaudvarra érkezik és a szállásunk a Check in Hostel lesz; hogyan tudnánk eljutni oda?
Segítségét előre is köszönöm! :)
#100 - K. Dóri - 2015.01.08. - 19:49
Kedves Dóri!

S5, S7 vagy S75 S-Bahnnal Friedrichstr.-ig, majd onnan U6 metróval Kochstr./Checkpoint Charlie megállóig, majd kis gyaloglás: https://goo.gl/maps/LDoO6
#101 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.01.08. - 20:26
Sziasztok!
Mi a Schönenfeld reptérre érkezünk és a Grand City Hotel Berlin Mitte-ben szállnánk meg , tudna-e valaki egy kis segítséget abban hogy hogyan juthatunk el oda?!
Előre is köszi.
#102 - Pánya Cecília - 2015.01.11. - 09:42
Szia!

S9 S-Bahnnal Bornholmer Strasséig, majd onnan M13 villamossal Osloer Strasséig.
#103 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.01.12. - 17:37
Köszi szépen, Tibcsi.
#104 - Pánya Cecília - 2015.01.20. - 20:31
üdv.!Szeretnék érdeklődni, hogy Magyar Berlinbe élő idegenvezető kontaktot tud-e?
#105 - Andi - 2015.02.07. - 15:30
Sajnos nem ismerek és nem találok ilyet.
#106 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.02.07. - 15:46
Köszönöm a hasznos gyűjteményt! :)
#107 - Gabi - 2015.02.20. - 12:08
Szia!
Berlin WelcomeCard-ot hol lehet venni?
Előre is köszönöm a választ!
#108 - K. Dóri - 2015.03.30. - 13:41
Szia!

Bármelyik tömegközlekedési pénztárban, és automatában megveheted, és tourinformoknál is, ha vonattal érkezel, a vasútállomáson, ha repülővel, akkor pedig a Tegel és Schönefeld reptéren is.
#109 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.03.30. - 14:02
Sziasztok!
Van esély arra, hogy a szállodában vegyek környezetvédelmi matricát? Mintha valahol azt írták volna, hogy lehetséges.
#110 - Kata - 2015.04.14. - 10:10
Szia!

A 8-as hozzászólásban található linken online vehetsz matricát. Szállodákban is adhatnak, ha előre szólsz nekik, ill. az adott szállodával kell felvenni a kapcsolatot egyébként is, hogy ők tudnak-e adni. Ezen felül németországi autószervízekben is árulnak.
#111 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.04.14. - 13:08
Glockenturmstr. 30, Charlottenburg-Wilmersdorf -on lévő szállás nyugodt környéken van?
#112 - Wiser Károly - 2015.04.19. - 17:41
Az ott abszolút csendes, nyugodt környék.
#113 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.04.19. - 21:55
üdvözlöm. Berlin központjába milyen feltételekkel lehet kiskocsival behajtani ? Hol érdemes parkolni a belvárosban ?
#114 - Bodoni Arpad - 2015.07.02. - 11:00
Kedves árpád!

Lásd a 8-as és a 32-es hozzászólást a környezetvédelmi matricáról.
Parkolásban nem nagyon tudok segíteni, érdemes megkérdezni a szállást, vagy ahol laknál, hogy mit tudnak megmondani, ill. lásd még a 22-es hozzászólást.
#115 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.02. - 22:17
Szia! Most Júliusban megyünk a férjemmel Berlinbe , pontosabban 17.-én szeretnénk 19.-én szombaton vagy vasárnap átmenni Hamburgba. Milyen közlekedési eszközzel tudnánk a legolcsóbban és a leggyorsabban átérni mivel este még vissza is kell érnünk Berlinbe. Egy napos körülnézést tervezünk Hamburgba. Köszi
#116 - Bíró Gabriella - 2015.07.04. - 18:22
Szia!

Berlinből Hamburgba a legolcsóbb, de 3,5 órás út busszal: https://www.berlinlinienbus.de/index.php?lang=en
Gyorsabb (1 óra 40 perc), de sokkal drágább vonattal: http://www.bahn.de/p_en/view/index.shtml
#117 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.05. - 12:27
érdeklődni szeretnék, hogy a múzeumokban a magyar diákigazolványt elfogadják-e? Vagy csak a nemzetközi diákigazolvány jó?
#118 - Csótai Angéla - 2015.07.14. - 14:16
Ezt sajnos nem tudom, hogy pontosan hogy kezelik pl. a múzeumszigeten, külföldön változó, hogy hol, hogy kezelik. De az új felsőoktatási diákigazolvány, 2012 óta, ha már olyan van, egyben nemzetközi is.
#119 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.15. - 02:25
Kedves Tibor!
08.28-án Berlinbe utazunk, és a
segítségét kérném.
A Schönefeld reptérről, hogy tudunk eljutni a Wallstr 23-24 Mitte negyed cím alatt lévő Park Plaza Wallstreet Berlin
Mitte szállodába. Próbáltam a netten utána nézni, de összezavarodtam, mert a térképen az S9 S-Bahn a reptér és az
állatkert között közlekedik ( de lehet én néztem el), a leírásban pedig más útvonal van megadva.
Segítségét előre is köszönöm.
üdvözlettel Kati


#120 - Dombay Katalin - 2015.08.06. - 20:40
Kedves Kati!

A legjobb RB14 vagy RE7 vonattal (Airport-Express) menni, Alexanderplatz állomásig, onnan pedig U2 metró Markisches Museumig.
Vagy egy másik módszer: RB19-el Potsdamer Platzig, onnan U2 metró Markisches Museum állomásig.
Az S9 nem megy az állatkertig (ahhoz még utána S7-re kéne átszállni), az RE7, RB14 megy az állatkertig is, de addig nem kell elmenni.
#121 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.08.07. - 16:48
Kedves Tibor!
Gyors válaszát köszönöm szépen.
üdvözlettel
Kati
#122 - Dombay Katalin - 2015.08.08. - 20:05
Remek ez a honlap, örülök h rátaláltam!
Köszönet a szerkesztőinek!
Kedves Tibor!
Okt. Hóban 3 napra Berlinbe utazunk, szállásunk a City Hostel lesz a belvárosban, Glinkastr.5.
Honlapjuk szerint a Schönefeld reptérről a XF 1 buszt és átszállást az S 2-re ajánlanak. Kérdésem, hogy mivel este érkezünk, nem tűnik logikusnak a napijegy megvásárlása arra a napra, jó-e a 2 órás vonaljegy erre a távra? Van-e esetleg gyorsabb metrós közlekedésre ötlete?
Kérdezném még, hogy náluk nincs kedvezmény a 60 ill.65 fölöttieknek?
Köszönöm előre is a segítséget, üdvözlettel: Kati Tné
#123 - Kati - 2015.08.12. - 20:37
Kedves Kati!

Ha ezt ajánlja a honlapjuk, akkor biztos ez a legjobb.
Másik megoldás: S45 S-Bahn S+U Tempelhofig, vagy RB14 vagy RE7 vonat S+U Friedrichstr. Bhf állomásig, mindhárom esetben pedig utána U6 metró Stadtmitte állomásig.
ABC vonaljegy jó, melynek ára 3,30 EUR.
Nincs kedvezmény tömegközlekedésre 60/65 éven felülieknek, 1-2 nevezetességnél esetleg előfordulhat, ha van ilyen, azok a Berlin nevezetességei menüpontokban a jegyáraknál fel vannak tüntetve.
#124 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.08.12. - 23:21
Kedves Tibor!
Köszönöm válaszát, üdvözlettel: Tné Kati
#125 - Kati - 2015.08.26. - 20:43
üdvözletem az adminoknak!
Decemberben Berlinbe szeretnék utazni.
Kérdésem nem tudnának olyan meleg étkezési lehetőséget ajánlani ami menzához hasonlóan pár euroból kihozható egy menü?
előre is köszönöm
#126 - Jánosi - 2015.09.18. - 02:50
Kedves Jánosi!

A legolcsóbb lehetőségek pl. az egyetemeknél lévő menzák, melyeket nem csak egyetemisták vehetnek igénybe, ugyanakkor a külsősöknek valamivel magasabb az ár, de úgy is olcsó. Ez úgy működik, hogy a helyszínen Mensa-kártyát kell venni 1,30 EUR-ért, és arra pénzt feltölteni. Az egyetemi menzák listája, még az étlapok, árak is látszanak:
http://www.studentenwerk-berlin.de/en/mensen/speiseplan/
#127 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.09.18. - 04:34
Sziasztok!
Létezik olyan TüV vagy DEKRA állomás ami nyitva van szombaton és lehet vásárolni környezetvédelmi matricát (a Prága-Berlin vonalon valahol)?
Péter
#128 - Péter - 2015.10.17. - 19:18
Szia!

Itt van a szombaton nyitva tartó TüV-álomások listája:
http://www.tuev-sued.de/car_vehicles/tuev_sued_service_centre2/open_saturdays
Ha belekattintasz egybe, látod hogy pontosan meddig van nyitva szombatonként.
DEKRA-állomások listája pedig, itt meg kell nézni a weboldalakat, hogy melyik van nyitva szombaton, ill. kapcsolatba lépni velük, ha nincs nyitvatartás írva:
http://www.dekra.de/en/5454
#129 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.10.18. - 08:31
Köszönöm szépen.
#130 - Péter - 2015.10.18. - 19:06
Sziasztok!
3 hétköznapra itthon hol lehet venni és milyen utazási és/vagy turista kedvezményes kártyát ajánlanátok?
köszi
#131 - Szakács Edit - 2015.10.19. - 12:32
Szia!

A varoskartyak.hu-nál, VII. Damjanich u. 11-15., de nyilván ráfizetéssel tudsz venni Berlin WelcomeCardot.
Ez csak akkor éri meg, ha kihasználod a kedvezményeit, ezt feljebb, a cikkben linkelt pdf-alapján tudod kiszámolni. A szintén ott árult Berlin Pass is akkor éri meg (az itt az oldalon nem szerepel), de az szinte biztos hogy nem éri meg.

Egyébként tömegközlekedésre pedig 3 db napijegyet vehetsz Berlinben AB vagy ABC zónára (ha nagyon kinn van a szállás, Berlinen kívül, akkor ABC-re), ill. esetleg ha repülővel mentek, és a Schönefeld reptérre, akkor a reptér érintésének a napjain ABC zónás kell.
#132 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.10.19. - 16:28
Köszönöm Tibor!

#133 - Szakács Edit - 2015.10.19. - 23:00
A Schönefeld reptérről a Flottwellstrassera mivel menjünk?
Segítségét köszönöm.
üdv.Edit
#134 - Szakács Edit - 2015.10.23. - 20:48
Az egyik lehetőség RB19-es vonattal Potsdamer Platzig, de az csak óránként jár, 5:03-tól 21:03-ig mindig 03-kor (kivéve 8:03). Remélhetőleg nem pont úgy jön ki, hogy vagy 1 órát kelljen várni. Potsdamer Platztól pedig 1 megálló U2 metróval U Mendelssohn-Bartholdy-Park állomásig, majd rövid gyaloglás:
https://goo.gl/maps/NhCvkVzsC2R2

Másik lehetőség S9 vonattal Schönhauser Allee-ig, majd onnan U2 metróval U Mendelssohn-Bartholdy-Park állomásig.
#135 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.10.23. - 21:49
Sziasztok keresek egy fiut akivel megismerkedtem egy berlini jaraton 2015.12.23. Van ra lehetoseg hogy kikerjem a nevet a air berlin regisztraciobol??Fontos lenne.
#136 - seva88 - 2016.01.25. - 14:34
Szia!

Nem hiszem hogy kiadnák a nevét, az Air Berlinnel lépj kapcsolatba, sok sikert!
#137 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.01.26. - 09:54
Szaisztok, azt szeretném kérdezni, hogy Schoenefeld reptérrol, hogy tudnák legkonnyebben eljutni a Brandenburgi kapuig? és mégegy kérdés: Ha este 6 után száll le a gépunk akkor milyen jegyet érdemes venni? Ugye a napijegy csak aznap érvényes nem másnap ugyanaddig? Koszti
#138 - Bálint - 2016.04.10. - 23:36
Szia!

Vagy S45-el S Schöneberg állomásig, majd onnan S1-el Brandenburger Torig
Vagy RB14-el Gesundbrunnen Bhf állomásig, majd onnan S25 Brandenburger Torig.
Vagy RE7 Friedrichstr. Bhf állomásig, és onnan S1 Brandenburger Torig.

Hogy milyen jegy, attól függ, mennyit utaztok még az első nap a bejutáson kívül a reptérről. ABC vonaljegy a reptérrel a Brandenburgi kapuig 3,30 EUR, míg ABC napijegy 7,60 EUR. A napijegy csak aznap érvényes.
#139 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.04.11. - 14:00
üdvözlet, tanácsot kérnék,hogy a főpályaudvarrol hogyan jutnék el leghamarabb tömegközlekedessel az Ansbacher Str. 4 be? 4 napra milyen kártyat ajánlana ,muzeum es közlekedés miatt? előre is köszönöm az infot ! Ter
#140 - kissne Teri - 2016.07.01. - 10:51
Sziasztok!
Előző írásomra nem kaptam vãlaszt.
Berlinbe megyûnk az őszi szûnetben, így kėrdeznėm, mi a legkedvezőbb kôzl.kártya, ha öten vagyunk (12,15,16 éves gyerekeinkkel). A Novum Hotelben leszünk, a Bülowstr.20-22. alatt. úgy nézem, az a környvédelmi zónában van. Zôld jegyet rendelhetek az általatok megadott oldalon? Köszi
B
#141 - Bea - 2016.08.23. - 13:18
Szia!

Attól függ, hány napot lesztek, de valószínűleg a csoportos AB napijegyek lesznek a legjobbak.
Igen, rendelhetsz online, de egyszerűen TüV-állomásokon is beszerezheted, vagy pl. Magyarországon is a DEKRA központi, budapesti irodájában.
#142 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.09.02. - 02:16
Sziasztok! Októberben 1 napot töltök Berlinben, így kevés az idő szétnézni. Tudtok olyan tömegközlekedési eszközt ami végigmegy a főbb látnivalókon? Ha igen honnan indul? Köszi!
#143 - utazo - 2016.09.08. - 00:26
Szia!

Igen, ilyen a leírásban is említett 100-as busz, a 2 végállomása az Alexanderplatz és az állatkert.
#144 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.09.09. - 15:16
Köszi Tibcsi a 100-as busz tippet :)
#145 - utazo - 2016.09.14. - 19:33
Szia!
érdeklődnék, hogy van-e utazási kedvezmény fogyatékosoknak Berlinben a tömegközlekedésben?
#146 - Tulcsik Marcell - 2016.09.20. - 11:17
Szia!

Nem látok ilyen jegyet vagy kedvezményt, ugyanakkor az utazási feltételek között van olyan, hogy a German Social Code Volume Nine Art. 145 Para. alapján ingyen lehet utazni, de hogy ez kikre, milyen fogyatékosságra vonatkozik pontosan, illetve turisták számára is jár-e, azt neked kell megérdeklődni a helyszínen, vagy pedig előre utána járni, vagy a törvényt elolvasni.
#147 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.09.20. - 16:37
Szia!
Ezt írja a BVG: (... másolt szöveg törölve - admin)
Ezt én úgy értelmezem, hogy az EU polgárokra is vonatkozik. Nem?
#148 - Marcell - 2016.09.20. - 17:18
Szia!

én is ezt a szöveget láttam, de hogy ki jogosult rá pontosan, azt a törvény írja le, nem tudok neked pontos információt adni.
#149 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.09.20. - 17:19
Szia! A hétvégén Berlinbe megyünk és Welcomecardot szeretnék venni. Ha jól láttam a honlapjukon akkor ha veszek egy db ABC cardot magamnak akkor azzal a 14 éves fiam is utazhat, tehát mindkettőnknek elég egy kártya? Köszi!
#150 - Csabeszka - 2016.10.18. - 14:00
Szia!

Igen így írják, tehát valószínűleg így van, Berlin WelcomeCard birtoklása esetén maximum 3 14 éven aluli gyerek ingyen utazhat, és elég 1 kártya, de nincs tapasztalatom gyerekkel utazással.
#151 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.10.20. - 03:09
Tisztelt Tibor!

A segítségét szeretném kérni, hogy a Schönefeld repülőtérről, hogyan tudnánk legkönnyebben eljutni a Berlin Mark hotelhez(Meinekestr.18-19 Charlottenburg-Wilmersdorf)
A válaszát előre is köszönöm!
#152 - József - 2016.10.21. - 00:01
Kedves József!

A legegyszerűbb RE7 vagy RB14 vonattal Berlin Zoologischer Garten állomásig, onnan gyalog: https://goo.gl/maps/bGr8mkSHVdp
vagy pedig még a Zoologischer Garten állomástól U9 metróval Kurfürstendamm
állomásig, vagy 204-es busszal Friedrich-Hollaender-Platz megállóig, akkor kevesebb a gyaloglás.
#153 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.10.24. - 06:19
Kedves Tibcsi!

Szeretném megkérdezni, hogy a csoportos napijegy is érvényes a 100-as buszra városnézéshez?
Válaszod előre is köszönöm.
üdv:Tünde
#154 - Tünde - 2016.12.03. - 20:29
Kedves Tünde!

Igen, érvényesek rá a standard berlini tömegközlekedési jegyek, így a csoportos napijegy is.
#155 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.12.04. - 00:26
Kedves Tibcsi!
A segítségedet szeretném kérni pár témakörben. Most pénteken -12.09 -utazunk Berlinbe a családdal- 3 napra. A Schönefeld reptérről hogyan juthatunk el a szállásunkra -Hotel-Pension Am Savignyplatz Kantstr. 22 Charlottenburg-Wilmersdorf?
Továbbá - mivel a Hertha meccsére megyünk - mikor lehet stadion túrát tenni?
Válaszod előre is köszönöm!
üdv: Béla
#156 - Nagy Béla - 2016.12.05. - 10:31
Kedves Béla!

Eljutás a szálláshoz: S9 S-Bahnnal Ostkreuz állomásig, onnan S7-el Savignyplatz állomásig.

Stadiontúra az Olympiastadionban 10:00-16:00 között tehető a mostani téli időszakban, de meccsnapokon szerintem nem, azt írja hogy lefixált események napján nem, gondolom a meccsekre is gondolnak itt. A belépő 7 EUR, 6-14 éveseknek 4 EUR. Jó szurkolást! :)
#157 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.12.05. - 15:06
Köszönöm! Még egy kérdésem lenne: Ha AB napi jegyet veszünk nem elég egy - és a Schönefeldre érkezünk - kiegészítő jegyet venni a C zónára? Ha igen akkor ez mennyibe kerül? A napi jegy 14 éven aluli gyereknek is kell?
Válaszát előre is köszönöm!
#158 - Béla - 2016.12.05. - 18:44
A kiegészítő vonaljegy ára A/B zónáról C zónára 1,60 EUR, ki is egészítettem vele leírást.
#159 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.12.06. - 16:38
Kedves Tibcsi!
Jovo hetfon utazunk Berlinbe, (sajnos mindossze 2 es fel napra) szeretnem toled megkerdezni, hogy a Schönefeldi repterrol, hogyan juthatunk el a legegyszerubben a szallasunkra Ofenerstr. 15, Mitte, Berlin, 13349
Milyen megfizetheto etkezesi lehetoseget ajanlanal (jo ar- ertek arany)
Segitsegedet elore is koszonom
Udv: Ildiko
#160 - Ildiko - 2016.12.12. - 22:51
Kedves Ildikó!

RE7 vagy RB14 repülőtéri expresszvonattal Friedrichstrasse állomásig, onnan U6 metróval Rehberge állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/P1PnvPenNW12
Sajnos Berlin esetében nem ismerem annyira az éttermeket.
#161 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.12.13. - 17:27
Kedves Tibcsi!

Nagyon szepen koszonom a gyors valaszodat :)

Udv:
Ildiko
#162 - Ildiko - 2016.12.15. - 17:41
Kedves Tibcsi!
Nagyon jó az oldal! Sok hasznos információt találtam! Köszönet kitartó munkádért!
Abban szeretném segítséged kérni. hogy megtudnád mondani a 100-as busz menetrendjét, illetve első és utolsó járat indulási idejét? Sehol nem találok erről információt, még a közlekedési honlapon sem.Sok helyen kerestem de menetrendet nem dob ki. 28.-án megyünk.
Válaszod előre is köszönöm!
üdv:Tünde
#163 - Tünde - 2016.12.26. - 17:24
Kedves Tünde!

A berlini tömegközlekedési hálózat része, gyakran jár, mint a többi busz, hajnali fél 7-től éjfélig, nincs szükség menetrendre, de mindenesetre itt található:
https://goo.gl/YOSReC
#164 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.12.26. - 22:33
Kedves Tibcsi!

Köszönöm gyors válaszod!
Megtaláltam! Köszi.
üdv:Tünde
#165 - Tünde - 2016.12.27. - 08:55
januárban 2 éjszakát töltünk berlinben, a Schönefeldről hogy jutunk el a Bülowstrassera, és a 2 napra milyen tömegközlekedési jegyet érdemes venni kettőnknek? köszönöm a választ előre is
#166 - Helga - 2016.12.27. - 09:00
Eljutás: RE7 vagy RB14 Airport-Express vonattal Berlin Zoologischer Garten állomásig, onnan U2 metróval Bülovstrasse állomásig.
2 napra 2 db napijegyet érdemes venni, ha az egyik nap jöttök a reptérről, a másik nap visszamentek, akkor mindkét napra ABC zónásat, ez így olcsóbb mint AB napijegy + "C" zónára kiegészítő jegy.
#167 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.12.27. - 09:40
Kedves Tibcsi, köszönöm a választ!
#168 - helga - 2016.12.27. - 14:31
Köszönöm a segítséged!
#169 - Barkó Judit - 2017.01.08. - 16:40
Tisztelt Válaszadó!
érdeklődni szeretnék, heti bérletnél a péntek délután már hétvégének számít a plusz egy embernél, aki ingyen utazik velem? Remélem érthető a kérdésem.
Köszönöm előre is a választ!
#170 - Veronika - 2017.02.17. - 19:03
Tisztelt Veronika!

Ja, gondolom arra gondolsz, hogy a 7 napos jeggyel ingyen utazhat veled akár 3 6-14 év közötti gyerek. Ez hétfő-péntek 20:00 után lehetséges, valamint szombaton és vasárnap, valamint ünnepnapokon egész nap (ki is egészítettem vele a leírást). Napijeggyel viszont mindig.
#171 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.18. - 01:15
Tisztelt Tibcsi!

Köszönöm a válaszát. Igen, erre gondoltam. Viszont a gyerekek mellett egy felnőtt is elvileg mehet. Ennek utána tudna nézni, kérdezni hivatalos forrásból is, ha kint tartózkodik?
Illetve... A következő pontot nem igazán értem: napijegy esetén is majdnem azt lehet mondani egyet fizet kettőt kap hétvégente?!

Köszönettel:
Veronika
#172 - Veronika - 2017.02.20. - 21:02
Tisztelt Veronika!

Nem valószínű, a közlekedési vállalat oldalán az szerepel, hogy 1 felnőtt és maximum 3 gyerek használhatja (lent, a to take along fülre kattintva). A jegy ugyanakkor átruházható másra.
https://shop.bvg.de/index.php/product/239/show/0/0/0/0/buy
Amit több ember használhat, az a csoportos napijegy.
#173 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.02.21. - 17:17
Kedves Tibcsi!

Berlini utazásunk előtt 4 napos CityTour Card-okat szeretnénk vásárolni, melyet az online felületen is meg tudunk venni. Azonban az érvényességének a dátumát nem lehet sehol megadni. A jegyet az első utazásom alkalmával érvényesítem és onnantól számítva a 4. nap éjfélig érvényes, jól gondolom? Előre is köszönöm a segítséget!
#174 - Tóth Zsanett - 2017.03.22. - 09:21
Kedves Zsanett!

Az első érvényesítéstől számolódik, igen, 4 napos esetén a 4. nap éjfélig.
#175 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.03.23. - 17:35
Szia,
a gépem Schönefeldről indul vissza Budapestre elég korán, így kb. hajnali 4:50-re szeretnék kinn lenni. Megnéztem és van tömegközlekedés. A kérdés inkább, hogy egyedül nő létemre bemerjem vállalni vagy üljek inkább taxiba? Mennyire biztonságos a Bundesplatz környéke, innen indulnék?
#176 - Gabi - 2017.04.24. - 10:29
Szia!

Berlin biztonságos város. De ilyenben nem merek tanácsot adni, mert nem valószínű hogy bármi gond lenne, de ha mégis valami probléma lenne esetleg, akkor én írtam, hogy nyugodtan mászkálj, tehát akkor inkább nem javaslom.
#177 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.27. - 00:46
Szia, szeretném megtudni, hogy az Anhalter str. 2. szám alól hétköznap hajnalban érdemes- e és mikor kell nekivágni a városnak úgy, hogy kb. 5- re a schönefeldi reptéren kellene lennünk. Amennyiben taxival mennénk ki a reptérre, lehet- e kártyával fizetni? Kb.mennyi idő eljutni autóval oda?
Várom válaszod, üdv.!

Köszönöm szépen
#178 - Viki - 2017.05.10. - 20:18
Szia!

Az útvonaltervező szerint 3:58-kor, de én akár fél órával korábban indulnék annál a biztonság kedvéért. Taxival 20-30 perc, kártyával lehet fizetni.
#179 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.11. - 11:26
Szia!Berlini főpályaudvarról ,hogyan jutunk el a Schönefeldi repülőtérre a legegyszerűbben.Milyen jegyet kell vennünk?Köszönöm a válaszod!
#180 - Erika - 2017.05.17. - 10:03
Szia!

Közvetlenül ki lehet menni a Hauptbahnhofról RE7 vagy RB14 vonattal, ABC vonaljegy (3,40 EUR) vagy ABC napijegy (7,70 EUR) jó rá.
#181 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.17. - 16:30
Szia!

Az lenne a kérdésem,hogy holnap utazunk Berlinbe,a Schönefeldi repülőtérre érkezünk és onnan szeretnénk eljutni a Bülowstrasse metrómegállóig.A szállásunk a Potsdamerstrasse-n lesz.Még sosem voltunk külföldön és bár nézelődtem sokat a neten a tömegközlekedés miatt,de gondoltam az a biztosabb ha rákérdezek.Előre is köszönöm a választ. :)
#182 - Kitti - 2017.05.28. - 13:36
Sziasztok! A kérdésem az lenne, hogy a 4 utazásra használható gyűjtőjegy mindhárom zónára érvényes?
#183 - Gabi - 2017.06.24. - 14:42
Szia!

Van külön az AB zónára ilyen jegy, melynek ára 9 EUR, és van az ABC zónára, 13,20 EUR-ért, ki is egészítettem vele a leírást.
#184 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.06.28. - 13:24
Szeretném megkérdezni hogy a Schönefeld repülőtérről hogyan lehet eljutni tömegközlekedéssel a Hotel Pension Xantenerhez ( Xantener str. 1) illetve, visszaindulás hajnalban lenne, hogyan tudunk kijutni 5:15-re a reptérre 2 gyerekkel?
A válaszokat előre is köszönöm!
#185 - Molnár Péter - 2017.08.09. - 08:39
Eljutás: a legegyszerűbb RE7 vagy RB14 vonattal közvetlenül Charlottenburg állomásig, majd gyalog: https://goo.gl/maps/8xewkYhJxir , vagy Charlottenburgtól még 109-es busszal Zoologischer Garten felé U Adenauerplatz megállóig.

Vissza 5:15-re például U7 metróval vagy N7 éjszakai busszal Adenauerplatztól Bhf Rudow állomásig (4-től már közlekedik a metró, az útvonaltervező szerint 4:16-kor indul Adenauerplaztól, az N7 pedig éjszakai busz), majd Rudowtól 171-es busszal a reptérre. érdemes beírni az adott napot a Google Térkép útvonaltervezőjébe, így látod a pontos menetrendet, hogy mikor kell indulni, és érdemes valamivel, vagy akár jóval korábbi érkezést beállítani, valamint egy előző nap már megkeresni az N7 megállóját, ha végül azzal mentek.
#186 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.08.10. - 03:48
Szia !
Lehet, hogy naívnak tűnik a kérdésem, de hogyan kell érvényesíteni a megvásárolt menetjegyet pl. a metrón? Kapuk vannak, vagy érinteni kell valahova, metrón, buszon stb. ?
Köszönettel:
Mariann
#187 - Mariann - 2017.08.17. - 11:48
Szia!
Mi szeptember 2.-án indulunk repülővel és 6.-án jövünk haza (csak egy gyors látogatásra). Már fél éve tervezzük és akkor is itt olvastam mindent hogyan tervezzem majd a 4 napot. Köszönöm a jó tanácsokat ;) nagyon olcsón jutottam jegyekhez.
Viszont kérdésem lenne, hogy Berlinbe milyen látnivalókat tanácsolsz megnézni? Illetve nagyon szeretem a múzeumokat és szeretnék minél többe eljutni de nem akarok sokat erre szánni. Van European Youth Card-om (Europai diák igazolvány). Meg ha esetleg ajánlanál olyan oldalt ahol megnézhetném az árakat megköszönném nagyon.
Köszönettel:
Réka
#188 - Réka - 2017.08.18. - 10:04
Szia!

Sok látnivalót megtalálsz a Berlin nevezetességei I-VI. oldalakon, tehát ami titeket érdekel, ott a belépőjegy árakat is megtalálod. Ha szereted a múzeumokat, sok múzeumot is találsz, ill. a VI. oldalon külön a múzeumszigetről van leírás, ahova szintén érdemes elmenned.
#189 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.08.22. - 21:43
Szia!
Tudnál valami programot ajánlani december 21-én Berlinben? Karácsonyi vásárokon kívül... Köszi
#190 - Varga Kata - 2017.12.13. - 00:45
Szia!
Jan. 29-én átszállás miatt leszünk Berlinben. 13 órakor érkezünk és másnap reggel 6.20-kor repülünk tovább. Mindenképpen szeretnénk a délutánt a városban tölteni. írtad, hogy van a Schönefeld reptéren csomagmegőrző, de én nem találom a honlapjukon. Nem tudod működik még, és mennyibe kerül? Azt sem tudtuk még eldönteni foglaljunk-e szállást. Talán a repülőtérhez közel kellene, mert 5-re már kint kellene lennünk. Tudnál ebben tanácsot adni? Köszi éva
#191 - Szalainé éva - 2017.12.16. - 19:49
Január 13-15 között 2 éjszaka 2 személyre reggelivel 20 000-ért eladó a Wittelsbach am Kurfürstendamm szállodában. Eredeti ár: 28 600 ft.
szamosijozs@gmail.com
#192 - szamosi3 - 2017.12.30. - 15:01

Kedves Tibcsi,
csütörtökön indulunk Berlinbe, 5 nap/4 éjszakát töltünk a városban, és mindent meg szeretnénk nézni ami belefér.
1 fő felnőtt és 1 fő 16,5 éves gyermek utazik. Schönefeldre érkezünk, tehát ABC szektoros bérletet/kártyát szeretnék venni. A segítségedet abban kérném, hogy Berlin Welcome Card vagy Berlin Pass vagy Berlin City Tour Card-ot vásároljunk? Nem igazán tudtam kihámozni, hogy mi a különbség közöttük. Szombaton Potsdamba is kimegyünk 1 napra (ami szintén C zónás).

Köszönettel:
Marcsi
Marcsi - 2018.02.18. - 16:36
Szia Tibcsi,
amennyiben reggel 5re a reptéren kell lennünk, akkor ebből a hotelből hogy a legcélszerűbb odajutnunk? 3 főről van szó. Segítséged előre is köszönöm!
Hotel-Maison Am Olivaer Platz
Leibnizstr. 57, Charlottenburg-Wilmersdorf, Berlin
Orsi - 2018.02.21. - 16:42
Sziasztok!

MARCSI: A különbség abban van, hogy melyik milyen kedvezményeket ad, nem tudom sajnos most így megmondani, hogy nektek melyik lenne a legjobb, ha egyáltalán érdemes bármelyiket megvenni, attól függ, hova mentek, és nézzétek át hozzá az egyes kártyák kedvezményeit.


ORSI: Gondolom a Schönefeldre gondolsz. 3:35-kor (vagy előbb, ha biztosra akartok meni) az Olivaer Platz megállóban állva (a szállástól itt van: https://goo.gl/maps/z4r4ij3xiXp ), M29 vagy N10 busszal 3 megálló, M29 esetén Kurfürsterdamm vagy N10 esetén Zooligisher Garten megállóig.
Majd a Kunfürstendamm közeli Zoologischer Garten állomásról RB14 vonattal a reptérre.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.02.22. - 00:44
Szia Tibcsi,
köszönöm a gyors választ, igen a Schoenefeldre gondoltam! Ehhez az utazáshoz 3 főnek 3 db ABC vonaljegyet érdemes vennem?
És az érkezés napján, ABC csoportos jegyet célszerű, ha jól gondolom, mert azzal bejutunk a reptérről és a nap hátralévő részében utazgathatunk a városban, igaz?
Orsi - 2018.02.22. - 10:58
És még egy kérdés, köszönöm elérőe is:) Szeretném megkérdezni hogy az útvonaltervező szerint a Schönefeld repülőtérről tömegközlekedéssel a Hotel-Maison Am Olivaer Platz
Leibnizstr. 57- ra eljutni legrövidebb idő alatt az X7 busszal érdemes, a napijegyek/csoportjegyek az expressz buszokra is érvényesek és az S9-re is?
Orsi - 2018.02.22. - 11:46
Szia kedves válaszadó!

Van esetleg arról információd, hogy Pünkösd vasárnap és hétfőn mely látványosságok lesznek nyitva?
Lujza - 2018.03.02. - 10:33
Kedves Tibcsi,
számíthatunk válaszaidra? febr. 22 óta türelmesen várok:) De látom már is kérdezett már.
Remélem minden rendben veled, és rövidesen újra olvashatjuk hasznos válaszaid, tanácsaid!
várunk vissza:)
Orsi
Orsi - 2018.03.07. - 13:03
Szia LUJZA!

Kb mindegyik nyitva lesz.


Szia ORSI!

Igen, az ABC vonaljegy jó Schönefeldre. És a csoportos napijegy is, ha megérné, vagytok elegen hozzá, ABC, mert nagyon kicsi a különbség az AB-hez képest. Az X7-el csak egy darabig lehet eljutni, az a Rudow metróállomásig közlekedik csak, onnan még hosszú metrózás az U7-el. De egyébként igen, érvényesek mindenre.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.03.08. - 02:26
2018. jún.20-24 között fogok Berlinbe utazni. Van 72 órás berlin welcomecard megvételére lehetőség vagy csak minden esetben 6 napos egység van. Mennyi most a 2018 ára (ha van 72h-s) jó lenne ABC zónás ugyanis jó lenne Schönfeldről bejutni az Alex-ig.
Jánosi Sándor - 2018.03.20. - 18:34
Van 72 órás Berlin WelcomeCard is. Ahogy a leírásban szerepel, a 72 órás ára 28,90 EUR, ABC zónára (ezzel kiegészítettem a leírást) pedig 30,90 EUR.
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.03.22. - 02:47
Egy kis ötlet kis poggyász megőrzéshez a Dóm környékén. ????
Utolsó nap a kis bőrönddel nem lehetett bemenni a Dómba. A nagyon közeli DDR múzeumban van az előtérben megőrző, 50 centes vagy 1 eurós érmével működik, amit a végén visszaad. Megnéztük a múzeumot és poggyász nélkül a Dómba is bemehettünk volna, de már nem volt rá időnk. Az utca felől kell visszamenni az előtérbe a bőröndért, senki nem nézi, hogy mennyi időt töltünk nézelődéssel. ????
Györgyi - 2018.03.29. - 16:55
Az Olimpiai stadionhoz nagyon közel levő jó szállodát keresek. Tudtok ajánlani ? Koncert után ne kelljen sokat utazgatni
Áron - 2018.04.20. - 22:06
Szia!

Ez, Michels Apart Hotel, jó, és közel is van:
https://goo.gl/Nbc72t
Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2018.04.22. - 01:01
Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás