Nemzetközi vasúti menetrend és jegyvásárlás az interneten


Végre nemzetközi vasúti menetjegyek is vásárolhatók a MÁV-Start weboldalán, igaz egyelőre kizárólag ülőhelyes kocsikba, és csak Németország, Ausztria, Csehország, Lengyelország, Szlovákia, és Románia vonataira. Keresni teljes körűen lehet az adott országok vonataira, pl. Berlin-Prága járatot is kereshetünk mostantól az Elvirán, azonban jegyet venni csak a Magyarországot érintő járatokra lehet. A fekvő- és hálókocsikba való jegyvásárlás lehetőségét az ígéretek szerint még az idén megoldják. Otthoni jegynyomtatásra még mindig nincs lehetőség, a jegyet az állomásokon található jegykiadó automatáknál lehet kinyomtatni, az internetes vásárláskor kapott tíz számjegyű kód megadásával.

Aki a teljes európai vasúti menetrendet szeretné böngészni: Magyarországot nem érintő, vagy akár Magyarországot érintő, de az előző felsorolásba nem szereplő országba közlekedő vonatok menetrendjét megnézni, annak a DB Bahn weboldala ajánlható – bizonyos járatokra online, otthon nyomtatható menetjegy is vásárolható itt.

ICE, Inter-City-Express


10 hozzászólás
  1. Pingback: Hasznos utazási tippek mindenkinek | Utazás nyaralás turizmus blog

  2. Szeretnék érdeklődni, hogy Salzburgból mikor indul vonat Mallersdorfba,szombaton, és vasárnap. Mennyibe kerül a jegy? Autómatánál lehet váltani?
    Köszönöm szépen!

    • Van egy öbbscotty nevű apps. Teljes európai vonathálózat nyilvántartás benn van. Én ezt használom Ausztria és Németországi tartózkodásaim megtervezésére. Töltse le nyugodt szívvel

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.