Európa legjobb aquaparkjai / vízi vidámparkjai


Akik nem vízi élvezetekre vágynak, világ legjobb vidámparkjainak listája a linkre kattintva olvasható.

Sajnos az idei nyár hamarosan véget ér, bár a déli országokban még szeptemberben, sőt, pl. Dél-Spanyolországban, vagy a spanyol szigeteken októberben, ill. még télen is lehet strandolni. De ha idén már nem is, az aquapark-rajongók jövő nyári nyaralásukat úgy tervezhetik, hogy Európa 10 legjobb aquaparkja közelébe utazzanak. Nézzük tehát a TravelMail magazin listáját Európa 10 legjobb vízi vidámparkjáról, saját kiegészítő szöveggel. A külföldi aquaparkok után, pár héten belül Magyarország legjobb aquaparkjairól is olvasható lesz összeállítás itt, az Utazás Nyaralás Turizmus blogon. A toplistán belül nem állítottak fel sorrendet, tehát a vízi vidámparkok alfabetikus sorrendben következnek. A képek kattintásra nagyíthatóak!

Adaland, Kusadasi, Törökország

Adaland aquapark

Az Adaland internetes oldala szerint ez Európa legnagyobb aquaparkja, továbbá a tekintélyes New York Post, egyetlen európai vízi vidámparkként, a világ 10 legjobb aquaparkja közé sorolta. Az aquapark területén delfinárium, és Európa egyetlen akváriumparkja is található. Már ezekből a tényekből is látható, hogy nem mindennapi élményben lehet részünk talán Európa legjobb aquaparkjában. Több, mint tucatnyi, minden képzeletet felülmúló csúszda, és közel 30 különböző attrakció (pl. rafting, jakuzzi, 4 óra után esőtánc, és még hosszan lehetne sorolni) várja a nyaralókat. 9 éven felülieknek 20, míg fiatalabbaknak 13 Euró a belépő.

Alton Towers – Cariba Creek Aquapark, Anglia

Cariba Creek aquapark

A karibi hangulatot árasztó, nagyon esztétikusan, és szépen megtervezett aquapark fedett, így egész évben látogatható. Annak ellenére, hogy nem szabad ég alatt van, akár le is lehet barnulni, ugyanis a tetőt úgy alakították ki, hogy beengedje az UV-fényt. A Cariba Creek Anglia szívében, Staffordshire városában található, M1-es, és M6-os autópályákon közelíthető meg. Ez több, mint egy aquapark: vidámpark is található itt hullámvasutakkal, és minden más attrakcióval, de oda külön belépőt kell fizetni. A csak aquaparkba szóló belépő 13 Font.

Aqualand Aquacity, Mallorca, Spanyolország

Aqualand, Mallorca

Május 14-től szeptember 30-ig, 10:00-18:00-ig tart nyitva Mallorca legnagyobb aquaparkja. 2007-ben a belépő felnőtteknek 21, gyermekeknek 13 Euró volt, 4 év alatti gyermekeknek pedig ingyenes. Igényes kialakítás, számos izgalmas, és érdekes csúszda, és csodálatos környezet jellemző erre a vízi vidámparkra.

Aqualand Aquasur, Maspaloma, Kanári-szigetek, Spanyolország

Aquasur

A Kanári-szigetek legnagyobb aquaparkja, a Kanári-szigetek kellemes klímájának köszönhetően egész évben nyitva tart. 90 ezer négyzetméteren 33 csúszda, és 13 egyéb attrakció szolgálja a látogatók felhőtlen szórakozását. 13 éven felülieknek 23, míg ennél fiatalabb gyerekeknek 16,5 Euró a belépő. Lélegzetelállítóan izgalmas, máshol nem látható, legújabb generációs csúszdákkal rendelkezik.

Aqualand Cap D’agde, Cap D’agde, Franciaország

Cap de Agde, Franciaország

Európa egyik legismertebb aquaparkja 9 csúszdával, és igen szép kialakítással várja a vízi szórakozás szerelmeseit, a kisebbek pedig fantasztikus vízi játszótereken szórakozhatnak, miközben a személyzet megfelelően felügyel rájuk. A francia üdülőparadicsomban lévő aquaparkot a tenger felől fújó kellemes szél hűsíti. A felnőtt belépő 23,5 Euró, a 12 éven aluli gyerekek számára pedig 17 Euró a jegy.

Aqualandia, Benidorm, Spanyolország

Aqualandia, Benidorm

Spanyolország legjobb aquaparkjának tartják a Benidormban, Spanyolország legpörgősebb üdülővárosában lévő aquaparkot. 20 attrakcióval rendelkezik, és a belépő “ennek megfelelően” 20 Euró. A Big Bang csúszdán kipróbálható a szabadesés élménye. A Kamikaze elnevezésű csúszda is bizonyára olyan, amit sokan inkább kihagynak. Az 5 darabból álló Zig-Zag csúszdacsoport mindegyik csúszdája más-más módon, össze-vissza kanyarog.

Fasouri Watermania, Limassol, Ciprus

Fasouri Watermania

Ciprus legnagyobb, és legtöbb szórakozási lehetőséget nyújtó vízi vidámparkjába 12 ciprusi font a belépő, 12 éven aluliaknak pedig 8 font. Az izgalmas park 33 attrakciót, többek között ötletes, és izgalmas csúszdákat, hullámmedencét kínál. Különlegessége a fekete ágyú, mely felülmúlhatatlan izgalmat, és adrenalinfelszabadulást okoz azzal, hogy gyakorlatilag rövid csúszás után, kilövi a bátrakat egy medencébe.

Skara Sommarland, Axwall, Svédország

Skara Sommarland, Svédország

Észak-Európa legnagyobb aquaparkja május 20-tól augusztus 22-ig tart nyitva. Ez a park is többet nyújt, mint “pusztán csúszdákat”. Izgalmas, és különleges játékok, és vízisportok is kipróbálhatók. A belépő 170 svéd korona, de 1 méternél alacsonyabb gyermekeknek ingyenes. A norvégiai Skienben is található egy másik, szintén fantasztikus Sommarland, Bora Sommarland néven több, mint 100 attrakcióval.

Star Beach, Kréta, Görögország

Star Beach, Kréta

Ez nem csupán egy aquapark, hanem egy nagy strand, ahol a csúszdákon kívül számos vízisport is kipróbálható, a bátrabbak pedig akár Bungy Jumpingolhatnak is. Nem olyan nagy aquapark, mint az itt említett többi, itt nincs olyan sok csúszda, de a strand számos attrakciója kiegészíti az élményt. Délután 4-től pedig hatalmas buli veszi kezdetét. A csúszdázásért 7 Eurót kell fizetni.


3 hozzászólás
  1. Pingback: A világ legjobb vidámparkjai – Utazás nyaralás turizmus blog

  2. A Krétaihoz: mivel sziget, nincs rajta sok édesvíz, vagyis nagyon drága. Az aquapark vizét évente egyszer cserélik, csak klórozzák.

    Olyan fertőzést szedtünk össze, hogy nincs rá szó.

    Soha többé görög aquapark!

  3. http://www.tropical-islands.de Trópusi sziget fehér tengerpati homokkal, pálmafákkal , esőerdővel , számos szórakozási lehetőséggel az aqua-parkok kedvelőinek. Sokak szerint Európában nincs hasonló létesítmény , zárt térben. Nyitvatartás : 365 nap / 24 óra . Berlintől délre, kb 76 km-re található.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.