Albena útikalauz- Bulgária

Információk Albenáról, időtöltés, nevezetességek

Albena

Ez a bolgár üdülőváros mindössze 2 km-re fekszik Kranevotól, és 12 km-re Balchiktól, valamint 30 km-re Várnától. Albena egy bolgár női név, a város a nevét egész pontosan egy bolgár író, Yordan Yovkov egyik művének női főszereplőjéről kapta, akinek az ég elbűvölő szépséget adományozott. Albenát kifejezetten üdülőváros céljára építették - az 1960-as évek végén, gyakorlatilag a pusztába. Így Albena számít az egyik legmodernebb bulgáriai településnek - nyugodt, csendes, rendezett hely - mindezek mellett nem mondható autentikusnak. Az építők egyedi, és egységes építészeti stílust hoztak létre, és annak ellenére, hogy a hely csak 40 éves, mára belvárosa, számos utcája, tere, és még saját tömegközlekedési hálózata is van. Ráadásul a hely csodás természeti szépségei se szenvedtek kárt. Albenát különösen vonzóvá teszi 5 km hosszú, 150 m széles tiszta, finomhomokos tengerpartja, és a kristálytiszta tenger. Mivel az üdülőhelyet egy igen magas domb alá építették, és a közelben egy védett erdő, a Baltata is megtalálható, így a csodaszép tengerpart, és tenger mellett ezek a természeti képződmények is elbűvölővé, szinte paradicsomivá teszik a települést. Albena nem is olyan zsúfolt, mint sok más bulgáriai üdülőhely, az Aranyhomokhoz és a Naposparthoz képest csendesebb helynek számít. Kisgyermekes családok, párok számára ideális nyaralóhely, szebb partokkal mint a Napospart. Bulizásra kevésbé alkalmas.

Albena szállás

Szállások Albenaban: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Albena szállások | Szállások Bulgária egyéb részein is

Albenában 43 modern szálloda található a 2 csillagostól a 4 csillagosig, a település 20 ezer vendégággyal rendelkezik. A legtöbb szállodának saját úszómedencéje is van. Számos hotel közvetlenül a tengerparton található.

Albena számos sportolási lehetőséget kínál. Futball-pálya, golfpályák, teniszpályák, uszodák, játszóterek teszik lehetővé az aktív kikapcsolódást. Lehetőség van kerékpár, és autóbérlésre, vitorlázásra, vízisízésre, búvárkodásra, szörfözésre, lovaglásra, mini-golfozásra, stb. Bárok, diszkók, kaszinók, és számos étterem is várja a szórakozni vágyókat. Lassan mélyülő, tiszta, biztonságos tengerpartja, számos játszótere, és egyéb gyermekek számára vonzó létesítménye miatt kisgyermekes családok számára is ideális. Kirándulásra is lehetőség van: Albena és Várna, Balchik, valamint az Aranyhomok között rendszeres buszjáratok közlekednek.

2014 augusztusában Balchikban, Albénához közel megnyílt Aquamania aquapark is, mely nyugati színvonalú, szép vízi park, izgalmas csúszdákkal. 2015-ös belépő 35 BGN, 90-120 cm-es gyerekeknek 15 BGN, 90 cm-es magasság alatt ingyenes. Délután 2 után olcsóbb belépők válthatók: 27 ill. 12 BGN-ért. Nyitva június 1.-szeptember 15. között minden nap 10:00-18:00-ig.

A településen található a bolgár tengerpart legnagyobb spa, és wellness-központja is, ahol kizárólag a helyi, 30 fokos termálvizet használják fel. Egész Bulgária területén Albénában található a legtöbb ásványízforrás. A legnagyobb wellnessközpont a Hotel Dobrudzhában található Spa & Wellness & Medical Center. Így Albena nem csak nyáron vonzó, egész évben fogadja a vendégeket.

Talán az eddigiekből is érezhető volt, hogy Albena egyáltalán nem tartozik az olcsó bolgár üdülőhelyek közé. Itt gyönyörű helyen lehet üdülni, fantasztikus környezetben, és luxuskörülmények között - de ezért meg is kell fizetni az árat, az albenai szállodák sokkal magasabb árakkal működnek, mint a többi bolgár üdülőhely szállodái. Aki ezt nem engedheti meg magának, de mégis Albena közelében szeretne nyaralni, és az albenai strandon szeretne fürdeni, annak jó alternatíva, ha a mindössze 2 km-re található Kranevo nevű kisvárosban száll meg. Bővebben Kranevoról

Eljutás autóval Albenába: Autós útvonaltervező

Albena, Bulgária

Albena

Albena

Albena képek: Boby Dimitrov, the.world.is.happy

Hozzászólások

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

2001-ben voltunk ott,már akkor is nagyon jól éreztük magunkat,de azóta szerintem még többet fejlődött,modernizálódott a hely.
a tenger makulátlanul tiszta,a parton a homok,tényleg arany szí­nű :))) a helybéli emberek kedvesek, olcsó minden... csak pozití­v véleményem van!!!:)))
a barátnőm,akivel voltam,szintén nagyon pozití­van nyilatkozott,s mondta,h bármikor visszatérne,pedig ő már elég sok helyen járt ezelőtt az út előtt is!!! (Európában szinte mindenhol,é-Afrikában,Kí­nában...tehát volt összehasonlí­tási alapja,de mégis valahogy erről a helyről máshogy vélekedett:)))
#1 - bree - 2010.02.17. - 12:54
Mi 2004 óta minden nyáron it üdülünk a családunkkal. Környezet csodálatos, tenger szép, az emberek kedvesek, horgászoknak jó hír: Itt van hal a tengerbe!
#2 - Bálint - 2011.01.01. - 16:04
Gyerekkoromban sok nyarat töltöttünk itt a '70-es és '80-as években. Hosszúú idő után sikerült családomat rávenni, hogy jöjjünk -én vissza, ők először.
2010-ben és 2011-ben is itt nyaraltunk. Fantasztikusan szép, kellemes környezet, barátságos vendéglátás, olcsó árak - ezek után a Balatont máshogy értelmezzük... Mindenkinek csak ajánlani tudom. Az ötcsillagos all inclusive helyektől a kis barátságos családi szállodákig minden megtalálható itt.
Remélem, jövő nyáron is eljutunk Albenára...
#3 - ZAttila - 2011.11.17. - 13:34
Ide készülünk az idén a wizz air első Várnai járatával,ha valaki tudna segíteni,hogy lehet a repülőtérről minél egyszerűbben eljutni Albenába? Amit olvastam,hogy az aranyhomokra 90 perc a menetidő tulságosan soknak találom,és Albena még messzebb van!Ha lenne válasz előre is köszönöm!
#4 - Katalin - 2016.07.12. - 14:02

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás