Burgasz útikalauz- Bulgária

Információk Burgaszról, nyaralás, időtöltés, nevezetességek

Kranevo

Burgasz, 210 ezres lakosságával a második legnagyobb fekete-tengeri üdülőhely Bulgáriában, és egyben az ország 4. legnagyobb városa, Szófia, Plovdiv, és Várna után. Burgaszban van Bulgária legnagyobb, és legfontosabb kikötője, a város fontos ipari központnak is számít. Bár rendelkezik néhány stranddal, elsősorban nem tengerparti üdülőhelyként ismert, inkább kiinduló hely az ország többi nyaralóhelyéhez, mint a Napospart, Szozopol, vagy Neszebar, és nemzetközi repülőtere szolgál ki sok nyaralót, akik bolgár üdülővárosokba utaznak innen tovább. Épületeit nagyrészt az 1900-as évek elején építették, a századelős épületek miatt több magyar város lakóinak otthonos lehet a város. Nevezetességeiről szólva: tengeri kertje majdnem olyan szép, mint a várnai. Katedrálisa, templomai, múzeumai, és operaháza szintén megtekintésre érdemesek. Burgasz sétálónegyede, apró kávézóival, kiülős vendéglőivel szinte Dél-Franciaországot idézi.

Burgasz szállás

Szállások Burgaszban: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Burgasz szállások | Szállások Bulgária egyéb részein is

Burgasz a színhelye a minden évben, augusztusban tartott Nemzetközi Folklór Fesztiválnak: az 1965-ben alapított fesztivál világhírnévre tett szert, a világ minden tájáról érkező résztvevők autentikus népviseleteket viselnek, és népi hagyományaikat mutatják be. A fesztivál része szuvenírvásár, és bazár, népi zenék csendülnek fel, népi táncokat mutatnak be, és kézműves foglalkozásokon is részt lehet venni.

A Burgaszt a tenger mellett díszítő Stranjda-hegység és nemzeti park remek kirándulásokra is lehetőséget ad. Legmagasabb csúcsa az 1031 m-es Mahya Dagi, de az már török területen van, a legmagasabb bolgár csúcs a 710m-es Golyamo Gradishte.

Burgaszt az ókori görögök alapították, Pürgösz néven, Apollonia polisz katonai támaszpontjaként, és megfigyelőpontként. A rómaiak korában katonai kolóniaként működött, ekkor Deultum volt a neve.

Eljutás autóval Burgaszba: Autós útvonaltervező (a "cél" mezőbe ezt írja: "Burgas")

Repülővel: a Wizz Air Budapest és Burgasz között közvetlen járatokat közlekedtet.

Burgasz

Burgasz, utca

Burgasz kép: the.world.is.happy. Burgasz, utca, kép: Balkanregion, Wikipedia.

Burgaszi termálfürdő / Burgaski Mineralni Bani

A Burgasztól 20 km-re, északra található gyógyfürdő igen népszerű. Az egyik legrégebbi bolgár gyógyfürdőnek számít, már a Kr. e. 4. században is említették.

Hozzászólások

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Burgaszba utazóknak néhány kép elérhető itt:
http://indafoto.hu/nagy_istvan/burgas/slideshow/1/16599137-272f6ea4
#1 - journey - 2012.09.16. - 10:50
Bulgáriában létezik falusi turizmus a Fekete-tenger partján? (Burgasztól délre eső partokon)
Családnál vagy picike üdülőházban, 1 főre.
#2 - Linna - 2017.06.17. - 04:23

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás