Bulgária - Utazási információk

Utazás nyaralás info » Bulgária » Utazási információk

Hasznos utazási információk Bulgáriába utazóknak

Bulgária, tengerpart

Eljutás Bulgáriába

Repülőgéppel: A Wizz Air gépeivel Burgaszba és Szófiába lehet eljutni (a légitársaság Várnába is indít járatokat - Londonból). A Wizz Airen kívül természetesen további légitársaságok (pl. Bulgaria Air) is közlekedtetnek menetrendszerű repülőjáratokat Magyarország és Bulgária között.

Bulgaria Air

Vonattal: A MÁV bolgár tengerparti ajánlatai itt tekinthetők meg

Bulgária, vonat

Autóval: Az autóval útnak indulóknak ajánlható az Utazás nyaralás info autós útvonaltervezője

A Romániából történő határátlépés gyors, és adminisztrációmentes. Azonban a Szerbián, Törökországon, vagy Macedónián át érkezők autójának forgalmi engedélyét, és biztosítását ellenőrzik, valamint a gépjármű rendszámát regisztrálják. Ezután szükséges az úthasználati díj befizetése, melyről számlát, és matricát adnak (fontos a matrica megléte!) Az országba 200 l-nél több üzemanyag nem vihető be!

Figyelni kell arra, hogy a bolgár útviszonyok néhol igen rosszak, és sokszor az útbaigazító táblák is hiányozhatnak. Az autólopások még mindig nagy számban vannak jelen, a profi tolvajbandák bármilyen riasztóberendezést igen gyorsan hatástalanítanak, és trükkös lopásokkal is próbálkoznak. Érdemes ezért lopáskárra is kiterjedő CASCO-biztosítást kötni bulgáriai utazás előtt. A bulgáriai határokon, térítés ellenében, lehetőség van GPS-követő beszereltetésére, amelyet az országból való távozás előtt, a határon leszerelnek.

Bulgária, tábla

Szállások Bulgáriában

Szállások Bulgáriában: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Eljutás a bulgáriai repülőterekről egyes bulgáriai nyaralóhelyekre

Burgasz repülőteréről a Napospartra

Burgasz repülőtere Burgasz városán kívül, a várostól 13 km-re, a Naposparttól 30 km-re található. A repülőtéri taxikkal, vagy repülőtéri transzferrel kb. 28 Euróért lehet eljutni a Napospartra. Olcsóbb, de bonyolultabb mód a buszos közlekedés: a burgaszi repülőtérről a 15-ös busz jár a városközpontba, kb. 20 perc alatt ér be, és 20 percenként közlekedik. A buszpályaudvarról menetrendszerű busz közlekedik a Napospartra, ez mindössze 5 Eurós költséget jelent.

Burgasz repülőterérről Szozopolba

Szozopol Burgasz repülőterétől 35 km-re található, a repülőtéri transzfer 35 Euróba kerül. Menetrendszerű buszjárat is közlekedik Szozopolba, olcsóbban: a repülőtérről először 15-ös buszra kell szállni: a busz a vasútállomáshoz érkezik. Közvetlenül a vasútállomás épületén kívülről indulnak óránként buszok Szozopolba, az út 40 percet vesz igénybe, ára mindössze 2,50 Leva.

Burgasz repülőteréről az Aranyhomokra, és Várnába

Az Aranyhomok Burgasz repülőterétől 130 km-re található - a repülőtérről ugyanakkor oda is működik transzfer, ennek költsége azonban már 79 Eurót tesz ki.

Eljutás Várna repülőteréről az Aranypartra

Várna repülőtere a várostól 7 km-re, nyugatra található. A reptéri transzfer, és a taxi (a legolcsóbbak a HHB taxik) 20-27 Euró, az út kb. fél óra, de ez a forgalom függvényében változhat. Busszal olcsóbban lehet eljutni az Aranypartra: a 409-es busz az 1-es terminál elől indul, és mindössze 1-2 Leváért (kevesebb, mint 1 Euróért) juttatja el az utazókat a repülőtérről az Aranyhomokra.

Utasbiztosítás

Utasbiztosítás 10% kedvezménnyel! Partnerünk, a biztositas.hu oldalán a biztosítók utasbiztosítási ajánlatait lehet egyszerűen, gyorsan összehasonlítani, így a legjobb áron lehet utasbiztosítást találni. Az így talált kedvező árból további 10% kedvezményt adnak az Utazás nyaralás info látogatóinak. Ehhez csupán az UTNY-2018 kuponkódot kell használni, vagy az alábbi bannerre, vagy csak IDE kattintani.

Autóbérlés

Bérelhető autók keresésére, ha Bulgáriába látogat, a rentalcars.com oldalt ajánljuk. A rentalcars.com a világ vezető autóbérlési ügynöksége, amely több mint 2 millió ügyfél bizalmát élvezi. A weboldal segítségével garantáltan a legalacsonyabb áron tudunk autót kölcsönözni. Az időpont, és a helyszín megadása után már láthatjuk is, hogy melyek a legmegfelelőbb, legjobb áron elérhető autók a világ 783 megbízható autókölcsönző cége - köztük a piacvezető, legnagyobb márkák - ajánlatai között.

Beutazás

Bulgária aláírta a Schengeni Egyezményt, de nem alkalmazza, ezért az országba való beutazáshoz útlevél, vagy személyi igazolvány szükséges. Magyar állampolgárok, bármilyen adminisztrációkötelességtől mentesen, 90 napot tölthetnek Bulgáriában.

Bulgária, útlevélpecsét

Egészségügy

Egészségbiztosítás megléte kötelező az országba való belépéshez! Utasbiztosítás ajánlott az egészségügyi ellátás gyenge színvonala miatt: egy komolyabb beavatkozás esetén szükséges lehet a beteg hazaszállítása, ennek költsége utasbiztosítás nélkül a milliós nagyságrendet is elérheti. Az Európai Egészségbiztosítási Kártyát sürgősségi esetekben elfogadják. Kiváltható, ingyenesen, a helyi kormányhivatalokban, személyi igazolvány, lakcímkártya, és TB-kártya bemutatása mellett.

Szófia, kórház

Pénzváltás

Bulgária hivatalos pénze a leva, 1 Euro kb. 2 Leva. A tengerparti üdülőhelyeken a magán pénzváltók, teljesen legálisan, sokkal rosszabb árfolyamért válthatnak (pl. 1 Euro = 1 Leva), ezért érdemes az árfolyamról tájékozódni, és inkább bankokban váltani. A tengerpartokon a bankjegykiadó automaták is megtalálhatók.

Bolgár leva

Roaming

Bulgária előhívószáma: +359

2017. június 15.-től az Európai Unióban alapesetben nincsenek roaming többletdíjak. "Elvileg", illetve a méltányos használat erejéig, a belföldivel azonos díjakkal lehet telefonálni, sms-t küldeni, és internetezni mobilon, a hívásfogadás pedig természetesen ingyenes. "Elvileg", mivel hálózaton belüli kedvezmények, több egyéb kedvezmény, kiegészítő kedvezmény nem él. Valamint, több esetben (főleg feltöltőkártyásoknak, pláne Dominósoknak) a mobilnet nem használható, vagy nem minden esetben, és nem pontosan a hazai feltételekkel használható roaminghelyzetben. Tehát tájékozódjunk a szolgáltatónk weboldalán, ügyfélszolgálatán.

Bulgária éghajlata, időjárása

Bulgária északi részének az éghajlata kontinentális, míg a déli részeken átmenet a kontinentális és a mediterrán között. A Fekete-tenger partvidékén óceáni éghajlat uralkodik, amely a nyári hőmérsékleteket valamelyest lehűti, így elviselhetőbbé teszi.

Fontos telefonszámok

(előhívó nélkül hívhatók)

Rendőrség: 166

Mentők: 150

Tűzoltók: 160

Általános segélyhívószám: 112

Sárga angyal: 143, 146

Időjárás: 175

Nyilvános telefonfülke Bulgáriában

Üzletek nyitva tartása

Bulgáriában a bankok 8-17, az üzletek általában 9-10 és 19-20 óra között tartanak nyitva, szombaton pedig délig.

Nemzeti ünnepek: január 1., március 3., április 19-20., május 1., május 24., szeptember 6., szeptember 22., december 1., december 24., december 25.

Bulgária, boltok

Magyarország bulgáriai képviseletei

A Magyar Köztársaság Nagykövetsége
ul. 6-ti. Septemvri 57. Sofia -1000
Telefon: (00)-(359)-(2)-963-1135, 963-1136
Ügyelet: (00)-(359)-(88)-8813-080

Konzuli hivatal:

ul. 6-ti. Septemvri 57. Sofia -1000
Telefon: (00)-(359)-(2)-963-1135, 963-1136
Ügyelet: (00)-(359)-(88)-8233-156
Ügyfélfogadás: hétfő, szerda, péntek: 09:00-11:00

További utazási tanácsok

További számos, már nem csak Bulgáriára vonatkozó, de mindenre kiterjedő, nagyon hasznos utazási tippek itt.

Hozzászólások

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Burgasz repülőteréről melyik a leggyorsabb, és legegyszerűbb eljutási lehetőség az Aranypartra?
#1 - N. Ildi - 2009.07.10. - 14:09
Szia!

Nem tudom, hogy nem a Napospartra gondoltál-e inkább, mert az van közel a burgaszi repülőtérhez, de az Aranypartra is el lehet jutni a repülőtérről transzferbusszal. Az oldalt kiegészí­tettem az egyes bulgáriai repülőterekről az egyes bulgáriai nyaralóhelyekre való eljutási információkkal.
#2 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.07.10. - 15:16
A magyar egészségbiztosí­tás elegendő-e a Bulgáriába való utazáshoz vagy mindenképp szükséges-e utasbiztosí­tást kötni?
#3 - Ari - 2009.07.30. - 16:23
Burgasz vasútállomásról szeretnék eljutni a Napospartra, hogyan lehetséges?
#4 - Selmi - 2010.06.10. - 18:30
Cacao Beach Naposparton belül hol található?
#5 - Nova - 2010.06.21. - 13:40
Sziasztok,
A nagyon jólnevelt labradorunkkal szeretnénk a Naposparton nyaralni, de fenntartásaim vannak, hogy ha találok is kutyabarát szállodát, nem-e ütközünk nehézségekbe majd az éttermek/ tengerpart/ fürdés terén, ha ő is velünk tart? Mennyire állatbarát üdülőhely ez a Napospart, tudnátok segí­teni? Előre is köszönöm.
#6 - Ildikó - 2010.07.23. - 13:07
Szia!

Ezeken az oldalakon vannak kutyabarát szálláshelyek:
http://www.lodging-world.com/petfriendlysearch.bu.bulgaria._.sunny_beach.html

http://www.petvacations.com/int/Sunny-Beach-BG-pet-friendly-hotels.html

Ha bí­rja az utat, szerintem nem lesz gond.
#7 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.07.23. - 22:32
Hali !
Várnai repülőtérről milyen uton-módon lehet eljutni Napospartra ? Esetleg ötlet olcsó-jó-tengerparthoz közeli szállasra ?
Minden info érdekel !
Ja ! S.O.S !!!
üdv mindenkinek
#8 - mcskati - 2010.07.27. - 22:05
Szia!

A legolcsóbb módszer: a várnai repülőtérről 409-es buszal a várnai buszállomásig 5 megálló, ahonnan busszal a Napospart 10 leva.
#9 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.07.28. - 00:00
Köszi a gyors választ !
Ha Napospart-ra változik az uticél akkor is van buszos megoldás?
Esetleg tudsz olyan honlapot ahol buszokról közvetlen közlekedésröl étkezésről találok infót(ezen a honlapon kivül)illetve a szállás kérdés nyitott maradt !
Köszi
#10 - mcskati - 2010.07.28. - 14:31
A Napospartot most í­rtam le, az Aranypartra gondoltál? Az feljebb, a cikkben olvasható. Hivatalos közlekedési oldalak nem nagyon vannak, legalábbis angol nyelven, de ezek az utazási információk pontosak. íltalános információk az itt felsoroltakon kí­vül, szállások a napos parton még pl: http://www.sunny-beach.com/index.php
#11 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.07.28. - 15:02
1000+1 köszönet!Ja-ja Aranypartra gondoltam.
Szállás infot köszi sok SZéP kép strandról szobáról stb aztán a VéLEMéNYEK rovat lehúzza az egészet.úgy gondolom lutri a dolog mázli kell hogy ár-érték-kinézet arány közös legyen ?!
Ha esetleg még valami használhato info van,jöhet.
Kösz
#12 - mcskati - 2010.07.28. - 22:14
Sziasztok ! Burgasba megy a vonatunk,onnan hogyan jutunk el a Napospartra ?
#13 - biuska - 2011.01.15. - 09:41
Szia!

A buszpályaudvarról, amely a központi vonatpályaudvar mellett van, mennek buszok!
#14 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.01.15. - 12:39
Szia!
Mi júniusba megyünk Bulgáriába és lenne pár kérdésem: A tengerparton bérelni kell a napernyőket vagy vihetek és letűzhetem? valamint szeretnénk menni fakultatív programokra, azt majd hol lehet befizetni a helyszínen? Mivel azt olvastam több helyen is, hogy majd ott lehet jelentkezni valamelyik szállodában.
Köszönöm előre is a válaszokat!
üdv:
Eszter
#15 - Eszter - 2011.05.03. - 15:02
bocsi azt elfelejtettem odaírni, hogy a Napospartra megyünk.
köszi
#16 - Eszter - 2011.05.03. - 15:03
Szia!
Azt szeretném megtudni, hogy a Burgaszi Reptérről hányas busszal lehet Pomoriebe menni?
Előre is köszönöm a segítséget.
ági
#17 - ági - 2011.05.31. - 10:17
Szia!

Mi nemzetközi buszjárattal megyünk ki Burgasba. Július 19-én hajnal fél 4re érünk oda kb.
Azt szeretném megtudni, hogy hogyan és milyen árakon juthatunk el a burgasi autóbuszpályaudvarról Napospartra?
Előre is köszönöm a választ!

üdv!
Tomi
#18 - Kőrösi Tamás - 2011.07.14. - 11:29
Szia!

A cikkben benne van: a "Burgasz repülőteréről a Napospartban" részben, az utolsó mondatban. Ugyanakkor, olyan korán, valószínüleg még nem fog járni, várni kell valamennyit.
#19 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.07.17. - 14:33
Sziasztok!
Mi egyénileg utazunk repülővel Bulgáriába, elég a személyi igazolvány, vagy kell útlevél? Nem szeretném, ha a reptérről hazaküldenének.
#20 - Anikó - 2011.07.21. - 10:48
Szia!

Mivel Bulgária is EU-tag, elég a személyi, annak ellenére, hogy nem tagja a schengeni övezetnek!
#21 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.07.21. - 20:32
:)
#22 - jakab - 2011.08.09. - 15:01
Szia!

Most tervezzük,hogy elutaznánk Bulgáriába,Napospartra, egyénileg repülővel. Az lenne a kérdésem, hogy visszafele reggel 6 órára kell a burgaszi repülőtérre érni. Hogy tudjuk ezt megoldani? Ilyen korán is járnak a buszok?
Válaszodat előre is köszönöm!

üdv:
Edina
#23 - Edina - 2011.08.16. - 21:53
Szia!
Nekem egy kacifántosabb kérdésem lenne.
édesanyám szeretne menni Bulgáriába nyaralni, de ő sajnos csak magyarországi állandó letelepedéssel rendelkezik, nem magyar állampolgár. Van magyar személyije, de az útlevele Ukrán. Ebben az esetben mire kell számítania? Ha te esetleg nem tudsz segíteni, akkor valami honlapot, vagy telefon számot súgjál meg nekem.
Előre is köszönöm!
üdv!
Sanyi
#24 - Sanyi - 2011.08.19. - 09:50
Sziasztok!

EDINA: így hirtelen nem tudom, a helyszínen kiderül, de lehet, még nem járnak, ez esetben taxi.


SANYI: Ez érdekes kérdés: ukrán állampolgárként szüksége lenne vízumra, de az EU-ba már belépett, ill. letelepedési engedély.. ill. nem tudom a személyin fel van-e tűntetve, hogy nem magyar állampolgár? én azt mondanám, hogy lehet, hogy kell vízum, de bővebben a bolgár nagykövetségen lehetne megkérdezni, ahol szükség esetén vízumot is adnak (vagy a megfelelő helyre irányítanak): Budapest, Andrássy út 115., telefon: 06-1/322-0824 ill. 0836.
#25 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.08.23. - 00:58
Hello!

Mi repülővel megyünk Burgaszba, onnan akkor 15-ös busz megy a városközpontba, de azt lehet tudni, hogy onnan melyik visz Napospartra? Ugye nem csak cyrill betűkkel van kiírva minden? :-D
Amúgy a központból kb. mennyi idő az út?
A jegyet a buszon kell megvenni?

Amúgy nagyon szuper oldal, igazán hasznos infókat írtál! :-)

Köszi előre is!
#26 - Zsófi - 2011.08.29. - 23:05
Szia/Sziasztok!

Tudom még messze van a nyár de azért előtervezésként megkérdezném hogy Várnából Burgaszba megy e közvetlen busz és ha igen akkor mennyibe kerül kb,és időben mennyi kb? Vonattal mennék Budapestről Várnába aztán vonattal jönnék el Burgaszból még aznap!
Köszönöm előre is!

üdv.: Zsolti
#27 - Varga Zsolt - 2012.01.18. - 11:04
Kérdezni szeretném hogy szeretnénk menni bulgáriába az aranypartra kocsival nyaralni gyermekem 12 éves ő utazhat e személyiigazolvánnyal,nem kötnek e bele a határokon.
#28 - Helga - 2012.03.12. - 10:58
Romániába, Szerbiába, Macedóniába és Bulgáriába is be lehet utazni személyi igazolvánnyal.
#29 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.03.15. - 15:32
Kérdezném: nem tiszta elöttem "úthasználati díj" /ez egyben autópálya díj is?/ Hétnapos matrica van /nem tudom igazán most mennyibe kerül? nyolcadik napon megyünk át a szerb határon!mit csináljak!
#30 - Rusirush - 2012.05.05. - 09:14
Kérdezném: Várna vasútállomásról hogyan lehet St.Konstantinba eljutni?
#31 - béla - 2012.06.07. - 02:10
üdv!
Kérdésem a következő: pénzváltással kapcsolatban mik a tapasztalatok? Itthon érdemes eurót váltani, azt kint levára, vagy itthon egyből levára?

Köszi
#32 - ll - 2012.06.11. - 14:17
A repülőtértől a Napospartra a következőképpen lehet a legegyszerübben kijutni. Nem kell bemenii Burgaszba a 15-ös busszal! Ha elhagyod a reptér területét egy körforgalomnál találod magad. átmész a felüljáró alatt a buszmegállóhoz. A buszok kb óránként mennek a Napospartra. Ha a 6.10-es Wizzairrel érkezel nem kell sokat várni.A buszra rá van írva Sunny Beach. A végállomás a naposparti buszpályudvar. A buszon kalauz van. Felnőtteknek 6 leva, kisgyereknek ingyenes. Visszafelé is nagyon kényelmesen elértük a repülőt.
#33 - Eszter - 2012.07.07. - 09:42
Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Várnába utazunk augusztusban vonattal. Hova lehet onnan busszal eljutni,és mennyiért? Hova érdemes kirándulni Várnából? Köszönöm a válaszokat.
#34 - Sándi András - 2012.07.10. - 09:18
Kedves Eszter
A buszmegállót hol találom pontosan,mert a Google Earth térképén nincs rajta csak a 15-ös busz megállója a körforgalom repülőtér felőli oldalán?
#35 - Pál Jancsi - 2012.07.10. - 20:54
Szép napot Nektek!
Várna vasútállomásról hányas busszal lehet eljutni az Aranyhomokra?
A szállodánk k.b.az élményfürdővel van egy vonalban az aranyparton.
Előre is köszi a segítséget!
#36 - Méhes Ili - 2012.07.13. - 13:18
Kedves Mindenki!
Most először tennénk meg a Debrecen-Burgasz (Chernomorets) utat. Tanácsot szeretnénk kérni: Románián keresztül, vagy Szerbián át javasolt az út? Hozzá kell tennem éjszaka tennénk meg?


Előre is köszönjük!
Ancsa
#37 - ancsad1 - 2012.07.13. - 21:44
Sziasztok!!!
Nagyon nagy szükségem lenne egy kis segítségre!! Július 25-én megyek Bulgáriába, a repülő Várnában száll le a kora délutáni órákban...Innen kéne eljutnom a Napospartra a lehető legolcsóbb módon! Tudtok információt adni?? Mivel és mennyiért és mennyi idő mire a Napospartra érek???!! Előre is köszönöm a segítséget!!!
#38 - Szandi - 2012.07.16. - 16:38
Szia Szandi. Mi is ezzel a geppel megyunk 25-en es mi is a Napos partra megyunk? Hanyan vagytok? Mi 2 felnott 3 gyerek. Ha tobben osszeallunk, kis busszal nem tunik olyan draganak a transzfer.
#39 - balint - 2012.07.21. - 08:58
nem tudom el dőnteni elég aszemélyi vagy útlevél kellrepülővel megyünk 08. 11.én.a férjemnek nem érvényes az útleve .vagy biztossabb ha gyorsan csináltatunk.köszi
#40 - szemerits istvánné - 2012.07.21. - 18:35
Szia Bálint! Már szereztem infókat, a mini magán buszos utazás a leggyorsabb és egyben legolcsóbb, a reptérről 409-es buszra kell felszállni 1leva/fő ez elvisz a busz pályaudvarra, és ott lehet 12 leváért átszállni olyan buszokra ami elvisz a Napospartra!!Viszont lehet megkeresnélek titeket a repülőn, és együtt utaznánk a szállásig, én egyedül utazok, a barátnőm kint dolgozik, őt látogatom meg, és még soha nem repültem..:( Kicsit félek is!!! :)
#41 - Szandi - 2012.07.22. - 12:39
Tisztelt Szemerits Istvánné!!
Az útlevél és a személyi is jó, mind1, hogy melyiket viszik!! A lényeg, hogy érvényesek legyenek az iratok, és az utazástól számítva nem járhat le 6 hónapon belül! Tehát a férjének nem kell az útlevél, jó lesz a szem.ig. Csak legyen érvényes 6 hónapnál tovább!
#42 - Szandi - 2012.07.22. - 12:59
Szia!

Várnába érkezem repülővel most vasárnap, és Romániába, Costinesti-re kellene eljutnom valahogyan. Melyik a jobb és olcsóbb megoldás? Van vajon vonat egyenesen? Vagy busz? S ha igen, hol találom meg?

köszi
k
#43 - Kati - 2012.07.25. - 21:38
Sziasztok. Augusztus 18-án megyünk Várnába vonattal ki tud infókat milyen messze a vasútállomástól a tenger mivel vasárnap érkezünk ott lehet e és érdemes e ott váltani levát vagy innen érdemes vinni illetve eurót érdemes e vinni? Válaszokat elöre is köszönöm
#44 - Peti - 2012.08.11. - 08:02
Szia!

A vasútállomás közel van nagyon a belvároshoz, és a strandokhoz. Szerintem érdemesebb Magyarországon pénzt váltani.
#45 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.08.11. - 15:42
Tudja-e valaki, hogy Várnából hajóval el lehet-e jutni Nessebarba?
#46 - Farkasné - 2012.08.22. - 20:02
#47 - journey - 2012.08.23. - 15:34
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy mennyi pénzt érdemes vinni 2 főnek, ha egy hétre megyünk napospartra (apartman, önellátás)? Szept. elsején mennénk. Még sose voltunk külföldön, így sajnos egyáltalán nincs viszonyítási alapom, hogy összesen mennyivel kellene elindulnunk.

Köszi.

Laci
#48 - Laci - 2012.08.25. - 20:10
Igényektől függően 400-450 leva költőpénzből már lehet kellemesen nyaralni.
#49 - journey - 2012.08.26. - 19:59
Minden attól függ, mennyit szánsz az útra. felső határ itt is a csillagos ég. A minimum árak meg így néznek ki: szállás 3-5eFt/2 főre per nap. A 3eFt magánszállás, 5-ért már korrekt apartmant kapsz normális helyen.(ld booking.com)
Uatzás a helyi busszal 1-6 leva között /a 6 leva már Neszebár Burgasz táv/. Egy kaja szeptember közepén 6 euró körül kijöhet. Persze ez is hely kérdése.
Ha keveset szeretnél költeni, menj délnek, az tényleg olcsó, és jó is.

Mondjuk a 400 levát erős túlzásnak érzem, mi repjeggyel, szállással, svédasztalos vacsikkal, sörrel szoktunk fejenként 35eFt-ból kijönni egy hétre.
#50 - Tibor - 2012.08.28. - 19:21
Sziasztok!

Köszi a válaszokat.

Szállást már kifizettük, így arra már nem kell vinni. Buszozni is csak a reptér-Sveti Vlas között fogunk, meg tervezzük, hogy megnézzük Várnát. 400 levát vettem eddig meg egy kevés eurót, reméljük elég lesz.

üdv,

Laci
#51 - Laci - 2012.08.28. - 22:15
Szóval, igényektől(!) függően kettő személy 400-450 leva költőpénzzel már kellemesen tud nyaralni! Ez az összeg már túl mutat napi egy korsó sör engedélyezésén és mást is tartalmaz, mert "ússzuk meg osztán a bulgárt nagyon ócsón" felkiáltókkal ellenében talán más dolgokra is költ az utazó.
#52 - journey - 2012.08.29. - 11:30
Laci!
Szerintem kár volt itthon megvenni a levát, mert így drágábban jutottál hozzá, minthogy kint vetted volna le kártyán ATM-ből. Erről már néhányan írtunk például ugyanitt a Sozopol topikon, de ez már eső után...
#53 - journey - 2012.08.29. - 11:57
Ha ezzel kezded Laci, hogy az árak azért érdekelnek, mert itthon akarsz levát váltani, én is rögtön lebeszéltelek volna róla.OTP vagy Unicredit bankkártya, és nincs ilyen gondod.
Az ússzuk meg a bolgár nyaralást nagyon olcsón beszólás meg fájt, mert ebben az árban szerintem már napi két liter sör van benne, meg a felsoroltak. Egyébként a nyaralás nem attól jó, ha sok pénzt tudsz elverni.
#54 - Tibor - 2012.08.29. - 21:15
Hali,

mire észbe kaptam, már késő lett volna számlát nyitni egy másik banknál meg kártyát igényelni. Meg talán ezeknek a költségeivel együtt már nem is lett volna sokkal jobb, mint így. Na de nembaj, így jártam... megfizettem a tanulópénzt :) Remélem ez volt a legnagyobb gondom az utazással kapcsolatban.

Azt nem tudom, hogy a mi igényeinknek kevés, elég vagy épp sok lesz a 400, majd kiderül, bár inkább legyen nálunk több, mint kevesebb a szükségesnél :) Ha hazajöttünk, megírom a tapasztalatokat.

Azért köszönöm még egyszer a hozzászólásokat.

üdv,

Laci
#55 - Laci - 2012.08.29. - 22:30
Hali,

kettőnknek a 400 leva pont elég volt :)
Ami kijött belőle:
- vettünk magunknak kaját otthonra + minden egyéb dolgot, ami kellett az apartmanba
- minden nap egyszer étterem
- sokszor utazgattunk busszal (reptér oda-vissza (össz. 24 leva), helyben ide-oda (1.2 leva/fő), stb)
- egész napos kirándulás Várnába busszal, ott voltunk a delfináriumban is
- ha épp megtetszett valami, akkor azt meg tudtuk venni
- apróságok, ajándékok itthonra, stb.

Szóval mindenre elég volt, amit szerettünk volna. Mi ugyebár északabbra voltunk, délebbre lehet, hogy még kevesebből is ki lehet jönni.

üdv,

Laci
#56 - Laci - 2012.10.15. - 18:56
Mink úgy mentünk, hogy repülővel lementünk Szófiába fejenként 1300 forintért, onnan vonatoztunk, az volt 23 leva. Szófiában sétáltunk pár megállót, ezzel megspóroltunk fejenként egy buszjegyet, az 1 leva volt, így csak egy jegyet kellett venni egy leváért. (Jó is, mert jöttek az ellenőrök)

Akciósan lefoglalva a szállás 10 euró volt fejenként, de ezzel nagyon meg voltunk elégedve, mert 3* közvetlen tengerparti medencés volt az óvárosba és tényleg minden igényünket kielégítette.
Egész héten nem főztem, csak étteremben kajáltunk, mindenkinek csak ajánlani tudom, nagyon finom a bolgár kaja. Meg a buktáik nagyon jók!
A víz csodajó volt, csak kicsit algás és hullámos, nekem mindenképpen az.
Hazafele szintén vonatoztunk Szófiáig, és repülővel sittysutty itthon voltunk.
Az egészet a vejem szerveszte. Volt neki valami spéci bankkártyája, amivel ingyen vette ki a pénzt
Az biztos hogy jövőre is megyünk, mert ez a Burgasz felejthetetlen élmény volt!
#57 - Kató - 2012.10.24. - 15:36
Sziasztok! Szeretném megkérdezni ha repülővel mennénk Várnába, kb. személyenként mennyibe kerülne? Repülőjegy + egyéb költségek.
Esetleg ha olcsó apartmant tudna valaki ajánlani, júliusban utaznánk. Előre is köszönöm!!!
#58 - Erika - 2013.01.05. - 14:49
Szia!

Wizz Airrel lehet menni Várnába majd a nyári szezonban, most 22 ezerért írja a jegyet ennyivel előtte, de ez még akár olcsóbb is lehet, akciózhatnak is, de az időponthoz közeledve, néhány héttel, nappal előtte pedig drágább. Amennyiben mostanában mennél, illetve egyéb légitársaságok kereséséhez a skyscanner.hu oldalt ajánlom.
#59 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2013.01.06. - 02:46
Kedves Tibor!
#50 - Tibor - 2012.08.28. - 19:21
érdekelne, hogy melyik hotelben, vagy apartmanban tudtátok kihozni fejenként 35e Ftból, repjeggyel ellátással az egy hetes nyaralást. Mi most 4 főre 380e Ft-os ajánlatot kaptunk (repjegy, transzfer, all.inclusive)
#60 - Andi - 2013.01.09. - 20:47
Sziasztok!Júliusban megyünk a családdal Bulgáriába, 3 gyerekkel.érdekelne,hogy volt-e valaki a hotel Dolphin Marinában az aranyparton, milyen volt a szállás és az ellátás?Kb milyen áron van hajókirándulás? Köszi!
#61 - ildi71 - 2013.01.28. - 08:41
Sziasztok!
Június 24-én utazunk repülővel Várnába. Onnan szeretnénk eljutni Pomoire-be. Van valami jó tippetek, hogyan is tudnánk ezt kedvezőbben megoldani?
Előre is köszi a választ!:-)
#62 - Marcsi - 2013.06.10. - 09:03
Amennyiben az autóbuszos megoldásra gondoltál a következő linken megtudod nézni a "csatlakozó" járatot Pomorie-be:
http://avtogari.info/index_en.php
Csak beírod, hogy "Varna - Pomorie" és keresés (search!) után a megfelelő "more"-ra kattintva részleteket is megtudsz az aktuális járatról.
A reptérről ide kellene bejutni: Bus Station, булевард „Владислав Варненчик“ 158, 9009 Varna
#63 - journey - 2013.06.10. - 20:30
Sziasztok!

Nagy szükségem lenne a segítségre, mégpedig buszozás szempontjából.
Augusztus közepén megyünk Bulgáriába. Burgas reptérről szeretnék eljutni Napospartra a POSEIDON Hotelbe.
Ahogy én néztem a 10-es busszal lehetne menni, de az a buszos térkép bizonyára nagyon régi. Kérlek titeket, aki tud segíteni nekem, hogy melyik busszal kell menni és hol kellene leszállni az írjon. Az meg külön öröm lenne, ha tudna írni egy körülbelüli buszárat. érdemesebb lenne azzal menni, vagy fizessünk inkább traveles szállítást.( 4fő)

Előre is köszönöm a választ!!!
#64 - Viki - 2013.07.19. - 08:54
A reptérről a Napospartra a 10-es számú busszal lehet eljutni még mindig.
A jegy ára 6 leva. Egy transzfer busz oda-vissza legalább 20 euro.
#65 - journey - 2013.07.20. - 13:23
Hálásan köszönöm a válaszodat!
Abban tudnál nekem segíteni, hogy hol kellene leszállni, ami a legközelebb van a Poseidon Hotelhez? Sajnos ez nagy fejtörést okoz, mert nincs megfelelő térképünk hozzá. Vagy ha tudsz valami térképes-buszos oldalt, majd kisilabizáljuk mi a megálló helyét.
Még egyszer köszönöm!!!
#66 - Viki - 2013.07.20. - 15:13
A központtól távolabb, a Napospart "északi végén" található Poseidon (269).
http://www.deeatravel.ro/sunny-beach.jpg
#67 - journey - 2013.07.20. - 21:07
Hálásan köszönöm szépen, nagyon kedves vagy!!!!!
#68 - Viki - 2013.07.20. - 23:39
Sziasztok!

Jövő hónapban megyünk a Napos partra nyaralni és szeretném a segítségeteket kérni. Sógoromat szeretnék meglepni szülinapja alkalmából egy parasail, vagy jetski kipróbálási lehetőséggel.
Aki tud bármi körülbelüli árat az említett vízi sportról, az légyszi írja meg.
De lényegében, bármi más vízi szórakozás ára érdekelne ( pl: banán, vízisí... )
Előre is köszönöm!
#69 - Zec - 2013.07.22. - 13:35
#70 - journey - 2013.07.24. - 11:16
Udv!
Tegnapelott erkeztunk (1 felnott es 2 gyerkoc) Varnaba. a 409-es busz megalloja a repteri kijarattol jobbra, kb 60-80 meterre van, ez gyakorlatilag keresztul megy Varnan, majd folytatja az utjat Arany Homok iranyaba. A 6 eves gyerkocnek meeg nem kellett jegy, a 10 evesnek mar igen. Azt sajnos nem ertettem, hogy igazabol hany eves kortol kell jegyet valtani. Minden buszon van jegyarusito neni, o rendszerint odamegy hozzad, de en inkabb magamtol kertem tole a jegyet, mert volt, amikor kihagyott, ellenor viszont johet, es akkor ki tudja, hogy hany ev borton jar ezert...;)
A varosba 1 leva a jegy, Arany Homokig nem tudom, mi a "Centrum"-tol taxival mentunk 15 levaert (ezt az arat a buszmegalloban minket megszolito taxis ajanlotta fel, nagyon alacsony ar a megtett uthoz kepest, es bar megalkudtunk, en egy huszast adtam neki), mert nincs neve az utcaknak, es komoly bonyodalom megtalalni a rengeteg hotel kozott a sajatodat, a taxi pedig hazhoz vitt...
Amire erdemes vigyazni, a repteri epulettol kifele menet semmikepp se valtsatok levat, egyreszt sokkal rosszabb az arfolyam, masreszt siman atvertek 25 levaval, 100 levat kertem a visa kartyammal, annyit is kaptam, a szamlamat viszont 125el terhelte meg a pofatlan spinee...

Egyebkent segitokeszek az emberek, nagyon furcsa a kontraszt az utca iszonyu kopottsaga es a fillerekbe kerulo hotelunk szo szerint fenyuzo, 5 csillagos csillogasa kozott (egyebkent hivatalosan 4 csillagos Boutique Splendid Hotel). Az Arany Homok parton is nagyon minosegi a szallasunk es az ellatas is...csak az a 8-as UV ertek ne lenne...
#71 - d.feri - 2013.07.28. - 14:49
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni.Várna reptéről,hogy tudunk eljutni 2 felnőtt 2 gyerekkel a Burgasz Beach Hotelba/pl:busszal/?
Vagy mivel érdemes a reptérről menni?Segítségeteket előre is köszönöm.
#72 - duzsek78 - 2013.08.11. - 20:48
Taxival vagy busszal a várnai buszpályára, majd a Napospart felé induló buszjárattal érdemes menni.
A reptérről ide kellene bejutni: Bus Station, булевард „Владислав Варненчик“ 158, 9009 Varna
Autóbusz menetrend kereső:

http://avtogari.info/index_en.php

Csak beírod, hogy Varna - Sunny Beach, vagy Варна - Слънчев Бряг és keresés (search) után a megfelelő "more"-ra kattintva részleteket is megtudsz az aktuális járatról.
#73 - journey - 2013.08.12. - 19:05
Köszönöm a segítséget.
#74 - duzsek78 - 2013.08.12. - 21:35
Sziasztok!
Párnap múlva indulunk a Napos Partra vonattal.
Ha valaki tudna segíteni abban hogy a vinatállomásról hányas busszal lehet eljutni a Napos Partra és mennyiért?Taxi árak milyenek kint?
Most mennyiért váltják kint az eurót? Kint vagy itthon érdemes pénzváltónál váltani?
Köszi a válaszok!
#75 - hosszu - 2013.08.13. - 07:09
Kimentek a burgaszi vasútállomás előtt lévő buszpályára és ott felszálltok a Burgas-Sunny Beach megfelelő járatára.

Ezt fogod látni:
http://indafoto.hu/nagy_istvan/image/16193861-28431aaa/503337

A vonat érkezési időpontjához igazodva eltudod dönteni, hogy melyik járattal induljatok el a Napospartra.

Autóbusz menetrend kereső:

http://avtogari.info/index_en.php

Csak beírod, hogy Burgas-Sunny Beach, vagy БУРГАС - СЛЪНЧЕВ БРЯГ és keresés (search) után a megfelelő "more"-ra kattintva részleteket is megtudsz az aktuális járatról.

Különböző naposparti buszjáratok útvonalai, jegyárai és indulási időpontjai:

http://www.sbavto.com/index.php?option=com_content&view=article&id=58&Itemid=71&lang=en

Lehetőleg kint érdemes pézt váltani. Legkedvezőbben OTP kártyával és ATM-ből.
#76 - journey - 2013.08.14. - 20:18
üdv!
Tudna valaki segíteni, hogy a 409-es buszról hol kell leszállni az Aranyhomok Kabakum beach/part-hoz, a "jurnaliszt" elég nagy...Köszönöm szépen, egy hét múlva, 30.-n indulok.
#77 - Jónis Tamás - 2013.08.22. - 14:35
Aranyhomok áttekintő vázlatos térképe:
http://www.bulgariansearesorts.com/maps/golden_sands.jpg
Nem a legfrissebb, de használható lehet egy gyors tájolásra.
#78 - journey - 2013.08.23. - 16:10
Helló!

én azt szeretném megkérdezni, hogy ha leszállok a repcsiről akkor mivel tudok eljutni a Napospartra...hol található a buszmegálló? Angolul beszélnek ugye? :)
#79 - Niki - 2014.05.15. - 13:41
Szia!

Burgasz repteréről? Ahogy a cikkben le van írva, a 15-ös busz megállója az első lépéshez, a buszállomásra pedig közvetlenül a terminálon kívül található.
#80 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.05.16. - 15:48
Sziasztok!

2014.Júnis.25-én szeretnék Bulgáriába(Aranypart) utazni,repülővel!Segítsetek....Hol lehet találni olcsó repjegyet találni?Mert amiket találtam az elég drága és még átszállás is van.Közvetlen nem lehet??Előre is köszönöm :)
#81 - Mariann - 2014.05.19. - 23:08
Szia!

Sajnos Wizz Air csak Burgaszba megy, az Aranyparthoz sokkal közelebbi Várnába nem. De a skyscanner.hu-n nézhetsz repülőket, az kiadja az összes lehetséges átszállási lehetőséget Burgaszba és Várnába. De valóban Várnába elég drága, érdemesebb lehet Burgaszba menni (de 25.-én nincs gép, csak 26.-án), és onnan ugyan drágán lehet eljutni az Aranypartra, de még mindig olcsóbb mint Várnába menni.
#82 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.05.21. - 00:45
Sziasztok! Mi is bulgáriai nyaralást tervezünk.Vonattal mennénk Várnába,majd onnan el kellene jutnunk Byalaba,ami Várna és Burgasz között van.Tud valaki vmi infót ,hogy milyen busszal tudunk oda eljutni.Ja és a személyi elég lesz a vonaton a 8 éves gyerekünknek is? Köszi a segitséget ,előre is.
#83 - Anita - 2014.05.21. - 07:09
Autóbusz menetrend kereső:

http://avtogari.info/index_en.php

Varna - Byala, Варна - Бяла
#84 - journey - 2014.05.21. - 17:13
Sziasztok!

Nagyon örülök ennek az oldalnak, sok hasznos infót olvastam eddig!

Wizzair-rel mennénk Burgaszba. Olyan szállást keresünk, amiben van 2 tiszta ágy és konyha, semmi extra! Tudtok ilyenről esetleg?
Burgaszból hogy érdemes menni Várnára? Busz/vonat/hajó? Van olyan tengerparti városka/falu, amit mindenképpen ajánlotok, hogy nézzünk meg?

Nagyon szépen köszönöm előre is a segítségeteket!
#85 - Laura - 2014.06.08. - 01:11
Laura!
Burgasz nem éppen egy "izgalmas" város a turisták részére. Inkább menjetek délre Sozopolba. Ott a helyszínen egy órán belül több lehetőség közül kitudjátok választani a nektek legmegfelelőbb szobát. A városban mindent megtaláltok ami egy jó nyaraláshoz kell. Olcsóbb is, mint az északabbra lévő partok.
Sozopoli képek:

http://indafoto.hu/nagy_istvan/sozopol

http://indafoto.hu/nagy_istvan/juliusi_reggel_sozopolban_july

http://indafoto.hu/nagy_istvan/sozopol_st_ivan_island

Várnába busszal érdemes menni, ha mindenféleképpen látni akarjátok látni a várost. Több órás út oda vissza!

#86 - journey - 2014.06.12. - 11:01
Szia, az lenne a kerdesem, hogy kb mennyi koltopenzzel kell szamolni, 5 ejszakat toltok sunny beach-en (cacao beach part). Apartmanban lakunk, nincs hozza semmilyen ellatas. Nem feltetlen akarunk belehalni a bulizasba, inkabb ettermek, kajalas erdekelne. Persze becsuszik par koktel az sem baj :). 300-400 leva szted elegendo? elso nap delutan erkezunk es a 6 napon pedig szinten korabban indulunk. koszi :)
#87 - Viktoria - 2014.06.22. - 11:57
Bár igényektől függ, de kb. 300-400 leva két személyre elég lehet. Legkedvezőbben OTP kártyával, a helyi leánybank (DSK BANK) automatáiból veheted ki. Egyszeri költséggel pont 400 levát tudsz max. kivenni. Ha maradna belőle, akkor figyelj arra, hogy ott váltsd vissza ahol látod a "NO COMMISSION" (nincs átváltási jutalék) feliratot.
DSK BANK ATM a Naposparton:
http://goo.gl/maps/b4Nyb
#88 - journey - 2014.06.22. - 15:02
Sziasztok!
Mi augusztus végén megyünk Burgasba,2gyerek,2 felnőtt,autóval.
Engem a delfin show érdekelne és hogyan tudnánk kihajózni a nyílt tengerre kirándulni. Köszönöm.
#89 - carotina - 2014.06.23. - 17:31
#90 - journey - 2014.06.24. - 12:55
Köszönöm! :)
Fotózkodni lehet a delfinekkel?
#91 - carotina - 2014.06.24. - 16:38
Sziasztok!
Eurot érdemes kivinni és ott átváltani levára vagy unicredites dombormonyott bankártyával fizetni illetve pénzt(leva) kivenni.A Unicreditnél 08.31-ig a saját külföldi ATM-ben ingyen lehet pénzt kivenni költség nélkül.
Saját napernyőt használhatok ingyen a naposparton, mert állítólag azt hallottam, hogy azért is pénzt kérnek?
Köszi előre is.
#92 - Rambo - 2014.07.31. - 15:31
Sziasztok!
2015.06.20-án érkezik a repülőnk Burgaszba, onnan Napospartra szeretnénk eljutni a Smartline Meridian Hotelbe, illetve a barátaink Burgasz vasútállomásáról szintén a fenti hotelbe. Melyik busszal kellene mennünk? Vagy érdemesebb taxival próbálkozni? Van esetleg vmi megszívlelendő tanácsotok?
Előre is köszi a segítséget.
Szép nyarat és jó nyaralást mindenkinek!
#93 - Kriszta - 2015.05.04. - 20:42
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha repülővel megyünk Burgaszba 14 év alatti gyerekekkel, akkor elég nekik is a fényképes személyi igazolvány vagy mindenképpen útlevél kell?
Köszi a segítséget!
#94 - Diana - 2015.05.15. - 11:38
Szia!

Igen, 14 év alatt is ki lehet már váltani a személyit, és elég az is.
#95 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.05.18. - 10:57
Sziasztok! Ha nincs OTP-s vagy UC-s bankkártyám, akkor kb milyen díja van a pénzfelvétnek automatából? Pl. KH és Raiffeisen kártyával.
#96 - Ildi - 2015.07.30. - 00:47
Szia!

Ez a bankszámlacsomagod díjaitól függ, de elég borsos szokott lenni.
#97 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.30. - 14:37
Szia!
Segítségedet szeretném kérni. Mi júliusban mennénk busszal Szófiáig. Onnan hogyan jutunk el Szozopolba?
#98 - Szilvia - 2015.11.21. - 05:27
Szia!

Szófiától Burgaszig vonat, vonattól függően 7-9 órás út, menetrend itt:
http://www.bdz.bg/en/
Vagy pedig repülővel Szófia és Burgasz között, majd a nyári menetrend szerint.
Burgasz vasútállomásától óránként közlekednek buszok Szozopolba.
Vagy: busszal Szófiából Szozopolba / Burgaszba. Menetrend itt, a szófiai buszállomás oldalán, de még nincs fenn a nyári:
http://www.centralnaavtogara.bg/index.php
Созопол - Ez Szozopol,
ezt kell kiválasztani ezen a menetrend oldalon, a P-betűsök után következnek a C-vel kezdődők.
Бургас - Ez meg Burgasz.
#99 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.11.21. - 10:51
Sziasztok! A nyáron a terveink szerint vonattal megyünk Szófiáig. Pomorie-ban van a hotel ahol megszállunk. Kérdésem, hogy hogyan jutunk el, milyen lehetőségeink vannak a hotelig való eljutáshoz. Előre is köszünjük a segítséget. :)
#100 - Nikolett - 2015.11.21. - 16:20
Szia!

Vonattal, repülővel Szófiából:
Lásd a feletted lévő hozzászólást, így Burgaszig lehet eljutni.
Burgasz és Pomorie között pedig busszal lehet közlekedni:
http://www.sbavto.com/en/index.php?option=com_content&view=article&id=45&Itemid=71

Vagy Szófiából busszal:
Lásd ugyanazt a hozzászólást Burgaszig, ill. van közvetlen busz is Pomorie-ba (nyári menetrend még ugyanúgy nincs fenn), Pomorie esetében ezt kell lekeresni: Поморие
#101 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.11.22. - 19:27
Tibor,
Te hogy-hogy ilyen jól ismered Bulgáriát?
üdv. Julcsi
#102 - Julcsi - 2015.12.12. - 08:35
2016 augusztusában utazunk Várna- Aranypartra. Vonattal megyünk Várnáig és szeretném megkérdezni, hogy hogyan jutunk ki Várnából az Aranypartra busszal, és honnan indul a busz? Köszönettel! Edit
#103 - Harsányiné Székely Edit - 2016.05.09. - 13:59
Busszal. A 9-es és a 109-es busz közlekedik a vasútállomás és az Aranyhomok között
http://visit.varna.bg/en/public_transport/preview/66.html
http://visit.varna.bg/en/public_transport/preview/69.html
#104 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.05.10. - 22:16
Sziasztok, mennyibe kerül ez a nyomkövető amit a határnál szerelnek be, illetve meddig tart kb a beszerelése?
#105 - Rajmi - 2016.05.29. - 16:32
Szia
Szeretném megkérdezni hogy jutok el a Várnai repülőtérről Obzorba busszal Köszönöm
#106 - Hidvégi éva - 2016.06.20. - 07:35
Szia!

Lehet, hogy van közvetlen járat is, de az biztos, hogy Várna fő buszállomásáról indulnak buszok Obzorba.
#107 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.22. - 01:26
Sziasztok!!!!
Szeretném meg kérdezni, hogy mi Várnába érkezünk és napos partra megyünk. Busszal hogyan jutunk el?
#108 - kmonali - 2016.07.07. - 21:13
Szia!

A várnai buszpályaudvarról naponta számos közvetlen járat indul a Napospartra:
http://www.bgrazpisanie.com/en
#109 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.08. - 00:35
Sziasztok.

Van valamilyen módja, várna belvárosából eljutni egyszerűen a "The Wonderful Rocks" nevű nevezetes helyre? Nem nagyon találok információt erről, csak fizetett guided tour-okat.

Köszönöm előre is
#110 - Petyus Ferenc - 2016.08.10. - 14:07
Kedves Tibcsi!
Szeptemberben mennénk Napospartra nyaralni. Repülővel Várnába. Az lenne a kérdésem hogy Várnábol - Napospart mennyi idő busszal, kb mennyibe kerül, Cacao beach kornyeken lesz a szallasunk. Melyik megállóban kell ott leszállni, ebben tudna segiteni? Köszönöm
#111 - Bogi - 2016.08.18. - 21:57
Sziasztok!
Mi most megyunk nyaralni jövőhéten Napospartra. Olvastam korábban, hogy nem ajánljátok az itthoni pénz váltást (leva) inkább használjuk kint a kártyánkat? írnátok nekem erről bővebben? Köszönöm :)
#112 - Ildiko - 2016.08.30. - 10:00
Sziasztok!
Karácsonyra megyek Szófiába.
Nyitva lesznek az üzletek, vagy éttermek?
#113 - Alexander - 2016.12.23. - 07:40
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni Tőletek! Szófiába megyünk áprilisban . Kérdezném, hogy a reptérről hogy jutok el a Park Hotel Moskva nevű helyre?
Köszönöm :)
#114 - Dóri - 2017.03.06. - 12:22
Sziasztok! Màjusban utazunk Sofiàba és onnan szeretnénk eljutni Burgasba az éjszakai jàrattal! Hol lehet jegyet venni? Probaltam regisztrálni egy oldalon ahol elvileg lehet venni online de nem sikerült! Köszi
#115 - Babella Dávid - 2017.05.03. - 20:39

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás