Zakynthos utazás, szállás

Zakynthos szigete: nyaralás, nevezetességek

Zakynthos

Zakynthos (másik gyakori írásmóddal: Zákintosz) a Görögország nyugati részén lévő Jón-szigetek harmadik legnagyobb szigete (Kefaloniá és Korfu után). De azért nem olyan nagy: területe 406 km2, hossza 40 km, szélessége 20 km. Területe Budapestnél 20%-al kisebb. A sziget egyszerre kínál a fiataloknak és a családoknak is tartalmas, izgalmas, napfényes kikapcsolódást. A szigetnek sok homokos partja, és több, Európában egyedülálló, a kontinens legszebbjei közé tartozó természeti látványossága. Ugyanakkor, ha valakit kifejezetten érdekelnek a más görög szigetekre jellemző régi építészeti, történelmi emlékek és épületek, annak tudnia kell, hogy Zakynthos ezekben hiányt szenved. Részben a katasztrofális, Richter-skála szerinti 7,3-as, a sziget épületeinek teljes pusztulását hozó 1953-as földrengés következtében. 1953 után 2006-ban is földrengés sújtotta a szigetet, ezúttal 5,9-es erősségű. Ez már azonban, az 1953-as földrengés után hozott rendkívül szigorú építészeti szabályoknak köszönhetően károkat nem okozott. A sziget megpróbáltatásai itt még nem értek véget: néhány hónappal a 2006-os földrengések után erdőtűz pusztított itt.

Zakynthos partvonalának hossza 123 km. Partjai homokosak és sziklásak, melyek főleg a sziget déli és keleti részén vannak, mivel a nyugati és északi terület hegyes-sziklás. A leghíresebb strandok mellett rejtett, sziklás öblök is felfedezhetők. Kirándulásokat főleg a helyi szigetekre szerveznek innen, bár Zakynthosnak is sok szépsége van, amit érdemes lehet felfedezni. Zakynthos tehát semmiképpen sem a legtöbb kulturális látnivalót és kirándulási lehetőséget kínáló görög sziget, de mindezek mellett gyönyörű, és felejthetetlen nyaralást lehet itt eltölteni. A zöld szigetnek kifejezetten gyönyörű strandjai, szép hegyi falvai, kolostorai vannak. Csodálatos látványosságai, mint a Kék barlangok, vagy a Navagio-öböl egyedülállóak.

Az oldalon az alábbiakban, közlekedési információk után, bemutatjuk a sziget településeit, látványosságait, legjobb strandjait. Ezek Zakynthos térkép oldalunkon is feltüntetésre kerültek, így látható, mi hol van, mi mihez van közel, hogy érdemes bejárni a szigetet.

Szállás | Közlekedés | Zakynthos város | Laganas | Kalamaki | Tsilivi | Argassi | Navagio-öböl | Kék barlangok | Keri barlangok | Porto Limnionas strand | Banana Beach | Gerakas strandja | Xigia strand | Hozzászólások

Zakynthos szállás, apartmanok, szállodák

Szállások Zakynthoson: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Zakynthos szállás | Szállások Görögország egyéb részein is

Zakynthos közlekedés, reptéri bejutás

Eljutás Zakynthosra: Repülővel közvetlenül elérhető Budapestről Wizz Airrel. 2017-es menetrend szerint a járatok június 22.-szeptember 14. között, csütörtökönként közlekednek. Amennyiben a Wizz Air járata ár, vagy időpont miatt nem megfelelő, egyéb, átszállásos repülőjáratok kereséséhez használjunk egy jó repülőjegy keresőt. A legjobb oldalak, tippek, tanácsok ezzel kapcsolatban ebben a jó kalauzban: Hogyan keressünk olcsó repülőjegyet? Autóval 19 órás út: autós útvonaltervező

A repülőtér, ill. a sziget különleges abban a tekintetben is, hogy nincs repülőtéri busz. A repülőtérről taxival lehet bejutni a kívánt helyre. A legolcsóbban meg lehet oldani, hogy csak Zante buszpályaudvaráig megyünk, majd onnan busszal a nyaralóhelyünkre (bár nem túlságosan gyakoriak a buszok).

A szigeten közlekedő buszok menetrendje, útvonalai ITT megtekinthetők, a megfelelő vonal kiválasztásával. A jegyár mindenhova a szigeten belül mindössze 1,80 EUR 2017-ben.

Sok helyre igen ritkán járnak a buszok. A sziget bejárásához érdemes lehet autót bérelni - EZEN az oldalon összehasonlíthatók az autókölcsönzők ajánlatai, és a legkedvezőbb áron foglalhatók autók

Olcsón, autó nélkül 8 EUR-ért, autóval 32 EUR-t, át lehet hajózni Kefalonia szigetére is, Pesada kikötőjéig. Menetrend ITT.

Aki utasbiztosítást kötne: partnerünk, a biztositas.hu oldalán a biztosítók utasbiztosítási ajánlatait lehet egyszerűen, gyorsan összehasonlítani, így a legjobb áron lehet utasbiztosítást találni. Az így talált kedvező árból további 10% kedvezményt adnak az Utazás nyaralás info látogatóinak. Ehhez csupán az UTNY-2018 kuponkódot kell használni, vagy csak IDE kattintani.

Zakynthos, komp

Zakynthos, komp. Kép: Robert Wallace/Flickr/Creative Commons

Zakynthos / Zante város

A sziget fővárosa a keleti parton található, kifejezetten modern város. A sziget fő kikötője is itt van. Az 1953-as földrengés után mindent elkövettek, hogy az újjáépítés után Zakynthos fővárosa régi szépségében tündököljön. A kikötőben álló Dionsziosz-templom az egyik épület volt a mindössze 3 épület közül, mely a földrengést sértetlenül átvészelte. A városban további szép templomok fedezhetők fel. Zakynthos város egyik múzeuma a Bizánci múzeum, melyben a földrengés előtti város kicsinyített modelljét, valamint a földrengéskor megsérült templomokból kimentett festményeket és ikonokat találhatunk.

A városközponttól északra könnyű sétával érhető el a Sztráni-hegy, melynek tetejéről szép kilátás nyílik a városra. Zakynthos nem egy nyaralóváros, ide vásárolni, szétnézni érdemes inkább ellátogatni.

Zakynthos város

Zakynthos város

Zakynthos (vagy Zante) város. Képek: Robert Wallace, paprtala/Flickr/Creative Commons

Laganas

Laganas Zakynthos legnagyobb, leghíresebb-leghírhedtebb üdülővárosa, főleg fiatalok körében népszerű, tipikusan a 18-30 éves korosztály célpontja. Aki pihenni szeretne, nyugalomban, csendben eltölteni nyaralását, az ne Laganasba menjen. Laganas a sziget partyközpontja, ahol egymást érik a reggelig nyitva tartó bárok és a szórakozóhelyek. Európa legnagyobbjai közé tartozó klubok is vannak itt. Rendkívül jól kiépített hely, lehetőség van búvárkodásra, gokartozásra, minigolfozásra, bowlingozásra és lovaglásra is, rengeteg üzlet és étterem gondoskodik arról, hogy az itt nyaraló-bulizó turisták semmiben sem szenvedjenek hiányt. Itt van a sziget legnagyobb, 9 km hosszú, finomhomokos strandja is, bár nem ez a legtisztább strand Görögországban. Laganas strandja híres a Zakynthos jelképének számító álcserepes teknősökről is. A fokozottan védett állatokat azonban ne bántsuk, ne zavarjuk, és a partra lerakott tojásaikra vigyázzunk!

Laganasból bérelhető motorcsónakkal (könnyű vezetni, és néhány perc alatt megmutatják, hogy kell) elérhető a gyönyörű Teknős-sziget (Marathonissi), mely amellett hogy szép, lehetővé teszi a teknősökben és tojásaikban való gyönyörködést. Mindenképp érdemes a szigetre is átmenni

Laganas

Zakynthos, Álcserepes teknős

Laganas üdülőhely és álcserepes teknős Zakynthoson. Képek: Robert Wallace/Flickr/Creative Commons

Kalamaki

Népszerű, de csendes üdülőhely, Laganastól 3 km-re. Laganashoz képest sokkal kevésbé szól az éjszakai szórakozásról, családoknak ideálisabb. Laganashoz hasonlóan nagyon hosszú homokos strandja van (valójában a laganasi strand folytatása), de annál sokkal csendesebb, nyugodtabb és tisztább. Itt is láthatunk teknősöket.

Tsilivi / Planos

Laganosnál csendesebb, kifejezetten családbarát hely Zakynthos várostól északra. Van pár szórakozóhely és bár itt is, de inkább a családi vagy párunkkal eltöltött nyaralás helyszíne szállodákkal, éttermekkel, üzletekkel. Hosszú széles homokos, lassan mélyülő, gyermekek számára is teljesen biztonságos tengerpartján lehetőség van mindenféle vízi sport kipróbálására.

Tsilivi 2010-ben nyílt aquaparkja minden korosztály számára remek szórakozást nyújt (nyitva tartás: 10:00-18:00). Tsilvi egy remek minigolfpályával is rendelkezik, ami méretét tekintve egyáltalán nem is mini.

Tsilivi

Tsilivi kép: Robert Wallace/Flickr/Creative Commons

Argassi

A Zakynthos várostól keletre, ahhoz közel található Argasi korábban Zakynthos része volt, de ma már külön településnek számít. Szintén családoknak, pároknak ideális választás homokos, sekély vízű tengerpartjával. Ugyanakkor éjszakai szórakozásra is lehetőség van: kifejezetten népszerű hely, számos klubbal, tehát a fiatalok is jól érezhetik magukat. Argassi tengerpartja hosszú, de elég keskeny, szépségében elmarad más partoktól.

Argasi

Argasi kép: Duncan McNeil, zolakoma/Flickr/Creative Commons

Navagio-öböl

A Zakynthos-sziget északnyugati részén található Navagio-öböl (jelentése: hajótörés) Görögország, és talán a világ egyik legszebb öble. Festői szépsége, sziklái, zöld növényzete, fehér aprókavicsai és a gyönyörű színű tengervíz mellett híres a Panagiotis nevű hajó roncsáról. A Panagiotis 1937-ben Skóciában épített hajó, melyet idősebb korában csempészhajónak használtak, 1980-ban futott itt zátonyra a viharos szélben, a Görög Haditengerészet elől menekülve, miközben a legénység éppen cigarettát csempészett Törökországból. A legénység, a hatóságok elől menekülve, a hajót hátrahagyta, a helyiek pedig kiszolgálták magukat a hajó cigaretta- és whiskyszállítmányából, így 1980 után 4 évig a szigeten nem is lehetett “hivatalos” cigarettát kapni, a hajó szállítmánya bőven ellátott mindenkit.

Az öböl csak hajóval érhető el (ha szerencsénk van, útközben delfineket is láthatunk!), a víz mély, a strand nem kiépített, és a hajóroncsnál ha nem figyelünk, könnyen megsérülhetünk, ezért gyerekekkel nem a legideálisabb hely ez a strand. Inkább korán reggel érdemes idelátogatni, mivel napközben rengeteg hajó érkezik, és az öböl általában nagyon zsúfolttá válik. A legszebb fotózási helyszínhez kövessük a táblákat az Agios Gergio Kremnao kolostorhoz, majd onnan menjünk a kilátóhoz.

Navagio, Zakynthos

Navagio-öböl, hajóroncs

Navagio-öböl kép: l.conti, Heather Cowper/Flickr/Creative Commons

Kék barlangok

A Navagio-öbölhöz viszonylag közel, Zakynthos északi csücskében található Kék barlangokhoz a sziget szinte mindegyik pontjáról, megszámlálhatatlan szolgáltató által működtetett hajókirándulás (ill. a hajókázás előtt buszozás) keretén belül lehet eljutni, több túra a Navagio-öböl megtekintésével van összekötve. A barlangokat hullámverés vájta a sziklába, 1867-ben fedezték fel őket. A tiszta, hihetetlenül kék víz és a természet munkája csodálatos hellyé teszik, mely egyszerűen kötelező látnivalónak számít Zakytnhoson.

Nagy élményt jelent az is, hogyha valamit belemártunk a vízbe, az kékké válik a víz alatt - köztük az emberek is, akik a barlangon belül úsznak. A legnagyobb barlang a Skinari-foknál lévő világítótorony alatt található. A legszebb reggelente. Emellett, mindenképp napsütéses időben jöjjünk, mivel a napfény teszi igazán széppé a barlangon belüli víz tükröződését. Délután a nap már túl alacsonyan van, a legszebb látvány tehát a nap korai szakaszában élvezhető.

Kék barlang, Zakynthos

Kék barlang, Zakynthos. Kép: Frosted Pepperncorn/Flickr/Creative Commons

Keri barlangok

A sziget legészakibb részén található kék barlangokkal ellentétben a Keri barlangok Zakynthos déli részén helyezkednek el. Kizárólag hajókirándulás, vagy fakultatív program keretében csodálhatók meg, melyek sokszor a Teknős-sziget túrával vannak összekötve. A kirándulás keretében úszni is lehet a barlangoknál, és teknősök is láthatók. A Keri barlangok a kék barlangokhoz hasonló, különleges "kék" látványt nyújtanak, és a sziklák is érdekesek.

A kék barlangoknál kisebbek, de könnyebben, gyorsabban elérhetőek, és ide kevesebb hajó is megy. A kék barlangoknál kevésbé ismert, de szintén nagy élményt nyújtó program a szigeten.

Keri barlangok

Kék barlang, Zakynthos

Keri barlangok, Zakynthos. Képek: Eather Cowper, Adny Buckingham/Flickr/Creative Commons

Porto Limnionas strand

Valószínűleg a legszebb strand, és a legszebb hely Zakynthos szigetén. Szinte paradicsomi látvány, kristálytiszta víz, sziklák, és romlatlan természetesség jellemzi az Agios Leon településhez közeli strandot. Rejtett, a turistahelyektől távol lévő öböl.

Agios Leontól 15 perc autózással, viszonylag rossz, szerpentines úton érhető el, parkoló is van ott. Nem könnyű megtalálni, de ha egyszer odaérünk, csodálatos élményben lesz részünk annak ellenére hogy nem homokos, napozásra ugyanakkor nem ez a legideálisabb hely, bár napágy bérelhető, az kényelmesebb, mint a sziklákon feküdni.

Porto Limnionas

Porto Limnionas strand

Porto Limnionas kép: Spyros Kapsaskis, Heather Cowper/Flickr/Creative Commons

Banana Beach

A sziget délkeleti részén elhelyezkedő, Argassitól 10 km autózással elérhető Banana Beach Zakynthos egyik legfelkapottabb, legszebb strandja, sokak kedvence. Hosszú, homokos, kifejezetten szép, jól felszerelt, tiszta strand. Napernyő és napágy kedvező áron bérelhető, és rengeteg vízisport kipróbálására is lehetőség van. A strand mentén éttermek, bárok is találhatók.

A trendi strandon gyakran hangos zene szól, tehát nem a csendes strandok kedvelői számára megfelelő. A fiatalok körében rendkívül népszerű hely, de sok család is napozik itt, a víz lassan mélyül, és a gyerekek is szeretni szokták ezt a strandot. A Banana Beach sziget több pontjáról is elérhető autóbusszal.

Banana Beach, Zakynthos

Banana Beach. Kép: Mark Richards/Flickr/Creative Commons

Gerakas strandja

Egy másik igen kedvelt, és magasra értékelt homokos, lassan mélyülő, tiszta strand. Közel van a Banana Beach-hez. Hosszú és széles. Korábban csendes, kevésbé zsúfolt strand volt, de mostanában már itt is nagy a tömeg a szezonban. Laganas strandjához hasonlóan, itt is tojásokat raknak le a teknősök, melyek felé viseltessünk tisztelettel, ne bántsuk a tojásokat, és ne zavarjuk a kis teknősöket. A teknősök itt fokozottan védettek is, a strand természetvédelmi területen belül fekszik, az itt dolgozók vigyáznak is rájuk. Napernyők, napágyak bérelhetők, saját csak a strand nyugati részére vihető. A strandon maximum 3 órát engedélyezett tölteni!

Gerakas strand

Gerakas strand. Kép: hammershaug/Flickr/Creative Commons

Xigia strand

A Xigia egy gyönyörű, kizárólag autóval elérhető, félreeső strand a sziget északi részén, ahol rendkívül erős kénes szagot kell elviselni. A közeli barlangokból ideszivárgó kénes víz az ízületi problémákon segíthet, és a bőrnek is jót tesz. A strand kicsi, kavicsos. Aki el tudja viselni a szagot, és az ezen a strandon jellemző hideg vizet, azok számára egy igazán különleges, kihagyhatatlan strand a szigeten, ahol gyönyörűek a kék árnyalatai is. Érdemes arra figyelni, hogy egymáshoz közel 3 Xigia (Xygia) nevű strand is van, és közülük csak az egyik kénes.

Xigia strand

Xigia strand. Kép: Paolo Rosa/Flickr/Creative Commons

Hozzászólások

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Kedves Válaszoló :)

Hol érdemes robogót/quadot bérelni ha a Gloria Maris*** hotelben szállunk meg?

Köszönöm! :)
#1 - Aniko - 2016.06.11. - 23:40
Kedves Anikó!

Hát konkrétan quad/robogóbérlésről nincs információm, hogy hol a legjobb, én is a neten tudnék keresni, hogy milyen ajánlatok vannak.
#2 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.12. - 03:21
Kedves Utazás nyaralás info!
Azt szeretném megkérdezni, hogy hol található az a sziget ahová egy hídon keresztül lehet átjutni? Válaszát előre is köszönöm.
#3 - Blanka - 2017.05.29. - 14:41
Kedves Bianka!

általánosságban gondolsz egy görög szigetre? Talán a Lefkáda-szigetre gondolhatsz, ahova pontonhíd vezet. Vagy Zakynthos kapcsán kérdezed? Akkor az Agios Sosthis, itt van: https://goo.gl/maps/5trYNg1xQaB2
#4 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.05.30. - 00:18
üdv!
Most voltam a szigeten magán szervezésben.A szállást neten foglaltam.Igaz vigyázni kell mert egyes szállások lemondási összeget foglalnak le ha közeledik az időpont a kártyánkon.Ha nincs fedezet 24 órát kapunk arra ,hogy fedezet legyen vagy oda a szállás.Repülőjegyet( wizz) vettem.Ne nézegessük a jegyárakat folyton mert a rendszer érzékeli és elkezd az ár felkúszni.Más gépéről néha nézegethetünk,de ott se ugye állandóan.Lehet jegy oda-vissza 35 ezerért vagy csak oda 105 -ért.Persze az idő is döntő tényező.
A szigetnek egyszerű reptere van.Busszal visznek ki-be a géptől.Buszról leszállva a poggyászkiadóba jutunk.Itt van rögvest WC-is.Ne nézzük a monitort mert csak néha irják ki a gépet.Két kiadó van,leseskedni kell.Ellenőrzés nincs.Tarts balra és már a nagy csarnokba vagy.
Mi Laganasba mentünk.így a taxit választottuk.Négy főre fix ár 17 euró.Ha adsz jattot a te döntésed.(akkor 20).Előre
intéztük a neten.Hamar a városba értünk.A szállásunk a hotel Karras volt .A hotelek többsége all inclusive,ez is az volt.A étel bőséges ,igaz nincs nagy változatosság.Sör,borok,űdítők mindig.Ebédre , vacsorára fagyi valamint desszertek.Bár 10-től 23-ig.(Italok,fagyi,stb.)Igaz szerintem a sör ami csapolt ugye nem Mythos.A hotel előtt a fűvön,kavicson lehet parkolni.Lift ,légkondi,medence van.A hotel mellett boltok,a tenger felé tavernák,utazási irodák,járműkölcsönzők vannak.A tenger kb.300 m.
árak:matrac(poharas)7e;víz(6x1,5l)1.6-1.5e;étel pl.pizza 8.5-10e;egyébb étek 8.5-10e.A DRáGáBB éTKEK 16-22e.
Ja a régi hotel időkből maradt keskeny minibár hűtő ebbe belefér 3 palack víz.
Sör Mythos bolba 1.5e;egységbe 2-3.5e.
Rengeteg restaurant , taverna van.Van hely bőven.
A KöRNYéK CSENDES Laganasi viszonylatba.A medence mellett a bárnál éjfélig beszélgetnek(tünk).Igaz néhányan nem csendbe mentek be a szobájukba,mindössze nem csendesen beszélgettek.Ordibálás,harc nem volt.
Rengeteg a fiatal,de a szállodában normálisan viselkedtek.Angol volt a kommunikáció nyelve.Persze sok kisgyerekes is volt.
A TENGERPART lassan mélyülő(kb.40-50 lépés) után mélyül.Homokos,de nem sárga homokos.Széles hely van a napágyaknak(kb.5-7 sor).áRAK:jobbra blue waves előtt 7e;mellette 6e;balra messzebb 5e.Azthiszem vannak fogyasztás ellenében használható ágyak is.Balra menve távolabb van a nyugodtabb senkiföldje partszakasz Kalamaki felé.Itt nincs napágy.én egészen elgyalogoltam itt a parton Kalamaki-ig.és kicsit tovább be a Nemzeti parkba.A legvégén láttam fürdőruha nélküli embereket.Azt nem tudom ez egy hivatalos nudista rész-e.
Parkolók itt is vannak,meg egységek,igaz elszórva a szakaszon 3 db.Itt erre már vannak teknős fészkek.Többségüket jelzik,de ezért csak a part mellett közvetlen lehet ernyőt leszúrni.Persze adott helyen itt is vannak ernyők napággyal.A TáV oda -vissza kb.7 km.
Nos,rögtön írom a második részt.
#5 - tamás - 2017.07.28. - 18:55
Nos,a folytatás.
Elfelejtettem fentebb leírni,hogy a part KALAMAKI-n is homokos ,de Laganassal szemben a tenger nagyon apró kavicsos.
Mehetünk ugye hajóval csak teknőslesre(1h),vagy kombinálva les+teknős sziget(2h)a prospektusuk szerint a sziget barlangot megnézik és van 1 óra fürdés a "strandján";les+sziget+keri barlangok(3h)az előzőtől abban különbözik itt van ugye a Keri barlang és benne úszás.Ez pl. a Zante Tours /Sea Life/-nál (a parton leérve rögtön beléjük botlottunk)10;15;20 euró.Közelben lévő magyar szállások pl.Blue waves,Zante park,Poseidon.Itt van kis üvegfeneke a hajónak.MINDEN túrán a vízbe kell gázolni és úgy a hajóra felszállni létrán(kb.5-7fok).
A MáSIK LEHETŐSéG a Razis Tours.
Ez a tengerre merőleges főutca(Laganas Strip)hoz van közel a TENGERPARTON.Persze sétálva a parton odajuthatunk ,de nekünk(könnyebbség kedvéért a Poseidontól) sokat kellett gyalogolni.Ez a séta este nagyon hangulatos a parton különben,Itt végig vannak a nagyon szép tavernák.Este mindig nincsenek csak nappal.Persze a parton sétálva rengetegen ajánlják magukat utakra.Neten NEHOGY foglaljunk erre.Persze ha nagyon szupi(wc,kisérő,zuhany,stb.)kell akkor kell a net IDE.
Na a lényeg itt a túra egy 20 személyes kis katamaránnal indul(a főnök mondta csak 17 embert tesz fel(tényleg ennyien voltunk).Mindezt 10 euróért és 2.5 óra a túra.Igaz a miénk 3 órás lett.Itt is a vízbe kell beszállni a hajóba,üveg fenék nincs.Viszont a teknős szigeten(Marathonisi)a barlangokba be tud menni mert alacsony és itt ad fél órát fürödni.Kitesz a parton mert pici és közel mehet.Aztán megy a sziget nagy partjára , kitesz és 1 órát fürödhetsz.úSZNI TUDáS IDE NEM KELL.
Elmentünk a Cameo sziget mellett is és visszafelé is láttunk teknőst.Igaz itt ahogy felállsz a hajó kissé elbillen les alatt.Ha lenne üvegfenék az talán jó lenne.De belestem egy hajóba nem nagy az az ablak.
A MáSIK cégnél úSZNI TUDáS CSAK a kerinél kell ,de ha esetleg a tekis barlangnál meg is állnának nem tud a barlangba bemenni.Meg láttam valamelyik cég hajóját megállni itt a barlangogtól 10 m-re.De mindenkit kérdezz meg mi merre.
Na, ha a Razis tourstól tovább megyünk a parton ott a sziget a messzeségbe amit híd köt össze a szárazföldel.Ez a Cameo sziget.A hídon nyugodtan átmehetsz az ingyenes.A szigetre a belépő állítólag 5 euró amit le lehet fogyasztani.én nem léptem be csaka hídon mentem át.
A HELY ahol ez van Agios Sostis.Itt is lehet hajót bérelni.A TEKNŐS SZIGETI nagy strandra van vizitaxi 10e innét.Navagio-hoz is szerveznek utat.Igaz ezt plakáton láttam.Itt hatalmas hajós standok vannak.Az ár pl.hajóbérlés függ attól is hányan vagyunk .Erre rákérdeztünk.Jaj majd elfelejtettem a teknős szigeten a part nagyon szűk.Egyik oldalt tele van hajókkal(kb.2 m széles).
A másik szélén több a hely.Egyszerre van itt két italt,jégkrémet,kis kaját stb. árusító hajó is.Nem drágább mint kint a parton.Gratula amúgy a szemetelőknek.A sziget amúgy ugye le van zárva a kis tekik miatt.Ne egy Magnumos pálca miatt fulladjon meg szegény a vízbe menet.
Még bírjátok akkor folytatom.
#6 - tamás - 2017.07.28. - 19:56
Na megint elfelejtettem,hogy ezekre az utakra előre jeletkezzünk mert hamar betelnek az időpontok.
Hajóbérlés.
Végigmentünk a parton.Itt EGY NAPI bérlés 5 főre 9-15.00-ig 140 euro.Máshol ugyanez a kategória 160 euró 4 órára.
NA IRáNY A Razis Tours.5 főre 3 óra 50cc hajó(bőrülés nélkül,se blue,se wifi,se zuhany..sírok ): 100 euró.A lényeg ha ugyanilyen erős hajó ezekkel a vackokkal 140-170 e is lehet.
A 100 eurós lett(Agiosba kérdeztem 5 FŐRE UGYANENNYIT MONDTAK. A kezelése egyszerű,kormánykerekes hajó,suzuki motor,egy kar az irányváltásra ezzel lehet gázt adni is.A karon oldalt gomb ez nyomva lehet a motort ki és beereszteni a vízbe(Ha kikötünk és sekély a víz a propeller ne törjön szét meg a motor se.)50cc motorral 4300 fordulattal téptem(van ford.szám mutató,meg volt zenebona,de a hangerő csak maxon ment)
Elmentünk a Keri barlangokhoz/csak kis részéhez lehet mert ahogy megyünk Keri felé a fokot kissé elhagyva jön egy motoroshajó és mondja nem mehetsz tovább.Itt van különbe egy gyönyörű fürdőhely egy barlangal.A horgony felvételén aggódtam mert a fenék nagy kavicsokkal volt tele(nyilt vízen áltam meg)hogy szedem ki.A hajót elindítottam és a horgony felé megugrattam a hajót.így kijött ,igaz kétszer beakadt,gyorsan kellett felhúzni.Legközelebb kifuttatom a partra a hajót,ha nincs nagy hullám akkor nem fordítja keresztbe a parton.Még egy helyen megálltunk visszafelé.A hazavezető út elég nehézkes volt mert a tenger nagyon hullámzott.
Tehát ezekhez a hajókhoz nem kell semmi vezetői,kishajós papír,CSAK adott területen használhatók.Vezetővel is lehet bérelni,de az húzós.
Kocsibérlés.
Mi a helyszínen béreltünk,igaz egy napra. Kezdő árak kb.28eurótól.árak a neten fentvannak.Egy nap az ugye drága.Opel corsa lett volna 45e.Egy Suzuki Jimny-t béreltünk+biztosítás 9euró.20 e tankoltam.Pardont kérek kb.120 kilométert kocsikáztam telóm szerint.A kocsikat annyi üzemanyaggal kell visszavinni amennyivel elhozzuk.Plussz GPS 10e lett volna.Ezt nem kértük.Keri felé vettük az irányt.Keri zászló hmm.
Keri kilátó jó.Agalas irányába aztán,Agios Leon aztán Porto Limonas .Ez gyönyörű hely fürdésre és amúgy is szép hely.Csak lassan túlzsúfolt lesz.(6 km ide az út be).
Irány a Navagio.Rövid megálló a kolostornál,majd a kolostor után nemsokkal balra lekanyarodni az öböl felé.Itt van parkoló ,de elég kicsi.Csinálhatnának nagyobbat.A hivatalos kilátó hmm.kb.1.5 méterrel hosszabb lenne vagy csak 1 méterrel.Szelfibottal talán jó,én kinyújtott kézzel az öböl egy részét a hajó orrig fotóztam le.Osztanak szórólapot a sziklán való vad fotózás veszélyeiről,van szalag is.Nem szólnak nyugodtan bolyonghatsz a sziklák egy részén.Jó szembeni fotóhoz messze kell menni és ahhoz gép is kell.Itt vettünk mazsolabort is.
A táj amúgy kinek hogy.A kis falvakban vehetünk szép szőtteseket,türcsiket,kerámiákat.Vannak igazi tavernák.Eztán mentünk Xigiába.Pontosabban a fentebb látható helyre ami Xigiánál szerepel.Ha jössz Navagióból a főútról lekanyarodsz Xigia felé és egy kanyarban van egy tábla amin a Kantina Magda felirat van.Jó lejtős út van ide.A VéGéN parkoló.Terepjáróval fentebb megállhatsz a fák alatt(sima kocsival ugye,meleg motor,száraz fű...tűz).Amúgy most volt ezen a főúton éppen tűz.A strand neve Xigia Pelagaki-Lithari Beach (Kantina Magda).Sziklás a partja apró kavicsos, kicsit kénes.Lépcsőn lehet lejutni.Lent leadod a rendelést,leengedik egy kosárba a rendelésedet.Nem zsúfolt.Ernyő ágyakkal 8e.(Nem kötelező).Ezután a főváros volt a célpont.Ingyenes a parkolás.A bérlés 2&4 whheel rentalsnál történt a szállótól kb.80 m-re.9.30 tól reggel 8.30 ig szólt.Kulcsot recepcióra,innét vitték el.öcsitérképet adtak.én vettem azért 3.5e -ért ,de nem kellett.A kitáblázottság néhol hmm.bizonyos irányból jó másik irányból meg csak nézel.A NYUGATI PART emelkedős,kanyargos,néhol hajtűkanyaros,lestős.Max sebesség 40-50km.Van aki motorral ,quaddal megy.Ja a 20e-os tankolás elég volt.Délután 18.30-ra értünk Laganasba.Igaz előtte elugrottunk Agios Sotisba is a kikötőhöz.Ha leérsz a szűk lejtőn akkor
rögtön keress parkolóhelyet.
Végül jöjjön a Navagio.
#7 - tamás - 2017.07.28. - 21:17
Navagio.NEM az egész napos túrát választatták velem sajna.Neten néztem a My Tours oldalát.Rég nem az a program amit ott írnak persze.Kiiváncsi vagyok a foglalás megy-e?
Felszednek pontokon és busszal visznek a fővárosba.Indul a hajó a keleti part mentén.Kék barlang csak fotó.Navagio(shipwreck)1,5 óra fürdés!!
PORTO Vromi FOTó, Agalasz hajóval be,Keriu barlangok fotó ,Oaszisz part fürdés ,Marathonisi(TEKI SZIGET)fotó ,Mavrantzi part fürdés.Vissza fővárosba,közben nézed Gerakas.Banana beach.Busszal vissza.Mindez 9.30-17.15 Ez van a szórólapon,mindez 25 euró.
Na mi a kalózos félnapi verzióval mentünk.Busz-főváros-hAJó.
Hajó:KéTOLDALT ülések,Középen Két sor ülés,fenti részen 15 hely ,a másik hajón fönt több hely.Mindenkinek nem jutott ugye benti hely,meg egyáltalán ülőhely.Sokan felmentek.A HAJó gyors volt arrafelé a tengeren kint ment,kb.Xigia magasságába a tenger beintet .Nem volt veszély ,de a hajó balra -jobbra imbolyogni kezdett.Képzelhetitek fent mit éreztek.Lent páran hányingerrel küszködtek.Jóoldala is volt a dolognak mert az ablakok fent voltak,nem kellett felállni a kukucskához.
Navagio.SZUPER .Ernyöt ne vigyetek,árnyék délután is van.Kiszállás a parton létrán nem vészes.Roncsra fel,vigyázni a roszdás fedélzeti padló lemezekkel.Egy órát kaptunk.Persze majdnem mindenki bent akart leülni.Okos enged...Következő megálló Kék barlang ,20 perc úszás,aztán Xigia 20perc úszás.A PART Mentén vissza a fővárosba-aztán a társaság buszával Laganasba.Az ülések ruha ülések voltak,képzelhetitek..
Legközelebb vagy egész napossal esetleg Agios Sostisból(nem tudom hogyan megy)vagy Porto Vromi-ból mennék Renátával.Ja ez a kis út 20 ról 21e -ba került mert nagy az érdeklődés.A Navagióban amúgy hatalmasak voltak a hullámok.
Néztem más társaságok hajói kissé barátságosabbak voltak pl.Vasilkos,Vuitirakos.Amúgy a My Tours szigetkerülője nagy hajó.Ja és adtak öt kupont banana beachre banánozásra vagy leinni.Láttam mások is adtak persze ilyeneket.
A tengerre merőleges főutcán vannak a bárok,bulihelyek.Itt van a hangzavar.Vannak éttermek is.
Bocsi a hosszú leírásért.Nézd meg persze a netet is ki mit ír.
#8 - tamás - 2017.07.28. - 21:59
Kedves Tamás!

Köszi a hihetetlenül részletes, hasznos és érdekes beszámolót minden látogató nevében is! :)
#9 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.07.29. - 02:40
Szívesen!
Amúgy a" lektoraim"szóltak,hogy nem egyértelmű a leírásnál este ki nincs kint a parton.A HAJóSOK nincsenek estig,az éttermek,tavernák emberei kint állnak.Megvilágított ár táblák vannak.
Persze akinek a fő utca kell ott is ehet a zajban.útikönyv 6,5e magyar nyelvű görög kiadás,sok helyütt kapható.VAN más köny is,de azt itt nem illik reklámozni.Még annyi a Navagio-hoz nem muszáj spéci cipő,jó a papucs is.Itt ugye apró kavicsos a rész,csak a hullámok ne ragadják el a lábbelit ki és beszálláskor.Visszafelé a reptér,ugye hírből sem ismerik az elsőbbségi beszállás fogalmát.Nincs leválasztva,így előre kell menned és a többi utasnak mondanod te elsőbbségi vagy.Ha normális emberek vannak oké.Ha nem a végén kissé feszült a helyzet.Egy kisgyerekes hölgyet nehezen engedett a beszállító oda,mondta,mutatta neki hol a sor.én meg a beszállítótól kérdeztem kapásból,itt mi az elsőbbségi beszállás.Ez a zaki reptér.A csomagleadást is későn nyitották meg,igaz hamar ment.Igaz a címke feltétele után nem vitte el a szalag a csomagjainkat,hanem nekünk kellett jobbra elvinni és betenni a szalagra.
összességében nagyon tudom ajánlani Zakynthost akár két hétre is.Nem csoda a lengyelek igen megszállták.Bocsi a néhol magyartalan fogalmazásért:)
#10 - tamás - 2017.08.02. - 19:33
Kedves Nyaralók!

Nekem nagyon tetszett a MyTours-Mythos travel egész napos hajókirándulása, 25 euró/fő áron. Az üdülőhelyeken szerintem mindenütt kínálják, több busszal gyűjtik össze reggel 8.30 h-tól az utasokat a 9.45-17.30 h között tartó, a főváros kikötőjéből induló hajóútra. A közel 500 utast befogadni képes hajón van büfé, mosdók, napozó tetőterasz és még kis gyerekmedence is. Az egész szigetet megkerüli, általában közel a parthoz, a sziklaszirtek és barlangok mind láthatók róla (Kerinél az orrával be is merészkedik egy nagyobba). Három fürdésre áll meg: 30 percre a kénes Xigiánál, egy órára a Navaggio öbölben és újabb fél órára a Cape Marathiánál. Szerintem búvárszemüveg alapvető a felhőtlen mókához, a búvárcső egyéni tetszés szerint. Amikor kiköt a fürdéshez, leeresztik a hátsó rámpát, illetve hátul mellette két létrán is a vízbe lehet ereszkedni. Véleményem szerint autóval a szárazföldről nem lehet látni a parti sziklák és barlangok többségét.

A Voutirakos Cruises félnapos, jachtos, teknős nézős hajókirándulása is nagyon tetszett, 20 euró/fő áron. Ez is a főváros, Zante kikötőjéből indult, ahová szintén buszok szedték össze délután az utasokat az üdülőhelyekről. 14-18 óra között tartott a hajóút, két fürdőmegállóval: 25 perc a Marathonisi sziget egyik barlangjánál, illetve újabb 25 perc a Cape Marathiánál. Utána bement a Laganas-i öbölbe és az Agios Sostis/Cameo sziget mellett kezdett az üveg aljú jacht (4 nagy üveglap van az alján!) vízben úszó teknőst keresni.

Nekem az autóbérlés kevésbé volt fontos a fentebbi hajókirándulások mellett, hiszen a buszaikkal elég sokat láthattam a sziget belsejéből útban a fővárosba, illetve a hazaúton. Megelégedtem mindössze 1 nap autóbérléssel, amely alatt csak 120 kilométert tettem meg (nekem bőven elég volt 15 liter benzin tankolása hozzá).

Talán még a szomszédos Kefallonia szigetére mentem volna helyi utazásszervezővel, vagy a Kék Barlangokhoz-Navaggio öbölhöz vissza, esetleg a távolabbi Olympiát megnézni.

üdvözlettel: Tamás
#11 - Tamás - 2017.09.29. - 20:50

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás