Brac sziget települések, üdülőhelyek, látnivalók, szállás

Brac sziget

Booking.com

Brac egy csendes, nyugodt, elég sok természeti szépséget, és csodás strandokat kínáló, családoknak ideális sziget. Bracon nyaralva nem csak magán a szigeten van lehetőségünk igen sok, és szép kirándulásra, hanem Dalmáciában is rengeteg tartalmas kirándulási lehetőség adódik gyönyörű helyekre. Az alábbiakban bemutatjuk Brac településeit, látnivalóit, a kirándulási lehetőségeket a szigeten belül, és kívül is. Kiemeltük Brac ajánlott éttermeit, ajánlott kiváló ár/érték arányú szállásait, valamint a sziget üzleteiről is található leírás. Szállások is kereshetők az oldalon, a legjobb árakon.

A szőlők és olajfák szigetének is nevezett Brac Dalmácia legnagyobb, és az Adria 3. legnagyobb szigete. 14 ezer lakosú, 395 km2 területű, 40 km hosszú, maximális szélessége 13 km. Partvonala 175 km-es. Itt található a legmagasabb csúcs az Adriai-tengeren lévő szigetek közül, a 778 méteres Vidova Gora, ahonnan tiszta idő esetén az összes dalmát szigetet láthatjuk. Brac híres az ókor óta fejtett fehér mészkövéről is, melyet a washingtoni Fehér ház, a berlini Reichstag, a spliti Diocletianus-palota, a trogiri katedrális, és több velencei palota építéséhez is használtak.

A legtöbb horvát szigethez hasonlóan Brac is felejthetetlen élményt nyújt: élvezhetjük a kellemes napsütést, fürödhetünk a kristálytiszta tengerben, gyönyörködhetünk a természet ajándékaiban. A sziget számos különböző települése mind-mind mást nyújt, így a csendes pihenésre, a bulikra, és a kirándulásokra vágyók is megtalálják a kedvenc helyüket. A sziget déli része turisztikailag fejlettebb, több szállodával, és turisztikai szolgáltatással, valamint jobb, szebb strandokkal. Az északi rész is szép, ott kisebb szálláshelyek találhatók. Bracon szép kirándulási célpontok, viszonylag nagyszámú természeti, építészeti és kulturális nevezetességek van, és a sziget mediterrán épületei is figyelemre méltók. Brac csendes, békés, nyugodt, pihentető sziget.

Az alábbiakban bemutatott helyek, nevezetességek térképen is látszanak, a Brac sziget térkép oldalunkon.

Szállások | Bol, Zlatni Rat | Blaca kolostor | Vidova Gora | Sárkánybarlang | Supetar | Povlja | Pucisca | Lovrecina-öböl | Splitska | Sumartin | Sutivan | Skrip | Ajánlott szállások | Eljutás, közlekedés | Éttermek | Üzletek | Kirándulási lehetőségek | Hozzászólások

Brac sziget szállások

Szállások a Brac szigeten: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Brac sziget szállások | Bol szállások | Supetar szállások | Sutivan szállások | Szállások Horvátország egyéb részein is

Bol, Zlatni Rat

Bol rendkívül népszerű turistacélpont, többek között 10 kilométer hosszú, széles, kavicsos, és homokos tengerpartjai miatt. Itt van a legtöbb szállás, ugyanakkor talán a szigeten itt a legmagasabbak is a szállásárak. Bol a déli parton található, viszonylag érintetlen település. A bulizós nyaralásra vágyók a szigeten leginkább itt találják meg a számításukat: számos fiatal nyaral e népszerű, és "trendi" városban. A sziget legnagyobb turistaközpontjaként a legtöbb szórakozóhely, és a legismertebbek is Bolon találhatóak, de azért nem kell túl nagy éjszakai életre számítani, nem hasonlítható ilyen szempontból a Pag vagy a Hvar-szigethez, vagy épp Splithez, családoknak is megfelelő hely. Az éjszakai szórakozás mellett nappal is bulizhatunk: mindenféle vízi- extrém- és "hétköznapi" sport kipróbálható itt. Bol csodás természeti környezete, kőházai, és szűk utcácskái igazi mediterrán atmoszférát teremtenek.

Az Adriai tenger egyik legszebb strandja, a szó szerint kristálytiszta vizű Zlatni Rat (Aranyszarv) is itt van, mely szépsége a Bol fölé magasodó Vidova Goráról még jobban látszik. A Zlatni Rat gyakorlatilag egy tengerbe benyúló földnyelv, egy fenyőerdővel körülvett természeti park, amely a hullámzás, és a tengeri áramlatok következtében hónapról hónapra változtatja a formáját. A part kavicsos, van naturista része is. A fürdőzőket étterem is várja. A Zlatni Rat Horvátország egyik legjobb szörfözési célpontja is, ahol merülésre, kajakozásra, wakeboardozásra, vízisízésre, jet skizésre is lehetőség van, tehát egy igazi vízisport paradicsom. A Zlatni Rat környékén kis, sziklás öblök találhatóak, ahol az is megtalálhatja saját kis strandját, aki el szeretne vonulni a Zlatni Raton fürdőző tömegektől. A Zlatni Rat Bol belvárosából induló motorcsónakkal, vagy a fenyőerdővel övezett tengerparti passzázson, kb. negyed órás gyaloglással érhető el.

A Zlatni Raton túl nyugati irányba gyalogolva a Paklina-strandhoz jutunk. A Paklina szép, népszerű, öbölben elhelyezkedő kavicsos nudista strand, melyet fenyőerdő ölel körül. Kevésbé zsúfolt, mint a Zlatni Rat, ráadásul a környéken, tovább gyalogolva nyugat felé kisebb strandok és öblök is felfedezhetők, mely strandokon még kevesebben vannak.

Még tovább menve nyugatra, Murvica közelében további kifejezetten szép, eldugott, csendes strandok fedezhetők fel. A kis öblökben elhelyezkedő kavicsos strandokat sziklák választják el egymástól.

Bol

Bol, Zlatni Rat

Bol, Zlatni Rat képek: Matthew Amstrong, Peter Gasston

Murvica strand

Strand Murvica közelében. Kép: Nikolaj Potanin/Flickr/Creative Commons

Bol - Kolostor

Bol a pezsgő éjszakai életen, a különleges, és gyönyörű Zlatni raton, a csodás, mediterrán környezeten kívül értékes műemlékeket is kínál. Csak egyet kiemelve: a falu keleti szélén, egy kis félszigeten álló, 1475-ös dominikánus kolostorban ma egy különleges botanikus kert, és múzeum található. A múzeumban barokk festményeket és őskori, valamint ókori régészeti leleteket csodálhatunk meg.

Bol, kolostor

Bol kolostor kép: louthepicdoc

Blaca kolostor

Ez a kolostor már Boltól már messzebb, egy dombon áll, Bolból hajókirándulás keretében, majd ezután fél órás gyalogúton közelíthető meg. Elérhető autóval is: Dragavodéig kell menni, majd onnan szintén gyalog. Az utolsó szerzetes 1963-ban hunyt el, ma a kolostor üresen áll és múzeumként működik. Ez a 16. századi kolostor a sziget egyik legérdekesebb kirándulóhelye, amely 2007 óta jelölve van Világörökségi címre.

Egy igazán különleges, varázslatos hely, ide eljutni azonban egész napos programot igényel, ha a kolostor környékén lévő izolált strandon fürdeni is szeretnénk. Mindenképpen vigyünk magunkkal vizet! A belépőjegy 40 kuna, hétfőnként zárva!

Blaca kolostor, Brac

Blaca kolostor. Kép: Cvitko Belas/Flickr/Creative Commons

Vidova Gora

A Vidova Gora adriai-tengeri szigetek legmagasabb pontja, ahonnan az összes dalmát szigetet láthatjuk. Elképesztő, leírhatatlan innen a kilátás. A Vidova Gora 778 méter magas csúcsára Bolból gyalog, jól jelzett úton, 2 óra alatt, vagy pedig autóval juthatunk fel, a Vidova Gora felé Nerezisca és Praznica között van az elágazás. Néhány száz méter, kb. 5 perc gyaloglás még autós idejutás esetén is szükséges az ingyenes parkolóból. A túra után megpihenhetünk a csúcson lévő kis kávézóban. Ha gyalog mennénk fel, korán induljunk, készüljünk a nagy forróságra, arra hogy szinte nincs árnyék, és vigyünk magunkkal vizet! Érdekesség, hogy Wiston Churchill fia itt vesztette életét, amikor helyi katonáknak segített.

Vidova Gora

Kilátás a Vidova Goráról a Zlatni Ratra, kép: Greg Flack

Sárkánybarlang / Zmajeva spilja

A Sárkánybarlang Murvica mellett, Boltól 7 kilométerre nyugatra található. Ez egy 15. századi templom, és paplak volt. A templomban különböző domborművek találhatók, köztük egy sárkányé, ezért is hívják Sárkánybarlangnak a helyet. Történészek nem is igazán tudják megmagyarázni e domborművek jelentését, és célját, de ezek a pogány vallás jeleit mutatják. Sokszor zárva van, ezért érdemes lehet ide szervezett túra keretében érkezni.

Sárkánybarlang

Supetar

Supetar 3500 lakosával a sziget legnépesebb városa, és egyben fővárosa, idegenforgalmi- és gazdasági központja. A sziget északi részén helyezkedik el. A festői városban minden megtalálható, ami egy felejthetetlen nyaraláshoz kellhet (bár akik éjszakai szórakozásra vágynak, inkább Bolt válasszák). A kristálytiszta tenger mellett néhány neves műemléket is találhatunk itt, valamint élvezhetjük az olajfák és a szőlőskertek által megteremtett atmoszférát. Nem annyira elbűvölő azért, mint Bol.

Tengerpartja kavicsos, ill. aprókavicsos, sok helyen papucs nélkül nem ajánlott a vízbe menni. Supetarban főleg horvátok nyaralnak, a külföldiek körében népszerűbb Bollal ellentétben. Supetar kikötőjéből naponta több hajójárat is indul Splitbe. Akik nem autóval jönnek, és kirándulni is szeretnének, azoknak hasznos információ lehet, hogy Supetar és Bol között menetrendszerű buszjárat közlekedik: a kb. háromnegyed órás út némi izgalommal, és remek kilátással kecsegtet: a busz a szerpentines úton többszáz méter magasra mászik, míg ismét leér a tengerszintre, Bolba.

Supetar

Supetar

Supetar fotók: hexod.us, Nick Savchenko/Flickr/Creative Commons

Supetar - Temető

Az ősi temető, és mauzóleum Supetaron szintén megtekintésre érdemes. Egy helyi szobrász alkotásai is láthatók benne, és a kilátás is jó a gyönyörű, békés temetőből.

Supetar, mauzóleum

Supetar temető kép: tinag

Povlja

Povlja Sumartinhoz hasonlóan egy apró, csendes, nyugodt hely a sziget északkeleti részén, távol a nagyobb nyaralóhelyek zajától, és a sok turistától. Sumartintól 9 km-re északra, Supetartól (autós úttal számolva) 52 km-re, keletre helyezkedik el. Amellett, hogy nyaralóhely, a part menti régi kőházai, kellemes hangulata miatt kiváló kirándulóhely is. Környező öblei kavicsos és sziklás strandokat rejtenek.

Povlja

Povlja. Fotó: Wolfgang Hunscher, Wikimedia Commons, Wikipedia

Pucisca

Puciscáról, Brac második legnagyobb településéről való a híres Brac szigeti fehér mészkő, melyet a washingtoni Fehér Házba is beépítettek. Itt ma is dolgoznak a kőfejtők, a kőfejtő látogatható. Szép, dombokkal körbevett öble csendes, nyugodt kikapcsolódást kínál a turistáknak. Kifejezetten gyönyörű falu, gyönyörű természeti környezetben, és sokkal kevesebb itt a turista, mint pl. Bolban, annál nyugodtabb hely, harmonikus nyaralásra ad lehetőséget. Strandjai sziklásak, a városon belül igazán nagy strandok nincsenek.

pucisca

Pucisca, Brac-sziget

Pucisca. Kép: Michael Spencer/Flickr/Creative Commons

Lovrecina-öböl

A Postira és Pucisca között elhelyezkedő, Supetartól fél óra autózásra és 14 km-re lévő Lovrecina-öböl a Brac-sziget homokos strandja. Szép békés, csendes öböl, ahol sekély a tengervíz, így kisgyerekesek számára is megfelelő, ugyanakkor nem kimondottan kiépített strand. Az árnyékot fenyőerdő biztosítja.

Lovrecina, Brac

Lovrecina-öböl, Brac

Splitska

Splitska Brac északi részén, Supetartól 6 km-re keletre helyezkedik el, egy öböl mentén. Csendes, nyugodt, harmonikus, nem zsúfolt családi nyaralóhely. A kis falunak 380 lakosa van. Régi település, első említésével a 16. században találkozunk, de már a 13. században lakott volt, sőt, már a római korban követ bányásztak itt.

Splitska

Splitska, Brac

Splitska. Képek: Bill Anderson, jojo/Flickr/Creative Commons

Sumartin

Sumartin a Brac-sziget keleti csücskében elhelyezkedő kis halászfalu. Csendes, nyugodt, pihentető, autentikus hely. Innen indulnak kompok Makarskába. A falu közelében lévő több, igazán szép, lassan mélyülő strand miatt is ki kell kiemelni. Néhány strand ugyanakkor kicsi, és évről évre egyre népszerűbb, így a legtöbbször zsúfolt. A nyári csúcsszezonban, a rengeteg ember miatt sokat veszítenek ezek a strandok igazi szépségükből.

Sumartin

Sumartin, strand

Sumartin kép: antonD90/Flickr/Creative Commons

Sutivan

Sutivan egy kis, és csendes település Brac szigetén, 13 km-re Splittől, és 7 km-re Supetar városától. Strandjai kavicsosak, de a Sutivanhaz közeli Livka-öbölben homokos strandot is találhatunk. Sutivan kb. 1000 lakosa korábban a földművelésből élt, így Sutivan körül mandarinligeteket, szőlőültetvényeket, és olívaültetvényeket találhatunk. Pálmafás sétálóutcája, parkja, és ligete csodás sétákra csábít. Sutivan építészeti nevezetessége az 1586-os Mária Mennybementele-plébániatemplom, valamint a kikötőben lévő 1505-ös velencei kastélyerőd. Minden évben megrendezik itt a "Vanka Regule" extrémsport fesztivált.

Sutivan

Sutivan fotó: lilivanili/Flickr/Creative Commons

Természeti park, Sutivan / Park prirode

Sutivantól 3 kilométerre nyugatra, Milna felé, egy fenyőerdő közepén, 12 ezer négyzetméteren terül el a sutivani természeti park, amely akár egy egész napos családi kikapcsolódás lehet egy borúsabb napon. A zsúfolt nyaralóhelyek zajától távol eső parkban gyönyörködhetünk a természet szépségeiben, különböző sportokat űzhetünk, pl. kosárlabda, strandfoci, bowling, vagy strandröplabda, akár este is, mikor már kellemesen hűvös van, hisz a pályák kivilágítottak. A gyermekek számára pompás játszótereket is alakítottak itt ki.

A parkban 20 állatfajjal találkozhatnak az érdeklődők, például pávákkal, fácánokkal, pulykákkal, több galambfajjal, szárnyasokkal, kacsákkal, a a vadabbak közül pedig muflonokkal, szarvasokkal, struccokkal, és vaddisznókkal. Háziasított állatok is vannak itt: kecskék, szamarak, és nyuszik, melyek nagyon kedvesek a vendégekkel. A növényeket tekintve olajfákat, citrom- és narancsfákat, mimózákat, levendulákat zsályákat, pampákat és oleandereket csodálhatunk a parkban. Sok virágot a sziget éttermében is felhasználnak, hogy gazdagítsák az étterem egyébként is különleges, helyi étel- és italspecialitásait.

szamár

Szamár fotó: Larcher

Skrip

Skrip a sziget északi részén, Splitskához közel, Supetartól 9 km-re délkeletre található. Ez is egy remek kirándulási célpont itt nyaralva, a korábbiakban említettek mellett. Ez volt a sziget első települése, ma az egyik legszebb kisváros Bracon. A tengerszint felett 251 méterrel helyezkedik el. A dombtetőn lévő vár, annak bástyái, és a templomtornyok rendkívül érdekesek a régi történelmi városok kedvelőinek. Az illír városfal maradványai, római emlékek, és a 11. századi Szentlélek-templom találhatók itt, melynek harangtornya a 14. századból maradt fenn. Érdekes a falu olívaolaj-múzeuma is, valamint megtekinthető egy kis történelmi múzeum.

Skrip

Skrip fotó: Wikimedia Commons

Ajánlott szállások

A megadott árak főszezonra vonatkoznak, és tájékoztató jellegűek. Főszezonon kívül olcsóbbak lehetnek, vagy bizonyos időszakokban drágábbak. A foglalási oldalra kattintva látható a pontos ár a kívánt dátum szerint. A megadott fő/éjszaka ár 7 napos, 2 fős szállásfoglalás esetén lett leosztva 1 főre éjszakánként. Nem feltétlenül van meg minden itt ajánlott szállás már az időpontunkon, főleg, hogy ezeknek az ár/érték aránya kiemelkedő.

 • Apartments Plazibat - Nagyon kedvező árú szállás, ennek oka, hogy Skripben, a sziget szárazföldi részén, Splitska tengerparti településtől 3,5 km-re helyezkedik el, de szép, csendes részen. Ugyanakkor, bár a kirándulásokhoz, strandhoz autó szükséges, rendkívül kedvező áron nyaralhatunk itt, légkondicionált, felszerelt apartmanban. Az erkélyről csodálatos a tengeri kilátás. A 22-28 m2-es stúdióapartmanok akár 3 főre kivehetők. Ár: 6-7 ezer Ft / fő / éj. Részletek, foglalás itt >>
 • Rooms Tatjana - Az egyik legolcsóbb szállás a szigeten, de teljes mértékben megfelelő. A Rooms Tatjanában szobák, valamint stúdióapartman vehető ki, 2-3 felnőtt részére. Egyszerű, de légkondicionált, tiszta szálláshely, Supetar központjától és a strandtól 7 perces gyaloglásra (emelkedőn kell sétálni). Ár: 5-10 ezer Ft / fő / éj Részletek, foglalás itt >>
 • Apartments & Rooms Pierino - Kiváló ár/érték arányú apartmanok és szobák Bolban, a kikötőtől 5 perces gyaloglásra. A 2 személyes szállások mellett akár 5 fős, 3 hálószobás, 90 m2-es apartman is kivehető. Tökéletesen tiszta, légkondis szállás, egyes szobákból szép kilátással a tengerre. Ár: 6-10 ezer Ft / fő / éj. Részletek, foglalás itt >>
 • Apartments Franjic - Supetarban, a strandtól 10 percre lévő egyszerű, de tiszta és felszerelt, klimatizált stúdióapartman. Ár: 8-9 ezer Ft / fő / éj. Részletek, foglalás itt >>
 • Apartmani Bezma - Tökéletes értékelésekkel rendelkező, gyönyörű apartmanok Bolban, fantasztikus tengeri kilátással. A kikötőtől 10 perces gyaloglásra. 2 vagy 4 fős apartmant kínálnak. Ár: 7-13 ezer Ft / fő / éj. Részletek, foglalás itt >>
 • Apartments Fani - Központhoz közeli, tágas, modern, nagyon jól felszerelt apartmanok Bolban. 2 fős, és 2 hálószobás, 4 fős apartman is van. Ár: 10-12 ezer Ft / fő / éj. Részletek, foglalás itt >>
 • Apartments Manda - 4*-os, abszolút mindennel felszerelt, szépen berendezett, kényelmes, újépítésű apartmanok Supetarban, a strandtól 5 percre. 4 fős, 65 m2-es, 2 hálószobás, vagy 6 fős, 130 m2-es, 3 hálószobás apartman foglalható. Ár: 7-16 ezer Ft / fő / éj, 4 főre, 9-10 ezer Ft / fő / éj, 6 főre. Részletek, foglalás itt >>
 • Apartments Villa Beau Rivage - Fantasztikus apartmanok Splitska faluban, jakuzzival, úszómedencével, szaunával tökéletes értékelésekkel, és ezekhez képest kiváló áron. Gyönyörű, teljesen felszerelt, klimatizált apartmanokat adnak ki. Választható 35 m2-es apartman, 2 főre, vagy 65 m2-es, 2 hálószobás, 4 főre, vagy 110 m2-es, 3 hálószobás, akár 6 főre. Ár: 10 ezer Ft / fő / éj, 2 fő esetén, 12 ezer Ft / fő / éj, 4 fő esetén, 10 ezer Ft / fő / éj, 6 fő esetén. Részletek, foglalás itt >>
 • Apartments Barba Petra Dvori - Sumartin gyönyörű apartmanja a tengertől 150 méterre, a központtól 10 perces gyaloglásra, csendes környéken helyezkedik el. 1 hálószobás, 2 fős, vagy 2 hálószobás, 4 fős szállás választható. Ár: 13-17 ezer Ft / fő / éj, 2 fő esetén, 8-11 ezer Ft / fő / éj, 4 fő esetén. Részletek, foglalás itt >>
 • Nona Nata's House - Minden igényt kielégítő, stílusos, modern, tiszta 4*-os apartman Bolban, a tenger, a városközpont, és a kikötő közvetlen közelében. 2 vagy 3 főre. Ár: 16-23 ezer Ft / fő / éj. Részletek, foglalás itt >>
 • Apartments and Rooms Azzurra - Kifejezetten gyönyörű, nagyon tágas (90-130 m2), modern, barátságos, mindennel felszerelt, 4*-os, színvonalas apartmanok Bolban. 2, vagy 4, vagy 6 főre. Ár: 23-39 ezer Ft / fő / éj, 2 fő esetén, 17-26 ezer Ft / fő / éj, 4 fő esetén, 14-19 ezer Ft / fő / éj, 6 fő esetén. Részletek, foglalás itt >>
 • Hotel Lemongarden - Aki a sziget legelegánsabb, legjobb szálláshelyén szeretne megszállni, válassza a Sutivanban, csendes, békés helyen elhelyezkedő, 5*-os Hotel Lemongardent (csak 14 éven felüli gyerekeket szállásolnak el). Az elegáns, gyönyörű szállodának privát strandja, úszómedencéje, szép kertje is van. Ár: 66-136 ezer Ft / fő / éj. Részletek, foglalás itt >>

Brac

Kép: enblomskan/Flickr/Creative Commons

Eljutás, közlekedés

 • Eljutás autóval a Brac-szigetre: Autós útvonaltervező (a "Cél" mezőbe ezt írja: "Brac"). Budapestről Split 750 km / kb. 7 óra. A letenyei határtól az A4 autópályán Zágrábig kell menni. Onnan az A1 autópályán, Lucko felhajtótól, Dugopolje lehajtóig.
 • Tovább Splitből komppal Supetarig 50 perces út, a komp nyaranta 1-1,5 óránként jár, menetrendje ITT megtekinthető.
 • Apartmanok, szállások, ingyenes parkolással ITT
 • Autós eljutáshoz hasznosak lehetnek alábbi oldalaink: Horvátország autópályadíjak, Autóval Horvátországba.
 • Eljutás vonattal: Splitig vonattal. Splitből pedig, a vasútállomás közelében lévő kikötőből komppal Supetarig. Supetaron kívül, napi egy katamarán a sziget déli részére, Bolba is megy.
 • Eljutás busszal. Splitig Budapestről közvetlenül el lehet jutni, késő este induló busszal, a Flixbus járataival. Splitből komppal.
 • A szigeten lehet közlekedni helyi buszjáratokkal pl. Supetar és Bol között (1 órás út, 43 kuna). A szigeten közlekedő buszjáratok menetrendje ITT kereshető le, a jegyárak is láthatók. Ugyanakkor nem járnak túl gyakran a helyi buszok, és nem is túl gyorsak.
 • Aki utasbiztosítást kötne: partnerünk, a biztositas.hu oldalán a biztosítók utasbiztosítási ajánlatait lehet egyszerűen, gyorsan összehasonlítani, így a legjobb áron lehet utasbiztosítást találni. Az így talált kedvező árból további 10% kedvezményt adnak az Utazás nyaralás info látogatóinak. Ehhez csupán az UTNY-2018 kuponkódot kell használni, vagy csak IDE kattintani.

Bol, hajó

Kép: CarnivalCities.com [FECC]/Flickr/Creative Commons

Brac sziget éttermek - Válogatás

A szigeten az éttermek árai valamivel magasabbak, mint a szárazföldön. De ez inkább a húsételekre, nem a halételekre vonatkozik. A húsételekből különösen népszerű a bárányhús. Van néhány jó, és néhány legjobb esetben is átlagos, és túlárazott étterem, tehát érdemes lehet például az alábbi listából választani, így kisebb az esélye a csalódásnak. Mint általában a szigetek, nyaralóhelyek esetében, Bracnál is elmondható, hogy nincs annyi magas színvonalú, ill. jó ár/érték arányú vendéglő, mint a szárazföldön, például legközelebb Splitben.

A Ranc Bol, sőt, a sziget egyik első számú, legjobbnak tartott étterme. Finom ételek, remek kiszolgálás jellemzi a családi éttermet. A kiülős részéről szép a kilátás a tengerre. Mindezek ellenére nem dolgoznak magas árakkal. A városközpontból kiesik: a kikötőtől negyed óra, a Zlatni Rattól 20 perc gyaloglásra helyezkedik el, dombon felfele. Ennek ellenére, minősége miatt népszerű hely, ezért érdemes előre asztalt foglalni, máskülönben lehet, hogy várni kell az asztalra. Este nyit ki, tehát ebédelni nem, csak vacsorázni tudunk a Rancban.

Hrvatskih Domobrana 23, 21420, Bol | Nyitva minden nap (a nyári időszakban) 18:00-23:30 | Értékelések: TA: 4,41/5, 937 értékelés alapján, G: 4,/5, 119 értékelés alapján

Egy másik remek hely Bolon a Konoba Mendula, amely a Ranc étteremmel egy utcában található (bár attól 1 km-re), tehát a parti részhez szintén nincs közel. Ez a Zlatni Rattól már túl messze van a gyalogláshoz, de a kikötőtől 5-10 perc gyalog. Itt is finom ételek, első osztályú kiszolgálás, valamint nagy adagok a jellemzők. Ingyen salátabárt kínálnak, az árak elérhetőek, nagyon jó az ár/érték arány. A helyi apartmanosok is ajánlani szokták, a Konoba Medula Bol egyik legjobb éttermeként ismert.

Ulica Hrvatskih domobrana 7, 21420, Bol | Nyitva 18:00-23:30 | Értékelések: TA: 4,17/5, 459 értékelés alapján, FB: 4,9/5, 45 értékelés alapján, G: 4,4/5, 79 értékelés alapján

Ha olcsón, gyorsan, valami finomat szeretnénk enni Bolban, akkor attól eltekintve, hogy bevásárolhatunk a boltban, érdemes elmenni az Argoula Sandwich Barba. 20-25 kunától kaphatók remek, nagyméretű, friss szendvicsek, sör, és kávé is olcsón van. A tengerparti sétányon elhelyezkedő szendvicsezőben a kenyeret helyben sütik.

Ulica Vladimira Nazora 6, 21420, Bol | Értékelések: TA: 4,46/5, 195 értékelés alapján

A Restoran Punta Supetar és a Brac-sziget egyik legjobb helye, sok magyar és külföldi kedvenc braci étterme évek óta. Mindenki elragadtatva beszél az ételek ízeiről, és minőségéről, érdemes kipróbálni. Kaphatók húsételek, halételek, és pizza is, a desszertek is remekek. A közvetlenül a tenger mellett elhelyezkedő étterem hangulata, az étkezés közbeni panoráma szintén csodálatos. Nagyon jó innen nézni a naplementét vacsora közben, érdemes a teraszra ülni. Az adagok is nagyok ebben a családi étteremben. Nem a legolcsóbb étterem, de nincsenek is elszállva az árak, a minőséghez képest nem magasak, az ár/érték arány kiváló.

Punta ul. 1, 21400, Supetar | Nyitva minden nap 8:00-00:00 | Értékelések: TA: 4,37/5, 571 értékelés alapján, G: 4,7/5, 159 értékelés alapján, FB: 5,0/5, 114 értékelés alapján

Supetar egy másik ajánlott étterme, a szintén családi üzemeltetésű Konoba Lus Supetar központján kívül, dombon helyezkedik el. A központból 15 perc gyaloglással lehet idejutni. A Konoba Lus szép kertjéből gyönyörű a kilátás a tengerre. A friss ételeket nyílt tűzön készítik el. Remek, autentikus fogások kóstolhatók itt, helyi hozzávalókból.

Put Višćica 45, 21400, Supetar | Nyitva minden nap 17:00-00:00 | Értékelések: TA: 4,57/5, 300 értékelés alapján, FB: 4,8/5, 38 értékelés alapján, G: 4,5/5, 47 értékelés alapján

Supetar kikötőjéhez közel, a központban a leginkább ajánlható étterem a Palute. A kikötőben elhelyezkedő éttermekénél finomabb, jobb minőségű ételeket, megfizethető árakon kínálnak, az ár/érték arány remek.

Porat 4, 21400, Supetar, kikötő | Nyitva 9:00-22:00 | Értékelések: TA: 4,02/5, 292 vélemény alapján, G: 4,4/5, 79 értékelés alapján

A Restoran Ziza is egy kiemelkedő minőségű étterem, sokan a sziget legjobbjának tartják. Supetar közelében van, kizárólag autóval lehet idejutni, Supetarból kb. 10 perc alatt. Az étteremben a vendégek döntő többsége nem fog csalódni. A teraszra ülve itt is a tengert nézhetjük étkezés közben, sőt, tiszta időben még Split is látható. Az autentikus horvát étteremben házi, rendkívül ízletes ételeket szolgálnak fel.

Humčanski Brizi, 21400 Supetar ; Supetarból Bol fele az éttermet jelző táblákat követve, 10 perc autózás után érhető el, térképen ITT | Értékelések: TA: 4,46/5, 231 értékelés alapján, G: 4,5/5, 53 értékelés alapján

A Donji Humacban elhelyezkedő Konoba Kopacina egyértelműen a sziget egyik legjobb étterme, a helyiek és a turisták nagy kedvence. Érdemes kipróbálni, ha valamelyik irányba tartva arra, a sziget szárazföldi részén járunk. Sokan kifejezetten csak az étteremért is ellátogatnak Donji Humacba. Az egyszerű helynek gyönyörű terasza van, ahova azonban mindenképp asztalt szükséges foglalni. A sziget híres, és itt nagyon jól elkészített bárányhúsa számtalan formában megkóstolható, a legjobb bárányért ide jöjjünk. A halételek is jók, annak ellenére, hogy nem a tengerparton van a konoba. Az árak az átlag felett vannak, de mivel a minőség is jóval, az ár/érték arány megfelelő. A Konoba Kopacina egész évben működik.

Donji Humac 7 | Nyitva minden nap 10:00-23:00 | Értékelések: TA: 4,46/5, 336 értékelés alapján, FB: 4,9/5, 168 értékelés alapján, G: 4,7/5, 155 értékelés alapján

Akinek Povlja településén van a szállása, vagy csak ellátogat a kis faluba, a kikötőben lévő Konoba Kala nevű családi éttermet próbálja ki mindenképp.

Marina Povlija, Povlja | Értékelések: TA: 4,34/5, 111 értékelés alapján

Sutivanban pedig a remek, nagyon sokak által istenített Konoba Bokuncin nevű étterembe térjünk be a kis kikötőben. Az étlap nem annyira nagy, bár mindenki fog rajta találni kedvére valót, de az ízek, és az ár/érték arány remek itt. Tipikus dalmát ételek jellemzőek, ugyanakkor színesítve, feldobva, kicsit máshogy, más éttermeknél izgalmasabban elkészítve és tálalva.

Obala Kralja Tomislava 26, Sutivan | Nyitva 12:00-22:00 | Értékelések: TA: 4,38/5, 211 értékelés alapján, FB: 4,8/5, 76 értékelés alapján, G: 4,2/5, 29 értékelés alapján

Restoran Punta, Supetar

Restoran Punta, Supetar

Üzletek, élelmiszerboltok, bevásárlási lehetőség

A horvát élelmiszerlánc, a Konzum boltjaiban nagy választékban, jó árakon lehet bevásárolni. A szigeten a következő helyeken találunk Konzumokat: Sutivan: Hrvatskih Braniteja 13., Postira: Molo Lozna 1., Milna: Riva 21., és Bol: Riva 2.

Olcsón vásárolhatunk be a Lidl Supetar keleti szélén lévő boltjában, melynek címe Zedno-Drage 15.

Tommy élelmiszerboltból Supetarban kettő van, egy nagy, a központban, a Žedno Drage 39. címen, és egy kisebb a Ulica Hrvatskih velikana 4 címen. Bolban pedig a Ulica Hrvatskih domobrana 13 címen találjuk.

A boltok vasárnap is nyitva tartanak.

Kirándulási lehetőségek

Nem csak a szigeten lehet kirándulni, hanem a környéken, Dalmáciában is. Splitből remek kirándulások tehetők Dalmácia csodálatos helyeire komppal vagy autóbusszal, így a Brac-szigeten nyaralva több más szép dalmáciai várost, szigetet és strandot is meg lehet tekinteni.

Split érintése nélkül, Bol kikötőjéből közvetlenül pedig a szép Hvar-szigetre lehet eljutni katamaránnal (esténként, egyszer), vagy hajókirándulás keretében. Sumartinból, a sziget keleti csücskéből pedig Makarska érhető el komppal, mindössze 1 óra alatt.

Hvar-sziget

Hvar-sziget. Fotó: Thomas Lanfray/Flickr/Creative Commons

Kapcsolódó cikkek, útikalauzok

Hozzászólások

Booking.com

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Tegnap jöttünk meg Brac-ról. Valóban gyönyörű sziget! A képek nem túloznak,mesebeli öblök,
homokos és sziklás,köves partok vannak egyaránt.
#1 - Tankó Zoltánné - 2008.06.22. - 16:21
Ki ismeri Povlját Brac szigeten? Homokos, vagy kavicsos, netán köves?! Bevásárlási lehetőség, szórakozás, ilyesmi.
Előre is köszönöm!
#2 - Hakkel Edit - 2008.07.16. - 17:53
ha valaki nyugodt, kellemes, de mégis tartalmas helyet keres brac szigeten ajánlom puciskat. gyönyörű, vidám kis ékszerdoboz. külön ajánlom toncsi bárját, ahol finom sütik, sörök, kávék fagyik kaphatóak, és a kiszolgálás szuper. mi most jöttünk haza a hidegbe úgy-hogy most még szí­vesebben gondolok vissza az eltöltött napokra.
#3 - derzsó ibolya - 2008.07.23. - 19:33
Mi tavaly voltunk Bracon, és eddig sem csalódtam a horvát szigetekben, de ez eddig túl tett mindegyiken. Sutivanban találtunk szállást, de nem bántuk, mert Supetar az elég nyüzsgős, és ali lehet napközben haladni az autóval -gondolok itt arra, ha az egyik feléből el akarsz jutni a másikba- , persze nem kell megijedni, mert nem nagy az egész város. Sutvan környékén találtuk meg az ideális öblöt, ahol általában 3-4 család napozott, akik csónakkal érkeztek. Rajtunk kí­vül még egy magyar család volt autóval, és ott váltottunk egy pár szót velük. 10 napot töltöttünk Brac-on, és ez alatt bejártuk az egész szigetet, amit egyébként megtehetsz 1 nap alatt is :)
Bol városa szép, de kiráz a hideg a népstrandoktól, viszont aki szereti a nyüzsgő életet annak bátran ajánlom. Mi is szeretjük, mert fiatalok vagyunk, de ha nyaralás, akkor inkább a csodálatos panoráma és a nyugodt, tiszta tenger, hatalmas élővilággal. Azt meg csak a kisebb, és eldugottabb öblökben találod meg. Pucisca valóban nagyon szép, érdemes megnézni, és tilos kihagyni. Csodálatos az öble, és tovább kellett gurulnunk, mert képtelen voltam a fényképezőgépet kikapcsolni :)
Még érdemes Brac-on megnézni Skrip óvárost, mert az a legősibb városa Brac-nak. Nagyon jellegzetes a vidék, hatalmas hegyekkel körülvéve, és a helyi lakosoktól lehet venni helyben készült oliva-olajat, amit egy hatalmas márvány tömbböl mernek ki! Vettünk finom bort is, ami teljesen más í­zű volt, mint amiket a városokban árulnak.
Milna egy pici falucska, szép de valóban pinduri az öble, és inkább családosoknak való, mert nagyon aprókavicsos a partja és sekély. Az odajutás viszont nem egyszerű, az utak halálfélelmet hoztak rám néha!!!
A piros úton mentünk, de a sárga sokkal biztonságosabb volt ami a part mentén megy!
Jó utat mindenkinek!
#4 - Gabcsi - 2008.07.26. - 03:10
Mi 4-szer voltunk Bracon és nagyon szép hely... Imádjuk:) Ajánlottuk ismerősöknek, akik még ebben az évben elmentek és nekik is nagyon bejött. Sutivanon voltunk elszálásolva, de nagyon sokat jártunk fel Supetárra. Bol az egy eszméletlenül gyönyörű hely, de ott minden nyaraláskor max 2-szer mentünk le. Milna is szép falucska... Egyszóval Brac egy nagyon imádni való sziget!:)
#5 - Gitta - 2008.09.22. - 16:51
Nyár 2009 bí­ztosan ideér!

Amenyiben szállást keres Brac szigetén segí­tünk.Kérje aktulás ajánlatunkat.
info@opsjobs.com
#6 - OPSJOBS - 2009.01.23. - 20:28
Mi 2-szer voltunk Brac-on és itt láttam eddigi életem során a legszebb nőtt aki Szarajevóból jött ide nyaralni.
#7 - Macho - 2009.05.12. - 14:00
nehéz kijutni a szigetre?? Kocsival mennyi az út? Splitből gondolom hajózni kell...
#8 - Belák Csilla - 2009.06.18. - 20:30
Szia!

Az oldal autós útvonaltervezőjét ajánlanám (a cél mezőbe ezt í­rd: Brac)
#9 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.06.19. - 22:54
Most jöttünk haza Supetárból,valóban gyönyörű, a viz csodálatos tiszta,a városban mindent lehet vásárolni, a fagyi isteni.
#10 - Szí¼cs Károly - 2009.06.28. - 20:01
mi 6 éve járunk brac szigetre. de nem lehet megunni. kora reggel a visszaérkező halászok fura élőlényekkel megrakodva. nekem alföldi embernek megunhatatlan.a táj a kabócák a tuja és fenyőillat és a nyugalom.
#11 - kis istván - 2009.07.02. - 16:44
Aki járt már Bracon, segí­tsen! 3 kisgyerekkel lehet itt jó homokos partot találni, ahonnan esetleg kis motorcsónakkal el lehet menni búvárkodni? Mennyi idő alatt lehet átjutni a szigetre komppal? Hol lenne érdemes szállást (apartmanház) foglalni, esetleg több családnak együtt?
#12 - leobacsi - 2009.07.29. - 15:14
Mi tavaly voltunk első í­zben Supetarban ,de remélem nem utoljára . Csodálatos az egész sziget , autóval tényleg körbejárható egy nap alatt .A komp Splitből Supetarba kb.50 perc és a járatok is elég sűrüek .Supetar partja kiváló gyerekes családoknak,aprókavicsos ,ajánlom a vizipapucsot ,amit mi is ott vettünk a helyi árusoknál.
#13 - attila - 2009.08.05. - 21:23
Két éve voltunk Bracon. Csodálatos a sziget. Mindenkinek ajánlom! Gyermekes családoknak ideális, csendes, nyugodt hely. Ha jól tudom az egyedüli homokos strandja a Zlatni Rat nevezetű földnyelv Bol városában. Amúgy a strandok aprókavicsosak ezért ajánlatos a papucs. érdemes kiprobálni azokat a kis öblöket is, ahol strandok vannak kialakí­tva, ide általában kevesen járnak (pl: Lovrecina,Konopljikova, Postirátol néhány km-re). A hegyek között megbujó Dol faluba érdemes még ellátogatni, itt mintha megállt volna az idő. Két étterem is van itt, amit azonban a déli szieszta miatt zárva találtunk. Postirát se hagyjátok ki! Itt este 6 után lezárják a forgalom elől a kanyargós parti utcát, amin megnyitják teraszaikat a bárok és kocsmák. Nagyon kellemes napokat lehet eltölteni itt. Ami drágának tűnt nekem a szigeten az a kenyér és az ásványví­z. Ez utóbbiból nem árt feltankolni otthon.
#14 - András - 2009.08.15. - 21:36
Kérem segitsenek, Supetarban szállást apartmant keresek. Szeptember végére. Ott mennyire változékony az idő.Az élelmiszer árak hasonlóak a mieinkhez. A határtól kb mennyi kocsival az út.
#15 - kati - 2009.08.23. - 21:46
Sziasztok!
érdeklődni szeretnék, hogy Split és Supetar között milyen sűrű a kompjárat (augusztus végén)? és kb. mennyibe kerül a kompjegy kn/fő-ben? Splitből kizárólag csak Supetarba tudok eljutni (Bolba egyáltalán nem)?

Köszönöm a válasz(ok)t!
#16 - T.G.A - 2010.02.20. - 21:25
A 2010-es ár 27 kuna egy személyre, autó nélkül. Kb. óránként-másfél óránként jár. Supetarból pedig át lehet menni Bolba busszal, vagy taxival kb. fél-1 óra alatt, de Splitből is megy Bolba katamarán - 22 Kuna, abból viszont lehet hogy csak napi 1, de még nem utaztam rajta, és a nyári menetrend még nincs fenn.
#17 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.02.22. - 18:59
Sziasztok! Szeptember végén milyen a ví­zhőfok Bracnál, kellemes-e fürdésre és milyen az idő, mennyire meleg, napos, Köszi,a részletes válaszokat, nagyon örülnék nekeik
:)))
#18 - Kiss Árpád - 2010.03.02. - 16:32
Elég sokat süt ott a nap, a tenger még 21-22 fokos, kellemes idő van még, 20 fok felett.
#19 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.03.03. - 17:36
Sziasztok!

Mi ijúlius végén szeretnénk ide menni nyaralni. Valaki tud szállást ajánlani? Ha tudtok, légyszi í­rjátok meg a következő e-mail cí­mre: marosi.timcsi@citromail.hu

Előre is köszönöm a segí­tséget!
#20 - Timcsi - 2010.03.17. - 08:29
Sziasztok mi junius 11 én megyunk Braí¨-ra,Bolba.Volt mar valaki juniusba ott?mien az ido?Esetleg volna aki csatlakozna,hogy ne csak ,,magunk,,valalkozunk a hosszu utra?Koszike elore is minden infot
#21 - Ingrid - 2010.03.24. - 08:55
"Ami drágának tűnt nekem a szigeten az a kenyér és az ásványví­z. Ez utóbbiból nem árt feltankolni otthon."
Lehet, hogy nem árt - viszont felesleges. Brac-on kiváló minőségű a csapví­z az ún. ásványvizek a közelébe sem jöhetnek.
#22 - éva - 2010.04.02. - 21:29
Mi is junius 11-én indulunk Brac-ra(Sutivan) ha gondolod mehetünk együtt.
#23 - Spool1 - 2010.04.22. - 20:32
Sziasztok!Mi junius 12-én hajnalban indulunk Komárombol a ,,csláddal,,Brac-ra.Ugy 10-12 kozott kell a szalason lenunk Bol-ba(12-én).Tudna valaki segiteni hogy korulbelul meddig tart az ut,és hogy a kompra a jegyeket hol kell megvenni.Van-e valami pénztar a jegyvetelre, vagy esetleg csak a konpon kell-e fizetni a jegyekert?Tudna valaki segiteni,aki mar jart erre?Esetleg valami informaciot adni.Koszi e-mail:i.ingrid@centrum.sk
#24 - Ivan - 2010.04.26. - 11:06
Szia!

én pont jártam Bracon. A spliti kikötőnél lehet kompjegyet venni, egy épületben vannak a pénztárak a kikötő közepén, meg fogjátok találni. Az út sok mindentől függ: forgalom, stb., 8-9 óra körül lehet kb., a komp pedig várakozás (kb. 1,5 óránként jár) + 50 perces út.
#25 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.04.26. - 13:29
Tudtok jó szállást ajánlani Brac szigetén 2 fő részére? Mindegy melyik település, kivéve a népstrandok közelében. Köszi!
#26 - Rácz Borbála - 2010.05.26. - 20:35
Szia !!

Fülöp apartman szállást ajánlom.Mi is megyünk augusztusba...
#27 - moni - 2010.05.31. - 14:13
Sziasztok!

Mi idén megyünk harmadszor Bol-ba. Fantasztikus hely. Apartmant érdemes foglalni, mert a hotelek elég drágák. Javaslom az adriagate.com -ot!
#28 - Zoli - 2010.06.08. - 08:52
Sziasztok !
Tud valaki segí­teni abban, hogy szeptember első felében milyen az időjárás Split környékén általában. Köszi.
#29 - Vera - 2010.06.20. - 20:58
Sziasztok!
Valaki nem megy július 24-én Supetarba?Mehetnénk együtt!angi6868@freemail.hu-ra í­rhattok
#30 - angi6868@freemail.hu - 2010.06.21. - 20:23
Szia Vera!

én szeptember első hetében voltam, gyönyörű szép idő volt még. Valószí­nüleg még elég jó lesz, és a tenger is meleg lesz, a júniusnál pl. melegebb még szeptember eleje.
#31 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.06.23. - 17:33
Sziasztok!A családal junius 19én jottunk haza Braí¨-rol.Bolba voltunk,az ido fantasztikus volt,végig 30fok(ha nem tobb),viz is szuper volt.A sztradara kb.400kunat fuzettunk oda vissza,a komp Split-Sumartin 160 az auto,33a felnott,16,50a gyerek jegy ara.Voltunk Makarszkan is ami szerintem joval olcsob mint Bol maga.Makarszkara a komp 33kuna a felnot 160 az auto és itt a gyerekért nemkelet fuzetni jegyarat.Pár Bol-i árat izelitonek...pidza 50kunanal kezdodik,spagetti szinten 50,papucs furdesre mert voltak sunok szinten 48-50kuna,kave kisadag 7-8 kuna asvanyviz kisuveg ugy 10kuna korul fagyi 6-7 kuna adagja(ami nalunk a gyerek kedvence volt)Makarszkan meg a strandcipo ugyanaz mint Bolon 30kuna,pidza 38-tol mar van.Jo és szep nyaralas,szivesen visszamenénk megegyszer ha lehetne,de szeretnénk inkabb mindig mas es mas varost,szigetet megnezni. Viszont mindenki tudja hogy a ,,szigetek,,valamivel mindig dragabak mint maga a part(szarazfold) meleti reszek.Maga a sziget szep ,voltunk minden kis reszebe,minden nap mast neztunk meg...csodalatos kepek,szép kis varasok,kristalytiszta ví­z,baratsagos emberek..........
#32 - Ivan - 2010.06.28. - 09:22
Köszi Iván nagyon sok hasznos infot kaptam.Mi 07 31én megyünk már nagyon várom.Ha még van valami hasznos tanácsod ne tartsd vissza.Köszönettel Ferenc.
#33 - ferenc - 2010.06.29. - 07:22
Szia Ivan!A komp ára amit irtál az oda vissza értendö?Feri.
#34 - ferenc - 2010.06.29. - 07:50
a komp ára csak oda 160kuna,a felnot 33kuna,gyerek 16,50 azaz 209,5kuna 2szer.(419).A mi tapasztalataink egesz jok voltak mint a szalassal mint pedig az emberekkel.A tenger kristalytiszta de vannak sunok,szerintunk papucs kell foleg gyereknek.A zlatni rat resz az nekunk nemnagyon jott be ,mert az egyik reszen csak nudistak vannak az meg riaszto volt hogy 60-80évesek is vannak nudizni es hat szerintunk ezt egy kisgyereknek nemfontos latni.A masik meg azert nemjot be ez a resz mert ,,népstrand,,rengeteg sok emberrel,amugy meg szep tiszta a vi szinte turkizkék.Ja és a parkolo 50kuna /nap,ha valaki autoval menne.Mivel mi Bol kozepso reszen voltunk gyerekkel gyalog messze van.Nekunk konkretan a kolostor utani és a kolostor eloti strand részek tetszettek.Kolostor utan ami van strandresz az nyugisabb ,vagyis sok kisgyerekes csalad volt,mert sekély a viz és haloval elvan keritve ,de inenn tovabmenve szinten van egy kis obol a nudizoknak.
#35 - Ivan - 2010.06.30. - 14:58
Köszi az infót.Bankkártyás fizetés ? ill.Benzinkúttal hogy van ellátva a sziget? Helyi specialitás gondolok kaja pia mit érdemes megkóstolni?Ja és a közbiztonság milyen?Feri.
#36 - ferenc - 2010.07.02. - 06:52
szia,en bankkartyt vittem azzal lehet fizetni ugy mint othon.. benzinkut van es az arak ugyan azok..ott kp val fizettem,ha strandra mentek kolostornal meglehet alni kocsival es 10 meter a part :) nemkell fizetni..gyalog elegge kimerito mivel dombos a hely de gyonyoru...rendort nemlattunk tehat minden ok..mivel a helyilyek nembunoznek :) orulnek a turistaknak,nemnagyon szeretjuk a tengeri speci kajat csak spagetti meg pizza ja egyszer natur hal..csak rohattul draga az az 310 kuna egy adag.ajanlatos strand papucssal meg matracokkal meg spliten bevasarolni mivel sziget 30-40% dragab!!
#37 - ivan - 2010.07.04. - 16:11
Köszi!!! 08.30.án indulunk már nagyon várjuk feri.
#38 - ferenc - 2010.07.09. - 22:08
Nemrég jöttünk haza Braí¨ szigetről. Hagy osszak meg néhány információt.

Bol
- Zlatni Rat (Aranyszarv)
A sziget déli részén, apró kavicsos, kedvelt partszakasz, ami a formájáról kapta a nevét. Majdnem 450 méterre nyúlik be a tengerbe. Minden évben egy kicsit más a partszakasz, mert a tenger folyamatosan formálgatja.
Dugig van emberekkel. Baromi forró a kavics. (tehát bár nem sziklás, és a ví­zben sincsenek élőlények, mégis jól jön a gumi papucs) Szörfösöknek, kite-osoknak remek, mert jól fúj a szél.
Bol kikötőből ví­zi taxival fejenként 10 kunáért kivisznek, de kb. 15-20 perc gyalog is (2 km).
A napozó ágyak, napernyők darabonként napi 40 kunáért bérelhetők ott.

- Vidova gora (Vidova hegy)
778 méter magas. Gyalogúton kb. 2 órás út Bolból, de a hegy másik oldalán aszfalt út is vezet föl. Autóval Bolból 26 km-es az út. Nerezisca és Praznica között félúton van valahol egy leágazás Vidova Gora felé.
Gyönyörű kilátás van a Zlatni Ratra és a többi környékbeli szigetre (Hvar, Vis, Korcula, Jabuka, stb.). Van fönn egy étterem is, ha valaki megéhezett, megszomjazott.

Az öblökről:
Sutivan egy kedves, régies hangulatú kis hely 7 km-re Supetártól. Kellemes, helyenként csöndesebb, búvárkodásra alkalmas öblökkel, kavicsos partszakasszal, strandhellyel. Fantasztikus tiszta a ví­z. Fehér sziklák.
Rengeteg magyar van itt.

Milnánál is csodaszép sziklás öblök vannak. Az Osibova és a Makarac öböl a legtisztább vizűek. Az Osibova öbölhöz dél felé kell menni Milnából. Ha ugyanezen a úton nyugat felé letérünk, akkor ezután jobbra az első lejáratnál érhetjük el a Makarac öblöt, ami a ví­z felől nézve a Milna öböl utáni második öböl.

északon, a Splitska öböltől nyugatra az első egy nagyon kellemes sziklás öböl a Zastup partszakasz, és nemsokkal utána a Babin laz öböl (ami persze Supetárból is megközelí­thető).
Vagy ha Splitskától keletre indulunk (Postira felé), az első öböl a gyönyörű Grabova. érdemes megnézni.

Aztán Postira-ból Pucisca felé menet néhány perces sétával elérhető az első öböl a fehér sziklás, és remek kilátással a szárazföld felé a Mala lozna öböl.
Autóval tovább haladva a 4. öböl a Lovrecina. Figyelni kell: az egyik kanyarban egy fa tábla mutatja, hogy hol kell balra lefordulni a part felé. Egy szűk kis ösvény visz le. Helyenként félre lehet húzódni, ha valaki fölfelé is jön.
Lent a parton parkolni lehet 20 kunáért egész napra. étterem és büfé is van lent és ami fontos, ez a legszebb valóban homokos partszakasz!

Sumartinnál is van több gyönyörű sziklás partszakasz, és a várostól északra pár kilométerre a Planik fokról gyönyörű a kilátás.
Sumartin öböltől délre csak csónakkal megközelí­thető kavicsos partszakaszok vannak, a Zvirje (8. öböl) és a Spiljice (10. öböl) öblök különösen szépek. Kis motorcsónakot Sumartin kikötőben lehet bérelni.

árak:
A 95-ös benzin 8,27-8,45 kuna között van Horvátországban.
Brac szigeten 3 kút van: Bolban, Milnában és Supetárban. íltalában nyáron 7-21 óráig vannak nyitva. (A supetári kút 6-22-ig).

Fizetős parkolók:
Supetárban két fizetős parkoló van. Az egyik a komp termináltól balra van, ahogy megérkezünk, a másik pedig jobbra van a bejárattól a város felé.
ár: 5 kuna/óra, a napi jegy 30 kuna, és 6-22-ig vannak nyitva.

Bolban szintén két fizetős parkoló van:
Az egyik a ví­z felőli oldalon, a másik pedig Zlatni Ratnál. A városi parkoló nyáron 6-23-ig van nyitva és 10 kuna/óra. Lenn a parton a Zlatni Rat parkoló 8-20-ig működik és csak napi jegy van, ami 50 kuna.

Sutivanban egy parkoló van, közel a központhoz, a város bejáratánál. Azt mondják, nyáron 6-24-ig üzemel és 5 kuna/óra, vagy 25 kuna/nap, vagy 110 kuna/hét, vagy 130 kuna/10 nap az ára.
Ezen a nyáron (2010) én nem láttam parkoló őrt, aki pénzt kért volna, és a sorompó sincs lezárva, úgyhogy nyugodtan lehet ingyen parkolni itt.

napozó ágy bérlés Zlatni Rat-on: 40 kuna/nap
napernyő bérlés Zlatni Rat-on: 40 kuna/nap

Borravaló: általában a horvátok nem nagyon foglalkoznak borravalóval, de a számlát általában a legközelebbi 0-ra végződő számra kerekí­tve fizetik ki.
De ha jó a kiszolgálás, és holnap is ott akarunk fogyasztani, akkor 10%-ot illik otthagyni a személyzetnek.

A legtöbb helyen lehet bankkártyát használni. Zöldség-gyümölcs piacon az árusoknál nem.
Odafelé az autópálya dí­jat is csak kp-ben. Letenye-Zágráb 36 kuna, Zágráb-Split 157 kuna. érdemes ennyi kp-t vinni, hogy gyorsan átjussunk. Visszafelé van olyan kapu, ahol bankkártyával fizethető jegyet kapunk. íltalában ezekben a sávokban kisebb sor áll.

A Split-Supetar kompon 160 kuna egy kis autó plusz 33 kuna/személy. (árlista egyébként itt: (hibás link törölve - admin) Lehet bankkártyával fizetni oda is meg vissza is. Az út 50 perces.
Splitből Supetárba induló Jadrolinija átkelő kompok:
05:15, 06:15, 07:45, 09:00, 10:30, 11:15, 12:45, 14:15, 15:15, 16:45, 18:00, 19:15, 21:00, 23:59
Supetárból vissza Splitbe:
05:00, 06:30, 08:45, 09:00, 10:30, 11:45, 12:30, 14:00, 15:30, 16:30, 18:00, 19:30, 20:30, 22:45

árakról még:
1 kg banán 10 hrk, 1,5 literes ásványví­z 4-10 hrk (étteremben 0,75 literes 20 hrk), cipó 3,5-6 hrk, magvas zsemle 3 hrk, 30 dkg-os sajt 27 hrk, 1 mozzarella golyó 15 hrk, 0,5 l szénsavas üdí­tő 7-9 hrk, 1 dobozos margarin 7-8 hrk, 1 kg paradicsom 15 hrk, 1 kg padlizsán 19 hrk, 1 kg uborka 8 hrk, teljes kiőrlésű szeletelt szendvics kenyér 6,5 hrk, étteremben egy pizza 40-49 hrk.
Mint látszik, azért csöppet drágább, mint itthon, úgyhogy sokmindent talán érdemes inkább itthonról vinni.
#39 - srini - 2010.08.01. - 14:04
@srini
Tavaly is lehetett bankkártyával fizetni oda és vissza is az autópályán!
A bracinfo.com-on az í­rják, hogy 30 percenként megy a komp szezon alatt Split-Supetar között...
#40 - Skinkiller - 2010.08.02. - 09:43
sziasztok,Feri megjotettek?milyen volt a Brac? :-)
#41 - ivan - 2010.08.08. - 08:50
Szia Iván! Megjöttünk klassz nagyon jó volt kérdezzetek tudok mindent a szigetről csak most fáradt álmos vok 8 órás vezetés után. halihóóó.Sziasztok Feri!!
#42 - ferenc - 2010.08.08. - 23:39
sziasztok,jovore Tucepi-ba megyunk de ugy szeretnenk menni hogy 2 hetre..lehet hogy meg korai de johetne valaki velunk :)Ferrenc??ez a Horvat orszag olyan mint a drog :-)
#43 - iván - 2010.08.12. - 07:48
mi??????részletezd?
#44 - batho.ferenc@freemail .hu - 2010.08.12. - 21:32
Hali,azt irtam jovore is megyunk de nemmegyunk Bracra hanem kb Brac szigettel szembe Tucepiba,még iden akartunk volna menni még egyszer csak most mar nemjon ossze.Arra gondoltam ha van valakinek kedve velunk tartani megbeszelhetnenk..:)imadjuk Horvatorszagot,gyonyoru..
#45 - iván - 2010.08.13. - 08:30
szia iván!Még nem tom hogy jövőre mit hoz a sors, megmondom őszintén voltam már nem olyan nagyra tartott tengerparton mint pl fekete tenger,és sokkal jobb volt mint horvát ország.Nekem a vendégszeretetük mesterkélt visszajárót elfelejtik szerintem egy lusta népség.bocsi mindenkitöl aki másképp véli.én a pénzemet jövőre máshol fogom elkölteni.Széles homokos tengerpart és az igazi "bics" hangulat hiányzott.
#46 - ferenc - 2010.08.13. - 17:52
Hát igen..a homokot a Braciak szerintem elhasznaltak vakolatba... :-)abban mink is csalodtunk viszont bejon a kavicsos tenger part
#47 - iván - 2010.08.13. - 21:50
Szia Iván.Adj elérhetőséget azt jövőre ki tudja.Szia Feri.
#48 - ferenc - 2010.08.17. - 20:29
Heló!
Először megyünk Horvátországba nyaralni. 5-6 napra szeretnénk menni,de sok dolgot nem tudok még. Ha homokos tengerpartra vágyunk merre menjünk? Azt hallottam szállást nem érdemes előre lefoglalni mert helyben sokkal olcsóbb szobákat kínálnak. 1-2szer bulizni is szeretnénk elmenni. Az egészet szeretnénk 50.000Ft körül kihozni fejenként.Ez nagyjából megoldható? Előre is köszönöm a válaszokat :)
#49 - Peti - 2010.08.22. - 19:54
Szia!

Homokos tengerpart Bracon nincs - legközelebb Splitben van, de nem a legjobb. Dalmáciában még pl. Omisban, de előfordulnak a Pag szigeten is. Horvátországban nem igazán jellemzőek, és sokkal szebbek a nem homokosok. Utazással együtt nehéz az 50 ezer 6 napra, de sok mindentől függ: mivel mentek, milyen igényeitek vannak a szállással kapcsolatban, mit esztek ott, stb.
#50 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.08.25. - 23:50
@Tibcsi
"Homokos tengerpart Bracon nincs" - mondod, pedig van:
Postira-ból Pucisca felé menet a 4. öböl a Lovrecina. Ez a legszebb valóban homokos partszakasz!
Figyelni kell: az egyik kanyarban egy fa tábla mutatja, hogy hol kell balra lefordulni a part felé. Egy szűk kis ösvény visz le. Helyenként félre lehet húzódni, ha valaki fölfelé is jön.
Lent a parton parkolni lehet 20 kunáért egész napra. étterem és büfé is van lent.

Nyilván nem a homokos partszakasz a jellemző erre a vidékre, de ha valaki erre vágyik...
#51 - srini - 2010.08.26. - 09:59
Sziasztok!

Valóban nem a homokos strandok a jellemzőek Ho.-ra, mert pont a sziklás parttól olyan szép:P

Aki homokot szeretne,annak pl. Spanyolországot ajánlom, fincsi: a ruhád, papucsod, szemed, szád tele lesz homokkal, amitől aztán egész nap vakaródzol:-D A látkép: sok-sok puszta homok, és sok-sok víz....Bezzeg Ho.-ban olyan szépek azok a sziklák:P
#52 - moni - 2010.08.26. - 11:16
hali, a Srini-nek igaza van vannak bracon homokos partok lovrencina obolnel voltunk kis gyerekeknek ajanlom sekely meleg stb... de a Bol varosban a zlatni raton homok nincs!!ugy ahogy azt reklamban nyomjak.. de nekunk igy is tetszett :D
#53 - iván - 2010.08.26. - 16:54
Heló!

Köszönöm a válasazokat. A lovrecinai öblöt én is megtaláltam azóta, nekem pont megfelelne a jó úszástudásommal... :) Kocsival mennénk, egyenlőre úgy néz ki, hogy 3-an ( aki akar jöhet :) ). Nem autópályán mennénk, azzal is spórolunk. Szállási igény annyi, hogy hűtő, fürdőszoba legyen kb ennyi :) Kaját vinnénk az első napokra, persze én végig akarom kóstolni a legtöbb horvát ínyencséget. Még a fejenkénti 60ezer is belefér a költségvetésbe. Brac-ba szeretnénk menni mindenképp szeptember közepe felé.
#54 - Peti - 2010.08.27. - 21:30
Helo,Peti,ha vegig akarod kostolni az etlapukat 60ezer sehogy sem lesz eleg!!ha Bol varosba mennel ajanlom a vila Jasmin-t ott mar szeptemberbe 35 euro a napi dij apartmanra 2+1 szemelyre a palya viszont nem draga mert 400 kuna lessz az egesz azt oda vissza ertem,uzem anyag kb 2 tele tank azaz kb 150 euro,komp ara meg mar ide van irva nezd meg autora kb 160 kuna +a szemelyek az meg 33 kuna,tehat az is kb400 lesz nemtudom mennyien mentek..add meg a skype cimed es atlinkelek par kepet meg hogy mi merre van..vagy email cimed udv Iván
#55 - iván - 2010.08.28. - 08:00
Szia Iván!
Köszi a tájékoztatást, egyenlőre megadom az email címem, mert nem tudom, hogy mikor jutok újból gépközelbe.
verespeti00@citromail.hu
#56 - peti - 2010.08.28. - 14:30
Heló!

Szeretnék még kérdezni 1-2 dolgot, mert Iván nem írt az email címemre. Ugye kocsival megyünk és nemtudom mit vihetek ki a határon és mit be. Ebben tudtok segíteni? Előre is köszi! :)
#57 - Peti - 2010.09.10. - 20:44
Sziasztok!

Szeretnénk szállást keresni Brac szigeten,Bol vagy környékén 2 db 4fős apartmant.
(lehetőleg parkoló az udvarban)
aki tud segítsen,
előre is köszönjük.
#58 - Zoli - 2011.02.06. - 19:08
Szia Zoli!

Ha adsz nekem egy e-mail címet, küldünk neked ajánlatokat! Mikor, és milyen árban gondoltátok, Apartman/EUR?

Köszi!
#59 - moni - 2011.02.07. - 13:21
Sziasztok!én ajánlani tudom a www.bol.hr oldalt .ott rajtavannak az apartmanok nézd a privatni smejstaj-t.valamelyik apartmanoknak kulon van w.-oldaluk.Mi tavaj a Villa Jasmin-ba voltunk.Szupi volt
#60 - iván - 2011.02.09. - 08:22
Sziasztok!
Szállás érdekelne engem is Sutivanban. 4 főre apartman. Hűtő, konyha 2 szoba, ha lehet tengerre néző terasszal (elég egy picike terasz is, de ki lehessen ülni kávézni reggelente a tengert csodálva :D )
10 éve folyamatosan oda járunk nyaralni, de sajnos akinél eddig voltunk, eladta az épületet és az új tulaj nem hagyta meg apartmannak, így új házat kell keresnünk.
Kérlek ha tudtok szállást a snic@freemail.hu - ra várom. Köszönöm
#61 - ice_nic - 2011.02.15. - 18:09
Sziasztok!
Rengeteget járunk nyaralni brac szigetre sutivanba.Ajánlanék szállást,árban elfogadható,korekt.
http://sutivan.uw.hu/
Gyönyörű hely,jó pihenést mindenkinek.
#62 - Szabó Gyula - 2011.02.16. - 14:38
Sziasztok!
Nagyon szépen köszönjük a sok segítséget!!

üdv.:Zoli=)

Moni,az e-mail címem:gellai92@freemail.hu

Előre is köszi!
#63 - Zoli - 2011.02.21. - 20:24
Szia Pilu!
Mi is mennénk, ha van még hely!
Hogy álltok a szállás kereséssel?
A csónakot fölfújtad már?
üdv.
#64 - Béla - 2011.02.24. - 17:41
Pilu!!!
Keresgélünk:)) Hely biztos lesz.....
üdv.
#65 - Zoli - 2011.02.25. - 19:39
SZIASZTOK!MI JUNI 4-éN INDULNáNK,NEM TUDJA VALAKI ESETLEG H íGY NYáR ELEJéN MILYEN A VíZ?ELŐRE IS KöSZIKE!
#66 - BALOGH ERIKA - 2011.03.10. - 19:48
Balogh Erika, a víz az időjárásnak van kitéve, június 4 elég korán van!
De egy meleg május után...!
#67 - Varga Jutka - 2011.03.31. - 15:12
Mi tavaly jun 11-én voltunk.Az ido szuper volt és a víz is jo volt,a kisfiunk is gond nélkul furdozott és nemvolt hideg a víz.
#68 - Mia - 2011.04.11. - 10:13
Sziasztok! Valaki tud Bracson naturista strandokat? Ha van akkor a sziget melyik részén? Milyen településekhöz van közel? Köszi az infokat!
#69 - bubu - 2011.04.23. - 01:06
Szia BUBU!

Kapásból beütöttem a Googleba, hogy: Bracs szigeten nudista telep, és kiadott egy olyan oldalt, ahol három is fel van tüntetve!

BRAČ SZIGET
Paklina - nudista strand
Mutnik - nudista strand
Punta - nudista strand

Ha Google segítségével előhozol egy Brac térképet, tuti meglesznek ezek a helyek, mert ugye azt is kérdezted, hogy ha vannak, akkor helyileg hol? Mivel nem vagyok ismerős arrafelé, ezért próbáld meg kikeresni! Vagy jön valaki és segít!
#70 - Varga Jutka - 2011.04.23. - 14:43
BUBU!

A Paklina - a csodás Bol környékén van, ezt már látom!
#71 - Varga Jutka - 2011.04.23. - 14:48
Szia Varga Jutka! Köszönöm a tippet és a segitségedet! Rendes Tőled hogy segíteni próbálsz! üdv!
#72 - Bubu - 2011.04.23. - 15:05
Szia Bubu! Mi itt Monival és Gergővel bejárjuk a topikokat és segítünk, szeretjük ezt csinálni, tehát ha bármi kérdésed van, tedd fel nyugodtan!
#73 - Varga Jutka - 2011.04.24. - 10:37
sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy bracon, kb június közepén/végén a víz általában hány fokos szokott lenni?
köszi
#74 - István - 2011.05.11. - 08:48
Szia!

Nehéz megmondani, de különböző oldalak szerint ilyenkor 22-23 fok körül szokott lenni, már nem hideg, de még nem túl meleg.
#75 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.05.11. - 16:38
Mikor indul az utolsó komp Splitből a Brac szigetre! köszönettel:János
#76 - hartai János - 2011.05.11. - 18:23
Kedves hartai János!

www.jadrolinija.hr szerintem a Te kérdésedre találták ki! Ezen a honlapon tudsz részletes menetrendet, és árinformációkat szerezni!
#77 - Gergő - 2011.05.25. - 20:41
Sziasztok!

Nagy horgász vagyok (az asszony is:) ) és már megvan a szállásunk is supetarba. Kérdésem az lenne, hogy horgászcsalikat mint például a csontkukac, giliszta át lehet-e vinni a határon, vagy a szendvicsek alatt a hűtőtáskában kell csempészni?:)) Már 2szer voltam brac-on, mindkétszer május utolsó hetében, kíváncsi vagyok, hogy szeptember utolsó hetében mennyivel lesz melegebb a víz és jobb az idő?!:) Köszi a választ mindenkinek
#78 - Peti - 2011.05.31. - 08:19
Szia PETI!
Látom nem jelentkezett senki a kérdésedre, szerintem legegyszerűbb lenne felhívni a nagykövetségüket, tuti hogy ők választ tudnak adni!
#79 - Varga Jutka - 2011.06.03. - 08:27
Kedves Jutka!

Köszönöm az infót, lehet az lesz a végén;)
#80 - Peti - 2011.06.04. - 13:25
Sziasztok!

Tudna valaki ajánlani szállást Supetarban? 6-8 főre, apartman érdekelne minket. Előre is köszönöm szépen! :))
#82 - Fodor Emese - 2011.06.25. - 19:31
Szia Emese! Supertban sajnos nem tudok segíteni, viszont a szomszéd településen Sutivanban valamint szemközt Splitben tudok szállásadó email címét rendelkezésedre bocsátani, csak dobj egy emailt: torok.gergo2@gmail.com
Javaslom nézd meg ,,föntebb-vagyis a topic tetején" a szállásokat is!
#83 - Gergő - 2011.06.26. - 13:01
Sziasztok!
Lehet robogót bérelni a szigeten?
#84 - Péter - 2011.06.26. - 19:35
szia Péter mink Bracson a Bol varosban voltunk,igen lehet berelni robogot biciklit quadot 2 szemelyes,azok aszem 300 kuna /ora nemvagyok benne biztos mink nembereltunk..aki bracsra megy es nincs szalasa,ha leszal a komprol tobnyire mar ott hirdetik a "csajok":) altalaban 50 euroert /nap a szalast..de szerintem azt gond nelkul talal barki..ha valami kerdes esetlek ami a Bolt illeti ,kerdezzetek :)udv Iván
#85 - iván - 2011.06.27. - 10:18
Sziasztok!

érdemes elmenni Brac-ra!
Nekünk van házunk kint és imádjuk!
Nézd meg egyszer te is.
#86 - Szabolcs - 2011.06.30. - 21:39
Szia Szabolcs link mar legyszi a bracsi házad,mink még csak tervezzuk a nyaralast bracs vagy makarska..Bracson mar voltunk de még vissza mennenk vannak még ott nem felfedezett tájak :) nemtudtuk bejarni az egészet.. udv Iván
#87 - iván - 2011.07.01. - 08:07
sziasztok hozzáértők!
azt szeretném megtudni, hogy mit gondoltok avval kapcsolatban, hogy nem foglalnék itthon szállást, hanem csak kint "beesek" valahová, biztos találni üres szállást..meg ha nem tetszik, lehet tovább lépni..Bol-t néztem, de ahogy látom zsúfolt lehet és nem is mindegy melyik strandon vagy:( Sutivan milyen?köszi előre is..
#88 - GG - 2011.07.02. - 20:53
Szia GG,Bolon tobb strand van szerintem azzal nemlenne gond ami a szallast illeti pelda mink is ugy megyunk most hogy nemfoglaltunk es nemfelek hogy nemtalalok :)de azert viszem a laptopot hogy majd vesz eseten megtudjam nezni a privat szallasokat ..:)de viszont Bolon tavaly tobb emberket lattam hirdetni szalast.
igaz Junius vegen..
#89 - iván - 2011.07.03. - 09:20
Brac szigetén a festői szépségű Povlja városkában 08.17.-től max. 6 személy részére apartman kiadó, 14€/ fő/ éj. Foglalásban, infókban szívesen segítek, tiszta, szép ház, kedves tulajdonosokkal (idén megyünk 2.-szor vissza! :-) ). érd.: 70/949-4341.
#90 - Sanya - 2011.07.04. - 19:26
Sziasztok!
Mi augusztusban megyünk 16-an (ebből 10 gyerek :) ) Brac szigetére, Mirca-ra. Tudtok esetleg valamit mondani róla? Mert Bracról már találtam elég sok mindent, de Mirca-ról nemigen, és nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy milyen a helyről a visszajelzés...
Előre is köszönöm, sok hasznos infót találtam itt az oldalon!
#91 - Kriszta - 2011.07.08. - 15:26
Azt ki tudja megmondani hogy a 160 kunás (kompjegy) auto jegyárban csak az auto van benne vagy a sofőr is ?Külön kell megvenni a személyeket is? Pl 4 fő/4 jegy (33kuna)plussz 160 az auto? Előre is kössz az infot.
#92 - berczeli gábor - 2011.07.11. - 21:54
Szia, én úgy tudom, hogy külön értendő. Az autón kívül annyiszor 33 KN, ahány fő utazik.
#93 - ágika - 2011.07.11. - 22:41
sziasztok,igen ágika jol mondja :)udv
#94 - iván - 2011.07.12. - 12:29
Sziasztok! Sok hasznos infót olvastam, de néhány jó tanács még kellene. Augusztus végén mennénk pár napra Brac-ra. Mivel vonattal utazunk Split-ig, onnan hajóval a szigetig, Supetaron szeretnénk szállást 4-5 főre. Olyan helyen szeretnénk, amelynek a közelében van strand, étterem, bolt. Előre is köszi, üdv!snuki15@freemail.hu
#95 - Snuki - 2011.07.12. - 14:37
Snuki- Ajánlom neked a Fülöpház apartmant. Nagyon jó, és minden van a közelben. :-) Mi is odamegyünk 2 hét múlva, persze, ha a tűz nem ér el addig.
#96 - Timcsi - 2011.07.15. - 11:18
Sziasztok! Hallottatok az erdőtűzről? Mi jövőhét végén mennénk Bracra, remélem, addig sikerül eloltaniuk a tüzet... Biztos egy cigicsikktől vagy egy üvegtől lobbant lángra ott valami... De az biztos hogy nagy területen ég az erdő :( Van már valami fejlemény, hogy csillapodott volna?
#97 - Fanni96 - 2011.07.16. - 12:40
Sziasztok,mar nincs tuz Bracson sikerult tegnap eloltaniuk,viszont marad 350 tuzolto a helyszinen,remenykedjunk mar nemlessz tuz es tanultak a turistak abbol hogy mit okoztak, tuzet rakjanak kandaloban othon es nem az izzo 45fokos szigeten :)
#98 - iván - 2011.07.18. - 06:41
Sziasztok!

Mi csak egy napra, komppal mennénk át többek között erre a szigetre is. Engem az érdekel, hogy szigeten belül milyen a közlekedés. Milyenek ott a buszjáratok? Esetleg, hasonlóan volt ott, hogy oldotta meg?
A tűz merre volt? érinti ez szerintetek a nyaralókat?

Előre is köszi a válaszokat!
#99 - shara - 2011.07.18. - 09:40
szia shara,makarszkarol megy utas szalito egyenesen Bol-ra ott tudsz berelni biciklit esetleg robogot es a kornyeket betudod jarni,esetleg vannak taxisok ha mas varost szeretnel megnezi am a araikat nemtudom,viszont Bolt betudod jarni gyalog is. busz megalot lattunk de milyen idoszakban jarnak abban nemsegitek de Bolt javaslom :)esetleg link skype cimet es nehany kepet tudnek kuldeni :)udv
Iván
#100 - iván - 2011.07.18. - 14:07
ó, ez nagy megkönnyebbülés!
#101 - Fanni96 - 2011.07.18. - 20:57
Sziasztok!

Nem kell így parázni, minden évben van több felé is erdőtűz.....Mire mentek, már eloltják....:-)
#102 - moni - 2011.07.19. - 09:57
Iván!
Köszi! Emailen megbeszéljük? fulltav.bvera@gmail.com
#103 - shara - 2011.07.21. - 23:16
Kedves Timcsi! Köszi szépen az infót, jó nyaralást kívánok! Snuki
#104 - snuki15@freemail.hu - 2011.07.23. - 22:37
én 2 hete jöttem haza Brac-ról. Azaz Supetar-ból immár másodjára. A tűzről annyit hogy pont aznap indultunk pénteken mikor riogatott a média mindenkit hogy inkább ne induljon el oda senki. Egy kicsit túlozva volt a dolog. Enyhe füstöt csak a kompról láttam, de semmi zavaró tényező nem befolyásolta a nyaralást, sőt minden eddiginél többen voltak a városban. Az első nap valóban lehetett látni tűzoltó repülőgépeket és helikoptereket de a hírnek nagyobb volt a füstje mint a lángja. keddi félórás felhőszakadás pedig végleg pontot tett a dolog végére. érdemes elmenni. A csajok, a kaják és a fürdőhelyek nagyon jók. A városka is hangulatos.
#105 - CC - 2011.08.02. - 00:35
Hali :( horvatok emeltek a apartman arait kb 10-15 euroval/nap...de mind 1 ugy is megyunk XD,mi a tapasztalat 6 honapos babaval tengernel?volt mar valaki pici babával?jun vege fele mennek bol-ra ott lehet babakocsival setalni stb udv ivan ,koszi..
#106 - iván - 2012.03.12. - 11:09
Sziasztok! Aki volt már BOL-ban attól kérdeznék néhány dolgot!

Ha jól látom, akkor Zlatni Rattól keletre van az "apartman zóna", ott is végig strandok vannak kialakítva a tengerparton? Valaki írta, h nem nagyon van élővilág, érdemes vhol búvárkodni?
A belvárosról esetleg valami infó? Bevállt éttermek, pubok?

Előre is köszönöm a segítséget!G.
#107 - G. - 2012.04.22. - 13:49
Május 19 -én mennénk Supetarba. Zadartól lentebb nem voltunk még. Kicsit félek a korai időponttól. Hálás lennék ha valaki megosztaná véleményét ill . tapasztalatát e korai időponttal kapcsolatban.
köszönettel:

#108 - Tón - 2012.04.27. - 13:59
szia Ton,inkabb juni 19 mennek a hejedben,am a Bol-on mar furodnek :) nezd a Bol live web cam,percenkent uj kepek a partrol ...udv
#109 - iván - 2012.05.01. - 12:37
hali iden nemmegy senki nyaralni??
#110 - iván - 2012.06.17. - 08:16
Sziasztok,
mi 1 hét múlva megyünk Sutivan-ba, és érdekődnék, hogy mi az amit érdemes vini( étel-ital) ami nagyon drága ott.
A vizet olvastam, van még valami azon kívül? valamint pénteki váltással megyünk,mi a tapasztalat tényleg elég 4 óra a határtól Splitig? Köszönöm:)
#111 - Stella - 2012.07.05. - 09:59
szia Sztella,ami drága az a kenyér meg viz,am a sziget dragab kb 20-30% mind peldaul makarska..ami az ettermeket illeti,kb 4 ora alat splitnel vagytok attol fugg menyi idot vesz el a piheno.. udv iván
#112 - iván - 2012.07.08. - 07:59
Valakinek vmi friss élmény, friss info? :)
#113 - G. - 2012.07.19. - 10:19
Kedves Iván! Egy jó éttermet tudnál ajánlani?
#114 - lac - 2012.07.19. - 21:06
12(!) alkalommal voltunk Supetarban..:) a legjobb étterem a Punta, ami a Kaktus Hotel környékén van a parton és a Bistro Palute a kikötőben!!!
#115 - Attila - 2012.07.25. - 20:13
Sziasztok! segítség kéne a párommal 2-en mennénk a Brac szigetre , szállást kell előre foglalni vagy ott is lehet találni? Melyik a jobb hely Bolt vagy Supetar ha éjszaka is szeretnénk csavarogni? a komp milyen árban van és kell előre foglalni? Köszönöm válaszotokat előre is (nem tudunk horvátul)
#116 - Zsuzsa - 2012.08.05. - 23:56
Szia!

Inkább Bolon van nagy éjszakai élet, mint Supetaron, de ott is azért viszonylag visszafogottabb. A komp ára Splitből Supetarba 35 Kuna autó nélkül, autóval pedig, mérettől függően 160 vagy 276 Kuna. Szállást ott is lehet találni valószínüleg.
#117 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.08.06. - 00:04
sziasztok,Zsuzsa,Bolon 2 eve voltunk de merem ajanlani..szalast kb 50euro /nap de vannak mar 40euroert is am a kikoto vegeben van egy kozvetito iroda ha esetleg nemtalalnatok,de lehet kerdezoskodni elelmiszer boltban szala irant..legalabb is nekunk kinaltak napi renden :) atlag az a 50 euro de szerintem alkukepes..bol es kornyeke szep nagyon ajanlom de homokos partot nekeressetek :D nincs.. az hogy nemtudtok horvatul az nem gond angolul tudnak..mink a Villa Jasmin-ban voltuk http://www.villa-jasmin.com/ esetleg valami kerdes lehet irni ivans.kn@gmail.com udv Iván
#118 - iván - 2012.08.06. - 09:45
Sziasztok!
Hol tudom megnézni a Split-Supetar közötti autós komp menetrendet, mert nem találom sehol?
Előre is köszi!
#119 - Barna - 2012.08.08. - 19:07
Kedves Barna

www.jadrolinija.hr
district of Split részt kell keresned.
#120 - Gergő - 2012.08.08. - 21:37
Hölgyek,Urak!
Bol kemping a célunk. Három kölök + kutya. Tudna valaki ajánlani a környéken eldugott nem túl népes sziklás öblöket? Kb 10-15 km távolságig.
#121 - Buharin - 2012.08.17. - 01:48
sziasztok

en azt szeretnem kerdezni, hogy volt-e mar valaki oktobet elejen Supetarban>>?Mi akkor mennenk a parommal, es erdekelne , hogy erdemes-e, tudunk-e majd strandolni illetve napozni??koszonom valaszotok elore is
#122 - Tim - 2012.09.10. - 19:22
szia Tim,napozni lehet oktoberben még 22-24 fok lehet ám furodni.. tenger kb 23 fokos lehet,kivanom nektek hogy szep napos idot fogjatok ki..udv Iván
#123 - iván - 2012.09.13. - 08:15
Kedves Mindenki!

Július 31-től vagy augusztus 1-től egy hétre keresünk apartmant 5 fő (2 felnőtt, 3 nagyobb gyerek) részére tengerparthoz közel, csöndes, nyugodt helyen, és elfogadható (nem méregdrága) áron! Aki tud segíteni, azt előre is megköszönném! Az e-mail címem a következő: norcsievi019@gmail.com
#124 - Nóra - 2013.05.29. - 19:29
Szeptemberben lehet még fürdeni??? Szállást hol érdemes nézni vagy szerezni??? Mennyiért adják ki 2 főre?
#125 - Kitti - 2013.06.14. - 18:34
Szeptemberben még lehet fürödni és víz is nagyon jó.
Szállást lehet nézegetni pl. www.booking.com
www.hellotourist.net
http://supetar-accommodation.info/en
http://bol-accommodation.info/en
#126 - Gergő - 2013.06.15. - 14:11
Sziasztok!
én már 3-szor voltam október végén Supetar-ban. Leírni nem tudom milyen jól éreztem magam. 26-28 fok volt a levegő. A vízben ugyan én nem fürödtem, de az Oroszok igen. Továbbá búvárkodást is láttam. A legjobb, hogy nincs tömegnyomor sehol. Egészen más arcát mutathatja az egész sziget. A tengerparton van a bérleti jogom Waterman Holiday-nél.
Egész éjszaka lehet a tenger morajlást hallani és arra ébredni, hogy kinézek az ablakon ott a gyönyörű táj. A szigetet már 2-szer teljesen bejártam és elbűvölt.
2 év múlva szívesen odaadnám a 43 hét szombatján induló üdülési jogomat, ha valakit érdekel.Esetleg elcserélném valakivel máshova. vhzsuzsi@citromail. hu
Már másfelé is szeretnék felfedezni dolgokat.
#127 - Hoffer Zsuzsanna - 2013.10.16. - 14:46
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni hogy helyileg hova lenne érdemes menni ha egy csendes, nyugodt környezetben szeretnénk lenni, lehet kirándulni, túrázni (hegy - természetvédelmi területek-en), távol van a város zaja és nincs nagy zsúfoltság, embertömeg?
Konkrét szállás ajánlatokat is érdekelnének akinek van már személyes tapasztalata evvel kapcsolatban.
Köszönöm a segítséget előre is!
#128 - toncsi - 2014.06.23. - 12:28
Azt elfelejtettem hogy km-ben pedig nem lenne olyan őrült messze. (Kb.: 800km-en belül)
#129 - toncsi - 2014.06.23. - 12:35
Szia!

Budapesttől számítva 800 km-be szinte bármi, még Dalmácia, és a viszonylag messze lévő (az oldalan bemutatott helyeken kívül az egyik legtávolabb lévő) Brac is belefér. Ennek ellenére tényleg ezek a dalmát részek vannak a legmesszebb. A Hova Horvátországba? menüpontban kaphatsz tippeket, van olyan rész is, hogy Hova kirándulni, túrázni? és ott többet megtudhatsz az említett helyekről. általában a szigetek nyugodtabbak, ott is általában nem a szigetek fővárosai (bár pont Brac szinte mindenhol nyugodt). De nagyvárosok környékén is vannak nyugodtabb települések.
#130 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.06.24. - 03:43
Sziasztok! október végén milyen az idő Brac szigeten,érdemes-e elmenni?
#131 - Gábor - 2014.07.22. - 15:37
Szia Toncsi,
ha még nem utaztatok el, mi Milnán (Brac) találtunk jó szállást, aug. 1-4. között szabad (5 főre), ha érdekel, írj.
#132 - lus - 2014.07.23. - 09:59
Tengermély tiszteletem mindenkinek !
2015 június 6.-13.-ig Brac szigeten van 4személyes apartmanom már 10 éve, mivel idén csak ketten megyünk a kedvesemmel, fele át adó, akár 4fős családnak is. 7személyes egyterűvel megyünk, van még 5 szabad hely. Erkélyem, hálószoba ablak 16méterre a tengertől( B6-os földszintes ház) fullosan felszerelt a konyha is. 20/972 0 632
#133 - Molnár József - 2015.05.31. - 00:14
Sziasztok. Brac szigetre megyünk aug. végén.Szállásunk van,csak az érdekelne, hogy lehet e horgászni? Mivel?Mik a szokások? Engedély kell e?Minden érdekelne ebben a témában! Előre is köszi.
Piri
#134 - Viczián- Nagy Piroska - 2015.07.19. - 17:24
Szia!

Napi engedélyt kell kérni hobbicélú horgászatra. Meg lehet venni utazási irodákban, búvárközpontokban, turisztikai információs irodákban, elég sok helyen. Kikötők, strandok környékén a horgászat nem engedélyezett. A napijegy vásárlásával megkapod a szabályokat is.
Itt bővebben:
http://www.mohosz.hu/horvat_tenger.html
#135 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.07.23. - 23:42
Szia Tibcsi! :)
Jövő hónap végén Podgorán nyaralunk és meg szeretnénk látogatni Brac szigetét is. Az lenne a kérdésem, hogy szerinted van olyan parkolási lehetőség Makarskán, hogy az autót ott raknánk le? Néztem a komp árakat, hát "gyalog" jóval olcsóbb... és amúgy is csak Sumartin strandján szeretnénk csobbanni, az gyalog nincs is messze a kikötőtől. (Esetleg még Bolba megyünk, de oda is busszal.) és még egy kérdés, Sumartinon lehet közvetlenül ott szállást találni? Kicsit későn gondolkoztunk, így a neten nézegetve nem igazán van már szabad apartman. :( Válaszodat köszönöm előre is!
#136 - Takács Barbara - 2016.06.08. - 13:16
Szia!

A legjobban akkor jártok, ha a szálláson hagyjátok a kocsit. Podgora és Makarska között mindössze 15 perc busszal.
Makarskán pont probléma a parkolás, kevés a parkolóhely. Az utcai parkolás 2 zónára van felosztva Makarskán, pontos árakat nem tudok.
#137 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.08. - 20:31
Sziasztok! Supetarban jártas tagoktól kérdezném: Szállásunk megoldott, félpanziós lehetőséget keresek, elfogadható áron. Hol és merre találok ilyet? Köszönöm, P.
#138 - Péter - 2016.07.19. - 11:20
Sziasztok! Brac szigetre igyekvőknek ajánlom a videóinkat .https://www.youtube.com/watch?v=lGo3ZMd2ODE
#139 - Takács - 2016.08.25. - 11:19
Június elején milyen az idő? Fürödni lehet már a tengerben? Nem túl hideg víz?
#140 - iger9 - 2017.04.07. - 12:13
Nem hideg, de még nem is meleg, átlagban 21 fokos akkor.
#141 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.09. - 23:01
Bracs szigeten voltunk Bolban tavaly júniusban.Az idő nagyon jó volt,kb.32 fok,de jóval melegebbnek ėreztük.A tenger 26 fokos volt.Gyönyörű hely,idėn is megyünk!
#142 - Kata - 2017.04.15. - 07:57

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás