Cavtat bemutatása, látnivalók, szállás

Cavtat

Booking.com

Dubrovniktól 15 km-re, délre fekszik a kis, 2000 lakosú Cavtat, Horvátország egyik legdélebbi, és legidillibb nyaralóhelye. A dél-dalmáciai város régi, és gazdag történelemmel büszkélkedhet. Kr. e. 6. században a görögök Epidaurus néven alapították. Neve Epidaurumra változott, amikor Kr. e. 228-ban római fennhatóság alá került. Bizánciak, avarok, és szlávok is meghódították, valamint elpusztították a várost az i. sz. 6-7. század folyamán. A városka a középkorban épült újjá. Cavtat mai neve a latin "Civitas Vetus" kifejezésből származik, mely magyarul annyit jelent, hogy az öreg város.

Cavtat szállások

Cavtat szállások: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Cavtat szállások | Szállások Horvátország egyéb részein is

Napjainkra Cavtat népszerű turistacélponttá vált, számos szálloda, és kiadó szoba várja a vendégeket. A 7 km hosszú, fenyőerdőkkel határolt, csodálatos tengerparti promenád mentén egymást érik az üzletek, és az éttermek. Cavtat még a gyönyörű dalmáciai városokhoz mérve is festőien szép, és harmonikus helynek mondható. Szépsége, igazi mediterrán hangulata, hangulatos fehér kőházai, és a várost körbeölelő fenyőerdők több művészt megihletettek. Cavtat óvárosában számos ókori épület, és reneszánsz palota is felfedezhető, a régi és az új igen érdekes, és ízléses találkozása figyelhető meg a településen. Rendkívül vonzó Cavtat gazdag mediterrán növényzete, és a kristálytiszta tengervíz is. Kavicsos, köves, és sziklás strandok mellett homokos partok is találhatók a város környékén.

A Cavtat környéki nevezetességeket, és szép, megtekintésre érdemes helyeket áttekintve: Cavtatból hajókirándulás tehető a világ egyik legszebb üdülővárosába, Dubrovnikba (ill. természetesen autóval is oda lehet jutni), valamint a közeli Montenegróba is szerveznek innen kirándulásokat. Dubrovnikból a csendes, nyugodt, romlatlan Mljet sziget is megnézhető.

Eljutás autóval Cavtatba: Autós útvonaltervező (a cél mezőbe ezt írja: Cavtat Horvátország)

Cavtat, Horvátország

Cavtat

Cavtat, Dalmácia

Cavtat képek: Nikonmania, lulugalia, Pacopus

Kapcsolódó cikkek, útikalauzok

Hozzászólások

Booking.com

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Sziasztok,

írhatna valaki egy picit Cavtat éjszakai életéről. Bárok éttermek meddig vannak nyitva, sokan mozognak este az utcán? Baska Vodához esetleg ha tudja valaki hasonlítani az jó lenne.

Köszi
#1 - Tom - 2011.02.28. - 14:08
Szia!

Cavtat kisváros: Van néhány bár, ahol van zene, de nem jellemző rá hogy különösen hangos éjszakai élete lenne, diszkók, klubok nincsenek. Baska Voda jobb ilyen szempontból, ill. ahhoz Makarska is közel.
#2 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.02.28. - 19:21
Szia,

Nagyon hangos éjszakai életre nem is vágyom, inkább csak hogy legyen azért hangulat, emberek, és pár étterem -zenés bár ami tovább nyitva tart. Vagy este 10fele kihal az egész város?
#3 - Tom - 2011.03.01. - 13:27
Szia!

Nem hal ki, van élet este, csak azt hittem szórakozóhelyekre gondolsz :)!
#4 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.03.04. - 02:15
Dubrovnik felé betértünk nagyon szép különleges látvány ,aki nem vágyik nagy zsivajra megfelelő hely,,nyaralni van egy kis piac az is nagyon bájos a vidékről árulnak különleges finom dolgokat,, az emberek vicceltek nevetgéltek a turistákkal
#5 - gabelis@gmx.de - 2012.04.19. - 17:42

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás