Hírek, újdonságok archívum

Utazás nyaralás info » Horvátország » Hírek, újdonságok archívum

Hírek, és újdonságok archívuma

Horvátország, Dubrovnik

Legújabb hírek, újdonságok

2015. július 17.: A Horvátország térképek menüpont áttekintő országtérképpel bővült, ahol bejelölésre kerültek Horvátország nyaralóhelyei, szigetei.

2015. július 5.: Oldalunk térképek menüponttal bővült, ahol több horvát város, nyaralóhely, sziget interaktív térképe található meg, a helyek érdekességeinek: látnivalóinak, strandjainak, egyéb nevezetes pontjainak bejelölésével.

2015. február 23.: Tovább folytatódtak eddig is a legnagyobb részletességre, és arra törekedő útikalauzaink frissítései, hogy azok átolvasásával mindenki a legfelejthetetlenebb, legjobb programokban bővelkedő nyaralás tölthesse el Horvátországban: az utóbbi napokban Makarska és a Pag-sziget leírása, valamint Hova Horvátországba? cikkünk bővült.

2015. február 16.: A naprakészség, a lehető legfrissebb legpontosabb és leghasznosabb információk meglétének jegyében ismét átnézésre, frissítésre (pl. a látnivalók aktuális jegyáraival, aktuális belépőjegy információkkal), új látványosságokkal való bővítésre kerültek a következő horvátországi útikalauzok: Crikvenica, Krk-sziget, Omis, Opatija, Porec, Pula, Rab-sziget. A következő napokban és hetekben, a nyári szezon beindulása előtt a további oldalak is revízióra kerülnek.

2014. november 25.: Minden útikalauz, minden város és sziget leírása átnézésre, bővítésre került az utóbbi évek új hírei, fejleményei nyomán, több nyaralóhely, város leírását újabb látnivalók bemutatásával bővítettük ki. Mivel sokan érdeklődtek, hogy van-e, nyílt-e már Horvátországban aquapark, új oldalként felkerült Horvátország első aquaparkjának, az Istralandiának leírása.

2014. február 5.: Az oldal Hova utazzunk Horvátországba? cikkel bővült, ami jó áttekintést ad a különböző horvátországi régiókról, nyaralóhelyekről, tengerpartokról, azoknak, akik nem ismerik az országot, még nem nyaraltak ott, és azoknak is, akik voltak, akár többször is, ők új helyeket fedezhetnek fel.

2013. október 22.: Új, modern, mobil és tablet-kompatibilis designt kapott az oldal.

2013. július 4.: Két horvátországi nemzeti park is van, ahova egy horvátországi nyaralás alkalmával mindenképp érdemes elmenni: lenyűgöző vízeséseik, csodás természeti szépségeik életre szóló élményt jelenthetnek. Mostantól az oldalon a Krka és a Plitvice nemzeti parkról külön részben lehet olvasni, hasznos tippekkel, tanácsokkal.

2011. július 4.: Az utóbbi napok hazánkban tapasztalható hűvös időjárása ellenére mondhatjuk, hogy igazán elkezdődött a nyaralószezon. Az elmúlt hetekben nagyszámú új hozzászólást írtak a látogatók, érdeklődők, tapasztalt utazók, és Horvátország rajongók a különböző horvátországi útikalauzokhoz - akik korábban olvasták őket, azoknak is érdemes átfutni a legújabbakat, és természetesen azoknak is, akik most készülnek Horvátországba. A leírásokon kívül a kommentek is sokat segíthetnek abban, hogy melyik helyet érdemes választani, hogy a horvát szigeteken, üdülőhelyeken mire érdemes figyelni - ilyen, és ehhez hasonló tippek és tanácsok olvashatók az egyes útikalauzok alatt, a fórum részben. Várjuk továbbra is a hozzászólásokat, beszámolókat, útleírásokat, véleményeket akár a cikkek alá, a kommentekhez, akár a Horvátország vélemények rovatba.

Ahova az utóbbi napokban érkezett is egy új beszámoló: Zami számolt be éleményeiről, aki Novi Vinodolskiban járt. Egy új horvátországi hely rövid leírása is felkerült: bemutatásra került a mérsékelten szép Kraljevica.

2011. április 18.: Egy újabb Isztriai-félszigeti (Novigrad), és egy dalmáciai, Peljesac-félszigeti (Orebic) nyaralóhely került bemutatásra. Orebic, a legutóbb bemutatott Nin mellett, szintén egy homokos tengerparttal rendelkező horvátországi üdülőhely. Az egyes üdülőhelyek bemutatásánál mostantól partnerünk szállásajánlatai is böngészhetők, nagy választékban, és jó árakon.

2011. február 27.: Egy másik, Zadar régióba tartozó nyaralóhely, Nin bemutatása is olvasható mostantól az oldalon. Nin Horvátország első települése, Horvátország első székesegyházával, és azon kevés horvát nyaralóhelyek egyike, ahol homokos tengerpart található.

2011. február 20.: Oldalunkon a kisebb, kevésbé ismert, Zadar-közeli Ugljan szigetet mutatjuk be legújabban. A Horvátország vélemények rovat a 18. és 19., a látogatók által küldött beszámolóval bővült: az elmúlt három napban ketten küldték be véleményeiket: Fradiferi, és Imre élményeit, véleményét lehet olvasni.

2011. február 12.: Jurisics Miklós szülővárosa, Kőszeg testvérvárosa, a festői, gazdag történelmű, észak-horvátországi tengerparti város, Senj bemutatása is olvasható mostantól Horvátország oldalunkon.

2010. október 17.: Akárhogy is nézzük, véget ért a nyaralószezon. A nyár folyamán nagyszámú látogató kereste fel a Horvátország utazás nyaralás info oldalt, és informálódott innen Horvátországról, és az egyes horvátországi nyaralóhelyekről. Több száz új hozzászólást írtak a látogatók: kérdéseket tettek fel utazásukkal kapcsolatban, ill. hasznos beszámolókat, tapasztalatokat, tanácsokat osztottak meg az oldal látogatóival, azok is, akik már nyaraltak idén, vagy korábban az országban. Ezúton is köszönjük a hozzászólásokat, tartalmasabbá tették az oldalt. Köszönjük a Facebook "likeolásokat" is, akár magát az utazás nyaralás infora nyomták meg a tetszik gombot, akár az egyes helyek leírásánál történt mindez. Szintén köszönet nem csak azokért a beszámolókért, amelyek a hozzászólások között születtek, hanem a Horvátország vélemény rovatba beküldött tapasztalatokért is. Most 4, az utóbbi időben felkerült vélemény került fel a Horvátország vélemények rovatba: Gábor, Ágnes, Mount, és Jutka véleménye ; számos, tartalmas, hasznos tanácsokat nyújtó beszámoló, sőt, még rossz, negatív vélemény is akad! A következő nyárig számos frissítés, újítás, van tervbe véve, és új, eddig nem bemutatott Horvátországi nyaralóhelyek leírása is fel fog kerülni.

2010. július 26.: Egy újabb horvátországi, isztriai nyaralóhely, Umag kapott saját oldalt: az üdülővárosnak, és környékének részletes bemutatása, valamint az időtöltési lehetőségek leírása került fel.

2010. július 16.: A két dalmáciai település után ezúttal egy szépséges isztriai gyöngyszem, Vrsar leírása került fel újonnan.

2010. július 14.: Az elmúlt időszakban sok kisebb újítás, változtatás történt az oldalon, valamint az egyes nyaralóhelyeket, városokat, szigeteket bemutató oldalak többszáz hozzászólással bővültek. Tartalmi bővülések: A Horvátország vélemények rovatban több új beszámoló is olvasható, ezeken kívül a Város- és nyaralóhelykalauzok, látnivalók rovatban, az egyes helyeknél is számos látogató hozzászólása, véleménye, és élménybeszámoló olvasható a bemutatott helyekről. Újonnan került bemutatásra két csodás dalmáciai nyaralóhely: Biograd na Moru, és Cavtat.

2009. november 09.: Amellett, hogy az egyes városokról, szigetekről szóló útikalauzok oldalai folyamatosan bővülnek a korábban ott nyaralók hozzászólásaival, a Vélemények Horvátországról rovatba is felkerült 2 Horvátországban nyaraló, és az utóbbi időkben véleményét beküldő látogató véleménye: Helén, és Gergő beszámolói is olvashatók mostantól.

2009. július 16.: A Kvarnel-öböl egyik településének, Novi Vinodolskinak a bemutatása is elkészült.

2009. július 08.: A paradicsomi sziget, Horvátország egyik legszebb helyének tartott Mljet részletes, fényképes bemutatása is olvasható mától.

2009. június 24.: A közép-dalmáciai sziget, Murter rövid leírásával bővült az oldal.

2009. június 07.: A sok tengerparti sziget, és város után ma Horvátország, Zágráb mellett, másik népszerű "szárazföldi" városának, Varasdnak bemutatása került fel.

2009. április 13.: A Dubrovnik közelében található vadregényes, homokos strandokkal is rendelkező sziget, Lopud bemutatása is olvasható mostantól.

2009. január 25.: Az autóval nyaralni indulóknak hasznos lehet, hogy mostantól közvetlenül az oldalról elérhető egy autós útvonaltervező, mellyel Magyarországról Horvátországba induló, ill. Horvátországon belüli utakat is hatékonyan, megbízhatóan, és egyszerűen lehet tervezni.

2008. november 21.: A legújabb leírás Rabac és Labin városairól, és a környéken lévő kirándulási lehetőségekről szól.

2008. október 17.: Az elmúlt hetekben hárman is írtak beszámolót horvátországi nyaralásukról a Vélemények Horvátországról rovatba, amelyek most, némi késéssel kerültek fel. Bea, Erika, és Tündér hárman együtt szinte egész Horvátoszágot bejárták - hasznos információkkal teli, érdekes beszámolóikat érdemes elolvasni.

2008. július 26.: Egy újabb utazó töltötte ki a Vélemények Horvátországról rovatban lévő űrlapot. Brades Pag, és Vir szigeten, Novi Vinodolskiban, és Stara Novaljában járt, válaszai, tapasztalatai, véleménye itt olvashatók.

2008. július 12.: Az Adriai-tenger remek célpont a búvárkodás szerelmeseinek. A türkizék víz, a gazdag, a civilizáció ártalmaitól sok helyen még megkímélt tengeri élővilág, és az érdekes hajóroncsok mind-mind nagy élménnyé teszik a horvátországi merüléseket. Folytatás...

2008. július 11.: Sokan kérdezik, hogy melyek azok a horvátországi nyaralóhelyek, ahol a legpezsgőbb éjszakai élet tapasztalható, ahol a legtöbb fiatal van, amelyek a fiatalok, baráti társaságok, bulizást, klubokat, diszkókat, esetleg ismerkedést keresők számára legideálisabbak, illetve az egyes horvát szigeteken melyik településeket válasszák, hogy a legintenzívebben tudjanak bulizni. Folytatás...

2008. június 30.: A vadregényes szépségű, kanyonban elterülő Omis városának bemutatása került fel.

2008. június 26.: Bővültek a horvátországi vélemények, Heni küldte be horvátországi tapasztalatait. A Vélemények rovaton kívül, több útikalauznál is olvashatók az adott helyeket meglátogatók élményei, tapasztalatai.

2008. június 20.: Egy csendes, kevésbé ismert sziget után, ma Horvátország egyik legismertebb, legnépszerűbb, nyaranta a legnagyobb életét élő nyaralóhelyét, Vodice települését mutatjuk be. A környék településeiről, nemzeti parkjairól, és kirándulási lehetőségeiről is olvasható.

2008. június 10.: Losinj után ma a Losinjtól mindössze 7 km-re lévő Susak szigetet mutatjuk be, amely azoknak lehet jó választás, akik egy csendes, nyugodt, teljesen ismeretlen szigeten szeretnének nyaralni.

2008. június 08.: Horvátország szép fővárosa után, ezúttal ismét egy gyönyörű szigetről, Losinjról írtunk cikket.

2008. június 07.: Az idillikus, és élhető horvát főváros, Zágráb nevezetességei kerültek bemutatása.

2008. május 10.: A csodálatos, paradicsomi szépségű, csendes, és nyugodt Dugi Otok sziget bemutatása került fel.

2008. május 07.: Két olyan hellyel bővült Horvátország szigeteinek, és városainak bemutatása, amelyekről ezúttal csak rövidebb bemutatást lehetett írni. Nem azért, mert csúnyák lennének, ellenkezőleg: mindkettő festői üdülőhely, csak kicsik ; apró kincsek. Primosten, és a Vir sziget bemutatása sorrendben a 22., és a 23. olyan horvátországi hely, amelyekről leírás olvasható az oldalon.

2008. március 27.: A csodálatos, romlatlan, az Adria egyik legzöldebb szigetének számító, és egyik legkékebb tengerével csábító Vis szigetet mutatjuk be.

2008. március 23.: A csendes, és szép, a régi Horvátország báját máig megtartó Solta sziget került legújabban megismertetésre.

2008. március 19.: Mostantól lehetőség van hozzászólásokra is a legtöbb oldalon / rovatban / útikalauznál.

2008. március 14.: Az utazás nyaralás info Spanyolország, Párizs, és London oldalaihoz hasonlóan, itt, a Horvátország utazás nyaralás infónál is elindult a "Vélemények" rovat, nem meglepő módon Vélemények Horvátországról néven. Egyelőre Dávid élményei kerültek fel. Szeretettel várjuk mindenki véleményét, élményeit, akik már nyaraltak, vagy éltek/élnek Horvátországban, ehhez csak a Vélemények Horvátországról oldalon lévő kérdésekre kell válaszolni egy form kitöltésével.

2008. február 27.: Crikvenica leírása került fel.

2008. január 31.: A makarskai riviéra nyolc legszebb, és legérdekesebb, egytől egyig igen változatos, Európa legszebb strandjaival rendelkező településése került bemutatásra: Baska Voda, Brela, Drasnice, Drvenik, Gradac, Igrane, Podgora, Tucepi

2008. január 05.: A visszatérő látogatók kedvéért a mai naptól itt jelezzük a Horvátország utazás nyaralás info oldal frissítéseit, újdonságait, változtatásait. Egyúttal mostantól az oldalnak RSS-csatornája is van, így akik oda feljelentkeznek, azonnal értesülnek a változtatásokról, és az oldal tartalmi bővüléseiről.

2007. december 07.: A Hvar-sziget is bemutatásra került a Horvátország utazás nyaralás info oldalon.

2007. november 09.: A csodálatos Cres-sziget bemutatása is olvasható mostantól.

2007. november 05.: A horvátországi városok bemutatása ezúttal Makarska városával bővült.

2007. október 25.: Felkerült Split, és Zadar térképe.

2007. október 20.: A Horvátország utazás nyaralás info az eddigi ingyenes tárhelyről átköltözött az utazas-nyaralas.info domain alá. A régi oldalra érkező látogatók ide lesznek átirányítva, illetve a különböző keresőoldalak találati listájában is hamarosan az új URL fog szerepelni.