Hvar sziget települések, üdülőhelyek, szállás, látnivalók, időtöltés

Hvar sziget

Booking.com

Hvar Horvátország 4. legnagyobb szigete. Területe 299,6 km2, partvonala 254 km hosszú, népessége 11 ezer fő. A sziget legmagasabb csúcsa, a Sveti Nikola 628 méter magas. Hvar Dalmáciában, a Brac-szigettől délre, Korculától és a Vis-szigettől északra fekszik. A szigethez közeli szárazföldi nagyvárosok: Split, Omis és Makarska. Évi 2715 órás, napi átlag 7,4 órás napsütéses órájával Hvar az Adria legnaposabb szigete, ahol télen is kellemes a hőmérséklet (főleg a sziget nyugati része napos még télen is). Természeti szépségei egyedülállóak, szép öblök, buja növényzet: rozmaringok, levendulák, szőlőskertek, pineaerdők, olivaligetek jellemzik. A strandok a szigeten főként kavicsosak és sziklásak.

Természeti szépségei mellett Hvar történelme is figyelemre méltó: itt találhatók a velencei építészet egyik legjobban megmaradt példái, és Horvátország legidősebb, és egész Európa egyik legrégibb települése (Stari Grad). Horvátország egyik legszebb, és legromantikusabb szigetét, Dalmácia királynőjét mindig érdemes felkeresni. Többen Horvátország legszebb szigetének tartják, igen felkapott, és látogatott sziget (bár távolsága miatt nem is elsősorban a magyarok körében). Számos híresség is szeret itt nyaralni. Hvar megszámlálhatatlanul sok természeti, és építészeti szépséget, csodás öblöt, és tengerpartot kínál. Szórakozási, és kulturális lehetőséget, és gasztronómiai élményekben sem szűkölködik Hvar, a legnemesebb borok kóstolhatók itt. Híres bor a Zlatan Pavac, a sziget remek vörösbora. A fiatalok pedig önfeledten bulizhatnak szigeten: Hvar egy igazi bulisziget, jelentős éjszakai élettel.

Hvar kikötőjéből katamaránnal elérhető Split, Korcula és a Brac-sziget is, így itt nyaralva megnézhetők más érdekes helyek is. A Splitből elérhető több másik sziget, és város közül is érdemes egyet-kettőt a környéken nyaralva felkeresni.

Eljutás autóval Hvarra: Autós útvonaltervező (a "Cél" mezőbe ezt írja: "Hvar"). Budapestről Split 750 km / kb. 7 óra. A letenyei határtól az A4 autópályán kell Zágrábig menni. Onnan az A1 autópályán Lucko felhajtótól Dugopolje lehajtóig. Tovább Splitből komppal Stari Gradig 2 órás út, a komp nyaranta 2,5-3 óránként jár, menetrendje ITT megtekinthető. Másik megoldás: Drveniktől komppal (ez esetben a Zagvozd lehajtó szükséges). Aktuális autópályadíjak, kompdíjak, és kompmenetrendek itt: Horvátország autópályadíjak. A sok új széles út ellenére, a sziget útjai sok helyen még mindig rendkívül szerpentinesek, a tapasztalatlan autósok tetszését nem fogják elnyerni. Hvar elérhető autó nélkül is: Splitig vonattal, vagy az Eurolines Dalmát Expresszével. Splitből pedig, a vasútállomás közelében lévő kikötőből komppal Stari Gradig. A szigeten buszjáratok közlekednek Hvar és Stari Grad, valamint Vrboska és Jelsa között.

Az alábbiakban bemutatott településeket, strandokat, érdekességeket térképen is bejelöltük, ez Hvar sziget térkép oldalunkon tekinthető meg.

Szállások | Hvar város | Basina | Jelsa | Pakleni-szigetek | Stari Grad | Sveta Nedjelja | Sucuraj | Vrboska | Hozzászólások

Hvar szállások

Szállások a Hvar-szigeten: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Hvar-sziget szállások | Hvar város szállások | Jelsa szállások | Stari Grad szállások | Szállások Horvátország egyéb részein is

Hvar város

Hvar szigetének legnagyobb települése az azonos nevű, 3762 lakosú város. Ez a sziget első számú attrakciója. Különösen tiszta és rendezett település, mely megőrizte egyedi arculatát. Tengerparti promenádját pálmafák, és 7. századi városfalak szegélyezik. Fehér kőházai igazi középkori atmoszférát adnak a városnak. Hvar, népszerűségének megfelelően, meglehetősen drága hely is.

A sziget fővárosa a napfényen, és a tengerparton kívül még számos látnivalót kínál. Hvar piazzája Dalmácia legnagyobb, és egyik legszebb főtere. Gyönyörű velencei paloták láthatók, felettük a Spanjola-domb, és annak régi erődítménye áll. Hvar otthona Európa egyik legrégebbi nyilvános színházának, amely 1612-ben nyitotta meg kapuit. A főtéren található színház 1882-ben nyerte el mai külsejét. A színház a tér déli részén található fegyverraktár első emeletén található. Maga a fegyverraktár, az 1579-1611 között épült Arsenal a sziget egyik legjelentősebb építészeti emléke. A tenger felől érkezve szembe ötlik még Hvar fantasztikus kikötője, és a Pakleni-szigetek is.

Azon kívül, hogy a legszebb hely a szigeten, ez a legnagyobb, legzsúfoltabb, és legpezsgőbb éjszakai élettel rendelkező település, számos éjszakai szórakozóhellyel, kocsmával, kávézóval, és egyéb szórakozási lehetőségekkel. Itt összpontosul a sziget éjszakai élete, valamint az innen taxihajóval elérhető Carpe Diem strandon, amit nappal is érdemes meglátogatni. Így az aktívabb, hangosabb nyaralást kedvelők legjobb választása lehet a főváros, akik viszont nagyobb csendet, és nyugalmat szeretnének, azoknak kevésbé zsúfolt, és halkabb településeken keressenek inkább szállást, azonban ők se hagyhatják ki Hvar nevezetességeinek megtekintését.

Hvar

Hvar város

Hvar város

Hvar képek: Damselinredress, City Clock Magazine, Flame_7/Flickr/Creative Commons

Hvartól 20 perc autózással, majd ugyanennyi gyaloglással, vagy hajóval érhető el a a kissé félreeső, aprókavicsos Dubovica-strand. Gyönyörű kavicsos part, kristálytiszta vízzel, sokak szerint a Hvar-sziget legszebb strandja. Mivel csak autóval lehet idejutni, ez a kis, csodálatos strand kevésbé zsúfolt, mint a többi. Egy kis étterem is található a strand mentén. Pontos eljutás: Stari Grad felé kell indulni Hvarból, fel a dombon. Hvatról 10 km-re van, Zaraca után 1-2 km-re látható a Dubovica jelzés, ahol le lehet parkolni. Az alagutat elérve már túlmentünk, akkor vissza kell fordulni.

Hvar, Dubovica strand

Hvar, Dubovica strand. Kép: SurfGuard/Flickr/Creative Commons

Hvar erődök

A Hvar városában, dombon található, erdőn keresztül elérhető Spanjola-erődből csodás panoráma-kilátás nyílik Hvarra, és más szigetekre is. Éjszaka is érdemes megnézni, amikor a sötétség és a fehér város fantasztikus kontrasztot alkot. Az erőd a 16. században épült, a puskapor-raktár felrobbanása után 1579-ben restaurálták. A francia, és az osztrák uralom alatt is bővült, az osztrák időkben épült a kilátó, és a barakkok. A hvari erőd így mai formáját számos változtatás után nyerte el. Az erőd értékes középkori, és még régebbi tárgyak kiállításának is helyt ad. A másik hvari erőd az 1811-es Napóleon-erőd.

Hvar erőd

Hvar erőd kép: ax2groin

Sv. Stjepan / Szt. István Katedrális

A Sv. Stjepan katedrális Hvar városának főterén áll. Egy korai katedrális helyére építették, szakaszonként a 16-17. század folyamán, de a belső tere csak a 18. századra készült el. A katedrális a reneszánsz-barokk stílus jellegzetességeit viseli magán. A háromhajós katedrálisnak 11 barokk oltára van, melyek közül többet is velencei művészek készítettek. Harangtornya 17. századi.

Hvar, Katedrális

Hvar katedrális fotó: Kirk Siang

Loggia, és óratorony

Hvar főterének figyelemre méltó látványossági még a loggia, és az óratorony. A 15. századi építmények a kormányzói palota kizárólagos megmaradt részei. A loggiát 1571-ben a törökök lerombolták, de a 17. század elején reneszánsz stílusban építették újjá. 1868 óta kávéházként működik. Az óratorony korábbi kormányzó palota 4 tornya közül az egyik. A 18-19. században restaurálták. A loggia, és az óratorony mára a Hotel Palace részeivé váltak.

Loggia, és óratorony, Hvar

Basina

Basina Hvar egyik legszebb öblében fekszik. A sziget közepén, néhány km-re Jelsától, és Vrboskától található kis falu azoknak ajánlható, akik csodás környezetben, romlatlan természeti szépségek közelében, de az autóktól, és a tömegtől távol, békésen szeretnék eltölteni horvátországi, hvar-szigeti nyaralásukat.

Basina

Jelsa

A 3600 lakosú, Hvar közepén fekvő, a sziget két legmagasabb hegyével, és erdőkkel határolt Jelsában komoly tradíciója van a turizmusnak: az első szálloda, a Hotel Jardan 1911-ben nyílt. Első látásra modern városnak tűnik, de régi történelme van, amely az ősidők homályába vész. Az építészeti csodák itt nem fogják elkáprázatni a látogatókat, de a tömeg se olyan nagy. Jelsa régóta ismert minőségi vörösboráról. A városban nyaralók számos tiszta, és szép strand közül választhatnak, szabad idejükben pedig több nevezetességet is meglátogathatnak. Jelsában található Dalmácia egyik legnagyobb, és legszebb parkja, az 1870 óta létező Perivoj is, számos pálmafával, és egyéb mediterrán fákkal, és növényekkel. Jelsa jól felszerelt, lehetőség van sportolásra, és egyéb szabadidős tevékenységekre is.

Jelsa

Jelsa

Jelsa képek: mpecarevic, OliBac/Flickr/Creative Commons

Pakleni-szigetek

Hvar településével szemben 20 kicsi, romantikus szigetecske található, amelyeken számos gyönyörű, romantikus strand, különleges sziklák, és középkori házak találhatók. A tengervíz errefelé szó szerint kristálytiszta, a szigetek békések, idillikusak. A Pakleni-szigetek könnyen elérhetőek Hvar kikötőjéből induló hajótaxikkal. A járatok rendszeresen közlekednek: odafele 9-13 óra között fél óránként, visszafele pedig 16-18 óra között, szintén fél óránként. Hvarhoz legközelebb, onnan nagyon rövid útra a Jerolim-sziget található, a naturalisták kedvenc helye, és egyébként egy gyönyörű sziget. A Marinkovac szigeten szintén van egy naturalista strand. A Pakleni-szigetek legnagyobb tagja a Sveti Klement, amely leginkább a regényes Palmizana falucska miatt ismert. Buja, egzotikus sziget, gazdag flórával.

Sveti Klement sziget

Sveti Klement sziget

Marinkovac sziget

Pakleni-szigetek, Sveti Klement sziget (az első 2 kép), és Marinkovac-sziget. Képek: marttj, Dave Schumaker/Flickr/Creative Commons.

Stari Grad

Stari Grad (magyarul régi település) a sziget legrégebbi, és egyben Horvátország legrégebbi, és Európa egyik első települése. A sziget északi részén terül el. Hvar városhoz hasonlóan nyüzsgő, de nem annyira zsúfolt. Itt kötnek ki a Splitből érkező kompok. A sziget történelmi szíve közel 2500 éves történelemmel büszkélkedhet, Kr. e. 384-ben görög telepesek alapították. A régi görög települést azonban a mai napig nem tárták fel, csak néhány töredék látható belőle, pl. a 11 méter magas görög falak. Ennek ellenére több, ősi, 500 éves templom látható itt. Stari Gradot szőlőültetvények, olívamezők, és tölgyfaerdők veszik körül. A fejlett turistaközpont számos kikapcsolódási lehetőséget biztosít, éttermeiben autentikus tengeri ételek, és híres horvát borok ízlelhetők meg. Nyaranként híres kulturális, és ifjúsági fesztiválok, és sportesemények helyszíne a település.

Stari Grad fő látnivalója a az 1520-as Trvdalj (vagy Hektorovic-kúria) amely egy varázslatos palota, kerttel (melynek ékessége egy több mint százéves magnóliafa), és tengervízzel feltöltött halastóval. Közel hozzá a 16. századi Sveti Rok-templom, és az 1482-ben alapított domonkos-kolostor áll.

Stari Grad

Stari Grad

Stari Grad

Stari Grad képek: greenmelinda, Vedran Vrhovac, Alex E. Proimos/Flickr/Creative Commons

Sveta Nedjelja

Sveta Nedjelja egy kis, eldugott falu a sziget déli partján, a Sveti Nikola csúcs alatt. Arról is nevezetes, hogy Hvar legszebb strandjait rejti a környéke. A partszakaszon, Sveta Nedjelja, és a tőle 10 km-re lévő Zavala között, valamint Sveta Nedjeljától nyugatra is, lenyűgöző sziklák merednek az ég felé, a sziklák között pedig kis kavicsos strandok láthatóak. Ide csak a hegyen, egy szűk alagúton keresztül lehet eljutni, az út egyeseknek izgalmas, másoknak kicsit félelmetes. Hiába fekszik tehát Sveta Nedjelja csak 12 km-re Hvar várostól, az út kerülővel mégis 1 órát vesz igénybe. Vagy pedig ide lehet hajózni, szép kis kikötője van a falunak. De érdemes eljönni ide azoknak, akik szép tájakat, csodás természeti kincseket szeretnének látni, a sziget egy csendesebb, nyugodtabb részén. Sveta Nedjelja egyben egy jelentős szőlőtermő vidék is, remek borok kóstolhatók erre.

Sveta Nedjelja strand

Strand Sveta Nedjelja környékén

Sucuraj

Sucuraj 63 km-re Hvar fővárosától, a szigete keleti részén, a kontinenshez legközelebb fekvő település. A több, mint 2300 éves, jelenleg 400 lakosú települést az idők folyamán több alkalommal is lerombolták, majd újjáépítették. Legöregebb épülete egy kolostor, melynek pontos építési dátuma nem ismert, csak azt tudni róla, hogy először 1309-ben építették újjá, legutóbb pedig 1994-ben. A település többi régi épületét is példaszerűen megőrizte. Sucurajnak mesés természeti környezete van, melyet a Biokovo dombjainak, a Peljesac-félszigetnek, és persze az Adriai-tengernek köszönhet. A turizmus térhódítása ellenére Sucuraj sok lakosa még ma is a tradicionális tevékenységeket űzi: halásznak, bort, és olívaolajat készítenek, így tevékenységük gyümölcsébe minden turista belekóstolhat. Sucuraj azoknak ajánlható, akik szeretnének a zajtól, a tömegtől, és a nyüzsgéstől egy kicsit távolabb lenni. Fő tengerpartja a városközponttól mindössze 200 m-re van, de számos egyéb gyönyörű tengerpart, és öböl található a közelben.

Sucuraj

Sucuraj kép: Robert A Stanford

Vrboska

Hvar napos szigetének legkisebb települése, Hvar északi részén, Jelsához közel fekvő, 15. században alapított Vrboska többek között arról különleges, hogy egy rejtett öbölben fekszik, a házak a part két oldalán vannak, az öböl két oldalát hidak kötik össze. Ezek miatt Vrboskát "kis Velencének" is nevezik. Érinthetetlen tölgyfái, kulturális örökségei, szűk utcái mind-mind Hvar egyik legkülönlegesebb településévé teszik. Vrboska építészeti nevezetességei az 1575-ös Szent Mária erődtemplom, és a Szent Lőrinc templom. Háboríthatatlan természeti szépségei, kristálytiszta levegője, és tengervize is hozzájárulnak e idillikus hely hangulatához. Vrboska a sziget egyik legjobb nudista-strandjának is otthona. Stari Gradnál és Hvarnál olcsóbb hely, nyugodt, csendes település, sziklás partszakaszokkal.

Vrboska

Vrboska

Vrboska

Vrboska képek: Rrodrigo, SBirre/Flame_7/Flickr/Creative Commons

Hvar szállások

Hozzászólások

Booking.com

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Tavaly töltöttem el egy gyönyörű hetet. Mesésen szép az egész sziget. Gyönyörű egzotikus starndokkal a déli részén. mindenkinek csak ajánlani tudom.
#1 - Isti - 2008.04.04. - 09:52
Eddig legszebb nyaram töltöttem e gyönyörű szigeten.3hónapot.Bele szerettem.Jelsa,Basina,Stari Grad,Hvar vára...mindezek mint ékkövek diszitik a szigetet. Az emberek nem olyan könnyen barátkoznak,de ha mégis akkor nagyon nagy vebdéglátók. Szinte minden vendéglőben beszélnek angolul,németül.A turisták eggyáltalán nem ismerkednek.Feltűnően észrevehető milyen hullámokban jönnek szabadságra a turisták..olaszok,franciák és németek.a tenger tiszta,és érdekes hogy nincsennek nagy hullámok,esetleg ha hajó megy.Sok szép jaht ,vitorláshajó látható.Drágaság van.Az áruházak friss áruval vannak ellátva.Sok finom tengeri halat lehet venni,érdemes ithon felkésziteni sütési tudományunkat mert nehéz ellenálni a finomságoknak.én is felszedtem pár kilót.Aki elmegy Hvarra az örökre beleszeret.Ne hagyják ki.Megéri.
#2 - david marija - 2009.06.05. - 01:40
Már két éve Hvár szigetén nyaralunk a férjemmel (az első évben a fiúnk i velünk volt, de azóta, úgymond "kinőtt" bennünket.Baszinában tartózkodtunk, de a szó szoros értelmében körüljártuk az egész szigetet, sőt egy hajókirándulás során átruccantunk Brács szigetére is Bol-ba - érdemes. Hvár egy leirhatatlanul csodás, meseszép sziget. Csatlakozva az előttem szólóhoz, egyszerűen kihagyhatatlan élmény. Az idén is ide készülünk nyaralni augusztus második felében, a szivünk visszahúz bennünket erre a gyönyörű helyre.
#3 - Csapó Judit - 2009.07.10. - 20:10
én 2005-ben voltam ott, és a mai napig visszahúz oda a szivem! Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz:Gyönyörű!
Sajnos én csak fájdí­tom a szivem,de mindí­g benézek erre az oldalra.Akkor még az életem szerelmével voltam ott.Azóta már elváltunk,í­gyhát csak agyönyörű emlékek maradtak meg.
üdv:Zoli
#4 - Bajai Zoli - 2009.08.08. - 09:31
Hvar szigeten 2002-ben jártam először a családommal.Mindannyian megszerettük ezt a gyönyörű mediterrán tájat. Férjemmel már 5. alkalommal tértünk vissza szeretett "mese-falunkba" Vrboskára.épp ma tértünk haza 10 nap nyaralás után. A település hangulata, a középkori kőházikók meghitt nyugalmat árasztanak,szinte időbeli utazáson veszünk részt. A tenger csodálatos, minden korosztály megtalálhatja a számára megfelelő fürdőhelyet. Valahányszor visszatérünk minden alkalommal felfedezünk újabb és újabb csodát, természeti kincset! Másfelé nem is vágyunk. Ezt a szigetet örökre szí­vünkbe zártuk!
Apartmanunk házigazdái magyarok. Igényes, szeretteljes környezetben vagyunk, bármiben segí­tségünkre vannak. Jó szí­vvel ajánlom Őket.
#5 - Szí»rszabóné Zsuzsa - 2009.08.20. - 22:17
Kedves Zsuzsa,

érdekelne a szállásadójuk elérhetősége, és pár infó az apartmanról...
Nagyon hálás lennék!!

üdv
#6 - sztikke - 2009.08.24. - 18:29
Kedves Zsuzsa,

Mi (néhány baráti házaspárral) szeptemberben készülünk szintén oda és a mi apartmanházunk tulaja is magyar. Lehet, hogy ugyanaz? Ha igen szí­vesen vennék pár infót, ha nem annyira publikus,akkor magánban(soldexgold@gmail.com). Mivel először megyünk oda,eléggé tájékozatlanok vagyunk, hogy mire készüljünk, mit vigyünk, stb..
Előre is köszönettel: Zoltán
#7 - Solidgold - 2009.08.25. - 11:49
Kedves Zsuzsa,

az e-mail cí­mem helyesen: solidexgold@gmail.com

üdv: Zoltán
#8 - Solidgold - 2009.08.25. - 11:57
Kedves Zsuzsa!

érdekelne engem is az a bizonyos szállásadó, valamint az, hogy vajon tavasszal is érdemes menni? örülnék közvetlen válasznak (barany@csepelujsag.eu) Előre is köszönöm.

üdvözlettel:

Tibor
#9 - Bárány Tibor - 2009.10.19. - 16:54
Kedves Zsuzsa !

érdekelne engem is a szállásadó cí­me és elérhetősége. Előre is köszönöm a tájékoztatását (anci56@citromail.hu

üdvözlettel:

Anci
#10 - Végh Istvánné - 2010.01.01. - 18:29

érdekelne engem is a szállásadó cí­me és elérhetősége. Előre is hálásan köszönöm a tájékoztatását (hadag@carmeuse.hu)

üdvözlettel:

Gábor
#11 - Kedves Zsuzsa ! - 2010.01.10. - 13:45
Kedves Zsuzsa.
Szivesen venném ha megkaphatnám a szállásadojuk elérhetöségét.Elöre is köszönöm a kedvességét(horvathjanos18@gmail.com)
üdvözlettel:Piroka
#12 - Vetró Piroska - 2010.01.14. - 15:28
Keves Zsuzsa!
én is csatlakozom az előttem szólókhoz, engem is érdekelne a szállásadójuk elérhetősége és információt is szeretnék kérni az appartmanról. Előre is hálásan köszönöm.
#13 - Nagy Jolán - 2010.02.08. - 13:25
Kedves Zsuzsa!
E-mail cimemet az előbb elfejtettem beí­rni:
aprovirag@citromail.hu
üdvözlettel: Jolcsi
#14 - Nagy Jolán - 2010.02.08. - 13:29
Szia Zsuzsa!
Párommal az idén készülünk ebbe a ,,mesevárosba,,. Megköszönném, ha megí­rnád a szállásadód telefonszámát, vagy e-mail cí­mét. Köszönöm szépen.
simon.monika@media-press.hu
#15 - Simon Mónika - 2010.02.21. - 17:16
Csak némi segí­tséget szeretnénk kérni,hogy aki már járt ezen a szép szigeten oda honnan indul a komp?Nagyon szép szállásokat találtunk,és idén szetetnénk ide menni nyaralni.

Előre is köszi a segí­tséget!
#16 - Szántó Dóra - 2010.02.28. - 15:12
Szia!

Hvarra Magyarországhoz legközelebb Splitből indul komp, Stari Gradba (vagy Rijekából is, de gondolom érdemesebb leautózni)
#17 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.03.03. - 18:26
Kedves Zsuzsa!

Megköszönném, ha én is megkaphatnám a szállásadó elérhetőségét.

Köszönettel: Ildikó
email: busidobt@gmail.com
#18 - Csontosné Ildikó - 2010.03.05. - 17:55
Kedves Zsuzsa!
én is a szállásadó elérhetőségét szeretném elkérni.
Köszönettel:Csilla
email:csoszcsilla@freemail.hu
#19 - csoszcsilla - 2010.03.21. - 21:20
Kedves Zsuzsa!
én is szeretném elkérni a szállásadó elérhetőségét.
Köszönöm,
Laci
berenyil2@gmail.com
#20 - Berényi László - 2010.03.28. - 15:32
Kedves Zsuzsa!

Kérem szépen én is a szállás elérhetőségét!
palfy.katalin@gmail.com

Köszönöm!
Kati
#21 - cat34 - 2010.03.29. - 15:23
Kedves Zsuzsa !

Megköszönném ha elküldenéd a szállásadód elérhetőségeit, és némi információt a szállásról. Tavaly Vrboskán voltunk,minden naygon jó volt csak a szállás nem volt megfelelő.

Előre is köszönöm!

Detti.

elzerbernadett@freemail.hu
#22 - Detti - 2010.04.02. - 19:55
Kedves Zsuzsa!
Ezért már érdemes lenne komolyabban is foglalkoznod a témával :-)
én is szeretnék egy elérhetőséget,nagyon hálás lennék!
kamondi.tunde@digikabel.hu
köszönettel:
Tünde
#23 - Tí¼nde - 2010.04.08. - 22:02
én még sosem jártam Horvátországban, de a fotók és a leirások alapján egyértelmú, hogy csaki sHvar szigete johet szoba, márcsak azért is mert eggyok kedvenc virágom a levendula :-)
Tudna nekem valaki valami tuti jo helyet ajánlani, érdekelne hvar v StariGrad, esetleg más falucska ( ha csendes kornyéket tutok, az lenne a legjobb). Splitbol megyunk komppal, ugyhogy ez a kornyék erdekel! 2010 julius elejen megyunk, várom az ajánlatokat!
elore is koszonom

Andi S.
#24 - sirányi andrea - 2010.05.02. - 00:02
Kedves Zsuzsa
igencsak felkeltetted az érdeklődésünket, kérlek küld meg nekünk is a szállás elérhetőségét.
balazsandras@freestart.hu

üdv:a
#25 - Balázs András - 2010.05.30. - 12:11
Sziasztok!

Engem az árak érdekelnének, azt olvastam valahol, hogy Hvar az egyik legdrágább hely Horvátországban,pont a pezsgése miatt.
ez mennyire igaz?
Mi fiatalos helyre vágynánk, ahol nagy a nyüzsgés, í­gy találtam rá Hvar városára, ugyanakkor tetszene a sokféle strand lehetősége a nyugisabb napokra :)

előre is köszönöm a választ,
Ági
#26 - Tóth Ágnes - 2010.05.31. - 14:45
Sziasztok!

Merröl érdemes megközelí­teni a szigetet? A sucuraji komp utáni út Jelsa felé nagyon veszélyes? Több helyen azt olvastam, hogy 50 km ugyan az út, de szakadékos,szerpentines, két autó nem fér el egymás mellett, olyan keskeny.

üdv: Rita
#27 - Rita - 2010.06.01. - 16:20
Kedves Zsuzsa!

Azidén mis is Hvar szigetre megyünk nyaralni csatlakozva atöbbiekhez én is a szállásadó elérhetőségét szeretném elkérni.
e-mail cí­mem: anikolevele@freemail.hu
Előre is köszönöm a segí­tséget.
Anikó
#28 - Anikó - 2010.06.28. - 11:25
Kedves Zszuzsa!

Szeretném én is elkérni a szállásadótok telefonszámát.
takacs.o@freemail.hu

Köszönöm szépen. Orsi
#29 - Orsi - 2010.07.01. - 17:26
sziasztok!!

segitsetek,honnan érdemes ,(olcsóbb) megközeliteni a szigetet(hvar) vagy milyen utvonalat javasoltok,hgy ne kelljen végig autó pályázni"
elöre is köszönöm.
Nörni
#30 - nörni - 2010.07.01. - 17:57
Kedves Zsuzsa!

Megköszönném,ha elküldené a szállásadó elérhetőségét, idei nyaralásukat tervezzük Hvar szigetére.

Köszönöm

évi

email: evi.n@citromail.hu
#31 - évi - 2010.07.15. - 20:56
Kedves Zsuzsa!

Csatlakozva az előttem szólókhoz, a szállásotok felől érdeklődnénk. Szeptember végén utaznánk mi is,először hármasban a kislányunkkal.Szeretnénk a cí­met,elérhetőséget elkérni.
Köszönettel:
Veronika
E-mail:gabor.liszy@freemail.hu
#32 - Veronika - 2010.07.15. - 22:44
Kedves Zsuzsa!

Nem tudok semmi újat mondani, én is szeretném a szállásadó nevét és a cí­mét.Eredetileg mi is a Hvar szigetre szeretnénk menni szeptember elején.Felkeltetted az érdeklődésemet a hely iránt. Válaszodat előre is köszönöm: Ildikó
#33 - Ildikó - 2010.07.30. - 15:01
Bocs kedves Zsuzsa az e-mail cí­mem lemaradt:

antunovits@t-online.hu

még egyszer köszönöm: Ildikó
#34 - Ildikó - 2010.07.30. - 15:05
Kedves Zsuzsa!

Lassan jutalékot szedhetsz, olyan forgalmat bonyolí­tasz a szállásadónak.
Természetesen én is csatlakoznék a kérésekhez, mivel szeptember elején ide tervezünk egy pár napos pihenést a Magyarországi parlagfű allergia elől menekülve. Horvátország egyébként is a szí­vünk csücske, de ezen a szigeten még nem voltunk és csupa szépet és jót olvastam róla tőletek is és másoktól is. Ha nem nagy fáradság légyszí­ves csatoljál hozzá pár fotót vagy leí­rást a szállásról.
sofezsu@freemail.hu
Előre is köszönöm ha rám is áldozol pár percet, Zsuzsa
#35 - Zsuzsa - 2010.08.05. - 23:04
Kedves Zsuzsa,

én is a szállásadó címét, nevét, ha weboldal van, azt is nagyon szeretném. Köszönöm! Gabi
#36 - Varga Gabi - 2010.08.27. - 19:25
vargabi06@yahoo.com címre kérem szépen :-)
üdv, Gabi
#37 - Varga Gabi - 2010.08.27. - 19:53
Kedves Zsuzsa!

Jövő évi nyaraláshoz előre gondolkodva, el tudnád küldeni nekem is a szállásadótok elérhetőségét? Email címem: pszil@vipmail.hu Nagyon köszönöm előre is :)
üdv,
Szilvi
#38 - P.Szilvi - 2010.09.22. - 10:52
Sziasztok!
Napok óta jó kis helyet keresünk a júliusi nyaraláshoz.
én imádom a nyugit, férjem a nyüzsit.
Ezt kell összehozni.50-100 m-re legyen a tenger.
Van valakinek ötlete?
Nagyon megköszönném.
Mindenkinek jó pihenést!!
#39 - gyöngy - 2011.02.18. - 19:13
Szia!
Szerintem Trogirt keresed!
Többször voltunk ott a városban nagy a nyüzsgés,de lehet nyugodt öblöket is találni!Tudok panzió címet is ott beszélnek németül angolul!
#40 - ági - 2011.02.20. - 22:12
Kedves Zsuzsa

elküldené nekem az szállásadó elérhetőségét mert idén odatervezném az utazást.egy kérdés szeptember közepén még jó idő van lehet fürödni

Köszönettel
#41 - Anikó - 2011.03.23. - 10:02
Kedves Zsuzsa,

szerintem te az életben nem jársz erre többet, pedig mint a messiást, úgy várnak :D
#42 - KOzika - 2011.03.30. - 15:23
Naturista partszakasz van valahol erről tudnátok részletes leirást adni,hol merre,melyik a legjobb,milyenek véleményeitek ezekről.Köszönöm.Nudilány
#43 - Nudilány - 2011.05.01. - 15:10
Szia!

Hvaron nudista strandok: az egyik legnépszerűbb a Pakleni-szigetekhez tartozó, Jerolim-szigeten lévő, ill. Vrboskához közel, a Glavica-félszigeten található nudista strandok. Jelsától hajóval 15 perc alatt elérhető Zecevo-szigeten is híres, régi nudista strand van. Van egy nudista kemping is, Vrboskától 1 km-re.
#44 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2011.05.03. - 16:06
HVAR városában ha nem foglalok előre szállást, könnyen lehet találni helyben?? Segítségeteket előre is köszönöm.
#45 - Veres Krisztián - 2011.05.04. - 12:48
Szia Krisztián!

Idén szinte senki sem foglal előre, úgyhogy biztosan találsz helyet...Ha van időd, türelmed a horvátokhoz, és nincs kis gyereked, keress :P
#46 - moni - 2011.05.11. - 09:29
Sziasztok!Vroboskára megyünk júliusban!Ha valaki ismeri a szigetet,Vroboskán kívűl melyik helyeket érdemes felkeresni?Hol vannak a legszebb strandok?
#47 - Krisztike - 2011.05.17. - 11:53
Szia KRISZTIKE!
Először is kicsit helyesbítlek, elnézést! Tehát nem Vroboskára mész, hanem Vrboskára, már a pontosság kedvéért!

Ha tudni akarsz erről a helyről bármit, javaslom, hogy üssed be a Googleba a Vrboska vagy Hvar szót, és tömegével adja ki a tudnivalókat, a képek szóra felül rákattintva egy rakás képet!
Sőt, ha visszaolvasod ezt az oldalt, itt ír is valaki konkrétan Vrboskáról! Sőt Tibcsi még a nudista strandokat is felsorolta!
#48 - Varga Jutka - 2011.05.19. - 17:06
Sziasztok!
Már csak 3 hét és a nyaralás alatt egy napos kirándulás keretében átmegyek Hvar szigetre! Már nagyon várom, csak az idő (most) nem akar haladni!
#49 - Gergő - 2011.07.02. - 15:48
Sziasztok!

Mi csak egy napra, komppal mennénk át többek között erre a szigetre is. Engem az érdekel, hogy szigeten belül milyen a közlekedés. Milyenek ott a buszjáratok? Esetleg, hasonlóan volt ott, hogy oldotta meg?

Előre is köszi a válaszokat!
#50 - shara - 2011.07.18. - 09:39
Sziasztok! Horvatorszagba szeretnek menni augusztus 17. es 25. kozott (Splitbe mar megvan a jegyem) es szallast keresek Hvar szigeten. Nagyon halas lennek, ha el tudnatok kuldeni szallasadoitok elerhetoseget,akikkel kapcsolatban jo tapasztalataitok voltak. Koszi! renata.remedios@freemail.hu
#51 - Kata - 2011.08.03. - 16:25
Kedves Zsuzsa,

Erdekelne a szállásadójuk. Elküldené nekem is az szállásadó elérhetőségét mert idén odatervezném az utazást. ferencz_24@yahoo.com

Köszönettel
Nagyon hálás lennék!!
Ferencz
#52 - Frencz - 2012.05.03. - 18:36
Kedves Fórumozók!
Idén Hvarra készülünk. Drvenikből szeretnénk átkompolni. Tényleg veszélyes az autóút Sucurajból a sziget belseje felé?
Bea
#53 - BBea - 2012.05.27. - 09:41
Kedves Bea,

én 2006-ban voltam ott, szintén a Drvenik-ből való kompozást választottam, de mint később kiderült, feleslegesen....
A sziget Split-hez közelebbi felén vannak az igazi látnivalók, a több szállás, a nagyobb élet. Amennyivel drágább a komp Split-ből, annyi elmegy a Split-Drvenyik úton benzinben és autópálya díjban + a Sucurajból a sziget másik oldalára átérni szintén költség benzinben, minimum egy óra és tényleg hajmeresztő szerpentinesek az utak néhol korlát nélküli szakadékokkal és szűkek is. Amúgy nekem is bejött Hvar, annak ellenére, hogy augusztus elején főszezonban voltam ott négy napot és abból hármat vagy esett az eső vagy nagyon felhős volt az ég. (ennyit a legnaposabb szigetről, mondtam magamban).

üdv.: Károly
#54 - Károly - 2012.05.30. - 08:07
Kedves Károly!

Köszönöm a választ, de időközben mégis Makarska mellett döntöttünk. Majd onnan kirándulunk át Hvarra és Bracra hajóval.

Mindenkinek jó pihenést kívánok!
Bea
#55 - BBea - 2012.05.31. - 18:55
Kedves Zsuzsa!
Megköszöném, ha àttudnàd küldeni nekem is a szállás elérhetősségét. Augusztusban szeretnénk menni.
e-mail cìmem: tavkat@gmail.com
Előre is köszönöm a segìtsèged! :-)
#56 - Kati - 2012.07.05. - 16:12
Tisztelt Zsuzsa!
Kérlek küldd el az e-mail címemre a szállásadód elérhetőségét.
Hálás köszönet érte!
További kellemes nyarat kívánok!
üdv,
'Otis
e-mail címem: otiotis@freemail.hu
#57 - Otília - 2012.07.10. - 16:34
Tisztelt Zsuzsa!
Kérlek küldd el az e-mail címemre a szállásadód elérhetőségét.
Hálás köszönet érte!
További kellemes nyarat kívánok!
üdv,
Erika
eryka7272@freemail.hu
#58 - Szegváriné Szarka Erika - 2012.08.13. - 14:57
Csatlakoznék az előttem szólókhoz.Ha lehet róla szó,akkor én is igényt tartanék a szállásadó elérhetőségére.Előre is köszönöm a kedvességedet. üdv:Anikó email: czifrakaniko@citromail.hu
#59 - Kedves Zsuzsa. - 2012.09.03. - 12:35
Kedves Zsuzsa!

Szeretném én is elkérni a szállásadójuk elérhetőségét. Email: mpanda@freemail.hu

Köszönettel: Marianna
#60 - Marianna - 2013.01.09. - 21:08
Kedves Zsuzsa!
Kérem, hogy küldje el a szállásadójuk elérhetőségét!
Nagyon köszönöm:jurasek.ibolya@gmail.com
#61 - Nábrádiné Jurasek Ibolya - 2013.02.15. - 11:15
Kedves Zsuzsa vagy bárki aki már járt a szigeten!

A családommal július végén szeretnénk menni Hvar-ra, apartmanban szeretnénk megszállni és érdeklődni szeretnék, hogy valaki nem tud-e egy szép szállást, elfogadható áron, az nekem is tetszene, ha magyar lenne a tulajdonos? Illetve arra is kíváncsi lennék, hogy volt-e olyan aki, foglalás nélkül ment és ott kezdett szállást keresni? Ha igen akkor könnyen talált-e, illetve olcsóbb volt-e mint ha előre foglalt volna?
Az e-mail címem: szdave1990@gmail.com

A segítséget előre is köszönöm! :)

üdvözlettel: Dávid
#62 - Szabó Dávid - 2013.06.11. - 11:24
Kedves Mindenki!

Mi most épp itt nyaralunk. éjszaka többször is szemerkélt, de most először nappal zuhog az eső. De nem ez a lényeg. Magyar tulajdonú szálláson lakunk. Ha bárkit érdekel:
hvarsziget@gmail.com
3w.hvarsziget.hu
Hovány Mónikának hívják a tulajdonost. Vrboskán van egymás mellet 3 ház több apartmannal.

üdv

István
#63 - Seffer István - 2013.06.29. - 14:39
Köszönöm. én még nem voltam Hvar-on, de nemsokára megyek. Az olyan oldalak mint ez, sokat segítenek egy nyaralás megszervezésében
#64 - geri - 2013.07.29. - 10:30
Kedves Zsuzsa,

Légyszíves küldd el a szálláshely elérhetőségét. Előre is köszönöm, aug. végén indulnánk.
G
#65 - Gabi - 2013.08.07. - 11:52
Mi 2x jártunk Hvaron, az idén másodszor. Sucurajban volt a szállásunk, Drvenikből jár oda komp. Az út Hvarba tavaly nagyon félelmetes volt, télen viszont a legveszélyesebb szakaszt, amely a hegyek közt vezet Hvarba kiszélesítették és védőkorlátokat is felszereltek, így már sokkal biztonságosabb. Hvar gyönyörű, de zsúfolt. Nekünk jobban tetszett Sucuraj csendes, falusias környezete. Bár sajnos sok az elhagyatott, romos épület és gondozatlan udvar, viszont csendes,olcsóbb is és sok szép strandhely van.
#66 - Andi - 2013.08.24. - 23:02
Sziasztok,Ha tud valaki jó szàlláslehetőséget Hvaron,kérem,küldje el a bakoe@invitel.co.hu-ra
Kösz I:-)
#67 - Bakoe - 2014.06.08. - 22:00
Sziasztok! Szeretnénk kérni szálláslehetőségek elérhetőségét, magyar tulaj és az olcsó előnyben. Csendes öblökbe vágyunk, nem kisvárosba. Ha tudtok segíteni előre is köszönjük!
üdvözlettel: Benkő Gábor
#68 - Benkő Gábor - 2014.08.10. - 22:18
Sziasztok!
Tudna nekem privátban küldeni valaki elfogadható szálláslehetőségeket?Az egész sziget szóba jöhet.
2 felnőtt és 1 gyermek részére.Semmi extra nem kell,csak ágy,fürdő,konyha...és persze,hogy olcsó legyen.Előny egy csendesebb kis falucskában,nem fontos a tenger közelsége.
Előre is köszönöm a válaszokat!
tpulai@freemail.hu
#69 - Tamás - 2015.09.17. - 12:30

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás