Krk sziget települések, üdülőhelyek, szállás, látnivalók

Krk sziget

Booking.com

Krk Horvátország legnagyobb, egyik legszebb, legfejlettebb - no meg Magyarországhoz a legközelebb eső szigete. Viszonylag sok kirándulási lehetőség is adódik a szigeten a strandon való napozáson és fürdésen kívül. Tovább olvasva minden megtudható a sziget településeiről, látnivalóiról, strandjairól, és a kirándulási lehetőségekről a szigeten. Kiemeltük a Krk-sziget ajánlott éttermeit, üzleteit, a legjobb ár/érték arányú szállásait, valamint szállások is kereshetők az oldalon, a legjobb árakon.

A közel 200 km-es partvonallal rendelkező Krk Horvátország legnagyobb szigete (az ugyanekkora területű Cres szigettel együtt). Hossza 38, legnagyobb szélessége 18 km. 19 ezres lakosságával ez számít Horvátország legnépesebb szigetének is. A legtöbb horvát szigethez hasonlóan Krknek is gazdag kulturális és történelmi hagyományai vannak. A sziget az egyik legnépszerűbb üdülőhely a magyar turisták körében, ami köszönhető Krk szépségének, nyugalmának, kellemes éghajlatának, kedves városainak, műemlékeinek, és persze viszonylagos közelségének. Krk a Magyarországhoz a legközelebb található mediterrán tengeri sziget, Budapesttől kevesebb mint 500 km autózás után már a szigetre vezető hídnál vagyunk. Ráadásul Krk szigetére végig autópálya vezet.

A horvát szigetek közül ez az egyik legszebb, valamint turisztikailag legfejlettebb. Több különlegesen szép strand és település található Krk-en, melyeket az alábbiakban bemutatunk. A tömegstrandok mellett sok olyan strand is van, ami izolált, nehezebben elérhető, kevésbé felszerelt, de így tömeg sincs rajtuk. A szigeten néhány "valamennyire" homokos strand is felfedezhető, de a homokos strandokat keresők inkább a Rab-szigetre, vagy Medulinba menjenek, ha csak a Krk-szigethez legközelebb eső helyeket nézzük. A szigeten lehetőség van vízisportolásra is, és remek helyszín kerékpártúrákhoz.

Az alábbiakban bemutatott nyaralóhelyek, látványosságok térképen is láthatók Krk-sziget térkép oldalunkon, ott áttekinthető a sziget érdekességeinek, településeinek egymáshoz való elhelyezkedése.

Szállások | Baska | Krk város | Malinska | Njivice | Omisalj | Punat | Kosljun-sziget | Silo | Stara Baska | Vrbnik | Klimno-öböl | Biserujka barlang | Ajánlott szállások | Eljutás, közlekedés | Éttermek | Üzletek | Időjárás | Tippek, tanácsok | Hozzászólások

Krk szállások

Szállások a Krk-szigeten: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Baska szállások | Krk város szállások | Malinska szállások | Omisalj szállások | Punat szállások | Silo szállások | Szállások a sziget és Horvátország egyéb részein is

Baska

A Krk délkeleti részén, egy csendes öbölben fekvő Baska a sziget egyik legszebb nyaralóhelye. Egyik legnagyobb vonzerejét 2 km hosszan elterülő strandjai jelentik. Legszebb strandja, mely egyben a világon egyik legszebb strand is, az 1800 m hosszú, kék zászlós, kavicsos Vela Plaza, azaz a Nagy Part. A sziget egyik legkedveltebb, de gyorsan mélyülő partja. Érdemes a strandra korán érkezni, mivel nyáron rendkívül zsúfolt. A strand mögött a sziget legmagasabb dombjai találhatók, melyek csodás kulisszát teremtenek. Baska kifejezetten hangulatos, szép hely.

Baska szépsége mellett rendkívül izgalmas és színvonalas kikapcsolódást is nyújt: az óváros köré épült színvonalas nyaralólétesítmények, a tucatnyi turistaút a környéken, és a színvonalas sportolási és szórakozási lehetőségek csodás élményeket garantálnak. Lehet jet skizni is. A Zablace kemping közelében van egy egyszerűbb aquapark is, az Aqua-gun, ahol "száraz" szórakozási lehetőségek is vannak. Van egy kisebb, nem kifejezetten különleges akvárium is Baskán, az Akvarij Baska, ahova a belépőjegy 30 kn, 5-12 éveseknek 20 kn (nyitva júniusban 9:00-21:00, júliusban és augusztusban 22:00-ig). Aki túrázni szeretne, annak is megfelelő hely Baska, mivel túraútvonalak indulnak ki innen.

Baskában sok ősi műemlékben is gyönyörködhetünk: régi házakban, kolostorromban, és a Szt. Iván templomban. Óvárosa nagyon hangulatos, romantikus és szép, szűk, sikátoros utcákkal. Baska arról is híres, hogy a város mellett találták meg a horvát nyelv legrégibb írásos emlékét, a baskai kőtáblát. Ma a másolata látható, az 1100-ban épült Crkva svete Lucije templomban, a Baska melletti Jurandvor településen, ahol az eredetire 1851-ben leltek rá.

Mindezeknek megfelelően a főszezonban Baska egy rendkívül zsúfolt (és Krken belül drágább) hely, ha később megyünk le a strandra, már nehéz szabad helyet találni. Nyüzsgő nyaralóhely, de ennek ellenére éjszakai életet nem itt kell keresni, Baska gyerekes családoknak, pároknak megfelelő. Van itt tehát minden, ami szükséges egy remek nyaraláshoz, ugyanakkor nem annyira nagy Baska, hogy már ne legyen barátságos.

Érdemes ellátogatni a Baskából kizárólag hajóval megközelíthető, izolált, kis Golden Beachre is (Velo Celo).

Baska, Krk

Baska, Krk-sziget

Baska

Baska képek: WindwalkerNId, bferi, perlediverto/Flickr/Creative Commons

Krk város

A 6000 lakosú Krk város az azonos nevű sziget központja. Strandjai sziklásak, kavicsosak. Nem itt vannak a sziget legszebb strandjai, de számo strandból választhatunk a környéken. A turizmusnak igen régi hagyománya van itt, már egy 1866-os képeslapon is hirdetik adottságait. A nyári szezonban rengeteg kiállítás, fesztivál, és koncert szórakoztatja az itt nyaralókat. Krk városa megőrizte középkorias jellegét, nem is találunk itt 100 évesnél fiatalabb épületet. Éjszakánként is nyüzsgő, hangulatos hely.

Az óvárost 15. századi városfalak veszik körül, és hasonló korú városkapu nyitja, összesen 3 városkapu látható még ma is. Szűk utcáiban, és sikátoraiban élvezhetjük a hamisíthatatlan középkori érzést. Krk főterén, a Vela Placán a 15. századi polgármesteri hivatalt tekinthetjük meg, és egy reneszánsz szökőkutat. Felülhetünk a "semi submarine"-ra, tehát a fél tengeralattjáróra is. Az üvegfenekű hajóból megtekinthetjük a tenger élővilágát (ár: 80 kuna / fél óra, 6-10 éveseknek 40 kuna, 6 év alatt ingyenes)

Krk város

Krk város kép: myfear

Krk város Katedrális

Krk város egyik szimbóluma a 11-12. századi román katedrális, melyet egy 5-6. századi templom és római fürdő helyére épült. A 18. században épült hozzá a harangtorony. Belülről igazán szép!

krk, katedrális

Krk, katedrális, kép: zhaffsky

Krk város Frangepán-vár

A Kamplin tér ad helyet a 13. századi, eredetileg tömlöcként funkcionáló Frangepán-várnak és egy 12. századi toronynak. A Frangepán-vár jelenleg szabadtéri rendezvényeknek, és koncerteknek ad otthont. 15 kunás belépődíjért élvezhetjük innen a panorámát.

Krk, frangepán vár

Krk frangepán vár kép: Joachim Niemeier

Malinska

A Krk északnyugati részén elhelyezkedő Malinska főleg betonos és kavicsos partokat kínál - a szigeten egyébként sokkal szebb strandok is vannak. Egy védett öbölben fekszik, a sziget egyik leginkább szélvédett helye. Híres pezsgő éjszakai életéről: este sokan vannak az utcákon, a Boa nightclubban nagy partyk szoktak lenni, a másik nagy, a központban lévő klub pedig a Jungle. Az aktív kikapcsolódásról itt is számtalan sportolási lehetőség (tenisz, bowling, mini golf, lovaglás, vízi sportok, köztük búvárkodás) gondoskodik.

Malinska

Malinska

Malinksa képek: Simo, Tor Lindstrand/Flickr/Creative Commons

Njivice

Njivice Krk nyugati részén, Omisaljhoz közel, erdőkkel körülvett környezetben fekszik. A kis halászfalu mára csendes, nyugodt üdülőhely lett, éjszaki élet nélkül, az ilyen típusú nyaralás keresőknek ideális. A Krk északi részére jellemző aprókavicsos, és sziklás, valamint betonozott strandokkal rendelkezik, és nudista strand is van Njivicén. Igazi műemlékei, látnivalói nincsenek, a város hosszú sétányán el lehet időzni.

Njivice

Njivice

Njivice képek: Thomas Hackl/Flickr/Creative Commons

Omisalj

Omisalj a sziget északnyugati oldalán, Nljvicétől 6 km-re északra, a szigetet a szárazfölddel összekötő hídhoz közel, egy 82 méter magas, sűrű erdővel borított dombon fekszik. Omisaljhoz közel található a sziget repülőtere (hivatalosan: Rijeka repülőtér), ez azonban nem zavarja a nyaralást, inkább az olajtározók látványa lehet zavaró egyeseknek. Bár azoktól nem koszos a víz, sőt.

Omisaljt egyébként festői, régi szűk utcák jellemzik. Fő építészeti nevezetessége a már 1213-ban említett Szűz Mária templom, amit a 13. század óta többször bővítettek és átépítettek. A főtéren egy 17. századi velencei loggia, és egy 15. századi kápolna is látható. Egy 5. századi ókeresztény bazilika romjai is megtekinthetők a városban. A faluban felfedezhetők még néhol a középkori városfal nyomai. Jó sétákat tehetünk erdei környezetben Omisalj Dubec parkjában. Omisalj strandjai kavicsosak, sziklásak, betonosak, melyeknek a fenyőerdő árnyékot ad.

Omisalj

Omisalj kép: dannyfowler/Flickr/Creative Commons

Punat

Az 1876 lakosú Punat Krk sziget második legnagyobb települése. Aprókavicsos, sziklás, és betonos strandjai is vannak. Krk várostól 7 km-re, a sziget délnyugati részén, az Adria egyik legszebb, és legvédettebb, dús növényzetű öblében fekszik. Rendkívül jó minőségű idegenforgalmi szolgáltatásokat nyújt, változatos sportolási lehetőségeket, számos szálláslehetőséget, rendezett strandokat kínál.

Punat a Krk szigetének egyik nyüzsgőbb helye. Egy viszonylag újabb település, kevesebb történelmi emlékkel. Vitorlázásra, búvárkodásra, vízisíelésre, wakeboardozásra is lehetőség van, sőt: Punat az Adria egyik hajózási központjának számít. Kikötője az Adria egyik legjobbja. Punat környékén a strandok főleg aprókavicsosak.

Érdekes program Punatban a vízalatti park (Povodni Park). Ahol mindenféle búvártapasztalat nélkül, a tulajdonosok által adott felszerelések segítségével sétálhatunk a víz alatt, akár etethetjük a halakat is. A halak mellett a víz alá telepített kiállítási tárgyakat is megtekinthetjük. Gyerekek és felnőttek is nagyon szokták kedvelni a 20 perces programot.

Punat

Punat kép: pollobarca2

Punat strand

Kosljun-sziget

A kis sziget mindössze 200 méterre található Punattól, ahonnan hajótaxik indulnak ide - 8-10 perc az út, 20 kuna retúr a hajótaxi, majd a szigeten újabb 20 kunát kell fizetni. A szigeten 1-1,5 órát lehet eltölteni. A Kosljun fő attrakciója 16. századi Ferences-kolostora, valamint múzeuma, történelmi, és numizmatikai gyűjteménnyel. Illetve, a sziget békéje, nyugalma, különleges hangulata miatt érdemes még ide áthajózni. A szigeten mintegy 500 növényfaj él.

Kosljun-sziget

Kosljun-sziget kép: zhaffsky

Silo

Silo egy kis falu a keleti részen, néhány vendéglátóhellyel, és érintetlen természeti kincsekkel - a nyugalmas nyaralásra vágyó, a tömeget kerülni akaró utazók számára ajánlható. Siloban homokos, kavicsos, és betonos strandokat is találhatunk, sokan kifejezetten kisgyerekkel ide látogatnak a remek homokos part miatt. A strandokon kívül itt sok minden nincs is. Silotól egy római villa maradványai felé elindulva a gyönyörű Murvenica-öbölhöz jutunk, ami egy csodás tengerpart kristálytiszta vízzel.

Silo, kikötő

Silo, kikötő, kép: island krk

Stara Baska

Stara Baska 10 km-re Punattól található, a Krk-sziget délnyugati részén. Kevésbé ismert, érintetlen, csendes és békés kis falu, romlatlan szépségű stranddal, érdekes sziklafalakkal. Stara Baska Krk egyik legjobb kirándulási és nyaralási célpontja, Krk egyik legszebb helye. Kavicsos strandjai általában nem túl zsúfoltak, legszebb közülük az Oprna. Szórakozási lehetőségekből, éttermekből, bárokból itt nem sok van. Azoknak ajánlható, akik nyugodt helyen szeretnének megszállni a Krk-szigeti nyaralásuk alatt. Stara Baska Krk legdélebbi települése, nagyon kevéssel van délebbre mint Baska. Látványos, szerpentines úton juthatunk ide.

Stara Baska

Stara Baska

Stara Baska képek: zemarco, bferi

Vrbnik

Vrbnik egy kb. 950 lakosú jellegzetes, régi mediterrán falu Krk keleti partján, amely egy 48 méter magas sziklán fekszik - a sziget egyik leggyönyörűbb helyének számít, ahonnan a kilátás is elsőrangú. Romantikus, csendes, békés, nyugodt, olaszos hangulatú és nem túl zsúfolt hely. A városban hangulatos, rendkívül szűk utcában sétálhatunk. Állítólag itt található a világ legszűkebb utcája is, azaz egy utca, amit ilyen néven "marketingelnek". A tényleg nagyon szűk utcát, ahol alig fér át egy ember, a jelzéseket követve megkereshetjük (térképen feltüntetve ITT van). A sok kis étteremben autentikus horvát ízeket élvezhetünk, és fantasztikus horvát bort ihatunk - szinte minden étteremnek saját bora van. A város mellett több szőlőültetvény is fekszik, innen származik a híres, Horvátország szerte ismert, és számos díjat nyert Vrbnicka Zlahtina bor. Vrbnik a búvárok népszerű merülő helye is - csodálatos állatok és növények rejtőznek itt a mélyben.

Vrbnik legismertebb strandja a Zgribnica, a legközelebb található a városhoz. A strandot sziklák veszik körül, a víz kristálytiszta. Zuhanyzók, öltözők, és egy étterem van a kis strandon. Fürdésre Vrbnik a kis strandok miatt nem a legideálisabb, de nagyon is érdemes ide kirándulni. Tehát inkább egy szép látványosság, mint egy ideális üdülőhely. Ugyanakkor a környéken több eldugott, sziklás strand fedezhető fel.

Vrbnikhez közel számos öböl fekszik, szépséges strandokkal, mint pl. a Potovosce, kiemelkedően szép, kavicsos, jól felszerelt strand. A strandon egy beach bar van, napernyő és napágy bérelhető, de egyébként nem túlságosan felszerelt partrész. 6 km-re Vrbniktől északnyugatra egy szép, kis homokos strand is található, a Sv. Marko öbölben, Risika közelében.

Vrbnik

Vrbnik strand

Vrbinik kép: bprm2

Potovosce strand

Potovosce strand

Klimno-öböl

A Klimno-öböl Krk-sziget keleti részén található, három kisebb település, Klimno, Soline, és Cizici közelében. Az öbölben remek, lassan mélyülő homokos strandok találhatók, azaz inkább iszaposak, mint homokosak. Érdekes élmény az iszapban hemperegni, magunkra iszappakolást rakni, ami bőrünknek is jót tesz.

Az öböl nyugati részén található Meline, itt van a Krk-sziget egyik legszebb homokos tengerpartja. A 400 m hosszú, 40 m széles part gyógyító iszapjáról is híres. Inkább iszapos strandnak mondható, ne egy aranyhomokos partot képzeljünk el. Mivel igen lassan mélyül, gyermekes családok, vagy a vízben röplabdázni, focizni akarók számára is ideális. Ugyanakkor árnyék egyáltalán nincs itt, tehát napernyőt, vagy sátrat vinni szinte kötelező.

A Klimno, Cizici, Soline, és Meline között fekvő Soline-öböl szintén lassan mélyülő tengervízéről ismert: a víz az egész öbölben maximum 1 méter mély, és itt is a híres iszappal pakolhatjuk magunkat.

A Komoriska strand Klimno falunál található, kis, 30 m hosszú, 5 m széles part, remek, a melineihez hasonló, iszapos-homokos parttal. Előnye Meline-hez képest az árnyék.

Rudine mellett egy igen békés, szintén homokos strand, a Slivanjska található.

Biserujka-barlang

Krk északkeleti részén, Rudine mellett található a Biserujka-barlang. A barlang 110 méter hosszú, és a hőmérő higanyszála a barlangon belül mindig 10-13 fok között van, a páratartalom pedig 80 százalékos. A legenda szerint egy rabló kincsei találhatók a barlangban, de a 19. században egyetlen kalandornak se sikerült ezeket megtalálni. A csodás barlang érdekes formájú képződményeinek szépségét a kivilágítás is fokozza. Elég kicsi barlang, de érdemes lehet megnézni. Mivel a környezet is szép, jó kirándulási célpont, felfedezni való a szigeten.

Belépőjegy 30 kuna, 5-12 éveseknek 20 kuna, 5 év alatt ingyenes. Nyitvatartás: április és október 10:00-15:00, május-június 9:00-17:00, július-augusztus 9:00-18:00, szeptember 10:00-17:00.

Biserujka-barlang

Biserujka-barlang, Krk-sziget

Biserujka-barlang. Kép: Thomas Hackl/Flickr/Creative Commons

Ajánlott szállások

A megadott árak főszezonra vonatkoznak, és tájékoztató jellegűek. Főszezonon kívül olcsóbbak lehetnek, vagy bizonyos időszakokban drágábbak. A foglalási oldalra kattintva látható a pontos ár a kívánt dátum szerint. A megadott fő/éjszaka ár 7 napos, 2 fős szállásfoglalás esetén lett leosztva 1 főre éjszakánként. Nem feltétlenül van meg minden itt ajánlott szállás már az időpontunkon, főleg, hogy ezeknek az ár/érték aránya kiemelkedő.

 • Apartment Petar - Egyszerűen berendezett, de légkondicionált, felszerelt, tökéletesen tiszta, kényelmes, kedvező árú apartman. 23 m2-es stúdióapartman, valamint 2 hálószobás, 2 franciaággyal és 1 futóággyal rendelkező, akár 5 fős apartman foglalható itt. Olcsóságának oka, hogy a Poljica nevű kis faluban, a tengertől messzebb található, de csendes, nyugodt helyen. Ár: 5-7 ezer Ft / fő / éj, 2 fő esetén, 4-6 ezer Ft / fő / éj, 4 fő esetén. Részletek, foglalás itt >>
 • Apartment Dia - Baska egyik legkiválóbb árú szállása a Vela Plaza strandtól 20 perces gyaloglásra helyezkedik el. Attól eltekintve, hogy nincs közel a part, és hogy kicsi, 25 m2-es a stúdióapartman, légkondicionálást, teljes felszereltséget, tisztaságot, gyönyörű teraszt, és még Baska központjában is ingyenes parkolást kapunk. Ár: 6-7 ezer Ft / fő / éj. Részletek, foglalás itt >>
 • Apartments House Monty - A Malinska melletti Milcetici település közelében, a tengerparthoz nagyon közel található ez a kiváló ár/érték arányú apartman. Mindennel felszerelt, barátságos apartmanok foglalhatók. 2 hálószobás, 2 egyszemélyes ággyal, és 1 franciággyal rendelkező 4 fős apartman, valamint 2 hálószobás+1 nappalis, a 4 fős apartmanhoz képest még kanapéággyal és terasszal is rendelkező 5 fős. Ár: 6-8 ezer Ft / fő / éj, 4 fő esetén. Részletek, foglalás itt >>
 • Nikka Apartments - Malinska partszakaszától 3 km-re helyezkedik el ez a szállás. Nincs tehát közel a parthoz, vagy a központhoz, autó lesz szükséges, de ez igen kiváló árának oka is. Ettől a hátrányától eltekintve, a 4*-os apartman kifejezetten jól felszerelt, tiszta, szépen berendezett, igényes és komfortos. 1 hálószobás, 35 m2-es apartman, akár 4 főre, ill. 2 hálószobás+nappalis, 70 m2-es, nagy franciággyal, 2 egyszemélyes ággyal, és 1 kanapéággyal rendelkező, akár 6 fős apartman foglalható itt. Ár: 11 ezer Ft / fő / éj, 2 fő esetén, Ft / fő / éj, 5-8 ezer Ft / fő / éj, 4 fő esetén. Részletek, foglalás itt >>
 • Apartments Josipa - Malinska központjától 700 méterre lévő kiváló ár/érték arányú apartmanok. 2 fős, 20 m2-es stúdiók, és 35 m2-es, akár 4 főre foglalható apartmanok választhatók (bár 4 főre ennél az apartmannál azért szűkösek). A légkondicionált szállások kényelmesek, tiszták, jól felszereltek, nyugodt helyen, a strandtól 10 perces gyaloglásra vannak. Ár: 6-9 ezer Ft / fő / éj, 2 fő esetén, 4-6 ezer Ft / fő / éj, 4 fő esetén. Részletek, foglalás itt >>
 • Apartments 4U - Az Omisaljban lévő szálláshelyen 2 vagy 4 fős apartman foglalható. Nyugodt, csendes környéken, a tengerparthoz és élelmiszerbolthoz közel helyezkedik el. Klíma, teljesen felszerelt konyha, szép kert, tisztaság, barátságos házigazdák várják a nyaralókat. Ár: 8-10 ezer Ft / fő / éj, 2 fő esetén, 6-7 ezer Ft / fő / éj, 4 fő esetén. Részletek, foglalás itt >>
 • Apartments Cavar - Silo kiváló apartmanja, 2 perces sétára a strandtól. Az Apartments Cavar 35 m2-es stúdióapartmant, valamint 4 fős apartmanokat is kínál. A 4*-os apartmanok tökéletesen felszeretlek, modernek, szinte újak, barátságosak. Ár: 8-12 ezer Ft / fő / éj, 2 fő esetén, 6-9 ezer Ft / fő / éj, 4 fő esetén. Részletek, foglalás itt >>
 • Apartments Maslina - Njivice újonnan épített, modern, hatalmas, klimatizált, jól felszerelt, barátságos apartmanjai a strandtól csak pár lépésre helyezkednek el. 4-6 fős apartmanokat kínálnak, akár 80 m2-eset. Ár: 7-11 ezer Ft / fő / éj, 4 főre, 5-8 ezer Ft / fő / éj, 6 főre. Részletek, foglalás itt >>
 • Apartments Insula Aurea - Klimno központjának, és strandjának is közvetlen közelében, nagyon jó helyen van ez az apartman, amely tökéletes értékelésekkel büszkélkedhet. A klímás, kényelmes, mindennel felszerelt szálláshely tökéletesen tiszta, és ingyenes parkolóhelyet is kínálnak. 2 fős, 33 m2-es. Ár: 10-11 ezer Ft / fő / éj. Részletek, foglalás itt >>
 • Apartments Hedviga - Krk város központjában, remek helyen, a parthoz közel lévő 4*-os, 40 m2-es, 2 fős, szép, tiszta stúdióapartman. Erkéllyel, ahol a reggelink közben Krk óvárosára, és a tengerre láthatunk rá. Ár: 10-12 ezer Ft / fő / éj. Részletek, foglalás itt >>
 • Apartments Lucija - Baskában, a strandtól 10 perces gyaloglásra, csendes helyen vannak ezek a fantasztikus apartmanok. A tenger mellett a szabadtéri medencében is megfürödhetünk. A szép, modern, kényelmes, klímás apartmanok 2 hálószobásak, 4 személyesek, 44 m2-esek Ár: 12 ezer Ft / fő / éj, 4 fő esetén. Részletek, foglalás itt >>
 • Apartments Gertruda - Krk hangulatos óvárosában, de mégis csendes helyen találjuk ezt a szép, hangulatos, tiszta, mindennel felszerelt, klimatizált apartmant. A közelben több strand is van. 22 m2-es 2 fős, és 45 m2-es, akár 4 fős apartmanjuk van, 2 hálószobával, 2 franciaággyal, 3 fürdőszobával. Ár: 12-19 ezer Ft / fő / éj, 2 főre, 12 ezer Ft / fő / éj, 4 főre. Részletek, foglalás itt >>
 • Apartments Authentic Baska 1 - Baska strandjától egy kőhajtásnyira elhelyezkedő, hangulatos, stílusos, tökéletesen tiszta, 20 és 25 m2-es apartmanok, csodálatos kilátással a tengerre (az egyik apartmanból). Adottságainak köszönhetően egy hátránya van, hogy nem azoknak megfelelő, akik a lehető legcsendesebb szállásra vágynak. Ár: 13-20 ezer Ft / fő / éj. Részletek, foglalás itt >>
 • Hotel Argentum - Aki inkább szállodában lakna, mint apartmanban, nagyon jól jár a kiváló ár/érték arányú Hotel Argentummal. Vrbnikben, gyönyörű helyen, a vízparton, strandhoz és a gyönyörű Vrbnik óvárosához is közel van a 3*-os hotel. A légkondis, erkélyes szobák némelyikéből fantasztikus a tengeri kilátás. Ár: 11-25 ezer Ft / fő / éj. Részletek, foglalás itt >>
 • Hotel Villa Margaret - Aki luxusban, kényeztetésben szeretne nyaralni a Krk-szigeten, válassza a 4*-os Hotel Villa Margaretet. A Poratban, a sziget nyugati részén elhelyezkedő fantasztikus, ritkán látható jó értékelésekkel rendelkező szállodának privát strandja, ezen kívül kültéri medencéje is van. A modern, tágas, gyönyörű szobák egy részéből csodálatos a tengeri kilátás. A tisztaság, a személyzet, és a reggeli is elsőrangú. A 2 személyes szobák mellett akár 4 fős, két hálószobás, két franciaágyas, felszerelt apartmanszobák is foglalhatók. Ár: 29-42 ezer Ft / fő / éj, 2 fő esetén, 14-20 ezer Ft / fő / éj, 4 fő esetén. Részletek, foglalás itt >>

Stara Baska

Kép: bferi/Flickr/Creative Commons

Eljutás, közlekedés

 • Eljutás autóval Krkre: A Krk-sziget Budapesttől 520 km-re van. Kb. 5,5 órás-6 út. Budapest felől érkezve, a letenyei határátkelő után, az A4 autópályán kell menni Zágrábig. Onnan pedig a A1, majd az A6 autópályán, a Rijeka táblát követve. Az A6-ot az Ostrovica kijáraton kell elhagyni, illetve az Otok Krk táblákat kell követni.
 • Ezek után megérkezünk a Krk szigetre vezető hídhoz (Krcki Most). A szigetre egy 1430 méter hosszú, lélegzetelállító hídon lehet átjutni, melynek használatáért 35 kunát kell fizetni (visszafele nincs híddíj, csak odafele kell fizetni). Ez a világ egyik leghosszabb betonhídja. A híd 1976-1980 között épült, korábban Tito hídjának (Titov most) hívták. Hosszabb boltíve 390 méter hosszú, ezzel a világ legnagyobb betonból készült boltíve volt 1997-ig, amikor a kínai Wanxian-híd megelőzte.
 • Autópályadíjak, egyéb autós információk megtekinthetők oldalaikon: Horvátországi autópályadíjak, Autóval Horvátországban és Autós útvonaltervező (a "Cél" mezőbe ezt írja: "Krk").
 • A parkolás a Krk-szigeten szinte mindenhol fizetős, és nem is alacsonyak a parkolási díjak, tehát aki kirándulni akar, tartson magánál mindig aprót! A parkolás ára jellemzően 6-8 kuna / óra, vagy 25-50 kuna / nap, ahol váltható napi parkolójegy.
  Érdemes olyan szállást keresni, amely a parkolást valamilyen módon biztosítani tudja. Apartmanok, szállások, ingyenes parkolással ITT
 • 2018-as állapot szerint Magyarországon olcsóbb a benzin, tehát érdemes még Magyarországon megtankolni.
 • Kompok más szigetekre: a sziget kikötőjéből, Valbiskából elérhető a Rab- (komp Loparig), és a Cres-sziget (komp Meragig) is. Krk-en nyaralva így tehát egy vagy két másik szigetre is el lehet kirándulni. A kompmenetrend ITT kereshető le. Mindezek mellett, más környező lakott- és lakatlan szigetekre hajókirándulások keretében lehet áthajózni.
 • Eljutás vonattal. Budapesttől Rijekáig lehet vonattal menni, Rijekából pedig busszal, 1-1,5 óra alatt lehet a szigetre jutni. A rijekai autóbuszállomás a vasútállomástól 600 méterre található, ha a tenger felé nézünk, bal oldali irányba (egyébként keleti irányba) kell indulni. Egyes krki településekre gyakrabban, míg máshova meglehetősen ritkán járnak a buszok Rijekából, keressük le a menetrendet!
  Másik eljutási lehetőség: vonattal csak Zágrábig, onnan busszal 3-4 óra alatt érünk a szigetre. De Zágrábból ritkábbak az indulások mint Rijekából. A zágrábi autóbuszállomásról induló buszok menetrendje ITT kereshető le. A zágrábi főpályaudvartól a zágrábi autóbuszállomás negyed óra gyalog, vagy 2-es vagy 6-os villamossal 3 megálló, Crnomerec irányába.
 • Eljutás busszal: Budapestről közvetlenül busszal a Volánbusz Adria Expresszével Rijekáig mehetünk. Innen pedig egy másik busszal.
 • A szigeten belüli buszos közlekedés menetrendje, az egyes krki településeket összekötő buszok indulási és érkezési időpontjai ITT kereshetők le.
 • Aki utasbiztosítást kötne: partnerünk, a biztositas.hu oldalán a biztosítók utasbiztosítási ajánlatait lehet egyszerűen, gyorsan összehasonlítani, így a legjobb áron lehet utasbiztosítást találni. Az így talált kedvező árból további 10% kedvezményt adnak az Utazás nyaralás info látogatóinak. Ehhez csupán az UTNY-2018 kuponkódot kell használni, vagy csak IDE kattintani.

A Krk-szigetre vezető híd

Kép: Vladimir Bazovic/Flickr/Creative Commons

Krk sziget éttermek - Válogatás

Ajánlott éttermek a Krk-sziget különböző településein, amelyekben tényleg jót, jól érték/arányban lehet ebédelni vagy vacsorázni. Horvátország nyaralóhelyeire jellemző, hogy egy étterem személyzete a következő szezonra teljesen lecserélődhet, tehát elképzelhető, hogy valahol a következő évben romlik a színvonal. Mindenesetre az alábbi helyek több éve megfelelő ételeket szolgálnak fel, és kevésbé kell félni, hogy túlárazottan átlagos, vagy átlag alatti ételeket eszünk, mely jellemző sok üdülési célpontra, így ezeknél kisebb az esélye a csalódásnak.

Baska legjobb, sőt, a sziget egyik legjobb, legmagasabbra értékelt, legjobb ár/érték arányú étterme a Bistro Francesca. Ráadásul az árak is elérhetők, nem egy túlárazott, turistás hely, sok helyi is ide jár. A csendes, romantikus étteremben normális árakon nagyon finom horvát ételeket lehet kóstolni. Az adagok ugyanakkor nem kifejezetten nagyok.

Zvonimirova ul. 56, 51523, Baška | Értékelések: TA: 4,45/5, 337 értékelés alapján, FB: 4,8/5, 22 értékelés alapján, G: 4,5/5, 76 értékelés alapján

Egy másik ajánlott hely Baskában a Saloon. Itt elfogadható árakon ízletes pizzákat, hús- és halételeket készítenek. Az étterem ismert arról is, hogy igazán nagy adagokat szolgálnak fel.

Ul. Zdenke Čermakova 9, 51523, Baška | Nyitva minden nap 12:00-0:00 | Értékelések: TA: 4,01/5, 267 értékelés alapján, FB: 4,8/5, 50 értékelés alapján, G: 4,6/5, 177 értékelés alapján

Nagyon kedvelt Baskában a parttól 1 utcára lévő Bistro Mango is. Mindig nagy sorok állnak előtte, ami mutatja a remek ár/érték arányát. Érdemes tehát asztalt foglalni. Az ételek kiválóak, és az adagok nagyon nagyok.

Prilaz kupalištu 8, 51523, Baška | Nyitvatartás minden nap 12:00-0:00 | Értékelések: TA: 4,14/5, 249 értékelés alapján, G: 4,5/5, 84 értékelés alapján

Krk főváros legkedveltebb étterme a Galija. A Galija egyben konoba, azaz tradicionális, egyszerű, autentikus ételeket és italokat felszolgáló horvát étterem, és pizzéria is. A pizza mellett más olasz fogások is kóstolhatók a helyi ételek mellett, itt mindenki találhat kedvére való fogást. A Galiját a helyi szállásadók is ajánlani szokták vendégeiknek. A hús- és halételek, és a pizzák is nagyon finomak, az ár/érték arány kiváló. A menü magyarul is van. Egy kicsit kiesik, és nem olyan könnyű megtalálni, de megéri a kis gyaloglást az óvárosból.

Frankopanska 38, 51500, Krk | Nyitvatartás 11:00-02:00 | Értékelések: TA: 4,15/5, 667 értékelés alapján, FB: 4,8/5, 145 értékelés alapján, G: 4,5/5, 326 értékelés alapján

A Konoba Nono egy másik jó étterem a fővárosban. Nagy adagok, finom fogások, jó hangulat, és olcsó árak jellemzik a Konoba Nonót. Az étterem saját olívaolajt is készít, melyet meg is lehet vásárolni.

Ulica Krčkih iseljenika 8, 51500, Krk | Nyitva minden nap 11:00-00:00 | Húsételek: 52-75 kn, halételek: 45-62 kunától, pizza: 34-70 kn, desszert: 25 kn | Értékelések: TA: 3,93/5, 581 értékelés alapján, FB: 4,5/5, 52 értékelés alapján, G: 4,3/5, 198 értékelés alapján

A Bistro Bukarica Malinskában egy dombon helyezkedik el. Malinska egyik legkedveltebb, legjobb étterme. Az európai menü, és a desszertek is remekek itt, a kiszolgálás elsőrangú, és a hangulat is kiváló. Az árak viszonylag magasak.

Nikole Tesle 61, HR 51511 Malinska | Nyitva minden nap 13:00-00:00 | Értékelések: TA: 4,50/5, 367 értékelés alapján, FB: 4,9/5, 43 értékelés alapján, G: 4,6/5, 46 értékelés alapján

A Konoba Bracera Malinska másik felkapott, és kifejezetten jó helye. Ízletes hal- és húsételek kóstolhatók, az árak megfelelőek. A helyi ízek legjavát kóstolhatjuk itt meg. A tradicionális, autentikus Bracera konobát a helyiek is gyakran ajánlják és látogatják.

Kvarnerska 1, HR 51511 Malinska | Hétfőnként zárva. Nyitva kedd-vasárnap 12:00-23:00 | Értékelések: TA: 4,16/5, 640 értékelés alapján, FB: 4,8/5, 194 értékelés alapján, G: 4,6/5, 8 vélemény alapján

Ha kiváló tengeri fogásokra vágyunk, jó áron Malinskában, érdemes ellátogatni a Fisch & Chips Popaj nevű helyre is, amely egy amolyan "hal gyorsétterem", fantasztikus ízekkel és minőséggel. A halpiacról származó friss halakat olcsón, kiválóan készítik itt el, fantasztikus az ár/érték arány. A "fish fast foodokat" kérhetjük elvitelre, vagy ha van hely a kis étteremben, ott is elfogyaszthatjuk.

Put Radici 1,51511, Malinska | Értékelések: TA: 4,45/5, 96 vélemény alapján, FB: 4,8/5, 21 értékelés alapján

Njvice kikötőjében helyezkedik el a nagy múltú, 1934-ben megnyitott Rivica étterem. A Rivica egy gourmet, helyi recept szerint készült, friss tengeri ételeket felszolgáló hely. Aki nem szereti a halételeket, annak nem biztos, hogy érdemes ide eljönnie, de a tengeri herkentyűk kedvelőinek ez a paradicsoma a Krk szigeten. Drága hely, de a sziget egyik legjobb halétterme.

Ribarska obala 13, 51512, Njivice | Értékelések: TA: 4,43/5, 171 értékelés alapján, FB: 4,8/5, 142 értékelés alapján, G: 4,5/5, 119 értékelés alapján

Vrbnik legjobb étterme a Restaurant Nada. A remek ételek mellett az igazán gyönyörű, és romantikus kilátást is meg kell fizetni, így az árak itt magasabbak horvátországi viszonylatban, de a nyugati nyaralóhelyekhez viszonyítva megfizethetőek a minőséghez képest. Tradicionális halételeket és húsételeket lehet a Nadában kóstolni.

Ulica Glavača 22, 51516, Vrbnik | Nyitva 11:00-0:00 | Értékelések: TA: 4,35/5, 623 vélemény alapján, FB: 4,9/5, 202 vélemény alapján, G: 4,6/5, 284 vélemény alapján

A fantasztikus kilátás mellett finom menüt is kínáló másik ajánlott hely Vrbnikben a Morska Vila nevű kiváló pizzéria, ahol egészen fantasztikus pizzákat kóstolhatunk.

Ulica Pod Keštel 12, 51516, Vrbnik | Nyitva 09:30-23:45 | Értékelések: TA: 4,23/5, 143 vélemény alapján, G: 4,7/5, 20 értékelés alapján

Nada, Vrbnik

Restaurant Nada, Vrbnik

Üzletek, élelmiszerboltok, bevásárlási lehetőség

A horvát élelmiszerlánc, a Konzum boltjaiban nagy választékban, jó árakon lehet bevásárolni. Konzumok működnek a Krk-szigeten, Krk városban, a Sv. Petar Bb, (Ul. Stjepana Radica 27.) címen, és egy kisebb, beljebb, jobban a belvárosban, aStjepana Radica 1a cím alatt. Baska településen az Emilia Geistlicha 39. címen, míg Malinskán a Dubasljanska 111. címen van Konzum. Omisalj közelében pedig a főútnál, a körforgalom előtt, a Ulica Pusca 150. címen.

Nagy élelmiszerlánc a Plodine is, a szigeten lévő üzleteik: Krk városban a Vrsanska 28. alatt, míg Malinska közelében a Sveti Vid 200. cím alatt.

2017-ben Lidl is nyílt a szigeten, ahol a legtöbbször a legolcsóbban lehet megvenni az ételeket, italokat, hozzávalókat. Krk városban, a Vršanaka 18. cím alatt találjuk.

Mindezeken kívül más élelmiszerboltok is vannak, és nem csak a felsorolt településeken van bevásárlási lehetőség, pl. Trgovina Krk boltok, és szupermarketek szinte minden településen.

A boltok vasárnap is nyitva tartanak, de esetenként rövidített nyitva tartással, nem estig.

Halpiac van Krk városban, és Malinskában is.

Krk időjárás, éghajlat

 • Az átlagos napi legmagasabb hőmérséklet májusban 21, júniusban 25, júliusban 28, augusztusban is 28, szeptemberben pedig 24 °C.
 • Átlag csapadék májusban 102,2, júniusban 119,9, júliusban 70,1, augusztusban 101,5, míg szeptemberben 156,5 mm.
 • A magyarországi éghajlattal összehasonlítva a nyári időszakban a hőmérséklet átlagban 1-2 fokkal melegebb lehet, ugyanakkor több csapadékra lehet számítani, de az átlagos hőmérséklethez, csapadékmennyiséghez képest mindig előfordulhatnak nagy eltérések.
 • A Horvát Meteorológiai Szolgálat hivatalos 7 napos időjárás előrejelzése Krk-re ITT nézhető meg. 7 napnál nagyobb időtávban az előrejelzések beválási esélye rendkívül alacsony.

További tippek, tanácsok

 • Érdemes strandpapucsot, strandszandált, vagy strandcipőt vinni, mivel a szigeten sok a durva kavicsos, sziklás part, valamint a tengeri sün is! Ezek ugyanakkor kedvező áron megvehetők a szigeten is.
 • Kunával, ne pedig Euróval fizessünk!
 • Előre foglalva jóval olcsóbban lehet apartmanokat találni, és így otthonról, kényelmesen lehet válogatni, el lehet olvasni más utazók véleményét is a szállásról. Főszezonban akár nehéz is lehet találni a helyszínen. Érdemes minél korábban foglalni: már a szezon előtt elfogy sok remek, jó helyen lévő, jó árú apartman. Ha a helyszínen foglalnánk mégis, próbáljunk alkudni!
 • A legtöbb apartmant szombattól szombatig adják ki, emiatt az autópályán is szombaton vannak a legtöbben. Ezért, aki el akarja kerülni a nagy forgalmat, ha teheti, ne szombattól szombatig menjen, vagy ha akkor is megy, ne szombat reggel, hanem késő délután, vagy este induljon vissza Magyarországra. A fizető kapuknál figyeljünk, hogy lehet, jóval kevesebben vannak a kártyás sorban. A készpénzes fizetésnél figyeljünk, mert van, hogy "véletlenül" rosszul adnak vissza.

Krk-sziget, Baska, starnd

Baska, strand. Fotó: bferi/Flickr/Creative Commons

Krk-sziget szállások

Hozzászólások

Booking.com

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Szerintem ez a sziget nagyon szép lehet élőben is.
#1 - Fuksz Erzsébet - 2008.03.27. - 18:09
Amit hiányolok: (persze nem lehet mindent leirni egy ilyen behatárolt oldalon mert, akkor lehet hogy nem olvasnák végig).
Punat a Krk sziget egyik gyönyörü halászfaluja homokos stranddal, (ami Horvátországban ritka) és a vele szemben néhány perces hajóúttal elérhető egyedülálló Kosljun szigettel, gyönyörü erdőben található kolostorral és egyedülálló muzeumával.
A magas sziklafalon található Vbrnk és kikötője gyönyörű, nekem arról nevezetes, hogy amikor a szük utcákon parkolási lehetőséget kerestem, az utca annyira összeszükült, hogy a kb. 30 fokos emelkedésü kanyargós utcán beszorültam és csak tolatva tudtam vissza menni, fogytam 2 kilót mire sikerült.
A Krk szigetet a szárazföldel összekötő 120m magasságban futó Krk (régen Titó) hí­don való áthajtás (hí­dpénz kell fizetni) egy külön élmény. összel amikor Sejn irányából fuj a Bóra nevezetü iszonyatos szél ( lehet 200km/órás is)a hidon a közlekedés tilos. A Bórának "köszönhető", hogy a Pag sziget és szigetek partfelóli oldala teljesen kopár.
#2 - Gerzsenyi Ferenc - 2008.05.04. - 21:06
Köszönjük a sok érdekes élménybeszámolót a különbözi horvátországi helyekhez! Punat nem tudom, hogy maradt le, hamarosan bővül ezzel a leí­rás.
#3 - utazas-nyaralas.info - 2008.05.04. - 21:38
Gyönyörű ez a sziget. Mindenkinek ajánlom. A tavaly voltunk először Malinskan és a nyáron is oda megyünk.
#4 - Sarkadi Bernadett - 2008.05.20. - 09:37
Harmadik éve térek vissza a szigetre a családommal, barátainkal, de elmondhatom még felét sem barangoltuk be.A szigetek közzül ez Horváth zöld tüdeje, igy nincs hiány árnyékban sem, buvárkodni meg a legcsodásabb helyek kinálkoznak a sziget minden pontján.Teljes felüdülés itt nyaralni és a legtávolabbi pontja is csak 5-6ooo km-re van hazánktól, melyet szinte végig autópályán lehet megtenni.
#5 - Bereczki Zoltán - 2008.06.02. - 15:16
én már jártam ezen a szigeten, gyönyörű!! ezt ajánlom mindenkinek!!
#6 - én - 2008.06.16. - 11:19
Gyerekek tavaly utószezonban voltunk Siloban onnét bejártuk a nejemmel az egész szigetet szerintem csoda szép és nagyon nyugalmas volt. Volt, hogy egy órán keresztül nem találkoztunk másik autóval.Mindenkinek aki nyugalomra vágyik csak ajánlani tudom. örülök hogy elmentünk és biztosan visszajáró lelkek leszünk.
#7 - Fogarasi István - 2008.06.18. - 17:46
A KRK szigetre vezető hí­d páratlan élményt nyújt, csodálatos kilátással. Két hét is kevés volt minden természeti szépség felkutatására és az épületek megtekintésére. Amikor megnéztük BASKA-t azt hittem ez a csúcspontja a szigetnek. Sajnos csak az utólsó nap jutottunk el a sziget legdélibb pontjára STARA BASKA-ba. Hihetetlen kihalt, meredek, kanyargós, keskeny úton értünk oda. De a látvány mindenért kárpótolt! Nekem maga a földi paradicsom volt. Vad, meredek parton ereszkedtünk le fürödni, de a táj mindenért kárpótolt. Csak maga a természet a kegyetlen földi valóságában. Az egészben talán az a legszebb, hogy a mi megszokott civilizációnktól mentes minden. A tenger fantasztikus kék szí­nét pedig nem lehet leí­rni.
#8 - Henriett - 2008.06.21. - 09:27
Mi most megyünk gyermekeinkkel először Krk szigetre nyaralni jövőhéten. telepí­tett lakókocsiba leszünk, nem tudom, 8-10 éves gyermekeknek milyen látványosság van a környéken, milyen fürdési lehetőségek és mi az, amit feltétlen vigyünk magunkkal. milyenek a partok, van-e jó part, ahol nem sziklás? mit érdemes megnéznünk feltétlen?
#9 - Hikischné Nagy Anikó - 2008.07.01. - 10:57
Mi a Rab szigetre mennénk a San Marino campingbe. Valaki járt már ott? Esetleg közvetlenül is tudnánk beszélgetni email-ben! kovacstamas(kukac)t-online.hu
#10 - Kovácsné - 2008.08.02. - 14:26
Kovácsné: a Rab sziget útikalauznál, a hozzászólásoknál valaki í­rt róla: #13-as hozzászólás.
#11 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2008.08.02. - 15:06
MOST JöTTüNK HAZA A KRK SZIGETRŐL!
PUNATON VOLT A SZíLLíS, ELLíTOGATTUNK BASKARA, KRKRE, VRBNIKRE, STARA BASKARA(EGY KICSIT GYALOGOLTUNK A HEGYEN KERESZTüL, SZéP VOLT A LíTVíNY: RAB SZIGET, DINíRI HEGYSéG....)!!
TAVALY RAB SZIGETEN VOLTUNK, DE EZ EGY "FOKKAL" SZEBB VOLT!!
A KéSZüLT FOTóK LINKJéT HAMAROSAN KITSZEM, HA VKIT éRDEKEL, MEGNéZHETI!
#12 - cokekris - 2008.08.04. - 11:44
Először is szeretném megköszönni az előttem szólóknak a tippeket, főleg STARA BASKAT! Az tényleg leí­rhatatlanul gyönyörű! Mi az előző héten voltunk, Omisalj-ban volt a szállás, onnan jártuk be az egész szigetet. Az egyetlen dolog, amit minden strandon hiányoltam és számomra érthetetlen, hogy miért nem lehet megoldani: az a kulturált, tiszta mellékhelyiség. Ez szerintem alapvető lenne egy olyan helyen, ahol virágzik a idegenforgalom!
#13 - Orsi - 2008.08.25. - 10:36
ém most voltam a párommal Stara Baskán egyszerüen gyünyürű hely leí­rhatallan aki nyugodt üdülésre vágyik annak ajánlom és mindekinek aki hihetetlenül szépet akar látni szerintem stara baska a legszebb része a szigetnek
#14 - attila - 2008.09.08. - 23:12
én idén voltam kedvesemmel krk szigeten úgy mentünk hogy nem volt előre foglalt szállásunk igaz szeptember első hetén mentünk!!én mindenkinek szí­vből tudom ajánlani STARA BASKAT í­gy csupa nagybetűvel egyszerüen gyönyörű!!leí­rhatatlan olyan mintha valahol távol lennénk mindentől a nyugalomba természetben...itt volt a szállásunk is egy nagyon jó aprtmanba teljesen elfogadható áron!!életem legzsebb nyaralása sok helyen voltam de STARA BASKA HIHETETLEN4444!!!!!!
#15 - ATTILA - 2008.11.26. - 23:21
szerintem Njivice ill. MALINSKA a sziget leggyönyörübb települései.Csend. nyugalom tisztaság ....nembeszélve arról hogy a sziget jó kiindulóhely a szárazföldi kirándulásokhoz.
#16 - albrecht laszlo - 2008.12.05. - 12:11
STARA BASKA STARA BASKA HIHETETLEN EZ A HELY ILYEN SZéPET MéG NEM LíTTAM TAVALY VOLTAM IDéN IS MEGYEK........TéNYLEG LéLEGZETELíLLíTó éS NEM TúLZOK.......
#17 - kata - 2009.02.02. - 22:00
hát én nem is tudom.Az sajnos bizonyosság, hogy augusztusban megyünk,Krk szigetre. de mi a francot lehet csinálni.íllí­tólag horgászni tilos.én meg ví­z mellett horgászni szoktam.Vagy csak grillezzem a pofámat, meg a hátamat?
#18 - Kömí¼ves István - 2009.02.25. - 18:48
Valaki tudna abban segí­teni, hogy ha lefoglalt szállás nélkül megyünk, akkor mennyi esélyem van szállást találni. Csak apartman érdekelne..
Köszönöm!
#19 - Nyerges István - 2009.03.21. - 03:40
Mi is augusztusban mentünk 6an Baskára. Lefoglalt szállás nélkül. Kb fél óránkba telt mire találtunk egy gyönyörű apartmant. mindennell felszerelve. Nagyon kedvező áron. Minimális angol vagy német tudás már elegendő. A legegyszerűbb ha az ember bemegy egy "turist agent" irodába és szinte azonnal kap szállást. Hozzátszem tényleg egy csodaszép hely! De nekünk a homokos strandot nem sikerült megtalálni :)
#20 - Nagyhegyesi Ferenc - 2009.03.22. - 17:49
A párommal voltunk már mi is egy pár helyen Horvátban, de állí­tom, hogy Stara Baskánál gyönyörűbb helyet még nem láttam! A könnyem is kiszaladt amikor szembesültem a látvánnyal! A második helyezést Trogirnak adom hisz egy fantasztikus trópusi éghajlatú város! :)
#21 - Picurika - 2009.04.17. - 10:00
Egy informaciora lenne szuksegem, juliusban mennenk Stara Baskara es majd csak ott szeretnunk apartman utan nezni.A kerdesem az, hogy konnyen lehet lakast talalni, persze nem tul dragan, es ha tudna valaki egy arat is mondani. koszonom . Ha valaki informacioval tud szolgalni, cimem csabibetzi(kukac)yahoo.com
#22 - takacs csaba - 2009.05.09. - 00:40
üdvözlet minden KRK-járónak !

Először mennénk júliusban a szigetre,ezért kérdeznénk, hogy nincsen-e valakinek 2 személyre egy bejáratott, bevált szálláscí­me, vagy más elérhetősége Baskán, Stara Baskán, Malinskán, Vrbniken, stb. segí­tségért előre is köszönet.
Szentiványi Zsolt
#23 - Szentiványi Zsolt - 2009.06.05. - 11:03
Sziasztok kedves hozzászólók!

Végig olvastam mindenknek az í­rását,de ahová most idén júliusban megyek 6 társammal,arról a helyről még senki nem í­rt semmit.Ez azért van mert nem szép hely,vagy itt még tényleg nem járt senki....:((
Krk sziget Vrbnik-ez lenne a hely neve.
Köszi ha válaszoltok!
üdv:Ildi
#24 - szivacsmacska - 2009.06.09. - 18:55
én pl. ott sajnos még nem voltam, úgyhogy csak ennyit tudok, ami az oldalon itt le van í­rva feljebb+a képek. Remélem, valaki olvassa, aki járt is ott. :)
#25 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.06.12. - 14:45
A hí­dpénz 30 kuna (csak a szigetre befelé kell fizetni), autópályadí­jak megtalálhatóak a Hrvatske Autoceste "horvát autóutak" cég honlapján: http://hac.hr
Idén tavaszra kész lett az útfelújí­tás a szigeten egész Krk városig, sima új út, mellette kerékpárút egy részen.
#26 - Akos - 2009.06.30. - 10:34
Mi már 9 éve minden évben Krk-r megyünk nyaralni. Egyszerűen nem tudjuk megállni, hogy ne oda menjünk, vagy ha elmegyünk máshová, addig nézünk egymásra biztatóan, amig valamelyikünk csak kiböki, hogy még Krk-re el kell mennünk egy hétre.
Miért? A CSODíéRT. A nyugalomért, a csendért, a jólevegőért, Baskáért, Krk városért, a fehér sziklákért,az egész szigetért. Tényleg összeszorul az ember torka, amikor meglátja fentről egy hegytetőről a tengert, nem lehet nem kiszállni az autónból, és csak nézni, nézni, nézni, csendben, mert a látvánnyal nem lehet betelni.
Ha tehetitek, menjetek el Baskáról, a kis hajókirándulásokra a Krk melletti kis szigetekre, ahol nincsenek lakosok, csak a fák, a bokrok, a legeltető pásztotok, akik kis bárkákkal viszik oda nyáron a birkákat, és ott a szabadban főznek a túristáknak, csodálatos kis öblök vannak, és sétára alkalmas zegzugos kis csapások a ritkás erdőben.Nagyvárosi embernek a legjobb regenerálódási hely Krk.
#27 - Jutka - 2009.07.03. - 08:58
Köszi, hogy törölted annak az alaknak a beszólásait innen! (MMR, Lendva)
#28 - Csé - 2009.07.07. - 08:56
Sziasztok!Tudna nekem valaki segí­teni szállás ügyben???Olvastam,hogy nagyon dí­cséritek STARA BASKAT,í­gy kedvet kaptunk hozzá,és ide szeretnénk menni nyaralni!Van esetleg valakinek tippje???Nagyon megköszönném!
#29 - Heni - 2009.07.09. - 09:47
Sziasztok! mi most szeretnénk 1. a krk szigetre menni, de nem tudjuk, hol van HOMOKOS tengerpart a gyerekek miatt ... jólenne ha valaki tudna ajánlani pár helyet, ahol homok van a parton,ha lehet minél hamarabb í­rjatok! ... előre is köszi ... esetleg ha könnyebb emailben akkor ide í­rjato!: potyike320@citromail.hu
#30 - Pötyi - 2009.07.09. - 13:56
Homokos strandok Krk-szigetén: a Klimno-öbölben (ezzel ki is egészí­tettem az oldalt), valamint Risika, 6 km-re északnyugatra Vrbniktől, a Sv. Marko-öbölben, valamint Punat, Silo, és Baska településeken homokos-kavicsos strandok találhatók.
#31 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.07.09. - 15:33
Tudna valaki megbí­zható, kellemes szállást ajánlani Krk szigetén?
Köszönöm a segí­tséget!
#32 - Angi - 2009.07.11. - 17:51
Hello mindenki. Mi idén megyünk először krk szigetre. Az lenne a kérdésem van-e valakinek tapasztalata Njivice-ről. Sátrazni szeretnénk... Köszönöm előre is a válaszokat.
#33 - Sycora - 2009.07.14. - 21:34
Njivice egy csendes, nyugodt, szépséges település Krk északnyugati részén, egy volt kis halászfalu, mára népszerű üdülőhely, kacsicsos, és betonozott strandokkal. Van ott egy kétcsillagos autóskemping.
#34 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.07.15. - 16:26
Az lenne még a kérdésem, hogy kb a magyar határtól a lehajtásig mennyi a pályadí­j?
#35 - Sycora - 2009.07.15. - 20:53
Pontos összeget nem tudok, mert a kalkulátor azért nem Krk-ig adja ki, de Zágrábon keresztül, autópályán kb. 90-100 kuna, nagy eltérés nem lehet, plusz a hí­ddí­j Krk-be, 30 kuna körül.
#36 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.07.15. - 21:20
Ok. értem köszi, ha eszembejut még valami majd kérdezek...
#37 - Sycora - 2009.07.15. - 21:29
Hello, mi Baskán voltunk 1 hete.
Baska nagyon-nagyon drága, 10 kuna alatt ( 0.5 L ásványví­z ) szinte semmi sem kapható, ennyi a negatí­v tapasztalatom.
A strandja lélegzet elállí­tóan szép, egy öbölben fekszik ( Baskai öböl )partja változó szélességű ( 5-10 m széles ) és kb. 2 km hosszú, eléggé zsúfolt, a strandot bazársor és vendéglők övezik végig.
A strand apró kavicsos-kavicsos, a ví­zben haladva kb. 3-5 méter után lesz homkos a talaja. A ví­z kristálytiszta, gyakoriak a méteres hullámok.
A strand hegyekkel van körbevéve, vannak gyalogos túrautak és 270-350 kunáért 1 napon hajóút, ellátással ( pl. Goli-Lopar érintésével-mi ezen voltunk ).
A város mediterrán épületei szépek, maga Baska nagyon zsúfolt, hangos, forgalmas.
A város szélén van egy templom, fent a hegyen, amit érdemes megnézni ( kőtábla ).
Az autópálya dí­j Letenyétől Baskáig 52 és 36 kuna, a hí­d dí­j 30 kuna.
Baskától Stara Baska és Punat kb. 25-30 km autóval ), légvonalban rövidebb, de a hegyen csak gyalogos ösvény vezet át.
#38 - miki - 2009.07.16. - 13:23
Sziasztok!
Nagyon sok információt adtatok meg én is köszi, a héten indulunk Krk-re.
Kérdésem: Stara-Baskara vezető út tényleg nagyon szerpentines, meredek stb?

Szállást lehet találni, vagy inkább Baskán?
Komp megy a környező szigetekre? írat tud Valaki?
#39 - Krk2009 - 2009.07.20. - 12:41
Sziasztok !

Mi a családdal aug. elején indulunk Omisalj-ba.
Volt már valaki esetleg erre felé?
Köszönöm előre is a válaszokat.

csurio
#40 - csurio - 2009.07.20. - 18:04
Krk2009: Krk-ből (Valbiska kikötőjéből) a Cres-szigetre (Merag), és a Rab-szigetre (Lopar) lehet komppal menni (és természetesen, "igény szerint", innen tovább egyéb helyekre, pl. Rabról Pagra). 1 felnőttnek (autó nélkül), 1 irányba, 17 Kuna Cresre, 31 Kuna Rabra. További információk: www.jadrolinija.hr (Krk-Cres), és http://www.lnp.hr/plovidbeni-red.aspx?l=2 (Krk-Rab).
#41 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.07.20. - 23:10
Sziasztok!
Most készülünk Horvátba egy hosszú hétvégére, melyik az a hely ahol bulizásra is van lehetőség?
Elsősorban a Krk szigeten belül nézelődünk!

Köszi,
üdv,
Veronika
#42 - Veroniccca05 - 2009.07.21. - 14:41
Siló településre kaptunk ajánlatot.3 éves gyermekkel mennénk augusztusban.Tudna valaki információt adni? strand, boltok stb.
#43 - Anita - 2009.07.21. - 14:57
Tibcsi köszönöm szépen a válaszod!
#44 - Krk2009 - 2009.07.21. - 15:03
Veronika: Krk város, vagy Malinska (talán inkább Malinska), mindkét helyen több klub, és pezsgő éjszakai élet van.

Anita: Kisgyermekkel nagyon jó választás Silo, homokos, kavicsos, és betonos strandok is vannak, nyugodt, csendes, érintetlen természeti kincsekkel rendelkező település.
#45 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.07.21. - 15:30
Köszönöm szépen.
#46 - Anita - 2009.07.22. - 11:07
Mi aug-szep .Mennénk horvátba.

Az érdekel hol vannak a legszebb hegyek,öblök ,hajók,kilátó,ahol mediterrán növények,pálmafás sok virág van ,gyümölcsös és rom,templom,látnivaló is ,élőzene a strandon,és aránylag olcsó a szállás,a kaja,s segí­tőkészek,korrektek,barátságosak, kedvesek az emberek.A boltokban meg nem húznak le se a programokkal,szállás terén.Persze egész Horvát viszonylatban kérdem aki az egészet ismeri,sok pontját.Van már összehasonlí­tási alapja.

Olyat, ahol nem tömörködnek az emberek a nyakadba a strandon,egymás fenekébe olyan pároknak való pihizni,nyugi romantikázni .közel vannak Abc,piac,menüs konyha.
S ahol sem kopaszok,pucérokba, kák, meleg párok,négerek,travik,tetovált bőrfejek, nem lehet belefutni.Semmi bajom velük tegyék de ne ott az ember orra elött és ne csesszék el a hagyományos értékrendeket valló családok,párok nyaralását.
Elég illúzióromboló lenne őket összefonódni,ölelkezni,csókolózni látni .
Bpesti utunkból is ez miatt ,elég lett egy életre.
Taszí­t ez miatt az a város.Romlás,bűn és mocsok,erénytelenség,aljasság.Elég ha a Tv,filmek a sajtóból ez a fos ömlik.
Még sosem jártunk ott ki tudja hány év mire újra összejön ezért maradandó sok pozití­v élményt szeretnénk begyűjteni.
Lilla és családja.Köszike mindenkinek.

Merre van olcsón 2-7 ezer szállás stúdió,szoba ,olcsó szállás főzési önellátó lehetőséggel,ami a tengerre néz ,parthoz közel,és magasabb szinten van hegyen,de nem olyan messze ?
3 ,4 .emeleten lennénk,tornácos ?ingyen strand és parkolással.
Mennyiért lehet vinni kaját úgy tudom 10 ezer ft-t -ig lehet,ez főre értendő vagy család,autónként ? S ebben mennyiségi db,korlátozás van ? Kérik a számlát ? Mit lehet kivinni ?
Beleszólnak valamibe ?
A határ milyen,angolul tudunk valamennyit keveset ,németül picit.Miket kérdeznek ?
Mibe vesznek bele ?
Mit tanácsos vinni egy hétre és mit nem önellátásra ? Pénzt itt jobb váltani,vagy kint ? adnak vissza,van mindenhol pénzváltó ,Abc, piac?
Abszolút csupasz babyk vagyunk e tekintetben ,kezdő nyaralók,semmi ismeretünk,infó.
Eddí­g a Balcsi fért bele meg a wellness szálló.
Pápa
#47 - Lilla - 2009.07.22. - 14:30
Sziasztok,

Vasárnap megyünk Krk-re motoros túra keretében. Csak egy éjszakát akarunk ott tölteni, sátorban, de nem foglaltunk.. Most pedig elkezdtem emiatt izgulni :) Valaki tudna segí­teni, hogy mire készüljünk, van esély rá, hogy találunk szabad helyet kempingben? Illetve kb. árak is érdekelnének, mert a neten talált kempingek szinte apartman árban vannak, nem tűnik reálisnak!

Köszi előre is,
Judit
#48 - Judit - 2009.07.25. - 01:04
Sziasztok!

ítolvastam és jegyzeteltem.
Mi szeretnénk halat és tengeri herkentyűket venni és főzni-sütni.Apartman házban foguk lakni.Hol lehet őket biztonsággal megvenni?Vannak piacok?Milyenek az árak M.O-hoz képest?
#49 - Betti - 2009.07.25. - 11:39
Par evvel ezelott voltam STARA BASKAN lakokocsival. Iden szeretnenk menni augusztusban, de utazasi irodan keresztul nem talalunk semmilyen lehetoseget. Valaki tudna segiteni, ismer-e olyan szemelyt,akinek kiado haza,apartmanja van.
E-mail cimet, telefonszamot kuldjetek.
#50 - Farkas Jolan - 2009.07.30. - 14:07
Hello
Szeptem elején szeretnénk Stara Baskába utazni egyénileg.Megköszönném ha valaki tudna közel a ví­zparthoz 4 személyre szállást ajánlani.Ha lehet különálló apartman lenne a legjobb.Motor kölcsönzésre van lehetőség?
Köszönöm
#51 - samu zoltán - 2009.07.31. - 10:20
Na én ma éjjel elindulok a Krk-re,szálás térkép,idegen nyelv tudás nélkül némi pénzel és a kedvesemmel!!Ha megjöttem irok!!!kb 11.-én érkezek!:-))))Akit érdekel hogyan jártunk kövesse figyelemmmel!Uticél elvileg Stara Baska
#52 - Feri - 2009.08.03. - 10:18
Farkas Jolan:

Nekünk ő segí­tett szállás ügyben: zagirea@gmail.com.
Magyar hölgy! Nagyon korekt, keresd bátren, hivatkozz Imrére. Biztosan tud segí­teni.
#53 - potty - 2009.08.03. - 23:08
sziasztok kedves nyaralo társak egykis infot szeretnék kérni hogy kb letenyétöl krk szigetig mennyi az pálkya dijmert több verziot is láttam és a hid dij?és krk könnyü szállást találni és milyen árakban vannak nemtul drágát szeretnék családommal esetleg van kint magyarismeröse valakinek akitud segitteni köszönök mindent sziasztok
#54 - bundi - 2009.08.05. - 14:18
Szia.
Egyszer fizetsz 36-ot, aztán 52-t, végül a hí­dért 30at. Ez í­gy össz 118HRK.
Szállást mindenképpen próbálj meg előre foglalni, mert kint sok idő menne el szállás keresgéléssel.
Tess neten keresgetni. Ha nem megy, akkor kint találsz valahogy, ha nagyobb településen próbálkozol és egy kicsit félreeső részen.
Egyébként olvass vissza.
#55 - potty - 2009.08.08. - 15:22
Javaslatok:

Stara Baska: tényleg gyönyörű, nézzétek meg. Az út sem veszélyes, csak nem kell száguldozni. A partra kitaposott kis ösvények vezetnek le. Több öböl van, érdemes egy kicsit túrázni és kiválasztani a legszebbet, strandolásra legalkalmasabbat. Megéri!
Sünt nem láttunk.

Vrbnik:
Zgribnica strand: ne nagyon pazaroljátok rá az időt, csak, ha nincs autó. Nagyon "urbanizált", nincs tengerpart feelingje. Sünt nem láttunk.
Potovosce strand: Vrbnikről kifelé a várostáblánál balra kell fordulni. Nem túl nagy strand, de szép, már csak a fotókért is megéri lemenni. Hátránya, hogy 30 vagy 40 HRK az autónak a napijegy.
Sveti Marak strand: Vrbnikről Silo felé van egy Risika nevű település, ahonnan a partra visz egy út. Nagyon jó kis strandocska, néhol homokkal. Lehet labdázni a ví­zben, pancsolni. Nem mélyül nagyon gyorsan, de nem is kell rengeteget sétálni a mély ví­zig. úszásra is ideális, gyerekekkel is.
Az öböl egyik oldalán pedig a jó úszóknak nagyon nagy élményt nyújt a tenger. Lehet ví­zbe ugrani, élvezni a hullámokat. Egyébként búvár csapatok is merülnek itt.
Elbújni vágyó párocskáknak rengeteg lehetőséget nyújt a hegyoldalban messze elmenő út, ahol sok kis rejtett ösvényecske vezet a még rejtettebb napozóhelyekre. Itt viszont a sziklák miatt a fürdéssel vigyázni kell.
Parkolási dí­j 10 HRK.
Vannak sünök.

Klimno-öböl, Cizici: Nagyon lassan mélyül, nem az úszni vágyóknak lett kitalálva, viszont gyerekeknek, labdázni vágyóknak jó. Egyes részein ugyan mély a ví­z már partközelben is, de ott nem nagyon tudsz a parton letáborozni, kevés a hely a sziklákon. A part homokos, kavicsos vagy betonozott. A ví­z több helyen iszapos. Itt lehet iszapfürdőzni is. Nagy móka. ((:
Sünt nem láttunk.

írak: (majdnem) minden "kicsit" drágább, mint itthon. Egy milka csoki pl 11-13 Hrk. Ez a legfontosabb. ((:

Remélem segí­tettem.
#56 - potty - 2009.08.08. - 15:42
Még egy kérdésem lenne,szállást könnyen találunk 4 főnek? Köszi a választ!
#57 - Krisztinkó - 2009.08.10. - 22:05
...tegnap érkeztünk, Punaton két óra alatt találtunk szállást annak ellenére, hogy két helyi irodában is azt mondták, hogy teltház van. Tavaly Rabon is í­gy kerestünk és bejött...bemész, megnézed, tetszik kiveszed, nem tetszik továbbmész..ajánlom mindenkinek.
#58 - tomek - 2009.08.11. - 10:21
Sziasztok!

Néhány nap múlva megyünk Silo-ra, gyerekkel, minden infó érdekelne! Pl.: merre van homokos, lassan mélyülő strand; van-e, mint a Balcsin lángos, palacsinta stb. a strandon; ha vki tud ajánlani ott jó éttermet...
Köszi előre is!
#59 - Edina - 2009.08.11. - 10:49
Szia Krisztinkó!

Stara Baska a maga nyers, háborí­tatlanságával, szépségével ragadja meg az embert. Nincs úgymond kiépí­tett strand. Még wc sincs azokban az öblökben, ahol mi voltunk. Nagyon pici, szinte semmi olyan nincs, ami Téged érdekel. Ha kicsit nyüzsisebb helyet akarsz, akkor Baska, Krk, vagy min Punat.

Stara Baskarol itt egy pár szó és 1-2 fotó gyakorlati jelleggel.

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9121475&go=92642347
#60 - potty - 2009.08.15. - 10:01
#61 - potty - 2009.08.15. - 10:04
Amennyiben több éttermet, bárt, ilyesmit akarsz, akkor Baska, Krk, vagy esetleg Punat lesz a Te településed is.
#62 - potty - 2009.08.15. - 10:08
Sziasztok!
2 felnőtt-2 gyerek 08.22. mennénk elsődleges cél Stara Baska, szállást ott keresnénk, de ha valaki tud jó helyett ( nem túl drága apartmant) akkor előre foglalnánk.
Mi a fürdés mellett túrázni is szeretnénk, ha valaki tudna a sziget déli féltekén kirándulási célokat megköszönném, erről nem sikerült sok infót gyűjtenem.
Előre is köszönöm.
#63 - madlen - 2009.08.16. - 14:20
Szia Potty!!!
Nagyon kedves vagy hogy válaszoltál...
Akkor szerintem Baskat választjuk.Jövő héten csütörtökön indulunk...de jóóó!
Esetleg van vmi kihagyhatatlan hely amit ne haggyunk ki Krk szigeten??
Baskan van szórakozási lehetőség?Esetleg vmi ví­zisportolási lehetőség??
Köszönöm szépen még egyszer potty hogy í­rtál!!!!
#64 - Krisztinkó - 2009.08.17. - 21:49
Szia. Remélem még nem késő. Baskanak egyetlen hátránya van, hogy sokan vannak, de talán jövő hétre ez már nem lesz igaz. Viszont itt a leí­rás. úgy látom mindenben tökéletes választás Nektek.


Szállással kapcsolatban kérdezzétek meg őt: zagirea@gmail.com.
Ha valami olcsó ajánlata van számotokra, akkor nem érdemes kihagyni, ha nem úgy látjátok, hogy megéri, akkor pedig nem éltek a lehetőséggel és próbáltok ott keresni..

érdemes körbenézni a szigeten.
Stara Baska vadregényes, nézzétek meg.
Cizici közelében lehet iszapfürdőt venni, poénnak jó, ha útba ejtitek esetleg, de egyébként nekünk annyira nem jött be. Ja és az iszap büdös. (((:
Ha már Baska-n vagytok érdemes átmenni Rab szigetre, illetve ha Punatba tesztek egy kis kirándulást, akkor Ko¹ljun szigetre át tudtok menni "taxi"val. (:
Azt mondják megéri, bár én még nem jártam ott, elsősorban strandolni mentünk...
#65 - potty - 2009.08.22. - 09:57
Kössszzzziiiii szépen Potty az infókat!Nem késő,csütörtökön megyünk Baskára!!!
#66 - Krisztinkó - 2009.08.23. - 13:34
((:

Kellemes utat Nektek és érezzétek nagyon jól magatokat!
Nem fogjátok megbánni a választást! (:
#67 - potty - 2009.08.23. - 16:23
Mi most értünk haza Njivice-ről (KrK)

Pár apróságot leí­rok, hátha valaki oda indul:

-Mi kempingben voltunk, de nem bántuk meg nagyon szép, és tiszta votl, közel a tengerhez, ahol szép és jó strand van. Tengerisünök vannak de nem vészes.
-4 szeméylnek 1 éjszaka saját sátorral+ 1 kocsi 10.000 Ft körül jött ki.
-az üzemanyagárak sajnos tényleg felmentek, autópálya mellett 8.1, 8 kuna között mozog az euro95 benzin literje. én Krk, városban tankoltam INA kúton 7.99-é supereuro95-öt, ott volt a legolcsóbb és nem is volt messze...
-a kenyérért Njivicében, de Krk-n is kb 8 kn-t kérnek.
- Az éttermek a kikötőben nagyon jók. A sör 0.5 liter kb 13-15 kn. A fagyi 4-6 kn/gombóc. Pizza 36-40 kn. Egy adag grillezett tonhal v. bármi más hétköznapibb grillezett halétel 45-50 kn/ adag. De az extrább halételekért akár 150kn-t is elkérnek :O.


összességében nagyon szép helyeken voltunk, jövőre is több mint valöszí­nű visszatérünk. Csak ajánlani tudom mindenkinek aki Krk szigetre készül...
#68 - Sycora - 2009.08.23. - 17:36
4 óra múlva indulunk Baskára...naggyon várom...pusziii!!majd í­rok amint hazaértem!
#69 - Krisztinkó - 2009.08.26. - 22:00
Jajj, de jó valakinek...
:))
Várom!
#70 - potty - 2009.08.27. - 21:57
szerintem egész horvát ország szép!Aki nyugira vágyik akkor krk sziget!Mi soha nem foglalunk le semmit!Kimész és pillanatok alatt találsz szállást!
#71 - timi - 2009.08.29. - 13:53
3 éves koromban vittek le először Baska-ba, utána 10 évig csak oda jártunk. Igaz, mi az FKK kempingbe jártunk, (nudista) de annyira szép az ott levő hegyről a kilátás, és gyönyörű a part, a hegyek lábánál egészen aprók a kavicsok, belevesztem. :) Amikor nagyobb lettem, a családdal már nem oda mentünk, hanem másik városokba. De 10 év után újra elmentem a párommal Baska-ba és nem bántam meg, másként éli meg az ember az emlékeket felnőtt fejjel. Engem sosem zavart a nyüzsgés, imádom BASKA-t, soha mást. (Pedig azóta voltam más városokban, szigeteken.) Most szept. 13-án indulunk neki Horvátországnak, én természetesen Baska-t szeretném, remélem rá tudom venni a társaságot, hogy oda menjünk... Gyönyörű, mindenkinek ajánlom!!!
#72 - Pancika - 2009.08.29. - 14:15
Amúgy meg szerintem gyerek miatt tök felesleges homokos tengerpartot keresni, ha én 3 évesen elvoltam a kavicsokkal, ők is ellesznek. (Mellesleg aranyláncot találtam szí­v alakú medállal a kövek között.) :D Meg ha lakókocsiba megy valaki és rossz idő van, érdemes társasjátékot vinni, vagy kártyát, mert voltam olyan helyzetben, hogy kisebb gyereket nehéz volt lekötni zuhogó esőben a lakókocsiban.
#73 - Pancika - 2009.08.29. - 14:22
Szijasztok!
Nos megérkeztünk BASKAról,gyönyörűűűűszééép hely.Kicsit drágán találtunk szállást,300mre a tengerparttól 1 éjszaka 80 Euro 1 párnak.Mindenhol 100 vagy 80 Euro,volt közte lepukkant apartman is.
Szombat délután elromlott az időnk,hirtelen nagy szél támadott fel,voltak kb 2 mes hullámok,amit nagggyon elveztünk,szupi volt.Csak sajnos vasárnap más be sem tudtunk menni a tengerbe annyira lehűlt a ví­z és a levegő is.(Apartman Mirza-ban voltunk) www.adria-arx.com ---Apartmani Villa Mirza
Puszi mindenkinek!és ha Krkre mentek válasszátok Baskát.nekünk nagyon bejött!!!!
#74 - Krisztinkó - 2009.09.01. - 11:33
...............................................Bocsi,elí­rtam vmit,80 Euro volt 2 éjszaka 2 főnek!!!!6 fős apartman volt a miénk.
#75 - Krisztinkó - 2009.09.03. - 21:44
Baska gyonyoru hely mindenkinek ajanlom
#76 - enisvoltambaskan... - 2009.09.04. - 23:41
Nagyon szép és látványos ez a Krk sziget, örülök, hogy eljutottam ide. ( Csodálatos 8 napot töltöttem itt ) Ha teheted te is látogass el. Nagyon sok új dolog fog majd megfogni. Több várost is régi szűk sikátoros utcák jellemzik. Nagyon hangulatosak, sok lépcső. Akár egy régi filmben ( régi korban járnánk) Az évszázadok emlékeit, régmúlt időket őrzik ezek a teleülések. Nekem legjobban Vrbnik városka tetszett. Mi Omisalj-ban szálltunk meg. Onnan indultunk minden nap a sziget felfedezésére.
#77 - Varga Mária - 2009.09.24. - 18:39
Sziasztok,

A következő kérdésem lenne, remélem tudtok segí­teni, vagy legalábbis véleményt mondani.

Mikor érdemes menni KRK szigetre? (Június hónap-előszezonban már lehet fürdeni ezen a vidéken?)
Rijekáról mi a véleményetek? (Mivel ott lennénk elszállásolva horvát távoli rokonoknál)? Onnan Jadrolinja jártaival melyik települést tudom elérni?
Látok-e pálmafákat?

Várom válaszotokat,
üdv: Sanyi
#78 - Markó Sándor A. - 2009.12.18. - 21:55
Rijeka nem kifejezetten üdülőváros, nyaralásra nem ajánlom, de ha ott van a szállás, teljesen jó lesz az :) Onnan gyakorlatilag mindenhova megy hajó (Split, Korcula, Dubrovnik, Hvar, Rab, Pag, Cres, Susak, Losinj..) Júniusban Krk szigetén az átlag minimumhőmérséklet 15, a maximum pedig 25 fok, a tenger ví­ze 21 fokos, tehát nem túl meleg a ví­z, de elviselhető. Ugyanakkor az egyik legnaposabb hónap, és eső sem jellemző.
#79 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.12.20. - 19:42
Kedves Tibcsi!

Köszönöm a válaszodat, és egyúton kellemes ünnepeket!
Sanyi
#80 - Markó Sándor A. - 2009.12.23. - 15:04
Mi évek óta (2004)Draga Baskán bérlünk nyaranta házat.Itt valamivel olcsóbb mert nem közvetlenül a parton van.Szállást a www.vrzenica.hr lehet intézni.Beszélnek magyarul is.
Tel.+385 51 864 160
Fax. +385 51 864 159
Cim. Zvonimiova 134
51523 Baska
Croatia


Èttermek

RIVICA
Ribarska obala 13
51512 Njivice
www.rivica.hr

CICIBELA
Emila Geistlicha bb
51523 Baska
www.cicibela.hr

BRACERA
Kvarneska 1
51511 Malinska

KONOBA VINARIJA
Glavaca 22
51516 Vribnik

PAINTBALL
gsm +385 91 251 38 28


Jó NYARALÀST !
#81 - Baska-Island of KRK - 2010.04.11. - 17:49
A Punát cimü képen BASKA szerepel!Sorry!!!
#82 - Baska-Island of KRK - 2010.04.11. - 18:56
üdv mindenkinek!

Segitség, és infó !?
Terv a következő: 3 éjszakára Stara Baska 2 felnött + 2 gyerek Sátortábort verne. Olyanra lenne szükség ahol azért van wc ill. valami tusoló féle. Saját sátorral + kocsi milyen árakra is számoljak? van-e egyáltalán sátras camping Stara Baska közelében? Tud-e abban segiteni valaki hogy kártyával is lehet fizetni vagy csak kp-el?

Ha tud valaki, segitsen, esetleg tanácsot kérek , hogy kihez forduljak ( jul. végéig még van idöm )

elöre is köszönök mindennemü segitséget !
#83 - Zsolt - 2010.05.14. - 22:51
Szia!

Kemping Krk-en, Stara Baska közelében, árak is vannak, stb: http://www.skrila.hr/
#84 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.05.16. - 15:39
sziasztok

augusztusban mennénk 3 család KRK szigetére. Olyan helyet keresek ami homokos (mármint a part). Lehetőleg apartman saját ellátással, amit előre lefoglahatok. Segitségeteket előre is köszönöm
#85 - orypet - 2010.05.23. - 19:46
van pár homokos tengerpart.

én is pont olyat keresek, és ezen az oldalon is í­rnak róla:

pl klimno öböl. Máshol azt is olvastam, hogy Siloban is van homokos strand.

én a kisgyermekünk miatt keresem ezt főleg, bár júliusban istriára megyünk, ahol nem lesz homokos, de remélem megkeszünk nélküle.
#86 - bandus - 2010.05.26. - 09:47
Ez tévedés, van egy kis homok Istrián is.

Krk szigeten Silon, Vrbniken, Baskaán, Maliskán van homokos part :-)
#87 - móni - 2010.06.19. - 19:56
Sziasztok erdeklődnek,hogy tud e valaki egy csőndes tengerparti campinget,ahová lakokocsival lehet táborozni lehetőseg szerint FKK camping.Előreis kőszőnőm,Lali
#88 - Lali - 2010.06.21. - 16:14
HAHO!
Mi idén augusztus vége- szept elején, mennénk a krk szigetre barátnőimmel. érdeklődnék milyen az idő olyankor,és hogy melyik városba menjünk ha kicsit bulis helyet kersünk?
#89 - MUTINA - 2010.06.21. - 22:04
Szia Mutina!

Krk szigeten még jó idő lesz, a sziget mikroklí­mája miatt, de már nem lesz az a döglesztő hőség. Ami nagyobb város, ezért több buli hely is van, az Krk város, és Baska, esetleg Malinska :-)
#90 - moni - 2010.06.21. - 22:22
#91 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.06.23. - 18:07
Sziasztok! Senki nem tett emlí­tést Omisaljról, úgy látszik nem elég ismert.Omisalj üdülőfalucska a Krk-sziget nyugati részén található, csak pár km-re a szárazföldet a szigettel összekötő hí­dtól. Vasárnap jöttem haza és mondhatom mindenkinek ajánlom aki nyugodt pihenésre vágyik. Minden van, ami egy jó nyaraláshoz kell és könnyen megközelí­thetőek a hozzászólásokban emlí­tett települések.
sziklás és homokos strandja is van.
#92 - Hasenfratz Jánosné - 2010.06.30. - 22:34
Sziasztok!

Idén Krk szigetre szeretnénk menni nyaralni. Még sosem voltunk itt, eddig Brac-ra jártunk.
Augusztus 14-15 körül indulnánk, 1 hétre. Apartmant szeretnénk 2 főre, konyhával. Mivel utána mennénk tovább Olaszországba a költségeink korlátozottak. Olcsó (fejenként kb 30-35 ezer Ft egy hétre)szállást keresnénk. Nem baj ha nem közvetlen tengerparti. Köszönöm.
#93 - ice_nic - 2010.07.11. - 10:08
Tegnap jöttünk meg Malinskáról. 1 hét alatt bejártuk az egész szigetet. Ha valakinek bármilyen kérdése van, szí­vesen válaszolok. (autópálya, tankolás stb.)
#94 - Erika - 2010.07.11. - 21:24
Sziasztok!
Mi előreláthatólag jövö héten megyünk KRK szigetre barátnömmel. Ott fogunk szállást kereseni, illetve viszünk magunkkal sátrat arra az esetre ha csak kempinget találnánk.
Erika leirhatnád a tapasztalataidat. én életemben először megyek külföldre nyaralni, szoval szüz vagayok még e téren, igy minden info, tanács hasznos lehet számomra :)
#95 - madmike - 2010.07.13. - 11:01
Van valakinek valami tapasztalata Malinskán levő STELLA APARTMANHíZzal kapcsolatban? és Malinska? Kb. milyen messze vannak a nevezetesebb városok (pl. Krk, Punat és Star Baska érdekel.) Vizitaxi mennyi a Kosljun-szigetre? Merre érdemes még menni annak a csendes, nyugodt strandokat kedveli (lehetőleg aprókavicsos) Először megyünk Krkre, eddig Tisnoban (murter sziget, Dalmácia) nyaraltunk. (felejthetetlen, csodás hely)
#96 - jazmine - 2010.07.13. - 13:38
1 hetet töltöttünk Malinskán apartmanban, amit már jó előre lefoglaltunk, még itthon, í­gy szerintem nagyon jó áron jutottunk hozzá. Az 1 hét 2 gyerkőc és 3 felnőtt részére egy 2+2-es apartmanban 96 ezer Ft volt, mely az IFA-t is tartalmazta. Hajnali fél ötkor indultunk (közel lakunk a letenyei határhoz), Zágrábig nem volt nagy forgalom az autópályán, de a lucko-i fizetőkapunál már kilométeres sorok és araszolás volt. Egyszer tartottunk egy fél órás pihenőt a gyerekek miatt, í­gy fél tí­zre már a szigeten voltunk, és 10 órakor már elfoglaltuk a szállást, amit elvileg csak du. kettőtől lehetett volna, de szerencsénkre nem volt senki előttünk az apartmanban. Az 1 hét alatt számos strandot és éttermet is kipróbáltunk. Az éttermekben mindenütt jó volt a kiszolgálás és finomak voltak a kaják és nem tapasztaltuk, hogy tavaly óta elszálltak volna az árakkal. Ugyanannyi pénzből jöttünk ki mint tavaly, pedig mindennap pékségben vettük meg a friss pékárút, boltban a sört, üdí­tőt, ásványvizet, és naponta ettünk étteremben vagy fast foodban (pizzéria, kebabozó). A sör boltban 4-6 kuna, ásványví­z 3-6 kuna a 1,5 literes, üdí­tő 9-12 kuna/l, étteremben üdí­tő 14-15 kuna, sör, 16-18 k, pizza normál méretű 30-40 kuna között, kebab, dürüm 25-30 kuna, csevapcsicsa körettel, illetve más egyéb étel, halak , rákok 45-60 kuna között. De a tengeri herkentyűknél már vannak drágább fajták is. Tudom ajánlani a malinskai Pizzéria Mia-t, mind a kiszolgálás, mind az ételek tökéletesek. A fagyi sok helyen finom, de talán a Malin cukiban párosul hozzá a legkedvesebb kiszolgálás, itt tudnak magyarul is.
Mi Malinskán tankoltunk, itt bankkártyával fizettünk, í­gy egyszerűbb volt, és a bank középárfolyamon vált. A disel 8,1 k, a 95-ös 8,4 k, a 98-as 8, 7 k volt.
Krk város elején nyí­lt egy új konzum áruház, itt jó árak vannak, és itt a pénzváltóban100 Ft 2, 55 kuna volt.
A parkolás Malinskán 4-5 kuna óránként.
Malinskán az összes strandot bejártuk mindkét irányba Vantacici-ig és Njivicé-ig bezárólag. Nagyon szép öblök vannak erre is, az aprókavicsostól, a sziklásig mindenféle megtalálható. A ví­z kellemes hőmérsékletű. Mindkét hely ideális gyerekeknek is. Malinskának jó a ví­zi vidámparkja is és lett egy új játszótér is a gyerekeknek. Egyébként a tavalyihoz képest itt is nagyobb volt most a tömeg, csak talán itt jobban eloszlik a hosszabb partja miatt, mint Baskán.
Risika faluban Sv. Marakban is csodaszép öblök vannak, búvárkodásra is ideális. Aprókavicsos part, a gyerekeknek tökéletes, de a hegyoldalban továbbhaladva eldugott kis öblöket lehet felfedezni. A parkolás 15 kuna/nap.
Punatban is töltöttünk egy fél napot, itt egy kicsit hűvösebb volt a ví­z, itt is van ví­zi vidámpark, sziklás, kavicsos strand. A parkolás 6 kuna volt óránként.
Stara Baska csodálatos volt, mint mindig, bár most mintha egy kicsit hűvösebb lett volna itt a tenger. Délelőtt 10 órára már benépesült a strand, és az út menti "parkolóhelyek" is megteltek.
Baskán szintén végig gyalogoltuk Vela Plaza-t, egészen a nudista strandig, csodaszép öblök, gyönyörű kék tenger, kristálytiszta ví­z, mely ottlétünkkor úszásra nem volt alkalmas a hatalmas hullámok miatt, de a ví­z hőmérséklete kellemes volt. óvárosa hangulatos a szűk kis utcák miatt, Szt. Iván templom kertjéből pedig csodálatos a kilátás. Aki teheti nézze meg mindkettőt. Parkolás 4-5 kuna óránként. Egyébként amin meglepődtem, hogy a baska-i strandon olcsóbban vettünk sült krumplit, főtt kukoricát, és palacsintát, mint Malinskán. Ráadásul a sült krumpli hatalmas adag és finomabb, mint bárhol a szigeten.
Vrbnik-be kétszer is visszamentünk, számos, szép strandja van, pl. a Zgribnica, ami közel van a városhoz, sziklafal veszi körül, partja köves, a sziklákról ugrálni is lehet. A parton van zuhanyzó, WC, öltöző, gyorsétterem, de a domboldalban pár percnyi sétára van egy hangulatos kis étterem finom ételekkel, gyönyörű kilátással a tengerre. Itt csak 3 kuna a parkolás óránként. (itt a legolcsóbb a szigeten). Vrbnik másik strandja, ahol jártunk, a Potovosce, itt drágább a parkolás 30 kuna/nap. De gyönyörű kis strand ez is, a Vrbnik táblától balra kell lehajtani, és kb. 2 km-re található ez a csodaszép hely.
Krk Városban idén már nem jutott idő fürdésre, ide csak vacsizni és fagyizni voltunk. A Katerina cukiban isteni a fagyi, és a főtértől nem messze egy szűk kis utcában van két kebabozó, ahol nagyon finom a kebab, és a dürüm. Beszélnek magyarul is.
A szigeten nekünk Baska, és Stara Baska mellett Vrbnik tetszett a legjobban, a csodálatos öbleivel, kristálytiszta ví­zével, hangulatos éttermeivel, szűk kis utcácskáival egy igazi tengerparti kis város.
Malinskától egyébként semmi nincs messze. A legtávolabbi pont Baska kb. 25 km (nagyon szerpentines az út, de gyönyörű a táj), Punat kb. 18 km, Stara Baska Punat után pár km-re van, eléggé kanyargós úton lehet odajutni), Krk pedig 12 km-re van Malinskától.
Ví­zitaxival mi idén nem voltunk, csak tavaly és úgy emlékszem, hogy 1000 Ft körül volt 1 főnek, de ha többen mentek, engednek is az árból.
Csendesebb, nyugodtabb strandok vannak Malinskán, Njivicében, Vrbnikben, és Sv. Marakban.
Sajnos hamar elérkezett újból a szombat és ezzel a hazaindulás. Délután háromkor indultunk haza a szigetről. Az autópálya felhajtásáig nagy volt a forgalom a sziget felől. Majd Lucko-nál már jó előre jelezték, hogy minimum 30 perces várakozásra kell számí­tanunk. Na ekkor döntöttük el, hogy kipróbáljuk, most először a készpénzes fizetés helyett a bankkártyásat. Hát nem bántuk meg, mert itt senki nem volt, kb. 5 másodpercet vett igénybe, és amikor elnéztük a több kilométeres sort a készpénzes fizetőkapunál, örültünk, hogy nekünk nem kell ott várakoznunk. Ajánlom mindenkinek, hogy válassza a bankkártyás fizetést.
Hazafelé is 30 perces pihenőt iktattunk be, í­gy 6 óra 10 perckor, már a "régi" letenyei határátkelőn haladtunk át, itt sem kellett várakozni, mert velünk egy időben csak egy autó lépte át a határt, ezzel szemben az "új" határátkelőn több kilométeres volt a sor.
Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikeredett az élménybeszámolóm, és lehet, hogy kicsit sokszor használtam a gyönyörű szót és ennek szinonimáit, de ez a sziget tényleg csodaszép, és ezt a fényképek sem tudják teljes egészében visszaadni.
Remélem, hogy azért tudtam hasznos és érdekes információkkal szolgálni. Ha egyéb kérdés van, szí­vesen válaszolok.
#97 - Erika - 2010.07.13. - 18:30
Erika, nagyon szépen köszönöm a gyors és hasznos segí­tséget! A malin és a Katerina cukrászdákba mindenképpen elmegyünk, ahogy Krk, Stara Baska és Vrbnik is szerepel a tervek között sok mással együtt. Esetleg a pár órás sétahajózásról van valami infód? A strandoknál átlagba kb. mennyi a jegy? 2 felnőtt+2 gyerek. Még egyszer nagyon köszönöm!
#98 - jazmine - 2010.07.14. - 09:50
A strandokon nem kell fizetni. (kiv. a parkolás) Szervezett hajókirándulások szinte minden városból indulnak. Szerintem elég borsos áron. Pár órás, fél napos kirándulások 160-260 kuna között mozognak. Legalábbis amiket mi néztünk. Malisnskáról pl. fish piknik Beli-be (Cres sziget), fél nap 160 Kuna/fő (de itt ebéd is van). Krk városból több túra is indul, egész naposak is, de azok drágábbak is.
Gyerekkedvezmény itt is van.
Ha tudok még segí­teni, í­rjatok bátran.
#99 - Erika - 2010.07.14. - 13:10
Omisalj érdekelne, valaki volt már ott??? 3 hét múlva megyek:) Még sosem voltam Horvátországban. Az autópálya dí­jak milyenek? Valaki irjon:)
#100 - Enyyy - 2010.07.21. - 11:11
Aug.7.-én mennénk Krk szigetére 2 felnőtt+2 gyerek.Nincs foglalt szállásunk ,mik a tapasztalatok,könnyü találni szobát?A célállomás nem konkrét ennél fogva, de jó lenne homokos part közeli hely!Valaki tud infóval szolgálni? Két éve Crikvenicán voltunk,ott kb.1ó alatt lett szállásunk.
#101 - sissy - 2010.07.22. - 13:27
Szia!

Nem tudom,mennyire nehéz szállást találni,mi már egész Krk szigeten nem találunk szállást az utasainknak...Ami biztos Silon, Malinskán, Baskán, Vrbniken van homokos strand :-) De pl. Baska a legdrágább, és a legtömöttebb város:-(
#102 - moni - 2010.07.22. - 17:08
Hát köszi szépen!Remélem valami majdcsak akad!és azt nem tudod véletlenül milyen árakban vannak a szobák 4 fős családnak,vagy érdemesebb apartmanok után érdeklődnünk?!Bár gondolom kiadó szobát hamarább lehet találni,főleg,hogy nem leszünk egész hetet!
#103 - sissy - 2010.07.23. - 13:56
Sissy, hát ha pl. Silora mennétek (kis falu, homokos stranddal) az pl.mindig olcsóbb, mintha pl. Baskára , egy nagyobb városba mennétek. Amilyen szállásokat pl. én tudok, és most még főszezon van, egy apartman pl. biztos 75-85.-€/nap-tól kezdődik 4 személy részére....A szoba persze olcsóbb!
#104 - moni - 2010.07.26. - 14:22

szeptemberben készülünk KRK-i nyaralásra.Előre nem foglalunk szobát, ezért ha valaki tudna ajánlani kipróbált 2 ágyas homokos strandhoz közeli helyet Baska-ban vagy környékén nagyon megköszönnénk.Ha lehet árat is szeretnénk.
Előre is köszönjük.
#105 - Faragó Imre - 2010.07.26. - 17:08
Itt nézzetek körül Krk szigeti szállásügyben:

(hibás link törölve - admin)
#106 - moni - 2010.07.26. - 21:54


Köszönöm Moni a tippet
Imre
#107 - IMRE - 2010.07.28. - 16:27
Sziasztok Krk rajongók!
Annyit próbálok segí­teni, hogy ideí­rom Anna néni telefonszámát, Omisajban lakik, jól beszél magyarul, sok appartmanja van, nála lehet még próbálkozni hely ügyben
0038551841659 Ő tehát Anna néni, elég ennyi

Sok sikert!
#108 - Thiesz Jeníµ - 2010.07.28. - 20:54

Kedves Erika!
Mi augusztus 15-én indulunk családosan Malinskára. Végigolvastam a beszámolókat, nagyon jó infókat adtatok, sok mindent megtudtam belőle. Két dolog maradt, ami érdekelne: 1. robogót tudunk-e bérelni valahol (esetleg árat tudsz-e?); 2. búvárkodással kapcsolatosan van-e infód (esetleg árakkal)?
Válaszod előre is, köszönöm!
#109 - beckur69 - 2010.07.30. - 09:59
Szia!
Robogót, quadot, bicajt több helyen is lehet bérelni a szigeten. Malinskán konkrétan a központban a nagy parkoló mellett közvetlenül. Elég húzós a bérlés, csak a quadra emlékszem, az óránként 100 kuna volt, (ingyen üzemanyaggal.) Búvárkodási lehetőségre Malinskán nem emlékszem. Punat-ban, Baskán illetve Stara Baskán láttam kií­rva, hogy lehet búvárkodni, de árra nem emlékszem. Remélem azért tudtam segí­teni.
Jó utat nektek!
üdv: Erika
#110 - Erika - 2010.07.30. - 16:42

Szia, Erika!
Köszönöm szépen a segí­tséged.
üdv, Feri.
#111 - beckur69 - 2010.07.30. - 21:04
Sziasztok!
2 főre keresek apartmant KRK szigeten, főleg a déli része érdekelne. Megköszönném ha valaki tudna küldeni elérhetőségeket! ;) Szép napot! Köszi mindenkinek az eddigi hasznos infókat!
dezso.horvath@gmail.com
#112 - Diego - 2010.08.04. - 17:59
Mi a hétvégén megyünk Baska-ra..érdeklődnék mennyi az autópálya+hí­d dí­ja oda-vissza??
#113 - mela20 - 2010.08.05. - 13:26
Három helyen kell fizetni Baskáig. Először 36 HRK, majd az ostrovicai-i lehajtónál 52 HRK, majd a hí­d dí­ja 30 HRK (ez oda vissza érvényes, tehát kifelé jövet nem kell fizetni). Tehát odafelé 118 kuna, visszafelé pedig 30-al kevesebb.
Zagrab Luckónál érdemes bankkártyával fizetni, mert gyorsabban megy, mint kivárni a több kilométeres sort. Ja és érdemes pontosan kiszámolni az összeget, mert í­gy gyorsabb, és tapasztalatok szerint (nem saját), a horvátok sem szeretik a nagy pénzeket, nem szeretnek pontosan visszaadni belőle.
#114 - Erika - 2010.08.06. - 13:28

Sziasztok!
Utazás előtt lenne még egy kérdésem a tapasztalt Krk-esekhez: érdemes-e a szigeten bankkártyával fizetni és/vagy azzal kunát kivenni, vagy inkább vigyen magával az ember pénzt? Akkor is inkább kunát vagy eurót? Mi a tapasztalat, melyik megoldással lehet "jobban kijönni" a pénzből?
Előre is, köszi a válaszokat. Jó hétvégét Mindenkinek!
#115 - beckur69 - 2010.08.07. - 18:27
Szia!

Mindenképpen kunával érdemes fizetni, mert azt jobban szeretik a horvátok, és nem kell attól félni, hogy esetleg rosszabbul váltják. Lehet bankkártyával is fizetni ez esetben jobban jársz mintha készpénzben fizetnél. Kártyával a banki árfolyamon váltják, mind a vásárlásnál, mind a pénzfelvételnél. (37-39 Ft volt egy kuna, mí­g nálunk jelenleg most 41-42 Ft).
Krk város szélén van egy nagyobb konzum "bevásárlóközpont", ott is jobb áron váltják a forintot kunára mint nálunk, de ugyanitt lehet a kártyádról is kivenni kunát, banki középárfolyamon.
Remélem, hogy érthető voltam.
#116 - Erika - 2010.08.08. - 10:17
Judit Tours-al kapcsolatban vannak tapasztalatok?
#117 - Nikee - 2010.08.11. - 13:03
Sziasztok! Mi most először megyünk Horvátországba, krk szigetre s azt szeretném kérdezni hogy nem tudjátok véletlenül menyi a hí­d dí­j?
#118 - Tami - 2010.08.12. - 13:24
Szia Tami!

Az oldal első bekezdésében, ezen kí­vül pl. a 26-os, a 36-os, a 38-as és az 55-ös hozzászólásban is le van í­rva a krki hí­d dí­ja :)
#119 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.08.12. - 19:31
Tami!

A 115-ös hozzászólásban is találsz választ a kérdésedre. Végig kellene olvasni a hozzászólásokat, nem olyan hosszú.:))
#120 - Erika - 2010.08.12. - 22:40
köszönom, hogy í­rtatok.azt szeretném kérdezni, hogy krk szigetén hol van camping, ahol lehet sátrazni?
#121 - Tami - 2010.08.13. - 19:43
Szia, Erika!

Köszönöm a 8-ai válaszodat.

üdv, F.
#122 - beckur69 - 2010.08.14. - 11:22
tami: Rengeteg van, Krk város, Malinska, Punat, Baska, Stara Baska, Silo, stb. környékén, attól fügsz, merre akartok kempingezni. Egyébként itt egy lista a krki kempingekről: http://www.aurea-krk.com/camping-krk-croatia de még ezeken kí­vül is vannak.
#123 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.08.14. - 21:04
Hello Krk- nyaralók!
Ha valaki tudná megirni, hogy Punattól mennyibe kerül a vizibusz Kosljun szigetre megköszönöm!
Még soha nem voltam a KRK-szigeten, aki tud válaszoljon nekem!
Köszönettel: Mariann!!
#124 - Vincze Józsefné - 2010.08.18. - 22:17
Nem sok (talán 15 kuna?) de pontosan én nem tudom, talán valaki más, de lényeg, hogy nem drága.
#125 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.08.20. - 21:16
Szia!
Kosljun szigetre a hajó felnőtteknek 20 kn, 12 éves korig 10 kn. Kb. 1-1,5 órát tölthettek el a szigeten, de figyeljetek arra, hogy ott is van belépő! (templom, kápolna stb.) Ezt a kikötőben nem nagyon reklámozzák... úgy emlékszem, 10 kn körül volt egy főre...


#126 - beckur69 - 2010.08.24. - 19:11
most voltam nemrég szerintem nagyon szép hely csak egy kicsit sós a tenger
#127 - kelemen adrienn - 2010.08.29. - 14:49
látnád még a Holt tengert...
#128 - moni - 2010.08.29. - 19:01
szeptember 1-5-ig voltunk Baskán nejemmel.Nem volt előre foglalt szálásunk.A megérkezést követő 30 percen belül kaptunk egy gyönyörű appartmant kb. 300 méterre a parttól.
Kis alku után 45 euróban per nap 2 fő részére állpodtunk meg.
Az idő és a tenger nyárias volt, remekül éreztük magunkat. Mindenkinek ajánlom.
Moni mégegyszer köszönöm a tipped.

Imre
#129 - Faragó Imre - 2010.09.19. - 17:42
Sziasztok ! Krk szigetre megyünk nyáron,és azzal a kérdéssel fordulok hozzátok,hogy melyik várost ajánlanátok ha szeretnénk hogy :
-lassan mélyülő part
-éjszaka sétálóutcán sok ember stb..:)
#130 - baba - 2011.02.26. - 14:07
Szia Baba!

Pl. homokos a part Malinskán, Baskán, itt élet is van :-)
#131 - moni - 2011.02.27. - 15:38
Sziasztok !
Nyáron Malinskára tervezzük a nyaralásunkat.Valaki tudna irni erról a helyről vmit ? :)
#132 - bianka - 2011.03.16. - 16:10
Kedves moni
szeptemberben tervezünk egy horvátországi nyaralást és krk sziget is benn van vagy malinska
tudsz ajánlani olcsóbb apartmant vagy szállást vagy érdemes csak ugy elindulni és ugyis lesz valami?
tudnál segyteni szállás ügyben Hvar szigeten is, tudsz ajánlani valamit.mi igazából tengert napsütést szeretnénk
köszönettel
#133 - anikó - 2011.03.23. - 10:51
Jó napot !
Nyáron Baskára megyünk a családdal nyaralni.Valaki esetleg bemutatná ?
#134 - natália - 2011.03.26. - 14:23
Szia Anikó!

Bocsánat, de azóta nem jártam itt...

Mit jelent nektek az olcsó? Hány fő lenne? Mindenfele van szállásunk, de a szigetek a legdrágábbak, bár az is igaz, hogy akkor már utószezon van..

Ha dobsz egy e-mail címet, írok neked ajánlatokat :-)
#135 - moni - 2011.03.29. - 22:57
Sziasztok! Krk szigeten, vagy valamelyik szép isztriai városkában keresnék szállást 4 felnőttnek és 2 gyerkőcnek. Tudna valaki segíteni? emil: tittike@citromail.hu
#136 - Eipl Krisztina - 2011.03.30. - 13:48
ha valaki tud krik szigeten vagy criknenyicán 3személyes apartmant irjon.emil:elisabet68@freemail.hu köszi.sürgős
#137 - kovács istvánné - 2011.04.03. - 19:37
én tudok 3 személyes apartmant.House Luca crikvenica.Olcsó,viszont kb.1500 m a parttól :)
#138 - biiuska - 2011.04.04. - 14:35
Sziasztok!

Látom apartmant kerestek többen KRK-en, Istrián, Crikvenicán!
De lányok, hogy lehet ötletet adni bárkinek is, ha nincs ott, hogy árban mi az elképzelés, igény szerint milyen szintű legyen az apartman, mennyire a tengertől, a központtól, bármitől!

Sokkal egyszerűbb lenne, pl. vagy ezt az oldalt, vagy a Crikvenica, továbbá az istriai topikokat itt kicsit átolvasni, rengeteg ötlet, tapasztalat van a beírók részéről!

3 személyes apartmanból a felsorolt helyeken több száz van, vajon melyiket ajánljuk nektek????????????????????

én mindig azt javaslom, hogy előbb a Googleban kellene körülnézni, beütitek adott település nevét, és hegyekben adja ki a lehetőségeket,
egy-kettőt kinézni, és aztán az ide beírókat utána megkérdezni, hogy van-e tapasztalat adott apartmanokkal kapcsolatban! Akkor már könnyebb választanotok!
#139 - Varga Jutka - 2011.04.04. - 15:42
Sziasztok!

Hát igen, minden szubjektív, mi az olcsó, mihez képest? Mikor mennének, van e elvárás...én írtam a hölgynek, de még nem válaszolt..én mindig próbálok, próbálunk segíteni :P
#140 - moni - 2011.04.05. - 09:34
Szia moni!
Hálás köszönet a sok hasznos infomációért!
2011.augusztus első két hetében mennénk Malinskára vagy hasonló jó helyre, 6-7 éjszakára.Kérek szépen jól bejáratott,kicsi apartman címet és elérhetőséget 2x2fő felnőtt részére, tengerparti strandhoz közelit kb.300-400m-ig, kb130.000Ft-ig.A fizetés módjáról is légyszi írni.Köszönöm a segítségedet!Ili
#141 - Ili - 2011.05.23. - 21:06
Szia Ili!

Hát címeket sajnos nem tudok adni, mert én közvetítő vagyok.....De ennyiért nem is tudok apartmant, főleg nem főszezonban, ráadásul Krk sziget az egyik legdrágább hely....:-((( Tavaly Silo egész jó árban volt, de már az is felzárkózik pl. Baskához....Ha főszezonban 4 emberre kerestek szállást,akkor az olyan 80-100.-€-tól felfele lesz :-(

Itt egy példa:
(hibás link törölve - admin)

Ez mondjuk Njivice, de van azon az oldalon több ajánlat is!
#142 - moni - 2011.05.26. - 13:25
Szia Moni!
Köszönöm szépen a válaszod!
Szép napot! Ili
#143 - Ili - 2011.05.30. - 17:23
Sziasztok!

KRK szigetre terveztük a nyaralásunkat. Az időpont augusztus 6-13-ig. 1 Kocsival 3-an fiúk kerékpárokat visszük magunkal. Kerékpárral járnánk be a szigetet. A szállásunkat KRK vagy Baskára gondoltuk. SZállást valami kampingbe terveztük sátorban, úgy is egész nap strandolunk meg tekerünk szóval csak aludni fogunk a szálláshelyen.Kérdésem az lenne személyenként 20-30.000ft körül lehet-e szállást találni ahol sátorozhatunk, kocsit otthagyhatjuk biztosnágban, letusolhatunk és áramot is biztosítanak,mivel rezsót vinnénk?. Le kell foglalni előre a sátorhelyet vagy könnyen lehet találni foglalás nélkül is?

Válaszokat előre is köszönöm!
#144 - Laci - 2011.06.08. - 09:47
SZIA LACI!
Itt szemezgethetsz!
http://www.aurea-krk.com/hu/krk-kempingek

Mikor ti mentek az csúcsidőszak, sokan lefoglalják előre a helyet, de azt mondják, hogy minden kempingben akad még egy sátornyi hely! áram szinte minden kempingben van, van ahol a sátorhelyekhez közvetlen, de többnyire bokszokból véve, tehát hosszabbítót vinni kell!
#145 - Varga Jutka - 2011.06.08. - 13:59
Köszönöm az információt és a linket.

üdv: Laci
#146 - Laci - 2011.06.09. - 07:45
Laci, ez pedig Krk városban a camping:

http://www.camping-adriatic.com/jezevac-camp-krk

Mindkettőt ismerem egyébként "látásból"!
#147 - moni - 2011.06.09. - 17:57
sziasztok!

Nem tudtok olyan magyar tulajokat ajánlani akik foglalkoznak apartman kiadással? Mint pl. Viren
Köszönöm!
#148 - bobi - 2011.06.10. - 23:13
Szia BOBI!
Mindenkinek javaslom, ha szállást keres kicsit körülnézni itt a topikban, és a jóbarátunknál a Googleban! Beütöd, hogy magyar tulajdonú apartman KRK-en, és találsz is, válogathatsz, egyből kiadta pl. ezt:

http://www.malinska.fw.hu/

#149 - Varga Jutka - 2011.06.11. - 10:22
Sziasztok!

Mi most július végén megyünk KRK-re, az összes adat és infó mind tavalyi vagy még régebbi.

Tud valaki friss infót a szigetről és környékéről, illetve, mi mennyi
most 2011. júniusban.

A tavakhoz is mennénk, hogyan kell
bejutni a Nemzeti Parkba, mire kell figyelni stb.

köszönöm: évi
#150 - menomano2007@gmail.com - 2011.06.27. - 08:14
GERGŐ FIAM, hát bennünk, akik a tanácsokat szívesen adjuk, nem is lehet, de akkor miért kérdeznek??????

éVI, konkrétan mire gondolsz???
Milyen friss infóra? étel, ital, benzin, szállás???????????

Feltételezem Plitvicére gondolsz!
Odamész, valamelyik parkolóba leparkolsz, mert több felől lehet bemenni, és megveszed a jegyet, mehetsz hajóval, de gyalog is.
Azt a sok szépséget itt leírni nem lehet, egy kattintás a Googléba, hogy Plitvice, és tessék! Itt mindent megtalálsz amire még nem is gondolsz! Remélem tetszeni fog, a belépők is ott vannak!
.
http://www.plitvice.hu/
#151 - Varga Jutka - 2011.06.28. - 13:37
Kedves olvasók!

A múlt héten voltunk nyaralni gyarapodófélben lévő kis családommal Krk-en. Rutinos Horvátországba járó vagyok, de most először voltam Krk-en, és mondhatom, hogy igen kellemes meglepetést okozott, mert semmi különöset nem vártam tőle. A szállásunk Vrbnikben volt, csak ajánlani tudom mindenkinek. Gyönyörű panoráma az erkéylről, hangulatos kisváros kitűnő fehérborral. Babakocsisoknak kicsit macerás, mert jelentős meredekségű utcák, illetve hepehupás sikátorok vannak.
Krk-ben, Baskában illetve Omisaljban voltunk még körbenézni. Ezek is szép helyek. De ha valaki a hazafelé útra hagyja a souvenir vásárlást, és Omisaljban akar bevásárolni, az ne tegye, mert mi egyetlen souvenir üzletet sem találtunk az óvárosban...
A strandok (Klimno öböl, ill. Sv. Marak) ideálisak kisgyermekeseknek, főleg az előbbi.
Ami a legkellemesebb meglepetést okozta az az árszínvonal a vendéglátóhelyeken. Pl. Paghoz. Brachoz képest jóval kedvezőbb árak vannak.
#152 - Norcea - 2011.07.06. - 13:21

Kedves Norcea!

Mi is családi nyaralást tervezünk Krkre, ezért tájékozódunk. írtad, hogy jó szállásotok volt, ha tudnál valamit ajánlani, nagyon megköszönném.
Köszönöm!
#153 - maci - 2011.07.06. - 20:52
Kedves Norcea!
Szombaton indulunk Vrbnikbe . A szállásunk a képek alapján jó magasan lesz:) Az lenne a kérdésem, hogy a városi strandhoz nem nagyon strapás e legyalogolni, vagy inkább érdemes autóba ülni?
Köszönöm, ha segítesz!
#154 - Iwidő - 2011.07.07. - 21:26
Maci, ha megadod az e-mail címedet, írok neked, hátha én is találok neked valamilyen szállást. Csak kellene, hányan, mennyi idős gyerekek, mikor, és hova mennétek?

Köszi!
#155 - moni - 2011.07.08. - 20:06
Kedves Maci!

Mi ebben az apartmanban voltunk:

http://www.adriatic.hr/hu/horvatorszag-kvarner-krk-vrbnik/szallas/429#A-429-a

Az ár-érték aránya kiváló. LCD TV, mesés panoráma a teraszról, 2 szoba plusz nappali. Egyetlen kis szépséghibája volt, hogy nem volt mikro, de ezt igazából át lehet hidalni. A házinéni kedves volt, beszélt angolul, pl. hasznos tippeket adott hová érdemes strandra menni, ill. melyik termelőnél a legjobb a bor ;-)

Csak akkor ajánlom, ha szeretitek a meredek utcákat. Rutinos sofőr vagyok, de bevallom, hogy az egész napos utazás után két nyűgös gyerekkel nem sok hangulatom volt befodulni az utcába, de egy alvás után más azért nem olyan rossz a helyzet :-)
#156 - Norcea - 2011.07.11. - 15:23
Kedves Iwidő!

Ez csak attól függ, hogy milyen strandot szerettek. Ha jól láttam két strand is volt a városban, az egyik igazából a kikötőben van, nem biztos, hogy a legjobb választás.
Ami a kérdésedet illeti, szerintem egy átlagos kondival nyugodtan neki lehet vágni a strandnak, nem olyan vészes a helyzet. A feleségem 4 hónapos terhes, és gond nélkül lesétáltunk kétszer is a városba, illetve a tengerhez.
A városon belül érdemes különben nem kocsival menni, mert gyakorlatilag mindenhol fizetős a parkoló, persze az 5kn óránként nem egetrengető, de többször is láttunk cetliket ellenőrző emberkét a centrumban lévő kis parkolóban.
Ha a homoks strandokat szeretitek, akkor a Sv. Marak strandot ajánlom, ha a dagonyát, akkor a Klimno-öblöt :-)
A házinénink egyébként az utcájuk (Grohot) végén lévő strandot ajánlotta, de az kavicsos, és két kis kölökkel mi nem mentünk oda.
#157 - Norcea - 2011.07.11. - 15:35
Kedves Natália (#134)!

Mi egy rövid kirándulást tettünk Baskában, de nagyon jó benyomásaim voltak.
Ha szereted a tipikus tengerparti, sikátoros horvát hangulatot, akkor biztosan tetszeni fog. Ehhez hozzájön, hogy gyönyörű helyen van, többszáz méteres, sziklás hegyek veszik körül, illetve a várossal szemben is van egy kisebb, kopár sziget. Isteni.
A part/kikötő szinte végig egy nagy strand ill. étterem/kávézó. Nagy terek az óvárosban nemigen vannak. A város fölött van egy kis templom, ahonnan gyönyörű a kilátás az öbölre. Sajnos ez utóbbit csak képről láttam, mert idő hiányában nem sétáltunk föl.

Hátránya szerintem, hogy a sziget legdélebbi csücskén van, így ha kirándulásokat akarsz tenni a szigeten, akkor messzebbre kell utazni.
#158 - Norcea - 2011.07.11. - 16:01
Sziasztok!

Köszi a tapasztalatokat! Nekem már csak két kérdésem lenne:
1. Mennyire zsúfolt főszezonban a sziget? Melyik települést javasoljátok, ha a lehető legkevesebb turistát szeretnénk látni?
2. Augusztus első-második hetében mennénk a családdal, eddig Vrbnik a befutó, egy apartman mennyit kóstál 5 főre (2 szobás)?

Előre is köszi!

gekkó
#159 - gekkó - 2011.07.12. - 15:38
Sziasztok.Krk-re megyünk nyaralni,kempingbe.(Hogy melyikbe,az majd ott kiderül.)
Mivel először járunk majd Ho.-ban,szeretnék segítséget kérni.
-Hogy működik ez az autópálya,és autóút fizetős rendszer?
-Automatából,vagy Kapus emberkéktől veszem?
-Km-re kell kérni,vagy célállomásig?
Mennyibe kerül ez nekem?
Bocsi,ha satunak tűnik a sok kérdés,de Ho.-ban nagyon kezdő vagyok.
Előre is köszi!!!
#160 - Jucika - 2011.07.13. - 07:19
Sziasztok!

én mindenkinek javaslom a topikban való visszaolvasást, mert rengeteg információ van a kérésetekkel kapcsolatosan, tehát megéri!

GEKKO, főszezonban mindenhol zsúfoltság van, de lehet találni olyan partszakaszokat, öblöket, ahol nincsenek sokan.

Pontosan felettünk tett be Norcea egy linket, hogy ők hol voltak, az pont egy kétszobás apartman, de van ott bőven még mindenféle szállás, és itt a topik tetején is van, a tulaj, Tibcsi, tett be szállásközvetítőket!

Tibcsi fenti képei és település leírásai közt, Silot javasolja csendes településként! és állítólag az is, de kérdés mi a csendes főszezonban?

JUCIKA, így van, válasszatok kempinget kint, igaz vannak olyanok, amik fullon vannak és előre le vannak már foglalva. De van másik!

Nem satu a kérdésed, mindenki volt egyszer ELŐSZöR a horvátoknál!
El fog téged varázsolni, mert kevés ember van, ha van, akinek nem tetszik a horvát tengerpart, én azt nem is értem, mert szerintem az egyik legszebb tenger az Adria horvát része!

Az autópálya úgy működik, hogy a határ után lesz az első kapu, ott kiad a gép, megnyomva egy gombot, egy tikettet, ezt a szakasz végén előkapod, ott is vannak kapuk, és a személyzetnek fizetsz! Lehetőleg előre kiszámított kunát, mert szeretnek nem jól visszaadni...! Bár én még ezzel nem találkoztam.
Tehát az első szakasz 36 kuna!

Majd Zágráb alatt nem fizetős az autópálya, utána igen! Ott is kapu, tikett, majd kifelé Ostrovicánál fizetsz 52 kunát!
Amikor a KRK hídhoz érsz, ott 30 kunát kell fizetni az áthaladásért, de csak befelé, majd kifelé nem!
Tehát semmire nem kell kérni, sem kilométerre, sem célállomásig, mert ahol kilépsz, tehát Ostrovicánál, ott annál a kapunál addig fizeted a második etapot.

Ha van kérdésed tedd fel nyugodtan!

#161 - Varga Jutka - 2011.07.13. - 09:02
Kedves Jutka!

Köszönöm a gyors választ! Kisgyermek miatt megfontoljuk Silo-t is, az legalább a nevében békés :)

(Egyébként mielőtt írtam volna a topicba _minden_ hozzászólást elolvastam és számos apartmant megnéztem, köztük a Norcea linkjén találhatót is.)

peace,
gekko
#162 - gekko - 2011.07.13. - 11:06
Szia Jutka!
Nagyon köszi a torbo választ,most már okosabb lettem valamivel.Ha még kérdésem lesz,úgyis írok,ha meg hazaértünk,szintén.
#163 - Jucika - 2011.07.13. - 11:12
Szia Jutka!
Nagyon köszi a turbo választ,most már okosabb lettem valamivel.Ha még kérdésem lesz,úgyis írok,ha meg hazaértünk,szintén.
#164 - Jucika - 2011.07.13. - 11:13
Sziasztok!

GEKKO! Szívesen segítek! Húha, végre, végre valaki aki végigolvassa a topikot, biztos mások is persze!

JUCIKA, az ember a druszájának sürgősen segít, bár Jutka vagyok, de az életem párja, és édesanyám Jucikának szólít!
Szóval okosabb lettél, meglátod egyszerű ez, mint a pofon.
Majd várom, hogy mesélj, azt nagyon szeretem!

Jucika, még valamit elfelejtettem, azt hogy BANKKáRTYáVAL is fizethettek az autópályán, nem mindenki szereti a kp-s fizetést, és gyorsabb is a kp-s, főként hazafelé Luckonál, mert ott már szétválasztották az autópályát, majd meglátod Cash - baloldalra tart, No Cash jobboldalra. A baloldalinál mindig sokan vannak.
Az autópályákon a kijáratoknál is van Cash és No cash lehetőség, figyelni kell, hogy hova akartok állni!

Ezt olvasd el, érdemes!

http://www.utikalauz.hu/index.php?p=folap&id=422
.
#165 - Varga Jutka - 2011.07.13. - 13:30
JUCIKA, elírtam,ezt:
...nem mindenki szereti a kp-s fizetést, és gyorsabb is a kp-s, főként hazafelé Luckonál...

TEHáT HELYESEN: nem mindenki szereti a kp-s fizetést, MERT GYORSABB A BANKKáRTYáS, főként hazafelé Luckonál.
#166 - Varga Jutka - 2011.07.13. - 13:33
Sziasztok!

Silo valóban egy csendesebb település,mint pl. Baska, de az árak már nem mérsékeltebbek...Homokos strandja, de ott azért szintén már tömeg van....Augusztus a fő-fő szezon, tehát biztosan nem lesznek kevesen, de Báskánál azért nyugisabb lesz! Vrbnik is kisebb, csendesebb település, ott már párszor jártam, és Silon is :-)
#167 - moni - 2011.07.13. - 15:13
Sziasztok!

Tud-e valaki abban segíteni, ha a Krk szigetről szeretnék a Plitvicei tavakhoz menni Horváth helyi, távolsági busszal, akkor hol keresgéljek.

Köszönöm: évi
#168 - évi - 2011.07.14. - 13:34
Sziasztok!

Apartman árra vonatkozó korábbi kérdéshez annyi megjegyzésem van, hogy manapság egy 4-5 fős apartmant csúcsszezonban nemigen lehet 80 euró alatt találni. Sajna úgy tapasztaltam, hogy az apartmanárak eléggé felmentek az utóbbi 5-6 évben. 2005-2006 táján, még lehetett 30-40 euróért is menni.

Az autópályadíj fizetésével kapcsolatban, ha hazafelé mentek Zágrábnál tényleg érdemes a bankkártyást választani. Főleg ha a balsorsod szombaton délután vet oda. Ahogy korábban írták, jobbra kell tartani, és a leágazás után rögtön ott a kapu. Megtévesztő viszont, hogy a készpénzes fizető kapu kb 3-4 kilóméterrel tovább van, így a leágazásnál még azt hiszed, hogy nincs is sor, míg két kanyar után tapasztalod, hogy valójában kilóméteres sor áll, de akkor más késő, nem tudsz visszamenni a bankkártyás leágazáshoz.
#169 - Norcea - 2011.07.15. - 11:01
Szia Iwidő!

Köszönjük a beszámolót :-) Nem mindegyik közvetítő tesz rá ennyit az árra ;) (Van aki többet, van aki jóval kevesebbet.) A tulajnak meg tök mindegy, honnan jön az utas, az utcáról, közvetítőtől...csak jöjjön! A közvetítőnek pedig meg kell élnie valamiből, nem?
#170 - moni - 2011.07.18. - 17:38
Sziasztok!

Augusztus végén utazunk Omisaljba.A Hotel Adriaticban szállunk meg.Véleményt kérek a szállóról ha valaki járt már ott. Szeretnék infót a környékről kirándulás, látnivalók,szórakozás és minden olyan lehetőségről ami egy nyaraláson szóba jöhet.
üdv: zegi
#171 - Zegi - 2011.07.24. - 16:24
Szia Zegi!

Amiket kérdezel, azokat itt feljebb már nagyon sokszor kitárgyaltuk, mi itt mindig javasoljuk visszaolvasni a fenti beírásokat, lehet bőven tapasztalatot szerezni, sőt Tibcsi legfelül bőven bemutatja, hogy mik azok a szépségek amik találhatók KRK-en! A fórumon talán találsz a hotelre is beírást!
#172 - Varga Jutka - 2011.07.25. - 12:56
Szia!
Köszönöm a választ. Mielőtt írtam végig olvastam a beírásokat, de Omisaljról nem igazán van vélemény ezért bátorkodtam kérdezni.
Még egyszer köszi a választ.
üdv: zegi
#173 - Zegi - 2011.07.25. - 19:43
Sziasztok!
Elolvastam több száz fórumot,de biztos akarok lenni hogy ott (Krk szigeten) lehet szállást találni olcsón (2-3ezer forint\nap\fö)...? Sátrat viszünk,5en mennénk,3nap-2éjszakára...
Válaszotokat elöre is köszönöm!
#174 - Dudu - 2011.07.25. - 22:35
Sziasztok!

ZEGI, konkrétan a szállodára kérdeztél, ami nehéz ügy, de hátha akad valaki, aki benéz és járt ott!

Ha beütöd a Googleba, hogy Omisaljról tapasztalatok, rengeteg tudnivalót ad fel, pl. ezt is:
http://www.horvatorszaginfo.hu/index.php?kat=forum&tid=25&forum_limit=250

DUDU, neked meg azt tudom mondani, ha biztos akarsz lenni, akkor a többszáz fórum nem segít, hanem megint csak a Google, beütöd, hogy kempingek KRK-en, és mindent megtudsz elsőkézből! Nézd csak:

http://www.adria24.hu/kemping/kvarner/krk-szigete/
#175 - Varga Jutka - 2011.07.26. - 09:03
Szia!
Köszi a választ.
További szép nyarat mindenkinek.
#176 - Zegi - 2011.07.28. - 20:02
Szia NIKI!
Ezért is vannak ezért a fórumok, köszi a tulajoknak, hogy létrehozták....!
.
Mikor érdemes indulni, hát én nem KRK sziget, hanem Selce rajongó vagyok, ugyanaz az irány, csak Crikvenica mellé megyek, de akármerre is visz az utam, én a családommal mindig éjjel kettőkor indulok, és akkor már reggel hétre a tengerparton vagyok. Ha távolabbra megyünk, akkor még korábban indulunk!
Elkerüljük a határnál, majd az autópályákon előforduló dugókat, a nagy meleget a kocsiban, és szinte egy napot nyerünk is!

Hoppá, most olvasom a végét, hogy Zalaegerszegről indulnátok, hát akkor mondjuk nem kettőkor, hanem 3-kor mennék! Mert hát a KRK-re azért be is kell menni, kicsivel több az út.
#177 - Varga Jutka - 2011.07.30. - 11:52
Köszi!:)
#178 - Niki - 2011.07.30. - 19:43
Nemrég jöttünk haza Omisaljból. Egy kicsit aggódtam, mert nem nagyon beszéltek az olajfinomítóról és a közeli repülőtérről, mindha el akarták volna hallgatni! Megnyugtatok mindenkit, hogy egyik sem rontja el a nyaralást! A repteret észre sem lehet venni (nincs zaj, repülőforgalom), a finomító pedig nem befolyásolja a víz minőségét, este kivilágítva pedig kimondottan jól néz ki! Omisalj nekünk csak kiinduló pont volt a Krk-sziget bejárásához, amihez azonban minden negatívuma ellenére tökéletes. A szállás (Primorka) erősen SZOT-üdülő jellegű, alváshoz tökéletes (hangoskodó, antiszociális vendég pedig minden szállóban van). A felkeresett településektől (Krk, Punat, Baska, Vrbnik) pedig azt kaptuk, amit az előzetes leírások, élménybeszámolók alapján vártunk. Mi egy egyhetes horvátországi körút egy teljes napját töltöttük el a szigeten, ami alapján nyilván csak felületesen lehetett megismerkedni a szigettel, de nem csalódtunk!
#179 - Katona Tibor - 2011.07.31. - 11:29
Ui: Külön köszönet minden korábbi hozzászólónak, sok segítséget kaptunk tőlük, különösen az autópályás bankkártyafizetés volt hasznos (időkímélő)! :-)
#180 - Katona Tibor - 2011.07.31. - 11:33
Szia TIBOR!

örülök, hogy jól sikerült a nyaralás, kellemes volt az az egy nap KRK-en!
Sok szocreál tipusú szálloda, hotel van a horvátoknál mindenfelé, no és magából kicsit kivetkőzött vendég szintén!
#181 - Varga Jutka - 2011.07.31. - 18:35
Sziasztok!
Lenne még egy kérdésem, még nem biztos, de tervbe van, hogy átkompoznánk a Rab-szigetre. Olvastam valamelyik hozzászólásban, hogy van rá lehetőség! Azt szeretném megkérdezni, hogy valaki tudna erről bővebben valamit? Pl.: honnan indul, a Rab-szigetre hova ér a komp, ilyesmik!:) Előre is köszi:)
#182 - Niki - 2011.08.02. - 21:09
Régebben sokat jártunk a KRK szigetre és a RAB szigetre is. A KRK szigeten Baskaról indul hajó is meg komp is a RAB szigetre Loparba. Lopar tulsó oldalán egy másfél km hosszú homokos part van aranysárga homokkal. A strand a Lopari (San Marino kemping) mellett van. Ide 11 km a főváros Rab, az is gyönyörű.
#183 - ági - 2011.08.03. - 23:59
Köszi!:)
#184 - Niki - 2011.08.04. - 11:16
Sziasztok!
Krk szigetre megyűnk. Egy gyönyörű szép hely a képek szerint. Remélem élőben is így lesz. Kérlek titeket aki már volt itt. Azt kérem,hogy írjon, hogy jó volt-e és,hogy a szállás minden tökéletesen megfelelt-e számukra.
#185 - pumukli - 2011.08.04. - 14:22
Dear pumukli!
True it is true that I'm english but i was in croatia and hat beautiful.
Selena gomez
#186 - Selena Gomez - 2011.08.04. - 14:29
write!!!!! immediately
#187 - Selena Gomez - 2011.08.04. - 14:31
Szia Dudu!
Nem tudom,aktuális-e még neked a válaszom,de mi Baskaba megyünk pár nap múlva.Infóztam az ottani kempinggel(Zablace),2 felnőtt,2 gyerek,sátorhely,autóhely,áram:1.éjszaka 43 Euro (a reg.miatt),a többi éjszaka 39 Euro cakli-pakli.
A kempingben lévők ingyen használhatják a mellette lévő szálloda wellness részlegét,medencéket,stb.
Szerintem ez nagyon frankó ár,és a táj is gyönyörű...Gooooooooooo!!!
#188 - Jucika - 2011.08.04. - 23:27
Dear creatures!
I've been to the island of Krk and completely ugly I do not want to go to Greece rather ugly pumpkin
#189 - Selena Gomez - 2011.08.07. - 22:22
Bocs csak viccitem tök jó minden teccik a legjobb hely a világon ahol voltam krk sziget silo, baska. aztán többi: rab
#190 - Selena Gomez - 2011.08.07. - 22:24
üdv!
én is a családommal a Krk-sziget mellett döntöttünk 1 hétig!!!(Leginkább a tengerpart,a pihenés miatt megyünk) De lenne 1-2 barangolós nap!Mit ajánlotok amiket mindenképp meg kellene nézni(a legszebb,legnevezetesebb látnivalók)
#191 - Börcsök Tamás - 2011.08.15. - 14:59
Szia TAMáS!

Kérdés, hogy hol gondolod a legszebb, legnevezetesebb látnivalókat, a Krk szigeten, vagy valahol máshol, kint a partvonalon!

Egyébként, ha feljebb olvasol, akkor látod a hozzászólók beírásait, és sok szép hely felmerül a szigeten, amit látni kell!
Tibcsi felülre sorban be is tette a sziget településeit, ahova érdemes elmenni!
#192 - Varga Jutka - 2011.08.16. - 08:25
Sziasztok!

szeretnék tapasztalatokat kérni,illetve érdeklődni
szeptember közepén milyen az idő a szigeten? esetleg tudok szállást ajánlani?magyar tulaj?
előre is köszönöm
#193 - Anita - 2011.08.16. - 22:02
Igen csak a Krk szigeten!
#194 - Börcsök Tamás - 2011.08.16. - 22:08
Sziasztok!

TAMáS, ha a szigeten akarsz körülnézni, akkor azok a települések az említésre méltók, amiket Tibcsi ide felülre betett!

ANITA, az időjárást megmondani előre képtelenség! Voltam már nagyon melegben, és nagyon hidegben, esőben, szélben...! Ennek sajnos ki vagyunk téve!
Szállás tekintetében Tibcsi is tett fel ide felülre lehetőséget, hogy magyar tulajú van-e, azt nem tudom, vissza kellene olvasni itt, amit mindig javasolunk is, hátha tudsz ötletet meríteni! Vagy jön valaki, és konkrétat mond neked!
Itt is rengeteg apartman van, be kell ütni a KRK-i városokat és sorban kiadja a lehetőségeket!

http://www.apartmani-hrvatska.com/apartmanok_horvatorszag/index.htm
#195 - Varga Jutka - 2011.08.17. - 09:20
Anita!

Az időt csak a jó isten tudhatja, de még lehet jó!

Magyar tulajt nem tudok (minek is az, sok kapcsolatod úgysem lesz vele!), angolul, vagy németül biztosan tudsz? De szállásban tudok segíteni, le is szervezem,nem kell foglalkoznod vele! Ha érdekel, légyszi írj:

korona2001utazas@gmail.com

Köszi!

Szia!
#196 - moni - 2011.08.18. - 09:56
Sziasztok!
Ma jöttünk meg Krk szigetről. 6 napig voltunk az idő végig napos volt 30 fok körüli, felhőt csak elvétve láttunk. Sátorozni mentünk, szállást előre nem foglaltunk. Először KRk Jezvaci kempingben próbálkoztunk ,de ott csak 4 napra tudtak volna szállást adni árammal , áram nélküli szállás lett volna csak 6 napra. Ezután Punatra mentünk ahol találtunk szálláshely, de mielőtt lefolgaltuk volna elmentünk Stara Baskára is ,itt is áram nélküli sátorhelyet tudtak volna adni a (telefonokat viszont fel lehet tölteni a recepción). Punatot választottuk. 6 éjszakát töltöttünk ott. 1 nagy 4-5 személyes sátrat vittünk. 3 felnőtt személynek egy árammal ellátott sátorhely 6 napra 69.000ft-ba került. (23.000ft/fő/6nap) ebben már minden benne van, parkolás (1 autóval mentünk) + az idegenforgalmi meg az egyéb adók. A hely kulturált volt,zuhanyozók és az illemhelyek tiszták és 1-2 perce voltak bárhol voltál. Akik kerékpárt is visznek mint azt mi is tettük készüljenek fel arra hogy, elég kemény emelkedők vannak. Főleg Baska és Stara Baska , de Vribnik is kemény. Baskát be sem vállaltuk bicajjal a kocsi is csak 2-es fokozatban mászott fel egy két emelkedőn (1,4 benzin :-)) KRk-punat és KRk -Malinska felé van bicikliút. A sziget egyébként gyönyörű volt nálam Stara Baska vitte a prímet.
#197 - Laci - 2011.08.19. - 16:00
Szia LACI!

Elolvastam amit írtál, tehát jó időtök volt, minden tetszett, ez a fontos!
De azért azon elámultam, hogy három főnek egy sátorhely majd 70 ezer forint???? Azért ez nem olcsó! Tudom a kempingezésnek megvan a varázsa, kicsi gyerekkoromtól, kb 35 évesig kempingeztem a családdal, aztán már igényeltem az apartmant, vagy hotelt, nem ragozom miért, röviden a tisztálkodási dolgok miatt.....!
Ennél kicsivel többért már apartmant lehet bérelni, de hát kinek a pap, kinek a papné.......!
#198 - Varga Jutka - 2011.08.21. - 08:47
sziasztok,
tegnap érkeztem Njivicéről, ahol minden kedvezett annak, hogy egy gyönyörű hetet töltöttem el a családommal. Sajnos egy dolgot elmulasztottam beszerezni, ezért most ezen a KRK szerető fórumon keresem azt, aki hamarosan éppen oda utazik, és segítene nekem.
Jelentkezzetek, köszönöm :))
Aliz
#199 - Kiss Aliz - 2011.08.22. - 12:24
Szia!
Anita!

Krk városában mi ebben az apartmanban voltunk, a "tulaj" magyar. Emilen, telefonon tudsz vele beszélni.
Nagyon jó helyen van, közel a tengerhez.

(hibás link törölve - admin)

Szabi
#200 - Szabi - 2011.08.26. - 13:01
Sziasztok!Szombaton jöttünk haza Omisaljból. én nagyon tudom ajánlani a helyet mindenkinek, a szálloda kényelmes,( mi a Marinában voltunk), az ételek finomak és bőséggel fogyaszthattunk, mindenki megtalálta a kedvére valót. Az idegenvezető ( Grand Tours)nagyon kedves, szinte minden programra mentünk vele. így eljutottunk Krk városba,Baskára, Rijekába, Opatijába busszal. Gyönyörű helyek eddig csak képeken láttam, de a valóságban teljesen mások. A hajó kirándulás Crikvenicára szintén csodálatos volt. Maga az egész sziget nagyon szép, sok élménnyel tértünk haza. Bátran ajánlom mindenkinek.
üdv: Zegi
#201 - Zegi - 2011.09.08. - 19:14
sziasztok!

már több helyen is írtam hozzászólást,de ide is kell azért írnom,hisz tavaly nyáron volt szerencsém a Krk szigeten Baska városkában eltölteni egy hetet!

*Melissa Sharon rossz helyen jár a hiteajánlatával együtt!!!Törölni kéne a hozzászólást ha van rá lehetőség!*

Na szóval visszatérve a nyaralásra:)
A Zablace kempingbe találtunk szállást,ahogy odaérkeztünk,mert előre nem foglaltunk,40 euro/nap sikerült bérelnünk csúcs szezonban( július közepén voltunk)
A kemping teljesen jó,tiszta,maximálisan elégedettek voltunk!

A város hangulatos, a strand szupi,mindenki megtalálja a maga helyét:)

A strandon a nagy étteremben remek a pizza:)

A fent említett Stara Baskát ne hagyjuk ki,az az öböl csodás,oda le kell mászni,ha tatszik ha nem!Fantasztikus,autóval nem megközelíthető,van egy kis büfé,oda is hajóval viszik az árut.:)

és Jutkának külön:a fagyi is isteni:D

üdvözlettel:Szneki
ui.ha van kérdés csak bátran szívesen válaszolok!
#202 - Szneki - 2011.09.12. - 12:10
ja, igen,telepített lakókocsit kaptunk ennyi pénzért,de nagyon hangulatos volt,maga az a kempingi élet,nekem bejön!

Előtte bementünk egy tourist irodába is,ott 55 euróért akartak apartmant adni,mi inkább a lakókocsit választottuk,nem beszélve arról,hogy az irodában a srác elég flegma volt(németül kommunikáltunk) viszont a kempingben nagyon kedvesek voltak!
életem legszebb nyaralása volt,sajnos idén nem jutottunk el,de jövőre irány Losinj szigete,természetesen betérünk a Krk szigetre is,elkalandozunk néhány helyre:)Stara Baskát látnom kell még!
#203 - szneki - 2011.09.12. - 13:02
Szia SZNEKI itt is!

A Melissa bizony eltévedt! Bár az üzlet, mindenhol üzlet....! Hitelből is lehet nyaralni!

Jaj, ne is emlegesd a fagyit, olyan fagyiéhségem van, hogy csak na....!
Van az én településemen kettő nagyon klassz, híres cukrászok, megyek is valamelyik nap...de a kékség nincs a háttérben...............!
.
én már kacsintgattam többször Baskára, nagyon szépnek látszik....!
Húha, ahova mászni kell az nem az én műfajom, de tudom miről beszélsz, azt is láttam már, a te képeid is nagyon klasszak arról a környékről!
.
#204 - Varga Jutka - 2011.09.12. - 14:50
Na halihó!

Ne is mond a fagyit,míg ez a jó idő megy egy kelyhet nekem is be kéne tolnom,de Vácon egy helyen van normális fagyi,vagyis olyan amihez azt a régi én úgy hívom"ipari"tejszínhabot adják:D

Nagyon ajánlom Baskát!De Stara Baskát is,megéri lemászni,láttad a képeimet is,még a mászás is meg van örökítve:D
#205 - Szneki - 2011.09.12. - 16:39
Szia SZNEKI!

Valóban eltűnt már a régi tejszín, imádom én is, de a fagyik sem az igaziak már..! Mind már por, kevés cukrászdában van főzött fagyi, sok helyen kiírják, de hazugság! Ahol meg tényleg az van, ott aranyárban adják. A hétvégén már betömöm a számat...., nem ácsingózom feleslegesen!

Baska nagyon szép, oda egy jó szállást kellene keresni..., majd körbenézek.
Hát lemászni??????????? Egyszer biztos megteszem, ha már ott leszek!
#206 - Varga Jutka - 2011.09.13. - 09:31
Sziasztok!

Végig olvastam a hozzászólásokat az elejétől a végéig 2x és sikerült nagyon sok hasznos információhoz hozzájutnom.
Szept. 29-én indulnánk a Krk-re és mivel most már nem strandolni,így kérnék egy kis segítséget, hogy Krk város vagy Baska lenne előnyösebb szálláskeresés szempontjából a látnivalók miatt.Szeretünk túrázgatni, minden érdekel bennünket!:)
Köszi a segítségeteket!!!
#207 - Pásztor Katalin - 2011.09.13. - 22:29
Kedves Kati!

soha ne mond hogy soha,nem biztos hogy nem fogtok strandolni:D
A szállást illetően sztem tök mindegy,mert nincs messze egymástól a két város.Mindenhol van látnivaló,az egész szigetet ajánlatos bejárni!Nem tudom hány napra mentek...
Baskánál elvileg sokfelé lehet sétálni,az első amit ajánlok,fel a temetőbe,onnan olyan panoráma van,hogy besz@rás!:)
Mi ugyan nem túráztunk,de sokakat láttuk,hogy másznak a hegyre fel-le.
Remélem segítettem,üdv.!
#208 - Szneki - 2011.09.14. - 13:13
Kedves Szneki!


Nagyon szépen köszi az információt, sokat segítettél!Igazad van, lehet még nyárias idő fürdés szempontjából--:)5 éjszakát szeretnék ott tölteni, úgy-,hogy lesz idő barangolni.
A temetői panorámát mindenképpen kipróbáljuk és köszi:)
üdv. és további szép napokat!!!
#209 - Kata - 2011.09.14. - 14:17
Sziasztok!

SZNEKI, eszméletlen temetőik vannak a horvátoknak, olyan csodás helyeken, hogy csak bámul az ember!
Primostenben fent a dombon van a templom, és előtte a tenger felől félkörben a temető! Döbbenet, nem jártál még ott?????????????????
Ha egyszer eljutsz, míg élsz nem fogod elfelejteni! Padok vannak, szép fák felette, és az a csodálatos panoráma....!

KATA, szeptember 29. körül még vidáman lehet fürödni a tengerben, ha az idő jó!
#210 - Varga Jutka - 2011.09.14. - 14:21
Kata,örülök hogy segíthettem!Szerintem még fürödni is fogtok:D Kellemes időtöltést,várjuk majd a beszámolót,mindenképp várjuk,mert sem én sem Jutka idén nem jutottunk el Horváto.-ba,így legalább ennyi jusson nekünk belőle,ráadásul Baskát én személy szerint imádom,jó lenne valami aktualitást hallani.

Nem tudom milyen szállásban gondolkodtok,de ha nem foglaltok előre,akkor a Zablace kempingbe ha csak úgy betértek,biztos lesz kiadó telepített lakókocsi,nagy fílingje van,teszteltem:)
Reggel felkelsz,kimész,és körbevesznek azok a hatalmas hegyek,nagyon menő!

A világítótorony közelében a parti sétányon van egy gyroszos,döhner kebabos(vagy nemtom hogyan kell pontosan írni),ha ilyen ételre vágytok épp,ajánlom,nagyon kedvesek,és ha meghallják hogy magyar vagy,magyarul kérdeznek:)

Jutka!
nem ott még nem voltam,de jegyzem,egyszer biztos oda is eljutok:D amúgy tényleg elképesztő,hova építettek temetőt,és hogy mennyire más mint nálunk,Baskán még pálmafa is van a temcsiben,nekem ez érdekes volt:D
A felfelé vezető szerpentinen pedig kőfotel van,abba tessék beleülni,és egy fotó készüljön,Jutka te láthattad azt a fotómat is:D

üdv.
#211 - Szneki - 2011.09.14. - 15:46
Sziasztok!

VáROM éN IS MAJD KATA BESZáMOLóJáT!
.
SZNEKI, tehát még nem voltál Primostenben, no egyszer célozd meg azt a városkát, hajaj, de szépséges.
Bizony láttam azt a bizonyos fotódat...!
#212 - Varga Jutka - 2011.09.20. - 08:46
sziasztok tamás vagyok segitséget szeretnék kérni évekig a zablace cempingbe jártunk báskára lakokocsiba de megszünt az a cég amely bérbe adta a kocsikat.ha tud valaki cimet telefonszámot adni akinek van lakokocsija a cempingben.előre kőszőnőm sziasztok
#213 - kemény tamás - 2012.03.19. - 16:31
Kedves Tamás!
Rég jártam erre,csak most látom amit írsz.Remélem visszanézel,és látod amit javaslok.
Mi is ebben a kempingben voltunk,imádtam,de mi csúcsszezonban mentünk,és nem foglaltunk előre lakó kocsit,hanem spontán kértük,szerencsénk volt,mert volt szabad.Nyilván nem mindenki szeret véletlenszerűen beállítani valahová.így konkrétan tudom,nem segítettem,de biztatnálak a "csak úgy állítsunk be" módszerre,sokkal olcsóbb is,mi kb. 40 ezer forinttal fizettünk kevesebbet,mint ami a július közepén megszokott ár volt.
Ez a lakókocsi egy nőcié volt,aki üzemeltette a kemping területén lévő szállót is(lehet nem jól tudom),mert oda vittek bennünket,ott fizettünk,és adtak ágyneműt is.én németül beszéltem velük.Alkudni is tudtam.

üdv.Kíváncsian várom a fejleményeket!
#214 - Szneki - 2012.05.04. - 14:29
Sziasztok tamás vagyok köszönöm szépen a hasznos tanácsot a baskai campingröl valahogyan majd utánajárok de csak jövöre mert az idén elmegyünk omisbe campingbe lakokocsiba ott még nem voltunk bisztos szép lesz ez a rész is köszönöm szépen szneki a tanácsot sziasztok
#215 - kemény tamás - 2012.05.14. - 13:31
Szia Tamás!
Igazán nincs mit.Sajnálom,hogy idén nem Baskára mentek,persze Omis is biztos szép lesz,de én elfogult vagyok:)Mikor mentek?Jó nyaralást kívánok!én a minap vettem a fejembe,hogy idén csak-csak el kéne jutnunk Baskára,ugyanolyan módon mint két éve,csak aug.végén.
#216 - Szneki - 2012.05.20. - 16:17
Szia Szneki Azt mi is tudjuk hogy nagyon jó baska de mi nem mernénk szállás nélkül lemenni ezért még mindig várom olyan ember segitségét aki lakokocsis szállásba tud segíteni.Amúgy julius 7töl egy hét Omisba a képek és a sok leírás ellolvasás után már nagyon rá vagyunk izgulva.Lesz minden napozás rafting kirándulás minden.Na addig úgy is írok még.SZIASZTOK BASKáSOK.
#217 - kemény tamás - 2012.05.24. - 15:23
Szia Mindenkinek :))

Segítséget szeretnék kérni természetesen! Kicsifiam 2 éves lesz szeptemberben és augusztus végén mennénk horvátba! Fölvetődött esetleges uticélként Krk is, de nekem olyan partszakasz lenne a legideálisabb, ahol a homokos lassan mélyülő tenger a jellemző...viszont 3 fiatal is utazna velünk, akiknek szükségük lenne a nyüzsire és a vizi szórakozási lehetőségekre/fánk, ejtőernyő, csúszda stb./
Vagyis homokos part, nyüzsis éjszaka, kirakodósok, kikapcsolódási lehetőség, és pihenési lehetőség egy pici gyerekkel egy helyen!! Lehetséges ?? XDD
Köszi a segítséget előre is: Judit
#218 - kbjudit - 2012.06.08. - 23:15
Kedves Judit,

Biograd alatt található Pakostane-t ajánlanám.

http://utazasvideo.com/articles/read-pakostane_181.html

Különösen a "Pine Beach Pakoštane" helyet. épített, homokos strand, kb. 50 méter után lesz 100 cm magas a víz!!!
A kis halak pedig a 25-50 cm magas vizben úszkálnak a gyerekek között.
érdemes megnézni, oda tuti visszamegy az ember.

üdv.: Károly
#219 - H. Károly - 2012.06.09. - 07:42
Kedves Károly!

Köszönöm az információt, nekem tökéletes lenne a picivel :)) előterjesztem a többieknek, mint lehetőséget!
De azért továbbra is várjuk az egyéb ötleteket, javaslatokat, ha valaki olyan alternatívát ajánjana Krk-en ami mindenkinek megfelelne nagyon örülnénk :))

üdv: Judit
#220 - kbjudit - 2012.06.09. - 12:43
Szia Judit!

Bár Krk-n elég drága minden, de ha homokot, és nyüzsit keresel, akkor Baska-t, Malinskát ajánlom nektek! Nem tiszta homok a part, hanem inkább nagyon apró kavicsos, de ezt már homoknak mondják! Bár már régen voltam Krk-n részemről, így nem tudom, hogy van e fánk, meg más vizisport, de feltételezem ;)
#221 - moni - 2012.06.13. - 12:56
Sziasztok

Krk szigetén nyaraltunk egy hetet. Gyönyörű hely, nagyon élveztük.
A hídpénz már 35 kuna, szállást 3 főre apartmanban 40 euro/napért találtunk.
A Biserujka barlangba 20 kuna a felnőtt belépő 12 kuna a gyerek 10 éves korig. Odafelé menet látható a gyógyiszapos strand, ott érdemes megállni.
Krk városa drágább , mint délen Baska. Baskán Happy hour van mindennap az éttermekben 11-től 15 óráig, olcsón lehet pizzázni.
Baskán 10 perc jetski kb 10.000 Ft, motorcsónakos ejtőernyőzés 30-40 perc 40 euró. Itt lehet szörfözni, van a strandon waterworld, ez áll: "légvár-mászófalból", óriás tranbulinból, mini katapultból, 1 óra 2000 Ft fél óra 1200 Ft. A kávé 7-9 kuna, ásványvíz (kávézóba) 10 kuna, üditő 15 kuna. A fagyi mindenhol 7 kuna (280 Ft) de óriási adag kb 2 és fél gombóc. A supermarket árak kb 20%-kal magasabbak, mint Mo.-n! De itt is lehet találni supermarketben grillcsirkét 1200 Ft-ért 1 adag helyben készült spagettit elvitelre 600 Ft-ért stb... A Hajótúra nagyon extra 30 euro/fő, gyereknek féláron van. Ebben van aperitif, kávé, gyereknek üdsi, és egy ebéd, kb 6 -7 órás móka, strandolással vizibarlang úszással. Mi nagyon jól éreztük magunkat, frenetikus élmény volt
#222 - Roland - 2012.09.09. - 09:42
Szia ROLAND, látom nagyon jól sikerült a nyaralásotok, hála égnek, ha már az ember ennyi pénzt kiad...!
#223 - Varga Jutka - 2012.09.14. - 15:06
Sziasztok Tamás vagyok remélem mindenkinek jól sikerült a nyaralása.Báskára szeretnénk menni nyáron a camping zablacebe,csak olyan valakit keresek akinek van lakókocsija telepítve és kiadná,vagy cím és tel számot elfogadok aki tud segítsen.köszi előre sziasztok.
#224 - k.tamás - 2012.11.20. - 15:15
sziasztok.szeretném megkérdezni ha vrbnik-be szeretnék menni városnézésre mit érdemes megnézni?a legszűkebb utcát hogyan tudom megközelítni?se a gps,sem a google térkép nem adott találatot a klancic utcai keresésre :(
köszönöm!
#225 - b.andrea - 2013.06.25. - 21:58
#235

Kedves Andrea!

Vrbnik óvárosa kb 2-3 utcából áll, igen kicsi. Ha elindulsz felfelé a Sv. Ivan térről (ahol a parkoló van ha bemész a városba) nyílegyenesen felmész a templomhoz. Gyakorlatilag bármelyik utcába mész igen hangulatos. érdemes lemenni a kikötőbe, ill felmenni valamelyik magas utcán (pl. Grohot) ahonnan nagyon szép a kilátás a városra ill. a Vinodoli-csatornára és a túlpartra.
én háromszor voltam Vrbnikben, de bevallom nem tudom melyik a Klnacic utca, az egész városnak van egy hangulata.
Ha már ott vagy, javaslom kóstold meg a helyi fehér bort ;-)
#226 - Norcea - 2013.06.25. - 22:52
Sziasztok! Tudna segíteni valaki? 2személy részére apartmant Stara Baskán? Köszi
#227 - Péter - 2013.07.03. - 10:11
Sziasztok!

Idén először megyünk Horvátországba, KRK várost néztük ki,remélem jól fog sikerülni. Azt szeretném kérdezni, hogy a Hotel Koralj előtti partszakaszon van-e belépő?
#228 - Zsófi - 2014.02.21. - 18:47
Szia Zsófi.

Mi voltunk Krk városában nagyon szép hely. Minden strandja ingyenes. Van apró kavicsos és sziklás is. óvárosa nagyon szép. Este meg van élet parton.
árak szerintem megfizethetőek.
#229 - Zsuzsi - 2014.03.18. - 13:01
Szia Zsuzsi,

nagyon szépen köszönöm a választ, remélem jól választottunk. :)
#230 - Zsófi - 2014.03.22. - 15:59
Szia Zsófi!

Tudtommal nincs belépő szinte semelyik strandra sem Krk városban. Jó nyaralást kívánok :-) Nálunk is nagy szerelem lett Krk,úgyhogy mindenkinek csak ajánlani tudom :-)
#231 - Zita Petrov - 2014.03.31. - 15:37
Sziasztok! Mi eddig 5-en mennénk Krk-re, szept.1-től, apartmanba szeretnénk,ahol van lehetőség sütögetésre, még ha mi is visszük hozzá a felszerelést :) 4 felnőtt, 1 gyerkőc és Baskat néztük ki. Már most be vagyunk zsongva és nézegettem már a szállásokat is több helyen, de nagyon örülnék ha esetleg azok közül aki volt már itt elküldené, hogy melyik hotelben vagy apartmanban. Láttam, hogy már írták itt is többen és rengeteget lehet találni a neten, de ha valaki tud még konkrétat, ahol már volt és megírná, annak hálásan köszönöm, előre is :)
e-mail címem: szata87@gmail.com
üdv! :)
#232 - Tami - 2014.03.31. - 16:34
Szia Zita!

Köszönöm szépen! Már nagyon várjuk! :)
#233 - Zsófi - 2014.04.02. - 16:52
Sziasztok! Punat-tal kapcsolatosan valakinek valamilyen infója esetleg? Volt valaki konkrétan ott nyaralni? Milyenek a strandjai? a tenger? ingyenes a strandolás? Minden érdekelne! :) Köszönöm előre is! :)
#234 - Zsanka - 2014.04.16. - 12:55
Kedves utazók ,esetleg járt valaki a KRK szigeten található Linardicin ?Milyen hely ?
#235 - K.Tünde - 2014.04.23. - 13:03
Hello Mindenkinek!
Tudna valaki segíteni, hogy Crikvenicából Krk városba megy-e busz vagy csónaktaxi?
Köszönöm :-)
#236 - Dezső - 2014.05.01. - 09:59
Szia Dezső.

Crikvenicából nem megy egyenesen busz Krk városba. Csak Rijekából indul.
Kb: 63 kuna
Busz menetrend 2014. www.autotrans.hr
#237 - Zsuzsi - 2014.05.05. - 15:51
Igen, Crikvenica Krk között viszont taxihajó megy, de nem tudom az árakat.
#238 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.05.05. - 17:38
Köszönöm a kedvességeteket!
#239 - Dezső - 2014.05.11. - 20:38
pinezici-milyen hely?tapasztalat? ki volt már itt?
#240 - andrea 79 - 2014.05.30. - 10:59
érdeklődni szeretnék, hogy tud- e valaki telepített lakókocsit a Krk- szigeten?
#241 - Dzsudith - 2015.01.29. - 18:48
A Zablace campingben vannak lakókocsik Krk szigetén: https://hotelibaska.hr/en/camping/camp-zablace/lots.aspx
Ha itt az oldalon ctrl+f-el rákeresel, hogy Zablace, találhatsz beszámolókat is olyanoktól, akik voltak a campingben.
#242 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.01.30. - 04:39
Sziasztok! én az iránt érdeklődnék, hogy Silo-ban valóban homokos a strand? Nem itt, de más oldalon tapasztaltam már, hogy a homokos strand valójában nem volt az.
#243 - Nóra - 2015.02.27. - 13:47
Szia!

Igen, ott valóban homokos, még ha nem is az az igazi finomhomok, mint mondjuk sok helyen Olaszországban vagy Spanyolországban. Itt van 2 kép Silo homokos strandjáról:
http://www.atina.hr/slike/plaze/pjescane/1.jpg
http://www.siloturist.com/data/images1/img_3921.jpg
#244 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2015.02.27. - 16:51
Köszönöm!
#245 - Nóra - 2015.03.07. - 07:18
Sziasztok!
Stara Baskára akarunk menni, tud valaki honlapot telepített lakókocsis kempingről, szállásokról? köszi
#246 - Zoli - 2016.06.06. - 13:15
Szia!

Stara Baska közelében a Camping Škrila van:
http://www.camping-adriatic.com/hu/camping-skrila
#247 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.06. - 21:53
Aki igazi homokos strandot keres Krkön, annak ajánlom a Vrbnikhez közeli Sveti Mareket. Klasszikus, homokvárépítős strand.
A siloi inkább agyagos, de abszolút ajánlom egész kis gyerekeseknek, mert százméterre besétálva is lábszárközépig ér a víz.
#248 - Bábáj - 2016.07.26. - 16:29
Sziasztok! Mi jelenleg Baskan vunk és nagyon izgatja a fantáziánkat Stara Baska. Olvastam, hogy az út mentén kell,lehet leparkolni. Onnan sokat kell gyalogolni?Van kitaposott út esetleg vagy, hogy néz ki pontosan a lejutás?
Ha Baskan jártok akkor érdemes végigsétálni a nudi strandig, pazar panoráma van végig. Szem nem marad szárazon! Gyönyörű!!!! Valamint a kis zeg-zugos utcákat se hagyjátok ki!
A templomot se hagyjátok ki fent a hegyoldalban.
????
#249 - Niko - 2016.08.04. - 07:43
Sziasztok,Omisalj-ról szinte semmit nem olvastam. Gondolok ilyenre,hogy:éttermek,kávézók,boltok,fagyis...és az árak...tudnátok ebben segíteni? Köszi előre is :)
#250 - Anikó - 2017.06.08. - 16:16
Sziasztok!
Van olyan lehetőség a Stara Baska és Punat közötti öblök esetében pl.: Golden Beach vagy bármelyik mellette található,ahova vizitaxi vagy más jármű délelőtt elvinne minket és este értünk jönne? 2 felnőttről és egy 1 éves és egy 3 éves gyerekről lenne szó.Eddig mindig a hegyeken keresztül mentünk Stara Baska irányából,de gyerekekkel nem kockáztatunk.Előre is köszönöm mindenkinek az infókat!Szép napot!
#251 - Tamás - 2017.07.25. - 09:15

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás