Lopud sziget települések, üdülőhelyek, látnivalók, szállás

Lopud sziget

Booking.com

A Lopud-sziget Dubrovnikból, Orasacból, és Zatonból, hajóval elérhető 4,63 km2 területű, festői kis zöld sziget. A sziget Dubrovnikból, Kolocepen keresztül 55 perc hajózással érhető el, a menetrend szerinti Jadrolinija hajókon kívül kirándulásokat is szerveznek idő Dubrovnikból. A kikötőben turistainformációs központ, kávézók, éttermek, és szállodák találhatók. A sziget belsőbb részei azonban kevésbé vannak beépítve: ott csak az érintetlen természet várja a tenger szerelmeseit, és csábít remek kirándulásokra. Lopud földrajzilag az Elafit-szigetcsoporthoz egyik, és annak legszebb tagja.

Lopud, többek között, homokos tengerpartjairól híres, melyek közül a legszebb a Sunj öbölben található. Az öböl majdnem teljesen körformájú, és bejárata igen keskeny. Dalmácia egyik legszebb strandja, a Sunj strandnak Horvátországban igen ritkának számító jellemzői vannak: finom, fehérhomokos, és mivel lassan mélyülő, gyermekek számára ideális. A sziget e részén egy finom ebédre, és egy jó bor elfogyasztására is van lehetőség.

Lopud-sziget szállások

Lopud-sziget szállások: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Lopud-sziget szállások | Szállások Horvátország egyéb részein is

Lopud azok számára ideális, akik a zsúfolt nyaralóhelyektől, és városoktól, autóktól, és tömegtől távol, de csodálatos környezetben szeretnék nyaralásukat tölteni. Egyébként a szigeten túl sok mindent nem lehet csinálni, de Dubrovnik, annak sok látnivalója persze elérhető. Ha valaki nem is itt szeretne nyaralni, ha Dubrovnikban, vagy környékén üdül, érdemes ide áthajózni: jókat lehet a Lopudon kirándulni, és fürdeni.

Lopud

Lopud

Lopud

Lopud-sziget

Lopud-sziget

Lopud-sziget

Lopud képek: Russel John, blueberries, weegolo, Toni Escruder, annaspies, Bex Walton/Flickr/Creative Commons

Lopud-sziget szállás

Hozzászólások

Booking.com

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Nagyon szép sziget, nagyon jó homokos stranddal. Nincs autóforgalom a szigeten, kis elektromos golfautóval szállítják a nyaralókat. Tudnék ott élni!
#1 - Datolya - 2016.07.17. - 07:18

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás