Losinj sziget nyaralás

Losinj sziget települések, üdülőhelyek, látnivalók, szállás

Losinj sziget

Booking.com

Losinjt, és Crest egy szigetnek teremtették. Azonban a római korban, a hajózás megkönnyítése érdekében, egy csatornával szétválasztották őket, így létrejött Cres, amely még a szétválasztás után is Horvátország legnagyobb szigetének számít, és a 75 km2 területű, 33 km hosszú, 112,7 km-es partvonallal rendelkező Losinj, amely az Adria 11. legnagyobb szigete lett. Crest Losinjal egy híd köti össze, illetve Cresből, és más horvátországi kikötőkből hajójáratok is közlekednek a szigetre. Cresen kívül, Susak szigete is igen közel található Losinjhoz, mindössze 7 km-re. Így Losinj meglátogatásakor akár három horvát szigeten is nyaralhatunk, mindenféle nehézség, és hosszú utazások nélkül. A sziget legmagasabb pontjainak az 588 méteres Televrin, amelyet Osorscicának is hívnak, és az 557 méter magas Sv. Nikola számítanak. A két hegy lábánál Nerezine, és Sveti Jakov fekszik. Losinj éghajlata kellemesen enyhe, vegetációjára pedig az örökzöldek jellemzőek. A Losinj környéki vízekben gyakori vendégek a delfinek, Losinjban még rezervátum is működik számukra. A Kvarner-öbölben található sziget rendkívül népszerű az olasz, és a horvát turisták körében, akik augusztusban szinte megszállják a várost, ezért érdemes előre foglalni szállást, és lehetőleg júniusban, vagy júliusban ide látogatni.

A legtöbb horvát szigethez hasonlóan, Losinj is az ókor óta lakott. A római korban Apsollusnak hívták, a sziget néhány helyén római villák romjai is felfedezhetők. A 18-19. században Velence része volt a sziget, majd az Osztrák-Magyar Monarchiához került. A Monarchia felbomlása után 1943-ig Olaszország része volt, 1945-ben, pedig a losinjiak tiltakozása ellenére Jugoszláviához csatolták. Horvátország függetlensége óta az ország része.

Eljutás autóval Losinj szigetére: Autós útvonaltervező (a "Cél" mezőbe ezt írja: "Losinj")

Szállások | Mali Losinj | Veli Losinj | Cunski | Nerezine | Hozzászólások

Losinj szállások

Szállások a Losinj-szigeten: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Losinj szállások | Szállások Horvátország egyéb részein is

Mali Losinj

A 8400 lakosú Mali Losinj a sziget üdülőközpontja, valamint a horvátországi szigeteken található települések közül a legnagyobb. Nevének jelentése kis Losinj, mégis ez számít a nagyobb településnek Veli Losinjhoz (nagy Losinj) képest. Számos jó minőségű szállást, széleskörű sportolási, és kikapcsolódási lehetőségeket (yacht, búvárkodás, szörf, tenisz, minigolf, bowling, horgászat) kínál. Az éjszakai szórakozásról több klub is gondoskodik. Tiszta, tengeri levegőjének gyógyhatása van, ezért a századelő óta gyógyüdülőhelynek is számít. A gyönyörű, idillikus környezet pihentető nyaralást tesz lehetővé. Mali Losinj közelében egy érdekes természeti park, a 19. század végén kialakított Cikat erdő tekinthető meg.

Mali Losinj

Veli Losinj

Nagy testvérétől, Mali Losinjból mindössze 4 km-re található ez a kis, 900 lakosú település. Nem fejlődött akkora üdülőtelepüléssé, mint Mali Losinj, ezért máig megtartotta autentikus, halászfalu-hangulatát. A kis, keskeny öbölben, a Szent László-hegy lábánál fekvő dombos településen szűk utcák, és rengeteg zöldterület van, több tucat különleges növényfajjal, így a település egy nagy, gondozott, városi parkra emlékeztet. Mali Losinjhoz hasonlóan, az Osztrák-Magyar Monarchia egyik gyógycentruma volt. A településen felfedezhető egy 15. századi velencei őrtorony, amelyben jelenleg múzeum működik.

Veli Losinj

Veli Losinj fotó: lipeamie

Cunski

Cunski a sziget középső részén, 8 km-re Mali Losinjtól fekvő, 150 lakosú kis település. Az Osorscicát meghódítani kívánó turisták számára innen is indul turistaút.

Osorscica

Kilátás az Osorscicáról, kép: King Molan

Nerezine

Nerezine az első település, amellyel a Losinj szigetére érkező nyaralók találkoznak. Az Osorscica lábánál található, így igen szép fekvésű. Cunskihoz hasonlóan, innen is meg lehet mászni a dombot. A 400 lakosú település már a 19. század óta üdülőtelepülésnek számít, az Osorscica közelségének köszönhetően, a hegyi, és a tengeri levegő találkozásának kedvező élettani hatásai vannak. 1887-ben Habsburg Rudolf is megmászta az Osorscicát. A turistákat két kis családi hotel, és számos magánszállás várja.

Nerezine

Nerezine kép: timitalia

Kapcsolódó cikkek, útikalauzok

Hozzászólások

Booking.com

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Mali Losinj a Horvát tengerpart legszebb ékessége! évek óta a nyarakat ott töltöm és nem kí­vánkozok máshová! Egyszerűen csodás! A legtisztább vizet itt találja, a levegő tisztaságát pedig harapni lehet! így igaz!
Mindenkinek ajánlom, aki az Adria gyöngyét keresi nyaralási uticélként. Mali Losinjban megtalálja és nem fog csalódni!
#1 - Elvira - 2008.09.15. - 23:53
Sziasztok!!!

én is nyaralok Horvátországba, mostmár egyre többet. Imádom. ♥♥♥
#2 - Fanni - 2009.07.13. - 10:04
Kérem segí­tségetek Losinj városában valami jó magánszállás ajánlásában. Köszönöm!
#3 - Anikó - 2009.08.06. - 20:21
Most jöttünk haza Mali Losinjból, és egy-két tapasztalatot szeretnék megosztani mindenkivel. A város maga tényleg szép, és a tengerpart is csodás, de szinte teljesen sziklás az egész, kevés strandolásra alkalmas hely van. A horvátok nem túl kedvesek, nem mosolyognak úgy rád, mint pl. Görögországban bárhol. Már a második napon átvertek, egy kb. 8 éve a forgalomból kivont pénzt kaptunk vissza a boltban, mivel hallották, h nem horvátok vagyunk, úgysem ismerjük fel... az utazási irodában direkt rákérdeztem, h a szállodában lévő konditerem használata benne van-e az árban, megnyugtattak, h igen, ott pedig kiderült, h nem, hanem 40 kuna alkalmanként. és amúgy csak du. 4től 8ig van nyitva. Uszoda is volt a szállodában, azért ugyan nem kellett fizetni, de csak déltől hétig lehetett használni. a szállodában este 9 után nem hajlandóak pénzt váltani, pedig szerintem a tengerparton nyáron kb. akkor kezdődik az élet... szóval egyáltalán nem rugalmasak és barátságosak, és mindemellett az elmúlt évekhez képest elég drága is lett, ebből a pénzből jobb helyre is el lehet menni.
#4 - viki - 2009.09.01. - 11:26
Sziasztok,

érdekes, nekem teljesen más tapasztalatom van Mali Losinj-ról. Homokos part, és strandolási lehetőség rengeteg van. Ezek közül 2 egyszerűen, gyalog 15 perc alatt megközelí­thető, a többi pedig 10-20 perc autókázással. De még a legcsodásabb részek is max. 40 perc, ahová feltétlenül érdemes elmenni. Homokos partok: Cikat öböl, Suncana öböl, Liski(ha fehér homokos part),Artatore, Meli öböl, Ilovik sziget-(autó+5perc vizitaxival), Susak-sziget(hajóval), Unije sziget(hajóval)....stb. Emellett rengeteg apró kavicsos rész is van + természetesen sziklás.
Az ott élők velünk nagyon kedvesek és segí­tőkészek voltak, és szeretik a magyarokat, mert a legtöbb "hagyatékuk" az Osztrák-Magyar Monarchia idejéről van, Pl: Sissy kastélya is....így minden évben augusztusban van egy nap, amikor a magyarok és az osztrákok tiszteletére karnevált rendeznek:-)
Csak 1911 óta tartozik Horvátországhoz, í­gy a lakosság nagyon változatos(olaszok,szlovénok,magyarok, horvátok..stb).
Nekünk első látásra szerelem lett Losinj, í­gy azóta feladva magyarországi "karrierünket", ki is költöztünk:-)
Remélem sikerült egy kis kedvet csinálnom hozzá¡...
Emellett szerintem szálloda helyett érdemesebb a helyi, magánapartmanok bérlése....valahogy a fogadtatás is sokkal jobb lesz...

üdv.
Gabi
#5 - Gabi - 2009.11.09. - 16:32
Szia Gabi!
Rengeteg kérdésem lenne hozzád.
A párommal mi is erősen fontolgatjuk, hogy kiköltöznénk. Ebben a témában felvehetném veled a kapcsolatot? Mégse í­gy a fórumon keresztül...
üdv: Reni
#6 - Reni - 2010.01.02. - 21:25
Szia Reni,

A cromegadoo@gmail.com cí­mre tudsz í­rni...

üdv:
Gabi
#7 - Gabi - 2010.01.04. - 23:52
Kedves Gabi,

A múlt nyáron és idén is (már lefoglaltuk:-)utazunk Mali Losinjba. Egy kincs ez a hely a horvát viszonylatban...
Hí­rlik, de delfinekkel csak fotón találkoztunk. Tavaly a helybéliek sem igazán tudták, milyen delfinekről és delfináruzmozást akarunk. Ha tudsz, segí­ts abban, hogy idén megtaláljuk ezt a helyet a szigeten.
üdv, Enikő
#8 - Enikíµ - 2010.01.14. - 10:12
Szia Enikő,

A szigeten, Veli Losinj-ban található a delfin rezervátum, de ott élő delfint nem fogsz látni :-( csak maketteket, csontvázat...stb

Delfineket legtöbbször hajókirándulásokon szoktak látni az emberek, már hallottunk mi is élménybeszámolókat. Mi még nem találkoztunk velük, de a családunk és rokonaink közül sokan :-(

Valaki a kompról, valaki motorcsónakból...

G.
#9 - Gabi - 2010.01.14. - 15:48
mali losinj szuper jó hely, gyertek ti is , mi ott leszünk! Nagyon szeretem Senj-t is,közel van és imádom Gy dr
#10 - drszekeres györgy - 2010.02.28. - 12:34
Sziasztok,

ti milyen szállást ajánlotok a szigeten, mert már szinte minden szállodát átnéztem....Az egyik lepukkant (Punta), a másik nagyon drága (Aurora). Elég kevés utazási irodának vannak ide jó ajánlata, kevés kivétellel ugyanaz a 3-4 szálloda.
Előre is köszi
Zsuzsa
#11 - Zsuzsa - 2010.03.09. - 20:19
Hello Zsuzsa,
mi apartmanba megyünk idén,de ahol foglaltunk van szálloda is. puntarka.com
Ez egy losinj-i utazásiiroda,nagyon kedvesek,segí­tőkészek,de nem tudnak magyarul(angol,német).
#12 - adri - 2010.03.11. - 11:43
Sziasztok!
Többen kérdeztétek, hogy milyen szállásttudunk ajánlani Losinj szigeten, Mali Losinjban? Mi magunk is kí­adjuk saját apartmanjainkat, ezekkel kapcsolatos minden információt megtaláltok honlapunkon: cromega.com

üdv, Gabi :-)
#13 - Gabi - 2010.04.25. - 19:03
A fentieket elolvasva, szivesen megyek az iden eloszor Mali Lo¹injba dolgozni mint idegenvezeto, kiradulas szervezo, szallas kozvetito. Ha valakinek szuksege lenne ram, itt az e-mail cimem:elizabeth.radovic@gmail.com
Segitek barmiben Erzsebet
#14 - Elizabeth - 2010.05.13. - 13:37
Sziasztok!Mi augusztusban utazunk Mali Losinjba a párommal.Picit tartok az időjárástól.Remélem esőmentes üdülésben lesz részünk :o)
#15 - Tomi - 2010.06.09. - 17:21
Biztos jó idő lesz:-) Itt egész májusban és júniusban esős időt mondott az előrejelzés....és eddig még nem jött be :-) végig szép idők voltak.
#16 - Gabi - 2010.06.12. - 14:04
Kedves Gabi!

Abban tudnál segí­teni, hogy mennyire pakoljunk fel? Vannak nagyobb üzletek ahol be lehet vásárolni, vagy csak kicsi ABC-ék? Ja és mivel két gyerekkel megyünk az is érdekelne, hogy a két szigeten (Cres, Losinj) azért van komolyabb orvosi ellátás ugye? Sajnos már pont lefoglaltam a szállást mire rátaláltam a honlapotokra, ha ezt előbb tudtam volna...Annyit szenvedtem mire találtam egy apartmant.Nagyon tetszik a website-od és köszi a sok hasznos infót. Ti szerveztek kint programokat is, főleg hajókirándulásra gondolok a közeli szigetekre? Előre is köszi, és bocsi hogy ennyi kérdésem van.
Zsuzsa
#17 - Zsuzsa - 2010.06.16. - 10:49
Kedves Zsuzsa!

Nem kell telepakolni a kocsit kajával, mert itt Mali Losinj-ban van 2db diszkont áruház (Jadranka Diskont, Konzum), és a Lidl is idén nyit meg. Pénzben már nem igazán van különbség, főleg, ha akciós termékeket vesztek...Nem kell messzire menni az orvoshoz sem, mert az is Losinj-ban van, kb. 3 perc autókázásra, vagy 15-20 perc sétára.
örülünk, hogy tetszett a honlapunk:-) :-)
Nekünk sajnos nincsenek saját hajóink, de nyelvi ismeret hiányában szí­vesen lefoglalunk bárkinek, bármilyen hajót, quadot, vagy Pl: helyet az étteremben...ill. vállalunk öböl-túrát, melyek alkalmával a legszebb, nehezen megtalálható, túristák által nem ismert öbölbe kalauzoljuk el vendégeinket..:-)
#18 - Gabi - 2010.06.17. - 17:28
Sziasztok!
Nekem csak egyetelen kérdésem lenne.Rokonoktól hallottam hogy pár szigeten a vezetékes ví­z nem alkalmas főzésre.Mi most először megyünk nyaralni Losinjba!Kicsit tudatlanok vagyunk külföldi nyaralás szempontjából :-D! Ha esetleg tudtok olyan tippeket adni,amiket ujdonsült tengerparti nyaralóknak ajánlotok kérlek osszátok meg velem!Nagyon hálás lennék a segí­tségekért!Előre is köszönöm
E-mail cí­mem:
brigi_88@citromail.hu
#19 - Brigi - 2010.06.21. - 20:39
Szia Brigi!

Egy biztos! Itt losinj-on, a vezetékes ví­zzel semmi gond nincs:-) Közelről érkezik, Cres sziget természetes "ví­ztározójából".
Ha vannak konkrét kérdéseid, í­rd nyugodtan, amiben tudunk, segí­tünk. :-)
#20 - Gabi - 2010.06.22. - 10:43
Kedves Zsuzsa!
Hajókiránduláshoz vitorláshajóval Losinj környékén a honlapomon talál lehetőséget: www.adriaivitorlazas.5mp.eu
Várom jelentkezését: A Kapitány
#21 - Bandi - 2010.06.23. - 14:12
Kérdezném azokat, akik lent vannak Mali Losinj-ban, hogy szörfözésre milyen helyek vannak ? Láttak-e már kite-osokat is ? Szokott-e komolyabb szél lenni, cagy csak tanuló szörfösök vannak ?
Előre is köszönöm.
#22 - Roland - 2010.07.19. - 12:43
Nagyon jó volt!!!
Ajánlani tudom mindenkinek! 11 napot töltöttünk Mali Losinjban, első hetet Gabiék apartmanjában, a maradék négy napot is az Ő segí­tségükkel, a szomszédjukban.
A ví­z miatt nem kell aggódni, még az én finnyás családomnak sem lett semmi baja, nemhogy főzés, de közvetlenül csapról fogyasztással sem.
Sajnos Sem a rendelkezésemre álló iGo 8, sem a letölthető openmaps project térképei, nem tartalmaznak túl részletes utcaszintű térképeket a szigetről, de amerre jártam rögzí­tettem a GPX-et. szí­vesen elküldöm, ha kell valakinek. Egy útvolalat leí­rok, amely a rejtett "Bijela Plaza" (fehérhomok) partra vezet: A losinj szigeten végigfutó útról a Cunski térségéből a N44 35.278 E14 24.522 ponton a sziget repülőtere felé induló útra fordulni, maj innét 715 méterre jobbra kell fordulni egy földútra a N44 35.020 E14 24.118 ponton Liski felé. Kb 400 méter után le lehet parkolni a kocsit a fák alatt. Lehet továbbmenni kocsival is egészen az öbölig, de csak saját felelősségre - helyenként nagyon göröngyös úton, és magas köfalak között vezet az út. Szóval az ajánlott parkolótól pontosan nyugatra kell elindulni, kb 200 méter után elágazik az út, mi a jobboldalit jártuk be, í­gy egy kilométer után elértük a Liski öblöt. A "Fehérhomok" partra vezető ösvény az öböl túloldaláról (a DNy-i sarokból) indul, nagyjából szintén DNy-i irányba, kb 300 méter. Ezek már kizárolag gyalogosan (esetleg bringával) megközelí­thető ösvények. A N44 35.304 E14 22.740 pontból ismét nyugati irányt kell követni, ez már egyenesen kivisz a tengerpartra. Itt Lapos gömbölyű kövek között nagyon világos (fehér) homokos föveny van. A parton alacsony fás, és bokros terület van. Vizet feltétlen kell vinni! Az oda-vissza út, az ajánlott parkolótól 4,6 km, a Liski öbölből 1,7 km (+ tengelytörés, tükör, és fényezés javí­tásának eshetősége) érdekes látvány a rengeteg rendszámnélküli R4-es, meg 500-as Fiat, és Zastava szanaszét: ezek amolyan céljárművek, amivel a helyiek közlekednek a szamárösvényeken. Amikor mi ottjártunk nagy hőség volt, kissé megviselte a családot... Több hasonló útra ezek után nem sikerült elcsábí­tani őket.
A szigetet mindenestől ajánlani tudom!!!
Sziasztok: HK
#23 - halaszkiraly - 2010.07.23. - 01:46
sziasztok tudna-e valaki segiteni,hogy eurot hogy váltják a Horvátok pl:100 euroért mennyi kunát adnak és mennyibe kerül a komp
#24 - szilvi - 2010.07.24. - 18:36
Az árfolyamot nem tudom, de a Valbiska-Merag (Krk-Cres) közötti komp 187 HRK volt négy személyre, személykocsival
#25 - halaszkiraly - 2010.07.24. - 18:55
köszönöm a válaszod
#26 - szilvi - 2010.07.25. - 08:35
nincs mit!
#27 - halaszkiraly - 2010.07.28. - 23:55
Sziasztok!

Mi tegnap érkeztünk haza a szigetről. Hát tényleg van valami ebben a Losinj-ban ami elvarázsolja az embert. Mi Artatore-n szálltunk meg teljesen elégedettek voltunk mindennel. Annak ellenére nagyon szép nyaralás volt, hogy rosszidő volt a múlt héten Horvátországban. Losinj-on is többször esett nagy szél volt, de nem ez lett volna legnagyobb baj, hanem hogy a szél úgy felkavarta a ví­zet hogy lehűlt és 3 napba telt amí­g újra felmelegedett. De hát ez van, megérdemeljük a klí­maváltozás miatt elmutálódott nyarat elég sokat tett érte az emberiség.
Az Artatore-n van két szép kavicsos öböl, ami gyerekesek számára tökéletes. Egyébként ez csak kis üdülőtelep, horvát nyaralótulajok adják ki az apartmanjaikat.Mali Losinj közel van kocsival, ami tényleg annyira szép el lehet sétálgatni egész nap. Ami nagyon rossz volt nekem az a Cres szigeten van egy pár kilóméteres útszakasz, amin nekem halálfélelmem volt, borzasztó. De Losinj-on az út is tökéletes. és minden. Aki gondolkozik rajta hogy idelátogat ne habozzon, mert megéri!!!!!
#28 - Zsuzsa - 2010.08.02. - 09:58
Sziasztok!

A férjemmel szeptember végére tervezzük a nyaralást, és sajnos max. csak négy éjszakára tudunk maradni. Olvasgatva a levelezést nagyon érdekelne Gabiék apartmanja. Több mint egy hete nézegetem a szállásokat, de nem igazán tudok dönteni, mivel szeretnénk nagyon jól érezni magunkat ha már ilyen rövid lesz a nyaralás! A választ előre is köszönöm!
Anikó
#29 - vne.aniko@freemail.hu - 2010.09.03. - 13:32
Kedves Gabi!

Engem is érdekelnének a kiadó apartmanok, de a megadott "cromega.com" oldalon én csak az egyébként is mindenhol beugró nagy utazásszervezőket látom. én őket szeretném elkerülni, az elmúlt években - az igazán jó, vízparti - szállásokat mindig közvetlenül találtuk és beszéltük le. Ha megoldható küldj valami egyszerűbb, közvetlen információt, honlapcímet.
Köszönettel: Zoltán
#30 - Ocsenás Zoltán - 2010.11.14. - 21:58
Szia Zoltán!

A www.cromega.com a mi saját honlapunk, és saját tulajdonú apartmanjainkat (3 db) adjuk ki. Sajnos a horvát törvények miatt Kft. alapítás nélkül legálisan nem volt megoldható.
Mi egy "fiatal" házaspár vagyunk, nem foglalkozunk utazásszervezéssel, sem közvetítéssel. :-) max. segítünk akinek lehet, ha nincs szállása, pusztán szívességből.
A honlapot saját 2 kezünkkel készítettük, lehet, hogy kissé hivatalosra sikeredett, nem ez volt a cél. Szerettünk volna egy bizalomgerjesztő, informatív oldalt létrehozni. A nyaralás Horvátországban index fórumot mi indítottuk, ha gondolod olvass bele, mert onnan több fórumozó is vendégünk volt a nyáron.:-)
ha kérdésed van, írhatsz a gurgab1@gmail.com-ra is.

üdv.
Gabi


#31 - Gabi - 2010.12.14. - 19:41
Szia,

Csak még valami. Jelenleg Mo-on vagyunk, így a honlapon lévő magyar telefonszámunkon is elérhetsz minket. :-)

G.
#32 - Gabi - 2010.12.14. - 19:45
Kedves Gabi!

Végre rászántuk magunkat a férjemmel, hogy elutazzunk valahova pihenni pár napra. Hosszú keresgélés után Mali Losinj lett a választás, de sajnos csak november-december körül tudunk elszakadni itthonról. Kérdésem az lenne, hogy érdemes akkor kiutazni? Vannak olyan programok, látnivalók amiket akkor is meg lehet nézni, vagy teljesen "kiürül" a város? Igazából már a szállást is lefoglaltuk, úgy, hogy a pontos időpontot csak később kell megmondani, de azért kíváncsi lennék, hogy mire számítsunk! Az éghajlat gondolom nagyjából ugyanolyan mint nálunk....A komp egy nap hányszor közlekedik novemberben, illetve decemberben? Bocsánat a sok kérdésért, de nincs kihez fordulni, és a többiekkel folytatott levelezésalapján gondoltam, hogy talán Te tudsz segíteni pár dologban. Előre is köszönöm!

üdv: Magdi
#33 - Kárászné Magdi - 2011.03.31. - 00:26
Szia,

Válaszoltam e-mailben is...
Látnivalókat és a kompok menetrendjét eléred a honlapunkról: www.cromega.com
Időjárás november-decemberben is nagyonszép, hó nincs,télenis narancsok,citromok,+10 fok körüli levegő. Október legvégén még szoktak fürdeni.
Aprogramokpontos időpontjait pedig Losinjhivatalos honlapján fogod megtalálni...(bár még lehet, hogy év vége nincs fent)

üdv.
Gabi
#34 - Gabi - 2011.04.01. - 01:04
Sziasztok!

arról szeretnék érdeklődni, hogy ha Losinj központjában, az A.Haracica utcában találtam apartmant hol parkolhatunk és kell e fizetni érte? az ismertető nem szól erről :(
#35 - gaben - 2011.05.21. - 17:04
Szia,

én úgy emlékszem, hogy az utcában lehet parkolni, és ingyenes. (bár nincs túl sokhely).

üdv.
Gabi
#36 - Gabi - 2011.05.21. - 20:14
Helló Gabi!
Augusztus vége felé szeretnénk Losinjl szigetére utazni. Foglalás nélkül szerinted kapunk szállást, vagy inkább foglaljunk előre. Ketten utaznánk és úgy lenne jo ha nem egy helyen lenne a szállásunk.
Köszi
#37 - zoli - 2011.06.02. - 18:20
Kedves Gabi!A családommal mi is Losinjban szeretnénk nyaralni. Megnéztük a honlapotokat, és nagyon tettszett. Július első hetében van szabad apartman? Szórakozási lehetőség van-e a városban (club, disco, kávézó....)


Anikó
#38 - Anikó - 2011.06.16. - 21:15
Szia,

A honlapon a "Foglalás" menüpontban a naptárakban nyomon követheted a telítettséget.
Persze, vannak kávézók, vagy 30 étterem, élőzenés szózakozóhelyek....stb. :-)

üdv.,
Gabi
#39 - Gabi - 2011.06.24. - 11:46
Sziasztok! Kedves Gabi! Egyszerűen hihetetlenül tökéletes a honlapotok!! Gratulálok hozzá és ahhoz a rengeteg segitséghez amit adtok az érdeklődők számára. Egyre inkább gondolom Losinij lesz a következő nyaralásunk szinhelye. Persze időben foglalva)) mert látom a "telitettséget"Olvastam az egyik hozzászólásban a "halálfélelmes"))) utszakaszról. Az az igazság én is ilyen betojós fajta vagyok)) Ha végiggondolom az utvonalat BP -től célig))) Horváthországban miután már nem autópályán közlekedünk sok ilyen várna ránk?? Előre is köszi. Illetve mennyire nagy a torlódás kompátkelésnél?lehet erről valamiféle tapasztalatot megtudni üdv
#40 - ildikó - 2011.08.22. - 13:21
Szia Ildikó!

Köszönjük szépen a dícséretet!!! :-)

én halálfélelmes útszakaszt nem ismerek, bár van egy "jó" szerpentines Cres szigeten, de az is max. csak 10 Km hosszan, aztán kiegyenesedik....:-))
A kompoknál előfordul a torlódás, bár szezonban nem menetrend szerint járnak, hanem folyamatosan. Egy jó indulási időponttal persze ezt is ki lehet kerülni, mi már kitapasztaltuk,és tartjuk a Bp-Losinj: 8 órás távot..:-D
Csak autópályán közlekedünk, de az ezt kihelyettesítő útszakaszon sem kell tartanod semmilyen veszélyes helyzettől! :-)

Nyugodtan írj még, ha van kérdésed!
üdv.,
G.
#41 - Gabi - 2011.08.22. - 22:53
Kedves Gabi! Köszönöm szépen a válaszodat.-kérdésem na az aztán lesz rengeteg)))) de szerintem már majd a honlapotokon fogom felvenni veled a kapcsolatot mivel kicsit mulatságosnak fog tűnni ilyen távlatból de tegnap eldöntöttük hogy jövőre nálatok fogunk nyaralni))) Most jól megfenyegettelek mi?))Nálunk ez ugyanis konkrét előretervezést jelent mivel a férjemnek fix minden évben a szabadságos ideje(igy már januárban/mint idén is/ lefoglaltuk a számunkra kedvező időpontot.Elmentettem a honlapotokat +ezt is ahol most levelezünk.Azt még azonban szeretném megkérdezni a 4 személyes /2 felnőtt+2 gyerek vagyunk/apartman az jól láthatóan asszem földszinti ugye?annak az ablakai is utcára nézőek?A szerpentin az jöhet)) én a szakadékos beirásoktól féltem)) Bár Voltunk Trogirban is hát ott is volt ám mélység itt-ott((
Szép napot üdv
#42 - ildikó - 2011.08.23. - 07:24
Szia :-))

Nem vettem fenyegetésnek....:-DD

Azon a szerpentines szakaszon itt is lesz mélység, de javarészt fa lesz melletetek, nem olyan vészes szerintem, de Te majd megmondod jövőre, hogy milyen volt :-))

Igen, földszinti, egyik ablaka sem néz utcára, egyik apartmanunknak sem. :-)

Szép estét Nektek is!
G.
#43 - Gabi - 2011.08.23. - 20:45
Sziasztok!óvárosi apartman akció, 30% kedvezménnyel Losinj szigeten, Mali Losinj városban.

Augusztus 31 - szeptember 10 között, minimum 7 napos foglalás esetén, 270 Eur/apartman/hét/4 fő


A kedvezmény érvényesítéséhez levélben hivatkozzatok az akciós árra!

http://www.youtube.com/watch?v=4VqJMzF2ouI&feature=player_embedded#at=24

üdv.,
G.
#44 - Gabi - 2011.08.25. - 14:54
Szia Gabi!
én azt szeretném kérdezni, hogy június végén milyen idő szokott lenni általában, fürdésre alkalmas-e a víz kicsi gyerekeknek is?
Válaszodat előre is köszi:)!
#45 - Krisztina - 2012.03.17. - 20:19
Szia Krisztina!

Bocsi a kései válaszért....
Júni végén már szuper a tenger! Tavaly május végén volt 24 fokos június végén 27. úgyhogy sztem. nem lesz hideg a picinek. :-)

G.
#46 - Gabi - 2012.04.08. - 21:45
Kedves Gabi!
Nem tudtam megnézni a honlapotokat nem üzemel. Milyen árban tudsz ajánlani 2 felnőtt + 1 gyerek (12 éves) részére júliusban (júl 16-tól sajnos csak 4 éjszakára). Köszönettel: Csilla
#47 - Barkóczi Csilla - 2012.06.03. - 09:34
Szia Csilla!

üzemel a honlapunk, megnéztük. Biztos valami átmeneti zavar lehetett csak.

Viszont sajnos 4 napra júliusban biztos, h. nem tudok nektek szállást..:-(
Főszezonban nem szeretik a csonka hetet, mert bukta a tulajnak.

Ha küldesz egy mailt, adok egy címet, ahol viszont talán tudnak segíteni.

üdv.,
Gabi
#48 - Gabi - 2012.06.04. - 14:37
Sziasztok!
Rijekából hogyan tudok eljuttni Losinj szigetre és melyik az a város, ahol van lassan mélyülő strand, ami lehetőleg homokos legyen. /nincs autó/
Köszönöm a válaszokat.
#49 - Gergő - 2012.11.11. - 14:37
Szia!

Rijekából indul naponta katamarán Mali Losinjba: jadrolinija.hr , de a nyári menetrend szerintem még nincs fenn.
#50 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2012.11.11. - 19:22
Szia!

Igen, Rijekából indul komp a szigetre.
Mali Losinj-ban a Cikat egy része homokos, illetve a Suncana öböl Veli Zal strandja sóderes-homokos. Apartmanfüggő, hogy hány perc sétára van, de a központból kb. 15 perc séta.

Veli Losinj-ban nem ismerek homokos strandot, de a Rovenskai strand kavicsos.

A honlapunkon megpróbáltuk a sziget strandjait nagyjából összeszedni, kis leírást is találsz róluk a strandok,öblök menüpontban. Hátha segít megtalálni a megfelelőt.
(link moderálva - admin)

üdv.
#51 - Gabi - 2012.12.13. - 12:36
Sziasztok!
Kisgyerekkel (3 éves) Losinj szigetét vagy Medulint ajánljátok inkább? Homokos strandot keresünk, ami lehetőleg nem csak egy rövid szakaszból áll. Ezen kívül van még ötletetek, hogy találnák szép, lassan mélyülő homokos strandot? (Rab szigeten és Omis-ban már voltunk). Köszönöm
#52 - Bubu - 2014.07.12. - 11:55
#53 - G. - 2014.11.18. - 17:43
Sziasztok hogyan jutunk el losinj szigetre? Komppal? Honnan érdemes menni? Köszönöm a válaszokat!
#54 - Erika - 2016.07.10. - 23:04
Szia!

Magyarország felől leggyorsabban a Krk-szigetről, Valbiskából induló komppal juthatsz a Cres-szigetre, majd onnan tovább a Losinjra. Ennek menetrendje itt:
http://www.jadrolinija.hr/docs/default-source/red-plovidbe/2016/332-ljeto-e-2016.pdf?sfvrsn=2
#55 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.07.11. - 00:34
Budapestről Mali Losinjba április 4-én utazunk. ki tudná megmondani,hogy kb. mennyi lesz az autópályadij és a komp.előre is köszönöm a választ.
#56 - kurcz zsuzsa - 2017.04.02. - 08:25
A Horvátország autópályadíjak oldalon is feltetted a kérdést, ott válaszoltam.
#57 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2017.04.02. - 22:18
Sziasztok!
Nagyon szeretnénk megnézni ezt a bizonyos Bijela Plaza strandot. Kérdésem nincs valakinek valami rajzos térképe oda? Semmit nem találok. Mali Losinjról hány km lehet? Az itt hozzászólásban koordinátákkal jelöltben is totál elvesztem. :-( Köszi ha segít valaki!
#58 - Betti - 2017.07.25. - 15:16

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás