Makarska nevezetességek, nyaralás

Makarska utazás, kalauz, szállás, látnivalók

Makarska

Booking.com

Makarska szép, pezsgő kisváros, jó strandokkal, sok kirándulási lehetőséggel, éjszakai élettel. Szép környezetben, a Biokovo hegy lábánál helyezkedik el. Ugyanakkor talán túlságosan felkapott hely, a strandok zsúfoltak, és parkolási nehézségek is adódnak. Az alábbiakban bemutatjuk a város nevezetességeit, a kirándulási lehetőségeket, a legjobb éttermeket, valamint az üzleteket. Oldalunkon szállások foglalására is lehetőség van, nagy választékban, jó árakon.

A közúton Omistól 39 km-re, Splittől 64 km-re délre lévő, két félsziget által határolt, igen szépséges Makarska a méltán híres makarskai riviéra központja. Mely riviérán fővárosán kívül még számos csodálatosan szép, lenyűgöző stranddal rendelkező kisváros (Baska Voda, Gradac, stb.) fekszik. Makarska városa igen népszerű turistacélpontnak számít, amelyhez hozzájárul a lenyűgöző a Biokovo-hegy közelsége, szűk utcákkal rendelkező óvárosa, virág- és gyümölcspiaca, pálmafás promenádja. Vonzza a látogatókat az itt tapasztalható mediterrán életstílus, a város különleges varázsa, és persze a fehér tengerpart is, mely szép kontrasztot alkot az azúrkék tengerrel. A város igen régóta lakott, 4. századi, rómaiaktól származó maradványokat is feltártak, de már jóval előtte éltek itt emberek. A horvát törzsek a 7. században telepedtek itt le, majd Makarska a velenciek, és később a törökök fennhatósága alá került. Ezután a velenceiek visszafoglalták, és 1687-ig a Velencei Köztársaság része volt Makarska, 1813-1918 között pedig az Osztrák-Magyar Monarchiához tartozott. 1914-ben, az első szálloda megépítésével kezdetét vette a mai napig virágzó makarskai turizmus.

Makarska mindenkinek nyújt valamit: a fiatalok három diszkóból választhatnak, ezeken kívül számos bár, kocsma, és kávézó az éjszakai szórakozás eszközei. Ez az egyik legnyüzsgőbb horvát nyaralóhely, a főszezonban a város, és annak strandja különösen zsúfolt. A minden év nyarán megtartott makarskai kulturális nyár rendezvénysorozat keretében pop, rock és komolyzenei koncertek, folklór, színházi előadások szórakoztatják az itt nyaralókat. Az egészséges életmódot kedvelők mekkája is a város: számos sportpálya teszi lehetővé rengeteg sport kipróbálását földön, és vízen is. Hegyi túrázásra is van lehetőség: a Biokovo-hegy friss levegője, csendje és békéje is igazi feltöltődést ad. A Biokovo-hegyen ritka növényekkel, és érdekes geológiai formákkal is lehet találkozni, és a kilátása is lenyűgöző. A hegyi környezet azt is eredményezi, hogy aki nem a strandhoz, és a központhoz közel foglal szállást, meglehetősen sokat, és meredeken gyalogolhat a szállásától és a szállásáig.

Makarska

Makarska fotó: ahisgett/Flickr/Creative Commons

Eljutás autóval Makarskába: Autós útvonaltervező. Budapestről 800 km, 7,5 óra. A letenyei határtól az A4 autópályán kell Zágrábig menni. Onnan az A1 autópályán Lucko felhajtótól Zagvozd lehajtóig, majd a Sveti Ilija alagúton keresztül. Autós eljutáshoz hasznosak lehetnek alábbi oldalaink: Horvátország autópályadíjak és Autóval Horvátországba. Vonattal: Splitig (közvetlenül Budapestről, vagy zágrábi átszállással), majd Splitből, a vasútállomás közvetlen közelében található buszpályaudvarról busszal 1-1,5 óra. Közvetlenül Budapestről busszal lehet eljutni az Eurolines dalmát expresszével.

Szállások | Makarska strandjai | Makarska nevezetességei | Biokovo hegy | Éttermek | Üzletek | Kirándulási lehetőségek | Hozzászólások

Makarska szállások

Szállások Makarskában: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Makarska szállások | Szállások Horvátország egyéb részein is

Makarska strandjai

Makarska strandjai kavicsosak, a vizük csodálatosan kék, és kristálytiszta. A legtöbb strand jól felszerelt, koktélbárokkal, és számos egyéb létesítménnyel. A fenyőerdők csendjében, és árnyékában bújhatunk el az égető napsütés elől. Makarska strandjait a természetes környezet, és a jól megóvott természeti szépségek jellemzik. A fő strand egy része aprókavicsos, lassan mélyülő. A part mentén nudistastrandok is találhatóak, ill. némi gyaloglással a zsúfolt strandoktól, magányos, kis partokat is találhatnak a nyugalomra vágyók.

Makarska strand

Makarska nevezetességei:

Malakológiai múzeum

A 15. század elején épült, a 17. században felújított ferencesek kolostorában (Franjevački put 1.) a világ egyik legszebb, és leggazdagabb kagylómúzeuma található. Az 1963-ban alapított kis múzeumban, az Adriáról, és más tengerekből származó kagylók (kb. 3000 db), és csigák nézhetők meg. A múzeumban egy növénygyűjtemény is van, amely a Biokovo növényeit mutatja be. A ferences kolostor önmagában is megtekintésre érdemes. Belépőjegy 2014-ben 15 Kuna.

Makarska malakológiai múzeum

Makarska, Malakológiai Múzeum. Kép: Silverije/Wikipedia/Wikimedia Commons

Szt. Márk Székesegyház

Az 1766-ban épült székesegyház az eredeti tervek szerint még két oldalhajót is tartalmaz, így a mai napig nem tekinthető befejezettnek. Makarska főterén a székesegyházon kívül még egy Andrija Kacic-Miosic szerzetes, népszerű horvát író, tiszteletére állított szobor található, amely a híres horvát szobrász, Ivan Rendic alkotása. A székesegyház mellett egy 1755-es velencei ivókút tekinthető meg.

Szt. Márk Székesegyház, Makarska

Városi Múzeum

A városi múzeum (Obala kralja Tomislava 17/1) a Tonoli barokk palota épületében, a parton székel. Gyűjteményében mintegy 2700 tárgy található - írások, rajzok, fotók, képek, amely Makarska, és környékének történetéhez kapcsolhatók.

Vepric

A szentélyt 1908-ban alapította dr. Juraj Caric püspök, aki ide temettette magát. A Makarska nyugati részén található természetes barlang, és az azt körülvevő táj, dombokkal, és patakkal a híres franciaországi szentélyre, Lourdesre emlékeztet, ahol a legenda szerint Szűz Mária 1858-ban 18 alkalommal megjelent, így Vepric a zarándokok kedvelt célpontja. A barlangon belül és kívül számos, vallásgyakorlásra szánt dolgot építettek.

Vepric

Szt. Péter templom

A kis, egyszerű 14. századi Szt. Péter templomot a 17. században a velenceiek barokk stílusban építették újjá. 1962-ben egy földrengés súlyosan megrongálta, újjáépítése 1992-re fejeződött be.

Antun Gojak Galéria

Az Antun Gojak Galéria a makarskai "régi iskola" épületében található a don Mihovila Pavlinovica utcában. 1988-ban Marin Gojak, Antun Gojak, a híres festő testvére 132 képet, és 201 grafikát adományozott Makarska városának, ezzel megteremtette a makarskai galéria alapjait. A galéria magánszemélyek adományából mintegy 400 műre bővült, így ma széles kép kapható a makarskai, és a Makarska-környéki művészetről.

Adrenalin Park

Ha a strandolás mellett valamilyen, gyerekek által különösen kedvelt, aktív kikapcsolódásra vágyunk, érdemes ellátogatni Makarska Adrenalin Parkjába. Az erdei kalandpark kötélpályáin tehetjük próbára az ügyességünket. A kalandpark címe Kralja Petra Krešimira IV br.128, nyitva minden nap 10:00-22:00 között.

Adrenalin Park Makarska

Biokovo hegy

A Biokovo Dalmácia legmagasabb, és legnagyobb kiterjedésű, valamint Horvátország harmadik legmagasabb hegye. Legmagasabb hegycsúcsa, a Sveti Jure 1762 méterrel emelkedik az Adriai-tenger szintje fölé. A Sveti Jure Makarskából szervezett túra keretében, minibusszal, vagy saját autóval (saját felelősségre, nehéz, félelmetes az út, csak különösen tapasztalt sofőröknek ajánlott), a Makarska - Tucepi - Staza - Sveti Jure útvonalon (31 km-es táv, és kb. 1 órás út) elérhető. És persze a sportos utazók számára gyalog, egy jól jelölt és kitáblázott, gyönyörű panorámával kecsegtető úton, vagy netán kerékpárral is. Makarskából az 1425 méteres Vosac-csúcs gyalog egy irányba kb. 3,5 óra alatt elérhető. Innen a Sveti Jure további három óra (oda-vissza összesen). Ezeken kívül számos további turistaút is létezik a Biokovo más csúcsaihoz, és érdekes pontjaihoz.

A Biokovón egyszerre van jelen a kontinentális, és a mediterrán klíma, így két éghajlat változatos növényfajai találkoznak itt. A különleges állatokat pl. a rókák, vagy a vad muflonok képviselik. A Biokovót számos barlang, és sziklaüreg is gazdagítja. A hegyről való kilátás csodálatos: napsütésben az összes dalmát sziget, és Dalmácia partjainak nagy része látható, és Makarska városa is, öbleivel, és apró házaival. Néha, igazán tiszta idő esetén 252 km-re lévő, olaszországi Monte Gargano hegycsúcsa is látszik. Fontos, hogy az időjárás itt állandóan változik, valamint nem található felszíni víz a hegyen, így étel, ital, esőkabát, és egy jó térkép mindenképp szükséges a Biokovo meghódításához. A természeti szépsége mellett, a Biokovon lévő ősi települések, régi erődítményeivel, épületeivel, és a hagyományos életstílusukkal, szintén figyelemre méltók. A Kotisina botanikus kertben pedig számos őshonos nővényfajjal találkozhatunk.

Biokovo hegy

Biokovo kép: Load.error

Kilátás a Biokovóról Makarskára

Kilátás a Biokovóról Makarskára fotó: Load.error

Ajánlott makarskai éttermek

A Konoba Kalalarga az egyik leginkább ajánlott étterem a városban. Főleg fantasztikus halételeket szolgálnak itt fel, tehát a tenger gyümölcseinek kedvelőinek érdemes ide ellátogatni. Minden nap friss, és fantasztikus halak, és egyéb tengeri állatok kóstolhatók a Kalalargában, elérhető, korrekt árakon. Az autentikus, hangulatos étterem a városközponthoz közel található, de egy kicsit nehéz megtalálni.

Kalalarga 40. | Értékelések: TA: 4,29/5, 242 értékelés alapján, FB: 4,9/5, 96 értékelés alapján

A Don Antonio egy kifejezetten minőségi, a többitől különböző, különleges étterem, melyet nagyon sokan Makarska legjobbjának tartanak. Udvarias személyzet, finom ételek, gusztusos tálalás jellemzik.

Cvjetna ul. 2, | Nyitva minden nap 17:00-0:00 | Értékelések: TA: 4,52/5, 285 értékelés alapján, FB: 4,8/5, 27 értékelés alapján

Az Il Golfo különlegessége, hogy közvetlenül a tenger mellett, csodálatos, romantikus környezetben van. Emellett a konyha, és a kiszolgálás is kiemelkedő.

Kralja Petra Kresimira IV | Értékelések: TA: 4,25/5, 205 értékelés alapján, FB: 4,5/5, 35 értékelés alapján

Üzletek, bevásárlási lehetőség

Élelmiszer bevásárlásra általában legolcsóbb a Lidl, amely Makarska délnyugati részén, a Ulica Europske zajednice 2. címen található.

Több Konzum áruház is van, a városközpontban is. A legnagyobbak ugyanakkor Makarska északi és déli részén, a központon kívül, a Put Velikog Brda BB és Vrgoracki Put 1. címeken. Van két nagy Tommy áruház is, címeik: Ulica Ante Starčevića 114., és Ulica kralja Zvonimira 18.

Egy kisebb bevásárlóközpont is működik a városban, a Merces, közvetlenül a kikötőnél, az Ul. Stjepana Radica tengerhez közeli végén.

Az üzletek Horvátországban vasárnap is nyitva tartanak.

Kirándulási lehetőségek

Kirándulási lehetőségek Dalmácia további figyelemre méltó városai, pl. Omis, Split vagy Trogir.

Makarska festői kikötőjéből elérhető a Brac-sziget is, Sumartinba indulnak kompok, a nyári szezonban napi négyszer.

Vagy akár Dubrovnikba is lehet kirándulni, ami még Makarskától, erről a Horvátországon belül eléggé délre található nyaralóhelytől is 153 km, és 2,5 órás út, de innen azért már elérhetőbb mint mondjuk Isztriából. Akik pedig túráznának, azok a Biokovo-hegy csúcsait hódíthatják meg.

A bosnyák határ közelében található, Makarskától 37 km-re lévő Imotski is egy szép kirándulási helyszín mely a 240 m magas szirtek által övezett "feneketlen" Vörös- és a szárazabb évszakban kiszáradó Kék-tó miatt nevezetes. Imotski másik érdekes látnivalója a kék tó felett elhelyezkedő Topana-erőd.

Imotski

Imotski fotó: ruandus/Flickr/Creative Commons

Kapcsolódó cikkek, útikalauzok

Hozzászólások

Booking.com

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

gyönyörü es iden remelem itt nyaralunk
#1 - allo maria - 2008.07.07. - 20:21
nagyon gyönyörü és örülök hogy idén itt fogunk nyaralni!
#2 - Bogica - 2008.07.14. - 22:25
Igaz a mondás! Makarska a kiváltságosok üdülőhelye!!! Lenyűgöző a látvány, a hegy, a tenger! Barátságosak az emberek! életem egyik legnagyobb élménye volt, ott nyaralni!
#3 - Edoka - 2008.07.23. - 13:52
Most érkeztünk meg Makarskáról. A hely gyönyörű, ezt mindenkinek látnia kellene!
érdemesebb tovább dél felé autózni, a látvány nem marad el és nem szabad a szigeteken leragadni!
#4 - csupa_sziv - 2008.07.28. - 12:28
Sziasztok! Makarskára szeretnék menni nyaralni, tudtok jó és olcsó szállást ajánlani?
#5 - alliza - 2008.07.30. - 17:52
sziasztok!
én most jöttem haza Makarskáról. egy hetet voltunk ott egy 12 fős társasággal.

szeretnék megosztani egy két információt, aki esetleg megy hasznáa válhat. mindenképp érdemes strandhoz és központhoz közeli szállást keresni, mert különben nagyon el tudja rontani a nyaralást a dolog. nekünk a szállásunk elég messze volt mindkettőtől, és ráadásul az egész város lejtős utcákból áll, tehát naponta meg kellett másznunk ezeket a nagy lejtőket, í­gy okszor be sem mentünk már a városba esténként.

másik nagyon fontos információ, hogy vannak hajókirándulások, mi befizettük egy makarska jadran nevű hajóra, és átverés volt. korlátlan étel ital fogyasztással adták el, az étel rendben is volt de 12 személyre adtak 8 műanyagpohár ásványvizet, ami szeintem elég kevés. visszafelé már pénzért árulták.

azért irtam le ezeket, hogy ás ne járjon í­gy!

remélem sokan elolvassátok.
#6 - summer02 - 2008.08.04. - 20:51
Makarskában van camping? Nem igazán találtam a neten ilyesmit. Előre is köszönöm az infókat.
#7 - Jege - 2008.08.05. - 18:11
Ez egy nagyon szép hely volt 2007
#8 - Rudi - 2008.11.21. - 18:38
Sziasztok,
én a családommal 15 de apukámék 20 éve minden nyáron oda jártak és nem lehet megunni...minden évben van vmi új és az emberek tényleg csodálatosak...a hely maga a paradicsom időseknek fiataloknak nagyon kicsikenk is ajánlom az út hosszú de ki az élmény megéri.
Idén a barátnőimmel szeretnék menni de nem tudom hogy lehet oda eljutni autó nélkül..segí­tsetek!!előre is köszönöm.
#9 - Dóri - 2009.01.25. - 00:46
Szia!

Makarskába a következő módon lehet eljutni: Splitig vonattal Budapestről, onnan pedig busszal Makarskába (a buszpályaudvar szinte közvetlenül a vasútállomás mellet van). Buszmenetrend:
http://www.ak-split.hr/EN/vozni.red/VozniRedOdlazaka.aspx

Másik módszer: OrangeWays buszjáratokkal, azt hiszem, hogy megy Splitbe az is (talán Makarskára is), de most nem tudtam megnézni, mert nincs még fenn a nyári menetrend.
#10 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.01.25. - 01:11
sziasztok mi iden megyunk Makarskara valami jo ettermet tudna v.ki ajanlani a kozpontba es meg az arakrol szeretnek erdeklodni uzletekben? meg valami jo vagasu szorakozohelyekrol nagyon koszike elore is SZIASZTOK SUSU
#11 - susu292 - 2009.02.17. - 16:07
üdv. a Makarska rajongóknak!

Valóban isteni hely, már 7 alkalommal voltam ott, s idén is megyek. "Susu"nak üzenem, hogy a félszigeten van rengeteg kajás hely, ill. zenés szórakozóhely. Van 2 barlangdisco is, de én már kinőttem belőlük (45 év) Amit a Jadran hajóról í­rtak, az nem igaz, én már 2x is voltam egész napos hajóspikniken, de sosem éheztem, s inni is adtak bőven - kávé, pálinka, üditő, ásványví­z (nem pénzért)
Ha nem hiszed, gyere velem :-)

Gábor (Siófok)
#12 - sterno - 2009.04.11. - 18:01
Dórinak!

Vonattal le lehet menni Splitig, s rögtön az állomás elöl indulnak a buszok sokfele. én már évek óta í­gy járok le, s sokszor Splitben reggelizés közben döntöm el, hogy balra, jobbra, vagy sziget :-)

Csak bátran!!
#13 - sterno - 2009.04.11. - 18:06
íltalános dolgokat tudtok még í­rni? érdemes oda elmenni? Mit érdemes megnézni a környéken?
#14 - Csabi - 2009.06.11. - 20:25
Sziasztok!
én csak annyit osztanék meg Veletek,hogy a szüleim 30 éve voltak ott nászúton,és vissza nézve a régi fotókat,már akkor csodálatos volt Makarska!!:)

Mindenkinek Csodálatos nyaralást kivánok!:)
Babu01
#15 - babu01 - 2009.06.12. - 23:23
Sziasztok!

Tud valaki szállást ajánlani makarskai strandhoz közel? Ha nem drága az se baj.
SOS! köszi
#16 - Edó - 2009.06.16. - 10:16
hihi:)
mi most itt fogunk nyaralni.
már alig várom..olyan mint Hawaii xD
#17 - Mandy - 2009.06.20. - 20:30
Sziasztok.Megtudná nekem valaki mondani hogy budapesttől mennyi idő az út makarskába?előre is köszi!!
#18 - Réka - 2009.06.25. - 14:35
Szia! Autóval? Ajánlom az oldal autós útvonaltervezőjét.
#19 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.06.25. - 16:14
Igen autóval.Arra lennék kiváncsi hogy hány óra alatt lehet odaérni.
#20 - Réka - 2009.06.25. - 16:22
Hát mondom, hogy itt van 2 link az autós útvonaltervezőre, de akkor én rákattintottam: 804 km (körülbelül 7 óra 58 perc) - persze a forgalom, megállás, pihenés, stb. függvényében változhat.
#21 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.06.25. - 16:29
Aha.De énis rákattintottam,de nekem nem hozta be,azt irta ki vmi hiba van ,pedig jól irtam be.Nah mindegy.KöSZöNöM!
#22 - Réka - 2009.06.25. - 16:57
A képek alapján amiket nézegettem eléggé zsúfolt a makarskai strand. Vélemények?
#23 - zsuzsu - 2009.07.08. - 08:05
Elég nagy ez a Makarskai riviéra, számos strandot találsz a közelben, ha az zsúfolt, és nem szereted, találsz kevésbé zsúfoltat is.
#24 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.07.08. - 14:28
Nem az az érdekes hogy mennyi idő alatt érsz oda, hanem hogy csak a megengedett sebességgel haladj, mert iszonyatos büntit lehet fizetni! 8-10 óra
#25 - Gatamm - 2009.07.08. - 16:34
Sziasztok.azt szeretném kérdezni hogy makaraskába szeretnénk menni de lehet baska vodára:)és nem foglalnánk előre,tehát ha megérkezünk ott szeretnénk szállást..lehet e igy kapni ?vannak e kiadó szállások,amelyikbe egyből lehet menni persze.mert én sokmindenkitől hallottam hogy igy csinálja de igazábol kicsit tartok tőle hogy nem lesz majd..Irja meg vki aki esetleg igy ment már..NAGYON FONTOS LENNE.KöSZöNöM ELŐRE IS!
#26 - Réka - 2009.07.14. - 16:07
Sziasztok.évek óta makarskára járunk. Valami csodálatos varázsa van,mindenkinek ajánlom, nem fog csalódni.Szállás kinálat bőséges,mindig lehet kapni, bármilyen igényt kielégí­t.Aki teheti feltétlenül nézze meg ezt a csodálatos vidéket
DODó-07/23/2009
#27 - DODó - 2009.07.23. - 21:49
szia Réka! Nyugodtan induljatok el,ott tuti kaptok szállást.Amennyiben nem,még mindig ott vannak a helyi "Turisti Agenci",és ott biztos kaptok.Szólnak a tulajnak,eljön az irodához elétek,és elvisz Titeket a szállásra.Keményen kell alkudni,több nap esetén olcsóbb.mi 5 éve í­gy csináljuk,1 órán belül megvolt mindig a szállás.Sok sikert! Zoli.
#28 - zoli 76 - 2009.07.31. - 10:09
Zoli.Nagyon szépen köszönöm az információt. Szép nyarat!
#29 - Réka - 2009.07.31. - 11:02
Sziasztok!
Mi aug.20-án mennénk Makarskára de csak 2 éjszakára (utána tovább Korculára)szerintetek találunk szállást?Köszi
#30 - atesz - 2009.08.05. - 00:42
augusztus 24-én makarskára utazunk aférjemmel.mint minden évben egy hétre.benzinpénz ellenében két három főt ki tudunk vinni
#31 - jakubeczné kovács lulianna - 2009.08.08. - 10:51
Sziasztok!

Nekem olyan kérdésem lenne,hogy szerintetek,hogy olcsóbb ha csak ott foglalok szállást vagy ha előre foglalok?
Szeptember első vagy második hetében mennénk ketten még akkor is van nyüzsi és könnyű szállást találni?

Előre is nagyon szépen köszönöm!
Szép nyarat mindenkinek!
#32 - Reni - 2009.08.10. - 14:19
Mi tegnap jöttünk haza Makarskáról. A strand tényleg nagyon zsúfolt, az első nap ez kissé nyomasztó volt, de utána megszoktuk, és már fel sem tűnt. Nagyon szép hely, bátran ajánljuk mindenkinek. Szerintem előre foglalás esetén talán olcsóbb, csak nézni kell last minute ajánlatokat ( bár biztos van, aki tapasztalat alapján ezt meg tudja cáfolni ). Ahogy mi nézegettük, nagyjából augusztus végéig tartják magasabban a szállás árakat, szeptemberben biztos olcsóbb lesz. Több nap ( 1 hét ) esetén valóban több engedményt adnak. Röviden: visszamennénk.
#33 - Fixi - 2009.08.11. - 19:32
Mi másodszor voltunk ott, a szállást érkezés után kerestük: főszezonban 4 fős közvetlenül part menti apartmann Baska Vodán 60-90 euró naponta, de lehet alkudni. A szállás 3 csillagos (nincs klima) van viszont jó konyha,fürdő,net,tv,parkoló. Autóval 10 óra alatt értünk oda 120-al,2szer megállva. A táj gyönyörü.
#34 - posttag - 2009.08.15. - 09:24
Nagyon szépen köszönöm az infokat és a segí­tséget :).
#35 - Reni - 2009.08.22. - 20:47
Sziasztok!

Mi is szeretnénk Makarskára utazni, a gondom az, hogy sajnos szeptember vége előtt nem tudunk elindulni.Ha volt már valaki október elején, légyszi í­rjatok, hogy milyen időre lehet ebben az időszakban számí­tani.
#36 - Eszter - 2009.08.25. - 11:21
üdv Mindenkinek!

Tegnap jöttünk haza Makarskáról. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Már utószezonban mentünk, szállást nem foglaltunk előre. De az utcán kérdezősködve (este 11kor) 1 órán belül 4-et is megnézve találtunk egy csodásat. Csendes, szép, 5 percre a strandtól, szintkülönbség max 1 méter, szal nem kell hegyet mászni, a Policija-val szemben (könnyű megtalálni), Carmen apartman. Mi ketten voltunk csajok és egy 4 ágyas szuperül felszerelt, tiszta, 2 balkonos apartmant 50 Euró/nap-ért csí­ptünk meg.
Kaja, pia normál-üdülőhelyi árakon, a legtöbben angolul beszélnek, de magyarul is hallani 1-2 szót a vendéglőkben.
A Makarski Jadran hajón pedig csak visszafelé az utsó 2 órában kellett a piáért fizetni, egyébként meg a hal isteni finom volt, pálinka, kávé és üdí­tő meg ásványví­z volt amennyit akartunk. Asztalon táncoltunk a "száz forintnak 50 a fele" zenére és cserébe még pólót is kaptunk. Szeretik a magyarokat.
Makarska mindenképp bulizós hely, a strand szép, apró kavicsos, cipő nélkül is elviselhető. A barlangdiscoban inkább tüpci-tüpci zene megy, a félsziget ahol egy szobor van, annak a végében is van egy disco, kicsit sötét utcán de érdemes elmenni, latin zenét hallani, táncolni rá és a csodás kilátás: jobbról a tenger, balra a kivilágí­tott város szembe, a barlangdisco (Deep a neve).
Fizetni Euroval is lehet, de Kunában adnak vissza. íltalában a hotelsoron lévő váltóban volt jobb árfolyam és nem a promenád (kikötői részben).

Mindenkinek jó utat, aki oda készül!
#37 - Viola - 2009.09.06. - 18:47
Nagyon klassz hely! szeptember kozepén men tünk ki pihenni..nagyon klassz volt, jövöre is ellátogatunk eme gyönyörű helyre az tuti:)
a hajó kiránduláskok valóban jók..szinte ingyen vannak..adnak enni inni (makrela,pálinka,helyi bor,friss kenyér) mindenkinek ajánlom!!hajrá hajrá!!:)
#38 - Pirkó - 2009.10.29. - 18:50
érdeklődnék, hogy ví­zparti apartman 3+2 fő részére van e valakinek cime vagy telefonszáma
#39 - loksanyi - 2009.11.12. - 11:15
Már 8 éve nyaralok Makarskán. Jártam már Trogirban, Dubrovnikban, a Bracs szigeten/Bol/, Caftatban, Omisban, de Makarska semmihez sem hasonlit. Itt generációk jól megférnek egymás mellett, nincs soha egy perc nyugalom, szinte minden percben nyüzsög a város. Minden kapható, az árak étteremben mindenhol egyforma. Szerintem Makarska az Adria gyöngyszeme. Ide mindenkinek érdemes legalább egyszer elmenni nyaralni, higgyétek el, visszakí­vánkoztok.
#40 - szuzann - 2009.12.18. - 14:30
Sziasztok! Makarskan apartmanházak kiadók!
strand kb 200m,klí­más, zárt parkoló,teljesen felszerelt konyha,nagy nyitott terasz. Elérhető áron.További infó:makarska10@citromail.hu Tel:+36 30/548-22-30
#41 - Tomalik János - 2010.04.09. - 21:53
Sziasztok! A barátnőmmel julius 05-ém megyünk Makarskára. Szeretném, ha valaki megtudná esetleg mondani a kaja árakat (kenyér, ásványví­z stb..) mivel önellátók leszünk és költöpénzzel sem vagyunk nagyon eleresztve. Válaszokat előre is köszönöm. Marcsi
#42 - Tóth Mária - 2010.05.15. - 10:08
Sziasztok!!
vki éttermet keresett,én egy nagyon tutit tudok ajánlani,nem a legolcsóbb,meg asztalt is érdemes foglalni,de megéri!!!a hely neve IVO és a főúton van,nagyon könnyű megtalálni!már csak emiatt az étterem miatt is érdemes elmenni Makarskára!komolyan!fenomenális!!és a kiszolgálás!!!?!hihetetlen!:))mindenkinek jó nyaralást!!
#43 - viki - 2010.05.19. - 12:42
Sziasztok! Splitből hogyan tudok eljutni Makarskara és kb. mennyiért? Splitbenfogok vakációzni, azonban nem vagyok milliomos...

Köszönöm
A.
#44 - andris - 2010.05.19. - 14:13
Szia!

A spliti buszpályaudvarról fél óránként-óránként mennek buszok, a menetidő 1 óra 20 perc, a jegyár 45 kuna körül van.
#45 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.05.21. - 18:30
Szia Tibcsi!
Köszönöm a választ!
A spliti buszpályaudvar weblapját megtudnád osztani velem (velünk)?

Köszi: Gergő
#46 - andris - 2010.05.21. - 20:51
#47 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.05.21. - 22:33
Sziasztok

Kell felni a tengerı süntöl Makarskan?
Most szeretnenk ott nyaralni es nem tudom mıre szamitsak.
#48 - Heni - 2010.05.30. - 23:54
ALOHA MINDENKINEK.......

KERDESEM VOLNA...A CSALADOT VISZEM NYARALNI ES TUCEPIT VLASZTOTTUK, AMI AGGASZT,H A STRANDOK ...IGY A KEPEKBOL ITELVE ZSUFOLTAK......TEHAT.....VAN A KORNYEKEN LEHETOSEG NYUGODTABB STRANDOLASRA.....ELORE IS KOSZONOM A VALASZOKAT....
#49 - zoli - 2010.06.20. - 21:03
Hali!

Júl. 27.-én utaznánk autóval Makarskara.
Benzinpénz megosztás céljából szí­vesen vennénk 2 személyt. Fiat Marea, elférünk.
1-2 nap előtte vagy utána is lehet. Júl. 27 vasárnap, szombaton végül is pakolászni akartunk.
E-mail: 1.istvan@citromail.hu

üdv!
#50 - B István - 2010.06.21. - 10:21
Sziasztok!

Most értünk haza Makarskáról!
Sok helyen jártam már Horvátországban,de ez tetszett a legjobban!Gyönyörű,az a hely, ahonnan az ember fájó szí­vvel tér haza.
Mi a központban szálltunk meg 2percre a parttól.Szí­nvonalas,felszerelt apartman 20 euro/fő/éj.Nem foglaltunk,ott keresgéltünk kb.10 percig tartott.
A kikötő gyönyörű,a ví­z nagyon tiszta,van élet éjszaka is.
Fagyi 6kuna/gombóc,bagett 8kuna, éttermi vacsi/2főre 150 kuna.
#51 - Roberto11 - 2010.06.26. - 13:59
Ide megyünk nyaralni idén :)
#52 - Tomi - 2010.06.27. - 20:53
szia Roberto
Mi is megyünk Makarskába idén nyáron, már nagyon várjuk. Lenne néhány dolog, amie kí­váncsi vagyok :)
Milyen volt az idő?
Mennyit utaztatok? Mi Bp.-ről indulunk.
Voltatok kirándulni Makarskán kí­vül?
Köszi :)
#53 - Lia - 2010.06.27. - 22:51
Sziasztok! 10 nap múlva mi is indulunk Makarskába, már alig várjuk:-). Nagyon érdekelnének bennünket a szűkebb-tágabb környék látnivalói is, gondolok itt elsősorban Split városára, no és a régi vágyamra, a boszniai Mostar-ra... Valamilyen tapasztalatok, élmények, ajánlások? Minden hasznos infót szí­vesen fogadunk (gondolom mások is)...
#54 - Krisz - 2010.06.29. - 11:45
Splitben állatkertet is találtok, hát nézzétek meg... de az állatvédőknek ne szóljatok!!! és gyalog keressétek fel, mert autóval alig lehet megtalálni!! Diocletianus palotája valami csodás, de az utikönyvek leí­rásában bővebben!!és tényleg milyen látni való van még Splitben??A kikötő is megér egy fél órát, ill. az állatkert után a hegyi kávézóból gyönyörű kilátás tárul a kikötőre!! A Marjan hegy tetején található az állatkert. Akikötőben egy újság árustól vettünk térképet, amin pont nem volt rajt a ZOO!! Hajduk stadion!!
#55 - Lilla - 2010.06.29. - 22:42
Sziasztok!
Tudja valaki merre vannak azok a nudista strandok, amiket itt feljebb emlitenek??? Sokat kell gyalogolni mig kier hozzajuk az ember??? Es tenyleg tobb is van????

Koszi!
#56 - T - 2010.07.13. - 17:39
Szia!

Az egyik legjobb és leghí­resebb, Makarska déli részen, majdnem Tucepiben van, a Nugal strand. Tucepiben is van nudista strand. Makarska központjában, egy kis félszigeten a Sv. Petar naturista strand van. Makarskától kb. 10-15 km-re délre, a zigovosce-i Nimfa Hotel közelében pedig a Nimfa nudista strand található.
#57 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2010.07.13. - 22:15
Koszi Tibcsi!

Ebbol egyet mar biztos megtalalok legalabb!!!

Koszonom!
T
#58 - t - 2010.07.14. - 11:51
Ha valakit meg erdekelne reszletesen hol vannak nudista strandok Makarskaban es kornyeken, talaltam egy jo honlapot hozza, a Tibcsitol kapott nevek segitsegevel.
Ime:
http://www.cronatur.com/ntdalce_makarska.htm

Jo nudizast mindenkinek aki szereti!!
#59 - T - 2010.07.14. - 12:14
Sziasztok!
A makarskai strand tényleg nagyon-nagyon zsufolt. Tud valaki ajánlani a környéken csendesebb strandot, hogy pontosan hol is van. A neten amiket olvastam, azok mind zsúfoltnak tünnek. Pénteken indulunk Makarskára, jó lenne strandolni valmi csendesebb helyen
#60 - Hunc - 2010.07.21. - 11:30
Sziasztok!

újdonság: Mi is Makarskára megyünk pár nap múlva!!! :D Kérdésem az lenne, hogy szép-szép a strand, de mennyire vannak kihalászva a csigák, kagylók. Milyen a tengeri állatvilág? No azért kérdezem, mert én uszizni nem tudok sokáig, de egy pipával órákig képes vagyok lebegni és a tengerfenéket nézegetni. Nagyon köszönöm ha felvilágosí­totok! :)
#61 - Ancsi - 2010.07.23. - 14:32
Sziasztok!
Nézegettem az apartmanokat neten, és főleg csak szombattól szombatig lehet kivenni. Az érdekelne, hogy ha mi szerdán megyünk, akkor is olyan könnyen fogunk találni szállást, vagy nehezebben? köszi előre is! Mindenkinek jó nyaralást!
#62 - Bella - 2010.07.27. - 12:47
egész Ho.-ban elvileg szombati váltás van, de előfordulhat, hogy némelyik tulajnál maradtak még lyukak, í­gy nem lehetetlen, hogy találsz helyet :-) Bár főszezonban ez nehezebb lesz...
#63 - moni - 2010.07.27. - 13:29
Sziasztok! Sok szép helyen jártam már Horvátországban, de Makarskához hasonló helyet még nem fedeztem fel. A strand zsúfolt, férfi szem nem unatkozik, ráadásul nem alszol el, mert állandó a nyüsgés. Van minden. Ejtőernyőzés 550 kuna, ví­zibicikli 60 kuna/óra, banán 50 kuna/fő, bungi-jumpi a tenger felett 70 kuna/ugrás, jetsky 300 kuna. Este tömeg, visí­tó gyerekek, vacsorázók mindenütt, pedig vagy 60 étterem van, a fapados étkezőkről ne is szóljunk. A kaja bőséges és választékos. Csevap 50 kuna, bécsi szelet 65 kuna ,rántott hal 45 kuna , vegyes haltál/tintahal, gilice,grill,makrela,garnela stb/ 70 kuna. Sör 3 dl 10-13 kuna,kávé 6 kuna, kapuccsino 8 kuna. cola 13-15 kuna. éjfél felé fáradt gyerekek hazasétálnak, fiatalok a városba tartanak. Mindenütt zene szól, több helyen élőzene van. Hajnalban a fiatalok stranddiszkóznak, helyi munkások takarí­tásba kezdenek. Reggel, ha kávézni indulsz, ismét tiszta a város. Este a templom zsúfolt a kiváncsiskodóktól,a múzeum csak nappal van nyitva.Hegyet mászni csak túristacipőben lehet. 20 km-re van Omis, egyszer meg lehet nézni, szép a folyó és a tenger torkolata az apró vizesésekkel. 10 km-re van Tucsepi, 550 éves templomával , strandja hasonlí­t Makarskára. Számtalan üzlet,melyben minden kapható. Sok butik, bazársor kör alakú, férfiaknak sok tippmix iroda. Ha itt nyaralsz, itt nem unatkozol, mert mindig történik valami. Fontos! Ne parkolj tilos helyen, mert elszállí­tják az autót, 1300 kuna a kiváltás. Ha Bosznia felé utazol, tartsd be a sebességet, mert sok helyen mérnek. Tankolni Boszniában érdemes, mert 1 euro/liter a benzin, gázolaj még kevesebb, a kúton euroban fizethetsz. Szállás mindig van, de ha nem foglaltál előre, akkor vagy drága, vagy messze vagy a parttól, vagyis a hegyoldalban van hely. összegezve: kevés olyan üdülőhelye van Horvátországnak, ahol ilyen jó plázst és városközpontot egy helyen találsz úgy, hogy nem kell autózni.
#64 - ada - 2010.08.06. - 15:36
Sziasztok!
Mi tavaly augusztusba voltunk Marakrskán tök szuper volt mindenkinek ajanlom a Sulenta apartmant.Aviz gyönyörű tiszta és szép kék.De viszont nekünk a Calypso hajo kirandulás nem tetszett:-( mert ott is szintén átverés volt az üditökkel kapcsolatba de a Bol sziget mindent kápotolt:-) én csak ajanlani tudom mindenkinek. Sajnos idén nem megyünk de jövöre mar januárba lefoglaljuk a Sulenta apartmant !!!!!! Sziasztok és aki meg ezután megy a legjobbakat és élményteli kiréndulást kivánok minden oda utazonak:-))
#65 - susu - 2010.08.08. - 14:00
mi tegnapelott jottunk haza makarskárol 11 órás volt az út!
#66 - viki - 2010.08.13. - 20:57
Sziasztok,

Második alkalommal nyaraltunk Makarskán, mindekettő feledhetetlen volt. Csodálatos napsütés mindennap, meleg tenger és pezsgés. Aki jó szállást szeretne nem túl drágán, annak ajánlom a következő apartmant: http://web.vip.hr/apartments-makarska.vip/index.htm

A házigazda jól beszél angolul, segítőkész mindenben. árakat találtok a honlapon.

Mi nagyon jól éreztük magunkat náluk. Makarska a csúcs Horvátországban!
#67 - Péter - 2010.08.17. - 20:20
Helló Mindenkinek!
Mi 17-én kedden jöttünk haza Makarskáról.3 család nyaralt a "Péter" álltal említett liknken lévő apartmanba.Josif a házigazda fiatal, és tényleg beszél angolul, és jobban németül. Mi vittünk Neki 1 kis hazait/pálinka/.Makarska tényleg nagyon szép.Nekem az ne tetszett, hogy tényleg nagyon zsufoltak a strandok, és már korán reggel le kellett mennünk helyet foglalni, hogy kifogjunk valami jó helyet. így sem mindig sikerült, mert sokan vannak olyanok, hogy kiterítik a törölközőket, és felmennek, még pihenni az apartmanokba. Ha mondhatom harc megy a jóhelyért.:-((Mi emiatt ne sok helyen voltunk, de amit láttunk az tényleg nagyon szép. VAn minde ahogy az előttem levők írták. Nudista strand, jet-ski, bungi-jumping, "banán", fánk, a férfi szemnek látni való, stb. Minden olyan áron, amit leírt "ada".Split-et tavaly néztük meg, de akkor Trogir mellett Seget Donji-ba voltunk. Ott nyugottan lehetett strandolni. Makarskán a tenger ngyo szép tiszta és csodálatos a színe. A vízben viszont nem sok minden van. Gondolok itt kagylókra, csidálra. Vannak halak, rákok, de "pipás" búvárkodáshoz kevés a tenger fenéken lévő élmény.
Mindent összevetve én, és a többi velem együtt nyaraló nagyon jól érezte magát.
#68 - Attis - 2010.08.20. - 23:07
Sziasztok!
Jártunk Makarskán. Ilyen fókatelep strandot, mint a Makarskai Riviéra, már régen láttam. Ide annak jó nyaralni menni, aki bírja a zajt, tetszik neki, hogy a szállástól 5m a vendéglő, 10m az út és 25 m a tengerpart. Totál gáz az egész. Pont le tudod tenni a törülköződet, ha szerencséd van. Aki szereti Makarskát, attól megkérdezném, hogy mit szól a Pisak és D Brela közötti szerpentinről látható öbölhöz?
Mert mi hajót béreltünk miatta, akkora gyönyörűség volt. Makarskáról pedig egyszerűen visszafordultunk.
#69 - Mount1976 - 2010.08.24. - 23:25
20 perce értünk haza!
Szuppper volt!
Imádtam!
#70 - jadran - 2010.08.29. - 19:19
MI 3 éVE MEGYüNK MAKARSKáRA HA TUTI SZáLLáST AKARTOK BRISTBEN A VILLA FALCONT KERSSéTEK IVAN SOKOL A TULAJ AKI ANGOLUL éS NéMETüL IS BESZéL.. 3 SZINTES HáZ MINDEN SZOBáHOZ ERKéLY AMI A 30 MéTERRE LEVö TENGERRE NéZ. SAJáT STRANDRéSZ JA éS TENGERVIZES MEDENCE AMIBEN HA PANCSIZOL ATENGERT CSODáLHATOD. BRIST MELLETT VAN GRADAC A KöZPONT REMEK KAJáLDáK éJSZAKAI éLET éS CSAK EGYKIS SéTA A TENGERPARTI UTON CSODáS!!! AMúGY OTT RENGETEG KISEBB NAGYOBB STRAND VAN éS NEM ZSúFOLTAK. UI: MINDIG KAPTUNK FRISS GYüMöLCSöT REGGELIRE GRáTISZKéNT:)))))
#71 - NIKOL - 2010.09.05. - 20:30
MéG VALAMI : AVíZ KRISTáLYTISZTA éS NINCSENEK TENGERI SüNöK.)))
#72 - NIKOL - 2010.09.05. - 20:35
örülök a tájékoztatónak.én már nyaraltam itt és pozitiv tapasztalataim vannak...Gyönyörű a táj,izgalmas programokat lehet szervezni....Ez volt házaságom utolsó éve,de szivesen emlékszem a nyaralásra...Kedves fiatalokkal ismerkedtünk meg Komáromból és végre örömhirt is kaptam,mert megyszületett kislányuk DóRA...Isten adjon meg minden szépet ,jót boldogságot nektek:Németh Peti,Márti,Dóra..Szeretettel :Burián Márti
#73 - vargamarti1@frremail.hu - 2011.05.21. - 10:29
Sziasztok legyszives tudna valaki valami jó apartman ajanlani 2 főre Gradacra? Koszonom
#74 - Natasa - 2011.06.18. - 10:52
Szia Natasa!
Ne haragudj, hogy későn írok, sajnos nem mindig vagyok számítógép előtt.
Javaslom nézd meg a topic tetején a szállásokat, valamint itt néhány honlap, ahol tájékozódhatsz vagy ajánlatokat kérhetsz:
www.booking.com
www.hellotourist.net
www.limba.com
Remélem, ha nem is sokat, de azért tudtam segíteni!
#75 - Gergő - 2011.06.30. - 14:56
sziasztok azt szeretnem kerdezni hogy Gradacban van-e valami éjjeli elet? Oda megyunk augusztus elején és jó lenne ha legalbb valami koktélos lenne ott. koszike a valaszokat
#76 - kinguci - 2011.07.13. - 20:28
Sziasztok!

Makarskáról a környező szigetekre induló hajóutakra lennék kíváncsi. Milyen árak vannak, esetleg konkrét hajónévvel, ami már másnak bevált.
Mi az Aranyszarv félszigetre szeretnénk áthajózni, de más úticél is érdekelne.

Feljebb nem láttam a kenyér és ásványvíz árait, ez is érdekelne.

Köszönöm a válaszokat előre is!

Szép nyarat mindenkinek!
#77 - G - 2011.07.18. - 21:07
Szia mi az éjjel jöttünk haza Makarskarol a fenti leirás jó a hely tényleg gyönörű a Biokovo és a part lenyűgöző és valóban mindenki számára idealis.
Valaszolva az előttem szólóra a kenyer kb 1kg vagy 800g-os vekni 8.5 kunas ar korul mozog. Mivel volt hely az autoba mi vittünk ásvány vizet igy nem nagyon kellet vennünk de ha jól emlékszem 5, 6 kuna volt 1.5l a tej 1l 6 kunatol
A legtöbb egésznapos hajóút Hvrar(Jelsa) es Brac(bol) szigetekre visz mi is egy ilyen utra mentünk a Voga nevű hajóval a hajóval minden renben volt. én személy szerint nem ajállom az ilyen utakat csak kitesznek mind két szigeten és szabad program nincs sem animátor sem barmiféle idegenvezetés vagy program. Ahogy én láttam a többi ezen az útvonalon történő halyóút is igy zajlott, érdemes szétnézni.

Minden kérdésre szivesen válaszolok.
#78 - Gloria - 2011.07.19. - 11:26
Szia Gloria!

Köszönöm a válaszodat! Még annyira lennék kíváncsi, hogy az említett hajóút mennyibe került, hogy tudjunk előre számolni.
A másik pedig, ahogyan olvasom, eléggé zsúfolt lehet a tengerpart, de lehet-e találni azért csendesebb és sziklás partrészeket??
Most ennyi jutott hirtelen eszembe, de lehet még lenne pár kérésem a későbbiekben. :)
Köszönöm a válaszodat előre is!
#79 - G - 2011.07.24. - 11:06
Mi aug. 5.-én indulunk Makarskára. A legtöbb vendéglátó helységben azért beszélik az angolt? Vagy hogy lehet ott boldogulni?
#80 - Bettínáá - 2011.07.27. - 21:12
mi aug. 6 - an indulunk makarskara , de meg nincs szallasunk valaki nemtudna ajanlani valami olcsot 2-szemelyre? koszonom
#81 - nati - 2011.07.28. - 13:55
Szia Nati!

Hát már nagyon nehéz ilyenkor találni vmit, de ha adsz egy e-mail címet, próbálok keresni! Illetve annyit, hogy mennyi pénzt szántok rá? EUR/éj?

Köszi!
#82 - moni - 2011.07.31. - 21:13
De írhatsz ide is: korona2001utazas@gmail.com
#83 - moni - 2011.08.01. - 12:31
Szevasztok!

Mi a tapasztalatotok az autópályán történő kártyás fizetéssel, tényleg egyszerűbb és gyorsabb?
#84 - Botlik - 2011.08.02. - 17:59
kapuk vannak ahol fizetni kell , errol a kartyasrol meg nemhallotam
#85 - tina - 2011.08.04. - 00:22
Pedig van kártyás fizetés, és pont azért jó, mert sokan még nem hallottak róla, és ott rövidebb is a sor :P
#86 - moni - 2011.08.05. - 19:16
Sziasztok! Mi ketten mentünk múlt héten Makarskára nyaralni. Nagyon jó volt! Ajánlom mindenkinek! Autóval mentünk, jól jött ki a fogyasztás, mi Udvar határánál keltünk át és Bosznián keresztül mentünk le Horvátba. Időben több, de a látnivalók és költségek miatt jobban jártunk, nem keveset spóroltunk meg, mellesleg ha baleset van, akkor órákig állhatsz az autópályán és araszolgathatsz, majd bedöglik az autó mert felforr a hűtővize. Szóval mi gps-el mentünk és bevált. Többször megállítottak minket a rendőrök, de csak megnézték az útlevelünket és már mehettünk is tovább. A határnál is csak ránk néztek és már mehettünk is tovább. Nem volt gond az úttal sem, nem rosszabbak a hazai utaknál, Bosznia egy része szerpentines, ettől én paráztam, de férjemnek bejött az autókázás.  A szállás is jó volt, bár kicsit becsapós, mert azt írták hogy 200m a tenger, szerintem több volt, na de nem is ez volt a baj, hanem hogy meredek, de olyan hogy a vádlim teljesen bedurrant az első napokban, meg alig kaptam levegőt 35-40fokban felfelé menet. De csak ennyi negatív volt. Ja meg kicsit őrülten vezetnek a horvátok ott, nem használnak indexet és a semmiből bukkannak elő tövig nyomva gázzal.  A helyiek nagyon aranyosak és jó eladók! Nem olyan unott pofával dolgoznak, mint itthon. Sok turista van, a tengerpart tömegnyomor. Ha 9körül mentek le, még oda rakhatod a cuccodat ahova akarod, de ha 11körül, akkor egy törölközőnyi hely sincs az egész partszakaszon. Mi mindig elsétáltunk a bulis helyig, ahol a bungee jumping és klassz klub van(azt hiszem Buba club-nak hívják), ahol vannak fa kifekvők(fizetni kell érte) is meg egzotikus stílusú az egész part. Itt délben elkezdték a nagyon király zenéket nyomni és ez egész estig tartott. Tök sokat táncoltunk a vízben, a parton meg tomboltak a fiatalok és locsolták őket slaggal. Azt hiszem más helyen nem is volt napközben zene. Van még egy jó kis sétálós sziget, Szent Petar-nak hívják, ez a kalapács formájú félsziget. Nappal nagyon szép, van rajta várrom és templom meg óriás kaktuszok. De mi este sétáltunk oda kifekvőkkel, a látvány miatt, az egész várost láttunk fénybe úszni, gyönyörű szép, a plusz poén, hogy van egy templom a sarkán, ahol bulikat tartanak. Templom disco.  Nagyon király tüc tüc zenék mentek itt is. Kicsit írok még az árakról és kb. ennyi 
-Jet ski: ketten mentünk 15percig 250kunáért
-1 gombóc fagyi 6 kuna (de az egy gombóc kettőnek számít, mert nem húzzák le,hanem jön amennyi jön)
-pizza: sokféle van 35-55 kunáig
-0,33 sör 13kuna
-0,5 sör 15kuna
De ha boltban veszel sört, akkor 2literes jobban megéri, mert 0,5liter 250Ft-ra jön ki.
Minden korosztály megtalálható ott, élmény volt! Google Earth-on nézzetek rá! Sziasztok!
#87 - Anita - 2011.08.08. - 15:22
Sziasztok , mi épp ma jottünk haza Gradacból , már bejártam egész Horvátországot , Makarskától kezdve egész Pag-ig , de ilyen szép hely egyik sem volt !! Ha bármi kérdésetek van írjatok szívesen válaszolok ! Timea
#88 - Timea - 2011.08.17. - 17:49
Kedves Timea!
Légyszíves leírni miért. én Makarskát ismerem és imádom.
#89 - zsjulka - 2011.08.18. - 13:30
Sziasztok! Lenne egy fontos kérdésem: nem tudjátok, hogy a Makarskai kagylómúzeum mettől meddig van nyitva? Nagyon fontos lenne, mert az interneten nem találtuk! Előre is köszönöm a válaszokat :D
#90 - Stadler Elizabeth - 2011.08.30. - 14:01
Sveti Juraj Horvátországban ismeritek?
#91 - Horvátország - 2012.06.15. - 14:27
Sziasztok! Tud valaki egy jó szállást aug.11-től Makarskan közel a strandhoz(makarskai riviéra)5+1 főre? Jó lenne ha nem lenne drága.
SOS Köszi
#92 - ancsa - 2012.06.17. - 20:47
Szia Ancsa!

írj nekem légyszi, és azt is, hogy mennyi EUR/éj-ért keresel szállást? Mert Makarska minden, csak nem olcsó..esetleg olcsón egy Makarska melletti faluban tudok elképzelni szállást ;)

taal.monika@gmail.com

Köszi:Móni
#93 - moni - 2012.06.20. - 11:51
Ancsa: mi most megyünk a hétvégén Makarskára, abba az apartmanba ahol pár éve voltunk. 6 fős.
Ha érdekel akkor a
majorzsofi@gmail.com-ra írj, és akkor adok elérhetőséget.
#94 - mazsi - 2012.07.12. - 18:10
Valaki tud esetleg olcso szallast vagy campinget Makarska vagy Brela kornyeken most augusztus vegetol?:-) elore is koszonom:-)
#95 - aquila - 2012.08.12. - 18:09
Makarska igen is csodálatos! 10 éves korom óta látogatom nyaranta, most 57 vagyok. Igaz ha a tengerpartról mész haza a lakásra emelkedőn kell menni mindenfelé, de ha én 57 éves létemre mai napig 2x megjárom, akkor miért sír aki fiatalabb?! A sok séta egészséges, az emelkedőn pedig lassabban kell menni. Valaki írta nincsenek tengeri sünök, mindenfelé vannak, de amíg az ember lába leér a víz fenekére ott nincsenek, vagyis beljebb vannak ahol már csak úszni lehet. Rengeteg étterem, fagyizó, Pékség van. Mi a Kerum-ba vásárolunk ami a hegy oldalba van. De a város több részén van a Konzum ami hasonlít a Pennyhez. Strandja óriási. Olvastam egyesek sírnak, hogy nincs hely. Attól függ lusta-e az ember sétálni, és helyet keresni. Mert ha Promajna felé megyek rengeteg hely van leteríteni a "törölközőt", és lehetőség italra, fagyira, ennivalóra. Promajna kis városka Split irányából, nyugodtabb hely, sokan vannak idősek, és kis gyermekes családok. Tucepi, Dubrovnik irányából szomszédos kis városka, nagyon szép. Azt hiszem aki fel találja magát, és szeret sétálni annak biztosan tetszeni fog. Nincs még egy ilyen város az Adrián.
#96 - Anna - 2012.09.01. - 23:37
Valaki tudna tanácsot adni? két gyerekkel, Makarska vagy inkább Omis? Köszi előre is!
#97 - Nikola - 2013.03.30. - 21:41
szia Nikola,makarskatol menjetek meg delebre 40 km a falu neve Brist,mink oda jarunk,apro kavicsos a part a szaloda tulajdonos valoszinu leszoratot apro kavicsot 2 m mejsegik ,kuldhetek kepeket a d meg az emailt az enyem ivans.kn@gmail.com
#98 - ivan - 2013.05.01. - 19:04
Aki teheti ne foglaljon előre szállást. én mindig kaptam, sorra állnak az emberek az út mellett a kiadó táblákkal.Közvetlenül a part mentén is lehet apartmanokat kivenni igazán olcsón. óriásit lehet alkudni ha nem foglalsz előre!!!!!!!!!!
#99 - Laca - 2013.08.19. - 11:10
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Idén Makarskára szeretnénk menni nyaralni július 20 és augusztus 10 között. Augusztus elején még jó idő van Makarskán? A víz hőfoka is elfogadható? Még sosem voltunk Horvátországban, ez lesz az első. :) Makarskáról könnyen át lehet jutni helyi busszal Splitbe, Omisba? Ha igen milyen jegyárak vannak a buszokon? Esetleg valaki tud segíteni? Köszönöm előre is! :)
#100 - Péter - 2014.04.22. - 17:58
Szia Péter!
Viccelsz? :D Augusztus elején a legjobb a víz hőmérséklete. Sőt szeptemberben is nagyon jó!
Splitbe és Omisba könnyen el lehet menni busszal. A jegyárak változóak, attól függ, melyik társaság buszát használod.
Jó utat!
#101 - Gergő - 2014.05.07. - 09:00
Sziasztok!
Ha jól értem a fenti kommentelőket, akkor simán induljunk el szállásfoglalás nélkül?
Mert ha tényleg lehet találni "élőben" és még olcsóbb is, az szuper!!
Kérnék megerősítést! :)
#102 - Milán - 2014.05.23. - 13:28
Kedves Milán!
Nyugodtan el lehet indulni foglalás nélkül. Mi többször mentünk foglalás nélkül-most már visszajárók vagyunk-de már a város elején kint állnak táblákkal . én térképen néztem először. hogy Osejava és Szent Péter félsziget és az alapján tájékozódtam, hogy ne legyünk túl messze a parttól. Augusztzsban figyelembe kell venni az olaszok szabadságát, de akkor is lehet találni. üdv.
#103 - Julcsi - 2014.05.27. - 11:28
Sziasztok!Júli.végén megyünk nyaralni,igaz Makarskától 25km-re lévő városba,de gondolom ez időjárásban nem nagy különbség...!az lenne a kérdésem,hogy általában ilyenkor milyen idő szokott lenni,nagy esélye van,hogy esetleg esni fog?két picivel megyünk!előre is köszi
#104 - Timi - 2014.06.24. - 08:28
Sziasztok! Mi jun. 19.én megyunk Makarskára , megtudnatok mondani mitől kell ott óvakodni , van-e cápa,medúza,sün$tb.. Amitől kéne tartani?! ill.ott lehet kapni gumipapucsot/szamdalt/cipot ... Előre is köszönöm , aki ír választ !
#105 - Bianka - 2014.07.12. - 12:58
Bianka!Makarskan nemkell tartanod semitol :) ,10 méterenkénk kapni gumi papucsot,a cápáktol abszolut nemkell tartanod,és sun az néha elofordul de azt messzirol kiszurod..meg aztán ott a papucs :) meduza talán csak tányeron találhato,én meg egyszer sem láttam vizben,,tehat kellemes nyaralast ..
#106 - iván - 2014.07.13. - 08:11
Köszönöm Iván ! :)
#107 - Binka - 2014.07.14. - 13:53
Sziasztok!
Most érkeztünk haza Makarskáról :( ...máris nagyon hiányzik...nagyon szép hely, az emberek kedvesek, és még egy ilyen pezsgő/nyüzsgő várost keresni kell..csak ajánlani tudom mindenkinek hogy ki ne hagyja a Födkerekség eme csodás részét.A szállásadónk is egy nagyon empatikus ember csak ajánlani tudom a "Clea Apartmant" a Velika Vrata 2A szám alatt található.Nagyon finom ételek pékáruk pizzák fagylaltok és sorolhatnám még...megemlíteném a Jadran hajót és személyzetét is mindenkép...de sorolhatnám még..összegezve NAGYON KLASSZ VOLT MINDEN :)))
#108 - M. család - 2014.07.28. - 13:41
Sziasztok. Soha ne foglaljatok előre! 40 eur/nap egy studio apartman kb. mi 2 felnőt 2 gyerek szoktunk menni augusztusban. mindig van ures én nem allok meg a varos elejen (ott is allnak kint sobe tablaval) elindulok gyalog v biciklivel es ha tetszik a kornyek akkor kerdezek. Ha eppen nics szabad szoba akkor szol a szomszednak. Ez nem a Balaton
#109 - f b - 2014.08.03. - 14:35
Sziasztok!
Jart mar valaki Makarskan a More Sub
Vendeghazban?
Kivancsi lennek pozitiv elmenyekkel tert-e haza.
Köszönöm
#110 - Márta - 2014.08.04. - 14:17
Szeretnem megkerdezni ,hogy erdemes Eurot vinni, vagy Forintot ott Kunara valtani.
Köszönöm a segitseget!
#111 - Marta - 2014.08.13. - 13:04
Szia!

Eurót nem érdemes vinni, mivel a Kuna a fizetőeszközük. Váltani (Kunát) mindig itthon érdemes.
#112 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2014.08.14. - 21:04

Köszönöm a valaszt Tibcsi!
#113 - Márta - 2014.08.14. - 21:42
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni,hogy végül is hol van Makarska központja?Mondjuk olyasmi,ahol már vannak bazársorok,vendéglők...a part felől közelítve.Köszönöm.
#114 - Kata - 2014.08.28. - 17:52
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a riviéra kisebb települései között van e jó, megbízható közlekedési lehetőség, hogy ne autókázni kelljen? Pl. Kisvonat, stb.. s kb milyen áron, esetleg web elérhetőség...Please! :)
#115 - Barcsa Gabriella - 2016.06.13. - 21:11
Szia!

Busszal tudsz közlekedni a riviéra települései között. Menetrend, árak: http://www.buscroatia.com/
#116 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.06.29. - 00:47
Vonat? ????
#117 - István - 2016.07.29. - 20:24
Nincs!!!
#118 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2016.08.01. - 01:09

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás