Makarskai riviéra utazás, üdülőhelyek

Makarskai riviéra utazás, kalauz, szállás, nevezetességek

Gradac, naplemente

Booking.com

A makarskai riviérán, központján, Makarskán kívül még számos kisebb, festői, csodálatos tengerparttal rendelkező település található, amelyekből a legszebbeket, legérdekesebbeket az alábbiakban bemutatjuk. A riviéra az Adria egyik legnépszerűbb üdülőrésze, hosszú, általában kavicsos, néhol homokos strandjainak, a csodálatos mediterrán növényzetnek és a Biokovo kulisszáinak köszönhetően.

Sok település általában a családi nyaralásoknak kedveznek, ugyanis rendkívül csendesek, és nyugodtak, a tengervíz általában minden településen lassan mélyül. Azonban akik zajosabb, bulisabb nyaralásra vágynak, azok is megtalálhatják számításukat pl. Makarska városában, vagy Baska Vodában. A riviérán Horvátország, sőt, több felmérés szerint (pl. Forbes magazin), Európa legszebb strandjai találhatóak, amelyek számos hírességet is idecsábítanak évről évre. A tenger élvezetét a riviérán a Biokovo-hegy közelsége, szépsége, és a hegynek köszönhető igen friss levegő még jobbá teszi. Ezen felül a Biokovo fantasztikus túrákra is csábít.

Eljutás autóval a Makarskai riviérára: Autós útvonaltervező (a "Cél" mezőbe pl. ezt írja: Baska Voda)

Szállások | Baska Voda | Brela | Drasnice | Drvenik | Gradac | Igrane | Podgora | Tucepi | Hozzászólások

Makarskai riviéra szállások

Szállások a Makarskai riviérán és környékén: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Baska Voda szállások | Brela szállások | Drasnice szállások | Makarska szállások | Tucepi szállások | Szállások Horvátország egyéb részein is

Baska Voda

A kis halászfaluból mára a makarskai riviéra egyik legnépszerűbb települése lett. Immár a turizmus számít Baska Voda húzóágazatának: első szállodája 1936-ban épült. 2 km hosszú, kavicsos, erdőkkel szegélyezett tengerpartja remek kikapcsolódást ígér. A strand melletti pálmafás promenádon kávézók, és éttermek sorakoznak. A Biokovo-hegy szépsége, és a kristálytiszta levegő a nyaralást még idillikusabbá teszi. A gyönyörű látvány, a tenger, és a napsütés élvezete mellett, modern üdülőhelyként Baska Voda számos szórakozási, és sportolási lehetőséget is nyújt. A helyiek kultúrája iránt érdeklődök több népi ünnepségbe is belecsöppenhetnek. Baska Vodától néhány km-re már a Biokovó Természetvédelmi Park kezdődik.

A Sunday Times 2007-es cikkében Baska Vodát, egyetlen horvátországi helyként, Európa legjobb 20 tengerparti nyaralóhelye közé választotta, szerintük a környék erős vetélytársai ellenére, a szépséges Baska Voda számít itt a legjobb helynek.

Baska Voda

Baska Voda

Baska Voda kép: Rüdis fotos

(Donja) Brela

A makarskai riviéra legnyugatibb települése. A makarskai riviéra gyöngyszemeként ismert Brela Dalmácia leghosszabb, 6 km-es, és egyik legszebb strandjával büszkélkedhet. 2003-ban a Forbes magazin egyenesen Európa legszebb, és a világ 6. legszebb strandjának választotta Brela tengerpartját. A festői szépségű települést szépségét, a tömegturizmus, és igen nagy népszerűsége ellenére sikerült megóvnia. Brela ma is inkább a családi nyaralások színhelye, mint a fiatalok bulizásának helyszíne. A kristálytiszta tenger, a hegyek, a csodálatos strandok, a fenyőfák, a sziklák mind-mind igen különlegessé, és felejthetetlenné teszik az itt nyaralást. Brela szépsége számos hírességet is elvarázsolt: Jacqueline Kennedy Onassis, John F. Kennedy, korábbi amerikai elnök felesége 1968-ban villát is vásárolt itt. 2005-ben olyan hírességek, mint Bill Gates, Mick Jagger, Penelope Cruz, Jean Reno, Tom Cruise, szintén tiszteletüket tették itt.

Brela

Brela kép: maxcady 808

Drasnice

Drasnice szépségével, a helyiek vendégszeretetével, kényelmes magánszállásokkal a családi nyaralások ideális helyszíne. A település számos vízisport-lehetőséget is nyújt: vízisíelésre, jet-skizésre, hajóbérlésre is lehetőség van. Drasnicében számos autentikus kőházat fedezhet fel az ide utazó. Régészeti leletekből ítélve Drasnice területén már 8000 évvel ezelőtt, az újkőkorban is éltek emberek, első említése 1523-ból, egy török dokumentumból való. Drasnicét két súlyos földrengés is sújtotta, amely 1741-ben és 1961-ben is jelentős károkat okozott.

Drasnice

Drvenik

Drvenik az egyik legszebb környezetben lévő település a riviérán: két öbölből áll (Gornja vala, és Donja vala), a Rilic hegy, és a part között fekszik, így a hegyek, a Biokovo sziklái, és a tenger egyedülálló, és csodálatos szimbiózisa figyelhető itt meg. A település szinte a hegyekben fekszik. A strandon a nap elől akár a fenyőfák árnyékába lehet húzódni. A kis falut gazdag gasztronómia kínálatának, és szépségének köszönhetően évről évre egyre többen látogatják.

Drvenik

Gradac

Gradac jelentős hírnevet szerzett magával azzal, hogy az Adria egyik legszebb, és leghosszabb strandjának ad otthont. Az élet persze itt is többől áll, mint csak a tengerparton való pihenésből: sportolási, és kulturális lehetőségekkel, és gasztronómiai élményekkel találkozhatnak az ide utazók. Gradacnak gazdag történelme volt: már a Római Birodalom idejében is lakott volt, 2-3. századi római pénzérméket találtak itt.

Gradac

Gradac fotó: edwhitaker

Igrane

Igrane a csendes, nyugodt, családi nyaralás egyik legjobb helyszíne, a makarskai riviéra "megszokott" szépségével. Természetesen remek gasztronómia, sportolási lehetőségek is várják az idelátogatókat. Igrane legmagasabb épülete a Kula Zale torony, amely a 17. században épült, és a törökök elleni védelmet szolgálta. A város nagy, homokos tengerparttal rendelkezik.

Igrane, Makarskai Riviéra

Igrane, Makarskai riviéra, kép: Hugo Riquelme Ortega

Podgora

A podgorai szervezett turizmus 1922-ben kezdődött, amikor is az első szálloda, a "Praha" megépült. A 3000 lakosú településnek 4 szállodája, és számos privátszállása van (négyszer annyi ágy kiadó, mint ahány lakosa van Podgorának), és a település gazdasága nagy részben a turizmusra épült. A riviéra többi településéhez hasonlóan Podgora is azúrkék, kristálytiszta tengert, és gyönyörű környezetet kínál.

Podgora

Tucepi

Tucepi szintén igen szép, és hosszú, fehér, kavicsos stranddal rendelkezik. Az itt található rendkívül jó szállások a legigényesebbeket is kielégítik. Gasztronómiája, és borai szintén érdemessé teszik az ide való látogatást. A környékén lévő szőlőskertek, és olivaültetvények rendkívül hangulatossá teszik a falut.

Tucepi

Tucepi kép: vacation2

Kapcsolódó cikkek, útikalauzok

Hozzászólások

Booking.com

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

valyon ezeken a szép helyeken a strandolásért fizetni is kell, vagy ezek szabadstrandok
#1 - hmmm... - 2009.04.16. - 00:01
nem kell fizetni, szabad partszakaszok vannak, mi tavaly Brela-n laktunk, de minden nap átsétáltunk Baska Vodára is, tényleg olyan festői, mint a képeken, mi is nagyon szép képeket csináltunk. Nekem Makarska nem annyira jött be, mert túl zsúfolt volt,és az előbb emlí­tett helyek partja is sokkal szebb volt számomra.
#2 - Zizi - 2009.04.30. - 22:29
Egyik strandon sem kell fizetni (nincs belépő).Már sok helyen jártam Horvátországban, nagyon szeretem, de a No1: Brela (mármint a strandot illetően), de az egész Horvát Adria fantasztikusan gyögyörű!
#3 - Zoli - 2009.07.01. - 14:29
Aki járt már Baska vodán megtudná mondani mennyi az út budapesttől???? KöSSZöNöM!
#4 - réka - 2009.07.11. - 18:34
tudnátok nekem mondani, pár strandnevet, baskán? köszi!?
#5 - anncsa - 2009.07.21. - 13:42
de persze olyat ami tuti, szép és jó és nem zsúfolt, és nektek is bejött.
#6 - anncsa - 2009.07.21. - 13:44
Baska a Krk-szigeten van, tehát gondolom, te itt Baska Vodára gondoltál: egy, hosszú, 2 km-es kavicsos, gyönyörű strandja van, a világ egyik legszebbje, a Sunday Times pont most í­rt róla, mint "tökéletes strandról". A strand mellett pálmafás promenád, kávézókkal, éttermekkel.
#7 - Tibcsi (utazas-nyaralas.info) - 2009.07.21. - 16:10
Nyaralás.
Mi úgy mentünk hogy összekötöttük a látványosságokat,hegymászást,akváriumok,várak,óváros,zene,jó í­zek,szórakozást buli,tánc és a pihenést,Suvenir vásárlást 8 napra.
Feküdni,fürdeni,itt is lehet van tó,wellnesközpont,házi műanyag,medence.Kell a pihenés de a móka,öröm a kaland a kirándulás a nevetés és a feltöltődés is !
Ezért Adria,Kvarnelt és Dalmáciát céloztuk meg szuper volt.
nagyon nem szeretjük a zajt a zsúfolt éttermek,autók ,áruházakat ott is azt hogy emberek egymás seggébe ülnek,izzadnak és bagóznak egy étteremben,szórakozóhelyen,szálloda vagy a strandon.csak egymásra és a természetre akartunk figyelni.Stara.B,Gradac és Brela strandja a legszebb.Imádjuk a Hegyekkel övezett öblöket ,ahogy a nap előbújik és eltűnik mögötte.Romantikus jó fotózási téma.
A másik,aki több helyen megállt az észrevehette hogy mekkora, az árkülönbség mennyivel másabb az épületek,a lakosság ,a vevői összetétel mindenhol ,a kiszolgálás,az árak ,a mennyiség és a minőség.
aki közel választ uticélpontot rájön hogy a szállodaárak,éttermi elég a plafonon van ,pl Isztrián,Krk,Dubrovnikban,és azon a 4 nap árán eltöltene 7-12 napot Dalmáciában pl,10-15 euró ,fő szállás áron több fővel.Pl.Orebic.

apartmanija.hr
A külföldi oldalon ,már 10,15 , 20 euróért van soba,studió ami itthoni oldalakon,irodáknál duplája,háromszoroson adják tovább !
#8 - rita - 2009.08.16. - 16:08
Nagyon jól ismerem a makarskai riviérát. Szerintem is itt találhatóak a horvát tengerpart legszebb strandjai (egyben a leg zsúfoltabbak is). Nyaraltam Tucepin, minden OK. Innen gyalogosan meglátogattam Makarszkát, mindkét hely nagyon élvezni való. Az éjszakai bulizás felejthetetlen.
Előző évben Baska Vodán voltam és persze innen gyalogosan bejártam Brelát is. Még egyszer megerősí­tem, hogy a világ legszebb strandjai itt vannak. Ez a hely inkább családoknak való. Gradacon is voltam de az előbb emlitett helyekkel nem vetekszik.
#9 - K.István - 2010.02.05. - 19:47
Csak annyit szeretnék hozzászólni az előttem leirtakhoz . Igen az árak nagyon változóak ez igy van rendjén . Tehát aki nyaralni akar és azok mellett kényelmesen az nem nagyon törődik az árakkal aki ezt keresi az keresse fel a lakhelyéhez legközelebbi manut bevásárlóközpontokat azt ott megtalálja . A nyarlás pedig nem erről szól . A családommal voltam már Umag Novigrad Poreí¨ Pula Rabac Crikvenica Novi Vinodolski Selce Zadar Biograd na Moru Vodice Ã… ibení­k Vodice BaÅ¡ka Voda 2010-ben pedig Tuí¨epi és újra Novi Vinodolski ez tí­z év alatt az ember tapasztalta az árakat Horvátországban , de sohasem az érdekelt . Nagyon kellemes nyaralást mindenkinek a 2010 évben is .
#10 - János - 2010.02.12. - 21:50
Imádom Horvátországot! 2008 óta, ha tehetem évente többször is ellátogatok ide, de nem a főszezonban. Szeptemberben is ugyanúgy 30 fok van (és talán még jobban is elviselhető), nincs akkora tömeg és egyáltalán élvezhetőbb. A tengerparton Senj-től Podgoráig nagyon sok helyen megszálltunk. A helybeliek nagyon kedvesek, segí­tőkészek. A táj és a tenger csodálatos. Kis országunkban ugyanennyiért egy hetet családdal nem tudunk eltölteni. én nagy tavunk mellett lakom és egy szállodában dolgozom tehát tudom mit "í­rok". Horvátországot mindenkinek csak ajánlani tudom. Mindenkinek csodás felfedezéseket kí­vánok! :-)
#11 - Mónika - 2010.03.15. - 11:49
Sziasztok!
Tudnátok segí­teni,egy picit?!...Szóval az a helyzet,hogy nem tudjuk eldönteni, hová menjünk nyaralni, Baska Voda, Podgora, Igrane. Akinek esetleg lenne tapasztalata,és járt ott,í­rja meg 1-2 mondatba a véleményét. Fiatal pár vagyunk, szóval inkább fiataloknak való helyen szeretnénk üdülni, éjszakai élet milyen...vizi-sport...Köszönöm szépen előre is a segí­tségeteket!
#12 - Krisztinkó - 2010.05.31. - 21:40
Tudna valaki segí­teni szeretnék utazni a családommal Makarska környékére apartmant keresek 4 főnek(család) és július 24-től 1 hét előre is Köszönettel.
Farkas Júlia
06/20-9789-918
#13 - Farkas julianna - 2010.07.13. - 10:27
én is szállást kesesek Makarska környékére .Júl. végétől jó az időpont,1 hétre apartmant 4 főre.
Ha valaki tud segí­teni,megköszönöm.
0630 8620479
#14 - Bereginé Csilla - 2010.07.19. - 21:54
krisztinkó.....
mi tavaly 2009 ben voltunk arrafelé... Nekem nagyon bejött Podgora... ( kevésbé zsúfolt strandja miatt ,,,) ami nagyon festői szép... Este bulizni, vacsizni is lehet... élhetőbb kisvároska..
Baska Vodára is benéztünk,egymás szájában voltak az emberek a tengerparton,,,,pfffff

rád bí­zom a döntést
#15 - szíµke tamás - 2010.07.23. - 00:02
Kiegészíteném az itt olvasottakat, mert ezek alapján döntöttünk mi is Makarska mellett. Mi augusztus elején voltunk 10 napot. Mivel vasárnap mentünk és szerdán jöttünk szinte üres volt az autópálya. A fizetőkapuknál max. 1-2 kocsi ált. A leírások alapján Baska Vodán kezdtünk szállást nézni. Nekünk nagyon nem tetszett sem a zsúfolt város, sem a tengerpart. 2 órás keresgélés után találtunk egy szállást, de drága volt és rossz helyen. így tovább mentünk. A helyzet változatlan volt mindenhol, zsúfolt kicsi tengerpart, rengeteg ember, és szállás találni reménytelen volt. Végül elértünk Makarskára. Ott sem számítottunk sok jóra, de mégis csak nagy város. 1.5 óra keresés után találtunk egy appartmant, közel az óvároshoz, jó áron, kicsit zajos volt de este f9kor már nekem mindegy volt. A következő napokban végignéztük az egész makarskai rivérát, de maradt Makarska. Ami kicsit hangulatosabb hely volt, ott is rengetegen voltak. A törülközők összeértek a parton. Persze szállás sehol sem volt. érdekes módon vagy csak 1-2 napra volt szabad szállás vagy csak 4 emberre, vagy fent a hegyen, messze mindentől. Ami meglepő volt, hogy drágán sem volt szállás. A nagy tanulság számunkra, hogy főszezonban nem szabad menni. Valószínűleg elő és utószezonban szebb a part, kevesebben vannak, és este is lehet sétálni vagy étterembe menni.
Amiért mi lementünk az a tenger (nem a 9 óra vezetés és a horvát vendégszeretett vonzott), viszont normális partot találni reménytelen volt. így inkább kocsiba ültünk minden nap és kerestünk egy-egy útmelletti öblöt, ahol kevesen voltak, mert nehéz megközelíteni vagy elsétáltunk a nudista strandra (kb. 30 perc séta), ahol fürdőruhában sem néztek ki. Egyik nap elmentünk Dubrovnikba, ahol kiderült, hogy Makarskán nincsenek is sokan. Dubrovnik környéke nekünk sokkal jobban tetszett. Ha megyünk netán még Horvátországba biztos, hogy csak hajóval és biztos, hogy nem főszezonban. Mert úgy nincs probléma a szállással és a fürdéssel. Engem továbbra sem győzött meg horvátország, pedig sok helyen voltam már. Aki csak fürdeni és napozni akar szeintem jobban jár egy all inclusive úttal törökországba, vagy egyiptomba. árban ugyan az, az emberek barátságosabbak, az ételek jobbak, és nem kell 8-10 órát vezetni.
#16 - horváth csaba - 2010.08.18. - 16:01
Kedves Csaba!

Sok fáradozást spóroltál volna, ha előtte pl. megkeresel egy utazási irodát, vagy körbejárod a neten a témát, akkor pl. személyre szabottan tudtak volna nektek szállást ajánlani, és nem úgy mentetek volna ki, hogy nincs szállásotok....

Nekem sem Ho. a kedvencem, de ha kint járok,akkor pont Makarska környéke, vagy Dubrovnik környéke az, ami bejön.

Ami a strandokat illeti: én rengetegszer voltam Ho.-ban, de még életemben nem voltam strandon, ugyanis mindig kis csendes öblökbe járok,ahol szinte nincs senki:P Makarska egyike a legdrágább, és legnagyobb tömegű helyeknek....
#17 - moni - 2010.08.21. - 12:17
SZIASZTOK!Mi jovore Tucepibe szeretnenk menni nyaralni,tudna esetleg valaki valami jo és olcso szalast mondani,esetleg hogy kinek hogyan tetszett és hogy mien az ottani tenger?esetleg valami nyugissab oblok a kornyeken?minden infonak orulnek..........
#18 - iván - 2010.08.30. - 10:31
Az idei cél Makarska volt, nem kevés pénzért, dehát csodákat meséltek róla próbáljuk ki. Tíz óra, 1000km,és végül is a látvány tényleg csodálatos a riviéra pazar.Az már az első nap kiderült, strandra csak úgy lehet menni, ha valaki elmegy.De ez az egész városra is igaz, tömeg mindenütt, a sétányok tele bóvlival, szóval tömegturizmus. Nyugis helyek sincsenek, a térképeken jelzett nudista strandokat a ruhások elfoglalták, a Nugál strand még úgy-ahogy, de ide is jönnek "intilligens" fürdőzők, Pl. horgászni!? (ők magyarok voltak), de legtöbben ruhások fényképezkednek, aztán otthon eldicsekszenek a másokról készített képekkel. A kukkolók miatt a valódi nudisták már elkerülik a helyet. Mostmár mi is. Ettől függetlenül azért Makarska nem hagyható ki, főleg ha Dubrovniki kirándulást is tervezünk ( az nagyon megéri ).
#19 - Gabikám - 2010.09.26. - 20:15
Sziasztok!
Nagyon örülnék Brelai vagy Baska Vodai szálláscímeknek méghozzá olyat szeretnék ami partközeli és elfogadható az ára is!
Köszi,köszi, köszi!!!
sera68@freemail.hu
#20 - Tulipánani - 2010.10.06. - 14:36
Sziasztok,mi nár kiválasztottuk Krvavicát nyaralási célnak.A kisfalucska ugy 4kmre lehet Makarskátol.Az ár szupi az apartmannak,esetleg ha valaki tudna valamit mondani Krvavicárol-Bratusrol és a kornyékrol azt megkoszonném.
#21 - iván - 2010.12.14. - 10:43
Sziasztok!!!
Hogyan kerultem ide?Az ejszaka a tengerrol almodtam...persze Brelarol.2009 ben voltunk csaladostol,es ha tehetem ezutan is oda fogok menni.Mi a netten talaltunk szallast ,akit erdekel :http://www.brela.hr/en/privatni-smjestaj
Jo nyaralast
#22 - csepellak - 2011.01.03. - 07:55
sziasztok! Mi most nyáron voltunk makarskán, kb 200m re volt a parttol az apartmanunk, és viszonylag olcson, 15euroert/nap/fő, aug.elején. nagyon tetszett, csak tulzsufolt, elmentunk tucepibe, podgorara, sokkal kellemesebb, mert nincs annyi ember, és sztem szebb is . szoval az iden ha osszejon, ez lessz a cél.
#23 - kovacsroni - 2011.01.05. - 15:39
Sziasztok!Gradakrol esetleg valak tudna infot adni?Esetleg volt ott már valaki az árak és uzletek,benzinkut és az odajutás érdekelne.Koszi
#24 - Mia - 2011.03.28. - 12:16

Sziasztok!
Most nyáron, júli vége-augusztus elején szeretnénk menni a családommal és 2 barátunkkal Makarskára vagy Brelára 1 hétre. a Kisfiunk 2,5 éves és szeretnénk viszonylag nyugis helyet találni és szállást, ami lehetőleg minél közelebb van a parthoz.Ha valaki tudna használható infót adni,nagyon megköszönném.
gyulavon@gmail.com
#25 - Keszthelyi Gyula - 2011.06.21. - 09:23
Szia,
Ha nyugisabb helyre vágysz akkor Brelát vagy Baska Vodát javaslom. Bár légyegében mind1 mert kb 15 perces sétára vannak egymástól. Makarska nagyon nyüzsis, és ha nem fogsz ki jó szállást nagyon sokat kell menni a strandig.
Mind3 település elég meredek, szóval ha ingázni fogsz a strand és a szoba között 2 sörrel töltött hűtőtáskával, meg gumimatraccal 100-150m-nél ne foglalj távolabb szállást:)
Mi ebben voltunk Baska Vodán, a kisebbik szobából szép kilátás a tengerre és minden közel van!:
http://www.baskavoda-riviera.eu/hu/baska-voda/862-baska-voda-apartmanok.html
#26 - Stone - 2011.06.29. - 18:35

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás