Moscenicka Draga nyaralás

Moscenicka Draga útikalauz, szállás, látnivalók

Moscenicka Draga

Booking.com

Moscenicka Draga Isztria északkeleti részén, Opatijától 15 km-re, Rijekától 28 km-re délnyugatra, Rabactól 38 km-re északra helyezkedik el. Budapesttől pedig mindössze 530 km-re, kb. 5-5,5 órás útra van, Rijekáig végig autópályán haladhatunk (autós eljutáshoz hasznos leírásaink: Horvátország autóval, horvátországi autópályadíjak és autós útvonaltervező).

Moscenicka Draga strandja, a Sipar a környék, sőt, talán egész Isztria legszebbje. A 2 km hosszú, kavicsos, szakaszokon sziklás strand szépsége miatt rendkívül népszerű, így a legtöbbször zsúfolt (persze júniusban és szeptemberben kevésbé). Az ezen a nyaralóhelyek pihenőkön kívül, Opatijából, máshonnan a környékről, sőt, Szlovéniából is sokan járnak át fürdeni ide a festői strand, és Moscenicka Draga szépsége miatt. A gyönyörű strand másik hátránya, hogy árnyékot nem találhatunk. Ugyanakkor bérelhető napágy és napernyő. A településen van egy naturista strand is, a Senjavac. Brsec felé haladva pedig az Uboka és Jelenscica strandokat is kipróbálhatjuk.

Moscenicka Draga strandja

Moscenicka Draga strand

Moscenicka Draga strand

Moscenicka Draga, strand. Képek: sanfamedia.com/Flickr/Creative Commons, turisztikai hivatal

Az üdülőhely híres strandja mellett a természet más szépségeit is kínálja. Az Ucka-hegy lábánál helyezkedik el, a Kvarner-öbölre néz, így természeti környezete lenyűgöző. Békés, harmonikus, pihentető, mediterrán hangulatú falu. Kifejezetten romantikus hely, Horvátország egyik legszebb nyaralóhelye. Hangulata egy kis halászfaluhoz hasonló, és néhány szép 19. századi villát is láthatunk az utcákat járva. Gyakran mondják Isztria gyöngyszemének is. Fiatalok számára ugyanakkor túl kicsi, nem igazán pezsgő, túl csendes hely.

A falu a Moscenicka Draga felett lévő középkori Moscenice kikötőjéből alakult ki. Igazán nagy fejlődésnek a 19. században, az első turisták érkezésével indult. Opatijából már akkor is sokan átjártak Moscenicka Draga romantikája miatt. Egyébként Moscenicét is érdemes megnézni, sok szép régi templom megtekinthető, és szép a kilátás.

2 szálloda, és autóskemping is található a kis faluban, mindezek mellett természetesen számos apartman, magánház és szoba.

Moscenicka Draga

Moscenicka Draga

Moscenicka Draga. Képek: Mario Fajt/Flickr/Creative Commons, turisztikai hivatal

Moscenicka Draga szállások

Moscenicka Draga szállásai: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Moscenicka Draga szállások | Szállások Horvátország egyéb részein is

Moscenicka Draga környéke, kirándulási lehetőségek

Érdemes megnézni a már említett, a nyaralóhely feletti dombon magasodó 3 km-re lévő Moscenice falut is itt nyaralva. A középkori, hangulatos, csodás kilátással rendelkező Mosenice 3 km-re van Moscenicka Dragától. Elérhető autóval vagy akár gyalog is.

Moscenice

Moscenice. Fotó: Bernd Thaller/Flickr/Creative Commons

Egy másik szép középkori falu a környéken Brsec, Moscenicka Dragától 10 km-re délre. Sétálhatunk hangulatos óvárosának szűk utcáin. Brsec nevezetes még szép strandjáról is. A kis, izolált, nehezen elérhető strandot szinte csak a helyiek látogatják és ismerik. A strandnak nincsenek turisztikai szolgáltatásai, tehát pl. napernyőt vinni kell.

Brsec strand

Brsec strand. Fotó: Charles Wardell/Flickr/Creative Commons

Mindenképp ajánlott ellátogatni Opatijába, ami Budapest felől érkezve útba is esik. Busszal is oda lehet jutni, inkább úgy is tanácsos Opatijába kirándulni a városban tapasztalható parkolási nehézségek miatt. Mindössze 20 perc a buszozás. Bővebben Opatijáról itt: Opatija.

Rovinj az Isztriai-félsziget nyugati, tehát másik felén van, Moscenicka Dragától kb. 1,5 órás autózásra. Ugyanakkor, aki még nem volt ott, és nem sűrűn jár Isztriában, annak (is) nagyon jó program felkeresni Horvátország egyik legszebb, legromantikusabb városát. Bővebben: Rovinj.

Moscenicka Dragától 16 km-re, kb. 20 perces autózásra található Zagore, ahonnan kompok indulnak a szép Cres-szigetre, annak Porozine kikötőjébe. Így ha kedvünk van, kirándulást tehetünk Horvátország legnagyobb szigetén is, mely mérete ellenére nem kifejezetten turistás, inkább háborítatlan. Bővebben: Cres-sziget

Hozzászólások

Booking.com

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás