Murter sziget nyaralás

Murter sziget települések, üdülőhelyek, látnivalók, szállás

Murter

Booking.com

A horvátországi Murter-sziget területe 18,7 km2, lakossága 5192 fő, elhelyezkedését tekintve Közép-Dalmáciában, Sibenik és Zadar "között" található. A sziget rendkívül közel fekszik a Kornati Nemzeti Parkhoz is, emiatt a "Kornati kapujának" is hívják - Murterről látszanak is a szigetek, és innen szervezett hajóutakon el lehet jutni a csodálatos nemzeti parkba, amelyet szinte kötelező program az itt nyaralóknak. Murter legmagasabb pontja a 125 méter magas Raduc. Remek, nyugodt strandjai, minőségi szálláshelyei, számos szolgáltatása, természeti szépségei, és csendes mivolta miatt Murter a régió egyik leglátogatottabb nyaralóhelyének számít.

A sziget legnagyobb városa az azonos nevű Murter, ahol 2000-n élnek. Jezera, Betina, és Tisno a sziget további települései.

Murter sziget szállások

Murter sziget szállások: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Murter szállás | Betina szállás | Jezera szállás |Szállások Horvátország egyéb részein is

Murter strandjai

Számos kis, háborítatlan strandja, és rejtett öble van Murternek, érdemes felfedezőútra indulni. A legnépszerűbb strand a Slanica, ahol számos strandröplabdás játszik, akik a sekély vízben hódolnak szenvedélyüknek. A lassan mélyülő strand kisgyermekek, és hangulata, és pezsgése miatt fiatalok számára is ideális. A homokos strandon bárok, fagylaltárusok, zuhanyzók is találhatók. Murter legszebb strandjának a sziget északnyugati részén található Podvrske strandot tartják. Nem elég korán érkezve zsúfolt lehet.

Murter

Murter

Murter képek: ansorgj, dandelion_8

Murter szállások

Hozzászólások

Booking.com

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Nyaraltam Murter szigetén két hetet, az unalom evett meg, unalmas, öregecske. A fent leí­rtakból szinte semmi sem jellemzi. Még csak a közelébe sem megyek ezentúl, pedig Horvátország szerelmese vagyok.
#1 - g. enikíµ - 2009.08.17. - 14:11
Szerintem nagyon szép, én már voltam ott!! :)
#2 - ROXY - 2010.01.16. - 23:04
Az idén Murter szigetén szeretnék nyaralni és véleményeket hallani.
#3 - K.István - 2010.02.05. - 19:53
Aki a pezsgő városi forgatagot, műemlékekkel teli óvárost keresi, valóban ne menjen ide, de nyugodt családi, baráti nyaraláshoz ideális, kedves kis sziget. Fehér homokos strandok, eldugott öblök, remek fürdőhelyek... Első hely, ahová másodszor is visszamentük.
#4 - hir - 2010.03.03. - 18:07
A háború után jártam a szigeten.A fenti képen látható öböl kempingjében sátraztam.Még nagyon kevesen voltak a környéken. A tenger és a part is gyönyörű.Csodálatos nyaralás volt.Tavaly újból jártam ott, sajnos nyáreleji rossz időben,de a hely akkor is pompás volt!
#5 - Darázs - 2010.05.12. - 15:37
Bátyáméknak annyira megtetszett a hely,h vettek a szigeten 1 nyaralót-annyira nem lehet rossz.Az idén ki is próbáljuk.Ahogy láttam-tökéletes!!!!!!!!!!!!!
#6 - Laci - 2010.06.09. - 09:28
Sziasztok!
Jártunk itt pár napja, de nagyon nagy kudarc volt. A települések kicsik, százszor különbeket lehet találni országszerte. Annyira nem volt jó, hogy nem aludtunk a szigeten, egyszerűen továbbmentünk. Jezera strandja egy komplett betonplacc, árnyék a poros úton, parkolni nem lehet. A három helység közül Jezera, ahol van valami a belvárosban, talán ok egy éjszaka eltöltésére. A sziget a kempingezők paradicsoma. Iszonyú méretű fókatelep kempingek vannak. Aki lakókocsizik, annak érdemes csak megállnia, mert egyedül a kempingeknek vannak jó strandjaik. Ha csak fürdeni akarsz, leengednek, 15 Kuna/autó/nap. Ha nem ide mész, a sziget magasan fekvő útjáról vagy kénytelen lemászni a partra. Két napot terveztünk ide, egyet se maradtunk.
#7 - Mount1976 - 2010.08.24. - 23:09
Bocs 4 helység..., nem 3. A fenti idilli kép is egy kemping.
:(
#8 - Mount1976 - 2010.08.24. - 23:13
Sziasztok!

Kb 1 hónapja jártam itt, Sibenikről párszor ide jártunk át strandolni:P Bár igaz, hogy fizetős, de mi kis füllentéssel (mivel bezéljük a nyelvet)ingyen jártunk le:P Van homokos strand is, meg sziklás is, és ez a strand tetszett a legjobban az összes közül, amerre mostanság jártam:-) Van egy nagyon jó étterem: Toni, ahova, ha kiülsz, a lábadat lógathatod a tengerbe:-))
#9 - moni - 2010.08.26. - 22:00
Most indulnánk szept. 6-án Murterre. írna valaki egy elérhetőséget - email -, mert homokos strandot is keresünk.
Köszönöm é
#10 - Kiss éva Judit - 2010.08.31. - 12:25
A híres Slanica strand homokos:P

Ilyen:
(hibás link törölve)
#11 - moni - 2010.08.31. - 17:40
Családnak ideális, -ha nem lenne annyi pénztárca-rabló magyar-szlovák és román bűnbanda.
Undorító, soha többet!
#12 - Caca - 2014.06.04. - 06:16

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás