Nin - nyaralás, szállás, utazás

Nin, Horvátország

Booking.com

Nin Zadartól 14 km-re fekvő 1200 lakosú kisváros, amely Horvátország történelmében igen fontos szerepet játszott. Ez volt az első állandó horvát település, Horvátország első kulturális és politikai központja, valamint horvát püspöki székhelyként is működött. Itt található Horvátország első katedrálisa. Egyébként a liburnok alapították, és a római korban, mikor a neve Aneona volt, igen jelentős településnek számított: az 1. században amfiteátrum is épült itt. 1358-ban Nagy Lajos magyar király szerezte meg: a velenceiek pedig 1409-ben vásárolták meg Nápolyi László magyar királytól.

Nint a környék gyöngyszemének tartják, valódi homokos tengerpart is található itt. Igen lassan mélyülő része is van a tengernek, ahol több száz métert kell sétálni ahhoz, hogy a víz igazán mély legyen. Így kisgyerekesnek különösen ajánlott. Ugyanakkor nem mondható el róla, hogy "kristálytiszta" a víz és "gyönyörű" a strand mint több más horvátországi partvidékről. Hangulatos, szigeten található óvárosában jókat lehet sétálni. Nin egy csendes, nyugodt kis település, akik klubokat, bárokat, éjszakai szórakozást keresnek, ne ide jöjjenek.

Nin szállások

Nin szállások: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Nin szállások | Zaton szállások | Petrcane szállások | Privlaka szállások | Szállások Horvátország egyéb részein is

Nin legérdekesebb és legértékesebb építészeti emléke a 9. században épült Szent Kereszt-templom, amely Horvátország első katedrálisa. A kora román stílusú, és egyben jellegzetesen horvát épületek közül ez az egyik legfigyelemreméltóbb. A világ egyik legkisebb székesegyháza: mindössze 9x9 m. Szinte eredeti formájában tekinthető meg ma is. A város további templomai a Szt. Anzelmus templom, a 18. században épült, míg a 12. században épített Szent Ambrus templomot később gótikus stílusban bővítették. A Szt. Anzelmus templom közvetlen közelében, egy, a splitihez hasonló Nini Gergely-püspök szobor található. Nin közelében, Prahuljében egy igen érdekes, és szokatlan egyházi épület is megtekinthető: a lóhere-alaprajzú, sírhalomra épített templom tetején egy kupola áll, amelyre a törökvész idején őrtornyot építettek.

Zaton Nin központjától 500 m-re található modern turistaközpont, nagyszámú szállást, apartmanokat, kempinget, és fejlett turisztikai szolgáltatásokat kínál.

Ninben nyaralva érdemes megtekinteni a csodálatos Zadart. Az elbűvölő Pag sziget is közel található Ninhez.

Eljutás autóval Ninbe: Autós útvonaltervező (a "Cél" mezőbe ezt írja: "Posedarje", Nin esetében, valamilyen oknál fogva, az útvonaltervező nem működik, de a nagyon közeli Posedarje-hez tervezhető út)

Nin, Szent Kereszt templom

Nin

Nin

Nin, Szt. Kereszt templom kép: dougsmi. Nin, strand képek: premus, Sobrecroacia.com

Kapcsolódó cikkek, útikalauzok

Hozzászólások

Booking.com

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

én az előbb írtam már ide, eltűnt, nem vitte fel!

Most az első leszek, mert a Crikvenica topikban belelendültünk Nin-i témákba, hát inkább idehozok ZSUZSUNAK éS BEáNAK TUDNIVALóT A HELYRŐL!

" (az idézet törölve, kérlek ne vegyél át szó szerinti idézeteket máshonnan, több dolog miatt se tesz jót az oldalnak, inkább linkelj - Tibcsi) "

Itt a baloldali felsorolásban sok mindent meg lehet tudni Ninről!

http://www.nin24.com/hu/home/
#1 - Varga Jutka - 2011.05.03. - 13:15
Szia Jutka!
Szuper a link, majd este kitanulmányozom!!! Nagyon köszi, igazi aranybánya!
#2 - Zsuzsu72 - 2011.05.03. - 14:55
Szia Zsuzsu!
örülök, hogy segíthettem, szerintem is klassz ez a link, illetve ami alatta van, és ez minden városnak megvan, érdemes rákeresni, sokat lehet meríteni belőle!
#3 - Varga Jutka - 2011.05.03. - 15:22
Jutka!

Ahogy nézem a térképet Ninhez nagyon közel van Zaton is. Ott ugye van egy komplexum. oda csak azok mehetnek be, akik ott laknak, vagy külsősök is????????

nagyon köszi!

#4 - Zsuzsu72 - 2011.05.06. - 14:36
ZSUZSU, jól látod a térképet, de az egyik fotón is kivehető, hogy Zaton mögött van Nin, majd a víz, és a csodás Velebit hely a szárazföldön!
Tehát tényleg közel! Bárhová el lehet menni onnan! Igen, Zaton egy komplexum, és nem csak azok mehetnek be akik ott laknak, viszont fizetni kell a bemenetnél, de nem tudom mennyit, hátha valaki beírja, vagy körül kell nézni! De tuti nem sokat!

Kíváncsi leszek a döntésedre, mit választotok!
#5 - Varga Jutka - 2011.05.08. - 16:16
Jaj elírtam, Velebit hegy!
#6 - Varga Jutka - 2011.05.08. - 16:17
Köszi Jutka!

egyenlőre úgy áll a dolog, h Nin lesz a főhadiszállásunk és onnan csavargunk erre-arra. zaton jó lesz arra, h elmenjünk a gyerekekkel játszani, ha elunnák a partot vagy az időjárás rossz lenne.....

Zadar is közel van, így ott be tudunk vásárolni....

mindenképp beszámolok majd!!!
#7 - Zsuzsu72 - 2011.05.08. - 19:09
Szia Zsuzsu!
Látom most már alakul a dolog, szerintem is jó központnak Nin, onnan aztán bejárható minden!
Ha megvan a szállásotok, a linket majd betehetnéd ide, kíváncsi lennék rá...!
én is oda akarom venni majd az irányt - az unokámat oda elviszem az tuti!
#8 - Varga Jutka - 2011.05.09. - 09:28
Szia Jutka!

találtam néhány szállást a neten, amely ránézésre megfelelne nekünk, de nem foglalok előre, majd ha ott leszünk megnézzük.
ha visszajöttünk szívesen írok élménybeszámolót, de mi csak augusztus végén utazunk.
#9 - Zsuzsu72 - 2011.05.09. - 14:57
ZSUZSU, jaj elfelejtettem, hogy már tisztáztuk régebben, hogy ti nem foglaltok itthon, hanem majd kint!
Nem gond az, hogy augusztus végén kapjuk meg az beszámolót, akkor is jó lesz, a tapasztalat bármikor jó!
#10 - Varga Jutka - 2011.05.09. - 17:08
Sziasztok!
Mi is Nin-t néztük ki magunknak a sekély víz miatt. Június 27-től szeretnénk menni és úgy hallottam ,hogy ott a víz pár fokkal melegebb mint máshol.Ez tényleg így van? Ha tudnátok szállást ajánlani 4 fő részére megköszönném!
#11 - Timi - 2011.06.10. - 22:55
Szia TIMI!
Igen, a víz pár fokkal melegebb, a sekélysége miatt, én a kisunokámmal, lányomékkal voltam ott Vodicéből hazafelé, hát az egyévesünk imádta, bár ő megvolt a kavicsoson is, csak a térdei....!!!!!
Szemben a csodás Velebit hegy a szárazföldön, sokan nem szeretik, viszont sokan igen!
Százmétereket mehetsz befelé, nem merülsz el, nagyon hosszú szakaszon van, tehát lehet keresgélni bőven partszakaszokat, a belső lagúnás részekre menve, még ember sem nagyon van!
Szállást nem nagyon tudok neked ajánlani, üssed be a Googleba, hogy nini szállások és ad ki egy rakással!
De ha itt feltekersz, akkor láthatod, hogy Tibcsi akié ez a honlap, rakott be jó párat!

#12 - Varga Jutka - 2011.06.11. - 12:45
Timi!
Kapásból egy:

(hibás link törölve - admin)

és még egy, itt feljebb ajánlottam a lányoknak, itt sok tudnivaló van Ninről!

http://www.nin24.com/hu/home/
#13 - Varga Jutka - 2011.06.11. - 12:49
Timi!

Mi is Ninbe készülünk, én ezen az oldalon találtam szimpatikus szállásokat:

http://www.apartmani-hrvatska.com/apartmanok_horvatorszag/apartmanok_zadar/index.htm
#14 - zsuzsu72 - 2011.06.14. - 20:06
sziasztok!
érdeklődnék,hogy Nin-nél csak sekélyes a víz vagy lehet búvárkodni is??
#15 - Bori - 2017.03.15. - 14:36

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás