Novi Vinodolski bemutatása, nyaralás

Novi Vinodolski utazás, kalauz, szállás, látnivalók

Novi Vinodolski

Booking.com

Novi Vinodolski Horvátország északi részén, Crikvenicától délre, Senjtől északra, a Kvarnel-öbölben elhelyezkedő, 5 ezer lakosú tengerparti kisváros, az öböl egyik legnépszerűbb üdülőtelepülése, a Magyarországhoz egyik legközelebb fekvő horvátországi üdülőhely. Különösen hangulatos óvárosa van. Fő strandja, a Lisanj homokos, néhol sziklás, kék zászlós strand. Novi Vinodolski a Frangepán-család birtoka volt, majd Frangepán Kristóf kivégzése után a magyar, és az osztrák kincstár tulajdonába került. A város híres a "horvát aranybulláról" is: az 1288-as vindoli kódex, melyet itt fogalmaztak meg, a horvát törvénykezés alapja lett. Novi Vinodolski már a 19. század végén népszerű üdülőhellyé vált, Opatija után: 1878-ban épült ki az első nyilvános strand, 1892-ben pedig első szállodája, a Lisanj. A várost 1953-ig csupán Novinak hívták.

Novi Vindodolski szállások

Szállások Novi Vinodolskiban: az alábbiakban egy felületen, magyar nyelven lehet szállást keresni a web legnagyobb, legnépszerűbb szállásfoglaló oldalain. A hostelektől, az apartmanokon át a szállodákig. Több száz weboldal ajánlatai közül egyszerűen, gyorsan látjuk a legkedvezőbbeket. Így a legnagyobb választékot, garantáltan a legjobb árakat kapjuk, igényeinknek legmegfelelőbb szállások közül választhatunk. Ezzel rengeteg idő és pénz spórolható, valamint olyan szállások is láthatók, melyek csak egy oldalt nézve nem lennének megtalálhatóak.

Novi Vinodolski szállások | Selce szállások | Szállások Horvátország egyéb részein is

Nem a legszebb horvátországi üdülőhely, de rossznak se mondható, sokakat ámulatba ejtenek hangulatos utcácskái, a kristálytiszta tengervíz, és levegő. Ugyanakkor sokak szerint, Crikvenica és Opatija jobb választás lehet, és itt csak a Magyarországhoz közeli Kvarner-öbölről szóltunk.

Novi Vinodolski híres a minden évben július elején (2009-ben július 3-4-én) megrendezésre kerülő nemzetközi nyári karneváljáról (Ljetni karneval) is. A Horvátország minden részéről, és külföldről is érkező vicces, és érdekes jelmezeket viselő előadók felvonulása, és zenélése felejthetetlen élményt nyújt. Ezen kívül, július elejétől augusztus végéig folyamatos fesztivál zajlik itt: a Vinodol Nyári Esték Fesztivál keretében klasszikus, népi, és popzenei előadások hallgathatók, minden nap koncerteket tartanak.

Eljutás autóval Novi Vinodolskiba: Autós útvonaltervező

Novi Vinodolski

Novi Vinodolski kép: Wikipedia, SI-Ziga

Novi Vinodolski szállás

Hozzászólások

Booking.com

Hozzászólások, kérdések, válaszok

↓ ↓ Ugrás a legfrissebb hozzászólásokhoz / hozzászólás beküldéséhez ↓ ↓

Történeéem egy pontban.
#1 - Pityíº - 2009.08.14. - 08:36
Sziasztok!:)

Olcsó szállás érdekelne Novi vinodolskiban vagy a környéken. esetleg valaki tud segíteni?
Köszönöm: Lári
#2 - Lari - 2011.07.10. - 14:54
Tudtok valamit mondani a Novi-ban található kempingekről?
#3 - kata - 2011.07.23. - 10:31
Lari, már találtál szállást?
#4 - moni - 2011.07.31. - 21:15
Sziasztok
3-4 hálós apartman érdekelne 8 személyre! Ez lehet akár 2 apartman is 4x2 személy! Júl.16-tól 22-ig!
Emailem: flashback(kukac)monornet(pont)hu
Köszönöm!
#5 - Szabolcs - 2012.05.01. - 00:31
Sziasztok!
Olcsó szállás érdekelne Novi vinodolskiban vagy a környéken. esetleg valaki tud segíteni?
Koszonom.Sandor
Apropos---junius24 junius30
#6 - Nagy Sandor - 2012.06.19. - 10:03
Hello.

Most szombaton jöttünk meg Noviból. Szombattól szombatig voltunk aki akkor volt mikor mi annak felemás lehetett a nyaralása. Szombaton még jó idő volt aztán már estére hatalmas vihar jött ami eltartott keddig szerdáig.Akkora szél volt olyan erősen fújt, hogy szinte semmit sem lehetett csinálni. Elmentünk megnéztük a várost, Povilét, Klenovicát, Selcét, Crikvenicát de a nagy szélben élvezhetetlen volt,fürdés meg aztán végképp kizárva. Azt hittem ez lesz a legrosszabb nyaralásunk. Szerdán elhajóztunk Baskára a rossz idő elől, ott aztán meleg volt. Beszéltünk a hajóskapitánnyal azt mondta hogy kb. 10 éve nem volt ekkora szél mint ami most van. Visszatértünk Noviba egész jó idő volt, de csütörtök péntek szombat na akkor aztán volt jó meleg egésznap a strandon voltunk csak egy kicsit hideg volt a víz de arra már magasról tettünk 5 napot vártam arra hogy teljesen beletudjak menni. Tavaly Viren már az első nap benne voltam. összegezve nekem a város nagyon tetszik és a rossz idő ellenére is jó volt a végén megmutatta a szép arcát és szívesen vissza mennék máskor is. Kristálytiszta víz viszonylag olcsó szolgáltatások és közel is van. Amilyen szarnak indult olyan jó lett a végére sajnos csak a végére.
#7 - nyolcas - 2012.08.02. - 13:36

Név
E-mail (nem jelenik meg)
Hozzászólás